Subota, 17.09.2011.

00:03

"Oslobodili" Libiju, došli po naftu

Analitičari su još na početku sukoba u Libiji motive za NATO intervenciju tražili u poslovnim interesima zapadnih zemalja i njihovih saveznika.

Izvor: Danas

"Oslobodili" Libiju, došli po naftu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 12 godina

Ne postoji ta sila na zemlji koja moze porobiti drugu zemlju ako iznutra nema svoje ljude, izdajnike.
Na zalost Irak,Jugoslavija,Libija,Egipat..i.t.d....imali su i za izvoz, tako da nije bilo teshko da se rasture.

Milosrdni_Andjeo

pre 12 godina

Kakvi humanisti, kakvi mirotvorci, kao da ih je sam Bog poslao na zemlju.
Da ih se čovek ne nagleda. Jadan li si svete u kome živimo!!!

jelena

pre 12 godina

Izvinjavam se unapred na komentaru na stranom jeziku, ali ponekad reci zvuce bolje bez prevoda:
" These are commercial crusades
'Cos all the oil men get paid
These are commando crusades
Commando tactical rap
And from the streets of New York and Baghdad
To Teheran and Tel Aviv
Bring forth the prophets of the Lord
From dirty bastards filling pockets
With the profits of green
These are commercial crusades
Commando tactical raids
Playin' military charades
To get paid..."

VODA

pre 12 godina

Vjerujte mi nije ovo zbog mene nego zbog mog rodjaka NAFTE. Kakva budala..dok je bio Voda bilo mu dobro kad je odlucio na se ZAKATRANI onda PRTZ svi ga popili...

Зоран

pre 12 godina

(Sale, 17. septembar 2011 09:12), проблем са нама у Србији је што иако то знамо никакву поуку не извлачимо нити корист. А предност њихових интелектуалаца на Западу, који то не знају, је што и поред незнања паметно раде. Па ти види ко је паметнији и попред знања(незнања). То ти је уједно и слика нашег образовања.

Cole

pre 12 godina

Mateja, trebao si da vidis tezak zivot u Libiji. Posao krece od osam libijci se polako skupljaju sat vremena, niko ne pravi frku oko posla. A, da Gadafijevi kontrolisani mediji, pa kad si bio tamo video si koilko ima staelitskih antena na kucama, niko taj program nije ni shvatao ozbiljno, nije im ni pravljena frka. Ko ne radi imao od cega da zivi, ni to nije bio problem. Jednostavno, zemlja je bogata naftom i ima za sve. Bas da vidim sta ce da im donese nova vlast.

Darko

pre 12 godina

ma ovo su sve gluposti. gadafi je već prodavao naftu u eu i bio uvezan u eu firme i države i oni sa njim. nego ljudima dosadio državni teror. kao nama 5. oktobra. a sad sve ide normalno i očekivano.
(pranjic, 17. septembar 2011 10:24)

E blago tebi...

libijac

pre 12 godina

Sarko i Cameron su dosli da prestignu italijanski ENI, i eventualno nesto dogore za Total i BP. A ENI je car.
Ne treba zaliti za "demokratom" Gadafijem. Retko velik zlocinac i pljackas svoga naroda.

Bane

pre 12 godina

@Miki
Bas tako , zapad duguje libiji 200 milijardi dolara i kada je Gadafi zapretio obustavom isporuke nafte ako se taj dug ne isplati, eto pobunjenika i rata ! Zivim za dan kada ce zapadna civilizacija (Usa, engleska,nemacka,francuska) doziveti potpuni krah,slom i bedu ! To su debelo zasluzili jer su 100 puta gori od hitlera i nacista !!!

Djenadije

pre 12 godina

Naravno da su to sve uradili iz cisto humanitarnih razloga, pa iz istog razloga su pomogli palestincima, sirijcima, onim jadnicima u ruandi, kao sto i dan-danas pomazu kurdima.
Sve go humanista

Dragan

pre 12 godina

Aleksandar Veliki, Džingis Kan, Car Dušan, Napoleon, Hitler...
Rimsko carstvo, Velika Grčka, Otomanska imperija, Austro-Ugarska, Treći Rajh...
Uvek je toga bilo i biće! I ovi će kad tad propasti, ali mi tu ne možemo ništa. Gledajmo sebe, pustite velike. Neko će uvek odlučivati o nama! Može nam biti bolje samo ako više stvaramo a manje trošimo.

Željko

pre 12 godina

Meni je u svim ovim "humanitarnim akcijama" upadljivo odsustvo Nemačke. Sve ovo što se dešava je ista ona borba za kolonije koju smo imali i pre i sa istim zemljama učesnicama. Nemačka je i tada bila odsutna i isključena iz svega toga. Znamo čemu je to sve odvelo. Prvi svetski rat zbog nezadovoljstva kolonijalnim posedima pa onda drugi kao direktan rezultat prvog svetskog rata. U drugom joj je saveznik bio Japan. Slutim da bi u ovom narednom, ne desio se, to mogla da bude Kina.

Mateja

pre 12 godina

Iskreno mi je žao naroda Libije. Posle godina teškog života puni nade od budućnosti očekuju nešto bolje. Revolucionarni zanos će ih kao i nas posle 5. oktobra držati neko vreme dok ne shvate da im se sprema još teži život nego pod Gadafijem. Isti taj Gadafi kojeg su smatrali diktatorom će se ispostaviti kao daleko humaniji od ovih zapadnih nameštenika koji će ih opljačkati i oglodati do kostiju. Sam Gadafi će završiti isto kao Milošević a gradjani Libije isto kao mi danas, opljačkani, obespravljeni, osiromašeni i prinudjeni da rade za stan i hranu kao robovi u zapadnim korporacijama koje će im oteti resurse i napraviti koloniju baš kao što je Srbija danas.

IBJ

pre 12 godina

Kako bre ne znate: bila je to humaninaftna intervencija da se izbegne humaninaftna katastrofa i uspostavi naftokratski režim u Libiji, umesto Gadafijevog plemenskog socijal-islamizma. Evrodizel će biti malo zagađen krvlju sledećih par decenija, ali "šta ima veze".

Pripremi neka se Venecuela!

Trotter

pre 12 godina

Ovo za Libijsku naftu je bilo jasno od samog početka, nago za nas bi bilo mnogo značajnije da saznamo šta su sve naši ,,pobunjenici,, preuzeli kao obavezu prema svojim zapadnim prijateljima. Mislim, neke stvari možemo i sami da naslutimo ( domaće banke likvidirane i ceo finansijski sektor predat u ruke strancima, privreda takođe uništena i sva ozbiljina proizvodnja je rukama stranih kompanija,trgovina takođe, Srbi su pretvoreni u najjeftiniju radnu snagu u evropi idt. itd ) ali očigledeno da ima još puno toga, čisto da znamo šta nas sve u budućnosti čeka.

dr

pre 12 godina

Kakva živopisna slika, dva kisela osmeha i dve ručerde koje drže sa obe strane dve raširene ručice i jedan infantilni osmeh bez dostojanstva a pun divljenja i strahopoštovanja. Kakav li je ishod, čik pogodite!?

Dragan

pre 12 godina

Interesantno, od 28 clanica NATO samo je 8 ucestovalo a stalnom bombardovanju samo 3, SAD, Francuska i Engleska. Medijski su to savrseno uradili, izvrsili hiljade bombardovanja i stavili veto na izvestvanja. Kada bi jedan grad razorili bombardovanjima i pozvali pobunjenike da udju u njega, onda bi prikazali taj snimak kao dokaz 'velicanstvene' borebe pobunjenika. Na drugoj strani, sve proteste koje su dolazile iz gotovo svih africkih, azijskih ili latinsko americkih zemalja koje su se protivile akciji tok 'krnjeg' NATO-a su takodje blokirale. Vreme ce ubrzo pokazati da je ovo jedan od najvecih zlocina SAD, Francuske i Britanije posle napada na Irak.

pranjic

pre 12 godina

ma ovo su sve gluposti. gadafi je već prodavao naftu u eu i bio uvezan u eu firme i države i oni sa njim. nego ljudima dosadio državni teror. kao nama 5. oktobra. a sad sve ide normalno i očekivano.

Sale

pre 12 godina

U Srbiji to zna svako dete u petom razredu osnovne. Ovde u EU, to ne znaju ni ovi njihovi ``intelektualci``. Ćuće to na TV-u za nekih 15 godina pa ce da se čude. Kad su prošle godine od nekog svog pravnika čuli na TV-u da je Srbija bombardovana suprotno medjunarodnom pravu, pitali su me zašto se Srbija nije tada žalila UN ili NATO-u. I to me pitao školovan čovek. Da nije žalosno bilo bi smešno.

Bosko Buha

pre 12 godina

Ovo su skolarci preuzeli od brata kauboja: "porusi pa gradi". Voditi male kntrolisane ratove pod sloganom "humanitarna pomoc" - sve to uz pomoc CIA, kontrasa i same ubojite sile. Rat sa Iranom dobice svetlo jednom kad vecina Muslimanskih drzava pruzi "podrsku" velikom zapadu za konacni poduhvat.
Nagradno, naizgled irelevantno, pitanje: kome da se zahvalimo za vladu koja nam otima i poslednje iz nasih sve manjih dzepova? Samo nemojte reci Dzo bagerista...

Nije nego

pre 12 godina

Toni Bler je „jednom rukom oslobodio Kosovo od srpskih tlačitelja" ... Ma nije nego ... iz humanizma ... a najveće rudno bogatstvo na Kosovu? Ugalj? Trepča? Jesu to ostavili albancima, srbima ili su "stavili šapu" na to? Odgovor svi znate ... Iskreno, nema šta !!!

Oklinak

pre 12 godina

Mislim da je za Srbiju i njenu privredu kao i egzistenciju onih koji vec godinama rade u Libiji najpametnije da se saceka povratak Gadafija na vlast. Jedan od razloga za ovaj predlog je i to sto trenutni odnos snaga u Libiji daje male shanse Srbijanskim firmama za bilo kakav posao. Sto bi rekli:to je nama nasa borba (i zatucanost) dala.

Dejan

pre 12 godina

Bombardovanje Libije i ubijanje nevinih civila i dece je uradjeno samo i iskljucivo zbog nafte. Sada je dosao trenutak za naplatu racuna. Britanske i francuske naftne kompanije ce dobiti povoljne aranzmane za eksploatisanje naftnih polja a sirokim narodnim masama ce se pricati prica o "demokratiji" u koju ne znam ko vise veruje.

svi isti

pre 12 godina

Koliko smo mi uzeli para kod Sadama,Gadafija.Od oruzija,gradnje infrastrukture,medecinskog osoblja itd..,pa to nismo radili gratis iz solidarnosti sa njima,vec zbog novca i nafte.

Зоран

pre 12 godina

Код нормалних земаља политика је у служби економије, а рат је само продужетак политике. Отуда, рат је због економије. Увек било и биће.

BB

pre 12 godina

Pre konacnog rata sa Iranom Evropu treba obezbediti sigurnim naftnim izvorima, a ne naftom iz Rusije, jer taj rat ce biti nuklearni i u njemu ce 90 % muslimanskog stanovnistva na bliskom istoku nestati. Trebalo bi bolje da prevodite francuski i reci Sorkozija.

Marko

pre 12 godina

ISkreno se nadam da cu docekati dan kada ce podvijenih repova pobeci iz tih krajeva i da ce ih Libijski a i ostali porobljeni narodi oterati jednom zauvek

NN

pre 12 godina

"Govore o rekonstrukciji Libije vrednoj stotine milijardi dolara... Uništavaju je i rekonstruišu novcem Libijaca..." Zvuci vam poznato???

Марко

pre 12 godina

Вероватно из истор газлога и наша садашња влада даје приоритет ЕУ за послове у Србији, уместо земаља које нису признале Косово. Закључке изведите сами.

NN

pre 12 godina

"Govore o rekonstrukciji Libije vrednoj stotine milijardi dolara... Uništavaju je i rekonstruišu novcem Libijaca..." Zvuci vam poznato???

Marko

pre 12 godina

ISkreno se nadam da cu docekati dan kada ce podvijenih repova pobeci iz tih krajeva i da ce ih Libijski a i ostali porobljeni narodi oterati jednom zauvek

Зоран

pre 12 godina

Код нормалних земаља политика је у служби економије, а рат је само продужетак политике. Отуда, рат је због економије. Увек било и биће.

BB

pre 12 godina

Pre konacnog rata sa Iranom Evropu treba obezbediti sigurnim naftnim izvorima, a ne naftom iz Rusije, jer taj rat ce biti nuklearni i u njemu ce 90 % muslimanskog stanovnistva na bliskom istoku nestati. Trebalo bi bolje da prevodite francuski i reci Sorkozija.

Марко

pre 12 godina

Вероватно из истор газлога и наша садашња влада даје приоритет ЕУ за послове у Србији, уместо земаља које нису признале Косово. Закључке изведите сами.

Sale

pre 12 godina

U Srbiji to zna svako dete u petom razredu osnovne. Ovde u EU, to ne znaju ni ovi njihovi ``intelektualci``. Ćuće to na TV-u za nekih 15 godina pa ce da se čude. Kad su prošle godine od nekog svog pravnika čuli na TV-u da je Srbija bombardovana suprotno medjunarodnom pravu, pitali su me zašto se Srbija nije tada žalila UN ili NATO-u. I to me pitao školovan čovek. Da nije žalosno bilo bi smešno.

Mateja

pre 12 godina

Iskreno mi je žao naroda Libije. Posle godina teškog života puni nade od budućnosti očekuju nešto bolje. Revolucionarni zanos će ih kao i nas posle 5. oktobra držati neko vreme dok ne shvate da im se sprema još teži život nego pod Gadafijem. Isti taj Gadafi kojeg su smatrali diktatorom će se ispostaviti kao daleko humaniji od ovih zapadnih nameštenika koji će ih opljačkati i oglodati do kostiju. Sam Gadafi će završiti isto kao Milošević a gradjani Libije isto kao mi danas, opljačkani, obespravljeni, osiromašeni i prinudjeni da rade za stan i hranu kao robovi u zapadnim korporacijama koje će im oteti resurse i napraviti koloniju baš kao što je Srbija danas.

Nije nego

pre 12 godina

Toni Bler je „jednom rukom oslobodio Kosovo od srpskih tlačitelja" ... Ma nije nego ... iz humanizma ... a najveće rudno bogatstvo na Kosovu? Ugalj? Trepča? Jesu to ostavili albancima, srbima ili su "stavili šapu" na to? Odgovor svi znate ... Iskreno, nema šta !!!

Dejan

pre 12 godina

Bombardovanje Libije i ubijanje nevinih civila i dece je uradjeno samo i iskljucivo zbog nafte. Sada je dosao trenutak za naplatu racuna. Britanske i francuske naftne kompanije ce dobiti povoljne aranzmane za eksploatisanje naftnih polja a sirokim narodnim masama ce se pricati prica o "demokratiji" u koju ne znam ko vise veruje.

Bane

pre 12 godina

@Miki
Bas tako , zapad duguje libiji 200 milijardi dolara i kada je Gadafi zapretio obustavom isporuke nafte ako se taj dug ne isplati, eto pobunjenika i rata ! Zivim za dan kada ce zapadna civilizacija (Usa, engleska,nemacka,francuska) doziveti potpuni krah,slom i bedu ! To su debelo zasluzili jer su 100 puta gori od hitlera i nacista !!!

Dragan

pre 12 godina

Interesantno, od 28 clanica NATO samo je 8 ucestovalo a stalnom bombardovanju samo 3, SAD, Francuska i Engleska. Medijski su to savrseno uradili, izvrsili hiljade bombardovanja i stavili veto na izvestvanja. Kada bi jedan grad razorili bombardovanjima i pozvali pobunjenike da udju u njega, onda bi prikazali taj snimak kao dokaz 'velicanstvene' borebe pobunjenika. Na drugoj strani, sve proteste koje su dolazile iz gotovo svih africkih, azijskih ili latinsko americkih zemalja koje su se protivile akciji tok 'krnjeg' NATO-a su takodje blokirale. Vreme ce ubrzo pokazati da je ovo jedan od najvecih zlocina SAD, Francuske i Britanije posle napada na Irak.

Bosko Buha

pre 12 godina

Ovo su skolarci preuzeli od brata kauboja: "porusi pa gradi". Voditi male kntrolisane ratove pod sloganom "humanitarna pomoc" - sve to uz pomoc CIA, kontrasa i same ubojite sile. Rat sa Iranom dobice svetlo jednom kad vecina Muslimanskih drzava pruzi "podrsku" velikom zapadu za konacni poduhvat.
Nagradno, naizgled irelevantno, pitanje: kome da se zahvalimo za vladu koja nam otima i poslednje iz nasih sve manjih dzepova? Samo nemojte reci Dzo bagerista...

dr

pre 12 godina

Kakva živopisna slika, dva kisela osmeha i dve ručerde koje drže sa obe strane dve raširene ručice i jedan infantilni osmeh bez dostojanstva a pun divljenja i strahopoštovanja. Kakav li je ishod, čik pogodite!?

Trotter

pre 12 godina

Ovo za Libijsku naftu je bilo jasno od samog početka, nago za nas bi bilo mnogo značajnije da saznamo šta su sve naši ,,pobunjenici,, preuzeli kao obavezu prema svojim zapadnim prijateljima. Mislim, neke stvari možemo i sami da naslutimo ( domaće banke likvidirane i ceo finansijski sektor predat u ruke strancima, privreda takođe uništena i sva ozbiljina proizvodnja je rukama stranih kompanija,trgovina takođe, Srbi su pretvoreni u najjeftiniju radnu snagu u evropi idt. itd ) ali očigledeno da ima još puno toga, čisto da znamo šta nas sve u budućnosti čeka.

IBJ

pre 12 godina

Kako bre ne znate: bila je to humaninaftna intervencija da se izbegne humaninaftna katastrofa i uspostavi naftokratski režim u Libiji, umesto Gadafijevog plemenskog socijal-islamizma. Evrodizel će biti malo zagađen krvlju sledećih par decenija, ali "šta ima veze".

Pripremi neka se Venecuela!

Cole

pre 12 godina

Mateja, trebao si da vidis tezak zivot u Libiji. Posao krece od osam libijci se polako skupljaju sat vremena, niko ne pravi frku oko posla. A, da Gadafijevi kontrolisani mediji, pa kad si bio tamo video si koilko ima staelitskih antena na kucama, niko taj program nije ni shvatao ozbiljno, nije im ni pravljena frka. Ko ne radi imao od cega da zivi, ni to nije bio problem. Jednostavno, zemlja je bogata naftom i ima za sve. Bas da vidim sta ce da im donese nova vlast.

Darko

pre 12 godina

ma ovo su sve gluposti. gadafi je već prodavao naftu u eu i bio uvezan u eu firme i države i oni sa njim. nego ljudima dosadio državni teror. kao nama 5. oktobra. a sad sve ide normalno i očekivano.
(pranjic, 17. septembar 2011 10:24)

E blago tebi...

Djenadije

pre 12 godina

Naravno da su to sve uradili iz cisto humanitarnih razloga, pa iz istog razloga su pomogli palestincima, sirijcima, onim jadnicima u ruandi, kao sto i dan-danas pomazu kurdima.
Sve go humanista

Dragan

pre 12 godina

Aleksandar Veliki, Džingis Kan, Car Dušan, Napoleon, Hitler...
Rimsko carstvo, Velika Grčka, Otomanska imperija, Austro-Ugarska, Treći Rajh...
Uvek je toga bilo i biće! I ovi će kad tad propasti, ali mi tu ne možemo ništa. Gledajmo sebe, pustite velike. Neko će uvek odlučivati o nama! Može nam biti bolje samo ako više stvaramo a manje trošimo.

svi isti

pre 12 godina

Koliko smo mi uzeli para kod Sadama,Gadafija.Od oruzija,gradnje infrastrukture,medecinskog osoblja itd..,pa to nismo radili gratis iz solidarnosti sa njima,vec zbog novca i nafte.

Željko

pre 12 godina

Meni je u svim ovim "humanitarnim akcijama" upadljivo odsustvo Nemačke. Sve ovo što se dešava je ista ona borba za kolonije koju smo imali i pre i sa istim zemljama učesnicama. Nemačka je i tada bila odsutna i isključena iz svega toga. Znamo čemu je to sve odvelo. Prvi svetski rat zbog nezadovoljstva kolonijalnim posedima pa onda drugi kao direktan rezultat prvog svetskog rata. U drugom joj je saveznik bio Japan. Slutim da bi u ovom narednom, ne desio se, to mogla da bude Kina.

Oklinak

pre 12 godina

Mislim da je za Srbiju i njenu privredu kao i egzistenciju onih koji vec godinama rade u Libiji najpametnije da se saceka povratak Gadafija na vlast. Jedan od razloga za ovaj predlog je i to sto trenutni odnos snaga u Libiji daje male shanse Srbijanskim firmama za bilo kakav posao. Sto bi rekli:to je nama nasa borba (i zatucanost) dala.

zoran

pre 12 godina

Ne postoji ta sila na zemlji koja moze porobiti drugu zemlju ako iznutra nema svoje ljude, izdajnike.
Na zalost Irak,Jugoslavija,Libija,Egipat..i.t.d....imali su i za izvoz, tako da nije bilo teshko da se rasture.

Milosrdni_Andjeo

pre 12 godina

Kakvi humanisti, kakvi mirotvorci, kao da ih je sam Bog poslao na zemlju.
Da ih se čovek ne nagleda. Jadan li si svete u kome živimo!!!

pranjic

pre 12 godina

ma ovo su sve gluposti. gadafi je već prodavao naftu u eu i bio uvezan u eu firme i države i oni sa njim. nego ljudima dosadio državni teror. kao nama 5. oktobra. a sad sve ide normalno i očekivano.

VODA

pre 12 godina

Vjerujte mi nije ovo zbog mene nego zbog mog rodjaka NAFTE. Kakva budala..dok je bio Voda bilo mu dobro kad je odlucio na se ZAKATRANI onda PRTZ svi ga popili...

Зоран

pre 12 godina

(Sale, 17. septembar 2011 09:12), проблем са нама у Србији је што иако то знамо никакву поуку не извлачимо нити корист. А предност њихових интелектуалаца на Западу, који то не знају, је што и поред незнања паметно раде. Па ти види ко је паметнији и попред знања(незнања). То ти је уједно и слика нашег образовања.

jelena

pre 12 godina

Izvinjavam se unapred na komentaru na stranom jeziku, ali ponekad reci zvuce bolje bez prevoda:
" These are commercial crusades
'Cos all the oil men get paid
These are commando crusades
Commando tactical rap
And from the streets of New York and Baghdad
To Teheran and Tel Aviv
Bring forth the prophets of the Lord
From dirty bastards filling pockets
With the profits of green
These are commercial crusades
Commando tactical raids
Playin' military charades
To get paid..."

libijac

pre 12 godina

Sarko i Cameron su dosli da prestignu italijanski ENI, i eventualno nesto dogore za Total i BP. A ENI je car.
Ne treba zaliti za "demokratom" Gadafijem. Retko velik zlocinac i pljackas svoga naroda.

pranjic

pre 12 godina

ma ovo su sve gluposti. gadafi je već prodavao naftu u eu i bio uvezan u eu firme i države i oni sa njim. nego ljudima dosadio državni teror. kao nama 5. oktobra. a sad sve ide normalno i očekivano.

svi isti

pre 12 godina

Koliko smo mi uzeli para kod Sadama,Gadafija.Od oruzija,gradnje infrastrukture,medecinskog osoblja itd..,pa to nismo radili gratis iz solidarnosti sa njima,vec zbog novca i nafte.

libijac

pre 12 godina

Sarko i Cameron su dosli da prestignu italijanski ENI, i eventualno nesto dogore za Total i BP. A ENI je car.
Ne treba zaliti za "demokratom" Gadafijem. Retko velik zlocinac i pljackas svoga naroda.

Oklinak

pre 12 godina

Mislim da je za Srbiju i njenu privredu kao i egzistenciju onih koji vec godinama rade u Libiji najpametnije da se saceka povratak Gadafija na vlast. Jedan od razloga za ovaj predlog je i to sto trenutni odnos snaga u Libiji daje male shanse Srbijanskim firmama za bilo kakav posao. Sto bi rekli:to je nama nasa borba (i zatucanost) dala.

BB

pre 12 godina

Pre konacnog rata sa Iranom Evropu treba obezbediti sigurnim naftnim izvorima, a ne naftom iz Rusije, jer taj rat ce biti nuklearni i u njemu ce 90 % muslimanskog stanovnistva na bliskom istoku nestati. Trebalo bi bolje da prevodite francuski i reci Sorkozija.

Marko

pre 12 godina

ISkreno se nadam da cu docekati dan kada ce podvijenih repova pobeci iz tih krajeva i da ce ih Libijski a i ostali porobljeni narodi oterati jednom zauvek

Марко

pre 12 godina

Вероватно из истор газлога и наша садашња влада даје приоритет ЕУ за послове у Србији, уместо земаља које нису признале Косово. Закључке изведите сами.

Зоран

pre 12 godina

(Sale, 17. septembar 2011 09:12), проблем са нама у Србији је што иако то знамо никакву поуку не извлачимо нити корист. А предност њихових интелектуалаца на Западу, који то не знају, је што и поред незнања паметно раде. Па ти види ко је паметнији и попред знања(незнања). То ти је уједно и слика нашег образовања.

NN

pre 12 godina

"Govore o rekonstrukciji Libije vrednoj stotine milijardi dolara... Uništavaju je i rekonstruišu novcem Libijaca..." Zvuci vam poznato???

Зоран

pre 12 godina

Код нормалних земаља политика је у служби економије, а рат је само продужетак политике. Отуда, рат је због економије. Увек било и биће.

Dejan

pre 12 godina

Bombardovanje Libije i ubijanje nevinih civila i dece je uradjeno samo i iskljucivo zbog nafte. Sada je dosao trenutak za naplatu racuna. Britanske i francuske naftne kompanije ce dobiti povoljne aranzmane za eksploatisanje naftnih polja a sirokim narodnim masama ce se pricati prica o "demokratiji" u koju ne znam ko vise veruje.

Sale

pre 12 godina

U Srbiji to zna svako dete u petom razredu osnovne. Ovde u EU, to ne znaju ni ovi njihovi ``intelektualci``. Ćuće to na TV-u za nekih 15 godina pa ce da se čude. Kad su prošle godine od nekog svog pravnika čuli na TV-u da je Srbija bombardovana suprotno medjunarodnom pravu, pitali su me zašto se Srbija nije tada žalila UN ili NATO-u. I to me pitao školovan čovek. Da nije žalosno bilo bi smešno.

Nije nego

pre 12 godina

Toni Bler je „jednom rukom oslobodio Kosovo od srpskih tlačitelja" ... Ma nije nego ... iz humanizma ... a najveće rudno bogatstvo na Kosovu? Ugalj? Trepča? Jesu to ostavili albancima, srbima ili su "stavili šapu" na to? Odgovor svi znate ... Iskreno, nema šta !!!

Darko

pre 12 godina

ma ovo su sve gluposti. gadafi je već prodavao naftu u eu i bio uvezan u eu firme i države i oni sa njim. nego ljudima dosadio državni teror. kao nama 5. oktobra. a sad sve ide normalno i očekivano.
(pranjic, 17. septembar 2011 10:24)

E blago tebi...

Bane

pre 12 godina

@Miki
Bas tako , zapad duguje libiji 200 milijardi dolara i kada je Gadafi zapretio obustavom isporuke nafte ako se taj dug ne isplati, eto pobunjenika i rata ! Zivim za dan kada ce zapadna civilizacija (Usa, engleska,nemacka,francuska) doziveti potpuni krah,slom i bedu ! To su debelo zasluzili jer su 100 puta gori od hitlera i nacista !!!

Bosko Buha

pre 12 godina

Ovo su skolarci preuzeli od brata kauboja: "porusi pa gradi". Voditi male kntrolisane ratove pod sloganom "humanitarna pomoc" - sve to uz pomoc CIA, kontrasa i same ubojite sile. Rat sa Iranom dobice svetlo jednom kad vecina Muslimanskih drzava pruzi "podrsku" velikom zapadu za konacni poduhvat.
Nagradno, naizgled irelevantno, pitanje: kome da se zahvalimo za vladu koja nam otima i poslednje iz nasih sve manjih dzepova? Samo nemojte reci Dzo bagerista...

IBJ

pre 12 godina

Kako bre ne znate: bila je to humaninaftna intervencija da se izbegne humaninaftna katastrofa i uspostavi naftokratski režim u Libiji, umesto Gadafijevog plemenskog socijal-islamizma. Evrodizel će biti malo zagađen krvlju sledećih par decenija, ali "šta ima veze".

Pripremi neka se Venecuela!

Mateja

pre 12 godina

Iskreno mi je žao naroda Libije. Posle godina teškog života puni nade od budućnosti očekuju nešto bolje. Revolucionarni zanos će ih kao i nas posle 5. oktobra držati neko vreme dok ne shvate da im se sprema još teži život nego pod Gadafijem. Isti taj Gadafi kojeg su smatrali diktatorom će se ispostaviti kao daleko humaniji od ovih zapadnih nameštenika koji će ih opljačkati i oglodati do kostiju. Sam Gadafi će završiti isto kao Milošević a gradjani Libije isto kao mi danas, opljačkani, obespravljeni, osiromašeni i prinudjeni da rade za stan i hranu kao robovi u zapadnim korporacijama koje će im oteti resurse i napraviti koloniju baš kao što je Srbija danas.

dr

pre 12 godina

Kakva živopisna slika, dva kisela osmeha i dve ručerde koje drže sa obe strane dve raširene ručice i jedan infantilni osmeh bez dostojanstva a pun divljenja i strahopoštovanja. Kakav li je ishod, čik pogodite!?

Željko

pre 12 godina

Meni je u svim ovim "humanitarnim akcijama" upadljivo odsustvo Nemačke. Sve ovo što se dešava je ista ona borba za kolonije koju smo imali i pre i sa istim zemljama učesnicama. Nemačka je i tada bila odsutna i isključena iz svega toga. Znamo čemu je to sve odvelo. Prvi svetski rat zbog nezadovoljstva kolonijalnim posedima pa onda drugi kao direktan rezultat prvog svetskog rata. U drugom joj je saveznik bio Japan. Slutim da bi u ovom narednom, ne desio se, to mogla da bude Kina.

VODA

pre 12 godina

Vjerujte mi nije ovo zbog mene nego zbog mog rodjaka NAFTE. Kakva budala..dok je bio Voda bilo mu dobro kad je odlucio na se ZAKATRANI onda PRTZ svi ga popili...

Trotter

pre 12 godina

Ovo za Libijsku naftu je bilo jasno od samog početka, nago za nas bi bilo mnogo značajnije da saznamo šta su sve naši ,,pobunjenici,, preuzeli kao obavezu prema svojim zapadnim prijateljima. Mislim, neke stvari možemo i sami da naslutimo ( domaće banke likvidirane i ceo finansijski sektor predat u ruke strancima, privreda takođe uništena i sva ozbiljina proizvodnja je rukama stranih kompanija,trgovina takođe, Srbi su pretvoreni u najjeftiniju radnu snagu u evropi idt. itd ) ali očigledeno da ima još puno toga, čisto da znamo šta nas sve u budućnosti čeka.

zoran

pre 12 godina

Ne postoji ta sila na zemlji koja moze porobiti drugu zemlju ako iznutra nema svoje ljude, izdajnike.
Na zalost Irak,Jugoslavija,Libija,Egipat..i.t.d....imali su i za izvoz, tako da nije bilo teshko da se rasture.

Dragan

pre 12 godina

Interesantno, od 28 clanica NATO samo je 8 ucestovalo a stalnom bombardovanju samo 3, SAD, Francuska i Engleska. Medijski su to savrseno uradili, izvrsili hiljade bombardovanja i stavili veto na izvestvanja. Kada bi jedan grad razorili bombardovanjima i pozvali pobunjenike da udju u njega, onda bi prikazali taj snimak kao dokaz 'velicanstvene' borebe pobunjenika. Na drugoj strani, sve proteste koje su dolazile iz gotovo svih africkih, azijskih ili latinsko americkih zemalja koje su se protivile akciji tok 'krnjeg' NATO-a su takodje blokirale. Vreme ce ubrzo pokazati da je ovo jedan od najvecih zlocina SAD, Francuske i Britanije posle napada na Irak.

Djenadije

pre 12 godina

Naravno da su to sve uradili iz cisto humanitarnih razloga, pa iz istog razloga su pomogli palestincima, sirijcima, onim jadnicima u ruandi, kao sto i dan-danas pomazu kurdima.
Sve go humanista

Dragan

pre 12 godina

Aleksandar Veliki, Džingis Kan, Car Dušan, Napoleon, Hitler...
Rimsko carstvo, Velika Grčka, Otomanska imperija, Austro-Ugarska, Treći Rajh...
Uvek je toga bilo i biće! I ovi će kad tad propasti, ali mi tu ne možemo ništa. Gledajmo sebe, pustite velike. Neko će uvek odlučivati o nama! Može nam biti bolje samo ako više stvaramo a manje trošimo.

Cole

pre 12 godina

Mateja, trebao si da vidis tezak zivot u Libiji. Posao krece od osam libijci se polako skupljaju sat vremena, niko ne pravi frku oko posla. A, da Gadafijevi kontrolisani mediji, pa kad si bio tamo video si koilko ima staelitskih antena na kucama, niko taj program nije ni shvatao ozbiljno, nije im ni pravljena frka. Ko ne radi imao od cega da zivi, ni to nije bio problem. Jednostavno, zemlja je bogata naftom i ima za sve. Bas da vidim sta ce da im donese nova vlast.

Milosrdni_Andjeo

pre 12 godina

Kakvi humanisti, kakvi mirotvorci, kao da ih je sam Bog poslao na zemlju.
Da ih se čovek ne nagleda. Jadan li si svete u kome živimo!!!

jelena

pre 12 godina

Izvinjavam se unapred na komentaru na stranom jeziku, ali ponekad reci zvuce bolje bez prevoda:
" These are commercial crusades
'Cos all the oil men get paid
These are commando crusades
Commando tactical rap
And from the streets of New York and Baghdad
To Teheran and Tel Aviv
Bring forth the prophets of the Lord
From dirty bastards filling pockets
With the profits of green
These are commercial crusades
Commando tactical raids
Playin' military charades
To get paid..."