Nedelja, 16.10.2011.

14:57

Barikade se uklanjaju u utorak

Kfor bi mogao da za 24 sata odloži akciju uklanjanja barikada na severu Kosova najavljenu za ponedeljak, saznaje agencija Beta.

Izvor: B92

Barikade se uklanjaju u utorak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

primitivac

pre 12 godina

Imam jedan predlog neka Srbi sutra na barikadama pokrenu kazane i krenu da peku rakiju, kuvaju podvarak, i pokrenu malo roshtil, uz sve to posalju pozivnice KFOR-u za gozbu, mozda se tu nesto dogovore?

vjenceslav

pre 12 godina

Ma nije da vam ja tu nešto pametujem, nego ovako gledajući sa strane i zdravorazumski, svakako treba izbjeći scenario kao u slučaju SAO Krajine.
Prst na čelo i zdravo razmisliti.
A ima i ona engleska poslovica koja ide otprilike ovako:''Ako nekog čovjeka zmija dva puta ugrize iz iste rupe, onda je on zaista glup čovjek''.
Ajd sretno tamo narode, smireno, pametno, razumno.....

Ritter

pre 12 godina

Gospodine Irinej, necemo se mi nikad odreci Kosova u duhovnom smislu ali u fizickom smislu su ga se odrekli Milosevicevi generali u Kumanovu 1999te i citava politika vodjena pre toga. Jel imate neki predlog osim zalopojke? Sta treba, da izginemo svi na barikadama ili da opet zaratimo sa celim zapadom? Ja razumem da je puno crkvene imovine dole, ali postojao je i Ahtisarijev plan koji eksplicitno podvlaci zastitu imovine SPC, pa ste ga odbili. Bilo je i drugih mogucnosti za pregovore i eventualne kompenzacije sa Albancima, ali "kasno Marko na Kosovo stize".

sima kosmos iz dalekog svemira

pre 12 godina

totalno bacanje vremena. stvar na kosovu je resena 1999. mozete da se molite, da se ljutite, da pravite barikade, ali samo bacate dragoceno vreme i nanosite stetu sebi. a sto se srpske crkve tice, secam se dobro kakvu su stetu naneli 90-ih kad su branili 'svetu' srpsku zemlju uz pomoc raznih vojvoda i mafijasa. pa oni se najvise raduju kad srpski narod nastrada jer stradanje je njihov fetis. samo vi njih slusajte pa cete dobiti isto sto ste dobili i ranije.

dex

pre 12 godina

Kad bi vam svima pogasili net i mobilne telefone izasla bi cela srbija da protestuje a sto nam se zemlja raspada - to nema veze ... bitno da svima radi net i da imate dobre mobilne ! treba da nestanemo sa lica zemlje jer smo mnogo podmukli narod koji samo svoje du.e gleda i zato ovako prolazimo . Valjda ce nam deca biti pametnija i nece dozvoliti da ih je.u ovi strani sektasi kao sto smo mi dozvolili .. otisla je ova srpska omladina u tri lepe ...

TAXI

pre 12 godina

klincimo se klincimo a prolaze sati dani godine nazalost bilo je takvih situacija milion ,pa opet na kraju nasi drzavnici poslusaju predstavnike eu zar nam nije bolje onda ODMAH ici krupnim koracima ka evropi ako stvarno zelimo to!prvo pokazujemo ZUBE AGRESIJU a potom za jedan period smo mali i poslusni!zato odmah radite na uspostavljanju reda mira jer je to jedini nacin da bude bolje ljudima koji zive dole a i nama!!!!

Putuj Evropo

pre 12 godina

Ko još misli da je budućnost Srbije u EU ili je lud ili glup. Pa zar se jasno ne vidi da je ta tvorevina osuđena na propast. Za nekoliko godina je više neće biti. Njena ekonomska propast je neizbežna. A mi ćemo u EU. Istina je da smo uvek znali da odaberemo gubitnike.

CCCC

pre 12 godina

SPC se ne bavi politikom vec odbranom svetinje KOSOVA.Monasi i monahinje vec 12 godina brane crkve i manastire bez oruzija samo molitvom.A bili su paljeni i pljackani, maltretirani i provocirani.Bolje bi bilo da umesto sto kudite i pljujete po ljudima na Kosovu dok pijete kaficu u svojoj sigurnoj kuci.Procitate po jednu molitvu ako ne zbog nas onda zbog vas, sve ovozemaljsko je prolazno mi zivimo za vecnost koja nas ceka.

Pakuj te transparente i zastave, skidaj taj video bim, i pravac kuci

pre 12 godina

„Za Beograd je važno da se situacija smiri i da ostane smirena dok za kosovske Srbe verovatno svako odustajanje od barikada znači defakto gubitak onoga što su postigli protestima“, rekao je Predrag Simić, profesor FPN.

A sta su to Srbi "defakto" postigli protestima pa ce kao "izgubiti" ako se maknu barikade?

Pa verujem da ti ljudi dole neznaju sta da rade. Da sada ih je Beograd savetovao o svemu kako da pakoste Kforu, a sada je veza izgleda "prekinuta"... Tadic je odigrao blef, druga strana nije zagrizla, i sad je prica gotova. Rezultat je totalan gubitak kredibiliteta zemlje u svetu.

Onako usput

pre 12 godina

"Za Beograd je važno da se situacija smiri i da ostane smirena dok za kosovske Srbe verovatno svako odustajanje od barikada znači defakto gubitak onoga što su postigli protestima..." A sta su to postigli protestima, sem sto su/ce ispali/ispasce budale pred celim svetom, a na duze staze i pred sobom samima?

iii

pre 12 godina

Mnogi bi da cekaju, ali niko od njih ne ume da objasni sta to cekaju? Kako prolazi vreme Srba na Kosovu je sve manje, a ne vise, sta se onda postize cekanjem? Cekamo cudo? Nema toga, nije ovo film, u zivotu stvari neke pogreske ne mogu da se poprave. Tako je kako je, priznali mi to ili ne, niko nas ne pita...

bezimena

pre 12 godina

...i lepo srpski objasni ljudima da ce im lepse biti u izeglickim kampovima negde u Srbiji?
(nema druge nego Cedo na barikade...., 16. oktobar 2011 15:57)

Ne pričajte gluposti, kako se ni jedan Srbin nije iselio sa prostora južno od Ibra, neće ni ovi na severnoj strani, a neće zato što im ničim NISU UGROŽENI ŽIVOTI, već samo džep (koji mi punimo) kada se uspostavi kosovska carina! 12 godina žive na ničijoj zemlji, ni pod čijom vlašću, ta situacija se već jednom mora prekinuti, dosta je haosa i bezvlašća!

p.s. kome se ne dopada kosovska vlast neka izvoli da dodje, Srbija ionako zvrji poluprazna, pa neka sa nama deli sirotinjski život

Miloš

pre 12 godina

A ja najvan mislio da je u Srbiji crkva odvojena od države! S kojim pravom se Irinej izjašnjava o politici zemlje a mediji to prenose!? Srpski državljani su različitih vera uključujući i ateizam i nijedna odgovorna novinska kuća ne bi prenosila ovakvu vest bez osvrta na reakcije ne-pravoslavnih građana. Je l' to Srbija postaje hrišćanski Iran?

Goran

pre 12 godina

Ma rusite to. Dosta vise natezanja sa neradnicima. Po ceo dan sede na "barikadama" i primaju po tri plate. Ovde nas guse sa porezima da bi finansirali njihove gluposti. Imaju sad svoju drzavu tamo, ako im se ne svidja nek se sele. Dokle cemo mi da hranimo razne "patriote"? Prvo barikade po Hrvatskoj, pa u Bosni, sad na Kosovu. I na svim mestima ista ekipa. Neradnici... Rusite sutra te barike!

Petrit

pre 12 godina

Bolje bi bilo kad bi Patriharje bio u sluzbi boga pa ako jeste onda je to da smiri duhove, da uspostavi mostove prijateljstva, da dodje na nezavisno Kosovo i sa nasim verskim poglavarima radi na uspostavljanju mira. To bi bila njegova prava misija a ne ova koja steti pre svega samim srbima pravoslavne vere.

Komentar na komentar

pre 12 godina

30 dana + onih dva meseca od 25 jula do 16 septembra Srbi severnog Kosova su na barikadama! Secam se kada su ismejavali studente na protestima u Beogradu 96/97.

Ako nemate razumevanje za njihove razloge bar postujte njihovu snagu, volju i energiju!

Podrska braco, izdrzite!

Dragan Vlatkovic

pre 12 godina

Ja bih pitao i Patrijarha Irineja i sve ostale koji podrzavaju ove barikade sta misle da ce postici sa njima? Dali oni stvarno misle da cemo sa izolacijom od MZ povratiti KiM u drzacno pravni status Srbije,dali misle da ce sve zemlje koje su vec priznali Kosovo povuci to priznanje,zar ne vide da nas je sve manje,od zadnjeg popisa 200 000 manje,ove godine je upisano 1886 djaka prvaka manje nego prosle godine,u zadnje tri godine preko 1000 naselja je nestalo,stanje u drzavi je katastrofalno i kako bi to nama pomogla ponovna samoizolacija? ???Niko nema pravo da ovoj drzavi oduzima buducnost,pogotovu to vazi za nasu rodjenu i nerodjenu decu,zato moramo prihvatiti da u saradnji sa EU i MZ, resimo i sever Kosova i zastitimo Srbe ispod Ibra,i naravno nase svetinje koju su ostale na KiM.Samo tako i nikako drugacije,jer sve ostalo bi nanelo neprocenjivu stetu nasoj drzavi o narodu!

dokle vise

pre 12 godina

"Neka nas ostave same, neka nam ne čine ono što su nam nedavno učinili, a da naše Kosovo ostane sa nama", rekao je patrijarh.

Jao jao
pa Kosovo niti je nase niti je sa nama!
Dokle vise ovaj cirkus?
Gubimo ono malo sto nam se pruza da bi sacuvali nesto sto ni nemamo.

e-nutela

pre 12 godina

Ako je kosovska nezavisnost realnost i srbija se tuvise nista ne pita,zasto nam onda ne daju kandidaturu i datum nego nas ucenjuju "nezavisnim" kosovom
I jos me zanima,kako izgleda MIRNO uklanjanje barikada koje ce sprovesti KFOR sa 1000 do zuba naoruzanih kforovaca,bornim kolima,masingeverima,psima i oklopljenim bagerima....ne znam sta je tu mirno...
Sasvim je jasno da ce u utorak biti sukoba Srbi nece da odustati jer su tvrdoglavi po prirodi i sto ih vise pritiska to su uporniji,a kfor nece odustati jer im je imidz u pitanju

Filip

pre 12 godina

Niko ne terа Srbe nа Kosovu i Metohiji dа budu nа bаrikаdаmа, oni to cine jer znаju dа nece nijedаn Srbin ostаti nа Kosovu i Metohiji аko pristinske institucije dodju nа sever. Sto bi jedаn rekаo: ''Kаd smo vec osudjeni nа propаst, ondа cemo bаrem cаsno dа zаvrsimo".

sasa jokic

pre 12 godina

To su barikade prema EU ustvari, zato su se podigli kriminalci, DSS i Irinej da ih podrze. A kad krenu da ih terorisu i salju na traktorima u Srbiju kao iz Knina i Bosne, svi ce se praviti ludi!

Milosh

pre 12 godina

Gospodine Patrijarhe, vi ste ucen covek i poglavar i laz spada u grehove. I sami znate da to sto pricate nije istina. Istina je usli mi ili ne usli u EU, mi smo bez Kosova od 1999. i to je defakto. Sve drugo je laz i obmana sebe i svog naroda.

Skywalker

pre 12 godina

"Vidite sami šta ćete", rekao je Dačić.
Ova recenica govori sve. Znaci, sam ces skociti, sam ces se i ubiti. Molim predsednika drzave da se oglasi da li se i on slaze sa potpredsednikom vlade. Je l' to ono vase kako necete pustiti Srbe niz vodu. Ne znam, ali meni ova recenica mnogo lici na to. Ako KFOR sutra ne odustane od uklanjanja barikada, a izvesno je da nece, do incidenata neminovno mora doci i tu je Simic apsolutno u pravu. Samo sto bi ti incidenti mogli biti znatno tezi nego oni sa Jarinja jer ce do njih doci verovatno na barikadama juznije od Jarinja. Vec sam mnogo puta rekao: ako srpski narod na KIM zadesi neka veca nesreca, za to nam nece biti krivi Albanci i KFOR, za to ce svu odgovornost snositi vlada Srbije i predsednik republike.

e-krem

pre 12 godina

Neka ih uklone "Putevi Srbije",oni su dali mehanizaciju,gorivo,dnevnice placa Srbija a politicari i dalje neka negiraju umesanost u dogadjaje za njih svi znamo da lazu.

Kubba

pre 12 godina

Pitam lokalne i beogradske vraceve:
- Jel vi znate sta znaci BEZUSLOVNO sklanjanje barikada na svim putnim pravcima K.Mitrovice i okoline?
I unapred pitam ko ce snositi odgovornost za izgubljene zivote? KO?

ivan

pre 12 godina

sutra ce da bude razbijenih, mozda i neka izgubljena glava...
a, mozda i vise...

u Beogradu politicari bulazne, predlazu granice, podele, planiraju, spletkare...

i ko ce biti odgovoran?

ne sigurno oni koji upozoravaju na posledice...

svi znamo sta ce biti!

Konuzin ce biti veoma zadovoljan!

Hilo

pre 12 godina

"Ako treba da žrtvujemo Kosovo i Metohiju da bi ušli u Evropu, da im se onda zahvalimo na njihovoj dobroti i ljubavi. Neka nas ostave same, neka nam ne čine ono što su nam nedavno učinili, a da naše Kosovo ostane sa nama", rekao je patrijarh.

Jos bolje je ako treba da zrtvujemo i drzavu za Kosovo, pa da nas ostave u dobroti i miru praistorijskih fosila i ameba.
O onome sto smo mi nedavno ucinili patrijarh ne rece ni rec. Otrov se opet lije zemljom Srbijom

Noti

pre 12 godina

Gde je Crkva bila kad su Albance proterivali i ubacili u hladnjce, da li je tada reagovala ili pokusala barem nesto reci. Kasno je sada za bilo sta Kosovo je izgubljeno zauvek. Srbi koji ce ostati ziveti u Kosovo imace bolji zivot od Srba u Srbiji, budite sigurni u tome. Pozdrav iz Gracanice.

matori

pre 12 godina

"...patrijarh Irinej je rekao da je zemlja na Kosovu zalivena krvlju od kosovske bitke do danas..."
Po svemu sudeći, SPC i ostale patriJote bi da nastave sa zalivanjem...!

srdjan

pre 12 godina

"Zar se smemo i možemo odreći naše svete zemlje? Ne smemo to dozvoliti. Oni koji su nam nekada bili prijatelji, ili smo ih takvima smatrali, danas to nisu jer nam oduzimaju ono što nam je najdragocenije i najsvetije. Hvala im na takvom prijateljstvu"
I sta je covek lose rekao...ne treba ratovati, ali ne treba priznavati kosovo zarad ulaska u evropu. treba raditi, menjati zakone, i bice nam kao u evropi, ako ne i bolje...pitajte rumune kako im je

analiticar

pre 12 godina

Gospodine Jovanovicu,molim vas da narodu objasnite sta bi Srbi trebalo da rade na KiM,kako bi im bilo bolje.
barikade su tu dva(2) meseca,problemi Srba koji na KiM zive godinama su mnogo duze prisutni nego barikade,a barikade su odgovor na sve to,los zivot ,na diskriminaciju Srba od strane albanaca ,kfora,euleksa itd itd.

ali ja bih voleo da znam sta treba da rade,sem da se povuku sa barikada.

sbrdasdola

pre 12 godina

Kosovo smo izgubili kada smo izgubili rat 99. i ako tada nisu zeleli da nas podrze i vojno nas pomognu nasi veliki prijatelji Rusi, Kinezi i ostali onde nema potrebe da nas sada lupaju po ramenu i pgovore mi smo uz vas, samo vi izdrzite. Kako smo ga izgubili jedino tako mozemo i da ga povratimo. Niko nam ga nece dati za zelenim stolom. Referendum, hocemo li da udjemo u novi rat da pokusamo da povratimo Kosova po cenu da svi izginemo ili da ga odmah prepustimo a onim jadnim ljudima da pomognemo da pronadju bolji zivot u Srbiji. Ovo sto sada rade je samo veliko gubljenje vremena. Ne razumem ni sta ce nam ta toliko dugo najavljivana i hvaljena profesionalna vojska? Ako sada nije vreme da reauguje onda stvarno ne znam zasto ova drzava baca toliko para na nju?

gradjanin sela severna Kosovska Mitrovica

pre 12 godina

krajnje je vreme za zavsetak price o barikadama. Vecina "gradjana" severne MItrovice nikada nije bi o za njih, toliko ometaju normalno funkcionisanje da ne treba trositi reci na to ali nazalost postoje lokalne "pametne" glave koje vuku sve poteze i koje iz ko zna kojih izvora finansiraju mehanizaciju i pravljenje barikada i naravno direktori javnih preduzeca koji organizuju dezurstva na tim barikadama a kad treba otici onda sbi izbegavaju. Dosta je svima ovde vise tih prica o nacionalizmu, dajte para za normalni zivot i ne samo to nego obezbedite uslove za normalan zivot. U KM zive normalno par stotina pojedinaca sa velikim platama koji vikende provode u NG a koji se u grudi busaju i punba su im usta patriotizma. Hajde, zurick, aufidersen

dzozey

pre 12 godina

Povuci se ti iz politike.
(Halo, 16. oktobar 2011 15:05)
Ne sekiraj se ti nista. Kad ti se vrati Seselj moci ces lepo za njega da glasas. Puna podrska LDP-u!

filip filipe

pre 12 godina

Podrzavam Cedin predlog uz MOJU MALU DOPUNU .
Povucite barikade na severu kosova i postavite iste na granici sa Albanijom gde i treba da budu. Time cemo zadovoljiti i evropsku uniju i nas same.

bezimena

pre 12 godina

Da je Srbima na severu Kosova, ZAISTA STALO DO SRBIJE i 7,5 miliona njenih gradjana, sklonili bi barikada bez pogovora i to obrazložili INTERESOM DRŽAVE čijom zastavom mašu. Takvim potezom bi zadobili izuzetno poštovanje svih (Srbije, Kosova i MZ) a sebi bi pomgli najviše. Nažalost, ne očekujem mudre odluke, jer oni koji vuku konce, nisu poznati po pameti i mudrosti, već samo po ljigavosti, lukavosti i pohlepi!

p.s. kada znaš da ti koža ide na šiljak PRODAJ je što skuplje! Ako je daš džabe ti si BUDALA koju niko ne ceni!

Pinot gris

pre 12 godina

Opet se pokazuje da postoje dve Srbije.

Jedna je zaostala u mitovima i nacionalizmu, druga je racionalna, svesna trenutka i pozicije u kom se nalazi.

Na zalost, politika devedesetih koja je jos uvek aktuelna samo na perfidniji nacin uticala je na ispiranje mozgova ljudi sa ovih prostora. Crkva u poslednje vreme uzima svoju ulogu u dodatnom zamucivanju mozgova.

Na zalost, oni koji mogu nesto tu da promene a to je narod na izborima nema dovoljno inteligencije ali ni hrabrosti da kaze dosta, i odluci hrabro da krene u novu buducnost, zastrasen da ce izgubiti identitet koji je na zalost odavno izgubljen.

Potrebna je nova realnost, i hrabre odluke.

gossip girl

pre 12 godina

Gospodine Jovanovicu - SVAKA CAST! Ja se javljam "odozdo" i muka mi je vise od celokupne situacije. Neka rese bilo sta, samo neka ova agonija konacno prestane! Iskrena da budem, nemam nista protiv toga ni da budem gradjanin drzave Kosovo, ako mi ta drzava izadje u susret i da mi posao i platu,jer ovde rade samo ljudi koji imaju "vezu" i koji imaju pare da kupe posao kako bi ziveli o trosku drzave, primali duple plate,a mi obicni smrtnici ( nas oko 70%) nesretnika uopste - zelimo da radimo i da zaradimo. I muka mi je od skupog patriotizma. Bas me briga i gde cu da zivim i u kojoj drzavi! Jer ako ovako nastavi, emigriracu u zemlje Zapadne Evrope,i tamo cu biti u tudjoj drzavi, ali cu barem imati POSAO, bez da jurim veze po Ministastvu KiM, Predsednika opstina i raznih ljudi koji su "jaki" i koji mogu da "zavrse" a tu su postavljeni onako, neskolovani po partijskom osnovu. Kako god...mislim da ce nam biti bolje da nas Srbija konacno PUSTI NA MIRU I da nams ne stiti vise ( stite samo svoje fotelje). Toliko....

southlander

pre 12 godina

"On je ocenio da je danas dan odluke o životima Srba na Kosovu." Nije bas kraj sveta i niko nece da se iseli odatle. Cak ce i lokalni biznismeni sumnjivog morala ostati. Ono sto gradjani Srbije rade svaki dan, bez obzira sto ne vole ovu vlast, je placanje racuna. To se ocekuje i od gradjana na Kosovu. Ili jednostavnije receno, kasa u Beogradu je prazna, od mitova se ne zivi.

Mladen

pre 12 godina

Pa i one zemlje u Hrvatskoj su bile svete zemlje, gde su Srbi ziveli vekovima, pa smo ih se odrekli. Na kraju krajeva, ko nas je i za to sta pitao? Treba izvuci od Kosova sta se najvise moze, ne za Srbiju, nego za taj narod koji ce tu ostati, koji drugo ognjiste nema. A ova licemerna politika i lazni patriotizam ovih zutih moze itekako skupo da kosta taj narod dole.

Casablanca

pre 12 godina

pametan covek svaka mu cast, da je on bio u mesto tadica odavno srbija bi dobila kandidaturu za eu, a i ekonomski bilo bi vrlo bolje nego je sada.

Stanimir Stanković

pre 12 godina

Treba pozdraviti i poslušati ovaj razuman glas dok ne bude kasno. Sramno je što SPC poziva na dalje prolivanje krvi na Kosovu iako dobro zna da će se to završiti loše za Srbe. Dosta je manipulacija sa tim jadnim narodom tamo, dosta je podržavanja Koštuničinih mafijaša! Tadić bi trebalo da stisne petlju i uradi ono što bi svaki čestiti političar na njegovom mestu morao da uradi - da razbije iluzije i zamajavanje tamošnjeg naroda i prihvati Atisarijev plan. Sve drugo je put u propast!

milos

pre 12 godina

Bravo Cedo. Ne znam sta je sa ovim patrijarhom, hoce li i on da napravi stranku?Svaki drugi dan on izlazi sa nekim politickim stavovima,lepo rece covek, MANI SE POPE POLITIKE.

gossip girl

pre 12 godina

Gospodine Jovanovicu - SVAKA CAST! Ja se javljam "odozdo" i muka mi je vise od celokupne situacije. Neka rese bilo sta, samo neka ova agonija konacno prestane! Iskrena da budem, nemam nista protiv toga ni da budem gradjanin drzave Kosovo, ako mi ta drzava izadje u susret i da mi posao i platu,jer ovde rade samo ljudi koji imaju "vezu" i koji imaju pare da kupe posao kako bi ziveli o trosku drzave, primali duple plate,a mi obicni smrtnici ( nas oko 70%) nesretnika uopste - zelimo da radimo i da zaradimo. I muka mi je od skupog patriotizma. Bas me briga i gde cu da zivim i u kojoj drzavi! Jer ako ovako nastavi, emigriracu u zemlje Zapadne Evrope,i tamo cu biti u tudjoj drzavi, ali cu barem imati POSAO, bez da jurim veze po Ministastvu KiM, Predsednika opstina i raznih ljudi koji su "jaki" i koji mogu da "zavrse" a tu su postavljeni onako, neskolovani po partijskom osnovu. Kako god...mislim da ce nam biti bolje da nas Srbija konacno PUSTI NA MIRU I da nams ne stiti vise ( stite samo svoje fotelje). Toliko....

Noti

pre 12 godina

Gde je Crkva bila kad su Albance proterivali i ubacili u hladnjce, da li je tada reagovala ili pokusala barem nesto reci. Kasno je sada za bilo sta Kosovo je izgubljeno zauvek. Srbi koji ce ostati ziveti u Kosovo imace bolji zivot od Srba u Srbiji, budite sigurni u tome. Pozdrav iz Gracanice.

milos

pre 12 godina

Bravo Cedo. Ne znam sta je sa ovim patrijarhom, hoce li i on da napravi stranku?Svaki drugi dan on izlazi sa nekim politickim stavovima,lepo rece covek, MANI SE POPE POLITIKE.

Milosh

pre 12 godina

Gospodine Patrijarhe, vi ste ucen covek i poglavar i laz spada u grehove. I sami znate da to sto pricate nije istina. Istina je usli mi ili ne usli u EU, mi smo bez Kosova od 1999. i to je defakto. Sve drugo je laz i obmana sebe i svog naroda.

Mladen

pre 12 godina

Pa i one zemlje u Hrvatskoj su bile svete zemlje, gde su Srbi ziveli vekovima, pa smo ih se odrekli. Na kraju krajeva, ko nas je i za to sta pitao? Treba izvuci od Kosova sta se najvise moze, ne za Srbiju, nego za taj narod koji ce tu ostati, koji drugo ognjiste nema. A ova licemerna politika i lazni patriotizam ovih zutih moze itekako skupo da kosta taj narod dole.

Stanimir Stanković

pre 12 godina

Treba pozdraviti i poslušati ovaj razuman glas dok ne bude kasno. Sramno je što SPC poziva na dalje prolivanje krvi na Kosovu iako dobro zna da će se to završiti loše za Srbe. Dosta je manipulacija sa tim jadnim narodom tamo, dosta je podržavanja Koštuničinih mafijaša! Tadić bi trebalo da stisne petlju i uradi ono što bi svaki čestiti političar na njegovom mestu morao da uradi - da razbije iluzije i zamajavanje tamošnjeg naroda i prihvati Atisarijev plan. Sve drugo je put u propast!

sasa jokic

pre 12 godina

To su barikade prema EU ustvari, zato su se podigli kriminalci, DSS i Irinej da ih podrze. A kad krenu da ih terorisu i salju na traktorima u Srbiju kao iz Knina i Bosne, svi ce se praviti ludi!

matori

pre 12 godina

"...patrijarh Irinej je rekao da je zemlja na Kosovu zalivena krvlju od kosovske bitke do danas..."
Po svemu sudeći, SPC i ostale patriJote bi da nastave sa zalivanjem...!

e-krem

pre 12 godina

Neka ih uklone "Putevi Srbije",oni su dali mehanizaciju,gorivo,dnevnice placa Srbija a politicari i dalje neka negiraju umesanost u dogadjaje za njih svi znamo da lazu.

gradjanin sela severna Kosovska Mitrovica

pre 12 godina

krajnje je vreme za zavsetak price o barikadama. Vecina "gradjana" severne MItrovice nikada nije bi o za njih, toliko ometaju normalno funkcionisanje da ne treba trositi reci na to ali nazalost postoje lokalne "pametne" glave koje vuku sve poteze i koje iz ko zna kojih izvora finansiraju mehanizaciju i pravljenje barikada i naravno direktori javnih preduzeca koji organizuju dezurstva na tim barikadama a kad treba otici onda sbi izbegavaju. Dosta je svima ovde vise tih prica o nacionalizmu, dajte para za normalni zivot i ne samo to nego obezbedite uslove za normalan zivot. U KM zive normalno par stotina pojedinaca sa velikim platama koji vikende provode u NG a koji se u grudi busaju i punba su im usta patriotizma. Hajde, zurick, aufidersen

Hilo

pre 12 godina

"Ako treba da žrtvujemo Kosovo i Metohiju da bi ušli u Evropu, da im se onda zahvalimo na njihovoj dobroti i ljubavi. Neka nas ostave same, neka nam ne čine ono što su nam nedavno učinili, a da naše Kosovo ostane sa nama", rekao je patrijarh.

Jos bolje je ako treba da zrtvujemo i drzavu za Kosovo, pa da nas ostave u dobroti i miru praistorijskih fosila i ameba.
O onome sto smo mi nedavno ucinili patrijarh ne rece ni rec. Otrov se opet lije zemljom Srbijom

Casablanca

pre 12 godina

pametan covek svaka mu cast, da je on bio u mesto tadica odavno srbija bi dobila kandidaturu za eu, a i ekonomski bilo bi vrlo bolje nego je sada.

ivan

pre 12 godina

sutra ce da bude razbijenih, mozda i neka izgubljena glava...
a, mozda i vise...

u Beogradu politicari bulazne, predlazu granice, podele, planiraju, spletkare...

i ko ce biti odgovoran?

ne sigurno oni koji upozoravaju na posledice...

svi znamo sta ce biti!

Konuzin ce biti veoma zadovoljan!

Skywalker

pre 12 godina

"Vidite sami šta ćete", rekao je Dačić.
Ova recenica govori sve. Znaci, sam ces skociti, sam ces se i ubiti. Molim predsednika drzave da se oglasi da li se i on slaze sa potpredsednikom vlade. Je l' to ono vase kako necete pustiti Srbe niz vodu. Ne znam, ali meni ova recenica mnogo lici na to. Ako KFOR sutra ne odustane od uklanjanja barikada, a izvesno je da nece, do incidenata neminovno mora doci i tu je Simic apsolutno u pravu. Samo sto bi ti incidenti mogli biti znatno tezi nego oni sa Jarinja jer ce do njih doci verovatno na barikadama juznije od Jarinja. Vec sam mnogo puta rekao: ako srpski narod na KIM zadesi neka veca nesreca, za to nam nece biti krivi Albanci i KFOR, za to ce svu odgovornost snositi vlada Srbije i predsednik republike.

dzozey

pre 12 godina

Povuci se ti iz politike.
(Halo, 16. oktobar 2011 15:05)
Ne sekiraj se ti nista. Kad ti se vrati Seselj moci ces lepo za njega da glasas. Puna podrska LDP-u!

dokle vise

pre 12 godina

"Neka nas ostave same, neka nam ne čine ono što su nam nedavno učinili, a da naše Kosovo ostane sa nama", rekao je patrijarh.

Jao jao
pa Kosovo niti je nase niti je sa nama!
Dokle vise ovaj cirkus?
Gubimo ono malo sto nam se pruza da bi sacuvali nesto sto ni nemamo.

Dragan Vlatkovic

pre 12 godina

Ja bih pitao i Patrijarha Irineja i sve ostale koji podrzavaju ove barikade sta misle da ce postici sa njima? Dali oni stvarno misle da cemo sa izolacijom od MZ povratiti KiM u drzacno pravni status Srbije,dali misle da ce sve zemlje koje su vec priznali Kosovo povuci to priznanje,zar ne vide da nas je sve manje,od zadnjeg popisa 200 000 manje,ove godine je upisano 1886 djaka prvaka manje nego prosle godine,u zadnje tri godine preko 1000 naselja je nestalo,stanje u drzavi je katastrofalno i kako bi to nama pomogla ponovna samoizolacija? ???Niko nema pravo da ovoj drzavi oduzima buducnost,pogotovu to vazi za nasu rodjenu i nerodjenu decu,zato moramo prihvatiti da u saradnji sa EU i MZ, resimo i sever Kosova i zastitimo Srbe ispod Ibra,i naravno nase svetinje koju su ostale na KiM.Samo tako i nikako drugacije,jer sve ostalo bi nanelo neprocenjivu stetu nasoj drzavi o narodu!

Petrit

pre 12 godina

Bolje bi bilo kad bi Patriharje bio u sluzbi boga pa ako jeste onda je to da smiri duhove, da uspostavi mostove prijateljstva, da dodje na nezavisno Kosovo i sa nasim verskim poglavarima radi na uspostavljanju mira. To bi bila njegova prava misija a ne ova koja steti pre svega samim srbima pravoslavne vere.

bezimena

pre 12 godina

Da je Srbima na severu Kosova, ZAISTA STALO DO SRBIJE i 7,5 miliona njenih gradjana, sklonili bi barikada bez pogovora i to obrazložili INTERESOM DRŽAVE čijom zastavom mašu. Takvim potezom bi zadobili izuzetno poštovanje svih (Srbije, Kosova i MZ) a sebi bi pomgli najviše. Nažalost, ne očekujem mudre odluke, jer oni koji vuku konce, nisu poznati po pameti i mudrosti, već samo po ljigavosti, lukavosti i pohlepi!

p.s. kada znaš da ti koža ide na šiljak PRODAJ je što skuplje! Ako je daš džabe ti si BUDALA koju niko ne ceni!

southlander

pre 12 godina

"On je ocenio da je danas dan odluke o životima Srba na Kosovu." Nije bas kraj sveta i niko nece da se iseli odatle. Cak ce i lokalni biznismeni sumnjivog morala ostati. Ono sto gradjani Srbije rade svaki dan, bez obzira sto ne vole ovu vlast, je placanje racuna. To se ocekuje i od gradjana na Kosovu. Ili jednostavnije receno, kasa u Beogradu je prazna, od mitova se ne zivi.

Kubba

pre 12 godina

Pitam lokalne i beogradske vraceve:
- Jel vi znate sta znaci BEZUSLOVNO sklanjanje barikada na svim putnim pravcima K.Mitrovice i okoline?
I unapred pitam ko ce snositi odgovornost za izgubljene zivote? KO?

Goran

pre 12 godina

Ma rusite to. Dosta vise natezanja sa neradnicima. Po ceo dan sede na "barikadama" i primaju po tri plate. Ovde nas guse sa porezima da bi finansirali njihove gluposti. Imaju sad svoju drzavu tamo, ako im se ne svidja nek se sele. Dokle cemo mi da hranimo razne "patriote"? Prvo barikade po Hrvatskoj, pa u Bosni, sad na Kosovu. I na svim mestima ista ekipa. Neradnici... Rusite sutra te barike!

Pinot gris

pre 12 godina

Opet se pokazuje da postoje dve Srbije.

Jedna je zaostala u mitovima i nacionalizmu, druga je racionalna, svesna trenutka i pozicije u kom se nalazi.

Na zalost, politika devedesetih koja je jos uvek aktuelna samo na perfidniji nacin uticala je na ispiranje mozgova ljudi sa ovih prostora. Crkva u poslednje vreme uzima svoju ulogu u dodatnom zamucivanju mozgova.

Na zalost, oni koji mogu nesto tu da promene a to je narod na izborima nema dovoljno inteligencije ali ni hrabrosti da kaze dosta, i odluci hrabro da krene u novu buducnost, zastrasen da ce izgubiti identitet koji je na zalost odavno izgubljen.

Potrebna je nova realnost, i hrabre odluke.

bezimena

pre 12 godina

...i lepo srpski objasni ljudima da ce im lepse biti u izeglickim kampovima negde u Srbiji?
(nema druge nego Cedo na barikade...., 16. oktobar 2011 15:57)

Ne pričajte gluposti, kako se ni jedan Srbin nije iselio sa prostora južno od Ibra, neće ni ovi na severnoj strani, a neće zato što im ničim NISU UGROŽENI ŽIVOTI, već samo džep (koji mi punimo) kada se uspostavi kosovska carina! 12 godina žive na ničijoj zemlji, ni pod čijom vlašću, ta situacija se već jednom mora prekinuti, dosta je haosa i bezvlašća!

p.s. kome se ne dopada kosovska vlast neka izvoli da dodje, Srbija ionako zvrji poluprazna, pa neka sa nama deli sirotinjski život

Miloš

pre 12 godina

A ja najvan mislio da je u Srbiji crkva odvojena od države! S kojim pravom se Irinej izjašnjava o politici zemlje a mediji to prenose!? Srpski državljani su različitih vera uključujući i ateizam i nijedna odgovorna novinska kuća ne bi prenosila ovakvu vest bez osvrta na reakcije ne-pravoslavnih građana. Je l' to Srbija postaje hrišćanski Iran?

sbrdasdola

pre 12 godina

Kosovo smo izgubili kada smo izgubili rat 99. i ako tada nisu zeleli da nas podrze i vojno nas pomognu nasi veliki prijatelji Rusi, Kinezi i ostali onde nema potrebe da nas sada lupaju po ramenu i pgovore mi smo uz vas, samo vi izdrzite. Kako smo ga izgubili jedino tako mozemo i da ga povratimo. Niko nam ga nece dati za zelenim stolom. Referendum, hocemo li da udjemo u novi rat da pokusamo da povratimo Kosova po cenu da svi izginemo ili da ga odmah prepustimo a onim jadnim ljudima da pomognemo da pronadju bolji zivot u Srbiji. Ovo sto sada rade je samo veliko gubljenje vremena. Ne razumem ni sta ce nam ta toliko dugo najavljivana i hvaljena profesionalna vojska? Ako sada nije vreme da reauguje onda stvarno ne znam zasto ova drzava baca toliko para na nju?

srdjan

pre 12 godina

"Zar se smemo i možemo odreći naše svete zemlje? Ne smemo to dozvoliti. Oni koji su nam nekada bili prijatelji, ili smo ih takvima smatrali, danas to nisu jer nam oduzimaju ono što nam je najdragocenije i najsvetije. Hvala im na takvom prijateljstvu"
I sta je covek lose rekao...ne treba ratovati, ali ne treba priznavati kosovo zarad ulaska u evropu. treba raditi, menjati zakone, i bice nam kao u evropi, ako ne i bolje...pitajte rumune kako im je

filip filipe

pre 12 godina

Podrzavam Cedin predlog uz MOJU MALU DOPUNU .
Povucite barikade na severu kosova i postavite iste na granici sa Albanijom gde i treba da budu. Time cemo zadovoljiti i evropsku uniju i nas same.

Komentar na komentar

pre 12 godina

30 dana + onih dva meseca od 25 jula do 16 septembra Srbi severnog Kosova su na barikadama! Secam se kada su ismejavali studente na protestima u Beogradu 96/97.

Ako nemate razumevanje za njihove razloge bar postujte njihovu snagu, volju i energiju!

Podrska braco, izdrzite!

iii

pre 12 godina

Mnogi bi da cekaju, ali niko od njih ne ume da objasni sta to cekaju? Kako prolazi vreme Srba na Kosovu je sve manje, a ne vise, sta se onda postize cekanjem? Cekamo cudo? Nema toga, nije ovo film, u zivotu stvari neke pogreske ne mogu da se poprave. Tako je kako je, priznali mi to ili ne, niko nas ne pita...

analiticar

pre 12 godina

Gospodine Jovanovicu,molim vas da narodu objasnite sta bi Srbi trebalo da rade na KiM,kako bi im bilo bolje.
barikade su tu dva(2) meseca,problemi Srba koji na KiM zive godinama su mnogo duze prisutni nego barikade,a barikade su odgovor na sve to,los zivot ,na diskriminaciju Srba od strane albanaca ,kfora,euleksa itd itd.

ali ja bih voleo da znam sta treba da rade,sem da se povuku sa barikada.

Ritter

pre 12 godina

Gospodine Irinej, necemo se mi nikad odreci Kosova u duhovnom smislu ali u fizickom smislu su ga se odrekli Milosevicevi generali u Kumanovu 1999te i citava politika vodjena pre toga. Jel imate neki predlog osim zalopojke? Sta treba, da izginemo svi na barikadama ili da opet zaratimo sa celim zapadom? Ja razumem da je puno crkvene imovine dole, ali postojao je i Ahtisarijev plan koji eksplicitno podvlaci zastitu imovine SPC, pa ste ga odbili. Bilo je i drugih mogucnosti za pregovore i eventualne kompenzacije sa Albancima, ali "kasno Marko na Kosovo stize".

Pakuj te transparente i zastave, skidaj taj video bim, i pravac kuci

pre 12 godina

„Za Beograd je važno da se situacija smiri i da ostane smirena dok za kosovske Srbe verovatno svako odustajanje od barikada znači defakto gubitak onoga što su postigli protestima“, rekao je Predrag Simić, profesor FPN.

A sta su to Srbi "defakto" postigli protestima pa ce kao "izgubiti" ako se maknu barikade?

Pa verujem da ti ljudi dole neznaju sta da rade. Da sada ih je Beograd savetovao o svemu kako da pakoste Kforu, a sada je veza izgleda "prekinuta"... Tadic je odigrao blef, druga strana nije zagrizla, i sad je prica gotova. Rezultat je totalan gubitak kredibiliteta zemlje u svetu.

sima kosmos iz dalekog svemira

pre 12 godina

totalno bacanje vremena. stvar na kosovu je resena 1999. mozete da se molite, da se ljutite, da pravite barikade, ali samo bacate dragoceno vreme i nanosite stetu sebi. a sto se srpske crkve tice, secam se dobro kakvu su stetu naneli 90-ih kad su branili 'svetu' srpsku zemlju uz pomoc raznih vojvoda i mafijasa. pa oni se najvise raduju kad srpski narod nastrada jer stradanje je njihov fetis. samo vi njih slusajte pa cete dobiti isto sto ste dobili i ranije.

e-nutela

pre 12 godina

Ako je kosovska nezavisnost realnost i srbija se tuvise nista ne pita,zasto nam onda ne daju kandidaturu i datum nego nas ucenjuju "nezavisnim" kosovom
I jos me zanima,kako izgleda MIRNO uklanjanje barikada koje ce sprovesti KFOR sa 1000 do zuba naoruzanih kforovaca,bornim kolima,masingeverima,psima i oklopljenim bagerima....ne znam sta je tu mirno...
Sasvim je jasno da ce u utorak biti sukoba Srbi nece da odustati jer su tvrdoglavi po prirodi i sto ih vise pritiska to su uporniji,a kfor nece odustati jer im je imidz u pitanju

Filip

pre 12 godina

Niko ne terа Srbe nа Kosovu i Metohiji dа budu nа bаrikаdаmа, oni to cine jer znаju dа nece nijedаn Srbin ostаti nа Kosovu i Metohiji аko pristinske institucije dodju nа sever. Sto bi jedаn rekаo: ''Kаd smo vec osudjeni nа propаst, ondа cemo bаrem cаsno dа zаvrsimo".

Onako usput

pre 12 godina

"Za Beograd je važno da se situacija smiri i da ostane smirena dok za kosovske Srbe verovatno svako odustajanje od barikada znači defakto gubitak onoga što su postigli protestima..." A sta su to postigli protestima, sem sto su/ce ispali/ispasce budale pred celim svetom, a na duze staze i pred sobom samima?

TAXI

pre 12 godina

klincimo se klincimo a prolaze sati dani godine nazalost bilo je takvih situacija milion ,pa opet na kraju nasi drzavnici poslusaju predstavnike eu zar nam nije bolje onda ODMAH ici krupnim koracima ka evropi ako stvarno zelimo to!prvo pokazujemo ZUBE AGRESIJU a potom za jedan period smo mali i poslusni!zato odmah radite na uspostavljanju reda mira jer je to jedini nacin da bude bolje ljudima koji zive dole a i nama!!!!

dex

pre 12 godina

Kad bi vam svima pogasili net i mobilne telefone izasla bi cela srbija da protestuje a sto nam se zemlja raspada - to nema veze ... bitno da svima radi net i da imate dobre mobilne ! treba da nestanemo sa lica zemlje jer smo mnogo podmukli narod koji samo svoje du.e gleda i zato ovako prolazimo . Valjda ce nam deca biti pametnija i nece dozvoliti da ih je.u ovi strani sektasi kao sto smo mi dozvolili .. otisla je ova srpska omladina u tri lepe ...

vjenceslav

pre 12 godina

Ma nije da vam ja tu nešto pametujem, nego ovako gledajući sa strane i zdravorazumski, svakako treba izbjeći scenario kao u slučaju SAO Krajine.
Prst na čelo i zdravo razmisliti.
A ima i ona engleska poslovica koja ide otprilike ovako:''Ako nekog čovjeka zmija dva puta ugrize iz iste rupe, onda je on zaista glup čovjek''.
Ajd sretno tamo narode, smireno, pametno, razumno.....

CCCC

pre 12 godina

SPC se ne bavi politikom vec odbranom svetinje KOSOVA.Monasi i monahinje vec 12 godina brane crkve i manastire bez oruzija samo molitvom.A bili su paljeni i pljackani, maltretirani i provocirani.Bolje bi bilo da umesto sto kudite i pljujete po ljudima na Kosovu dok pijete kaficu u svojoj sigurnoj kuci.Procitate po jednu molitvu ako ne zbog nas onda zbog vas, sve ovozemaljsko je prolazno mi zivimo za vecnost koja nas ceka.

Putuj Evropo

pre 12 godina

Ko još misli da je budućnost Srbije u EU ili je lud ili glup. Pa zar se jasno ne vidi da je ta tvorevina osuđena na propast. Za nekoliko godina je više neće biti. Njena ekonomska propast je neizbežna. A mi ćemo u EU. Istina je da smo uvek znali da odaberemo gubitnike.

primitivac

pre 12 godina

Imam jedan predlog neka Srbi sutra na barikadama pokrenu kazane i krenu da peku rakiju, kuvaju podvarak, i pokrenu malo roshtil, uz sve to posalju pozivnice KFOR-u za gozbu, mozda se tu nesto dogovore?

Komentar na komentar

pre 12 godina

30 dana + onih dva meseca od 25 jula do 16 septembra Srbi severnog Kosova su na barikadama! Secam se kada su ismejavali studente na protestima u Beogradu 96/97.

Ako nemate razumevanje za njihove razloge bar postujte njihovu snagu, volju i energiju!

Podrska braco, izdrzite!

srdjan

pre 12 godina

"Zar se smemo i možemo odreći naše svete zemlje? Ne smemo to dozvoliti. Oni koji su nam nekada bili prijatelji, ili smo ih takvima smatrali, danas to nisu jer nam oduzimaju ono što nam je najdragocenije i najsvetije. Hvala im na takvom prijateljstvu"
I sta je covek lose rekao...ne treba ratovati, ali ne treba priznavati kosovo zarad ulaska u evropu. treba raditi, menjati zakone, i bice nam kao u evropi, ako ne i bolje...pitajte rumune kako im je

filip filipe

pre 12 godina

Podrzavam Cedin predlog uz MOJU MALU DOPUNU .
Povucite barikade na severu kosova i postavite iste na granici sa Albanijom gde i treba da budu. Time cemo zadovoljiti i evropsku uniju i nas same.

analiticar

pre 12 godina

Gospodine Jovanovicu,molim vas da narodu objasnite sta bi Srbi trebalo da rade na KiM,kako bi im bilo bolje.
barikade su tu dva(2) meseca,problemi Srba koji na KiM zive godinama su mnogo duze prisutni nego barikade,a barikade su odgovor na sve to,los zivot ,na diskriminaciju Srba od strane albanaca ,kfora,euleksa itd itd.

ali ja bih voleo da znam sta treba da rade,sem da se povuku sa barikada.

milos

pre 12 godina

Bravo Cedo. Ne znam sta je sa ovim patrijarhom, hoce li i on da napravi stranku?Svaki drugi dan on izlazi sa nekim politickim stavovima,lepo rece covek, MANI SE POPE POLITIKE.

Noti

pre 12 godina

Gde je Crkva bila kad su Albance proterivali i ubacili u hladnjce, da li je tada reagovala ili pokusala barem nesto reci. Kasno je sada za bilo sta Kosovo je izgubljeno zauvek. Srbi koji ce ostati ziveti u Kosovo imace bolji zivot od Srba u Srbiji, budite sigurni u tome. Pozdrav iz Gracanice.

Casablanca

pre 12 godina

pametan covek svaka mu cast, da je on bio u mesto tadica odavno srbija bi dobila kandidaturu za eu, a i ekonomski bilo bi vrlo bolje nego je sada.

gossip girl

pre 12 godina

Gospodine Jovanovicu - SVAKA CAST! Ja se javljam "odozdo" i muka mi je vise od celokupne situacije. Neka rese bilo sta, samo neka ova agonija konacno prestane! Iskrena da budem, nemam nista protiv toga ni da budem gradjanin drzave Kosovo, ako mi ta drzava izadje u susret i da mi posao i platu,jer ovde rade samo ljudi koji imaju "vezu" i koji imaju pare da kupe posao kako bi ziveli o trosku drzave, primali duple plate,a mi obicni smrtnici ( nas oko 70%) nesretnika uopste - zelimo da radimo i da zaradimo. I muka mi je od skupog patriotizma. Bas me briga i gde cu da zivim i u kojoj drzavi! Jer ako ovako nastavi, emigriracu u zemlje Zapadne Evrope,i tamo cu biti u tudjoj drzavi, ali cu barem imati POSAO, bez da jurim veze po Ministastvu KiM, Predsednika opstina i raznih ljudi koji su "jaki" i koji mogu da "zavrse" a tu su postavljeni onako, neskolovani po partijskom osnovu. Kako god...mislim da ce nam biti bolje da nas Srbija konacno PUSTI NA MIRU I da nams ne stiti vise ( stite samo svoje fotelje). Toliko....

sbrdasdola

pre 12 godina

Kosovo smo izgubili kada smo izgubili rat 99. i ako tada nisu zeleli da nas podrze i vojno nas pomognu nasi veliki prijatelji Rusi, Kinezi i ostali onde nema potrebe da nas sada lupaju po ramenu i pgovore mi smo uz vas, samo vi izdrzite. Kako smo ga izgubili jedino tako mozemo i da ga povratimo. Niko nam ga nece dati za zelenim stolom. Referendum, hocemo li da udjemo u novi rat da pokusamo da povratimo Kosova po cenu da svi izginemo ili da ga odmah prepustimo a onim jadnim ljudima da pomognemo da pronadju bolji zivot u Srbiji. Ovo sto sada rade je samo veliko gubljenje vremena. Ne razumem ni sta ce nam ta toliko dugo najavljivana i hvaljena profesionalna vojska? Ako sada nije vreme da reauguje onda stvarno ne znam zasto ova drzava baca toliko para na nju?

Stanimir Stanković

pre 12 godina

Treba pozdraviti i poslušati ovaj razuman glas dok ne bude kasno. Sramno je što SPC poziva na dalje prolivanje krvi na Kosovu iako dobro zna da će se to završiti loše za Srbe. Dosta je manipulacija sa tim jadnim narodom tamo, dosta je podržavanja Koštuničinih mafijaša! Tadić bi trebalo da stisne petlju i uradi ono što bi svaki čestiti političar na njegovom mestu morao da uradi - da razbije iluzije i zamajavanje tamošnjeg naroda i prihvati Atisarijev plan. Sve drugo je put u propast!

dzozey

pre 12 godina

Povuci se ti iz politike.
(Halo, 16. oktobar 2011 15:05)
Ne sekiraj se ti nista. Kad ti se vrati Seselj moci ces lepo za njega da glasas. Puna podrska LDP-u!

matori

pre 12 godina

"...patrijarh Irinej je rekao da je zemlja na Kosovu zalivena krvlju od kosovske bitke do danas..."
Po svemu sudeći, SPC i ostale patriJote bi da nastave sa zalivanjem...!

bezimena

pre 12 godina

Da je Srbima na severu Kosova, ZAISTA STALO DO SRBIJE i 7,5 miliona njenih gradjana, sklonili bi barikada bez pogovora i to obrazložili INTERESOM DRŽAVE čijom zastavom mašu. Takvim potezom bi zadobili izuzetno poštovanje svih (Srbije, Kosova i MZ) a sebi bi pomgli najviše. Nažalost, ne očekujem mudre odluke, jer oni koji vuku konce, nisu poznati po pameti i mudrosti, već samo po ljigavosti, lukavosti i pohlepi!

p.s. kada znaš da ti koža ide na šiljak PRODAJ je što skuplje! Ako je daš džabe ti si BUDALA koju niko ne ceni!

sasa jokic

pre 12 godina

To su barikade prema EU ustvari, zato su se podigli kriminalci, DSS i Irinej da ih podrze. A kad krenu da ih terorisu i salju na traktorima u Srbiju kao iz Knina i Bosne, svi ce se praviti ludi!

Mladen

pre 12 godina

Pa i one zemlje u Hrvatskoj su bile svete zemlje, gde su Srbi ziveli vekovima, pa smo ih se odrekli. Na kraju krajeva, ko nas je i za to sta pitao? Treba izvuci od Kosova sta se najvise moze, ne za Srbiju, nego za taj narod koji ce tu ostati, koji drugo ognjiste nema. A ova licemerna politika i lazni patriotizam ovih zutih moze itekako skupo da kosta taj narod dole.

Filip

pre 12 godina

Niko ne terа Srbe nа Kosovu i Metohiji dа budu nа bаrikаdаmа, oni to cine jer znаju dа nece nijedаn Srbin ostаti nа Kosovu i Metohiji аko pristinske institucije dodju nа sever. Sto bi jedаn rekаo: ''Kаd smo vec osudjeni nа propаst, ondа cemo bаrem cаsno dа zаvrsimo".

e-krem

pre 12 godina

Neka ih uklone "Putevi Srbije",oni su dali mehanizaciju,gorivo,dnevnice placa Srbija a politicari i dalje neka negiraju umesanost u dogadjaje za njih svi znamo da lazu.

Hilo

pre 12 godina

"Ako treba da žrtvujemo Kosovo i Metohiju da bi ušli u Evropu, da im se onda zahvalimo na njihovoj dobroti i ljubavi. Neka nas ostave same, neka nam ne čine ono što su nam nedavno učinili, a da naše Kosovo ostane sa nama", rekao je patrijarh.

Jos bolje je ako treba da zrtvujemo i drzavu za Kosovo, pa da nas ostave u dobroti i miru praistorijskih fosila i ameba.
O onome sto smo mi nedavno ucinili patrijarh ne rece ni rec. Otrov se opet lije zemljom Srbijom

Milosh

pre 12 godina

Gospodine Patrijarhe, vi ste ucen covek i poglavar i laz spada u grehove. I sami znate da to sto pricate nije istina. Istina je usli mi ili ne usli u EU, mi smo bez Kosova od 1999. i to je defakto. Sve drugo je laz i obmana sebe i svog naroda.

CCCC

pre 12 godina

SPC se ne bavi politikom vec odbranom svetinje KOSOVA.Monasi i monahinje vec 12 godina brane crkve i manastire bez oruzija samo molitvom.A bili su paljeni i pljackani, maltretirani i provocirani.Bolje bi bilo da umesto sto kudite i pljujete po ljudima na Kosovu dok pijete kaficu u svojoj sigurnoj kuci.Procitate po jednu molitvu ako ne zbog nas onda zbog vas, sve ovozemaljsko je prolazno mi zivimo za vecnost koja nas ceka.

e-nutela

pre 12 godina

Ako je kosovska nezavisnost realnost i srbija se tuvise nista ne pita,zasto nam onda ne daju kandidaturu i datum nego nas ucenjuju "nezavisnim" kosovom
I jos me zanima,kako izgleda MIRNO uklanjanje barikada koje ce sprovesti KFOR sa 1000 do zuba naoruzanih kforovaca,bornim kolima,masingeverima,psima i oklopljenim bagerima....ne znam sta je tu mirno...
Sasvim je jasno da ce u utorak biti sukoba Srbi nece da odustati jer su tvrdoglavi po prirodi i sto ih vise pritiska to su uporniji,a kfor nece odustati jer im je imidz u pitanju

Pinot gris

pre 12 godina

Opet se pokazuje da postoje dve Srbije.

Jedna je zaostala u mitovima i nacionalizmu, druga je racionalna, svesna trenutka i pozicije u kom se nalazi.

Na zalost, politika devedesetih koja je jos uvek aktuelna samo na perfidniji nacin uticala je na ispiranje mozgova ljudi sa ovih prostora. Crkva u poslednje vreme uzima svoju ulogu u dodatnom zamucivanju mozgova.

Na zalost, oni koji mogu nesto tu da promene a to je narod na izborima nema dovoljno inteligencije ali ni hrabrosti da kaze dosta, i odluci hrabro da krene u novu buducnost, zastrasen da ce izgubiti identitet koji je na zalost odavno izgubljen.

Potrebna je nova realnost, i hrabre odluke.

dokle vise

pre 12 godina

"Neka nas ostave same, neka nam ne čine ono što su nam nedavno učinili, a da naše Kosovo ostane sa nama", rekao je patrijarh.

Jao jao
pa Kosovo niti je nase niti je sa nama!
Dokle vise ovaj cirkus?
Gubimo ono malo sto nam se pruza da bi sacuvali nesto sto ni nemamo.

southlander

pre 12 godina

"On je ocenio da je danas dan odluke o životima Srba na Kosovu." Nije bas kraj sveta i niko nece da se iseli odatle. Cak ce i lokalni biznismeni sumnjivog morala ostati. Ono sto gradjani Srbije rade svaki dan, bez obzira sto ne vole ovu vlast, je placanje racuna. To se ocekuje i od gradjana na Kosovu. Ili jednostavnije receno, kasa u Beogradu je prazna, od mitova se ne zivi.

gradjanin sela severna Kosovska Mitrovica

pre 12 godina

krajnje je vreme za zavsetak price o barikadama. Vecina "gradjana" severne MItrovice nikada nije bi o za njih, toliko ometaju normalno funkcionisanje da ne treba trositi reci na to ali nazalost postoje lokalne "pametne" glave koje vuku sve poteze i koje iz ko zna kojih izvora finansiraju mehanizaciju i pravljenje barikada i naravno direktori javnih preduzeca koji organizuju dezurstva na tim barikadama a kad treba otici onda sbi izbegavaju. Dosta je svima ovde vise tih prica o nacionalizmu, dajte para za normalni zivot i ne samo to nego obezbedite uslove za normalan zivot. U KM zive normalno par stotina pojedinaca sa velikim platama koji vikende provode u NG a koji se u grudi busaju i punba su im usta patriotizma. Hajde, zurick, aufidersen

Putuj Evropo

pre 12 godina

Ko još misli da je budućnost Srbije u EU ili je lud ili glup. Pa zar se jasno ne vidi da je ta tvorevina osuđena na propast. Za nekoliko godina je više neće biti. Njena ekonomska propast je neizbežna. A mi ćemo u EU. Istina je da smo uvek znali da odaberemo gubitnike.

ivan

pre 12 godina

sutra ce da bude razbijenih, mozda i neka izgubljena glava...
a, mozda i vise...

u Beogradu politicari bulazne, predlazu granice, podele, planiraju, spletkare...

i ko ce biti odgovoran?

ne sigurno oni koji upozoravaju na posledice...

svi znamo sta ce biti!

Konuzin ce biti veoma zadovoljan!

Petrit

pre 12 godina

Bolje bi bilo kad bi Patriharje bio u sluzbi boga pa ako jeste onda je to da smiri duhove, da uspostavi mostove prijateljstva, da dodje na nezavisno Kosovo i sa nasim verskim poglavarima radi na uspostavljanju mira. To bi bila njegova prava misija a ne ova koja steti pre svega samim srbima pravoslavne vere.

bezimena

pre 12 godina

...i lepo srpski objasni ljudima da ce im lepse biti u izeglickim kampovima negde u Srbiji?
(nema druge nego Cedo na barikade...., 16. oktobar 2011 15:57)

Ne pričajte gluposti, kako se ni jedan Srbin nije iselio sa prostora južno od Ibra, neće ni ovi na severnoj strani, a neće zato što im ničim NISU UGROŽENI ŽIVOTI, već samo džep (koji mi punimo) kada se uspostavi kosovska carina! 12 godina žive na ničijoj zemlji, ni pod čijom vlašću, ta situacija se već jednom mora prekinuti, dosta je haosa i bezvlašća!

p.s. kome se ne dopada kosovska vlast neka izvoli da dodje, Srbija ionako zvrji poluprazna, pa neka sa nama deli sirotinjski život

Dragan Vlatkovic

pre 12 godina

Ja bih pitao i Patrijarha Irineja i sve ostale koji podrzavaju ove barikade sta misle da ce postici sa njima? Dali oni stvarno misle da cemo sa izolacijom od MZ povratiti KiM u drzacno pravni status Srbije,dali misle da ce sve zemlje koje su vec priznali Kosovo povuci to priznanje,zar ne vide da nas je sve manje,od zadnjeg popisa 200 000 manje,ove godine je upisano 1886 djaka prvaka manje nego prosle godine,u zadnje tri godine preko 1000 naselja je nestalo,stanje u drzavi je katastrofalno i kako bi to nama pomogla ponovna samoizolacija? ???Niko nema pravo da ovoj drzavi oduzima buducnost,pogotovu to vazi za nasu rodjenu i nerodjenu decu,zato moramo prihvatiti da u saradnji sa EU i MZ, resimo i sever Kosova i zastitimo Srbe ispod Ibra,i naravno nase svetinje koju su ostale na KiM.Samo tako i nikako drugacije,jer sve ostalo bi nanelo neprocenjivu stetu nasoj drzavi o narodu!

Goran

pre 12 godina

Ma rusite to. Dosta vise natezanja sa neradnicima. Po ceo dan sede na "barikadama" i primaju po tri plate. Ovde nas guse sa porezima da bi finansirali njihove gluposti. Imaju sad svoju drzavu tamo, ako im se ne svidja nek se sele. Dokle cemo mi da hranimo razne "patriote"? Prvo barikade po Hrvatskoj, pa u Bosni, sad na Kosovu. I na svim mestima ista ekipa. Neradnici... Rusite sutra te barike!

dex

pre 12 godina

Kad bi vam svima pogasili net i mobilne telefone izasla bi cela srbija da protestuje a sto nam se zemlja raspada - to nema veze ... bitno da svima radi net i da imate dobre mobilne ! treba da nestanemo sa lica zemlje jer smo mnogo podmukli narod koji samo svoje du.e gleda i zato ovako prolazimo . Valjda ce nam deca biti pametnija i nece dozvoliti da ih je.u ovi strani sektasi kao sto smo mi dozvolili .. otisla je ova srpska omladina u tri lepe ...

Miloš

pre 12 godina

A ja najvan mislio da je u Srbiji crkva odvojena od države! S kojim pravom se Irinej izjašnjava o politici zemlje a mediji to prenose!? Srpski državljani su različitih vera uključujući i ateizam i nijedna odgovorna novinska kuća ne bi prenosila ovakvu vest bez osvrta na reakcije ne-pravoslavnih građana. Je l' to Srbija postaje hrišćanski Iran?

Skywalker

pre 12 godina

"Vidite sami šta ćete", rekao je Dačić.
Ova recenica govori sve. Znaci, sam ces skociti, sam ces se i ubiti. Molim predsednika drzave da se oglasi da li se i on slaze sa potpredsednikom vlade. Je l' to ono vase kako necete pustiti Srbe niz vodu. Ne znam, ali meni ova recenica mnogo lici na to. Ako KFOR sutra ne odustane od uklanjanja barikada, a izvesno je da nece, do incidenata neminovno mora doci i tu je Simic apsolutno u pravu. Samo sto bi ti incidenti mogli biti znatno tezi nego oni sa Jarinja jer ce do njih doci verovatno na barikadama juznije od Jarinja. Vec sam mnogo puta rekao: ako srpski narod na KIM zadesi neka veca nesreca, za to nam nece biti krivi Albanci i KFOR, za to ce svu odgovornost snositi vlada Srbije i predsednik republike.

Kubba

pre 12 godina

Pitam lokalne i beogradske vraceve:
- Jel vi znate sta znaci BEZUSLOVNO sklanjanje barikada na svim putnim pravcima K.Mitrovice i okoline?
I unapred pitam ko ce snositi odgovornost za izgubljene zivote? KO?

iii

pre 12 godina

Mnogi bi da cekaju, ali niko od njih ne ume da objasni sta to cekaju? Kako prolazi vreme Srba na Kosovu je sve manje, a ne vise, sta se onda postize cekanjem? Cekamo cudo? Nema toga, nije ovo film, u zivotu stvari neke pogreske ne mogu da se poprave. Tako je kako je, priznali mi to ili ne, niko nas ne pita...

Pakuj te transparente i zastave, skidaj taj video bim, i pravac kuci

pre 12 godina

„Za Beograd je važno da se situacija smiri i da ostane smirena dok za kosovske Srbe verovatno svako odustajanje od barikada znači defakto gubitak onoga što su postigli protestima“, rekao je Predrag Simić, profesor FPN.

A sta su to Srbi "defakto" postigli protestima pa ce kao "izgubiti" ako se maknu barikade?

Pa verujem da ti ljudi dole neznaju sta da rade. Da sada ih je Beograd savetovao o svemu kako da pakoste Kforu, a sada je veza izgleda "prekinuta"... Tadic je odigrao blef, druga strana nije zagrizla, i sad je prica gotova. Rezultat je totalan gubitak kredibiliteta zemlje u svetu.

sima kosmos iz dalekog svemira

pre 12 godina

totalno bacanje vremena. stvar na kosovu je resena 1999. mozete da se molite, da se ljutite, da pravite barikade, ali samo bacate dragoceno vreme i nanosite stetu sebi. a sto se srpske crkve tice, secam se dobro kakvu su stetu naneli 90-ih kad su branili 'svetu' srpsku zemlju uz pomoc raznih vojvoda i mafijasa. pa oni se najvise raduju kad srpski narod nastrada jer stradanje je njihov fetis. samo vi njih slusajte pa cete dobiti isto sto ste dobili i ranije.

Onako usput

pre 12 godina

"Za Beograd je važno da se situacija smiri i da ostane smirena dok za kosovske Srbe verovatno svako odustajanje od barikada znači defakto gubitak onoga što su postigli protestima..." A sta su to postigli protestima, sem sto su/ce ispali/ispasce budale pred celim svetom, a na duze staze i pred sobom samima?

TAXI

pre 12 godina

klincimo se klincimo a prolaze sati dani godine nazalost bilo je takvih situacija milion ,pa opet na kraju nasi drzavnici poslusaju predstavnike eu zar nam nije bolje onda ODMAH ici krupnim koracima ka evropi ako stvarno zelimo to!prvo pokazujemo ZUBE AGRESIJU a potom za jedan period smo mali i poslusni!zato odmah radite na uspostavljanju reda mira jer je to jedini nacin da bude bolje ljudima koji zive dole a i nama!!!!

vjenceslav

pre 12 godina

Ma nije da vam ja tu nešto pametujem, nego ovako gledajući sa strane i zdravorazumski, svakako treba izbjeći scenario kao u slučaju SAO Krajine.
Prst na čelo i zdravo razmisliti.
A ima i ona engleska poslovica koja ide otprilike ovako:''Ako nekog čovjeka zmija dva puta ugrize iz iste rupe, onda je on zaista glup čovjek''.
Ajd sretno tamo narode, smireno, pametno, razumno.....

Ritter

pre 12 godina

Gospodine Irinej, necemo se mi nikad odreci Kosova u duhovnom smislu ali u fizickom smislu su ga se odrekli Milosevicevi generali u Kumanovu 1999te i citava politika vodjena pre toga. Jel imate neki predlog osim zalopojke? Sta treba, da izginemo svi na barikadama ili da opet zaratimo sa celim zapadom? Ja razumem da je puno crkvene imovine dole, ali postojao je i Ahtisarijev plan koji eksplicitno podvlaci zastitu imovine SPC, pa ste ga odbili. Bilo je i drugih mogucnosti za pregovore i eventualne kompenzacije sa Albancima, ali "kasno Marko na Kosovo stize".

primitivac

pre 12 godina

Imam jedan predlog neka Srbi sutra na barikadama pokrenu kazane i krenu da peku rakiju, kuvaju podvarak, i pokrenu malo roshtil, uz sve to posalju pozivnice KFOR-u za gozbu, mozda se tu nesto dogovore?