Četvrtak, 22.09.2011.

10:35

Ko je tražio raskid ugovora?

Nekadašnji ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da je on tražio da Vlada Srbije raskine ugovor o nabavci vakcina protiv gripa i najavio tužbe.

Izvor: B92

Ko je tražio raskid ugovora? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

aca

pre 12 godina

dobra ti je to idej a Milose.. treba podici yajednicke, objedinjene tuzbe, narod protiv posrnulih politicara.. gde mozemo da se prijavimo za to?

temida

pre 12 godina

"Mnogi u ovoj zemlji bi da budu i policija, i tužilaštvo, i sudije - uključujući i aktuelnog ministra zdravlja. Hoću da verujem da je zaista 2011, a ne neka 199... Verujem da će pravosudni organi utvrditi istinu i činjenice. Svako neka radi svoj posao", dodao je on.

Kako je ovo pametan covek. Lepo je rekao svako neka radi svoj posao. Ali namece mi se jedno pitanje, zasto on nije radio svoj posao? Ne sudim, ne radim tudj posao, ali vidim i znam da je situacija u zdravstvu katastrofalna i da svi mi samo molimo Boga da nam lekari ne zatrebaju.
Ko je odgovoran za to? Da li je on radio svoj posao?

A doduse imam i pravo da kazem da mi taj covek uopste nije simpatican i da imam utisak da je jako los covek. A eto, ne znam zbog cega ovaj novi ministar zdravlja mi uliva daleko vise poverenja i imam utisak da bas hoce da radi svoj posao.

(sve ovo napisano u blagoj formi a iz straha da Tomica ne pocne da cita komentare i zaredi sa tuzbama za sve koji napisu nesto lose za njega)

alex

pre 12 godina

sta se lozite....kad je neko od njih otisao u zatvor....ova prica je smesna....samo mazu oci jadnom narodu...i ovo je tek pocetak....do izbora ce se pojaviti i nlo

Milko

pre 12 godina

Evo sad sam baš imao telefonsku konferenciju sa guvernerom Narodne Banke i odlučeno je da mi se uplati 100.000.000 dinara na račun. Kaže ne treba mi nikakva potvrda, samo da kažem da smo se dogovorili putem telefonske konferencije ;-)

Naši političari nam vređaju inteligenciju i kada su neke stvari očigledne što i nije tako strašno kao činjenica da se na kraju ipak nekako izvuku uprkos svim dokazima?!?!

Amos

pre 12 godina

Jeste, po savetima 'Svetske zdravstvene organizacije', u cijem si evropskom izvrsnom odboru, ti TOMICE bio.
Pretpostavljam da si imao lepe koristi od tog odbora? Koliko li tu samo ima sukoba interesa?
Svetska ZO proglasava pandemiju a njeni zaposlenici, kao ministri - lobiraju za sto vece kupovine vakcina, a mi mekecemo.

Gerrard

pre 12 godina

Koja je ovo smejurija pa kako je moguce da ona ima veca ovlascenja od njega koji je bio ministar sad su svi ostali krivi jedino je on cist, pa jel oni stvarno misle da je ovaj narod lud pa svima je jasno da on ne moze biti uhapsen zato sto je dinkicev covek ako bi on bio uhapseh pala bi vlada pet minuta posle toga

branko

pre 12 godina

daleko od toga da branim gospodju, ali nju optuzuju da je lagala ministra pa je ministar krivo obavestio vladu. znaci ministar nije kriv za svoje postupke u ovom slucaju i gospodja ide u zatvor.
danas se ministira oglasava da je on zasluzan za raskid ugovora i da mu to gospodja nije predlozila vec je on sam to predlozio na telefonskoj sednici vlade.
znaci ministar moze da bude zasluzan ali nikako odgovoran?

plus, jako mi je cudno da recimo crvene beretke saslusavaju po danu a zenu usred noci. nije moglo da ceka jutro?

Tartufi

pre 12 godina

Nijedan inkubator niste kupili za vreme svog višegodišnjeg mandata!
Samo toliko. Sestra koja vas vakciniše na čuvenoj fotografiji nosi masku. Zašto?

Glasinac

pre 12 godina

Svima nam je slika pred očima kako naš ministar u prisustvu kamera prima vakcinu protiv svinjskog gripa , da bi se animiralo građansvo da je vakcina veom važna za zaštitu njihovog zdravlja. Sada nam se taj isti ministar obaveštava kako je on bio protiv nabavke tih vakcina. Kada je gusto onda se ne biraju sredstva kako bi sebi osigurali alibi. Čestitamo bivši ministre.

Ивана

pre 12 godina

Ја само чекам да Томица окриви народ за ово... Да смо га послушали и вакцинисали се, буџет не би био оштећен. Ха! Криви смо!

Svetlani Vukajlović

pre 12 godina

Inace niko ne pominju da je Svetlana Vukajlović od RZZO dobila otpremninu oko 23000 evra, naravno po zakonu ali sa malim peripetijama posto kao postavljeno lice od strane vlade nema pravo na ovo ali nasla se rupa u zakonu ( legalno je) , a sutradan se zaposlila u privatnoj firmi

mito i korupcija

pre 12 godina

alo bre, jel ste vi videli kako se istrazuje korpucija na primeru sanadera u hrvatskoj? sta sad razvodnjavate pricu...jel ste utvrdili ko je hlapio lovu od uvezenih vakcina ili niste? zar je to toliko tesko?kakve su sad ovo gluposti, ko je sta rekao, ko je trazio raskid ugovora; ko je koga lagao i davao neistinite informacije itd. alo bre malovicka, dacicu, pitanje je ko je stavio provizuju i razliku u ceni u svoj dzep? ako je bilo vise dzepova, istresite ih sve...

Aleksandar

pre 12 godina

Sama činjenica se se ovaj čovek usuđuje da se javno oglašava govori o tome u kakvom je stanju država. Čovek koji je bio na čelu ministarstva tri mandata, koji je formacijski direktno odgovoran za nabavku vakcina, i koga svi pamtimo kako se teatralno vakciniše i najavljuje da će se u Srbiji desiti katastrofa od epidemije i da svi treba da se vakcinišu - a ništa se od toga nije desilo. Postoji, gospodine Milosavljeviću, u pravu kategorija objektivne odgovornosti: ako ste ministar zdravlja, a loš ste lekar, pa najavljujete masovne vakcinacije i epidemije, a one se ni približno ne dese kako ih vi opisujete, onda ste objektivno odgovorni. Za nabavke vakcina ste objektivno odgovorni, čak i da niste subjektivno ništa pogrešno učinili. A u vašem slučaju postoje tv snimci iz kojih se javno vidi da ste vi bili glavni faktor nabavke ogromne količine vakcina i promoter njihove upotrebe, zajedno sa onim "angažovanim" epidemilogom Konom, koji se sada, vidi čuda, ućutao da ga nigde nema. Sramno je vaše isputanje protiv Svetlane Vukajlović, sramno i strašno nečasno.

Nada

pre 12 godina

Treba samo proveriti gde Milosavljevic ima akcije, tj. u kojoj farmaceutskoj firmii. Tada ce se videti da li prica istinu ili ne.
Nazalost, to neko nece da pokrene. To je kao poslovna tajna. Koliko ministara ima poslovnih tajni smestenih na ostrvskim bankama?
Necu da verujem u nezavisno sudstvo sve dok ne vidim da su osudjeni svi oni koji su se preko noci obogatili a pri tome ugasili sve moguca preduzeca i banke.

boban

pre 12 godina

Sta reci o ministru zdravlja koji ide u Nemacku na rutinsku operaciju!?
Sta reci o vlasniku restorana koji se gadi da jede u svom restoranu?

Andrej

pre 12 godina

setimo se hrabre Ministarke zdravlja Poljske
koja na svoju odgovornost odlucuje da se vakcine ne uvezu i da se vakcinacija stanovnistva ne sprovede.

Žao mi je sto nemamo takve strucne, hrabre i odvažne ljude na najvisim pozicijama.

Citalac

pre 12 godina

Ne znam ko je kriv ? Ne sudim, ne optuzujem : Konstatujem cinjenice-epidemija ( pandemija), vakcina, Svetska Zdravstvena Organizacija,-preporuke. MI, sve smo preduzeli sta je trebalo, narucili , platili, malo se z...... u proceni, ali ima resenje-koje ? TELEFONSKA SEDNICA VLADE I DONOSENJE ODLUKE !!! Zdravlje, epidemija ( pandemija), vakcine... Telefonska sednica Vlade-kraj cinjenica, da li treba da bude i kraj slucaja-mislim, NE !

Banovobrđanin

pre 12 godina

Koga će da tuži Milosavljevi?. Neka i sebe uključi u tu listu.
Da ne beše ministarke zdravlja Poljske koja je u parlamentu rekla da je to što se o gripu piše velika LAŽ, spasla čast struci i sebi, bila bi to jedna od velikih pljački.
Ovako svi su dobili od NARODNOG novca manje nego što su očekivali. Pa neka se sada tuže.

stav

pre 12 godina

Svi lekari koje znam(a znam ih mnogo zbog prirode posla), striktno od danas grakcu da je Tomica kriv i da je lopov.
Do juce je za te iste on bio bog i suvi genije. Krstio sam se danas kad sam to video, pomislih da nisam u nekom Kafkinom romanu? Naprosto, odjednom promena kursa.
Kad se samo steim da su mi polovinom marta kad je podneo ostavku, svecano i ponosito govorili da Tomica Milosavljevic ide u Svetsku zdravstvenu oragnizaciju na neki od najvisih polozaja.
Ja sam im govorio da ce zavrsiti kao Sanader, a oni su me zbunjeno gledali...

Medjutim, danas je G17 pustio niz vodu Milosavljevica(iskalkulisao Dinkic stetu), i stigla je nova direktiva sta treba pricati, a lekari ce sa zarom prihvatiti svoju obavezu...

Ceki

pre 12 godina

Da je ovo normalna zemlja,bio minastar kriv ili ne, podneo bi ostavku zbog takvog skandala direktno vezanog za njega..ali naravno ovo je Srbija gde je najbitnije biti na vlasti!

Nikola

pre 12 godina

Samo da se razumemo Tomica bi morao da odgovara za dosta stvari ali...

Kada se radi o vakcinama, moramo biti iskreni i prisetiti se koliko je ceo svet bio u panici, moramo se prisetiti koliko su nasi mediji napadali sve pomenute kako to da jos nisu nabavili vakcine, svi cemo poumirati a vi ne nabavljate vakcine, svi su nabavili vakcine samo mi nismo, itd.
Secam se da sam se i ja pitao sta je sa ovima, sto ne nabave te vakcine?

Oni onda nabavili vakcine, gradjani nisu hteli da ih prime, ja sam se nesto neckao, malo informisao i odustao.
Ali ono sto hocu da kazem je da je verovatno vecina prolazila kroz faze bas kao i ja.

Sada drvlje i kamenje zasto su nabavljali tolike vakcine, mislim, nisu mogli gledati u pasulj koliko ce se potrositi. Cak je u medijima bilo i izjava tipa 300 hiljda a nas je 8 milina, malo je to!

Prisetimo se samo malo, ne mozemo lupetati kao da mozak nemamo.

E sada, nije problem to sto su kupili i koliko su kupili nego je problem kako su to uradili. Ako je neko krsio zakon prilikom kupovine, ako se ugradio, ukrao, naravno da treba da odgovara za to ma ko bio.

Nikola

pre 12 godina

Ma znaju oni sve ko je upleten, mislim sve se zna za sve pa opet nista//a ZASTO?? Zato sto su svi do jednog uvezani i povezani nebitno iz koje su stranke. Jednostavno ne postoji volja da se rese neke stvari jel bi onda sve izaslo na povrsinu a ovo su samo sitne reakcije koje naravno nista nece promeniti niti ce ko odgovarati. A recite mi ko je ikada bio osudjen. Niko nikada !!!! Gubljenje vremena i nerava u ovoj nasoj ionako propaloj drzavi !!!

slave62

pre 12 godina

...nista ti Tomice zaboravili nismo! Pogotovu ne ono sto si ucinio za zdravstvo. Licno, mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu!

ako laže koza, rog ne laže

pre 12 godina

Pa nije teško ući u arhivu npr. B92 i pogledati izjave:
1.Svetlana Vukajlović već 09.01.2010. tvrdi da je jasno da naručene količne neće biti utrošene i da bi trebalo proći sa što manje štete. Izjava je poprilično realna.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=206&nav_id=402913
Inače vest je prenesena iz Politike, u 1:22 posle ponoći
2. 14 sati kasnije Tomica vrti staru priču o poželjnih 60% vakcinisanih, do sada ide dobro i sl....bla,bla... ali da će vlada ipak preispitati potrebe o vakcinama.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=402965
3. Kon je i dalje pri starom stavu da je neophodno 3 mil. vakcina, i to 22h nakon izjave SV http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=403041

smejurija

pre 12 godina

Dačić šatro apsi redom, prvo po medijima, pa navali na tuzilastvo, pa kad nemaju nikoga pikantnijeg da uhapse, onda navale na Vukajlovićku koju će pustiti, ali on haaaaaapsi, taj posao mu njihova borba dala!

svesna

pre 12 godina

Znaci, ipak ga nije lagala. Jer kako nam je Pera pametno dostavio linkove, ako koza laže ne laže rog. Te je tako Vukajlovićka čekala Vladu, tj, nadležnog ministra da zaustavi isporuku, a on nam je drobio kako treba svi da se vakcinišemo. Od svega je najtragikomičnija Malovićka. Jer, ko je sad pa nju slagao, bolje bi bilo da nam to kaže, i zaustavi pandemiju laži

ivan

pre 12 godina

Sve je to u sklopu velike rock & roll prevare svetske zdravstvene organizacije (čitaj:svetskih centara moći) da se uplaši narod od nepostojeće pandemije, da se uzmu pare i da se ljudima širom sveta uvali vakcina čija svojstva niko živi nezna.Od prvog dana objave o opasnosti pandemije svinjskog gripa pametni ljudi su upozoravali na opasnost od vakcinisanja ali su moćnici uspeli da na silu i uz pomoć ovakvih "stručnjaka" uvale skoro svim državama na svetu vakcinu.Imate o tome na netu ogroman broj podataka i ko hoće može da se informiše.Što se ovih naših tiče pored Tomice i gospođe direktorke, gde je u tome gdin Kon koji je bio jedan od glavnih zagovornika vakcinacije?

Pera

pre 12 godina

A sta je bilo sa "cuvenim" strucnjakom Predragom Konom?
Uvek sam se pitao zasto Radnom grupom predsedava neko ko nije univerzitetskinastavnik??

Evo ko je sta izjavljivao na dan 09.01.2011 pa procenite sami!!!
Kon:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=403041

Milosavljevic:
http://b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=402965

Vukajlovic:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=206&nav_id=402913

Mister Berns

pre 12 godina

Cisto kao mali podsetnik: Jugohemija Farmacija doo je osnovana 2003. god. od strane Jugohemije ad a to je firma Milke Forcan i u to vreme njenog partnera Miroslava Miskovica.

Petar A

pre 12 godina

Ja nista ovdje ne razumijem. Je li neko uzeo pare od Novartisa - to je valjda jedini potencijalni razlog za sudsko gonjenje. Sve ostalo, a posebno da li nastaviti sa vakcinisanjem ili ne, da li obustaviti isporuku ili ne - pripada argumentaciji koja ima medicinsku pozadinu i tesko je tome suditi. Vakcinacija nije bila davno i svi se sjecamo histerije koju je predvodila SZO (svjetska zdravstvena organizacija). Svaki dan su dolazile vijesti o mladim ljudima, posebno trudnicama koji zavrse na respiratoru. Ko je mogao tada znati kako ce se stvari razvijati? Zato nema nikakvog smisla vagati rijeci ovo dvoje i mjeriti ko je vise, a ko manje bio za prekid ugovora.
E ali pare... to je drugo.

Nenad

pre 12 godina

Ako na fenomenu gripa koji je dobio svetske razmere, naši funkcioneri i pored višemesečnih rasprava u medijima i javnosti o svrsishodnosti nabavke vakcina i njihovoj ceni, kao i ceni po kojoj višak istih mora da se uništi, prave očiglednu štetu po budžet i građane Srbije, recite mi, šta rade u svakodnevnoj praksi i šta bi smo našli kada bi smo prelistali papire bilo kojeg drugog ministarstva, ustanove i sl.?

rorry

pre 12 godina

Izgleda kao da ima mnogo nerasciscenih stvari, dilema, problema.. Srecom tu je Malovicka, ona sve zna, ona je rascistila ovu neprijatnu maglu: Vukajlovicka je lagala malog Tomicu dok se igrao u pesku sa kanticom i lopaticom.. CASE CLOSED.

Marija

pre 12 godina

Dokle ce partijski ministri biti zasticena zakonom biljka jasno je ko odlucuje o tenderima MINISTARSTVO jasno je zasto se Ministar upljuvao da nas ubedi da se vakcinisemo RZZO koliko je meni poznato placa dobavljacu koji je prosao na tenderu, sve ih je Tomica nadigrao!

Milos radosavljevic

pre 12 godina

Apsolutno je glupo povezivati T.M. sa ovim zbog , policija je 9 meseci istrazivala uhapsila osmoro ljudi a neke na celnim pozicijama koje je vlada postavila ali u toj istrazi a i posle ovih hapsenja T.M. niti je uhapsen niti je pozvan na informativni razgovor tako da samo zlobnici ili ljudi iz interesa hoce da ga smaraju oko ovoga, znaci da kao ministar nije bio dobar ili je pogresio negde drugde, ali sa ovim neka se bavi policija a koliko vidim ona je svoj posao zavrsila ljudi su uhapseni e sad sto nekome smeta sto T.M. nije uhapsen to je njihov problem

Ljiljana

pre 12 godina

Odlicno, neka G.Nedodirljivi javno pusti snimke svojih demantija, pa da vidimo ko ovde laze.
A ako se onda vakcinisalo na jedvite jade 154 hiljade, zasto se sada narucuje 370 hiljada.
A Svetlana Vukajlovic je kolateralna steta, znala, al nije mogla da se suprotstavi, pa sad ispade osumniceni, a o pravim krivcima se jos cuti. Dokle, bre vise ispadamo majmuni

Milan Popovic

pre 12 godina

Znaci narednih par meseci prica ide samo o novcu a nasi umrli nekom drugom prilikom. Znate sta gospodo na vlasti svaki put kad dotaknem ovu temu osetim onaj suzavac petog oktobra i jako mi zao zasto nisam sedeo sa porodicom kuci mozda sad ne bih bio ovoliko besan.

Simeon

pre 12 godina

Molio bih ljude iz informativne redakcije da pronadju stare snimke na kojima gospodin Tomica Milosavljevic naredjuje obavezno vakcinisanje za sve, i kako podize strah u narodu od pandemije. Ti snimci postoje a njihovim emitovanjem bi doticnom gospodinu zapusili usta, i poslali ga u prevremenu, nezasluzenu penziju.

PPeca@SER

pre 12 godina

U to vreme samo Patrijarh Pavle nije umro od svinjskog gripa, tako je bar bilo po izvestajima koje je Ministar davao. Gospodja Vukajlovic bar ima (snimljeni) dokaz da je trazila da se prekine sa uvozom vakcina. Sta ima ex Ministar?

"vatra i dim"

pre 12 godina

Gde ima vatre ima i dima, rekao bi narod. Meni je skoro neverovatno da ministar (ma koji bio), u zemlji kakva je ova naša, u tri mandata nije napravio ni najmanju grešku (čitaj zloupotrebu položaja), namerno ili nenamerno! A šta vi mislite?! Pa u čemu je onda problem, osim u funkcionisanju pravne države koja je i odgovorna za rad svojih ministara i svih drugih državnih službenika. Što se mene tiče,gde se dokaže da je neko pljačkao ovaj bedni narod, - doživotno u zatvor! Neka tamo kradu ili kraduckaju kako reče jedan naš bivši ministar (koji je inače bio iskren, bar u tom slučaju, za razliku od drugih).

daki

pre 12 godina

Mozda bi pomoglo da se stvari vide jasnije kada bi se izneli podaci o prijavljenoj imovini osumnjicenih - kolike su imali prinadleznosti, kolika im je bila imovina (pordica ukljucena, naravno) na pocetku mandata, a koliko su sada teski na kraju mandata?

Sudija Ris

pre 12 godina

Pa molim vas lepo, kakva telefonska sednica Vlade Srbije? Ovako krupno pitanje a telefonska sednica. Ko je sazvao sednicu, u koliko sati, koje sve učestvovao, da li je sačinjen zapisnik, stenogram, da li je donet neki zaključak u pismenoj formi, da li je dostavljen RZZO i Vukajlovićevoj. Kako je moguće da je 9.1.2010.godine Vukajlovićeva bila za raskid ugovora a Tomica Milosavljević protiv a već 12.1.2010.godine on traži raskid. Zbog čega traži raskid? Zašto je dozvolio da kupovina vakcina ide preko 4 posrednika i kako je moguće da to nije znao. Kako je moguće da nije znao koja je cena vakcina koju plaćamo, gde živi, kako nije znao ko ih je proizveo a sam je primio. Mnogo pitanja za bivšeg Ministra a Vukajlovićeva u pritvoru!

Jovo

pre 12 godina

S. Vukajlović je tražila raskid ugovora o uvozu vakcina. I to 9. januara o čemu postoje izveštaji u medijima. Istog dana ministar je bio protiv prekida uvoza. Postoje pisani tragovi i izveštaji u medijima. Na kraju, i zaključak Vlade Srbije o prekidu uvoza donesen je na osnovu mišljenja RZZO, koji je poslala direktor S. Vukajlović.

Milosh

pre 12 godina

Ajmo ljudi sada da se organizujemo i da podnesemo krivicnu prijavu protiv TM i PK zbog izazivanja straha i panike i zbog pretrpljenog dusevnog bola. Ko je za?

Maja

pre 12 godina

Zamislite gospodja Vukajlovic blati "ugled" Tomice Milosavljeivc! Hahahahaha, koji ugled!? Gospodine Milosavljeivc samo pogledajte komentare na ovu temu i videcete koliko je Vas ugled!
Jos bih dodala da treba negde pronaci crne prognoze gospodina Kona koji je govorio da bi se moglo zaraziti 3 miliona ljudi a umreti na stotine hiljada. Ja sam se odsekla od straha, a potpuno sam zdrava, zamisljam samo kako je bilo ljudima koji su hronicni bolesnici i samom tim najrizicnija kategorija!

djape071

pre 12 godina

Treba da se napravi jasna distinkcija o tome sta je funkcija ministarstva zdravlja, a sta je funkcija fonda RZZO. RZZO prikuplja i obezbedjuje sredstva za funkcionisanje zdravstvenog sistema, ministarstvo daje strucna misljenja planira i sprovodi zdravstvenu strategiju. Funkcija RZZO je bila da kaze da su vakcine rasipanje sredstava. Funkcija Ministarstva zdravlja je bila u tome da ispita koja je vakcina najbolja, da prati svetske trendove, da svojim autoritetom sklopi najpovoljniji posao za fond u koji svi ulazemo.

Jesu li to uradili?

Nisu.

Jesu li krivi i jedni i drugi?

Jesu.

Kraj price. Svi treba da odgovaraju.

Realan

pre 12 godina

Ma ljudi ne lozite se. Kakvo hapsenje Milosavljevica? Pa covek bio ministar 10 godina! Taj moze da povuce za sobom minimum tri prethodne Vlade, ako propeva.
Tresla se gora, rodio se mis.

less

pre 12 godina

jedina stvar koja bi mogla da me ubedi da dotični gospodin nije kriv su snimci razgovora njega i ove gospođe. a oni verovatno ne postoje.

BaneUtd

pre 12 godina

Da da da,to je taj kadar g17+ sada šatro zamaskirani URS...akcije, krišto, vakcine... mogu da nabrajam do sutra! A vi gospodo birači, ako do sada niste izvukli pouku, i ako ponovo dozvolite da vas Dinkić obmane i udje u parlament...

NekoIzMase

pre 12 godina

Kako li građani Tomici ne prikače nadimak 'neobavešteni' ???

Naravno, zaboravlja se da ovo nije jedini slučaj pronevere u zdravstvu, zaboravljaju se korupcije u vezi sa citostaticima, požar u Dragiše Mišovića i još mnoge stvari ...

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Поставља се питање збго чега смо уопште и набављали вакцине када је умрло 140 људи, а остатак Србије није желео ни да их прими!? Господин Милосављевић је прекинуо испоруку вакцина оног тренутка када је Србија већ дебело платила те исте, а после смо још плаћали и да их уништавамо... Једно је препорука здравствених организација да се нешто уради а друго је то да треба прво осмотрити колика је потреба, јер је народ упорно одбијао да прима те исте вакцине због говоркања да су штетне по здравље, а наше министарство је направило велику пропаганду по вртићима и школама терајући родитеље да им деца приме те исте вакцине! А сада када је потребно наћи кривца министар није крив, крива је нека тамо запослена жена... Хоће ли и једанпут у овој Србији неко преузети одговорност за своје поступке????

VB

pre 12 godina

Ja bi njih oboje stavio u jednu celiju da se dogovore, nekih 15ak godina bi im bilo dovoljno. Ko zna, mozda bi se i neka ljubav razvila tu, ipak su slicnosti to sto spaja :)

Čiča

pre 12 godina

Neka se lepo utvrdi:Ko je naručio tolike vakcine?Ko je tražio raskid ugovora?Ko se lečio u inostranstvu?Ko će sve ovo da plati?Ko će da ide u zatvor?U normalnim zemljama ni jedan odgovor na ova pitanja ne bi bio narod ili poreski obveznici, već konačna lista sa imenima i prezimenima odgovornih.

VB

pre 12 godina

Ja bi njih oboje stavio u jednu celiju da se dogovore, nekih 15ak godina bi im bilo dovoljno. Ko zna, mozda bi se i neka ljubav razvila tu, ipak su slicnosti to sto spaja :)

PPeca@SER

pre 12 godina

U to vreme samo Patrijarh Pavle nije umro od svinjskog gripa, tako je bar bilo po izvestajima koje je Ministar davao. Gospodja Vukajlovic bar ima (snimljeni) dokaz da je trazila da se prekine sa uvozom vakcina. Sta ima ex Ministar?

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Поставља се питање збго чега смо уопште и набављали вакцине када је умрло 140 људи, а остатак Србије није желео ни да их прими!? Господин Милосављевић је прекинуо испоруку вакцина оног тренутка када је Србија већ дебело платила те исте, а после смо још плаћали и да их уништавамо... Једно је препорука здравствених организација да се нешто уради а друго је то да треба прво осмотрити колика је потреба, јер је народ упорно одбијао да прима те исте вакцине због говоркања да су штетне по здравље, а наше министарство је направило велику пропаганду по вртићима и школама терајући родитеље да им деца приме те исте вакцине! А сада када је потребно наћи кривца министар није крив, крива је нека тамо запослена жена... Хоће ли и једанпут у овој Србији неко преузети одговорност за своје поступке????

Sudija Ris

pre 12 godina

Pa molim vas lepo, kakva telefonska sednica Vlade Srbije? Ovako krupno pitanje a telefonska sednica. Ko je sazvao sednicu, u koliko sati, koje sve učestvovao, da li je sačinjen zapisnik, stenogram, da li je donet neki zaključak u pismenoj formi, da li je dostavljen RZZO i Vukajlovićevoj. Kako je moguće da je 9.1.2010.godine Vukajlovićeva bila za raskid ugovora a Tomica Milosavljević protiv a već 12.1.2010.godine on traži raskid. Zbog čega traži raskid? Zašto je dozvolio da kupovina vakcina ide preko 4 posrednika i kako je moguće da to nije znao. Kako je moguće da nije znao koja je cena vakcina koju plaćamo, gde živi, kako nije znao ko ih je proizveo a sam je primio. Mnogo pitanja za bivšeg Ministra a Vukajlovićeva u pritvoru!

Simeon

pre 12 godina

Molio bih ljude iz informativne redakcije da pronadju stare snimke na kojima gospodin Tomica Milosavljevic naredjuje obavezno vakcinisanje za sve, i kako podize strah u narodu od pandemije. Ti snimci postoje a njihovim emitovanjem bi doticnom gospodinu zapusili usta, i poslali ga u prevremenu, nezasluzenu penziju.

BaneUtd

pre 12 godina

Da da da,to je taj kadar g17+ sada šatro zamaskirani URS...akcije, krišto, vakcine... mogu da nabrajam do sutra! A vi gospodo birači, ako do sada niste izvukli pouku, i ako ponovo dozvolite da vas Dinkić obmane i udje u parlament...

Čiča

pre 12 godina

Neka se lepo utvrdi:Ko je naručio tolike vakcine?Ko je tražio raskid ugovora?Ko se lečio u inostranstvu?Ko će sve ovo da plati?Ko će da ide u zatvor?U normalnim zemljama ni jedan odgovor na ova pitanja ne bi bio narod ili poreski obveznici, već konačna lista sa imenima i prezimenima odgovornih.

djape071

pre 12 godina

Treba da se napravi jasna distinkcija o tome sta je funkcija ministarstva zdravlja, a sta je funkcija fonda RZZO. RZZO prikuplja i obezbedjuje sredstva za funkcionisanje zdravstvenog sistema, ministarstvo daje strucna misljenja planira i sprovodi zdravstvenu strategiju. Funkcija RZZO je bila da kaze da su vakcine rasipanje sredstava. Funkcija Ministarstva zdravlja je bila u tome da ispita koja je vakcina najbolja, da prati svetske trendove, da svojim autoritetom sklopi najpovoljniji posao za fond u koji svi ulazemo.

Jesu li to uradili?

Nisu.

Jesu li krivi i jedni i drugi?

Jesu.

Kraj price. Svi treba da odgovaraju.

Maja

pre 12 godina

Zamislite gospodja Vukajlovic blati "ugled" Tomice Milosavljeivc! Hahahahaha, koji ugled!? Gospodine Milosavljeivc samo pogledajte komentare na ovu temu i videcete koliko je Vas ugled!
Jos bih dodala da treba negde pronaci crne prognoze gospodina Kona koji je govorio da bi se moglo zaraziti 3 miliona ljudi a umreti na stotine hiljada. Ja sam se odsekla od straha, a potpuno sam zdrava, zamisljam samo kako je bilo ljudima koji su hronicni bolesnici i samom tim najrizicnija kategorija!

NekoIzMase

pre 12 godina

Kako li građani Tomici ne prikače nadimak 'neobavešteni' ???

Naravno, zaboravlja se da ovo nije jedini slučaj pronevere u zdravstvu, zaboravljaju se korupcije u vezi sa citostaticima, požar u Dragiše Mišovića i još mnoge stvari ...

Milosh

pre 12 godina

Ajmo ljudi sada da se organizujemo i da podnesemo krivicnu prijavu protiv TM i PK zbog izazivanja straha i panike i zbog pretrpljenog dusevnog bola. Ko je za?

Realan

pre 12 godina

Ma ljudi ne lozite se. Kakvo hapsenje Milosavljevica? Pa covek bio ministar 10 godina! Taj moze da povuce za sobom minimum tri prethodne Vlade, ako propeva.
Tresla se gora, rodio se mis.

daki

pre 12 godina

Mozda bi pomoglo da se stvari vide jasnije kada bi se izneli podaci o prijavljenoj imovini osumnjicenih - kolike su imali prinadleznosti, kolika im je bila imovina (pordica ukljucena, naravno) na pocetku mandata, a koliko su sada teski na kraju mandata?

Andrej

pre 12 godina

setimo se hrabre Ministarke zdravlja Poljske
koja na svoju odgovornost odlucuje da se vakcine ne uvezu i da se vakcinacija stanovnistva ne sprovede.

Žao mi je sto nemamo takve strucne, hrabre i odvažne ljude na najvisim pozicijama.

ako laže koza, rog ne laže

pre 12 godina

Pa nije teško ući u arhivu npr. B92 i pogledati izjave:
1.Svetlana Vukajlović već 09.01.2010. tvrdi da je jasno da naručene količne neće biti utrošene i da bi trebalo proći sa što manje štete. Izjava je poprilično realna.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=206&nav_id=402913
Inače vest je prenesena iz Politike, u 1:22 posle ponoći
2. 14 sati kasnije Tomica vrti staru priču o poželjnih 60% vakcinisanih, do sada ide dobro i sl....bla,bla... ali da će vlada ipak preispitati potrebe o vakcinama.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=402965
3. Kon je i dalje pri starom stavu da je neophodno 3 mil. vakcina, i to 22h nakon izjave SV http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=403041

Mister Berns

pre 12 godina

Cisto kao mali podsetnik: Jugohemija Farmacija doo je osnovana 2003. god. od strane Jugohemije ad a to je firma Milke Forcan i u to vreme njenog partnera Miroslava Miskovica.

Ljiljana

pre 12 godina

Odlicno, neka G.Nedodirljivi javno pusti snimke svojih demantija, pa da vidimo ko ovde laze.
A ako se onda vakcinisalo na jedvite jade 154 hiljade, zasto se sada narucuje 370 hiljada.
A Svetlana Vukajlovic je kolateralna steta, znala, al nije mogla da se suprotstavi, pa sad ispade osumniceni, a o pravim krivcima se jos cuti. Dokle, bre vise ispadamo majmuni

less

pre 12 godina

jedina stvar koja bi mogla da me ubedi da dotični gospodin nije kriv su snimci razgovora njega i ove gospođe. a oni verovatno ne postoje.

Jovo

pre 12 godina

S. Vukajlović je tražila raskid ugovora o uvozu vakcina. I to 9. januara o čemu postoje izveštaji u medijima. Istog dana ministar je bio protiv prekida uvoza. Postoje pisani tragovi i izveštaji u medijima. Na kraju, i zaključak Vlade Srbije o prekidu uvoza donesen je na osnovu mišljenja RZZO, koji je poslala direktor S. Vukajlović.

"vatra i dim"

pre 12 godina

Gde ima vatre ima i dima, rekao bi narod. Meni je skoro neverovatno da ministar (ma koji bio), u zemlji kakva je ova naša, u tri mandata nije napravio ni najmanju grešku (čitaj zloupotrebu položaja), namerno ili nenamerno! A šta vi mislite?! Pa u čemu je onda problem, osim u funkcionisanju pravne države koja je i odgovorna za rad svojih ministara i svih drugih državnih službenika. Što se mene tiče,gde se dokaže da je neko pljačkao ovaj bedni narod, - doživotno u zatvor! Neka tamo kradu ili kraduckaju kako reče jedan naš bivši ministar (koji je inače bio iskren, bar u tom slučaju, za razliku od drugih).

boban

pre 12 godina

Sta reci o ministru zdravlja koji ide u Nemacku na rutinsku operaciju!?
Sta reci o vlasniku restorana koji se gadi da jede u svom restoranu?

Pera

pre 12 godina

A sta je bilo sa "cuvenim" strucnjakom Predragom Konom?
Uvek sam se pitao zasto Radnom grupom predsedava neko ko nije univerzitetskinastavnik??

Evo ko je sta izjavljivao na dan 09.01.2011 pa procenite sami!!!
Kon:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=403041

Milosavljevic:
http://b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=402965

Vukajlovic:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=206&nav_id=402913

rorry

pre 12 godina

Izgleda kao da ima mnogo nerasciscenih stvari, dilema, problema.. Srecom tu je Malovicka, ona sve zna, ona je rascistila ovu neprijatnu maglu: Vukajlovicka je lagala malog Tomicu dok se igrao u pesku sa kanticom i lopaticom.. CASE CLOSED.

Nenad

pre 12 godina

Ako na fenomenu gripa koji je dobio svetske razmere, naši funkcioneri i pored višemesečnih rasprava u medijima i javnosti o svrsishodnosti nabavke vakcina i njihovoj ceni, kao i ceni po kojoj višak istih mora da se uništi, prave očiglednu štetu po budžet i građane Srbije, recite mi, šta rade u svakodnevnoj praksi i šta bi smo našli kada bi smo prelistali papire bilo kojeg drugog ministarstva, ustanove i sl.?

Milan Popovic

pre 12 godina

Znaci narednih par meseci prica ide samo o novcu a nasi umrli nekom drugom prilikom. Znate sta gospodo na vlasti svaki put kad dotaknem ovu temu osetim onaj suzavac petog oktobra i jako mi zao zasto nisam sedeo sa porodicom kuci mozda sad ne bih bio ovoliko besan.

Ивана

pre 12 godina

Ја само чекам да Томица окриви народ за ово... Да смо га послушали и вакцинисали се, буџет не би био оштећен. Ха! Криви смо!

Aleksandar

pre 12 godina

Sama činjenica se se ovaj čovek usuđuje da se javno oglašava govori o tome u kakvom je stanju država. Čovek koji je bio na čelu ministarstva tri mandata, koji je formacijski direktno odgovoran za nabavku vakcina, i koga svi pamtimo kako se teatralno vakciniše i najavljuje da će se u Srbiji desiti katastrofa od epidemije i da svi treba da se vakcinišu - a ništa se od toga nije desilo. Postoji, gospodine Milosavljeviću, u pravu kategorija objektivne odgovornosti: ako ste ministar zdravlja, a loš ste lekar, pa najavljujete masovne vakcinacije i epidemije, a one se ni približno ne dese kako ih vi opisujete, onda ste objektivno odgovorni. Za nabavke vakcina ste objektivno odgovorni, čak i da niste subjektivno ništa pogrešno učinili. A u vašem slučaju postoje tv snimci iz kojih se javno vidi da ste vi bili glavni faktor nabavke ogromne količine vakcina i promoter njihove upotrebe, zajedno sa onim "angažovanim" epidemilogom Konom, koji se sada, vidi čuda, ućutao da ga nigde nema. Sramno je vaše isputanje protiv Svetlane Vukajlović, sramno i strašno nečasno.

Banovobrđanin

pre 12 godina

Koga će da tuži Milosavljevi?. Neka i sebe uključi u tu listu.
Da ne beše ministarke zdravlja Poljske koja je u parlamentu rekla da je to što se o gripu piše velika LAŽ, spasla čast struci i sebi, bila bi to jedna od velikih pljački.
Ovako svi su dobili od NARODNOG novca manje nego što su očekivali. Pa neka se sada tuže.

ivan

pre 12 godina

Sve je to u sklopu velike rock & roll prevare svetske zdravstvene organizacije (čitaj:svetskih centara moći) da se uplaši narod od nepostojeće pandemije, da se uzmu pare i da se ljudima širom sveta uvali vakcina čija svojstva niko živi nezna.Od prvog dana objave o opasnosti pandemije svinjskog gripa pametni ljudi su upozoravali na opasnost od vakcinisanja ali su moćnici uspeli da na silu i uz pomoć ovakvih "stručnjaka" uvale skoro svim državama na svetu vakcinu.Imate o tome na netu ogroman broj podataka i ko hoće može da se informiše.Što se ovih naših tiče pored Tomice i gospođe direktorke, gde je u tome gdin Kon koji je bio jedan od glavnih zagovornika vakcinacije?

mito i korupcija

pre 12 godina

alo bre, jel ste vi videli kako se istrazuje korpucija na primeru sanadera u hrvatskoj? sta sad razvodnjavate pricu...jel ste utvrdili ko je hlapio lovu od uvezenih vakcina ili niste? zar je to toliko tesko?kakve su sad ovo gluposti, ko je sta rekao, ko je trazio raskid ugovora; ko je koga lagao i davao neistinite informacije itd. alo bre malovicka, dacicu, pitanje je ko je stavio provizuju i razliku u ceni u svoj dzep? ako je bilo vise dzepova, istresite ih sve...

Marija

pre 12 godina

Dokle ce partijski ministri biti zasticena zakonom biljka jasno je ko odlucuje o tenderima MINISTARSTVO jasno je zasto se Ministar upljuvao da nas ubedi da se vakcinisemo RZZO koliko je meni poznato placa dobavljacu koji je prosao na tenderu, sve ih je Tomica nadigrao!

Svetlani Vukajlović

pre 12 godina

Inace niko ne pominju da je Svetlana Vukajlović od RZZO dobila otpremninu oko 23000 evra, naravno po zakonu ali sa malim peripetijama posto kao postavljeno lice od strane vlade nema pravo na ovo ali nasla se rupa u zakonu ( legalno je) , a sutradan se zaposlila u privatnoj firmi

Nada

pre 12 godina

Treba samo proveriti gde Milosavljevic ima akcije, tj. u kojoj farmaceutskoj firmii. Tada ce se videti da li prica istinu ili ne.
Nazalost, to neko nece da pokrene. To je kao poslovna tajna. Koliko ministara ima poslovnih tajni smestenih na ostrvskim bankama?
Necu da verujem u nezavisno sudstvo sve dok ne vidim da su osudjeni svi oni koji su se preko noci obogatili a pri tome ugasili sve moguca preduzeca i banke.

Petar A

pre 12 godina

Ja nista ovdje ne razumijem. Je li neko uzeo pare od Novartisa - to je valjda jedini potencijalni razlog za sudsko gonjenje. Sve ostalo, a posebno da li nastaviti sa vakcinisanjem ili ne, da li obustaviti isporuku ili ne - pripada argumentaciji koja ima medicinsku pozadinu i tesko je tome suditi. Vakcinacija nije bila davno i svi se sjecamo histerije koju je predvodila SZO (svjetska zdravstvena organizacija). Svaki dan su dolazile vijesti o mladim ljudima, posebno trudnicama koji zavrse na respiratoru. Ko je mogao tada znati kako ce se stvari razvijati? Zato nema nikakvog smisla vagati rijeci ovo dvoje i mjeriti ko je vise, a ko manje bio za prekid ugovora.
E ali pare... to je drugo.

Amos

pre 12 godina

Jeste, po savetima 'Svetske zdravstvene organizacije', u cijem si evropskom izvrsnom odboru, ti TOMICE bio.
Pretpostavljam da si imao lepe koristi od tog odbora? Koliko li tu samo ima sukoba interesa?
Svetska ZO proglasava pandemiju a njeni zaposlenici, kao ministri - lobiraju za sto vece kupovine vakcina, a mi mekecemo.

Milko

pre 12 godina

Evo sad sam baš imao telefonsku konferenciju sa guvernerom Narodne Banke i odlučeno je da mi se uplati 100.000.000 dinara na račun. Kaže ne treba mi nikakva potvrda, samo da kažem da smo se dogovorili putem telefonske konferencije ;-)

Naši političari nam vređaju inteligenciju i kada su neke stvari očigledne što i nije tako strašno kao činjenica da se na kraju ipak nekako izvuku uprkos svim dokazima?!?!

Gerrard

pre 12 godina

Koja je ovo smejurija pa kako je moguce da ona ima veca ovlascenja od njega koji je bio ministar sad su svi ostali krivi jedino je on cist, pa jel oni stvarno misle da je ovaj narod lud pa svima je jasno da on ne moze biti uhapsen zato sto je dinkicev covek ako bi on bio uhapseh pala bi vlada pet minuta posle toga

Tartufi

pre 12 godina

Nijedan inkubator niste kupili za vreme svog višegodišnjeg mandata!
Samo toliko. Sestra koja vas vakciniše na čuvenoj fotografiji nosi masku. Zašto?

Glasinac

pre 12 godina

Svima nam je slika pred očima kako naš ministar u prisustvu kamera prima vakcinu protiv svinjskog gripa , da bi se animiralo građansvo da je vakcina veom važna za zaštitu njihovog zdravlja. Sada nam se taj isti ministar obaveštava kako je on bio protiv nabavke tih vakcina. Kada je gusto onda se ne biraju sredstva kako bi sebi osigurali alibi. Čestitamo bivši ministre.

Citalac

pre 12 godina

Ne znam ko je kriv ? Ne sudim, ne optuzujem : Konstatujem cinjenice-epidemija ( pandemija), vakcina, Svetska Zdravstvena Organizacija,-preporuke. MI, sve smo preduzeli sta je trebalo, narucili , platili, malo se z...... u proceni, ali ima resenje-koje ? TELEFONSKA SEDNICA VLADE I DONOSENJE ODLUKE !!! Zdravlje, epidemija ( pandemija), vakcine... Telefonska sednica Vlade-kraj cinjenica, da li treba da bude i kraj slucaja-mislim, NE !

branko

pre 12 godina

daleko od toga da branim gospodju, ali nju optuzuju da je lagala ministra pa je ministar krivo obavestio vladu. znaci ministar nije kriv za svoje postupke u ovom slucaju i gospodja ide u zatvor.
danas se ministira oglasava da je on zasluzan za raskid ugovora i da mu to gospodja nije predlozila vec je on sam to predlozio na telefonskoj sednici vlade.
znaci ministar moze da bude zasluzan ali nikako odgovoran?

plus, jako mi je cudno da recimo crvene beretke saslusavaju po danu a zenu usred noci. nije moglo da ceka jutro?

svesna

pre 12 godina

Znaci, ipak ga nije lagala. Jer kako nam je Pera pametno dostavio linkove, ako koza laže ne laže rog. Te je tako Vukajlovićka čekala Vladu, tj, nadležnog ministra da zaustavi isporuku, a on nam je drobio kako treba svi da se vakcinišemo. Od svega je najtragikomičnija Malovićka. Jer, ko je sad pa nju slagao, bolje bi bilo da nam to kaže, i zaustavi pandemiju laži

alex

pre 12 godina

sta se lozite....kad je neko od njih otisao u zatvor....ova prica je smesna....samo mazu oci jadnom narodu...i ovo je tek pocetak....do izbora ce se pojaviti i nlo

slave62

pre 12 godina

...nista ti Tomice zaboravili nismo! Pogotovu ne ono sto si ucinio za zdravstvo. Licno, mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu!

stav

pre 12 godina

Svi lekari koje znam(a znam ih mnogo zbog prirode posla), striktno od danas grakcu da je Tomica kriv i da je lopov.
Do juce je za te iste on bio bog i suvi genije. Krstio sam se danas kad sam to video, pomislih da nisam u nekom Kafkinom romanu? Naprosto, odjednom promena kursa.
Kad se samo steim da su mi polovinom marta kad je podneo ostavku, svecano i ponosito govorili da Tomica Milosavljevic ide u Svetsku zdravstvenu oragnizaciju na neki od najvisih polozaja.
Ja sam im govorio da ce zavrsiti kao Sanader, a oni su me zbunjeno gledali...

Medjutim, danas je G17 pustio niz vodu Milosavljevica(iskalkulisao Dinkic stetu), i stigla je nova direktiva sta treba pricati, a lekari ce sa zarom prihvatiti svoju obavezu...

smejurija

pre 12 godina

Dačić šatro apsi redom, prvo po medijima, pa navali na tuzilastvo, pa kad nemaju nikoga pikantnijeg da uhapse, onda navale na Vukajlovićku koju će pustiti, ali on haaaaaapsi, taj posao mu njihova borba dala!

Ceki

pre 12 godina

Da je ovo normalna zemlja,bio minastar kriv ili ne, podneo bi ostavku zbog takvog skandala direktno vezanog za njega..ali naravno ovo je Srbija gde je najbitnije biti na vlasti!

Nikola

pre 12 godina

Ma znaju oni sve ko je upleten, mislim sve se zna za sve pa opet nista//a ZASTO?? Zato sto su svi do jednog uvezani i povezani nebitno iz koje su stranke. Jednostavno ne postoji volja da se rese neke stvari jel bi onda sve izaslo na povrsinu a ovo su samo sitne reakcije koje naravno nista nece promeniti niti ce ko odgovarati. A recite mi ko je ikada bio osudjen. Niko nikada !!!! Gubljenje vremena i nerava u ovoj nasoj ionako propaloj drzavi !!!

temida

pre 12 godina

"Mnogi u ovoj zemlji bi da budu i policija, i tužilaštvo, i sudije - uključujući i aktuelnog ministra zdravlja. Hoću da verujem da je zaista 2011, a ne neka 199... Verujem da će pravosudni organi utvrditi istinu i činjenice. Svako neka radi svoj posao", dodao je on.

Kako je ovo pametan covek. Lepo je rekao svako neka radi svoj posao. Ali namece mi se jedno pitanje, zasto on nije radio svoj posao? Ne sudim, ne radim tudj posao, ali vidim i znam da je situacija u zdravstvu katastrofalna i da svi mi samo molimo Boga da nam lekari ne zatrebaju.
Ko je odgovoran za to? Da li je on radio svoj posao?

A doduse imam i pravo da kazem da mi taj covek uopste nije simpatican i da imam utisak da je jako los covek. A eto, ne znam zbog cega ovaj novi ministar zdravlja mi uliva daleko vise poverenja i imam utisak da bas hoce da radi svoj posao.

(sve ovo napisano u blagoj formi a iz straha da Tomica ne pocne da cita komentare i zaredi sa tuzbama za sve koji napisu nesto lose za njega)

Nikola

pre 12 godina

Samo da se razumemo Tomica bi morao da odgovara za dosta stvari ali...

Kada se radi o vakcinama, moramo biti iskreni i prisetiti se koliko je ceo svet bio u panici, moramo se prisetiti koliko su nasi mediji napadali sve pomenute kako to da jos nisu nabavili vakcine, svi cemo poumirati a vi ne nabavljate vakcine, svi su nabavili vakcine samo mi nismo, itd.
Secam se da sam se i ja pitao sta je sa ovima, sto ne nabave te vakcine?

Oni onda nabavili vakcine, gradjani nisu hteli da ih prime, ja sam se nesto neckao, malo informisao i odustao.
Ali ono sto hocu da kazem je da je verovatno vecina prolazila kroz faze bas kao i ja.

Sada drvlje i kamenje zasto su nabavljali tolike vakcine, mislim, nisu mogli gledati u pasulj koliko ce se potrositi. Cak je u medijima bilo i izjava tipa 300 hiljda a nas je 8 milina, malo je to!

Prisetimo se samo malo, ne mozemo lupetati kao da mozak nemamo.

E sada, nije problem to sto su kupili i koliko su kupili nego je problem kako su to uradili. Ako je neko krsio zakon prilikom kupovine, ako se ugradio, ukrao, naravno da treba da odgovara za to ma ko bio.

Milos radosavljevic

pre 12 godina

Apsolutno je glupo povezivati T.M. sa ovim zbog , policija je 9 meseci istrazivala uhapsila osmoro ljudi a neke na celnim pozicijama koje je vlada postavila ali u toj istrazi a i posle ovih hapsenja T.M. niti je uhapsen niti je pozvan na informativni razgovor tako da samo zlobnici ili ljudi iz interesa hoce da ga smaraju oko ovoga, znaci da kao ministar nije bio dobar ili je pogresio negde drugde, ali sa ovim neka se bavi policija a koliko vidim ona je svoj posao zavrsila ljudi su uhapseni e sad sto nekome smeta sto T.M. nije uhapsen to je njihov problem

aca

pre 12 godina

dobra ti je to idej a Milose.. treba podici yajednicke, objedinjene tuzbe, narod protiv posrnulih politicara.. gde mozemo da se prijavimo za to?

Milos radosavljevic

pre 12 godina

Apsolutno je glupo povezivati T.M. sa ovim zbog , policija je 9 meseci istrazivala uhapsila osmoro ljudi a neke na celnim pozicijama koje je vlada postavila ali u toj istrazi a i posle ovih hapsenja T.M. niti je uhapsen niti je pozvan na informativni razgovor tako da samo zlobnici ili ljudi iz interesa hoce da ga smaraju oko ovoga, znaci da kao ministar nije bio dobar ili je pogresio negde drugde, ali sa ovim neka se bavi policija a koliko vidim ona je svoj posao zavrsila ljudi su uhapseni e sad sto nekome smeta sto T.M. nije uhapsen to je njihov problem

Nikola

pre 12 godina

Samo da se razumemo Tomica bi morao da odgovara za dosta stvari ali...

Kada se radi o vakcinama, moramo biti iskreni i prisetiti se koliko je ceo svet bio u panici, moramo se prisetiti koliko su nasi mediji napadali sve pomenute kako to da jos nisu nabavili vakcine, svi cemo poumirati a vi ne nabavljate vakcine, svi su nabavili vakcine samo mi nismo, itd.
Secam se da sam se i ja pitao sta je sa ovima, sto ne nabave te vakcine?

Oni onda nabavili vakcine, gradjani nisu hteli da ih prime, ja sam se nesto neckao, malo informisao i odustao.
Ali ono sto hocu da kazem je da je verovatno vecina prolazila kroz faze bas kao i ja.

Sada drvlje i kamenje zasto su nabavljali tolike vakcine, mislim, nisu mogli gledati u pasulj koliko ce se potrositi. Cak je u medijima bilo i izjava tipa 300 hiljda a nas je 8 milina, malo je to!

Prisetimo se samo malo, ne mozemo lupetati kao da mozak nemamo.

E sada, nije problem to sto su kupili i koliko su kupili nego je problem kako su to uradili. Ako je neko krsio zakon prilikom kupovine, ako se ugradio, ukrao, naravno da treba da odgovara za to ma ko bio.

VB

pre 12 godina

Ja bi njih oboje stavio u jednu celiju da se dogovore, nekih 15ak godina bi im bilo dovoljno. Ko zna, mozda bi se i neka ljubav razvila tu, ipak su slicnosti to sto spaja :)

Petar A

pre 12 godina

Ja nista ovdje ne razumijem. Je li neko uzeo pare od Novartisa - to je valjda jedini potencijalni razlog za sudsko gonjenje. Sve ostalo, a posebno da li nastaviti sa vakcinisanjem ili ne, da li obustaviti isporuku ili ne - pripada argumentaciji koja ima medicinsku pozadinu i tesko je tome suditi. Vakcinacija nije bila davno i svi se sjecamo histerije koju je predvodila SZO (svjetska zdravstvena organizacija). Svaki dan su dolazile vijesti o mladim ljudima, posebno trudnicama koji zavrse na respiratoru. Ko je mogao tada znati kako ce se stvari razvijati? Zato nema nikakvog smisla vagati rijeci ovo dvoje i mjeriti ko je vise, a ko manje bio za prekid ugovora.
E ali pare... to je drugo.

Realan

pre 12 godina

Ma ljudi ne lozite se. Kakvo hapsenje Milosavljevica? Pa covek bio ministar 10 godina! Taj moze da povuce za sobom minimum tri prethodne Vlade, ako propeva.
Tresla se gora, rodio se mis.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Поставља се питање збго чега смо уопште и набављали вакцине када је умрло 140 људи, а остатак Србије није желео ни да их прими!? Господин Милосављевић је прекинуо испоруку вакцина оног тренутка када је Србија већ дебело платила те исте, а после смо још плаћали и да их уништавамо... Једно је препорука здравствених организација да се нешто уради а друго је то да треба прво осмотрити колика је потреба, јер је народ упорно одбијао да прима те исте вакцине због говоркања да су штетне по здравље, а наше министарство је направило велику пропаганду по вртићима и школама терајући родитеље да им деца приме те исте вакцине! А сада када је потребно наћи кривца министар није крив, крива је нека тамо запослена жена... Хоће ли и једанпут у овој Србији неко преузети одговорност за своје поступке????

BaneUtd

pre 12 godina

Da da da,to je taj kadar g17+ sada šatro zamaskirani URS...akcije, krišto, vakcine... mogu da nabrajam do sutra! A vi gospodo birači, ako do sada niste izvukli pouku, i ako ponovo dozvolite da vas Dinkić obmane i udje u parlament...

Pera

pre 12 godina

A sta je bilo sa "cuvenim" strucnjakom Predragom Konom?
Uvek sam se pitao zasto Radnom grupom predsedava neko ko nije univerzitetskinastavnik??

Evo ko je sta izjavljivao na dan 09.01.2011 pa procenite sami!!!
Kon:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=403041

Milosavljevic:
http://b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=402965

Vukajlovic:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=206&nav_id=402913

less

pre 12 godina

jedina stvar koja bi mogla da me ubedi da dotični gospodin nije kriv su snimci razgovora njega i ove gospođe. a oni verovatno ne postoje.

ivan

pre 12 godina

Sve je to u sklopu velike rock & roll prevare svetske zdravstvene organizacije (čitaj:svetskih centara moći) da se uplaši narod od nepostojeće pandemije, da se uzmu pare i da se ljudima širom sveta uvali vakcina čija svojstva niko živi nezna.Od prvog dana objave o opasnosti pandemije svinjskog gripa pametni ljudi su upozoravali na opasnost od vakcinisanja ali su moćnici uspeli da na silu i uz pomoć ovakvih "stručnjaka" uvale skoro svim državama na svetu vakcinu.Imate o tome na netu ogroman broj podataka i ko hoće može da se informiše.Što se ovih naših tiče pored Tomice i gospođe direktorke, gde je u tome gdin Kon koji je bio jedan od glavnih zagovornika vakcinacije?

Simeon

pre 12 godina

Molio bih ljude iz informativne redakcije da pronadju stare snimke na kojima gospodin Tomica Milosavljevic naredjuje obavezno vakcinisanje za sve, i kako podize strah u narodu od pandemije. Ti snimci postoje a njihovim emitovanjem bi doticnom gospodinu zapusili usta, i poslali ga u prevremenu, nezasluzenu penziju.

Marija

pre 12 godina

Dokle ce partijski ministri biti zasticena zakonom biljka jasno je ko odlucuje o tenderima MINISTARSTVO jasno je zasto se Ministar upljuvao da nas ubedi da se vakcinisemo RZZO koliko je meni poznato placa dobavljacu koji je prosao na tenderu, sve ih je Tomica nadigrao!

Andrej

pre 12 godina

setimo se hrabre Ministarke zdravlja Poljske
koja na svoju odgovornost odlucuje da se vakcine ne uvezu i da se vakcinacija stanovnistva ne sprovede.

Žao mi je sto nemamo takve strucne, hrabre i odvažne ljude na najvisim pozicijama.

djape071

pre 12 godina

Treba da se napravi jasna distinkcija o tome sta je funkcija ministarstva zdravlja, a sta je funkcija fonda RZZO. RZZO prikuplja i obezbedjuje sredstva za funkcionisanje zdravstvenog sistema, ministarstvo daje strucna misljenja planira i sprovodi zdravstvenu strategiju. Funkcija RZZO je bila da kaze da su vakcine rasipanje sredstava. Funkcija Ministarstva zdravlja je bila u tome da ispita koja je vakcina najbolja, da prati svetske trendove, da svojim autoritetom sklopi najpovoljniji posao za fond u koji svi ulazemo.

Jesu li to uradili?

Nisu.

Jesu li krivi i jedni i drugi?

Jesu.

Kraj price. Svi treba da odgovaraju.

PPeca@SER

pre 12 godina

U to vreme samo Patrijarh Pavle nije umro od svinjskog gripa, tako je bar bilo po izvestajima koje je Ministar davao. Gospodja Vukajlovic bar ima (snimljeni) dokaz da je trazila da se prekine sa uvozom vakcina. Sta ima ex Ministar?

stav

pre 12 godina

Svi lekari koje znam(a znam ih mnogo zbog prirode posla), striktno od danas grakcu da je Tomica kriv i da je lopov.
Do juce je za te iste on bio bog i suvi genije. Krstio sam se danas kad sam to video, pomislih da nisam u nekom Kafkinom romanu? Naprosto, odjednom promena kursa.
Kad se samo steim da su mi polovinom marta kad je podneo ostavku, svecano i ponosito govorili da Tomica Milosavljevic ide u Svetsku zdravstvenu oragnizaciju na neki od najvisih polozaja.
Ja sam im govorio da ce zavrsiti kao Sanader, a oni su me zbunjeno gledali...

Medjutim, danas je G17 pustio niz vodu Milosavljevica(iskalkulisao Dinkic stetu), i stigla je nova direktiva sta treba pricati, a lekari ce sa zarom prihvatiti svoju obavezu...

"vatra i dim"

pre 12 godina

Gde ima vatre ima i dima, rekao bi narod. Meni je skoro neverovatno da ministar (ma koji bio), u zemlji kakva je ova naša, u tri mandata nije napravio ni najmanju grešku (čitaj zloupotrebu položaja), namerno ili nenamerno! A šta vi mislite?! Pa u čemu je onda problem, osim u funkcionisanju pravne države koja je i odgovorna za rad svojih ministara i svih drugih državnih službenika. Što se mene tiče,gde se dokaže da je neko pljačkao ovaj bedni narod, - doživotno u zatvor! Neka tamo kradu ili kraduckaju kako reče jedan naš bivši ministar (koji je inače bio iskren, bar u tom slučaju, za razliku od drugih).

Sudija Ris

pre 12 godina

Pa molim vas lepo, kakva telefonska sednica Vlade Srbije? Ovako krupno pitanje a telefonska sednica. Ko je sazvao sednicu, u koliko sati, koje sve učestvovao, da li je sačinjen zapisnik, stenogram, da li je donet neki zaključak u pismenoj formi, da li je dostavljen RZZO i Vukajlovićevoj. Kako je moguće da je 9.1.2010.godine Vukajlovićeva bila za raskid ugovora a Tomica Milosavljević protiv a već 12.1.2010.godine on traži raskid. Zbog čega traži raskid? Zašto je dozvolio da kupovina vakcina ide preko 4 posrednika i kako je moguće da to nije znao. Kako je moguće da nije znao koja je cena vakcina koju plaćamo, gde živi, kako nije znao ko ih je proizveo a sam je primio. Mnogo pitanja za bivšeg Ministra a Vukajlovićeva u pritvoru!

Milosh

pre 12 godina

Ajmo ljudi sada da se organizujemo i da podnesemo krivicnu prijavu protiv TM i PK zbog izazivanja straha i panike i zbog pretrpljenog dusevnog bola. Ko je za?

Jovo

pre 12 godina

S. Vukajlović je tražila raskid ugovora o uvozu vakcina. I to 9. januara o čemu postoje izveštaji u medijima. Istog dana ministar je bio protiv prekida uvoza. Postoje pisani tragovi i izveštaji u medijima. Na kraju, i zaključak Vlade Srbije o prekidu uvoza donesen je na osnovu mišljenja RZZO, koji je poslala direktor S. Vukajlović.

Milan Popovic

pre 12 godina

Znaci narednih par meseci prica ide samo o novcu a nasi umrli nekom drugom prilikom. Znate sta gospodo na vlasti svaki put kad dotaknem ovu temu osetim onaj suzavac petog oktobra i jako mi zao zasto nisam sedeo sa porodicom kuci mozda sad ne bih bio ovoliko besan.

Citalac

pre 12 godina

Ne znam ko je kriv ? Ne sudim, ne optuzujem : Konstatujem cinjenice-epidemija ( pandemija), vakcina, Svetska Zdravstvena Organizacija,-preporuke. MI, sve smo preduzeli sta je trebalo, narucili , platili, malo se z...... u proceni, ali ima resenje-koje ? TELEFONSKA SEDNICA VLADE I DONOSENJE ODLUKE !!! Zdravlje, epidemija ( pandemija), vakcine... Telefonska sednica Vlade-kraj cinjenica, da li treba da bude i kraj slucaja-mislim, NE !

Milko

pre 12 godina

Evo sad sam baš imao telefonsku konferenciju sa guvernerom Narodne Banke i odlučeno je da mi se uplati 100.000.000 dinara na račun. Kaže ne treba mi nikakva potvrda, samo da kažem da smo se dogovorili putem telefonske konferencije ;-)

Naši političari nam vređaju inteligenciju i kada su neke stvari očigledne što i nije tako strašno kao činjenica da se na kraju ipak nekako izvuku uprkos svim dokazima?!?!

branko

pre 12 godina

daleko od toga da branim gospodju, ali nju optuzuju da je lagala ministra pa je ministar krivo obavestio vladu. znaci ministar nije kriv za svoje postupke u ovom slucaju i gospodja ide u zatvor.
danas se ministira oglasava da je on zasluzan za raskid ugovora i da mu to gospodja nije predlozila vec je on sam to predlozio na telefonskoj sednici vlade.
znaci ministar moze da bude zasluzan ali nikako odgovoran?

plus, jako mi je cudno da recimo crvene beretke saslusavaju po danu a zenu usred noci. nije moglo da ceka jutro?

Čiča

pre 12 godina

Neka se lepo utvrdi:Ko je naručio tolike vakcine?Ko je tražio raskid ugovora?Ko se lečio u inostranstvu?Ko će sve ovo da plati?Ko će da ide u zatvor?U normalnim zemljama ni jedan odgovor na ova pitanja ne bi bio narod ili poreski obveznici, već konačna lista sa imenima i prezimenima odgovornih.

NekoIzMase

pre 12 godina

Kako li građani Tomici ne prikače nadimak 'neobavešteni' ???

Naravno, zaboravlja se da ovo nije jedini slučaj pronevere u zdravstvu, zaboravljaju se korupcije u vezi sa citostaticima, požar u Dragiše Mišovića i još mnoge stvari ...

daki

pre 12 godina

Mozda bi pomoglo da se stvari vide jasnije kada bi se izneli podaci o prijavljenoj imovini osumnjicenih - kolike su imali prinadleznosti, kolika im je bila imovina (pordica ukljucena, naravno) na pocetku mandata, a koliko su sada teski na kraju mandata?

Maja

pre 12 godina

Zamislite gospodja Vukajlovic blati "ugled" Tomice Milosavljeivc! Hahahahaha, koji ugled!? Gospodine Milosavljeivc samo pogledajte komentare na ovu temu i videcete koliko je Vas ugled!
Jos bih dodala da treba negde pronaci crne prognoze gospodina Kona koji je govorio da bi se moglo zaraziti 3 miliona ljudi a umreti na stotine hiljada. Ja sam se odsekla od straha, a potpuno sam zdrava, zamisljam samo kako je bilo ljudima koji su hronicni bolesnici i samom tim najrizicnija kategorija!

rorry

pre 12 godina

Izgleda kao da ima mnogo nerasciscenih stvari, dilema, problema.. Srecom tu je Malovicka, ona sve zna, ona je rascistila ovu neprijatnu maglu: Vukajlovicka je lagala malog Tomicu dok se igrao u pesku sa kanticom i lopaticom.. CASE CLOSED.

Ljiljana

pre 12 godina

Odlicno, neka G.Nedodirljivi javno pusti snimke svojih demantija, pa da vidimo ko ovde laze.
A ako se onda vakcinisalo na jedvite jade 154 hiljade, zasto se sada narucuje 370 hiljada.
A Svetlana Vukajlovic je kolateralna steta, znala, al nije mogla da se suprotstavi, pa sad ispade osumniceni, a o pravim krivcima se jos cuti. Dokle, bre vise ispadamo majmuni

Nenad

pre 12 godina

Ako na fenomenu gripa koji je dobio svetske razmere, naši funkcioneri i pored višemesečnih rasprava u medijima i javnosti o svrsishodnosti nabavke vakcina i njihovoj ceni, kao i ceni po kojoj višak istih mora da se uništi, prave očiglednu štetu po budžet i građane Srbije, recite mi, šta rade u svakodnevnoj praksi i šta bi smo našli kada bi smo prelistali papire bilo kojeg drugog ministarstva, ustanove i sl.?

Mister Berns

pre 12 godina

Cisto kao mali podsetnik: Jugohemija Farmacija doo je osnovana 2003. god. od strane Jugohemije ad a to je firma Milke Forcan i u to vreme njenog partnera Miroslava Miskovica.

ako laže koza, rog ne laže

pre 12 godina

Pa nije teško ući u arhivu npr. B92 i pogledati izjave:
1.Svetlana Vukajlović već 09.01.2010. tvrdi da je jasno da naručene količne neće biti utrošene i da bi trebalo proći sa što manje štete. Izjava je poprilično realna.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=206&nav_id=402913
Inače vest je prenesena iz Politike, u 1:22 posle ponoći
2. 14 sati kasnije Tomica vrti staru priču o poželjnih 60% vakcinisanih, do sada ide dobro i sl....bla,bla... ali da će vlada ipak preispitati potrebe o vakcinama.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=402965
3. Kon je i dalje pri starom stavu da je neophodno 3 mil. vakcina, i to 22h nakon izjave SV http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=09&nav_category=12&nav_id=403041

Nikola

pre 12 godina

Ma znaju oni sve ko je upleten, mislim sve se zna za sve pa opet nista//a ZASTO?? Zato sto su svi do jednog uvezani i povezani nebitno iz koje su stranke. Jednostavno ne postoji volja da se rese neke stvari jel bi onda sve izaslo na povrsinu a ovo su samo sitne reakcije koje naravno nista nece promeniti niti ce ko odgovarati. A recite mi ko je ikada bio osudjen. Niko nikada !!!! Gubljenje vremena i nerava u ovoj nasoj ionako propaloj drzavi !!!

smejurija

pre 12 godina

Dačić šatro apsi redom, prvo po medijima, pa navali na tuzilastvo, pa kad nemaju nikoga pikantnijeg da uhapse, onda navale na Vukajlovićku koju će pustiti, ali on haaaaaapsi, taj posao mu njihova borba dala!

Ceki

pre 12 godina

Da je ovo normalna zemlja,bio minastar kriv ili ne, podneo bi ostavku zbog takvog skandala direktno vezanog za njega..ali naravno ovo je Srbija gde je najbitnije biti na vlasti!

svesna

pre 12 godina

Znaci, ipak ga nije lagala. Jer kako nam je Pera pametno dostavio linkove, ako koza laže ne laže rog. Te je tako Vukajlovićka čekala Vladu, tj, nadležnog ministra da zaustavi isporuku, a on nam je drobio kako treba svi da se vakcinišemo. Od svega je najtragikomičnija Malovićka. Jer, ko je sad pa nju slagao, bolje bi bilo da nam to kaže, i zaustavi pandemiju laži

slave62

pre 12 godina

...nista ti Tomice zaboravili nismo! Pogotovu ne ono sto si ucinio za zdravstvo. Licno, mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu!

Banovobrđanin

pre 12 godina

Koga će da tuži Milosavljevi?. Neka i sebe uključi u tu listu.
Da ne beše ministarke zdravlja Poljske koja je u parlamentu rekla da je to što se o gripu piše velika LAŽ, spasla čast struci i sebi, bila bi to jedna od velikih pljački.
Ovako svi su dobili od NARODNOG novca manje nego što su očekivali. Pa neka se sada tuže.

boban

pre 12 godina

Sta reci o ministru zdravlja koji ide u Nemacku na rutinsku operaciju!?
Sta reci o vlasniku restorana koji se gadi da jede u svom restoranu?

mito i korupcija

pre 12 godina

alo bre, jel ste vi videli kako se istrazuje korpucija na primeru sanadera u hrvatskoj? sta sad razvodnjavate pricu...jel ste utvrdili ko je hlapio lovu od uvezenih vakcina ili niste? zar je to toliko tesko?kakve su sad ovo gluposti, ko je sta rekao, ko je trazio raskid ugovora; ko je koga lagao i davao neistinite informacije itd. alo bre malovicka, dacicu, pitanje je ko je stavio provizuju i razliku u ceni u svoj dzep? ako je bilo vise dzepova, istresite ih sve...

Svetlani Vukajlović

pre 12 godina

Inace niko ne pominju da je Svetlana Vukajlović od RZZO dobila otpremninu oko 23000 evra, naravno po zakonu ali sa malim peripetijama posto kao postavljeno lice od strane vlade nema pravo na ovo ali nasla se rupa u zakonu ( legalno je) , a sutradan se zaposlila u privatnoj firmi

Aleksandar

pre 12 godina

Sama činjenica se se ovaj čovek usuđuje da se javno oglašava govori o tome u kakvom je stanju država. Čovek koji je bio na čelu ministarstva tri mandata, koji je formacijski direktno odgovoran za nabavku vakcina, i koga svi pamtimo kako se teatralno vakciniše i najavljuje da će se u Srbiji desiti katastrofa od epidemije i da svi treba da se vakcinišu - a ništa se od toga nije desilo. Postoji, gospodine Milosavljeviću, u pravu kategorija objektivne odgovornosti: ako ste ministar zdravlja, a loš ste lekar, pa najavljujete masovne vakcinacije i epidemije, a one se ni približno ne dese kako ih vi opisujete, onda ste objektivno odgovorni. Za nabavke vakcina ste objektivno odgovorni, čak i da niste subjektivno ništa pogrešno učinili. A u vašem slučaju postoje tv snimci iz kojih se javno vidi da ste vi bili glavni faktor nabavke ogromne količine vakcina i promoter njihove upotrebe, zajedno sa onim "angažovanim" epidemilogom Konom, koji se sada, vidi čuda, ućutao da ga nigde nema. Sramno je vaše isputanje protiv Svetlane Vukajlović, sramno i strašno nečasno.

Nada

pre 12 godina

Treba samo proveriti gde Milosavljevic ima akcije, tj. u kojoj farmaceutskoj firmii. Tada ce se videti da li prica istinu ili ne.
Nazalost, to neko nece da pokrene. To je kao poslovna tajna. Koliko ministara ima poslovnih tajni smestenih na ostrvskim bankama?
Necu da verujem u nezavisno sudstvo sve dok ne vidim da su osudjeni svi oni koji su se preko noci obogatili a pri tome ugasili sve moguca preduzeca i banke.

Gerrard

pre 12 godina

Koja je ovo smejurija pa kako je moguce da ona ima veca ovlascenja od njega koji je bio ministar sad su svi ostali krivi jedino je on cist, pa jel oni stvarno misle da je ovaj narod lud pa svima je jasno da on ne moze biti uhapsen zato sto je dinkicev covek ako bi on bio uhapseh pala bi vlada pet minuta posle toga

Tartufi

pre 12 godina

Nijedan inkubator niste kupili za vreme svog višegodišnjeg mandata!
Samo toliko. Sestra koja vas vakciniše na čuvenoj fotografiji nosi masku. Zašto?

Glasinac

pre 12 godina

Svima nam je slika pred očima kako naš ministar u prisustvu kamera prima vakcinu protiv svinjskog gripa , da bi se animiralo građansvo da je vakcina veom važna za zaštitu njihovog zdravlja. Sada nam se taj isti ministar obaveštava kako je on bio protiv nabavke tih vakcina. Kada je gusto onda se ne biraju sredstva kako bi sebi osigurali alibi. Čestitamo bivši ministre.

Amos

pre 12 godina

Jeste, po savetima 'Svetske zdravstvene organizacije', u cijem si evropskom izvrsnom odboru, ti TOMICE bio.
Pretpostavljam da si imao lepe koristi od tog odbora? Koliko li tu samo ima sukoba interesa?
Svetska ZO proglasava pandemiju a njeni zaposlenici, kao ministri - lobiraju za sto vece kupovine vakcina, a mi mekecemo.

Ивана

pre 12 godina

Ја само чекам да Томица окриви народ за ово... Да смо га послушали и вакцинисали се, буџет не би био оштећен. Ха! Криви смо!

alex

pre 12 godina

sta se lozite....kad je neko od njih otisao u zatvor....ova prica je smesna....samo mazu oci jadnom narodu...i ovo je tek pocetak....do izbora ce se pojaviti i nlo

temida

pre 12 godina

"Mnogi u ovoj zemlji bi da budu i policija, i tužilaštvo, i sudije - uključujući i aktuelnog ministra zdravlja. Hoću da verujem da je zaista 2011, a ne neka 199... Verujem da će pravosudni organi utvrditi istinu i činjenice. Svako neka radi svoj posao", dodao je on.

Kako je ovo pametan covek. Lepo je rekao svako neka radi svoj posao. Ali namece mi se jedno pitanje, zasto on nije radio svoj posao? Ne sudim, ne radim tudj posao, ali vidim i znam da je situacija u zdravstvu katastrofalna i da svi mi samo molimo Boga da nam lekari ne zatrebaju.
Ko je odgovoran za to? Da li je on radio svoj posao?

A doduse imam i pravo da kazem da mi taj covek uopste nije simpatican i da imam utisak da je jako los covek. A eto, ne znam zbog cega ovaj novi ministar zdravlja mi uliva daleko vise poverenja i imam utisak da bas hoce da radi svoj posao.

(sve ovo napisano u blagoj formi a iz straha da Tomica ne pocne da cita komentare i zaredi sa tuzbama za sve koji napisu nesto lose za njega)

aca

pre 12 godina

dobra ti je to idej a Milose.. treba podici yajednicke, objedinjene tuzbe, narod protiv posrnulih politicara.. gde mozemo da se prijavimo za to?