Ponedeljak, 15.08.2011.

00:03

Bila, Lidl i Karfur ni blizu Srbije

Koliko god nam se činilo da se po Srbiji grade samo tržni centri i marketi, istina je da ih je i dalje malo i da smo i po tome daleko ispod evropskog proseka.

Izvor: Dnevnik

Bila, Lidl i Karfur ni blizu Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

hvala

pre 12 godina

Boze, dobih 67 minusa zato sto vise volim domace jaje koje ima zumance, nego ono gde skoro da nema razlike izmedju belanceta i zumanceta, zato sto vise volim domacu sunku i slaninu nego onu sto prodaju u vakum pakovanjima bez mirisa i ukusa, zato sto vise volim malu prirodnu jabuku nego onu namazanu i spakovanu u mrezice, zato sto obozavam mladi kajmak i domaci paradajz kome se kozica ljusti bez problema, zato sto obozavam isprzenu sniclu od sigurnog i svezeg mesa...........

veterinarBG

pre 12 godina

(okip, 15. avgust 2011 10:19)
U pravu si 100%! Najbolja,najkvalitetnija hrana i usluga je u Merkatoru, i delimicno u Veru,a to mora i da kosta malo vise...Bitno je da postoji mogucnost izbora,neko ce skuplje i kvalitetnije,neko malo jeftinije,..po volji..

Vojislav

pre 12 godina

Više ne idem u Merkator. Skupi a izbor robe sve manji. Pazarim u maloj prodavnici i piljarnici u komšiluku. Iste su cene, a manje kupujem nepotrebnih sitnica. Šta će nama veliki trgovonski lanci, pa još da se na njima bogate nekakvi Todorići ili Tomaži...?Od naše potrošnje neka žive srpski građani i neka se bogati ova zemlja.

Goran Matić -Split

pre 12 godina

Pored domaćih trgovinskih lanaca (Konzum,Tommy, Plodine,Kerum...) u Hrvatskoj se nagomilalo i previše stranih: Mercator,Kaufland, Lidl, Interspar, Emmezeta,Billa,... pored Peveca tu je Bauhaus,Baumax i Bricostore...itd,itd... Da ne spominjem ogromne centre poput "City center One" sa stotinama trgovina i nizom popratnih sadržaja! Dakle, na svakom ćošku trg. centri i super-giga-mega- ultra-turbo-ovo- ono marketi. Za svačiji džep i ukus, od najkvalitetnijeg i najskupljeg do jeftinog škarta! Konkurencija "proganja" konkurenciju. Za krajnjeg potrošača to znači pravo na ogroman izbor gdje će,što i kako kupovat! Sve u svemu,u Hrvatskoj vlada pravi konzumerizam,trg. centri di se god okreneš. Mislim da smo prezasićeni otvaranja novih trg.centara i da je krajnje vrime da se počne nešto otvarat i vama u Srbiji da se mi u Hrvatskoj malo odmorimo od toga! Nama je dosta, a bogami i previše! Pozdrav iz Splita! (B92,molim da objavite! Hvala!)

cvele

pre 12 godina

Jedini pravi megamarket je Dis. Oni sve sto je dobro markiraju u svoju trgovinsku marku Dobro. Ako hocemo u tu evropu treba da postoje prodavnice i hipermarketi kao Voli iz C.Gore gde ima uglavnom proverini proizvodi iz okolnih zemalja i eu-a.

Бугарин

pre 12 godina

Овде у Бугарској постоје ланци продавница Метро, Билла, Кауфланд, Карфур, Лидл, Меркатор, Делта Макси (под називом Пикадили) плус неколико других мањих ланаца... Најјефтинији свих хипермаркета су продавницама Кауфланд и Карфур. Њихов квалитет је прилично добар. Лидл је познат као јефтинији ланац продавница са нижег квалитета. Продавнице Била нуде знатно вишим ценама, без значајних разлика у квалитету производа.

Tamara

pre 12 godina

Konkurencija je bitna ne samo zbog cene, nego i zbog kvaliteta.
U sva tri lanca u Beogradu - isti artikli.
Naši proizvođači hrane zaštićeni a uopšte to ne zaslužuju (uglavnom).

miroslav

pre 12 godina

Ne znam kako bi Lidl fukcionisao u Srbiji. U Nemackim Lidl-ovim marketima sve je drasticno jeftinije. Ovo su neke od cena, cokolade mogu da se nadju za 35 centi, ananas u konzervi 60 centi, pasulj razni u konzervi 29 centi, tecni deterdzent solidnog kvaliteta 2,90, paprni maramice troslojne 15 paklica 1,15 banane od 55 centi do 80 centi, mleko sa 0,50 posto mlecne masti 50 centi. Ne mogu sada svega da se setim, isto tako u slovenackim marketima Lidl sve je skuplje u proseku za 10-15 centi po proizvodu. Sad se postavlja pitanje zasto da mi nebeski narod placamo nasto jeftinije kad mozemo i skuplje makar dva puta. Zivela petooktobarska revolucija

Stanic

pre 12 godina

A, zasto da dodju? Jel zato da ih Gradska vlast strpa izmedju Rodica i Idea-e? Ili mozda na potezu Tempo, DIS, Rodic, Intermarse? Niko normalan ne bi dosao.

ima i drugog izgovora osim engleskog

pre 12 godina

Rihtersport je u Nemackoj besplatan, jer - ne postoji. Postoji samo Ritter sport i tacno je da kod nas kosta nerazumno mnogo.
A sto se tice "Kerfura" u Hrvatskoj, istina je, nema ga, ali ga nema i nigde u svetu jer, takodje, firma pod tim imenom - ne postoji. Karfura ima, i drugi je svetski lanac po snazi, iza monstruozno velikog Wall-marta.

okip

pre 12 godina

U Lidlu, Hoferu, Bili... kupio bi meso samo največem neprijatelju. Samo u Mercatoru prodaju stvari kontroliranog porekla. Slovenac sam pa čete reči: "Navija za svoje". Ali istine radi, Mercator je najbolji po svemu. Kvaliteta, kontrolirano poreklo, normalne cene. Zapamtite! Nije sve jeftino, što je jeftino ili nismo toliko bogati da bi mogli kupovati jeftino. I još ovo: u SLO samo u Mercatoru i Tušu možete kupovati Srbske proizvode.

Puter 99 Ci, secer 65 C, brasno 25 C

pre 12 godina

Na zalost, ne cekujte mnogo od Lidla u Srbji. Domace bakterije ce da pokvare njegove cene ! Pogledajte Metro.

Морава и брада

pre 12 godina

Нам је потребно пар домаћих и јаких ланаца супермаркета, који ће се ширити на регион и тако бити иод користи за пласман наше робе у иностранство!

Значи, недостаје нам 2-3 домаћа и јака ланца супермаркета, таквим ланцима и држава треба да помогне кад почну да се шире у регион.
Имали смо Маџи, и требао је да остане српски ланац, бар је држава требала да одкупи на име дуга око 25% удела у власништву, али...." туђе мирише!?"

Buba

pre 12 godina

Zašto ih nema? Zato što bi Hrvati i Slovenci "pukli" u Srbiji, a to izgleda nije u interesu nekom iz Srbije. Ovako, uživajte i dalje u visokim cenama.

LIDL JE CAR

pre 12 godina

Da Lidl otvori u srbiji supermarkete ubrzo bi mnogi trgovacki lanci pozatvarali svoje radnje!!! U HRVATSKOJ SU U LIDL-U DO 30% NIZE CENE NEGO KOD KONKURENCIJE!!!

Lars

pre 12 godina

Ja sam ziveo u zemlji gde je situacija bila slicna kao u Srbiji po pitanju monopola, s tim sto je Karfur drzao veci deo trzista. Ali i pored toga, u taj supermarket je bio najpovoljniji, stalno je imao akcije neprehrambenih artikla i zaista se roba mogla kupiti za povoljnu cenu. Takodje sta mi se najvise svidjalo kod Karfura jeste sto u svojoj ponudi ima proizvode od no-name do brand proizvodjaca i svako moze da izabere po svom budzetu.

gost

pre 12 godina

Ulazak trgovinskih lnaca je trebao da ide paralelno sa razvojem proizvodnje u zemlji. Treba valjda da imamo srednji sloj koji će trošiti pare u trgovinama i za koga će se trgovci utrkivti. Kod nas je proizvodnja ugašena i ovo malo trgovinskih lanaca je nažalost mnogo. Uvozni lobi je otvorio granice za svu robu iz uvoza, prilagodio kurs dinara svojim potrebama, sklopio ugovore sa trgovinskim lancima ili otvorio trgovinske lance. Domaći proizvođači su samo mogli da plaču i propadaju sa nekurentnim proizvodima i otvorenim takoreći bezcarinskim granicama. Država je tebala da zašti u prvim godinama vlasti domaću proizvodnju po svaku cenu. Danas bi verujem imali kurentne proizvode sa svetom i mnogo veći udeo robe u trgovinskim lancima i naravno mnogo više zaposlenih ljudi.

pera kojot genije

pre 12 godina

SRAMNO JE DA VI OBJABLJUJETE ČLANKE NEPROVERENOG SADRŽAJA! LIDL JE DOŠAO U SRBIJU, IMAJU KANCELARIJE NA NOVOM BEOGRADU U OMLADINSKIH BRIGADA, A KOLIKO ZNAM, PRVI OBJEKAT OTVARAJU U SEPTEMBRU U NOVOM SADU

tabasco pit

pre 12 godina

prvo, Kerfur nije u Hrvatskoj, pa nema potrebe da bas sve preuvelicavamo.

Drugo, ekonomisti koji prizeljkuju strane lance, nisu pravi ekonomisti, vec su to zastitnici interesnih grupa, jer nepostojanje domace trgovine ozbiljno naarusava plasman domacih proizvoda. Ako neko misli da ne zna o cemu pisem, nek saceka malo da Delez pokaze pravo lice, pa cete videti more proizvoda iz Belgije, Grcke, EU, uglavnom privatnih robnih marki, a lagani nestanak sa polica velikog broja artikala srpskih proizvodjaca. Ovo na prvi pogled znaci bolju stvar za potrosace, ali na duze staze to znaci zamiranje domace proizvodnje, a i potrosaci negde moraju da zarade svoju platu. Usluge nece moci jos dugo da budu nosilac srpske privrede. Svako stiti svoj interes, a interes stranih lanaca nikako ne moze da bude jednak interesu nasih proizvodjaca. Ovo sto je napisao akomentator iz Hrvatske, je apsolutno dobar presek onoga sto mozemo da ocekujemo. Zao mi je samo sto nije tu stavio komentar i za Hrvatski Konzum. Videli bi da se u njmu najvise prodaje hrvatska roba.


Trece, i dalje u Srbiji forsiramo pricu da nasi privrednici nisu dobri, i da ne znaju da gazduju svokim preduzecima.takve price, takvi nastupi, unistavaju zelju onih koji bi mozda i ulagali u domacu privredu, da uopste pomisljaju o razvoju poslovanja.

Cetvrto, tacno je da ce doci do ukrupnjavanja maloprodaje, ali je tacno i da mora doci do ozbiljnog podstrekivanja proizvodnje u Srbiji, jer necemo uskoro imati ni jednog ozbiljnog proizvodjaca iz Srbije. Celokupna proizvodnja izvozice se iz Sribje u formi sirovina, a vracace se gotovi proizvodi.

I peto, Lidl ce veoma brzo u Srbiju, bas kao i Kerfur. Tada ce ovi vajni ekonomisti da vide sta znaci kada strani lanci dominiraju i tada ce da vide koga i sta su prizeljkivali u Srbiji. Naravno da to mora da se desi, ali bi za srpsku privredu bilo bolje da se desi sto kasnije....ali ko to jos ovde sme da kaze nesto protiv mantre koja se ponavlja godinama?

hvala

pre 12 godina

Sto sse mene tice mogu da zatvore i ove koji postoje u Srbiji. Mrzim ogromne sarene prodavnice. Necu da menjam moje seljake. Odlican kvalitet voca i povrca, domaca jaja i sir, meso i suhomesnati proizvodi neverovatnog kvaliteta. Neka, hvala, ko voli vakum pakovanja, proizvode nepoznatog porekla nek izvoli.

Ivan

pre 12 godina

Pa u Bili, Lidlu i drugim trgovinskim kucama u Becu rade 50% Srbi. Oni razmisljaju ovako: zasto mi da idemo u Srbiju, kad oni dolaze da rade kod nas. Inace iz Pozarevca sam, DIS poceo da pravi megamarket na pruzi koja NIJE u funkciji, medjutim barabe iz opstine stale na zabranu, zato sto su ih vlasnici Rode i Tempa podmitili, da ih DIS koji je jeftiniji ne bi ****. Tako to ide u zemlji koja je lider na Balkanu.

NN

pre 12 godina

Kakva je to trzisna utakmica kada imamo samo moze se reci 3 jaka lanca sa hipermarketima i marektima u Beogradu to su Delez bivsi Maxi, Merkator-Rodic i Idea. Treba nam jos bar 3 takva lanca koja ce imati mnogo prodavnica da bi trzisna utakmica bar pocela .

miloš

pre 12 godina

pa evo da vas mi srbi iz hrvatske obavestimo šta propuštate...

bila je ok, relativno dobro voće i povrće, bogat izbor delikatesa, jedino od svih dućana bila ima i neznatno više cene, srećom možete kupiti njihovu robnu marku clever, za neke stvari je ok...neke treba izbegavati

lidl...čišto smeće od robe, bez porekla, no-name brandovi, uglavnom roba iz nemačke, austrije ili nekih drugih zemalja, izuzetno loše pakirana, međutim ponekad nude raznu tehničku i ostalu robu u velikih količinama na rasprodaji, može se naći dobrih stvari, ja sam kupio punjač za akomulator, poker čipove, set auto ključeva, inbus ključeve, satove, uredski materijal, također imaju i dobru pekaru, cene su relativno povoljne međutim marke su nepoznate te izbegavam kupovinu, dobar su centar za kupovinu jeftinih party proizvoda škart kola, fanta, grickalice, čips...za jeftine pare velika pakiranja

spomenuo bi kaufland...ovde u hrvatskoj imaju največi izbor srpskih proizvoda,cene su niže nego kod bile i lidla a kvaliteta proizvoda ok,izuzetna ponuda voća i povrća, relativno dobra kvaliteta robnih marki k klasik, bogat izbor novina, auto opreme, auto ulja na akciji, tehnička roba nemačke ali proverene kvalitete, velik izbor pića,voda delikatesa, imaju i caku ako čekaš u redu dulje od 5 minuta daju ti 5 kn, cca oko 0.70€, također ako nađeš proizvod sa istekom roka trajanja opet daju 5 kn ili ako nađeš proizvod u drugom dućanu jeftinije dobit ćeš ga po istoj ceni, ove akcije se menjaju tokom godine, ali sasvim ok, jedino šta ne valja u sva tri centra je wc, nikakav i zanemariv protostor, billa i kauflad imaju i oglase, kaufland obično ima največi parking i autopraonicu, billa ima relativno dobar izbor gotove hrane poput pilića, a kauflad ima bolju pekaru

eto...uživajte

LIDL JE CAR

pre 12 godina

Da Lidl otvori u srbiji supermarkete ubrzo bi mnogi trgovacki lanci pozatvarali svoje radnje!!! U HRVATSKOJ SU U LIDL-U DO 30% NIZE CENE NEGO KOD KONKURENCIJE!!!

Ivan

pre 12 godina

Pa u Bili, Lidlu i drugim trgovinskim kucama u Becu rade 50% Srbi. Oni razmisljaju ovako: zasto mi da idemo u Srbiju, kad oni dolaze da rade kod nas. Inace iz Pozarevca sam, DIS poceo da pravi megamarket na pruzi koja NIJE u funkciji, medjutim barabe iz opstine stale na zabranu, zato sto su ih vlasnici Rode i Tempa podmitili, da ih DIS koji je jeftiniji ne bi ****. Tako to ide u zemlji koja je lider na Balkanu.

miloš

pre 12 godina

pa evo da vas mi srbi iz hrvatske obavestimo šta propuštate...

bila je ok, relativno dobro voće i povrće, bogat izbor delikatesa, jedino od svih dućana bila ima i neznatno više cene, srećom možete kupiti njihovu robnu marku clever, za neke stvari je ok...neke treba izbegavati

lidl...čišto smeće od robe, bez porekla, no-name brandovi, uglavnom roba iz nemačke, austrije ili nekih drugih zemalja, izuzetno loše pakirana, međutim ponekad nude raznu tehničku i ostalu robu u velikih količinama na rasprodaji, može se naći dobrih stvari, ja sam kupio punjač za akomulator, poker čipove, set auto ključeva, inbus ključeve, satove, uredski materijal, također imaju i dobru pekaru, cene su relativno povoljne međutim marke su nepoznate te izbegavam kupovinu, dobar su centar za kupovinu jeftinih party proizvoda škart kola, fanta, grickalice, čips...za jeftine pare velika pakiranja

spomenuo bi kaufland...ovde u hrvatskoj imaju največi izbor srpskih proizvoda,cene su niže nego kod bile i lidla a kvaliteta proizvoda ok,izuzetna ponuda voća i povrća, relativno dobra kvaliteta robnih marki k klasik, bogat izbor novina, auto opreme, auto ulja na akciji, tehnička roba nemačke ali proverene kvalitete, velik izbor pića,voda delikatesa, imaju i caku ako čekaš u redu dulje od 5 minuta daju ti 5 kn, cca oko 0.70€, također ako nađeš proizvod sa istekom roka trajanja opet daju 5 kn ili ako nađeš proizvod u drugom dućanu jeftinije dobit ćeš ga po istoj ceni, ove akcije se menjaju tokom godine, ali sasvim ok, jedino šta ne valja u sva tri centra je wc, nikakav i zanemariv protostor, billa i kauflad imaju i oglase, kaufland obično ima največi parking i autopraonicu, billa ima relativno dobar izbor gotove hrane poput pilića, a kauflad ima bolju pekaru

eto...uživajte

NN

pre 12 godina

Kakva je to trzisna utakmica kada imamo samo moze se reci 3 jaka lanca sa hipermarketima i marektima u Beogradu to su Delez bivsi Maxi, Merkator-Rodic i Idea. Treba nam jos bar 3 takva lanca koja ce imati mnogo prodavnica da bi trzisna utakmica bar pocela .

pera kojot genije

pre 12 godina

SRAMNO JE DA VI OBJABLJUJETE ČLANKE NEPROVERENOG SADRŽAJA! LIDL JE DOŠAO U SRBIJU, IMAJU KANCELARIJE NA NOVOM BEOGRADU U OMLADINSKIH BRIGADA, A KOLIKO ZNAM, PRVI OBJEKAT OTVARAJU U SEPTEMBRU U NOVOM SADU

Buba

pre 12 godina

Zašto ih nema? Zato što bi Hrvati i Slovenci "pukli" u Srbiji, a to izgleda nije u interesu nekom iz Srbije. Ovako, uživajte i dalje u visokim cenama.

tabasco pit

pre 12 godina

prvo, Kerfur nije u Hrvatskoj, pa nema potrebe da bas sve preuvelicavamo.

Drugo, ekonomisti koji prizeljkuju strane lance, nisu pravi ekonomisti, vec su to zastitnici interesnih grupa, jer nepostojanje domace trgovine ozbiljno naarusava plasman domacih proizvoda. Ako neko misli da ne zna o cemu pisem, nek saceka malo da Delez pokaze pravo lice, pa cete videti more proizvoda iz Belgije, Grcke, EU, uglavnom privatnih robnih marki, a lagani nestanak sa polica velikog broja artikala srpskih proizvodjaca. Ovo na prvi pogled znaci bolju stvar za potrosace, ali na duze staze to znaci zamiranje domace proizvodnje, a i potrosaci negde moraju da zarade svoju platu. Usluge nece moci jos dugo da budu nosilac srpske privrede. Svako stiti svoj interes, a interes stranih lanaca nikako ne moze da bude jednak interesu nasih proizvodjaca. Ovo sto je napisao akomentator iz Hrvatske, je apsolutno dobar presek onoga sto mozemo da ocekujemo. Zao mi je samo sto nije tu stavio komentar i za Hrvatski Konzum. Videli bi da se u njmu najvise prodaje hrvatska roba.


Trece, i dalje u Srbiji forsiramo pricu da nasi privrednici nisu dobri, i da ne znaju da gazduju svokim preduzecima.takve price, takvi nastupi, unistavaju zelju onih koji bi mozda i ulagali u domacu privredu, da uopste pomisljaju o razvoju poslovanja.

Cetvrto, tacno je da ce doci do ukrupnjavanja maloprodaje, ali je tacno i da mora doci do ozbiljnog podstrekivanja proizvodnje u Srbiji, jer necemo uskoro imati ni jednog ozbiljnog proizvodjaca iz Srbije. Celokupna proizvodnja izvozice se iz Sribje u formi sirovina, a vracace se gotovi proizvodi.

I peto, Lidl ce veoma brzo u Srbiju, bas kao i Kerfur. Tada ce ovi vajni ekonomisti da vide sta znaci kada strani lanci dominiraju i tada ce da vide koga i sta su prizeljkivali u Srbiji. Naravno da to mora da se desi, ali bi za srpsku privredu bilo bolje da se desi sto kasnije....ali ko to jos ovde sme da kaze nesto protiv mantre koja se ponavlja godinama?

hvala

pre 12 godina

Sto sse mene tice mogu da zatvore i ove koji postoje u Srbiji. Mrzim ogromne sarene prodavnice. Necu da menjam moje seljake. Odlican kvalitet voca i povrca, domaca jaja i sir, meso i suhomesnati proizvodi neverovatnog kvaliteta. Neka, hvala, ko voli vakum pakovanja, proizvode nepoznatog porekla nek izvoli.

gost

pre 12 godina

Ulazak trgovinskih lnaca je trebao da ide paralelno sa razvojem proizvodnje u zemlji. Treba valjda da imamo srednji sloj koji će trošiti pare u trgovinama i za koga će se trgovci utrkivti. Kod nas je proizvodnja ugašena i ovo malo trgovinskih lanaca je nažalost mnogo. Uvozni lobi je otvorio granice za svu robu iz uvoza, prilagodio kurs dinara svojim potrebama, sklopio ugovore sa trgovinskim lancima ili otvorio trgovinske lance. Domaći proizvođači su samo mogli da plaču i propadaju sa nekurentnim proizvodima i otvorenim takoreći bezcarinskim granicama. Država je tebala da zašti u prvim godinama vlasti domaću proizvodnju po svaku cenu. Danas bi verujem imali kurentne proizvode sa svetom i mnogo veći udeo robe u trgovinskim lancima i naravno mnogo više zaposlenih ljudi.

Lars

pre 12 godina

Ja sam ziveo u zemlji gde je situacija bila slicna kao u Srbiji po pitanju monopola, s tim sto je Karfur drzao veci deo trzista. Ali i pored toga, u taj supermarket je bio najpovoljniji, stalno je imao akcije neprehrambenih artikla i zaista se roba mogla kupiti za povoljnu cenu. Takodje sta mi se najvise svidjalo kod Karfura jeste sto u svojoj ponudi ima proizvode od no-name do brand proizvodjaca i svako moze da izabere po svom budzetu.

okip

pre 12 godina

U Lidlu, Hoferu, Bili... kupio bi meso samo največem neprijatelju. Samo u Mercatoru prodaju stvari kontroliranog porekla. Slovenac sam pa čete reči: "Navija za svoje". Ali istine radi, Mercator je najbolji po svemu. Kvaliteta, kontrolirano poreklo, normalne cene. Zapamtite! Nije sve jeftino, što je jeftino ili nismo toliko bogati da bi mogli kupovati jeftino. I još ovo: u SLO samo u Mercatoru i Tušu možete kupovati Srbske proizvode.

Puter 99 Ci, secer 65 C, brasno 25 C

pre 12 godina

Na zalost, ne cekujte mnogo od Lidla u Srbji. Domace bakterije ce da pokvare njegove cene ! Pogledajte Metro.

Goran Matić -Split

pre 12 godina

Pored domaćih trgovinskih lanaca (Konzum,Tommy, Plodine,Kerum...) u Hrvatskoj se nagomilalo i previše stranih: Mercator,Kaufland, Lidl, Interspar, Emmezeta,Billa,... pored Peveca tu je Bauhaus,Baumax i Bricostore...itd,itd... Da ne spominjem ogromne centre poput "City center One" sa stotinama trgovina i nizom popratnih sadržaja! Dakle, na svakom ćošku trg. centri i super-giga-mega- ultra-turbo-ovo- ono marketi. Za svačiji džep i ukus, od najkvalitetnijeg i najskupljeg do jeftinog škarta! Konkurencija "proganja" konkurenciju. Za krajnjeg potrošača to znači pravo na ogroman izbor gdje će,što i kako kupovat! Sve u svemu,u Hrvatskoj vlada pravi konzumerizam,trg. centri di se god okreneš. Mislim da smo prezasićeni otvaranja novih trg.centara i da je krajnje vrime da se počne nešto otvarat i vama u Srbiji da se mi u Hrvatskoj malo odmorimo od toga! Nama je dosta, a bogami i previše! Pozdrav iz Splita! (B92,molim da objavite! Hvala!)

miroslav

pre 12 godina

Ne znam kako bi Lidl fukcionisao u Srbiji. U Nemackim Lidl-ovim marketima sve je drasticno jeftinije. Ovo su neke od cena, cokolade mogu da se nadju za 35 centi, ananas u konzervi 60 centi, pasulj razni u konzervi 29 centi, tecni deterdzent solidnog kvaliteta 2,90, paprni maramice troslojne 15 paklica 1,15 banane od 55 centi do 80 centi, mleko sa 0,50 posto mlecne masti 50 centi. Ne mogu sada svega da se setim, isto tako u slovenackim marketima Lidl sve je skuplje u proseku za 10-15 centi po proizvodu. Sad se postavlja pitanje zasto da mi nebeski narod placamo nasto jeftinije kad mozemo i skuplje makar dva puta. Zivela petooktobarska revolucija

hvala

pre 12 godina

Boze, dobih 67 minusa zato sto vise volim domace jaje koje ima zumance, nego ono gde skoro da nema razlike izmedju belanceta i zumanceta, zato sto vise volim domacu sunku i slaninu nego onu sto prodaju u vakum pakovanjima bez mirisa i ukusa, zato sto vise volim malu prirodnu jabuku nego onu namazanu i spakovanu u mrezice, zato sto obozavam mladi kajmak i domaci paradajz kome se kozica ljusti bez problema, zato sto obozavam isprzenu sniclu od sigurnog i svezeg mesa...........

Морава и брада

pre 12 godina

Нам је потребно пар домаћих и јаких ланаца супермаркета, који ће се ширити на регион и тако бити иод користи за пласман наше робе у иностранство!

Значи, недостаје нам 2-3 домаћа и јака ланца супермаркета, таквим ланцима и држава треба да помогне кад почну да се шире у регион.
Имали смо Маџи, и требао је да остане српски ланац, бар је држава требала да одкупи на име дуга око 25% удела у власништву, али...." туђе мирише!?"

Tamara

pre 12 godina

Konkurencija je bitna ne samo zbog cene, nego i zbog kvaliteta.
U sva tri lanca u Beogradu - isti artikli.
Naši proizvođači hrane zaštićeni a uopšte to ne zaslužuju (uglavnom).

ima i drugog izgovora osim engleskog

pre 12 godina

Rihtersport je u Nemackoj besplatan, jer - ne postoji. Postoji samo Ritter sport i tacno je da kod nas kosta nerazumno mnogo.
A sto se tice "Kerfura" u Hrvatskoj, istina je, nema ga, ali ga nema i nigde u svetu jer, takodje, firma pod tim imenom - ne postoji. Karfura ima, i drugi je svetski lanac po snazi, iza monstruozno velikog Wall-marta.

Бугарин

pre 12 godina

Овде у Бугарској постоје ланци продавница Метро, Билла, Кауфланд, Карфур, Лидл, Меркатор, Делта Макси (под називом Пикадили) плус неколико других мањих ланаца... Најјефтинији свих хипермаркета су продавницама Кауфланд и Карфур. Њихов квалитет је прилично добар. Лидл је познат као јефтинији ланац продавница са нижег квалитета. Продавнице Била нуде знатно вишим ценама, без значајних разлика у квалитету производа.

Vojislav

pre 12 godina

Više ne idem u Merkator. Skupi a izbor robe sve manji. Pazarim u maloj prodavnici i piljarnici u komšiluku. Iste su cene, a manje kupujem nepotrebnih sitnica. Šta će nama veliki trgovonski lanci, pa još da se na njima bogate nekakvi Todorići ili Tomaži...?Od naše potrošnje neka žive srpski građani i neka se bogati ova zemlja.

Stanic

pre 12 godina

A, zasto da dodju? Jel zato da ih Gradska vlast strpa izmedju Rodica i Idea-e? Ili mozda na potezu Tempo, DIS, Rodic, Intermarse? Niko normalan ne bi dosao.

cvele

pre 12 godina

Jedini pravi megamarket je Dis. Oni sve sto je dobro markiraju u svoju trgovinsku marku Dobro. Ako hocemo u tu evropu treba da postoje prodavnice i hipermarketi kao Voli iz C.Gore gde ima uglavnom proverini proizvodi iz okolnih zemalja i eu-a.

veterinarBG

pre 12 godina

(okip, 15. avgust 2011 10:19)
U pravu si 100%! Najbolja,najkvalitetnija hrana i usluga je u Merkatoru, i delimicno u Veru,a to mora i da kosta malo vise...Bitno je da postoji mogucnost izbora,neko ce skuplje i kvalitetnije,neko malo jeftinije,..po volji..

hvala

pre 12 godina

Sto sse mene tice mogu da zatvore i ove koji postoje u Srbiji. Mrzim ogromne sarene prodavnice. Necu da menjam moje seljake. Odlican kvalitet voca i povrca, domaca jaja i sir, meso i suhomesnati proizvodi neverovatnog kvaliteta. Neka, hvala, ko voli vakum pakovanja, proizvode nepoznatog porekla nek izvoli.

hvala

pre 12 godina

Boze, dobih 67 minusa zato sto vise volim domace jaje koje ima zumance, nego ono gde skoro da nema razlike izmedju belanceta i zumanceta, zato sto vise volim domacu sunku i slaninu nego onu sto prodaju u vakum pakovanjima bez mirisa i ukusa, zato sto vise volim malu prirodnu jabuku nego onu namazanu i spakovanu u mrezice, zato sto obozavam mladi kajmak i domaci paradajz kome se kozica ljusti bez problema, zato sto obozavam isprzenu sniclu od sigurnog i svezeg mesa...........

tabasco pit

pre 12 godina

prvo, Kerfur nije u Hrvatskoj, pa nema potrebe da bas sve preuvelicavamo.

Drugo, ekonomisti koji prizeljkuju strane lance, nisu pravi ekonomisti, vec su to zastitnici interesnih grupa, jer nepostojanje domace trgovine ozbiljno naarusava plasman domacih proizvoda. Ako neko misli da ne zna o cemu pisem, nek saceka malo da Delez pokaze pravo lice, pa cete videti more proizvoda iz Belgije, Grcke, EU, uglavnom privatnih robnih marki, a lagani nestanak sa polica velikog broja artikala srpskih proizvodjaca. Ovo na prvi pogled znaci bolju stvar za potrosace, ali na duze staze to znaci zamiranje domace proizvodnje, a i potrosaci negde moraju da zarade svoju platu. Usluge nece moci jos dugo da budu nosilac srpske privrede. Svako stiti svoj interes, a interes stranih lanaca nikako ne moze da bude jednak interesu nasih proizvodjaca. Ovo sto je napisao akomentator iz Hrvatske, je apsolutno dobar presek onoga sto mozemo da ocekujemo. Zao mi je samo sto nije tu stavio komentar i za Hrvatski Konzum. Videli bi da se u njmu najvise prodaje hrvatska roba.


Trece, i dalje u Srbiji forsiramo pricu da nasi privrednici nisu dobri, i da ne znaju da gazduju svokim preduzecima.takve price, takvi nastupi, unistavaju zelju onih koji bi mozda i ulagali u domacu privredu, da uopste pomisljaju o razvoju poslovanja.

Cetvrto, tacno je da ce doci do ukrupnjavanja maloprodaje, ali je tacno i da mora doci do ozbiljnog podstrekivanja proizvodnje u Srbiji, jer necemo uskoro imati ni jednog ozbiljnog proizvodjaca iz Srbije. Celokupna proizvodnja izvozice se iz Sribje u formi sirovina, a vracace se gotovi proizvodi.

I peto, Lidl ce veoma brzo u Srbiju, bas kao i Kerfur. Tada ce ovi vajni ekonomisti da vide sta znaci kada strani lanci dominiraju i tada ce da vide koga i sta su prizeljkivali u Srbiji. Naravno da to mora da se desi, ali bi za srpsku privredu bilo bolje da se desi sto kasnije....ali ko to jos ovde sme da kaze nesto protiv mantre koja se ponavlja godinama?

okip

pre 12 godina

U Lidlu, Hoferu, Bili... kupio bi meso samo največem neprijatelju. Samo u Mercatoru prodaju stvari kontroliranog porekla. Slovenac sam pa čete reči: "Navija za svoje". Ali istine radi, Mercator je najbolji po svemu. Kvaliteta, kontrolirano poreklo, normalne cene. Zapamtite! Nije sve jeftino, što je jeftino ili nismo toliko bogati da bi mogli kupovati jeftino. I još ovo: u SLO samo u Mercatoru i Tušu možete kupovati Srbske proizvode.

Морава и брада

pre 12 godina

Нам је потребно пар домаћих и јаких ланаца супермаркета, који ће се ширити на регион и тако бити иод користи за пласман наше робе у иностранство!

Значи, недостаје нам 2-3 домаћа и јака ланца супермаркета, таквим ланцима и држава треба да помогне кад почну да се шире у регион.
Имали смо Маџи, и требао је да остане српски ланац, бар је држава требала да одкупи на име дуга око 25% удела у власништву, али...." туђе мирише!?"

Vojislav

pre 12 godina

Više ne idem u Merkator. Skupi a izbor robe sve manji. Pazarim u maloj prodavnici i piljarnici u komšiluku. Iste su cene, a manje kupujem nepotrebnih sitnica. Šta će nama veliki trgovonski lanci, pa još da se na njima bogate nekakvi Todorići ili Tomaži...?Od naše potrošnje neka žive srpski građani i neka se bogati ova zemlja.

pera kojot genije

pre 12 godina

SRAMNO JE DA VI OBJABLJUJETE ČLANKE NEPROVERENOG SADRŽAJA! LIDL JE DOŠAO U SRBIJU, IMAJU KANCELARIJE NA NOVOM BEOGRADU U OMLADINSKIH BRIGADA, A KOLIKO ZNAM, PRVI OBJEKAT OTVARAJU U SEPTEMBRU U NOVOM SADU

miloš

pre 12 godina

pa evo da vas mi srbi iz hrvatske obavestimo šta propuštate...

bila je ok, relativno dobro voće i povrće, bogat izbor delikatesa, jedino od svih dućana bila ima i neznatno više cene, srećom možete kupiti njihovu robnu marku clever, za neke stvari je ok...neke treba izbegavati

lidl...čišto smeće od robe, bez porekla, no-name brandovi, uglavnom roba iz nemačke, austrije ili nekih drugih zemalja, izuzetno loše pakirana, međutim ponekad nude raznu tehničku i ostalu robu u velikih količinama na rasprodaji, može se naći dobrih stvari, ja sam kupio punjač za akomulator, poker čipove, set auto ključeva, inbus ključeve, satove, uredski materijal, također imaju i dobru pekaru, cene su relativno povoljne međutim marke su nepoznate te izbegavam kupovinu, dobar su centar za kupovinu jeftinih party proizvoda škart kola, fanta, grickalice, čips...za jeftine pare velika pakiranja

spomenuo bi kaufland...ovde u hrvatskoj imaju največi izbor srpskih proizvoda,cene su niže nego kod bile i lidla a kvaliteta proizvoda ok,izuzetna ponuda voća i povrća, relativno dobra kvaliteta robnih marki k klasik, bogat izbor novina, auto opreme, auto ulja na akciji, tehnička roba nemačke ali proverene kvalitete, velik izbor pića,voda delikatesa, imaju i caku ako čekaš u redu dulje od 5 minuta daju ti 5 kn, cca oko 0.70€, također ako nađeš proizvod sa istekom roka trajanja opet daju 5 kn ili ako nađeš proizvod u drugom dućanu jeftinije dobit ćeš ga po istoj ceni, ove akcije se menjaju tokom godine, ali sasvim ok, jedino šta ne valja u sva tri centra je wc, nikakav i zanemariv protostor, billa i kauflad imaju i oglase, kaufland obično ima največi parking i autopraonicu, billa ima relativno dobar izbor gotove hrane poput pilića, a kauflad ima bolju pekaru

eto...uživajte

Buba

pre 12 godina

Zašto ih nema? Zato što bi Hrvati i Slovenci "pukli" u Srbiji, a to izgleda nije u interesu nekom iz Srbije. Ovako, uživajte i dalje u visokim cenama.

Puter 99 Ci, secer 65 C, brasno 25 C

pre 12 godina

Na zalost, ne cekujte mnogo od Lidla u Srbji. Domace bakterije ce da pokvare njegove cene ! Pogledajte Metro.

LIDL JE CAR

pre 12 godina

Da Lidl otvori u srbiji supermarkete ubrzo bi mnogi trgovacki lanci pozatvarali svoje radnje!!! U HRVATSKOJ SU U LIDL-U DO 30% NIZE CENE NEGO KOD KONKURENCIJE!!!

Lars

pre 12 godina

Ja sam ziveo u zemlji gde je situacija bila slicna kao u Srbiji po pitanju monopola, s tim sto je Karfur drzao veci deo trzista. Ali i pored toga, u taj supermarket je bio najpovoljniji, stalno je imao akcije neprehrambenih artikla i zaista se roba mogla kupiti za povoljnu cenu. Takodje sta mi se najvise svidjalo kod Karfura jeste sto u svojoj ponudi ima proizvode od no-name do brand proizvodjaca i svako moze da izabere po svom budzetu.

gost

pre 12 godina

Ulazak trgovinskih lnaca je trebao da ide paralelno sa razvojem proizvodnje u zemlji. Treba valjda da imamo srednji sloj koji će trošiti pare u trgovinama i za koga će se trgovci utrkivti. Kod nas je proizvodnja ugašena i ovo malo trgovinskih lanaca je nažalost mnogo. Uvozni lobi je otvorio granice za svu robu iz uvoza, prilagodio kurs dinara svojim potrebama, sklopio ugovore sa trgovinskim lancima ili otvorio trgovinske lance. Domaći proizvođači su samo mogli da plaču i propadaju sa nekurentnim proizvodima i otvorenim takoreći bezcarinskim granicama. Država je tebala da zašti u prvim godinama vlasti domaću proizvodnju po svaku cenu. Danas bi verujem imali kurentne proizvode sa svetom i mnogo veći udeo robe u trgovinskim lancima i naravno mnogo više zaposlenih ljudi.

cvele

pre 12 godina

Jedini pravi megamarket je Dis. Oni sve sto je dobro markiraju u svoju trgovinsku marku Dobro. Ako hocemo u tu evropu treba da postoje prodavnice i hipermarketi kao Voli iz C.Gore gde ima uglavnom proverini proizvodi iz okolnih zemalja i eu-a.

Ivan

pre 12 godina

Pa u Bili, Lidlu i drugim trgovinskim kucama u Becu rade 50% Srbi. Oni razmisljaju ovako: zasto mi da idemo u Srbiju, kad oni dolaze da rade kod nas. Inace iz Pozarevca sam, DIS poceo da pravi megamarket na pruzi koja NIJE u funkciji, medjutim barabe iz opstine stale na zabranu, zato sto su ih vlasnici Rode i Tempa podmitili, da ih DIS koji je jeftiniji ne bi ****. Tako to ide u zemlji koja je lider na Balkanu.

veterinarBG

pre 12 godina

(okip, 15. avgust 2011 10:19)
U pravu si 100%! Najbolja,najkvalitetnija hrana i usluga je u Merkatoru, i delimicno u Veru,a to mora i da kosta malo vise...Bitno je da postoji mogucnost izbora,neko ce skuplje i kvalitetnije,neko malo jeftinije,..po volji..

NN

pre 12 godina

Kakva je to trzisna utakmica kada imamo samo moze se reci 3 jaka lanca sa hipermarketima i marektima u Beogradu to su Delez bivsi Maxi, Merkator-Rodic i Idea. Treba nam jos bar 3 takva lanca koja ce imati mnogo prodavnica da bi trzisna utakmica bar pocela .

ima i drugog izgovora osim engleskog

pre 12 godina

Rihtersport je u Nemackoj besplatan, jer - ne postoji. Postoji samo Ritter sport i tacno je da kod nas kosta nerazumno mnogo.
A sto se tice "Kerfura" u Hrvatskoj, istina je, nema ga, ali ga nema i nigde u svetu jer, takodje, firma pod tim imenom - ne postoji. Karfura ima, i drugi je svetski lanac po snazi, iza monstruozno velikog Wall-marta.

miroslav

pre 12 godina

Ne znam kako bi Lidl fukcionisao u Srbiji. U Nemackim Lidl-ovim marketima sve je drasticno jeftinije. Ovo su neke od cena, cokolade mogu da se nadju za 35 centi, ananas u konzervi 60 centi, pasulj razni u konzervi 29 centi, tecni deterdzent solidnog kvaliteta 2,90, paprni maramice troslojne 15 paklica 1,15 banane od 55 centi do 80 centi, mleko sa 0,50 posto mlecne masti 50 centi. Ne mogu sada svega da se setim, isto tako u slovenackim marketima Lidl sve je skuplje u proseku za 10-15 centi po proizvodu. Sad se postavlja pitanje zasto da mi nebeski narod placamo nasto jeftinije kad mozemo i skuplje makar dva puta. Zivela petooktobarska revolucija

Tamara

pre 12 godina

Konkurencija je bitna ne samo zbog cene, nego i zbog kvaliteta.
U sva tri lanca u Beogradu - isti artikli.
Naši proizvođači hrane zaštićeni a uopšte to ne zaslužuju (uglavnom).

Goran Matić -Split

pre 12 godina

Pored domaćih trgovinskih lanaca (Konzum,Tommy, Plodine,Kerum...) u Hrvatskoj se nagomilalo i previše stranih: Mercator,Kaufland, Lidl, Interspar, Emmezeta,Billa,... pored Peveca tu je Bauhaus,Baumax i Bricostore...itd,itd... Da ne spominjem ogromne centre poput "City center One" sa stotinama trgovina i nizom popratnih sadržaja! Dakle, na svakom ćošku trg. centri i super-giga-mega- ultra-turbo-ovo- ono marketi. Za svačiji džep i ukus, od najkvalitetnijeg i najskupljeg do jeftinog škarta! Konkurencija "proganja" konkurenciju. Za krajnjeg potrošača to znači pravo na ogroman izbor gdje će,što i kako kupovat! Sve u svemu,u Hrvatskoj vlada pravi konzumerizam,trg. centri di se god okreneš. Mislim da smo prezasićeni otvaranja novih trg.centara i da je krajnje vrime da se počne nešto otvarat i vama u Srbiji da se mi u Hrvatskoj malo odmorimo od toga! Nama je dosta, a bogami i previše! Pozdrav iz Splita! (B92,molim da objavite! Hvala!)

Stanic

pre 12 godina

A, zasto da dodju? Jel zato da ih Gradska vlast strpa izmedju Rodica i Idea-e? Ili mozda na potezu Tempo, DIS, Rodic, Intermarse? Niko normalan ne bi dosao.

Бугарин

pre 12 godina

Овде у Бугарској постоје ланци продавница Метро, Билла, Кауфланд, Карфур, Лидл, Меркатор, Делта Макси (под називом Пикадили) плус неколико других мањих ланаца... Најјефтинији свих хипермаркета су продавницама Кауфланд и Карфур. Њихов квалитет је прилично добар. Лидл је познат као јефтинији ланац продавница са нижег квалитета. Продавнице Била нуде знатно вишим ценама, без значајних разлика у квалитету производа.