Utorak, 04.10.2011.

07:49

Uhapšeni rukovodioci "Kolubare"

Dragan Tomić, bivši direktor Kolubare i funkcioner DSS-a, uhapšen prilikom pokušaja bekstva iz zemlje. Policija privela još 17 osoba.

Izvor: B92

Uhapšeni rukovodioci "Kolubare" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Rumun

pre 12 godina

Kada ce neko da obrati paznju na radnike pp ugovora koji rade za 18000 hiljada din.bez radnog staza,bolovanja a primorani su da rade u smeni. Mozda kada neko pogine u kolubari u divnim radnim uslovima u blatu do kolena i temperaturi od -15.Gde je tu ravnopravnost, isti posao se radi za 50 000,i 18 ooo din.

prnjo

pre 12 godina

@realan sta ti pricas covece?Ja radim svaki vikend,mesecno 7dana nocnu,nista mi nije extra placeno a nisam ni prijavljen i ko treba da kuka ja ili ti?

Milan

pre 12 godina

Ovo je fenomenalna vest, ali ako zavrse kao Ceca sa narukvicom u sopstvenoj vili koja je takodje kupljena prljavim novcem onda sve pada u vodu!
Zamislite da sad dobiju kao kaznu 10 meseci zezanja u kuci i da vrate drzavi kao Ceca neku sicu u odnosu na ono sta su ukrali!

Zeljko

pre 12 godina

A domacin Palma? I sta ce da rade u zatvorima? Opet da trose nase pare. Svima po narukvicu i radna obaveza od 5000 sati na izgradnji auto puta prema luci Bar. Ne treba nam ni AlpinaPorr ni ino krediti. Za 5 godina bi imali pun profil auto puta koliko ima radne snage.I njima ce dobro doci protiv onolikog sala i holesterola.

Igor Jovanovic

pre 12 godina

Odgovor za: (realan, 4. oktobar 2011 17:08)

Pa sta, ja ne kazem da se tamo ne radi, ja kazem da su plate dignute nerealno u odnosu na uslove u Srbiji da bi se cutalo o tome na koje nacine se sve potkrada drzava! Ne znam sta ti radis, ali znam i ja ljude koji rade u pravnoj sluzbi kod vas i kazu to isto sto i ja. Zato radi i cuti, nemoj da BRANIS ONE KOJI KRADU.

KOLUBARAC

pre 12 godina

... Zašto se ne hapse vlasnici firmi koje su radile i rade još uvek u Kolubari a iz Beograda su? Zašto su uhapšeni samo direktori iz Lazarevca??

realan

pre 12 godina

Igor Jovanovic, 4. oktobar 2011 16:00

samo cu ti reci ja radim u kolubari imam extra platu, lai radim koa konj!! bez dana odmora, zadnja 4 vikenda su mi radna i nisu placena, tako nemoj da pises gluposti!! informisi se malo i ne lupaj

Igor Jovanovic

pre 12 godina

Svaka cast,sve zasluge za ovo idu B92! Da nije njih,nista se ne bi desilo.

Prvo-POLITICARI zmure na to,svejedno da li su na vlasti ili ne. Znaju sta se radi,ali svima odgovara iz jednog od 3 razloga: 1)umesani su, 2)stite koalicione i stranacke kolege, 3)opozicija su bez ucesca u tome,ali se nadaju da ce oni preuzeti vlast i raditi to isto,pa cute.
Godinama se to radi,toliko da je to postalo normalno i da se sad podrazumeva da je borba za vlast u stvari borba za mogucnost pljackanja drzave i naroda. I tu NEMA izuzetaka,jer nije stvar u partiji nego u ljudima.
Drugi segment su ZAPOSLENI U KOLUBARI. Oni takodje znaju za dobar deo ovih mutnih poslova,ali cute jer: 1)Plase se za radno mesto,ili 2)Imaju MNOGO VECE PLATE u Kolubari nego sto bi imali bilo gde i onda idu sistemom "neka kradu,meni je lepo,bas me briga". Nisu ovi sto to rade glupi,zato su i toliko povecali plate svim zaposlenima u Kolubari.Znaju da ce tako kupiti tisinu.

I tako, miijarde nestaju, svi za to znaju, ali svi cute...

E zato ih treba raskrinkati kao u Insajderu.

A onda sacekati presude i nadati se da se nece zavrsiti kao sa Cecom i Dzajicem,na primer...

Ugljesa

pre 12 godina

A kada pocinju hapsenja u "Kopovima Kostolac"? Za taj naslov treba dodati jos jednu "0" na broj 17 koliko bi bilo uhapsenih za pocetak .

Bjelokosti

pre 12 godina

konacno! bravo za ekipu insajdera! zar se nije jos oglasila ljilja smajlovic da nam objasni kako je ovo hajka na dss i da su svi ovi fin i posten svet?

bezimena

pre 12 godina

"Osumnjičeni, koji su bili ili su još na rukovodećim mestima u "Kolubari" i firmama koje su sarađivala s "Kolubarom", terete se za malverzacije "teške" oko 10 miliona evra".

Toliko para na 17 osumnjičenih NIJE NIŠTA u odnosu na S. Ražnjatović, a kako je "završila" znamo....isto kao što će i ovi! Toliko o "obračunu" (predizbornom) i o "nezavisnom" "reformisanom" pravosudju!

slavuj

pre 12 godina

A sta ce biti sa Miroslavom Ilicem (u novinskim clancima se svojevremeno navodilo da je cak i on onako, "demokratsko-spsovski", iznajmljivao neke masine Kolubari.

U stvari, to veorvatno nije kaznjivo jer njegove masine su mogle samo da rade po demokratskim cenama, uvek nakicene lepim, crvenim, ruzama (a verovatno je i cena sata tih masina bila manja jer, mogu da se kladim, trose ekolosko "ruzino ulje").

Salim se, ipak je ovo pravna drzava i sigurno ne bi nekome dala nacionalnu penziju ako je imao i dodatne prihode ovakve vrste.

ivan

pre 12 godina

trebali biti uhapseno: oko 60

uhapseno: 17

dalje...

osudjeno: 3, jedno na dva meseca zatvora, drugo na 6 meseci kucnog pritvora, trece pustaju uslovno posle 15 dana.

Pera

pre 12 godina

Hvala insajderu sto postoji, Brankici i celom timu jer ovi na RTS ne objavljuju skakljive/nikakve komentare (koji ne odgovaraju) ili sve ono sto B 92 objavljuje. Svaka cast B 92!!!!

Dragomir Vujacic

pre 12 godina

Nista od ovog nece biti , 2-3 meseca u istrazi , maksimalno narukvica pa kuci ......... sa 12 mil evra u Srbiji ne mogu nikog da osude ......!!!!

Pozdrav !!

Paor

pre 12 godina

Aj neka se nesto zavrsi po pitanju korupcije u ovoj zemlji...iako je to pred izbore i likovi iz druge partije...al bolje ikad nego nikad

Apsolutno sve u Srbiji je TRULO

pre 12 godina

"O slučaju "Galenike" izaći sa saopštenjem kada (se) bude smatralo da javnost treba da o tome bude obaveštena." DAKLE, OVO JE ILI VEOMA NEVESTA FORMULACIJA, ILI NEVIDJEN BEZOBRAZLUK! Ko je uopste taj koji treba da "smatra" da narod treba da zna nesto sto je njegovo pravo da zna? Ili jos niste uspeli da "operete" sve papire o 10 godina zloupotrebe u Galenici, pa treba jos malo vremena da vam se da?

Ana

pre 12 godina

da vidimo...2011. uhapsen neko ko je neke 2005. harao i krao, alal vera majstori, da nema izbora sledece godine ne biste ni to...odvratno! ne date mi ni da se radujem sto su uhapseni kriminalci!

KMANIA

pre 12 godina

Prvo da cestitam ekipi Inasjdera na izuzetnoj hrabrosti na razbijanju olosa.Plasim se samo da ce nabavka elektronskih narukvica porasti i da ce ovi lopovi i dalje uzivati u svom bogatstvu sa jos jednim ukrasom na sebi.Tu su sad maratonski sudski procesi ,advokati u skupim odelima i na kraju veliko NISTA!
Kad ovaj narod bude shvatio da nam trebaju"obicni ljudi"hrabri i istrajni pre svega posteni a ne neke kvazi velicine sa puterom na glavi onda cemo ici napred.
Kad se promeni u Srbijirecenica za lopova:"Svaka mu cast napravio pare"u "Hapsite lopova"onda ce i ovoj napacenoj i pokradenoj zemlji da bude bolje.

andrea

pre 12 godina

Prvo BRAVO za INSAJDER a onda i za tuzilastvo i sve ostale koji su ucestvovali u ovoj akciji ali mi jedna stvar nije jasna ,na spisku uhapsenih nema Milete Radojevica koji je spominjan u insajderu kao jedan od onih koji su uzimali velike pare za iznajmljivanje masina a inace sadasnji je direktor GSP Beograd i clan SPS-a. Sto njega nehapse zbog stranaceke propadnosti ili mozda cekaju da se napravi neka afera u GSp ili nedaj boze da ga upropaste, prodaju ili.....

DECA

pre 12 godina

Hvala insajderu sto postoji...a ovima sto kradu od siromasnih sunarodnika zelim po 40 godina ali ne kucnog pritvora vec teskog tucanja kamena.

Roki 2

pre 12 godina

Svaka cast za ekipu "Insajdera", kad vec imamo nesposobnu vlast, mora neko i oci da im otvori, da bi oni poceli da rade svoj posao. Ja bih imao samo jednu malu zamerku na ovaj tekst, a to je: Zasto nisu navedene pripadnosti strankama svih uhapsenih, osim Tomica, ni za jedno od 17 uhapsenih ne znamo iz koje je ko stranke, a bilo je tu (koliko sam ja cuo gledajuci insajder) ljudi iz SPS-a, DS-a, G17+. Mislim da bi bilo fer da se to glasno i jasno i kaze i napise, ne vidim razlog da se krije za koga su bili slobodno mogu reci ovi "lopovi".

Rade

pre 12 godina

EU računovođe nam poruče da četvrtina javnih nabavki (čija je vrednost oko 4 milijarde evra godišnje) otpada na korupciju, a ovi nam bijednih 150 miliona plasiraju kao pljačku veka. Nije nego.

Aleksandar

pre 12 godina

A LEČKA što kaže moja pokojna baba da pročešljate Lazarevac, fudbalski klub Kolubara, pa imaće dosta materijala tu, ali bez konfiskovanja njihove imovine i imovine bližnjih i daljnjih rođaka ova akcija će biti prazan pucanj i mazanje očiju.
A po brojnosti koje treba pohapsiti i zatvoriti na više decenija i nove zatvore će da pravimo, biće zapošljavanja.

matori

pre 12 godina

Čudo jedno da nigde nema Koštunjavog?
Nit' ga saslušavaju, nit' je na spisku za 'aps, nit' se on oglašava!
A hapse mu ceo "stručni" kadar...

Tugomir

pre 12 godina

je li uhapsen Dragan Jovicic ili Vladan Jovicic? koliko znam Vladan je nasledio Tomica :( A kamo su pare? 'oce li DSS da stane iza svojih vojnika? Pa nismo valjda toliko naivni da mislimo da neko moze bilo sta da radi, godinama, a da mu NEKO to nije dozvolio?!

marmelada

pre 12 godina

A Dragan Markovc palma?
Jel on posteno dosao do novca sto je za 1/3 do 1/2 uvecavao cenu uglja i ponasao se kao monopolista?
Gde je skundric?
Nije valjda da one nema pojma nista?
Treba sve precesljati, kumove,babe,strine,zetove,snaje....

ajde idite do kraja

pre 12 godina

Krađa u Kolubari je jedna stvar, koja je proizvodila i prodavala ugalj po određenoj ceni.Međutim taj ugalj nisu kupovale BG elektrane. A šta će biti sa direktorima BG elektrana koji su kupovali desetostruko skuplji ugalj od Kolubare.

S' Marsa

pre 12 godina

Cudno...jos jedno hapsenje pred izbore. Predlog:da uvedemo izbore na svakih 6 meseci(najvise godinu dana) svi bi bili puno agilniji! LOPOVI!

janika balaz

pre 12 godina

Kakva olos( mislim na vlast) treba cak na nebu da pise ko sve krade pa da ih onda hapse.Kaze posle visemesecnog rada.To podrazumeva da se lideri partija odreknu tih lopova ,i onda sunce, mozemo da hapsimo i istrazujemo.Uzas ,ovo je jos jedan poraz a ne pobeda pravne drzave Srbije.

M. S.

pre 12 godina

Jadni ljudi. Sada će morati da budu u kućnom pritvoru čitavih godinu dana. Srecom pa će samo par njih tako završiti. Okrutna je pravda...

Zanziar

pre 12 godina

Eto da se nesto uradi kako bi se narodu zamazale oci. Kao nije vlast kapitulirala.
Ovo treba da bude samo pocetak i da nikako ne ostane na ovome!

zena

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ce da odgovara i Arkanov prijatelj Palma koji je 1995. proglasen za najboljeg menadzera i preduzetnika u Srbiji! Kakvi su tek ostali?

ljilja

pre 12 godina

Ne palite se ljudi, zamazuju nam oci,niko nece biti osudjen...bar ne realno. Sada ce maratonski proces, pa prvostepena presuda,zestoka...da nam svima zazveci u usima...pa zalba,pa tisina,pa narukvica par meseci..Ps,a sto se komercijalno marketinskog programa, u predizborne svrhe tice...Moj glas,nikad vise. Znate,ne volim kada mi vredjaju inteligenciju.

Tea

pre 12 godina

Krenulo je, dobro je ,šteta što nemamo izbore češće.Medjutim ovo bi trebalo da je prvi krug hapšenja.Sledi drugi i treći krug hapšenja, taman do izbora.Ima tu lopova iz svih fela kao i partija.Tu su i kamiondžije ali i popovi,tu su šefovi po kopovima ali i doktori,sekretarice,Predsednik opštine,nadzornici radova,predsednici MZ (Arapovac,Petka,Junkovac)... Treba biti temeljan i uporan jedino tako možemo uveriti i onog običnog radnika da je tu da pošteno radi i to i naplati, a ne da naplaćuje samoinicijativno kroz kradju. Jer Kolubara je postala toliko izokrenuta ideja da ogroman broj ljudi koji radi tamo samo gleda da nešto mariše. Zato treba prečistiti celu Kolubaru, ne zaboraviti ni Sindikat Kolubare,sve do kraja. A onda krenuti po opštinskim strukturama,gradjevinskoj mafiji,inspektorima gradjevinskim i svim koji učestvuju u davanju dozvola.Ponovo pozvati Predsednika opštine na razgovor iz zatvora pošto on treba da bude zatvoren u onom drugom krugu.E onda mi koji rintamo po ceo dan i nikako da sastavimo kraj sa krajem,možemo da izađemo na izbore, a koga ćemo da glasamo videćemo,...možda onog ko se najmanje oblizuje.
P.S.Demokratija je jedan od najtotalitarnijh režima gde svako treba da snosi konsekvencu za čak i nečinjenično klevetanje a kamo li za kradju, ali i to smo uspeli da dezavuišemo i iskarikiramo.

piv

pre 12 godina

Ma, svaka čast. Samo mog komentara o nastavku krađe u "kolubari" i ćerki firme "kolubara-građevinar" - nema nigde ??? Zašto ? Jel to imamo i privilegovane lopve ?! Hvala, baš ste me izneverili...

Nebojsa

pre 12 godina

Čestitke ekipi "Insajdera" što su javno obelodanili razne kriminalne radnje, za koje smo manje-više svi znali, da nije bilo takvog medijskog pritiska ne bi ni došlo do ovih hapšenja. Država prosto nije imala izbora i morala je da pokaže da nešto preduzima. Plašim se samo da se sve ovo ne završi nagodbama tipa Cecine: "Ko priznaje 80% mu se prašta"

Goca

pre 12 godina

Sve u redu,al sta cemo sa ostalima. U ovom lopovskom leglu ima najmanje još 15-tak lopova,koji su nedodirljivi još uvek,jer su u vladajućoj koaliciji. Tako da tek kad se krene sa hapšenjem aktuelnih funkcionera koji još uvek kradu,a ne tamo nekih bivših,poverovaću da je ova država odlučna da se obračuna sa kriminalcima i raznim profiterima.

citalac

pre 12 godina

Skidam kapu Insajderu. Svaka cast. Svaka informacija je ocigledno ima duboku pozadinu o aferima. Za vladu je svakako dobro dok na osnovu toga proverava svaku istinu a uvek se nadje krivac. Ukoliko vlada zataji na proveri odn. ne radi nista, tu bi Insajder nastupio ponovo.
Zelim Insajderu i vladi puno uspeha na razotkrivanje afere.

raptor

pre 12 godina

Neverovatno je da pored tolikih statističkih pokazatelja koji da su i 10% tačni, govore o nezapamćenoj korupciji "vladajuće garniture", oni imaju obraza da vade i procesuiraju iz redova DSS-a, a ne nalaze za shodno da iole ozbiljnije prošaraju svoje. Mada ima nagoveštaja da se "žrtveni jarci" čuvaju u rukavu.

Srbenda

pre 12 godina

Jos dve stvari.
1. ne zaboravite da uhapsite toga koji je Tomicu dojavio da mu se sprema hapsenje
2. Daj vise da se Brankica stankovic postavi na mesto ministra policije!Q8N

Apache

pre 12 godina

@sale,

Otimaju vam Kosovo jer živite u najkorumpiranoj zemlji u Evropi, bez respekta prema svojim građanima. A Kosovo ste (smo) izgubili u ratu (valjda se toga sećate) koji opet vođen zbog totalitarne i diktatorske vlasti u samoj Srbiji. Fašistoidne bagre danas na ulicama Beograda su pre deste godima harale u Bosni, Kosovu....
A ovi likovi su dosada predstavljali "najpatriJotskiju" stranku u zemlji i uzgred bili glasni ratni hquškači. Nadam se samo, da će i bulumentu iz DS-a takođe hapsiti!!

IQ

pre 12 godina

A Palma,a ostali iz SPS,DS...Kolubara je godinama bila izvor za finansiranje SVIH partija na vlasti.Pa samo naivan veruje da se recimo DS finansira od clanarina i onih silnih STR-ova(koje su naveli u finans.izvestaju).Sad ce malo da zakace farmakomafiju,Galeniku...i tako selektivno do izbora da drze tenziju.A onda,narode glasaj za nas,jer mi i nismo bas dobri ali vidite kakvi su ovi drugi lopovi.Ovaj put vam nece proci.Bicete kaznjeni za sve namestene tendere,unistenu ekonomiju,antidrzavnu politiku,za zaduzenost koju ce nasi praunuci da placaju.Gotovi ste.

Radnik EPS

pre 12 godina

Konačno smo dočekali da i oni budu pohapšeni.Možda će neko reći da se radi o predizbornoj kampanji, ali i ako je predizborno, dobro je. Skoro čitavu deceniju ta banda u Kolubari pljačka državu tvrdeći na sva usta da je jača od države. Trebalo ih je tek čuti i videti šta rade i pričaju kada se napiju na svadbi. Svima su nam nabijali prste u oči.
Još da se uhapsi i Dragan Marković Palma kome se ceo "biznis" zasniva na pljački Kolubare. Pa zar nije više dozlogrdilo da gledamo tog arkanovca kako godinama osiono i bahato pljačka ovu državu.

Srdjan

pre 12 godina

A sta je sa ostalim direktorima Kolubare koji su takodje krali? Ako se ne varam Insajder je pominjao i direktore koji poticu iz stranaka koje su trenutno na vlasti. Zasto oni nisu pohapseni? Da li mozda treba da pomislimo kako je Vlada zaista resena da sa obracuna sa kriminalom u Kolubari? Ne. Ovo selektivno hapsenje to i pokazuje i predstavlja samo jos jednu od predizbornih farsi.

Maja

pre 12 godina

Da li i dalje BG toplane kupuju ugalj od Kolubare preko posrednika, a i ostale toplane po Srbiji? Da li iko ispituje poslovanje i kontroliše rad direktora Srbija šuma , naročito oko eksploatacije kamenoloma?Prosto je neverovatno prihvatiti praksu da ako je neko iz npr. SPS-a dobio koalicionim sporazumom neko državno preduzeće, da je realnost da je oslobođen bilo kakve pomisli da može krivično da odgovara i da bude osuđen. Nije ni čudo onda što gospodin " domaćin" Palma proziva i izbegava B92 , "domaćinu" je nezamislivo da se neko drznuo da od njega pravi žrtvu, pa on je taj koji samo uzima .

sale

pre 12 godina

kako vas nije sramota...
dok nam otimaju kosovo, vi hapsite tamo nekakve direktore tamo nekakve kolubare (i to jos bivse direktore, a ne sadasnje) koji su samo pokusavali da obezbede svojoj deci i svojim unucima pristojan zivot...
ja ovo hapsenje vidim kao direktan napad na sve patriJotske snage ove zemlje i direktno krsenje ustava (u kome jasno pise da je kosovo sastavni deo srbije) i zakona srbije.

boban

pre 12 godina

Što sad? Taman ljude krenulo, a vi tako! Šteta što izbori nisu svaka tri meseca! Em ovi ne bi stigli da se nakradu, em bi bila stalna izborna kampanja pa bi se utrkivali oko hapšenja oni koji su momentalno na vlasti! Ovako ode stotinu i više milioa u privatne džepove, nadrljaće njih nekoliko, a ovi ostali će da postanu legalni milioneri i uvaženi članovi društva! Nije samo njih šesnaest moglo to da radi godinama a da niko ne zna. Kolubara je ipak sistemska stvar, tako i da je krađa bila sistemska. Nadam se samo da će ovaj Tomić prekršiti "omertu" pa će da propeva sa kim se sve iz vlasti talio.

pjer

pre 12 godina

A "g-din Palma"? Da li ce nasa demokratska policija uhapsiti I Palmu za koga cela Srbija zna da je ucesnik afere Kolubara? Ili je ovo samo prinosenje predizbornih zrtvi od strane zuto-crvene koalicije?

pjer

pre 12 godina

A "g-din Palma"? Da li ce nasa demokratska policija uhapsiti I Palmu za koga cela Srbija zna da je ucesnik afere Kolubara? Ili je ovo samo prinosenje predizbornih zrtvi od strane zuto-crvene koalicije?

Radnik EPS

pre 12 godina

Konačno smo dočekali da i oni budu pohapšeni.Možda će neko reći da se radi o predizbornoj kampanji, ali i ako je predizborno, dobro je. Skoro čitavu deceniju ta banda u Kolubari pljačka državu tvrdeći na sva usta da je jača od države. Trebalo ih je tek čuti i videti šta rade i pričaju kada se napiju na svadbi. Svima su nam nabijali prste u oči.
Još da se uhapsi i Dragan Marković Palma kome se ceo "biznis" zasniva na pljački Kolubare. Pa zar nije više dozlogrdilo da gledamo tog arkanovca kako godinama osiono i bahato pljačka ovu državu.

Srbenda

pre 12 godina

Jos dve stvari.
1. ne zaboravite da uhapsite toga koji je Tomicu dojavio da mu se sprema hapsenje
2. Daj vise da se Brankica stankovic postavi na mesto ministra policije!Q8N

Srdjan

pre 12 godina

A sta je sa ostalim direktorima Kolubare koji su takodje krali? Ako se ne varam Insajder je pominjao i direktore koji poticu iz stranaka koje su trenutno na vlasti. Zasto oni nisu pohapseni? Da li mozda treba da pomislimo kako je Vlada zaista resena da sa obracuna sa kriminalom u Kolubari? Ne. Ovo selektivno hapsenje to i pokazuje i predstavlja samo jos jednu od predizbornih farsi.

Goca

pre 12 godina

Sve u redu,al sta cemo sa ostalima. U ovom lopovskom leglu ima najmanje još 15-tak lopova,koji su nedodirljivi još uvek,jer su u vladajućoj koaliciji. Tako da tek kad se krene sa hapšenjem aktuelnih funkcionera koji još uvek kradu,a ne tamo nekih bivših,poverovaću da je ova država odlučna da se obračuna sa kriminalcima i raznim profiterima.

Apache

pre 12 godina

@sale,

Otimaju vam Kosovo jer živite u najkorumpiranoj zemlji u Evropi, bez respekta prema svojim građanima. A Kosovo ste (smo) izgubili u ratu (valjda se toga sećate) koji opet vođen zbog totalitarne i diktatorske vlasti u samoj Srbiji. Fašistoidne bagre danas na ulicama Beograda su pre deste godima harale u Bosni, Kosovu....
A ovi likovi su dosada predstavljali "najpatriJotskiju" stranku u zemlji i uzgred bili glasni ratni hquškači. Nadam se samo, da će i bulumentu iz DS-a takođe hapsiti!!

IQ

pre 12 godina

A Palma,a ostali iz SPS,DS...Kolubara je godinama bila izvor za finansiranje SVIH partija na vlasti.Pa samo naivan veruje da se recimo DS finansira od clanarina i onih silnih STR-ova(koje su naveli u finans.izvestaju).Sad ce malo da zakace farmakomafiju,Galeniku...i tako selektivno do izbora da drze tenziju.A onda,narode glasaj za nas,jer mi i nismo bas dobri ali vidite kakvi su ovi drugi lopovi.Ovaj put vam nece proci.Bicete kaznjeni za sve namestene tendere,unistenu ekonomiju,antidrzavnu politiku,za zaduzenost koju ce nasi praunuci da placaju.Gotovi ste.

Maja

pre 12 godina

Da li i dalje BG toplane kupuju ugalj od Kolubare preko posrednika, a i ostale toplane po Srbiji? Da li iko ispituje poslovanje i kontroliše rad direktora Srbija šuma , naročito oko eksploatacije kamenoloma?Prosto je neverovatno prihvatiti praksu da ako je neko iz npr. SPS-a dobio koalicionim sporazumom neko državno preduzeće, da je realnost da je oslobođen bilo kakve pomisli da može krivično da odgovara i da bude osuđen. Nije ni čudo onda što gospodin " domaćin" Palma proziva i izbegava B92 , "domaćinu" je nezamislivo da se neko drznuo da od njega pravi žrtvu, pa on je taj koji samo uzima .

boban

pre 12 godina

Što sad? Taman ljude krenulo, a vi tako! Šteta što izbori nisu svaka tri meseca! Em ovi ne bi stigli da se nakradu, em bi bila stalna izborna kampanja pa bi se utrkivali oko hapšenja oni koji su momentalno na vlasti! Ovako ode stotinu i više milioa u privatne džepove, nadrljaće njih nekoliko, a ovi ostali će da postanu legalni milioneri i uvaženi članovi društva! Nije samo njih šesnaest moglo to da radi godinama a da niko ne zna. Kolubara je ipak sistemska stvar, tako i da je krađa bila sistemska. Nadam se samo da će ovaj Tomić prekršiti "omertu" pa će da propeva sa kim se sve iz vlasti talio.

Nebojsa

pre 12 godina

Čestitke ekipi "Insajdera" što su javno obelodanili razne kriminalne radnje, za koje smo manje-više svi znali, da nije bilo takvog medijskog pritiska ne bi ni došlo do ovih hapšenja. Država prosto nije imala izbora i morala je da pokaže da nešto preduzima. Plašim se samo da se sve ovo ne završi nagodbama tipa Cecine: "Ko priznaje 80% mu se prašta"

Tea

pre 12 godina

Krenulo je, dobro je ,šteta što nemamo izbore češće.Medjutim ovo bi trebalo da je prvi krug hapšenja.Sledi drugi i treći krug hapšenja, taman do izbora.Ima tu lopova iz svih fela kao i partija.Tu su i kamiondžije ali i popovi,tu su šefovi po kopovima ali i doktori,sekretarice,Predsednik opštine,nadzornici radova,predsednici MZ (Arapovac,Petka,Junkovac)... Treba biti temeljan i uporan jedino tako možemo uveriti i onog običnog radnika da je tu da pošteno radi i to i naplati, a ne da naplaćuje samoinicijativno kroz kradju. Jer Kolubara je postala toliko izokrenuta ideja da ogroman broj ljudi koji radi tamo samo gleda da nešto mariše. Zato treba prečistiti celu Kolubaru, ne zaboraviti ni Sindikat Kolubare,sve do kraja. A onda krenuti po opštinskim strukturama,gradjevinskoj mafiji,inspektorima gradjevinskim i svim koji učestvuju u davanju dozvola.Ponovo pozvati Predsednika opštine na razgovor iz zatvora pošto on treba da bude zatvoren u onom drugom krugu.E onda mi koji rintamo po ceo dan i nikako da sastavimo kraj sa krajem,možemo da izađemo na izbore, a koga ćemo da glasamo videćemo,...možda onog ko se najmanje oblizuje.
P.S.Demokratija je jedan od najtotalitarnijh režima gde svako treba da snosi konsekvencu za čak i nečinjenično klevetanje a kamo li za kradju, ali i to smo uspeli da dezavuišemo i iskarikiramo.

sale

pre 12 godina

kako vas nije sramota...
dok nam otimaju kosovo, vi hapsite tamo nekakve direktore tamo nekakve kolubare (i to jos bivse direktore, a ne sadasnje) koji su samo pokusavali da obezbede svojoj deci i svojim unucima pristojan zivot...
ja ovo hapsenje vidim kao direktan napad na sve patriJotske snage ove zemlje i direktno krsenje ustava (u kome jasno pise da je kosovo sastavni deo srbije) i zakona srbije.

citalac

pre 12 godina

Skidam kapu Insajderu. Svaka cast. Svaka informacija je ocigledno ima duboku pozadinu o aferima. Za vladu je svakako dobro dok na osnovu toga proverava svaku istinu a uvek se nadje krivac. Ukoliko vlada zataji na proveri odn. ne radi nista, tu bi Insajder nastupio ponovo.
Zelim Insajderu i vladi puno uspeha na razotkrivanje afere.

piv

pre 12 godina

Ma, svaka čast. Samo mog komentara o nastavku krađe u "kolubari" i ćerki firme "kolubara-građevinar" - nema nigde ??? Zašto ? Jel to imamo i privilegovane lopve ?! Hvala, baš ste me izneverili...

raptor

pre 12 godina

Neverovatno je da pored tolikih statističkih pokazatelja koji da su i 10% tačni, govore o nezapamćenoj korupciji "vladajuće garniture", oni imaju obraza da vade i procesuiraju iz redova DSS-a, a ne nalaze za shodno da iole ozbiljnije prošaraju svoje. Mada ima nagoveštaja da se "žrtveni jarci" čuvaju u rukavu.

Zanziar

pre 12 godina

Eto da se nesto uradi kako bi se narodu zamazale oci. Kao nije vlast kapitulirala.
Ovo treba da bude samo pocetak i da nikako ne ostane na ovome!

matori

pre 12 godina

Čudo jedno da nigde nema Koštunjavog?
Nit' ga saslušavaju, nit' je na spisku za 'aps, nit' se on oglašava!
A hapse mu ceo "stručni" kadar...

DECA

pre 12 godina

Hvala insajderu sto postoji...a ovima sto kradu od siromasnih sunarodnika zelim po 40 godina ali ne kucnog pritvora vec teskog tucanja kamena.

marmelada

pre 12 godina

A Dragan Markovc palma?
Jel on posteno dosao do novca sto je za 1/3 do 1/2 uvecavao cenu uglja i ponasao se kao monopolista?
Gde je skundric?
Nije valjda da one nema pojma nista?
Treba sve precesljati, kumove,babe,strine,zetove,snaje....

Roki 2

pre 12 godina

Svaka cast za ekipu "Insajdera", kad vec imamo nesposobnu vlast, mora neko i oci da im otvori, da bi oni poceli da rade svoj posao. Ja bih imao samo jednu malu zamerku na ovaj tekst, a to je: Zasto nisu navedene pripadnosti strankama svih uhapsenih, osim Tomica, ni za jedno od 17 uhapsenih ne znamo iz koje je ko stranke, a bilo je tu (koliko sam ja cuo gledajuci insajder) ljudi iz SPS-a, DS-a, G17+. Mislim da bi bilo fer da se to glasno i jasno i kaze i napise, ne vidim razlog da se krije za koga su bili slobodno mogu reci ovi "lopovi".

Aleksandar

pre 12 godina

A LEČKA što kaže moja pokojna baba da pročešljate Lazarevac, fudbalski klub Kolubara, pa imaće dosta materijala tu, ali bez konfiskovanja njihove imovine i imovine bližnjih i daljnjih rođaka ova akcija će biti prazan pucanj i mazanje očiju.
A po brojnosti koje treba pohapsiti i zatvoriti na više decenija i nove zatvore će da pravimo, biće zapošljavanja.

Pera

pre 12 godina

Hvala insajderu sto postoji, Brankici i celom timu jer ovi na RTS ne objavljuju skakljive/nikakve komentare (koji ne odgovaraju) ili sve ono sto B 92 objavljuje. Svaka cast B 92!!!!

andrea

pre 12 godina

Prvo BRAVO za INSAJDER a onda i za tuzilastvo i sve ostale koji su ucestvovali u ovoj akciji ali mi jedna stvar nije jasna ,na spisku uhapsenih nema Milete Radojevica koji je spominjan u insajderu kao jedan od onih koji su uzimali velike pare za iznajmljivanje masina a inace sadasnji je direktor GSP Beograd i clan SPS-a. Sto njega nehapse zbog stranaceke propadnosti ili mozda cekaju da se napravi neka afera u GSp ili nedaj boze da ga upropaste, prodaju ili.....

Tugomir

pre 12 godina

je li uhapsen Dragan Jovicic ili Vladan Jovicic? koliko znam Vladan je nasledio Tomica :( A kamo su pare? 'oce li DSS da stane iza svojih vojnika? Pa nismo valjda toliko naivni da mislimo da neko moze bilo sta da radi, godinama, a da mu NEKO to nije dozvolio?!

zena

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ce da odgovara i Arkanov prijatelj Palma koji je 1995. proglasen za najboljeg menadzera i preduzetnika u Srbiji! Kakvi su tek ostali?

Bjelokosti

pre 12 godina

konacno! bravo za ekipu insajdera! zar se nije jos oglasila ljilja smajlovic da nam objasni kako je ovo hajka na dss i da su svi ovi fin i posten svet?

ajde idite do kraja

pre 12 godina

Krađa u Kolubari je jedna stvar, koja je proizvodila i prodavala ugalj po određenoj ceni.Međutim taj ugalj nisu kupovale BG elektrane. A šta će biti sa direktorima BG elektrana koji su kupovali desetostruko skuplji ugalj od Kolubare.

Rade

pre 12 godina

EU računovođe nam poruče da četvrtina javnih nabavki (čija je vrednost oko 4 milijarde evra godišnje) otpada na korupciju, a ovi nam bijednih 150 miliona plasiraju kao pljačku veka. Nije nego.

ivan

pre 12 godina

trebali biti uhapseno: oko 60

uhapseno: 17

dalje...

osudjeno: 3, jedno na dva meseca zatvora, drugo na 6 meseci kucnog pritvora, trece pustaju uslovno posle 15 dana.

ljilja

pre 12 godina

Ne palite se ljudi, zamazuju nam oci,niko nece biti osudjen...bar ne realno. Sada ce maratonski proces, pa prvostepena presuda,zestoka...da nam svima zazveci u usima...pa zalba,pa tisina,pa narukvica par meseci..Ps,a sto se komercijalno marketinskog programa, u predizborne svrhe tice...Moj glas,nikad vise. Znate,ne volim kada mi vredjaju inteligenciju.

bezimena

pre 12 godina

"Osumnjičeni, koji su bili ili su još na rukovodećim mestima u "Kolubari" i firmama koje su sarađivala s "Kolubarom", terete se za malverzacije "teške" oko 10 miliona evra".

Toliko para na 17 osumnjičenih NIJE NIŠTA u odnosu na S. Ražnjatović, a kako je "završila" znamo....isto kao što će i ovi! Toliko o "obračunu" (predizbornom) i o "nezavisnom" "reformisanom" pravosudju!

Ana

pre 12 godina

da vidimo...2011. uhapsen neko ko je neke 2005. harao i krao, alal vera majstori, da nema izbora sledece godine ne biste ni to...odvratno! ne date mi ni da se radujem sto su uhapseni kriminalci!

Dragomir Vujacic

pre 12 godina

Nista od ovog nece biti , 2-3 meseca u istrazi , maksimalno narukvica pa kuci ......... sa 12 mil evra u Srbiji ne mogu nikog da osude ......!!!!

Pozdrav !!

slavuj

pre 12 godina

A sta ce biti sa Miroslavom Ilicem (u novinskim clancima se svojevremeno navodilo da je cak i on onako, "demokratsko-spsovski", iznajmljivao neke masine Kolubari.

U stvari, to veorvatno nije kaznjivo jer njegove masine su mogle samo da rade po demokratskim cenama, uvek nakicene lepim, crvenim, ruzama (a verovatno je i cena sata tih masina bila manja jer, mogu da se kladim, trose ekolosko "ruzino ulje").

Salim se, ipak je ovo pravna drzava i sigurno ne bi nekome dala nacionalnu penziju ako je imao i dodatne prihode ovakve vrste.

Igor Jovanovic

pre 12 godina

Svaka cast,sve zasluge za ovo idu B92! Da nije njih,nista se ne bi desilo.

Prvo-POLITICARI zmure na to,svejedno da li su na vlasti ili ne. Znaju sta se radi,ali svima odgovara iz jednog od 3 razloga: 1)umesani su, 2)stite koalicione i stranacke kolege, 3)opozicija su bez ucesca u tome,ali se nadaju da ce oni preuzeti vlast i raditi to isto,pa cute.
Godinama se to radi,toliko da je to postalo normalno i da se sad podrazumeva da je borba za vlast u stvari borba za mogucnost pljackanja drzave i naroda. I tu NEMA izuzetaka,jer nije stvar u partiji nego u ljudima.
Drugi segment su ZAPOSLENI U KOLUBARI. Oni takodje znaju za dobar deo ovih mutnih poslova,ali cute jer: 1)Plase se za radno mesto,ili 2)Imaju MNOGO VECE PLATE u Kolubari nego sto bi imali bilo gde i onda idu sistemom "neka kradu,meni je lepo,bas me briga". Nisu ovi sto to rade glupi,zato su i toliko povecali plate svim zaposlenima u Kolubari.Znaju da ce tako kupiti tisinu.

I tako, miijarde nestaju, svi za to znaju, ali svi cute...

E zato ih treba raskrinkati kao u Insajderu.

A onda sacekati presude i nadati se da se nece zavrsiti kao sa Cecom i Dzajicem,na primer...

Apsolutno sve u Srbiji je TRULO

pre 12 godina

"O slučaju "Galenike" izaći sa saopštenjem kada (se) bude smatralo da javnost treba da o tome bude obaveštena." DAKLE, OVO JE ILI VEOMA NEVESTA FORMULACIJA, ILI NEVIDJEN BEZOBRAZLUK! Ko je uopste taj koji treba da "smatra" da narod treba da zna nesto sto je njegovo pravo da zna? Ili jos niste uspeli da "operete" sve papire o 10 godina zloupotrebe u Galenici, pa treba jos malo vremena da vam se da?

janika balaz

pre 12 godina

Kakva olos( mislim na vlast) treba cak na nebu da pise ko sve krade pa da ih onda hapse.Kaze posle visemesecnog rada.To podrazumeva da se lideri partija odreknu tih lopova ,i onda sunce, mozemo da hapsimo i istrazujemo.Uzas ,ovo je jos jedan poraz a ne pobeda pravne drzave Srbije.

KMANIA

pre 12 godina

Prvo da cestitam ekipi Inasjdera na izuzetnoj hrabrosti na razbijanju olosa.Plasim se samo da ce nabavka elektronskih narukvica porasti i da ce ovi lopovi i dalje uzivati u svom bogatstvu sa jos jednim ukrasom na sebi.Tu su sad maratonski sudski procesi ,advokati u skupim odelima i na kraju veliko NISTA!
Kad ovaj narod bude shvatio da nam trebaju"obicni ljudi"hrabri i istrajni pre svega posteni a ne neke kvazi velicine sa puterom na glavi onda cemo ici napred.
Kad se promeni u Srbijirecenica za lopova:"Svaka mu cast napravio pare"u "Hapsite lopova"onda ce i ovoj napacenoj i pokradenoj zemlji da bude bolje.

Zeljko

pre 12 godina

A domacin Palma? I sta ce da rade u zatvorima? Opet da trose nase pare. Svima po narukvicu i radna obaveza od 5000 sati na izgradnji auto puta prema luci Bar. Ne treba nam ni AlpinaPorr ni ino krediti. Za 5 godina bi imali pun profil auto puta koliko ima radne snage.I njima ce dobro doci protiv onolikog sala i holesterola.

Paor

pre 12 godina

Aj neka se nesto zavrsi po pitanju korupcije u ovoj zemlji...iako je to pred izbore i likovi iz druge partije...al bolje ikad nego nikad

Ugljesa

pre 12 godina

A kada pocinju hapsenja u "Kopovima Kostolac"? Za taj naslov treba dodati jos jednu "0" na broj 17 koliko bi bilo uhapsenih za pocetak .

M. S.

pre 12 godina

Jadni ljudi. Sada će morati da budu u kućnom pritvoru čitavih godinu dana. Srecom pa će samo par njih tako završiti. Okrutna je pravda...

KOLUBARAC

pre 12 godina

... Zašto se ne hapse vlasnici firmi koje su radile i rade još uvek u Kolubari a iz Beograda su? Zašto su uhapšeni samo direktori iz Lazarevca??

Milan

pre 12 godina

Ovo je fenomenalna vest, ali ako zavrse kao Ceca sa narukvicom u sopstvenoj vili koja je takodje kupljena prljavim novcem onda sve pada u vodu!
Zamislite da sad dobiju kao kaznu 10 meseci zezanja u kuci i da vrate drzavi kao Ceca neku sicu u odnosu na ono sta su ukrali!

realan

pre 12 godina

Igor Jovanovic, 4. oktobar 2011 16:00

samo cu ti reci ja radim u kolubari imam extra platu, lai radim koa konj!! bez dana odmora, zadnja 4 vikenda su mi radna i nisu placena, tako nemoj da pises gluposti!! informisi se malo i ne lupaj

S' Marsa

pre 12 godina

Cudno...jos jedno hapsenje pred izbore. Predlog:da uvedemo izbore na svakih 6 meseci(najvise godinu dana) svi bi bili puno agilniji! LOPOVI!

prnjo

pre 12 godina

@realan sta ti pricas covece?Ja radim svaki vikend,mesecno 7dana nocnu,nista mi nije extra placeno a nisam ni prijavljen i ko treba da kuka ja ili ti?

Igor Jovanovic

pre 12 godina

Odgovor za: (realan, 4. oktobar 2011 17:08)

Pa sta, ja ne kazem da se tamo ne radi, ja kazem da su plate dignute nerealno u odnosu na uslove u Srbiji da bi se cutalo o tome na koje nacine se sve potkrada drzava! Ne znam sta ti radis, ali znam i ja ljude koji rade u pravnoj sluzbi kod vas i kazu to isto sto i ja. Zato radi i cuti, nemoj da BRANIS ONE KOJI KRADU.

Rumun

pre 12 godina

Kada ce neko da obrati paznju na radnike pp ugovora koji rade za 18000 hiljada din.bez radnog staza,bolovanja a primorani su da rade u smeni. Mozda kada neko pogine u kolubari u divnim radnim uslovima u blatu do kolena i temperaturi od -15.Gde je tu ravnopravnost, isti posao se radi za 50 000,i 18 ooo din.

sale

pre 12 godina

kako vas nije sramota...
dok nam otimaju kosovo, vi hapsite tamo nekakve direktore tamo nekakve kolubare (i to jos bivse direktore, a ne sadasnje) koji su samo pokusavali da obezbede svojoj deci i svojim unucima pristojan zivot...
ja ovo hapsenje vidim kao direktan napad na sve patriJotske snage ove zemlje i direktno krsenje ustava (u kome jasno pise da je kosovo sastavni deo srbije) i zakona srbije.

raptor

pre 12 godina

Neverovatno je da pored tolikih statističkih pokazatelja koji da su i 10% tačni, govore o nezapamćenoj korupciji "vladajuće garniture", oni imaju obraza da vade i procesuiraju iz redova DSS-a, a ne nalaze za shodno da iole ozbiljnije prošaraju svoje. Mada ima nagoveštaja da se "žrtveni jarci" čuvaju u rukavu.

Apache

pre 12 godina

@sale,

Otimaju vam Kosovo jer živite u najkorumpiranoj zemlji u Evropi, bez respekta prema svojim građanima. A Kosovo ste (smo) izgubili u ratu (valjda se toga sećate) koji opet vođen zbog totalitarne i diktatorske vlasti u samoj Srbiji. Fašistoidne bagre danas na ulicama Beograda su pre deste godima harale u Bosni, Kosovu....
A ovi likovi su dosada predstavljali "najpatriJotskiju" stranku u zemlji i uzgred bili glasni ratni hquškači. Nadam se samo, da će i bulumentu iz DS-a takođe hapsiti!!

IQ

pre 12 godina

A Palma,a ostali iz SPS,DS...Kolubara je godinama bila izvor za finansiranje SVIH partija na vlasti.Pa samo naivan veruje da se recimo DS finansira od clanarina i onih silnih STR-ova(koje su naveli u finans.izvestaju).Sad ce malo da zakace farmakomafiju,Galeniku...i tako selektivno do izbora da drze tenziju.A onda,narode glasaj za nas,jer mi i nismo bas dobri ali vidite kakvi su ovi drugi lopovi.Ovaj put vam nece proci.Bicete kaznjeni za sve namestene tendere,unistenu ekonomiju,antidrzavnu politiku,za zaduzenost koju ce nasi praunuci da placaju.Gotovi ste.

matori

pre 12 godina

Čudo jedno da nigde nema Koštunjavog?
Nit' ga saslušavaju, nit' je na spisku za 'aps, nit' se on oglašava!
A hapse mu ceo "stručni" kadar...

pjer

pre 12 godina

A "g-din Palma"? Da li ce nasa demokratska policija uhapsiti I Palmu za koga cela Srbija zna da je ucesnik afere Kolubara? Ili je ovo samo prinosenje predizbornih zrtvi od strane zuto-crvene koalicije?

Srdjan

pre 12 godina

A sta je sa ostalim direktorima Kolubare koji su takodje krali? Ako se ne varam Insajder je pominjao i direktore koji poticu iz stranaka koje su trenutno na vlasti. Zasto oni nisu pohapseni? Da li mozda treba da pomislimo kako je Vlada zaista resena da sa obracuna sa kriminalom u Kolubari? Ne. Ovo selektivno hapsenje to i pokazuje i predstavlja samo jos jednu od predizbornih farsi.

realan

pre 12 godina

Igor Jovanovic, 4. oktobar 2011 16:00

samo cu ti reci ja radim u kolubari imam extra platu, lai radim koa konj!! bez dana odmora, zadnja 4 vikenda su mi radna i nisu placena, tako nemoj da pises gluposti!! informisi se malo i ne lupaj

Srbenda

pre 12 godina

Jos dve stvari.
1. ne zaboravite da uhapsite toga koji je Tomicu dojavio da mu se sprema hapsenje
2. Daj vise da se Brankica stankovic postavi na mesto ministra policije!Q8N

bezimena

pre 12 godina

"Osumnjičeni, koji su bili ili su još na rukovodećim mestima u "Kolubari" i firmama koje su sarađivala s "Kolubarom", terete se za malverzacije "teške" oko 10 miliona evra".

Toliko para na 17 osumnjičenih NIJE NIŠTA u odnosu na S. Ražnjatović, a kako je "završila" znamo....isto kao što će i ovi! Toliko o "obračunu" (predizbornom) i o "nezavisnom" "reformisanom" pravosudju!

citalac

pre 12 godina

Skidam kapu Insajderu. Svaka cast. Svaka informacija je ocigledno ima duboku pozadinu o aferima. Za vladu je svakako dobro dok na osnovu toga proverava svaku istinu a uvek se nadje krivac. Ukoliko vlada zataji na proveri odn. ne radi nista, tu bi Insajder nastupio ponovo.
Zelim Insajderu i vladi puno uspeha na razotkrivanje afere.

Rade

pre 12 godina

EU računovođe nam poruče da četvrtina javnih nabavki (čija je vrednost oko 4 milijarde evra godišnje) otpada na korupciju, a ovi nam bijednih 150 miliona plasiraju kao pljačku veka. Nije nego.

Pera

pre 12 godina

Hvala insajderu sto postoji, Brankici i celom timu jer ovi na RTS ne objavljuju skakljive/nikakve komentare (koji ne odgovaraju) ili sve ono sto B 92 objavljuje. Svaka cast B 92!!!!

Bjelokosti

pre 12 godina

konacno! bravo za ekipu insajdera! zar se nije jos oglasila ljilja smajlovic da nam objasni kako je ovo hajka na dss i da su svi ovi fin i posten svet?

Nebojsa

pre 12 godina

Čestitke ekipi "Insajdera" što su javno obelodanili razne kriminalne radnje, za koje smo manje-više svi znali, da nije bilo takvog medijskog pritiska ne bi ni došlo do ovih hapšenja. Država prosto nije imala izbora i morala je da pokaže da nešto preduzima. Plašim se samo da se sve ovo ne završi nagodbama tipa Cecine: "Ko priznaje 80% mu se prašta"

Roki 2

pre 12 godina

Svaka cast za ekipu "Insajdera", kad vec imamo nesposobnu vlast, mora neko i oci da im otvori, da bi oni poceli da rade svoj posao. Ja bih imao samo jednu malu zamerku na ovaj tekst, a to je: Zasto nisu navedene pripadnosti strankama svih uhapsenih, osim Tomica, ni za jedno od 17 uhapsenih ne znamo iz koje je ko stranke, a bilo je tu (koliko sam ja cuo gledajuci insajder) ljudi iz SPS-a, DS-a, G17+. Mislim da bi bilo fer da se to glasno i jasno i kaze i napise, ne vidim razlog da se krije za koga su bili slobodno mogu reci ovi "lopovi".

andrea

pre 12 godina

Prvo BRAVO za INSAJDER a onda i za tuzilastvo i sve ostale koji su ucestvovali u ovoj akciji ali mi jedna stvar nije jasna ,na spisku uhapsenih nema Milete Radojevica koji je spominjan u insajderu kao jedan od onih koji su uzimali velike pare za iznajmljivanje masina a inace sadasnji je direktor GSP Beograd i clan SPS-a. Sto njega nehapse zbog stranaceke propadnosti ili mozda cekaju da se napravi neka afera u GSp ili nedaj boze da ga upropaste, prodaju ili.....

Tea

pre 12 godina

Krenulo je, dobro je ,šteta što nemamo izbore češće.Medjutim ovo bi trebalo da je prvi krug hapšenja.Sledi drugi i treći krug hapšenja, taman do izbora.Ima tu lopova iz svih fela kao i partija.Tu su i kamiondžije ali i popovi,tu su šefovi po kopovima ali i doktori,sekretarice,Predsednik opštine,nadzornici radova,predsednici MZ (Arapovac,Petka,Junkovac)... Treba biti temeljan i uporan jedino tako možemo uveriti i onog običnog radnika da je tu da pošteno radi i to i naplati, a ne da naplaćuje samoinicijativno kroz kradju. Jer Kolubara je postala toliko izokrenuta ideja da ogroman broj ljudi koji radi tamo samo gleda da nešto mariše. Zato treba prečistiti celu Kolubaru, ne zaboraviti ni Sindikat Kolubare,sve do kraja. A onda krenuti po opštinskim strukturama,gradjevinskoj mafiji,inspektorima gradjevinskim i svim koji učestvuju u davanju dozvola.Ponovo pozvati Predsednika opštine na razgovor iz zatvora pošto on treba da bude zatvoren u onom drugom krugu.E onda mi koji rintamo po ceo dan i nikako da sastavimo kraj sa krajem,možemo da izađemo na izbore, a koga ćemo da glasamo videćemo,...možda onog ko se najmanje oblizuje.
P.S.Demokratija je jedan od najtotalitarnijh režima gde svako treba da snosi konsekvencu za čak i nečinjenično klevetanje a kamo li za kradju, ali i to smo uspeli da dezavuišemo i iskarikiramo.

Tugomir

pre 12 godina

je li uhapsen Dragan Jovicic ili Vladan Jovicic? koliko znam Vladan je nasledio Tomica :( A kamo su pare? 'oce li DSS da stane iza svojih vojnika? Pa nismo valjda toliko naivni da mislimo da neko moze bilo sta da radi, godinama, a da mu NEKO to nije dozvolio?!

DECA

pre 12 godina

Hvala insajderu sto postoji...a ovima sto kradu od siromasnih sunarodnika zelim po 40 godina ali ne kucnog pritvora vec teskog tucanja kamena.

Igor Jovanovic

pre 12 godina

Svaka cast,sve zasluge za ovo idu B92! Da nije njih,nista se ne bi desilo.

Prvo-POLITICARI zmure na to,svejedno da li su na vlasti ili ne. Znaju sta se radi,ali svima odgovara iz jednog od 3 razloga: 1)umesani su, 2)stite koalicione i stranacke kolege, 3)opozicija su bez ucesca u tome,ali se nadaju da ce oni preuzeti vlast i raditi to isto,pa cute.
Godinama se to radi,toliko da je to postalo normalno i da se sad podrazumeva da je borba za vlast u stvari borba za mogucnost pljackanja drzave i naroda. I tu NEMA izuzetaka,jer nije stvar u partiji nego u ljudima.
Drugi segment su ZAPOSLENI U KOLUBARI. Oni takodje znaju za dobar deo ovih mutnih poslova,ali cute jer: 1)Plase se za radno mesto,ili 2)Imaju MNOGO VECE PLATE u Kolubari nego sto bi imali bilo gde i onda idu sistemom "neka kradu,meni je lepo,bas me briga". Nisu ovi sto to rade glupi,zato su i toliko povecali plate svim zaposlenima u Kolubari.Znaju da ce tako kupiti tisinu.

I tako, miijarde nestaju, svi za to znaju, ali svi cute...

E zato ih treba raskrinkati kao u Insajderu.

A onda sacekati presude i nadati se da se nece zavrsiti kao sa Cecom i Dzajicem,na primer...

Radnik EPS

pre 12 godina

Konačno smo dočekali da i oni budu pohapšeni.Možda će neko reći da se radi o predizbornoj kampanji, ali i ako je predizborno, dobro je. Skoro čitavu deceniju ta banda u Kolubari pljačka državu tvrdeći na sva usta da je jača od države. Trebalo ih je tek čuti i videti šta rade i pričaju kada se napiju na svadbi. Svima su nam nabijali prste u oči.
Još da se uhapsi i Dragan Marković Palma kome se ceo "biznis" zasniva na pljački Kolubare. Pa zar nije više dozlogrdilo da gledamo tog arkanovca kako godinama osiono i bahato pljačka ovu državu.

piv

pre 12 godina

Ma, svaka čast. Samo mog komentara o nastavku krađe u "kolubari" i ćerki firme "kolubara-građevinar" - nema nigde ??? Zašto ? Jel to imamo i privilegovane lopve ?! Hvala, baš ste me izneverili...

Zanziar

pre 12 godina

Eto da se nesto uradi kako bi se narodu zamazale oci. Kao nije vlast kapitulirala.
Ovo treba da bude samo pocetak i da nikako ne ostane na ovome!

Ana

pre 12 godina

da vidimo...2011. uhapsen neko ko je neke 2005. harao i krao, alal vera majstori, da nema izbora sledece godine ne biste ni to...odvratno! ne date mi ni da se radujem sto su uhapseni kriminalci!

KMANIA

pre 12 godina

Prvo da cestitam ekipi Inasjdera na izuzetnoj hrabrosti na razbijanju olosa.Plasim se samo da ce nabavka elektronskih narukvica porasti i da ce ovi lopovi i dalje uzivati u svom bogatstvu sa jos jednim ukrasom na sebi.Tu su sad maratonski sudski procesi ,advokati u skupim odelima i na kraju veliko NISTA!
Kad ovaj narod bude shvatio da nam trebaju"obicni ljudi"hrabri i istrajni pre svega posteni a ne neke kvazi velicine sa puterom na glavi onda cemo ici napred.
Kad se promeni u Srbijirecenica za lopova:"Svaka mu cast napravio pare"u "Hapsite lopova"onda ce i ovoj napacenoj i pokradenoj zemlji da bude bolje.

Maja

pre 12 godina

Da li i dalje BG toplane kupuju ugalj od Kolubare preko posrednika, a i ostale toplane po Srbiji? Da li iko ispituje poslovanje i kontroliše rad direktora Srbija šuma , naročito oko eksploatacije kamenoloma?Prosto je neverovatno prihvatiti praksu da ako je neko iz npr. SPS-a dobio koalicionim sporazumom neko državno preduzeće, da je realnost da je oslobođen bilo kakve pomisli da može krivično da odgovara i da bude osuđen. Nije ni čudo onda što gospodin " domaćin" Palma proziva i izbegava B92 , "domaćinu" je nezamislivo da se neko drznuo da od njega pravi žrtvu, pa on je taj koji samo uzima .

zena

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da ce da odgovara i Arkanov prijatelj Palma koji je 1995. proglasen za najboljeg menadzera i preduzetnika u Srbiji! Kakvi su tek ostali?

ljilja

pre 12 godina

Ne palite se ljudi, zamazuju nam oci,niko nece biti osudjen...bar ne realno. Sada ce maratonski proces, pa prvostepena presuda,zestoka...da nam svima zazveci u usima...pa zalba,pa tisina,pa narukvica par meseci..Ps,a sto se komercijalno marketinskog programa, u predizborne svrhe tice...Moj glas,nikad vise. Znate,ne volim kada mi vredjaju inteligenciju.

janika balaz

pre 12 godina

Kakva olos( mislim na vlast) treba cak na nebu da pise ko sve krade pa da ih onda hapse.Kaze posle visemesecnog rada.To podrazumeva da se lideri partija odreknu tih lopova ,i onda sunce, mozemo da hapsimo i istrazujemo.Uzas ,ovo je jos jedan poraz a ne pobeda pravne drzave Srbije.

marmelada

pre 12 godina

A Dragan Markovc palma?
Jel on posteno dosao do novca sto je za 1/3 do 1/2 uvecavao cenu uglja i ponasao se kao monopolista?
Gde je skundric?
Nije valjda da one nema pojma nista?
Treba sve precesljati, kumove,babe,strine,zetove,snaje....

Dragomir Vujacic

pre 12 godina

Nista od ovog nece biti , 2-3 meseca u istrazi , maksimalno narukvica pa kuci ......... sa 12 mil evra u Srbiji ne mogu nikog da osude ......!!!!

Pozdrav !!

Igor Jovanovic

pre 12 godina

Odgovor za: (realan, 4. oktobar 2011 17:08)

Pa sta, ja ne kazem da se tamo ne radi, ja kazem da su plate dignute nerealno u odnosu na uslove u Srbiji da bi se cutalo o tome na koje nacine se sve potkrada drzava! Ne znam sta ti radis, ali znam i ja ljude koji rade u pravnoj sluzbi kod vas i kazu to isto sto i ja. Zato radi i cuti, nemoj da BRANIS ONE KOJI KRADU.

KOLUBARAC

pre 12 godina

... Zašto se ne hapse vlasnici firmi koje su radile i rade još uvek u Kolubari a iz Beograda su? Zašto su uhapšeni samo direktori iz Lazarevca??

Zeljko

pre 12 godina

A domacin Palma? I sta ce da rade u zatvorima? Opet da trose nase pare. Svima po narukvicu i radna obaveza od 5000 sati na izgradnji auto puta prema luci Bar. Ne treba nam ni AlpinaPorr ni ino krediti. Za 5 godina bi imali pun profil auto puta koliko ima radne snage.I njima ce dobro doci protiv onolikog sala i holesterola.

prnjo

pre 12 godina

@realan sta ti pricas covece?Ja radim svaki vikend,mesecno 7dana nocnu,nista mi nije extra placeno a nisam ni prijavljen i ko treba da kuka ja ili ti?

boban

pre 12 godina

Što sad? Taman ljude krenulo, a vi tako! Šteta što izbori nisu svaka tri meseca! Em ovi ne bi stigli da se nakradu, em bi bila stalna izborna kampanja pa bi se utrkivali oko hapšenja oni koji su momentalno na vlasti! Ovako ode stotinu i više milioa u privatne džepove, nadrljaće njih nekoliko, a ovi ostali će da postanu legalni milioneri i uvaženi članovi društva! Nije samo njih šesnaest moglo to da radi godinama a da niko ne zna. Kolubara je ipak sistemska stvar, tako i da je krađa bila sistemska. Nadam se samo da će ovaj Tomić prekršiti "omertu" pa će da propeva sa kim se sve iz vlasti talio.

M. S.

pre 12 godina

Jadni ljudi. Sada će morati da budu u kućnom pritvoru čitavih godinu dana. Srecom pa će samo par njih tako završiti. Okrutna je pravda...

Aleksandar

pre 12 godina

A LEČKA što kaže moja pokojna baba da pročešljate Lazarevac, fudbalski klub Kolubara, pa imaće dosta materijala tu, ali bez konfiskovanja njihove imovine i imovine bližnjih i daljnjih rođaka ova akcija će biti prazan pucanj i mazanje očiju.
A po brojnosti koje treba pohapsiti i zatvoriti na više decenija i nove zatvore će da pravimo, biće zapošljavanja.

Paor

pre 12 godina

Aj neka se nesto zavrsi po pitanju korupcije u ovoj zemlji...iako je to pred izbore i likovi iz druge partije...al bolje ikad nego nikad

ivan

pre 12 godina

trebali biti uhapseno: oko 60

uhapseno: 17

dalje...

osudjeno: 3, jedno na dva meseca zatvora, drugo na 6 meseci kucnog pritvora, trece pustaju uslovno posle 15 dana.

Ugljesa

pre 12 godina

A kada pocinju hapsenja u "Kopovima Kostolac"? Za taj naslov treba dodati jos jednu "0" na broj 17 koliko bi bilo uhapsenih za pocetak .

Milan

pre 12 godina

Ovo je fenomenalna vest, ali ako zavrse kao Ceca sa narukvicom u sopstvenoj vili koja je takodje kupljena prljavim novcem onda sve pada u vodu!
Zamislite da sad dobiju kao kaznu 10 meseci zezanja u kuci i da vrate drzavi kao Ceca neku sicu u odnosu na ono sta su ukrali!

Goca

pre 12 godina

Sve u redu,al sta cemo sa ostalima. U ovom lopovskom leglu ima najmanje još 15-tak lopova,koji su nedodirljivi još uvek,jer su u vladajućoj koaliciji. Tako da tek kad se krene sa hapšenjem aktuelnih funkcionera koji još uvek kradu,a ne tamo nekih bivših,poverovaću da je ova država odlučna da se obračuna sa kriminalcima i raznim profiterima.

ajde idite do kraja

pre 12 godina

Krađa u Kolubari je jedna stvar, koja je proizvodila i prodavala ugalj po određenoj ceni.Međutim taj ugalj nisu kupovale BG elektrane. A šta će biti sa direktorima BG elektrana koji su kupovali desetostruko skuplji ugalj od Kolubare.

S' Marsa

pre 12 godina

Cudno...jos jedno hapsenje pred izbore. Predlog:da uvedemo izbore na svakih 6 meseci(najvise godinu dana) svi bi bili puno agilniji! LOPOVI!

Apsolutno sve u Srbiji je TRULO

pre 12 godina

"O slučaju "Galenike" izaći sa saopštenjem kada (se) bude smatralo da javnost treba da o tome bude obaveštena." DAKLE, OVO JE ILI VEOMA NEVESTA FORMULACIJA, ILI NEVIDJEN BEZOBRAZLUK! Ko je uopste taj koji treba da "smatra" da narod treba da zna nesto sto je njegovo pravo da zna? Ili jos niste uspeli da "operete" sve papire o 10 godina zloupotrebe u Galenici, pa treba jos malo vremena da vam se da?

slavuj

pre 12 godina

A sta ce biti sa Miroslavom Ilicem (u novinskim clancima se svojevremeno navodilo da je cak i on onako, "demokratsko-spsovski", iznajmljivao neke masine Kolubari.

U stvari, to veorvatno nije kaznjivo jer njegove masine su mogle samo da rade po demokratskim cenama, uvek nakicene lepim, crvenim, ruzama (a verovatno je i cena sata tih masina bila manja jer, mogu da se kladim, trose ekolosko "ruzino ulje").

Salim se, ipak je ovo pravna drzava i sigurno ne bi nekome dala nacionalnu penziju ako je imao i dodatne prihode ovakve vrste.

Rumun

pre 12 godina

Kada ce neko da obrati paznju na radnike pp ugovora koji rade za 18000 hiljada din.bez radnog staza,bolovanja a primorani su da rade u smeni. Mozda kada neko pogine u kolubari u divnim radnim uslovima u blatu do kolena i temperaturi od -15.Gde je tu ravnopravnost, isti posao se radi za 50 000,i 18 ooo din.