Ponedeljak, 12.09.2011.

22:03

Del: Legitimno pravo carine Kosova

Ambasador SAD na Kosovu Kristofer Del izjavio je da je legitimno pravo Kosova da na sever vrati pripadnike svoje carine i policije.

Izvor: Beta

Del: Legitimno pravo carine Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

radoja

pre 12 godina

(Katarina, 13. septembar 2011 12:16)
Kazes ti si zrtva rata u Bosni i SDS-A. Pretpostavljam da si otisla na zapad i za ovih 20 god zaradila toliko koliko prosjecan covjek ovdje ne moze zaraditi za cijeli zivot. Ja sam zrtva takozvane armije BiH, koji sam otjeran sa svoga i dosao u R Srpsku i radio najteze poslove da bi prezivio. Svi ste vi zrtve koje danas mlatite parama i kupujete srpska imanja ko od sale, a mi koji smo branili Bosnu i htijeli je u Jugoslaviji smo po vama agresori. Sacuvaj me Boze vase istine.

KONAN

pre 12 godina

Ovako stoje stavri: Srbija i Srbi su izgubili Kosovo, sada pokusavaju nemirima i protestima da dobiju povoljnu kartu o razgovoru o mogucnosti podele Kosova. Sto je neralno jer niko iz EU I SAD, nece podrzati ovakvu jednu ideju. Druga stvar pozivam Srbe da dodju i protestvuju na granici sa Makedonijo jer i tamo ima Kosovskih carinika, nemojte slati laznu sliku i nadu ljudima... to radite iz dva razloga prvi je nemirima i protestima omoguciti menvarski korak za podelu, drugi je kriminalne grupe ne zele da izgube profit... toliko od mene.... Srbi daj jednom urazumite se nemozete sami protiv svih...

Cera

pre 12 godina

Mogu da razumem da ovaj gospodin tako misli ali ne razumem da nikako ne želi da uvaži mišljenje i stav druge strane. Još manje mogu da shvatim koliko je spreman daleko da ide da bi to bilo sprovedeno onako kako on misli... na 10000 km od svoje zemlje.
Pa čekajte gospodine, uzmite u obzir i drugu stranu te priče već jednom, molim vas.

Sabo

pre 12 godina

Ovoj je jos jedan od dokaza moje izjave da Taci nista ne poduzima bez predhodne saglasnosti mozga svih operacija na Kosovu a to su Sjedinjene Americke Drzave.Zato budite sigurni sto ovi zacrtaju u svojoj mapi dace to tako biti posto Kosovom vladaju najvece sile svijetskog poretka.Ovo sto zvanicnici pojedici na vlasti izjavljuju da bi se nesto moglo sprijecit diplomatijo to sve pada u vodu jer su diplomati veliki zemalja taj poso poceli i oni ce ga zavrsit naravnu u korist Tacija i Kosovskih institucija na Kosovu.

Katarina

pre 12 godina

Dali bi Srbi u Bosni uspjeli napraviti republiku srpsku bez pomoći te iste Amerike? E ne bi, iako pljuju svakodnevno po toj istoj Americi.. bosanska vojska je zaustavljena pred Banjalukom od te iste Amerike i svi u rs treba da joj dignu spomenik... naravno tamnošnji mediji pod rukovodstvom njihvog Despota sve to negiraju i pljuju po svemu što je istinito a nije u njihovu korist.. vrlo dobro znam o čemu pišem jer sam žrtva tamnošnje politike i SDS-a 90-tih godina a da apsurd bude veći i ja sam srpkinja i protjerana od njih iz Banjaluke...zato bi mnogi mogli razmisliti je li baš Amerika toliki neprijatelj kako se želi u svakom članku i u svim novinama prikazati?? ljudi probudite se!!!! veliki pozdrav.

krstivoje

pre 12 godina

Ovaj lik je prema svim izvestajima raznih sluzbi izazvao namerno prve nemire na kosmetu kada je navodno mimo znanja svojih gazda i EU- poslao sa tacijem rosu i definitivno poremetio ucinak EU- na pregovorima za mirno resenje.Kad se sve to zna ova njegova izjava govori o ocitom jednostranom planiranju primene sile nad srbskim narodom,treba li sedeti skrstenih ruku ili podici alarm u UN- jer ameri ocito rade protiv evropske inicijative i ovu osobu proglasiti za personu non grata i zahtevati da napusti kosmet,americkoj ambasadorki u beogradu uruciti ostar protest i povuci naseg ambasadora do daljnjeg,narod se nesme i nemoze prepustiti na milost i nemilost da im opet vade bubrege na zivo i ukoliko evropa neuspe da smiri tenzije nas parlament mora da postuje svoj ustav i proglasi okupaciju svoje juzne pokrajine pa da barem pokazemo svetu da smo drzava.Sto se tice nekih nasih politicara koji lelujaju u prici da mi nemamo vise kosmet i da treba sa njima da trgujemo treba ih podsetiti da hrvati nece slovencima da poklone ni 2- poluprazna lavora jadrana,drzava i njen narod nisu alajbegova slama pa da to razvlaci kad ko hoce.Ako nisu u stanju da se nose sa problemom predsednik drzave i cela vlada moraju da iskoriste svoje ustavno pravo i da podnesu ostavke i prepuste narodu izbor inace rade protiv ustavno delo.

ardi

pre 12 godina

ocu samo da replikujem sa jeddnom komentarem ti srbi koji nisu se vratili jos na kosovu su i taki kao moj prvi komsija srbin koji za vreme rata kada su me izbacili sa silom policija od moje kuce sve sto sam imao u kucu mi je ukra auto traktor sa prikulicem kuhinju cijellli namestaj i posle rata zvao me na telefon i rekomije da je on sve to uzeo i nikada nece da mi vrati pa mi recite kako on moze da se vrati kada mi je ukrao sva sto sam imao i plus se nasmejao samnom da sam radio za njega svih tih godina a kada sam se vratio iz makedonije nisam imao ni sundjera da spavam ...

IQ=0

pre 12 godina

Izjava mu je kao i "karijera"...ko zna kakve radnje je pobrkao u milosrdnoj gringosiji i za nagradu oterali ga na kraj sveta (u diplomatiji cesto pravilo...doduse nije pisano ali u praksi se primenjuje)

s t v

pre 12 godina

Ako Svet kaže da je na Kosovu sve u redu osim severa zašto onda nepočnu da vraćaju raseljene srbe i nealbance na Kosovo tj KiM ?
Zašto naša vlast ne insistira na ovom velikom problemu ?
Sme li iko da spomene raseljene ili su oni postali neka statistička greška ?

joco

pre 12 godina

@dezurni ekrem
U kom ti svetu zivis... Covek da ti zavidi na tome ali vreme ti je da skines ruzicaste naocare. Amerikanci su i te kako dozvolili i etnicko ciscenje i zlocine i cak danas stite ratne zlocince i stavljaju ih i za premijere, jer ako nisi znao ali tvoji sunarodnici su sa Kosova proterali 70% kosovskih Srba, ubili su hiljade Srba i oteli desetine hiljada kuca i imanja a komandanti onih koji su cinili te zlocine su danas na vlasti u toj tvojoj "drzavi". I to je sve radjeno ispred noseva i uz blagoslov Amerike ciji smesni ambasadori danas pricaju suplje price o "legitimnosti". I ne samo to, nego su posle toga dozvolili kriminalcima da preuzmu vlast u toj marionetskoj "drzavi kosova" u kojoj i pored milijardi dolara koje su poslate na Kosovo, nema izgradjenih institucija, nema vladavine prava, nisu sposobni da ispune uslove za beli sengen ili da organizuju demokratske izbore. Na Kosovu su Amerikanci napravili jednu tragi-komicnu karikaturu od drzave koja ne moze da udje cak ni u UN sto je na primer uspelo jednom Juznom Sudanu. A kako Amerikanci "uspesno resavaju" stvari po svetu i "dizu na noge", dovoljno pokazuje situacija u Avganisatnu ili Iraku ili ova svetska ekonomska kriza koja je nastala zbog americkog parazitskog nacina zivota - pametnome dosta. Ali samo neka ekremi nastave da fantaziraju, mora da im je super u tom virtuelnom svetu a i zabavljaju ostale.

Boki

pre 12 godina

Stvari su vrlo jednostavne. Ako nesto mozes da radis i/ili uradis, a za to ne, i neces snositi nikakve sankcije, onda je to potpuno legitimno i dozvoljeno. Tako je to oduvek (od primitivne zajednice) bilo, a tako ce i u buducnosti biti. Kako ste do "legitimnosti" stigli, golom silom ili vestim pravnopolitickim zameseteljstvom potpuno je nebitno sa stanovista proklamovanog cilja. Da skratim, sustina je da ce sve biti legitimno (pa i opcija Kosovo do Beograda) ukolio to mirno prihvatimo i nicim ne sprecavamo i sankcionisemo, a sve ostalo je prazna i nadasve tupava "govorancija". E sada, imamo li nacina i snage da se suprotstavimo. Istorija je pokazala da uvek ima i nacina i snage a i da "sreca prati hrabre" sto trenutno Albanci dokazuju svakodnevno.

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Ja kao običan građanin koji živi u Srbiji, koji se muči da preživi i koji ratuje sa administracijom koja mu otima zadnji dinar iz džepa... ja nemam nikakvu korist ni štetu od tih carinskih ispostava. Štetu će imati šverceri, crnoberzijanci i šibiceri, koji prenose robu tamo-vamo bez plaćanja carine. Oni finansiraju neke novine i neke političare i sada će na sav glas pozivati na Srpstvo, patriotizam, cara Lazara, Obraz, itd... Sada ćemo tek izludeti od novinskih naslova i jadikovki, od šamara do poziva na rat. Zapamtite, ne laje kera radi sela...

Kosovastar

pre 12 godina

Citajuci neke komentare covek se pita kako je to moguce da se ne shvataju neke tako ocigledne cinjenice. Pa i SPS-ovci i radkialci pokusali RATOM da brane Kosovo 90-tih. Izgubili rat i potpisali Kumanovski sporazum (kapitulaciju) i usvojena rezolucija 1244 koja ni u kom slucaju ne garantuje Kosovo u Srbiji jer tako rekao i Medjunarodni Sud Pravde (MSP)u Hag ocenom da nezavisno Kosovo NE KRSI rezoluciju 1244. U toj istoj rezxoluciji 1244 stoji JASNO da KFOR odnosno NATO mora da sacuva red i mir na Kosovo i da SPRECAVA povratak vojske i policije Srbije na Kosovo. Kraj price. Posle ovoga moze biti galame i sledecih 1000 godina ali nista od toga.

Zato Kosovo je nezavisna drzava a zaslugom Srbije sa procesom u MSP dobilo i PECAT da je to bilo LEGALNO. U takvoj situaciji onda Kosovo kao nezavisna i suverena drzava ima pravo da uradi nesto sto je sasvim NORMALNA stvar u svim demokratskim zemljama sveta poput slanja carinika na granicne prelaze.

S tim u vezi postavlja se pitanje pa zasto gospoda iz Beograda se bune na slanje carinika na sever Kosova a NE BUNE se na slanje tih istih carinika kod ostalih "administrativnih prelaza" tj. granice Kosova i Srbije kod Merdara i Bela zemlja?

Insajder

pre 12 godina

Puna podrska srbima na Kosovu u mirnom bojkotu i ignorisanju albanskih paralelnih institucija. Nastavite da radite kao sto su albanci radili godinama. Bojkotovali institucije, lobirali po svetu....ajde da primenimo isti recept!!

komentator

pre 12 godina

Pa cekaj malo sad....
I mi imamo legitimno pravo da ove prelaze zadrzimo.
Srbija nije priznala kosovo kao drzavu i po svim nasim zakonima to je nasa teritorija....ako cemo tako.

shlaymo

pre 12 godina

E kada bi Amerikanci znali koliko nas te njihove price i lazi kojima pravdaju to sto rade na Kosovu ne zanimaju. Davno ali jako davno su Amerikanci izgubili svaki kredibilitet i to ne u Srbiji nego svugde, da bi bilo ko shvatao ozbiljno kada Amerikanci pricaju o "legimitetu", "demokratiji", "pravu" "zlocinima" ili vec nesto iz tog tog tako izlizanog repertoara. Amerikanci su danas popularni jos medju albanskim nacionalistima i sovinistima i to samo zato sto bez Amerike, albanski nacionalisticki projekti ne bi imali nikakvog uspeha. Da li bi Albanci uspeli da proteraju 70% Srba sa Kosova bez Amerikanaca? Ni slucajno. Ili da od Pristine, Prizrena ili Peci naprave cisto albanske gradove? I gde bi to likovi kao sto su Taci ili Haradinaj bili premijeri da nema Amerike? Mozda bi bili glavni u nekom zatvoru ali da imaju i "drzavu"... Zar nije tuzno za jednu Ameriku da su popularni samo medju nekim 19. vekovnim nacionalistima koji mentalno kasne nekih 2 veka i koji u XXI veku ne vide dalje od stvaranja monoetnickih paradzravica dok su nesposobni i osnovne standarde da ispune ili postuju? Na takve su Amerikanci spali? Jadno i bedno. Ali samo napred Amerikanci, uspecete vi verovatno i u ovome, stavicete te albanske carinike tamo gde ste zamislili, nateracete i te Srbe tamo da prihvate "vlast" kriminalca kojeg ste postavili za premijera, proguracete i tu albansku tvorevinu u Un... samo nista od toga nije za ponos ili za hvaljenje. Sve cete vi uspeti jer imate oruzje ali obraza vise nemate i nadam se da cete sve ovo sto radite drugima i sami da dozivite kada na scenu stupi neki sledeci svetski policajac.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ljudi se igraju vatrom u regionu evropo pa ti si za mir utišaj amere jer ako krene sukob neće samo na kosovu početi znate da bih nije riješena itd ali nadam se da će razum preovladati i da ja samo onako dajem prognozu.

milan

pre 12 godina

Sa njihove tacke gledista kao zemlja koja je medju prvima priznala Kosovo je to u redu, nama naravno se to nikada nemoze svideti ali ako EU misli da nas treba setati treba ozbiljno da preispitamo nasu politiku prema Kosovu ali i prema evropi i to pod hitno.

stancho

pre 12 godina

Kakvo "legitimno pravo" ima jedna samozvana naci-krimi "drzava" koja nije u stanju ni u UN da udje i koju priznaju samo potplacivanjem ili americkim ucenama? Kakav ce to "zakon i red" da uvodi jedna nezakonita "drzava" u kojoj vlada bezakonje i gde je premijer jedan kriminalac? Sta prica ovaj americki ambasador i koga on misli da impresionira ovim licemernim i supljim pricama? Halo, znamo mi jako dobro sta su Albanci radili na tom Kosovu DECENIJAMA unazad da bi naseli na ove price. I sta znaci "vratiti carinu"? Kako mogu da "vrate" nesto sto nikada tamo nije postojalo? Ovo sto rade Amerikanci, svo ovo licemerje i sve ove suplje price kojima pokusavaju da nametnu svoju promasenu politiku vec davno je prevrsilo svaku meru...

Сфинга

pre 12 godina

Коментар: Безимена

Невероветно какви полуписмењаци се јављају поводом ове теме!?
Па да су Карађорђевићи били мегаломани, пристали би да се Србија формира на линији Пакрац-Сплит, и не би се бринули за словенску "браћу" са запада.
А за твоју информацију "Безимена", Албанци су и по попису из 1948. године били у мањини у односу на Србе. А да се не заборави, окупационе власти су у периоду 1941-44. са косова и Метохије протерале више од 100,000 Срба, којима је касније Броз забранио повратак. Толико о томе.
Зато "Безимена", седи, један!!! (Из историје).

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

Koliko je licemerna politika zapada i EU vidi se iz sledećeg:- Tači se optužuje za ubistva političkih neistomišljenika i krađu izbora i kao da to nije dovoljno optužen je za trgovinu organima. Ipak uživa imunitet i povlastice koju nema ni predsednik recimo Češke ili Sovačke.
Mučna mi je pomisao da sa ovakvim ljudima i njihovim viđenjem pravde i sistema vrednosti delimo kiseonik na ovoj planeti.

Милан

pre 12 godina

Znači sada je otimanje dela teritorije neke države legitimno pravo po amerikancima.Njihov nacionalni interes.Moilm vas!Amerikanci imaju nacionalni interes na Kosovu u Srbiji.Glupost da veće nema. Ja mislim i tvrdim da je ovo moderni fašizam.

cccc

pre 12 godina

Pa sta da vam kazem legitimno pravo je legitimno pravo.Ubijanje Srpskih policajaca,Srpske dece,silovanje,vadjenje organa,prebijanje I kradja povratnika,prodaja droge,ubijanje svedoka,zastrasivanje neiistomisljenika ima li jos legitimnih prava koje vam Amerika omogucava.

albert

pre 12 godina

Citam ove prethodne komentare i razmisljam dali ima kraja ljudskim glupostima? Ono, Amerika je okupirala, ceo svet, a neki tu trabunjaju kako ce se"vojska srbije vratiti na ...." i td. Bice da su kolege komentatori slabi poznavaoci KiM prilika. Naime, na KiM se spekulilse da ce albanci u daljim pregovorima traziti da se granica izmedju Srgije i KiM pomeri do Svetozareva. Smatraju naime, da u prvoj fazi u tom delu, sada Srgije a posle Republike Kosova da se smeste Srbi sa Kosova, a po tom nakon dvadesetak godina da se granica pomeri dalje ka severu do Bagrdana a da kosovski Srbi nasele taj deo od Svetozareva do Bagrdana a Albanci da se dosele na prostorima od Mrdara do Svetozareva. Kako stvari stoje, ti jkenki bi mogli i to da rade nesmetano, jer vidite gospodo sta rade po arapskom svetu i ceo svet im aplaudira.
albert

Nikola

pre 12 godina

Srbija je jedna mala zemlja i nista ne mozemo da uradimo. Ovi isti ''ambasadori'' su ohrabrivali Gruziju da krene u rat protiv jedne Rusije, zasto to ne bi uradili sa malom Srbijicom? mi ne mozemo da zastitimo svoje gradjane kao Rusija, jadni smo i bedni....

e-krem

pre 12 godina

Prvo su sprecili masakre,paljenja i proterivanje sada i ruiniranje putem bezvlasca i kriminala da bi sa se podsmevali "drzavi Kosova".
God Bless America,oni znaju sve da zaokruze i na noge postave sto na glavacke jeste.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A sto to mene briga? Mnogo gde su neki tvrdili da je to tako za uvek. Malo posle, dosli jaci i sve okrenuli naglavacke. Jer trenutno na Kosovu vlada samo jedno pravilo - pravo jacega, sve ostalo je trla baba lan da joj prodje dan. Amerikanac odredi sta mu treba i onda posthumno to proglasava njegovim "od kad je sveta i veka". Amerikanac odredi koga ce proglasiti "oslobodiocem' i posle napravi posthumno dokumentaciju da je to istina. Gomila stvari je dole falsifikovana, od broja stanovnika, do represije i mnogih drugih cinjenica. Albanac te udari, ti se branis, Amerikanac kaze "Srbin agresor, nije vazno ko je poceo." Kako to onda da su zbog 9/11 agresori Irak i Avganistan, kako Amerikanac ima pravo da se brani hiljadama km daleko a Srbin ni u svom dvoristu? Zabole njih uvo zbog svega toga. Nema problema, ako je sila jedino pravilo onda je to jos i najlakse promeniti. Postanes jaci, kako znas i umes, i vise te nista ne brine. Ne trebaju ti ni argumenti, ni opravdanja, nista zivo, sve je tvoje sto pozelis.

VecaBG

pre 12 godina

Legitimno pravo? A ko im je dao to legitimno pravo? Dodjete napravite drzavu u drzavi i jos se pozivate na neka prava ne znam samo kog sistema. Gospodine amerikanac niti oni imaju legitimna prava na tu fantomsku drzavu niti vi imate prava da da pricate o pravima koja ne postujete. Doduse sila zakon menja ali na kratko .

Swedroid

pre 12 godina

Halo bre jenki klosari, Kosovo na severu NEMA granicu sem administrativne granice UNa!!

Tacka na diskusiju, kad UN izmeni taj deo onda se javite. Dotle Srbija ima pravo da zeza ceo svet na racun toga preko rezolucije 1244.

Petar

pre 12 godina

I Rusija i Kina smatraju da je legitimno pravo Srbije da vrati svoje policajce i carinike, vecina zemalja na svetu isto to smatra, pa cak i pet zemalja EU to smatra, pa sta onda? Da udarimo mi na njih i oni na nas pa ko prezivi pricace? Ne resavaju se tako problemi gosp. Polt nego dogovorom i pregovorom ali vi to ocigledno ne zelite. Barem se sada zna koje dao zeleno svetlo Taciju za akciju Rosu

bezimena

pre 12 godina

Da Karadjordjevići nisu bili megalomani, sveg ovog zla ne bi bilo! Dosta više, i Kosova i pogubne, po gradjane Srbije, kvazi brige o svim Srbima u okruženju. Ravno 100 godina Srbija NIJE uspela da privoli većinsko albansko stanovništvo da prihvati srpsku vlast kao svoju, krajnje je vreme da se politika prema SVOM, ali i prema tom, sada nezavisnom (od Srbije), narodu Balkana, PROMENI ZA 180¤!

Anonimys

pre 12 godina

Ovde se svi dogovaraju i usaglasavaju mimo Srbije i srpskih pregovaraca. Kfor i Euleks su statusno neutralni i rade po dogovoru sa vladom kosova. Nasa drzava se ponasa kao mali perica tj kalimero vice pa to je nepravda,,,
U medjunarodnoj politici vec odavno vlada pravo sile, prema nama se odnose najblaze receno kao prema imbecilima, tj da se vlasi ne sete. Ajde sto su jaci ali da nas ovako tretiraju to vec vredja intelekt prosecnog gradjanina za politicare ne brinem njih ovo ne vredja moral bledi prema talovima delovima itd. Sta raditi, tesko je reci, staviti zapadu do znanja da to necemo tolerisati u ovom trenutku kad je EU mantra vladajuce koalicije izgleda nemoguce ili kao Sloba sto je pustio krajiske srbe niz vodu pitanje je sad. Na zalost izgleda je vladajucoj garnituri najlakse i dalje ne raditi nista i vikati pa to je nepravda, no bez brige sve ce to narod pozlatiti

Sve je jasno

pre 12 godina

Podržavali ste vi i Sakašvilija da zauzme Južnu Osetiju, sve dok nije dobio po nosu i doveo vas u situaciju da ili uđezđete u direktan rat sa Rusijom ili odustanete i prepustite Gruziju njenoj sudbini. Tada ste shvatili da je cena previsoka i za vas neprihvatljiva, a epilog svi znamo.

(Pantagruel, 12. septembar 2011 22:28)

Pa mogu tovarisi Rusi pokusati i na Kosovo mada je to cista SciFi. No znajuci da su tovarisi odavno povukli rep sa Kosova to su samo snovi onih koji nista i ne znaju osim biti stalno u snu.

Nik

pre 12 godina

Jao Amerikanci, stici ce i vas jednom! Za sve narode i nacije koje 'silujete' godinama...

A vi Albanci, nadajte se samo da to bude sto kasnije! Glumite neku demokratiju, vladavinu prava blabla, a radite apsolutno sve suprotno od toga! Droga, organi, belo roblje... Samo polako!!!

ivan

pre 12 godina

Kao sto bamkrot-Rusija nije mogla da se suprotstavi americkoj okupaciji KiM 1999. tako ni bankrot-SAD nece moci da se suprotstave uspostavljanju ustavnog poretka na celoj teritoriji Srbije. Zato im se i zuri - da zacementiraju dok jos nekako mogu.

Srbin

pre 12 godina

Au brate, ovi ne odustaju,
Iskreno mislim da treba da se prestane pregovarati vise jer nema smisla.
kako god Srbi pregovaraju uvek bude onako kako hoce oni sa Kosova.
Ili recite tom narodu dole da ne racunaju na pomoc od Beograda ili nesto konkretno uradite.Ovakva odbrana tog naroda dole njima nije potrebna jer tako se mogu i sami braniti(citaj nista da se neradi od strane Beograda).
Stoga ova nasa gospoda iz Beograda treba da se sastanu i da konacno donesu odluku o tom prokletom Kosovu i da na vise ne mrcvarite sa tim.
Moj otac je bio talac pogresne politike u SFRJ prema Kosovu,ja sam talac pogresne politike prema Kosovu, pa zar i moje dete treba da bude talac gluposti koju vi zovete nase Kosovo.
Sjasite se Kosova vise ljudi to su tri generacije unistene zbog Kosova pa opet na kraju nije nase Kosovo.
Tadicu, Nikolicu, Cedo, Kostunice i svi ostali, hocemo da zivimo a ne da slusamo o nasem Kosovu koje je sve samo nije nase

Pantagruel

pre 12 godina

Podržavali ste vi i Sakašvilija da zauzme Južnu Osetiju, sve dok nije dobio po nosu i doveo vas u situaciju da ili uđezđete u direktan rat sa Rusijom ili odustanete i prepustite Gruziju njenoj sudbini. Tada ste shvatili da je cena previsoka i za vas neprihvatljiva, a epilog svi znamo.

Sava Drugi

pre 12 godina

Može. Možda ne bi bilo loše da ti carinici dodju i na ostale granične prelaze Srbije. Ali pare da uplaćuju u budžet republike Srbije.

Вељо

pre 12 godina

Нажалост, ма шта ми причали и мислили кад ти између две територије успоставиш царину дајеш јој елементе државности. Доћи ћемо у ситуацију да нам кроз 5-10 или 20 година та међународна заједница каже "шта сад ви хоћете када видите да та територија функционише као држава", а ми ћемо мало по мало на још много тога до тада морати да "пристанемо". НИЈЕ ДОБРО!!!

Miloš Ilić

pre 12 godina

Povratak ne može nikad biti tamo gde nikada nisi bio. Izgleda da ista legitimna prava Kosova postaju sve legitimnija od istih legitimnih prava Srbije. Smešni ste svi.

NeDa

pre 12 godina

Naravno da ima, sta vi mislite. Svaka drzava ima pravo da kontrolise svoje granice...znam da vam je tesko ali....naviknut cete i na to. U ostalom jos je jedna drzava priznala Kosovo i to ne koje kakva vec jedna on najvecih i naj silnih u Africi. verite se:
FG plans trade centre in Kosovo

Srbin

pre 12 godina

Au brate, ovi ne odustaju,
Iskreno mislim da treba da se prestane pregovarati vise jer nema smisla.
kako god Srbi pregovaraju uvek bude onako kako hoce oni sa Kosova.
Ili recite tom narodu dole da ne racunaju na pomoc od Beograda ili nesto konkretno uradite.Ovakva odbrana tog naroda dole njima nije potrebna jer tako se mogu i sami braniti(citaj nista da se neradi od strane Beograda).
Stoga ova nasa gospoda iz Beograda treba da se sastanu i da konacno donesu odluku o tom prokletom Kosovu i da na vise ne mrcvarite sa tim.
Moj otac je bio talac pogresne politike u SFRJ prema Kosovu,ja sam talac pogresne politike prema Kosovu, pa zar i moje dete treba da bude talac gluposti koju vi zovete nase Kosovo.
Sjasite se Kosova vise ljudi to su tri generacije unistene zbog Kosova pa opet na kraju nije nase Kosovo.
Tadicu, Nikolicu, Cedo, Kostunice i svi ostali, hocemo da zivimo a ne da slusamo o nasem Kosovu koje je sve samo nije nase

NeDa

pre 12 godina

Naravno da ima, sta vi mislite. Svaka drzava ima pravo da kontrolise svoje granice...znam da vam je tesko ali....naviknut cete i na to. U ostalom jos je jedna drzava priznala Kosovo i to ne koje kakva vec jedna on najvecih i naj silnih u Africi. verite se:
FG plans trade centre in Kosovo

Pantagruel

pre 12 godina

Podržavali ste vi i Sakašvilija da zauzme Južnu Osetiju, sve dok nije dobio po nosu i doveo vas u situaciju da ili uđezđete u direktan rat sa Rusijom ili odustanete i prepustite Gruziju njenoj sudbini. Tada ste shvatili da je cena previsoka i za vas neprihvatljiva, a epilog svi znamo.

Вељо

pre 12 godina

Нажалост, ма шта ми причали и мислили кад ти између две територије успоставиш царину дајеш јој елементе државности. Доћи ћемо у ситуацију да нам кроз 5-10 или 20 година та међународна заједница каже "шта сад ви хоћете када видите да та територија функционише као држава", а ми ћемо мало по мало на још много тога до тада морати да "пристанемо". НИЈЕ ДОБРО!!!

Miloš Ilić

pre 12 godina

Povratak ne može nikad biti tamo gde nikada nisi bio. Izgleda da ista legitimna prava Kosova postaju sve legitimnija od istih legitimnih prava Srbije. Smešni ste svi.

Nik

pre 12 godina

Jao Amerikanci, stici ce i vas jednom! Za sve narode i nacije koje 'silujete' godinama...

A vi Albanci, nadajte se samo da to bude sto kasnije! Glumite neku demokratiju, vladavinu prava blabla, a radite apsolutno sve suprotno od toga! Droga, organi, belo roblje... Samo polako!!!

VecaBG

pre 12 godina

Legitimno pravo? A ko im je dao to legitimno pravo? Dodjete napravite drzavu u drzavi i jos se pozivate na neka prava ne znam samo kog sistema. Gospodine amerikanac niti oni imaju legitimna prava na tu fantomsku drzavu niti vi imate prava da da pricate o pravima koja ne postujete. Doduse sila zakon menja ali na kratko .

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A sto to mene briga? Mnogo gde su neki tvrdili da je to tako za uvek. Malo posle, dosli jaci i sve okrenuli naglavacke. Jer trenutno na Kosovu vlada samo jedno pravilo - pravo jacega, sve ostalo je trla baba lan da joj prodje dan. Amerikanac odredi sta mu treba i onda posthumno to proglasava njegovim "od kad je sveta i veka". Amerikanac odredi koga ce proglasiti "oslobodiocem' i posle napravi posthumno dokumentaciju da je to istina. Gomila stvari je dole falsifikovana, od broja stanovnika, do represije i mnogih drugih cinjenica. Albanac te udari, ti se branis, Amerikanac kaze "Srbin agresor, nije vazno ko je poceo." Kako to onda da su zbog 9/11 agresori Irak i Avganistan, kako Amerikanac ima pravo da se brani hiljadama km daleko a Srbin ni u svom dvoristu? Zabole njih uvo zbog svega toga. Nema problema, ako je sila jedino pravilo onda je to jos i najlakse promeniti. Postanes jaci, kako znas i umes, i vise te nista ne brine. Ne trebaju ti ni argumenti, ni opravdanja, nista zivo, sve je tvoje sto pozelis.

Swedroid

pre 12 godina

Halo bre jenki klosari, Kosovo na severu NEMA granicu sem administrativne granice UNa!!

Tacka na diskusiju, kad UN izmeni taj deo onda se javite. Dotle Srbija ima pravo da zeza ceo svet na racun toga preko rezolucije 1244.

Petar

pre 12 godina

I Rusija i Kina smatraju da je legitimno pravo Srbije da vrati svoje policajce i carinike, vecina zemalja na svetu isto to smatra, pa cak i pet zemalja EU to smatra, pa sta onda? Da udarimo mi na njih i oni na nas pa ko prezivi pricace? Ne resavaju se tako problemi gosp. Polt nego dogovorom i pregovorom ali vi to ocigledno ne zelite. Barem se sada zna koje dao zeleno svetlo Taciju za akciju Rosu

bezimena

pre 12 godina

Da Karadjordjevići nisu bili megalomani, sveg ovog zla ne bi bilo! Dosta više, i Kosova i pogubne, po gradjane Srbije, kvazi brige o svim Srbima u okruženju. Ravno 100 godina Srbija NIJE uspela da privoli većinsko albansko stanovništvo da prihvati srpsku vlast kao svoju, krajnje je vreme da se politika prema SVOM, ali i prema tom, sada nezavisnom (od Srbije), narodu Balkana, PROMENI ZA 180¤!

ivan

pre 12 godina

Kao sto bamkrot-Rusija nije mogla da se suprotstavi americkoj okupaciji KiM 1999. tako ni bankrot-SAD nece moci da se suprotstave uspostavljanju ustavnog poretka na celoj teritoriji Srbije. Zato im se i zuri - da zacementiraju dok jos nekako mogu.

Sava Drugi

pre 12 godina

Može. Možda ne bi bilo loše da ti carinici dodju i na ostale granične prelaze Srbije. Ali pare da uplaćuju u budžet republike Srbije.

Sve je jasno

pre 12 godina

Podržavali ste vi i Sakašvilija da zauzme Južnu Osetiju, sve dok nije dobio po nosu i doveo vas u situaciju da ili uđezđete u direktan rat sa Rusijom ili odustanete i prepustite Gruziju njenoj sudbini. Tada ste shvatili da je cena previsoka i za vas neprihvatljiva, a epilog svi znamo.

(Pantagruel, 12. septembar 2011 22:28)

Pa mogu tovarisi Rusi pokusati i na Kosovo mada je to cista SciFi. No znajuci da su tovarisi odavno povukli rep sa Kosova to su samo snovi onih koji nista i ne znaju osim biti stalno u snu.

Милан

pre 12 godina

Znači sada je otimanje dela teritorije neke države legitimno pravo po amerikancima.Njihov nacionalni interes.Moilm vas!Amerikanci imaju nacionalni interes na Kosovu u Srbiji.Glupost da veće nema. Ja mislim i tvrdim da je ovo moderni fašizam.

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

Koliko je licemerna politika zapada i EU vidi se iz sledećeg:- Tači se optužuje za ubistva političkih neistomišljenika i krađu izbora i kao da to nije dovoljno optužen je za trgovinu organima. Ipak uživa imunitet i povlastice koju nema ni predsednik recimo Češke ili Sovačke.
Mučna mi je pomisao da sa ovakvim ljudima i njihovim viđenjem pravde i sistema vrednosti delimo kiseonik na ovoj planeti.

Сфинга

pre 12 godina

Коментар: Безимена

Невероветно какви полуписмењаци се јављају поводом ове теме!?
Па да су Карађорђевићи били мегаломани, пристали би да се Србија формира на линији Пакрац-Сплит, и не би се бринули за словенску "браћу" са запада.
А за твоју информацију "Безимена", Албанци су и по попису из 1948. године били у мањини у односу на Србе. А да се не заборави, окупационе власти су у периоду 1941-44. са косова и Метохије протерале више од 100,000 Срба, којима је касније Броз забранио повратак. Толико о томе.
Зато "Безимена", седи, један!!! (Из историје).

cccc

pre 12 godina

Pa sta da vam kazem legitimno pravo je legitimno pravo.Ubijanje Srpskih policajaca,Srpske dece,silovanje,vadjenje organa,prebijanje I kradja povratnika,prodaja droge,ubijanje svedoka,zastrasivanje neiistomisljenika ima li jos legitimnih prava koje vam Amerika omogucava.

Kosovastar

pre 12 godina

Citajuci neke komentare covek se pita kako je to moguce da se ne shvataju neke tako ocigledne cinjenice. Pa i SPS-ovci i radkialci pokusali RATOM da brane Kosovo 90-tih. Izgubili rat i potpisali Kumanovski sporazum (kapitulaciju) i usvojena rezolucija 1244 koja ni u kom slucaju ne garantuje Kosovo u Srbiji jer tako rekao i Medjunarodni Sud Pravde (MSP)u Hag ocenom da nezavisno Kosovo NE KRSI rezoluciju 1244. U toj istoj rezxoluciji 1244 stoji JASNO da KFOR odnosno NATO mora da sacuva red i mir na Kosovo i da SPRECAVA povratak vojske i policije Srbije na Kosovo. Kraj price. Posle ovoga moze biti galame i sledecih 1000 godina ali nista od toga.

Zato Kosovo je nezavisna drzava a zaslugom Srbije sa procesom u MSP dobilo i PECAT da je to bilo LEGALNO. U takvoj situaciji onda Kosovo kao nezavisna i suverena drzava ima pravo da uradi nesto sto je sasvim NORMALNA stvar u svim demokratskim zemljama sveta poput slanja carinika na granicne prelaze.

S tim u vezi postavlja se pitanje pa zasto gospoda iz Beograda se bune na slanje carinika na sever Kosova a NE BUNE se na slanje tih istih carinika kod ostalih "administrativnih prelaza" tj. granice Kosova i Srbije kod Merdara i Bela zemlja?

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Ja kao običan građanin koji živi u Srbiji, koji se muči da preživi i koji ratuje sa administracijom koja mu otima zadnji dinar iz džepa... ja nemam nikakvu korist ni štetu od tih carinskih ispostava. Štetu će imati šverceri, crnoberzijanci i šibiceri, koji prenose robu tamo-vamo bez plaćanja carine. Oni finansiraju neke novine i neke političare i sada će na sav glas pozivati na Srpstvo, patriotizam, cara Lazara, Obraz, itd... Sada ćemo tek izludeti od novinskih naslova i jadikovki, od šamara do poziva na rat. Zapamtite, ne laje kera radi sela...

ardi

pre 12 godina

ocu samo da replikujem sa jeddnom komentarem ti srbi koji nisu se vratili jos na kosovu su i taki kao moj prvi komsija srbin koji za vreme rata kada su me izbacili sa silom policija od moje kuce sve sto sam imao u kucu mi je ukra auto traktor sa prikulicem kuhinju cijellli namestaj i posle rata zvao me na telefon i rekomije da je on sve to uzeo i nikada nece da mi vrati pa mi recite kako on moze da se vrati kada mi je ukrao sva sto sam imao i plus se nasmejao samnom da sam radio za njega svih tih godina a kada sam se vratio iz makedonije nisam imao ni sundjera da spavam ...

e-krem

pre 12 godina

Prvo su sprecili masakre,paljenja i proterivanje sada i ruiniranje putem bezvlasca i kriminala da bi sa se podsmevali "drzavi Kosova".
God Bless America,oni znaju sve da zaokruze i na noge postave sto na glavacke jeste.

Katarina

pre 12 godina

Dali bi Srbi u Bosni uspjeli napraviti republiku srpsku bez pomoći te iste Amerike? E ne bi, iako pljuju svakodnevno po toj istoj Americi.. bosanska vojska je zaustavljena pred Banjalukom od te iste Amerike i svi u rs treba da joj dignu spomenik... naravno tamnošnji mediji pod rukovodstvom njihvog Despota sve to negiraju i pljuju po svemu što je istinito a nije u njihovu korist.. vrlo dobro znam o čemu pišem jer sam žrtva tamnošnje politike i SDS-a 90-tih godina a da apsurd bude veći i ja sam srpkinja i protjerana od njih iz Banjaluke...zato bi mnogi mogli razmisliti je li baš Amerika toliki neprijatelj kako se želi u svakom članku i u svim novinama prikazati?? ljudi probudite se!!!! veliki pozdrav.

stancho

pre 12 godina

Kakvo "legitimno pravo" ima jedna samozvana naci-krimi "drzava" koja nije u stanju ni u UN da udje i koju priznaju samo potplacivanjem ili americkim ucenama? Kakav ce to "zakon i red" da uvodi jedna nezakonita "drzava" u kojoj vlada bezakonje i gde je premijer jedan kriminalac? Sta prica ovaj americki ambasador i koga on misli da impresionira ovim licemernim i supljim pricama? Halo, znamo mi jako dobro sta su Albanci radili na tom Kosovu DECENIJAMA unazad da bi naseli na ove price. I sta znaci "vratiti carinu"? Kako mogu da "vrate" nesto sto nikada tamo nije postojalo? Ovo sto rade Amerikanci, svo ovo licemerje i sve ove suplje price kojima pokusavaju da nametnu svoju promasenu politiku vec davno je prevrsilo svaku meru...

Anonimys

pre 12 godina

Ovde se svi dogovaraju i usaglasavaju mimo Srbije i srpskih pregovaraca. Kfor i Euleks su statusno neutralni i rade po dogovoru sa vladom kosova. Nasa drzava se ponasa kao mali perica tj kalimero vice pa to je nepravda,,,
U medjunarodnoj politici vec odavno vlada pravo sile, prema nama se odnose najblaze receno kao prema imbecilima, tj da se vlasi ne sete. Ajde sto su jaci ali da nas ovako tretiraju to vec vredja intelekt prosecnog gradjanina za politicare ne brinem njih ovo ne vredja moral bledi prema talovima delovima itd. Sta raditi, tesko je reci, staviti zapadu do znanja da to necemo tolerisati u ovom trenutku kad je EU mantra vladajuce koalicije izgleda nemoguce ili kao Sloba sto je pustio krajiske srbe niz vodu pitanje je sad. Na zalost izgleda je vladajucoj garnituri najlakse i dalje ne raditi nista i vikati pa to je nepravda, no bez brige sve ce to narod pozlatiti

Nikola

pre 12 godina

Srbija je jedna mala zemlja i nista ne mozemo da uradimo. Ovi isti ''ambasadori'' su ohrabrivali Gruziju da krene u rat protiv jedne Rusije, zasto to ne bi uradili sa malom Srbijicom? mi ne mozemo da zastitimo svoje gradjane kao Rusija, jadni smo i bedni....

KONAN

pre 12 godina

Ovako stoje stavri: Srbija i Srbi su izgubili Kosovo, sada pokusavaju nemirima i protestima da dobiju povoljnu kartu o razgovoru o mogucnosti podele Kosova. Sto je neralno jer niko iz EU I SAD, nece podrzati ovakvu jednu ideju. Druga stvar pozivam Srbe da dodju i protestvuju na granici sa Makedonijo jer i tamo ima Kosovskih carinika, nemojte slati laznu sliku i nadu ljudima... to radite iz dva razloga prvi je nemirima i protestima omoguciti menvarski korak za podelu, drugi je kriminalne grupe ne zele da izgube profit... toliko od mene.... Srbi daj jednom urazumite se nemozete sami protiv svih...

Insajder

pre 12 godina

Puna podrska srbima na Kosovu u mirnom bojkotu i ignorisanju albanskih paralelnih institucija. Nastavite da radite kao sto su albanci radili godinama. Bojkotovali institucije, lobirali po svetu....ajde da primenimo isti recept!!

shlaymo

pre 12 godina

E kada bi Amerikanci znali koliko nas te njihove price i lazi kojima pravdaju to sto rade na Kosovu ne zanimaju. Davno ali jako davno su Amerikanci izgubili svaki kredibilitet i to ne u Srbiji nego svugde, da bi bilo ko shvatao ozbiljno kada Amerikanci pricaju o "legimitetu", "demokratiji", "pravu" "zlocinima" ili vec nesto iz tog tog tako izlizanog repertoara. Amerikanci su danas popularni jos medju albanskim nacionalistima i sovinistima i to samo zato sto bez Amerike, albanski nacionalisticki projekti ne bi imali nikakvog uspeha. Da li bi Albanci uspeli da proteraju 70% Srba sa Kosova bez Amerikanaca? Ni slucajno. Ili da od Pristine, Prizrena ili Peci naprave cisto albanske gradove? I gde bi to likovi kao sto su Taci ili Haradinaj bili premijeri da nema Amerike? Mozda bi bili glavni u nekom zatvoru ali da imaju i "drzavu"... Zar nije tuzno za jednu Ameriku da su popularni samo medju nekim 19. vekovnim nacionalistima koji mentalno kasne nekih 2 veka i koji u XXI veku ne vide dalje od stvaranja monoetnickih paradzravica dok su nesposobni i osnovne standarde da ispune ili postuju? Na takve su Amerikanci spali? Jadno i bedno. Ali samo napred Amerikanci, uspecete vi verovatno i u ovome, stavicete te albanske carinike tamo gde ste zamislili, nateracete i te Srbe tamo da prihvate "vlast" kriminalca kojeg ste postavili za premijera, proguracete i tu albansku tvorevinu u Un... samo nista od toga nije za ponos ili za hvaljenje. Sve cete vi uspeti jer imate oruzje ali obraza vise nemate i nadam se da cete sve ovo sto radite drugima i sami da dozivite kada na scenu stupi neki sledeci svetski policajac.

joco

pre 12 godina

@dezurni ekrem
U kom ti svetu zivis... Covek da ti zavidi na tome ali vreme ti je da skines ruzicaste naocare. Amerikanci su i te kako dozvolili i etnicko ciscenje i zlocine i cak danas stite ratne zlocince i stavljaju ih i za premijere, jer ako nisi znao ali tvoji sunarodnici su sa Kosova proterali 70% kosovskih Srba, ubili su hiljade Srba i oteli desetine hiljada kuca i imanja a komandanti onih koji su cinili te zlocine su danas na vlasti u toj tvojoj "drzavi". I to je sve radjeno ispred noseva i uz blagoslov Amerike ciji smesni ambasadori danas pricaju suplje price o "legitimnosti". I ne samo to, nego su posle toga dozvolili kriminalcima da preuzmu vlast u toj marionetskoj "drzavi kosova" u kojoj i pored milijardi dolara koje su poslate na Kosovo, nema izgradjenih institucija, nema vladavine prava, nisu sposobni da ispune uslove za beli sengen ili da organizuju demokratske izbore. Na Kosovu su Amerikanci napravili jednu tragi-komicnu karikaturu od drzave koja ne moze da udje cak ni u UN sto je na primer uspelo jednom Juznom Sudanu. A kako Amerikanci "uspesno resavaju" stvari po svetu i "dizu na noge", dovoljno pokazuje situacija u Avganisatnu ili Iraku ili ova svetska ekonomska kriza koja je nastala zbog americkog parazitskog nacina zivota - pametnome dosta. Ali samo neka ekremi nastave da fantaziraju, mora da im je super u tom virtuelnom svetu a i zabavljaju ostale.

albert

pre 12 godina

Citam ove prethodne komentare i razmisljam dali ima kraja ljudskim glupostima? Ono, Amerika je okupirala, ceo svet, a neki tu trabunjaju kako ce se"vojska srbije vratiti na ...." i td. Bice da su kolege komentatori slabi poznavaoci KiM prilika. Naime, na KiM se spekulilse da ce albanci u daljim pregovorima traziti da se granica izmedju Srgije i KiM pomeri do Svetozareva. Smatraju naime, da u prvoj fazi u tom delu, sada Srgije a posle Republike Kosova da se smeste Srbi sa Kosova, a po tom nakon dvadesetak godina da se granica pomeri dalje ka severu do Bagrdana a da kosovski Srbi nasele taj deo od Svetozareva do Bagrdana a Albanci da se dosele na prostorima od Mrdara do Svetozareva. Kako stvari stoje, ti jkenki bi mogli i to da rade nesmetano, jer vidite gospodo sta rade po arapskom svetu i ceo svet im aplaudira.
albert

milan

pre 12 godina

Sa njihove tacke gledista kao zemlja koja je medju prvima priznala Kosovo je to u redu, nama naravno se to nikada nemoze svideti ali ako EU misli da nas treba setati treba ozbiljno da preispitamo nasu politiku prema Kosovu ali i prema evropi i to pod hitno.

komentator

pre 12 godina

Pa cekaj malo sad....
I mi imamo legitimno pravo da ove prelaze zadrzimo.
Srbija nije priznala kosovo kao drzavu i po svim nasim zakonima to je nasa teritorija....ako cemo tako.

Sabo

pre 12 godina

Ovoj je jos jedan od dokaza moje izjave da Taci nista ne poduzima bez predhodne saglasnosti mozga svih operacija na Kosovu a to su Sjedinjene Americke Drzave.Zato budite sigurni sto ovi zacrtaju u svojoj mapi dace to tako biti posto Kosovom vladaju najvece sile svijetskog poretka.Ovo sto zvanicnici pojedici na vlasti izjavljuju da bi se nesto moglo sprijecit diplomatijo to sve pada u vodu jer su diplomati veliki zemalja taj poso poceli i oni ce ga zavrsit naravnu u korist Tacija i Kosovskih institucija na Kosovu.

radoja

pre 12 godina

(Katarina, 13. septembar 2011 12:16)
Kazes ti si zrtva rata u Bosni i SDS-A. Pretpostavljam da si otisla na zapad i za ovih 20 god zaradila toliko koliko prosjecan covjek ovdje ne moze zaraditi za cijeli zivot. Ja sam zrtva takozvane armije BiH, koji sam otjeran sa svoga i dosao u R Srpsku i radio najteze poslove da bi prezivio. Svi ste vi zrtve koje danas mlatite parama i kupujete srpska imanja ko od sale, a mi koji smo branili Bosnu i htijeli je u Jugoslaviji smo po vama agresori. Sacuvaj me Boze vase istine.

Boki

pre 12 godina

Stvari su vrlo jednostavne. Ako nesto mozes da radis i/ili uradis, a za to ne, i neces snositi nikakve sankcije, onda je to potpuno legitimno i dozvoljeno. Tako je to oduvek (od primitivne zajednice) bilo, a tako ce i u buducnosti biti. Kako ste do "legitimnosti" stigli, golom silom ili vestim pravnopolitickim zameseteljstvom potpuno je nebitno sa stanovista proklamovanog cilja. Da skratim, sustina je da ce sve biti legitimno (pa i opcija Kosovo do Beograda) ukolio to mirno prihvatimo i nicim ne sprecavamo i sankcionisemo, a sve ostalo je prazna i nadasve tupava "govorancija". E sada, imamo li nacina i snage da se suprotstavimo. Istorija je pokazala da uvek ima i nacina i snage a i da "sreca prati hrabre" sto trenutno Albanci dokazuju svakodnevno.

krstivoje

pre 12 godina

Ovaj lik je prema svim izvestajima raznih sluzbi izazvao namerno prve nemire na kosmetu kada je navodno mimo znanja svojih gazda i EU- poslao sa tacijem rosu i definitivno poremetio ucinak EU- na pregovorima za mirno resenje.Kad se sve to zna ova njegova izjava govori o ocitom jednostranom planiranju primene sile nad srbskim narodom,treba li sedeti skrstenih ruku ili podici alarm u UN- jer ameri ocito rade protiv evropske inicijative i ovu osobu proglasiti za personu non grata i zahtevati da napusti kosmet,americkoj ambasadorki u beogradu uruciti ostar protest i povuci naseg ambasadora do daljnjeg,narod se nesme i nemoze prepustiti na milost i nemilost da im opet vade bubrege na zivo i ukoliko evropa neuspe da smiri tenzije nas parlament mora da postuje svoj ustav i proglasi okupaciju svoje juzne pokrajine pa da barem pokazemo svetu da smo drzava.Sto se tice nekih nasih politicara koji lelujaju u prici da mi nemamo vise kosmet i da treba sa njima da trgujemo treba ih podsetiti da hrvati nece slovencima da poklone ni 2- poluprazna lavora jadrana,drzava i njen narod nisu alajbegova slama pa da to razvlaci kad ko hoce.Ako nisu u stanju da se nose sa problemom predsednik drzave i cela vlada moraju da iskoriste svoje ustavno pravo i da podnesu ostavke i prepuste narodu izbor inace rade protiv ustavno delo.

IQ=0

pre 12 godina

Izjava mu je kao i "karijera"...ko zna kakve radnje je pobrkao u milosrdnoj gringosiji i za nagradu oterali ga na kraj sveta (u diplomatiji cesto pravilo...doduse nije pisano ali u praksi se primenjuje)

Cera

pre 12 godina

Mogu da razumem da ovaj gospodin tako misli ali ne razumem da nikako ne želi da uvaži mišljenje i stav druge strane. Još manje mogu da shvatim koliko je spreman daleko da ide da bi to bilo sprovedeno onako kako on misli... na 10000 km od svoje zemlje.
Pa čekajte gospodine, uzmite u obzir i drugu stranu te priče već jednom, molim vas.

s t v

pre 12 godina

Ako Svet kaže da je na Kosovu sve u redu osim severa zašto onda nepočnu da vraćaju raseljene srbe i nealbance na Kosovo tj KiM ?
Zašto naša vlast ne insistira na ovom velikom problemu ?
Sme li iko da spomene raseljene ili su oni postali neka statistička greška ?

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ljudi se igraju vatrom u regionu evropo pa ti si za mir utišaj amere jer ako krene sukob neće samo na kosovu početi znate da bih nije riješena itd ali nadam se da će razum preovladati i da ja samo onako dajem prognozu.

NeDa

pre 12 godina

Naravno da ima, sta vi mislite. Svaka drzava ima pravo da kontrolise svoje granice...znam da vam je tesko ali....naviknut cete i na to. U ostalom jos je jedna drzava priznala Kosovo i to ne koje kakva vec jedna on najvecih i naj silnih u Africi. verite se:
FG plans trade centre in Kosovo

Pantagruel

pre 12 godina

Podržavali ste vi i Sakašvilija da zauzme Južnu Osetiju, sve dok nije dobio po nosu i doveo vas u situaciju da ili uđezđete u direktan rat sa Rusijom ili odustanete i prepustite Gruziju njenoj sudbini. Tada ste shvatili da je cena previsoka i za vas neprihvatljiva, a epilog svi znamo.

Srbin

pre 12 godina

Au brate, ovi ne odustaju,
Iskreno mislim da treba da se prestane pregovarati vise jer nema smisla.
kako god Srbi pregovaraju uvek bude onako kako hoce oni sa Kosova.
Ili recite tom narodu dole da ne racunaju na pomoc od Beograda ili nesto konkretno uradite.Ovakva odbrana tog naroda dole njima nije potrebna jer tako se mogu i sami braniti(citaj nista da se neradi od strane Beograda).
Stoga ova nasa gospoda iz Beograda treba da se sastanu i da konacno donesu odluku o tom prokletom Kosovu i da na vise ne mrcvarite sa tim.
Moj otac je bio talac pogresne politike u SFRJ prema Kosovu,ja sam talac pogresne politike prema Kosovu, pa zar i moje dete treba da bude talac gluposti koju vi zovete nase Kosovo.
Sjasite se Kosova vise ljudi to su tri generacije unistene zbog Kosova pa opet na kraju nije nase Kosovo.
Tadicu, Nikolicu, Cedo, Kostunice i svi ostali, hocemo da zivimo a ne da slusamo o nasem Kosovu koje je sve samo nije nase

Sava Drugi

pre 12 godina

Može. Možda ne bi bilo loše da ti carinici dodju i na ostale granične prelaze Srbije. Ali pare da uplaćuju u budžet republike Srbije.

Nik

pre 12 godina

Jao Amerikanci, stici ce i vas jednom! Za sve narode i nacije koje 'silujete' godinama...

A vi Albanci, nadajte se samo da to bude sto kasnije! Glumite neku demokratiju, vladavinu prava blabla, a radite apsolutno sve suprotno od toga! Droga, organi, belo roblje... Samo polako!!!

Miloš Ilić

pre 12 godina

Povratak ne može nikad biti tamo gde nikada nisi bio. Izgleda da ista legitimna prava Kosova postaju sve legitimnija od istih legitimnih prava Srbije. Smešni ste svi.

VecaBG

pre 12 godina

Legitimno pravo? A ko im je dao to legitimno pravo? Dodjete napravite drzavu u drzavi i jos se pozivate na neka prava ne znam samo kog sistema. Gospodine amerikanac niti oni imaju legitimna prava na tu fantomsku drzavu niti vi imate prava da da pricate o pravima koja ne postujete. Doduse sila zakon menja ali na kratko .

bezimena

pre 12 godina

Da Karadjordjevići nisu bili megalomani, sveg ovog zla ne bi bilo! Dosta više, i Kosova i pogubne, po gradjane Srbije, kvazi brige o svim Srbima u okruženju. Ravno 100 godina Srbija NIJE uspela da privoli većinsko albansko stanovništvo da prihvati srpsku vlast kao svoju, krajnje je vreme da se politika prema SVOM, ali i prema tom, sada nezavisnom (od Srbije), narodu Balkana, PROMENI ZA 180¤!

Swedroid

pre 12 godina

Halo bre jenki klosari, Kosovo na severu NEMA granicu sem administrativne granice UNa!!

Tacka na diskusiju, kad UN izmeni taj deo onda se javite. Dotle Srbija ima pravo da zeza ceo svet na racun toga preko rezolucije 1244.

ivan

pre 12 godina

Kao sto bamkrot-Rusija nije mogla da se suprotstavi americkoj okupaciji KiM 1999. tako ni bankrot-SAD nece moci da se suprotstave uspostavljanju ustavnog poretka na celoj teritoriji Srbije. Zato im se i zuri - da zacementiraju dok jos nekako mogu.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A sto to mene briga? Mnogo gde su neki tvrdili da je to tako za uvek. Malo posle, dosli jaci i sve okrenuli naglavacke. Jer trenutno na Kosovu vlada samo jedno pravilo - pravo jacega, sve ostalo je trla baba lan da joj prodje dan. Amerikanac odredi sta mu treba i onda posthumno to proglasava njegovim "od kad je sveta i veka". Amerikanac odredi koga ce proglasiti "oslobodiocem' i posle napravi posthumno dokumentaciju da je to istina. Gomila stvari je dole falsifikovana, od broja stanovnika, do represije i mnogih drugih cinjenica. Albanac te udari, ti se branis, Amerikanac kaze "Srbin agresor, nije vazno ko je poceo." Kako to onda da su zbog 9/11 agresori Irak i Avganistan, kako Amerikanac ima pravo da se brani hiljadama km daleko a Srbin ni u svom dvoristu? Zabole njih uvo zbog svega toga. Nema problema, ako je sila jedino pravilo onda je to jos i najlakse promeniti. Postanes jaci, kako znas i umes, i vise te nista ne brine. Ne trebaju ti ni argumenti, ni opravdanja, nista zivo, sve je tvoje sto pozelis.

Sve je jasno

pre 12 godina

Podržavali ste vi i Sakašvilija da zauzme Južnu Osetiju, sve dok nije dobio po nosu i doveo vas u situaciju da ili uđezđete u direktan rat sa Rusijom ili odustanete i prepustite Gruziju njenoj sudbini. Tada ste shvatili da je cena previsoka i za vas neprihvatljiva, a epilog svi znamo.

(Pantagruel, 12. septembar 2011 22:28)

Pa mogu tovarisi Rusi pokusati i na Kosovo mada je to cista SciFi. No znajuci da su tovarisi odavno povukli rep sa Kosova to su samo snovi onih koji nista i ne znaju osim biti stalno u snu.

Petar

pre 12 godina

I Rusija i Kina smatraju da je legitimno pravo Srbije da vrati svoje policajce i carinike, vecina zemalja na svetu isto to smatra, pa cak i pet zemalja EU to smatra, pa sta onda? Da udarimo mi na njih i oni na nas pa ko prezivi pricace? Ne resavaju se tako problemi gosp. Polt nego dogovorom i pregovorom ali vi to ocigledno ne zelite. Barem se sada zna koje dao zeleno svetlo Taciju za akciju Rosu

joco

pre 12 godina

@dezurni ekrem
U kom ti svetu zivis... Covek da ti zavidi na tome ali vreme ti je da skines ruzicaste naocare. Amerikanci su i te kako dozvolili i etnicko ciscenje i zlocine i cak danas stite ratne zlocince i stavljaju ih i za premijere, jer ako nisi znao ali tvoji sunarodnici su sa Kosova proterali 70% kosovskih Srba, ubili su hiljade Srba i oteli desetine hiljada kuca i imanja a komandanti onih koji su cinili te zlocine su danas na vlasti u toj tvojoj "drzavi". I to je sve radjeno ispred noseva i uz blagoslov Amerike ciji smesni ambasadori danas pricaju suplje price o "legitimnosti". I ne samo to, nego su posle toga dozvolili kriminalcima da preuzmu vlast u toj marionetskoj "drzavi kosova" u kojoj i pored milijardi dolara koje su poslate na Kosovo, nema izgradjenih institucija, nema vladavine prava, nisu sposobni da ispune uslove za beli sengen ili da organizuju demokratske izbore. Na Kosovu su Amerikanci napravili jednu tragi-komicnu karikaturu od drzave koja ne moze da udje cak ni u UN sto je na primer uspelo jednom Juznom Sudanu. A kako Amerikanci "uspesno resavaju" stvari po svetu i "dizu na noge", dovoljno pokazuje situacija u Avganisatnu ili Iraku ili ova svetska ekonomska kriza koja je nastala zbog americkog parazitskog nacina zivota - pametnome dosta. Ali samo neka ekremi nastave da fantaziraju, mora da im je super u tom virtuelnom svetu a i zabavljaju ostale.

Вељо

pre 12 godina

Нажалост, ма шта ми причали и мислили кад ти између две територије успоставиш царину дајеш јој елементе државности. Доћи ћемо у ситуацију да нам кроз 5-10 или 20 година та међународна заједница каже "шта сад ви хоћете када видите да та територија функционише као држава", а ми ћемо мало по мало на још много тога до тада морати да "пристанемо". НИЈЕ ДОБРО!!!

Сфинга

pre 12 godina

Коментар: Безимена

Невероветно какви полуписмењаци се јављају поводом ове теме!?
Па да су Карађорђевићи били мегаломани, пристали би да се Србија формира на линији Пакрац-Сплит, и не би се бринули за словенску "браћу" са запада.
А за твоју информацију "Безимена", Албанци су и по попису из 1948. године били у мањини у односу на Србе. А да се не заборави, окупационе власти су у периоду 1941-44. са косова и Метохије протерале више од 100,000 Срба, којима је касније Броз забранио повратак. Толико о томе.
Зато "Безимена", седи, један!!! (Из историје).

cccc

pre 12 godina

Pa sta da vam kazem legitimno pravo je legitimno pravo.Ubijanje Srpskih policajaca,Srpske dece,silovanje,vadjenje organa,prebijanje I kradja povratnika,prodaja droge,ubijanje svedoka,zastrasivanje neiistomisljenika ima li jos legitimnih prava koje vam Amerika omogucava.

Insajder

pre 12 godina

Puna podrska srbima na Kosovu u mirnom bojkotu i ignorisanju albanskih paralelnih institucija. Nastavite da radite kao sto su albanci radili godinama. Bojkotovali institucije, lobirali po svetu....ajde da primenimo isti recept!!

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

Koliko je licemerna politika zapada i EU vidi se iz sledećeg:- Tači se optužuje za ubistva političkih neistomišljenika i krađu izbora i kao da to nije dovoljno optužen je za trgovinu organima. Ipak uživa imunitet i povlastice koju nema ni predsednik recimo Češke ili Sovačke.
Mučna mi je pomisao da sa ovakvim ljudima i njihovim viđenjem pravde i sistema vrednosti delimo kiseonik na ovoj planeti.

stancho

pre 12 godina

Kakvo "legitimno pravo" ima jedna samozvana naci-krimi "drzava" koja nije u stanju ni u UN da udje i koju priznaju samo potplacivanjem ili americkim ucenama? Kakav ce to "zakon i red" da uvodi jedna nezakonita "drzava" u kojoj vlada bezakonje i gde je premijer jedan kriminalac? Sta prica ovaj americki ambasador i koga on misli da impresionira ovim licemernim i supljim pricama? Halo, znamo mi jako dobro sta su Albanci radili na tom Kosovu DECENIJAMA unazad da bi naseli na ove price. I sta znaci "vratiti carinu"? Kako mogu da "vrate" nesto sto nikada tamo nije postojalo? Ovo sto rade Amerikanci, svo ovo licemerje i sve ove suplje price kojima pokusavaju da nametnu svoju promasenu politiku vec davno je prevrsilo svaku meru...

radoja

pre 12 godina

(Katarina, 13. septembar 2011 12:16)
Kazes ti si zrtva rata u Bosni i SDS-A. Pretpostavljam da si otisla na zapad i za ovih 20 god zaradila toliko koliko prosjecan covjek ovdje ne moze zaraditi za cijeli zivot. Ja sam zrtva takozvane armije BiH, koji sam otjeran sa svoga i dosao u R Srpsku i radio najteze poslove da bi prezivio. Svi ste vi zrtve koje danas mlatite parama i kupujete srpska imanja ko od sale, a mi koji smo branili Bosnu i htijeli je u Jugoslaviji smo po vama agresori. Sacuvaj me Boze vase istine.

komentator

pre 12 godina

Pa cekaj malo sad....
I mi imamo legitimno pravo da ove prelaze zadrzimo.
Srbija nije priznala kosovo kao drzavu i po svim nasim zakonima to je nasa teritorija....ako cemo tako.

shlaymo

pre 12 godina

E kada bi Amerikanci znali koliko nas te njihove price i lazi kojima pravdaju to sto rade na Kosovu ne zanimaju. Davno ali jako davno su Amerikanci izgubili svaki kredibilitet i to ne u Srbiji nego svugde, da bi bilo ko shvatao ozbiljno kada Amerikanci pricaju o "legimitetu", "demokratiji", "pravu" "zlocinima" ili vec nesto iz tog tog tako izlizanog repertoara. Amerikanci su danas popularni jos medju albanskim nacionalistima i sovinistima i to samo zato sto bez Amerike, albanski nacionalisticki projekti ne bi imali nikakvog uspeha. Da li bi Albanci uspeli da proteraju 70% Srba sa Kosova bez Amerikanaca? Ni slucajno. Ili da od Pristine, Prizrena ili Peci naprave cisto albanske gradove? I gde bi to likovi kao sto su Taci ili Haradinaj bili premijeri da nema Amerike? Mozda bi bili glavni u nekom zatvoru ali da imaju i "drzavu"... Zar nije tuzno za jednu Ameriku da su popularni samo medju nekim 19. vekovnim nacionalistima koji mentalno kasne nekih 2 veka i koji u XXI veku ne vide dalje od stvaranja monoetnickih paradzravica dok su nesposobni i osnovne standarde da ispune ili postuju? Na takve su Amerikanci spali? Jadno i bedno. Ali samo napred Amerikanci, uspecete vi verovatno i u ovome, stavicete te albanske carinike tamo gde ste zamislili, nateracete i te Srbe tamo da prihvate "vlast" kriminalca kojeg ste postavili za premijera, proguracete i tu albansku tvorevinu u Un... samo nista od toga nije za ponos ili za hvaljenje. Sve cete vi uspeti jer imate oruzje ali obraza vise nemate i nadam se da cete sve ovo sto radite drugima i sami da dozivite kada na scenu stupi neki sledeci svetski policajac.

e-krem

pre 12 godina

Prvo su sprecili masakre,paljenja i proterivanje sada i ruiniranje putem bezvlasca i kriminala da bi sa se podsmevali "drzavi Kosova".
God Bless America,oni znaju sve da zaokruze i na noge postave sto na glavacke jeste.

Милан

pre 12 godina

Znači sada je otimanje dela teritorije neke države legitimno pravo po amerikancima.Njihov nacionalni interes.Moilm vas!Amerikanci imaju nacionalni interes na Kosovu u Srbiji.Glupost da veće nema. Ja mislim i tvrdim da je ovo moderni fašizam.

s t v

pre 12 godina

Ako Svet kaže da je na Kosovu sve u redu osim severa zašto onda nepočnu da vraćaju raseljene srbe i nealbance na Kosovo tj KiM ?
Zašto naša vlast ne insistira na ovom velikom problemu ?
Sme li iko da spomene raseljene ili su oni postali neka statistička greška ?

albert

pre 12 godina

Citam ove prethodne komentare i razmisljam dali ima kraja ljudskim glupostima? Ono, Amerika je okupirala, ceo svet, a neki tu trabunjaju kako ce se"vojska srbije vratiti na ...." i td. Bice da su kolege komentatori slabi poznavaoci KiM prilika. Naime, na KiM se spekulilse da ce albanci u daljim pregovorima traziti da se granica izmedju Srgije i KiM pomeri do Svetozareva. Smatraju naime, da u prvoj fazi u tom delu, sada Srgije a posle Republike Kosova da se smeste Srbi sa Kosova, a po tom nakon dvadesetak godina da se granica pomeri dalje ka severu do Bagrdana a da kosovski Srbi nasele taj deo od Svetozareva do Bagrdana a Albanci da se dosele na prostorima od Mrdara do Svetozareva. Kako stvari stoje, ti jkenki bi mogli i to da rade nesmetano, jer vidite gospodo sta rade po arapskom svetu i ceo svet im aplaudira.
albert

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ljudi se igraju vatrom u regionu evropo pa ti si za mir utišaj amere jer ako krene sukob neće samo na kosovu početi znate da bih nije riješena itd ali nadam se da će razum preovladati i da ja samo onako dajem prognozu.

Kosovastar

pre 12 godina

Citajuci neke komentare covek se pita kako je to moguce da se ne shvataju neke tako ocigledne cinjenice. Pa i SPS-ovci i radkialci pokusali RATOM da brane Kosovo 90-tih. Izgubili rat i potpisali Kumanovski sporazum (kapitulaciju) i usvojena rezolucija 1244 koja ni u kom slucaju ne garantuje Kosovo u Srbiji jer tako rekao i Medjunarodni Sud Pravde (MSP)u Hag ocenom da nezavisno Kosovo NE KRSI rezoluciju 1244. U toj istoj rezxoluciji 1244 stoji JASNO da KFOR odnosno NATO mora da sacuva red i mir na Kosovo i da SPRECAVA povratak vojske i policije Srbije na Kosovo. Kraj price. Posle ovoga moze biti galame i sledecih 1000 godina ali nista od toga.

Zato Kosovo je nezavisna drzava a zaslugom Srbije sa procesom u MSP dobilo i PECAT da je to bilo LEGALNO. U takvoj situaciji onda Kosovo kao nezavisna i suverena drzava ima pravo da uradi nesto sto je sasvim NORMALNA stvar u svim demokratskim zemljama sveta poput slanja carinika na granicne prelaze.

S tim u vezi postavlja se pitanje pa zasto gospoda iz Beograda se bune na slanje carinika na sever Kosova a NE BUNE se na slanje tih istih carinika kod ostalih "administrativnih prelaza" tj. granice Kosova i Srbije kod Merdara i Bela zemlja?

Katarina

pre 12 godina

Dali bi Srbi u Bosni uspjeli napraviti republiku srpsku bez pomoći te iste Amerike? E ne bi, iako pljuju svakodnevno po toj istoj Americi.. bosanska vojska je zaustavljena pred Banjalukom od te iste Amerike i svi u rs treba da joj dignu spomenik... naravno tamnošnji mediji pod rukovodstvom njihvog Despota sve to negiraju i pljuju po svemu što je istinito a nije u njihovu korist.. vrlo dobro znam o čemu pišem jer sam žrtva tamnošnje politike i SDS-a 90-tih godina a da apsurd bude veći i ja sam srpkinja i protjerana od njih iz Banjaluke...zato bi mnogi mogli razmisliti je li baš Amerika toliki neprijatelj kako se želi u svakom članku i u svim novinama prikazati?? ljudi probudite se!!!! veliki pozdrav.

milan

pre 12 godina

Sa njihove tacke gledista kao zemlja koja je medju prvima priznala Kosovo je to u redu, nama naravno se to nikada nemoze svideti ali ako EU misli da nas treba setati treba ozbiljno da preispitamo nasu politiku prema Kosovu ali i prema evropi i to pod hitno.

krstivoje

pre 12 godina

Ovaj lik je prema svim izvestajima raznih sluzbi izazvao namerno prve nemire na kosmetu kada je navodno mimo znanja svojih gazda i EU- poslao sa tacijem rosu i definitivno poremetio ucinak EU- na pregovorima za mirno resenje.Kad se sve to zna ova njegova izjava govori o ocitom jednostranom planiranju primene sile nad srbskim narodom,treba li sedeti skrstenih ruku ili podici alarm u UN- jer ameri ocito rade protiv evropske inicijative i ovu osobu proglasiti za personu non grata i zahtevati da napusti kosmet,americkoj ambasadorki u beogradu uruciti ostar protest i povuci naseg ambasadora do daljnjeg,narod se nesme i nemoze prepustiti na milost i nemilost da im opet vade bubrege na zivo i ukoliko evropa neuspe da smiri tenzije nas parlament mora da postuje svoj ustav i proglasi okupaciju svoje juzne pokrajine pa da barem pokazemo svetu da smo drzava.Sto se tice nekih nasih politicara koji lelujaju u prici da mi nemamo vise kosmet i da treba sa njima da trgujemo treba ih podsetiti da hrvati nece slovencima da poklone ni 2- poluprazna lavora jadrana,drzava i njen narod nisu alajbegova slama pa da to razvlaci kad ko hoce.Ako nisu u stanju da se nose sa problemom predsednik drzave i cela vlada moraju da iskoriste svoje ustavno pravo i da podnesu ostavke i prepuste narodu izbor inace rade protiv ustavno delo.

Cera

pre 12 godina

Mogu da razumem da ovaj gospodin tako misli ali ne razumem da nikako ne želi da uvaži mišljenje i stav druge strane. Još manje mogu da shvatim koliko je spreman daleko da ide da bi to bilo sprovedeno onako kako on misli... na 10000 km od svoje zemlje.
Pa čekajte gospodine, uzmite u obzir i drugu stranu te priče već jednom, molim vas.

KONAN

pre 12 godina

Ovako stoje stavri: Srbija i Srbi su izgubili Kosovo, sada pokusavaju nemirima i protestima da dobiju povoljnu kartu o razgovoru o mogucnosti podele Kosova. Sto je neralno jer niko iz EU I SAD, nece podrzati ovakvu jednu ideju. Druga stvar pozivam Srbe da dodju i protestvuju na granici sa Makedonijo jer i tamo ima Kosovskih carinika, nemojte slati laznu sliku i nadu ljudima... to radite iz dva razloga prvi je nemirima i protestima omoguciti menvarski korak za podelu, drugi je kriminalne grupe ne zele da izgube profit... toliko od mene.... Srbi daj jednom urazumite se nemozete sami protiv svih...

IQ=0

pre 12 godina

Izjava mu je kao i "karijera"...ko zna kakve radnje je pobrkao u milosrdnoj gringosiji i za nagradu oterali ga na kraj sveta (u diplomatiji cesto pravilo...doduse nije pisano ali u praksi se primenjuje)

Anonimys

pre 12 godina

Ovde se svi dogovaraju i usaglasavaju mimo Srbije i srpskih pregovaraca. Kfor i Euleks su statusno neutralni i rade po dogovoru sa vladom kosova. Nasa drzava se ponasa kao mali perica tj kalimero vice pa to je nepravda,,,
U medjunarodnoj politici vec odavno vlada pravo sile, prema nama se odnose najblaze receno kao prema imbecilima, tj da se vlasi ne sete. Ajde sto su jaci ali da nas ovako tretiraju to vec vredja intelekt prosecnog gradjanina za politicare ne brinem njih ovo ne vredja moral bledi prema talovima delovima itd. Sta raditi, tesko je reci, staviti zapadu do znanja da to necemo tolerisati u ovom trenutku kad je EU mantra vladajuce koalicije izgleda nemoguce ili kao Sloba sto je pustio krajiske srbe niz vodu pitanje je sad. Na zalost izgleda je vladajucoj garnituri najlakse i dalje ne raditi nista i vikati pa to je nepravda, no bez brige sve ce to narod pozlatiti

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Ja kao običan građanin koji živi u Srbiji, koji se muči da preživi i koji ratuje sa administracijom koja mu otima zadnji dinar iz džepa... ja nemam nikakvu korist ni štetu od tih carinskih ispostava. Štetu će imati šverceri, crnoberzijanci i šibiceri, koji prenose robu tamo-vamo bez plaćanja carine. Oni finansiraju neke novine i neke političare i sada će na sav glas pozivati na Srpstvo, patriotizam, cara Lazara, Obraz, itd... Sada ćemo tek izludeti od novinskih naslova i jadikovki, od šamara do poziva na rat. Zapamtite, ne laje kera radi sela...

ardi

pre 12 godina

ocu samo da replikujem sa jeddnom komentarem ti srbi koji nisu se vratili jos na kosovu su i taki kao moj prvi komsija srbin koji za vreme rata kada su me izbacili sa silom policija od moje kuce sve sto sam imao u kucu mi je ukra auto traktor sa prikulicem kuhinju cijellli namestaj i posle rata zvao me na telefon i rekomije da je on sve to uzeo i nikada nece da mi vrati pa mi recite kako on moze da se vrati kada mi je ukrao sva sto sam imao i plus se nasmejao samnom da sam radio za njega svih tih godina a kada sam se vratio iz makedonije nisam imao ni sundjera da spavam ...

Nikola

pre 12 godina

Srbija je jedna mala zemlja i nista ne mozemo da uradimo. Ovi isti ''ambasadori'' su ohrabrivali Gruziju da krene u rat protiv jedne Rusije, zasto to ne bi uradili sa malom Srbijicom? mi ne mozemo da zastitimo svoje gradjane kao Rusija, jadni smo i bedni....

Sabo

pre 12 godina

Ovoj je jos jedan od dokaza moje izjave da Taci nista ne poduzima bez predhodne saglasnosti mozga svih operacija na Kosovu a to su Sjedinjene Americke Drzave.Zato budite sigurni sto ovi zacrtaju u svojoj mapi dace to tako biti posto Kosovom vladaju najvece sile svijetskog poretka.Ovo sto zvanicnici pojedici na vlasti izjavljuju da bi se nesto moglo sprijecit diplomatijo to sve pada u vodu jer su diplomati veliki zemalja taj poso poceli i oni ce ga zavrsit naravnu u korist Tacija i Kosovskih institucija na Kosovu.

Boki

pre 12 godina

Stvari su vrlo jednostavne. Ako nesto mozes da radis i/ili uradis, a za to ne, i neces snositi nikakve sankcije, onda je to potpuno legitimno i dozvoljeno. Tako je to oduvek (od primitivne zajednice) bilo, a tako ce i u buducnosti biti. Kako ste do "legitimnosti" stigli, golom silom ili vestim pravnopolitickim zameseteljstvom potpuno je nebitno sa stanovista proklamovanog cilja. Da skratim, sustina je da ce sve biti legitimno (pa i opcija Kosovo do Beograda) ukolio to mirno prihvatimo i nicim ne sprecavamo i sankcionisemo, a sve ostalo je prazna i nadasve tupava "govorancija". E sada, imamo li nacina i snage da se suprotstavimo. Istorija je pokazala da uvek ima i nacina i snage a i da "sreca prati hrabre" sto trenutno Albanci dokazuju svakodnevno.