Petak, 21.10.2011.

17:47

Dolazak Lidla oboriće cene u Srbiji

Dolazak <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=10&amp;dd=21&amp;nav_id=551213" class="text-link" target= "_blank">nemačkog internacionalnog diskontnog lanca Lidl</a> u Srbiju značiće povećanje ponude kvalitetne robe na domaćem tržištu po cenama nižim do 30 odsto.

Izvor: Tanjug

Dolazak Lidla oboriæe cene u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 12 godina

Osnovni moto kompanije Lidl je da Srbi bolje žive. Potpuno jasna je njihova želja, ideja-vodilja da se pojave na našem tržištu. Inače, cene određenih proizvoda u Srbiji drastično padaju već prilikom same najave da u igru ulazi novi igrač.

A, sad - java!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Navijam za to da Lidl dođe ovde,ali sumnjam,ne verujem, jer ako do sada nije došao i pre svega treba videti zašto nije došao, ne znam što bi sada?
Imao sam puno puta prilike da pazarim u Lidl-u,u Grčkoj,Nemačkoj,mogu reću da jesu to manji marketi ali je sve jeftinije,a u odnosu na naše cene mislim da je skoro isto, ako ne i jeftinije nego kod nas,recimo,interesantno je da se i kese ne plaćaju...
Mislim da neko iz Vlade treba da radi na tome da dođu što ranije.

Zoran

pre 12 godina

Zasto objavljujete komentare onih koji nemaju pojma o cijenama u Lidlu. Najbolje da usporedite cijene u Srbiji i Njemackoj i ne treba komentar. Evo samo nekoliko primjera iz Hamburga, u Lidlu : mlijeko 0,54€, sir gauda (od ponedeljka -akcija ) 3,80 kg, mineralna voda 1,5l - 0,19€, cokolada 0.35€, margarin "Rama" 1,11€ (ima i jeftinijih), jogurt 0,5 l - 0,39€. Hleb 1250gr- 0,89€.Ja mislim da su svi ovi artikli dosta jeftiniji nego u Srbiji.

ekonomik

pre 12 godina

@ne mislim dakle postojim:
Vidi se da ne mislis. Cene koje navodis u bugarskom LIDL-u jesu takve, sali to su cene u LEVIMA. Da bi dobio cene u eur, podeli ih sa 1,95. Sasvim OK, neka cene budu takve i kod nas, napravice dobar posao, a i kupci ce biti zadovoljni.

Ivan

pre 12 godina

@(pedja, 22. oktobar 2011 13:00)

E pa dragi moj Pedja, ja sam stranac od skoro živeći u Srbiji i ovde je mnogo jeftinije nego u bilo kom Lidlu koji sam posećivao po evropi.

DEZINFORMACIJA

pre 12 godina

@ne mislim dakle postojim,

Te cene u lidl-u sto si naveo su u Bugarskoj valuti a ne u evrima!!!
1 BGN (bugarski lev) = 51.4 dinara

iskusni

pre 12 godina

Svakako je dobro da Lidl otvara po Srbiji. Asortiman robe kod njih nije veliki,ali kupuju velike količine,pa je samim tim i jeftinije prodaju. Određeni artikli su znatno jeftiniji,dok su opet drugi izjednačeni sa drugim velikim lancima. Bilo kako bilo, wielkommen LIDL.

petarV

pre 12 godina

*** Pa baš na Krfu sam 3god kupovo u Lidlu,jer su male radnje preskupe...Upravo gledam njihov katalog i sve im je jeftinije i istog a ala i boljeg kvaliteta nego šta sma navikli...jedva čekam da dođu...samo,me plaši,što će da se uortače sa ostalima.Pa i ne budu jrftini kao drugde.Lepo poređenje sa VIPom...

petar petrovic

pre 12 godina

ja bih bio srećan kada više niko ne bi "dolazio", već da je što više preduzeća u privatnom vlasništvu građana Srbije! Nedostaje mi C-market, Banovo Brdo, Jabuka... Od ovih stranaca nikakvu korist ne vidim, samo štetu. Naravno, za sve ovo je preduslov uređeno društvo i pravna država...

ROMAN

pre 12 godina

@ NASUD 07
Ja kupovao u Lidlu po Frankfurtu i Minhenu,a ti mi pricas o Beogradu i Novom Sadu kao o velegradima!!!~Dali ima kraja Srpskom neznanju i nepoverenju o svemu sto je po svetu uspesno?Nije ni cudo sto u svemu gresimo,a zato i propadamo!

ne mislim dakle postojim

pre 12 godina

pogledao sam lidlove sajtove u okruzenju i sve je skuplje. bugarska, krilca kilo 3.80; jabuke 1.1; secene makarone 0.77; cokolada 0.79; cips 150g 0.99; sumece tablete 1.1; pivo limenka 0.75 itd. daklem nista posebno

pedja

pre 12 godina

Vidim da se mnogo zna o Lidlu.A najvise znaju oni koji nikada nisu izasli iz zemlje.Ako se i otvori kod nas Lidl,njega ce posecivati oni koji znaju sta se tamo prodaje i po kojim cenama.O cenama ne treba raspravljati.MNOGO SU JEFTINIJI od svih kod nas!

Vladimir - Ns

pre 12 godina

Moj zet vozi taxi u Nemackoj i cesto mu bude musterija jedan od regionalnih menadzera Lidl-a za istocnu Evropu sa kojim je u relativno prisnim odnosima. Nadajuci ce da moze da me ubaci tamo da radim bilo sta, zet ga je pitao pre jedno 5-6 meseci kakva je situacija sa Srbijom, hoce li ovde otvoriti, posto je nesto slicno pisalo u novinama kao i sad - rekao je da nece jos skoro. E sad cemo videti! Da li nas opet ovi na vlasti lazu i obmanjuju iz ko zna kojih vise razloga ili se u medjuvremenu nesto promenilo.

peric

pre 12 godina

Zar neko iz Srbije nije mogao da iskopira LIDL koncept. OK je sto dolazi, ali to znaci opet ogroman uvoz proizvoda koji bi mogli da se proizvode u Srbiji. Da to nije nemoguce dokaz je Hrvatska gde su iskopirali Metro i Lidl....

Zoom2

pre 12 godina

Ej, bračo Srbi (a bogami i Hrvati)! Vidim, ima komentara o cenama. A kad vam još uvale Euro za valutu, onda ste ga .... . U roku od 6 meseci (mic po mic), sve če poskupit za najmanje 30%,a nećete ni shvatit. A plate ostaju iste.
(Goran, Ljubljana, 22. oktobar 2011 00:43)

Ne ide euro preko noci, moraju se ispuniti rigorozni uvjeti. Hrvatska iako za godinu dana ulazi u EU, te uvjete nece moci ispunii jos najmanje 5 godina a kamoli Srbija koja jos nije niti zapocela pregovore za clanstvo i koji ce trajati minimalno od 10 godina.

Sto se tice Lidla, nebuloze su da ce cijene pasti do 30%, isto se naveliko prije 5 godina predvidjalo u Hrvatskoj koja je zasicena trgovackim lancima pa se to nije dogodilo niti ce u Srbiji. Svi oni imaju svoju racunicu, Lidl svoje robne marke prodaje po nesto povoljnije cijenama ali je roba i manje kvalitete, cijene ostalih "domacih" artikala su jednake kao i u ostalim trgovinama. Nemojte biti naivni, zapadni trgovacki lanci dolaze na ove prostore zbog zarade, tako da nam prodaju robu manje kvalitete po visoj cijeni nego je ona u npr Njemackoj!

Tripko

pre 12 godina

@Kirijakos
Da, tako je, turistički sam u Sloveniji. Već dve godine. I baš slučajno sam se zatekao tamo januara 2011. Da li se sećate, gospodine iz Ljubljane? Evo, malo da se podsetite: www.delo.si/clanek/135319
Izvinjavam se, članak je na slovenačkom jeziku, koji ja kao turista uopšte ne govorim, pa sam pogrešno razumeo...
Za one koji zaista ne govore slovenački, januara je bio skandal u celoj Evropi kada je otkrivena supstanca dioksin u piletini. U Sloveniji je nekoliko dana kružila priča da u zemlji nema takve piletine, sve dok, sasvim slučajno nije otkrivena u magacinima jednog velikog trgovinskog lanca... Pogađajte kog...
Dioksin je inače supstanca koja se akumulira u masnom tkivu, a izaziva teške anomalije u razvoju fetusa.

Pera

pre 12 godina

NETACNO - NECE !

Lidl cene nece oboriti i nije ih nigde oborio, Iz prostog razloga jer on ne moze da ima samoposluge u cnetru jer je to ova, propala, korpumioorana vlast vec predla Miksovicu u ruke. Njihove samoposluge van grada ili na perifieriji ne mogu da obaraju cene supermarketa u centru grada. Drugo, oni prodaju samo svoje proizvode, dakle uporednih cena - nema. Primer: Na Kipru i dve godine posle otvaranja lance marketa (na periferijama) grada ni jedna cena u vodecim msupermarketima u centru gradova nije oborena

Pravu politiku su vodili Slovenija, Madjarska i ostale normalne zemlje. One su odmah otvorili trziset za SVE svetske lance i odmah dobili i Tesco I Lidl i Albrecht i ostale koji se medjusobno utrkuju u cenama. Te zemlje nisu dale u ruke svoj najveci lanac tajkunu i time sprecili bilo kakvu konkurenciju. Sada 11 godina posle, za Lidl i ostale je - kasno, barem za srpksog potrosaca, on o toga nece imati - nista.

*****

Mijasava

pre 12 godina

Zdravo,ja zivim u Austriji u Becu i da vam kazem da ovde ima Lidl Marketa na svakih kilometar,cene su im super a mozes da nadjes svega i svacega,Kad govorim o kvalitetu on je super na odnosu od pre 12-13 godina sad je ok. Ali inace Ja idem naj cesce u Merkur Market jel su oni najbolji i najskuplji. A sad da vam kazem da kod nas u Srbuji je haos sto se tice CENA, Ljudi svakavam cast kako zivite sa 300 eura mesecno u lopovskoj zemlji Srbiji,Inace sam rodom iz Obrenovca a idem cesto kad sam na odmoru u INTEREX u kupovinu ,tu inace cesto kupujem namirnice kad sam u Srbiji, i zamislite sta nasi rade, moj mali je trazio Monnte DA MU KUPIM to je neki Cokoladni puding i veoma je ukusan za decu ,zamislite kod nas nasi to prodaju po komadu i kosta jedan od 55 grama 50 dinara ,a ovde u Austriji taj isti MONNTE sa pakovanjem od 6 KOMADA JEL TAKO JE U ORIGINALU KOSTA 1 EURO I 69 CENTA ali 330 grama. To znaci U Srbiji DUPLO SKUPLJE E TO SU NASI MARKETI i zato su se neki Obogatili a neki nemaju ni za Zvaku. Pozdrav svima iz BECA.

BRANISLAV

pre 12 godina

LIDL dolaza jedino i saMO ZATO sto su ovde kupci ,,preparirani,, na visoke cene...vaspitano trziste da skupo sve placa.Isto se desilo sa mobilnim operaterom..Vip se polomio da se uglavi ovde jer su 063 i 064 vec trasirali naj skuplji impuls i vip je sav sretan ugradio isti impuls ,cena kao ova dva operatera..milina za vip jer nigde ne postoji tako skup mobilni saobracaj..i LIDL je cuo i zna da je ovde muceni narod prepariran za dranje,sigurno da ce biti iste cene kao u merkatoru ideji maksiju...zasto bi bili jeftiniji ni dolazak VIP nije smanjio cenu svi su se uparili sa cenama razlika je 01 para povremene kod jednih pa kod rugih ali sve isto...tako ce biti i sa lidl..zasto bi ilo jeftinije...zasto vip nije smanjio iz istog razloga nece ni lidl..

Tozovac

pre 12 godina

Može da dođe i "Carefour", i "Food for less" i "Trader joe" i "Tesco".... ja ću i dalje kupovati u DIS-u i to 95% isključivo proizvode proizvedene u Srbiji. (a da nije Frikom, Dijamant, Topiko, mlekara Sombor, Soko Štark...)

Dragan

pre 12 godina

Da, Lidl ne dolazi u Srbiju da zaradjuje, Lidl dolazi da srbima ponudi jeftinu i kvalitetnu hranu. Bre, prestanite da fantazirate i pogledajte šta se na internetu piše o velikim trgovačkim firmama.Mislite da englezi organizuju demonstracije protiv Teska (Tesco) zato što su zadovoljni kvalitetom i cenama??

Berlin Wedding

pre 12 godina

Brasno 0,25 Evra, Pirinac 0.85 Evra, Mleko 0,52 Evra, Secer 0,65 Evra, Makarone 500 grama 0,39 Evra, So 500 grama 0,19 Evra itd...( u Nemackoj). Boravio sam u Septembru u Srbiji i bio prenerazen otvorenom pljackom u Supermaketima Maxi i slicnih!!

Boki

pre 12 godina

Moje prvo i jedino iskustvo sa Lidl-om:
Krf, roba skuplja nego u Grckim super supermarketima, roba u rafovima vecinom potice iz Nemacke...iznenadio sam se da su mleko i mlecni prozivodi iz Nemacke....ako je to koncept, to znaci da ce veoma tesko njihova roba biti jeftinija od ostatka ponude u Srbiji....prvo zbog transportnih troskova, drugo zbog carine.
U nasim super marketima se prodaju vecinom prozivodi iz Srbije i regiona koji se nalazi u CEFTA. To znaci, manji transportni troskovi i nema carine....Zivi bili, pa videli.
P.S.
Imam neki cudan oseca da ovi iz Udrezenja za Trgovinu privredne komore Srbije nisu provirili nos izvan ove zemlje i proveravali kako gde sta funkcionise....pa naravno da ce Nemacki lanac u Nemackoj i u neposrednoj blizini da bude konkuretan ostalim lancima...ako nista, ne prave megalomanske objekte....ali, manji objekat, manja ponuda....kvalitet iste cemo da vidimo kada dodju.

zoki, svajcarska

pre 12 godina

mi srbi smo cini mi se bas mnogo pametni... citajuci komentare raznoraznih samoproglasenih naucnika mogao bi da dodjem do zakljucka da je lidl dno dna... dakle nidje veze...
prvo sto mi palo u oci je da je neko napisao da u lidl prodavnicama nema grejanja... ahahaha... a jok nego zimi svi s cebetom idu u kupovinu... anravno bre da ima grejanje... ovde u svajcarskoj, tu pored u njemackoj a boga mi i u austriji... a nesto nemogu da vjerujem da u srbiji nebi bilo grejanja... pa nije lidl miskovic kompanija pa da se tako ponasa...
a vidim opet neki imaju nesto protiv sto je roba izlozena u kutijama.. wtf???? pa u cemu je problem , a kako vi mislite da roba stize u te radnje? teleportacijom??? ko da je bitno dal pre prodaje vade iz kutije ili ne... pored toga u lidlu vecina proizvoda, recimo neki keks ima markiran prouzvid i no name proizvod koji je daleko jeftiniji a u sustini je isti , pri tom je u vecini slucajeva ama bas isti samo u drugom nemarkiranom pakovanju.... opet neko rece da u lidl nikad nebi kupovao prehranu nego ostale stvari... pa u sustini lidl i je prehrambeni lanac a pored ima jos poneki higijenski itd artikal... dakle hvala bogu da bi kupovao prehranu tamo... kvalitet je jako dobar i jos nisam niti jednom kupio nesto sto bi mozda na bilo kakav nacin imalo problem u kvaliteti... sto se tice cijena... od kako je lidl stigao u svajcarsku, domaci lanci kao sto su coop i migros se ubise od snizivanja cijena al dzaba jer lidl i dalje mnogo jeftiniji pri tom uz isti kvalitet robe...
nije mi jasno u cemu je problem? svajcarci kupuju u lidl a srbi kao nece... ma dajte molim vas...

ban

pre 12 godina

Lidl je običan malo veći kvartovski dućan koji će brzo prilagoditi cijene tržištu tim više jer će prodavati dobar dio domaćih proizvoda kojima ne može spustiti cijenu.Prehrambeni proizvodi su skuplji a naročito meso koje pakuju u manja pakovanja od pola kg, pa ih prodaju kao da je cjeli kg. Sve u svemu na jadranu su im najveći potrošači Njemci i Austrijanci. Dalmatincima a vjerovatno ni Srbima takav tip trgovine ne odgovara jer volimo velike centre u kojima imaš veću ponudu i kafiće pa lijepo dok žene kupuju mi sidemo i pijuckamo. Veliki centri su okupljališta za svakoga a lidl je za babe koje brže bolje kupe ono šta moraju.

gost

pre 12 godina

Ovakve vesti su trebale da budu u Srbiji pre deset, jedanaest godina kada smo imali neku proizvodnju kojoj je trebala konkurencija. Sada sa stanovista privrede Srbije potpuno bezpredmetna. Sta moze da nam ponudi bilo koji novi trgovinski lanac? Proizvode iz maticne zemlje tog lanca i paletu srpskih proizvida koji su vec u svakoj postojecoj trgovini. Nema Srbija par miliona stanovnika vise pa nam trebaju dodatni proizvodi. Nas ima manje, proizvodnju nemamo a nastavljamo sa uvozom proizvoda i povecanja deficita drzave. Cene proizvoda u Srbiji su najmanji problem. Nepostojeca proizvodnja nastavak otpustanja radnika i nova zatvaranja preduzeca su ovde problem. Trgovinski lanci mogu da snizuju cene do svoje granice rentabilnosti, ali to nece imati ko da kupi. Granica rentabilnosti je visoka u Srbiji zato su i proizvodi skuplji nego bilo gde drugde. Uzece nam tih par milijardi evra donacija iz inostranstva od kojih Srbija zivi i tu je kraj. Nece oni u Srbiji otvarati proizvodne pogone.

Ivan

pre 12 godina

@(Kirijakos, 22. oktobar 2011 02:55)

U Lidlu je stalna ponuda prehrambenih i nekih drugih proizvoda i nikako "dok ima ima". Menjaju se neke stvari svake tri dana i to je to. Osnovne namirnice su uvek isti proizvodi i skoro nikad ne ponestane.

Ja kad pričam o robi iz različitih prodavnica i proizvodjača uvek pričam o ukusu a ne o kvalitetu. Samo da mi je znati kako usporediti kvalitet Lidlovog jogurta i ovog od Šabačke mlekare. Ovaj zadnji mi je ukusniji ali ne znam da li je kvalitetniji.
Roba iz Lidla je sasvim zadovoljavajućeg ukusa(kvaliteta) i tako ne razumem sve te ljude koji pričaju o nekom žnj kvalitetu. Kako su oni to izmerili? Nije se im dopao ukus? Izgled? Kvalitet teško da su ocenili bez merilnih inštrumenata :)

Inače roba u Srbiji po prodavnicama je jeftinija nego roba u Lidlu u Sloveniji. Kad otvori Lidl prodavnice u Srbiji ja ću prvi otići tamo ali se bojim da neke velike razlike u ceni neće biti - bar što se osnovnih prehrambenih proizvoda tiče. Grickalice, Milka čokolade i FA šampone u to ne računam.

Dok sam živeo u Sloveniji redovno sam u Lidlu kupovao a posebno bi voleo da preporučim Srbima njihov alat - Parkside. Po mom iskustvu to je dobra alternativa čak i skupljim alatima poznatih marki a sigurno je bolji od svih koje sam kupovao u raznim Obi, Baumax, Bauhaus i Merkur.

Hrana je u Srbiji sasvim ok i ne osećam nikakve razlike od one u Sloveniji. Čak bi mogao reći da su neki poljoprivredni proizvodi ukusniji a da o pilećem mesu koje dobijem od seljaka koji drži free-range ne pričam. Što se tiče hrane u Srbiji je mnogo veći izbor. Provozam se oko Rume i povrća koliko oćeš po smešnim, smešnim cenama. Paprika 20 dinara kilogram pa se to lepo ispeče pa u zamrzivač. Nikad u životu nisam tako jeftino živeo kao sad u Srbiji tako, da su mi smešni svi ovi komentari kako je sve skupo, skuplje nego u Nemačkoj i Sloveniji.

zora

pre 12 godina

Proizvodi su iz celog sveta.Mozete kupiti kiselu papriku iz Perua,makarone iz Italije ili masline iz Spanije.Ono sto je bitno je da su proizvodi dobrog kvaliteta.Poceli su da prodaju i"velike marke"kao sto su ariel, signal ili dove naravno jevtinije nego kod karfura.Nadam se da ce se brzo prosiriti na celu teritoriju i dozvoliti nasem narodu da malo ZIVNE,izraz moje pokojne mame.

Slobodan Đikanović

pre 12 godina

Kada će stići neka investicija u proizvodnju?
Samo otvaraju nove pijace sa raznim nazivima i direktno eksploatišu naše tržište, prodajući nam i našu i tuđu robu.
Zar ne može naša država napraviti svoju robnu marku, pa pakovati robu makar domaćih proizvođača po nižim cenama, isto kao što to rade Metro,Lidl i ostali, samo što bi marža ostala nama i ne bi se odlila u inostranstvo.

Branko Badrljica

pre 12 godina

Pa, ako je suditi po Sloveniji, možete slobodno da očekujete:

- robu I kvaliteta
- daleko niže cene od konkurencije

Da su išli na onu logiku "prilagodi cene konkurenciji" ne bi skoro isključivo kupovao u Lidlu i Hoferu. Obojica totalno ubijaju kojekakve domaće derikože.

Tu i tamo neke sitnice kupujem drugde, za sve ostalo mi je prvi izbor Lidl a ako tamo slučajno nema onda Hofer.

Obožavam i sprinterski rad blagajne. Blagajničarke su urnebesno brze a po pravilu čim ima 6 ili više ljudi pred blagajnom, odmah se otvara nova.

Bez na***avanja sa "kuponima popusta" "zvezdicama" "posebnim nagradama" i ostalim pi***ijama. Dobiješ robu prve klase po niskoj ceni bez mnogo čekanja i to ti je "nagrada"...

Tu i tamo imaju i oni neke akcije sa tehničkom robom, pa dobiju nešto malo robe po urnebesnim nemačkim cenama ( LCD TV, plejeri, kompjuterska roba itd), samo to treba pratiti i kidisati pre nego što nestane a to mi se ne da. Takvu tehničku robu naručujem po pošti direktno iz EU.

Sve u svemu SUPER. Biće bolje robe za manje pare 100%.
I nećete imati osećaj da vam ga zavlače kojekakvi domaći "genijalci"...

Kirijakos

pre 12 godina

Kao sto gospodin iz Umaga rece : ''Koncept Lidla nije prodaja robe loše kvalitete, nego prodaja ograničenog broja proizvoda po sistemu: dok ima, ima, kad nestane - možda taj proizvod više nikad ne vidite na njihovim policama. '' Upravo tako.
A gospodin koji navodno zivi u Sloveniji,Tripko,je covek koji je 2-3 puta posetio Sloveniju,pa sada prica price kako je roba loseg kvaltiteta.Ja sam Ljubljancanin,imam mnogo vecu platu od prosecne,i kao svaki Slovenca ekonomisem.Idem u Tus i Lidl.Moram reci da je roba na jako zadovoljavajucem i nivou i smtram da ce cene pasti kako vam i najavljuju.Lidl je to sto vam je trebalo jos odavno!Lep pozdrav.

cvetko

pre 12 godina

e tako ce isto doci i nemacki poljaprivredni proizvodi jeftini od nasih jer njihova vlada daje subvencije za poljoprivrednu proizvodnju i automatski gusi naseg seljaka. zivela demokratija!

tripod

pre 12 godina

Business model Lidla zasnovan je na nizu cenu proizvoda u odnosu sa postojecim supermarketima. To se postize sa gradnjom marketa na von gradske lokacije (citaj jevtine), minimalna ulaganja u izlozbeni prostor i nikakva ulaganja u marketing proizvoda koje ih prodaje. Sve sto Lidl prodaje je brand "Nikad cuo". Tako se dolazi do jevtin proizvod koji mu ne manjka kvalitet.

nasud07

pre 12 godina

Srbija je trziste brendova i to se pokazalo u vise navrata.Samo pragmaticni severnjaci imaju kvaku za LIDL i njemu slicne.Nisam siguran u veliki uspeh ovog lanca u urbanim sredinama ali u manjim da.Trebali bi Beograd i Novi Sad da zaborave i okrenu se unutrasnjosti gde je i manje para i ljudi,nazalost,manje vode racuna sta kupuju.Ja u vise navrata usao video i pobegao glavom bez obzira.Sve sto oni imaju ima i svaki drugi lanac u Srbiji(standard,K plus,premija,bas bas...) po istim cenama po kojima i Lidl bi ponudio.
Puno price ni oko cega.

zoran dj

pre 12 godina

***sta se danas prodaje u srbihi daleko je od lidl kvaliteta,a to st je za nekog stvar prestiza gde kupuje, nije nista novo,znas ima ljudi koima je stedeti sranota

bata

pre 12 godina

ne verujem.......nista se bitnije nece promeniti...sve dok ne bude slobodnog i bezcarinskog uvoza robe siroke potrosnje...ne moze u srbiji da budu skupli nemacki proizvodi ,dok ti isti proizvodi
u ostalim delovima evrope imaju istu cenu kao i u nemackoj a u nekim zemljama i jeftinije....

gattone

pre 12 godina

On je izrazio i nadu da će Lidl za izradu sopstvenih robnih marki angažovati i proizvođače iz Srbije.... PKS je promoter Lidla ili neka nova sekta? Lidl mora da pakuje robu naših prozvođača (kvalitet pre svega) i da ih redovno plaća i to u odnosu 40% do 45% celokupne ponude. Pa mi im dajemo jako tržište bez borbe.

Goran, Ljubljana

pre 12 godina

Pozdrav.
Ej, bračo Srbi (a bogami i Hrvati)! Vidim, ima komentara o cenama. A kad vam još uvale Euro za valutu, onda ste ga .... . U roku od 6 meseci (mic po mic), sve če poskupit za najmanje 30%,a nećete ni shvatit. A plate ostaju iste.

Neko iz mase

pre 12 godina

ha, ha...baš su naivni svi koji misle da će cene pasti kad dodje Lidl, oni ovde dolaze da zarade a ne da izigravaju Crveni Krst, samo će se prilagoditi ostalim velikim igračima u Srbiji i to je to...ništa se značajnije neće promeniti, al ipak dobro je da ima što više konkurencije.

Megatronman

pre 12 godina

Jos jedno diskontno *** dolazi u Srbiju. Evo nam (vam) Lidla, zamalo dno dna shopinga. Pazite, ipak je bolji od Kauflanda. Sve to imamo u Hrvatskoj, maloj prljavoj zemlji za velike potrosace. Nekako imam osecaj da su u Srbiji jos uvek sretni kada se pojavi neki novi lanac ducana.

igorpl

pre 12 godina

Papović je objasnio da se to odnosi ne samo na ponudu kvalitetnih trgovačkih marki po povoljnim cenama, već i na sprečavanje "trgovačkog i proizvođačkog monopola sa kojima smo trenutno suočeni".

Izvinite zar nije MONOPOL okarakterisan kao neko do dela koje podležu zakonu ili se ja to varam!
Zakoni su pisani za MIŠŠKOVIĆA, BEKA...
Ja sam oduvek govorio da ove ljude treba proterati iz Srbije što dalje sa svim parama koje su otimali i oprostit im sve samo da se nikada više ne vrate!
Tek kada se Srbija očisti od okavkvog taloga tek onda nam možda može biti bolje! Šta mislite zašti je Miško prodao MAKSI? Ali zapamtite da nas deru sa još ko zna koliko delatnosti i firmi koje poseduju u Srbiji! a ugalvnom poseduju sve u sve biznise su umešani!
E moj glupi narode!

bogdan

pre 12 godina

Očigledno da dežurni pljuvači pojma nemaju kako funkcioniše Lidl.Lidl pravi ugovore direktno sa proizvođačima i otkupljuje godišnju proizvodnju.Time ima zagarantovanu robu i nisku cenu.Nema Lidl strašno veliki asortiman kao neki drugi ali je to dovoljno za svakodnevne potrebe,i nije loš kvalitet.Nekoliko godina letujem u Grčkoj i snabdevao sam se isključivo u Lidlu pa znam o čemu pričam.Samo da dočekamo da već otvore objekte.Sem ako im domaći primaoci mita nebudu kočili posao.

Зоран

pre 12 godina

"Ducani su jeftini, sve je izlozeno u kutijama, na palete, bez grijanja itd., jako mali broj radnika"

---------

Ахахахахахаах. Ух, кад се сад нисам срушио, нећу никад. Па све смо то имали у комунизмау. Тако нешто је било у Бугарској и Русији, све што било у радњи било на рафовима, грејање слабо, мало запошљени, укус никакав, што један рече опет за ЛИДЛ, само оно са села вреди.

Па што смо мењали??

Ахахахахаха, ћу да умрем од смеха.

EU veterinarska inspekcija

pre 12 godina

Slažem se sa komentarima da je hrana u Srbiji skupa. Prava hrana ne može da bude jeftina. Prehrambeni proizvodi koje prodaje Lidl jesu najjeftiniji ali su i medju najnekvalitetnijim na evropskom tržištu.
Uzmite na primer svinjsku pršutu ili bilo koje suvo - dimnjeno meso i videćete da mu je cena u Srbiji veća nego u bilo kojoj evropskoj prodavnici. Kupite to jeftinije dimnjeno meso ili dimnjeni sir kačkavalj u nekoj od prodavnica kao sto su Lidl, Asda, Tesko.. i obratite pažnju kada sutradan budete išli u WC. Vaš urin će poprimiti miris tog dimnjenog prehrambenog proizvoda. Ovo se dešava zato što to meso ili sir nisu dimnjeni prirodnim putem već su samo potopljeni u rastvor hemikalije koja hrani daje miris i ukus dima.
Kvalitetna hrana nikada nemože biti mnogo jeftina. Drugi trik savremene prehrambene industrije je iskorišćavanje klaničnog otpada koji se mlevenjem i dodavanjem boja, dodataka za ukus i sl. pretvara u salame, hamburgere, viršle i sve ono što nažalost deca najradije jedu privučena izgledom i veštačkom aromom.
Dolazak ovakvih lanaca jeftinih prodavnica samo zamazuje oči sirotinji a na duge staze ima veoma štetne posledice. Dovodi do odumiranja poljoprivredne proizvodnje u jednoj zemlji , stavlja je u zavisnost od velikih zemalja koje proizvode lošu i jeftinu hranu. Ljudi koji se bave ovakvim poslovima svesno uništavaju stočni fond i primoravaju zemljoradnike da odustaju od obrade zemlje i proizvodnje hrane kako bi nam nakon toga oni prodali svoj proizvod. To se desilo sa proizvodnjom mleka u Srbiji. Ne slučajno i ne zbog nemara veš upravo zbog politike koja ima samo jedan cilj a to je profit za one koji vode takvu politiku.

beba

pre 12 godina

Bravo,pa to bi bilo fenomenalno.Lidl dolazi u Srbiju sa zapadnim cenama,sto u prevodu znaci sve ce biti duplo jeftinije u odnosu na nase cene,koje su potpuno nenormalno visoke

Nenad Mitrovic

pre 12 godina

Evo jos jedne prilike da se Evropa resi *** i da gurne naseg seljaka i nasu proizvodnju u propast. A recenica kao..." te je dolazak Lidla jedinstvena prilika za niže cene, kvalitetnu ponudu i bolji standard", ističu u PKS."...govori sve o obrazovanju ljudi koji rade u PKS.

Varaždinec

pre 12 godina

Koliko tu samo ima netočnih komentara. Ja stvarno ne znam u kojem su to lidlu ljudi u Hrvatskoj bili, ali ja tamo nisam kupio ništa značajno jeftinije, ako je i nešto jeftinije desetak posto, radi se o nekakvim radioaktivnim čipsevima od ko zna odakle uvezeno. Plus sve je nabacano ko u nekom skladištu za repromaterijal. Radije kupujem po doslovce istim cijenama u Mercatoru, koji je nadasve uređen svemirski.

Никола

pre 12 godina

"Може да бидне, ал не мора да значи". Многе цене у "Лидл-у" су веће него у супермаркетима овде у Енглеској. По чему би било другачије у Србији, осим да се продаје оно што не прође овде, препаковано.

milan

pre 12 godina

Prosto neverujem da su neki ljudi vec bolesno nepovrljivi. Ja mislim da nijedan ozbiljni trgovacki lanac, a LIDL je to sigurno, nebi otvorio 20 supermarketa da bi onda nekoga "ugradio" i davao mu svoju zaradu. Svi kada bi imali monopol bi to radili ali ovde se pojavljuje pored belgijanaca i jedan ozbiljni lanac koji prodaje raznoliku kvalitativnu robu, sigurno puno vise sorti cokolade nego samo dve ali 90% nepoznatih marki. Za razliku od nekih drugih kod njih kupac oseti kada je veci promet da padaju cene i po stilu kako LIDL gradi bice ubrzo i vise prodavnica od 20.

milena

pre 12 godina

Za vreme posete prijateljima u Hrvatskoj isla sam vise puta u Lidl i mogu da kazem da nikad ne bi hranu tamo kupovala, ali moze za ostale stvari. Bilo mi je neprivlacno da pazarim u toj radnji gde zaista ima rob epo kutijama, nekako bez veze mi je sve to bilo. A mi smo kupovali neke smrznute skampe (kojima je usput i rok bio istekao za nekoliko dana) i na kraju odustali. Dakle, mene taj lanac uopste ne privlaci. Prica o kvalitetnoj robi je za malu decu. Sve mi se cini da je to za trzista siromasnih naroda, toboz zelljnih svega. Ima i toga. Ali mi koji pazarimo na pijaci ipak znamo sta je kvalitetn roba. Ukratko,to sto se isplati kupovati u takvim radnjama su industrijske preradjevine, ono sto se u Americi zove junk food (chipsovi i sl), koji na kraju uopste nisu zdravi pa je bolje da se manimo tog lanca i ulazemo u neke prodavnice kao Co-op (koperativne prodavnice koje pospesuju lokalne seljake i proizvode).

samokazi

pre 12 godina

pogledajte naslov i samo promenite ime ,i dobicete sami odgovor ,drugo ime isti naslov za svaki novi lanac koji je dolazio u srbiju ili iz srbije ,i tako vec godima sa naslovima, da bi nam privukli paznju ,ali u stvarnosti, e tu vec nastupa "insajder"!!!

ROMAN

pre 12 godina

Ziveo sam pored Lidla u Nemackoj i cesto isao u kupovinu,zato zelim reci samo dve stvari sto su proverene a to da je roba u Lidlu odlicna i iznad svega jeftina.To sto ljudi neznaju u Srbiji jer nisu ziveli u inostranstvu a misle da ako je jeftino nema kvaliteta,je poredjenja radi kao Lou kost kompanije u avio saobracaju.Usluga efikasna ali nije ekskluzivna.Znaci sve je super ali nije u sjaju(a nije ni Srbija).A druga stvar je ta da oni otvaraju markete odjednom a ne u etapama.

Dinko

pre 12 godina

Ovo sto pisete je djelomicno tocno.
Treba reci ad format LIDLA izgleda kao hangar.
Ducani su jeftini, sve je izlozeno u kutijama, na palete, bez grijanja itd., jako mali broj radnika
Cinjenica da oni imaju tzc private leble / robne marke) , i da su tu ok.
U HR su pokusali bez HR artikala, i to ne ide.
Imaju jake akcije i to prolazi.

ISkreno, molim Boga da zavrsi kriza pa da vise ne idem u LIDL.
ZA mene je to ducan u kojem kupujem ciljano, samo akcijske artikle.

ISkustvo iz HR ; trzisni udio im raste, ali aj ne vjerujem da ce dugorocno LIDL a HR trzistu biti dobar takmac.

Marko-Umag

pre 12 godina

Vjerujte, hoće. K tome, oni koji tvrde da je roba u Lidlu loše kvalitete - lažu vam. Koncept Lidla nije prodaja robe loše kvalitete, nego prodaja ograničenog broja proizvoda po sistemu: dok ima, ima, kad nestane - možda taj proizvod više nikad ne vidite na njihovim policama. Sama kakvoća robe je više nego zadovoljavajuća, a kako redovito kupujem kod njih, mogu potvrditi da su cijene 20-30 % niže nego u "običnim" prodavaonicama. Inače, u Hr ih je 80-ak.

susjed

pre 12 godina

evo, koga zanimaju ponuda i cijene Lidla u HRV (1 kuna=13,5 din):
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl_hr/hs.xsl/index.htm

dobra stvar kod lidla je sto otvaraju svoje ducane po manjim mjestima, imaju odlicne trgovacke marke - npr. njihova cokolada, cips, pistacije i kikiriki su proglaseni najboljim na hrvatskom trzistu na testu Jutarnjeg lista, a dosta su jeftiniji od konkurentskih. Plus, imaju nonstop nekakve akcije. U sredini ducana imaju kosare s kojekakvim drangulijama (kao na pijaci) gdje mozete jeftino naci alat, odjecu, kucanske aparate i sl, a ponuda je razlicita svaki tjedan (npr. jedan tjedan alat, drugi tjedan pribor za pecanje i sl). Osim toga, imaju u tematske tjedne - npr. meksicki tjedan, kineski tjedan... gdje se povoljno nude meksicki, kineski specijaliteti (supe, pizze, chilli, tortile...) Odlicne su im i pizze (170 din/komad, na akciji budu i po 90 din)

samsung

pre 12 godina

Hvala Bogu da ce nesto drugo doci na nasem trzistu.Vec sam se smorio od ovih nasih koji nemaju bas nikakvu ponudu.Nadam se da ce uskoro jos neko "Ime" doci da probamo neke razlicite proizvode,ne samo ove nase.Jede mi se npr. Italijanski "Panettone",a ja moram do najblize Austrije da se iscimam da bih nasao neki pravi,smor zivi!Dajte bre nesto novo dokle cemo da zivimo u izgnanstvu ZIVEO LIDL I ZIVELI EVROPSKI PROIZVODI :))))

torca du

pre 12 godina

kao netko potpuno neovisan reći ću samo da je lidl brutalno najjeftiniji u Hrvatskoj,tko god kaže drugačije laže kao pas,meso nije jeftinije jer prodaju po 600 grama i tu je varka,ali sve ostalo daleko jeftinije,grickalice do tri puta jeftinije,deterđenti,čokolade i uvijek imaju neki jeftini alat ili špeceraj po niskim cijenama,i to je prava istina,o kvaliteti gospodo uzalud trošite riječi,sve ali baš sve što nije sa sela direktno nema nikakvu kvalitetu bilo to u Hrvatskoj,Srbiji ili negdje drugdje,adiooo

Philadelphian

pre 12 godina

@ PETAR
To ulje se zove "Trans fat oil" ili "unsaturated fat with trans-isomer fatty acid".
Ovde u Americi ga uglavnom koriste najsiromasniji i neobrazovani ljudi.Svako ko iole brine o ishrani zaobilazi namirnice koje sadrze trans fat u sirokom luku zbog bogubnog uticaja na zdravlje ljudi.Uostalom koga zanima moze da potrazi na Googl-u vise informacija o tome.
Moj savet (tj savet lekara) je da se klonite ovih proizvoda bez obzira na povoljne cene.
P.S. Ne znaci da svi artikli iz pomenute radnje sadrze trans fat.Citajte na ambalazi sta kupujete.

nemirko

pre 12 godina

Lidl je u svim zemljama jedan od najpovoljnijih lanaca, tako da to znaci sigurno jeftinije cene.
E sad, u svim zemljama, uvek se prodaju lokalni proizvodi, iz zemlje domacina sto je dobro...
Mislim da je svakako dobro jer

"има нека тајна веза"

pre 12 godina

Сиво тржиште нуди цело време робу 30так посто јефтиније .То што нема фискалних рачуна ?
Па ко је рекао да сам патриЈота !!

У делти никада нисам купио ни чиоду !!!

Dragan

pre 12 godina

Ako još neko nije ukapirao da se otprilike svi proizvodi prave na istom mestu, a da se onda pakuju u razne marke - stvarno nemam reči.
Zar neko stvarno misli da postoji fabrika gde se proizvode krševi?
OSIM KOD NAS, naravno...
Shvatite, nama nema većih neprijatelja od ovih ovde što nam podvaljuju - od onih koji nam lopatama sipaju u kese musli, šlag, desetak firmi koje nam muljaju salame...
Ma...

Tripko

pre 12 godina

Мислим да нашим људима није баш најјасније шта је Лидл, па бих желео да објасним. Ради се о нискобуџетним самопослугама које имају прилично велику понуду артикала. Преко 2/3 робе је из њихове производње и заиста је око 30% јефтиније него слична роба у Интершпару и Меркатору (живим у Словенији). Кажем слична, зато што се ради о нама потпуно непознатим робним маркама и осетно је слабијег квалитета од оног на шта је српски купац навикао. Наравно, у Лидлу можете наћи и добро познате брендове, али они нису ништа јефтинији него код конкуренције. У ствари, од када сам дошао овде, нигде нисам осетио веће друштвено раслојавање него у супермаркетима. Нигде то не пише и о томе се не говори, али углавном се зна ко купује у Меркатору и Интершпару, а ко у Лидлу и Хоферу. Сад, да ли је то добро или лоше, нека свако процени за себе. Да ли сиротиња треба да гледа филете лососа прве класе у Темпу, или да оде у Лидл и купи исто то, само шкљ класе...?

NemanjaBB

pre 12 godina

A bice dobro ako oni usppeju da snize cene i 10%, ovo je Srbija brale, deru nas gde stignu!
Ovo jos i pokazuje kolike su marze kod nas i da smo mi lider u regionu!

miloslav

pre 12 godina

Nije tacno da ce cene pasti. Bice nesto nize ali posto nema jake konkurencije ostace i dalje dosta vise nego u drzava clanicama Eu. Isti proizvod je duplo skuplji u Hrvatskoj nego u Slovackoj. Provereno. Nemojmo ocekivati cudo. Tek sa dolaskom Aldi-ja (Hoofer) doci ce do prave trzisne utakmice, ali naravno pre toga je neophodno uci u EU. Sve do tada ce nase cene biti na visem nivou nego u okruzenju.

bebebebebebebebe

pre 12 godina

ha ha ha. ista priča kada god dolaze veliki ovde a NIŠTA na kraju. problem je ko će se ugraditi i KOLIKO izmedju lidla i potrošača a toga će biti ili neće moći da dodju. kada već pominjemo MILKA čokoladu evo cena PRAVIH: (malo sam istraživao umesto novinara). Cena Milke u fabrici je 40 dinara za 100 grama. možete kupiti na veliko kao privatno lice najmanje 100 komada i dobijate je za 60 dinara. na ulici u Beogradu se ptodaje za 80 dinara skoro na svakom većem ćošku ili pijacama jer i ono dodaju svojih 20 dinara zarade. DAKLE . cena u fabrici je 40 dinara, porz 18% je oko 8 dinara i neka bilo ko stavi troškove i maržu 30 % treba da bude 65 do 70 u maloprodaji u bilo kom lancu. ZAŠTO JER ONDA SKORO SVUDA 120-130 dinara. razlika je 80-90 dinara ili 200%. DERU NAS SVUDA A MI KO OVCE. beebebebebebebebebe
Ovo su činjenice, istražite sami i uverite se, nije samo milka nego i 1000 drugih proizvoda. O prašku za veš da ne pričam 300-500%. Pogledajte dobavljačke cene i fabričke...

PETAR

pre 12 godina

Gledao sam reportazu o Lidlu, u vecini svojih proizvoda koriste neko vegetarijansko ulje zaboravio sam oznaku?! Eksperimenta radi prosuto je normalno i zdravo ulje i ovo lose koji oni upotrebljavaju. Muve su se ubrzo sakupile ali nijedna na ovo koje masovno upotrebljavaju u svojim proizvodima. Da apsurd bude veci svaka ulazna vrata Lidla imaju plakat za pomoc ljudima koji imaju problema sa srcem, oni su inace i glavni donatori a njihovi proizvodi upravo izazivaju srcane probleme!!! Sto dalje od njih!!!

Jonh Doe

pre 12 godina

Iz pouzdanih izvora sam saznao da ce prvi Lidl biti otvoren za 3,5 godine. Meni se to cini nestvarno dugacak period, ali valjda imamo strpljenja.
Pri tome je glavni hrvat i slovenac, koji pojma nemaju kako da se bore sa lokalnim lavovima, ali zivi bili pa videli.

Judge Dred

pre 12 godina

"Prema našim informacijama, Lidl planira da svoj prvi objekat u Srbiji otvori u Novom Sadu, a verujemo da će to biti slučaj i sa drugim gradovima", naveo je Papović.
Kada je LIDL dolazio u Sloveniju izgradio je odjednom 25 marketa po celoj zemlji i otvorio ih isti dan! Sada ih ima mnogo više. Hofer ima u 60 mesta u Sloveniji, skoro svako veće selo ima Hofer koji je još bolji od Lidla.
U 3 puta većoj zemlji Srbiji moglo bi da se okarakteriše kao "ulazak Lidla" otvaranje bar 75 marketa istovremeno izgrađenih po celoj Srbiji! Ova izjava gore, na žalost, nikako ne može biti naslovljena sa "ulazak Lidla u Srbiju", već "možda uskoro izgradnja prodavnice Lidl u Novom Sadu"!
Nazovimo stvari svojim imenom!

Кубански рум

pre 12 godina

Не могу они толико да оборе цене колики пдв влада може да надене…

HITNO OTVORITE

pre 12 godina

Evo akcije u Bugarskom Lidl-u:
meso u konzervi 400gr 93 din, kecap 1kg 77 din, cokolada 100gr 41 din, krekeri 200gr 40 din,
pivo u limenci 0,5l 39 din, biskvit 150gr 39 din (poput jafe), cips slani 150gr 50 din,
sumece tablete 20kom 57 din.... MISLIM DA NAS OVDE DERU!

Aleksandar

pre 12 godina

Mišković je prodao Maxi (Tempo) ili kako god se zvalo to i tek nakon toga se dozvoljava drugom velikom lancu da uđe na srpsko tržište! Hm, mislim da ipak Mišković nema ama baš nikakvih veza sa političarima na vlasti. Ovo je sve samo slučajno.

pi

pre 12 godina

Ako Lidl dodje, nece to uraditi da obori cene, nego da skuplja kajmak. Pa nije ... da se odrekne visestruke zarade koju moze da ostvari. Ma odma ce da ponudi zapadne cene. Ma da samo, da pokupi lesnike...a vi se i dalje nadajte da ce cene otici dole.

LIDL JE SPAS ZA NAS

pre 12 godina

Kod nas je hrana bezobrazno skupa!
Posto redovno kupujem u hipermarketima (tempo, dis, idea extra...)
radnim danima su prazni (po neka musterija)
a subotom i nedeljom na svakoj drugoj kasi ima po neki kupaca!
DOK SU 2008 GOD HIPERMARKETI BILI SKORO STALNO KRCATI KUPCIMA
(SUBOTOM SAM 50-60 MIN U PROSEKU CEKAO RED NA KASI!).

Varaždinec

pre 12 godina

Nemojte da budete naivni. Nema teorije da cene padnu. Biće manje za 0.00005 odsto. Mnogo je i to za trgovce. Bajdvej, primetite kako fluetno pišem srpski;)

A-ha

pre 12 godina

Dolazak Lidla oboriće cene u Srbiji

To slušam za svaki novi lanac koji dolazi, te Vero, te Merkator, te Idea... pa su cene opet visoke u odnosu na Evropu. Baš da vidim da li će kod njih biti značajno jeftinije, ali ne MILKE, od toga se ne živi, već npr ulje, sećer, mlečni proizvodi i meso.

HITNO OTVORITE

pre 12 godina

Evo akcije u Bugarskom Lidl-u:
meso u konzervi 400gr 93 din, kecap 1kg 77 din, cokolada 100gr 41 din, krekeri 200gr 40 din,
pivo u limenci 0,5l 39 din, biskvit 150gr 39 din (poput jafe), cips slani 150gr 50 din,
sumece tablete 20kom 57 din.... MISLIM DA NAS OVDE DERU!

Aleksandar

pre 12 godina

Mišković je prodao Maxi (Tempo) ili kako god se zvalo to i tek nakon toga se dozvoljava drugom velikom lancu da uđe na srpsko tržište! Hm, mislim da ipak Mišković nema ama baš nikakvih veza sa političarima na vlasti. Ovo je sve samo slučajno.

Judge Dred

pre 12 godina

"Prema našim informacijama, Lidl planira da svoj prvi objekat u Srbiji otvori u Novom Sadu, a verujemo da će to biti slučaj i sa drugim gradovima", naveo je Papović.
Kada je LIDL dolazio u Sloveniju izgradio je odjednom 25 marketa po celoj zemlji i otvorio ih isti dan! Sada ih ima mnogo više. Hofer ima u 60 mesta u Sloveniji, skoro svako veće selo ima Hofer koji je još bolji od Lidla.
U 3 puta većoj zemlji Srbiji moglo bi da se okarakteriše kao "ulazak Lidla" otvaranje bar 75 marketa istovremeno izgrađenih po celoj Srbiji! Ova izjava gore, na žalost, nikako ne može biti naslovljena sa "ulazak Lidla u Srbiju", već "možda uskoro izgradnja prodavnice Lidl u Novom Sadu"!
Nazovimo stvari svojim imenom!

bebebebebebebebe

pre 12 godina

ha ha ha. ista priča kada god dolaze veliki ovde a NIŠTA na kraju. problem je ko će se ugraditi i KOLIKO izmedju lidla i potrošača a toga će biti ili neće moći da dodju. kada već pominjemo MILKA čokoladu evo cena PRAVIH: (malo sam istraživao umesto novinara). Cena Milke u fabrici je 40 dinara za 100 grama. možete kupiti na veliko kao privatno lice najmanje 100 komada i dobijate je za 60 dinara. na ulici u Beogradu se ptodaje za 80 dinara skoro na svakom većem ćošku ili pijacama jer i ono dodaju svojih 20 dinara zarade. DAKLE . cena u fabrici je 40 dinara, porz 18% je oko 8 dinara i neka bilo ko stavi troškove i maržu 30 % treba da bude 65 do 70 u maloprodaji u bilo kom lancu. ZAŠTO JER ONDA SKORO SVUDA 120-130 dinara. razlika je 80-90 dinara ili 200%. DERU NAS SVUDA A MI KO OVCE. beebebebebebebebebe
Ovo su činjenice, istražite sami i uverite se, nije samo milka nego i 1000 drugih proizvoda. O prašku za veš da ne pričam 300-500%. Pogledajte dobavljačke cene i fabričke...

torca du

pre 12 godina

kao netko potpuno neovisan reći ću samo da je lidl brutalno najjeftiniji u Hrvatskoj,tko god kaže drugačije laže kao pas,meso nije jeftinije jer prodaju po 600 grama i tu je varka,ali sve ostalo daleko jeftinije,grickalice do tri puta jeftinije,deterđenti,čokolade i uvijek imaju neki jeftini alat ili špeceraj po niskim cijenama,i to je prava istina,o kvaliteti gospodo uzalud trošite riječi,sve ali baš sve što nije sa sela direktno nema nikakvu kvalitetu bilo to u Hrvatskoj,Srbiji ili negdje drugdje,adiooo

A-ha

pre 12 godina

Dolazak Lidla oboriće cene u Srbiji

To slušam za svaki novi lanac koji dolazi, te Vero, te Merkator, te Idea... pa su cene opet visoke u odnosu na Evropu. Baš da vidim da li će kod njih biti značajno jeftinije, ali ne MILKE, od toga se ne živi, već npr ulje, sećer, mlečni proizvodi i meso.

Кубански рум

pre 12 godina

Не могу они толико да оборе цене колики пдв влада може да надене…

LIDL JE SPAS ZA NAS

pre 12 godina

Kod nas je hrana bezobrazno skupa!
Posto redovno kupujem u hipermarketima (tempo, dis, idea extra...)
radnim danima su prazni (po neka musterija)
a subotom i nedeljom na svakoj drugoj kasi ima po neki kupaca!
DOK SU 2008 GOD HIPERMARKETI BILI SKORO STALNO KRCATI KUPCIMA
(SUBOTOM SAM 50-60 MIN U PROSEKU CEKAO RED NA KASI!).

Kirijakos

pre 12 godina

Kao sto gospodin iz Umaga rece : ''Koncept Lidla nije prodaja robe loše kvalitete, nego prodaja ograničenog broja proizvoda po sistemu: dok ima, ima, kad nestane - možda taj proizvod više nikad ne vidite na njihovim policama. '' Upravo tako.
A gospodin koji navodno zivi u Sloveniji,Tripko,je covek koji je 2-3 puta posetio Sloveniju,pa sada prica price kako je roba loseg kvaltiteta.Ja sam Ljubljancanin,imam mnogo vecu platu od prosecne,i kao svaki Slovenca ekonomisem.Idem u Tus i Lidl.Moram reci da je roba na jako zadovoljavajucem i nivou i smtram da ce cene pasti kako vam i najavljuju.Lidl je to sto vam je trebalo jos odavno!Lep pozdrav.

miloslav

pre 12 godina

Nije tacno da ce cene pasti. Bice nesto nize ali posto nema jake konkurencije ostace i dalje dosta vise nego u drzava clanicama Eu. Isti proizvod je duplo skuplji u Hrvatskoj nego u Slovackoj. Provereno. Nemojmo ocekivati cudo. Tek sa dolaskom Aldi-ja (Hoofer) doci ce do prave trzisne utakmice, ali naravno pre toga je neophodno uci u EU. Sve do tada ce nase cene biti na visem nivou nego u okruzenju.

Varaždinec

pre 12 godina

Nemojte da budete naivni. Nema teorije da cene padnu. Biće manje za 0.00005 odsto. Mnogo je i to za trgovce. Bajdvej, primetite kako fluetno pišem srpski;)

susjed

pre 12 godina

evo, koga zanimaju ponuda i cijene Lidla u HRV (1 kuna=13,5 din):
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl_hr/hs.xsl/index.htm

dobra stvar kod lidla je sto otvaraju svoje ducane po manjim mjestima, imaju odlicne trgovacke marke - npr. njihova cokolada, cips, pistacije i kikiriki su proglaseni najboljim na hrvatskom trzistu na testu Jutarnjeg lista, a dosta su jeftiniji od konkurentskih. Plus, imaju nonstop nekakve akcije. U sredini ducana imaju kosare s kojekakvim drangulijama (kao na pijaci) gdje mozete jeftino naci alat, odjecu, kucanske aparate i sl, a ponuda je razlicita svaki tjedan (npr. jedan tjedan alat, drugi tjedan pribor za pecanje i sl). Osim toga, imaju u tematske tjedne - npr. meksicki tjedan, kineski tjedan... gdje se povoljno nude meksicki, kineski specijaliteti (supe, pizze, chilli, tortile...) Odlicne su im i pizze (170 din/komad, na akciji budu i po 90 din)

ROMAN

pre 12 godina

Ziveo sam pored Lidla u Nemackoj i cesto isao u kupovinu,zato zelim reci samo dve stvari sto su proverene a to da je roba u Lidlu odlicna i iznad svega jeftina.To sto ljudi neznaju u Srbiji jer nisu ziveli u inostranstvu a misle da ako je jeftino nema kvaliteta,je poredjenja radi kao Lou kost kompanije u avio saobracaju.Usluga efikasna ali nije ekskluzivna.Znaci sve je super ali nije u sjaju(a nije ni Srbija).A druga stvar je ta da oni otvaraju markete odjednom a ne u etapama.

Branko Badrljica

pre 12 godina

Pa, ako je suditi po Sloveniji, možete slobodno da očekujete:

- robu I kvaliteta
- daleko niže cene od konkurencije

Da su išli na onu logiku "prilagodi cene konkurenciji" ne bi skoro isključivo kupovao u Lidlu i Hoferu. Obojica totalno ubijaju kojekakve domaće derikože.

Tu i tamo neke sitnice kupujem drugde, za sve ostalo mi je prvi izbor Lidl a ako tamo slučajno nema onda Hofer.

Obožavam i sprinterski rad blagajne. Blagajničarke su urnebesno brze a po pravilu čim ima 6 ili više ljudi pred blagajnom, odmah se otvara nova.

Bez na***avanja sa "kuponima popusta" "zvezdicama" "posebnim nagradama" i ostalim pi***ijama. Dobiješ robu prve klase po niskoj ceni bez mnogo čekanja i to ti je "nagrada"...

Tu i tamo imaju i oni neke akcije sa tehničkom robom, pa dobiju nešto malo robe po urnebesnim nemačkim cenama ( LCD TV, plejeri, kompjuterska roba itd), samo to treba pratiti i kidisati pre nego što nestane a to mi se ne da. Takvu tehničku robu naručujem po pošti direktno iz EU.

Sve u svemu SUPER. Biće bolje robe za manje pare 100%.
I nećete imati osećaj da vam ga zavlače kojekakvi domaći "genijalci"...

Dragan

pre 12 godina

Ako još neko nije ukapirao da se otprilike svi proizvodi prave na istom mestu, a da se onda pakuju u razne marke - stvarno nemam reči.
Zar neko stvarno misli da postoji fabrika gde se proizvode krševi?
OSIM KOD NAS, naravno...
Shvatite, nama nema većih neprijatelja od ovih ovde što nam podvaljuju - od onih koji nam lopatama sipaju u kese musli, šlag, desetak firmi koje nam muljaju salame...
Ma...

NemanjaBB

pre 12 godina

A bice dobro ako oni usppeju da snize cene i 10%, ovo je Srbija brale, deru nas gde stignu!
Ovo jos i pokazuje kolike su marze kod nas i da smo mi lider u regionu!

Marko-Umag

pre 12 godina

Vjerujte, hoće. K tome, oni koji tvrde da je roba u Lidlu loše kvalitete - lažu vam. Koncept Lidla nije prodaja robe loše kvalitete, nego prodaja ograničenog broja proizvoda po sistemu: dok ima, ima, kad nestane - možda taj proizvod više nikad ne vidite na njihovim policama. Sama kakvoća robe je više nego zadovoljavajuća, a kako redovito kupujem kod njih, mogu potvrditi da su cijene 20-30 % niže nego u "običnim" prodavaonicama. Inače, u Hr ih je 80-ak.

Neko iz mase

pre 12 godina

ha, ha...baš su naivni svi koji misle da će cene pasti kad dodje Lidl, oni ovde dolaze da zarade a ne da izigravaju Crveni Krst, samo će se prilagoditi ostalim velikim igračima u Srbiji i to je to...ništa se značajnije neće promeniti, al ipak dobro je da ima što više konkurencije.

Philadelphian

pre 12 godina

@ PETAR
To ulje se zove "Trans fat oil" ili "unsaturated fat with trans-isomer fatty acid".
Ovde u Americi ga uglavnom koriste najsiromasniji i neobrazovani ljudi.Svako ko iole brine o ishrani zaobilazi namirnice koje sadrze trans fat u sirokom luku zbog bogubnog uticaja na zdravlje ljudi.Uostalom koga zanima moze da potrazi na Googl-u vise informacija o tome.
Moj savet (tj savet lekara) je da se klonite ovih proizvoda bez obzira na povoljne cene.
P.S. Ne znaci da svi artikli iz pomenute radnje sadrze trans fat.Citajte na ambalazi sta kupujete.

Tripko

pre 12 godina

Мислим да нашим људима није баш најјасније шта је Лидл, па бих желео да објасним. Ради се о нискобуџетним самопослугама које имају прилично велику понуду артикала. Преко 2/3 робе је из њихове производње и заиста је око 30% јефтиније него слична роба у Интершпару и Меркатору (живим у Словенији). Кажем слична, зато што се ради о нама потпуно непознатим робним маркама и осетно је слабијег квалитета од оног на шта је српски купац навикао. Наравно, у Лидлу можете наћи и добро познате брендове, али они нису ништа јефтинији него код конкуренције. У ствари, од када сам дошао овде, нигде нисам осетио веће друштвено раслојавање него у супермаркетима. Нигде то не пише и о томе се не говори, али углавном се зна ко купује у Меркатору и Интершпару, а ко у Лидлу и Хоферу. Сад, да ли је то добро или лоше, нека свако процени за себе. Да ли сиротиња треба да гледа филете лососа прве класе у Темпу, или да оде у Лидл и купи исто то, само шкљ класе...?

pi

pre 12 godina

Ako Lidl dodje, nece to uraditi da obori cene, nego da skuplja kajmak. Pa nije ... da se odrekne visestruke zarade koju moze da ostvari. Ma odma ce da ponudi zapadne cene. Ma da samo, da pokupi lesnike...a vi se i dalje nadajte da ce cene otici dole.

Dinko

pre 12 godina

Ovo sto pisete je djelomicno tocno.
Treba reci ad format LIDLA izgleda kao hangar.
Ducani su jeftini, sve je izlozeno u kutijama, na palete, bez grijanja itd., jako mali broj radnika
Cinjenica da oni imaju tzc private leble / robne marke) , i da su tu ok.
U HR su pokusali bez HR artikala, i to ne ide.
Imaju jake akcije i to prolazi.

ISkreno, molim Boga da zavrsi kriza pa da vise ne idem u LIDL.
ZA mene je to ducan u kojem kupujem ciljano, samo akcijske artikle.

ISkustvo iz HR ; trzisni udio im raste, ali aj ne vjerujem da ce dugorocno LIDL a HR trzistu biti dobar takmac.

samokazi

pre 12 godina

pogledajte naslov i samo promenite ime ,i dobicete sami odgovor ,drugo ime isti naslov za svaki novi lanac koji je dolazio u srbiju ili iz srbije ,i tako vec godima sa naslovima, da bi nam privukli paznju ,ali u stvarnosti, e tu vec nastupa "insajder"!!!

ROMAN

pre 12 godina

@ NASUD 07
Ja kupovao u Lidlu po Frankfurtu i Minhenu,a ti mi pricas o Beogradu i Novom Sadu kao o velegradima!!!~Dali ima kraja Srpskom neznanju i nepoverenju o svemu sto je po svetu uspesno?Nije ni cudo sto u svemu gresimo,a zato i propadamo!

Goran, Ljubljana

pre 12 godina

Pozdrav.
Ej, bračo Srbi (a bogami i Hrvati)! Vidim, ima komentara o cenama. A kad vam još uvale Euro za valutu, onda ste ga .... . U roku od 6 meseci (mic po mic), sve če poskupit za najmanje 30%,a nećete ni shvatit. A plate ostaju iste.

zoran dj

pre 12 godina

***sta se danas prodaje u srbihi daleko je od lidl kvaliteta,a to st je za nekog stvar prestiza gde kupuje, nije nista novo,znas ima ljudi koima je stedeti sranota

samsung

pre 12 godina

Hvala Bogu da ce nesto drugo doci na nasem trzistu.Vec sam se smorio od ovih nasih koji nemaju bas nikakvu ponudu.Nadam se da ce uskoro jos neko "Ime" doci da probamo neke razlicite proizvode,ne samo ove nase.Jede mi se npr. Italijanski "Panettone",a ja moram do najblize Austrije da se iscimam da bih nasao neki pravi,smor zivi!Dajte bre nesto novo dokle cemo da zivimo u izgnanstvu ZIVEO LIDL I ZIVELI EVROPSKI PROIZVODI :))))

Berlin Wedding

pre 12 godina

Brasno 0,25 Evra, Pirinac 0.85 Evra, Mleko 0,52 Evra, Secer 0,65 Evra, Makarone 500 grama 0,39 Evra, So 500 grama 0,19 Evra itd...( u Nemackoj). Boravio sam u Septembru u Srbiji i bio prenerazen otvorenom pljackom u Supermaketima Maxi i slicnih!!

cvetko

pre 12 godina

e tako ce isto doci i nemacki poljaprivredni proizvodi jeftini od nasih jer njihova vlada daje subvencije za poljoprivrednu proizvodnju i automatski gusi naseg seljaka. zivela demokratija!

EU veterinarska inspekcija

pre 12 godina

Slažem se sa komentarima da je hrana u Srbiji skupa. Prava hrana ne može da bude jeftina. Prehrambeni proizvodi koje prodaje Lidl jesu najjeftiniji ali su i medju najnekvalitetnijim na evropskom tržištu.
Uzmite na primer svinjsku pršutu ili bilo koje suvo - dimnjeno meso i videćete da mu je cena u Srbiji veća nego u bilo kojoj evropskoj prodavnici. Kupite to jeftinije dimnjeno meso ili dimnjeni sir kačkavalj u nekoj od prodavnica kao sto su Lidl, Asda, Tesko.. i obratite pažnju kada sutradan budete išli u WC. Vaš urin će poprimiti miris tog dimnjenog prehrambenog proizvoda. Ovo se dešava zato što to meso ili sir nisu dimnjeni prirodnim putem već su samo potopljeni u rastvor hemikalije koja hrani daje miris i ukus dima.
Kvalitetna hrana nikada nemože biti mnogo jeftina. Drugi trik savremene prehrambene industrije je iskorišćavanje klaničnog otpada koji se mlevenjem i dodavanjem boja, dodataka za ukus i sl. pretvara u salame, hamburgere, viršle i sve ono što nažalost deca najradije jedu privučena izgledom i veštačkom aromom.
Dolazak ovakvih lanaca jeftinih prodavnica samo zamazuje oči sirotinji a na duge staze ima veoma štetne posledice. Dovodi do odumiranja poljoprivredne proizvodnje u jednoj zemlji , stavlja je u zavisnost od velikih zemalja koje proizvode lošu i jeftinu hranu. Ljudi koji se bave ovakvim poslovima svesno uništavaju stočni fond i primoravaju zemljoradnike da odustaju od obrade zemlje i proizvodnje hrane kako bi nam nakon toga oni prodali svoj proizvod. To se desilo sa proizvodnjom mleka u Srbiji. Ne slučajno i ne zbog nemara veš upravo zbog politike koja ima samo jedan cilj a to je profit za one koji vode takvu politiku.

Mijasava

pre 12 godina

Zdravo,ja zivim u Austriji u Becu i da vam kazem da ovde ima Lidl Marketa na svakih kilometar,cene su im super a mozes da nadjes svega i svacega,Kad govorim o kvalitetu on je super na odnosu od pre 12-13 godina sad je ok. Ali inace Ja idem naj cesce u Merkur Market jel su oni najbolji i najskuplji. A sad da vam kazem da kod nas u Srbuji je haos sto se tice CENA, Ljudi svakavam cast kako zivite sa 300 eura mesecno u lopovskoj zemlji Srbiji,Inace sam rodom iz Obrenovca a idem cesto kad sam na odmoru u INTEREX u kupovinu ,tu inace cesto kupujem namirnice kad sam u Srbiji, i zamislite sta nasi rade, moj mali je trazio Monnte DA MU KUPIM to je neki Cokoladni puding i veoma je ukusan za decu ,zamislite kod nas nasi to prodaju po komadu i kosta jedan od 55 grama 50 dinara ,a ovde u Austriji taj isti MONNTE sa pakovanjem od 6 KOMADA JEL TAKO JE U ORIGINALU KOSTA 1 EURO I 69 CENTA ali 330 grama. To znaci U Srbiji DUPLO SKUPLJE E TO SU NASI MARKETI i zato su se neki Obogatili a neki nemaju ni za Zvaku. Pozdrav svima iz BECA.

pedja

pre 12 godina

Vidim da se mnogo zna o Lidlu.A najvise znaju oni koji nikada nisu izasli iz zemlje.Ako se i otvori kod nas Lidl,njega ce posecivati oni koji znaju sta se tamo prodaje i po kojim cenama.O cenama ne treba raspravljati.MNOGO SU JEFTINIJI od svih kod nas!

PETAR

pre 12 godina

Gledao sam reportazu o Lidlu, u vecini svojih proizvoda koriste neko vegetarijansko ulje zaboravio sam oznaku?! Eksperimenta radi prosuto je normalno i zdravo ulje i ovo lose koji oni upotrebljavaju. Muve su se ubrzo sakupile ali nijedna na ovo koje masovno upotrebljavaju u svojim proizvodima. Da apsurd bude veci svaka ulazna vrata Lidla imaju plakat za pomoc ljudima koji imaju problema sa srcem, oni su inace i glavni donatori a njihovi proizvodi upravo izazivaju srcane probleme!!! Sto dalje od njih!!!

"има нека тајна веза"

pre 12 godina

Сиво тржиште нуди цело време робу 30так посто јефтиније .То што нема фискалних рачуна ?
Па ко је рекао да сам патриЈота !!

У делти никада нисам купио ни чиоду !!!

milena

pre 12 godina

Za vreme posete prijateljima u Hrvatskoj isla sam vise puta u Lidl i mogu da kazem da nikad ne bi hranu tamo kupovala, ali moze za ostale stvari. Bilo mi je neprivlacno da pazarim u toj radnji gde zaista ima rob epo kutijama, nekako bez veze mi je sve to bilo. A mi smo kupovali neke smrznute skampe (kojima je usput i rok bio istekao za nekoliko dana) i na kraju odustali. Dakle, mene taj lanac uopste ne privlaci. Prica o kvalitetnoj robi je za malu decu. Sve mi se cini da je to za trzista siromasnih naroda, toboz zelljnih svega. Ima i toga. Ali mi koji pazarimo na pijaci ipak znamo sta je kvalitetn roba. Ukratko,to sto se isplati kupovati u takvim radnjama su industrijske preradjevine, ono sto se u Americi zove junk food (chipsovi i sl), koji na kraju uopste nisu zdravi pa je bolje da se manimo tog lanca i ulazemo u neke prodavnice kao Co-op (koperativne prodavnice koje pospesuju lokalne seljake i proizvode).

tripod

pre 12 godina

Business model Lidla zasnovan je na nizu cenu proizvoda u odnosu sa postojecim supermarketima. To se postize sa gradnjom marketa na von gradske lokacije (citaj jevtine), minimalna ulaganja u izlozbeni prostor i nikakva ulaganja u marketing proizvoda koje ih prodaje. Sve sto Lidl prodaje je brand "Nikad cuo". Tako se dolazi do jevtin proizvod koji mu ne manjka kvalitet.

Zoran

pre 12 godina

Zasto objavljujete komentare onih koji nemaju pojma o cijenama u Lidlu. Najbolje da usporedite cijene u Srbiji i Njemackoj i ne treba komentar. Evo samo nekoliko primjera iz Hamburga, u Lidlu : mlijeko 0,54€, sir gauda (od ponedeljka -akcija ) 3,80 kg, mineralna voda 1,5l - 0,19€, cokolada 0.35€, margarin "Rama" 1,11€ (ima i jeftinijih), jogurt 0,5 l - 0,39€. Hleb 1250gr- 0,89€.Ja mislim da su svi ovi artikli dosta jeftiniji nego u Srbiji.

nemirko

pre 12 godina

Lidl je u svim zemljama jedan od najpovoljnijih lanaca, tako da to znaci sigurno jeftinije cene.
E sad, u svim zemljama, uvek se prodaju lokalni proizvodi, iz zemlje domacina sto je dobro...
Mislim da je svakako dobro jer

bogdan

pre 12 godina

Očigledno da dežurni pljuvači pojma nemaju kako funkcioniše Lidl.Lidl pravi ugovore direktno sa proizvođačima i otkupljuje godišnju proizvodnju.Time ima zagarantovanu robu i nisku cenu.Nema Lidl strašno veliki asortiman kao neki drugi ali je to dovoljno za svakodnevne potrebe,i nije loš kvalitet.Nekoliko godina letujem u Grčkoj i snabdevao sam se isključivo u Lidlu pa znam o čemu pričam.Samo da dočekamo da već otvore objekte.Sem ako im domaći primaoci mita nebudu kočili posao.

Vladimir - Ns

pre 12 godina

Moj zet vozi taxi u Nemackoj i cesto mu bude musterija jedan od regionalnih menadzera Lidl-a za istocnu Evropu sa kojim je u relativno prisnim odnosima. Nadajuci ce da moze da me ubaci tamo da radim bilo sta, zet ga je pitao pre jedno 5-6 meseci kakva je situacija sa Srbijom, hoce li ovde otvoriti, posto je nesto slicno pisalo u novinama kao i sad - rekao je da nece jos skoro. E sad cemo videti! Da li nas opet ovi na vlasti lazu i obmanjuju iz ko zna kojih vise razloga ili se u medjuvremenu nesto promenilo.

DEZINFORMACIJA

pre 12 godina

@ne mislim dakle postojim,

Te cene u lidl-u sto si naveo su u Bugarskoj valuti a ne u evrima!!!
1 BGN (bugarski lev) = 51.4 dinara

ekonomik

pre 12 godina

@ne mislim dakle postojim:
Vidi se da ne mislis. Cene koje navodis u bugarskom LIDL-u jesu takve, sali to su cene u LEVIMA. Da bi dobio cene u eur, podeli ih sa 1,95. Sasvim OK, neka cene budu takve i kod nas, napravice dobar posao, a i kupci ce biti zadovoljni.

Nenad Mitrovic

pre 12 godina

Evo jos jedne prilike da se Evropa resi *** i da gurne naseg seljaka i nasu proizvodnju u propast. A recenica kao..." te je dolazak Lidla jedinstvena prilika za niže cene, kvalitetnu ponudu i bolji standard", ističu u PKS."...govori sve o obrazovanju ljudi koji rade u PKS.

zoki, svajcarska

pre 12 godina

mi srbi smo cini mi se bas mnogo pametni... citajuci komentare raznoraznih samoproglasenih naucnika mogao bi da dodjem do zakljucka da je lidl dno dna... dakle nidje veze...
prvo sto mi palo u oci je da je neko napisao da u lidl prodavnicama nema grejanja... ahahaha... a jok nego zimi svi s cebetom idu u kupovinu... anravno bre da ima grejanje... ovde u svajcarskoj, tu pored u njemackoj a boga mi i u austriji... a nesto nemogu da vjerujem da u srbiji nebi bilo grejanja... pa nije lidl miskovic kompanija pa da se tako ponasa...
a vidim opet neki imaju nesto protiv sto je roba izlozena u kutijama.. wtf???? pa u cemu je problem , a kako vi mislite da roba stize u te radnje? teleportacijom??? ko da je bitno dal pre prodaje vade iz kutije ili ne... pored toga u lidlu vecina proizvoda, recimo neki keks ima markiran prouzvid i no name proizvod koji je daleko jeftiniji a u sustini je isti , pri tom je u vecini slucajeva ama bas isti samo u drugom nemarkiranom pakovanju.... opet neko rece da u lidl nikad nebi kupovao prehranu nego ostale stvari... pa u sustini lidl i je prehrambeni lanac a pored ima jos poneki higijenski itd artikal... dakle hvala bogu da bi kupovao prehranu tamo... kvalitet je jako dobar i jos nisam niti jednom kupio nesto sto bi mozda na bilo kakav nacin imalo problem u kvaliteti... sto se tice cijena... od kako je lidl stigao u svajcarsku, domaci lanci kao sto su coop i migros se ubise od snizivanja cijena al dzaba jer lidl i dalje mnogo jeftiniji pri tom uz isti kvalitet robe...
nije mi jasno u cemu je problem? svajcarci kupuju u lidl a srbi kao nece... ma dajte molim vas...

beba

pre 12 godina

Bravo,pa to bi bilo fenomenalno.Lidl dolazi u Srbiju sa zapadnim cenama,sto u prevodu znaci sve ce biti duplo jeftinije u odnosu na nase cene,koje su potpuno nenormalno visoke

Varaždinec

pre 12 godina

Koliko tu samo ima netočnih komentara. Ja stvarno ne znam u kojem su to lidlu ljudi u Hrvatskoj bili, ali ja tamo nisam kupio ništa značajno jeftinije, ako je i nešto jeftinije desetak posto, radi se o nekakvim radioaktivnim čipsevima od ko zna odakle uvezeno. Plus sve je nabacano ko u nekom skladištu za repromaterijal. Radije kupujem po doslovce istim cijenama u Mercatoru, koji je nadasve uređen svemirski.

igorpl

pre 12 godina

Papović je objasnio da se to odnosi ne samo na ponudu kvalitetnih trgovačkih marki po povoljnim cenama, već i na sprečavanje "trgovačkog i proizvođačkog monopola sa kojima smo trenutno suočeni".

Izvinite zar nije MONOPOL okarakterisan kao neko do dela koje podležu zakonu ili se ja to varam!
Zakoni su pisani za MIŠŠKOVIĆA, BEKA...
Ja sam oduvek govorio da ove ljude treba proterati iz Srbije što dalje sa svim parama koje su otimali i oprostit im sve samo da se nikada više ne vrate!
Tek kada se Srbija očisti od okavkvog taloga tek onda nam možda može biti bolje! Šta mislite zašti je Miško prodao MAKSI? Ali zapamtite da nas deru sa još ko zna koliko delatnosti i firmi koje poseduju u Srbiji! a ugalvnom poseduju sve u sve biznise su umešani!
E moj glupi narode!

zora

pre 12 godina

Proizvodi su iz celog sveta.Mozete kupiti kiselu papriku iz Perua,makarone iz Italije ili masline iz Spanije.Ono sto je bitno je da su proizvodi dobrog kvaliteta.Poceli su da prodaju i"velike marke"kao sto su ariel, signal ili dove naravno jevtinije nego kod karfura.Nadam se da ce se brzo prosiriti na celu teritoriju i dozvoliti nasem narodu da malo ZIVNE,izraz moje pokojne mame.

Zoom2

pre 12 godina

Ej, bračo Srbi (a bogami i Hrvati)! Vidim, ima komentara o cenama. A kad vam još uvale Euro za valutu, onda ste ga .... . U roku od 6 meseci (mic po mic), sve če poskupit za najmanje 30%,a nećete ni shvatit. A plate ostaju iste.
(Goran, Ljubljana, 22. oktobar 2011 00:43)

Ne ide euro preko noci, moraju se ispuniti rigorozni uvjeti. Hrvatska iako za godinu dana ulazi u EU, te uvjete nece moci ispunii jos najmanje 5 godina a kamoli Srbija koja jos nije niti zapocela pregovore za clanstvo i koji ce trajati minimalno od 10 godina.

Sto se tice Lidla, nebuloze su da ce cijene pasti do 30%, isto se naveliko prije 5 godina predvidjalo u Hrvatskoj koja je zasicena trgovackim lancima pa se to nije dogodilo niti ce u Srbiji. Svi oni imaju svoju racunicu, Lidl svoje robne marke prodaje po nesto povoljnije cijenama ali je roba i manje kvalitete, cijene ostalih "domacih" artikala su jednake kao i u ostalim trgovinama. Nemojte biti naivni, zapadni trgovacki lanci dolaze na ove prostore zbog zarade, tako da nam prodaju robu manje kvalitete po visoj cijeni nego je ona u npr Njemackoj!

Megatronman

pre 12 godina

Jos jedno diskontno *** dolazi u Srbiju. Evo nam (vam) Lidla, zamalo dno dna shopinga. Pazite, ipak je bolji od Kauflanda. Sve to imamo u Hrvatskoj, maloj prljavoj zemlji za velike potrosace. Nekako imam osecaj da su u Srbiji jos uvek sretni kada se pojavi neki novi lanac ducana.

peric

pre 12 godina

Zar neko iz Srbije nije mogao da iskopira LIDL koncept. OK je sto dolazi, ali to znaci opet ogroman uvoz proizvoda koji bi mogli da se proizvode u Srbiji. Da to nije nemoguce dokaz je Hrvatska gde su iskopirali Metro i Lidl....

gattone

pre 12 godina

On je izrazio i nadu da će Lidl za izradu sopstvenih robnih marki angažovati i proizvođače iz Srbije.... PKS je promoter Lidla ili neka nova sekta? Lidl mora da pakuje robu naših prozvođača (kvalitet pre svega) i da ih redovno plaća i to u odnosu 40% do 45% celokupne ponude. Pa mi im dajemo jako tržište bez borbe.

BRANISLAV

pre 12 godina

LIDL dolaza jedino i saMO ZATO sto su ovde kupci ,,preparirani,, na visoke cene...vaspitano trziste da skupo sve placa.Isto se desilo sa mobilnim operaterom..Vip se polomio da se uglavi ovde jer su 063 i 064 vec trasirali naj skuplji impuls i vip je sav sretan ugradio isti impuls ,cena kao ova dva operatera..milina za vip jer nigde ne postoji tako skup mobilni saobracaj..i LIDL je cuo i zna da je ovde muceni narod prepariran za dranje,sigurno da ce biti iste cene kao u merkatoru ideji maksiju...zasto bi bili jeftiniji ni dolazak VIP nije smanjio cenu svi su se uparili sa cenama razlika je 01 para povremene kod jednih pa kod rugih ali sve isto...tako ce biti i sa lidl..zasto bi ilo jeftinije...zasto vip nije smanjio iz istog razloga nece ni lidl..

petar petrovic

pre 12 godina

ja bih bio srećan kada više niko ne bi "dolazio", već da je što više preduzeća u privatnom vlasništvu građana Srbije! Nedostaje mi C-market, Banovo Brdo, Jabuka... Od ovih stranaca nikakvu korist ne vidim, samo štetu. Naravno, za sve ovo je preduslov uređeno društvo i pravna država...

petarV

pre 12 godina

*** Pa baš na Krfu sam 3god kupovo u Lidlu,jer su male radnje preskupe...Upravo gledam njihov katalog i sve im je jeftinije i istog a ala i boljeg kvaliteta nego šta sma navikli...jedva čekam da dođu...samo,me plaši,što će da se uortače sa ostalima.Pa i ne budu jrftini kao drugde.Lepo poređenje sa VIPom...

Jonh Doe

pre 12 godina

Iz pouzdanih izvora sam saznao da ce prvi Lidl biti otvoren za 3,5 godine. Meni se to cini nestvarno dugacak period, ali valjda imamo strpljenja.
Pri tome je glavni hrvat i slovenac, koji pojma nemaju kako da se bore sa lokalnim lavovima, ali zivi bili pa videli.

gost

pre 12 godina

Ovakve vesti su trebale da budu u Srbiji pre deset, jedanaest godina kada smo imali neku proizvodnju kojoj je trebala konkurencija. Sada sa stanovista privrede Srbije potpuno bezpredmetna. Sta moze da nam ponudi bilo koji novi trgovinski lanac? Proizvode iz maticne zemlje tog lanca i paletu srpskih proizvida koji su vec u svakoj postojecoj trgovini. Nema Srbija par miliona stanovnika vise pa nam trebaju dodatni proizvodi. Nas ima manje, proizvodnju nemamo a nastavljamo sa uvozom proizvoda i povecanja deficita drzave. Cene proizvoda u Srbiji su najmanji problem. Nepostojeca proizvodnja nastavak otpustanja radnika i nova zatvaranja preduzeca su ovde problem. Trgovinski lanci mogu da snizuju cene do svoje granice rentabilnosti, ali to nece imati ko da kupi. Granica rentabilnosti je visoka u Srbiji zato su i proizvodi skuplji nego bilo gde drugde. Uzece nam tih par milijardi evra donacija iz inostranstva od kojih Srbija zivi i tu je kraj. Nece oni u Srbiji otvarati proizvodne pogone.

ban

pre 12 godina

Lidl je običan malo veći kvartovski dućan koji će brzo prilagoditi cijene tržištu tim više jer će prodavati dobar dio domaćih proizvoda kojima ne može spustiti cijenu.Prehrambeni proizvodi su skuplji a naročito meso koje pakuju u manja pakovanja od pola kg, pa ih prodaju kao da je cjeli kg. Sve u svemu na jadranu su im najveći potrošači Njemci i Austrijanci. Dalmatincima a vjerovatno ni Srbima takav tip trgovine ne odgovara jer volimo velike centre u kojima imaš veću ponudu i kafiće pa lijepo dok žene kupuju mi sidemo i pijuckamo. Veliki centri su okupljališta za svakoga a lidl je za babe koje brže bolje kupe ono šta moraju.

Tozovac

pre 12 godina

Može da dođe i "Carefour", i "Food for less" i "Trader joe" i "Tesco".... ja ću i dalje kupovati u DIS-u i to 95% isključivo proizvode proizvedene u Srbiji. (a da nije Frikom, Dijamant, Topiko, mlekara Sombor, Soko Štark...)

Никола

pre 12 godina

"Може да бидне, ал не мора да значи". Многе цене у "Лидл-у" су веће него у супермаркетима овде у Енглеској. По чему би било другачије у Србији, осим да се продаје оно што не прође овде, препаковано.

milan

pre 12 godina

Prosto neverujem da su neki ljudi vec bolesno nepovrljivi. Ja mislim da nijedan ozbiljni trgovacki lanac, a LIDL je to sigurno, nebi otvorio 20 supermarketa da bi onda nekoga "ugradio" i davao mu svoju zaradu. Svi kada bi imali monopol bi to radili ali ovde se pojavljuje pored belgijanaca i jedan ozbiljni lanac koji prodaje raznoliku kvalitativnu robu, sigurno puno vise sorti cokolade nego samo dve ali 90% nepoznatih marki. Za razliku od nekih drugih kod njih kupac oseti kada je veci promet da padaju cene i po stilu kako LIDL gradi bice ubrzo i vise prodavnica od 20.

Зоран

pre 12 godina

"Ducani su jeftini, sve je izlozeno u kutijama, na palete, bez grijanja itd., jako mali broj radnika"

---------

Ахахахахахаах. Ух, кад се сад нисам срушио, нећу никад. Па све смо то имали у комунизмау. Тако нешто је било у Бугарској и Русији, све што било у радњи било на рафовима, грејање слабо, мало запошљени, укус никакав, што један рече опет за ЛИДЛ, само оно са села вреди.

Па што смо мењали??

Ахахахахаха, ћу да умрем од смеха.

Dragan

pre 12 godina

Da, Lidl ne dolazi u Srbiju da zaradjuje, Lidl dolazi da srbima ponudi jeftinu i kvalitetnu hranu. Bre, prestanite da fantazirate i pogledajte šta se na internetu piše o velikim trgovačkim firmama.Mislite da englezi organizuju demonstracije protiv Teska (Tesco) zato što su zadovoljni kvalitetom i cenama??

Tripko

pre 12 godina

@Kirijakos
Da, tako je, turistički sam u Sloveniji. Već dve godine. I baš slučajno sam se zatekao tamo januara 2011. Da li se sećate, gospodine iz Ljubljane? Evo, malo da se podsetite: www.delo.si/clanek/135319
Izvinjavam se, članak je na slovenačkom jeziku, koji ja kao turista uopšte ne govorim, pa sam pogrešno razumeo...
Za one koji zaista ne govore slovenački, januara je bio skandal u celoj Evropi kada je otkrivena supstanca dioksin u piletini. U Sloveniji je nekoliko dana kružila priča da u zemlji nema takve piletine, sve dok, sasvim slučajno nije otkrivena u magacinima jednog velikog trgovinskog lanca... Pogađajte kog...
Dioksin je inače supstanca koja se akumulira u masnom tkivu, a izaziva teške anomalije u razvoju fetusa.

bata

pre 12 godina

ne verujem.......nista se bitnije nece promeniti...sve dok ne bude slobodnog i bezcarinskog uvoza robe siroke potrosnje...ne moze u srbiji da budu skupli nemacki proizvodi ,dok ti isti proizvodi
u ostalim delovima evrope imaju istu cenu kao i u nemackoj a u nekim zemljama i jeftinije....

Pera

pre 12 godina

NETACNO - NECE !

Lidl cene nece oboriti i nije ih nigde oborio, Iz prostog razloga jer on ne moze da ima samoposluge u cnetru jer je to ova, propala, korpumioorana vlast vec predla Miksovicu u ruke. Njihove samoposluge van grada ili na perifieriji ne mogu da obaraju cene supermarketa u centru grada. Drugo, oni prodaju samo svoje proizvode, dakle uporednih cena - nema. Primer: Na Kipru i dve godine posle otvaranja lance marketa (na periferijama) grada ni jedna cena u vodecim msupermarketima u centru gradova nije oborena

Pravu politiku su vodili Slovenija, Madjarska i ostale normalne zemlje. One su odmah otvorili trziset za SVE svetske lance i odmah dobili i Tesco I Lidl i Albrecht i ostale koji se medjusobno utrkuju u cenama. Te zemlje nisu dale u ruke svoj najveci lanac tajkunu i time sprecili bilo kakvu konkurenciju. Sada 11 godina posle, za Lidl i ostale je - kasno, barem za srpksog potrosaca, on o toga nece imati - nista.

*****

iskusni

pre 12 godina

Svakako je dobro da Lidl otvara po Srbiji. Asortiman robe kod njih nije veliki,ali kupuju velike količine,pa je samim tim i jeftinije prodaju. Određeni artikli su znatno jeftiniji,dok su opet drugi izjednačeni sa drugim velikim lancima. Bilo kako bilo, wielkommen LIDL.

nasud07

pre 12 godina

Srbija je trziste brendova i to se pokazalo u vise navrata.Samo pragmaticni severnjaci imaju kvaku za LIDL i njemu slicne.Nisam siguran u veliki uspeh ovog lanca u urbanim sredinama ali u manjim da.Trebali bi Beograd i Novi Sad da zaborave i okrenu se unutrasnjosti gde je i manje para i ljudi,nazalost,manje vode racuna sta kupuju.Ja u vise navrata usao video i pobegao glavom bez obzira.Sve sto oni imaju ima i svaki drugi lanac u Srbiji(standard,K plus,premija,bas bas...) po istim cenama po kojima i Lidl bi ponudio.
Puno price ni oko cega.

Vladimir

pre 12 godina

Osnovni moto kompanije Lidl je da Srbi bolje žive. Potpuno jasna je njihova želja, ideja-vodilja da se pojave na našem tržištu. Inače, cene određenih proizvoda u Srbiji drastično padaju već prilikom same najave da u igru ulazi novi igrač.

A, sad - java!

Ivan

pre 12 godina

@(pedja, 22. oktobar 2011 13:00)

E pa dragi moj Pedja, ja sam stranac od skoro živeći u Srbiji i ovde je mnogo jeftinije nego u bilo kom Lidlu koji sam posećivao po evropi.

Slobodan Đikanović

pre 12 godina

Kada će stići neka investicija u proizvodnju?
Samo otvaraju nove pijace sa raznim nazivima i direktno eksploatišu naše tržište, prodajući nam i našu i tuđu robu.
Zar ne može naša država napraviti svoju robnu marku, pa pakovati robu makar domaćih proizvođača po nižim cenama, isto kao što to rade Metro,Lidl i ostali, samo što bi marža ostala nama i ne bi se odlila u inostranstvo.

Ivan

pre 12 godina

@(Kirijakos, 22. oktobar 2011 02:55)

U Lidlu je stalna ponuda prehrambenih i nekih drugih proizvoda i nikako "dok ima ima". Menjaju se neke stvari svake tri dana i to je to. Osnovne namirnice su uvek isti proizvodi i skoro nikad ne ponestane.

Ja kad pričam o robi iz različitih prodavnica i proizvodjača uvek pričam o ukusu a ne o kvalitetu. Samo da mi je znati kako usporediti kvalitet Lidlovog jogurta i ovog od Šabačke mlekare. Ovaj zadnji mi je ukusniji ali ne znam da li je kvalitetniji.
Roba iz Lidla je sasvim zadovoljavajućeg ukusa(kvaliteta) i tako ne razumem sve te ljude koji pričaju o nekom žnj kvalitetu. Kako su oni to izmerili? Nije se im dopao ukus? Izgled? Kvalitet teško da su ocenili bez merilnih inštrumenata :)

Inače roba u Srbiji po prodavnicama je jeftinija nego roba u Lidlu u Sloveniji. Kad otvori Lidl prodavnice u Srbiji ja ću prvi otići tamo ali se bojim da neke velike razlike u ceni neće biti - bar što se osnovnih prehrambenih proizvoda tiče. Grickalice, Milka čokolade i FA šampone u to ne računam.

Dok sam živeo u Sloveniji redovno sam u Lidlu kupovao a posebno bi voleo da preporučim Srbima njihov alat - Parkside. Po mom iskustvu to je dobra alternativa čak i skupljim alatima poznatih marki a sigurno je bolji od svih koje sam kupovao u raznim Obi, Baumax, Bauhaus i Merkur.

Hrana je u Srbiji sasvim ok i ne osećam nikakve razlike od one u Sloveniji. Čak bi mogao reći da su neki poljoprivredni proizvodi ukusniji a da o pilećem mesu koje dobijem od seljaka koji drži free-range ne pričam. Što se tiče hrane u Srbiji je mnogo veći izbor. Provozam se oko Rume i povrća koliko oćeš po smešnim, smešnim cenama. Paprika 20 dinara kilogram pa se to lepo ispeče pa u zamrzivač. Nikad u životu nisam tako jeftino živeo kao sad u Srbiji tako, da su mi smešni svi ovi komentari kako je sve skupo, skuplje nego u Nemačkoj i Sloveniji.

ne mislim dakle postojim

pre 12 godina

pogledao sam lidlove sajtove u okruzenju i sve je skuplje. bugarska, krilca kilo 3.80; jabuke 1.1; secene makarone 0.77; cokolada 0.79; cips 150g 0.99; sumece tablete 1.1; pivo limenka 0.75 itd. daklem nista posebno

ex demokrata 1

pre 12 godina

Navijam za to da Lidl dođe ovde,ali sumnjam,ne verujem, jer ako do sada nije došao i pre svega treba videti zašto nije došao, ne znam što bi sada?
Imao sam puno puta prilike da pazarim u Lidl-u,u Grčkoj,Nemačkoj,mogu reću da jesu to manji marketi ali je sve jeftinije,a u odnosu na naše cene mislim da je skoro isto, ako ne i jeftinije nego kod nas,recimo,interesantno je da se i kese ne plaćaju...
Mislim da neko iz Vlade treba da radi na tome da dođu što ranije.

Boki

pre 12 godina

Moje prvo i jedino iskustvo sa Lidl-om:
Krf, roba skuplja nego u Grckim super supermarketima, roba u rafovima vecinom potice iz Nemacke...iznenadio sam se da su mleko i mlecni prozivodi iz Nemacke....ako je to koncept, to znaci da ce veoma tesko njihova roba biti jeftinija od ostatka ponude u Srbiji....prvo zbog transportnih troskova, drugo zbog carine.
U nasim super marketima se prodaju vecinom prozivodi iz Srbije i regiona koji se nalazi u CEFTA. To znaci, manji transportni troskovi i nema carine....Zivi bili, pa videli.
P.S.
Imam neki cudan oseca da ovi iz Udrezenja za Trgovinu privredne komore Srbije nisu provirili nos izvan ove zemlje i proveravali kako gde sta funkcionise....pa naravno da ce Nemacki lanac u Nemackoj i u neposrednoj blizini da bude konkuretan ostalim lancima...ako nista, ne prave megalomanske objekte....ali, manji objekat, manja ponuda....kvalitet iste cemo da vidimo kada dodju.

PETAR

pre 12 godina

Gledao sam reportazu o Lidlu, u vecini svojih proizvoda koriste neko vegetarijansko ulje zaboravio sam oznaku?! Eksperimenta radi prosuto je normalno i zdravo ulje i ovo lose koji oni upotrebljavaju. Muve su se ubrzo sakupile ali nijedna na ovo koje masovno upotrebljavaju u svojim proizvodima. Da apsurd bude veci svaka ulazna vrata Lidla imaju plakat za pomoc ljudima koji imaju problema sa srcem, oni su inace i glavni donatori a njihovi proizvodi upravo izazivaju srcane probleme!!! Sto dalje od njih!!!

pi

pre 12 godina

Ako Lidl dodje, nece to uraditi da obori cene, nego da skuplja kajmak. Pa nije ... da se odrekne visestruke zarade koju moze da ostvari. Ma odma ce da ponudi zapadne cene. Ma da samo, da pokupi lesnike...a vi se i dalje nadajte da ce cene otici dole.

cvetko

pre 12 godina

e tako ce isto doci i nemacki poljaprivredni proizvodi jeftini od nasih jer njihova vlada daje subvencije za poljoprivrednu proizvodnju i automatski gusi naseg seljaka. zivela demokratija!

Neko iz mase

pre 12 godina

ha, ha...baš su naivni svi koji misle da će cene pasti kad dodje Lidl, oni ovde dolaze da zarade a ne da izigravaju Crveni Krst, samo će se prilagoditi ostalim velikim igračima u Srbiji i to je to...ništa se značajnije neće promeniti, al ipak dobro je da ima što više konkurencije.

Tripko

pre 12 godina

Мислим да нашим људима није баш најјасније шта је Лидл, па бих желео да објасним. Ради се о нискобуџетним самопослугама које имају прилично велику понуду артикала. Преко 2/3 робе је из њихове производње и заиста је око 30% јефтиније него слична роба у Интершпару и Меркатору (живим у Словенији). Кажем слична, зато што се ради о нама потпуно непознатим робним маркама и осетно је слабијег квалитета од оног на шта је српски купац навикао. Наравно, у Лидлу можете наћи и добро познате брендове, али они нису ништа јефтинији него код конкуренције. У ствари, од када сам дошао овде, нигде нисам осетио веће друштвено раслојавање него у супермаркетима. Нигде то не пише и о томе се не говори, али углавном се зна ко купује у Меркатору и Интершпару, а ко у Лидлу и Хоферу. Сад, да ли је то добро или лоше, нека свако процени за себе. Да ли сиротиња треба да гледа филете лососа прве класе у Темпу, или да оде у Лидл и купи исто то, само шкљ класе...?

nasud07

pre 12 godina

Srbija je trziste brendova i to se pokazalo u vise navrata.Samo pragmaticni severnjaci imaju kvaku za LIDL i njemu slicne.Nisam siguran u veliki uspeh ovog lanca u urbanim sredinama ali u manjim da.Trebali bi Beograd i Novi Sad da zaborave i okrenu se unutrasnjosti gde je i manje para i ljudi,nazalost,manje vode racuna sta kupuju.Ja u vise navrata usao video i pobegao glavom bez obzira.Sve sto oni imaju ima i svaki drugi lanac u Srbiji(standard,K plus,premija,bas bas...) po istim cenama po kojima i Lidl bi ponudio.
Puno price ni oko cega.

ne mislim dakle postojim

pre 12 godina

pogledao sam lidlove sajtove u okruzenju i sve je skuplje. bugarska, krilca kilo 3.80; jabuke 1.1; secene makarone 0.77; cokolada 0.79; cips 150g 0.99; sumece tablete 1.1; pivo limenka 0.75 itd. daklem nista posebno

Varaždinec

pre 12 godina

Nemojte da budete naivni. Nema teorije da cene padnu. Biće manje za 0.00005 odsto. Mnogo je i to za trgovce. Bajdvej, primetite kako fluetno pišem srpski;)

Зоран

pre 12 godina

"Ducani su jeftini, sve je izlozeno u kutijama, na palete, bez grijanja itd., jako mali broj radnika"

---------

Ахахахахахаах. Ух, кад се сад нисам срушио, нећу никад. Па све смо то имали у комунизмау. Тако нешто је било у Бугарској и Русији, све што било у радњи било на рафовима, грејање слабо, мало запошљени, укус никакав, што један рече опет за ЛИДЛ, само оно са села вреди.

Па што смо мењали??

Ахахахахаха, ћу да умрем од смеха.

Goran, Ljubljana

pre 12 godina

Pozdrav.
Ej, bračo Srbi (a bogami i Hrvati)! Vidim, ima komentara o cenama. A kad vam još uvale Euro za valutu, onda ste ga .... . U roku od 6 meseci (mic po mic), sve če poskupit za najmanje 30%,a nećete ni shvatit. A plate ostaju iste.

samsung

pre 12 godina

Hvala Bogu da ce nesto drugo doci na nasem trzistu.Vec sam se smorio od ovih nasih koji nemaju bas nikakvu ponudu.Nadam se da ce uskoro jos neko "Ime" doci da probamo neke razlicite proizvode,ne samo ove nase.Jede mi se npr. Italijanski "Panettone",a ja moram do najblize Austrije da se iscimam da bih nasao neki pravi,smor zivi!Dajte bre nesto novo dokle cemo da zivimo u izgnanstvu ZIVEO LIDL I ZIVELI EVROPSKI PROIZVODI :))))

Megatronman

pre 12 godina

Jos jedno diskontno *** dolazi u Srbiju. Evo nam (vam) Lidla, zamalo dno dna shopinga. Pazite, ipak je bolji od Kauflanda. Sve to imamo u Hrvatskoj, maloj prljavoj zemlji za velike potrosace. Nekako imam osecaj da su u Srbiji jos uvek sretni kada se pojavi neki novi lanac ducana.

Tozovac

pre 12 godina

Može da dođe i "Carefour", i "Food for less" i "Trader joe" i "Tesco".... ja ću i dalje kupovati u DIS-u i to 95% isključivo proizvode proizvedene u Srbiji. (a da nije Frikom, Dijamant, Topiko, mlekara Sombor, Soko Štark...)

Jonh Doe

pre 12 godina

Iz pouzdanih izvora sam saznao da ce prvi Lidl biti otvoren za 3,5 godine. Meni se to cini nestvarno dugacak period, ali valjda imamo strpljenja.
Pri tome je glavni hrvat i slovenac, koji pojma nemaju kako da se bore sa lokalnim lavovima, ali zivi bili pa videli.

HITNO OTVORITE

pre 12 godina

Evo akcije u Bugarskom Lidl-u:
meso u konzervi 400gr 93 din, kecap 1kg 77 din, cokolada 100gr 41 din, krekeri 200gr 40 din,
pivo u limenci 0,5l 39 din, biskvit 150gr 39 din (poput jafe), cips slani 150gr 50 din,
sumece tablete 20kom 57 din.... MISLIM DA NAS OVDE DERU!

Dinko

pre 12 godina

Ovo sto pisete je djelomicno tocno.
Treba reci ad format LIDLA izgleda kao hangar.
Ducani su jeftini, sve je izlozeno u kutijama, na palete, bez grijanja itd., jako mali broj radnika
Cinjenica da oni imaju tzc private leble / robne marke) , i da su tu ok.
U HR su pokusali bez HR artikala, i to ne ide.
Imaju jake akcije i to prolazi.

ISkreno, molim Boga da zavrsi kriza pa da vise ne idem u LIDL.
ZA mene je to ducan u kojem kupujem ciljano, samo akcijske artikle.

ISkustvo iz HR ; trzisni udio im raste, ali aj ne vjerujem da ce dugorocno LIDL a HR trzistu biti dobar takmac.

milena

pre 12 godina

Za vreme posete prijateljima u Hrvatskoj isla sam vise puta u Lidl i mogu da kazem da nikad ne bi hranu tamo kupovala, ali moze za ostale stvari. Bilo mi je neprivlacno da pazarim u toj radnji gde zaista ima rob epo kutijama, nekako bez veze mi je sve to bilo. A mi smo kupovali neke smrznute skampe (kojima je usput i rok bio istekao za nekoliko dana) i na kraju odustali. Dakle, mene taj lanac uopste ne privlaci. Prica o kvalitetnoj robi je za malu decu. Sve mi se cini da je to za trzista siromasnih naroda, toboz zelljnih svega. Ima i toga. Ali mi koji pazarimo na pijaci ipak znamo sta je kvalitetn roba. Ukratko,to sto se isplati kupovati u takvim radnjama su industrijske preradjevine, ono sto se u Americi zove junk food (chipsovi i sl), koji na kraju uopste nisu zdravi pa je bolje da se manimo tog lanca i ulazemo u neke prodavnice kao Co-op (koperativne prodavnice koje pospesuju lokalne seljake i proizvode).

"има нека тајна веза"

pre 12 godina

Сиво тржиште нуди цело време робу 30так посто јефтиније .То што нема фискалних рачуна ?
Па ко је рекао да сам патриЈота !!

У делти никада нисам купио ни чиоду !!!

samokazi

pre 12 godina

pogledajte naslov i samo promenite ime ,i dobicete sami odgovor ,drugo ime isti naslov za svaki novi lanac koji je dolazio u srbiju ili iz srbije ,i tako vec godima sa naslovima, da bi nam privukli paznju ,ali u stvarnosti, e tu vec nastupa "insajder"!!!

Varaždinec

pre 12 godina

Koliko tu samo ima netočnih komentara. Ja stvarno ne znam u kojem su to lidlu ljudi u Hrvatskoj bili, ali ja tamo nisam kupio ništa značajno jeftinije, ako je i nešto jeftinije desetak posto, radi se o nekakvim radioaktivnim čipsevima od ko zna odakle uvezeno. Plus sve je nabacano ko u nekom skladištu za repromaterijal. Radije kupujem po doslovce istim cijenama u Mercatoru, koji je nadasve uređen svemirski.

Kirijakos

pre 12 godina

Kao sto gospodin iz Umaga rece : ''Koncept Lidla nije prodaja robe loše kvalitete, nego prodaja ograničenog broja proizvoda po sistemu: dok ima, ima, kad nestane - možda taj proizvod više nikad ne vidite na njihovim policama. '' Upravo tako.
A gospodin koji navodno zivi u Sloveniji,Tripko,je covek koji je 2-3 puta posetio Sloveniju,pa sada prica price kako je roba loseg kvaltiteta.Ja sam Ljubljancanin,imam mnogo vecu platu od prosecne,i kao svaki Slovenca ekonomisem.Idem u Tus i Lidl.Moram reci da je roba na jako zadovoljavajucem i nivou i smtram da ce cene pasti kako vam i najavljuju.Lidl je to sto vam je trebalo jos odavno!Lep pozdrav.

Ivan

pre 12 godina

@(pedja, 22. oktobar 2011 13:00)

E pa dragi moj Pedja, ja sam stranac od skoro živeći u Srbiji i ovde je mnogo jeftinije nego u bilo kom Lidlu koji sam posećivao po evropi.

EU veterinarska inspekcija

pre 12 godina

Slažem se sa komentarima da je hrana u Srbiji skupa. Prava hrana ne može da bude jeftina. Prehrambeni proizvodi koje prodaje Lidl jesu najjeftiniji ali su i medju najnekvalitetnijim na evropskom tržištu.
Uzmite na primer svinjsku pršutu ili bilo koje suvo - dimnjeno meso i videćete da mu je cena u Srbiji veća nego u bilo kojoj evropskoj prodavnici. Kupite to jeftinije dimnjeno meso ili dimnjeni sir kačkavalj u nekoj od prodavnica kao sto su Lidl, Asda, Tesko.. i obratite pažnju kada sutradan budete išli u WC. Vaš urin će poprimiti miris tog dimnjenog prehrambenog proizvoda. Ovo se dešava zato što to meso ili sir nisu dimnjeni prirodnim putem već su samo potopljeni u rastvor hemikalije koja hrani daje miris i ukus dima.
Kvalitetna hrana nikada nemože biti mnogo jeftina. Drugi trik savremene prehrambene industrije je iskorišćavanje klaničnog otpada koji se mlevenjem i dodavanjem boja, dodataka za ukus i sl. pretvara u salame, hamburgere, viršle i sve ono što nažalost deca najradije jedu privučena izgledom i veštačkom aromom.
Dolazak ovakvih lanaca jeftinih prodavnica samo zamazuje oči sirotinji a na duge staze ima veoma štetne posledice. Dovodi do odumiranja poljoprivredne proizvodnje u jednoj zemlji , stavlja je u zavisnost od velikih zemalja koje proizvode lošu i jeftinu hranu. Ljudi koji se bave ovakvim poslovima svesno uništavaju stočni fond i primoravaju zemljoradnike da odustaju od obrade zemlje i proizvodnje hrane kako bi nam nakon toga oni prodali svoj proizvod. To se desilo sa proizvodnjom mleka u Srbiji. Ne slučajno i ne zbog nemara veš upravo zbog politike koja ima samo jedan cilj a to je profit za one koji vode takvu politiku.

Nenad Mitrovic

pre 12 godina

Evo jos jedne prilike da se Evropa resi *** i da gurne naseg seljaka i nasu proizvodnju u propast. A recenica kao..." te je dolazak Lidla jedinstvena prilika za niže cene, kvalitetnu ponudu i bolji standard", ističu u PKS."...govori sve o obrazovanju ljudi koji rade u PKS.

Boki

pre 12 godina

Moje prvo i jedino iskustvo sa Lidl-om:
Krf, roba skuplja nego u Grckim super supermarketima, roba u rafovima vecinom potice iz Nemacke...iznenadio sam se da su mleko i mlecni prozivodi iz Nemacke....ako je to koncept, to znaci da ce veoma tesko njihova roba biti jeftinija od ostatka ponude u Srbiji....prvo zbog transportnih troskova, drugo zbog carine.
U nasim super marketima se prodaju vecinom prozivodi iz Srbije i regiona koji se nalazi u CEFTA. To znaci, manji transportni troskovi i nema carine....Zivi bili, pa videli.
P.S.
Imam neki cudan oseca da ovi iz Udrezenja za Trgovinu privredne komore Srbije nisu provirili nos izvan ove zemlje i proveravali kako gde sta funkcionise....pa naravno da ce Nemacki lanac u Nemackoj i u neposrednoj blizini da bude konkuretan ostalim lancima...ako nista, ne prave megalomanske objekte....ali, manji objekat, manja ponuda....kvalitet iste cemo da vidimo kada dodju.

petar petrovic

pre 12 godina

ja bih bio srećan kada više niko ne bi "dolazio", već da je što više preduzeća u privatnom vlasništvu građana Srbije! Nedostaje mi C-market, Banovo Brdo, Jabuka... Od ovih stranaca nikakvu korist ne vidim, samo štetu. Naravno, za sve ovo je preduslov uređeno društvo i pravna država...

Judge Dred

pre 12 godina

"Prema našim informacijama, Lidl planira da svoj prvi objekat u Srbiji otvori u Novom Sadu, a verujemo da će to biti slučaj i sa drugim gradovima", naveo je Papović.
Kada je LIDL dolazio u Sloveniju izgradio je odjednom 25 marketa po celoj zemlji i otvorio ih isti dan! Sada ih ima mnogo više. Hofer ima u 60 mesta u Sloveniji, skoro svako veće selo ima Hofer koji je još bolji od Lidla.
U 3 puta većoj zemlji Srbiji moglo bi da se okarakteriše kao "ulazak Lidla" otvaranje bar 75 marketa istovremeno izgrađenih po celoj Srbiji! Ova izjava gore, na žalost, nikako ne može biti naslovljena sa "ulazak Lidla u Srbiju", već "možda uskoro izgradnja prodavnice Lidl u Novom Sadu"!
Nazovimo stvari svojim imenom!

ROMAN

pre 12 godina

Ziveo sam pored Lidla u Nemackoj i cesto isao u kupovinu,zato zelim reci samo dve stvari sto su proverene a to da je roba u Lidlu odlicna i iznad svega jeftina.To sto ljudi neznaju u Srbiji jer nisu ziveli u inostranstvu a misle da ako je jeftino nema kvaliteta,je poredjenja radi kao Lou kost kompanije u avio saobracaju.Usluga efikasna ali nije ekskluzivna.Znaci sve je super ali nije u sjaju(a nije ni Srbija).A druga stvar je ta da oni otvaraju markete odjednom a ne u etapama.

Marko-Umag

pre 12 godina

Vjerujte, hoće. K tome, oni koji tvrde da je roba u Lidlu loše kvalitete - lažu vam. Koncept Lidla nije prodaja robe loše kvalitete, nego prodaja ograničenog broja proizvoda po sistemu: dok ima, ima, kad nestane - možda taj proizvod više nikad ne vidite na njihovim policama. Sama kakvoća robe je više nego zadovoljavajuća, a kako redovito kupujem kod njih, mogu potvrditi da su cijene 20-30 % niže nego u "običnim" prodavaonicama. Inače, u Hr ih je 80-ak.

bata

pre 12 godina

ne verujem.......nista se bitnije nece promeniti...sve dok ne bude slobodnog i bezcarinskog uvoza robe siroke potrosnje...ne moze u srbiji da budu skupli nemacki proizvodi ,dok ti isti proizvodi
u ostalim delovima evrope imaju istu cenu kao i u nemackoj a u nekim zemljama i jeftinije....

Branko Badrljica

pre 12 godina

Pa, ako je suditi po Sloveniji, možete slobodno da očekujete:

- robu I kvaliteta
- daleko niže cene od konkurencije

Da su išli na onu logiku "prilagodi cene konkurenciji" ne bi skoro isključivo kupovao u Lidlu i Hoferu. Obojica totalno ubijaju kojekakve domaće derikože.

Tu i tamo neke sitnice kupujem drugde, za sve ostalo mi je prvi izbor Lidl a ako tamo slučajno nema onda Hofer.

Obožavam i sprinterski rad blagajne. Blagajničarke su urnebesno brze a po pravilu čim ima 6 ili više ljudi pred blagajnom, odmah se otvara nova.

Bez na***avanja sa "kuponima popusta" "zvezdicama" "posebnim nagradama" i ostalim pi***ijama. Dobiješ robu prve klase po niskoj ceni bez mnogo čekanja i to ti je "nagrada"...

Tu i tamo imaju i oni neke akcije sa tehničkom robom, pa dobiju nešto malo robe po urnebesnim nemačkim cenama ( LCD TV, plejeri, kompjuterska roba itd), samo to treba pratiti i kidisati pre nego što nestane a to mi se ne da. Takvu tehničku robu naručujem po pošti direktno iz EU.

Sve u svemu SUPER. Biće bolje robe za manje pare 100%.
I nećete imati osećaj da vam ga zavlače kojekakvi domaći "genijalci"...

bebebebebebebebe

pre 12 godina

ha ha ha. ista priča kada god dolaze veliki ovde a NIŠTA na kraju. problem je ko će se ugraditi i KOLIKO izmedju lidla i potrošača a toga će biti ili neće moći da dodju. kada već pominjemo MILKA čokoladu evo cena PRAVIH: (malo sam istraživao umesto novinara). Cena Milke u fabrici je 40 dinara za 100 grama. možete kupiti na veliko kao privatno lice najmanje 100 komada i dobijate je za 60 dinara. na ulici u Beogradu se ptodaje za 80 dinara skoro na svakom većem ćošku ili pijacama jer i ono dodaju svojih 20 dinara zarade. DAKLE . cena u fabrici je 40 dinara, porz 18% je oko 8 dinara i neka bilo ko stavi troškove i maržu 30 % treba da bude 65 do 70 u maloprodaji u bilo kom lancu. ZAŠTO JER ONDA SKORO SVUDA 120-130 dinara. razlika je 80-90 dinara ili 200%. DERU NAS SVUDA A MI KO OVCE. beebebebebebebebebe
Ovo su činjenice, istražite sami i uverite se, nije samo milka nego i 1000 drugih proizvoda. O prašku za veš da ne pričam 300-500%. Pogledajte dobavljačke cene i fabričke...

Кубански рум

pre 12 godina

Не могу они толико да оборе цене колики пдв влада може да надене…

Никола

pre 12 godina

"Може да бидне, ал не мора да значи". Многе цене у "Лидл-у" су веће него у супермаркетима овде у Енглеској. По чему би било другачије у Србији, осим да се продаје оно што не прође овде, препаковано.

bogdan

pre 12 godina

Očigledno da dežurni pljuvači pojma nemaju kako funkcioniše Lidl.Lidl pravi ugovore direktno sa proizvođačima i otkupljuje godišnju proizvodnju.Time ima zagarantovanu robu i nisku cenu.Nema Lidl strašno veliki asortiman kao neki drugi ali je to dovoljno za svakodnevne potrebe,i nije loš kvalitet.Nekoliko godina letujem u Grčkoj i snabdevao sam se isključivo u Lidlu pa znam o čemu pričam.Samo da dočekamo da već otvore objekte.Sem ako im domaći primaoci mita nebudu kočili posao.

miloslav

pre 12 godina

Nije tacno da ce cene pasti. Bice nesto nize ali posto nema jake konkurencije ostace i dalje dosta vise nego u drzava clanicama Eu. Isti proizvod je duplo skuplji u Hrvatskoj nego u Slovackoj. Provereno. Nemojmo ocekivati cudo. Tek sa dolaskom Aldi-ja (Hoofer) doci ce do prave trzisne utakmice, ali naravno pre toga je neophodno uci u EU. Sve do tada ce nase cene biti na visem nivou nego u okruzenju.

beba

pre 12 godina

Bravo,pa to bi bilo fenomenalno.Lidl dolazi u Srbiju sa zapadnim cenama,sto u prevodu znaci sve ce biti duplo jeftinije u odnosu na nase cene,koje su potpuno nenormalno visoke

Zoom2

pre 12 godina

Ej, bračo Srbi (a bogami i Hrvati)! Vidim, ima komentara o cenama. A kad vam još uvale Euro za valutu, onda ste ga .... . U roku od 6 meseci (mic po mic), sve če poskupit za najmanje 30%,a nećete ni shvatit. A plate ostaju iste.
(Goran, Ljubljana, 22. oktobar 2011 00:43)

Ne ide euro preko noci, moraju se ispuniti rigorozni uvjeti. Hrvatska iako za godinu dana ulazi u EU, te uvjete nece moci ispunii jos najmanje 5 godina a kamoli Srbija koja jos nije niti zapocela pregovore za clanstvo i koji ce trajati minimalno od 10 godina.

Sto se tice Lidla, nebuloze su da ce cijene pasti do 30%, isto se naveliko prije 5 godina predvidjalo u Hrvatskoj koja je zasicena trgovackim lancima pa se to nije dogodilo niti ce u Srbiji. Svi oni imaju svoju racunicu, Lidl svoje robne marke prodaje po nesto povoljnije cijenama ali je roba i manje kvalitete, cijene ostalih "domacih" artikala su jednake kao i u ostalim trgovinama. Nemojte biti naivni, zapadni trgovacki lanci dolaze na ove prostore zbog zarade, tako da nam prodaju robu manje kvalitete po visoj cijeni nego je ona u npr Njemackoj!

LIDL JE SPAS ZA NAS

pre 12 godina

Kod nas je hrana bezobrazno skupa!
Posto redovno kupujem u hipermarketima (tempo, dis, idea extra...)
radnim danima su prazni (po neka musterija)
a subotom i nedeljom na svakoj drugoj kasi ima po neki kupaca!
DOK SU 2008 GOD HIPERMARKETI BILI SKORO STALNO KRCATI KUPCIMA
(SUBOTOM SAM 50-60 MIN U PROSEKU CEKAO RED NA KASI!).

Philadelphian

pre 12 godina

@ PETAR
To ulje se zove "Trans fat oil" ili "unsaturated fat with trans-isomer fatty acid".
Ovde u Americi ga uglavnom koriste najsiromasniji i neobrazovani ljudi.Svako ko iole brine o ishrani zaobilazi namirnice koje sadrze trans fat u sirokom luku zbog bogubnog uticaja na zdravlje ljudi.Uostalom koga zanima moze da potrazi na Googl-u vise informacija o tome.
Moj savet (tj savet lekara) je da se klonite ovih proizvoda bez obzira na povoljne cene.
P.S. Ne znaci da svi artikli iz pomenute radnje sadrze trans fat.Citajte na ambalazi sta kupujete.

Dragan

pre 12 godina

Ako još neko nije ukapirao da se otprilike svi proizvodi prave na istom mestu, a da se onda pakuju u razne marke - stvarno nemam reči.
Zar neko stvarno misli da postoji fabrika gde se proizvode krševi?
OSIM KOD NAS, naravno...
Shvatite, nama nema većih neprijatelja od ovih ovde što nam podvaljuju - od onih koji nam lopatama sipaju u kese musli, šlag, desetak firmi koje nam muljaju salame...
Ma...

milan

pre 12 godina

Prosto neverujem da su neki ljudi vec bolesno nepovrljivi. Ja mislim da nijedan ozbiljni trgovacki lanac, a LIDL je to sigurno, nebi otvorio 20 supermarketa da bi onda nekoga "ugradio" i davao mu svoju zaradu. Svi kada bi imali monopol bi to radili ali ovde se pojavljuje pored belgijanaca i jedan ozbiljni lanac koji prodaje raznoliku kvalitativnu robu, sigurno puno vise sorti cokolade nego samo dve ali 90% nepoznatih marki. Za razliku od nekih drugih kod njih kupac oseti kada je veci promet da padaju cene i po stilu kako LIDL gradi bice ubrzo i vise prodavnica od 20.

gattone

pre 12 godina

On je izrazio i nadu da će Lidl za izradu sopstvenih robnih marki angažovati i proizvođače iz Srbije.... PKS je promoter Lidla ili neka nova sekta? Lidl mora da pakuje robu naših prozvođača (kvalitet pre svega) i da ih redovno plaća i to u odnosu 40% do 45% celokupne ponude. Pa mi im dajemo jako tržište bez borbe.

tripod

pre 12 godina

Business model Lidla zasnovan je na nizu cenu proizvoda u odnosu sa postojecim supermarketima. To se postize sa gradnjom marketa na von gradske lokacije (citaj jevtine), minimalna ulaganja u izlozbeni prostor i nikakva ulaganja u marketing proizvoda koje ih prodaje. Sve sto Lidl prodaje je brand "Nikad cuo". Tako se dolazi do jevtin proizvod koji mu ne manjka kvalitet.

zoran dj

pre 12 godina

***sta se danas prodaje u srbihi daleko je od lidl kvaliteta,a to st je za nekog stvar prestiza gde kupuje, nije nista novo,znas ima ljudi koima je stedeti sranota

Aleksandar

pre 12 godina

Mišković je prodao Maxi (Tempo) ili kako god se zvalo to i tek nakon toga se dozvoljava drugom velikom lancu da uđe na srpsko tržište! Hm, mislim da ipak Mišković nema ama baš nikakvih veza sa političarima na vlasti. Ovo je sve samo slučajno.

susjed

pre 12 godina

evo, koga zanimaju ponuda i cijene Lidla u HRV (1 kuna=13,5 din):
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl_hr/hs.xsl/index.htm

dobra stvar kod lidla je sto otvaraju svoje ducane po manjim mjestima, imaju odlicne trgovacke marke - npr. njihova cokolada, cips, pistacije i kikiriki su proglaseni najboljim na hrvatskom trzistu na testu Jutarnjeg lista, a dosta su jeftiniji od konkurentskih. Plus, imaju nonstop nekakve akcije. U sredini ducana imaju kosare s kojekakvim drangulijama (kao na pijaci) gdje mozete jeftino naci alat, odjecu, kucanske aparate i sl, a ponuda je razlicita svaki tjedan (npr. jedan tjedan alat, drugi tjedan pribor za pecanje i sl). Osim toga, imaju u tematske tjedne - npr. meksicki tjedan, kineski tjedan... gdje se povoljno nude meksicki, kineski specijaliteti (supe, pizze, chilli, tortile...) Odlicne su im i pizze (170 din/komad, na akciji budu i po 90 din)

torca du

pre 12 godina

kao netko potpuno neovisan reći ću samo da je lidl brutalno najjeftiniji u Hrvatskoj,tko god kaže drugačije laže kao pas,meso nije jeftinije jer prodaju po 600 grama i tu je varka,ali sve ostalo daleko jeftinije,grickalice do tri puta jeftinije,deterđenti,čokolade i uvijek imaju neki jeftini alat ili špeceraj po niskim cijenama,i to je prava istina,o kvaliteti gospodo uzalud trošite riječi,sve ali baš sve što nije sa sela direktno nema nikakvu kvalitetu bilo to u Hrvatskoj,Srbiji ili negdje drugdje,adiooo

Ivan

pre 12 godina

@(Kirijakos, 22. oktobar 2011 02:55)

U Lidlu je stalna ponuda prehrambenih i nekih drugih proizvoda i nikako "dok ima ima". Menjaju se neke stvari svake tri dana i to je to. Osnovne namirnice su uvek isti proizvodi i skoro nikad ne ponestane.

Ja kad pričam o robi iz različitih prodavnica i proizvodjača uvek pričam o ukusu a ne o kvalitetu. Samo da mi je znati kako usporediti kvalitet Lidlovog jogurta i ovog od Šabačke mlekare. Ovaj zadnji mi je ukusniji ali ne znam da li je kvalitetniji.
Roba iz Lidla je sasvim zadovoljavajućeg ukusa(kvaliteta) i tako ne razumem sve te ljude koji pričaju o nekom žnj kvalitetu. Kako su oni to izmerili? Nije se im dopao ukus? Izgled? Kvalitet teško da su ocenili bez merilnih inštrumenata :)

Inače roba u Srbiji po prodavnicama je jeftinija nego roba u Lidlu u Sloveniji. Kad otvori Lidl prodavnice u Srbiji ja ću prvi otići tamo ali se bojim da neke velike razlike u ceni neće biti - bar što se osnovnih prehrambenih proizvoda tiče. Grickalice, Milka čokolade i FA šampone u to ne računam.

Dok sam živeo u Sloveniji redovno sam u Lidlu kupovao a posebno bi voleo da preporučim Srbima njihov alat - Parkside. Po mom iskustvu to je dobra alternativa čak i skupljim alatima poznatih marki a sigurno je bolji od svih koje sam kupovao u raznim Obi, Baumax, Bauhaus i Merkur.

Hrana je u Srbiji sasvim ok i ne osećam nikakve razlike od one u Sloveniji. Čak bi mogao reći da su neki poljoprivredni proizvodi ukusniji a da o pilećem mesu koje dobijem od seljaka koji drži free-range ne pričam. Što se tiče hrane u Srbiji je mnogo veći izbor. Provozam se oko Rume i povrća koliko oćeš po smešnim, smešnim cenama. Paprika 20 dinara kilogram pa se to lepo ispeče pa u zamrzivač. Nikad u životu nisam tako jeftino živeo kao sad u Srbiji tako, da su mi smešni svi ovi komentari kako je sve skupo, skuplje nego u Nemačkoj i Sloveniji.

peric

pre 12 godina

Zar neko iz Srbije nije mogao da iskopira LIDL koncept. OK je sto dolazi, ali to znaci opet ogroman uvoz proizvoda koji bi mogli da se proizvode u Srbiji. Da to nije nemoguce dokaz je Hrvatska gde su iskopirali Metro i Lidl....

ROMAN

pre 12 godina

@ NASUD 07
Ja kupovao u Lidlu po Frankfurtu i Minhenu,a ti mi pricas o Beogradu i Novom Sadu kao o velegradima!!!~Dali ima kraja Srpskom neznanju i nepoverenju o svemu sto je po svetu uspesno?Nije ni cudo sto u svemu gresimo,a zato i propadamo!

ekonomik

pre 12 godina

@ne mislim dakle postojim:
Vidi se da ne mislis. Cene koje navodis u bugarskom LIDL-u jesu takve, sali to su cene u LEVIMA. Da bi dobio cene u eur, podeli ih sa 1,95. Sasvim OK, neka cene budu takve i kod nas, napravice dobar posao, a i kupci ce biti zadovoljni.

nemirko

pre 12 godina

Lidl je u svim zemljama jedan od najpovoljnijih lanaca, tako da to znaci sigurno jeftinije cene.
E sad, u svim zemljama, uvek se prodaju lokalni proizvodi, iz zemlje domacina sto je dobro...
Mislim da je svakako dobro jer

igorpl

pre 12 godina

Papović je objasnio da se to odnosi ne samo na ponudu kvalitetnih trgovačkih marki po povoljnim cenama, već i na sprečavanje "trgovačkog i proizvođačkog monopola sa kojima smo trenutno suočeni".

Izvinite zar nije MONOPOL okarakterisan kao neko do dela koje podležu zakonu ili se ja to varam!
Zakoni su pisani za MIŠŠKOVIĆA, BEKA...
Ja sam oduvek govorio da ove ljude treba proterati iz Srbije što dalje sa svim parama koje su otimali i oprostit im sve samo da se nikada više ne vrate!
Tek kada se Srbija očisti od okavkvog taloga tek onda nam možda može biti bolje! Šta mislite zašti je Miško prodao MAKSI? Ali zapamtite da nas deru sa još ko zna koliko delatnosti i firmi koje poseduju u Srbiji! a ugalvnom poseduju sve u sve biznise su umešani!
E moj glupi narode!

Dragan

pre 12 godina

Da, Lidl ne dolazi u Srbiju da zaradjuje, Lidl dolazi da srbima ponudi jeftinu i kvalitetnu hranu. Bre, prestanite da fantazirate i pogledajte šta se na internetu piše o velikim trgovačkim firmama.Mislite da englezi organizuju demonstracije protiv Teska (Tesco) zato što su zadovoljni kvalitetom i cenama??

DEZINFORMACIJA

pre 12 godina

@ne mislim dakle postojim,

Te cene u lidl-u sto si naveo su u Bugarskoj valuti a ne u evrima!!!
1 BGN (bugarski lev) = 51.4 dinara

A-ha

pre 12 godina

Dolazak Lidla oboriće cene u Srbiji

To slušam za svaki novi lanac koji dolazi, te Vero, te Merkator, te Idea... pa su cene opet visoke u odnosu na Evropu. Baš da vidim da li će kod njih biti značajno jeftinije, ali ne MILKE, od toga se ne živi, već npr ulje, sećer, mlečni proizvodi i meso.

ban

pre 12 godina

Lidl je običan malo veći kvartovski dućan koji će brzo prilagoditi cijene tržištu tim više jer će prodavati dobar dio domaćih proizvoda kojima ne može spustiti cijenu.Prehrambeni proizvodi su skuplji a naročito meso koje pakuju u manja pakovanja od pola kg, pa ih prodaju kao da je cjeli kg. Sve u svemu na jadranu su im najveći potrošači Njemci i Austrijanci. Dalmatincima a vjerovatno ni Srbima takav tip trgovine ne odgovara jer volimo velike centre u kojima imaš veću ponudu i kafiće pa lijepo dok žene kupuju mi sidemo i pijuckamo. Veliki centri su okupljališta za svakoga a lidl je za babe koje brže bolje kupe ono šta moraju.

Mijasava

pre 12 godina

Zdravo,ja zivim u Austriji u Becu i da vam kazem da ovde ima Lidl Marketa na svakih kilometar,cene su im super a mozes da nadjes svega i svacega,Kad govorim o kvalitetu on je super na odnosu od pre 12-13 godina sad je ok. Ali inace Ja idem naj cesce u Merkur Market jel su oni najbolji i najskuplji. A sad da vam kazem da kod nas u Srbuji je haos sto se tice CENA, Ljudi svakavam cast kako zivite sa 300 eura mesecno u lopovskoj zemlji Srbiji,Inace sam rodom iz Obrenovca a idem cesto kad sam na odmoru u INTEREX u kupovinu ,tu inace cesto kupujem namirnice kad sam u Srbiji, i zamislite sta nasi rade, moj mali je trazio Monnte DA MU KUPIM to je neki Cokoladni puding i veoma je ukusan za decu ,zamislite kod nas nasi to prodaju po komadu i kosta jedan od 55 grama 50 dinara ,a ovde u Austriji taj isti MONNTE sa pakovanjem od 6 KOMADA JEL TAKO JE U ORIGINALU KOSTA 1 EURO I 69 CENTA ali 330 grama. To znaci U Srbiji DUPLO SKUPLJE E TO SU NASI MARKETI i zato su se neki Obogatili a neki nemaju ni za Zvaku. Pozdrav svima iz BECA.

NemanjaBB

pre 12 godina

A bice dobro ako oni usppeju da snize cene i 10%, ovo je Srbija brale, deru nas gde stignu!
Ovo jos i pokazuje kolike su marze kod nas i da smo mi lider u regionu!

Slobodan Đikanović

pre 12 godina

Kada će stići neka investicija u proizvodnju?
Samo otvaraju nove pijace sa raznim nazivima i direktno eksploatišu naše tržište, prodajući nam i našu i tuđu robu.
Zar ne može naša država napraviti svoju robnu marku, pa pakovati robu makar domaćih proizvođača po nižim cenama, isto kao što to rade Metro,Lidl i ostali, samo što bi marža ostala nama i ne bi se odlila u inostranstvo.

zoki, svajcarska

pre 12 godina

mi srbi smo cini mi se bas mnogo pametni... citajuci komentare raznoraznih samoproglasenih naucnika mogao bi da dodjem do zakljucka da je lidl dno dna... dakle nidje veze...
prvo sto mi palo u oci je da je neko napisao da u lidl prodavnicama nema grejanja... ahahaha... a jok nego zimi svi s cebetom idu u kupovinu... anravno bre da ima grejanje... ovde u svajcarskoj, tu pored u njemackoj a boga mi i u austriji... a nesto nemogu da vjerujem da u srbiji nebi bilo grejanja... pa nije lidl miskovic kompanija pa da se tako ponasa...
a vidim opet neki imaju nesto protiv sto je roba izlozena u kutijama.. wtf???? pa u cemu je problem , a kako vi mislite da roba stize u te radnje? teleportacijom??? ko da je bitno dal pre prodaje vade iz kutije ili ne... pored toga u lidlu vecina proizvoda, recimo neki keks ima markiran prouzvid i no name proizvod koji je daleko jeftiniji a u sustini je isti , pri tom je u vecini slucajeva ama bas isti samo u drugom nemarkiranom pakovanju.... opet neko rece da u lidl nikad nebi kupovao prehranu nego ostale stvari... pa u sustini lidl i je prehrambeni lanac a pored ima jos poneki higijenski itd artikal... dakle hvala bogu da bi kupovao prehranu tamo... kvalitet je jako dobar i jos nisam niti jednom kupio nesto sto bi mozda na bilo kakav nacin imalo problem u kvaliteti... sto se tice cijena... od kako je lidl stigao u svajcarsku, domaci lanci kao sto su coop i migros se ubise od snizivanja cijena al dzaba jer lidl i dalje mnogo jeftiniji pri tom uz isti kvalitet robe...
nije mi jasno u cemu je problem? svajcarci kupuju u lidl a srbi kao nece... ma dajte molim vas...

BRANISLAV

pre 12 godina

LIDL dolaza jedino i saMO ZATO sto su ovde kupci ,,preparirani,, na visoke cene...vaspitano trziste da skupo sve placa.Isto se desilo sa mobilnim operaterom..Vip se polomio da se uglavi ovde jer su 063 i 064 vec trasirali naj skuplji impuls i vip je sav sretan ugradio isti impuls ,cena kao ova dva operatera..milina za vip jer nigde ne postoji tako skup mobilni saobracaj..i LIDL je cuo i zna da je ovde muceni narod prepariran za dranje,sigurno da ce biti iste cene kao u merkatoru ideji maksiju...zasto bi bili jeftiniji ni dolazak VIP nije smanjio cenu svi su se uparili sa cenama razlika je 01 para povremene kod jednih pa kod rugih ali sve isto...tako ce biti i sa lidl..zasto bi ilo jeftinije...zasto vip nije smanjio iz istog razloga nece ni lidl..

Pera

pre 12 godina

NETACNO - NECE !

Lidl cene nece oboriti i nije ih nigde oborio, Iz prostog razloga jer on ne moze da ima samoposluge u cnetru jer je to ova, propala, korpumioorana vlast vec predla Miksovicu u ruke. Njihove samoposluge van grada ili na perifieriji ne mogu da obaraju cene supermarketa u centru grada. Drugo, oni prodaju samo svoje proizvode, dakle uporednih cena - nema. Primer: Na Kipru i dve godine posle otvaranja lance marketa (na periferijama) grada ni jedna cena u vodecim msupermarketima u centru gradova nije oborena

Pravu politiku su vodili Slovenija, Madjarska i ostale normalne zemlje. One su odmah otvorili trziset za SVE svetske lance i odmah dobili i Tesco I Lidl i Albrecht i ostale koji se medjusobno utrkuju u cenama. Te zemlje nisu dale u ruke svoj najveci lanac tajkunu i time sprecili bilo kakvu konkurenciju. Sada 11 godina posle, za Lidl i ostale je - kasno, barem za srpksog potrosaca, on o toga nece imati - nista.

*****

Tripko

pre 12 godina

@Kirijakos
Da, tako je, turistički sam u Sloveniji. Već dve godine. I baš slučajno sam se zatekao tamo januara 2011. Da li se sećate, gospodine iz Ljubljane? Evo, malo da se podsetite: www.delo.si/clanek/135319
Izvinjavam se, članak je na slovenačkom jeziku, koji ja kao turista uopšte ne govorim, pa sam pogrešno razumeo...
Za one koji zaista ne govore slovenački, januara je bio skandal u celoj Evropi kada je otkrivena supstanca dioksin u piletini. U Sloveniji je nekoliko dana kružila priča da u zemlji nema takve piletine, sve dok, sasvim slučajno nije otkrivena u magacinima jednog velikog trgovinskog lanca... Pogađajte kog...
Dioksin je inače supstanca koja se akumulira u masnom tkivu, a izaziva teške anomalije u razvoju fetusa.

Vladimir - Ns

pre 12 godina

Moj zet vozi taxi u Nemackoj i cesto mu bude musterija jedan od regionalnih menadzera Lidl-a za istocnu Evropu sa kojim je u relativno prisnim odnosima. Nadajuci ce da moze da me ubaci tamo da radim bilo sta, zet ga je pitao pre jedno 5-6 meseci kakva je situacija sa Srbijom, hoce li ovde otvoriti, posto je nesto slicno pisalo u novinama kao i sad - rekao je da nece jos skoro. E sad cemo videti! Da li nas opet ovi na vlasti lazu i obmanjuju iz ko zna kojih vise razloga ili se u medjuvremenu nesto promenilo.

iskusni

pre 12 godina

Svakako je dobro da Lidl otvara po Srbiji. Asortiman robe kod njih nije veliki,ali kupuju velike količine,pa je samim tim i jeftinije prodaju. Određeni artikli su znatno jeftiniji,dok su opet drugi izjednačeni sa drugim velikim lancima. Bilo kako bilo, wielkommen LIDL.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Navijam za to da Lidl dođe ovde,ali sumnjam,ne verujem, jer ako do sada nije došao i pre svega treba videti zašto nije došao, ne znam što bi sada?
Imao sam puno puta prilike da pazarim u Lidl-u,u Grčkoj,Nemačkoj,mogu reću da jesu to manji marketi ali je sve jeftinije,a u odnosu na naše cene mislim da je skoro isto, ako ne i jeftinije nego kod nas,recimo,interesantno je da se i kese ne plaćaju...
Mislim da neko iz Vlade treba da radi na tome da dođu što ranije.

zora

pre 12 godina

Proizvodi su iz celog sveta.Mozete kupiti kiselu papriku iz Perua,makarone iz Italije ili masline iz Spanije.Ono sto je bitno je da su proizvodi dobrog kvaliteta.Poceli su da prodaju i"velike marke"kao sto su ariel, signal ili dove naravno jevtinije nego kod karfura.Nadam se da ce se brzo prosiriti na celu teritoriju i dozvoliti nasem narodu da malo ZIVNE,izraz moje pokojne mame.

gost

pre 12 godina

Ovakve vesti su trebale da budu u Srbiji pre deset, jedanaest godina kada smo imali neku proizvodnju kojoj je trebala konkurencija. Sada sa stanovista privrede Srbije potpuno bezpredmetna. Sta moze da nam ponudi bilo koji novi trgovinski lanac? Proizvode iz maticne zemlje tog lanca i paletu srpskih proizvida koji su vec u svakoj postojecoj trgovini. Nema Srbija par miliona stanovnika vise pa nam trebaju dodatni proizvodi. Nas ima manje, proizvodnju nemamo a nastavljamo sa uvozom proizvoda i povecanja deficita drzave. Cene proizvoda u Srbiji su najmanji problem. Nepostojeca proizvodnja nastavak otpustanja radnika i nova zatvaranja preduzeca su ovde problem. Trgovinski lanci mogu da snizuju cene do svoje granice rentabilnosti, ali to nece imati ko da kupi. Granica rentabilnosti je visoka u Srbiji zato su i proizvodi skuplji nego bilo gde drugde. Uzece nam tih par milijardi evra donacija iz inostranstva od kojih Srbija zivi i tu je kraj. Nece oni u Srbiji otvarati proizvodne pogone.

Berlin Wedding

pre 12 godina

Brasno 0,25 Evra, Pirinac 0.85 Evra, Mleko 0,52 Evra, Secer 0,65 Evra, Makarone 500 grama 0,39 Evra, So 500 grama 0,19 Evra itd...( u Nemackoj). Boravio sam u Septembru u Srbiji i bio prenerazen otvorenom pljackom u Supermaketima Maxi i slicnih!!

pedja

pre 12 godina

Vidim da se mnogo zna o Lidlu.A najvise znaju oni koji nikada nisu izasli iz zemlje.Ako se i otvori kod nas Lidl,njega ce posecivati oni koji znaju sta se tamo prodaje i po kojim cenama.O cenama ne treba raspravljati.MNOGO SU JEFTINIJI od svih kod nas!

petarV

pre 12 godina

*** Pa baš na Krfu sam 3god kupovo u Lidlu,jer su male radnje preskupe...Upravo gledam njihov katalog i sve im je jeftinije i istog a ala i boljeg kvaliteta nego šta sma navikli...jedva čekam da dođu...samo,me plaši,što će da se uortače sa ostalima.Pa i ne budu jrftini kao drugde.Lepo poređenje sa VIPom...

Zoran

pre 12 godina

Zasto objavljujete komentare onih koji nemaju pojma o cijenama u Lidlu. Najbolje da usporedite cijene u Srbiji i Njemackoj i ne treba komentar. Evo samo nekoliko primjera iz Hamburga, u Lidlu : mlijeko 0,54€, sir gauda (od ponedeljka -akcija ) 3,80 kg, mineralna voda 1,5l - 0,19€, cokolada 0.35€, margarin "Rama" 1,11€ (ima i jeftinijih), jogurt 0,5 l - 0,39€. Hleb 1250gr- 0,89€.Ja mislim da su svi ovi artikli dosta jeftiniji nego u Srbiji.

Vladimir

pre 12 godina

Osnovni moto kompanije Lidl je da Srbi bolje žive. Potpuno jasna je njihova želja, ideja-vodilja da se pojave na našem tržištu. Inače, cene određenih proizvoda u Srbiji drastično padaju već prilikom same najave da u igru ulazi novi igrač.

A, sad - java!