Četvrtak, 29.09.2011.

12:05

Kfor ruši alternativni put

Vojnici Kfora izašli su iz svoje baze na Jarinju i sa dva oklopna transportera blokirali put. Bagerima ruše alternativni put Kosovska Mitrovica-Raška

Izvor: B92

Kfor ruši alternativni put IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

www

pre 12 godina

(bezimena, 29. septembar 2011 12:46)

Са Турцима нисмо потписали Куманово, али смо га испоштовали и на крају се својевремено вратили на Космет. А тако пише и у Куманову госпођо. Повратак војске и полиције. А то гарантује и 1244. Чак је до сада Србија већ требала да има својих 1000 људи на Космету. Само, не знам да ли сте Ви хтели наставак рата да се не би потписало Куманово???
А што се тиче Италије и Старог Рима.
Видите како грешите. Нису се Италијани одрекли тога. Задржали су и повратили целе Апенине и још преко тога. Два острва и све око Алпа. А Стари Рим је у почетку био само Рим. Ништа више! И ово што је данас Италија је исходиште њихове нације и културе, историје. И Италијани нису одусталии и одрекли се тога! Као што је Космет све то за Србе. Значи, опет сте погрешили.
Мада иначе и само Ваше поређење, и још са тим периодом историје, па мислим то је смешно и врло анахроно.

Pucajte minuse do sutra

pre 12 godina

"Boze, gledam NATO vojnike na snimku oklopljene i do zuba naoruzane kako gaze nase njive, ogradjuju groblja bodljikavom zicom i ruse nase puteve. Mislim da sam to sve video ocima moga pokojnog dede koji je isto tako gledao oklopljene i arogantne vojnike fasisticke Nemacke.
(Gledacemo se jos, 29. septembar 2011 12:29) "

Ne znam jesi li prije toga (i ti i deda ako je bio ziv) gledali kako vojska i policija protjeruju stotine hiljada gradjana albanske nacionalnosti u cilju etnickog ciscenja Kosova? Mogu zamisliti kako si tada bio sretan i ushicen...

Sasa

pre 12 godina

Nikada ne priznati takozvanu drzavu KOSOVO!

Aman NIKADA!

I absolutno ne u EU u ovakvim uslovima koje namecu - u stvari mi trebamo sda prekinuti proces za kandidata, da nas ne preduhitre uslovima.

Jednostavno im reci da u ovom trenutku dok ne prestane nasilje KFORa nad Srbima u juznoj Srpskoj pokrajini nema sta da pricamo.

ObiWanKenobi

pre 12 godina

Svi vi koji ste za ratnu opciju i samoubistvo Srbije, skinite se vise sa foruma i alkohola i pravac KiM, a nas ostale koji smo jos pri zdravoj pameti pustite da barem pokusamo da zivimo u miru.

Mića JagodinAC

pre 12 godina

Srbija je u mat poziciji.Ona nema ni političkih,ekonomskih i vojnih resursa kojima bi mogla da se pojavi pred medjunarodnom zajednicom.Vlast koja vodi Srbiju donekle uvidja to ali luta i tumara kao po mraku.Uništava i ono malo nade za Srbiju koju je Srbija dobila posle 2000 godine.nacionalisti su uvukli Srbiju u sunovrat iz kog ova vladajuća ekipa ne može da je izvuče.Vlast optužuje KFOR umesto da sedne i ozbiljno pregovara sa Vladom Kosova uz posredovanje EU.Srbija sve gubi,a najviše gubi budućnost za svoje gradjene.zar to niko ne vidi.ostavimo se prepucavanja sa KFOR i EULEKS i kenimo u ozbiljne i prave pregovore.Pruhvatimo plan Ahtisarija i neka on bude polazna tačka za pregovore.

Genie

pre 12 godina

Kada citam ove komentare ovde pitam se dali smo mi normalan narod? Sve sto je moglo pogresno da se uradi,uradjeno je! I dalje srljamo,a sanse nemamo tako, ama bas nikakve! Mudrosti nema,sve glavom kroz zid!? I to posle svih gresaka koje smo ucinili... Na drugim portalima je jos gore,pozivaju na rat

Gvido

pre 12 godina

Ma ništa lakše nego sedeti u Beogradu, surfati i huškati druge da idu da kopaju puteve po Kosovu ili da ratuju sa NATO-om. Nego, kome je do alternativnih puteva (sinonim za neke bogaze i tajne prolaze), nek'se spakuje, pa neka ode tamo - čeka ga kupus i druženje na barikadama. Neka javi kako je bilo kada se vrati.

kraljevic marko

pre 12 godina

...more marko ne ori drumove...more Turci ne gas'te oranje...
eto polako Srbija umesto u Evropu i 21 vek, vraca se u srednji vek i Otomansku imperiju. Da li je ovo stanje duha jedne nacije ili ...?
Neki cak predlazu Viet kong, rat, tunele? Neki bivsi komunisti bi rado u radne akcije (zaboravljajuci da su na njima najvise radili ne-Srbi tj Bosanci, Albanci i Makedonci).Radikali traze rat, Ivanovic ide malo dalje pa predlaze geometrijsku progresiju kao resneje (za svaku prepreku dva nova puta!!!). Da li ima trezvenih ljudi koji gaze po zemlji ili je svarno Srpska politicka elita "nebeska pa je pobedila i silu gravitacije"? A najzalije mi je Tadica koji je nekako dobio jadeca od Milosevica. Ima situaciju gde je Kosovo izgubjeno, ali ga mora formalno braniti. Na terenu mu vrsljaju svi oni koji ce sutra oberucke glasti protiv njega. A on ih nazalost treba "cuvati i braniti" Pregovorima je pristupio krajnje neozboljno sa drugoligaskom postavom (citaj Borislav Stefanovic Borko) u nadi da ce kako tako nesto izvuci za "dobro vladanje" posto je izrucio Mladica i Kradzica. Aduta je sve manje u rukavu a problema sve vise .Eu steze obruc, Rasmusen zove na telefon a i Rusi ga vise ne pitaju pa prave frke usred Beograda zovu sastanke Saveta Bezbednosti.
Kao dobar komsija (Kosovar) voleo bih da mu mogu pomoci ali ne znam kako.
U medjuvremenu Nemci i Ameri postupaju po "rules of engagement" (citaj Pravilo Sluzbe) pa da vidimo na sta ce sve ovo da se izrodi ali ne sluti na dobro.

Nbg

pre 12 godina

Idite pa sprečite vaše prijatelje da javno bičuju jadne žene kada voze automobil, a ne nama da prospita pamet i demokratiju. A možete i LGBT paradu da zakažete u Prištini. Ili da vratite nekog od 30.000 Srba u Prištinu koliko ih je bilo pre rata, jer ih je zbog silne pažnje komšija ostalo ukupno 67.

odliveni mozak

pre 12 godina

srpske delegacije nema sta da pregovaraju sve dok u raskoj nije stacionirana ozbiljnija vojna sila. kad kazem ozbiljnija, mislim na vojnu silu koja je u stanju da od raske do mosta u mitrovici stigne za najvise 2 sata.

sve drugo je iluzija. a mi istu obozavamo.

americka diplomatija je vrlo uspesna, iza sebe ima vojnu silu koja je u stanju da umarsira na bilo koju tacku od 70 posto zemljine povrsine za manje od 2 sata.

sve je jasno, par srba, opremljenih sa traktorom i 2 balvana nece postici ono sto je gandi postigao pre malte ne 1 veka.


kako bih samo voleo da nisam u pravu.

Bezimeni

pre 12 godina

Neki strani mediji pisu da taj deo granice ogranizovan od strane kriminalaca i da je napokon doslo vreme da se redukuje sverc narkotika i ostalih ilegalnih stvari.

gile*kv

pre 12 godina

Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda.... A posto se ne pitam, mogu samo da pisem kao svi ostali ovde i da kao nas postovani predsenik pozovem na mir.... Voojska, ne ne ne...to ne dolazi u obzir

mili

pre 12 godina

Joj boze gde mi zivimo,svi znamo da najmocnije i najrazvijenije zemlje sveta priznale nezavisnost Kosova a Srbija jos ceka,verovatno ne zeli da cuje o tome!

blur

pre 12 godina

Postoji razlog zbog čega sam uvek bio na strani Vijetnama, Koreje, Latinoamerikanaca ili Arapa u ratu protiv jenkija. A postoji i razlog zbog čega su jenkiji, esesovci i šiptari tako dobri prijatelji.

brzi gonzales

pre 12 godina

Ilija, ti si izgleda potpuno zaboravio da ta odredba od 5km od granice vise ne vazi zbog toga sto je to promenjeno u sporazumu jos 2001 godine (kada se slamala pobuna Albanaca na jugu centralne Srbije) diplomatskom akcijom Djindjiceve vlade i to uz pristanak KFOR-a i komande NATO-a u Briselu...

побеснели Милутин

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti? Smesna vam je taktika...
(Berisha "jagodinac", 29. septembar 2011 12:27)

Ма да, и Чеда Јовановић, Весна Пешић и многи остали разумни Срби су уствари прерушени Албанци. А има и нас Албанаца који волимо да пишемо ћирилицом :)

Bright

pre 12 godina

Ne znam zašto, ali kada pročitam tekst posle kojeg sledi potpis bezimena, setim se Tolkinove trilogije "Gospodar prstena" i avetinjskih konjanika kako bez imena i lica lutaju i seju strah po porobljenim zemljama.

elektricni

pre 12 godina

Pozvati Srbe sa Kosova da se presele u Srbiju, pruziti im svu pomoc da se snadju ovde, a prema Kosovu dici zid po ugledu na onaj u Izraelu i jako utvrditi granicu, iseci dalekovode i prekinuti svaku komunikaciju sa Kosovom i ne pregovarati vise ni o cemu. Mislim da je to jedino trajno resenje.

bačvanin

pre 12 godina

KFOR je albanska vojska Hašima Tačija!
Ovim KFOR krši sve ugovore i zato bi u svakom normalnom svetu snosio posledice, ali u ovom svetu sila i bezakonje vladaju!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Ja ne zanm kako vi, ali ja nemam nista protiv da KFOR uvede red i pruzi otpor kriminalcima i huliganima koji ne samo da ugrozavaju zivot obicnih Srba na Kososvu nego zbog njih necemo dobiti ni status kandidata za EU. Kome to pase da se pod okriljem "borbe za Kosovo" pravi najvecu diverziju na putu Srbije prema EU tj. sprecava je stijecanje kandidatskog statusa zbog navodnog "pogorsanja atanja" na Kosovu? Tko to ne vidi, taj stvarno nema smisla ni za politiku ni za diplomaciju. Izgleda da kriminalne skupine na sjeveru Kosova zele nasilnim metodama pobjediti i tako u saci drzati drzavu Srbiju i njezine organe reda koja je po tko zna koji puta taoc ovakve sulude politike ultra nacionalistickih i sovinistickih krugova.

Ivan

pre 12 godina

@(agim, 29. septembar 2011 13:07)

Niko vam ne veruje. Kakve kriminalne bande ?

Kosovo nije priznata država. Nema telefonski pozivni broj. Nema ga ni u jednoj sportskoj instituciji. To je jedna kriminalna-kvazi-država totalno očišćena od nealbanaca. Jedno malo područje gde vladaju kriminalci u Prištini a ne na severu. Nema ni jedne "države" u Evropi danas gde bi većinsko stanovništvo činilo 95% svih stanovnika. To dovoljno govori kakvi se principi primenjuju tamo.

agim

pre 12 godina

Alternativni put kako ga samo vi u Srbiji i ruski politicari nazivate je za ostatak sveta ilegalni granicni prelaz koji sluzi kriminalcima za sverc droge i nafte. Srbi mogu da odu u Merdare i lepo legalno da prelaze granicu ali nece jer tamo ne mogu da svercuju.Podrska Kforu i samo ostro protiv kriminalnih bandi.

Pristevac

pre 12 godina

@I Turci su rekli "More Marko, ne ori drumove"... pa nisu vise ovde.
(PPeca@SER,)

Pa dosta gospodine da budemo toliko vekova koliko i Turci, a za dalje videcemo.

Ilija

pre 12 godina

@ Peacekeeper - Granicni prolazi Jarinje i Bernjak su otvoreni ako hoce neko da prolazi moze tuda a naravno je da se ilegalni putevi blokiraju gde ti to zivis jel ovo dzungla? a sto se tice policije u okviru 1244 to mozemo da zaboravimo posto smo sami potpisali sporazum Kumanova u cemu dobro kaze da nasa vojska ne moze blize od 5 km Kosovske granice.

marko

pre 12 godina

Ja bi bio prvi koji bi otisao na Kosovo sa puskom ali uzmite se upamet oni samo cekaju priliku da ispizdimo pa da celu drzavu okupiraju. Al dobro procicemo kao Vijetnam i kao sto sad prolazi Libija. Sreca prati hrabre ovo moramo mirno inace ode cela drzava pod nato kao nekad pod turke.

Panurgije

pre 12 godina

Нисам комуниста, али да сам власт, сада бих позвао грађане на радну акцију (као у време Титове послератне обнове). Са обе стране административне линије би ми по неколико хиљада људи, лопатама и крамповима, пробијало путеве, па (ако треба) и подземне тунеле, као Вијет Конг или грађани Сарајева за време опсаде. Држава би служила само за то да им доставља храну и гарантује да ће на онога ко припуца на њих, истом мером бити припуцано.

miljan

pre 12 godina

Ruse, pucaju na narod, bombarduju, maltretiraju, ogradjuju bodljikavom zicom, jos im je ostalo da naprave Koncentracioni Logor sa Krematorijumom.

Aleksandar Stankovic

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti?

Odgovor: Ne znaci da su to Albanci

NekoIzMase (Agim, Fatmir ili neko treći)

pre 12 godina

Kada jednog dana, u dalekoj budućnosti, KFOR i ode, na Kosovu će i dalje biti 95% Albanaca, na svojoj teritoriji, i neke generacije Srba, u Srbiji, koje će ono zanimati koliko i Italijane teritorije rimskog carstva!
(bezimena, 29. septembar 2011 12:46)
______________

zar od toliko ostrašćenosti, dolazi do brkanja pojmova ... Porediš teritorije Rimskog carstva koje su tadašnji rimljani OSVAJALI sa Kosovom i Metohijom, kolevkom srpske države ... Smešno i tužno u isto vreme ...

Dunja dinja

pre 12 godina

Nego šta beše sa onim povratkom vojske i policije na kosovo iz rezolucije 1244?
(Peacekeeper, 29. septembar 2011 12:17)

To okaci macki o rep :)

Александар

pre 12 godina

Ево 2 дипломатска потеза која не призивају ратну реотрику:
1. Поништити споразум који НАТО-у омогућава превоз својих снага преко Србије
2. Поништити споразум који је Србија (а не Косово) потписало о доласку Еулекса
А касније затворити алтернативне правце измељу Бујановца, Прешева и КиМ ....
Има још!

Goran

pre 12 godina

Ode Kosovo,zbog nasih Politicara koji nemaju pojma ni sa jedne stranke nisu uspeli da rese problem da ostane kosovo sastav srbije,samo su se sprdavali.

Небојша

pre 12 godina

Сада би наши земљаци требало да направе "радну акцију" и да 10-ак хиљада људи крене да искључиво са лопатама и ашовима прави нови пут - наравно уз присуство свих наших ТВ станица.

Darko

pre 12 godina

Treba postaviti pitanje odakle pravo pripadnicima međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji da posreduju u primenjivanju političkih dogovora jedne strane i dela međunarodne zajednice. Ali, izgleda da to nikoga ne zanima.

PPeca@SER

pre 12 godina

@bezimena, 29. septembar 2011 12:46
Pa, draga nasa bezimena... Ti ni svoje ime nemas, a kamo li misljenje. A to je osnova za - egzistenciju.

@Pristevac, 29. septembar 2011 13:09
Vidi, Pristevac... Ja nisam od onih koji imaju bilo sta protiv vas i vasih zelja... cak i letujem stalno vrata uz vrata sa vasim sunarodnicima... bez ikakvih problema, jedemo istu hranu, slusamo istu muziku... ali je 500 godina jako malo za istoriju nekog naroda, vodite racuna o tome. Na kraju neko procita i one stranice starije od 500 godina.

stiven

pre 12 godina

ma mi srbi nemamo nikakve planove a nasi jadni politicari da ce sve za tu eu a ako budemo usli u tu eu nekada zivecemo gore nego sada bolje da sedimo gde smo

Berisha "jagodinac"

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti? Smesna vam je taktika...

Pantagruel

pre 12 godina

И са овим модерним дахијама ће се једном завршити као са онима из 1804. који су исто тако мислили да је њихова последња, кад су кренули у сечу кнезова:"Друмови ће пожелет Турака,Ал' Турака више бити неће."

posmatrač

pre 12 godina

Za Srbiju bi bilo najpametnije da sama zatvori sve puteve ka Kosovu i da se vrati svojim problemima, Kosovo služi kao izgovor za sva nerešena pitanja a bolje nam je i da ne znamo koliko nas ova odbrana Kosova košta

zvonimir markovic

pre 12 godina

ivice, u napad, sta cekas ??? borise, vrati sutanovca iz trip[olija ! borka u brisel, vuka u njujork ;-))) zovite konuzina hitno...

Gledacemo se jos

pre 12 godina

Boze, gledam NATO vojnike na snimku oklopljene i do zuba naoruzane kako gaze nase njive, ogradjuju groblja bodljikavom zicom i ruse nase puteve. Mislim da sam to sve video ocima moga pokojnog dede koji je isto tako gledao oklopljene i arogantne vojnike fasisticke Nemacke.

Simon

pre 12 godina

Ok, ako ste tako rešili, samo neznam sa kim ste se dogovorili da na tom prelazu sede kosovski carinik i policajac? Vratite ih onda prvim letom na Kosovo.

Rat

pre 12 godina

Dokle vise...Rat bre ! Posaljite vojsku dole ! Ako zelite da uradite nesto sa tim Kosovom, ili ga priznajte kao nezavisnu drzavu ili posaljite vojsku dole. TACKA ! tako cemo da znamo na cemu smo, ovako samo prolaze godine a Kosovo sve dalje od Srbije.

podrascanin

pre 12 godina

Cuo sam da je KFOR usao nekih 50 metara u teritoriju Centralne Srbije i blokirao put! Pa ajde sad nasi, reagujte! Inace sutra mogu i u Kraljevo uci, o Raskoj necu ni da govorim! Kako sad to, oni mogu a nasi ne mogu da prelaze administrativnu liniju!

bezimena

pre 12 godina

I Turci su rekli "More Marko, ne ori drumove"... pa nisu vise ovde.
(PPeca@SER, 29. septembar 2011 12:18)

Sa Turcima nismo napravili Kumanovski sporazum.:)))

Kada jednog dana, u dalekoj budućnosti, KFOR i ode, na Kosovu će i dalje biti 95% Albanaca, na svojoj teritoriji, i neke generacije Srba, u Srbiji, koje će ono zanimati koliko i Italijane teritorije rimskog carstva!

Peacekeeper

pre 12 godina

Da, da... To im piše u mandatu - Omogućavanje nesmetanog života i komunikacije svog stanovništva i rušenje nekategorisanih puteva. EU to beše ono bez granica?
Nego šta beše sa onim povratkom vojske i policije na kosovo iz rezolucije 1244?

Miroslav

pre 12 godina

Ovo se vise ne moze tolerisati. Mislim da bi stranke trebalo da organizuju svoje clanstvo, a potom i ostalo gradjanstvo, da u narednim danima milion srpskih demonstranata dodje iz svih delova Srbije na Kosovo. Podelu treba zvanicno traziti i ne povlaciti narod dok se to se za to ne izborimo. Potpuno ih zagraditi ne peskom nego ljudima. Gandi, koji se za nezavisnost Indije izborio nenasilnim putem, rekao je "prvo te ignorisu, onda ti se smeju, zatim upotrebe silu, i onda pobedis." To je put i za nas. Za sada ignorisu i cekaju da se umorimo. Ako im to damo pali smo na prvoj prepreci.

Peacekeeper

pre 12 godina

Da, da... To im piše u mandatu - Omogućavanje nesmetanog života i komunikacije svog stanovništva i rušenje nekategorisanih puteva. EU to beše ono bez granica?
Nego šta beše sa onim povratkom vojske i policije na kosovo iz rezolucije 1244?

Gledacemo se jos

pre 12 godina

Boze, gledam NATO vojnike na snimku oklopljene i do zuba naoruzane kako gaze nase njive, ogradjuju groblja bodljikavom zicom i ruse nase puteve. Mislim da sam to sve video ocima moga pokojnog dede koji je isto tako gledao oklopljene i arogantne vojnike fasisticke Nemacke.

posmatrač

pre 12 godina

Za Srbiju bi bilo najpametnije da sama zatvori sve puteve ka Kosovu i da se vrati svojim problemima, Kosovo služi kao izgovor za sva nerešena pitanja a bolje nam je i da ne znamo koliko nas ova odbrana Kosova košta

bezimena

pre 12 godina

I Turci su rekli "More Marko, ne ori drumove"... pa nisu vise ovde.
(PPeca@SER, 29. septembar 2011 12:18)

Sa Turcima nismo napravili Kumanovski sporazum.:)))

Kada jednog dana, u dalekoj budućnosti, KFOR i ode, na Kosovu će i dalje biti 95% Albanaca, na svojoj teritoriji, i neke generacije Srba, u Srbiji, koje će ono zanimati koliko i Italijane teritorije rimskog carstva!

Berisha "jagodinac"

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti? Smesna vam je taktika...

Ivan

pre 12 godina

@(agim, 29. septembar 2011 13:07)

Niko vam ne veruje. Kakve kriminalne bande ?

Kosovo nije priznata država. Nema telefonski pozivni broj. Nema ga ni u jednoj sportskoj instituciji. To je jedna kriminalna-kvazi-država totalno očišćena od nealbanaca. Jedno malo područje gde vladaju kriminalci u Prištini a ne na severu. Nema ni jedne "države" u Evropi danas gde bi većinsko stanovništvo činilo 95% svih stanovnika. To dovoljno govori kakvi se principi primenjuju tamo.

Pantagruel

pre 12 godina

И са овим модерним дахијама ће се једном завршити као са онима из 1804. који су исто тако мислили да је њихова последња, кад су кренули у сечу кнезова:"Друмови ће пожелет Турака,Ал' Турака више бити неће."

podrascanin

pre 12 godina

Cuo sam da je KFOR usao nekih 50 metara u teritoriju Centralne Srbije i blokirao put! Pa ajde sad nasi, reagujte! Inace sutra mogu i u Kraljevo uci, o Raskoj necu ni da govorim! Kako sad to, oni mogu a nasi ne mogu da prelaze administrativnu liniju!

Rat

pre 12 godina

Dokle vise...Rat bre ! Posaljite vojsku dole ! Ako zelite da uradite nesto sa tim Kosovom, ili ga priznajte kao nezavisnu drzavu ili posaljite vojsku dole. TACKA ! tako cemo da znamo na cemu smo, ovako samo prolaze godine a Kosovo sve dalje od Srbije.

agim

pre 12 godina

Alternativni put kako ga samo vi u Srbiji i ruski politicari nazivate je za ostatak sveta ilegalni granicni prelaz koji sluzi kriminalcima za sverc droge i nafte. Srbi mogu da odu u Merdare i lepo legalno da prelaze granicu ali nece jer tamo ne mogu da svercuju.Podrska Kforu i samo ostro protiv kriminalnih bandi.

bačvanin

pre 12 godina

KFOR je albanska vojska Hašima Tačija!
Ovim KFOR krši sve ugovore i zato bi u svakom normalnom svetu snosio posledice, ali u ovom svetu sila i bezakonje vladaju!

Небојша

pre 12 godina

Сада би наши земљаци требало да направе "радну акцију" и да 10-ак хиљада људи крене да искључиво са лопатама и ашовима прави нови пут - наравно уз присуство свих наших ТВ станица.

miljan

pre 12 godina

Ruse, pucaju na narod, bombarduju, maltretiraju, ogradjuju bodljikavom zicom, jos im je ostalo da naprave Koncentracioni Logor sa Krematorijumom.

Александар

pre 12 godina

Ево 2 дипломатска потеза која не призивају ратну реотрику:
1. Поништити споразум који НАТО-у омогућава превоз својих снага преко Србије
2. Поништити споразум који је Србија (а не Косово) потписало о доласку Еулекса
А касније затворити алтернативне правце измељу Бујановца, Прешева и КиМ ....
Има још!

Miroslav

pre 12 godina

Ovo se vise ne moze tolerisati. Mislim da bi stranke trebalo da organizuju svoje clanstvo, a potom i ostalo gradjanstvo, da u narednim danima milion srpskih demonstranata dodje iz svih delova Srbije na Kosovo. Podelu treba zvanicno traziti i ne povlaciti narod dok se to se za to ne izborimo. Potpuno ih zagraditi ne peskom nego ljudima. Gandi, koji se za nezavisnost Indije izborio nenasilnim putem, rekao je "prvo te ignorisu, onda ti se smeju, zatim upotrebe silu, i onda pobedis." To je put i za nas. Za sada ignorisu i cekaju da se umorimo. Ako im to damo pali smo na prvoj prepreci.

NekoIzMase (Agim, Fatmir ili neko treći)

pre 12 godina

Kada jednog dana, u dalekoj budućnosti, KFOR i ode, na Kosovu će i dalje biti 95% Albanaca, na svojoj teritoriji, i neke generacije Srba, u Srbiji, koje će ono zanimati koliko i Italijane teritorije rimskog carstva!
(bezimena, 29. septembar 2011 12:46)
______________

zar od toliko ostrašćenosti, dolazi do brkanja pojmova ... Porediš teritorije Rimskog carstva koje su tadašnji rimljani OSVAJALI sa Kosovom i Metohijom, kolevkom srpske države ... Smešno i tužno u isto vreme ...

Aleksandar Stankovic

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti?

Odgovor: Ne znaci da su to Albanci

Panurgije

pre 12 godina

Нисам комуниста, али да сам власт, сада бих позвао грађане на радну акцију (као у време Титове послератне обнове). Са обе стране административне линије би ми по неколико хиљада људи, лопатама и крамповима, пробијало путеве, па (ако треба) и подземне тунеле, као Вијет Конг или грађани Сарајева за време опсаде. Држава би служила само за то да им доставља храну и гарантује да ће на онога ко припуца на њих, истом мером бити припуцано.

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Ja ne zanm kako vi, ali ja nemam nista protiv da KFOR uvede red i pruzi otpor kriminalcima i huliganima koji ne samo da ugrozavaju zivot obicnih Srba na Kososvu nego zbog njih necemo dobiti ni status kandidata za EU. Kome to pase da se pod okriljem "borbe za Kosovo" pravi najvecu diverziju na putu Srbije prema EU tj. sprecava je stijecanje kandidatskog statusa zbog navodnog "pogorsanja atanja" na Kosovu? Tko to ne vidi, taj stvarno nema smisla ni za politiku ni za diplomaciju. Izgleda da kriminalne skupine na sjeveru Kosova zele nasilnim metodama pobjediti i tako u saci drzati drzavu Srbiju i njezine organe reda koja je po tko zna koji puta taoc ovakve sulude politike ultra nacionalistickih i sovinistickih krugova.

PPeca@SER

pre 12 godina

@bezimena, 29. septembar 2011 12:46
Pa, draga nasa bezimena... Ti ni svoje ime nemas, a kamo li misljenje. A to je osnova za - egzistenciju.

@Pristevac, 29. septembar 2011 13:09
Vidi, Pristevac... Ja nisam od onih koji imaju bilo sta protiv vas i vasih zelja... cak i letujem stalno vrata uz vrata sa vasim sunarodnicima... bez ikakvih problema, jedemo istu hranu, slusamo istu muziku... ali je 500 godina jako malo za istoriju nekog naroda, vodite racuna o tome. Na kraju neko procita i one stranice starije od 500 godina.

zvonimir markovic

pre 12 godina

ivice, u napad, sta cekas ??? borise, vrati sutanovca iz trip[olija ! borka u brisel, vuka u njujork ;-))) zovite konuzina hitno...

побеснели Милутин

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti? Smesna vam je taktika...
(Berisha "jagodinac", 29. septembar 2011 12:27)

Ма да, и Чеда Јовановић, Весна Пешић и многи остали разумни Срби су уствари прерушени Албанци. А има и нас Албанаца који волимо да пишемо ћирилицом :)

Dunja dinja

pre 12 godina

Nego šta beše sa onim povratkom vojske i policije na kosovo iz rezolucije 1244?
(Peacekeeper, 29. septembar 2011 12:17)

To okaci macki o rep :)

Darko

pre 12 godina

Treba postaviti pitanje odakle pravo pripadnicima međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji da posreduju u primenjivanju političkih dogovora jedne strane i dela međunarodne zajednice. Ali, izgleda da to nikoga ne zanima.

Genie

pre 12 godina

Kada citam ove komentare ovde pitam se dali smo mi normalan narod? Sve sto je moglo pogresno da se uradi,uradjeno je! I dalje srljamo,a sanse nemamo tako, ama bas nikakve! Mudrosti nema,sve glavom kroz zid!? I to posle svih gresaka koje smo ucinili... Na drugim portalima je jos gore,pozivaju na rat

Ilija

pre 12 godina

@ Peacekeeper - Granicni prolazi Jarinje i Bernjak su otvoreni ako hoce neko da prolazi moze tuda a naravno je da se ilegalni putevi blokiraju gde ti to zivis jel ovo dzungla? a sto se tice policije u okviru 1244 to mozemo da zaboravimo posto smo sami potpisali sporazum Kumanova u cemu dobro kaze da nasa vojska ne moze blize od 5 km Kosovske granice.

Pristevac

pre 12 godina

@I Turci su rekli "More Marko, ne ori drumove"... pa nisu vise ovde.
(PPeca@SER,)

Pa dosta gospodine da budemo toliko vekova koliko i Turci, a za dalje videcemo.

mili

pre 12 godina

Joj boze gde mi zivimo,svi znamo da najmocnije i najrazvijenije zemlje sveta priznale nezavisnost Kosova a Srbija jos ceka,verovatno ne zeli da cuje o tome!

kraljevic marko

pre 12 godina

...more marko ne ori drumove...more Turci ne gas'te oranje...
eto polako Srbija umesto u Evropu i 21 vek, vraca se u srednji vek i Otomansku imperiju. Da li je ovo stanje duha jedne nacije ili ...?
Neki cak predlazu Viet kong, rat, tunele? Neki bivsi komunisti bi rado u radne akcije (zaboravljajuci da su na njima najvise radili ne-Srbi tj Bosanci, Albanci i Makedonci).Radikali traze rat, Ivanovic ide malo dalje pa predlaze geometrijsku progresiju kao resneje (za svaku prepreku dva nova puta!!!). Da li ima trezvenih ljudi koji gaze po zemlji ili je svarno Srpska politicka elita "nebeska pa je pobedila i silu gravitacije"? A najzalije mi je Tadica koji je nekako dobio jadeca od Milosevica. Ima situaciju gde je Kosovo izgubjeno, ali ga mora formalno braniti. Na terenu mu vrsljaju svi oni koji ce sutra oberucke glasti protiv njega. A on ih nazalost treba "cuvati i braniti" Pregovorima je pristupio krajnje neozboljno sa drugoligaskom postavom (citaj Borislav Stefanovic Borko) u nadi da ce kako tako nesto izvuci za "dobro vladanje" posto je izrucio Mladica i Kradzica. Aduta je sve manje u rukavu a problema sve vise .Eu steze obruc, Rasmusen zove na telefon a i Rusi ga vise ne pitaju pa prave frke usred Beograda zovu sastanke Saveta Bezbednosti.
Kao dobar komsija (Kosovar) voleo bih da mu mogu pomoci ali ne znam kako.
U medjuvremenu Nemci i Ameri postupaju po "rules of engagement" (citaj Pravilo Sluzbe) pa da vidimo na sta ce sve ovo da se izrodi ali ne sluti na dobro.

Bezimeni

pre 12 godina

Neki strani mediji pisu da taj deo granice ogranizovan od strane kriminalaca i da je napokon doslo vreme da se redukuje sverc narkotika i ostalih ilegalnih stvari.

Goran

pre 12 godina

Ode Kosovo,zbog nasih Politicara koji nemaju pojma ni sa jedne stranke nisu uspeli da rese problem da ostane kosovo sastav srbije,samo su se sprdavali.

Pucajte minuse do sutra

pre 12 godina

"Boze, gledam NATO vojnike na snimku oklopljene i do zuba naoruzane kako gaze nase njive, ogradjuju groblja bodljikavom zicom i ruse nase puteve. Mislim da sam to sve video ocima moga pokojnog dede koji je isto tako gledao oklopljene i arogantne vojnike fasisticke Nemacke.
(Gledacemo se jos, 29. septembar 2011 12:29) "

Ne znam jesi li prije toga (i ti i deda ako je bio ziv) gledali kako vojska i policija protjeruju stotine hiljada gradjana albanske nacionalnosti u cilju etnickog ciscenja Kosova? Mogu zamisliti kako si tada bio sretan i ushicen...

Mića JagodinAC

pre 12 godina

Srbija je u mat poziciji.Ona nema ni političkih,ekonomskih i vojnih resursa kojima bi mogla da se pojavi pred medjunarodnom zajednicom.Vlast koja vodi Srbiju donekle uvidja to ali luta i tumara kao po mraku.Uništava i ono malo nade za Srbiju koju je Srbija dobila posle 2000 godine.nacionalisti su uvukli Srbiju u sunovrat iz kog ova vladajuća ekipa ne može da je izvuče.Vlast optužuje KFOR umesto da sedne i ozbiljno pregovara sa Vladom Kosova uz posredovanje EU.Srbija sve gubi,a najviše gubi budućnost za svoje gradjene.zar to niko ne vidi.ostavimo se prepucavanja sa KFOR i EULEKS i kenimo u ozbiljne i prave pregovore.Pruhvatimo plan Ahtisarija i neka on bude polazna tačka za pregovore.

Gvido

pre 12 godina

Ma ništa lakše nego sedeti u Beogradu, surfati i huškati druge da idu da kopaju puteve po Kosovu ili da ratuju sa NATO-om. Nego, kome je do alternativnih puteva (sinonim za neke bogaze i tajne prolaze), nek'se spakuje, pa neka ode tamo - čeka ga kupus i druženje na barikadama. Neka javi kako je bilo kada se vrati.

elektricni

pre 12 godina

Pozvati Srbe sa Kosova da se presele u Srbiju, pruziti im svu pomoc da se snadju ovde, a prema Kosovu dici zid po ugledu na onaj u Izraelu i jako utvrditi granicu, iseci dalekovode i prekinuti svaku komunikaciju sa Kosovom i ne pregovarati vise ni o cemu. Mislim da je to jedino trajno resenje.

ObiWanKenobi

pre 12 godina

Svi vi koji ste za ratnu opciju i samoubistvo Srbije, skinite se vise sa foruma i alkohola i pravac KiM, a nas ostale koji smo jos pri zdravoj pameti pustite da barem pokusamo da zivimo u miru.

marko

pre 12 godina

Ja bi bio prvi koji bi otisao na Kosovo sa puskom ali uzmite se upamet oni samo cekaju priliku da ispizdimo pa da celu drzavu okupiraju. Al dobro procicemo kao Vijetnam i kao sto sad prolazi Libija. Sreca prati hrabre ovo moramo mirno inace ode cela drzava pod nato kao nekad pod turke.

stiven

pre 12 godina

ma mi srbi nemamo nikakve planove a nasi jadni politicari da ce sve za tu eu a ako budemo usli u tu eu nekada zivecemo gore nego sada bolje da sedimo gde smo

Simon

pre 12 godina

Ok, ako ste tako rešili, samo neznam sa kim ste se dogovorili da na tom prelazu sede kosovski carinik i policajac? Vratite ih onda prvim letom na Kosovo.

Nbg

pre 12 godina

Idite pa sprečite vaše prijatelje da javno bičuju jadne žene kada voze automobil, a ne nama da prospita pamet i demokratiju. A možete i LGBT paradu da zakažete u Prištini. Ili da vratite nekog od 30.000 Srba u Prištinu koliko ih je bilo pre rata, jer ih je zbog silne pažnje komšija ostalo ukupno 67.

odliveni mozak

pre 12 godina

srpske delegacije nema sta da pregovaraju sve dok u raskoj nije stacionirana ozbiljnija vojna sila. kad kazem ozbiljnija, mislim na vojnu silu koja je u stanju da od raske do mosta u mitrovici stigne za najvise 2 sata.

sve drugo je iluzija. a mi istu obozavamo.

americka diplomatija je vrlo uspesna, iza sebe ima vojnu silu koja je u stanju da umarsira na bilo koju tacku od 70 posto zemljine povrsine za manje od 2 sata.

sve je jasno, par srba, opremljenih sa traktorom i 2 balvana nece postici ono sto je gandi postigao pre malte ne 1 veka.


kako bih samo voleo da nisam u pravu.

Sasa

pre 12 godina

Nikada ne priznati takozvanu drzavu KOSOVO!

Aman NIKADA!

I absolutno ne u EU u ovakvim uslovima koje namecu - u stvari mi trebamo sda prekinuti proces za kandidata, da nas ne preduhitre uslovima.

Jednostavno im reci da u ovom trenutku dok ne prestane nasilje KFORa nad Srbima u juznoj Srpskoj pokrajini nema sta da pricamo.

Bright

pre 12 godina

Ne znam zašto, ali kada pročitam tekst posle kojeg sledi potpis bezimena, setim se Tolkinove trilogije "Gospodar prstena" i avetinjskih konjanika kako bez imena i lica lutaju i seju strah po porobljenim zemljama.

blur

pre 12 godina

Postoji razlog zbog čega sam uvek bio na strani Vijetnama, Koreje, Latinoamerikanaca ili Arapa u ratu protiv jenkija. A postoji i razlog zbog čega su jenkiji, esesovci i šiptari tako dobri prijatelji.

gile*kv

pre 12 godina

Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda.... A posto se ne pitam, mogu samo da pisem kao svi ostali ovde i da kao nas postovani predsenik pozovem na mir.... Voojska, ne ne ne...to ne dolazi u obzir

brzi gonzales

pre 12 godina

Ilija, ti si izgleda potpuno zaboravio da ta odredba od 5km od granice vise ne vazi zbog toga sto je to promenjeno u sporazumu jos 2001 godine (kada se slamala pobuna Albanaca na jugu centralne Srbije) diplomatskom akcijom Djindjiceve vlade i to uz pristanak KFOR-a i komande NATO-a u Briselu...

www

pre 12 godina

(bezimena, 29. septembar 2011 12:46)

Са Турцима нисмо потписали Куманово, али смо га испоштовали и на крају се својевремено вратили на Космет. А тако пише и у Куманову госпођо. Повратак војске и полиције. А то гарантује и 1244. Чак је до сада Србија већ требала да има својих 1000 људи на Космету. Само, не знам да ли сте Ви хтели наставак рата да се не би потписало Куманово???
А што се тиче Италије и Старог Рима.
Видите како грешите. Нису се Италијани одрекли тога. Задржали су и повратили целе Апенине и још преко тога. Два острва и све око Алпа. А Стари Рим је у почетку био само Рим. Ништа више! И ово што је данас Италија је исходиште њихове нације и културе, историје. И Италијани нису одусталии и одрекли се тога! Као што је Космет све то за Србе. Значи, опет сте погрешили.
Мада иначе и само Ваше поређење, и још са тим периодом историје, па мислим то је смешно и врло анахроно.

agim

pre 12 godina

Alternativni put kako ga samo vi u Srbiji i ruski politicari nazivate je za ostatak sveta ilegalni granicni prelaz koji sluzi kriminalcima za sverc droge i nafte. Srbi mogu da odu u Merdare i lepo legalno da prelaze granicu ali nece jer tamo ne mogu da svercuju.Podrska Kforu i samo ostro protiv kriminalnih bandi.

bezimena

pre 12 godina

I Turci su rekli "More Marko, ne ori drumove"... pa nisu vise ovde.
(PPeca@SER, 29. septembar 2011 12:18)

Sa Turcima nismo napravili Kumanovski sporazum.:)))

Kada jednog dana, u dalekoj budućnosti, KFOR i ode, na Kosovu će i dalje biti 95% Albanaca, na svojoj teritoriji, i neke generacije Srba, u Srbiji, koje će ono zanimati koliko i Italijane teritorije rimskog carstva!

Gledacemo se jos

pre 12 godina

Boze, gledam NATO vojnike na snimku oklopljene i do zuba naoruzane kako gaze nase njive, ogradjuju groblja bodljikavom zicom i ruse nase puteve. Mislim da sam to sve video ocima moga pokojnog dede koji je isto tako gledao oklopljene i arogantne vojnike fasisticke Nemacke.

Peacekeeper

pre 12 godina

Da, da... To im piše u mandatu - Omogućavanje nesmetanog života i komunikacije svog stanovništva i rušenje nekategorisanih puteva. EU to beše ono bez granica?
Nego šta beše sa onim povratkom vojske i policije na kosovo iz rezolucije 1244?

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Ja ne zanm kako vi, ali ja nemam nista protiv da KFOR uvede red i pruzi otpor kriminalcima i huliganima koji ne samo da ugrozavaju zivot obicnih Srba na Kososvu nego zbog njih necemo dobiti ni status kandidata za EU. Kome to pase da se pod okriljem "borbe za Kosovo" pravi najvecu diverziju na putu Srbije prema EU tj. sprecava je stijecanje kandidatskog statusa zbog navodnog "pogorsanja atanja" na Kosovu? Tko to ne vidi, taj stvarno nema smisla ni za politiku ni za diplomaciju. Izgleda da kriminalne skupine na sjeveru Kosova zele nasilnim metodama pobjediti i tako u saci drzati drzavu Srbiju i njezine organe reda koja je po tko zna koji puta taoc ovakve sulude politike ultra nacionalistickih i sovinistickih krugova.

Berisha "jagodinac"

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti? Smesna vam je taktika...

Pristevac

pre 12 godina

@I Turci su rekli "More Marko, ne ori drumove"... pa nisu vise ovde.
(PPeca@SER,)

Pa dosta gospodine da budemo toliko vekova koliko i Turci, a za dalje videcemo.

posmatrač

pre 12 godina

Za Srbiju bi bilo najpametnije da sama zatvori sve puteve ka Kosovu i da se vrati svojim problemima, Kosovo služi kao izgovor za sva nerešena pitanja a bolje nam je i da ne znamo koliko nas ova odbrana Kosova košta

Ivan

pre 12 godina

@(agim, 29. septembar 2011 13:07)

Niko vam ne veruje. Kakve kriminalne bande ?

Kosovo nije priznata država. Nema telefonski pozivni broj. Nema ga ni u jednoj sportskoj instituciji. To je jedna kriminalna-kvazi-država totalno očišćena od nealbanaca. Jedno malo područje gde vladaju kriminalci u Prištini a ne na severu. Nema ni jedne "države" u Evropi danas gde bi većinsko stanovništvo činilo 95% svih stanovnika. To dovoljno govori kakvi se principi primenjuju tamo.

miljan

pre 12 godina

Ruse, pucaju na narod, bombarduju, maltretiraju, ogradjuju bodljikavom zicom, jos im je ostalo da naprave Koncentracioni Logor sa Krematorijumom.

NekoIzMase (Agim, Fatmir ili neko treći)

pre 12 godina

Kada jednog dana, u dalekoj budućnosti, KFOR i ode, na Kosovu će i dalje biti 95% Albanaca, na svojoj teritoriji, i neke generacije Srba, u Srbiji, koje će ono zanimati koliko i Italijane teritorije rimskog carstva!
(bezimena, 29. septembar 2011 12:46)
______________

zar od toliko ostrašćenosti, dolazi do brkanja pojmova ... Porediš teritorije Rimskog carstva koje su tadašnji rimljani OSVAJALI sa Kosovom i Metohijom, kolevkom srpske države ... Smešno i tužno u isto vreme ...

Panurgije

pre 12 godina

Нисам комуниста, али да сам власт, сада бих позвао грађане на радну акцију (као у време Титове послератне обнове). Са обе стране административне линије би ми по неколико хиљада људи, лопатама и крамповима, пробијало путеве, па (ако треба) и подземне тунеле, као Вијет Конг или грађани Сарајева за време опсаде. Држава би служила само за то да им доставља храну и гарантује да ће на онога ко припуца на њих, истом мером бити припуцано.

bačvanin

pre 12 godina

KFOR je albanska vojska Hašima Tačija!
Ovim KFOR krši sve ugovore i zato bi u svakom normalnom svetu snosio posledice, ali u ovom svetu sila i bezakonje vladaju!

Aleksandar Stankovic

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti?

Odgovor: Ne znaci da su to Albanci

Rat

pre 12 godina

Dokle vise...Rat bre ! Posaljite vojsku dole ! Ako zelite da uradite nesto sa tim Kosovom, ili ga priznajte kao nezavisnu drzavu ili posaljite vojsku dole. TACKA ! tako cemo da znamo na cemu smo, ovako samo prolaze godine a Kosovo sve dalje od Srbije.

Pantagruel

pre 12 godina

И са овим модерним дахијама ће се једном завршити као са онима из 1804. који су исто тако мислили да је њихова последња, кад су кренули у сечу кнезова:"Друмови ће пожелет Турака,Ал' Турака више бити неће."

Miroslav

pre 12 godina

Ovo se vise ne moze tolerisati. Mislim da bi stranke trebalo da organizuju svoje clanstvo, a potom i ostalo gradjanstvo, da u narednim danima milion srpskih demonstranata dodje iz svih delova Srbije na Kosovo. Podelu treba zvanicno traziti i ne povlaciti narod dok se to se za to ne izborimo. Potpuno ih zagraditi ne peskom nego ljudima. Gandi, koji se za nezavisnost Indije izborio nenasilnim putem, rekao je "prvo te ignorisu, onda ti se smeju, zatim upotrebe silu, i onda pobedis." To je put i za nas. Za sada ignorisu i cekaju da se umorimo. Ako im to damo pali smo na prvoj prepreci.

побеснели Милутин

pre 12 godina

Zasto Albanci ovde vole da se potpisuju kao Srbi.I da nas ubedjuju kako mi treba da priznamo kosovo i da se okrenemo buducnosti? Smesna vam je taktika...
(Berisha "jagodinac", 29. septembar 2011 12:27)

Ма да, и Чеда Јовановић, Весна Пешић и многи остали разумни Срби су уствари прерушени Албанци. А има и нас Албанаца који волимо да пишемо ћирилицом :)

podrascanin

pre 12 godina

Cuo sam da je KFOR usao nekih 50 metara u teritoriju Centralne Srbije i blokirao put! Pa ajde sad nasi, reagujte! Inace sutra mogu i u Kraljevo uci, o Raskoj necu ni da govorim! Kako sad to, oni mogu a nasi ne mogu da prelaze administrativnu liniju!

PPeca@SER

pre 12 godina

@bezimena, 29. septembar 2011 12:46
Pa, draga nasa bezimena... Ti ni svoje ime nemas, a kamo li misljenje. A to je osnova za - egzistenciju.

@Pristevac, 29. septembar 2011 13:09
Vidi, Pristevac... Ja nisam od onih koji imaju bilo sta protiv vas i vasih zelja... cak i letujem stalno vrata uz vrata sa vasim sunarodnicima... bez ikakvih problema, jedemo istu hranu, slusamo istu muziku... ali je 500 godina jako malo za istoriju nekog naroda, vodite racuna o tome. Na kraju neko procita i one stranice starije od 500 godina.

Ilija

pre 12 godina

@ Peacekeeper - Granicni prolazi Jarinje i Bernjak su otvoreni ako hoce neko da prolazi moze tuda a naravno je da se ilegalni putevi blokiraju gde ti to zivis jel ovo dzungla? a sto se tice policije u okviru 1244 to mozemo da zaboravimo posto smo sami potpisali sporazum Kumanova u cemu dobro kaze da nasa vojska ne moze blize od 5 km Kosovske granice.

Александар

pre 12 godina

Ево 2 дипломатска потеза која не призивају ратну реотрику:
1. Поништити споразум који НАТО-у омогућава превоз својих снага преко Србије
2. Поништити споразум који је Србија (а не Косово) потписало о доласку Еулекса
А касније затворити алтернативне правце измељу Бујановца, Прешева и КиМ ....
Има још!

zvonimir markovic

pre 12 godina

ivice, u napad, sta cekas ??? borise, vrati sutanovca iz trip[olija ! borka u brisel, vuka u njujork ;-))) zovite konuzina hitno...

Nbg

pre 12 godina

Idite pa sprečite vaše prijatelje da javno bičuju jadne žene kada voze automobil, a ne nama da prospita pamet i demokratiju. A možete i LGBT paradu da zakažete u Prištini. Ili da vratite nekog od 30.000 Srba u Prištinu koliko ih je bilo pre rata, jer ih je zbog silne pažnje komšija ostalo ukupno 67.

Pucajte minuse do sutra

pre 12 godina

"Boze, gledam NATO vojnike na snimku oklopljene i do zuba naoruzane kako gaze nase njive, ogradjuju groblja bodljikavom zicom i ruse nase puteve. Mislim da sam to sve video ocima moga pokojnog dede koji je isto tako gledao oklopljene i arogantne vojnike fasisticke Nemacke.
(Gledacemo se jos, 29. septembar 2011 12:29) "

Ne znam jesi li prije toga (i ti i deda ako je bio ziv) gledali kako vojska i policija protjeruju stotine hiljada gradjana albanske nacionalnosti u cilju etnickog ciscenja Kosova? Mogu zamisliti kako si tada bio sretan i ushicen...

Небојша

pre 12 godina

Сада би наши земљаци требало да направе "радну акцију" и да 10-ак хиљада људи крене да искључиво са лопатама и ашовима прави нови пут - наравно уз присуство свих наших ТВ станица.

Sasa

pre 12 godina

Nikada ne priznati takozvanu drzavu KOSOVO!

Aman NIKADA!

I absolutno ne u EU u ovakvim uslovima koje namecu - u stvari mi trebamo sda prekinuti proces za kandidata, da nas ne preduhitre uslovima.

Jednostavno im reci da u ovom trenutku dok ne prestane nasilje KFORa nad Srbima u juznoj Srpskoj pokrajini nema sta da pricamo.

Goran

pre 12 godina

Ode Kosovo,zbog nasih Politicara koji nemaju pojma ni sa jedne stranke nisu uspeli da rese problem da ostane kosovo sastav srbije,samo su se sprdavali.

Darko

pre 12 godina

Treba postaviti pitanje odakle pravo pripadnicima međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji da posreduju u primenjivanju političkih dogovora jedne strane i dela međunarodne zajednice. Ali, izgleda da to nikoga ne zanima.

Dunja dinja

pre 12 godina

Nego šta beše sa onim povratkom vojske i policije na kosovo iz rezolucije 1244?
(Peacekeeper, 29. septembar 2011 12:17)

To okaci macki o rep :)

mili

pre 12 godina

Joj boze gde mi zivimo,svi znamo da najmocnije i najrazvijenije zemlje sveta priznale nezavisnost Kosova a Srbija jos ceka,verovatno ne zeli da cuje o tome!

blur

pre 12 godina

Postoji razlog zbog čega sam uvek bio na strani Vijetnama, Koreje, Latinoamerikanaca ili Arapa u ratu protiv jenkija. A postoji i razlog zbog čega su jenkiji, esesovci i šiptari tako dobri prijatelji.

elektricni

pre 12 godina

Pozvati Srbe sa Kosova da se presele u Srbiju, pruziti im svu pomoc da se snadju ovde, a prema Kosovu dici zid po ugledu na onaj u Izraelu i jako utvrditi granicu, iseci dalekovode i prekinuti svaku komunikaciju sa Kosovom i ne pregovarati vise ni o cemu. Mislim da je to jedino trajno resenje.

Genie

pre 12 godina

Kada citam ove komentare ovde pitam se dali smo mi normalan narod? Sve sto je moglo pogresno da se uradi,uradjeno je! I dalje srljamo,a sanse nemamo tako, ama bas nikakve! Mudrosti nema,sve glavom kroz zid!? I to posle svih gresaka koje smo ucinili... Na drugim portalima je jos gore,pozivaju na rat

ObiWanKenobi

pre 12 godina

Svi vi koji ste za ratnu opciju i samoubistvo Srbije, skinite se vise sa foruma i alkohola i pravac KiM, a nas ostale koji smo jos pri zdravoj pameti pustite da barem pokusamo da zivimo u miru.

Simon

pre 12 godina

Ok, ako ste tako rešili, samo neznam sa kim ste se dogovorili da na tom prelazu sede kosovski carinik i policajac? Vratite ih onda prvim letom na Kosovo.

stiven

pre 12 godina

ma mi srbi nemamo nikakve planove a nasi jadni politicari da ce sve za tu eu a ako budemo usli u tu eu nekada zivecemo gore nego sada bolje da sedimo gde smo

Bezimeni

pre 12 godina

Neki strani mediji pisu da taj deo granice ogranizovan od strane kriminalaca i da je napokon doslo vreme da se redukuje sverc narkotika i ostalih ilegalnih stvari.

marko

pre 12 godina

Ja bi bio prvi koji bi otisao na Kosovo sa puskom ali uzmite se upamet oni samo cekaju priliku da ispizdimo pa da celu drzavu okupiraju. Al dobro procicemo kao Vijetnam i kao sto sad prolazi Libija. Sreca prati hrabre ovo moramo mirno inace ode cela drzava pod nato kao nekad pod turke.

Gvido

pre 12 godina

Ma ništa lakše nego sedeti u Beogradu, surfati i huškati druge da idu da kopaju puteve po Kosovu ili da ratuju sa NATO-om. Nego, kome je do alternativnih puteva (sinonim za neke bogaze i tajne prolaze), nek'se spakuje, pa neka ode tamo - čeka ga kupus i druženje na barikadama. Neka javi kako je bilo kada se vrati.

kraljevic marko

pre 12 godina

...more marko ne ori drumove...more Turci ne gas'te oranje...
eto polako Srbija umesto u Evropu i 21 vek, vraca se u srednji vek i Otomansku imperiju. Da li je ovo stanje duha jedne nacije ili ...?
Neki cak predlazu Viet kong, rat, tunele? Neki bivsi komunisti bi rado u radne akcije (zaboravljajuci da su na njima najvise radili ne-Srbi tj Bosanci, Albanci i Makedonci).Radikali traze rat, Ivanovic ide malo dalje pa predlaze geometrijsku progresiju kao resneje (za svaku prepreku dva nova puta!!!). Da li ima trezvenih ljudi koji gaze po zemlji ili je svarno Srpska politicka elita "nebeska pa je pobedila i silu gravitacije"? A najzalije mi je Tadica koji je nekako dobio jadeca od Milosevica. Ima situaciju gde je Kosovo izgubjeno, ali ga mora formalno braniti. Na terenu mu vrsljaju svi oni koji ce sutra oberucke glasti protiv njega. A on ih nazalost treba "cuvati i braniti" Pregovorima je pristupio krajnje neozboljno sa drugoligaskom postavom (citaj Borislav Stefanovic Borko) u nadi da ce kako tako nesto izvuci za "dobro vladanje" posto je izrucio Mladica i Kradzica. Aduta je sve manje u rukavu a problema sve vise .Eu steze obruc, Rasmusen zove na telefon a i Rusi ga vise ne pitaju pa prave frke usred Beograda zovu sastanke Saveta Bezbednosti.
Kao dobar komsija (Kosovar) voleo bih da mu mogu pomoci ali ne znam kako.
U medjuvremenu Nemci i Ameri postupaju po "rules of engagement" (citaj Pravilo Sluzbe) pa da vidimo na sta ce sve ovo da se izrodi ali ne sluti na dobro.

Bright

pre 12 godina

Ne znam zašto, ali kada pročitam tekst posle kojeg sledi potpis bezimena, setim se Tolkinove trilogije "Gospodar prstena" i avetinjskih konjanika kako bez imena i lica lutaju i seju strah po porobljenim zemljama.

Mića JagodinAC

pre 12 godina

Srbija je u mat poziciji.Ona nema ni političkih,ekonomskih i vojnih resursa kojima bi mogla da se pojavi pred medjunarodnom zajednicom.Vlast koja vodi Srbiju donekle uvidja to ali luta i tumara kao po mraku.Uništava i ono malo nade za Srbiju koju je Srbija dobila posle 2000 godine.nacionalisti su uvukli Srbiju u sunovrat iz kog ova vladajuća ekipa ne može da je izvuče.Vlast optužuje KFOR umesto da sedne i ozbiljno pregovara sa Vladom Kosova uz posredovanje EU.Srbija sve gubi,a najviše gubi budućnost za svoje gradjene.zar to niko ne vidi.ostavimo se prepucavanja sa KFOR i EULEKS i kenimo u ozbiljne i prave pregovore.Pruhvatimo plan Ahtisarija i neka on bude polazna tačka za pregovore.

odliveni mozak

pre 12 godina

srpske delegacije nema sta da pregovaraju sve dok u raskoj nije stacionirana ozbiljnija vojna sila. kad kazem ozbiljnija, mislim na vojnu silu koja je u stanju da od raske do mosta u mitrovici stigne za najvise 2 sata.

sve drugo je iluzija. a mi istu obozavamo.

americka diplomatija je vrlo uspesna, iza sebe ima vojnu silu koja je u stanju da umarsira na bilo koju tacku od 70 posto zemljine povrsine za manje od 2 sata.

sve je jasno, par srba, opremljenih sa traktorom i 2 balvana nece postici ono sto je gandi postigao pre malte ne 1 veka.


kako bih samo voleo da nisam u pravu.

gile*kv

pre 12 godina

Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda.... A posto se ne pitam, mogu samo da pisem kao svi ostali ovde i da kao nas postovani predsenik pozovem na mir.... Voojska, ne ne ne...to ne dolazi u obzir

brzi gonzales

pre 12 godina

Ilija, ti si izgleda potpuno zaboravio da ta odredba od 5km od granice vise ne vazi zbog toga sto je to promenjeno u sporazumu jos 2001 godine (kada se slamala pobuna Albanaca na jugu centralne Srbije) diplomatskom akcijom Djindjiceve vlade i to uz pristanak KFOR-a i komande NATO-a u Briselu...

www

pre 12 godina

(bezimena, 29. septembar 2011 12:46)

Са Турцима нисмо потписали Куманово, али смо га испоштовали и на крају се својевремено вратили на Космет. А тако пише и у Куманову госпођо. Повратак војске и полиције. А то гарантује и 1244. Чак је до сада Србија већ требала да има својих 1000 људи на Космету. Само, не знам да ли сте Ви хтели наставак рата да се не би потписало Куманово???
А што се тиче Италије и Старог Рима.
Видите како грешите. Нису се Италијани одрекли тога. Задржали су и повратили целе Апенине и још преко тога. Два острва и све око Алпа. А Стари Рим је у почетку био само Рим. Ништа више! И ово што је данас Италија је исходиште њихове нације и културе, историје. И Италијани нису одусталии и одрекли се тога! Као што је Космет све то за Србе. Значи, опет сте погрешили.
Мада иначе и само Ваше поређење, и још са тим периодом историје, па мислим то је смешно и врло анахроно.