Petak, 21.10.2011.

18:45

Jeremić: Kina je za nas ispred svih

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić kaže da bi Kina u narednih godinu do dve mogla da postane najveći strani investitor u Srbiji.

Izvor: Beta

Jeremiæ: Kina je za nas ispred svih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

slovenac

pre 12 godina

EEEH Jeremiću! Uskoro će u novinama: Kina priznala Republiku Kosovo! Dajte polubraćo Srbi, ako se barem malo volite, držite tog vašeg ministra inostranih poslova kod kuče!!!!!!!!!!!!!!!!:))

niko

pre 12 godina

eee Srbine moj oduvek si bio Srbinu najveci neprijatelj, socijalizuj se sam sa sobom pa sa komsijom pa ces da vidis kako ce ti biti bolje.

CG

pre 12 godina

(stanko simic, 22. oktobar 2011 00:52)

I ja ne volim bas pretjerano "ovog malog" ali cim se albanskim,hrvatskim,bosnjackim nacionalistima i domacim jugokomunistima a la "bezimena" toliko dize pritisak na pomen njegovog imena sve ga vise simpatisem!
Kakav god da je,cim spomenutim dusebriznicama toliko smeta ne moze nikako da bude los za Srbiju!

Stevan

pre 12 godina

Sta li bi nam tek radili kad bi bili veliki investitori kad nam ovo rade samo sa kineskim sopovima. **** Nijedan kinez ne izdaje fiskalni racun, ni dinar ne ide drzavi, ubijaju posao nasim trgovcima koji kao bele lale izdaju fiskalne racune. Kakva bre Kina, kakva Rusija, sve to spominjete zbog tog Kosova... Ma ucinicu sve da moje dete kad odraste ode iz ove zemlje, meni ste ionako svi vi politicari redom unistili zivot. Smeta vam Evropa, smetaju vam gejevi, Albanci, svi vam smetaju a ne smetaju vam jako "moralni" Kinezi... devetnaestoro njih (ne jedan, devetnaestoro) je hladno prolazilo ili preskakalo zgazenu i nepomicnu devojcicu... Sram vas bre bilo ... samo skupljate politicke poene... znate kad cete me videti na izborima... NIKAD

Bez Zez

pre 12 godina

Njima bi trebalo da ponudimo da izgrade humanitarni/spijunski centar negde u Srbiji - igrali bi nam pipirevku bre, i Rusi, i Ameri, i to na cistoj cirilici!

PUTAR

pre 12 godina

I DALJE SVI EVROPSKI NARODI DRUMOM, A MI SUMOM!
A POSLE SE PITAMO STA NAM TO RADE.
SVI U EVROPI SARADJUJU SA KINOM, ALI OVAKAV NACIN UZDIZNJA EKONOMSKE SARADNJE NA NIVO SPOLJNO POLITICKIH ODNOSA, TO JE RADILA SAMO ALBANIJA I TO PRE CETRDESET GODINA.
SVI PUTEM, A MI OPET PO BESPUCIMA!

KiKi

pre 12 godina

A ovo je neverovatno nekima ovde ne odgovara nista,sta god se desilo,bilo koja tema da je u pitanju, nadju se neki da komentarisu suprotno.
Ne znam samo kakve veze imaju nase EU integracije sa ulaganjima Kine, svasta,svasta,svasta....
Dao Bog da ih ima jos i vise, da se ova drzava i narod ne pate vise, Kina kao druga ekonomska sila sveta je pozeljan partner i ulagac kao i svako drugi ko hoce da ulaze i otvara radna mesta u Srbiji, bilo da je Amerika, EU ili Kina i Rusija, samo neka dolaze....
Ali ovde ima ljudi koju su naviknuti samo na naopake stvari i nista im ne odgovara.

Zarko

pre 12 godina

Meni sve ovo nije uopste jasno.Dajte mi da vidim jasnu politiku i orjentaciju.U pravu su svi oni koji pitaju sta bi sa onim da Evropa nema alternativu i to pitaju potpuno dobronamerno.Puno se razlikuju izjave celnika DS i Vuka Jeremica.Imam utisak da je zarobljen zvanicnom i politikom DS i ovakvi izleti mu zivot ucine podnosljivim...Postenije je odabrati stranu...Ovako mi ispadamo sizofreni, a ipak nismo...

Safet

pre 12 godina

Aj Jeremicu malo pauzirajte sa tim *** izjavama evidentno da radite namerno, prvo ruska baza, zatim kina je najvazniji partner pa jos kad je i Canak poceo da srbuje, meni to nista drugo ne znaci nego da je pocela kampanja. Inace bolje prekinite sa tim nacionalizmom Srbija ne zeli nista drugo do evrointegracije i pristup severnoj alijansi. To je pravi put i potez.

acinic

pre 12 godina

Jasno je da od nekog skorijeg ulaska u EU nema nista! Evropa je u krizi. Kinezi jacaju svakim danom sve vise! Zapitajte se da li mi mozemo biti konkurentni na EU trzistu? Kinezima da izvozimo hranu pa eto nama velikog profita. Evropa je prema nama cesto bila dvolicna! Zasto nisu sprecili krvavi raspad SFRJ? Bata Zivojinovic je veoma popularan glumac u Kini! Kineza ima mnogo i zato nasi neozenjeni momci po selima treba da se zene kineskinjama! Da se brojcano povratimo! Ima tu mnogo prostora za saradnju. I zasto moramo sve da gledamo kroz novac? Takodje i kulturna saradnja moze biti zanimljiva. Zapad je u krizi i duhovno a ne samo ekonomski!

Deda Pera

pre 12 godina

Cudi me zaslepljenost nekih komentatora, pa cu nesto napisati tim povodom. I ja sam nekada voleo Ameriku (i Veliku Britaniju, sto je, za mene, u politickoj praksi jedno te isto), ali sam tada mislio da i oni vole nas. Medjutim, stvarnost me potpuno demantovala, posebno u zadnjih desetak godina. Sto se tice EU, shvatamo da nas ne voli Merkelova i njena stranka, dok sa ostalima u EU ipak imamo znatno bolji odnos. I sta bi sada trebalo da radimo, da sednemo i placemo sto nam Merkelova postavlja nemoguce uslove za ulazak u EU? Dobro, cekacemo da Merkelova ode i da na vlast u Nemackoj dodju socijaldemokrate, koje su nam verovatno naklonjenije. Medjutim, sve to je neizvesno i moze predugo da potraje. Za to vreme treba da trazimo i druge mogucnosti za ekonomsku i politicku saradnju sa brzo rastucim ekonomijama, kao sto je kineska, ruska, indijska, brazilska, posebno zbog toga sto te zemlje vode prema drugim zemljama generalno mnogo korektniju spoljnu politiku od velikih zapadnih sila. Uostalom, evo jedne proste cinjenice koja pokazuje koliko je vazna Kina za opstanak ekonomije EU. Recimo, Nemacka zavisi pre svega od izvoza svoje automobilske industrije, a ta industrija bi bila danas u teskoj recesiji da joj nije kineskog trzista. A sta ce biti za dvadeset godina, do kada ce Kina razviti svoju automobilsku industriju toliko da njeno trziste vise nece traziti nemacke automobile? Gde ce tada biti nemacka ekonomija? Moramo biti pametni i raditi sve ono sto je najbolje za nasu zemlju, i nikako ne ulaziti u bilo kakve ostre sukobe, sto znaci truditi se da sa svima imamo sto bolje odnose i da sa svima ekonomski saradjujemo. Sa vecinom ce to uspevati, sa nekima (Merkelova) nece, ali je to generalno jedini dobar put za male zemlje.

zeljko

pre 12 godina

Imamo na milione kineskih shopova gde uglavnom rade kinezi, ne daje se fiskalni racun.. prodaje se KRS roba za ne bas male pare, nasih radnika ako ima su uglavnom placene 100e, JET TOME TREBA DA TEZIMO?????

Ljubica

pre 12 godina

A sta je sad sa Evropom koja nema alternative sa kojom je Jeremic i njgova stranka dobila izbore? Ako to sada vise ne vazi jer Kina sigurno nije u EU kako cemo da verujemo da ce Kina biti partner br. 1.

Dragan

pre 12 godina

Kad ministar spoljnih poslova jedne zemlje koja stremi ka Evropskoj Uniji, Kinu vidi kao partnera broj jedan, onda je tu nesto vrlo trulo. Nemamo vremena za ovakve ministre.****

Sasha

pre 12 godina

Kako ste vi koji ostavljate takva misljenja pateticni..sreca sto ste ogromna manjina u ovoj nasoj napacenoj Srbiji..Vama bi ocito bilo drago da se moguca ulaganja Kineza ne ostvare..

Sumadinac

pre 12 godina

Cudnih li komentatora... Verovatno bi reakcije bile daleko pozitivnije da je doticni ministar letovao na hrvatskom primorju. Ovako nepodoban ne moze dobiti vise, makar donosio i mesecno dve milijarde investicija.

Ivan

pre 12 godina

2003-2004 doalzili neki Kinezi u posetu Zastavi, jedna od primedbi zbog cega su odustali od moguceg pratnerstva su previsoke plate zaposlenih. tada je plata bila oko 250 300e

Spas

pre 12 godina

Jeremicu ponovo da upises osnovnu skolu. Geografija ti je losa strana, a i kompas ti se pokvario. Cas gledas na zapad, cas na jug a sada i na istok, odlucise u kom pravcu treba nasa diplomatija da krene. Po svemu sudeci ne mozemo izbeci nebo gde nebeski narod jedino i pripada.

nismo mi u situaciji da biramo

pre 12 godina

Muka mi je od ovog Jeremica ali protiv ekonomske saradnje sa Kinom nemam nista.Naprotiv.Kinezi ulazu i u USA pa sto ne bi i kod nas.Samo ako je cist racun i mi imamo nas inters nema nikakvih problema.

DSS+SPS=DS

pre 12 godina

A sta mislis da vino teramo u neku blizu i platezniju zemlju, na primer u EU, ustedeli bi na transportu i dobili bi vecu cenu? Shvatam da nam je svaki izvoz bitan ali neka neko navede prosperitetnu zemlju ciji je glavni izvoz hrana a glavna industrijska grana poljoprivreda? U 21 veku, veku tehnologije, znanja i nanotehnologija nas glavni proizvod je hrana, eeej pa to je prevazidjeno u 18 veku industrijskom revolucijom druze Jeremicu.

zbunjen

pre 12 godina

Pa ovaj vređa Konuzina!
Kako sada prva nam je Kina ako nam je največi prijatelj Rusija?
Dali nam je onda Kina prvi prijatelj ali ne i največi?
Ili nam je možda najbliži prijatelj?
Pa zar nam nisu najbliži Grci?
A šta su nam onda nesvrstani? Njih nikuda ne mogu da svrstam. Nismo njihov član nego posmatrač. Njih samo posmatramo.
One europejce ne posmatramo. Kod njih samo kandidujemo. Ali sa njima ne pregovaramo.
Pregovaramo sa Albancima. Naselili su naše srce a ipak ih ne volimo.
Volimo one kod kojih ne kandidujemo.
Ali oni nas samo posmatraju.

milan

pre 12 godina

Kako da nas svet shvata ozbiljno kad smo danas za Kinu, juče za EU, sutra za Rusiju. Ajmo malo za promenu da politiku vodimo razumom i da sa svima sarađujemo. ***

Miroslav

pre 12 godina

@Miladin

Pa i sama EU se trudi da privuce investicije iz Kine. I ne samo iz Kine najveci investitori u Britaniji i Francuskoj su naftni fondovi arapskih zemalja. To je zakon spojenih sudova Evropa kupuje naftu od Arapa i industrijsku robu iz Kine a on vracaju deo toga kroz investicije. Isto vazi i za nas, nas deficit sa Kinom je ogroman. Bitnis je biznis novac i investicije nemaju mnogo veze sa politickim uredjenjem zemlje iz koje dolaze.

aca

pre 12 godina

Odlicna vest. To je divan i human narod. Kako se samo lepo ophode prema nasim radnicima koji kod njih rade. A tek kako se ophode prema svojoj deci. ****

Pedja

pre 12 godina

Gospodin Jeremic je najbolji ministar inostranih poslova ove zemlje jod od vremena Brozovih sjajnih ministara inostranih poslova.
Pored jos 2-3 politicara jedini ciji rad, pratim, postujem i cenim.

ivan

pre 12 godina

od Nesvrstanih, preko Rusije do Kine!

Jeremicu, da li ste ucili geografiju? uvek promasite za par 1000 kilomerara i vise!

protiv Kine stvarno niko nema nista, ali Vi ste preterali!

svi znamo ko je platio oporavak Srbije u zadnjih 10 godina, a ovaj covek je izgleda celu svoju karijeru platio novcem bivseg Agrokomerca!

aca

pre 12 godina

Odlicna vest. To je divan i human narod. Kako se samo lepo ophode prema nasim radnicima koji kod njih rade. A tek kako se ophode prema svojoj deci. ****

ivan

pre 12 godina

od Nesvrstanih, preko Rusije do Kine!

Jeremicu, da li ste ucili geografiju? uvek promasite za par 1000 kilomerara i vise!

protiv Kine stvarno niko nema nista, ali Vi ste preterali!

svi znamo ko je platio oporavak Srbije u zadnjih 10 godina, a ovaj covek je izgleda celu svoju karijeru platio novcem bivseg Agrokomerca!

Pedja

pre 12 godina

Gospodin Jeremic je najbolji ministar inostranih poslova ove zemlje jod od vremena Brozovih sjajnih ministara inostranih poslova.
Pored jos 2-3 politicara jedini ciji rad, pratim, postujem i cenim.

Sasha

pre 12 godina

Kako ste vi koji ostavljate takva misljenja pateticni..sreca sto ste ogromna manjina u ovoj nasoj napacenoj Srbiji..Vama bi ocito bilo drago da se moguca ulaganja Kineza ne ostvare..

Ljubica

pre 12 godina

A sta je sad sa Evropom koja nema alternative sa kojom je Jeremic i njgova stranka dobila izbore? Ako to sada vise ne vazi jer Kina sigurno nije u EU kako cemo da verujemo da ce Kina biti partner br. 1.

PUTAR

pre 12 godina

I DALJE SVI EVROPSKI NARODI DRUMOM, A MI SUMOM!
A POSLE SE PITAMO STA NAM TO RADE.
SVI U EVROPI SARADJUJU SA KINOM, ALI OVAKAV NACIN UZDIZNJA EKONOMSKE SARADNJE NA NIVO SPOLJNO POLITICKIH ODNOSA, TO JE RADILA SAMO ALBANIJA I TO PRE CETRDESET GODINA.
SVI PUTEM, A MI OPET PO BESPUCIMA!

KiKi

pre 12 godina

A ovo je neverovatno nekima ovde ne odgovara nista,sta god se desilo,bilo koja tema da je u pitanju, nadju se neki da komentarisu suprotno.
Ne znam samo kakve veze imaju nase EU integracije sa ulaganjima Kine, svasta,svasta,svasta....
Dao Bog da ih ima jos i vise, da se ova drzava i narod ne pate vise, Kina kao druga ekonomska sila sveta je pozeljan partner i ulagac kao i svako drugi ko hoce da ulaze i otvara radna mesta u Srbiji, bilo da je Amerika, EU ili Kina i Rusija, samo neka dolaze....
Ali ovde ima ljudi koju su naviknuti samo na naopake stvari i nista im ne odgovara.

Deda Pera

pre 12 godina

Cudi me zaslepljenost nekih komentatora, pa cu nesto napisati tim povodom. I ja sam nekada voleo Ameriku (i Veliku Britaniju, sto je, za mene, u politickoj praksi jedno te isto), ali sam tada mislio da i oni vole nas. Medjutim, stvarnost me potpuno demantovala, posebno u zadnjih desetak godina. Sto se tice EU, shvatamo da nas ne voli Merkelova i njena stranka, dok sa ostalima u EU ipak imamo znatno bolji odnos. I sta bi sada trebalo da radimo, da sednemo i placemo sto nam Merkelova postavlja nemoguce uslove za ulazak u EU? Dobro, cekacemo da Merkelova ode i da na vlast u Nemackoj dodju socijaldemokrate, koje su nam verovatno naklonjenije. Medjutim, sve to je neizvesno i moze predugo da potraje. Za to vreme treba da trazimo i druge mogucnosti za ekonomsku i politicku saradnju sa brzo rastucim ekonomijama, kao sto je kineska, ruska, indijska, brazilska, posebno zbog toga sto te zemlje vode prema drugim zemljama generalno mnogo korektniju spoljnu politiku od velikih zapadnih sila. Uostalom, evo jedne proste cinjenice koja pokazuje koliko je vazna Kina za opstanak ekonomije EU. Recimo, Nemacka zavisi pre svega od izvoza svoje automobilske industrije, a ta industrija bi bila danas u teskoj recesiji da joj nije kineskog trzista. A sta ce biti za dvadeset godina, do kada ce Kina razviti svoju automobilsku industriju toliko da njeno trziste vise nece traziti nemacke automobile? Gde ce tada biti nemacka ekonomija? Moramo biti pametni i raditi sve ono sto je najbolje za nasu zemlju, i nikako ne ulaziti u bilo kakve ostre sukobe, sto znaci truditi se da sa svima imamo sto bolje odnose i da sa svima ekonomski saradjujemo. Sa vecinom ce to uspevati, sa nekima (Merkelova) nece, ali je to generalno jedini dobar put za male zemlje.

acinic

pre 12 godina

Jasno je da od nekog skorijeg ulaska u EU nema nista! Evropa je u krizi. Kinezi jacaju svakim danom sve vise! Zapitajte se da li mi mozemo biti konkurentni na EU trzistu? Kinezima da izvozimo hranu pa eto nama velikog profita. Evropa je prema nama cesto bila dvolicna! Zasto nisu sprecili krvavi raspad SFRJ? Bata Zivojinovic je veoma popularan glumac u Kini! Kineza ima mnogo i zato nasi neozenjeni momci po selima treba da se zene kineskinjama! Da se brojcano povratimo! Ima tu mnogo prostora za saradnju. I zasto moramo sve da gledamo kroz novac? Takodje i kulturna saradnja moze biti zanimljiva. Zapad je u krizi i duhovno a ne samo ekonomski!

Safet

pre 12 godina

Aj Jeremicu malo pauzirajte sa tim *** izjavama evidentno da radite namerno, prvo ruska baza, zatim kina je najvazniji partner pa jos kad je i Canak poceo da srbuje, meni to nista drugo ne znaci nego da je pocela kampanja. Inace bolje prekinite sa tim nacionalizmom Srbija ne zeli nista drugo do evrointegracije i pristup severnoj alijansi. To je pravi put i potez.

Bez Zez

pre 12 godina

Njima bi trebalo da ponudimo da izgrade humanitarni/spijunski centar negde u Srbiji - igrali bi nam pipirevku bre, i Rusi, i Ameri, i to na cistoj cirilici!

zeljko

pre 12 godina

Imamo na milione kineskih shopova gde uglavnom rade kinezi, ne daje se fiskalni racun.. prodaje se KRS roba za ne bas male pare, nasih radnika ako ima su uglavnom placene 100e, JET TOME TREBA DA TEZIMO?????

zbunjen

pre 12 godina

Pa ovaj vređa Konuzina!
Kako sada prva nam je Kina ako nam je največi prijatelj Rusija?
Dali nam je onda Kina prvi prijatelj ali ne i največi?
Ili nam je možda najbliži prijatelj?
Pa zar nam nisu najbliži Grci?
A šta su nam onda nesvrstani? Njih nikuda ne mogu da svrstam. Nismo njihov član nego posmatrač. Njih samo posmatramo.
One europejce ne posmatramo. Kod njih samo kandidujemo. Ali sa njima ne pregovaramo.
Pregovaramo sa Albancima. Naselili su naše srce a ipak ih ne volimo.
Volimo one kod kojih ne kandidujemo.
Ali oni nas samo posmatraju.

Miroslav

pre 12 godina

@Miladin

Pa i sama EU se trudi da privuce investicije iz Kine. I ne samo iz Kine najveci investitori u Britaniji i Francuskoj su naftni fondovi arapskih zemalja. To je zakon spojenih sudova Evropa kupuje naftu od Arapa i industrijsku robu iz Kine a on vracaju deo toga kroz investicije. Isto vazi i za nas, nas deficit sa Kinom je ogroman. Bitnis je biznis novac i investicije nemaju mnogo veze sa politickim uredjenjem zemlje iz koje dolaze.

Ivan

pre 12 godina

2003-2004 doalzili neki Kinezi u posetu Zastavi, jedna od primedbi zbog cega su odustali od moguceg pratnerstva su previsoke plate zaposlenih. tada je plata bila oko 250 300e

Sumadinac

pre 12 godina

Cudnih li komentatora... Verovatno bi reakcije bile daleko pozitivnije da je doticni ministar letovao na hrvatskom primorju. Ovako nepodoban ne moze dobiti vise, makar donosio i mesecno dve milijarde investicija.

Dragan

pre 12 godina

Kad ministar spoljnih poslova jedne zemlje koja stremi ka Evropskoj Uniji, Kinu vidi kao partnera broj jedan, onda je tu nesto vrlo trulo. Nemamo vremena za ovakve ministre.****

nismo mi u situaciji da biramo

pre 12 godina

Muka mi je od ovog Jeremica ali protiv ekonomske saradnje sa Kinom nemam nista.Naprotiv.Kinezi ulazu i u USA pa sto ne bi i kod nas.Samo ako je cist racun i mi imamo nas inters nema nikakvih problema.

slovenac

pre 12 godina

EEEH Jeremiću! Uskoro će u novinama: Kina priznala Republiku Kosovo! Dajte polubraćo Srbi, ako se barem malo volite, držite tog vašeg ministra inostranih poslova kod kuče!!!!!!!!!!!!!!!!:))

Stevan

pre 12 godina

Sta li bi nam tek radili kad bi bili veliki investitori kad nam ovo rade samo sa kineskim sopovima. **** Nijedan kinez ne izdaje fiskalni racun, ni dinar ne ide drzavi, ubijaju posao nasim trgovcima koji kao bele lale izdaju fiskalne racune. Kakva bre Kina, kakva Rusija, sve to spominjete zbog tog Kosova... Ma ucinicu sve da moje dete kad odraste ode iz ove zemlje, meni ste ionako svi vi politicari redom unistili zivot. Smeta vam Evropa, smetaju vam gejevi, Albanci, svi vam smetaju a ne smetaju vam jako "moralni" Kinezi... devetnaestoro njih (ne jedan, devetnaestoro) je hladno prolazilo ili preskakalo zgazenu i nepomicnu devojcicu... Sram vas bre bilo ... samo skupljate politicke poene... znate kad cete me videti na izborima... NIKAD

Zarko

pre 12 godina

Meni sve ovo nije uopste jasno.Dajte mi da vidim jasnu politiku i orjentaciju.U pravu su svi oni koji pitaju sta bi sa onim da Evropa nema alternativu i to pitaju potpuno dobronamerno.Puno se razlikuju izjave celnika DS i Vuka Jeremica.Imam utisak da je zarobljen zvanicnom i politikom DS i ovakvi izleti mu zivot ucine podnosljivim...Postenije je odabrati stranu...Ovako mi ispadamo sizofreni, a ipak nismo...

DSS+SPS=DS

pre 12 godina

A sta mislis da vino teramo u neku blizu i platezniju zemlju, na primer u EU, ustedeli bi na transportu i dobili bi vecu cenu? Shvatam da nam je svaki izvoz bitan ali neka neko navede prosperitetnu zemlju ciji je glavni izvoz hrana a glavna industrijska grana poljoprivreda? U 21 veku, veku tehnologije, znanja i nanotehnologija nas glavni proizvod je hrana, eeej pa to je prevazidjeno u 18 veku industrijskom revolucijom druze Jeremicu.

CG

pre 12 godina

(stanko simic, 22. oktobar 2011 00:52)

I ja ne volim bas pretjerano "ovog malog" ali cim se albanskim,hrvatskim,bosnjackim nacionalistima i domacim jugokomunistima a la "bezimena" toliko dize pritisak na pomen njegovog imena sve ga vise simpatisem!
Kakav god da je,cim spomenutim dusebriznicama toliko smeta ne moze nikako da bude los za Srbiju!

milan

pre 12 godina

Kako da nas svet shvata ozbiljno kad smo danas za Kinu, juče za EU, sutra za Rusiju. Ajmo malo za promenu da politiku vodimo razumom i da sa svima sarađujemo. ***

Spas

pre 12 godina

Jeremicu ponovo da upises osnovnu skolu. Geografija ti je losa strana, a i kompas ti se pokvario. Cas gledas na zapad, cas na jug a sada i na istok, odlucise u kom pravcu treba nasa diplomatija da krene. Po svemu sudeci ne mozemo izbeci nebo gde nebeski narod jedino i pripada.

niko

pre 12 godina

eee Srbine moj oduvek si bio Srbinu najveci neprijatelj, socijalizuj se sam sa sobom pa sa komsijom pa ces da vidis kako ce ti biti bolje.

Pedja

pre 12 godina

Gospodin Jeremic je najbolji ministar inostranih poslova ove zemlje jod od vremena Brozovih sjajnih ministara inostranih poslova.
Pored jos 2-3 politicara jedini ciji rad, pratim, postujem i cenim.

Sasha

pre 12 godina

Kako ste vi koji ostavljate takva misljenja pateticni..sreca sto ste ogromna manjina u ovoj nasoj napacenoj Srbiji..Vama bi ocito bilo drago da se moguca ulaganja Kineza ne ostvare..

aca

pre 12 godina

Odlicna vest. To je divan i human narod. Kako se samo lepo ophode prema nasim radnicima koji kod njih rade. A tek kako se ophode prema svojoj deci. ****

ivan

pre 12 godina

od Nesvrstanih, preko Rusije do Kine!

Jeremicu, da li ste ucili geografiju? uvek promasite za par 1000 kilomerara i vise!

protiv Kine stvarno niko nema nista, ali Vi ste preterali!

svi znamo ko je platio oporavak Srbije u zadnjih 10 godina, a ovaj covek je izgleda celu svoju karijeru platio novcem bivseg Agrokomerca!

Safet

pre 12 godina

Aj Jeremicu malo pauzirajte sa tim *** izjavama evidentno da radite namerno, prvo ruska baza, zatim kina je najvazniji partner pa jos kad je i Canak poceo da srbuje, meni to nista drugo ne znaci nego da je pocela kampanja. Inace bolje prekinite sa tim nacionalizmom Srbija ne zeli nista drugo do evrointegracije i pristup severnoj alijansi. To je pravi put i potez.

PUTAR

pre 12 godina

I DALJE SVI EVROPSKI NARODI DRUMOM, A MI SUMOM!
A POSLE SE PITAMO STA NAM TO RADE.
SVI U EVROPI SARADJUJU SA KINOM, ALI OVAKAV NACIN UZDIZNJA EKONOMSKE SARADNJE NA NIVO SPOLJNO POLITICKIH ODNOSA, TO JE RADILA SAMO ALBANIJA I TO PRE CETRDESET GODINA.
SVI PUTEM, A MI OPET PO BESPUCIMA!

CG

pre 12 godina

(stanko simic, 22. oktobar 2011 00:52)

I ja ne volim bas pretjerano "ovog malog" ali cim se albanskim,hrvatskim,bosnjackim nacionalistima i domacim jugokomunistima a la "bezimena" toliko dize pritisak na pomen njegovog imena sve ga vise simpatisem!
Kakav god da je,cim spomenutim dusebriznicama toliko smeta ne moze nikako da bude los za Srbiju!

zeljko

pre 12 godina

Imamo na milione kineskih shopova gde uglavnom rade kinezi, ne daje se fiskalni racun.. prodaje se KRS roba za ne bas male pare, nasih radnika ako ima su uglavnom placene 100e, JET TOME TREBA DA TEZIMO?????

Dragan

pre 12 godina

Kad ministar spoljnih poslova jedne zemlje koja stremi ka Evropskoj Uniji, Kinu vidi kao partnera broj jedan, onda je tu nesto vrlo trulo. Nemamo vremena za ovakve ministre.****

acinic

pre 12 godina

Jasno je da od nekog skorijeg ulaska u EU nema nista! Evropa je u krizi. Kinezi jacaju svakim danom sve vise! Zapitajte se da li mi mozemo biti konkurentni na EU trzistu? Kinezima da izvozimo hranu pa eto nama velikog profita. Evropa je prema nama cesto bila dvolicna! Zasto nisu sprecili krvavi raspad SFRJ? Bata Zivojinovic je veoma popularan glumac u Kini! Kineza ima mnogo i zato nasi neozenjeni momci po selima treba da se zene kineskinjama! Da se brojcano povratimo! Ima tu mnogo prostora za saradnju. I zasto moramo sve da gledamo kroz novac? Takodje i kulturna saradnja moze biti zanimljiva. Zapad je u krizi i duhovno a ne samo ekonomski!

niko

pre 12 godina

eee Srbine moj oduvek si bio Srbinu najveci neprijatelj, socijalizuj se sam sa sobom pa sa komsijom pa ces da vidis kako ce ti biti bolje.

Ljubica

pre 12 godina

A sta je sad sa Evropom koja nema alternative sa kojom je Jeremic i njgova stranka dobila izbore? Ako to sada vise ne vazi jer Kina sigurno nije u EU kako cemo da verujemo da ce Kina biti partner br. 1.

Bez Zez

pre 12 godina

Njima bi trebalo da ponudimo da izgrade humanitarni/spijunski centar negde u Srbiji - igrali bi nam pipirevku bre, i Rusi, i Ameri, i to na cistoj cirilici!

Deda Pera

pre 12 godina

Cudi me zaslepljenost nekih komentatora, pa cu nesto napisati tim povodom. I ja sam nekada voleo Ameriku (i Veliku Britaniju, sto je, za mene, u politickoj praksi jedno te isto), ali sam tada mislio da i oni vole nas. Medjutim, stvarnost me potpuno demantovala, posebno u zadnjih desetak godina. Sto se tice EU, shvatamo da nas ne voli Merkelova i njena stranka, dok sa ostalima u EU ipak imamo znatno bolji odnos. I sta bi sada trebalo da radimo, da sednemo i placemo sto nam Merkelova postavlja nemoguce uslove za ulazak u EU? Dobro, cekacemo da Merkelova ode i da na vlast u Nemackoj dodju socijaldemokrate, koje su nam verovatno naklonjenije. Medjutim, sve to je neizvesno i moze predugo da potraje. Za to vreme treba da trazimo i druge mogucnosti za ekonomsku i politicku saradnju sa brzo rastucim ekonomijama, kao sto je kineska, ruska, indijska, brazilska, posebno zbog toga sto te zemlje vode prema drugim zemljama generalno mnogo korektniju spoljnu politiku od velikih zapadnih sila. Uostalom, evo jedne proste cinjenice koja pokazuje koliko je vazna Kina za opstanak ekonomije EU. Recimo, Nemacka zavisi pre svega od izvoza svoje automobilske industrije, a ta industrija bi bila danas u teskoj recesiji da joj nije kineskog trzista. A sta ce biti za dvadeset godina, do kada ce Kina razviti svoju automobilsku industriju toliko da njeno trziste vise nece traziti nemacke automobile? Gde ce tada biti nemacka ekonomija? Moramo biti pametni i raditi sve ono sto je najbolje za nasu zemlju, i nikako ne ulaziti u bilo kakve ostre sukobe, sto znaci truditi se da sa svima imamo sto bolje odnose i da sa svima ekonomski saradjujemo. Sa vecinom ce to uspevati, sa nekima (Merkelova) nece, ali je to generalno jedini dobar put za male zemlje.

DSS+SPS=DS

pre 12 godina

A sta mislis da vino teramo u neku blizu i platezniju zemlju, na primer u EU, ustedeli bi na transportu i dobili bi vecu cenu? Shvatam da nam je svaki izvoz bitan ali neka neko navede prosperitetnu zemlju ciji je glavni izvoz hrana a glavna industrijska grana poljoprivreda? U 21 veku, veku tehnologije, znanja i nanotehnologija nas glavni proizvod je hrana, eeej pa to je prevazidjeno u 18 veku industrijskom revolucijom druze Jeremicu.

Spas

pre 12 godina

Jeremicu ponovo da upises osnovnu skolu. Geografija ti je losa strana, a i kompas ti se pokvario. Cas gledas na zapad, cas na jug a sada i na istok, odlucise u kom pravcu treba nasa diplomatija da krene. Po svemu sudeci ne mozemo izbeci nebo gde nebeski narod jedino i pripada.

milan

pre 12 godina

Kako da nas svet shvata ozbiljno kad smo danas za Kinu, juče za EU, sutra za Rusiju. Ajmo malo za promenu da politiku vodimo razumom i da sa svima sarađujemo. ***

Ivan

pre 12 godina

2003-2004 doalzili neki Kinezi u posetu Zastavi, jedna od primedbi zbog cega su odustali od moguceg pratnerstva su previsoke plate zaposlenih. tada je plata bila oko 250 300e

Sumadinac

pre 12 godina

Cudnih li komentatora... Verovatno bi reakcije bile daleko pozitivnije da je doticni ministar letovao na hrvatskom primorju. Ovako nepodoban ne moze dobiti vise, makar donosio i mesecno dve milijarde investicija.

KiKi

pre 12 godina

A ovo je neverovatno nekima ovde ne odgovara nista,sta god se desilo,bilo koja tema da je u pitanju, nadju se neki da komentarisu suprotno.
Ne znam samo kakve veze imaju nase EU integracije sa ulaganjima Kine, svasta,svasta,svasta....
Dao Bog da ih ima jos i vise, da se ova drzava i narod ne pate vise, Kina kao druga ekonomska sila sveta je pozeljan partner i ulagac kao i svako drugi ko hoce da ulaze i otvara radna mesta u Srbiji, bilo da je Amerika, EU ili Kina i Rusija, samo neka dolaze....
Ali ovde ima ljudi koju su naviknuti samo na naopake stvari i nista im ne odgovara.

slovenac

pre 12 godina

EEEH Jeremiću! Uskoro će u novinama: Kina priznala Republiku Kosovo! Dajte polubraćo Srbi, ako se barem malo volite, držite tog vašeg ministra inostranih poslova kod kuče!!!!!!!!!!!!!!!!:))

zbunjen

pre 12 godina

Pa ovaj vređa Konuzina!
Kako sada prva nam je Kina ako nam je največi prijatelj Rusija?
Dali nam je onda Kina prvi prijatelj ali ne i največi?
Ili nam je možda najbliži prijatelj?
Pa zar nam nisu najbliži Grci?
A šta su nam onda nesvrstani? Njih nikuda ne mogu da svrstam. Nismo njihov član nego posmatrač. Njih samo posmatramo.
One europejce ne posmatramo. Kod njih samo kandidujemo. Ali sa njima ne pregovaramo.
Pregovaramo sa Albancima. Naselili su naše srce a ipak ih ne volimo.
Volimo one kod kojih ne kandidujemo.
Ali oni nas samo posmatraju.

Zarko

pre 12 godina

Meni sve ovo nije uopste jasno.Dajte mi da vidim jasnu politiku i orjentaciju.U pravu su svi oni koji pitaju sta bi sa onim da Evropa nema alternativu i to pitaju potpuno dobronamerno.Puno se razlikuju izjave celnika DS i Vuka Jeremica.Imam utisak da je zarobljen zvanicnom i politikom DS i ovakvi izleti mu zivot ucine podnosljivim...Postenije je odabrati stranu...Ovako mi ispadamo sizofreni, a ipak nismo...

Stevan

pre 12 godina

Sta li bi nam tek radili kad bi bili veliki investitori kad nam ovo rade samo sa kineskim sopovima. **** Nijedan kinez ne izdaje fiskalni racun, ni dinar ne ide drzavi, ubijaju posao nasim trgovcima koji kao bele lale izdaju fiskalne racune. Kakva bre Kina, kakva Rusija, sve to spominjete zbog tog Kosova... Ma ucinicu sve da moje dete kad odraste ode iz ove zemlje, meni ste ionako svi vi politicari redom unistili zivot. Smeta vam Evropa, smetaju vam gejevi, Albanci, svi vam smetaju a ne smetaju vam jako "moralni" Kinezi... devetnaestoro njih (ne jedan, devetnaestoro) je hladno prolazilo ili preskakalo zgazenu i nepomicnu devojcicu... Sram vas bre bilo ... samo skupljate politicke poene... znate kad cete me videti na izborima... NIKAD

Miroslav

pre 12 godina

@Miladin

Pa i sama EU se trudi da privuce investicije iz Kine. I ne samo iz Kine najveci investitori u Britaniji i Francuskoj su naftni fondovi arapskih zemalja. To je zakon spojenih sudova Evropa kupuje naftu od Arapa i industrijsku robu iz Kine a on vracaju deo toga kroz investicije. Isto vazi i za nas, nas deficit sa Kinom je ogroman. Bitnis je biznis novac i investicije nemaju mnogo veze sa politickim uredjenjem zemlje iz koje dolaze.

nismo mi u situaciji da biramo

pre 12 godina

Muka mi je od ovog Jeremica ali protiv ekonomske saradnje sa Kinom nemam nista.Naprotiv.Kinezi ulazu i u USA pa sto ne bi i kod nas.Samo ako je cist racun i mi imamo nas inters nema nikakvih problema.