Subota, 01.10.2011.

18:52

Marković: Država nije kapitulirala

Ministar Milan Marković je za B92 rekao da bi država kapitulirala da je dozvolila održavanje Parade ponosa iz straha od kritika, po ceni da rizikuje živote.

Izvor: B92

Markoviæ: Država nije kapitulirala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

227 Komentari

Sortiraj po:

nece jos dugo

pre 12 godina

Nije kapitulirala my ass. Predlazem prdesedniku i vladajucoj koaliciji da odmah zabrane sebe i ostale (bes)korisne drzavne organe zbog pretnji koje doticni svakodnevno dobijaju. Zasto rizikovati tako hrabar i iskusan partokratski kadar koji se davno odrekao sopstvenog misljenja zbog tamo nekih maloumnih huligana?

Mog

pre 12 godina

Vi najbolje znate da je kapitulirala. Ne samo sto nema snage da se suprostavi desnicarima. Vec zato sto se nije napredovalo od 90-tih ni za korak. Zato sto je uzasna nezaposlenost, zato sto nema investicija, standard je na evropskom dnu. Necu ni pominjati Kosovo... Sta je ostalo?

gandi

pre 12 godina

stanje sa ljudskim pravima u srbiji nije doboro, ali je stanje sa zloupotrebom tih prava u necije svrhe i kod nas i u svetu ocajno.

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Milosevic je ziv!
inace kako drugacije tumaciti?Srbi i Srbija poraz konvertiraju uvek pobedom.Kad Dejtonski Sporazum bila je pobeda, a sto citav Svet Srbiju i srpski narod "osamario" zbog domena Genocida- nikome nista.Kad je NATO 78 dana neprekidno bombardovao Srbiju i nijednu drustvenu zgradu nije postedio i to se slavilo kao POBEDA (nad Natom i citavom svetu)potpisujajucim kapitulaciojm u Kumanovo, kad Jeremic uspeo da zaustavi kolektivna priznanja nezavisnosti Kosova (to sto se pojedinacno dogodilo a tih je 84)i to je bila POBEDA, kad Stefanovic dogovaralo se sa Gdo-- Tahiri u Bruksel i to je zvanicno bila POBEDA (a ovo danasnje stvari barikade,ubijen policajac, ranjeni ljudi,vojnici,sljunak,balvani,zice,bodlljivke,zapalene granice to u stvari sve je sitnica i nema veze sa tom pobedom), pa i danas ova zabrana skupa nezadovojlni gradzana (bez obzira seksualni pol oni su gradzani ove zemlje)isto se slavi ko POBEDA.

Jakovljevic M

pre 12 godina

Da li moguce, da jedan ministar ovo prica?
U Srbiji je sve moguce, jer smo banana drzava, kojoj nije mesto ni u Africi!
Na temelju proslogodisnje parade, kada je policija samo kordorom (i u vrlo retkim situacijama napadajuci huligane), stitila ucesnike parade, kada su huligani prakticno bili samo opomenuti od strane drzave, sto pokazuju i osude tada uhapsenih, ove godine je trebalo reagovati adekvatno.
Drzava JESTE kapitulirala, jer je parada “lakmus” za uvid u stanje ljudskih prava pojedinca i ravnopravnost svih, posebno manjinskih grupa sa vecinom, u drustvu!!!
To sto minister prica, sta bi sve mogla drzava i koliko je jaka, uporedjujuci Srbiju i Britaniju, da nije ozbiljan, bio bi smesan, jer za razliku od vlade u kojoj je on minister, britanska vlada REAGUJE. Sam postavlja pitanje: “Zar neko zaista misli da država ne može da obezbedi samu Paradu ponosa?”, a zatim nudi odgovor: “Pa, država može da izvede tenkove ako neko misli da je to pametno.”. Da, ja mislim da drzava ne moze da obezbedi ni dve ovce, ako joj huligani kazu, da to ne radi! O paradi, ambasadama i necemu ozbiljnijem, ne treba ni pricati, protekli dogadjaji vam daju odgovor, da li mozete.
Po starom, u praksi proverenom metodu, poznatom jos od Gebelsa, kontra propagandom i zamenom teza, minister tvrdi i sledece: “U ovom slučaju država je reagovala jedino kako je mogla da bi spasla ljudske živote i materijalna dobra.”, a da nam nista dalje ne objasnjava. Ne kaze nam minister niti ciji su zivoti bili u pitanju, niti koja su materijalna dobra sacuvali na ovaj nacin. Ili je to njegova pausalna procena, ili za takvu tvrdnju ima relevantne podatke, ili je jednostavno izmislio. U sva tri slucaja, otkazivanje parade, od strane drzave, je neadekvatna reakcija! Ako je to pausalna ocena ministra, bespredmetno je komentarisati, ali ako je drzava imala bezbedonosne podatke, da se nesto sprema, da neko planira ubistva i materijalna razaranja, MORALA je to da locira, izoluje i preda pravosudnoj vlasti zemlje! Da li bi u tom slucaju (a provejava iz ministrovog intervjua da misli bas na to) neko stradao, ili bio uhapsen, dok bi sprovodio pokusaj ubistva i unustavanje materijalnih dobara, cena je koju UREDJENA drzava kad-tad mora da plati! Na osnovu relevantnih podataka koje je eventualno drzava i imala, trebalo je podici daleko vise policajaca, mozda ne 16.000, kao sto je to uradila (pomenuta) Vlada Britanije, ali udvosturuciti ih svakako, i obezbediti (pomenuto od strane drugog ministra) javne garaze, institucije i sve ostalo, za sta se pretpostavlja da ce huligani napasti, pa, neka izvole. Hapsiti sve koji se ne pridrzavaju uputstvima policije na terenu, gde ima napada, na policiju, obicne ljude, ucesnike protesta, ili materijalna dobra, primeniti fizicke, represivne mere, a u slucaja upotrebe vatrenog ozuzja, odgovoriti istim. Tako se to, minister, radi u toj Evropi, kojoj mozete da pricate sta god zelite, ali vam ni oni, kao ni mi, (nesrecmo rodjeni u ovoj tuznoj zemlji, da nam vi budete minister), ne verujemo.
Posle ovog propusta vlasti, nista vise nece biti isto u Srbiji. To nije slutnja, strah ili pretnja, to nam pokazuje istorija, jer nije prvi put, da se jedna vlast povlaci pred, eventualnom pretnjom, PARALELNIM centrom sile i moci.
Naravno, minister, homoseksualci i njihova parada su potpuno nebitni u celoj ovoj prici o odnosu drzave i organizovanih huligana. Oni su (homoseksualci) i tako, kao i ostale manjinske grupe u nasoj zemlji, skrajnuti po definiciji, a o stanju ljudskih prava pojedinaca, raspitajte se u UN, gde nas i kako kotiraju, pre nego sto zadovoljno izjavite: “Ljudska prava u Srbiji su (prema njegovom mišljenju) na dobrom nivou ...” i “ ... Srbija u tom smislu zaista nema čega da se stidi kada je u pitanju stepen zaštite ljudskih prava."!
SRAMOTA!

Bojan

pre 12 godina

Zanimljiva izjava!Pa, ova drzava postoji samo fiktivno pa kako onda moze da kapitulira?! Kako li bi zastitili gradjane od opasnosti koja je veca od navijaca, "Obraza" i drugih protuva? Kada je zemlja pred kolapsom (a kod nas je tako od uvek) onda se pravi vestacka prica o Kosovu koje je davno izgubljeno u nadi da ce se tako dobiti koji politicki poen pred nove izbore posto nas gospoda na kartu "demokratije i ekonomskog blagostanja" vise sigurno nece kupiti.

Wasp

pre 12 godina

Ništa, dragi sugrađani, sad sedimo u kući i čekamo i ćutimo. Mogli bismo nešto i da kažemo, pošto imamo slobodu govora, ali šta vredi kad neće niko da nas sluša. Ja bih napolje, ipak sutra krećem na fakultet, šteta da mi propadne ovako lep dan, al' ne bih da dobijem po nosu, nikad se ne zna. Kapitulirali smo mi, građani ove države, ali ni to više nije bitno. BTW, preporučujem svima koji danas ostaju kod kuće The Smiths - "Sweet and Tender Hooligan."

NoviSad

pre 12 godina

Naravno da je kapitulirala. I to je to. Sramota. Ja nisam za odrzavanje gej parade na taj nacin, ali sam protiv huligana koji samo traze izgovor da unistavaju sve oko sebe!

petarV

pre 12 godina

Marković: Država nije kapitulirala...nego!? Tražila tajm aut!?

Sram da vas bude...izmišljate horde kriminalaca koji će da pale automobilske gume...samo da ne bi tukli buduće glasače...

Ja se samo nadam,da je većina dosadašnjih glasača ds-a,u istom raspoloženju kao i ja...i za crnog Đavola al za DS više nikad!!!

raci

pre 12 godina

parada ponosa, kosovo, sve je ovo dobro doslo vlasti da jos jednom zamaskiraju prave probleme u drzavi, kao sto su uslovi zivota. isto kao sloba nekad.

vladimirC

pre 12 godina

HAHA! Bravo majstore. One stare su najbolje! Ali salu na stranu, evo sta sam ja ocekivao da ce se desiti ove godine:

Mesec dana pre parade pocinju hapsenja. Postoje saznanja o planiranju nemira, to su krivicni prekrsaji i celu rulju treba pohapsiti i procesuirati i na taj nacin spreciti nemire. Za to vreme ide medijska kampanja i javna podrska paradi celokupne politicke elite. Drzava placa TV termine za serije kao sto su Will & Grace.

Sta god je potrebno da se drustvo dovede u neke granice normalnosti za 21 vek i spreci dalja talibanizacija.

U Srbiji nije problem homofobija, u srbiji je problem fasizam. Ljudi koji se bore protiv parade su najobicniji fasiti (pogledajte recnik i prepoznacete se).

ded

pre 12 godina

Država je mogla da izvede i tenkove na ulice kada je došlo do pobune crvenih beretki, pa ipak nije to učinila. Zašto? Zato što ipak nije mogla to da učini. Fakat je da ste napunili gaće i da se bojite otvorene pobune stanovništva. Kapitulirali ste i tačka. Sad možete da pametujete koliko vam volja.

Pera

pre 12 godina

Mozda i nije kapitulirala ako se nesto od ovoga procesuira. Posto oni imaju saznanja, neka pokrecu postupke.

Krivicni zakonik Srbije

Član 343
(1) Ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku, ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom do tri godine.
Nasilničko ponašanje
Član 344
(1) Ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo
građana ili teže remeti javni red i mir, kazniće se zatvorom do tri godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno u grupi ili je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
Dogovor za izvršenje krivičnog dela
Član 345
Ko se sa drugim dogovori da izvrši određeno krivično delo za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
Zločinačko udruživanje
Član 346
(1) Ko organizuje grupu ili drugo udruženje koja ima za cilj vršenje krivičnih dela za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Pripadnik grupe ili drugog udruženja iz stava 1. ovog člana, kazniće se zatvorom do jedne godine.
(3) Ako se delo iz stava 1. ovog člana odnosi na grupu ili drugo udruženje koje ima za cilj vršenje krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora od dvadeset godina ili zatvor od trideset do četrdeset godina, organizator grupe ili drugog udruženja će se kazniti zatvorom najmanje deset godina ili zatvorom od trideset do četrdeset godina, a pripadnik udruženja zatvorom od šest meseci do pet godina.
(4) Organizator grupe ili drugog udruženja iz st. 1. i 3. ovog člana koji otkrivanjem udruženja ili na drugi način spreči izvršenje krivičnih dela radi čijeg vršenja je udruženje organizovano, kazniće se zatvorom do tri godine, a može se i osloboditi od kazne.
(5) Pripadnik grupe ili drugog udruženja iz st. 2. i 3. ovog člana koji otkrije udruženje pre nego što je u njegovom sastavu ili za njega učinio neko krivično delo predviđeno u st. 2. i 3. ovog člana radi čijeg vršenja je udruženje organizovano, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine, a može se i osloboditi od kazne.
Izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela
Član 347
(1) Ko oružje, eksplozivne materije, sredstva potrebna za njihovo pravljenje ili otrov za koje zna da su namenjeni za izvršenje krivičnog dela izrađuje, nabavlja ili drugom omogućava da do njih dođe, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ko napravi ili drugom da sredstvo za obijanje ili provaljivanje, iako zna da je namenjeno za izvršenje krivičnog dela, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(Vlast)a

pre 12 godina

Sve je tako kako kazete g.ministre!Nema potrebe da bilo sta objasnjavate kad je sve jasno.Drzava nije kapitulirala kao sto Zloba nije porazen od NATO alijanse!Rasplet price znamo i nadamo mu se,ali strepimo od promena jer vise nema dobrih igraca na politickoj sceni Srbije.

raketa

pre 12 godina

Država jeste kapitulirala pred najblaže rečeno fašistima. Ljudi pa da li vi vidite sličnost između naših, 1389, obraza, alkatraza, firmi, i sličnih sa najprimitivnijim oblicima života. Izvinjavam se amebama, paramecijumima, zglavkarima i sl.

BUMERANG

pre 12 godina

Glavna fora je da su DS-ovici i ovi ostali na vlasti zakljucili da ce im otkazivanje parade doneti velike koristi na izborima. Medjutim, tu lezi glavna kvaka, koja ce im se vratiti kao bumerang. Naime, huligani, raznorazne "navijacke grupe", krimosi i ostale horde nisu nikad bili, niti ce ikad biti glasaci DS, Stranke Penzionera, G17+, reformisanih SPS-ovaca i ostalih na vlasti (izuzev Palme koji ionako vec uziva tu podrsku u svojoj Jagodini, gde je manje vise ogranicen). Dakle, klero-fashisti po definiciji nisu demokratski nastrojeni i kao takvi ne glasaju za gore pomenute. Oni iskljucivo glasaju za SRS, NS, DSS, nove radikale i njima slicne. Ja ne vidim nikoga od klero-fashisista-navijaca da ce posle ovoga glasati za demokrate, pa sve i kada bi ih trenutna vlast svih 10,000 njih snabdela sa po parom Nike-i i modernim trenericama sa nacionalistickim simbolima. (Malo ironije ne skodi!)

Ali ono sto ce se sada sigurno desiti je da ce nekadasnji, a s pravom ogorceni glasaci DS-a i G17+ masovno da ih bojkotuju na predstojecim izborima. Naravno, ima mnogo drugih razloga za takvu promenu u misljenju demokratski orijentisanih ljudi, a ova kapitulacija drzave/vlasti u korist huligana i batinasa je samo prelila tu casu. Saznanje i nemoc da se suprostave batinasima i kriminalcima, koji bi da pale, pljackaju radnje, unistavaju imovinu drzave i gradjana i danas prebijaju gay-eve, a sutra i svakog drugog od nas koji misli drugacije od njih, nas samo ucvrscuje u uverenju da su demokrate debelo pukle.

ko to tamo peva

pre 12 godina

,,Ljudska prava u Srbiji su prema njegovom mišljenju na dobrom nivou''tacno i ja se slazem ali te ljudske prave su samo za politicku elitu Srbije.

petar pan

pre 12 godina

Gospodin ministar Marković veoma sumnja u integinciju gradjana.Nismo mi koji instiktivno mislimo,već razumno.Zar misliš Markoviću da smo toliki idioti i da poverujemo u tvoju izjavu.

e

pre 12 godina

"Kako kaže, država nije nesposobna da zaustavi one za koje se sumnja da bi uništili grad, jer poseduje monopol sile, ali je vlast tu da proceni šta donosi sutra i šta bi takav događaj mogao da prouzrokuje"

B'ate Markoviću, u redu je, jasno nam je, nije niko pglu. Sutra donosi izbore, a događaj bi mogo da prouzrokuje da vam odnese glasove. 'El tako, sam dobro skapirala?

A čega ti ono beše ministar?

mosa

pre 12 godina

Hehe ako ovo nije kapitulacija onda sam ja revolveras. Poenta je da nekome zasita odgovara da postoje grupe kao sto su obraz,otpor,navijaci, klosari,narkomani,marsovci....Pitanje je zasto im ne odgovara da postoje i homoseksualci, mozda zato sto nisu zeleni ili ne nose salove ne stezu pesnicu ili sire tri prsta! odgovor da li drzava moze da sredi huligane generalno odgovor je DA! Ali nece :D Pitanje je zasto? Pa zato sto sredjena drzava ide u uniju a niko od njih ne zeli u uniju. Zao mi je sto nismo vec kada smo kapitulirali 99-te pregovarali licno sa amerikancima o tome sta kome treba itd nego preko spsovaca pa dosovaca pa pomesanih zajedno(sada). Jao si ga nama, bezte ljudi odavde glavom bez obzira pod uslovom da imate gde, jer su se sine,baki, batice i rodjaci infiltrirali u sve pore drustva :(

NyanCat

pre 12 godina

e ovo je nasa drzava postala

____━━____┓━╭━━━━━╮

____━━____┗┓|::::::^━━━^

____━━____━┗|:::::|。◕‿‿­­­­◕。|

____━━____━━╰O--O-O--O ╯

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

da, da, vidim ja da ste vi jaci... ipak ste ucvikovali... vas posao je da obezbedjujete, a ne da zabranjujete, niste placeni da zabranjujete, vec da obezbedjujete, by the way, i ustav ste prekrsili :)

VS

pre 12 godina

Kako bi drzava ("drzava") reagovala kada bi je preplavio talas demonstracija, poput onih, sada, u Izraelu, zbog skupoce, svakidasnjih egzistencijalnih teskoca? "Mudro" kao sada (po Markovicu, Dacicu...), ili odlucnije u odbrani svojih foteljassa?... Tesko da cemo dobiti odgovor na to, iz prostog razloga sto ovdasnje mase vode kontrolisani mediji, pocev od TV, a ne kriticki, kreativni razum.

kukavice

pre 12 godina

"Drzava nije kapiturala"... pa naravno da nije, kada nije ni preduzimala nikakve akcije. Ona stara "Kada NISTA ne radite, ne mozete ni da gresite, a kada ne gresite, nemate ni odgovornosti."ITAKOUKRUG dozivotno.Tako SRBIJA resava svoje goruce probleme.Za svaku pohvalu.U 21-om veku sa ovakvim politickim srednjevekovnim mozgasima, nije tesko predvideti buducnost ove tzv.drzavice.Posto nemamo drzavu, nemamo ni institucije koja ce braniti ljudsko dostojanstvo - "liberte,egalite,fraternite"...Sta to bese!? Nema buducnosti.I to niko ne sme da kaze na glas.Kukavice.To su te ptice koje nikako da odjezde iz ove nase lepe zemlje, vec je truju vekovima.

Spavac

pre 12 godina

Apsolutno se treba obračunati sa svima koji misle da su oni ti koji su pozvani da određuju ko je podoban da protestvuje a ko ne. Naročito sa onima koji gurajući svoju sopstvenu trolu ka jednom od najvećih trgova svog glavnog grada sa svega par svršenih razreda srednje škole i dva džepa puna kamenja jurišaju u urušavaju sopstvenu državu i njen autoritet jer im to danas diže adrenalin. Međutima, ta ista država danas im u tome pomaže i odlaže čas za neki drugi put, kad još malo ojačaju. Ako roditelji nisu uspeli da im objasne da je njihova uloga u vođenju politike ove zemlje samo da glasaju na četiri godine i to samo ako su punoletni ili ako ih na to nisu opomenuli ni apeli uglednih i pametnih ljudi koji su svojoj zemlji ostavili nešto u nasleđe ( sportisti, pevači ... ), pitam vas ja ko će? I kada će? Takve stvari apsolutno treba saseći u korenu i to radikalnim metodama jer druge na žalost ne deluju. U suprotnom to nas čeka pa nas čeka. Ja lično nikad ne bih dozvolio egzibicionizam kakav viđamo u pojedinim gradovima evrope na prajdovima ( neprostojno obučeni ljudi, raznorazni rekviziti itd... ) ali ovi ljudi potpuno normalno, uljudno, jednom godišnje na sat vremena žele da skrenu pažnju na sebe i svoja kako oni smatraju ugrožena prava i to mora da bude legitimno. Niko ne sme da bude iznad države.

Neko kog stvarno boli biiip

pre 12 godina

Ovako...ovo sa otkazivanjem gej parade je cista igra magarca i sargarepe! Do skora je bila evropska kampanja dza bu....ovi iz evrope prezadovoljni nama...mi prezadovoljni sto su oni zadovoljni sve superiska i gospoda politicari shvatili da ce mozda ovi iz EU da se zeznu pa malo pozure sa primanjem nase kandidature....a posto se njima ostaje jos na vlasti da kradu sakom i kapom....lepo su gospoda na vrhu odlucila da malo prekrse sve moguce zakone i cao zdrao! Imaju argumenta da se pokriju....to nije zato sto ne vole homosexualce vec zato sto se brinu za njih! buahahaha krajnje komicno! Malo ce im se promeniti sastav glasaca (umesto kvazi urbanih likova i likusa (koji su glasali za njih jer je moderno biti demokrata) ce glasati cobani i cobanice (jer se naravno sada vlast bori za vrednosti porodice)) ali sta je tu je....glas je glas rodjaci! Nije ni ovaj mucenik kriv...i njemu neko sastavlja teks koji on prezentuje kao pameti papagajcic a za uzvrat dobije udeo plena (verovatno) :)

Nemojte bre toliko da se nervirate...nervoza ima los uticaj na zdravlje....moze da udari na prerane sede, na bore, ili ne dao bog (pu pu pu da se pomerim sa mesta) na potenciju i sta onda...samo da se samoubijem iz zasede?! :D

Lepo vi volite onog ko je pored vas ako imate nekog takvog (ako nemate nadjite jer je bas kul biti voljen i voleti nekog) i opustencija. Pustite one bez grama savesti i skrupula da se igraju kvazi politicara koji se brinu za veliko srpski narod (da budem obostranomanjinski korektan "za veliko srBski narod hahahah) :)

S ljubavlju vas
Covek koga stvarno zabole vise za sve! :*

Jeffrey Murdock

pre 12 godina

Ma doooobroo... necemo da vas grdimo mnogo... svi vec ionako znamo da ste nesposobni, tako da ovo i nije neka bruka.

Ne mozete se vi vise obrukati, to je valjda svima jasno.
Jel tako?

luna

pre 12 godina

mnogo smo besni...jer nemamo posao,ako imamo onda radimo za bednu ctkavicu,ne mozemo decu da skolujemo, a i sto bi pa to su samo nasa deca,ne mozemo da se lecimo ako u bolnicu ne ponesemo bar 200e,ganjaju nas toplane,elektrodistribucije,bezimo od postanskog sanduceta jer uredno dobijamo plave koverte,kreditne kartice u plafonu zaduzenja,na telefon se ne javljamo jer zovu agencije za uterivanje dugova...i crvenimo jer ste vi ucinili da posten svet ne moze od rada da zivi i mora da se stidi svoje bede u koju ste ga vi doveli.e u ovoj perec drzavo si ti ministar, i svi su isti kao ti. s ovakvim ponasanjem cete sigurno uspeti od jedne prosecne domacice da stvorite huligana.negujete potmuli bes brizljivo godinama.u privatnosti doma svoga ne moras da priznas kapitulaciju ali mi smo na patosu.posto nema vise dole moracemo gore.

postoji li srpski Harvey Milk?

pre 12 godina

Nije kapitulirala država, kapitalurali su organizatori, pripadnici i simpatizeri LGTB. Država je postupila savršeno ispravno.
Postavlja se sasvim opravdano pitanje da li su oni spremni da bilo šta reskiraju, pa i žrtvuju da bi bi ostvarili ono što im je cilj.
Od kako je sveta i veka, kad se neko bori za prava (koja nema), nema podršku države, nema zaštitu policije. U toj borbi (ako je stvarno borba) oni koji se bore spremni su da podnesu posledice (batine, hapšenje, zatvor ...). Oni koji se stavljaju na čelo pokreta, reskiraju sve to. Bilo da budu napadnuti od organa vlasti, bilo da budu napadnuti od neistomišljenika ili i od jednih i od drugih.
U Srbiji predststavnici LGBT vode "salonsku borbu", ekonomski zbrinuti neuporedivo bolje od bilo kog prosečnog gradjanina Srbije, a opšti utisak je da se njihova "borba" svodi na borbu za grantove. Obaška sto su i predstavnici LGBT ili, bolje reći, oni koji se permanentno pojavljuju u medijima, medjusobno posvadjani, suprotstavljeni i razjedinjeni.

I. L.

pre 12 godina

Znaci stvar je jos gora. Drzava je jaca od huligana, ali se plasi da to pokaze. Ili mozda namerno nece da to pokaze, jer je drzavni vrh izgleda samo obicna marioneta tih istih huligana.

Bole

pre 12 godina

Parada, toliko je nebitna, a toliko se priča o njoj. Mediji direktno pomažu državi da sludi narod i usmeri ga da razmišlja o cirkusu, a ne egzistenciji.

ne zvekeći tenkovima

pre 12 godina

Da nisam pročitao o kome se radi, mislio bih da ovo priča neki pijanac ispred lokalne prodavnice: "Ko? Mi? Pa, mi smo, bre, toliko jaki da mož' da pobijemo pola sveta! Nego, neće' se ističemo."

Kralj Ibi

pre 12 godina

Dok svi mi svoje nezadovoljstvo, ogorcenje i frustracije lecimo preko slanja komentara na vesti i davanja pluseva i minuseva na iste, nema nam spasa. To je mudar ventil vlasti. Nisam za pobune i revolucije. Imali smo 5. oktobar, i??? Imamo institut poverenika za informacije i Zakon o dostupnosti informacija od javnog znacaja, Zastitnika gradjana i slobodne(?!) medije... Potreban je pritisak kroz institucije i medije! Imamo pozitivne zakonske propise, koji ocigledno postoje samo na papiru kao potvrda harmonizacije sa zakonodavstvom EU o kojima pojma nemamo. Ajde da pokrenemo peticiju i svakodnevno trazimo odgovore od vlade na sva nasa pitanja i nedoumice. A onda bi B92 mogao svakog dana da obavestava o broju dana koji je protekao od podnosenja zahteva do davanja odgovora. Trebalo bi svaki zahtev za informacije da potpise sto veci broj gradjana. Alooo, mediji, to ne trazi velika ulaganja, a emisija bi bila jako popularna uz prostor za prodaju reklama...
Evo mogucih pitanja:
- Ko je to rusio Beograd i tukao policiju prosle godine? Koliko je huligana prosle godine uhapseno, koliko ih je osudjeno i na kolike zatvorske kazne?
- Na osnovu kojih bezbednosnih procena su zabranjeni svi skupovi za vikend (ko ih je dao, koje su pretnje, ko kome preti i za koji skup, jesu li identifikovane grupe, sta se cini preventivno, da li je neko priveden, uhapsen...)
- Sta su nadlezni drzavni organi na osnovu proslogodisnjeg, i iskustva ranijih godina, uradili na prevenciji i podizanju svesti o problemu koji evidentno postoji, da se ne bi svake godine, dve nedelje pre najavljenog odrzavanja, IZNENADJIVALI Paradom ponosa i svim drugim mogucim javnim okupljanjima koji su garantovani Ustavom i Zakonom o zabrani diskriminacije?

A pored ovoga:
- dokle se stiglo u istrazi o Kolubari, jel neko priveden, uhapsen, osudjen, hoce li neko vratiti pare ili je ipak sve bilo po zakonu?
- Ko kontrolise koriscenje finansijske pomoci iz inostranstva, IPA fondova i sl. Koliko je tacno para doslo i na sta je potroseno: koliko je ulozeno u pokretanje proizvodnje, otvaranje novih radnih mesta, poboljsanje kvaliteta obrazovanja, zdravstvene zastite, penzionog fonda i jacanje efikasnosti sluzbi koje se finansiraju iz budzeta?
- sta je bilo sa izraelskim satelitom i ko to i iz kojih stavki u budzetu placa?
- sta je sa spornim sajtom Ministarstva zivotne sredine i cenom placenom za isti?
- bese i jos neki sajt Ministarstva trgovine cini mi se za koji su date leeeepe pare a radila ga je firma za obebedjenje? Da li je sajt zaziveo i opravdao svoju cenu i postojanje?
- koliko puta smo pocinjali izgradnju koridora 10? Koliko je planirano za svaku godinu i koliko je tacno (kilo)metara puta zavrseno?
- da li je formirana Vladina Agencija za pomorske nesrece? Koji je ukupan broj vladinih agencija i kancelarija? Ko utvrdjuje njihovu svrsishodnost? Koliki broj ljudi je zaposlen i na osnovu koje sistematizacije? Kako se utvrdjuje obim poslova i vrednuje ucinjeno? Kome iste podnose izvestaje o radu?
- _____________________? unesite sami.

B92 bi mogao da napravi emisiju "Gradjani pitaju odgovorne - vladu, skupstinu, pokrajinske, lokalne vlasti..." napraviti bazu podataka i svakoga dana na sajtu odbrojavati broj dana do zadovoljavajuceg odgovora.
Stranke na vlasti bi umesto predizbornih plakata mogle na bilbordima da daju odgovore na ova pitanja. A sto se tice opozicionih stranaka, trebalo bi pazljivo beleziti sve izjave i predizborna obecanja, traziti im rokove kada bi sve to sto obecavaju moglo biti ispunjeno, pa ako dodju na vlast, periodicno ih podsecati na ono sto su obecali... I OD ODGOVORNIH TRAZITI ODGOVORNOST!

Pera

pre 12 godina

Nacisti su prvo palili knjige pa tukli jevreje e onda su poceli da pale i jevreje. Koji je sada redosled kod nas i ko je sada na redu.

Jodie

pre 12 godina

"Zar neko zaista misli da država ne može da obezbedi samu Paradu ponosa?"

Nema sta ko da misli, potpuno je jasno da drzava ne samo da ne moze nego i nece da obezbedi Paradu ponosa, jer drzava ne zeli da se Parada odrzi, samo ne sme to javno da prizna. A tesko je priznati kapitulaciju, to je sasvim jasno. Ali je vrlo istinito nazalost i nama jedino sto preostaje je da trazim azil sto hitnije, jer ovde ocigledno ko je drugaciji od onoga sto nacisti smatraju normalnim ne sme ni da dise a kamoli nesto drugo. Potpuno isto kao u nacistickoj Nemackoj. Ako bi mi neko rekao da od sutra ne priznaje moje postojanje samo zbog toga sto sam LEZBEJKA necu biti sokirana!!!!

Nenad

pre 12 godina

Od 130 komentara nijedan ne podrzava potez drzave?! Da li vi to objavljujete samo komentare gej populacije i onih koji koriste svaku priliku da opljuju drzavu? Prosto je nemoguce da u zemlji u kojoj je 90% stanovnika protiv gej parade, kao i protiv toga da svoje vrednosti nametnu kao normalne i da nam sutra deca u skoli uce da je sasvim normalno da li momak ima momka ili ima devojku i da je svejedno da li devojka ima devojku ili momka, od 130 komentara nijedan ne bude protiv gej parade ili bar u zastitu odluke drzavnih organa. Da li je ovo po vama objektivno i nezavisno novinarstvo? Da li mislite da B92 gledaju i slusaju samo gej osobe? Ja imam 44 godine i troje dece, nisam ni fasista ni pedofil ni huligan ni verski fanatik ali sam apsolutno protiv gej parade i podrzavam odluku drzavnih organa ne samo zato sto smatram da gej osobe nemaju nijedanjedini razlog da paradiraju centrom Beograda nego pre svega da niko zbog toga ne bude povredjen ili ne daj Boze izgubi zivot a i baciti tolike pare na organizovanje gej parade u ovako siromasnjoj zemlji je vise nego besmisleno.

Marko

pre 12 godina

Najaca je fora sto su oni mislili da ce im ovo pomoci da opstanu na vlasti a mozda se desi bas suprotno, da izgube vlast zbog parade

Insajder

pre 12 godina

Indijci kazu: "psi laju a karavani prolaze....". Konacno jedna ispravna odluka!! Nismo mi ni Engleska ni Nemacka i nadam se da nikad necemo to ni postati!! Nemam nista protiv gej populacije i toga da svako u svojoj kuci radi sta hoce ali nemojte da smarate druge....

HisRoyalHighness

pre 12 godina

Joj Boze mili. Sedim i citam komentare. To pljuvanje po drzavi i drzavnim funnkcionerima. Strasno, covek pomisli da nemate pametnija posla. Nije drzava kapitulirala ... ma ... lepo su rekli, mi mozemo da obezbedimo skup ali je verovatnoca velika da ce morati da upotrebe sredstva prinude u vecoj meri. Vodeni topovi, gumeni metci, a da ce huligani ipak uspeti da nacine veliku materijalnu stetu a mozda i po neki ljudski zivot. I sta posle kraja Parade ponosa kada materijlna steta bude velika, a ne daj boze neki ljudski zivot ugasen. Ne moze, a i ne treba policija da bude na svakom mestu i u svakom koraku. Mislim moze, totalni nadzor interneta, umesto 1000, 10.000 kamera po gradu, slobodna kontrola i nadzor telefonskih razgovora...nesto mislim da vam ni to tada ne bi odgovaralo ... vi kao da parada nije bila prosle godine, kao da niste videli stotine huligana... kolika je steta samo GSPa. Hajde bre racunica je jednostavna, od parade manja korist ako se odrzi nego ako se ne odrzi i to je to....

Mr.Real

pre 12 godina

Ova nazovi država, tačnije vlast koja je predstavlja, je toliko jadna da me je sve češće bukvalno sramota što živim ovde.
Ili je ovo glupavi predizborni marketing gde se pokušava malo ublažiti loš rejting kod desničarski nastrojenih glasača koji su nezadovoljni zbog dešavanja na KiM pa vlast optužuju za to. Zaista ne znam šta treće da pomislim ...... u svakom slučaju - šta god da je razlog jadno je, mnogo je JADNO.
Gospodina Markovića ne bih posebno komentarisao.

Veteran

pre 12 godina

Strasno mi je zao majko Srbijo sta ti rade. Ne mogu vise , previse sam umoran od svega . Ali volim te i znam da cu morati makar jos jednom da se borim za tebe . I za snove nas miliona koji jos uvek sanjamo mirno jutro na brdovitom balkanu u zemlji sljiva.

bezi bre shabane

pre 12 godina

"Imamo i nezavisne organe kao što je zaštitnik građana, poverenicu za ravnopravnost, poverenika za informacije od javnog značaja..."

Imamo i policiju i tuzioce i sudove i parlament i Vladu i predsednika.

I sta imamo od toga?

el cid

pre 12 godina

Ma sta rekoste vrli ministre!? Nije kapitulirala! Slazem se, ona je godinama preko javnih preduzeca, glavnog izvora korupcije u drzavi, finansirala i organizovala klerofasiste, bila saucesnik, svesnim necinjenjem doprinela ovakvoj situaciji, ta ista drzava godinama i svakodnevno krsi sopstveni Ustav. Gde ste bili svih ovih godina da stavite van zakona sve ove nasilnike i zamlate, motiva ste imali na pretek i necu ih ovde pominjati. Paljenje ambasada, izrucenje zlocinaca i ratnih profitera Hagu, ubistvo Brisa Tatona, medjusobni obracuni tih grupa! Pa oni su deca vasih koalicionih partnera ali kako sam zaboravio, vazan je vas opstanak na vlasti, koalicije, privilegije. Vase misljenje je potpuno bezvredno i nebitno, vama niko ne veruje, vi ste obicna figurina vladajuceoligarhije. Ne razumem zasto se uopste ovakvi likovi pozivaju u emisije kada kao papagaji ponavljaju prazne floskule u koje ni sami ne veruju.

X.

pre 12 godina

Srbija je samo kao bajagi država. Nema tu ni "D" od države. Sramota.

Vlada totalni haos, vlada je bez ikakvog plana, sve se radi stihijski, samo seci uši/krpi dupe varijanta.

Kubba

pre 12 godina

Gospodine Markovicu ovde nema drzave, samo postoji "nedovrsena tvorevina" sa nakaradnom politikom proslosti i nista vise. Kao takva tvorevina osudjena je na sopstveno gasenje. Varjanta sminkanja, doterivanja pa makar i uz pomoc fasista koje ste zdusno odgajali prosto ne prolazi. Mozete silom samo izazvati medjusobne sukobe, sto je pogubno za sve gradjane.
P.S. Batali tenkove, represiju jer to nije jezik jednog "demokrate".

ovo je sramota svetskih razmera

pre 12 godina

Kad hapsite ove sto su pretili, pripremali nemire, rusenje, paljenje, prebijanje?!?! Hoce li neko odgovarati za ovo?

Breznjev

pre 12 godina

Drzava ovo,drzava ono. Drzava to smo mi govore vlastodrzci evo vidimo kazu mogu cak i tenkove da izvedu,imaju monopol sile. Dokle ce da prete ovom gladnom narodu. Zasto ne priprete izvodjenjem tenkova i hapsenjem onih koji su nas doveli do ovde unistili privredu, industriju i doveli da ima preko milion nezaposlenost. Drzava koja je to dozvolila za mene nije drzava i po...em se na takvu drzavu.

odgovornost države

pre 12 godina

Država možda nije "kapitulirala", ali je svakako odgovorna.
Policija je prošle godine obavila svoj posao, uhapšeno je/privedeno je ko zna koliko huligana, ali policija nije ta koja njih može da smesti u zatvor. To je posao tužilaštva i sudova. Jedni da podignu optužnice, drugi da sude.
E, tu država pada na ispitu. Zašto recimo presuda Obradoviću posle godinu dana nije pravosnažna? Zašto nije sprovedena istraga, podignute optužnice, završena sudjenja (u prvom, drugom, kom god treba, stepenu), protiv svih koji su tada privedeni, zašto istraga nije proširena na njihove saučesnike, podstrekače, pa oni pritvoreni, procesuirani, osudjeni (pravosnažno)? E, to je pravo pitanje, a ne zašto je zabranjen Prajd.

Majka dvoje maloletne dece

pre 12 godina

Ja samo znam da za dve nedelje odlazim odavde sa decom. Papiri su spremni a ja vise nego ikada!

Nemam vise nijedan komentar osim da ce mi nedostajati prijatelji! SRAM VAS BILO!!

Milan

pre 12 godina

Poslednji Srbi se isteruju s Kosova, onima u Hrvatskoj ne sme ni spomenik da se podigne, drzava opljackana, ekonomija unistena, perspektiva nula, a vidi cime se mi bavimo. Nemam zaista nista protiv parade, Ali ovoliko paznje javnosti je stvarno neprimereno situciji u kojoj se nalazimo. Ovim moronima i fanaticima koji su protiv parade predlazem da se uhvate kakvog postenog posla pa da tu kretensku energiju pretoce u nesto od cega ce im voljena nacija imati neke koristi.

ana

pre 12 godina

ovo je jedno od retkih mesta u ovoj horor drzavi gde mi je malo lakse kad odem, jer je vecina komentara ipak smislena...stvarno je strasno koji je nivo svesti ovde...ova vlada je samo ogledalo vecine. muka mi je. drago mi je sto postoje jos neka uporista visoke svesti, a da to nije samo moj krug prijatelja, i istovremeno mi je zao svih nas jer otkad znam za sebe, a sad imam 35 godina, borimo se sa nekim silama iz pakla.

M

pre 12 godina

Evo ja kao gradjanin Srbiji osecam da je drzava kapitulirala pred huliganima. Zaista ako policija ima toliko operativnih saznanja o pripremanju nereda u Beograd sta ce uraditi tim povodom u narednim danima? Ovo stvarno podseca na 90-te. Samo da vas podsetim (za one mladje i one koji su zaboravili)o toliko pominjanom javnom mnjenju u Srbiji.
Vecernje novine u pisale; Ne mrzimo mi muslimane, hrvate, siptare i ostale ali se oni moraju pomiriti sa cinjenicom sta je volja vecine naroda i kao takvi moraju postovati volju Srpskog naroda i glas probudjene otadzbine"
RTS je prenosio; U Beogradu je mala grupica ljudi koju podrzava tek nekoliko stranih placenika i danas protestvovala na centralnom trgu. Oni koji su uzeli novce da bi blatili Srpstvo morali bi da znaju da je sasvim nekorektno da oni pljuju na sve sto je Srpsko dok nasa deca stradaju u Bosni i Krajini.
Da li neko vidi slicnost?

Juan OdAvde

pre 12 godina

Milane Markovicu, zalosno je slusati takve izjave, pogotovo kad dolaze od jednog ministra.
Govoriti tako proizvoljno, bez argumenata, bez smisla i sto bi se reklo "prodavati maglu", nije nivo jednog ministra.
Na zalost na tome nivou govore svi politicari, ukljucujuci i premijera i predsednika.

Vi kazete "daleko od toga da je drzava kapitulirala i da su huligani jaci od drzave, to su potpune besmislice.

Ja tvrdim da je vasa izjava da drzava nije kapitulirala pred huliganima potpuna besmislica koja pokazuje vasu nedovoljnu pismenost da budete ministar.

Za sada samo dva argumenta:
Prvi:
Koliko decenija je proslo od kada jedna familija ne moze u miru da uziva u gledanju jedne fudbalske utakmice kao kulturno-sportskog dogadjaja, zato sto huligani svojim ponasanjem to ne dozvoljavaju.

Drugi:
Zar niste citali vest od danas: "pretucen da ne prekreci grafit". Da je drzava jaca od huligana, ti huligani nebi ni pomislili da dotaknu coveka. A pretukli su ga.

Milane Markovicu, zalosna je i sramotna vasa nesposobnost, vasa neodgovornost i zatvaranje ociju pred stvarnoscu. Ali niste vi osobno toliko krivi, jer ni drugi nisu nista bolji.
Godine su prosle a da od nijednog naseg politicara ne cujemo trezvene govore, zasnovane na stvarnosti u drustvu.

Ja licno smatram da je sve posledica nedostatka hrabrosti da se borite za jedno pravedno drustvo. Ustuknuli ste pred snagom dobro povezanog neprijatelja: udbaski-klero-fasizam i ne smete ni da pisnete.

Dragoljub Mihailović

pre 12 godina

Ma neeeeeee! Ni u Kumanovu NIJE potpisana kapitulacija! I uopšte - mnogo bre tamo neki optužuju ovu državu - a ona samo radi svoj posao! A posao je... MANI GA MITO!!!

carlton

pre 12 godina

Ama bre ljudi,ne mozete ni da se seksate ako ste gladni. Dosta vise s tim.Dajte da radimo jer cemo trpeti gladni.Da resimo ono sto je bitnije od svega a onda neka svako seksa koga hoce jer ovako SVE nas seksaju kolektivno.

Samo ja!

pre 12 godina

"Ljudska prava u Srbiji su prema njegovom mišljenju na dobrom nivou, što ne znači da ne treba da se unapređuju i dodao da je korpus prava nacionalnih manjina takođe na visokom nivou."

Ministre, sram vas bilo!

Sasa

pre 12 godina

Ne znam sta da kazem ovom ministru. Gej sam i zivim kao pas u ovoj zemlji. Jedina nada mi je da se selim u inostranstvo.
I onda mi on kaze da je stanje ljudskih prava u Srbiji na dobrom nivou.
Ili ja ne potpadam pod ljude ili imamo drugaciju definiciju dobroga.
Ocajan sam stvarno!

12345 NOW!

pre 12 godina

Ukoliko pohapsite te huliganske vodje (kao i u Britaniji - kad je bas spominjete) pre nego sto se desi novi haos, destrukcija i zverstvo, tek onda ovo otkazivanje ima smisla. U suprotnom, ne razumem cemu vodi ova kupovina vremena do sledeceg zakazivanja.

Ivan

pre 12 godina

"Ministar Milan Marković je za B92 rekao da bi država kapitulirala da je dozvolila održavanje Parade ponosa iz straha od kritika, po ceni da rizikuje živote."

Kakva zlokobna zamena teza!!!! Kao da su onaj nesrecnik iz Obraza ili Zveri srpske ovo izjavili!

sale73

pre 12 godina

'Ljudska prava su na dobrom nivou' reče čovek i ne trepnu, ni stida, ni srama. Verovatno je kao reper uzeo u obzir islamske džamahirije, neke delove Afrike i majku Rusiju. Za Treći svet još i možemo da konkurišemo, ali u Evropu smo zalutali, kao i sve naše komšije.

supervisor

pre 12 godina

Blago njemu kada on nema ni malo srama da izadje i saopsti ovakvu smejuriju od izjave koju mu je neko napisao. :) I sta covek stvarno misli da ga je neko shvatio ozbiljno i da mu veruje? Da nije tuzno bilo bi smesno. Tj, svakom drugom ko nije Srbin, ovo dodje kao terapija smehom.

zicco

pre 12 godina

jel...tenkovi...opet...bravo. fina vam bila ova pauza od deset godina lazne nade...opet isto, samo njih nema, a ja na zalost ovde...

eXperti

pre 12 godina

''država može da izvede tenkove''

Sta cekate? imate preko 200 tenkova
(Ustav, 1. oktobar 2011 19:25)

Nemaju akumulatore, a i kurble su prodali...

dusko vasovic

pre 12 godina

Država je mrtva. DS je mrtav. Srbija je mrtva. Kakva sreća što sam dete pre pet godina poslao u svet da se obrazuje i da tamo živi.

twist off

pre 12 godina

Drzava nije kapitulirala?

Kako bre nije? Bojite se naroda koji vas je doveo na vlast. Zar to sto vi zovete demokratijom mora da se daje na kasicicu i flasicu? Ne gledate nas isto, a u ustavu pisu prava naroda koja su bezobzirno pogazena vasim postupkom. Kako se vi izjasnjavate? Kao demokrata? Nema sanse. Pa ovo nijedan diktator ne bi uradio. U startu se znaju pravila, moze li protest ili ne, a ne pred skup ukidati osnovno ljudsko pravo.

Daleko ste od EU i fondova o kojima toliko sanjate upravo zbog ovakve politike planiranja "kako vetar duva". Pa ja znam da niste ocekivali da ce se narod uzbuniti. Vi i dalje mislite da vas "neko" voli...

lud,zbunjen,normalan

pre 12 godina

gej aktivisti zive od para koje im dolaze sa strane,od gej lobista,stoga su morali da izadju na ulicu barem i ovako,da bi opravdali novac .

nema tu veze sa nikakvim pavima LGBT osoba,oni su tu da zarade,i uticu na psihu ljudi,najvise dece (tj da ih nauce kako je to normlano,a duboko u sebi znaju da nije)

bane

pre 12 godina

smorili ste vise sa tom paradom!ljudi nemaju posla,ovi koji imaju rade za 200 eura,srbi na kosmetu se bore za zivotnu egzistenciju,kako ne shvatite da nas sve generalno zamara ova prica vise!dosta!

Milica

pre 12 godina

@Brisel_Ali_Onaj_Dobri

Jesi ti slep? Sta lupetas? Ako je neko odredio drzavu u ovom slucaju onda su to desnicarske organizacije, a ne gejevi. Boze kakav lik...

penzioner

pre 12 godina

Pričajte šta hoćete ali ste kapitulirali, gradjane nećete ubediti, ponavljajte možda sami sebe ubetite.Čekajte izbore pa onda pričajte.

otpadnik

pre 12 godina

Kako ga nije sramota da izađe na televiziju... Ovo je zemlja u kojoj ste u velikom problemu ako se nalazite u bilo kakvoj manjini, što je i odlika primitivnih društava. Sve jedno da li ste LGBT osoba, nacionalna manjina, verska manjina, da li ste osoba ometena u razvoju ili ste invalid - očekujte da većina krene na vas. Ne mogu oni da dele hranu sa vama, budite srećni ako vas ne pojedu...

Rade

pre 12 godina

Marković me je veoma razočarao. Govori jezikom svoje partije, sa pozicija vlasti a ne sopstvenim jezikom. Kada je država tj njena milicija nesposobna da obezbedi tamo nekakvu paradu onda je priznala da su huligani i kriminal pobedili. Nije me briga za paradu ponosa ali sam zbrinut za svoju sigurnost i sigurnost svoje familije jer je milicija rekla; ok huligani , vi ste jači. Ministar milicije stalno prebacuje odgovornost na druge. Kakvu to oprremu on traži. Priča za glupe i naivne.

Ezio Auditore

pre 12 godina

Samo da se razumemo, ne podrzavam gay paradu, ni ja ne paradiram jer sam normalan a vi ste suvise meki.
Znaci ili dza ili bu, klinci su postali pre agresivni a ako treba i tenkove bi na ulicu, jer nam takva deca ne trebaju.
Oni nisu buducnost Srbije
A onda bih svratio i do roditelja...

Душан Ариљевић

pre 12 godina

"Imamo i nezavisne organe kao što je zaštitnik građana, poverenicu za ravnopravnost, poverenika za informacije od javnog značaja i Srbija u tom smislu zaista nema čega da se stidi kada je u pitanju stepen zaštite ljudskih prava", zaključio je ministar Marković.
Г. Марковићу немојте мешати заштитника грађана и Србију. Он је недавно (иструиран) од стране те исте државе, јер она није имала храбрости за то, отишао на свечаност доделе Нобелове награде за мир кинеском дисиденту. Његова заузетост правима кинеског народа вероватно га је спречила да се одреди према "бризи српских власти за животе и безбедност грађана и имовине".

Maxim

pre 12 godina

I opet zamena teza i gomila budalaština.

Ako su informacije o pripremi nereda istinite, da li se vodi istraga? Da li je neko priveden?
To su aktivnosti protiv javne bezbednosti i samo planiranje je krivično delo!

Država nam je pokazala ko su njeni štićenici i čije zahteve je ispunila - Parade nije bilo!
Na zajedničkoj konferenciji se videlo na kojoj strani je država.
Pokazala nam je ko su njeni policajci u civilu i po čijim pravilima ima da se ponašamo.
Sada i država treba da pripazi kako se ponaša, jer bi njeni štićenici mogli da se okrenu i protiv nje same, zato što država protiv njih ne sme i neće.

Sram vas bilo, kukavice licemerne!

Jelena

pre 12 godina

"Daleko od toga da je država kapitulirala i da su huligani jači od države, to su potpune besmislice" , rekao je Marković.
Nije drzava kapitulira - to je zvanicna politika srednjevekovno-pravoslavno-talibansko-ultradesnicarsko-profasisticke Srbije.Jedna pristojna demokratska drzava bi zastitila svoje pripadnike, bilo kojoj diskriminisanoj manjiji da pripadaju, a organizacije cija imena mi se ne mili da pomenem, bile bi vec davno stavljene van zakona. Sramota!

Марко

pre 12 godina

Па овде уопште није реч о забрани параде, већ о страху власти да на улицама види људе. Власт је на климавим ногама, сваки повод на окупљање на улицама може да подсети масу да крене и избаци вас из фотеља у које сте са руљом и ушли. Ово није пораз државе, ово је ваш пораз, ви сте данас и јавно признали да сте пукли и седите ту по инерцији и молите се да удари зима што јача и што пре.

Stojan

pre 12 godina

Zanimljivo je kako svi ti ministri imaju obavezu da za vikend nešto pametno kažu i uknjiže neki poen kod šefa.Pa to je potpuno kontraproduktivno. Tako smo radili mi u JUL-u.

Strider

pre 12 godina

Drzava jeste kapitulirala pred huliganima. ispunila je njihove zahteve, a nikoga nije uhapsila zbog pretnji nasiljem. Knjiski primer kapitulacije koja ce uci u istoriju gospodine Markovicu. Nismo svi neobrazovani i naivni da poverujemo u besmislice koje pricate, kakvi tenkovi kakvi bakraci.

Duro

pre 12 godina

"...Kako kaže, država nije nesposobna da zaustavi one za koje se sumnja da bi uništili grad, jer poseduje monopol sile, ali je vlast tu da proceni šta donosi sutra i šta bi takav događaj mogao da prouzrokuje. "

I da i ne. Ne jer je država (policija, žandarmerija, vi na vlasti) nemože ili ne želi da spreči huligane, a da jer je svesna šta donosi sutra: izbore i gubitak vlasti ako se zameri huliganima...

Ljubomir

pre 12 godina

Mislim da kao i uvek puno demagogije prosipa vlast.Naravno da su mogli sta su hteli, ali su procenili da ce neki procenat vise glasova na izborma koji slede dobiti ovako i to je pocetak i kraj, samo vlast opet uzeti i nista vise.

Ne bitno

pre 12 godina

Ministar kaze da ovo nije poraz drzave.Mozda je upravu ovo je pobeda ekstremsta.Znaju da je planiran napad na ambasade,paljenje guma i slicno a ne znaju ko je su to grupe.Da li to znaci da ako za parlamentarne izbore ekstrimisti najave iste nemire jer ce "njihove" stranke izgubiti tada Dacic odloziti izbore.

Pinot gris

pre 12 godina

1. Nije te stid ?

2. I šta ćete da uradite da u Srbiji nestane ološ koja preti, prebija, ucenjuje, postavlja državi uslove?

Ne brini se, znamo odgovor na oba pitanja.

jovan

pre 12 godina

Ministar Markovic je sasvim u pravu. Buduci da svi oni koji bi navrli da se setaju toboze ulicama grada Beograda a uzgred nisanili sveze patike koje smo inace imali prilike da vidimo na stadionu u Italiji u mladoga junose koji je hrabro makazama jurisao na zastitnu ogradu i doneo fudbalskoj reprezentaciji
Srbije minus tri poena a svojoj drzavi neprocenjivu stetu i blamazu, nisu imali zrno casti da odustanu. Tacno je da Drzava Srbija ima pravo da izvede tenkove na ulice i tacno je da je ona pametno odlucila da to ne uradi. Nisu srpske vlasti neuke kao nekada general Adzic, koji je zloupotrebio tenkove tadasnje JNA za potrebe republickog diktatora Milosevica, na cega nije imao ustavno pravo a da do danas nije popio robiju zbog toga! Zato, spokojno spavajte, izgleda da ovde ima izvesne pameti i zdravog razuma!

vasilije knezevic

pre 12 godina

boze,svasta.parada ponosa nije nikakav ponos nego jednostavno kopija zapadnih politickih pitanja engleskog
govornog podrucja prilicno razlicitog od seljackoo varoske kulture naseg podneblja.cak ni u engleskom govornom
podrucju niko se jos nije usudio da kaze da je ponosan sto je "peder" da upotrijebim ustasljenu pogrdnu rijec
koja se jos uvijek siroko upoyrebljava:"not that is anything wrong with it but i am not".mislim da politicar
na manhattanu ce izjaviti svenajljepse o "gay" da bi pobijedio na nekim nedefinisanim izborima koji nemaju
realnog sadrzaja.slazem se sa odlukom otkazivanja parade koja bi svijetu prikazala da smo jos uvijek
primitivci.

Marko

pre 12 godina

Bratac, vi ste kapitulirali, jer niste smogli snage da adekvatno kaznite divljanje od prošle godine (a i od pretprošle).
Vi ste kapitulirali pred ovima što su vam zapalili stranku. Mislio sam 'eto, sad barem imate formalni razlog', nešto što će da vas pokrene, ali sam se prevario. Sutra ćete da sedite pored njih i da im se obraćate sa VI u skupštinskim kuloarima.
Plaćamo sudije koji ne smeju da osude običan šljam sa ulice. Imate snimak jednog klinca kako napada službeno lice i to na stadionu, a sudije ga sude 3-4 godine.
E zato ste kapitulirali, jer ne smete da se obračunate sa ološem kojeg ima sve više, jer ovde u Srbiji takvi dobro prolaze. Dovoljno je samo da se udruže, a vi ste toliko autistični da ćete sve da im dozvolite. Imate sve poluge vlasti i šta ste uradili? Ništa.
Tako da Markoviću, nemoj da mi prodaješ te priče. Nije ovde reč o paradi niti o odlaganju parade. Ovde je reč o tome da ste nam navukli šljam i od njega ne može da se živi. A vama je fino. Vidim gđa Trivan je otkrila veliki potencijal interneta.
Nekad nije loše otići ispred ogledala i priznati sam sebi neke stvari. Valja se - deluje pročišćujuće na dušu.

vuk

pre 12 godina

Aha, da da, kako da ne! Kako si ti to nama pametno smislio, blago nama sa tobom. A i sutra kada priznamo Kosovo, to nece biti kapitulacija nego bi kapitulacija bila kada ne bismo priznali u strahu od ......
Boze kakav genije je ovaj cova, plus moralna gromada. Kada na to pomislim sav se najezim od miline.

Marko

pre 12 godina

Srbija jeste kapitulirala. Kapitulirala je pred tajkunima i zato nemamo normalnu tržišnu ekonomiju, a radnici u Srbiji su potlačeni, skoro kao da živimo s kraja 19. veka. Kapitulirala je pred kriminalcima i zato nijedan slučaj krupne korupcije nije rešen iako o svakom od njih javnost bruji. Kapitulirala je pred huliganima i zato desničarske organizacije određuju koji stil života je prihvatljiv, a koji nije i ko sme svoju različitost, a ko ne sme da demonstrira. Na početku vladavine sadašnjih političara duboko sam verovao da će Srbija početi da dobija evropske obrise. Gotovo četiri godine posle osećam se poraženim - ekonomija je na nogama, korupcija cveta, a pitanje ljudskih prava je i dalje problem kosmičkih razmera. Za sve to direktnu krivicu snosi politička elita čiji je gospodin Marković deo. Srbija je danas tužna zemlja jer njena politička elita nije htela, iako je od građana za to dobila mandat, da od nje napravi bolje, pristojnije i civilizovanije društvo. Zbog te nesposbnosti danas imamo tenzije u Sandžaku, Mađari i Srbi se biju po Vojvodini, civilizovano rešenje oko Kosova se ne vidi, naši gej sugrađani su građani drugog reda, a huligani, koji bi u pristojnim zemljama bili iza rešetaka, u tv emisijama propagiraju svoje nastrane ideje.

marko miljanov

pre 12 godina

i jevreje kad su zatvarali u drugom svetskom radili su to radi opsteg dobra i iz najboljih namera pa se ispostavilo da to nije bilo u redu. svi vi koji ne podrzavate zabrane okupljanja i ovakvu vrstu fasizma i diskriminacije sada imate sansu da odete iz srbije i zatrazite azil jer ste de fakto ugrozeni zbog nepostovanja i nepostojanja osnovnih ljudskih prava. srbiju ostavite srbima... ovakvi su dovoljni sami sebi.

Nenad

pre 12 godina

Nonsens.
Ovakvim potezom drzava je gradjanima poslala jasnu poruku da nije u stanju da ih zastiti, kad god budu ugrozeni, a huliganima i nasilnicima da nije sposobna da im se suprotstavi.
Jadni smo mi!

bezimena

pre 12 godina

G-dine Markoviću, bolje da ste ćutali...

"U ovom slučaju država je reagovala jedino kako je mogla da bi spasla ljudske živote i materijalna dobra".

PRAVNA DRŽAVA bi pohapsile sve koji prete učesnicima Parade ponosa, na POTPUNO ISTI način kako je to uradila kada je uhapsila lika sa Facebook-a koji je pretio Tadiću!

Umesto toga, ova tzv. država je zabranila jednoj manjinskoj grupi da koristi svoje ZAKONOM DATO PRAVO! Ma kako vi, iz vlasti pokušavali da izvrnete činjenice, OVA tzv. država je KAPITULIRALA PRED KLEROFAŠOSTIČKIM HULIGANIMA i svi vi to odlično ZNATE, ali nemate kojones NI ZA ŠTA! Jel i dalje zamišljate da ste sposobni da vodite DRŽAVU!?

Vi ste pukli!

koki

pre 12 godina

Ljudska prava su na dobrom nivou, a mozete izvesti i tenkove malo da ih poboljsate. Ovde se nezna ko je ko i ko skim i zbog cega.
Ljudi nema setnje, jedino mozemo skakati u mesto.

VladaBG

pre 12 godina

Jok ja sam kapitulirao. Pokazali ste gde ste vi, a gde desnicari, i ko je tu u prednosti. Ovim pitanjem ste trebali da se bavite na vreme, a ne kao sve ostalo u zemlji da vas iznenadi.

balkan boy

pre 12 godina

Nasa Drzava je jedna potpuna besmislica! Sve mi imamo, pitanje je da li i kako to funkcionise... U ovom slucaju, nikako! Mogu da se opkladim da su sive eminencije procenile da podrzavanje parade nece doneti dobro DS-u na izborima, pa su oni koji su prethodno podrzali paradu, privremeno zanemeli a vruc krompir prebacili kod glavnog pandura. Pozdrav!

Dejan Rančić

pre 12 godina

Znamo da država nije kapitulirala. Država, t.j. njihovi ministri, rade tačno ono što je potrebno zarad ostvarenja kratkoročnih političkih ciljeva.

Prošle godine smo trebali kao zemlja da ostavimo dobar utisak pred Evropom i pokažemo se kao demokratska zemlja. Odabrano sredstvo za ostvarivanje tog cilja je bilo održavanje Parade ponosa. Em što smo se pokazali kao poštovaoci ljudskih prava i slobode izražavanja, em što je policija demonstrirala kako se odlučno bori sa nasilnicima na ulicama Beograda.

Ove godine nemamo šta da se reklamiramo Evropi, ali bliže se izbori, a mi smo ipak pretežno zatvoreno društvo. Sredstvo za dobijanje naklonosti birača je ta ista Parada ponosa, ovog puta zabranjena zajedno sa svim drugim skupovima. Birači srećni što su pošteđeni tih zapadnjačkih fazona sa slobodom seksualnog opredeljenja, koje je za naš narod stresno, a državnici demonstrirali brigu za narod i mogu da očekuju koji glas više na izborima.

Država nije kapitulirala jer je znala šta radi, samo narod ne razume da država želi da mi ostanemo zatvoreni i neupućeni. Lakše je jednom godišnje zabraniti nešto zbog mogućnosti nasilja nego 365 dana raditi na edukaciji naroda i suzbijanju nasilničkog ponašanja prema neistomišljenicima.

mala

pre 12 godina

Moj je utisak da nema potrebe da nam naknadno objasnjavate sta ste hteli i mislili. kredibilitet vlade i svih njenih ministara nije osnova na koju se naslanja njeno postojanje, stoga...ako se slikate i dajete izjave zato sto vam se to svidja, razumem. u suprotnom, ne morate.

Zivimo u haosu, pravno nezasticeni, bez ustavnih garancija koje su tekovina velikih gradjanskih revolucija. srbija u svom mraku, vekovima.

gordijanus

pre 12 godina

a samo smo cekali i ti da se javis...drugi koriste paradu za licnu i politicku promociju kazes a ti za st aje ti koristis molicu lepo?

super aleks

pre 12 godina

Jeste brate i to najstrasnije!!!
To kazemo i mi koji vas podrzavamo i kojima parada ponosa uopste nije simpaticna!
Oduzeti pravo ljudima da izadju na ulice i ipuniti ocekivanja svih ekstremista, nemoze se drugacije nazvati nego KAPITULACIJA!!!

HR-brbljalo

pre 12 godina

Ja sam jedan od onih koji se uvijek pitaju ZAŠTO?

ZAŠTO mi (bivše zemlje YU) kaskamo za Zapadom i zašto se nikada ni jedna stepenica u razvoju ne može preskočiti.

Recimo, Zagreb ima gay-pride redovito već 10 godina. Počelo je grozno privm prideom, neredi, nasilje mržnja. Ali, grozno je za reći, u Zagrebu se tada nije desilo ništa što se nije dešavalo npr. u Londonu prije 40tak godina kada su tamo bili prvi prideovi. Danas je u Londonu pride bez i jednog policajca, uostalom to je naveca ulicna zabava u Britaniji. I sad... Zagreb je odradio svojih 10 godina ali je opet na onome mjesto gdje je bio i npr. London prije opet 40 godina.

No vratimo se mi na prostor bivše YU. Znači Zagreb je odradio svojih prvih 10 godina. Zadnja parada prošla je bez ijednog incidenta, mnoštvo se poznatih uljučilo u povorku, ljudi su se s bebama u kolicima ukljucivali u povorku, ljudi su pljeskali ... Ali nije to još uvijek ono što bi trebalo biti.

E sad, nemojte ovo shvatiti kao uvredu, ali cini se da BG kaska za ZG jedno 10 godina, jer vi ste sada na tome gdje smo mi bili prije 10 godina (ako ne i gore jer u ZG nikada nije bilo tako nasilje kao u BG na propšloj paradi) E I SADA EVO PITANJA, zašto BG ne može preskočiti tih 10 godina i doći odmah na to na čemu je ZG danas? Isto pitanje je zašto ZG ne može preskočiti i doći na ono što je London danas. SVI ZNAMO da će jednog dana to biti ako u tom spomenutom Londonu, pa zašto onda ne preskočimo svi te muke i pređemo na viši civilizacijski nivo i sačuvamo glave?

Iako za mene ovo otkazivanje u Srbiji je strašno!! To je pobjeda ulice nad vlašću.

Sjetim ose SPlita prije par mjeseci, meni to ne izgleda tako strašno kao u BG, Imam osjećaj da u BG postoji OPAKA organizacija koja taktički osmišljava kako napraviti nered, kako dezorjentirait policiju i sl. U Splitu su neki divljaci bacali iščupano cvijeće na sudionike ... Ali znate što se poslije desilo. Dva tjedna su na TV-u izvještavali koliko su izgrednika uhitili. Svi portali su prenijeli slike izgrednika i molili gradjane da ih prijave. Danas ih je brdo u zatvoru.

Hajde, ako ne možete preskočiti razvoj na razinu London, bar nam se pridružitie na razini na kojoj smo mi sada.

Svi smo mi ljudi, bili ovakvi ili onakvi. I nema te organizacije, stranke naroda koji je briga za vas. Razmišljajte samo o sebi. Razmislite što bi bilo da vam je susjed gay? A što da vam je susjed svećenik koji vas huska "protiv pedera" a sam je pedofil?

Što vam je ikada ikoji gay učinio nažao? A što su vam političari napravili? Kolike plaće imate? Kako živite?

Uvijek idite malo dublje u svojim razmišljanjima i neka vas ne povede masa.

Upamtite, nećete vi spasiti svijet od nikoga niti će vam ga itko oduzeti. Jednoga dana kada budete 2m ispod, e to će biti kraj svjeta za vas. A što će vas tada biti briga jel vam susjed bio peder ili ne?? Ali će vašu obitelj biti briga kakva vam je bila država kada nebude imala para da vas sahrani. A za to vam nisu krivi gayevi nego političari!

Stojte mi dobro!

alan ford

pre 12 godina

kakav govornik neistina...izvela bi drzava vojsku kao i kad je JSO "srtajkovao"...ovi je poslednji cin drzavnog udara pokrenutog 6. oktobra od strane DrK-a

Branko

pre 12 godina

Drzava nije u stanju da zastiti prava jedanog dela svojih gradjana, o tome se radi. I da treba primeniti silu kada neko krsi necija prava, a ne okrenuti glavu i misliti da ce se samo od sebe resiti. Ova drzava je po koji put u svom postojanju kukavicki postupila, i po ko zna koji put proglasavaju takvo pasanje pobedom!
Drustvo koje je zasnovano na krsenju zakona, prava i korupciji, moze samo da stvori pojedince koji su isti kao i ono. Pitanje za nase svestenike, patriote, politicare, gradjane i gradjanke je da li je nase drustvo zasnovano na vladavini prava i postenju?! Odgovorite iskreno i videcete koliko smo licemeri svi mi!

alan ford

pre 12 godina

kakav govornik neistina...izvela bi drzava vojsku kao i kad je JSO "srtajkovao"...ovi je poslednji cin drzavnog udara pokrenutog 6. oktobra od strane DrK-a

sumorni

pre 12 godina

Nije kapitulirala, veliš?

I to ne menja čak ni činjenica da se od sada Zveri i Obrez pitaju ko može da održi bilo kakav skup? Kome oni dozvole taj može, kome ne dozvole taj neće moći?

Policija će za to vreme strogo da proverava prvu pomoć u kolima, dal je Galenikina ili se vozači i dalje prave pametni?

Idi begaj.

Neko ko je otisao na vreme u 21. vek

pre 12 godina

Covece ne da je kapitulirala nego je pukla k´o bundeva! Kapitulirali ste pred nacistima, neofasistima, nesto sto se nikada u istoriji nije desilo. Halo ljudi, pa nasi se nisu ni onog manijaka iz Berlina uplasili kao vi ovih nasih neofasista. Pukli ste totalno! Totalno! Pa ta drzava svakodnevno kapitulira pred izjavom svakog pijuna iz Brisela i okoline, pa evo sad je dostigla dno dna. Kapitulirati pred bandom krimosa i nepismenih huligana. Ne mogu da dodjem sebi. Pa zasto gradjani Srbije placaju tu policiju? Da bi lepila kazne za lose parkiranje i ostale gluposti. Zbogom Srbijo, danas si potpisala kapitulaciju i za ulazak u EU i za ulazak u 21. vek. Koristite internet, jer vam je to ostala jedina veza sa svetom - virtualna realnost. Ona prava realnost je cista agonija.

swayzak

pre 12 godina

Jok i niste... Hvala što ste mi olakšali pa sam sada siguran da po prvi put neću glasati za vas na izborima. Nikada veću grupu nesposobnjakovića na vlasti ova zemlja nije imala.

Ozlojeđeni

pre 12 godina

A čega je ovaj ministar, leba ti, kad se tako dobro razume u upotrebu sile koju država ne upotrebljava? Verovatno je ministar za demonstracije.

Alan ford

pre 12 godina

Vecu glupost nisam odavno cuo , Ovaj lik je potpuno zaboravio Vajmarsku republiku i ono sto je doslo posle. Srbija je danas upravo tu, na korak od Vajmara. Alo DS, ne radi se ovde o pederima. Ovde sa radi o Rusima.

Aman!

pre 12 godina

Ministar Markovic je danas izjavio da nije tacno da je danas 01. oktobar i da je pocela jesen, te da je u trenucima dok je davao izjavu bio dan.

"Vi niste u pravu. Sada je 22. maj, leto samo sto nije i vidite kako je lep sumrak... A vi ste zlonamerni ako tvrdite drugacije."

Hocemo IZBOREEEE!
DS odlazi sa vlasti. Nadam se da ce se za 4 godine vratiti precisceni od tipova poput ovog.

Suboticanin

pre 12 godina

I sad onda hapsite,da dokazete da zivimo u pravnoj i demokratskoj drzavi!!!
Da sledece godine ne treba niko da se plasi od demonstranta,huligana,fasista...Da gej populacija moze slobodno da paradira za svoja prava,da ostali mogu mirno da prosetaju sa porodicom na pice negde,na igraliste sa decom,da svi mi uzivamo u lepom oktobarskom vremenu!

Maraja

pre 12 godina

Dokazano da Srbija ne može da obezbedi sigurnost nikome na fudbalskom stadionu. Pritom "ne može" treba uzeti u najširem smislu. Ministar sužava značenje ove reči, pa se igramo "ćoribake". Licemerje.

Maja Trifunovic

pre 12 godina

Toliko potcenjivanje inteligencije običnih, mirnih, neozverenih građana koji prate ova sramotna, šićardžijska, kukavička bulažnjenja sedeći u svojim domovima i koji će, po svoj prilici, ostavši bez izbora, ostati da sede i na dan izbora, pa šta bude, bude.

olivera

pre 12 godina

ko bese ovaj? je l ono ministar za lokalnu samoupravu? on to govori u ime vlade, ds-a ili svog ministarstva? e pa upravo je ovo pokazatelj kapitulacije vlade kada poture tamo nekog levog ministra da nam objasnjava situaciju!

Bijek

pre 12 godina

Markoviću, vi ste pokazali primerom da u ovoj zemlji svako može da preti nasiljem i da ga vrši. Udariće se to svima o glavu u budućnosti. Vi, time što niste jasno i snažno onemogućili bilo koga u ovoj zemlji da pali i ubija, promovišete nasilje i nasilnu komunikaciju među stanovništvom. Po vama, onaj ko preti i čini zlo, ne treba da odgovara za svoja dela već treba skloniti one koji nasilnike nerviraju, ma ko oni bili. Danas su to homoseksualci, nekada su bili ljudi drugačije vere. Ko će biti sutra?

bole

pre 12 godina

"PRAJD" nije održan zbog situacije na Kosovu, ne da bi pomogli na neki način svom narodu, nego zbog ljutog naroda u srbiji koji gleda šta se sve dešava, na narod puca strana sila, a PRAJD da se održi de to ima smisla, i dobro su imali mozga da ne održe kad se tolika većina protivi, pa i ta parada jer i ona uslov za EU ???

cole

pre 12 godina

parade ove vrste sluze kao pokazatelj odnosa u
drustvu. odnosa izmedju vecinskih i manjinskih grupa, drzave i zakona, javnosti i proklamovanih vrednosti...
mnogo toga se odslikava kroz dogadjaje oko parade
. jedan od ciljeva parade je da prikaze kakvi su svi ti od
nosi u svakodnevnom zivotu kada nema kamera i medija
.

liberal

pre 12 godina

Daj ne **** bre!Država je kapitulirala, a svi ste vi najobičnije *********, na čelu sa tadićem. Onaj ***** dačić nije sposoban da organizuje izdavanje ličnih dokumenata a kamoli nešto drugo, mogao bi da se prijavi za zvezde granda jer malo malo pa peva...***** se u ovu jadnu državu

vasa stepanovic

pre 12 godina

Jos jedan biser iz serije monumentalnih gluposti od strane politickih klovnova. Pored svih izjava u vezi zabrane Parade ponosa, dodajuci izjave 'genijalnog' dueta SNS o investiranju 100 milijardi evra ako pobede na sledecim izborima, obelezili su beznadeznost politicke situacije u Srbiji. Jedini izbor preostao narodu na sledecim izborima je masovan bojkot!!!

Puno srece svima...

pre 12 godina

Lako je komentarisati iz svog kabineta! Uzmite svog zamenika za ruku, pa se prosetajte Terazijama...ili priznajte da je jednoj manjini ugrozeno pravo, garantovano Ustavom!

Aleksandar

pre 12 godina

Kapitulirala je od onog trenutka kada ste se nakon izbora, zarad vlasti, grlili i ljubili sa ne lustriranim partnerima. Dozivećete da vas na sledećim izborima izšutiraju! Ili ćete, zarad vlasti, ostati sa njima u koaliciji - a Ti Srbijo sa njima zajedno truni!
Aleksandar

Ivan

pre 12 godina

Grešiš prezimenjače, toliko ste kapitulirali, i truli, i bolesni, toliko ste obmanjivali, lagali i krali ovaj narod koji nažalost nema dovoljno intelegencije, još uvek, da vas prozre. već svoj bes iskaljuje na pogrešnoj strani i prema onima koji nisu nikome ništa skrivili. (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=10&dd=01&nav_category=16&nav_id=546075)

Petar

pre 12 godina

Naravno da nije, ne mozes kapitulirati pred saveznikom, zar ne? Vi ste u savezu sa njima, drzava ih je stvorila, vaspitala, finansirala (dokazano), nasa drzava je huliganska, lopovska i lazljiva. Srbija uostalom i nije drzava vec horda.

Rale

pre 12 godina

Država nije kapitulirala iz prostog razloga što mi državu nemamo. Ovo što se lažno predstavlja kao Republika Srbija samo je neodređena teritorija sa neutvrđenim brojem stanovnika u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

mario

pre 12 godina

Kažu da sa vragom nema nagodbe, malo hoću pa neću, uzeti vlast u ruke nego ili jesi ili nisi.Ili ćeš uzeti vlast u ruke i staviti vragu brnjicu ili pustiti sve niz vodu.

Vix

pre 12 godina

Znači, MOGLA je, ali nije HTELA. Aaa, pa to je drugi problem. NVO i građani koriste zabranu Prajda za političku promociju?!!!?! Jel nije bilo drugih kandidata za ministra?

besna glista

pre 12 godina

Ova nasa nesrecna kvazi-drzavna tvorevina je odustala od suvereniteta nad sopstvenim glavnim gradom. Kako se onda od njih moze ocekivati da zaista sacuvaju Kosovo o kome toliko pricaju? Kompletna nasa politicka "elita", i oni desni i oni jos desniji (posto leve ni nemamo), je zrela za najcrnje stranice nase istorije. Ovo su veoma teski dani za sve pravedne i slobodoljubive ljude.

Neko ko je otisao na vreme u 21. vek

pre 12 godina

Covece ne da je kapitulirala nego je pukla k´o bundeva! Kapitulirali ste pred nacistima, neofasistima, nesto sto se nikada u istoriji nije desilo. Halo ljudi, pa nasi se nisu ni onog manijaka iz Berlina uplasili kao vi ovih nasih neofasista. Pukli ste totalno! Totalno! Pa ta drzava svakodnevno kapitulira pred izjavom svakog pijuna iz Brisela i okoline, pa evo sad je dostigla dno dna. Kapitulirati pred bandom krimosa i nepismenih huligana. Ne mogu da dodjem sebi. Pa zasto gradjani Srbije placaju tu policiju? Da bi lepila kazne za lose parkiranje i ostale gluposti. Zbogom Srbijo, danas si potpisala kapitulaciju i za ulazak u EU i za ulazak u 21. vek. Koristite internet, jer vam je to ostala jedina veza sa svetom - virtualna realnost. Ona prava realnost je cista agonija.

dusko vasovic

pre 12 godina

Država je mrtva. DS je mrtav. Srbija je mrtva. Kakva sreća što sam dete pre pet godina poslao u svet da se obrazuje i da tamo živi.

sumorni

pre 12 godina

Nije kapitulirala, veliš?

I to ne menja čak ni činjenica da se od sada Zveri i Obrez pitaju ko može da održi bilo kakav skup? Kome oni dozvole taj može, kome ne dozvole taj neće moći?

Policija će za to vreme strogo da proverava prvu pomoć u kolima, dal je Galenikina ili se vozači i dalje prave pametni?

Idi begaj.

liberal

pre 12 godina

Daj ne **** bre!Država je kapitulirala, a svi ste vi najobičnije *********, na čelu sa tadićem. Onaj ***** dačić nije sposoban da organizuje izdavanje ličnih dokumenata a kamoli nešto drugo, mogao bi da se prijavi za zvezde granda jer malo malo pa peva...***** se u ovu jadnu državu

Sasa

pre 12 godina

Ne znam sta da kazem ovom ministru. Gej sam i zivim kao pas u ovoj zemlji. Jedina nada mi je da se selim u inostranstvo.
I onda mi on kaze da je stanje ljudskih prava u Srbiji na dobrom nivou.
Ili ja ne potpadam pod ljude ili imamo drugaciju definiciju dobroga.
Ocajan sam stvarno!

HR-brbljalo

pre 12 godina

Ja sam jedan od onih koji se uvijek pitaju ZAŠTO?

ZAŠTO mi (bivše zemlje YU) kaskamo za Zapadom i zašto se nikada ni jedna stepenica u razvoju ne može preskočiti.

Recimo, Zagreb ima gay-pride redovito već 10 godina. Počelo je grozno privm prideom, neredi, nasilje mržnja. Ali, grozno je za reći, u Zagrebu se tada nije desilo ništa što se nije dešavalo npr. u Londonu prije 40tak godina kada su tamo bili prvi prideovi. Danas je u Londonu pride bez i jednog policajca, uostalom to je naveca ulicna zabava u Britaniji. I sad... Zagreb je odradio svojih 10 godina ali je opet na onome mjesto gdje je bio i npr. London prije opet 40 godina.

No vratimo se mi na prostor bivše YU. Znači Zagreb je odradio svojih prvih 10 godina. Zadnja parada prošla je bez ijednog incidenta, mnoštvo se poznatih uljučilo u povorku, ljudi su se s bebama u kolicima ukljucivali u povorku, ljudi su pljeskali ... Ali nije to još uvijek ono što bi trebalo biti.

E sad, nemojte ovo shvatiti kao uvredu, ali cini se da BG kaska za ZG jedno 10 godina, jer vi ste sada na tome gdje smo mi bili prije 10 godina (ako ne i gore jer u ZG nikada nije bilo tako nasilje kao u BG na propšloj paradi) E I SADA EVO PITANJA, zašto BG ne može preskočiti tih 10 godina i doći odmah na to na čemu je ZG danas? Isto pitanje je zašto ZG ne može preskočiti i doći na ono što je London danas. SVI ZNAMO da će jednog dana to biti ako u tom spomenutom Londonu, pa zašto onda ne preskočimo svi te muke i pređemo na viši civilizacijski nivo i sačuvamo glave?

Iako za mene ovo otkazivanje u Srbiji je strašno!! To je pobjeda ulice nad vlašću.

Sjetim ose SPlita prije par mjeseci, meni to ne izgleda tako strašno kao u BG, Imam osjećaj da u BG postoji OPAKA organizacija koja taktički osmišljava kako napraviti nered, kako dezorjentirait policiju i sl. U Splitu su neki divljaci bacali iščupano cvijeće na sudionike ... Ali znate što se poslije desilo. Dva tjedna su na TV-u izvještavali koliko su izgrednika uhitili. Svi portali su prenijeli slike izgrednika i molili gradjane da ih prijave. Danas ih je brdo u zatvoru.

Hajde, ako ne možete preskočiti razvoj na razinu London, bar nam se pridružitie na razini na kojoj smo mi sada.

Svi smo mi ljudi, bili ovakvi ili onakvi. I nema te organizacije, stranke naroda koji je briga za vas. Razmišljajte samo o sebi. Razmislite što bi bilo da vam je susjed gay? A što da vam je susjed svećenik koji vas huska "protiv pedera" a sam je pedofil?

Što vam je ikada ikoji gay učinio nažao? A što su vam političari napravili? Kolike plaće imate? Kako živite?

Uvijek idite malo dublje u svojim razmišljanjima i neka vas ne povede masa.

Upamtite, nećete vi spasiti svijet od nikoga niti će vam ga itko oduzeti. Jednoga dana kada budete 2m ispod, e to će biti kraj svjeta za vas. A što će vas tada biti briga jel vam susjed bio peder ili ne?? Ali će vašu obitelj biti briga kakva vam je bila država kada nebude imala para da vas sahrani. A za to vam nisu krivi gayevi nego političari!

Stojte mi dobro!

M

pre 12 godina

Evo ja kao gradjanin Srbiji osecam da je drzava kapitulirala pred huliganima. Zaista ako policija ima toliko operativnih saznanja o pripremanju nereda u Beograd sta ce uraditi tim povodom u narednim danima? Ovo stvarno podseca na 90-te. Samo da vas podsetim (za one mladje i one koji su zaboravili)o toliko pominjanom javnom mnjenju u Srbiji.
Vecernje novine u pisale; Ne mrzimo mi muslimane, hrvate, siptare i ostale ali se oni moraju pomiriti sa cinjenicom sta je volja vecine naroda i kao takvi moraju postovati volju Srpskog naroda i glas probudjene otadzbine"
RTS je prenosio; U Beogradu je mala grupica ljudi koju podrzava tek nekoliko stranih placenika i danas protestvovala na centralnom trgu. Oni koji su uzeli novce da bi blatili Srpstvo morali bi da znaju da je sasvim nekorektno da oni pljuju na sve sto je Srpsko dok nasa deca stradaju u Bosni i Krajini.
Da li neko vidi slicnost?

eXperti

pre 12 godina

''država može da izvede tenkove''

Sta cekate? imate preko 200 tenkova
(Ustav, 1. oktobar 2011 19:25)

Nemaju akumulatore, a i kurble su prodali...

Maja Trifunovic

pre 12 godina

Toliko potcenjivanje inteligencije običnih, mirnih, neozverenih građana koji prate ova sramotna, šićardžijska, kukavička bulažnjenja sedeći u svojim domovima i koji će, po svoj prilici, ostavši bez izbora, ostati da sede i na dan izbora, pa šta bude, bude.

Strider

pre 12 godina

Drzava jeste kapitulirala pred huliganima. ispunila je njihove zahteve, a nikoga nije uhapsila zbog pretnji nasiljem. Knjiski primer kapitulacije koja ce uci u istoriju gospodine Markovicu. Nismo svi neobrazovani i naivni da poverujemo u besmislice koje pricate, kakvi tenkovi kakvi bakraci.

Bijek

pre 12 godina

Markoviću, vi ste pokazali primerom da u ovoj zemlji svako može da preti nasiljem i da ga vrši. Udariće se to svima o glavu u budućnosti. Vi, time što niste jasno i snažno onemogućili bilo koga u ovoj zemlji da pali i ubija, promovišete nasilje i nasilnu komunikaciju među stanovništvom. Po vama, onaj ko preti i čini zlo, ne treba da odgovara za svoja dela već treba skloniti one koji nasilnike nerviraju, ma ko oni bili. Danas su to homoseksualci, nekada su bili ljudi drugačije vere. Ko će biti sutra?

Marko

pre 12 godina

Bratac, vi ste kapitulirali, jer niste smogli snage da adekvatno kaznite divljanje od prošle godine (a i od pretprošle).
Vi ste kapitulirali pred ovima što su vam zapalili stranku. Mislio sam 'eto, sad barem imate formalni razlog', nešto što će da vas pokrene, ali sam se prevario. Sutra ćete da sedite pored njih i da im se obraćate sa VI u skupštinskim kuloarima.
Plaćamo sudije koji ne smeju da osude običan šljam sa ulice. Imate snimak jednog klinca kako napada službeno lice i to na stadionu, a sudije ga sude 3-4 godine.
E zato ste kapitulirali, jer ne smete da se obračunate sa ološem kojeg ima sve više, jer ovde u Srbiji takvi dobro prolaze. Dovoljno je samo da se udruže, a vi ste toliko autistični da ćete sve da im dozvolite. Imate sve poluge vlasti i šta ste uradili? Ništa.
Tako da Markoviću, nemoj da mi prodaješ te priče. Nije ovde reč o paradi niti o odlaganju parade. Ovde je reč o tome da ste nam navukli šljam i od njega ne može da se živi. A vama je fino. Vidim gđa Trivan je otkrila veliki potencijal interneta.
Nekad nije loše otići ispred ogledala i priznati sam sebi neke stvari. Valja se - deluje pročišćujuće na dušu.

Milica

pre 12 godina

@Brisel_Ali_Onaj_Dobri

Jesi ti slep? Sta lupetas? Ako je neko odredio drzavu u ovom slucaju onda su to desnicarske organizacije, a ne gejevi. Boze kakav lik...

Maxim

pre 12 godina

I opet zamena teza i gomila budalaština.

Ako su informacije o pripremi nereda istinite, da li se vodi istraga? Da li je neko priveden?
To su aktivnosti protiv javne bezbednosti i samo planiranje je krivično delo!

Država nam je pokazala ko su njeni štićenici i čije zahteve je ispunila - Parade nije bilo!
Na zajedničkoj konferenciji se videlo na kojoj strani je država.
Pokazala nam je ko su njeni policajci u civilu i po čijim pravilima ima da se ponašamo.
Sada i država treba da pripazi kako se ponaša, jer bi njeni štićenici mogli da se okrenu i protiv nje same, zato što država protiv njih ne sme i neće.

Sram vas bilo, kukavice licemerne!

Marko

pre 12 godina

Srbija jeste kapitulirala. Kapitulirala je pred tajkunima i zato nemamo normalnu tržišnu ekonomiju, a radnici u Srbiji su potlačeni, skoro kao da živimo s kraja 19. veka. Kapitulirala je pred kriminalcima i zato nijedan slučaj krupne korupcije nije rešen iako o svakom od njih javnost bruji. Kapitulirala je pred huliganima i zato desničarske organizacije određuju koji stil života je prihvatljiv, a koji nije i ko sme svoju različitost, a ko ne sme da demonstrira. Na početku vladavine sadašnjih političara duboko sam verovao da će Srbija početi da dobija evropske obrise. Gotovo četiri godine posle osećam se poraženim - ekonomija je na nogama, korupcija cveta, a pitanje ljudskih prava je i dalje problem kosmičkih razmera. Za sve to direktnu krivicu snosi politička elita čiji je gospodin Marković deo. Srbija je danas tužna zemlja jer njena politička elita nije htela, iako je od građana za to dobila mandat, da od nje napravi bolje, pristojnije i civilizovanije društvo. Zbog te nesposbnosti danas imamo tenzije u Sandžaku, Mađari i Srbi se biju po Vojvodini, civilizovano rešenje oko Kosova se ne vidi, naši gej sugrađani su građani drugog reda, a huligani, koji bi u pristojnim zemljama bili iza rešetaka, u tv emisijama propagiraju svoje nastrane ideje.

Jelena

pre 12 godina

"Daleko od toga da je država kapitulirala i da su huligani jači od države, to su potpune besmislice" , rekao je Marković.
Nije drzava kapitulira - to je zvanicna politika srednjevekovno-pravoslavno-talibansko-ultradesnicarsko-profasisticke Srbije.Jedna pristojna demokratska drzava bi zastitila svoje pripadnike, bilo kojoj diskriminisanoj manjiji da pripadaju, a organizacije cija imena mi se ne mili da pomenem, bile bi vec davno stavljene van zakona. Sramota!

Samo ja!

pre 12 godina

"Ljudska prava u Srbiji su prema njegovom mišljenju na dobrom nivou, što ne znači da ne treba da se unapređuju i dodao da je korpus prava nacionalnih manjina takođe na visokom nivou."

Ministre, sram vas bilo!

bezimena

pre 12 godina

G-dine Markoviću, bolje da ste ćutali...

"U ovom slučaju država je reagovala jedino kako je mogla da bi spasla ljudske živote i materijalna dobra".

PRAVNA DRŽAVA bi pohapsile sve koji prete učesnicima Parade ponosa, na POTPUNO ISTI način kako je to uradila kada je uhapsila lika sa Facebook-a koji je pretio Tadiću!

Umesto toga, ova tzv. država je zabranila jednoj manjinskoj grupi da koristi svoje ZAKONOM DATO PRAVO! Ma kako vi, iz vlasti pokušavali da izvrnete činjenice, OVA tzv. država je KAPITULIRALA PRED KLEROFAŠOSTIČKIM HULIGANIMA i svi vi to odlično ZNATE, ali nemate kojones NI ZA ŠTA! Jel i dalje zamišljate da ste sposobni da vodite DRŽAVU!?

Vi ste pukli!

super aleks

pre 12 godina

Jeste brate i to najstrasnije!!!
To kazemo i mi koji vas podrzavamo i kojima parada ponosa uopste nije simpaticna!
Oduzeti pravo ljudima da izadju na ulice i ipuniti ocekivanja svih ekstremista, nemoze se drugacije nazvati nego KAPITULACIJA!!!

Nenad

pre 12 godina

Nonsens.
Ovakvim potezom drzava je gradjanima poslala jasnu poruku da nije u stanju da ih zastiti, kad god budu ugrozeni, a huliganima i nasilnicima da nije sposobna da im se suprotstavi.
Jadni smo mi!

twist off

pre 12 godina

Drzava nije kapitulirala?

Kako bre nije? Bojite se naroda koji vas je doveo na vlast. Zar to sto vi zovete demokratijom mora da se daje na kasicicu i flasicu? Ne gledate nas isto, a u ustavu pisu prava naroda koja su bezobzirno pogazena vasim postupkom. Kako se vi izjasnjavate? Kao demokrata? Nema sanse. Pa ovo nijedan diktator ne bi uradio. U startu se znaju pravila, moze li protest ili ne, a ne pred skup ukidati osnovno ljudsko pravo.

Daleko ste od EU i fondova o kojima toliko sanjate upravo zbog ovakve politike planiranja "kako vetar duva". Pa ja znam da niste ocekivali da ce se narod uzbuniti. Vi i dalje mislite da vas "neko" voli...

Stojan

pre 12 godina

Zanimljivo je kako svi ti ministri imaju obavezu da za vikend nešto pametno kažu i uknjiže neki poen kod šefa.Pa to je potpuno kontraproduktivno. Tako smo radili mi u JUL-u.

Petar

pre 12 godina

Naravno da nije, ne mozes kapitulirati pred saveznikom, zar ne? Vi ste u savezu sa njima, drzava ih je stvorila, vaspitala, finansirala (dokazano), nasa drzava je huliganska, lopovska i lazljiva. Srbija uostalom i nije drzava vec horda.

12345 NOW!

pre 12 godina

Ukoliko pohapsite te huliganske vodje (kao i u Britaniji - kad je bas spominjete) pre nego sto se desi novi haos, destrukcija i zverstvo, tek onda ovo otkazivanje ima smisla. U suprotnom, ne razumem cemu vodi ova kupovina vremena do sledeceg zakazivanja.

Ivan

pre 12 godina

"Ministar Milan Marković je za B92 rekao da bi država kapitulirala da je dozvolila održavanje Parade ponosa iz straha od kritika, po ceni da rizikuje živote."

Kakva zlokobna zamena teza!!!! Kao da su onaj nesrecnik iz Obraza ili Zveri srpske ovo izjavili!

otpadnik

pre 12 godina

Kako ga nije sramota da izađe na televiziju... Ovo je zemlja u kojoj ste u velikom problemu ako se nalazite u bilo kakvoj manjini, što je i odlika primitivnih društava. Sve jedno da li ste LGBT osoba, nacionalna manjina, verska manjina, da li ste osoba ometena u razvoju ili ste invalid - očekujte da većina krene na vas. Ne mogu oni da dele hranu sa vama, budite srećni ako vas ne pojedu...

Rale

pre 12 godina

Država nije kapitulirala iz prostog razloga što mi državu nemamo. Ovo što se lažno predstavlja kao Republika Srbija samo je neodređena teritorija sa neutvrđenim brojem stanovnika u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

Pinot gris

pre 12 godina

1. Nije te stid ?

2. I šta ćete da uradite da u Srbiji nestane ološ koja preti, prebija, ucenjuje, postavlja državi uslove?

Ne brini se, znamo odgovor na oba pitanja.

Dragoljub Mihailović

pre 12 godina

Ma neeeeeee! Ni u Kumanovu NIJE potpisana kapitulacija! I uopšte - mnogo bre tamo neki optužuju ovu državu - a ona samo radi svoj posao! A posao je... MANI GA MITO!!!

Juan OdAvde

pre 12 godina

Milane Markovicu, zalosno je slusati takve izjave, pogotovo kad dolaze od jednog ministra.
Govoriti tako proizvoljno, bez argumenata, bez smisla i sto bi se reklo "prodavati maglu", nije nivo jednog ministra.
Na zalost na tome nivou govore svi politicari, ukljucujuci i premijera i predsednika.

Vi kazete "daleko od toga da je drzava kapitulirala i da su huligani jaci od drzave, to su potpune besmislice.

Ja tvrdim da je vasa izjava da drzava nije kapitulirala pred huliganima potpuna besmislica koja pokazuje vasu nedovoljnu pismenost da budete ministar.

Za sada samo dva argumenta:
Prvi:
Koliko decenija je proslo od kada jedna familija ne moze u miru da uziva u gledanju jedne fudbalske utakmice kao kulturno-sportskog dogadjaja, zato sto huligani svojim ponasanjem to ne dozvoljavaju.

Drugi:
Zar niste citali vest od danas: "pretucen da ne prekreci grafit". Da je drzava jaca od huligana, ti huligani nebi ni pomislili da dotaknu coveka. A pretukli su ga.

Milane Markovicu, zalosna je i sramotna vasa nesposobnost, vasa neodgovornost i zatvaranje ociju pred stvarnoscu. Ali niste vi osobno toliko krivi, jer ni drugi nisu nista bolji.
Godine su prosle a da od nijednog naseg politicara ne cujemo trezvene govore, zasnovane na stvarnosti u drustvu.

Ja licno smatram da je sve posledica nedostatka hrabrosti da se borite za jedno pravedno drustvo. Ustuknuli ste pred snagom dobro povezanog neprijatelja: udbaski-klero-fasizam i ne smete ni da pisnete.

marko miljanov

pre 12 godina

i jevreje kad su zatvarali u drugom svetskom radili su to radi opsteg dobra i iz najboljih namera pa se ispostavilo da to nije bilo u redu. svi vi koji ne podrzavate zabrane okupljanja i ovakvu vrstu fasizma i diskriminacije sada imate sansu da odete iz srbije i zatrazite azil jer ste de fakto ugrozeni zbog nepostovanja i nepostojanja osnovnih ljudskih prava. srbiju ostavite srbima... ovakvi su dovoljni sami sebi.

Puno srece svima...

pre 12 godina

Lako je komentarisati iz svog kabineta! Uzmite svog zamenika za ruku, pa se prosetajte Terazijama...ili priznajte da je jednoj manjini ugrozeno pravo, garantovano Ustavom!

penzioner

pre 12 godina

Pričajte šta hoćete ali ste kapitulirali, gradjane nećete ubediti, ponavljajte možda sami sebe ubetite.Čekajte izbore pa onda pričajte.

supervisor

pre 12 godina

Blago njemu kada on nema ni malo srama da izadje i saopsti ovakvu smejuriju od izjave koju mu je neko napisao. :) I sta covek stvarno misli da ga je neko shvatio ozbiljno i da mu veruje? Da nije tuzno bilo bi smesno. Tj, svakom drugom ko nije Srbin, ovo dodje kao terapija smehom.

besna glista

pre 12 godina

Ova nasa nesrecna kvazi-drzavna tvorevina je odustala od suvereniteta nad sopstvenim glavnim gradom. Kako se onda od njih moze ocekivati da zaista sacuvaju Kosovo o kome toliko pricaju? Kompletna nasa politicka "elita", i oni desni i oni jos desniji (posto leve ni nemamo), je zrela za najcrnje stranice nase istorije. Ovo su veoma teski dani za sve pravedne i slobodoljubive ljude.

VladaBG

pre 12 godina

Jok ja sam kapitulirao. Pokazali ste gde ste vi, a gde desnicari, i ko je tu u prednosti. Ovim pitanjem ste trebali da se bavite na vreme, a ne kao sve ostalo u zemlji da vas iznenadi.

Rade

pre 12 godina

Marković me je veoma razočarao. Govori jezikom svoje partije, sa pozicija vlasti a ne sopstvenim jezikom. Kada je država tj njena milicija nesposobna da obezbedi tamo nekakvu paradu onda je priznala da su huligani i kriminal pobedili. Nije me briga za paradu ponosa ali sam zbrinut za svoju sigurnost i sigurnost svoje familije jer je milicija rekla; ok huligani , vi ste jači. Ministar milicije stalno prebacuje odgovornost na druge. Kakvu to oprremu on traži. Priča za glupe i naivne.

vasa stepanovic

pre 12 godina

Jos jedan biser iz serije monumentalnih gluposti od strane politickih klovnova. Pored svih izjava u vezi zabrane Parade ponosa, dodajuci izjave 'genijalnog' dueta SNS o investiranju 100 milijardi evra ako pobede na sledecim izborima, obelezili su beznadeznost politicke situacije u Srbiji. Jedini izbor preostao narodu na sledecim izborima je masovan bojkot!!!

Alan ford

pre 12 godina

Vecu glupost nisam odavno cuo , Ovaj lik je potpuno zaboravio Vajmarsku republiku i ono sto je doslo posle. Srbija je danas upravo tu, na korak od Vajmara. Alo DS, ne radi se ovde o pederima. Ovde sa radi o Rusima.

balkan boy

pre 12 godina

Nasa Drzava je jedna potpuna besmislica! Sve mi imamo, pitanje je da li i kako to funkcionise... U ovom slucaju, nikako! Mogu da se opkladim da su sive eminencije procenile da podrzavanje parade nece doneti dobro DS-u na izborima, pa su oni koji su prethodno podrzali paradu, privremeno zanemeli a vruc krompir prebacili kod glavnog pandura. Pozdrav!

Dejan Rančić

pre 12 godina

Znamo da država nije kapitulirala. Država, t.j. njihovi ministri, rade tačno ono što je potrebno zarad ostvarenja kratkoročnih političkih ciljeva.

Prošle godine smo trebali kao zemlja da ostavimo dobar utisak pred Evropom i pokažemo se kao demokratska zemlja. Odabrano sredstvo za ostvarivanje tog cilja je bilo održavanje Parade ponosa. Em što smo se pokazali kao poštovaoci ljudskih prava i slobode izražavanja, em što je policija demonstrirala kako se odlučno bori sa nasilnicima na ulicama Beograda.

Ove godine nemamo šta da se reklamiramo Evropi, ali bliže se izbori, a mi smo ipak pretežno zatvoreno društvo. Sredstvo za dobijanje naklonosti birača je ta ista Parada ponosa, ovog puta zabranjena zajedno sa svim drugim skupovima. Birači srećni što su pošteđeni tih zapadnjačkih fazona sa slobodom seksualnog opredeljenja, koje je za naš narod stresno, a državnici demonstrirali brigu za narod i mogu da očekuju koji glas više na izborima.

Država nije kapitulirala jer je znala šta radi, samo narod ne razume da država želi da mi ostanemo zatvoreni i neupućeni. Lakše je jednom godišnje zabraniti nešto zbog mogućnosti nasilja nego 365 dana raditi na edukaciji naroda i suzbijanju nasilničkog ponašanja prema neistomišljenicima.

alan ford

pre 12 godina

kakav govornik neistina...izvela bi drzava vojsku kao i kad je JSO "srtajkovao"...ovi je poslednji cin drzavnog udara pokrenutog 6. oktobra od strane DrK-a

Vix

pre 12 godina

Znači, MOGLA je, ali nije HTELA. Aaa, pa to je drugi problem. NVO i građani koriste zabranu Prajda za političku promociju?!!!?! Jel nije bilo drugih kandidata za ministra?

gordijanus

pre 12 godina

a samo smo cekali i ti da se javis...drugi koriste paradu za licnu i politicku promociju kazes a ti za st aje ti koristis molicu lepo?

vuk

pre 12 godina

Aha, da da, kako da ne! Kako si ti to nama pametno smislio, blago nama sa tobom. A i sutra kada priznamo Kosovo, to nece biti kapitulacija nego bi kapitulacija bila kada ne bismo priznali u strahu od ......
Boze kakav genije je ovaj cova, plus moralna gromada. Kada na to pomislim sav se najezim od miline.

olivera

pre 12 godina

ko bese ovaj? je l ono ministar za lokalnu samoupravu? on to govori u ime vlade, ds-a ili svog ministarstva? e pa upravo je ovo pokazatelj kapitulacije vlade kada poture tamo nekog levog ministra da nam objasnjava situaciju!

swayzak

pre 12 godina

Jok i niste... Hvala što ste mi olakšali pa sam sada siguran da po prvi put neću glasati za vas na izborima. Nikada veću grupu nesposobnjakovića na vlasti ova zemlja nije imala.

Ivan

pre 12 godina

Grešiš prezimenjače, toliko ste kapitulirali, i truli, i bolesni, toliko ste obmanjivali, lagali i krali ovaj narod koji nažalost nema dovoljno intelegencije, još uvek, da vas prozre. već svoj bes iskaljuje na pogrešnoj strani i prema onima koji nisu nikome ništa skrivili. (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=10&dd=01&nav_category=16&nav_id=546075)

Aman!

pre 12 godina

Ministar Markovic je danas izjavio da nije tacno da je danas 01. oktobar i da je pocela jesen, te da je u trenucima dok je davao izjavu bio dan.

"Vi niste u pravu. Sada je 22. maj, leto samo sto nije i vidite kako je lep sumrak... A vi ste zlonamerni ako tvrdite drugacije."

Hocemo IZBOREEEE!
DS odlazi sa vlasti. Nadam se da ce se za 4 godine vratiti precisceni od tipova poput ovog.

Ozlojeđeni

pre 12 godina

A čega je ovaj ministar, leba ti, kad se tako dobro razume u upotrebu sile koju država ne upotrebljava? Verovatno je ministar za demonstracije.

Aleksandar

pre 12 godina

Kapitulirala je od onog trenutka kada ste se nakon izbora, zarad vlasti, grlili i ljubili sa ne lustriranim partnerima. Dozivećete da vas na sledećim izborima izšutiraju! Ili ćete, zarad vlasti, ostati sa njima u koaliciji - a Ti Srbijo sa njima zajedno truni!
Aleksandar

Ezio Auditore

pre 12 godina

Samo da se razumemo, ne podrzavam gay paradu, ni ja ne paradiram jer sam normalan a vi ste suvise meki.
Znaci ili dza ili bu, klinci su postali pre agresivni a ako treba i tenkove bi na ulicu, jer nam takva deca ne trebaju.
Oni nisu buducnost Srbije
A onda bih svratio i do roditelja...

sale73

pre 12 godina

'Ljudska prava su na dobrom nivou' reče čovek i ne trepnu, ni stida, ni srama. Verovatno je kao reper uzeo u obzir islamske džamahirije, neke delove Afrike i majku Rusiju. Za Treći svet još i možemo da konkurišemo, ali u Evropu smo zalutali, kao i sve naše komšije.

Ljubomir

pre 12 godina

Mislim da kao i uvek puno demagogije prosipa vlast.Naravno da su mogli sta su hteli, ali su procenili da ce neki procenat vise glasova na izborma koji slede dobiti ovako i to je pocetak i kraj, samo vlast opet uzeti i nista vise.

lud,zbunjen,normalan

pre 12 godina

gej aktivisti zive od para koje im dolaze sa strane,od gej lobista,stoga su morali da izadju na ulicu barem i ovako,da bi opravdali novac .

nema tu veze sa nikakvim pavima LGBT osoba,oni su tu da zarade,i uticu na psihu ljudi,najvise dece (tj da ih nauce kako je to normlano,a duboko u sebi znaju da nije)

zicco

pre 12 godina

jel...tenkovi...opet...bravo. fina vam bila ova pauza od deset godina lazne nade...opet isto, samo njih nema, a ja na zalost ovde...

cole

pre 12 godina

parade ove vrste sluze kao pokazatelj odnosa u
drustvu. odnosa izmedju vecinskih i manjinskih grupa, drzave i zakona, javnosti i proklamovanih vrednosti...
mnogo toga se odslikava kroz dogadjaje oko parade
. jedan od ciljeva parade je da prikaze kakvi su svi ti od
nosi u svakodnevnom zivotu kada nema kamera i medija
.

Branko

pre 12 godina

Drzava nije u stanju da zastiti prava jedanog dela svojih gradjana, o tome se radi. I da treba primeniti silu kada neko krsi necija prava, a ne okrenuti glavu i misliti da ce se samo od sebe resiti. Ova drzava je po koji put u svom postojanju kukavicki postupila, i po ko zna koji put proglasavaju takvo pasanje pobedom!
Drustvo koje je zasnovano na krsenju zakona, prava i korupciji, moze samo da stvori pojedince koji su isti kao i ono. Pitanje za nase svestenike, patriote, politicare, gradjane i gradjanke je da li je nase drustvo zasnovano na vladavini prava i postenju?! Odgovorite iskreno i videcete koliko smo licemeri svi mi!

alan ford

pre 12 godina

kakav govornik neistina...izvela bi drzava vojsku kao i kad je JSO "srtajkovao"...ovi je poslednji cin drzavnog udara pokrenutog 6. oktobra od strane DrK-a

Maraja

pre 12 godina

Dokazano da Srbija ne može da obezbedi sigurnost nikome na fudbalskom stadionu. Pritom "ne može" treba uzeti u najširem smislu. Ministar sužava značenje ove reči, pa se igramo "ćoribake". Licemerje.

mario

pre 12 godina

Kažu da sa vragom nema nagodbe, malo hoću pa neću, uzeti vlast u ruke nego ili jesi ili nisi.Ili ćeš uzeti vlast u ruke i staviti vragu brnjicu ili pustiti sve niz vodu.

mala

pre 12 godina

Moj je utisak da nema potrebe da nam naknadno objasnjavate sta ste hteli i mislili. kredibilitet vlade i svih njenih ministara nije osnova na koju se naslanja njeno postojanje, stoga...ako se slikate i dajete izjave zato sto vam se to svidja, razumem. u suprotnom, ne morate.

Zivimo u haosu, pravno nezasticeni, bez ustavnih garancija koje su tekovina velikih gradjanskih revolucija. srbija u svom mraku, vekovima.

bane

pre 12 godina

smorili ste vise sa tom paradom!ljudi nemaju posla,ovi koji imaju rade za 200 eura,srbi na kosmetu se bore za zivotnu egzistenciju,kako ne shvatite da nas sve generalno zamara ova prica vise!dosta!

Душан Ариљевић

pre 12 godina

"Imamo i nezavisne organe kao što je zaštitnik građana, poverenicu za ravnopravnost, poverenika za informacije od javnog značaja i Srbija u tom smislu zaista nema čega da se stidi kada je u pitanju stepen zaštite ljudskih prava", zaključio je ministar Marković.
Г. Марковићу немојте мешати заштитника грађана и Србију. Он је недавно (иструиран) од стране те исте државе, јер она није имала храбрости за то, отишао на свечаност доделе Нобелове награде за мир кинеском дисиденту. Његова заузетост правима кинеског народа вероватно га је спречила да се одреди према "бризи српских власти за животе и безбедност грађана и имовине".

petarV

pre 12 godina

Marković: Država nije kapitulirala...nego!? Tražila tajm aut!?

Sram da vas bude...izmišljate horde kriminalaca koji će da pale automobilske gume...samo da ne bi tukli buduće glasače...

Ja se samo nadam,da je većina dosadašnjih glasača ds-a,u istom raspoloženju kao i ja...i za crnog Đavola al za DS više nikad!!!

Suboticanin

pre 12 godina

I sad onda hapsite,da dokazete da zivimo u pravnoj i demokratskoj drzavi!!!
Da sledece godine ne treba niko da se plasi od demonstranta,huligana,fasista...Da gej populacija moze slobodno da paradira za svoja prava,da ostali mogu mirno da prosetaju sa porodicom na pice negde,na igraliste sa decom,da svi mi uzivamo u lepom oktobarskom vremenu!

Duro

pre 12 godina

"...Kako kaže, država nije nesposobna da zaustavi one za koje se sumnja da bi uništili grad, jer poseduje monopol sile, ali je vlast tu da proceni šta donosi sutra i šta bi takav događaj mogao da prouzrokuje. "

I da i ne. Ne jer je država (policija, žandarmerija, vi na vlasti) nemože ili ne želi da spreči huligane, a da jer je svesna šta donosi sutra: izbore i gubitak vlasti ako se zameri huliganima...

koki

pre 12 godina

Ljudska prava su na dobrom nivou, a mozete izvesti i tenkove malo da ih poboljsate. Ovde se nezna ko je ko i ko skim i zbog cega.
Ljudi nema setnje, jedino mozemo skakati u mesto.

vladimirC

pre 12 godina

HAHA! Bravo majstore. One stare su najbolje! Ali salu na stranu, evo sta sam ja ocekivao da ce se desiti ove godine:

Mesec dana pre parade pocinju hapsenja. Postoje saznanja o planiranju nemira, to su krivicni prekrsaji i celu rulju treba pohapsiti i procesuirati i na taj nacin spreciti nemire. Za to vreme ide medijska kampanja i javna podrska paradi celokupne politicke elite. Drzava placa TV termine za serije kao sto su Will & Grace.

Sta god je potrebno da se drustvo dovede u neke granice normalnosti za 21 vek i spreci dalja talibanizacija.

U Srbiji nije problem homofobija, u srbiji je problem fasizam. Ljudi koji se bore protiv parade su najobicniji fasiti (pogledajte recnik i prepoznacete se).

Марко

pre 12 godina

Па овде уопште није реч о забрани параде, већ о страху власти да на улицама види људе. Власт је на климавим ногама, сваки повод на окупљање на улицама може да подсети масу да крене и избаци вас из фотеља у које сте са руљом и ушли. Ово није пораз државе, ово је ваш пораз, ви сте данас и јавно признали да сте пукли и седите ту по инерцији и молите се да удари зима што јача и што пре.

Ne bitno

pre 12 godina

Ministar kaze da ovo nije poraz drzave.Mozda je upravu ovo je pobeda ekstremsta.Znaju da je planiran napad na ambasade,paljenje guma i slicno a ne znaju ko je su to grupe.Da li to znaci da ako za parlamentarne izbore ekstrimisti najave iste nemire jer ce "njihove" stranke izgubiti tada Dacic odloziti izbore.

Jakovljevic M

pre 12 godina

Da li moguce, da jedan ministar ovo prica?
U Srbiji je sve moguce, jer smo banana drzava, kojoj nije mesto ni u Africi!
Na temelju proslogodisnje parade, kada je policija samo kordorom (i u vrlo retkim situacijama napadajuci huligane), stitila ucesnike parade, kada su huligani prakticno bili samo opomenuti od strane drzave, sto pokazuju i osude tada uhapsenih, ove godine je trebalo reagovati adekvatno.
Drzava JESTE kapitulirala, jer je parada “lakmus” za uvid u stanje ljudskih prava pojedinca i ravnopravnost svih, posebno manjinskih grupa sa vecinom, u drustvu!!!
To sto minister prica, sta bi sve mogla drzava i koliko je jaka, uporedjujuci Srbiju i Britaniju, da nije ozbiljan, bio bi smesan, jer za razliku od vlade u kojoj je on minister, britanska vlada REAGUJE. Sam postavlja pitanje: “Zar neko zaista misli da država ne može da obezbedi samu Paradu ponosa?”, a zatim nudi odgovor: “Pa, država može da izvede tenkove ako neko misli da je to pametno.”. Da, ja mislim da drzava ne moze da obezbedi ni dve ovce, ako joj huligani kazu, da to ne radi! O paradi, ambasadama i necemu ozbiljnijem, ne treba ni pricati, protekli dogadjaji vam daju odgovor, da li mozete.
Po starom, u praksi proverenom metodu, poznatom jos od Gebelsa, kontra propagandom i zamenom teza, minister tvrdi i sledece: “U ovom slučaju država je reagovala jedino kako je mogla da bi spasla ljudske živote i materijalna dobra.”, a da nam nista dalje ne objasnjava. Ne kaze nam minister niti ciji su zivoti bili u pitanju, niti koja su materijalna dobra sacuvali na ovaj nacin. Ili je to njegova pausalna procena, ili za takvu tvrdnju ima relevantne podatke, ili je jednostavno izmislio. U sva tri slucaja, otkazivanje parade, od strane drzave, je neadekvatna reakcija! Ako je to pausalna ocena ministra, bespredmetno je komentarisati, ali ako je drzava imala bezbedonosne podatke, da se nesto sprema, da neko planira ubistva i materijalna razaranja, MORALA je to da locira, izoluje i preda pravosudnoj vlasti zemlje! Da li bi u tom slucaju (a provejava iz ministrovog intervjua da misli bas na to) neko stradao, ili bio uhapsen, dok bi sprovodio pokusaj ubistva i unustavanje materijalnih dobara, cena je koju UREDJENA drzava kad-tad mora da plati! Na osnovu relevantnih podataka koje je eventualno drzava i imala, trebalo je podici daleko vise policajaca, mozda ne 16.000, kao sto je to uradila (pomenuta) Vlada Britanije, ali udvosturuciti ih svakako, i obezbediti (pomenuto od strane drugog ministra) javne garaze, institucije i sve ostalo, za sta se pretpostavlja da ce huligani napasti, pa, neka izvole. Hapsiti sve koji se ne pridrzavaju uputstvima policije na terenu, gde ima napada, na policiju, obicne ljude, ucesnike protesta, ili materijalna dobra, primeniti fizicke, represivne mere, a u slucaja upotrebe vatrenog ozuzja, odgovoriti istim. Tako se to, minister, radi u toj Evropi, kojoj mozete da pricate sta god zelite, ali vam ni oni, kao ni mi, (nesrecmo rodjeni u ovoj tuznoj zemlji, da nam vi budete minister), ne verujemo.
Posle ovog propusta vlasti, nista vise nece biti isto u Srbiji. To nije slutnja, strah ili pretnja, to nam pokazuje istorija, jer nije prvi put, da se jedna vlast povlaci pred, eventualnom pretnjom, PARALELNIM centrom sile i moci.
Naravno, minister, homoseksualci i njihova parada su potpuno nebitni u celoj ovoj prici o odnosu drzave i organizovanih huligana. Oni su (homoseksualci) i tako, kao i ostale manjinske grupe u nasoj zemlji, skrajnuti po definiciji, a o stanju ljudskih prava pojedinaca, raspitajte se u UN, gde nas i kako kotiraju, pre nego sto zadovoljno izjavite: “Ljudska prava u Srbiji su (prema njegovom mišljenju) na dobrom nivou ...” i “ ... Srbija u tom smislu zaista nema čega da se stidi kada je u pitanju stepen zaštite ljudskih prava."!
SRAMOTA!

ded

pre 12 godina

Država je mogla da izvede i tenkove na ulice kada je došlo do pobune crvenih beretki, pa ipak nije to učinila. Zašto? Zato što ipak nije mogla to da učini. Fakat je da ste napunili gaće i da se bojite otvorene pobune stanovništva. Kapitulirali ste i tačka. Sad možete da pametujete koliko vam volja.

Bojan

pre 12 godina

Zanimljiva izjava!Pa, ova drzava postoji samo fiktivno pa kako onda moze da kapitulira?! Kako li bi zastitili gradjane od opasnosti koja je veca od navijaca, "Obraza" i drugih protuva? Kada je zemlja pred kolapsom (a kod nas je tako od uvek) onda se pravi vestacka prica o Kosovu koje je davno izgubljeno u nadi da ce se tako dobiti koji politicki poen pred nove izbore posto nas gospoda na kartu "demokratije i ekonomskog blagostanja" vise sigurno nece kupiti.

carlton

pre 12 godina

Ama bre ljudi,ne mozete ni da se seksate ako ste gladni. Dosta vise s tim.Dajte da radimo jer cemo trpeti gladni.Da resimo ono sto je bitnije od svega a onda neka svako seksa koga hoce jer ovako SVE nas seksaju kolektivno.

raci

pre 12 godina

parada ponosa, kosovo, sve je ovo dobro doslo vlasti da jos jednom zamaskiraju prave probleme u drzavi, kao sto su uslovi zivota. isto kao sloba nekad.

Wasp

pre 12 godina

Ništa, dragi sugrađani, sad sedimo u kući i čekamo i ćutimo. Mogli bismo nešto i da kažemo, pošto imamo slobodu govora, ali šta vredi kad neće niko da nas sluša. Ja bih napolje, ipak sutra krećem na fakultet, šteta da mi propadne ovako lep dan, al' ne bih da dobijem po nosu, nikad se ne zna. Kapitulirali smo mi, građani ove države, ali ni to više nije bitno. BTW, preporučujem svima koji danas ostaju kod kuće The Smiths - "Sweet and Tender Hooligan."

vasilije knezevic

pre 12 godina

boze,svasta.parada ponosa nije nikakav ponos nego jednostavno kopija zapadnih politickih pitanja engleskog
govornog podrucja prilicno razlicitog od seljackoo varoske kulture naseg podneblja.cak ni u engleskom govornom
podrucju niko se jos nije usudio da kaze da je ponosan sto je "peder" da upotrijebim ustasljenu pogrdnu rijec
koja se jos uvijek siroko upoyrebljava:"not that is anything wrong with it but i am not".mislim da politicar
na manhattanu ce izjaviti svenajljepse o "gay" da bi pobijedio na nekim nedefinisanim izborima koji nemaju
realnog sadrzaja.slazem se sa odlukom otkazivanja parade koja bi svijetu prikazala da smo jos uvijek
primitivci.

NoviSad

pre 12 godina

Naravno da je kapitulirala. I to je to. Sramota. Ja nisam za odrzavanje gej parade na taj nacin, ali sam protiv huligana koji samo traze izgovor da unistavaju sve oko sebe!

Pera

pre 12 godina

Mozda i nije kapitulirala ako se nesto od ovoga procesuira. Posto oni imaju saznanja, neka pokrecu postupke.

Krivicni zakonik Srbije

Član 343
(1) Ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku, ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom do tri godine.
Nasilničko ponašanje
Član 344
(1) Ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo
građana ili teže remeti javni red i mir, kazniće se zatvorom do tri godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno u grupi ili je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
Dogovor za izvršenje krivičnog dela
Član 345
Ko se sa drugim dogovori da izvrši određeno krivično delo za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
Zločinačko udruživanje
Član 346
(1) Ko organizuje grupu ili drugo udruženje koja ima za cilj vršenje krivičnih dela za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Pripadnik grupe ili drugog udruženja iz stava 1. ovog člana, kazniće se zatvorom do jedne godine.
(3) Ako se delo iz stava 1. ovog člana odnosi na grupu ili drugo udruženje koje ima za cilj vršenje krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora od dvadeset godina ili zatvor od trideset do četrdeset godina, organizator grupe ili drugog udruženja će se kazniti zatvorom najmanje deset godina ili zatvorom od trideset do četrdeset godina, a pripadnik udruženja zatvorom od šest meseci do pet godina.
(4) Organizator grupe ili drugog udruženja iz st. 1. i 3. ovog člana koji otkrivanjem udruženja ili na drugi način spreči izvršenje krivičnih dela radi čijeg vršenja je udruženje organizovano, kazniće se zatvorom do tri godine, a može se i osloboditi od kazne.
(5) Pripadnik grupe ili drugog udruženja iz st. 2. i 3. ovog člana koji otkrije udruženje pre nego što je u njegovom sastavu ili za njega učinio neko krivično delo predviđeno u st. 2. i 3. ovog člana radi čijeg vršenja je udruženje organizovano, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine, a može se i osloboditi od kazne.
Izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela
Član 347
(1) Ko oružje, eksplozivne materije, sredstva potrebna za njihovo pravljenje ili otrov za koje zna da su namenjeni za izvršenje krivičnog dela izrađuje, nabavlja ili drugom omogućava da do njih dođe, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ko napravi ili drugom da sredstvo za obijanje ili provaljivanje, iako zna da je namenjeno za izvršenje krivičnog dela, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

BUMERANG

pre 12 godina

Glavna fora je da su DS-ovici i ovi ostali na vlasti zakljucili da ce im otkazivanje parade doneti velike koristi na izborima. Medjutim, tu lezi glavna kvaka, koja ce im se vratiti kao bumerang. Naime, huligani, raznorazne "navijacke grupe", krimosi i ostale horde nisu nikad bili, niti ce ikad biti glasaci DS, Stranke Penzionera, G17+, reformisanih SPS-ovaca i ostalih na vlasti (izuzev Palme koji ionako vec uziva tu podrsku u svojoj Jagodini, gde je manje vise ogranicen). Dakle, klero-fashisti po definiciji nisu demokratski nastrojeni i kao takvi ne glasaju za gore pomenute. Oni iskljucivo glasaju za SRS, NS, DSS, nove radikale i njima slicne. Ja ne vidim nikoga od klero-fashisista-navijaca da ce posle ovoga glasati za demokrate, pa sve i kada bi ih trenutna vlast svih 10,000 njih snabdela sa po parom Nike-i i modernim trenericama sa nacionalistickim simbolima. (Malo ironije ne skodi!)

Ali ono sto ce se sada sigurno desiti je da ce nekadasnji, a s pravom ogorceni glasaci DS-a i G17+ masovno da ih bojkotuju na predstojecim izborima. Naravno, ima mnogo drugih razloga za takvu promenu u misljenju demokratski orijentisanih ljudi, a ova kapitulacija drzave/vlasti u korist huligana i batinasa je samo prelila tu casu. Saznanje i nemoc da se suprostave batinasima i kriminalcima, koji bi da pale, pljackaju radnje, unistavaju imovinu drzave i gradjana i danas prebijaju gay-eve, a sutra i svakog drugog od nas koji misli drugacije od njih, nas samo ucvrscuje u uverenju da su demokrate debelo pukle.

raketa

pre 12 godina

Država jeste kapitulirala pred najblaže rečeno fašistima. Ljudi pa da li vi vidite sličnost između naših, 1389, obraza, alkatraza, firmi, i sličnih sa najprimitivnijim oblicima života. Izvinjavam se amebama, paramecijumima, zglavkarima i sl.

(Vlast)a

pre 12 godina

Sve je tako kako kazete g.ministre!Nema potrebe da bilo sta objasnjavate kad je sve jasno.Drzava nije kapitulirala kao sto Zloba nije porazen od NATO alijanse!Rasplet price znamo i nadamo mu se,ali strepimo od promena jer vise nema dobrih igraca na politickoj sceni Srbije.

bole

pre 12 godina

"PRAJD" nije održan zbog situacije na Kosovu, ne da bi pomogli na neki način svom narodu, nego zbog ljutog naroda u srbiji koji gleda šta se sve dešava, na narod puca strana sila, a PRAJD da se održi de to ima smisla, i dobro su imali mozga da ne održe kad se tolika većina protivi, pa i ta parada jer i ona uslov za EU ???

jovan

pre 12 godina

Ministar Markovic je sasvim u pravu. Buduci da svi oni koji bi navrli da se setaju toboze ulicama grada Beograda a uzgred nisanili sveze patike koje smo inace imali prilike da vidimo na stadionu u Italiji u mladoga junose koji je hrabro makazama jurisao na zastitnu ogradu i doneo fudbalskoj reprezentaciji
Srbije minus tri poena a svojoj drzavi neprocenjivu stetu i blamazu, nisu imali zrno casti da odustanu. Tacno je da Drzava Srbija ima pravo da izvede tenkove na ulice i tacno je da je ona pametno odlucila da to ne uradi. Nisu srpske vlasti neuke kao nekada general Adzic, koji je zloupotrebio tenkove tadasnje JNA za potrebe republickog diktatora Milosevica, na cega nije imao ustavno pravo a da do danas nije popio robiju zbog toga! Zato, spokojno spavajte, izgleda da ovde ima izvesne pameti i zdravog razuma!

ko to tamo peva

pre 12 godina

,,Ljudska prava u Srbiji su prema njegovom mišljenju na dobrom nivou''tacno i ja se slazem ali te ljudske prave su samo za politicku elitu Srbije.

Mog

pre 12 godina

Vi najbolje znate da je kapitulirala. Ne samo sto nema snage da se suprostavi desnicarima. Vec zato sto se nije napredovalo od 90-tih ni za korak. Zato sto je uzasna nezaposlenost, zato sto nema investicija, standard je na evropskom dnu. Necu ni pominjati Kosovo... Sta je ostalo?

petar pan

pre 12 godina

Gospodin ministar Marković veoma sumnja u integinciju gradjana.Nismo mi koji instiktivno mislimo,već razumno.Zar misliš Markoviću da smo toliki idioti i da poverujemo u tvoju izjavu.

e

pre 12 godina

"Kako kaže, država nije nesposobna da zaustavi one za koje se sumnja da bi uništili grad, jer poseduje monopol sile, ali je vlast tu da proceni šta donosi sutra i šta bi takav događaj mogao da prouzrokuje"

B'ate Markoviću, u redu je, jasno nam je, nije niko pglu. Sutra donosi izbore, a događaj bi mogo da prouzrokuje da vam odnese glasove. 'El tako, sam dobro skapirala?

A čega ti ono beše ministar?

nece jos dugo

pre 12 godina

Nije kapitulirala my ass. Predlazem prdesedniku i vladajucoj koaliciji da odmah zabrane sebe i ostale (bes)korisne drzavne organe zbog pretnji koje doticni svakodnevno dobijaju. Zasto rizikovati tako hrabar i iskusan partokratski kadar koji se davno odrekao sopstvenog misljenja zbog tamo nekih maloumnih huligana?

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Milosevic je ziv!
inace kako drugacije tumaciti?Srbi i Srbija poraz konvertiraju uvek pobedom.Kad Dejtonski Sporazum bila je pobeda, a sto citav Svet Srbiju i srpski narod "osamario" zbog domena Genocida- nikome nista.Kad je NATO 78 dana neprekidno bombardovao Srbiju i nijednu drustvenu zgradu nije postedio i to se slavilo kao POBEDA (nad Natom i citavom svetu)potpisujajucim kapitulaciojm u Kumanovo, kad Jeremic uspeo da zaustavi kolektivna priznanja nezavisnosti Kosova (to sto se pojedinacno dogodilo a tih je 84)i to je bila POBEDA, kad Stefanovic dogovaralo se sa Gdo-- Tahiri u Bruksel i to je zvanicno bila POBEDA (a ovo danasnje stvari barikade,ubijen policajac, ranjeni ljudi,vojnici,sljunak,balvani,zice,bodlljivke,zapalene granice to u stvari sve je sitnica i nema veze sa tom pobedom), pa i danas ova zabrana skupa nezadovojlni gradzana (bez obzira seksualni pol oni su gradzani ove zemlje)isto se slavi ko POBEDA.

kukavice

pre 12 godina

"Drzava nije kapiturala"... pa naravno da nije, kada nije ni preduzimala nikakve akcije. Ona stara "Kada NISTA ne radite, ne mozete ni da gresite, a kada ne gresite, nemate ni odgovornosti."ITAKOUKRUG dozivotno.Tako SRBIJA resava svoje goruce probleme.Za svaku pohvalu.U 21-om veku sa ovakvim politickim srednjevekovnim mozgasima, nije tesko predvideti buducnost ove tzv.drzavice.Posto nemamo drzavu, nemamo ni institucije koja ce braniti ljudsko dostojanstvo - "liberte,egalite,fraternite"...Sta to bese!? Nema buducnosti.I to niko ne sme da kaze na glas.Kukavice.To su te ptice koje nikako da odjezde iz ove nase lepe zemlje, vec je truju vekovima.

NyanCat

pre 12 godina

e ovo je nasa drzava postala

____━━____┓━╭━━━━━╮

____━━____┗┓|::::::^━━━^

____━━____━┗|:::::|。◕‿‿­­­­◕。|

____━━____━━╰O--O-O--O ╯

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

da, da, vidim ja da ste vi jaci... ipak ste ucvikovali... vas posao je da obezbedjujete, a ne da zabranjujete, niste placeni da zabranjujete, vec da obezbedjujete, by the way, i ustav ste prekrsili :)

mosa

pre 12 godina

Hehe ako ovo nije kapitulacija onda sam ja revolveras. Poenta je da nekome zasita odgovara da postoje grupe kao sto su obraz,otpor,navijaci, klosari,narkomani,marsovci....Pitanje je zasto im ne odgovara da postoje i homoseksualci, mozda zato sto nisu zeleni ili ne nose salove ne stezu pesnicu ili sire tri prsta! odgovor da li drzava moze da sredi huligane generalno odgovor je DA! Ali nece :D Pitanje je zasto? Pa zato sto sredjena drzava ide u uniju a niko od njih ne zeli u uniju. Zao mi je sto nismo vec kada smo kapitulirali 99-te pregovarali licno sa amerikancima o tome sta kome treba itd nego preko spsovaca pa dosovaca pa pomesanih zajedno(sada). Jao si ga nama, bezte ljudi odavde glavom bez obzira pod uslovom da imate gde, jer su se sine,baki, batice i rodjaci infiltrirali u sve pore drustva :(

gandi

pre 12 godina

stanje sa ljudskim pravima u srbiji nije doboro, ali je stanje sa zloupotrebom tih prava u necije svrhe i kod nas i u svetu ocajno.

Jeffrey Murdock

pre 12 godina

Ma doooobroo... necemo da vas grdimo mnogo... svi vec ionako znamo da ste nesposobni, tako da ovo i nije neka bruka.

Ne mozete se vi vise obrukati, to je valjda svima jasno.
Jel tako?

Majka dvoje maloletne dece

pre 12 godina

Ja samo znam da za dve nedelje odlazim odavde sa decom. Papiri su spremni a ja vise nego ikada!

Nemam vise nijedan komentar osim da ce mi nedostajati prijatelji! SRAM VAS BILO!!

Spavac

pre 12 godina

Apsolutno se treba obračunati sa svima koji misle da su oni ti koji su pozvani da određuju ko je podoban da protestvuje a ko ne. Naročito sa onima koji gurajući svoju sopstvenu trolu ka jednom od najvećih trgova svog glavnog grada sa svega par svršenih razreda srednje škole i dva džepa puna kamenja jurišaju u urušavaju sopstvenu državu i njen autoritet jer im to danas diže adrenalin. Međutima, ta ista država danas im u tome pomaže i odlaže čas za neki drugi put, kad još malo ojačaju. Ako roditelji nisu uspeli da im objasne da je njihova uloga u vođenju politike ove zemlje samo da glasaju na četiri godine i to samo ako su punoletni ili ako ih na to nisu opomenuli ni apeli uglednih i pametnih ljudi koji su svojoj zemlji ostavili nešto u nasleđe ( sportisti, pevači ... ), pitam vas ja ko će? I kada će? Takve stvari apsolutno treba saseći u korenu i to radikalnim metodama jer druge na žalost ne deluju. U suprotnom to nas čeka pa nas čeka. Ja lično nikad ne bih dozvolio egzibicionizam kakav viđamo u pojedinim gradovima evrope na prajdovima ( neprostojno obučeni ljudi, raznorazni rekviziti itd... ) ali ovi ljudi potpuno normalno, uljudno, jednom godišnje na sat vremena žele da skrenu pažnju na sebe i svoja kako oni smatraju ugrožena prava i to mora da bude legitimno. Niko ne sme da bude iznad države.

ana

pre 12 godina

ovo je jedno od retkih mesta u ovoj horor drzavi gde mi je malo lakse kad odem, jer je vecina komentara ipak smislena...stvarno je strasno koji je nivo svesti ovde...ova vlada je samo ogledalo vecine. muka mi je. drago mi je sto postoje jos neka uporista visoke svesti, a da to nije samo moj krug prijatelja, i istovremeno mi je zao svih nas jer otkad znam za sebe, a sad imam 35 godina, borimo se sa nekim silama iz pakla.

ovo je sramota svetskih razmera

pre 12 godina

Kad hapsite ove sto su pretili, pripremali nemire, rusenje, paljenje, prebijanje?!?! Hoce li neko odgovarati za ovo?

Breznjev

pre 12 godina

Drzava ovo,drzava ono. Drzava to smo mi govore vlastodrzci evo vidimo kazu mogu cak i tenkove da izvedu,imaju monopol sile. Dokle ce da prete ovom gladnom narodu. Zasto ne priprete izvodjenjem tenkova i hapsenjem onih koji su nas doveli do ovde unistili privredu, industriju i doveli da ima preko milion nezaposlenost. Drzava koja je to dozvolila za mene nije drzava i po...em se na takvu drzavu.

Kubba

pre 12 godina

Gospodine Markovicu ovde nema drzave, samo postoji "nedovrsena tvorevina" sa nakaradnom politikom proslosti i nista vise. Kao takva tvorevina osudjena je na sopstveno gasenje. Varjanta sminkanja, doterivanja pa makar i uz pomoc fasista koje ste zdusno odgajali prosto ne prolazi. Mozete silom samo izazvati medjusobne sukobe, sto je pogubno za sve gradjane.
P.S. Batali tenkove, represiju jer to nije jezik jednog "demokrate".

X.

pre 12 godina

Srbija je samo kao bajagi država. Nema tu ni "D" od države. Sramota.

Vlada totalni haos, vlada je bez ikakvog plana, sve se radi stihijski, samo seci uši/krpi dupe varijanta.

odgovornost države

pre 12 godina

Država možda nije "kapitulirala", ali je svakako odgovorna.
Policija je prošle godine obavila svoj posao, uhapšeno je/privedeno je ko zna koliko huligana, ali policija nije ta koja njih može da smesti u zatvor. To je posao tužilaštva i sudova. Jedni da podignu optužnice, drugi da sude.
E, tu država pada na ispitu. Zašto recimo presuda Obradoviću posle godinu dana nije pravosnažna? Zašto nije sprovedena istraga, podignute optužnice, završena sudjenja (u prvom, drugom, kom god treba, stepenu), protiv svih koji su tada privedeni, zašto istraga nije proširena na njihove saučesnike, podstrekače, pa oni pritvoreni, procesuirani, osudjeni (pravosnažno)? E, to je pravo pitanje, a ne zašto je zabranjen Prajd.

Neko kog stvarno boli biiip

pre 12 godina

Ovako...ovo sa otkazivanjem gej parade je cista igra magarca i sargarepe! Do skora je bila evropska kampanja dza bu....ovi iz evrope prezadovoljni nama...mi prezadovoljni sto su oni zadovoljni sve superiska i gospoda politicari shvatili da ce mozda ovi iz EU da se zeznu pa malo pozure sa primanjem nase kandidature....a posto se njima ostaje jos na vlasti da kradu sakom i kapom....lepo su gospoda na vrhu odlucila da malo prekrse sve moguce zakone i cao zdrao! Imaju argumenta da se pokriju....to nije zato sto ne vole homosexualce vec zato sto se brinu za njih! buahahaha krajnje komicno! Malo ce im se promeniti sastav glasaca (umesto kvazi urbanih likova i likusa (koji su glasali za njih jer je moderno biti demokrata) ce glasati cobani i cobanice (jer se naravno sada vlast bori za vrednosti porodice)) ali sta je tu je....glas je glas rodjaci! Nije ni ovaj mucenik kriv...i njemu neko sastavlja teks koji on prezentuje kao pameti papagajcic a za uzvrat dobije udeo plena (verovatno) :)

Nemojte bre toliko da se nervirate...nervoza ima los uticaj na zdravlje....moze da udari na prerane sede, na bore, ili ne dao bog (pu pu pu da se pomerim sa mesta) na potenciju i sta onda...samo da se samoubijem iz zasede?! :D

Lepo vi volite onog ko je pored vas ako imate nekog takvog (ako nemate nadjite jer je bas kul biti voljen i voleti nekog) i opustencija. Pustite one bez grama savesti i skrupula da se igraju kvazi politicara koji se brinu za veliko srpski narod (da budem obostranomanjinski korektan "za veliko srBski narod hahahah) :)

S ljubavlju vas
Covek koga stvarno zabole vise za sve! :*

Milan

pre 12 godina

Poslednji Srbi se isteruju s Kosova, onima u Hrvatskoj ne sme ni spomenik da se podigne, drzava opljackana, ekonomija unistena, perspektiva nula, a vidi cime se mi bavimo. Nemam zaista nista protiv parade, Ali ovoliko paznje javnosti je stvarno neprimereno situciji u kojoj se nalazimo. Ovim moronima i fanaticima koji su protiv parade predlazem da se uhvate kakvog postenog posla pa da tu kretensku energiju pretoce u nesto od cega ce im voljena nacija imati neke koristi.

Mr.Real

pre 12 godina

Ova nazovi država, tačnije vlast koja je predstavlja, je toliko jadna da me je sve češće bukvalno sramota što živim ovde.
Ili je ovo glupavi predizborni marketing gde se pokušava malo ublažiti loš rejting kod desničarski nastrojenih glasača koji su nezadovoljni zbog dešavanja na KiM pa vlast optužuju za to. Zaista ne znam šta treće da pomislim ...... u svakom slučaju - šta god da je razlog jadno je, mnogo je JADNO.
Gospodina Markovića ne bih posebno komentarisao.

Nenad

pre 12 godina

Od 130 komentara nijedan ne podrzava potez drzave?! Da li vi to objavljujete samo komentare gej populacije i onih koji koriste svaku priliku da opljuju drzavu? Prosto je nemoguce da u zemlji u kojoj je 90% stanovnika protiv gej parade, kao i protiv toga da svoje vrednosti nametnu kao normalne i da nam sutra deca u skoli uce da je sasvim normalno da li momak ima momka ili ima devojku i da je svejedno da li devojka ima devojku ili momka, od 130 komentara nijedan ne bude protiv gej parade ili bar u zastitu odluke drzavnih organa. Da li je ovo po vama objektivno i nezavisno novinarstvo? Da li mislite da B92 gledaju i slusaju samo gej osobe? Ja imam 44 godine i troje dece, nisam ni fasista ni pedofil ni huligan ni verski fanatik ali sam apsolutno protiv gej parade i podrzavam odluku drzavnih organa ne samo zato sto smatram da gej osobe nemaju nijedanjedini razlog da paradiraju centrom Beograda nego pre svega da niko zbog toga ne bude povredjen ili ne daj Boze izgubi zivot a i baciti tolike pare na organizovanje gej parade u ovako siromasnjoj zemlji je vise nego besmisleno.

VS

pre 12 godina

Kako bi drzava ("drzava") reagovala kada bi je preplavio talas demonstracija, poput onih, sada, u Izraelu, zbog skupoce, svakidasnjih egzistencijalnih teskoca? "Mudro" kao sada (po Markovicu, Dacicu...), ili odlucnije u odbrani svojih foteljassa?... Tesko da cemo dobiti odgovor na to, iz prostog razloga sto ovdasnje mase vode kontrolisani mediji, pocev od TV, a ne kriticki, kreativni razum.

HisRoyalHighness

pre 12 godina

Joj Boze mili. Sedim i citam komentare. To pljuvanje po drzavi i drzavnim funnkcionerima. Strasno, covek pomisli da nemate pametnija posla. Nije drzava kapitulirala ... ma ... lepo su rekli, mi mozemo da obezbedimo skup ali je verovatnoca velika da ce morati da upotrebe sredstva prinude u vecoj meri. Vodeni topovi, gumeni metci, a da ce huligani ipak uspeti da nacine veliku materijalnu stetu a mozda i po neki ljudski zivot. I sta posle kraja Parade ponosa kada materijlna steta bude velika, a ne daj boze neki ljudski zivot ugasen. Ne moze, a i ne treba policija da bude na svakom mestu i u svakom koraku. Mislim moze, totalni nadzor interneta, umesto 1000, 10.000 kamera po gradu, slobodna kontrola i nadzor telefonskih razgovora...nesto mislim da vam ni to tada ne bi odgovaralo ... vi kao da parada nije bila prosle godine, kao da niste videli stotine huligana... kolika je steta samo GSPa. Hajde bre racunica je jednostavna, od parade manja korist ako se odrzi nego ako se ne odrzi i to je to....

bezi bre shabane

pre 12 godina

"Imamo i nezavisne organe kao što je zaštitnik građana, poverenicu za ravnopravnost, poverenika za informacije od javnog značaja..."

Imamo i policiju i tuzioce i sudove i parlament i Vladu i predsednika.

I sta imamo od toga?

Veteran

pre 12 godina

Strasno mi je zao majko Srbijo sta ti rade. Ne mogu vise , previse sam umoran od svega . Ali volim te i znam da cu morati makar jos jednom da se borim za tebe . I za snove nas miliona koji jos uvek sanjamo mirno jutro na brdovitom balkanu u zemlji sljiva.

el cid

pre 12 godina

Ma sta rekoste vrli ministre!? Nije kapitulirala! Slazem se, ona je godinama preko javnih preduzeca, glavnog izvora korupcije u drzavi, finansirala i organizovala klerofasiste, bila saucesnik, svesnim necinjenjem doprinela ovakvoj situaciji, ta ista drzava godinama i svakodnevno krsi sopstveni Ustav. Gde ste bili svih ovih godina da stavite van zakona sve ove nasilnike i zamlate, motiva ste imali na pretek i necu ih ovde pominjati. Paljenje ambasada, izrucenje zlocinaca i ratnih profitera Hagu, ubistvo Brisa Tatona, medjusobni obracuni tih grupa! Pa oni su deca vasih koalicionih partnera ali kako sam zaboravio, vazan je vas opstanak na vlasti, koalicije, privilegije. Vase misljenje je potpuno bezvredno i nebitno, vama niko ne veruje, vi ste obicna figurina vladajuceoligarhije. Ne razumem zasto se uopste ovakvi likovi pozivaju u emisije kada kao papagaji ponavljaju prazne floskule u koje ni sami ne veruju.

Insajder

pre 12 godina

Indijci kazu: "psi laju a karavani prolaze....". Konacno jedna ispravna odluka!! Nismo mi ni Engleska ni Nemacka i nadam se da nikad necemo to ni postati!! Nemam nista protiv gej populacije i toga da svako u svojoj kuci radi sta hoce ali nemojte da smarate druge....

Pera

pre 12 godina

Nacisti su prvo palili knjige pa tukli jevreje e onda su poceli da pale i jevreje. Koji je sada redosled kod nas i ko je sada na redu.

Kralj Ibi

pre 12 godina

Dok svi mi svoje nezadovoljstvo, ogorcenje i frustracije lecimo preko slanja komentara na vesti i davanja pluseva i minuseva na iste, nema nam spasa. To je mudar ventil vlasti. Nisam za pobune i revolucije. Imali smo 5. oktobar, i??? Imamo institut poverenika za informacije i Zakon o dostupnosti informacija od javnog znacaja, Zastitnika gradjana i slobodne(?!) medije... Potreban je pritisak kroz institucije i medije! Imamo pozitivne zakonske propise, koji ocigledno postoje samo na papiru kao potvrda harmonizacije sa zakonodavstvom EU o kojima pojma nemamo. Ajde da pokrenemo peticiju i svakodnevno trazimo odgovore od vlade na sva nasa pitanja i nedoumice. A onda bi B92 mogao svakog dana da obavestava o broju dana koji je protekao od podnosenja zahteva do davanja odgovora. Trebalo bi svaki zahtev za informacije da potpise sto veci broj gradjana. Alooo, mediji, to ne trazi velika ulaganja, a emisija bi bila jako popularna uz prostor za prodaju reklama...
Evo mogucih pitanja:
- Ko je to rusio Beograd i tukao policiju prosle godine? Koliko je huligana prosle godine uhapseno, koliko ih je osudjeno i na kolike zatvorske kazne?
- Na osnovu kojih bezbednosnih procena su zabranjeni svi skupovi za vikend (ko ih je dao, koje su pretnje, ko kome preti i za koji skup, jesu li identifikovane grupe, sta se cini preventivno, da li je neko priveden, uhapsen...)
- Sta su nadlezni drzavni organi na osnovu proslogodisnjeg, i iskustva ranijih godina, uradili na prevenciji i podizanju svesti o problemu koji evidentno postoji, da se ne bi svake godine, dve nedelje pre najavljenog odrzavanja, IZNENADJIVALI Paradom ponosa i svim drugim mogucim javnim okupljanjima koji su garantovani Ustavom i Zakonom o zabrani diskriminacije?

A pored ovoga:
- dokle se stiglo u istrazi o Kolubari, jel neko priveden, uhapsen, osudjen, hoce li neko vratiti pare ili je ipak sve bilo po zakonu?
- Ko kontrolise koriscenje finansijske pomoci iz inostranstva, IPA fondova i sl. Koliko je tacno para doslo i na sta je potroseno: koliko je ulozeno u pokretanje proizvodnje, otvaranje novih radnih mesta, poboljsanje kvaliteta obrazovanja, zdravstvene zastite, penzionog fonda i jacanje efikasnosti sluzbi koje se finansiraju iz budzeta?
- sta je bilo sa izraelskim satelitom i ko to i iz kojih stavki u budzetu placa?
- sta je sa spornim sajtom Ministarstva zivotne sredine i cenom placenom za isti?
- bese i jos neki sajt Ministarstva trgovine cini mi se za koji su date leeeepe pare a radila ga je firma za obebedjenje? Da li je sajt zaziveo i opravdao svoju cenu i postojanje?
- koliko puta smo pocinjali izgradnju koridora 10? Koliko je planirano za svaku godinu i koliko je tacno (kilo)metara puta zavrseno?
- da li je formirana Vladina Agencija za pomorske nesrece? Koji je ukupan broj vladinih agencija i kancelarija? Ko utvrdjuje njihovu svrsishodnost? Koliki broj ljudi je zaposlen i na osnovu koje sistematizacije? Kako se utvrdjuje obim poslova i vrednuje ucinjeno? Kome iste podnose izvestaje o radu?
- _____________________? unesite sami.

B92 bi mogao da napravi emisiju "Gradjani pitaju odgovorne - vladu, skupstinu, pokrajinske, lokalne vlasti..." napraviti bazu podataka i svakoga dana na sajtu odbrojavati broj dana do zadovoljavajuceg odgovora.
Stranke na vlasti bi umesto predizbornih plakata mogle na bilbordima da daju odgovore na ova pitanja. A sto se tice opozicionih stranaka, trebalo bi pazljivo beleziti sve izjave i predizborna obecanja, traziti im rokove kada bi sve to sto obecavaju moglo biti ispunjeno, pa ako dodju na vlast, periodicno ih podsecati na ono sto su obecali... I OD ODGOVORNIH TRAZITI ODGOVORNOST!

luna

pre 12 godina

mnogo smo besni...jer nemamo posao,ako imamo onda radimo za bednu ctkavicu,ne mozemo decu da skolujemo, a i sto bi pa to su samo nasa deca,ne mozemo da se lecimo ako u bolnicu ne ponesemo bar 200e,ganjaju nas toplane,elektrodistribucije,bezimo od postanskog sanduceta jer uredno dobijamo plave koverte,kreditne kartice u plafonu zaduzenja,na telefon se ne javljamo jer zovu agencije za uterivanje dugova...i crvenimo jer ste vi ucinili da posten svet ne moze od rada da zivi i mora da se stidi svoje bede u koju ste ga vi doveli.e u ovoj perec drzavo si ti ministar, i svi su isti kao ti. s ovakvim ponasanjem cete sigurno uspeti od jedne prosecne domacice da stvorite huligana.negujete potmuli bes brizljivo godinama.u privatnosti doma svoga ne moras da priznas kapitulaciju ali mi smo na patosu.posto nema vise dole moracemo gore.

Marko

pre 12 godina

Najaca je fora sto su oni mislili da ce im ovo pomoci da opstanu na vlasti a mozda se desi bas suprotno, da izgube vlast zbog parade

postoji li srpski Harvey Milk?

pre 12 godina

Nije kapitulirala država, kapitalurali su organizatori, pripadnici i simpatizeri LGTB. Država je postupila savršeno ispravno.
Postavlja se sasvim opravdano pitanje da li su oni spremni da bilo šta reskiraju, pa i žrtvuju da bi bi ostvarili ono što im je cilj.
Od kako je sveta i veka, kad se neko bori za prava (koja nema), nema podršku države, nema zaštitu policije. U toj borbi (ako je stvarno borba) oni koji se bore spremni su da podnesu posledice (batine, hapšenje, zatvor ...). Oni koji se stavljaju na čelo pokreta, reskiraju sve to. Bilo da budu napadnuti od organa vlasti, bilo da budu napadnuti od neistomišljenika ili i od jednih i od drugih.
U Srbiji predststavnici LGBT vode "salonsku borbu", ekonomski zbrinuti neuporedivo bolje od bilo kog prosečnog gradjanina Srbije, a opšti utisak je da se njihova "borba" svodi na borbu za grantove. Obaška sto su i predstavnici LGBT ili, bolje reći, oni koji se permanentno pojavljuju u medijima, medjusobno posvadjani, suprotstavljeni i razjedinjeni.

I. L.

pre 12 godina

Znaci stvar je jos gora. Drzava je jaca od huligana, ali se plasi da to pokaze. Ili mozda namerno nece da to pokaze, jer je drzavni vrh izgleda samo obicna marioneta tih istih huligana.

Jodie

pre 12 godina

"Zar neko zaista misli da država ne može da obezbedi samu Paradu ponosa?"

Nema sta ko da misli, potpuno je jasno da drzava ne samo da ne moze nego i nece da obezbedi Paradu ponosa, jer drzava ne zeli da se Parada odrzi, samo ne sme to javno da prizna. A tesko je priznati kapitulaciju, to je sasvim jasno. Ali je vrlo istinito nazalost i nama jedino sto preostaje je da trazim azil sto hitnije, jer ovde ocigledno ko je drugaciji od onoga sto nacisti smatraju normalnim ne sme ni da dise a kamoli nesto drugo. Potpuno isto kao u nacistickoj Nemackoj. Ako bi mi neko rekao da od sutra ne priznaje moje postojanje samo zbog toga sto sam LEZBEJKA necu biti sokirana!!!!

Bole

pre 12 godina

Parada, toliko je nebitna, a toliko se priča o njoj. Mediji direktno pomažu državi da sludi narod i usmeri ga da razmišlja o cirkusu, a ne egzistenciji.

ne zvekeći tenkovima

pre 12 godina

Da nisam pročitao o kome se radi, mislio bih da ovo priča neki pijanac ispred lokalne prodavnice: "Ko? Mi? Pa, mi smo, bre, toliko jaki da mož' da pobijemo pola sveta! Nego, neće' se ističemo."

lud,zbunjen,normalan

pre 12 godina

gej aktivisti zive od para koje im dolaze sa strane,od gej lobista,stoga su morali da izadju na ulicu barem i ovako,da bi opravdali novac .

nema tu veze sa nikakvim pavima LGBT osoba,oni su tu da zarade,i uticu na psihu ljudi,najvise dece (tj da ih nauce kako je to normlano,a duboko u sebi znaju da nije)

bane

pre 12 godina

smorili ste vise sa tom paradom!ljudi nemaju posla,ovi koji imaju rade za 200 eura,srbi na kosmetu se bore za zivotnu egzistenciju,kako ne shvatite da nas sve generalno zamara ova prica vise!dosta!

jovan

pre 12 godina

Ministar Markovic je sasvim u pravu. Buduci da svi oni koji bi navrli da se setaju toboze ulicama grada Beograda a uzgred nisanili sveze patike koje smo inace imali prilike da vidimo na stadionu u Italiji u mladoga junose koji je hrabro makazama jurisao na zastitnu ogradu i doneo fudbalskoj reprezentaciji
Srbije minus tri poena a svojoj drzavi neprocenjivu stetu i blamazu, nisu imali zrno casti da odustanu. Tacno je da Drzava Srbija ima pravo da izvede tenkove na ulice i tacno je da je ona pametno odlucila da to ne uradi. Nisu srpske vlasti neuke kao nekada general Adzic, koji je zloupotrebio tenkove tadasnje JNA za potrebe republickog diktatora Milosevica, na cega nije imao ustavno pravo a da do danas nije popio robiju zbog toga! Zato, spokojno spavajte, izgleda da ovde ima izvesne pameti i zdravog razuma!

vasilije knezevic

pre 12 godina

boze,svasta.parada ponosa nije nikakav ponos nego jednostavno kopija zapadnih politickih pitanja engleskog
govornog podrucja prilicno razlicitog od seljackoo varoske kulture naseg podneblja.cak ni u engleskom govornom
podrucju niko se jos nije usudio da kaze da je ponosan sto je "peder" da upotrijebim ustasljenu pogrdnu rijec
koja se jos uvijek siroko upoyrebljava:"not that is anything wrong with it but i am not".mislim da politicar
na manhattanu ce izjaviti svenajljepse o "gay" da bi pobijedio na nekim nedefinisanim izborima koji nemaju
realnog sadrzaja.slazem se sa odlukom otkazivanja parade koja bi svijetu prikazala da smo jos uvijek
primitivci.

bole

pre 12 godina

"PRAJD" nije održan zbog situacije na Kosovu, ne da bi pomogli na neki način svom narodu, nego zbog ljutog naroda u srbiji koji gleda šta se sve dešava, na narod puca strana sila, a PRAJD da se održi de to ima smisla, i dobro su imali mozga da ne održe kad se tolika većina protivi, pa i ta parada jer i ona uslov za EU ???

carlton

pre 12 godina

Ama bre ljudi,ne mozete ni da se seksate ako ste gladni. Dosta vise s tim.Dajte da radimo jer cemo trpeti gladni.Da resimo ono sto je bitnije od svega a onda neka svako seksa koga hoce jer ovako SVE nas seksaju kolektivno.

Neko ko je otisao na vreme u 21. vek

pre 12 godina

Covece ne da je kapitulirala nego je pukla k´o bundeva! Kapitulirali ste pred nacistima, neofasistima, nesto sto se nikada u istoriji nije desilo. Halo ljudi, pa nasi se nisu ni onog manijaka iz Berlina uplasili kao vi ovih nasih neofasista. Pukli ste totalno! Totalno! Pa ta drzava svakodnevno kapitulira pred izjavom svakog pijuna iz Brisela i okoline, pa evo sad je dostigla dno dna. Kapitulirati pred bandom krimosa i nepismenih huligana. Ne mogu da dodjem sebi. Pa zasto gradjani Srbije placaju tu policiju? Da bi lepila kazne za lose parkiranje i ostale gluposti. Zbogom Srbijo, danas si potpisala kapitulaciju i za ulazak u EU i za ulazak u 21. vek. Koristite internet, jer vam je to ostala jedina veza sa svetom - virtualna realnost. Ona prava realnost je cista agonija.

Sasa

pre 12 godina

Ne znam sta da kazem ovom ministru. Gej sam i zivim kao pas u ovoj zemlji. Jedina nada mi je da se selim u inostranstvo.
I onda mi on kaze da je stanje ljudskih prava u Srbiji na dobrom nivou.
Ili ja ne potpadam pod ljude ili imamo drugaciju definiciju dobroga.
Ocajan sam stvarno!

dusko vasovic

pre 12 godina

Država je mrtva. DS je mrtav. Srbija je mrtva. Kakva sreća što sam dete pre pet godina poslao u svet da se obrazuje i da tamo živi.

M

pre 12 godina

Evo ja kao gradjanin Srbiji osecam da je drzava kapitulirala pred huliganima. Zaista ako policija ima toliko operativnih saznanja o pripremanju nereda u Beograd sta ce uraditi tim povodom u narednim danima? Ovo stvarno podseca na 90-te. Samo da vas podsetim (za one mladje i one koji su zaboravili)o toliko pominjanom javnom mnjenju u Srbiji.
Vecernje novine u pisale; Ne mrzimo mi muslimane, hrvate, siptare i ostale ali se oni moraju pomiriti sa cinjenicom sta je volja vecine naroda i kao takvi moraju postovati volju Srpskog naroda i glas probudjene otadzbine"
RTS je prenosio; U Beogradu je mala grupica ljudi koju podrzava tek nekoliko stranih placenika i danas protestvovala na centralnom trgu. Oni koji su uzeli novce da bi blatili Srpstvo morali bi da znaju da je sasvim nekorektno da oni pljuju na sve sto je Srpsko dok nasa deca stradaju u Bosni i Krajini.
Da li neko vidi slicnost?

sumorni

pre 12 godina

Nije kapitulirala, veliš?

I to ne menja čak ni činjenica da se od sada Zveri i Obrez pitaju ko može da održi bilo kakav skup? Kome oni dozvole taj može, kome ne dozvole taj neće moći?

Policija će za to vreme strogo da proverava prvu pomoć u kolima, dal je Galenikina ili se vozači i dalje prave pametni?

Idi begaj.

liberal

pre 12 godina

Daj ne **** bre!Država je kapitulirala, a svi ste vi najobičnije *********, na čelu sa tadićem. Onaj ***** dačić nije sposoban da organizuje izdavanje ličnih dokumenata a kamoli nešto drugo, mogao bi da se prijavi za zvezde granda jer malo malo pa peva...***** se u ovu jadnu državu

Ezio Auditore

pre 12 godina

Samo da se razumemo, ne podrzavam gay paradu, ni ja ne paradiram jer sam normalan a vi ste suvise meki.
Znaci ili dza ili bu, klinci su postali pre agresivni a ako treba i tenkove bi na ulicu, jer nam takva deca ne trebaju.
Oni nisu buducnost Srbije
A onda bih svratio i do roditelja...

Maja Trifunovic

pre 12 godina

Toliko potcenjivanje inteligencije običnih, mirnih, neozverenih građana koji prate ova sramotna, šićardžijska, kukavička bulažnjenja sedeći u svojim domovima i koji će, po svoj prilici, ostavši bez izbora, ostati da sede i na dan izbora, pa šta bude, bude.

Bijek

pre 12 godina

Markoviću, vi ste pokazali primerom da u ovoj zemlji svako može da preti nasiljem i da ga vrši. Udariće se to svima o glavu u budućnosti. Vi, time što niste jasno i snažno onemogućili bilo koga u ovoj zemlji da pali i ubija, promovišete nasilje i nasilnu komunikaciju među stanovništvom. Po vama, onaj ko preti i čini zlo, ne treba da odgovara za svoja dela već treba skloniti one koji nasilnike nerviraju, ma ko oni bili. Danas su to homoseksualci, nekada su bili ljudi drugačije vere. Ko će biti sutra?

HR-brbljalo

pre 12 godina

Ja sam jedan od onih koji se uvijek pitaju ZAŠTO?

ZAŠTO mi (bivše zemlje YU) kaskamo za Zapadom i zašto se nikada ni jedna stepenica u razvoju ne može preskočiti.

Recimo, Zagreb ima gay-pride redovito već 10 godina. Počelo je grozno privm prideom, neredi, nasilje mržnja. Ali, grozno je za reći, u Zagrebu se tada nije desilo ništa što se nije dešavalo npr. u Londonu prije 40tak godina kada su tamo bili prvi prideovi. Danas je u Londonu pride bez i jednog policajca, uostalom to je naveca ulicna zabava u Britaniji. I sad... Zagreb je odradio svojih 10 godina ali je opet na onome mjesto gdje je bio i npr. London prije opet 40 godina.

No vratimo se mi na prostor bivše YU. Znači Zagreb je odradio svojih prvih 10 godina. Zadnja parada prošla je bez ijednog incidenta, mnoštvo se poznatih uljučilo u povorku, ljudi su se s bebama u kolicima ukljucivali u povorku, ljudi su pljeskali ... Ali nije to još uvijek ono što bi trebalo biti.

E sad, nemojte ovo shvatiti kao uvredu, ali cini se da BG kaska za ZG jedno 10 godina, jer vi ste sada na tome gdje smo mi bili prije 10 godina (ako ne i gore jer u ZG nikada nije bilo tako nasilje kao u BG na propšloj paradi) E I SADA EVO PITANJA, zašto BG ne može preskočiti tih 10 godina i doći odmah na to na čemu je ZG danas? Isto pitanje je zašto ZG ne može preskočiti i doći na ono što je London danas. SVI ZNAMO da će jednog dana to biti ako u tom spomenutom Londonu, pa zašto onda ne preskočimo svi te muke i pređemo na viši civilizacijski nivo i sačuvamo glave?

Iako za mene ovo otkazivanje u Srbiji je strašno!! To je pobjeda ulice nad vlašću.

Sjetim ose SPlita prije par mjeseci, meni to ne izgleda tako strašno kao u BG, Imam osjećaj da u BG postoji OPAKA organizacija koja taktički osmišljava kako napraviti nered, kako dezorjentirait policiju i sl. U Splitu su neki divljaci bacali iščupano cvijeće na sudionike ... Ali znate što se poslije desilo. Dva tjedna su na TV-u izvještavali koliko su izgrednika uhitili. Svi portali su prenijeli slike izgrednika i molili gradjane da ih prijave. Danas ih je brdo u zatvoru.

Hajde, ako ne možete preskočiti razvoj na razinu London, bar nam se pridružitie na razini na kojoj smo mi sada.

Svi smo mi ljudi, bili ovakvi ili onakvi. I nema te organizacije, stranke naroda koji je briga za vas. Razmišljajte samo o sebi. Razmislite što bi bilo da vam je susjed gay? A što da vam je susjed svećenik koji vas huska "protiv pedera" a sam je pedofil?

Što vam je ikada ikoji gay učinio nažao? A što su vam političari napravili? Kolike plaće imate? Kako živite?

Uvijek idite malo dublje u svojim razmišljanjima i neka vas ne povede masa.

Upamtite, nećete vi spasiti svijet od nikoga niti će vam ga itko oduzeti. Jednoga dana kada budete 2m ispod, e to će biti kraj svjeta za vas. A što će vas tada biti briga jel vam susjed bio peder ili ne?? Ali će vašu obitelj biti briga kakva vam je bila država kada nebude imala para da vas sahrani. A za to vam nisu krivi gayevi nego političari!

Stojte mi dobro!

gordijanus

pre 12 godina

a samo smo cekali i ti da se javis...drugi koriste paradu za licnu i politicku promociju kazes a ti za st aje ti koristis molicu lepo?

Jelena

pre 12 godina

"Daleko od toga da je država kapitulirala i da su huligani jači od države, to su potpune besmislice" , rekao je Marković.
Nije drzava kapitulira - to je zvanicna politika srednjevekovno-pravoslavno-talibansko-ultradesnicarsko-profasisticke Srbije.Jedna pristojna demokratska drzava bi zastitila svoje pripadnike, bilo kojoj diskriminisanoj manjiji da pripadaju, a organizacije cija imena mi se ne mili da pomenem, bile bi vec davno stavljene van zakona. Sramota!

Puno srece svima...

pre 12 godina

Lako je komentarisati iz svog kabineta! Uzmite svog zamenika za ruku, pa se prosetajte Terazijama...ili priznajte da je jednoj manjini ugrozeno pravo, garantovano Ustavom!

twist off

pre 12 godina

Drzava nije kapitulirala?

Kako bre nije? Bojite se naroda koji vas je doveo na vlast. Zar to sto vi zovete demokratijom mora da se daje na kasicicu i flasicu? Ne gledate nas isto, a u ustavu pisu prava naroda koja su bezobzirno pogazena vasim postupkom. Kako se vi izjasnjavate? Kao demokrata? Nema sanse. Pa ovo nijedan diktator ne bi uradio. U startu se znaju pravila, moze li protest ili ne, a ne pred skup ukidati osnovno ljudsko pravo.

Daleko ste od EU i fondova o kojima toliko sanjate upravo zbog ovakve politike planiranja "kako vetar duva". Pa ja znam da niste ocekivali da ce se narod uzbuniti. Vi i dalje mislite da vas "neko" voli...

Samo ja!

pre 12 godina

"Ljudska prava u Srbiji su prema njegovom mišljenju na dobrom nivou, što ne znači da ne treba da se unapređuju i dodao da je korpus prava nacionalnih manjina takođe na visokom nivou."

Ministre, sram vas bilo!

eXperti

pre 12 godina

''država može da izvede tenkove''

Sta cekate? imate preko 200 tenkova
(Ustav, 1. oktobar 2011 19:25)

Nemaju akumulatore, a i kurble su prodali...

Milica

pre 12 godina

@Brisel_Ali_Onaj_Dobri

Jesi ti slep? Sta lupetas? Ako je neko odredio drzavu u ovom slucaju onda su to desnicarske organizacije, a ne gejevi. Boze kakav lik...

Ivan

pre 12 godina

"Ministar Milan Marković je za B92 rekao da bi država kapitulirala da je dozvolila održavanje Parade ponosa iz straha od kritika, po ceni da rizikuje živote."

Kakva zlokobna zamena teza!!!! Kao da su onaj nesrecnik iz Obraza ili Zveri srpske ovo izjavili!

Marko

pre 12 godina

Bratac, vi ste kapitulirali, jer niste smogli snage da adekvatno kaznite divljanje od prošle godine (a i od pretprošle).
Vi ste kapitulirali pred ovima što su vam zapalili stranku. Mislio sam 'eto, sad barem imate formalni razlog', nešto što će da vas pokrene, ali sam se prevario. Sutra ćete da sedite pored njih i da im se obraćate sa VI u skupštinskim kuloarima.
Plaćamo sudije koji ne smeju da osude običan šljam sa ulice. Imate snimak jednog klinca kako napada službeno lice i to na stadionu, a sudije ga sude 3-4 godine.
E zato ste kapitulirali, jer ne smete da se obračunate sa ološem kojeg ima sve više, jer ovde u Srbiji takvi dobro prolaze. Dovoljno je samo da se udruže, a vi ste toliko autistični da ćete sve da im dozvolite. Imate sve poluge vlasti i šta ste uradili? Ništa.
Tako da Markoviću, nemoj da mi prodaješ te priče. Nije ovde reč o paradi niti o odlaganju parade. Ovde je reč o tome da ste nam navukli šljam i od njega ne može da se živi. A vama je fino. Vidim gđa Trivan je otkrila veliki potencijal interneta.
Nekad nije loše otići ispred ogledala i priznati sam sebi neke stvari. Valja se - deluje pročišćujuće na dušu.

zicco

pre 12 godina

jel...tenkovi...opet...bravo. fina vam bila ova pauza od deset godina lazne nade...opet isto, samo njih nema, a ja na zalost ovde...

Ivan

pre 12 godina

Grešiš prezimenjače, toliko ste kapitulirali, i truli, i bolesni, toliko ste obmanjivali, lagali i krali ovaj narod koji nažalost nema dovoljno intelegencije, još uvek, da vas prozre. već svoj bes iskaljuje na pogrešnoj strani i prema onima koji nisu nikome ništa skrivili. (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=10&dd=01&nav_category=16&nav_id=546075)

12345 NOW!

pre 12 godina

Ukoliko pohapsite te huliganske vodje (kao i u Britaniji - kad je bas spominjete) pre nego sto se desi novi haos, destrukcija i zverstvo, tek onda ovo otkazivanje ima smisla. U suprotnom, ne razumem cemu vodi ova kupovina vremena do sledeceg zakazivanja.

Alan ford

pre 12 godina

Vecu glupost nisam odavno cuo , Ovaj lik je potpuno zaboravio Vajmarsku republiku i ono sto je doslo posle. Srbija je danas upravo tu, na korak od Vajmara. Alo DS, ne radi se ovde o pederima. Ovde sa radi o Rusima.

olivera

pre 12 godina

ko bese ovaj? je l ono ministar za lokalnu samoupravu? on to govori u ime vlade, ds-a ili svog ministarstva? e pa upravo je ovo pokazatelj kapitulacije vlade kada poture tamo nekog levog ministra da nam objasnjava situaciju!

bezimena

pre 12 godina

G-dine Markoviću, bolje da ste ćutali...

"U ovom slučaju država je reagovala jedino kako je mogla da bi spasla ljudske živote i materijalna dobra".

PRAVNA DRŽAVA bi pohapsile sve koji prete učesnicima Parade ponosa, na POTPUNO ISTI način kako je to uradila kada je uhapsila lika sa Facebook-a koji je pretio Tadiću!

Umesto toga, ova tzv. država je zabranila jednoj manjinskoj grupi da koristi svoje ZAKONOM DATO PRAVO! Ma kako vi, iz vlasti pokušavali da izvrnete činjenice, OVA tzv. država je KAPITULIRALA PRED KLEROFAŠOSTIČKIM HULIGANIMA i svi vi to odlično ZNATE, ali nemate kojones NI ZA ŠTA! Jel i dalje zamišljate da ste sposobni da vodite DRŽAVU!?

Vi ste pukli!

Juan OdAvde

pre 12 godina

Milane Markovicu, zalosno je slusati takve izjave, pogotovo kad dolaze od jednog ministra.
Govoriti tako proizvoljno, bez argumenata, bez smisla i sto bi se reklo "prodavati maglu", nije nivo jednog ministra.
Na zalost na tome nivou govore svi politicari, ukljucujuci i premijera i predsednika.

Vi kazete "daleko od toga da je drzava kapitulirala i da su huligani jaci od drzave, to su potpune besmislice.

Ja tvrdim da je vasa izjava da drzava nije kapitulirala pred huliganima potpuna besmislica koja pokazuje vasu nedovoljnu pismenost da budete ministar.

Za sada samo dva argumenta:
Prvi:
Koliko decenija je proslo od kada jedna familija ne moze u miru da uziva u gledanju jedne fudbalske utakmice kao kulturno-sportskog dogadjaja, zato sto huligani svojim ponasanjem to ne dozvoljavaju.

Drugi:
Zar niste citali vest od danas: "pretucen da ne prekreci grafit". Da je drzava jaca od huligana, ti huligani nebi ni pomislili da dotaknu coveka. A pretukli su ga.

Milane Markovicu, zalosna je i sramotna vasa nesposobnost, vasa neodgovornost i zatvaranje ociju pred stvarnoscu. Ali niste vi osobno toliko krivi, jer ni drugi nisu nista bolji.
Godine su prosle a da od nijednog naseg politicara ne cujemo trezvene govore, zasnovane na stvarnosti u drustvu.

Ja licno smatram da je sve posledica nedostatka hrabrosti da se borite za jedno pravedno drustvo. Ustuknuli ste pred snagom dobro povezanog neprijatelja: udbaski-klero-fasizam i ne smete ni da pisnete.

otpadnik

pre 12 godina

Kako ga nije sramota da izađe na televiziju... Ovo je zemlja u kojoj ste u velikom problemu ako se nalazite u bilo kakvoj manjini, što je i odlika primitivnih društava. Sve jedno da li ste LGBT osoba, nacionalna manjina, verska manjina, da li ste osoba ometena u razvoju ili ste invalid - očekujte da većina krene na vas. Ne mogu oni da dele hranu sa vama, budite srećni ako vas ne pojedu...

Rade

pre 12 godina

Marković me je veoma razočarao. Govori jezikom svoje partije, sa pozicija vlasti a ne sopstvenim jezikom. Kada je država tj njena milicija nesposobna da obezbedi tamo nekakvu paradu onda je priznala da su huligani i kriminal pobedili. Nije me briga za paradu ponosa ali sam zbrinut za svoju sigurnost i sigurnost svoje familije jer je milicija rekla; ok huligani , vi ste jači. Ministar milicije stalno prebacuje odgovornost na druge. Kakvu to oprremu on traži. Priča za glupe i naivne.

supervisor

pre 12 godina

Blago njemu kada on nema ni malo srama da izadje i saopsti ovakvu smejuriju od izjave koju mu je neko napisao. :) I sta covek stvarno misli da ga je neko shvatio ozbiljno i da mu veruje? Da nije tuzno bilo bi smesno. Tj, svakom drugom ko nije Srbin, ovo dodje kao terapija smehom.

vladimirC

pre 12 godina

HAHA! Bravo majstore. One stare su najbolje! Ali salu na stranu, evo sta sam ja ocekivao da ce se desiti ove godine:

Mesec dana pre parade pocinju hapsenja. Postoje saznanja o planiranju nemira, to su krivicni prekrsaji i celu rulju treba pohapsiti i procesuirati i na taj nacin spreciti nemire. Za to vreme ide medijska kampanja i javna podrska paradi celokupne politicke elite. Drzava placa TV termine za serije kao sto su Will & Grace.

Sta god je potrebno da se drustvo dovede u neke granice normalnosti za 21 vek i spreci dalja talibanizacija.

U Srbiji nije problem homofobija, u srbiji je problem fasizam. Ljudi koji se bore protiv parade su najobicniji fasiti (pogledajte recnik i prepoznacete se).

Wasp

pre 12 godina

Ništa, dragi sugrađani, sad sedimo u kući i čekamo i ćutimo. Mogli bismo nešto i da kažemo, pošto imamo slobodu govora, ali šta vredi kad neće niko da nas sluša. Ja bih napolje, ipak sutra krećem na fakultet, šteta da mi propadne ovako lep dan, al' ne bih da dobijem po nosu, nikad se ne zna. Kapitulirali smo mi, građani ove države, ali ni to više nije bitno. BTW, preporučujem svima koji danas ostaju kod kuće The Smiths - "Sweet and Tender Hooligan."

Branko

pre 12 godina

Drzava nije u stanju da zastiti prava jedanog dela svojih gradjana, o tome se radi. I da treba primeniti silu kada neko krsi necija prava, a ne okrenuti glavu i misliti da ce se samo od sebe resiti. Ova drzava je po koji put u svom postojanju kukavicki postupila, i po ko zna koji put proglasavaju takvo pasanje pobedom!
Drustvo koje je zasnovano na krsenju zakona, prava i korupciji, moze samo da stvori pojedince koji su isti kao i ono. Pitanje za nase svestenike, patriote, politicare, gradjane i gradjanke je da li je nase drustvo zasnovano na vladavini prava i postenju?! Odgovorite iskreno i videcete koliko smo licemeri svi mi!

Rale

pre 12 godina

Država nije kapitulirala iz prostog razloga što mi državu nemamo. Ovo što se lažno predstavlja kao Republika Srbija samo je neodređena teritorija sa neutvrđenim brojem stanovnika u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

super aleks

pre 12 godina

Jeste brate i to najstrasnije!!!
To kazemo i mi koji vas podrzavamo i kojima parada ponosa uopste nije simpaticna!
Oduzeti pravo ljudima da izadju na ulice i ipuniti ocekivanja svih ekstremista, nemoze se drugacije nazvati nego KAPITULACIJA!!!

VladaBG

pre 12 godina

Jok ja sam kapitulirao. Pokazali ste gde ste vi, a gde desnicari, i ko je tu u prednosti. Ovim pitanjem ste trebali da se bavite na vreme, a ne kao sve ostalo u zemlji da vas iznenadi.

sale73

pre 12 godina

'Ljudska prava su na dobrom nivou' reče čovek i ne trepnu, ni stida, ni srama. Verovatno je kao reper uzeo u obzir islamske džamahirije, neke delove Afrike i majku Rusiju. Za Treći svet još i možemo da konkurišemo, ali u Evropu smo zalutali, kao i sve naše komšije.

raci

pre 12 godina

parada ponosa, kosovo, sve je ovo dobro doslo vlasti da jos jednom zamaskiraju prave probleme u drzavi, kao sto su uslovi zivota. isto kao sloba nekad.

Jakovljevic M

pre 12 godina

Da li moguce, da jedan ministar ovo prica?
U Srbiji je sve moguce, jer smo banana drzava, kojoj nije mesto ni u Africi!
Na temelju proslogodisnje parade, kada je policija samo kordorom (i u vrlo retkim situacijama napadajuci huligane), stitila ucesnike parade, kada su huligani prakticno bili samo opomenuti od strane drzave, sto pokazuju i osude tada uhapsenih, ove godine je trebalo reagovati adekvatno.
Drzava JESTE kapitulirala, jer je parada “lakmus” za uvid u stanje ljudskih prava pojedinca i ravnopravnost svih, posebno manjinskih grupa sa vecinom, u drustvu!!!
To sto minister prica, sta bi sve mogla drzava i koliko je jaka, uporedjujuci Srbiju i Britaniju, da nije ozbiljan, bio bi smesan, jer za razliku od vlade u kojoj je on minister, britanska vlada REAGUJE. Sam postavlja pitanje: “Zar neko zaista misli da država ne može da obezbedi samu Paradu ponosa?”, a zatim nudi odgovor: “Pa, država može da izvede tenkove ako neko misli da je to pametno.”. Da, ja mislim da drzava ne moze da obezbedi ni dve ovce, ako joj huligani kazu, da to ne radi! O paradi, ambasadama i necemu ozbiljnijem, ne treba ni pricati, protekli dogadjaji vam daju odgovor, da li mozete.
Po starom, u praksi proverenom metodu, poznatom jos od Gebelsa, kontra propagandom i zamenom teza, minister tvrdi i sledece: “U ovom slučaju država je reagovala jedino kako je mogla da bi spasla ljudske živote i materijalna dobra.”, a da nam nista dalje ne objasnjava. Ne kaze nam minister niti ciji su zivoti bili u pitanju, niti koja su materijalna dobra sacuvali na ovaj nacin. Ili je to njegova pausalna procena, ili za takvu tvrdnju ima relevantne podatke, ili je jednostavno izmislio. U sva tri slucaja, otkazivanje parade, od strane drzave, je neadekvatna reakcija! Ako je to pausalna ocena ministra, bespredmetno je komentarisati, ali ako je drzava imala bezbedonosne podatke, da se nesto sprema, da neko planira ubistva i materijalna razaranja, MORALA je to da locira, izoluje i preda pravosudnoj vlasti zemlje! Da li bi u tom slucaju (a provejava iz ministrovog intervjua da misli bas na to) neko stradao, ili bio uhapsen, dok bi sprovodio pokusaj ubistva i unustavanje materijalnih dobara, cena je koju UREDJENA drzava kad-tad mora da plati! Na osnovu relevantnih podataka koje je eventualno drzava i imala, trebalo je podici daleko vise policajaca, mozda ne 16.000, kao sto je to uradila (pomenuta) Vlada Britanije, ali udvosturuciti ih svakako, i obezbediti (pomenuto od strane drugog ministra) javne garaze, institucije i sve ostalo, za sta se pretpostavlja da ce huligani napasti, pa, neka izvole. Hapsiti sve koji se ne pridrzavaju uputstvima policije na terenu, gde ima napada, na policiju, obicne ljude, ucesnike protesta, ili materijalna dobra, primeniti fizicke, represivne mere, a u slucaja upotrebe vatrenog ozuzja, odgovoriti istim. Tako se to, minister, radi u toj Evropi, kojoj mozete da pricate sta god zelite, ali vam ni oni, kao ni mi, (nesrecmo rodjeni u ovoj tuznoj zemlji, da nam vi budete minister), ne verujemo.
Posle ovog propusta vlasti, nista vise nece biti isto u Srbiji. To nije slutnja, strah ili pretnja, to nam pokazuje istorija, jer nije prvi put, da se jedna vlast povlaci pred, eventualnom pretnjom, PARALELNIM centrom sile i moci.
Naravno, minister, homoseksualci i njihova parada su potpuno nebitni u celoj ovoj prici o odnosu drzave i organizovanih huligana. Oni su (homoseksualci) i tako, kao i ostale manjinske grupe u nasoj zemlji, skrajnuti po definiciji, a o stanju ljudskih prava pojedinaca, raspitajte se u UN, gde nas i kako kotiraju, pre nego sto zadovoljno izjavite: “Ljudska prava u Srbiji su (prema njegovom mišljenju) na dobrom nivou ...” i “ ... Srbija u tom smislu zaista nema čega da se stidi kada je u pitanju stepen zaštite ljudskih prava."!
SRAMOTA!

vasa stepanovic

pre 12 godina

Jos jedan biser iz serije monumentalnih gluposti od strane politickih klovnova. Pored svih izjava u vezi zabrane Parade ponosa, dodajuci izjave 'genijalnog' dueta SNS o investiranju 100 milijardi evra ako pobede na sledecim izborima, obelezili su beznadeznost politicke situacije u Srbiji. Jedini izbor preostao narodu na sledecim izborima je masovan bojkot!!!

Petar

pre 12 godina

Naravno da nije, ne mozes kapitulirati pred saveznikom, zar ne? Vi ste u savezu sa njima, drzava ih je stvorila, vaspitala, finansirala (dokazano), nasa drzava je huliganska, lopovska i lazljiva. Srbija uostalom i nije drzava vec horda.

besna glista

pre 12 godina

Ova nasa nesrecna kvazi-drzavna tvorevina je odustala od suvereniteta nad sopstvenim glavnim gradom. Kako se onda od njih moze ocekivati da zaista sacuvaju Kosovo o kome toliko pricaju? Kompletna nasa politicka "elita", i oni desni i oni jos desniji (posto leve ni nemamo), je zrela za najcrnje stranice nase istorije. Ovo su veoma teski dani za sve pravedne i slobodoljubive ljude.

alan ford

pre 12 godina

kakav govornik neistina...izvela bi drzava vojsku kao i kad je JSO "srtajkovao"...ovi je poslednji cin drzavnog udara pokrenutog 6. oktobra od strane DrK-a

alan ford

pre 12 godina

kakav govornik neistina...izvela bi drzava vojsku kao i kad je JSO "srtajkovao"...ovi je poslednji cin drzavnog udara pokrenutog 6. oktobra od strane DrK-a

marko miljanov

pre 12 godina

i jevreje kad su zatvarali u drugom svetskom radili su to radi opsteg dobra i iz najboljih namera pa se ispostavilo da to nije bilo u redu. svi vi koji ne podrzavate zabrane okupljanja i ovakvu vrstu fasizma i diskriminacije sada imate sansu da odete iz srbije i zatrazite azil jer ste de fakto ugrozeni zbog nepostovanja i nepostojanja osnovnih ljudskih prava. srbiju ostavite srbima... ovakvi su dovoljni sami sebi.

Strider

pre 12 godina

Drzava jeste kapitulirala pred huliganima. ispunila je njihove zahteve, a nikoga nije uhapsila zbog pretnji nasiljem. Knjiski primer kapitulacije koja ce uci u istoriju gospodine Markovicu. Nismo svi neobrazovani i naivni da poverujemo u besmislice koje pricate, kakvi tenkovi kakvi bakraci.

Maxim

pre 12 godina

I opet zamena teza i gomila budalaština.

Ako su informacije o pripremi nereda istinite, da li se vodi istraga? Da li je neko priveden?
To su aktivnosti protiv javne bezbednosti i samo planiranje je krivično delo!

Država nam je pokazala ko su njeni štićenici i čije zahteve je ispunila - Parade nije bilo!
Na zajedničkoj konferenciji se videlo na kojoj strani je država.
Pokazala nam je ko su njeni policajci u civilu i po čijim pravilima ima da se ponašamo.
Sada i država treba da pripazi kako se ponaša, jer bi njeni štićenici mogli da se okrenu i protiv nje same, zato što država protiv njih ne sme i neće.

Sram vas bilo, kukavice licemerne!

penzioner

pre 12 godina

Pričajte šta hoćete ali ste kapitulirali, gradjane nećete ubediti, ponavljajte možda sami sebe ubetite.Čekajte izbore pa onda pričajte.

Dragoljub Mihailović

pre 12 godina

Ma neeeeeee! Ni u Kumanovu NIJE potpisana kapitulacija! I uopšte - mnogo bre tamo neki optužuju ovu državu - a ona samo radi svoj posao! A posao je... MANI GA MITO!!!

raketa

pre 12 godina

Država jeste kapitulirala pred najblaže rečeno fašistima. Ljudi pa da li vi vidite sličnost između naših, 1389, obraza, alkatraza, firmi, i sličnih sa najprimitivnijim oblicima života. Izvinjavam se amebama, paramecijumima, zglavkarima i sl.

BUMERANG

pre 12 godina

Glavna fora je da su DS-ovici i ovi ostali na vlasti zakljucili da ce im otkazivanje parade doneti velike koristi na izborima. Medjutim, tu lezi glavna kvaka, koja ce im se vratiti kao bumerang. Naime, huligani, raznorazne "navijacke grupe", krimosi i ostale horde nisu nikad bili, niti ce ikad biti glasaci DS, Stranke Penzionera, G17+, reformisanih SPS-ovaca i ostalih na vlasti (izuzev Palme koji ionako vec uziva tu podrsku u svojoj Jagodini, gde je manje vise ogranicen). Dakle, klero-fashisti po definiciji nisu demokratski nastrojeni i kao takvi ne glasaju za gore pomenute. Oni iskljucivo glasaju za SRS, NS, DSS, nove radikale i njima slicne. Ja ne vidim nikoga od klero-fashisista-navijaca da ce posle ovoga glasati za demokrate, pa sve i kada bi ih trenutna vlast svih 10,000 njih snabdela sa po parom Nike-i i modernim trenericama sa nacionalistickim simbolima. (Malo ironije ne skodi!)

Ali ono sto ce se sada sigurno desiti je da ce nekadasnji, a s pravom ogorceni glasaci DS-a i G17+ masovno da ih bojkotuju na predstojecim izborima. Naravno, ima mnogo drugih razloga za takvu promenu u misljenju demokratski orijentisanih ljudi, a ova kapitulacija drzave/vlasti u korist huligana i batinasa je samo prelila tu casu. Saznanje i nemoc da se suprostave batinasima i kriminalcima, koji bi da pale, pljackaju radnje, unistavaju imovinu drzave i gradjana i danas prebijaju gay-eve, a sutra i svakog drugog od nas koji misli drugacije od njih, nas samo ucvrscuje u uverenju da su demokrate debelo pukle.

petarV

pre 12 godina

Marković: Država nije kapitulirala...nego!? Tražila tajm aut!?

Sram da vas bude...izmišljate horde kriminalaca koji će da pale automobilske gume...samo da ne bi tukli buduće glasače...

Ja se samo nadam,da je većina dosadašnjih glasača ds-a,u istom raspoloženju kao i ja...i za crnog Đavola al za DS više nikad!!!

NoviSad

pre 12 godina

Naravno da je kapitulirala. I to je to. Sramota. Ja nisam za odrzavanje gej parade na taj nacin, ali sam protiv huligana koji samo traze izgovor da unistavaju sve oko sebe!

Bojan

pre 12 godina

Zanimljiva izjava!Pa, ova drzava postoji samo fiktivno pa kako onda moze da kapitulira?! Kako li bi zastitili gradjane od opasnosti koja je veca od navijaca, "Obraza" i drugih protuva? Kada je zemlja pred kolapsom (a kod nas je tako od uvek) onda se pravi vestacka prica o Kosovu koje je davno izgubljeno u nadi da ce se tako dobiti koji politicki poen pred nove izbore posto nas gospoda na kartu "demokratije i ekonomskog blagostanja" vise sigurno nece kupiti.

mala

pre 12 godina

Moj je utisak da nema potrebe da nam naknadno objasnjavate sta ste hteli i mislili. kredibilitet vlade i svih njenih ministara nije osnova na koju se naslanja njeno postojanje, stoga...ako se slikate i dajete izjave zato sto vam se to svidja, razumem. u suprotnom, ne morate.

Zivimo u haosu, pravno nezasticeni, bez ustavnih garancija koje su tekovina velikih gradjanskih revolucija. srbija u svom mraku, vekovima.

Aleksandar

pre 12 godina

Kapitulirala je od onog trenutka kada ste se nakon izbora, zarad vlasti, grlili i ljubili sa ne lustriranim partnerima. Dozivećete da vas na sledećim izborima izšutiraju! Ili ćete, zarad vlasti, ostati sa njima u koaliciji - a Ti Srbijo sa njima zajedno truni!
Aleksandar

Aman!

pre 12 godina

Ministar Markovic je danas izjavio da nije tacno da je danas 01. oktobar i da je pocela jesen, te da je u trenucima dok je davao izjavu bio dan.

"Vi niste u pravu. Sada je 22. maj, leto samo sto nije i vidite kako je lep sumrak... A vi ste zlonamerni ako tvrdite drugacije."

Hocemo IZBOREEEE!
DS odlazi sa vlasti. Nadam se da ce se za 4 godine vratiti precisceni od tipova poput ovog.

Maraja

pre 12 godina

Dokazano da Srbija ne može da obezbedi sigurnost nikome na fudbalskom stadionu. Pritom "ne može" treba uzeti u najširem smislu. Ministar sužava značenje ove reči, pa se igramo "ćoribake". Licemerje.

Ozlojeđeni

pre 12 godina

A čega je ovaj ministar, leba ti, kad se tako dobro razume u upotrebu sile koju država ne upotrebljava? Verovatno je ministar za demonstracije.

cole

pre 12 godina

parade ove vrste sluze kao pokazatelj odnosa u
drustvu. odnosa izmedju vecinskih i manjinskih grupa, drzave i zakona, javnosti i proklamovanih vrednosti...
mnogo toga se odslikava kroz dogadjaje oko parade
. jedan od ciljeva parade je da prikaze kakvi su svi ti od
nosi u svakodnevnom zivotu kada nema kamera i medija
.

Ljubomir

pre 12 godina

Mislim da kao i uvek puno demagogije prosipa vlast.Naravno da su mogli sta su hteli, ali su procenili da ce neki procenat vise glasova na izborma koji slede dobiti ovako i to je pocetak i kraj, samo vlast opet uzeti i nista vise.

koki

pre 12 godina

Ljudska prava su na dobrom nivou, a mozete izvesti i tenkove malo da ih poboljsate. Ovde se nezna ko je ko i ko skim i zbog cega.
Ljudi nema setnje, jedino mozemo skakati u mesto.

Pinot gris

pre 12 godina

1. Nije te stid ?

2. I šta ćete da uradite da u Srbiji nestane ološ koja preti, prebija, ucenjuje, postavlja državi uslove?

Ne brini se, znamo odgovor na oba pitanja.

Nenad

pre 12 godina

Nonsens.
Ovakvim potezom drzava je gradjanima poslala jasnu poruku da nije u stanju da ih zastiti, kad god budu ugrozeni, a huliganima i nasilnicima da nije sposobna da im se suprotstavi.
Jadni smo mi!

Marko

pre 12 godina

Srbija jeste kapitulirala. Kapitulirala je pred tajkunima i zato nemamo normalnu tržišnu ekonomiju, a radnici u Srbiji su potlačeni, skoro kao da živimo s kraja 19. veka. Kapitulirala je pred kriminalcima i zato nijedan slučaj krupne korupcije nije rešen iako o svakom od njih javnost bruji. Kapitulirala je pred huliganima i zato desničarske organizacije određuju koji stil života je prihvatljiv, a koji nije i ko sme svoju različitost, a ko ne sme da demonstrira. Na početku vladavine sadašnjih političara duboko sam verovao da će Srbija početi da dobija evropske obrise. Gotovo četiri godine posle osećam se poraženim - ekonomija je na nogama, korupcija cveta, a pitanje ljudskih prava je i dalje problem kosmičkih razmera. Za sve to direktnu krivicu snosi politička elita čiji je gospodin Marković deo. Srbija je danas tužna zemlja jer njena politička elita nije htela, iako je od građana za to dobila mandat, da od nje napravi bolje, pristojnije i civilizovanije društvo. Zbog te nesposbnosti danas imamo tenzije u Sandžaku, Mađari i Srbi se biju po Vojvodini, civilizovano rešenje oko Kosova se ne vidi, naši gej sugrađani su građani drugog reda, a huligani, koji bi u pristojnim zemljama bili iza rešetaka, u tv emisijama propagiraju svoje nastrane ideje.

Pera

pre 12 godina

Mozda i nije kapitulirala ako se nesto od ovoga procesuira. Posto oni imaju saznanja, neka pokrecu postupke.

Krivicni zakonik Srbije

Član 343
(1) Ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku, ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom do tri godine.
Nasilničko ponašanje
Član 344
(1) Ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo
građana ili teže remeti javni red i mir, kazniće se zatvorom do tri godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno u grupi ili je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
Dogovor za izvršenje krivičnog dela
Član 345
Ko se sa drugim dogovori da izvrši određeno krivično delo za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
Zločinačko udruživanje
Član 346
(1) Ko organizuje grupu ili drugo udruženje koja ima za cilj vršenje krivičnih dela za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Pripadnik grupe ili drugog udruženja iz stava 1. ovog člana, kazniće se zatvorom do jedne godine.
(3) Ako se delo iz stava 1. ovog člana odnosi na grupu ili drugo udruženje koje ima za cilj vršenje krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora od dvadeset godina ili zatvor od trideset do četrdeset godina, organizator grupe ili drugog udruženja će se kazniti zatvorom najmanje deset godina ili zatvorom od trideset do četrdeset godina, a pripadnik udruženja zatvorom od šest meseci do pet godina.
(4) Organizator grupe ili drugog udruženja iz st. 1. i 3. ovog člana koji otkrivanjem udruženja ili na drugi način spreči izvršenje krivičnih dela radi čijeg vršenja je udruženje organizovano, kazniće se zatvorom do tri godine, a može se i osloboditi od kazne.
(5) Pripadnik grupe ili drugog udruženja iz st. 2. i 3. ovog člana koji otkrije udruženje pre nego što je u njegovom sastavu ili za njega učinio neko krivično delo predviđeno u st. 2. i 3. ovog člana radi čijeg vršenja je udruženje organizovano, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine, a može se i osloboditi od kazne.
Izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela
Član 347
(1) Ko oružje, eksplozivne materije, sredstva potrebna za njihovo pravljenje ili otrov za koje zna da su namenjeni za izvršenje krivičnog dela izrađuje, nabavlja ili drugom omogućava da do njih dođe, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ko napravi ili drugom da sredstvo za obijanje ili provaljivanje, iako zna da je namenjeno za izvršenje krivičnog dela, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Suboticanin

pre 12 godina

I sad onda hapsite,da dokazete da zivimo u pravnoj i demokratskoj drzavi!!!
Da sledece godine ne treba niko da se plasi od demonstranta,huligana,fasista...Da gej populacija moze slobodno da paradira za svoja prava,da ostali mogu mirno da prosetaju sa porodicom na pice negde,na igraliste sa decom,da svi mi uzivamo u lepom oktobarskom vremenu!

swayzak

pre 12 godina

Jok i niste... Hvala što ste mi olakšali pa sam sada siguran da po prvi put neću glasati za vas na izborima. Nikada veću grupu nesposobnjakovića na vlasti ova zemlja nije imala.

mario

pre 12 godina

Kažu da sa vragom nema nagodbe, malo hoću pa neću, uzeti vlast u ruke nego ili jesi ili nisi.Ili ćeš uzeti vlast u ruke i staviti vragu brnjicu ili pustiti sve niz vodu.

Vix

pre 12 godina

Znači, MOGLA je, ali nije HTELA. Aaa, pa to je drugi problem. NVO i građani koriste zabranu Prajda za političku promociju?!!!?! Jel nije bilo drugih kandidata za ministra?

Duro

pre 12 godina

"...Kako kaže, država nije nesposobna da zaustavi one za koje se sumnja da bi uništili grad, jer poseduje monopol sile, ali je vlast tu da proceni šta donosi sutra i šta bi takav događaj mogao da prouzrokuje. "

I da i ne. Ne jer je država (policija, žandarmerija, vi na vlasti) nemože ili ne želi da spreči huligane, a da jer je svesna šta donosi sutra: izbore i gubitak vlasti ako se zameri huliganima...

Dejan Rančić

pre 12 godina

Znamo da država nije kapitulirala. Država, t.j. njihovi ministri, rade tačno ono što je potrebno zarad ostvarenja kratkoročnih političkih ciljeva.

Prošle godine smo trebali kao zemlja da ostavimo dobar utisak pred Evropom i pokažemo se kao demokratska zemlja. Odabrano sredstvo za ostvarivanje tog cilja je bilo održavanje Parade ponosa. Em što smo se pokazali kao poštovaoci ljudskih prava i slobode izražavanja, em što je policija demonstrirala kako se odlučno bori sa nasilnicima na ulicama Beograda.

Ove godine nemamo šta da se reklamiramo Evropi, ali bliže se izbori, a mi smo ipak pretežno zatvoreno društvo. Sredstvo za dobijanje naklonosti birača je ta ista Parada ponosa, ovog puta zabranjena zajedno sa svim drugim skupovima. Birači srećni što su pošteđeni tih zapadnjačkih fazona sa slobodom seksualnog opredeljenja, koje je za naš narod stresno, a državnici demonstrirali brigu za narod i mogu da očekuju koji glas više na izborima.

Država nije kapitulirala jer je znala šta radi, samo narod ne razume da država želi da mi ostanemo zatvoreni i neupućeni. Lakše je jednom godišnje zabraniti nešto zbog mogućnosti nasilja nego 365 dana raditi na edukaciji naroda i suzbijanju nasilničkog ponašanja prema neistomišljenicima.

Душан Ариљевић

pre 12 godina

"Imamo i nezavisne organe kao što je zaštitnik građana, poverenicu za ravnopravnost, poverenika za informacije od javnog značaja i Srbija u tom smislu zaista nema čega da se stidi kada je u pitanju stepen zaštite ljudskih prava", zaključio je ministar Marković.
Г. Марковићу немојте мешати заштитника грађана и Србију. Он је недавно (иструиран) од стране те исте државе, јер она није имала храбрости за то, отишао на свечаност доделе Нобелове награде за мир кинеском дисиденту. Његова заузетост правима кинеског народа вероватно га је спречила да се одреди према "бризи српских власти за животе и безбедност грађана и имовине".

HisRoyalHighness

pre 12 godina

Joj Boze mili. Sedim i citam komentare. To pljuvanje po drzavi i drzavnim funnkcionerima. Strasno, covek pomisli da nemate pametnija posla. Nije drzava kapitulirala ... ma ... lepo su rekli, mi mozemo da obezbedimo skup ali je verovatnoca velika da ce morati da upotrebe sredstva prinude u vecoj meri. Vodeni topovi, gumeni metci, a da ce huligani ipak uspeti da nacine veliku materijalnu stetu a mozda i po neki ljudski zivot. I sta posle kraja Parade ponosa kada materijlna steta bude velika, a ne daj boze neki ljudski zivot ugasen. Ne moze, a i ne treba policija da bude na svakom mestu i u svakom koraku. Mislim moze, totalni nadzor interneta, umesto 1000, 10.000 kamera po gradu, slobodna kontrola i nadzor telefonskih razgovora...nesto mislim da vam ni to tada ne bi odgovaralo ... vi kao da parada nije bila prosle godine, kao da niste videli stotine huligana... kolika je steta samo GSPa. Hajde bre racunica je jednostavna, od parade manja korist ako se odrzi nego ako se ne odrzi i to je to....

ko to tamo peva

pre 12 godina

,,Ljudska prava u Srbiji su prema njegovom mišljenju na dobrom nivou''tacno i ja se slazem ali te ljudske prave su samo za politicku elitu Srbije.

gandi

pre 12 godina

stanje sa ljudskim pravima u srbiji nije doboro, ali je stanje sa zloupotrebom tih prava u necije svrhe i kod nas i u svetu ocajno.

Марко

pre 12 godina

Па овде уопште није реч о забрани параде, већ о страху власти да на улицама види људе. Власт је на климавим ногама, сваки повод на окупљање на улицама може да подсети масу да крене и избаци вас из фотеља у које сте са руљом и ушли. Ово није пораз државе, ово је ваш пораз, ви сте данас и јавно признали да сте пукли и седите ту по инерцији и молите се да удари зима што јача и што пре.

Stojan

pre 12 godina

Zanimljivo je kako svi ti ministri imaju obavezu da za vikend nešto pametno kažu i uknjiže neki poen kod šefa.Pa to je potpuno kontraproduktivno. Tako smo radili mi u JUL-u.

balkan boy

pre 12 godina

Nasa Drzava je jedna potpuna besmislica! Sve mi imamo, pitanje je da li i kako to funkcionise... U ovom slucaju, nikako! Mogu da se opkladim da su sive eminencije procenile da podrzavanje parade nece doneti dobro DS-u na izborima, pa su oni koji su prethodno podrzali paradu, privremeno zanemeli a vruc krompir prebacili kod glavnog pandura. Pozdrav!

vuk

pre 12 godina

Aha, da da, kako da ne! Kako si ti to nama pametno smislio, blago nama sa tobom. A i sutra kada priznamo Kosovo, to nece biti kapitulacija nego bi kapitulacija bila kada ne bismo priznali u strahu od ......
Boze kakav genije je ovaj cova, plus moralna gromada. Kada na to pomislim sav se najezim od miline.

Milan

pre 12 godina

Poslednji Srbi se isteruju s Kosova, onima u Hrvatskoj ne sme ni spomenik da se podigne, drzava opljackana, ekonomija unistena, perspektiva nula, a vidi cime se mi bavimo. Nemam zaista nista protiv parade, Ali ovoliko paznje javnosti je stvarno neprimereno situciji u kojoj se nalazimo. Ovim moronima i fanaticima koji su protiv parade predlazem da se uhvate kakvog postenog posla pa da tu kretensku energiju pretoce u nesto od cega ce im voljena nacija imati neke koristi.

Jeffrey Murdock

pre 12 godina

Ma doooobroo... necemo da vas grdimo mnogo... svi vec ionako znamo da ste nesposobni, tako da ovo i nije neka bruka.

Ne mozete se vi vise obrukati, to je valjda svima jasno.
Jel tako?

Spavac

pre 12 godina

Apsolutno se treba obračunati sa svima koji misle da su oni ti koji su pozvani da određuju ko je podoban da protestvuje a ko ne. Naročito sa onima koji gurajući svoju sopstvenu trolu ka jednom od najvećih trgova svog glavnog grada sa svega par svršenih razreda srednje škole i dva džepa puna kamenja jurišaju u urušavaju sopstvenu državu i njen autoritet jer im to danas diže adrenalin. Međutima, ta ista država danas im u tome pomaže i odlaže čas za neki drugi put, kad još malo ojačaju. Ako roditelji nisu uspeli da im objasne da je njihova uloga u vođenju politike ove zemlje samo da glasaju na četiri godine i to samo ako su punoletni ili ako ih na to nisu opomenuli ni apeli uglednih i pametnih ljudi koji su svojoj zemlji ostavili nešto u nasleđe ( sportisti, pevači ... ), pitam vas ja ko će? I kada će? Takve stvari apsolutno treba saseći u korenu i to radikalnim metodama jer druge na žalost ne deluju. U suprotnom to nas čeka pa nas čeka. Ja lično nikad ne bih dozvolio egzibicionizam kakav viđamo u pojedinim gradovima evrope na prajdovima ( neprostojno obučeni ljudi, raznorazni rekviziti itd... ) ali ovi ljudi potpuno normalno, uljudno, jednom godišnje na sat vremena žele da skrenu pažnju na sebe i svoja kako oni smatraju ugrožena prava i to mora da bude legitimno. Niko ne sme da bude iznad države.

kukavice

pre 12 godina

"Drzava nije kapiturala"... pa naravno da nije, kada nije ni preduzimala nikakve akcije. Ona stara "Kada NISTA ne radite, ne mozete ni da gresite, a kada ne gresite, nemate ni odgovornosti."ITAKOUKRUG dozivotno.Tako SRBIJA resava svoje goruce probleme.Za svaku pohvalu.U 21-om veku sa ovakvim politickim srednjevekovnim mozgasima, nije tesko predvideti buducnost ove tzv.drzavice.Posto nemamo drzavu, nemamo ni institucije koja ce braniti ljudsko dostojanstvo - "liberte,egalite,fraternite"...Sta to bese!? Nema buducnosti.I to niko ne sme da kaze na glas.Kukavice.To su te ptice koje nikako da odjezde iz ove nase lepe zemlje, vec je truju vekovima.

VS

pre 12 godina

Kako bi drzava ("drzava") reagovala kada bi je preplavio talas demonstracija, poput onih, sada, u Izraelu, zbog skupoce, svakidasnjih egzistencijalnih teskoca? "Mudro" kao sada (po Markovicu, Dacicu...), ili odlucnije u odbrani svojih foteljassa?... Tesko da cemo dobiti odgovor na to, iz prostog razloga sto ovdasnje mase vode kontrolisani mediji, pocev od TV, a ne kriticki, kreativni razum.

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

da, da, vidim ja da ste vi jaci... ipak ste ucvikovali... vas posao je da obezbedjujete, a ne da zabranjujete, niste placeni da zabranjujete, vec da obezbedjujete, by the way, i ustav ste prekrsili :)

mosa

pre 12 godina

Hehe ako ovo nije kapitulacija onda sam ja revolveras. Poenta je da nekome zasita odgovara da postoje grupe kao sto su obraz,otpor,navijaci, klosari,narkomani,marsovci....Pitanje je zasto im ne odgovara da postoje i homoseksualci, mozda zato sto nisu zeleni ili ne nose salove ne stezu pesnicu ili sire tri prsta! odgovor da li drzava moze da sredi huligane generalno odgovor je DA! Ali nece :D Pitanje je zasto? Pa zato sto sredjena drzava ide u uniju a niko od njih ne zeli u uniju. Zao mi je sto nismo vec kada smo kapitulirali 99-te pregovarali licno sa amerikancima o tome sta kome treba itd nego preko spsovaca pa dosovaca pa pomesanih zajedno(sada). Jao si ga nama, bezte ljudi odavde glavom bez obzira pod uslovom da imate gde, jer su se sine,baki, batice i rodjaci infiltrirali u sve pore drustva :(

NyanCat

pre 12 godina

e ovo je nasa drzava postala

____━━____┓━╭━━━━━╮

____━━____┗┓|::::::^━━━^

____━━____━┗|:::::|。◕‿‿­­­­◕。|

____━━____━━╰O--O-O--O ╯

e

pre 12 godina

"Kako kaže, država nije nesposobna da zaustavi one za koje se sumnja da bi uništili grad, jer poseduje monopol sile, ali je vlast tu da proceni šta donosi sutra i šta bi takav događaj mogao da prouzrokuje"

B'ate Markoviću, u redu je, jasno nam je, nije niko pglu. Sutra donosi izbore, a događaj bi mogo da prouzrokuje da vam odnese glasove. 'El tako, sam dobro skapirala?

A čega ti ono beše ministar?

(Vlast)a

pre 12 godina

Sve je tako kako kazete g.ministre!Nema potrebe da bilo sta objasnjavate kad je sve jasno.Drzava nije kapitulirala kao sto Zloba nije porazen od NATO alijanse!Rasplet price znamo i nadamo mu se,ali strepimo od promena jer vise nema dobrih igraca na politickoj sceni Srbije.

ded

pre 12 godina

Država je mogla da izvede i tenkove na ulice kada je došlo do pobune crvenih beretki, pa ipak nije to učinila. Zašto? Zato što ipak nije mogla to da učini. Fakat je da ste napunili gaće i da se bojite otvorene pobune stanovništva. Kapitulirali ste i tačka. Sad možete da pametujete koliko vam volja.

nece jos dugo

pre 12 godina

Nije kapitulirala my ass. Predlazem prdesedniku i vladajucoj koaliciji da odmah zabrane sebe i ostale (bes)korisne drzavne organe zbog pretnji koje doticni svakodnevno dobijaju. Zasto rizikovati tako hrabar i iskusan partokratski kadar koji se davno odrekao sopstvenog misljenja zbog tamo nekih maloumnih huligana?

Mog

pre 12 godina

Vi najbolje znate da je kapitulirala. Ne samo sto nema snage da se suprostavi desnicarima. Vec zato sto se nije napredovalo od 90-tih ni za korak. Zato sto je uzasna nezaposlenost, zato sto nema investicija, standard je na evropskom dnu. Necu ni pominjati Kosovo... Sta je ostalo?

Ne bitno

pre 12 godina

Ministar kaze da ovo nije poraz drzave.Mozda je upravu ovo je pobeda ekstremsta.Znaju da je planiran napad na ambasade,paljenje guma i slicno a ne znaju ko je su to grupe.Da li to znaci da ako za parlamentarne izbore ekstrimisti najave iste nemire jer ce "njihove" stranke izgubiti tada Dacic odloziti izbore.

Breznjev

pre 12 godina

Drzava ovo,drzava ono. Drzava to smo mi govore vlastodrzci evo vidimo kazu mogu cak i tenkove da izvedu,imaju monopol sile. Dokle ce da prete ovom gladnom narodu. Zasto ne priprete izvodjenjem tenkova i hapsenjem onih koji su nas doveli do ovde unistili privredu, industriju i doveli da ima preko milion nezaposlenost. Drzava koja je to dozvolila za mene nije drzava i po...em se na takvu drzavu.

Kubba

pre 12 godina

Gospodine Markovicu ovde nema drzave, samo postoji "nedovrsena tvorevina" sa nakaradnom politikom proslosti i nista vise. Kao takva tvorevina osudjena je na sopstveno gasenje. Varjanta sminkanja, doterivanja pa makar i uz pomoc fasista koje ste zdusno odgajali prosto ne prolazi. Mozete silom samo izazvati medjusobne sukobe, sto je pogubno za sve gradjane.
P.S. Batali tenkove, represiju jer to nije jezik jednog "demokrate".

X.

pre 12 godina

Srbija je samo kao bajagi država. Nema tu ni "D" od države. Sramota.

Vlada totalni haos, vlada je bez ikakvog plana, sve se radi stihijski, samo seci uši/krpi dupe varijanta.

Majka dvoje maloletne dece

pre 12 godina

Ja samo znam da za dve nedelje odlazim odavde sa decom. Papiri su spremni a ja vise nego ikada!

Nemam vise nijedan komentar osim da ce mi nedostajati prijatelji! SRAM VAS BILO!!

odgovornost države

pre 12 godina

Država možda nije "kapitulirala", ali je svakako odgovorna.
Policija je prošle godine obavila svoj posao, uhapšeno je/privedeno je ko zna koliko huligana, ali policija nije ta koja njih može da smesti u zatvor. To je posao tužilaštva i sudova. Jedni da podignu optužnice, drugi da sude.
E, tu država pada na ispitu. Zašto recimo presuda Obradoviću posle godinu dana nije pravosnažna? Zašto nije sprovedena istraga, podignute optužnice, završena sudjenja (u prvom, drugom, kom god treba, stepenu), protiv svih koji su tada privedeni, zašto istraga nije proširena na njihove saučesnike, podstrekače, pa oni pritvoreni, procesuirani, osudjeni (pravosnažno)? E, to je pravo pitanje, a ne zašto je zabranjen Prajd.

ana

pre 12 godina

ovo je jedno od retkih mesta u ovoj horor drzavi gde mi je malo lakse kad odem, jer je vecina komentara ipak smislena...stvarno je strasno koji je nivo svesti ovde...ova vlada je samo ogledalo vecine. muka mi je. drago mi je sto postoje jos neka uporista visoke svesti, a da to nije samo moj krug prijatelja, i istovremeno mi je zao svih nas jer otkad znam za sebe, a sad imam 35 godina, borimo se sa nekim silama iz pakla.

ovo je sramota svetskih razmera

pre 12 godina

Kad hapsite ove sto su pretili, pripremali nemire, rusenje, paljenje, prebijanje?!?! Hoce li neko odgovarati za ovo?

bezi bre shabane

pre 12 godina

"Imamo i nezavisne organe kao što je zaštitnik građana, poverenicu za ravnopravnost, poverenika za informacije od javnog značaja..."

Imamo i policiju i tuzioce i sudove i parlament i Vladu i predsednika.

I sta imamo od toga?

Veteran

pre 12 godina

Strasno mi je zao majko Srbijo sta ti rade. Ne mogu vise , previse sam umoran od svega . Ali volim te i znam da cu morati makar jos jednom da se borim za tebe . I za snove nas miliona koji jos uvek sanjamo mirno jutro na brdovitom balkanu u zemlji sljiva.

Mr.Real

pre 12 godina

Ova nazovi država, tačnije vlast koja je predstavlja, je toliko jadna da me je sve češće bukvalno sramota što živim ovde.
Ili je ovo glupavi predizborni marketing gde se pokušava malo ublažiti loš rejting kod desničarski nastrojenih glasača koji su nezadovoljni zbog dešavanja na KiM pa vlast optužuju za to. Zaista ne znam šta treće da pomislim ...... u svakom slučaju - šta god da je razlog jadno je, mnogo je JADNO.
Gospodina Markovića ne bih posebno komentarisao.

el cid

pre 12 godina

Ma sta rekoste vrli ministre!? Nije kapitulirala! Slazem se, ona je godinama preko javnih preduzeca, glavnog izvora korupcije u drzavi, finansirala i organizovala klerofasiste, bila saucesnik, svesnim necinjenjem doprinela ovakvoj situaciji, ta ista drzava godinama i svakodnevno krsi sopstveni Ustav. Gde ste bili svih ovih godina da stavite van zakona sve ove nasilnike i zamlate, motiva ste imali na pretek i necu ih ovde pominjati. Paljenje ambasada, izrucenje zlocinaca i ratnih profitera Hagu, ubistvo Brisa Tatona, medjusobni obracuni tih grupa! Pa oni su deca vasih koalicionih partnera ali kako sam zaboravio, vazan je vas opstanak na vlasti, koalicije, privilegije. Vase misljenje je potpuno bezvredno i nebitno, vama niko ne veruje, vi ste obicna figurina vladajuceoligarhije. Ne razumem zasto se uopste ovakvi likovi pozivaju u emisije kada kao papagaji ponavljaju prazne floskule u koje ni sami ne veruju.

Insajder

pre 12 godina

Indijci kazu: "psi laju a karavani prolaze....". Konacno jedna ispravna odluka!! Nismo mi ni Engleska ni Nemacka i nadam se da nikad necemo to ni postati!! Nemam nista protiv gej populacije i toga da svako u svojoj kuci radi sta hoce ali nemojte da smarate druge....

Pera

pre 12 godina

Nacisti su prvo palili knjige pa tukli jevreje e onda su poceli da pale i jevreje. Koji je sada redosled kod nas i ko je sada na redu.

Kralj Ibi

pre 12 godina

Dok svi mi svoje nezadovoljstvo, ogorcenje i frustracije lecimo preko slanja komentara na vesti i davanja pluseva i minuseva na iste, nema nam spasa. To je mudar ventil vlasti. Nisam za pobune i revolucije. Imali smo 5. oktobar, i??? Imamo institut poverenika za informacije i Zakon o dostupnosti informacija od javnog znacaja, Zastitnika gradjana i slobodne(?!) medije... Potreban je pritisak kroz institucije i medije! Imamo pozitivne zakonske propise, koji ocigledno postoje samo na papiru kao potvrda harmonizacije sa zakonodavstvom EU o kojima pojma nemamo. Ajde da pokrenemo peticiju i svakodnevno trazimo odgovore od vlade na sva nasa pitanja i nedoumice. A onda bi B92 mogao svakog dana da obavestava o broju dana koji je protekao od podnosenja zahteva do davanja odgovora. Trebalo bi svaki zahtev za informacije da potpise sto veci broj gradjana. Alooo, mediji, to ne trazi velika ulaganja, a emisija bi bila jako popularna uz prostor za prodaju reklama...
Evo mogucih pitanja:
- Ko je to rusio Beograd i tukao policiju prosle godine? Koliko je huligana prosle godine uhapseno, koliko ih je osudjeno i na kolike zatvorske kazne?
- Na osnovu kojih bezbednosnih procena su zabranjeni svi skupovi za vikend (ko ih je dao, koje su pretnje, ko kome preti i za koji skup, jesu li identifikovane grupe, sta se cini preventivno, da li je neko priveden, uhapsen...)
- Sta su nadlezni drzavni organi na osnovu proslogodisnjeg, i iskustva ranijih godina, uradili na prevenciji i podizanju svesti o problemu koji evidentno postoji, da se ne bi svake godine, dve nedelje pre najavljenog odrzavanja, IZNENADJIVALI Paradom ponosa i svim drugim mogucim javnim okupljanjima koji su garantovani Ustavom i Zakonom o zabrani diskriminacije?

A pored ovoga:
- dokle se stiglo u istrazi o Kolubari, jel neko priveden, uhapsen, osudjen, hoce li neko vratiti pare ili je ipak sve bilo po zakonu?
- Ko kontrolise koriscenje finansijske pomoci iz inostranstva, IPA fondova i sl. Koliko je tacno para doslo i na sta je potroseno: koliko je ulozeno u pokretanje proizvodnje, otvaranje novih radnih mesta, poboljsanje kvaliteta obrazovanja, zdravstvene zastite, penzionog fonda i jacanje efikasnosti sluzbi koje se finansiraju iz budzeta?
- sta je bilo sa izraelskim satelitom i ko to i iz kojih stavki u budzetu placa?
- sta je sa spornim sajtom Ministarstva zivotne sredine i cenom placenom za isti?
- bese i jos neki sajt Ministarstva trgovine cini mi se za koji su date leeeepe pare a radila ga je firma za obebedjenje? Da li je sajt zaziveo i opravdao svoju cenu i postojanje?
- koliko puta smo pocinjali izgradnju koridora 10? Koliko je planirano za svaku godinu i koliko je tacno (kilo)metara puta zavrseno?
- da li je formirana Vladina Agencija za pomorske nesrece? Koji je ukupan broj vladinih agencija i kancelarija? Ko utvrdjuje njihovu svrsishodnost? Koliki broj ljudi je zaposlen i na osnovu koje sistematizacije? Kako se utvrdjuje obim poslova i vrednuje ucinjeno? Kome iste podnose izvestaje o radu?
- _____________________? unesite sami.

B92 bi mogao da napravi emisiju "Gradjani pitaju odgovorne - vladu, skupstinu, pokrajinske, lokalne vlasti..." napraviti bazu podataka i svakoga dana na sajtu odbrojavati broj dana do zadovoljavajuceg odgovora.
Stranke na vlasti bi umesto predizbornih plakata mogle na bilbordima da daju odgovore na ova pitanja. A sto se tice opozicionih stranaka, trebalo bi pazljivo beleziti sve izjave i predizborna obecanja, traziti im rokove kada bi sve to sto obecavaju moglo biti ispunjeno, pa ako dodju na vlast, periodicno ih podsecati na ono sto su obecali... I OD ODGOVORNIH TRAZITI ODGOVORNOST!

luna

pre 12 godina

mnogo smo besni...jer nemamo posao,ako imamo onda radimo za bednu ctkavicu,ne mozemo decu da skolujemo, a i sto bi pa to su samo nasa deca,ne mozemo da se lecimo ako u bolnicu ne ponesemo bar 200e,ganjaju nas toplane,elektrodistribucije,bezimo od postanskog sanduceta jer uredno dobijamo plave koverte,kreditne kartice u plafonu zaduzenja,na telefon se ne javljamo jer zovu agencije za uterivanje dugova...i crvenimo jer ste vi ucinili da posten svet ne moze od rada da zivi i mora da se stidi svoje bede u koju ste ga vi doveli.e u ovoj perec drzavo si ti ministar, i svi su isti kao ti. s ovakvim ponasanjem cete sigurno uspeti od jedne prosecne domacice da stvorite huligana.negujete potmuli bes brizljivo godinama.u privatnosti doma svoga ne moras da priznas kapitulaciju ali mi smo na patosu.posto nema vise dole moracemo gore.

Nenad

pre 12 godina

Od 130 komentara nijedan ne podrzava potez drzave?! Da li vi to objavljujete samo komentare gej populacije i onih koji koriste svaku priliku da opljuju drzavu? Prosto je nemoguce da u zemlji u kojoj je 90% stanovnika protiv gej parade, kao i protiv toga da svoje vrednosti nametnu kao normalne i da nam sutra deca u skoli uce da je sasvim normalno da li momak ima momka ili ima devojku i da je svejedno da li devojka ima devojku ili momka, od 130 komentara nijedan ne bude protiv gej parade ili bar u zastitu odluke drzavnih organa. Da li je ovo po vama objektivno i nezavisno novinarstvo? Da li mislite da B92 gledaju i slusaju samo gej osobe? Ja imam 44 godine i troje dece, nisam ni fasista ni pedofil ni huligan ni verski fanatik ali sam apsolutno protiv gej parade i podrzavam odluku drzavnih organa ne samo zato sto smatram da gej osobe nemaju nijedanjedini razlog da paradiraju centrom Beograda nego pre svega da niko zbog toga ne bude povredjen ili ne daj Boze izgubi zivot a i baciti tolike pare na organizovanje gej parade u ovako siromasnjoj zemlji je vise nego besmisleno.

Marko

pre 12 godina

Najaca je fora sto su oni mislili da ce im ovo pomoci da opstanu na vlasti a mozda se desi bas suprotno, da izgube vlast zbog parade

postoji li srpski Harvey Milk?

pre 12 godina

Nije kapitulirala država, kapitalurali su organizatori, pripadnici i simpatizeri LGTB. Država je postupila savršeno ispravno.
Postavlja se sasvim opravdano pitanje da li su oni spremni da bilo šta reskiraju, pa i žrtvuju da bi bi ostvarili ono što im je cilj.
Od kako je sveta i veka, kad se neko bori za prava (koja nema), nema podršku države, nema zaštitu policije. U toj borbi (ako je stvarno borba) oni koji se bore spremni su da podnesu posledice (batine, hapšenje, zatvor ...). Oni koji se stavljaju na čelo pokreta, reskiraju sve to. Bilo da budu napadnuti od organa vlasti, bilo da budu napadnuti od neistomišljenika ili i od jednih i od drugih.
U Srbiji predststavnici LGBT vode "salonsku borbu", ekonomski zbrinuti neuporedivo bolje od bilo kog prosečnog gradjanina Srbije, a opšti utisak je da se njihova "borba" svodi na borbu za grantove. Obaška sto su i predstavnici LGBT ili, bolje reći, oni koji se permanentno pojavljuju u medijima, medjusobno posvadjani, suprotstavljeni i razjedinjeni.

I. L.

pre 12 godina

Znaci stvar je jos gora. Drzava je jaca od huligana, ali se plasi da to pokaze. Ili mozda namerno nece da to pokaze, jer je drzavni vrh izgleda samo obicna marioneta tih istih huligana.

Jodie

pre 12 godina

"Zar neko zaista misli da država ne može da obezbedi samu Paradu ponosa?"

Nema sta ko da misli, potpuno je jasno da drzava ne samo da ne moze nego i nece da obezbedi Paradu ponosa, jer drzava ne zeli da se Parada odrzi, samo ne sme to javno da prizna. A tesko je priznati kapitulaciju, to je sasvim jasno. Ali je vrlo istinito nazalost i nama jedino sto preostaje je da trazim azil sto hitnije, jer ovde ocigledno ko je drugaciji od onoga sto nacisti smatraju normalnim ne sme ni da dise a kamoli nesto drugo. Potpuno isto kao u nacistickoj Nemackoj. Ako bi mi neko rekao da od sutra ne priznaje moje postojanje samo zbog toga sto sam LEZBEJKA necu biti sokirana!!!!

Bole

pre 12 godina

Parada, toliko je nebitna, a toliko se priča o njoj. Mediji direktno pomažu državi da sludi narod i usmeri ga da razmišlja o cirkusu, a ne egzistenciji.

ne zvekeći tenkovima

pre 12 godina

Da nisam pročitao o kome se radi, mislio bih da ovo priča neki pijanac ispred lokalne prodavnice: "Ko? Mi? Pa, mi smo, bre, toliko jaki da mož' da pobijemo pola sveta! Nego, neće' se ističemo."

Neko kog stvarno boli biiip

pre 12 godina

Ovako...ovo sa otkazivanjem gej parade je cista igra magarca i sargarepe! Do skora je bila evropska kampanja dza bu....ovi iz evrope prezadovoljni nama...mi prezadovoljni sto su oni zadovoljni sve superiska i gospoda politicari shvatili da ce mozda ovi iz EU da se zeznu pa malo pozure sa primanjem nase kandidature....a posto se njima ostaje jos na vlasti da kradu sakom i kapom....lepo su gospoda na vrhu odlucila da malo prekrse sve moguce zakone i cao zdrao! Imaju argumenta da se pokriju....to nije zato sto ne vole homosexualce vec zato sto se brinu za njih! buahahaha krajnje komicno! Malo ce im se promeniti sastav glasaca (umesto kvazi urbanih likova i likusa (koji su glasali za njih jer je moderno biti demokrata) ce glasati cobani i cobanice (jer se naravno sada vlast bori za vrednosti porodice)) ali sta je tu je....glas je glas rodjaci! Nije ni ovaj mucenik kriv...i njemu neko sastavlja teks koji on prezentuje kao pameti papagajcic a za uzvrat dobije udeo plena (verovatno) :)

Nemojte bre toliko da se nervirate...nervoza ima los uticaj na zdravlje....moze da udari na prerane sede, na bore, ili ne dao bog (pu pu pu da se pomerim sa mesta) na potenciju i sta onda...samo da se samoubijem iz zasede?! :D

Lepo vi volite onog ko je pored vas ako imate nekog takvog (ako nemate nadjite jer je bas kul biti voljen i voleti nekog) i opustencija. Pustite one bez grama savesti i skrupula da se igraju kvazi politicara koji se brinu za veliko srpski narod (da budem obostranomanjinski korektan "za veliko srBski narod hahahah) :)

S ljubavlju vas
Covek koga stvarno zabole vise za sve! :*

petar pan

pre 12 godina

Gospodin ministar Marković veoma sumnja u integinciju gradjana.Nismo mi koji instiktivno mislimo,već razumno.Zar misliš Markoviću da smo toliki idioti i da poverujemo u tvoju izjavu.

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Milosevic je ziv!
inace kako drugacije tumaciti?Srbi i Srbija poraz konvertiraju uvek pobedom.Kad Dejtonski Sporazum bila je pobeda, a sto citav Svet Srbiju i srpski narod "osamario" zbog domena Genocida- nikome nista.Kad je NATO 78 dana neprekidno bombardovao Srbiju i nijednu drustvenu zgradu nije postedio i to se slavilo kao POBEDA (nad Natom i citavom svetu)potpisujajucim kapitulaciojm u Kumanovo, kad Jeremic uspeo da zaustavi kolektivna priznanja nezavisnosti Kosova (to sto se pojedinacno dogodilo a tih je 84)i to je bila POBEDA, kad Stefanovic dogovaralo se sa Gdo-- Tahiri u Bruksel i to je zvanicno bila POBEDA (a ovo danasnje stvari barikade,ubijen policajac, ranjeni ljudi,vojnici,sljunak,balvani,zice,bodlljivke,zapalene granice to u stvari sve je sitnica i nema veze sa tom pobedom), pa i danas ova zabrana skupa nezadovojlni gradzana (bez obzira seksualni pol oni su gradzani ove zemlje)isto se slavi ko POBEDA.