Nedelja, 18.09.2011.

17:51

Srbija ponovo na krovu Evrope!!!

Srpski odbojkaši drugi put u istoriji postali su šampioni Evrope pošto su u finalu šampionata u Beču pobedili Italiju sa 3:1 (17:25, 25:20, 25:23, 26:24).

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Srbija ponovo na krovu Evrope!!! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

402 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 12 godina

verovali ili ne na 24:23 u 3 setu na Terzicev servis ja molim Boga da lopta zakaci vrh sajle i da naglo padne na parket,posto Terzic ima kratak flot servis i molitva mi se ispunila.Bog je SVEMOCAN.

Djole

pre 12 godina

@PG city

Niko nije ni trzio od tebe da places zbog Kolakovica, a s druge strane tvoj komentar je krajnje neprimjeren. Pa valjda je i taj Kolakovic, ma kakva da mu je zivotna prica izdvojio svoje vrijeme, energiju i sve za ovu reprezentaciju i ovaj uspjeh.

Stvarno sramota, zbog svih zlih i nepristojnih komentara upucenim ovom Strucnjaku.

G Kolakovicu, samo vi nastavite da odgovarate i izrazavate se svojim djelima !


Hvala svim ljudima koji su doprinjeli ovom uspjehu i pozdrav za sve ljubitelje odbojke

Realista

pre 12 godina

@Nemanjikos
Ej stvarno nisam mpgao da verujem kad je srpski selektor nazvao neku dvojicu Italijana seljacima :)). Mislio sam da sam pogresno cuo kad eto ti si potvrdio da je bilo tako. Inace, su mi se Italijani a i Spanci smucili sa prenemaganjem i svadjama. Sad verujem Nemcima i ostalim skandinavcima zasto nece da imaju puno posla sa njima jer generalno veci prevaranti i foliranti od nas.

Nex

pre 12 godina

U 4 setu, kod tehnickog tajmauta 16:14, Kolakovic govori: "Nemoj ici na dijagonalu gde su ona dva seljaka". :D
(Nemanjikos, 19. septembar 2011 03:39)

Brate, rekao je srednjaka, ne seljaka :))). Nema veze, pogresi covek. Aj ziveli, za titulu!!!

rojal

pre 12 godina

menjam zlato odbojkasa za bronzu kosarkasa !

vi ne?
(wlado, 19. septembar 2011 08:09)

Sramoto nezahvalna. Nije to tvoje zlato da ga menjas! A nikada nece ni biti!

Dragan Uncanin

pre 12 godina

Cestitam VELIKANI.
Zasluzili ste titulu, imate znanje, talenat, zelju da naporno radite i povrh svega veliko srce koje jace kuca kada igrate za Srbiju. I Vi i vasi prethodnici i vasi funkcioneri ste svoje zivote iskreno posvetili odbojci i zato necudi vas visedecenijski uspeh.
Nemam reci kako da Vas se zahvalim jer je vas uspeh jos veci kada se zna da ste zapostavljeni u odnosu na politicko-marketinske sportove (kosarka, fudbal, vaterpolo,...).
Neverujem, nemislim vec znam da cete nastaviti sa uspesima, Vi ste spojili Srbiju.

Suzana

pre 12 godina

Svaka cast momcima na izvanrednom uspehu. Kolakovicu sve cestitke za vodjenje ovih momaka, za njegovu smirenost i za podjednako date sanse svim igracima da doprinesu ovakvom uspehu. Pratim odbojku godinama unazad ali onakav mec kao protiv Rusa nisam imala prilike nikada da vidim. Naravno i finale je bilo odlicno. Nadam se da ce posle mnostva ovako lepih komentara danas imati ko i da doceka nase odbojkase. Da i mi uradimo nesto za njih.

Niksic SRB

pre 12 godina

Svaka cast nasim sampionima.A sada svom snagom prema Olimpijadi,pa da i tamo ponovimo uspjeh iz Sidneja.
Jos jedna interesantna stvar koju nasa sportska javnost treba da zna:Milos Nikic(koji radi sklekove:-)) je brat od strica Slobodana Nikica,naseg zlatnog vaterpoliste.Njihovi ocevi Vojislav i Radomir su iz Nikisca otisli u Budvu odnosno Beograd prije 30-tak godina.
Nadam se da ce i Slobodan raditi sklekove i pjevati himnu za par mjeseci na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu.
E pa Nikici,zemljaci,sampioni,VELIKO VAM HVALA!!!

milena

pre 12 godina

volela bih da to ima vise odjeka u svetu. kad pogledate svetske stranice/novine/medije nigde nismo zastupljeni.. da li se moze deo novca uloziti u bolje odnose sa javnoscu - tkz. bolji PR?

Jedan_je_Miljkovic_Ivan

pre 12 godina

Ne razumem ljude koji u ovako lepom trenutku kada odbojkasi postaju prvaci Evrope, imaju potrebu da pominju kosarkase i Novaka. Pa zapitajte se vi, malodusni ljudi, da li ste bar malo, isto tako bili srecni kad je Teo dao onu trojku protiv Spanaca, kada je razmontirao Slovence, kada smo osvojili srebrnu medalju, iako su i oni bili ispraceni kao odbojkasi sada, kada je Novak osvojio Vimbldon, Australiju i US Open, kada je nosio kacket sa imenom Srbije na svakoj dodeli pehara, kada je pobedjivao Rafu i Rodju i nabijao im komplekse, kada smo u decembru prosle godine postali prvaci sveta u nasem tradicionalnom sportu, tenisu??? Niko tada od vas nije ni pomisljao da uputi koju losu rec bilo kome od njih. Sastavni deo sporta je i PORAZ, ljudi. Prvenstveno kosarkasi, ali i ostali koji nekad ne zadovolje vasa ocekivanja, ne zasluzuju da im se zamera I postavlja pitanje imju li srce?! Da ga nemaju i da ne zele da usrece nas malodusne, suncali bi se na nekoj plazi I odmarali sa svojom porodicom i onima koji ih vole. Ako neko zasluzuje i ima kredit od nas navijaca i kriticara iz fotelje, to su srpski sportisti. Zar ne kazete da ste ponosni sto ste Srbi upravo zbog njih?? Zato budimo uz sportiste i kad je tesko i kad im pravimo doceke. Pozdrav!

slavko

pre 12 godina

Bravo majstori.Hvala vam za jos jedno zlato! Zamolio bih ostale da ih sada ne uporedjuju sa Noletom (stavljajuci Noleta u negativan kontekst) i kosarkasima.Nego da budemo ponosni zato sto smo SVETSKA SPORTSKA VELESILA!Idemo u nove pobede !

SLOBODAN BOBI

pre 12 godina

Koliko smo mi nerealan narod...danas pricamo kako su samo odbojkasi heroji, sto naravno stoji da jesu...ali treba da se stidimo toga sto isto tako pljujemo po Novaku i kosarkasima...ali sta da se radi, takav smo narod...Setite se sta smo do juce pricali o kosarkasima i o Noletu...ili sta cemo sutra da pricamo o istim tim odbojkasima ako dozive neki neuspeh...nesto bas ne verujem da ce imati nasu podrsku kao danas...Prosto ne verujem kakav smo narod...i bas zbog toga retko ko u opvoj zemlji moze da uspe...

VRH

pre 12 godina

kad se setim samo nikicevih sklekova u cetvrtom setu..ta zelja..to htenje..ta borba za grb.dres..drzavu..pevanje himne nam sve pokazuje a posebno mladog crnogorca nikica...svaka im cast svima..i sad mi suze idu od srece...

Иван-Ниш

pre 12 godina

Е овај мој суграђанин и имењак се показао као прави вођа и мотиватор. Браво капитену!

Musashi

pre 12 godina

Ja samo ne mogu da verujem koliko ste ogavni vi sto plujete kosarkase zbog neuspeha i tvrdite da se nisu borili, a nakon Svetskog prvenstva ste ih hvalili na sav glas. Ljudi, sportisti su jedina svetla tacka u nasoj drzavi, apljujete ih vi koji samo sedite ispred prodavnica i opijate se!

Aleksandar

pre 12 godina

Uraaaaa...
Sad kad smo napravili sjajan uspeh ima mnogo više šanse da ih Srbi ispljuju na narednim takmičenjima jer će sada to izbeći samo ako uvek osvoje prvo mesto.
Za sve ispod toga, Srbi čekaju sa arsenalom uvreda i psovki (kao za košarkaše i, konačno Noleta i tenisere).
Možda treba proglasiti trodnevnu žalost jer nema ni jednog razloga da Srbin pljuje po odbojkašima...

boombar

pre 12 godina

Šta reći sem BRAVO, BRAVO, BRAVO. Fenomenalne igre i sjajan nastavak briljantnih partija koje naša reprezentacija pruža već godinama.
Ja lično nisam preterano iznenađen ovim uspehom. Mnogi su ili zaboravili ili prevideli da je ova reprezentacija možda i mogla prošle godine postati svetski prvak ali spletom nestvarnih okolnosti (imali smo 13:11 protiv Kube u 5. setu polufinala)momci su osvojili bronzu. Na tih 13:11 prvo je Kovačević izblokiran 1 na 1 a onda je i Podraščanin izblokiran. Da li treba da ističem koliko ima simbolike u tome što su pomenuta dvojica u idealnoj šestorci prvenstva. Iz te prošlogodišnje reprezentacije nedostaju Grbić i Janić (čini mi se). Mnogi su bili skeptični što se tiče Petkovića ali sada se videlo kolika je ustvari bila snaga te reprezentacije jer jednostavno Vlado nije ni mogao dobiti pravu šansu pored Nikole Grbića. Što se tiče Janića njegov izostanak se nije gotovo ni primetio jer sva naša tri primača (Kovačević, Nikić i Janić) igraju na gotovo identičnom nivou. Jedina razlika je u tome što Nikić voli da radi sklekove na terenu:-)))
I na kraju šta reći za Miljkovića? Pa taj čovek ima volju, snagu i nerve za petoricu. Ubedljivo najbolji svetski korektor poslednjih 10 godina.
Meni je najimpozantnije koliko poverenje ceo naš tim ima u njega. Da se ne lažemo u 4. setu protiv Italijana je bar tri lopte ispucao u aut ali opet i opet iznova čoveku podižu lopte i on neumorno raspaljuje i rešava utakmice. Voleo bih ako neko zna da nam kaže da li je Ivan u igri za OI?
Još jednom svaka čast našim momcima!
Idemo dalje

totti

pre 12 godina

kolakovicu majstore, nikic kao nakad vanja dize ekipu sa svojom energijom, sklekovi :) kakav vrh, hvala vam momci. docekajte ih ljudi, ovo je herojski rezultat. PODGORICA

Бобан КГ

pre 12 godina

Честитам момци!!! Волим да читам коментаре, врло ретко коментаришем... Овога пута морам, срце ми је пуно! Свака част! Србија је поносна на вас...

Људи, почињем да плаћам ТВ претплату, ишао пренос уместо Дневника, да не поверујеш...

И још нешто: Не знам да ли и вас много нервирају они Руси, стално имају неке блокере од 2.20, никако да имају играче као све нормалне репрезентације...

???

pre 12 godina

@ A nista lepse nego gledati utakmicu u Italiji, ja sama a oko mene 5 italijana.....nemate pojma kakvo zadovoljstvo...-)))
(Eva, 18. septembar 2011 22:05)
A sta ti radis sama sa 5 Italijana :P?!

каурин

pre 12 godina

Дудо, уврсти одбојкашко полуфинале и финале у "обавезно штиво" за кошаркаше током будућих припрема и такмичења наших кошаркаша. Овако је "безобразно" играла кошаркашка репрезентација СФРЈ и оно што је из ње проистекло, а добијало медаље у годинама након укидања санкција.
Питајте Боричића, Колаковића и момке за рецепт. Очито је да знају, јер су јуниори први на свету на одбојкашкој ранг листи, тако да ни за будућност одбојке не треба стрепети.

Nikola

pre 12 godina

Čestitam našim sjajnim momcima na izvanrednom uspehu. Posebno mi je drago, da su naši primači, Kovačević i Nikić odigrali onako maestralno i konačno dokazali da su ravnopravni onom velikom dvojcu V. Grbić G. Vujević.

Ivica - MK

pre 12 godina

BRAVO, BRAVO bre Srbi!! Fantasticna pobeda, zlato breee, zlato. Svaka cast momcima iz ekipe, borbeno, hrabro, sportski. Cestitke jos jedanput.

Baranin

pre 12 godina

Udjute na sajt CG http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=16&news=198730 i vidite sta Crna Gora misli o ovoj pobjedi. Procitajte komentare!

Neko iz Elecktricnog Orgazma

pre 12 godina

Cestitke odbojkasima!
Mada me nerviraju senzacionalni naslovi da je Srbija na krovu Evrope, jer od toga narod Srbije ne zivi, ali kad nema alternativu, i pobeda sportista im je duhovna hrana i podstrek za srbovanje!
(Neko iz Nemacke, 18. septembar 2011 21:52)

"Al' ne dam svoje ja ideale,
jescu snove umesto hleba,
ja svoju srecu nosim sa sobom,
ona je parce slobodnog neba."

Srbija prvak Evrope - orgazmicno!

Crveni

pre 12 godina

Odbojka je nas najbolji sport, kakav tenis jesu teniseri dobri ali to tradiconalno nije nas sport. I kosarkasi su dobri ali nemaju srece.

LM

pre 12 godina

A kosarkasi dosli dan ranije od predvidjenog!
Ha! Uplasili se susreta sa navijacima, ljudima...
Odbojkasi, krecu odmah sutra, u 11:15, cim ustanu, onako mamurni od slavlja, iz kreveta, pravo na avion, pa pravo na balkon skupstine! Iiiideeemooo!!!

papa strumf

pre 12 godina

Ja vec godinama pricam da nam Nikola samo smeta. Dizanje spomenika njemu nas je kostalo mnogo. Dosta poraza u finalima i polufinalima, eventualno poneko trece mesto. Za titule je potrebna glad i mentalitet "refuse to lose", a to se ne postize sitim igracima. Bravo momci, velika pobeda cele ekipe, svako je doprineo onoliko koliko treba, nikoga ne bih izdvajao.
(Gargamel, 18. septembar 2011 23:55)
Da ne idem u dalju proslost da ti objasnjavam ko je i sta je Nikola Grbic, sta je sve osvojio i koliko je doprineo i zaduzio srpsku odbojku samo cu ti spomenuti najsvezije. Druze sa Nikolom smo prosle godine na Svetskom prvenstvu osvojili bronzu i mnogo lakse bili najbolja evropska ekipa, a finale nam je izmaklo za dlaku, iako Kovacevic i Nikic tada nisu bili ni blizu ovog nivoa. Vredjati takvog umetnika od tehnicara i takvo ime je obicna glupost. @Aleksandre iz Slovenije mesas babe i zabe. U svakom slucaju, zelim i ja Sloveniji da nema nikakve sportske uspehe jer sam i ja dobronameran covek.

miki

pre 12 godina

braco srbi.... prije 2 mjeseca sam citao komentare o reprezentaciji srbije. 95 % njih je bilo negativno a najveca pljuvacina je bila upucena kolakovicu. prvo zato sto je crnogorac a drugo sto je srbija na nekim turnirima igrala lose... sta sad kazete na ovo.
kapa dole i kolakovicu i igracima

SASA FRANKFURT

pre 12 godina

Bravo momci, cestitke iz sveg srca na borbi, pozrtvovanju i Zlatu, tako se bori za Srbiju a ne kao ovi nasi kosarkasi! BRAVO!!!!!

Rade

pre 12 godina

Apsurdno mi je da vest o ulasku Makedonije u četvrtfinale u košarci ima blizu 1000 komentara, a vest o osvajanju Evropskog prvenstva Srbije ima 300 komentara. Bolje bi nam bilo da cenimo naše uspehe. Svaka čast za momke, pokazali su kako se bori za svoju zemlju, kako se igra timski. Nadam se da je Teodosić gledao.

kion

pre 12 godina

vise ljudi je poslalo komentar za pobedu makedonaca nego za zlato Srbije... tuzna li si zemljo moja.
ja znam da su ljudi veceras izasli na ulice da su se radovali...mozda ne kao nekada,ali ovi momci nisu igrali za komentare na b92 nego za ono sto su im roditelji i drustvo usadili u srce jos u detinjstvo.
ko ne razume neka odslusa kako su pevali himnu...

Milos

pre 12 godina

Hvala sudijama koje su nas pogurale u polufinalu i finalu! Bojim se da ce nam to vratiti, mozda vec na Svetskom kupu, kad bude frka za plasman na OI :(

Poljska

pre 12 godina

Čestitam na pobede! Samo žao mi je, da nismo mogli igrati s vama u finalu.
Ivan Milijković je uvek bio moj omiljen odbojkaš. Potvrdio je da je stalno najbolji u svetu.

Tamara

pre 12 godina

Ovo me podseca na 90-te i najsladje medalje nakon sankcija...Nadam se da ce i ovoj generaciji ova medalja biti najsladja! Samo napred momci! :))

ponosna sestra

pre 12 godina

Bravo za "Ponosnu Sestru". Je si se cula sa njimal sta kazu? Jos jedno cestitke tebi.
(Toza, 18. septembar 2011 22:22)
Dragi Tozo, nažalost samo su poruke do sad pale, ali ko sad da gleda u telefone, pa oni će do zore pevati. ;) Zato ću sutra na aerodromu da ih izljubim i izgrlim iz sve snage.
Hvala ti puno i svim ostalim navijačima, ovo veče ću pamtiti.
POZDRAV ZA VOSU, SAŠU, KOVAČEVIĆE I KOČOVIĆE!
Vidimo se na dočeku drugari!

Sreten

pre 12 godina

Drago mi je zbog ovih momaka jer ih nikad nisam kritikovao i kad nije islo a pogotovo sto su dokazali da od njih nemamo bolje i da velikim pozrtvovanjem i radom mogu dosta ostvariti i prevazici sebe kao u mecu sa Rusijom! A ova titula je moguce dosla neocekivano ali je rezultat tima!

todos

pre 12 godina

Mi i Poljaci BRAĆA!!! BRAVO!!! Kako navijaju u skladu!
Onaj Terzić me je toliko oduševio da jednostavno nemam reči za njega.
A VI ostali kapa dole!!! Naročito Miljkoviću i Kolakoviću koji je hrabrio i kad je sve otišlo u .....

marko

pre 12 godina

Bez obzira na naša različite poglede bilo političke bilo sportske,za ovakav prekrasan uspijeh može se samo iskreno čestitati od srca.Bravo srbi i kapa do poda. U više navrata pokušao sam biti najbolji u ulici na frenje i ne mogu, a vi prvaci Evrope u odbojci..

MARKONI

pre 12 godina

Свака част момци,показали сте како се игра за своју земљу.Идемо овако и у Лондон да разбијемо Бразилце и остале.

Dominator

pre 12 godina

Otkad pratim sport
mislim da je ovo prvi put da smo u finalu nekog sporta imali više publike od protivnika! Nije mala stvar..

I još da nas pritom sudije nisu krale nego svirale fer i pošteno!

undolotic

pre 12 godina

nije bilo lako gledati 3 set sredinom meca, i pri vodstvu talijana 2-3 ili 4 razlike, ali kad sam vidio Nikica kako radi sklekove,
znao sam da je to - to

Aleksandar_Slovenija

pre 12 godina

Kako bi voleo da Srbija nema nikakav uspeh u sportu pa da političari nemaju više diverzije, tada bi ljudi totalno pošizeli i konačno koračili ulicama mržnjom nego vinom i pesmama o pobedama koje narodu u stvarnom životu ništa ne znače!

Srba

pre 12 godina

Uspesima nasih sportista se daje do znanja svim Srbima koliki nas uspesi cekaju kao nacije ako se samo Srbi ujedine, vredno rade, i pomazu jedni drugima. Ono sto su Nemci na zapadu to bi smo bili mi na Balkanu. Nasi sportisti nam svake godine pokazuju kako treba da se radi i predstavljaju ono najpozitivnije u narodu. Ako se samo ugledamo na sportiste, istrebili bi smo svako zlo u narodu.

Gargamel

pre 12 godina

Ja vec godinama pricam da nam Nikola samo smeta. Dizanje spomenika njemu nas je kostalo mnogo. Dosta poraza u finalima i polufinalima, eventualno poneko trece mesto. Za titule je potrebna glad i mentalitet "refuse to lose", a to se ne postize sitim igracima. Bravo momci, velika pobeda cele ekipe, svako je doprineo onoliko koliko treba, nikoga ne bih izdvajao.

banjalučanin

pre 12 godina

Pokušavam naći na youtubu onaj čudesni Terzićev hoćeneće servis za 2:1. Svi kače samo zadnji poen, niko da okači set poen. Molim pomoć. Veliki pozdrav!

Sonja

pre 12 godina

SVAKA ČAST MOMCI,PRAVI STE BORCI! I da niste osvojili ni jednu medalju isto bih ovo napisala,zbog borbenosti i želje koju ste pokazali,za razliku od kolega iz košarkaške reprezenzacije!

Sale

pre 12 godina

Hvala vam momci! Vi ste melem na rane otvorene ovh dana, što sportske što one druge. Hvala i navijačima - onakvo navijanje teško da bi imali i ovde.

Milan Stojicevic

pre 12 godina

E ovako se to radi,kratko ali efikasno.Nije nas narod rekao onu narodnu izreku "Ne daj Boze da se Zrbi sloze".Upravo se to videlo u polufinalu i finalu EP u odbojci.Kad je bilo najteze tad smo bili najbolji.

ani

pre 12 godina

Cestitki na zlatniot medal sosedi.
Pokazavte deka ste najdobri vo odbojka, a toa se ceni.
Bravo, i vi posakuvam vakvi uspesi i ponatamu.:)
Pozdrav od Makedonija.

Dusan

pre 12 godina

Svaka cast nasim odbojkasima! Ali sramotno je da se u tekstu naseg najveceg sportskog sajta ne spominje prezime niti jednog italijanskog odbojkasa, vec se svuda navodi Italijani?!

McClane

pre 12 godina

Sa kakvim zarom su igrali ovi momci!To se jednostavno vidi! Sa istim zarom su igrali i kosarkasi,samo na proslom svetskom prvenstvu!Kako im onda bilo sta zameriti?Kako im zameriti i poraze?Svaka cast odbojkasima,svaka cast na adrenalinu kojem su igrali!Momci jako ste me usrecili!Kakva borba , dugo nisam video nase sportiste da ovako brutalno izgaraju na terenu!Ja sam odusevljen!

vladimir

pre 12 godina

Pratim odbojku od kada smo poceli da se penjemo na vrh one cuvene 1995.godine na EP u Atini kada smo osvojili bronzu.Nisam ni mogao da sanjam da cemo posle odlazaka svih onih asova osvojiti zlato posle deset godina.Nasa odbojka je neunistiva jednostavno kada se dobro radi i kada se tacno zna sta je ciji posao u savezu rezultata ima.Takodje ono sto je vrlo bitno nema toliko mesanja politike kada je u pitanju odbojka i mi imamo uspeha i posle 16 dugih godina.Ostali smo su u vrhu dugi niz godina sto nije nikome uspelo ni jednim Brazilcima,Italijanima pa onda onim Holandjanima kojih su se svi plasili devedesetih godina.Otici na sampionat onako skromno i reci ma super je i uspeh 6.mesto,a oni se vrate sa zlatom sve govori.Zanimljivo da se u poslednjih desetak godina oprostio veliki broj igraca zakljucno sa proslom godinom kada je otisao Nikola Grbic i rezultati su ostali.Ostao je samo Ivan Miljkovic jedini iz one generacije koja je harala svetskom odbojkom dugi niz godina.A kako je Ivan igrao na ovom sampionatu kao da je tek poceo da igra u reprezentaciji.Kakav je as i legenda svetske odbojke ne treba ni ponavljati.Ipak na ovom sampionatu turnir zivota odigrao je Nikola Kovacevic koji je u najboljem timu EP kao najbolji primac.Kako je on primao servis i igrao u napadu zaista je za svako divljenje.Vlado Petkovic takodje je odmenio Nikolu na sjajan nacin i pokazao da je nezasluzeno zapostavljen u senci Nikole.Odigrao je maestralno.Kao i svi ostali igraci zasluzuju veliko priznanje za sve ono sto su pruzili na celom EP.Kako od najboljeg blokera EP Marka Podrascanina,tako i preko njegovog kolege Dragana Stankovica,Milosa Nikica i Nikole Rosica koji se pokazao kao sjajan libero.Najinteresantnije je izdvojiti Terzica koji je sa svoja dva servisa na kraju treceg i cetvrtog seta doneo nasoj ekipi zlato.Takodje treba izdvojiti Rasica koji je takodje sjajno servirao u trenucima kada su se lomili setovi.Njihov takticki flot servis ispasce najbolji u istoriji svetske odbojke koji je nase rivale u polufinalu i finalu dovodio do ocajanja.Onakvi flot servisi zaista su bili neverovatni.Takodje jedna mlada generacija kuca na vrata seniorskog tima poput Urosa Kovacevica,Atanasijevica,Mitica i drugih pa se nadamo da ce se kolekcija trofeja nastaviti.Sta reci sjajan turnir neka se tako nastavi i u buducnosti.Neka uvek nasi sjajni momci zacrtaju da im je 6.mesto uspeh i nema problema.Zasluzuju iskreno divljenje.Svaka cast.Uvek smo znali da na odbojkase mozemo da se ponosimo.Kada su god gubili nikad nismo mogli da budemo ljuti na njih,jel smo znali da uvek ostavljaju srce na terenu i da igraju najbolje sto mogu.Ponosni smo na njih i posebno mi je drago sto posle onakvih igraca kakve smo imali poput Zarka Petrovica,Tanaskovica,Vanje i Nikole Grbic,Brdjovica,Kovaca,Bateza,Mestera,Gerica,Vujevica,Boskana,Mijica i dalje smo u vrhu svetske i evropske odbojke.Samo sto sada nismo u vrhu nego na vrhu sto je jos impresivnije.Svaka cast i naklon do neba jel ste to zasluzili.

Crnogorac

pre 12 godina

Svaka cast na PRVOM MJESTU. Rijetko dobra odbojka, ovako nesto se ne igra svaki dan.
Za one koji pljuju po Crnoj Gori i svemu sto dolazi odatle, nadam se da niste alergicni i na Kolakovica :)

Komina

pre 12 godina

Svaka cast momcima i to je veliki njihov uspeh. Euforija koja nastaje posle ovakvih sportskih uspeha me podseca na onaj vic: Dodje Srbin kod boga i zali se:"Boze, totalno smo pukli, nemamo vise industriju, zemlja nam je rasparcana, nezaposlenost vlada. 20 godina se mucima i nikako da nam pomognes". "Kako bre ne pomazem. A one dve trojke Djordjevica".

Dule

pre 12 godina

Bravo odbojkaši,vi ste heroji Srbije.Neka krene pesma naša,pesma naših odbojkaša,mi smo prava četa plava,čuvaj se svete plave čete!

marinko

pre 12 godina

Gldao sam utakmisu na slovenija 1. oni su barem imali prenos evropskop šampionata u odbojci. svaka čast našim momcima na pobedi i svaka čast navijačima iz beča. naša reprezentacija je imala jaku podršku naših ljudi na ovom prvenstvu.

jota

pre 12 godina

Svaka cast momci, ni u snu nisam ocekivao zlato.
Uz nadu da ce ova generacija osvojiti jos dosta zlatnih odlicja pozdrav svim ljubiteljima odbojke.

Milena

pre 12 godina

Neki nam zameraju da to sto nismo ostvareni u drugim oblastima reflektujemo tako sto se preterano radujemo uspesima sportista... Ne znam kako iko moze da se ne najezi na sopstvenu himnu, da se ne ponosi na momke koji ostavljaju srce iz cistog patriotizma... Meni su se licno oci napunile suzama od srece, hvala vam momci na tome

Neko iz Nemacke

pre 12 godina

Cestitke odbojkasima!
Mada me nerviraju senzacionalni naslovi da je Srbija na krovu Evrope, jer od toga narod Srbije ne zivi, ali kad nema alternativu, i pobeda sportista im je duhovna hrana i podstrek za srbovanje!

veljo

pre 12 godina

Sve cestitke,priredili ste nam mnogo radosti,nadam se da posle prvog neuspeha necete biti pljuvani kako nemate pojma,jer takvi smo ti mi Srbi.

brko

pre 12 godina

Odbojkasima svaka cast, ali dokle vise ono bijedno skandiranje: "POMOZI BOZE!" Ne znam kako se osjecaju nasi sportisti kada cuju tako nesto na terenu, jos pri vodstvu od 1 razlike, ali zvuci krajnje jadno i demotivisuce.

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala Vam momci, tako se bori za grb koji nosite na ta Vasa viteska prsa...
Himnu ste otpevali bozanstveno i svako ko onako peva svoju himnu taj ne moze drugacije da se bori za svoju zemlju, vec samo kao Vi do zadnje kapi krvi...
Hvala Vam jos jednom...

Orao

pre 12 godina

Opet ste ispraceni na mala vrata, a vraca te se na zlatna...i tako vec 16. godina. Bravo momci, veliko Hvala i srecno.I da odete na Olimpijske igre!!!

Михаил Македонија

pre 12 godina

Честито Срби, кога се игра со срце и со дух ништо не е тешко. Браво!

chveja

pre 12 godina

Ko se ne raduje pobedi i ko ima zelju da Se.. ko svraka neka nepise komentare ima toliko GAY sajtova pa nek se tamo druze a i 2 oktobar se priblizava

Tante za kukuriku

pre 12 godina

SERVIS na francus. jeziku znaci USLUGA.
Bogami in Terzic lepo usluzio. Onako... TEHNICKI!

PS Link za sve sportske i druge dogadjaje iz Srbije, BIH, Hrvatske. Placa se 30-ak dolara za tri meseca, ali ne omanjuje. Sve sto bilo koja TV prenosi iz sveta i domovine, gleda se direktno.
http://www.balkaniyum.tv/srpski/tvuzivo.shtml

igorpl

pre 12 godina

Ovi momci znaju šta znači izaći an balkon ispred skupštine u Beogradu šteta što to košarkaši bar ova generacija nije iskusila pa bi se onda malo bolje borili a ne ovako kao babe da odigraju finiš i da se ne plasiraju ni na OI!
Sramota! Voleo bih kada bi bar neko od košarkaša bio sutra tamo da vidi malo kako i zašto se igra za Srbiju!

beogradjanin

pre 12 godina

da sve je ovo super i bas je mnogo kul sto smo samo u sportu dobri i niucemu drugom. radje bi menjao sav taj uspeh u sportu za normalan zivot. a ovi bolidi koji se voze po slaviji i kneza milosa ne zive nizasta drugo nego za sport. vrlo vazno!

ponosna sestra

pre 12 godina

A braća Kovačević su moja braća. :) Nikola najbolji primač EEEEJ, a Urke ide istim stopama!

Kraljevo je na nogama, pozdrav za Dositejevu, da znate da smo svi sutra na dočeku!!

realista

pre 12 godina

Za Miljkovica, Srednjake i libera se znalo da mogu da se nose sa svetskim vrhom. Ovo evropsko zlato su pored njih doneli primaci Kovacevic i Nikic, svaka cast svim momcima ali njima kapa dole!!!!!!

Ja ne gledam meceve, vec ih komentarisem dok su u toku

pre 12 godina

Da mi, ipak, smenimo selektora. Nek' povede i kolegu iz zenske repr. Da smenimo i Vajdu. On je i, ionako, vec odavno proglasen za "prosek". Kakvog to selektora imaju vaterpolisti? Isti je k'o Pesic u Indijanopolisu koji je "legendu" Radmanovica poslao u publiku...
Mis'im...

Oliver

pre 12 godina

Sa Draganom Mirkovic na Olimpijadu. Bez razmisljanja.

ps
Miljkovic je nas najbolji prognozer,plasirali smo se medju prvih sest ekipa. Ziveli!!!

pokajnik

pre 12 godina

Dok sam se przio na eurobasket i gubio zivce sa kosarkasima nisam pogledao ni prokometarisao sa prijateljima odbojkase, a oni ljudi osvojili zlato! Bravo momci, od sada imate prioritet

Слоба Гробар Сента

pre 12 godina

Наклон!!!!!!!!!!
Колаковић:"Пази да не промени на флот". :-)
НЕПРОЦЕЊИВО, какво спуштање тензије у одлучујућим тренутцима.

Srdjan

pre 12 godina

Momci jos jednom kapa dole svaka vam cast i hvala vam sto ste nam ulepsali ovo nedeljno vece.Borili ste se do samog kraja svaka cast na sklekovima pokazali ste da ste divna ekipa.

Aleksandar12

pre 12 godina

Neverovatno sta se dobija kada se ljudi sloze. Bili su kao jedan, sa zapanjujucom zeljom za pobedu su igrali svaki mec, kao braca, kao musketari svi za jednog jedan za sve. Cestitke svima a posebno dr. Ivanu Miljkovicu.

Misa Po

pre 12 godina

Što bi rek'o moj drug Mladja" zamolio bih komšiluk da prestane da puca, da mož' da izidjemo ispod astala..." :)))
Podvig, jednostavno. Prepotentni žabari, i njihov čuveni fer-plej! Neka pljuje i dalje onaj njihov trener, i prepošteni Mastrandjelo, stalno im je neki cazzo uzrečica. :)
Kapa dole, momci. Neka izmisle još neki sport da ima nabijamo komplekse. Popravili ste dan mnogom ljudima u ovoj zemlji. Živi bili!!!

goran pula

pre 12 godina

kako je rekao grbić ne nalazim prave riječi s kojima bi hvalio ove momke i njihov uspjeh a na "gazzeta dello sport" kažu talijani pobjedili su zausluženo lukaviji ! nigdje niti slova o lošem suđenju .
bravoooooooooo !!!!

paka

pre 12 godina

duboki naklon za istinske sampione! austrijski komentatori nisu stedeli reci hvale, a u stadhalle je bila atmosfera kao kod kuce! bravo za momke, koji su otisli skromnih oceivanja, a onda pobedili i sebe!

Marko

pre 12 godina

E ovo volim da vidim, momci otisli na evropsko prvenstvo niko nije nista pisao, Miljkovic kaze da je realno sesto mesto, I OSVOJE ZLATO!!! TO MOMCI, MILJKOVICU OSTANI JOS MALO!!! A vi kosarkasi neka uce kako se srce ostavlja na terenu!!!

Miler

pre 12 godina

Nas najtrofejniji sport, ispraceni kao neki klosari, bez medijske paznje, bez icega, skomni, veliki MILJKOVIC, pobedjuju i dalje su na zemlji, PONOS SRBIJE. Zavrsava se tekma, u mom komsiluku muk, kao da smo izgubili, ali je bitno da se deru celu noc kad rezident Monte Karla pobedjuje za svoj dzep, ne za Srbiju. Osecam da niko osim politicara (koji bi samo da se slikaju) nece ni da ih doceka, ali momci sta vas briga, Vi ste PONOS SRBIJE i pravi ljubitelji sporta su PRESRECNI i PREPONOSNI na VAS!!!!

boki RS

pre 12 godina

Kakva odbojkaska godina.......Nema se tu nista dodati. SKIDAM KAPU! A Italijani!? Michal Lasko, Ivan ZAYTSEV, Dragan Travica i oni koji su otpali prije EP Matej Cernic, Michele Baranowicz, Jiri Kovar...sve pravi Italijani. Ma nema veze. Srbiiiiiiiiijaaaaaaaaaa..............................................................................................................................

Вучко

pre 12 godina

Браво Одбојкаши Србије!!! Свака част и хвала на овој срећи!!! Србијо, Београде, покажи поново да знаш да дочекаш Шампионе!!! Живела Србија!!!

my way

pre 12 godina

Bravo sampioni, bravo junaci! Al' se puca! Ajmo Latini sad da se gleda usporeni snimak, pa da se pokrije usima (mada znate vi dobro da vas nisu ostetili), a i nauci nesto od majstora! Zivela Srbija!

Miloš

pre 12 godina

Svaka čast momci na igrama, za veliko srce koje nema granica!!! Učinili ste nas sve neizmjerno srećnim, zaslužujete doček u Beogradu kakav se ne pamti!!! Pozdrav iz Crne Gore i Nikšića.

CSS!

pre 12 godina

Neka i u Londonu, sledece godine, budemo "sesti" , neka Kapiten opet prognozira i ja cu biti najsrecniji na svetu!!! ZIVELI MAJSTORI!!!
P.S. Kapitenu, ne zajebavaj!!! :)))

PCroks

pre 12 godina

Najveci dobitnik Srbija, kako se samo iskreno raduju,,, a najveci gubitnik Dragan Travica, sto bi deca rekla "tako ti i treba"

Uzivajte u slavlju ; ))

PG city

pre 12 godina

Ko zna zivotnu pricu Igora Kolakovica zna zasto kod njega nema emocija. Imam 27 godina i zaplakao sam nocas od srece zbog Srbije, zbog Igora...Ma bjezi bre!

boban

pre 12 godina

Imamo sjajne ekipne sportove,kosarkase su pratile velike nevolje, a Nole se povredio,inace bi bi bili svuda najbolji,veslaci takodje odlicni, a sve su krunisali ovoga puta odbojkasi...veliki pozdrav prvacima Evrope

Vlado

pre 12 godina

Veceras svi na trgove i ulice da slavimo do zore, a sutra svi pred skupstinu, treba nas biti sto vise, nasi zlatni momci su to itekako zasluzili.

ivana

pre 12 godina

Svaka cast momci na pobedi!Zasluzili ste je!:)A Italijani ne treba da se ljute vec da se zahvale nasima sto su im pokazali kako se igra odbojka i lepo ponasa....!:)

doktor

pre 12 godina

KAD SI VELIKA SPORTSKA NACIJA!!! Kiksnu teniseri,razocaraju kosarkasi,ali ODUSEVE ODBOJKASI!!!!!! U 7 dana OS open+ Sampioni evrope u Odbojci! Malo li je!

pamet u glavu

pre 12 godina

Uz cestitke odbojkašima i jedan savet-zapažanje: jedini savez u zemlji u koji politika nije umešala prste! Gledajte da tako i ostane ubuduće, da vas mimoidju razni Djilasi i Jeremici...

Aleksandar90

pre 12 godina

Ocekujes od tenisera finale-nista,ocekujes od kosarkasa finale,ili barem medalju-nista,od odbojkasa ne ocekujes nista oni osvoje ZLATO!!!

mitrowsky

pre 12 godina

Ma nema šta da se kaže više nego BRAVO MAJSTORI, svaka čast celom timu i stručnom štabu, a sada bi gospoda iz MUPa iMIPa mogli i Kolakoviću ekspresno da daju Srpsko državljanstvo kao što su nekim srednjerazrednim igračima iz Južne Amerike pred kamerama uručivali pasoše JEAAAAAAAAA!!!!

Dragan Djilas

pre 12 godina

Bravo nasim zlatnim momcima!!! Cestitam Srbiji!!!
Neog, ja sam se nesto zaleteo bio...jel mogu ja da budem predsednik Odbojkaskog saveza?

Nino

pre 12 godina

A kaže Strajnić:"Da je neko ovo snimao imao bi šta ostaviti za istoriju..." i ""...mislili su da poslije odlaska Grbića neće ništa osvojiti a oni ne osvajaju medalje nego zlata...".

Ivan Drago

pre 12 godina

Sve vam je to do Dragane Mirkovic...majstori,moj naklon do zemlje...sta ti je ova Srbija,kakva sportska sila u pravom smislu...odbojka,kosarka(sto da ne,necu na osnovu ovog EP-a da ih degradiram,silne su tu titule,i posle USA,SMO ZEMLJA KOSARKE),vaterpolo,streljastvo,o tenisu da i ne pricam,plivaci...jos da se samo malo poprave rukomet i fudbal...pa nema nam ravnih...

Vlada

pre 12 godina

Ko je rekao da je odbojka nizerazredni sport!? POBEDAAA!!! Kao da su igrali u Srbiji, mada s'obzirom da niko nije ni znao da ovi momci igraju , tako da bi igrali pred praznom arenom. Dragana kraljice :)

Bivsa odbojkasica

pre 12 godina

I pored dosadne prehlade koja me drzi u kuci celog dana i cinjenice da tamo daleko prenosa nema, osmeh mi je na licu

Ponosna sam na njih! Svaka cast! Oni koji znaju sta je Italija u ovom sportu u poslednji dvadesetak godina, znaju koliko ova pobeda i ovo zlato vredi :)

željko

pre 12 godina

Srpska odbojka je jedan od sportova u kojem su rezultati obrnuto proporcionalni ulaganjima. Bravo momci, respect! Treba biti velicina da se dobiju Italijani!

Xin Zhao

pre 12 godina

Domaci teren je domaci teren. Svaka cast momci, odigrati dve utakmice za redom sa toliko zelje, motiva, elana je prosto nepojmljivo! Terzicu ljubim te u taj tvoj servis!!!

king of snake

pre 12 godina

Marko Podrascanin bi izblokirao i Cak Norisa!!!


Bravo momci za zelju,za htenje,za srce i naravno bravo za publiku!


HVALA VAM PUNO!!!

petar

pre 12 godina

bravo junaci. i sve pohvale nasim beclijama. prave ste ljudine i navijaci. sa takvom publikom uvek ce nasi biti na krilima.da su vas videli ovi iz bg arene bar. Amin za odbojkase.

Nigger

pre 12 godina

Терзићева ФРЉОКА путовала вечност......................................................
И ОНДА ЈЕ ПОЧЕЛО СЛАВЉЕ.... БРАВО МОМЦИ, БРАВО ЈУНАЦИ, БРАВО БРЕ....

ko to tamo peva

pre 12 godina

Dobro je da Tadiću nije palo na pamet da ode u Beč. čestitke odbojkašima. Predlažem da Teodosić i ekipa dođu na aerodrom da ih sačekaju, momci su jako umorni, treba im neko da im ponese kofere.

Vlada jH

pre 12 godina

Molim medijatora da objavi moj tekst a vezan za Miljkovića on uvek veruje u najbolje a to za šesto mesto je da se oslobode pritiska ,ma znamo mi naseg Nisliju zlato je nase.

Саша

pre 12 godina

Момци свака част, покорили сте царствујућу Вијену :)

Титула, титула, славиће се титула...

al

pre 12 godina

Kada je Makedonija pobedila Litvaniju, ovde je bilo 700 komentara. A kada ovi momci celu Evropu bace na kolena za sada jedva 129. Posle se vi Srbi pitajte zsto vas niko ne postuje u svetu i smatra vas Eskimima (uz duzno postovanje istim). Ako ne postujes sebe, nece ni drugi!

Dejo

pre 12 godina

Ne pamtim kada mi je bilo ovako drago zbog uspeha neke naše reprezentacije. Pre svega zbog toga što su ispraćeni kao da idu na neko nebitno takmičenje, a ne na evropsko prvenstvo. Sad će brojni sportski novinari da se utrkuju u hvalospevima, a kad su momci polazili u Austriju bolelo ih je uvo za to.

Tras!

pre 12 godina

momenat kada Kolakovic uvodi Terzica da servira pri rezultatu 24-23 a on vrati onakvim servisom,NEPROCENJIVO!
(paja, 18. septembar 2011 19:29)

++++++++1

veliki strumf

pre 12 godina

KOLAKOVIC JE CAR!!! Koliko je taj covek smiren u tajm autima, kako ih recima podize i savetuje, a tek kakve izmene pravi covek! U pravom trenutku uvek je znao da ubaci pravog igraca koji ce da napravi prevagu! I Rasic kada je ulazio da servira uvek je pravio po par poena, a tek Terzic, igrao 3 minuta a mec viner, odservirao as na set loptu za 2-1, odservirao as na mec lopti, i to oba puta iz flop servisa. Pa nevidjeno! Na ovako sladak nacin nikada nismo pobedili! Bravo SAMPIONI!

Vienna calling

pre 12 godina

Izvini BoTa, ali bio si u pogresnoj "Areni" ! :)
Odbojkasi - zlatni carevi!!!! Ma, bravooooooo i veliko hvala! Ostavili ste srce ne teren!!!ŠAMPIONIIII

сердарЈанко

pre 12 godina

момци, браћо, витезови Српски хвала вам!
дочек је обавезан!
а не могу да вхерујем да Травица нема емоција према својој нацији,па је запео за Италију и плаче после пораза од Србије, пихх
у сваом случају још један подвиг одбојкаша и побједа нације!

mirko

pre 12 godina

potez meca nije terzicev servis..vec podrascanin kad je poljubio u glavu kovacevica posle bloka..kad sam video kako se momci iskreno bodre i podrzavaju..znao sam da ce da pobede..svaka cast..marko tebi posebbnoo..servis savrsen..blok takodje..svaka cast

Filip

pre 12 godina

SAMPIONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SVI PRED SKUPSTINU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HVALA VAM MAJSTORI!!!!!!!!!!!!!!! NAJBOLJI STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gebedaya

pre 12 godina

Mogu da nas sputavaju I uslovljavaju na svakom koraku, da nas omalovazavaju I otimaju ono sto je nase ali I dalje uzdignute glave haramo sportskom Evropom... Najjaci smo kad je najpotrebnije....

Daca

pre 12 godina

Od Atine 1995 pa do danas naši odbojkaši pokazuju snagu,volju,znanje,patriotizam,jedinstvo.Oni su naše najsjajnije zlato!Neka se drugi ugledaju na njih.BRAVO!!!

Nenad

pre 12 godina

Sramota me priznati da do juce nisam ni znao ko igra za nas tim. Nekako je odbojka kao sport pala u zaborav, a ovi momci zasluzuju mnogo vise. Svaka cast na igri,zalaganju i medalji.

Миле

pre 12 godina

Послах већ једном коментар, али морам још једном:
Шампиони, распаметили сте ме певањм химне. Хвала, хвала, хвала.

Dzoni

pre 12 godina

Hehehehe, Ivan Grozni rece "uspeh ako udjemo u prvih 6", za one koji nisu razumeli: uspeh ako udjemo u prvih 6, a ostalih 5 nam gledaju u ledja :D Svaka cast legende, vidimo se ispred skupstine! SRBIJA!

nexan

pre 12 godina

Svaka cast momci!!!!!!!!!!
Otisli ste bez prevelikih ambicija, uz bedan ispracaj.
Ali zato kada budete dosli bice UUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!

Sone Vs

pre 12 godina

Ljudi,sta god da urade nasi u finalu,bicu srecan.Kada vidim koliko se podrzavaju,vole,iskreno raduju svakom poenu,emotivno reaguju na gresku,grle posle svakog osvojenog boda,bodre srce mi je na mestu.Bravo momci!!!! Tako se igra i voli svoja zemlja

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 12 godina

Najviše me iznervira kad taktički servis završi u autu ili u mreži...ali ne ovaj za 25:23 i vodstvo 2:1 u setovima! :-)

Ml.

pre 12 godina

Како год се завшила ова утакмица, ја сам под једним утиском. Никада нисам видио наше одбојкаше да су овако пожртвовани, пуни енергије, да се радују послије сваког поена, подржавају једни друге... Као да у сваком тренутку гледам шест Вања Грбића на паркету.

my way

pre 12 godina

Jbt. ni jedna jedina sudijska greska u nasu korist, a Italijani kao da im setove kradu. I zasluzili su Latini da im onako padne Terzicev servis! Napred Srbi!

Son_of_a_gun

pre 12 godina

Jutros gledam, u "Sportu" analiza poraza košarkaša na četiri strane, a prolaz odbojkaša u finale evropskog prvenstva na četvrtini strane?! Nadajmo se da su sad zaslužili makar pola strane!

...ето бар кад немамо пара има нас свуда расељ

pre 12 godina

Гастоси, капа до пода, тако се навија, а не ова деца по Арени...
Само испратите до краја наше момке и то је то, они су већ шампиони...

...ето бар кад немамо пара има нас свуда расељ

pre 12 godina

Гастоси, капа до пода, тако се навија, а не ова деца по Арени...
Само испратите до краја наше момке и то је то, они су већ шампиони...

Son_of_a_gun

pre 12 godina

Jutros gledam, u "Sportu" analiza poraza košarkaša na četiri strane, a prolaz odbojkaša u finale evropskog prvenstva na četvrtini strane?! Nadajmo se da su sad zaslužili makar pola strane!

Sone Vs

pre 12 godina

Ljudi,sta god da urade nasi u finalu,bicu srecan.Kada vidim koliko se podrzavaju,vole,iskreno raduju svakom poenu,emotivno reaguju na gresku,grle posle svakog osvojenog boda,bodre srce mi je na mestu.Bravo momci!!!! Tako se igra i voli svoja zemlja

my way

pre 12 godina

Jbt. ni jedna jedina sudijska greska u nasu korist, a Italijani kao da im setove kradu. I zasluzili su Latini da im onako padne Terzicev servis! Napred Srbi!

Nenad

pre 12 godina

Sramota me priznati da do juce nisam ni znao ko igra za nas tim. Nekako je odbojka kao sport pala u zaborav, a ovi momci zasluzuju mnogo vise. Svaka cast na igri,zalaganju i medalji.

Nigger

pre 12 godina

Терзићева ФРЉОКА путовала вечност......................................................
И ОНДА ЈЕ ПОЧЕЛО СЛАВЉЕ.... БРАВО МОМЦИ, БРАВО ЈУНАЦИ, БРАВО БРЕ....

veliki strumf

pre 12 godina

KOLAKOVIC JE CAR!!! Koliko je taj covek smiren u tajm autima, kako ih recima podize i savetuje, a tek kakve izmene pravi covek! U pravom trenutku uvek je znao da ubaci pravog igraca koji ce da napravi prevagu! I Rasic kada je ulazio da servira uvek je pravio po par poena, a tek Terzic, igrao 3 minuta a mec viner, odservirao as na set loptu za 2-1, odservirao as na mec lopti, i to oba puta iz flop servisa. Pa nevidjeno! Na ovako sladak nacin nikada nismo pobedili! Bravo SAMPIONI!

al

pre 12 godina

Kada je Makedonija pobedila Litvaniju, ovde je bilo 700 komentara. A kada ovi momci celu Evropu bace na kolena za sada jedva 129. Posle se vi Srbi pitajte zsto vas niko ne postuje u svetu i smatra vas Eskimima (uz duzno postovanje istim). Ako ne postujes sebe, nece ni drugi!

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 12 godina

Najviše me iznervira kad taktički servis završi u autu ili u mreži...ali ne ovaj za 25:23 i vodstvo 2:1 u setovima! :-)

Ml.

pre 12 godina

Како год се завшила ова утакмица, ја сам под једним утиском. Никада нисам видио наше одбојкаше да су овако пожртвовани, пуни енергије, да се радују послије сваког поена, подржавају једни друге... Као да у сваком тренутку гледам шест Вања Грбића на паркету.

boki RS

pre 12 godina

Kakva odbojkaska godina.......Nema se tu nista dodati. SKIDAM KAPU! A Italijani!? Michal Lasko, Ivan ZAYTSEV, Dragan Travica i oni koji su otpali prije EP Matej Cernic, Michele Baranowicz, Jiri Kovar...sve pravi Italijani. Ma nema veze. Srbiiiiiiiiijaaaaaaaaaa..............................................................................................................................

PG city

pre 12 godina

Ko zna zivotnu pricu Igora Kolakovica zna zasto kod njega nema emocija. Imam 27 godina i zaplakao sam nocas od srece zbog Srbije, zbog Igora...Ma bjezi bre!

ponosna sestra

pre 12 godina

A braća Kovačević su moja braća. :) Nikola najbolji primač EEEEJ, a Urke ide istim stopama!

Kraljevo je na nogama, pozdrav za Dositejevu, da znate da smo svi sutra na dočeku!!

vladimir

pre 12 godina

Pratim odbojku od kada smo poceli da se penjemo na vrh one cuvene 1995.godine na EP u Atini kada smo osvojili bronzu.Nisam ni mogao da sanjam da cemo posle odlazaka svih onih asova osvojiti zlato posle deset godina.Nasa odbojka je neunistiva jednostavno kada se dobro radi i kada se tacno zna sta je ciji posao u savezu rezultata ima.Takodje ono sto je vrlo bitno nema toliko mesanja politike kada je u pitanju odbojka i mi imamo uspeha i posle 16 dugih godina.Ostali smo su u vrhu dugi niz godina sto nije nikome uspelo ni jednim Brazilcima,Italijanima pa onda onim Holandjanima kojih su se svi plasili devedesetih godina.Otici na sampionat onako skromno i reci ma super je i uspeh 6.mesto,a oni se vrate sa zlatom sve govori.Zanimljivo da se u poslednjih desetak godina oprostio veliki broj igraca zakljucno sa proslom godinom kada je otisao Nikola Grbic i rezultati su ostali.Ostao je samo Ivan Miljkovic jedini iz one generacije koja je harala svetskom odbojkom dugi niz godina.A kako je Ivan igrao na ovom sampionatu kao da je tek poceo da igra u reprezentaciji.Kakav je as i legenda svetske odbojke ne treba ni ponavljati.Ipak na ovom sampionatu turnir zivota odigrao je Nikola Kovacevic koji je u najboljem timu EP kao najbolji primac.Kako je on primao servis i igrao u napadu zaista je za svako divljenje.Vlado Petkovic takodje je odmenio Nikolu na sjajan nacin i pokazao da je nezasluzeno zapostavljen u senci Nikole.Odigrao je maestralno.Kao i svi ostali igraci zasluzuju veliko priznanje za sve ono sto su pruzili na celom EP.Kako od najboljeg blokera EP Marka Podrascanina,tako i preko njegovog kolege Dragana Stankovica,Milosa Nikica i Nikole Rosica koji se pokazao kao sjajan libero.Najinteresantnije je izdvojiti Terzica koji je sa svoja dva servisa na kraju treceg i cetvrtog seta doneo nasoj ekipi zlato.Takodje treba izdvojiti Rasica koji je takodje sjajno servirao u trenucima kada su se lomili setovi.Njihov takticki flot servis ispasce najbolji u istoriji svetske odbojke koji je nase rivale u polufinalu i finalu dovodio do ocajanja.Onakvi flot servisi zaista su bili neverovatni.Takodje jedna mlada generacija kuca na vrata seniorskog tima poput Urosa Kovacevica,Atanasijevica,Mitica i drugih pa se nadamo da ce se kolekcija trofeja nastaviti.Sta reci sjajan turnir neka se tako nastavi i u buducnosti.Neka uvek nasi sjajni momci zacrtaju da im je 6.mesto uspeh i nema problema.Zasluzuju iskreno divljenje.Svaka cast.Uvek smo znali da na odbojkase mozemo da se ponosimo.Kada su god gubili nikad nismo mogli da budemo ljuti na njih,jel smo znali da uvek ostavljaju srce na terenu i da igraju najbolje sto mogu.Ponosni smo na njih i posebno mi je drago sto posle onakvih igraca kakve smo imali poput Zarka Petrovica,Tanaskovica,Vanje i Nikole Grbic,Brdjovica,Kovaca,Bateza,Mestera,Gerica,Vujevica,Boskana,Mijica i dalje smo u vrhu svetske i evropske odbojke.Samo sto sada nismo u vrhu nego na vrhu sto je jos impresivnije.Svaka cast i naklon do neba jel ste to zasluzili.

PCroks

pre 12 godina

Najveci dobitnik Srbija, kako se samo iskreno raduju,,, a najveci gubitnik Dragan Travica, sto bi deca rekla "tako ti i treba"

Uzivajte u slavlju ; ))

Dzoni

pre 12 godina

Hehehehe, Ivan Grozni rece "uspeh ako udjemo u prvih 6", za one koji nisu razumeli: uspeh ako udjemo u prvih 6, a ostalih 5 nam gledaju u ledja :D Svaka cast legende, vidimo se ispred skupstine! SRBIJA!

Dominator

pre 12 godina

Otkad pratim sport
mislim da je ovo prvi put da smo u finalu nekog sporta imali više publike od protivnika! Nije mala stvar..

I još da nas pritom sudije nisu krale nego svirale fer i pošteno!

Miler

pre 12 godina

Nas najtrofejniji sport, ispraceni kao neki klosari, bez medijske paznje, bez icega, skomni, veliki MILJKOVIC, pobedjuju i dalje su na zemlji, PONOS SRBIJE. Zavrsava se tekma, u mom komsiluku muk, kao da smo izgubili, ali je bitno da se deru celu noc kad rezident Monte Karla pobedjuje za svoj dzep, ne za Srbiju. Osecam da niko osim politicara (koji bi samo da se slikaju) nece ni da ih doceka, ali momci sta vas briga, Vi ste PONOS SRBIJE i pravi ljubitelji sporta su PRESRECNI i PREPONOSNI na VAS!!!!

Vienna calling

pre 12 godina

Izvini BoTa, ali bio si u pogresnoj "Areni" ! :)
Odbojkasi - zlatni carevi!!!! Ma, bravooooooo i veliko hvala! Ostavili ste srce ne teren!!!ŠAMPIONIIII

Nino

pre 12 godina

A kaže Strajnić:"Da je neko ovo snimao imao bi šta ostaviti za istoriju..." i ""...mislili su da poslije odlaska Grbića neće ništa osvojiti a oni ne osvajaju medalje nego zlata...".

doktor

pre 12 godina

KAD SI VELIKA SPORTSKA NACIJA!!! Kiksnu teniseri,razocaraju kosarkasi,ali ODUSEVE ODBOJKASI!!!!!! U 7 dana OS open+ Sampioni evrope u Odbojci! Malo li je!

ko to tamo peva

pre 12 godina

Dobro je da Tadiću nije palo na pamet da ode u Beč. čestitke odbojkašima. Predlažem da Teodosić i ekipa dođu na aerodrom da ih sačekaju, momci su jako umorni, treba im neko da im ponese kofere.

ani

pre 12 godina

Cestitki na zlatniot medal sosedi.
Pokazavte deka ste najdobri vo odbojka, a toa se ceni.
Bravo, i vi posakuvam vakvi uspesi i ponatamu.:)
Pozdrav od Makedonija.

Milena

pre 12 godina

Neki nam zameraju da to sto nismo ostvareni u drugim oblastima reflektujemo tako sto se preterano radujemo uspesima sportista... Ne znam kako iko moze da se ne najezi na sopstvenu himnu, da se ne ponosi na momke koji ostavljaju srce iz cistog patriotizma... Meni su se licno oci napunile suzama od srece, hvala vam momci na tome

pamet u glavu

pre 12 godina

Uz cestitke odbojkašima i jedan savet-zapažanje: jedini savez u zemlji u koji politika nije umešala prste! Gledajte da tako i ostane ubuduće, da vas mimoidju razni Djilasi i Jeremici...

Oliver

pre 12 godina

Sa Draganom Mirkovic na Olimpijadu. Bez razmisljanja.

ps
Miljkovic je nas najbolji prognozer,plasirali smo se medju prvih sest ekipa. Ziveli!!!

Komina

pre 12 godina

Svaka cast momcima i to je veliki njihov uspeh. Euforija koja nastaje posle ovakvih sportskih uspeha me podseca na onaj vic: Dodje Srbin kod boga i zali se:"Boze, totalno smo pukli, nemamo vise industriju, zemlja nam je rasparcana, nezaposlenost vlada. 20 godina se mucima i nikako da nam pomognes". "Kako bre ne pomazem. A one dve trojke Djordjevica".

Tras!

pre 12 godina

momenat kada Kolakovic uvodi Terzica da servira pri rezultatu 24-23 a on vrati onakvim servisom,NEPROCENJIVO!
(paja, 18. septembar 2011 19:29)

++++++++1

Dejo

pre 12 godina

Ne pamtim kada mi je bilo ovako drago zbog uspeha neke naše reprezentacije. Pre svega zbog toga što su ispraćeni kao da idu na neko nebitno takmičenje, a ne na evropsko prvenstvo. Sad će brojni sportski novinari da se utrkuju u hvalospevima, a kad su momci polazili u Austriju bolelo ih je uvo za to.

CSS!

pre 12 godina

Neka i u Londonu, sledece godine, budemo "sesti" , neka Kapiten opet prognozira i ja cu biti najsrecniji na svetu!!! ZIVELI MAJSTORI!!!
P.S. Kapitenu, ne zajebavaj!!! :)))

Миле

pre 12 godina

Послах већ једном коментар, али морам још једном:
Шампиони, распаметили сте ме певањм химне. Хвала, хвала, хвала.

undolotic

pre 12 godina

nije bilo lako gledati 3 set sredinom meca, i pri vodstvu talijana 2-3 ili 4 razlike, ali kad sam vidio Nikica kako radi sklekove,
znao sam da je to - to

mirko

pre 12 godina

potez meca nije terzicev servis..vec podrascanin kad je poljubio u glavu kovacevica posle bloka..kad sam video kako se momci iskreno bodre i podrzavaju..znao sam da ce da pobede..svaka cast..marko tebi posebbnoo..servis savrsen..blok takodje..svaka cast

gebedaya

pre 12 godina

Mogu da nas sputavaju I uslovljavaju na svakom koraku, da nas omalovazavaju I otimaju ono sto je nase ali I dalje uzdignute glave haramo sportskom Evropom... Najjaci smo kad je najpotrebnije....

paka

pre 12 godina

duboki naklon za istinske sampione! austrijski komentatori nisu stedeli reci hvale, a u stadhalle je bila atmosfera kao kod kuce! bravo za momke, koji su otisli skromnih oceivanja, a onda pobedili i sebe!

Misa Po

pre 12 godina

Što bi rek'o moj drug Mladja" zamolio bih komšiluk da prestane da puca, da mož' da izidjemo ispod astala..." :)))
Podvig, jednostavno. Prepotentni žabari, i njihov čuveni fer-plej! Neka pljuje i dalje onaj njihov trener, i prepošteni Mastrandjelo, stalno im je neki cazzo uzrečica. :)
Kapa dole, momci. Neka izmisle još neki sport da ima nabijamo komplekse. Popravili ste dan mnogom ljudima u ovoj zemlji. Živi bili!!!

ivana

pre 12 godina

Svaka cast momci na pobedi!Zasluzili ste je!:)A Italijani ne treba da se ljute vec da se zahvale nasima sto su im pokazali kako se igra odbojka i lepo ponasa....!:)

pokajnik

pre 12 godina

Dok sam se przio na eurobasket i gubio zivce sa kosarkasima nisam pogledao ni prokometarisao sa prijateljima odbojkase, a oni ljudi osvojili zlato! Bravo momci, od sada imate prioritet

Vlada jH

pre 12 godina

Molim medijatora da objavi moj tekst a vezan za Miljkovića on uvek veruje u najbolje a to za šesto mesto je da se oslobode pritiska ,ma znamo mi naseg Nisliju zlato je nase.

Михаил Македонија

pre 12 godina

Честито Срби, кога се игра со срце и со дух ништо не е тешко. Браво!

Srba

pre 12 godina

Uspesima nasih sportista se daje do znanja svim Srbima koliki nas uspesi cekaju kao nacije ako se samo Srbi ujedine, vredno rade, i pomazu jedni drugima. Ono sto su Nemci na zapadu to bi smo bili mi na Balkanu. Nasi sportisti nam svake godine pokazuju kako treba da se radi i predstavljaju ono najpozitivnije u narodu. Ako se samo ugledamo na sportiste, istrebili bi smo svako zlo u narodu.

сердарЈанко

pre 12 godina

момци, браћо, витезови Српски хвала вам!
дочек је обавезан!
а не могу да вхерујем да Травица нема емоција према својој нацији,па је запео за Италију и плаче после пораза од Србије, пихх
у сваом случају још један подвиг одбојкаша и побједа нације!

todos

pre 12 godina

Mi i Poljaci BRAĆA!!! BRAVO!!! Kako navijaju u skladu!
Onaj Terzić me je toliko oduševio da jednostavno nemam reči za njega.
A VI ostali kapa dole!!! Naročito Miljkoviću i Kolakoviću koji je hrabrio i kad je sve otišlo u .....

Orao

pre 12 godina

Opet ste ispraceni na mala vrata, a vraca te se na zlatna...i tako vec 16. godina. Bravo momci, veliko Hvala i srecno.I da odete na Olimpijske igre!!!

Ivan Drago

pre 12 godina

Sve vam je to do Dragane Mirkovic...majstori,moj naklon do zemlje...sta ti je ova Srbija,kakva sportska sila u pravom smislu...odbojka,kosarka(sto da ne,necu na osnovu ovog EP-a da ih degradiram,silne su tu titule,i posle USA,SMO ZEMLJA KOSARKE),vaterpolo,streljastvo,o tenisu da i ne pricam,plivaci...jos da se samo malo poprave rukomet i fudbal...pa nema nam ravnih...

marko

pre 12 godina

Bez obzira na naša različite poglede bilo političke bilo sportske,za ovakav prekrasan uspijeh može se samo iskreno čestitati od srca.Bravo srbi i kapa do poda. U više navrata pokušao sam biti najbolji u ulici na frenje i ne mogu, a vi prvaci Evrope u odbojci..

Саша

pre 12 godina

Момци свака част, покорили сте царствујућу Вијену :)

Титула, титула, славиће се титула...

petar

pre 12 godina

bravo junaci. i sve pohvale nasim beclijama. prave ste ljudine i navijaci. sa takvom publikom uvek ce nasi biti na krilima.da su vas videli ovi iz bg arene bar. Amin za odbojkase.

Daca

pre 12 godina

Od Atine 1995 pa do danas naši odbojkaši pokazuju snagu,volju,znanje,patriotizam,jedinstvo.Oni su naše najsjajnije zlato!Neka se drugi ugledaju na njih.BRAVO!!!

MARKONI

pre 12 godina

Свака част момци,показали сте како се игра за своју земљу.Идемо овако и у Лондон да разбијемо Бразилце и остале.

Marko

pre 12 godina

E ovo volim da vidim, momci otisli na evropsko prvenstvo niko nije nista pisao, Miljkovic kaze da je realno sesto mesto, I OSVOJE ZLATO!!! TO MOMCI, MILJKOVICU OSTANI JOS MALO!!! A vi kosarkasi neka uce kako se srce ostavlja na terenu!!!

boban

pre 12 godina

Imamo sjajne ekipne sportove,kosarkase su pratile velike nevolje, a Nole se povredio,inace bi bi bili svuda najbolji,veslaci takodje odlicni, a sve su krunisali ovoga puta odbojkasi...veliki pozdrav prvacima Evrope

Miloš

pre 12 godina

Svaka čast momci na igrama, za veliko srce koje nema granica!!! Učinili ste nas sve neizmjerno srećnim, zaslužujete doček u Beogradu kakav se ne pamti!!! Pozdrav iz Crne Gore i Nikšića.

željko

pre 12 godina

Srpska odbojka je jedan od sportova u kojem su rezultati obrnuto proporcionalni ulaganjima. Bravo momci, respect! Treba biti velicina da se dobiju Italijani!

Xin Zhao

pre 12 godina

Domaci teren je domaci teren. Svaka cast momci, odigrati dve utakmice za redom sa toliko zelje, motiva, elana je prosto nepojmljivo! Terzicu ljubim te u taj tvoj servis!!!

banjalučanin

pre 12 godina

Pokušavam naći na youtubu onaj čudesni Terzićev hoćeneće servis za 2:1. Svi kače samo zadnji poen, niko da okači set poen. Molim pomoć. Veliki pozdrav!

Слоба Гробар Сента

pre 12 godina

Наклон!!!!!!!!!!
Колаковић:"Пази да не промени на флот". :-)
НЕПРОЦЕЊИВО, какво спуштање тензије у одлучујућим тренутцима.

Ja ne gledam meceve, vec ih komentarisem dok su u toku

pre 12 godina

Da mi, ipak, smenimo selektora. Nek' povede i kolegu iz zenske repr. Da smenimo i Vajdu. On je i, ionako, vec odavno proglasen za "prosek". Kakvog to selektora imaju vaterpolisti? Isti je k'o Pesic u Indijanopolisu koji je "legendu" Radmanovica poslao u publiku...
Mis'im...

miki

pre 12 godina

braco srbi.... prije 2 mjeseca sam citao komentare o reprezentaciji srbije. 95 % njih je bilo negativno a najveca pljuvacina je bila upucena kolakovicu. prvo zato sto je crnogorac a drugo sto je srbija na nekim turnirima igrala lose... sta sad kazete na ovo.
kapa dole i kolakovicu i igracima

McClane

pre 12 godina

Sa kakvim zarom su igrali ovi momci!To se jednostavno vidi! Sa istim zarom su igrali i kosarkasi,samo na proslom svetskom prvenstvu!Kako im onda bilo sta zameriti?Kako im zameriti i poraze?Svaka cast odbojkasima,svaka cast na adrenalinu kojem su igrali!Momci jako ste me usrecili!Kakva borba , dugo nisam video nase sportiste da ovako brutalno izgaraju na terenu!Ja sam odusevljen!

king of snake

pre 12 godina

Marko Podrascanin bi izblokirao i Cak Norisa!!!


Bravo momci za zelju,za htenje,za srce i naravno bravo za publiku!


HVALA VAM PUNO!!!

Sonja

pre 12 godina

SVAKA ČAST MOMCI,PRAVI STE BORCI! I da niste osvojili ni jednu medalju isto bih ovo napisala,zbog borbenosti i želje koju ste pokazali,za razliku od kolega iz košarkaške reprezenzacije!

Vlado

pre 12 godina

Veceras svi na trgove i ulice da slavimo do zore, a sutra svi pred skupstinu, treba nas biti sto vise, nasi zlatni momci su to itekako zasluzili.

Вучко

pre 12 godina

Браво Одбојкаши Србије!!! Свака част и хвала на овој срећи!!! Србијо, Београде, покажи поново да знаш да дочекаш Шампионе!!! Живела Србија!!!

Vlada

pre 12 godina

Ko je rekao da je odbojka nizerazredni sport!? POBEDAAA!!! Kao da su igrali u Srbiji, mada s'obzirom da niko nije ni znao da ovi momci igraju , tako da bi igrali pred praznom arenom. Dragana kraljice :)

mitrowsky

pre 12 godina

Ma nema šta da se kaže više nego BRAVO MAJSTORI, svaka čast celom timu i stručnom štabu, a sada bi gospoda iz MUPa iMIPa mogli i Kolakoviću ekspresno da daju Srpsko državljanstvo kao što su nekim srednjerazrednim igračima iz Južne Amerike pred kamerama uručivali pasoše JEAAAAAAAAA!!!!

Bivsa odbojkasica

pre 12 godina

I pored dosadne prehlade koja me drzi u kuci celog dana i cinjenice da tamo daleko prenosa nema, osmeh mi je na licu

Ponosna sam na njih! Svaka cast! Oni koji znaju sta je Italija u ovom sportu u poslednji dvadesetak godina, znaju koliko ova pobeda i ovo zlato vredi :)

Aleksandar90

pre 12 godina

Ocekujes od tenisera finale-nista,ocekujes od kosarkasa finale,ili barem medalju-nista,od odbojkasa ne ocekujes nista oni osvoje ZLATO!!!

nexan

pre 12 godina

Svaka cast momci!!!!!!!!!!
Otisli ste bez prevelikih ambicija, uz bedan ispracaj.
Ali zato kada budete dosli bice UUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!

Sale

pre 12 godina

Hvala vam momci! Vi ste melem na rane otvorene ovh dana, što sportske što one druge. Hvala i navijačima - onakvo navijanje teško da bi imali i ovde.

goran pula

pre 12 godina

kako je rekao grbić ne nalazim prave riječi s kojima bi hvalio ove momke i njihov uspjeh a na "gazzeta dello sport" kažu talijani pobjedili su zausluženo lukaviji ! nigdje niti slova o lošem suđenju .
bravoooooooooo !!!!

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala Vam momci, tako se bori za grb koji nosite na ta Vasa viteska prsa...
Himnu ste otpevali bozanstveno i svako ko onako peva svoju himnu taj ne moze drugacije da se bori za svoju zemlju, vec samo kao Vi do zadnje kapi krvi...
Hvala Vam jos jednom...

realista

pre 12 godina

Za Miljkovica, Srednjake i libera se znalo da mogu da se nose sa svetskim vrhom. Ovo evropsko zlato su pored njih doneli primaci Kovacevic i Nikic, svaka cast svim momcima ali njima kapa dole!!!!!!

my way

pre 12 godina

Bravo sampioni, bravo junaci! Al' se puca! Ajmo Latini sad da se gleda usporeni snimak, pa da se pokrije usima (mada znate vi dobro da vas nisu ostetili), a i nauci nesto od majstora! Zivela Srbija!

rojal

pre 12 godina

menjam zlato odbojkasa za bronzu kosarkasa !

vi ne?
(wlado, 19. septembar 2011 08:09)

Sramoto nezahvalna. Nije to tvoje zlato da ga menjas! A nikada nece ni biti!

Srdjan

pre 12 godina

Momci jos jednom kapa dole svaka vam cast i hvala vam sto ste nam ulepsali ovo nedeljno vece.Borili ste se do samog kraja svaka cast na sklekovima pokazali ste da ste divna ekipa.

marinko

pre 12 godina

Gldao sam utakmisu na slovenija 1. oni su barem imali prenos evropskop šampionata u odbojci. svaka čast našim momcima na pobedi i svaka čast navijačima iz beča. naša reprezentacija je imala jaku podršku naših ljudi na ovom prvenstvu.

Aleksandar12

pre 12 godina

Neverovatno sta se dobija kada se ljudi sloze. Bili su kao jedan, sa zapanjujucom zeljom za pobedu su igrali svaki mec, kao braca, kao musketari svi za jednog jedan za sve. Cestitke svima a posebno dr. Ivanu Miljkovicu.

Aleksandar_Slovenija

pre 12 godina

Kako bi voleo da Srbija nema nikakav uspeh u sportu pa da političari nemaju više diverzije, tada bi ljudi totalno pošizeli i konačno koračili ulicama mržnjom nego vinom i pesmama o pobedama koje narodu u stvarnom životu ništa ne znače!

Dragan Djilas

pre 12 godina

Bravo nasim zlatnim momcima!!! Cestitam Srbiji!!!
Neog, ja sam se nesto zaleteo bio...jel mogu ja da budem predsednik Odbojkaskog saveza?

Filip

pre 12 godina

SAMPIONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SVI PRED SKUPSTINU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HVALA VAM MAJSTORI!!!!!!!!!!!!!!! NAJBOLJI STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

veljo

pre 12 godina

Sve cestitke,priredili ste nam mnogo radosti,nadam se da posle prvog neuspeha necete biti pljuvani kako nemate pojma,jer takvi smo ti mi Srbi.

kion

pre 12 godina

vise ljudi je poslalo komentar za pobedu makedonaca nego za zlato Srbije... tuzna li si zemljo moja.
ja znam da su ljudi veceras izasli na ulice da su se radovali...mozda ne kao nekada,ali ovi momci nisu igrali za komentare na b92 nego za ono sto su im roditelji i drustvo usadili u srce jos u detinjstvo.
ko ne razume neka odslusa kako su pevali himnu...

Milan Stojicevic

pre 12 godina

E ovako se to radi,kratko ali efikasno.Nije nas narod rekao onu narodnu izreku "Ne daj Boze da se Zrbi sloze".Upravo se to videlo u polufinalu i finalu EP u odbojci.Kad je bilo najteze tad smo bili najbolji.

jota

pre 12 godina

Svaka cast momci, ni u snu nisam ocekivao zlato.
Uz nadu da ce ova generacija osvojiti jos dosta zlatnih odlicja pozdrav svim ljubiteljima odbojke.

chveja

pre 12 godina

Ko se ne raduje pobedi i ko ima zelju da Se.. ko svraka neka nepise komentare ima toliko GAY sajtova pa nek se tamo druze a i 2 oktobar se priblizava

Dule

pre 12 godina

Bravo odbojkaši,vi ste heroji Srbije.Neka krene pesma naša,pesma naših odbojkaša,mi smo prava četa plava,čuvaj se svete plave čete!

Poljska

pre 12 godina

Čestitam na pobede! Samo žao mi je, da nismo mogli igrati s vama u finalu.
Ivan Milijković je uvek bio moj omiljen odbojkaš. Potvrdio je da je stalno najbolji u svetu.

Nex

pre 12 godina

U 4 setu, kod tehnickog tajmauta 16:14, Kolakovic govori: "Nemoj ici na dijagonalu gde su ona dva seljaka". :D
(Nemanjikos, 19. septembar 2011 03:39)

Brate, rekao je srednjaka, ne seljaka :))). Nema veze, pogresi covek. Aj ziveli, za titulu!!!

Neko iz Nemacke

pre 12 godina

Cestitke odbojkasima!
Mada me nerviraju senzacionalni naslovi da je Srbija na krovu Evrope, jer od toga narod Srbije ne zivi, ali kad nema alternativu, i pobeda sportista im je duhovna hrana i podstrek za srbovanje!

???

pre 12 godina

@ A nista lepse nego gledati utakmicu u Italiji, ja sama a oko mene 5 italijana.....nemate pojma kakvo zadovoljstvo...-)))
(Eva, 18. septembar 2011 22:05)
A sta ti radis sama sa 5 Italijana :P?!

Rade

pre 12 godina

Apsurdno mi je da vest o ulasku Makedonije u četvrtfinale u košarci ima blizu 1000 komentara, a vest o osvajanju Evropskog prvenstva Srbije ima 300 komentara. Bolje bi nam bilo da cenimo naše uspehe. Svaka čast za momke, pokazali su kako se bori za svoju zemlju, kako se igra timski. Nadam se da je Teodosić gledao.

Niksic SRB

pre 12 godina

Svaka cast nasim sampionima.A sada svom snagom prema Olimpijadi,pa da i tamo ponovimo uspjeh iz Sidneja.
Jos jedna interesantna stvar koju nasa sportska javnost treba da zna:Milos Nikic(koji radi sklekove:-)) je brat od strica Slobodana Nikica,naseg zlatnog vaterpoliste.Njihovi ocevi Vojislav i Radomir su iz Nikisca otisli u Budvu odnosno Beograd prije 30-tak godina.
Nadam se da ce i Slobodan raditi sklekove i pjevati himnu za par mjeseci na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu.
E pa Nikici,zemljaci,sampioni,VELIKO VAM HVALA!!!

igorpl

pre 12 godina

Ovi momci znaju šta znači izaći an balkon ispred skupštine u Beogradu šteta što to košarkaši bar ova generacija nije iskusila pa bi se onda malo bolje borili a ne ovako kao babe da odigraju finiš i da se ne plasiraju ni na OI!
Sramota! Voleo bih kada bi bar neko od košarkaša bio sutra tamo da vidi malo kako i zašto se igra za Srbiju!

Crnogorac

pre 12 godina

Svaka cast na PRVOM MJESTU. Rijetko dobra odbojka, ovako nesto se ne igra svaki dan.
Za one koji pljuju po Crnoj Gori i svemu sto dolazi odatle, nadam se da niste alergicni i na Kolakovica :)

Gargamel

pre 12 godina

Ja vec godinama pricam da nam Nikola samo smeta. Dizanje spomenika njemu nas je kostalo mnogo. Dosta poraza u finalima i polufinalima, eventualno poneko trece mesto. Za titule je potrebna glad i mentalitet "refuse to lose", a to se ne postize sitim igracima. Bravo momci, velika pobeda cele ekipe, svako je doprineo onoliko koliko treba, nikoga ne bih izdvajao.

Tamara

pre 12 godina

Ovo me podseca na 90-te i najsladje medalje nakon sankcija...Nadam se da ce i ovoj generaciji ova medalja biti najsladja! Samo napred momci! :))

Jedan_je_Miljkovic_Ivan

pre 12 godina

Ne razumem ljude koji u ovako lepom trenutku kada odbojkasi postaju prvaci Evrope, imaju potrebu da pominju kosarkase i Novaka. Pa zapitajte se vi, malodusni ljudi, da li ste bar malo, isto tako bili srecni kad je Teo dao onu trojku protiv Spanaca, kada je razmontirao Slovence, kada smo osvojili srebrnu medalju, iako su i oni bili ispraceni kao odbojkasi sada, kada je Novak osvojio Vimbldon, Australiju i US Open, kada je nosio kacket sa imenom Srbije na svakoj dodeli pehara, kada je pobedjivao Rafu i Rodju i nabijao im komplekse, kada smo u decembru prosle godine postali prvaci sveta u nasem tradicionalnom sportu, tenisu??? Niko tada od vas nije ni pomisljao da uputi koju losu rec bilo kome od njih. Sastavni deo sporta je i PORAZ, ljudi. Prvenstveno kosarkasi, ali i ostali koji nekad ne zadovolje vasa ocekivanja, ne zasluzuju da im se zamera I postavlja pitanje imju li srce?! Da ga nemaju i da ne zele da usrece nas malodusne, suncali bi se na nekoj plazi I odmarali sa svojom porodicom i onima koji ih vole. Ako neko zasluzuje i ima kredit od nas navijaca i kriticara iz fotelje, to su srpski sportisti. Zar ne kazete da ste ponosni sto ste Srbi upravo zbog njih?? Zato budimo uz sportiste i kad je tesko i kad im pravimo doceke. Pozdrav!

VRH

pre 12 godina

kad se setim samo nikicevih sklekova u cetvrtom setu..ta zelja..to htenje..ta borba za grb.dres..drzavu..pevanje himne nam sve pokazuje a posebno mladog crnogorca nikica...svaka im cast svima..i sad mi suze idu od srece...

ponosna sestra

pre 12 godina

Bravo za "Ponosnu Sestru". Je si se cula sa njimal sta kazu? Jos jedno cestitke tebi.
(Toza, 18. septembar 2011 22:22)
Dragi Tozo, nažalost samo su poruke do sad pale, ali ko sad da gleda u telefone, pa oni će do zore pevati. ;) Zato ću sutra na aerodromu da ih izljubim i izgrlim iz sve snage.
Hvala ti puno i svim ostalim navijačima, ovo veče ću pamtiti.
POZDRAV ZA VOSU, SAŠU, KOVAČEVIĆE I KOČOVIĆE!
Vidimo se na dočeku drugari!

brko

pre 12 godina

Odbojkasima svaka cast, ali dokle vise ono bijedno skandiranje: "POMOZI BOZE!" Ne znam kako se osjecaju nasi sportisti kada cuju tako nesto na terenu, jos pri vodstvu od 1 razlike, ali zvuci krajnje jadno i demotivisuce.

SLOBODAN BOBI

pre 12 godina

Koliko smo mi nerealan narod...danas pricamo kako su samo odbojkasi heroji, sto naravno stoji da jesu...ali treba da se stidimo toga sto isto tako pljujemo po Novaku i kosarkasima...ali sta da se radi, takav smo narod...Setite se sta smo do juce pricali o kosarkasima i o Noletu...ili sta cemo sutra da pricamo o istim tim odbojkasima ako dozive neki neuspeh...nesto bas ne verujem da ce imati nasu podrsku kao danas...Prosto ne verujem kakav smo narod...i bas zbog toga retko ko u opvoj zemlji moze da uspe...

slavko

pre 12 godina

Bravo majstori.Hvala vam za jos jedno zlato! Zamolio bih ostale da ih sada ne uporedjuju sa Noletom (stavljajuci Noleta u negativan kontekst) i kosarkasima.Nego da budemo ponosni zato sto smo SVETSKA SPORTSKA VELESILA!Idemo u nove pobede !

Dusan

pre 12 godina

Svaka cast nasim odbojkasima! Ali sramotno je da se u tekstu naseg najveceg sportskog sajta ne spominje prezime niti jednog italijanskog odbojkasa, vec se svuda navodi Italijani?!

Sreten

pre 12 godina

Drago mi je zbog ovih momaka jer ih nikad nisam kritikovao i kad nije islo a pogotovo sto su dokazali da od njih nemamo bolje i da velikim pozrtvovanjem i radom mogu dosta ostvariti i prevazici sebe kao u mecu sa Rusijom! A ova titula je moguce dosla neocekivano ali je rezultat tima!

Иван-Ниш

pre 12 godina

Е овај мој суграђанин и имењак се показао као прави вођа и мотиватор. Браво капитену!

SASA FRANKFURT

pre 12 godina

Bravo momci, cestitke iz sveg srca na borbi, pozrtvovanju i Zlatu, tako se bori za Srbiju a ne kao ovi nasi kosarkasi! BRAVO!!!!!

Baranin

pre 12 godina

Udjute na sajt CG http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=16&news=198730 i vidite sta Crna Gora misli o ovoj pobjedi. Procitajte komentare!

milena

pre 12 godina

volela bih da to ima vise odjeka u svetu. kad pogledate svetske stranice/novine/medije nigde nismo zastupljeni.. da li se moze deo novca uloziti u bolje odnose sa javnoscu - tkz. bolji PR?

beogradjanin

pre 12 godina

da sve je ovo super i bas je mnogo kul sto smo samo u sportu dobri i niucemu drugom. radje bi menjao sav taj uspeh u sportu za normalan zivot. a ovi bolidi koji se voze po slaviji i kneza milosa ne zive nizasta drugo nego za sport. vrlo vazno!

papa strumf

pre 12 godina

Ja vec godinama pricam da nam Nikola samo smeta. Dizanje spomenika njemu nas je kostalo mnogo. Dosta poraza u finalima i polufinalima, eventualno poneko trece mesto. Za titule je potrebna glad i mentalitet "refuse to lose", a to se ne postize sitim igracima. Bravo momci, velika pobeda cele ekipe, svako je doprineo onoliko koliko treba, nikoga ne bih izdvajao.
(Gargamel, 18. septembar 2011 23:55)
Da ne idem u dalju proslost da ti objasnjavam ko je i sta je Nikola Grbic, sta je sve osvojio i koliko je doprineo i zaduzio srpsku odbojku samo cu ti spomenuti najsvezije. Druze sa Nikolom smo prosle godine na Svetskom prvenstvu osvojili bronzu i mnogo lakse bili najbolja evropska ekipa, a finale nam je izmaklo za dlaku, iako Kovacevic i Nikic tada nisu bili ni blizu ovog nivoa. Vredjati takvog umetnika od tehnicara i takvo ime je obicna glupost. @Aleksandre iz Slovenije mesas babe i zabe. U svakom slucaju, zelim i ja Sloveniji da nema nikakve sportske uspehe jer sam i ja dobronameran covek.

Neko iz Elecktricnog Orgazma

pre 12 godina

Cestitke odbojkasima!
Mada me nerviraju senzacionalni naslovi da je Srbija na krovu Evrope, jer od toga narod Srbije ne zivi, ali kad nema alternativu, i pobeda sportista im je duhovna hrana i podstrek za srbovanje!
(Neko iz Nemacke, 18. septembar 2011 21:52)

"Al' ne dam svoje ja ideale,
jescu snove umesto hleba,
ja svoju srecu nosim sa sobom,
ona je parce slobodnog neba."

Srbija prvak Evrope - orgazmicno!

Musashi

pre 12 godina

Ja samo ne mogu da verujem koliko ste ogavni vi sto plujete kosarkase zbog neuspeha i tvrdite da se nisu borili, a nakon Svetskog prvenstva ste ih hvalili na sav glas. Ljudi, sportisti su jedina svetla tacka u nasoj drzavi, apljujete ih vi koji samo sedite ispred prodavnica i opijate se!

Бобан КГ

pre 12 godina

Честитам момци!!! Волим да читам коментаре, врло ретко коментаришем... Овога пута морам, срце ми је пуно! Свака част! Србија је поносна на вас...

Људи, почињем да плаћам ТВ претплату, ишао пренос уместо Дневника, да не поверујеш...

И још нешто: Не знам да ли и вас много нервирају они Руси, стално имају неке блокере од 2.20, никако да имају играче као све нормалне репрезентације...

Ivica - MK

pre 12 godina

BRAVO, BRAVO bre Srbi!! Fantasticna pobeda, zlato breee, zlato. Svaka cast momcima iz ekipe, borbeno, hrabro, sportski. Cestitke jos jedanput.

totti

pre 12 godina

kolakovicu majstore, nikic kao nakad vanja dize ekipu sa svojom energijom, sklekovi :) kakav vrh, hvala vam momci. docekajte ih ljudi, ovo je herojski rezultat. PODGORICA

boombar

pre 12 godina

Šta reći sem BRAVO, BRAVO, BRAVO. Fenomenalne igre i sjajan nastavak briljantnih partija koje naša reprezentacija pruža već godinama.
Ja lično nisam preterano iznenađen ovim uspehom. Mnogi su ili zaboravili ili prevideli da je ova reprezentacija možda i mogla prošle godine postati svetski prvak ali spletom nestvarnih okolnosti (imali smo 13:11 protiv Kube u 5. setu polufinala)momci su osvojili bronzu. Na tih 13:11 prvo je Kovačević izblokiran 1 na 1 a onda je i Podraščanin izblokiran. Da li treba da ističem koliko ima simbolike u tome što su pomenuta dvojica u idealnoj šestorci prvenstva. Iz te prošlogodišnje reprezentacije nedostaju Grbić i Janić (čini mi se). Mnogi su bili skeptični što se tiče Petkovića ali sada se videlo kolika je ustvari bila snaga te reprezentacije jer jednostavno Vlado nije ni mogao dobiti pravu šansu pored Nikole Grbića. Što se tiče Janića njegov izostanak se nije gotovo ni primetio jer sva naša tri primača (Kovačević, Nikić i Janić) igraju na gotovo identičnom nivou. Jedina razlika je u tome što Nikić voli da radi sklekove na terenu:-)))
I na kraju šta reći za Miljkovića? Pa taj čovek ima volju, snagu i nerve za petoricu. Ubedljivo najbolji svetski korektor poslednjih 10 godina.
Meni je najimpozantnije koliko poverenje ceo naš tim ima u njega. Da se ne lažemo u 4. setu protiv Italijana je bar tri lopte ispucao u aut ali opet i opet iznova čoveku podižu lopte i on neumorno raspaljuje i rešava utakmice. Voleo bih ako neko zna da nam kaže da li je Ivan u igri za OI?
Još jednom svaka čast našim momcima!
Idemo dalje

Suzana

pre 12 godina

Svaka cast momcima na izvanrednom uspehu. Kolakovicu sve cestitke za vodjenje ovih momaka, za njegovu smirenost i za podjednako date sanse svim igracima da doprinesu ovakvom uspehu. Pratim odbojku godinama unazad ali onakav mec kao protiv Rusa nisam imala prilike nikada da vidim. Naravno i finale je bilo odlicno. Nadam se da ce posle mnostva ovako lepih komentara danas imati ko i da doceka nase odbojkase. Da i mi uradimo nesto za njih.

Djole

pre 12 godina

@PG city

Niko nije ni trzio od tebe da places zbog Kolakovica, a s druge strane tvoj komentar je krajnje neprimjeren. Pa valjda je i taj Kolakovic, ma kakva da mu je zivotna prica izdvojio svoje vrijeme, energiju i sve za ovu reprezentaciju i ovaj uspjeh.

Stvarno sramota, zbog svih zlih i nepristojnih komentara upucenim ovom Strucnjaku.

G Kolakovicu, samo vi nastavite da odgovarate i izrazavate se svojim djelima !


Hvala svim ljudima koji su doprinjeli ovom uspjehu i pozdrav za sve ljubitelje odbojke

Nikola

pre 12 godina

Čestitam našim sjajnim momcima na izvanrednom uspehu. Posebno mi je drago, da su naši primači, Kovačević i Nikić odigrali onako maestralno i konačno dokazali da su ravnopravni onom velikom dvojcu V. Grbić G. Vujević.

Aleksandar

pre 12 godina

Uraaaaa...
Sad kad smo napravili sjajan uspeh ima mnogo više šanse da ih Srbi ispljuju na narednim takmičenjima jer će sada to izbeći samo ako uvek osvoje prvo mesto.
Za sve ispod toga, Srbi čekaju sa arsenalom uvreda i psovki (kao za košarkaše i, konačno Noleta i tenisere).
Možda treba proglasiti trodnevnu žalost jer nema ni jednog razloga da Srbin pljuje po odbojkašima...

Realista

pre 12 godina

@Nemanjikos
Ej stvarno nisam mpgao da verujem kad je srpski selektor nazvao neku dvojicu Italijana seljacima :)). Mislio sam da sam pogresno cuo kad eto ti si potvrdio da je bilo tako. Inace, su mi se Italijani a i Spanci smucili sa prenemaganjem i svadjama. Sad verujem Nemcima i ostalim skandinavcima zasto nece da imaju puno posla sa njima jer generalno veci prevaranti i foliranti od nas.

Dragan Uncanin

pre 12 godina

Cestitam VELIKANI.
Zasluzili ste titulu, imate znanje, talenat, zelju da naporno radite i povrh svega veliko srce koje jace kuca kada igrate za Srbiju. I Vi i vasi prethodnici i vasi funkcioneri ste svoje zivote iskreno posvetili odbojci i zato necudi vas visedecenijski uspeh.
Nemam reci kako da Vas se zahvalim jer je vas uspeh jos veci kada se zna da ste zapostavljeni u odnosu na politicko-marketinske sportove (kosarka, fudbal, vaterpolo,...).
Neverujem, nemislim vec znam da cete nastaviti sa uspesima, Vi ste spojili Srbiju.

Aleksandar

pre 12 godina

verovali ili ne na 24:23 u 3 setu na Terzicev servis ja molim Boga da lopta zakaci vrh sajle i da naglo padne na parket,posto Terzic ima kratak flot servis i molitva mi se ispunila.Bog je SVEMOCAN.

Crveni

pre 12 godina

Odbojka je nas najbolji sport, kakav tenis jesu teniseri dobri ali to tradiconalno nije nas sport. I kosarkasi su dobri ali nemaju srece.

Tante za kukuriku

pre 12 godina

SERVIS na francus. jeziku znaci USLUGA.
Bogami in Terzic lepo usluzio. Onako... TEHNICKI!

PS Link za sve sportske i druge dogadjaje iz Srbije, BIH, Hrvatske. Placa se 30-ak dolara za tri meseca, ali ne omanjuje. Sve sto bilo koja TV prenosi iz sveta i domovine, gleda se direktno.
http://www.balkaniyum.tv/srpski/tvuzivo.shtml

каурин

pre 12 godina

Дудо, уврсти одбојкашко полуфинале и финале у "обавезно штиво" за кошаркаше током будућих припрема и такмичења наших кошаркаша. Овако је "безобразно" играла кошаркашка репрезентација СФРЈ и оно што је из ње проистекло, а добијало медаље у годинама након укидања санкција.
Питајте Боричића, Колаковића и момке за рецепт. Очито је да знају, јер су јуниори први на свету на одбојкашкој ранг листи, тако да ни за будућност одбојке не треба стрепети.

LM

pre 12 godina

A kosarkasi dosli dan ranije od predvidjenog!
Ha! Uplasili se susreta sa navijacima, ljudima...
Odbojkasi, krecu odmah sutra, u 11:15, cim ustanu, onako mamurni od slavlja, iz kreveta, pravo na avion, pa pravo na balkon skupstine! Iiiideeemooo!!!

Milos

pre 12 godina

Hvala sudijama koje su nas pogurale u polufinalu i finalu! Bojim se da ce nam to vratiti, mozda vec na Svetskom kupu, kad bude frka za plasman na OI :(

Gargamel

pre 12 godina

Ja vec godinama pricam da nam Nikola samo smeta. Dizanje spomenika njemu nas je kostalo mnogo. Dosta poraza u finalima i polufinalima, eventualno poneko trece mesto. Za titule je potrebna glad i mentalitet "refuse to lose", a to se ne postize sitim igracima. Bravo momci, velika pobeda cele ekipe, svako je doprineo onoliko koliko treba, nikoga ne bih izdvajao.

Neko iz Nemacke

pre 12 godina

Cestitke odbojkasima!
Mada me nerviraju senzacionalni naslovi da je Srbija na krovu Evrope, jer od toga narod Srbije ne zivi, ali kad nema alternativu, i pobeda sportista im je duhovna hrana i podstrek za srbovanje!

beogradjanin

pre 12 godina

da sve je ovo super i bas je mnogo kul sto smo samo u sportu dobri i niucemu drugom. radje bi menjao sav taj uspeh u sportu za normalan zivot. a ovi bolidi koji se voze po slaviji i kneza milosa ne zive nizasta drugo nego za sport. vrlo vazno!

Miler

pre 12 godina

Nas najtrofejniji sport, ispraceni kao neki klosari, bez medijske paznje, bez icega, skomni, veliki MILJKOVIC, pobedjuju i dalje su na zemlji, PONOS SRBIJE. Zavrsava se tekma, u mom komsiluku muk, kao da smo izgubili, ali je bitno da se deru celu noc kad rezident Monte Karla pobedjuje za svoj dzep, ne za Srbiju. Osecam da niko osim politicara (koji bi samo da se slikaju) nece ni da ih doceka, ali momci sta vas briga, Vi ste PONOS SRBIJE i pravi ljubitelji sporta su PRESRECNI i PREPONOSNI na VAS!!!!

brko

pre 12 godina

Odbojkasima svaka cast, ali dokle vise ono bijedno skandiranje: "POMOZI BOZE!" Ne znam kako se osjecaju nasi sportisti kada cuju tako nesto na terenu, jos pri vodstvu od 1 razlike, ali zvuci krajnje jadno i demotivisuce.

Aleksandar_Slovenija

pre 12 godina

Kako bi voleo da Srbija nema nikakav uspeh u sportu pa da političari nemaju više diverzije, tada bi ljudi totalno pošizeli i konačno koračili ulicama mržnjom nego vinom i pesmama o pobedama koje narodu u stvarnom životu ništa ne znače!

Milos

pre 12 godina

Hvala sudijama koje su nas pogurale u polufinalu i finalu! Bojim se da ce nam to vratiti, mozda vec na Svetskom kupu, kad bude frka za plasman na OI :(

Crnogorac

pre 12 godina

Svaka cast na PRVOM MJESTU. Rijetko dobra odbojka, ovako nesto se ne igra svaki dan.
Za one koji pljuju po Crnoj Gori i svemu sto dolazi odatle, nadam se da niste alergicni i na Kolakovica :)

Dusan

pre 12 godina

Svaka cast nasim odbojkasima! Ali sramotno je da se u tekstu naseg najveceg sportskog sajta ne spominje prezime niti jednog italijanskog odbojkasa, vec se svuda navodi Italijani?!

ko to tamo peva

pre 12 godina

Dobro je da Tadiću nije palo na pamet da ode u Beč. čestitke odbojkašima. Predlažem da Teodosić i ekipa dođu na aerodrom da ih sačekaju, momci su jako umorni, treba im neko da im ponese kofere.

Sonja

pre 12 godina

SVAKA ČAST MOMCI,PRAVI STE BORCI! I da niste osvojili ni jednu medalju isto bih ovo napisala,zbog borbenosti i želje koju ste pokazali,za razliku od kolega iz košarkaške reprezenzacije!

igorpl

pre 12 godina

Ovi momci znaju šta znači izaći an balkon ispred skupštine u Beogradu šteta što to košarkaši bar ova generacija nije iskusila pa bi se onda malo bolje borili a ne ovako kao babe da odigraju finiš i da se ne plasiraju ni na OI!
Sramota! Voleo bih kada bi bar neko od košarkaša bio sutra tamo da vidi malo kako i zašto se igra za Srbiju!

al

pre 12 godina

Kada je Makedonija pobedila Litvaniju, ovde je bilo 700 komentara. A kada ovi momci celu Evropu bace na kolena za sada jedva 129. Posle se vi Srbi pitajte zsto vas niko ne postuje u svetu i smatra vas Eskimima (uz duzno postovanje istim). Ako ne postujes sebe, nece ni drugi!

...ето бар кад немамо пара има нас свуда расељ

pre 12 godina

Гастоси, капа до пода, тако се навија, а не ова деца по Арени...
Само испратите до краја наше момке и то је то, они су већ шампиони...

Tante za kukuriku

pre 12 godina

SERVIS na francus. jeziku znaci USLUGA.
Bogami in Terzic lepo usluzio. Onako... TEHNICKI!

PS Link za sve sportske i druge dogadjaje iz Srbije, BIH, Hrvatske. Placa se 30-ak dolara za tri meseca, ali ne omanjuje. Sve sto bilo koja TV prenosi iz sveta i domovine, gleda se direktno.
http://www.balkaniyum.tv/srpski/tvuzivo.shtml

SASA FRANKFURT

pre 12 godina

Bravo momci, cestitke iz sveg srca na borbi, pozrtvovanju i Zlatu, tako se bori za Srbiju a ne kao ovi nasi kosarkasi! BRAVO!!!!!

Nenad

pre 12 godina

Sramota me priznati da do juce nisam ni znao ko igra za nas tim. Nekako je odbojka kao sport pala u zaborav, a ovi momci zasluzuju mnogo vise. Svaka cast na igri,zalaganju i medalji.

PCroks

pre 12 godina

Najveci dobitnik Srbija, kako se samo iskreno raduju,,, a najveci gubitnik Dragan Travica, sto bi deca rekla "tako ti i treba"

Uzivajte u slavlju ; ))

my way

pre 12 godina

Jbt. ni jedna jedina sudijska greska u nasu korist, a Italijani kao da im setove kradu. I zasluzili su Latini da im onako padne Terzicev servis! Napred Srbi!

gebedaya

pre 12 godina

Mogu da nas sputavaju I uslovljavaju na svakom koraku, da nas omalovazavaju I otimaju ono sto je nase ali I dalje uzdignute glave haramo sportskom Evropom... Najjaci smo kad je najpotrebnije....

сердарЈанко

pre 12 godina

момци, браћо, витезови Српски хвала вам!
дочек је обавезан!
а не могу да вхерујем да Травица нема емоција према својој нацији,па је запео за Италију и плаче после пораза од Србије, пихх
у сваом случају још један подвиг одбојкаша и побједа нације!

chveja

pre 12 godina

Ko se ne raduje pobedi i ko ima zelju da Se.. ko svraka neka nepise komentare ima toliko GAY sajtova pa nek se tamo druze a i 2 oktobar se priblizava

Marko

pre 12 godina

E ovo volim da vidim, momci otisli na evropsko prvenstvo niko nije nista pisao, Miljkovic kaze da je realno sesto mesto, I OSVOJE ZLATO!!! TO MOMCI, MILJKOVICU OSTANI JOS MALO!!! A vi kosarkasi neka uce kako se srce ostavlja na terenu!!!

pokajnik

pre 12 godina

Dok sam se przio na eurobasket i gubio zivce sa kosarkasima nisam pogledao ni prokometarisao sa prijateljima odbojkase, a oni ljudi osvojili zlato! Bravo momci, od sada imate prioritet

Nigger

pre 12 godina

Терзићева ФРЉОКА путовала вечност......................................................
И ОНДА ЈЕ ПОЧЕЛО СЛАВЉЕ.... БРАВО МОМЦИ, БРАВО ЈУНАЦИ, БРАВО БРЕ....

Rade

pre 12 godina

Apsurdno mi je da vest o ulasku Makedonije u četvrtfinale u košarci ima blizu 1000 komentara, a vest o osvajanju Evropskog prvenstva Srbije ima 300 komentara. Bolje bi nam bilo da cenimo naše uspehe. Svaka čast za momke, pokazali su kako se bori za svoju zemlju, kako se igra timski. Nadam se da je Teodosić gledao.

LM

pre 12 godina

A kosarkasi dosli dan ranije od predvidjenog!
Ha! Uplasili se susreta sa navijacima, ljudima...
Odbojkasi, krecu odmah sutra, u 11:15, cim ustanu, onako mamurni od slavlja, iz kreveta, pravo na avion, pa pravo na balkon skupstine! Iiiideeemooo!!!

Son_of_a_gun

pre 12 godina

Jutros gledam, u "Sportu" analiza poraza košarkaša na četiri strane, a prolaz odbojkaša u finale evropskog prvenstva na četvrtini strane?! Nadajmo se da su sad zaslužili makar pola strane!

Ivan Drago

pre 12 godina

Sve vam je to do Dragane Mirkovic...majstori,moj naklon do zemlje...sta ti je ova Srbija,kakva sportska sila u pravom smislu...odbojka,kosarka(sto da ne,necu na osnovu ovog EP-a da ih degradiram,silne su tu titule,i posle USA,SMO ZEMLJA KOSARKE),vaterpolo,streljastvo,o tenisu da i ne pricam,plivaci...jos da se samo malo poprave rukomet i fudbal...pa nema nam ravnih...

Vienna calling

pre 12 godina

Izvini BoTa, ali bio si u pogresnoj "Areni" ! :)
Odbojkasi - zlatni carevi!!!! Ma, bravooooooo i veliko hvala! Ostavili ste srce ne teren!!!ŠAMPIONIIII

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 12 godina

Najviše me iznervira kad taktički servis završi u autu ili u mreži...ali ne ovaj za 25:23 i vodstvo 2:1 u setovima! :-)

Dragan Djilas

pre 12 godina

Bravo nasim zlatnim momcima!!! Cestitam Srbiji!!!
Neog, ja sam se nesto zaleteo bio...jel mogu ja da budem predsednik Odbojkaskog saveza?

Komina

pre 12 godina

Svaka cast momcima i to je veliki njihov uspeh. Euforija koja nastaje posle ovakvih sportskih uspeha me podseca na onaj vic: Dodje Srbin kod boga i zali se:"Boze, totalno smo pukli, nemamo vise industriju, zemlja nam je rasparcana, nezaposlenost vlada. 20 godina se mucima i nikako da nam pomognes". "Kako bre ne pomazem. A one dve trojke Djordjevica".

miki

pre 12 godina

braco srbi.... prije 2 mjeseca sam citao komentare o reprezentaciji srbije. 95 % njih je bilo negativno a najveca pljuvacina je bila upucena kolakovicu. prvo zato sto je crnogorac a drugo sto je srbija na nekim turnirima igrala lose... sta sad kazete na ovo.
kapa dole i kolakovicu i igracima

Ja ne gledam meceve, vec ih komentarisem dok su u toku

pre 12 godina

Da mi, ipak, smenimo selektora. Nek' povede i kolegu iz zenske repr. Da smenimo i Vajdu. On je i, ionako, vec odavno proglasen za "prosek". Kakvog to selektora imaju vaterpolisti? Isti je k'o Pesic u Indijanopolisu koji je "legendu" Radmanovica poslao u publiku...
Mis'im...

MARKONI

pre 12 godina

Свака част момци,показали сте како се игра за своју земљу.Идемо овако и у Лондон да разбијемо Бразилце и остале.

каурин

pre 12 godina

Дудо, уврсти одбојкашко полуфинале и финале у "обавезно штиво" за кошаркаше током будућих припрема и такмичења наших кошаркаша. Овако је "безобразно" играла кошаркашка репрезентација СФРЈ и оно што је из ње проистекло, а добијало медаље у годинама након укидања санкција.
Питајте Боричића, Колаковића и момке за рецепт. Очито је да знају, јер су јуниори први на свету на одбојкашкој ранг листи, тако да ни за будућност одбојке не треба стрепети.

Djole

pre 12 godina

@PG city

Niko nije ni trzio od tebe da places zbog Kolakovica, a s druge strane tvoj komentar je krajnje neprimjeren. Pa valjda je i taj Kolakovic, ma kakva da mu je zivotna prica izdvojio svoje vrijeme, energiju i sve za ovu reprezentaciju i ovaj uspjeh.

Stvarno sramota, zbog svih zlih i nepristojnih komentara upucenim ovom Strucnjaku.

G Kolakovicu, samo vi nastavite da odgovarate i izrazavate se svojim djelima !


Hvala svim ljudima koji su doprinjeli ovom uspjehu i pozdrav za sve ljubitelje odbojke

Miloš

pre 12 godina

Svaka čast momci na igrama, za veliko srce koje nema granica!!! Učinili ste nas sve neizmjerno srećnim, zaslužujete doček u Beogradu kakav se ne pamti!!! Pozdrav iz Crne Gore i Nikšića.

doktor

pre 12 godina

KAD SI VELIKA SPORTSKA NACIJA!!! Kiksnu teniseri,razocaraju kosarkasi,ali ODUSEVE ODBOJKASI!!!!!! U 7 dana OS open+ Sampioni evrope u Odbojci! Malo li je!

Aleksandar90

pre 12 godina

Ocekujes od tenisera finale-nista,ocekujes od kosarkasa finale,ili barem medalju-nista,od odbojkasa ne ocekujes nista oni osvoje ZLATO!!!

Milena

pre 12 godina

Neki nam zameraju da to sto nismo ostvareni u drugim oblastima reflektujemo tako sto se preterano radujemo uspesima sportista... Ne znam kako iko moze da se ne najezi na sopstvenu himnu, da se ne ponosi na momke koji ostavljaju srce iz cistog patriotizma... Meni su se licno oci napunile suzama od srece, hvala vam momci na tome

Sone Vs

pre 12 godina

Ljudi,sta god da urade nasi u finalu,bicu srecan.Kada vidim koliko se podrzavaju,vole,iskreno raduju svakom poenu,emotivno reaguju na gresku,grle posle svakog osvojenog boda,bodre srce mi je na mestu.Bravo momci!!!! Tako se igra i voli svoja zemlja

Nino

pre 12 godina

A kaže Strajnić:"Da je neko ovo snimao imao bi šta ostaviti za istoriju..." i ""...mislili su da poslije odlaska Grbića neće ništa osvojiti a oni ne osvajaju medalje nego zlata...".

Слоба Гробар Сента

pre 12 godina

Наклон!!!!!!!!!!
Колаковић:"Пази да не промени на флот". :-)
НЕПРОЦЕЊИВО, какво спуштање тензије у одлучујућим тренутцима.

Oliver

pre 12 godina

Sa Draganom Mirkovic na Olimpijadu. Bez razmisljanja.

ps
Miljkovic je nas najbolji prognozer,plasirali smo se medju prvih sest ekipa. Ziveli!!!

vladimir

pre 12 godina

Pratim odbojku od kada smo poceli da se penjemo na vrh one cuvene 1995.godine na EP u Atini kada smo osvojili bronzu.Nisam ni mogao da sanjam da cemo posle odlazaka svih onih asova osvojiti zlato posle deset godina.Nasa odbojka je neunistiva jednostavno kada se dobro radi i kada se tacno zna sta je ciji posao u savezu rezultata ima.Takodje ono sto je vrlo bitno nema toliko mesanja politike kada je u pitanju odbojka i mi imamo uspeha i posle 16 dugih godina.Ostali smo su u vrhu dugi niz godina sto nije nikome uspelo ni jednim Brazilcima,Italijanima pa onda onim Holandjanima kojih su se svi plasili devedesetih godina.Otici na sampionat onako skromno i reci ma super je i uspeh 6.mesto,a oni se vrate sa zlatom sve govori.Zanimljivo da se u poslednjih desetak godina oprostio veliki broj igraca zakljucno sa proslom godinom kada je otisao Nikola Grbic i rezultati su ostali.Ostao je samo Ivan Miljkovic jedini iz one generacije koja je harala svetskom odbojkom dugi niz godina.A kako je Ivan igrao na ovom sampionatu kao da je tek poceo da igra u reprezentaciji.Kakav je as i legenda svetske odbojke ne treba ni ponavljati.Ipak na ovom sampionatu turnir zivota odigrao je Nikola Kovacevic koji je u najboljem timu EP kao najbolji primac.Kako je on primao servis i igrao u napadu zaista je za svako divljenje.Vlado Petkovic takodje je odmenio Nikolu na sjajan nacin i pokazao da je nezasluzeno zapostavljen u senci Nikole.Odigrao je maestralno.Kao i svi ostali igraci zasluzuju veliko priznanje za sve ono sto su pruzili na celom EP.Kako od najboljeg blokera EP Marka Podrascanina,tako i preko njegovog kolege Dragana Stankovica,Milosa Nikica i Nikole Rosica koji se pokazao kao sjajan libero.Najinteresantnije je izdvojiti Terzica koji je sa svoja dva servisa na kraju treceg i cetvrtog seta doneo nasoj ekipi zlato.Takodje treba izdvojiti Rasica koji je takodje sjajno servirao u trenucima kada su se lomili setovi.Njihov takticki flot servis ispasce najbolji u istoriji svetske odbojke koji je nase rivale u polufinalu i finalu dovodio do ocajanja.Onakvi flot servisi zaista su bili neverovatni.Takodje jedna mlada generacija kuca na vrata seniorskog tima poput Urosa Kovacevica,Atanasijevica,Mitica i drugih pa se nadamo da ce se kolekcija trofeja nastaviti.Sta reci sjajan turnir neka se tako nastavi i u buducnosti.Neka uvek nasi sjajni momci zacrtaju da im je 6.mesto uspeh i nema problema.Zasluzuju iskreno divljenje.Svaka cast.Uvek smo znali da na odbojkase mozemo da se ponosimo.Kada su god gubili nikad nismo mogli da budemo ljuti na njih,jel smo znali da uvek ostavljaju srce na terenu i da igraju najbolje sto mogu.Ponosni smo na njih i posebno mi je drago sto posle onakvih igraca kakve smo imali poput Zarka Petrovica,Tanaskovica,Vanje i Nikole Grbic,Brdjovica,Kovaca,Bateza,Mestera,Gerica,Vujevica,Boskana,Mijica i dalje smo u vrhu svetske i evropske odbojke.Samo sto sada nismo u vrhu nego na vrhu sto je jos impresivnije.Svaka cast i naklon do neba jel ste to zasluzili.

Srba

pre 12 godina

Uspesima nasih sportista se daje do znanja svim Srbima koliki nas uspesi cekaju kao nacije ako se samo Srbi ujedine, vredno rade, i pomazu jedni drugima. Ono sto su Nemci na zapadu to bi smo bili mi na Balkanu. Nasi sportisti nam svake godine pokazuju kako treba da se radi i predstavljaju ono najpozitivnije u narodu. Ako se samo ugledamo na sportiste, istrebili bi smo svako zlo u narodu.

todos

pre 12 godina

Mi i Poljaci BRAĆA!!! BRAVO!!! Kako navijaju u skladu!
Onaj Terzić me je toliko oduševio da jednostavno nemam reči za njega.
A VI ostali kapa dole!!! Naročito Miljkoviću i Kolakoviću koji je hrabrio i kad je sve otišlo u .....

kion

pre 12 godina

vise ljudi je poslalo komentar za pobedu makedonaca nego za zlato Srbije... tuzna li si zemljo moja.
ja znam da su ljudi veceras izasli na ulice da su se radovali...mozda ne kao nekada,ali ovi momci nisu igrali za komentare na b92 nego za ono sto su im roditelji i drustvo usadili u srce jos u detinjstvo.
ko ne razume neka odslusa kako su pevali himnu...

SLOBODAN BOBI

pre 12 godina

Koliko smo mi nerealan narod...danas pricamo kako su samo odbojkasi heroji, sto naravno stoji da jesu...ali treba da se stidimo toga sto isto tako pljujemo po Novaku i kosarkasima...ali sta da se radi, takav smo narod...Setite se sta smo do juce pricali o kosarkasima i o Noletu...ili sta cemo sutra da pricamo o istim tim odbojkasima ako dozive neki neuspeh...nesto bas ne verujem da ce imati nasu podrsku kao danas...Prosto ne verujem kakav smo narod...i bas zbog toga retko ko u opvoj zemlji moze da uspe...

veliki strumf

pre 12 godina

KOLAKOVIC JE CAR!!! Koliko je taj covek smiren u tajm autima, kako ih recima podize i savetuje, a tek kakve izmene pravi covek! U pravom trenutku uvek je znao da ubaci pravog igraca koji ce da napravi prevagu! I Rasic kada je ulazio da servira uvek je pravio po par poena, a tek Terzic, igrao 3 minuta a mec viner, odservirao as na set loptu za 2-1, odservirao as na mec lopti, i to oba puta iz flop servisa. Pa nevidjeno! Na ovako sladak nacin nikada nismo pobedili! Bravo SAMPIONI!

PG city

pre 12 godina

Ko zna zivotnu pricu Igora Kolakovica zna zasto kod njega nema emocija. Imam 27 godina i zaplakao sam nocas od srece zbog Srbije, zbog Igora...Ma bjezi bre!

pamet u glavu

pre 12 godina

Uz cestitke odbojkašima i jedan savet-zapažanje: jedini savez u zemlji u koji politika nije umešala prste! Gledajte da tako i ostane ubuduće, da vas mimoidju razni Djilasi i Jeremici...

Dejo

pre 12 godina

Ne pamtim kada mi je bilo ovako drago zbog uspeha neke naše reprezentacije. Pre svega zbog toga što su ispraćeni kao da idu na neko nebitno takmičenje, a ne na evropsko prvenstvo. Sad će brojni sportski novinari da se utrkuju u hvalospevima, a kad su momci polazili u Austriju bolelo ih je uvo za to.

boki RS

pre 12 godina

Kakva odbojkaska godina.......Nema se tu nista dodati. SKIDAM KAPU! A Italijani!? Michal Lasko, Ivan ZAYTSEV, Dragan Travica i oni koji su otpali prije EP Matej Cernic, Michele Baranowicz, Jiri Kovar...sve pravi Italijani. Ma nema veze. Srbiiiiiiiiijaaaaaaaaaa..............................................................................................................................

ivana

pre 12 godina

Svaka cast momci na pobedi!Zasluzili ste je!:)A Italijani ne treba da se ljute vec da se zahvale nasima sto su im pokazali kako se igra odbojka i lepo ponasa....!:)

ponosna sestra

pre 12 godina

A braća Kovačević su moja braća. :) Nikola najbolji primač EEEEJ, a Urke ide istim stopama!

Kraljevo je na nogama, pozdrav za Dositejevu, da znate da smo svi sutra na dočeku!!

Aleksandar12

pre 12 godina

Neverovatno sta se dobija kada se ljudi sloze. Bili su kao jedan, sa zapanjujucom zeljom za pobedu su igrali svaki mec, kao braca, kao musketari svi za jednog jedan za sve. Cestitke svima a posebno dr. Ivanu Miljkovicu.

Sale

pre 12 godina

Hvala vam momci! Vi ste melem na rane otvorene ovh dana, što sportske što one druge. Hvala i navijačima - onakvo navijanje teško da bi imali i ovde.

marko

pre 12 godina

Bez obzira na naša različite poglede bilo političke bilo sportske,za ovakav prekrasan uspijeh može se samo iskreno čestitati od srca.Bravo srbi i kapa do poda. U više navrata pokušao sam biti najbolji u ulici na frenje i ne mogu, a vi prvaci Evrope u odbojci..

papa strumf

pre 12 godina

Ja vec godinama pricam da nam Nikola samo smeta. Dizanje spomenika njemu nas je kostalo mnogo. Dosta poraza u finalima i polufinalima, eventualno poneko trece mesto. Za titule je potrebna glad i mentalitet "refuse to lose", a to se ne postize sitim igracima. Bravo momci, velika pobeda cele ekipe, svako je doprineo onoliko koliko treba, nikoga ne bih izdvajao.
(Gargamel, 18. septembar 2011 23:55)
Da ne idem u dalju proslost da ti objasnjavam ko je i sta je Nikola Grbic, sta je sve osvojio i koliko je doprineo i zaduzio srpsku odbojku samo cu ti spomenuti najsvezije. Druze sa Nikolom smo prosle godine na Svetskom prvenstvu osvojili bronzu i mnogo lakse bili najbolja evropska ekipa, a finale nam je izmaklo za dlaku, iako Kovacevic i Nikic tada nisu bili ni blizu ovog nivoa. Vredjati takvog umetnika od tehnicara i takvo ime je obicna glupost. @Aleksandre iz Slovenije mesas babe i zabe. U svakom slucaju, zelim i ja Sloveniji da nema nikakve sportske uspehe jer sam i ja dobronameran covek.

VRH

pre 12 godina

kad se setim samo nikicevih sklekova u cetvrtom setu..ta zelja..to htenje..ta borba za grb.dres..drzavu..pevanje himne nam sve pokazuje a posebno mladog crnogorca nikica...svaka im cast svima..i sad mi suze idu od srece...

rojal

pre 12 godina

menjam zlato odbojkasa za bronzu kosarkasa !

vi ne?
(wlado, 19. septembar 2011 08:09)

Sramoto nezahvalna. Nije to tvoje zlato da ga menjas! A nikada nece ni biti!

Realista

pre 12 godina

@Nemanjikos
Ej stvarno nisam mpgao da verujem kad je srpski selektor nazvao neku dvojicu Italijana seljacima :)). Mislio sam da sam pogresno cuo kad eto ti si potvrdio da je bilo tako. Inace, su mi se Italijani a i Spanci smucili sa prenemaganjem i svadjama. Sad verujem Nemcima i ostalim skandinavcima zasto nece da imaju puno posla sa njima jer generalno veci prevaranti i foliranti od nas.

Vlada

pre 12 godina

Ko je rekao da je odbojka nizerazredni sport!? POBEDAAA!!! Kao da su igrali u Srbiji, mada s'obzirom da niko nije ni znao da ovi momci igraju , tako da bi igrali pred praznom arenom. Dragana kraljice :)

boban

pre 12 godina

Imamo sjajne ekipne sportove,kosarkase su pratile velike nevolje, a Nole se povredio,inace bi bi bili svuda najbolji,veslaci takodje odlicni, a sve su krunisali ovoga puta odbojkasi...veliki pozdrav prvacima Evrope

mitrowsky

pre 12 godina

Ma nema šta da se kaže više nego BRAVO MAJSTORI, svaka čast celom timu i stručnom štabu, a sada bi gospoda iz MUPa iMIPa mogli i Kolakoviću ekspresno da daju Srpsko državljanstvo kao što su nekim srednjerazrednim igračima iz Južne Amerike pred kamerama uručivali pasoše JEAAAAAAAAA!!!!

my way

pre 12 godina

Bravo sampioni, bravo junaci! Al' se puca! Ajmo Latini sad da se gleda usporeni snimak, pa da se pokrije usima (mada znate vi dobro da vas nisu ostetili), a i nauci nesto od majstora! Zivela Srbija!

Dzoni

pre 12 godina

Hehehehe, Ivan Grozni rece "uspeh ako udjemo u prvih 6", za one koji nisu razumeli: uspeh ako udjemo u prvih 6, a ostalih 5 nam gledaju u ledja :D Svaka cast legende, vidimo se ispred skupstine! SRBIJA!

Vlada jH

pre 12 godina

Molim medijatora da objavi moj tekst a vezan za Miljkovića on uvek veruje u najbolje a to za šesto mesto je da se oslobode pritiska ,ma znamo mi naseg Nisliju zlato je nase.

Саша

pre 12 godina

Момци свака част, покорили сте царствујућу Вијену :)

Титула, титула, славиће се титула...

Daca

pre 12 godina

Od Atine 1995 pa do danas naši odbojkaši pokazuju snagu,volju,znanje,patriotizam,jedinstvo.Oni su naše najsjajnije zlato!Neka se drugi ugledaju na njih.BRAVO!!!

Vlado

pre 12 godina

Veceras svi na trgove i ulice da slavimo do zore, a sutra svi pred skupstinu, treba nas biti sto vise, nasi zlatni momci su to itekako zasluzili.

Bivsa odbojkasica

pre 12 godina

I pored dosadne prehlade koja me drzi u kuci celog dana i cinjenice da tamo daleko prenosa nema, osmeh mi je na licu

Ponosna sam na njih! Svaka cast! Oni koji znaju sta je Italija u ovom sportu u poslednji dvadesetak godina, znaju koliko ova pobeda i ovo zlato vredi :)

Миле

pre 12 godina

Послах већ једном коментар, али морам још једном:
Шампиони, распаметили сте ме певањм химне. Хвала, хвала, хвала.

Misa Po

pre 12 godina

Što bi rek'o moj drug Mladja" zamolio bih komšiluk da prestane da puca, da mož' da izidjemo ispod astala..." :)))
Podvig, jednostavno. Prepotentni žabari, i njihov čuveni fer-plej! Neka pljuje i dalje onaj njihov trener, i prepošteni Mastrandjelo, stalno im je neki cazzo uzrečica. :)
Kapa dole, momci. Neka izmisle još neki sport da ima nabijamo komplekse. Popravili ste dan mnogom ljudima u ovoj zemlji. Živi bili!!!

Orao

pre 12 godina

Opet ste ispraceni na mala vrata, a vraca te se na zlatna...i tako vec 16. godina. Bravo momci, veliko Hvala i srecno.I da odete na Olimpijske igre!!!

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala Vam momci, tako se bori za grb koji nosite na ta Vasa viteska prsa...
Himnu ste otpevali bozanstveno i svako ko onako peva svoju himnu taj ne moze drugacije da se bori za svoju zemlju, vec samo kao Vi do zadnje kapi krvi...
Hvala Vam jos jednom...

Dule

pre 12 godina

Bravo odbojkaši,vi ste heroji Srbije.Neka krene pesma naša,pesma naših odbojkaša,mi smo prava četa plava,čuvaj se svete plave čete!

Milan Stojicevic

pre 12 godina

E ovako se to radi,kratko ali efikasno.Nije nas narod rekao onu narodnu izreku "Ne daj Boze da se Zrbi sloze".Upravo se to videlo u polufinalu i finalu EP u odbojci.Kad je bilo najteze tad smo bili najbolji.

Dominator

pre 12 godina

Otkad pratim sport
mislim da je ovo prvi put da smo u finalu nekog sporta imali više publike od protivnika! Nije mala stvar..

I još da nas pritom sudije nisu krale nego svirale fer i pošteno!

banjalučanin

pre 12 godina

Pokušavam naći na youtubu onaj čudesni Terzićev hoćeneće servis za 2:1. Svi kače samo zadnji poen, niko da okači set poen. Molim pomoć. Veliki pozdrav!

ponosna sestra

pre 12 godina

Bravo za "Ponosnu Sestru". Je si se cula sa njimal sta kazu? Jos jedno cestitke tebi.
(Toza, 18. septembar 2011 22:22)
Dragi Tozo, nažalost samo su poruke do sad pale, ali ko sad da gleda u telefone, pa oni će do zore pevati. ;) Zato ću sutra na aerodromu da ih izljubim i izgrlim iz sve snage.
Hvala ti puno i svim ostalim navijačima, ovo veče ću pamtiti.
POZDRAV ZA VOSU, SAŠU, KOVAČEVIĆE I KOČOVIĆE!
Vidimo se na dočeku drugari!

Poljska

pre 12 godina

Čestitam na pobede! Samo žao mi je, da nismo mogli igrati s vama u finalu.
Ivan Milijković je uvek bio moj omiljen odbojkaš. Potvrdio je da je stalno najbolji u svetu.

???

pre 12 godina

@ A nista lepse nego gledati utakmicu u Italiji, ja sama a oko mene 5 italijana.....nemate pojma kakvo zadovoljstvo...-)))
(Eva, 18. septembar 2011 22:05)
A sta ti radis sama sa 5 Italijana :P?!

Бобан КГ

pre 12 godina

Честитам момци!!! Волим да читам коментаре, врло ретко коментаришем... Овога пута морам, срце ми је пуно! Свака част! Србија је поносна на вас...

Људи, почињем да плаћам ТВ претплату, ишао пренос уместо Дневника, да не поверујеш...

И још нешто: Не знам да ли и вас много нервирају они Руси, стално имају неке блокере од 2.20, никако да имају играче као све нормалне репрезентације...

Aleksandar

pre 12 godina

Uraaaaa...
Sad kad smo napravili sjajan uspeh ima mnogo više šanse da ih Srbi ispljuju na narednim takmičenjima jer će sada to izbeći samo ako uvek osvoje prvo mesto.
Za sve ispod toga, Srbi čekaju sa arsenalom uvreda i psovki (kao za košarkaše i, konačno Noleta i tenisere).
Možda treba proglasiti trodnevnu žalost jer nema ni jednog razloga da Srbin pljuje po odbojkašima...

Jedan_je_Miljkovic_Ivan

pre 12 godina

Ne razumem ljude koji u ovako lepom trenutku kada odbojkasi postaju prvaci Evrope, imaju potrebu da pominju kosarkase i Novaka. Pa zapitajte se vi, malodusni ljudi, da li ste bar malo, isto tako bili srecni kad je Teo dao onu trojku protiv Spanaca, kada je razmontirao Slovence, kada smo osvojili srebrnu medalju, iako su i oni bili ispraceni kao odbojkasi sada, kada je Novak osvojio Vimbldon, Australiju i US Open, kada je nosio kacket sa imenom Srbije na svakoj dodeli pehara, kada je pobedjivao Rafu i Rodju i nabijao im komplekse, kada smo u decembru prosle godine postali prvaci sveta u nasem tradicionalnom sportu, tenisu??? Niko tada od vas nije ni pomisljao da uputi koju losu rec bilo kome od njih. Sastavni deo sporta je i PORAZ, ljudi. Prvenstveno kosarkasi, ali i ostali koji nekad ne zadovolje vasa ocekivanja, ne zasluzuju da im se zamera I postavlja pitanje imju li srce?! Da ga nemaju i da ne zele da usrece nas malodusne, suncali bi se na nekoj plazi I odmarali sa svojom porodicom i onima koji ih vole. Ako neko zasluzuje i ima kredit od nas navijaca i kriticara iz fotelje, to su srpski sportisti. Zar ne kazete da ste ponosni sto ste Srbi upravo zbog njih?? Zato budimo uz sportiste i kad je tesko i kad im pravimo doceke. Pozdrav!

slavko

pre 12 godina

Bravo majstori.Hvala vam za jos jedno zlato! Zamolio bih ostale da ih sada ne uporedjuju sa Noletom (stavljajuci Noleta u negativan kontekst) i kosarkasima.Nego da budemo ponosni zato sto smo SVETSKA SPORTSKA VELESILA!Idemo u nove pobede !

Ml.

pre 12 godina

Како год се завшила ова утакмица, ја сам под једним утиском. Никада нисам видио наше одбојкаше да су овако пожртвовани, пуни енергије, да се радују послије сваког поена, подржавају једни друге... Као да у сваком тренутку гледам шест Вања Грбића на паркету.

Filip

pre 12 godina

SAMPIONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SVI PRED SKUPSTINU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HVALA VAM MAJSTORI!!!!!!!!!!!!!!! NAJBOLJI STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

željko

pre 12 godina

Srpska odbojka je jedan od sportova u kojem su rezultati obrnuto proporcionalni ulaganjima. Bravo momci, respect! Treba biti velicina da se dobiju Italijani!

Tras!

pre 12 godina

momenat kada Kolakovic uvodi Terzica da servira pri rezultatu 24-23 a on vrati onakvim servisom,NEPROCENJIVO!
(paja, 18. septembar 2011 19:29)

++++++++1

petar

pre 12 godina

bravo junaci. i sve pohvale nasim beclijama. prave ste ljudine i navijaci. sa takvom publikom uvek ce nasi biti na krilima.da su vas videli ovi iz bg arene bar. Amin za odbojkase.

Вучко

pre 12 godina

Браво Одбојкаши Србије!!! Свака част и хвала на овој срећи!!! Србијо, Београде, покажи поново да знаш да дочекаш Шампионе!!! Живела Србија!!!

mirko

pre 12 godina

potez meca nije terzicev servis..vec podrascanin kad je poljubio u glavu kovacevica posle bloka..kad sam video kako se momci iskreno bodre i podrzavaju..znao sam da ce da pobede..svaka cast..marko tebi posebbnoo..servis savrsen..blok takodje..svaka cast

CSS!

pre 12 godina

Neka i u Londonu, sledece godine, budemo "sesti" , neka Kapiten opet prognozira i ja cu biti najsrecniji na svetu!!! ZIVELI MAJSTORI!!!
P.S. Kapitenu, ne zajebavaj!!! :)))

Xin Zhao

pre 12 godina

Domaci teren je domaci teren. Svaka cast momci, odigrati dve utakmice za redom sa toliko zelje, motiva, elana je prosto nepojmljivo! Terzicu ljubim te u taj tvoj servis!!!

nexan

pre 12 godina

Svaka cast momci!!!!!!!!!!
Otisli ste bez prevelikih ambicija, uz bedan ispracaj.
Ali zato kada budete dosli bice UUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!

king of snake

pre 12 godina

Marko Podrascanin bi izblokirao i Cak Norisa!!!


Bravo momci za zelju,za htenje,za srce i naravno bravo za publiku!


HVALA VAM PUNO!!!

veljo

pre 12 godina

Sve cestitke,priredili ste nam mnogo radosti,nadam se da posle prvog neuspeha necete biti pljuvani kako nemate pojma,jer takvi smo ti mi Srbi.

Михаил Македонија

pre 12 godina

Честито Срби, кога се игра со срце и со дух ништо не е тешко. Браво!

jota

pre 12 godina

Svaka cast momci, ni u snu nisam ocekivao zlato.
Uz nadu da ce ova generacija osvojiti jos dosta zlatnih odlicja pozdrav svim ljubiteljima odbojke.

goran pula

pre 12 godina

kako je rekao grbić ne nalazim prave riječi s kojima bi hvalio ove momke i njihov uspjeh a na "gazzeta dello sport" kažu talijani pobjedili su zausluženo lukaviji ! nigdje niti slova o lošem suđenju .
bravoooooooooo !!!!

realista

pre 12 godina

Za Miljkovica, Srednjake i libera se znalo da mogu da se nose sa svetskim vrhom. Ovo evropsko zlato su pored njih doneli primaci Kovacevic i Nikic, svaka cast svim momcima ali njima kapa dole!!!!!!

Srdjan

pre 12 godina

Momci jos jednom kapa dole svaka vam cast i hvala vam sto ste nam ulepsali ovo nedeljno vece.Borili ste se do samog kraja svaka cast na sklekovima pokazali ste da ste divna ekipa.

paka

pre 12 godina

duboki naklon za istinske sampione! austrijski komentatori nisu stedeli reci hvale, a u stadhalle je bila atmosfera kao kod kuce! bravo za momke, koji su otisli skromnih oceivanja, a onda pobedili i sebe!

marinko

pre 12 godina

Gldao sam utakmisu na slovenija 1. oni su barem imali prenos evropskop šampionata u odbojci. svaka čast našim momcima na pobedi i svaka čast navijačima iz beča. naša reprezentacija je imala jaku podršku naših ljudi na ovom prvenstvu.

ani

pre 12 godina

Cestitki na zlatniot medal sosedi.
Pokazavte deka ste najdobri vo odbojka, a toa se ceni.
Bravo, i vi posakuvam vakvi uspesi i ponatamu.:)
Pozdrav od Makedonija.

McClane

pre 12 godina

Sa kakvim zarom su igrali ovi momci!To se jednostavno vidi! Sa istim zarom su igrali i kosarkasi,samo na proslom svetskom prvenstvu!Kako im onda bilo sta zameriti?Kako im zameriti i poraze?Svaka cast odbojkasima,svaka cast na adrenalinu kojem su igrali!Momci jako ste me usrecili!Kakva borba , dugo nisam video nase sportiste da ovako brutalno izgaraju na terenu!Ja sam odusevljen!

undolotic

pre 12 godina

nije bilo lako gledati 3 set sredinom meca, i pri vodstvu talijana 2-3 ili 4 razlike, ali kad sam vidio Nikica kako radi sklekove,
znao sam da je to - to

Sreten

pre 12 godina

Drago mi je zbog ovih momaka jer ih nikad nisam kritikovao i kad nije islo a pogotovo sto su dokazali da od njih nemamo bolje i da velikim pozrtvovanjem i radom mogu dosta ostvariti i prevazici sebe kao u mecu sa Rusijom! A ova titula je moguce dosla neocekivano ali je rezultat tima!

Tamara

pre 12 godina

Ovo me podseca na 90-te i najsladje medalje nakon sankcija...Nadam se da ce i ovoj generaciji ova medalja biti najsladja! Samo napred momci! :))

Crveni

pre 12 godina

Odbojka je nas najbolji sport, kakav tenis jesu teniseri dobri ali to tradiconalno nije nas sport. I kosarkasi su dobri ali nemaju srece.

Baranin

pre 12 godina

Udjute na sajt CG http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=16&news=198730 i vidite sta Crna Gora misli o ovoj pobjedi. Procitajte komentare!

Neko iz Elecktricnog Orgazma

pre 12 godina

Cestitke odbojkasima!
Mada me nerviraju senzacionalni naslovi da je Srbija na krovu Evrope, jer od toga narod Srbije ne zivi, ali kad nema alternativu, i pobeda sportista im je duhovna hrana i podstrek za srbovanje!
(Neko iz Nemacke, 18. septembar 2011 21:52)

"Al' ne dam svoje ja ideale,
jescu snove umesto hleba,
ja svoju srecu nosim sa sobom,
ona je parce slobodnog neba."

Srbija prvak Evrope - orgazmicno!

Ivica - MK

pre 12 godina

BRAVO, BRAVO bre Srbi!! Fantasticna pobeda, zlato breee, zlato. Svaka cast momcima iz ekipe, borbeno, hrabro, sportski. Cestitke jos jedanput.

Nikola

pre 12 godina

Čestitam našim sjajnim momcima na izvanrednom uspehu. Posebno mi je drago, da su naši primači, Kovačević i Nikić odigrali onako maestralno i konačno dokazali da su ravnopravni onom velikom dvojcu V. Grbić G. Vujević.

totti

pre 12 godina

kolakovicu majstore, nikic kao nakad vanja dize ekipu sa svojom energijom, sklekovi :) kakav vrh, hvala vam momci. docekajte ih ljudi, ovo je herojski rezultat. PODGORICA

boombar

pre 12 godina

Šta reći sem BRAVO, BRAVO, BRAVO. Fenomenalne igre i sjajan nastavak briljantnih partija koje naša reprezentacija pruža već godinama.
Ja lično nisam preterano iznenađen ovim uspehom. Mnogi su ili zaboravili ili prevideli da je ova reprezentacija možda i mogla prošle godine postati svetski prvak ali spletom nestvarnih okolnosti (imali smo 13:11 protiv Kube u 5. setu polufinala)momci su osvojili bronzu. Na tih 13:11 prvo je Kovačević izblokiran 1 na 1 a onda je i Podraščanin izblokiran. Da li treba da ističem koliko ima simbolike u tome što su pomenuta dvojica u idealnoj šestorci prvenstva. Iz te prošlogodišnje reprezentacije nedostaju Grbić i Janić (čini mi se). Mnogi su bili skeptični što se tiče Petkovića ali sada se videlo kolika je ustvari bila snaga te reprezentacije jer jednostavno Vlado nije ni mogao dobiti pravu šansu pored Nikole Grbića. Što se tiče Janića njegov izostanak se nije gotovo ni primetio jer sva naša tri primača (Kovačević, Nikić i Janić) igraju na gotovo identičnom nivou. Jedina razlika je u tome što Nikić voli da radi sklekove na terenu:-)))
I na kraju šta reći za Miljkovića? Pa taj čovek ima volju, snagu i nerve za petoricu. Ubedljivo najbolji svetski korektor poslednjih 10 godina.
Meni je najimpozantnije koliko poverenje ceo naš tim ima u njega. Da se ne lažemo u 4. setu protiv Italijana je bar tri lopte ispucao u aut ali opet i opet iznova čoveku podižu lopte i on neumorno raspaljuje i rešava utakmice. Voleo bih ako neko zna da nam kaže da li je Ivan u igri za OI?
Još jednom svaka čast našim momcima!
Idemo dalje

Musashi

pre 12 godina

Ja samo ne mogu da verujem koliko ste ogavni vi sto plujete kosarkase zbog neuspeha i tvrdite da se nisu borili, a nakon Svetskog prvenstva ste ih hvalili na sav glas. Ljudi, sportisti su jedina svetla tacka u nasoj drzavi, apljujete ih vi koji samo sedite ispred prodavnica i opijate se!

Иван-Ниш

pre 12 godina

Е овај мој суграђанин и имењак се показао као прави вођа и мотиватор. Браво капитену!

Dragan Uncanin

pre 12 godina

Cestitam VELIKANI.
Zasluzili ste titulu, imate znanje, talenat, zelju da naporno radite i povrh svega veliko srce koje jace kuca kada igrate za Srbiju. I Vi i vasi prethodnici i vasi funkcioneri ste svoje zivote iskreno posvetili odbojci i zato necudi vas visedecenijski uspeh.
Nemam reci kako da Vas se zahvalim jer je vas uspeh jos veci kada se zna da ste zapostavljeni u odnosu na politicko-marketinske sportove (kosarka, fudbal, vaterpolo,...).
Neverujem, nemislim vec znam da cete nastaviti sa uspesima, Vi ste spojili Srbiju.

Suzana

pre 12 godina

Svaka cast momcima na izvanrednom uspehu. Kolakovicu sve cestitke za vodjenje ovih momaka, za njegovu smirenost i za podjednako date sanse svim igracima da doprinesu ovakvom uspehu. Pratim odbojku godinama unazad ali onakav mec kao protiv Rusa nisam imala prilike nikada da vidim. Naravno i finale je bilo odlicno. Nadam se da ce posle mnostva ovako lepih komentara danas imati ko i da doceka nase odbojkase. Da i mi uradimo nesto za njih.

Niksic SRB

pre 12 godina

Svaka cast nasim sampionima.A sada svom snagom prema Olimpijadi,pa da i tamo ponovimo uspjeh iz Sidneja.
Jos jedna interesantna stvar koju nasa sportska javnost treba da zna:Milos Nikic(koji radi sklekove:-)) je brat od strica Slobodana Nikica,naseg zlatnog vaterpoliste.Njihovi ocevi Vojislav i Radomir su iz Nikisca otisli u Budvu odnosno Beograd prije 30-tak godina.
Nadam se da ce i Slobodan raditi sklekove i pjevati himnu za par mjeseci na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu.
E pa Nikici,zemljaci,sampioni,VELIKO VAM HVALA!!!

milena

pre 12 godina

volela bih da to ima vise odjeka u svetu. kad pogledate svetske stranice/novine/medije nigde nismo zastupljeni.. da li se moze deo novca uloziti u bolje odnose sa javnoscu - tkz. bolji PR?

Nex

pre 12 godina

U 4 setu, kod tehnickog tajmauta 16:14, Kolakovic govori: "Nemoj ici na dijagonalu gde su ona dva seljaka". :D
(Nemanjikos, 19. septembar 2011 03:39)

Brate, rekao je srednjaka, ne seljaka :))). Nema veze, pogresi covek. Aj ziveli, za titulu!!!

Aleksandar

pre 12 godina

verovali ili ne na 24:23 u 3 setu na Terzicev servis ja molim Boga da lopta zakaci vrh sajle i da naglo padne na parket,posto Terzic ima kratak flot servis i molitva mi se ispunila.Bog je SVEMOCAN.