Četvrtak, 06.10.2011.

00:22

Švercer stoji iza napada na Jarinju

Srpske obaveštajne službe izvestile Odbor za bezbednost da je u sukobu s Kforom kod Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović.

Izvor: B92

Švercer stoji iza napada na Jarinju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Pavle

pre 12 godina

Kakva zlonamerna zamena teza...
Znači 20 naoružanih bandita napalo KFOR, a ovi zapucali sa pola sata zakašnjenja, kada su banditi pobegli... A danima tvrde da ni metak nisu opalili.
Naravno civili pogodjeni bojevom municijom, kojom se jel'te prvo nije a posle možda i jeste pucalo, su samo "kolateralna" šteta...
Pročitah par komentara sa vrlo zanimljivim i logičnim pitanjima i opaskama, zanimljivo svi do jednog imaju gomilu negativnih glasova i ni jedan odgovor...

naravno

pre 12 godina

@ mina
Zvonko će pre svega sa bude zaštićen od strane albanaca, jer je on njihov čovek. Njega su poturili kao glavnog krivca za postavljanje barikada, jer je Srbin, a inače on obavlja prljave poslove za albance.
(mina, 6. oktobar 2011 15:52)

Pa naravno mina, isto kao i Milosevic, Rankovic i mnogo drugi pred njih.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Meni nesto ovde nije bas sve cisto i malo mi smrdi ova prica.

1. I onda kada je zapaljen prelaz i sada, tek posle nekoliko dana cujemo izvestaje srpskih obavestajnih sluzbi koje kazu da su akciju obavili nekakvi Srbi sverceri, huligani itd.

2. Nekakav svercer u pratnji 20 hajduka moze da podigne barikade ispred nosa najbolje naoruzanoj vojsci na svetu.

3. Taj isti svercer i njegovih 20 hajduka bi mogla da eliminise svaka protivteroristicka jedinica u tren oka, ali ovim hajducima niko nista ne moze: ni KFOR, ni ROSU, niko... Idu hajduci tako, od mesta do mesta, maltretiraju KFOR i albanske policajce i nikome ni dlaka sa glave ne fali.

4. KFOR kada se obracunava sa tim hajducima, prvo sakriva da je upotrebio bojevu municiju, a onda se ispostavi da jeste, ali da nisu pogodili "Svercer Babu i njegovih 20 'ajduka" vec neke od 1000 nenaoruzanih civila i kola hitne pomoci.

Sta se tamo desava, niti znamo, niti cemo moci da saznamo. Mocnici igraju igre, a mi se samo nerviramo, brinemo i odlazimo do djavola.

mirko

pre 12 godina

Kontrolisani konflikt/kriza zarad kontrolisanih promena/recenja - Hegelova dijalektika na delu.

Zeljena promena je integrisanje severa u institucije "Kosova". Eventualno hapsenje kriminalaca je samo nuspojava. Nije svrsishodno da ih se uhapsi pre nego sto obave posao a zamenice ih drugi kad dodje vreme.

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Да мало разбијем једноумље...а шта је тај весели Звонко мислио да постигне организовањем нечег тако суманутог, као што је отворен напад на војнике НАТО пакта?
Да можда није хтео да убрза њихово веће ангажовање које би довело до ''успостављања реда и закона'' на целој територији њиховог псеудодржавног пројекта?
Не, јер му то не иде у прилог.
Са друге стране, тешко да је помислио да ће се они након неколико каменица и чега већ, повући...
Другим речима, оно што овде многи не желе да виде јесте чињеница да у целој овој причи постоји један велики ?.
Мотив господо, шта је мотив за такво понашање дотичног? Немојте бити као, како се беше зове...(био је министар полиције у Ђинђићевој Влади, када је Зоран убијен), елем дотични је рекао: ''Сазнаћемо мотиве за убиство Ђинђића, када ухапсимо атентатора''.

mina

pre 12 godina

Zvonko će pre svega sa bude zaštićen od strane albanaca, jer je on njihov čovek. Njega su poturili kao glavnog krivca za postavljanje barikada, jer je Srbin, a inače on obavlja prljave poslove za albance.

Klodovik

pre 12 godina

I onda je opet Vuk Drašković kriv jer je odao državnu tajnu stanovnicima Srbije, tajnu koju su samo odabrani smjeli znati. A državna tajna je to da se istina mora sakriti od naroda, kako bi se kod tog naroda razvijala mržnja i agresivnost, i kako slučajno ne bi ispalo da Srbi i 20 godina nakon raspada Jugoslavije prave iste gluposti koje su ih skupo koštale. Okrivi Vuka Draškovića i idi na koncert "Volim devedesete".

Nik

pre 12 godina

"Sa njim je bila i njegova grupa od oko dvadesetak naoružanih ljudi."

Cekaj, zasto su onda otimali pusku vojniku ako su bili naoruzani?!?!?

mertur

pre 12 godina

@Veselinovic radi za taqija namerno ili nenamerno, isto mu dodje.
(miljan, 6. oktobar 2011 01:39)
i sa Thaqijem i sa Ramushom (oboje Patrijoti veliki) i sa onima Patrijotima u BG(koji nastavljaju saradnju koju je zapoceo S.M.) i to namerno za pare.

zbogom patrijotizmu

pre 12 godina

Sto bi rekao Njegos puce kolan svecevoj kobili obrnuse kola nizastranu, patrijotizam je pokazao svoje pravo lice i namere koje smo mi pametniji znali i pre ovoga. Sada bi trebali da padnu u vodu i Stevanovic, Bogdanovic i Tadic i cela ta patrijotska demagogija koju su zapoceli Kostunica, radikali i SPS sa Milosevicem.

Budjenje

pre 12 godina

Kada ce vec jednom "danasnji klinci" (i na zalost oni "malo" stariji) shvatiti da nam zadnjih 80-ak godina "o glavi" rade iskljucivo likovi cija se prezimena zavrsavaju na "ić" (izuzev onoga na "oz")
Nema amera, nema "albanskih lobija", sorosa, i koga sve vec pominjete
Dragi moji sunarodnici, manje gledajte "digitalne andjele" i "zeitgeist-e" a vise ovakav sljam koji nam se seta "po dvoristu" i pravi haos
Prvo vas sve naloze na nacionalizam i teorije zavere a onda mlate kes dok vi ginete po nekim rovovima apsolutno ni-za-sta (sem naravno za popunjavanje njihovih inostranih racuna)
Mislite malo o tome...

OTPOR

pre 12 godina

Alo bre ljudi, pa nas ima 6 miliona. Necemo valjda dati da nas njih 50 drzi kao taoce i zrtvuje nas da bi mogao da nastavi da prodaje drogu i zaradjuje pare

Pero Przina

pre 12 godina

Evo posla za tuzioce. I krenu redom, "ili su znali ili su bili duzni znati", i onda podugacak spisak imena od sitnih svercera do najviseg politickog i bezbjednosnog vrha, slijedi izvinjenje i priznavanje krivice, stizu priznanja iz citavog svijeta, narod obicni pozdravlja i daje punu podrsku pravosudnim institucijama, jest da su mnoga "zvucna" imena odstarnjena iz drustva, ali hirurska intervencija je morala biti izvedena jer bi bolesnik preminuo, i Srbija krece u bolje sutra,uuuh al` se moze sanjati neostvarivo. Treba veliki zatvor a nema ga.

Milivoje

pre 12 godina

I što ga KFOR ne hapsi za napad na svoje vojnike? Kao ne mogu ili ne smeju do njega?!? Možda je iskorišćen upravo da napravi incident kako bi diskreditovao sve napore ljudi koji protestuju. Takve stvari se stalno rade svuda u svetu.

Dvadan

pre 12 godina

Da li moze neko da mi kaze dokle ce kriminalci biti bitniji od normalnih gradjana koji postuju zakone? Sta radi policija, i nasa i tzv policija Kosova? Treba li gradjani da rade njihov posao? Bezi bre sljam nas sramoti pred svetom, zivoti se gube a niko prstom ne mrda!

Insajder

pre 12 godina

Razumem razloge zasto su nasi hteli to da sakriju (ako su u opste hteli da sakriju). Vec decenijama svi oko nas kriju i brane svoje zlocine i zlocince. Pogledajte samo kako Taci&Co eliminisu svedoke ili kako hrvati podrzavaju svoje generale ili.....U svakom slucaju sve ovo nista nemenja u stavu prema Kosovu. Znaci samo gandijevska totalna opstrukcija i tako sve dok se ne otvore politicki pregovori za podelu.
Podrska braci sa "Severa" da nastave ono u cemu su naumili!!

Sve je jasno

pre 12 godina

Ovaj svercer veselinovic kazu ima dobre odnose sa ruskim ambasadorom u Beogradu Konuzinom. Sada nam je vise nego jasno istup tog ambasadora kada se drao na skup gde je bio i tadic pitanjem "Ima li ovde Srba?". On (Konuzin) dakle je veci Srbin od samih Srba. No vidimo sta takvi rade sa kriminalcima i zapravo njihova ljutnja se odnosi na izgubljeni bizmis.

Miloš II

pre 12 godina

Eto šta ćete dobiti glasajući za DSS i SNS. Kvazi-patriote sa metodama devedesetih. Vuk dlaku menja, a ćud nikada.
(Miloš, 6. oktobar 2011 11:29)

Miloše, ovo smo dobili glasajući za DS! DSS i SNS su opozicija od 2008. godine. Danas je 2011. godina.

RUZMARIN

pre 12 godina

Eto ti sad ofiraste planove vlasti i opozicije za iducu godinu,a taman su lepo poceli da salju pozive za ratni raspored.Sada vidim kome su stare maje i inke predvidjale apokalipsu 2012.

PredraGe

pre 12 godina

@Mujo i ostali

Mislim da je potrebno sto pre jasno i glasno staviti do znanja narodu ko stoji iza gdina Veselinovica: dSS, SNS i ostaci DBa koji nisu pod kontrolom sadashnje vlasti.

ovoj drzhavi jedino mozhe pomoci 6ti oktobar!

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

Sad svi koji bi da ratuju slobodno nek odu na Kosovo jer znaju za ciji profit ce da daju zivot!LJubi vas sve cika Zvonko ovcice moje beee,beee!!!

Dragan

pre 12 godina

A KFOR-u je trebalo koliko da ovo objavi?
A Pristina je to sve vec znala a nije objavila?
A ovo je drzavna 'tajna' koja je stigla sve do Kohe.

Smesno.

zanima me

pre 12 godina

MEne zaista zbunjuje 'jaranstvo' Veselinovica sa Konuzinom i onolika trka Rusije da u UNsazove hitan sastanak Saveta Bezbedenosti' i opsudi 'nicim izazvane napade KFORa na nenaoruzne i nevine Srbe".
Najvise me zanima koliko je znao Vuk Jeremic tj dali je on znao detalje ovog izvestaja bezbednjaka i pre sednice??
A to se onda moze dovesti u vezu sa pitanjem zasto je Konuzin onoliko branio/hvalio/okivao u zvezde Jeremica

Milosh

pre 12 godina

Poslati pisani zahtev UNMIK-u, KFOR-u i EULEX-u da se dozvoli ulaz nasoj PTJ jedinici da ocisti sever Kosova od kukolja i onda neka normalan narod kaze sta zeli i kako i prema tome se voditi dalje. Ali prvo hapsenje citave ekipe, ali sa toplom preporukom da kaznu sluze dole gde su i zaradjivali prljav novac!

Illyria

pre 12 godina

A ko stoji iza švercera!?
Svi znamo da su se i za vreme Slobine Srbije šverceri,mafijaši i huligani bavili državnim poslovima.

Šta radite BRE?

pre 12 godina

Znači opet su nas ovi naši lagali. (ili su bili neobavešteni). Pa da li je moguće da su o tako važnoj stvari za Srbiju, Priština i KFOR rekli istinu, a naši govorili kako su napadi KFORa ničim izazvani? Pa zar još slušamo laži slične onoj "nepravedne i ničim izazvane sankcije"? Treba da pohapse svu tu dvadesetoricu momentalno. I sa istim publicitetom da iznesu njihovu sramotu! Ne verujem više u ništa što kažu oni naši. Sve je podložno manipulaciji, pa i najiskrenije namere. Šta smo mi postali...STRAŠNO BRE!

Mitrovica

pre 12 godina

...a sad ce da kazu SRB obavestajne sluzbe da ovo su saznali tek sada ...kakva laz pa tej covek je strah i terept za sve srbe tamo ...koja naivnost

Beogradjanin

pre 12 godina

Da zivimo u jednoj Norveskoj i na primer da smo Norvezani i citamo ovakve vesti , da ne znamo sta se desava pomislili bi stvaro da je tako.
Ispada taj neki Zvonko Veselinovic jaci od Pabla Eskobara ahahahahh.
I da Zvonko Veselinovic radi sve sam na svoju ruku .
Zvonko je samo mali , sitni igrac u organizovanoj Udbaskoj mafiji, koja decenijama po Srbiji pravi zlocine, pljacke, otimacine i likvidacije gradjana .
Igranka se nece zavrsiti sa nekakvim Zvonkom , ili ostalim isturenim sitnim igracima po Srbiji koji rade sa Udbasku mafiju.
Igranka ce se zavrsiti na drugi nacin , neka Udbasi to dobro znaju.

matori

pre 12 godina

"...Švercer stoji iza napada na Jarinju..."

A gde stoji Vlada Republike Srbije, kada su o svemu obavešteni!?
Vlada stoji iza sistematskog obmanjivanja srpske javnosti...

Matija

pre 12 godina

Najviše volim naše medije koji svi do jednog, osim B92, ljude koji se bave švercom natre i rude, dilovanjem heroina, ubistvima..nazivaju kontroverzni biznismnima.

Mujo 11

pre 12 godina

Srpske obaveštajne službe, izvestile Odbor za bezbednost da su u sukobu s Kforom od Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović.

A ko stoji iza tog svercera:Dacic, Vojska Srbije, Jeremic, vlada Srbije?!

nikolica

pre 12 godina

Kao sto Vuk Draskovic rece u intervjuu, kriminalci i interesne grupe instruirane iz Beograda metodama 90-ih urusavaju i prodaju nacionalne interese.

Marko

pre 12 godina

A šta mislite kakva je uloga Konuzina i Rusije u svemu ovome? Sve to majka Rusija organizuje da bi mogla da se opet pogađa sa Amerikom i da nas pusti niz vodu kada postigne dobru cenu, kao što je i uvek bilo.

Marko Veljkovic

pre 12 godina

Moramo biti iskreni i reci,u svakoj drugoj normalnoj demokratskoj zemlji ovog sveta,posle ovakvog skandala i laganja sopstvenog naroda,kompletna Vlada bi morala da podnese ostavku,a ne samo Ministar unutrasnjih poslova Dacic i Drazavni sekretar za Kosovo Ivanovic,ali ne nadam se tome,jer mi smo svetlosnim godinama jos uvek udaljeni od demokratskog sveta i sve vise licimo na ikebanu od drzave.

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

Inače dotični BIZMISMEN je veliki prijatelj KONUZINA,NIKOLIĆA,VUČIĆA,KARIĆA i Normalno Koštuničinih jastrebova ALIGRUDIĆA i SAMARDŽIĆA.Da i Amfilohija naravno.Kada malo bolje razmislite i stvar okrenete malo na statistiku videće te da u Srbiji osim Ruskih službi(SILOVIKI)HAOS kao njihovi IZVODJAČI RADOVA uglavnom prave Srbi sa Kosova(ZVEZDAN,ZVONKO) i Srbi iz rep,blike Srpske koji drže malte ne 70% kriminala u Srbiji.

adi

pre 12 godina

e pa nazalost u srbiju od kada milosevic dosao na vlast pjeva se ista pesma milosevic i srbija su srusili jugu a koje kriv bio u bosni karagjic mladic u krajini hadjic na kosovu neki drugi pojedinci i veselinovic uvjek kada mu je usko srbiju ona baca krivicu na pojedince a krijumcari sedu u beogradu i oni su "nevini"

Realni

pre 12 godina

Dobro jutro Kolumbo! To nije nista novo - iza ostvarenja 'nacionalnih interesa' bilo kad i bilo gdje u svijetu uvijek postoji sprega sa privatnim interesima. U zapadnim 'demokratijama' oni se zovu 'private contractors'. Vrlo jednostavno - neke tajne i javne operacije ne mogu odradjivati drzavne sluzbe pa prave ugovore sa privatnim firmama za 'logisticku podrsku' i 'obuku'.

Petar A

pre 12 godina

U prethodnom ratu je bilo bezbroj slicnih "biznismena". Nisu svi uspjeli, neki su stradali. Ali ima ih dosta koji su se presvukli iz maskirnih u lister odjela.

Jagodinac

pre 12 godina

A predstavnici vlade, raznorazni drzavni sluzbenici, pa i predsednik drzave daju srceparajuce izjave, obmanjuju medije i javnost....U normalnim zemljama svi od reda bi morali da podnesu ostavke i da se za svagda zavuku u misju rupu moleci se da ne zavrse na sudovima. Ovde nikom nista, puj pike ne vazi, samo su malo hteli jos napetosti, krize, nesrece, sukoba, svadje sa celim svetom (razume se ne sa Rusijom, njoj to odgovara)....JER TAKO SE NAJLEPSE VLADA, KRADUCKA A PO MALO I KRADE. Narod cuti i trpi, a ako neko i pogine, nikom nista, tek onda je jos uverljivije. Da li je potrebno jos neko objasnjenje zasto Srbija stoji ili cak i nazaduje, zasto je siromasna, zasto su plate i penzije male...zasto, zasto... ???

narode stoko moja

pre 12 godina

Komentar koji poslao Dragan opisuje kompletnu situaciju. To je to. Zivim u km i vidim !Kada bi samo jednom neko radio prave stvari...

Jagodinac

pre 12 godina

Od početka na granici sa Kosovom ljudi dobre volje u Srbiji ukazuju da iza tog veštački izazvanog sukoba stoje krinminalci,ali kome to da dokažeš kada primitivci guslaju svoju priču bez prekida.Ali u laži su kratke noge,istina je izbila te smo mi koji smo od početka govorili istinu bili u pravu.Sumnjam da će ultra nacionalisti prihvatiti istinu,jer se oni ponašaju kao verski fanatici.

Jelisijevic

pre 12 godina

Vec dva dana "patriote" razapinju na krst V.Draskovica,cak traze i njegovo hapsenje zbog odavanja "drzavne tajne" i evo sada se pokazalo, da je covek ispricao samo istinu J.Cosicu, i nista vise od toga.Sada se pitam, dali ce mu se neko izvinuti zbog svega,pogotovu Ivanovic koji je juce svesno lagao narod u pokusaju da jos jednom sve zataska?

George Carlin

pre 12 godina

I, šta sad? Malo, po malo, ispade tačno da je sever Kosova zaista poslednji članak Slobine ekonomije, a kriminalci perjanice vere i patriotizma. Ne može normalan čovek da se identifikuje sa ovakvom državom, džaba ti pasoš...

Boris

pre 12 godina

Ako je to tacno onda iza njega stoji neka strana sluzba pa nije svercer nego spijun. Pre bih rekao da nasa vlast povladjuje NATO i da sami sebe djubrom posipamo

gordijanus

pre 12 godina

i sta sad? hoce li srbija da ratuje sa kforom i euleksom ili ce da pohapsi bandu svercera? koja blamaza za srbiju i njenog predsednika koji je trazio i istragu od nato-a..

Aleksandar

pre 12 godina

Interesuje me samo jedna stvar. Zasto je termin "teorija zavere" toliko prisutan u nasim zivotima?
Mislim da sto se vise laz i istina preplicu, to su vece sanse da zivimo u pretpostavkama, a to nekome na polozaju i odgovara. Pa zar se nismo borili da protiv lazi, makar ona bila i lepa?

Panj

pre 12 godina

Eto kriminalac napravio sranja, i odmah pola Srbije zove na rat...nikad se nećete opametiti i jednostavno pustiti da policija najprije odradi svoj posao a onda razmisliti šta dalje.

bole

pre 12 godina

e ovo treba staviti na naspolovnu stranu i napisati "Srbi izazvali napetost na Kosovu, Srbi krivi za situaciju, Srpske grupe imaju interes da situacija bude napeta, Kosovo i KFOR bili u pravu" pa onda treba to ponavljati kroz vesti svaki dan. Najbolje od svega sto sa oduvek bio ubedjen da incidente u kojima Srbi stradaju izazivaju sami Srbi kako bi pokazali da je dole nestabilno.

Da gledamo u pasulj da bi saznali?

pre 12 godina

Dve stvari nisu jasne. Najpre, još ne znamo za koga on radi. Ima interes kao švercer, ali ovde su u igri mnogo jači interesi i ako odradi posao za nekoga, možda dobije dovoljno novca da više ne mora nikada da švercuje. A ako je švercer, onda je sposoban da sarađuje i sa crnim đavolom. I dalje nema formalnog obazloženja za pucanje KFOR-a bojevom municijom na vozilo i osoblje Hitne pomoći.

analiticar amater

pre 12 godina

Dakle, Tadic i ekipa su odlucili da jos jdnom prihvate sve iz Brisela i sada nam podmecu nekog "insajdera" koji tvrdi da je neki svercer bacao bombe na KFOR i sada mi treba da budemo srecni kada KFOR krene da rusi barikade. OK, neka je to sve i bilo tako, zasto su namonda danima servirane price kako Srbija brine za Srbe tamo, kako barikade trebaju, sto nisu tog svercera davno uhapsili?
Jos jedna lepa ilustracija kako malo je potrebno da pogazimo sve ono sto tvrdimo da nam je sveto, a sve zarad licnih interesa.
Nije nam niko drugi kriv, do nas samih kada za 11 godina nismo uspeli da se pomerimo ni za milimetar, ali zasto svako ko je imao i najmanju vlast uspeo je da napuni svoje dzepove i sveli smo drzavu na to da nas neki svercer sukobljava sa NATO-om, ami to "shvatimo" tek posle dve nedelje.

Sinisa Zivkovic

pre 12 godina

Naviknut da nasim politicarima vise nista ne verujem, veoma pazljivo sam gledao malobrojne snimke sukoba na Jarinju na nasim televizijama. I zapazio sam bar dve stvari koje veoma plasticno pokazuju sta je "goloruki narod" u "mirnim demonstracijama" radio: prva je da su na vozilima KFOR-a bila razbijena sva stakla, a druga je da je dvadesetak ljudi na vojnike bacalo ogromne kamenice, po zivot nista manje opasne nego meci iz pusaka. Uz vest da je organizator "mirnih protesta" bio jedan mafijas, kao i uz vest da su na vojnike KFOR-a bacane bombe kucne izrade, jasno je da su nama opet servirane lazi - gle cuda?! - proglasene drzavnom tajnom. A sta ce tek biti kada vidimo strane, nemontirane snimke "mirnog protesta"? Bombe, balvani, barikade, kamenovanje - nisu mirni protesti, isto onako kao sto paljenje Beograda, ambasada, razbijanje izloga i kradja iz radnji nije nista drugo do vandalizam i huliganstvo, i kao sto nije, kako je ponekad bilo eufemisticki nazivano, "iskazivanje velikog nezadovoljstva mladih ljudi". Krajnje je vreme da sve negativne pojave pocnemo da nazivamo njihovom pravim imenom, bez relativizacija i laganja.

Goran

pre 12 godina

"Ovi podaci, o kojima piše „Blic“ , proglašeni su državnom tajnom, a oni, između ostalog, podsećaju da je Veselinović već ranije pominjan kao osoba koja se sumnjiči za paljenje barikada na Jarinju. "

Državna tajna ?!
meni više izgleda kao izlazna taktika koju su dogovorili KFOR i vlada.

Egipcanin sa Kosova

pre 12 godina

Ijao! Dakle svercer sa naoruzanom grupom saradnika PRVI napao KFOR?! Auh, sta ce sad da kazu oni sto su 'teli da dolaze iz Cikaga i Australije da brane "goloruki" srpski "narod" na severu Kosova od stranog okupatora koji ih tlaci jer pomaze zlim Albancima? Kako se lako potpali vatra, da covek ne poveruje! Koliko ljudi ne koristi mozak vec prati samo jedno klupko nagona! I to 'ajde da je prvi put, pa, kao, sta ce jadni - naseli, nego treci, cetvrti, ko zna koji put vec ista fora sa balvanima i barikadama, ma jos sto puta da ih tako naloze - uvek bi se nasla gomila onih sto bi se primili... C,c,c...

Malo smo se salili....

pre 12 godina

Interesantno je kako izvestaj srpskih obavestajnih sluzbi predocen skupstinskom Odboru za bezbednost tako lako i napadno nadje put do medija. Prvo kroz usta Draskovica Vuka i evo danas ponovo. Bice da nekome bas gori pod nogama...Sad nam valjda ne treba izvestaj NATO (koji ovi ionako nisu imali nameru da prave na nas zahtev). Sami smo napisali izvestaj NATO. Jos samo KFOR-u jedno izvinjence i bice sve OK

Bojan NS

pre 12 godina

I sta sad ovo znaci, drzava prikriva kriminalca? Jel to znaci da je drzava - kriminalna drzava? Jel to dalje znaci da mi je sopstvena drzava neprijatelj, i da treba da prestanem da je posmatram kao svoju? Ili mozda znaci da i ja treba da postanem kriminalac, jer biti kriminalac znaci biti patriota, posto drzava stiti kriminalce? Zbunjen sam. Molim nekog da mi objasni.

Aleksandar

pre 12 godina

Pa to je bilo jasno jos od paljenja prelaza na Jarinju - samo kriminalcima odgovara status kvo i konstantne tenzije i trzavice jer u takvim situacijama oni najvise profitiraju. Meni je tragicnije to sto se narod prima na `ugrozene goloruke Srbe` kao da tu pricu vec nismo mnogo puta slusali.

Znate koji su Srbi ugrozeni? Oni koji se i ne pominju, sa druge strane Ibra. Njima se ove trzavice najvise obijaju o glavu, dok severna 'braca' orgijaju i uzivaju u totalnom bezakonju finansiranim od strane poreskih obveznika Srbije, a u organizaciji svercera, lopova i ostalih muljatora.

studentnijezapaliozito

pre 12 godina

Da li iko vidi ikakvu slicnost sa vecinom sukoba na teritoriji ex- YU?
Da li se patriJote prepoznaju u ovakvom herojskom cinu gosn.- svercera?
Po mom shvatanju patriotizma, ovo je direktno usmereno protiv vlastitog naroda, po vise osnova. Shodno tome, suditi za VELEIZDAJU!
U medjuvremenu, once again, Srbija je izbezumljena od brda dezinformacija, koje za posledicu imaju pripremu novog zveckanja oruzja.
ko za to odgovara?
Mislim, Sluzba skoro nikad ne odgovara, pitam onako...
Uh, kakva zemlja....

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kakva bre drzavna tajna kad je sacica kriminalaca mogla da nas gurne opet u rat! Jedno su emocije naroda koji mirno protestvuje a drugo akcija svercera koji direktno gura prst u oci KFOR-u. Umesto da je drzava momentalno i ekspres uhapsila doticne kriminalce i da se izvinila medjunarodnoj zajednici a oni kriju? To nije obican kriminal, to je smisljena akcija koja je mogla debelo da ugrozi drzavu! Sacuvaje me boze budala! U najgore vreme, na najgorem mestu se setili da glume heroje. I opet treba reci - nisu Srbi napali KFOR nego KRIMINALCI iz Srbije, jer kriminal nema naciju. Cudi me i ponasanje KFORA i izbegavanje istrage jer bi se jasno pokazalo ko ih je napao.

Akademija 1986

pre 12 godina

Svercer i naoruzana grupa predvodila napad na Jarinje. Informacija o tome proglasena drzavnom tajnom!!! Oliver Ivanovic svesno obmanjuje javnost? Novinari lazu u horu!

Sta je ovo? Brod ludaka!

kleo

pre 12 godina

Pa znaci zbog Svercera i Banditima prekine Beograd razgovore sa EU i Pristinom?!.
Eh Srbijo Srbijo, nikad nisi stao nijednom casnom narodu ili nacionalnosti u stranu samo radi toga sto nisu Srbi.
Tako kako stojite iza druge tako stoje i cela Evropa sa druge protiv tebe.
Sramota.

Zenel

pre 12 godina

Kako dalje sada, ko smije da mu se suprosatvi ovom coveku.
Samo da ne radu ovo iz vlasti sto su dosli dole da njega posetu.
Kako bude serpska posla i nek vam bude sa srecom. Prijatno i pozzdrav svima dobronamernom ma koje nacije pripadaju.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A ko bi drugi, ja vam to govorim jos od 22. Jula, a vi tek sad tako promucurni ste shvatili da je to IPAK bio svercer a ne obican narod. SVAKA VAM CAST NA BRZINI SHVATANJA!!! Ali dok ste vi to shvatili mnogo sra..a se u medjuvremenu izdesavalo i sad vam vrlo malo vredi sto to shvatate jer to vise nije glavni problem. Da ste odma to shvatili, a bilo je ocigledno, mogli ste da ucinite nesto u cilju prevencije, ovako je kasno za tako nesto, cela ova stvar je poodmakla i huligani ce najverovatnije isterati svoje, uvesti nas u neki novi sukob sa medj. zajednicom i udaljiti od Evrope najmanje jos 5-10 a mozda i vise godina. Ali jbg, to je cena koja mora da se plati za sporost i tromost u shvatanju, u suprotnom brzina i promucurnost ne bi bile nikakve vrednosti. Svakom sto mu sleduje, od boga je.

Dragan

pre 12 godina

Kada malo proguglate, možete svašta da pronađete o ovom čoveku, što iz tektova medija u proteklih 10 godina, što iz tekstova i komentara samih Mitrovčana (Srba) napisanih pre cele ove gungule, još prethodnih godina. Dakle, Zvonko, bivši telohranitelj Olivera Ivanovića, što je tvrdio i Milan Ivanović, važi za glavnog švercera i monopolistu trgovinom naftom i narkoticima na severu Kosova. Tvrdi se da ima preko 60 kamiona, da je 20 kamiona firme Euro-Kop iz Raške, čiji je on, kako se tvrdi vlasnik, pre samo 15ak dana ušlo u Jućnu Mitovicu, otišlo do Trepče, utovarilo pirit i odvezlo ga u luku Bar, a dalje u izvoz. Dakle, možemo videti kako trgovina sa tzv "šiptarima" cveta. Pa da li bi mogao da švercuje toliku naftu da nema saradnju sa Albancima? Inače, pre njega taj posao je radila porodica Haradinaj. Lokalni Mitrovčani dobro znaju ko je on, takođe pišu kako je viđan sa ambasadorom Rusije Konuzinom (gle čuda) na nekim mestima u Mitrovici. Tvrdi se da ima užu vojsku od dvadesetak naoružanih ljudi, ali da je brojnost njegove šire "ekipe" i veća i da ide do tri ili četiri stotine. Takođe, ljudi sa KiM tvrde da je on finansirao kampanju SNS, pa se zato Vučić zgražava na priče vlasti kako severom vladaju kriminalci, a Oliver Ivanović tvrdi da je priča o umešanosti Veselinovića "preuveičana". Inače, Veselinović je bio hapšen pre koju godinu jer mu je nađena droga, pre toga je bio opuživan za krađu kola... Takođe, jedan njegov saradnik se pominje kao alfa i omega za gradnju na severu, i njihovi kamioni su zabetonirali barikade pre neki dan. To je čovek za koga se tvrdi da je pretio likvidacijom Borislavu Stefanoviću i Goranu Bogradnoviću, kao i da je organizovao paljenje Jarinja i prokopavanje alternativnih prelaza bagerima.

Iz svega navedenog možemo videti da je model sa ratišta u Hrvatskoj i BiH uspešno prenet i na Kosovo. Na nesreći običnog naroda zarađuju ratni profiteri koji se ne gade da sarađuju sa "neprijateljskim snagama". Dok se narod "pali" na patriotizam, kriminalci se bogate. Jasno je da sever kontrolišu kriminalci, pod političkim pokroviteljstvom DSS i SNS, i da DS nema nikakav uticaj dole. DS pravi kardinalnu grešku zataškavajući sve ovo i misleći da će uspeti da iskontolišu situaciju. A kad nekome od lokalnih moćnika bude odovaralo, eto nama novih krvoprolića...

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

Opet ratni profiteri, opet vlast koja je nemocna da izadje sa njima na kraj, opet uvode ovu zemlju u duboku medjunarodnu krizu zbog svojih licnih interesa.....sve se ponavlja, pa dokle ce se ova zemlja saplitati na istim mestima i praviti iste greske?! Sada je problem sto je to izneto u javnost, anije problem sto se to desava!

Mislim se...

pre 12 godina

Ukoliko je ova informacija tačna, mi tj svi građani Srbije, moramo ozbiljno da se upitamo da li institucije države Srbije postoje? Da li smo okupirani?
Kako je moguće da ovakve informacije procure u javnost, opet kažem, ako su tačne i ako su proglašene za državnu tajnu? Da li mi uopšte imamo državu?

Da li je ovo odraz partokratije i borbe za vlast, kao deo predizborne kampanje ili je ovo laž-proizvod nekih stranih službi, interesnih grupa ili špijuna?

Sve Pinokio do Pinokija u ovoj vladi

pre 12 godina

"Pristiže i kamion u kojem je vozač i pratnja od dvadesetak Veselinovićevih ljudi naoružanih vatrenim oružjem i s makazama za sečenje žice."

I? Sta se tada dogodilo? I kad se to navodno upotrebljavala bojeva municija?

Boze, koje lazi su do sada uporno proturane Srpskom narodu. E pa da nije bilo Vuka Draskovica i njegove price na B92, nikad ovi podaci nebi videli svetlo dana. Tom sastanku "bezbednosti" ili radje receno tvornici lazi, je prisustvovao i Dacic, koji odmah posle toga izlazi sa lazima iako je saznao istinu.

undertaker

pre 12 godina

Da li je moguce da sami sebe optuzujemo :(?!
Da nije mozda taj svercer pucao u Srbe, na kraju sve moze biti samo ne to da je kfor kriv...
Stvarno smo sami sebi najveci neprijatelji!

Marko Veljkovic

pre 12 godina

Ovo je jos jedan dokaz, da je Draskovic pricao samo istinu u jucerasnjoj emisiji Izmedju dve vatre kod J.Cosica, a uopste ni jednog trenutka nisam posumnjao u Draskoviceve reci prateci njegov politicki rad, i jos jednom hvala B92 i Draskovicu, na saopstavanju prave istine o svim tim dogadjanjima na Severu Kosova!

Marko

pre 12 godina

Trebalo bi mu ponuditi da se preda nasim organima ili da ga mi predamo njihovim.
Medjutim, zasto su onda pripadnici kfora govorili o gumenim mecima? Zasto odma' nisu rekli da su pucali?

Niko ne sme da vas bije

pre 12 godina

Vec vidjeno. To se prica od prvog dana ali mi vise volimo pricu o nenaoruzanom narodu kome KFOR puca u ledja. To gutamo vec 20 godina, svi su nas ubijali Hag osnovan uglavnom zbog nasih zlocina. E sada komentari prste sto KFOROVCI nisu pucali selektivno? trebali su valjda da intervjuisu svakog clana gomile da ga priupitaju da li ima oruzje i onda obavceste komandu a komanda Brisel a Brisel da odluci na koga ce pucati? Ajde bre, sta mi sebi umisljamo.

СРБИН

pre 12 godina

Докле ће овај народ и ова земља бити колективни таоци Радована, Ратка, Војислава, Слободана, Миладина, Звонка... ко су ти људи који су у стању да ризикују судбине милиона људи зарад своје задњице. И ко их то штити?
ЗГАЂЕН САМ! ДОСТА БРЕ ВИШЕ, ХОЂУ ДА ЖИВИМ КО ЧОВЕК!

Dragan

pre 12 godina

Kada malo proguglate, možete svašta da pronađete o ovom čoveku, što iz tektova medija u proteklih 10 godina, što iz tekstova i komentara samih Mitrovčana (Srba) napisanih pre cele ove gungule, još prethodnih godina. Dakle, Zvonko, bivši telohranitelj Olivera Ivanovića, što je tvrdio i Milan Ivanović, važi za glavnog švercera i monopolistu trgovinom naftom i narkoticima na severu Kosova. Tvrdi se da ima preko 60 kamiona, da je 20 kamiona firme Euro-Kop iz Raške, čiji je on, kako se tvrdi vlasnik, pre samo 15ak dana ušlo u Jućnu Mitovicu, otišlo do Trepče, utovarilo pirit i odvezlo ga u luku Bar, a dalje u izvoz. Dakle, možemo videti kako trgovina sa tzv "šiptarima" cveta. Pa da li bi mogao da švercuje toliku naftu da nema saradnju sa Albancima? Inače, pre njega taj posao je radila porodica Haradinaj. Lokalni Mitrovčani dobro znaju ko je on, takođe pišu kako je viđan sa ambasadorom Rusije Konuzinom (gle čuda) na nekim mestima u Mitrovici. Tvrdi se da ima užu vojsku od dvadesetak naoružanih ljudi, ali da je brojnost njegove šire "ekipe" i veća i da ide do tri ili četiri stotine. Takođe, ljudi sa KiM tvrde da je on finansirao kampanju SNS, pa se zato Vučić zgražava na priče vlasti kako severom vladaju kriminalci, a Oliver Ivanović tvrdi da je priča o umešanosti Veselinovića "preuveičana". Inače, Veselinović je bio hapšen pre koju godinu jer mu je nađena droga, pre toga je bio opuživan za krađu kola... Takođe, jedan njegov saradnik se pominje kao alfa i omega za gradnju na severu, i njihovi kamioni su zabetonirali barikade pre neki dan. To je čovek za koga se tvrdi da je pretio likvidacijom Borislavu Stefanoviću i Goranu Bogradnoviću, kao i da je organizovao paljenje Jarinja i prokopavanje alternativnih prelaza bagerima.

Iz svega navedenog možemo videti da je model sa ratišta u Hrvatskoj i BiH uspešno prenet i na Kosovo. Na nesreći običnog naroda zarađuju ratni profiteri koji se ne gade da sarađuju sa "neprijateljskim snagama". Dok se narod "pali" na patriotizam, kriminalci se bogate. Jasno je da sever kontrolišu kriminalci, pod političkim pokroviteljstvom DSS i SNS, i da DS nema nikakav uticaj dole. DS pravi kardinalnu grešku zataškavajući sve ovo i misleći da će uspeti da iskontolišu situaciju. A kad nekome od lokalnih moćnika bude odovaralo, eto nama novih krvoprolića...

СРБИН

pre 12 godina

Докле ће овај народ и ова земља бити колективни таоци Радована, Ратка, Војислава, Слободана, Миладина, Звонка... ко су ти људи који су у стању да ризикују судбине милиона људи зарад своје задњице. И ко их то штити?
ЗГАЂЕН САМ! ДОСТА БРЕ ВИШЕ, ХОЂУ ДА ЖИВИМ КО ЧОВЕК!

gordijanus

pre 12 godina

i sta sad? hoce li srbija da ratuje sa kforom i euleksom ili ce da pohapsi bandu svercera? koja blamaza za srbiju i njenog predsednika koji je trazio i istragu od nato-a..

Marko Veljkovic

pre 12 godina

Ovo je jos jedan dokaz, da je Draskovic pricao samo istinu u jucerasnjoj emisiji Izmedju dve vatre kod J.Cosica, a uopste ni jednog trenutka nisam posumnjao u Draskoviceve reci prateci njegov politicki rad, i jos jednom hvala B92 i Draskovicu, na saopstavanju prave istine o svim tim dogadjanjima na Severu Kosova!

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

Inače dotični BIZMISMEN je veliki prijatelj KONUZINA,NIKOLIĆA,VUČIĆA,KARIĆA i Normalno Koštuničinih jastrebova ALIGRUDIĆA i SAMARDŽIĆA.Da i Amfilohija naravno.Kada malo bolje razmislite i stvar okrenete malo na statistiku videće te da u Srbiji osim Ruskih službi(SILOVIKI)HAOS kao njihovi IZVODJAČI RADOVA uglavnom prave Srbi sa Kosova(ZVEZDAN,ZVONKO) i Srbi iz rep,blike Srpske koji drže malte ne 70% kriminala u Srbiji.

Marko

pre 12 godina

A šta mislite kakva je uloga Konuzina i Rusije u svemu ovome? Sve to majka Rusija organizuje da bi mogla da se opet pogađa sa Amerikom i da nas pusti niz vodu kada postigne dobru cenu, kao što je i uvek bilo.

Akademija 1986

pre 12 godina

Svercer i naoruzana grupa predvodila napad na Jarinje. Informacija o tome proglasena drzavnom tajnom!!! Oliver Ivanovic svesno obmanjuje javnost? Novinari lazu u horu!

Sta je ovo? Brod ludaka!

Mujo 11

pre 12 godina

Srpske obaveštajne službe, izvestile Odbor za bezbednost da su u sukobu s Kforom od Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović.

A ko stoji iza tog svercera:Dacic, Vojska Srbije, Jeremic, vlada Srbije?!

Sinisa Zivkovic

pre 12 godina

Naviknut da nasim politicarima vise nista ne verujem, veoma pazljivo sam gledao malobrojne snimke sukoba na Jarinju na nasim televizijama. I zapazio sam bar dve stvari koje veoma plasticno pokazuju sta je "goloruki narod" u "mirnim demonstracijama" radio: prva je da su na vozilima KFOR-a bila razbijena sva stakla, a druga je da je dvadesetak ljudi na vojnike bacalo ogromne kamenice, po zivot nista manje opasne nego meci iz pusaka. Uz vest da je organizator "mirnih protesta" bio jedan mafijas, kao i uz vest da su na vojnike KFOR-a bacane bombe kucne izrade, jasno je da su nama opet servirane lazi - gle cuda?! - proglasene drzavnom tajnom. A sta ce tek biti kada vidimo strane, nemontirane snimke "mirnog protesta"? Bombe, balvani, barikade, kamenovanje - nisu mirni protesti, isto onako kao sto paljenje Beograda, ambasada, razbijanje izloga i kradja iz radnji nije nista drugo do vandalizam i huliganstvo, i kao sto nije, kako je ponekad bilo eufemisticki nazivano, "iskazivanje velikog nezadovoljstva mladih ljudi". Krajnje je vreme da sve negativne pojave pocnemo da nazivamo njihovom pravim imenom, bez relativizacija i laganja.

Jelisijevic

pre 12 godina

Vec dva dana "patriote" razapinju na krst V.Draskovica,cak traze i njegovo hapsenje zbog odavanja "drzavne tajne" i evo sada se pokazalo, da je covek ispricao samo istinu J.Cosicu, i nista vise od toga.Sada se pitam, dali ce mu se neko izvinuti zbog svega,pogotovu Ivanovic koji je juce svesno lagao narod u pokusaju da jos jednom sve zataska?

Niko ne sme da vas bije

pre 12 godina

Vec vidjeno. To se prica od prvog dana ali mi vise volimo pricu o nenaoruzanom narodu kome KFOR puca u ledja. To gutamo vec 20 godina, svi su nas ubijali Hag osnovan uglavnom zbog nasih zlocina. E sada komentari prste sto KFOROVCI nisu pucali selektivno? trebali su valjda da intervjuisu svakog clana gomile da ga priupitaju da li ima oruzje i onda obavceste komandu a komanda Brisel a Brisel da odluci na koga ce pucati? Ajde bre, sta mi sebi umisljamo.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A ko bi drugi, ja vam to govorim jos od 22. Jula, a vi tek sad tako promucurni ste shvatili da je to IPAK bio svercer a ne obican narod. SVAKA VAM CAST NA BRZINI SHVATANJA!!! Ali dok ste vi to shvatili mnogo sra..a se u medjuvremenu izdesavalo i sad vam vrlo malo vredi sto to shvatate jer to vise nije glavni problem. Da ste odma to shvatili, a bilo je ocigledno, mogli ste da ucinite nesto u cilju prevencije, ovako je kasno za tako nesto, cela ova stvar je poodmakla i huligani ce najverovatnije isterati svoje, uvesti nas u neki novi sukob sa medj. zajednicom i udaljiti od Evrope najmanje jos 5-10 a mozda i vise godina. Ali jbg, to je cena koja mora da se plati za sporost i tromost u shvatanju, u suprotnom brzina i promucurnost ne bi bile nikakve vrednosti. Svakom sto mu sleduje, od boga je.

nikolica

pre 12 godina

Kao sto Vuk Draskovic rece u intervjuu, kriminalci i interesne grupe instruirane iz Beograda metodama 90-ih urusavaju i prodaju nacionalne interese.

Marko Veljkovic

pre 12 godina

Moramo biti iskreni i reci,u svakoj drugoj normalnoj demokratskoj zemlji ovog sveta,posle ovakvog skandala i laganja sopstvenog naroda,kompletna Vlada bi morala da podnese ostavku,a ne samo Ministar unutrasnjih poslova Dacic i Drazavni sekretar za Kosovo Ivanovic,ali ne nadam se tome,jer mi smo svetlosnim godinama jos uvek udaljeni od demokratskog sveta i sve vise licimo na ikebanu od drzave.

Šta radite BRE?

pre 12 godina

Znači opet su nas ovi naši lagali. (ili su bili neobavešteni). Pa da li je moguće da su o tako važnoj stvari za Srbiju, Priština i KFOR rekli istinu, a naši govorili kako su napadi KFORa ničim izazvani? Pa zar još slušamo laži slične onoj "nepravedne i ničim izazvane sankcije"? Treba da pohapse svu tu dvadesetoricu momentalno. I sa istim publicitetom da iznesu njihovu sramotu! Ne verujem više u ništa što kažu oni naši. Sve je podložno manipulaciji, pa i najiskrenije namere. Šta smo mi postali...STRAŠNO BRE!

Aleksandar

pre 12 godina

Pa to je bilo jasno jos od paljenja prelaza na Jarinju - samo kriminalcima odgovara status kvo i konstantne tenzije i trzavice jer u takvim situacijama oni najvise profitiraju. Meni je tragicnije to sto se narod prima na `ugrozene goloruke Srbe` kao da tu pricu vec nismo mnogo puta slusali.

Znate koji su Srbi ugrozeni? Oni koji se i ne pominju, sa druge strane Ibra. Njima se ove trzavice najvise obijaju o glavu, dok severna 'braca' orgijaju i uzivaju u totalnom bezakonju finansiranim od strane poreskih obveznika Srbije, a u organizaciji svercera, lopova i ostalih muljatora.

Bojan NS

pre 12 godina

I sta sad ovo znaci, drzava prikriva kriminalca? Jel to znaci da je drzava - kriminalna drzava? Jel to dalje znaci da mi je sopstvena drzava neprijatelj, i da treba da prestanem da je posmatram kao svoju? Ili mozda znaci da i ja treba da postanem kriminalac, jer biti kriminalac znaci biti patriota, posto drzava stiti kriminalce? Zbunjen sam. Molim nekog da mi objasni.

Jagodinac

pre 12 godina

Od početka na granici sa Kosovom ljudi dobre volje u Srbiji ukazuju da iza tog veštački izazvanog sukoba stoje krinminalci,ali kome to da dokažeš kada primitivci guslaju svoju priču bez prekida.Ali u laži su kratke noge,istina je izbila te smo mi koji smo od početka govorili istinu bili u pravu.Sumnjam da će ultra nacionalisti prihvatiti istinu,jer se oni ponašaju kao verski fanatici.

Egipcanin sa Kosova

pre 12 godina

Ijao! Dakle svercer sa naoruzanom grupom saradnika PRVI napao KFOR?! Auh, sta ce sad da kazu oni sto su 'teli da dolaze iz Cikaga i Australije da brane "goloruki" srpski "narod" na severu Kosova od stranog okupatora koji ih tlaci jer pomaze zlim Albancima? Kako se lako potpali vatra, da covek ne poveruje! Koliko ljudi ne koristi mozak vec prati samo jedno klupko nagona! I to 'ajde da je prvi put, pa, kao, sta ce jadni - naseli, nego treci, cetvrti, ko zna koji put vec ista fora sa balvanima i barikadama, ma jos sto puta da ih tako naloze - uvek bi se nasla gomila onih sto bi se primili... C,c,c...

Matija

pre 12 godina

Najviše volim naše medije koji svi do jednog, osim B92, ljude koji se bave švercom natre i rude, dilovanjem heroina, ubistvima..nazivaju kontroverzni biznismnima.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kakva bre drzavna tajna kad je sacica kriminalaca mogla da nas gurne opet u rat! Jedno su emocije naroda koji mirno protestvuje a drugo akcija svercera koji direktno gura prst u oci KFOR-u. Umesto da je drzava momentalno i ekspres uhapsila doticne kriminalce i da se izvinila medjunarodnoj zajednici a oni kriju? To nije obican kriminal, to je smisljena akcija koja je mogla debelo da ugrozi drzavu! Sacuvaje me boze budala! U najgore vreme, na najgorem mestu se setili da glume heroje. I opet treba reci - nisu Srbi napali KFOR nego KRIMINALCI iz Srbije, jer kriminal nema naciju. Cudi me i ponasanje KFORA i izbegavanje istrage jer bi se jasno pokazalo ko ih je napao.

bole

pre 12 godina

e ovo treba staviti na naspolovnu stranu i napisati "Srbi izazvali napetost na Kosovu, Srbi krivi za situaciju, Srpske grupe imaju interes da situacija bude napeta, Kosovo i KFOR bili u pravu" pa onda treba to ponavljati kroz vesti svaki dan. Najbolje od svega sto sa oduvek bio ubedjen da incidente u kojima Srbi stradaju izazivaju sami Srbi kako bi pokazali da je dole nestabilno.

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

Opet ratni profiteri, opet vlast koja je nemocna da izadje sa njima na kraj, opet uvode ovu zemlju u duboku medjunarodnu krizu zbog svojih licnih interesa.....sve se ponavlja, pa dokle ce se ova zemlja saplitati na istim mestima i praviti iste greske?! Sada je problem sto je to izneto u javnost, anije problem sto se to desava!

Sve Pinokio do Pinokija u ovoj vladi

pre 12 godina

"Pristiže i kamion u kojem je vozač i pratnja od dvadesetak Veselinovićevih ljudi naoružanih vatrenim oružjem i s makazama za sečenje žice."

I? Sta se tada dogodilo? I kad se to navodno upotrebljavala bojeva municija?

Boze, koje lazi su do sada uporno proturane Srpskom narodu. E pa da nije bilo Vuka Draskovica i njegove price na B92, nikad ovi podaci nebi videli svetlo dana. Tom sastanku "bezbednosti" ili radje receno tvornici lazi, je prisustvovao i Dacic, koji odmah posle toga izlazi sa lazima iako je saznao istinu.

Jagodinac

pre 12 godina

A predstavnici vlade, raznorazni drzavni sluzbenici, pa i predsednik drzave daju srceparajuce izjave, obmanjuju medije i javnost....U normalnim zemljama svi od reda bi morali da podnesu ostavke i da se za svagda zavuku u misju rupu moleci se da ne zavrse na sudovima. Ovde nikom nista, puj pike ne vazi, samo su malo hteli jos napetosti, krize, nesrece, sukoba, svadje sa celim svetom (razume se ne sa Rusijom, njoj to odgovara)....JER TAKO SE NAJLEPSE VLADA, KRADUCKA A PO MALO I KRADE. Narod cuti i trpi, a ako neko i pogine, nikom nista, tek onda je jos uverljivije. Da li je potrebno jos neko objasnjenje zasto Srbija stoji ili cak i nazaduje, zasto je siromasna, zasto su plate i penzije male...zasto, zasto... ???

Mitrovica

pre 12 godina

...a sad ce da kazu SRB obavestajne sluzbe da ovo su saznali tek sada ...kakva laz pa tej covek je strah i terept za sve srbe tamo ...koja naivnost

George Carlin

pre 12 godina

I, šta sad? Malo, po malo, ispade tačno da je sever Kosova zaista poslednji članak Slobine ekonomije, a kriminalci perjanice vere i patriotizma. Ne može normalan čovek da se identifikuje sa ovakvom državom, džaba ti pasoš...

narode stoko moja

pre 12 godina

Komentar koji poslao Dragan opisuje kompletnu situaciju. To je to. Zivim u km i vidim !Kada bi samo jednom neko radio prave stvari...

Petar A

pre 12 godina

U prethodnom ratu je bilo bezbroj slicnih "biznismena". Nisu svi uspjeli, neki su stradali. Ali ima ih dosta koji su se presvukli iz maskirnih u lister odjela.

matori

pre 12 godina

"...Švercer stoji iza napada na Jarinju..."

A gde stoji Vlada Republike Srbije, kada su o svemu obavešteni!?
Vlada stoji iza sistematskog obmanjivanja srpske javnosti...

Panj

pre 12 godina

Eto kriminalac napravio sranja, i odmah pola Srbije zove na rat...nikad se nećete opametiti i jednostavno pustiti da policija najprije odradi svoj posao a onda razmisliti šta dalje.

studentnijezapaliozito

pre 12 godina

Da li iko vidi ikakvu slicnost sa vecinom sukoba na teritoriji ex- YU?
Da li se patriJote prepoznaju u ovakvom herojskom cinu gosn.- svercera?
Po mom shvatanju patriotizma, ovo je direktno usmereno protiv vlastitog naroda, po vise osnova. Shodno tome, suditi za VELEIZDAJU!
U medjuvremenu, once again, Srbija je izbezumljena od brda dezinformacija, koje za posledicu imaju pripremu novog zveckanja oruzja.
ko za to odgovara?
Mislim, Sluzba skoro nikad ne odgovara, pitam onako...
Uh, kakva zemlja....

adi

pre 12 godina

e pa nazalost u srbiju od kada milosevic dosao na vlast pjeva se ista pesma milosevic i srbija su srusili jugu a koje kriv bio u bosni karagjic mladic u krajini hadjic na kosovu neki drugi pojedinci i veselinovic uvjek kada mu je usko srbiju ona baca krivicu na pojedince a krijumcari sedu u beogradu i oni su "nevini"

Realni

pre 12 godina

Dobro jutro Kolumbo! To nije nista novo - iza ostvarenja 'nacionalnih interesa' bilo kad i bilo gdje u svijetu uvijek postoji sprega sa privatnim interesima. U zapadnim 'demokratijama' oni se zovu 'private contractors'. Vrlo jednostavno - neke tajne i javne operacije ne mogu odradjivati drzavne sluzbe pa prave ugovore sa privatnim firmama za 'logisticku podrsku' i 'obuku'.

kleo

pre 12 godina

Pa znaci zbog Svercera i Banditima prekine Beograd razgovore sa EU i Pristinom?!.
Eh Srbijo Srbijo, nikad nisi stao nijednom casnom narodu ili nacionalnosti u stranu samo radi toga sto nisu Srbi.
Tako kako stojite iza druge tako stoje i cela Evropa sa druge protiv tebe.
Sramota.

Zenel

pre 12 godina

Kako dalje sada, ko smije da mu se suprosatvi ovom coveku.
Samo da ne radu ovo iz vlasti sto su dosli dole da njega posetu.
Kako bude serpska posla i nek vam bude sa srecom. Prijatno i pozzdrav svima dobronamernom ma koje nacije pripadaju.

Boris

pre 12 godina

Ako je to tacno onda iza njega stoji neka strana sluzba pa nije svercer nego spijun. Pre bih rekao da nasa vlast povladjuje NATO i da sami sebe djubrom posipamo

Klodovik

pre 12 godina

I onda je opet Vuk Drašković kriv jer je odao državnu tajnu stanovnicima Srbije, tajnu koju su samo odabrani smjeli znati. A državna tajna je to da se istina mora sakriti od naroda, kako bi se kod tog naroda razvijala mržnja i agresivnost, i kako slučajno ne bi ispalo da Srbi i 20 godina nakon raspada Jugoslavije prave iste gluposti koje su ih skupo koštale. Okrivi Vuka Draškovića i idi na koncert "Volim devedesete".

Aleksandar

pre 12 godina

Interesuje me samo jedna stvar. Zasto je termin "teorija zavere" toliko prisutan u nasim zivotima?
Mislim da sto se vise laz i istina preplicu, to su vece sanse da zivimo u pretpostavkama, a to nekome na polozaju i odgovara. Pa zar se nismo borili da protiv lazi, makar ona bila i lepa?

analiticar amater

pre 12 godina

Dakle, Tadic i ekipa su odlucili da jos jdnom prihvate sve iz Brisela i sada nam podmecu nekog "insajdera" koji tvrdi da je neki svercer bacao bombe na KFOR i sada mi treba da budemo srecni kada KFOR krene da rusi barikade. OK, neka je to sve i bilo tako, zasto su namonda danima servirane price kako Srbija brine za Srbe tamo, kako barikade trebaju, sto nisu tog svercera davno uhapsili?
Jos jedna lepa ilustracija kako malo je potrebno da pogazimo sve ono sto tvrdimo da nam je sveto, a sve zarad licnih interesa.
Nije nam niko drugi kriv, do nas samih kada za 11 godina nismo uspeli da se pomerimo ni za milimetar, ali zasto svako ko je imao i najmanju vlast uspeo je da napuni svoje dzepove i sveli smo drzavu na to da nas neki svercer sukobljava sa NATO-om, ami to "shvatimo" tek posle dve nedelje.

Malo smo se salili....

pre 12 godina

Interesantno je kako izvestaj srpskih obavestajnih sluzbi predocen skupstinskom Odboru za bezbednost tako lako i napadno nadje put do medija. Prvo kroz usta Draskovica Vuka i evo danas ponovo. Bice da nekome bas gori pod nogama...Sad nam valjda ne treba izvestaj NATO (koji ovi ionako nisu imali nameru da prave na nas zahtev). Sami smo napisali izvestaj NATO. Jos samo KFOR-u jedno izvinjence i bice sve OK

Budjenje

pre 12 godina

Kada ce vec jednom "danasnji klinci" (i na zalost oni "malo" stariji) shvatiti da nam zadnjih 80-ak godina "o glavi" rade iskljucivo likovi cija se prezimena zavrsavaju na "ić" (izuzev onoga na "oz")
Nema amera, nema "albanskih lobija", sorosa, i koga sve vec pominjete
Dragi moji sunarodnici, manje gledajte "digitalne andjele" i "zeitgeist-e" a vise ovakav sljam koji nam se seta "po dvoristu" i pravi haos
Prvo vas sve naloze na nacionalizam i teorije zavere a onda mlate kes dok vi ginete po nekim rovovima apsolutno ni-za-sta (sem naravno za popunjavanje njihovih inostranih racuna)
Mislite malo o tome...

Mislim se...

pre 12 godina

Ukoliko je ova informacija tačna, mi tj svi građani Srbije, moramo ozbiljno da se upitamo da li institucije države Srbije postoje? Da li smo okupirani?
Kako je moguće da ovakve informacije procure u javnost, opet kažem, ako su tačne i ako su proglašene za državnu tajnu? Da li mi uopšte imamo državu?

Da li je ovo odraz partokratije i borbe za vlast, kao deo predizborne kampanje ili je ovo laž-proizvod nekih stranih službi, interesnih grupa ili špijuna?

naravno

pre 12 godina

@ mina
Zvonko će pre svega sa bude zaštićen od strane albanaca, jer je on njihov čovek. Njega su poturili kao glavnog krivca za postavljanje barikada, jer je Srbin, a inače on obavlja prljave poslove za albance.
(mina, 6. oktobar 2011 15:52)

Pa naravno mina, isto kao i Milosevic, Rankovic i mnogo drugi pred njih.

Goran

pre 12 godina

"Ovi podaci, o kojima piše „Blic“ , proglašeni su državnom tajnom, a oni, između ostalog, podsećaju da je Veselinović već ranije pominjan kao osoba koja se sumnjiči za paljenje barikada na Jarinju. "

Državna tajna ?!
meni više izgleda kao izlazna taktika koju su dogovorili KFOR i vlada.

Da gledamo u pasulj da bi saznali?

pre 12 godina

Dve stvari nisu jasne. Najpre, još ne znamo za koga on radi. Ima interes kao švercer, ali ovde su u igri mnogo jači interesi i ako odradi posao za nekoga, možda dobije dovoljno novca da više ne mora nikada da švercuje. A ako je švercer, onda je sposoban da sarađuje i sa crnim đavolom. I dalje nema formalnog obazloženja za pucanje KFOR-a bojevom municijom na vozilo i osoblje Hitne pomoći.

OTPOR

pre 12 godina

Alo bre ljudi, pa nas ima 6 miliona. Necemo valjda dati da nas njih 50 drzi kao taoce i zrtvuje nas da bi mogao da nastavi da prodaje drogu i zaradjuje pare

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

Sad svi koji bi da ratuju slobodno nek odu na Kosovo jer znaju za ciji profit ce da daju zivot!LJubi vas sve cika Zvonko ovcice moje beee,beee!!!

undertaker

pre 12 godina

Da li je moguce da sami sebe optuzujemo :(?!
Da nije mozda taj svercer pucao u Srbe, na kraju sve moze biti samo ne to da je kfor kriv...
Stvarno smo sami sebi najveci neprijatelji!

Marko

pre 12 godina

Trebalo bi mu ponuditi da se preda nasim organima ili da ga mi predamo njihovim.
Medjutim, zasto su onda pripadnici kfora govorili o gumenim mecima? Zasto odma' nisu rekli da su pucali?

zanima me

pre 12 godina

MEne zaista zbunjuje 'jaranstvo' Veselinovica sa Konuzinom i onolika trka Rusije da u UNsazove hitan sastanak Saveta Bezbedenosti' i opsudi 'nicim izazvane napade KFORa na nenaoruzne i nevine Srbe".
Najvise me zanima koliko je znao Vuk Jeremic tj dali je on znao detalje ovog izvestaja bezbednjaka i pre sednice??
A to se onda moze dovesti u vezu sa pitanjem zasto je Konuzin onoliko branio/hvalio/okivao u zvezde Jeremica

mertur

pre 12 godina

@Veselinovic radi za taqija namerno ili nenamerno, isto mu dodje.
(miljan, 6. oktobar 2011 01:39)
i sa Thaqijem i sa Ramushom (oboje Patrijoti veliki) i sa onima Patrijotima u BG(koji nastavljaju saradnju koju je zapoceo S.M.) i to namerno za pare.

mina

pre 12 godina

Zvonko će pre svega sa bude zaštićen od strane albanaca, jer je on njihov čovek. Njega su poturili kao glavnog krivca za postavljanje barikada, jer je Srbin, a inače on obavlja prljave poslove za albance.

Illyria

pre 12 godina

A ko stoji iza švercera!?
Svi znamo da su se i za vreme Slobine Srbije šverceri,mafijaši i huligani bavili državnim poslovima.

Beogradjanin

pre 12 godina

Da zivimo u jednoj Norveskoj i na primer da smo Norvezani i citamo ovakve vesti , da ne znamo sta se desava pomislili bi stvaro da je tako.
Ispada taj neki Zvonko Veselinovic jaci od Pabla Eskobara ahahahahh.
I da Zvonko Veselinovic radi sve sam na svoju ruku .
Zvonko je samo mali , sitni igrac u organizovanoj Udbaskoj mafiji, koja decenijama po Srbiji pravi zlocine, pljacke, otimacine i likvidacije gradjana .
Igranka se nece zavrsiti sa nekakvim Zvonkom , ili ostalim isturenim sitnim igracima po Srbiji koji rade sa Udbasku mafiju.
Igranka ce se zavrsiti na drugi nacin , neka Udbasi to dobro znaju.

Sve je jasno

pre 12 godina

Ovaj svercer veselinovic kazu ima dobre odnose sa ruskim ambasadorom u Beogradu Konuzinom. Sada nam je vise nego jasno istup tog ambasadora kada se drao na skup gde je bio i tadic pitanjem "Ima li ovde Srba?". On (Konuzin) dakle je veci Srbin od samih Srba. No vidimo sta takvi rade sa kriminalcima i zapravo njihova ljutnja se odnosi na izgubljeni bizmis.

Dvadan

pre 12 godina

Da li moze neko da mi kaze dokle ce kriminalci biti bitniji od normalnih gradjana koji postuju zakone? Sta radi policija, i nasa i tzv policija Kosova? Treba li gradjani da rade njihov posao? Bezi bre sljam nas sramoti pred svetom, zivoti se gube a niko prstom ne mrda!

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Meni nesto ovde nije bas sve cisto i malo mi smrdi ova prica.

1. I onda kada je zapaljen prelaz i sada, tek posle nekoliko dana cujemo izvestaje srpskih obavestajnih sluzbi koje kazu da su akciju obavili nekakvi Srbi sverceri, huligani itd.

2. Nekakav svercer u pratnji 20 hajduka moze da podigne barikade ispred nosa najbolje naoruzanoj vojsci na svetu.

3. Taj isti svercer i njegovih 20 hajduka bi mogla da eliminise svaka protivteroristicka jedinica u tren oka, ali ovim hajducima niko nista ne moze: ni KFOR, ni ROSU, niko... Idu hajduci tako, od mesta do mesta, maltretiraju KFOR i albanske policajce i nikome ni dlaka sa glave ne fali.

4. KFOR kada se obracunava sa tim hajducima, prvo sakriva da je upotrebio bojevu municiju, a onda se ispostavi da jeste, ali da nisu pogodili "Svercer Babu i njegovih 20 'ajduka" vec neke od 1000 nenaoruzanih civila i kola hitne pomoci.

Sta se tamo desava, niti znamo, niti cemo moci da saznamo. Mocnici igraju igre, a mi se samo nerviramo, brinemo i odlazimo do djavola.

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Да мало разбијем једноумље...а шта је тај весели Звонко мислио да постигне организовањем нечег тако суманутог, као што је отворен напад на војнике НАТО пакта?
Да можда није хтео да убрза њихово веће ангажовање које би довело до ''успостављања реда и закона'' на целој територији њиховог псеудодржавног пројекта?
Не, јер му то не иде у прилог.
Са друге стране, тешко да је помислио да ће се они након неколико каменица и чега већ, повући...
Другим речима, оно што овде многи не желе да виде јесте чињеница да у целој овој причи постоји један велики ?.
Мотив господо, шта је мотив за такво понашање дотичног? Немојте бити као, како се беше зове...(био је министар полиције у Ђинђићевој Влади, када је Зоран убијен), елем дотични је рекао: ''Сазнаћемо мотиве за убиство Ђинђића, када ухапсимо атентатора''.

zbogom patrijotizmu

pre 12 godina

Sto bi rekao Njegos puce kolan svecevoj kobili obrnuse kola nizastranu, patrijotizam je pokazao svoje pravo lice i namere koje smo mi pametniji znali i pre ovoga. Sada bi trebali da padnu u vodu i Stevanovic, Bogdanovic i Tadic i cela ta patrijotska demagogija koju su zapoceli Kostunica, radikali i SPS sa Milosevicem.

Milosh

pre 12 godina

Poslati pisani zahtev UNMIK-u, KFOR-u i EULEX-u da se dozvoli ulaz nasoj PTJ jedinici da ocisti sever Kosova od kukolja i onda neka normalan narod kaze sta zeli i kako i prema tome se voditi dalje. Ali prvo hapsenje citave ekipe, ali sa toplom preporukom da kaznu sluze dole gde su i zaradjivali prljav novac!

Nik

pre 12 godina

"Sa njim je bila i njegova grupa od oko dvadesetak naoružanih ljudi."

Cekaj, zasto su onda otimali pusku vojniku ako su bili naoruzani?!?!?

mirko

pre 12 godina

Kontrolisani konflikt/kriza zarad kontrolisanih promena/recenja - Hegelova dijalektika na delu.

Zeljena promena je integrisanje severa u institucije "Kosova". Eventualno hapsenje kriminalaca je samo nuspojava. Nije svrsishodno da ih se uhapsi pre nego sto obave posao a zamenice ih drugi kad dodje vreme.

Pero Przina

pre 12 godina

Evo posla za tuzioce. I krenu redom, "ili su znali ili su bili duzni znati", i onda podugacak spisak imena od sitnih svercera do najviseg politickog i bezbjednosnog vrha, slijedi izvinjenje i priznavanje krivice, stizu priznanja iz citavog svijeta, narod obicni pozdravlja i daje punu podrsku pravosudnim institucijama, jest da su mnoga "zvucna" imena odstarnjena iz drustva, ali hirurska intervencija je morala biti izvedena jer bi bolesnik preminuo, i Srbija krece u bolje sutra,uuuh al` se moze sanjati neostvarivo. Treba veliki zatvor a nema ga.

Miloš II

pre 12 godina

Eto šta ćete dobiti glasajući za DSS i SNS. Kvazi-patriote sa metodama devedesetih. Vuk dlaku menja, a ćud nikada.
(Miloš, 6. oktobar 2011 11:29)

Miloše, ovo smo dobili glasajući za DS! DSS i SNS su opozicija od 2008. godine. Danas je 2011. godina.

PredraGe

pre 12 godina

@Mujo i ostali

Mislim da je potrebno sto pre jasno i glasno staviti do znanja narodu ko stoji iza gdina Veselinovica: dSS, SNS i ostaci DBa koji nisu pod kontrolom sadashnje vlasti.

ovoj drzhavi jedino mozhe pomoci 6ti oktobar!

Dragan

pre 12 godina

A KFOR-u je trebalo koliko da ovo objavi?
A Pristina je to sve vec znala a nije objavila?
A ovo je drzavna 'tajna' koja je stigla sve do Kohe.

Smesno.

RUZMARIN

pre 12 godina

Eto ti sad ofiraste planove vlasti i opozicije za iducu godinu,a taman su lepo poceli da salju pozive za ratni raspored.Sada vidim kome su stare maje i inke predvidjale apokalipsu 2012.

Milivoje

pre 12 godina

I što ga KFOR ne hapsi za napad na svoje vojnike? Kao ne mogu ili ne smeju do njega?!? Možda je iskorišćen upravo da napravi incident kako bi diskreditovao sve napore ljudi koji protestuju. Takve stvari se stalno rade svuda u svetu.

Insajder

pre 12 godina

Razumem razloge zasto su nasi hteli to da sakriju (ako su u opste hteli da sakriju). Vec decenijama svi oko nas kriju i brane svoje zlocine i zlocince. Pogledajte samo kako Taci&Co eliminisu svedoke ili kako hrvati podrzavaju svoje generale ili.....U svakom slucaju sve ovo nista nemenja u stavu prema Kosovu. Znaci samo gandijevska totalna opstrukcija i tako sve dok se ne otvore politicki pregovori za podelu.
Podrska braci sa "Severa" da nastave ono u cemu su naumili!!

Pavle

pre 12 godina

Kakva zlonamerna zamena teza...
Znači 20 naoružanih bandita napalo KFOR, a ovi zapucali sa pola sata zakašnjenja, kada su banditi pobegli... A danima tvrde da ni metak nisu opalili.
Naravno civili pogodjeni bojevom municijom, kojom se jel'te prvo nije a posle možda i jeste pucalo, su samo "kolateralna" šteta...
Pročitah par komentara sa vrlo zanimljivim i logičnim pitanjima i opaskama, zanimljivo svi do jednog imaju gomilu negativnih glasova i ni jedan odgovor...

undertaker

pre 12 godina

Da li je moguce da sami sebe optuzujemo :(?!
Da nije mozda taj svercer pucao u Srbe, na kraju sve moze biti samo ne to da je kfor kriv...
Stvarno smo sami sebi najveci neprijatelji!

Goran

pre 12 godina

"Ovi podaci, o kojima piše „Blic“ , proglašeni su državnom tajnom, a oni, između ostalog, podsećaju da je Veselinović već ranije pominjan kao osoba koja se sumnjiči za paljenje barikada na Jarinju. "

Državna tajna ?!
meni više izgleda kao izlazna taktika koju su dogovorili KFOR i vlada.

analiticar amater

pre 12 godina

Dakle, Tadic i ekipa su odlucili da jos jdnom prihvate sve iz Brisela i sada nam podmecu nekog "insajdera" koji tvrdi da je neki svercer bacao bombe na KFOR i sada mi treba da budemo srecni kada KFOR krene da rusi barikade. OK, neka je to sve i bilo tako, zasto su namonda danima servirane price kako Srbija brine za Srbe tamo, kako barikade trebaju, sto nisu tog svercera davno uhapsili?
Jos jedna lepa ilustracija kako malo je potrebno da pogazimo sve ono sto tvrdimo da nam je sveto, a sve zarad licnih interesa.
Nije nam niko drugi kriv, do nas samih kada za 11 godina nismo uspeli da se pomerimo ni za milimetar, ali zasto svako ko je imao i najmanju vlast uspeo je da napuni svoje dzepove i sveli smo drzavu na to da nas neki svercer sukobljava sa NATO-om, ami to "shvatimo" tek posle dve nedelje.

Da gledamo u pasulj da bi saznali?

pre 12 godina

Dve stvari nisu jasne. Najpre, još ne znamo za koga on radi. Ima interes kao švercer, ali ovde su u igri mnogo jači interesi i ako odradi posao za nekoga, možda dobije dovoljno novca da više ne mora nikada da švercuje. A ako je švercer, onda je sposoban da sarađuje i sa crnim đavolom. I dalje nema formalnog obazloženja za pucanje KFOR-a bojevom municijom na vozilo i osoblje Hitne pomoći.

Boris

pre 12 godina

Ako je to tacno onda iza njega stoji neka strana sluzba pa nije svercer nego spijun. Pre bih rekao da nasa vlast povladjuje NATO i da sami sebe djubrom posipamo

Insajder

pre 12 godina

Razumem razloge zasto su nasi hteli to da sakriju (ako su u opste hteli da sakriju). Vec decenijama svi oko nas kriju i brane svoje zlocine i zlocince. Pogledajte samo kako Taci&Co eliminisu svedoke ili kako hrvati podrzavaju svoje generale ili.....U svakom slucaju sve ovo nista nemenja u stavu prema Kosovu. Znaci samo gandijevska totalna opstrukcija i tako sve dok se ne otvore politicki pregovori za podelu.
Podrska braci sa "Severa" da nastave ono u cemu su naumili!!

Marko Veljkovic

pre 12 godina

Ovo je jos jedan dokaz, da je Draskovic pricao samo istinu u jucerasnjoj emisiji Izmedju dve vatre kod J.Cosica, a uopste ni jednog trenutka nisam posumnjao u Draskoviceve reci prateci njegov politicki rad, i jos jednom hvala B92 i Draskovicu, na saopstavanju prave istine o svim tim dogadjanjima na Severu Kosova!

Mislim se...

pre 12 godina

Ukoliko je ova informacija tačna, mi tj svi građani Srbije, moramo ozbiljno da se upitamo da li institucije države Srbije postoje? Da li smo okupirani?
Kako je moguće da ovakve informacije procure u javnost, opet kažem, ako su tačne i ako su proglašene za državnu tajnu? Da li mi uopšte imamo državu?

Da li je ovo odraz partokratije i borbe za vlast, kao deo predizborne kampanje ili je ovo laž-proizvod nekih stranih službi, interesnih grupa ili špijuna?

Nik

pre 12 godina

"Sa njim je bila i njegova grupa od oko dvadesetak naoružanih ljudi."

Cekaj, zasto su onda otimali pusku vojniku ako su bili naoruzani?!?!?

Marko

pre 12 godina

Trebalo bi mu ponuditi da se preda nasim organima ili da ga mi predamo njihovim.
Medjutim, zasto su onda pripadnici kfora govorili o gumenim mecima? Zasto odma' nisu rekli da su pucali?

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Meni nesto ovde nije bas sve cisto i malo mi smrdi ova prica.

1. I onda kada je zapaljen prelaz i sada, tek posle nekoliko dana cujemo izvestaje srpskih obavestajnih sluzbi koje kazu da su akciju obavili nekakvi Srbi sverceri, huligani itd.

2. Nekakav svercer u pratnji 20 hajduka moze da podigne barikade ispred nosa najbolje naoruzanoj vojsci na svetu.

3. Taj isti svercer i njegovih 20 hajduka bi mogla da eliminise svaka protivteroristicka jedinica u tren oka, ali ovim hajducima niko nista ne moze: ni KFOR, ni ROSU, niko... Idu hajduci tako, od mesta do mesta, maltretiraju KFOR i albanske policajce i nikome ni dlaka sa glave ne fali.

4. KFOR kada se obracunava sa tim hajducima, prvo sakriva da je upotrebio bojevu municiju, a onda se ispostavi da jeste, ali da nisu pogodili "Svercer Babu i njegovih 20 'ajduka" vec neke od 1000 nenaoruzanih civila i kola hitne pomoci.

Sta se tamo desava, niti znamo, niti cemo moci da saznamo. Mocnici igraju igre, a mi se samo nerviramo, brinemo i odlazimo do djavola.

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

Inače dotični BIZMISMEN je veliki prijatelj KONUZINA,NIKOLIĆA,VUČIĆA,KARIĆA i Normalno Koštuničinih jastrebova ALIGRUDIĆA i SAMARDŽIĆA.Da i Amfilohija naravno.Kada malo bolje razmislite i stvar okrenete malo na statistiku videće te da u Srbiji osim Ruskih službi(SILOVIKI)HAOS kao njihovi IZVODJAČI RADOVA uglavnom prave Srbi sa Kosova(ZVEZDAN,ZVONKO) i Srbi iz rep,blike Srpske koji drže malte ne 70% kriminala u Srbiji.

Marko

pre 12 godina

A šta mislite kakva je uloga Konuzina i Rusije u svemu ovome? Sve to majka Rusija organizuje da bi mogla da se opet pogađa sa Amerikom i da nas pusti niz vodu kada postigne dobru cenu, kao što je i uvek bilo.

Malo smo se salili....

pre 12 godina

Interesantno je kako izvestaj srpskih obavestajnih sluzbi predocen skupstinskom Odboru za bezbednost tako lako i napadno nadje put do medija. Prvo kroz usta Draskovica Vuka i evo danas ponovo. Bice da nekome bas gori pod nogama...Sad nam valjda ne treba izvestaj NATO (koji ovi ionako nisu imali nameru da prave na nas zahtev). Sami smo napisali izvestaj NATO. Jos samo KFOR-u jedno izvinjence i bice sve OK

СРБИН

pre 12 godina

Докле ће овај народ и ова земља бити колективни таоци Радована, Ратка, Војислава, Слободана, Миладина, Звонка... ко су ти људи који су у стању да ризикују судбине милиона људи зарад своје задњице. И ко их то штити?
ЗГАЂЕН САМ! ДОСТА БРЕ ВИШЕ, ХОЂУ ДА ЖИВИМ КО ЧОВЕК!

mina

pre 12 godina

Zvonko će pre svega sa bude zaštićen od strane albanaca, jer je on njihov čovek. Njega su poturili kao glavnog krivca za postavljanje barikada, jer je Srbin, a inače on obavlja prljave poslove za albance.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A ko bi drugi, ja vam to govorim jos od 22. Jula, a vi tek sad tako promucurni ste shvatili da je to IPAK bio svercer a ne obican narod. SVAKA VAM CAST NA BRZINI SHVATANJA!!! Ali dok ste vi to shvatili mnogo sra..a se u medjuvremenu izdesavalo i sad vam vrlo malo vredi sto to shvatate jer to vise nije glavni problem. Da ste odma to shvatili, a bilo je ocigledno, mogli ste da ucinite nesto u cilju prevencije, ovako je kasno za tako nesto, cela ova stvar je poodmakla i huligani ce najverovatnije isterati svoje, uvesti nas u neki novi sukob sa medj. zajednicom i udaljiti od Evrope najmanje jos 5-10 a mozda i vise godina. Ali jbg, to je cena koja mora da se plati za sporost i tromost u shvatanju, u suprotnom brzina i promucurnost ne bi bile nikakve vrednosti. Svakom sto mu sleduje, od boga je.

Niko ne sme da vas bije

pre 12 godina

Vec vidjeno. To se prica od prvog dana ali mi vise volimo pricu o nenaoruzanom narodu kome KFOR puca u ledja. To gutamo vec 20 godina, svi su nas ubijali Hag osnovan uglavnom zbog nasih zlocina. E sada komentari prste sto KFOROVCI nisu pucali selektivno? trebali su valjda da intervjuisu svakog clana gomile da ga priupitaju da li ima oruzje i onda obavceste komandu a komanda Brisel a Brisel da odluci na koga ce pucati? Ajde bre, sta mi sebi umisljamo.

Dragan

pre 12 godina

Kada malo proguglate, možete svašta da pronađete o ovom čoveku, što iz tektova medija u proteklih 10 godina, što iz tekstova i komentara samih Mitrovčana (Srba) napisanih pre cele ove gungule, još prethodnih godina. Dakle, Zvonko, bivši telohranitelj Olivera Ivanovića, što je tvrdio i Milan Ivanović, važi za glavnog švercera i monopolistu trgovinom naftom i narkoticima na severu Kosova. Tvrdi se da ima preko 60 kamiona, da je 20 kamiona firme Euro-Kop iz Raške, čiji je on, kako se tvrdi vlasnik, pre samo 15ak dana ušlo u Jućnu Mitovicu, otišlo do Trepče, utovarilo pirit i odvezlo ga u luku Bar, a dalje u izvoz. Dakle, možemo videti kako trgovina sa tzv "šiptarima" cveta. Pa da li bi mogao da švercuje toliku naftu da nema saradnju sa Albancima? Inače, pre njega taj posao je radila porodica Haradinaj. Lokalni Mitrovčani dobro znaju ko je on, takođe pišu kako je viđan sa ambasadorom Rusije Konuzinom (gle čuda) na nekim mestima u Mitrovici. Tvrdi se da ima užu vojsku od dvadesetak naoružanih ljudi, ali da je brojnost njegove šire "ekipe" i veća i da ide do tri ili četiri stotine. Takođe, ljudi sa KiM tvrde da je on finansirao kampanju SNS, pa se zato Vučić zgražava na priče vlasti kako severom vladaju kriminalci, a Oliver Ivanović tvrdi da je priča o umešanosti Veselinovića "preuveičana". Inače, Veselinović je bio hapšen pre koju godinu jer mu je nađena droga, pre toga je bio opuživan za krađu kola... Takođe, jedan njegov saradnik se pominje kao alfa i omega za gradnju na severu, i njihovi kamioni su zabetonirali barikade pre neki dan. To je čovek za koga se tvrdi da je pretio likvidacijom Borislavu Stefanoviću i Goranu Bogradnoviću, kao i da je organizovao paljenje Jarinja i prokopavanje alternativnih prelaza bagerima.

Iz svega navedenog možemo videti da je model sa ratišta u Hrvatskoj i BiH uspešno prenet i na Kosovo. Na nesreći običnog naroda zarađuju ratni profiteri koji se ne gade da sarađuju sa "neprijateljskim snagama". Dok se narod "pali" na patriotizam, kriminalci se bogate. Jasno je da sever kontrolišu kriminalci, pod političkim pokroviteljstvom DSS i SNS, i da DS nema nikakav uticaj dole. DS pravi kardinalnu grešku zataškavajući sve ovo i misleći da će uspeti da iskontolišu situaciju. A kad nekome od lokalnih moćnika bude odovaralo, eto nama novih krvoprolića...

Miloš II

pre 12 godina

Eto šta ćete dobiti glasajući za DSS i SNS. Kvazi-patriote sa metodama devedesetih. Vuk dlaku menja, a ćud nikada.
(Miloš, 6. oktobar 2011 11:29)

Miloše, ovo smo dobili glasajući za DS! DSS i SNS su opozicija od 2008. godine. Danas je 2011. godina.

bole

pre 12 godina

e ovo treba staviti na naspolovnu stranu i napisati "Srbi izazvali napetost na Kosovu, Srbi krivi za situaciju, Srpske grupe imaju interes da situacija bude napeta, Kosovo i KFOR bili u pravu" pa onda treba to ponavljati kroz vesti svaki dan. Najbolje od svega sto sa oduvek bio ubedjen da incidente u kojima Srbi stradaju izazivaju sami Srbi kako bi pokazali da je dole nestabilno.

gordijanus

pre 12 godina

i sta sad? hoce li srbija da ratuje sa kforom i euleksom ili ce da pohapsi bandu svercera? koja blamaza za srbiju i njenog predsednika koji je trazio i istragu od nato-a..

Sinisa Zivkovic

pre 12 godina

Naviknut da nasim politicarima vise nista ne verujem, veoma pazljivo sam gledao malobrojne snimke sukoba na Jarinju na nasim televizijama. I zapazio sam bar dve stvari koje veoma plasticno pokazuju sta je "goloruki narod" u "mirnim demonstracijama" radio: prva je da su na vozilima KFOR-a bila razbijena sva stakla, a druga je da je dvadesetak ljudi na vojnike bacalo ogromne kamenice, po zivot nista manje opasne nego meci iz pusaka. Uz vest da je organizator "mirnih protesta" bio jedan mafijas, kao i uz vest da su na vojnike KFOR-a bacane bombe kucne izrade, jasno je da su nama opet servirane lazi - gle cuda?! - proglasene drzavnom tajnom. A sta ce tek biti kada vidimo strane, nemontirane snimke "mirnog protesta"? Bombe, balvani, barikade, kamenovanje - nisu mirni protesti, isto onako kao sto paljenje Beograda, ambasada, razbijanje izloga i kradja iz radnji nije nista drugo do vandalizam i huliganstvo, i kao sto nije, kako je ponekad bilo eufemisticki nazivano, "iskazivanje velikog nezadovoljstva mladih ljudi". Krajnje je vreme da sve negativne pojave pocnemo da nazivamo njihovom pravim imenom, bez relativizacija i laganja.

nikolica

pre 12 godina

Kao sto Vuk Draskovic rece u intervjuu, kriminalci i interesne grupe instruirane iz Beograda metodama 90-ih urusavaju i prodaju nacionalne interese.

Jelisijevic

pre 12 godina

Vec dva dana "patriote" razapinju na krst V.Draskovica,cak traze i njegovo hapsenje zbog odavanja "drzavne tajne" i evo sada se pokazalo, da je covek ispricao samo istinu J.Cosicu, i nista vise od toga.Sada se pitam, dali ce mu se neko izvinuti zbog svega,pogotovu Ivanovic koji je juce svesno lagao narod u pokusaju da jos jednom sve zataska?

Mujo 11

pre 12 godina

Srpske obaveštajne službe, izvestile Odbor za bezbednost da su u sukobu s Kforom od Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović.

A ko stoji iza tog svercera:Dacic, Vojska Srbije, Jeremic, vlada Srbije?!

Šta radite BRE?

pre 12 godina

Znači opet su nas ovi naši lagali. (ili su bili neobavešteni). Pa da li je moguće da su o tako važnoj stvari za Srbiju, Priština i KFOR rekli istinu, a naši govorili kako su napadi KFORa ničim izazvani? Pa zar još slušamo laži slične onoj "nepravedne i ničim izazvane sankcije"? Treba da pohapse svu tu dvadesetoricu momentalno. I sa istim publicitetom da iznesu njihovu sramotu! Ne verujem više u ništa što kažu oni naši. Sve je podložno manipulaciji, pa i najiskrenije namere. Šta smo mi postali...STRAŠNO BRE!

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kakva bre drzavna tajna kad je sacica kriminalaca mogla da nas gurne opet u rat! Jedno su emocije naroda koji mirno protestvuje a drugo akcija svercera koji direktno gura prst u oci KFOR-u. Umesto da je drzava momentalno i ekspres uhapsila doticne kriminalce i da se izvinila medjunarodnoj zajednici a oni kriju? To nije obican kriminal, to je smisljena akcija koja je mogla debelo da ugrozi drzavu! Sacuvaje me boze budala! U najgore vreme, na najgorem mestu se setili da glume heroje. I opet treba reci - nisu Srbi napali KFOR nego KRIMINALCI iz Srbije, jer kriminal nema naciju. Cudi me i ponasanje KFORA i izbegavanje istrage jer bi se jasno pokazalo ko ih je napao.

Egipcanin sa Kosova

pre 12 godina

Ijao! Dakle svercer sa naoruzanom grupom saradnika PRVI napao KFOR?! Auh, sta ce sad da kazu oni sto su 'teli da dolaze iz Cikaga i Australije da brane "goloruki" srpski "narod" na severu Kosova od stranog okupatora koji ih tlaci jer pomaze zlim Albancima? Kako se lako potpali vatra, da covek ne poveruje! Koliko ljudi ne koristi mozak vec prati samo jedno klupko nagona! I to 'ajde da je prvi put, pa, kao, sta ce jadni - naseli, nego treci, cetvrti, ko zna koji put vec ista fora sa balvanima i barikadama, ma jos sto puta da ih tako naloze - uvek bi se nasla gomila onih sto bi se primili... C,c,c...

adi

pre 12 godina

e pa nazalost u srbiju od kada milosevic dosao na vlast pjeva se ista pesma milosevic i srbija su srusili jugu a koje kriv bio u bosni karagjic mladic u krajini hadjic na kosovu neki drugi pojedinci i veselinovic uvjek kada mu je usko srbiju ona baca krivicu na pojedince a krijumcari sedu u beogradu i oni su "nevini"

Jagodinac

pre 12 godina

Od početka na granici sa Kosovom ljudi dobre volje u Srbiji ukazuju da iza tog veštački izazvanog sukoba stoje krinminalci,ali kome to da dokažeš kada primitivci guslaju svoju priču bez prekida.Ali u laži su kratke noge,istina je izbila te smo mi koji smo od početka govorili istinu bili u pravu.Sumnjam da će ultra nacionalisti prihvatiti istinu,jer se oni ponašaju kao verski fanatici.

Realni

pre 12 godina

Dobro jutro Kolumbo! To nije nista novo - iza ostvarenja 'nacionalnih interesa' bilo kad i bilo gdje u svijetu uvijek postoji sprega sa privatnim interesima. U zapadnim 'demokratijama' oni se zovu 'private contractors'. Vrlo jednostavno - neke tajne i javne operacije ne mogu odradjivati drzavne sluzbe pa prave ugovore sa privatnim firmama za 'logisticku podrsku' i 'obuku'.

Akademija 1986

pre 12 godina

Svercer i naoruzana grupa predvodila napad na Jarinje. Informacija o tome proglasena drzavnom tajnom!!! Oliver Ivanovic svesno obmanjuje javnost? Novinari lazu u horu!

Sta je ovo? Brod ludaka!

Panj

pre 12 godina

Eto kriminalac napravio sranja, i odmah pola Srbije zove na rat...nikad se nećete opametiti i jednostavno pustiti da policija najprije odradi svoj posao a onda razmisliti šta dalje.

Matija

pre 12 godina

Najviše volim naše medije koji svi do jednog, osim B92, ljude koji se bave švercom natre i rude, dilovanjem heroina, ubistvima..nazivaju kontroverzni biznismnima.

kleo

pre 12 godina

Pa znaci zbog Svercera i Banditima prekine Beograd razgovore sa EU i Pristinom?!.
Eh Srbijo Srbijo, nikad nisi stao nijednom casnom narodu ili nacionalnosti u stranu samo radi toga sto nisu Srbi.
Tako kako stojite iza druge tako stoje i cela Evropa sa druge protiv tebe.
Sramota.

Petar A

pre 12 godina

U prethodnom ratu je bilo bezbroj slicnih "biznismena". Nisu svi uspjeli, neki su stradali. Ali ima ih dosta koji su se presvukli iz maskirnih u lister odjela.

Marko Veljkovic

pre 12 godina

Moramo biti iskreni i reci,u svakoj drugoj normalnoj demokratskoj zemlji ovog sveta,posle ovakvog skandala i laganja sopstvenog naroda,kompletna Vlada bi morala da podnese ostavku,a ne samo Ministar unutrasnjih poslova Dacic i Drazavni sekretar za Kosovo Ivanovic,ali ne nadam se tome,jer mi smo svetlosnim godinama jos uvek udaljeni od demokratskog sveta i sve vise licimo na ikebanu od drzave.

Milivoje

pre 12 godina

I što ga KFOR ne hapsi za napad na svoje vojnike? Kao ne mogu ili ne smeju do njega?!? Možda je iskorišćen upravo da napravi incident kako bi diskreditovao sve napore ljudi koji protestuju. Takve stvari se stalno rade svuda u svetu.

Sve Pinokio do Pinokija u ovoj vladi

pre 12 godina

"Pristiže i kamion u kojem je vozač i pratnja od dvadesetak Veselinovićevih ljudi naoružanih vatrenim oružjem i s makazama za sečenje žice."

I? Sta se tada dogodilo? I kad se to navodno upotrebljavala bojeva municija?

Boze, koje lazi su do sada uporno proturane Srpskom narodu. E pa da nije bilo Vuka Draskovica i njegove price na B92, nikad ovi podaci nebi videli svetlo dana. Tom sastanku "bezbednosti" ili radje receno tvornici lazi, je prisustvovao i Dacic, koji odmah posle toga izlazi sa lazima iako je saznao istinu.

Aleksandar

pre 12 godina

Pa to je bilo jasno jos od paljenja prelaza na Jarinju - samo kriminalcima odgovara status kvo i konstantne tenzije i trzavice jer u takvim situacijama oni najvise profitiraju. Meni je tragicnije to sto se narod prima na `ugrozene goloruke Srbe` kao da tu pricu vec nismo mnogo puta slusali.

Znate koji su Srbi ugrozeni? Oni koji se i ne pominju, sa druge strane Ibra. Njima se ove trzavice najvise obijaju o glavu, dok severna 'braca' orgijaju i uzivaju u totalnom bezakonju finansiranim od strane poreskih obveznika Srbije, a u organizaciji svercera, lopova i ostalih muljatora.

Zenel

pre 12 godina

Kako dalje sada, ko smije da mu se suprosatvi ovom coveku.
Samo da ne radu ovo iz vlasti sto su dosli dole da njega posetu.
Kako bude serpska posla i nek vam bude sa srecom. Prijatno i pozzdrav svima dobronamernom ma koje nacije pripadaju.

Dragan

pre 12 godina

A KFOR-u je trebalo koliko da ovo objavi?
A Pristina je to sve vec znala a nije objavila?
A ovo je drzavna 'tajna' koja je stigla sve do Kohe.

Smesno.

Budjenje

pre 12 godina

Kada ce vec jednom "danasnji klinci" (i na zalost oni "malo" stariji) shvatiti da nam zadnjih 80-ak godina "o glavi" rade iskljucivo likovi cija se prezimena zavrsavaju na "ić" (izuzev onoga na "oz")
Nema amera, nema "albanskih lobija", sorosa, i koga sve vec pominjete
Dragi moji sunarodnici, manje gledajte "digitalne andjele" i "zeitgeist-e" a vise ovakav sljam koji nam se seta "po dvoristu" i pravi haos
Prvo vas sve naloze na nacionalizam i teorije zavere a onda mlate kes dok vi ginete po nekim rovovima apsolutno ni-za-sta (sem naravno za popunjavanje njihovih inostranih racuna)
Mislite malo o tome...

mertur

pre 12 godina

@Veselinovic radi za taqija namerno ili nenamerno, isto mu dodje.
(miljan, 6. oktobar 2011 01:39)
i sa Thaqijem i sa Ramushom (oboje Patrijoti veliki) i sa onima Patrijotima u BG(koji nastavljaju saradnju koju je zapoceo S.M.) i to namerno za pare.

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

Opet ratni profiteri, opet vlast koja je nemocna da izadje sa njima na kraj, opet uvode ovu zemlju u duboku medjunarodnu krizu zbog svojih licnih interesa.....sve se ponavlja, pa dokle ce se ova zemlja saplitati na istim mestima i praviti iste greske?! Sada je problem sto je to izneto u javnost, anije problem sto se to desava!

George Carlin

pre 12 godina

I, šta sad? Malo, po malo, ispade tačno da je sever Kosova zaista poslednji članak Slobine ekonomije, a kriminalci perjanice vere i patriotizma. Ne može normalan čovek da se identifikuje sa ovakvom državom, džaba ti pasoš...

Mitrovica

pre 12 godina

...a sad ce da kazu SRB obavestajne sluzbe da ovo su saznali tek sada ...kakva laz pa tej covek je strah i terept za sve srbe tamo ...koja naivnost

naravno

pre 12 godina

@ mina
Zvonko će pre svega sa bude zaštićen od strane albanaca, jer je on njihov čovek. Njega su poturili kao glavnog krivca za postavljanje barikada, jer je Srbin, a inače on obavlja prljave poslove za albance.
(mina, 6. oktobar 2011 15:52)

Pa naravno mina, isto kao i Milosevic, Rankovic i mnogo drugi pred njih.

Bojan NS

pre 12 godina

I sta sad ovo znaci, drzava prikriva kriminalca? Jel to znaci da je drzava - kriminalna drzava? Jel to dalje znaci da mi je sopstvena drzava neprijatelj, i da treba da prestanem da je posmatram kao svoju? Ili mozda znaci da i ja treba da postanem kriminalac, jer biti kriminalac znaci biti patriota, posto drzava stiti kriminalce? Zbunjen sam. Molim nekog da mi objasni.

Aleksandar

pre 12 godina

Interesuje me samo jedna stvar. Zasto je termin "teorija zavere" toliko prisutan u nasim zivotima?
Mislim da sto se vise laz i istina preplicu, to su vece sanse da zivimo u pretpostavkama, a to nekome na polozaju i odgovara. Pa zar se nismo borili da protiv lazi, makar ona bila i lepa?

matori

pre 12 godina

"...Švercer stoji iza napada na Jarinju..."

A gde stoji Vlada Republike Srbije, kada su o svemu obavešteni!?
Vlada stoji iza sistematskog obmanjivanja srpske javnosti...

Klodovik

pre 12 godina

I onda je opet Vuk Drašković kriv jer je odao državnu tajnu stanovnicima Srbije, tajnu koju su samo odabrani smjeli znati. A državna tajna je to da se istina mora sakriti od naroda, kako bi se kod tog naroda razvijala mržnja i agresivnost, i kako slučajno ne bi ispalo da Srbi i 20 godina nakon raspada Jugoslavije prave iste gluposti koje su ih skupo koštale. Okrivi Vuka Draškovića i idi na koncert "Volim devedesete".

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Да мало разбијем једноумље...а шта је тај весели Звонко мислио да постигне организовањем нечег тако суманутог, као што је отворен напад на војнике НАТО пакта?
Да можда није хтео да убрза њихово веће ангажовање које би довело до ''успостављања реда и закона'' на целој територији њиховог псеудодржавног пројекта?
Не, јер му то не иде у прилог.
Са друге стране, тешко да је помислио да ће се они након неколико каменица и чега већ, повући...
Другим речима, оно што овде многи не желе да виде јесте чињеница да у целој овој причи постоји један велики ?.
Мотив господо, шта је мотив за такво понашање дотичног? Немојте бити као, како се беше зове...(био је министар полиције у Ђинђићевој Влади, када је Зоран убијен), елем дотични је рекао: ''Сазнаћемо мотиве за убиство Ђинђића, када ухапсимо атентатора''.

studentnijezapaliozito

pre 12 godina

Da li iko vidi ikakvu slicnost sa vecinom sukoba na teritoriji ex- YU?
Da li se patriJote prepoznaju u ovakvom herojskom cinu gosn.- svercera?
Po mom shvatanju patriotizma, ovo je direktno usmereno protiv vlastitog naroda, po vise osnova. Shodno tome, suditi za VELEIZDAJU!
U medjuvremenu, once again, Srbija je izbezumljena od brda dezinformacija, koje za posledicu imaju pripremu novog zveckanja oruzja.
ko za to odgovara?
Mislim, Sluzba skoro nikad ne odgovara, pitam onako...
Uh, kakva zemlja....

narode stoko moja

pre 12 godina

Komentar koji poslao Dragan opisuje kompletnu situaciju. To je to. Zivim u km i vidim !Kada bi samo jednom neko radio prave stvari...

Jagodinac

pre 12 godina

A predstavnici vlade, raznorazni drzavni sluzbenici, pa i predsednik drzave daju srceparajuce izjave, obmanjuju medije i javnost....U normalnim zemljama svi od reda bi morali da podnesu ostavke i da se za svagda zavuku u misju rupu moleci se da ne zavrse na sudovima. Ovde nikom nista, puj pike ne vazi, samo su malo hteli jos napetosti, krize, nesrece, sukoba, svadje sa celim svetom (razume se ne sa Rusijom, njoj to odgovara)....JER TAKO SE NAJLEPSE VLADA, KRADUCKA A PO MALO I KRADE. Narod cuti i trpi, a ako neko i pogine, nikom nista, tek onda je jos uverljivije. Da li je potrebno jos neko objasnjenje zasto Srbija stoji ili cak i nazaduje, zasto je siromasna, zasto su plate i penzije male...zasto, zasto... ???

zanima me

pre 12 godina

MEne zaista zbunjuje 'jaranstvo' Veselinovica sa Konuzinom i onolika trka Rusije da u UNsazove hitan sastanak Saveta Bezbedenosti' i opsudi 'nicim izazvane napade KFORa na nenaoruzne i nevine Srbe".
Najvise me zanima koliko je znao Vuk Jeremic tj dali je on znao detalje ovog izvestaja bezbednjaka i pre sednice??
A to se onda moze dovesti u vezu sa pitanjem zasto je Konuzin onoliko branio/hvalio/okivao u zvezde Jeremica

Dvadan

pre 12 godina

Da li moze neko da mi kaze dokle ce kriminalci biti bitniji od normalnih gradjana koji postuju zakone? Sta radi policija, i nasa i tzv policija Kosova? Treba li gradjani da rade njihov posao? Bezi bre sljam nas sramoti pred svetom, zivoti se gube a niko prstom ne mrda!

Milosh

pre 12 godina

Poslati pisani zahtev UNMIK-u, KFOR-u i EULEX-u da se dozvoli ulaz nasoj PTJ jedinici da ocisti sever Kosova od kukolja i onda neka normalan narod kaze sta zeli i kako i prema tome se voditi dalje. Ali prvo hapsenje citave ekipe, ali sa toplom preporukom da kaznu sluze dole gde su i zaradjivali prljav novac!

PredraGe

pre 12 godina

@Mujo i ostali

Mislim da je potrebno sto pre jasno i glasno staviti do znanja narodu ko stoji iza gdina Veselinovica: dSS, SNS i ostaci DBa koji nisu pod kontrolom sadashnje vlasti.

ovoj drzhavi jedino mozhe pomoci 6ti oktobar!

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

Sad svi koji bi da ratuju slobodno nek odu na Kosovo jer znaju za ciji profit ce da daju zivot!LJubi vas sve cika Zvonko ovcice moje beee,beee!!!

OTPOR

pre 12 godina

Alo bre ljudi, pa nas ima 6 miliona. Necemo valjda dati da nas njih 50 drzi kao taoce i zrtvuje nas da bi mogao da nastavi da prodaje drogu i zaradjuje pare

mirko

pre 12 godina

Kontrolisani konflikt/kriza zarad kontrolisanih promena/recenja - Hegelova dijalektika na delu.

Zeljena promena je integrisanje severa u institucije "Kosova". Eventualno hapsenje kriminalaca je samo nuspojava. Nije svrsishodno da ih se uhapsi pre nego sto obave posao a zamenice ih drugi kad dodje vreme.

Beogradjanin

pre 12 godina

Da zivimo u jednoj Norveskoj i na primer da smo Norvezani i citamo ovakve vesti , da ne znamo sta se desava pomislili bi stvaro da je tako.
Ispada taj neki Zvonko Veselinovic jaci od Pabla Eskobara ahahahahh.
I da Zvonko Veselinovic radi sve sam na svoju ruku .
Zvonko je samo mali , sitni igrac u organizovanoj Udbaskoj mafiji, koja decenijama po Srbiji pravi zlocine, pljacke, otimacine i likvidacije gradjana .
Igranka se nece zavrsiti sa nekakvim Zvonkom , ili ostalim isturenim sitnim igracima po Srbiji koji rade sa Udbasku mafiju.
Igranka ce se zavrsiti na drugi nacin , neka Udbasi to dobro znaju.

RUZMARIN

pre 12 godina

Eto ti sad ofiraste planove vlasti i opozicije za iducu godinu,a taman su lepo poceli da salju pozive za ratni raspored.Sada vidim kome su stare maje i inke predvidjale apokalipsu 2012.

Illyria

pre 12 godina

A ko stoji iza švercera!?
Svi znamo da su se i za vreme Slobine Srbije šverceri,mafijaši i huligani bavili državnim poslovima.

Sve je jasno

pre 12 godina

Ovaj svercer veselinovic kazu ima dobre odnose sa ruskim ambasadorom u Beogradu Konuzinom. Sada nam je vise nego jasno istup tog ambasadora kada se drao na skup gde je bio i tadic pitanjem "Ima li ovde Srba?". On (Konuzin) dakle je veci Srbin od samih Srba. No vidimo sta takvi rade sa kriminalcima i zapravo njihova ljutnja se odnosi na izgubljeni bizmis.

Pavle

pre 12 godina

Kakva zlonamerna zamena teza...
Znači 20 naoružanih bandita napalo KFOR, a ovi zapucali sa pola sata zakašnjenja, kada su banditi pobegli... A danima tvrde da ni metak nisu opalili.
Naravno civili pogodjeni bojevom municijom, kojom se jel'te prvo nije a posle možda i jeste pucalo, su samo "kolateralna" šteta...
Pročitah par komentara sa vrlo zanimljivim i logičnim pitanjima i opaskama, zanimljivo svi do jednog imaju gomilu negativnih glasova i ni jedan odgovor...

Pero Przina

pre 12 godina

Evo posla za tuzioce. I krenu redom, "ili su znali ili su bili duzni znati", i onda podugacak spisak imena od sitnih svercera do najviseg politickog i bezbjednosnog vrha, slijedi izvinjenje i priznavanje krivice, stizu priznanja iz citavog svijeta, narod obicni pozdravlja i daje punu podrsku pravosudnim institucijama, jest da su mnoga "zvucna" imena odstarnjena iz drustva, ali hirurska intervencija je morala biti izvedena jer bi bolesnik preminuo, i Srbija krece u bolje sutra,uuuh al` se moze sanjati neostvarivo. Treba veliki zatvor a nema ga.

zbogom patrijotizmu

pre 12 godina

Sto bi rekao Njegos puce kolan svecevoj kobili obrnuse kola nizastranu, patrijotizam je pokazao svoje pravo lice i namere koje smo mi pametniji znali i pre ovoga. Sada bi trebali da padnu u vodu i Stevanovic, Bogdanovic i Tadic i cela ta patrijotska demagogija koju su zapoceli Kostunica, radikali i SPS sa Milosevicem.