Nedelja, 09.10.2011.

22:31

"Srbija ne može u NATO zbog Kosova"

Ambasador Rusije pri NATO-u Dmitrij Olegovič Rogozin kaže za "Politiku" da je ulazak Srbije u NATO zbog sadašnje situacije sa Kosovom nemoguć.

Izvor: Politika

"Srbija ne može u NATO zbog Kosova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

179 Komentari

Sortiraj po:

leško

pre 12 godina

@dragan 13:36
Dragi gospodine, Hrvatska nikada nije imala pretenzije prema Srbiji već je uvijek bilo obratno. Kakav Zemun, kakvi bakrači. Pogledajte samo godine 91-95 gdje se vodio rat Dragane i tko je htio nešto negdje pripojiti Dragane. Valjda je u Vašem slučaju presudila duboka starost pa brzo zaboravljate.

katica

pre 12 godina

Razlog zašto u Srbiji nije bilo LUSTRACIJE je samo jedan: da se nebi razotkrila (i uklonila) MREŽA „ruskih ljudi“ (koje su isplela belogardejska i crvena Rusija) u svim institucijama Srpske države. Da se to dogodilo posle Titove smrti 1980g nebi staljinista Sloba (i Mira – koja sada pod patronarom Rusije živi u Moskvi) uklonio Stanbolića a to znači da bi Srbija (zajedno sa drugim republikama u YU) ušla 1989 g u EU i NATO. Ratova na Balkanu ne bi bilo, u YU bi već 31 godinu bila u toku tranzicija komunizma u kapitalizam, Danas bi Srbija (zajedno sa ostalima u YU, Kosovo ne bi bilo država!) bila u boljem STANJU nego Poljska, Češka.

Julius

pre 12 godina

Ambasador Rusije pri NATO-u D.O.Rogozin kaze da "Srbija ne moze u NATO zbog teritorijalnog spora sa Kosovom. Za ulazak Srbije u NATO potrebno je prvo priznati nezavisnost Kosova. Jedno bez drugog je nemoguce. Moskvu brine to sto Srbija radi ulaska u NATO moze da promeni stav prema Kosovu", dodao je Rogozin.
Ovi ruski diplomati: Konuzin, Rogozin, Curkin itd. dele savete srpskom narodu, kao da je srpska politika i diplomatija adolesentna. Deleci savete kako treba postupiti u medjunarodnoj sceni, oni se direktno mesaju u unutrasnje stvari Srbije, a te price forsiraju u cilju distanciranja Srbije od Zapada, jer bi inace rusija izgubila svoj uticaj kod srpske drzave. Racunaju oni da u Srbiji ima dosta rusofila, pa govore radi njihove podrske.
Ovim ambasadorima Rusije je ostala uloga nadrazivanja Srba i Srbije protiv Kosova, protiv Amerike, protiv NATO-a, i igraju laznu igru odrzavanja utiska kao da imaju neki uticaj, a njihov je autoritet na niveo morskog krastavca!

Kubba

pre 12 godina

Bezbroj puta se pokazalo kroz istoriju da nas Rusi dozivljavaju kao obican kondom u njihovim odnosima sa zapadom, tako da nas jednokratno upotrebljavaju od slucaja do slucaja, a u interesu njihove zastite...
Vreme je da napravimo drzavu, a ne da budemo njihovi kondomi.

Nemac

pre 12 godina

Precizno je, u odnosu na navedeni tekst, kako ja to vidim, reći da je ponašanjem snaga na samom Kosovu i Metohiji i odgovarajućih činilaca u svetu - njegovim priznavanjem, na primer, ono i po međunarodnom pravu i po našem ustavu jeste trenutno pod okupacijom, a mi - u ratnom stanju. Možemo se sporiti o legitimnosti i legalnosti i fakticitetu, odnosno, o filozofiji "prirodnog prava", pančatantre, interesa i slično, fakat su prethodno ratno stanje, NATO bombardovanje, materijalne i nematerijalne štete, žrtve, proterani ljudi, pljačka itd. Isto tako je fakat da su okupatori opljačkali prirodne resurse i uveliko određuju materijalna, društvena, kulturna, politička, humana, ekonomska i druga stanja i tokove u regionu i šire. Izgleda da nam Rusi ili drugi, njima slični, teško trenutno ili čak na duže staze mogu ili žele pomoći (osim u Savetu bezbednosti, u UN-u ili verbalno). Verovatniji scenario je taj da će ovde biti mirenja ljudi sa okupacijom, verovatno na Nedićevski način, uz dodatna ljudska i materijalna maltretiranja i razaranja. Rusi, usled raznih razloga polako u Srbiji gube uticaj, a i ovdasnjih stanovnika je sve manje. Čak i da se ovde popravi politički i ekonomska situacija, na ma koji način, promena trenda opadanja populacije je problem, barem za sada. Na sve to njihovi političari obraćaju pažnju kada ovako govore. Dakle, verovatno su, u principu, na ovim prostorima za dugo vreme izbačeni iz igre, odnosno, nisu zainteresovani.

Dragan

pre 12 godina

Srbija MORA u NATO zbog Kosova. Zamislite odnose Grcke i Turske da Grcka nije takodje u NATO. Kako bi bilo Grcima ? A Rusi... Jel su Rusi bili na Kosovu? Molim... Zasto su otisli ?

iii

pre 12 godina

Ako nas ne zelite u NATO-u primite nas u neki vojni savez sa ruskom federacijom i obavezite se da nas vojno podrzite... ali to Rusima na pamet ne pada. Nego ajde vi ludi Srbi da nervirate Amerikance, da nama Rusima bude zabavno, a mi cemo zauzvrat da vam prodajemo maglu i kupimo po neku firmu u pola cene...

jesu nama Rusi braca, ali i familija treba nekad da da neke pare, da plati racune, a ne samo da prica price...

Dragan

pre 12 godina

A;lbanija i Hrvatska, jesu u NATO Oba naroda su imali uvek teritorijalne pretenzije prema Srbiji ... (Hrvatska Zemun) Zamislite sledeci scenarijo. Malo provokacija kod Iloka, Malo provokacija kod Vukovaka (Navodni upadi cetnika) "Hrvatska se brani" NATO je u obavezi da stiti svakog svog punopravnog clana i intervenise okupacijom Vojvodine. Zatim se u Sremu, zadrzavaju NATO trupe, zbog blizine cine ih uglavnom Hrvati i to je to. Podsecam Turska i Grcka se ne vole nikako. Ali da Grcka nije takodje u NATO paktu, bilo bi im neuporedivo teze, a polozaj katastrofalan. Eto zbog cega je Srbija trenala biti u NATO paktu jos juce. Nikakva ljubav. Samo interes. Rusi ... Bili su na Kosovu? Zasto su otisli ? Kad su tako velika mega sila i kad tako eto vole Srbiju. Malo pameti i mudristi ne bi falilo ovom narodu.

Mile

pre 12 godina

Htedoh da ostavim komentar pa sam procitao Alexov tako da nemam sta da dodam. Samo cu kopirati dole navedeni za one koje eventualno nisu procitali.
"Nemojte samo vi da nas branite molim vas. Koju nam to vi perpsektivu nudite? Pa Rusija je drzava koja je civilizacijski jos uvek u srednjem veku. A sto se tice NATO svakom ko malo ukljuci mozak je jasno da ili ce Srbija biti u NATO-u ili je nece biti. S obzirom da je nama iracionalnost usadjena u genetski kod bice verovatnije da cemo izabrati ovu drugu opciju, da nas ne bude. Vec citav jedan vek vodimo promasenu politiku na svim poljima tako da nema sanse da sada posle toliko promasaja uradimo nesto pametno. I samo jedno pitanje onima koji ne vole NATO: da li bi uopste bilo ovog pakla poslednjih 20 godina da je SFRJ bila u NATO-u? Ili da je nakon raspada SFRJ Srbija prva rekla hocemo u NATO, evo vam napravite bazu slobodno (hteli ne hteli oni ako su naumili da je naprave napravice je, milom ili silom). Za pocetak sada bi ste vi koji ovo citate imali posao i iole pristojnu platu... za ostalo necu da pricam."

ban

pre 12 godina

Bojim se da na kosovu svoje interese ganjaju Rusi i Amerikanci. Vjerojsatno tu igraju ekonomski interesi. Možda rude nafta,zlato vrag bi ga znao.

rade

pre 12 godina

da li ja jedini pamtim iz skole cinjenicu da je ruski car nikolaj drugi romanov postavio ultimatum po kome ce se rusija povuci iz prvog svetskog rata ukoliko francuska i engleska ne obezbede prevoz srpske vojske na krf. tek onda su nam pomogli veliki prijatelji francuzi i spasili nas od istrebljenja

Sajo

pre 12 godina

Vidim vecina kometara je protiv rusa,ali nemoj te tako biti ostri..heheh...ruska slovenska braca su uvek pomagala slovenske narode...npr 1939 su zajedno sa nemcima okupirali poljsku i pobili desetine hiljada poljskih vojnika...posle 1945 uzjahase sve slovenske narode tako zestoko da kada sada pomenete nekom poljaku,cehu,slovaku,bugaru Rusiju odmah pocne da drhti od straha...pa onda pomogose Titu 46 oko krize sa talijanima oko Trsta koji je inace bio nas grad...pa tek 1968 cehoslovackoj sa tenkovima na narod...pa onda direktno njihovo mesanje u rasturanju jugosvaije,pa 1999 nam pomogose,pa prvi napustise SrBsku teritoriju Kosovo...i bezbrojj drugih primera kako se oni dusebrizno brinu za svoju slovensku bracu...NJEK NAMA NE TREBA DOSTA JE BILO NEMA SMISLA VISE...

idijot

pre 12 godina

Naravno da su rusi jedini merodavni da nama kažu šta nam je činiti. Mi smo totalne budale i neznalice pa sami ne znamo. Ne znamo kako su nam to rusi "pomagali" istorijski gledano, od vajkada. Prosto cvetamo od njihove pomoći.

Ko se ne seća, 1999 su prvi uleteli pa prvi izleteli sa Kosova - JUNAČINE. Što se onda nisu ovako prsili - pa zato što su NAS PODMETNULI da se borimo za NJIHOVE interese.

Ja reči ovog rusa tumačim kao - "pa na nemojte ljudi, a kako ćemo mi posle sa NATO-om ako vi tamo uđete".

Ako srbija udje u NATO, rusi će izgubiti monetu za potkusurivanje sa istim, jer je uvek lakše da se preko naših leđa svađaju sa drugima nego da sami lupe šakom o sto. Nešto se nesećam kada su se oni to pa previše prsili zbog nas (osim za naše unutrašnjo-političke prilike). Jesu li možda stavili veto u Savetu bezbednosti kada su nas bombardovali. Da, da, kako da ne.

Nego pitam se, imalju li ruje ovde na terenu, a i dole, huškaša i buškaša koji nas međusobno svađaju. Verujem da bi ih možda moglo biti i to ne malo, što naših, što njihovih.

Kus bre u Aziju!

pre 12 godina

Da, da, veliki ste vi prijatelji Srba, narocito ako se zovu Mira Markovic ili Marko Milosevic.

Zoran Djindjic vam je, za razliku od njih, bio nedovoljno Srbin (odnosno nije bio ruska krpa), pa je "zasluzio metak" kako je recito objasnila vasa drzavna televizija.

samo mi jos ne shvatamo pravu istinu

pre 12 godina

Suparnicitise s NATOm i EU,je mnogo rizicnije za Rusiju od tkz,"pravoslavnih bratskih odniosa s Srbijom".I tu je kraj cele price,ko je pametan razumece sve!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Kakvo flagrantno krsenje principa o nemjesanju u unutrasnje poslove drugih zemalja! Rusija nije promjenila cud i ona ovaj prostor vidi kao Balkan u kojoj ce joj ispostava biti Srbija i kad joj nesto zatreba da Srbiju moze gurnuti u sukob da obavlja prljave poslove umjesto nje. Je li to ta, bratska ljubav? E, moji Srbi naivni ste da vam vec 20 godina prodaju "rog za svijecu". S njima samo trgovati i nista drugo!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

U vezi ruskog veta 1999-e, vazno je reci da je danas Rusija ekonomski i vojno mnogo jaca nego u to vreme kada je USA & NATO koalicija bila superiorna u svakom pogledu! Da li zbog toga sto tada slaba Rusija nije imala moc da spreci agresiju na nasu zemlju, treba da zaboravimo ko nas je bombardovao i da se odreknemo i ono malo zemalja koje nam daju (sada vec vrlo znacajnu!) podrsku?
(Free Bird, 10. oktobar 2011 10:37)
Pa dobro "Free Bird" ako je tako kako vi kazete, Rusija sve jaca i jaca, pa zasto onda nije sprijecila NATO da intervenira u Libiji? Po cemu mislite da Rusi vas vise vole od Libijaca? U medunarodnim odnosima nema ljubavi, to je za naivne!Rusija igra svoju igru a mudre drzave diplomatskim nacinom to zele osujetiti, sasvim je druga stvar sto se neke drzave same nude i ne brane svoje nacionalne interese nego im je draze biti pod "kapom" neke velike sile ali onda moraju snositi sve posljedice takve "slabe" politike.

zoran

pre 12 godina

@ Alex, 9. oktobar 2011 23:18

Potpisujem Vaš komentar od eči do reči. A onima kojima nešto nije jasno, neka uzmu mapu Evrope pa, ukoliko znaju da čitaju i mapu i slova, neka lepo i pažljivo pogledaju

1) Gde je Srbija,
2) Sa kim se graniči,
3) Koliko država sa kojima se graniči je već u NATO,
5) I najvažnije-kolika je Srbija.

Free Bird

pre 12 godina

U vezi ruskog veta 1999-e, vazno je reci da je danas Rusija ekonomski i vojno mnogo jaca nego u to vreme kada je USA & NATO koalicija bila superiorna u svakom pogledu! Da li zbog toga sto tada slaba Rusija nije imala moc da spreci agresiju na nasu zemlju, treba da zaboravimo ko nas je bombardovao i da se odreknemo i ono malo zemalja koje nam daju (sada vec vrlo znacajnu!) podrsku?

Sunce Slobode

pre 12 godina

@bezimena
"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu".
Ajde nas malo podsetite, ja od tih "velikih žrtava" ne mogu ni jedne da se setim!

Recimo, Nikolaj Rajevski. Nisam Rus ali, sa obzirom da me zanima tema, procitao sam ponesto i saznao. Bilo je jos takvih primera i mislim da je sramota samo nasa sto se o tome ne prica i ne uci u skolama, pa tako ljudi ne mogu da saznaju.

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Rusija u Srbiji pravi HAOS još od 8 sednice,pa preko Ivana Stambolića.Preko 12.03.2003,Vojislava Koštunice sa Obrazima.Dverima,Radikalima;Nikolićem i Karićem pa sve do sadašnjeg stanja na Kosovu.Interesantno je to da se Rusija nije mnogo bunila kada su u NATO ulazile zemlje koje su daleko bliže njenim granicama.Cilj Rusije je ponavljanje SCENARIJA iz Južne Osetije i Abhazije na delu Južne Srbije,Severnog Kosova i Rep,blici Srpskoj.Takodje joj je ciljda pod hitno izgradi svoju VOJNU bazu u Srbiji što je započela na NIŠKOM aerodromu pod plaštom MČS.STRAŠNO ŠTA RADI U SRBIJI.

Marina

pre 12 godina

Hahahahaha, Rusija misli da čvršće nego Srbija stoji iza krilatice "Kosovo je Srbija" . Eto,takvi su vam prijatelji,neće vas izdati ni kad sami sebe izdate. Iskreno prijateljstvo,nema šta.

Dejan

pre 12 godina

Rusija nas u ovom trenutku pomaze koliko moze, jer pomazuci Srbiju stiti indirektno i sebe. Sa druge strane treba biti realan i videti da je Srbija sa svih strana okruzena zemljama koje su u NATO paktu i da ce jednog dana doci trenutak da ako Srbija nece u NATO pakt, NATO pakt ce doci u Srbiju.

srdjan

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila. " , reče Rogozin. Meni to više izgleda kao politika Rusije. Po ponašanju ambasadora Konuzina vidi se da je Rusija tretira Srbiju baš ovako kao što je rekao Rogozin, pritom optužujući Zapad za takvo ponašanje. I najavio je kako će se na kraju završiti naše "savezbištvo".

precanin

pre 12 godina

Imali ste prilike u zadnji 20 god. da sto puta stavite veto u korist Srbije, a niste ? Pa zasto niste , kada imate "toliku" brigu za "bracu" Srbe ? Sta jos osim NIS-a ima Srbija pa da vam pokloni ? Onaj vas ambasador , umesto da dobi sut-kartu , on nam u sred Beograda drzi lekciju sta treba i kako treba Vlada Srbije da radi ? Naucili ste da jasite druge narode , pa sada kada su vas se ratosiljali trazite druge ? Zasto su te drzave koje ste decenijama drzali u ropstvo usle u NATO , a nisu hteli svama da ostanu ? Ajde objasni to nama Srbima ? Vi znate da nam nesto pricate , a gde vam zive vasi milijarderi , pokrali sve ono sto je narod Rusije 90god. stvarao i gradio, svi su van Rusije , zasto ? Ostali samo izvodjaci radova , koji truju narod i pricaju mu bajke !? Nije ni cudo sto vas niko ne voli !

Veljkokg

pre 12 godina

Svidjalo se to nekima ili ne ovaj čovek je rekao suvu istinu! Znam da bi neki više voleli da mu je ime Šmit ili kakav Jirgen pa da ga zdušno podrže, ali na vašu žalost ovo je izrekao rus pa će te zato (imam predosećaj) sad krenuti lečenje pro zapadnih kompleksa!

Ima pravo... a vi kako hoćete! Imamo sa jedne strane ceo svet a sa druge polu raspadnutu uniju iz koje krv sišu nemci i francuzi! Kome to nije dovoljno onda i ne treba objašnjavati gde se tu mi nalazimo!

Topličanin

pre 12 godina

Ko ne vidi da nas braća Rusi guraju u oružani sukob, ili je maliciozan ili veoma naivan. Ako nasednemo, nećemo imati kome da se žalimo.

gost

pre 12 godina

Uskoro ocekujemo prevod od strane cuvara ruskih interesa iz vrha drzave Srbije i opozicionih stranaka, sta je ustvari hteo da kaze ambasador i kako smo mi glupi da shvatimo smisao ovog intervjua gde sve prsti od bezuslovne podrske Srbiji.

max

pre 12 godina

Rogozin je u potpunoosti u pravu kad pita da li uopste postoji stav zvanicnog Beograda. Politika rezima u Beogradu je sizofrena i verovatno vise ni sam Boris Tadic ne zna sta vise da prica i koje stavove da zastupa.

Matija Soskic

pre 12 godina

..."da Moskvu brine što Srbija pri ulasku u NATO može da promeni stav o Kosovu".
Ovo dusebriznistvo Moskve dobro je poznato onim zemljama koje su pod SSSR-om zivele pola veka a kojima je su site njihovog paternizma pa danas beze sto dalje od njih. Hipokrizija Moskve najbolje se vidi po tome sto je Rusija jedina zemlja koja je priznala Abhaziju i Juznu Osetije koje je otela od Gruzije jer Staljin nije ziv.

Boban

pre 12 godina

Rusi gledaju kako da se oslobode tereta zvanog Srbija.Njihovi interesi su u zoni Evropske Unije ,i velikih sila i zbog Srbije nece rizikovati sopstvene interese.
Bilo bi posteno da nam kazu ,Srbi ne mozemo da Vam pomognemo,Vase mesto je u Evropskoj Uniji i u skladu s a interesima Evrope resavajte svoje probleme.
Ocigledno je da ni po pitanju severa Kosova Rusi ne mogu da nam pomognu.

Eser

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da Rusija vodi računa šta Srbija misli a posebno da brine zbog Kosova.Ovo je bacanje prašine u oči.Rusi treba da nas ostave da se sami snalazimo,biće nam lakše bez njih.Neka Rusija brine o Kavkazu i Južnoj Osetiji,koju su oteli od Gruzije a navodno brinu o Srbiji i Kosovu.teško onom koga Rus brani.Oni otimaju tudju teritoriju a navodno brinu da Kosovo ostane u sastavu Srbije.Dvoličnost do krajnjih granica.

dragutin

pre 12 godina

Niko ne može da ugura Srbiju u NATO. Pucnji na Srbe u blizini Jarinja samo su nas još jednom podsetili šta je NATO. Neće proći.

Šunatovac nešto sanja, ali srećom dočekali smo kraj i njegovog mandata.

s.

pre 12 godina

Hvala vam, nemojte da budete, ne veći, nego nikakvi Srbi, samo nam isporučite ovdašnje kriminalce koji su kod vas našli utočište, možda onda i pomislimo da ste nam , pa da kažem, prijatelji.

Jelena

pre 12 godina

Za ime sveta, molim vas, ne pomažite nas više. Znamo mi i vrlo smo svesni, "vaše bratske pomoci". I ne bombardujte nas više verbalno jer to iritira više od pravih bombi.Mi smo mala zemlja, ali dosta smo bili poligon za vaša i zapadna prepucavanja.

MarkoB

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila. "

Sasvim tacno ali ne samo u zapadnom nego - sve vise u vise - u celom svetu.

Boris

pre 12 godina

Mislim da niko u skorije vreme, osim naravno pijanog fusiranja koji povlace ovakva razotkrivanja, uz mozda malecku pomoc pozlacenog gvozdja i sto je poprilican paradoks gay-ipak odrzane-parade , znaci niko nije direktnije i plasticnije opisao rusku politiku prema Srbiji.Sve je tu, svih dvesta godina sa svim momentima kao sto su 1903 i 2003,kao i razna pojasnjenja u vezi religije, grejanja i bezanije sa Kosova.Ovo je istinski divno i retko se vidi.Uzivajte

Maree

pre 12 godina

Ajde bezte crveni, uvek ste bili jaki na recima kada smo mi u pitanju, imate vi vase interese od nas, ali za nas narod vas boli ona stvar. I eto, kao i uvek podrzavate nas i sada...na recima...u tome da se nato ne rasiri po jugoistoku. A nas...ma ko je nas iko ikada sisao

Djole

pre 12 godina

Nažalost čovek je 100% upravu. Srpsak elita i prozapadni zaluđenici guraju Srbiju u NATO.No 80% naroda je protiv i to će budućnost pokazati.

Bojan

pre 12 godina

Užas koliko licemerja i cinizma u jednom tekstu. Ako rusofilima nije do sada bilo jasno da su budale posle ovoga bi trebalo da stave prst na čelo i pokrenu te tri ćelije koje imaju. Ništa bolje nije ni na drugoj strani, EU nas ucenjuje i mrcvari do besvesti, SAD i NATO nas bombarduju i cepaju ko kuče krpu, nesvrstani su bezlična gomila ničega! Moj lični utisak je da mi, suštinski, ne trebamo nikome i da smo samo "pain in the ass!" za sve pa i "majčicu" Rusiju.
Izgleda da svi misle da bi bilo sto puta bolje da nas nema!
Za Srbiju, kako stvari stoje, jedini spas je sletanje svemirskog broda neke vanzemaljske civilizacije u Beograd i trenutno pristupanje članstvu Pangalaktičkoj Uniji (PU), za koju sve ostale zemlje planete Zemlje tek treba da ispune gomilu uslova. Srbija kao zemlja nebeskog naroda je sve te uslove već ispunila!

Alan Ford

pre 12 godina

Koja magla, koji spin. "Rusija će uvek pomagati srpskoj braći", ha, ha, ha. Onako kako je "pomagala" češkoj, slovačkoj, bugarskoj i poljskoj braći, a i Gruzini su bili svojevremeno "pravoslavna braća". O kakvom širenju na istok je reč? Pa Turska, Grčka, Bugarska i Rumunija su već odavno u NATO-u, a biće da su istočnije od Srbije.

zasu

pre 12 godina

Sta god ova vlast da uradi ne izlazim vise nikad na izbore. Ne izlazim zbog svih ovih koji su na politickoj sceni Srbije.

Necu da im dajem legitimitet uopste. Dosta je!

Cekam nekog normalnog.

stevan

pre 12 godina

Draga braco Rusi, nije nama potrebna Vasa pomoc, mi smo sami sebe zakopali i zaboravili na sva ona zlodela koja su nam naneli ti "europejci" bombardujuci nas nemilosrdno sve dok nismo pali na kolena.
Sad je to sve dragi Srpski narod zaboravio i hoce da se hvata u kolo sa zlikovcima koji konstantno pokusavaju da nam sole pamet kako treba da se ponasamo.

steva

pre 12 godina

ma ne lupetaj, sad mora šaljem komentar u pola četri, ko bre ikad ovde razmišljao o učlanjenju u nato ... ajde rusi bre, sjašite malo ...

dragan

pre 12 godina

Istorija veoma dobro zna da su Ruska braca retko kada zaista pomagala Srpskoj braci, a kada su to u izuzetnim situacijama i ograniceno cinili, to se desavalo samo kada je to njima bilo u direktnom interesu ili deo sirih politickih igara u kojima im je Srbija bila samo "igracka" koju su bacali i dobacivali kako im se nahodilo.

agim

pre 12 godina

U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila.

Koliko razum srpski jezik ovaj je time nazvao Srbiju slabu i sklonu izdajama.Ovo je jedno veliko ponizenje za jednu drzavu.Srpske vlasti su bezbroj puta lagali i obmanjivali "zapadni svet" ali jos ni jednu njihovu drzavu nisam cuo da Srbiju naziva lazovom.
Rusi su slicne poruke slali i ostalim drzavama Evrope koji su pobegli iz Varsavskog pakta, ali te drzave nisu j..... Rusiju ni 2 posto.I evo i posle toga sto su te drzave usle u "protivnicki" vojni savez danas imaju dobre odnose sa njima.
Za kraj mogu samo da citiram postovanog komentatora Bucka razmisljam koji je u nekoliko navrata napisao komentar; Rusija nikada nece priznati nezavisnost Srbije.

Ja

pre 12 godina

Za njih je bio preveliki rizik da se junace na Kosovu sa NATO-om, kaze covek. I proziva nas da smo izdajice ako idemo u NATO. Mislim, sami smo zasluzili da nas tretiraju kao masu bez grama pameti i daju ovakve izjave kad su se pojedini prodaju za saku pirinca. Najveci problem Srbije su bezocni lazovi i bestidne lopuze. Osecam se jadno sto moj narod nema nikakvo samopostovanje i veruje bezrezervno nekim likovima iz Rusije koji nas ocigledno smatraju za pleme bez mozga koje treba ustrojiti na neki nacin.

zoran

pre 12 godina

djindjic je lepo govorio da je "politika vestina predvidjnja stvari koje dolaze" trebao je naravno predvideti da u nasoj srbiji ima.. takvih ubica da su spremnida idu do kraja.. sti bi rekao milos vasic .."secikesa"mislim da bi na bilo sigurno malo bolje..elem prostim tumacenjem gopodinovih reci bilo bi;;SVAKI iole dobar politicar jje trebao predviedti da rusija nece zbog nas stavljati dupe i izazivati sukob s NATO-om..NECE ni dopustiti da nas bas istrebe ili mnogo ponize nego vec do s ad sto su...ali PUSTICE da nas dobro isamaraju...jer ipak hocemo taj NATO..PITAM HOCE LI NEKO VEC NESTO DA PREDUZME JER STRADA I NAS NAROD... AKO JE NEKO ZABORAVIO

name

pre 12 godina

Hahahahah kao ne sekiraju se Ruje sto Srbija 'oce u NATO ne gle mnogo ih sekira sto bi eventualno Srbija mogla da prizna Kosovo, pa to mnogo brine Moskvu XDDD. Licemerju nikad kraja. Rusi jesu bili istinski i pravi prijatelj kroz istoriju ali jedino i iskljucivo samo sebi...

Zoran

pre 12 godina

1999. su nam kao pomoc slali kozacke pevacke horove i svestenike, zatim nas pritiskali da prihvatimo Kumanovski sporazum, onda su prvom prilikom podvili rep i pobegli sa Kosova, kasnije su odbili molbu da se vrate jer, zaboga, nece da se konfrontiraju sa NATO - ali zato ne vide nikakav problem da nas guraju u sukob. I jos nam usput prebacuju kako nismo dovoljno Srbi. Bravo "braco".

Bane

pre 12 godina

Apsolutno tacno! I Rogozin je ponovio da Rusi ne mogu biti veci Srbi od samih Srba tako ako da ako hocemo njihovu pomoc i podrsku treba da jasno odaberemo stranu na kojoj smo. Vise od 10 godina "uvlacenja" Zapadu nije dalo nikakve (pozitivne) rezultate tako da je vreme za promenu kursa...

Bucko

pre 12 godina

Verujem ti Rogozine da necete nas ostaviti kao sto nas niste ostavili 1999 Vama verujem ako kazete vani pada kisa da tamo greje sunce......

V

pre 12 godina

A da li Rogozin kaze sta se dogodilo kada su priznali nezavisnost Juzne Osetije i Abhazije? Ne prica o tome kada spominje Kosovo, jel da? Ljudi, kada cete shvatiti da nema nikakve "pravoslavne brace" vec da Rusija ima svoje interese - a jedan od njih je otpor sirenju NATO. U tu svrhu Rusija koristi Srbiju kao instrument za odrzavanje tenzije sa Zapadom. Srbija je prosto igracka u ruskim rukama. A igracke se lome...

pamcenje

pre 12 godina

Kakav licemer!Sreca da poznajem Istoriju,dovoljno sam citao o ovim prostorima,a hteo sam upisati studije Istorije.Ovakva prica moze proci kod nabedjenih rusofila koji uglavnom imaju kratko pamcenje o Rusiji i ruskoj pomoci ovim prostorima,unazad dva veka.Toliko!

Borivoje Surdilovic Surda

pre 12 godina

Mi nemamo nacionalno jedinstvo,a ni Rusija se nije pokazala potpuno zastitnicki prema Srbiji!Ako hocemo bolju buducnost,onda treba zauzeti cvrst stav prema jednom planu, u kom je ekonomski oporavak zemlje sa fokusom na agrar,prioritet za svaku vladu Srbije!Rusija je ogromno trziste od kog Srbija moze ziveti,sta god se proizvede,moze se prodati tamo!!!A Rusi,samo ako iskreno vide Srbe kao bratski narod, mogu nas zastiti u buducnosti,ali ne na isti nacin kao u slucaju Kosova,jer povlacenjem su ostavili Srbe na nemilost politici Amerikanaca!

V

pre 12 godina

jel ovaj covek glup ili lud? pa rusija je ta koja nikada kroz istoriju nije pomogla srbiji, uvek su gledali samo sebe, a ostalo su prazne price. nekoliko puta su nas izdali kada nam je bilo najpotrebnije.

Bojan

pre 12 godina

OK, kazete da ste prijatelji, PA PRESTANITE da se mesate u unutrasnje stvari Srbije i da izazivate krize!
NISTA niste bolji ni od samog NATO, vec samo interesi!

Пеђа

pre 12 godina

Историја се понавља...1941. Хтели смо са једнима, па са другима. Неодлучност се плаћа. Не размишљати на кратке стазе.

Како год, треба се сетити ко нас је ослободио 1944...крв није вода.

Josip Vasilj

pre 12 godina

O čemu to tovariš Rogozin priča? pa stav zvaničnog Beograda ostaje nepromijenjen - Beograd je glavni grad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije....

Sve je laz, nista nije istina...

pre 12 godina

Ma nemoj a komrad Jeljcin sta je uradio nego izdao sve nas na Kosovu, i Milosevic koji je savetovao narod da ostane dole i ako se nasa Vojska povugla odozdo... Javna je tajna da su Rusiji otpisana dugovanja u vrednosti od 50 milijardi dolara 1999 da se ne mesa u NATO operaciju "milosrdni andjeo". Tako su i uradili, Rusi nisu stavili veto na odluku o bombardovanju i sad zivimo kao Nemci posle II sv. rata. RUSIJA GLEDA ISKLJUCIVO SVOJ INTERES, OD NAS CE DA OSTANE BEOGRADSKI PASALUK AKO NE IGRAMO PO PRAVILIMA NATO PAKTA!!!

Lala iz Banata

pre 12 godina

"...To da je NATO faktički narušio princip neutralnosti, koji je predviđen mandatom UN i da je stao na stranu Albanaca, to je zbunjujuće i to nije fer. I samo su posle naše žestoke reakcije počeli da se povlače nazad"

Ta ne da se povlače, nego pobegli u panici!
Hahahahahaha!

Vickast ovaj Rogozin. :)
Da je zdrav, bilo bi ga sramota toga što govori.

Neko tamo

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu. "

Idem da se ispovraćam. Veću bljuvotinu u životu nisam pročitao!

miki

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila"

Vro jednostavno opisani odnosi u svetu.Ovako je uvek bilo a na nama je da odlucimo kojoj grupi cemo se prikloniti

ivann

pre 12 godina

Pa pomozite nam tako sto cete nam pozeleti srecu u EU i NATO-u.
KOliko znam NATO i Rusija nisu neprijatelji, a takodje Rusija nije neprijatelj EU. Tako da zaista ne razumeme cemu ovaj govor.
Tandara broc.

EU Citizen

pre 12 godina

Kada ne bih znao ko je i šta je gospodin Rogozin, bila bi mi dovoljna samo jedna njegova fraza da vrlo precizno lociram na lestvici primitivizma i nesuvislosti i njega i zemlju koja ga je na tako značajnu funkciju postavila: "Mi u Rusiji mislimo". To jest, cela Rusija misli isto (i teško onom ko pomisli nešto drukčije), a on je, kao zvanični predstavnik vladajuće špijunsko-tajkunske oligarhije, ovlašćeno lice da to mišljenje saopštava. Pa je još i "zabrinut" za poslove jedne suverene države, i uzima sebi za pravo da joj deli besplatne vojno-diplomatske savete koje niko nikada od njega nije tražio. Kao da sovjetsko-ruska vrhuška i njeni predstavnici u vrhovima srpske vlasti i biznisa koji svi zajedno sprovode i podržavaju bezočno pljačkanje i mentalno upropašćavanje Srbije već sedamdesetak godina nisu glavni razlog da svaki normalan i radan čovek koji želi sigurnu budućnost za sebe, svoju decu i svoj novac, jedva čeka da Srbija uđe u NATO, jer će to, između ostalog značiti i vrlo jasnu poruku da Rusija drži svoje medveđe šape dalje od nje,ili da bez njih ostane. Formalno priznavanje nezavisnosti jedne faktički odavno izgubljene pokrajine, s kojom, ako čovek pošteno pogleda unazad, ionako nikada nismo znali šta bismo da uradimo, minimalna je cena za izbavljenje iz ruskih i domaće udbaških kandži za vjek i vjekova amin...

ФР

pre 12 godina

Два питања за господина Рогозина:

1. Одакле Вама мандат да нама говорите о условима за улазак у НАТО? Последњи пут када сам проверавао, Русија није била члан ове алијансе, a ваша забринутост и нас брине. Доста је било ваше "бриге".
2. Када већ говорите о томе како је НАТО једностран и нефер према Србима, намеће се питање - шта је Русија конкретно урадила да то спречи? па можемо ићи и даље у прошлост и сагледати све шта сте урадили (или шта нисте урадили) за Србију, још тамо од 1990. године па наовамо. Практично преузимање НИС-а нећемо рачунати.

Zoran

pre 12 godina

Srbija zaista ima veliki problem u vezi NATO-a. Rusi lepo pricaju, ali slabo pomazu. Ameri su nas bombardovali zarad Kosova. Jedina korist od ulaska u NATO bi bila sto bi nas, u tom slucaju, sledeci put bombardovali saveznici.

NemanjaBB

pre 12 godina

Iako ja gotivim Ruse malo mi neprijatno da nas i oni ucenjuju, ali doduse na mestu im je svaka.

A to za NATO ce da vide...tek posle referenduma, pa nismo mi blesavi, ne treba nama da nad nekim sprovodimo demokratiju kao oni nad nama, nad Irakom, Avganistanom, LIbijom itd svuda gde su imali koristi... Ne treba da ostanemo izolovani, ali ne da lepo ulazimo u bilo kakve alijanse!

NATO i EU na referendum pa da vidimo!

Black George

pre 12 godina

Rogozin je oduvek bio taj koji je glasno govorio ono sto ruski politicari misle o nama. Nasa drzavna politika je totalno sizofrena. Nasi politicari zauzimaju stav prema potrebama javnog mnjenja, u kombinaciji sa pritiscima sa zapada i neminovnom korupcijom. I onda dobijemo stav "I Kosovo i EU" kao univerzalno resenje nasih kontradiktornih zelja i ambicija. I na kraju zavrsimo tamo gde smo i bili - u blatu. Na kraju ni sa jednom velikom silom necemo imati dobar odnos, niti izvuci velike koristi za sebe. Nasi politicari mi sve vise lice na gomilu shizofrenika, koji pricaju kojesta. Vise se ne zna ni sta je cija ideologija, stav, misljenje, pozicija, princip, politika. Izgledaju kao masa amorfnih ljudi koji pricaju jedno te isto, nesposobni da se uhvate u kostac sa problemima, i naprave kvalitativan pomak na bolje. Iznajmite Srbiju Japanu ili Kini na 20 godina, kad ne znate da radite svoj posao.

realan

pre 12 godina

napokon da nam neko otvori oci!!!!! pa ko nam je blizi od rusije?!?!?! niko!samo oni mogu i zele da nam pomognu. tadicu nemoj razmisljati mi samo uz rusiju mozemo dalje

Sanjar

pre 12 godina

Vrlo dobro znam.
Na žalost, sadašnja ruska vlast ne vodi dovoljno brigu ni o svom narodu a kamo li o srpskom.
Globalizam ljudi, vremenom se drastično menjaju odnosi u međunarodnoj politici. Politički trenutak pada Berlinskog zida i početek rata u bivšoj Jugoslaviji i ovo što se dešava danas je kao poređenje komodora 64 i najnovijeg intelovog procesora sa četiri jezgra. A o RAM memoriji,...to pripada samo pobednicima:-(

zoran

pre 12 godina

Nemoj me Mujo više branit', ovaj će me na kraju načisto premlatit'...

Koliko ste nas branili i bili na našoj strani, dragi gospodine Rusu, tako sada u Srbiji imamo skoro milion prekodrinskih i prekoibarskih ljudi, još uvek formalno sa statusom "izbeglica" a koji i ne planiraju da se vrate odakle su došli(sem ako ne uđemo u NATO a i to je pod znakom pitanja, popunjena mesta). Sve vreme dok su ih SILOM prognjali vi ste, kao i kroz čitavu istoriju, filozofirali o bratskoj pomoći među Pravoslavnom braćom, dok ste u suštini, UVEK gledali da izvučete korist za sebe.

Misko BG

pre 12 godina

Bravo ambasadore Rogozinu,da ne bi ovih vasih postenih i casnih reci,o tome da Rusija gleda samo svoj interes,nikada se mozda ne bi opametili i jos uvek bi se uzdali u vasu pomoc a u vezi Kosova.

Zoran M.

pre 12 godina

Ja stvarno ne vidim kako Rusija podržava nas srbe u Srbiji, ali zato jasno svi vidimo kako Vatikan pomaže Hrvatsku. Dakle ta priča kako Vi nas podržavate, a kad su nas bombardovali Vaša mornarica je mirno i nemo pomatrala USA mornaricu u Sredozemlju sa koje se ispaljuju Tomahavci na Srbiju. Jel to Vaša podrška?
Valjalo bi malo po pitanju te podrške Rusije objavljivati i tekstove kakvi su to sporovi bili u doba Tita između SFRJ i Rusije i zašto je dolazilo do tih sporova da je Tito javno rekao da je spreman i na drugi rat ( nakon II sv. rata) za rad slobode naroda SFRJ?

acinic

pre 12 godina

Dole imperijalisticki zapad! Koji zeli da nas porobi ali na mnogo lukaviji nacin nego sto je to rat! Mada su nas tukli i bombama sa osiromasenim uranijom. SFRJ im je bila trnu u oku pa su je rasturili. U SFRJ se zivelo kako u ovoj demokraciji ne moze da bude ni za 300. 000 godina. Sa ovim nasim primarijusima po strankama ! Zivela Rusija i Kina! NATO nikada!!!

lakše konju bez samara

pre 12 godina

Ono što je čika Rogozin hteo reći je otprilike da će Rusija u slučaju da mi uđemo u NATO priznati Kosovo i definitivno rasparčati Gruziju tj. da je Rusiji svejedno da li ćemo se mi odlučiti da uđemo u NATO ili ne - oni zadržavaju opciju da iz obe situacije poentiraju...

dusans

pre 12 godina

Pricaj, pricaj (malo drugacije se to kaze, ali..) moj golube beli. Jednostavno je sve to, ali..... Kad su dosli oni sa Zapada i ponudili srpskom Predsedniku sve sto sad ima kosovski Predsednik i to samo za malo zamlje (koja se inace nalazi na teritoriji severnog ili srpskog kiM-a, nas Predsednik je rekao: Ne moze. A zasto ne moze? Ne da mi zena. (Gospodja koja zivi u Rusiji sa sinom).
Hocu da kazem da ste nam Vi sve to namestili, i ratove, i bedu, i neizlaz, radi svojih geostrateskih ciljeva.
A sada da se mi ne bi dosetili, sad nas gurate u jos veci neizlaz i siromastvo i otimate nam jedino sto nam vredi, da bi nam onda kao pomogli sa obecanjima i podrskom.
Pustite nas, sami cemo se spasiti, molim Vas.

Nebojsa

pre 12 godina

Polomiše se lažni azilanti iz Srbije i celog sveta da se domognu blagostanja vaše divne zemlje! Ne lupaj čoveče, Rusija je većinom beda, kriminal i korupcija!

sale

pre 12 godina

Bez obzira na reakcije Rusije, Srbija moze da povuce najgluplji potez trazeci ulaz u NATO.Alijansa se kao i EU polako raspada i potreban je svaki moguci nacin finansiranja da bi se gigant kako tako odrzao.
Amerikanci moraju smanjiti finansiranje NATO-a jer i njima gori kod kuce, narod polako ustaje, jedino mi ovde u Srbiji najvise sto mozemo i za sebe i za druge da uradimo je komentarisanje na ovaj nacin i izrazavanje sopstvenog misljenja.Sto se tice ostalog pukli smo po svim mogucim savovima i niko nas sastaviti ne moze.

Nesa

pre 12 godina

Dosta je bre vise vasih ruskih saveta i ostalog i lazi pre svega.Srbija nikada nije bila niti ce ikad biti ruska gubernija.Shvatite to vec jednom!Svako iole ko razumno razmislja zna kakva je bila vasa pomoc kroz istoriju od Karadjordja koji nije zeleo da pristane na to da Srbija bude pod kontrolom Rusije pa sve do Drugog Svetskog rata o kojem mi je deda pricao,da kad su dosli Rusi da su silovali zene,pljackali itd..Gde ste bili 99'? Jel tada vas ministar spoljnih poslova potpisao Madlen Olbrajt da se Rusija nece mesati u bombardovanje Srbije i da se drzati po strani?Ne kazem da su ostali bolji,ali ne trebate nam vi i vasa "pomoc" niti da nam solite pamet.Toliko od mene.

nenad

pre 12 godina

ocigledno da mi ne znamo kuda da usmerimo ovaj nas brodic od drzave. mnogi misle ili su mislili ka evropi gde teritorijalno i pripadamo, ali nam nam oni nekako gase svetionik, bar se meni kao obicnom coveku tako cini, ili nece da prime nas brodic koji je u prilicno losem stanju a i posada je nekako vise gusarska samo bi da pljackaju, ili da se okrenemo ka nasoj braci i po veri i po poreklu koliko god to neki hteli da shvate, koji su ipak tu kad god zatreba mada ne onako kako mnogi ocekuju da nam daju naftu igas dzabe. u sustini u velikom smo problemu ali sam siguran da bi sve islo mnogo lakse kada bismo mi kao drzava bili mnogo sredjeniji sto se nece dogoditi jer se nikad nismo ni bili. takva nam je genetika i tacka

Dragan

pre 12 godina

Najjiskrenije:bio sam borac,posle rata sam radeo u specijalnoj jedinici a danas za ovu vlast,politiku,stanje znaci nebi dao ni zrno pasulja!!!Nekada sam hteo dobrovoljno da dam zivot za srbiju a danas?Gde mi to idemo?Sa kakvim krvopijama sedimo i pregovaramo?Ubijali policajce pa deca i zene ostajale same! Bombardovali?Evropa?Amerika?Do samo 100 godina unazad su ljude nabijali na kolceve!Jel treba to da zaboravimo?Jel treba da zaboravimo kosti i duse srpskih patriota po rupetinama na granici Srbije?Bugarska je u EU kao i Rumunija,ajmo da vidimo kako zive!Susedi su to prvi!Jel mogu Rusi da naprave Bondstil na Pesteru?Kome da cutimo i da se ulizujemo?Jel ovo nije okupacija?Silom su nam uzeli noge i sad i jos da potpisemo da mozemo i rukama da hodamo!Jel bolje ziveti kao pacov i umreti ili kao LAV a mozda i opstati ali pametno?Ovako garant gubimo noge i zato ja drzavu Srbiju smatram zatvorom sa Mengeleom na celu...

veterinarBG

pre 12 godina

Ako nas budete pomagali kao kroz istoriju,nadrljali smo! Jel moze kao sto Ameri podrzavaju Siptare? To bi vec bilo nesto.Mada,niste vi duzni da nas pomazete,ako ni sami ne znamo sta hocemo.Ja ,recimo,mislim da je podela KiM,uz Ahtisarija ,pravedno i za Srbe i Albance,i da nece biti mira i stabilnosti ako se to ne dogodi,al' ko mene pita...Bice rata kazu svi...

srbislav

pre 12 godina

Kamo srece da smo na vreme usli u NATO, verujem da bi se sve drukcije razvijalo, pa i po pitanju Kosova. Nazalost tadasnji predsednik Milosevic je zeleo da udje u isrtoriju kao restaurator komunizma u Rusiji i Srbiji. Rusija kao velika sila brine o svojim interesima a Srbija sluzi za potkusurivanje. Tako je, mi znamo sta je nas interes. Najmanji je da postanemo ruska gubernija.

Vladimir

pre 12 godina

Znaci suparniciti sa NATO je za Rusiju nepotreban rizik ali je pozeljno da se Srbija suparnici sa NATO jer ce je na zapadu vise postovati?! HA! Kakvo licemerje. I kada se to Rusija zrtvovala za Srbiju?

Lud, zbunjen, normalih nema

pre 12 godina

"Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu"
-I sad njih brine sta mi radimo s delom svoje zemlje!!!!! Ako mi zelimo da ga priznamo sta to njih ima da brine, ako mi zelimo da ga menjamo za tropsko ostrvo, sta to njih briga! A ako necemo da ga priznamo nikad, opet nije njihova briga!

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima"
-Svaka imperija je takva, pa i ruska, dok imaju koristi koriste u skladu sa svojim interesima, kad vise nemaju pustaju niz vodu. Najbolje dokazano kroz buvljak-kupovinu NISa

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu." Ako je ovde mislio na casne sovjetske vojnike koji su izginuli 1945 oslobadjajuci Beograd, pomagali su svojim bratskim komunistima, jednako kao i u Bugarskoj, Rumuniji, Madjarskoj naravno vodeci racuna o svojim interesima, sireci svoju zonu uticaja. I osim pokojeg dobrovoljca/pojedinca ja se nesto ne secam pomoci kroz istoriju. Secam se doduse San Stefanskog mira i nekoliko pokusaja pravljenja velike Bugarske, opet ne zbog Bugara nego zbog sebe.

Davno je Cercil rekao da u diplomatiji ne postoje prijatelji i neprijatelji samo interesi. Braca jos manje postoje!

ivan

pre 12 godina

I samo jedan odgovor svim Rusofilima-

'Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici.'

Dakle, 'matematika je jasna! Crva nije ni bilo!'

Bolek

pre 12 godina

"Ipak, dodaje da je Rusija spremna da pomogne srpskoj braći, ali da oni ne mogu biti veći Srbi nego sami Srbi, te da pre nego bilo šta urade hoće da shvate kakav je stav zvaničnog Beograda i postoji li on."

Dosta vise. Dosta. Od Rusa me boli glava.
I, kakva smo mi braca? Nikad bili, nikad necemo ni biti. Ni genetski, ni kulturno, ni istorijski. To je urbana legenda.

pakleno grotlo

pre 12 godina

Upravo sam odštampao ovaj intervuju, sutra ću ga uramiti i zakačiti iznad kreveta da ga čitam pre i posle spavanja. Hvala Vam GOSPODINE Rogozin na ovim rečima.

Srbin

pre 12 godina

on prica li prica
a ja citam samo jedno:
KGB, KGB, KGB, KGB, KGB...
(citaj: interesi, kapital, licemerje)

on je neki Putinov mali
neka hvala

Mother Russia

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila."

Sta jos dodati ovoj istini?

milos bg

pre 12 godina

Kao i vecina gradjana Srbije protivim se ulasku u NATO i zalazem se za vojnu neutralnost..Sasvim je dovoljno "Partnerstvo za mir".Sto se tice Kometa mislim da je suvisna tema za normalne gradjane jer je smatramo pokrajinom i dusom Srbije..Okupacija dela teritorije je privremena i kako se menja odnos snaga u svetu Srbija je sve bliza povracaju svoje pokrajine..Hvala svim zemljama koje nas podrzavaju pogotovu Rusiji Spaniji i Kina..Hvala

Cica Mica

pre 12 godina

Čovek nam je sve lepo rekao i nacrtao ako hoćemo da prihvatimo dobronameran savet.” Srbi su sami kovači svoje sreće i zbog toga kako se srpski narod bude ponašao tako će se prema njemu i odnositi. U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila.” Zar nisu upravo tu uradili sa našim predsednikom, iskoristili ga da uništi i zaduži zemlju a onda ga odbacili.

Anti IB

pre 12 godina

Ova zemlja je jedino prosperirala, kada je stari sve koji su iole naginjali ka Rusima, lepo strpao na onu stenčugu na Jadranu.
U svim drugim situacijama se završilo tako što je izginulo 25-30% populacije.
Lepo rekao Miloš Obrenović:
"A gde vam je ta Rusija? ... E pa Turska je ovde, a Austrija tu!"

Stjopka

pre 12 godina

Većina Srba, uglavnom ne-akademsko stanovništvo naučilo je za vreme Tita jednu frazu koja se iako takva kakva je, ne činjenična i namerno medijski nametnuta tokom 50-ih i 60-ih provlači i danas, kada predstavlja mudrost kvazi gospode i "krema" srednje klase, a glasi: Pa kad su nam to Rusi pomogli? Navoditi imena bitaka i vremena od ustanka, pa preko I i II svetskog rata bilo bi nesmisleno. Rusija, nekad kao institucija a češće neformalno, potajno i dobrovoljno, Srbiji a pogotovu Srbima pomagala je odvajkada. Bezbroj Ruskih dečaka i devojčica ostavilo je kosti na ovim prostorima, zarad svih nas, čak i onih koji pljuju po njima i argumentuju svoje stavove kako su Rusi to radili zbog nekog interesa. Nadam se samo da će javnost videti apsurdnost takvog razmišljanja i ako ništa drugo, makar izraziti poštovanje prema poginulim devojkama i mladićima, koji su poginuli tako daleko od svojih kuća, kako bi mi danas imali slobodu izbora. To što danas možemo da biramo da li ćemo u NATO ili ne, da li ćemo biti muslimani, hrišćani ili ateisti, demokrate ili nešto drugo, za to hvala Rusiji!

southlander

pre 12 godina

"Ali sada samo vi morate da odredite svoju sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno podržati , kaže Rogozin." Sto u prevodu znaci, dobiliste otpust. Za svaki slucaj Rusija ce zastititi svoje interese, u Vojvodini. A za to mu nece trebati Beogradski kadrovi iz partija na vlasti.

Petra N

pre 12 godina

Ne brine vas Kosovo nego gubitak odstupnice Srbije. I eventualni ulazak u NATO. Nemojte molim vas.

Ili je mozda bolje da udjemo u kojekakav savez sa Rusijom i dobijemo pomoc u vidu ostrih govora kada krene neko da nas ne daj boze bombarduje a pri tom ne dobijemo ni dozvolu za kupovinu PVO sistema iako je Rusija pre odbijanja prodaje S-300 nama isti taj sistem poklonila Bugarskoj. Devedesetih, secamo se, da!

Uostalom to je pitanje Srbije, ne Rusije! Hvala na interesovanju ali nam je uvek bilo bolje bez pomoci Rusije ili bilo koga, jer ta podrska nikada u istoriji nije pretocena u delo vec je uvek Srbija koriscena kao adut vise u pregovorima sa zapadom a za korist iste te Rusije.
Imamo mi knjige iz istorije.

Inace, lepo ste pomogli i Crnoj Gori.., "sredili" ste im ekonomiju kao da je vasa.

Svako dobro vama i kada vec delite savete drugima da udelim i ja jedan vama a to je da se okrenete sebi i svojim problemima, nije kulturno pre svega zabadati nos u tudje dvoriste a pogotovo ne u slucaju kada niko to od vas nije trazio i kada ste odbili pomoc onda kada je bila potrebna i trazena.

Milan

pre 12 godina

Mi smo odredili svoju sudbinu 5 oktobra 2000.
Nasa sudbina je EU, a vi nas mnogo usporavate.
Ako ste nam prijatelji I braca zamolio bih vas da nam isporucite Miru i Marka Milosevica i Karica!
To su neprijatelji srpskog naroda a ne EU!

Markovitj

pre 12 godina

"Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici. ---ovo je citat dragog nam BIVSEG PRIJATELJA ...hvala lepo i dovidjenja!!!!!!!!

Pik

pre 12 godina

Srbija nece u nato jos narednih 80 godina,dok svi ovi ne pocrkaju od gladi od vasih ruskih oligarha i lopova.
Da se razumemo, nista manjih od Srpskih,ali i zapadnih zemalja
Da bi Srbija pristupila NATO ili EU ili bilo kojem trecem savezu mora se raspisati referendum.Koliko vidim jedino ima volje za nesvrstane,a za ostalo kao sto sam rekao proci ce barem 80 godina

Pantagruel

pre 12 godina

Знам да ће уследити лавина пљувања од многих који ће рећи "Русија нам није помогла 1999". Русија је тада била на коленима. Само годину дана раније доживела је економски слом и де факто банкрот државе. На челу је имала председника алкохoличара, дубоко огрезлог у коруптивне радње и марионету запада. Ова данашња Русија је нешто сасвим друго, али ми најпре трева да будемо мудри и одговорни према својој деци. Не смемо срљати у сукобе и очекивати да било ко други зарати за нас. Треба једноствно да преживимо, са што мање штете и пустимо велике да се једном коначно разрачунају без нашег учешћа и страдања.И пре него што кренете да пљујете Русе што неће да зарате са НАТО-oм због нас или Либије, сетите се како су прошли када су 1914. године, недовољно припремљени, ушли у Први светски рат (бранећи нас). Изгубили су огромну територију, цар и династија су им побијени мали су три године грађанског рата и добили седам деценија комунистичке диктатуре. И ја да сам н њиховом месту, не бих више ратовао ни због кога, осим за себе. Нарочито што се данас рат може претворити у нуклеарну катасртофу.

Nikola V

pre 12 godina

Gledaj svoja posla!
Nije ti Srbija ruska gubernija niti ce biti. Ako odlucimo da udjemo uci cemo, ako ne odlucimo, necemo!
Pa necemo valjda tebe da pitamo.
p.s. sto nije Broz ziv pa da ove tvoje rusofile potrpa po Golom

ivan

pre 12 godina

Da li to znaci da sve sto se desava na Kosovu sada - samo ima veze sa interesima Rusije?
Zasto je na Kosovu vladao kakav-takav mir sve do datuma kada Srbiji treba da se da status 'kandidata' za ulazak u EU?
Zasto je Kosovo u zadnja dva meseca priznalo vise drzava nego cele prethodne godine?

Bez obzira na Kosovo, nakon govora Konuzina, stabilnost Srbije je tesko uzdrmavana svim mogucim sredstvima!
Kako kaze Ministar policije - planirane su i teroristicke akcije u Beogradu i Srbiji.
Poznati su bliski odnosi raznih ekstremistickih grupa sa Ambasadom Rusije.
Da li je Ministar mislio na te grupe? Da li je to razlog sto policija nije reagovala?

Iz ugla obicnog gradjanina - Rusija se grubo mesa i destabilizuje Srbiju.

Uvazili, ne uvazili, objavili, ne objavili moj komentar - posledice koje ce uloga Ambasadora i njegovog Ministarstva ostaviti na Srpsko-Ruske odnose bice trajne i neizbrisive u daljim odnosima dve zemlje.

Alex

pre 12 godina

Nemojte samo vi da nas branite molim vas. Koju nam to vi perpsektivu nudite? Pa Rusija je drzava koja je civilizacijski jos uvek u srednjem veku. A sto se tice NATO svakom ko malo ukljuci mozak je jasno da ili ce Srbija biti u NATO-u ili je nece biti. S obzirom da je nama iracionalnost usadjena u genetski kod bice verovatnije da cemo izabrati ovu drugu opciju, da nas ne bude. Vec citav jedan vek vodimo promasenu politiku na svim poljima tako da nema sanse da sada posle toliko promasaja uradimo nesto pametno. I samo jedno pitanje onima koji ne vole NATO: da li bi uopste bilo ovog pakla poslednjih 20 godina da je SFRJ bila u NATO-u? Ili da je nakon raspada SFRJ Srbija prva rekla hocemo u NATO, evo vam napravite bazu slobodno (hteli ne hteli oni ako su naumili da je naprave napravice je, milom ili silom). Za pocetak sada bi ste vi koji ovo citate imali posao i iole pristojnu platu... za ostalo necu da pricam.

Drasko Nikolic Topola

pre 12 godina

Rogozin ambasador Rusije pri NATO...casno i posteno nam je rekao, gledaju ljudi svoje intrese i tacka, svaka mu cast, a na ovakav nacin je zacepio usta i nasim srborusima, i ja mu se beskrajno zahvaljujem na ovim recima :) "Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici. To da je NATO faktički narušio princip neutralnosti, koji je predviđen mandatom UN i da je stao na stranu Albanaca, to je zbunjujuće i to nije fer. I samo su posle naše žestoke reakcije počeli da se povlače nazad"

brat

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo koristi imali moja država i ruski narod, odmažući bratskom srpskom narodu. Ali sada samo mi moramo da odredimo vašu sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno prevariti"

Lončar

pre 12 godina

Rusiju brine u kakvom statusu će biti Kosovo? Svašta.
Odakle im ideja da oni nama određuju šta je dobro za nas.
Za Srbiju je daleko bolje da se ratosilja te večne kočnice i omče oko vrata kao što je Kosovo, koje ionako ne kontroliše.
Ko o čemu Rusi stalno forsiraju one priče, koje Srbiju distanciraju od zapada. Što ne gledaju svoja posla.

gryzly.vienna

pre 12 godina

Bljak... Povraca mi se ovih Rusa... A i nasih Rusofila... Ruse briga za Srbe i Srbiju, kao mene za Kosta Riku. Is bre Rusi, manite se vise Srbije... Jos jednom, bljak...

realni pesimista

pre 12 godina

cujte srbi...po drugi put.
ne vredi, mora da shvati da srpski narod i njegovo rukovodstvo nisu isto, stavise ni priblizno slicno.
mi smo izgleda ni EU, ni Kosovo, ni Rusija, ni SAD.
Mi smo jedno veliko NISTA.

Starac

pre 12 godina

Gospodine Rogozin, svaka Vam je na mestu!
Nesreca Srbije i srpskog naroda je u tome sto na vidiku ne postoji ozbiljna, samosvesna i drzavotvorna politcka opcija, koja bi mogla da je povode u pravom smeru.

komshija

pre 12 godina

"Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici....
cemu onda cela ova prica ili vi hocete suparniciti se sa NATO-om do poslednjog srbina

e jaki ste mi vi rusi, kome ste vi prijatelj....

razlikujem

pre 12 godina

Ni najmanje ne volim kada bilo koji strani predstavnik kritikuje moju zemlju. Još manje kada pokušava da kroz ''kritiku'' ostvari uticaj na našu politiku i po cenu naših interesa.

Ipak, potrebno je da svi primete suštinsku razliku izmedju promovisanja zvaničnog stava Ruske Federacije, od strane njihovih zvaničnika u punoj javnosti - i ''meke prisile'' (mediji, deo NVO scene, deo korpusa analitičara...) kombinovanih sa ultimatumima koje primenjuje USA, NATO i deo EU biroktatije.

Zbog takvih ''razlika'' - i čovek, kao pojedinac, i država - može da identifikuje prijatelje i one koji to nisu.

noga u zadnji deo kichme

pre 12 godina

"...Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu ..."

A zasto to tebe brine?Sta ti imas s tim?Kao sada kad nam je stav kakav vi zelite nam je super a ako promenimo taj stav desice se katastrofa...

More...

Bora

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu. Ali sada samo vi morate da odredite svoju sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno podržati" , kaže Rogozin.

Nemojte molim vas vise da mislite o nama. I nemojte molim vas vise da nam pomazete.

Preklinjem vas, ostavite nas na miru! Ne zelimo vase kriminalce! Ne zelimo da nam otimate i unistavate preduzeca!

matori

pre 12 godina

"...Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu i tako nas dovede u neobičnu i neprijatnu situaciju" , kaže Rogozin..."

A koga je briga za to što ćete vi da budete u neobičnoj i neprijatnoj situaciji???
Gledajte svoja posla i ne laprdajte beskorisne fraze...
Pogotovo nemojte da pričate o vašim "prijateljskim" delima i pomoći koju pružate srpskom narodu! Tako nešto ne postoji ni sada, niti je bilo bilo kada u prošlosti.
Objasnite najpre razloge zbog kojih štitite (dajete azil) najgorim zlotvorima, koje Srbija već godinama traži!?

bezimena

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu".

Ajde nas malo podsetite, ja od tih "velikih žrtava" ne mogu ni jedne da se setim!

Mislite o tome

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila." Misli o tome jadna Srbijo na izborima.

hahaha

pre 12 godina

ako udjete u nato rusija vam nece pomoci oko kosova...hahahah eto rusi mi nismo sad u natou pa nesto ne vidim da nam pomazete a mozda nema pomazete tako da mi ni ne znamo da nam pomazete..sto bi vas covek nekad reko dosao sa dam vam nista ne kazem..

s.

pre 12 godina

Hvala vam, nemojte da budete, ne veći, nego nikakvi Srbi, samo nam isporučite ovdašnje kriminalce koji su kod vas našli utočište, možda onda i pomislimo da ste nam , pa da kažem, prijatelji.

Topličanin

pre 12 godina

Ko ne vidi da nas braća Rusi guraju u oružani sukob, ili je maliciozan ili veoma naivan. Ako nasednemo, nećemo imati kome da se žalimo.

Free Bird

pre 12 godina

U vezi ruskog veta 1999-e, vazno je reci da je danas Rusija ekonomski i vojno mnogo jaca nego u to vreme kada je USA & NATO koalicija bila superiorna u svakom pogledu! Da li zbog toga sto tada slaba Rusija nije imala moc da spreci agresiju na nasu zemlju, treba da zaboravimo ko nas je bombardovao i da se odreknemo i ono malo zemalja koje nam daju (sada vec vrlo znacajnu!) podrsku?

max

pre 12 godina

Rogozin je u potpunoosti u pravu kad pita da li uopste postoji stav zvanicnog Beograda. Politika rezima u Beogradu je sizofrena i verovatno vise ni sam Boris Tadic ne zna sta vise da prica i koje stavove da zastupa.

precanin

pre 12 godina

Imali ste prilike u zadnji 20 god. da sto puta stavite veto u korist Srbije, a niste ? Pa zasto niste , kada imate "toliku" brigu za "bracu" Srbe ? Sta jos osim NIS-a ima Srbija pa da vam pokloni ? Onaj vas ambasador , umesto da dobi sut-kartu , on nam u sred Beograda drzi lekciju sta treba i kako treba Vlada Srbije da radi ? Naucili ste da jasite druge narode , pa sada kada su vas se ratosiljali trazite druge ? Zasto su te drzave koje ste decenijama drzali u ropstvo usle u NATO , a nisu hteli svama da ostanu ? Ajde objasni to nama Srbima ? Vi znate da nam nesto pricate , a gde vam zive vasi milijarderi , pokrali sve ono sto je narod Rusije 90god. stvarao i gradio, svi su van Rusije , zasto ? Ostali samo izvodjaci radova , koji truju narod i pricaju mu bajke !? Nije ni cudo sto vas niko ne voli !

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Rusija u Srbiji pravi HAOS još od 8 sednice,pa preko Ivana Stambolića.Preko 12.03.2003,Vojislava Koštunice sa Obrazima.Dverima,Radikalima;Nikolićem i Karićem pa sve do sadašnjeg stanja na Kosovu.Interesantno je to da se Rusija nije mnogo bunila kada su u NATO ulazile zemlje koje su daleko bliže njenim granicama.Cilj Rusije je ponavljanje SCENARIJA iz Južne Osetije i Abhazije na delu Južne Srbije,Severnog Kosova i Rep,blici Srpskoj.Takodje joj je ciljda pod hitno izgradi svoju VOJNU bazu u Srbiji što je započela na NIŠKOM aerodromu pod plaštom MČS.STRAŠNO ŠTA RADI U SRBIJI.

Veljkokg

pre 12 godina

Svidjalo se to nekima ili ne ovaj čovek je rekao suvu istinu! Znam da bi neki više voleli da mu je ime Šmit ili kakav Jirgen pa da ga zdušno podrže, ali na vašu žalost ovo je izrekao rus pa će te zato (imam predosećaj) sad krenuti lečenje pro zapadnih kompleksa!

Ima pravo... a vi kako hoćete! Imamo sa jedne strane ceo svet a sa druge polu raspadnutu uniju iz koje krv sišu nemci i francuzi! Kome to nije dovoljno onda i ne treba objašnjavati gde se tu mi nalazimo!

Srbin

pre 12 godina

on prica li prica
a ja citam samo jedno:
KGB, KGB, KGB, KGB, KGB...
(citaj: interesi, kapital, licemerje)

on je neki Putinov mali
neka hvala

Alex

pre 12 godina

Nemojte samo vi da nas branite molim vas. Koju nam to vi perpsektivu nudite? Pa Rusija je drzava koja je civilizacijski jos uvek u srednjem veku. A sto se tice NATO svakom ko malo ukljuci mozak je jasno da ili ce Srbija biti u NATO-u ili je nece biti. S obzirom da je nama iracionalnost usadjena u genetski kod bice verovatnije da cemo izabrati ovu drugu opciju, da nas ne bude. Vec citav jedan vek vodimo promasenu politiku na svim poljima tako da nema sanse da sada posle toliko promasaja uradimo nesto pametno. I samo jedno pitanje onima koji ne vole NATO: da li bi uopste bilo ovog pakla poslednjih 20 godina da je SFRJ bila u NATO-u? Ili da je nakon raspada SFRJ Srbija prva rekla hocemo u NATO, evo vam napravite bazu slobodno (hteli ne hteli oni ako su naumili da je naprave napravice je, milom ili silom). Za pocetak sada bi ste vi koji ovo citate imali posao i iole pristojnu platu... za ostalo necu da pricam.

zoran

pre 12 godina

@ Alex, 9. oktobar 2011 23:18

Potpisujem Vaš komentar od eči do reči. A onima kojima nešto nije jasno, neka uzmu mapu Evrope pa, ukoliko znaju da čitaju i mapu i slova, neka lepo i pažljivo pogledaju

1) Gde je Srbija,
2) Sa kim se graniči,
3) Koliko država sa kojima se graniči je već u NATO,
5) I najvažnije-kolika je Srbija.

Milan

pre 12 godina

Mi smo odredili svoju sudbinu 5 oktobra 2000.
Nasa sudbina je EU, a vi nas mnogo usporavate.
Ako ste nam prijatelji I braca zamolio bih vas da nam isporucite Miru i Marka Milosevica i Karica!
To su neprijatelji srpskog naroda a ne EU!

Eser

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da Rusija vodi računa šta Srbija misli a posebno da brine zbog Kosova.Ovo je bacanje prašine u oči.Rusi treba da nas ostave da se sami snalazimo,biće nam lakše bez njih.Neka Rusija brine o Kavkazu i Južnoj Osetiji,koju su oteli od Gruzije a navodno brinu o Srbiji i Kosovu.teško onom koga Rus brani.Oni otimaju tudju teritoriju a navodno brinu da Kosovo ostane u sastavu Srbije.Dvoličnost do krajnjih granica.

bezimena

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu".

Ajde nas malo podsetite, ja od tih "velikih žrtava" ne mogu ni jedne da se setim!

Kus bre u Aziju!

pre 12 godina

Da, da, veliki ste vi prijatelji Srba, narocito ako se zovu Mira Markovic ili Marko Milosevic.

Zoran Djindjic vam je, za razliku od njih, bio nedovoljno Srbin (odnosno nije bio ruska krpa), pa je "zasluzio metak" kako je recito objasnila vasa drzavna televizija.

Nikola V

pre 12 godina

Gledaj svoja posla!
Nije ti Srbija ruska gubernija niti ce biti. Ako odlucimo da udjemo uci cemo, ako ne odlucimo, necemo!
Pa necemo valjda tebe da pitamo.
p.s. sto nije Broz ziv pa da ove tvoje rusofile potrpa po Golom

Jelena

pre 12 godina

Za ime sveta, molim vas, ne pomažite nas više. Znamo mi i vrlo smo svesni, "vaše bratske pomoci". I ne bombardujte nas više verbalno jer to iritira više od pravih bombi.Mi smo mala zemlja, ali dosta smo bili poligon za vaša i zapadna prepucavanja.

srdjan

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila. " , reče Rogozin. Meni to više izgleda kao politika Rusije. Po ponašanju ambasadora Konuzina vidi se da je Rusija tretira Srbiju baš ovako kao što je rekao Rogozin, pritom optužujući Zapad za takvo ponašanje. I najavio je kako će se na kraju završiti naše "savezbištvo".

iii

pre 12 godina

Ako nas ne zelite u NATO-u primite nas u neki vojni savez sa ruskom federacijom i obavezite se da nas vojno podrzite... ali to Rusima na pamet ne pada. Nego ajde vi ludi Srbi da nervirate Amerikance, da nama Rusima bude zabavno, a mi cemo zauzvrat da vam prodajemo maglu i kupimo po neku firmu u pola cene...

jesu nama Rusi braca, ali i familija treba nekad da da neke pare, da plati racune, a ne samo da prica price...

Matija Soskic

pre 12 godina

..."da Moskvu brine što Srbija pri ulasku u NATO može da promeni stav o Kosovu".
Ovo dusebriznistvo Moskve dobro je poznato onim zemljama koje su pod SSSR-om zivele pola veka a kojima je su site njihovog paternizma pa danas beze sto dalje od njih. Hipokrizija Moskve najbolje se vidi po tome sto je Rusija jedina zemlja koja je priznala Abhaziju i Juznu Osetije koje je otela od Gruzije jer Staljin nije ziv.

Petra N

pre 12 godina

Ne brine vas Kosovo nego gubitak odstupnice Srbije. I eventualni ulazak u NATO. Nemojte molim vas.

Ili je mozda bolje da udjemo u kojekakav savez sa Rusijom i dobijemo pomoc u vidu ostrih govora kada krene neko da nas ne daj boze bombarduje a pri tom ne dobijemo ni dozvolu za kupovinu PVO sistema iako je Rusija pre odbijanja prodaje S-300 nama isti taj sistem poklonila Bugarskoj. Devedesetih, secamo se, da!

Uostalom to je pitanje Srbije, ne Rusije! Hvala na interesovanju ali nam je uvek bilo bolje bez pomoci Rusije ili bilo koga, jer ta podrska nikada u istoriji nije pretocena u delo vec je uvek Srbija koriscena kao adut vise u pregovorima sa zapadom a za korist iste te Rusije.
Imamo mi knjige iz istorije.

Inace, lepo ste pomogli i Crnoj Gori.., "sredili" ste im ekonomiju kao da je vasa.

Svako dobro vama i kada vec delite savete drugima da udelim i ja jedan vama a to je da se okrenete sebi i svojim problemima, nije kulturno pre svega zabadati nos u tudje dvoriste a pogotovo ne u slucaju kada niko to od vas nije trazio i kada ste odbili pomoc onda kada je bila potrebna i trazena.

Sunce Slobode

pre 12 godina

@bezimena
"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu".
Ajde nas malo podsetite, ja od tih "velikih žrtava" ne mogu ni jedne da se setim!

Recimo, Nikolaj Rajevski. Nisam Rus ali, sa obzirom da me zanima tema, procitao sam ponesto i saznao. Bilo je jos takvih primera i mislim da je sramota samo nasa sto se o tome ne prica i ne uci u skolama, pa tako ljudi ne mogu da saznaju.

gryzly.vienna

pre 12 godina

Bljak... Povraca mi se ovih Rusa... A i nasih Rusofila... Ruse briga za Srbe i Srbiju, kao mene za Kosta Riku. Is bre Rusi, manite se vise Srbije... Jos jednom, bljak...

Dragan

pre 12 godina

A;lbanija i Hrvatska, jesu u NATO Oba naroda su imali uvek teritorijalne pretenzije prema Srbiji ... (Hrvatska Zemun) Zamislite sledeci scenarijo. Malo provokacija kod Iloka, Malo provokacija kod Vukovaka (Navodni upadi cetnika) "Hrvatska se brani" NATO je u obavezi da stiti svakog svog punopravnog clana i intervenise okupacijom Vojvodine. Zatim se u Sremu, zadrzavaju NATO trupe, zbog blizine cine ih uglavnom Hrvati i to je to. Podsecam Turska i Grcka se ne vole nikako. Ali da Grcka nije takodje u NATO paktu, bilo bi im neuporedivo teze, a polozaj katastrofalan. Eto zbog cega je Srbija trenala biti u NATO paktu jos juce. Nikakva ljubav. Samo interes. Rusi ... Bili su na Kosovu? Zasto su otisli ? Kad su tako velika mega sila i kad tako eto vole Srbiju. Malo pameti i mudristi ne bi falilo ovom narodu.

ivan

pre 12 godina

I samo jedan odgovor svim Rusofilima-

'Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici.'

Dakle, 'matematika je jasna! Crva nije ni bilo!'

Alan Ford

pre 12 godina

Koja magla, koji spin. "Rusija će uvek pomagati srpskoj braći", ha, ha, ha. Onako kako je "pomagala" češkoj, slovačkoj, bugarskoj i poljskoj braći, a i Gruzini su bili svojevremeno "pravoslavna braća". O kakvom širenju na istok je reč? Pa Turska, Grčka, Bugarska i Rumunija su već odavno u NATO-u, a biće da su istočnije od Srbije.

Marina

pre 12 godina

Hahahahaha, Rusija misli da čvršće nego Srbija stoji iza krilatice "Kosovo je Srbija" . Eto,takvi su vam prijatelji,neće vas izdati ni kad sami sebe izdate. Iskreno prijateljstvo,nema šta.

Boban

pre 12 godina

Rusi gledaju kako da se oslobode tereta zvanog Srbija.Njihovi interesi su u zoni Evropske Unije ,i velikih sila i zbog Srbije nece rizikovati sopstvene interese.
Bilo bi posteno da nam kazu ,Srbi ne mozemo da Vam pomognemo,Vase mesto je u Evropskoj Uniji i u skladu s a interesima Evrope resavajte svoje probleme.
Ocigledno je da ni po pitanju severa Kosova Rusi ne mogu da nam pomognu.

matori

pre 12 godina

"...Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu i tako nas dovede u neobičnu i neprijatnu situaciju" , kaže Rogozin..."

A koga je briga za to što ćete vi da budete u neobičnoj i neprijatnoj situaciji???
Gledajte svoja posla i ne laprdajte beskorisne fraze...
Pogotovo nemojte da pričate o vašim "prijateljskim" delima i pomoći koju pružate srpskom narodu! Tako nešto ne postoji ni sada, niti je bilo bilo kada u prošlosti.
Objasnite najpre razloge zbog kojih štitite (dajete azil) najgorim zlotvorima, koje Srbija već godinama traži!?

Anti IB

pre 12 godina

Ova zemlja je jedino prosperirala, kada je stari sve koji su iole naginjali ka Rusima, lepo strpao na onu stenčugu na Jadranu.
U svim drugim situacijama se završilo tako što je izginulo 25-30% populacije.
Lepo rekao Miloš Obrenović:
"A gde vam je ta Rusija? ... E pa Turska je ovde, a Austrija tu!"

Djole

pre 12 godina

Nažalost čovek je 100% upravu. Srpsak elita i prozapadni zaluđenici guraju Srbiju u NATO.No 80% naroda je protiv i to će budućnost pokazati.

Bora

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu. Ali sada samo vi morate da odredite svoju sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno podržati" , kaže Rogozin.

Nemojte molim vas vise da mislite o nama. I nemojte molim vas vise da nam pomazete.

Preklinjem vas, ostavite nas na miru! Ne zelimo vase kriminalce! Ne zelimo da nam otimate i unistavate preduzeca!

gost

pre 12 godina

Uskoro ocekujemo prevod od strane cuvara ruskih interesa iz vrha drzave Srbije i opozicionih stranaka, sta je ustvari hteo da kaze ambasador i kako smo mi glupi da shvatimo smisao ovog intervjua gde sve prsti od bezuslovne podrske Srbiji.

Dragan

pre 12 godina

Srbija MORA u NATO zbog Kosova. Zamislite odnose Grcke i Turske da Grcka nije takodje u NATO. Kako bi bilo Grcima ? A Rusi... Jel su Rusi bili na Kosovu? Molim... Zasto su otisli ?

Markovitj

pre 12 godina

"Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici. ---ovo je citat dragog nam BIVSEG PRIJATELJA ...hvala lepo i dovidjenja!!!!!!!!

Maree

pre 12 godina

Ajde bezte crveni, uvek ste bili jaki na recima kada smo mi u pitanju, imate vi vase interese od nas, ali za nas narod vas boli ona stvar. I eto, kao i uvek podrzavate nas i sada...na recima...u tome da se nato ne rasiri po jugoistoku. A nas...ma ko je nas iko ikada sisao

dragutin

pre 12 godina

Niko ne može da ugura Srbiju u NATO. Pucnji na Srbe u blizini Jarinja samo su nas još jednom podsetili šta je NATO. Neće proći.

Šunatovac nešto sanja, ali srećom dočekali smo kraj i njegovog mandata.

Bolek

pre 12 godina

"Ipak, dodaje da je Rusija spremna da pomogne srpskoj braći, ali da oni ne mogu biti veći Srbi nego sami Srbi, te da pre nego bilo šta urade hoće da shvate kakav je stav zvaničnog Beograda i postoji li on."

Dosta vise. Dosta. Od Rusa me boli glava.
I, kakva smo mi braca? Nikad bili, nikad necemo ni biti. Ni genetski, ni kulturno, ni istorijski. To je urbana legenda.

Kubba

pre 12 godina

Bezbroj puta se pokazalo kroz istoriju da nas Rusi dozivljavaju kao obican kondom u njihovim odnosima sa zapadom, tako da nas jednokratno upotrebljavaju od slucaja do slucaja, a u interesu njihove zastite...
Vreme je da napravimo drzavu, a ne da budemo njihovi kondomi.

Bojan

pre 12 godina

Užas koliko licemerja i cinizma u jednom tekstu. Ako rusofilima nije do sada bilo jasno da su budale posle ovoga bi trebalo da stave prst na čelo i pokrenu te tri ćelije koje imaju. Ništa bolje nije ni na drugoj strani, EU nas ucenjuje i mrcvari do besvesti, SAD i NATO nas bombarduju i cepaju ko kuče krpu, nesvrstani su bezlična gomila ničega! Moj lični utisak je da mi, suštinski, ne trebamo nikome i da smo samo "pain in the ass!" za sve pa i "majčicu" Rusiju.
Izgleda da svi misle da bi bilo sto puta bolje da nas nema!
Za Srbiju, kako stvari stoje, jedini spas je sletanje svemirskog broda neke vanzemaljske civilizacije u Beograd i trenutno pristupanje članstvu Pangalaktičkoj Uniji (PU), za koju sve ostale zemlje planete Zemlje tek treba da ispune gomilu uslova. Srbija kao zemlja nebeskog naroda je sve te uslove već ispunila!

Lud, zbunjen, normalih nema

pre 12 godina

"Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu"
-I sad njih brine sta mi radimo s delom svoje zemlje!!!!! Ako mi zelimo da ga priznamo sta to njih ima da brine, ako mi zelimo da ga menjamo za tropsko ostrvo, sta to njih briga! A ako necemo da ga priznamo nikad, opet nije njihova briga!

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima"
-Svaka imperija je takva, pa i ruska, dok imaju koristi koriste u skladu sa svojim interesima, kad vise nemaju pustaju niz vodu. Najbolje dokazano kroz buvljak-kupovinu NISa

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu." Ako je ovde mislio na casne sovjetske vojnike koji su izginuli 1945 oslobadjajuci Beograd, pomagali su svojim bratskim komunistima, jednako kao i u Bugarskoj, Rumuniji, Madjarskoj naravno vodeci racuna o svojim interesima, sireci svoju zonu uticaja. I osim pokojeg dobrovoljca/pojedinca ja se nesto ne secam pomoci kroz istoriju. Secam se doduse San Stefanskog mira i nekoliko pokusaja pravljenja velike Bugarske, opet ne zbog Bugara nego zbog sebe.

Davno je Cercil rekao da u diplomatiji ne postoje prijatelji i neprijatelji samo interesi. Braca jos manje postoje!

Zoran

pre 12 godina

1999. su nam kao pomoc slali kozacke pevacke horove i svestenike, zatim nas pritiskali da prihvatimo Kumanovski sporazum, onda su prvom prilikom podvili rep i pobegli sa Kosova, kasnije su odbili molbu da se vrate jer, zaboga, nece da se konfrontiraju sa NATO - ali zato ne vide nikakav problem da nas guraju u sukob. I jos nam usput prebacuju kako nismo dovoljno Srbi. Bravo "braco".

Dejan

pre 12 godina

Rusija nas u ovom trenutku pomaze koliko moze, jer pomazuci Srbiju stiti indirektno i sebe. Sa druge strane treba biti realan i videti da je Srbija sa svih strana okruzena zemljama koje su u NATO paktu i da ce jednog dana doci trenutak da ako Srbija nece u NATO pakt, NATO pakt ce doci u Srbiju.

Josip Vasilj

pre 12 godina

O čemu to tovariš Rogozin priča? pa stav zvaničnog Beograda ostaje nepromijenjen - Beograd je glavni grad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije....

Mislite o tome

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila." Misli o tome jadna Srbijo na izborima.

Pantagruel

pre 12 godina

Знам да ће уследити лавина пљувања од многих који ће рећи "Русија нам није помогла 1999". Русија је тада била на коленима. Само годину дана раније доживела је економски слом и де факто банкрот државе. На челу је имала председника алкохoличара, дубоко огрезлог у коруптивне радње и марионету запада. Ова данашња Русија је нешто сасвим друго, али ми најпре трева да будемо мудри и одговорни према својој деци. Не смемо срљати у сукобе и очекивати да било ко други зарати за нас. Треба једноствно да преживимо, са што мање штете и пустимо велике да се једном коначно разрачунају без нашег учешћа и страдања.И пре него што кренете да пљујете Русе што неће да зарате са НАТО-oм због нас или Либије, сетите се како су прошли када су 1914. године, недовољно припремљени, ушли у Први светски рат (бранећи нас). Изгубили су огромну територију, цар и династија су им побијени мали су три године грађанског рата и добили седам деценија комунистичке диктатуре. И ја да сам н њиховом месту, не бих више ратовао ни због кога, осим за себе. Нарочито што се данас рат може претворити у нуклеарну катасртофу.

Vladimir

pre 12 godina

Znaci suparniciti sa NATO je za Rusiju nepotreban rizik ali je pozeljno da se Srbija suparnici sa NATO jer ce je na zapadu vise postovati?! HA! Kakvo licemerje. I kada se to Rusija zrtvovala za Srbiju?

komshija

pre 12 godina

"Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici....
cemu onda cela ova prica ili vi hocete suparniciti se sa NATO-om do poslednjog srbina

e jaki ste mi vi rusi, kome ste vi prijatelj....

dragan

pre 12 godina

Istorija veoma dobro zna da su Ruska braca retko kada zaista pomagala Srpskoj braci, a kada su to u izuzetnim situacijama i ograniceno cinili, to se desavalo samo kada je to njima bilo u direktnom interesu ili deo sirih politickih igara u kojima im je Srbija bila samo "igracka" koju su bacali i dobacivali kako im se nahodilo.

srbislav

pre 12 godina

Kamo srece da smo na vreme usli u NATO, verujem da bi se sve drukcije razvijalo, pa i po pitanju Kosova. Nazalost tadasnji predsednik Milosevic je zeleo da udje u isrtoriju kao restaurator komunizma u Rusiji i Srbiji. Rusija kao velika sila brine o svojim interesima a Srbija sluzi za potkusurivanje. Tako je, mi znamo sta je nas interes. Najmanji je da postanemo ruska gubernija.

Stjopka

pre 12 godina

Većina Srba, uglavnom ne-akademsko stanovništvo naučilo je za vreme Tita jednu frazu koja se iako takva kakva je, ne činjenična i namerno medijski nametnuta tokom 50-ih i 60-ih provlači i danas, kada predstavlja mudrost kvazi gospode i "krema" srednje klase, a glasi: Pa kad su nam to Rusi pomogli? Navoditi imena bitaka i vremena od ustanka, pa preko I i II svetskog rata bilo bi nesmisleno. Rusija, nekad kao institucija a češće neformalno, potajno i dobrovoljno, Srbiji a pogotovu Srbima pomagala je odvajkada. Bezbroj Ruskih dečaka i devojčica ostavilo je kosti na ovim prostorima, zarad svih nas, čak i onih koji pljuju po njima i argumentuju svoje stavove kako su Rusi to radili zbog nekog interesa. Nadam se samo da će javnost videti apsurdnost takvog razmišljanja i ako ništa drugo, makar izraziti poštovanje prema poginulim devojkama i mladićima, koji su poginuli tako daleko od svojih kuća, kako bi mi danas imali slobodu izbora. To što danas možemo da biramo da li ćemo u NATO ili ne, da li ćemo biti muslimani, hrišćani ili ateisti, demokrate ili nešto drugo, za to hvala Rusiji!

agim

pre 12 godina

U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila.

Koliko razum srpski jezik ovaj je time nazvao Srbiju slabu i sklonu izdajama.Ovo je jedno veliko ponizenje za jednu drzavu.Srpske vlasti su bezbroj puta lagali i obmanjivali "zapadni svet" ali jos ni jednu njihovu drzavu nisam cuo da Srbiju naziva lazovom.
Rusi su slicne poruke slali i ostalim drzavama Evrope koji su pobegli iz Varsavskog pakta, ali te drzave nisu j..... Rusiju ni 2 posto.I evo i posle toga sto su te drzave usle u "protivnicki" vojni savez danas imaju dobre odnose sa njima.
Za kraj mogu samo da citiram postovanog komentatora Bucka razmisljam koji je u nekoliko navrata napisao komentar; Rusija nikada nece priznati nezavisnost Srbije.

Bane

pre 12 godina

Apsolutno tacno! I Rogozin je ponovio da Rusi ne mogu biti veci Srbi od samih Srba tako ako da ako hocemo njihovu pomoc i podrsku treba da jasno odaberemo stranu na kojoj smo. Vise od 10 godina "uvlacenja" Zapadu nije dalo nikakve (pozitivne) rezultate tako da je vreme za promenu kursa...

MarkoB

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila. "

Sasvim tacno ali ne samo u zapadnom nego - sve vise u vise - u celom svetu.

Sajo

pre 12 godina

Vidim vecina kometara je protiv rusa,ali nemoj te tako biti ostri..heheh...ruska slovenska braca su uvek pomagala slovenske narode...npr 1939 su zajedno sa nemcima okupirali poljsku i pobili desetine hiljada poljskih vojnika...posle 1945 uzjahase sve slovenske narode tako zestoko da kada sada pomenete nekom poljaku,cehu,slovaku,bugaru Rusiju odmah pocne da drhti od straha...pa onda pomogose Titu 46 oko krize sa talijanima oko Trsta koji je inace bio nas grad...pa tek 1968 cehoslovackoj sa tenkovima na narod...pa onda direktno njihovo mesanje u rasturanju jugosvaije,pa 1999 nam pomogose,pa prvi napustise SrBsku teritoriju Kosovo...i bezbrojj drugih primera kako se oni dusebrizno brinu za svoju slovensku bracu...NJEK NAMA NE TREBA DOSTA JE BILO NEMA SMISLA VISE...

rade

pre 12 godina

da li ja jedini pamtim iz skole cinjenicu da je ruski car nikolaj drugi romanov postavio ultimatum po kome ce se rusija povuci iz prvog svetskog rata ukoliko francuska i engleska ne obezbede prevoz srpske vojske na krf. tek onda su nam pomogli veliki prijatelji francuzi i spasili nas od istrebljenja

Julius

pre 12 godina

Ambasador Rusije pri NATO-u D.O.Rogozin kaze da "Srbija ne moze u NATO zbog teritorijalnog spora sa Kosovom. Za ulazak Srbije u NATO potrebno je prvo priznati nezavisnost Kosova. Jedno bez drugog je nemoguce. Moskvu brine to sto Srbija radi ulaska u NATO moze da promeni stav prema Kosovu", dodao je Rogozin.
Ovi ruski diplomati: Konuzin, Rogozin, Curkin itd. dele savete srpskom narodu, kao da je srpska politika i diplomatija adolesentna. Deleci savete kako treba postupiti u medjunarodnoj sceni, oni se direktno mesaju u unutrasnje stvari Srbije, a te price forsiraju u cilju distanciranja Srbije od Zapada, jer bi inace rusija izgubila svoj uticaj kod srpske drzave. Racunaju oni da u Srbiji ima dosta rusofila, pa govore radi njihove podrske.
Ovim ambasadorima Rusije je ostala uloga nadrazivanja Srba i Srbije protiv Kosova, protiv Amerike, protiv NATO-a, i igraju laznu igru odrzavanja utiska kao da imaju neki uticaj, a njihov je autoritet na niveo morskog krastavca!

realni pesimista

pre 12 godina

cujte srbi...po drugi put.
ne vredi, mora da shvati da srpski narod i njegovo rukovodstvo nisu isto, stavise ni priblizno slicno.
mi smo izgleda ni EU, ni Kosovo, ni Rusija, ni SAD.
Mi smo jedno veliko NISTA.

Neko tamo

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu. "

Idem da se ispovraćam. Veću bljuvotinu u životu nisam pročitao!

Bucko

pre 12 godina

Verujem ti Rogozine da necete nas ostaviti kao sto nas niste ostavili 1999 Vama verujem ako kazete vani pada kisa da tamo greje sunce......

hahaha

pre 12 godina

ako udjete u nato rusija vam nece pomoci oko kosova...hahahah eto rusi mi nismo sad u natou pa nesto ne vidim da nam pomazete a mozda nema pomazete tako da mi ni ne znamo da nam pomazete..sto bi vas covek nekad reko dosao sa dam vam nista ne kazem..

Cica Mica

pre 12 godina

Čovek nam je sve lepo rekao i nacrtao ako hoćemo da prihvatimo dobronameran savet.” Srbi su sami kovači svoje sreće i zbog toga kako se srpski narod bude ponašao tako će se prema njemu i odnositi. U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila.” Zar nisu upravo tu uradili sa našim predsednikom, iskoristili ga da uništi i zaduži zemlju a onda ga odbacili.

V

pre 12 godina

A da li Rogozin kaze sta se dogodilo kada su priznali nezavisnost Juzne Osetije i Abhazije? Ne prica o tome kada spominje Kosovo, jel da? Ljudi, kada cete shvatiti da nema nikakve "pravoslavne brace" vec da Rusija ima svoje interese - a jedan od njih je otpor sirenju NATO. U tu svrhu Rusija koristi Srbiju kao instrument za odrzavanje tenzije sa Zapadom. Srbija je prosto igracka u ruskim rukama. A igracke se lome...

stevan

pre 12 godina

Draga braco Rusi, nije nama potrebna Vasa pomoc, mi smo sami sebe zakopali i zaboravili na sva ona zlodela koja su nam naneli ti "europejci" bombardujuci nas nemilosrdno sve dok nismo pali na kolena.
Sad je to sve dragi Srpski narod zaboravio i hoce da se hvata u kolo sa zlikovcima koji konstantno pokusavaju da nam sole pamet kako treba da se ponasamo.

veterinarBG

pre 12 godina

Ako nas budete pomagali kao kroz istoriju,nadrljali smo! Jel moze kao sto Ameri podrzavaju Siptare? To bi vec bilo nesto.Mada,niste vi duzni da nas pomazete,ako ni sami ne znamo sta hocemo.Ja ,recimo,mislim da je podela KiM,uz Ahtisarija ,pravedno i za Srbe i Albance,i da nece biti mira i stabilnosti ako se to ne dogodi,al' ko mene pita...Bice rata kazu svi...

brat

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo koristi imali moja država i ruski narod, odmažući bratskom srpskom narodu. Ali sada samo mi moramo da odredimo vašu sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno prevariti"

noga u zadnji deo kichme

pre 12 godina

"...Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu ..."

A zasto to tebe brine?Sta ti imas s tim?Kao sada kad nam je stav kakav vi zelite nam je super a ako promenimo taj stav desice se katastrofa...

More...

Dragan

pre 12 godina

Najjiskrenije:bio sam borac,posle rata sam radeo u specijalnoj jedinici a danas za ovu vlast,politiku,stanje znaci nebi dao ni zrno pasulja!!!Nekada sam hteo dobrovoljno da dam zivot za srbiju a danas?Gde mi to idemo?Sa kakvim krvopijama sedimo i pregovaramo?Ubijali policajce pa deca i zene ostajale same! Bombardovali?Evropa?Amerika?Do samo 100 godina unazad su ljude nabijali na kolceve!Jel treba to da zaboravimo?Jel treba da zaboravimo kosti i duse srpskih patriota po rupetinama na granici Srbije?Bugarska je u EU kao i Rumunija,ajmo da vidimo kako zive!Susedi su to prvi!Jel mogu Rusi da naprave Bondstil na Pesteru?Kome da cutimo i da se ulizujemo?Jel ovo nije okupacija?Silom su nam uzeli noge i sad i jos da potpisemo da mozemo i rukama da hodamo!Jel bolje ziveti kao pacov i umreti ili kao LAV a mozda i opstati ali pametno?Ovako garant gubimo noge i zato ja drzavu Srbiju smatram zatvorom sa Mengeleom na celu...

pakleno grotlo

pre 12 godina

Upravo sam odštampao ovaj intervuju, sutra ću ga uramiti i zakačiti iznad kreveta da ga čitam pre i posle spavanja. Hvala Vam GOSPODINE Rogozin na ovim rečima.

ivann

pre 12 godina

Pa pomozite nam tako sto cete nam pozeleti srecu u EU i NATO-u.
KOliko znam NATO i Rusija nisu neprijatelji, a takodje Rusija nije neprijatelj EU. Tako da zaista ne razumeme cemu ovaj govor.
Tandara broc.

Lala iz Banata

pre 12 godina

"...To da je NATO faktički narušio princip neutralnosti, koji je predviđen mandatom UN i da je stao na stranu Albanaca, to je zbunjujuće i to nije fer. I samo su posle naše žestoke reakcije počeli da se povlače nazad"

Ta ne da se povlače, nego pobegli u panici!
Hahahahahaha!

Vickast ovaj Rogozin. :)
Da je zdrav, bilo bi ga sramota toga što govori.

Ja

pre 12 godina

Za njih je bio preveliki rizik da se junace na Kosovu sa NATO-om, kaze covek. I proziva nas da smo izdajice ako idemo u NATO. Mislim, sami smo zasluzili da nas tretiraju kao masu bez grama pameti i daju ovakve izjave kad su se pojedini prodaju za saku pirinca. Najveci problem Srbije su bezocni lazovi i bestidne lopuze. Osecam se jadno sto moj narod nema nikakvo samopostovanje i veruje bezrezervno nekim likovima iz Rusije koji nas ocigledno smatraju za pleme bez mozga koje treba ustrojiti na neki nacin.

ban

pre 12 godina

Bojim se da na kosovu svoje interese ganjaju Rusi i Amerikanci. Vjerojsatno tu igraju ekonomski interesi. Možda rude nafta,zlato vrag bi ga znao.

Drasko Nikolic Topola

pre 12 godina

Rogozin ambasador Rusije pri NATO...casno i posteno nam je rekao, gledaju ljudi svoje intrese i tacka, svaka mu cast, a na ovakav nacin je zacepio usta i nasim srborusima, i ja mu se beskrajno zahvaljujem na ovim recima :) "Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici. To da je NATO faktički narušio princip neutralnosti, koji je predviđen mandatom UN i da je stao na stranu Albanaca, to je zbunjujuće i to nije fer. I samo su posle naše žestoke reakcije počeli da se povlače nazad"

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Kakvo flagrantno krsenje principa o nemjesanju u unutrasnje poslove drugih zemalja! Rusija nije promjenila cud i ona ovaj prostor vidi kao Balkan u kojoj ce joj ispostava biti Srbija i kad joj nesto zatreba da Srbiju moze gurnuti u sukob da obavlja prljave poslove umjesto nje. Je li to ta, bratska ljubav? E, moji Srbi naivni ste da vam vec 20 godina prodaju "rog za svijecu". S njima samo trgovati i nista drugo!

Nebojsa

pre 12 godina

Polomiše se lažni azilanti iz Srbije i celog sveta da se domognu blagostanja vaše divne zemlje! Ne lupaj čoveče, Rusija je većinom beda, kriminal i korupcija!

V

pre 12 godina

jel ovaj covek glup ili lud? pa rusija je ta koja nikada kroz istoriju nije pomogla srbiji, uvek su gledali samo sebe, a ostalo su prazne price. nekoliko puta su nas izdali kada nam je bilo najpotrebnije.

name

pre 12 godina

Hahahahah kao ne sekiraju se Ruje sto Srbija 'oce u NATO ne gle mnogo ih sekira sto bi eventualno Srbija mogla da prizna Kosovo, pa to mnogo brine Moskvu XDDD. Licemerju nikad kraja. Rusi jesu bili istinski i pravi prijatelj kroz istoriju ali jedino i iskljucivo samo sebi...

zasu

pre 12 godina

Sta god ova vlast da uradi ne izlazim vise nikad na izbore. Ne izlazim zbog svih ovih koji su na politickoj sceni Srbije.

Necu da im dajem legitimitet uopste. Dosta je!

Cekam nekog normalnog.

idijot

pre 12 godina

Naravno da su rusi jedini merodavni da nama kažu šta nam je činiti. Mi smo totalne budale i neznalice pa sami ne znamo. Ne znamo kako su nam to rusi "pomagali" istorijski gledano, od vajkada. Prosto cvetamo od njihove pomoći.

Ko se ne seća, 1999 su prvi uleteli pa prvi izleteli sa Kosova - JUNAČINE. Što se onda nisu ovako prsili - pa zato što su NAS PODMETNULI da se borimo za NJIHOVE interese.

Ja reči ovog rusa tumačim kao - "pa na nemojte ljudi, a kako ćemo mi posle sa NATO-om ako vi tamo uđete".

Ako srbija udje u NATO, rusi će izgubiti monetu za potkusurivanje sa istim, jer je uvek lakše da se preko naših leđa svađaju sa drugima nego da sami lupe šakom o sto. Nešto se nesećam kada su se oni to pa previše prsili zbog nas (osim za naše unutrašnjo-političke prilike). Jesu li možda stavili veto u Savetu bezbednosti kada su nas bombardovali. Da, da, kako da ne.

Nego pitam se, imalju li ruje ovde na terenu, a i dole, huškaša i buškaša koji nas međusobno svađaju. Verujem da bi ih možda moglo biti i to ne malo, što naših, što njihovih.

Lončar

pre 12 godina

Rusiju brine u kakvom statusu će biti Kosovo? Svašta.
Odakle im ideja da oni nama određuju šta je dobro za nas.
Za Srbiju je daleko bolje da se ratosilja te večne kočnice i omče oko vrata kao što je Kosovo, koje ionako ne kontroliše.
Ko o čemu Rusi stalno forsiraju one priče, koje Srbiju distanciraju od zapada. Što ne gledaju svoja posla.

acinic

pre 12 godina

Dole imperijalisticki zapad! Koji zeli da nas porobi ali na mnogo lukaviji nacin nego sto je to rat! Mada su nas tukli i bombama sa osiromasenim uranijom. SFRJ im je bila trnu u oku pa su je rasturili. U SFRJ se zivelo kako u ovoj demokraciji ne moze da bude ni za 300. 000 godina. Sa ovim nasim primarijusima po strankama ! Zivela Rusija i Kina! NATO nikada!!!

Nesa

pre 12 godina

Dosta je bre vise vasih ruskih saveta i ostalog i lazi pre svega.Srbija nikada nije bila niti ce ikad biti ruska gubernija.Shvatite to vec jednom!Svako iole ko razumno razmislja zna kakva je bila vasa pomoc kroz istoriju od Karadjordja koji nije zeleo da pristane na to da Srbija bude pod kontrolom Rusije pa sve do Drugog Svetskog rata o kojem mi je deda pricao,da kad su dosli Rusi da su silovali zene,pljackali itd..Gde ste bili 99'? Jel tada vas ministar spoljnih poslova potpisao Madlen Olbrajt da se Rusija nece mesati u bombardovanje Srbije i da se drzati po strani?Ne kazem da su ostali bolji,ali ne trebate nam vi i vasa "pomoc" niti da nam solite pamet.Toliko od mene.

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

U vezi ruskog veta 1999-e, vazno je reci da je danas Rusija ekonomski i vojno mnogo jaca nego u to vreme kada je USA & NATO koalicija bila superiorna u svakom pogledu! Da li zbog toga sto tada slaba Rusija nije imala moc da spreci agresiju na nasu zemlju, treba da zaboravimo ko nas je bombardovao i da se odreknemo i ono malo zemalja koje nam daju (sada vec vrlo znacajnu!) podrsku?
(Free Bird, 10. oktobar 2011 10:37)
Pa dobro "Free Bird" ako je tako kako vi kazete, Rusija sve jaca i jaca, pa zasto onda nije sprijecila NATO da intervenira u Libiji? Po cemu mislite da Rusi vas vise vole od Libijaca? U medunarodnim odnosima nema ljubavi, to je za naivne!Rusija igra svoju igru a mudre drzave diplomatskim nacinom to zele osujetiti, sasvim je druga stvar sto se neke drzave same nude i ne brane svoje nacionalne interese nego im je draze biti pod "kapom" neke velike sile ali onda moraju snositi sve posljedice takve "slabe" politike.

Mile

pre 12 godina

Htedoh da ostavim komentar pa sam procitao Alexov tako da nemam sta da dodam. Samo cu kopirati dole navedeni za one koje eventualno nisu procitali.
"Nemojte samo vi da nas branite molim vas. Koju nam to vi perpsektivu nudite? Pa Rusija je drzava koja je civilizacijski jos uvek u srednjem veku. A sto se tice NATO svakom ko malo ukljuci mozak je jasno da ili ce Srbija biti u NATO-u ili je nece biti. S obzirom da je nama iracionalnost usadjena u genetski kod bice verovatnije da cemo izabrati ovu drugu opciju, da nas ne bude. Vec citav jedan vek vodimo promasenu politiku na svim poljima tako da nema sanse da sada posle toliko promasaja uradimo nesto pametno. I samo jedno pitanje onima koji ne vole NATO: da li bi uopste bilo ovog pakla poslednjih 20 godina da je SFRJ bila u NATO-u? Ili da je nakon raspada SFRJ Srbija prva rekla hocemo u NATO, evo vam napravite bazu slobodno (hteli ne hteli oni ako su naumili da je naprave napravice je, milom ili silom). Za pocetak sada bi ste vi koji ovo citate imali posao i iole pristojnu platu... za ostalo necu da pricam."

Starac

pre 12 godina

Gospodine Rogozin, svaka Vam je na mestu!
Nesreca Srbije i srpskog naroda je u tome sto na vidiku ne postoji ozbiljna, samosvesna i drzavotvorna politcka opcija, koja bi mogla da je povode u pravom smeru.

EU Citizen

pre 12 godina

Kada ne bih znao ko je i šta je gospodin Rogozin, bila bi mi dovoljna samo jedna njegova fraza da vrlo precizno lociram na lestvici primitivizma i nesuvislosti i njega i zemlju koja ga je na tako značajnu funkciju postavila: "Mi u Rusiji mislimo". To jest, cela Rusija misli isto (i teško onom ko pomisli nešto drukčije), a on je, kao zvanični predstavnik vladajuće špijunsko-tajkunske oligarhije, ovlašćeno lice da to mišljenje saopštava. Pa je još i "zabrinut" za poslove jedne suverene države, i uzima sebi za pravo da joj deli besplatne vojno-diplomatske savete koje niko nikada od njega nije tražio. Kao da sovjetsko-ruska vrhuška i njeni predstavnici u vrhovima srpske vlasti i biznisa koji svi zajedno sprovode i podržavaju bezočno pljačkanje i mentalno upropašćavanje Srbije već sedamdesetak godina nisu glavni razlog da svaki normalan i radan čovek koji želi sigurnu budućnost za sebe, svoju decu i svoj novac, jedva čeka da Srbija uđe u NATO, jer će to, između ostalog značiti i vrlo jasnu poruku da Rusija drži svoje medveđe šape dalje od nje,ili da bez njih ostane. Formalno priznavanje nezavisnosti jedne faktički odavno izgubljene pokrajine, s kojom, ako čovek pošteno pogleda unazad, ionako nikada nismo znali šta bismo da uradimo, minimalna je cena za izbavljenje iz ruskih i domaće udbaških kandži za vjek i vjekova amin...

Zoran M.

pre 12 godina

Ja stvarno ne vidim kako Rusija podržava nas srbe u Srbiji, ali zato jasno svi vidimo kako Vatikan pomaže Hrvatsku. Dakle ta priča kako Vi nas podržavate, a kad su nas bombardovali Vaša mornarica je mirno i nemo pomatrala USA mornaricu u Sredozemlju sa koje se ispaljuju Tomahavci na Srbiju. Jel to Vaša podrška?
Valjalo bi malo po pitanju te podrške Rusije objavljivati i tekstove kakvi su to sporovi bili u doba Tita između SFRJ i Rusije i zašto je dolazilo do tih sporova da je Tito javno rekao da je spreman i na drugi rat ( nakon II sv. rata) za rad slobode naroda SFRJ?

Sve je laz, nista nije istina...

pre 12 godina

Ma nemoj a komrad Jeljcin sta je uradio nego izdao sve nas na Kosovu, i Milosevic koji je savetovao narod da ostane dole i ako se nasa Vojska povugla odozdo... Javna je tajna da su Rusiji otpisana dugovanja u vrednosti od 50 milijardi dolara 1999 da se ne mesa u NATO operaciju "milosrdni andjeo". Tako su i uradili, Rusi nisu stavili veto na odluku o bombardovanju i sad zivimo kao Nemci posle II sv. rata. RUSIJA GLEDA ISKLJUCIVO SVOJ INTERES, OD NAS CE DA OSTANE BEOGRADSKI PASALUK AKO NE IGRAMO PO PRAVILIMA NATO PAKTA!!!

katica

pre 12 godina

Razlog zašto u Srbiji nije bilo LUSTRACIJE je samo jedan: da se nebi razotkrila (i uklonila) MREŽA „ruskih ljudi“ (koje su isplela belogardejska i crvena Rusija) u svim institucijama Srpske države. Da se to dogodilo posle Titove smrti 1980g nebi staljinista Sloba (i Mira – koja sada pod patronarom Rusije živi u Moskvi) uklonio Stanbolića a to znači da bi Srbija (zajedno sa drugim republikama u YU) ušla 1989 g u EU i NATO. Ratova na Balkanu ne bi bilo, u YU bi već 31 godinu bila u toku tranzicija komunizma u kapitalizam, Danas bi Srbija (zajedno sa ostalima u YU, Kosovo ne bi bilo država!) bila u boljem STANJU nego Poljska, Češka.

milos bg

pre 12 godina

Kao i vecina gradjana Srbije protivim se ulasku u NATO i zalazem se za vojnu neutralnost..Sasvim je dovoljno "Partnerstvo za mir".Sto se tice Kometa mislim da je suvisna tema za normalne gradjane jer je smatramo pokrajinom i dusom Srbije..Okupacija dela teritorije je privremena i kako se menja odnos snaga u svetu Srbija je sve bliza povracaju svoje pokrajine..Hvala svim zemljama koje nas podrzavaju pogotovu Rusiji Spaniji i Kina..Hvala

ivan

pre 12 godina

Da li to znaci da sve sto se desava na Kosovu sada - samo ima veze sa interesima Rusije?
Zasto je na Kosovu vladao kakav-takav mir sve do datuma kada Srbiji treba da se da status 'kandidata' za ulazak u EU?
Zasto je Kosovo u zadnja dva meseca priznalo vise drzava nego cele prethodne godine?

Bez obzira na Kosovo, nakon govora Konuzina, stabilnost Srbije je tesko uzdrmavana svim mogucim sredstvima!
Kako kaze Ministar policije - planirane su i teroristicke akcije u Beogradu i Srbiji.
Poznati su bliski odnosi raznih ekstremistickih grupa sa Ambasadom Rusije.
Da li je Ministar mislio na te grupe? Da li je to razlog sto policija nije reagovala?

Iz ugla obicnog gradjanina - Rusija se grubo mesa i destabilizuje Srbiju.

Uvazili, ne uvazili, objavili, ne objavili moj komentar - posledice koje ce uloga Ambasadora i njegovog Ministarstva ostaviti na Srpsko-Ruske odnose bice trajne i neizbrisive u daljim odnosima dve zemlje.

Mother Russia

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila."

Sta jos dodati ovoj istini?

zoran

pre 12 godina

Nemoj me Mujo više branit', ovaj će me na kraju načisto premlatit'...

Koliko ste nas branili i bili na našoj strani, dragi gospodine Rusu, tako sada u Srbiji imamo skoro milion prekodrinskih i prekoibarskih ljudi, još uvek formalno sa statusom "izbeglica" a koji i ne planiraju da se vrate odakle su došli(sem ako ne uđemo u NATO a i to je pod znakom pitanja, popunjena mesta). Sve vreme dok su ih SILOM prognjali vi ste, kao i kroz čitavu istoriju, filozofirali o bratskoj pomoći među Pravoslavnom braćom, dok ste u suštini, UVEK gledali da izvučete korist za sebe.

Black George

pre 12 godina

Rogozin je oduvek bio taj koji je glasno govorio ono sto ruski politicari misle o nama. Nasa drzavna politika je totalno sizofrena. Nasi politicari zauzimaju stav prema potrebama javnog mnjenja, u kombinaciji sa pritiscima sa zapada i neminovnom korupcijom. I onda dobijemo stav "I Kosovo i EU" kao univerzalno resenje nasih kontradiktornih zelja i ambicija. I na kraju zavrsimo tamo gde smo i bili - u blatu. Na kraju ni sa jednom velikom silom necemo imati dobar odnos, niti izvuci velike koristi za sebe. Nasi politicari mi sve vise lice na gomilu shizofrenika, koji pricaju kojesta. Vise se ne zna ni sta je cija ideologija, stav, misljenje, pozicija, princip, politika. Izgledaju kao masa amorfnih ljudi koji pricaju jedno te isto, nesposobni da se uhvate u kostac sa problemima, i naprave kvalitativan pomak na bolje. Iznajmite Srbiju Japanu ili Kini na 20 godina, kad ne znate da radite svoj posao.

steva

pre 12 godina

ma ne lupetaj, sad mora šaljem komentar u pola četri, ko bre ikad ovde razmišljao o učlanjenju u nato ... ajde rusi bre, sjašite malo ...

dusans

pre 12 godina

Pricaj, pricaj (malo drugacije se to kaze, ali..) moj golube beli. Jednostavno je sve to, ali..... Kad su dosli oni sa Zapada i ponudili srpskom Predsedniku sve sto sad ima kosovski Predsednik i to samo za malo zamlje (koja se inace nalazi na teritoriji severnog ili srpskog kiM-a, nas Predsednik je rekao: Ne moze. A zasto ne moze? Ne da mi zena. (Gospodja koja zivi u Rusiji sa sinom).
Hocu da kazem da ste nam Vi sve to namestili, i ratove, i bedu, i neizlaz, radi svojih geostrateskih ciljeva.
A sada da se mi ne bi dosetili, sad nas gurate u jos veci neizlaz i siromastvo i otimate nam jedino sto nam vredi, da bi nam onda kao pomogli sa obecanjima i podrskom.
Pustite nas, sami cemo se spasiti, molim Vas.

pamcenje

pre 12 godina

Kakav licemer!Sreca da poznajem Istoriju,dovoljno sam citao o ovim prostorima,a hteo sam upisati studije Istorije.Ovakva prica moze proci kod nabedjenih rusofila koji uglavnom imaju kratko pamcenje o Rusiji i ruskoj pomoci ovim prostorima,unazad dva veka.Toliko!

zoran

pre 12 godina

djindjic je lepo govorio da je "politika vestina predvidjnja stvari koje dolaze" trebao je naravno predvideti da u nasoj srbiji ima.. takvih ubica da su spremnida idu do kraja.. sti bi rekao milos vasic .."secikesa"mislim da bi na bilo sigurno malo bolje..elem prostim tumacenjem gopodinovih reci bilo bi;;SVAKI iole dobar politicar jje trebao predviedti da rusija nece zbog nas stavljati dupe i izazivati sukob s NATO-om..NECE ni dopustiti da nas bas istrebe ili mnogo ponize nego vec do s ad sto su...ali PUSTICE da nas dobro isamaraju...jer ipak hocemo taj NATO..PITAM HOCE LI NEKO VEC NESTO DA PREDUZME JER STRADA I NAS NAROD... AKO JE NEKO ZABORAVIO

Пеђа

pre 12 godina

Историја се понавља...1941. Хтели смо са једнима, па са другима. Неодлучност се плаћа. Не размишљати на кратке стазе.

Како год, треба се сетити ко нас је ослободио 1944...крв није вода.

lakše konju bez samara

pre 12 godina

Ono što je čika Rogozin hteo reći je otprilike da će Rusija u slučaju da mi uđemo u NATO priznati Kosovo i definitivno rasparčati Gruziju tj. da je Rusiji svejedno da li ćemo se mi odlučiti da uđemo u NATO ili ne - oni zadržavaju opciju da iz obe situacije poentiraju...

Bojan

pre 12 godina

OK, kazete da ste prijatelji, PA PRESTANITE da se mesate u unutrasnje stvari Srbije i da izazivate krize!
NISTA niste bolji ni od samog NATO, vec samo interesi!

ФР

pre 12 godina

Два питања за господина Рогозина:

1. Одакле Вама мандат да нама говорите о условима за улазак у НАТО? Последњи пут када сам проверавао, Русија није била члан ове алијансе, a ваша забринутост и нас брине. Доста је било ваше "бриге".
2. Када већ говорите о томе како је НАТО једностран и нефер према Србима, намеће се питање - шта је Русија конкретно урадила да то спречи? па можемо ићи и даље у прошлост и сагледати све шта сте урадили (или шта нисте урадили) за Србију, још тамо од 1990. године па наовамо. Практично преузимање НИС-а нећемо рачунати.

Boris

pre 12 godina

Mislim da niko u skorije vreme, osim naravno pijanog fusiranja koji povlace ovakva razotkrivanja, uz mozda malecku pomoc pozlacenog gvozdja i sto je poprilican paradoks gay-ipak odrzane-parade , znaci niko nije direktnije i plasticnije opisao rusku politiku prema Srbiji.Sve je tu, svih dvesta godina sa svim momentima kao sto su 1903 i 2003,kao i razna pojasnjenja u vezi religije, grejanja i bezanije sa Kosova.Ovo je istinski divno i retko se vidi.Uzivajte

razlikujem

pre 12 godina

Ni najmanje ne volim kada bilo koji strani predstavnik kritikuje moju zemlju. Još manje kada pokušava da kroz ''kritiku'' ostvari uticaj na našu politiku i po cenu naših interesa.

Ipak, potrebno je da svi primete suštinsku razliku izmedju promovisanja zvaničnog stava Ruske Federacije, od strane njihovih zvaničnika u punoj javnosti - i ''meke prisile'' (mediji, deo NVO scene, deo korpusa analitičara...) kombinovanih sa ultimatumima koje primenjuje USA, NATO i deo EU biroktatije.

Zbog takvih ''razlika'' - i čovek, kao pojedinac, i država - može da identifikuje prijatelje i one koji to nisu.

Pik

pre 12 godina

Srbija nece u nato jos narednih 80 godina,dok svi ovi ne pocrkaju od gladi od vasih ruskih oligarha i lopova.
Da se razumemo, nista manjih od Srpskih,ali i zapadnih zemalja
Da bi Srbija pristupila NATO ili EU ili bilo kojem trecem savezu mora se raspisati referendum.Koliko vidim jedino ima volje za nesvrstane,a za ostalo kao sto sam rekao proci ce barem 80 godina

Sanjar

pre 12 godina

Vrlo dobro znam.
Na žalost, sadašnja ruska vlast ne vodi dovoljno brigu ni o svom narodu a kamo li o srpskom.
Globalizam ljudi, vremenom se drastično menjaju odnosi u međunarodnoj politici. Politički trenutak pada Berlinskog zida i početek rata u bivšoj Jugoslaviji i ovo što se dešava danas je kao poređenje komodora 64 i najnovijeg intelovog procesora sa četiri jezgra. A o RAM memoriji,...to pripada samo pobednicima:-(

samo mi jos ne shvatamo pravu istinu

pre 12 godina

Suparnicitise s NATOm i EU,je mnogo rizicnije za Rusiju od tkz,"pravoslavnih bratskih odniosa s Srbijom".I tu je kraj cele price,ko je pametan razumece sve!

southlander

pre 12 godina

"Ali sada samo vi morate da odredite svoju sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno podržati , kaže Rogozin." Sto u prevodu znaci, dobiliste otpust. Za svaki slucaj Rusija ce zastititi svoje interese, u Vojvodini. A za to mu nece trebati Beogradski kadrovi iz partija na vlasti.

Misko BG

pre 12 godina

Bravo ambasadore Rogozinu,da ne bi ovih vasih postenih i casnih reci,o tome da Rusija gleda samo svoj interes,nikada se mozda ne bi opametili i jos uvek bi se uzdali u vasu pomoc a u vezi Kosova.

leško

pre 12 godina

@dragan 13:36
Dragi gospodine, Hrvatska nikada nije imala pretenzije prema Srbiji već je uvijek bilo obratno. Kakav Zemun, kakvi bakrači. Pogledajte samo godine 91-95 gdje se vodio rat Dragane i tko je htio nešto negdje pripojiti Dragane. Valjda je u Vašem slučaju presudila duboka starost pa brzo zaboravljate.

miki

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila"

Vro jednostavno opisani odnosi u svetu.Ovako je uvek bilo a na nama je da odlucimo kojoj grupi cemo se prikloniti

realan

pre 12 godina

napokon da nam neko otvori oci!!!!! pa ko nam je blizi od rusije?!?!?! niko!samo oni mogu i zele da nam pomognu. tadicu nemoj razmisljati mi samo uz rusiju mozemo dalje

NemanjaBB

pre 12 godina

Iako ja gotivim Ruse malo mi neprijatno da nas i oni ucenjuju, ali doduse na mestu im je svaka.

A to za NATO ce da vide...tek posle referenduma, pa nismo mi blesavi, ne treba nama da nad nekim sprovodimo demokratiju kao oni nad nama, nad Irakom, Avganistanom, LIbijom itd svuda gde su imali koristi... Ne treba da ostanemo izolovani, ali ne da lepo ulazimo u bilo kakve alijanse!

NATO i EU na referendum pa da vidimo!

sale

pre 12 godina

Bez obzira na reakcije Rusije, Srbija moze da povuce najgluplji potez trazeci ulaz u NATO.Alijansa se kao i EU polako raspada i potreban je svaki moguci nacin finansiranja da bi se gigant kako tako odrzao.
Amerikanci moraju smanjiti finansiranje NATO-a jer i njima gori kod kuce, narod polako ustaje, jedino mi ovde u Srbiji najvise sto mozemo i za sebe i za druge da uradimo je komentarisanje na ovaj nacin i izrazavanje sopstvenog misljenja.Sto se tice ostalog pukli smo po svim mogucim savovima i niko nas sastaviti ne moze.

Zoran

pre 12 godina

Srbija zaista ima veliki problem u vezi NATO-a. Rusi lepo pricaju, ali slabo pomazu. Ameri su nas bombardovali zarad Kosova. Jedina korist od ulaska u NATO bi bila sto bi nas, u tom slucaju, sledeci put bombardovali saveznici.

Nemac

pre 12 godina

Precizno je, u odnosu na navedeni tekst, kako ja to vidim, reći da je ponašanjem snaga na samom Kosovu i Metohiji i odgovarajućih činilaca u svetu - njegovim priznavanjem, na primer, ono i po međunarodnom pravu i po našem ustavu jeste trenutno pod okupacijom, a mi - u ratnom stanju. Možemo se sporiti o legitimnosti i legalnosti i fakticitetu, odnosno, o filozofiji "prirodnog prava", pančatantre, interesa i slično, fakat su prethodno ratno stanje, NATO bombardovanje, materijalne i nematerijalne štete, žrtve, proterani ljudi, pljačka itd. Isto tako je fakat da su okupatori opljačkali prirodne resurse i uveliko određuju materijalna, društvena, kulturna, politička, humana, ekonomska i druga stanja i tokove u regionu i šire. Izgleda da nam Rusi ili drugi, njima slični, teško trenutno ili čak na duže staze mogu ili žele pomoći (osim u Savetu bezbednosti, u UN-u ili verbalno). Verovatniji scenario je taj da će ovde biti mirenja ljudi sa okupacijom, verovatno na Nedićevski način, uz dodatna ljudska i materijalna maltretiranja i razaranja. Rusi, usled raznih razloga polako u Srbiji gube uticaj, a i ovdasnjih stanovnika je sve manje. Čak i da se ovde popravi politički i ekonomska situacija, na ma koji način, promena trenda opadanja populacije je problem, barem za sada. Na sve to njihovi političari obraćaju pažnju kada ovako govore. Dakle, verovatno su, u principu, na ovim prostorima za dugo vreme izbačeni iz igre, odnosno, nisu zainteresovani.

nenad

pre 12 godina

ocigledno da mi ne znamo kuda da usmerimo ovaj nas brodic od drzave. mnogi misle ili su mislili ka evropi gde teritorijalno i pripadamo, ali nam nam oni nekako gase svetionik, bar se meni kao obicnom coveku tako cini, ili nece da prime nas brodic koji je u prilicno losem stanju a i posada je nekako vise gusarska samo bi da pljackaju, ili da se okrenemo ka nasoj braci i po veri i po poreklu koliko god to neki hteli da shvate, koji su ipak tu kad god zatreba mada ne onako kako mnogi ocekuju da nam daju naftu igas dzabe. u sustini u velikom smo problemu ali sam siguran da bi sve islo mnogo lakse kada bismo mi kao drzava bili mnogo sredjeniji sto se nece dogoditi jer se nikad nismo ni bili. takva nam je genetika i tacka

Borivoje Surdilovic Surda

pre 12 godina

Mi nemamo nacionalno jedinstvo,a ni Rusija se nije pokazala potpuno zastitnicki prema Srbiji!Ako hocemo bolju buducnost,onda treba zauzeti cvrst stav prema jednom planu, u kom je ekonomski oporavak zemlje sa fokusom na agrar,prioritet za svaku vladu Srbije!Rusija je ogromno trziste od kog Srbija moze ziveti,sta god se proizvede,moze se prodati tamo!!!A Rusi,samo ako iskreno vide Srbe kao bratski narod, mogu nas zastiti u buducnosti,ali ne na isti nacin kao u slucaju Kosova,jer povlacenjem su ostavili Srbe na nemilost politici Amerikanaca!

Veljkokg

pre 12 godina

Svidjalo se to nekima ili ne ovaj čovek je rekao suvu istinu! Znam da bi neki više voleli da mu je ime Šmit ili kakav Jirgen pa da ga zdušno podrže, ali na vašu žalost ovo je izrekao rus pa će te zato (imam predosećaj) sad krenuti lečenje pro zapadnih kompleksa!

Ima pravo... a vi kako hoćete! Imamo sa jedne strane ceo svet a sa druge polu raspadnutu uniju iz koje krv sišu nemci i francuzi! Kome to nije dovoljno onda i ne treba objašnjavati gde se tu mi nalazimo!

Free Bird

pre 12 godina

U vezi ruskog veta 1999-e, vazno je reci da je danas Rusija ekonomski i vojno mnogo jaca nego u to vreme kada je USA & NATO koalicija bila superiorna u svakom pogledu! Da li zbog toga sto tada slaba Rusija nije imala moc da spreci agresiju na nasu zemlju, treba da zaboravimo ko nas je bombardovao i da se odreknemo i ono malo zemalja koje nam daju (sada vec vrlo znacajnu!) podrsku?

s.

pre 12 godina

Hvala vam, nemojte da budete, ne veći, nego nikakvi Srbi, samo nam isporučite ovdašnje kriminalce koji su kod vas našli utočište, možda onda i pomislimo da ste nam , pa da kažem, prijatelji.

Topličanin

pre 12 godina

Ko ne vidi da nas braća Rusi guraju u oružani sukob, ili je maliciozan ili veoma naivan. Ako nasednemo, nećemo imati kome da se žalimo.

Djole

pre 12 godina

Nažalost čovek je 100% upravu. Srpsak elita i prozapadni zaluđenici guraju Srbiju u NATO.No 80% naroda je protiv i to će budućnost pokazati.

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Rusija u Srbiji pravi HAOS još od 8 sednice,pa preko Ivana Stambolića.Preko 12.03.2003,Vojislava Koštunice sa Obrazima.Dverima,Radikalima;Nikolićem i Karićem pa sve do sadašnjeg stanja na Kosovu.Interesantno je to da se Rusija nije mnogo bunila kada su u NATO ulazile zemlje koje su daleko bliže njenim granicama.Cilj Rusije je ponavljanje SCENARIJA iz Južne Osetije i Abhazije na delu Južne Srbije,Severnog Kosova i Rep,blici Srpskoj.Takodje joj je ciljda pod hitno izgradi svoju VOJNU bazu u Srbiji što je započela na NIŠKOM aerodromu pod plaštom MČS.STRAŠNO ŠTA RADI U SRBIJI.

dragutin

pre 12 godina

Niko ne može da ugura Srbiju u NATO. Pucnji na Srbe u blizini Jarinja samo su nas još jednom podsetili šta je NATO. Neće proći.

Šunatovac nešto sanja, ali srećom dočekali smo kraj i njegovog mandata.

Dejan

pre 12 godina

Rusija nas u ovom trenutku pomaze koliko moze, jer pomazuci Srbiju stiti indirektno i sebe. Sa druge strane treba biti realan i videti da je Srbija sa svih strana okruzena zemljama koje su u NATO paktu i da ce jednog dana doci trenutak da ako Srbija nece u NATO pakt, NATO pakt ce doci u Srbiju.

precanin

pre 12 godina

Imali ste prilike u zadnji 20 god. da sto puta stavite veto u korist Srbije, a niste ? Pa zasto niste , kada imate "toliku" brigu za "bracu" Srbe ? Sta jos osim NIS-a ima Srbija pa da vam pokloni ? Onaj vas ambasador , umesto da dobi sut-kartu , on nam u sred Beograda drzi lekciju sta treba i kako treba Vlada Srbije da radi ? Naucili ste da jasite druge narode , pa sada kada su vas se ratosiljali trazite druge ? Zasto su te drzave koje ste decenijama drzali u ropstvo usle u NATO , a nisu hteli svama da ostanu ? Ajde objasni to nama Srbima ? Vi znate da nam nesto pricate , a gde vam zive vasi milijarderi , pokrali sve ono sto je narod Rusije 90god. stvarao i gradio, svi su van Rusije , zasto ? Ostali samo izvodjaci radova , koji truju narod i pricaju mu bajke !? Nije ni cudo sto vas niko ne voli !

Stjopka

pre 12 godina

Većina Srba, uglavnom ne-akademsko stanovništvo naučilo je za vreme Tita jednu frazu koja se iako takva kakva je, ne činjenična i namerno medijski nametnuta tokom 50-ih i 60-ih provlači i danas, kada predstavlja mudrost kvazi gospode i "krema" srednje klase, a glasi: Pa kad su nam to Rusi pomogli? Navoditi imena bitaka i vremena od ustanka, pa preko I i II svetskog rata bilo bi nesmisleno. Rusija, nekad kao institucija a češće neformalno, potajno i dobrovoljno, Srbiji a pogotovu Srbima pomagala je odvajkada. Bezbroj Ruskih dečaka i devojčica ostavilo je kosti na ovim prostorima, zarad svih nas, čak i onih koji pljuju po njima i argumentuju svoje stavove kako su Rusi to radili zbog nekog interesa. Nadam se samo da će javnost videti apsurdnost takvog razmišljanja i ako ništa drugo, makar izraziti poštovanje prema poginulim devojkama i mladićima, koji su poginuli tako daleko od svojih kuća, kako bi mi danas imali slobodu izbora. To što danas možemo da biramo da li ćemo u NATO ili ne, da li ćemo biti muslimani, hrišćani ili ateisti, demokrate ili nešto drugo, za to hvala Rusiji!

Sunce Slobode

pre 12 godina

@bezimena
"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu".
Ajde nas malo podsetite, ja od tih "velikih žrtava" ne mogu ni jedne da se setim!

Recimo, Nikolaj Rajevski. Nisam Rus ali, sa obzirom da me zanima tema, procitao sam ponesto i saznao. Bilo je jos takvih primera i mislim da je sramota samo nasa sto se o tome ne prica i ne uci u skolama, pa tako ljudi ne mogu da saznaju.

bezimena

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu".

Ajde nas malo podsetite, ja od tih "velikih žrtava" ne mogu ni jedne da se setim!

srdjan

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila. " , reče Rogozin. Meni to više izgleda kao politika Rusije. Po ponašanju ambasadora Konuzina vidi se da je Rusija tretira Srbiju baš ovako kao što je rekao Rogozin, pritom optužujući Zapad za takvo ponašanje. I najavio je kako će se na kraju završiti naše "savezbištvo".

Srbin

pre 12 godina

on prica li prica
a ja citam samo jedno:
KGB, KGB, KGB, KGB, KGB...
(citaj: interesi, kapital, licemerje)

on je neki Putinov mali
neka hvala

Eser

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da Rusija vodi računa šta Srbija misli a posebno da brine zbog Kosova.Ovo je bacanje prašine u oči.Rusi treba da nas ostave da se sami snalazimo,biće nam lakše bez njih.Neka Rusija brine o Kavkazu i Južnoj Osetiji,koju su oteli od Gruzije a navodno brinu o Srbiji i Kosovu.teško onom koga Rus brani.Oni otimaju tudju teritoriju a navodno brinu da Kosovo ostane u sastavu Srbije.Dvoličnost do krajnjih granica.

zoran

pre 12 godina

@ Alex, 9. oktobar 2011 23:18

Potpisujem Vaš komentar od eči do reči. A onima kojima nešto nije jasno, neka uzmu mapu Evrope pa, ukoliko znaju da čitaju i mapu i slova, neka lepo i pažljivo pogledaju

1) Gde je Srbija,
2) Sa kim se graniči,
3) Koliko država sa kojima se graniči je već u NATO,
5) I najvažnije-kolika je Srbija.

Milan

pre 12 godina

Mi smo odredili svoju sudbinu 5 oktobra 2000.
Nasa sudbina je EU, a vi nas mnogo usporavate.
Ako ste nam prijatelji I braca zamolio bih vas da nam isporucite Miru i Marka Milosevica i Karica!
To su neprijatelji srpskog naroda a ne EU!

Jelena

pre 12 godina

Za ime sveta, molim vas, ne pomažite nas više. Znamo mi i vrlo smo svesni, "vaše bratske pomoci". I ne bombardujte nas više verbalno jer to iritira više od pravih bombi.Mi smo mala zemlja, ali dosta smo bili poligon za vaša i zapadna prepucavanja.

max

pre 12 godina

Rogozin je u potpunoosti u pravu kad pita da li uopste postoji stav zvanicnog Beograda. Politika rezima u Beogradu je sizofrena i verovatno vise ni sam Boris Tadic ne zna sta vise da prica i koje stavove da zastupa.

stevan

pre 12 godina

Draga braco Rusi, nije nama potrebna Vasa pomoc, mi smo sami sebe zakopali i zaboravili na sva ona zlodela koja su nam naneli ti "europejci" bombardujuci nas nemilosrdno sve dok nismo pali na kolena.
Sad je to sve dragi Srpski narod zaboravio i hoce da se hvata u kolo sa zlikovcima koji konstantno pokusavaju da nam sole pamet kako treba da se ponasamo.

Bane

pre 12 godina

Apsolutno tacno! I Rogozin je ponovio da Rusi ne mogu biti veci Srbi od samih Srba tako ako da ako hocemo njihovu pomoc i podrsku treba da jasno odaberemo stranu na kojoj smo. Vise od 10 godina "uvlacenja" Zapadu nije dalo nikakve (pozitivne) rezultate tako da je vreme za promenu kursa...

Alex

pre 12 godina

Nemojte samo vi da nas branite molim vas. Koju nam to vi perpsektivu nudite? Pa Rusija je drzava koja je civilizacijski jos uvek u srednjem veku. A sto se tice NATO svakom ko malo ukljuci mozak je jasno da ili ce Srbija biti u NATO-u ili je nece biti. S obzirom da je nama iracionalnost usadjena u genetski kod bice verovatnije da cemo izabrati ovu drugu opciju, da nas ne bude. Vec citav jedan vek vodimo promasenu politiku na svim poljima tako da nema sanse da sada posle toliko promasaja uradimo nesto pametno. I samo jedno pitanje onima koji ne vole NATO: da li bi uopste bilo ovog pakla poslednjih 20 godina da je SFRJ bila u NATO-u? Ili da je nakon raspada SFRJ Srbija prva rekla hocemo u NATO, evo vam napravite bazu slobodno (hteli ne hteli oni ako su naumili da je naprave napravice je, milom ili silom). Za pocetak sada bi ste vi koji ovo citate imali posao i iole pristojnu platu... za ostalo necu da pricam.

Nikola V

pre 12 godina

Gledaj svoja posla!
Nije ti Srbija ruska gubernija niti ce biti. Ako odlucimo da udjemo uci cemo, ako ne odlucimo, necemo!
Pa necemo valjda tebe da pitamo.
p.s. sto nije Broz ziv pa da ove tvoje rusofile potrpa po Golom

gryzly.vienna

pre 12 godina

Bljak... Povraca mi se ovih Rusa... A i nasih Rusofila... Ruse briga za Srbe i Srbiju, kao mene za Kosta Riku. Is bre Rusi, manite se vise Srbije... Jos jednom, bljak...

gost

pre 12 godina

Uskoro ocekujemo prevod od strane cuvara ruskih interesa iz vrha drzave Srbije i opozicionih stranaka, sta je ustvari hteo da kaze ambasador i kako smo mi glupi da shvatimo smisao ovog intervjua gde sve prsti od bezuslovne podrske Srbiji.

Pantagruel

pre 12 godina

Знам да ће уследити лавина пљувања од многих који ће рећи "Русија нам није помогла 1999". Русија је тада била на коленима. Само годину дана раније доживела је економски слом и де факто банкрот државе. На челу је имала председника алкохoличара, дубоко огрезлог у коруптивне радње и марионету запада. Ова данашња Русија је нешто сасвим друго, али ми најпре трева да будемо мудри и одговорни према својој деци. Не смемо срљати у сукобе и очекивати да било ко други зарати за нас. Треба једноствно да преживимо, са што мање штете и пустимо велике да се једном коначно разрачунају без нашег учешћа и страдања.И пре него што кренете да пљујете Русе што неће да зарате са НАТО-oм због нас или Либије, сетите се како су прошли када су 1914. године, недовољно припремљени, ушли у Први светски рат (бранећи нас). Изгубили су огромну територију, цар и династија су им побијени мали су три године грађанског рата и добили седам деценија комунистичке диктатуре. И ја да сам н њиховом месту, не бих више ратовао ни због кога, осим за себе. Нарочито што се данас рат може претворити у нуклеарну катасртофу.

Marina

pre 12 godina

Hahahahaha, Rusija misli da čvršće nego Srbija stoji iza krilatice "Kosovo je Srbija" . Eto,takvi su vam prijatelji,neće vas izdati ni kad sami sebe izdate. Iskreno prijateljstvo,nema šta.

Maree

pre 12 godina

Ajde bezte crveni, uvek ste bili jaki na recima kada smo mi u pitanju, imate vi vase interese od nas, ali za nas narod vas boli ona stvar. I eto, kao i uvek podrzavate nas i sada...na recima...u tome da se nato ne rasiri po jugoistoku. A nas...ma ko je nas iko ikada sisao

Boban

pre 12 godina

Rusi gledaju kako da se oslobode tereta zvanog Srbija.Njihovi interesi su u zoni Evropske Unije ,i velikih sila i zbog Srbije nece rizikovati sopstvene interese.
Bilo bi posteno da nam kazu ,Srbi ne mozemo da Vam pomognemo,Vase mesto je u Evropskoj Uniji i u skladu s a interesima Evrope resavajte svoje probleme.
Ocigledno je da ni po pitanju severa Kosova Rusi ne mogu da nam pomognu.

Matija Soskic

pre 12 godina

..."da Moskvu brine što Srbija pri ulasku u NATO može da promeni stav o Kosovu".
Ovo dusebriznistvo Moskve dobro je poznato onim zemljama koje su pod SSSR-om zivele pola veka a kojima je su site njihovog paternizma pa danas beze sto dalje od njih. Hipokrizija Moskve najbolje se vidi po tome sto je Rusija jedina zemlja koja je priznala Abhaziju i Juznu Osetije koje je otela od Gruzije jer Staljin nije ziv.

Bora

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu. Ali sada samo vi morate da odredite svoju sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno podržati" , kaže Rogozin.

Nemojte molim vas vise da mislite o nama. I nemojte molim vas vise da nam pomazete.

Preklinjem vas, ostavite nas na miru! Ne zelimo vase kriminalce! Ne zelimo da nam otimate i unistavate preduzeca!

Alan Ford

pre 12 godina

Koja magla, koji spin. "Rusija će uvek pomagati srpskoj braći", ha, ha, ha. Onako kako je "pomagala" češkoj, slovačkoj, bugarskoj i poljskoj braći, a i Gruzini su bili svojevremeno "pravoslavna braća". O kakvom širenju na istok je reč? Pa Turska, Grčka, Bugarska i Rumunija su već odavno u NATO-u, a biće da su istočnije od Srbije.

Kus bre u Aziju!

pre 12 godina

Da, da, veliki ste vi prijatelji Srba, narocito ako se zovu Mira Markovic ili Marko Milosevic.

Zoran Djindjic vam je, za razliku od njih, bio nedovoljno Srbin (odnosno nije bio ruska krpa), pa je "zasluzio metak" kako je recito objasnila vasa drzavna televizija.

milos bg

pre 12 godina

Kao i vecina gradjana Srbije protivim se ulasku u NATO i zalazem se za vojnu neutralnost..Sasvim je dovoljno "Partnerstvo za mir".Sto se tice Kometa mislim da je suvisna tema za normalne gradjane jer je smatramo pokrajinom i dusom Srbije..Okupacija dela teritorije je privremena i kako se menja odnos snaga u svetu Srbija je sve bliza povracaju svoje pokrajine..Hvala svim zemljama koje nas podrzavaju pogotovu Rusiji Spaniji i Kina..Hvala

Petra N

pre 12 godina

Ne brine vas Kosovo nego gubitak odstupnice Srbije. I eventualni ulazak u NATO. Nemojte molim vas.

Ili je mozda bolje da udjemo u kojekakav savez sa Rusijom i dobijemo pomoc u vidu ostrih govora kada krene neko da nas ne daj boze bombarduje a pri tom ne dobijemo ni dozvolu za kupovinu PVO sistema iako je Rusija pre odbijanja prodaje S-300 nama isti taj sistem poklonila Bugarskoj. Devedesetih, secamo se, da!

Uostalom to je pitanje Srbije, ne Rusije! Hvala na interesovanju ali nam je uvek bilo bolje bez pomoci Rusije ili bilo koga, jer ta podrska nikada u istoriji nije pretocena u delo vec je uvek Srbija koriscena kao adut vise u pregovorima sa zapadom a za korist iste te Rusije.
Imamo mi knjige iz istorije.

Inace, lepo ste pomogli i Crnoj Gori.., "sredili" ste im ekonomiju kao da je vasa.

Svako dobro vama i kada vec delite savete drugima da udelim i ja jedan vama a to je da se okrenete sebi i svojim problemima, nije kulturno pre svega zabadati nos u tudje dvoriste a pogotovo ne u slucaju kada niko to od vas nije trazio i kada ste odbili pomoc onda kada je bila potrebna i trazena.

agim

pre 12 godina

U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila.

Koliko razum srpski jezik ovaj je time nazvao Srbiju slabu i sklonu izdajama.Ovo je jedno veliko ponizenje za jednu drzavu.Srpske vlasti su bezbroj puta lagali i obmanjivali "zapadni svet" ali jos ni jednu njihovu drzavu nisam cuo da Srbiju naziva lazovom.
Rusi su slicne poruke slali i ostalim drzavama Evrope koji su pobegli iz Varsavskog pakta, ali te drzave nisu j..... Rusiju ni 2 posto.I evo i posle toga sto su te drzave usle u "protivnicki" vojni savez danas imaju dobre odnose sa njima.
Za kraj mogu samo da citiram postovanog komentatora Bucka razmisljam koji je u nekoliko navrata napisao komentar; Rusija nikada nece priznati nezavisnost Srbije.

Bojan

pre 12 godina

Užas koliko licemerja i cinizma u jednom tekstu. Ako rusofilima nije do sada bilo jasno da su budale posle ovoga bi trebalo da stave prst na čelo i pokrenu te tri ćelije koje imaju. Ništa bolje nije ni na drugoj strani, EU nas ucenjuje i mrcvari do besvesti, SAD i NATO nas bombarduju i cepaju ko kuče krpu, nesvrstani su bezlična gomila ničega! Moj lični utisak je da mi, suštinski, ne trebamo nikome i da smo samo "pain in the ass!" za sve pa i "majčicu" Rusiju.
Izgleda da svi misle da bi bilo sto puta bolje da nas nema!
Za Srbiju, kako stvari stoje, jedini spas je sletanje svemirskog broda neke vanzemaljske civilizacije u Beograd i trenutno pristupanje članstvu Pangalaktičkoj Uniji (PU), za koju sve ostale zemlje planete Zemlje tek treba da ispune gomilu uslova. Srbija kao zemlja nebeskog naroda je sve te uslove već ispunila!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

U vezi ruskog veta 1999-e, vazno je reci da je danas Rusija ekonomski i vojno mnogo jaca nego u to vreme kada je USA & NATO koalicija bila superiorna u svakom pogledu! Da li zbog toga sto tada slaba Rusija nije imala moc da spreci agresiju na nasu zemlju, treba da zaboravimo ko nas je bombardovao i da se odreknemo i ono malo zemalja koje nam daju (sada vec vrlo znacajnu!) podrsku?
(Free Bird, 10. oktobar 2011 10:37)
Pa dobro "Free Bird" ako je tako kako vi kazete, Rusija sve jaca i jaca, pa zasto onda nije sprijecila NATO da intervenira u Libiji? Po cemu mislite da Rusi vas vise vole od Libijaca? U medunarodnim odnosima nema ljubavi, to je za naivne!Rusija igra svoju igru a mudre drzave diplomatskim nacinom to zele osujetiti, sasvim je druga stvar sto se neke drzave same nude i ne brane svoje nacionalne interese nego im je draze biti pod "kapom" neke velike sile ali onda moraju snositi sve posljedice takve "slabe" politike.

Starac

pre 12 godina

Gospodine Rogozin, svaka Vam je na mestu!
Nesreca Srbije i srpskog naroda je u tome sto na vidiku ne postoji ozbiljna, samosvesna i drzavotvorna politcka opcija, koja bi mogla da je povode u pravom smeru.

pakleno grotlo

pre 12 godina

Upravo sam odštampao ovaj intervuju, sutra ću ga uramiti i zakačiti iznad kreveta da ga čitam pre i posle spavanja. Hvala Vam GOSPODINE Rogozin na ovim rečima.

Пеђа

pre 12 godina

Историја се понавља...1941. Хтели смо са једнима, па са другима. Неодлучност се плаћа. Не размишљати на кратке стазе.

Како год, треба се сетити ко нас је ослободио 1944...крв није вода.

Zoran

pre 12 godina

1999. su nam kao pomoc slali kozacke pevacke horove i svestenike, zatim nas pritiskali da prihvatimo Kumanovski sporazum, onda su prvom prilikom podvili rep i pobegli sa Kosova, kasnije su odbili molbu da se vrate jer, zaboga, nece da se konfrontiraju sa NATO - ali zato ne vide nikakav problem da nas guraju u sukob. I jos nam usput prebacuju kako nismo dovoljno Srbi. Bravo "braco".

Sajo

pre 12 godina

Vidim vecina kometara je protiv rusa,ali nemoj te tako biti ostri..heheh...ruska slovenska braca su uvek pomagala slovenske narode...npr 1939 su zajedno sa nemcima okupirali poljsku i pobili desetine hiljada poljskih vojnika...posle 1945 uzjahase sve slovenske narode tako zestoko da kada sada pomenete nekom poljaku,cehu,slovaku,bugaru Rusiju odmah pocne da drhti od straha...pa onda pomogose Titu 46 oko krize sa talijanima oko Trsta koji je inace bio nas grad...pa tek 1968 cehoslovackoj sa tenkovima na narod...pa onda direktno njihovo mesanje u rasturanju jugosvaije,pa 1999 nam pomogose,pa prvi napustise SrBsku teritoriju Kosovo...i bezbrojj drugih primera kako se oni dusebrizno brinu za svoju slovensku bracu...NJEK NAMA NE TREBA DOSTA JE BILO NEMA SMISLA VISE...

ivan

pre 12 godina

I samo jedan odgovor svim Rusofilima-

'Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici.'

Dakle, 'matematika je jasna! Crva nije ni bilo!'

V

pre 12 godina

A da li Rogozin kaze sta se dogodilo kada su priznali nezavisnost Juzne Osetije i Abhazije? Ne prica o tome kada spominje Kosovo, jel da? Ljudi, kada cete shvatiti da nema nikakve "pravoslavne brace" vec da Rusija ima svoje interese - a jedan od njih je otpor sirenju NATO. U tu svrhu Rusija koristi Srbiju kao instrument za odrzavanje tenzije sa Zapadom. Srbija je prosto igracka u ruskim rukama. A igracke se lome...

Dragan

pre 12 godina

A;lbanija i Hrvatska, jesu u NATO Oba naroda su imali uvek teritorijalne pretenzije prema Srbiji ... (Hrvatska Zemun) Zamislite sledeci scenarijo. Malo provokacija kod Iloka, Malo provokacija kod Vukovaka (Navodni upadi cetnika) "Hrvatska se brani" NATO je u obavezi da stiti svakog svog punopravnog clana i intervenise okupacijom Vojvodine. Zatim se u Sremu, zadrzavaju NATO trupe, zbog blizine cine ih uglavnom Hrvati i to je to. Podsecam Turska i Grcka se ne vole nikako. Ali da Grcka nije takodje u NATO paktu, bilo bi im neuporedivo teze, a polozaj katastrofalan. Eto zbog cega je Srbija trenala biti u NATO paktu jos juce. Nikakva ljubav. Samo interes. Rusi ... Bili su na Kosovu? Zasto su otisli ? Kad su tako velika mega sila i kad tako eto vole Srbiju. Malo pameti i mudristi ne bi falilo ovom narodu.

matori

pre 12 godina

"...Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu i tako nas dovede u neobičnu i neprijatnu situaciju" , kaže Rogozin..."

A koga je briga za to što ćete vi da budete u neobičnoj i neprijatnoj situaciji???
Gledajte svoja posla i ne laprdajte beskorisne fraze...
Pogotovo nemojte da pričate o vašim "prijateljskim" delima i pomoći koju pružate srpskom narodu! Tako nešto ne postoji ni sada, niti je bilo bilo kada u prošlosti.
Objasnite najpre razloge zbog kojih štitite (dajete azil) najgorim zlotvorima, koje Srbija već godinama traži!?

veterinarBG

pre 12 godina

Ako nas budete pomagali kao kroz istoriju,nadrljali smo! Jel moze kao sto Ameri podrzavaju Siptare? To bi vec bilo nesto.Mada,niste vi duzni da nas pomazete,ako ni sami ne znamo sta hocemo.Ja ,recimo,mislim da je podela KiM,uz Ahtisarija ,pravedno i za Srbe i Albance,i da nece biti mira i stabilnosti ako se to ne dogodi,al' ko mene pita...Bice rata kazu svi...

Bucko

pre 12 godina

Verujem ti Rogozine da necete nas ostaviti kao sto nas niste ostavili 1999 Vama verujem ako kazete vani pada kisa da tamo greje sunce......

dragan

pre 12 godina

Istorija veoma dobro zna da su Ruska braca retko kada zaista pomagala Srpskoj braci, a kada su to u izuzetnim situacijama i ograniceno cinili, to se desavalo samo kada je to njima bilo u direktnom interesu ili deo sirih politickih igara u kojima im je Srbija bila samo "igracka" koju su bacali i dobacivali kako im se nahodilo.

Mile

pre 12 godina

Htedoh da ostavim komentar pa sam procitao Alexov tako da nemam sta da dodam. Samo cu kopirati dole navedeni za one koje eventualno nisu procitali.
"Nemojte samo vi da nas branite molim vas. Koju nam to vi perpsektivu nudite? Pa Rusija je drzava koja je civilizacijski jos uvek u srednjem veku. A sto se tice NATO svakom ko malo ukljuci mozak je jasno da ili ce Srbija biti u NATO-u ili je nece biti. S obzirom da je nama iracionalnost usadjena u genetski kod bice verovatnije da cemo izabrati ovu drugu opciju, da nas ne bude. Vec citav jedan vek vodimo promasenu politiku na svim poljima tako da nema sanse da sada posle toliko promasaja uradimo nesto pametno. I samo jedno pitanje onima koji ne vole NATO: da li bi uopste bilo ovog pakla poslednjih 20 godina da je SFRJ bila u NATO-u? Ili da je nakon raspada SFRJ Srbija prva rekla hocemo u NATO, evo vam napravite bazu slobodno (hteli ne hteli oni ako su naumili da je naprave napravice je, milom ili silom). Za pocetak sada bi ste vi koji ovo citate imali posao i iole pristojnu platu... za ostalo necu da pricam."

Bolek

pre 12 godina

"Ipak, dodaje da je Rusija spremna da pomogne srpskoj braći, ali da oni ne mogu biti veći Srbi nego sami Srbi, te da pre nego bilo šta urade hoće da shvate kakav je stav zvaničnog Beograda i postoji li on."

Dosta vise. Dosta. Od Rusa me boli glava.
I, kakva smo mi braca? Nikad bili, nikad necemo ni biti. Ni genetski, ni kulturno, ni istorijski. To je urbana legenda.

Markovitj

pre 12 godina

"Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici. ---ovo je citat dragog nam BIVSEG PRIJATELJA ...hvala lepo i dovidjenja!!!!!!!!

steva

pre 12 godina

ma ne lupetaj, sad mora šaljem komentar u pola četri, ko bre ikad ovde razmišljao o učlanjenju u nato ... ajde rusi bre, sjašite malo ...

idijot

pre 12 godina

Naravno da su rusi jedini merodavni da nama kažu šta nam je činiti. Mi smo totalne budale i neznalice pa sami ne znamo. Ne znamo kako su nam to rusi "pomagali" istorijski gledano, od vajkada. Prosto cvetamo od njihove pomoći.

Ko se ne seća, 1999 su prvi uleteli pa prvi izleteli sa Kosova - JUNAČINE. Što se onda nisu ovako prsili - pa zato što su NAS PODMETNULI da se borimo za NJIHOVE interese.

Ja reči ovog rusa tumačim kao - "pa na nemojte ljudi, a kako ćemo mi posle sa NATO-om ako vi tamo uđete".

Ako srbija udje u NATO, rusi će izgubiti monetu za potkusurivanje sa istim, jer je uvek lakše da se preko naših leđa svađaju sa drugima nego da sami lupe šakom o sto. Nešto se nesećam kada su se oni to pa previše prsili zbog nas (osim za naše unutrašnjo-političke prilike). Jesu li možda stavili veto u Savetu bezbednosti kada su nas bombardovali. Da, da, kako da ne.

Nego pitam se, imalju li ruje ovde na terenu, a i dole, huškaša i buškaša koji nas međusobno svađaju. Verujem da bi ih možda moglo biti i to ne malo, što naših, što njihovih.

Anti IB

pre 12 godina

Ova zemlja je jedino prosperirala, kada je stari sve koji su iole naginjali ka Rusima, lepo strpao na onu stenčugu na Jadranu.
U svim drugim situacijama se završilo tako što je izginulo 25-30% populacije.
Lepo rekao Miloš Obrenović:
"A gde vam je ta Rusija? ... E pa Turska je ovde, a Austrija tu!"

sale

pre 12 godina

Bez obzira na reakcije Rusije, Srbija moze da povuce najgluplji potez trazeci ulaz u NATO.Alijansa se kao i EU polako raspada i potreban je svaki moguci nacin finansiranja da bi se gigant kako tako odrzao.
Amerikanci moraju smanjiti finansiranje NATO-a jer i njima gori kod kuce, narod polako ustaje, jedino mi ovde u Srbiji najvise sto mozemo i za sebe i za druge da uradimo je komentarisanje na ovaj nacin i izrazavanje sopstvenog misljenja.Sto se tice ostalog pukli smo po svim mogucim savovima i niko nas sastaviti ne moze.

name

pre 12 godina

Hahahahah kao ne sekiraju se Ruje sto Srbija 'oce u NATO ne gle mnogo ih sekira sto bi eventualno Srbija mogla da prizna Kosovo, pa to mnogo brine Moskvu XDDD. Licemerju nikad kraja. Rusi jesu bili istinski i pravi prijatelj kroz istoriju ali jedino i iskljucivo samo sebi...

komshija

pre 12 godina

"Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici....
cemu onda cela ova prica ili vi hocete suparniciti se sa NATO-om do poslednjog srbina

e jaki ste mi vi rusi, kome ste vi prijatelj....

realan

pre 12 godina

napokon da nam neko otvori oci!!!!! pa ko nam je blizi od rusije?!?!?! niko!samo oni mogu i zele da nam pomognu. tadicu nemoj razmisljati mi samo uz rusiju mozemo dalje

Misko BG

pre 12 godina

Bravo ambasadore Rogozinu,da ne bi ovih vasih postenih i casnih reci,o tome da Rusija gleda samo svoj interes,nikada se mozda ne bi opametili i jos uvek bi se uzdali u vasu pomoc a u vezi Kosova.

Lala iz Banata

pre 12 godina

"...To da je NATO faktički narušio princip neutralnosti, koji je predviđen mandatom UN i da je stao na stranu Albanaca, to je zbunjujuće i to nije fer. I samo su posle naše žestoke reakcije počeli da se povlače nazad"

Ta ne da se povlače, nego pobegli u panici!
Hahahahahaha!

Vickast ovaj Rogozin. :)
Da je zdrav, bilo bi ga sramota toga što govori.

Ja

pre 12 godina

Za njih je bio preveliki rizik da se junace na Kosovu sa NATO-om, kaze covek. I proziva nas da smo izdajice ako idemo u NATO. Mislim, sami smo zasluzili da nas tretiraju kao masu bez grama pameti i daju ovakve izjave kad su se pojedini prodaju za saku pirinca. Najveci problem Srbije su bezocni lazovi i bestidne lopuze. Osecam se jadno sto moj narod nema nikakvo samopostovanje i veruje bezrezervno nekim likovima iz Rusije koji nas ocigledno smatraju za pleme bez mozga koje treba ustrojiti na neki nacin.

Dragan

pre 12 godina

Srbija MORA u NATO zbog Kosova. Zamislite odnose Grcke i Turske da Grcka nije takodje u NATO. Kako bi bilo Grcima ? A Rusi... Jel su Rusi bili na Kosovu? Molim... Zasto su otisli ?

Mislite o tome

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila." Misli o tome jadna Srbijo na izborima.

hahaha

pre 12 godina

ako udjete u nato rusija vam nece pomoci oko kosova...hahahah eto rusi mi nismo sad u natou pa nesto ne vidim da nam pomazete a mozda nema pomazete tako da mi ni ne znamo da nam pomazete..sto bi vas covek nekad reko dosao sa dam vam nista ne kazem..

srbislav

pre 12 godina

Kamo srece da smo na vreme usli u NATO, verujem da bi se sve drukcije razvijalo, pa i po pitanju Kosova. Nazalost tadasnji predsednik Milosevic je zeleo da udje u isrtoriju kao restaurator komunizma u Rusiji i Srbiji. Rusija kao velika sila brine o svojim interesima a Srbija sluzi za potkusurivanje. Tako je, mi znamo sta je nas interes. Najmanji je da postanemo ruska gubernija.

Lud, zbunjen, normalih nema

pre 12 godina

"Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu"
-I sad njih brine sta mi radimo s delom svoje zemlje!!!!! Ako mi zelimo da ga priznamo sta to njih ima da brine, ako mi zelimo da ga menjamo za tropsko ostrvo, sta to njih briga! A ako necemo da ga priznamo nikad, opet nije njihova briga!

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima"
-Svaka imperija je takva, pa i ruska, dok imaju koristi koriste u skladu sa svojim interesima, kad vise nemaju pustaju niz vodu. Najbolje dokazano kroz buvljak-kupovinu NISa

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu." Ako je ovde mislio na casne sovjetske vojnike koji su izginuli 1945 oslobadjajuci Beograd, pomagali su svojim bratskim komunistima, jednako kao i u Bugarskoj, Rumuniji, Madjarskoj naravno vodeci racuna o svojim interesima, sireci svoju zonu uticaja. I osim pokojeg dobrovoljca/pojedinca ja se nesto ne secam pomoci kroz istoriju. Secam se doduse San Stefanskog mira i nekoliko pokusaja pravljenja velike Bugarske, opet ne zbog Bugara nego zbog sebe.

Davno je Cercil rekao da u diplomatiji ne postoje prijatelji i neprijatelji samo interesi. Braca jos manje postoje!

V

pre 12 godina

jel ovaj covek glup ili lud? pa rusija je ta koja nikada kroz istoriju nije pomogla srbiji, uvek su gledali samo sebe, a ostalo su prazne price. nekoliko puta su nas izdali kada nam je bilo najpotrebnije.

Boris

pre 12 godina

Mislim da niko u skorije vreme, osim naravno pijanog fusiranja koji povlace ovakva razotkrivanja, uz mozda malecku pomoc pozlacenog gvozdja i sto je poprilican paradoks gay-ipak odrzane-parade , znaci niko nije direktnije i plasticnije opisao rusku politiku prema Srbiji.Sve je tu, svih dvesta godina sa svim momentima kao sto su 1903 i 2003,kao i razna pojasnjenja u vezi religije, grejanja i bezanije sa Kosova.Ovo je istinski divno i retko se vidi.Uzivajte

brat

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo koristi imali moja država i ruski narod, odmažući bratskom srpskom narodu. Ali sada samo mi moramo da odredimo vašu sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno prevariti"

Cica Mica

pre 12 godina

Čovek nam je sve lepo rekao i nacrtao ako hoćemo da prihvatimo dobronameran savet.” Srbi su sami kovači svoje sreće i zbog toga kako se srpski narod bude ponašao tako će se prema njemu i odnositi. U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila.” Zar nisu upravo tu uradili sa našim predsednikom, iskoristili ga da uništi i zaduži zemlju a onda ga odbacili.

NemanjaBB

pre 12 godina

Iako ja gotivim Ruse malo mi neprijatno da nas i oni ucenjuju, ali doduse na mestu im je svaka.

A to za NATO ce da vide...tek posle referenduma, pa nismo mi blesavi, ne treba nama da nad nekim sprovodimo demokratiju kao oni nad nama, nad Irakom, Avganistanom, LIbijom itd svuda gde su imali koristi... Ne treba da ostanemo izolovani, ali ne da lepo ulazimo u bilo kakve alijanse!

NATO i EU na referendum pa da vidimo!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Kakvo flagrantno krsenje principa o nemjesanju u unutrasnje poslove drugih zemalja! Rusija nije promjenila cud i ona ovaj prostor vidi kao Balkan u kojoj ce joj ispostava biti Srbija i kad joj nesto zatreba da Srbiju moze gurnuti u sukob da obavlja prljave poslove umjesto nje. Je li to ta, bratska ljubav? E, moji Srbi naivni ste da vam vec 20 godina prodaju "rog za svijecu". S njima samo trgovati i nista drugo!

rade

pre 12 godina

da li ja jedini pamtim iz skole cinjenicu da je ruski car nikolaj drugi romanov postavio ultimatum po kome ce se rusija povuci iz prvog svetskog rata ukoliko francuska i engleska ne obezbede prevoz srpske vojske na krf. tek onda su nam pomogli veliki prijatelji francuzi i spasili nas od istrebljenja

iii

pre 12 godina

Ako nas ne zelite u NATO-u primite nas u neki vojni savez sa ruskom federacijom i obavezite se da nas vojno podrzite... ali to Rusima na pamet ne pada. Nego ajde vi ludi Srbi da nervirate Amerikance, da nama Rusima bude zabavno, a mi cemo zauzvrat da vam prodajemo maglu i kupimo po neku firmu u pola cene...

jesu nama Rusi braca, ali i familija treba nekad da da neke pare, da plati racune, a ne samo da prica price...

acinic

pre 12 godina

Dole imperijalisticki zapad! Koji zeli da nas porobi ali na mnogo lukaviji nacin nego sto je to rat! Mada su nas tukli i bombama sa osiromasenim uranijom. SFRJ im je bila trnu u oku pa su je rasturili. U SFRJ se zivelo kako u ovoj demokraciji ne moze da bude ni za 300. 000 godina. Sa ovim nasim primarijusima po strankama ! Zivela Rusija i Kina! NATO nikada!!!

EU Citizen

pre 12 godina

Kada ne bih znao ko je i šta je gospodin Rogozin, bila bi mi dovoljna samo jedna njegova fraza da vrlo precizno lociram na lestvici primitivizma i nesuvislosti i njega i zemlju koja ga je na tako značajnu funkciju postavila: "Mi u Rusiji mislimo". To jest, cela Rusija misli isto (i teško onom ko pomisli nešto drukčije), a on je, kao zvanični predstavnik vladajuće špijunsko-tajkunske oligarhije, ovlašćeno lice da to mišljenje saopštava. Pa je još i "zabrinut" za poslove jedne suverene države, i uzima sebi za pravo da joj deli besplatne vojno-diplomatske savete koje niko nikada od njega nije tražio. Kao da sovjetsko-ruska vrhuška i njeni predstavnici u vrhovima srpske vlasti i biznisa koji svi zajedno sprovode i podržavaju bezočno pljačkanje i mentalno upropašćavanje Srbije već sedamdesetak godina nisu glavni razlog da svaki normalan i radan čovek koji želi sigurnu budućnost za sebe, svoju decu i svoj novac, jedva čeka da Srbija uđe u NATO, jer će to, između ostalog značiti i vrlo jasnu poruku da Rusija drži svoje medveđe šape dalje od nje,ili da bez njih ostane. Formalno priznavanje nezavisnosti jedne faktički odavno izgubljene pokrajine, s kojom, ako čovek pošteno pogleda unazad, ionako nikada nismo znali šta bismo da uradimo, minimalna je cena za izbavljenje iz ruskih i domaće udbaških kandži za vjek i vjekova amin...

Kubba

pre 12 godina

Bezbroj puta se pokazalo kroz istoriju da nas Rusi dozivljavaju kao obican kondom u njihovim odnosima sa zapadom, tako da nas jednokratno upotrebljavaju od slucaja do slucaja, a u interesu njihove zastite...
Vreme je da napravimo drzavu, a ne da budemo njihovi kondomi.

noga u zadnji deo kichme

pre 12 godina

"...Moskvu brine to što Srbija radi ulaska u NATO može da promeni svoj stav prema Kosovu ..."

A zasto to tebe brine?Sta ti imas s tim?Kao sada kad nam je stav kakav vi zelite nam je super a ako promenimo taj stav desice se katastrofa...

More...

razlikujem

pre 12 godina

Ni najmanje ne volim kada bilo koji strani predstavnik kritikuje moju zemlju. Još manje kada pokušava da kroz ''kritiku'' ostvari uticaj na našu politiku i po cenu naših interesa.

Ipak, potrebno je da svi primete suštinsku razliku izmedju promovisanja zvaničnog stava Ruske Federacije, od strane njihovih zvaničnika u punoj javnosti - i ''meke prisile'' (mediji, deo NVO scene, deo korpusa analitičara...) kombinovanih sa ultimatumima koje primenjuje USA, NATO i deo EU biroktatije.

Zbog takvih ''razlika'' - i čovek, kao pojedinac, i država - može da identifikuje prijatelje i one koji to nisu.

Vladimir

pre 12 godina

Znaci suparniciti sa NATO je za Rusiju nepotreban rizik ali je pozeljno da se Srbija suparnici sa NATO jer ce je na zapadu vise postovati?! HA! Kakvo licemerje. I kada se to Rusija zrtvovala za Srbiju?

Zoran

pre 12 godina

Srbija zaista ima veliki problem u vezi NATO-a. Rusi lepo pricaju, ali slabo pomazu. Ameri su nas bombardovali zarad Kosova. Jedina korist od ulaska u NATO bi bila sto bi nas, u tom slucaju, sledeci put bombardovali saveznici.

Bojan

pre 12 godina

OK, kazete da ste prijatelji, PA PRESTANITE da se mesate u unutrasnje stvari Srbije i da izazivate krize!
NISTA niste bolji ni od samog NATO, vec samo interesi!

pamcenje

pre 12 godina

Kakav licemer!Sreca da poznajem Istoriju,dovoljno sam citao o ovim prostorima,a hteo sam upisati studije Istorije.Ovakva prica moze proci kod nabedjenih rusofila koji uglavnom imaju kratko pamcenje o Rusiji i ruskoj pomoci ovim prostorima,unazad dva veka.Toliko!

Pik

pre 12 godina

Srbija nece u nato jos narednih 80 godina,dok svi ovi ne pocrkaju od gladi od vasih ruskih oligarha i lopova.
Da se razumemo, nista manjih od Srpskih,ali i zapadnih zemalja
Da bi Srbija pristupila NATO ili EU ili bilo kojem trecem savezu mora se raspisati referendum.Koliko vidim jedino ima volje za nesvrstane,a za ostalo kao sto sam rekao proci ce barem 80 godina

Lončar

pre 12 godina

Rusiju brine u kakvom statusu će biti Kosovo? Svašta.
Odakle im ideja da oni nama određuju šta je dobro za nas.
Za Srbiju je daleko bolje da se ratosilja te večne kočnice i omče oko vrata kao što je Kosovo, koje ionako ne kontroliše.
Ko o čemu Rusi stalno forsiraju one priče, koje Srbiju distanciraju od zapada. Što ne gledaju svoja posla.

Drasko Nikolic Topola

pre 12 godina

Rogozin ambasador Rusije pri NATO...casno i posteno nam je rekao, gledaju ljudi svoje intrese i tacka, svaka mu cast, a na ovakav nacin je zacepio usta i nasim srborusima, i ja mu se beskrajno zahvaljujem na ovim recima :) "Sprovoditi na Kosovu paralelnu mirovnu misiju, suparničiti se sa NATO-om, to su za Rusiju nepotrebni rizici. To da je NATO faktički narušio princip neutralnosti, koji je predviđen mandatom UN i da je stao na stranu Albanaca, to je zbunjujuće i to nije fer. I samo su posle naše žestoke reakcije počeli da se povlače nazad"

southlander

pre 12 godina

"Ali sada samo vi morate da odredite svoju sudbinu. Mi ćemo vas, kao i uvek, u tome potpuno podržati , kaže Rogozin." Sto u prevodu znaci, dobiliste otpust. Za svaki slucaj Rusija ce zastititi svoje interese, u Vojvodini. A za to mu nece trebati Beogradski kadrovi iz partija na vlasti.

ФР

pre 12 godina

Два питања за господина Рогозина:

1. Одакле Вама мандат да нама говорите о условима за улазак у НАТО? Последњи пут када сам проверавао, Русија није била члан ове алијансе, a ваша забринутост и нас брине. Доста је било ваше "бриге".
2. Када већ говорите о томе како је НАТО једностран и нефер према Србима, намеће се питање - шта је Русија конкретно урадила да то спречи? па можемо ићи и даље у прошлост и сагледати све шта сте урадили (или шта нисте урадили) за Србију, још тамо од 1990. године па наовамо. Практично преузимање НИС-а нећемо рачунати.

ban

pre 12 godina

Bojim se da na kosovu svoje interese ganjaju Rusi i Amerikanci. Vjerojsatno tu igraju ekonomski interesi. Možda rude nafta,zlato vrag bi ga znao.

Sve je laz, nista nije istina...

pre 12 godina

Ma nemoj a komrad Jeljcin sta je uradio nego izdao sve nas na Kosovu, i Milosevic koji je savetovao narod da ostane dole i ako se nasa Vojska povugla odozdo... Javna je tajna da su Rusiji otpisana dugovanja u vrednosti od 50 milijardi dolara 1999 da se ne mesa u NATO operaciju "milosrdni andjeo". Tako su i uradili, Rusi nisu stavili veto na odluku o bombardovanju i sad zivimo kao Nemci posle II sv. rata. RUSIJA GLEDA ISKLJUCIVO SVOJ INTERES, OD NAS CE DA OSTANE BEOGRADSKI PASALUK AKO NE IGRAMO PO PRAVILIMA NATO PAKTA!!!

ivan

pre 12 godina

Da li to znaci da sve sto se desava na Kosovu sada - samo ima veze sa interesima Rusije?
Zasto je na Kosovu vladao kakav-takav mir sve do datuma kada Srbiji treba da se da status 'kandidata' za ulazak u EU?
Zasto je Kosovo u zadnja dva meseca priznalo vise drzava nego cele prethodne godine?

Bez obzira na Kosovo, nakon govora Konuzina, stabilnost Srbije je tesko uzdrmavana svim mogucim sredstvima!
Kako kaze Ministar policije - planirane su i teroristicke akcije u Beogradu i Srbiji.
Poznati su bliski odnosi raznih ekstremistickih grupa sa Ambasadom Rusije.
Da li je Ministar mislio na te grupe? Da li je to razlog sto policija nije reagovala?

Iz ugla obicnog gradjanina - Rusija se grubo mesa i destabilizuje Srbiju.

Uvazili, ne uvazili, objavili, ne objavili moj komentar - posledice koje ce uloga Ambasadora i njegovog Ministarstva ostaviti na Srpsko-Ruske odnose bice trajne i neizbrisive u daljim odnosima dve zemlje.

Dragan

pre 12 godina

Najjiskrenije:bio sam borac,posle rata sam radeo u specijalnoj jedinici a danas za ovu vlast,politiku,stanje znaci nebi dao ni zrno pasulja!!!Nekada sam hteo dobrovoljno da dam zivot za srbiju a danas?Gde mi to idemo?Sa kakvim krvopijama sedimo i pregovaramo?Ubijali policajce pa deca i zene ostajale same! Bombardovali?Evropa?Amerika?Do samo 100 godina unazad su ljude nabijali na kolceve!Jel treba to da zaboravimo?Jel treba da zaboravimo kosti i duse srpskih patriota po rupetinama na granici Srbije?Bugarska je u EU kao i Rumunija,ajmo da vidimo kako zive!Susedi su to prvi!Jel mogu Rusi da naprave Bondstil na Pesteru?Kome da cutimo i da se ulizujemo?Jel ovo nije okupacija?Silom su nam uzeli noge i sad i jos da potpisemo da mozemo i rukama da hodamo!Jel bolje ziveti kao pacov i umreti ili kao LAV a mozda i opstati ali pametno?Ovako garant gubimo noge i zato ja drzavu Srbiju smatram zatvorom sa Mengeleom na celu...

Josip Vasilj

pre 12 godina

O čemu to tovariš Rogozin priča? pa stav zvaničnog Beograda ostaje nepromijenjen - Beograd je glavni grad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije....

zasu

pre 12 godina

Sta god ova vlast da uradi ne izlazim vise nikad na izbore. Ne izlazim zbog svih ovih koji su na politickoj sceni Srbije.

Necu da im dajem legitimitet uopste. Dosta je!

Cekam nekog normalnog.

leško

pre 12 godina

@dragan 13:36
Dragi gospodine, Hrvatska nikada nije imala pretenzije prema Srbiji već je uvijek bilo obratno. Kakav Zemun, kakvi bakrači. Pogledajte samo godine 91-95 gdje se vodio rat Dragane i tko je htio nešto negdje pripojiti Dragane. Valjda je u Vašem slučaju presudila duboka starost pa brzo zaboravljate.

Mother Russia

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila."

Sta jos dodati ovoj istini?

Neko tamo

pre 12 godina

"Znajte da mi u Rusiji često razmišljamo o sudbini mnogo puta stradale pravoslavne Srbije, a istorija zna koliko su mnogo žrtvovali moja država i ruski narod, pomažući bratskom srpskom narodu. "

Idem da se ispovraćam. Veću bljuvotinu u životu nisam pročitao!

nenad

pre 12 godina

ocigledno da mi ne znamo kuda da usmerimo ovaj nas brodic od drzave. mnogi misle ili su mislili ka evropi gde teritorijalno i pripadamo, ali nam nam oni nekako gase svetionik, bar se meni kao obicnom coveku tako cini, ili nece da prime nas brodic koji je u prilicno losem stanju a i posada je nekako vise gusarska samo bi da pljackaju, ili da se okrenemo ka nasoj braci i po veri i po poreklu koliko god to neki hteli da shvate, koji su ipak tu kad god zatreba mada ne onako kako mnogi ocekuju da nam daju naftu igas dzabe. u sustini u velikom smo problemu ali sam siguran da bi sve islo mnogo lakse kada bismo mi kao drzava bili mnogo sredjeniji sto se nece dogoditi jer se nikad nismo ni bili. takva nam je genetika i tacka

zoran

pre 12 godina

djindjic je lepo govorio da je "politika vestina predvidjnja stvari koje dolaze" trebao je naravno predvideti da u nasoj srbiji ima.. takvih ubica da su spremnida idu do kraja.. sti bi rekao milos vasic .."secikesa"mislim da bi na bilo sigurno malo bolje..elem prostim tumacenjem gopodinovih reci bilo bi;;SVAKI iole dobar politicar jje trebao predviedti da rusija nece zbog nas stavljati dupe i izazivati sukob s NATO-om..NECE ni dopustiti da nas bas istrebe ili mnogo ponize nego vec do s ad sto su...ali PUSTICE da nas dobro isamaraju...jer ipak hocemo taj NATO..PITAM HOCE LI NEKO VEC NESTO DA PREDUZME JER STRADA I NAS NAROD... AKO JE NEKO ZABORAVIO

Julius

pre 12 godina

Ambasador Rusije pri NATO-u D.O.Rogozin kaze da "Srbija ne moze u NATO zbog teritorijalnog spora sa Kosovom. Za ulazak Srbije u NATO potrebno je prvo priznati nezavisnost Kosova. Jedno bez drugog je nemoguce. Moskvu brine to sto Srbija radi ulaska u NATO moze da promeni stav prema Kosovu", dodao je Rogozin.
Ovi ruski diplomati: Konuzin, Rogozin, Curkin itd. dele savete srpskom narodu, kao da je srpska politika i diplomatija adolesentna. Deleci savete kako treba postupiti u medjunarodnoj sceni, oni se direktno mesaju u unutrasnje stvari Srbije, a te price forsiraju u cilju distanciranja Srbije od Zapada, jer bi inace rusija izgubila svoj uticaj kod srpske drzave. Racunaju oni da u Srbiji ima dosta rusofila, pa govore radi njihove podrske.
Ovim ambasadorima Rusije je ostala uloga nadrazivanja Srba i Srbije protiv Kosova, protiv Amerike, protiv NATO-a, i igraju laznu igru odrzavanja utiska kao da imaju neki uticaj, a njihov je autoritet na niveo morskog krastavca!

ivann

pre 12 godina

Pa pomozite nam tako sto cete nam pozeleti srecu u EU i NATO-u.
KOliko znam NATO i Rusija nisu neprijatelji, a takodje Rusija nije neprijatelj EU. Tako da zaista ne razumeme cemu ovaj govor.
Tandara broc.

zoran

pre 12 godina

Nemoj me Mujo više branit', ovaj će me na kraju načisto premlatit'...

Koliko ste nas branili i bili na našoj strani, dragi gospodine Rusu, tako sada u Srbiji imamo skoro milion prekodrinskih i prekoibarskih ljudi, još uvek formalno sa statusom "izbeglica" a koji i ne planiraju da se vrate odakle su došli(sem ako ne uđemo u NATO a i to je pod znakom pitanja, popunjena mesta). Sve vreme dok su ih SILOM prognjali vi ste, kao i kroz čitavu istoriju, filozofirali o bratskoj pomoći među Pravoslavnom braćom, dok ste u suštini, UVEK gledali da izvučete korist za sebe.

Borivoje Surdilovic Surda

pre 12 godina

Mi nemamo nacionalno jedinstvo,a ni Rusija se nije pokazala potpuno zastitnicki prema Srbiji!Ako hocemo bolju buducnost,onda treba zauzeti cvrst stav prema jednom planu, u kom je ekonomski oporavak zemlje sa fokusom na agrar,prioritet za svaku vladu Srbije!Rusija je ogromno trziste od kog Srbija moze ziveti,sta god se proizvede,moze se prodati tamo!!!A Rusi,samo ako iskreno vide Srbe kao bratski narod, mogu nas zastiti u buducnosti,ali ne na isti nacin kao u slucaju Kosova,jer povlacenjem su ostavili Srbe na nemilost politici Amerikanaca!

Nebojsa

pre 12 godina

Polomiše se lažni azilanti iz Srbije i celog sveta da se domognu blagostanja vaše divne zemlje! Ne lupaj čoveče, Rusija je većinom beda, kriminal i korupcija!

lakše konju bez samara

pre 12 godina

Ono što je čika Rogozin hteo reći je otprilike da će Rusija u slučaju da mi uđemo u NATO priznati Kosovo i definitivno rasparčati Gruziju tj. da je Rusiji svejedno da li ćemo se mi odlučiti da uđemo u NATO ili ne - oni zadržavaju opciju da iz obe situacije poentiraju...

Nesa

pre 12 godina

Dosta je bre vise vasih ruskih saveta i ostalog i lazi pre svega.Srbija nikada nije bila niti ce ikad biti ruska gubernija.Shvatite to vec jednom!Svako iole ko razumno razmislja zna kakva je bila vasa pomoc kroz istoriju od Karadjordja koji nije zeleo da pristane na to da Srbija bude pod kontrolom Rusije pa sve do Drugog Svetskog rata o kojem mi je deda pricao,da kad su dosli Rusi da su silovali zene,pljackali itd..Gde ste bili 99'? Jel tada vas ministar spoljnih poslova potpisao Madlen Olbrajt da se Rusija nece mesati u bombardovanje Srbije i da se drzati po strani?Ne kazem da su ostali bolji,ali ne trebate nam vi i vasa "pomoc" niti da nam solite pamet.Toliko od mene.

samo mi jos ne shvatamo pravu istinu

pre 12 godina

Suparnicitise s NATOm i EU,je mnogo rizicnije za Rusiju od tkz,"pravoslavnih bratskih odniosa s Srbijom".I tu je kraj cele price,ko je pametan razumece sve!

Nemac

pre 12 godina

Precizno je, u odnosu na navedeni tekst, kako ja to vidim, reći da je ponašanjem snaga na samom Kosovu i Metohiji i odgovarajućih činilaca u svetu - njegovim priznavanjem, na primer, ono i po međunarodnom pravu i po našem ustavu jeste trenutno pod okupacijom, a mi - u ratnom stanju. Možemo se sporiti o legitimnosti i legalnosti i fakticitetu, odnosno, o filozofiji "prirodnog prava", pančatantre, interesa i slično, fakat su prethodno ratno stanje, NATO bombardovanje, materijalne i nematerijalne štete, žrtve, proterani ljudi, pljačka itd. Isto tako je fakat da su okupatori opljačkali prirodne resurse i uveliko određuju materijalna, društvena, kulturna, politička, humana, ekonomska i druga stanja i tokove u regionu i šire. Izgleda da nam Rusi ili drugi, njima slični, teško trenutno ili čak na duže staze mogu ili žele pomoći (osim u Savetu bezbednosti, u UN-u ili verbalno). Verovatniji scenario je taj da će ovde biti mirenja ljudi sa okupacijom, verovatno na Nedićevski način, uz dodatna ljudska i materijalna maltretiranja i razaranja. Rusi, usled raznih razloga polako u Srbiji gube uticaj, a i ovdasnjih stanovnika je sve manje. Čak i da se ovde popravi politički i ekonomska situacija, na ma koji način, promena trenda opadanja populacije je problem, barem za sada. Na sve to njihovi političari obraćaju pažnju kada ovako govore. Dakle, verovatno su, u principu, na ovim prostorima za dugo vreme izbačeni iz igre, odnosno, nisu zainteresovani.

miki

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila"

Vro jednostavno opisani odnosi u svetu.Ovako je uvek bilo a na nama je da odlucimo kojoj grupi cemo se prikloniti

dusans

pre 12 godina

Pricaj, pricaj (malo drugacije se to kaze, ali..) moj golube beli. Jednostavno je sve to, ali..... Kad su dosli oni sa Zapada i ponudili srpskom Predsedniku sve sto sad ima kosovski Predsednik i to samo za malo zamlje (koja se inace nalazi na teritoriji severnog ili srpskog kiM-a, nas Predsednik je rekao: Ne moze. A zasto ne moze? Ne da mi zena. (Gospodja koja zivi u Rusiji sa sinom).
Hocu da kazem da ste nam Vi sve to namestili, i ratove, i bedu, i neizlaz, radi svojih geostrateskih ciljeva.
A sada da se mi ne bi dosetili, sad nas gurate u jos veci neizlaz i siromastvo i otimate nam jedino sto nam vredi, da bi nam onda kao pomogli sa obecanjima i podrskom.
Pustite nas, sami cemo se spasiti, molim Vas.

Sanjar

pre 12 godina

Vrlo dobro znam.
Na žalost, sadašnja ruska vlast ne vodi dovoljno brigu ni o svom narodu a kamo li o srpskom.
Globalizam ljudi, vremenom se drastično menjaju odnosi u međunarodnoj politici. Politički trenutak pada Berlinskog zida i početek rata u bivšoj Jugoslaviji i ovo što se dešava danas je kao poređenje komodora 64 i najnovijeg intelovog procesora sa četiri jezgra. A o RAM memoriji,...to pripada samo pobednicima:-(

Zoran M.

pre 12 godina

Ja stvarno ne vidim kako Rusija podržava nas srbe u Srbiji, ali zato jasno svi vidimo kako Vatikan pomaže Hrvatsku. Dakle ta priča kako Vi nas podržavate, a kad su nas bombardovali Vaša mornarica je mirno i nemo pomatrala USA mornaricu u Sredozemlju sa koje se ispaljuju Tomahavci na Srbiju. Jel to Vaša podrška?
Valjalo bi malo po pitanju te podrške Rusije objavljivati i tekstove kakvi su to sporovi bili u doba Tita između SFRJ i Rusije i zašto je dolazilo do tih sporova da je Tito javno rekao da je spreman i na drugi rat ( nakon II sv. rata) za rad slobode naroda SFRJ?

Black George

pre 12 godina

Rogozin je oduvek bio taj koji je glasno govorio ono sto ruski politicari misle o nama. Nasa drzavna politika je totalno sizofrena. Nasi politicari zauzimaju stav prema potrebama javnog mnjenja, u kombinaciji sa pritiscima sa zapada i neminovnom korupcijom. I onda dobijemo stav "I Kosovo i EU" kao univerzalno resenje nasih kontradiktornih zelja i ambicija. I na kraju zavrsimo tamo gde smo i bili - u blatu. Na kraju ni sa jednom velikom silom necemo imati dobar odnos, niti izvuci velike koristi za sebe. Nasi politicari mi sve vise lice na gomilu shizofrenika, koji pricaju kojesta. Vise se ne zna ni sta je cija ideologija, stav, misljenje, pozicija, princip, politika. Izgledaju kao masa amorfnih ljudi koji pricaju jedno te isto, nesposobni da se uhvate u kostac sa problemima, i naprave kvalitativan pomak na bolje. Iznajmite Srbiju Japanu ili Kini na 20 godina, kad ne znate da radite svoj posao.

MarkoB

pre 12 godina

"U zapadnom svetu uvažavaju samo jake i sigurne u sebe, slabe i sklone izdaji podstiču ka još većim izdajama i slabostima, a posle toga ih zaboravljaju i bacaju u smeće kao igračku koja im je dosadila. "

Sasvim tacno ali ne samo u zapadnom nego - sve vise u vise - u celom svetu.

realni pesimista

pre 12 godina

cujte srbi...po drugi put.
ne vredi, mora da shvati da srpski narod i njegovo rukovodstvo nisu isto, stavise ni priblizno slicno.
mi smo izgleda ni EU, ni Kosovo, ni Rusija, ni SAD.
Mi smo jedno veliko NISTA.

katica

pre 12 godina

Razlog zašto u Srbiji nije bilo LUSTRACIJE je samo jedan: da se nebi razotkrila (i uklonila) MREŽA „ruskih ljudi“ (koje su isplela belogardejska i crvena Rusija) u svim institucijama Srpske države. Da se to dogodilo posle Titove smrti 1980g nebi staljinista Sloba (i Mira – koja sada pod patronarom Rusije živi u Moskvi) uklonio Stanbolića a to znači da bi Srbija (zajedno sa drugim republikama u YU) ušla 1989 g u EU i NATO. Ratova na Balkanu ne bi bilo, u YU bi već 31 godinu bila u toku tranzicija komunizma u kapitalizam, Danas bi Srbija (zajedno sa ostalima u YU, Kosovo ne bi bilo država!) bila u boljem STANJU nego Poljska, Češka.