Četvrtak, 20.10.2011.

18:08

"Kosovo se brani glavom, ne puškom"

Dragan Šutanovac izjavio da se Kosovo ne može "braniti puškom" već "glavom" i upozorio da je "najgori mogući scenario" sukob Srba sa međunarodnom zajednicom.

Izvor: B92

"Kosovo se brani glavom, ne puškom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Sima

pre 12 godina

"Sukob Srba sa medjunarodnom zajednicom je interes naseg protivnika" - pa zar mi imamo protivnike gospodine Sunatovac, zar nismo okruzeni samo prijateljima?

komsija

pre 12 godina

kad nije moglo puskom, mitraljezima, tenkovima itd. sada kao solite pamet da se moze braniti glavom (glavom u zid). Kasno je burazeru , kad nemate vise vojsku da napadate goloruki narod (Albance) kao sto ste to radili 80 i 90 sad mi pametujete tu i bavite se politikom! Kasnili ste za nesto sto je izgubljeno 1999.

MILAN

pre 12 godina

Pa branite ga glavom, niko vam to ne brani, ako ste toliko pametni.Otkuda onda Euleks na Kosovu, odakle Srbi na barikadama kada ste ih vi branili glavom.Najlakše je pričati fraze i floskule iz udobne fotelje u Beogradu.otiđite gospodine ministre malo na sever Kosova pa tamošnjim Srbima objasnite kako da se brane glavom dok svaki dan neko od njih bude ranjen ili ubijen.vi kao nato lobista u Srbiji imate valjda uticaja da objasnite mentorima da je Milošexić umro, da on više nije na vlasti, već vi i vaši petooktobarci iz buldožer revolucije,gospodine ministre.

environmentalist

pre 12 godina

Citam ove komnentare i ne verujem! Da li ovaj narod ima ikakvo pamcenje?! Pa ako bismo opet cackali NATO Srbija bi se stvarno svela na Beogradski pasaluk.Bolje bi nam bilo da se brinemo sto nas ima sve manje u Srbiji i sto sela svakodnevno izumiru. Nasa je sreca sto je trenutno Albansko rukovodstvo zeljno vlasti pa nije sacekalo jos koju decenuju da ih bude kao i nas pa da uzmu celu zemlju a ne 12%. Jel su Srbi sa Kosova vredniji nego mi ovde? Jel treba zrtvovati 7 miliona zbog 100000? A vi sto ste zeljni junacenja pravac na Kosovo,iz fotelja ga sigurno necete 'odbraniti'..

Linda

pre 12 godina

Jedna stara kaze: daj mi boze snage da promenim sto mogu promeniti

To je jedna od najmocnijih MOLITVA ( Serenity Prayer - Molitva za Mir) i da..slazem se a to mora biti nas Zivotni putokaz.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Meni licno je postalo "otuzno" citajuci komentare onih koji su razocarani Min. odbrane sto se ponasa tako "pasivno" prema situaciji na Kosovu umesto da "mobilise" i da salje vojsku na Kosovo !
Zaista je tuzno videti kolika je NEOBAVESTENOST prosecnog gradjanina Srbije kada je situacija oko Kosova u pitanju !
Braco draga, da Vas nisu LAGALI "srpski zvanicnici" kao i "mediji" od 99-te godine pa naovamo svima bi vam odavno bilo jasno da Srbija NE SME Kosovo "ni mrko pogledati" a kamo li pokusati da "vojnom silom" ugrozi suverenitet Kosova !
Braco draga, da vas nisu sve ove godine LAGALI svima bi Vam bilo jasno da smo s'velikom mukom jedva izgradili "par mostica" i da bi i tih par ponovo bilo "potopljeno" u "mutno Dunavo" kao i 1999-te i sve sto bi Srbija tom prilikom mogla dobiti bio bi neki drugi "sporazum" koji bi zamenio onaj "kumanovski" a kolika bi Srbija bila posle tog novog sporazuma veliki je znak pitanja ?
Braco draga, ne "bori se Srbija", Vlast, Tadic i Jeremic iskljucivo "mirnim i diplomatskim sredstvima" zato sto je Srbija miroljubiva kao "Vanuatu" gde zivi najmiroljubiviji i najsrecniji narod nego zato sto joj NISTA drugo nije ni preostalo posle "pobede" nad NATO savezom i potpisivanja "kumanovskog sporazuma" (za domacu upotrebu) i KAPITULACIJE za medjunarodne faktore: SAD, EU i NATO !
Srbija je izgubila Kosovo jos 1999-te god. i od tada samo pokusava "sacuvati" nesto sto nema i sto NIKADA vise nece povratiti dok god budu postojale SAD, EU i NATO !
Najzalosnije od svega je to sto su svega ovoga svesni i Tadic i Jeremic i kompletna Vlast i politicka scena Srbije i sto im to ni najmanje ne smeta da na LAZIMA i obmanjujuci svoje gradjane kradu glasove biraca na obecanjima o nekakvom "ocuvanju" Kosova (sada samo jos severnog dela)iako je spoljna politika naseg "Shefa srpske diplomatije" koji je vise puta o nasem trosku obisao Planetu dozivela PORAZ na svim medjunarodnim poljima pocevsi od MSP-de pa do broja drzava koje su u medjuvremenu priznale Kosovo a koji se poeo na preko 80 najuticajnijih drzava Sveta !
Licno se radujem kad vidim da je bar Min. Sutanovac SVESTAN i dovoljno razborit da zna sta Srbija sme a sta ne ?

cile

pre 12 godina

Ministre Šutanovcu, a čime ćeš ti kao vajni ministar odbrane da braniš Kosovo, kad nemaš ni jedno ni drugo? Samo pričate gluposti i zavlačite narod sa raznim glupostima, a rešenja nigde nema. Dok vi gledate samo kako da dobijete na vremenu, Srbi su dole pod stalnim stresom i nikad se ne zna kad će da dođe do eshalacije. Koja je tvoja uloga kao ministra odbrane koja se debelo plaća. Poneko poziranje, nekad neke izjave koje nemaju veze sa realnošću i to je to. Prema tome nisi kompetentan da daješ bilo kakve izjave o situaciji na Kosovu, kada te nigde nema.

Branimir Crni

pre 12 godina

Stvarno ,naravno da nemože da se brani puškama , kada ste se pobrinuli da ni tehniku vojska nema , prvo ste vojsku rasturili , a sada će te i Srbiju!

cini mi se

pre 12 godina

vasi drugari u vlasti su svojim glavama branili nasu ekonomiju pa smo bas dobro prosli, samo nas vi nemojte braniti nicim molimo vas a mi cemo izdrzati vec nekako do izbora

Miloš Dzamić-Jurić

pre 12 godina

"Kosovo se brani glavom".
Jeste, ministre, samo je treba imati!

Srbi u juznoj srpskoj pokraini (to vazi i za severnu) moraju se drzati demokratskih pravila. Dokle se njih drži, ko moze sta da im uradi? Poruse barikade? Naprave se nove, so what.. Vazno je samo da se ne predje u ekstremizam te ni u fatalizam i očajanje! Nego radujmo se Bogu i u Boga se uzdajmo, i Bog će nam dati sve što nam bude potrebno, i snagu, energiju, kreativnost i mnogo toga potrebnog!

Nikom Nista

pre 12 godina

Sve me podseca na onu staru recenicu "tri put kratim ..opet kratko" Vise nam se nista ne dopada..ama bas nista. Iskreno da kazem..ovo Kosovo vise mi se dojadilo, i to ne samo meni vec mnogima koji zele miran zivot. Onima koji misle da nismo dovoljno ratovali i da jos moramo se sukobiti sa svima, ja im zelim srecan put..neka odmah krenu. Ono sto smo do sada postigli siguran sam da niko od nas nije hteo..tj. da nas ceo svet mrzi. Svet nema vise strpljenja da se bavi sa nama, moramo vec jednom da promenimo glavu ako hocemo da napredujemo, u suprotnom cemo sami sebi naneti stetu u svakom smislu. Da li postoji veca glupost od sedenja na barikadama cekajuci kad ce KFOR doci da te sutne. Ali prihvatam, to ne moze svako...mora covek biti dovoljno lud da bi to uradio. Neka radi ko sta hoce..ja sam vec davno poceo da sredim stvari kako bi sto pre napustio ovu zemlju koja mi stvara samo probleme a nista pametno ne donosi

IvanUE

pre 12 godina

Gospodine ministre vojni, a šta mislite o tome da nama kao građanima ove države kažete konkretno šta se dešava iza kulisa? Ta priča o puškama je totalno realna. Ne može se puškama na helikoptere i avione. Vojsku nemamo. A od oružija su nam ostale upravo samo te puške i bajoneti - nečijom krivicom. Gledajući u blisku prošlost, ovo je sistematski i planirano. Srbija ne može da se suprotstavi čak i da hoće! Bez uvrede ministre, ali mnogi od nas jedva čekaju da vam vide leđa!

Davidoff

pre 12 godina

Žao mi je samo što verovatno nikad neću dobiti odgovor na pitanje: Da li se Kosovo uopše i brani? Sve gde ste vi umešali prste doživelo je krah. Da li ste vi toliki baksuzi ili jednostavno radite na štetu ove moje Srbije - stvarno ne znam... Ali, jedno je sigurno - menjamo vas prvom prilikom!

Milenko

pre 12 godina

Molim za malo realnosti. Najlakse je sedeti u toplim domovima i posle dobrog rucka ili vecere sesti pred racunar i slati komentare, kritikovati bez ikakve osnove.

Pre svega, srpska vojska na Kosovo ne moze. Mogucnost za to je prestala da postoji potpisivanjem Kumanovskog sporazuma 1999.(potpisao ga Sloba), tako da svi koji kritikujete ministra kako greje fotelju i ne preuzima nista, shvatite - to bi bio rat, koji bi Srbija izazvala, a potom u istom i izgubila. Je l' nam to treba???

Druga stvar, optuzbe na racun ministra kako je ovakav ili onakav, greje fotelju, nema hrabrosti ostavite za malu decu. Svako ko imalo prati sta se desava u zemlji, ne moze da porekne da je ovaj covek svaki dan negde i da se trudi koliko moze da od nas bude nesto.

Treca stvar, svako kome je do oruzja, molim lepo, junaci, izvolite - picite dole i nek vam je bog u pomoci.

Ja necu da prihvatim da zivim u zemlji u kojoj su vecina zivotinje i oni koji mrze. Zelim i Srbima i Albancima na Kosovu zivot bez straha i zato verujem u svaku rec koju je ministar rekao, jer, bojim se, ako ne bude po njegovom, tesko nama!

Milovan

pre 12 godina

Kosovo se brani srcem, patriotski... Kad ga već branite glavom, prvo proverite da li u njoj ima nešto, ja sumnjam da ima s obzirom koliko se muče Srbi na Kosovu!

Raca Vračar

pre 12 godina

Na koju je meru dovedena naša vojna moć , to je strašno ! Ali je još strašniji cinizam sa kojim ova vlast priča o odbrani interesa građana ove zemlje!
Dajta više te izbore , sa obe ruke ima da glasam ,samo da vas više negledam!

Nenad

pre 12 godina

Tačno je da silom ne možemo da se odbranimo od naših aktuelnih neprijatelja. Tačno je, takođe, da nam sada od koristi mogu biti razum, snalažljivost i mudrost. Dakle - trebaju nam pametni ljudi na kormilu države. Jedina ministrova greška je što u pametne ubraja sebe i svoje aktuelne kolege iz državnog vrha.

ena 84

pre 12 godina

Slažem se, samo kad u prve redove za pregovore stavite glavu poput Borka Stefanovića mi danas dobijemo jednu žrtvu na Kosovu i dvojicu ranjenih!

Patrijotski nastrojen građanin

pre 12 godina

Ja mislim da posao ministra vojnog nije da priča, nego da spremi oružje, da proglasi opštu mobilizaciju, da se organizuju konvoji koji će prevesti vojsku dole i da Srbija zaštiti svoj narod na Kosovu. Jedini uslov je da mene ne mobilišu.

Bg HQ

pre 12 godina

Potpuno se slažem i podržavam,samo nam recite ko je osmislio ovu genijalnu strategiju koja se primenjuje u poslednja 2-3 meseca i da li vas je neko primorao ako niste to vi smislili da učestvujete u svemu ovome?

bezimena

pre 12 godina

A sta je tvoja obaveza po Ustavu,nego da branis drzavni suverenitet i integritet. Kako mozete da o srbima na Kosovu
govorite,kao da nisu deo nase drzave,neka oni.... Bruka,sramota me je sto si ti ministar za nato,ane za svoj narod i drzavu.
(Stefan, 20. oktobar 2011 19:02)

Kosovo NIJE deo Srbije, Kosovo je S.Milošević predao medjunarodnim snagama Kumanovskim sporazumom, tj. kapitulirao je, tako da Srbija od 1999.godine nema suverenitet na toj teritoriji, niti postoje ikakve šanse da ga ikada više ima! Zbog nesposobnosti VdrK da vodi pregovore o statusu Kosova, ono je proglasilo nezavisnost koju su priznale najznačajnije države sveta (one koje odredjuju sudbinu PLANETE). Još neko vreme i Kosovo će dobiti mesto u UN!

Srpsku nacionalnu manjinu na severu Kosova NIKO NIJE NAPAO, oni se "brane" od CARINIKA, odnosno uspostavljanja vlasti države čiji su sada gradjani! Srpska manjina živi u haosu i bezvlašću već 12 godina, a na TERET gradjana Srbije, zbog iracionalne politike srpskih vlasti. DOSTA, svirali su svirali, vreme je da za pojas zadenu!

Bobbie

pre 12 godina

А шта рећи овој интелектуалној громади осим да се стидимо што све ово трпимо.

Sergije

pre 12 godina

A koja bi to vojska i sa kojim naoruzanjem pa stitila Srbe na severu Kosova? Od polovine sedamdesetih, otprilike, na ovim prostorima nema moderne i efikasne armije. Sutanovac je samo jedan od eksera koji se decenijama zakucavaju u mrtvacki sanduk armije koja je nekada trebalo da brani Jugoslaviju, a danas Srbiju.

Vojsku treba svesti na 6 modernih aviona i 2-3 moderna sistema PVO. Ostatak novca ravnomerno raspodeliti MUP-u za jos zandarmerije, zdravstvu i vrednim studentima.

Markovicka

pre 12 godina

Zasto onda ne idete glavama, zasto ne sednete i ne razgovarate svi zajedno, da pokazemo da smo sada bar pravi Srbi, da mozemo zajedno. Na stranu bacimo politicke stranke, zaboravimo bar jedan dan na to. Manite se inata, pustite ljude iz opozicije da vam pomognu, ponos zaboravite! Ali ocigledno, da kod vas nista ne vredi, uvek terate po svome, i nikada ova drzava uspeti nece do god imamo takvog vodju kao sto je Tadic...

Miki

pre 12 godina

Ja, brate, necu u zivotu pusku da vidim, a kamoli da je uzmem u ruke i mislim da ovaj stav proizilazi iz moje mudrosti. Isto tako mislim da treba da razmislja svaki noramalan covek!

Had

pre 12 godina

Svoje frustracije , dragi pesimistični komentatori, lečite na drugom mestu. Da ste čuli i pročitali šta je čovek danas rekao bilo bi vam jasno da su vaše patriJotske želje nerealne i bajkovite. Ali kada ste već ubedjeni da je jedino rešenje da se vojska spusti dole i da životi svih dole budu ugroženi, zašto se lepo vi ne spakujete (dok se to ne desi) i pridružite se ljudima. I onako vam patriJotizam i testosteron ne manjkaju.

Šiki

pre 12 godina

Tomo dole je neko ubijen.O tom će se ubistvu mnogo manje pričati nego o keruši Mili kojoj su odsečene noge. Zar je ova žrtva i mnoge druge na Kosovu i Metohiji tako beznačajne za ovu vlast. Pa ja danas nisam od nikog na vlasti cuo da im je žao što je jedan srbin izgubio život a drugi ranjeni. Koja sramota . Da sam ja predsednik Srbije obavestio bih ceo svet da na Kosovu i Metohiji nesme nijednom srbunu da fali dlaka sa glave a kamoli da mu se desi još nešto gore. U protivnom bi sledila odmazda. Kakva? Smislio bih.

Ubis 2, dobis 3

pre 12 godina

Kosovo se brani glavom, ne puškom

bravo Shule, upravo si otvorio sezonu lova na Srbe na Kosovu

Ne daj Boze da si izjavio da ce Republika Srbija da zastiti svoje gradjane, pa makar to bilo i pricanje u prazno (u tvom slucaju bi bilo)

Glas iz Palmoticeve

pre 12 godina

U ovakvu situaciju su nas doveli nasi pametni i mudri politicari. Mislim na sve redom, uklucujuci i mudrace iz DS-a.

Mislim da od odbrane glavom nema nista.

Jedino sto nam je preostalo to je Ampula Rektuma! Da se lepo namestimo i da uzivamo u nasoj mudroj i pametnoj politici.

Milan I

pre 12 godina

Postovani,
Ministre sve ste Vi u pravu , ali imate ostrascenu gomilu protiv sebe i jos gore protiv razuma , daj Boze da Vas glas dopre do nase brace Srba na Kosovu! Da nam je takvih vise kao sto ste Vi gde bi nam bio kraj. Svaka Vam cast Ministre osvetljujete obraz Srpskog naroda !!!!! , Svaka Vam cast !!!!!

Stefan

pre 12 godina

A sta je tvoja obaveza po Ustavu,nego da branis drzavni suverenitet i integritet. Kako mozete da o srbima na Kosovu
govorite,kao da nisu deo nase drzave,neka oni.... Bruka,sramota me je sto si ti ministar za nato,ane za svoj narod i drzavu.

micika24

pre 12 godina

Pa ko je brani i sa cime,bolje i da ne razmisljamo.Niste je sacuvali na miran nacin,niste pokusali ni na silu da zadrzite Kosovo.E onda drzite jezik za zubima i cutite.Muka mi je od vaseg pametovanja..

Зоран

pre 12 godina

Јес вала. Отели га пушком, ти ћеш да га браниш главоm. Ти си толико паметан да си све пушке претопио у мир, па сада Србија све краћа и краћа. не мислим на Косово, већ на оно мало северно од Косова, што су бојкотовали попис, добили уџбенике из Албаније. ...

vojaci

pre 12 godina

Super je danas raditi pri vojsci Srbije,kao nesto branis,malo trckaras po poligonima,plata redovna,malo ukrstene reci,malo sms,i prodje radno vreme.

Majka

pre 12 godina

Jedna stara kaze: daj mi boze snage da promenim sto mogu promeniti i prihvatim sto ne mogu promeniti i DAJ MI BOZE MUDROSTI DA PREPOZNAM IZMEDJU OVOG DVOJE.

Bojan NB

pre 12 godina

Sva sreca sto narod i razmislja glavom, pa se sam brani i nista od takvih kao sto je ministar i ne ocekuje, a to kako ste VI ministre razmisljali glavom najbolje oseca ovaj narod

semix

pre 12 godina

Bogami kao Albanc retko sam citao nesto vredno od neki srpski ministar,da kazem ovako,,,1999 Srbija imala preko 100000 vojnika u Kosovo pa nije mogla da ka odbrani,,,kako sada mislite do posalijte vojsku protiv Kfora tamo dole,jer znate da doki se vojska pripremi da bi Kfor ili Nato zelio rat bi ubijao sve vojnici u kazarne,ne bi oni mogli ni u kamione da skace a kamo da krenu,,ovo je politika kao i sve druge,na vasu zalost,,kad srbije zna da izgubio neku politicku igru pre toga uvek pravi incidente pa da kaze evo narode sa silom su nas pobedili,,do je bio i 1999 do ce biti i sada,,serbi iz severa trbaju da prihvate atihsariji plan posto garantuje dovolnjo prava..pozdrav svima

elektricni

pre 12 godina

Ocigledno nama vojska ne treba, posto cemo sve pamecu resavati, a stvarno imamo pametne i sposobne ljude na celu drzave. Mozemo eventualno gardijsku cetu da zadrzimo cisto da se postroje pred skupstinom i nasim prepametnim poslanicima.

Шојић

pre 12 godina

Сада Драган Шутановац прича како неки политичари злоупотребљавају тему Космета у политичке сврхе, а изгледа да је заборавио да су током и непосредно након бомбардовања Србије 99-те они то највише користили као оружије против режима Слободана Милошевића. Када погледамо стање у држави, штрајкове, незапосленост, општу беспарицу, потпуно незадовољство грађана и сада још и тему Космета неко би рекао да се историја понавља зар не?! Сви знамо како је у сличној ситуацији прошао онај стари режим па би и ови данашњи властодршци требало да се замисле.

Orkan

pre 12 godina

Pa ne mozete vi Srbi da imate istu ideologiju, ili pamet Albanca kad nemate Albanski krv. Vi ste Srbi, a mismo Albanci, i nasa burgija busi svukde.

micika24

pre 12 godina

Hajde da zanemarimo cinjenicu da nista pametno do sada nisi rekao, ali zar ne mozes bar nesto uciniti. Hocete da branite Kosovo, sa cime, nemate sa cime..

Pravnik

pre 12 godina

Alo bre ljudi, pa Sutanovac nije minstar odbrane za teritoriju Kosova, ta teritorija je i dalje pod rezolucijom 1244, tj. UN odlucuje sta se tamo desava! Kosovo je predato UN-u, i zato je Pristini bitno da je sto vise drzava prizna, kako bi na Savetu UN-a lako dobili nekog lepog dana priznanje nekom rezolucijom. Srbija je Kosovo izgubila 1999. godine kada je potpisan tamo neki sporazum i kada je usvojena rezolucija 1244. Srbija se kunula u tu rezoluciju, jer je negde u njoj pisalo da je Srbija suverena zemlja. Pa da, suverena, ali bez teritorije Kosova... Ups? Nismo procitali kako treba, sad su nam drugi krivi. Ministar odbrane Ustavom brani suverenitet Srbije, ali suverenitet se zaustavlja na granici sa Kosovom, preko te granice UN preuzima. Tacka. (Sutanovac zna sta prica i u pravu je 100%).

Alek

pre 12 godina

Ono što mene ozbiljno brine jeste da Srbi dole više nemaju strpljenja. Ali to je ono što je ključno i što im je neophodno. Moramo razmišljati mudrije, brže i efikasnije od druge strane. A samo odličnom diplomatijom možemo biti korak ispred njih.

Mikica

pre 12 godina

Tako je, pored toga što gradjani sa severa Kosova sada već trpe posledice situacije, nažalost svi ih možemo osetiti u nekom trenutku ako se budu donosile pogrešne odluke. Nasinja, sukobi, impulsivno rešavanje problema nisu nikakvo rešenje. Bar smo u to sigurni.

sbrdasdola

pre 12 godina

Pa sta ce nam onda vojska?! Ja razumem da mi ne mozemo da ratujemo protiv Amerike i cele EU ali ajde ti onda nama objasni cemu sluzi nasa vojska? Da sutra bude deo neke njihove spasilacke misije i ubija neki drugi napaceni narod na drugom kraju sveta u ime demokratije? Raspustaj vojsku samo nam trosite pare!!!

Anka

pre 12 godina

Vidi se da ovde neki nisu odgledali emisiju, a i da nikada lepo poslušali neku od predhodnih izjava ministra već da im je jedini cilj da sede ovde pljuvače. Reče lepo čovek malo pre, može on da spremi pušku za 1000 vojnika, i šta onda? Ništa se time neće postići samo će se još gora situacija napraviti. Mućnite malo glavom, nije sve tako crno i belo!

Ksenija

pre 12 godina

U istoriji smo mnogo puta pokazali da imamo vise srece nego pameti. Ajde, da vise na tu srecu ne racunamo, jer mislim da ce nas ovog puta skupo kostati, vec da ukljucimo mozak i ne potezemo oruzje!

Marina

pre 12 godina

Vrhunski intervju, gledala sam i na tv-u i zaista nemam ni jednu jedinu zamerku na reci ministra odbrane. Ne znam sta nama treba reci, kako nam treba nacrtati da u celoj kosovskoj krizi treba da se postavimo iznad situacije, a ne da vecito skacemo na prvu loptu i ispadamo smesni i glupi. Zaboravite na puske, na oruzje, mislite svojom glavom, budite racionalni i rezultati nece izostati, a drugacijim ponasanjem, mozemo samo negativne posledice da izazovemo.

Jovan

pre 12 godina

Bas kao sto je vise puta rekao ministar, mudrosti nam sada najvise treba. Moramo biti sposobni da ugusimo svaku nasilnu i nepromisljenu akciju, jer nam to dobro nece doneti. Najmanje sto nam sad treba jeste los odnos sa medjunarodnom zajednicom, a treba nam strpljenje, zdrav razum i jedinstvo.

istorija, učiteljica života

pre 12 godina

Dobro da li čujete sebe?
Još besmislenih ratova, ratova koji nam nikada ništa nisu dobro doneli
Kada ćemo se jednom kao narod opametiti?? Zar nas istorija nije ništa naučila!

Dejan

pre 12 godina

U 21. veku, problemi i sukobi se ne resavaju oruzjem i nasiljem, vec dogovorom i kompromisom. Siguram sam da dole vecinu cine posteni i dobri ljudi, ali da pod uticijem nekolicine, koji iz cele stvari zele da profitiraju, ne razmisljaju glavom, vec reaguju impulsivno. Zbog toga se narod stalno mora podsecati na jedinu strategiju - a to je mirno reagovanje i zdravorazumsko razmisljanje.

Kole

pre 12 godina

Predsednik Srbije je ne jednom naglasio kako Srbija nece ratovati. Nadam se i verujem da cemo biti dovoljno obazrivi i pametni, da tako i bude!

Dare

pre 12 godina

Trenutnoj situaciji i misljenjima javnog mnjenja doprineli su i mediji, i pojedinci koji dole na Kosovu pokusavaju da provociraju, a sa ovom situacijom treba da se nosimo, kako ministar kaze - mudro! Nije vise dovoljna samo pamet, jer pametan je onaj ko zna da je paradajz voce, ali je mudar onaj koji ga nece staviti u vocnu salatu. Zato, samo mudro!

marre

pre 12 godina

Mora se tri puta meriti a jednom seći. Ne sme se pogrešiti jer se baš to od nas očekuje, a u tom slučaju samo mi možemo izgubiti. Daj nam Bože mudrosti da se ovo reši na najbolji mogući način po ljude koji žive tamo.

Had

pre 12 godina

Svoje frustracije , dragi pesimistični komentatori, lečite na drugom mestu. Da ste čuli i pročitali šta je čovek danas rekao bilo bi vam jasno da su vaše patriJotske želje nerealne i bajkovite. Ali kada ste već ubedjeni da je jedino rešenje da se vojska spusti dole i da životi svih dole budu ugroženi, zašto se lepo vi ne spakujete (dok se to ne desi) i pridružite se ljudima. I onako vam patriJotizam i testosteron ne manjkaju.

Anka

pre 12 godina

Vidi se da ovde neki nisu odgledali emisiju, a i da nikada lepo poslušali neku od predhodnih izjava ministra već da im je jedini cilj da sede ovde pljuvače. Reče lepo čovek malo pre, može on da spremi pušku za 1000 vojnika, i šta onda? Ništa se time neće postići samo će se još gora situacija napraviti. Mućnite malo glavom, nije sve tako crno i belo!

marre

pre 12 godina

Mora se tri puta meriti a jednom seći. Ne sme se pogrešiti jer se baš to od nas očekuje, a u tom slučaju samo mi možemo izgubiti. Daj nam Bože mudrosti da se ovo reši na najbolji mogući način po ljude koji žive tamo.

elektricni

pre 12 godina

Ocigledno nama vojska ne treba, posto cemo sve pamecu resavati, a stvarno imamo pametne i sposobne ljude na celu drzave. Mozemo eventualno gardijsku cetu da zadrzimo cisto da se postroje pred skupstinom i nasim prepametnim poslanicima.

Milan I

pre 12 godina

Postovani,
Ministre sve ste Vi u pravu , ali imate ostrascenu gomilu protiv sebe i jos gore protiv razuma , daj Boze da Vas glas dopre do nase brace Srba na Kosovu! Da nam je takvih vise kao sto ste Vi gde bi nam bio kraj. Svaka Vam cast Ministre osvetljujete obraz Srpskog naroda !!!!! , Svaka Vam cast !!!!!

Stefan

pre 12 godina

A sta je tvoja obaveza po Ustavu,nego da branis drzavni suverenitet i integritet. Kako mozete da o srbima na Kosovu
govorite,kao da nisu deo nase drzave,neka oni.... Bruka,sramota me je sto si ti ministar za nato,ane za svoj narod i drzavu.

sbrdasdola

pre 12 godina

Pa sta ce nam onda vojska?! Ja razumem da mi ne mozemo da ratujemo protiv Amerike i cele EU ali ajde ti onda nama objasni cemu sluzi nasa vojska? Da sutra bude deo neke njihove spasilacke misije i ubija neki drugi napaceni narod na drugom kraju sveta u ime demokratije? Raspustaj vojsku samo nam trosite pare!!!

Jovan

pre 12 godina

Bas kao sto je vise puta rekao ministar, mudrosti nam sada najvise treba. Moramo biti sposobni da ugusimo svaku nasilnu i nepromisljenu akciju, jer nam to dobro nece doneti. Najmanje sto nam sad treba jeste los odnos sa medjunarodnom zajednicom, a treba nam strpljenje, zdrav razum i jedinstvo.

istorija, učiteljica života

pre 12 godina

Dobro da li čujete sebe?
Još besmislenih ratova, ratova koji nam nikada ništa nisu dobro doneli
Kada ćemo se jednom kao narod opametiti?? Zar nas istorija nije ništa naučila!

Dare

pre 12 godina

Trenutnoj situaciji i misljenjima javnog mnjenja doprineli su i mediji, i pojedinci koji dole na Kosovu pokusavaju da provociraju, a sa ovom situacijom treba da se nosimo, kako ministar kaze - mudro! Nije vise dovoljna samo pamet, jer pametan je onaj ko zna da je paradajz voce, ali je mudar onaj koji ga nece staviti u vocnu salatu. Zato, samo mudro!

Marina

pre 12 godina

Vrhunski intervju, gledala sam i na tv-u i zaista nemam ni jednu jedinu zamerku na reci ministra odbrane. Ne znam sta nama treba reci, kako nam treba nacrtati da u celoj kosovskoj krizi treba da se postavimo iznad situacije, a ne da vecito skacemo na prvu loptu i ispadamo smesni i glupi. Zaboravite na puske, na oruzje, mislite svojom glavom, budite racionalni i rezultati nece izostati, a drugacijim ponasanjem, mozemo samo negativne posledice da izazovemo.

Dejan

pre 12 godina

U 21. veku, problemi i sukobi se ne resavaju oruzjem i nasiljem, vec dogovorom i kompromisom. Siguram sam da dole vecinu cine posteni i dobri ljudi, ali da pod uticijem nekolicine, koji iz cele stvari zele da profitiraju, ne razmisljaju glavom, vec reaguju impulsivno. Zbog toga se narod stalno mora podsecati na jedinu strategiju - a to je mirno reagovanje i zdravorazumsko razmisljanje.

Mikica

pre 12 godina

Tako je, pored toga što gradjani sa severa Kosova sada već trpe posledice situacije, nažalost svi ih možemo osetiti u nekom trenutku ako se budu donosile pogrešne odluke. Nasinja, sukobi, impulsivno rešavanje problema nisu nikakvo rešenje. Bar smo u to sigurni.

Miki

pre 12 godina

Ja, brate, necu u zivotu pusku da vidim, a kamoli da je uzmem u ruke i mislim da ovaj stav proizilazi iz moje mudrosti. Isto tako mislim da treba da razmislja svaki noramalan covek!

Pravnik

pre 12 godina

Alo bre ljudi, pa Sutanovac nije minstar odbrane za teritoriju Kosova, ta teritorija je i dalje pod rezolucijom 1244, tj. UN odlucuje sta se tamo desava! Kosovo je predato UN-u, i zato je Pristini bitno da je sto vise drzava prizna, kako bi na Savetu UN-a lako dobili nekog lepog dana priznanje nekom rezolucijom. Srbija je Kosovo izgubila 1999. godine kada je potpisan tamo neki sporazum i kada je usvojena rezolucija 1244. Srbija se kunula u tu rezoluciju, jer je negde u njoj pisalo da je Srbija suverena zemlja. Pa da, suverena, ali bez teritorije Kosova... Ups? Nismo procitali kako treba, sad su nam drugi krivi. Ministar odbrane Ustavom brani suverenitet Srbije, ali suverenitet se zaustavlja na granici sa Kosovom, preko te granice UN preuzima. Tacka. (Sutanovac zna sta prica i u pravu je 100%).

Ksenija

pre 12 godina

U istoriji smo mnogo puta pokazali da imamo vise srece nego pameti. Ajde, da vise na tu srecu ne racunamo, jer mislim da ce nas ovog puta skupo kostati, vec da ukljucimo mozak i ne potezemo oruzje!

bezimena

pre 12 godina

A sta je tvoja obaveza po Ustavu,nego da branis drzavni suverenitet i integritet. Kako mozete da o srbima na Kosovu
govorite,kao da nisu deo nase drzave,neka oni.... Bruka,sramota me je sto si ti ministar za nato,ane za svoj narod i drzavu.
(Stefan, 20. oktobar 2011 19:02)

Kosovo NIJE deo Srbije, Kosovo je S.Milošević predao medjunarodnim snagama Kumanovskim sporazumom, tj. kapitulirao je, tako da Srbija od 1999.godine nema suverenitet na toj teritoriji, niti postoje ikakve šanse da ga ikada više ima! Zbog nesposobnosti VdrK da vodi pregovore o statusu Kosova, ono je proglasilo nezavisnost koju su priznale najznačajnije države sveta (one koje odredjuju sudbinu PLANETE). Još neko vreme i Kosovo će dobiti mesto u UN!

Srpsku nacionalnu manjinu na severu Kosova NIKO NIJE NAPAO, oni se "brane" od CARINIKA, odnosno uspostavljanja vlasti države čiji su sada gradjani! Srpska manjina živi u haosu i bezvlašću već 12 godina, a na TERET gradjana Srbije, zbog iracionalne politike srpskih vlasti. DOSTA, svirali su svirali, vreme je da za pojas zadenu!

Kole

pre 12 godina

Predsednik Srbije je ne jednom naglasio kako Srbija nece ratovati. Nadam se i verujem da cemo biti dovoljno obazrivi i pametni, da tako i bude!

vojaci

pre 12 godina

Super je danas raditi pri vojsci Srbije,kao nesto branis,malo trckaras po poligonima,plata redovna,malo ukrstene reci,malo sms,i prodje radno vreme.

Raca Vračar

pre 12 godina

Na koju je meru dovedena naša vojna moć , to je strašno ! Ali je još strašniji cinizam sa kojim ova vlast priča o odbrani interesa građana ove zemlje!
Dajta više te izbore , sa obe ruke ima da glasam ,samo da vas više negledam!

Bobbie

pre 12 godina

А шта рећи овој интелектуалној громади осим да се стидимо што све ово трпимо.

Alek

pre 12 godina

Ono što mene ozbiljno brine jeste da Srbi dole više nemaju strpljenja. Ali to je ono što je ključno i što im je neophodno. Moramo razmišljati mudrije, brže i efikasnije od druge strane. A samo odličnom diplomatijom možemo biti korak ispred njih.

Orkan

pre 12 godina

Pa ne mozete vi Srbi da imate istu ideologiju, ili pamet Albanca kad nemate Albanski krv. Vi ste Srbi, a mismo Albanci, i nasa burgija busi svukde.

Ubis 2, dobis 3

pre 12 godina

Kosovo se brani glavom, ne puškom

bravo Shule, upravo si otvorio sezonu lova na Srbe na Kosovu

Ne daj Boze da si izjavio da ce Republika Srbija da zastiti svoje gradjane, pa makar to bilo i pricanje u prazno (u tvom slucaju bi bilo)

Nenad

pre 12 godina

Tačno je da silom ne možemo da se odbranimo od naših aktuelnih neprijatelja. Tačno je, takođe, da nam sada od koristi mogu biti razum, snalažljivost i mudrost. Dakle - trebaju nam pametni ljudi na kormilu države. Jedina ministrova greška je što u pametne ubraja sebe i svoje aktuelne kolege iz državnog vrha.

ena 84

pre 12 godina

Slažem se, samo kad u prve redove za pregovore stavite glavu poput Borka Stefanovića mi danas dobijemo jednu žrtvu na Kosovu i dvojicu ranjenih!

semix

pre 12 godina

Bogami kao Albanc retko sam citao nesto vredno od neki srpski ministar,da kazem ovako,,,1999 Srbija imala preko 100000 vojnika u Kosovo pa nije mogla da ka odbrani,,,kako sada mislite do posalijte vojsku protiv Kfora tamo dole,jer znate da doki se vojska pripremi da bi Kfor ili Nato zelio rat bi ubijao sve vojnici u kazarne,ne bi oni mogli ni u kamione da skace a kamo da krenu,,ovo je politika kao i sve druge,na vasu zalost,,kad srbije zna da izgubio neku politicku igru pre toga uvek pravi incidente pa da kaze evo narode sa silom su nas pobedili,,do je bio i 1999 do ce biti i sada,,serbi iz severa trbaju da prihvate atihsariji plan posto garantuje dovolnjo prava..pozdrav svima

Šiki

pre 12 godina

Tomo dole je neko ubijen.O tom će se ubistvu mnogo manje pričati nego o keruši Mili kojoj su odsečene noge. Zar je ova žrtva i mnoge druge na Kosovu i Metohiji tako beznačajne za ovu vlast. Pa ja danas nisam od nikog na vlasti cuo da im je žao što je jedan srbin izgubio život a drugi ranjeni. Koja sramota . Da sam ja predsednik Srbije obavestio bih ceo svet da na Kosovu i Metohiji nesme nijednom srbunu da fali dlaka sa glave a kamoli da mu se desi još nešto gore. U protivnom bi sledila odmazda. Kakva? Smislio bih.

Зоран

pre 12 godina

Јес вала. Отели га пушком, ти ћеш да га браниш главоm. Ти си толико паметан да си све пушке претопио у мир, па сада Србија све краћа и краћа. не мислим на Косово, већ на оно мало северно од Косова, што су бојкотовали попис, добили уџбенике из Албаније. ...

Bojan NB

pre 12 godina

Sva sreca sto narod i razmislja glavom, pa se sam brani i nista od takvih kao sto je ministar i ne ocekuje, a to kako ste VI ministre razmisljali glavom najbolje oseca ovaj narod

Patrijotski nastrojen građanin

pre 12 godina

Ja mislim da posao ministra vojnog nije da priča, nego da spremi oružje, da proglasi opštu mobilizaciju, da se organizuju konvoji koji će prevesti vojsku dole i da Srbija zaštiti svoj narod na Kosovu. Jedini uslov je da mene ne mobilišu.

Majka

pre 12 godina

Jedna stara kaze: daj mi boze snage da promenim sto mogu promeniti i prihvatim sto ne mogu promeniti i DAJ MI BOZE MUDROSTI DA PREPOZNAM IZMEDJU OVOG DVOJE.

Bg HQ

pre 12 godina

Potpuno se slažem i podržavam,samo nam recite ko je osmislio ovu genijalnu strategiju koja se primenjuje u poslednja 2-3 meseca i da li vas je neko primorao ako niste to vi smislili da učestvujete u svemu ovome?

Шојић

pre 12 godina

Сада Драган Шутановац прича како неки политичари злоупотребљавају тему Космета у политичке сврхе, а изгледа да је заборавио да су током и непосредно након бомбардовања Србије 99-те они то највише користили као оружије против режима Слободана Милошевића. Када погледамо стање у држави, штрајкове, незапосленост, општу беспарицу, потпуно незадовољство грађана и сада још и тему Космета неко би рекао да се историја понавља зар не?! Сви знамо како је у сличној ситуацији прошао онај стари режим па би и ови данашњи властодршци требало да се замисле.

Glas iz Palmoticeve

pre 12 godina

U ovakvu situaciju su nas doveli nasi pametni i mudri politicari. Mislim na sve redom, uklucujuci i mudrace iz DS-a.

Mislim da od odbrane glavom nema nista.

Jedino sto nam je preostalo to je Ampula Rektuma! Da se lepo namestimo i da uzivamo u nasoj mudroj i pametnoj politici.

Markovicka

pre 12 godina

Zasto onda ne idete glavama, zasto ne sednete i ne razgovarate svi zajedno, da pokazemo da smo sada bar pravi Srbi, da mozemo zajedno. Na stranu bacimo politicke stranke, zaboravimo bar jedan dan na to. Manite se inata, pustite ljude iz opozicije da vam pomognu, ponos zaboravite! Ali ocigledno, da kod vas nista ne vredi, uvek terate po svome, i nikada ova drzava uspeti nece do god imamo takvog vodju kao sto je Tadic...

micika24

pre 12 godina

Hajde da zanemarimo cinjenicu da nista pametno do sada nisi rekao, ali zar ne mozes bar nesto uciniti. Hocete da branite Kosovo, sa cime, nemate sa cime..

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Meni licno je postalo "otuzno" citajuci komentare onih koji su razocarani Min. odbrane sto se ponasa tako "pasivno" prema situaciji na Kosovu umesto da "mobilise" i da salje vojsku na Kosovo !
Zaista je tuzno videti kolika je NEOBAVESTENOST prosecnog gradjanina Srbije kada je situacija oko Kosova u pitanju !
Braco draga, da Vas nisu LAGALI "srpski zvanicnici" kao i "mediji" od 99-te godine pa naovamo svima bi vam odavno bilo jasno da Srbija NE SME Kosovo "ni mrko pogledati" a kamo li pokusati da "vojnom silom" ugrozi suverenitet Kosova !
Braco draga, da vas nisu sve ove godine LAGALI svima bi Vam bilo jasno da smo s'velikom mukom jedva izgradili "par mostica" i da bi i tih par ponovo bilo "potopljeno" u "mutno Dunavo" kao i 1999-te i sve sto bi Srbija tom prilikom mogla dobiti bio bi neki drugi "sporazum" koji bi zamenio onaj "kumanovski" a kolika bi Srbija bila posle tog novog sporazuma veliki je znak pitanja ?
Braco draga, ne "bori se Srbija", Vlast, Tadic i Jeremic iskljucivo "mirnim i diplomatskim sredstvima" zato sto je Srbija miroljubiva kao "Vanuatu" gde zivi najmiroljubiviji i najsrecniji narod nego zato sto joj NISTA drugo nije ni preostalo posle "pobede" nad NATO savezom i potpisivanja "kumanovskog sporazuma" (za domacu upotrebu) i KAPITULACIJE za medjunarodne faktore: SAD, EU i NATO !
Srbija je izgubila Kosovo jos 1999-te god. i od tada samo pokusava "sacuvati" nesto sto nema i sto NIKADA vise nece povratiti dok god budu postojale SAD, EU i NATO !
Najzalosnije od svega je to sto su svega ovoga svesni i Tadic i Jeremic i kompletna Vlast i politicka scena Srbije i sto im to ni najmanje ne smeta da na LAZIMA i obmanjujuci svoje gradjane kradu glasove biraca na obecanjima o nekakvom "ocuvanju" Kosova (sada samo jos severnog dela)iako je spoljna politika naseg "Shefa srpske diplomatije" koji je vise puta o nasem trosku obisao Planetu dozivela PORAZ na svim medjunarodnim poljima pocevsi od MSP-de pa do broja drzava koje su u medjuvremenu priznale Kosovo a koji se poeo na preko 80 najuticajnijih drzava Sveta !
Licno se radujem kad vidim da je bar Min. Sutanovac SVESTAN i dovoljno razborit da zna sta Srbija sme a sta ne ?

Branimir Crni

pre 12 godina

Stvarno ,naravno da nemože da se brani puškama , kada ste se pobrinuli da ni tehniku vojska nema , prvo ste vojsku rasturili , a sada će te i Srbiju!

environmentalist

pre 12 godina

Citam ove komnentare i ne verujem! Da li ovaj narod ima ikakvo pamcenje?! Pa ako bismo opet cackali NATO Srbija bi se stvarno svela na Beogradski pasaluk.Bolje bi nam bilo da se brinemo sto nas ima sve manje u Srbiji i sto sela svakodnevno izumiru. Nasa je sreca sto je trenutno Albansko rukovodstvo zeljno vlasti pa nije sacekalo jos koju decenuju da ih bude kao i nas pa da uzmu celu zemlju a ne 12%. Jel su Srbi sa Kosova vredniji nego mi ovde? Jel treba zrtvovati 7 miliona zbog 100000? A vi sto ste zeljni junacenja pravac na Kosovo,iz fotelja ga sigurno necete 'odbraniti'..

Sergije

pre 12 godina

A koja bi to vojska i sa kojim naoruzanjem pa stitila Srbe na severu Kosova? Od polovine sedamdesetih, otprilike, na ovim prostorima nema moderne i efikasne armije. Sutanovac je samo jedan od eksera koji se decenijama zakucavaju u mrtvacki sanduk armije koja je nekada trebalo da brani Jugoslaviju, a danas Srbiju.

Vojsku treba svesti na 6 modernih aviona i 2-3 moderna sistema PVO. Ostatak novca ravnomerno raspodeliti MUP-u za jos zandarmerije, zdravstvu i vrednim studentima.

micika24

pre 12 godina

Pa ko je brani i sa cime,bolje i da ne razmisljamo.Niste je sacuvali na miran nacin,niste pokusali ni na silu da zadrzite Kosovo.E onda drzite jezik za zubima i cutite.Muka mi je od vaseg pametovanja..

Miloš Dzamić-Jurić

pre 12 godina

"Kosovo se brani glavom".
Jeste, ministre, samo je treba imati!

Srbi u juznoj srpskoj pokraini (to vazi i za severnu) moraju se drzati demokratskih pravila. Dokle se njih drži, ko moze sta da im uradi? Poruse barikade? Naprave se nove, so what.. Vazno je samo da se ne predje u ekstremizam te ni u fatalizam i očajanje! Nego radujmo se Bogu i u Boga se uzdajmo, i Bog će nam dati sve što nam bude potrebno, i snagu, energiju, kreativnost i mnogo toga potrebnog!

MILAN

pre 12 godina

Pa branite ga glavom, niko vam to ne brani, ako ste toliko pametni.Otkuda onda Euleks na Kosovu, odakle Srbi na barikadama kada ste ih vi branili glavom.Najlakše je pričati fraze i floskule iz udobne fotelje u Beogradu.otiđite gospodine ministre malo na sever Kosova pa tamošnjim Srbima objasnite kako da se brane glavom dok svaki dan neko od njih bude ranjen ili ubijen.vi kao nato lobista u Srbiji imate valjda uticaja da objasnite mentorima da je Milošexić umro, da on više nije na vlasti, već vi i vaši petooktobarci iz buldožer revolucije,gospodine ministre.

cini mi se

pre 12 godina

vasi drugari u vlasti su svojim glavama branili nasu ekonomiju pa smo bas dobro prosli, samo nas vi nemojte braniti nicim molimo vas a mi cemo izdrzati vec nekako do izbora

Milenko

pre 12 godina

Molim za malo realnosti. Najlakse je sedeti u toplim domovima i posle dobrog rucka ili vecere sesti pred racunar i slati komentare, kritikovati bez ikakve osnove.

Pre svega, srpska vojska na Kosovo ne moze. Mogucnost za to je prestala da postoji potpisivanjem Kumanovskog sporazuma 1999.(potpisao ga Sloba), tako da svi koji kritikujete ministra kako greje fotelju i ne preuzima nista, shvatite - to bi bio rat, koji bi Srbija izazvala, a potom u istom i izgubila. Je l' nam to treba???

Druga stvar, optuzbe na racun ministra kako je ovakav ili onakav, greje fotelju, nema hrabrosti ostavite za malu decu. Svako ko imalo prati sta se desava u zemlji, ne moze da porekne da je ovaj covek svaki dan negde i da se trudi koliko moze da od nas bude nesto.

Treca stvar, svako kome je do oruzja, molim lepo, junaci, izvolite - picite dole i nek vam je bog u pomoci.

Ja necu da prihvatim da zivim u zemlji u kojoj su vecina zivotinje i oni koji mrze. Zelim i Srbima i Albancima na Kosovu zivot bez straha i zato verujem u svaku rec koju je ministar rekao, jer, bojim se, ako ne bude po njegovom, tesko nama!

cile

pre 12 godina

Ministre Šutanovcu, a čime ćeš ti kao vajni ministar odbrane da braniš Kosovo, kad nemaš ni jedno ni drugo? Samo pričate gluposti i zavlačite narod sa raznim glupostima, a rešenja nigde nema. Dok vi gledate samo kako da dobijete na vremenu, Srbi su dole pod stalnim stresom i nikad se ne zna kad će da dođe do eshalacije. Koja je tvoja uloga kao ministra odbrane koja se debelo plaća. Poneko poziranje, nekad neke izjave koje nemaju veze sa realnošću i to je to. Prema tome nisi kompetentan da daješ bilo kakve izjave o situaciji na Kosovu, kada te nigde nema.

komsija

pre 12 godina

kad nije moglo puskom, mitraljezima, tenkovima itd. sada kao solite pamet da se moze braniti glavom (glavom u zid). Kasno je burazeru , kad nemate vise vojsku da napadate goloruki narod (Albance) kao sto ste to radili 80 i 90 sad mi pametujete tu i bavite se politikom! Kasnili ste za nesto sto je izgubljeno 1999.

IvanUE

pre 12 godina

Gospodine ministre vojni, a šta mislite o tome da nama kao građanima ove države kažete konkretno šta se dešava iza kulisa? Ta priča o puškama je totalno realna. Ne može se puškama na helikoptere i avione. Vojsku nemamo. A od oružija su nam ostale upravo samo te puške i bajoneti - nečijom krivicom. Gledajući u blisku prošlost, ovo je sistematski i planirano. Srbija ne može da se suprotstavi čak i da hoće! Bez uvrede ministre, ali mnogi od nas jedva čekaju da vam vide leđa!

Davidoff

pre 12 godina

Žao mi je samo što verovatno nikad neću dobiti odgovor na pitanje: Da li se Kosovo uopše i brani? Sve gde ste vi umešali prste doživelo je krah. Da li ste vi toliki baksuzi ili jednostavno radite na štetu ove moje Srbije - stvarno ne znam... Ali, jedno je sigurno - menjamo vas prvom prilikom!

Nikom Nista

pre 12 godina

Sve me podseca na onu staru recenicu "tri put kratim ..opet kratko" Vise nam se nista ne dopada..ama bas nista. Iskreno da kazem..ovo Kosovo vise mi se dojadilo, i to ne samo meni vec mnogima koji zele miran zivot. Onima koji misle da nismo dovoljno ratovali i da jos moramo se sukobiti sa svima, ja im zelim srecan put..neka odmah krenu. Ono sto smo do sada postigli siguran sam da niko od nas nije hteo..tj. da nas ceo svet mrzi. Svet nema vise strpljenja da se bavi sa nama, moramo vec jednom da promenimo glavu ako hocemo da napredujemo, u suprotnom cemo sami sebi naneti stetu u svakom smislu. Da li postoji veca glupost od sedenja na barikadama cekajuci kad ce KFOR doci da te sutne. Ali prihvatam, to ne moze svako...mora covek biti dovoljno lud da bi to uradio. Neka radi ko sta hoce..ja sam vec davno poceo da sredim stvari kako bi sto pre napustio ovu zemlju koja mi stvara samo probleme a nista pametno ne donosi

Milovan

pre 12 godina

Kosovo se brani srcem, patriotski... Kad ga već branite glavom, prvo proverite da li u njoj ima nešto, ja sumnjam da ima s obzirom koliko se muče Srbi na Kosovu!

Linda

pre 12 godina

Jedna stara kaze: daj mi boze snage da promenim sto mogu promeniti

To je jedna od najmocnijih MOLITVA ( Serenity Prayer - Molitva za Mir) i da..slazem se a to mora biti nas Zivotni putokaz.

Sima

pre 12 godina

"Sukob Srba sa medjunarodnom zajednicom je interes naseg protivnika" - pa zar mi imamo protivnike gospodine Sunatovac, zar nismo okruzeni samo prijateljima?

elektricni

pre 12 godina

Ocigledno nama vojska ne treba, posto cemo sve pamecu resavati, a stvarno imamo pametne i sposobne ljude na celu drzave. Mozemo eventualno gardijsku cetu da zadrzimo cisto da se postroje pred skupstinom i nasim prepametnim poslanicima.

Stefan

pre 12 godina

A sta je tvoja obaveza po Ustavu,nego da branis drzavni suverenitet i integritet. Kako mozete da o srbima na Kosovu
govorite,kao da nisu deo nase drzave,neka oni.... Bruka,sramota me je sto si ti ministar za nato,ane za svoj narod i drzavu.

Bobbie

pre 12 godina

А шта рећи овој интелектуалној громади осим да се стидимо што све ово трпимо.

ena 84

pre 12 godina

Slažem se, samo kad u prve redove za pregovore stavite glavu poput Borka Stefanovića mi danas dobijemo jednu žrtvu na Kosovu i dvojicu ranjenih!

sbrdasdola

pre 12 godina

Pa sta ce nam onda vojska?! Ja razumem da mi ne mozemo da ratujemo protiv Amerike i cele EU ali ajde ti onda nama objasni cemu sluzi nasa vojska? Da sutra bude deo neke njihove spasilacke misije i ubija neki drugi napaceni narod na drugom kraju sveta u ime demokratije? Raspustaj vojsku samo nam trosite pare!!!

Anka

pre 12 godina

Vidi se da ovde neki nisu odgledali emisiju, a i da nikada lepo poslušali neku od predhodnih izjava ministra već da im je jedini cilj da sede ovde pljuvače. Reče lepo čovek malo pre, može on da spremi pušku za 1000 vojnika, i šta onda? Ništa se time neće postići samo će se još gora situacija napraviti. Mućnite malo glavom, nije sve tako crno i belo!

Marina

pre 12 godina

Vrhunski intervju, gledala sam i na tv-u i zaista nemam ni jednu jedinu zamerku na reci ministra odbrane. Ne znam sta nama treba reci, kako nam treba nacrtati da u celoj kosovskoj krizi treba da se postavimo iznad situacije, a ne da vecito skacemo na prvu loptu i ispadamo smesni i glupi. Zaboravite na puske, na oruzje, mislite svojom glavom, budite racionalni i rezultati nece izostati, a drugacijim ponasanjem, mozemo samo negativne posledice da izazovemo.

bezimena

pre 12 godina

A sta je tvoja obaveza po Ustavu,nego da branis drzavni suverenitet i integritet. Kako mozete da o srbima na Kosovu
govorite,kao da nisu deo nase drzave,neka oni.... Bruka,sramota me je sto si ti ministar za nato,ane za svoj narod i drzavu.
(Stefan, 20. oktobar 2011 19:02)

Kosovo NIJE deo Srbije, Kosovo je S.Milošević predao medjunarodnim snagama Kumanovskim sporazumom, tj. kapitulirao je, tako da Srbija od 1999.godine nema suverenitet na toj teritoriji, niti postoje ikakve šanse da ga ikada više ima! Zbog nesposobnosti VdrK da vodi pregovore o statusu Kosova, ono je proglasilo nezavisnost koju su priznale najznačajnije države sveta (one koje odredjuju sudbinu PLANETE). Još neko vreme i Kosovo će dobiti mesto u UN!

Srpsku nacionalnu manjinu na severu Kosova NIKO NIJE NAPAO, oni se "brane" od CARINIKA, odnosno uspostavljanja vlasti države čiji su sada gradjani! Srpska manjina živi u haosu i bezvlašću već 12 godina, a na TERET gradjana Srbije, zbog iracionalne politike srpskih vlasti. DOSTA, svirali su svirali, vreme je da za pojas zadenu!

Jovan

pre 12 godina

Bas kao sto je vise puta rekao ministar, mudrosti nam sada najvise treba. Moramo biti sposobni da ugusimo svaku nasilnu i nepromisljenu akciju, jer nam to dobro nece doneti. Najmanje sto nam sad treba jeste los odnos sa medjunarodnom zajednicom, a treba nam strpljenje, zdrav razum i jedinstvo.

Kole

pre 12 godina

Predsednik Srbije je ne jednom naglasio kako Srbija nece ratovati. Nadam se i verujem da cemo biti dovoljno obazrivi i pametni, da tako i bude!

istorija, učiteljica života

pre 12 godina

Dobro da li čujete sebe?
Još besmislenih ratova, ratova koji nam nikada ništa nisu dobro doneli
Kada ćemo se jednom kao narod opametiti?? Zar nas istorija nije ništa naučila!

Dejan

pre 12 godina

U 21. veku, problemi i sukobi se ne resavaju oruzjem i nasiljem, vec dogovorom i kompromisom. Siguram sam da dole vecinu cine posteni i dobri ljudi, ali da pod uticijem nekolicine, koji iz cele stvari zele da profitiraju, ne razmisljaju glavom, vec reaguju impulsivno. Zbog toga se narod stalno mora podsecati na jedinu strategiju - a to je mirno reagovanje i zdravorazumsko razmisljanje.

cini mi se

pre 12 godina

vasi drugari u vlasti su svojim glavama branili nasu ekonomiju pa smo bas dobro prosli, samo nas vi nemojte braniti nicim molimo vas a mi cemo izdrzati vec nekako do izbora

Had

pre 12 godina

Svoje frustracije , dragi pesimistični komentatori, lečite na drugom mestu. Da ste čuli i pročitali šta je čovek danas rekao bilo bi vam jasno da su vaše patriJotske želje nerealne i bajkovite. Ali kada ste već ubedjeni da je jedino rešenje da se vojska spusti dole i da životi svih dole budu ugroženi, zašto se lepo vi ne spakujete (dok se to ne desi) i pridružite se ljudima. I onako vam patriJotizam i testosteron ne manjkaju.

Milan I

pre 12 godina

Postovani,
Ministre sve ste Vi u pravu , ali imate ostrascenu gomilu protiv sebe i jos gore protiv razuma , daj Boze da Vas glas dopre do nase brace Srba na Kosovu! Da nam je takvih vise kao sto ste Vi gde bi nam bio kraj. Svaka Vam cast Ministre osvetljujete obraz Srpskog naroda !!!!! , Svaka Vam cast !!!!!

Dare

pre 12 godina

Trenutnoj situaciji i misljenjima javnog mnjenja doprineli su i mediji, i pojedinci koji dole na Kosovu pokusavaju da provociraju, a sa ovom situacijom treba da se nosimo, kako ministar kaze - mudro! Nije vise dovoljna samo pamet, jer pametan je onaj ko zna da je paradajz voce, ali je mudar onaj koji ga nece staviti u vocnu salatu. Zato, samo mudro!

Ksenija

pre 12 godina

U istoriji smo mnogo puta pokazali da imamo vise srece nego pameti. Ajde, da vise na tu srecu ne racunamo, jer mislim da ce nas ovog puta skupo kostati, vec da ukljucimo mozak i ne potezemo oruzje!

Orkan

pre 12 godina

Pa ne mozete vi Srbi da imate istu ideologiju, ili pamet Albanca kad nemate Albanski krv. Vi ste Srbi, a mismo Albanci, i nasa burgija busi svukde.

semix

pre 12 godina

Bogami kao Albanc retko sam citao nesto vredno od neki srpski ministar,da kazem ovako,,,1999 Srbija imala preko 100000 vojnika u Kosovo pa nije mogla da ka odbrani,,,kako sada mislite do posalijte vojsku protiv Kfora tamo dole,jer znate da doki se vojska pripremi da bi Kfor ili Nato zelio rat bi ubijao sve vojnici u kazarne,ne bi oni mogli ni u kamione da skace a kamo da krenu,,ovo je politika kao i sve druge,na vasu zalost,,kad srbije zna da izgubio neku politicku igru pre toga uvek pravi incidente pa da kaze evo narode sa silom su nas pobedili,,do je bio i 1999 do ce biti i sada,,serbi iz severa trbaju da prihvate atihsariji plan posto garantuje dovolnjo prava..pozdrav svima

Pravnik

pre 12 godina

Alo bre ljudi, pa Sutanovac nije minstar odbrane za teritoriju Kosova, ta teritorija je i dalje pod rezolucijom 1244, tj. UN odlucuje sta se tamo desava! Kosovo je predato UN-u, i zato je Pristini bitno da je sto vise drzava prizna, kako bi na Savetu UN-a lako dobili nekog lepog dana priznanje nekom rezolucijom. Srbija je Kosovo izgubila 1999. godine kada je potpisan tamo neki sporazum i kada je usvojena rezolucija 1244. Srbija se kunula u tu rezoluciju, jer je negde u njoj pisalo da je Srbija suverena zemlja. Pa da, suverena, ali bez teritorije Kosova... Ups? Nismo procitali kako treba, sad su nam drugi krivi. Ministar odbrane Ustavom brani suverenitet Srbije, ali suverenitet se zaustavlja na granici sa Kosovom, preko te granice UN preuzima. Tacka. (Sutanovac zna sta prica i u pravu je 100%).

Mikica

pre 12 godina

Tako je, pored toga što gradjani sa severa Kosova sada već trpe posledice situacije, nažalost svi ih možemo osetiti u nekom trenutku ako se budu donosile pogrešne odluke. Nasinja, sukobi, impulsivno rešavanje problema nisu nikakvo rešenje. Bar smo u to sigurni.

Patrijotski nastrojen građanin

pre 12 godina

Ja mislim da posao ministra vojnog nije da priča, nego da spremi oružje, da proglasi opštu mobilizaciju, da se organizuju konvoji koji će prevesti vojsku dole i da Srbija zaštiti svoj narod na Kosovu. Jedini uslov je da mene ne mobilišu.

Alek

pre 12 godina

Ono što mene ozbiljno brine jeste da Srbi dole više nemaju strpljenja. Ali to je ono što je ključno i što im je neophodno. Moramo razmišljati mudrije, brže i efikasnije od druge strane. A samo odličnom diplomatijom možemo biti korak ispred njih.

Miki

pre 12 godina

Ja, brate, necu u zivotu pusku da vidim, a kamoli da je uzmem u ruke i mislim da ovaj stav proizilazi iz moje mudrosti. Isto tako mislim da treba da razmislja svaki noramalan covek!

Raca Vračar

pre 12 godina

Na koju je meru dovedena naša vojna moć , to je strašno ! Ali je još strašniji cinizam sa kojim ova vlast priča o odbrani interesa građana ove zemlje!
Dajta više te izbore , sa obe ruke ima da glasam ,samo da vas više negledam!

Šiki

pre 12 godina

Tomo dole je neko ubijen.O tom će se ubistvu mnogo manje pričati nego o keruši Mili kojoj su odsečene noge. Zar je ova žrtva i mnoge druge na Kosovu i Metohiji tako beznačajne za ovu vlast. Pa ja danas nisam od nikog na vlasti cuo da im je žao što je jedan srbin izgubio život a drugi ranjeni. Koja sramota . Da sam ja predsednik Srbije obavestio bih ceo svet da na Kosovu i Metohiji nesme nijednom srbunu da fali dlaka sa glave a kamoli da mu se desi još nešto gore. U protivnom bi sledila odmazda. Kakva? Smislio bih.

Ubis 2, dobis 3

pre 12 godina

Kosovo se brani glavom, ne puškom

bravo Shule, upravo si otvorio sezonu lova na Srbe na Kosovu

Ne daj Boze da si izjavio da ce Republika Srbija da zastiti svoje gradjane, pa makar to bilo i pricanje u prazno (u tvom slucaju bi bilo)

marre

pre 12 godina

Mora se tri puta meriti a jednom seći. Ne sme se pogrešiti jer se baš to od nas očekuje, a u tom slučaju samo mi možemo izgubiti. Daj nam Bože mudrosti da se ovo reši na najbolji mogući način po ljude koji žive tamo.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Meni licno je postalo "otuzno" citajuci komentare onih koji su razocarani Min. odbrane sto se ponasa tako "pasivno" prema situaciji na Kosovu umesto da "mobilise" i da salje vojsku na Kosovo !
Zaista je tuzno videti kolika je NEOBAVESTENOST prosecnog gradjanina Srbije kada je situacija oko Kosova u pitanju !
Braco draga, da Vas nisu LAGALI "srpski zvanicnici" kao i "mediji" od 99-te godine pa naovamo svima bi vam odavno bilo jasno da Srbija NE SME Kosovo "ni mrko pogledati" a kamo li pokusati da "vojnom silom" ugrozi suverenitet Kosova !
Braco draga, da vas nisu sve ove godine LAGALI svima bi Vam bilo jasno da smo s'velikom mukom jedva izgradili "par mostica" i da bi i tih par ponovo bilo "potopljeno" u "mutno Dunavo" kao i 1999-te i sve sto bi Srbija tom prilikom mogla dobiti bio bi neki drugi "sporazum" koji bi zamenio onaj "kumanovski" a kolika bi Srbija bila posle tog novog sporazuma veliki je znak pitanja ?
Braco draga, ne "bori se Srbija", Vlast, Tadic i Jeremic iskljucivo "mirnim i diplomatskim sredstvima" zato sto je Srbija miroljubiva kao "Vanuatu" gde zivi najmiroljubiviji i najsrecniji narod nego zato sto joj NISTA drugo nije ni preostalo posle "pobede" nad NATO savezom i potpisivanja "kumanovskog sporazuma" (za domacu upotrebu) i KAPITULACIJE za medjunarodne faktore: SAD, EU i NATO !
Srbija je izgubila Kosovo jos 1999-te god. i od tada samo pokusava "sacuvati" nesto sto nema i sto NIKADA vise nece povratiti dok god budu postojale SAD, EU i NATO !
Najzalosnije od svega je to sto su svega ovoga svesni i Tadic i Jeremic i kompletna Vlast i politicka scena Srbije i sto im to ni najmanje ne smeta da na LAZIMA i obmanjujuci svoje gradjane kradu glasove biraca na obecanjima o nekakvom "ocuvanju" Kosova (sada samo jos severnog dela)iako je spoljna politika naseg "Shefa srpske diplomatije" koji je vise puta o nasem trosku obisao Planetu dozivela PORAZ na svim medjunarodnim poljima pocevsi od MSP-de pa do broja drzava koje su u medjuvremenu priznale Kosovo a koji se poeo na preko 80 najuticajnijih drzava Sveta !
Licno se radujem kad vidim da je bar Min. Sutanovac SVESTAN i dovoljno razborit da zna sta Srbija sme a sta ne ?

Branimir Crni

pre 12 godina

Stvarno ,naravno da nemože da se brani puškama , kada ste se pobrinuli da ni tehniku vojska nema , prvo ste vojsku rasturili , a sada će te i Srbiju!

micika24

pre 12 godina

Pa ko je brani i sa cime,bolje i da ne razmisljamo.Niste je sacuvali na miran nacin,niste pokusali ni na silu da zadrzite Kosovo.E onda drzite jezik za zubima i cutite.Muka mi je od vaseg pametovanja..

environmentalist

pre 12 godina

Citam ove komnentare i ne verujem! Da li ovaj narod ima ikakvo pamcenje?! Pa ako bismo opet cackali NATO Srbija bi se stvarno svela na Beogradski pasaluk.Bolje bi nam bilo da se brinemo sto nas ima sve manje u Srbiji i sto sela svakodnevno izumiru. Nasa je sreca sto je trenutno Albansko rukovodstvo zeljno vlasti pa nije sacekalo jos koju decenuju da ih bude kao i nas pa da uzmu celu zemlju a ne 12%. Jel su Srbi sa Kosova vredniji nego mi ovde? Jel treba zrtvovati 7 miliona zbog 100000? A vi sto ste zeljni junacenja pravac na Kosovo,iz fotelja ga sigurno necete 'odbraniti'..

Nikom Nista

pre 12 godina

Sve me podseca na onu staru recenicu "tri put kratim ..opet kratko" Vise nam se nista ne dopada..ama bas nista. Iskreno da kazem..ovo Kosovo vise mi se dojadilo, i to ne samo meni vec mnogima koji zele miran zivot. Onima koji misle da nismo dovoljno ratovali i da jos moramo se sukobiti sa svima, ja im zelim srecan put..neka odmah krenu. Ono sto smo do sada postigli siguran sam da niko od nas nije hteo..tj. da nas ceo svet mrzi. Svet nema vise strpljenja da se bavi sa nama, moramo vec jednom da promenimo glavu ako hocemo da napredujemo, u suprotnom cemo sami sebi naneti stetu u svakom smislu. Da li postoji veca glupost od sedenja na barikadama cekajuci kad ce KFOR doci da te sutne. Ali prihvatam, to ne moze svako...mora covek biti dovoljno lud da bi to uradio. Neka radi ko sta hoce..ja sam vec davno poceo da sredim stvari kako bi sto pre napustio ovu zemlju koja mi stvara samo probleme a nista pametno ne donosi

Bojan NB

pre 12 godina

Sva sreca sto narod i razmislja glavom, pa se sam brani i nista od takvih kao sto je ministar i ne ocekuje, a to kako ste VI ministre razmisljali glavom najbolje oseca ovaj narod

Miloš Dzamić-Jurić

pre 12 godina

"Kosovo se brani glavom".
Jeste, ministre, samo je treba imati!

Srbi u juznoj srpskoj pokraini (to vazi i za severnu) moraju se drzati demokratskih pravila. Dokle se njih drži, ko moze sta da im uradi? Poruse barikade? Naprave se nove, so what.. Vazno je samo da se ne predje u ekstremizam te ni u fatalizam i očajanje! Nego radujmo se Bogu i u Boga se uzdajmo, i Bog će nam dati sve što nam bude potrebno, i snagu, energiju, kreativnost i mnogo toga potrebnog!

Зоран

pre 12 godina

Јес вала. Отели га пушком, ти ћеш да га браниш главоm. Ти си толико паметан да си све пушке претопио у мир, па сада Србија све краћа и краћа. не мислим на Косово, већ на оно мало северно од Косова, што су бојкотовали попис, добили уџбенике из Албаније. ...

Nenad

pre 12 godina

Tačno je da silom ne možemo da se odbranimo od naših aktuelnih neprijatelja. Tačno je, takođe, da nam sada od koristi mogu biti razum, snalažljivost i mudrost. Dakle - trebaju nam pametni ljudi na kormilu države. Jedina ministrova greška je što u pametne ubraja sebe i svoje aktuelne kolege iz državnog vrha.

Majka

pre 12 godina

Jedna stara kaze: daj mi boze snage da promenim sto mogu promeniti i prihvatim sto ne mogu promeniti i DAJ MI BOZE MUDROSTI DA PREPOZNAM IZMEDJU OVOG DVOJE.

Sergije

pre 12 godina

A koja bi to vojska i sa kojim naoruzanjem pa stitila Srbe na severu Kosova? Od polovine sedamdesetih, otprilike, na ovim prostorima nema moderne i efikasne armije. Sutanovac je samo jedan od eksera koji se decenijama zakucavaju u mrtvacki sanduk armije koja je nekada trebalo da brani Jugoslaviju, a danas Srbiju.

Vojsku treba svesti na 6 modernih aviona i 2-3 moderna sistema PVO. Ostatak novca ravnomerno raspodeliti MUP-u za jos zandarmerije, zdravstvu i vrednim studentima.

komsija

pre 12 godina

kad nije moglo puskom, mitraljezima, tenkovima itd. sada kao solite pamet da se moze braniti glavom (glavom u zid). Kasno je burazeru , kad nemate vise vojsku da napadate goloruki narod (Albance) kao sto ste to radili 80 i 90 sad mi pametujete tu i bavite se politikom! Kasnili ste za nesto sto je izgubljeno 1999.

IvanUE

pre 12 godina

Gospodine ministre vojni, a šta mislite o tome da nama kao građanima ove države kažete konkretno šta se dešava iza kulisa? Ta priča o puškama je totalno realna. Ne može se puškama na helikoptere i avione. Vojsku nemamo. A od oružija su nam ostale upravo samo te puške i bajoneti - nečijom krivicom. Gledajući u blisku prošlost, ovo je sistematski i planirano. Srbija ne može da se suprotstavi čak i da hoće! Bez uvrede ministre, ali mnogi od nas jedva čekaju da vam vide leđa!

vojaci

pre 12 godina

Super je danas raditi pri vojsci Srbije,kao nesto branis,malo trckaras po poligonima,plata redovna,malo ukrstene reci,malo sms,i prodje radno vreme.

cile

pre 12 godina

Ministre Šutanovcu, a čime ćeš ti kao vajni ministar odbrane da braniš Kosovo, kad nemaš ni jedno ni drugo? Samo pričate gluposti i zavlačite narod sa raznim glupostima, a rešenja nigde nema. Dok vi gledate samo kako da dobijete na vremenu, Srbi su dole pod stalnim stresom i nikad se ne zna kad će da dođe do eshalacije. Koja je tvoja uloga kao ministra odbrane koja se debelo plaća. Poneko poziranje, nekad neke izjave koje nemaju veze sa realnošću i to je to. Prema tome nisi kompetentan da daješ bilo kakve izjave o situaciji na Kosovu, kada te nigde nema.

micika24

pre 12 godina

Hajde da zanemarimo cinjenicu da nista pametno do sada nisi rekao, ali zar ne mozes bar nesto uciniti. Hocete da branite Kosovo, sa cime, nemate sa cime..

Markovicka

pre 12 godina

Zasto onda ne idete glavama, zasto ne sednete i ne razgovarate svi zajedno, da pokazemo da smo sada bar pravi Srbi, da mozemo zajedno. Na stranu bacimo politicke stranke, zaboravimo bar jedan dan na to. Manite se inata, pustite ljude iz opozicije da vam pomognu, ponos zaboravite! Ali ocigledno, da kod vas nista ne vredi, uvek terate po svome, i nikada ova drzava uspeti nece do god imamo takvog vodju kao sto je Tadic...

Milovan

pre 12 godina

Kosovo se brani srcem, patriotski... Kad ga već branite glavom, prvo proverite da li u njoj ima nešto, ja sumnjam da ima s obzirom koliko se muče Srbi na Kosovu!

Шојић

pre 12 godina

Сада Драган Шутановац прича како неки политичари злоупотребљавају тему Космета у политичке сврхе, а изгледа да је заборавио да су током и непосредно након бомбардовања Србије 99-те они то највише користили као оружије против режима Слободана Милошевића. Када погледамо стање у држави, штрајкове, незапосленост, општу беспарицу, потпуно незадовољство грађана и сада још и тему Космета неко би рекао да се историја понавља зар не?! Сви знамо како је у сличној ситуацији прошао онај стари режим па би и ови данашњи властодршци требало да се замисле.

MILAN

pre 12 godina

Pa branite ga glavom, niko vam to ne brani, ako ste toliko pametni.Otkuda onda Euleks na Kosovu, odakle Srbi na barikadama kada ste ih vi branili glavom.Najlakše je pričati fraze i floskule iz udobne fotelje u Beogradu.otiđite gospodine ministre malo na sever Kosova pa tamošnjim Srbima objasnite kako da se brane glavom dok svaki dan neko od njih bude ranjen ili ubijen.vi kao nato lobista u Srbiji imate valjda uticaja da objasnite mentorima da je Milošexić umro, da on više nije na vlasti, već vi i vaši petooktobarci iz buldožer revolucije,gospodine ministre.

Glas iz Palmoticeve

pre 12 godina

U ovakvu situaciju su nas doveli nasi pametni i mudri politicari. Mislim na sve redom, uklucujuci i mudrace iz DS-a.

Mislim da od odbrane glavom nema nista.

Jedino sto nam je preostalo to je Ampula Rektuma! Da se lepo namestimo i da uzivamo u nasoj mudroj i pametnoj politici.

Milenko

pre 12 godina

Molim za malo realnosti. Najlakse je sedeti u toplim domovima i posle dobrog rucka ili vecere sesti pred racunar i slati komentare, kritikovati bez ikakve osnove.

Pre svega, srpska vojska na Kosovo ne moze. Mogucnost za to je prestala da postoji potpisivanjem Kumanovskog sporazuma 1999.(potpisao ga Sloba), tako da svi koji kritikujete ministra kako greje fotelju i ne preuzima nista, shvatite - to bi bio rat, koji bi Srbija izazvala, a potom u istom i izgubila. Je l' nam to treba???

Druga stvar, optuzbe na racun ministra kako je ovakav ili onakav, greje fotelju, nema hrabrosti ostavite za malu decu. Svako ko imalo prati sta se desava u zemlji, ne moze da porekne da je ovaj covek svaki dan negde i da se trudi koliko moze da od nas bude nesto.

Treca stvar, svako kome je do oruzja, molim lepo, junaci, izvolite - picite dole i nek vam je bog u pomoci.

Ja necu da prihvatim da zivim u zemlji u kojoj su vecina zivotinje i oni koji mrze. Zelim i Srbima i Albancima na Kosovu zivot bez straha i zato verujem u svaku rec koju je ministar rekao, jer, bojim se, ako ne bude po njegovom, tesko nama!

Davidoff

pre 12 godina

Žao mi je samo što verovatno nikad neću dobiti odgovor na pitanje: Da li se Kosovo uopše i brani? Sve gde ste vi umešali prste doživelo je krah. Da li ste vi toliki baksuzi ili jednostavno radite na štetu ove moje Srbije - stvarno ne znam... Ali, jedno je sigurno - menjamo vas prvom prilikom!

Sima

pre 12 godina

"Sukob Srba sa medjunarodnom zajednicom je interes naseg protivnika" - pa zar mi imamo protivnike gospodine Sunatovac, zar nismo okruzeni samo prijateljima?

Linda

pre 12 godina

Jedna stara kaze: daj mi boze snage da promenim sto mogu promeniti

To je jedna od najmocnijih MOLITVA ( Serenity Prayer - Molitva za Mir) i da..slazem se a to mora biti nas Zivotni putokaz.

Bg HQ

pre 12 godina

Potpuno se slažem i podržavam,samo nam recite ko je osmislio ovu genijalnu strategiju koja se primenjuje u poslednja 2-3 meseca i da li vas je neko primorao ako niste to vi smislili da učestvujete u svemu ovome?