Ponedeljak, 17.10.2011.

13:41

Deca povređena na vežbi MUP-a

U bolnici u Jagodini zadržano sedmoro dece koja su povređena na vežbi antiterorističke jedinice MUP-a kada je helikopter oduvao reklame na tribinu stadiona.

Izvor: B92

Deca povreðena na vežbi MUP-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

237 Komentari

Sortiraj po:

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

U Srbiji je tipičan RUSKI SCENARIO.
Svuda na svim proslavama VOJSKA,POLICIJA i njihovo veličanje.Iduće godine će na bini da budu i Dačić i Nikolić i Palma i Dveri sa sve Ruskim odlikovanjuma na grudima.Dobrodošli u RUSIJU.

Упућени

pre 12 godina

Након преко 220 прочитаних коментара нисам уочио нити један у ком су изнете неке основне чињенице.
1. ПТЈ је посебна организациона јединица МУП-а.
2. ПТЈ је за потребе реализације једног дела повереног задатка користио услуге Хеликоптерске јединице која је такође посебна организациона јединица МУП-а.
3. ПТЈ је поверени задатак у целини извршио крајње професионално, и ничим није угрозио безбедност јавне манифестације.
4. Припадници ПТЈ који су се затекли на страни стадиона на ком се десио инцидент моментално су реаговали и притекли у помоћ.
Ко је начинио пропуст и превидео да рекламни панои треба да се обезбеде или уклоне, и ко за то треба да сноси одговорност, утврдиће истрага. Адреса ПТЈ је свакако последња на коју се треба обратити.

zgrozen

pre 12 godina

ovi nazovi specijalci sto se spustaju niz kanap iz hilikoptera umesto da trce da spasavaju decu oni poziraju po onom terenu i prave formacije koje su ih naucili.pa ovo je stvarno uzasno.

MunzeLjux

pre 12 godina

Igrali se amateri na sred zemlje Srbije.Ne mogu da verujem da pilot nije znao da elisa stvara snazne vazdusne vrtloge i da nalozi organizatorima da uklone predmete koji su povredili decu.Uostalom sta ce deca na takvim vezbama.? Da gledaju policiju koja ce sutra da ih lema kad se budu borili za svoja zgazena prava.

Steph

pre 12 godina

Ma to je gej populacija napravila zaveru, oni su namerno udesili da reklame polete, kao što zbog njih ima mnogo samohranih majki u Srbiji... XD

J O K E R

pre 12 godina

... HVALA BOGU DA PALMA NIJE "OSMISLIO" I BORAVAK SVOG GOSTA -PATRIJARHA NA OVOJ "VEZBI" - KO ZNA SYTA BI SE SVE JOS TU IZDOGADJALO!!!...???...

Podunavac

pre 12 godina

Neka deca u svetu idu da se druze u prirodi i u izvidjackim kampovima, a neka deca idu na policijske i vojne vezbe..

Deco da budete vi nama ziva i zdrava i da ne postanete sutra ovakvi kako vas OVI uce!!

steva

pre 12 godina

sad ću da vam kažem ko je kriv ... strah je kriv ... palmi ne sme niko reč da kaže, nit da mu se obrati ... ako je neko i sumnjao da se nešto može dogoditi, taj nije smeo ni da bekne o tome ...
a policija je morala da ispita teren na kome će se održati ova akcija i morala je da primeti da se ovo može dogoditi. strah opet? ... ministar naredio da se to mora tu izvesti i niko nije hteo da se pravi pametan. a ako već laici iz opštine i stadiona nisu znali, piloti su morali da znaju o kakvoj se sili ovde radi i šta može da se dogodi. tako da je po mom mišljenju najveća greška policije koja nije ukazala na problem, reklame su mogle lako biti uklonjene. inače one tu nisu postavljene za ovu priliku, već tu stoje godinama po svakakvom vremenu.

Smith83

pre 12 godina

Ala lupate jedni drugima minuse, samo puca :-) Ima istine i u jednoj, i u drugoj strani. Mislim da je previse politizovano sve postalo, pa se i deca koriste u te svrhe. Svi su bre postali nekako previse ostrasceni, politicki napumpani, puni nekog besa, koji ne vodi nicemu... Na nas dan skole u Kragujevcu, mi smo isli u Sumarice, pa da je bilo nekih reklama, i duvao vetar, sta bi onda bilo... ali nije, jer tada nije bilo reklama na svakom koraku, i svakoj mogucoj manifestaciji... Nego, to je potpuno irelevantno sada. Bitno je da svi sada zaista ne znam kako uspevaju, ali uspevaju da prikupljaju glupave politicke poene. A izbori tek sledece godine, znaci gasim se na jedno 7 meseci, vec me jeza hvata... Dosao sam u fazu da mi zaista vise apsolutno zivot ne zavisi od vas gospodo politicari, pa me savrseno vise bas briga (bicu fin) sta imate "da izjavite za dnevnik" ! Pocnite da radite nesto konkretno, i dokazite se u svojim profesijama, ne gradite karijeru u Skupstini, nego lepo sa svojim diplomama na trziste rada, pa da vidim koliko ste zaista kvalitetni ! Jao, Srbijo, dokle ces da trpis ?! No, kakav narod, takva i politicka scena, nije ni cudo sto npr.ovaj Palma pravi cudo u onoj Jagodini !

nikola

pre 12 godina

iiiiinsaaaaaajdeeeeeeeeeeer, koluuuubaaaaraaa, maaaafiiiijaaaa, pooopoooviiii pedooofiiiliii, beeeliii andjeeeliii, crniiii auuudiiiijiii, pooovreeedjeenaaa deecaaaaa...

Cole

pre 12 godina

Kakav bre crni nesrećan slučaj, tolika deca povređena, a šta da je, ne daj Bože, neko dete poginulo. Nego ***** ne može ništa da uradi kao valja... Pa šta bi bilo da se tako nešto desilo u Rusiji...?

VV

pre 12 godina

Palma se pita sta sad da kaze roditeljima. Ne pita se sta da kaze deci, jer jos nemaju pravo glasa? He, he, predlazem da im o drzavnom trosku organizuje besplatno zimovanje na Kosovu.

Изногуд

pre 12 godina

Ниједно од повређене деце није тамо отишло на силу, пун је град био деце која нису желела да иду тамо, него су шетала градом. Као клинац ја сам ишао на сличне манифестације, јер сам желео да видим хеликоптер, падобранце и слично. У Јагодини постоји и згода "Сећање на Горана Остојића", падобрански скуп, исто су хеликоптери и падобранци тада присутни, и исто стотине деце, вероватно иста ова, која воле таква дешавања као што сам их ја волео.
Пропаганда у Србији убила је и последњу трунку честитости код људи, тако у данашње доба свако је склон интересном сагледавању ситуације, истинитост и објективност давно су напустили и ову земљу и ове људе.
Ово је сада земља пљувача.

Milan

pre 12 godina

Dosta je i Vas iz LDPa.Desio se nesretan slucaj.Ne vidim nikakvu zlupotrebu dece u politicke svrhe.Zar ne bi i Vi Vasu decu odveli na slican skup u "krugu dvojke".Ja bih.Preterujete kao i obicno.

Miroslav Petković

pre 12 godina

Ja živim u Vašingtonu, i nikad mi niko dete nije organizovano vodio iz škole na vežbe SWAT timova, tako da ono što piše stariji vodnik prve klase su izmišljotine.

m

pre 12 godina

Vidim raspisali se ovi iz Palmine stranke. Idu od sajta do sajta i pisu iste poruke podrske velikom vodji, pod razlicitim imenima. Kad bi Palma bacio atomsku bombu na Jagodinu i za to bi nasli opravdanje. I prekinite vise da pricate kako on zna, kako je uspesan, kako je cela Srbija ljubomorna na njegov uspeh, pa sad pise poruke protiv njega. Iskoristio je decu za sakupljanje politickih poena. To ni Milosevic nije radio. Nemojte da branite ono sto nemoze da se brani. Na kraju, mislim da nismo videli sve od njega i da slede jos gore stvari.

Reklame po svaku cenu

pre 12 godina

Na HRT-u snimak vezbe. Teren uredjen kao da je fudbalska utakmica, puno reklama namestenih po terenu i pri letu helikoptera svi ti reklamni panoi podigli su se i leteli na bine gde su deca bila posmatraci.
Palma i organizatori da bi zaradili na reklamama su na tom nazovi mitingu poredjali reklame kao na fudbalskoj utakmici.Situacija koja se mogla videti je bila da se ne radi o ne obezbedjivanju terena vec o postavljenim reklamnim panoima na zemljiste terena.

Mile protiv tranzicije

pre 12 godina

Kad su skupovi dece tog uzrasta upitanju ne trebe biti mnogo pametan zakljuciti da bezbednost mora biti na najvisem nivou (to jest ocekivati ne ocekivano).Da su pripadnici PTU-a pre vezbe pregledali stadion siguran sam da do ozledjivanja dece nebi doslo.

Suboticanin

pre 12 godina

(jagodinka, 17. oktobar 2011 18:30)
"Svečanom sednicom Skupštine Grada, polaganjem venaca na spomenike žrtvama fašizma i vojnim defileom, danas je obeležen Dan oslobođenja Subotice od fašizma, 10. oktobar. Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Na kraju ove svečanosti puštena su jata golubova, kao izraz želje da mir potraje na ovim prostorima. Venci su položeni i na spomenik crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi. Dan oslobođenja Subotice obeležili su i promenadni defile gardijskog ešalona uz pratnju Reprezentativnog orkestra Garde i egzercir Garde Vojske Srbije na Trgu slobode."

Ko je hteo isao je,a ko nije hteo nije isao...
Kod nas u Subotici ne teraju decu na takve ceremonije...A kod vas ovo nije orvi put...

Zao mi je zbog dece i brz oporavak im zelim!!!

kiza

pre 12 godina

Deca treba da su u skoli, danas je redovan radni dan. Zamislite kada bi sva Beogradska deca, osnovci i srednjoskolci zbog dana grada, odsustvivali sa redovne nastave...

Milko

pre 12 godina

Zašto terorišu tu nedužnu decu?
Onomad su morala u špalir na doček Patrijarha, danas na slet, da vide kako izgleda jedna elitna policijska jedinica.
Pouka: Sada i mala deca znaju zašto nije održana Parada.

Stariji Vodnik I klase

pre 12 godina

Deca na vezbi MUP-a nisu nista cudno, i u SAD su pokazne vezbe lokalnih SWAT timova shou na koji organizovano dovlace decu iz skola.
Ono sto je cudno je sto rukovodioc vezbe nije prekinuo vezbu kad je video sta se dogadja. I ne samo on, vec i posada helikoptera - smesno je gledati kako reklame lete po publici, publika bezi u zaklon, a desant (specijalci) i posada helikoptera nastavljaju sa vezbom kao da se nista nije dogodilo... A sta bi bilo da se desila neka druga nepredvidjena situacija - npr da je terorista sa Strelom-2M, ili sa obicnom "Cecom" (pesadijski mitraljez rasprostranjen na ovim prostorima) otvorio vatru po helikopteru - da li bi posada regovala i prekinula iskrcavanje desanta?
Da je ovo bila realna borbena situacija, Srbija bi ostala bez 10-14 pripadnika specijalnih jedinica i jednog helikoptera AB-212... To mnogo kosta.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Po meni je i ovo sada kukanje zbog dece, protesti zbog zloupotrebe u politicke svrhe - takodje zloupotreba dece u politicke svrhe.

Aleksandar

pre 12 godina

Prema postupcima i parolama gradonacelnika Jagodine, ne bih bas rekao da je Jagodina oslobodjena od fasizma. Strasno je kako se decom manipulise u ovoj zemlji dok se na drugoj strani lamentira oko problema bele kuge i smanjivanju naroda...

Nase Ime

pre 12 godina

Klasican nesrecan slucaj...
(Vladimir, 17. oktobar 2011 18:14)

Nesrecni slucaj bi bio da je dunuo nekarakteristicno snazan vetar i oduvao reklame ka posmatracima. I tada bi se moglo govoriti o tome da li je panel bio odgvorno pricvrcen, ali bi opet generalno razlog slucaja bio nepredvidjena okolnost.

Odgovornost se ne odbacuje tek tako. "Moglo se svakom desiti, sta sad?" Nije se MORALO desiti.

noa

pre 12 godina

sta ce deca na vojnoj policijskoj ili bilo kojoj vezbi gde se prikazuje oruzje nasilje i slicno.decu vodite u prirodu upoznajte sa ekologijom i slicno.dosta ispiranja mozgova malisanima

Objektivan

pre 12 godina

Za ono juče je krivo ministarstvo prosvete, Palma i direktori škola a ovo danas je nesrećan slučaj. Verujem da je klincima bila interesantna vežba SAJ-a i da su dobrovoljno došli. Nadam se da će se sva deca uspešno i brzo oporaviti.

ozlojedjen

pre 12 godina

...Kada se u ovoj zemlji ukida vojska, oglasi se milion dusebriznika koji kukaju kako smo bespomocni, jadni i sl. a kada se promovisu vojska i policija opet se jave ti isti sa drugim misljenjem. Ova vlast jeste losa, ako ne i najgora u skorijoj istoriji, ali ovde se svaka vest komentarise u kontekstu politike. Sreca je da niko nije nastradao, treba da se vidi ko je odgovran za propuste i to je sve. Koliko ljudi od vas je prijavilo korumpiranog lekara ili funkcionera? Koliko vas je diglo glas protiv globalizma i namestenih privatizacija? Ako imate toliku drustvenu svest kao sto se predstavljate zasto se ne borite protiv stvarnih problema ovog drustva, a ne koristite nesrecan slucaj i povredjenu decu da napadate omrazene politicke figure? I ja te iste prezirem, ali ove vesti nisu mesto za borbu protiv istih, inace cete postati isti kao i oni, oportunisti.

Odgovrni,tuzilac,sudija,socijalno...

pre 12 godina

Dr.Tomic kaze da sumnja u povrede????
da li je dr kvalifikovana da tumaci povrede ili je skolovana da zna?
Od kad ne profitabilna organizacija i ameba budzetske kase ima reklame na stadionu?
Da li je Policija imala za zadatak da obezbedi besprekorno slet policije,poseban sto su deca mobilisana u publici?
Da li je moguce da covek,patrijarh zbog silovanja i skandala nije razresio coveka koji je optuzen za zlostavljanje maloletnika,odnosno pedofiliju?
Kako krivicno delo moze da zastari, a neplaceni racuni ne mogu?To vazi i 50 godina?!
Dakle, unuk palme,njihova skola je imala nalog od direktora,a nastavnici se nisu suprotstavili politickom extremistickom delovanju,vec decu izlozili riziku i time doveli bezbednost.
Ogovorni su
Dragan Markovc Palma,direktor skole,neastavnici kao i ministar koji
preuzima apsolutnu odgovornost sto nije obezbedjena sama policijska parada,ali i crkvena patrijarha irineja.
Pre svega su i roditelji odgovrni jer treba sad da reaguje i socijalna sluba zbog extramine nebrige o deci,pa vise ni jedna fasiticka partija nece smeti da decu stavi u sluzbu vlasti.

Banana drzava

pre 12 godina

Ocekujem da ova najgora i nesposobna vlast to jest vodeci organi u istoriji srbije izjavi: Pa znate ovaj, nismo mi krivi, kriva su deca, gde su bas tu sela a mismo sve uradili kako treba kao i uvek. To je bio nas papagaj znas...

Milan

pre 12 godina

Ovo me je izuzetno zacudilo jer je u pitanju specijalna jedinica koja bez obzira na propuste organizatora mora sama da proverava i procenjuje stanje na terenu. Mogo je Palma da zahteva da helikopter sleti i madju decu na tribine, ali na jedinici je da odbije tako nesto jer je neizvodljivo!
Palmina promocija je prica za sebe...
Zelim brz oporavak povredjenoj deci.

ns

pre 12 godina

Ne znam zasto se dovodi u pitanje dolazak dece na dan oslobodjenja grada, pa deca su uvek tu dolazila i obelezavala taj dan gde god da se odrzavao, a posebno ona koja idu u skolu koja nosi naziv 17. oktobar. Ovo sto se desilo je nesrecan slucaj i neumesno je da se situacija politizuje i krivi covek koji sigurno nije imao takvu nameru. A ovi koji komentarisu su jedva cekali da opletu po palmi i da stave neke lose kritike

debeli ti si bolid

pre 12 godina

Ko sme da protivreci Palmi? Svi ga se boje... Bar mi koji na zalost noseni sudbinom zivimo u ovom gradu,znamo kakvim se igrama i prljavim poslovima bavi,i sta sve radi... INSAJDER pod hitno neka dodje i pronjuska teritoriju i objavi sve prljavstine ovoga grada,da ljudi,pogotovu seljaci kojima je Palma Bog,vide ko im vodi grad...Gospodine Markovicu bolje bi vam bilo da se primirite i bae svoj privatni zivot dovedete u red nego sto vodite decu tamo gde im nije mesto,sto sta bi naucili da ste ih odveli u Beogradsko narodno pozoriste a ne da ih unistavate... Sramite se!!!!

Miki SM

pre 12 godina

Dokle god su na odgovornim mestima mediokriteti sa 2 razreda osnovne,jakom vezom,ujakom koji im je sredio posao,mafiozi koji glume Tita,ova zemlja ce da grca u problemima.Hocu platu 1000 eura ali necu nikakvu odgovornost jer sam lenj i pre svega nezreo-ideal vecine gradjana Srbije.

Ivan

pre 12 godina

Posao antiterorističke jedinice bio je da obezbedi sigurnost svih na skupu, a posebno ako se ima u vidu da su škole bile u obavezi da dovedu decu. Ako to nisu znali da urade, džaba pokazivanje nekih uvežbanih akcija.
Neka se javi odgovoran za bezbednost dece, a ministri prosvete i policije da podnesu ostavke.

rema

pre 12 godina

"bezumlje odgovornih tretira decu kao predmete, a ne najveći potencijal koji Srbija ima" deca il su predmet, il su potencijal. a ja kazem da su ljudska bica!

sinisa

pre 12 godina

treba se ugledati kako najcivilizovanija zemlja kao naprimer japan, pa da ministar cisto iz moralnih razloga da ostavku. tako se to radi u japanu...

Vladimir

pre 12 godina

Klasican nesrecan slucaj...

Ne branim nikog i ne napadam nikog.. ali ovo je moglo da se desi bilo gde, sticajem okolnosti desilo se tu gde jeste...

Ovo je isto moglo da se desi i u pozoristu...

Sto bi se reklo :" S**** se desavaju"

ratni veteran

pre 12 godina

Gospodo zandari u buduce se vezbajte negde u sumi...nikoga ne interesuje kako se spustate niz konopce...budite mangupi pa se i uzverite uz konopce....bljak....decu nam pobiste

jagodinka

pre 12 godina

da se to desilo u nekom drugom gradu, pola od vas ne bi ovo komentarisali, ali posto je Jagodina u pitanju.... eee to je vec druga prica. Pa zar vam nije dosta komentarisanja juce? To je zato sto se nekima prosto ne prasta uspeh, a jagodina je to postigla! Ovo je nesrecan slucaj i nema potrebe da se to prepisuje nekakvim politickim igrama! Pa pobogu ljudi, deca su u pitanju, treba da vas je sram! Ona su bila tu samo yato sto se obeleyavao dan oslobodjenja grada i zato sto jedna osnovna skola nosi naziv 17.oktobra! sramota sto na takav nacin komentarisete!

selimir

pre 12 godina

Ne zna se da li su gori ovi sto napadaju ili ovi sto brane Palmu.Deca su ovde u drugom planu vazno je da su politicki jadnici i ovo iskoristili za medjusobno pljuvanje e Srbijo jadna li si !!!!

Joel

pre 12 godina

Popovi, topovi i lopovi... Deca u Jagodini su videla popove, sada su videla i topove, ostaju jos lopovi. Sledi poseta zatvoru i da svako moze da da se igra sa puskom i da bude cuvar.

milos

pre 12 godina

Necu nikoga da branim niti cu da kudim ili hvalim proslavu ili bilo koju politiku.

Hocu samo da kazem da mi je mnogo muka ljudi koji sve znaju, ali nakon sto se dogodi.

Da je vest glasila "Deca odusevljena sletanjem helikoptera na stadion tokom izvodjenja vezbe" niko, ali NIKO se ne bi javio da kaze "sto su deca bila tamo, moglo je nesto da im se desi, mogla je reklama da poleti i da ih ogrebe"

a sada kada se to, nazalost, dogodilo, sad se svi iscudjavaju kako je neko dovoljno luuuuuud da organizuje to.

muka mi vas je, radite nesto konstruktivno, vikanje "znao sam da ce se nesreca dogoditi!" nakon sto se nesreca dogodi pomaze samo vasem egu.

Advokat

pre 12 godina

@(advokatski pripravnik, 17. oktobar 2011 16:27)

Pripravniče tuži se otganizator priredbe , a što je verovatno Opština Jagodina , a ne MUP RS

Jovan

pre 12 godina

Gospodo SPECIJALCI ne treba forsirati nesto sto vam ne ide kako treba, vidite da ta propaganda nametanja ne moze da se zavrsi dobro. Gospodo NOVINARI nemojte da mesate dva pojma o nazivu dve potpuno razlicite jedinice Antiteroristicka jedinica je pojam I a protivteroristicka jedinica je pojam II. Kad se takve vezbe izvode postoji plan, procena, proba, bas iz razloga da bi se izbeglo ovo sto se desilo danas. Probudite se vec jednom

Tika

pre 12 godina

Ljudi, politika vas je zaludela. Polako, štedite snagu za kampanju. Zašto u svemu vidite zloupotrebe i svinjarije. Učestvovao sam lično u nekoliko ovakvih javnih pokaznih vežbi. Klinci vole avione, aeromitinge i uopšte tehniku, nismo mogli od njih da se odbranimo kada bismo sleteli posle programa.. Drugo je pitanje kvaliteta organizacije. Pa i Palmino unuče je bilo tamo, nije bilo nikakve politizacije to se vidi i iz samog teksta vesti. Desilo se, ne ponovilo se, ali tu mesta malicioznosti nema. A i panoi su poleteli jer su veoma laki i velike površine, dakle nema neke velike štete. U Americi (skoro je bilo) država organizuje aeromiting pa vojni avion usled izvodjenja figure padne u publiku, a niko za tu nesreću, drastičnu i sa puno žrtava, ne krivi republikance ili demokrate ili Obamu. Svašta pročitah od sveznalica obojenih stranački...

fen

pre 12 godina

oduvali su ih potpuno!
teren za takve stvari se priprema ranije i bilo kakvi objekti koji mogu da nastete se uklanjaju ili dodatno stabilizuju a ovde je organizacija napravila promasaj!

Zoran

pre 12 godina

Mrak vlada u Jagodini a svi se prave ludi. Niko ne reaguje jer su svi u dilu. Ne ide jer su koalicioni partneri. A roditelji na sva usta pljuvali prosvetare kad su strajkovali a sad ne smeju da pisnu. Tuzna je ovo zemlja i narod u njoj!

slobodan

pre 12 godina

Biće ovakvih stvari sve češće.Ovo je tek početak.Sreća ne traje dugo!Luda kuća je Jagodina: provodadžisanje o trošku grada,ekskurzije frizerki,taksista i obućara u BEČ(!!!!!!!)....nemože dobro da se završi.

MILUTIN

pre 12 godina

JUCE NAPISASTE DA MUP STRAJKUJE.
INACE, PRI SLETANJU HELIKOPTERA POSTOJE VRLO STROGE PROCEDURE KAO I PRI SLETANJU AVIONA, ALI OVO JE SRBIJA. NAS NE INTERESUJE OZBILJAN PROFESIONALNI PRISTUP I EVROPSKI KRITERIJUMI, STANDARDI I PROCEDURE.
NARAVNO, BICE DA NIKO NIJE KRIV, SAMO SU DECA, KAKO RECE DOKTORKA, MALO POVREDJENA.

ZDRAVSTVENI CENTAR

pre 12 godina

Prema njenim rečima, kod jednog deteta se sumnja na potres mozga.... e doktorko samo ti sumnjaj... umesto da posaljes dete u CUPRIJU, koja jedina u ovom delu pomoravlja ima NEUROHIRURGE!

jaroslav

pre 12 godina

Izuzetno me nerviraju ljudi koji tvrde da je ovo nesretan slučaj. To bi bilo isto kao kad bi u helikopter natrpali duplo više putnika nego što može da nosi pa on padne. To nije nesretni slučaj, to je javašluk, bahatost, glupost, nestručnost.

jaroslav

pre 12 godina

Posle izvedenog eksperimenta utvrđeno je da helikopter pravi ispod sebe vazdušni pritisak. To niko nije mogao da predvidi u Srbiji i zato se u Srbij vrše probe helikoptera na deci. Policija služi da štiti režim. Sa decom se manipuliše.

HisRoyalHighnes

pre 12 godina

U najmanju ruku glupi su vasi komentari. Sasvim sam siguran da je svako od vas barem jednom bio na aeromitingu u Batajnici, a da je dosta vas islo i na proslave Dana policije, jos bolje svi znamo koliko je Beogradjana islo da gleda pokaznu vezbu koja je odrzana na Uscu.Naravno da je pripreme trebalo obaviti, ali mislim da ovde odgovornost nije na strani MUP-a vec ljudi sa stadiona koji su znali da ce helikopter biti ukljucen... I deca treba da idu na ovakve manifestacije koliko god to je moguce, da cene i postuju oruzane snage i snage javne bezbednosti

Dragan Jagodina

pre 12 godina

Mnogo ga BRE tupite!!!Ja Palmu baš IČ ne volim kao i njegovu stranku iako smo školski drugari ali svi Vi koji ovako negativno komantarišete to radite zbog ljubomore i ni malo ne želite da sagledate pravo stanje.Kao prvo deca nisu gledala ubistva nego eliminaciju kriminalaca a kao drugo,niste ni videli kako su deca kao horde trčala da gledaju i nisu na silu išla i kao treće ,lagane reklame su učinile svoje i to sigurno niko nije želeo da se desi.Pozdrav i žao mi je dece!!!

Neko iz mase

pre 12 godina

E stvarno smo bre banana republika. ma nismo ni banana...još mi treba da radimo da bi dobili status banana republike...ovo što se radi u Jagodni i Srbiji je stvarno užas... ko je bre dao zapravo nastavnicima i Palmi da manipulišu decom...isterati decu na ulicu u nedelju da pozdrave patrijarha je čist kriminal i neko bi morao da odgovara zbog toga, pa im to nije bilo dosta pa su naterali decu na stadion da budu posmatrači nekakve priredbe...kome sve to treba i šta se želi postići ovakvim terorom prema deci. Deci je mesto u školi u školskim klupama a ne na ulici ili stadionu. Znači, ostavka ministra policije, ministra prosvete i gradonačelnika Jagodine. Ja moje dete ne bih pustio ni na tzv. spontani doček patrijarha ni na ovu policijsku vežbu. A sad oni nek kažu da ovo nije zloupotreba dece u političke svrhe, a reći će jer nemaju oni ni stida, ni morala...samo gola vlast ih interesuje i ne biraju sredstva da do nje i dodju.

cvele

pre 12 godina

a da li ste primetili na snimku da su se panduri spustili i nastavili vezbu umesto da krenu u pomoc toj deci. da nije smesno bilo bi tragicno. STRASNO.

mili-split

pre 12 godina

Organizator je NARAVNO kriv. Nije policija organizovala "priredbu"
i pozvala samu sebe tamo na stadion.
Organizator je dovoljno valjda pametan da zna da helikopter
pravi snazzan "vetar" (znamo i iz filmova, ako nissta drugo)...

Jagodinac

pre 12 godina

Mogao bi Insajder da se malo pozabavi Jagodinom zarad unesrecenih gradjana ovog grada. Predlazem da u petak posestite cirkus ispred opstine i da vidite sta ovaj covek zapravo radi. A onda kada pokusate da nadjete saradnike za razgovor, videcete koliko su ljudi u strahu...

vegan

pre 12 godina

Roditelji obavezno da podignu tuzbu, ovo je nevidjeno ugrozavanje zivota. Ako to ne urade, onda su najveci blejaci. Plus tuzba za nasilno koriscenje dece pre neki dan na doceku popa u audiju. Nista nije slucajno.

Dejan

pre 12 godina

Dobro je što nije bio helikopter kad je Tadić bio u Končarevu gost na Palminoj slavi. Možda bi tad poletela Seka Aleksić i povredila našeg predsednika.

sasha

pre 12 godina

Oslobodite decu Jagodine ove bezdusne zloupotrebe u politicke svrhe! Deca treba da uce skolu da postanu dobri ljudi a ne da ih iskoriscavaju ne casni i pokvareni politicari zeljni vlasti i bogatstva.

advokatski pripravnik

pre 12 godina

Savet za roditelje dece!!! Još danas ili sutra odvedite dete kod psihijatra kako bi isti konstatovao pretrpljeni strah kod deteta(trajanje i intenzitet). Onda lepo tužite RS-MUP-jedinicu koja je izvodila vežbu za naknadu štete na ime pretrpljenog straha.
Jedino tako se može protiv nemarnih pojedinaca i države.
Možete da podnesete i krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, ali se konsultujte sa nekim oko kvalifikacije dela.

sara

pre 12 godina

(mile, 17. oktobar 2011 16:07)

mislim da je ovaj komentar pravi za ovu situaciju. pojedinci jedva cekaju da svaki dogadjaj politizuju. Neumesno je da to radite kada je nesrecan slucaj u pitanju

mile

pre 12 godina

Deca su u pitanju, pobogu ljudi. Sta je vama? Vi trazite ostavku Palme i Dacica i politizujete situaciju. Jel ima normalnih ljudi ili su se svi poevropirili?

Gordan

pre 12 godina

Ne bi me zacudilo da se i ovaj skandal proglasi napadom pasa lutalica... Ljudi, nemojte prozivati prave krivce, rizikujemo da zavlada razum.

Bg HQ

pre 12 godina

Da li će za ovaj ********* neko odgovarati ili možda daleko bilo podneti ostavku? 17. Oktobra je Jagodina oslobođena od fašista a kada će se osloboditi od voljenog im vođe i ludila koje seje svaki dan i na svakom mestu?

Realan

pre 12 godina

Ovi tzv. antiteroristi su toliko skoncentrisani na ono sta rade (ne rade), da nisu primetili da su ugrozili decu, umesto da ih zastite, ili oni nisu nadlezni za reklame! Blago nama...

Aha

pre 12 godina

Gospodin Palma ima opasan po okolinu sindrom Tita. Dakle, kad se nesto organizuje, i nesto snima deca moraju da budu tu, stvarno bolesno vec ubiranje poena. Ionako ce ponovo biti gradonacelnik kako god okrenemo, jer ima mafijaska ledja u Jagodini a i jace! Setimo se samo druzenja sa Arkanom.

Ana

pre 12 godina

znaci, bruka nevidjena! prvo ta svinjarija koju pravi sa decom i manipulise da bi on i njemu slicni proturili svoju pricu, tacnije parole. najbedniji i najtuzniji ishod takvog samopromovisanja je da opali tamo neka glupa reklama neduzno dete. alo bre, potres mozga necijeg deteta?! ma slatko da ga odrobijas! roditelji, priustite sebi elementarno samopostovanje tako sto cete razmisljati gde su vam deca i kakvo im je drustvo, mala je razlika izmedju onog ko im diluje po kaficima od onog ko im slatko sa slagom potura lazi i pogresan pristup zivotu! ne dajte ljudi svoju decu, ako je za nas kasno, dajmo bar malo nade onima koji stizu posle nas! sta ce ta deca uopste tamo?!

Mirko

pre 12 godina

OVDE TREBA DACIC,OBRADOVIC, I DIREKTOR SKOLE KAO I PROFESORI DA KIRIVICNO ODGOVARAJU, JER NISU OBEZBEDILI BEZBEDNOST POSMATRACA,GRADONACELNIK I DIREKTOR SKOLE SU GONILI DJAKE DA PRISUSTVUJU,A PROFESORI(UCITELJI DECI UGROZILI BEZBEDNOST)
Sta kaze javni tuzilac?

Profesor Voland

pre 12 godina

Recite roditeljima ove dece, gospodine gradonacelnice, da deca vise nece ucestvovati u kojekakvim cirkusima, verskim performansima, smotrama, vezbama MUP-a i slicno. Uostalom sta ce deca na doceku patrijarha? Sta ce deca na vezbi MUP-a? Sta je sledece - deca na vojnoj vezbi?

ja

pre 12 godina

Sve je ovo nesrecan slucaj i mislim da nema potrebe da se ovo svodi na politiku igru Dacica i Palme. Nesrecni slucajevi se desavaju i na ulici i u dnevnoj sobi, i zbog toga se tako i zovu. Nije primereno da se krivi gradonacelnik!!!

Jagodinac

pre 12 godina

Palma: U šoku sam!??? Kakav cinizam. Pa upravo zbog njegove naredbe školama naša deca su bila obavezna da prisustvuju ovom događaju umesto nastave. Strašno. Nije bilo bitno koliki je to rizik već kakva će slika da ode iz jagodine. Cirkus zbog koga je neko mogao da strada.
Juče, takođe po naredbi, prosvetni radnici su izveli decu od ranog jutra da čekaju i pozdrave Patrijarha od ulaza u Jagodinu pa nadalje.
Vraća nam se diktatura.

Moravac

pre 12 godina

Drugi dan uzastopno se u Jagodini manipulise decom a sve zbog toga da bi se
stvorio privid kako se u u tom gradu lepo i bezbrizno zivi,kako svi vole predsednika Dragana a on je umislio da je Bog.Zao mi je povredjene dece i
nadam se da ce Ministarstvo prosvete i sudstva reagovati prema svojim inge
rencijama i odgovorne kazniti.

Ljuba

pre 12 godina

Dokle ce bre vise da iskoriscavaju decu u politicke svrhe?!?! Sta ce deca na vezbi anti-teroristicke jedinice, alo eeejjjj?! Da li ljudi u ovoj zemlji imaju imalo mozga?! Ja ovo ne mogu da razumem. Roditelji da tuze grad i traze milionsku odstetu, kad njihov gradonacelnik primitivac moze da salje 'nezenje' na more da traze zene neka se isprsi i za ovo.

Faf Tedi

pre 12 godina

Helikopter se polako spusta. Ono sto sledi je: plasticne table polecu ka punim tribinama. U delicu sekunde ulecu u gledaliste. Cuju se krici.

Ali, specijalci ne odustaju. Oko njih neki leze povredjeni, neki beze. Metez. A oni nastavljaju da se uvezbavaju. Pri tom, obezbedjenje publike gleda izvodjenje vezbe i ignorise da im ispred nosa leze pvredjena deca.
Desetak metara dalje, na tribinama, deca zadubljeno gledaju u izvodjenje vezbe.

Nadrealno. Abhazicno. Cecenicno.

Branko Jagodina

pre 12 godina

Odgovornost ministra policije,ministra skolstva,direktora skola i gradonacelnika.Dolazak na stadion je bio obavezujuc za svu decu,smestili su ih na severnu tribinu,a nastavnici na koktel i loza naravno...Sta se htelo postici ovim???Niti jednog iole pametnog u policiji sreo nisam i zato nam se desavaju ovakve stvari.Vojsci svaka cast!

srb in

pre 12 godina

Deca vam gledaju policisku vezbu.Sa pucanjem,oruzjem i orudjem.
Sram da vas bude.A posebno neka je stid i sram roditelja sto vode decu na slicne manifestacije nasilja.

OSTAVKE I HAPŠENJA!

pre 12 godina

"Ne znam šta da kažem, u potpunom sam šoku. Šta da kažem roditeljima ove dece"

KAŽI "PODNOSIM NEOPOZIVU OSTAVKU I POVLAČIM SE IZ POLITIKE"!!!

Isto važi i za Dačića. Povredili ste sami više dece i građana za vašeg mandata nego ti silni teoristi na Kosovu o kojima non-stop pričate bajke.

BTW, ovi panduri su morali znati šta rade. Ovim su samo pokazali svetu da su šarlatani koje bi pravi teroristi pojeli za doručak.

krivoslavac

pre 12 godina

Božija volja, a sve zbog onog jučerašnjeg prisilnog dovođenja dece pred onog ratnohuškačkog patrijarha koji deli ordenje pedofilima!

Вељко Хајдук

pre 12 godina

Да је макар и један једини од ових циркуских артиста и помислио да погледа према трибинама.... Не они само имају научен перформанс,а то што исповређиваше децу није им битно,само да су у свечаној бини аплаузи! Време је да ''екипа'' из свечане ложе сиђе на трибине!!!

Petar Perić

pre 12 godina

Možda bi gospodin Palma mogao malo da prestane sa organizacijama raznih cirkusijada u Jagodini, koje su ispod minimuma sigurnosti i dobrog ukusa pa i da razmisli da su to ozbiljne stvari i da mogu i ovako da se završe.Da li su to ona ista deca koju je isterao iz škole da mašu Patrijarhu?

RAMPART

pre 12 godina

Poslednji helikopter za Vojsku ili MUP Srbije kupljen je pre ko zna koliko godina, Makedonija oma savremenije helikoptere nego Srbija. Politicari samo gledaju kako sebi da obezbede novcanu korist i da se slikaju po TVu, naravno da mora i da se ulaze u tehniku. Naravno izuzetno je bitan i izbor i skolovanje kadrova, ali tu je stari Srpski recept zvani nepotiza... Uskoro ce jacu i opremljeniju vojsku i policijuu imati Kosovo...

sale

pre 12 godina

sram vas bilo. neradi se o policiji ili ivici. radi se o deci. i nista tu netreba koristiti u svrhu politike. vise me stid citati komentare

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

@dejan i aktivisti
nesreca je jedno
a ovde je u putanju neodgovornost i nepaznja. pravi zlocin iz nehata

eto tako brinu o porodici oni koji su se pre neki dan busali protiv parade

nego kazu da je nastradalo 20-ak a ne nekoliko dece.

Stefan

pre 12 godina

SAJ kriv sto su reklame poletele zbog elisa??? Krivi su organizatori, oni koji su pripremali teren a ne ekipa koja je izvodila akciju... Kriv je Dacic takodje sto voli da se slika isnima vise nego da se ozbiljno radi... Kriva je drzava... Svi su podjednako krivi...

Radovan

pre 12 godina

Kome jos trebaju ta policijsko-komunisticka pozorista?
Jos nam deca stradaju od njih nikako da ih se otarasimo.Bas me interesuje sta ce da kaze prosvetna inspekcija o prisustvu dece na predizbornoj Palminoj ujdurmi?

Miodrag

pre 12 godina

Da ima neke pravde,Dačić bi podneo ostavku na MUP,Palma na nekog gradonačelnika,a patrijarh bi otišao u manastir i sa sobom poveo onog "vladiku" Filareta,da Srbiji bude makar malo bolje!

amstel

pre 12 godina

Vaše pravo da znate sve: RTS snima ceo "događaj", ali se uopšte ne trude da zumiraju povređene na tribinama, nego je važnije da snimaju ovaj helikopter i ove teroriste, tj. protivteroriste, šta li su već.

spasite nas Jagodince

pre 12 godina

Ovo se i moglo očekivati ko sve vodi ovaj grad, a pogotovu klub u kome je dosta improvizacije u svakom pogledu.
Hitno INSAJDER kako u gradu i svim njegovim institucijama koje je osnovao, tako i u famoznom superligašu iz Jagodine.

odliveni mozak

pre 12 godina

ko sa djavolom tikve, o glavu mu se....

nadam se da deca nisu ozbiljno povredjena.

izgleda da tamo negde u nekoj jagodini,taj lik, palma, kapira da je pravoslavlje patrijarh u audiju, video bim na crkvi i deca u spaliru...

pravoslavlje je nesto sasvim drugo.

pravoslavlje nije ni crkveni poglavar, ni audi, ni bahatost, ni nekultura...

zamislite, ni kradja ni laz nisu pravoslavlje.

kad pogledam srpski parlament ne vidim pravoslavlje.

kad pogledam rts - ne vidim pravoslavlje.

kad uljucim pink - od svog urlanja i sunda svakako ne vidim pravoslavlje.

malo svi da budemo skromniji i odmereniji, manje zavidni i manje alavi.

nek nam je Bog u pomoc.

Dijaspora

pre 12 godina

Reklame u blizini mesta gde slece ili polece helikopter, to samo kod nas moze da se desi, a da niko ne zavrsi u zatvoru ili da popije otkaz.

Jelena

pre 12 godina

Dakle, ovo je da covek ne poveruje!
DNO< DNO< DNO!!!!
Sada bi roditeli trebalo da tuze odgovorne, ali roditelji sve deca koja su bila prisutna.
dECICE, brz oporavak!

Slobodan

pre 12 godina

E sad da te vidim i cujem Ivice!!! Da li je ovo jedna od situacija kada se ostvka podnosi bez ramisljanja kao jedino moguce i jedino prihvatljivo izvinjenje. Uzroke i krivicnu odgovornost za ovu nesrecu neka utvrde sudski organi a ti odmah pisi neopozivu ostavku. ODMAH, ako ti je stalo do obraza!!!

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Nisam sujeveran... ali sve više mislim da je ovo "Božije upozorenje" za razvrat od strane Patrijarha, Pahomija, Dačića i Palme i zloupotrebe dece za njihove bolesne ambicije.

Bacvanin

pre 12 godina

Treba kazniti onog ko je planirao ovu pokaznu vezbu. Ako ne zna da se stara o bezbednosti dece za vreme vezbe, kako ce se tek ponasati kada bude trebao da planira neku borbenu aktivnost i to u kratkom vremenu?

zo

pre 12 godina

ja da sam klinac ja bi odlepio da vidim takvu predstavu, kao i svaki klinac na ovoj planeti. Siguram sam da istu tu decu takodje vode i u pozoriste, na sajmove. To sto se desilo je nesrecan slucaj. Nisu ni palma ni dacic postavljali tu reklamu. Ne podnosim ni jednog ni drugog, ali ljudi smirite strasti vise! Kao da svi vi dezurate na ovom sajtu cekajuci ovakve vesti da ispljujete sto vise mozete. Da izlecite frustracije ili tako nesto. Izadjite, prosetajte. Ugasite komp, tv, otvorite oci..

izdajnik

pre 12 godina

Kada drogirani klinac isece devojku nozem onda su to teske telesne povrede a kad helikopter MUP podigne reklamu i dete isece po celu onda su to lake telesne povrede.
Alo patriJote, desio se ozbiljan incident jer niste preduzeli mere predostroznosti - sada hocemo da snosite posledice a ne da dajete saopstenja u oblandama sa slagom. Ili jos konkretnije - uopste niste za mesta na kojima se nalazite nego za njivu sa koje ste pobegli na silu i prevaru.

Kubba

pre 12 godina

Ljudi kada cemo jednom reci STOP ovima koji nas non-stop unistavaju na bilo koji nacin vec dve decenije!!!
Decici zelim od srca brz oporavak.......i dodje mi da vrisnem od bola.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

@gaara
slazem se

kakva li je tek bezbednost u saobracaju kada milicija ne zna da
postoje norme o prisustvu helikopera i dece kako se ne bi ponovile ovakve svari.
http://www.youtube.com/watch?v=djVBzrucNLY&feature=player_embedded

jeste, taj helikopter ih je sve bukvalno presekao...i decu

G*nesh

pre 12 godina

zašto se deca više ne vode u pozorište???
(gaara, 17. oktobar 2011 13:48)

Pitaj Dacica!

Ovde je bitno samo samopromovisanje politicara i njihovih ministarstava!

Apsolutno mislim da je ovo svakako nesreca, ali isto tako da je deci mesto i u pozoristu.

deca Jagodine

pre 12 godina

Tesko je biti dete u Jagodini. Umesto da se igras, nedeljom teraju da na ulici pozdravljas neke popove a sada te policija bombarduje iz helikoptera. Sta jos....?

miki

pre 12 godina

slucajno je to je sigurno ali ko je ministar svasta se da ocekivati
strajkuju maltretiraju narod sa izdavanjem dokumenata tuku decake i to saobracajni policajci koji nemaju kartu
tuziti ih i traziti smenu DACICA nije ovo prvi put da to ministarstvo se ponasa bahato
sve su to posledice 90-ih

Posmatrac

pre 12 godina

Ima tu logike:
Dacic je 14. oktobra u Beogradu otvorio tzv. "Deciji sajam" gde "u hali 3 Beogradskog sajma roditelji mogu da nadju opremu za bebe,
obucu i odecu za decu... knjige, filmove i muziku", a "ispred hale postavljene su komande zandarmerije i vatrogasne brigade, gde deca mogu da pogledaju oklopna vozila i upoznaju se sa pripadnicima bezbednosnih snaga"!!!
Citat iz vesti: "Dacic je okupljenoj deci porucio da je zadatak MUP-a da im obezbedi mirno i sigurno detinjstvo" i rekao: "Neka ovaj sajam bude
oaza mira gde cete pobechi od svakodnevnih problema".
Humanitarne organizacije, ukljucujuci UNICEF o tome cute.

Akademija 1986

pre 12 godina

Uzas!Isterivanje dece na docek Patrijarha!Planovi za isterivanje dece na barikade!Isterivanje dece na miting antiteroristicke jedinice!Vojna obuka dece u ruskim kampovina!

Prestanite ludaci!

petarV

pre 12 godina

zašto se deca više ne vode u pozorište???
(gaara, 17. oktobar 2011 13:48)

E Gaaro,Gaaro...šta će deci u Jagodini pozorište kada imaju cirkus svaki dan!?

Neprilagodjen

pre 12 godina

Mislim da je vezba bila uspesna, pokazano je kako se lako i bez upotrebe oruzja moze neutralisati, horda pobesnelih maloletnih navijaca - huligana. Cela akcija je radjena u manjim proporcijama.

igor

pre 12 godina

mup-u i ne treba protivnik,oni ce sami sebe povrediti.problem je sto povredjuju i nasu decu.kako li bi ih odbranili da je postojala opasnost...

zoran

pre 12 godina

Zbog ovog dogadjaja, verovatno, je chelnicima i jagnjetina presela nakon vezbe specijalnih jedinica. No, zbog toga su udarili po hladnoj prasetini.

Jan

pre 12 godina

Raspored casova za osnovce u Jagodini:
Ponedeljak-Druzenje sa cika Dacicem i nekim uniformisanim likovima koji imaju puske ko u CS-u;
Utorak-skola u prirodi kod cika Palme u ZOO vrtu;
Sreda-recitovanje sabranih dela cika Palme i druzenje sa istim(ponekad dodje i neki lik koga tata zove "Pedofil",nemam pojma sta je to a cika je bas ljubazan sa nama...);
Cetvrtak-matematika,likovno,veroispovest,istorija Jagodine,srpski jezik(casovi su skraceni zbog obilaska ovih simentalki sto su se izvlacili na LOTO-u);
Petak-Ovi sto se nisu udali i ozenili,pricaju nam kako su se proveli u Grckoj i da je cika Palma bog...
Subota i Nedelja-masemo nekim likovima u crnim,cool kolima, a onda gledamo stalne neke sajns fiksn filmove u 3D na velikom platnu preko ceeeele crkve...

Vladman

pre 12 godina

Srpska Antiteroristicka jedinica MUP a ...cak i deca mora da ih se plase ...profesinalno ,antiteroristicki i protiv reklama ..;))

da nije tuzno bilo bi smesno...

Deki

pre 12 godina

E tako je to kad Ivica i taj njegov koalicioni partner zabavljaju svoje glasače o državnom trošku. Tu smo gde smo, kao pre 20 godina, jedino sada nema više Zorana Đinđića, pa da nam ostane bar neka nada u bolje sutra. Ova država srlja direktno u propast, gotovo je ...bacili smo 10 godina da se vratimo tamo gde smo i bili...uostalom, tu nam je očigledno i mesto...

Skywalker

pre 12 godina

,,E sad da te vidim i cujem Ivice!!! Da li je ovo jedna od situacija kada se ostvka podnosi bez ramisljanja kao jedino moguce i jedino prihvatljivo izvinjenje."
Ma, pusti ga, jos ce je stvarno podneti posto je do kraja ostalo veoma malo, pa ce jos ispasti moralni cistunac. A, sto se tice ovih ATJ, nama je samo ostalo jos da se igramo. Na sve strane teroristi, kriminal i korupcija, a mi se igramo i u toj igri nam se jos dogodi nesto ovako. Aman, ukinite ih vise da ih ne gledam, ionako nicemu ne sluze, samo jede dzabe 'leb. Njima bih ja dao po jednu motiku, pa u njivu. E, al' onda ne bi imao ko da blokira malinare ako slucajno krenu ka Beogradu.

pejapeja

pre 12 godina

Sve vise crtanih filmova i sve vise verovanje u nepogresivost tehnike.Samo malo coveku treba da se zamisli i da odluci da deci nije mesto na pokaznoj vezbi sa letilicama.Da ne govorim da svako pamnetan bilo kakve aktivnosti sa letilicama izvodi daleko od naseljenog mesta.Bata Daca se osilio,udaljio od baze,Previse se druzi sa kolegama ministrima i tako palako odlepio od zemlje.Takva je to bolest a i druge je zahvatala ,za njih mane vise negu uvek mi nastradamo.

Лептиричак

pre 12 godina

Деци је место у клупама, у топлој учионици, а не на хладноћи на стадионима да гледају некакве параде и попуњавају број.Први треба да одговара министар просвете зашто се не санкционише оваква злоупотреба деце?Немамо ми децу за бацање да би Ивици или Палми порастао рејтинг! Срамота!

Stanovnik zemlje kandidata za EU

pre 12 godina

Bezbednost ugrozile snage bezbednosti. Pa da li je moguće da niko nije razmišljao o bezbedonosnim rizicima, već samo o protokolu i, verovatno, ručku. Sreća pa će nas sve manje biti izvan Beograda. Tamo je jedino bezbedno.

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Nisam sujeveran... ali sve više mislim da je ovo "Božije upozorenje" za razvrat od strane Patrijarha, Pahomija, Dačića i Palme i zloupotrebe dece za njihove bolesne ambicije.

Slobodan

pre 12 godina

E sad da te vidim i cujem Ivice!!! Da li je ovo jedna od situacija kada se ostvka podnosi bez ramisljanja kao jedino moguce i jedino prihvatljivo izvinjenje. Uzroke i krivicnu odgovornost za ovu nesrecu neka utvrde sudski organi a ti odmah pisi neopozivu ostavku. ODMAH, ako ti je stalo do obraza!!!

Bacvanin

pre 12 godina

Treba kazniti onog ko je planirao ovu pokaznu vezbu. Ako ne zna da se stara o bezbednosti dece za vreme vezbe, kako ce se tek ponasati kada bude trebao da planira neku borbenu aktivnost i to u kratkom vremenu?

Jan

pre 12 godina

Raspored casova za osnovce u Jagodini:
Ponedeljak-Druzenje sa cika Dacicem i nekim uniformisanim likovima koji imaju puske ko u CS-u;
Utorak-skola u prirodi kod cika Palme u ZOO vrtu;
Sreda-recitovanje sabranih dela cika Palme i druzenje sa istim(ponekad dodje i neki lik koga tata zove "Pedofil",nemam pojma sta je to a cika je bas ljubazan sa nama...);
Cetvrtak-matematika,likovno,veroispovest,istorija Jagodine,srpski jezik(casovi su skraceni zbog obilaska ovih simentalki sto su se izvlacili na LOTO-u);
Petak-Ovi sto se nisu udali i ozenili,pricaju nam kako su se proveli u Grckoj i da je cika Palma bog...
Subota i Nedelja-masemo nekim likovima u crnim,cool kolima, a onda gledamo stalne neke sajns fiksn filmove u 3D na velikom platnu preko ceeeele crkve...

Stanovnik zemlje kandidata za EU

pre 12 godina

Bezbednost ugrozile snage bezbednosti. Pa da li je moguće da niko nije razmišljao o bezbedonosnim rizicima, već samo o protokolu i, verovatno, ručku. Sreća pa će nas sve manje biti izvan Beograda. Tamo je jedino bezbedno.

Лептиричак

pre 12 godina

Деци је место у клупама, у топлој учионици, а не на хладноћи на стадионима да гледају некакве параде и попуњавају број.Први треба да одговара министар просвете зашто се не санкционише оваква злоупотреба деце?Немамо ми децу за бацање да би Ивици или Палми порастао рејтинг! Срамота!

Jagodinac

pre 12 godina

Palma: U šoku sam!??? Kakav cinizam. Pa upravo zbog njegove naredbe školama naša deca su bila obavezna da prisustvuju ovom događaju umesto nastave. Strašno. Nije bilo bitno koliki je to rizik već kakva će slika da ode iz jagodine. Cirkus zbog koga je neko mogao da strada.
Juče, takođe po naredbi, prosvetni radnici su izveli decu od ranog jutra da čekaju i pozdrave Patrijarha od ulaza u Jagodinu pa nadalje.
Vraća nam se diktatura.

izdajnik

pre 12 godina

Kada drogirani klinac isece devojku nozem onda su to teske telesne povrede a kad helikopter MUP podigne reklamu i dete isece po celu onda su to lake telesne povrede.
Alo patriJote, desio se ozbiljan incident jer niste preduzeli mere predostroznosti - sada hocemo da snosite posledice a ne da dajete saopstenja u oblandama sa slagom. Ili jos konkretnije - uopste niste za mesta na kojima se nalazite nego za njivu sa koje ste pobegli na silu i prevaru.

odliveni mozak

pre 12 godina

ko sa djavolom tikve, o glavu mu se....

nadam se da deca nisu ozbiljno povredjena.

izgleda da tamo negde u nekoj jagodini,taj lik, palma, kapira da je pravoslavlje patrijarh u audiju, video bim na crkvi i deca u spaliru...

pravoslavlje je nesto sasvim drugo.

pravoslavlje nije ni crkveni poglavar, ni audi, ni bahatost, ni nekultura...

zamislite, ni kradja ni laz nisu pravoslavlje.

kad pogledam srpski parlament ne vidim pravoslavlje.

kad pogledam rts - ne vidim pravoslavlje.

kad uljucim pink - od svog urlanja i sunda svakako ne vidim pravoslavlje.

malo svi da budemo skromniji i odmereniji, manje zavidni i manje alavi.

nek nam je Bog u pomoc.

petarV

pre 12 godina

zašto se deca više ne vode u pozorište???
(gaara, 17. oktobar 2011 13:48)

E Gaaro,Gaaro...šta će deci u Jagodini pozorište kada imaju cirkus svaki dan!?

Kubba

pre 12 godina

Ljudi kada cemo jednom reci STOP ovima koji nas non-stop unistavaju na bilo koji nacin vec dve decenije!!!
Decici zelim od srca brz oporavak.......i dodje mi da vrisnem od bola.

krivoslavac

pre 12 godina

Božija volja, a sve zbog onog jučerašnjeg prisilnog dovođenja dece pred onog ratnohuškačkog patrijarha koji deli ordenje pedofilima!

Faf Tedi

pre 12 godina

Helikopter se polako spusta. Ono sto sledi je: plasticne table polecu ka punim tribinama. U delicu sekunde ulecu u gledaliste. Cuju se krici.

Ali, specijalci ne odustaju. Oko njih neki leze povredjeni, neki beze. Metez. A oni nastavljaju da se uvezbavaju. Pri tom, obezbedjenje publike gleda izvodjenje vezbe i ignorise da im ispred nosa leze pvredjena deca.
Desetak metara dalje, na tribinama, deca zadubljeno gledaju u izvodjenje vezbe.

Nadrealno. Abhazicno. Cecenicno.

miki

pre 12 godina

slucajno je to je sigurno ali ko je ministar svasta se da ocekivati
strajkuju maltretiraju narod sa izdavanjem dokumenata tuku decake i to saobracajni policajci koji nemaju kartu
tuziti ih i traziti smenu DACICA nije ovo prvi put da to ministarstvo se ponasa bahato
sve su to posledice 90-ih

OSTAVKE I HAPŠENJA!

pre 12 godina

"Ne znam šta da kažem, u potpunom sam šoku. Šta da kažem roditeljima ove dece"

KAŽI "PODNOSIM NEOPOZIVU OSTAVKU I POVLAČIM SE IZ POLITIKE"!!!

Isto važi i za Dačića. Povredili ste sami više dece i građana za vašeg mandata nego ti silni teoristi na Kosovu o kojima non-stop pričate bajke.

BTW, ovi panduri su morali znati šta rade. Ovim su samo pokazali svetu da su šarlatani koje bi pravi teroristi pojeli za doručak.

srb in

pre 12 godina

Deca vam gledaju policisku vezbu.Sa pucanjem,oruzjem i orudjem.
Sram da vas bude.A posebno neka je stid i sram roditelja sto vode decu na slicne manifestacije nasilja.

jaroslav

pre 12 godina

Izuzetno me nerviraju ljudi koji tvrde da je ovo nesretan slučaj. To bi bilo isto kao kad bi u helikopter natrpali duplo više putnika nego što može da nosi pa on padne. To nije nesretni slučaj, to je javašluk, bahatost, glupost, nestručnost.

MILUTIN

pre 12 godina

JUCE NAPISASTE DA MUP STRAJKUJE.
INACE, PRI SLETANJU HELIKOPTERA POSTOJE VRLO STROGE PROCEDURE KAO I PRI SLETANJU AVIONA, ALI OVO JE SRBIJA. NAS NE INTERESUJE OZBILJAN PROFESIONALNI PRISTUP I EVROPSKI KRITERIJUMI, STANDARDI I PROCEDURE.
NARAVNO, BICE DA NIKO NIJE KRIV, SAMO SU DECA, KAKO RECE DOKTORKA, MALO POVREDJENA.

Neprilagodjen

pre 12 godina

Mislim da je vezba bila uspesna, pokazano je kako se lako i bez upotrebe oruzja moze neutralisati, horda pobesnelih maloletnih navijaca - huligana. Cela akcija je radjena u manjim proporcijama.

amstel

pre 12 godina

Vaše pravo da znate sve: RTS snima ceo "događaj", ali se uopšte ne trude da zumiraju povređene na tribinama, nego je važnije da snimaju ovaj helikopter i ove teroriste, tj. protivteroriste, šta li su već.

Zoran

pre 12 godina

Mrak vlada u Jagodini a svi se prave ludi. Niko ne reaguje jer su svi u dilu. Ne ide jer su koalicioni partneri. A roditelji na sva usta pljuvali prosvetare kad su strajkovali a sad ne smeju da pisnu. Tuzna je ovo zemlja i narod u njoj!

Moravac

pre 12 godina

Drugi dan uzastopno se u Jagodini manipulise decom a sve zbog toga da bi se
stvorio privid kako se u u tom gradu lepo i bezbrizno zivi,kako svi vole predsednika Dragana a on je umislio da je Bog.Zao mi je povredjene dece i
nadam se da ce Ministarstvo prosvete i sudstva reagovati prema svojim inge
rencijama i odgovorne kazniti.

jaroslav

pre 12 godina

Posle izvedenog eksperimenta utvrđeno je da helikopter pravi ispod sebe vazdušni pritisak. To niko nije mogao da predvidi u Srbiji i zato se u Srbij vrše probe helikoptera na deci. Policija služi da štiti režim. Sa decom se manipuliše.

cvele

pre 12 godina

a da li ste primetili na snimku da su se panduri spustili i nastavili vezbu umesto da krenu u pomoc toj deci. da nije smesno bilo bi tragicno. STRASNO.

Branko Jagodina

pre 12 godina

Odgovornost ministra policije,ministra skolstva,direktora skola i gradonacelnika.Dolazak na stadion je bio obavezujuc za svu decu,smestili su ih na severnu tribinu,a nastavnici na koktel i loza naravno...Sta se htelo postici ovim???Niti jednog iole pametnog u policiji sreo nisam i zato nam se desavaju ovakve stvari.Vojsci svaka cast!

Petar Perić

pre 12 godina

Možda bi gospodin Palma mogao malo da prestane sa organizacijama raznih cirkusijada u Jagodini, koje su ispod minimuma sigurnosti i dobrog ukusa pa i da razmisli da su to ozbiljne stvari i da mogu i ovako da se završe.Da li su to ona ista deca koju je isterao iz škole da mašu Patrijarhu?

Radovan

pre 12 godina

Kome jos trebaju ta policijsko-komunisticka pozorista?
Jos nam deca stradaju od njih nikako da ih se otarasimo.Bas me interesuje sta ce da kaze prosvetna inspekcija o prisustvu dece na predizbornoj Palminoj ujdurmi?

Dijaspora

pre 12 godina

Reklame u blizini mesta gde slece ili polece helikopter, to samo kod nas moze da se desi, a da niko ne zavrsi u zatvoru ili da popije otkaz.

Ljuba

pre 12 godina

Dokle ce bre vise da iskoriscavaju decu u politicke svrhe?!?! Sta ce deca na vezbi anti-teroristicke jedinice, alo eeejjjj?! Da li ljudi u ovoj zemlji imaju imalo mozga?! Ja ovo ne mogu da razumem. Roditelji da tuze grad i traze milionsku odstetu, kad njihov gradonacelnik primitivac moze da salje 'nezenje' na more da traze zene neka se isprsi i za ovo.

Vladman

pre 12 godina

Srpska Antiteroristicka jedinica MUP a ...cak i deca mora da ih se plase ...profesinalno ,antiteroristicki i protiv reklama ..;))

da nije tuzno bilo bi smesno...

Joel

pre 12 godina

Popovi, topovi i lopovi... Deca u Jagodini su videla popove, sada su videla i topove, ostaju jos lopovi. Sledi poseta zatvoru i da svako moze da da se igra sa puskom i da bude cuvar.

Jelena

pre 12 godina

Dakle, ovo je da covek ne poveruje!
DNO< DNO< DNO!!!!
Sada bi roditeli trebalo da tuze odgovorne, ali roditelji sve deca koja su bila prisutna.
dECICE, brz oporavak!

Profesor Voland

pre 12 godina

Recite roditeljima ove dece, gospodine gradonacelnice, da deca vise nece ucestvovati u kojekakvim cirkusima, verskim performansima, smotrama, vezbama MUP-a i slicno. Uostalom sta ce deca na doceku patrijarha? Sta ce deca na vezbi MUP-a? Sta je sledece - deca na vojnoj vezbi?

Вељко Хајдук

pre 12 godina

Да је макар и један једини од ових циркуских артиста и помислио да погледа према трибинама.... Не они само имају научен перформанс,а то што исповређиваше децу није им битно,само да су у свечаној бини аплаузи! Време је да ''екипа'' из свечане ложе сиђе на трибине!!!

Neko iz mase

pre 12 godina

E stvarno smo bre banana republika. ma nismo ni banana...još mi treba da radimo da bi dobili status banana republike...ovo što se radi u Jagodni i Srbiji je stvarno užas... ko je bre dao zapravo nastavnicima i Palmi da manipulišu decom...isterati decu na ulicu u nedelju da pozdrave patrijarha je čist kriminal i neko bi morao da odgovara zbog toga, pa im to nije bilo dosta pa su naterali decu na stadion da budu posmatrači nekakve priredbe...kome sve to treba i šta se želi postići ovakvim terorom prema deci. Deci je mesto u školi u školskim klupama a ne na ulici ili stadionu. Znači, ostavka ministra policije, ministra prosvete i gradonačelnika Jagodine. Ja moje dete ne bih pustio ni na tzv. spontani doček patrijarha ni na ovu policijsku vežbu. A sad oni nek kažu da ovo nije zloupotreba dece u političke svrhe, a reći će jer nemaju oni ni stida, ni morala...samo gola vlast ih interesuje i ne biraju sredstva da do nje i dodju.

zoran

pre 12 godina

Zbog ovog dogadjaja, verovatno, je chelnicima i jagnjetina presela nakon vezbe specijalnih jedinica. No, zbog toga su udarili po hladnoj prasetini.

Dejan

pre 12 godina

Dobro je što nije bio helikopter kad je Tadić bio u Končarevu gost na Palminoj slavi. Možda bi tad poletela Seka Aleksić i povredila našeg predsednika.

m

pre 12 godina

Vidim raspisali se ovi iz Palmine stranke. Idu od sajta do sajta i pisu iste poruke podrske velikom vodji, pod razlicitim imenima. Kad bi Palma bacio atomsku bombu na Jagodinu i za to bi nasli opravdanje. I prekinite vise da pricate kako on zna, kako je uspesan, kako je cela Srbija ljubomorna na njegov uspeh, pa sad pise poruke protiv njega. Iskoristio je decu za sakupljanje politickih poena. To ni Milosevic nije radio. Nemojte da branite ono sto nemoze da se brani. Na kraju, mislim da nismo videli sve od njega i da slede jos gore stvari.

Posmatrac

pre 12 godina

Ima tu logike:
Dacic je 14. oktobra u Beogradu otvorio tzv. "Deciji sajam" gde "u hali 3 Beogradskog sajma roditelji mogu da nadju opremu za bebe,
obucu i odecu za decu... knjige, filmove i muziku", a "ispred hale postavljene su komande zandarmerije i vatrogasne brigade, gde deca mogu da pogledaju oklopna vozila i upoznaju se sa pripadnicima bezbednosnih snaga"!!!
Citat iz vesti: "Dacic je okupljenoj deci porucio da je zadatak MUP-a da im obezbedi mirno i sigurno detinjstvo" i rekao: "Neka ovaj sajam bude
oaza mira gde cete pobechi od svakodnevnih problema".
Humanitarne organizacije, ukljucujuci UNICEF o tome cute.

Miodrag

pre 12 godina

Da ima neke pravde,Dačić bi podneo ostavku na MUP,Palma na nekog gradonačelnika,a patrijarh bi otišao u manastir i sa sobom poveo onog "vladiku" Filareta,da Srbiji bude makar malo bolje!

Mirko

pre 12 godina

OVDE TREBA DACIC,OBRADOVIC, I DIREKTOR SKOLE KAO I PROFESORI DA KIRIVICNO ODGOVARAJU, JER NISU OBEZBEDILI BEZBEDNOST POSMATRACA,GRADONACELNIK I DIREKTOR SKOLE SU GONILI DJAKE DA PRISUSTVUJU,A PROFESORI(UCITELJI DECI UGROZILI BEZBEDNOST)
Sta kaze javni tuzilac?

ZDRAVSTVENI CENTAR

pre 12 godina

Prema njenim rečima, kod jednog deteta se sumnja na potres mozga.... e doktorko samo ti sumnjaj... umesto da posaljes dete u CUPRIJU, koja jedina u ovom delu pomoravlja ima NEUROHIRURGE!

Skywalker

pre 12 godina

,,E sad da te vidim i cujem Ivice!!! Da li je ovo jedna od situacija kada se ostvka podnosi bez ramisljanja kao jedino moguce i jedino prihvatljivo izvinjenje."
Ma, pusti ga, jos ce je stvarno podneti posto je do kraja ostalo veoma malo, pa ce jos ispasti moralni cistunac. A, sto se tice ovih ATJ, nama je samo ostalo jos da se igramo. Na sve strane teroristi, kriminal i korupcija, a mi se igramo i u toj igri nam se jos dogodi nesto ovako. Aman, ukinite ih vise da ih ne gledam, ionako nicemu ne sluze, samo jede dzabe 'leb. Njima bih ja dao po jednu motiku, pa u njivu. E, al' onda ne bi imao ko da blokira malinare ako slucajno krenu ka Beogradu.

Stefan

pre 12 godina

SAJ kriv sto su reklame poletele zbog elisa??? Krivi su organizatori, oni koji su pripremali teren a ne ekipa koja je izvodila akciju... Kriv je Dacic takodje sto voli da se slika isnima vise nego da se ozbiljno radi... Kriva je drzava... Svi su podjednako krivi...

Jagodinac

pre 12 godina

Mogao bi Insajder da se malo pozabavi Jagodinom zarad unesrecenih gradjana ovog grada. Predlazem da u petak posestite cirkus ispred opstine i da vidite sta ovaj covek zapravo radi. A onda kada pokusate da nadjete saradnike za razgovor, videcete koliko su ljudi u strahu...

noa

pre 12 godina

sta ce deca na vojnoj policijskoj ili bilo kojoj vezbi gde se prikazuje oruzje nasilje i slicno.decu vodite u prirodu upoznajte sa ekologijom i slicno.dosta ispiranja mozgova malisanima

slobodan

pre 12 godina

Biće ovakvih stvari sve češće.Ovo je tek početak.Sreća ne traje dugo!Luda kuća je Jagodina: provodadžisanje o trošku grada,ekskurzije frizerki,taksista i obućara u BEČ(!!!!!!!)....nemože dobro da se završi.

Odgovrni,tuzilac,sudija,socijalno...

pre 12 godina

Dr.Tomic kaze da sumnja u povrede????
da li je dr kvalifikovana da tumaci povrede ili je skolovana da zna?
Od kad ne profitabilna organizacija i ameba budzetske kase ima reklame na stadionu?
Da li je Policija imala za zadatak da obezbedi besprekorno slet policije,poseban sto su deca mobilisana u publici?
Da li je moguce da covek,patrijarh zbog silovanja i skandala nije razresio coveka koji je optuzen za zlostavljanje maloletnika,odnosno pedofiliju?
Kako krivicno delo moze da zastari, a neplaceni racuni ne mogu?To vazi i 50 godina?!
Dakle, unuk palme,njihova skola je imala nalog od direktora,a nastavnici se nisu suprotstavili politickom extremistickom delovanju,vec decu izlozili riziku i time doveli bezbednost.
Ogovorni su
Dragan Markovc Palma,direktor skole,neastavnici kao i ministar koji
preuzima apsolutnu odgovornost sto nije obezbedjena sama policijska parada,ali i crkvena patrijarha irineja.
Pre svega su i roditelji odgovrni jer treba sad da reaguje i socijalna sluba zbog extramine nebrige o deci,pa vise ni jedna fasiticka partija nece smeti da decu stavi u sluzbu vlasti.

Aha

pre 12 godina

Gospodin Palma ima opasan po okolinu sindrom Tita. Dakle, kad se nesto organizuje, i nesto snima deca moraju da budu tu, stvarno bolesno vec ubiranje poena. Ionako ce ponovo biti gradonacelnik kako god okrenemo, jer ima mafijaska ledja u Jagodini a i jace! Setimo se samo druzenja sa Arkanom.

advokatski pripravnik

pre 12 godina

Savet za roditelje dece!!! Još danas ili sutra odvedite dete kod psihijatra kako bi isti konstatovao pretrpljeni strah kod deteta(trajanje i intenzitet). Onda lepo tužite RS-MUP-jedinicu koja je izvodila vežbu za naknadu štete na ime pretrpljenog straha.
Jedino tako se može protiv nemarnih pojedinaca i države.
Možete da podnesete i krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, ali se konsultujte sa nekim oko kvalifikacije dela.

RAMPART

pre 12 godina

Poslednji helikopter za Vojsku ili MUP Srbije kupljen je pre ko zna koliko godina, Makedonija oma savremenije helikoptere nego Srbija. Politicari samo gledaju kako sebi da obezbede novcanu korist i da se slikaju po TVu, naravno da mora i da se ulaze u tehniku. Naravno izuzetno je bitan i izbor i skolovanje kadrova, ali tu je stari Srpski recept zvani nepotiza... Uskoro ce jacu i opremljeniju vojsku i policijuu imati Kosovo...

sasha

pre 12 godina

Oslobodite decu Jagodine ove bezdusne zloupotrebe u politicke svrhe! Deca treba da uce skolu da postanu dobri ljudi a ne da ih iskoriscavaju ne casni i pokvareni politicari zeljni vlasti i bogatstva.

Ana

pre 12 godina

znaci, bruka nevidjena! prvo ta svinjarija koju pravi sa decom i manipulise da bi on i njemu slicni proturili svoju pricu, tacnije parole. najbedniji i najtuzniji ishod takvog samopromovisanja je da opali tamo neka glupa reklama neduzno dete. alo bre, potres mozga necijeg deteta?! ma slatko da ga odrobijas! roditelji, priustite sebi elementarno samopostovanje tako sto cete razmisljati gde su vam deca i kakvo im je drustvo, mala je razlika izmedju onog ko im diluje po kaficima od onog ko im slatko sa slagom potura lazi i pogresan pristup zivotu! ne dajte ljudi svoju decu, ako je za nas kasno, dajmo bar malo nade onima koji stizu posle nas! sta ce ta deca uopste tamo?!

deca Jagodine

pre 12 godina

Tesko je biti dete u Jagodini. Umesto da se igras, nedeljom teraju da na ulici pozdravljas neke popove a sada te policija bombarduje iz helikoptera. Sta jos....?

spasite nas Jagodince

pre 12 godina

Ovo se i moglo očekivati ko sve vodi ovaj grad, a pogotovu klub u kome je dosta improvizacije u svakom pogledu.
Hitno INSAJDER kako u gradu i svim njegovim institucijama koje je osnovao, tako i u famoznom superligašu iz Jagodine.

Akademija 1986

pre 12 godina

Uzas!Isterivanje dece na docek Patrijarha!Planovi za isterivanje dece na barikade!Isterivanje dece na miting antiteroristicke jedinice!Vojna obuka dece u ruskim kampovina!

Prestanite ludaci!

Milko

pre 12 godina

Zašto terorišu tu nedužnu decu?
Onomad su morala u špalir na doček Patrijarha, danas na slet, da vide kako izgleda jedna elitna policijska jedinica.
Pouka: Sada i mala deca znaju zašto nije održana Parada.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

@dejan i aktivisti
nesreca je jedno
a ovde je u putanju neodgovornost i nepaznja. pravi zlocin iz nehata

eto tako brinu o porodici oni koji su se pre neki dan busali protiv parade

nego kazu da je nastradalo 20-ak a ne nekoliko dece.

vegan

pre 12 godina

Roditelji obavezno da podignu tuzbu, ovo je nevidjeno ugrozavanje zivota. Ako to ne urade, onda su najveci blejaci. Plus tuzba za nasilno koriscenje dece pre neki dan na doceku popa u audiju. Nista nije slucajno.

ratni veteran

pre 12 godina

Gospodo zandari u buduce se vezbajte negde u sumi...nikoga ne interesuje kako se spustate niz konopce...budite mangupi pa se i uzverite uz konopce....bljak....decu nam pobiste

Milan

pre 12 godina

Ovo me je izuzetno zacudilo jer je u pitanju specijalna jedinica koja bez obzira na propuste organizatora mora sama da proverava i procenjuje stanje na terenu. Mogo je Palma da zahteva da helikopter sleti i madju decu na tribine, ali na jedinici je da odbije tako nesto jer je neizvodljivo!
Palmina promocija je prica za sebe...
Zelim brz oporavak povredjenoj deci.

igor

pre 12 godina

mup-u i ne treba protivnik,oni ce sami sebe povrediti.problem je sto povredjuju i nasu decu.kako li bi ih odbranili da je postojala opasnost...

Realan

pre 12 godina

Ovi tzv. antiteroristi su toliko skoncentrisani na ono sta rade (ne rade), da nisu primetili da su ugrozili decu, umesto da ih zastite, ili oni nisu nadlezni za reklame! Blago nama...

sale

pre 12 godina

sram vas bilo. neradi se o policiji ili ivici. radi se o deci. i nista tu netreba koristiti u svrhu politike. vise me stid citati komentare

debeli ti si bolid

pre 12 godina

Ko sme da protivreci Palmi? Svi ga se boje... Bar mi koji na zalost noseni sudbinom zivimo u ovom gradu,znamo kakvim se igrama i prljavim poslovima bavi,i sta sve radi... INSAJDER pod hitno neka dodje i pronjuska teritoriju i objavi sve prljavstine ovoga grada,da ljudi,pogotovu seljaci kojima je Palma Bog,vide ko im vodi grad...Gospodine Markovicu bolje bi vam bilo da se primirite i bae svoj privatni zivot dovedete u red nego sto vodite decu tamo gde im nije mesto,sto sta bi naucili da ste ih odveli u Beogradsko narodno pozoriste a ne da ih unistavate... Sramite se!!!!

Reklame po svaku cenu

pre 12 godina

Na HRT-u snimak vezbe. Teren uredjen kao da je fudbalska utakmica, puno reklama namestenih po terenu i pri letu helikoptera svi ti reklamni panoi podigli su se i leteli na bine gde su deca bila posmatraci.
Palma i organizatori da bi zaradili na reklamama su na tom nazovi mitingu poredjali reklame kao na fudbalskoj utakmici.Situacija koja se mogla videti je bila da se ne radi o ne obezbedjivanju terena vec o postavljenim reklamnim panoima na zemljiste terena.

kiza

pre 12 godina

Deca treba da su u skoli, danas je redovan radni dan. Zamislite kada bi sva Beogradska deca, osnovci i srednjoskolci zbog dana grada, odsustvivali sa redovne nastave...

Bg HQ

pre 12 godina

Da li će za ovaj ********* neko odgovarati ili možda daleko bilo podneti ostavku? 17. Oktobra je Jagodina oslobođena od fašista a kada će se osloboditi od voljenog im vođe i ludila koje seje svaki dan i na svakom mestu?

sinisa

pre 12 godina

treba se ugledati kako najcivilizovanija zemlja kao naprimer japan, pa da ministar cisto iz moralnih razloga da ostavku. tako se to radi u japanu...

pejapeja

pre 12 godina

Sve vise crtanih filmova i sve vise verovanje u nepogresivost tehnike.Samo malo coveku treba da se zamisli i da odluci da deci nije mesto na pokaznoj vezbi sa letilicama.Da ne govorim da svako pamnetan bilo kakve aktivnosti sa letilicama izvodi daleko od naseljenog mesta.Bata Daca se osilio,udaljio od baze,Previse se druzi sa kolegama ministrima i tako palako odlepio od zemlje.Takva je to bolest a i druge je zahvatala ,za njih mane vise negu uvek mi nastradamo.

mili-split

pre 12 godina

Organizator je NARAVNO kriv. Nije policija organizovala "priredbu"
i pozvala samu sebe tamo na stadion.
Organizator je dovoljno valjda pametan da zna da helikopter
pravi snazzan "vetar" (znamo i iz filmova, ako nissta drugo)...

milos

pre 12 godina

Necu nikoga da branim niti cu da kudim ili hvalim proslavu ili bilo koju politiku.

Hocu samo da kazem da mi je mnogo muka ljudi koji sve znaju, ali nakon sto se dogodi.

Da je vest glasila "Deca odusevljena sletanjem helikoptera na stadion tokom izvodjenja vezbe" niko, ali NIKO se ne bi javio da kaze "sto su deca bila tamo, moglo je nesto da im se desi, mogla je reklama da poleti i da ih ogrebe"

a sada kada se to, nazalost, dogodilo, sad se svi iscudjavaju kako je neko dovoljno luuuuuud da organizuje to.

muka mi vas je, radite nesto konstruktivno, vikanje "znao sam da ce se nesreca dogoditi!" nakon sto se nesreca dogodi pomaze samo vasem egu.

Nase Ime

pre 12 godina

Klasican nesrecan slucaj...
(Vladimir, 17. oktobar 2011 18:14)

Nesrecni slucaj bi bio da je dunuo nekarakteristicno snazan vetar i oduvao reklame ka posmatracima. I tada bi se moglo govoriti o tome da li je panel bio odgvorno pricvrcen, ali bi opet generalno razlog slucaja bio nepredvidjena okolnost.

Odgovornost se ne odbacuje tek tako. "Moglo se svakom desiti, sta sad?" Nije se MORALO desiti.

Podunavac

pre 12 godina

Neka deca u svetu idu da se druze u prirodi i u izvidjackim kampovima, a neka deca idu na policijske i vojne vezbe..

Deco da budete vi nama ziva i zdrava i da ne postanete sutra ovakvi kako vas OVI uce!!

nikola

pre 12 godina

iiiiinsaaaaaajdeeeeeeeeeeer, koluuuubaaaaraaa, maaaafiiiijaaaa, pooopoooviiii pedooofiiiliii, beeeliii andjeeeliii, crniiii auuudiiiijiii, pooovreeedjeenaaa deecaaaaa...

Gordan

pre 12 godina

Ne bi me zacudilo da se i ovaj skandal proglasi napadom pasa lutalica... Ljudi, nemojte prozivati prave krivce, rizikujemo da zavlada razum.

Miki SM

pre 12 godina

Dokle god su na odgovornim mestima mediokriteti sa 2 razreda osnovne,jakom vezom,ujakom koji im je sredio posao,mafiozi koji glume Tita,ova zemlja ce da grca u problemima.Hocu platu 1000 eura ali necu nikakvu odgovornost jer sam lenj i pre svega nezreo-ideal vecine gradjana Srbije.

rema

pre 12 godina

"bezumlje odgovornih tretira decu kao predmete, a ne najveći potencijal koji Srbija ima" deca il su predmet, il su potencijal. a ja kazem da su ljudska bica!

HisRoyalHighnes

pre 12 godina

U najmanju ruku glupi su vasi komentari. Sasvim sam siguran da je svako od vas barem jednom bio na aeromitingu u Batajnici, a da je dosta vas islo i na proslave Dana policije, jos bolje svi znamo koliko je Beogradjana islo da gleda pokaznu vezbu koja je odrzana na Uscu.Naravno da je pripreme trebalo obaviti, ali mislim da ovde odgovornost nije na strani MUP-a vec ljudi sa stadiona koji su znali da ce helikopter biti ukljucen... I deca treba da idu na ovakve manifestacije koliko god to je moguce, da cene i postuju oruzane snage i snage javne bezbednosti

Deki

pre 12 godina

E tako je to kad Ivica i taj njegov koalicioni partner zabavljaju svoje glasače o državnom trošku. Tu smo gde smo, kao pre 20 godina, jedino sada nema više Zorana Đinđića, pa da nam ostane bar neka nada u bolje sutra. Ova država srlja direktno u propast, gotovo je ...bacili smo 10 godina da se vratimo tamo gde smo i bili...uostalom, tu nam je očigledno i mesto...

Jovan

pre 12 godina

Gospodo SPECIJALCI ne treba forsirati nesto sto vam ne ide kako treba, vidite da ta propaganda nametanja ne moze da se zavrsi dobro. Gospodo NOVINARI nemojte da mesate dva pojma o nazivu dve potpuno razlicite jedinice Antiteroristicka jedinica je pojam I a protivteroristicka jedinica je pojam II. Kad se takve vezbe izvode postoji plan, procena, proba, bas iz razloga da bi se izbeglo ovo sto se desilo danas. Probudite se vec jednom

Ivan

pre 12 godina

Posao antiterorističke jedinice bio je da obezbedi sigurnost svih na skupu, a posebno ako se ima u vidu da su škole bile u obavezi da dovedu decu. Ako to nisu znali da urade, džaba pokazivanje nekih uvežbanih akcija.
Neka se javi odgovoran za bezbednost dece, a ministri prosvete i policije da podnesu ostavke.

VV

pre 12 godina

Palma se pita sta sad da kaze roditeljima. Ne pita se sta da kaze deci, jer jos nemaju pravo glasa? He, he, predlazem da im o drzavnom trosku organizuje besplatno zimovanje na Kosovu.

steva

pre 12 godina

sad ću da vam kažem ko je kriv ... strah je kriv ... palmi ne sme niko reč da kaže, nit da mu se obrati ... ako je neko i sumnjao da se nešto može dogoditi, taj nije smeo ni da bekne o tome ...
a policija je morala da ispita teren na kome će se održati ova akcija i morala je da primeti da se ovo može dogoditi. strah opet? ... ministar naredio da se to mora tu izvesti i niko nije hteo da se pravi pametan. a ako već laici iz opštine i stadiona nisu znali, piloti su morali da znaju o kakvoj se sili ovde radi i šta može da se dogodi. tako da je po mom mišljenju najveća greška policije koja nije ukazala na problem, reklame su mogle lako biti uklonjene. inače one tu nisu postavljene za ovu priliku, već tu stoje godinama po svakakvom vremenu.

Banana drzava

pre 12 godina

Ocekujem da ova najgora i nesposobna vlast to jest vodeci organi u istoriji srbije izjavi: Pa znate ovaj, nismo mi krivi, kriva su deca, gde su bas tu sela a mismo sve uradili kako treba kao i uvek. To je bio nas papagaj znas...

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Po meni je i ovo sada kukanje zbog dece, protesti zbog zloupotrebe u politicke svrhe - takodje zloupotreba dece u politicke svrhe.

Suboticanin

pre 12 godina

(jagodinka, 17. oktobar 2011 18:30)
"Svečanom sednicom Skupštine Grada, polaganjem venaca na spomenike žrtvama fašizma i vojnim defileom, danas je obeležen Dan oslobođenja Subotice od fašizma, 10. oktobar. Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Na kraju ove svečanosti puštena su jata golubova, kao izraz želje da mir potraje na ovim prostorima. Venci su položeni i na spomenik crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi. Dan oslobođenja Subotice obeležili su i promenadni defile gardijskog ešalona uz pratnju Reprezentativnog orkestra Garde i egzercir Garde Vojske Srbije na Trgu slobode."

Ko je hteo isao je,a ko nije hteo nije isao...
Kod nas u Subotici ne teraju decu na takve ceremonije...A kod vas ovo nije orvi put...

Zao mi je zbog dece i brz oporavak im zelim!!!

Mile protiv tranzicije

pre 12 godina

Kad su skupovi dece tog uzrasta upitanju ne trebe biti mnogo pametan zakljuciti da bezbednost mora biti na najvisem nivou (to jest ocekivati ne ocekivano).Da su pripadnici PTU-a pre vezbe pregledali stadion siguran sam da do ozledjivanja dece nebi doslo.

Aleksandar

pre 12 godina

Prema postupcima i parolama gradonacelnika Jagodine, ne bih bas rekao da je Jagodina oslobodjena od fasizma. Strasno je kako se decom manipulise u ovoj zemlji dok se na drugoj strani lamentira oko problema bele kuge i smanjivanju naroda...

Miroslav Petković

pre 12 godina

Ja živim u Vašingtonu, i nikad mi niko dete nije organizovano vodio iz škole na vežbe SWAT timova, tako da ono što piše stariji vodnik prve klase su izmišljotine.

Stariji Vodnik I klase

pre 12 godina

Deca na vezbi MUP-a nisu nista cudno, i u SAD su pokazne vezbe lokalnih SWAT timova shou na koji organizovano dovlace decu iz skola.
Ono sto je cudno je sto rukovodioc vezbe nije prekinuo vezbu kad je video sta se dogadja. I ne samo on, vec i posada helikoptera - smesno je gledati kako reklame lete po publici, publika bezi u zaklon, a desant (specijalci) i posada helikoptera nastavljaju sa vezbom kao da se nista nije dogodilo... A sta bi bilo da se desila neka druga nepredvidjena situacija - npr da je terorista sa Strelom-2M, ili sa obicnom "Cecom" (pesadijski mitraljez rasprostranjen na ovim prostorima) otvorio vatru po helikopteru - da li bi posada regovala i prekinula iskrcavanje desanta?
Da je ovo bila realna borbena situacija, Srbija bi ostala bez 10-14 pripadnika specijalnih jedinica i jednog helikoptera AB-212... To mnogo kosta.

Milan

pre 12 godina

Dosta je i Vas iz LDPa.Desio se nesretan slucaj.Ne vidim nikakvu zlupotrebu dece u politicke svrhe.Zar ne bi i Vi Vasu decu odveli na slican skup u "krugu dvojke".Ja bih.Preterujete kao i obicno.

G*nesh

pre 12 godina

zašto se deca više ne vode u pozorište???
(gaara, 17. oktobar 2011 13:48)

Pitaj Dacica!

Ovde je bitno samo samopromovisanje politicara i njihovih ministarstava!

Apsolutno mislim da je ovo svakako nesreca, ali isto tako da je deci mesto i u pozoristu.

selimir

pre 12 godina

Ne zna se da li su gori ovi sto napadaju ili ovi sto brane Palmu.Deca su ovde u drugom planu vazno je da su politicki jadnici i ovo iskoristili za medjusobno pljuvanje e Srbijo jadna li si !!!!

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

@gaara
slazem se

kakva li je tek bezbednost u saobracaju kada milicija ne zna da
postoje norme o prisustvu helikopera i dece kako se ne bi ponovile ovakve svari.
http://www.youtube.com/watch?v=djVBzrucNLY&feature=player_embedded

jeste, taj helikopter ih je sve bukvalno presekao...i decu

ozlojedjen

pre 12 godina

...Kada se u ovoj zemlji ukida vojska, oglasi se milion dusebriznika koji kukaju kako smo bespomocni, jadni i sl. a kada se promovisu vojska i policija opet se jave ti isti sa drugim misljenjem. Ova vlast jeste losa, ako ne i najgora u skorijoj istoriji, ali ovde se svaka vest komentarise u kontekstu politike. Sreca je da niko nije nastradao, treba da se vidi ko je odgovran za propuste i to je sve. Koliko ljudi od vas je prijavilo korumpiranog lekara ili funkcionera? Koliko vas je diglo glas protiv globalizma i namestenih privatizacija? Ako imate toliku drustvenu svest kao sto se predstavljate zasto se ne borite protiv stvarnih problema ovog drustva, a ne koristite nesrecan slucaj i povredjenu decu da napadate omrazene politicke figure? I ja te iste prezirem, ali ove vesti nisu mesto za borbu protiv istih, inace cete postati isti kao i oni, oportunisti.

Objektivan

pre 12 godina

Za ono juče je krivo ministarstvo prosvete, Palma i direktori škola a ovo danas je nesrećan slučaj. Verujem da je klincima bila interesantna vežba SAJ-a i da su dobrovoljno došli. Nadam se da će se sva deca uspešno i brzo oporaviti.

Smith83

pre 12 godina

Ala lupate jedni drugima minuse, samo puca :-) Ima istine i u jednoj, i u drugoj strani. Mislim da je previse politizovano sve postalo, pa se i deca koriste u te svrhe. Svi su bre postali nekako previse ostrasceni, politicki napumpani, puni nekog besa, koji ne vodi nicemu... Na nas dan skole u Kragujevcu, mi smo isli u Sumarice, pa da je bilo nekih reklama, i duvao vetar, sta bi onda bilo... ali nije, jer tada nije bilo reklama na svakom koraku, i svakoj mogucoj manifestaciji... Nego, to je potpuno irelevantno sada. Bitno je da svi sada zaista ne znam kako uspevaju, ali uspevaju da prikupljaju glupave politicke poene. A izbori tek sledece godine, znaci gasim se na jedno 7 meseci, vec me jeza hvata... Dosao sam u fazu da mi zaista vise apsolutno zivot ne zavisi od vas gospodo politicari, pa me savrseno vise bas briga (bicu fin) sta imate "da izjavite za dnevnik" ! Pocnite da radite nesto konkretno, i dokazite se u svojim profesijama, ne gradite karijeru u Skupstini, nego lepo sa svojim diplomama na trziste rada, pa da vidim koliko ste zaista kvalitetni ! Jao, Srbijo, dokle ces da trpis ?! No, kakav narod, takva i politicka scena, nije ni cudo sto npr.ovaj Palma pravi cudo u onoj Jagodini !

MunzeLjux

pre 12 godina

Igrali se amateri na sred zemlje Srbije.Ne mogu da verujem da pilot nije znao da elisa stvara snazne vazdusne vrtloge i da nalozi organizatorima da uklone predmete koji su povredili decu.Uostalom sta ce deca na takvim vezbama.? Da gledaju policiju koja ce sutra da ih lema kad se budu borili za svoja zgazena prava.

ja

pre 12 godina

Sve je ovo nesrecan slucaj i mislim da nema potrebe da se ovo svodi na politiku igru Dacica i Palme. Nesrecni slucajevi se desavaju i na ulici i u dnevnoj sobi, i zbog toga se tako i zovu. Nije primereno da se krivi gradonacelnik!!!

fen

pre 12 godina

oduvali su ih potpuno!
teren za takve stvari se priprema ranije i bilo kakvi objekti koji mogu da nastete se uklanjaju ili dodatno stabilizuju a ovde je organizacija napravila promasaj!

Cole

pre 12 godina

Kakav bre crni nesrećan slučaj, tolika deca povređena, a šta da je, ne daj Bože, neko dete poginulo. Nego ***** ne može ništa da uradi kao valja... Pa šta bi bilo da se tako nešto desilo u Rusiji...?

mile

pre 12 godina

Deca su u pitanju, pobogu ljudi. Sta je vama? Vi trazite ostavku Palme i Dacica i politizujete situaciju. Jel ima normalnih ljudi ili su se svi poevropirili?

jagodinka

pre 12 godina

da se to desilo u nekom drugom gradu, pola od vas ne bi ovo komentarisali, ali posto je Jagodina u pitanju.... eee to je vec druga prica. Pa zar vam nije dosta komentarisanja juce? To je zato sto se nekima prosto ne prasta uspeh, a jagodina je to postigla! Ovo je nesrecan slucaj i nema potrebe da se to prepisuje nekakvim politickim igrama! Pa pobogu ljudi, deca su u pitanju, treba da vas je sram! Ona su bila tu samo yato sto se obeleyavao dan oslobodjenja grada i zato sto jedna osnovna skola nosi naziv 17.oktobra! sramota sto na takav nacin komentarisete!

zo

pre 12 godina

ja da sam klinac ja bi odlepio da vidim takvu predstavu, kao i svaki klinac na ovoj planeti. Siguram sam da istu tu decu takodje vode i u pozoriste, na sajmove. To sto se desilo je nesrecan slucaj. Nisu ni palma ni dacic postavljali tu reklamu. Ne podnosim ni jednog ni drugog, ali ljudi smirite strasti vise! Kao da svi vi dezurate na ovom sajtu cekajuci ovakve vesti da ispljujete sto vise mozete. Da izlecite frustracije ili tako nesto. Izadjite, prosetajte. Ugasite komp, tv, otvorite oci..

Advokat

pre 12 godina

@(advokatski pripravnik, 17. oktobar 2011 16:27)

Pripravniče tuži se otganizator priredbe , a što je verovatno Opština Jagodina , a ne MUP RS

Steph

pre 12 godina

Ma to je gej populacija napravila zaveru, oni su namerno udesili da reklame polete, kao što zbog njih ima mnogo samohranih majki u Srbiji... XD

Упућени

pre 12 godina

Након преко 220 прочитаних коментара нисам уочио нити један у ком су изнете неке основне чињенице.
1. ПТЈ је посебна организациона јединица МУП-а.
2. ПТЈ је за потребе реализације једног дела повереног задатка користио услуге Хеликоптерске јединице која је такође посебна организациона јединица МУП-а.
3. ПТЈ је поверени задатак у целини извршио крајње професионално, и ничим није угрозио безбедност јавне манифестације.
4. Припадници ПТЈ који су се затекли на страни стадиона на ком се десио инцидент моментално су реаговали и притекли у помоћ.
Ко је начинио пропуст и превидео да рекламни панои треба да се обезбеде или уклоне, и ко за то треба да сноси одговорност, утврдиће истрага. Адреса ПТЈ је свакако последња на коју се треба обратити.

sara

pre 12 godina

(mile, 17. oktobar 2011 16:07)

mislim da je ovaj komentar pravi za ovu situaciju. pojedinci jedva cekaju da svaki dogadjaj politizuju. Neumesno je da to radite kada je nesrecan slucaj u pitanju

Tika

pre 12 godina

Ljudi, politika vas je zaludela. Polako, štedite snagu za kampanju. Zašto u svemu vidite zloupotrebe i svinjarije. Učestvovao sam lično u nekoliko ovakvih javnih pokaznih vežbi. Klinci vole avione, aeromitinge i uopšte tehniku, nismo mogli od njih da se odbranimo kada bismo sleteli posle programa.. Drugo je pitanje kvaliteta organizacije. Pa i Palmino unuče je bilo tamo, nije bilo nikakve politizacije to se vidi i iz samog teksta vesti. Desilo se, ne ponovilo se, ali tu mesta malicioznosti nema. A i panoi su poleteli jer su veoma laki i velike površine, dakle nema neke velike štete. U Americi (skoro je bilo) država organizuje aeromiting pa vojni avion usled izvodjenja figure padne u publiku, a niko za tu nesreću, drastičnu i sa puno žrtava, ne krivi republikance ili demokrate ili Obamu. Svašta pročitah od sveznalica obojenih stranački...

Vladimir

pre 12 godina

Klasican nesrecan slucaj...

Ne branim nikog i ne napadam nikog.. ali ovo je moglo da se desi bilo gde, sticajem okolnosti desilo se tu gde jeste...

Ovo je isto moglo da se desi i u pozoristu...

Sto bi se reklo :" S**** se desavaju"

ns

pre 12 godina

Ne znam zasto se dovodi u pitanje dolazak dece na dan oslobodjenja grada, pa deca su uvek tu dolazila i obelezavala taj dan gde god da se odrzavao, a posebno ona koja idu u skolu koja nosi naziv 17. oktobar. Ovo sto se desilo je nesrecan slucaj i neumesno je da se situacija politizuje i krivi covek koji sigurno nije imao takvu nameru. A ovi koji komentarisu su jedva cekali da opletu po palmi i da stave neke lose kritike

Dragan Jagodina

pre 12 godina

Mnogo ga BRE tupite!!!Ja Palmu baš IČ ne volim kao i njegovu stranku iako smo školski drugari ali svi Vi koji ovako negativno komantarišete to radite zbog ljubomore i ni malo ne želite da sagledate pravo stanje.Kao prvo deca nisu gledala ubistva nego eliminaciju kriminalaca a kao drugo,niste ni videli kako su deca kao horde trčala da gledaju i nisu na silu išla i kao treće ,lagane reklame su učinile svoje i to sigurno niko nije želeo da se desi.Pozdrav i žao mi je dece!!!

J O K E R

pre 12 godina

... HVALA BOGU DA PALMA NIJE "OSMISLIO" I BORAVAK SVOG GOSTA -PATRIJARHA NA OVOJ "VEZBI" - KO ZNA SYTA BI SE SVE JOS TU IZDOGADJALO!!!...???...

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

U Srbiji je tipičan RUSKI SCENARIO.
Svuda na svim proslavama VOJSKA,POLICIJA i njihovo veličanje.Iduće godine će na bini da budu i Dačić i Nikolić i Palma i Dveri sa sve Ruskim odlikovanjuma na grudima.Dobrodošli u RUSIJU.

Изногуд

pre 12 godina

Ниједно од повређене деце није тамо отишло на силу, пун је град био деце која нису желела да иду тамо, него су шетала градом. Као клинац ја сам ишао на сличне манифестације, јер сам желео да видим хеликоптер, падобранце и слично. У Јагодини постоји и згода "Сећање на Горана Остојића", падобрански скуп, исто су хеликоптери и падобранци тада присутни, и исто стотине деце, вероватно иста ова, која воле таква дешавања као што сам их ја волео.
Пропаганда у Србији убила је и последњу трунку честитости код људи, тако у данашње доба свако је склон интересном сагледавању ситуације, истинитост и објективност давно су напустили и ову земљу и ове људе.
Ово је сада земља пљувача.

zgrozen

pre 12 godina

ovi nazovi specijalci sto se spustaju niz kanap iz hilikoptera umesto da trce da spasavaju decu oni poziraju po onom terenu i prave formacije koje su ih naucili.pa ovo je stvarno uzasno.

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Nisam sujeveran... ali sve više mislim da je ovo "Božije upozorenje" za razvrat od strane Patrijarha, Pahomija, Dačića i Palme i zloupotrebe dece za njihove bolesne ambicije.

HisRoyalHighnes

pre 12 godina

U najmanju ruku glupi su vasi komentari. Sasvim sam siguran da je svako od vas barem jednom bio na aeromitingu u Batajnici, a da je dosta vas islo i na proslave Dana policije, jos bolje svi znamo koliko je Beogradjana islo da gleda pokaznu vezbu koja je odrzana na Uscu.Naravno da je pripreme trebalo obaviti, ali mislim da ovde odgovornost nije na strani MUP-a vec ljudi sa stadiona koji su znali da ce helikopter biti ukljucen... I deca treba da idu na ovakve manifestacije koliko god to je moguce, da cene i postuju oruzane snage i snage javne bezbednosti

ja

pre 12 godina

Sve je ovo nesrecan slucaj i mislim da nema potrebe da se ovo svodi na politiku igru Dacica i Palme. Nesrecni slucajevi se desavaju i na ulici i u dnevnoj sobi, i zbog toga se tako i zovu. Nije primereno da se krivi gradonacelnik!!!

Milan

pre 12 godina

Dosta je i Vas iz LDPa.Desio se nesretan slucaj.Ne vidim nikakvu zlupotrebu dece u politicke svrhe.Zar ne bi i Vi Vasu decu odveli na slican skup u "krugu dvojke".Ja bih.Preterujete kao i obicno.

jagodinka

pre 12 godina

da se to desilo u nekom drugom gradu, pola od vas ne bi ovo komentarisali, ali posto je Jagodina u pitanju.... eee to je vec druga prica. Pa zar vam nije dosta komentarisanja juce? To je zato sto se nekima prosto ne prasta uspeh, a jagodina je to postigla! Ovo je nesrecan slucaj i nema potrebe da se to prepisuje nekakvim politickim igrama! Pa pobogu ljudi, deca su u pitanju, treba da vas je sram! Ona su bila tu samo yato sto se obeleyavao dan oslobodjenja grada i zato sto jedna osnovna skola nosi naziv 17.oktobra! sramota sto na takav nacin komentarisete!

mile

pre 12 godina

Deca su u pitanju, pobogu ljudi. Sta je vama? Vi trazite ostavku Palme i Dacica i politizujete situaciju. Jel ima normalnih ljudi ili su se svi poevropirili?

zo

pre 12 godina

ja da sam klinac ja bi odlepio da vidim takvu predstavu, kao i svaki klinac na ovoj planeti. Siguram sam da istu tu decu takodje vode i u pozoriste, na sajmove. To sto se desilo je nesrecan slucaj. Nisu ni palma ni dacic postavljali tu reklamu. Ne podnosim ni jednog ni drugog, ali ljudi smirite strasti vise! Kao da svi vi dezurate na ovom sajtu cekajuci ovakve vesti da ispljujete sto vise mozete. Da izlecite frustracije ili tako nesto. Izadjite, prosetajte. Ugasite komp, tv, otvorite oci..

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Po meni je i ovo sada kukanje zbog dece, protesti zbog zloupotrebe u politicke svrhe - takodje zloupotreba dece u politicke svrhe.

sara

pre 12 godina

(mile, 17. oktobar 2011 16:07)

mislim da je ovaj komentar pravi za ovu situaciju. pojedinci jedva cekaju da svaki dogadjaj politizuju. Neumesno je da to radite kada je nesrecan slucaj u pitanju

Slobodan

pre 12 godina

E sad da te vidim i cujem Ivice!!! Da li je ovo jedna od situacija kada se ostvka podnosi bez ramisljanja kao jedino moguce i jedino prihvatljivo izvinjenje. Uzroke i krivicnu odgovornost za ovu nesrecu neka utvrde sudski organi a ti odmah pisi neopozivu ostavku. ODMAH, ako ti je stalo do obraza!!!

Vladimir

pre 12 godina

Klasican nesrecan slucaj...

Ne branim nikog i ne napadam nikog.. ali ovo je moglo da se desi bilo gde, sticajem okolnosti desilo se tu gde jeste...

Ovo je isto moglo da se desi i u pozoristu...

Sto bi se reklo :" S**** se desavaju"

ns

pre 12 godina

Ne znam zasto se dovodi u pitanje dolazak dece na dan oslobodjenja grada, pa deca su uvek tu dolazila i obelezavala taj dan gde god da se odrzavao, a posebno ona koja idu u skolu koja nosi naziv 17. oktobar. Ovo sto se desilo je nesrecan slucaj i neumesno je da se situacija politizuje i krivi covek koji sigurno nije imao takvu nameru. A ovi koji komentarisu su jedva cekali da opletu po palmi i da stave neke lose kritike

Dragan Jagodina

pre 12 godina

Mnogo ga BRE tupite!!!Ja Palmu baš IČ ne volim kao i njegovu stranku iako smo školski drugari ali svi Vi koji ovako negativno komantarišete to radite zbog ljubomore i ni malo ne želite da sagledate pravo stanje.Kao prvo deca nisu gledala ubistva nego eliminaciju kriminalaca a kao drugo,niste ni videli kako su deca kao horde trčala da gledaju i nisu na silu išla i kao treće ,lagane reklame su učinile svoje i to sigurno niko nije želeo da se desi.Pozdrav i žao mi je dece!!!

milos

pre 12 godina

Necu nikoga da branim niti cu da kudim ili hvalim proslavu ili bilo koju politiku.

Hocu samo da kazem da mi je mnogo muka ljudi koji sve znaju, ali nakon sto se dogodi.

Da je vest glasila "Deca odusevljena sletanjem helikoptera na stadion tokom izvodjenja vezbe" niko, ali NIKO se ne bi javio da kaze "sto su deca bila tamo, moglo je nesto da im se desi, mogla je reklama da poleti i da ih ogrebe"

a sada kada se to, nazalost, dogodilo, sad se svi iscudjavaju kako je neko dovoljno luuuuuud da organizuje to.

muka mi vas je, radite nesto konstruktivno, vikanje "znao sam da ce se nesreca dogoditi!" nakon sto se nesreca dogodi pomaze samo vasem egu.

sale

pre 12 godina

sram vas bilo. neradi se o policiji ili ivici. radi se o deci. i nista tu netreba koristiti u svrhu politike. vise me stid citati komentare

Упућени

pre 12 godina

Након преко 220 прочитаних коментара нисам уочио нити један у ком су изнете неке основне чињенице.
1. ПТЈ је посебна организациона јединица МУП-а.
2. ПТЈ је за потребе реализације једног дела повереног задатка користио услуге Хеликоптерске јединице која је такође посебна организациона јединица МУП-а.
3. ПТЈ је поверени задатак у целини извршио крајње професионално, и ничим није угрозио безбедност јавне манифестације.
4. Припадници ПТЈ који су се затекли на страни стадиона на ком се десио инцидент моментално су реаговали и притекли у помоћ.
Ко је начинио пропуст и превидео да рекламни панои треба да се обезбеде или уклоне, и ко за то треба да сноси одговорност, утврдиће истрага. Адреса ПТЈ је свакако последња на коју се треба обратити.

krivoslavac

pre 12 godina

Božija volja, a sve zbog onog jučerašnjeg prisilnog dovođenja dece pred onog ratnohuškačkog patrijarha koji deli ordenje pedofilima!

slobodan

pre 12 godina

Biće ovakvih stvari sve češće.Ovo je tek početak.Sreća ne traje dugo!Luda kuća je Jagodina: provodadžisanje o trošku grada,ekskurzije frizerki,taksista i obućara u BEČ(!!!!!!!)....nemože dobro da se završi.

Objektivan

pre 12 godina

Za ono juče je krivo ministarstvo prosvete, Palma i direktori škola a ovo danas je nesrećan slučaj. Verujem da je klincima bila interesantna vežba SAJ-a i da su dobrovoljno došli. Nadam se da će se sva deca uspešno i brzo oporaviti.

Изногуд

pre 12 godina

Ниједно од повређене деце није тамо отишло на силу, пун је град био деце која нису желела да иду тамо, него су шетала градом. Као клинац ја сам ишао на сличне манифестације, јер сам желео да видим хеликоптер, падобранце и слично. У Јагодини постоји и згода "Сећање на Горана Остојића", падобрански скуп, исто су хеликоптери и падобранци тада присутни, и исто стотине деце, вероватно иста ова, која воле таква дешавања као што сам их ја волео.
Пропаганда у Србији убила је и последњу трунку честитости код људи, тако у данашње доба свако је склон интересном сагледавању ситуације, истинитост и објективност давно су напустили и ову земљу и ове људе.
Ово је сада земља пљувача.

Tika

pre 12 godina

Ljudi, politika vas je zaludela. Polako, štedite snagu za kampanju. Zašto u svemu vidite zloupotrebe i svinjarije. Učestvovao sam lično u nekoliko ovakvih javnih pokaznih vežbi. Klinci vole avione, aeromitinge i uopšte tehniku, nismo mogli od njih da se odbranimo kada bismo sleteli posle programa.. Drugo je pitanje kvaliteta organizacije. Pa i Palmino unuče je bilo tamo, nije bilo nikakve politizacije to se vidi i iz samog teksta vesti. Desilo se, ne ponovilo se, ali tu mesta malicioznosti nema. A i panoi su poleteli jer su veoma laki i velike površine, dakle nema neke velike štete. U Americi (skoro je bilo) država organizuje aeromiting pa vojni avion usled izvodjenja figure padne u publiku, a niko za tu nesreću, drastičnu i sa puno žrtava, ne krivi republikance ili demokrate ili Obamu. Svašta pročitah od sveznalica obojenih stranački...

izdajnik

pre 12 godina

Kada drogirani klinac isece devojku nozem onda su to teske telesne povrede a kad helikopter MUP podigne reklamu i dete isece po celu onda su to lake telesne povrede.
Alo patriJote, desio se ozbiljan incident jer niste preduzeli mere predostroznosti - sada hocemo da snosite posledice a ne da dajete saopstenja u oblandama sa slagom. Ili jos konkretnije - uopste niste za mesta na kojima se nalazite nego za njivu sa koje ste pobegli na silu i prevaru.

RAMPART

pre 12 godina

Poslednji helikopter za Vojsku ili MUP Srbije kupljen je pre ko zna koliko godina, Makedonija oma savremenije helikoptere nego Srbija. Politicari samo gledaju kako sebi da obezbede novcanu korist i da se slikaju po TVu, naravno da mora i da se ulaze u tehniku. Naravno izuzetno je bitan i izbor i skolovanje kadrova, ali tu je stari Srpski recept zvani nepotiza... Uskoro ce jacu i opremljeniju vojsku i policijuu imati Kosovo...

selimir

pre 12 godina

Ne zna se da li su gori ovi sto napadaju ili ovi sto brane Palmu.Deca su ovde u drugom planu vazno je da su politicki jadnici i ovo iskoristili za medjusobno pljuvanje e Srbijo jadna li si !!!!

jaroslav

pre 12 godina

Izuzetno me nerviraju ljudi koji tvrde da je ovo nesretan slučaj. To bi bilo isto kao kad bi u helikopter natrpali duplo više putnika nego što može da nosi pa on padne. To nije nesretni slučaj, to je javašluk, bahatost, glupost, nestručnost.

odliveni mozak

pre 12 godina

ko sa djavolom tikve, o glavu mu se....

nadam se da deca nisu ozbiljno povredjena.

izgleda da tamo negde u nekoj jagodini,taj lik, palma, kapira da je pravoslavlje patrijarh u audiju, video bim na crkvi i deca u spaliru...

pravoslavlje je nesto sasvim drugo.

pravoslavlje nije ni crkveni poglavar, ni audi, ni bahatost, ni nekultura...

zamislite, ni kradja ni laz nisu pravoslavlje.

kad pogledam srpski parlament ne vidim pravoslavlje.

kad pogledam rts - ne vidim pravoslavlje.

kad uljucim pink - od svog urlanja i sunda svakako ne vidim pravoslavlje.

malo svi da budemo skromniji i odmereniji, manje zavidni i manje alavi.

nek nam je Bog u pomoc.

Gordan

pre 12 godina

Ne bi me zacudilo da se i ovaj skandal proglasi napadom pasa lutalica... Ljudi, nemojte prozivati prave krivce, rizikujemo da zavlada razum.

Joel

pre 12 godina

Popovi, topovi i lopovi... Deca u Jagodini su videla popove, sada su videla i topove, ostaju jos lopovi. Sledi poseta zatvoru i da svako moze da da se igra sa puskom i da bude cuvar.

ozlojedjen

pre 12 godina

...Kada se u ovoj zemlji ukida vojska, oglasi se milion dusebriznika koji kukaju kako smo bespomocni, jadni i sl. a kada se promovisu vojska i policija opet se jave ti isti sa drugim misljenjem. Ova vlast jeste losa, ako ne i najgora u skorijoj istoriji, ali ovde se svaka vest komentarise u kontekstu politike. Sreca je da niko nije nastradao, treba da se vidi ko je odgovran za propuste i to je sve. Koliko ljudi od vas je prijavilo korumpiranog lekara ili funkcionera? Koliko vas je diglo glas protiv globalizma i namestenih privatizacija? Ako imate toliku drustvenu svest kao sto se predstavljate zasto se ne borite protiv stvarnih problema ovog drustva, a ne koristite nesrecan slucaj i povredjenu decu da napadate omrazene politicke figure? I ja te iste prezirem, ali ove vesti nisu mesto za borbu protiv istih, inace cete postati isti kao i oni, oportunisti.

Bacvanin

pre 12 godina

Treba kazniti onog ko je planirao ovu pokaznu vezbu. Ako ne zna da se stara o bezbednosti dece za vreme vezbe, kako ce se tek ponasati kada bude trebao da planira neku borbenu aktivnost i to u kratkom vremenu?

jaroslav

pre 12 godina

Posle izvedenog eksperimenta utvrđeno je da helikopter pravi ispod sebe vazdušni pritisak. To niko nije mogao da predvidi u Srbiji i zato se u Srbij vrše probe helikoptera na deci. Policija služi da štiti režim. Sa decom se manipuliše.

miki

pre 12 godina

slucajno je to je sigurno ali ko je ministar svasta se da ocekivati
strajkuju maltretiraju narod sa izdavanjem dokumenata tuku decake i to saobracajni policajci koji nemaju kartu
tuziti ih i traziti smenu DACICA nije ovo prvi put da to ministarstvo se ponasa bahato
sve su to posledice 90-ih

Kubba

pre 12 godina

Ljudi kada cemo jednom reci STOP ovima koji nas non-stop unistavaju na bilo koji nacin vec dve decenije!!!
Decici zelim od srca brz oporavak.......i dodje mi da vrisnem od bola.

mili-split

pre 12 godina

Organizator je NARAVNO kriv. Nije policija organizovala "priredbu"
i pozvala samu sebe tamo na stadion.
Organizator je dovoljno valjda pametan da zna da helikopter
pravi snazzan "vetar" (znamo i iz filmova, ako nissta drugo)...

Zoran

pre 12 godina

Mrak vlada u Jagodini a svi se prave ludi. Niko ne reaguje jer su svi u dilu. Ne ide jer su koalicioni partneri. A roditelji na sva usta pljuvali prosvetare kad su strajkovali a sad ne smeju da pisnu. Tuzna je ovo zemlja i narod u njoj!

Jovan

pre 12 godina

Gospodo SPECIJALCI ne treba forsirati nesto sto vam ne ide kako treba, vidite da ta propaganda nametanja ne moze da se zavrsi dobro. Gospodo NOVINARI nemojte da mesate dva pojma o nazivu dve potpuno razlicite jedinice Antiteroristicka jedinica je pojam I a protivteroristicka jedinica je pojam II. Kad se takve vezbe izvode postoji plan, procena, proba, bas iz razloga da bi se izbeglo ovo sto se desilo danas. Probudite se vec jednom

OSTAVKE I HAPŠENJA!

pre 12 godina

"Ne znam šta da kažem, u potpunom sam šoku. Šta da kažem roditeljima ove dece"

KAŽI "PODNOSIM NEOPOZIVU OSTAVKU I POVLAČIM SE IZ POLITIKE"!!!

Isto važi i za Dačića. Povredili ste sami više dece i građana za vašeg mandata nego ti silni teoristi na Kosovu o kojima non-stop pričate bajke.

BTW, ovi panduri su morali znati šta rade. Ovim su samo pokazali svetu da su šarlatani koje bi pravi teroristi pojeli za doručak.

Bg HQ

pre 12 godina

Da li će za ovaj ********* neko odgovarati ili možda daleko bilo podneti ostavku? 17. Oktobra je Jagodina oslobođena od fašista a kada će se osloboditi od voljenog im vođe i ludila koje seje svaki dan i na svakom mestu?

Stanovnik zemlje kandidata za EU

pre 12 godina

Bezbednost ugrozile snage bezbednosti. Pa da li je moguće da niko nije razmišljao o bezbedonosnim rizicima, već samo o protokolu i, verovatno, ručku. Sreća pa će nas sve manje biti izvan Beograda. Tamo je jedino bezbedno.

vegan

pre 12 godina

Roditelji obavezno da podignu tuzbu, ovo je nevidjeno ugrozavanje zivota. Ako to ne urade, onda su najveci blejaci. Plus tuzba za nasilno koriscenje dece pre neki dan na doceku popa u audiju. Nista nije slucajno.

MILUTIN

pre 12 godina

JUCE NAPISASTE DA MUP STRAJKUJE.
INACE, PRI SLETANJU HELIKOPTERA POSTOJE VRLO STROGE PROCEDURE KAO I PRI SLETANJU AVIONA, ALI OVO JE SRBIJA. NAS NE INTERESUJE OZBILJAN PROFESIONALNI PRISTUP I EVROPSKI KRITERIJUMI, STANDARDI I PROCEDURE.
NARAVNO, BICE DA NIKO NIJE KRIV, SAMO SU DECA, KAKO RECE DOKTORKA, MALO POVREDJENA.

Stariji Vodnik I klase

pre 12 godina

Deca na vezbi MUP-a nisu nista cudno, i u SAD su pokazne vezbe lokalnih SWAT timova shou na koji organizovano dovlace decu iz skola.
Ono sto je cudno je sto rukovodioc vezbe nije prekinuo vezbu kad je video sta se dogadja. I ne samo on, vec i posada helikoptera - smesno je gledati kako reklame lete po publici, publika bezi u zaklon, a desant (specijalci) i posada helikoptera nastavljaju sa vezbom kao da se nista nije dogodilo... A sta bi bilo da se desila neka druga nepredvidjena situacija - npr da je terorista sa Strelom-2M, ili sa obicnom "Cecom" (pesadijski mitraljez rasprostranjen na ovim prostorima) otvorio vatru po helikopteru - da li bi posada regovala i prekinula iskrcavanje desanta?
Da je ovo bila realna borbena situacija, Srbija bi ostala bez 10-14 pripadnika specijalnih jedinica i jednog helikoptera AB-212... To mnogo kosta.

igor

pre 12 godina

mup-u i ne treba protivnik,oni ce sami sebe povrediti.problem je sto povredjuju i nasu decu.kako li bi ih odbranili da je postojala opasnost...

Jagodinac

pre 12 godina

Palma: U šoku sam!??? Kakav cinizam. Pa upravo zbog njegove naredbe školama naša deca su bila obavezna da prisustvuju ovom događaju umesto nastave. Strašno. Nije bilo bitno koliki je to rizik već kakva će slika da ode iz jagodine. Cirkus zbog koga je neko mogao da strada.
Juče, takođe po naredbi, prosvetni radnici su izveli decu od ranog jutra da čekaju i pozdrave Patrijarha od ulaza u Jagodinu pa nadalje.
Vraća nam se diktatura.

Ana

pre 12 godina

znaci, bruka nevidjena! prvo ta svinjarija koju pravi sa decom i manipulise da bi on i njemu slicni proturili svoju pricu, tacnije parole. najbedniji i najtuzniji ishod takvog samopromovisanja je da opali tamo neka glupa reklama neduzno dete. alo bre, potres mozga necijeg deteta?! ma slatko da ga odrobijas! roditelji, priustite sebi elementarno samopostovanje tako sto cete razmisljati gde su vam deca i kakvo im je drustvo, mala je razlika izmedju onog ko im diluje po kaficima od onog ko im slatko sa slagom potura lazi i pogresan pristup zivotu! ne dajte ljudi svoju decu, ako je za nas kasno, dajmo bar malo nade onima koji stizu posle nas! sta ce ta deca uopste tamo?!

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

@dejan i aktivisti
nesreca je jedno
a ovde je u putanju neodgovornost i nepaznja. pravi zlocin iz nehata

eto tako brinu o porodici oni koji su se pre neki dan busali protiv parade

nego kazu da je nastradalo 20-ak a ne nekoliko dece.

srb in

pre 12 godina

Deca vam gledaju policisku vezbu.Sa pucanjem,oruzjem i orudjem.
Sram da vas bude.A posebno neka je stid i sram roditelja sto vode decu na slicne manifestacije nasilja.

ZDRAVSTVENI CENTAR

pre 12 godina

Prema njenim rečima, kod jednog deteta se sumnja na potres mozga.... e doktorko samo ti sumnjaj... umesto da posaljes dete u CUPRIJU, koja jedina u ovom delu pomoravlja ima NEUROHIRURGE!

Nase Ime

pre 12 godina

Klasican nesrecan slucaj...
(Vladimir, 17. oktobar 2011 18:14)

Nesrecni slucaj bi bio da je dunuo nekarakteristicno snazan vetar i oduvao reklame ka posmatracima. I tada bi se moglo govoriti o tome da li je panel bio odgvorno pricvrcen, ali bi opet generalno razlog slucaja bio nepredvidjena okolnost.

Odgovornost se ne odbacuje tek tako. "Moglo se svakom desiti, sta sad?" Nije se MORALO desiti.

Jan

pre 12 godina

Raspored casova za osnovce u Jagodini:
Ponedeljak-Druzenje sa cika Dacicem i nekim uniformisanim likovima koji imaju puske ko u CS-u;
Utorak-skola u prirodi kod cika Palme u ZOO vrtu;
Sreda-recitovanje sabranih dela cika Palme i druzenje sa istim(ponekad dodje i neki lik koga tata zove "Pedofil",nemam pojma sta je to a cika je bas ljubazan sa nama...);
Cetvrtak-matematika,likovno,veroispovest,istorija Jagodine,srpski jezik(casovi su skraceni zbog obilaska ovih simentalki sto su se izvlacili na LOTO-u);
Petak-Ovi sto se nisu udali i ozenili,pricaju nam kako su se proveli u Grckoj i da je cika Palma bog...
Subota i Nedelja-masemo nekim likovima u crnim,cool kolima, a onda gledamo stalne neke sajns fiksn filmove u 3D na velikom platnu preko ceeeele crkve...

noa

pre 12 godina

sta ce deca na vojnoj policijskoj ili bilo kojoj vezbi gde se prikazuje oruzje nasilje i slicno.decu vodite u prirodu upoznajte sa ekologijom i slicno.dosta ispiranja mozgova malisanima

m

pre 12 godina

Vidim raspisali se ovi iz Palmine stranke. Idu od sajta do sajta i pisu iste poruke podrske velikom vodji, pod razlicitim imenima. Kad bi Palma bacio atomsku bombu na Jagodinu i za to bi nasli opravdanje. I prekinite vise da pricate kako on zna, kako je uspesan, kako je cela Srbija ljubomorna na njegov uspeh, pa sad pise poruke protiv njega. Iskoristio je decu za sakupljanje politickih poena. To ni Milosevic nije radio. Nemojte da branite ono sto nemoze da se brani. Na kraju, mislim da nismo videli sve od njega i da slede jos gore stvari.

Neprilagodjen

pre 12 godina

Mislim da je vezba bila uspesna, pokazano je kako se lako i bez upotrebe oruzja moze neutralisati, horda pobesnelih maloletnih navijaca - huligana. Cela akcija je radjena u manjim proporcijama.

Faf Tedi

pre 12 godina

Helikopter se polako spusta. Ono sto sledi je: plasticne table polecu ka punim tribinama. U delicu sekunde ulecu u gledaliste. Cuju se krici.

Ali, specijalci ne odustaju. Oko njih neki leze povredjeni, neki beze. Metez. A oni nastavljaju da se uvezbavaju. Pri tom, obezbedjenje publike gleda izvodjenje vezbe i ignorise da im ispred nosa leze pvredjena deca.
Desetak metara dalje, na tribinama, deca zadubljeno gledaju u izvodjenje vezbe.

Nadrealno. Abhazicno. Cecenicno.

advokatski pripravnik

pre 12 godina

Savet za roditelje dece!!! Još danas ili sutra odvedite dete kod psihijatra kako bi isti konstatovao pretrpljeni strah kod deteta(trajanje i intenzitet). Onda lepo tužite RS-MUP-jedinicu koja je izvodila vežbu za naknadu štete na ime pretrpljenog straha.
Jedino tako se može protiv nemarnih pojedinaca i države.
Možete da podnesete i krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, ali se konsultujte sa nekim oko kvalifikacije dela.

cvele

pre 12 godina

a da li ste primetili na snimku da su se panduri spustili i nastavili vezbu umesto da krenu u pomoc toj deci. da nije smesno bilo bi tragicno. STRASNO.

Realan

pre 12 godina

Ovi tzv. antiteroristi su toliko skoncentrisani na ono sta rade (ne rade), da nisu primetili da su ugrozili decu, umesto da ih zastite, ili oni nisu nadlezni za reklame! Blago nama...

debeli ti si bolid

pre 12 godina

Ko sme da protivreci Palmi? Svi ga se boje... Bar mi koji na zalost noseni sudbinom zivimo u ovom gradu,znamo kakvim se igrama i prljavim poslovima bavi,i sta sve radi... INSAJDER pod hitno neka dodje i pronjuska teritoriju i objavi sve prljavstine ovoga grada,da ljudi,pogotovu seljaci kojima je Palma Bog,vide ko im vodi grad...Gospodine Markovicu bolje bi vam bilo da se primirite i bae svoj privatni zivot dovedete u red nego sto vodite decu tamo gde im nije mesto,sto sta bi naucili da ste ih odveli u Beogradsko narodno pozoriste a ne da ih unistavate... Sramite se!!!!

nikola

pre 12 godina

iiiiinsaaaaaajdeeeeeeeeeeer, koluuuubaaaaraaa, maaaafiiiijaaaa, pooopoooviiii pedooofiiiliii, beeeliii andjeeeliii, crniiii auuudiiiijiii, pooovreeedjeenaaa deecaaaaa...

Лептиричак

pre 12 godina

Деци је место у клупама, у топлој учионици, а не на хладноћи на стадионима да гледају некакве параде и попуњавају број.Први треба да одговара министар просвете зашто се не санкционише оваква злоупотреба деце?Немамо ми децу за бацање да би Ивици или Палми порастао рејтинг! Срамота!

pejapeja

pre 12 godina

Sve vise crtanih filmova i sve vise verovanje u nepogresivost tehnike.Samo malo coveku treba da se zamisli i da odluci da deci nije mesto na pokaznoj vezbi sa letilicama.Da ne govorim da svako pamnetan bilo kakve aktivnosti sa letilicama izvodi daleko od naseljenog mesta.Bata Daca se osilio,udaljio od baze,Previse se druzi sa kolegama ministrima i tako palako odlepio od zemlje.Takva je to bolest a i druge je zahvatala ,za njih mane vise negu uvek mi nastradamo.

Jagodinac

pre 12 godina

Mogao bi Insajder da se malo pozabavi Jagodinom zarad unesrecenih gradjana ovog grada. Predlazem da u petak posestite cirkus ispred opstine i da vidite sta ovaj covek zapravo radi. A onda kada pokusate da nadjete saradnike za razgovor, videcete koliko su ljudi u strahu...

Odgovrni,tuzilac,sudija,socijalno...

pre 12 godina

Dr.Tomic kaze da sumnja u povrede????
da li je dr kvalifikovana da tumaci povrede ili je skolovana da zna?
Od kad ne profitabilna organizacija i ameba budzetske kase ima reklame na stadionu?
Da li je Policija imala za zadatak da obezbedi besprekorno slet policije,poseban sto su deca mobilisana u publici?
Da li je moguce da covek,patrijarh zbog silovanja i skandala nije razresio coveka koji je optuzen za zlostavljanje maloletnika,odnosno pedofiliju?
Kako krivicno delo moze da zastari, a neplaceni racuni ne mogu?To vazi i 50 godina?!
Dakle, unuk palme,njihova skola je imala nalog od direktora,a nastavnici se nisu suprotstavili politickom extremistickom delovanju,vec decu izlozili riziku i time doveli bezbednost.
Ogovorni su
Dragan Markovc Palma,direktor skole,neastavnici kao i ministar koji
preuzima apsolutnu odgovornost sto nije obezbedjena sama policijska parada,ali i crkvena patrijarha irineja.
Pre svega su i roditelji odgovrni jer treba sad da reaguje i socijalna sluba zbog extramine nebrige o deci,pa vise ni jedna fasiticka partija nece smeti da decu stavi u sluzbu vlasti.

Ljuba

pre 12 godina

Dokle ce bre vise da iskoriscavaju decu u politicke svrhe?!?! Sta ce deca na vezbi anti-teroristicke jedinice, alo eeejjjj?! Da li ljudi u ovoj zemlji imaju imalo mozga?! Ja ovo ne mogu da razumem. Roditelji da tuze grad i traze milionsku odstetu, kad njihov gradonacelnik primitivac moze da salje 'nezenje' na more da traze zene neka se isprsi i za ovo.

spasite nas Jagodince

pre 12 godina

Ovo se i moglo očekivati ko sve vodi ovaj grad, a pogotovu klub u kome je dosta improvizacije u svakom pogledu.
Hitno INSAJDER kako u gradu i svim njegovim institucijama koje je osnovao, tako i u famoznom superligašu iz Jagodine.

amstel

pre 12 godina

Vaše pravo da znate sve: RTS snima ceo "događaj", ali se uopšte ne trude da zumiraju povređene na tribinama, nego je važnije da snimaju ovaj helikopter i ove teroriste, tj. protivteroriste, šta li su već.

Miodrag

pre 12 godina

Da ima neke pravde,Dačić bi podneo ostavku na MUP,Palma na nekog gradonačelnika,a patrijarh bi otišao u manastir i sa sobom poveo onog "vladiku" Filareta,da Srbiji bude makar malo bolje!

Petar Perić

pre 12 godina

Možda bi gospodin Palma mogao malo da prestane sa organizacijama raznih cirkusijada u Jagodini, koje su ispod minimuma sigurnosti i dobrog ukusa pa i da razmisli da su to ozbiljne stvari i da mogu i ovako da se završe.Da li su to ona ista deca koju je isterao iz škole da mašu Patrijarhu?

kiza

pre 12 godina

Deca treba da su u skoli, danas je redovan radni dan. Zamislite kada bi sva Beogradska deca, osnovci i srednjoskolci zbog dana grada, odsustvivali sa redovne nastave...

Radovan

pre 12 godina

Kome jos trebaju ta policijsko-komunisticka pozorista?
Jos nam deca stradaju od njih nikako da ih se otarasimo.Bas me interesuje sta ce da kaze prosvetna inspekcija o prisustvu dece na predizbornoj Palminoj ujdurmi?

Branko Jagodina

pre 12 godina

Odgovornost ministra policije,ministra skolstva,direktora skola i gradonacelnika.Dolazak na stadion je bio obavezujuc za svu decu,smestili su ih na severnu tribinu,a nastavnici na koktel i loza naravno...Sta se htelo postici ovim???Niti jednog iole pametnog u policiji sreo nisam i zato nam se desavaju ovakve stvari.Vojsci svaka cast!

Skywalker

pre 12 godina

,,E sad da te vidim i cujem Ivice!!! Da li je ovo jedna od situacija kada se ostvka podnosi bez ramisljanja kao jedino moguce i jedino prihvatljivo izvinjenje."
Ma, pusti ga, jos ce je stvarno podneti posto je do kraja ostalo veoma malo, pa ce jos ispasti moralni cistunac. A, sto se tice ovih ATJ, nama je samo ostalo jos da se igramo. Na sve strane teroristi, kriminal i korupcija, a mi se igramo i u toj igri nam se jos dogodi nesto ovako. Aman, ukinite ih vise da ih ne gledam, ionako nicemu ne sluze, samo jede dzabe 'leb. Njima bih ja dao po jednu motiku, pa u njivu. E, al' onda ne bi imao ko da blokira malinare ako slucajno krenu ka Beogradu.

Stefan

pre 12 godina

SAJ kriv sto su reklame poletele zbog elisa??? Krivi su organizatori, oni koji su pripremali teren a ne ekipa koja je izvodila akciju... Kriv je Dacic takodje sto voli da se slika isnima vise nego da se ozbiljno radi... Kriva je drzava... Svi su podjednako krivi...

Вељко Хајдук

pre 12 godina

Да је макар и један једини од ових циркуских артиста и помислио да погледа према трибинама.... Не они само имају научен перформанс,а то што исповређиваше децу није им битно,само да су у свечаној бини аплаузи! Време је да ''екипа'' из свечане ложе сиђе на трибине!!!

Neko iz mase

pre 12 godina

E stvarno smo bre banana republika. ma nismo ni banana...još mi treba da radimo da bi dobili status banana republike...ovo što se radi u Jagodni i Srbiji je stvarno užas... ko je bre dao zapravo nastavnicima i Palmi da manipulišu decom...isterati decu na ulicu u nedelju da pozdrave patrijarha je čist kriminal i neko bi morao da odgovara zbog toga, pa im to nije bilo dosta pa su naterali decu na stadion da budu posmatrači nekakve priredbe...kome sve to treba i šta se želi postići ovakvim terorom prema deci. Deci je mesto u školi u školskim klupama a ne na ulici ili stadionu. Znači, ostavka ministra policije, ministra prosvete i gradonačelnika Jagodine. Ja moje dete ne bih pustio ni na tzv. spontani doček patrijarha ni na ovu policijsku vežbu. A sad oni nek kažu da ovo nije zloupotreba dece u političke svrhe, a reći će jer nemaju oni ni stida, ni morala...samo gola vlast ih interesuje i ne biraju sredstva da do nje i dodju.

Steph

pre 12 godina

Ma to je gej populacija napravila zaveru, oni su namerno udesili da reklame polete, kao što zbog njih ima mnogo samohranih majki u Srbiji... XD

Aleksandar

pre 12 godina

Prema postupcima i parolama gradonacelnika Jagodine, ne bih bas rekao da je Jagodina oslobodjena od fasizma. Strasno je kako se decom manipulise u ovoj zemlji dok se na drugoj strani lamentira oko problema bele kuge i smanjivanju naroda...

Suboticanin

pre 12 godina

(jagodinka, 17. oktobar 2011 18:30)
"Svečanom sednicom Skupštine Grada, polaganjem venaca na spomenike žrtvama fašizma i vojnim defileom, danas je obeležen Dan oslobođenja Subotice od fašizma, 10. oktobar. Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Na kraju ove svečanosti puštena su jata golubova, kao izraz želje da mir potraje na ovim prostorima. Venci su položeni i na spomenik crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi. Dan oslobođenja Subotice obeležili su i promenadni defile gardijskog ešalona uz pratnju Reprezentativnog orkestra Garde i egzercir Garde Vojske Srbije na Trgu slobode."

Ko je hteo isao je,a ko nije hteo nije isao...
Kod nas u Subotici ne teraju decu na takve ceremonije...A kod vas ovo nije orvi put...

Zao mi je zbog dece i brz oporavak im zelim!!!

zgrozen

pre 12 godina

ovi nazovi specijalci sto se spustaju niz kanap iz hilikoptera umesto da trce da spasavaju decu oni poziraju po onom terenu i prave formacije koje su ih naucili.pa ovo je stvarno uzasno.

deca Jagodine

pre 12 godina

Tesko je biti dete u Jagodini. Umesto da se igras, nedeljom teraju da na ulici pozdravljas neke popove a sada te policija bombarduje iz helikoptera. Sta jos....?

Posmatrac

pre 12 godina

Ima tu logike:
Dacic je 14. oktobra u Beogradu otvorio tzv. "Deciji sajam" gde "u hali 3 Beogradskog sajma roditelji mogu da nadju opremu za bebe,
obucu i odecu za decu... knjige, filmove i muziku", a "ispred hale postavljene su komande zandarmerije i vatrogasne brigade, gde deca mogu da pogledaju oklopna vozila i upoznaju se sa pripadnicima bezbednosnih snaga"!!!
Citat iz vesti: "Dacic je okupljenoj deci porucio da je zadatak MUP-a da im obezbedi mirno i sigurno detinjstvo" i rekao: "Neka ovaj sajam bude
oaza mira gde cete pobechi od svakodnevnih problema".
Humanitarne organizacije, ukljucujuci UNICEF o tome cute.

Dijaspora

pre 12 godina

Reklame u blizini mesta gde slece ili polece helikopter, to samo kod nas moze da se desi, a da niko ne zavrsi u zatvoru ili da popije otkaz.

Moravac

pre 12 godina

Drugi dan uzastopno se u Jagodini manipulise decom a sve zbog toga da bi se
stvorio privid kako se u u tom gradu lepo i bezbrizno zivi,kako svi vole predsednika Dragana a on je umislio da je Bog.Zao mi je povredjene dece i
nadam se da ce Ministarstvo prosvete i sudstva reagovati prema svojim inge
rencijama i odgovorne kazniti.

Profesor Voland

pre 12 godina

Recite roditeljima ove dece, gospodine gradonacelnice, da deca vise nece ucestvovati u kojekakvim cirkusima, verskim performansima, smotrama, vezbama MUP-a i slicno. Uostalom sta ce deca na doceku patrijarha? Sta ce deca na vezbi MUP-a? Sta je sledece - deca na vojnoj vezbi?

ratni veteran

pre 12 godina

Gospodo zandari u buduce se vezbajte negde u sumi...nikoga ne interesuje kako se spustate niz konopce...budite mangupi pa se i uzverite uz konopce....bljak....decu nam pobiste

Banana drzava

pre 12 godina

Ocekujem da ova najgora i nesposobna vlast to jest vodeci organi u istoriji srbije izjavi: Pa znate ovaj, nismo mi krivi, kriva su deca, gde su bas tu sela a mismo sve uradili kako treba kao i uvek. To je bio nas papagaj znas...

Milan

pre 12 godina

Ovo me je izuzetno zacudilo jer je u pitanju specijalna jedinica koja bez obzira na propuste organizatora mora sama da proverava i procenjuje stanje na terenu. Mogo je Palma da zahteva da helikopter sleti i madju decu na tribine, ali na jedinici je da odbije tako nesto jer je neizvodljivo!
Palmina promocija je prica za sebe...
Zelim brz oporavak povredjenoj deci.

Milko

pre 12 godina

Zašto terorišu tu nedužnu decu?
Onomad su morala u špalir na doček Patrijarha, danas na slet, da vide kako izgleda jedna elitna policijska jedinica.
Pouka: Sada i mala deca znaju zašto nije održana Parada.

Jelena

pre 12 godina

Dakle, ovo je da covek ne poveruje!
DNO< DNO< DNO!!!!
Sada bi roditeli trebalo da tuze odgovorne, ali roditelji sve deca koja su bila prisutna.
dECICE, brz oporavak!

Vladman

pre 12 godina

Srpska Antiteroristicka jedinica MUP a ...cak i deca mora da ih se plase ...profesinalno ,antiteroristicki i protiv reklama ..;))

da nije tuzno bilo bi smesno...

sasha

pre 12 godina

Oslobodite decu Jagodine ove bezdusne zloupotrebe u politicke svrhe! Deca treba da uce skolu da postanu dobri ljudi a ne da ih iskoriscavaju ne casni i pokvareni politicari zeljni vlasti i bogatstva.

Mirko

pre 12 godina

OVDE TREBA DACIC,OBRADOVIC, I DIREKTOR SKOLE KAO I PROFESORI DA KIRIVICNO ODGOVARAJU, JER NISU OBEZBEDILI BEZBEDNOST POSMATRACA,GRADONACELNIK I DIREKTOR SKOLE SU GONILI DJAKE DA PRISUSTVUJU,A PROFESORI(UCITELJI DECI UGROZILI BEZBEDNOST)
Sta kaze javni tuzilac?

Aha

pre 12 godina

Gospodin Palma ima opasan po okolinu sindrom Tita. Dakle, kad se nesto organizuje, i nesto snima deca moraju da budu tu, stvarno bolesno vec ubiranje poena. Ionako ce ponovo biti gradonacelnik kako god okrenemo, jer ima mafijaska ledja u Jagodini a i jace! Setimo se samo druzenja sa Arkanom.

rema

pre 12 godina

"bezumlje odgovornih tretira decu kao predmete, a ne najveći potencijal koji Srbija ima" deca il su predmet, il su potencijal. a ja kazem da su ljudska bica!

Miroslav Petković

pre 12 godina

Ja živim u Vašingtonu, i nikad mi niko dete nije organizovano vodio iz škole na vežbe SWAT timova, tako da ono što piše stariji vodnik prve klase su izmišljotine.

VV

pre 12 godina

Palma se pita sta sad da kaze roditeljima. Ne pita se sta da kaze deci, jer jos nemaju pravo glasa? He, he, predlazem da im o drzavnom trosku organizuje besplatno zimovanje na Kosovu.

Podunavac

pre 12 godina

Neka deca u svetu idu da se druze u prirodi i u izvidjackim kampovima, a neka deca idu na policijske i vojne vezbe..

Deco da budete vi nama ziva i zdrava i da ne postanete sutra ovakvi kako vas OVI uce!!

Akademija 1986

pre 12 godina

Uzas!Isterivanje dece na docek Patrijarha!Planovi za isterivanje dece na barikade!Isterivanje dece na miting antiteroristicke jedinice!Vojna obuka dece u ruskim kampovina!

Prestanite ludaci!

Reklame po svaku cenu

pre 12 godina

Na HRT-u snimak vezbe. Teren uredjen kao da je fudbalska utakmica, puno reklama namestenih po terenu i pri letu helikoptera svi ti reklamni panoi podigli su se i leteli na bine gde su deca bila posmatraci.
Palma i organizatori da bi zaradili na reklamama su na tom nazovi mitingu poredjali reklame kao na fudbalskoj utakmici.Situacija koja se mogla videti je bila da se ne radi o ne obezbedjivanju terena vec o postavljenim reklamnim panoima na zemljiste terena.

Cole

pre 12 godina

Kakav bre crni nesrećan slučaj, tolika deca povređena, a šta da je, ne daj Bože, neko dete poginulo. Nego ***** ne može ništa da uradi kao valja... Pa šta bi bilo da se tako nešto desilo u Rusiji...?

J O K E R

pre 12 godina

... HVALA BOGU DA PALMA NIJE "OSMISLIO" I BORAVAK SVOG GOSTA -PATRIJARHA NA OVOJ "VEZBI" - KO ZNA SYTA BI SE SVE JOS TU IZDOGADJALO!!!...???...

Deki

pre 12 godina

E tako je to kad Ivica i taj njegov koalicioni partner zabavljaju svoje glasače o državnom trošku. Tu smo gde smo, kao pre 20 godina, jedino sada nema više Zorana Đinđića, pa da nam ostane bar neka nada u bolje sutra. Ova država srlja direktno u propast, gotovo je ...bacili smo 10 godina da se vratimo tamo gde smo i bili...uostalom, tu nam je očigledno i mesto...

zoran

pre 12 godina

Zbog ovog dogadjaja, verovatno, je chelnicima i jagnjetina presela nakon vezbe specijalnih jedinica. No, zbog toga su udarili po hladnoj prasetini.

petarV

pre 12 godina

zašto se deca više ne vode u pozorište???
(gaara, 17. oktobar 2011 13:48)

E Gaaro,Gaaro...šta će deci u Jagodini pozorište kada imaju cirkus svaki dan!?

sinisa

pre 12 godina

treba se ugledati kako najcivilizovanija zemlja kao naprimer japan, pa da ministar cisto iz moralnih razloga da ostavku. tako se to radi u japanu...

G*nesh

pre 12 godina

zašto se deca više ne vode u pozorište???
(gaara, 17. oktobar 2011 13:48)

Pitaj Dacica!

Ovde je bitno samo samopromovisanje politicara i njihovih ministarstava!

Apsolutno mislim da je ovo svakako nesreca, ali isto tako da je deci mesto i u pozoristu.

Ivan

pre 12 godina

Posao antiterorističke jedinice bio je da obezbedi sigurnost svih na skupu, a posebno ako se ima u vidu da su škole bile u obavezi da dovedu decu. Ako to nisu znali da urade, džaba pokazivanje nekih uvežbanih akcija.
Neka se javi odgovoran za bezbednost dece, a ministri prosvete i policije da podnesu ostavke.

Miki SM

pre 12 godina

Dokle god su na odgovornim mestima mediokriteti sa 2 razreda osnovne,jakom vezom,ujakom koji im je sredio posao,mafiozi koji glume Tita,ova zemlja ce da grca u problemima.Hocu platu 1000 eura ali necu nikakvu odgovornost jer sam lenj i pre svega nezreo-ideal vecine gradjana Srbije.

Mile protiv tranzicije

pre 12 godina

Kad su skupovi dece tog uzrasta upitanju ne trebe biti mnogo pametan zakljuciti da bezbednost mora biti na najvisem nivou (to jest ocekivati ne ocekivano).Da su pripadnici PTU-a pre vezbe pregledali stadion siguran sam da do ozledjivanja dece nebi doslo.

Smith83

pre 12 godina

Ala lupate jedni drugima minuse, samo puca :-) Ima istine i u jednoj, i u drugoj strani. Mislim da je previse politizovano sve postalo, pa se i deca koriste u te svrhe. Svi su bre postali nekako previse ostrasceni, politicki napumpani, puni nekog besa, koji ne vodi nicemu... Na nas dan skole u Kragujevcu, mi smo isli u Sumarice, pa da je bilo nekih reklama, i duvao vetar, sta bi onda bilo... ali nije, jer tada nije bilo reklama na svakom koraku, i svakoj mogucoj manifestaciji... Nego, to je potpuno irelevantno sada. Bitno je da svi sada zaista ne znam kako uspevaju, ali uspevaju da prikupljaju glupave politicke poene. A izbori tek sledece godine, znaci gasim se na jedno 7 meseci, vec me jeza hvata... Dosao sam u fazu da mi zaista vise apsolutno zivot ne zavisi od vas gospodo politicari, pa me savrseno vise bas briga (bicu fin) sta imate "da izjavite za dnevnik" ! Pocnite da radite nesto konkretno, i dokazite se u svojim profesijama, ne gradite karijeru u Skupstini, nego lepo sa svojim diplomama na trziste rada, pa da vidim koliko ste zaista kvalitetni ! Jao, Srbijo, dokle ces da trpis ?! No, kakav narod, takva i politicka scena, nije ni cudo sto npr.ovaj Palma pravi cudo u onoj Jagodini !

steva

pre 12 godina

sad ću da vam kažem ko je kriv ... strah je kriv ... palmi ne sme niko reč da kaže, nit da mu se obrati ... ako je neko i sumnjao da se nešto može dogoditi, taj nije smeo ni da bekne o tome ...
a policija je morala da ispita teren na kome će se održati ova akcija i morala je da primeti da se ovo može dogoditi. strah opet? ... ministar naredio da se to mora tu izvesti i niko nije hteo da se pravi pametan. a ako već laici iz opštine i stadiona nisu znali, piloti su morali da znaju o kakvoj se sili ovde radi i šta može da se dogodi. tako da je po mom mišljenju najveća greška policije koja nije ukazala na problem, reklame su mogle lako biti uklonjene. inače one tu nisu postavljene za ovu priliku, već tu stoje godinama po svakakvom vremenu.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

@gaara
slazem se

kakva li je tek bezbednost u saobracaju kada milicija ne zna da
postoje norme o prisustvu helikopera i dece kako se ne bi ponovile ovakve svari.
http://www.youtube.com/watch?v=djVBzrucNLY&feature=player_embedded

jeste, taj helikopter ih je sve bukvalno presekao...i decu

Dejan

pre 12 godina

Dobro je što nije bio helikopter kad je Tadić bio u Končarevu gost na Palminoj slavi. Možda bi tad poletela Seka Aleksić i povredila našeg predsednika.

Advokat

pre 12 godina

@(advokatski pripravnik, 17. oktobar 2011 16:27)

Pripravniče tuži se otganizator priredbe , a što je verovatno Opština Jagodina , a ne MUP RS

fen

pre 12 godina

oduvali su ih potpuno!
teren za takve stvari se priprema ranije i bilo kakvi objekti koji mogu da nastete se uklanjaju ili dodatno stabilizuju a ovde je organizacija napravila promasaj!

MunzeLjux

pre 12 godina

Igrali se amateri na sred zemlje Srbije.Ne mogu da verujem da pilot nije znao da elisa stvara snazne vazdusne vrtloge i da nalozi organizatorima da uklone predmete koji su povredili decu.Uostalom sta ce deca na takvim vezbama.? Da gledaju policiju koja ce sutra da ih lema kad se budu borili za svoja zgazena prava.

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

U Srbiji je tipičan RUSKI SCENARIO.
Svuda na svim proslavama VOJSKA,POLICIJA i njihovo veličanje.Iduće godine će na bini da budu i Dačić i Nikolić i Palma i Dveri sa sve Ruskim odlikovanjuma na grudima.Dobrodošli u RUSIJU.