Subota, 08.10.2011.

23:15

Đelić: Neki rade protiv Srbije u EU

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da neke zemlje pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji postave dodatni uslovi za dobijanje statusa kandidata.

Izvor: Press

Ðeliæ: Neki rade protiv Srbije u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 12 godina

@(Milos, 9. oktobar 2011 12:42)

Takav bdp je zbog zaduživanja u ovih poslednjih 15 godina. Prvenstveno zbog zaduživanja za izgradnju infrastrukture i nekretnine. Ne treba zaboraviti, da je jedna Slovenija dva puta više zaduženija od Srbije.

Kad se Srbija zaduži za toliko i bdp će polako rasti a biće izgradjena i infrastruktura koja je potrebna sad a ne sutra!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

E moj gospodine Djelicu nikada od vas pravog politicara. Vi ne mozete optuzivati EU za svoje vlastite zablude i krive percepcije zato sto vama ne ide u prilog zbog predstojeci hizbora i jer sve radite stihijski i "na vrat-na-nos". Ovo je vrlo ne diplomatski da vi insinuirate i problem iz valastitog dvorista prebacujete na EU kada jako dobro znate sto su uvjeti i da su isti jos davno postavljeni za sve buduce clanice pa tako i za Srbiju. Za Kosovo znadete da je problem i iza njega se ne trebate skrivati. Vi ozbiljno manipulirate javnosti u Srbiji ne dajuci joj pravu sliku polozaja Srbije u Europi i svijetu i tu vam nitko drugi nije kriv do vas samih. Djeluje vrlo neuvjereno i jadno vas stav da eto netko radi protiv Srbije i kao eto, Srbija se opet mora boriti i opet jadna Srbija treba da ceka jer eto nicim izazvana opet mora moliti i ponizavati se da bi iskamcila kandidaturu. Vrlo jadno gospodine Djelicu koji ste zaduzeni za tu surasdnju sa EU da upravo vi, podgrijavate anti europsko raspolozenje.

vladan

pre 12 godina

EU nam nije potrebna - EU je model napravljen za beneficije i profiterstvo Nemačke i Francuske a ne Srbije i ostalih banana zemalja - trebamo gledati svoje interese i raditi na svom boljitku a ne slepo juriti u nepoznato samo zato što je to IN i zato što se tako papagajski non stop ponavlja na televiziji..muka mi je više od toga..

djordjevic

pre 12 godina

Bozo, ako docekam taj dan kada cemo da se igramo zaokruzivanja oko ulaska u EU na referendumu, radicu i ja protiv ulaska Srbije u EU. Obecavam.

Dragan

pre 12 godina

Vi ste gomila alavih i bahatih ******( tumaci po volji), koje ova zemlja Srbija i narod u njoj uopste ali uopste ne interesuje! Nakon 11 godina sve ste opustosili i enormno se obogatili. Vi mozete da birate destinaciju na svetu gde cete provesti u blagostanju ostatak zivota..

Goxy

pre 12 godina

Moguce da je tako. Ali, zasto je tako? Zbog Djelica, Tadica, Dinkica i svih ostalih, jer oni uopste i ne zele da Srbija udje u EU !!! Oni zive mnogo bolje nego sto se zivi u EU, a u Srbiji zarad jeftinih predizbornih politickih poena, pokusavaju da ogade ispod zita narodu EU i zapadne vrednosti, a sve to uz cinculiranje i zagrljaje sa svim tzv. patriotskim snagama. Najgore u svemu je sto su oni svesni toga sto rade, ali to rade jer njima i ljudima u njihovom okruzenju donosi korist i lagodan zivot, pa njih u sustini i nije uopste briga kada ce Srbija da udje u EU. Siguran sam da bi im odgovaralo nikada, a da oni vecito budu na vlasti. Jadno je i to sto njih vise uopste nije briga da li ce da padnu sa vlasti i da li ce Srbiju da prepuste Nikolicu, Vucicu, Vulinu i Velji, zato sto su puni k`o brod.

Milos

pre 12 godina

A sta ce nama EU dati? Ee pitaj Slovence kako im je kad su usli u EU, nista se nije promjenilo, samo se sve poskupilo i dobili su da jedu GMO smece..
(Zokipfc, 9. oktobar 2011 11:56)

Slovenacki GDP (PPP) per capita ce ove godine biti oko 21.500 evra, odnosno nesto manje od 2.000 evra mesecno. Ovo PPP znaci da je cifra ponderisana troskovima zivota u Sloveniji. Prognoza rasta je na oko 100 evra mesecno vise, na godisnjem nivou. Mi stojimo oko tri puta losije.

Nije sve to zasluga clanstva u EU, razume se, ali 2004. godine su imali nesto manje od 15.000 evra godisnje. Dakle, standard u poslednjih sedam godina svakako nije pao, cifre ne lazu. Ponavljam, ovo nisu "ciste" plate, ovo je podatak koliko vasa plata u Sloveniji moze da kupi! Sasvim je moguce da su plate porasle vise od ovih 35%, ali su ih i cene donekle pratile...

Kujtim Sadriu

pre 12 godina

Neki rade protiv Srbije u EU!
A ti ne znas Djelicu ,a znas koji su? ti i oni sto su u vlast zajedno za tebe radi protiv Srbije niko drugi.

Bata

pre 12 godina

Djelicu EU nas nece zbog vas u vlasti jer ste korumpirani i lazete i njih i narod, jedno pricate i obecavate a drugo radite. Drzavom vladaju nekontrolisane grupe a to kod njih ne prolazi. I na kraju, vama u vlasti i nije u interesu da ova drzava udje u EU jer u tom slucaju ne bi mogli da ,,muvate,, u korist tajkuna i kontroverznih biznismena i da usput punite vlastite dzepove. Ovo sto nam se dogadja nije slucajno ,,gospodine ministre,,. Nije vama stalo do zaposljavanja i pokretanja proizvodnje a samim tim boljeg zivota gradjana jer do sada niste nista uradili po ovim pitanjima.

Zokipfc

pre 12 godina

Srpski političari i srpski tajkuni najviše rade protiv Srbije u EU.
(Beta, 9. oktobar 2011 09:45)

A sta ce nama EU dati? Ee pitaj Slovence kako im je kad su usli u EU, nista se nije promjenilo, samo se sve poskupilo i dobili su da jedu GMO smece..

David

pre 12 godina

Pa, majku mu ako neko radi protiv ulaska u EU onda ste to vi, političari, kriminalci, kojima ovakvo stanje izuzetno odgovara i svi ostali koji su u ovoj zemlji naučili da žive na foru šta god da to značilo!

mrki mile

pre 12 godina

naravno da neke zemlje rade protiv srbije.jos od kenedija.lose je sto i neki srbi rade protiv srbije.jos od 1980. fed-ova deca su fed-ova deca.jos malo pa ce i unuci

Satiricar

pre 12 godina

Pa naravno da ministar u Vladi zaduzen za EU voli francusku zbog Disneyland-a....tamo se on i najbolje oseca kao Paja Patak !
By the way, nema nikakvih novih uslova ni uslovljavanja od strane EU Komisije, trebao je da ih samo procita jos pre godinu dana...ako zna citati !

dera

pre 12 godina

Koliko su licemerni ovi (da kazem) ljudi....kako vas nije sramota....jaooo...dokle bre vise...lazi,lazi,lazi....neumorno laganje....grrrrrr

millwall

pre 12 godina

Jednostavno receno ova vlast je od strane EU priterana uza zid,pa sad zbog blizine izbora I mora da dokaze narodu da ona ipak nece popustiti pred njenim ucenama…

Pujka

pre 12 godina

Sarkozi nam je medju prvima postavljao uslov za priznanje Kosova, a sada nas podrzava????? Moje licno misljenje je da to radi planski ka i sve da bih dobio glasove srba na pretsednickim izbor 2012, a veruj te mi srba ima sve vise i vise.

enric

pre 12 godina

Samo mi jedno nije jasno….a gde se izgubio nas minister spoljnih poslova Jeremic?zar to nije njegov posao da pregovara sa EU…nije se covek skidao sa t v-a a sad ga nema nigde….ili je mozda sklonjen a da nismo ni znali….

inferno

pre 12 godina

Niko vas nije bio po usima da se toliko zaduzujete kod evropski banaka I da im stvarate sansu da mogu da vas ucenjuju sa bilo koji pitanjem u srbiji…a hteli ste zapad….i dobili ste ali preko usiju od njega…

Miki

pre 12 godina

Pročitajte Izveštaj o medijima Saveta za borbu protiv korupcije(vrlo zanimljivo štivo), pa će vam biti jano ko radi protiv Srbije u EU.

southempton

pre 12 godina

Ja mislim da vam je evropa okrenula ledja pa sad ne znate gde udarate…toliko su vam para dali, vi potrosili sad bi jos….ako ne dobijemo status do izbora ove moje tvrdnje ce se pokazati kao tacne…

transparetno

pre 12 godina

EU da ili ne ostavimo sad na stranu , ali imam samo jedno pitanje za vas gospodo sa vrha : zasto bre nam nijednom ne rekoste istinu o postavljenim uslovima ? zasto sve na rate , mac po mac ili korak po korak nas priblizavate bolnoj istini da ce se kosovo pre ulaska ili sticanje kandidature za ulazak MORATI PRIZNATI kao samostalna drzava ! VI PRAVU ISTINU ZNATE I RECITE NAM SADA , a ne da se kao misevi krijete po rupama i KAD MACKA ( CELNICI EU zajednice ) NIJE U BLIZINI IZMIGOLJITE i nesto neodredjeno odtrabunjate ! ps // hocemo bre izjave stranih politicara kad dodju u srbiju da cujemo uzivo i ceo govor !! ne samo isecke i vase prevode ! hocemo sami da protumacimo sta kazu , a ne da nam RTS prevodi kako to VI I ONI ZELE ! transparento pa sta bude !

Istina

pre 12 godina

Uvek sam bio taj koji je zagovarao da treba uci u EU, ali ovo sada prerasta u ucenjivanje. Zao mi je, ali sada ne zelim da Srbija udje u EU. Svakog dana smisljaju nove i nove razloge umesto da nas bodre ili prosto vuku da udjemo. Obice im se sve to oglavu jer kako su napravili savez tako ce ga i rasturiti.

Doktor

pre 12 godina

Mislim da je dosta bilo ucena,cekanja ponizenja otimanja teritorije.Nekada sam gledao u EU kao obecanu zemlju i cekao najskoriju ulazak.Bojim se da cemo ostariti a jos cekati ponizeni u redu za ulazak.Zivot nemoze da ceka.Putin je pre par dana ponudio Srbiju ulazak u evro aziski savez sa Rusijom.Trebalo bi to prihvatiti ako nizbog cega onda zbog inata.Gore da nam bude nemoze, a zivecemo spokojno u najvecoj drzavi sveta,prebogatoj.EU se polako raspada.Mislim da istorisku priliku nesmemo da propustimo.

sale

pre 12 godina

pa zasto onda vi nekazete narodu mi znamo da je kosovo nezavisno i da nikad necemo moci uci u EU a da ga i mi nepriznamo, isto tako kazite narodu da ako se odreknemo EU bicemo najsiromasnija zemlja u evropi i preti nam totalni kolaps i vracanje stanja iz 90-tih i sve to opet bez kosova.
pa neka narod odluci hoce li mu biti bolje bez kosova u EU ili totalni kolaps bez kosova?

marco

pre 12 godina

Za porast evroskepticizma odgovorna je nasa vlast, njihova nesposobnost, i pogresna politika "i EU i Kosovo"...ali to ne smeju da priznaju! Nadam se da ce u sledecoj vladi biti ld, pa da stvarno krenemo u evrointegracije!

totti

pre 12 godina

"U EU ima nekih koji rade protiv Srbije..." - a da nisu to nemacka, austrija, holandija, francuska, engleska... I to je za g.Djelica novost??? A svima nama je to jasno vec vise od 20 godina!!!

miki

pre 12 godina

Znate onu staru pesmu-sviraj,sviraj i za pojas zadeni.Pa vlast u Beogradu je 11 godina negovala , podrazava i instruise politiku koja steti i kosovskom srbima i svim gradjanima Srbije.A Djelic, koji povlaci zakon o rehabilitaciji, kaze da neko postavlja uslove.Naravno da postavlja i treba da postavlja civilizacijske uslove, koja vlast u Beogradu ne zele, jer ce je otudjiti od centra moc nad svim svojim gradjanima radi pohlepne zelje za beskrupulozno sticanje bogatstva.A to Djelic dobro zna.

Olika

pre 12 godina

"Nisu neke zemlje u Evropskoj Uniji protiv Srbije" vec je ovdasnja vlada odgovorna za euroskepticizam u Srbiji posto stalno duva hladno/toplo i vodi generalno nepouzdanu politiku... i onda je narodu svega preko glave !

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da neke zemlje pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji postave dodatni uslovi za dobijanje statusa kandidata.

Bas kao u "stvarnom zivotu" NEMA STA NEMA !
Neke zemlje bi da dodatno uslove Srbiju a neke opet ne, neke stranke u Srbiji bi da dodatno "uslove EU" a neke se opet kao bajagi trude da "ispune uslove za EU", neki "kriminalce" nazivaju "kriminalcima" a neki ih opet vide kao "ugledne biznismene", jedan deo gradjana Srbije podrzava nacin zivljenja "Srba na sljunku i balvanima" dok opet neki misle da su ljudi "evolucijom" odavno sisli sa drveta (balvani se prave od drveta) i da i oni treba da prihvate zivot u kucama od cigle, dok jedan deo gradjana Srbije prizeljkuje da i Srbija postane civilizovana, demokratska drzava poput clanica EU drugi deo gradjana nastoji sacuvati "tradiciju" i pravo da i dalje "brise nos rukavom" kao sto to rade i velika braca Rusi i sto to prakticno predstavlja "neraskidivu vezu" sa Rusijom, dok se nekada davne 1945. "masovno prelazilo" iz "cetnika u partizane" danas partizani prelaze u cetnike, "ista im boracka penzija" a navikli da nose neko obelezje na "sajkaci" pa vele kad vec ne moze "petokraka" dobra je i "kokarda" itd. itd. I tako Gospodine Djelicu ne treba se nicemu cuditi, sve je to "ZIVOT" !

I suviše jasno...

pre 12 godina

Pa, da, naravno da neki rade protiv Srbije u EU. Ne bih sad da nabrajam sva njihova imena, ali mogu reći da ih je jako lako naći. Nalaze se na istaknutim mestima u Vladi i Skupštini Srbije.

Antiprotivan

pre 12 godina

Ovakvi kakvi ste i vi na vlasti i u opoziciji, sustinska ste prepreka upristojavanju ove kvazidrzave,odnosno prihvatanju univerzalnih evropskih (zapadnih-civilizacijskih) vrednosti. Posle dodelivanja sramotnog "Belog andjela, .diskriminatornih zakona prema manjinama, zabrane odrzavanja odredjenih skupova, divljanja fasitickih bandi na ulicama Beograda, velicanja ratnih zlocinaca i........
Dosta putujem gospodine Djelicu,znam i osecam , Srbija je ponovo na dnu dna. NISU DRUUGI.KRIVI, VI STE.

Zedes

pre 12 godina

Ako neka zemlja clanica EU zeli Srbiji za dobivanje statusa kandidata postaviti nekakve toboznje "dodatne uvjete" (a Djelic je naveo i koji bi to trebali biti, sto za mene nisu nikakvi dodatni uvjeti, vec potpuno razumljiv zahtjev, u skladu s cinjenicom da je Kosovo neovisna drzava), onda ona nema razloga uvjeravati bilo koju drugu clanicu u potrebu da se to prihvati, jer se odluka o kandidatskome statusu mora donijeti koncenzusom svih aktualnih clanica. Znaci, dovoljno je da ta drzava, koja toboze uvjerava druge u nesto (pretpostavljam da Djelic tu prvenstveno misli na Njemacku, mozda i na Madjarsku), odluci da ce se usprotiviti davanju kandidature Srbiji i od statusa kandidata nema nista.

Meni je jasno da je potpredsjednik srbijanske vlade nezadovoljan takvim mogucim raspletom situacije, jer je on najodgovorniji za europske integracije Srbije i vec je nekoliko puta najavljivao podnosenje ostavke ukoliko vasa zemlja do kraja godine ne dobije taj famozni kandidatski status (koji vam je u biti uistinu nistavan dok god ne zapocnu pregovori, a na sto cete - cak i da status u prosincu dobijete - nesumnjivo pricekati jos koju godinu), tako da mu se sada stolica jako drma, ali...

ACO

pre 12 godina

Gospodine Djelicu i ostali dosta vise sa izjavama " NEKE ZEMLJE" recite vec jednom koje su to zemlje. Stalno se krjete i uvijate kad treba otvoreno reci da su to vasi zapadni prijatelji na celu sa amerikom.
Sa izjavom neke zemlje stvarno iritirate mislim sve gradjane srbije .

Aca

pre 12 godina

A ja iz naslova zakljucio da je Djelic napokon skontao da neki u Srbiji rade protiv Srbije u EU, kad ne lezi vraze: u Srbijici svi nebeski, a ceo svet nas mrzi!

Petar pan

pre 12 godina

Srpaska Vlada je isključivi krivac što sve zemlje EU ne podržavaju da Srbija dobije staus kandidata. Da su uradjene sve reforme,da su ranije doneti svi potrebni zakoni i da se Srbija postavila na drukčiji način prema Kosovu,svi bi bili da Srbija dobije status kandidata.Izmedju ostalog i ti Djeliću snosiš najveću odgovornost za to,jer si podržavao ovakvu politku Vlade Srbije koja nije agresivnija radila na svemu što je potrebno da Srbija dobije status kandidata.Šta sada kukaš kao narikača i pokušavaš da krivicu prebaciš na neke zemlje tj.na drugog.

Deni-obeznadjeni

pre 12 godina

Uhvatili se "crvene linije" kao pijan ........
Na zalost nemamo nikakvih Vasih rezultada niti pragmaticnosti za futur tako da status kandidata mmoze samo da Vam bude reklama u takmicenju naseg najsramnijega postulata.

ostavka bre odmah

pre 12 godina

Sve je inace sjajno. Reforma pravosudja, zdravstva, penzionog i socijalnog osiguranja zavrsena, zaposlenost zavidna i za kinu kao i privredni rast. Srecni gradjani su sigurni u drzavu koja stiti njihova prava, npr. na okupljanje, slobodu izrazavanja. Samo eto neki zli jezici ogovaraju Srbiju, valjda zato sto ne mogu da podnesu uspeh. Pih, kakav maler.

Goran

pre 12 godina

Urušavanje evroentuzijazma na mom primeru:
na prošlim izvorima sam glasao za LDP
sada ću za Dveri

videćemo posle izbora da li sam jedini od Eurofanatika postao Rusofil,
ali svakako da taj prelaz nije posledica isključivo unutrašnjih procesa u mojoj svesti već itekako ima veze sa tim šta je radila EU i naša vlast

verillo

pre 12 godina

Niko vas nije bio po usima da se toliko zaduzujete kod evropski banaka I da im stvarate sansu da mogu da vas ucenjuju sa bilo koji pitanjem u srbiji…a hteli ste zapad….i dobili ste ali preko usiju od njega…

Zoran Jovanovic

pre 12 godina

Gde je i kada u Srbiji postignut konsenzus o ulasku u EU? Raspisite referendum pa ako je odgovor o ulasku pozitivan objasnjavajte manjini da za Srbiju ne postoji alternativa.

Vracarac

pre 12 godina

Sad ce zbog vase nesposobnosti i lose politike da izmislite neke teorije zavere a sustina je da smo za tri godine dalji od EU za tri koraka,a izbore ste dobili na pricu o EU da nema alternativu

ljilja

pre 12 godina

E moj Bozo...ajmo sad opet...teorija zavere,cia,vatikan,nasa...A vi ste vas posao obavili... Zemlja uredjena, zakoni iznad svih i za svih, reforme sprovedene, kriminalci u zatvorima...E moj Zorane, Pogledaj dom svoj...

joki

pre 12 godina

Kao sto Srbija radi [lobira] da neki budu protiv toga da Kosovo bude u UN, tako neki rade [lobiraju] protiv toga da Srbija bude u EU.
A i jedno i drugo ne iznenadjuje, tj. ocekivano je.

southempton

pre 12 godina

Djelicu jednostavno nisi dorastao poslu koji radis….jednom nam kazes svi nas podrzavaju ,drugi put neko ipak nije i treci put ma ipak su svi uz nas,,,,saberi se bre covece…. I nemoj vise da nas perfidno lazes ….narod je sit obecanja…

acdc

pre 12 godina

Samo mi jedno nije jasno….a gde se izgubio nas minister spoljnih poslova Jeremic?zar to nije njegov posao da pregovara sa EU…nije se covek skidao sat v-a a sad ga nema nigde….ili je mozda sklonjen a da nismo ni znali….

enric

pre 12 godina

Jednostavno receno ova vlast je od strane EU priterana uza zid, pa sad zbog blizine izbora I mora da dokaze narodu da ona ipak nece popustiti pred njenim ucenama…

milan

pre 12 godina

Niste se ni vi nesto pretrgli da ispunite ni postojece uslove. Za najvecu broj zakona koji su bili uslov za status kandidata ste cekali poslednji moguci termin. Na vasu zalost vam se izmigoljila sansa da sa statusom kandidata i datumom pocetka pregovora, opravdate katastrofalan ucinak ove vlade i iskupite se pred biracima.

inferno

pre 12 godina

Ja mislim da vam je evropa okrenula ledja pa sad ne znate gde udarate…toliko su vam para dali, vi potrosili sad bi jos….ako ne dobijemo status do izbora ove moje tvrdnje ce se pokazati kao tacne…

NoWar

pre 12 godina

Da li vas gospodine Đeliću, brine što ista ta Francuska napada neke suverene države po svetu? Mene iskreno, ne samo da brine, već i plaši takvo društvo. I šta bi se od nas u toj zajednici tražilo da radimo.

Marco Beg

pre 12 godina

Ova vlada je sama, bez icije "pomoci" dovoljno uradila da Srbiju udalji od EU. Niko iz opozicije nije cak ni morao da se trudi oko toga. Zanimljivo, to deklarativno zalaganje za EU bez ikakvih konkretnih poteza ne znaci nista ljudima u EU- oni su odavno "procitali" nase politicare i njihove lazne/prazne iskaze ljubavi prema EU.

Mile

pre 12 godina

Jedno pitanje uvek isplivava, zasto vas toliko nece u EU?? Verovatno zato sto u vama vide prave partnere, pa srednje ime vam je korupcija!

Begu

pre 12 godina

Djelicu, dok Kosovo ne resi problem sa sevrom Kosova a tosu paralelne vlasti ne tim opstinama necete u EU nema od taga nista nebudte dvrdoglavi Kosovo je nezavisna Derava ima sfoju Vlast mora se prergovoriti sa tim vlastom iz Pristine nemojte se praviti naivni, znate sta vas u Beograd rekla Merkelka.

ko to tamo peva

pre 12 godina

E Đelić ne moze se na EU kad i kako god hocemo mi , u nasu politiku nista se nije menjao zadnjih 30 godina ,svi su losi samo mi smo najboli, treba saradja sa svim zemljama a posebno US, U.K, FRANCE , GERMANI OVO TI JE NAJFAMOZNIJA CETVORICA, a ne oni rusi i kinezi.

mario

pre 12 godina

I vi mislite da čete imati koristi od stalnog prozivanja nekih članica EU i da su za vaše neuspjehe uvijek krivi drugi, a ne vi sami.
Te druge zemlje priznale su Kosovo kao nezavisno,a da vas podsjetimo Kosovo su priznale 22 članice EU, a među njima su najmočnije članice čija je zadnja, a pet članica nije priznalo Kosovo i gdje je tu sada velika večina i dali odlučuje večina ili manjina.

Geos

pre 12 godina

Dragi Bozo, a zasto se urusava koncenzus oko ulaska u EU? Citamo podatke iz dana u dan, sve je gore i to nas brine. Od konstatacije nece se koncenzus popraviti, a gubi se samo vreme. Pogotovu ovo nase, ne mislim na to da li EU istice vreme da nas prihvati u svoje okrilje...(prvo kandidatura, pa ..itd.)
OK, tu su crvene linije - nasa poslednja odbrana, ali da li su neki na severu Kosova takodje NAŠA odbrana, nas svih ostalih, kad rade- uradiše
ono što učiniše? Da li su oni DEMOKRATSKI izabrani zato da ne pitaju nikoga kada se radi o opštoj stvari, nego da gledaju samo svoje sopstvene
(i privatne ?) interese, o cemu vlada nije najbolje obavestena i, sada, to predstavlja problem... Da ne liči ovo, dragi Božo, kako kod nas opet neki o klin a drugi o ploču? Nije ovo dobro, ni najmanje.

Djordje Konjikovic

pre 12 godina

Dokle god ne resimo kosovski problem, necemo imati ni miran zivot, ni ulaz u Evropu. Idealno bi bilo kad bi Beograd i Pristina postigli sporazum kroz direktne pregovore, bez mesanja stranih kancelarija. Za to ce trebati vremena, ali ce za to vreme mozda i Evropa, koja sada ulazi u zonu ciklona, uploviti u mirnije vode.

Pera

pre 12 godina

Bas ste strasne diplomate, mnogo vas ozbiljno shvataju u Evropi, strasno veliko postovanjem vam poklanjaju! Pa ljudi, rade vam sta hoce!

djuro

pre 12 godina

zar sama cinjenica da ce Francuska da se *bori* da se ne postavljaju nemoguci uslovi (ako je i verovati u njihovu iskrenost, sto je i samo po sebi na dugackom stapu) nije dovoljna da nam kaze koliko je stetno pristupanje EU? Ako je EU grupa bar zvanicno ravnopravnih zemalja, i dobro definisanih pravila pristupanja i ponasanja, zasto iko treba da se bori za nepostavljanje nemogucih uslova, uopste bilo kakvih uslova osim onih koji postoje na papiru? Sto dalje od EU dok ne bude kasno. Pravo pitanje je zasto ne postoji demokratija u samoj Srbiji, jer ljudi koji je vode ocigledno ne rade po zelji vecine gradjana koji su jasno i glasno protiv EU (one tupave ankete okacite macku o rep).

Ajd sada

pre 12 godina

"Neki rade protiv Srbije u EU"

Ali ne toliko koliko sama vlast u Srbiji radi protiv EU.

11-ta ce godina od 5.10 a korupcija je veca nego za vreme Milosevica.
Afera imate kao blata a nijedna nije resena do kraja.

KAD JAGANJCI UTIHNU

pre 12 godina

Gospodinu Djelicu, koliko se meni cini,vi (vlast)ste ti radi protiv Srbije i protiv naroda Srbije..... To se iz prilozenog vidi....

Niosta cudno

pre 12 godina

ISTO kao sto Srbija saplice nogu - radi protiv priznanja Kosova, tako i neke zemlje Evrope sapolicu nogu Srbiji na njenom putu u EU.
Nesta sam uveren da tek kada Srbija 'popusti' Kosovu te zemlje ce poustiti Srbiji.
Svima su usta puna 'crvenih linija, ali ja jos ne cuh ni Djelica ni druge politicare u Srbiji sta oni u stvari zele sa Kosovom - KONKRETNO mislim. Jos tio ne videh 'na papiru'.
Uveren sam da oni u Srbiji zele skoro 2 miliona novih glasaca koji ce uvek biti protiv Srba tj Beograda i koji bi obziriom na belu kugu za manje od 100 godina postali vecina

Sumadinac

pre 12 godina

Ministre odmah reci koje su to zemlje i koji se ustupci traze, jer ovo sto radite mi lici na izgovore u slucaju da ne dobijemo kandidaturu, koju necemo dobiti u slucaju da ne popustimo na Kosovu, a onda vam pada u vodu sve sto ste radili 4 godine, jer setite se da ste na pricu o kandidaturi dobili prosle izbore.
A sta ako nisu novi ustupci, vec ispunjavanje vec preuzetih obaveza, sto zvanicnih, sto nezvanicnih koje ste Vi i ostali ministri na celu sa Borisom obecavali?

Faf Tedi

pre 12 godina

Kao i uvek da sada podjimo od nas samih.

Da smo Svajcarska (u ekonomskom smislu) mi bi bili jedan od clanova osnivaca EU. Ovako, kao jad i beda ko bi zeleo jos jedan teret za vratom.

Sve sto pricate je vas neuspeh i shvatite da nas ne zele zbog odgovornih.

uskok

pre 12 godina

djelic nije glup, ali ovakvim izjavama vredja intelekt cele Srbije. Taj uslov su znali svi istog trenutka od kada je dosao ovaj rezim, samo nisu govorili.
Verovatno je doslo do tacke kada zuti rezim MORA da prizna ~republiku kosovo~, pa polako preko draskovica, jovanovica i ostalih provlace takvu mogucnost.
Ako to djelic nije ranije znao, trebao je ostati na tetkinom kaucu a ne da se petlja u politiku. I josh jedno pitanje: sta josh vazno djelic nezna?

poanta je u lobiranju

pre 12 godina

Ja na ovo oko EU gledam kao na sistem spojenih posuda jer i Srbija radi [lobira] da pojedine drzave ne priznaju Kosovo, a onda joj se to vrca od strane drugih 'pojedinih' drzava koje [lopbiraju] da se bas radi toga Srbiji nametnu nivi uslovi,
Ili sto bi se narodski reklo 'vracaju Srbiji milo za drago'

h1ghwaymen

pre 12 godina

B92 je medij nastrojen EU i pretpostavljam da bar 50% poseta dolazi od strane ljudi koji su im istomisljenici.
Stoga, hajde da vidimo koliko su istrazivanja javnog mnjenja validna:
- Ko je za ulazak Srbije u EU neka preporuci komentar.
Eto, cak sam i pitanje formulisao tako da ima pozitivnu konotaciju ka ulasku u EU.

ivan

pre 12 godina

Kako bih ja voleo da se predju te crvene linije vec jednom, posto se iza njih nalazi sansa da, uz puno rada, imamo bolju buducnost. Svi koji misle znaju da je ovo predizborna prica i spremanje terena za nastavak kraha politike vlasti, ali ja to nisam ocekivao od Djelica. Nekada moj omiljeni ministar, sada mi je muka kada ga vidim. Ali ne cudim se, bio sam u manjini kada su svi vikali "Slobo, Slobo", u manjini sam sada kada bih presao Djeliceve crvene linije i prihvatio istinu da je neko sa srpske strane izazvao pucnjavu na jugu, upravo da bi dao municiju za ovakve izjave. Umoran sam od ove drzave i ovog naroda koji ce sada da mi da 200 negativnih komentara zato sto nisam evroskeptican. Ali jesam srboskeptican vec odavno, moram da priznam.

Citalac

pre 12 godina

Fantasticna i konkretna izjava " ima nekih". Sada mnogo vise kapiram, o cemu se radi ?! A izvinite g. podpredsednice, ima li mozda i KOD NAS NEKIH, koji to isto rade ?! Samo nemojte da odgovorite-ima, ali je to drzavna tajna, otvoricemo dokumentaciju kroz 50 godina i sve lepo cisto i jasno saznati !

Goran

pre 12 godina

Pa znamo vec da su to Nemci,,uvek su ratovali protiv srbije nista to novo nije.
Merkel je vec i u Poljskoj bila pre paar dana na demonstracijama kao Hitler proglasena,nemci po malo gube u svetu na obrazu ciste drzave.
to znaci da je srbija uspela vec da pokazuje svetu ko je glavni krivac za ubistva Hrvata ,muslimana,i srba u bivsoj Jugoslaviji,raspad Yu nije bio samo zbog tudjmana ili Milosevica zato sto je bio komunista,ovo je bilo planirano odavno od Nemacke ,sad teraju inat,ali sve ce doci to kad tad na svoje.Nemci u vladi idu na stara vremena
a Narod je ko mi srbi,igra igrice na netu,kad umu nesto kazes o politici,ah ja tu nemogu nista promeniti i to je slobodna ruka za vlast.

Ajd sada

pre 12 godina

"Neki rade protiv Srbije u EU"

Ali ne toliko koliko sama vlast u Srbiji radi protiv EU.

11-ta ce godina od 5.10 a korupcija je veca nego za vreme Milosevica.
Afera imate kao blata a nijedna nije resena do kraja.

Doktor

pre 12 godina

Mislim da je dosta bilo ucena,cekanja ponizenja otimanja teritorije.Nekada sam gledao u EU kao obecanu zemlju i cekao najskoriju ulazak.Bojim se da cemo ostariti a jos cekati ponizeni u redu za ulazak.Zivot nemoze da ceka.Putin je pre par dana ponudio Srbiju ulazak u evro aziski savez sa Rusijom.Trebalo bi to prihvatiti ako nizbog cega onda zbog inata.Gore da nam bude nemoze, a zivecemo spokojno u najvecoj drzavi sveta,prebogatoj.EU se polako raspada.Mislim da istorisku priliku nesmemo da propustimo.

h1ghwaymen

pre 12 godina

B92 je medij nastrojen EU i pretpostavljam da bar 50% poseta dolazi od strane ljudi koji su im istomisljenici.
Stoga, hajde da vidimo koliko su istrazivanja javnog mnjenja validna:
- Ko je za ulazak Srbije u EU neka preporuci komentar.
Eto, cak sam i pitanje formulisao tako da ima pozitivnu konotaciju ka ulasku u EU.

Miki

pre 12 godina

Pročitajte Izveštaj o medijima Saveta za borbu protiv korupcije(vrlo zanimljivo štivo), pa će vam biti jano ko radi protiv Srbije u EU.

uskok

pre 12 godina

djelic nije glup, ali ovakvim izjavama vredja intelekt cele Srbije. Taj uslov su znali svi istog trenutka od kada je dosao ovaj rezim, samo nisu govorili.
Verovatno je doslo do tacke kada zuti rezim MORA da prizna ~republiku kosovo~, pa polako preko draskovica, jovanovica i ostalih provlace takvu mogucnost.
Ako to djelic nije ranije znao, trebao je ostati na tetkinom kaucu a ne da se petlja u politiku. I josh jedno pitanje: sta josh vazno djelic nezna?

transparetno

pre 12 godina

EU da ili ne ostavimo sad na stranu , ali imam samo jedno pitanje za vas gospodo sa vrha : zasto bre nam nijednom ne rekoste istinu o postavljenim uslovima ? zasto sve na rate , mac po mac ili korak po korak nas priblizavate bolnoj istini da ce se kosovo pre ulaska ili sticanje kandidature za ulazak MORATI PRIZNATI kao samostalna drzava ! VI PRAVU ISTINU ZNATE I RECITE NAM SADA , a ne da se kao misevi krijete po rupama i KAD MACKA ( CELNICI EU zajednice ) NIJE U BLIZINI IZMIGOLJITE i nesto neodredjeno odtrabunjate ! ps // hocemo bre izjave stranih politicara kad dodju u srbiju da cujemo uzivo i ceo govor !! ne samo isecke i vase prevode ! hocemo sami da protumacimo sta kazu , a ne da nam RTS prevodi kako to VI I ONI ZELE ! transparento pa sta bude !

ivan

pre 12 godina

Kako bih ja voleo da se predju te crvene linije vec jednom, posto se iza njih nalazi sansa da, uz puno rada, imamo bolju buducnost. Svi koji misle znaju da je ovo predizborna prica i spremanje terena za nastavak kraha politike vlasti, ali ja to nisam ocekivao od Djelica. Nekada moj omiljeni ministar, sada mi je muka kada ga vidim. Ali ne cudim se, bio sam u manjini kada su svi vikali "Slobo, Slobo", u manjini sam sada kada bih presao Djeliceve crvene linije i prihvatio istinu da je neko sa srpske strane izazvao pucnjavu na jugu, upravo da bi dao municiju za ovakve izjave. Umoran sam od ove drzave i ovog naroda koji ce sada da mi da 200 negativnih komentara zato sto nisam evroskeptican. Ali jesam srboskeptican vec odavno, moram da priznam.

Faf Tedi

pre 12 godina

Kao i uvek da sada podjimo od nas samih.

Da smo Svajcarska (u ekonomskom smislu) mi bi bili jedan od clanova osnivaca EU. Ovako, kao jad i beda ko bi zeleo jos jedan teret za vratom.

Sve sto pricate je vas neuspeh i shvatite da nas ne zele zbog odgovornih.

Bata

pre 12 godina

Djelicu EU nas nece zbog vas u vlasti jer ste korumpirani i lazete i njih i narod, jedno pricate i obecavate a drugo radite. Drzavom vladaju nekontrolisane grupe a to kod njih ne prolazi. I na kraju, vama u vlasti i nije u interesu da ova drzava udje u EU jer u tom slucaju ne bi mogli da ,,muvate,, u korist tajkuna i kontroverznih biznismena i da usput punite vlastite dzepove. Ovo sto nam se dogadja nije slucajno ,,gospodine ministre,,. Nije vama stalo do zaposljavanja i pokretanja proizvodnje a samim tim boljeg zivota gradjana jer do sada niste nista uradili po ovim pitanjima.

totti

pre 12 godina

"U EU ima nekih koji rade protiv Srbije..." - a da nisu to nemacka, austrija, holandija, francuska, engleska... I to je za g.Djelica novost??? A svima nama je to jasno vec vise od 20 godina!!!

dera

pre 12 godina

Koliko su licemerni ovi (da kazem) ljudi....kako vas nije sramota....jaooo...dokle bre vise...lazi,lazi,lazi....neumorno laganje....grrrrrr

Sumadinac

pre 12 godina

Ministre odmah reci koje su to zemlje i koji se ustupci traze, jer ovo sto radite mi lici na izgovore u slucaju da ne dobijemo kandidaturu, koju necemo dobiti u slucaju da ne popustimo na Kosovu, a onda vam pada u vodu sve sto ste radili 4 godine, jer setite se da ste na pricu o kandidaturi dobili prosle izbore.
A sta ako nisu novi ustupci, vec ispunjavanje vec preuzetih obaveza, sto zvanicnih, sto nezvanicnih koje ste Vi i ostali ministri na celu sa Borisom obecavali?

KAD JAGANJCI UTIHNU

pre 12 godina

Gospodinu Djelicu, koliko se meni cini,vi (vlast)ste ti radi protiv Srbije i protiv naroda Srbije..... To se iz prilozenog vidi....

David

pre 12 godina

Pa, majku mu ako neko radi protiv ulaska u EU onda ste to vi, političari, kriminalci, kojima ovakvo stanje izuzetno odgovara i svi ostali koji su u ovoj zemlji naučili da žive na foru šta god da to značilo!

southempton

pre 12 godina

Ja mislim da vam je evropa okrenula ledja pa sad ne znate gde udarate…toliko su vam para dali, vi potrosili sad bi jos….ako ne dobijemo status do izbora ove moje tvrdnje ce se pokazati kao tacne…

enric

pre 12 godina

Samo mi jedno nije jasno….a gde se izgubio nas minister spoljnih poslova Jeremic?zar to nije njegov posao da pregovara sa EU…nije se covek skidao sa t v-a a sad ga nema nigde….ili je mozda sklonjen a da nismo ni znali….

sale

pre 12 godina

pa zasto onda vi nekazete narodu mi znamo da je kosovo nezavisno i da nikad necemo moci uci u EU a da ga i mi nepriznamo, isto tako kazite narodu da ako se odreknemo EU bicemo najsiromasnija zemlja u evropi i preti nam totalni kolaps i vracanje stanja iz 90-tih i sve to opet bez kosova.
pa neka narod odluci hoce li mu biti bolje bez kosova u EU ili totalni kolaps bez kosova?

Satiricar

pre 12 godina

Pa naravno da ministar u Vladi zaduzen za EU voli francusku zbog Disneyland-a....tamo se on i najbolje oseca kao Paja Patak !
By the way, nema nikakvih novih uslova ni uslovljavanja od strane EU Komisije, trebao je da ih samo procita jos pre godinu dana...ako zna citati !

Olika

pre 12 godina

"Nisu neke zemlje u Evropskoj Uniji protiv Srbije" vec je ovdasnja vlada odgovorna za euroskepticizam u Srbiji posto stalno duva hladno/toplo i vodi generalno nepouzdanu politiku... i onda je narodu svega preko glave !

Citalac

pre 12 godina

Fantasticna i konkretna izjava " ima nekih". Sada mnogo vise kapiram, o cemu se radi ?! A izvinite g. podpredsednice, ima li mozda i KOD NAS NEKIH, koji to isto rade ?! Samo nemojte da odgovorite-ima, ali je to drzavna tajna, otvoricemo dokumentaciju kroz 50 godina i sve lepo cisto i jasno saznati !

Kujtim Sadriu

pre 12 godina

Neki rade protiv Srbije u EU!
A ti ne znas Djelicu ,a znas koji su? ti i oni sto su u vlast zajedno za tebe radi protiv Srbije niko drugi.

Dragan

pre 12 godina

Vi ste gomila alavih i bahatih ******( tumaci po volji), koje ova zemlja Srbija i narod u njoj uopste ali uopste ne interesuje! Nakon 11 godina sve ste opustosili i enormno se obogatili. Vi mozete da birate destinaciju na svetu gde cete provesti u blagostanju ostatak zivota..

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

E moj gospodine Djelicu nikada od vas pravog politicara. Vi ne mozete optuzivati EU za svoje vlastite zablude i krive percepcije zato sto vama ne ide u prilog zbog predstojeci hizbora i jer sve radite stihijski i "na vrat-na-nos". Ovo je vrlo ne diplomatski da vi insinuirate i problem iz valastitog dvorista prebacujete na EU kada jako dobro znate sto su uvjeti i da su isti jos davno postavljeni za sve buduce clanice pa tako i za Srbiju. Za Kosovo znadete da je problem i iza njega se ne trebate skrivati. Vi ozbiljno manipulirate javnosti u Srbiji ne dajuci joj pravu sliku polozaja Srbije u Europi i svijetu i tu vam nitko drugi nije kriv do vas samih. Djeluje vrlo neuvjereno i jadno vas stav da eto netko radi protiv Srbije i kao eto, Srbija se opet mora boriti i opet jadna Srbija treba da ceka jer eto nicim izazvana opet mora moliti i ponizavati se da bi iskamcila kandidaturu. Vrlo jadno gospodine Djelicu koji ste zaduzeni za tu surasdnju sa EU da upravo vi, podgrijavate anti europsko raspolozenje.

poanta je u lobiranju

pre 12 godina

Ja na ovo oko EU gledam kao na sistem spojenih posuda jer i Srbija radi [lobira] da pojedine drzave ne priznaju Kosovo, a onda joj se to vrca od strane drugih 'pojedinih' drzava koje [lopbiraju] da se bas radi toga Srbiji nametnu nivi uslovi,
Ili sto bi se narodski reklo 'vracaju Srbiji milo za drago'

Niosta cudno

pre 12 godina

ISTO kao sto Srbija saplice nogu - radi protiv priznanja Kosova, tako i neke zemlje Evrope sapolicu nogu Srbiji na njenom putu u EU.
Nesta sam uveren da tek kada Srbija 'popusti' Kosovu te zemlje ce poustiti Srbiji.
Svima su usta puna 'crvenih linija, ali ja jos ne cuh ni Djelica ni druge politicare u Srbiji sta oni u stvari zele sa Kosovom - KONKRETNO mislim. Jos tio ne videh 'na papiru'.
Uveren sam da oni u Srbiji zele skoro 2 miliona novih glasaca koji ce uvek biti protiv Srba tj Beograda i koji bi obziriom na belu kugu za manje od 100 godina postali vecina

Istina

pre 12 godina

Uvek sam bio taj koji je zagovarao da treba uci u EU, ali ovo sada prerasta u ucenjivanje. Zao mi je, ali sada ne zelim da Srbija udje u EU. Svakog dana smisljaju nove i nove razloge umesto da nas bodre ili prosto vuku da udjemo. Obice im se sve to oglavu jer kako su napravili savez tako ce ga i rasturiti.

millwall

pre 12 godina

Jednostavno receno ova vlast je od strane EU priterana uza zid,pa sad zbog blizine izbora I mora da dokaze narodu da ona ipak nece popustiti pred njenim ucenama…

inferno

pre 12 godina

Niko vas nije bio po usima da se toliko zaduzujete kod evropski banaka I da im stvarate sansu da mogu da vas ucenjuju sa bilo koji pitanjem u srbiji…a hteli ste zapad….i dobili ste ali preko usiju od njega…

marco

pre 12 godina

Za porast evroskepticizma odgovorna je nasa vlast, njihova nesposobnost, i pogresna politika "i EU i Kosovo"...ali to ne smeju da priznaju! Nadam se da ce u sledecoj vladi biti ld, pa da stvarno krenemo u evrointegracije!

Pujka

pre 12 godina

Sarkozi nam je medju prvima postavljao uslov za priznanje Kosova, a sada nas podrzava????? Moje licno misljenje je da to radi planski ka i sve da bih dobio glasove srba na pretsednickim izbor 2012, a veruj te mi srba ima sve vise i vise.

Zokipfc

pre 12 godina

Srpski političari i srpski tajkuni najviše rade protiv Srbije u EU.
(Beta, 9. oktobar 2011 09:45)

A sta ce nama EU dati? Ee pitaj Slovence kako im je kad su usli u EU, nista se nije promjenilo, samo se sve poskupilo i dobili su da jedu GMO smece..

ostavka bre odmah

pre 12 godina

Sve je inace sjajno. Reforma pravosudja, zdravstva, penzionog i socijalnog osiguranja zavrsena, zaposlenost zavidna i za kinu kao i privredni rast. Srecni gradjani su sigurni u drzavu koja stiti njihova prava, npr. na okupljanje, slobodu izrazavanja. Samo eto neki zli jezici ogovaraju Srbiju, valjda zato sto ne mogu da podnesu uspeh. Pih, kakav maler.

Goran

pre 12 godina

Pa znamo vec da su to Nemci,,uvek su ratovali protiv srbije nista to novo nije.
Merkel je vec i u Poljskoj bila pre paar dana na demonstracijama kao Hitler proglasena,nemci po malo gube u svetu na obrazu ciste drzave.
to znaci da je srbija uspela vec da pokazuje svetu ko je glavni krivac za ubistva Hrvata ,muslimana,i srba u bivsoj Jugoslaviji,raspad Yu nije bio samo zbog tudjmana ili Milosevica zato sto je bio komunista,ovo je bilo planirano odavno od Nemacke ,sad teraju inat,ali sve ce doci to kad tad na svoje.Nemci u vladi idu na stara vremena
a Narod je ko mi srbi,igra igrice na netu,kad umu nesto kazes o politici,ah ja tu nemogu nista promeniti i to je slobodna ruka za vlast.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da neke zemlje pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji postave dodatni uslovi za dobijanje statusa kandidata.

Bas kao u "stvarnom zivotu" NEMA STA NEMA !
Neke zemlje bi da dodatno uslove Srbiju a neke opet ne, neke stranke u Srbiji bi da dodatno "uslove EU" a neke se opet kao bajagi trude da "ispune uslove za EU", neki "kriminalce" nazivaju "kriminalcima" a neki ih opet vide kao "ugledne biznismene", jedan deo gradjana Srbije podrzava nacin zivljenja "Srba na sljunku i balvanima" dok opet neki misle da su ljudi "evolucijom" odavno sisli sa drveta (balvani se prave od drveta) i da i oni treba da prihvate zivot u kucama od cigle, dok jedan deo gradjana Srbije prizeljkuje da i Srbija postane civilizovana, demokratska drzava poput clanica EU drugi deo gradjana nastoji sacuvati "tradiciju" i pravo da i dalje "brise nos rukavom" kao sto to rade i velika braca Rusi i sto to prakticno predstavlja "neraskidivu vezu" sa Rusijom, dok se nekada davne 1945. "masovno prelazilo" iz "cetnika u partizane" danas partizani prelaze u cetnike, "ista im boracka penzija" a navikli da nose neko obelezje na "sajkaci" pa vele kad vec ne moze "petokraka" dobra je i "kokarda" itd. itd. I tako Gospodine Djelicu ne treba se nicemu cuditi, sve je to "ZIVOT" !

Goxy

pre 12 godina

Moguce da je tako. Ali, zasto je tako? Zbog Djelica, Tadica, Dinkica i svih ostalih, jer oni uopste i ne zele da Srbija udje u EU !!! Oni zive mnogo bolje nego sto se zivi u EU, a u Srbiji zarad jeftinih predizbornih politickih poena, pokusavaju da ogade ispod zita narodu EU i zapadne vrednosti, a sve to uz cinculiranje i zagrljaje sa svim tzv. patriotskim snagama. Najgore u svemu je sto su oni svesni toga sto rade, ali to rade jer njima i ljudima u njihovom okruzenju donosi korist i lagodan zivot, pa njih u sustini i nije uopste briga kada ce Srbija da udje u EU. Siguran sam da bi im odgovaralo nikada, a da oni vecito budu na vlasti. Jadno je i to sto njih vise uopste nije briga da li ce da padnu sa vlasti i da li ce Srbiju da prepuste Nikolicu, Vucicu, Vulinu i Velji, zato sto su puni k`o brod.

Milos

pre 12 godina

A sta ce nama EU dati? Ee pitaj Slovence kako im je kad su usli u EU, nista se nije promjenilo, samo se sve poskupilo i dobili su da jedu GMO smece..
(Zokipfc, 9. oktobar 2011 11:56)

Slovenacki GDP (PPP) per capita ce ove godine biti oko 21.500 evra, odnosno nesto manje od 2.000 evra mesecno. Ovo PPP znaci da je cifra ponderisana troskovima zivota u Sloveniji. Prognoza rasta je na oko 100 evra mesecno vise, na godisnjem nivou. Mi stojimo oko tri puta losije.

Nije sve to zasluga clanstva u EU, razume se, ali 2004. godine su imali nesto manje od 15.000 evra godisnje. Dakle, standard u poslednjih sedam godina svakako nije pao, cifre ne lazu. Ponavljam, ovo nisu "ciste" plate, ovo je podatak koliko vasa plata u Sloveniji moze da kupi! Sasvim je moguce da su plate porasle vise od ovih 35%, ali su ih i cene donekle pratile...

Vracarac

pre 12 godina

Sad ce zbog vase nesposobnosti i lose politike da izmislite neke teorije zavere a sustina je da smo za tri godine dalji od EU za tri koraka,a izbore ste dobili na pricu o EU da nema alternativu

Petar pan

pre 12 godina

Srpaska Vlada je isključivi krivac što sve zemlje EU ne podržavaju da Srbija dobije staus kandidata. Da su uradjene sve reforme,da su ranije doneti svi potrebni zakoni i da se Srbija postavila na drukčiji način prema Kosovu,svi bi bili da Srbija dobije status kandidata.Izmedju ostalog i ti Djeliću snosiš najveću odgovornost za to,jer si podržavao ovakvu politku Vlade Srbije koja nije agresivnija radila na svemu što je potrebno da Srbija dobije status kandidata.Šta sada kukaš kao narikača i pokušavaš da krivicu prebaciš na neke zemlje tj.na drugog.

Antiprotivan

pre 12 godina

Ovakvi kakvi ste i vi na vlasti i u opoziciji, sustinska ste prepreka upristojavanju ove kvazidrzave,odnosno prihvatanju univerzalnih evropskih (zapadnih-civilizacijskih) vrednosti. Posle dodelivanja sramotnog "Belog andjela, .diskriminatornih zakona prema manjinama, zabrane odrzavanja odredjenih skupova, divljanja fasitickih bandi na ulicama Beograda, velicanja ratnih zlocinaca i........
Dosta putujem gospodine Djelicu,znam i osecam , Srbija je ponovo na dnu dna. NISU DRUUGI.KRIVI, VI STE.

mrki mile

pre 12 godina

naravno da neke zemlje rade protiv srbije.jos od kenedija.lose je sto i neki srbi rade protiv srbije.jos od 1980. fed-ova deca su fed-ova deca.jos malo pa ce i unuci

djuro

pre 12 godina

zar sama cinjenica da ce Francuska da se *bori* da se ne postavljaju nemoguci uslovi (ako je i verovati u njihovu iskrenost, sto je i samo po sebi na dugackom stapu) nije dovoljna da nam kaze koliko je stetno pristupanje EU? Ako je EU grupa bar zvanicno ravnopravnih zemalja, i dobro definisanih pravila pristupanja i ponasanja, zasto iko treba da se bori za nepostavljanje nemogucih uslova, uopste bilo kakvih uslova osim onih koji postoje na papiru? Sto dalje od EU dok ne bude kasno. Pravo pitanje je zasto ne postoji demokratija u samoj Srbiji, jer ljudi koji je vode ocigledno ne rade po zelji vecine gradjana koji su jasno i glasno protiv EU (one tupave ankete okacite macku o rep).

I suviše jasno...

pre 12 godina

Pa, da, naravno da neki rade protiv Srbije u EU. Ne bih sad da nabrajam sva njihova imena, ali mogu reći da ih je jako lako naći. Nalaze se na istaknutim mestima u Vladi i Skupštini Srbije.

miki

pre 12 godina

Znate onu staru pesmu-sviraj,sviraj i za pojas zadeni.Pa vlast u Beogradu je 11 godina negovala , podrazava i instruise politiku koja steti i kosovskom srbima i svim gradjanima Srbije.A Djelic, koji povlaci zakon o rehabilitaciji, kaze da neko postavlja uslove.Naravno da postavlja i treba da postavlja civilizacijske uslove, koja vlast u Beogradu ne zele, jer ce je otudjiti od centra moc nad svim svojim gradjanima radi pohlepne zelje za beskrupulozno sticanje bogatstva.A to Djelic dobro zna.

Mile

pre 12 godina

Jedno pitanje uvek isplivava, zasto vas toliko nece u EU?? Verovatno zato sto u vama vide prave partnere, pa srednje ime vam je korupcija!

ljilja

pre 12 godina

E moj Bozo...ajmo sad opet...teorija zavere,cia,vatikan,nasa...A vi ste vas posao obavili... Zemlja uredjena, zakoni iznad svih i za svih, reforme sprovedene, kriminalci u zatvorima...E moj Zorane, Pogledaj dom svoj...

milan

pre 12 godina

Niste se ni vi nesto pretrgli da ispunite ni postojece uslove. Za najvecu broj zakona koji su bili uslov za status kandidata ste cekali poslednji moguci termin. Na vasu zalost vam se izmigoljila sansa da sa statusom kandidata i datumom pocetka pregovora, opravdate katastrofalan ucinak ove vlade i iskupite se pred biracima.

ACO

pre 12 godina

Gospodine Djelicu i ostali dosta vise sa izjavama " NEKE ZEMLJE" recite vec jednom koje su to zemlje. Stalno se krjete i uvijate kad treba otvoreno reci da su to vasi zapadni prijatelji na celu sa amerikom.
Sa izjavom neke zemlje stvarno iritirate mislim sve gradjane srbije .

Deni-obeznadjeni

pre 12 godina

Uhvatili se "crvene linije" kao pijan ........
Na zalost nemamo nikakvih Vasih rezultada niti pragmaticnosti za futur tako da status kandidata mmoze samo da Vam bude reklama u takmicenju naseg najsramnijega postulata.

inferno

pre 12 godina

Ja mislim da vam je evropa okrenula ledja pa sad ne znate gde udarate…toliko su vam para dali, vi potrosili sad bi jos….ako ne dobijemo status do izbora ove moje tvrdnje ce se pokazati kao tacne…

Aca

pre 12 godina

A ja iz naslova zakljucio da je Djelic napokon skontao da neki u Srbiji rade protiv Srbije u EU, kad ne lezi vraze: u Srbijici svi nebeski, a ceo svet nas mrzi!

Marco Beg

pre 12 godina

Ova vlada je sama, bez icije "pomoci" dovoljno uradila da Srbiju udalji od EU. Niko iz opozicije nije cak ni morao da se trudi oko toga. Zanimljivo, to deklarativno zalaganje za EU bez ikakvih konkretnih poteza ne znaci nista ljudima u EU- oni su odavno "procitali" nase politicare i njihove lazne/prazne iskaze ljubavi prema EU.

NoWar

pre 12 godina

Da li vas gospodine Đeliću, brine što ista ta Francuska napada neke suverene države po svetu? Mene iskreno, ne samo da brine, već i plaši takvo društvo. I šta bi se od nas u toj zajednici tražilo da radimo.

southempton

pre 12 godina

Djelicu jednostavno nisi dorastao poslu koji radis….jednom nam kazes svi nas podrzavaju ,drugi put neko ipak nije i treci put ma ipak su svi uz nas,,,,saberi se bre covece…. I nemoj vise da nas perfidno lazes ….narod je sit obecanja…

acdc

pre 12 godina

Samo mi jedno nije jasno….a gde se izgubio nas minister spoljnih poslova Jeremic?zar to nije njegov posao da pregovara sa EU…nije se covek skidao sat v-a a sad ga nema nigde….ili je mozda sklonjen a da nismo ni znali….

vladan

pre 12 godina

EU nam nije potrebna - EU je model napravljen za beneficije i profiterstvo Nemačke i Francuske a ne Srbije i ostalih banana zemalja - trebamo gledati svoje interese i raditi na svom boljitku a ne slepo juriti u nepoznato samo zato što je to IN i zato što se tako papagajski non stop ponavlja na televiziji..muka mi je više od toga..

Pera

pre 12 godina

Bas ste strasne diplomate, mnogo vas ozbiljno shvataju u Evropi, strasno veliko postovanjem vam poklanjaju! Pa ljudi, rade vam sta hoce!

Zoran Jovanovic

pre 12 godina

Gde je i kada u Srbiji postignut konsenzus o ulasku u EU? Raspisite referendum pa ako je odgovor o ulasku pozitivan objasnjavajte manjini da za Srbiju ne postoji alternativa.

Djordje Konjikovic

pre 12 godina

Dokle god ne resimo kosovski problem, necemo imati ni miran zivot, ni ulaz u Evropu. Idealno bi bilo kad bi Beograd i Pristina postigli sporazum kroz direktne pregovore, bez mesanja stranih kancelarija. Za to ce trebati vremena, ali ce za to vreme mozda i Evropa, koja sada ulazi u zonu ciklona, uploviti u mirnije vode.

mario

pre 12 godina

I vi mislite da čete imati koristi od stalnog prozivanja nekih članica EU i da su za vaše neuspjehe uvijek krivi drugi, a ne vi sami.
Te druge zemlje priznale su Kosovo kao nezavisno,a da vas podsjetimo Kosovo su priznale 22 članice EU, a među njima su najmočnije članice čija je zadnja, a pet članica nije priznalo Kosovo i gdje je tu sada velika večina i dali odlučuje večina ili manjina.

Geos

pre 12 godina

Dragi Bozo, a zasto se urusava koncenzus oko ulaska u EU? Citamo podatke iz dana u dan, sve je gore i to nas brine. Od konstatacije nece se koncenzus popraviti, a gubi se samo vreme. Pogotovu ovo nase, ne mislim na to da li EU istice vreme da nas prihvati u svoje okrilje...(prvo kandidatura, pa ..itd.)
OK, tu su crvene linije - nasa poslednja odbrana, ali da li su neki na severu Kosova takodje NAŠA odbrana, nas svih ostalih, kad rade- uradiše
ono što učiniše? Da li su oni DEMOKRATSKI izabrani zato da ne pitaju nikoga kada se radi o opštoj stvari, nego da gledaju samo svoje sopstvene
(i privatne ?) interese, o cemu vlada nije najbolje obavestena i, sada, to predstavlja problem... Da ne liči ovo, dragi Božo, kako kod nas opet neki o klin a drugi o ploču? Nije ovo dobro, ni najmanje.

Goran

pre 12 godina

Urušavanje evroentuzijazma na mom primeru:
na prošlim izvorima sam glasao za LDP
sada ću za Dveri

videćemo posle izbora da li sam jedini od Eurofanatika postao Rusofil,
ali svakako da taj prelaz nije posledica isključivo unutrašnjih procesa u mojoj svesti već itekako ima veze sa tim šta je radila EU i naša vlast

Zedes

pre 12 godina

Ako neka zemlja clanica EU zeli Srbiji za dobivanje statusa kandidata postaviti nekakve toboznje "dodatne uvjete" (a Djelic je naveo i koji bi to trebali biti, sto za mene nisu nikakvi dodatni uvjeti, vec potpuno razumljiv zahtjev, u skladu s cinjenicom da je Kosovo neovisna drzava), onda ona nema razloga uvjeravati bilo koju drugu clanicu u potrebu da se to prihvati, jer se odluka o kandidatskome statusu mora donijeti koncenzusom svih aktualnih clanica. Znaci, dovoljno je da ta drzava, koja toboze uvjerava druge u nesto (pretpostavljam da Djelic tu prvenstveno misli na Njemacku, mozda i na Madjarsku), odluci da ce se usprotiviti davanju kandidature Srbiji i od statusa kandidata nema nista.

Meni je jasno da je potpredsjednik srbijanske vlade nezadovoljan takvim mogucim raspletom situacije, jer je on najodgovorniji za europske integracije Srbije i vec je nekoliko puta najavljivao podnosenje ostavke ukoliko vasa zemlja do kraja godine ne dobije taj famozni kandidatski status (koji vam je u biti uistinu nistavan dok god ne zapocnu pregovori, a na sto cete - cak i da status u prosincu dobijete - nesumnjivo pricekati jos koju godinu), tako da mu se sada stolica jako drma, ali...

joki

pre 12 godina

Kao sto Srbija radi [lobira] da neki budu protiv toga da Kosovo bude u UN, tako neki rade [lobiraju] protiv toga da Srbija bude u EU.
A i jedno i drugo ne iznenadjuje, tj. ocekivano je.

djordjevic

pre 12 godina

Bozo, ako docekam taj dan kada cemo da se igramo zaokruzivanja oko ulaska u EU na referendumu, radicu i ja protiv ulaska Srbije u EU. Obecavam.

ko to tamo peva

pre 12 godina

E Đelić ne moze se na EU kad i kako god hocemo mi , u nasu politiku nista se nije menjao zadnjih 30 godina ,svi su losi samo mi smo najboli, treba saradja sa svim zemljama a posebno US, U.K, FRANCE , GERMANI OVO TI JE NAJFAMOZNIJA CETVORICA, a ne oni rusi i kinezi.

verillo

pre 12 godina

Niko vas nije bio po usima da se toliko zaduzujete kod evropski banaka I da im stvarate sansu da mogu da vas ucenjuju sa bilo koji pitanjem u srbiji…a hteli ste zapad….i dobili ste ali preko usiju od njega…

Begu

pre 12 godina

Djelicu, dok Kosovo ne resi problem sa sevrom Kosova a tosu paralelne vlasti ne tim opstinama necete u EU nema od taga nista nebudte dvrdoglavi Kosovo je nezavisna Derava ima sfoju Vlast mora se prergovoriti sa tim vlastom iz Pristine nemojte se praviti naivni, znate sta vas u Beograd rekla Merkelka.

enric

pre 12 godina

Jednostavno receno ova vlast je od strane EU priterana uza zid, pa sad zbog blizine izbora I mora da dokaze narodu da ona ipak nece popustiti pred njenim ucenama…

Ivan

pre 12 godina

@(Milos, 9. oktobar 2011 12:42)

Takav bdp je zbog zaduživanja u ovih poslednjih 15 godina. Prvenstveno zbog zaduživanja za izgradnju infrastrukture i nekretnine. Ne treba zaboraviti, da je jedna Slovenija dva puta više zaduženija od Srbije.

Kad se Srbija zaduži za toliko i bdp će polako rasti a biće izgradjena i infrastruktura koja je potrebna sad a ne sutra!

h1ghwaymen

pre 12 godina

B92 je medij nastrojen EU i pretpostavljam da bar 50% poseta dolazi od strane ljudi koji su im istomisljenici.
Stoga, hajde da vidimo koliko su istrazivanja javnog mnjenja validna:
- Ko je za ulazak Srbije u EU neka preporuci komentar.
Eto, cak sam i pitanje formulisao tako da ima pozitivnu konotaciju ka ulasku u EU.

Doktor

pre 12 godina

Mislim da je dosta bilo ucena,cekanja ponizenja otimanja teritorije.Nekada sam gledao u EU kao obecanu zemlju i cekao najskoriju ulazak.Bojim se da cemo ostariti a jos cekati ponizeni u redu za ulazak.Zivot nemoze da ceka.Putin je pre par dana ponudio Srbiju ulazak u evro aziski savez sa Rusijom.Trebalo bi to prihvatiti ako nizbog cega onda zbog inata.Gore da nam bude nemoze, a zivecemo spokojno u najvecoj drzavi sveta,prebogatoj.EU se polako raspada.Mislim da istorisku priliku nesmemo da propustimo.

Goran

pre 12 godina

Pa znamo vec da su to Nemci,,uvek su ratovali protiv srbije nista to novo nije.
Merkel je vec i u Poljskoj bila pre paar dana na demonstracijama kao Hitler proglasena,nemci po malo gube u svetu na obrazu ciste drzave.
to znaci da je srbija uspela vec da pokazuje svetu ko je glavni krivac za ubistva Hrvata ,muslimana,i srba u bivsoj Jugoslaviji,raspad Yu nije bio samo zbog tudjmana ili Milosevica zato sto je bio komunista,ovo je bilo planirano odavno od Nemacke ,sad teraju inat,ali sve ce doci to kad tad na svoje.Nemci u vladi idu na stara vremena
a Narod je ko mi srbi,igra igrice na netu,kad umu nesto kazes o politici,ah ja tu nemogu nista promeniti i to je slobodna ruka za vlast.

Zokipfc

pre 12 godina

Srpski političari i srpski tajkuni najviše rade protiv Srbije u EU.
(Beta, 9. oktobar 2011 09:45)

A sta ce nama EU dati? Ee pitaj Slovence kako im je kad su usli u EU, nista se nije promjenilo, samo se sve poskupilo i dobili su da jedu GMO smece..

sale

pre 12 godina

pa zasto onda vi nekazete narodu mi znamo da je kosovo nezavisno i da nikad necemo moci uci u EU a da ga i mi nepriznamo, isto tako kazite narodu da ako se odreknemo EU bicemo najsiromasnija zemlja u evropi i preti nam totalni kolaps i vracanje stanja iz 90-tih i sve to opet bez kosova.
pa neka narod odluci hoce li mu biti bolje bez kosova u EU ili totalni kolaps bez kosova?

ivan

pre 12 godina

Kako bih ja voleo da se predju te crvene linije vec jednom, posto se iza njih nalazi sansa da, uz puno rada, imamo bolju buducnost. Svi koji misle znaju da je ovo predizborna prica i spremanje terena za nastavak kraha politike vlasti, ali ja to nisam ocekivao od Djelica. Nekada moj omiljeni ministar, sada mi je muka kada ga vidim. Ali ne cudim se, bio sam u manjini kada su svi vikali "Slobo, Slobo", u manjini sam sada kada bih presao Djeliceve crvene linije i prihvatio istinu da je neko sa srpske strane izazvao pucnjavu na jugu, upravo da bi dao municiju za ovakve izjave. Umoran sam od ove drzave i ovog naroda koji ce sada da mi da 200 negativnih komentara zato sto nisam evroskeptican. Ali jesam srboskeptican vec odavno, moram da priznam.

Goran

pre 12 godina

Urušavanje evroentuzijazma na mom primeru:
na prošlim izvorima sam glasao za LDP
sada ću za Dveri

videćemo posle izbora da li sam jedini od Eurofanatika postao Rusofil,
ali svakako da taj prelaz nije posledica isključivo unutrašnjih procesa u mojoj svesti već itekako ima veze sa tim šta je radila EU i naša vlast

marco

pre 12 godina

Za porast evroskepticizma odgovorna je nasa vlast, njihova nesposobnost, i pogresna politika "i EU i Kosovo"...ali to ne smeju da priznaju! Nadam se da ce u sledecoj vladi biti ld, pa da stvarno krenemo u evrointegracije!

Istina

pre 12 godina

Uvek sam bio taj koji je zagovarao da treba uci u EU, ali ovo sada prerasta u ucenjivanje. Zao mi je, ali sada ne zelim da Srbija udje u EU. Svakog dana smisljaju nove i nove razloge umesto da nas bodre ili prosto vuku da udjemo. Obice im se sve to oglavu jer kako su napravili savez tako ce ga i rasturiti.

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

E moj gospodine Djelicu nikada od vas pravog politicara. Vi ne mozete optuzivati EU za svoje vlastite zablude i krive percepcije zato sto vama ne ide u prilog zbog predstojeci hizbora i jer sve radite stihijski i "na vrat-na-nos". Ovo je vrlo ne diplomatski da vi insinuirate i problem iz valastitog dvorista prebacujete na EU kada jako dobro znate sto su uvjeti i da su isti jos davno postavljeni za sve buduce clanice pa tako i za Srbiju. Za Kosovo znadete da je problem i iza njega se ne trebate skrivati. Vi ozbiljno manipulirate javnosti u Srbiji ne dajuci joj pravu sliku polozaja Srbije u Europi i svijetu i tu vam nitko drugi nije kriv do vas samih. Djeluje vrlo neuvjereno i jadno vas stav da eto netko radi protiv Srbije i kao eto, Srbija se opet mora boriti i opet jadna Srbija treba da ceka jer eto nicim izazvana opet mora moliti i ponizavati se da bi iskamcila kandidaturu. Vrlo jadno gospodine Djelicu koji ste zaduzeni za tu surasdnju sa EU da upravo vi, podgrijavate anti europsko raspolozenje.

Begu

pre 12 godina

Djelicu, dok Kosovo ne resi problem sa sevrom Kosova a tosu paralelne vlasti ne tim opstinama necete u EU nema od taga nista nebudte dvrdoglavi Kosovo je nezavisna Derava ima sfoju Vlast mora se prergovoriti sa tim vlastom iz Pristine nemojte se praviti naivni, znate sta vas u Beograd rekla Merkelka.

Niosta cudno

pre 12 godina

ISTO kao sto Srbija saplice nogu - radi protiv priznanja Kosova, tako i neke zemlje Evrope sapolicu nogu Srbiji na njenom putu u EU.
Nesta sam uveren da tek kada Srbija 'popusti' Kosovu te zemlje ce poustiti Srbiji.
Svima su usta puna 'crvenih linija, ali ja jos ne cuh ni Djelica ni druge politicare u Srbiji sta oni u stvari zele sa Kosovom - KONKRETNO mislim. Jos tio ne videh 'na papiru'.
Uveren sam da oni u Srbiji zele skoro 2 miliona novih glasaca koji ce uvek biti protiv Srba tj Beograda i koji bi obziriom na belu kugu za manje od 100 godina postali vecina

djuro

pre 12 godina

zar sama cinjenica da ce Francuska da se *bori* da se ne postavljaju nemoguci uslovi (ako je i verovati u njihovu iskrenost, sto je i samo po sebi na dugackom stapu) nije dovoljna da nam kaze koliko je stetno pristupanje EU? Ako je EU grupa bar zvanicno ravnopravnih zemalja, i dobro definisanih pravila pristupanja i ponasanja, zasto iko treba da se bori za nepostavljanje nemogucih uslova, uopste bilo kakvih uslova osim onih koji postoje na papiru? Sto dalje od EU dok ne bude kasno. Pravo pitanje je zasto ne postoji demokratija u samoj Srbiji, jer ljudi koji je vode ocigledno ne rade po zelji vecine gradjana koji su jasno i glasno protiv EU (one tupave ankete okacite macku o rep).

Zedes

pre 12 godina

Ako neka zemlja clanica EU zeli Srbiji za dobivanje statusa kandidata postaviti nekakve toboznje "dodatne uvjete" (a Djelic je naveo i koji bi to trebali biti, sto za mene nisu nikakvi dodatni uvjeti, vec potpuno razumljiv zahtjev, u skladu s cinjenicom da je Kosovo neovisna drzava), onda ona nema razloga uvjeravati bilo koju drugu clanicu u potrebu da se to prihvati, jer se odluka o kandidatskome statusu mora donijeti koncenzusom svih aktualnih clanica. Znaci, dovoljno je da ta drzava, koja toboze uvjerava druge u nesto (pretpostavljam da Djelic tu prvenstveno misli na Njemacku, mozda i na Madjarsku), odluci da ce se usprotiviti davanju kandidature Srbiji i od statusa kandidata nema nista.

Meni je jasno da je potpredsjednik srbijanske vlade nezadovoljan takvim mogucim raspletom situacije, jer je on najodgovorniji za europske integracije Srbije i vec je nekoliko puta najavljivao podnosenje ostavke ukoliko vasa zemlja do kraja godine ne dobije taj famozni kandidatski status (koji vam je u biti uistinu nistavan dok god ne zapocnu pregovori, a na sto cete - cak i da status u prosincu dobijete - nesumnjivo pricekati jos koju godinu), tako da mu se sada stolica jako drma, ali...

miki

pre 12 godina

Znate onu staru pesmu-sviraj,sviraj i za pojas zadeni.Pa vlast u Beogradu je 11 godina negovala , podrazava i instruise politiku koja steti i kosovskom srbima i svim gradjanima Srbije.A Djelic, koji povlaci zakon o rehabilitaciji, kaze da neko postavlja uslove.Naravno da postavlja i treba da postavlja civilizacijske uslove, koja vlast u Beogradu ne zele, jer ce je otudjiti od centra moc nad svim svojim gradjanima radi pohlepne zelje za beskrupulozno sticanje bogatstva.A to Djelic dobro zna.

Milos

pre 12 godina

A sta ce nama EU dati? Ee pitaj Slovence kako im je kad su usli u EU, nista se nije promjenilo, samo se sve poskupilo i dobili su da jedu GMO smece..
(Zokipfc, 9. oktobar 2011 11:56)

Slovenacki GDP (PPP) per capita ce ove godine biti oko 21.500 evra, odnosno nesto manje od 2.000 evra mesecno. Ovo PPP znaci da je cifra ponderisana troskovima zivota u Sloveniji. Prognoza rasta je na oko 100 evra mesecno vise, na godisnjem nivou. Mi stojimo oko tri puta losije.

Nije sve to zasluga clanstva u EU, razume se, ali 2004. godine su imali nesto manje od 15.000 evra godisnje. Dakle, standard u poslednjih sedam godina svakako nije pao, cifre ne lazu. Ponavljam, ovo nisu "ciste" plate, ovo je podatak koliko vasa plata u Sloveniji moze da kupi! Sasvim je moguce da su plate porasle vise od ovih 35%, ali su ih i cene donekle pratile...

totti

pre 12 godina

"U EU ima nekih koji rade protiv Srbije..." - a da nisu to nemacka, austrija, holandija, francuska, engleska... I to je za g.Djelica novost??? A svima nama je to jasno vec vise od 20 godina!!!

KAD JAGANJCI UTIHNU

pre 12 godina

Gospodinu Djelicu, koliko se meni cini,vi (vlast)ste ti radi protiv Srbije i protiv naroda Srbije..... To se iz prilozenog vidi....

Pujka

pre 12 godina

Sarkozi nam je medju prvima postavljao uslov za priznanje Kosova, a sada nas podrzava????? Moje licno misljenje je da to radi planski ka i sve da bih dobio glasove srba na pretsednickim izbor 2012, a veruj te mi srba ima sve vise i vise.

Ivan

pre 12 godina

@(Milos, 9. oktobar 2011 12:42)

Takav bdp je zbog zaduživanja u ovih poslednjih 15 godina. Prvenstveno zbog zaduživanja za izgradnju infrastrukture i nekretnine. Ne treba zaboraviti, da je jedna Slovenija dva puta više zaduženija od Srbije.

Kad se Srbija zaduži za toliko i bdp će polako rasti a biće izgradjena i infrastruktura koja je potrebna sad a ne sutra!

Ajd sada

pre 12 godina

"Neki rade protiv Srbije u EU"

Ali ne toliko koliko sama vlast u Srbiji radi protiv EU.

11-ta ce godina od 5.10 a korupcija je veca nego za vreme Milosevica.
Afera imate kao blata a nijedna nije resena do kraja.

poanta je u lobiranju

pre 12 godina

Ja na ovo oko EU gledam kao na sistem spojenih posuda jer i Srbija radi [lobira] da pojedine drzave ne priznaju Kosovo, a onda joj se to vrca od strane drugih 'pojedinih' drzava koje [lopbiraju] da se bas radi toga Srbiji nametnu nivi uslovi,
Ili sto bi se narodski reklo 'vracaju Srbiji milo za drago'

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da neke zemlje pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji postave dodatni uslovi za dobijanje statusa kandidata.

Bas kao u "stvarnom zivotu" NEMA STA NEMA !
Neke zemlje bi da dodatno uslove Srbiju a neke opet ne, neke stranke u Srbiji bi da dodatno "uslove EU" a neke se opet kao bajagi trude da "ispune uslove za EU", neki "kriminalce" nazivaju "kriminalcima" a neki ih opet vide kao "ugledne biznismene", jedan deo gradjana Srbije podrzava nacin zivljenja "Srba na sljunku i balvanima" dok opet neki misle da su ljudi "evolucijom" odavno sisli sa drveta (balvani se prave od drveta) i da i oni treba da prihvate zivot u kucama od cigle, dok jedan deo gradjana Srbije prizeljkuje da i Srbija postane civilizovana, demokratska drzava poput clanica EU drugi deo gradjana nastoji sacuvati "tradiciju" i pravo da i dalje "brise nos rukavom" kao sto to rade i velika braca Rusi i sto to prakticno predstavlja "neraskidivu vezu" sa Rusijom, dok se nekada davne 1945. "masovno prelazilo" iz "cetnika u partizane" danas partizani prelaze u cetnike, "ista im boracka penzija" a navikli da nose neko obelezje na "sajkaci" pa vele kad vec ne moze "petokraka" dobra je i "kokarda" itd. itd. I tako Gospodine Djelicu ne treba se nicemu cuditi, sve je to "ZIVOT" !

inferno

pre 12 godina

Niko vas nije bio po usima da se toliko zaduzujete kod evropski banaka I da im stvarate sansu da mogu da vas ucenjuju sa bilo koji pitanjem u srbiji…a hteli ste zapad….i dobili ste ali preko usiju od njega…

Satiricar

pre 12 godina

Pa naravno da ministar u Vladi zaduzen za EU voli francusku zbog Disneyland-a....tamo se on i najbolje oseca kao Paja Patak !
By the way, nema nikakvih novih uslova ni uslovljavanja od strane EU Komisije, trebao je da ih samo procita jos pre godinu dana...ako zna citati !

mrki mile

pre 12 godina

naravno da neke zemlje rade protiv srbije.jos od kenedija.lose je sto i neki srbi rade protiv srbije.jos od 1980. fed-ova deca su fed-ova deca.jos malo pa ce i unuci

djordjevic

pre 12 godina

Bozo, ako docekam taj dan kada cemo da se igramo zaokruzivanja oko ulaska u EU na referendumu, radicu i ja protiv ulaska Srbije u EU. Obecavam.

verillo

pre 12 godina

Niko vas nije bio po usima da se toliko zaduzujete kod evropski banaka I da im stvarate sansu da mogu da vas ucenjuju sa bilo koji pitanjem u srbiji…a hteli ste zapad….i dobili ste ali preko usiju od njega…

vladan

pre 12 godina

EU nam nije potrebna - EU je model napravljen za beneficije i profiterstvo Nemačke i Francuske a ne Srbije i ostalih banana zemalja - trebamo gledati svoje interese i raditi na svom boljitku a ne slepo juriti u nepoznato samo zato što je to IN i zato što se tako papagajski non stop ponavlja na televiziji..muka mi je više od toga..

enric

pre 12 godina

Jednostavno receno ova vlast je od strane EU priterana uza zid, pa sad zbog blizine izbora I mora da dokaze narodu da ona ipak nece popustiti pred njenim ucenama…

ACO

pre 12 godina

Gospodine Djelicu i ostali dosta vise sa izjavama " NEKE ZEMLJE" recite vec jednom koje su to zemlje. Stalno se krjete i uvijate kad treba otvoreno reci da su to vasi zapadni prijatelji na celu sa amerikom.
Sa izjavom neke zemlje stvarno iritirate mislim sve gradjane srbije .

Petar pan

pre 12 godina

Srpaska Vlada je isključivi krivac što sve zemlje EU ne podržavaju da Srbija dobije staus kandidata. Da su uradjene sve reforme,da su ranije doneti svi potrebni zakoni i da se Srbija postavila na drukčiji način prema Kosovu,svi bi bili da Srbija dobije status kandidata.Izmedju ostalog i ti Djeliću snosiš najveću odgovornost za to,jer si podržavao ovakvu politku Vlade Srbije koja nije agresivnija radila na svemu što je potrebno da Srbija dobije status kandidata.Šta sada kukaš kao narikača i pokušavaš da krivicu prebaciš na neke zemlje tj.na drugog.

transparetno

pre 12 godina

EU da ili ne ostavimo sad na stranu , ali imam samo jedno pitanje za vas gospodo sa vrha : zasto bre nam nijednom ne rekoste istinu o postavljenim uslovima ? zasto sve na rate , mac po mac ili korak po korak nas priblizavate bolnoj istini da ce se kosovo pre ulaska ili sticanje kandidature za ulazak MORATI PRIZNATI kao samostalna drzava ! VI PRAVU ISTINU ZNATE I RECITE NAM SADA , a ne da se kao misevi krijete po rupama i KAD MACKA ( CELNICI EU zajednice ) NIJE U BLIZINI IZMIGOLJITE i nesto neodredjeno odtrabunjate ! ps // hocemo bre izjave stranih politicara kad dodju u srbiju da cujemo uzivo i ceo govor !! ne samo isecke i vase prevode ! hocemo sami da protumacimo sta kazu , a ne da nam RTS prevodi kako to VI I ONI ZELE ! transparento pa sta bude !

Kujtim Sadriu

pre 12 godina

Neki rade protiv Srbije u EU!
A ti ne znas Djelicu ,a znas koji su? ti i oni sto su u vlast zajedno za tebe radi protiv Srbije niko drugi.

uskok

pre 12 godina

djelic nije glup, ali ovakvim izjavama vredja intelekt cele Srbije. Taj uslov su znali svi istog trenutka od kada je dosao ovaj rezim, samo nisu govorili.
Verovatno je doslo do tacke kada zuti rezim MORA da prizna ~republiku kosovo~, pa polako preko draskovica, jovanovica i ostalih provlace takvu mogucnost.
Ako to djelic nije ranije znao, trebao je ostati na tetkinom kaucu a ne da se petlja u politiku. I josh jedno pitanje: sta josh vazno djelic nezna?

mario

pre 12 godina

I vi mislite da čete imati koristi od stalnog prozivanja nekih članica EU i da su za vaše neuspjehe uvijek krivi drugi, a ne vi sami.
Te druge zemlje priznale su Kosovo kao nezavisno,a da vas podsjetimo Kosovo su priznale 22 članice EU, a među njima su najmočnije članice čija je zadnja, a pet članica nije priznalo Kosovo i gdje je tu sada velika večina i dali odlučuje večina ili manjina.

NoWar

pre 12 godina

Da li vas gospodine Đeliću, brine što ista ta Francuska napada neke suverene države po svetu? Mene iskreno, ne samo da brine, već i plaši takvo društvo. I šta bi se od nas u toj zajednici tražilo da radimo.

Antiprotivan

pre 12 godina

Ovakvi kakvi ste i vi na vlasti i u opoziciji, sustinska ste prepreka upristojavanju ove kvazidrzave,odnosno prihvatanju univerzalnih evropskih (zapadnih-civilizacijskih) vrednosti. Posle dodelivanja sramotnog "Belog andjela, .diskriminatornih zakona prema manjinama, zabrane odrzavanja odredjenih skupova, divljanja fasitickih bandi na ulicama Beograda, velicanja ratnih zlocinaca i........
Dosta putujem gospodine Djelicu,znam i osecam , Srbija je ponovo na dnu dna. NISU DRUUGI.KRIVI, VI STE.

enric

pre 12 godina

Samo mi jedno nije jasno….a gde se izgubio nas minister spoljnih poslova Jeremic?zar to nije njegov posao da pregovara sa EU…nije se covek skidao sa t v-a a sad ga nema nigde….ili je mozda sklonjen a da nismo ni znali….

Bata

pre 12 godina

Djelicu EU nas nece zbog vas u vlasti jer ste korumpirani i lazete i njih i narod, jedno pricate i obecavate a drugo radite. Drzavom vladaju nekontrolisane grupe a to kod njih ne prolazi. I na kraju, vama u vlasti i nije u interesu da ova drzava udje u EU jer u tom slucaju ne bi mogli da ,,muvate,, u korist tajkuna i kontroverznih biznismena i da usput punite vlastite dzepove. Ovo sto nam se dogadja nije slucajno ,,gospodine ministre,,. Nije vama stalo do zaposljavanja i pokretanja proizvodnje a samim tim boljeg zivota gradjana jer do sada niste nista uradili po ovim pitanjima.

Deni-obeznadjeni

pre 12 godina

Uhvatili se "crvene linije" kao pijan ........
Na zalost nemamo nikakvih Vasih rezultada niti pragmaticnosti za futur tako da status kandidata mmoze samo da Vam bude reklama u takmicenju naseg najsramnijega postulata.

Aca

pre 12 godina

A ja iz naslova zakljucio da je Djelic napokon skontao da neki u Srbiji rade protiv Srbije u EU, kad ne lezi vraze: u Srbijici svi nebeski, a ceo svet nas mrzi!

Olika

pre 12 godina

"Nisu neke zemlje u Evropskoj Uniji protiv Srbije" vec je ovdasnja vlada odgovorna za euroskepticizam u Srbiji posto stalno duva hladno/toplo i vodi generalno nepouzdanu politiku... i onda je narodu svega preko glave !

Miki

pre 12 godina

Pročitajte Izveštaj o medijima Saveta za borbu protiv korupcije(vrlo zanimljivo štivo), pa će vam biti jano ko radi protiv Srbije u EU.

millwall

pre 12 godina

Jednostavno receno ova vlast je od strane EU priterana uza zid,pa sad zbog blizine izbora I mora da dokaze narodu da ona ipak nece popustiti pred njenim ucenama…

ko to tamo peva

pre 12 godina

E Đelić ne moze se na EU kad i kako god hocemo mi , u nasu politiku nista se nije menjao zadnjih 30 godina ,svi su losi samo mi smo najboli, treba saradja sa svim zemljama a posebno US, U.K, FRANCE , GERMANI OVO TI JE NAJFAMOZNIJA CETVORICA, a ne oni rusi i kinezi.

Zoran Jovanovic

pre 12 godina

Gde je i kada u Srbiji postignut konsenzus o ulasku u EU? Raspisite referendum pa ako je odgovor o ulasku pozitivan objasnjavajte manjini da za Srbiju ne postoji alternativa.

southempton

pre 12 godina

Ja mislim da vam je evropa okrenula ledja pa sad ne znate gde udarate…toliko su vam para dali, vi potrosili sad bi jos….ako ne dobijemo status do izbora ove moje tvrdnje ce se pokazati kao tacne…

David

pre 12 godina

Pa, majku mu ako neko radi protiv ulaska u EU onda ste to vi, političari, kriminalci, kojima ovakvo stanje izuzetno odgovara i svi ostali koji su u ovoj zemlji naučili da žive na foru šta god da to značilo!

Goxy

pre 12 godina

Moguce da je tako. Ali, zasto je tako? Zbog Djelica, Tadica, Dinkica i svih ostalih, jer oni uopste i ne zele da Srbija udje u EU !!! Oni zive mnogo bolje nego sto se zivi u EU, a u Srbiji zarad jeftinih predizbornih politickih poena, pokusavaju da ogade ispod zita narodu EU i zapadne vrednosti, a sve to uz cinculiranje i zagrljaje sa svim tzv. patriotskim snagama. Najgore u svemu je sto su oni svesni toga sto rade, ali to rade jer njima i ljudima u njihovom okruzenju donosi korist i lagodan zivot, pa njih u sustini i nije uopste briga kada ce Srbija da udje u EU. Siguran sam da bi im odgovaralo nikada, a da oni vecito budu na vlasti. Jadno je i to sto njih vise uopste nije briga da li ce da padnu sa vlasti i da li ce Srbiju da prepuste Nikolicu, Vucicu, Vulinu i Velji, zato sto su puni k`o brod.

Faf Tedi

pre 12 godina

Kao i uvek da sada podjimo od nas samih.

Da smo Svajcarska (u ekonomskom smislu) mi bi bili jedan od clanova osnivaca EU. Ovako, kao jad i beda ko bi zeleo jos jedan teret za vratom.

Sve sto pricate je vas neuspeh i shvatite da nas ne zele zbog odgovornih.

Citalac

pre 12 godina

Fantasticna i konkretna izjava " ima nekih". Sada mnogo vise kapiram, o cemu se radi ?! A izvinite g. podpredsednice, ima li mozda i KOD NAS NEKIH, koji to isto rade ?! Samo nemojte da odgovorite-ima, ali je to drzavna tajna, otvoricemo dokumentaciju kroz 50 godina i sve lepo cisto i jasno saznati !

Sumadinac

pre 12 godina

Ministre odmah reci koje su to zemlje i koji se ustupci traze, jer ovo sto radite mi lici na izgovore u slucaju da ne dobijemo kandidaturu, koju necemo dobiti u slucaju da ne popustimo na Kosovu, a onda vam pada u vodu sve sto ste radili 4 godine, jer setite se da ste na pricu o kandidaturi dobili prosle izbore.
A sta ako nisu novi ustupci, vec ispunjavanje vec preuzetih obaveza, sto zvanicnih, sto nezvanicnih koje ste Vi i ostali ministri na celu sa Borisom obecavali?

Marco Beg

pre 12 godina

Ova vlada je sama, bez icije "pomoci" dovoljno uradila da Srbiju udalji od EU. Niko iz opozicije nije cak ni morao da se trudi oko toga. Zanimljivo, to deklarativno zalaganje za EU bez ikakvih konkretnih poteza ne znaci nista ljudima u EU- oni su odavno "procitali" nase politicare i njihove lazne/prazne iskaze ljubavi prema EU.

Pera

pre 12 godina

Bas ste strasne diplomate, mnogo vas ozbiljno shvataju u Evropi, strasno veliko postovanjem vam poklanjaju! Pa ljudi, rade vam sta hoce!

Mile

pre 12 godina

Jedno pitanje uvek isplivava, zasto vas toliko nece u EU?? Verovatno zato sto u vama vide prave partnere, pa srednje ime vam je korupcija!

southempton

pre 12 godina

Djelicu jednostavno nisi dorastao poslu koji radis….jednom nam kazes svi nas podrzavaju ,drugi put neko ipak nije i treci put ma ipak su svi uz nas,,,,saberi se bre covece…. I nemoj vise da nas perfidno lazes ….narod je sit obecanja…

Vracarac

pre 12 godina

Sad ce zbog vase nesposobnosti i lose politike da izmislite neke teorije zavere a sustina je da smo za tri godine dalji od EU za tri koraka,a izbore ste dobili na pricu o EU da nema alternativu

ljilja

pre 12 godina

E moj Bozo...ajmo sad opet...teorija zavere,cia,vatikan,nasa...A vi ste vas posao obavili... Zemlja uredjena, zakoni iznad svih i za svih, reforme sprovedene, kriminalci u zatvorima...E moj Zorane, Pogledaj dom svoj...

ostavka bre odmah

pre 12 godina

Sve je inace sjajno. Reforma pravosudja, zdravstva, penzionog i socijalnog osiguranja zavrsena, zaposlenost zavidna i za kinu kao i privredni rast. Srecni gradjani su sigurni u drzavu koja stiti njihova prava, npr. na okupljanje, slobodu izrazavanja. Samo eto neki zli jezici ogovaraju Srbiju, valjda zato sto ne mogu da podnesu uspeh. Pih, kakav maler.

dera

pre 12 godina

Koliko su licemerni ovi (da kazem) ljudi....kako vas nije sramota....jaooo...dokle bre vise...lazi,lazi,lazi....neumorno laganje....grrrrrr

Djordje Konjikovic

pre 12 godina

Dokle god ne resimo kosovski problem, necemo imati ni miran zivot, ni ulaz u Evropu. Idealno bi bilo kad bi Beograd i Pristina postigli sporazum kroz direktne pregovore, bez mesanja stranih kancelarija. Za to ce trebati vremena, ali ce za to vreme mozda i Evropa, koja sada ulazi u zonu ciklona, uploviti u mirnije vode.

acdc

pre 12 godina

Samo mi jedno nije jasno….a gde se izgubio nas minister spoljnih poslova Jeremic?zar to nije njegov posao da pregovara sa EU…nije se covek skidao sat v-a a sad ga nema nigde….ili je mozda sklonjen a da nismo ni znali….

inferno

pre 12 godina

Ja mislim da vam je evropa okrenula ledja pa sad ne znate gde udarate…toliko su vam para dali, vi potrosili sad bi jos….ako ne dobijemo status do izbora ove moje tvrdnje ce se pokazati kao tacne…

joki

pre 12 godina

Kao sto Srbija radi [lobira] da neki budu protiv toga da Kosovo bude u UN, tako neki rade [lobiraju] protiv toga da Srbija bude u EU.
A i jedno i drugo ne iznenadjuje, tj. ocekivano je.

I suviše jasno...

pre 12 godina

Pa, da, naravno da neki rade protiv Srbije u EU. Ne bih sad da nabrajam sva njihova imena, ali mogu reći da ih je jako lako naći. Nalaze se na istaknutim mestima u Vladi i Skupštini Srbije.

Dragan

pre 12 godina

Vi ste gomila alavih i bahatih ******( tumaci po volji), koje ova zemlja Srbija i narod u njoj uopste ali uopste ne interesuje! Nakon 11 godina sve ste opustosili i enormno se obogatili. Vi mozete da birate destinaciju na svetu gde cete provesti u blagostanju ostatak zivota..

Geos

pre 12 godina

Dragi Bozo, a zasto se urusava koncenzus oko ulaska u EU? Citamo podatke iz dana u dan, sve je gore i to nas brine. Od konstatacije nece se koncenzus popraviti, a gubi se samo vreme. Pogotovu ovo nase, ne mislim na to da li EU istice vreme da nas prihvati u svoje okrilje...(prvo kandidatura, pa ..itd.)
OK, tu su crvene linije - nasa poslednja odbrana, ali da li su neki na severu Kosova takodje NAŠA odbrana, nas svih ostalih, kad rade- uradiše
ono što učiniše? Da li su oni DEMOKRATSKI izabrani zato da ne pitaju nikoga kada se radi o opštoj stvari, nego da gledaju samo svoje sopstvene
(i privatne ?) interese, o cemu vlada nije najbolje obavestena i, sada, to predstavlja problem... Da ne liči ovo, dragi Božo, kako kod nas opet neki o klin a drugi o ploču? Nije ovo dobro, ni najmanje.

milan

pre 12 godina

Niste se ni vi nesto pretrgli da ispunite ni postojece uslove. Za najvecu broj zakona koji su bili uslov za status kandidata ste cekali poslednji moguci termin. Na vasu zalost vam se izmigoljila sansa da sa statusom kandidata i datumom pocetka pregovora, opravdate katastrofalan ucinak ove vlade i iskupite se pred biracima.