Utorak, 11.10.2011.

11:23

Cvetković: Čuvamo za "crne dane"

Premijer Mirko Cvetković kaže da Srbija u ovom trenutku raspolaže viškom likvidnih sredstava i da se ta sredstva čuvaju za “crne dane”.

Izvor: Tanjug

Cvetkoviæ: Èuvamo za "crne dane" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

ACA

pre 12 godina

Cvetkovic :nakon što sam pročitao komentare građana na B 92 ,mogu da zaključim da sigurno dobijamo izbore . Obzirom da smo loše živjeli i da najvaljujemo gori život , a imamo ovakvu podršku mislim da izbori nisu ni potrebni . Ostajemo na vlasti, u gori život u crne dane .

velja lovecenac

pre 12 godina

Vlada Srbije nije i ne čini nikakve napore da svojim građanima koliko toliko olakša ovu situaciju u kojoj se nalazimo. Znamo mi kako živimo, koliko nam je debeo novčanik i koliko možemo… Samo nemojte vi o BDP i ostalim glupostima kad ste se pokazali. Cvetković je gori i mutaviji premijer čak i od Koštunice, a koliko vidim i neobavešten je!

Martin Maksimović

pre 12 godina

Моја оцена рада владе је таква да би они требали истог момента да нестану са политичке сцене! Ако се неко овде бори онда смо то ми, али се боримо за опстанак…

Branislav

pre 12 godina

Pa o tome ja i govorim svima u mojoj okolini, tek ce da nam bude veselo kad dodju ti crni dani! Jos ako ovaj ostane tu gde je...

Svi ce da izginemo u vodu..

pre 12 godina

Cuvaj Mrko cuvaj za crne dane, kad svi mi pomremo tad ce nam biti najpotrebnije a i ovo blagostanje nase zemlje je prividno, cim ti cuvas za crne dane...

Mihajlo Lazicl

pre 12 godina

Neverovatno da ni B92 ni pisci komentara nisu zabrinuti sto je ovom vaznom skupstinskom zasedanju prisustvovalo svega 30 do 40 poslanika - sala zvrji prazna. Nase vrle poslanike nista ne interesuje osim ogromne plate,dnevnica,putnih troskova i jevtinog bifea. Sta ce biti sa zemljom to ih malo interesuje. I kada dodje bilo koja druga vlada opet ce ista bratija biti tu i oni su ti koji vode zemlju u propast a ne ministri ili vlada,

Tigrica

pre 12 godina

Za crne dane kad odete sa vlasti,posto se sjajni dani uzimanja od gradjana i MMF-a blize kraju?Od srca sam se nasmejala ovoj brizi o crnim danima,ali mudro,nema sta,sad kad su nas demokrate dovele do procvata,ipak treba misliti i na neke buduce crne dane-jer mrav je u basni prosao bolje od cvrcka.Ah taj vredni dobrocudni cika i njegova vlada celi mandat su imali da urade sve sto sada najavljuju,pa su se i socijalne pomoci prisetili,ali,nesto ih je izgleda debelo ometalo.Mozda pohlepa,a mozda i nebriga,ko ce znati...Ipak,tesko je danas ovako masovno zasmejati narod,svaka cast Cvetjovicu!

Olga Lola

pre 12 godina

Cvetkovic se pred izbore setio da poruci da mozemo da budemo spokojni i da ce budzetska sredstva biti dovoljna i za nase plate i za dobro socijalno osiguranje,pa cak i obrazovanje,a sve u skladu sa fiskalnim pravilima odobrenim od respektovane institucije.Neka ne brine,od spokojstva za vreme njihove vladavine nas vec i glava boli,dosadilo nam da budemo toliko spokojni znajuci da ce nam nasa drzava iz budzeta obezbediti sve sto nam je potrebno za obican zivot.A ovi crni dani nisu uopste smesni,ne treba se radovati tudjij nesreci pa ni propasti ovog rezima i odlasku svih tih ljudi sa politicke scene.Ipak ce to za njih biti crni dani...

Sasa

pre 12 godina

Crni Mirko, pa sto si bre onda zajmio onih Milijardu evra ako ti ne trebaju? Jel ti to nas treniras da vidis koliko jos mozemo kamata da vracamo? Ne brini, u dobroj smo kondiciji...

batery

pre 12 godina

Ma sta cuvate bre?
Mi se zaduzujemo da bismo pokrili rupe i vratili stara dugovanja, a onda nam kao nesto i preostane, od toga sto smo se zaduzili jos vise nego sto je trebalo. Pa svaka cast.
Proucavao sam malo rebalans budzeta, a preporucujem svakom da to isto uradi. Ljudi, mi smo u veeelikoj dubiozi. Jedino resenje koje se namece je da se pod hitno smanji javna potrosnja ukljucujuci i penzije, devalvira dinar, a zatim poveca zaposljenost po cenu pada prosecne plate. Tek kada bude mala nezaposlenost mozemo pricati o povecanju plata. Sve ostalo je vestacki. Bolje da imamo prosecnu platu od 200e sa zaposljenoscu od 70%, nego da imamo "prosecnu platu" od 350e i zaposlenost od bednih 45%, a od toga u javnom sektoru skoro pola. A onda su penzije 60% od te plate, koja ponavljam nije realna, jer je nezaposlenost ogromna. Jedna od najvecih na svetu.

Kizamegacar

pre 12 godina

Crni dani

Iz fotelje Mirko rece
crnih dana biti nece.
A i ako mozda bude
likvidnost nam sada nude.
Para bice ko salate
gradicemo i palate.
Sve ce biti ko iz bajke
od nase nam zute majke.
Klicacemo svi odreda
kad izbore Toma preda.
Jos izbori da nam prodju
imacemo silnu prodju.
Sve ce biti samo nase
vise nase nego Vase.
Jarinje ce da proradi
dok budemo na paradi.
Mozda levo, mozda desno
al nikada, nikad tesno.
Vecina je nama bitna
klicace nam raja sitna.

A narod nam samo kuka
spopala ga grdna muka.
Preziveti samo treba
od radnickog tvrdog hleba.

Blago nama tu sa Vama
cekace nas uvek tama.
Svetla nema,crni dani
ko i uvek, ko i lani.

Kizamegacar

Duki

pre 12 godina

Postalo je jako mučno slušati ovakve i slične izjave premijera. Ja stvarno ne razumem o čemu on priča? Naša vlast inače živi van granica mogućnosti, zadužuje budžet do bankrotstva. Besomučno uzimaju kredite, kojima pokrivaju svoj neuspeh. Zahvaljujući katastrofalnoj vlasti, nama su već odavno stigli „crni dani“.

radic

pre 12 godina

-prosle godine troslili smo 45 a sada 44%, smanjili smo- Pa ovi nas u zdrav mozak, stoke smo ne vidjene.Umesto da je rekao a ove godine 25% jer kriza je , sve sto potrosimo to je necije, neko je odvajao da imamo i mi, ali ne, samo jos i jos.Jednog dana nema ni radno sposobnog naroda nema ni para a MMF ne daje ako ne moze duplo da zaradi.

pilula

pre 12 godina

da li neko moze da mi objasni kako kada podignes gotovinski kredit na koji placas kamatu od preko 7% i te pare cuvas i kazes 'e, ja sad to stedim za kasnije' i pri tom pravis cist gubitak (kamata na kredit minus kamata na stednju), kako to predstavljas narodu kao uspeh?
globalno trziste nije glupo. kreditni rejting srbije je jako los zbog stvari tipa kosova, izbora, ovoga, onoga, ali je takodje jasno da srbija ima ozbiljne aspiracije prema eu, i da po cenu da se svi okrenemo naopacke nece ugroziti otplatu svojih sovereign dugova. kako je kredit indeksiran u eur, ni valutni rizik nije znacajan, a stopa sasvim lepih 7%. da ja imam hedge fond sa preko 500 mil i mogucnoscu srednjorocnih plasmana, kupio bih i ja srpske obveznice bez da 2x da razmislim! francuske desetogodisnje obveznice su na oko 2.5%, a spanske (S u PIGS!) na 3.5%
ovo zaduzivanje je porez za siromasne na to sto su siromasni, a profit bogatima sto su bogati, i to je jedina istina!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ukoliko sam razumeo Premijerčinu primaoci socijalne pomići nemoraju osećati strah (drugim rečima mogu da nastave da se osećaju lagodno) i pored toga što je Vlada rasipala novac i šakom i kapom na raznorazne idijotarije. Staršno.
PS. Ne dajte Premijeru pristup mikrofonu, daj da sačuvamo barem minimum dostojanstva kao nacija.

milansilni

pre 12 godina

Joj čuj ga sa crne dane... pa jel može crnje od ovog. Dal on to najavljuje da će do izbora tek da budemo gladni... joj samo da dozivim da vam vidim leđa

Lady D

pre 12 godina

Ja mislim da je već svima potpuno jasno da je ova vlast svojom pogubnom politikom dovela do katastrofalnog stanja u zemlji. Za nas su „crni dani“ počeli čim su se dokopali vlasti. Obmanama i praznim obećanjima su došli na vlast, a istim tim obmanama i praznim obećanjima pokušavaju opet da prevare narod. Pa dokle više?

Duki

pre 12 godina

Postalo je jako mučno slušati ovakve i slične izjave premijera. Ja stvarno ne razumem o čemu on priča? Naša vlast inače živi van granica mogućnosti, zadužuje budžet do bankrotstva. Besomučno uzimaju kredite, kojima pokrivaju svoj neuspeh. Zahvaljujući katastrofalnoj vlasti, nama su već odavno stigli „crni dani“.

kursista Mirko

pre 12 godina

"Cvetković je rekao da nijedan dinar neće biti potrošen van budžetskih razdela."

Pobogu čoveče, ako su vam dinari potrebni (a jesu kao zakonsko sredstvo razmene i plaćanja) zašto uzimate inokredite? Upumpavanje dinara u opticaj kroz budžetsku potrošnju, dakle na pogrešnu stranu reprodukcionog ciklusa je loše ako ništa drugo zbog inflacije, ali ako to već radite, čemu inokrediti koje ionako skupo plaćamo? Ti isti dinari su mogli biti emitovani od strane države bez ikakvog zaduživanja.

zoran

pre 12 godina

Da ne saljem sestri pare iz inostranstva, odavno bi skapala od gladi; pazite, ona je jos i zaposlena.
Da li moze crnje od toga..????? Jadan narod...zao mi je onih kojima nema ko da pomogne. To mora da je horor. Zivis u zemlji koja je bogata a nemas sta da jedes.
Kakva je to crna vlada, Gospode moj..???!!!

Luka_BG

pre 12 godina

Hahahaha... Pa mogu vam reci gospodine Cvetkovicu da bi ste me slatko nasmejali da nije ovako stanje u zemlji! O cemu pricas covece boziji, kakvi crni dan, ima li sta crnje od danasnje situacije u zemlji???

the stenac

pre 12 godina

Vodeci svetski bankari i prognoze banaka prognoziraju 2012 za vrlo tesku godinu i mozda najtezu za finansije razvoj i privredu.Na osnovu takve teze i premijer iznosi neke prognoze da ce i nas zadesiti teska godina .Na te crne dane misli ovom izjavom.Opozicija i dobar deo gradjana trazi izbore koji ce odneti mnogo para i ugroziti socijalni program .to su ti crni dani koji dolaze ..Ovde ima mnogo komentatora koji jure vladu i predsednika a nigde nevideh da je neko napisao KO bi to mogao biti dobar ministar ili predsednik imena nema,svi govode ovi nevaljaju pa dobro dajte jednoga koji ce biti bolji recite njegovo ime pa da vidimo koje i kakav je.najlakse je sedeti ispred kompjutera celi dan i pisati kritika i ne ciniti nista i biti nezadovoljan sopstvenim socijalnim statusom.Ne svatam o kom to iznosenju novca se pominje kada je najveca kolicina eura u toku leta izneta i potrosena bas od strane gradjana na letovanja i provode po inostranstvu(zvanicni bankarski podaci o upotrebama kreditnih kartica i kupovinu deviza).I na kraju dragi moji sveznalice i kriticari pogledajte malo sebe i vase zivotne uspehe pa onda kritikujte vladu i ministre,i ne zaboravite da nijedan narod na svetu ne izglasa svoju vlast i onda je kritikuje kako nevalja..Mozda to kao narod nismo dobri ili su mozda ovi Svajcarci u mom okruzenju stvarno u pravu kada kazu da nismo dobar narod ...

clipper

pre 12 godina

znaci, pozajmljeno cc 5-6 milijardi za vreme Cveletovog mandata, i on izjavljuje da treba da stedimo za crne dane.

zbogom pameti

Lobos

pre 12 godina

Da zameniš Pižona i Cvetka za radno mesto, pa da cvetko bude trener FSS a Pižon postane premijer = iste bi rezultate dobio... NIKAKVE!! Eto, toliko nam je jaka i sposobna SRBIJA s takvim nesposobnnjakovicima...

Operativac

pre 12 godina

Ova izjava me neodoljivo podseca na dijalog Bore Todorovica i Branislava Lecica u filmu "Profesionalac" gde B.Lecic bledo gleda Boru T. i kaze:"Pa vi se salite,a ovaj ce:"Ne ne,ja se nikad ne salim..."Ukinite cenzuru na kratko kada su komentari u pitanju da im nesto objasnimo... MOLIM VAS!!!!

SMejurija

pre 12 godina

"Cvetković nas je zadužio 5,7 milijardi evra
Suzana Lakić | 02. 10. 2011. - 00:02h | Komentara: 448

Kabinet Mirka Cvetkovića će verovatno ući u istoriju kao Vlada koja je najviše zadužila građane Srbije. Ako se saberu svi dugovi, zajedno sa milijardom dolara za koliko je Vlada nedavno prodala državne obveznice, za tačno tri godine smo pozajmili 5,7 milijardi evra.

***

5.7 milijardi eura je skoro 9 milijardi $ a sa kamatama cemo morati da vratimo najmanje 15 MILIJARDI $ koje je on uzeo u nase ime i spickao..toliko nas kosta njegova vladavina ,ko ce to vrati sa 200 eura platom???

Vlada

pre 12 godina

Ovo postaje bizarno, ili on ne zna gde udara ili misli da mi ne znamo?
Koliko sam razumeo, on je pozajmio milijardu eura iako mu ne treba, a mi treba da placamo 7,25% kamate bankama na pare koje ce nama da sede na nekom racunu? 72 miliona eura godisnje?

DzoniKg

pre 12 godina

"Prodate državne obveznice za 841 milion dinara
Beta | 11. 10. 2011. - 14:11h | Komentara: 0

Na današnjoj ponovljenoj aukciji prodate su trogodišnje državne obveznice ukupne nominalne vrednosti 841 milion dinara, što je 11,5 odsto obima emisije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Te hartije od vrednosti prodate su po godišnjoj kamatnoj stopi od 14,89 odsto, a na naplatu dospevaju 1. aprila 2014. godine.




Naredna aukcija državnih zapisa zakazana je za 18. oktobar kada će na prodaju biti ponudjene 53-nedeljne državne obveznice u vrednosti 10 milijardi dinara."


Zaduzismo se sa 15% godisnjom kamatom tj za 3 godine vraticemo za pola vise i cak i sa tim samo 10% prodali ,pukli smo a da ljudi jos uvek nisu svesni koliko ali bice vrlo brzo.

nini

pre 12 godina

Mislim da gospodin Cvetkovic svojim ravnim tonom i budističkom smirenošću užasno iritira javnost.Verovatno je to pitanje karaktera i vaspitanja.Ne bi nam bilo bolje da ima napade histerije,mudrovanja i mlaćenja rukama kao neki drugi političari kada govore.Meni on izgleda kao neko ko je spoznao celu katastrofu i mirno joj prepustio i sebe i nas.Ipak na tako važnim pozicijama u državi treba postaviti snažne ličnosti,visoko motivisane i hrabre.

Marko

pre 12 godina

Bolji vic odavno nisam čuo. U dugovima smo do guše, u budžetu krater, a on kao štedi za "crne dane". Priča za malu decu pred spavanje, kao biće bolje sutra, a zapravo sve gore.

Dragan

pre 12 godina

Kakav smesan dedica hahahaha.Da bi covek ima krizu,morao bi da ima nesto.Ja ne vidim kakvu krizu mi mozemo da imamo sem krizu vlasti!

ReeNEe

pre 12 godina

Siguran sam da je mislio na crne dane ,ove vlasti ! Nama je crni dan svaki kada oni objave da su uspeli preko naših leđa da zaduže zemlju za još jedan kredit!
Krajnje nemoralno i neodgovorno je dizati kreditna sredstva po tako visokim kamatama , a ta sredstva držati zamrznuta na nečijem računu! Za šta oni smatraju ovj narod !

K.

pre 12 godina

Stvrano vise ne znam koja je svrha posecivanja ovog sajta! Ili me docekaju ovako neke udarne ¡crne¡vesti - a navodno su povoljne ili rubrike ZDRAVLJE i ZIVOT gde se svakodnevno objavljuje nenormalna kolicina budalastina i gluposti!

Raca Vračar

pre 12 godina

Sredstva koja su nam višak u abnormalnom zaduživanju čuvaju za crne dane ! Čije crne dane ?
Naravno oročena na privatnim računima za crnu izbornu kanpanju,a narodu će da ispostave račun za kamatu od 7.24%!

NORMALAN

pre 12 godina

Javna potrošnja u 2010. godini bila je 45,5 odsto, a u ovoj godini će biti ispod 44 odsto, što govori da smo napravili smanjenje, što je trend koji želimo da nastavimo i u narednom periodu", rekao je Cvetković. Premijer je svim korisnicima socijalnih primanja poručio da mogu da budu spokojni i da će, bez obzira na smanjenje očekivane stope rasta, budžet biti likvidan, a sva primanja isplaćivana.NE DAJ BOZE DA UBUDUCE OSTANETE NA POLITICKOJ SCENI ONDA SMO GA...

Banana drzava

pre 12 godina

Pa ti rece Sredili smo drzavau!, kakvi sad crni dani, sredjena drzava ne misli na crne dane nego razmislja da napreduje, ali izgleda dok je ti vodis nema nista od toga.

Vs

pre 12 godina

Ti si bre covece penal..ne znam kako zivis sa sobom znajuci da si imao bitnu poziciju u drustvu a da ces kratko ostati upamcen..i to kao jedna od smesnijih pojava na sceni.

razočaram i švorc

pre 12 godina

A crni dani došli kad ste vi došli na vlast i trajuuu ..., istinu za volju i ovi drugi nisu ništa bolji, valjda zato što svi potičete iz iste kuhinje (leva ruka desni džep).

Vs

pre 12 godina

Ti si bre covece penal..ne znam kako zivis sa sobom znajuci da si imao bitnu poziciju u drustvu a da ces kratko ostati upamcen..i to kao jedna od smesnijih pojava na sceni.

razočaram i švorc

pre 12 godina

A crni dani došli kad ste vi došli na vlast i trajuuu ..., istinu za volju i ovi drugi nisu ništa bolji, valjda zato što svi potičete iz iste kuhinje (leva ruka desni džep).

Banana drzava

pre 12 godina

Pa ti rece Sredili smo drzavau!, kakvi sad crni dani, sredjena drzava ne misli na crne dane nego razmislja da napreduje, ali izgleda dok je ti vodis nema nista od toga.

Marko

pre 12 godina

Bolji vic odavno nisam čuo. U dugovima smo do guše, u budžetu krater, a on kao štedi za "crne dane". Priča za malu decu pred spavanje, kao biće bolje sutra, a zapravo sve gore.

ReeNEe

pre 12 godina

Siguran sam da je mislio na crne dane ,ove vlasti ! Nama je crni dan svaki kada oni objave da su uspeli preko naših leđa da zaduže zemlju za još jedan kredit!
Krajnje nemoralno i neodgovorno je dizati kreditna sredstva po tako visokim kamatama , a ta sredstva držati zamrznuta na nečijem računu! Za šta oni smatraju ovj narod !

Raca Vračar

pre 12 godina

Sredstva koja su nam višak u abnormalnom zaduživanju čuvaju za crne dane ! Čije crne dane ?
Naravno oročena na privatnim računima za crnu izbornu kanpanju,a narodu će da ispostave račun za kamatu od 7.24%!

nini

pre 12 godina

Mislim da gospodin Cvetkovic svojim ravnim tonom i budističkom smirenošću užasno iritira javnost.Verovatno je to pitanje karaktera i vaspitanja.Ne bi nam bilo bolje da ima napade histerije,mudrovanja i mlaćenja rukama kao neki drugi političari kada govore.Meni on izgleda kao neko ko je spoznao celu katastrofu i mirno joj prepustio i sebe i nas.Ipak na tako važnim pozicijama u državi treba postaviti snažne ličnosti,visoko motivisane i hrabre.

Dragan

pre 12 godina

Kakav smesan dedica hahahaha.Da bi covek ima krizu,morao bi da ima nesto.Ja ne vidim kakvu krizu mi mozemo da imamo sem krizu vlasti!

K.

pre 12 godina

Stvrano vise ne znam koja je svrha posecivanja ovog sajta! Ili me docekaju ovako neke udarne ¡crne¡vesti - a navodno su povoljne ili rubrike ZDRAVLJE i ZIVOT gde se svakodnevno objavljuje nenormalna kolicina budalastina i gluposti!

NORMALAN

pre 12 godina

Javna potrošnja u 2010. godini bila je 45,5 odsto, a u ovoj godini će biti ispod 44 odsto, što govori da smo napravili smanjenje, što je trend koji želimo da nastavimo i u narednom periodu", rekao je Cvetković. Premijer je svim korisnicima socijalnih primanja poručio da mogu da budu spokojni i da će, bez obzira na smanjenje očekivane stope rasta, budžet biti likvidan, a sva primanja isplaćivana.NE DAJ BOZE DA UBUDUCE OSTANETE NA POLITICKOJ SCENI ONDA SMO GA...

Martin Maksimović

pre 12 godina

Моја оцена рада владе је таква да би они требали истог момента да нестану са политичке сцене! Ако се неко овде бори онда смо то ми, али се боримо за опстанак…

Branislav

pre 12 godina

Pa o tome ja i govorim svima u mojoj okolini, tek ce da nam bude veselo kad dodju ti crni dani! Jos ako ovaj ostane tu gde je...

Kizamegacar

pre 12 godina

Crni dani

Iz fotelje Mirko rece
crnih dana biti nece.
A i ako mozda bude
likvidnost nam sada nude.
Para bice ko salate
gradicemo i palate.
Sve ce biti ko iz bajke
od nase nam zute majke.
Klicacemo svi odreda
kad izbore Toma preda.
Jos izbori da nam prodju
imacemo silnu prodju.
Sve ce biti samo nase
vise nase nego Vase.
Jarinje ce da proradi
dok budemo na paradi.
Mozda levo, mozda desno
al nikada, nikad tesno.
Vecina je nama bitna
klicace nam raja sitna.

A narod nam samo kuka
spopala ga grdna muka.
Preziveti samo treba
od radnickog tvrdog hleba.

Blago nama tu sa Vama
cekace nas uvek tama.
Svetla nema,crni dani
ko i uvek, ko i lani.

Kizamegacar

ACA

pre 12 godina

Cvetkovic :nakon što sam pročitao komentare građana na B 92 ,mogu da zaključim da sigurno dobijamo izbore . Obzirom da smo loše živjeli i da najvaljujemo gori život , a imamo ovakvu podršku mislim da izbori nisu ni potrebni . Ostajemo na vlasti, u gori život u crne dane .

Vlada

pre 12 godina

Ovo postaje bizarno, ili on ne zna gde udara ili misli da mi ne znamo?
Koliko sam razumeo, on je pozajmio milijardu eura iako mu ne treba, a mi treba da placamo 7,25% kamate bankama na pare koje ce nama da sede na nekom racunu? 72 miliona eura godisnje?

Svi ce da izginemo u vodu..

pre 12 godina

Cuvaj Mrko cuvaj za crne dane, kad svi mi pomremo tad ce nam biti najpotrebnije a i ovo blagostanje nase zemlje je prividno, cim ti cuvas za crne dane...

velja lovecenac

pre 12 godina

Vlada Srbije nije i ne čini nikakve napore da svojim građanima koliko toliko olakša ovu situaciju u kojoj se nalazimo. Znamo mi kako živimo, koliko nam je debeo novčanik i koliko možemo… Samo nemojte vi o BDP i ostalim glupostima kad ste se pokazali. Cvetković je gori i mutaviji premijer čak i od Koštunice, a koliko vidim i neobavešten je!

the stenac

pre 12 godina

Vodeci svetski bankari i prognoze banaka prognoziraju 2012 za vrlo tesku godinu i mozda najtezu za finansije razvoj i privredu.Na osnovu takve teze i premijer iznosi neke prognoze da ce i nas zadesiti teska godina .Na te crne dane misli ovom izjavom.Opozicija i dobar deo gradjana trazi izbore koji ce odneti mnogo para i ugroziti socijalni program .to su ti crni dani koji dolaze ..Ovde ima mnogo komentatora koji jure vladu i predsednika a nigde nevideh da je neko napisao KO bi to mogao biti dobar ministar ili predsednik imena nema,svi govode ovi nevaljaju pa dobro dajte jednoga koji ce biti bolji recite njegovo ime pa da vidimo koje i kakav je.najlakse je sedeti ispred kompjutera celi dan i pisati kritika i ne ciniti nista i biti nezadovoljan sopstvenim socijalnim statusom.Ne svatam o kom to iznosenju novca se pominje kada je najveca kolicina eura u toku leta izneta i potrosena bas od strane gradjana na letovanja i provode po inostranstvu(zvanicni bankarski podaci o upotrebama kreditnih kartica i kupovinu deviza).I na kraju dragi moji sveznalice i kriticari pogledajte malo sebe i vase zivotne uspehe pa onda kritikujte vladu i ministre,i ne zaboravite da nijedan narod na svetu ne izglasa svoju vlast i onda je kritikuje kako nevalja..Mozda to kao narod nismo dobri ili su mozda ovi Svajcarci u mom okruzenju stvarno u pravu kada kazu da nismo dobar narod ...

Sasa

pre 12 godina

Crni Mirko, pa sto si bre onda zajmio onih Milijardu evra ako ti ne trebaju? Jel ti to nas treniras da vidis koliko jos mozemo kamata da vracamo? Ne brini, u dobroj smo kondiciji...

Mihajlo Lazicl

pre 12 godina

Neverovatno da ni B92 ni pisci komentara nisu zabrinuti sto je ovom vaznom skupstinskom zasedanju prisustvovalo svega 30 do 40 poslanika - sala zvrji prazna. Nase vrle poslanike nista ne interesuje osim ogromne plate,dnevnica,putnih troskova i jevtinog bifea. Sta ce biti sa zemljom to ih malo interesuje. I kada dodje bilo koja druga vlada opet ce ista bratija biti tu i oni su ti koji vode zemlju u propast a ne ministri ili vlada,

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ukoliko sam razumeo Premijerčinu primaoci socijalne pomići nemoraju osećati strah (drugim rečima mogu da nastave da se osećaju lagodno) i pored toga što je Vlada rasipala novac i šakom i kapom na raznorazne idijotarije. Staršno.
PS. Ne dajte Premijeru pristup mikrofonu, daj da sačuvamo barem minimum dostojanstva kao nacija.

pilula

pre 12 godina

da li neko moze da mi objasni kako kada podignes gotovinski kredit na koji placas kamatu od preko 7% i te pare cuvas i kazes 'e, ja sad to stedim za kasnije' i pri tom pravis cist gubitak (kamata na kredit minus kamata na stednju), kako to predstavljas narodu kao uspeh?
globalno trziste nije glupo. kreditni rejting srbije je jako los zbog stvari tipa kosova, izbora, ovoga, onoga, ali je takodje jasno da srbija ima ozbiljne aspiracije prema eu, i da po cenu da se svi okrenemo naopacke nece ugroziti otplatu svojih sovereign dugova. kako je kredit indeksiran u eur, ni valutni rizik nije znacajan, a stopa sasvim lepih 7%. da ja imam hedge fond sa preko 500 mil i mogucnoscu srednjorocnih plasmana, kupio bih i ja srpske obveznice bez da 2x da razmislim! francuske desetogodisnje obveznice su na oko 2.5%, a spanske (S u PIGS!) na 3.5%
ovo zaduzivanje je porez za siromasne na to sto su siromasni, a profit bogatima sto su bogati, i to je jedina istina!

milansilni

pre 12 godina

Joj čuj ga sa crne dane... pa jel može crnje od ovog. Dal on to najavljuje da će do izbora tek da budemo gladni... joj samo da dozivim da vam vidim leđa

radic

pre 12 godina

-prosle godine troslili smo 45 a sada 44%, smanjili smo- Pa ovi nas u zdrav mozak, stoke smo ne vidjene.Umesto da je rekao a ove godine 25% jer kriza je , sve sto potrosimo to je necije, neko je odvajao da imamo i mi, ali ne, samo jos i jos.Jednog dana nema ni radno sposobnog naroda nema ni para a MMF ne daje ako ne moze duplo da zaradi.

batery

pre 12 godina

Ma sta cuvate bre?
Mi se zaduzujemo da bismo pokrili rupe i vratili stara dugovanja, a onda nam kao nesto i preostane, od toga sto smo se zaduzili jos vise nego sto je trebalo. Pa svaka cast.
Proucavao sam malo rebalans budzeta, a preporucujem svakom da to isto uradi. Ljudi, mi smo u veeelikoj dubiozi. Jedino resenje koje se namece je da se pod hitno smanji javna potrosnja ukljucujuci i penzije, devalvira dinar, a zatim poveca zaposljenost po cenu pada prosecne plate. Tek kada bude mala nezaposlenost mozemo pricati o povecanju plata. Sve ostalo je vestacki. Bolje da imamo prosecnu platu od 200e sa zaposljenoscu od 70%, nego da imamo "prosecnu platu" od 350e i zaposlenost od bednih 45%, a od toga u javnom sektoru skoro pola. A onda su penzije 60% od te plate, koja ponavljam nije realna, jer je nezaposlenost ogromna. Jedna od najvecih na svetu.

Tigrica

pre 12 godina

Za crne dane kad odete sa vlasti,posto se sjajni dani uzimanja od gradjana i MMF-a blize kraju?Od srca sam se nasmejala ovoj brizi o crnim danima,ali mudro,nema sta,sad kad su nas demokrate dovele do procvata,ipak treba misliti i na neke buduce crne dane-jer mrav je u basni prosao bolje od cvrcka.Ah taj vredni dobrocudni cika i njegova vlada celi mandat su imali da urade sve sto sada najavljuju,pa su se i socijalne pomoci prisetili,ali,nesto ih je izgleda debelo ometalo.Mozda pohlepa,a mozda i nebriga,ko ce znati...Ipak,tesko je danas ovako masovno zasmejati narod,svaka cast Cvetjovicu!

Operativac

pre 12 godina

Ova izjava me neodoljivo podseca na dijalog Bore Todorovica i Branislava Lecica u filmu "Profesionalac" gde B.Lecic bledo gleda Boru T. i kaze:"Pa vi se salite,a ovaj ce:"Ne ne,ja se nikad ne salim..."Ukinite cenzuru na kratko kada su komentari u pitanju da im nesto objasnimo... MOLIM VAS!!!!

SMejurija

pre 12 godina

"Cvetković nas je zadužio 5,7 milijardi evra
Suzana Lakić | 02. 10. 2011. - 00:02h | Komentara: 448

Kabinet Mirka Cvetkovića će verovatno ući u istoriju kao Vlada koja je najviše zadužila građane Srbije. Ako se saberu svi dugovi, zajedno sa milijardom dolara za koliko je Vlada nedavno prodala državne obveznice, za tačno tri godine smo pozajmili 5,7 milijardi evra.

***

5.7 milijardi eura je skoro 9 milijardi $ a sa kamatama cemo morati da vratimo najmanje 15 MILIJARDI $ koje je on uzeo u nase ime i spickao..toliko nas kosta njegova vladavina ,ko ce to vrati sa 200 eura platom???

DzoniKg

pre 12 godina

"Prodate državne obveznice za 841 milion dinara
Beta | 11. 10. 2011. - 14:11h | Komentara: 0

Na današnjoj ponovljenoj aukciji prodate su trogodišnje državne obveznice ukupne nominalne vrednosti 841 milion dinara, što je 11,5 odsto obima emisije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Te hartije od vrednosti prodate su po godišnjoj kamatnoj stopi od 14,89 odsto, a na naplatu dospevaju 1. aprila 2014. godine.




Naredna aukcija državnih zapisa zakazana je za 18. oktobar kada će na prodaju biti ponudjene 53-nedeljne državne obveznice u vrednosti 10 milijardi dinara."


Zaduzismo se sa 15% godisnjom kamatom tj za 3 godine vraticemo za pola vise i cak i sa tim samo 10% prodali ,pukli smo a da ljudi jos uvek nisu svesni koliko ali bice vrlo brzo.

clipper

pre 12 godina

znaci, pozajmljeno cc 5-6 milijardi za vreme Cveletovog mandata, i on izjavljuje da treba da stedimo za crne dane.

zbogom pameti

zoran

pre 12 godina

Da ne saljem sestri pare iz inostranstva, odavno bi skapala od gladi; pazite, ona je jos i zaposlena.
Da li moze crnje od toga..????? Jadan narod...zao mi je onih kojima nema ko da pomogne. To mora da je horor. Zivis u zemlji koja je bogata a nemas sta da jedes.
Kakva je to crna vlada, Gospode moj..???!!!

Luka_BG

pre 12 godina

Hahahaha... Pa mogu vam reci gospodine Cvetkovicu da bi ste me slatko nasmejali da nije ovako stanje u zemlji! O cemu pricas covece boziji, kakvi crni dan, ima li sta crnje od danasnje situacije u zemlji???

Lobos

pre 12 godina

Da zameniš Pižona i Cvetka za radno mesto, pa da cvetko bude trener FSS a Pižon postane premijer = iste bi rezultate dobio... NIKAKVE!! Eto, toliko nam je jaka i sposobna SRBIJA s takvim nesposobnnjakovicima...

Duki

pre 12 godina

Postalo je jako mučno slušati ovakve i slične izjave premijera. Ja stvarno ne razumem o čemu on priča? Naša vlast inače živi van granica mogućnosti, zadužuje budžet do bankrotstva. Besomučno uzimaju kredite, kojima pokrivaju svoj neuspeh. Zahvaljujući katastrofalnoj vlasti, nama su već odavno stigli „crni dani“.

kursista Mirko

pre 12 godina

"Cvetković je rekao da nijedan dinar neće biti potrošen van budžetskih razdela."

Pobogu čoveče, ako su vam dinari potrebni (a jesu kao zakonsko sredstvo razmene i plaćanja) zašto uzimate inokredite? Upumpavanje dinara u opticaj kroz budžetsku potrošnju, dakle na pogrešnu stranu reprodukcionog ciklusa je loše ako ništa drugo zbog inflacije, ali ako to već radite, čemu inokrediti koje ionako skupo plaćamo? Ti isti dinari su mogli biti emitovani od strane države bez ikakvog zaduživanja.

Lady D

pre 12 godina

Ja mislim da je već svima potpuno jasno da je ova vlast svojom pogubnom politikom dovela do katastrofalnog stanja u zemlji. Za nas su „crni dani“ počeli čim su se dokopali vlasti. Obmanama i praznim obećanjima su došli na vlast, a istim tim obmanama i praznim obećanjima pokušavaju opet da prevare narod. Pa dokle više?

Duki

pre 12 godina

Postalo je jako mučno slušati ovakve i slične izjave premijera. Ja stvarno ne razumem o čemu on priča? Naša vlast inače živi van granica mogućnosti, zadužuje budžet do bankrotstva. Besomučno uzimaju kredite, kojima pokrivaju svoj neuspeh. Zahvaljujući katastrofalnoj vlasti, nama su već odavno stigli „crni dani“.

Olga Lola

pre 12 godina

Cvetkovic se pred izbore setio da poruci da mozemo da budemo spokojni i da ce budzetska sredstva biti dovoljna i za nase plate i za dobro socijalno osiguranje,pa cak i obrazovanje,a sve u skladu sa fiskalnim pravilima odobrenim od respektovane institucije.Neka ne brine,od spokojstva za vreme njihove vladavine nas vec i glava boli,dosadilo nam da budemo toliko spokojni znajuci da ce nam nasa drzava iz budzeta obezbediti sve sto nam je potrebno za obican zivot.A ovi crni dani nisu uopste smesni,ne treba se radovati tudjij nesreci pa ni propasti ovog rezima i odlasku svih tih ljudi sa politicke scene.Ipak ce to za njih biti crni dani...

Vs

pre 12 godina

Ti si bre covece penal..ne znam kako zivis sa sobom znajuci da si imao bitnu poziciju u drustvu a da ces kratko ostati upamcen..i to kao jedna od smesnijih pojava na sceni.

the stenac

pre 12 godina

Vodeci svetski bankari i prognoze banaka prognoziraju 2012 za vrlo tesku godinu i mozda najtezu za finansije razvoj i privredu.Na osnovu takve teze i premijer iznosi neke prognoze da ce i nas zadesiti teska godina .Na te crne dane misli ovom izjavom.Opozicija i dobar deo gradjana trazi izbore koji ce odneti mnogo para i ugroziti socijalni program .to su ti crni dani koji dolaze ..Ovde ima mnogo komentatora koji jure vladu i predsednika a nigde nevideh da je neko napisao KO bi to mogao biti dobar ministar ili predsednik imena nema,svi govode ovi nevaljaju pa dobro dajte jednoga koji ce biti bolji recite njegovo ime pa da vidimo koje i kakav je.najlakse je sedeti ispred kompjutera celi dan i pisati kritika i ne ciniti nista i biti nezadovoljan sopstvenim socijalnim statusom.Ne svatam o kom to iznosenju novca se pominje kada je najveca kolicina eura u toku leta izneta i potrosena bas od strane gradjana na letovanja i provode po inostranstvu(zvanicni bankarski podaci o upotrebama kreditnih kartica i kupovinu deviza).I na kraju dragi moji sveznalice i kriticari pogledajte malo sebe i vase zivotne uspehe pa onda kritikujte vladu i ministre,i ne zaboravite da nijedan narod na svetu ne izglasa svoju vlast i onda je kritikuje kako nevalja..Mozda to kao narod nismo dobri ili su mozda ovi Svajcarci u mom okruzenju stvarno u pravu kada kazu da nismo dobar narod ...

Dragan

pre 12 godina

Kakav smesan dedica hahahaha.Da bi covek ima krizu,morao bi da ima nesto.Ja ne vidim kakvu krizu mi mozemo da imamo sem krizu vlasti!

ReeNEe

pre 12 godina

Siguran sam da je mislio na crne dane ,ove vlasti ! Nama je crni dan svaki kada oni objave da su uspeli preko naših leđa da zaduže zemlju za još jedan kredit!
Krajnje nemoralno i neodgovorno je dizati kreditna sredstva po tako visokim kamatama , a ta sredstva držati zamrznuta na nečijem računu! Za šta oni smatraju ovj narod !

razočaram i švorc

pre 12 godina

A crni dani došli kad ste vi došli na vlast i trajuuu ..., istinu za volju i ovi drugi nisu ništa bolji, valjda zato što svi potičete iz iste kuhinje (leva ruka desni džep).

Marko

pre 12 godina

Bolji vic odavno nisam čuo. U dugovima smo do guše, u budžetu krater, a on kao štedi za "crne dane". Priča za malu decu pred spavanje, kao biće bolje sutra, a zapravo sve gore.

Banana drzava

pre 12 godina

Pa ti rece Sredili smo drzavau!, kakvi sad crni dani, sredjena drzava ne misli na crne dane nego razmislja da napreduje, ali izgleda dok je ti vodis nema nista od toga.

NORMALAN

pre 12 godina

Javna potrošnja u 2010. godini bila je 45,5 odsto, a u ovoj godini će biti ispod 44 odsto, što govori da smo napravili smanjenje, što je trend koji želimo da nastavimo i u narednom periodu", rekao je Cvetković. Premijer je svim korisnicima socijalnih primanja poručio da mogu da budu spokojni i da će, bez obzira na smanjenje očekivane stope rasta, budžet biti likvidan, a sva primanja isplaćivana.NE DAJ BOZE DA UBUDUCE OSTANETE NA POLITICKOJ SCENI ONDA SMO GA...

nini

pre 12 godina

Mislim da gospodin Cvetkovic svojim ravnim tonom i budističkom smirenošću užasno iritira javnost.Verovatno je to pitanje karaktera i vaspitanja.Ne bi nam bilo bolje da ima napade histerije,mudrovanja i mlaćenja rukama kao neki drugi političari kada govore.Meni on izgleda kao neko ko je spoznao celu katastrofu i mirno joj prepustio i sebe i nas.Ipak na tako važnim pozicijama u državi treba postaviti snažne ličnosti,visoko motivisane i hrabre.

Raca Vračar

pre 12 godina

Sredstva koja su nam višak u abnormalnom zaduživanju čuvaju za crne dane ! Čije crne dane ?
Naravno oročena na privatnim računima za crnu izbornu kanpanju,a narodu će da ispostave račun za kamatu od 7.24%!

K.

pre 12 godina

Stvrano vise ne znam koja je svrha posecivanja ovog sajta! Ili me docekaju ovako neke udarne ¡crne¡vesti - a navodno su povoljne ili rubrike ZDRAVLJE i ZIVOT gde se svakodnevno objavljuje nenormalna kolicina budalastina i gluposti!

Operativac

pre 12 godina

Ova izjava me neodoljivo podseca na dijalog Bore Todorovica i Branislava Lecica u filmu "Profesionalac" gde B.Lecic bledo gleda Boru T. i kaze:"Pa vi se salite,a ovaj ce:"Ne ne,ja se nikad ne salim..."Ukinite cenzuru na kratko kada su komentari u pitanju da im nesto objasnimo... MOLIM VAS!!!!

SMejurija

pre 12 godina

"Cvetković nas je zadužio 5,7 milijardi evra
Suzana Lakić | 02. 10. 2011. - 00:02h | Komentara: 448

Kabinet Mirka Cvetkovića će verovatno ući u istoriju kao Vlada koja je najviše zadužila građane Srbije. Ako se saberu svi dugovi, zajedno sa milijardom dolara za koliko je Vlada nedavno prodala državne obveznice, za tačno tri godine smo pozajmili 5,7 milijardi evra.

***

5.7 milijardi eura je skoro 9 milijardi $ a sa kamatama cemo morati da vratimo najmanje 15 MILIJARDI $ koje je on uzeo u nase ime i spickao..toliko nas kosta njegova vladavina ,ko ce to vrati sa 200 eura platom???

Vlada

pre 12 godina

Ovo postaje bizarno, ili on ne zna gde udara ili misli da mi ne znamo?
Koliko sam razumeo, on je pozajmio milijardu eura iako mu ne treba, a mi treba da placamo 7,25% kamate bankama na pare koje ce nama da sede na nekom racunu? 72 miliona eura godisnje?

DzoniKg

pre 12 godina

"Prodate državne obveznice za 841 milion dinara
Beta | 11. 10. 2011. - 14:11h | Komentara: 0

Na današnjoj ponovljenoj aukciji prodate su trogodišnje državne obveznice ukupne nominalne vrednosti 841 milion dinara, što je 11,5 odsto obima emisije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Te hartije od vrednosti prodate su po godišnjoj kamatnoj stopi od 14,89 odsto, a na naplatu dospevaju 1. aprila 2014. godine.




Naredna aukcija državnih zapisa zakazana je za 18. oktobar kada će na prodaju biti ponudjene 53-nedeljne državne obveznice u vrednosti 10 milijardi dinara."


Zaduzismo se sa 15% godisnjom kamatom tj za 3 godine vraticemo za pola vise i cak i sa tim samo 10% prodali ,pukli smo a da ljudi jos uvek nisu svesni koliko ali bice vrlo brzo.

clipper

pre 12 godina

znaci, pozajmljeno cc 5-6 milijardi za vreme Cveletovog mandata, i on izjavljuje da treba da stedimo za crne dane.

zbogom pameti

zoran

pre 12 godina

Da ne saljem sestri pare iz inostranstva, odavno bi skapala od gladi; pazite, ona je jos i zaposlena.
Da li moze crnje od toga..????? Jadan narod...zao mi je onih kojima nema ko da pomogne. To mora da je horor. Zivis u zemlji koja je bogata a nemas sta da jedes.
Kakva je to crna vlada, Gospode moj..???!!!

Luka_BG

pre 12 godina

Hahahaha... Pa mogu vam reci gospodine Cvetkovicu da bi ste me slatko nasmejali da nije ovako stanje u zemlji! O cemu pricas covece boziji, kakvi crni dan, ima li sta crnje od danasnje situacije u zemlji???

Lobos

pre 12 godina

Da zameniš Pižona i Cvetka za radno mesto, pa da cvetko bude trener FSS a Pižon postane premijer = iste bi rezultate dobio... NIKAKVE!! Eto, toliko nam je jaka i sposobna SRBIJA s takvim nesposobnnjakovicima...

Duki

pre 12 godina

Postalo je jako mučno slušati ovakve i slične izjave premijera. Ja stvarno ne razumem o čemu on priča? Naša vlast inače živi van granica mogućnosti, zadužuje budžet do bankrotstva. Besomučno uzimaju kredite, kojima pokrivaju svoj neuspeh. Zahvaljujući katastrofalnoj vlasti, nama su već odavno stigli „crni dani“.

kursista Mirko

pre 12 godina

"Cvetković je rekao da nijedan dinar neće biti potrošen van budžetskih razdela."

Pobogu čoveče, ako su vam dinari potrebni (a jesu kao zakonsko sredstvo razmene i plaćanja) zašto uzimate inokredite? Upumpavanje dinara u opticaj kroz budžetsku potrošnju, dakle na pogrešnu stranu reprodukcionog ciklusa je loše ako ništa drugo zbog inflacije, ali ako to već radite, čemu inokrediti koje ionako skupo plaćamo? Ti isti dinari su mogli biti emitovani od strane države bez ikakvog zaduživanja.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ukoliko sam razumeo Premijerčinu primaoci socijalne pomići nemoraju osećati strah (drugim rečima mogu da nastave da se osećaju lagodno) i pored toga što je Vlada rasipala novac i šakom i kapom na raznorazne idijotarije. Staršno.
PS. Ne dajte Premijeru pristup mikrofonu, daj da sačuvamo barem minimum dostojanstva kao nacija.

pilula

pre 12 godina

da li neko moze da mi objasni kako kada podignes gotovinski kredit na koji placas kamatu od preko 7% i te pare cuvas i kazes 'e, ja sad to stedim za kasnije' i pri tom pravis cist gubitak (kamata na kredit minus kamata na stednju), kako to predstavljas narodu kao uspeh?
globalno trziste nije glupo. kreditni rejting srbije je jako los zbog stvari tipa kosova, izbora, ovoga, onoga, ali je takodje jasno da srbija ima ozbiljne aspiracije prema eu, i da po cenu da se svi okrenemo naopacke nece ugroziti otplatu svojih sovereign dugova. kako je kredit indeksiran u eur, ni valutni rizik nije znacajan, a stopa sasvim lepih 7%. da ja imam hedge fond sa preko 500 mil i mogucnoscu srednjorocnih plasmana, kupio bih i ja srpske obveznice bez da 2x da razmislim! francuske desetogodisnje obveznice su na oko 2.5%, a spanske (S u PIGS!) na 3.5%
ovo zaduzivanje je porez za siromasne na to sto su siromasni, a profit bogatima sto su bogati, i to je jedina istina!

Lady D

pre 12 godina

Ja mislim da je već svima potpuno jasno da je ova vlast svojom pogubnom politikom dovela do katastrofalnog stanja u zemlji. Za nas su „crni dani“ počeli čim su se dokopali vlasti. Obmanama i praznim obećanjima su došli na vlast, a istim tim obmanama i praznim obećanjima pokušavaju opet da prevare narod. Pa dokle više?

milansilni

pre 12 godina

Joj čuj ga sa crne dane... pa jel može crnje od ovog. Dal on to najavljuje da će do izbora tek da budemo gladni... joj samo da dozivim da vam vidim leđa

radic

pre 12 godina

-prosle godine troslili smo 45 a sada 44%, smanjili smo- Pa ovi nas u zdrav mozak, stoke smo ne vidjene.Umesto da je rekao a ove godine 25% jer kriza je , sve sto potrosimo to je necije, neko je odvajao da imamo i mi, ali ne, samo jos i jos.Jednog dana nema ni radno sposobnog naroda nema ni para a MMF ne daje ako ne moze duplo da zaradi.

Duki

pre 12 godina

Postalo je jako mučno slušati ovakve i slične izjave premijera. Ja stvarno ne razumem o čemu on priča? Naša vlast inače živi van granica mogućnosti, zadužuje budžet do bankrotstva. Besomučno uzimaju kredite, kojima pokrivaju svoj neuspeh. Zahvaljujući katastrofalnoj vlasti, nama su već odavno stigli „crni dani“.

batery

pre 12 godina

Ma sta cuvate bre?
Mi se zaduzujemo da bismo pokrili rupe i vratili stara dugovanja, a onda nam kao nesto i preostane, od toga sto smo se zaduzili jos vise nego sto je trebalo. Pa svaka cast.
Proucavao sam malo rebalans budzeta, a preporucujem svakom da to isto uradi. Ljudi, mi smo u veeelikoj dubiozi. Jedino resenje koje se namece je da se pod hitno smanji javna potrosnja ukljucujuci i penzije, devalvira dinar, a zatim poveca zaposljenost po cenu pada prosecne plate. Tek kada bude mala nezaposlenost mozemo pricati o povecanju plata. Sve ostalo je vestacki. Bolje da imamo prosecnu platu od 200e sa zaposljenoscu od 70%, nego da imamo "prosecnu platu" od 350e i zaposlenost od bednih 45%, a od toga u javnom sektoru skoro pola. A onda su penzije 60% od te plate, koja ponavljam nije realna, jer je nezaposlenost ogromna. Jedna od najvecih na svetu.

Kizamegacar

pre 12 godina

Crni dani

Iz fotelje Mirko rece
crnih dana biti nece.
A i ako mozda bude
likvidnost nam sada nude.
Para bice ko salate
gradicemo i palate.
Sve ce biti ko iz bajke
od nase nam zute majke.
Klicacemo svi odreda
kad izbore Toma preda.
Jos izbori da nam prodju
imacemo silnu prodju.
Sve ce biti samo nase
vise nase nego Vase.
Jarinje ce da proradi
dok budemo na paradi.
Mozda levo, mozda desno
al nikada, nikad tesno.
Vecina je nama bitna
klicace nam raja sitna.

A narod nam samo kuka
spopala ga grdna muka.
Preziveti samo treba
od radnickog tvrdog hleba.

Blago nama tu sa Vama
cekace nas uvek tama.
Svetla nema,crni dani
ko i uvek, ko i lani.

Kizamegacar

Sasa

pre 12 godina

Crni Mirko, pa sto si bre onda zajmio onih Milijardu evra ako ti ne trebaju? Jel ti to nas treniras da vidis koliko jos mozemo kamata da vracamo? Ne brini, u dobroj smo kondiciji...

Tigrica

pre 12 godina

Za crne dane kad odete sa vlasti,posto se sjajni dani uzimanja od gradjana i MMF-a blize kraju?Od srca sam se nasmejala ovoj brizi o crnim danima,ali mudro,nema sta,sad kad su nas demokrate dovele do procvata,ipak treba misliti i na neke buduce crne dane-jer mrav je u basni prosao bolje od cvrcka.Ah taj vredni dobrocudni cika i njegova vlada celi mandat su imali da urade sve sto sada najavljuju,pa su se i socijalne pomoci prisetili,ali,nesto ih je izgleda debelo ometalo.Mozda pohlepa,a mozda i nebriga,ko ce znati...Ipak,tesko je danas ovako masovno zasmejati narod,svaka cast Cvetjovicu!

Olga Lola

pre 12 godina

Cvetkovic se pred izbore setio da poruci da mozemo da budemo spokojni i da ce budzetska sredstva biti dovoljna i za nase plate i za dobro socijalno osiguranje,pa cak i obrazovanje,a sve u skladu sa fiskalnim pravilima odobrenim od respektovane institucije.Neka ne brine,od spokojstva za vreme njihove vladavine nas vec i glava boli,dosadilo nam da budemo toliko spokojni znajuci da ce nam nasa drzava iz budzeta obezbediti sve sto nam je potrebno za obican zivot.A ovi crni dani nisu uopste smesni,ne treba se radovati tudjij nesreci pa ni propasti ovog rezima i odlasku svih tih ljudi sa politicke scene.Ipak ce to za njih biti crni dani...

Mihajlo Lazicl

pre 12 godina

Neverovatno da ni B92 ni pisci komentara nisu zabrinuti sto je ovom vaznom skupstinskom zasedanju prisustvovalo svega 30 do 40 poslanika - sala zvrji prazna. Nase vrle poslanike nista ne interesuje osim ogromne plate,dnevnica,putnih troskova i jevtinog bifea. Sta ce biti sa zemljom to ih malo interesuje. I kada dodje bilo koja druga vlada opet ce ista bratija biti tu i oni su ti koji vode zemlju u propast a ne ministri ili vlada,

Svi ce da izginemo u vodu..

pre 12 godina

Cuvaj Mrko cuvaj za crne dane, kad svi mi pomremo tad ce nam biti najpotrebnije a i ovo blagostanje nase zemlje je prividno, cim ti cuvas za crne dane...

Branislav

pre 12 godina

Pa o tome ja i govorim svima u mojoj okolini, tek ce da nam bude veselo kad dodju ti crni dani! Jos ako ovaj ostane tu gde je...

velja lovecenac

pre 12 godina

Vlada Srbije nije i ne čini nikakve napore da svojim građanima koliko toliko olakša ovu situaciju u kojoj se nalazimo. Znamo mi kako živimo, koliko nam je debeo novčanik i koliko možemo… Samo nemojte vi o BDP i ostalim glupostima kad ste se pokazali. Cvetković je gori i mutaviji premijer čak i od Koštunice, a koliko vidim i neobavešten je!

Martin Maksimović

pre 12 godina

Моја оцена рада владе је таква да би они требали истог момента да нестану са политичке сцене! Ако се неко овде бори онда смо то ми, али се боримо за опстанак…

ACA

pre 12 godina

Cvetkovic :nakon što sam pročitao komentare građana na B 92 ,mogu da zaključim da sigurno dobijamo izbore . Obzirom da smo loše živjeli i da najvaljujemo gori život , a imamo ovakvu podršku mislim da izbori nisu ni potrebni . Ostajemo na vlasti, u gori život u crne dane .