Nedelja, 21.08.2011.

00:09

Naftu uzeli Rusi, struja Nemcima

Dve nemačke kompanije su vrlo zainteresovane da ulažu u energetska postrojenja u Srbiji, a posebno ih zanima ulaganje u hidroelektrane.

Izvor: Blic

Naftu uzeli Rusi, struja Nemcima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

poznavalac Stanja

pre 12 godina

Daj bože,ali teško.Ako se to ne desi da ne kažem odmah ili ti pre izbora,Kada Tomislav Nikolić dodje na vlast eto odmah Srbije u sastavu Ruske federacije.Bojim se da je Srbija veoma ,veoma duboko u Ruskim planovima.

Voja i deca

pre 12 godina

@ radnik NIS-a

Vi niste radnik NIS-a i nemojte teko da se predstavljate. Inace bi znali sta se radi recimo u Rafineriji u Pancevu. Svoj stav iznosite kakav da je, ali nemojte da ljudi pomisle da imate bilo kakve podatke. I po oceni najvecih skeptika (recimo PK i PVV), privatizacija NIS-a je ocenjena kao jedina (veoma) uspesna na teritoriji Srbije (Vojvodine). Mozda Vama smeta sto su sa racuna NIS-a skinute partije i razne gulaferske organizacije.

Nikola

pre 12 godina

Sve je to ok, ali zasto na sve moguce nacine sprecavate domace investitore i ljude koji bi da podizu kredite za izgradnju malih hidroelektrana? Samo da vidimo kojem/kojim tajFunima je to u interesu.

bez_cenzure

pre 12 godina

Zuban odgovara da, dok je u Nemačkoj dalji razvoj kapaciteta hidroelektrana veoma ograničen, u Srbiji i drugim zemljama jugoistočne Evrope postoji ogroman razvojni potencijal.

Drugim riječima rečeno oni svoje rijeke štite ali zato žele svoje ciljeve ostvarivati uništavajući rijeke u banana državama poput Srbije gdje je vlast podložna mitu i korupciji. Ne uništavati Veliku Moravu! Smislite neko drugo rješenje!

komentar

pre 12 godina

@ROMAN, 21. avgust 2011 08:46
Od saradnje sa RWE ce korist da ima RWE.Sta se nas tice njihova korist.
Naravno da Srbija mora da ulaze u svoju energetiku,ali sta ce nam Nemci da nam grade mini elektrane,ajde da je u pitanju nuklearka.Jos ako se ispostavi da mi to treba da subvencionisemo pod izgovorom zelene energije.
Ko je izgradio ovoliki EPS nego bas mi.Onoliki DJerdap, Obrenovac,Bajna Basta,Kostolac,reverzibilna na Tari,i sve ostalo sve smo to mogli da izgradimo,a mini elektrane ne mozemo.To sto su nesposobni ljudu na vlasti to ne znaci da mi ne mozemo da se staramo o sebi nego da treba da dodju Nemci ili bilo ko drugi, da rade poslove koje mi sami znamo da radimo,u stvari da nam budu gazde a mi da radimo.
Sad ce Slovenci da nam grade mostove kao mi ne znamo,zaboravili smo.Slovenci ce da nam budu trgovci gazde, ne znamo mi da budemo trgovci valjda,Austrijanci ce da nam budu bankari gazde da nas deru kamatama,mnogo komplikovani poslovi ne znamo mi sami da ih radimo nego cemo nekog sa strane da zovemo da mu platimo da nas odere i zaradi na nama.

komentar

pre 12 godina

Sta nas briga za sta su zainteresovane nemacke kompanije,valjda je nama vazno sta je nas interes a ne njihov.
I sta to znaci naftu uzeli Rusi,pa sad smo duzni da se izvinimo Nemcima tako sto cemo da im poklanjamo EPS.EPS je neuporedivo vrednija kompanija od NIS,daleko vise vredi od NISa iako NIS ima evropske cene,a EPS daleko manje cene od evropskih.
I kakve mi koristi imamo od toga sto cemo nas prirodni resurs dati Nemcima ili Italijanima,kome ce da plate koncesiju,kome ce da ostave zagadjenje,cije zemljiste ce da potope i ko ce to da plati.I kakve mi koristi imamo od toga sto nasu struju poklanjamo za bagatelnu cenu vojvodini,jos slusamo njihove gluposti o njihovom novcu.Dokle ce nama nametati da budemo sirovinska baza,i mesto gde dovode slabo perspektivne fabrike tekstila i ostalog gde se radi puno a za male plate,dokle ce krcmiti nase bogatstvo i zanemarivati nasu infrastrukturu,i stalno nas potcinjavati te crnogorcima te vojvodjanima,te plati jednima,te plati drugima,te daj im ovo,te daj im ono,te izgradi im puteve,te fabrike duvana,te banke, te angazuj celu drzavu da se njima dovedu fabrike,te angazuj sve medije da se velica to sto drzava sve njima daje.
Da su doveli Mercedes u Priboj da preuzme FAP,ili da su doveli u Niš Simens ili neku slicnu kompaniju da preuzme Ei i da podigne elektronsku industriju to bi bio nas interes,od toga bi imali koristi.Politika koja se vodi u Srbiji je ravna nuli.

radnik NIS-a

pre 12 godina

Ne znam kako bi bilo pod nemcima,
ali sam uvek za njih nego za ruse.
Ako nista drugo,nemci su svoje pare posteno zaradili,za razliku od rusa!

Niti je NIS modernizovan,niti je bolje gorivo,
a jos manje da su plate tri puta vece kao sto neko spominje u komentarima.

Pantagruel

pre 12 godina

Дефинитивно више нисмо независна држава, него марионета којој велики споља поxвлаче конце и прописују кореографију. Пре или касније, неминовно ће морати да се деси нела револуција и у склопу ње нова национализација капиталних ресурса. Како ће се звати та идеологија и како ће се у то време звати држава која буде постојала на овим просторима, нисам сигуран. Вероватно и нећу живети довољно дуго да то лично видим, али сигуран сам да ће људима једном прекипети и да овај систем заснован на огимачини и пуњењу џепова убедљиве мањине, у светским размерама не може трајати вечно.

Sale

pre 12 godina

ma videli i ostali kako smo Rusima dali NIS za dzabe, pa hoce i oni da probaju....
gluposti nase Vlade na medjunarodnoj sceni ce se uciti u udzbenicima - kako ne treba raditi!!!!! a na kraju lekcije ce pisati -

Tito

pre 12 godina

Za to vreme francuski EDF koji proizvodi 22% ukupne proizvodnje struje u celoj EU je u 92% vlasnistvu francuske drzave ,sto ne ustane Tito da vas sve pozatvara ,koja banana zemlja postasmo.I sta kad sve rasprodate i zaduzite zemlju do maksimuma..briga vas,bicete sa parama ko zna gde a narod nece imati pare ni struju da plati.

lazar ns

pre 12 godina

POD HITNO NEMCE DOVESTI.RED,RAD I DISCIPLINA. TO JE JEDINI NAČIN DA SPASEMO OTADŽBINU.RUSI,NEMCI A BEZ AMERA I ENGLEZA PREVARANATA.

SM

pre 12 godina

Visestruko je bolje da uzmu Nemci i da rade kao sto
obicno i rade nego da se ovi nasi lopovi uzajme negde
pa da onda zaposljavaju svoje kadrove. Morava i ovako
decenijama dzabe tece pa tece...

Voyager

pre 12 godina

E eri opsteg loseg baratanja cinjenicama, nemacki kapital nije zapadni kapital. To je nemacki kapital. Kao sto ni ruski kapital nije istocni, vec je ruski. I jos nesto: u dogovoru zajednickog geostrateskog nastupa Nemacke i Rusije, Rusima nafta, Nemcima struja. Znaci tu je nemacko-ruski projekat da bi se sto vise smanjio uticaj USA na Balkanu. Kakav zapadni kapital, inace bi sada bila konfortacija "zapad-zapad". Srbija ce biti na kraju ako ostvare svoje namere pod patronatom Nemacke i Rusije. Sto i nije lose. Dva orla: crni i beli, ali crni je nesto malo iznad belog. Tako treba u celoj Evropi. A tako i jeste. Odnosno gde je tako, tamo imamo stabilnu ekonomsku i politicku situaciju.

energija

pre 12 godina

A Srbima 20,000 dinara plata! Napred kritikujete Ruse a u NIS-u plate barem 3 puta vece nego u bilo kojoj Nemackoj firmi koja radi u Srbiji!

Zoran

pre 12 godina

Kad se ne bi kralo u EPS-u kao sto se krade i kad ne bi bilo pet puta vise radnika nego sto treba, bilo bi para da sam EPS napravi te hidroelektrane i da ne deli profit sa strancima, ali treba biti pametan za tako nesto....

Dr Frank Gerrow

pre 12 godina

Lepo je sto u vlasti imamo strucnjake za prodaju tudje imovine i za uzimanje kredita koji volsebno nestaju...
Nadam se da ce odgovornima, kada se u ovoj zemlji konacno uspostavi red i zakon biti oduzeta imovina stecena na gore pomenuti nacin, kao i da ce biti osudjeni na maksimalne kazne zatvora da bi posluzili kao upozorenje sledecim "ekspertima".

Elektroničar

pre 12 godina

> A Srbima od sve svoje zemlje i imovine ostala "frula".

Pa Srbima su ostali Aereodrom, Železnica, Telekom, i Vlada sa Agencijama i raznim upravama pa vidimo kako sve to funkcioniše - to je leglo korupcije, nepotizma i "ugrađivanja", zar želimo da nam sve kompanije budu takve?
Što se tiče privatnih kompanija, tu je svejedno da li je vlasnik Mitrović, Mišković, Džon, Vitalij, Đuzepe ili Hans, svi oni drže pare u nekom poreskom raju, voze jahte po Mediteranu i nemamo mi ništa od toga što su oni Srbi ili nisu.
Pošto smo mi Srbi (barem većina koja je ostala ovde) za sada očigledno nesposobni da upravljamo i stvaramo ozbiljne kompanije, ja bih uvek izabrao Hansa da mi gradi fabriku u komšiluku i da me zapošljava.

ROMAN

pre 12 godina

@KOLIKO
Od frule necemo imati neke velike koristi,sem na Dragacevskom saboru, a od saradnje sa RWE,sigurno hocemo jer Srbija MORA da ulozi novac i znanje sa infrastrukturom,da bi(normalno)usla u 21vek.Potrosnja struje raste iz godine u godinu a nista se ne ulaze.

Tito

pre 12 godina

Za to vreme francuski EDF koji proizvodi 22% ukupne proizvodnje struje u celoj EU je u 92% vlasnistvu francuske drzave ,sto ne ustane Tito da vas sve pozatvara ,koja banana zemlja postasmo.I sta kad sve rasprodate i zaduzite zemlju do maksimuma..briga vas,bicete sa parama ko zna gde a narod nece imati pare ni struju da plati.

komentar

pre 12 godina

Sta nas briga za sta su zainteresovane nemacke kompanije,valjda je nama vazno sta je nas interes a ne njihov.
I sta to znaci naftu uzeli Rusi,pa sad smo duzni da se izvinimo Nemcima tako sto cemo da im poklanjamo EPS.EPS je neuporedivo vrednija kompanija od NIS,daleko vise vredi od NISa iako NIS ima evropske cene,a EPS daleko manje cene od evropskih.
I kakve mi koristi imamo od toga sto cemo nas prirodni resurs dati Nemcima ili Italijanima,kome ce da plate koncesiju,kome ce da ostave zagadjenje,cije zemljiste ce da potope i ko ce to da plati.I kakve mi koristi imamo od toga sto nasu struju poklanjamo za bagatelnu cenu vojvodini,jos slusamo njihove gluposti o njihovom novcu.Dokle ce nama nametati da budemo sirovinska baza,i mesto gde dovode slabo perspektivne fabrike tekstila i ostalog gde se radi puno a za male plate,dokle ce krcmiti nase bogatstvo i zanemarivati nasu infrastrukturu,i stalno nas potcinjavati te crnogorcima te vojvodjanima,te plati jednima,te plati drugima,te daj im ovo,te daj im ono,te izgradi im puteve,te fabrike duvana,te banke, te angazuj celu drzavu da se njima dovedu fabrike,te angazuj sve medije da se velica to sto drzava sve njima daje.
Da su doveli Mercedes u Priboj da preuzme FAP,ili da su doveli u Niš Simens ili neku slicnu kompaniju da preuzme Ei i da podigne elektronsku industriju to bi bio nas interes,od toga bi imali koristi.Politika koja se vodi u Srbiji je ravna nuli.

Zoran

pre 12 godina

Kad se ne bi kralo u EPS-u kao sto se krade i kad ne bi bilo pet puta vise radnika nego sto treba, bilo bi para da sam EPS napravi te hidroelektrane i da ne deli profit sa strancima, ali treba biti pametan za tako nesto....

Elektroničar

pre 12 godina

> A Srbima od sve svoje zemlje i imovine ostala "frula".

Pa Srbima su ostali Aereodrom, Železnica, Telekom, i Vlada sa Agencijama i raznim upravama pa vidimo kako sve to funkcioniše - to je leglo korupcije, nepotizma i "ugrađivanja", zar želimo da nam sve kompanije budu takve?
Što se tiče privatnih kompanija, tu je svejedno da li je vlasnik Mitrović, Mišković, Džon, Vitalij, Đuzepe ili Hans, svi oni drže pare u nekom poreskom raju, voze jahte po Mediteranu i nemamo mi ništa od toga što su oni Srbi ili nisu.
Pošto smo mi Srbi (barem većina koja je ostala ovde) za sada očigledno nesposobni da upravljamo i stvaramo ozbiljne kompanije, ja bih uvek izabrao Hansa da mi gradi fabriku u komšiluku i da me zapošljava.

radnik NIS-a

pre 12 godina

Ne znam kako bi bilo pod nemcima,
ali sam uvek za njih nego za ruse.
Ako nista drugo,nemci su svoje pare posteno zaradili,za razliku od rusa!

Niti je NIS modernizovan,niti je bolje gorivo,
a jos manje da su plate tri puta vece kao sto neko spominje u komentarima.

Pantagruel

pre 12 godina

Дефинитивно више нисмо независна држава, него марионета којој велики споља поxвлаче конце и прописују кореографију. Пре или касније, неминовно ће морати да се деси нела револуција и у склопу ње нова национализација капиталних ресурса. Како ће се звати та идеологија и како ће се у то време звати држава која буде постојала на овим просторима, нисам сигуран. Вероватно и нећу живети довољно дуго да то лично видим, али сигуран сам да ће људима једном прекипети и да овај систем заснован на огимачини и пуњењу џепова убедљиве мањине, у светским размерама не може трајати вечно.

energija

pre 12 godina

A Srbima 20,000 dinara plata! Napred kritikujete Ruse a u NIS-u plate barem 3 puta vece nego u bilo kojoj Nemackoj firmi koja radi u Srbiji!

Dr Frank Gerrow

pre 12 godina

Lepo je sto u vlasti imamo strucnjake za prodaju tudje imovine i za uzimanje kredita koji volsebno nestaju...
Nadam se da ce odgovornima, kada se u ovoj zemlji konacno uspostavi red i zakon biti oduzeta imovina stecena na gore pomenuti nacin, kao i da ce biti osudjeni na maksimalne kazne zatvora da bi posluzili kao upozorenje sledecim "ekspertima".

SM

pre 12 godina

Visestruko je bolje da uzmu Nemci i da rade kao sto
obicno i rade nego da se ovi nasi lopovi uzajme negde
pa da onda zaposljavaju svoje kadrove. Morava i ovako
decenijama dzabe tece pa tece...

Voyager

pre 12 godina

E eri opsteg loseg baratanja cinjenicama, nemacki kapital nije zapadni kapital. To je nemacki kapital. Kao sto ni ruski kapital nije istocni, vec je ruski. I jos nesto: u dogovoru zajednickog geostrateskog nastupa Nemacke i Rusije, Rusima nafta, Nemcima struja. Znaci tu je nemacko-ruski projekat da bi se sto vise smanjio uticaj USA na Balkanu. Kakav zapadni kapital, inace bi sada bila konfortacija "zapad-zapad". Srbija ce biti na kraju ako ostvare svoje namere pod patronatom Nemacke i Rusije. Sto i nije lose. Dva orla: crni i beli, ali crni je nesto malo iznad belog. Tako treba u celoj Evropi. A tako i jeste. Odnosno gde je tako, tamo imamo stabilnu ekonomsku i politicku situaciju.

lazar ns

pre 12 godina

POD HITNO NEMCE DOVESTI.RED,RAD I DISCIPLINA. TO JE JEDINI NAČIN DA SPASEMO OTADŽBINU.RUSI,NEMCI A BEZ AMERA I ENGLEZA PREVARANATA.

Sale

pre 12 godina

ma videli i ostali kako smo Rusima dali NIS za dzabe, pa hoce i oni da probaju....
gluposti nase Vlade na medjunarodnoj sceni ce se uciti u udzbenicima - kako ne treba raditi!!!!! a na kraju lekcije ce pisati -

ROMAN

pre 12 godina

@KOLIKO
Od frule necemo imati neke velike koristi,sem na Dragacevskom saboru, a od saradnje sa RWE,sigurno hocemo jer Srbija MORA da ulozi novac i znanje sa infrastrukturom,da bi(normalno)usla u 21vek.Potrosnja struje raste iz godine u godinu a nista se ne ulaze.

komentar

pre 12 godina

@ROMAN, 21. avgust 2011 08:46
Od saradnje sa RWE ce korist da ima RWE.Sta se nas tice njihova korist.
Naravno da Srbija mora da ulaze u svoju energetiku,ali sta ce nam Nemci da nam grade mini elektrane,ajde da je u pitanju nuklearka.Jos ako se ispostavi da mi to treba da subvencionisemo pod izgovorom zelene energije.
Ko je izgradio ovoliki EPS nego bas mi.Onoliki DJerdap, Obrenovac,Bajna Basta,Kostolac,reverzibilna na Tari,i sve ostalo sve smo to mogli da izgradimo,a mini elektrane ne mozemo.To sto su nesposobni ljudu na vlasti to ne znaci da mi ne mozemo da se staramo o sebi nego da treba da dodju Nemci ili bilo ko drugi, da rade poslove koje mi sami znamo da radimo,u stvari da nam budu gazde a mi da radimo.
Sad ce Slovenci da nam grade mostove kao mi ne znamo,zaboravili smo.Slovenci ce da nam budu trgovci gazde, ne znamo mi da budemo trgovci valjda,Austrijanci ce da nam budu bankari gazde da nas deru kamatama,mnogo komplikovani poslovi ne znamo mi sami da ih radimo nego cemo nekog sa strane da zovemo da mu platimo da nas odere i zaradi na nama.

bez_cenzure

pre 12 godina

Zuban odgovara da, dok je u Nemačkoj dalji razvoj kapaciteta hidroelektrana veoma ograničen, u Srbiji i drugim zemljama jugoistočne Evrope postoji ogroman razvojni potencijal.

Drugim riječima rečeno oni svoje rijeke štite ali zato žele svoje ciljeve ostvarivati uništavajući rijeke u banana državama poput Srbije gdje je vlast podložna mitu i korupciji. Ne uništavati Veliku Moravu! Smislite neko drugo rješenje!

Voja i deca

pre 12 godina

@ radnik NIS-a

Vi niste radnik NIS-a i nemojte teko da se predstavljate. Inace bi znali sta se radi recimo u Rafineriji u Pancevu. Svoj stav iznosite kakav da je, ali nemojte da ljudi pomisle da imate bilo kakve podatke. I po oceni najvecih skeptika (recimo PK i PVV), privatizacija NIS-a je ocenjena kao jedina (veoma) uspesna na teritoriji Srbije (Vojvodine). Mozda Vama smeta sto su sa racuna NIS-a skinute partije i razne gulaferske organizacije.

Nikola

pre 12 godina

Sve je to ok, ali zasto na sve moguce nacine sprecavate domace investitore i ljude koji bi da podizu kredite za izgradnju malih hidroelektrana? Samo da vidimo kojem/kojim tajFunima je to u interesu.

poznavalac Stanja

pre 12 godina

Daj bože,ali teško.Ako se to ne desi da ne kažem odmah ili ti pre izbora,Kada Tomislav Nikolić dodje na vlast eto odmah Srbije u sastavu Ruske federacije.Bojim se da je Srbija veoma ,veoma duboko u Ruskim planovima.

radnik NIS-a

pre 12 godina

Ne znam kako bi bilo pod nemcima,
ali sam uvek za njih nego za ruse.
Ako nista drugo,nemci su svoje pare posteno zaradili,za razliku od rusa!

Niti je NIS modernizovan,niti je bolje gorivo,
a jos manje da su plate tri puta vece kao sto neko spominje u komentarima.

lazar ns

pre 12 godina

POD HITNO NEMCE DOVESTI.RED,RAD I DISCIPLINA. TO JE JEDINI NAČIN DA SPASEMO OTADŽBINU.RUSI,NEMCI A BEZ AMERA I ENGLEZA PREVARANATA.

SM

pre 12 godina

Visestruko je bolje da uzmu Nemci i da rade kao sto
obicno i rade nego da se ovi nasi lopovi uzajme negde
pa da onda zaposljavaju svoje kadrove. Morava i ovako
decenijama dzabe tece pa tece...

Elektroničar

pre 12 godina

> A Srbima od sve svoje zemlje i imovine ostala "frula".

Pa Srbima su ostali Aereodrom, Železnica, Telekom, i Vlada sa Agencijama i raznim upravama pa vidimo kako sve to funkcioniše - to je leglo korupcije, nepotizma i "ugrađivanja", zar želimo da nam sve kompanije budu takve?
Što se tiče privatnih kompanija, tu je svejedno da li je vlasnik Mitrović, Mišković, Džon, Vitalij, Đuzepe ili Hans, svi oni drže pare u nekom poreskom raju, voze jahte po Mediteranu i nemamo mi ništa od toga što su oni Srbi ili nisu.
Pošto smo mi Srbi (barem većina koja je ostala ovde) za sada očigledno nesposobni da upravljamo i stvaramo ozbiljne kompanije, ja bih uvek izabrao Hansa da mi gradi fabriku u komšiluku i da me zapošljava.

ROMAN

pre 12 godina

@KOLIKO
Od frule necemo imati neke velike koristi,sem na Dragacevskom saboru, a od saradnje sa RWE,sigurno hocemo jer Srbija MORA da ulozi novac i znanje sa infrastrukturom,da bi(normalno)usla u 21vek.Potrosnja struje raste iz godine u godinu a nista se ne ulaze.

energija

pre 12 godina

A Srbima 20,000 dinara plata! Napred kritikujete Ruse a u NIS-u plate barem 3 puta vece nego u bilo kojoj Nemackoj firmi koja radi u Srbiji!

Tito

pre 12 godina

Za to vreme francuski EDF koji proizvodi 22% ukupne proizvodnje struje u celoj EU je u 92% vlasnistvu francuske drzave ,sto ne ustane Tito da vas sve pozatvara ,koja banana zemlja postasmo.I sta kad sve rasprodate i zaduzite zemlju do maksimuma..briga vas,bicete sa parama ko zna gde a narod nece imati pare ni struju da plati.

Sale

pre 12 godina

ma videli i ostali kako smo Rusima dali NIS za dzabe, pa hoce i oni da probaju....
gluposti nase Vlade na medjunarodnoj sceni ce se uciti u udzbenicima - kako ne treba raditi!!!!! a na kraju lekcije ce pisati -

Voyager

pre 12 godina

E eri opsteg loseg baratanja cinjenicama, nemacki kapital nije zapadni kapital. To je nemacki kapital. Kao sto ni ruski kapital nije istocni, vec je ruski. I jos nesto: u dogovoru zajednickog geostrateskog nastupa Nemacke i Rusije, Rusima nafta, Nemcima struja. Znaci tu je nemacko-ruski projekat da bi se sto vise smanjio uticaj USA na Balkanu. Kakav zapadni kapital, inace bi sada bila konfortacija "zapad-zapad". Srbija ce biti na kraju ako ostvare svoje namere pod patronatom Nemacke i Rusije. Sto i nije lose. Dva orla: crni i beli, ali crni je nesto malo iznad belog. Tako treba u celoj Evropi. A tako i jeste. Odnosno gde je tako, tamo imamo stabilnu ekonomsku i politicku situaciju.

komentar

pre 12 godina

Sta nas briga za sta su zainteresovane nemacke kompanije,valjda je nama vazno sta je nas interes a ne njihov.
I sta to znaci naftu uzeli Rusi,pa sad smo duzni da se izvinimo Nemcima tako sto cemo da im poklanjamo EPS.EPS je neuporedivo vrednija kompanija od NIS,daleko vise vredi od NISa iako NIS ima evropske cene,a EPS daleko manje cene od evropskih.
I kakve mi koristi imamo od toga sto cemo nas prirodni resurs dati Nemcima ili Italijanima,kome ce da plate koncesiju,kome ce da ostave zagadjenje,cije zemljiste ce da potope i ko ce to da plati.I kakve mi koristi imamo od toga sto nasu struju poklanjamo za bagatelnu cenu vojvodini,jos slusamo njihove gluposti o njihovom novcu.Dokle ce nama nametati da budemo sirovinska baza,i mesto gde dovode slabo perspektivne fabrike tekstila i ostalog gde se radi puno a za male plate,dokle ce krcmiti nase bogatstvo i zanemarivati nasu infrastrukturu,i stalno nas potcinjavati te crnogorcima te vojvodjanima,te plati jednima,te plati drugima,te daj im ovo,te daj im ono,te izgradi im puteve,te fabrike duvana,te banke, te angazuj celu drzavu da se njima dovedu fabrike,te angazuj sve medije da se velica to sto drzava sve njima daje.
Da su doveli Mercedes u Priboj da preuzme FAP,ili da su doveli u Niš Simens ili neku slicnu kompaniju da preuzme Ei i da podigne elektronsku industriju to bi bio nas interes,od toga bi imali koristi.Politika koja se vodi u Srbiji je ravna nuli.

Pantagruel

pre 12 godina

Дефинитивно више нисмо независна држава, него марионета којој велики споља поxвлаче конце и прописују кореографију. Пре или касније, неминовно ће морати да се деси нела револуција и у склопу ње нова национализација капиталних ресурса. Како ће се звати та идеологија и како ће се у то време звати држава која буде постојала на овим просторима, нисам сигуран. Вероватно и нећу живети довољно дуго да то лично видим, али сигуран сам да ће људима једном прекипети и да овај систем заснован на огимачини и пуњењу џепова убедљиве мањине, у светским размерама не може трајати вечно.

Voja i deca

pre 12 godina

@ radnik NIS-a

Vi niste radnik NIS-a i nemojte teko da se predstavljate. Inace bi znali sta se radi recimo u Rafineriji u Pancevu. Svoj stav iznosite kakav da je, ali nemojte da ljudi pomisle da imate bilo kakve podatke. I po oceni najvecih skeptika (recimo PK i PVV), privatizacija NIS-a je ocenjena kao jedina (veoma) uspesna na teritoriji Srbije (Vojvodine). Mozda Vama smeta sto su sa racuna NIS-a skinute partije i razne gulaferske organizacije.

Zoran

pre 12 godina

Kad se ne bi kralo u EPS-u kao sto se krade i kad ne bi bilo pet puta vise radnika nego sto treba, bilo bi para da sam EPS napravi te hidroelektrane i da ne deli profit sa strancima, ali treba biti pametan za tako nesto....

poznavalac Stanja

pre 12 godina

Daj bože,ali teško.Ako se to ne desi da ne kažem odmah ili ti pre izbora,Kada Tomislav Nikolić dodje na vlast eto odmah Srbije u sastavu Ruske federacije.Bojim se da je Srbija veoma ,veoma duboko u Ruskim planovima.

Dr Frank Gerrow

pre 12 godina

Lepo je sto u vlasti imamo strucnjake za prodaju tudje imovine i za uzimanje kredita koji volsebno nestaju...
Nadam se da ce odgovornima, kada se u ovoj zemlji konacno uspostavi red i zakon biti oduzeta imovina stecena na gore pomenuti nacin, kao i da ce biti osudjeni na maksimalne kazne zatvora da bi posluzili kao upozorenje sledecim "ekspertima".

Nikola

pre 12 godina

Sve je to ok, ali zasto na sve moguce nacine sprecavate domace investitore i ljude koji bi da podizu kredite za izgradnju malih hidroelektrana? Samo da vidimo kojem/kojim tajFunima je to u interesu.

bez_cenzure

pre 12 godina

Zuban odgovara da, dok je u Nemačkoj dalji razvoj kapaciteta hidroelektrana veoma ograničen, u Srbiji i drugim zemljama jugoistočne Evrope postoji ogroman razvojni potencijal.

Drugim riječima rečeno oni svoje rijeke štite ali zato žele svoje ciljeve ostvarivati uništavajući rijeke u banana državama poput Srbije gdje je vlast podložna mitu i korupciji. Ne uništavati Veliku Moravu! Smislite neko drugo rješenje!

komentar

pre 12 godina

@ROMAN, 21. avgust 2011 08:46
Od saradnje sa RWE ce korist da ima RWE.Sta se nas tice njihova korist.
Naravno da Srbija mora da ulaze u svoju energetiku,ali sta ce nam Nemci da nam grade mini elektrane,ajde da je u pitanju nuklearka.Jos ako se ispostavi da mi to treba da subvencionisemo pod izgovorom zelene energije.
Ko je izgradio ovoliki EPS nego bas mi.Onoliki DJerdap, Obrenovac,Bajna Basta,Kostolac,reverzibilna na Tari,i sve ostalo sve smo to mogli da izgradimo,a mini elektrane ne mozemo.To sto su nesposobni ljudu na vlasti to ne znaci da mi ne mozemo da se staramo o sebi nego da treba da dodju Nemci ili bilo ko drugi, da rade poslove koje mi sami znamo da radimo,u stvari da nam budu gazde a mi da radimo.
Sad ce Slovenci da nam grade mostove kao mi ne znamo,zaboravili smo.Slovenci ce da nam budu trgovci gazde, ne znamo mi da budemo trgovci valjda,Austrijanci ce da nam budu bankari gazde da nas deru kamatama,mnogo komplikovani poslovi ne znamo mi sami da ih radimo nego cemo nekog sa strane da zovemo da mu platimo da nas odere i zaradi na nama.