Subota, 29.10.2011.

11:10

"NATO može da deluje i bez UN"

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je da NATO može u budućnosti da interveniše i bez odluke Saveta bezbednosti UN.

Izvor: Beta

"NATO može da deluje i bez UN" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

гром

pre 12 godina

Ја мислим да је почело. Користиће агресују у окпацију Космета Русија је интеревенисала без да је тражила икакву сагласност. И што се тиче Либије није само да нису чиста посла већ су начиста. А шта ће бити када се формира Источни Савез (Кина, Русија, Индија...)и када они почну да делују без по слободној вољи?! Ватра је потпаљена, а кад ће се мање више распламсати, видећемо; а да је добро, није.
Ми треба да гледамо своја посла.
Они који су нас бомбардовали па потом део територије и окупирали засигурно нам нису пријатељи, али од њих не треба да правимо ни веће непријатеље него што јесу; са друге стране треба радити на препознавању пријатеља и развијати односе са њима а не расписати енергију удварањем и подвалачењем под скуте и више пута доказаним непријатељима. На жалост ових тренутака знање из историје нам је никакво.

antidepresiv

pre 12 godina

Ovakve vesti su stetne po psihu "malih" naroda,kao sto je npr. Srbija!Eto ja citam ovu vest,na primer,i nemocan sam bilo sta da preduzmem.Iako ne zelim:rat,ubistva,stradanja naroda.Samo mi preostaje da citam vesti sa B92 i molim se Bogu da se Kinezi i Rusi ne naljute,jer ako se oni naljute nece biti ni nas,ni NATO-a,ni Evrope,ni Amerike(u ovom obliku)!Boze smiluj se na nas i daj nam mir!

brax-ballisi

pre 12 godina

kome sad da verujem, ? milosevic tada otvoreno rekao da dobio rat protiv NATO-a,sad vi gos. Rasmusen kazete da ste imali uspeha na kosovo...ee;)

Chika Kure

pre 12 godina

Ovim su ukinute Ujedinjene Nacije,na redu je Sirija a nek se pripreme Iran i Venecuela.Demokratija uskoro i pred vasim vratima,pa srecno.

Vojvodjanin

pre 12 godina

...PA kad to kazes, burazeru..?! - Pa ti si i Bog i Batina ovog nesrecnog sveta...!? Naravno da mzoete sta god hocete - jer ste vi genocidni banditi a pricate o demokratiji, civilizaciji i ljudskim pravima...!

Povraca mi se i kad pomislim na sve vas!!!

Ali doci ce mecka pred vrata NATO - pre ili posle!

Bog dao pa videli!

ballcancaffe

pre 12 godina

"NATO moze da deluje i bez UN" Tako i treba da bude, Zar zemlje ko rusija ,kina ,venecuela ,kuba ,sirija ,srbija.....treba da imaju VETO za nato delovanje,NIKAD!!!!!!

MIlenko

pre 12 godina

Naravno da mogu da deluju.Samo sta ce nam onda ujedinjene nacije.A oni su veliki heroji.Obicno napadaju zamlje do 10 milona stanovnika kao sto je se Srbrija,Libija,Avganistan.I za svaki slucaj im prvo uvedu sankcije da se ne bi naoruzavali pa i tek onda napadnu-porobe.I na kraju pobegli su glavom bez obzira iz tih zemalja ili cim odu i potrose mnogo milijadri dolara sve se vrati na staro.Pobegli su iz Vijetnama.Nije ih niko mogao stici od bezanja.Pobegli su iz Iraka a uskoro beze i iz Avgansitana.I naravno sve se vraca na staro samo su ti mnogi drigi narodi unesreceni za dugi niz godina od sve te "demokratije"Naravno uskoro ce se nac neka sila koja ce im sve to sto su radili malim zemlajam vrativi visetruko.

Lazarenko

pre 12 godina

Smeju da intervenisu kako im se prohte - videli smo na Kosovu '99. I Ruska Federacija sme da intervenise po nahodjenju - videli smo u Gruziji 2008. Uskoro ce se i Kina svrstati u ovaj klub drzava/organizacija "kojima se moze".
Onda se vracamo u period pre nastanka UN-a a svi znamo kakve su civilizacijske tragedije nastajale kada je svaka sila mogla da intervenise kako joj se prohte; zbog toga su uostalom i osnovane Ujedinjene Nacije i uvedena institucija veta u Savetu Bezbednosti. Ali to izgleda vise nije na snazi, ponovo svako moze da radi po nahodjenju, samo se pitam cemu vise UN i treba li i dalje bacati novac placajuci clanstvo u ovoj organizaciji?

Lars

pre 12 godina

"može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti"

Po cemu se to razlikuje od vojnog pucha? Kad god se u nekoj zemlji dogodio vojni puch, vojska je nasilno preuzimala vlast bas na osnovu legalne osnove da intervenise i da zastiti poredak.
A istorija je pokazala da ni jedan vojni udar nije prosao bez velikih civilnih zrtava i katastrofalnih posledica po drzavu.

rade

pre 12 godina

Počelo je spremanje za Siriju i Iran. Ukoliko napadnu Iran ne znam koliko Rusija može (hoće) da pomogne Iranu, ali može lako da se desi da brani svoj strateški interes (naftovod koji gradi u saradnji sa Indijom i Turskom kroz Iran), ali sa Sirijom će biti mnogo teže jer tu imaju svoju bazu pa će biti spremniji da brane (indirektno) tu teritoriju isporukom savremenog naoružanja koje lako može da uništi dva tri avaksa bez kojih su NATO piloti obični glineni golubovi. Međutim zanimljivo je to što se sada već ubrzano radi (u Rusiji i Kini) na stvaranju evroazijskog saveza. Kada taj savez bude osnovan on će imati (tačnije daće sam sebi) jednaka ovlašćenja kao i sam NATO. Sve zemlje koje nisu članice NATO-a a strateški su bitne za taj savez biće gotovo 1000% meta "legalnih" vojnih intervencija. Znate to vam je kao u šahu. U početku ojačavate odbranu a onda jednim ili sa dva poteza već imate preimućstvo na tabli i iz defanzive krećete u ofanzivu koja prosto lomi protivnika sa druge strane table.

Alexa

pre 12 godina

To u prevodu znaci " Mi smo planetarna sila ". Tako je i Hitlerova masinerija radila van Lige naroda pa je svet dovela do II svetskog rata...

Rio

pre 12 godina

Pa vi ste TI koi prvi kršite ljudska prava i vršite genocide po čitavom svetu.Nato se mora uništiti ili stvoriti drugi blok poput Varšavskog Pakta i monogo jači treba biti da bi NATO morao da se povinuje,inaće ovake žariće i paliće po čitavom svetu kada se to njima hoče.Dole NATO.

игор

pre 12 godina

То је продукт униполарног света. Сила терорише. Потребно је само да вас неки њихов медиј означи као негативца, и они ће изроварити земљу

Djoka

pre 12 godina

Mogu da deluju ali samo protiv zemalja koje nemaju nikakvo naoruzanje, tj. PVO. Nasa vojska je imala daleko veci moral i obucenost od iracke i libijske, i unistena nam je jedino jedna protivavionska baterija. U nekim analizama samih Americkih stratega, da smo kojim slucajem imali bateriju S-300 u Beogradu i drugu bateriju S-300 u Pristini, bilo bi im mnogo teze, jer dovoljno je pripretiti avaksu i avionima za protivelektronsko ometanje, pa da njihovi borbeni avioni vise ne znaju gde da gadjaju. U stvari, zemlje NATO pakta i njihove vojske su kukavicke, kao i grupe huligana koje napadaju samo kada su u brojcanoj prednosti. Ubijaju i unistavaju daleko od svoje kuce, ruse tudje i unesrecuju. Zamislite da se stvori neko jaci od Amerikanaca i da ih bombarduje i ubija po NeW York i Washington kasetnim bombama. Eto, to oni rade drugima. Nadam se da nikada ne ulazimo u to zlo i opako drustvo - lazi, prevara i manipulacija.

emi ešaV

pre 12 godina

"Rasmusen je ocenio da 'može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti'."

Prvo, u izjavi se na više mesta NATO naziva "međunarodna zajednica", što je namerno podmetanje, jer taj naziv sugeriše da je to neka odlučujuća većina država sveta, a ne vojni savez grupe država oko SAD.

Drugo, "legalne osnove" će se proglašavati proizvoljno, prema trenutnim interesima Zapada.

Treće, Zapad ovim saopštava da se više neće obazirati na odluke UN, već će delovati samoinicijativno. Sada je to zvaničan stav. Poznato je da se u SAD pravosuđe poziva na presedane, pa su to upravo stvarali tokom prethodne 2 decenije u svetu i postepeno došli do ove situacije. Sve je to bilo moguće zbog pasivnosti Rusije i Kine, koje su time, praktično, prepustile Americi celokupnu vlast na planeti Zemlji (ko ima silu, taj ima i vlast). Ujedinjene Nacije su već neko vreme nesposobne da se odupru zapadnom diktatu. Sada, kada su Rusija i Kina spremnije da koriste veto, Amerika zadaje konačan udarac i kaže: Nema veze, za nas to više ne važi! Mora se reći da je Amerika majstorski nadigrala Rusiju i potukla je do nogu. Rusija je tako praktično lišena jedinog preostalog instrumenta velesile, a to je veto u UN. Istovremeno, Kina ne može da se nada da će u skorije vreme steći uticaj koji joj po snazi pripada. Rezultat je, dakle, 2:0.

slobodan slobodan

pre 12 godina

Ништа ново под капом небеском - ни Хитлеру није било потербно било чије одобрење да окупира свет - стога су након '' победе'' над фашизмом оформљене Уједињене Нације - ето сад новим нацистима нијесу више ни оне потребне...

Ko se maca lati od maca ce poginuti

pre 12 godina

Ekonomski sistem zapada se raspao, sada samo mogu da produze trajanje sistema izazivajuci ratove, ali jednom ce im se to osvetiti.

Aska

pre 12 godina

NATO je papirni zmaj, koji pod kontrolom drzi tanki koncic. Cim se taj koncic prekine, na prvom jacem vetru, NATO ce odleteti u istoriju!
Tek tada ce Evropa, EU, pa cak i evrozona, shvatiti, koliko je problema na evropskom kontinentu, uzrokovano bas zbog postojanja tog papirnog zmaja, nad njom.
Samo politicki, ekonomski i vojno nezavisna Evropa, EU i evrozona, imaju sanse! Sve ostalo je neokolonijalizam "Velikog Brata", pristanak na inferiorni polozaj satelita i svesno pravljenje nemoguceg, od nekadasnjeg dzina, a sada bolesnika na kolenima, preko okeana.

Niko u Evropi nema snage da vidi "carevo novo odelo", da sagleda problem i "otkud vetar duva" i svi u glas ponavljaju: "Kralj je mrtav, ziveo kralj!". Nazalost, do momenta kada neko i bude smogao snage da to i kaze, sve progresivne ideje ujedinjenja evropskog kontinenta ce biti obezvredjene, a novi "srednji vek" nad Evropom ce se vec nadviti.

Milos

pre 12 godina

Oslobodite se mrznje i citajte tekst, ono sto je receno je: "može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti".

Drugim recima onda kada je zakon (povelja UN) u opstrukciji od strane nekog clana SB UN-a NATO ce intervenisati u skladu sa zakonom (poveljom UN-a) bez odobrenja Saveta Bezbednosi. Znaci nije on rekao da ce NATO delovati suprotno civilizacijskim normama, nego da ce NATO delovati u skaladu sa njima i onda kada se za to nema potpuni konsenzus u SB. I Kosovo jeste primer ovakve intervencije, gde je prekinuta represija Republike srbije nad 2 miliona albanaca.

Pozdrav!

fizikalozof

pre 12 godina

Onda je to kraj UN. Mi, ex-JU, smo bili zamorcici. E pa uspeo vam je eksperiment, rasturicete UN bas kao su Staljin i Hitler razbucali Ligu Naroda 1939.

Doktor

pre 12 godina

Licemeri jedni,
nije dovoljno samo pljuvati po zapadu i NATO i proglasiti Putina bogom pa mu se klanjati.Potrebno je i NE ZIVETI malogradjanskim ,potrosackim zivotom. Vi ste, licemeri jedni i lazne patriote, kao onaj nitkov koji stavi na grudi majicu sa likom Ce ge Vare a zivi zivotom poslednjeg potrosackog g...ara iz redova onih protiv kojih se borio Ce.
A da ce NATO da radi sta hoce, radice. Uprkos Indijancima i patriotama.
Jer bitno je na sta Indijanci i patriote, pardon patriJote, trose novac a ne sta pricaju i rade.Ha,ha,ha.

Nikola

pre 12 godina

Treba ih tuziti za bombardovanje. Da na sudu dokazu da imaju pravo ovo sto sada tvrde.
Da je Srbija tuzila NATO zbog '99 ovo ne bi mogli da izjave.
Ovo je globalno zlo, neonazzi.

Miki

pre 12 godina

Zlocinacka organizacija i zlocinacki umovi ali veliku krivicu za takvo stanje u svetu snose i zemlje koje bi mogle da zaustave to ludilo a nista ne cine sto ih cini saucesnicima.Konkretno rusi i ako bi mogli da uzmu lepe pare nece da prodaju svoje protivavionske sistema S-300 i S-500 cak ni prijateljskim zemljama.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 12 godina

Katastrofa. Ovakva filozofija NATO-a, iz usta ovog čoveka, vodi svet u srednji vek. Sreća u svome ovome je da postoji i ona narodna "i nad popom ima pop".

da, svi smo zadovoljni vasom intervencijom i bombardovanjem Srbije, hvala vam. More mrs!

pre 12 godina

Ma smekeri gde ste onda u Sudanu i na jos milion mesta u svetu da spasete neduzne ljude od kriminalaca i totalnog rasula u zemlji??? a da umalo da zaboravim, tamo nema nafte...

Ko se maca lati, od maca ce da strada!

pre 12 godina

Znamo mi zlikovce sta ti govoris ali necete jos dugo. Kao prvo, zar zista mislis da ce vam narod u maticnim drzavama dozvoliti da im namecete poreze i seje smrt i mrznju sirom sveta u njihovo ime. Kao drugo, kad tad cete preliti casu i docete u otvoreni sukob sa BRIC-om. Nista drugo vam nije ostalo osim vojne masinerije i dok ne budete silom zaustavljeni necete se smiriti.

supervisor

pre 12 godina

"Anders Fog Rasmusen je ocenio i da je NATO operacija u Libiji, koja se završava u ponedeljak, "bila jedan veliki uspeh, sa 25.000 izvedenih letova i 10.000 izvršenih napada bombama, bez potvrđenih civilnih žrtava uzrokovanih od strane NATO-a".


Majko moja, kakav vrhunac licemerja i lazi. Covek lupi ovakvu laz ni ne trepnuvsi. Kakav zlocinacki um!

marko

pre 12 godina

Ovo je, čini mi se, najopasnija izjava u ljudskoj istoriji.
Hoće da kaže, NATO je apsolutna vlast na planeti. Svi civilizacijski standardi kao što su UN, Savet Bezbednosti, parlamenti itd. više nemaju snagu dovoljnu da zaustave NATO u realizaciji interesa. Na tom putu NATO može i hoće da ubija, da masakrira odnosno da vlada kao što, i bolje od toga, vladaju svi ono protiv kojih se NATO formalno bori.
Upravo to smo i videli na Kosovu odnosno u Srbiji. Kada zločinac jednom ostane nekažnjen on postane nezaustavljiv.

Mijan

pre 12 godina

a sad kad nema viza, kad će "Žene u Crnom" da odu tamo da protestvuju? Valjda je jasno da su ovo mnogo veće ubice - nije valjda da udovice i mirotvorne organizacije prave razliku među ubicama, kao i ubijenima?

Sizofrenija upotpunjena psihozom

pre 12 godina

Covek je jasno i glasno rekao da to znaci da ce sada Sirija biti r...uzena uzduz i popreko, cak i ako na sledecem glasanju u UN Kina i Rusija zalepe veto. Nije sala onih 600.000 hiljada barela nafte dnevno u Siriji!!Kada zavrse sa tom zemljom, onda ce onako humanitarno doneti demokratiju Iranu jer tamo je svega 3.2 miliona barela dnevno!!!Neka se Ugo Cavez i Venecuela takodje pripreme!!

NikolaBGD

pre 12 godina

Vise i ne lazu sad su i priznali da mogu da rade sta hoce kako hoce gde hoce. Mogli su i Rimljani nekad ,mnoge imperije posle njih ali nicija nije do zore gorela.Njih ce jednom zameniti neko isto tako bahat i tako do kraja vremena :-)

Auuuu

pre 12 godina

...izvršenih napada bombama, bez potvrđenih civilnih žrtava uzrokovanih od strane NATO-a".

Laž u koju ni sam ne veruješ, ali je prodavaš drugima, sramota arogance-sile!?

supervisor

pre 12 godina

"Anders Fog Rasmusen je ocenio i da je NATO operacija u Libiji, koja se završava u ponedeljak, "bila jedan veliki uspeh, sa 25.000 izvedenih letova i 10.000 izvršenih napada bombama, bez potvrđenih civilnih žrtava uzrokovanih od strane NATO-a".


Majko moja, kakav vrhunac licemerja i lazi. Covek lupi ovakvu laz ni ne trepnuvsi. Kakav zlocinacki um!

marko

pre 12 godina

Ovo je, čini mi se, najopasnija izjava u ljudskoj istoriji.
Hoće da kaže, NATO je apsolutna vlast na planeti. Svi civilizacijski standardi kao što su UN, Savet Bezbednosti, parlamenti itd. više nemaju snagu dovoljnu da zaustave NATO u realizaciji interesa. Na tom putu NATO može i hoće da ubija, da masakrira odnosno da vlada kao što, i bolje od toga, vladaju svi ono protiv kojih se NATO formalno bori.
Upravo to smo i videli na Kosovu odnosno u Srbiji. Kada zločinac jednom ostane nekažnjen on postane nezaustavljiv.

da, svi smo zadovoljni vasom intervencijom i bombardovanjem Srbije, hvala vam. More mrs!

pre 12 godina

Ma smekeri gde ste onda u Sudanu i na jos milion mesta u svetu da spasete neduzne ljude od kriminalaca i totalnog rasula u zemlji??? a da umalo da zaboravim, tamo nema nafte...

Djoka

pre 12 godina

Mogu da deluju ali samo protiv zemalja koje nemaju nikakvo naoruzanje, tj. PVO. Nasa vojska je imala daleko veci moral i obucenost od iracke i libijske, i unistena nam je jedino jedna protivavionska baterija. U nekim analizama samih Americkih stratega, da smo kojim slucajem imali bateriju S-300 u Beogradu i drugu bateriju S-300 u Pristini, bilo bi im mnogo teze, jer dovoljno je pripretiti avaksu i avionima za protivelektronsko ometanje, pa da njihovi borbeni avioni vise ne znaju gde da gadjaju. U stvari, zemlje NATO pakta i njihove vojske su kukavicke, kao i grupe huligana koje napadaju samo kada su u brojcanoj prednosti. Ubijaju i unistavaju daleko od svoje kuce, ruse tudje i unesrecuju. Zamislite da se stvori neko jaci od Amerikanaca i da ih bombarduje i ubija po NeW York i Washington kasetnim bombama. Eto, to oni rade drugima. Nadam se da nikada ne ulazimo u to zlo i opako drustvo - lazi, prevara i manipulacija.

Mijan

pre 12 godina

a sad kad nema viza, kad će "Žene u Crnom" da odu tamo da protestvuju? Valjda je jasno da su ovo mnogo veće ubice - nije valjda da udovice i mirotvorne organizacije prave razliku među ubicama, kao i ubijenima?

Sizofrenija upotpunjena psihozom

pre 12 godina

Covek je jasno i glasno rekao da to znaci da ce sada Sirija biti r...uzena uzduz i popreko, cak i ako na sledecem glasanju u UN Kina i Rusija zalepe veto. Nije sala onih 600.000 hiljada barela nafte dnevno u Siriji!!Kada zavrse sa tom zemljom, onda ce onako humanitarno doneti demokratiju Iranu jer tamo je svega 3.2 miliona barela dnevno!!!Neka se Ugo Cavez i Venecuela takodje pripreme!!

игор

pre 12 godina

То је продукт униполарног света. Сила терорише. Потребно је само да вас неки њихов медиј означи као негативца, и они ће изроварити земљу

Auuuu

pre 12 godina

...izvršenih napada bombama, bez potvrđenih civilnih žrtava uzrokovanih od strane NATO-a".

Laž u koju ni sam ne veruješ, ali je prodavaš drugima, sramota arogance-sile!?

slobodan slobodan

pre 12 godina

Ништа ново под капом небеском - ни Хитлеру није било потербно било чије одобрење да окупира свет - стога су након '' победе'' над фашизмом оформљене Уједињене Нације - ето сад новим нацистима нијесу више ни оне потребне...

Alexa

pre 12 godina

To u prevodu znaci " Mi smo planetarna sila ". Tako je i Hitlerova masinerija radila van Lige naroda pa je svet dovela do II svetskog rata...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 12 godina

Katastrofa. Ovakva filozofija NATO-a, iz usta ovog čoveka, vodi svet u srednji vek. Sreća u svome ovome je da postoji i ona narodna "i nad popom ima pop".

Aska

pre 12 godina

NATO je papirni zmaj, koji pod kontrolom drzi tanki koncic. Cim se taj koncic prekine, na prvom jacem vetru, NATO ce odleteti u istoriju!
Tek tada ce Evropa, EU, pa cak i evrozona, shvatiti, koliko je problema na evropskom kontinentu, uzrokovano bas zbog postojanja tog papirnog zmaja, nad njom.
Samo politicki, ekonomski i vojno nezavisna Evropa, EU i evrozona, imaju sanse! Sve ostalo je neokolonijalizam "Velikog Brata", pristanak na inferiorni polozaj satelita i svesno pravljenje nemoguceg, od nekadasnjeg dzina, a sada bolesnika na kolenima, preko okeana.

Niko u Evropi nema snage da vidi "carevo novo odelo", da sagleda problem i "otkud vetar duva" i svi u glas ponavljaju: "Kralj je mrtav, ziveo kralj!". Nazalost, do momenta kada neko i bude smogao snage da to i kaze, sve progresivne ideje ujedinjenja evropskog kontinenta ce biti obezvredjene, a novi "srednji vek" nad Evropom ce se vec nadviti.

emi ešaV

pre 12 godina

"Rasmusen je ocenio da 'može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti'."

Prvo, u izjavi se na više mesta NATO naziva "međunarodna zajednica", što je namerno podmetanje, jer taj naziv sugeriše da je to neka odlučujuća većina država sveta, a ne vojni savez grupe država oko SAD.

Drugo, "legalne osnove" će se proglašavati proizvoljno, prema trenutnim interesima Zapada.

Treće, Zapad ovim saopštava da se više neće obazirati na odluke UN, već će delovati samoinicijativno. Sada je to zvaničan stav. Poznato je da se u SAD pravosuđe poziva na presedane, pa su to upravo stvarali tokom prethodne 2 decenije u svetu i postepeno došli do ove situacije. Sve je to bilo moguće zbog pasivnosti Rusije i Kine, koje su time, praktično, prepustile Americi celokupnu vlast na planeti Zemlji (ko ima silu, taj ima i vlast). Ujedinjene Nacije su već neko vreme nesposobne da se odupru zapadnom diktatu. Sada, kada su Rusija i Kina spremnije da koriste veto, Amerika zadaje konačan udarac i kaže: Nema veze, za nas to više ne važi! Mora se reći da je Amerika majstorski nadigrala Rusiju i potukla je do nogu. Rusija je tako praktično lišena jedinog preostalog instrumenta velesile, a to je veto u UN. Istovremeno, Kina ne može da se nada da će u skorije vreme steći uticaj koji joj po snazi pripada. Rezultat je, dakle, 2:0.

Nikola

pre 12 godina

Treba ih tuziti za bombardovanje. Da na sudu dokazu da imaju pravo ovo sto sada tvrde.
Da je Srbija tuzila NATO zbog '99 ovo ne bi mogli da izjave.
Ovo je globalno zlo, neonazzi.

Ko se maca lati, od maca ce da strada!

pre 12 godina

Znamo mi zlikovce sta ti govoris ali necete jos dugo. Kao prvo, zar zista mislis da ce vam narod u maticnim drzavama dozvoliti da im namecete poreze i seje smrt i mrznju sirom sveta u njihovo ime. Kao drugo, kad tad cete preliti casu i docete u otvoreni sukob sa BRIC-om. Nista drugo vam nije ostalo osim vojne masinerije i dok ne budete silom zaustavljeni necete se smiriti.

Ko se maca lati od maca ce poginuti

pre 12 godina

Ekonomski sistem zapada se raspao, sada samo mogu da produze trajanje sistema izazivajuci ratove, ali jednom ce im se to osvetiti.

MIlenko

pre 12 godina

Naravno da mogu da deluju.Samo sta ce nam onda ujedinjene nacije.A oni su veliki heroji.Obicno napadaju zamlje do 10 milona stanovnika kao sto je se Srbrija,Libija,Avganistan.I za svaki slucaj im prvo uvedu sankcije da se ne bi naoruzavali pa i tek onda napadnu-porobe.I na kraju pobegli su glavom bez obzira iz tih zemalja ili cim odu i potrose mnogo milijadri dolara sve se vrati na staro.Pobegli su iz Vijetnama.Nije ih niko mogao stici od bezanja.Pobegli su iz Iraka a uskoro beze i iz Avgansitana.I naravno sve se vraca na staro samo su ti mnogi drigi narodi unesreceni za dugi niz godina od sve te "demokratije"Naravno uskoro ce se nac neka sila koja ce im sve to sto su radili malim zemlajam vrativi visetruko.

Rio

pre 12 godina

Pa vi ste TI koi prvi kršite ljudska prava i vršite genocide po čitavom svetu.Nato se mora uništiti ili stvoriti drugi blok poput Varšavskog Pakta i monogo jači treba biti da bi NATO morao da se povinuje,inaće ovake žariće i paliće po čitavom svetu kada se to njima hoče.Dole NATO.

fizikalozof

pre 12 godina

Onda je to kraj UN. Mi, ex-JU, smo bili zamorcici. E pa uspeo vam je eksperiment, rasturicete UN bas kao su Staljin i Hitler razbucali Ligu Naroda 1939.

NikolaBGD

pre 12 godina

Vise i ne lazu sad su i priznali da mogu da rade sta hoce kako hoce gde hoce. Mogli su i Rimljani nekad ,mnoge imperije posle njih ali nicija nije do zore gorela.Njih ce jednom zameniti neko isto tako bahat i tako do kraja vremena :-)

rade

pre 12 godina

Počelo je spremanje za Siriju i Iran. Ukoliko napadnu Iran ne znam koliko Rusija može (hoće) da pomogne Iranu, ali može lako da se desi da brani svoj strateški interes (naftovod koji gradi u saradnji sa Indijom i Turskom kroz Iran), ali sa Sirijom će biti mnogo teže jer tu imaju svoju bazu pa će biti spremniji da brane (indirektno) tu teritoriju isporukom savremenog naoružanja koje lako može da uništi dva tri avaksa bez kojih su NATO piloti obični glineni golubovi. Međutim zanimljivo je to što se sada već ubrzano radi (u Rusiji i Kini) na stvaranju evroazijskog saveza. Kada taj savez bude osnovan on će imati (tačnije daće sam sebi) jednaka ovlašćenja kao i sam NATO. Sve zemlje koje nisu članice NATO-a a strateški su bitne za taj savez biće gotovo 1000% meta "legalnih" vojnih intervencija. Znate to vam je kao u šahu. U početku ojačavate odbranu a onda jednim ili sa dva poteza već imate preimućstvo na tabli i iz defanzive krećete u ofanzivu koja prosto lomi protivnika sa druge strane table.

Chika Kure

pre 12 godina

Ovim su ukinute Ujedinjene Nacije,na redu je Sirija a nek se pripreme Iran i Venecuela.Demokratija uskoro i pred vasim vratima,pa srecno.

Vojvodjanin

pre 12 godina

...PA kad to kazes, burazeru..?! - Pa ti si i Bog i Batina ovog nesrecnog sveta...!? Naravno da mzoete sta god hocete - jer ste vi genocidni banditi a pricate o demokratiji, civilizaciji i ljudskim pravima...!

Povraca mi se i kad pomislim na sve vas!!!

Ali doci ce mecka pred vrata NATO - pre ili posle!

Bog dao pa videli!

Miki

pre 12 godina

Zlocinacka organizacija i zlocinacki umovi ali veliku krivicu za takvo stanje u svetu snose i zemlje koje bi mogle da zaustave to ludilo a nista ne cine sto ih cini saucesnicima.Konkretno rusi i ako bi mogli da uzmu lepe pare nece da prodaju svoje protivavionske sistema S-300 i S-500 cak ni prijateljskim zemljama.

Lazarenko

pre 12 godina

Smeju da intervenisu kako im se prohte - videli smo na Kosovu '99. I Ruska Federacija sme da intervenise po nahodjenju - videli smo u Gruziji 2008. Uskoro ce se i Kina svrstati u ovaj klub drzava/organizacija "kojima se moze".
Onda se vracamo u period pre nastanka UN-a a svi znamo kakve su civilizacijske tragedije nastajale kada je svaka sila mogla da intervenise kako joj se prohte; zbog toga su uostalom i osnovane Ujedinjene Nacije i uvedena institucija veta u Savetu Bezbednosti. Ali to izgleda vise nije na snazi, ponovo svako moze da radi po nahodjenju, samo se pitam cemu vise UN i treba li i dalje bacati novac placajuci clanstvo u ovoj organizaciji?

antidepresiv

pre 12 godina

Ovakve vesti su stetne po psihu "malih" naroda,kao sto je npr. Srbija!Eto ja citam ovu vest,na primer,i nemocan sam bilo sta da preduzmem.Iako ne zelim:rat,ubistva,stradanja naroda.Samo mi preostaje da citam vesti sa B92 i molim se Bogu da se Kinezi i Rusi ne naljute,jer ako se oni naljute nece biti ni nas,ni NATO-a,ni Evrope,ni Amerike(u ovom obliku)!Boze smiluj se na nas i daj nam mir!

Lars

pre 12 godina

"može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti"

Po cemu se to razlikuje od vojnog pucha? Kad god se u nekoj zemlji dogodio vojni puch, vojska je nasilno preuzimala vlast bas na osnovu legalne osnove da intervenise i da zastiti poredak.
A istorija je pokazala da ni jedan vojni udar nije prosao bez velikih civilnih zrtava i katastrofalnih posledica po drzavu.

Milos

pre 12 godina

Oslobodite se mrznje i citajte tekst, ono sto je receno je: "može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti".

Drugim recima onda kada je zakon (povelja UN) u opstrukciji od strane nekog clana SB UN-a NATO ce intervenisati u skladu sa zakonom (poveljom UN-a) bez odobrenja Saveta Bezbednosi. Znaci nije on rekao da ce NATO delovati suprotno civilizacijskim normama, nego da ce NATO delovati u skaladu sa njima i onda kada se za to nema potpuni konsenzus u SB. I Kosovo jeste primer ovakve intervencije, gde je prekinuta represija Republike srbije nad 2 miliona albanaca.

Pozdrav!

ballcancaffe

pre 12 godina

"NATO moze da deluje i bez UN" Tako i treba da bude, Zar zemlje ko rusija ,kina ,venecuela ,kuba ,sirija ,srbija.....treba da imaju VETO za nato delovanje,NIKAD!!!!!!

Doktor

pre 12 godina

Licemeri jedni,
nije dovoljno samo pljuvati po zapadu i NATO i proglasiti Putina bogom pa mu se klanjati.Potrebno je i NE ZIVETI malogradjanskim ,potrosackim zivotom. Vi ste, licemeri jedni i lazne patriote, kao onaj nitkov koji stavi na grudi majicu sa likom Ce ge Vare a zivi zivotom poslednjeg potrosackog g...ara iz redova onih protiv kojih se borio Ce.
A da ce NATO da radi sta hoce, radice. Uprkos Indijancima i patriotama.
Jer bitno je na sta Indijanci i patriote, pardon patriJote, trose novac a ne sta pricaju i rade.Ha,ha,ha.

brax-ballisi

pre 12 godina

kome sad da verujem, ? milosevic tada otvoreno rekao da dobio rat protiv NATO-a,sad vi gos. Rasmusen kazete da ste imali uspeha na kosovo...ee;)

гром

pre 12 godina

Ја мислим да је почело. Користиће агресују у окпацију Космета Русија је интеревенисала без да је тражила икакву сагласност. И што се тиче Либије није само да нису чиста посла већ су начиста. А шта ће бити када се формира Источни Савез (Кина, Русија, Индија...)и када они почну да делују без по слободној вољи?! Ватра је потпаљена, а кад ће се мање више распламсати, видећемо; а да је добро, није.
Ми треба да гледамо своја посла.
Они који су нас бомбардовали па потом део територије и окупирали засигурно нам нису пријатељи, али од њих не треба да правимо ни веће непријатеље него што јесу; са друге стране треба радити на препознавању пријатеља и развијати односе са њима а не расписати енергију удварањем и подвалачењем под скуте и више пута доказаним непријатељима. На жалост ових тренутака знање из историје нам је никакво.

Milos

pre 12 godina

Oslobodite se mrznje i citajte tekst, ono sto je receno je: "može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti".

Drugim recima onda kada je zakon (povelja UN) u opstrukciji od strane nekog clana SB UN-a NATO ce intervenisati u skladu sa zakonom (poveljom UN-a) bez odobrenja Saveta Bezbednosi. Znaci nije on rekao da ce NATO delovati suprotno civilizacijskim normama, nego da ce NATO delovati u skaladu sa njima i onda kada se za to nema potpuni konsenzus u SB. I Kosovo jeste primer ovakve intervencije, gde je prekinuta represija Republike srbije nad 2 miliona albanaca.

Pozdrav!

Doktor

pre 12 godina

Licemeri jedni,
nije dovoljno samo pljuvati po zapadu i NATO i proglasiti Putina bogom pa mu se klanjati.Potrebno je i NE ZIVETI malogradjanskim ,potrosackim zivotom. Vi ste, licemeri jedni i lazne patriote, kao onaj nitkov koji stavi na grudi majicu sa likom Ce ge Vare a zivi zivotom poslednjeg potrosackog g...ara iz redova onih protiv kojih se borio Ce.
A da ce NATO da radi sta hoce, radice. Uprkos Indijancima i patriotama.
Jer bitno je na sta Indijanci i patriote, pardon patriJote, trose novac a ne sta pricaju i rade.Ha,ha,ha.

ballcancaffe

pre 12 godina

"NATO moze da deluje i bez UN" Tako i treba da bude, Zar zemlje ko rusija ,kina ,venecuela ,kuba ,sirija ,srbija.....treba da imaju VETO za nato delovanje,NIKAD!!!!!!

brax-ballisi

pre 12 godina

kome sad da verujem, ? milosevic tada otvoreno rekao da dobio rat protiv NATO-a,sad vi gos. Rasmusen kazete da ste imali uspeha na kosovo...ee;)

emi ešaV

pre 12 godina

"Rasmusen je ocenio da 'može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti'."

Prvo, u izjavi se na više mesta NATO naziva "međunarodna zajednica", što je namerno podmetanje, jer taj naziv sugeriše da je to neka odlučujuća većina država sveta, a ne vojni savez grupe država oko SAD.

Drugo, "legalne osnove" će se proglašavati proizvoljno, prema trenutnim interesima Zapada.

Treće, Zapad ovim saopštava da se više neće obazirati na odluke UN, već će delovati samoinicijativno. Sada je to zvaničan stav. Poznato je da se u SAD pravosuđe poziva na presedane, pa su to upravo stvarali tokom prethodne 2 decenije u svetu i postepeno došli do ove situacije. Sve je to bilo moguće zbog pasivnosti Rusije i Kine, koje su time, praktično, prepustile Americi celokupnu vlast na planeti Zemlji (ko ima silu, taj ima i vlast). Ujedinjene Nacije su već neko vreme nesposobne da se odupru zapadnom diktatu. Sada, kada su Rusija i Kina spremnije da koriste veto, Amerika zadaje konačan udarac i kaže: Nema veze, za nas to više ne važi! Mora se reći da je Amerika majstorski nadigrala Rusiju i potukla je do nogu. Rusija je tako praktično lišena jedinog preostalog instrumenta velesile, a to je veto u UN. Istovremeno, Kina ne može da se nada da će u skorije vreme steći uticaj koji joj po snazi pripada. Rezultat je, dakle, 2:0.

Djoka

pre 12 godina

Mogu da deluju ali samo protiv zemalja koje nemaju nikakvo naoruzanje, tj. PVO. Nasa vojska je imala daleko veci moral i obucenost od iracke i libijske, i unistena nam je jedino jedna protivavionska baterija. U nekim analizama samih Americkih stratega, da smo kojim slucajem imali bateriju S-300 u Beogradu i drugu bateriju S-300 u Pristini, bilo bi im mnogo teze, jer dovoljno je pripretiti avaksu i avionima za protivelektronsko ometanje, pa da njihovi borbeni avioni vise ne znaju gde da gadjaju. U stvari, zemlje NATO pakta i njihove vojske su kukavicke, kao i grupe huligana koje napadaju samo kada su u brojcanoj prednosti. Ubijaju i unistavaju daleko od svoje kuce, ruse tudje i unesrecuju. Zamislite da se stvori neko jaci od Amerikanaca i da ih bombarduje i ubija po NeW York i Washington kasetnim bombama. Eto, to oni rade drugima. Nadam se da nikada ne ulazimo u to zlo i opako drustvo - lazi, prevara i manipulacija.

Miki

pre 12 godina

Zlocinacka organizacija i zlocinacki umovi ali veliku krivicu za takvo stanje u svetu snose i zemlje koje bi mogle da zaustave to ludilo a nista ne cine sto ih cini saucesnicima.Konkretno rusi i ako bi mogli da uzmu lepe pare nece da prodaju svoje protivavionske sistema S-300 i S-500 cak ni prijateljskim zemljama.

MIlenko

pre 12 godina

Naravno da mogu da deluju.Samo sta ce nam onda ujedinjene nacije.A oni su veliki heroji.Obicno napadaju zamlje do 10 milona stanovnika kao sto je se Srbrija,Libija,Avganistan.I za svaki slucaj im prvo uvedu sankcije da se ne bi naoruzavali pa i tek onda napadnu-porobe.I na kraju pobegli su glavom bez obzira iz tih zemalja ili cim odu i potrose mnogo milijadri dolara sve se vrati na staro.Pobegli su iz Vijetnama.Nije ih niko mogao stici od bezanja.Pobegli su iz Iraka a uskoro beze i iz Avgansitana.I naravno sve se vraca na staro samo su ti mnogi drigi narodi unesreceni za dugi niz godina od sve te "demokratije"Naravno uskoro ce se nac neka sila koja ce im sve to sto su radili malim zemlajam vrativi visetruko.

Nikola

pre 12 godina

Treba ih tuziti za bombardovanje. Da na sudu dokazu da imaju pravo ovo sto sada tvrde.
Da je Srbija tuzila NATO zbog '99 ovo ne bi mogli da izjave.
Ovo je globalno zlo, neonazzi.

Lazarenko

pre 12 godina

Smeju da intervenisu kako im se prohte - videli smo na Kosovu '99. I Ruska Federacija sme da intervenise po nahodjenju - videli smo u Gruziji 2008. Uskoro ce se i Kina svrstati u ovaj klub drzava/organizacija "kojima se moze".
Onda se vracamo u period pre nastanka UN-a a svi znamo kakve su civilizacijske tragedije nastajale kada je svaka sila mogla da intervenise kako joj se prohte; zbog toga su uostalom i osnovane Ujedinjene Nacije i uvedena institucija veta u Savetu Bezbednosti. Ali to izgleda vise nije na snazi, ponovo svako moze da radi po nahodjenju, samo se pitam cemu vise UN i treba li i dalje bacati novac placajuci clanstvo u ovoj organizaciji?

Vojvodjanin

pre 12 godina

...PA kad to kazes, burazeru..?! - Pa ti si i Bog i Batina ovog nesrecnog sveta...!? Naravno da mzoete sta god hocete - jer ste vi genocidni banditi a pricate o demokratiji, civilizaciji i ljudskim pravima...!

Povraca mi se i kad pomislim na sve vas!!!

Ali doci ce mecka pred vrata NATO - pre ili posle!

Bog dao pa videli!

supervisor

pre 12 godina

"Anders Fog Rasmusen je ocenio i da je NATO operacija u Libiji, koja se završava u ponedeljak, "bila jedan veliki uspeh, sa 25.000 izvedenih letova i 10.000 izvršenih napada bombama, bez potvrđenih civilnih žrtava uzrokovanih od strane NATO-a".


Majko moja, kakav vrhunac licemerja i lazi. Covek lupi ovakvu laz ni ne trepnuvsi. Kakav zlocinacki um!

da, svi smo zadovoljni vasom intervencijom i bombardovanjem Srbije, hvala vam. More mrs!

pre 12 godina

Ma smekeri gde ste onda u Sudanu i na jos milion mesta u svetu da spasete neduzne ljude od kriminalaca i totalnog rasula u zemlji??? a da umalo da zaboravim, tamo nema nafte...

Alexa

pre 12 godina

To u prevodu znaci " Mi smo planetarna sila ". Tako je i Hitlerova masinerija radila van Lige naroda pa je svet dovela do II svetskog rata...

marko

pre 12 godina

Ovo je, čini mi se, najopasnija izjava u ljudskoj istoriji.
Hoće da kaže, NATO je apsolutna vlast na planeti. Svi civilizacijski standardi kao što su UN, Savet Bezbednosti, parlamenti itd. više nemaju snagu dovoljnu da zaustave NATO u realizaciji interesa. Na tom putu NATO može i hoće da ubija, da masakrira odnosno da vlada kao što, i bolje od toga, vladaju svi ono protiv kojih se NATO formalno bori.
Upravo to smo i videli na Kosovu odnosno u Srbiji. Kada zločinac jednom ostane nekažnjen on postane nezaustavljiv.

Ko se maca lati od maca ce poginuti

pre 12 godina

Ekonomski sistem zapada se raspao, sada samo mogu da produze trajanje sistema izazivajuci ratove, ali jednom ce im se to osvetiti.

slobodan slobodan

pre 12 godina

Ништа ново под капом небеском - ни Хитлеру није било потербно било чије одобрење да окупира свет - стога су након '' победе'' над фашизмом оформљене Уједињене Нације - ето сад новим нацистима нијесу више ни оне потребне...

Aska

pre 12 godina

NATO je papirni zmaj, koji pod kontrolom drzi tanki koncic. Cim se taj koncic prekine, na prvom jacem vetru, NATO ce odleteti u istoriju!
Tek tada ce Evropa, EU, pa cak i evrozona, shvatiti, koliko je problema na evropskom kontinentu, uzrokovano bas zbog postojanja tog papirnog zmaja, nad njom.
Samo politicki, ekonomski i vojno nezavisna Evropa, EU i evrozona, imaju sanse! Sve ostalo je neokolonijalizam "Velikog Brata", pristanak na inferiorni polozaj satelita i svesno pravljenje nemoguceg, od nekadasnjeg dzina, a sada bolesnika na kolenima, preko okeana.

Niko u Evropi nema snage da vidi "carevo novo odelo", da sagleda problem i "otkud vetar duva" i svi u glas ponavljaju: "Kralj je mrtav, ziveo kralj!". Nazalost, do momenta kada neko i bude smogao snage da to i kaze, sve progresivne ideje ujedinjenja evropskog kontinenta ce biti obezvredjene, a novi "srednji vek" nad Evropom ce se vec nadviti.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 12 godina

Katastrofa. Ovakva filozofija NATO-a, iz usta ovog čoveka, vodi svet u srednji vek. Sreća u svome ovome je da postoji i ona narodna "i nad popom ima pop".

Rio

pre 12 godina

Pa vi ste TI koi prvi kršite ljudska prava i vršite genocide po čitavom svetu.Nato se mora uništiti ili stvoriti drugi blok poput Varšavskog Pakta i monogo jači treba biti da bi NATO morao da se povinuje,inaće ovake žariće i paliće po čitavom svetu kada se to njima hoče.Dole NATO.

antidepresiv

pre 12 godina

Ovakve vesti su stetne po psihu "malih" naroda,kao sto je npr. Srbija!Eto ja citam ovu vest,na primer,i nemocan sam bilo sta da preduzmem.Iako ne zelim:rat,ubistva,stradanja naroda.Samo mi preostaje da citam vesti sa B92 i molim se Bogu da se Kinezi i Rusi ne naljute,jer ako se oni naljute nece biti ni nas,ni NATO-a,ni Evrope,ni Amerike(u ovom obliku)!Boze smiluj se na nas i daj nam mir!

игор

pre 12 godina

То је продукт униполарног света. Сила терорише. Потребно је само да вас неки њихов медиј означи као негативца, и они ће изроварити земљу

Ko se maca lati, od maca ce da strada!

pre 12 godina

Znamo mi zlikovce sta ti govoris ali necete jos dugo. Kao prvo, zar zista mislis da ce vam narod u maticnim drzavama dozvoliti da im namecete poreze i seje smrt i mrznju sirom sveta u njihovo ime. Kao drugo, kad tad cete preliti casu i docete u otvoreni sukob sa BRIC-om. Nista drugo vam nije ostalo osim vojne masinerije i dok ne budete silom zaustavljeni necete se smiriti.

Chika Kure

pre 12 godina

Ovim su ukinute Ujedinjene Nacije,na redu je Sirija a nek se pripreme Iran i Venecuela.Demokratija uskoro i pred vasim vratima,pa srecno.

Mijan

pre 12 godina

a sad kad nema viza, kad će "Žene u Crnom" da odu tamo da protestvuju? Valjda je jasno da su ovo mnogo veće ubice - nije valjda da udovice i mirotvorne organizacije prave razliku među ubicama, kao i ubijenima?

Lars

pre 12 godina

"može doći do situacija kada međunarodna zajednica ima legalne osnove da interveniše, uz podršku u povelji UN, bez rezolucije Saveta bezbednosti"

Po cemu se to razlikuje od vojnog pucha? Kad god se u nekoj zemlji dogodio vojni puch, vojska je nasilno preuzimala vlast bas na osnovu legalne osnove da intervenise i da zastiti poredak.
A istorija je pokazala da ni jedan vojni udar nije prosao bez velikih civilnih zrtava i katastrofalnih posledica po drzavu.

Sizofrenija upotpunjena psihozom

pre 12 godina

Covek je jasno i glasno rekao da to znaci da ce sada Sirija biti r...uzena uzduz i popreko, cak i ako na sledecem glasanju u UN Kina i Rusija zalepe veto. Nije sala onih 600.000 hiljada barela nafte dnevno u Siriji!!Kada zavrse sa tom zemljom, onda ce onako humanitarno doneti demokratiju Iranu jer tamo je svega 3.2 miliona barela dnevno!!!Neka se Ugo Cavez i Venecuela takodje pripreme!!

rade

pre 12 godina

Počelo je spremanje za Siriju i Iran. Ukoliko napadnu Iran ne znam koliko Rusija može (hoće) da pomogne Iranu, ali može lako da se desi da brani svoj strateški interes (naftovod koji gradi u saradnji sa Indijom i Turskom kroz Iran), ali sa Sirijom će biti mnogo teže jer tu imaju svoju bazu pa će biti spremniji da brane (indirektno) tu teritoriju isporukom savremenog naoružanja koje lako može da uništi dva tri avaksa bez kojih su NATO piloti obični glineni golubovi. Međutim zanimljivo je to što se sada već ubrzano radi (u Rusiji i Kini) na stvaranju evroazijskog saveza. Kada taj savez bude osnovan on će imati (tačnije daće sam sebi) jednaka ovlašćenja kao i sam NATO. Sve zemlje koje nisu članice NATO-a a strateški su bitne za taj savez biće gotovo 1000% meta "legalnih" vojnih intervencija. Znate to vam je kao u šahu. U početku ojačavate odbranu a onda jednim ili sa dva poteza već imate preimućstvo na tabli i iz defanzive krećete u ofanzivu koja prosto lomi protivnika sa druge strane table.

Auuuu

pre 12 godina

...izvršenih napada bombama, bez potvrđenih civilnih žrtava uzrokovanih od strane NATO-a".

Laž u koju ni sam ne veruješ, ali je prodavaš drugima, sramota arogance-sile!?

NikolaBGD

pre 12 godina

Vise i ne lazu sad su i priznali da mogu da rade sta hoce kako hoce gde hoce. Mogli su i Rimljani nekad ,mnoge imperije posle njih ali nicija nije do zore gorela.Njih ce jednom zameniti neko isto tako bahat i tako do kraja vremena :-)

fizikalozof

pre 12 godina

Onda je to kraj UN. Mi, ex-JU, smo bili zamorcici. E pa uspeo vam je eksperiment, rasturicete UN bas kao su Staljin i Hitler razbucali Ligu Naroda 1939.

гром

pre 12 godina

Ја мислим да је почело. Користиће агресују у окпацију Космета Русија је интеревенисала без да је тражила икакву сагласност. И што се тиче Либије није само да нису чиста посла већ су начиста. А шта ће бити када се формира Источни Савез (Кина, Русија, Индија...)и када они почну да делују без по слободној вољи?! Ватра је потпаљена, а кад ће се мање више распламсати, видећемо; а да је добро, није.
Ми треба да гледамо своја посла.
Они који су нас бомбардовали па потом део територије и окупирали засигурно нам нису пријатељи, али од њих не треба да правимо ни веће непријатеље него што јесу; са друге стране треба радити на препознавању пријатеља и развијати односе са њима а не расписати енергију удварањем и подвалачењем под скуте и више пута доказаним непријатељима. На жалост ових тренутака знање из историје нам је никакво.