Aktuelno

Sreda, 26.10.2011.

16:29

Čija je mreža najbolja?

Izvor: B92

Èija je mreža najbolja? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

druga strana medalje

pre 12 godina

Pa vidim da je gomila komentara tipa: Nemam 3G signal,van centra nemam ni običan signal ali daju mi da kuckam sms za džabe,internet je mnogo dobar ali mi svaki drugi mesec dođe račun od 5000 dinara,nema veze plaćaju tata i mama.
E deco,deco.
Po čemu su VIP i Telenor bolji u samoj tehnologiji(ne ulazim u komercijalne aspekte) od Telekoma koji je celu Srbiju pokrio 3G signalom a većinu baznih stanica i sa fiber optical access,nije mi jasno.O HSPA-u znači neću ni da govorim.Telenor jeste zamenio mrežu ali tek ćemo videti kako šljakaju ti kinezi.Što se tehničke strane tiče o Vip-u je za sada neozbiljno i pričati.
A da o testu:Da li će ti se neko sa druge strane javiti za 3,825 i 3,850 sekundi je manje bitno od toga da li će taj neko biti u mogućnosti da Vam se uopšte javi.

Miodrag Kojadinovic

pre 12 godina

Ja koristim vec 5 godina Telenor i mogu reci da sam prezadovoljan kompletnom uslugom, kada uporedim sa bratom koji koristi Vip i mamom koja koristi MTS. VIP do skoro nije imao pokrivenost van velikih gradova, a onda je iznajmio deo Telenor mreze i naravno samim tim pokupio i njihov kvalitet. Zato je ovo mereneje pokazalo takve rezultate. Pritom, Telenor je u sred renoviranja mreze kada je ovo ispitivanje radjeno, pa se pitam ko je tempirao da se tada radi ispitivanje, a ne recimo za par meseci kada Telenor konacno zavrsi renoviranje mreze? Razmisljam kome je to u interesu, ko najvise dobija ovakvim istrazivanjem koje dovodi u zabludu siroke mase? Imajuci na umu da je VIP poslednji po pitanju trzisnog ucesca u Srbiji, ne bi me cudilo da neki Insajder-tip-novinara otkrije povezanost agencije koja je radila istrazivanje sa doticnim operatorom. A naravno da VIPu ide u prilog da dize ovakvu galamu koja nema veze sa realnim stanjem

Sasa

pre 12 godina

Po ovima je vip najbolja mreza i Srbiji? U pola negotinske krajine nemaju ni signal a u gradu nema 3g signala. Kao i uvek statistike se rade samo u beogradu i vecim gradovima dok je ostatak srbije zapostavljen.

nikola

pre 12 godina

Radim u velikoj firmi i mogu vam reci da svaki dan neko od kolega predje u vip. Ja koristim vip gotovo 4 godine i relativno sam zadovoljan, kako mi je posao terenski na kakvim sam cukama imao signal da ne poverujes. Imao sam jedino problem 1 ili 2 put zbog viisine racuna...nije nesto preterano. Koristim htc wildfire, internet radi dobro, pocetkom ove godine bio sam 10-tak dana po brdima iznad Kokinog Broda, ni mts ni telenor nisu mogli prici signalu. E sada jos nesto, vip je najjeftiniji, ako mi neko nadje jeftinije neka mi javi, promenicu mrezu odmah! Dakle za nepunih 3000 din mesecno imam 1000 min razgovora ka svim mrezama kada to poteosim imam jos u vipu, ne znam koliko ali dosta. Imam 1000 sms ili mms poruka, svejedno i 1000 mb podataka. Pored toga uzeo sam telefon za 1 dinar koji je u tom m9mentu vredeo 300 eura, ili jos malo godisnja pretplata...ovo nije reklama ovo su cinjenice.

Shankly

pre 12 godina

Sedimo brat i ja u Ilegali (centar Beograda, plato, a lokal je pod zemljom) inerviram se kako nemam signal u "katakombi", a kod burazera puna (!) mreza... isti telefon, paket, operator, uzeli u razmaku od 10 dana. Nebo i zemlja. Idemo sa 72 ka Arodromu, negde iza Ledina, ista stvar, samo meni puna mreza, on nula. Tako da, kako neko rece, laz>notorna laz>benchmark test. Koliko vidim iz svake mreze ima po bar dvoje koji napravise 10000+ racun, misterija. Isto vazi i za pakete.Kad sam uzimao pre manje od godinu dana telefon i postpaid, Vip je bio vrh. Trenutno telenor ima bolje pakete, barem za net; pricam za smartphone, obicnih telefona ima za dinar kod svih. Kad mi istekne ugovor, ko ponudi bolje prelazim, sad svi imaju varijantu ugovora na 12 meseci, a broj se moze preneti - sreca, sreca, radost. Sto se signala tice, staro je pravilo da "seljaci" furaju Nokiu i Motorolu, imaju signal na vr' Golije. Samo sto je u Srbiji ta Golija 15km od centra Beograda, sto je tuga, ali tako nam je.

Sumadinac

pre 12 godina

Kuvam kafu ekipi bilo kojeg operatera koji postavi 3G signal da radi u Donjoj Sabanti (6km od strogog centra Kragujevca).

Pozdrav

Goran

pre 12 godina

Vec deset godina koristim usluge Telenora (prvo Mobtela pa Telenora), bio sam pripejd korisnik a od pre dve godine i postpejd i mogu reci da sam apsolutno zadovoljan uslugom. Racuni su tacni u paru, nikad mi nisu naplatili ono sto nisam koristio. Glasam za Telenor.

milek

pre 12 godina

imao sam telekom 10 godina. pre 3 meseca sam uzeo pospejd telenor i prezadovoljan sam. racun 100posto tacan i cak i po selima i autoput bg-nis je odlican. brzina download u uploda ide do 6mb. za vip se nisam odlicio je na kraju zemuna backa ,altina nisu imali do skoro signala. za telekom da ne pricam.najskuplji u svakom pogledu

starac od ravnice

pre 12 godina

U VIP-u sam od njihovog početka. Sve je bilo veoma korektno sa njihove strane do dolaska računa od 11k din. Neprijatno iznenađen, platim i odem da se raspitam kako je to moguće. Kažu, znate telefon vam je "vukao internet", ja izvadim karticu iz tog njihvog HTC Tatto i stavim je u staru Motorola F3, reko neš ti meni interneta. Kad sledeći račun u paru isti. Odlepim, odem tamo, priča je "vuče telefon internet". Kako vuče kad nema ništa od tih internet funkcija? Devojčurak se zbuni, pa se odjedanput pojavi "rukovodilac" da mi objasni da ne mora moj telefon da "vuče" direktno već da je on to jednom povukao pa sa na njihvom serveru, bla, bla, bla. Navodno sam trebao lično da dođem i eksplicitno da zatražim da oni prekinu taj apdejt neki glupavi. Kako da tražim da prekinu nešto za šta ne znam ni da radi il postoji il šta god već. Moram da napomenem da nit sam dobio obaveštenje o prekoračenju očekivane potrošnje nit poruku sa iznosom računa u ta dva slučaja. Svaki put i pre i posle ovog "incidenta" mi je stizala poruka sa iznosom računa. Mislim da ne posluju pošteno i da pokušavaju na app. Platio sam im i taj račun, sad čekam da istekne ugovor i da ih oladim.

Ex employe

pre 12 godina

moje misljenje je da je telekom veoma los. telenor i vip su slicni. u mnogim mestima vip ima kvalitetniju mrezu jer je skorije pravio istu pa i samim tim moderniju. telenor je usao u pricu renovacije mreze koja ce biti druga u evropi ali kad je zavrsi sledece godine. u bg u je los signal jer je renovacija u toku pa je mreza preopterecena i nastaje problem. e sto se tice neta vip jeste trenutno u prednosti i svaka im cast za to. inace koristim telenor privatno i mts kao sluzbeni.

promena na staro

pre 12 godina

imao sam telekom 10 godina, pa prešao na VIP. šta da kažem, dva puta mi stigao neki čudan račun (a trošim oko 1000 dinara mesečno) od 4000 dinara, pa sam se opet vratio na telekom. nisam hteo da se objašnjavam u poslvonicama VIP oko toga. telefone ne kupujem preko paketa, nego uzimam šta mi se svidja iz slobodne prodaje, na svake 2 godine novi telefon. nit su zaključani na mrežu niti bilo šta.
mislim da će biti zanimljivo videti neka nova merenja, jer sam čuo da i telekom kreće da obnovi mrežu kao i telenor. ja sam mrežom telekoma zadovoljan. probao sam i 3G i sve radi kako treba.

hunter

pre 12 godina

Bio u VIPu dve godine i shvatio da sam u dva dela grada u NS u roamingu i da koristim Telenor mrežu! WTF? Posle te neprijatnosti, doživeo sam da me ugase jer sam "prekoračio svoju uobičajenu potrošnju".Trenutno se sudim sa njima jer su mi treći put naplatili raskid ugovora... a ja samo mudro ćutim, skupljam uplatnice i dokaze...Za Telenor imam ništa drugo do reči hvale a onom ko kažeda je preskupo, mogu reći samo da je promašio paket.

asdf

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.
(Vesna, 26. oktobar 2011 21:46)

i meni...ali mi je pre nekoliko dana dosao 60 hiljada racun (lazni) a da nisam ni pipnuo mobilni. uzas,a najveci uzas je sto sam naisao na njihov zid nerazumevanja i sile.napokon sam ih upoznao u pravom licu.

Korisnik sam VIPa nekih 3godine ali nikad vise.

Molim moderatora da mi objavi komentar.
(Srdjan iz Krusevca, 26. oktobar 2011 23:47)


najjaci su mi ovi sto "ne pipnu telefon" a naprave račun :))))

Prokletnici

pre 12 godina

Ja koristim sve tri mreze i zbog posla cesto sam na putu,kako po Srbiji tako i po blizem regionu.Telekom je firmina,a Telenor i Vip moje kartice.Telekom ,ubedljivo najgore,najlosija pokrivenost,najgori prenos podataka i najvaznije ,najgora kontrola potrosnje.Nikada ne znam ni koliko sam potrosio niti kolika je cena neke usluge.Ne znam zasto je to tako?Ne moze niko da mi kaze da nema novca za investicije kad se po okolini kupuju telekomi Crne Gore i Republike Srpske a i ona Tv Arena.Telenor i VIP dosta solidni,dobra pokrivenost,prenos podataka bi mogao biti bolji,i dosta dobra kontrola potrosnje,uvek znam koliko cega trosim i koliko to kosta.Gledajuci generalno na celu Srbiju Telenor ima najbolju i najrasprostranjeniju mrezu (nije Srbija samo cetiri najveca grada i koridor 10 ).Medjutim,ima jedna stvar koja mi se ne dopada ,vezano za sve operatere.Dacu vam primer prvog komsije Hrvatske.Na njihovom auto putu prema Splitu a i prema Rijeci postoji veliki broj tunela od kojih su neki dugacki 6,7 km.U vecini tih tunela,da ne napisem u svakom,pokrivenost je u FULL u,radio stanica ne gubi signal itd,itd,..Kod nas,dovoljno je da udjete u Terazijski tunel koji je u centru Bgda i dovidjenja,.Ne mislim da ce neko da umre zbog toga sto nema signal na dva tri minuta ili slicno,ali ovaj primer samo pokazuje odnos prema korisnicima tj. prema nama potrosacima.

Aleksandar

pre 12 godina

U Srbiji ne postoji najbolja mreza, eventualno se moze diskutovati o najmanje losoj. A o samim provajderima i da ne govorim. Zivim za dan kada ce u Srbiji postojati nesto kao Giffgaff u Engleskoj...

Bole9

pre 12 godina

Realno, telenor je mnogo bolji od vipa. Jednostavno imaju više razumevanja za svoje korisnike. Ne znam dal znate da kod vipa od trenutka kad se podnese zahtev za raskid ugovora primoreni ste da još jedan mesec koristite njihovu mrežu, čist lopovluk.

Slobodan

pre 12 godina

Imam broj kod sva tri operatera. Mts je cista sprdnja, Telenor je preskup i jos bezocno kradu, tipa 1500 din za 2 mms-a u romingu, sto maksimalno moze da kosta 300-400din po njihovim tarifama u toj zemlji, za data transfere, a Vip je ubedljivi pobednik i cenama i ponudom telefona i korisnickim servisom, koga kod mts nema, a u Telenoru su totalni diletanti.

Android

pre 12 godina

KoristimTelenor usluge od kada imam prvi mob. i mislim da su najbolji u svakom pogledu, a probao sam i vip i mts. Mogli bi da budu malo jeftiniji i bez ovih promocija, a promocije su zakon.

Shomi

pre 12 godina

Dugogodisnji sam korisnik telekoma, i obicno sam najvecem paketu ili onom ispod, nikad nisam kasnio sa uplatom itd. Dobijam pismo od MTS-a, posle isteka 2godisnjeg ugovora za telefon da imaju poklon i specijalne pogodnosti za mene, kao lojalnoj musteriji ili tako nesto.

Zovem broj koji je stigao u pismu, javlja se neki neljubazni momak koji uzima sve zive informacije, i posle 10 minuta cekanja nudi mi neki krs od telefona po istoj ceni kao i svakom drugom novom ili starom korisniku. Kada sam ga pitao za neki drugi telefon neljubazno mi je odgovorio da to nemaju (iako je na sajtu bio u ponudi), na sta sam odgovorio da se zahvali direkciji marketinga i geniju koji je smislio ovaj "projekat" i da im poruci da musterije nisu ovce.

Posle toga sam dugogodisnju karticu stavio na led (ostavio ukljucenu sa najmanjim mogucim paketom), i uzeo broj kod drugog operatera.
Toliko o MTS-u!

Svetlana

pre 12 godina

Na samo 10 kilometara od Trga republike - naselje Borča - Telenorov signal jednom rečju - NEUHVATLJIV. Kad god poželite dođite da proverite. Njihov sam korisnik 11 godina, ali poslednjih nekoliko živim ovde gde oni jednostavno nemaju signal. Svaku poruku moram da nadgledam da li je otišla, svaki poziv obavim iz 10-og pokušaja. Sve u svemu primitivan oblik korišćenja mobilnih telefona. Čekala sam ovaj zakon da prenesem broj u drugu mrežu - prešla bih u VIP - ali ni oni nemaju ovde dobar signal - jedino mi preostaje Telekom - a oni em skupi, em imaju lošu ponudu telefona. Pitam se šta je manje zlo od ove tri nekvalitetne ponude?

vasilije

pre 12 godina

Kad zazivi Vip, bice najjaci jer je tako u regionu, al kod nas do juce je koristio telekomove bazne stanice, tako da je smesan i za testirati, za sad je to sve sem mreza. Telenor je najskuplji od sva tri ali ono sto je bitno jedini pouzdani i profesionalni provajder. Veliki faktor je pokrivenost brzim internetom van centra bg-a i ns-a a telenor tu prednjaci! Dok je Telekom pucao pare u reklamu Telenor je ulagao u mrezu i sad je dosla zima!A licno mislim da je ovo Vip platio reklamu jer svi znamo da su smesni.

Srdjan iz Krusevca

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.
(Vesna, 26. oktobar 2011 21:46)

i meni...ali mi je pre nekoliko dana dosao 60 hiljada racun (lazni) a da nisam ni pipnuo mobilni. uzas,a najveci uzas je sto sam naisao na njihov zid nerazumevanja i sile.napokon sam ih upoznao u pravom licu.

Korisnik sam VIPa nekih 3godine ali nikad vise.

Molim moderatora da mi objavi komentar.

Gojko

pre 12 godina

Cestitke VIPu, brzo su postali najbolji. U Leskovcu i Nisu VIP je odavno najbolji. Koristim njihov telefon,a imam i njihov modem pola godine. Prezadovoljan sam. Juce sam bas za 20min skinuo dvx od 700M. Probao sam i Telenor, mnogo je spor. MTS je katastrofa i za razgovore...
Jos kad bi uveli u paket neke dodtne GB tokom noci to bi bio pun pogodak, brzo se portosi 15G!

Dusko

pre 12 godina

Koristim Telenor od '98 godine i primetio sam losiji kvalitet od pocetka ove godine. Cuo sam da su stavili neku jeftinu kinesku opremu i da zato imamo problema, mada u korisnickom to nece da kazu. Mislim da je vreme da se menja, al broj zadrzavam!

maki

pre 12 godina

Aleksandre,imam htc wildfire. na ugovoru sam sa telenorom.dok sam bila pripejd signal mi je bio ok.od kad imam dobar fon i postpejd-nista.net je non stop "e" (najslabiji) a signal 60% vremena nemam. zalila sam se telenoru,merili su signal u mom kraju (naselje kod Borce) i utvrdili da sam u pravu. Antenu za bolji signal u mom kraju ce postaviti sredinom sledece godine.tako mi je receno. a mesecno placam 1800 din.(nije malo). tako da blago tebi sa mocnim fonom i dobrim signalom,ja nisam te srece jer telenor nije ulozio ravnomerno u kvalitet mreze...informisi se prvo,pa onda komentarisi...za druge mreze ne znam,pa necu ni da pricam...

Veljko

pre 12 godina

Drug mi radi u p3, pa imam insajderske informacije.
Kazu da su merenja radili sa Telenorom. Telenor je trazio da mere samo Vojvodinu gde su oni stavili novu opremu sto su oni prvo i uradili. Ti podaci su na zvanicnom sajtu Telenora http://www.telenor.rs/media/Internet/DataBenchmark-Telenor_NSPA.pdf .
Medjutim kad su izasli iz Vojvodine VIP je svuda bio bolji. Na kraj su merili Novi Sad svaku ulicicu, dok su ostele gradove zbrzali, da bi manje uticali na rezultate.
I takvi nisu namakli Telenor iznad VIPa, pa su se ovi iz Telenora naljutili.
Ipak je p3 ozbiljna firma i treba da brine o svojoj reputaciji, a ko gubi ima pravo da ljuti!
Sta da kaze muceni mts sa svojim raspadom od mreze!

Milan

pre 12 godina

Nije tacno da je vip van Beograda los. Ja zivim u Boru i svuda ima domet, a drugar ima njihov internet, brzine su oko 5M. Ovde u Boru vise od pola ljudi koristi vip!

Realno

pre 12 godina

Hehe, meni ovo samo mirise na to da je onaj ko je ispao najbolji imao uticaja da se najvise meri tamo gde znaju da im je najbolji signal.

Igor

pre 12 godina

Prešao sam sa Telenora na Vip jer su prvi ponudili istu cenu za sve mreže. Signal mi je bio katastrofalan, inače živim na periferiji Novog Sada. Nebrojeno puta se dogodilo da me neko zove i dobije poruku da sam nedostupan, a ja imam 4 crte na ekranu. I tako me sada opet muze Telenor.

zoran

pre 12 godina

Ja koristim sluzbeni broj Telenor , privatno imam Telekom. Poslednje vreme sam primetio da mi u Telenoru ponekad pukne veza. MTs mi nepuca. JA licno nemam problem sa MTS i od prvog danas ga koristim i meni je ok. Voleo bih da neko objasni to dranje? Mozda i mene deru ali nisam primetio, meni se ceni da je MTS najjeftiniji. Neko rece telenor ima naj vise telefona a sto nije reko kakva je cena za te pare mogu da se kupe i van paketa. Telefon HTC chacha na MixNet M je 9600 ; u Smart 550 je 12990 ; PrenesiSurfuj500 9600. (mixnet m = 1150din+3g 130=1280 300min/600MB ; smart 550=1090; premesiisurf500 990din 150min500mb) Mts za 280din 300min/100mb vise nego telenor. Meni je jos uvek izbor MTS

m

pre 12 godina

@Aleksandar
Nije problem u mom telefonu, nego u mrezi. Jednostavno u citavom naselju je los signal. Inace imam htc wildfire i iphone 3gs. Pre sam imao N78 Nokiju koja je isto lose radila. Na Telenoru sam na ugovoru, zvao sam ih da se zalim. Kazu da ni jedna zgrada nece da im ustupi krov za repetitor. Pisao sam i na forumu. Tema mi je ubrzo zakljucana. Pa ako nema krovova ima stubova.

Vesna

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.

Telekomovac

pre 12 godina

O kej. Možda zaista više nismo najbolji. Ali molim vas, idite kod ditrektora Telekoma i tražite da daju komentar ili misle da to nije potrebno. Nešto nije u redu. Nisu nas kupili jer kažu da toliko ne vredimo. Da li ćemo čekati da godine prođu da saznamo da li je Telekom zaista uništen,kako i zašto? Da li je to trebalo da se desi da bi VIP ojačao? Sramota!

Petar

pre 12 godina

Ja koristim vip vec 4 godine. Moja supruga vec 3, deca isto tako. Bacio sam telenor karticu i od tada samo vip. Nikada nisam imao problema, a i manji mi je racun. Sad ce i moja firma da prenese brojeve u vip.

cvetko

pre 12 godina

telekom u vecini paketa zaokruzi razgovor na dva min. a stanje se ne zna od 25 pa do 5,nekad i duze,3g je uzas. tako da cu po isteku ugovora preci na telenor. moram da naglasim da telekom usluge koristim od 98god,mislim da je dosta!

Nowica

pre 12 godina

Meni licno je laknulo kada sam sa Telekoma presao na Telenor. Jednostavno, ljudi ne kradu!
Vip nema ni potrebe da probam, stvarno sam zadovoljan. I kod mene u gradu i gde god da odem uglavnom imam Hspda (valjda se tako pise), a to mi jedino nesto I vredi na Htc HD2.

lev

pre 12 godina

Samo da kazem da vip sem pomenuta cetiri grada (i mozda tu i tamo jos neki) vip uopste i nema 3G mrezu, vec edge maksimum. Dok telenor ima 3G maltene u svakom gradu u kojem sam bio. Posto nisam iz BG-a (iako zivim u njemu), kako iz njega izadjem tako se oprostim od neta, dok sam sa telenorom imao net svuda, pa i u mom rodnom gradu. Kontam da se vip mreza siri i da je jos mlada, ali kada se prosiri tada joj dajte najvisu ocenu, a ne sada. Prevaricete nekog da moze da koristi lepo vip i van bg-a (i ova cetiri grada).

Aleksandar

pre 12 godina

Telenor je broj 1 .Prvo ne kradu drugo svojim ocima sam se uverio o prenosu podataka Vip bas danas na poslu moj kolega je vise od minut otvarao upravo vas sajt a moj fon pod Telenorom je povukao liniju ako shvatate na sta mislim.Telenor je broj 1 svaka cast.Ne secam se kada sam imao los domet ili prenos podataka sto je kod Telekoma bila redovna pojava.VIP naplacuje dolazne pozive cak iako ne dobijete korisnika. Skoro sam zvao preko Skypa nekog na Vipu nije se ni javio samo je zvonilo i skinuo je 0.330 $ nije bila sekretarica.Ja sam izuzetno zadovoljan Telenorom i svako ko ima Telenor je korak ispred ostalih.Za korisnika koji se zali da nema domet da kazem da mu je fone ili veoma los ili veoma star ja kad bi imao takav problem sigurno nebi pisao o tome nego bi promenio mrezu.Telenor je broj 1 ponavljam

Bivsi korisnik

pre 12 godina

Kakva slucajnost da bas danas procitam ovaj tekst, jer sam bas danas odlucio da se zahvalim Telekomu na saradnji i da predjem na Telenor. Inace ja sam iz Grocke, a to je 25 kilometara od Beograda, i uzasan je signal, kod mene u kuci i ne mogu da telefoniram, tako da hvala lepo i dovidjenja. I da, Telenor nudi bar 10 puta vise telefona od Telekoma. Toliko od mene, prijatno i sve najbolje.

Aleksandar

pre 12 godina

Na novom naselju u Novom Sadu telekom je katastrofa. Veza se prekida, telefon se muci izmedju tri neadekvatno postavljene bezne stanice. Internet... sta je to? Cuo sam i za neki 3G. Kad predjem kod drugog operatera valjda cu da saznam sta znaci korektno pokrivanje (u gradu, ne na Fruskoj gori) 3G i internet.

m

pre 12 godina

U Kosutnjaku, Filmskom Gradu je domet uzasan i na Mts i na Telenor. I nikom ne pada na pamet da ista uradi. Vise sam nedostupan nego dostupan.

Marko

pre 12 godina

Telekom, naša "zlatna koka", iz koje profiti prosto prelivaju, svi bi da ga kupe jeftino, a naša vlada da ga 'pokloni', NEMA PARA DA POBOLJŠA MREŽU na najvažnijim lokacijama u zemlji. To je ona mreža za koju su neki pričali da je 'infrastruktura ove zemlje' i da se to ne prodaje. Telekom ne zaostaje za ostalim konkurentima za 10-20 poena, nego za skoro čitavih 100 poena.
Zato se tako kotira i niko ni neće da ga kupi.

del

pre 12 godina

Korisno istrazivanje i jedna stvar je definitivno jasna..Vip ili Telenor- prakticno je svejedno.. Samo ne MTS. Tuga bozija od kompanije, upravo sam zavrsio sa njima, cekam prenos broja u VIP.. Necete vise da me derete, hohstapleri!

tetka

pre 12 godina

Izvinjavam se, ali kako je vip pobednik ovog? Koliko ja vidim, Telenor je dobio u svim kategorijama osim što je Vip bolji neznatno u prenosu podataka. A iskreno, kad sam na nekoj čuki i kad mi treba pomoć, ne treba mi internet, nego poziv...tako da je ovo potpuno bezveze.....

maki

pre 12 godina

Dodjite na Mokri Sebes,naselje pre Borce, 10 minuta od Trga republike. Dodjite da opovrgnem podatke koje ste dobili za Telenor mrezu. Bicu vas domacin. Toliko je grozan domet u mom kraju (za pozive) da o internetu ni ne razmisljam. A lepih 1800 din.mi uzmu svakog meseca...

tetka

pre 12 godina

Izvinjavam se, ali kako je vip pobednik ovog? Koliko ja vidim, Telenor je dobio u svim kategorijama osim što je Vip bolji neznatno u prenosu podataka. A iskreno, kad sam na nekoj čuki i kad mi treba pomoć, ne treba mi internet, nego poziv...tako da je ovo potpuno bezveze.....

maki

pre 12 godina

Dodjite na Mokri Sebes,naselje pre Borce, 10 minuta od Trga republike. Dodjite da opovrgnem podatke koje ste dobili za Telenor mrezu. Bicu vas domacin. Toliko je grozan domet u mom kraju (za pozive) da o internetu ni ne razmisljam. A lepih 1800 din.mi uzmu svakog meseca...

del

pre 12 godina

Korisno istrazivanje i jedna stvar je definitivno jasna..Vip ili Telenor- prakticno je svejedno.. Samo ne MTS. Tuga bozija od kompanije, upravo sam zavrsio sa njima, cekam prenos broja u VIP.. Necete vise da me derete, hohstapleri!

lev

pre 12 godina

Samo da kazem da vip sem pomenuta cetiri grada (i mozda tu i tamo jos neki) vip uopste i nema 3G mrezu, vec edge maksimum. Dok telenor ima 3G maltene u svakom gradu u kojem sam bio. Posto nisam iz BG-a (iako zivim u njemu), kako iz njega izadjem tako se oprostim od neta, dok sam sa telenorom imao net svuda, pa i u mom rodnom gradu. Kontam da se vip mreza siri i da je jos mlada, ali kada se prosiri tada joj dajte najvisu ocenu, a ne sada. Prevaricete nekog da moze da koristi lepo vip i van bg-a (i ova cetiri grada).

cvetko

pre 12 godina

telekom u vecini paketa zaokruzi razgovor na dva min. a stanje se ne zna od 25 pa do 5,nekad i duze,3g je uzas. tako da cu po isteku ugovora preci na telenor. moram da naglasim da telekom usluge koristim od 98god,mislim da je dosta!

Aleksandar

pre 12 godina

Telenor je broj 1 .Prvo ne kradu drugo svojim ocima sam se uverio o prenosu podataka Vip bas danas na poslu moj kolega je vise od minut otvarao upravo vas sajt a moj fon pod Telenorom je povukao liniju ako shvatate na sta mislim.Telenor je broj 1 svaka cast.Ne secam se kada sam imao los domet ili prenos podataka sto je kod Telekoma bila redovna pojava.VIP naplacuje dolazne pozive cak iako ne dobijete korisnika. Skoro sam zvao preko Skypa nekog na Vipu nije se ni javio samo je zvonilo i skinuo je 0.330 $ nije bila sekretarica.Ja sam izuzetno zadovoljan Telenorom i svako ko ima Telenor je korak ispred ostalih.Za korisnika koji se zali da nema domet da kazem da mu je fone ili veoma los ili veoma star ja kad bi imao takav problem sigurno nebi pisao o tome nego bi promenio mrezu.Telenor je broj 1 ponavljam

Bivsi korisnik

pre 12 godina

Kakva slucajnost da bas danas procitam ovaj tekst, jer sam bas danas odlucio da se zahvalim Telekomu na saradnji i da predjem na Telenor. Inace ja sam iz Grocke, a to je 25 kilometara od Beograda, i uzasan je signal, kod mene u kuci i ne mogu da telefoniram, tako da hvala lepo i dovidjenja. I da, Telenor nudi bar 10 puta vise telefona od Telekoma. Toliko od mene, prijatno i sve najbolje.

starac od ravnice

pre 12 godina

U VIP-u sam od njihovog početka. Sve je bilo veoma korektno sa njihove strane do dolaska računa od 11k din. Neprijatno iznenađen, platim i odem da se raspitam kako je to moguće. Kažu, znate telefon vam je "vukao internet", ja izvadim karticu iz tog njihvog HTC Tatto i stavim je u staru Motorola F3, reko neš ti meni interneta. Kad sledeći račun u paru isti. Odlepim, odem tamo, priča je "vuče telefon internet". Kako vuče kad nema ništa od tih internet funkcija? Devojčurak se zbuni, pa se odjedanput pojavi "rukovodilac" da mi objasni da ne mora moj telefon da "vuče" direktno već da je on to jednom povukao pa sa na njihvom serveru, bla, bla, bla. Navodno sam trebao lično da dođem i eksplicitno da zatražim da oni prekinu taj apdejt neki glupavi. Kako da tražim da prekinu nešto za šta ne znam ni da radi il postoji il šta god već. Moram da napomenem da nit sam dobio obaveštenje o prekoračenju očekivane potrošnje nit poruku sa iznosom računa u ta dva slučaja. Svaki put i pre i posle ovog "incidenta" mi je stizala poruka sa iznosom računa. Mislim da ne posluju pošteno i da pokušavaju na app. Platio sam im i taj račun, sad čekam da istekne ugovor i da ih oladim.

Telekomovac

pre 12 godina

O kej. Možda zaista više nismo najbolji. Ali molim vas, idite kod ditrektora Telekoma i tražite da daju komentar ili misle da to nije potrebno. Nešto nije u redu. Nisu nas kupili jer kažu da toliko ne vredimo. Da li ćemo čekati da godine prođu da saznamo da li je Telekom zaista uništen,kako i zašto? Da li je to trebalo da se desi da bi VIP ojačao? Sramota!

Nowica

pre 12 godina

Meni licno je laknulo kada sam sa Telekoma presao na Telenor. Jednostavno, ljudi ne kradu!
Vip nema ni potrebe da probam, stvarno sam zadovoljan. I kod mene u gradu i gde god da odem uglavnom imam Hspda (valjda se tako pise), a to mi jedino nesto I vredi na Htc HD2.

Vesna

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.

m

pre 12 godina

U Kosutnjaku, Filmskom Gradu je domet uzasan i na Mts i na Telenor. I nikom ne pada na pamet da ista uradi. Vise sam nedostupan nego dostupan.

Bole9

pre 12 godina

Realno, telenor je mnogo bolji od vipa. Jednostavno imaju više razumevanja za svoje korisnike. Ne znam dal znate da kod vipa od trenutka kad se podnese zahtev za raskid ugovora primoreni ste da još jedan mesec koristite njihovu mrežu, čist lopovluk.

Prokletnici

pre 12 godina

Ja koristim sve tri mreze i zbog posla cesto sam na putu,kako po Srbiji tako i po blizem regionu.Telekom je firmina,a Telenor i Vip moje kartice.Telekom ,ubedljivo najgore,najlosija pokrivenost,najgori prenos podataka i najvaznije ,najgora kontrola potrosnje.Nikada ne znam ni koliko sam potrosio niti kolika je cena neke usluge.Ne znam zasto je to tako?Ne moze niko da mi kaze da nema novca za investicije kad se po okolini kupuju telekomi Crne Gore i Republike Srpske a i ona Tv Arena.Telenor i VIP dosta solidni,dobra pokrivenost,prenos podataka bi mogao biti bolji,i dosta dobra kontrola potrosnje,uvek znam koliko cega trosim i koliko to kosta.Gledajuci generalno na celu Srbiju Telenor ima najbolju i najrasprostranjeniju mrezu (nije Srbija samo cetiri najveca grada i koridor 10 ).Medjutim,ima jedna stvar koja mi se ne dopada ,vezano za sve operatere.Dacu vam primer prvog komsije Hrvatske.Na njihovom auto putu prema Splitu a i prema Rijeci postoji veliki broj tunela od kojih su neki dugacki 6,7 km.U vecini tih tunela,da ne napisem u svakom,pokrivenost je u FULL u,radio stanica ne gubi signal itd,itd,..Kod nas,dovoljno je da udjete u Terazijski tunel koji je u centru Bgda i dovidjenja,.Ne mislim da ce neko da umre zbog toga sto nema signal na dva tri minuta ili slicno,ali ovaj primer samo pokazuje odnos prema korisnicima tj. prema nama potrosacima.

asdf

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.
(Vesna, 26. oktobar 2011 21:46)

i meni...ali mi je pre nekoliko dana dosao 60 hiljada racun (lazni) a da nisam ni pipnuo mobilni. uzas,a najveci uzas je sto sam naisao na njihov zid nerazumevanja i sile.napokon sam ih upoznao u pravom licu.

Korisnik sam VIPa nekih 3godine ali nikad vise.

Molim moderatora da mi objavi komentar.
(Srdjan iz Krusevca, 26. oktobar 2011 23:47)


najjaci su mi ovi sto "ne pipnu telefon" a naprave račun :))))

Petar

pre 12 godina

Ja koristim vip vec 4 godine. Moja supruga vec 3, deca isto tako. Bacio sam telenor karticu i od tada samo vip. Nikada nisam imao problema, a i manji mi je racun. Sad ce i moja firma da prenese brojeve u vip.

Aleksandar

pre 12 godina

Na novom naselju u Novom Sadu telekom je katastrofa. Veza se prekida, telefon se muci izmedju tri neadekvatno postavljene bezne stanice. Internet... sta je to? Cuo sam i za neki 3G. Kad predjem kod drugog operatera valjda cu da saznam sta znaci korektno pokrivanje (u gradu, ne na Fruskoj gori) 3G i internet.

hunter

pre 12 godina

Bio u VIPu dve godine i shvatio da sam u dva dela grada u NS u roamingu i da koristim Telenor mrežu! WTF? Posle te neprijatnosti, doživeo sam da me ugase jer sam "prekoračio svoju uobičajenu potrošnju".Trenutno se sudim sa njima jer su mi treći put naplatili raskid ugovora... a ja samo mudro ćutim, skupljam uplatnice i dokaze...Za Telenor imam ništa drugo do reči hvale a onom ko kažeda je preskupo, mogu reći samo da je promašio paket.

Marko

pre 12 godina

Telekom, naša "zlatna koka", iz koje profiti prosto prelivaju, svi bi da ga kupe jeftino, a naša vlada da ga 'pokloni', NEMA PARA DA POBOLJŠA MREŽU na najvažnijim lokacijama u zemlji. To je ona mreža za koju su neki pričali da je 'infrastruktura ove zemlje' i da se to ne prodaje. Telekom ne zaostaje za ostalim konkurentima za 10-20 poena, nego za skoro čitavih 100 poena.
Zato se tako kotira i niko ni neće da ga kupi.

Sasa

pre 12 godina

Po ovima je vip najbolja mreza i Srbiji? U pola negotinske krajine nemaju ni signal a u gradu nema 3g signala. Kao i uvek statistike se rade samo u beogradu i vecim gradovima dok je ostatak srbije zapostavljen.

Aleksandar

pre 12 godina

U Srbiji ne postoji najbolja mreza, eventualno se moze diskutovati o najmanje losoj. A o samim provajderima i da ne govorim. Zivim za dan kada ce u Srbiji postojati nesto kao Giffgaff u Engleskoj...

Shomi

pre 12 godina

Dugogodisnji sam korisnik telekoma, i obicno sam najvecem paketu ili onom ispod, nikad nisam kasnio sa uplatom itd. Dobijam pismo od MTS-a, posle isteka 2godisnjeg ugovora za telefon da imaju poklon i specijalne pogodnosti za mene, kao lojalnoj musteriji ili tako nesto.

Zovem broj koji je stigao u pismu, javlja se neki neljubazni momak koji uzima sve zive informacije, i posle 10 minuta cekanja nudi mi neki krs od telefona po istoj ceni kao i svakom drugom novom ili starom korisniku. Kada sam ga pitao za neki drugi telefon neljubazno mi je odgovorio da to nemaju (iako je na sajtu bio u ponudi), na sta sam odgovorio da se zahvali direkciji marketinga i geniju koji je smislio ovaj "projekat" i da im poruci da musterije nisu ovce.

Posle toga sam dugogodisnju karticu stavio na led (ostavio ukljucenu sa najmanjim mogucim paketom), i uzeo broj kod drugog operatera.
Toliko o MTS-u!

Goran

pre 12 godina

Vec deset godina koristim usluge Telenora (prvo Mobtela pa Telenora), bio sam pripejd korisnik a od pre dve godine i postpejd i mogu reci da sam apsolutno zadovoljan uslugom. Racuni su tacni u paru, nikad mi nisu naplatili ono sto nisam koristio. Glasam za Telenor.

Sumadinac

pre 12 godina

Kuvam kafu ekipi bilo kojeg operatera koji postavi 3G signal da radi u Donjoj Sabanti (6km od strogog centra Kragujevca).

Pozdrav

Veljko

pre 12 godina

Drug mi radi u p3, pa imam insajderske informacije.
Kazu da su merenja radili sa Telenorom. Telenor je trazio da mere samo Vojvodinu gde su oni stavili novu opremu sto su oni prvo i uradili. Ti podaci su na zvanicnom sajtu Telenora http://www.telenor.rs/media/Internet/DataBenchmark-Telenor_NSPA.pdf .
Medjutim kad su izasli iz Vojvodine VIP je svuda bio bolji. Na kraj su merili Novi Sad svaku ulicicu, dok su ostele gradove zbrzali, da bi manje uticali na rezultate.
I takvi nisu namakli Telenor iznad VIPa, pa su se ovi iz Telenora naljutili.
Ipak je p3 ozbiljna firma i treba da brine o svojoj reputaciji, a ko gubi ima pravo da ljuti!
Sta da kaze muceni mts sa svojim raspadom od mreze!

Miodrag Kojadinovic

pre 12 godina

Ja koristim vec 5 godina Telenor i mogu reci da sam prezadovoljan kompletnom uslugom, kada uporedim sa bratom koji koristi Vip i mamom koja koristi MTS. VIP do skoro nije imao pokrivenost van velikih gradova, a onda je iznajmio deo Telenor mreze i naravno samim tim pokupio i njihov kvalitet. Zato je ovo mereneje pokazalo takve rezultate. Pritom, Telenor je u sred renoviranja mreze kada je ovo ispitivanje radjeno, pa se pitam ko je tempirao da se tada radi ispitivanje, a ne recimo za par meseci kada Telenor konacno zavrsi renoviranje mreze? Razmisljam kome je to u interesu, ko najvise dobija ovakvim istrazivanjem koje dovodi u zabludu siroke mase? Imajuci na umu da je VIP poslednji po pitanju trzisnog ucesca u Srbiji, ne bi me cudilo da neki Insajder-tip-novinara otkrije povezanost agencije koja je radila istrazivanje sa doticnim operatorom. A naravno da VIPu ide u prilog da dize ovakvu galamu koja nema veze sa realnim stanjem

Milan

pre 12 godina

Nije tacno da je vip van Beograda los. Ja zivim u Boru i svuda ima domet, a drugar ima njihov internet, brzine su oko 5M. Ovde u Boru vise od pola ljudi koristi vip!

promena na staro

pre 12 godina

imao sam telekom 10 godina, pa prešao na VIP. šta da kažem, dva puta mi stigao neki čudan račun (a trošim oko 1000 dinara mesečno) od 4000 dinara, pa sam se opet vratio na telekom. nisam hteo da se objašnjavam u poslvonicama VIP oko toga. telefone ne kupujem preko paketa, nego uzimam šta mi se svidja iz slobodne prodaje, na svake 2 godine novi telefon. nit su zaključani na mrežu niti bilo šta.
mislim da će biti zanimljivo videti neka nova merenja, jer sam čuo da i telekom kreće da obnovi mrežu kao i telenor. ja sam mrežom telekoma zadovoljan. probao sam i 3G i sve radi kako treba.

Gojko

pre 12 godina

Cestitke VIPu, brzo su postali najbolji. U Leskovcu i Nisu VIP je odavno najbolji. Koristim njihov telefon,a imam i njihov modem pola godine. Prezadovoljan sam. Juce sam bas za 20min skinuo dvx od 700M. Probao sam i Telenor, mnogo je spor. MTS je katastrofa i za razgovore...
Jos kad bi uveli u paket neke dodtne GB tokom noci to bi bio pun pogodak, brzo se portosi 15G!

Svetlana

pre 12 godina

Na samo 10 kilometara od Trga republike - naselje Borča - Telenorov signal jednom rečju - NEUHVATLJIV. Kad god poželite dođite da proverite. Njihov sam korisnik 11 godina, ali poslednjih nekoliko živim ovde gde oni jednostavno nemaju signal. Svaku poruku moram da nadgledam da li je otišla, svaki poziv obavim iz 10-og pokušaja. Sve u svemu primitivan oblik korišćenja mobilnih telefona. Čekala sam ovaj zakon da prenesem broj u drugu mrežu - prešla bih u VIP - ali ni oni nemaju ovde dobar signal - jedino mi preostaje Telekom - a oni em skupi, em imaju lošu ponudu telefona. Pitam se šta je manje zlo od ove tri nekvalitetne ponude?

nikola

pre 12 godina

Radim u velikoj firmi i mogu vam reci da svaki dan neko od kolega predje u vip. Ja koristim vip gotovo 4 godine i relativno sam zadovoljan, kako mi je posao terenski na kakvim sam cukama imao signal da ne poverujes. Imao sam jedino problem 1 ili 2 put zbog viisine racuna...nije nesto preterano. Koristim htc wildfire, internet radi dobro, pocetkom ove godine bio sam 10-tak dana po brdima iznad Kokinog Broda, ni mts ni telenor nisu mogli prici signalu. E sada jos nesto, vip je najjeftiniji, ako mi neko nadje jeftinije neka mi javi, promenicu mrezu odmah! Dakle za nepunih 3000 din mesecno imam 1000 min razgovora ka svim mrezama kada to poteosim imam jos u vipu, ne znam koliko ali dosta. Imam 1000 sms ili mms poruka, svejedno i 1000 mb podataka. Pored toga uzeo sam telefon za 1 dinar koji je u tom m9mentu vredeo 300 eura, ili jos malo godisnja pretplata...ovo nije reklama ovo su cinjenice.

m

pre 12 godina

@Aleksandar
Nije problem u mom telefonu, nego u mrezi. Jednostavno u citavom naselju je los signal. Inace imam htc wildfire i iphone 3gs. Pre sam imao N78 Nokiju koja je isto lose radila. Na Telenoru sam na ugovoru, zvao sam ih da se zalim. Kazu da ni jedna zgrada nece da im ustupi krov za repetitor. Pisao sam i na forumu. Tema mi je ubrzo zakljucana. Pa ako nema krovova ima stubova.

milek

pre 12 godina

imao sam telekom 10 godina. pre 3 meseca sam uzeo pospejd telenor i prezadovoljan sam. racun 100posto tacan i cak i po selima i autoput bg-nis je odlican. brzina download u uploda ide do 6mb. za vip se nisam odlicio je na kraju zemuna backa ,altina nisu imali do skoro signala. za telekom da ne pricam.najskuplji u svakom pogledu

Android

pre 12 godina

KoristimTelenor usluge od kada imam prvi mob. i mislim da su najbolji u svakom pogledu, a probao sam i vip i mts. Mogli bi da budu malo jeftiniji i bez ovih promocija, a promocije su zakon.

Shankly

pre 12 godina

Sedimo brat i ja u Ilegali (centar Beograda, plato, a lokal je pod zemljom) inerviram se kako nemam signal u "katakombi", a kod burazera puna (!) mreza... isti telefon, paket, operator, uzeli u razmaku od 10 dana. Nebo i zemlja. Idemo sa 72 ka Arodromu, negde iza Ledina, ista stvar, samo meni puna mreza, on nula. Tako da, kako neko rece, laz>notorna laz>benchmark test. Koliko vidim iz svake mreze ima po bar dvoje koji napravise 10000+ racun, misterija. Isto vazi i za pakete.Kad sam uzimao pre manje od godinu dana telefon i postpaid, Vip je bio vrh. Trenutno telenor ima bolje pakete, barem za net; pricam za smartphone, obicnih telefona ima za dinar kod svih. Kad mi istekne ugovor, ko ponudi bolje prelazim, sad svi imaju varijantu ugovora na 12 meseci, a broj se moze preneti - sreca, sreca, radost. Sto se signala tice, staro je pravilo da "seljaci" furaju Nokiu i Motorolu, imaju signal na vr' Golije. Samo sto je u Srbiji ta Golija 15km od centra Beograda, sto je tuga, ali tako nam je.

Slobodan

pre 12 godina

Imam broj kod sva tri operatera. Mts je cista sprdnja, Telenor je preskup i jos bezocno kradu, tipa 1500 din za 2 mms-a u romingu, sto maksimalno moze da kosta 300-400din po njihovim tarifama u toj zemlji, za data transfere, a Vip je ubedljivi pobednik i cenama i ponudom telefona i korisnickim servisom, koga kod mts nema, a u Telenoru su totalni diletanti.

zoran

pre 12 godina

Ja koristim sluzbeni broj Telenor , privatno imam Telekom. Poslednje vreme sam primetio da mi u Telenoru ponekad pukne veza. MTs mi nepuca. JA licno nemam problem sa MTS i od prvog danas ga koristim i meni je ok. Voleo bih da neko objasni to dranje? Mozda i mene deru ali nisam primetio, meni se ceni da je MTS najjeftiniji. Neko rece telenor ima naj vise telefona a sto nije reko kakva je cena za te pare mogu da se kupe i van paketa. Telefon HTC chacha na MixNet M je 9600 ; u Smart 550 je 12990 ; PrenesiSurfuj500 9600. (mixnet m = 1150din+3g 130=1280 300min/600MB ; smart 550=1090; premesiisurf500 990din 150min500mb) Mts za 280din 300min/100mb vise nego telenor. Meni je jos uvek izbor MTS

Srdjan iz Krusevca

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.
(Vesna, 26. oktobar 2011 21:46)

i meni...ali mi je pre nekoliko dana dosao 60 hiljada racun (lazni) a da nisam ni pipnuo mobilni. uzas,a najveci uzas je sto sam naisao na njihov zid nerazumevanja i sile.napokon sam ih upoznao u pravom licu.

Korisnik sam VIPa nekih 3godine ali nikad vise.

Molim moderatora da mi objavi komentar.

vasilije

pre 12 godina

Kad zazivi Vip, bice najjaci jer je tako u regionu, al kod nas do juce je koristio telekomove bazne stanice, tako da je smesan i za testirati, za sad je to sve sem mreza. Telenor je najskuplji od sva tri ali ono sto je bitno jedini pouzdani i profesionalni provajder. Veliki faktor je pokrivenost brzim internetom van centra bg-a i ns-a a telenor tu prednjaci! Dok je Telekom pucao pare u reklamu Telenor je ulagao u mrezu i sad je dosla zima!A licno mislim da je ovo Vip platio reklamu jer svi znamo da su smesni.

druga strana medalje

pre 12 godina

Pa vidim da je gomila komentara tipa: Nemam 3G signal,van centra nemam ni običan signal ali daju mi da kuckam sms za džabe,internet je mnogo dobar ali mi svaki drugi mesec dođe račun od 5000 dinara,nema veze plaćaju tata i mama.
E deco,deco.
Po čemu su VIP i Telenor bolji u samoj tehnologiji(ne ulazim u komercijalne aspekte) od Telekoma koji je celu Srbiju pokrio 3G signalom a većinu baznih stanica i sa fiber optical access,nije mi jasno.O HSPA-u znači neću ni da govorim.Telenor jeste zamenio mrežu ali tek ćemo videti kako šljakaju ti kinezi.Što se tehničke strane tiče o Vip-u je za sada neozbiljno i pričati.
A da o testu:Da li će ti se neko sa druge strane javiti za 3,825 i 3,850 sekundi je manje bitno od toga da li će taj neko biti u mogućnosti da Vam se uopšte javi.

Realno

pre 12 godina

Hehe, meni ovo samo mirise na to da je onaj ko je ispao najbolji imao uticaja da se najvise meri tamo gde znaju da im je najbolji signal.

Dusko

pre 12 godina

Koristim Telenor od '98 godine i primetio sam losiji kvalitet od pocetka ove godine. Cuo sam da su stavili neku jeftinu kinesku opremu i da zato imamo problema, mada u korisnickom to nece da kazu. Mislim da je vreme da se menja, al broj zadrzavam!

Ex employe

pre 12 godina

moje misljenje je da je telekom veoma los. telenor i vip su slicni. u mnogim mestima vip ima kvalitetniju mrezu jer je skorije pravio istu pa i samim tim moderniju. telenor je usao u pricu renovacije mreze koja ce biti druga u evropi ali kad je zavrsi sledece godine. u bg u je los signal jer je renovacija u toku pa je mreza preopterecena i nastaje problem. e sto se tice neta vip jeste trenutno u prednosti i svaka im cast za to. inace koristim telenor privatno i mts kao sluzbeni.

maki

pre 12 godina

Aleksandre,imam htc wildfire. na ugovoru sam sa telenorom.dok sam bila pripejd signal mi je bio ok.od kad imam dobar fon i postpejd-nista.net je non stop "e" (najslabiji) a signal 60% vremena nemam. zalila sam se telenoru,merili su signal u mom kraju (naselje kod Borce) i utvrdili da sam u pravu. Antenu za bolji signal u mom kraju ce postaviti sredinom sledece godine.tako mi je receno. a mesecno placam 1800 din.(nije malo). tako da blago tebi sa mocnim fonom i dobrim signalom,ja nisam te srece jer telenor nije ulozio ravnomerno u kvalitet mreze...informisi se prvo,pa onda komentarisi...za druge mreze ne znam,pa necu ni da pricam...

Igor

pre 12 godina

Prešao sam sa Telenora na Vip jer su prvi ponudili istu cenu za sve mreže. Signal mi je bio katastrofalan, inače živim na periferiji Novog Sada. Nebrojeno puta se dogodilo da me neko zove i dobije poruku da sam nedostupan, a ja imam 4 crte na ekranu. I tako me sada opet muze Telenor.

Aleksandar

pre 12 godina

Telenor je broj 1 .Prvo ne kradu drugo svojim ocima sam se uverio o prenosu podataka Vip bas danas na poslu moj kolega je vise od minut otvarao upravo vas sajt a moj fon pod Telenorom je povukao liniju ako shvatate na sta mislim.Telenor je broj 1 svaka cast.Ne secam se kada sam imao los domet ili prenos podataka sto je kod Telekoma bila redovna pojava.VIP naplacuje dolazne pozive cak iako ne dobijete korisnika. Skoro sam zvao preko Skypa nekog na Vipu nije se ni javio samo je zvonilo i skinuo je 0.330 $ nije bila sekretarica.Ja sam izuzetno zadovoljan Telenorom i svako ko ima Telenor je korak ispred ostalih.Za korisnika koji se zali da nema domet da kazem da mu je fone ili veoma los ili veoma star ja kad bi imao takav problem sigurno nebi pisao o tome nego bi promenio mrezu.Telenor je broj 1 ponavljam

tetka

pre 12 godina

Izvinjavam se, ali kako je vip pobednik ovog? Koliko ja vidim, Telenor je dobio u svim kategorijama osim što je Vip bolji neznatno u prenosu podataka. A iskreno, kad sam na nekoj čuki i kad mi treba pomoć, ne treba mi internet, nego poziv...tako da je ovo potpuno bezveze.....

maki

pre 12 godina

Dodjite na Mokri Sebes,naselje pre Borce, 10 minuta od Trga republike. Dodjite da opovrgnem podatke koje ste dobili za Telenor mrezu. Bicu vas domacin. Toliko je grozan domet u mom kraju (za pozive) da o internetu ni ne razmisljam. A lepih 1800 din.mi uzmu svakog meseca...

lev

pre 12 godina

Samo da kazem da vip sem pomenuta cetiri grada (i mozda tu i tamo jos neki) vip uopste i nema 3G mrezu, vec edge maksimum. Dok telenor ima 3G maltene u svakom gradu u kojem sam bio. Posto nisam iz BG-a (iako zivim u njemu), kako iz njega izadjem tako se oprostim od neta, dok sam sa telenorom imao net svuda, pa i u mom rodnom gradu. Kontam da se vip mreza siri i da je jos mlada, ali kada se prosiri tada joj dajte najvisu ocenu, a ne sada. Prevaricete nekog da moze da koristi lepo vip i van bg-a (i ova cetiri grada).

Slobodan

pre 12 godina

Imam broj kod sva tri operatera. Mts je cista sprdnja, Telenor je preskup i jos bezocno kradu, tipa 1500 din za 2 mms-a u romingu, sto maksimalno moze da kosta 300-400din po njihovim tarifama u toj zemlji, za data transfere, a Vip je ubedljivi pobednik i cenama i ponudom telefona i korisnickim servisom, koga kod mts nema, a u Telenoru su totalni diletanti.

Petar

pre 12 godina

Ja koristim vip vec 4 godine. Moja supruga vec 3, deca isto tako. Bacio sam telenor karticu i od tada samo vip. Nikada nisam imao problema, a i manji mi je racun. Sad ce i moja firma da prenese brojeve u vip.

nikola

pre 12 godina

Radim u velikoj firmi i mogu vam reci da svaki dan neko od kolega predje u vip. Ja koristim vip gotovo 4 godine i relativno sam zadovoljan, kako mi je posao terenski na kakvim sam cukama imao signal da ne poverujes. Imao sam jedino problem 1 ili 2 put zbog viisine racuna...nije nesto preterano. Koristim htc wildfire, internet radi dobro, pocetkom ove godine bio sam 10-tak dana po brdima iznad Kokinog Broda, ni mts ni telenor nisu mogli prici signalu. E sada jos nesto, vip je najjeftiniji, ako mi neko nadje jeftinije neka mi javi, promenicu mrezu odmah! Dakle za nepunih 3000 din mesecno imam 1000 min razgovora ka svim mrezama kada to poteosim imam jos u vipu, ne znam koliko ali dosta. Imam 1000 sms ili mms poruka, svejedno i 1000 mb podataka. Pored toga uzeo sam telefon za 1 dinar koji je u tom m9mentu vredeo 300 eura, ili jos malo godisnja pretplata...ovo nije reklama ovo su cinjenice.

del

pre 12 godina

Korisno istrazivanje i jedna stvar je definitivno jasna..Vip ili Telenor- prakticno je svejedno.. Samo ne MTS. Tuga bozija od kompanije, upravo sam zavrsio sa njima, cekam prenos broja u VIP.. Necete vise da me derete, hohstapleri!

Veljko

pre 12 godina

Drug mi radi u p3, pa imam insajderske informacije.
Kazu da su merenja radili sa Telenorom. Telenor je trazio da mere samo Vojvodinu gde su oni stavili novu opremu sto su oni prvo i uradili. Ti podaci su na zvanicnom sajtu Telenora http://www.telenor.rs/media/Internet/DataBenchmark-Telenor_NSPA.pdf .
Medjutim kad su izasli iz Vojvodine VIP je svuda bio bolji. Na kraj su merili Novi Sad svaku ulicicu, dok su ostele gradove zbrzali, da bi manje uticali na rezultate.
I takvi nisu namakli Telenor iznad VIPa, pa su se ovi iz Telenora naljutili.
Ipak je p3 ozbiljna firma i treba da brine o svojoj reputaciji, a ko gubi ima pravo da ljuti!
Sta da kaze muceni mts sa svojim raspadom od mreze!

Marko

pre 12 godina

Telekom, naša "zlatna koka", iz koje profiti prosto prelivaju, svi bi da ga kupe jeftino, a naša vlada da ga 'pokloni', NEMA PARA DA POBOLJŠA MREŽU na najvažnijim lokacijama u zemlji. To je ona mreža za koju su neki pričali da je 'infrastruktura ove zemlje' i da se to ne prodaje. Telekom ne zaostaje za ostalim konkurentima za 10-20 poena, nego za skoro čitavih 100 poena.
Zato se tako kotira i niko ni neće da ga kupi.

zoran

pre 12 godina

Ja koristim sluzbeni broj Telenor , privatno imam Telekom. Poslednje vreme sam primetio da mi u Telenoru ponekad pukne veza. MTs mi nepuca. JA licno nemam problem sa MTS i od prvog danas ga koristim i meni je ok. Voleo bih da neko objasni to dranje? Mozda i mene deru ali nisam primetio, meni se ceni da je MTS najjeftiniji. Neko rece telenor ima naj vise telefona a sto nije reko kakva je cena za te pare mogu da se kupe i van paketa. Telefon HTC chacha na MixNet M je 9600 ; u Smart 550 je 12990 ; PrenesiSurfuj500 9600. (mixnet m = 1150din+3g 130=1280 300min/600MB ; smart 550=1090; premesiisurf500 990din 150min500mb) Mts za 280din 300min/100mb vise nego telenor. Meni je jos uvek izbor MTS

Telekomovac

pre 12 godina

O kej. Možda zaista više nismo najbolji. Ali molim vas, idite kod ditrektora Telekoma i tražite da daju komentar ili misle da to nije potrebno. Nešto nije u redu. Nisu nas kupili jer kažu da toliko ne vredimo. Da li ćemo čekati da godine prođu da saznamo da li je Telekom zaista uništen,kako i zašto? Da li je to trebalo da se desi da bi VIP ojačao? Sramota!

Nowica

pre 12 godina

Meni licno je laknulo kada sam sa Telekoma presao na Telenor. Jednostavno, ljudi ne kradu!
Vip nema ni potrebe da probam, stvarno sam zadovoljan. I kod mene u gradu i gde god da odem uglavnom imam Hspda (valjda se tako pise), a to mi jedino nesto I vredi na Htc HD2.

vasilije

pre 12 godina

Kad zazivi Vip, bice najjaci jer je tako u regionu, al kod nas do juce je koristio telekomove bazne stanice, tako da je smesan i za testirati, za sad je to sve sem mreza. Telenor je najskuplji od sva tri ali ono sto je bitno jedini pouzdani i profesionalni provajder. Veliki faktor je pokrivenost brzim internetom van centra bg-a i ns-a a telenor tu prednjaci! Dok je Telekom pucao pare u reklamu Telenor je ulagao u mrezu i sad je dosla zima!A licno mislim da je ovo Vip platio reklamu jer svi znamo da su smesni.

Vesna

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.

Bivsi korisnik

pre 12 godina

Kakva slucajnost da bas danas procitam ovaj tekst, jer sam bas danas odlucio da se zahvalim Telekomu na saradnji i da predjem na Telenor. Inace ja sam iz Grocke, a to je 25 kilometara od Beograda, i uzasan je signal, kod mene u kuci i ne mogu da telefoniram, tako da hvala lepo i dovidjenja. I da, Telenor nudi bar 10 puta vise telefona od Telekoma. Toliko od mene, prijatno i sve najbolje.

Gojko

pre 12 godina

Cestitke VIPu, brzo su postali najbolji. U Leskovcu i Nisu VIP je odavno najbolji. Koristim njihov telefon,a imam i njihov modem pola godine. Prezadovoljan sam. Juce sam bas za 20min skinuo dvx od 700M. Probao sam i Telenor, mnogo je spor. MTS je katastrofa i za razgovore...
Jos kad bi uveli u paket neke dodtne GB tokom noci to bi bio pun pogodak, brzo se portosi 15G!

Miodrag Kojadinovic

pre 12 godina

Ja koristim vec 5 godina Telenor i mogu reci da sam prezadovoljan kompletnom uslugom, kada uporedim sa bratom koji koristi Vip i mamom koja koristi MTS. VIP do skoro nije imao pokrivenost van velikih gradova, a onda je iznajmio deo Telenor mreze i naravno samim tim pokupio i njihov kvalitet. Zato je ovo mereneje pokazalo takve rezultate. Pritom, Telenor je u sred renoviranja mreze kada je ovo ispitivanje radjeno, pa se pitam ko je tempirao da se tada radi ispitivanje, a ne recimo za par meseci kada Telenor konacno zavrsi renoviranje mreze? Razmisljam kome je to u interesu, ko najvise dobija ovakvim istrazivanjem koje dovodi u zabludu siroke mase? Imajuci na umu da je VIP poslednji po pitanju trzisnog ucesca u Srbiji, ne bi me cudilo da neki Insajder-tip-novinara otkrije povezanost agencije koja je radila istrazivanje sa doticnim operatorom. A naravno da VIPu ide u prilog da dize ovakvu galamu koja nema veze sa realnim stanjem

Bole9

pre 12 godina

Realno, telenor je mnogo bolji od vipa. Jednostavno imaju više razumevanja za svoje korisnike. Ne znam dal znate da kod vipa od trenutka kad se podnese zahtev za raskid ugovora primoreni ste da još jedan mesec koristite njihovu mrežu, čist lopovluk.

promena na staro

pre 12 godina

imao sam telekom 10 godina, pa prešao na VIP. šta da kažem, dva puta mi stigao neki čudan račun (a trošim oko 1000 dinara mesečno) od 4000 dinara, pa sam se opet vratio na telekom. nisam hteo da se objašnjavam u poslvonicama VIP oko toga. telefone ne kupujem preko paketa, nego uzimam šta mi se svidja iz slobodne prodaje, na svake 2 godine novi telefon. nit su zaključani na mrežu niti bilo šta.
mislim da će biti zanimljivo videti neka nova merenja, jer sam čuo da i telekom kreće da obnovi mrežu kao i telenor. ja sam mrežom telekoma zadovoljan. probao sam i 3G i sve radi kako treba.

cvetko

pre 12 godina

telekom u vecini paketa zaokruzi razgovor na dva min. a stanje se ne zna od 25 pa do 5,nekad i duze,3g je uzas. tako da cu po isteku ugovora preci na telenor. moram da naglasim da telekom usluge koristim od 98god,mislim da je dosta!

Dusko

pre 12 godina

Koristim Telenor od '98 godine i primetio sam losiji kvalitet od pocetka ove godine. Cuo sam da su stavili neku jeftinu kinesku opremu i da zato imamo problema, mada u korisnickom to nece da kazu. Mislim da je vreme da se menja, al broj zadrzavam!

Milan

pre 12 godina

Nije tacno da je vip van Beograda los. Ja zivim u Boru i svuda ima domet, a drugar ima njihov internet, brzine su oko 5M. Ovde u Boru vise od pola ljudi koristi vip!

hunter

pre 12 godina

Bio u VIPu dve godine i shvatio da sam u dva dela grada u NS u roamingu i da koristim Telenor mrežu! WTF? Posle te neprijatnosti, doživeo sam da me ugase jer sam "prekoračio svoju uobičajenu potrošnju".Trenutno se sudim sa njima jer su mi treći put naplatili raskid ugovora... a ja samo mudro ćutim, skupljam uplatnice i dokaze...Za Telenor imam ništa drugo do reči hvale a onom ko kažeda je preskupo, mogu reći samo da je promašio paket.

asdf

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.
(Vesna, 26. oktobar 2011 21:46)

i meni...ali mi je pre nekoliko dana dosao 60 hiljada racun (lazni) a da nisam ni pipnuo mobilni. uzas,a najveci uzas je sto sam naisao na njihov zid nerazumevanja i sile.napokon sam ih upoznao u pravom licu.

Korisnik sam VIPa nekih 3godine ali nikad vise.

Molim moderatora da mi objavi komentar.
(Srdjan iz Krusevca, 26. oktobar 2011 23:47)


najjaci su mi ovi sto "ne pipnu telefon" a naprave račun :))))

Igor

pre 12 godina

Prešao sam sa Telenora na Vip jer su prvi ponudili istu cenu za sve mreže. Signal mi je bio katastrofalan, inače živim na periferiji Novog Sada. Nebrojeno puta se dogodilo da me neko zove i dobije poruku da sam nedostupan, a ja imam 4 crte na ekranu. I tako me sada opet muze Telenor.

Srdjan iz Krusevca

pre 12 godina

Ja sam prešla na vip. Zadovoljna sam. Imam i kod kuće i u selu signal, a nemaju ga ni telenor ni telekom. Roming u Egiptu mi je ubedljivo bio najjeftiniji.
(Vesna, 26. oktobar 2011 21:46)

i meni...ali mi je pre nekoliko dana dosao 60 hiljada racun (lazni) a da nisam ni pipnuo mobilni. uzas,a najveci uzas je sto sam naisao na njihov zid nerazumevanja i sile.napokon sam ih upoznao u pravom licu.

Korisnik sam VIPa nekih 3godine ali nikad vise.

Molim moderatora da mi objavi komentar.

Aleksandar

pre 12 godina

U Srbiji ne postoji najbolja mreza, eventualno se moze diskutovati o najmanje losoj. A o samim provajderima i da ne govorim. Zivim za dan kada ce u Srbiji postojati nesto kao Giffgaff u Engleskoj...

starac od ravnice

pre 12 godina

U VIP-u sam od njihovog početka. Sve je bilo veoma korektno sa njihove strane do dolaska računa od 11k din. Neprijatno iznenađen, platim i odem da se raspitam kako je to moguće. Kažu, znate telefon vam je "vukao internet", ja izvadim karticu iz tog njihvog HTC Tatto i stavim je u staru Motorola F3, reko neš ti meni interneta. Kad sledeći račun u paru isti. Odlepim, odem tamo, priča je "vuče telefon internet". Kako vuče kad nema ništa od tih internet funkcija? Devojčurak se zbuni, pa se odjedanput pojavi "rukovodilac" da mi objasni da ne mora moj telefon da "vuče" direktno već da je on to jednom povukao pa sa na njihvom serveru, bla, bla, bla. Navodno sam trebao lično da dođem i eksplicitno da zatražim da oni prekinu taj apdejt neki glupavi. Kako da tražim da prekinu nešto za šta ne znam ni da radi il postoji il šta god već. Moram da napomenem da nit sam dobio obaveštenje o prekoračenju očekivane potrošnje nit poruku sa iznosom računa u ta dva slučaja. Svaki put i pre i posle ovog "incidenta" mi je stizala poruka sa iznosom računa. Mislim da ne posluju pošteno i da pokušavaju na app. Platio sam im i taj račun, sad čekam da istekne ugovor i da ih oladim.

Goran

pre 12 godina

Vec deset godina koristim usluge Telenora (prvo Mobtela pa Telenora), bio sam pripejd korisnik a od pre dve godine i postpejd i mogu reci da sam apsolutno zadovoljan uslugom. Racuni su tacni u paru, nikad mi nisu naplatili ono sto nisam koristio. Glasam za Telenor.

Ex employe

pre 12 godina

moje misljenje je da je telekom veoma los. telenor i vip su slicni. u mnogim mestima vip ima kvalitetniju mrezu jer je skorije pravio istu pa i samim tim moderniju. telenor je usao u pricu renovacije mreze koja ce biti druga u evropi ali kad je zavrsi sledece godine. u bg u je los signal jer je renovacija u toku pa je mreza preopterecena i nastaje problem. e sto se tice neta vip jeste trenutno u prednosti i svaka im cast za to. inace koristim telenor privatno i mts kao sluzbeni.

Sasa

pre 12 godina

Po ovima je vip najbolja mreza i Srbiji? U pola negotinske krajine nemaju ni signal a u gradu nema 3g signala. Kao i uvek statistike se rade samo u beogradu i vecim gradovima dok je ostatak srbije zapostavljen.

Aleksandar

pre 12 godina

Na novom naselju u Novom Sadu telekom je katastrofa. Veza se prekida, telefon se muci izmedju tri neadekvatno postavljene bezne stanice. Internet... sta je to? Cuo sam i za neki 3G. Kad predjem kod drugog operatera valjda cu da saznam sta znaci korektno pokrivanje (u gradu, ne na Fruskoj gori) 3G i internet.

Realno

pre 12 godina

Hehe, meni ovo samo mirise na to da je onaj ko je ispao najbolji imao uticaja da se najvise meri tamo gde znaju da im je najbolji signal.

milek

pre 12 godina

imao sam telekom 10 godina. pre 3 meseca sam uzeo pospejd telenor i prezadovoljan sam. racun 100posto tacan i cak i po selima i autoput bg-nis je odlican. brzina download u uploda ide do 6mb. za vip se nisam odlicio je na kraju zemuna backa ,altina nisu imali do skoro signala. za telekom da ne pricam.najskuplji u svakom pogledu

Shankly

pre 12 godina

Sedimo brat i ja u Ilegali (centar Beograda, plato, a lokal je pod zemljom) inerviram se kako nemam signal u "katakombi", a kod burazera puna (!) mreza... isti telefon, paket, operator, uzeli u razmaku od 10 dana. Nebo i zemlja. Idemo sa 72 ka Arodromu, negde iza Ledina, ista stvar, samo meni puna mreza, on nula. Tako da, kako neko rece, laz>notorna laz>benchmark test. Koliko vidim iz svake mreze ima po bar dvoje koji napravise 10000+ racun, misterija. Isto vazi i za pakete.Kad sam uzimao pre manje od godinu dana telefon i postpaid, Vip je bio vrh. Trenutno telenor ima bolje pakete, barem za net; pricam za smartphone, obicnih telefona ima za dinar kod svih. Kad mi istekne ugovor, ko ponudi bolje prelazim, sad svi imaju varijantu ugovora na 12 meseci, a broj se moze preneti - sreca, sreca, radost. Sto se signala tice, staro je pravilo da "seljaci" furaju Nokiu i Motorolu, imaju signal na vr' Golije. Samo sto je u Srbiji ta Golija 15km od centra Beograda, sto je tuga, ali tako nam je.

Shomi

pre 12 godina

Dugogodisnji sam korisnik telekoma, i obicno sam najvecem paketu ili onom ispod, nikad nisam kasnio sa uplatom itd. Dobijam pismo od MTS-a, posle isteka 2godisnjeg ugovora za telefon da imaju poklon i specijalne pogodnosti za mene, kao lojalnoj musteriji ili tako nesto.

Zovem broj koji je stigao u pismu, javlja se neki neljubazni momak koji uzima sve zive informacije, i posle 10 minuta cekanja nudi mi neki krs od telefona po istoj ceni kao i svakom drugom novom ili starom korisniku. Kada sam ga pitao za neki drugi telefon neljubazno mi je odgovorio da to nemaju (iako je na sajtu bio u ponudi), na sta sam odgovorio da se zahvali direkciji marketinga i geniju koji je smislio ovaj "projekat" i da im poruci da musterije nisu ovce.

Posle toga sam dugogodisnju karticu stavio na led (ostavio ukljucenu sa najmanjim mogucim paketom), i uzeo broj kod drugog operatera.
Toliko o MTS-u!

Android

pre 12 godina

KoristimTelenor usluge od kada imam prvi mob. i mislim da su najbolji u svakom pogledu, a probao sam i vip i mts. Mogli bi da budu malo jeftiniji i bez ovih promocija, a promocije su zakon.

druga strana medalje

pre 12 godina

Pa vidim da je gomila komentara tipa: Nemam 3G signal,van centra nemam ni običan signal ali daju mi da kuckam sms za džabe,internet je mnogo dobar ali mi svaki drugi mesec dođe račun od 5000 dinara,nema veze plaćaju tata i mama.
E deco,deco.
Po čemu su VIP i Telenor bolji u samoj tehnologiji(ne ulazim u komercijalne aspekte) od Telekoma koji je celu Srbiju pokrio 3G signalom a većinu baznih stanica i sa fiber optical access,nije mi jasno.O HSPA-u znači neću ni da govorim.Telenor jeste zamenio mrežu ali tek ćemo videti kako šljakaju ti kinezi.Što se tehničke strane tiče o Vip-u je za sada neozbiljno i pričati.
A da o testu:Da li će ti se neko sa druge strane javiti za 3,825 i 3,850 sekundi je manje bitno od toga da li će taj neko biti u mogućnosti da Vam se uopšte javi.

Prokletnici

pre 12 godina

Ja koristim sve tri mreze i zbog posla cesto sam na putu,kako po Srbiji tako i po blizem regionu.Telekom je firmina,a Telenor i Vip moje kartice.Telekom ,ubedljivo najgore,najlosija pokrivenost,najgori prenos podataka i najvaznije ,najgora kontrola potrosnje.Nikada ne znam ni koliko sam potrosio niti kolika je cena neke usluge.Ne znam zasto je to tako?Ne moze niko da mi kaze da nema novca za investicije kad se po okolini kupuju telekomi Crne Gore i Republike Srpske a i ona Tv Arena.Telenor i VIP dosta solidni,dobra pokrivenost,prenos podataka bi mogao biti bolji,i dosta dobra kontrola potrosnje,uvek znam koliko cega trosim i koliko to kosta.Gledajuci generalno na celu Srbiju Telenor ima najbolju i najrasprostranjeniju mrezu (nije Srbija samo cetiri najveca grada i koridor 10 ).Medjutim,ima jedna stvar koja mi se ne dopada ,vezano za sve operatere.Dacu vam primer prvog komsije Hrvatske.Na njihovom auto putu prema Splitu a i prema Rijeci postoji veliki broj tunela od kojih su neki dugacki 6,7 km.U vecini tih tunela,da ne napisem u svakom,pokrivenost je u FULL u,radio stanica ne gubi signal itd,itd,..Kod nas,dovoljno je da udjete u Terazijski tunel koji je u centru Bgda i dovidjenja,.Ne mislim da ce neko da umre zbog toga sto nema signal na dva tri minuta ili slicno,ali ovaj primer samo pokazuje odnos prema korisnicima tj. prema nama potrosacima.

maki

pre 12 godina

Aleksandre,imam htc wildfire. na ugovoru sam sa telenorom.dok sam bila pripejd signal mi je bio ok.od kad imam dobar fon i postpejd-nista.net je non stop "e" (najslabiji) a signal 60% vremena nemam. zalila sam se telenoru,merili su signal u mom kraju (naselje kod Borce) i utvrdili da sam u pravu. Antenu za bolji signal u mom kraju ce postaviti sredinom sledece godine.tako mi je receno. a mesecno placam 1800 din.(nije malo). tako da blago tebi sa mocnim fonom i dobrim signalom,ja nisam te srece jer telenor nije ulozio ravnomerno u kvalitet mreze...informisi se prvo,pa onda komentarisi...za druge mreze ne znam,pa necu ni da pricam...

Sumadinac

pre 12 godina

Kuvam kafu ekipi bilo kojeg operatera koji postavi 3G signal da radi u Donjoj Sabanti (6km od strogog centra Kragujevca).

Pozdrav

Svetlana

pre 12 godina

Na samo 10 kilometara od Trga republike - naselje Borča - Telenorov signal jednom rečju - NEUHVATLJIV. Kad god poželite dođite da proverite. Njihov sam korisnik 11 godina, ali poslednjih nekoliko živim ovde gde oni jednostavno nemaju signal. Svaku poruku moram da nadgledam da li je otišla, svaki poziv obavim iz 10-og pokušaja. Sve u svemu primitivan oblik korišćenja mobilnih telefona. Čekala sam ovaj zakon da prenesem broj u drugu mrežu - prešla bih u VIP - ali ni oni nemaju ovde dobar signal - jedino mi preostaje Telekom - a oni em skupi, em imaju lošu ponudu telefona. Pitam se šta je manje zlo od ove tri nekvalitetne ponude?

m

pre 12 godina

U Kosutnjaku, Filmskom Gradu je domet uzasan i na Mts i na Telenor. I nikom ne pada na pamet da ista uradi. Vise sam nedostupan nego dostupan.

m

pre 12 godina

@Aleksandar
Nije problem u mom telefonu, nego u mrezi. Jednostavno u citavom naselju je los signal. Inace imam htc wildfire i iphone 3gs. Pre sam imao N78 Nokiju koja je isto lose radila. Na Telenoru sam na ugovoru, zvao sam ih da se zalim. Kazu da ni jedna zgrada nece da im ustupi krov za repetitor. Pisao sam i na forumu. Tema mi je ubrzo zakljucana. Pa ako nema krovova ima stubova.