Aktuelno

Četvrtak, 27.10.2011.

14:34

Samsung neće sprečiti izlazak iPhonea 4S

Izvor: B92

Samsung neæe spreèiti izlazak iPhonea 4S IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Bob

pre 12 godina

Evo da vidim stovatelje samsunga kad ce da imaju to
:http://www.youtube.com/watch?v=qe79g-lkF1o
ili: http://www.youtube.com/watch?v=AU2uhG5es2E&feature=related
onda mozem dalje :p

iZub

pre 12 godina

Koliko je samo Lucky slabo proverio podatke i podilazi ovima sto zive u iluziji.
Kakve detalje kreditne kartice da bi se instalirao Skype? iTunes account se moze registrovati bez kartica.
http://specialchildren.about.com/od/familyissues/ss/freeitunes.htm

Ko jos lud kupi otkljucan iPhone za 650 eura i ide da jailbreakuje telefon da bi besplatno instalirao Skype?

Kakvi bluetooth transfer fileovi?
http://appshopper.com/photography/photo-transfer-app
http://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l=261634&a=261587&po=13,00.asp?p=n#fbid=
http://diyiphone.net/celeste-bluetooth-file-transfer-app-updated-with-ios-4-3-x-support/

Pa iPhone 4S je taj koji ima Bluetooth 4.0 tehnologiju na sebi, ne Sumsung.

Lucky

pre 12 godina

Moje skromno misljenje je: kupiti iPhone i koristiti ga u nasim uslovima je u najmanju ruku bacanje para kroz prozor. Sa druge strane, ukoliko korisnik putuje pa taj isti iPhone koristi i vani u razvijenom svetu, mozda se jednim malim delom ta investicija bude isplatila.
Nas narod kupuje po inerciji i navici - sve sto je sa zapada i skupo je, mora da je najbolje. A i ako nije, lepo je upakovano i prilicno sminkerski izgleda, pa cu moci da izgledam "inn&cool" kada ga izvucem na ulici ili u kafeu i pocnem "pametno" da bodem prstima po ekranu.
Nema veze sto su me odrali za pare, nema veze sto pola stvari koje iPhone moze niti razumem niti radi u Srbiji, nema veze sto ne moze da radi pola nekih stvari koje ostali telefoni mogu (bluetooth transferi fajlova, micro SIM kartice, instalacije onoga sta ja hocu...), nema veze sto kada pokusam da instaliram besplatni Skype moram tamo da ukucam detalje moje kreditne kartice (drugacije ne moze), pa obavezna iTunes registracija, pa kad instaliram moram da "jailbreaukujem" telefon za koji sam iskasljao 650 evropskih dinara da bih mogao da ga nateram da kada dobijem poziv na Skype da zazvoni da se cuje...ljudi o cemu vi pricate?
Dali ste tolike pare za nesto sto vama odredjuje kako cete da koristite i sta smete da radite sa njime? Gadget, aparat ili sta vec...nesto sto vi zaradite i kupite za svoje novce...
O slobodi na Androidu i svemu onome sto covek moze da radi kada iza takvog sistema stoji jedan Google pred kojim su na kolena pali i Microsoft i Yahoo, ne zelim ni da pricam. Ljudima zanesenim masovnom histerijom o Apple proizvodima je to kao pricati sa zidom.
Imao sam iPhone 3gs i jedno vreme koristio cetvorku - cisto da ne bude zablude. Sada imam Samsung Galaxy SII vec nekoliko meseci i svako ko kaze za iPhone da je za Balkance i zemlje "treceg sveta" bolji od Galaxy SII, mislim da taj ima jako poremecene sisteme vrednosti i da bi morao da porazmisli sta se to desava sa njime.
Nadam se da admini nemaju nista protiv sto sam otisao off topic, ali prosto puknem kada god vidim ovo mlacenje o tome kako je iPhone super i da super radi a ostalo je smece. Upitajte se sta to iPhone radi za VAS onako kako bi ste VI to zeleli i onda razmislite, vredi li to novce koje za njega treba dati.

postovalac microsofta

pre 12 godina

update iz Austalije i dobrog dela Azije (koliko sam uspeo da vidim) - Iphone je broj 1. Ne postoji niko ko je prisao blizu. To sto u Srbiji nije podrzan vise govori o nasem trzistu nego o kvalitetu uredjaja. Imao sam u ruci Samsung i HTC uredjaje i koristio ih tek toliko da steknem osecaj i moj utisak je da je to neuporedivo losije iskustvo.
Primera radi u Australiji je dan nakon izlaska Iphone4s cena Galaxy 2 pala na 10$ što pokazuje koliko mu je prodaja dobra. A ako najrazvijenije ekonomije tako misle razmislite svi protivnici jos jednom. Nije sramota i nemati 1000$ da kupite uredjaj, ali to ne znaci da je on gori od nekog 4 puta jeftinijeg.

NikolaBGD

pre 12 godina

@alexq Moj telefon je aluminijumski,ima bluetouth,ne moram da ga jailbreak-ujem(sto je u sustini krekovanje) da bih kopirao fajlove na njega i jos mnogo stvari.Glupo je reci da je android istorija jer mu udeo na trzistu rapidno raste a Apple nesmetano krade neke ideje sa njega(notifikacije,google latitude...).Apple je fantasticna firma ali su korisnici njihovih uredjaja u Srbiji ubedili sebe da je sve sto oni naprave apsolutno najbolje i nedodirljivo a svi smo ljubomorni na njih. Ne bih menjao HTC Sensation za iPhone ali to je samo moje misljenje to ne znaci da je iPhone los.

milos

pre 12 godina

kakav bre samsung... smesno!
te tuzbe su samo fora, cak i oni znaju da ne mogu da ih dobiju na sudu jer je samsung taj koji falsifikuje...
samsungovci prodajte bre to vase djubre od galaxy-ja, pa kupite smartfone, jer su danas smartfoni u modi.

Igor

pre 12 godina

Volim Apple, ali ne volim celu ovu šaradu sa međusobnim tužbama! Sledeće šta očekujem da Samsung zabrani da korisnici iPhone koriste touch screen, a Apple da zabrani vlasnicima Samsunga i sličnima da otključavaju ekrane. Ovo stvarno gubi svaki smisao...

Voxy

pre 12 godina

A Samsung nije mogao da dobije vremena da prikupi dokaze, nego odmah zabrana. Dešava se, zbog različitih sudija, ali ovako neke nijanse mogu imati uticaj na krajnji ishod, odnosno na to ko će odneti prevlast na tržištu.

Inače, ja nikad ne bih kupio Apple proizvod iz samo jednog razloga - nekompatibilnosti. Danas na fakultetu nisam mogao da povežem jedan iPad na projektor, a neki fajlovi nisu mogli da se prebace sa iPad-a na laptop jer nije instaliran iTunes. Takođe, iPhone ne može da komunicira sa običnim telefonima preko bluetooth-a, a bilo kakav development za iOS je vezan OS X operativni sistem (u prevodu MacBook). Zbog istom problema sam deinstalirao Linux - lep izgled i zanimljive funkcije, sve je to super, ali ako mi uređaj ne radi posao, džaba mu sve.

alexq

pre 12 godina

sta ce ko da stopira, Apple je prodao za 2 danna 4miliona jedinica, a samsung galaxy od svog postojanja 10miliona ! Androd fanovi nemam nista protiv nikog, ali su vam uredjaji plastinci, bas kao decije igracke. Software ( Android ) je nesto sto Apple naziva svojom istorijom a vi zivite u istoriji. Samsung je odlican proizvodjac i to ne moze niko da im opovrgne !

Hehe

pre 12 godina

(del, 27. oktobar 2011 16:31)
Majstore, evo pogledaj 'plastikaner' vs uber mega giga iphone http://www.youtube.com/results?search_query=iphone+4s+drop+test&aq=f

Zoki

pre 12 godina

Samsung nema šanse da blokira prodaju iPhone iz prostog razloga što tu njegovu patentiranu tehnologiju koriste svi. Zato je dužan da je svima ponudi pod jednakim uslovima.

SrleBG

pre 12 godina

Imao sam Nokiu N900, sad imam Iphone 4S. O razlici u kvalitetu ne bih jer su nebo i zemlja. Moje opste misljenje je da je Nokia nacisto pukla. To sto se po Srbiji jos setaju 3310 a Nokia dize u nebesa, e pa to ce biti kratkog veka.

Ne znam kakavi su Samsungovi ili HTC-jevi uredjaji jer ih nikad nisam imao. Znam samo da Nokiu u zivotu vise necu kupiti jer kao i moja Crvena Zvezda, oni zive od stare slave a nista konkretno nisu uradili u poslednjih 4-5 godina!

Iphone je sjajan uredjaj. Telefon kao telefon je sasvim solidan ali nejgov dezajn i funkcionalnost prevazilaze granice mojih ocekivanja. To je valjda zato sto sam uvek furao Nokiu uz moto "Ne okreci se sine"...

goran

pre 12 godina

sta si ovo ispisao branko bg zivota ti ,ja zivim u ch i budi siguran da su cene iphone daleko od konkurentnih,muzika na android je dzabe zak imas i vise downloadera u marketu,a apple ima i vise sigurnosnih propusta nego google,samo sto znas kad ce to oni da priznaju

brankobg

pre 12 godina

Ako se uzme u obzir da je iphone konkurentan sa cenom drugih , u Svajcarskoj se online moze naruciti za
649 chf =530eur stize vam na vrata sa porukom. U Nemackoj "nesto" skuplje 640eur. Svi su sim-free , bez
opterecenja ugovora , nema dileme -->iphone. Android 4.0 je "smesan" , pa baguje na samoj predstavi , sto bi tek napali ovi gFanovi apple da se tako nesto desilo. Cekajte da izadje , pa ce i ostali bagovi "izaci" na delo.
Kakav crni open source, google ih(prikupio) grupu zaludjenika protiv apple, pa sada i ne vide da zapravo google
pravi svoj gPhone , google pravi "svoj" gTunes , google uzima podatke niz "ulicu" o svakome, na sta su upozoravili javnost o prava na zastitu podataka , google tuzi druge "search engine" , radi zastite svojih patenata , (algoritma za pretrazivanje) , nece proci mnogo predstavice i google svoj gPad, dok na sve to Lary odaje pocast Steve Jobs-u sa svog MacBookPro racunara . Postujem open source , ali nacin na koji je google
"uvezao" i pridobio fanove , i plasira im svoju "pricu" kao da su oni napravili linux ,stvarno je licemerno
a sa druge strane nista nisu bolji od bilo koje kompanije iz slicijumske doline , cak sta vise kopiraju svaciji uspeh , zbog cega i nemaju "originalnosti" u svojim proizvodima .

nikola

pre 12 godina

Nije apple los...ali ga necu kupiti iz principa! Cim apple podnese tuzbu protiv samsunga odmah se blokira prodaja...kad neko protiv applea podnese tuzbu prodaja ide ne stopira se dok se prikupljaju dokazi...smrdi mi na mito sudijama i ko zna kome. Sada trenutno koristim htc nekako mi je bolji od samsunga. Koristio sam iphone 3gs ali kao sto rekoh necu ga kupiti iz principa! moj sledeci telefon bice galaxy s2 ili htc sensation...toliko.

nikola

pre 12 godina

...zaboravih da kazem appleu je sada frka jer primat na trzistu uzimaju android uredjaji...nebitno kog proizvodjaca, ja ga koristim od htc tattoo-a, tada su bili retki. A sada ih ima mnogo, mnogo vise...apple nece moci da dobije rat iako je relativno jak i iz USA ipak su samsung, htc, motorola, sonyericson, LG, itd. ipak jaci...

Sent from my iPhone 4S

pre 12 godina

Bas me je Samsung nasikirao. Ja vec kupio iPhone 4S. Jadni Samsung ne zna sta ce od muke posto mu je Australija stopirala prodaju Galaxy Taba jer su ilegalno pokrali 3 Apple patenta..

Zoran M.

pre 12 godina

Kad bi birao između iPhona i Samsungovih telefona uvek bi odabrao iPhone. Podržavam to što je Apple zaštitio neke svoje domišljate inovacije i smatram da bi trebali zaštiti sve pa i način pakovanja, jer vidim da svi "kradu" od njega.

del

pre 12 godina

Telefon je haos dobar..Drugi dan se ne odvajam od njega.. Glasovne komande i mogucnosti koje one donose ne mogu da se uporede sa Htc, Samsung, LG i ostalim modelima koji, kao, imaju istu opciju.. Kao da imate patuljka koji vas SVE razume i razgovara sa vama.. Kamera je nesto najbolje sto sam video do sad. Peto socivo pusta vise svetlosti, slike su nerealno dobre i jasne, zoom ostaje ostar.. Ekran kao i na starijem modelu- reaguje neverovatnom brzinom, touch screen najprecizniji moguci, a rezolucija je da se smrznes.. Slazem se da je telefon stvar za razgovor i poruke, ponekad citanje maila, ali ako pricamo o pravim smartfonovima, koji NIKAD ne baguju (od trojke sam koristio samo iphone i NIKAD NISTA mu se nije desilo), gase sami, koji se prave sa plastcnim kucistem, jeftinim delovima, NIJEDAN ne moze da se poredi sa Appleom.. I ne, ne radi se tu o sminki, prosto ako imate para a razmisljate koji telefon da uzmete, dileme nikakve nema. Ovo je drugi svet i definitivno zasluzuje toliko pompe. Kakvi crni Samsung, Htc, Ericsson..

nikola

pre 12 godina

Nije apple los...ali ga necu kupiti iz principa! Cim apple podnese tuzbu protiv samsunga odmah se blokira prodaja...kad neko protiv applea podnese tuzbu prodaja ide ne stopira se dok se prikupljaju dokazi...smrdi mi na mito sudijama i ko zna kome. Sada trenutno koristim htc nekako mi je bolji od samsunga. Koristio sam iphone 3gs ali kao sto rekoh necu ga kupiti iz principa! moj sledeci telefon bice galaxy s2 ili htc sensation...toliko.

del

pre 12 godina

Telefon je haos dobar..Drugi dan se ne odvajam od njega.. Glasovne komande i mogucnosti koje one donose ne mogu da se uporede sa Htc, Samsung, LG i ostalim modelima koji, kao, imaju istu opciju.. Kao da imate patuljka koji vas SVE razume i razgovara sa vama.. Kamera je nesto najbolje sto sam video do sad. Peto socivo pusta vise svetlosti, slike su nerealno dobre i jasne, zoom ostaje ostar.. Ekran kao i na starijem modelu- reaguje neverovatnom brzinom, touch screen najprecizniji moguci, a rezolucija je da se smrznes.. Slazem se da je telefon stvar za razgovor i poruke, ponekad citanje maila, ali ako pricamo o pravim smartfonovima, koji NIKAD ne baguju (od trojke sam koristio samo iphone i NIKAD NISTA mu se nije desilo), gase sami, koji se prave sa plastcnim kucistem, jeftinim delovima, NIJEDAN ne moze da se poredi sa Appleom.. I ne, ne radi se tu o sminki, prosto ako imate para a razmisljate koji telefon da uzmete, dileme nikakve nema. Ovo je drugi svet i definitivno zasluzuje toliko pompe. Kakvi crni Samsung, Htc, Ericsson..

nikola

pre 12 godina

...zaboravih da kazem appleu je sada frka jer primat na trzistu uzimaju android uredjaji...nebitno kog proizvodjaca, ja ga koristim od htc tattoo-a, tada su bili retki. A sada ih ima mnogo, mnogo vise...apple nece moci da dobije rat iako je relativno jak i iz USA ipak su samsung, htc, motorola, sonyericson, LG, itd. ipak jaci...

brankobg

pre 12 godina

Ako se uzme u obzir da je iphone konkurentan sa cenom drugih , u Svajcarskoj se online moze naruciti za
649 chf =530eur stize vam na vrata sa porukom. U Nemackoj "nesto" skuplje 640eur. Svi su sim-free , bez
opterecenja ugovora , nema dileme -->iphone. Android 4.0 je "smesan" , pa baguje na samoj predstavi , sto bi tek napali ovi gFanovi apple da se tako nesto desilo. Cekajte da izadje , pa ce i ostali bagovi "izaci" na delo.
Kakav crni open source, google ih(prikupio) grupu zaludjenika protiv apple, pa sada i ne vide da zapravo google
pravi svoj gPhone , google pravi "svoj" gTunes , google uzima podatke niz "ulicu" o svakome, na sta su upozoravili javnost o prava na zastitu podataka , google tuzi druge "search engine" , radi zastite svojih patenata , (algoritma za pretrazivanje) , nece proci mnogo predstavice i google svoj gPad, dok na sve to Lary odaje pocast Steve Jobs-u sa svog MacBookPro racunara . Postujem open source , ali nacin na koji je google
"uvezao" i pridobio fanove , i plasira im svoju "pricu" kao da su oni napravili linux ,stvarno je licemerno
a sa druge strane nista nisu bolji od bilo koje kompanije iz slicijumske doline , cak sta vise kopiraju svaciji uspeh , zbog cega i nemaju "originalnosti" u svojim proizvodima .

SrleBG

pre 12 godina

Imao sam Nokiu N900, sad imam Iphone 4S. O razlici u kvalitetu ne bih jer su nebo i zemlja. Moje opste misljenje je da je Nokia nacisto pukla. To sto se po Srbiji jos setaju 3310 a Nokia dize u nebesa, e pa to ce biti kratkog veka.

Ne znam kakavi su Samsungovi ili HTC-jevi uredjaji jer ih nikad nisam imao. Znam samo da Nokiu u zivotu vise necu kupiti jer kao i moja Crvena Zvezda, oni zive od stare slave a nista konkretno nisu uradili u poslednjih 4-5 godina!

Iphone je sjajan uredjaj. Telefon kao telefon je sasvim solidan ali nejgov dezajn i funkcionalnost prevazilaze granice mojih ocekivanja. To je valjda zato sto sam uvek furao Nokiu uz moto "Ne okreci se sine"...

Sent from my iPhone 4S

pre 12 godina

Bas me je Samsung nasikirao. Ja vec kupio iPhone 4S. Jadni Samsung ne zna sta ce od muke posto mu je Australija stopirala prodaju Galaxy Taba jer su ilegalno pokrali 3 Apple patenta..

Zoran M.

pre 12 godina

Kad bi birao između iPhona i Samsungovih telefona uvek bi odabrao iPhone. Podržavam to što je Apple zaštitio neke svoje domišljate inovacije i smatram da bi trebali zaštiti sve pa i način pakovanja, jer vidim da svi "kradu" od njega.

goran

pre 12 godina

sta si ovo ispisao branko bg zivota ti ,ja zivim u ch i budi siguran da su cene iphone daleko od konkurentnih,muzika na android je dzabe zak imas i vise downloadera u marketu,a apple ima i vise sigurnosnih propusta nego google,samo sto znas kad ce to oni da priznaju

Hehe

pre 12 godina

(del, 27. oktobar 2011 16:31)
Majstore, evo pogledaj 'plastikaner' vs uber mega giga iphone http://www.youtube.com/results?search_query=iphone+4s+drop+test&aq=f

Voxy

pre 12 godina

A Samsung nije mogao da dobije vremena da prikupi dokaze, nego odmah zabrana. Dešava se, zbog različitih sudija, ali ovako neke nijanse mogu imati uticaj na krajnji ishod, odnosno na to ko će odneti prevlast na tržištu.

Inače, ja nikad ne bih kupio Apple proizvod iz samo jednog razloga - nekompatibilnosti. Danas na fakultetu nisam mogao da povežem jedan iPad na projektor, a neki fajlovi nisu mogli da se prebace sa iPad-a na laptop jer nije instaliran iTunes. Takođe, iPhone ne može da komunicira sa običnim telefonima preko bluetooth-a, a bilo kakav development za iOS je vezan OS X operativni sistem (u prevodu MacBook). Zbog istom problema sam deinstalirao Linux - lep izgled i zanimljive funkcije, sve je to super, ali ako mi uređaj ne radi posao, džaba mu sve.

NikolaBGD

pre 12 godina

@alexq Moj telefon je aluminijumski,ima bluetouth,ne moram da ga jailbreak-ujem(sto je u sustini krekovanje) da bih kopirao fajlove na njega i jos mnogo stvari.Glupo je reci da je android istorija jer mu udeo na trzistu rapidno raste a Apple nesmetano krade neke ideje sa njega(notifikacije,google latitude...).Apple je fantasticna firma ali su korisnici njihovih uredjaja u Srbiji ubedili sebe da je sve sto oni naprave apsolutno najbolje i nedodirljivo a svi smo ljubomorni na njih. Ne bih menjao HTC Sensation za iPhone ali to je samo moje misljenje to ne znaci da je iPhone los.

alexq

pre 12 godina

sta ce ko da stopira, Apple je prodao za 2 danna 4miliona jedinica, a samsung galaxy od svog postojanja 10miliona ! Androd fanovi nemam nista protiv nikog, ali su vam uredjaji plastinci, bas kao decije igracke. Software ( Android ) je nesto sto Apple naziva svojom istorijom a vi zivite u istoriji. Samsung je odlican proizvodjac i to ne moze niko da im opovrgne !

Zoki

pre 12 godina

Samsung nema šanse da blokira prodaju iPhone iz prostog razloga što tu njegovu patentiranu tehnologiju koriste svi. Zato je dužan da je svima ponudi pod jednakim uslovima.

Igor

pre 12 godina

Volim Apple, ali ne volim celu ovu šaradu sa međusobnim tužbama! Sledeće šta očekujem da Samsung zabrani da korisnici iPhone koriste touch screen, a Apple da zabrani vlasnicima Samsunga i sličnima da otključavaju ekrane. Ovo stvarno gubi svaki smisao...

Lucky

pre 12 godina

Moje skromno misljenje je: kupiti iPhone i koristiti ga u nasim uslovima je u najmanju ruku bacanje para kroz prozor. Sa druge strane, ukoliko korisnik putuje pa taj isti iPhone koristi i vani u razvijenom svetu, mozda se jednim malim delom ta investicija bude isplatila.
Nas narod kupuje po inerciji i navici - sve sto je sa zapada i skupo je, mora da je najbolje. A i ako nije, lepo je upakovano i prilicno sminkerski izgleda, pa cu moci da izgledam "inn&cool" kada ga izvucem na ulici ili u kafeu i pocnem "pametno" da bodem prstima po ekranu.
Nema veze sto su me odrali za pare, nema veze sto pola stvari koje iPhone moze niti razumem niti radi u Srbiji, nema veze sto ne moze da radi pola nekih stvari koje ostali telefoni mogu (bluetooth transferi fajlova, micro SIM kartice, instalacije onoga sta ja hocu...), nema veze sto kada pokusam da instaliram besplatni Skype moram tamo da ukucam detalje moje kreditne kartice (drugacije ne moze), pa obavezna iTunes registracija, pa kad instaliram moram da "jailbreaukujem" telefon za koji sam iskasljao 650 evropskih dinara da bih mogao da ga nateram da kada dobijem poziv na Skype da zazvoni da se cuje...ljudi o cemu vi pricate?
Dali ste tolike pare za nesto sto vama odredjuje kako cete da koristite i sta smete da radite sa njime? Gadget, aparat ili sta vec...nesto sto vi zaradite i kupite za svoje novce...
O slobodi na Androidu i svemu onome sto covek moze da radi kada iza takvog sistema stoji jedan Google pred kojim su na kolena pali i Microsoft i Yahoo, ne zelim ni da pricam. Ljudima zanesenim masovnom histerijom o Apple proizvodima je to kao pricati sa zidom.
Imao sam iPhone 3gs i jedno vreme koristio cetvorku - cisto da ne bude zablude. Sada imam Samsung Galaxy SII vec nekoliko meseci i svako ko kaze za iPhone da je za Balkance i zemlje "treceg sveta" bolji od Galaxy SII, mislim da taj ima jako poremecene sisteme vrednosti i da bi morao da porazmisli sta se to desava sa njime.
Nadam se da admini nemaju nista protiv sto sam otisao off topic, ali prosto puknem kada god vidim ovo mlacenje o tome kako je iPhone super i da super radi a ostalo je smece. Upitajte se sta to iPhone radi za VAS onako kako bi ste VI to zeleli i onda razmislite, vredi li to novce koje za njega treba dati.

milos

pre 12 godina

kakav bre samsung... smesno!
te tuzbe su samo fora, cak i oni znaju da ne mogu da ih dobiju na sudu jer je samsung taj koji falsifikuje...
samsungovci prodajte bre to vase djubre od galaxy-ja, pa kupite smartfone, jer su danas smartfoni u modi.

iZub

pre 12 godina

Koliko je samo Lucky slabo proverio podatke i podilazi ovima sto zive u iluziji.
Kakve detalje kreditne kartice da bi se instalirao Skype? iTunes account se moze registrovati bez kartica.
http://specialchildren.about.com/od/familyissues/ss/freeitunes.htm

Ko jos lud kupi otkljucan iPhone za 650 eura i ide da jailbreakuje telefon da bi besplatno instalirao Skype?

Kakvi bluetooth transfer fileovi?
http://appshopper.com/photography/photo-transfer-app
http://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l=261634&a=261587&po=13,00.asp?p=n#fbid=
http://diyiphone.net/celeste-bluetooth-file-transfer-app-updated-with-ios-4-3-x-support/

Pa iPhone 4S je taj koji ima Bluetooth 4.0 tehnologiju na sebi, ne Sumsung.

postovalac microsofta

pre 12 godina

update iz Austalije i dobrog dela Azije (koliko sam uspeo da vidim) - Iphone je broj 1. Ne postoji niko ko je prisao blizu. To sto u Srbiji nije podrzan vise govori o nasem trzistu nego o kvalitetu uredjaja. Imao sam u ruci Samsung i HTC uredjaje i koristio ih tek toliko da steknem osecaj i moj utisak je da je to neuporedivo losije iskustvo.
Primera radi u Australiji je dan nakon izlaska Iphone4s cena Galaxy 2 pala na 10$ što pokazuje koliko mu je prodaja dobra. A ako najrazvijenije ekonomije tako misle razmislite svi protivnici jos jednom. Nije sramota i nemati 1000$ da kupite uredjaj, ali to ne znaci da je on gori od nekog 4 puta jeftinijeg.

Bob

pre 12 godina

Evo da vidim stovatelje samsunga kad ce da imaju to
:http://www.youtube.com/watch?v=qe79g-lkF1o
ili: http://www.youtube.com/watch?v=AU2uhG5es2E&feature=related
onda mozem dalje :p

Zoran M.

pre 12 godina

Kad bi birao između iPhona i Samsungovih telefona uvek bi odabrao iPhone. Podržavam to što je Apple zaštitio neke svoje domišljate inovacije i smatram da bi trebali zaštiti sve pa i način pakovanja, jer vidim da svi "kradu" od njega.

del

pre 12 godina

Telefon je haos dobar..Drugi dan se ne odvajam od njega.. Glasovne komande i mogucnosti koje one donose ne mogu da se uporede sa Htc, Samsung, LG i ostalim modelima koji, kao, imaju istu opciju.. Kao da imate patuljka koji vas SVE razume i razgovara sa vama.. Kamera je nesto najbolje sto sam video do sad. Peto socivo pusta vise svetlosti, slike su nerealno dobre i jasne, zoom ostaje ostar.. Ekran kao i na starijem modelu- reaguje neverovatnom brzinom, touch screen najprecizniji moguci, a rezolucija je da se smrznes.. Slazem se da je telefon stvar za razgovor i poruke, ponekad citanje maila, ali ako pricamo o pravim smartfonovima, koji NIKAD ne baguju (od trojke sam koristio samo iphone i NIKAD NISTA mu se nije desilo), gase sami, koji se prave sa plastcnim kucistem, jeftinim delovima, NIJEDAN ne moze da se poredi sa Appleom.. I ne, ne radi se tu o sminki, prosto ako imate para a razmisljate koji telefon da uzmete, dileme nikakve nema. Ovo je drugi svet i definitivno zasluzuje toliko pompe. Kakvi crni Samsung, Htc, Ericsson..

Sent from my iPhone 4S

pre 12 godina

Bas me je Samsung nasikirao. Ja vec kupio iPhone 4S. Jadni Samsung ne zna sta ce od muke posto mu je Australija stopirala prodaju Galaxy Taba jer su ilegalno pokrali 3 Apple patenta..

brankobg

pre 12 godina

Ako se uzme u obzir da je iphone konkurentan sa cenom drugih , u Svajcarskoj se online moze naruciti za
649 chf =530eur stize vam na vrata sa porukom. U Nemackoj "nesto" skuplje 640eur. Svi su sim-free , bez
opterecenja ugovora , nema dileme -->iphone. Android 4.0 je "smesan" , pa baguje na samoj predstavi , sto bi tek napali ovi gFanovi apple da se tako nesto desilo. Cekajte da izadje , pa ce i ostali bagovi "izaci" na delo.
Kakav crni open source, google ih(prikupio) grupu zaludjenika protiv apple, pa sada i ne vide da zapravo google
pravi svoj gPhone , google pravi "svoj" gTunes , google uzima podatke niz "ulicu" o svakome, na sta su upozoravili javnost o prava na zastitu podataka , google tuzi druge "search engine" , radi zastite svojih patenata , (algoritma za pretrazivanje) , nece proci mnogo predstavice i google svoj gPad, dok na sve to Lary odaje pocast Steve Jobs-u sa svog MacBookPro racunara . Postujem open source , ali nacin na koji je google
"uvezao" i pridobio fanove , i plasira im svoju "pricu" kao da su oni napravili linux ,stvarno je licemerno
a sa druge strane nista nisu bolji od bilo koje kompanije iz slicijumske doline , cak sta vise kopiraju svaciji uspeh , zbog cega i nemaju "originalnosti" u svojim proizvodima .

milos

pre 12 godina

kakav bre samsung... smesno!
te tuzbe su samo fora, cak i oni znaju da ne mogu da ih dobiju na sudu jer je samsung taj koji falsifikuje...
samsungovci prodajte bre to vase djubre od galaxy-ja, pa kupite smartfone, jer su danas smartfoni u modi.

alexq

pre 12 godina

sta ce ko da stopira, Apple je prodao za 2 danna 4miliona jedinica, a samsung galaxy od svog postojanja 10miliona ! Androd fanovi nemam nista protiv nikog, ali su vam uredjaji plastinci, bas kao decije igracke. Software ( Android ) je nesto sto Apple naziva svojom istorijom a vi zivite u istoriji. Samsung je odlican proizvodjac i to ne moze niko da im opovrgne !

nikola

pre 12 godina

...zaboravih da kazem appleu je sada frka jer primat na trzistu uzimaju android uredjaji...nebitno kog proizvodjaca, ja ga koristim od htc tattoo-a, tada su bili retki. A sada ih ima mnogo, mnogo vise...apple nece moci da dobije rat iako je relativno jak i iz USA ipak su samsung, htc, motorola, sonyericson, LG, itd. ipak jaci...

nikola

pre 12 godina

Nije apple los...ali ga necu kupiti iz principa! Cim apple podnese tuzbu protiv samsunga odmah se blokira prodaja...kad neko protiv applea podnese tuzbu prodaja ide ne stopira se dok se prikupljaju dokazi...smrdi mi na mito sudijama i ko zna kome. Sada trenutno koristim htc nekako mi je bolji od samsunga. Koristio sam iphone 3gs ali kao sto rekoh necu ga kupiti iz principa! moj sledeci telefon bice galaxy s2 ili htc sensation...toliko.

Hehe

pre 12 godina

(del, 27. oktobar 2011 16:31)
Majstore, evo pogledaj 'plastikaner' vs uber mega giga iphone http://www.youtube.com/results?search_query=iphone+4s+drop+test&aq=f

goran

pre 12 godina

sta si ovo ispisao branko bg zivota ti ,ja zivim u ch i budi siguran da su cene iphone daleko od konkurentnih,muzika na android je dzabe zak imas i vise downloadera u marketu,a apple ima i vise sigurnosnih propusta nego google,samo sto znas kad ce to oni da priznaju

SrleBG

pre 12 godina

Imao sam Nokiu N900, sad imam Iphone 4S. O razlici u kvalitetu ne bih jer su nebo i zemlja. Moje opste misljenje je da je Nokia nacisto pukla. To sto se po Srbiji jos setaju 3310 a Nokia dize u nebesa, e pa to ce biti kratkog veka.

Ne znam kakavi su Samsungovi ili HTC-jevi uredjaji jer ih nikad nisam imao. Znam samo da Nokiu u zivotu vise necu kupiti jer kao i moja Crvena Zvezda, oni zive od stare slave a nista konkretno nisu uradili u poslednjih 4-5 godina!

Iphone je sjajan uredjaj. Telefon kao telefon je sasvim solidan ali nejgov dezajn i funkcionalnost prevazilaze granice mojih ocekivanja. To je valjda zato sto sam uvek furao Nokiu uz moto "Ne okreci se sine"...

Zoki

pre 12 godina

Samsung nema šanse da blokira prodaju iPhone iz prostog razloga što tu njegovu patentiranu tehnologiju koriste svi. Zato je dužan da je svima ponudi pod jednakim uslovima.

NikolaBGD

pre 12 godina

@alexq Moj telefon je aluminijumski,ima bluetouth,ne moram da ga jailbreak-ujem(sto je u sustini krekovanje) da bih kopirao fajlove na njega i jos mnogo stvari.Glupo je reci da je android istorija jer mu udeo na trzistu rapidno raste a Apple nesmetano krade neke ideje sa njega(notifikacije,google latitude...).Apple je fantasticna firma ali su korisnici njihovih uredjaja u Srbiji ubedili sebe da je sve sto oni naprave apsolutno najbolje i nedodirljivo a svi smo ljubomorni na njih. Ne bih menjao HTC Sensation za iPhone ali to je samo moje misljenje to ne znaci da je iPhone los.

postovalac microsofta

pre 12 godina

update iz Austalije i dobrog dela Azije (koliko sam uspeo da vidim) - Iphone je broj 1. Ne postoji niko ko je prisao blizu. To sto u Srbiji nije podrzan vise govori o nasem trzistu nego o kvalitetu uredjaja. Imao sam u ruci Samsung i HTC uredjaje i koristio ih tek toliko da steknem osecaj i moj utisak je da je to neuporedivo losije iskustvo.
Primera radi u Australiji je dan nakon izlaska Iphone4s cena Galaxy 2 pala na 10$ što pokazuje koliko mu je prodaja dobra. A ako najrazvijenije ekonomije tako misle razmislite svi protivnici jos jednom. Nije sramota i nemati 1000$ da kupite uredjaj, ali to ne znaci da je on gori od nekog 4 puta jeftinijeg.

Lucky

pre 12 godina

Moje skromno misljenje je: kupiti iPhone i koristiti ga u nasim uslovima je u najmanju ruku bacanje para kroz prozor. Sa druge strane, ukoliko korisnik putuje pa taj isti iPhone koristi i vani u razvijenom svetu, mozda se jednim malim delom ta investicija bude isplatila.
Nas narod kupuje po inerciji i navici - sve sto je sa zapada i skupo je, mora da je najbolje. A i ako nije, lepo je upakovano i prilicno sminkerski izgleda, pa cu moci da izgledam "inn&cool" kada ga izvucem na ulici ili u kafeu i pocnem "pametno" da bodem prstima po ekranu.
Nema veze sto su me odrali za pare, nema veze sto pola stvari koje iPhone moze niti razumem niti radi u Srbiji, nema veze sto ne moze da radi pola nekih stvari koje ostali telefoni mogu (bluetooth transferi fajlova, micro SIM kartice, instalacije onoga sta ja hocu...), nema veze sto kada pokusam da instaliram besplatni Skype moram tamo da ukucam detalje moje kreditne kartice (drugacije ne moze), pa obavezna iTunes registracija, pa kad instaliram moram da "jailbreaukujem" telefon za koji sam iskasljao 650 evropskih dinara da bih mogao da ga nateram da kada dobijem poziv na Skype da zazvoni da se cuje...ljudi o cemu vi pricate?
Dali ste tolike pare za nesto sto vama odredjuje kako cete da koristite i sta smete da radite sa njime? Gadget, aparat ili sta vec...nesto sto vi zaradite i kupite za svoje novce...
O slobodi na Androidu i svemu onome sto covek moze da radi kada iza takvog sistema stoji jedan Google pred kojim su na kolena pali i Microsoft i Yahoo, ne zelim ni da pricam. Ljudima zanesenim masovnom histerijom o Apple proizvodima je to kao pricati sa zidom.
Imao sam iPhone 3gs i jedno vreme koristio cetvorku - cisto da ne bude zablude. Sada imam Samsung Galaxy SII vec nekoliko meseci i svako ko kaze za iPhone da je za Balkance i zemlje "treceg sveta" bolji od Galaxy SII, mislim da taj ima jako poremecene sisteme vrednosti i da bi morao da porazmisli sta se to desava sa njime.
Nadam se da admini nemaju nista protiv sto sam otisao off topic, ali prosto puknem kada god vidim ovo mlacenje o tome kako je iPhone super i da super radi a ostalo je smece. Upitajte se sta to iPhone radi za VAS onako kako bi ste VI to zeleli i onda razmislite, vredi li to novce koje za njega treba dati.

iZub

pre 12 godina

Koliko je samo Lucky slabo proverio podatke i podilazi ovima sto zive u iluziji.
Kakve detalje kreditne kartice da bi se instalirao Skype? iTunes account se moze registrovati bez kartica.
http://specialchildren.about.com/od/familyissues/ss/freeitunes.htm

Ko jos lud kupi otkljucan iPhone za 650 eura i ide da jailbreakuje telefon da bi besplatno instalirao Skype?

Kakvi bluetooth transfer fileovi?
http://appshopper.com/photography/photo-transfer-app
http://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l=261634&a=261587&po=13,00.asp?p=n#fbid=
http://diyiphone.net/celeste-bluetooth-file-transfer-app-updated-with-ios-4-3-x-support/

Pa iPhone 4S je taj koji ima Bluetooth 4.0 tehnologiju na sebi, ne Sumsung.

Voxy

pre 12 godina

A Samsung nije mogao da dobije vremena da prikupi dokaze, nego odmah zabrana. Dešava se, zbog različitih sudija, ali ovako neke nijanse mogu imati uticaj na krajnji ishod, odnosno na to ko će odneti prevlast na tržištu.

Inače, ja nikad ne bih kupio Apple proizvod iz samo jednog razloga - nekompatibilnosti. Danas na fakultetu nisam mogao da povežem jedan iPad na projektor, a neki fajlovi nisu mogli da se prebace sa iPad-a na laptop jer nije instaliran iTunes. Takođe, iPhone ne može da komunicira sa običnim telefonima preko bluetooth-a, a bilo kakav development za iOS je vezan OS X operativni sistem (u prevodu MacBook). Zbog istom problema sam deinstalirao Linux - lep izgled i zanimljive funkcije, sve je to super, ali ako mi uređaj ne radi posao, džaba mu sve.

Igor

pre 12 godina

Volim Apple, ali ne volim celu ovu šaradu sa međusobnim tužbama! Sledeće šta očekujem da Samsung zabrani da korisnici iPhone koriste touch screen, a Apple da zabrani vlasnicima Samsunga i sličnima da otključavaju ekrane. Ovo stvarno gubi svaki smisao...

Bob

pre 12 godina

Evo da vidim stovatelje samsunga kad ce da imaju to
:http://www.youtube.com/watch?v=qe79g-lkF1o
ili: http://www.youtube.com/watch?v=AU2uhG5es2E&feature=related
onda mozem dalje :p