Testovi

Nedelja, 09.10.2011.

12:04

Chevrolet Cruze Hatchback

Izvor: B92

Chevrolet Cruze Hatchback IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

zivota

pre 12 godina

Ovo kao da je ristajling ford fokusa mk2.
Slicnost i napred i pozadi gde su svetla izvedena nize a ne na stubu kao kod fokusa.
Gadjaju im se i prtljaznici u 14 litara.

Lep auto a i cena mu je korektna.

veterinarBG

pre 12 godina

Sedan je meni lepsi,ALI...Svi vlasnici "Sevija" koje znam kosu cupaju zbog cestih kvarova i velike potrosnje,mnogo vece od deklarisane.Lep auto,ali ne bih rizikovao..

Dragan

pre 12 godina

Vozio sam novu Astru 1.4 turbo, odličan auto. E sada, Cruz je lepši, lakši i jeftiniji. Kada bi se u Evropi prodavao sa tim motorom, koji se ugradjuje u američki Cruz, prodao bi se u milion primeraka, a GM Opel ne bi prodao ni jednu astru. Šteta, ali j...ga,to se zove politika prodaje.
By the way, moj Ševi Lacceti karavan 1.6 109KS NIJE PREŠAO 10 lit. u gradu, na otvorenom 5,8-7 litara kada ga vozim 120, verovatno neko i ne zna kako se vozi auto...

Cole

pre 12 godina

Zbog forumasa i njihovih komentara uopsteno o velikim potrosanjama sam nasao od druga jedan Orlando benzinac sa istim motorom 1.8. Pun gas do Nisa sa ukljucenom klimom ispod 12 litara. Pa sta bi ste vi? Da vozite 200 i da ne trosi?

Spasic

pre 12 godina

Vozio sam limuzinu Cruze, super ide, super izgleda ali potrosnja je veoma velika. Takodje i neke sitnice me nerviraju kao npr sto stakla prilikom podizanja/spustanja kače nesto i grebu se. Obratite paznju na to ako razmatrate ovaj auto.

data miner

pre 12 godina

@SB: tacno je to sto si rekao za Cruze ali zbog preciznosti treba reci da su Jetta i Elantra imali procentualno veci rast prodaje u odnosu na proslu godinu (Cruze je nov model pa takva statistika ne postoj). Dobra prodaja Cruze-a je uglavnom bazirana na ocajnoj prodaji Toyota Corole i Honda Civic-a (Toyota je i uz pad od 23% prodala skoro isto Corola kao i i Cruze-ova), u ostalom evo tabele sa statistikom iz WSJ-a:
http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html

Nemam nista protiv Cruze-a, stavise smatram ga (uz Elantru i Optimu) najvecim osvezenjem na USA trzistu u 2011, ali tek treba da se vidi kakav ce biti u eksploataciji i kako ce se prodaja kretati u 2012.

veljko1410@yahoo.com

pre 12 godina

Vozim CHERY TENGO, 1600m3, cena 9990evrića,potrošnja u gradu 8,5-9,5, komforan udoban, gume 205, to je auto, a vi kao da imate pare za bacanje. Neću američki iz inata. Istok jedino.

Vladan

pre 12 godina

Nekako uvek kolege novinari po pitanju potrosnje automobila citaju samo ono sto pise u promotivnom katalogu. Za model Cruze Sedan 1.6 koji se takodje ugradjuje u ovaj automobil pise da mu je potrosnja u gradu do 9L, medjutim u tehnickom uputstvu koje dobijete kada kupite automobil pise da ce sobzirom na nacin voznje potrosnja dostizati i > 12L, sto se na kraju i ispostavi kao tacno. Voznja po BG distance 7-12 km od 11 do 12.5L, sto cete priznati da je malo mnogo. Zbog toga je Chevrolet izbacio novi tip benzinskog agregata (nazalost samo za USA trziste) sa turbinom na platformi 1.4 koja daje 140 KS i ne prelazi 9L potrosnje u gradu uz zavidan obrtni moment u klasi najboljih dizel agregata, gde nije potrebno voziti preko 3500 obrtaja da biste obavili svoja preticanja :). Zasto taj motor nije ponudjen ovde ostaje jedno veliko ....? . Inace Cruze je stvarno udoban automobil sa odlicnom zvucnom izolacijom stim sto ocekuje da investirate u njega i kupite menjac sa 6 brzina ako vozite van grada.

Зоран

pre 12 godina

(SB, 11. oktobar 2011 15:24), хвала. Потрошња ми не смета, јер није ауто за сваки дан, мада ми не би био проблем и сваког дана да га возим, јер само око 5 километра прелазим дневно. Мало место, а стан-посао-школа су у малом кругу.

SB

pre 12 godina

@(Зоран, 10. oktobar 2011 18:44) Imas dobre rabate na nove Tahoe 2011, jer vec uveliko stizu modeli za 2012. A neces pogresiti ni sa pre owned certified ako ih nadjes i ako ti ne smeta potrosnja goriva.

MB

pre 12 godina

I ja imam isti problem sa sedistima zbog visine od 195cm. Mislim da bi jedino astra mogla da bude najbolji izbor sa onim sedistima kojima se moze povecati duzina sedalnog dela.

TV

pre 12 godina

Bio sam na sajmu automobila u Budvi i bas sam se zadrzao kod ovog modela. Uporedjivao sam ga sa trenutnim i30, sto je po cijeni najrealnije. Moj zakljucak je sledeci: sto se tice samog Kruza moram reci da mi je na slikama mnogo ljepsi bio u limuzinskoj verziji nego u HB. Medjutim, HB mi je uzivo ljepsi i stvarno mnoooogo lijepo izgleda i bas sam se odusevio. E sad, kada ga uporedjujem sa i30, ljepsi mi je dizajn ovog modela jer izgleda vise sportskiji i agresivniji, a cini mi se i da je veci. Sto se tice unutrasnjosti po meni ljepsu unutrasnjost ima Kruz. Pocev od volana, koji mi na i30 djeluje preplasticno pa preko ljepse dizajniranog centralnog stuba. Sto se tice sjedista naprijed kod Kruza su udobnija, sa tim sto su kod i30 bolje dizajnirana, najvise zbog toga veoma izrazenih bocnih drzaca. Sto se tice prostora pozadi za nijansu je prijatnije u i30 prije svega jer ima manje gabaritna sjedista. Kod Kruza su dosta masivni. O motorima ne bih komentarisao jer nisam vozio niti jedan niti drugi nego samo ono sto sam uspio da vidim i probam.

Jos bih rekao da sam se razocarao u Pezo 508 jer nema prostora za sitnice (za mobilni, kljuceve, novac, kutiju cigara...) sto je meni kao vozacu veeeeeeliki i neoprostivi nedostatak, da me je odusevila Opel Korsa sa zaista atraktivnim paketima (color edition i opc paket) sa primamljivim cijenama i prelijepim enterijerom i prostorom, citava Reno gama me je razocarala jer ja sa 195cm ne mogu da nadjem odgovarajuci polozaj za volanom, Nisan Kaskai me je prijatno iznenadio svojom udobnoscu i funckcionalnoscu, izgledom i cijenom, odusevila me je Skoda Superb jer je ubedljivo najprostraniji auto u kome sam boravio. Detalj koji me je odusevio kod Superba jeste da su otvori za ventilaciju ugradjeni u srednje stubove i sto ima rupu u zadnjim vratima za kisobran sto je zaista lijep detalj.

Radovan

pre 12 godina

Hatchback sa dužinom od 4,5 metara, isto kao limuzina? Kako im se to uklapa u cenu koštanja proizvodnje? Možda njihove montažne trake ne mogu da istovremeno prime/rade platforme dve različite dužine? Ili možda da se štanca samo jedna platforma (alati punoo koštaju), a gore stavljati šta stigne? Verovatno bude i kupe od 4,5 metara? Onako, američki.

Hatchback je i nastao sa idejom da se smanje troškovi proizvodnje (kraće međuosovinsko rastojanje, kraći središnji deo karoserije, kraći zadnji prepust), a cena kao limuzina, uz peta vrata i manji prtljažnik.
Bog je izmislio auto, a računovođe hatchback.

Sigurno će napraviti i karavan na istoj platformi, premda ovaj hatchback, skoro da je i karavan.

Зоран

pre 12 godina

(SB, 10. oktobar 2011 04:04), видим продајеш кола и у САД си, а и ја сам. Може један савет? Половни/Нов Шевролет Tahoe или нешто друго у тој класи?

Chevrolet RuleZ

pre 12 godina

Ovaj auto nije savršen: poluga za ručnu kočnicu se nalazi previsoko (mnogo više nego čak kod Peugoet-a i Citroen-a) i jednostavno smeta i iritira zbog prostora koji zauzima.

neko

pre 12 godina

Ne verujem u potrosnju od 5.9 litara, pogotovo ne na brdovitim putevima. Ovaj auto je jedan od najvecih i najtezih u klasi i sigurno je da vise trosi. Moja stara astra G sa 1.8 benzincem koji je prakticno isti motor je trosila vise od toga a bila je mnogo laksa.

Nesh

pre 12 godina

Pregledao sam ga u salonu detaljno.Enterijer je za pohvalu,kako kvalitet materijala,tako i solidnost izrade i ostalog.Možda suviše ima tih imitacija hroma,koje ipak asociraju na jeftine kompromise.Kada otvorite haubu motora,čeka iznenađenje,jer zbog uštede nema plastišnog poklopca motora,svojstvenog kolima te klase,već je sve na dlanu,ali deluje dosta skromno i pomalo siromašno.Sama linija auta mi je dosta "starovremenska" i očekivao sam da kod hetchback-a dizajneri malo puste ruku,međutim ispada da je limuzina ipak bila inovativnija i definitivno lepša.Model u salonu je imao top opremu(bez kože),sa 16 inčnim, alu felnama,tako da je i to doprinelo da opšti utisak bude mnogo bolji,nego što stvarno zaslužuje.Motor po performansama ipak predstavlja najslabiju kariku,jer benzinac 1.6 u gradu troši preko 10 l.,što je u krizi,sa skupim gorivom zalog prošlog vremena.Ali početna cena,uz ponuđenu opremu ipak predstavlja povoljnu kupovinu.Zato jedva se čeka novi i30 i ponuđena cena,jer će u najavi, pružati mnogo.

SB

pre 12 godina

Mogu Vam samo reci da Cruze koji se prodaje ovde u Americi je naj bolje prodavani auto u zadnja 4 meseca u svojoj klasi. Ponuda je motor 1.8L za osnovni LS i po meni naj bolji izbor 1.4 turbo. Ameri ne veruju kad im kazete za tako mali motor sa turbinom, ali posle test voznje su odusevljeni, znam jer ih prodajem. Plus 10 air bag-ova, ESP,TCS,ABS,trip comp,usb, blue tooth....
Cudi mesamo sto taj motor nije jos u ponudi u Evropi.

Dilema

pre 12 godina

Po svim testovima i komentarima jedan vrlo solidan automobil. Unazad nekoliko meseci najprodavaniji auto u kompakt klasi u USA. Za 12.500e dobijete stvarno fantasticnu opremu, sto mislim da ne nudi nijedan konkurent u klasi.
Iako HB ima prakticniji gepek, sedan verzija mi nekako ima lepsu definiciju i trenutno mi je na prvom mestu soping liste.
Cruze ima novog protivnika - Elantru. Fenomenalno izgleda kako spolja, tako i iznutra, a cini mi se da je kvalitet materijala u kabini bolji, dok je dizajn kabine meni na strani Cruza. Jedino sto sa malo manje opreme od Cruza kosta 2000 vise (bez tempomata, maglenki i park. senzora) - 14.500
Izgleda cu sacekati novogodisnje popuste (ako ih bude bilo :)

Ivan

pre 12 godina

Ja čekam da provozate novu Hondu Civic. A još bitnije, čekam i tu početnu cenu za nju. Ako bude razlika 2-3 hiljade za sličan motor/paket... dileme nema. Golfovi, Kruzići... u zvezdanu prašinu. Ovaj hečbek je svakako lepši od limuzine. Doduše, ja ne shvatam poentu limuzina uopšte...

Dragan

pre 12 godina

Crna tkanina u ovom automobilu mnogo, mnogo bolje izgleda od sive koja se nalazi u limuzini. Da li neko moze da kaze koliko je ovaj novi 1.8 motor bolji od stare verzije ( i da li je bolji)?

Zuki

pre 12 godina

Iako mi se generalno svidjaju "grbavci" ovom modelu ipak bolje stoji "guza" u sedan verziji. Nekako mu "njuska" sad dosla predugacka. Doduse, nisam ga video uzivo, samo na slici. I nije bas prepoznatljiv od pozadi.

Autoru svaka cast za pricu o "konjima" i broju obrtaja. Nekada je za 130-140 KS bila potrebna atmosferska masina od preko 2 l, dok danas imamo "male" motore koji zaista raspolazu sa tolikom snagom. Ali tek preko 4000-4500 obrtaja. Dakle, retko se koristi sva raspoloziva snaga i to u preticanjima ili cesce u (ajd da ne kazem narodski) "dokazivanjima". Doduse, stari veliki benzinski motori su imali i veci obrtni moment pa im nije bilo potrebno da se vrte preko 3000 obrtaja da bi snazno ubrzavali u 4-toj brzini recimo. No, to je vreme proslo.
Vlasnike novijih benzinskih motora ne treba da brine veliki broj obrtaja. Motori se danas prave znatno preciznije, od boljih materijala i njihov rad je strogo kontrolisan kompjuterima. Nece im nista faliti ako ih poterate do "crvenog" kad vam to zatreba u voznji. Jedino ce novcanik da oseti kad dodjete na pumpu, ako to radite cesto.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Da li zbog toga sto varijanta s petoro vrata dosta kaska za limuzinom, malko mi je nedorecen zadnji kraj!? Da ne bude da sam "mrzac" konkutentnih automobila, limuzina mi se izuzetno svidja i s velikim respektom primam uspeh CRUZ-a u WTCC-u! Mislim da sam realan po pitanju dizajna, i da ce te neke finese biti ispravljene pri prvom ristajlingu!? Sve u svemu, auto o kom treba ozbiljno razmishljati u potencijalnoj kupovini novog automobila!

Xobotnica

pre 12 godina

Kao prvo Zadrani su na orguljama zaradili mnogo vise od 6 miliona eura. A drugo za te pere do juce se kupovalo 1.1 ili 1.2 litra sa 65 konja u nizoj klasi i to klot. Tako da je pocetna cena ok, enterijer vrlo solidno izgleda. E sada meni se sedan mnogo vise svidjao pozadi nego prednji deo, tako da je prednji deo ostao, a on mi je nekako nedefinisan, ali auto svakako interesantan.

Zuki

pre 12 godina

Iako mi se generalno svidjaju "grbavci" ovom modelu ipak bolje stoji "guza" u sedan verziji. Nekako mu "njuska" sad dosla predugacka. Doduse, nisam ga video uzivo, samo na slici. I nije bas prepoznatljiv od pozadi.

Autoru svaka cast za pricu o "konjima" i broju obrtaja. Nekada je za 130-140 KS bila potrebna atmosferska masina od preko 2 l, dok danas imamo "male" motore koji zaista raspolazu sa tolikom snagom. Ali tek preko 4000-4500 obrtaja. Dakle, retko se koristi sva raspoloziva snaga i to u preticanjima ili cesce u (ajd da ne kazem narodski) "dokazivanjima". Doduse, stari veliki benzinski motori su imali i veci obrtni moment pa im nije bilo potrebno da se vrte preko 3000 obrtaja da bi snazno ubrzavali u 4-toj brzini recimo. No, to je vreme proslo.
Vlasnike novijih benzinskih motora ne treba da brine veliki broj obrtaja. Motori se danas prave znatno preciznije, od boljih materijala i njihov rad je strogo kontrolisan kompjuterima. Nece im nista faliti ako ih poterate do "crvenog" kad vam to zatreba u voznji. Jedino ce novcanik da oseti kad dodjete na pumpu, ako to radite cesto.

Xobotnica

pre 12 godina

Kao prvo Zadrani su na orguljama zaradili mnogo vise od 6 miliona eura. A drugo za te pere do juce se kupovalo 1.1 ili 1.2 litra sa 65 konja u nizoj klasi i to klot. Tako da je pocetna cena ok, enterijer vrlo solidno izgleda. E sada meni se sedan mnogo vise svidjao pozadi nego prednji deo, tako da je prednji deo ostao, a on mi je nekako nedefinisan, ali auto svakako interesantan.

SB

pre 12 godina

Mogu Vam samo reci da Cruze koji se prodaje ovde u Americi je naj bolje prodavani auto u zadnja 4 meseca u svojoj klasi. Ponuda je motor 1.8L za osnovni LS i po meni naj bolji izbor 1.4 turbo. Ameri ne veruju kad im kazete za tako mali motor sa turbinom, ali posle test voznje su odusevljeni, znam jer ih prodajem. Plus 10 air bag-ova, ESP,TCS,ABS,trip comp,usb, blue tooth....
Cudi mesamo sto taj motor nije jos u ponudi u Evropi.

neko

pre 12 godina

Ne verujem u potrosnju od 5.9 litara, pogotovo ne na brdovitim putevima. Ovaj auto je jedan od najvecih i najtezih u klasi i sigurno je da vise trosi. Moja stara astra G sa 1.8 benzincem koji je prakticno isti motor je trosila vise od toga a bila je mnogo laksa.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Da li zbog toga sto varijanta s petoro vrata dosta kaska za limuzinom, malko mi je nedorecen zadnji kraj!? Da ne bude da sam "mrzac" konkutentnih automobila, limuzina mi se izuzetno svidja i s velikim respektom primam uspeh CRUZ-a u WTCC-u! Mislim da sam realan po pitanju dizajna, i da ce te neke finese biti ispravljene pri prvom ristajlingu!? Sve u svemu, auto o kom treba ozbiljno razmishljati u potencijalnoj kupovini novog automobila!

TV

pre 12 godina

Bio sam na sajmu automobila u Budvi i bas sam se zadrzao kod ovog modela. Uporedjivao sam ga sa trenutnim i30, sto je po cijeni najrealnije. Moj zakljucak je sledeci: sto se tice samog Kruza moram reci da mi je na slikama mnogo ljepsi bio u limuzinskoj verziji nego u HB. Medjutim, HB mi je uzivo ljepsi i stvarno mnoooogo lijepo izgleda i bas sam se odusevio. E sad, kada ga uporedjujem sa i30, ljepsi mi je dizajn ovog modela jer izgleda vise sportskiji i agresivniji, a cini mi se i da je veci. Sto se tice unutrasnjosti po meni ljepsu unutrasnjost ima Kruz. Pocev od volana, koji mi na i30 djeluje preplasticno pa preko ljepse dizajniranog centralnog stuba. Sto se tice sjedista naprijed kod Kruza su udobnija, sa tim sto su kod i30 bolje dizajnirana, najvise zbog toga veoma izrazenih bocnih drzaca. Sto se tice prostora pozadi za nijansu je prijatnije u i30 prije svega jer ima manje gabaritna sjedista. Kod Kruza su dosta masivni. O motorima ne bih komentarisao jer nisam vozio niti jedan niti drugi nego samo ono sto sam uspio da vidim i probam.

Jos bih rekao da sam se razocarao u Pezo 508 jer nema prostora za sitnice (za mobilni, kljuceve, novac, kutiju cigara...) sto je meni kao vozacu veeeeeeliki i neoprostivi nedostatak, da me je odusevila Opel Korsa sa zaista atraktivnim paketima (color edition i opc paket) sa primamljivim cijenama i prelijepim enterijerom i prostorom, citava Reno gama me je razocarala jer ja sa 195cm ne mogu da nadjem odgovarajuci polozaj za volanom, Nisan Kaskai me je prijatno iznenadio svojom udobnoscu i funckcionalnoscu, izgledom i cijenom, odusevila me je Skoda Superb jer je ubedljivo najprostraniji auto u kome sam boravio. Detalj koji me je odusevio kod Superba jeste da su otvori za ventilaciju ugradjeni u srednje stubove i sto ima rupu u zadnjim vratima za kisobran sto je zaista lijep detalj.

Dilema

pre 12 godina

Po svim testovima i komentarima jedan vrlo solidan automobil. Unazad nekoliko meseci najprodavaniji auto u kompakt klasi u USA. Za 12.500e dobijete stvarno fantasticnu opremu, sto mislim da ne nudi nijedan konkurent u klasi.
Iako HB ima prakticniji gepek, sedan verzija mi nekako ima lepsu definiciju i trenutno mi je na prvom mestu soping liste.
Cruze ima novog protivnika - Elantru. Fenomenalno izgleda kako spolja, tako i iznutra, a cini mi se da je kvalitet materijala u kabini bolji, dok je dizajn kabine meni na strani Cruza. Jedino sto sa malo manje opreme od Cruza kosta 2000 vise (bez tempomata, maglenki i park. senzora) - 14.500
Izgleda cu sacekati novogodisnje popuste (ako ih bude bilo :)

Nesh

pre 12 godina

Pregledao sam ga u salonu detaljno.Enterijer je za pohvalu,kako kvalitet materijala,tako i solidnost izrade i ostalog.Možda suviše ima tih imitacija hroma,koje ipak asociraju na jeftine kompromise.Kada otvorite haubu motora,čeka iznenađenje,jer zbog uštede nema plastišnog poklopca motora,svojstvenog kolima te klase,već je sve na dlanu,ali deluje dosta skromno i pomalo siromašno.Sama linija auta mi je dosta "starovremenska" i očekivao sam da kod hetchback-a dizajneri malo puste ruku,međutim ispada da je limuzina ipak bila inovativnija i definitivno lepša.Model u salonu je imao top opremu(bez kože),sa 16 inčnim, alu felnama,tako da je i to doprinelo da opšti utisak bude mnogo bolji,nego što stvarno zaslužuje.Motor po performansama ipak predstavlja najslabiju kariku,jer benzinac 1.6 u gradu troši preko 10 l.,što je u krizi,sa skupim gorivom zalog prošlog vremena.Ali početna cena,uz ponuđenu opremu ipak predstavlja povoljnu kupovinu.Zato jedva se čeka novi i30 i ponuđena cena,jer će u najavi, pružati mnogo.

Ivan

pre 12 godina

Ja čekam da provozate novu Hondu Civic. A još bitnije, čekam i tu početnu cenu za nju. Ako bude razlika 2-3 hiljade za sličan motor/paket... dileme nema. Golfovi, Kruzići... u zvezdanu prašinu. Ovaj hečbek je svakako lepši od limuzine. Doduše, ja ne shvatam poentu limuzina uopšte...

Cole

pre 12 godina

Zbog forumasa i njihovih komentara uopsteno o velikim potrosanjama sam nasao od druga jedan Orlando benzinac sa istim motorom 1.8. Pun gas do Nisa sa ukljucenom klimom ispod 12 litara. Pa sta bi ste vi? Da vozite 200 i da ne trosi?

Dragan

pre 12 godina

Crna tkanina u ovom automobilu mnogo, mnogo bolje izgleda od sive koja se nalazi u limuzini. Da li neko moze da kaze koliko je ovaj novi 1.8 motor bolji od stare verzije ( i da li je bolji)?

Vladan

pre 12 godina

Nekako uvek kolege novinari po pitanju potrosnje automobila citaju samo ono sto pise u promotivnom katalogu. Za model Cruze Sedan 1.6 koji se takodje ugradjuje u ovaj automobil pise da mu je potrosnja u gradu do 9L, medjutim u tehnickom uputstvu koje dobijete kada kupite automobil pise da ce sobzirom na nacin voznje potrosnja dostizati i > 12L, sto se na kraju i ispostavi kao tacno. Voznja po BG distance 7-12 km od 11 do 12.5L, sto cete priznati da je malo mnogo. Zbog toga je Chevrolet izbacio novi tip benzinskog agregata (nazalost samo za USA trziste) sa turbinom na platformi 1.4 koja daje 140 KS i ne prelazi 9L potrosnje u gradu uz zavidan obrtni moment u klasi najboljih dizel agregata, gde nije potrebno voziti preko 3500 obrtaja da biste obavili svoja preticanja :). Zasto taj motor nije ponudjen ovde ostaje jedno veliko ....? . Inace Cruze je stvarno udoban automobil sa odlicnom zvucnom izolacijom stim sto ocekuje da investirate u njega i kupite menjac sa 6 brzina ako vozite van grada.

Dragan

pre 12 godina

Vozio sam novu Astru 1.4 turbo, odličan auto. E sada, Cruz je lepši, lakši i jeftiniji. Kada bi se u Evropi prodavao sa tim motorom, koji se ugradjuje u američki Cruz, prodao bi se u milion primeraka, a GM Opel ne bi prodao ni jednu astru. Šteta, ali j...ga,to se zove politika prodaje.
By the way, moj Ševi Lacceti karavan 1.6 109KS NIJE PREŠAO 10 lit. u gradu, na otvorenom 5,8-7 litara kada ga vozim 120, verovatno neko i ne zna kako se vozi auto...

veljko1410@yahoo.com

pre 12 godina

Vozim CHERY TENGO, 1600m3, cena 9990evrića,potrošnja u gradu 8,5-9,5, komforan udoban, gume 205, to je auto, a vi kao da imate pare za bacanje. Neću američki iz inata. Istok jedino.

Radovan

pre 12 godina

Hatchback sa dužinom od 4,5 metara, isto kao limuzina? Kako im se to uklapa u cenu koštanja proizvodnje? Možda njihove montažne trake ne mogu da istovremeno prime/rade platforme dve različite dužine? Ili možda da se štanca samo jedna platforma (alati punoo koštaju), a gore stavljati šta stigne? Verovatno bude i kupe od 4,5 metara? Onako, američki.

Hatchback je i nastao sa idejom da se smanje troškovi proizvodnje (kraće međuosovinsko rastojanje, kraći središnji deo karoserije, kraći zadnji prepust), a cena kao limuzina, uz peta vrata i manji prtljažnik.
Bog je izmislio auto, a računovođe hatchback.

Sigurno će napraviti i karavan na istoj platformi, premda ovaj hatchback, skoro da je i karavan.

Зоран

pre 12 godina

(SB, 10. oktobar 2011 04:04), видим продајеш кола и у САД си, а и ја сам. Може један савет? Половни/Нов Шевролет Tahoe или нешто друго у тој класи?

Spasic

pre 12 godina

Vozio sam limuzinu Cruze, super ide, super izgleda ali potrosnja je veoma velika. Takodje i neke sitnice me nerviraju kao npr sto stakla prilikom podizanja/spustanja kače nesto i grebu se. Obratite paznju na to ako razmatrate ovaj auto.

MB

pre 12 godina

I ja imam isti problem sa sedistima zbog visine od 195cm. Mislim da bi jedino astra mogla da bude najbolji izbor sa onim sedistima kojima se moze povecati duzina sedalnog dela.

Зоран

pre 12 godina

(SB, 11. oktobar 2011 15:24), хвала. Потрошња ми не смета, јер није ауто за сваки дан, мада ми не би био проблем и сваког дана да га возим, јер само око 5 километра прелазим дневно. Мало место, а стан-посао-школа су у малом кругу.

SB

pre 12 godina

@(Зоран, 10. oktobar 2011 18:44) Imas dobre rabate na nove Tahoe 2011, jer vec uveliko stizu modeli za 2012. A neces pogresiti ni sa pre owned certified ako ih nadjes i ako ti ne smeta potrosnja goriva.

veterinarBG

pre 12 godina

Sedan je meni lepsi,ALI...Svi vlasnici "Sevija" koje znam kosu cupaju zbog cestih kvarova i velike potrosnje,mnogo vece od deklarisane.Lep auto,ali ne bih rizikovao..

data miner

pre 12 godina

@SB: tacno je to sto si rekao za Cruze ali zbog preciznosti treba reci da su Jetta i Elantra imali procentualno veci rast prodaje u odnosu na proslu godinu (Cruze je nov model pa takva statistika ne postoj). Dobra prodaja Cruze-a je uglavnom bazirana na ocajnoj prodaji Toyota Corole i Honda Civic-a (Toyota je i uz pad od 23% prodala skoro isto Corola kao i i Cruze-ova), u ostalom evo tabele sa statistikom iz WSJ-a:
http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html

Nemam nista protiv Cruze-a, stavise smatram ga (uz Elantru i Optimu) najvecim osvezenjem na USA trzistu u 2011, ali tek treba da se vidi kakav ce biti u eksploataciji i kako ce se prodaja kretati u 2012.

Chevrolet RuleZ

pre 12 godina

Ovaj auto nije savršen: poluga za ručnu kočnicu se nalazi previsoko (mnogo više nego čak kod Peugoet-a i Citroen-a) i jednostavno smeta i iritira zbog prostora koji zauzima.

zivota

pre 12 godina

Ovo kao da je ristajling ford fokusa mk2.
Slicnost i napred i pozadi gde su svetla izvedena nize a ne na stubu kao kod fokusa.
Gadjaju im se i prtljaznici u 14 litara.

Lep auto a i cena mu je korektna.

veljko1410@yahoo.com

pre 12 godina

Vozim CHERY TENGO, 1600m3, cena 9990evrića,potrošnja u gradu 8,5-9,5, komforan udoban, gume 205, to je auto, a vi kao da imate pare za bacanje. Neću američki iz inata. Istok jedino.

Ivan

pre 12 godina

Ja čekam da provozate novu Hondu Civic. A još bitnije, čekam i tu početnu cenu za nju. Ako bude razlika 2-3 hiljade za sličan motor/paket... dileme nema. Golfovi, Kruzići... u zvezdanu prašinu. Ovaj hečbek je svakako lepši od limuzine. Doduše, ja ne shvatam poentu limuzina uopšte...

veterinarBG

pre 12 godina

Sedan je meni lepsi,ALI...Svi vlasnici "Sevija" koje znam kosu cupaju zbog cestih kvarova i velike potrosnje,mnogo vece od deklarisane.Lep auto,ali ne bih rizikovao..

Radovan

pre 12 godina

Hatchback sa dužinom od 4,5 metara, isto kao limuzina? Kako im se to uklapa u cenu koštanja proizvodnje? Možda njihove montažne trake ne mogu da istovremeno prime/rade platforme dve različite dužine? Ili možda da se štanca samo jedna platforma (alati punoo koštaju), a gore stavljati šta stigne? Verovatno bude i kupe od 4,5 metara? Onako, američki.

Hatchback je i nastao sa idejom da se smanje troškovi proizvodnje (kraće međuosovinsko rastojanje, kraći središnji deo karoserije, kraći zadnji prepust), a cena kao limuzina, uz peta vrata i manji prtljažnik.
Bog je izmislio auto, a računovođe hatchback.

Sigurno će napraviti i karavan na istoj platformi, premda ovaj hatchback, skoro da je i karavan.

Chevrolet RuleZ

pre 12 godina

Ovaj auto nije savršen: poluga za ručnu kočnicu se nalazi previsoko (mnogo više nego čak kod Peugoet-a i Citroen-a) i jednostavno smeta i iritira zbog prostora koji zauzima.

neko

pre 12 godina

Ne verujem u potrosnju od 5.9 litara, pogotovo ne na brdovitim putevima. Ovaj auto je jedan od najvecih i najtezih u klasi i sigurno je da vise trosi. Moja stara astra G sa 1.8 benzincem koji je prakticno isti motor je trosila vise od toga a bila je mnogo laksa.

Nesh

pre 12 godina

Pregledao sam ga u salonu detaljno.Enterijer je za pohvalu,kako kvalitet materijala,tako i solidnost izrade i ostalog.Možda suviše ima tih imitacija hroma,koje ipak asociraju na jeftine kompromise.Kada otvorite haubu motora,čeka iznenađenje,jer zbog uštede nema plastišnog poklopca motora,svojstvenog kolima te klase,već je sve na dlanu,ali deluje dosta skromno i pomalo siromašno.Sama linija auta mi je dosta "starovremenska" i očekivao sam da kod hetchback-a dizajneri malo puste ruku,međutim ispada da je limuzina ipak bila inovativnija i definitivno lepša.Model u salonu je imao top opremu(bez kože),sa 16 inčnim, alu felnama,tako da je i to doprinelo da opšti utisak bude mnogo bolji,nego što stvarno zaslužuje.Motor po performansama ipak predstavlja najslabiju kariku,jer benzinac 1.6 u gradu troši preko 10 l.,što je u krizi,sa skupim gorivom zalog prošlog vremena.Ali početna cena,uz ponuđenu opremu ipak predstavlja povoljnu kupovinu.Zato jedva se čeka novi i30 i ponuđena cena,jer će u najavi, pružati mnogo.

TV

pre 12 godina

Bio sam na sajmu automobila u Budvi i bas sam se zadrzao kod ovog modela. Uporedjivao sam ga sa trenutnim i30, sto je po cijeni najrealnije. Moj zakljucak je sledeci: sto se tice samog Kruza moram reci da mi je na slikama mnogo ljepsi bio u limuzinskoj verziji nego u HB. Medjutim, HB mi je uzivo ljepsi i stvarno mnoooogo lijepo izgleda i bas sam se odusevio. E sad, kada ga uporedjujem sa i30, ljepsi mi je dizajn ovog modela jer izgleda vise sportskiji i agresivniji, a cini mi se i da je veci. Sto se tice unutrasnjosti po meni ljepsu unutrasnjost ima Kruz. Pocev od volana, koji mi na i30 djeluje preplasticno pa preko ljepse dizajniranog centralnog stuba. Sto se tice sjedista naprijed kod Kruza su udobnija, sa tim sto su kod i30 bolje dizajnirana, najvise zbog toga veoma izrazenih bocnih drzaca. Sto se tice prostora pozadi za nijansu je prijatnije u i30 prije svega jer ima manje gabaritna sjedista. Kod Kruza su dosta masivni. O motorima ne bih komentarisao jer nisam vozio niti jedan niti drugi nego samo ono sto sam uspio da vidim i probam.

Jos bih rekao da sam se razocarao u Pezo 508 jer nema prostora za sitnice (za mobilni, kljuceve, novac, kutiju cigara...) sto je meni kao vozacu veeeeeeliki i neoprostivi nedostatak, da me je odusevila Opel Korsa sa zaista atraktivnim paketima (color edition i opc paket) sa primamljivim cijenama i prelijepim enterijerom i prostorom, citava Reno gama me je razocarala jer ja sa 195cm ne mogu da nadjem odgovarajuci polozaj za volanom, Nisan Kaskai me je prijatno iznenadio svojom udobnoscu i funckcionalnoscu, izgledom i cijenom, odusevila me je Skoda Superb jer je ubedljivo najprostraniji auto u kome sam boravio. Detalj koji me je odusevio kod Superba jeste da su otvori za ventilaciju ugradjeni u srednje stubove i sto ima rupu u zadnjim vratima za kisobran sto je zaista lijep detalj.

Xobotnica

pre 12 godina

Kao prvo Zadrani su na orguljama zaradili mnogo vise od 6 miliona eura. A drugo za te pere do juce se kupovalo 1.1 ili 1.2 litra sa 65 konja u nizoj klasi i to klot. Tako da je pocetna cena ok, enterijer vrlo solidno izgleda. E sada meni se sedan mnogo vise svidjao pozadi nego prednji deo, tako da je prednji deo ostao, a on mi je nekako nedefinisan, ali auto svakako interesantan.

Cole

pre 12 godina

Zbog forumasa i njihovih komentara uopsteno o velikim potrosanjama sam nasao od druga jedan Orlando benzinac sa istim motorom 1.8. Pun gas do Nisa sa ukljucenom klimom ispod 12 litara. Pa sta bi ste vi? Da vozite 200 i da ne trosi?

Dilema

pre 12 godina

Po svim testovima i komentarima jedan vrlo solidan automobil. Unazad nekoliko meseci najprodavaniji auto u kompakt klasi u USA. Za 12.500e dobijete stvarno fantasticnu opremu, sto mislim da ne nudi nijedan konkurent u klasi.
Iako HB ima prakticniji gepek, sedan verzija mi nekako ima lepsu definiciju i trenutno mi je na prvom mestu soping liste.
Cruze ima novog protivnika - Elantru. Fenomenalno izgleda kako spolja, tako i iznutra, a cini mi se da je kvalitet materijala u kabini bolji, dok je dizajn kabine meni na strani Cruza. Jedino sto sa malo manje opreme od Cruza kosta 2000 vise (bez tempomata, maglenki i park. senzora) - 14.500
Izgleda cu sacekati novogodisnje popuste (ako ih bude bilo :)

SB

pre 12 godina

Mogu Vam samo reci da Cruze koji se prodaje ovde u Americi je naj bolje prodavani auto u zadnja 4 meseca u svojoj klasi. Ponuda je motor 1.8L za osnovni LS i po meni naj bolji izbor 1.4 turbo. Ameri ne veruju kad im kazete za tako mali motor sa turbinom, ali posle test voznje su odusevljeni, znam jer ih prodajem. Plus 10 air bag-ova, ESP,TCS,ABS,trip comp,usb, blue tooth....
Cudi mesamo sto taj motor nije jos u ponudi u Evropi.

Spasic

pre 12 godina

Vozio sam limuzinu Cruze, super ide, super izgleda ali potrosnja je veoma velika. Takodje i neke sitnice me nerviraju kao npr sto stakla prilikom podizanja/spustanja kače nesto i grebu se. Obratite paznju na to ako razmatrate ovaj auto.

Dragan

pre 12 godina

Vozio sam novu Astru 1.4 turbo, odličan auto. E sada, Cruz je lepši, lakši i jeftiniji. Kada bi se u Evropi prodavao sa tim motorom, koji se ugradjuje u američki Cruz, prodao bi se u milion primeraka, a GM Opel ne bi prodao ni jednu astru. Šteta, ali j...ga,to se zove politika prodaje.
By the way, moj Ševi Lacceti karavan 1.6 109KS NIJE PREŠAO 10 lit. u gradu, na otvorenom 5,8-7 litara kada ga vozim 120, verovatno neko i ne zna kako se vozi auto...

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Da li zbog toga sto varijanta s petoro vrata dosta kaska za limuzinom, malko mi je nedorecen zadnji kraj!? Da ne bude da sam "mrzac" konkutentnih automobila, limuzina mi se izuzetno svidja i s velikim respektom primam uspeh CRUZ-a u WTCC-u! Mislim da sam realan po pitanju dizajna, i da ce te neke finese biti ispravljene pri prvom ristajlingu!? Sve u svemu, auto o kom treba ozbiljno razmishljati u potencijalnoj kupovini novog automobila!

Zuki

pre 12 godina

Iako mi se generalno svidjaju "grbavci" ovom modelu ipak bolje stoji "guza" u sedan verziji. Nekako mu "njuska" sad dosla predugacka. Doduse, nisam ga video uzivo, samo na slici. I nije bas prepoznatljiv od pozadi.

Autoru svaka cast za pricu o "konjima" i broju obrtaja. Nekada je za 130-140 KS bila potrebna atmosferska masina od preko 2 l, dok danas imamo "male" motore koji zaista raspolazu sa tolikom snagom. Ali tek preko 4000-4500 obrtaja. Dakle, retko se koristi sva raspoloziva snaga i to u preticanjima ili cesce u (ajd da ne kazem narodski) "dokazivanjima". Doduse, stari veliki benzinski motori su imali i veci obrtni moment pa im nije bilo potrebno da se vrte preko 3000 obrtaja da bi snazno ubrzavali u 4-toj brzini recimo. No, to je vreme proslo.
Vlasnike novijih benzinskih motora ne treba da brine veliki broj obrtaja. Motori se danas prave znatno preciznije, od boljih materijala i njihov rad je strogo kontrolisan kompjuterima. Nece im nista faliti ako ih poterate do "crvenog" kad vam to zatreba u voznji. Jedino ce novcanik da oseti kad dodjete na pumpu, ako to radite cesto.

data miner

pre 12 godina

@SB: tacno je to sto si rekao za Cruze ali zbog preciznosti treba reci da su Jetta i Elantra imali procentualno veci rast prodaje u odnosu na proslu godinu (Cruze je nov model pa takva statistika ne postoj). Dobra prodaja Cruze-a je uglavnom bazirana na ocajnoj prodaji Toyota Corole i Honda Civic-a (Toyota je i uz pad od 23% prodala skoro isto Corola kao i i Cruze-ova), u ostalom evo tabele sa statistikom iz WSJ-a:
http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html

Nemam nista protiv Cruze-a, stavise smatram ga (uz Elantru i Optimu) najvecim osvezenjem na USA trzistu u 2011, ali tek treba da se vidi kakav ce biti u eksploataciji i kako ce se prodaja kretati u 2012.

zivota

pre 12 godina

Ovo kao da je ristajling ford fokusa mk2.
Slicnost i napred i pozadi gde su svetla izvedena nize a ne na stubu kao kod fokusa.
Gadjaju im se i prtljaznici u 14 litara.

Lep auto a i cena mu je korektna.

MB

pre 12 godina

I ja imam isti problem sa sedistima zbog visine od 195cm. Mislim da bi jedino astra mogla da bude najbolji izbor sa onim sedistima kojima se moze povecati duzina sedalnog dela.

Vladan

pre 12 godina

Nekako uvek kolege novinari po pitanju potrosnje automobila citaju samo ono sto pise u promotivnom katalogu. Za model Cruze Sedan 1.6 koji se takodje ugradjuje u ovaj automobil pise da mu je potrosnja u gradu do 9L, medjutim u tehnickom uputstvu koje dobijete kada kupite automobil pise da ce sobzirom na nacin voznje potrosnja dostizati i > 12L, sto se na kraju i ispostavi kao tacno. Voznja po BG distance 7-12 km od 11 do 12.5L, sto cete priznati da je malo mnogo. Zbog toga je Chevrolet izbacio novi tip benzinskog agregata (nazalost samo za USA trziste) sa turbinom na platformi 1.4 koja daje 140 KS i ne prelazi 9L potrosnje u gradu uz zavidan obrtni moment u klasi najboljih dizel agregata, gde nije potrebno voziti preko 3500 obrtaja da biste obavili svoja preticanja :). Zasto taj motor nije ponudjen ovde ostaje jedno veliko ....? . Inace Cruze je stvarno udoban automobil sa odlicnom zvucnom izolacijom stim sto ocekuje da investirate u njega i kupite menjac sa 6 brzina ako vozite van grada.

Зоран

pre 12 godina

(SB, 11. oktobar 2011 15:24), хвала. Потрошња ми не смета, јер није ауто за сваки дан, мада ми не би био проблем и сваког дана да га возим, јер само око 5 километра прелазим дневно. Мало место, а стан-посао-школа су у малом кругу.

Dragan

pre 12 godina

Crna tkanina u ovom automobilu mnogo, mnogo bolje izgleda od sive koja se nalazi u limuzini. Da li neko moze da kaze koliko je ovaj novi 1.8 motor bolji od stare verzije ( i da li je bolji)?

Зоран

pre 12 godina

(SB, 10. oktobar 2011 04:04), видим продајеш кола и у САД си, а и ја сам. Може један савет? Половни/Нов Шевролет Tahoe или нешто друго у тој класи?

SB

pre 12 godina

@(Зоран, 10. oktobar 2011 18:44) Imas dobre rabate na nove Tahoe 2011, jer vec uveliko stizu modeli za 2012. A neces pogresiti ni sa pre owned certified ako ih nadjes i ako ti ne smeta potrosnja goriva.