Četvrtak, 25.08.2011.

14:28

LDP: Kraj bezdušne akcizne politike

Liberalno-demokratska partija najavila je da će do kraja avgusta Skupštini Srbije podneti predlog za smanjenje akciza na gorivo.

Izvor: Tanjug

LDP: Kraj bezdušne akcizne politike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

epluribusunum

pre 12 godina

Lepo govori Čeda. Sve je to ok. Činjenica jeste da će uskoro izbori, kao i sve ono što su neki rekli o tome šta radi, šta vozi i šta oblači. Ko god da ga finansira, bitnije je to šta bi i kako bi uradio kad bi došao na vlast. LDP nije nikad bila na vlasti ali kad bi jednom došla da li bi bila drugačija od drugih? Srpsko iskustvo malo daje nade za naše političare. Ali svakome treba dati šansu i to samo jednu. Kao što naši ljudi trebaju isključivo da gledaju dela a ne reči. Može neko da priča najlepše bajke kako će nešto da uradi, ali ako to nisi uradio crno na belo - ti si ga završio. Problem sa srpskom politikom je što su stalno neke koalicije, da je bilo manje tih koalicija možda bi se neke stvari brže uradile da je jedna ili dve slične partije na vlasti. A možda i grešim.

Vojvođanin

pre 12 godina

Gle čuda - cela dobit Naftagasa (neću ga zvati NIS nikada!) je upravo jednaka vrednosti nafte koju su izvadili iz Vojvodine uz praktično nepostojeću rudnu rentu! Ta mizerna 3% uplaćuju u Beograd, a Beograd se gradi i gradi. Zaista je lako tako, držiš ruku u tuđem džepu i gradiš svoju kuću.

Da to ne rade, profit bi bio - nula. Da posluju samo u Srbiji profit bi bio - debeli minus. Šta vrate zemlji koja joj je poklonila rudna bogatstva? Ništa! Sponzorišu Crvenu Zvezdu, naravno iz Beograda.

Referendum! Da konačno formalizujem želje najvećeg broja Vojvođana.

Naftagas je srce Vojvodine

punisher

pre 12 godina

Sad si se setio moj Čedo. Narod je svima vama 5. oktobra dao blanko vlast. Verovao u sve vas, gutao suzavac zbog vas. Dobili ste blanko mandat da Srbiju uvedete u red normalnih zemalja posle decenije ratova i kriza, lopovluka i inflacije. I šta ste uradili. Ništa!!! Odradili ste jednu od najgorih privatizacija, rasprodali šta ste hteli i kome ste hteli, niste jednu deceniju doneli Zakon o restituciji i niz drugih sistemskih zakona, a mogli ste da, pošto ste imali apsolutnu većinu u Skupštini, izglasate i da Bog ne postoji koliko ste bili silni i moćni. Ali ništa. Mogli ste tada da krenete u pregovore sa Kosovom i Albancima jer Bože moj satrap Milošević je skinut sa vlasti i isporučen u Hag. Ali ni ti niste odradili. Zato svi zajedno i vlast i opozicija nestanite sa ove scene jednom za svagda. Pozeri i manekeni. Odakle tebi prijatelju moj kao "izbeglici" iz DS-a novac za stranku i one silne nove autobuse kojima se uzduž i popreko krstario Srbijom, odakle ti za onakvu skupu kampanju i ( doduše izvanredne ) reklame u udarnim terminima na svim televizijama.
Svi ste vi jedna velika sramota ove zemlje i jedan veliki "faktor nestabilnosti" našeh političkog života. Zato nestanite. Netragom. Nama ovde treba neki Pedi Ešdaun da nam kičmu lomi. Dakle jedna diktatura ili vojna hunta da uvede policijski čas u zemlju, da nam svima podeli crveni karton a ove i sve političare protera iz zemlje, ali da im prethodno zapleni svu imovinu koju su godinama bespoštedno otimali od naroda. To odelo koje nosiš na slici sigurno košta par hiljada evra licemeru. Negde je objavljeno da košulja koju nosiš košta 100 eura. I ti takav jedan fensać da me uvodiš u EU. E neću. I ne treba mi EU.

itd

pre 12 godina

mudro zbori... nikad ga nesto nisam mirisao, cak mislim da je i on malo vise korupmiran, kruze price te o njegovo tastu, te neznamnijavisesta... ali mi se svidja ova njegova... valjda uspe da promeni nesto...

7253

pre 12 godina

Nakon ovoga pocecu da pratim dalje nastupe Cede. Do sada su svi pricali kako ce nam doneti bolji zivot ali on je prvi koji je ukazao na neki problem i konkretno presao na stvar. Bojim se da se nece puno promeniti jer je pitanje koliko ostalim politicarima odgovara da se odreknu dela kolaca. Ipak, raduje me sto je bar neko poceo da talasa i da nudi konkretna resenja. Do izbora treba dobro razmisliti kone da do glas.

LDP PODRZAVA VLADU

pre 12 godina

KOLIKO GRAMA MOZGA JE POTREBNO COVEKU DA SHVATI OVO STO JE CEDA IZJAVIO ? I SAD POHVALA POHVALU SUSTIZE !!! EVO I JEDNA OD MENE,BRAVO CEDO ...

Dzoni

pre 12 godina

Koja Predizborna smejurija. Ldp podrzava ovu vladu I skoro svaki put glasa u skupstini za vladine predloge. Ne valja im prodaja Nisa a Cedi valjalo Kad pola Srbije kroz privatizaciju dok je bio direktno na vlasti otislo cistim kriminalcima. Ceda Je klasican Srpski politicar... Bolje ceo zivot politicar nego 1 dan da radim. Akcize sa porezom su vise od 70 din po 1 litru zato sto su unistili proizvodnju totalno, zaduzili zemlju i sad su kao glavni prihod ostale akcize, ovo su prazne price jer akcize mogu samo da idu na gore zato sto dugovi koji su pravili tek dolaze na naplatu.

Arhaik

pre 12 godina

Sta je bilo,Cedice,osecas nailazak tektonskih poremecaja u politickoj i ekonomskoj sferi pa si se setio posle desetak godina ljubavisanja sa pozerima na vlasti,da,kao malo,pokazes inovativnost i preduzimljivost. Moram priznati ,ukapirao si da je samo potrebno baciti sitan car gradjanima i evo tebi glasova i podrske. Nestajete svi zajedno,vlast i opozicija,nemate vise nista u ponudi.

Dex

pre 12 godina

Tako je Chedo! Pazi, glasacu za tebe iako ce nize cene goriva doneti saobracajni kolaps u Beogradu pa cu kroz vece guzve trositi isto :) hocu da kazem, sustina treba da bude obracun sa pijavicama zvanim drzavna administracija i ostale povlascene jazbine sa platama koje su beskonacne u poredjenju sa efektivnim radom.

Nebojša

pre 12 godina

Ovo je samo jeftina politička kampanja.
Akcize i NIS nemaju nikakve međusobne veze, i ako se slažem da smo NIS poklonili Rusima koji očigledno ništa nisu ponudili za uzvrat.
Od čega će da se isplate penzije i plate zaposlenih u javnom sektoru ako ne od akciza?
Ako se državni budžet ne napuni od akciza onda mora na neki drugi način, znači povećanje PDV-a!?

Slobodan

pre 12 godina

Akcize smeju i trebaju biti samo na alkoholu i cigaretama. To je "porez na obest", a energenti su cista potreba od koje zavisi standard gradjana.Dakle, ne 'manje akcize", nego 'bez akciza"!!!

LILA

pre 12 godina

G. Jovanovicu, za razliku od mnogih komentatora koji nisu navodno pristalice LDPa, ja vas vrlo uvažavam zbog svoje pragmaticnosti a i hrabrosti.
Što se tice akciza, nažalost niste u pravu. Sve zemlje sveta imaju akcize ili neku vrstu poreza, ali ne mislim na pdv. Iz akciza kao i poreza se finansira sve neproizvodno : zdravstvo, prosveta, nauka, policija vojska, pa i VI, odnosno politicke stranke, penzije, d.vrtici itd.
Problem je što je NIS prodat Rusima, sa celokupnom njenom infrastrukturom, i data koncesija za naftu iz Vojvodine ( 700 000)tona godišnje na 20 godina. A oni joj za 20% povecali eksploataciju, kao da je to bure bez dna. Ostvarili su prihod za pola godine 200miliona eura, a da nije prodat to bi ostalo u našem buđetu. I ciste laži su da je NIS radio ikad sa gubitkom. Mislim da vam nije potrebno da skupljate poene kod ove mlade populacije traženjem smanjenja akciza, jer je buđet i ovako prazan.
Uostalom ne radi se ni o hlebu ni o mleku.

marko

pre 12 godina

LDP krenuo u predizbornu kampanju... Dobre teme se uvek čuvaju za predizborne kampanje. Predizborna kampanja je smisao političkog delovanja u Srbiji. Radiš nekoliko meseci, uđeš u parlament i onda ne radiš ništa godinama. Extra, hoću i ja takav posao! Koji je fakultet za to...?

Miki

pre 12 godina

Kad ne bi znao da i ti podržavaš ovu vlast bilo bi u redu. Međutim setiti se raje pred izbore ne zvuči baš iskreno. Ipak, ovom prilikom si u pravu. Lako je biti uspešan kada ti je država i otac i majka, a NIS-u to jeste.

Vuk

pre 12 godina

Ne treba ldp da kaze, i da se zna sta se dogadja...

Treba smanjiti akcize maksimalno,
rusi treba da smanje svoj profit na minimalno,
i treba zavrsiti sa tim monopolom.

To se nece desiti,
jer je narod glup,pa cuti.

poreski obveznik

pre 12 godina

sve akcize dole velike akcize veliki prostor za manipulacije za sverc korupciju sva akcizna roba je preskupa gorivo kafa cigare itd kao da kaznjavaju one koji kupuju tu vrstu robe

MilosKG

pre 12 godina

Slazem se da treba smanjivati poreze i akcize, ali je posteno reci da kada smanjite neki porez kazete i sta ce od javnih usluga poskupeti, npr. participacija za zdravstvo, uvesti placanje skolarine za osnovne i srednje skole ili nesto drugo. Ovako je demagogija manji porezi a iste cene javnih usluga...

Igor

pre 12 godina

Ja se slažem sa svakom dobrom idejom. Ovo što Čeda kaže je sve na mestu.
Jedino što je u pitanju predizborna kampanja i što je za Čedu problem što je NIS Ruski, da je Američki i da je sve isto nebi ni A rekao.
Što se nije osvrnuo na monopol Philip Morisa ili BAT? Monopol je monopol.

djole3113

pre 12 godina

Apsolutno tačno da država pljačka građane akcizama.Uz to,u konkretnom slučaju pljačka i lošim kvalitetom "bratskog" goriva pa se automobili kvare više nego ikad.Čeda je shvatio kako se dobijaju glasovi-borbom za manje poreze,manje akcize.Nadam se da će istrajati i uspeti

pravda

pre 12 godina

Ovo volim da cujem.Kada jedan politicar,koji je ucesnik u vlasti od 2000 godine prozove kompaniju (NIS)koja je imala cist monopol i za vreme njegovog "igranja" drzave.I tada je ta kompanija pravila gubitke,a kako je moguce da je sada profitabilna? ***

Saša Nbg

pre 12 godina

I sad će većina komentarisati kako je ovo apsolutno tačno ali ipak je to Čeda rekao pa i nije to to. E, Srbijo, samo se ti opredeljuj emocijama, nemoj mozgom slučajno. A i baš nam je lep predsednik, najlepši u regionu. Zar ne?!

zoran

pre 12 godina

nije mi jasno zasto je drzava prodala nis kada jr nis za sest meseci zaradio 200 miliona.. aceo nis placen 400 miliona ekstra investicija svaka cast rusima....... hahahaha

GuC

pre 12 godina

Bravo, umetso sto gundjamo po kucama, a mislimo isto, dajte da podrzimo ovo i da ih nateramo da nam skinu omcu sa vrata.
Ne morate biti pristalica LDPa da vidite da nas pljackaju i vasi i nasi!

dare 011

pre 12 godina

Sistem u ovoj državi nije promenjen u dovoljnoj meri i u najvažnijim svojim delovima.
On svoje građane frustrira, obeshrabruje, obmanjuje i destimuliše.
Tako je na svim poljima a pogotovo u privredi tj. u privatnom biznisu.
Ne gleda kako da pomogne, olakša i stimuliše, već kako da čoveku izvuče i zadnju paru, kao da samo država postoji i kao da samo treba da gledamo kako sistem da funkcioniše.
I sve bi to bilo u redu, da ovaj sistem nije pogrešan, glomazan i nefunkcionalan.
Ovaj sistem ne vadi ruke iz džepova građana. On je preskup i loš.
A svaki dobar državni sistem je zamišljen da bude u službi svojih građana i da im olakša život, da svoje građane servisira i razvija se uporedo sa mogućnostima svojih građana.
Ovaj sistem bi i hiljadu Bil Gejtsova doveo do prosjačkog štapa!
On je kao TUMOR!
I ŠTA NA KRAJU, TUMOR UBIJE SVOG DOMAĆINA I ZAJEDNO IDU U GROB!
Vječnaja nam pamjat, vječnaja p a a a a mjat...

Bojan

pre 12 godina

Podržavam.
Još ako bi se značajnije umanjeile akcize na TNG bilo bi dobro. Prednosti ovog energenta su velike da bi se na njemu extra zarađivalo. takođe treba uvesti razne subvencije za korišćenje gasa. Svuda u normalnom svetu se države trude da pomognu ljudima koji koriste gas, a kod nas Bajatović.
Kad bi bila manja akciza, povećao bi se promet. Koliki li je sad promet gorivima na pumpama u poređenju sa godinama u nazad ?? Ili u poređenju sa okolnim državama ??
Država nam je banana !

xmen

pre 12 godina

Evo ovako - dobit NIS-a i akcize na gorivo nemaju ama baš nikakve veze. To su dve potpuno nepovezane kategorije jer sva akciza ide državi i nije NIS odgovoran za to. Proizvođačka cena NISa je oko 50din po litru pa vi vidite ko nas dere. To takođe nema nikakve veze sa dominantnim položajem NISa ali LDP uvek forsira svoju priču računajući da je većina neinformmisana..

Čovek

pre 12 godina

Daj, ne smaraj.
Jedan od glavnih oslonaca ove vlasti si ti, Čedo i tvoje udruženje. Ubacili ste se u sva rukovodstva javnih preduzeća grada Beograda i sada nam držite predavanja.
Dosta bre!

Fizicka laboratorija

pre 12 godina

Drustvene firme su prenatrpane radnom snagom.Koja u ovom trenutku ima ogromnu potencijalnu energiju da ceo ekonomski sistem povuce na dno.Takvom silom da ce mo se razbiti od isto to dno.Zalimo se,kukamo,jos nam i krivo,a istovremeno se bahatimo!Pitanje za sve upravne odbore u javnim preduzecima i drzavnim upravama:Koji standard poslovne organizacije primenjujete? Iz 19.veka?Ako vec nema smanjenja radne snage,onda trazim efikasnost.Ja placam porez na sve sto kupim,PDV placa krajni korisnik.Doslo vreme da se samo hrana i porez placaju.Marze i akcize su vojna tajna!Dokle sirotinja da finansira neradnike iz javnih ustanova?Najvise me boli kad vidim nekog mladog penzionera milicije ili opstinskog radnika,onako su veseli,idu na more,pricaju viceve!

Zemlja cuda

pre 12 godina

A bilo bi lepo pojasniti gradjanima i sta je sustina te zarade. Skoro polovina sirove nafte koja se preradi u Srbiji, izvucena je upravo iz Srbije. Mislim da je rec o nekih 40% sirove nafte. Sve ino kompanije placaju drzavi tzv rudnu rentu, koja je u Srbiji daleko najniza od zemalja u okruzenju. Mislim da je rec o tri puta nizoj ceni nego sto se placa normalnim drzavama. Naravno, ne racunam tu zemlje koje je USA okupirala pa placa sta hoce odnosno koliko hoce.
Dakle, ta prevara sa Nis-om ne da nije zavrsena, nego traje i dalje i sav "profit" koji se ostvari, ostvari se tako sto se Srbija dodatno pljacka. Bilo bi zaista lepo kada bi neko mogao proveriti ove navode i sve to transparentno objavio.

voja

pre 12 godina

BRAVO ZA ČEDU !!!
Ne podržavam LDP, ali Čeda Jovanović je veoma realan i pragmatičan političar.
On pogađa suštinu problema!!!
Državni nameti iz naftnih derivata su PRETERANI. To ne mogu da trpe ni privreda ni građani.

voja

pre 12 godina

BRAVO ZA ČEDU !!!
Ne podržavam LDP, ali Čeda Jovanović je veoma realan i pragmatičan političar.
On pogađa suštinu problema!!!
Državni nameti iz naftnih derivata su PRETERANI. To ne mogu da trpe ni privreda ni građani.

Saša Nbg

pre 12 godina

I sad će većina komentarisati kako je ovo apsolutno tačno ali ipak je to Čeda rekao pa i nije to to. E, Srbijo, samo se ti opredeljuj emocijama, nemoj mozgom slučajno. A i baš nam je lep predsednik, najlepši u regionu. Zar ne?!

GuC

pre 12 godina

Bravo, umetso sto gundjamo po kucama, a mislimo isto, dajte da podrzimo ovo i da ih nateramo da nam skinu omcu sa vrata.
Ne morate biti pristalica LDPa da vidite da nas pljackaju i vasi i nasi!

zoran

pre 12 godina

nije mi jasno zasto je drzava prodala nis kada jr nis za sest meseci zaradio 200 miliona.. aceo nis placen 400 miliona ekstra investicija svaka cast rusima....... hahahaha

Bojan

pre 12 godina

Podržavam.
Još ako bi se značajnije umanjeile akcize na TNG bilo bi dobro. Prednosti ovog energenta su velike da bi se na njemu extra zarađivalo. takođe treba uvesti razne subvencije za korišćenje gasa. Svuda u normalnom svetu se države trude da pomognu ljudima koji koriste gas, a kod nas Bajatović.
Kad bi bila manja akciza, povećao bi se promet. Koliki li je sad promet gorivima na pumpama u poređenju sa godinama u nazad ?? Ili u poređenju sa okolnim državama ??
Država nam je banana !

Fizicka laboratorija

pre 12 godina

Drustvene firme su prenatrpane radnom snagom.Koja u ovom trenutku ima ogromnu potencijalnu energiju da ceo ekonomski sistem povuce na dno.Takvom silom da ce mo se razbiti od isto to dno.Zalimo se,kukamo,jos nam i krivo,a istovremeno se bahatimo!Pitanje za sve upravne odbore u javnim preduzecima i drzavnim upravama:Koji standard poslovne organizacije primenjujete? Iz 19.veka?Ako vec nema smanjenja radne snage,onda trazim efikasnost.Ja placam porez na sve sto kupim,PDV placa krajni korisnik.Doslo vreme da se samo hrana i porez placaju.Marze i akcize su vojna tajna!Dokle sirotinja da finansira neradnike iz javnih ustanova?Najvise me boli kad vidim nekog mladog penzionera milicije ili opstinskog radnika,onako su veseli,idu na more,pricaju viceve!

dare 011

pre 12 godina

Sistem u ovoj državi nije promenjen u dovoljnoj meri i u najvažnijim svojim delovima.
On svoje građane frustrira, obeshrabruje, obmanjuje i destimuliše.
Tako je na svim poljima a pogotovo u privredi tj. u privatnom biznisu.
Ne gleda kako da pomogne, olakša i stimuliše, već kako da čoveku izvuče i zadnju paru, kao da samo država postoji i kao da samo treba da gledamo kako sistem da funkcioniše.
I sve bi to bilo u redu, da ovaj sistem nije pogrešan, glomazan i nefunkcionalan.
Ovaj sistem ne vadi ruke iz džepova građana. On je preskup i loš.
A svaki dobar državni sistem je zamišljen da bude u službi svojih građana i da im olakša život, da svoje građane servisira i razvija se uporedo sa mogućnostima svojih građana.
Ovaj sistem bi i hiljadu Bil Gejtsova doveo do prosjačkog štapa!
On je kao TUMOR!
I ŠTA NA KRAJU, TUMOR UBIJE SVOG DOMAĆINA I ZAJEDNO IDU U GROB!
Vječnaja nam pamjat, vječnaja p a a a a mjat...

Zemlja cuda

pre 12 godina

A bilo bi lepo pojasniti gradjanima i sta je sustina te zarade. Skoro polovina sirove nafte koja se preradi u Srbiji, izvucena je upravo iz Srbije. Mislim da je rec o nekih 40% sirove nafte. Sve ino kompanije placaju drzavi tzv rudnu rentu, koja je u Srbiji daleko najniza od zemalja u okruzenju. Mislim da je rec o tri puta nizoj ceni nego sto se placa normalnim drzavama. Naravno, ne racunam tu zemlje koje je USA okupirala pa placa sta hoce odnosno koliko hoce.
Dakle, ta prevara sa Nis-om ne da nije zavrsena, nego traje i dalje i sav "profit" koji se ostvari, ostvari se tako sto se Srbija dodatno pljacka. Bilo bi zaista lepo kada bi neko mogao proveriti ove navode i sve to transparentno objavio.

Čovek

pre 12 godina

Daj, ne smaraj.
Jedan od glavnih oslonaca ove vlasti si ti, Čedo i tvoje udruženje. Ubacili ste se u sva rukovodstva javnih preduzeća grada Beograda i sada nam držite predavanja.
Dosta bre!

xmen

pre 12 godina

Evo ovako - dobit NIS-a i akcize na gorivo nemaju ama baš nikakve veze. To su dve potpuno nepovezane kategorije jer sva akciza ide državi i nije NIS odgovoran za to. Proizvođačka cena NISa je oko 50din po litru pa vi vidite ko nas dere. To takođe nema nikakve veze sa dominantnim položajem NISa ali LDP uvek forsira svoju priču računajući da je većina neinformmisana..

itd

pre 12 godina

mudro zbori... nikad ga nesto nisam mirisao, cak mislim da je i on malo vise korupmiran, kruze price te o njegovo tastu, te neznamnijavisesta... ali mi se svidja ova njegova... valjda uspe da promeni nesto...

Slobodan

pre 12 godina

Akcize smeju i trebaju biti samo na alkoholu i cigaretama. To je "porez na obest", a energenti su cista potreba od koje zavisi standard gradjana.Dakle, ne 'manje akcize", nego 'bez akciza"!!!

Arhaik

pre 12 godina

Sta je bilo,Cedice,osecas nailazak tektonskih poremecaja u politickoj i ekonomskoj sferi pa si se setio posle desetak godina ljubavisanja sa pozerima na vlasti,da,kao malo,pokazes inovativnost i preduzimljivost. Moram priznati ,ukapirao si da je samo potrebno baciti sitan car gradjanima i evo tebi glasova i podrske. Nestajete svi zajedno,vlast i opozicija,nemate vise nista u ponudi.

punisher

pre 12 godina

Sad si se setio moj Čedo. Narod je svima vama 5. oktobra dao blanko vlast. Verovao u sve vas, gutao suzavac zbog vas. Dobili ste blanko mandat da Srbiju uvedete u red normalnih zemalja posle decenije ratova i kriza, lopovluka i inflacije. I šta ste uradili. Ništa!!! Odradili ste jednu od najgorih privatizacija, rasprodali šta ste hteli i kome ste hteli, niste jednu deceniju doneli Zakon o restituciji i niz drugih sistemskih zakona, a mogli ste da, pošto ste imali apsolutnu većinu u Skupštini, izglasate i da Bog ne postoji koliko ste bili silni i moćni. Ali ništa. Mogli ste tada da krenete u pregovore sa Kosovom i Albancima jer Bože moj satrap Milošević je skinut sa vlasti i isporučen u Hag. Ali ni ti niste odradili. Zato svi zajedno i vlast i opozicija nestanite sa ove scene jednom za svagda. Pozeri i manekeni. Odakle tebi prijatelju moj kao "izbeglici" iz DS-a novac za stranku i one silne nove autobuse kojima se uzduž i popreko krstario Srbijom, odakle ti za onakvu skupu kampanju i ( doduše izvanredne ) reklame u udarnim terminima na svim televizijama.
Svi ste vi jedna velika sramota ove zemlje i jedan veliki "faktor nestabilnosti" našeh političkog života. Zato nestanite. Netragom. Nama ovde treba neki Pedi Ešdaun da nam kičmu lomi. Dakle jedna diktatura ili vojna hunta da uvede policijski čas u zemlju, da nam svima podeli crveni karton a ove i sve političare protera iz zemlje, ali da im prethodno zapleni svu imovinu koju su godinama bespoštedno otimali od naroda. To odelo koje nosiš na slici sigurno košta par hiljada evra licemeru. Negde je objavljeno da košulja koju nosiš košta 100 eura. I ti takav jedan fensać da me uvodiš u EU. E neću. I ne treba mi EU.

Nebojša

pre 12 godina

Ovo je samo jeftina politička kampanja.
Akcize i NIS nemaju nikakve međusobne veze, i ako se slažem da smo NIS poklonili Rusima koji očigledno ništa nisu ponudili za uzvrat.
Od čega će da se isplate penzije i plate zaposlenih u javnom sektoru ako ne od akciza?
Ako se državni budžet ne napuni od akciza onda mora na neki drugi način, znači povećanje PDV-a!?

7253

pre 12 godina

Nakon ovoga pocecu da pratim dalje nastupe Cede. Do sada su svi pricali kako ce nam doneti bolji zivot ali on je prvi koji je ukazao na neki problem i konkretno presao na stvar. Bojim se da se nece puno promeniti jer je pitanje koliko ostalim politicarima odgovara da se odreknu dela kolaca. Ipak, raduje me sto je bar neko poceo da talasa i da nudi konkretna resenja. Do izbora treba dobro razmisliti kone da do glas.

Vuk

pre 12 godina

Ne treba ldp da kaze, i da se zna sta se dogadja...

Treba smanjiti akcize maksimalno,
rusi treba da smanje svoj profit na minimalno,
i treba zavrsiti sa tim monopolom.

To se nece desiti,
jer je narod glup,pa cuti.

marko

pre 12 godina

LDP krenuo u predizbornu kampanju... Dobre teme se uvek čuvaju za predizborne kampanje. Predizborna kampanja je smisao političkog delovanja u Srbiji. Radiš nekoliko meseci, uđeš u parlament i onda ne radiš ništa godinama. Extra, hoću i ja takav posao! Koji je fakultet za to...?

Dzoni

pre 12 godina

Koja Predizborna smejurija. Ldp podrzava ovu vladu I skoro svaki put glasa u skupstini za vladine predloge. Ne valja im prodaja Nisa a Cedi valjalo Kad pola Srbije kroz privatizaciju dok je bio direktno na vlasti otislo cistim kriminalcima. Ceda Je klasican Srpski politicar... Bolje ceo zivot politicar nego 1 dan da radim. Akcize sa porezom su vise od 70 din po 1 litru zato sto su unistili proizvodnju totalno, zaduzili zemlju i sad su kao glavni prihod ostale akcize, ovo su prazne price jer akcize mogu samo da idu na gore zato sto dugovi koji su pravili tek dolaze na naplatu.

LDP PODRZAVA VLADU

pre 12 godina

KOLIKO GRAMA MOZGA JE POTREBNO COVEKU DA SHVATI OVO STO JE CEDA IZJAVIO ? I SAD POHVALA POHVALU SUSTIZE !!! EVO I JEDNA OD MENE,BRAVO CEDO ...

MilosKG

pre 12 godina

Slazem se da treba smanjivati poreze i akcize, ali je posteno reci da kada smanjite neki porez kazete i sta ce od javnih usluga poskupeti, npr. participacija za zdravstvo, uvesti placanje skolarine za osnovne i srednje skole ili nesto drugo. Ovako je demagogija manji porezi a iste cene javnih usluga...

djole3113

pre 12 godina

Apsolutno tačno da država pljačka građane akcizama.Uz to,u konkretnom slučaju pljačka i lošim kvalitetom "bratskog" goriva pa se automobili kvare više nego ikad.Čeda je shvatio kako se dobijaju glasovi-borbom za manje poreze,manje akcize.Nadam se da će istrajati i uspeti

epluribusunum

pre 12 godina

Lepo govori Čeda. Sve je to ok. Činjenica jeste da će uskoro izbori, kao i sve ono što su neki rekli o tome šta radi, šta vozi i šta oblači. Ko god da ga finansira, bitnije je to šta bi i kako bi uradio kad bi došao na vlast. LDP nije nikad bila na vlasti ali kad bi jednom došla da li bi bila drugačija od drugih? Srpsko iskustvo malo daje nade za naše političare. Ali svakome treba dati šansu i to samo jednu. Kao što naši ljudi trebaju isključivo da gledaju dela a ne reči. Može neko da priča najlepše bajke kako će nešto da uradi, ali ako to nisi uradio crno na belo - ti si ga završio. Problem sa srpskom politikom je što su stalno neke koalicije, da je bilo manje tih koalicija možda bi se neke stvari brže uradile da je jedna ili dve slične partije na vlasti. A možda i grešim.

LILA

pre 12 godina

G. Jovanovicu, za razliku od mnogih komentatora koji nisu navodno pristalice LDPa, ja vas vrlo uvažavam zbog svoje pragmaticnosti a i hrabrosti.
Što se tice akciza, nažalost niste u pravu. Sve zemlje sveta imaju akcize ili neku vrstu poreza, ali ne mislim na pdv. Iz akciza kao i poreza se finansira sve neproizvodno : zdravstvo, prosveta, nauka, policija vojska, pa i VI, odnosno politicke stranke, penzije, d.vrtici itd.
Problem je što je NIS prodat Rusima, sa celokupnom njenom infrastrukturom, i data koncesija za naftu iz Vojvodine ( 700 000)tona godišnje na 20 godina. A oni joj za 20% povecali eksploataciju, kao da je to bure bez dna. Ostvarili su prihod za pola godine 200miliona eura, a da nije prodat to bi ostalo u našem buđetu. I ciste laži su da je NIS radio ikad sa gubitkom. Mislim da vam nije potrebno da skupljate poene kod ove mlade populacije traženjem smanjenja akciza, jer je buđet i ovako prazan.
Uostalom ne radi se ni o hlebu ni o mleku.

pravda

pre 12 godina

Ovo volim da cujem.Kada jedan politicar,koji je ucesnik u vlasti od 2000 godine prozove kompaniju (NIS)koja je imala cist monopol i za vreme njegovog "igranja" drzave.I tada je ta kompanija pravila gubitke,a kako je moguce da je sada profitabilna? ***

poreski obveznik

pre 12 godina

sve akcize dole velike akcize veliki prostor za manipulacije za sverc korupciju sva akcizna roba je preskupa gorivo kafa cigare itd kao da kaznjavaju one koji kupuju tu vrstu robe

Igor

pre 12 godina

Ja se slažem sa svakom dobrom idejom. Ovo što Čeda kaže je sve na mestu.
Jedino što je u pitanju predizborna kampanja i što je za Čedu problem što je NIS Ruski, da je Američki i da je sve isto nebi ni A rekao.
Što se nije osvrnuo na monopol Philip Morisa ili BAT? Monopol je monopol.

Miki

pre 12 godina

Kad ne bi znao da i ti podržavaš ovu vlast bilo bi u redu. Međutim setiti se raje pred izbore ne zvuči baš iskreno. Ipak, ovom prilikom si u pravu. Lako je biti uspešan kada ti je država i otac i majka, a NIS-u to jeste.

Vojvođanin

pre 12 godina

Gle čuda - cela dobit Naftagasa (neću ga zvati NIS nikada!) je upravo jednaka vrednosti nafte koju su izvadili iz Vojvodine uz praktično nepostojeću rudnu rentu! Ta mizerna 3% uplaćuju u Beograd, a Beograd se gradi i gradi. Zaista je lako tako, držiš ruku u tuđem džepu i gradiš svoju kuću.

Da to ne rade, profit bi bio - nula. Da posluju samo u Srbiji profit bi bio - debeli minus. Šta vrate zemlji koja joj je poklonila rudna bogatstva? Ništa! Sponzorišu Crvenu Zvezdu, naravno iz Beograda.

Referendum! Da konačno formalizujem želje najvećeg broja Vojvođana.

Naftagas je srce Vojvodine

Dex

pre 12 godina

Tako je Chedo! Pazi, glasacu za tebe iako ce nize cene goriva doneti saobracajni kolaps u Beogradu pa cu kroz vece guzve trositi isto :) hocu da kazem, sustina treba da bude obracun sa pijavicama zvanim drzavna administracija i ostale povlascene jazbine sa platama koje su beskonacne u poredjenju sa efektivnim radom.

Čovek

pre 12 godina

Daj, ne smaraj.
Jedan od glavnih oslonaca ove vlasti si ti, Čedo i tvoje udruženje. Ubacili ste se u sva rukovodstva javnih preduzeća grada Beograda i sada nam držite predavanja.
Dosta bre!

xmen

pre 12 godina

Evo ovako - dobit NIS-a i akcize na gorivo nemaju ama baš nikakve veze. To su dve potpuno nepovezane kategorije jer sva akciza ide državi i nije NIS odgovoran za to. Proizvođačka cena NISa je oko 50din po litru pa vi vidite ko nas dere. To takođe nema nikakve veze sa dominantnim položajem NISa ali LDP uvek forsira svoju priču računajući da je većina neinformmisana..

voja

pre 12 godina

BRAVO ZA ČEDU !!!
Ne podržavam LDP, ali Čeda Jovanović je veoma realan i pragmatičan političar.
On pogađa suštinu problema!!!
Državni nameti iz naftnih derivata su PRETERANI. To ne mogu da trpe ni privreda ni građani.

Saša Nbg

pre 12 godina

I sad će većina komentarisati kako je ovo apsolutno tačno ali ipak je to Čeda rekao pa i nije to to. E, Srbijo, samo se ti opredeljuj emocijama, nemoj mozgom slučajno. A i baš nam je lep predsednik, najlepši u regionu. Zar ne?!

zoran

pre 12 godina

nije mi jasno zasto je drzava prodala nis kada jr nis za sest meseci zaradio 200 miliona.. aceo nis placen 400 miliona ekstra investicija svaka cast rusima....... hahahaha

Bojan

pre 12 godina

Podržavam.
Još ako bi se značajnije umanjeile akcize na TNG bilo bi dobro. Prednosti ovog energenta su velike da bi se na njemu extra zarađivalo. takođe treba uvesti razne subvencije za korišćenje gasa. Svuda u normalnom svetu se države trude da pomognu ljudima koji koriste gas, a kod nas Bajatović.
Kad bi bila manja akciza, povećao bi se promet. Koliki li je sad promet gorivima na pumpama u poređenju sa godinama u nazad ?? Ili u poređenju sa okolnim državama ??
Država nam je banana !

GuC

pre 12 godina

Bravo, umetso sto gundjamo po kucama, a mislimo isto, dajte da podrzimo ovo i da ih nateramo da nam skinu omcu sa vrata.
Ne morate biti pristalica LDPa da vidite da nas pljackaju i vasi i nasi!

Arhaik

pre 12 godina

Sta je bilo,Cedice,osecas nailazak tektonskih poremecaja u politickoj i ekonomskoj sferi pa si se setio posle desetak godina ljubavisanja sa pozerima na vlasti,da,kao malo,pokazes inovativnost i preduzimljivost. Moram priznati ,ukapirao si da je samo potrebno baciti sitan car gradjanima i evo tebi glasova i podrske. Nestajete svi zajedno,vlast i opozicija,nemate vise nista u ponudi.

Dzoni

pre 12 godina

Koja Predizborna smejurija. Ldp podrzava ovu vladu I skoro svaki put glasa u skupstini za vladine predloge. Ne valja im prodaja Nisa a Cedi valjalo Kad pola Srbije kroz privatizaciju dok je bio direktno na vlasti otislo cistim kriminalcima. Ceda Je klasican Srpski politicar... Bolje ceo zivot politicar nego 1 dan da radim. Akcize sa porezom su vise od 70 din po 1 litru zato sto su unistili proizvodnju totalno, zaduzili zemlju i sad su kao glavni prihod ostale akcize, ovo su prazne price jer akcize mogu samo da idu na gore zato sto dugovi koji su pravili tek dolaze na naplatu.

Nebojša

pre 12 godina

Ovo je samo jeftina politička kampanja.
Akcize i NIS nemaju nikakve međusobne veze, i ako se slažem da smo NIS poklonili Rusima koji očigledno ništa nisu ponudili za uzvrat.
Od čega će da se isplate penzije i plate zaposlenih u javnom sektoru ako ne od akciza?
Ako se državni budžet ne napuni od akciza onda mora na neki drugi način, znači povećanje PDV-a!?

pravda

pre 12 godina

Ovo volim da cujem.Kada jedan politicar,koji je ucesnik u vlasti od 2000 godine prozove kompaniju (NIS)koja je imala cist monopol i za vreme njegovog "igranja" drzave.I tada je ta kompanija pravila gubitke,a kako je moguce da je sada profitabilna? ***

LILA

pre 12 godina

G. Jovanovicu, za razliku od mnogih komentatora koji nisu navodno pristalice LDPa, ja vas vrlo uvažavam zbog svoje pragmaticnosti a i hrabrosti.
Što se tice akciza, nažalost niste u pravu. Sve zemlje sveta imaju akcize ili neku vrstu poreza, ali ne mislim na pdv. Iz akciza kao i poreza se finansira sve neproizvodno : zdravstvo, prosveta, nauka, policija vojska, pa i VI, odnosno politicke stranke, penzije, d.vrtici itd.
Problem je što je NIS prodat Rusima, sa celokupnom njenom infrastrukturom, i data koncesija za naftu iz Vojvodine ( 700 000)tona godišnje na 20 godina. A oni joj za 20% povecali eksploataciju, kao da je to bure bez dna. Ostvarili su prihod za pola godine 200miliona eura, a da nije prodat to bi ostalo u našem buđetu. I ciste laži su da je NIS radio ikad sa gubitkom. Mislim da vam nije potrebno da skupljate poene kod ove mlade populacije traženjem smanjenja akciza, jer je buđet i ovako prazan.
Uostalom ne radi se ni o hlebu ni o mleku.

LDP PODRZAVA VLADU

pre 12 godina

KOLIKO GRAMA MOZGA JE POTREBNO COVEKU DA SHVATI OVO STO JE CEDA IZJAVIO ? I SAD POHVALA POHVALU SUSTIZE !!! EVO I JEDNA OD MENE,BRAVO CEDO ...

Vojvođanin

pre 12 godina

Gle čuda - cela dobit Naftagasa (neću ga zvati NIS nikada!) je upravo jednaka vrednosti nafte koju su izvadili iz Vojvodine uz praktično nepostojeću rudnu rentu! Ta mizerna 3% uplaćuju u Beograd, a Beograd se gradi i gradi. Zaista je lako tako, držiš ruku u tuđem džepu i gradiš svoju kuću.

Da to ne rade, profit bi bio - nula. Da posluju samo u Srbiji profit bi bio - debeli minus. Šta vrate zemlji koja joj je poklonila rudna bogatstva? Ništa! Sponzorišu Crvenu Zvezdu, naravno iz Beograda.

Referendum! Da konačno formalizujem želje najvećeg broja Vojvođana.

Naftagas je srce Vojvodine

7253

pre 12 godina

Nakon ovoga pocecu da pratim dalje nastupe Cede. Do sada su svi pricali kako ce nam doneti bolji zivot ali on je prvi koji je ukazao na neki problem i konkretno presao na stvar. Bojim se da se nece puno promeniti jer je pitanje koliko ostalim politicarima odgovara da se odreknu dela kolaca. Ipak, raduje me sto je bar neko poceo da talasa i da nudi konkretna resenja. Do izbora treba dobro razmisliti kone da do glas.

itd

pre 12 godina

mudro zbori... nikad ga nesto nisam mirisao, cak mislim da je i on malo vise korupmiran, kruze price te o njegovo tastu, te neznamnijavisesta... ali mi se svidja ova njegova... valjda uspe da promeni nesto...

punisher

pre 12 godina

Sad si se setio moj Čedo. Narod je svima vama 5. oktobra dao blanko vlast. Verovao u sve vas, gutao suzavac zbog vas. Dobili ste blanko mandat da Srbiju uvedete u red normalnih zemalja posle decenije ratova i kriza, lopovluka i inflacije. I šta ste uradili. Ništa!!! Odradili ste jednu od najgorih privatizacija, rasprodali šta ste hteli i kome ste hteli, niste jednu deceniju doneli Zakon o restituciji i niz drugih sistemskih zakona, a mogli ste da, pošto ste imali apsolutnu većinu u Skupštini, izglasate i da Bog ne postoji koliko ste bili silni i moćni. Ali ništa. Mogli ste tada da krenete u pregovore sa Kosovom i Albancima jer Bože moj satrap Milošević je skinut sa vlasti i isporučen u Hag. Ali ni ti niste odradili. Zato svi zajedno i vlast i opozicija nestanite sa ove scene jednom za svagda. Pozeri i manekeni. Odakle tebi prijatelju moj kao "izbeglici" iz DS-a novac za stranku i one silne nove autobuse kojima se uzduž i popreko krstario Srbijom, odakle ti za onakvu skupu kampanju i ( doduše izvanredne ) reklame u udarnim terminima na svim televizijama.
Svi ste vi jedna velika sramota ove zemlje i jedan veliki "faktor nestabilnosti" našeh političkog života. Zato nestanite. Netragom. Nama ovde treba neki Pedi Ešdaun da nam kičmu lomi. Dakle jedna diktatura ili vojna hunta da uvede policijski čas u zemlju, da nam svima podeli crveni karton a ove i sve političare protera iz zemlje, ali da im prethodno zapleni svu imovinu koju su godinama bespoštedno otimali od naroda. To odelo koje nosiš na slici sigurno košta par hiljada evra licemeru. Negde je objavljeno da košulja koju nosiš košta 100 eura. I ti takav jedan fensać da me uvodiš u EU. E neću. I ne treba mi EU.

Zemlja cuda

pre 12 godina

A bilo bi lepo pojasniti gradjanima i sta je sustina te zarade. Skoro polovina sirove nafte koja se preradi u Srbiji, izvucena je upravo iz Srbije. Mislim da je rec o nekih 40% sirove nafte. Sve ino kompanije placaju drzavi tzv rudnu rentu, koja je u Srbiji daleko najniza od zemalja u okruzenju. Mislim da je rec o tri puta nizoj ceni nego sto se placa normalnim drzavama. Naravno, ne racunam tu zemlje koje je USA okupirala pa placa sta hoce odnosno koliko hoce.
Dakle, ta prevara sa Nis-om ne da nije zavrsena, nego traje i dalje i sav "profit" koji se ostvari, ostvari se tako sto se Srbija dodatno pljacka. Bilo bi zaista lepo kada bi neko mogao proveriti ove navode i sve to transparentno objavio.

dare 011

pre 12 godina

Sistem u ovoj državi nije promenjen u dovoljnoj meri i u najvažnijim svojim delovima.
On svoje građane frustrira, obeshrabruje, obmanjuje i destimuliše.
Tako je na svim poljima a pogotovo u privredi tj. u privatnom biznisu.
Ne gleda kako da pomogne, olakša i stimuliše, već kako da čoveku izvuče i zadnju paru, kao da samo država postoji i kao da samo treba da gledamo kako sistem da funkcioniše.
I sve bi to bilo u redu, da ovaj sistem nije pogrešan, glomazan i nefunkcionalan.
Ovaj sistem ne vadi ruke iz džepova građana. On je preskup i loš.
A svaki dobar državni sistem je zamišljen da bude u službi svojih građana i da im olakša život, da svoje građane servisira i razvija se uporedo sa mogućnostima svojih građana.
Ovaj sistem bi i hiljadu Bil Gejtsova doveo do prosjačkog štapa!
On je kao TUMOR!
I ŠTA NA KRAJU, TUMOR UBIJE SVOG DOMAĆINA I ZAJEDNO IDU U GROB!
Vječnaja nam pamjat, vječnaja p a a a a mjat...

djole3113

pre 12 godina

Apsolutno tačno da država pljačka građane akcizama.Uz to,u konkretnom slučaju pljačka i lošim kvalitetom "bratskog" goriva pa se automobili kvare više nego ikad.Čeda je shvatio kako se dobijaju glasovi-borbom za manje poreze,manje akcize.Nadam se da će istrajati i uspeti

Miki

pre 12 godina

Kad ne bi znao da i ti podržavaš ovu vlast bilo bi u redu. Međutim setiti se raje pred izbore ne zvuči baš iskreno. Ipak, ovom prilikom si u pravu. Lako je biti uspešan kada ti je država i otac i majka, a NIS-u to jeste.

Slobodan

pre 12 godina

Akcize smeju i trebaju biti samo na alkoholu i cigaretama. To je "porez na obest", a energenti su cista potreba od koje zavisi standard gradjana.Dakle, ne 'manje akcize", nego 'bez akciza"!!!

Igor

pre 12 godina

Ja se slažem sa svakom dobrom idejom. Ovo što Čeda kaže je sve na mestu.
Jedino što je u pitanju predizborna kampanja i što je za Čedu problem što je NIS Ruski, da je Američki i da je sve isto nebi ni A rekao.
Što se nije osvrnuo na monopol Philip Morisa ili BAT? Monopol je monopol.

marko

pre 12 godina

LDP krenuo u predizbornu kampanju... Dobre teme se uvek čuvaju za predizborne kampanje. Predizborna kampanja je smisao političkog delovanja u Srbiji. Radiš nekoliko meseci, uđeš u parlament i onda ne radiš ništa godinama. Extra, hoću i ja takav posao! Koji je fakultet za to...?

Dex

pre 12 godina

Tako je Chedo! Pazi, glasacu za tebe iako ce nize cene goriva doneti saobracajni kolaps u Beogradu pa cu kroz vece guzve trositi isto :) hocu da kazem, sustina treba da bude obracun sa pijavicama zvanim drzavna administracija i ostale povlascene jazbine sa platama koje su beskonacne u poredjenju sa efektivnim radom.

Fizicka laboratorija

pre 12 godina

Drustvene firme su prenatrpane radnom snagom.Koja u ovom trenutku ima ogromnu potencijalnu energiju da ceo ekonomski sistem povuce na dno.Takvom silom da ce mo se razbiti od isto to dno.Zalimo se,kukamo,jos nam i krivo,a istovremeno se bahatimo!Pitanje za sve upravne odbore u javnim preduzecima i drzavnim upravama:Koji standard poslovne organizacije primenjujete? Iz 19.veka?Ako vec nema smanjenja radne snage,onda trazim efikasnost.Ja placam porez na sve sto kupim,PDV placa krajni korisnik.Doslo vreme da se samo hrana i porez placaju.Marze i akcize su vojna tajna!Dokle sirotinja da finansira neradnike iz javnih ustanova?Najvise me boli kad vidim nekog mladog penzionera milicije ili opstinskog radnika,onako su veseli,idu na more,pricaju viceve!

Vuk

pre 12 godina

Ne treba ldp da kaze, i da se zna sta se dogadja...

Treba smanjiti akcize maksimalno,
rusi treba da smanje svoj profit na minimalno,
i treba zavrsiti sa tim monopolom.

To se nece desiti,
jer je narod glup,pa cuti.

epluribusunum

pre 12 godina

Lepo govori Čeda. Sve je to ok. Činjenica jeste da će uskoro izbori, kao i sve ono što su neki rekli o tome šta radi, šta vozi i šta oblači. Ko god da ga finansira, bitnije je to šta bi i kako bi uradio kad bi došao na vlast. LDP nije nikad bila na vlasti ali kad bi jednom došla da li bi bila drugačija od drugih? Srpsko iskustvo malo daje nade za naše političare. Ali svakome treba dati šansu i to samo jednu. Kao što naši ljudi trebaju isključivo da gledaju dela a ne reči. Može neko da priča najlepše bajke kako će nešto da uradi, ali ako to nisi uradio crno na belo - ti si ga završio. Problem sa srpskom politikom je što su stalno neke koalicije, da je bilo manje tih koalicija možda bi se neke stvari brže uradile da je jedna ili dve slične partije na vlasti. A možda i grešim.

poreski obveznik

pre 12 godina

sve akcize dole velike akcize veliki prostor za manipulacije za sverc korupciju sva akcizna roba je preskupa gorivo kafa cigare itd kao da kaznjavaju one koji kupuju tu vrstu robe

MilosKG

pre 12 godina

Slazem se da treba smanjivati poreze i akcize, ali je posteno reci da kada smanjite neki porez kazete i sta ce od javnih usluga poskupeti, npr. participacija za zdravstvo, uvesti placanje skolarine za osnovne i srednje skole ili nesto drugo. Ovako je demagogija manji porezi a iste cene javnih usluga...