Petak, 16.09.2011.

07:05

Sednica SB o Kosovu bez zaključka

Sednica SB UN o Kosovu završena bez zaključka. Srbija tvrdi da većina članica SB ne podržava jednostran potez Prištine, dok Priština tvrdi suprotno.

Izvor: B92

Sednica SB o Kosovu bez zakljuèka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Jektopijevićka

pre 12 godina

(bezimena, 16. septembar 2011 22:37)

Važi. Pogledaj sta danas kaže o navodnim "civilnim žrtvama" doktorka Helena Ranta, šef finskog tima koji je vodio autopsiju o masakru u selu Račak, jednog od glavnih okidača NATO intervencije na Srbiju. Pogledaj dokumentarac "Truth and Lies of Racak" o ulozi koju je odigrao američki diplomata Voker. Pročitaj Haradinovu biografiju gde priznaje OVK za dve godine likvidirala preko 300 srba i nelojalnih albanca i kidnapovalo preko 400. Gde piše da su napadali danju i noću i ubijali srpske policajne SVAKOGA DANA. Obavesti se o zločinima nad srpskim civilima u Klečki, Jablanici i oko Radonjičkog jezera. Obavesti se o zločinima braće Mazreku. Obavesti se o kidnapovanima zbog vađenja ljudskih organa.

bezimena

pre 12 godina

(Jektopijevićka, 16. septembar 2011 13:20)

Vi ste izuzetno neobavešteni, kada ne znate ZAŠTO je Kosovo uspelo da OSTVARI nezavisnost!

p.s. koje je to ZLOČINE izvršila država Srbija nad svojim gradjanima u Vojvodini, RAŠKOJ, Medvedji, Bujanovcu itd.!?

Velibor, USA

pre 12 godina

@069, kontam jako dobro shta kazesh i znam to sve jer sam i sam pre(o)zivljavao kao civil balkanske politichke gadosti pre mog konachnog iseljenja. medjutim, tim vishe svaki moj komentar ima cilj da podstiche narode i drzave ex-Yu da se poshtenije, civilizovanije i evropskije ponashaju i postavljaju kada vec toliko hoce da se prikazu delom Evrope, za EU ili ne. znachi, ako politichari ne valjaju onda da se svaki narod ponaosob pozabavi svojim politicharima prvenstveno i da rade na progresivnijim promenama.

Prle Opasni

pre 12 godina

"Vuk Jeremić izjavio je nakon sinoćnje sednice SB UN da većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština." Jutros je Kfor i Euleks sa po jednim kosovskim carinikom i policajcem preuzeo administrativne prelaze sa porukom "Stop ili mi budemo pucali". Ovo znači da SB UN nije podržao jednostranu akciju?

jagodinac

pre 12 godina

jeremić prikazuje sednicu SB da SB nije podržao Kosovo.SB nije podržao ni Srbiju stim što je Srbija tražila sednicu SB.Dokle će Jeremić da obmanjuje javnost u Srbiji.Zar misli da smo toliko glupi.

Jektopijevićka

pre 12 godina

(bezimena, 16. septembar 2011 12:12)

Okončana? Jesi sigurna u to? Pa gotovo jedini razlog zašto ovu agoniju sa Kosovom niko u Srbiji ne želi da okonča na ovaj način jeste što će takvo rešenje ubrzano radikalizovati pitanje Vojvodine, Sandžaka, Preševske Doline... pa pratiš li ti Vesti uopšte?

Jovan K

pre 12 godina

Ministar mi zvuči jednako samouvereno kada sad govori kako nas podržava većina u Savetu Bezbednosti kao i prošle godine kada je bio samouveren pred odluke Međunarodnog suda pravde.

Jugosloven

pre 12 godina

Molim gospodu albanskog porekla, koji borave na podruciju Kosova i Metohije, da ne izvrcu cinjenice iz istorije i da se sto pre upute sta znaci metoh ili metohija.

Sama rec govori cija je zaduzbina i cije zemljiste su okupirali Albanci iz Albanije. Svako ko drzi do sebe i do svoje istorije stideo bi se ovih nedela na Kosovu.

Na Kosovu nije formirana nova zajednica ljudi, vec kao sto mozete da primetite na Kosovu se vijore Albanske zastave, ljudi koji zive na Kosovu nisu kosovari, vec albanci, koji generacijama unazad naseljavaju Srbiju, sa idejom da nadju bolji zivot.

Tuzno je samo utoliko sto je ranije postojala ideja da se granice Jugoslavije prosire i na teritoriju Albanije, i da albanci postanu jugosloveni. A danas, Srbija ostaje bez dela svoje teritorije, teritorije odakle Srbija vuce svoje najdublje korene, samo jedna rec u ovom trenutku najbolje opisuje za ovo sto se desava na Kosovu, a ta rec je - ZLO -

bezimena

pre 12 godina

Koliko si samo srecna zbog toga, je si li otvorila neki sampanjac da proslavis ?
(Goran, 16. septembar 2011 10:12)

Ne pijem, ali naravno da sam srećna što će AGONIJA koju srpske vlasti veštački održavaju već 12 godina i tako manipulišu sa 7,5 miliona gradjana Srbije (pravdajući Kosovom sve svoje pljačke i lopovluke), najzad biti OKONČANA!

boki

pre 12 godina

Predlozio bi vam da odete na web site tanjuga i procitate i sta je rekao minisatar inostraninih poslova Kosova koji je kao gost bio prisutan koliko i Vuk. Ili da vidite miniverbalni sukob koji su imali on i Curkin Imate na:
www.tanjug.rs

koment

pre 12 godina

Ajde ovako:
1. Jel imamo plan B? Kosovo de facto izgubljeno, a, vojno i finansijski trenutno nismo sposobni da ga povratimo. Ostaje nam šta? Šta je to što možemo da uradimo? Teško da možemo više od pukog ne priznavanja Kosova.
2. Da koristim vojnički termin, koji je naš rezervni položaj sa koga ćemo braniti ovo što je ostalo od Srbije?
3. Treba da shvatimo da smo u ovome sami, jer su sa druge strane EU i USA protiv kojih Kina i Rusija neće.

nenad

pre 12 godina

Cutanje je znak odobravanja - rece neki mudri covek davno.
Meni nije jasno zasto politicari imaju problem da kazu istinu? Reci Vuce onako kako jeste - ovako samo ispadas licemeran, a narod se od toga umorio.

Petronescu

pre 12 godina

Za Kikija: mozda biste od mene i dobili plus, da sam uspela da razumem sta ste napisali! Molim vas, koristite makar zareze jer ovako misli unutar recenice nisu jasno odvojene, i preplicu se. Ako vec ostavljate komentar, pretpostavljam da imate potrebu da neko procita i shvati to sto ste napisali, a na taj nacin to nikako ne postizete. Komentara ima sasvim dovoljno da vas nejasni ostane neprimecen. Sigurna sam da vam to nije cilj.

privrednik sa iskustvom

pre 12 godina

Ode RUSIMA EPS,TELEKOM,ŽELEZNICA,JAT,SRBIJA VODE,SRBIJAŠUME,BOR i ostala dobra. Predhodno ćemo dobiti mogućnost bez izbora da se kod njih zadužimo najmanje 100 milijardi eura.Totalna katastrofa.

mario

pre 12 godina

WikiLeaks: Kada mu je rečeno da je nezavisnost Kosova neizbježna Jeremić zaplakao
http://www.24sata.info/vijesti/regija/72679-Kraj-puta-Srbiju-Jeremic-shvatio-poruku-zaplakao-zbog-Kosova.html

Samo da mi se Konuz opet ne naljuti

pre 12 godina

Pa dokle vise sa ovim "tumacenjem" sta je SB rekao?
Nije to srednjevekovna hermeneutika gospodo. Ako nisu eksplicitno zabranili (sto bi jedino bilo pravilno) znaci da su odobrili i tacka. "Pravna borba" za Kosovo je zavrsena jer SAD drzi sve konce i tacka.

:o)

pre 12 godina

KOSOVO JE SRBIJA A NE ALBANIJA!
(Nsadista, 16. septembar 2011 09:36)

Kosovo je društvena tvorevina stvorena na prostoru Kosova i Metohije, autonomne pokrajne Republike Srbije, od strane slbanskih separatista i njihovih saveznika, koji tu istu tvorevinu smatraju suverenom i nezavisnom državom.

Svaka država ima svoju mafiju, samo se s Kosovom pravi opasan presedan u kojem se pokušava da mafija dobije svoju državu. U svetu ima mnogo separatističko-nacionalističkih pokreta koji sam čekaju da Kosovo postane model za borbu za nezavisnost. Mnogi su najavili da će to uraditi. Među njima i pokreti u Škotskoj i Teksasu (jedina savezna država u USA-i koja je imala samostalnu istoriju pre ulaska u uniju). Znaju to i oni u Vašingtonu, nije džabe u Teksasu najveća tenkovska baza na svetu.

nada

pre 12 godina

(Ja Ja, 16. septembar 2011 08:28),
svaka ti cast na tako debelim vezama kad si mogao da pratis raspravu i iza zatvorenih vrata (ZATVORENO ZA JAVNOST)! Bas ti verujem da si obavesten "iz prve ruke" i znas KO KOME prodaje maglu, a KO ima SVA PRAVA i podrsku da radi TO STO RADI (protruje, ubija, razara) i ostaje PRIMER NAPREDNOG DRUSTVA po standardima EU i obecane zemlje Amerike.

Miki

pre 12 godina

Jao da se vec jednom zavrsi ova bespotrebna glupost. ili da srbija konacno prizna kosovo ili da posalje sve vojske sto ima dole. ali ovo glupiranje hoce piski nece kaki vec smara.

Goran

pre 12 godina

Aha, ali i NE osudjuje.:)))
(bezimena, 16. septembar 2011 08:19)

Koliko si samo srecna zbog toga, je si li otvorila neki sampanjac da proslavis ?

Kiki

pre 12 godina

Sta ste se uhvatili za tog Jeremica vise dosadni ste on kao ministar spoljnih poslova i Srbija kao drzava rade sve sto se moze uraditi, imamo neku nazovi podrsku Rusije, Kine i koga vec jos a s druge strane imamo USA, Britaniju, Francusku.... pa gde moze bilo sta da prodje pored njih,moze li neko malo da mucne glavom, sta god uradili i da nam je ministar sv. Petar a ne Jeremic pa ne bi uspeli

069

pre 12 godina

@Velibor USA. Ti stvarno živiš u USA. Kada bi sve bilo tako kako ti pišeš, ovo ne bi bio Balkan. Političari bi ostali bez posla a narod bi počeo da se pita zašto ne živi dobro umesto da se bavi Kosovom i sličnim temama.

Skeptik

pre 12 godina

Pristina nije dobila saglasnost,ali ce postaviti carinike,heheheh,sve bitkle naseg vrlog,lepog i nadasve pametnog ministra Jeremica su u nepred osudjene na propast...on je jedan od glavnih razloga sto nikada vise necu glasati za DS...

Мирко

pre 12 godina

(Beqa, 16. septembar 2011 08:54): Приштина није добила подршку УН, то стоји. По мандату УН ни КФОР ни Еулекс не смеју да дају подршку Приштини за ово што намерава да учини. УН такође није забранио Србији да спречи ово што се спрема, а до расплета ће доћи. Не може се градити држава на протеривању и геноциду, дође томе крај.

Roki 2

pre 12 godina

Vecina zemalja u svetu ne podrzava to sto radi Pristina, a jedino ste vi odgovorni ako izgubimo i "ovu bitku", nema ko drugi, posto smatrate da samo vi sve znate, da ste najpametniji, izvolite, ali odgovornost je iskljucivo samo na vama...

Jektopijevićka

pre 12 godina

Srbi sa severa Kosova treba da se pozovu na "reciprocitet" na isti način na koji to stalno rade Tači i njegova vlada i da zahtevaju da nikakvi granični prelazi između Srbije i Kosova ne postoje, isto kao što ne postoje granični prelazi između Albanije i Kosova. Sve ostalo je čisto licemerje.

Linda

pre 12 godina

Na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu vodila se žustra debata medju članicama Saveta koje su ostale podeljene o najavi Prištine o postavljanju carinika i policajaca na prelazima Jarinje i Brnjak.

KOLIKO podeljene? Mene ne interesuje sta g.Jeremic kaze, nego sta se izglasalo u toj sednici.

Milutin

pre 12 godina

Priština je (ako ja imam tačnu informaciju) grad na Kosovu u kome živi 22 (dvadeset i dvoje) Srba. Prizren je takođe prilično temeljno etnički očišćen (brojka je možda i jednocifrena) itd itd. Oni koji svrate odnekud do groblja dvaput godišnje budu malo gađni kamenjem dok dođu a onda vide ruinirano groblje i to je više puta provereno i to se zna. Pošto nema tih ljudi u Prištini, Prizrenu itd, nastoji se da im se izbriše i trag izgleda.
Na tom severu Kosova živi trenutno mnogo, mnogo ljudi koji su oterani iz Prištine, Prizrena itd itd. Nisu to nikakvi milioneri koji su bogato prodali svoja imanja već uglavnom sasvim očajni ljudi, opljačkani i proterani.
I šta sad? Suprotstavljati se toliko moćnim državama je besmisleno i štetno jer uvek može i gore i to nam se stalno direktno stavlja do znanja. To je i tačno.
Čime to vlasti u Prištini dobijaju njihovu toliku podršku za mene je tajna i nikada to neću razumeti ali prosto bi bio čist sadizam sa njihove strane da očekuju podršku Beograda za planove tih vlasti.
Dugoročno, sve i da dovedu carinike i policajce na te prelaze, ovako kako je- ništa nije rešeno.

bezimena

pre 12 godina

"Većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština, izjavio u Njujorku šef srpske diplomatije Vuk Jeremić".

Aha, ali i NE osudjuje.:)))

Beqa

pre 12 godina

Drug Jeremic veli da Pristina nije dobila podrsku UN! Nemojte mesati zabe i babe , druze Jeremicu. Nije Pristina trazila nikakvu podrsku UN, nego to je trazila Srbija i nije tu podrsku dobila.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ja kao antinacionalista, antishovinista i kosmopolitski mirovnjak stalni stanovnik SAD-a zahvaljujem UN-u shto je konachno i vec jednom rekao NE maksimalistichkim i ekstremistichkim teznjama Prishtine da pokori Srbe Severa Kosova. Sramotno je ponashanje SAD-a i mnogih drugih zapadnih zemalja u specifichno ovom kosovskom problemu gde jednostrano i tvrdoglavo dozvoljavaju kriminalom i zlochinima kompromitovanom Thaqi-jevom rezimu da radi shto god hoce.
Srbi apsolutno moraju da suzbiju kriminal, korupciju, haos i ekstremistichku hajduchiju na Severu Kosova, ali, dakle prvenstveno sami Srbi da se tim pozabave i to suzbijaju. Thaqi i njegov rezim medjutim imaju pune ruke istog posla- u njihovom kos.albanskom delu Kosova da suzbijaju njihov kos.albanski kriminal i ekstremizam, a Srbe neka PUSTE NA MIRU!
Bez ulazenja u priznavanje ili ne priznavanje Kosova, Srbi Severa Kosova trebaju da dobiju snaznu autonomiju, standardi za onih par srpskih enklava juzno od Ibra trebaju biti poboljshani, eksteritorijalnost za spc manastire i crkve i eto reshenja i dobrosusedski(ji)h odnosa izmedju Beograda i Prishtine. Zaista, obe strane i srpska i kos.albanska moraju da shvate da ih krajnosti i maksimalizmi nece nikud odvesti sem u propast, vec samo kompromisi i reshenja na obostrano poshten nachin vode boljitku.
Srpska politika mora da odstupi od maksimalizma koshtunichinog ustava po kom je celo Kosovo kao neotudjivi deo Srbije jer to jednostavno nije a Kos.Albanci moraju da poshtuju pravo i Srbima Kosova na samoopredeljenje tamo gde su oduvek bili vecina i josh uvek su.

Slichno ovome je govorio juche i ovih dana Vuk Drashkovic, Vesna Peshic i ostali progresivni srpski politichari a i na Zapadu se srecom sve vishe chuju glasovi da treba i mora se biti poshten prema OBE strane a ne samo i uvek dozvoljavati Thaqi rezimu da radi shto god pozeli.

e-krem

pre 12 godina

Posto ce nakon ove reklame od strane Jeremica predstavnici drzava koje jos nisu priznale Kosovo saznati iz prve ruke da je Kosovo zaokruzilo svoju teritoriju a to je bio veliki adut u obrazlozenjima upravo Vuka Jeremica o dijalogu izmedju dve zemlje ocekujem da nakon ovog saznanja jos vise zemalja odluce da priznaju Kosovo sto ce se i dogoditi u vrlo kratkom roku.

ratex

pre 12 godina

"Većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština, izjavio u Njujorku šef srpske diplomatije Vuk Jeremić"
S obzirom da je Vuk Jeremić bio izveštač sa lica mesta, nešto ne verujem da je sve to tačno.

Ja Ja

pre 12 godina

Ahahah Strasan je ovaj Jeremic. Sednicu UN je pozvao Srbija da dobije podrsku a ne Kosovo. Kosovo nije trasio podrsku sa akciju jer to ima. Dobio je to kad je juce bio u Pristini Glavni NATO-a.
Srbije je juce bila sama sa mamo Rusijom. Pratio sam ga LIVE u 3 u ujtro.
Necete ovako u EU.

mirsad

pre 12 godina

"To je nelegalna i nelegitimna akcija i ne podržava je ni generalni sekretar ni Savet bezbednosti UN", istakao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Kako da ne, da li biste vi gospodo dozvolili da vase granice prema Kosovu ili Makedoniji cuvaju Kosovski carinici?
Sigurno da ne, prema tome Kosovske granice ce cuvati Kosovski granicari a ne tamo neki sverceri koji su povezani sa kriminalnim elementima na severu Kosova.
Prema tome puna podrska vladi Kosova na uspostavljanju reda i zakona na svojim granicama.
Ova akcija nije uperena prema Srpskim gradjanima vec prema kriminalnim elementima na severu Kosova.
Mirsad

Slow motion

pre 12 godina

Pošto je zabranjeno korišćenje ružnih reči, lajaću na Američki i Francuski cinizam. Naša loša politika ogleda su u nemoći koja je zaostala indolentnošću prema Kosmetu skoro stotinu godina unazad. No, to ne znači da ovi trebaju da nam udaraju šamare na svakom koraku. Ne treba nam njihovo zlo, da bi nam bilo bolje. Hvala zdravom razumu koji je preovladao sednicom.

mirsad

pre 12 godina

"To je nelegalna i nelegitimna akcija i ne podržava je ni generalni sekretar ni Savet bezbednosti UN", istakao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Kako da ne, da li biste vi gospodo dozvolili da vase granice prema Kosovu ili Makedoniji cuvaju Kosovski carinici?
Sigurno da ne, prema tome Kosovske granice ce cuvati Kosovski granicari a ne tamo neki sverceri koji su povezani sa kriminalnim elementima na severu Kosova.
Prema tome puna podrska vladi Kosova na uspostavljanju reda i zakona na svojim granicama.
Ova akcija nije uperena prema Srpskim gradjanima vec prema kriminalnim elementima na severu Kosova.
Mirsad

Beqa

pre 12 godina

Drug Jeremic veli da Pristina nije dobila podrsku UN! Nemojte mesati zabe i babe , druze Jeremicu. Nije Pristina trazila nikakvu podrsku UN, nego to je trazila Srbija i nije tu podrsku dobila.

ratex

pre 12 godina

"Većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština, izjavio u Njujorku šef srpske diplomatije Vuk Jeremić"
S obzirom da je Vuk Jeremić bio izveštač sa lica mesta, nešto ne verujem da je sve to tačno.

bezimena

pre 12 godina

"Većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština, izjavio u Njujorku šef srpske diplomatije Vuk Jeremić".

Aha, ali i NE osudjuje.:)))

Linda

pre 12 godina

Na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu vodila se žustra debata medju članicama Saveta koje su ostale podeljene o najavi Prištine o postavljanju carinika i policajaca na prelazima Jarinje i Brnjak.

KOLIKO podeljene? Mene ne interesuje sta g.Jeremic kaze, nego sta se izglasalo u toj sednici.

Ja Ja

pre 12 godina

Ahahah Strasan je ovaj Jeremic. Sednicu UN je pozvao Srbija da dobije podrsku a ne Kosovo. Kosovo nije trasio podrsku sa akciju jer to ima. Dobio je to kad je juce bio u Pristini Glavni NATO-a.
Srbije je juce bila sama sa mamo Rusijom. Pratio sam ga LIVE u 3 u ujtro.
Necete ovako u EU.

e-krem

pre 12 godina

Posto ce nakon ove reklame od strane Jeremica predstavnici drzava koje jos nisu priznale Kosovo saznati iz prve ruke da je Kosovo zaokruzilo svoju teritoriju a to je bio veliki adut u obrazlozenjima upravo Vuka Jeremica o dijalogu izmedju dve zemlje ocekujem da nakon ovog saznanja jos vise zemalja odluce da priznaju Kosovo sto ce se i dogoditi u vrlo kratkom roku.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ja kao antinacionalista, antishovinista i kosmopolitski mirovnjak stalni stanovnik SAD-a zahvaljujem UN-u shto je konachno i vec jednom rekao NE maksimalistichkim i ekstremistichkim teznjama Prishtine da pokori Srbe Severa Kosova. Sramotno je ponashanje SAD-a i mnogih drugih zapadnih zemalja u specifichno ovom kosovskom problemu gde jednostrano i tvrdoglavo dozvoljavaju kriminalom i zlochinima kompromitovanom Thaqi-jevom rezimu da radi shto god hoce.
Srbi apsolutno moraju da suzbiju kriminal, korupciju, haos i ekstremistichku hajduchiju na Severu Kosova, ali, dakle prvenstveno sami Srbi da se tim pozabave i to suzbijaju. Thaqi i njegov rezim medjutim imaju pune ruke istog posla- u njihovom kos.albanskom delu Kosova da suzbijaju njihov kos.albanski kriminal i ekstremizam, a Srbe neka PUSTE NA MIRU!
Bez ulazenja u priznavanje ili ne priznavanje Kosova, Srbi Severa Kosova trebaju da dobiju snaznu autonomiju, standardi za onih par srpskih enklava juzno od Ibra trebaju biti poboljshani, eksteritorijalnost za spc manastire i crkve i eto reshenja i dobrosusedski(ji)h odnosa izmedju Beograda i Prishtine. Zaista, obe strane i srpska i kos.albanska moraju da shvate da ih krajnosti i maksimalizmi nece nikud odvesti sem u propast, vec samo kompromisi i reshenja na obostrano poshten nachin vode boljitku.
Srpska politika mora da odstupi od maksimalizma koshtunichinog ustava po kom je celo Kosovo kao neotudjivi deo Srbije jer to jednostavno nije a Kos.Albanci moraju da poshtuju pravo i Srbima Kosova na samoopredeljenje tamo gde su oduvek bili vecina i josh uvek su.

Slichno ovome je govorio juche i ovih dana Vuk Drashkovic, Vesna Peshic i ostali progresivni srpski politichari a i na Zapadu se srecom sve vishe chuju glasovi da treba i mora se biti poshten prema OBE strane a ne samo i uvek dozvoljavati Thaqi rezimu da radi shto god pozeli.

Skeptik

pre 12 godina

Pristina nije dobila saglasnost,ali ce postaviti carinike,heheheh,sve bitkle naseg vrlog,lepog i nadasve pametnog ministra Jeremica su u nepred osudjene na propast...on je jedan od glavnih razloga sto nikada vise necu glasati za DS...

Milutin

pre 12 godina

Priština je (ako ja imam tačnu informaciju) grad na Kosovu u kome živi 22 (dvadeset i dvoje) Srba. Prizren je takođe prilično temeljno etnički očišćen (brojka je možda i jednocifrena) itd itd. Oni koji svrate odnekud do groblja dvaput godišnje budu malo gađni kamenjem dok dođu a onda vide ruinirano groblje i to je više puta provereno i to se zna. Pošto nema tih ljudi u Prištini, Prizrenu itd, nastoji se da im se izbriše i trag izgleda.
Na tom severu Kosova živi trenutno mnogo, mnogo ljudi koji su oterani iz Prištine, Prizrena itd itd. Nisu to nikakvi milioneri koji su bogato prodali svoja imanja već uglavnom sasvim očajni ljudi, opljačkani i proterani.
I šta sad? Suprotstavljati se toliko moćnim državama je besmisleno i štetno jer uvek može i gore i to nam se stalno direktno stavlja do znanja. To je i tačno.
Čime to vlasti u Prištini dobijaju njihovu toliku podršku za mene je tajna i nikada to neću razumeti ali prosto bi bio čist sadizam sa njihove strane da očekuju podršku Beograda za planove tih vlasti.
Dugoročno, sve i da dovedu carinike i policajce na te prelaze, ovako kako je- ništa nije rešeno.

Slow motion

pre 12 godina

Pošto je zabranjeno korišćenje ružnih reči, lajaću na Američki i Francuski cinizam. Naša loša politika ogleda su u nemoći koja je zaostala indolentnošću prema Kosmetu skoro stotinu godina unazad. No, to ne znači da ovi trebaju da nam udaraju šamare na svakom koraku. Ne treba nam njihovo zlo, da bi nam bilo bolje. Hvala zdravom razumu koji je preovladao sednicom.

Jektopijevićka

pre 12 godina

Srbi sa severa Kosova treba da se pozovu na "reciprocitet" na isti način na koji to stalno rade Tači i njegova vlada i da zahtevaju da nikakvi granični prelazi između Srbije i Kosova ne postoje, isto kao što ne postoje granični prelazi između Albanije i Kosova. Sve ostalo je čisto licemerje.

Kiki

pre 12 godina

Sta ste se uhvatili za tog Jeremica vise dosadni ste on kao ministar spoljnih poslova i Srbija kao drzava rade sve sto se moze uraditi, imamo neku nazovi podrsku Rusije, Kine i koga vec jos a s druge strane imamo USA, Britaniju, Francusku.... pa gde moze bilo sta da prodje pored njih,moze li neko malo da mucne glavom, sta god uradili i da nam je ministar sv. Petar a ne Jeremic pa ne bi uspeli

Goran

pre 12 godina

Aha, ali i NE osudjuje.:)))
(bezimena, 16. septembar 2011 08:19)

Koliko si samo srecna zbog toga, je si li otvorila neki sampanjac da proslavis ?

Miki

pre 12 godina

Jao da se vec jednom zavrsi ova bespotrebna glupost. ili da srbija konacno prizna kosovo ili da posalje sve vojske sto ima dole. ali ovo glupiranje hoce piski nece kaki vec smara.

Roki 2

pre 12 godina

Vecina zemalja u svetu ne podrzava to sto radi Pristina, a jedino ste vi odgovorni ako izgubimo i "ovu bitku", nema ko drugi, posto smatrate da samo vi sve znate, da ste najpametniji, izvolite, ali odgovornost je iskljucivo samo na vama...

Мирко

pre 12 godina

(Beqa, 16. septembar 2011 08:54): Приштина није добила подршку УН, то стоји. По мандату УН ни КФОР ни Еулекс не смеју да дају подршку Приштини за ово што намерава да учини. УН такође није забранио Србији да спречи ово што се спрема, а до расплета ће доћи. Не може се градити држава на протеривању и геноциду, дође томе крај.

bezimena

pre 12 godina

Koliko si samo srecna zbog toga, je si li otvorila neki sampanjac da proslavis ?
(Goran, 16. septembar 2011 10:12)

Ne pijem, ali naravno da sam srećna što će AGONIJA koju srpske vlasti veštački održavaju već 12 godina i tako manipulišu sa 7,5 miliona gradjana Srbije (pravdajući Kosovom sve svoje pljačke i lopovluke), najzad biti OKONČANA!

koment

pre 12 godina

Ajde ovako:
1. Jel imamo plan B? Kosovo de facto izgubljeno, a, vojno i finansijski trenutno nismo sposobni da ga povratimo. Ostaje nam šta? Šta je to što možemo da uradimo? Teško da možemo više od pukog ne priznavanja Kosova.
2. Da koristim vojnički termin, koji je naš rezervni položaj sa koga ćemo braniti ovo što je ostalo od Srbije?
3. Treba da shvatimo da smo u ovome sami, jer su sa druge strane EU i USA protiv kojih Kina i Rusija neće.

069

pre 12 godina

@Velibor USA. Ti stvarno živiš u USA. Kada bi sve bilo tako kako ti pišeš, ovo ne bi bio Balkan. Političari bi ostali bez posla a narod bi počeo da se pita zašto ne živi dobro umesto da se bavi Kosovom i sličnim temama.

Jugosloven

pre 12 godina

Molim gospodu albanskog porekla, koji borave na podruciju Kosova i Metohije, da ne izvrcu cinjenice iz istorije i da se sto pre upute sta znaci metoh ili metohija.

Sama rec govori cija je zaduzbina i cije zemljiste su okupirali Albanci iz Albanije. Svako ko drzi do sebe i do svoje istorije stideo bi se ovih nedela na Kosovu.

Na Kosovu nije formirana nova zajednica ljudi, vec kao sto mozete da primetite na Kosovu se vijore Albanske zastave, ljudi koji zive na Kosovu nisu kosovari, vec albanci, koji generacijama unazad naseljavaju Srbiju, sa idejom da nadju bolji zivot.

Tuzno je samo utoliko sto je ranije postojala ideja da se granice Jugoslavije prosire i na teritoriju Albanije, i da albanci postanu jugosloveni. A danas, Srbija ostaje bez dela svoje teritorije, teritorije odakle Srbija vuce svoje najdublje korene, samo jedna rec u ovom trenutku najbolje opisuje za ovo sto se desava na Kosovu, a ta rec je - ZLO -

Jektopijevićka

pre 12 godina

(bezimena, 16. septembar 2011 12:12)

Okončana? Jesi sigurna u to? Pa gotovo jedini razlog zašto ovu agoniju sa Kosovom niko u Srbiji ne želi da okonča na ovaj način jeste što će takvo rešenje ubrzano radikalizovati pitanje Vojvodine, Sandžaka, Preševske Doline... pa pratiš li ti Vesti uopšte?

Samo da mi se Konuz opet ne naljuti

pre 12 godina

Pa dokle vise sa ovim "tumacenjem" sta je SB rekao?
Nije to srednjevekovna hermeneutika gospodo. Ako nisu eksplicitno zabranili (sto bi jedino bilo pravilno) znaci da su odobrili i tacka. "Pravna borba" za Kosovo je zavrsena jer SAD drzi sve konce i tacka.

privrednik sa iskustvom

pre 12 godina

Ode RUSIMA EPS,TELEKOM,ŽELEZNICA,JAT,SRBIJA VODE,SRBIJAŠUME,BOR i ostala dobra. Predhodno ćemo dobiti mogućnost bez izbora da se kod njih zadužimo najmanje 100 milijardi eura.Totalna katastrofa.

nenad

pre 12 godina

Cutanje je znak odobravanja - rece neki mudri covek davno.
Meni nije jasno zasto politicari imaju problem da kazu istinu? Reci Vuce onako kako jeste - ovako samo ispadas licemeran, a narod se od toga umorio.

:o)

pre 12 godina

KOSOVO JE SRBIJA A NE ALBANIJA!
(Nsadista, 16. septembar 2011 09:36)

Kosovo je društvena tvorevina stvorena na prostoru Kosova i Metohije, autonomne pokrajne Republike Srbije, od strane slbanskih separatista i njihovih saveznika, koji tu istu tvorevinu smatraju suverenom i nezavisnom državom.

Svaka država ima svoju mafiju, samo se s Kosovom pravi opasan presedan u kojem se pokušava da mafija dobije svoju državu. U svetu ima mnogo separatističko-nacionalističkih pokreta koji sam čekaju da Kosovo postane model za borbu za nezavisnost. Mnogi su najavili da će to uraditi. Među njima i pokreti u Škotskoj i Teksasu (jedina savezna država u USA-i koja je imala samostalnu istoriju pre ulaska u uniju). Znaju to i oni u Vašingtonu, nije džabe u Teksasu najveća tenkovska baza na svetu.

Jovan K

pre 12 godina

Ministar mi zvuči jednako samouvereno kada sad govori kako nas podržava većina u Savetu Bezbednosti kao i prošle godine kada je bio samouveren pred odluke Međunarodnog suda pravde.

mario

pre 12 godina

WikiLeaks: Kada mu je rečeno da je nezavisnost Kosova neizbježna Jeremić zaplakao
http://www.24sata.info/vijesti/regija/72679-Kraj-puta-Srbiju-Jeremic-shvatio-poruku-zaplakao-zbog-Kosova.html

jagodinac

pre 12 godina

jeremić prikazuje sednicu SB da SB nije podržao Kosovo.SB nije podržao ni Srbiju stim što je Srbija tražila sednicu SB.Dokle će Jeremić da obmanjuje javnost u Srbiji.Zar misli da smo toliko glupi.

Petronescu

pre 12 godina

Za Kikija: mozda biste od mene i dobili plus, da sam uspela da razumem sta ste napisali! Molim vas, koristite makar zareze jer ovako misli unutar recenice nisu jasno odvojene, i preplicu se. Ako vec ostavljate komentar, pretpostavljam da imate potrebu da neko procita i shvati to sto ste napisali, a na taj nacin to nikako ne postizete. Komentara ima sasvim dovoljno da vas nejasni ostane neprimecen. Sigurna sam da vam to nije cilj.

Prle Opasni

pre 12 godina

"Vuk Jeremić izjavio je nakon sinoćnje sednice SB UN da većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština." Jutros je Kfor i Euleks sa po jednim kosovskim carinikom i policajcem preuzeo administrativne prelaze sa porukom "Stop ili mi budemo pucali". Ovo znači da SB UN nije podržao jednostranu akciju?

Jektopijevićka

pre 12 godina

(bezimena, 16. septembar 2011 22:37)

Važi. Pogledaj sta danas kaže o navodnim "civilnim žrtvama" doktorka Helena Ranta, šef finskog tima koji je vodio autopsiju o masakru u selu Račak, jednog od glavnih okidača NATO intervencije na Srbiju. Pogledaj dokumentarac "Truth and Lies of Racak" o ulozi koju je odigrao američki diplomata Voker. Pročitaj Haradinovu biografiju gde priznaje OVK za dve godine likvidirala preko 300 srba i nelojalnih albanca i kidnapovalo preko 400. Gde piše da su napadali danju i noću i ubijali srpske policajne SVAKOGA DANA. Obavesti se o zločinima nad srpskim civilima u Klečki, Jablanici i oko Radonjičkog jezera. Obavesti se o zločinima braće Mazreku. Obavesti se o kidnapovanima zbog vađenja ljudskih organa.

nada

pre 12 godina

(Ja Ja, 16. septembar 2011 08:28),
svaka ti cast na tako debelim vezama kad si mogao da pratis raspravu i iza zatvorenih vrata (ZATVORENO ZA JAVNOST)! Bas ti verujem da si obavesten "iz prve ruke" i znas KO KOME prodaje maglu, a KO ima SVA PRAVA i podrsku da radi TO STO RADI (protruje, ubija, razara) i ostaje PRIMER NAPREDNOG DRUSTVA po standardima EU i obecane zemlje Amerike.

bezimena

pre 12 godina

(Jektopijevićka, 16. septembar 2011 13:20)

Vi ste izuzetno neobavešteni, kada ne znate ZAŠTO je Kosovo uspelo da OSTVARI nezavisnost!

p.s. koje je to ZLOČINE izvršila država Srbija nad svojim gradjanima u Vojvodini, RAŠKOJ, Medvedji, Bujanovcu itd.!?

boki

pre 12 godina

Predlozio bi vam da odete na web site tanjuga i procitate i sta je rekao minisatar inostraninih poslova Kosova koji je kao gost bio prisutan koliko i Vuk. Ili da vidite miniverbalni sukob koji su imali on i Curkin Imate na:
www.tanjug.rs

Velibor, USA

pre 12 godina

@069, kontam jako dobro shta kazesh i znam to sve jer sam i sam pre(o)zivljavao kao civil balkanske politichke gadosti pre mog konachnog iseljenja. medjutim, tim vishe svaki moj komentar ima cilj da podstiche narode i drzave ex-Yu da se poshtenije, civilizovanije i evropskije ponashaju i postavljaju kada vec toliko hoce da se prikazu delom Evrope, za EU ili ne. znachi, ako politichari ne valjaju onda da se svaki narod ponaosob pozabavi svojim politicharima prvenstveno i da rade na progresivnijim promenama.

mirsad

pre 12 godina

"To je nelegalna i nelegitimna akcija i ne podržava je ni generalni sekretar ni Savet bezbednosti UN", istakao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Kako da ne, da li biste vi gospodo dozvolili da vase granice prema Kosovu ili Makedoniji cuvaju Kosovski carinici?
Sigurno da ne, prema tome Kosovske granice ce cuvati Kosovski granicari a ne tamo neki sverceri koji su povezani sa kriminalnim elementima na severu Kosova.
Prema tome puna podrska vladi Kosova na uspostavljanju reda i zakona na svojim granicama.
Ova akcija nije uperena prema Srpskim gradjanima vec prema kriminalnim elementima na severu Kosova.
Mirsad

Ja Ja

pre 12 godina

Ahahah Strasan je ovaj Jeremic. Sednicu UN je pozvao Srbija da dobije podrsku a ne Kosovo. Kosovo nije trasio podrsku sa akciju jer to ima. Dobio je to kad je juce bio u Pristini Glavni NATO-a.
Srbije je juce bila sama sa mamo Rusijom. Pratio sam ga LIVE u 3 u ujtro.
Necete ovako u EU.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ja kao antinacionalista, antishovinista i kosmopolitski mirovnjak stalni stanovnik SAD-a zahvaljujem UN-u shto je konachno i vec jednom rekao NE maksimalistichkim i ekstremistichkim teznjama Prishtine da pokori Srbe Severa Kosova. Sramotno je ponashanje SAD-a i mnogih drugih zapadnih zemalja u specifichno ovom kosovskom problemu gde jednostrano i tvrdoglavo dozvoljavaju kriminalom i zlochinima kompromitovanom Thaqi-jevom rezimu da radi shto god hoce.
Srbi apsolutno moraju da suzbiju kriminal, korupciju, haos i ekstremistichku hajduchiju na Severu Kosova, ali, dakle prvenstveno sami Srbi da se tim pozabave i to suzbijaju. Thaqi i njegov rezim medjutim imaju pune ruke istog posla- u njihovom kos.albanskom delu Kosova da suzbijaju njihov kos.albanski kriminal i ekstremizam, a Srbe neka PUSTE NA MIRU!
Bez ulazenja u priznavanje ili ne priznavanje Kosova, Srbi Severa Kosova trebaju da dobiju snaznu autonomiju, standardi za onih par srpskih enklava juzno od Ibra trebaju biti poboljshani, eksteritorijalnost za spc manastire i crkve i eto reshenja i dobrosusedski(ji)h odnosa izmedju Beograda i Prishtine. Zaista, obe strane i srpska i kos.albanska moraju da shvate da ih krajnosti i maksimalizmi nece nikud odvesti sem u propast, vec samo kompromisi i reshenja na obostrano poshten nachin vode boljitku.
Srpska politika mora da odstupi od maksimalizma koshtunichinog ustava po kom je celo Kosovo kao neotudjivi deo Srbije jer to jednostavno nije a Kos.Albanci moraju da poshtuju pravo i Srbima Kosova na samoopredeljenje tamo gde su oduvek bili vecina i josh uvek su.

Slichno ovome je govorio juche i ovih dana Vuk Drashkovic, Vesna Peshic i ostali progresivni srpski politichari a i na Zapadu se srecom sve vishe chuju glasovi da treba i mora se biti poshten prema OBE strane a ne samo i uvek dozvoljavati Thaqi rezimu da radi shto god pozeli.

e-krem

pre 12 godina

Posto ce nakon ove reklame od strane Jeremica predstavnici drzava koje jos nisu priznale Kosovo saznati iz prve ruke da je Kosovo zaokruzilo svoju teritoriju a to je bio veliki adut u obrazlozenjima upravo Vuka Jeremica o dijalogu izmedju dve zemlje ocekujem da nakon ovog saznanja jos vise zemalja odluce da priznaju Kosovo sto ce se i dogoditi u vrlo kratkom roku.

ratex

pre 12 godina

"Većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština, izjavio u Njujorku šef srpske diplomatije Vuk Jeremić"
S obzirom da je Vuk Jeremić bio izveštač sa lica mesta, nešto ne verujem da je sve to tačno.

Jektopijevićka

pre 12 godina

Srbi sa severa Kosova treba da se pozovu na "reciprocitet" na isti način na koji to stalno rade Tači i njegova vlada i da zahtevaju da nikakvi granični prelazi između Srbije i Kosova ne postoje, isto kao što ne postoje granični prelazi između Albanije i Kosova. Sve ostalo je čisto licemerje.

bezimena

pre 12 godina

"Većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština, izjavio u Njujorku šef srpske diplomatije Vuk Jeremić".

Aha, ali i NE osudjuje.:)))

Skeptik

pre 12 godina

Pristina nije dobila saglasnost,ali ce postaviti carinike,heheheh,sve bitkle naseg vrlog,lepog i nadasve pametnog ministra Jeremica su u nepred osudjene na propast...on je jedan od glavnih razloga sto nikada vise necu glasati za DS...

Milutin

pre 12 godina

Priština je (ako ja imam tačnu informaciju) grad na Kosovu u kome živi 22 (dvadeset i dvoje) Srba. Prizren je takođe prilično temeljno etnički očišćen (brojka je možda i jednocifrena) itd itd. Oni koji svrate odnekud do groblja dvaput godišnje budu malo gađni kamenjem dok dođu a onda vide ruinirano groblje i to je više puta provereno i to se zna. Pošto nema tih ljudi u Prištini, Prizrenu itd, nastoji se da im se izbriše i trag izgleda.
Na tom severu Kosova živi trenutno mnogo, mnogo ljudi koji su oterani iz Prištine, Prizrena itd itd. Nisu to nikakvi milioneri koji su bogato prodali svoja imanja već uglavnom sasvim očajni ljudi, opljačkani i proterani.
I šta sad? Suprotstavljati se toliko moćnim državama je besmisleno i štetno jer uvek može i gore i to nam se stalno direktno stavlja do znanja. To je i tačno.
Čime to vlasti u Prištini dobijaju njihovu toliku podršku za mene je tajna i nikada to neću razumeti ali prosto bi bio čist sadizam sa njihove strane da očekuju podršku Beograda za planove tih vlasti.
Dugoročno, sve i da dovedu carinike i policajce na te prelaze, ovako kako je- ništa nije rešeno.

Beqa

pre 12 godina

Drug Jeremic veli da Pristina nije dobila podrsku UN! Nemojte mesati zabe i babe , druze Jeremicu. Nije Pristina trazila nikakvu podrsku UN, nego to je trazila Srbija i nije tu podrsku dobila.

bezimena

pre 12 godina

Koliko si samo srecna zbog toga, je si li otvorila neki sampanjac da proslavis ?
(Goran, 16. septembar 2011 10:12)

Ne pijem, ali naravno da sam srećna što će AGONIJA koju srpske vlasti veštački održavaju već 12 godina i tako manipulišu sa 7,5 miliona gradjana Srbije (pravdajući Kosovom sve svoje pljačke i lopovluke), najzad biti OKONČANA!

:o)

pre 12 godina

KOSOVO JE SRBIJA A NE ALBANIJA!
(Nsadista, 16. septembar 2011 09:36)

Kosovo je društvena tvorevina stvorena na prostoru Kosova i Metohije, autonomne pokrajne Republike Srbije, od strane slbanskih separatista i njihovih saveznika, koji tu istu tvorevinu smatraju suverenom i nezavisnom državom.

Svaka država ima svoju mafiju, samo se s Kosovom pravi opasan presedan u kojem se pokušava da mafija dobije svoju državu. U svetu ima mnogo separatističko-nacionalističkih pokreta koji sam čekaju da Kosovo postane model za borbu za nezavisnost. Mnogi su najavili da će to uraditi. Među njima i pokreti u Škotskoj i Teksasu (jedina savezna država u USA-i koja je imala samostalnu istoriju pre ulaska u uniju). Znaju to i oni u Vašingtonu, nije džabe u Teksasu najveća tenkovska baza na svetu.

Slow motion

pre 12 godina

Pošto je zabranjeno korišćenje ružnih reči, lajaću na Američki i Francuski cinizam. Naša loša politika ogleda su u nemoći koja je zaostala indolentnošću prema Kosmetu skoro stotinu godina unazad. No, to ne znači da ovi trebaju da nam udaraju šamare na svakom koraku. Ne treba nam njihovo zlo, da bi nam bilo bolje. Hvala zdravom razumu koji je preovladao sednicom.

Мирко

pre 12 godina

(Beqa, 16. septembar 2011 08:54): Приштина није добила подршку УН, то стоји. По мандату УН ни КФОР ни Еулекс не смеју да дају подршку Приштини за ово што намерава да учини. УН такође није забранио Србији да спречи ово што се спрема, а до расплета ће доћи. Не може се градити држава на протеривању и геноциду, дође томе крај.

Goran

pre 12 godina

Aha, ali i NE osudjuje.:)))
(bezimena, 16. septembar 2011 08:19)

Koliko si samo srecna zbog toga, je si li otvorila neki sampanjac da proslavis ?

Jugosloven

pre 12 godina

Molim gospodu albanskog porekla, koji borave na podruciju Kosova i Metohije, da ne izvrcu cinjenice iz istorije i da se sto pre upute sta znaci metoh ili metohija.

Sama rec govori cija je zaduzbina i cije zemljiste su okupirali Albanci iz Albanije. Svako ko drzi do sebe i do svoje istorije stideo bi se ovih nedela na Kosovu.

Na Kosovu nije formirana nova zajednica ljudi, vec kao sto mozete da primetite na Kosovu se vijore Albanske zastave, ljudi koji zive na Kosovu nisu kosovari, vec albanci, koji generacijama unazad naseljavaju Srbiju, sa idejom da nadju bolji zivot.

Tuzno je samo utoliko sto je ranije postojala ideja da se granice Jugoslavije prosire i na teritoriju Albanije, i da albanci postanu jugosloveni. A danas, Srbija ostaje bez dela svoje teritorije, teritorije odakle Srbija vuce svoje najdublje korene, samo jedna rec u ovom trenutku najbolje opisuje za ovo sto se desava na Kosovu, a ta rec je - ZLO -

Roki 2

pre 12 godina

Vecina zemalja u svetu ne podrzava to sto radi Pristina, a jedino ste vi odgovorni ako izgubimo i "ovu bitku", nema ko drugi, posto smatrate da samo vi sve znate, da ste najpametniji, izvolite, ali odgovornost je iskljucivo samo na vama...

Kiki

pre 12 godina

Sta ste se uhvatili za tog Jeremica vise dosadni ste on kao ministar spoljnih poslova i Srbija kao drzava rade sve sto se moze uraditi, imamo neku nazovi podrsku Rusije, Kine i koga vec jos a s druge strane imamo USA, Britaniju, Francusku.... pa gde moze bilo sta da prodje pored njih,moze li neko malo da mucne glavom, sta god uradili i da nam je ministar sv. Petar a ne Jeremic pa ne bi uspeli

Petronescu

pre 12 godina

Za Kikija: mozda biste od mene i dobili plus, da sam uspela da razumem sta ste napisali! Molim vas, koristite makar zareze jer ovako misli unutar recenice nisu jasno odvojene, i preplicu se. Ako vec ostavljate komentar, pretpostavljam da imate potrebu da neko procita i shvati to sto ste napisali, a na taj nacin to nikako ne postizete. Komentara ima sasvim dovoljno da vas nejasni ostane neprimecen. Sigurna sam da vam to nije cilj.

Miki

pre 12 godina

Jao da se vec jednom zavrsi ova bespotrebna glupost. ili da srbija konacno prizna kosovo ili da posalje sve vojske sto ima dole. ali ovo glupiranje hoce piski nece kaki vec smara.

Samo da mi se Konuz opet ne naljuti

pre 12 godina

Pa dokle vise sa ovim "tumacenjem" sta je SB rekao?
Nije to srednjevekovna hermeneutika gospodo. Ako nisu eksplicitno zabranili (sto bi jedino bilo pravilno) znaci da su odobrili i tacka. "Pravna borba" za Kosovo je zavrsena jer SAD drzi sve konce i tacka.

069

pre 12 godina

@Velibor USA. Ti stvarno živiš u USA. Kada bi sve bilo tako kako ti pišeš, ovo ne bi bio Balkan. Političari bi ostali bez posla a narod bi počeo da se pita zašto ne živi dobro umesto da se bavi Kosovom i sličnim temama.

privrednik sa iskustvom

pre 12 godina

Ode RUSIMA EPS,TELEKOM,ŽELEZNICA,JAT,SRBIJA VODE,SRBIJAŠUME,BOR i ostala dobra. Predhodno ćemo dobiti mogućnost bez izbora da se kod njih zadužimo najmanje 100 milijardi eura.Totalna katastrofa.

Linda

pre 12 godina

Na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu vodila se žustra debata medju članicama Saveta koje su ostale podeljene o najavi Prištine o postavljanju carinika i policajaca na prelazima Jarinje i Brnjak.

KOLIKO podeljene? Mene ne interesuje sta g.Jeremic kaze, nego sta se izglasalo u toj sednici.

koment

pre 12 godina

Ajde ovako:
1. Jel imamo plan B? Kosovo de facto izgubljeno, a, vojno i finansijski trenutno nismo sposobni da ga povratimo. Ostaje nam šta? Šta je to što možemo da uradimo? Teško da možemo više od pukog ne priznavanja Kosova.
2. Da koristim vojnički termin, koji je naš rezervni položaj sa koga ćemo braniti ovo što je ostalo od Srbije?
3. Treba da shvatimo da smo u ovome sami, jer su sa druge strane EU i USA protiv kojih Kina i Rusija neće.

Jektopijevićka

pre 12 godina

(bezimena, 16. septembar 2011 12:12)

Okončana? Jesi sigurna u to? Pa gotovo jedini razlog zašto ovu agoniju sa Kosovom niko u Srbiji ne želi da okonča na ovaj način jeste što će takvo rešenje ubrzano radikalizovati pitanje Vojvodine, Sandžaka, Preševske Doline... pa pratiš li ti Vesti uopšte?

Jovan K

pre 12 godina

Ministar mi zvuči jednako samouvereno kada sad govori kako nas podržava većina u Savetu Bezbednosti kao i prošle godine kada je bio samouveren pred odluke Međunarodnog suda pravde.

nada

pre 12 godina

(Ja Ja, 16. septembar 2011 08:28),
svaka ti cast na tako debelim vezama kad si mogao da pratis raspravu i iza zatvorenih vrata (ZATVORENO ZA JAVNOST)! Bas ti verujem da si obavesten "iz prve ruke" i znas KO KOME prodaje maglu, a KO ima SVA PRAVA i podrsku da radi TO STO RADI (protruje, ubija, razara) i ostaje PRIMER NAPREDNOG DRUSTVA po standardima EU i obecane zemlje Amerike.

nenad

pre 12 godina

Cutanje je znak odobravanja - rece neki mudri covek davno.
Meni nije jasno zasto politicari imaju problem da kazu istinu? Reci Vuce onako kako jeste - ovako samo ispadas licemeran, a narod se od toga umorio.

mario

pre 12 godina

WikiLeaks: Kada mu je rečeno da je nezavisnost Kosova neizbježna Jeremić zaplakao
http://www.24sata.info/vijesti/regija/72679-Kraj-puta-Srbiju-Jeremic-shvatio-poruku-zaplakao-zbog-Kosova.html

jagodinac

pre 12 godina

jeremić prikazuje sednicu SB da SB nije podržao Kosovo.SB nije podržao ni Srbiju stim što je Srbija tražila sednicu SB.Dokle će Jeremić da obmanjuje javnost u Srbiji.Zar misli da smo toliko glupi.

bezimena

pre 12 godina

(Jektopijevićka, 16. septembar 2011 13:20)

Vi ste izuzetno neobavešteni, kada ne znate ZAŠTO je Kosovo uspelo da OSTVARI nezavisnost!

p.s. koje je to ZLOČINE izvršila država Srbija nad svojim gradjanima u Vojvodini, RAŠKOJ, Medvedji, Bujanovcu itd.!?

boki

pre 12 godina

Predlozio bi vam da odete na web site tanjuga i procitate i sta je rekao minisatar inostraninih poslova Kosova koji je kao gost bio prisutan koliko i Vuk. Ili da vidite miniverbalni sukob koji su imali on i Curkin Imate na:
www.tanjug.rs

Jektopijevićka

pre 12 godina

(bezimena, 16. septembar 2011 22:37)

Važi. Pogledaj sta danas kaže o navodnim "civilnim žrtvama" doktorka Helena Ranta, šef finskog tima koji je vodio autopsiju o masakru u selu Račak, jednog od glavnih okidača NATO intervencije na Srbiju. Pogledaj dokumentarac "Truth and Lies of Racak" o ulozi koju je odigrao američki diplomata Voker. Pročitaj Haradinovu biografiju gde priznaje OVK za dve godine likvidirala preko 300 srba i nelojalnih albanca i kidnapovalo preko 400. Gde piše da su napadali danju i noću i ubijali srpske policajne SVAKOGA DANA. Obavesti se o zločinima nad srpskim civilima u Klečki, Jablanici i oko Radonjičkog jezera. Obavesti se o zločinima braće Mazreku. Obavesti se o kidnapovanima zbog vađenja ljudskih organa.

Prle Opasni

pre 12 godina

"Vuk Jeremić izjavio je nakon sinoćnje sednice SB UN da većina članica Saveta bezbednosti UN ne podržava jednostranu akciju koju je najavila Priština." Jutros je Kfor i Euleks sa po jednim kosovskim carinikom i policajcem preuzeo administrativne prelaze sa porukom "Stop ili mi budemo pucali". Ovo znači da SB UN nije podržao jednostranu akciju?

Velibor, USA

pre 12 godina

@069, kontam jako dobro shta kazesh i znam to sve jer sam i sam pre(o)zivljavao kao civil balkanske politichke gadosti pre mog konachnog iseljenja. medjutim, tim vishe svaki moj komentar ima cilj da podstiche narode i drzave ex-Yu da se poshtenije, civilizovanije i evropskije ponashaju i postavljaju kada vec toliko hoce da se prikazu delom Evrope, za EU ili ne. znachi, ako politichari ne valjaju onda da se svaki narod ponaosob pozabavi svojim politicharima prvenstveno i da rade na progresivnijim promenama.