Četvrtak, 15.09.2011.

19:59

Stefanović:Srbija ima plan za sutra

Srbija nastoji da spreči Prištinu da preuzme prelaze Brnjak i Jarinje, kaže šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Izvor: Beta

Stefanoviæ:Srbija ima plan za sutra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

stevo

pre 12 godina

samo jos budalama nije jasno da je kosovo izgubljeno zauvek velike sile kao sto je NATO je jos sa Slobodanom Milosevicem potpisala predaju kosova. Braco srbi zar jos uvek nije pojedincima jasno sta je NATO- i sa koliko drzava je formirana ta danasnja prva vojna sila!

1234

pre 12 godina

03.00 - Rusija je želela da spreči izbijanje nasilja na severu Kosova... Predložili smo da Savet izda jednostavno predsedničko saopštenje, rekao je Vitalij Čurkin, rekavši da su to odbacile zapadne države.

Vladimir LDP

pre 12 godina

E sad kad Stefanovic ima plan, dokazano najbolji srpski pregovarac u istoriji (cim je on poceo da pregovara tu je sve pocelo da puca, i jedan covek je upucan takodje), moci cu mirnije i lagodnije da spavam. Znaci, koji ste vi komunisticki sinovi, pa to je strasno. Kad cujem to "jedinstvo" jos samo vam fali i ono "bratstvo" ispred i imamo povampireni komunizam opet na sceni. Nadam se da ce DS dobiti ispod 5% na sledecim izborima, iz ove perspektive mi se cini da bi to bio jedini spas za ovu zemlju. Postali ste triput gori i od onih naprednjaka, zaista mislim da nam ne bi bilo gore sa Tomom ili Vucicem kao premijerom, naprotiv, oni su mnogo toga zasr... i sad bi makar pokusali da se "iskupe" pred bogom i narodom za to i verovatno bi uradili nesto korisno za ovu zemlju, a od vas sa planom da odlozite neizbezno za 1,2,3 dana, nema VAJDE, pukli ste ga nacisto. Ne zato sto smo izgubili Kosovo, vec zato sto cemo da upropastimo sebe zbog necega sto je davno izgubljeno.

miki

pre 12 godina

ja se nadam da ce taci sutra da nas ispali. mislim digli su toliku pompu oko toga da covek ne sme ni tv da ukljuci.plan je sledeci: plana nema! ako ne daj Boze pukne na kosmetu sta ce zvanicni bg da uradi? mnogo ce da uradi, odmah ministre, sva 5 poslanika iz skupstine, upravne odbore, kurtu i murtu obavezno...i ostale lezilebovice odmah na Merdare, da uzmu so i hleb i da docekaju nove izbeglice. ministar vojni da se obavezno istakne u odboru za docek, a Mirko da zakuva kafence. Jadna si Srbijo...

hm

pre 12 godina

srbija ili nema aduta za pregovaranje ili su oni takvi da se izbegava njihovo javno pominjanje. pregovaranje ima težinu kada postoji i opcija koja je gora od pregovaranja sa nekim, ali pošto u prištini očigledno imaju predstavu da ne postoji realna pretnja koja bi odgovorila na njihovo nasilje, mi onda i nemamo ništa za cenjkanje... i oni to znaju i zato su svi naši blefovi besmisleni i idiotski. nekada treba imati i cohones i lupiti šakom o sto, nekada se roba prodaje i tako što pokažete da ste spremni otići.

kosovski albanci nemaju šta da izgube, zato to i rade...

mala scena Srbija, ti i ja

pre 12 godina

Scena na proboju...

"Kapetane Grujo imam lukav plan" rece Boldrik,
"Da li je taj plan lukav poput lisice koja je diplomirala lukavstvo na fakultetu za lukavost"? odgovori Gruja
"Pa jeste.."
"Zalim Boldrice, evo cuju se i pistaljke za znak u juris, nista od plana, mozda neki drugi put"

ceca

pre 12 godina

Dosta mi je vise stalno da slusam jednu te istu recenicu"mirnim i diplomatskim putem". Jeste, mi nemamo na zalost drugi izbor, jer ne mozemo protiv celog sveta, ali kako ste cuveni pregovaraci uopste dozvolili da dodje do ovakve situacije? Cisto sumnjam da Stefanovic i kompanija imaju resenje u slucaju da se desi to sto Taci non stop preti, ali dobro, zivi bili pa videli.

Fluid

pre 12 godina

Kakav je taj plan? Nadam se da nije sličan sa planom Koštunice za zapaljenje diplomatskih predstavništava zapadnih zemalja (i McDonaldsa) u 2008?

Dejan

pre 12 godina

Kosovo je izgubljeno još davne 1974 ako ne i pre. Albanci su imali jasan plan kako da dobiju svoju državu. Većina Srba je za ogroman novac prodavala svoja imanja i selila se u Srbiju. Na žalost ostao ja mali broj Srba koji se trenutno nalaze na vetrometini i sa čijom sudbinom se igraju ovi kvazi političari. Mislim da je u Srbiji svima jasno da je Kosovo zanavek izgubljeno ma koliko nam bilo teško to priznati !

tole

pre 12 godina

Sva ta otrovna skepsa, nepoverenje, ideja da su na vlasti samo neradnici, lopovi i nesposobni ljudi koji ne vole svoju zemlju, izaziva u meni gnusanje. Mislim, sudeci po komentarima, da imamo bolju vlast nego sto zasluzujemo. Pred borbu za sever mi bez prestanka blatimo svakog iz vlasti ko bilo sta izusti o situaciji, akcijama i merama. Puna podrska Srbima na severu.

Goran

pre 12 godina

Kakav plan moze bilo sta da promeni. Oni naprave jedan korak napred, mi kao nesto protestvujemo bunimo se, sazivamo SB a oni se onda satro vrate pola koraka nazad. Za mesec, dva tri opet napreve korak napred i tako u krug...Oni konstantno napreduju ka svom cilju a mi tu nista ne mozemo

Bacvanin

pre 12 godina

A imate li vi plan, sta da radimo mi koji zivimo u Srbiji, kao taoci kosovskih mitova? Od cega mi da zivimo, od panslovenske ljubavi?

Мирослав

pre 12 godina

"Srbija će odgovoriti diplomatsko-pravnim i političkim sredstvima"
Па то смо и до сада радили? И? Ми ћемо мирно а они ће да звецкају оружјем?

stiven

pre 12 godina

ima srbija jako dobar plan ali taj njihov plam mi ne ulazi u glavu mi hocemo samo mirnim putem i diplomatijom slazem se i ja stim, ali mi nije jasno kako ce narod braniti diplomatijom ako dodje do nekog pogroma kao sto je bilo 17 marta?

nikolakv

pre 12 godina

koliko god da su tuzni nasi politicari, vi sto bi priznali kosovo ste jos tuznije, tj daleko tuzniji, sa sve vasim ispranim mozgovima i tumacenjima kako ce zemlja da procveta ako se odreknemo kosova.. e nece, bice sve isto, ostacemo siromasna, korumpirana zemlja kojom ce se sprdati zapad, samo sto cemo imati crven obraz i glavu pognutu na dole.. Eeh dedovi nasi... Tuga

Sabo

pre 12 godina

Vas plan se sastoji iz balvan blokada i sad najnovije sljunak blokade samo se nesto sad bojim dabi mogli dobro da dobijete po nosu.Taci ima podrsku Evropske Unije SAD i najvecih sila svijetskog poretka mislim da ste matirani ovog puta posto ste sami potpisali ovo sto vam je sad pecat carine Kosova samo izgleda umislili ste da je to mortvo slovo na papirum bogami ovog puta ste usamljeni u svojoj borbi protiv Kosova jer je svijet na strani Tacija i Kosovskih institucija.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Stefanović je rekao da je neophodno da predstavnici vlade i države budu uz svoje građane u POKRAJINI ..

Pa samo ova jedna izjava Gospdina Stefanovica je dovoljna da svaki gradjanin Kosova koji Kosovo vidi kao nezavisnu drzavu koju su priznale vise od 80 drzava Sveta , medju njima najuticajnije clanice EU kao i SAD bez ikakvog KOMPROMISA stane u odbranu legitimnih prava svoje nezavisne DRZAVE protiv ovakvog "bezobraznog" i "provokativnog OMALOVAZAVANJA" njihove Drzave koju Stefanovic naziva "pokrajinom", zasta jos Kosovo ima i punu podrsku SAD, EU i NATO saveza, "pa kud puklo da puklo" ?
Gosp. Stefanovic sa ovakvim izjavama garantovano ne ide na Kosovo da "smiruje strasti" vec da "pali vatru" ! Nadam se da Vlasti Srbije znaju u sta se upustaju ?

"Bogdanović je Zarifu rekao da sve međunarodne misije na Kosovu i Metohiji, ne samo Unmik, nego i Euleks i Kfor MORAJU da deluju u skladu i u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN".

A ovo ? Ja se ni u "hipnozi" ne mogu spustiti na taj nivo da komerantisem "naredjenje" koje je Min. Bogdanovic "izdao" Medjunarodnim misijama na Kosovu, kako MORAJU da se vladaju ?

Branimir Crni

pre 12 godina

Ako smem da primetim , da je ova vlada uvek imala plan za sve ,samo što nijedan plan nismo nikada čuli ,a kamoli videli rezultate u stvari rezultati su katastrofa u kojoj živimo! promene su nam neophodne pod hitno!

Nishlija

pre 12 godina

Nemate vi nikakav plan. Svi vashi planovi su preko grbace naroda a toga nema vishe !!! Mozete samo da priznate da je vasha politika politika propasti ! Raspishite izbore koalicijo luzera .

klikeras

pre 12 godina

Nemoj samo da plan bude 'genijalan' kao sto su Vucic i Nikolic govorili o njihovom pre Nikolicevog strajka gladju.
Sa druge strane, zaista mi je tesko shvatiti Stefanovica i njegovu retoriku u svemu ovome jer je upravo njegov dogovor sa Editom Tahiri doveo do svega ovoga.
Ponasa se kao dete kada igra klikera sa vrsnjakom i izgubi sve klikere, a onda kao gubitnik, trazi od onoga koji ga je pobedio da mu vrati sve njegove klikere

DJ_Vasa

pre 12 godina

Sigurno će to biti neki 'genijalan' plan, kako i priliči našem rukovodstvu. Nešto mi se javlja da se taj plan svodi na postavljanje balvana. Doduše, ... i ne može očekivati pametnije rešenje.

Zašto se umesto toga ne bi gledalo na to kako da se zarade $$$? Tako to pametni rade.

sve ili nista

pre 12 godina

Konacno!
Bude li Pristina poslala carinike i policiju, a KFOR i Eulex to precutno odobre, padaju i dogovori, po kojima su oni tu dosli, na Kosovo: sporazum sa EU oko Eulexa i Kumanovski sporazum sa NATO!
Znaci, sve je u narednim danima moguce.

Julius

pre 12 godina

Znaci, Stefanovic je protiv dogovora i sporazuma koji je postigao sa kosovskom stranom, uz posredovanje medjunarodne zajednice, 2.septembra.
Kosovska strana ne treba vise da vodi dijalog sa srpskom stranom, posto nema svrhe dogovoriti se o necemu i ne postovati dogovoreno.

Milan

pre 12 godina

Od vaseg planiranja nema nista. Suvise kasno ste poceli da planirate. Bolje je da planirate kako ocuvati ono sto je ostalo od Srbije. Zukorlic sve cesce pominje autonomiju i poseban status za Sandzak, a time se niko ne bavi. Za par godina mozemo imati reprizu Kosova, a onda ce neka druga vlast da se osvrce na sadasnju, kao sto se oni osvrcu na Milosevicevu.

Bojan

pre 12 godina

Pantic: "Hocu da ih zaustavim Sojicu, hocu da ih zaustavim."
Sojic: "S cega Panticu da ih zaustavis, s toga stapa jel?"

Tako i nasa politika.

biljana

pre 12 godina

Diplomatsko-pravna i politicka sredstva treba da se zasnivaju na politickom konsenzusu, postignutom na pocetku krize. To vlasti nije palo na pamet. Dalje, niko ne zna u cemu se sastoji potpisani dogovor sa Pristinom. Da li oni zele nesto za sta su dobili odobrenje? Dosta je lazi.

Julius

pre 12 godina

Znaci, Stefanovic je protiv dogovora i sporazuma koji je postigao sa kosovskom stranom, uz posredovanje medjunarodne zajednice, 2.septembra.
Kosovska strana ne treba vise da vodi dijalog sa srpskom stranom, posto nema svrhe dogovoriti se o necemu i ne postovati dogovoreno.

Bojan

pre 12 godina

Pantic: "Hocu da ih zaustavim Sojicu, hocu da ih zaustavim."
Sojic: "S cega Panticu da ih zaustavis, s toga stapa jel?"

Tako i nasa politika.

Nishlija

pre 12 godina

Nemate vi nikakav plan. Svi vashi planovi su preko grbace naroda a toga nema vishe !!! Mozete samo da priznate da je vasha politika politika propasti ! Raspishite izbore koalicijo luzera .

biljana

pre 12 godina

Diplomatsko-pravna i politicka sredstva treba da se zasnivaju na politickom konsenzusu, postignutom na pocetku krize. To vlasti nije palo na pamet. Dalje, niko ne zna u cemu se sastoji potpisani dogovor sa Pristinom. Da li oni zele nesto za sta su dobili odobrenje? Dosta je lazi.

Branimir Crni

pre 12 godina

Ako smem da primetim , da je ova vlada uvek imala plan za sve ,samo što nijedan plan nismo nikada čuli ,a kamoli videli rezultate u stvari rezultati su katastrofa u kojoj živimo! promene su nam neophodne pod hitno!

Milan

pre 12 godina

Od vaseg planiranja nema nista. Suvise kasno ste poceli da planirate. Bolje je da planirate kako ocuvati ono sto je ostalo od Srbije. Zukorlic sve cesce pominje autonomiju i poseban status za Sandzak, a time se niko ne bavi. Za par godina mozemo imati reprizu Kosova, a onda ce neka druga vlast da se osvrce na sadasnju, kao sto se oni osvrcu na Milosevicevu.

Sabo

pre 12 godina

Vas plan se sastoji iz balvan blokada i sad najnovije sljunak blokade samo se nesto sad bojim dabi mogli dobro da dobijete po nosu.Taci ima podrsku Evropske Unije SAD i najvecih sila svijetskog poretka mislim da ste matirani ovog puta posto ste sami potpisali ovo sto vam je sad pecat carine Kosova samo izgleda umislili ste da je to mortvo slovo na papirum bogami ovog puta ste usamljeni u svojoj borbi protiv Kosova jer je svijet na strani Tacija i Kosovskih institucija.

sve ili nista

pre 12 godina

Konacno!
Bude li Pristina poslala carinike i policiju, a KFOR i Eulex to precutno odobre, padaju i dogovori, po kojima su oni tu dosli, na Kosovo: sporazum sa EU oko Eulexa i Kumanovski sporazum sa NATO!
Znaci, sve je u narednim danima moguce.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Stefanović je rekao da je neophodno da predstavnici vlade i države budu uz svoje građane u POKRAJINI ..

Pa samo ova jedna izjava Gospdina Stefanovica je dovoljna da svaki gradjanin Kosova koji Kosovo vidi kao nezavisnu drzavu koju su priznale vise od 80 drzava Sveta , medju njima najuticajnije clanice EU kao i SAD bez ikakvog KOMPROMISA stane u odbranu legitimnih prava svoje nezavisne DRZAVE protiv ovakvog "bezobraznog" i "provokativnog OMALOVAZAVANJA" njihove Drzave koju Stefanovic naziva "pokrajinom", zasta jos Kosovo ima i punu podrsku SAD, EU i NATO saveza, "pa kud puklo da puklo" ?
Gosp. Stefanovic sa ovakvim izjavama garantovano ne ide na Kosovo da "smiruje strasti" vec da "pali vatru" ! Nadam se da Vlasti Srbije znaju u sta se upustaju ?

"Bogdanović je Zarifu rekao da sve međunarodne misije na Kosovu i Metohiji, ne samo Unmik, nego i Euleks i Kfor MORAJU da deluju u skladu i u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN".

A ovo ? Ja se ni u "hipnozi" ne mogu spustiti na taj nivo da komerantisem "naredjenje" koje je Min. Bogdanovic "izdao" Medjunarodnim misijama na Kosovu, kako MORAJU da se vladaju ?

Bacvanin

pre 12 godina

A imate li vi plan, sta da radimo mi koji zivimo u Srbiji, kao taoci kosovskih mitova? Od cega mi da zivimo, od panslovenske ljubavi?

DJ_Vasa

pre 12 godina

Sigurno će to biti neki 'genijalan' plan, kako i priliči našem rukovodstvu. Nešto mi se javlja da se taj plan svodi na postavljanje balvana. Doduše, ... i ne može očekivati pametnije rešenje.

Zašto se umesto toga ne bi gledalo na to kako da se zarade $$$? Tako to pametni rade.

Dejan

pre 12 godina

Kosovo je izgubljeno još davne 1974 ako ne i pre. Albanci su imali jasan plan kako da dobiju svoju državu. Većina Srba je za ogroman novac prodavala svoja imanja i selila se u Srbiju. Na žalost ostao ja mali broj Srba koji se trenutno nalaze na vetrometini i sa čijom sudbinom se igraju ovi kvazi političari. Mislim da je u Srbiji svima jasno da je Kosovo zanavek izgubljeno ma koliko nam bilo teško to priznati !

klikeras

pre 12 godina

Nemoj samo da plan bude 'genijalan' kao sto su Vucic i Nikolic govorili o njihovom pre Nikolicevog strajka gladju.
Sa druge strane, zaista mi je tesko shvatiti Stefanovica i njegovu retoriku u svemu ovome jer je upravo njegov dogovor sa Editom Tahiri doveo do svega ovoga.
Ponasa se kao dete kada igra klikera sa vrsnjakom i izgubi sve klikere, a onda kao gubitnik, trazi od onoga koji ga je pobedio da mu vrati sve njegove klikere

Goran

pre 12 godina

Kakav plan moze bilo sta da promeni. Oni naprave jedan korak napred, mi kao nesto protestvujemo bunimo se, sazivamo SB a oni se onda satro vrate pola koraka nazad. Za mesec, dva tri opet napreve korak napred i tako u krug...Oni konstantno napreduju ka svom cilju a mi tu nista ne mozemo

nikolakv

pre 12 godina

koliko god da su tuzni nasi politicari, vi sto bi priznali kosovo ste jos tuznije, tj daleko tuzniji, sa sve vasim ispranim mozgovima i tumacenjima kako ce zemlja da procveta ako se odreknemo kosova.. e nece, bice sve isto, ostacemo siromasna, korumpirana zemlja kojom ce se sprdati zapad, samo sto cemo imati crven obraz i glavu pognutu na dole.. Eeh dedovi nasi... Tuga

Fluid

pre 12 godina

Kakav je taj plan? Nadam se da nije sličan sa planom Koštunice za zapaljenje diplomatskih predstavništava zapadnih zemalja (i McDonaldsa) u 2008?

mala scena Srbija, ti i ja

pre 12 godina

Scena na proboju...

"Kapetane Grujo imam lukav plan" rece Boldrik,
"Da li je taj plan lukav poput lisice koja je diplomirala lukavstvo na fakultetu za lukavost"? odgovori Gruja
"Pa jeste.."
"Zalim Boldrice, evo cuju se i pistaljke za znak u juris, nista od plana, mozda neki drugi put"

Мирослав

pre 12 godina

"Srbija će odgovoriti diplomatsko-pravnim i političkim sredstvima"
Па то смо и до сада радили? И? Ми ћемо мирно а они ће да звецкају оружјем?

stiven

pre 12 godina

ima srbija jako dobar plan ali taj njihov plam mi ne ulazi u glavu mi hocemo samo mirnim putem i diplomatijom slazem se i ja stim, ali mi nije jasno kako ce narod braniti diplomatijom ako dodje do nekog pogroma kao sto je bilo 17 marta?

tole

pre 12 godina

Sva ta otrovna skepsa, nepoverenje, ideja da su na vlasti samo neradnici, lopovi i nesposobni ljudi koji ne vole svoju zemlju, izaziva u meni gnusanje. Mislim, sudeci po komentarima, da imamo bolju vlast nego sto zasluzujemo. Pred borbu za sever mi bez prestanka blatimo svakog iz vlasti ko bilo sta izusti o situaciji, akcijama i merama. Puna podrska Srbima na severu.

hm

pre 12 godina

srbija ili nema aduta za pregovaranje ili su oni takvi da se izbegava njihovo javno pominjanje. pregovaranje ima težinu kada postoji i opcija koja je gora od pregovaranja sa nekim, ali pošto u prištini očigledno imaju predstavu da ne postoji realna pretnja koja bi odgovorila na njihovo nasilje, mi onda i nemamo ništa za cenjkanje... i oni to znaju i zato su svi naši blefovi besmisleni i idiotski. nekada treba imati i cohones i lupiti šakom o sto, nekada se roba prodaje i tako što pokažete da ste spremni otići.

kosovski albanci nemaju šta da izgube, zato to i rade...

ceca

pre 12 godina

Dosta mi je vise stalno da slusam jednu te istu recenicu"mirnim i diplomatskim putem". Jeste, mi nemamo na zalost drugi izbor, jer ne mozemo protiv celog sveta, ali kako ste cuveni pregovaraci uopste dozvolili da dodje do ovakve situacije? Cisto sumnjam da Stefanovic i kompanija imaju resenje u slucaju da se desi to sto Taci non stop preti, ali dobro, zivi bili pa videli.

Vladimir LDP

pre 12 godina

E sad kad Stefanovic ima plan, dokazano najbolji srpski pregovarac u istoriji (cim je on poceo da pregovara tu je sve pocelo da puca, i jedan covek je upucan takodje), moci cu mirnije i lagodnije da spavam. Znaci, koji ste vi komunisticki sinovi, pa to je strasno. Kad cujem to "jedinstvo" jos samo vam fali i ono "bratstvo" ispred i imamo povampireni komunizam opet na sceni. Nadam se da ce DS dobiti ispod 5% na sledecim izborima, iz ove perspektive mi se cini da bi to bio jedini spas za ovu zemlju. Postali ste triput gori i od onih naprednjaka, zaista mislim da nam ne bi bilo gore sa Tomom ili Vucicem kao premijerom, naprotiv, oni su mnogo toga zasr... i sad bi makar pokusali da se "iskupe" pred bogom i narodom za to i verovatno bi uradili nesto korisno za ovu zemlju, a od vas sa planom da odlozite neizbezno za 1,2,3 dana, nema VAJDE, pukli ste ga nacisto. Ne zato sto smo izgubili Kosovo, vec zato sto cemo da upropastimo sebe zbog necega sto je davno izgubljeno.

1234

pre 12 godina

03.00 - Rusija je želela da spreči izbijanje nasilja na severu Kosova... Predložili smo da Savet izda jednostavno predsedničko saopštenje, rekao je Vitalij Čurkin, rekavši da su to odbacile zapadne države.

miki

pre 12 godina

ja se nadam da ce taci sutra da nas ispali. mislim digli su toliku pompu oko toga da covek ne sme ni tv da ukljuci.plan je sledeci: plana nema! ako ne daj Boze pukne na kosmetu sta ce zvanicni bg da uradi? mnogo ce da uradi, odmah ministre, sva 5 poslanika iz skupstine, upravne odbore, kurtu i murtu obavezno...i ostale lezilebovice odmah na Merdare, da uzmu so i hleb i da docekaju nove izbeglice. ministar vojni da se obavezno istakne u odboru za docek, a Mirko da zakuva kafence. Jadna si Srbijo...

stevo

pre 12 godina

samo jos budalama nije jasno da je kosovo izgubljeno zauvek velike sile kao sto je NATO je jos sa Slobodanom Milosevicem potpisala predaju kosova. Braco srbi zar jos uvek nije pojedincima jasno sta je NATO- i sa koliko drzava je formirana ta danasnja prva vojna sila!

Julius

pre 12 godina

Znaci, Stefanovic je protiv dogovora i sporazuma koji je postigao sa kosovskom stranom, uz posredovanje medjunarodne zajednice, 2.septembra.
Kosovska strana ne treba vise da vodi dijalog sa srpskom stranom, posto nema svrhe dogovoriti se o necemu i ne postovati dogovoreno.

nikolakv

pre 12 godina

koliko god da su tuzni nasi politicari, vi sto bi priznali kosovo ste jos tuznije, tj daleko tuzniji, sa sve vasim ispranim mozgovima i tumacenjima kako ce zemlja da procveta ako se odreknemo kosova.. e nece, bice sve isto, ostacemo siromasna, korumpirana zemlja kojom ce se sprdati zapad, samo sto cemo imati crven obraz i glavu pognutu na dole.. Eeh dedovi nasi... Tuga

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Stefanović je rekao da je neophodno da predstavnici vlade i države budu uz svoje građane u POKRAJINI ..

Pa samo ova jedna izjava Gospdina Stefanovica je dovoljna da svaki gradjanin Kosova koji Kosovo vidi kao nezavisnu drzavu koju su priznale vise od 80 drzava Sveta , medju njima najuticajnije clanice EU kao i SAD bez ikakvog KOMPROMISA stane u odbranu legitimnih prava svoje nezavisne DRZAVE protiv ovakvog "bezobraznog" i "provokativnog OMALOVAZAVANJA" njihove Drzave koju Stefanovic naziva "pokrajinom", zasta jos Kosovo ima i punu podrsku SAD, EU i NATO saveza, "pa kud puklo da puklo" ?
Gosp. Stefanovic sa ovakvim izjavama garantovano ne ide na Kosovo da "smiruje strasti" vec da "pali vatru" ! Nadam se da Vlasti Srbije znaju u sta se upustaju ?

"Bogdanović je Zarifu rekao da sve međunarodne misije na Kosovu i Metohiji, ne samo Unmik, nego i Euleks i Kfor MORAJU da deluju u skladu i u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN".

A ovo ? Ja se ni u "hipnozi" ne mogu spustiti na taj nivo da komerantisem "naredjenje" koje je Min. Bogdanovic "izdao" Medjunarodnim misijama na Kosovu, kako MORAJU da se vladaju ?

tole

pre 12 godina

Sva ta otrovna skepsa, nepoverenje, ideja da su na vlasti samo neradnici, lopovi i nesposobni ljudi koji ne vole svoju zemlju, izaziva u meni gnusanje. Mislim, sudeci po komentarima, da imamo bolju vlast nego sto zasluzujemo. Pred borbu za sever mi bez prestanka blatimo svakog iz vlasti ko bilo sta izusti o situaciji, akcijama i merama. Puna podrska Srbima na severu.

sve ili nista

pre 12 godina

Konacno!
Bude li Pristina poslala carinike i policiju, a KFOR i Eulex to precutno odobre, padaju i dogovori, po kojima su oni tu dosli, na Kosovo: sporazum sa EU oko Eulexa i Kumanovski sporazum sa NATO!
Znaci, sve je u narednim danima moguce.

Bacvanin

pre 12 godina

A imate li vi plan, sta da radimo mi koji zivimo u Srbiji, kao taoci kosovskih mitova? Od cega mi da zivimo, od panslovenske ljubavi?

Dejan

pre 12 godina

Kosovo je izgubljeno još davne 1974 ako ne i pre. Albanci su imali jasan plan kako da dobiju svoju državu. Većina Srba je za ogroman novac prodavala svoja imanja i selila se u Srbiju. Na žalost ostao ja mali broj Srba koji se trenutno nalaze na vetrometini i sa čijom sudbinom se igraju ovi kvazi političari. Mislim da je u Srbiji svima jasno da je Kosovo zanavek izgubljeno ma koliko nam bilo teško to priznati !

Sabo

pre 12 godina

Vas plan se sastoji iz balvan blokada i sad najnovije sljunak blokade samo se nesto sad bojim dabi mogli dobro da dobijete po nosu.Taci ima podrsku Evropske Unije SAD i najvecih sila svijetskog poretka mislim da ste matirani ovog puta posto ste sami potpisali ovo sto vam je sad pecat carine Kosova samo izgleda umislili ste da je to mortvo slovo na papirum bogami ovog puta ste usamljeni u svojoj borbi protiv Kosova jer je svijet na strani Tacija i Kosovskih institucija.

stiven

pre 12 godina

ima srbija jako dobar plan ali taj njihov plam mi ne ulazi u glavu mi hocemo samo mirnim putem i diplomatijom slazem se i ja stim, ali mi nije jasno kako ce narod braniti diplomatijom ako dodje do nekog pogroma kao sto je bilo 17 marta?

Nishlija

pre 12 godina

Nemate vi nikakav plan. Svi vashi planovi su preko grbace naroda a toga nema vishe !!! Mozete samo da priznate da je vasha politika politika propasti ! Raspishite izbore koalicijo luzera .

Мирослав

pre 12 godina

"Srbija će odgovoriti diplomatsko-pravnim i političkim sredstvima"
Па то смо и до сада радили? И? Ми ћемо мирно а они ће да звецкају оружјем?

Bojan

pre 12 godina

Pantic: "Hocu da ih zaustavim Sojicu, hocu da ih zaustavim."
Sojic: "S cega Panticu da ih zaustavis, s toga stapa jel?"

Tako i nasa politika.

Milan

pre 12 godina

Od vaseg planiranja nema nista. Suvise kasno ste poceli da planirate. Bolje je da planirate kako ocuvati ono sto je ostalo od Srbije. Zukorlic sve cesce pominje autonomiju i poseban status za Sandzak, a time se niko ne bavi. Za par godina mozemo imati reprizu Kosova, a onda ce neka druga vlast da se osvrce na sadasnju, kao sto se oni osvrcu na Milosevicevu.

DJ_Vasa

pre 12 godina

Sigurno će to biti neki 'genijalan' plan, kako i priliči našem rukovodstvu. Nešto mi se javlja da se taj plan svodi na postavljanje balvana. Doduše, ... i ne može očekivati pametnije rešenje.

Zašto se umesto toga ne bi gledalo na to kako da se zarade $$$? Tako to pametni rade.

Fluid

pre 12 godina

Kakav je taj plan? Nadam se da nije sličan sa planom Koštunice za zapaljenje diplomatskih predstavništava zapadnih zemalja (i McDonaldsa) u 2008?

ceca

pre 12 godina

Dosta mi je vise stalno da slusam jednu te istu recenicu"mirnim i diplomatskim putem". Jeste, mi nemamo na zalost drugi izbor, jer ne mozemo protiv celog sveta, ali kako ste cuveni pregovaraci uopste dozvolili da dodje do ovakve situacije? Cisto sumnjam da Stefanovic i kompanija imaju resenje u slucaju da se desi to sto Taci non stop preti, ali dobro, zivi bili pa videli.

biljana

pre 12 godina

Diplomatsko-pravna i politicka sredstva treba da se zasnivaju na politickom konsenzusu, postignutom na pocetku krize. To vlasti nije palo na pamet. Dalje, niko ne zna u cemu se sastoji potpisani dogovor sa Pristinom. Da li oni zele nesto za sta su dobili odobrenje? Dosta je lazi.

Branimir Crni

pre 12 godina

Ako smem da primetim , da je ova vlada uvek imala plan za sve ,samo što nijedan plan nismo nikada čuli ,a kamoli videli rezultate u stvari rezultati su katastrofa u kojoj živimo! promene su nam neophodne pod hitno!

mala scena Srbija, ti i ja

pre 12 godina

Scena na proboju...

"Kapetane Grujo imam lukav plan" rece Boldrik,
"Da li je taj plan lukav poput lisice koja je diplomirala lukavstvo na fakultetu za lukavost"? odgovori Gruja
"Pa jeste.."
"Zalim Boldrice, evo cuju se i pistaljke za znak u juris, nista od plana, mozda neki drugi put"

klikeras

pre 12 godina

Nemoj samo da plan bude 'genijalan' kao sto su Vucic i Nikolic govorili o njihovom pre Nikolicevog strajka gladju.
Sa druge strane, zaista mi je tesko shvatiti Stefanovica i njegovu retoriku u svemu ovome jer je upravo njegov dogovor sa Editom Tahiri doveo do svega ovoga.
Ponasa se kao dete kada igra klikera sa vrsnjakom i izgubi sve klikere, a onda kao gubitnik, trazi od onoga koji ga je pobedio da mu vrati sve njegove klikere

Goran

pre 12 godina

Kakav plan moze bilo sta da promeni. Oni naprave jedan korak napred, mi kao nesto protestvujemo bunimo se, sazivamo SB a oni se onda satro vrate pola koraka nazad. Za mesec, dva tri opet napreve korak napred i tako u krug...Oni konstantno napreduju ka svom cilju a mi tu nista ne mozemo

hm

pre 12 godina

srbija ili nema aduta za pregovaranje ili su oni takvi da se izbegava njihovo javno pominjanje. pregovaranje ima težinu kada postoji i opcija koja je gora od pregovaranja sa nekim, ali pošto u prištini očigledno imaju predstavu da ne postoji realna pretnja koja bi odgovorila na njihovo nasilje, mi onda i nemamo ništa za cenjkanje... i oni to znaju i zato su svi naši blefovi besmisleni i idiotski. nekada treba imati i cohones i lupiti šakom o sto, nekada se roba prodaje i tako što pokažete da ste spremni otići.

kosovski albanci nemaju šta da izgube, zato to i rade...

miki

pre 12 godina

ja se nadam da ce taci sutra da nas ispali. mislim digli su toliku pompu oko toga da covek ne sme ni tv da ukljuci.plan je sledeci: plana nema! ako ne daj Boze pukne na kosmetu sta ce zvanicni bg da uradi? mnogo ce da uradi, odmah ministre, sva 5 poslanika iz skupstine, upravne odbore, kurtu i murtu obavezno...i ostale lezilebovice odmah na Merdare, da uzmu so i hleb i da docekaju nove izbeglice. ministar vojni da se obavezno istakne u odboru za docek, a Mirko da zakuva kafence. Jadna si Srbijo...

Vladimir LDP

pre 12 godina

E sad kad Stefanovic ima plan, dokazano najbolji srpski pregovarac u istoriji (cim je on poceo da pregovara tu je sve pocelo da puca, i jedan covek je upucan takodje), moci cu mirnije i lagodnije da spavam. Znaci, koji ste vi komunisticki sinovi, pa to je strasno. Kad cujem to "jedinstvo" jos samo vam fali i ono "bratstvo" ispred i imamo povampireni komunizam opet na sceni. Nadam se da ce DS dobiti ispod 5% na sledecim izborima, iz ove perspektive mi se cini da bi to bio jedini spas za ovu zemlju. Postali ste triput gori i od onih naprednjaka, zaista mislim da nam ne bi bilo gore sa Tomom ili Vucicem kao premijerom, naprotiv, oni su mnogo toga zasr... i sad bi makar pokusali da se "iskupe" pred bogom i narodom za to i verovatno bi uradili nesto korisno za ovu zemlju, a od vas sa planom da odlozite neizbezno za 1,2,3 dana, nema VAJDE, pukli ste ga nacisto. Ne zato sto smo izgubili Kosovo, vec zato sto cemo da upropastimo sebe zbog necega sto je davno izgubljeno.

1234

pre 12 godina

03.00 - Rusija je želela da spreči izbijanje nasilja na severu Kosova... Predložili smo da Savet izda jednostavno predsedničko saopštenje, rekao je Vitalij Čurkin, rekavši da su to odbacile zapadne države.

stevo

pre 12 godina

samo jos budalama nije jasno da je kosovo izgubljeno zauvek velike sile kao sto je NATO je jos sa Slobodanom Milosevicem potpisala predaju kosova. Braco srbi zar jos uvek nije pojedincima jasno sta je NATO- i sa koliko drzava je formirana ta danasnja prva vojna sila!