Subota, 15.10.2011.

03:19

U Valjevu most koji ne vodi nikuda

Dok Srbija grca u infrastrukturnim problemima, u Valjevu ne znaju šta će sa ćuprijama.

Izvor: Press

U Valjevu most koji ne vodi nikuda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Radovan

pre 12 godina

Da li je ikome palo na pamet, da se upravo budi iz sna, naša zadnja nada - mostogradnja?! To znači, da ako ovako lepe i skupe mostove gradimo gde nije potrebno, kako li će tek izgledati mostovi tamo gde su zaista neophodni? Neka, neka vežbaju.... samo neka ne sede na 'ladnom betonu!

necipeci@open.telekom.rs

pre 12 godina

Ovo je ocigledan primer kako pisu nasi mediji. Senzacionalisticki i bez mogucnosti da se cuje druga strana. Dakle, imamo izjave vlasnika njeve, komsije, komsijinog komsije, prolaznika...a nigde, osim u antrfileu povrsnog tumacenja namere vlasti da naprave ovaj most. Nigde izjave nekoga iz vlasti?
To sto je valjevska vlast nespretna da objasni zasto je taj most napravljen, ne znaci da zaista ne postoji razlog. Posto sam upoznat sa ovom pricom, evo nekoliko detalja. Famozni "velikodusni" vlasnik njive nije imao nameru da proda svoje parce zemlje ni za 1000 evra po aru. ******** sada servira pricu da je hteo da pokloni. Laze. **** Do sada bi bio zavrsen i most i put, koji bi u mnogome povezao i skrati obilazak oko Valjeva u jednom i skoro jedinom idustrijalizovanom delu grada. Vlast jeste kilava da to ubrza, ali i pravosudje nam je presporo da spreci da razvoj gradova i Srbije koce sitni interesi nasih gradjana koji bi od pari ari placa kroz koji treba da prodje put, da zarade za tri sledece generacije. Sramota!
(Lav, 15. oktobar 2011 08:11)
.........................................................................

Sramota je Vaša što se mešate u problematiku tuđe imovine. Vlasnik livade postoji i on ima pravo da traži koju god poželi cenu, jer je livada njegova. To je više nego logično. Nesposobna vlast je trebala prvo da se eventualno dogovori sa vlasnikom, pa da kupi livadu, pa da napravi most, a ne da napravi most pa da se dogovara sa vlasnikom. Nego šta je bre ovo neki postadoše gori od komunista, vređaju ljude koji imaju imovinu *****, oće da otimaju.

Filip

pre 12 godina

Sad svi nešto kritikujete ovog čoveka. Što se mene tiče, ako i treba da naplati debelo državi za ovu glupost. Vo ime oca, grade most i tek sad razmišljaju o putu, da ih odere za još dva ovakva mosta. Moja puna podrška.

Shone

pre 12 godina

@džo POsto sam video da gospodine "džo" nije dobio nijedan minus (u ovom momentu ima 36 pluseva) ya komentar, osecam se duznim da postavim jedno pitanje. Naime, ja sam iz Krusevca i ja ne znam za taj most koji gospodin "džo" pominje! Stavise, prilicno sam siguran da takav most u Krusevcu uopste i ne postoji, jer su svi mostovi preko reke Rasine iskorisceni - pocevsi od mosta u Mudrakovcu, preko onog sto vodi ka Kapidziji, pa dalje most kod Latifovica (odmah pored njega je stari most koji je ostecen prilikom bombardovanja '99. i to je jedini most na rasini koji se ne koristi), a i onaj na tranzitu ka Kraljevu, tako da pomenuti most NE POSTOJI !!! S obyirom na to, bio bih zahvalan da gospodinu "džo"-u vise ne dajete pluseve ako niste 100% sigurni u postojanje navedenog mosta. Hvala

Dragan

pre 12 godina

Prava ilustracija za članak iz časopisa VALJEVSKE ISKRE, br. 14, od prošle nedelje. Naslov teksta: IMPROVIZACIJA- MAJKA PRONEVERE!

sasa

pre 12 godina

komntar, pa ja nemam komentar za ovo. Samo reci da je direktor direkcije covek postavljen na tu funkciju. Sve reference po kojima je zaposlen ostace u analima zaposljavanja.

bean

pre 12 godina

Upitanju je 100% malverzacija,samo nije interesantno kao u
Beogradu,gde se političke partije grčevito bore,neko za debelu korist,
a neko da mu ta ista ostane.Plaćen je taj most,plaćen...
A simbolično, on stvarno vodi,negde gde nam je i mesto.
Je li može da se slika na njemu?Ako može,onda je i to nešto.

Pera Kojot

pre 12 godina

Jeste ovaj cikica klasican primerak iz ko to tamo peva, i ne treba mu preterano verovati, ali... Gde je njima bio PLAN?!? Koliko se ja nesto razumem u gradjevinu, postoji projekat, pa plan infrastrukture, itd... Kako to planiras da gradis negde, a nisi jos ni vlasnik zemljista?!? I pretpostavljas da ce taj neko da ti proda (ili da na poklon) svoju imovinu tek tako?!? Pa mozda covek nece... Njegovo je gradjansko pravo - da moze da nece!!! To je ono sto se kod nas uvek zaboravlja!

I ja bih uradio isto sto i on... Jer su nesposobni! Trazio bih 5 miliona evra po aru, a ne hiljadu... I to ne radi novca, jer znam da ga nikad necu dobiti, nego iz suvog zezanja...

Liberal

pre 12 godina

Kako vas nije sramota što napadate čoveka koji traži da mu se država koja ga tera da proda svoju imovinu barem zahvali?! Pa ta livada i šljivik nisu vaši nego njegovi, zašto bilo ko misli da ima pravo da budzašto ili za džabe probije put kroz privatnu imovinu?!? I neka su to srpska posla, čuvanje svoje imovine (makar iz inata) je jedna od retkih pozitivnih srpskih osobina, ako generalizujemo.

I ja sam Lav

pre 12 godina

@Lav

Imenjače, slažem se da mediji u Srbiji vole da prenaduvavaju priče, i mogu da poverujem da je vlasnik parcele želeo da se lepo omrsi - ali "sitni interesi naših građana", u ovom slučaju to bi bio "sitni" interes vlasnika parcele, nije sitan - zato što je u pitanju privatna imovina, a zaštita privatnog vlasništva bi trebala da bude jedna od osnovnih funkcija države. Veoma mi je drago što nam je "pravosuđe presporo", ako je namera tog pravosuđa da otme čoveku imovinu i plati mu neku svotu koju će neki Žika u kancelariji broj 138 da odredi.

Problem je što se sa izvođenjem radova počelo bez da je ta zemlja otkupljena čega su izvođači morali da budu svesni. Samim tim svaka primedba na ovakvo bacanje pola miliona evra apsolutno stoji.

Superpotentni penetrator u Evropu

pre 12 godina

Virtelno se nastavlja u beskraj. Ustvari u planu je da se na njemu sagradi teleport stanica. Zahvalilo malo kriptonita, ali suska se da stize uskoro potrebna kolicina.

Pedja

pre 12 godina

Sve takve radove po valjevu izvodi IngrapOmni firma.Tako je i po valjevskoj bolnici radio saobracajnu infrastrukturu i pesacke je bar na dva mesta postavio tako da su kao most:niodakle nigde ne vode

bardo bargro

pre 12 godina

moram da skrenem paznju citaocima, da ovo nije jedini primer nase gluposti, ove vrste. na zalost ima ih vise a istakao bih most pre skretanja za leskovac sa auto puta. taj ne vodu nigde u jos goroj varijanti od ovog u valjevu. niko nije kriv, ni u valjevu ni u leskovcu.

brdr

pre 12 godina

e ovo je slika i prilika Srbije:1) prvo neko odobri nezavrsen projekat2) Veliki Srbin ne da preko svoje livade, tj moze al' da se stavi bilbord da objavi dar za navek i da ga predsednik opstine poljubi u lakat i to pred kamerama (dalje neces moci). I jos ga nije sramota da se pojavi u novinama.

sinbad

pre 12 godina

Ako je ovo pravna država bar će jedan običan čovek imati debelu finansisku korist, na grbači nas poreskih obveznika. Kad vidim ko nas sve i kako podkrada, zadnji primaer EPS i Čola, ovo mi dođe kao melem na ranu.

Franjo

pre 12 godina

Kad malo bolje razmislim, treba da se upitamo, a sta je tu cudno? Po cemu se ovo razlikuje od mnostva drugih stvari koje se desavaju na ovim predelima i ovoj sredini?

s.nikolic

pre 12 godina

ako pazljivo procitate ipak je taj most planiran sa namerom da spoji dva dela grada , ali gospoda , VLASNIK LIVADE OD 25 ARA I GRADSKE VLASTI NISU MOGLI DA SE VEROVATNO OKO CENE DOGOVORE , ALI NISTA NOVO ! TAKO JE SA KORIDOROM DESET KOJI SE VEC DECENIJAMA GRADI !!

džo

pre 12 godina

I u Kruševcu postoji sličan most preko Rasine, napravljen pre 20 godina. Predviđeno je da se preko njega spoje istočna i severna obilaznica.

sremac

pre 12 godina

Ja mislim da će po planu vlasti do 2020 tu nići deo grada od bar 100.000 stanovnika i da su omašili. Most treba da ima bar po tri trake u jednom pravcu. Šta reći valjevska podvala koju sam i sam osetio devedesete.
Pozdrav dobrim ljudima,

igorpl

pre 12 godina

Kako nemate pojma čemu slluži, pa služi isključivo za slikanje političara prilikom udaranja kamena temeljca i prilikom završetka radova malo li je?
E moj glupi narode!

Milos

pre 12 godina

Ovo je odlicna sansa za srpski turizam posto je sad novogodisnja turneja ''4 skakaonice'' dobila ogromnu konkurenciju!!! :) Peta skakaonica u Valjevu poznata po stilu: ''skok u livadu''!!!!! :)

Lav

pre 12 godina

Ovo je ocigledan primer kako pisu nasi mediji. Senzacionalisticki i bez mogucnosti da se cuje druga strana. Dakle, imamo izjave vlasnika njeve, komsije, komsijinog komsije, prolaznika...a nigde, osim u antrfileu povrsnog tumacenja namere vlasti da naprave ovaj most. Nigde izjave nekoga iz vlasti?
To sto je valjevska vlast nespretna da objasni zasto je taj most napravljen, ne znaci da zaista ne postoji razlog. Posto sam upoznat sa ovom pricom, evo nekoliko detalja. Famozni "velikodusni" vlasnik njive nije imao nameru da proda svoje parce zemlje ni za 1000 evra po aru. Alava srpska dusa sada servira pricu da je hteo da pokloni. Laze. Zinulo mu d.... za pare. Do sada bi bio zavrsen i most i put, koji bi u mnogome povezao i skrati obilazak oko Valjeva u jednom i skoro jedinom idustrijalizovanom delu grada. Vlast jeste kilava da to ubrza, ali i pravosudje nam je presporo da spreci da razvoj gradova i Srbije koce sitni interesi nasih gradjana koji bi od pari ari placa kroz koji treba da prodje put, da zarade za tri sledece generacije. Sramota!

bokivrac

pre 12 godina

Ovo je očigledan primer kako radi naša vlast ,uložiti tolike pare , narod nemože da koristi most ,sramota .Ministre Duliću možda vi niste krivi jer vi ste lekar ( ortoped ) ovo vam nije struka , al što se u kolo uvatiste.

bokivrac

pre 12 godina

Ovo je očigledan primer kako radi naša vlast ,uložiti tolike pare , narod nemože da koristi most ,sramota .Ministre Duliću možda vi niste krivi jer vi ste lekar ( ortoped ) ovo vam nije struka , al što se u kolo uvatiste.

Lav

pre 12 godina

Ovo je ocigledan primer kako pisu nasi mediji. Senzacionalisticki i bez mogucnosti da se cuje druga strana. Dakle, imamo izjave vlasnika njeve, komsije, komsijinog komsije, prolaznika...a nigde, osim u antrfileu povrsnog tumacenja namere vlasti da naprave ovaj most. Nigde izjave nekoga iz vlasti?
To sto je valjevska vlast nespretna da objasni zasto je taj most napravljen, ne znaci da zaista ne postoji razlog. Posto sam upoznat sa ovom pricom, evo nekoliko detalja. Famozni "velikodusni" vlasnik njive nije imao nameru da proda svoje parce zemlje ni za 1000 evra po aru. Alava srpska dusa sada servira pricu da je hteo da pokloni. Laze. Zinulo mu d.... za pare. Do sada bi bio zavrsen i most i put, koji bi u mnogome povezao i skrati obilazak oko Valjeva u jednom i skoro jedinom idustrijalizovanom delu grada. Vlast jeste kilava da to ubrza, ali i pravosudje nam je presporo da spreci da razvoj gradova i Srbije koce sitni interesi nasih gradjana koji bi od pari ari placa kroz koji treba da prodje put, da zarade za tri sledece generacije. Sramota!

Milos

pre 12 godina

Ovo je odlicna sansa za srpski turizam posto je sad novogodisnja turneja ''4 skakaonice'' dobila ogromnu konkurenciju!!! :) Peta skakaonica u Valjevu poznata po stilu: ''skok u livadu''!!!!! :)

s.nikolic

pre 12 godina

ako pazljivo procitate ipak je taj most planiran sa namerom da spoji dva dela grada , ali gospoda , VLASNIK LIVADE OD 25 ARA I GRADSKE VLASTI NISU MOGLI DA SE VEROVATNO OKO CENE DOGOVORE , ALI NISTA NOVO ! TAKO JE SA KORIDOROM DESET KOJI SE VEC DECENIJAMA GRADI !!

igorpl

pre 12 godina

Kako nemate pojma čemu slluži, pa služi isključivo za slikanje političara prilikom udaranja kamena temeljca i prilikom završetka radova malo li je?
E moj glupi narode!

Pedja

pre 12 godina

Sve takve radove po valjevu izvodi IngrapOmni firma.Tako je i po valjevskoj bolnici radio saobracajnu infrastrukturu i pesacke je bar na dva mesta postavio tako da su kao most:niodakle nigde ne vode

sinbad

pre 12 godina

Ako je ovo pravna država bar će jedan običan čovek imati debelu finansisku korist, na grbači nas poreskih obveznika. Kad vidim ko nas sve i kako podkrada, zadnji primaer EPS i Čola, ovo mi dođe kao melem na ranu.

bardo bargro

pre 12 godina

moram da skrenem paznju citaocima, da ovo nije jedini primer nase gluposti, ove vrste. na zalost ima ih vise a istakao bih most pre skretanja za leskovac sa auto puta. taj ne vodu nigde u jos goroj varijanti od ovog u valjevu. niko nije kriv, ni u valjevu ni u leskovcu.

Franjo

pre 12 godina

Kad malo bolje razmislim, treba da se upitamo, a sta je tu cudno? Po cemu se ovo razlikuje od mnostva drugih stvari koje se desavaju na ovim predelima i ovoj sredini?

brdr

pre 12 godina

e ovo je slika i prilika Srbije:1) prvo neko odobri nezavrsen projekat2) Veliki Srbin ne da preko svoje livade, tj moze al' da se stavi bilbord da objavi dar za navek i da ga predsednik opstine poljubi u lakat i to pred kamerama (dalje neces moci). I jos ga nije sramota da se pojavi u novinama.

sremac

pre 12 godina

Ja mislim da će po planu vlasti do 2020 tu nići deo grada od bar 100.000 stanovnika i da su omašili. Most treba da ima bar po tri trake u jednom pravcu. Šta reći valjevska podvala koju sam i sam osetio devedesete.
Pozdrav dobrim ljudima,

Superpotentni penetrator u Evropu

pre 12 godina

Virtelno se nastavlja u beskraj. Ustvari u planu je da se na njemu sagradi teleport stanica. Zahvalilo malo kriptonita, ali suska se da stize uskoro potrebna kolicina.

džo

pre 12 godina

I u Kruševcu postoji sličan most preko Rasine, napravljen pre 20 godina. Predviđeno je da se preko njega spoje istočna i severna obilaznica.

Liberal

pre 12 godina

Kako vas nije sramota što napadate čoveka koji traži da mu se država koja ga tera da proda svoju imovinu barem zahvali?! Pa ta livada i šljivik nisu vaši nego njegovi, zašto bilo ko misli da ima pravo da budzašto ili za džabe probije put kroz privatnu imovinu?!? I neka su to srpska posla, čuvanje svoje imovine (makar iz inata) je jedna od retkih pozitivnih srpskih osobina, ako generalizujemo.

necipeci@open.telekom.rs

pre 12 godina

Ovo je ocigledan primer kako pisu nasi mediji. Senzacionalisticki i bez mogucnosti da se cuje druga strana. Dakle, imamo izjave vlasnika njeve, komsije, komsijinog komsije, prolaznika...a nigde, osim u antrfileu povrsnog tumacenja namere vlasti da naprave ovaj most. Nigde izjave nekoga iz vlasti?
To sto je valjevska vlast nespretna da objasni zasto je taj most napravljen, ne znaci da zaista ne postoji razlog. Posto sam upoznat sa ovom pricom, evo nekoliko detalja. Famozni "velikodusni" vlasnik njive nije imao nameru da proda svoje parce zemlje ni za 1000 evra po aru. ******** sada servira pricu da je hteo da pokloni. Laze. **** Do sada bi bio zavrsen i most i put, koji bi u mnogome povezao i skrati obilazak oko Valjeva u jednom i skoro jedinom idustrijalizovanom delu grada. Vlast jeste kilava da to ubrza, ali i pravosudje nam je presporo da spreci da razvoj gradova i Srbije koce sitni interesi nasih gradjana koji bi od pari ari placa kroz koji treba da prodje put, da zarade za tri sledece generacije. Sramota!
(Lav, 15. oktobar 2011 08:11)
.........................................................................

Sramota je Vaša što se mešate u problematiku tuđe imovine. Vlasnik livade postoji i on ima pravo da traži koju god poželi cenu, jer je livada njegova. To je više nego logično. Nesposobna vlast je trebala prvo da se eventualno dogovori sa vlasnikom, pa da kupi livadu, pa da napravi most, a ne da napravi most pa da se dogovara sa vlasnikom. Nego šta je bre ovo neki postadoše gori od komunista, vređaju ljude koji imaju imovinu *****, oće da otimaju.

I ja sam Lav

pre 12 godina

@Lav

Imenjače, slažem se da mediji u Srbiji vole da prenaduvavaju priče, i mogu da poverujem da je vlasnik parcele želeo da se lepo omrsi - ali "sitni interesi naših građana", u ovom slučaju to bi bio "sitni" interes vlasnika parcele, nije sitan - zato što je u pitanju privatna imovina, a zaštita privatnog vlasništva bi trebala da bude jedna od osnovnih funkcija države. Veoma mi je drago što nam je "pravosuđe presporo", ako je namera tog pravosuđa da otme čoveku imovinu i plati mu neku svotu koju će neki Žika u kancelariji broj 138 da odredi.

Problem je što se sa izvođenjem radova počelo bez da je ta zemlja otkupljena čega su izvođači morali da budu svesni. Samim tim svaka primedba na ovakvo bacanje pola miliona evra apsolutno stoji.

Pera Kojot

pre 12 godina

Jeste ovaj cikica klasican primerak iz ko to tamo peva, i ne treba mu preterano verovati, ali... Gde je njima bio PLAN?!? Koliko se ja nesto razumem u gradjevinu, postoji projekat, pa plan infrastrukture, itd... Kako to planiras da gradis negde, a nisi jos ni vlasnik zemljista?!? I pretpostavljas da ce taj neko da ti proda (ili da na poklon) svoju imovinu tek tako?!? Pa mozda covek nece... Njegovo je gradjansko pravo - da moze da nece!!! To je ono sto se kod nas uvek zaboravlja!

I ja bih uradio isto sto i on... Jer su nesposobni! Trazio bih 5 miliona evra po aru, a ne hiljadu... I to ne radi novca, jer znam da ga nikad necu dobiti, nego iz suvog zezanja...

sasa

pre 12 godina

komntar, pa ja nemam komentar za ovo. Samo reci da je direktor direkcije covek postavljen na tu funkciju. Sve reference po kojima je zaposlen ostace u analima zaposljavanja.

Filip

pre 12 godina

Sad svi nešto kritikujete ovog čoveka. Što se mene tiče, ako i treba da naplati debelo državi za ovu glupost. Vo ime oca, grade most i tek sad razmišljaju o putu, da ih odere za još dva ovakva mosta. Moja puna podrška.

Radovan

pre 12 godina

Da li je ikome palo na pamet, da se upravo budi iz sna, naša zadnja nada - mostogradnja?! To znači, da ako ovako lepe i skupe mostove gradimo gde nije potrebno, kako li će tek izgledati mostovi tamo gde su zaista neophodni? Neka, neka vežbaju.... samo neka ne sede na 'ladnom betonu!

Shone

pre 12 godina

@džo POsto sam video da gospodine "džo" nije dobio nijedan minus (u ovom momentu ima 36 pluseva) ya komentar, osecam se duznim da postavim jedno pitanje. Naime, ja sam iz Krusevca i ja ne znam za taj most koji gospodin "džo" pominje! Stavise, prilicno sam siguran da takav most u Krusevcu uopste i ne postoji, jer su svi mostovi preko reke Rasine iskorisceni - pocevsi od mosta u Mudrakovcu, preko onog sto vodi ka Kapidziji, pa dalje most kod Latifovica (odmah pored njega je stari most koji je ostecen prilikom bombardovanja '99. i to je jedini most na rasini koji se ne koristi), a i onaj na tranzitu ka Kraljevu, tako da pomenuti most NE POSTOJI !!! S obyirom na to, bio bih zahvalan da gospodinu "džo"-u vise ne dajete pluseve ako niste 100% sigurni u postojanje navedenog mosta. Hvala

bean

pre 12 godina

Upitanju je 100% malverzacija,samo nije interesantno kao u
Beogradu,gde se političke partije grčevito bore,neko za debelu korist,
a neko da mu ta ista ostane.Plaćen je taj most,plaćen...
A simbolično, on stvarno vodi,negde gde nam je i mesto.
Je li može da se slika na njemu?Ako može,onda je i to nešto.

Dragan

pre 12 godina

Prava ilustracija za članak iz časopisa VALJEVSKE ISKRE, br. 14, od prošle nedelje. Naslov teksta: IMPROVIZACIJA- MAJKA PRONEVERE!

brdr

pre 12 godina

e ovo je slika i prilika Srbije:1) prvo neko odobri nezavrsen projekat2) Veliki Srbin ne da preko svoje livade, tj moze al' da se stavi bilbord da objavi dar za navek i da ga predsednik opstine poljubi u lakat i to pred kamerama (dalje neces moci). I jos ga nije sramota da se pojavi u novinama.

Lav

pre 12 godina

Ovo je ocigledan primer kako pisu nasi mediji. Senzacionalisticki i bez mogucnosti da se cuje druga strana. Dakle, imamo izjave vlasnika njeve, komsije, komsijinog komsije, prolaznika...a nigde, osim u antrfileu povrsnog tumacenja namere vlasti da naprave ovaj most. Nigde izjave nekoga iz vlasti?
To sto je valjevska vlast nespretna da objasni zasto je taj most napravljen, ne znaci da zaista ne postoji razlog. Posto sam upoznat sa ovom pricom, evo nekoliko detalja. Famozni "velikodusni" vlasnik njive nije imao nameru da proda svoje parce zemlje ni za 1000 evra po aru. Alava srpska dusa sada servira pricu da je hteo da pokloni. Laze. Zinulo mu d.... za pare. Do sada bi bio zavrsen i most i put, koji bi u mnogome povezao i skrati obilazak oko Valjeva u jednom i skoro jedinom idustrijalizovanom delu grada. Vlast jeste kilava da to ubrza, ali i pravosudje nam je presporo da spreci da razvoj gradova i Srbije koce sitni interesi nasih gradjana koji bi od pari ari placa kroz koji treba da prodje put, da zarade za tri sledece generacije. Sramota!

bokivrac

pre 12 godina

Ovo je očigledan primer kako radi naša vlast ,uložiti tolike pare , narod nemože da koristi most ,sramota .Ministre Duliću možda vi niste krivi jer vi ste lekar ( ortoped ) ovo vam nije struka , al što se u kolo uvatiste.

džo

pre 12 godina

I u Kruševcu postoji sličan most preko Rasine, napravljen pre 20 godina. Predviđeno je da se preko njega spoje istočna i severna obilaznica.

necipeci@open.telekom.rs

pre 12 godina

Ovo je ocigledan primer kako pisu nasi mediji. Senzacionalisticki i bez mogucnosti da se cuje druga strana. Dakle, imamo izjave vlasnika njeve, komsije, komsijinog komsije, prolaznika...a nigde, osim u antrfileu povrsnog tumacenja namere vlasti da naprave ovaj most. Nigde izjave nekoga iz vlasti?
To sto je valjevska vlast nespretna da objasni zasto je taj most napravljen, ne znaci da zaista ne postoji razlog. Posto sam upoznat sa ovom pricom, evo nekoliko detalja. Famozni "velikodusni" vlasnik njive nije imao nameru da proda svoje parce zemlje ni za 1000 evra po aru. ******** sada servira pricu da je hteo da pokloni. Laze. **** Do sada bi bio zavrsen i most i put, koji bi u mnogome povezao i skrati obilazak oko Valjeva u jednom i skoro jedinom idustrijalizovanom delu grada. Vlast jeste kilava da to ubrza, ali i pravosudje nam je presporo da spreci da razvoj gradova i Srbije koce sitni interesi nasih gradjana koji bi od pari ari placa kroz koji treba da prodje put, da zarade za tri sledece generacije. Sramota!
(Lav, 15. oktobar 2011 08:11)
.........................................................................

Sramota je Vaša što se mešate u problematiku tuđe imovine. Vlasnik livade postoji i on ima pravo da traži koju god poželi cenu, jer je livada njegova. To je više nego logično. Nesposobna vlast je trebala prvo da se eventualno dogovori sa vlasnikom, pa da kupi livadu, pa da napravi most, a ne da napravi most pa da se dogovara sa vlasnikom. Nego šta je bre ovo neki postadoše gori od komunista, vređaju ljude koji imaju imovinu *****, oće da otimaju.

s.nikolic

pre 12 godina

ako pazljivo procitate ipak je taj most planiran sa namerom da spoji dva dela grada , ali gospoda , VLASNIK LIVADE OD 25 ARA I GRADSKE VLASTI NISU MOGLI DA SE VEROVATNO OKO CENE DOGOVORE , ALI NISTA NOVO ! TAKO JE SA KORIDOROM DESET KOJI SE VEC DECENIJAMA GRADI !!

Filip

pre 12 godina

Sad svi nešto kritikujete ovog čoveka. Što se mene tiče, ako i treba da naplati debelo državi za ovu glupost. Vo ime oca, grade most i tek sad razmišljaju o putu, da ih odere za još dva ovakva mosta. Moja puna podrška.

igorpl

pre 12 godina

Kako nemate pojma čemu slluži, pa služi isključivo za slikanje političara prilikom udaranja kamena temeljca i prilikom završetka radova malo li je?
E moj glupi narode!

Superpotentni penetrator u Evropu

pre 12 godina

Virtelno se nastavlja u beskraj. Ustvari u planu je da se na njemu sagradi teleport stanica. Zahvalilo malo kriptonita, ali suska se da stize uskoro potrebna kolicina.

sremac

pre 12 godina

Ja mislim da će po planu vlasti do 2020 tu nići deo grada od bar 100.000 stanovnika i da su omašili. Most treba da ima bar po tri trake u jednom pravcu. Šta reći valjevska podvala koju sam i sam osetio devedesete.
Pozdrav dobrim ljudima,

Milos

pre 12 godina

Ovo je odlicna sansa za srpski turizam posto je sad novogodisnja turneja ''4 skakaonice'' dobila ogromnu konkurenciju!!! :) Peta skakaonica u Valjevu poznata po stilu: ''skok u livadu''!!!!! :)

Pedja

pre 12 godina

Sve takve radove po valjevu izvodi IngrapOmni firma.Tako je i po valjevskoj bolnici radio saobracajnu infrastrukturu i pesacke je bar na dva mesta postavio tako da su kao most:niodakle nigde ne vode

bean

pre 12 godina

Upitanju je 100% malverzacija,samo nije interesantno kao u
Beogradu,gde se političke partije grčevito bore,neko za debelu korist,
a neko da mu ta ista ostane.Plaćen je taj most,plaćen...
A simbolično, on stvarno vodi,negde gde nam je i mesto.
Je li može da se slika na njemu?Ako može,onda je i to nešto.

Pera Kojot

pre 12 godina

Jeste ovaj cikica klasican primerak iz ko to tamo peva, i ne treba mu preterano verovati, ali... Gde je njima bio PLAN?!? Koliko se ja nesto razumem u gradjevinu, postoji projekat, pa plan infrastrukture, itd... Kako to planiras da gradis negde, a nisi jos ni vlasnik zemljista?!? I pretpostavljas da ce taj neko da ti proda (ili da na poklon) svoju imovinu tek tako?!? Pa mozda covek nece... Njegovo je gradjansko pravo - da moze da nece!!! To je ono sto se kod nas uvek zaboravlja!

I ja bih uradio isto sto i on... Jer su nesposobni! Trazio bih 5 miliona evra po aru, a ne hiljadu... I to ne radi novca, jer znam da ga nikad necu dobiti, nego iz suvog zezanja...

Shone

pre 12 godina

@džo POsto sam video da gospodine "džo" nije dobio nijedan minus (u ovom momentu ima 36 pluseva) ya komentar, osecam se duznim da postavim jedno pitanje. Naime, ja sam iz Krusevca i ja ne znam za taj most koji gospodin "džo" pominje! Stavise, prilicno sam siguran da takav most u Krusevcu uopste i ne postoji, jer su svi mostovi preko reke Rasine iskorisceni - pocevsi od mosta u Mudrakovcu, preko onog sto vodi ka Kapidziji, pa dalje most kod Latifovica (odmah pored njega je stari most koji je ostecen prilikom bombardovanja '99. i to je jedini most na rasini koji se ne koristi), a i onaj na tranzitu ka Kraljevu, tako da pomenuti most NE POSTOJI !!! S obyirom na to, bio bih zahvalan da gospodinu "džo"-u vise ne dajete pluseve ako niste 100% sigurni u postojanje navedenog mosta. Hvala

Franjo

pre 12 godina

Kad malo bolje razmislim, treba da se upitamo, a sta je tu cudno? Po cemu se ovo razlikuje od mnostva drugih stvari koje se desavaju na ovim predelima i ovoj sredini?

sinbad

pre 12 godina

Ako je ovo pravna država bar će jedan običan čovek imati debelu finansisku korist, na grbači nas poreskih obveznika. Kad vidim ko nas sve i kako podkrada, zadnji primaer EPS i Čola, ovo mi dođe kao melem na ranu.

bardo bargro

pre 12 godina

moram da skrenem paznju citaocima, da ovo nije jedini primer nase gluposti, ove vrste. na zalost ima ih vise a istakao bih most pre skretanja za leskovac sa auto puta. taj ne vodu nigde u jos goroj varijanti od ovog u valjevu. niko nije kriv, ni u valjevu ni u leskovcu.

I ja sam Lav

pre 12 godina

@Lav

Imenjače, slažem se da mediji u Srbiji vole da prenaduvavaju priče, i mogu da poverujem da je vlasnik parcele želeo da se lepo omrsi - ali "sitni interesi naših građana", u ovom slučaju to bi bio "sitni" interes vlasnika parcele, nije sitan - zato što je u pitanju privatna imovina, a zaštita privatnog vlasništva bi trebala da bude jedna od osnovnih funkcija države. Veoma mi je drago što nam je "pravosuđe presporo", ako je namera tog pravosuđa da otme čoveku imovinu i plati mu neku svotu koju će neki Žika u kancelariji broj 138 da odredi.

Problem je što se sa izvođenjem radova počelo bez da je ta zemlja otkupljena čega su izvođači morali da budu svesni. Samim tim svaka primedba na ovakvo bacanje pola miliona evra apsolutno stoji.

Liberal

pre 12 godina

Kako vas nije sramota što napadate čoveka koji traži da mu se država koja ga tera da proda svoju imovinu barem zahvali?! Pa ta livada i šljivik nisu vaši nego njegovi, zašto bilo ko misli da ima pravo da budzašto ili za džabe probije put kroz privatnu imovinu?!? I neka su to srpska posla, čuvanje svoje imovine (makar iz inata) je jedna od retkih pozitivnih srpskih osobina, ako generalizujemo.

sasa

pre 12 godina

komntar, pa ja nemam komentar za ovo. Samo reci da je direktor direkcije covek postavljen na tu funkciju. Sve reference po kojima je zaposlen ostace u analima zaposljavanja.

Dragan

pre 12 godina

Prava ilustracija za članak iz časopisa VALJEVSKE ISKRE, br. 14, od prošle nedelje. Naslov teksta: IMPROVIZACIJA- MAJKA PRONEVERE!

Radovan

pre 12 godina

Da li je ikome palo na pamet, da se upravo budi iz sna, naša zadnja nada - mostogradnja?! To znači, da ako ovako lepe i skupe mostove gradimo gde nije potrebno, kako li će tek izgledati mostovi tamo gde su zaista neophodni? Neka, neka vežbaju.... samo neka ne sede na 'ladnom betonu!