Četvrtak, 25.08.2011.

12:02

Gadafi će zatražiti azil u Srbiji?

Članica Prelaznog nacionalnog saveta Libije Fatima Mahmud izjavila da bi Moamer Gadafi mogao da zatraži azil u Čadu, Alžiru, Venecueli, Hrvatskoj ili Srbiji.

Izvor: Tanjug

Gadafi æe zatražiti azil u Srbiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Vokshi

pre 12 godina

Definitivno u - Srbiju.

Svaka ptica svome jatu
svako tezi svome bratu.

U Beogradu ima dovoljno prostora i zelenih i lepih parkova gde bi Gadafi mogao da udari cergu sa sve kamilama i telohraniteljkama.U ostalom u tome vec ima iskustva, kako on tako i Beograd/Beogradjani.

tjah...

pre 12 godina

Ne bih mu preporucio Cad ili Alzir,tamo mogu da ga otmu kad hoce,a o kredibilitetu Hrvatske i nazalost ove nase banana-krpa drzave ne vredi ni trositi reci...kad se uzmu u obzir zene,klima,atmosfera,daljina i sigurnost- Venecuela.

mario

pre 12 godina

Hrvatska i Srbija su nerealne opcije za azil zbog pritiska EU. Najvece sanse su da ce dobiti azil u Venecueli.
(Bole, 25. avgust 2011 16:15)
Pa naravno da mu je Hrvatska nerealna opcija kada je članica NATO-a i uskoro EU i priznala je od početka prijelazno vijeće.

Sram nas bilo

pre 12 godina

Nasa vlada priznala "pobunjenicku vladu". Super koja patetika, a kad neko prizna Kosovo od zemalja kao sto je Djibuti itd. mi se bunimo, koje licemjerje. Kakav smo mi narod, uh.

kiki

pre 12 godina

Sada kada je sve gotovo sada čete vi priznati prijelazno nacionalno viječe, a kada je bilo gusto i kada im je trebala pomoč onda ste još podržavali Gadafija.

Pera

pre 12 godina

Jedini nacin da on dodje u Srbiju jeste da Amerika to podrzi. Nazalost u tom slucaju bi se ovi nasi slozili i eto njega. Problem je sto nam on uopste ne treba, posebno ne u prici gde Amerika to trazi od nas...Za par meseci ili godina Amerikanci ce promeniti misljenje i onda traziti da ga izrucimo i ako smo mu dali azil. Dakle opet bi se brukali. U svakom slucaju bi navukli neprijatelje sebi na ledja bilo sa jedne ili druge strane.

Mi smo mala zemlja, moze se reci pod okupacijom, i ne treba mi da budemo najveci borci za svetsku pravdu. Nije vreme za to. Treba mudro cutati, planirati...i cekati... vreme promena.

mile pile

pre 12 godina

Mogu da zamislim sledeci film o agentu 007. Stvar se deseva u Severnoj Africi. Jedan ostareli senilni diktator ima malih problema. E tu sad nastaje zaplet. On je pod zastitom mocnog srpskog politicara koji ga na spektularan nacin prebacuje u Srbiju skrivenom u gepeku stojadina.007 je sve vreme u centru paznje, besomucno lupajuci automobile i uspesno izbegavajuci srpske snajpere i gradjevinske radnike.007 ne odustaje ladno sa laznim pasosem ulazi u Srbiju. Pokusava da locira odbeglog diktatora i to mu polazi za rukom. Njegova sefica salje koordinate specializovanom timu da intervenise. Ekipa krece na za tu priliku specijalno opremljenom bombarderu B1-B (pilot poznaje teren od ranije). Srokaju par projektila na mesto oznaceno sa X (mesto iz koordinata) i usput sravne par blokova za svaki slucaj. Za sve to vreme drugi mocni politicari nemo gledaju u direktnom prenusu akciju i hvataju se za glavu. Istovremeno ali na drugom screenu ide slika srpskog vladinog aviona na airportu u blizini Haga.007 razocaran seda u svoj aston martin otvara vrata istog ispred kafica u "silikonskoj dolini" i zaljubjuje se na prvi pogled. U pozadini idu neki trubaci , mislim na muziku. THE END

sumorni

pre 12 godina

SUsedi se ubiše dokazujući kako je Hr definitivno bolja zemlja za sve, pa i za život.

Tako da tipujem na njih, neće Muamer bilo gde, i on voli gde je dobro.

Jel valja ovo susedi?

Radojica

pre 12 godina

Samo nam fali jos taj zlocinac u zemlji. Izazvao gradjanski rat u svojoj zemlji- zeli do smrti da se bori a zrtvuje svoj narod. Tamo do pre finansirao teroriste da obaraju putnicki avion.
Sto dalje od nase Srbije, sto je zakuvao to neka i kusa sa svojim narodom.
Tiraninu nije bilo dosta 30 tak godina ili vise vladavine u Libiji, pa kao neki monarh bi zeleo da svoju vlast prenese na svoje sinove. Umesto da se elegantno povukao u pocetku sa vlasti i da je sa parama koje skupio tokom svoje vladavine mirno otisao negde i da prozivi ostatak svog bioloskog zivota. Ne on je zeleo rat po svaku cenu, do poslednje krvi e pa neka sada i odgovara za svoju avanturu

Uros

pre 12 godina

Meni je ovo oko Libije, i uopste rasprave oko politike NATO sila, skroz nelogicno... Gadafi jeste diktator, i sve to lose o njemu stoji, ali, kada se raspravlja o opravdanosti njegovog svrgavanja i dobronamernosti te akcije prema libijskom narodu - postaje cudno: ovde ko izrazi sumnju da je to sve opravdano dobije epitet pro-milosevicevsko-diktatorski-orijentisanog primitivca, a da bi te neko smatrao politicki liberalnim i naprednim i demokratom - treba da imas isto misljenje kao neki nepismeni radnik sa pumpe u Teksasu - znaci - Go, USA, go! E pa ja smatram sebe liberalno orijentisanim, a ipak mi je Gadafi simpaticniji od Odisejeve koncesije (pardon, zore)... Mislim, mozda ima i neke opravdanosti u tome sto SAD rade, ali kada to bude imalo neko dublje objasnjenje osim onog mahanja zastavicama na koje se primaju gojazni zatucani stvorovi sa IQ oko 90, onda mozda i podrzim... za sad sam protiv, pa makar samo zbog toga da ne budem sa njima na istoj strani....

1234

pre 12 godina

Neka dodje. Ionako nam je malo postalo dosadno jer se konstantno vrte jedne te iste teme u Srbiji, pa da razbijemo malo monotoniju. A i mogao bi malo love da donese sa sobom, nece da se baci.

mina

pre 12 godina

i eto... recimo damo mu azil... nekoliko meseci kasnije ili u nasem slucaju godina recimo... priznamo kosovo... sledeci zahtev EU, nece biti "pecat" itd. vec guess what?? Izrucite Gadafija!! tako da koliko god ga simpatisem ... molim te Gadafi nemoj kod nas da trazis azil!!! samo nam jos to treba!!

slobodan

pre 12 godina

Kako stoje stvari Venecuela je jedina valjana opcija za njega posto je to jedina slobodna i demokratska drzava od ovih nabrojanih.

Svi ostali bi ga prodali dok si rekao dolar.

Mix

pre 12 godina

Treba ga pustiti da dodje ovde. Sigurno ima vise para da investira u Srbiju nego posrnula EU, a pri tom nam ni ne trazi da priznamo Kosovo za uzvrat.

tada

pre 12 godina

Bolje bih billo da on direkno trazi azil u Hagu. Dosta im je prijatelja tamu pa moze igrati karte i sa Srbima i sa Hrvatima pa Albancima Bosnjacima.. Najbolje bice mu njemu tamu...

vlada-so

pre 12 godina

Neka povede i karavan dvogrbih kamila natovarenih bisagama prepunih dolara da napravimo od ove naše pustinje poslednju antiglobalističku oazu.

Majkl.Džekson

pre 12 godina

Ovi komentari ovde su fenomenalni! Najjači je onaj što je predložio da stavimo Gadafija da bude živi eksponat u Kući cveća i onaj što se potpisao sa "Srbija do Tripolija". Nasmejali ste me, ljudi, hvala vam od srca! I zaista, zašto da ne damo krila tim maštovitim idejama i prenesemo ih na neka polja javnog života? Humor nam je najjača strana, možemo to dobro da iskoristimo.

A umemo i sami sebi da se smejemo, to je sigurno jak adut u bilo kom vrednosnom sistemu jer smeh leči, dokazano je. Ništa nije izgubljeno, jer se naša pobeda nalazi u nama samima.

Ajde više, dignite glavu i recite šta mislite. Sebi, pa onda svakome oko vas :)

Stefan

pre 12 godina

Ako donese neke milijarde moze da dodje slobodno. Kako su i Crnogorci dali azil onom sto su ga proterali sa Tajlanda, bivsem premijeru kako se vec zvase...

"Bolje bez babe nego zbabom"

pre 12 godina

Bolje u Hrvatskoj nego u Srbiji. U Srbiji slabo ima kampova, a i to što ima, loše je uređeno, na lošim lokacijama, a nema ni potrebnu infrastrukturu. Dok u Hrvatskoj, kad Gadafi dođe da podigne šatore, bože da bira vrhunske lokacije sa sve pratećom kampovskom infrastrukturom. Može da bira pesak, palme, travnatu podlogu, maslinjake, a tu je i Adriatik kao šat el Mediteran, može da mu bude kao kod kuće. Ima i Kupare (doduše razrušene), te Brione (Brijune) ako hoće da se priseti mladosti.

Dule NS

pre 12 godina

pa kakvi su sad ovo komentari,zar nismo podrzavali do juce Gadafija a sad ne zelimo da cujemo za njega...e moja Srbijo jadna li si...
(bojan, 25. avgust 2011 13:43)


-Hajde nemojte da se folirate!
-Jeste, većina Srba simpatiše Gadafija, ali sigurno neće rizikovati svoju budućnost zbog svojih simpatija prema njemu!
-I nisu Srbi jedini koji ga simpatišu - simpatišu ga i Hrvati - i narod (šta god ovde komentarisali) a i političari (pogledajte samo Mesića), Crnogorci, Bosanci i svi ostali sa ovih prostora, jer Gadafi među ovim narodima ima izvesni ugled i poštovanje još iz prošlosti i vremena Tita, Jugoslavije i pokreta nesvrstanosti!
I to nema nikakve veze sa ovim poslednjim ratom u Libiji!
-To što je pod stare dane Gadafi malo odlepio je druga stvar!
-Što bi se sada folirali i pravili da smo nešto što nismo!
-Jeste, Gadafi je veliki prijatelj svih balkanskih naroda, ali je na kraju na žalost zabrljao i oni će mu okrenuti leđa - surova sudbina sa kojom smo se i mi Srbi više puta susretali!
...ali sigurno će mu u pomoć priskočiti Venecuela...

Bobo

pre 12 godina

Samo nam jos on fali, nije dosta sto nas opet uslovljavaju, nisu dovoljni ni Karadzic ni Mladic ni Hadzic, sada Kosovo. Ocigledno nas ne zele u EU drustvu, jos nam nedostaje ta beda na ledjima!
Ako se ipak odluci za azil u Srbiji i bude mu dozvoljeno da ima vise zena, mogu i ja da mu javim da mi ponese par komada (zena) za svaki dan? Neka se seti da ponese i malo nafte, skupo gorivo kod nas ko otrov!

medicinar

pre 12 godina

ovi ko da mu predlazu listu, da bira gde ce. jos od pocetka sukoba ga sele u jednu pa u drugu zemlju, nece da shvate ni prihvate da gadafi ne zeli da ode. ako su ga drugi napustili, hrabrost mu je jos uvek tu.

Mile od Zarkova

pre 12 godina

Pa, ako ćemo pravo,

pola ovih što sad viču "Samo nemoj kod nas!" su do pre neki dan vikali "To brate rođeni!" kad je odbio da prizna nezavisnost Kosova...

A da ne pričan koliko su ovi naši sa vrha šurovali sa njim po pitanju trgovine oružjem za Arapske i Afričke države, i gore pomenutog Kosova!

Ako bude trežio azil, nije, u najmanju ruku, ljudski odbiti ga!
Tako da Moamere prijatelji, dobrodošao u Srbiju... Jedan problem manje-više....

Nikola

pre 12 godina

izgleda da su jos samo srbi ostali verni gadafiju nakon sto ga je vecina libijaca napustila...
to je nazalost posledica indoktrinacije koju sprovode odredjene politicke grupacije kako bi regrutovale svoje birace i odrzale ih aktivnim do izbora, setimo se ko je bio najglasniji na pocetku rata u libiji, a jos tacniji pokazatelj o kojoj se to politici radi predstavlja i cinjenica da ti ljudi odbijaju da prihvate realnost i zive u nekakvom paralelnom univerzumu gde je gadafi pobedio (a i sloba i seselj), a ako tome dodamo KLETVE koju te karikature izricu na racun libijskog naroda i njegove buducnosti - jako smo blizu konacnom resenju!
libijski narod najbolje zna kako je ziveo pod gadafijem i izabrao je svoj put i ne zeli gadafija! ko ste vi da im solite pamet?
zao mi je sto sam iste nacionalnosti kao i ti ljudi koji podrzavaju ovog brutalnog kasapina, ali mogu samo da cestitam gradjanima libije na tesko izvojevanoj slobodi!

Filip

pre 12 godina

ovo je cista propaganda protiv srbije. mi tamo imamo neke ugovore s kojima mora da se vidi sta ce da bude. davati gadafiju azil bilo bi suludo, ali nista ne kosta da se malo oblati srbija.

miki

pre 12 godina

Dođi slobodno i ovako nam postaje dosadno! A i bolje da nas uslovljavaju sa tvojim isporučenjem Hagu nego da nam traže Kosovo! Ako stigneš ponesi malo i zlata, valjalo bi nam, malo smo presušili...

Slobodan

pre 12 godina

Ja preporučujem da ga sami pozovemo i lepo primimo, pa kad ga narod ponovo pozove da se vrati, a žaliće za njim sigurno, imaćemo besplatno naftu. To bi TITO uradio da je živ, a on je najbolje znao kako treba i sa rusima i sa amerima i sa nesvrstanim prijateljima i to je dokazao.

Aha

pre 12 godina

Ovde se dakle skuplja ekipa - razni Gadafiji, Dodizi, Palme...Mozda Koshtunica i Gadafi budu na jednoj izbornoj listi.

Zasto da ne! Ili mozda - Palma i Gadafi. Gadafi pod Palmom. Kao kod kuce. Zasto da ne? Pa onda TV duel - Gadafi vs. Dinkic, pa Gadafi u Utisku nedelje...i tako dalje i tako dalje...

Mosha

pre 12 godina

Tipujem da cemo, ako na kraju pobedi ovo Nacinalno vece, imati "extra dobre" odnose sa Libijom. Vec se vidi koliko nas vole - prvo su optuzili srpske hakere da ih tresu po netu, onda su srpski snajperisti se pojavili, a sada jos misle da ce Srbija da da azil Gadafiju.
Ono sto je najcrnje, iz njihove izjave da veruju u mogucnost da mu Srbija ili Hrvatska daju azil, jasno je da nemaju pojma sta pricaju niti da znaju situaciju u svetu. Bice to vesela vlast, strucna pre svega :)

Vlado

pre 12 godina

Nadam se da će Srbija biti njegova sledeća destinacija. Onda bi mogli nakon priznanja Kosova njegovim izručenjem definitivno napraviti odlučujući korak ka EU. Nadam se da će to pametni ljudi u našoj zemlji uvideti i realizovati. Naravno pre svega toga trebamo postati aktivna i bezrezervna članica NATO-a i ustupiti mu sve naše ljudske kapacitete, jer ovih tehničkih i nemamo.

skblzzzz

pre 12 godina

čad, alžir, venecuela - fino društvo, nema šta, fale samo zimbabve, s. koreja i burma. hrvati i srbi, je li vam sada jasnije gdje vam (nam) je mjesto u svijetu?

Nikola

pre 12 godina

Oni samo mogu da pričaju o tome gde može Gadafi zatražiti azil, na taj način stvarajući sliku o tome da on želi da ode, ali to nije istina. Mogao je da pobegne na početku i da odnese sa sobom silne milijarde a nije. Pola porodice mu je izginulo od NATO avijacije, a zašto? Rekao je jasno i glasno da ostaje do kraja, do pobede ili propasti, i tako će i biti.

mali

pre 12 godina

Venecuela ili Srbija druge mu nema.
Hrvatska je u NATOu a i priznala je novu pobunjenicku vladu, tako da mu ostaje samo da ga Mesic sprovede do Beograda.

Srbija do Tripolija

pre 12 godina

Zurka ne bi bila kompletna bez glavnog DJ-a, hoce li stici na vreme za gay paradu, pregovore o Kosovu i last but not least, izbore na kojima ce biti glavni favorit?

bolje rat nego pakt

pre 12 godina

ha, ha, ha... Srbijanska hrabrost i prinicpijelnost na delu. Kad su za tastaturom onda hvalospevi Gadafiju a kad treba pokazati kicmu onda "nemoj kod nas". Jaki i principijelni na recima a kad zapuca i treba da se pokaze principijelnost u praksi onda "ja samo tetki da odnesem lek"...

Idi begaj

pre 12 godina

Pa aj da se i ja nalozim na ovu vest i pustim mozak na pashu.
U nekim zemljama diktatura je neminovna...
Sta bi bilo kada bi u Kini bila uvedena demokratija?
U Libiji je Gadafi bio kralj koji diktira sve....e sada, kada toga vise ne bude i dodje tzv. demokratija videcemo svi kako ce to da izgleda.
Vec iz ovog komentara ove zene koja je u nekom prelaznom vecu vidimo da Al kaida koju je Gadafi spominjao jos na pocetku sukoba vec ima opasne pozicije u Libiji.
Kako se meni cini nece proci ni godinu dana a u Libiji cemo vec videti proteste i pozive Gadafiju da se vrati, jest da ce ga do tada tzv. svetski policajci vec shchepati ali... zivi bili pa videli.
Ono sto ne razumem jeste da Nato (citaj USA) podrzava pobunjenike (citaj Al kaidu) u Libiji, mudzahedine u Bosni, Albance (citaj narko kartel na Kosovu)...?

nele

pre 12 godina

"dodji brate nesvrstani
ovde te svi vole,
posalji nam svoju decu,
da izuce skole"
Pa koliko se ja secam vecina gradjana Srbije je podrzavala pravednu borbu Gadafija protiv imperijalizma i novog svetskog poretka. Red je sada, kada je izgubio, da se nadjemo prijatelju u nevolji. Bar mi znamo kako je to kad se gube ratovi.

mali radojica

pre 12 godina

Imam fenomenalan predlog: neka dodje kod nas u Srbiju, pa da ga nastanimo u Titovoj Kuci Cveca! Posle toga, da prodajemo karte turistima, koji mogu da vide jedinstveni muzej diktatora iz proslosti, sa zivim i mrtvim eksponatima (samo treba pustiti i par kamila medju paunove po basti, radi balansa). Pa ni Smitsonijan, Ermitaz ili Luvr ne bi imali tako jaku izlozbenu postavku!!

fumble

pre 12 godina

moze doci u hr kod svog bradatog prijatelja stipe m. koji je nedavno kupio kucu, pa valjda ce se naci neki sobicak za starog druga ili moze postaviti sator u dvoristu.

Super cinik

pre 12 godina

Nemoj Gadafi molim te! Tek smo poslali neke u hag. Ako si nam drugar idi malo do Hrvatske pa se druži sa Mesićem imali bi ste o čemu da razgovarate.

Darko

pre 12 godina

Nevjerovatno,

a u Hr. mediji pišu da će zatražiti azil upravo u Hrvatskoj...
Ha, ha, ha... za puknuti od smijeha, kako nas i jedne i druge medijski lože, pa u nedostatku vijesti, jer je sezona kiselih krastavaca, plasiraju ovakve nebuloze... ;)

Stvarno svašta!

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Ne, jer je Gadafiju vec postalo jasno da je prijateljstvo sa Srbijom bila njegova cista zabluda. Osim toga Tadic je poslednji u svetu koji bi se usudio da Gadafiju pruzi gostoprimstvo. Njemu je i svoja koza tesna, a Gadafiju kako bude.

mario

pre 12 godina

Da dođe u Hrvatsku nema šanse iz više razloga jer je RH priznala prijelazno nacionalno vijeće,jer je članica NATO-a,a i skoro pa je članica EU.
Tako da nema šanse da dobije azil u RH to bi trebala znati i ta članica prijalozn viječa i da to nema veze koliko je Gadafi dobar sa bivšim predsjednikom.
I kako može imati dobar odnos sa RH koja je priznala pobunjenike i članica je NATO-a

sirotinjska zabava

pre 12 godina

Kakva crna Srbija kakvi bakraci! Ovo je samo jos jedna zabava za nas besposlene koji komentarisemo vesti (a vidim da je i u Croatiji isto).

Coileán Ó Fhearghail

pre 12 godina

Ovo je tipicno. Prvo se u arapskom svetu svrgava diktator,a onda se sve raspada u haosu gradjanskog rata i bezvlasca i sve se vraca par vekova unazad. To se onda u zemlji Oprah Winfrey naziva "demokratijom"! Muka mi je od cekanja da se u Washingtonu dogodi -PAMET!!!

justin

pre 12 godina

Sram da vas bude, a čovek nam poklonio Kamile grdnu gvožđuriju pokupovao od nas Aeroinženjering se od njega napravio,a tek JATova škola u Vršcu pa naši građevinci,,,,red bi bilo da primite CARA. Najbolji TITOV đak.

Neven

pre 12 godina

Gadafi je veliki prijatelj Srbije i jedini koji se može nazvati Titovim naslednikom. I kad bi se raspisao referendum da se da azil Gadafiju, 80% gradjana glasalo bi pozitivno. E sad što smo jadni i bedni u svakom pogledu , i što smo u situaciji da zavisimo od globalnih ajkula , i to da smo večiti dežurni krivac, koga treba samo ucenjivati i pritiskati, u kojoj je sistem jedino hrabar kad treba reketirati običnu raju, verovatnoća da se da azil Gadafiju je ista kao da će mo postati u nekoj dalekoj budućnosti punopravan član evropske unije.

Darko

pre 12 godina

Boze dragi ko li preuzima tu drzavu.Pa oni nista ne znaju...Irak ce za Libiju biti mala skolica...Nikada se tu vise ne moze uspostaviti ni prividan mir i red. Najverovatnija opcija je da ce se talas izbeglica iz Libije ubrzo preliti u Evropu.

Pedja NS

pre 12 godina

Da je bio mudriji i malo bolje odigrao pre par godina kad su mu se otvorila vrata, danas bi verovatno obilazio svet u ulozi predsednika nekakvog centra za ljudska prava ili lige humanista, kao mnogi drugi zlikovci.

Ovako, sta da se radi. Zavrsice kao i mnogi drugi koji se nadju na putu jacima.

A, ako je potpuno poludeo docice kod nas, pa ce ga Boris uz izvinjenje poslati prvoj drzavi koja ga bude trazila.

Hoćemo

pre 12 godina

Dobro bi dosao Gadafi da pripomogne nasim vlastima kako da se otarasi svojih ničim izazvanih nezadovoljnih građana, i onako smo im na smetnji. Stalno nešto izvoljevamo, te hoćemo posao, hoćemo krov nad glavom, hoćemo bolje puteve, hoćemo pristojne plate, hoćemo...

da komsiji/susjedu crkne krava

pre 12 godina

Draga moja bivsa braco Hrvati dzabe ste krecili i slihtali se novoj vlasti nista vam ne vredi prodjoste isto ko i mi koji smo ga podrzavali. Nema poslova, nema novca, nema biznisa ni za vas kao ni za nas. Pa posle neka neko kaze da ne postoji kosmicka pravda xaxaxaxa :) Ajde pozdrav bivsoj braci iz Srbije

electric_mojo

pre 12 godina

"Fatima Mahmud strahuje od građanskog rata posle "pada Gadafija" jer među pobunjenicima ima puno islamista zadojenih ideologiom Al kaide i njihovog bivšeg vođe Bin Ladena."

E moji jadnici, tek sada pocinje...

Stvarnost

pre 12 godina

Otarasili smo se raznik zlocinaca sada nam i ovaj treba. Neka zaobilazi Srbiju hiljadama kilometara daleko. U Hrvatsku i CG nece posto su medju prvima priznali prelaznu vladu. Kako amerika kone ove male drzave se ....... Mi cekamo da vidimo kako ce rusi i kinezi da reagujeu. I oni su pred pred priznavanjem prelazne vlade i onda ce nasa diplomatija da napravi "odlucan" korak

drasko

pre 12 godina

E samo nam jos ovaj treba, eto novog uslova za EU integracije.Isporucite {Gad}afija i dobijate datum za pocetak pregovora. Ma totalno ludilo, selim ze iz ove zemlje,ja mislim da ludji scenarijo sa ovom patlidzan drzavom ne moze ni Monti Pjaton da osmisli...

mali radojica

pre 12 godina

Imam fenomenalan predlog: neka dodje kod nas u Srbiju, pa da ga nastanimo u Titovoj Kuci Cveca! Posle toga, da prodajemo karte turistima, koji mogu da vide jedinstveni muzej diktatora iz proslosti, sa zivim i mrtvim eksponatima (samo treba pustiti i par kamila medju paunove po basti, radi balansa). Pa ni Smitsonijan, Ermitaz ili Luvr ne bi imali tako jaku izlozbenu postavku!!

Super cinik

pre 12 godina

Nemoj Gadafi molim te! Tek smo poslali neke u hag. Ako si nam drugar idi malo do Hrvatske pa se druži sa Mesićem imali bi ste o čemu da razgovarate.

Darko

pre 12 godina

Nevjerovatno,

a u Hr. mediji pišu da će zatražiti azil upravo u Hrvatskoj...
Ha, ha, ha... za puknuti od smijeha, kako nas i jedne i druge medijski lože, pa u nedostatku vijesti, jer je sezona kiselih krastavaca, plasiraju ovakve nebuloze... ;)

Stvarno svašta!

Coileán Ó Fhearghail

pre 12 godina

Ovo je tipicno. Prvo se u arapskom svetu svrgava diktator,a onda se sve raspada u haosu gradjanskog rata i bezvlasca i sve se vraca par vekova unazad. To se onda u zemlji Oprah Winfrey naziva "demokratijom"! Muka mi je od cekanja da se u Washingtonu dogodi -PAMET!!!

Neven

pre 12 godina

Gadafi je veliki prijatelj Srbije i jedini koji se može nazvati Titovim naslednikom. I kad bi se raspisao referendum da se da azil Gadafiju, 80% gradjana glasalo bi pozitivno. E sad što smo jadni i bedni u svakom pogledu , i što smo u situaciji da zavisimo od globalnih ajkula , i to da smo večiti dežurni krivac, koga treba samo ucenjivati i pritiskati, u kojoj je sistem jedino hrabar kad treba reketirati običnu raju, verovatnoća da se da azil Gadafiju je ista kao da će mo postati u nekoj dalekoj budućnosti punopravan član evropske unije.

justin

pre 12 godina

Sram da vas bude, a čovek nam poklonio Kamile grdnu gvožđuriju pokupovao od nas Aeroinženjering se od njega napravio,a tek JATova škola u Vršcu pa naši građevinci,,,,red bi bilo da primite CARA. Najbolji TITOV đak.

Darko

pre 12 godina

Boze dragi ko li preuzima tu drzavu.Pa oni nista ne znaju...Irak ce za Libiju biti mala skolica...Nikada se tu vise ne moze uspostaviti ni prividan mir i red. Najverovatnija opcija je da ce se talas izbeglica iz Libije ubrzo preliti u Evropu.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Ne, jer je Gadafiju vec postalo jasno da je prijateljstvo sa Srbijom bila njegova cista zabluda. Osim toga Tadic je poslednji u svetu koji bi se usudio da Gadafiju pruzi gostoprimstvo. Njemu je i svoja koza tesna, a Gadafiju kako bude.

Mix

pre 12 godina

Treba ga pustiti da dodje ovde. Sigurno ima vise para da investira u Srbiju nego posrnula EU, a pri tom nam ni ne trazi da priznamo Kosovo za uzvrat.

nele

pre 12 godina

"dodji brate nesvrstani
ovde te svi vole,
posalji nam svoju decu,
da izuce skole"
Pa koliko se ja secam vecina gradjana Srbije je podrzavala pravednu borbu Gadafija protiv imperijalizma i novog svetskog poretka. Red je sada, kada je izgubio, da se nadjemo prijatelju u nevolji. Bar mi znamo kako je to kad se gube ratovi.

sirotinjska zabava

pre 12 godina

Kakva crna Srbija kakvi bakraci! Ovo je samo jos jedna zabava za nas besposlene koji komentarisemo vesti (a vidim da je i u Croatiji isto).

miki

pre 12 godina

Dođi slobodno i ovako nam postaje dosadno! A i bolje da nas uslovljavaju sa tvojim isporučenjem Hagu nego da nam traže Kosovo! Ako stigneš ponesi malo i zlata, valjalo bi nam, malo smo presušili...

da komsiji/susjedu crkne krava

pre 12 godina

Draga moja bivsa braco Hrvati dzabe ste krecili i slihtali se novoj vlasti nista vam ne vredi prodjoste isto ko i mi koji smo ga podrzavali. Nema poslova, nema novca, nema biznisa ni za vas kao ni za nas. Pa posle neka neko kaze da ne postoji kosmicka pravda xaxaxaxa :) Ajde pozdrav bivsoj braci iz Srbije

skblzzzz

pre 12 godina

čad, alžir, venecuela - fino društvo, nema šta, fale samo zimbabve, s. koreja i burma. hrvati i srbi, je li vam sada jasnije gdje vam (nam) je mjesto u svijetu?

slobodan

pre 12 godina

Kako stoje stvari Venecuela je jedina valjana opcija za njega posto je to jedina slobodna i demokratska drzava od ovih nabrojanih.

Svi ostali bi ga prodali dok si rekao dolar.

mali

pre 12 godina

Venecuela ili Srbija druge mu nema.
Hrvatska je u NATOu a i priznala je novu pobunjenicku vladu, tako da mu ostaje samo da ga Mesic sprovede do Beograda.

electric_mojo

pre 12 godina

"Fatima Mahmud strahuje od građanskog rata posle "pada Gadafija" jer među pobunjenicima ima puno islamista zadojenih ideologiom Al kaide i njihovog bivšeg vođe Bin Ladena."

E moji jadnici, tek sada pocinje...

drasko

pre 12 godina

E samo nam jos ovaj treba, eto novog uslova za EU integracije.Isporucite {Gad}afija i dobijate datum za pocetak pregovora. Ma totalno ludilo, selim ze iz ove zemlje,ja mislim da ludji scenarijo sa ovom patlidzan drzavom ne moze ni Monti Pjaton da osmisli...

Aha

pre 12 godina

Ovde se dakle skuplja ekipa - razni Gadafiji, Dodizi, Palme...Mozda Koshtunica i Gadafi budu na jednoj izbornoj listi.

Zasto da ne! Ili mozda - Palma i Gadafi. Gadafi pod Palmom. Kao kod kuce. Zasto da ne? Pa onda TV duel - Gadafi vs. Dinkic, pa Gadafi u Utisku nedelje...i tako dalje i tako dalje...

Slobodan

pre 12 godina

Ja preporučujem da ga sami pozovemo i lepo primimo, pa kad ga narod ponovo pozove da se vrati, a žaliće za njim sigurno, imaćemo besplatno naftu. To bi TITO uradio da je živ, a on je najbolje znao kako treba i sa rusima i sa amerima i sa nesvrstanim prijateljima i to je dokazao.

Mosha

pre 12 godina

Tipujem da cemo, ako na kraju pobedi ovo Nacinalno vece, imati "extra dobre" odnose sa Libijom. Vec se vidi koliko nas vole - prvo su optuzili srpske hakere da ih tresu po netu, onda su srpski snajperisti se pojavili, a sada jos misle da ce Srbija da da azil Gadafiju.
Ono sto je najcrnje, iz njihove izjave da veruju u mogucnost da mu Srbija ili Hrvatska daju azil, jasno je da nemaju pojma sta pricaju niti da znaju situaciju u svetu. Bice to vesela vlast, strucna pre svega :)

Idi begaj

pre 12 godina

Pa aj da se i ja nalozim na ovu vest i pustim mozak na pashu.
U nekim zemljama diktatura je neminovna...
Sta bi bilo kada bi u Kini bila uvedena demokratija?
U Libiji je Gadafi bio kralj koji diktira sve....e sada, kada toga vise ne bude i dodje tzv. demokratija videcemo svi kako ce to da izgleda.
Vec iz ovog komentara ove zene koja je u nekom prelaznom vecu vidimo da Al kaida koju je Gadafi spominjao jos na pocetku sukoba vec ima opasne pozicije u Libiji.
Kako se meni cini nece proci ni godinu dana a u Libiji cemo vec videti proteste i pozive Gadafiju da se vrati, jest da ce ga do tada tzv. svetski policajci vec shchepati ali... zivi bili pa videli.
Ono sto ne razumem jeste da Nato (citaj USA) podrzava pobunjenike (citaj Al kaidu) u Libiji, mudzahedine u Bosni, Albance (citaj narko kartel na Kosovu)...?

Dule NS

pre 12 godina

pa kakvi su sad ovo komentari,zar nismo podrzavali do juce Gadafija a sad ne zelimo da cujemo za njega...e moja Srbijo jadna li si...
(bojan, 25. avgust 2011 13:43)


-Hajde nemojte da se folirate!
-Jeste, većina Srba simpatiše Gadafija, ali sigurno neće rizikovati svoju budućnost zbog svojih simpatija prema njemu!
-I nisu Srbi jedini koji ga simpatišu - simpatišu ga i Hrvati - i narod (šta god ovde komentarisali) a i političari (pogledajte samo Mesića), Crnogorci, Bosanci i svi ostali sa ovih prostora, jer Gadafi među ovim narodima ima izvesni ugled i poštovanje još iz prošlosti i vremena Tita, Jugoslavije i pokreta nesvrstanosti!
I to nema nikakve veze sa ovim poslednjim ratom u Libiji!
-To što je pod stare dane Gadafi malo odlepio je druga stvar!
-Što bi se sada folirali i pravili da smo nešto što nismo!
-Jeste, Gadafi je veliki prijatelj svih balkanskih naroda, ali je na kraju na žalost zabrljao i oni će mu okrenuti leđa - surova sudbina sa kojom smo se i mi Srbi više puta susretali!
...ali sigurno će mu u pomoć priskočiti Venecuela...

Srbija do Tripolija

pre 12 godina

Zurka ne bi bila kompletna bez glavnog DJ-a, hoce li stici na vreme za gay paradu, pregovore o Kosovu i last but not least, izbore na kojima ce biti glavni favorit?

Majkl.Džekson

pre 12 godina

Ovi komentari ovde su fenomenalni! Najjači je onaj što je predložio da stavimo Gadafija da bude živi eksponat u Kući cveća i onaj što se potpisao sa "Srbija do Tripolija". Nasmejali ste me, ljudi, hvala vam od srca! I zaista, zašto da ne damo krila tim maštovitim idejama i prenesemo ih na neka polja javnog života? Humor nam je najjača strana, možemo to dobro da iskoristimo.

A umemo i sami sebi da se smejemo, to je sigurno jak adut u bilo kom vrednosnom sistemu jer smeh leči, dokazano je. Ništa nije izgubljeno, jer se naša pobeda nalazi u nama samima.

Ajde više, dignite glavu i recite šta mislite. Sebi, pa onda svakome oko vas :)

vlada-so

pre 12 godina

Neka povede i karavan dvogrbih kamila natovarenih bisagama prepunih dolara da napravimo od ove naše pustinje poslednju antiglobalističku oazu.

Stvarnost

pre 12 godina

Otarasili smo se raznik zlocinaca sada nam i ovaj treba. Neka zaobilazi Srbiju hiljadama kilometara daleko. U Hrvatsku i CG nece posto su medju prvima priznali prelaznu vladu. Kako amerika kone ove male drzave se ....... Mi cekamo da vidimo kako ce rusi i kinezi da reagujeu. I oni su pred pred priznavanjem prelazne vlade i onda ce nasa diplomatija da napravi "odlucan" korak

bolje rat nego pakt

pre 12 godina

ha, ha, ha... Srbijanska hrabrost i prinicpijelnost na delu. Kad su za tastaturom onda hvalospevi Gadafiju a kad treba pokazati kicmu onda "nemoj kod nas". Jaki i principijelni na recima a kad zapuca i treba da se pokaze principijelnost u praksi onda "ja samo tetki da odnesem lek"...

Nikola

pre 12 godina

Oni samo mogu da pričaju o tome gde može Gadafi zatražiti azil, na taj način stvarajući sliku o tome da on želi da ode, ali to nije istina. Mogao je da pobegne na početku i da odnese sa sobom silne milijarde a nije. Pola porodice mu je izginulo od NATO avijacije, a zašto? Rekao je jasno i glasno da ostaje do kraja, do pobede ili propasti, i tako će i biti.

Mile od Zarkova

pre 12 godina

Pa, ako ćemo pravo,

pola ovih što sad viču "Samo nemoj kod nas!" su do pre neki dan vikali "To brate rođeni!" kad je odbio da prizna nezavisnost Kosova...

A da ne pričan koliko su ovi naši sa vrha šurovali sa njim po pitanju trgovine oružjem za Arapske i Afričke države, i gore pomenutog Kosova!

Ako bude trežio azil, nije, u najmanju ruku, ljudski odbiti ga!
Tako da Moamere prijatelji, dobrodošao u Srbiju... Jedan problem manje-više....

"Bolje bez babe nego zbabom"

pre 12 godina

Bolje u Hrvatskoj nego u Srbiji. U Srbiji slabo ima kampova, a i to što ima, loše je uređeno, na lošim lokacijama, a nema ni potrebnu infrastrukturu. Dok u Hrvatskoj, kad Gadafi dođe da podigne šatore, bože da bira vrhunske lokacije sa sve pratećom kampovskom infrastrukturom. Može da bira pesak, palme, travnatu podlogu, maslinjake, a tu je i Adriatik kao šat el Mediteran, može da mu bude kao kod kuće. Ima i Kupare (doduše razrušene), te Brione (Brijune) ako hoće da se priseti mladosti.

mario

pre 12 godina

Da dođe u Hrvatsku nema šanse iz više razloga jer je RH priznala prijelazno nacionalno vijeće,jer je članica NATO-a,a i skoro pa je članica EU.
Tako da nema šanse da dobije azil u RH to bi trebala znati i ta članica prijalozn viječa i da to nema veze koliko je Gadafi dobar sa bivšim predsjednikom.
I kako može imati dobar odnos sa RH koja je priznala pobunjenike i članica je NATO-a

Sram nas bilo

pre 12 godina

Nasa vlada priznala "pobunjenicku vladu". Super koja patetika, a kad neko prizna Kosovo od zemalja kao sto je Djibuti itd. mi se bunimo, koje licemjerje. Kakav smo mi narod, uh.

Uros

pre 12 godina

Meni je ovo oko Libije, i uopste rasprave oko politike NATO sila, skroz nelogicno... Gadafi jeste diktator, i sve to lose o njemu stoji, ali, kada se raspravlja o opravdanosti njegovog svrgavanja i dobronamernosti te akcije prema libijskom narodu - postaje cudno: ovde ko izrazi sumnju da je to sve opravdano dobije epitet pro-milosevicevsko-diktatorski-orijentisanog primitivca, a da bi te neko smatrao politicki liberalnim i naprednim i demokratom - treba da imas isto misljenje kao neki nepismeni radnik sa pumpe u Teksasu - znaci - Go, USA, go! E pa ja smatram sebe liberalno orijentisanim, a ipak mi je Gadafi simpaticniji od Odisejeve koncesije (pardon, zore)... Mislim, mozda ima i neke opravdanosti u tome sto SAD rade, ali kada to bude imalo neko dublje objasnjenje osim onog mahanja zastavicama na koje se primaju gojazni zatucani stvorovi sa IQ oko 90, onda mozda i podrzim... za sad sam protiv, pa makar samo zbog toga da ne budem sa njima na istoj strani....

mina

pre 12 godina

i eto... recimo damo mu azil... nekoliko meseci kasnije ili u nasem slucaju godina recimo... priznamo kosovo... sledeci zahtev EU, nece biti "pecat" itd. vec guess what?? Izrucite Gadafija!! tako da koliko god ga simpatisem ... molim te Gadafi nemoj kod nas da trazis azil!!! samo nam jos to treba!!

fumble

pre 12 godina

moze doci u hr kod svog bradatog prijatelja stipe m. koji je nedavno kupio kucu, pa valjda ce se naci neki sobicak za starog druga ili moze postaviti sator u dvoristu.

Radojica

pre 12 godina

Samo nam fali jos taj zlocinac u zemlji. Izazvao gradjanski rat u svojoj zemlji- zeli do smrti da se bori a zrtvuje svoj narod. Tamo do pre finansirao teroriste da obaraju putnicki avion.
Sto dalje od nase Srbije, sto je zakuvao to neka i kusa sa svojim narodom.
Tiraninu nije bilo dosta 30 tak godina ili vise vladavine u Libiji, pa kao neki monarh bi zeleo da svoju vlast prenese na svoje sinove. Umesto da se elegantno povukao u pocetku sa vlasti i da je sa parama koje skupio tokom svoje vladavine mirno otisao negde i da prozivi ostatak svog bioloskog zivota. Ne on je zeleo rat po svaku cenu, do poslednje krvi e pa neka sada i odgovara za svoju avanturu

Hoćemo

pre 12 godina

Dobro bi dosao Gadafi da pripomogne nasim vlastima kako da se otarasi svojih ničim izazvanih nezadovoljnih građana, i onako smo im na smetnji. Stalno nešto izvoljevamo, te hoćemo posao, hoćemo krov nad glavom, hoćemo bolje puteve, hoćemo pristojne plate, hoćemo...

Stefan

pre 12 godina

Ako donese neke milijarde moze da dodje slobodno. Kako su i Crnogorci dali azil onom sto su ga proterali sa Tajlanda, bivsem premijeru kako se vec zvase...

1234

pre 12 godina

Neka dodje. Ionako nam je malo postalo dosadno jer se konstantno vrte jedne te iste teme u Srbiji, pa da razbijemo malo monotoniju. A i mogao bi malo love da donese sa sobom, nece da se baci.

Nikola

pre 12 godina

izgleda da su jos samo srbi ostali verni gadafiju nakon sto ga je vecina libijaca napustila...
to je nazalost posledica indoktrinacije koju sprovode odredjene politicke grupacije kako bi regrutovale svoje birace i odrzale ih aktivnim do izbora, setimo se ko je bio najglasniji na pocetku rata u libiji, a jos tacniji pokazatelj o kojoj se to politici radi predstavlja i cinjenica da ti ljudi odbijaju da prihvate realnost i zive u nekakvom paralelnom univerzumu gde je gadafi pobedio (a i sloba i seselj), a ako tome dodamo KLETVE koju te karikature izricu na racun libijskog naroda i njegove buducnosti - jako smo blizu konacnom resenju!
libijski narod najbolje zna kako je ziveo pod gadafijem i izabrao je svoj put i ne zeli gadafija! ko ste vi da im solite pamet?
zao mi je sto sam iste nacionalnosti kao i ti ljudi koji podrzavaju ovog brutalnog kasapina, ali mogu samo da cestitam gradjanima libije na tesko izvojevanoj slobodi!

Pedja NS

pre 12 godina

Da je bio mudriji i malo bolje odigrao pre par godina kad su mu se otvorila vrata, danas bi verovatno obilazio svet u ulozi predsednika nekakvog centra za ljudska prava ili lige humanista, kao mnogi drugi zlikovci.

Ovako, sta da se radi. Zavrsice kao i mnogi drugi koji se nadju na putu jacima.

A, ako je potpuno poludeo docice kod nas, pa ce ga Boris uz izvinjenje poslati prvoj drzavi koja ga bude trazila.

tada

pre 12 godina

Bolje bih billo da on direkno trazi azil u Hagu. Dosta im je prijatelja tamu pa moze igrati karte i sa Srbima i sa Hrvatima pa Albancima Bosnjacima.. Najbolje bice mu njemu tamu...

Bobo

pre 12 godina

Samo nam jos on fali, nije dosta sto nas opet uslovljavaju, nisu dovoljni ni Karadzic ni Mladic ni Hadzic, sada Kosovo. Ocigledno nas ne zele u EU drustvu, jos nam nedostaje ta beda na ledjima!
Ako se ipak odluci za azil u Srbiji i bude mu dozvoljeno da ima vise zena, mogu i ja da mu javim da mi ponese par komada (zena) za svaki dan? Neka se seti da ponese i malo nafte, skupo gorivo kod nas ko otrov!

medicinar

pre 12 godina

ovi ko da mu predlazu listu, da bira gde ce. jos od pocetka sukoba ga sele u jednu pa u drugu zemlju, nece da shvate ni prihvate da gadafi ne zeli da ode. ako su ga drugi napustili, hrabrost mu je jos uvek tu.

sumorni

pre 12 godina

SUsedi se ubiše dokazujući kako je Hr definitivno bolja zemlja za sve, pa i za život.

Tako da tipujem na njih, neće Muamer bilo gde, i on voli gde je dobro.

Jel valja ovo susedi?

Filip

pre 12 godina

ovo je cista propaganda protiv srbije. mi tamo imamo neke ugovore s kojima mora da se vidi sta ce da bude. davati gadafiju azil bilo bi suludo, ali nista ne kosta da se malo oblati srbija.

Vokshi

pre 12 godina

Definitivno u - Srbiju.

Svaka ptica svome jatu
svako tezi svome bratu.

U Beogradu ima dovoljno prostora i zelenih i lepih parkova gde bi Gadafi mogao da udari cergu sa sve kamilama i telohraniteljkama.U ostalom u tome vec ima iskustva, kako on tako i Beograd/Beogradjani.

Vlado

pre 12 godina

Nadam se da će Srbija biti njegova sledeća destinacija. Onda bi mogli nakon priznanja Kosova njegovim izručenjem definitivno napraviti odlučujući korak ka EU. Nadam se da će to pametni ljudi u našoj zemlji uvideti i realizovati. Naravno pre svega toga trebamo postati aktivna i bezrezervna članica NATO-a i ustupiti mu sve naše ljudske kapacitete, jer ovih tehničkih i nemamo.

tjah...

pre 12 godina

Ne bih mu preporucio Cad ili Alzir,tamo mogu da ga otmu kad hoce,a o kredibilitetu Hrvatske i nazalost ove nase banana-krpa drzave ne vredi ni trositi reci...kad se uzmu u obzir zene,klima,atmosfera,daljina i sigurnost- Venecuela.

mario

pre 12 godina

Hrvatska i Srbija su nerealne opcije za azil zbog pritiska EU. Najvece sanse su da ce dobiti azil u Venecueli.
(Bole, 25. avgust 2011 16:15)
Pa naravno da mu je Hrvatska nerealna opcija kada je članica NATO-a i uskoro EU i priznala je od početka prijelazno vijeće.

Pera

pre 12 godina

Jedini nacin da on dodje u Srbiju jeste da Amerika to podrzi. Nazalost u tom slucaju bi se ovi nasi slozili i eto njega. Problem je sto nam on uopste ne treba, posebno ne u prici gde Amerika to trazi od nas...Za par meseci ili godina Amerikanci ce promeniti misljenje i onda traziti da ga izrucimo i ako smo mu dali azil. Dakle opet bi se brukali. U svakom slucaju bi navukli neprijatelje sebi na ledja bilo sa jedne ili druge strane.

Mi smo mala zemlja, moze se reci pod okupacijom, i ne treba mi da budemo najveci borci za svetsku pravdu. Nije vreme za to. Treba mudro cutati, planirati...i cekati... vreme promena.

mile pile

pre 12 godina

Mogu da zamislim sledeci film o agentu 007. Stvar se deseva u Severnoj Africi. Jedan ostareli senilni diktator ima malih problema. E tu sad nastaje zaplet. On je pod zastitom mocnog srpskog politicara koji ga na spektularan nacin prebacuje u Srbiju skrivenom u gepeku stojadina.007 je sve vreme u centru paznje, besomucno lupajuci automobile i uspesno izbegavajuci srpske snajpere i gradjevinske radnike.007 ne odustaje ladno sa laznim pasosem ulazi u Srbiju. Pokusava da locira odbeglog diktatora i to mu polazi za rukom. Njegova sefica salje koordinate specializovanom timu da intervenise. Ekipa krece na za tu priliku specijalno opremljenom bombarderu B1-B (pilot poznaje teren od ranije). Srokaju par projektila na mesto oznaceno sa X (mesto iz koordinata) i usput sravne par blokova za svaki slucaj. Za sve to vreme drugi mocni politicari nemo gledaju u direktnom prenusu akciju i hvataju se za glavu. Istovremeno ali na drugom screenu ide slika srpskog vladinog aviona na airportu u blizini Haga.007 razocaran seda u svoj aston martin otvara vrata istog ispred kafica u "silikonskoj dolini" i zaljubjuje se na prvi pogled. U pozadini idu neki trubaci , mislim na muziku. THE END

kiki

pre 12 godina

Sada kada je sve gotovo sada čete vi priznati prijelazno nacionalno viječe, a kada je bilo gusto i kada im je trebala pomoč onda ste još podržavali Gadafija.

mali radojica

pre 12 godina

Imam fenomenalan predlog: neka dodje kod nas u Srbiju, pa da ga nastanimo u Titovoj Kuci Cveca! Posle toga, da prodajemo karte turistima, koji mogu da vide jedinstveni muzej diktatora iz proslosti, sa zivim i mrtvim eksponatima (samo treba pustiti i par kamila medju paunove po basti, radi balansa). Pa ni Smitsonijan, Ermitaz ili Luvr ne bi imali tako jaku izlozbenu postavku!!

Stvarnost

pre 12 godina

Otarasili smo se raznik zlocinaca sada nam i ovaj treba. Neka zaobilazi Srbiju hiljadama kilometara daleko. U Hrvatsku i CG nece posto su medju prvima priznali prelaznu vladu. Kako amerika kone ove male drzave se ....... Mi cekamo da vidimo kako ce rusi i kinezi da reagujeu. I oni su pred pred priznavanjem prelazne vlade i onda ce nasa diplomatija da napravi "odlucan" korak

Neven

pre 12 godina

Gadafi je veliki prijatelj Srbije i jedini koji se može nazvati Titovim naslednikom. I kad bi se raspisao referendum da se da azil Gadafiju, 80% gradjana glasalo bi pozitivno. E sad što smo jadni i bedni u svakom pogledu , i što smo u situaciji da zavisimo od globalnih ajkula , i to da smo večiti dežurni krivac, koga treba samo ucenjivati i pritiskati, u kojoj je sistem jedino hrabar kad treba reketirati običnu raju, verovatnoća da se da azil Gadafiju je ista kao da će mo postati u nekoj dalekoj budućnosti punopravan član evropske unije.

Super cinik

pre 12 godina

Nemoj Gadafi molim te! Tek smo poslali neke u hag. Ako si nam drugar idi malo do Hrvatske pa se druži sa Mesićem imali bi ste o čemu da razgovarate.

Radojica

pre 12 godina

Samo nam fali jos taj zlocinac u zemlji. Izazvao gradjanski rat u svojoj zemlji- zeli do smrti da se bori a zrtvuje svoj narod. Tamo do pre finansirao teroriste da obaraju putnicki avion.
Sto dalje od nase Srbije, sto je zakuvao to neka i kusa sa svojim narodom.
Tiraninu nije bilo dosta 30 tak godina ili vise vladavine u Libiji, pa kao neki monarh bi zeleo da svoju vlast prenese na svoje sinove. Umesto da se elegantno povukao u pocetku sa vlasti i da je sa parama koje skupio tokom svoje vladavine mirno otisao negde i da prozivi ostatak svog bioloskog zivota. Ne on je zeleo rat po svaku cenu, do poslednje krvi e pa neka sada i odgovara za svoju avanturu

Coileán Ó Fhearghail

pre 12 godina

Ovo je tipicno. Prvo se u arapskom svetu svrgava diktator,a onda se sve raspada u haosu gradjanskog rata i bezvlasca i sve se vraca par vekova unazad. To se onda u zemlji Oprah Winfrey naziva "demokratijom"! Muka mi je od cekanja da se u Washingtonu dogodi -PAMET!!!

drasko

pre 12 godina

E samo nam jos ovaj treba, eto novog uslova za EU integracije.Isporucite {Gad}afija i dobijate datum za pocetak pregovora. Ma totalno ludilo, selim ze iz ove zemlje,ja mislim da ludji scenarijo sa ovom patlidzan drzavom ne moze ni Monti Pjaton da osmisli...

skblzzzz

pre 12 godina

čad, alžir, venecuela - fino društvo, nema šta, fale samo zimbabve, s. koreja i burma. hrvati i srbi, je li vam sada jasnije gdje vam (nam) je mjesto u svijetu?

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Ne, jer je Gadafiju vec postalo jasno da je prijateljstvo sa Srbijom bila njegova cista zabluda. Osim toga Tadic je poslednji u svetu koji bi se usudio da Gadafiju pruzi gostoprimstvo. Njemu je i svoja koza tesna, a Gadafiju kako bude.

Nikola

pre 12 godina

izgleda da su jos samo srbi ostali verni gadafiju nakon sto ga je vecina libijaca napustila...
to je nazalost posledica indoktrinacije koju sprovode odredjene politicke grupacije kako bi regrutovale svoje birace i odrzale ih aktivnim do izbora, setimo se ko je bio najglasniji na pocetku rata u libiji, a jos tacniji pokazatelj o kojoj se to politici radi predstavlja i cinjenica da ti ljudi odbijaju da prihvate realnost i zive u nekakvom paralelnom univerzumu gde je gadafi pobedio (a i sloba i seselj), a ako tome dodamo KLETVE koju te karikature izricu na racun libijskog naroda i njegove buducnosti - jako smo blizu konacnom resenju!
libijski narod najbolje zna kako je ziveo pod gadafijem i izabrao je svoj put i ne zeli gadafija! ko ste vi da im solite pamet?
zao mi je sto sam iste nacionalnosti kao i ti ljudi koji podrzavaju ovog brutalnog kasapina, ali mogu samo da cestitam gradjanima libije na tesko izvojevanoj slobodi!

Vlado

pre 12 godina

Nadam se da će Srbija biti njegova sledeća destinacija. Onda bi mogli nakon priznanja Kosova njegovim izručenjem definitivno napraviti odlučujući korak ka EU. Nadam se da će to pametni ljudi u našoj zemlji uvideti i realizovati. Naravno pre svega toga trebamo postati aktivna i bezrezervna članica NATO-a i ustupiti mu sve naše ljudske kapacitete, jer ovih tehničkih i nemamo.

bolje rat nego pakt

pre 12 godina

ha, ha, ha... Srbijanska hrabrost i prinicpijelnost na delu. Kad su za tastaturom onda hvalospevi Gadafiju a kad treba pokazati kicmu onda "nemoj kod nas". Jaki i principijelni na recima a kad zapuca i treba da se pokaze principijelnost u praksi onda "ja samo tetki da odnesem lek"...

Mix

pre 12 godina

Treba ga pustiti da dodje ovde. Sigurno ima vise para da investira u Srbiju nego posrnula EU, a pri tom nam ni ne trazi da priznamo Kosovo za uzvrat.

kiki

pre 12 godina

Sada kada je sve gotovo sada čete vi priznati prijelazno nacionalno viječe, a kada je bilo gusto i kada im je trebala pomoč onda ste još podržavali Gadafija.

da komsiji/susjedu crkne krava

pre 12 godina

Draga moja bivsa braco Hrvati dzabe ste krecili i slihtali se novoj vlasti nista vam ne vredi prodjoste isto ko i mi koji smo ga podrzavali. Nema poslova, nema novca, nema biznisa ni za vas kao ni za nas. Pa posle neka neko kaze da ne postoji kosmicka pravda xaxaxaxa :) Ajde pozdrav bivsoj braci iz Srbije

Darko

pre 12 godina

Boze dragi ko li preuzima tu drzavu.Pa oni nista ne znaju...Irak ce za Libiju biti mala skolica...Nikada se tu vise ne moze uspostaviti ni prividan mir i red. Najverovatnija opcija je da ce se talas izbeglica iz Libije ubrzo preliti u Evropu.

tada

pre 12 godina

Bolje bih billo da on direkno trazi azil u Hagu. Dosta im je prijatelja tamu pa moze igrati karte i sa Srbima i sa Hrvatima pa Albancima Bosnjacima.. Najbolje bice mu njemu tamu...

justin

pre 12 godina

Sram da vas bude, a čovek nam poklonio Kamile grdnu gvožđuriju pokupovao od nas Aeroinženjering se od njega napravio,a tek JATova škola u Vršcu pa naši građevinci,,,,red bi bilo da primite CARA. Najbolji TITOV đak.

mario

pre 12 godina

Da dođe u Hrvatsku nema šanse iz više razloga jer je RH priznala prijelazno nacionalno vijeće,jer je članica NATO-a,a i skoro pa je članica EU.
Tako da nema šanse da dobije azil u RH to bi trebala znati i ta članica prijalozn viječa i da to nema veze koliko je Gadafi dobar sa bivšim predsjednikom.
I kako može imati dobar odnos sa RH koja je priznala pobunjenike i članica je NATO-a

Bobo

pre 12 godina

Samo nam jos on fali, nije dosta sto nas opet uslovljavaju, nisu dovoljni ni Karadzic ni Mladic ni Hadzic, sada Kosovo. Ocigledno nas ne zele u EU drustvu, jos nam nedostaje ta beda na ledjima!
Ako se ipak odluci za azil u Srbiji i bude mu dozvoljeno da ima vise zena, mogu i ja da mu javim da mi ponese par komada (zena) za svaki dan? Neka se seti da ponese i malo nafte, skupo gorivo kod nas ko otrov!

Slobodan

pre 12 godina

Ja preporučujem da ga sami pozovemo i lepo primimo, pa kad ga narod ponovo pozove da se vrati, a žaliće za njim sigurno, imaćemo besplatno naftu. To bi TITO uradio da je živ, a on je najbolje znao kako treba i sa rusima i sa amerima i sa nesvrstanim prijateljima i to je dokazao.

Nikola

pre 12 godina

Oni samo mogu da pričaju o tome gde može Gadafi zatražiti azil, na taj način stvarajući sliku o tome da on želi da ode, ali to nije istina. Mogao je da pobegne na početku i da odnese sa sobom silne milijarde a nije. Pola porodice mu je izginulo od NATO avijacije, a zašto? Rekao je jasno i glasno da ostaje do kraja, do pobede ili propasti, i tako će i biti.

Aha

pre 12 godina

Ovde se dakle skuplja ekipa - razni Gadafiji, Dodizi, Palme...Mozda Koshtunica i Gadafi budu na jednoj izbornoj listi.

Zasto da ne! Ili mozda - Palma i Gadafi. Gadafi pod Palmom. Kao kod kuce. Zasto da ne? Pa onda TV duel - Gadafi vs. Dinkic, pa Gadafi u Utisku nedelje...i tako dalje i tako dalje...

Idi begaj

pre 12 godina

Pa aj da se i ja nalozim na ovu vest i pustim mozak na pashu.
U nekim zemljama diktatura je neminovna...
Sta bi bilo kada bi u Kini bila uvedena demokratija?
U Libiji je Gadafi bio kralj koji diktira sve....e sada, kada toga vise ne bude i dodje tzv. demokratija videcemo svi kako ce to da izgleda.
Vec iz ovog komentara ove zene koja je u nekom prelaznom vecu vidimo da Al kaida koju je Gadafi spominjao jos na pocetku sukoba vec ima opasne pozicije u Libiji.
Kako se meni cini nece proci ni godinu dana a u Libiji cemo vec videti proteste i pozive Gadafiju da se vrati, jest da ce ga do tada tzv. svetski policajci vec shchepati ali... zivi bili pa videli.
Ono sto ne razumem jeste da Nato (citaj USA) podrzava pobunjenike (citaj Al kaidu) u Libiji, mudzahedine u Bosni, Albance (citaj narko kartel na Kosovu)...?

nele

pre 12 godina

"dodji brate nesvrstani
ovde te svi vole,
posalji nam svoju decu,
da izuce skole"
Pa koliko se ja secam vecina gradjana Srbije je podrzavala pravednu borbu Gadafija protiv imperijalizma i novog svetskog poretka. Red je sada, kada je izgubio, da se nadjemo prijatelju u nevolji. Bar mi znamo kako je to kad se gube ratovi.

Uros

pre 12 godina

Meni je ovo oko Libije, i uopste rasprave oko politike NATO sila, skroz nelogicno... Gadafi jeste diktator, i sve to lose o njemu stoji, ali, kada se raspravlja o opravdanosti njegovog svrgavanja i dobronamernosti te akcije prema libijskom narodu - postaje cudno: ovde ko izrazi sumnju da je to sve opravdano dobije epitet pro-milosevicevsko-diktatorski-orijentisanog primitivca, a da bi te neko smatrao politicki liberalnim i naprednim i demokratom - treba da imas isto misljenje kao neki nepismeni radnik sa pumpe u Teksasu - znaci - Go, USA, go! E pa ja smatram sebe liberalno orijentisanim, a ipak mi je Gadafi simpaticniji od Odisejeve koncesije (pardon, zore)... Mislim, mozda ima i neke opravdanosti u tome sto SAD rade, ali kada to bude imalo neko dublje objasnjenje osim onog mahanja zastavicama na koje se primaju gojazni zatucani stvorovi sa IQ oko 90, onda mozda i podrzim... za sad sam protiv, pa makar samo zbog toga da ne budem sa njima na istoj strani....

Filip

pre 12 godina

ovo je cista propaganda protiv srbije. mi tamo imamo neke ugovore s kojima mora da se vidi sta ce da bude. davati gadafiju azil bilo bi suludo, ali nista ne kosta da se malo oblati srbija.

Dule NS

pre 12 godina

pa kakvi su sad ovo komentari,zar nismo podrzavali do juce Gadafija a sad ne zelimo da cujemo za njega...e moja Srbijo jadna li si...
(bojan, 25. avgust 2011 13:43)


-Hajde nemojte da se folirate!
-Jeste, većina Srba simpatiše Gadafija, ali sigurno neće rizikovati svoju budućnost zbog svojih simpatija prema njemu!
-I nisu Srbi jedini koji ga simpatišu - simpatišu ga i Hrvati - i narod (šta god ovde komentarisali) a i političari (pogledajte samo Mesića), Crnogorci, Bosanci i svi ostali sa ovih prostora, jer Gadafi među ovim narodima ima izvesni ugled i poštovanje još iz prošlosti i vremena Tita, Jugoslavije i pokreta nesvrstanosti!
I to nema nikakve veze sa ovim poslednjim ratom u Libiji!
-To što je pod stare dane Gadafi malo odlepio je druga stvar!
-Što bi se sada folirali i pravili da smo nešto što nismo!
-Jeste, Gadafi je veliki prijatelj svih balkanskih naroda, ali je na kraju na žalost zabrljao i oni će mu okrenuti leđa - surova sudbina sa kojom smo se i mi Srbi više puta susretali!
...ali sigurno će mu u pomoć priskočiti Venecuela...

"Bolje bez babe nego zbabom"

pre 12 godina

Bolje u Hrvatskoj nego u Srbiji. U Srbiji slabo ima kampova, a i to što ima, loše je uređeno, na lošim lokacijama, a nema ni potrebnu infrastrukturu. Dok u Hrvatskoj, kad Gadafi dođe da podigne šatore, bože da bira vrhunske lokacije sa sve pratećom kampovskom infrastrukturom. Može da bira pesak, palme, travnatu podlogu, maslinjake, a tu je i Adriatik kao šat el Mediteran, može da mu bude kao kod kuće. Ima i Kupare (doduše razrušene), te Brione (Brijune) ako hoće da se priseti mladosti.

slobodan

pre 12 godina

Kako stoje stvari Venecuela je jedina valjana opcija za njega posto je to jedina slobodna i demokratska drzava od ovih nabrojanih.

Svi ostali bi ga prodali dok si rekao dolar.

Darko

pre 12 godina

Nevjerovatno,

a u Hr. mediji pišu da će zatražiti azil upravo u Hrvatskoj...
Ha, ha, ha... za puknuti od smijeha, kako nas i jedne i druge medijski lože, pa u nedostatku vijesti, jer je sezona kiselih krastavaca, plasiraju ovakve nebuloze... ;)

Stvarno svašta!

Sram nas bilo

pre 12 godina

Nasa vlada priznala "pobunjenicku vladu". Super koja patetika, a kad neko prizna Kosovo od zemalja kao sto je Djibuti itd. mi se bunimo, koje licemjerje. Kakav smo mi narod, uh.

Hoćemo

pre 12 godina

Dobro bi dosao Gadafi da pripomogne nasim vlastima kako da se otarasi svojih ničim izazvanih nezadovoljnih građana, i onako smo im na smetnji. Stalno nešto izvoljevamo, te hoćemo posao, hoćemo krov nad glavom, hoćemo bolje puteve, hoćemo pristojne plate, hoćemo...

mario

pre 12 godina

Hrvatska i Srbija su nerealne opcije za azil zbog pritiska EU. Najvece sanse su da ce dobiti azil u Venecueli.
(Bole, 25. avgust 2011 16:15)
Pa naravno da mu je Hrvatska nerealna opcija kada je članica NATO-a i uskoro EU i priznala je od početka prijelazno vijeće.

Vokshi

pre 12 godina

Definitivno u - Srbiju.

Svaka ptica svome jatu
svako tezi svome bratu.

U Beogradu ima dovoljno prostora i zelenih i lepih parkova gde bi Gadafi mogao da udari cergu sa sve kamilama i telohraniteljkama.U ostalom u tome vec ima iskustva, kako on tako i Beograd/Beogradjani.

Majkl.Džekson

pre 12 godina

Ovi komentari ovde su fenomenalni! Najjači je onaj što je predložio da stavimo Gadafija da bude živi eksponat u Kući cveća i onaj što se potpisao sa "Srbija do Tripolija". Nasmejali ste me, ljudi, hvala vam od srca! I zaista, zašto da ne damo krila tim maštovitim idejama i prenesemo ih na neka polja javnog života? Humor nam je najjača strana, možemo to dobro da iskoristimo.

A umemo i sami sebi da se smejemo, to je sigurno jak adut u bilo kom vrednosnom sistemu jer smeh leči, dokazano je. Ništa nije izgubljeno, jer se naša pobeda nalazi u nama samima.

Ajde više, dignite glavu i recite šta mislite. Sebi, pa onda svakome oko vas :)

electric_mojo

pre 12 godina

"Fatima Mahmud strahuje od građanskog rata posle "pada Gadafija" jer među pobunjenicima ima puno islamista zadojenih ideologiom Al kaide i njihovog bivšeg vođe Bin Ladena."

E moji jadnici, tek sada pocinje...

Mile od Zarkova

pre 12 godina

Pa, ako ćemo pravo,

pola ovih što sad viču "Samo nemoj kod nas!" su do pre neki dan vikali "To brate rođeni!" kad je odbio da prizna nezavisnost Kosova...

A da ne pričan koliko su ovi naši sa vrha šurovali sa njim po pitanju trgovine oružjem za Arapske i Afričke države, i gore pomenutog Kosova!

Ako bude trežio azil, nije, u najmanju ruku, ljudski odbiti ga!
Tako da Moamere prijatelji, dobrodošao u Srbiju... Jedan problem manje-više....

mina

pre 12 godina

i eto... recimo damo mu azil... nekoliko meseci kasnije ili u nasem slucaju godina recimo... priznamo kosovo... sledeci zahtev EU, nece biti "pecat" itd. vec guess what?? Izrucite Gadafija!! tako da koliko god ga simpatisem ... molim te Gadafi nemoj kod nas da trazis azil!!! samo nam jos to treba!!

fumble

pre 12 godina

moze doci u hr kod svog bradatog prijatelja stipe m. koji je nedavno kupio kucu, pa valjda ce se naci neki sobicak za starog druga ili moze postaviti sator u dvoristu.

sumorni

pre 12 godina

SUsedi se ubiše dokazujući kako je Hr definitivno bolja zemlja za sve, pa i za život.

Tako da tipujem na njih, neće Muamer bilo gde, i on voli gde je dobro.

Jel valja ovo susedi?

sirotinjska zabava

pre 12 godina

Kakva crna Srbija kakvi bakraci! Ovo je samo jos jedna zabava za nas besposlene koji komentarisemo vesti (a vidim da je i u Croatiji isto).

medicinar

pre 12 godina

ovi ko da mu predlazu listu, da bira gde ce. jos od pocetka sukoba ga sele u jednu pa u drugu zemlju, nece da shvate ni prihvate da gadafi ne zeli da ode. ako su ga drugi napustili, hrabrost mu je jos uvek tu.

vlada-so

pre 12 godina

Neka povede i karavan dvogrbih kamila natovarenih bisagama prepunih dolara da napravimo od ove naše pustinje poslednju antiglobalističku oazu.

Pera

pre 12 godina

Jedini nacin da on dodje u Srbiju jeste da Amerika to podrzi. Nazalost u tom slucaju bi se ovi nasi slozili i eto njega. Problem je sto nam on uopste ne treba, posebno ne u prici gde Amerika to trazi od nas...Za par meseci ili godina Amerikanci ce promeniti misljenje i onda traziti da ga izrucimo i ako smo mu dali azil. Dakle opet bi se brukali. U svakom slucaju bi navukli neprijatelje sebi na ledja bilo sa jedne ili druge strane.

Mi smo mala zemlja, moze se reci pod okupacijom, i ne treba mi da budemo najveci borci za svetsku pravdu. Nije vreme za to. Treba mudro cutati, planirati...i cekati... vreme promena.

mali

pre 12 godina

Venecuela ili Srbija druge mu nema.
Hrvatska je u NATOu a i priznala je novu pobunjenicku vladu, tako da mu ostaje samo da ga Mesic sprovede do Beograda.

Stefan

pre 12 godina

Ako donese neke milijarde moze da dodje slobodno. Kako su i Crnogorci dali azil onom sto su ga proterali sa Tajlanda, bivsem premijeru kako se vec zvase...

1234

pre 12 godina

Neka dodje. Ionako nam je malo postalo dosadno jer se konstantno vrte jedne te iste teme u Srbiji, pa da razbijemo malo monotoniju. A i mogao bi malo love da donese sa sobom, nece da se baci.

Srbija do Tripolija

pre 12 godina

Zurka ne bi bila kompletna bez glavnog DJ-a, hoce li stici na vreme za gay paradu, pregovore o Kosovu i last but not least, izbore na kojima ce biti glavni favorit?

Mosha

pre 12 godina

Tipujem da cemo, ako na kraju pobedi ovo Nacinalno vece, imati "extra dobre" odnose sa Libijom. Vec se vidi koliko nas vole - prvo su optuzili srpske hakere da ih tresu po netu, onda su srpski snajperisti se pojavili, a sada jos misle da ce Srbija da da azil Gadafiju.
Ono sto je najcrnje, iz njihove izjave da veruju u mogucnost da mu Srbija ili Hrvatska daju azil, jasno je da nemaju pojma sta pricaju niti da znaju situaciju u svetu. Bice to vesela vlast, strucna pre svega :)

Pedja NS

pre 12 godina

Da je bio mudriji i malo bolje odigrao pre par godina kad su mu se otvorila vrata, danas bi verovatno obilazio svet u ulozi predsednika nekakvog centra za ljudska prava ili lige humanista, kao mnogi drugi zlikovci.

Ovako, sta da se radi. Zavrsice kao i mnogi drugi koji se nadju na putu jacima.

A, ako je potpuno poludeo docice kod nas, pa ce ga Boris uz izvinjenje poslati prvoj drzavi koja ga bude trazila.

mile pile

pre 12 godina

Mogu da zamislim sledeci film o agentu 007. Stvar se deseva u Severnoj Africi. Jedan ostareli senilni diktator ima malih problema. E tu sad nastaje zaplet. On je pod zastitom mocnog srpskog politicara koji ga na spektularan nacin prebacuje u Srbiju skrivenom u gepeku stojadina.007 je sve vreme u centru paznje, besomucno lupajuci automobile i uspesno izbegavajuci srpske snajpere i gradjevinske radnike.007 ne odustaje ladno sa laznim pasosem ulazi u Srbiju. Pokusava da locira odbeglog diktatora i to mu polazi za rukom. Njegova sefica salje koordinate specializovanom timu da intervenise. Ekipa krece na za tu priliku specijalno opremljenom bombarderu B1-B (pilot poznaje teren od ranije). Srokaju par projektila na mesto oznaceno sa X (mesto iz koordinata) i usput sravne par blokova za svaki slucaj. Za sve to vreme drugi mocni politicari nemo gledaju u direktnom prenusu akciju i hvataju se za glavu. Istovremeno ali na drugom screenu ide slika srpskog vladinog aviona na airportu u blizini Haga.007 razocaran seda u svoj aston martin otvara vrata istog ispred kafica u "silikonskoj dolini" i zaljubjuje se na prvi pogled. U pozadini idu neki trubaci , mislim na muziku. THE END

miki

pre 12 godina

Dođi slobodno i ovako nam postaje dosadno! A i bolje da nas uslovljavaju sa tvojim isporučenjem Hagu nego da nam traže Kosovo! Ako stigneš ponesi malo i zlata, valjalo bi nam, malo smo presušili...

tjah...

pre 12 godina

Ne bih mu preporucio Cad ili Alzir,tamo mogu da ga otmu kad hoce,a o kredibilitetu Hrvatske i nazalost ove nase banana-krpa drzave ne vredi ni trositi reci...kad se uzmu u obzir zene,klima,atmosfera,daljina i sigurnost- Venecuela.