Petak, 07.10.2011.

22:41

Tači: Kosovo je suverena država

Predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači izjavio je da do pregovora o političkom statusu Kosova neće doći, "jer je to pitanje odavno rešeno".

Izvor: Tanjug

Taèi: Kosovo je suverena država IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Rasa

pre 12 godina

@demografske studije
Ne volim ni ja demografske studije, ali brojke ne lazu. Albanaca 1981 na Kosovu nije bilo 1,8 miliona, nego tacno 1,2 miliona ili ako hoces jos tacnije 1226736. U periodu od 1921 do 2003 (82 godine) rast albanskog stanovnistva je iznosio cak 460%. Oni imaju ubedljivo najveci natalitet i najmladje stanovnistvo u Evropi. Ako hoces da proveravas proracun demografa UN-a, samo izvoli. Ili je mozda bolje sanjati i ignorisati realnost kao sto smo do sada uvek radili sve dok nas nego ne probudi sa hladnim tusem.

Filip Shiroka

pre 12 godina

Mnogi komentari ovde pokazuju golu mrznju za Thaqi bez razloga!
Mislim da ti shto pishu takve subjektivne komentare su u stvari iznenadjeni koliko pametno on to objasni!
Ja cu upotrebiti srbski nacin da vas to objasnim:
Pojeo vuk magarca !

Bato

pre 12 godina

Odgovor na neke komentare, jedino ako i srbi budu liseni mrznje i kompleksa prema alabancima, covek mora da ponavlja svaki dan da je Kosovo nezavisno posto mnogi srbi ne shvataju da je Kosovo nezavisno.

Nenad

pre 12 godina

@ukljuci mozak
Bad si pronasao dobar primer. Ajde molim te objasni sta je to mnogo bolje u Srbiji nego na Kosovu ? Kriminal ? Korupcija ? Javasluk ? Nacionalizam ? Tolerancija ? Nezaposlenost ? Srbija je u tom pogledu isto toliko "priznata" i ugledna drzava koliko i Kosovo. Ukljuci mozak potpuno a ne selektivno i otvori oba oka pa ces da vidis se Srbija isto tako vrti po tim izvestajima.

stvarno volim 'demografske studije'

pre 12 godina

'...Vec 2050. ce Albanaca na Kosovu po demografskim studijama biti oko 4,5 miliona...'

Ako je po popisu iz 81-e bilo 1,8 miliona albanaca na Kosovu, a sada 1,6 miliona objasni kojom to matematikom ce ih 2050 biti 4,5 miliona?

jusufipr

pre 12 godina

manite se bre corava posla i Srbi i Kosovari.ni jedna ni druganije nezavisna Drzava.Kakve drzave kad za sve mora da pitaju M.Z.po meni nijedna Balkanska Drzava nije nezavisna.

Agroni nga Pristina

pre 12 godina

- Uz najvece postovanje vama svima posetiocima ovog, za mene najobjektivnijeg info webportala Balkana, s'nameron da se niko mojim textom ne oseca uvredjenim ali recicu ono sto mislimo, 'mislimo' sam namerno lako fermulisao, zapravo 'apsolutno smo sigurni' da Srpska cizma nece vise gaziti Kosovo.
Imali ste godpodo Kosovo i jos uvek biste je imali ali niste pokazali ama ni trunke postovanja prema nama kao pripadnicima druge nacije koja je "silom prilika" pre sto godina resila da zivi sa vama odnosno pod Sprskom drzavnopravnom jurisdiksijom, drugim recima niste znali....
- NADA je zivotni eliksir, ona nas prati od rodjenja a umre posle nas. Svi se mi necemu nadamo ali nada da, kako se neki nadaju, Kosovo uz malo strpljenja i sloznosti (srbi i sloga!!!) ponovo biti Srpsko to zasigurno necemo doziveti.

iz Pristine svima
Prijatnu Subotu.
Agron

miletic

pre 12 godina

albnci su bolji politicari nego srbi to je vidljivojer dok se srbija se bavi sa problemom kosova i ide svaki dan nazad u pravcu siromastva suprotno Albanija ide sa vecim koracima napred znaci da jos 1o godina i albanija ce da stiti i vojno kosovo i mozda i ostale albance koji zivu u srbijupa se bojim da cemo mi srbi ostati manjina u balkanu i bez moci

Baki

pre 12 godina

Ljudi moji, svatite jednom da je Kosovo nezavisna Drzava. Sto pre Srbija to svati, pre cemo zajedno u Europu. Nerazumljivo je da Srbija brine samo za Srbe na Severu Kosova. Sta je sa ostalim Srbima na unutrasnjosti Drzave Kosova. Kako funkcionisu Ostale granicne prelaze sa Srbijom. I ko kontrolise sa njima.Sutra kada Kosovo i Srbija budu u Evropu nasa deca ce se smejati ovoj situaciji.Tada nece biti nikakvih granica izmedju Kosova I Srbije. Protok roba i ljudsva bice slobodna.
Baki

Mirko

pre 12 godina

Covek je lepo reko ono sto sam i ja,pa da ponovim.
Ovi pregovori im samo pomazu da postanu drzava i da dobiju elemente drzavnosti,sto oni nemaju.
Zemlje koje su priznale kosovo insistiraju na razgovorima ,a Tadic to upravo cini.
Ja jos nisam cuo da vlada u razgovorima reciprocitet.Samo Kosovo postavlja nekave zahteve,a Srbija ispunjava zelje.A nasa vlada nema mozak da i ona postavi nekave uslove,pa nek budu i nemoguci,ali do ispunjavanja tih slova nema dalje razgovora i pregovora.
Vratimo im lopticu u njihovo dvoriste.
Na primer da srbi budu oslobodjeni placanja poreza,da soc pomoc bude zvde prosecne plate....

Insajder

pre 12 godina

I sta je bilo kada si se probudio??? Jednog dana ces morati sebi da priznas istinu i da sednes sa Srbijom da pregovaras...u stvari ti ces biti u zatvoru, to ce raditi neko drugi umesto tebe, neko ko ce biti lisen mrznje, kompleksa prema srbima i ko nema ruke krvave do lakata kao ti!!3ksty

ukljuci mozak

pre 12 godina

WOW Alister Kempbel odlicno radi svoj posao. Cim postavis neko konkretno pitanje koje zadovoljava principe elementarne logike oni ti govore o nekoj prevazidjenosti, kao da je Kosovo nezavisna drzava velikog medjunarodnog ugleda, pa eto "Kakva glupa prevazidjena pitanja?" Nezaposlenost od 80%, kriminal o kome je Nemacka obavestajna sluzba detaljno prilozila izvestaj. Ja bih gospodina Tacija,podsetio da pored ustava medjunarodno nepriznatog Kosova, postoji ustav medjunarodno priznate drzave Srbije, koji govori o statusu. A, drugo zasto gospodin koji pretenduje da bude premijer ne ode malo do severa "njegove drzave"da se proseta pre nego sto prica o celovitosti i naucenim glupostima. Novinari koji radite intervjue, naucite nesto od spin maga Alistera Kempbela.

nazi

pre 12 godina

oba dva naroda treba da beze od mrznju,taci proglasio nezavisnu kosovo,nije taci kriv sto milosevic dau nam derzavu,ja kazem uvek fala milosevicu za nezavisnu kosovo,da nije milosevic bio nikad bas nikad ne bi mi albanci imali derzavu mislim na kosovo,mi smo igubili mnogo ludi u rat,ali sad smo slobodni narod,kad vidim ovo politiku iz serbije ja mislim jos ce te izgubit teritorije,samo jedan politicar moze da spasi serbiju toje cedomir jovanovic

tuga

pre 12 godina

Mogu da razumem dezurne albanske nacionaliste kao i njihovog idola Tacija kada se samohvalisu i uzdizu u nebesa tu svoju 19. vekovnu nacionalisticku tvorevinu jer su za nesto vise, limitirani mnogim stvarima ali su zaista tragi-komicno-pateticni ovi iz Srbije koji terciraju albanskim nacionalistima i Taciju, koji ovde izigravaju vece Albance od samih Albanaca i koji ovde padaju u nesvest od odusevljenja prema tom izdrzavanom, nesposobnom, nacionalistickom i kriminalnom protektoratu kojeg neki nazivaju "drzavom kosova" i koji je nastao na zlocinima i progonu i njihovih sunarodnika. Sta je u pitanju? Kompleksi? Frustracije? Stokholmski sindrom na srpski nacin? Ali ovoliko? Ali to je Srbija i to su Srbi, nije ovo nikakva novost setimo se samo koliko Srba se borilo za Turke, Austro-Ugrasku, nacisticku Nemacku... zato nam i ide ovako i zato smo i ovako jadno i bedno drustvo, sebicno, samozivo, samomrzujuce, defetisticko i zato ce biti pravo cudo ako ovaj narod i ova drzava uopste opstanu i ako se stane na Kosovu.

nije bitno

pre 12 godina

Ovaj Taci kao pokvarena ploca. Svaki dan po pet puta ponovi da je Kosovo nezavisno.
(Srx, 7. oktobar 2011 23:46)
Da stvarno, imaš pravo. Ali srbske vlade ponavlaju več 12 godina da Kosovo je Srbija. A je li to u stvari tako?

Orkan

pre 12 godina

Kosovo je drzava i to je to. Dopustiteme da vam kazem nesto, sto pre shvatate realnost Kosova sve ce biti bolje. Ovaj problem izmedju Kosova i Srbije nije dobar za celi region, zato sto vi Srbi imate previse ljutih prijatelja, nije ovo vise Jugoslavenski rat, nego je drzavni rat. Sve bivse Republike Jugoslavije nisu vise nemocne, nego imaju moc drzave.
Mi Albanci znalismo da bez mesa svatba ne ide.
Hvala.

Buducnost

pre 12 godina

Biće prilike da se vrati Kosovo i Metohija tamo gde je i bila pre *99!!! Samo treba biti strpljiv! Budućnost će nam sigurno dati priliku!
(Gedža, 7. oktobar 2011 23:16)

Drugim recima, ne ucite decu da stvaraju i razvijaju se, vec ih spremajte da jednog dana poginu na Kosovu da bi ono ponovo bilo nase. Unuci ce onda da uzivaju, sa nasim Kosovom punim krvi nase i njizine.

Lepa vizija.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Tachi moze samo da sanja, o nezavisnosti KiM, Kosovo je Srbija bilo i ostace. Zivela Srbija sa KiM. Moja baba kaze: SNILA BABA STA JOJ MILO BILO : Slozno i strpljivo Srbi ce pobediti.

Oliver-Bor,veci Srbin nego li Stefanovic,Jeremic,Tadic,Nikolic...

pre 12 godina

"Beograd -- Predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači izjavio je "
Ocu da umrem od smeha kako vi pocinjete neku vest sa Kosova ,lele!!!!
" Privremene Kosovske Vlade ",ali " PRIVREMENE " ehhehheeee...

Rasa

pre 12 godina

Nazalost zelje su jedno, a cinjenice nesto sasvim drugo. Postoji samo jedan jedini nacin kako Kosovo moze da se vrati u Srbiju, sada ili bilo kada: da se Albanci vecinski za to izjasne. Sve drugo je cista fantazija. Sto se tice buducnosti situacija ce biti samo jos gora kako prolazi vreme. Vec 2050. ce Albanaca na Kosovu po demografskim studijama biti oko 4,5 miliona, dok ce stanovnistvo Srbije pasti na 5,9 miliona. U stvari da je Kosovo ostalo u Srbiji postojala bi realna mogucnost da Srbi nekada postanu cak i manjinski narod u svojoj drzavi.

Pop

pre 12 godina

dobrosusedskih odnosa, ti "da ti ne bi bio problem i kamen spoticanja ka buducnosti", ti mi pokloni 2 sobe?! moze? Ima li Vas bre Srbi?! Ovo je pisoarizacija Srbije, dovedi stanje uma da ti je svejedno za sve! Pa da, sta ce nam Kosovo, tacno su "budale" nasi preci, sta su se borili i uzalud davali svoje zivote.... e jadni smo mi kada imamo ovako "liberalne i demokratske" umove u Srbiji!

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

covek je rekao istinu, suverena drzava odavno, sto pre shvatimo, pre cemo moci da se normalizujemo... imali smo losu politiku, placamo cenu i to je to... a da ne govorim koliko je Srba profitiralo prodajuci svoje nekretnine, tako da me ti ideali ne zanimaju, sto se mene tice, ja sam Kosovo priznao, takodje i poraz... covek sam

zoran

pre 12 godina

Kosovo nije drzava niti ce ikada biti. Ta tvorevina je zashtitna zona okolo Bondstila. Nishta vishe od toga. Dok je Bondstila toliko ce postojati "nezavisna drzava" Kosovo. Kada im to mesto vise ne bude potrebno pustice ih niz vodu kao mnoge pre toga.
TAcija drze u rukama, jer vrapci znaju da bi u Hagu dobio dozivotnu robiju. Mora da radi sve shto mu kazu.

bora

pre 12 godina

"Zaboravio je reci da je Kosovo multietnicko.
(Aleksandar, 7. oktobar 2011 23:05)"

E vidis prijatelju moj to je trebalo da kaze "tata" Milosevic kad je bio na vlast... sad je kasno!!!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Takvim odbijanjem su srpske vlasti uvek potvrđivale da su u konfliktu sa vekom u kojem žive. Ali, mi ne možemo da se vratimo u prošlost samo zbog toga što vlasti Srbije smatraju da im je tu lakše da se snalaze", rekao je on.
Tacno takoo !
Srpske vlasti kasne iza kosovskih za najmanje jedan VEK a Boga pitaj koliko Vekova kasne iza vlasti normalnih evropskih drzava ?

Pop

pre 12 godina

bezimena! a da ja tebi upadnem u stan/kucu, oduzmem 2 sobe, pa radi dobrosusedskih odnosa, ti "da ti ne bi bio problem i kamen spoticanja ka buducnosti", ti mi pokloni 2 sobe?! moze? Ima li Vas bre Srbi?! Ovo je pisoarizacija Srbije, dovedi stanje uma da ti je svejedno za sve! Pa da, sta ce nam Kosovo, tacno su "budale" nasi preci, sta su se borili i uzalud davali svoje zivote.... e jadni smo mi kada imamo ovako "liberalne i demokratske" umove u Srbiji!

agim

pre 12 godina

Naravno da ima ovde mnogo negativnih komentara jer poznato je da se u Srbiji tako ocenjuje neko ko govori istinu.Ja sam procitao i opsirniju verziju ovog intervjua i mogu vam reci da sam odusevljen odgovorima naseg Premijera. Na zalost propagandna masinerija starog(a i novog) rezima u Srbiji dovela je do toga da gradjani Srbije imaju misljenje o njemu koje se bazira na izmisljotinama. Meni je veoma dobro poznata cela istorija Thacija,a to sto ga Srbi mrze SAMO iz razloga sto je ustao da se bori protiv zlocinackog rezima S.M. to je nesto drugo.Thaci je branio svoj narod,Thaci je branio svoje ognjiste,Thaci je branio svoju zemlju od nevidjenog terora i ugnjetavanja od strane srpske policije koja je dosla iz uze Srbije..Sta je trebao da radi Thaci ? Da izadje pred zlocince i da im kaze evo ubite me,proterajte sve Albance i uzmite Kosovo za sebe ? Thaci i ostali pripadnici UCK su bez ikakvog straha od HILJADU puta snaznije srpske vojske pokazali nevidjeno junastvo i suprostavili se kalasnjikovima protiv tenkova.Srbija je mislila da ce Albanci vekovima trpeti ugnjetavanje i proterivanje i to joj se i obilo o glavu.Naravno da nas je nakon toga Amerika oslobodila ali isto tako mnogi zaboravljaju da bez ogromne podrske Rusije Srbija ne bi mogla da aneksira(otme) Kosovo 1912.Sve se vratilo na svoje mesto i zivot ide dalje.Kada budete uposnati sa pravom istorijom Balkana tj. kad istorija ne bude vise "drzavna tajna" onda ce svima sve biti jasno.

bezimena

pre 12 godina

Kosovo i Metohija danas je okupirani deo Srbije a vi ste okupatori. Tako ce ostati sve dok se okupirani deo Srbije ne bude vratio u sastav Sfrbije a Srbi se nikada nece odreci svog okupiranog dela.
(Dejan, 7. oktobar 2011 23:14)
Albanci na Kosovu žive vekovima i očigledno ga više vole od Srba, koji su voleli Kosovo sve dok im nisu ponudjene pare za tu "ljubav"!

Jovan

pre 12 godina

Moram da kazem da u Tacijevim recima ima vise istine nego u Tadicevim izjavama da je Srbija lider u regionu.
A glede komentara da ce Taci biti pusten niz vodu, naravno da ce biti u jednom trenutku otkacen. Kao sto je to bio Milosevic, kao sto je to bio Sanader, tako ce biti i Taci. A da se ne lazemo, i Tadic. I jos neki sadasnji 'politicari' sa ex yu prostora.
To je politika i pacifikacija Balkana.

Grobar iz Niša

pre 12 godina

Kad ste suvereni, zašto niste postali članice UN?

Kad ste suvereni, zašto Vas nisu priznali Rusija, Kina, Indija, Brazil, Rumunija, Slovačka ... i još oko 170 država?

Kad ste suvereni, zašto nemate oružane snage?

Kad ste suvereni, zašto Vaša reprezentacija i fudbalski klubovi ne igraju kvalifikacije za EP i SP, odnosno za LŠ i LE?

F

pre 12 godina

pa ne znam sta vam smeta vama Taci, pa mi smo nezavisno drzava volito to ili ne?? Pa mi NIKADA necemo u srbiju, ako neko to hoce to odmah znaci novi rat!! ni oceplenje nece biti, jer znaju oni da svi gde ima albanci ce da ujedinjei albanci u presevu , pa nemjte ljudi da galamite jer KOSOVA je proslost za vas,,,Pozdrav od Nezavisno KOSOVA..

Kosovo ce opet biti srpsko, tako je receno i proreceno!

pre 12 godina

Misli Taci da ako ponovi laz 100 puta da ce postati istina. Nece! Jos ces ti i tvoji odgovarati pred srpskim sudovima, ako u medjuvremenu ne pobegnete u planinske predele Albanije.

Promatrac

pre 12 godina

Nisam siguran da sve izjave koje Taci daje na na koferencijama za stampu, TV ili u gostioni dolazi od njega samog, vec ima celu „savetnicku armiju“ iz drzava koje su priznale Kosovo i koje ga podrzavaju. Stano se drzi Ahtisarijevog plana, kao pijan plota, a ne rezolucije 1244 Saveta bezbednosti OUN-a.
Koliko znam, njemu je odavno mesto u Haagu!

bezimena

pre 12 godina

Biće prilike da se vrati Kosovo i Metohija tamo gde je i bila pre *99!!! Samo treba biti strpljiv! Budućnost će nam sigurno dati priliku!
(Gedža, 7. oktobar 2011 23:16)

Zašto?
Šta bi Srbija radila sa Kosovom i gradjanima koji su neprijateljski raspoloženi!?
Mi ne znamo šta ćemo ni sa ovooolikom polupraznom Srbijom u kojoj je srpsko stanovništvo većinsko!
Kosovo bi samo bilo, isto što je bilo od početka, nadam se još za kratko, veliki problem i kamen oko vrata!

matori

pre 12 godina

Bravo, za sve izrečeno!
Tači možda ime fleke na svojoj prošlosti, ali je danas politička ličnost koja je za svetlosne godine ispred političkih pajaca Srbije...

Dejan

pre 12 godina

Kosovo i Metohija danas je okupirani deo Srbije a vi ste okupatori. Tako ce ostati sve dok se okupirani deo Srbije ne bude vratio u sastav Sfrbije a Srbi se nikada nece odreci svog okupiranog dela.

Sava Drugi

pre 12 godina

Zvanično Kosovo je protektorat UN. Faktički Kosovo je okupirana teritortorija. Pećka patrijašija je kolevka hrišćanstva isto onoliko koliko i Vatikan. To je taj jedan mali "sitan" detalj koji očigledno ni Tači ni Hilari Klinton ne znaju.

Вељо

pre 12 godina

Јадна је та "граница" кад цариници слећу хеликоптерима, без могућности да до ње дођу територијом над којом сте успоставили суверенитет...

Vuk

pre 12 godina

He he, Hasime, Hasime
Nije tebi lako. Svakog svog saveznika tvog kalibra u zadnjih 30 godina Ameri su pre ili kasnije prodali.
Bio Iranski Sah, pa Norijega, pa Zija ul Hak, pa Mishel Aun, pa Aristid, pa Ahmed Masud, pa, Dzohar Dudajev, pa bogme i Sadam, pa Mubarak, pa Haradinaj...
Nije pitanje da li ces, nego kad ces doci na red, i kako ce se to izvesti.

Tik,tak,tik,tak, sat otkucava...

Bg

pre 12 godina

Taci je mozda kriminalac ,ali nije toliki lazov kao nasi politicari. Tacno je- to pitanje je reseno. Bez obzira da li bi na kraju balade Srbija dobila jednu ili dve do tri autonomne opstine kojom bi upravljale, Kosovo je nezavisno. Sve ostalo je iluzija i bacanje prasine u oci. A s obzirom da ce se ionako u narednim decenijama ici na ekonomsko povezivanje republika Balkana, nije uopste ni bitno da li su nezavisni.

Dejan

pre 12 godina

Kosovo i Metohija danas je okupirani deo Srbije a vi ste okupatori. Tako ce ostati sve dok se okupirani deo Srbije ne bude vratio u sastav Sfrbije a Srbi se nikada nece odreci svog okupiranog dela.

Sava Drugi

pre 12 godina

Zvanično Kosovo je protektorat UN. Faktički Kosovo je okupirana teritortorija. Pećka patrijašija je kolevka hrišćanstva isto onoliko koliko i Vatikan. To je taj jedan mali "sitan" detalj koji očigledno ni Tači ni Hilari Klinton ne znaju.

Vuk

pre 12 godina

He he, Hasime, Hasime
Nije tebi lako. Svakog svog saveznika tvog kalibra u zadnjih 30 godina Ameri su pre ili kasnije prodali.
Bio Iranski Sah, pa Norijega, pa Zija ul Hak, pa Mishel Aun, pa Aristid, pa Ahmed Masud, pa, Dzohar Dudajev, pa bogme i Sadam, pa Mubarak, pa Haradinaj...
Nije pitanje da li ces, nego kad ces doci na red, i kako ce se to izvesti.

Tik,tak,tik,tak, sat otkucava...

Grobar iz Niša

pre 12 godina

Kad ste suvereni, zašto niste postali članice UN?

Kad ste suvereni, zašto Vas nisu priznali Rusija, Kina, Indija, Brazil, Rumunija, Slovačka ... i još oko 170 država?

Kad ste suvereni, zašto nemate oružane snage?

Kad ste suvereni, zašto Vaša reprezentacija i fudbalski klubovi ne igraju kvalifikacije za EP i SP, odnosno za LŠ i LE?

Jovan

pre 12 godina

Moram da kazem da u Tacijevim recima ima vise istine nego u Tadicevim izjavama da je Srbija lider u regionu.
A glede komentara da ce Taci biti pusten niz vodu, naravno da ce biti u jednom trenutku otkacen. Kao sto je to bio Milosevic, kao sto je to bio Sanader, tako ce biti i Taci. A da se ne lazemo, i Tadic. I jos neki sadasnji 'politicari' sa ex yu prostora.
To je politika i pacifikacija Balkana.

bezimena

pre 12 godina

Biće prilike da se vrati Kosovo i Metohija tamo gde je i bila pre *99!!! Samo treba biti strpljiv! Budućnost će nam sigurno dati priliku!
(Gedža, 7. oktobar 2011 23:16)

Zašto?
Šta bi Srbija radila sa Kosovom i gradjanima koji su neprijateljski raspoloženi!?
Mi ne znamo šta ćemo ni sa ovooolikom polupraznom Srbijom u kojoj je srpsko stanovništvo većinsko!
Kosovo bi samo bilo, isto što je bilo od početka, nadam se još za kratko, veliki problem i kamen oko vrata!

Promatrac

pre 12 godina

Nisam siguran da sve izjave koje Taci daje na na koferencijama za stampu, TV ili u gostioni dolazi od njega samog, vec ima celu „savetnicku armiju“ iz drzava koje su priznale Kosovo i koje ga podrzavaju. Stano se drzi Ahtisarijevog plana, kao pijan plota, a ne rezolucije 1244 Saveta bezbednosti OUN-a.
Koliko znam, njemu je odavno mesto u Haagu!

Вељо

pre 12 godina

Јадна је та "граница" кад цариници слећу хеликоптерима, без могућности да до ње дођу територијом над којом сте успоставили суверенитет...

bezimena

pre 12 godina

Kosovo i Metohija danas je okupirani deo Srbije a vi ste okupatori. Tako ce ostati sve dok se okupirani deo Srbije ne bude vratio u sastav Sfrbije a Srbi se nikada nece odreci svog okupiranog dela.
(Dejan, 7. oktobar 2011 23:14)
Albanci na Kosovu žive vekovima i očigledno ga više vole od Srba, koji su voleli Kosovo sve dok im nisu ponudjene pare za tu "ljubav"!

zoran

pre 12 godina

Kosovo nije drzava niti ce ikada biti. Ta tvorevina je zashtitna zona okolo Bondstila. Nishta vishe od toga. Dok je Bondstila toliko ce postojati "nezavisna drzava" Kosovo. Kada im to mesto vise ne bude potrebno pustice ih niz vodu kao mnoge pre toga.
TAcija drze u rukama, jer vrapci znaju da bi u Hagu dobio dozivotnu robiju. Mora da radi sve shto mu kazu.

matori

pre 12 godina

Bravo, za sve izrečeno!
Tači možda ime fleke na svojoj prošlosti, ali je danas politička ličnost koja je za svetlosne godine ispred političkih pajaca Srbije...

Kosovo ce opet biti srpsko, tako je receno i proreceno!

pre 12 godina

Misli Taci da ako ponovi laz 100 puta da ce postati istina. Nece! Jos ces ti i tvoji odgovarati pred srpskim sudovima, ako u medjuvremenu ne pobegnete u planinske predele Albanije.

F

pre 12 godina

pa ne znam sta vam smeta vama Taci, pa mi smo nezavisno drzava volito to ili ne?? Pa mi NIKADA necemo u srbiju, ako neko to hoce to odmah znaci novi rat!! ni oceplenje nece biti, jer znaju oni da svi gde ima albanci ce da ujedinjei albanci u presevu , pa nemjte ljudi da galamite jer KOSOVA je proslost za vas,,,Pozdrav od Nezavisno KOSOVA..

Bg

pre 12 godina

Taci je mozda kriminalac ,ali nije toliki lazov kao nasi politicari. Tacno je- to pitanje je reseno. Bez obzira da li bi na kraju balade Srbija dobila jednu ili dve do tri autonomne opstine kojom bi upravljale, Kosovo je nezavisno. Sve ostalo je iluzija i bacanje prasine u oci. A s obzirom da ce se ionako u narednim decenijama ici na ekonomsko povezivanje republika Balkana, nije uopste ni bitno da li su nezavisni.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Takvim odbijanjem su srpske vlasti uvek potvrđivale da su u konfliktu sa vekom u kojem žive. Ali, mi ne možemo da se vratimo u prošlost samo zbog toga što vlasti Srbije smatraju da im je tu lakše da se snalaze", rekao je on.
Tacno takoo !
Srpske vlasti kasne iza kosovskih za najmanje jedan VEK a Boga pitaj koliko Vekova kasne iza vlasti normalnih evropskih drzava ?

Insajder

pre 12 godina

I sta je bilo kada si se probudio??? Jednog dana ces morati sebi da priznas istinu i da sednes sa Srbijom da pregovaras...u stvari ti ces biti u zatvoru, to ce raditi neko drugi umesto tebe, neko ko ce biti lisen mrznje, kompleksa prema srbima i ko nema ruke krvave do lakata kao ti!!3ksty

tuga

pre 12 godina

Mogu da razumem dezurne albanske nacionaliste kao i njihovog idola Tacija kada se samohvalisu i uzdizu u nebesa tu svoju 19. vekovnu nacionalisticku tvorevinu jer su za nesto vise, limitirani mnogim stvarima ali su zaista tragi-komicno-pateticni ovi iz Srbije koji terciraju albanskim nacionalistima i Taciju, koji ovde izigravaju vece Albance od samih Albanaca i koji ovde padaju u nesvest od odusevljenja prema tom izdrzavanom, nesposobnom, nacionalistickom i kriminalnom protektoratu kojeg neki nazivaju "drzavom kosova" i koji je nastao na zlocinima i progonu i njihovih sunarodnika. Sta je u pitanju? Kompleksi? Frustracije? Stokholmski sindrom na srpski nacin? Ali ovoliko? Ali to je Srbija i to su Srbi, nije ovo nikakva novost setimo se samo koliko Srba se borilo za Turke, Austro-Ugrasku, nacisticku Nemacku... zato nam i ide ovako i zato smo i ovako jadno i bedno drustvo, sebicno, samozivo, samomrzujuce, defetisticko i zato ce biti pravo cudo ako ovaj narod i ova drzava uopste opstanu i ako se stane na Kosovu.

Rasa

pre 12 godina

Nazalost zelje su jedno, a cinjenice nesto sasvim drugo. Postoji samo jedan jedini nacin kako Kosovo moze da se vrati u Srbiju, sada ili bilo kada: da se Albanci vecinski za to izjasne. Sve drugo je cista fantazija. Sto se tice buducnosti situacija ce biti samo jos gora kako prolazi vreme. Vec 2050. ce Albanaca na Kosovu po demografskim studijama biti oko 4,5 miliona, dok ce stanovnistvo Srbije pasti na 5,9 miliona. U stvari da je Kosovo ostalo u Srbiji postojala bi realna mogucnost da Srbi nekada postanu cak i manjinski narod u svojoj drzavi.

nije bitno

pre 12 godina

Ovaj Taci kao pokvarena ploca. Svaki dan po pet puta ponovi da je Kosovo nezavisno.
(Srx, 7. oktobar 2011 23:46)
Da stvarno, imaš pravo. Ali srbske vlade ponavlaju več 12 godina da Kosovo je Srbija. A je li to u stvari tako?

Buducnost

pre 12 godina

Biće prilike da se vrati Kosovo i Metohija tamo gde je i bila pre *99!!! Samo treba biti strpljiv! Budućnost će nam sigurno dati priliku!
(Gedža, 7. oktobar 2011 23:16)

Drugim recima, ne ucite decu da stvaraju i razvijaju se, vec ih spremajte da jednog dana poginu na Kosovu da bi ono ponovo bilo nase. Unuci ce onda da uzivaju, sa nasim Kosovom punim krvi nase i njizine.

Lepa vizija.

ukljuci mozak

pre 12 godina

WOW Alister Kempbel odlicno radi svoj posao. Cim postavis neko konkretno pitanje koje zadovoljava principe elementarne logike oni ti govore o nekoj prevazidjenosti, kao da je Kosovo nezavisna drzava velikog medjunarodnog ugleda, pa eto "Kakva glupa prevazidjena pitanja?" Nezaposlenost od 80%, kriminal o kome je Nemacka obavestajna sluzba detaljno prilozila izvestaj. Ja bih gospodina Tacija,podsetio da pored ustava medjunarodno nepriznatog Kosova, postoji ustav medjunarodno priznate drzave Srbije, koji govori o statusu. A, drugo zasto gospodin koji pretenduje da bude premijer ne ode malo do severa "njegove drzave"da se proseta pre nego sto prica o celovitosti i naucenim glupostima. Novinari koji radite intervjue, naucite nesto od spin maga Alistera Kempbela.

Oliver-Bor,veci Srbin nego li Stefanovic,Jeremic,Tadic,Nikolic...

pre 12 godina

"Beograd -- Predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači izjavio je "
Ocu da umrem od smeha kako vi pocinjete neku vest sa Kosova ,lele!!!!
" Privremene Kosovske Vlade ",ali " PRIVREMENE " ehhehheeee...

agim

pre 12 godina

Naravno da ima ovde mnogo negativnih komentara jer poznato je da se u Srbiji tako ocenjuje neko ko govori istinu.Ja sam procitao i opsirniju verziju ovog intervjua i mogu vam reci da sam odusevljen odgovorima naseg Premijera. Na zalost propagandna masinerija starog(a i novog) rezima u Srbiji dovela je do toga da gradjani Srbije imaju misljenje o njemu koje se bazira na izmisljotinama. Meni je veoma dobro poznata cela istorija Thacija,a to sto ga Srbi mrze SAMO iz razloga sto je ustao da se bori protiv zlocinackog rezima S.M. to je nesto drugo.Thaci je branio svoj narod,Thaci je branio svoje ognjiste,Thaci je branio svoju zemlju od nevidjenog terora i ugnjetavanja od strane srpske policije koja je dosla iz uze Srbije..Sta je trebao da radi Thaci ? Da izadje pred zlocince i da im kaze evo ubite me,proterajte sve Albance i uzmite Kosovo za sebe ? Thaci i ostali pripadnici UCK su bez ikakvog straha od HILJADU puta snaznije srpske vojske pokazali nevidjeno junastvo i suprostavili se kalasnjikovima protiv tenkova.Srbija je mislila da ce Albanci vekovima trpeti ugnjetavanje i proterivanje i to joj se i obilo o glavu.Naravno da nas je nakon toga Amerika oslobodila ali isto tako mnogi zaboravljaju da bez ogromne podrske Rusije Srbija ne bi mogla da aneksira(otme) Kosovo 1912.Sve se vratilo na svoje mesto i zivot ide dalje.Kada budete uposnati sa pravom istorijom Balkana tj. kad istorija ne bude vise "drzavna tajna" onda ce svima sve biti jasno.

Pop

pre 12 godina

dobrosusedskih odnosa, ti "da ti ne bi bio problem i kamen spoticanja ka buducnosti", ti mi pokloni 2 sobe?! moze? Ima li Vas bre Srbi?! Ovo je pisoarizacija Srbije, dovedi stanje uma da ti je svejedno za sve! Pa da, sta ce nam Kosovo, tacno su "budale" nasi preci, sta su se borili i uzalud davali svoje zivote.... e jadni smo mi kada imamo ovako "liberalne i demokratske" umove u Srbiji!

bora

pre 12 godina

"Zaboravio je reci da je Kosovo multietnicko.
(Aleksandar, 7. oktobar 2011 23:05)"

E vidis prijatelju moj to je trebalo da kaze "tata" Milosevic kad je bio na vlast... sad je kasno!!!

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

covek je rekao istinu, suverena drzava odavno, sto pre shvatimo, pre cemo moci da se normalizujemo... imali smo losu politiku, placamo cenu i to je to... a da ne govorim koliko je Srba profitiralo prodajuci svoje nekretnine, tako da me ti ideali ne zanimaju, sto se mene tice, ja sam Kosovo priznao, takodje i poraz... covek sam

nazi

pre 12 godina

oba dva naroda treba da beze od mrznju,taci proglasio nezavisnu kosovo,nije taci kriv sto milosevic dau nam derzavu,ja kazem uvek fala milosevicu za nezavisnu kosovo,da nije milosevic bio nikad bas nikad ne bi mi albanci imali derzavu mislim na kosovo,mi smo igubili mnogo ludi u rat,ali sad smo slobodni narod,kad vidim ovo politiku iz serbije ja mislim jos ce te izgubit teritorije,samo jedan politicar moze da spasi serbiju toje cedomir jovanovic

Orkan

pre 12 godina

Kosovo je drzava i to je to. Dopustiteme da vam kazem nesto, sto pre shvatate realnost Kosova sve ce biti bolje. Ovaj problem izmedju Kosova i Srbije nije dobar za celi region, zato sto vi Srbi imate previse ljutih prijatelja, nije ovo vise Jugoslavenski rat, nego je drzavni rat. Sve bivse Republike Jugoslavije nisu vise nemocne, nego imaju moc drzave.
Mi Albanci znalismo da bez mesa svatba ne ide.
Hvala.

Pop

pre 12 godina

bezimena! a da ja tebi upadnem u stan/kucu, oduzmem 2 sobe, pa radi dobrosusedskih odnosa, ti "da ti ne bi bio problem i kamen spoticanja ka buducnosti", ti mi pokloni 2 sobe?! moze? Ima li Vas bre Srbi?! Ovo je pisoarizacija Srbije, dovedi stanje uma da ti je svejedno za sve! Pa da, sta ce nam Kosovo, tacno su "budale" nasi preci, sta su se borili i uzalud davali svoje zivote.... e jadni smo mi kada imamo ovako "liberalne i demokratske" umove u Srbiji!

Baki

pre 12 godina

Ljudi moji, svatite jednom da je Kosovo nezavisna Drzava. Sto pre Srbija to svati, pre cemo zajedno u Europu. Nerazumljivo je da Srbija brine samo za Srbe na Severu Kosova. Sta je sa ostalim Srbima na unutrasnjosti Drzave Kosova. Kako funkcionisu Ostale granicne prelaze sa Srbijom. I ko kontrolise sa njima.Sutra kada Kosovo i Srbija budu u Evropu nasa deca ce se smejati ovoj situaciji.Tada nece biti nikakvih granica izmedju Kosova I Srbije. Protok roba i ljudsva bice slobodna.
Baki

jusufipr

pre 12 godina

manite se bre corava posla i Srbi i Kosovari.ni jedna ni druganije nezavisna Drzava.Kakve drzave kad za sve mora da pitaju M.Z.po meni nijedna Balkanska Drzava nije nezavisna.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Tachi moze samo da sanja, o nezavisnosti KiM, Kosovo je Srbija bilo i ostace. Zivela Srbija sa KiM. Moja baba kaze: SNILA BABA STA JOJ MILO BILO : Slozno i strpljivo Srbi ce pobediti.

Bato

pre 12 godina

Odgovor na neke komentare, jedino ako i srbi budu liseni mrznje i kompleksa prema alabancima, covek mora da ponavlja svaki dan da je Kosovo nezavisno posto mnogi srbi ne shvataju da je Kosovo nezavisno.

Agroni nga Pristina

pre 12 godina

- Uz najvece postovanje vama svima posetiocima ovog, za mene najobjektivnijeg info webportala Balkana, s'nameron da se niko mojim textom ne oseca uvredjenim ali recicu ono sto mislimo, 'mislimo' sam namerno lako fermulisao, zapravo 'apsolutno smo sigurni' da Srpska cizma nece vise gaziti Kosovo.
Imali ste godpodo Kosovo i jos uvek biste je imali ali niste pokazali ama ni trunke postovanja prema nama kao pripadnicima druge nacije koja je "silom prilika" pre sto godina resila da zivi sa vama odnosno pod Sprskom drzavnopravnom jurisdiksijom, drugim recima niste znali....
- NADA je zivotni eliksir, ona nas prati od rodjenja a umre posle nas. Svi se mi necemu nadamo ali nada da, kako se neki nadaju, Kosovo uz malo strpljenja i sloznosti (srbi i sloga!!!) ponovo biti Srpsko to zasigurno necemo doziveti.

iz Pristine svima
Prijatnu Subotu.
Agron

Nenad

pre 12 godina

@ukljuci mozak
Bad si pronasao dobar primer. Ajde molim te objasni sta je to mnogo bolje u Srbiji nego na Kosovu ? Kriminal ? Korupcija ? Javasluk ? Nacionalizam ? Tolerancija ? Nezaposlenost ? Srbija je u tom pogledu isto toliko "priznata" i ugledna drzava koliko i Kosovo. Ukljuci mozak potpuno a ne selektivno i otvori oba oka pa ces da vidis se Srbija isto tako vrti po tim izvestajima.

miletic

pre 12 godina

albnci su bolji politicari nego srbi to je vidljivojer dok se srbija se bavi sa problemom kosova i ide svaki dan nazad u pravcu siromastva suprotno Albanija ide sa vecim koracima napred znaci da jos 1o godina i albanija ce da stiti i vojno kosovo i mozda i ostale albance koji zivu u srbijupa se bojim da cemo mi srbi ostati manjina u balkanu i bez moci

Mirko

pre 12 godina

Covek je lepo reko ono sto sam i ja,pa da ponovim.
Ovi pregovori im samo pomazu da postanu drzava i da dobiju elemente drzavnosti,sto oni nemaju.
Zemlje koje su priznale kosovo insistiraju na razgovorima ,a Tadic to upravo cini.
Ja jos nisam cuo da vlada u razgovorima reciprocitet.Samo Kosovo postavlja nekave zahteve,a Srbija ispunjava zelje.A nasa vlada nema mozak da i ona postavi nekave uslove,pa nek budu i nemoguci,ali do ispunjavanja tih slova nema dalje razgovora i pregovora.
Vratimo im lopticu u njihovo dvoriste.
Na primer da srbi budu oslobodjeni placanja poreza,da soc pomoc bude zvde prosecne plate....

stvarno volim 'demografske studije'

pre 12 godina

'...Vec 2050. ce Albanaca na Kosovu po demografskim studijama biti oko 4,5 miliona...'

Ako je po popisu iz 81-e bilo 1,8 miliona albanaca na Kosovu, a sada 1,6 miliona objasni kojom to matematikom ce ih 2050 biti 4,5 miliona?

Filip Shiroka

pre 12 godina

Mnogi komentari ovde pokazuju golu mrznju za Thaqi bez razloga!
Mislim da ti shto pishu takve subjektivne komentare su u stvari iznenadjeni koliko pametno on to objasni!
Ja cu upotrebiti srbski nacin da vas to objasnim:
Pojeo vuk magarca !

Rasa

pre 12 godina

@demografske studije
Ne volim ni ja demografske studije, ali brojke ne lazu. Albanaca 1981 na Kosovu nije bilo 1,8 miliona, nego tacno 1,2 miliona ili ako hoces jos tacnije 1226736. U periodu od 1921 do 2003 (82 godine) rast albanskog stanovnistva je iznosio cak 460%. Oni imaju ubedljivo najveci natalitet i najmladje stanovnistvo u Evropi. Ako hoces da proveravas proracun demografa UN-a, samo izvoli. Ili je mozda bolje sanjati i ignorisati realnost kao sto smo do sada uvek radili sve dok nas nego ne probudi sa hladnim tusem.

matori

pre 12 godina

Bravo, za sve izrečeno!
Tači možda ime fleke na svojoj prošlosti, ali je danas politička ličnost koja je za svetlosne godine ispred političkih pajaca Srbije...

F

pre 12 godina

pa ne znam sta vam smeta vama Taci, pa mi smo nezavisno drzava volito to ili ne?? Pa mi NIKADA necemo u srbiju, ako neko to hoce to odmah znaci novi rat!! ni oceplenje nece biti, jer znaju oni da svi gde ima albanci ce da ujedinjei albanci u presevu , pa nemjte ljudi da galamite jer KOSOVA je proslost za vas,,,Pozdrav od Nezavisno KOSOVA..

bezimena

pre 12 godina

Kosovo i Metohija danas je okupirani deo Srbije a vi ste okupatori. Tako ce ostati sve dok se okupirani deo Srbije ne bude vratio u sastav Sfrbije a Srbi se nikada nece odreci svog okupiranog dela.
(Dejan, 7. oktobar 2011 23:14)
Albanci na Kosovu žive vekovima i očigledno ga više vole od Srba, koji su voleli Kosovo sve dok im nisu ponudjene pare za tu "ljubav"!

Bg

pre 12 godina

Taci je mozda kriminalac ,ali nije toliki lazov kao nasi politicari. Tacno je- to pitanje je reseno. Bez obzira da li bi na kraju balade Srbija dobila jednu ili dve do tri autonomne opstine kojom bi upravljale, Kosovo je nezavisno. Sve ostalo je iluzija i bacanje prasine u oci. A s obzirom da ce se ionako u narednim decenijama ici na ekonomsko povezivanje republika Balkana, nije uopste ni bitno da li su nezavisni.

Dejan

pre 12 godina

Kosovo i Metohija danas je okupirani deo Srbije a vi ste okupatori. Tako ce ostati sve dok se okupirani deo Srbije ne bude vratio u sastav Sfrbije a Srbi se nikada nece odreci svog okupiranog dela.

bezimena

pre 12 godina

Biće prilike da se vrati Kosovo i Metohija tamo gde je i bila pre *99!!! Samo treba biti strpljiv! Budućnost će nam sigurno dati priliku!
(Gedža, 7. oktobar 2011 23:16)

Zašto?
Šta bi Srbija radila sa Kosovom i gradjanima koji su neprijateljski raspoloženi!?
Mi ne znamo šta ćemo ni sa ovooolikom polupraznom Srbijom u kojoj je srpsko stanovništvo većinsko!
Kosovo bi samo bilo, isto što je bilo od početka, nadam se još za kratko, veliki problem i kamen oko vrata!

Grobar iz Niša

pre 12 godina

Kad ste suvereni, zašto niste postali članice UN?

Kad ste suvereni, zašto Vas nisu priznali Rusija, Kina, Indija, Brazil, Rumunija, Slovačka ... i još oko 170 država?

Kad ste suvereni, zašto nemate oružane snage?

Kad ste suvereni, zašto Vaša reprezentacija i fudbalski klubovi ne igraju kvalifikacije za EP i SP, odnosno za LŠ i LE?

Sava Drugi

pre 12 godina

Zvanično Kosovo je protektorat UN. Faktički Kosovo je okupirana teritortorija. Pećka patrijašija je kolevka hrišćanstva isto onoliko koliko i Vatikan. To je taj jedan mali "sitan" detalj koji očigledno ni Tači ni Hilari Klinton ne znaju.

Promatrac

pre 12 godina

Nisam siguran da sve izjave koje Taci daje na na koferencijama za stampu, TV ili u gostioni dolazi od njega samog, vec ima celu „savetnicku armiju“ iz drzava koje su priznale Kosovo i koje ga podrzavaju. Stano se drzi Ahtisarijevog plana, kao pijan plota, a ne rezolucije 1244 Saveta bezbednosti OUN-a.
Koliko znam, njemu je odavno mesto u Haagu!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Takvim odbijanjem su srpske vlasti uvek potvrđivale da su u konfliktu sa vekom u kojem žive. Ali, mi ne možemo da se vratimo u prošlost samo zbog toga što vlasti Srbije smatraju da im je tu lakše da se snalaze", rekao je on.
Tacno takoo !
Srpske vlasti kasne iza kosovskih za najmanje jedan VEK a Boga pitaj koliko Vekova kasne iza vlasti normalnih evropskih drzava ?

Kosovo ce opet biti srpsko, tako je receno i proreceno!

pre 12 godina

Misli Taci da ako ponovi laz 100 puta da ce postati istina. Nece! Jos ces ti i tvoji odgovarati pred srpskim sudovima, ako u medjuvremenu ne pobegnete u planinske predele Albanije.

zoran

pre 12 godina

Kosovo nije drzava niti ce ikada biti. Ta tvorevina je zashtitna zona okolo Bondstila. Nishta vishe od toga. Dok je Bondstila toliko ce postojati "nezavisna drzava" Kosovo. Kada im to mesto vise ne bude potrebno pustice ih niz vodu kao mnoge pre toga.
TAcija drze u rukama, jer vrapci znaju da bi u Hagu dobio dozivotnu robiju. Mora da radi sve shto mu kazu.

Vuk

pre 12 godina

He he, Hasime, Hasime
Nije tebi lako. Svakog svog saveznika tvog kalibra u zadnjih 30 godina Ameri su pre ili kasnije prodali.
Bio Iranski Sah, pa Norijega, pa Zija ul Hak, pa Mishel Aun, pa Aristid, pa Ahmed Masud, pa, Dzohar Dudajev, pa bogme i Sadam, pa Mubarak, pa Haradinaj...
Nije pitanje da li ces, nego kad ces doci na red, i kako ce se to izvesti.

Tik,tak,tik,tak, sat otkucava...

Вељо

pre 12 godina

Јадна је та "граница" кад цариници слећу хеликоптерима, без могућности да до ње дођу територијом над којом сте успоставили суверенитет...

Jovan

pre 12 godina

Moram da kazem da u Tacijevim recima ima vise istine nego u Tadicevim izjavama da je Srbija lider u regionu.
A glede komentara da ce Taci biti pusten niz vodu, naravno da ce biti u jednom trenutku otkacen. Kao sto je to bio Milosevic, kao sto je to bio Sanader, tako ce biti i Taci. A da se ne lazemo, i Tadic. I jos neki sadasnji 'politicari' sa ex yu prostora.
To je politika i pacifikacija Balkana.

Orkan

pre 12 godina

Kosovo je drzava i to je to. Dopustiteme da vam kazem nesto, sto pre shvatate realnost Kosova sve ce biti bolje. Ovaj problem izmedju Kosova i Srbije nije dobar za celi region, zato sto vi Srbi imate previse ljutih prijatelja, nije ovo vise Jugoslavenski rat, nego je drzavni rat. Sve bivse Republike Jugoslavije nisu vise nemocne, nego imaju moc drzave.
Mi Albanci znalismo da bez mesa svatba ne ide.
Hvala.

nazi

pre 12 godina

oba dva naroda treba da beze od mrznju,taci proglasio nezavisnu kosovo,nije taci kriv sto milosevic dau nam derzavu,ja kazem uvek fala milosevicu za nezavisnu kosovo,da nije milosevic bio nikad bas nikad ne bi mi albanci imali derzavu mislim na kosovo,mi smo igubili mnogo ludi u rat,ali sad smo slobodni narod,kad vidim ovo politiku iz serbije ja mislim jos ce te izgubit teritorije,samo jedan politicar moze da spasi serbiju toje cedomir jovanovic

nije bitno

pre 12 godina

Ovaj Taci kao pokvarena ploca. Svaki dan po pet puta ponovi da je Kosovo nezavisno.
(Srx, 7. oktobar 2011 23:46)
Da stvarno, imaš pravo. Ali srbske vlade ponavlaju več 12 godina da Kosovo je Srbija. A je li to u stvari tako?

Buducnost

pre 12 godina

Biće prilike da se vrati Kosovo i Metohija tamo gde je i bila pre *99!!! Samo treba biti strpljiv! Budućnost će nam sigurno dati priliku!
(Gedža, 7. oktobar 2011 23:16)

Drugim recima, ne ucite decu da stvaraju i razvijaju se, vec ih spremajte da jednog dana poginu na Kosovu da bi ono ponovo bilo nase. Unuci ce onda da uzivaju, sa nasim Kosovom punim krvi nase i njizine.

Lepa vizija.

agim

pre 12 godina

Naravno da ima ovde mnogo negativnih komentara jer poznato je da se u Srbiji tako ocenjuje neko ko govori istinu.Ja sam procitao i opsirniju verziju ovog intervjua i mogu vam reci da sam odusevljen odgovorima naseg Premijera. Na zalost propagandna masinerija starog(a i novog) rezima u Srbiji dovela je do toga da gradjani Srbije imaju misljenje o njemu koje se bazira na izmisljotinama. Meni je veoma dobro poznata cela istorija Thacija,a to sto ga Srbi mrze SAMO iz razloga sto je ustao da se bori protiv zlocinackog rezima S.M. to je nesto drugo.Thaci je branio svoj narod,Thaci je branio svoje ognjiste,Thaci je branio svoju zemlju od nevidjenog terora i ugnjetavanja od strane srpske policije koja je dosla iz uze Srbije..Sta je trebao da radi Thaci ? Da izadje pred zlocince i da im kaze evo ubite me,proterajte sve Albance i uzmite Kosovo za sebe ? Thaci i ostali pripadnici UCK su bez ikakvog straha od HILJADU puta snaznije srpske vojske pokazali nevidjeno junastvo i suprostavili se kalasnjikovima protiv tenkova.Srbija je mislila da ce Albanci vekovima trpeti ugnjetavanje i proterivanje i to joj se i obilo o glavu.Naravno da nas je nakon toga Amerika oslobodila ali isto tako mnogi zaboravljaju da bez ogromne podrske Rusije Srbija ne bi mogla da aneksira(otme) Kosovo 1912.Sve se vratilo na svoje mesto i zivot ide dalje.Kada budete uposnati sa pravom istorijom Balkana tj. kad istorija ne bude vise "drzavna tajna" onda ce svima sve biti jasno.

tuga

pre 12 godina

Mogu da razumem dezurne albanske nacionaliste kao i njihovog idola Tacija kada se samohvalisu i uzdizu u nebesa tu svoju 19. vekovnu nacionalisticku tvorevinu jer su za nesto vise, limitirani mnogim stvarima ali su zaista tragi-komicno-pateticni ovi iz Srbije koji terciraju albanskim nacionalistima i Taciju, koji ovde izigravaju vece Albance od samih Albanaca i koji ovde padaju u nesvest od odusevljenja prema tom izdrzavanom, nesposobnom, nacionalistickom i kriminalnom protektoratu kojeg neki nazivaju "drzavom kosova" i koji je nastao na zlocinima i progonu i njihovih sunarodnika. Sta je u pitanju? Kompleksi? Frustracije? Stokholmski sindrom na srpski nacin? Ali ovoliko? Ali to je Srbija i to su Srbi, nije ovo nikakva novost setimo se samo koliko Srba se borilo za Turke, Austro-Ugrasku, nacisticku Nemacku... zato nam i ide ovako i zato smo i ovako jadno i bedno drustvo, sebicno, samozivo, samomrzujuce, defetisticko i zato ce biti pravo cudo ako ovaj narod i ova drzava uopste opstanu i ako se stane na Kosovu.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Tachi moze samo da sanja, o nezavisnosti KiM, Kosovo je Srbija bilo i ostace. Zivela Srbija sa KiM. Moja baba kaze: SNILA BABA STA JOJ MILO BILO : Slozno i strpljivo Srbi ce pobediti.

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

covek je rekao istinu, suverena drzava odavno, sto pre shvatimo, pre cemo moci da se normalizujemo... imali smo losu politiku, placamo cenu i to je to... a da ne govorim koliko je Srba profitiralo prodajuci svoje nekretnine, tako da me ti ideali ne zanimaju, sto se mene tice, ja sam Kosovo priznao, takodje i poraz... covek sam

Insajder

pre 12 godina

I sta je bilo kada si se probudio??? Jednog dana ces morati sebi da priznas istinu i da sednes sa Srbijom da pregovaras...u stvari ti ces biti u zatvoru, to ce raditi neko drugi umesto tebe, neko ko ce biti lisen mrznje, kompleksa prema srbima i ko nema ruke krvave do lakata kao ti!!3ksty

Pop

pre 12 godina

bezimena! a da ja tebi upadnem u stan/kucu, oduzmem 2 sobe, pa radi dobrosusedskih odnosa, ti "da ti ne bi bio problem i kamen spoticanja ka buducnosti", ti mi pokloni 2 sobe?! moze? Ima li Vas bre Srbi?! Ovo je pisoarizacija Srbije, dovedi stanje uma da ti je svejedno za sve! Pa da, sta ce nam Kosovo, tacno su "budale" nasi preci, sta su se borili i uzalud davali svoje zivote.... e jadni smo mi kada imamo ovako "liberalne i demokratske" umove u Srbiji!

Pop

pre 12 godina

dobrosusedskih odnosa, ti "da ti ne bi bio problem i kamen spoticanja ka buducnosti", ti mi pokloni 2 sobe?! moze? Ima li Vas bre Srbi?! Ovo je pisoarizacija Srbije, dovedi stanje uma da ti je svejedno za sve! Pa da, sta ce nam Kosovo, tacno su "budale" nasi preci, sta su se borili i uzalud davali svoje zivote.... e jadni smo mi kada imamo ovako "liberalne i demokratske" umove u Srbiji!

Rasa

pre 12 godina

Nazalost zelje su jedno, a cinjenice nesto sasvim drugo. Postoji samo jedan jedini nacin kako Kosovo moze da se vrati u Srbiju, sada ili bilo kada: da se Albanci vecinski za to izjasne. Sve drugo je cista fantazija. Sto se tice buducnosti situacija ce biti samo jos gora kako prolazi vreme. Vec 2050. ce Albanaca na Kosovu po demografskim studijama biti oko 4,5 miliona, dok ce stanovnistvo Srbije pasti na 5,9 miliona. U stvari da je Kosovo ostalo u Srbiji postojala bi realna mogucnost da Srbi nekada postanu cak i manjinski narod u svojoj drzavi.

ukljuci mozak

pre 12 godina

WOW Alister Kempbel odlicno radi svoj posao. Cim postavis neko konkretno pitanje koje zadovoljava principe elementarne logike oni ti govore o nekoj prevazidjenosti, kao da je Kosovo nezavisna drzava velikog medjunarodnog ugleda, pa eto "Kakva glupa prevazidjena pitanja?" Nezaposlenost od 80%, kriminal o kome je Nemacka obavestajna sluzba detaljno prilozila izvestaj. Ja bih gospodina Tacija,podsetio da pored ustava medjunarodno nepriznatog Kosova, postoji ustav medjunarodno priznate drzave Srbije, koji govori o statusu. A, drugo zasto gospodin koji pretenduje da bude premijer ne ode malo do severa "njegove drzave"da se proseta pre nego sto prica o celovitosti i naucenim glupostima. Novinari koji radite intervjue, naucite nesto od spin maga Alistera Kempbela.

Baki

pre 12 godina

Ljudi moji, svatite jednom da je Kosovo nezavisna Drzava. Sto pre Srbija to svati, pre cemo zajedno u Europu. Nerazumljivo je da Srbija brine samo za Srbe na Severu Kosova. Sta je sa ostalim Srbima na unutrasnjosti Drzave Kosova. Kako funkcionisu Ostale granicne prelaze sa Srbijom. I ko kontrolise sa njima.Sutra kada Kosovo i Srbija budu u Evropu nasa deca ce se smejati ovoj situaciji.Tada nece biti nikakvih granica izmedju Kosova I Srbije. Protok roba i ljudsva bice slobodna.
Baki

bora

pre 12 godina

"Zaboravio je reci da je Kosovo multietnicko.
(Aleksandar, 7. oktobar 2011 23:05)"

E vidis prijatelju moj to je trebalo da kaze "tata" Milosevic kad je bio na vlast... sad je kasno!!!

Mirko

pre 12 godina

Covek je lepo reko ono sto sam i ja,pa da ponovim.
Ovi pregovori im samo pomazu da postanu drzava i da dobiju elemente drzavnosti,sto oni nemaju.
Zemlje koje su priznale kosovo insistiraju na razgovorima ,a Tadic to upravo cini.
Ja jos nisam cuo da vlada u razgovorima reciprocitet.Samo Kosovo postavlja nekave zahteve,a Srbija ispunjava zelje.A nasa vlada nema mozak da i ona postavi nekave uslove,pa nek budu i nemoguci,ali do ispunjavanja tih slova nema dalje razgovora i pregovora.
Vratimo im lopticu u njihovo dvoriste.
Na primer da srbi budu oslobodjeni placanja poreza,da soc pomoc bude zvde prosecne plate....

Oliver-Bor,veci Srbin nego li Stefanovic,Jeremic,Tadic,Nikolic...

pre 12 godina

"Beograd -- Predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači izjavio je "
Ocu da umrem od smeha kako vi pocinjete neku vest sa Kosova ,lele!!!!
" Privremene Kosovske Vlade ",ali " PRIVREMENE " ehhehheeee...

Agroni nga Pristina

pre 12 godina

- Uz najvece postovanje vama svima posetiocima ovog, za mene najobjektivnijeg info webportala Balkana, s'nameron da se niko mojim textom ne oseca uvredjenim ali recicu ono sto mislimo, 'mislimo' sam namerno lako fermulisao, zapravo 'apsolutno smo sigurni' da Srpska cizma nece vise gaziti Kosovo.
Imali ste godpodo Kosovo i jos uvek biste je imali ali niste pokazali ama ni trunke postovanja prema nama kao pripadnicima druge nacije koja je "silom prilika" pre sto godina resila da zivi sa vama odnosno pod Sprskom drzavnopravnom jurisdiksijom, drugim recima niste znali....
- NADA je zivotni eliksir, ona nas prati od rodjenja a umre posle nas. Svi se mi necemu nadamo ali nada da, kako se neki nadaju, Kosovo uz malo strpljenja i sloznosti (srbi i sloga!!!) ponovo biti Srpsko to zasigurno necemo doziveti.

iz Pristine svima
Prijatnu Subotu.
Agron

jusufipr

pre 12 godina

manite se bre corava posla i Srbi i Kosovari.ni jedna ni druganije nezavisna Drzava.Kakve drzave kad za sve mora da pitaju M.Z.po meni nijedna Balkanska Drzava nije nezavisna.

miletic

pre 12 godina

albnci su bolji politicari nego srbi to je vidljivojer dok se srbija se bavi sa problemom kosova i ide svaki dan nazad u pravcu siromastva suprotno Albanija ide sa vecim koracima napred znaci da jos 1o godina i albanija ce da stiti i vojno kosovo i mozda i ostale albance koji zivu u srbijupa se bojim da cemo mi srbi ostati manjina u balkanu i bez moci

Nenad

pre 12 godina

@ukljuci mozak
Bad si pronasao dobar primer. Ajde molim te objasni sta je to mnogo bolje u Srbiji nego na Kosovu ? Kriminal ? Korupcija ? Javasluk ? Nacionalizam ? Tolerancija ? Nezaposlenost ? Srbija je u tom pogledu isto toliko "priznata" i ugledna drzava koliko i Kosovo. Ukljuci mozak potpuno a ne selektivno i otvori oba oka pa ces da vidis se Srbija isto tako vrti po tim izvestajima.

Bato

pre 12 godina

Odgovor na neke komentare, jedino ako i srbi budu liseni mrznje i kompleksa prema alabancima, covek mora da ponavlja svaki dan da je Kosovo nezavisno posto mnogi srbi ne shvataju da je Kosovo nezavisno.

stvarno volim 'demografske studije'

pre 12 godina

'...Vec 2050. ce Albanaca na Kosovu po demografskim studijama biti oko 4,5 miliona...'

Ako je po popisu iz 81-e bilo 1,8 miliona albanaca na Kosovu, a sada 1,6 miliona objasni kojom to matematikom ce ih 2050 biti 4,5 miliona?

Rasa

pre 12 godina

@demografske studije
Ne volim ni ja demografske studije, ali brojke ne lazu. Albanaca 1981 na Kosovu nije bilo 1,8 miliona, nego tacno 1,2 miliona ili ako hoces jos tacnije 1226736. U periodu od 1921 do 2003 (82 godine) rast albanskog stanovnistva je iznosio cak 460%. Oni imaju ubedljivo najveci natalitet i najmladje stanovnistvo u Evropi. Ako hoces da proveravas proracun demografa UN-a, samo izvoli. Ili je mozda bolje sanjati i ignorisati realnost kao sto smo do sada uvek radili sve dok nas nego ne probudi sa hladnim tusem.

Filip Shiroka

pre 12 godina

Mnogi komentari ovde pokazuju golu mrznju za Thaqi bez razloga!
Mislim da ti shto pishu takve subjektivne komentare su u stvari iznenadjeni koliko pametno on to objasni!
Ja cu upotrebiti srbski nacin da vas to objasnim:
Pojeo vuk magarca !