Nedelja, 28.08.2011.

00:01

Fiskalne kase u taksijima od 2012.

Iz Ministarstva poljoprivrede i trgovine najavljuju da će svi taksisti u Srbiji od naredne godine morati da imaju fiskalne kase u svojim vozilima.

Izvor: Press

Fiskalne kase u taksijima od 2012. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

*

pre 12 godina

Eh,ljudi,svi sad pljujete kao nenormalni na taksiste sto ne placaju porez.Mada ima onih koji to rade,mnogo usko gledate.Koliko vas je prijavljeno na punu platu??Tu se placa porez u potpunosti?Mislim da bi i to lepo napunilo budzet...

Zokenzi

pre 12 godina

"Kasa nije ni povezana sa taksimetrom, niti će na fiskalnom računu pisati relacija i drugi slični podaci" drzavu ocigledno bas briga ako taksista zakine musteriju, drzavu jedino briga da kontrolise koliko je taksista zaradio da mu odmeri porez"... Ovo je najrealniji komentar i zato je najbolje rešenje koje predlaže g. Blagojević :"Zalažemo se za to da svaki taksista ima uređaj koji će izdavati štampani, a ne fiskalni račun".

DJORDJE

pre 12 godina

Ja nikada nisam cuo da je taksita ostavio taksiranje i poceo da se bavi nekim drugim poslom.To govori samo za sebe kao i cinjenica da bi mnogi nezaposleni a i zaposleni voleli da im se omoguci bavljenje ovim poslom.Do sada je vise puta "vlast" pokusavala da uredi ovu oblast ali im nije uspevalo secamo se blize i dalje proslosti.Zar mislite da ce to sada,u predizbornoj godini biti moguce?Eto nam strajka na jesen i produzenje uredbe.

Zoran

pre 12 godina

Odlicna vrest, jos samo da docekamo i da advokati dobiju fiskalne kase i radosti nikad kraja. Inace dobra je ideja da na racunu pise lokacija starta (mogu gps kordinate) i vreme starta i isto za cilj. Svaki fisklni racun moze da stampa napomenu i to moze tu da se upise. Tako bi definitivno iskorenili pljacku ljudi (pogotovo stranaca i nasih zena).

uskok

pre 12 godina

Vec je bilo pokushaja da se taksistima i advokatima uvedu fiskalne kase i oni su izasli na ulice a ovaj rezim ih je oslobodio UREDBOM. Na taj nacin je smanjio prihode drzavi. Taksisti imaju obavezu placanja pausalnog poreza, ali ih mali broj placa (jednostavno su im blokirani racuni, a to njih najmanje brine).
Ja verujem daje ovo samo predizborna kampanja ovog rezima, i da nista od toga nece biti.

Boga

pre 12 godina

Uvesti svima fiskalnu kasu!!!! Od Kineza, advokata, pa do taxista i naravno svim religijskim ustanovama, tu bi se budzet i te kako napunio...

Joj sto volim

pre 12 godina

Tako treba,da se zna koji je registrovan a koji je divljak....I porez treba da se plati,ako cemo normalnu drzavu!!!!Jer oni mlate pare,ovaj sto kaze da oni nezaradjuju bogzna kolko to misli na taxiste koji rade 3-4h dnevno,pa onda nevoze Kad pada sneg,kisa,Kad je spic I guzve po gradu....Da svaki od njih radi 8h x 5dana u nedelji....nebi se oni zalili

Bojan

pre 12 godina

Bio bi red da se uvede red među ove lopove. Ko se vozio taxijem u NS znaće koje je cena i usluga, a u BG lopovluk. Samo što je ovo šarena laža pred izbore...

milos

pre 12 godina

@Zoran M. Bear fest? Kada se odrzava festival medveda u Beogradu? I sta prodaju? Med? Bolje da njih ne diramo, jer ako oni krenu u proteste ******* smo :-)

Zoran

pre 12 godina

A kada ce nasa braca Kinezi poceti da izdaju fiskalne racune? I zbog cega su oni povlasceni u odnosu na domace gradjane.Zakoni ne bi smeli da se primenjuju selektivno,vodite racuna o tome,gospodo iz vlasti.

Nemanja

pre 12 godina

Ko kaze da ne ce biti mehanizama za kontrolu, sednete u taksi trazite racun, prijaveite ako nedobijete

I TRAZITE VEC JEDNOM RACUN, do sada niko racun nekontrolise to je glupa formalnost, ali kada je FISKALNI trazite jer onda prate koliko su vam naplatili.!!!!!!

Muki

pre 12 godina

Taksisti plaćaju paušal, koji se određuje na osnovu procenjenih prihoda. To je inače solidan sistem, jer sistem PDV-a ne može uvek da se koristi, pogotovu kod nekih delatnosti među kojima je i prevoz (a taksi prevoz je jedini izdvijen iz ove privredne grane i predviđen za PDV).
Čini mi se da ovde profitira jedino onaj ko uzima proviziju za 17500 fiskalnih kasa. A što sama tehnologija rada taksi preduzetnika nije kompatibilna sa predviđenim sistemom fiskalizacije, kreatorima ovog projekta očigledno nije ni u podsvesti. U zavisnosti od perioda predaje pazara(da li će to biti dnevno ili nedaljno),taksisti treba da uračunaju i finansiranje ovog perioda(gorivo, život),uz troškove nabavke fiskalnih kasa. Tako ćemo dobiti "uređene" taksi preduzetnike u neuređenom taksi ambijentu(divljaka sve više). A tek kada zamislim 8000 taksista u Beogradu kako svakog dana opsedaju banke noseći pazar u isto vreme...Haos, na koji smo nažalost, davno navikli.

Predlog taksistima

pre 12 godina

Kako cete sada da zatvorite sve ulice moj predlog ima za cilj da vam ubrza resenje:
KAZITE DA NEMATE NISTA PROTIV FIKSALIZACIJE TAKSIJA ALI DA TO URADE I ADVOKATIMA.
Onda ce advokati da vam srede da bude kao sto je sada i sve ce brzo da se zavrsi.

D.

pre 12 godina

Trebalo bi jos da se uvede minimalno vozilo koje taksista moze da vozi. Ako se placa voznja onda da to ne bude neki smrdljivi krs. Taksisti ciljano nabavljaju jeftine krseve koji su im jeftiniji za odrzavanje da bi vise zaradjivali. Jedan taksista mi je pricao kako je uzeo kredit za mercedes. Onda mu je kolega sa Zastavom 128 rekao da je idiot jer ce on sa zastavom zaraditi isto na voznjama, a odrzavanje ce mu biti mnogo jeftinije. Tome bi moralo da se stane na put. Da ne pricam o vozilima bez klime na 40 stepeni itd.

S O Sa

pre 12 godina

Boze,koja glupost! U drzavi u kojoj nista ne funkcionise kako treba,gde je milion nezaposlenih,gde kriminalci i ubice caruju,jedino je vazno uvesti fiskalne kase taksistima??????????????????????

Dragan Todorović

pre 12 godina

Predsednik Udruženja taksista Beograda kaže da taksisti nemaju ništa protiv...veoma ozbiljna izjava, obzirom da takvo udruženje ne postoji nije mi jasno u čije ime priča pomenuti gospodin, ako se uopšte i on tako zove kako se predstavlja. Naime u APRu u registru udruženja postoji Udruženje sitab, ali dodavanjem reči u nazivu kao npr. evropski, svetski, najveći, jedini, međunarodni, naučni...svako udruženje građana, koje možda ima tri-četiri člana daje sebi za pravo da kroji sudbinu neke grupacije i da se predstavlja u javnosti zavisno od trenutnog raspoloženja g.predsednika.

oranžada

pre 12 godina

"Na primer, kao u Austriji..." raspitajte se malo šta je sve potrebno uraditi da bi neko postao taxista u Beču...90% sadašnjih taxista ne bi dobilo dozvolu za rad!

Dejan

pre 12 godina

Kada cete jednom shvatiti da se kradja na taksiju ne resava jos vecim rashodima onih koji posteno rade svoj posao.Ako zelite da resite problem kradje bezobrazluka i svega negativnog na taksiju prvo sprecite korupciju u inspekciji,policiji i sudstvu.Ako oni budu radili svoj posao kako treba nece biti ni divljih taksista ni kradje na ulicama.Takodje bih vas molio da jednom stavite akcenat i na bahatost stranaka i kako da se taksisti zastite od istih,jer se ovde sve vise omalovazava taksi posao,i neko misli ako zaustavi taksi da nije samo voznja uracunata nego i razni bezobrazluci i izivljavanja,a ne retko i fizicki napadi...

predrag

pre 12 godina

Fala Bogu da ste se setili da pocnete sa kontrolom te taxiste. Svaka cas postenim koji rade svoj posao al ih je velika vecina sljam, bez kulture i obrazovanja koji samo gledaju da oderu musteriju. Kao recimo oni na aerodriomu, saka lesinara koji su stari pajtosi i deru ljude, pri tom je vecina nekulturna da kad god se vratim u Srbiju, najezim se odmah i zelim da se pobijem sa prvim od njih jer samo gledaju kako da vas oderu. Tu treba da se pojavi konkurencija sa lepo obucenim ljudima, finim i sa postenim cenama, al to je nemoguce, mnogo gangova ima svoje prste upletene u beogradskim taxi udruzenjima.

Zoran M.

pre 12 godina

Dajte fiskalne kase i vozačima autobusa, advokatima, matičarima i bankama. Da li ćete ih uvesti i na Bear fest pošto na njemu niko ne kuca fiskalni račun, a i ne sećam se da sam video na Bear festu (u beogradu) na nekom pultu fiskalnu kasu.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

"Kasa nije ni povezana sa taksimetrom, niti će na fiskalnom računu pisati relacija i drugi slični podaci" drzavu ocigledno bas briga ako taksista zakine musteriju, drzavu jedino briga da kontrolise koliko je taksista zaradio da mu odmeri porez. Svaka cast, to je zvanicno ispravno, ali bi isto tako bilo ispravno i jos mnogo toga, recimo da mi se u samoposlugi ne prodaje uvozni sir zadnje klase kao nesto ekskluzivno i naravno, vrlo skupo, i jos mnogo toga. Kad ce drzava sebi da nametne bilo kakvu hardversku kontrolu rada? Moja majka je morala da ide u opstinu 3 puta, da pokusa da ukine pogresno resenje upravo za porez na nekretninu, koju je prodala i uredno prenela jos pre 17 godina i drzava odredjenih broj godina cutala a onda iznenada pre nekoliko godina pocela da je progoni opomenama sa pretnjom prinudnog izvrsenja za nekretninu koja vise nije njena! Prvi put otisla tamo, uz asistenciju jednog rodjaka, jer je bila stara i bolesna, a ja licno sam takodje bolestan i nisam bio od pomoci, lepo im objasnila sta i kako. Oni opet poslali iduce godine! Opet lepo otisla i objasnila, opet nista - poslali i treci put! Kad su joj poslali i treci put (a nisu samo njoj!) ona je otisla tamo i rekla da ne izlazi dok joj ne dadu papir crno na belo da nista ne duguje i nekako ih je prisilila da joj to dadu. Znaci, nisu priznali krivicu, nisu rekli da je opomena pogresna, samo su joj dali dokument da je platila sve sto se od nje trazilo, a sto je bio slucaj i pre opomene. Tada je moja majka imala 90 godina i nista joj nije vredelo, cak 3 puta je morala da ide tamo. Govorim o njoj u proslom vremenu jer je nedavno preminula, u 92 godini.

predrag

pre 12 godina

Fala Bogu da ste se setili da pocnete sa kontrolom te taxiste. Svaka cas postenim koji rade svoj posao al ih je velika vecina sljam, bez kulture i obrazovanja koji samo gledaju da oderu musteriju. Kao recimo oni na aerodriomu, saka lesinara koji su stari pajtosi i deru ljude, pri tom je vecina nekulturna da kad god se vratim u Srbiju, najezim se odmah i zelim da se pobijem sa prvim od njih jer samo gledaju kako da vas oderu. Tu treba da se pojavi konkurencija sa lepo obucenim ljudima, finim i sa postenim cenama, al to je nemoguce, mnogo gangova ima svoje prste upletene u beogradskim taxi udruzenjima.

Zoran M.

pre 12 godina

Dajte fiskalne kase i vozačima autobusa, advokatima, matičarima i bankama. Da li ćete ih uvesti i na Bear fest pošto na njemu niko ne kuca fiskalni račun, a i ne sećam se da sam video na Bear festu (u beogradu) na nekom pultu fiskalnu kasu.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

"Kasa nije ni povezana sa taksimetrom, niti će na fiskalnom računu pisati relacija i drugi slični podaci" drzavu ocigledno bas briga ako taksista zakine musteriju, drzavu jedino briga da kontrolise koliko je taksista zaradio da mu odmeri porez. Svaka cast, to je zvanicno ispravno, ali bi isto tako bilo ispravno i jos mnogo toga, recimo da mi se u samoposlugi ne prodaje uvozni sir zadnje klase kao nesto ekskluzivno i naravno, vrlo skupo, i jos mnogo toga. Kad ce drzava sebi da nametne bilo kakvu hardversku kontrolu rada? Moja majka je morala da ide u opstinu 3 puta, da pokusa da ukine pogresno resenje upravo za porez na nekretninu, koju je prodala i uredno prenela jos pre 17 godina i drzava odredjenih broj godina cutala a onda iznenada pre nekoliko godina pocela da je progoni opomenama sa pretnjom prinudnog izvrsenja za nekretninu koja vise nije njena! Prvi put otisla tamo, uz asistenciju jednog rodjaka, jer je bila stara i bolesna, a ja licno sam takodje bolestan i nisam bio od pomoci, lepo im objasnila sta i kako. Oni opet poslali iduce godine! Opet lepo otisla i objasnila, opet nista - poslali i treci put! Kad su joj poslali i treci put (a nisu samo njoj!) ona je otisla tamo i rekla da ne izlazi dok joj ne dadu papir crno na belo da nista ne duguje i nekako ih je prisilila da joj to dadu. Znaci, nisu priznali krivicu, nisu rekli da je opomena pogresna, samo su joj dali dokument da je platila sve sto se od nje trazilo, a sto je bio slucaj i pre opomene. Tada je moja majka imala 90 godina i nista joj nije vredelo, cak 3 puta je morala da ide tamo. Govorim o njoj u proslom vremenu jer je nedavno preminula, u 92 godini.

Zoran

pre 12 godina

A kada ce nasa braca Kinezi poceti da izdaju fiskalne racune? I zbog cega su oni povlasceni u odnosu na domace gradjane.Zakoni ne bi smeli da se primenjuju selektivno,vodite racuna o tome,gospodo iz vlasti.

Boga

pre 12 godina

Uvesti svima fiskalnu kasu!!!! Od Kineza, advokata, pa do taxista i naravno svim religijskim ustanovama, tu bi se budzet i te kako napunio...

Predlog taksistima

pre 12 godina

Kako cete sada da zatvorite sve ulice moj predlog ima za cilj da vam ubrza resenje:
KAZITE DA NEMATE NISTA PROTIV FIKSALIZACIJE TAKSIJA ALI DA TO URADE I ADVOKATIMA.
Onda ce advokati da vam srede da bude kao sto je sada i sve ce brzo da se zavrsi.

Dejan

pre 12 godina

Kada cete jednom shvatiti da se kradja na taksiju ne resava jos vecim rashodima onih koji posteno rade svoj posao.Ako zelite da resite problem kradje bezobrazluka i svega negativnog na taksiju prvo sprecite korupciju u inspekciji,policiji i sudstvu.Ako oni budu radili svoj posao kako treba nece biti ni divljih taksista ni kradje na ulicama.Takodje bih vas molio da jednom stavite akcenat i na bahatost stranaka i kako da se taksisti zastite od istih,jer se ovde sve vise omalovazava taksi posao,i neko misli ako zaustavi taksi da nije samo voznja uracunata nego i razni bezobrazluci i izivljavanja,a ne retko i fizicki napadi...

oranžada

pre 12 godina

"Na primer, kao u Austriji..." raspitajte se malo šta je sve potrebno uraditi da bi neko postao taxista u Beču...90% sadašnjih taxista ne bi dobilo dozvolu za rad!

Muki

pre 12 godina

Taksisti plaćaju paušal, koji se određuje na osnovu procenjenih prihoda. To je inače solidan sistem, jer sistem PDV-a ne može uvek da se koristi, pogotovu kod nekih delatnosti među kojima je i prevoz (a taksi prevoz je jedini izdvijen iz ove privredne grane i predviđen za PDV).
Čini mi se da ovde profitira jedino onaj ko uzima proviziju za 17500 fiskalnih kasa. A što sama tehnologija rada taksi preduzetnika nije kompatibilna sa predviđenim sistemom fiskalizacije, kreatorima ovog projekta očigledno nije ni u podsvesti. U zavisnosti od perioda predaje pazara(da li će to biti dnevno ili nedaljno),taksisti treba da uračunaju i finansiranje ovog perioda(gorivo, život),uz troškove nabavke fiskalnih kasa. Tako ćemo dobiti "uređene" taksi preduzetnike u neuređenom taksi ambijentu(divljaka sve više). A tek kada zamislim 8000 taksista u Beogradu kako svakog dana opsedaju banke noseći pazar u isto vreme...Haos, na koji smo nažalost, davno navikli.

D.

pre 12 godina

Trebalo bi jos da se uvede minimalno vozilo koje taksista moze da vozi. Ako se placa voznja onda da to ne bude neki smrdljivi krs. Taksisti ciljano nabavljaju jeftine krseve koji su im jeftiniji za odrzavanje da bi vise zaradjivali. Jedan taksista mi je pricao kako je uzeo kredit za mercedes. Onda mu je kolega sa Zastavom 128 rekao da je idiot jer ce on sa zastavom zaraditi isto na voznjama, a odrzavanje ce mu biti mnogo jeftinije. Tome bi moralo da se stane na put. Da ne pricam o vozilima bez klime na 40 stepeni itd.

Bojan

pre 12 godina

Bio bi red da se uvede red među ove lopove. Ko se vozio taxijem u NS znaće koje je cena i usluga, a u BG lopovluk. Samo što je ovo šarena laža pred izbore...

Joj sto volim

pre 12 godina

Tako treba,da se zna koji je registrovan a koji je divljak....I porez treba da se plati,ako cemo normalnu drzavu!!!!Jer oni mlate pare,ovaj sto kaze da oni nezaradjuju bogzna kolko to misli na taxiste koji rade 3-4h dnevno,pa onda nevoze Kad pada sneg,kisa,Kad je spic I guzve po gradu....Da svaki od njih radi 8h x 5dana u nedelji....nebi se oni zalili

milos

pre 12 godina

@Zoran M. Bear fest? Kada se odrzava festival medveda u Beogradu? I sta prodaju? Med? Bolje da njih ne diramo, jer ako oni krenu u proteste ******* smo :-)

Nemanja

pre 12 godina

Ko kaze da ne ce biti mehanizama za kontrolu, sednete u taksi trazite racun, prijaveite ako nedobijete

I TRAZITE VEC JEDNOM RACUN, do sada niko racun nekontrolise to je glupa formalnost, ali kada je FISKALNI trazite jer onda prate koliko su vam naplatili.!!!!!!

Dragan Todorović

pre 12 godina

Predsednik Udruženja taksista Beograda kaže da taksisti nemaju ništa protiv...veoma ozbiljna izjava, obzirom da takvo udruženje ne postoji nije mi jasno u čije ime priča pomenuti gospodin, ako se uopšte i on tako zove kako se predstavlja. Naime u APRu u registru udruženja postoji Udruženje sitab, ali dodavanjem reči u nazivu kao npr. evropski, svetski, najveći, jedini, međunarodni, naučni...svako udruženje građana, koje možda ima tri-četiri člana daje sebi za pravo da kroji sudbinu neke grupacije i da se predstavlja u javnosti zavisno od trenutnog raspoloženja g.predsednika.

S O Sa

pre 12 godina

Boze,koja glupost! U drzavi u kojoj nista ne funkcionise kako treba,gde je milion nezaposlenih,gde kriminalci i ubice caruju,jedino je vazno uvesti fiskalne kase taksistima??????????????????????

Zoran

pre 12 godina

Odlicna vrest, jos samo da docekamo i da advokati dobiju fiskalne kase i radosti nikad kraja. Inace dobra je ideja da na racunu pise lokacija starta (mogu gps kordinate) i vreme starta i isto za cilj. Svaki fisklni racun moze da stampa napomenu i to moze tu da se upise. Tako bi definitivno iskorenili pljacku ljudi (pogotovo stranaca i nasih zena).

uskok

pre 12 godina

Vec je bilo pokushaja da se taksistima i advokatima uvedu fiskalne kase i oni su izasli na ulice a ovaj rezim ih je oslobodio UREDBOM. Na taj nacin je smanjio prihode drzavi. Taksisti imaju obavezu placanja pausalnog poreza, ali ih mali broj placa (jednostavno su im blokirani racuni, a to njih najmanje brine).
Ja verujem daje ovo samo predizborna kampanja ovog rezima, i da nista od toga nece biti.

Zokenzi

pre 12 godina

"Kasa nije ni povezana sa taksimetrom, niti će na fiskalnom računu pisati relacija i drugi slični podaci" drzavu ocigledno bas briga ako taksista zakine musteriju, drzavu jedino briga da kontrolise koliko je taksista zaradio da mu odmeri porez"... Ovo je najrealniji komentar i zato je najbolje rešenje koje predlaže g. Blagojević :"Zalažemo se za to da svaki taksista ima uređaj koji će izdavati štampani, a ne fiskalni račun".

DJORDJE

pre 12 godina

Ja nikada nisam cuo da je taksita ostavio taksiranje i poceo da se bavi nekim drugim poslom.To govori samo za sebe kao i cinjenica da bi mnogi nezaposleni a i zaposleni voleli da im se omoguci bavljenje ovim poslom.Do sada je vise puta "vlast" pokusavala da uredi ovu oblast ali im nije uspevalo secamo se blize i dalje proslosti.Zar mislite da ce to sada,u predizbornoj godini biti moguce?Eto nam strajka na jesen i produzenje uredbe.

*

pre 12 godina

Eh,ljudi,svi sad pljujete kao nenormalni na taksiste sto ne placaju porez.Mada ima onih koji to rade,mnogo usko gledate.Koliko vas je prijavljeno na punu platu??Tu se placa porez u potpunosti?Mislim da bi i to lepo napunilo budzet...

Zoran M.

pre 12 godina

Dajte fiskalne kase i vozačima autobusa, advokatima, matičarima i bankama. Da li ćete ih uvesti i na Bear fest pošto na njemu niko ne kuca fiskalni račun, a i ne sećam se da sam video na Bear festu (u beogradu) na nekom pultu fiskalnu kasu.

S O Sa

pre 12 godina

Boze,koja glupost! U drzavi u kojoj nista ne funkcionise kako treba,gde je milion nezaposlenih,gde kriminalci i ubice caruju,jedino je vazno uvesti fiskalne kase taksistima??????????????????????

Muki

pre 12 godina

Taksisti plaćaju paušal, koji se određuje na osnovu procenjenih prihoda. To je inače solidan sistem, jer sistem PDV-a ne može uvek da se koristi, pogotovu kod nekih delatnosti među kojima je i prevoz (a taksi prevoz je jedini izdvijen iz ove privredne grane i predviđen za PDV).
Čini mi se da ovde profitira jedino onaj ko uzima proviziju za 17500 fiskalnih kasa. A što sama tehnologija rada taksi preduzetnika nije kompatibilna sa predviđenim sistemom fiskalizacije, kreatorima ovog projekta očigledno nije ni u podsvesti. U zavisnosti od perioda predaje pazara(da li će to biti dnevno ili nedaljno),taksisti treba da uračunaju i finansiranje ovog perioda(gorivo, život),uz troškove nabavke fiskalnih kasa. Tako ćemo dobiti "uređene" taksi preduzetnike u neuređenom taksi ambijentu(divljaka sve više). A tek kada zamislim 8000 taksista u Beogradu kako svakog dana opsedaju banke noseći pazar u isto vreme...Haos, na koji smo nažalost, davno navikli.

Dejan

pre 12 godina

Kada cete jednom shvatiti da se kradja na taksiju ne resava jos vecim rashodima onih koji posteno rade svoj posao.Ako zelite da resite problem kradje bezobrazluka i svega negativnog na taksiju prvo sprecite korupciju u inspekciji,policiji i sudstvu.Ako oni budu radili svoj posao kako treba nece biti ni divljih taksista ni kradje na ulicama.Takodje bih vas molio da jednom stavite akcenat i na bahatost stranaka i kako da se taksisti zastite od istih,jer se ovde sve vise omalovazava taksi posao,i neko misli ako zaustavi taksi da nije samo voznja uracunata nego i razni bezobrazluci i izivljavanja,a ne retko i fizicki napadi...

Bojan

pre 12 godina

Bio bi red da se uvede red među ove lopove. Ko se vozio taxijem u NS znaće koje je cena i usluga, a u BG lopovluk. Samo što je ovo šarena laža pred izbore...

Joj sto volim

pre 12 godina

Tako treba,da se zna koji je registrovan a koji je divljak....I porez treba da se plati,ako cemo normalnu drzavu!!!!Jer oni mlate pare,ovaj sto kaze da oni nezaradjuju bogzna kolko to misli na taxiste koji rade 3-4h dnevno,pa onda nevoze Kad pada sneg,kisa,Kad je spic I guzve po gradu....Da svaki od njih radi 8h x 5dana u nedelji....nebi se oni zalili

svi (ni)su isti

pre 12 godina

"Kasa nije ni povezana sa taksimetrom, niti će na fiskalnom računu pisati relacija i drugi slični podaci" drzavu ocigledno bas briga ako taksista zakine musteriju, drzavu jedino briga da kontrolise koliko je taksista zaradio da mu odmeri porez. Svaka cast, to je zvanicno ispravno, ali bi isto tako bilo ispravno i jos mnogo toga, recimo da mi se u samoposlugi ne prodaje uvozni sir zadnje klase kao nesto ekskluzivno i naravno, vrlo skupo, i jos mnogo toga. Kad ce drzava sebi da nametne bilo kakvu hardversku kontrolu rada? Moja majka je morala da ide u opstinu 3 puta, da pokusa da ukine pogresno resenje upravo za porez na nekretninu, koju je prodala i uredno prenela jos pre 17 godina i drzava odredjenih broj godina cutala a onda iznenada pre nekoliko godina pocela da je progoni opomenama sa pretnjom prinudnog izvrsenja za nekretninu koja vise nije njena! Prvi put otisla tamo, uz asistenciju jednog rodjaka, jer je bila stara i bolesna, a ja licno sam takodje bolestan i nisam bio od pomoci, lepo im objasnila sta i kako. Oni opet poslali iduce godine! Opet lepo otisla i objasnila, opet nista - poslali i treci put! Kad su joj poslali i treci put (a nisu samo njoj!) ona je otisla tamo i rekla da ne izlazi dok joj ne dadu papir crno na belo da nista ne duguje i nekako ih je prisilila da joj to dadu. Znaci, nisu priznali krivicu, nisu rekli da je opomena pogresna, samo su joj dali dokument da je platila sve sto se od nje trazilo, a sto je bio slucaj i pre opomene. Tada je moja majka imala 90 godina i nista joj nije vredelo, cak 3 puta je morala da ide tamo. Govorim o njoj u proslom vremenu jer je nedavno preminula, u 92 godini.

D.

pre 12 godina

Trebalo bi jos da se uvede minimalno vozilo koje taksista moze da vozi. Ako se placa voznja onda da to ne bude neki smrdljivi krs. Taksisti ciljano nabavljaju jeftine krseve koji su im jeftiniji za odrzavanje da bi vise zaradjivali. Jedan taksista mi je pricao kako je uzeo kredit za mercedes. Onda mu je kolega sa Zastavom 128 rekao da je idiot jer ce on sa zastavom zaraditi isto na voznjama, a odrzavanje ce mu biti mnogo jeftinije. Tome bi moralo da se stane na put. Da ne pricam o vozilima bez klime na 40 stepeni itd.

predrag

pre 12 godina

Fala Bogu da ste se setili da pocnete sa kontrolom te taxiste. Svaka cas postenim koji rade svoj posao al ih je velika vecina sljam, bez kulture i obrazovanja koji samo gledaju da oderu musteriju. Kao recimo oni na aerodriomu, saka lesinara koji su stari pajtosi i deru ljude, pri tom je vecina nekulturna da kad god se vratim u Srbiju, najezim se odmah i zelim da se pobijem sa prvim od njih jer samo gledaju kako da vas oderu. Tu treba da se pojavi konkurencija sa lepo obucenim ljudima, finim i sa postenim cenama, al to je nemoguce, mnogo gangova ima svoje prste upletene u beogradskim taxi udruzenjima.

Dragan Todorović

pre 12 godina

Predsednik Udruženja taksista Beograda kaže da taksisti nemaju ništa protiv...veoma ozbiljna izjava, obzirom da takvo udruženje ne postoji nije mi jasno u čije ime priča pomenuti gospodin, ako se uopšte i on tako zove kako se predstavlja. Naime u APRu u registru udruženja postoji Udruženje sitab, ali dodavanjem reči u nazivu kao npr. evropski, svetski, najveći, jedini, međunarodni, naučni...svako udruženje građana, koje možda ima tri-četiri člana daje sebi za pravo da kroji sudbinu neke grupacije i da se predstavlja u javnosti zavisno od trenutnog raspoloženja g.predsednika.

DJORDJE

pre 12 godina

Ja nikada nisam cuo da je taksita ostavio taksiranje i poceo da se bavi nekim drugim poslom.To govori samo za sebe kao i cinjenica da bi mnogi nezaposleni a i zaposleni voleli da im se omoguci bavljenje ovim poslom.Do sada je vise puta "vlast" pokusavala da uredi ovu oblast ali im nije uspevalo secamo se blize i dalje proslosti.Zar mislite da ce to sada,u predizbornoj godini biti moguce?Eto nam strajka na jesen i produzenje uredbe.

oranžada

pre 12 godina

"Na primer, kao u Austriji..." raspitajte se malo šta je sve potrebno uraditi da bi neko postao taxista u Beču...90% sadašnjih taxista ne bi dobilo dozvolu za rad!

Predlog taksistima

pre 12 godina

Kako cete sada da zatvorite sve ulice moj predlog ima za cilj da vam ubrza resenje:
KAZITE DA NEMATE NISTA PROTIV FIKSALIZACIJE TAKSIJA ALI DA TO URADE I ADVOKATIMA.
Onda ce advokati da vam srede da bude kao sto je sada i sve ce brzo da se zavrsi.

milos

pre 12 godina

@Zoran M. Bear fest? Kada se odrzava festival medveda u Beogradu? I sta prodaju? Med? Bolje da njih ne diramo, jer ako oni krenu u proteste ******* smo :-)

Zoran

pre 12 godina

A kada ce nasa braca Kinezi poceti da izdaju fiskalne racune? I zbog cega su oni povlasceni u odnosu na domace gradjane.Zakoni ne bi smeli da se primenjuju selektivno,vodite racuna o tome,gospodo iz vlasti.

Nemanja

pre 12 godina

Ko kaze da ne ce biti mehanizama za kontrolu, sednete u taksi trazite racun, prijaveite ako nedobijete

I TRAZITE VEC JEDNOM RACUN, do sada niko racun nekontrolise to je glupa formalnost, ali kada je FISKALNI trazite jer onda prate koliko su vam naplatili.!!!!!!

Boga

pre 12 godina

Uvesti svima fiskalnu kasu!!!! Od Kineza, advokata, pa do taxista i naravno svim religijskim ustanovama, tu bi se budzet i te kako napunio...

Zokenzi

pre 12 godina

"Kasa nije ni povezana sa taksimetrom, niti će na fiskalnom računu pisati relacija i drugi slični podaci" drzavu ocigledno bas briga ako taksista zakine musteriju, drzavu jedino briga da kontrolise koliko je taksista zaradio da mu odmeri porez"... Ovo je najrealniji komentar i zato je najbolje rešenje koje predlaže g. Blagojević :"Zalažemo se za to da svaki taksista ima uređaj koji će izdavati štampani, a ne fiskalni račun".

uskok

pre 12 godina

Vec je bilo pokushaja da se taksistima i advokatima uvedu fiskalne kase i oni su izasli na ulice a ovaj rezim ih je oslobodio UREDBOM. Na taj nacin je smanjio prihode drzavi. Taksisti imaju obavezu placanja pausalnog poreza, ali ih mali broj placa (jednostavno su im blokirani racuni, a to njih najmanje brine).
Ja verujem daje ovo samo predizborna kampanja ovog rezima, i da nista od toga nece biti.

Zoran

pre 12 godina

Odlicna vrest, jos samo da docekamo i da advokati dobiju fiskalne kase i radosti nikad kraja. Inace dobra je ideja da na racunu pise lokacija starta (mogu gps kordinate) i vreme starta i isto za cilj. Svaki fisklni racun moze da stampa napomenu i to moze tu da se upise. Tako bi definitivno iskorenili pljacku ljudi (pogotovo stranaca i nasih zena).

*

pre 12 godina

Eh,ljudi,svi sad pljujete kao nenormalni na taksiste sto ne placaju porez.Mada ima onih koji to rade,mnogo usko gledate.Koliko vas je prijavljeno na punu platu??Tu se placa porez u potpunosti?Mislim da bi i to lepo napunilo budzet...