Četvrtak, 11.08.2011.

04:57

Dodig izbacio Nadala!

Hrvatski teniser Ivan Dodig priredio je najveće iznenađenje sezone pobedivši Rafaela Nadala u drugom kolu Mastersa u Montrealu sa 1:6, 7:6(5), 7:6(5).

Izvor: B92

Dodig izbacio Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

urke

pre 12 godina

@stefan
Jeste Nadal je promenio servis, nisam strucnjak, ali koliko sam primetio promenio je grip, i sada pri prvom servisu drzi "kontinentalni" grip, dok je pre drzao "istocni" grip. barem mislim da je tako, levoruk je pa mi kod njega sve nesto obrnuto izgleda. Takvim drzanjem reketa se dobiju brzi i ravniji servisi, kakvi su pozeljni na tvrdim podlogama. Meni se cini da nije pre tako servirao.

nikol dž.femija

pre 12 godina

Ivan Dodig rodjen 2.1.1985.

Vršnjak naše Jelene Janković, čak stariji skoro dva meseca.

Ako mu godine računamo kao JJ, na ovom sajtu, on je već u 28.

Najbolji rang mu je 37. mesto ove godine u junu, trenutno je 40 i neki.

Profesionalac je od 2004.

Osvojio je jedan turnir ove godine i to Zagreb a igrao je i još samo jedno finale i to opet ove godine u Hertogenbošu. Ovo je njegova najbolja godina.

Dolazi iz Medjugorja i liči facom na Čilići koji je iz istih krajeva.

Jedan od motivisanih igrača i dosadnih, tako da verujem da je Nadalu bio više nego naporan kao i ostalim favoritima, jer je dovoljno drzak da ima petlju da se suprotstavi maksimalno i odigra bar set života ako ne i meč, kao sinoć protiv jednog od najboljih igrača ikada.

Velika pobeda, bez dileme, sve čestitke. Nisam navijala ni za jednog, jer bilo je svejedno.

Tenis je bio zanimljiv. Rafa u padu, puno je grešio, ali Španac je to, ne bi trebalo previše brinuti, ima ko za njega da brine, ogromna je Španija.

DodiGGGG se trudio, nije grešio, bio psihički stabilan, odlučan i napravio je pobedu karijere. Sada je njegova sportska biografija puno kvalitetnija, bogatija. Pokazao je da može.

Možemo reći i da ćorava koka ponekada pogodi zrno /što je istina/, ali nećemo, puno truda je tu uloženo, a i svejedno je.

Bilo bi lepo da Janko pobedi. Nadajmo se da je porastao i da hoće.

Иван

pre 12 godina

Ово и није толико велико изненађење. Тачније, могло се очекивати да ће Надал кренути да губи од аутсајдера, јер сваки тенисер има своју психолошку концепцију, и кад она не штима, пуца као кула од карата. Ово није победа Додига, него Ђоковића. Ноле можда неће више ређати серије победа попут оне до Ролан Гароса, али ће и његови противници бити све слабији. У овом тренутку тешко је назрети ко ће свргнути Нолета, чија је психа на наизглед недостижном нивоу, јер је и сам имао дуге кризе покушавајући да нађе пут до трона преко Надала и Федерера. Мени се чинило да је прво тражио лек за Роџера, да би то Рафа 2008. године искористио и завладао, па је 2009. тражио лек за Рафу да би Роџер то искористио и освојио оне године и Ролан Гарос и Вимблдон... Рафа је имао "лакши" пут, јер је почео као "локални бос": прво је држао мало имање звано шљака, па је то полако, тек кад би сасвим осигурао своје "царство", ширио. Сад не зна одакле да крене. Мареј је такође у невољи. Он је ишао по систему "док се двоје свађају, трећи то користи", доспео тако чак до другог места, али тешко је наћи период у ком су сва тројица највећих у кризи. И сад је већ прошло превише времена, а он нема резултате које би хтео, па је пукао. Дел Потро губи од Чилића, Давиденко нема снаге (ни физичке ни психичке) за врхунски тенис више од 5-6 гемова, Седерлинг је извикан, а и рекао је шта је имао... Ипак, Додигу свака част. Јесте Рафа обезглављен (губитак два тај-брејка је чиста психа), али многи други би се уплашили победе над Надалом и не би искористили такву шансу.

Alex

pre 12 godina

@ja)
U zemlji gde su svi fudbalski, košarkaški, odbojkaški, vaterpolo,... a od skoro i teneski treneri, ovakav komentar može se očekivati.
Jednom rečju - budalaština.

Krki

pre 12 godina

Uh, valjda ce i Djokovic da dodje dotle da bude bivsi igrac i truba na betonu, pa da osvoji US OPen, kao Nadal prosle godine!

Nadal ne zna na betonu???? E, svasta.
Nadal bivsi igrac? E, svasta na kvadrat.

plonk

pre 12 godina

Ovo jeste iznenadjenje, ali losa Nadalova igra na pocetku letnje Americke turneje nije nista cudno. Smesno je najavljivati kraj njegove karijere samo zbog toga.
A i Dodig je ranije vec pokazao da ume da igra. Nedostajao mu je samo "final touch" koji je sada savladao. Bice zanimljivo videti da li ce ga to gurnuti u visu ligu koju mu neki vec odavno predvidjaju da ce dostici ili ce ovo biti "incident" nakon kojega ce morati jos da sazreva.
:) Zarad Tipse bih volela da je ovo drugo u pitanju.

Ivan M

pre 12 godina

@ zg

Necu da komentarisem Dodiga (osim da mu cestitam na sjajnoj pobedi), vec samo da kazem da sam gledao jednu od vasih 15-godisnjakinja koje pominjes nedavno. Zove se Donna Vekic i dobila je pre par nedelja futures turnir ovde u Londonu. Devojka apsolutno ima veliku buducnost - sada je oko 700. mesta na svetu, ali to ce se brzo promeniti, nemam sumnje.

Kao Mara...

pre 12 godina

@ Novak i Rodžer su bili srećnijeg žreba a Andi i Rafael ne.
(znaje-imanje, 11. avgust 2011 05:22)
ti BAS razumes ovu lepu igru kada kazes da je Novak imao srecniji zreb od Mareja i Nadala???
Vidi,rodjace,Cilic i Dodig u dublu i veliko oitanje da li bi pobedili Davidenka!

Krajko

pre 12 godina

@ja
Ti već nekoliko godina u nazad pretiš kako je Nadal bivši igrač i kako ne zna da igra na betonu i ko ga je sve pobeđivao na ovoj podlozi. Što bi 99% igrača na svetu ( a i u istoriji igre zvane tenis ) volelo da igra toliko loše na betonu da uzme jedan AO i jedan USO.

ante

pre 12 godina

hrvati su od ivaniševića i majoli već imali grand slam pobjednike,vi danas imate novaka i anu...i može se reći da su obe dvi zemlje teniske velesile,mi smo malo pali u odnosu na prije,ali ima dosta kvalitetnih igrača,pogotovo mladih igračica koje dolaze.mogu samo da čestitam i noli i tipsi na pobjedama,a isto tako normalno i svojima ivanu i marinu...večeras će biti luda noć,to se ne propušta..i neka bude još ovakvih međusobnih dvoboja..za kraj moran reći da mi je drago radi ovoliko pozitivnih komentara na račun ivana jer to dokazuje da ne moramo biti ni jedni ni drugi uvik balkanci i jedni drugima podmetat niogu..kad je nole osvaja ao i wimbledon bilo je i kod nas uglavnom pozitivnih komentara(osim par dežurnih iskompleksiranih) budala al o njima nećemo,bitno da uživamo u sportu..pozdrav!

zg

pre 12 godina

od 16 igrača koji su ostali u turniru 6 ih je iz hrvatske ili srbije što je stvarno nevjerojatno.srbi,vi ste naviknuli na to i svaka vam čast na dosadašnjim rezultatima,a nadam se da će i nama hrvatima doći bolji dani u muškom tenisu,ali i u ženskom gdje imamo dvije igračice od 15 godina za koje kažu da ĆE BITI ČUDO

777

pre 12 godina

Nadalov pad sa mesta br.1 ocigledno mnogo utice na njegovu igru i samopouzdanje. Covek je u velikim problemima i mora mnogo karakterno i psihicki da bude jak da bi se izvukao iz svega ovoga u sta je upao. Nije bitna podloga koja njemu ne odgovara vec je po meni psiha u pitanju. Ako mu ne odgovora beton kako je onda odigrao prvi set, oduvao je Dodiga. Razbije protivnika prvi set, i posle pad, neki drugi covek. To nije bila njegova odlika dok je bio br.1. Podsecam, da je i protiv Novaka u barem dva finala vodio prvi set pa gubio mec. Ne bih da sam u njegovoj kozi ali covek je u problemu i neznam kako ce da se izvuce iz toga jer sigurno gubitak prvog mesta, u igri njemu je negde u malom mozgu i pravi havariju i ako on to javno ne zeli da prizna. Tehnicki ga nikada nisam postovao, ali zalaganje, borbenost, gine za svaki pojam, fizicka sprema su uvek bile njegova vrlina. Izgleda da sve to sada lako pada u vodu. Bice u buduce zanimljivo videti, sta sledi posle ovoga, ali Rafa nema lak posao. Sport je cudan posebno individualni kao tenis, jer ne boris se samo sa protivnikom nego i sa samim sobom.

ja

pre 12 godina

Vec sam u komentarima na Marejev poraz napisao da bi Nadal mogao lako da ispadne vec u prvom kolu od Dodika.
To se i obistinilo.

Stvar je u tome da Rafa nikada nije znao da dobro igra na betonu i ovaj poraz nije nikakvo iznenadjenje.
Pogledajte malo unazad tunrire na betonu pa cete videti od koga je sve Nadal gubio na toj podlozi.
Vec 5 godina ponavlja se ista stvar. Kada pocne sezona na betonu Nadala prvi raspolozeniji teniser salje kuci.

S vremena na veme uspe da se docepa nekog polufinala kada ima lak zreb, u proseku jednom godisnje osvoji neku titulu na betonu.
Medjutim i tada polovinu meceva dobija samo na srecu i zahvaljujuci samopouzdanju koje stekne na sezoni sljake.
Sto se tice samog tenisa, Nadala na betonu nadigra gotovo svaki protivnik.

Ove godine Djokovic je ubio u pojam Nadala, pobedama na sljaci, pa cak i na travi. Dakle nema vise ni tog Rafinog samopouzdanja, a bez toga sada ce da ga pobedjuje bukvalno svaki ozbiljniji teniser.

Ovogodisnji Vimbldon je u stvari bio pocetak Rafinog kraja.
Ove godine ce se jos i zadrzati visoko na listi zahvaljujuci tituli na RG i 5 finala koja je odigrao. Medjutim sledece godine sledi pravi Nadalov pad i ispadanje iz prvih 10.
To ce biti sasvim pravedan razvoj dogadjaja, jer je velika nepravda bila da takav teniski dunster bude na vrhu u muskom tenisu.

Dakle ovaj Nadalov poraz nije nikakvo iznenadjenje.
Iznenadjenje je Del Potrov poraz od Cilica.
Pretpostavljam da je na taj poraz najvise uticao prekid zbog kise koji argentincu ocigledno nije prijao.

Peks

pre 12 godina

Polako ljudi nemojmo se unapred radovati i pitati sa kime ce Novak igrati u finalu. Rafa je vrhunski teniser i sportista isto koliko i Novak,pa lako moze i njemu da se desi da ''natrci'' na nekoga ko ce tog dana biti iznad svojih mogucnosti. Pogotovu sto ce protiv Djokovica svi biti maksimalno motivisani jer najsladje je pobediti i izbaciti prvog u bilo kom sportu.

Brainstorming

pre 12 godina

E, redakcija B92 baš nema sreće sa naslovima. Zaleteli se preključe sa Marejem i ispucali naslov a sad za pravu senzaciju stavili da je Dodig "izbacio" Nadala. A neko reče ovde posle poraza Mareja da se Nadalu otvorio put do finala. Otvorio mu se sve do Sinsinatija.

бт

pre 12 godina

После овога Надал губи 360 поена а Ноле тек треба да стигне до полуфинала да би одбранио својих 360 поена (за пролаз у треће коло добио је 45 поена). У најгорем случају, ако Ноле испадне у следећем мечу разлика између њега и Надала повећаће се за тих 45 поена. Али, ако Ноле освоји турнир разлика се повећава за цигло 1000 поена.

Dermendzijev

pre 12 godina

Sreca je sastavni deo sporta,ali te vecno ne moze pratiti.Setimo se samo kako je u prvom kolu Rafa prosao Iznera na RG,a potom je bilo jasno da ce igrati finale.Takva su nepisana pravila u tenisu.Za mene licno nije iznadjenje kad Rafa igra sa takvim igracima na betonu tipa Izner,Dodig,Ljubicic,Karlovic,Qveri...,a nadam se uskoro i Troicki.

Ranije vrlo cesto je bila sema,zbog reitinga):Tipsarevic ide na Cilica( Janko gubi),ovaj na Potra(onda Marin gubi)...Pa Troicki na Cilica(Viktor gubi,Cilic opet na Potra.Vremena su se promenila Troicki je poceo pobedjivati Cilica,ovaj Potra,tako da nista nije slucajno,kao sto nije ni slucajni Viktorov reiting(naprosto nesvestno,zamutih ovu pricu "ko na koga i kako"ova moja prica ispade kao nekada Ckaljine,nebo mu nebesko i dubok poklon).

Smilica(pozdrav!) kaze da ce Dodiga Spanci zvati Ivan Grozni.Verovatno da,ali Rusi ce ga sigurno slicno zvati-Ivan Grozni III(pre njega su Ljuba i Karlovic).

Na jednom sajtu vec se pojavio komentar zagrizenog Nadalovca tipa:"Rafa nista strasno,igraj racionalnije,cuvaj snagu.Pogledajte samo gornju deo zreba:Djokovic-Cilic-Troicki i donji Karlovic-Tipsarevic-Dodig,6 od 16.Kako je samo organizator uspeo sa zrebom!Svima je sada jasno".

Da onaj ko gubi,ima prava da se ljuti,a drzavne granice (razmisljanja i navijanja) medju navijacima nikad nisu postojale!

Pozdrav!

Alex

pre 12 godina

Dešava se. Dodig je inače odličan teniser koji će tek pokazaiti koliko vredi. Sa druge strane i najveći mogu imati loš dan. Jednostavno se dešava.
Ovi komentari koji Nadala srozavaju zaista nemaju veze sa sportom i sportskim ponašanjem, a pogotovu kada se zna da je Nadal pravi sportista i džentlmen i nikada nije izrekao ni jednu ružnu ili ponižavajuću reč prema bilo kom kolegi. U pitanje je veliki sportista i još veći čovek. Očito je da će ove godine na našu sređu i radost Đoković biti broj 1. Ali nemojte tako lako da odbacujete veličinu kao što je Rafael Nadal. U pitanju je najveći sportista Španije svih vremena, a znamo kakva je Španija kao sportska nacija. Nemojmo ni sebe kao Srbe da srozavamo tako što druge pljujemo. Lepo je biti najbolji, ali veličina čoveka se ogleda u odnosu prema drugima. Na kraju krajeva, ugledajte se barem na Novakovo ponašanje.

xfsdfgg

pre 12 godina

Neko rece da postoji samo Djokovic? Da nema vise velike trojke, cetvorke? Pa pricalo se o velikoj trojci i cetvorci i kad je Djokovic gubio u drugim kolima, od tenisera jos losijih od Dodiga... U sportu postoje usoni i padovi, niko ne moze vecno ni da gubi ni da pobedjuje! Nije se Novak rodio na prvom mestu, i on je gubio meceve protiv losijih igraca, nece moci ni on vecno da drzi ovaj nivo igre... Sledece godine cete kukati kad Novak bude gubio poene, skoro da nema turnira gde on moze da osvoji neki poen... Monte Karlo i RG... I Federer i Nadal i Marej mogu da dobijaju poene...

Ženevljanin

pre 12 godina

Biće raznih komentara ovog rezultata pa i nekih koji će zaključiti da je s Rafom gotovo... To je naravno glupost (ili zluradost ili oboje). Slično mislim i za Marija i Del Potra. Poraz favorita u PRVOM kolu PRVOG turnira nakon više od mesec dana pauze nije uopšte neobičan. Novak je takođe bio potpuno nadigran prvih pet gemova i takođe bi izgubio meč, da nije (i u glavi) najjači igrač na svetu i da Nikolaj nije odjednom mentalno posustao - nije to više onaj Davidenko koji je mogao svakog da pobedi i koji je godinama bio pri samom vrhu ATP liste. A Dodig, kao što sam napisao na B92 PRE ovog meča, je u velikom usponu i trenutno verovatno najjači hrvatski teniser...

sudax

pre 12 godina

Gledao sam mec i cestitam Dodiku na zasluzenoj pobjedi.
Medjutim,treba reci da je Nadal odigrao prvi set fantasticno,sa skoro 80% ubacenog prvog servisa i tu se Dodik nije ni mogao vidjeti.
Drugi i treci set,Nadal totalno pada,Dodik poboljsava servis i odrzava ravnotezu.Nadal se povremeno vraca u igru,ali,konstatacija je da to nije vise onaj Nadal,pad koncentracije,a rekao bih da ni fizicki nije djelovao besprijekorno.Dakle,prije bih rekao da je Nadal izgubio,nego sto je Dodik dobio.
Ovo je vrlo tezak poraz Nadala koji ce doprijeti njegovom daljem padu.
Sta je uzrok Nadalovog pada?
Prvo,mislim da je Nadal tip covjeka i sportiste koji je rano sazreo,rano dosao u maksimum,a ranije ce se i ugasiti,to je njegov genetski kod.
Gledao sam mnogo takvih sportista u zivotu,koji su rano,kao mladi, planuli,a brzo se ugasili.
Suprotno od tog genetskog koda su,recimo,Fedex i Nole,koji su sazreli na vrijeme,Fedex dobro igra i u tridesetoj,a dugu karijeru predvidjam i za Novaka,(ne daj boze povreda).
Drugo,Nadal nije ni psihicki jaka licnost,cak mislim da je "sitna dusa",a takvi ne mogu dugo egzistirati.
Kad je dobijao Novaka,bio je Noletov najbolji drug,a kada ga Nole poceo sredjivati,jedva da cestita Novaku,a o drugarstvu nema vise ni govora.
Novak ima dusu,srce,inteligenciju i psihicku stabilnost kao ni je jedan igrac na ATP i zato je Novak danas najkompletniji sampion i na ljudskom,kao i na sportskom planu.

Ovaj Nadalov poraz donosi veliko rasterecenje za Novaka koji osjeca veliko opterecenje i odgovornost zbog prvog mjesta i mislim da ce u narednim danima i mjesecima igrati mnogo bolje nego danas.
Prilika je za Jankelu da eliminise Dodika koji je danas ispraznio sve svoje akumulatore i na psihickom i na fizickom planu.
Sve cestitke Novaku,Ani,Janku i Viktoru na danasnjim pobjedama.Samo naprijed nasi sampioni.

milos

pre 12 godina

ja sam mislio da ce se Noletu obiti slava u glavu, i da ce izgubiti prvi mec, medjutim Mari, Nadal izgubili vec u prvom kolu. Jos malo pa Nole nece imati uopste konkurencije, morace da se pojavi neki novi teniser.

Smilica

pre 12 godina

Bravo Ivane!!!!
Sad ce Spanci da ga nazovu Ivan grozni!!!hahaha
Nadal ni senka od nekadasnjeg igraca.Na momente bljesne....
Znla sam da ce izgubiti.Dosta je dobijao meceva na snagu na ime, jos Striko nije bio prisutan, da se uhvati za uvce,da ga posavetuje da trazi MTO sto je cinio kad god zagusti.
Bravo Nasi i Vasi.
Kolka je Amerika,Rusija,Argentina... i ceo svet a Srbi i Hrvati "tamane" dans sve od reda.
Steta sto danas se susrecu medjusobno ali zna se ko je Svetski sampion.
Napred Srbija.
Bravo i za Anu!

Dule

pre 12 godina

Dodize, Dodize pa kako sada Nole da raskanta Rafu sesti putove godine, kada si ga poslao u Cincinati vec u prvom kolu.Federer ce se izgleda ovako mator bolje drzati od Rafe.Rafino telo polako popusta posle godina ekstremnog iscrpljivanja.Koliko ce Rafa sada da izgubi bodova?

DraganC

pre 12 godina

BRAVO IVANE!!! SVAKA ČAST!!!

Nadal je bio dobar, griješio jeste, ali nije imao onaj prepoznatljivi segment sigurnosti u svojoj igri. vidjelo se da mu je u ključnim momentima "drhtala ruka".
Dodig nije imao šta da izgubi, igrao je atraktivno, srcem, odličnu servis -voleej igru....i na kraju...tu je senzacija :)))
Bravo Ivane još jednom!!!Navijao sam svim srcem za njega!!!

Sasha

pre 12 godina

Čemu čuđenje kako igra Nadal? Pa izgubio je od dečka koji je jedini uzeo set Đokoviću u Australiji. Ako može Đokoviću jedan set što ne bi i Nadalu dva?

Sad samo još Conga da ponovi podvig sa Vimbldona i izbaci Federera i eto Đokoviću otvoren put do još jednog Mastersa. Time će oboriti rekord u osvojenom broju mastersa u jednoj godini.

znaje-imanje

pre 12 godina

Nesanica me je pogodila u pravom trenutku. Dodig je igrao sjajno, kao i uvek svim srcem ali sada i potpuno zrelo. Servis ga je služio fenomenalno, za razliku od Nadala. Tako je mogao da pored asova odigra i puno servis-volej poena. Na svaku loptu za napad to je i radio. Sve drugo igrao je po Novakovom receptu, drži ga u sredini bekenda a ako se isuviše izvuče na forhend razvlači Nadala po njegovoj forhend dijagonali. Dakle za onog ko je gledao meč nema iznenađenja, bolji igrač je pobedio, "iznenađenje" je utoliko što Dodig nije pokazao slabe živce u ključnim trenucima. Nadal je čak servirao za pobedu na 5:4 ali ukupno bolji ide dalje.
Rafa je, kao i Andi i Novak, očigledno morao da uzme veći odmor, te se oseća nerazrađenost. Kao i Andi ali i Huan Martin, naleteo je na minu. Prvo kolo posle pauze protiv igrača u punoj formi koji igra meč karijere. Mogu samo da ponovim, tj. i ovaj rezultat pokazuje koliko tekst "kraj velike četvorke" nema veze sa tenisom. Novak i Rodžer su bili srećnijeg žreba a Andi i Rafael ne. Ali već u drugom kolu moraće da se podignu jer idu na nikad boljeg Čilića i Tsongu.
Ovo je inače još jedna potvrda koliko je znanje bitno - i Dodiga je trenirao Jan de Witt, i od njega je kao i od Viktora izvukao više nego što deluje moguće! To je ono što prilično iritira kada se gledaju karijere i Tipsarevića a pogotovu svih naših igračica, sada već i Jovanovski, ali pre svega Ane. Kvalitetan trener nema cenu. Bravo Ivane i bravo Jan de Witt!

Darko

pre 12 godina

Svaka cast Dodigu na neverovatnoj igri i veri u sebe. Isplatila mu se hrabra igra. Najbolje je servirao kad je bilo najpotrebnije,udarci sa osnovne linije su mu bili snazni - odlicni. U mnogome je olaksao posao Noletu,najvise sto se tice bodovne razlike koja ce sad biti. Dodigu sutra zelim da ne ponovi ovako inspirisanu igru,nego da lepo izgubi od Tipse koji je konacno pobedio neko zvucnije tenisko ime...

Miki

pre 12 godina

E, to je ono o cemu sam pisao pre neki dan. Velike trojke-cetvorke, NEMA! Sad postoji samo Djokovic. Evo, Delpo izgubio lagano od Cilica, Nadal se izbrukao protiv Dodiga, jos se ceka poraz Federera, sto me protiv Conge uopste ne bi iznenadilo. Mareja necu ni da komentarisem. Znaci, rekao sam, a sad i ponavljam: Nadal se vise NIKAD nece vratiti u vrh, ne zato sto ne bi hteo, vec zato sto ne moze. To je istrosen igrac, teniski veteran, njegovo vreme se zavrsilo osvajanjem US opena prosle godine. Fedeks se jos koprca, ali ovo su njegovi poslednji trzaji. Za Djokovica je blam ukoliko do kraja sezone ne osvoji ama bas svaki turnir na kom bude ucestvovao.

zg

pre 12 godina

svaka čast dodigu,ali i marinu čiliću koji je razbio del potra te pokazao da je kriza prošlost.čestitke i karloviću.slijede dva hrvatsko-srpska obračuna

Ralemvp

pre 12 godina

Taman da se Novak jos odlepi.Odlicni Dodig je pokazao pravi Balkanski mentalitet,svaka mu cast.Drugi deo zreba je skroz otvoren i bas me zanima ko ce u finale sa Novakom!

stefan

pre 12 godina

nisam teniski strucnjak, i gledao sam poslednjih 20 minuta meca, ali mi se cini da je nadal nesto promenio kod servisa, pokret mu je nesto drugaciji. da li se ja to varam, ili je on tu nesto "dirao"?

niks

pre 12 godina

Svaka cast za Dodiga!!! Odgledao sam kraj meca, navijao za njega i bas mi je drago da je srusio Rafu. I priznanje na preokretu i hladnokrvnosti, uopste se nije preplasio pobede, kao sto bi pred dobijen mec protiv Rafe ogromnom broju tenisera pocela da drhti ruka. Nadal nije nikad bio toliko dominantan igracki, koliko mentalno, a pocetak kraja njegove i igracke i mentalne vladavine oznacio je nas Nole, pa sad i drugi teniseri vide da mogu da ga dobiju. Jos jednom sve cestitke Dodigu na preokretu. I treba podsetiti jos da je on jedini teniser koji je otkinuo set Noletu na putu do titule na Australian Openu ove sezone! Nije to bilo slucajno :)

doktor

pre 12 godina

Jasno je da su najveci ispali iz forme! Zato ih ne smemo pljuvati ,nego shvatiti da je sezona duga! Nadal je delovao jako,jako nespremno!Pritom ne omalovazavam dobru igru Dodiga...

Atila

pre 12 godina

Nikad goreg Nadala nisam gledao sem onda kada se vratio posle pauze 2009. godine i izgubio dosta kilograma.Ne znam šta se dešava sa njim, ali je sve to izgleda posledica onih poraza od Noleta.Nole mora ovo da iskoridti, da postane totalno dominantan, osvoji US open i obori neke rekorde ove i naredne sezone.
Ovakvu priliku karijere posle Vimbldona 2008. ne sme ni Janko da propusti jer mu se žreb otvara i sada jednostavno ne sme da zabrlja.
Sve čestitke i Dodigu na odličnoj igri, ali ipak mislim da se nije pre svega on pitao kao što neće ni protiv Janka ako ovaj odigra kako zna.
Eto komšije se malo bude iz zimskog sna, ali samo dok ih Nole i Janko ne primire.

WTATP Lista

pre 12 godina

Zahvaljujuci kasnom mecu Sarapova-Jovanovski sasvim neplanirano sam odgledao ovaj senzacionalan mec. Potpuno netipicno za Nadala da on bude taj koji ne iskoriscava sanse i da ispusti brejk prednosti u drugom setu, a dva puta i u trecem setu (cak je bio i servirao za mec). Ovo je bila velika noc za hrvatski tenis posle dugo vremena (prethodno je Cilic pobedio Del Potra), a od ovoga bi i mi mogli da se "ogrebemo" jer je ovim debaklom Nadala Djokovic na odlicnom putu da zacementira svoju No1 pozicija do kraja godine (a i Cilic mu vise lezi u sledecem kolu od Del Potra), dok Janko Tipsarevic umesto Nadala vec u trecem kolu, sada ima otvoren zreb i veliku sansu da se konacno docepa TOP20, jer je tesko poverovati da ce posle ovakvog emocionalnog praznjenja Hrvat Dodig moci makar priblizno da odigra kao nocas.

Sasha

pre 12 godina

Čemu čuđenje kako igra Nadal? Pa izgubio je od dečka koji je jedini uzeo set Đokoviću u Australiji. Ako može Đokoviću jedan set što ne bi i Nadalu dva?

Sad samo još Conga da ponovi podvig sa Vimbldona i izbaci Federera i eto Đokoviću otvoren put do još jednog Mastersa. Time će oboriti rekord u osvojenom broju mastersa u jednoj godini.

DraganC

pre 12 godina

BRAVO IVANE!!! SVAKA ČAST!!!

Nadal je bio dobar, griješio jeste, ali nije imao onaj prepoznatljivi segment sigurnosti u svojoj igri. vidjelo se da mu je u ključnim momentima "drhtala ruka".
Dodig nije imao šta da izgubi, igrao je atraktivno, srcem, odličnu servis -voleej igru....i na kraju...tu je senzacija :)))
Bravo Ivane još jednom!!!Navijao sam svim srcem za njega!!!

zg

pre 12 godina

svaka čast dodigu,ali i marinu čiliću koji je razbio del potra te pokazao da je kriza prošlost.čestitke i karloviću.slijede dva hrvatsko-srpska obračuna

niks

pre 12 godina

Svaka cast za Dodiga!!! Odgledao sam kraj meca, navijao za njega i bas mi je drago da je srusio Rafu. I priznanje na preokretu i hladnokrvnosti, uopste se nije preplasio pobede, kao sto bi pred dobijen mec protiv Rafe ogromnom broju tenisera pocela da drhti ruka. Nadal nije nikad bio toliko dominantan igracki, koliko mentalno, a pocetak kraja njegove i igracke i mentalne vladavine oznacio je nas Nole, pa sad i drugi teniseri vide da mogu da ga dobiju. Jos jednom sve cestitke Dodigu na preokretu. I treba podsetiti jos da je on jedini teniser koji je otkinuo set Noletu na putu do titule na Australian Openu ove sezone! Nije to bilo slucajno :)

WTATP Lista

pre 12 godina

Zahvaljujuci kasnom mecu Sarapova-Jovanovski sasvim neplanirano sam odgledao ovaj senzacionalan mec. Potpuno netipicno za Nadala da on bude taj koji ne iskoriscava sanse i da ispusti brejk prednosti u drugom setu, a dva puta i u trecem setu (cak je bio i servirao za mec). Ovo je bila velika noc za hrvatski tenis posle dugo vremena (prethodno je Cilic pobedio Del Potra), a od ovoga bi i mi mogli da se "ogrebemo" jer je ovim debaklom Nadala Djokovic na odlicnom putu da zacementira svoju No1 pozicija do kraja godine (a i Cilic mu vise lezi u sledecem kolu od Del Potra), dok Janko Tipsarevic umesto Nadala vec u trecem kolu, sada ima otvoren zreb i veliku sansu da se konacno docepa TOP20, jer je tesko poverovati da ce posle ovakvog emocionalnog praznjenja Hrvat Dodig moci makar priblizno da odigra kao nocas.

Smilica

pre 12 godina

Bravo Ivane!!!!
Sad ce Spanci da ga nazovu Ivan grozni!!!hahaha
Nadal ni senka od nekadasnjeg igraca.Na momente bljesne....
Znla sam da ce izgubiti.Dosta je dobijao meceva na snagu na ime, jos Striko nije bio prisutan, da se uhvati za uvce,da ga posavetuje da trazi MTO sto je cinio kad god zagusti.
Bravo Nasi i Vasi.
Kolka je Amerika,Rusija,Argentina... i ceo svet a Srbi i Hrvati "tamane" dans sve od reda.
Steta sto danas se susrecu medjusobno ali zna se ko je Svetski sampion.
Napred Srbija.
Bravo i za Anu!

Alex

pre 12 godina

Dešava se. Dodig je inače odličan teniser koji će tek pokazaiti koliko vredi. Sa druge strane i najveći mogu imati loš dan. Jednostavno se dešava.
Ovi komentari koji Nadala srozavaju zaista nemaju veze sa sportom i sportskim ponašanjem, a pogotovu kada se zna da je Nadal pravi sportista i džentlmen i nikada nije izrekao ni jednu ružnu ili ponižavajuću reč prema bilo kom kolegi. U pitanje je veliki sportista i još veći čovek. Očito je da će ove godine na našu sređu i radost Đoković biti broj 1. Ali nemojte tako lako da odbacujete veličinu kao što je Rafael Nadal. U pitanju je najveći sportista Španije svih vremena, a znamo kakva je Španija kao sportska nacija. Nemojmo ni sebe kao Srbe da srozavamo tako što druge pljujemo. Lepo je biti najbolji, ali veličina čoveka se ogleda u odnosu prema drugima. Na kraju krajeva, ugledajte se barem na Novakovo ponašanje.

zg

pre 12 godina

od 16 igrača koji su ostali u turniru 6 ih je iz hrvatske ili srbije što je stvarno nevjerojatno.srbi,vi ste naviknuli na to i svaka vam čast na dosadašnjim rezultatima,a nadam se da će i nama hrvatima doći bolji dani u muškom tenisu,ali i u ženskom gdje imamo dvije igračice od 15 godina za koje kažu da ĆE BITI ČUDO

doktor

pre 12 godina

Jasno je da su najveci ispali iz forme! Zato ih ne smemo pljuvati ,nego shvatiti da je sezona duga! Nadal je delovao jako,jako nespremno!Pritom ne omalovazavam dobru igru Dodiga...

ante

pre 12 godina

hrvati su od ivaniševića i majoli već imali grand slam pobjednike,vi danas imate novaka i anu...i može se reći da su obe dvi zemlje teniske velesile,mi smo malo pali u odnosu na prije,ali ima dosta kvalitetnih igrača,pogotovo mladih igračica koje dolaze.mogu samo da čestitam i noli i tipsi na pobjedama,a isto tako normalno i svojima ivanu i marinu...večeras će biti luda noć,to se ne propušta..i neka bude još ovakvih međusobnih dvoboja..za kraj moran reći da mi je drago radi ovoliko pozitivnih komentara na račun ivana jer to dokazuje da ne moramo biti ni jedni ni drugi uvik balkanci i jedni drugima podmetat niogu..kad je nole osvaja ao i wimbledon bilo je i kod nas uglavnom pozitivnih komentara(osim par dežurnih iskompleksiranih) budala al o njima nećemo,bitno da uživamo u sportu..pozdrav!

znaje-imanje

pre 12 godina

Nesanica me je pogodila u pravom trenutku. Dodig je igrao sjajno, kao i uvek svim srcem ali sada i potpuno zrelo. Servis ga je služio fenomenalno, za razliku od Nadala. Tako je mogao da pored asova odigra i puno servis-volej poena. Na svaku loptu za napad to je i radio. Sve drugo igrao je po Novakovom receptu, drži ga u sredini bekenda a ako se isuviše izvuče na forhend razvlači Nadala po njegovoj forhend dijagonali. Dakle za onog ko je gledao meč nema iznenađenja, bolji igrač je pobedio, "iznenađenje" je utoliko što Dodig nije pokazao slabe živce u ključnim trenucima. Nadal je čak servirao za pobedu na 5:4 ali ukupno bolji ide dalje.
Rafa je, kao i Andi i Novak, očigledno morao da uzme veći odmor, te se oseća nerazrađenost. Kao i Andi ali i Huan Martin, naleteo je na minu. Prvo kolo posle pauze protiv igrača u punoj formi koji igra meč karijere. Mogu samo da ponovim, tj. i ovaj rezultat pokazuje koliko tekst "kraj velike četvorke" nema veze sa tenisom. Novak i Rodžer su bili srećnijeg žreba a Andi i Rafael ne. Ali već u drugom kolu moraće da se podignu jer idu na nikad boljeg Čilića i Tsongu.
Ovo je inače još jedna potvrda koliko je znanje bitno - i Dodiga je trenirao Jan de Witt, i od njega je kao i od Viktora izvukao više nego što deluje moguće! To je ono što prilično iritira kada se gledaju karijere i Tipsarevića a pogotovu svih naših igračica, sada već i Jovanovski, ali pre svega Ane. Kvalitetan trener nema cenu. Bravo Ivane i bravo Jan de Witt!

Ralemvp

pre 12 godina

Taman da se Novak jos odlepi.Odlicni Dodig je pokazao pravi Balkanski mentalitet,svaka mu cast.Drugi deo zreba je skroz otvoren i bas me zanima ko ce u finale sa Novakom!

Atila

pre 12 godina

Nikad goreg Nadala nisam gledao sem onda kada se vratio posle pauze 2009. godine i izgubio dosta kilograma.Ne znam šta se dešava sa njim, ali je sve to izgleda posledica onih poraza od Noleta.Nole mora ovo da iskoridti, da postane totalno dominantan, osvoji US open i obori neke rekorde ove i naredne sezone.
Ovakvu priliku karijere posle Vimbldona 2008. ne sme ni Janko da propusti jer mu se žreb otvara i sada jednostavno ne sme da zabrlja.
Sve čestitke i Dodigu na odličnoj igri, ali ipak mislim da se nije pre svega on pitao kao što neće ni protiv Janka ako ovaj odigra kako zna.
Eto komšije se malo bude iz zimskog sna, ali samo dok ih Nole i Janko ne primire.

Darko

pre 12 godina

Svaka cast Dodigu na neverovatnoj igri i veri u sebe. Isplatila mu se hrabra igra. Najbolje je servirao kad je bilo najpotrebnije,udarci sa osnovne linije su mu bili snazni - odlicni. U mnogome je olaksao posao Noletu,najvise sto se tice bodovne razlike koja ce sad biti. Dodigu sutra zelim da ne ponovi ovako inspirisanu igru,nego da lepo izgubi od Tipse koji je konacno pobedio neko zvucnije tenisko ime...

Brainstorming

pre 12 godina

E, redakcija B92 baš nema sreće sa naslovima. Zaleteli se preključe sa Marejem i ispucali naslov a sad za pravu senzaciju stavili da je Dodig "izbacio" Nadala. A neko reče ovde posle poraza Mareja da se Nadalu otvorio put do finala. Otvorio mu se sve do Sinsinatija.

Dule

pre 12 godina

Dodize, Dodize pa kako sada Nole da raskanta Rafu sesti putove godine, kada si ga poslao u Cincinati vec u prvom kolu.Federer ce se izgleda ovako mator bolje drzati od Rafe.Rafino telo polako popusta posle godina ekstremnog iscrpljivanja.Koliko ce Rafa sada da izgubi bodova?

sudax

pre 12 godina

Gledao sam mec i cestitam Dodiku na zasluzenoj pobjedi.
Medjutim,treba reci da je Nadal odigrao prvi set fantasticno,sa skoro 80% ubacenog prvog servisa i tu se Dodik nije ni mogao vidjeti.
Drugi i treci set,Nadal totalno pada,Dodik poboljsava servis i odrzava ravnotezu.Nadal se povremeno vraca u igru,ali,konstatacija je da to nije vise onaj Nadal,pad koncentracije,a rekao bih da ni fizicki nije djelovao besprijekorno.Dakle,prije bih rekao da je Nadal izgubio,nego sto je Dodik dobio.
Ovo je vrlo tezak poraz Nadala koji ce doprijeti njegovom daljem padu.
Sta je uzrok Nadalovog pada?
Prvo,mislim da je Nadal tip covjeka i sportiste koji je rano sazreo,rano dosao u maksimum,a ranije ce se i ugasiti,to je njegov genetski kod.
Gledao sam mnogo takvih sportista u zivotu,koji su rano,kao mladi, planuli,a brzo se ugasili.
Suprotno od tog genetskog koda su,recimo,Fedex i Nole,koji su sazreli na vrijeme,Fedex dobro igra i u tridesetoj,a dugu karijeru predvidjam i za Novaka,(ne daj boze povreda).
Drugo,Nadal nije ni psihicki jaka licnost,cak mislim da je "sitna dusa",a takvi ne mogu dugo egzistirati.
Kad je dobijao Novaka,bio je Noletov najbolji drug,a kada ga Nole poceo sredjivati,jedva da cestita Novaku,a o drugarstvu nema vise ni govora.
Novak ima dusu,srce,inteligenciju i psihicku stabilnost kao ni je jedan igrac na ATP i zato je Novak danas najkompletniji sampion i na ljudskom,kao i na sportskom planu.

Ovaj Nadalov poraz donosi veliko rasterecenje za Novaka koji osjeca veliko opterecenje i odgovornost zbog prvog mjesta i mislim da ce u narednim danima i mjesecima igrati mnogo bolje nego danas.
Prilika je za Jankelu da eliminise Dodika koji je danas ispraznio sve svoje akumulatore i na psihickom i na fizickom planu.
Sve cestitke Novaku,Ani,Janku i Viktoru na danasnjim pobjedama.Samo naprijed nasi sampioni.

Miki

pre 12 godina

E, to je ono o cemu sam pisao pre neki dan. Velike trojke-cetvorke, NEMA! Sad postoji samo Djokovic. Evo, Delpo izgubio lagano od Cilica, Nadal se izbrukao protiv Dodiga, jos se ceka poraz Federera, sto me protiv Conge uopste ne bi iznenadilo. Mareja necu ni da komentarisem. Znaci, rekao sam, a sad i ponavljam: Nadal se vise NIKAD nece vratiti u vrh, ne zato sto ne bi hteo, vec zato sto ne moze. To je istrosen igrac, teniski veteran, njegovo vreme se zavrsilo osvajanjem US opena prosle godine. Fedeks se jos koprca, ali ovo su njegovi poslednji trzaji. Za Djokovica je blam ukoliko do kraja sezone ne osvoji ama bas svaki turnir na kom bude ucestvovao.

Ženevljanin

pre 12 godina

Biće raznih komentara ovog rezultata pa i nekih koji će zaključiti da je s Rafom gotovo... To je naravno glupost (ili zluradost ili oboje). Slično mislim i za Marija i Del Potra. Poraz favorita u PRVOM kolu PRVOG turnira nakon više od mesec dana pauze nije uopšte neobičan. Novak je takođe bio potpuno nadigran prvih pet gemova i takođe bi izgubio meč, da nije (i u glavi) najjači igrač na svetu i da Nikolaj nije odjednom mentalno posustao - nije to više onaj Davidenko koji je mogao svakog da pobedi i koji je godinama bio pri samom vrhu ATP liste. A Dodig, kao što sam napisao na B92 PRE ovog meča, je u velikom usponu i trenutno verovatno najjači hrvatski teniser...

Peks

pre 12 godina

Polako ljudi nemojmo se unapred radovati i pitati sa kime ce Novak igrati u finalu. Rafa je vrhunski teniser i sportista isto koliko i Novak,pa lako moze i njemu da se desi da ''natrci'' na nekoga ko ce tog dana biti iznad svojih mogucnosti. Pogotovu sto ce protiv Djokovica svi biti maksimalno motivisani jer najsladje je pobediti i izbaciti prvog u bilo kom sportu.

Dermendzijev

pre 12 godina

Sreca je sastavni deo sporta,ali te vecno ne moze pratiti.Setimo se samo kako je u prvom kolu Rafa prosao Iznera na RG,a potom je bilo jasno da ce igrati finale.Takva su nepisana pravila u tenisu.Za mene licno nije iznadjenje kad Rafa igra sa takvim igracima na betonu tipa Izner,Dodig,Ljubicic,Karlovic,Qveri...,a nadam se uskoro i Troicki.

Ranije vrlo cesto je bila sema,zbog reitinga):Tipsarevic ide na Cilica( Janko gubi),ovaj na Potra(onda Marin gubi)...Pa Troicki na Cilica(Viktor gubi,Cilic opet na Potra.Vremena su se promenila Troicki je poceo pobedjivati Cilica,ovaj Potra,tako da nista nije slucajno,kao sto nije ni slucajni Viktorov reiting(naprosto nesvestno,zamutih ovu pricu "ko na koga i kako"ova moja prica ispade kao nekada Ckaljine,nebo mu nebesko i dubok poklon).

Smilica(pozdrav!) kaze da ce Dodiga Spanci zvati Ivan Grozni.Verovatno da,ali Rusi ce ga sigurno slicno zvati-Ivan Grozni III(pre njega su Ljuba i Karlovic).

Na jednom sajtu vec se pojavio komentar zagrizenog Nadalovca tipa:"Rafa nista strasno,igraj racionalnije,cuvaj snagu.Pogledajte samo gornju deo zreba:Djokovic-Cilic-Troicki i donji Karlovic-Tipsarevic-Dodig,6 od 16.Kako je samo organizator uspeo sa zrebom!Svima je sada jasno".

Da onaj ko gubi,ima prava da se ljuti,a drzavne granice (razmisljanja i navijanja) medju navijacima nikad nisu postojale!

Pozdrav!

бт

pre 12 godina

После овога Надал губи 360 поена а Ноле тек треба да стигне до полуфинала да би одбранио својих 360 поена (за пролаз у треће коло добио је 45 поена). У најгорем случају, ако Ноле испадне у следећем мечу разлика између њега и Надала повећаће се за тих 45 поена. Али, ако Ноле освоји турнир разлика се повећава за цигло 1000 поена.

stefan

pre 12 godina

nisam teniski strucnjak, i gledao sam poslednjih 20 minuta meca, ali mi se cini da je nadal nesto promenio kod servisa, pokret mu je nesto drugaciji. da li se ja to varam, ili je on tu nesto "dirao"?

milos

pre 12 godina

ja sam mislio da ce se Noletu obiti slava u glavu, i da ce izgubiti prvi mec, medjutim Mari, Nadal izgubili vec u prvom kolu. Jos malo pa Nole nece imati uopste konkurencije, morace da se pojavi neki novi teniser.

Иван

pre 12 godina

Ово и није толико велико изненађење. Тачније, могло се очекивати да ће Надал кренути да губи од аутсајдера, јер сваки тенисер има своју психолошку концепцију, и кад она не штима, пуца као кула од карата. Ово није победа Додига, него Ђоковића. Ноле можда неће више ређати серије победа попут оне до Ролан Гароса, али ће и његови противници бити све слабији. У овом тренутку тешко је назрети ко ће свргнути Нолета, чија је психа на наизглед недостижном нивоу, јер је и сам имао дуге кризе покушавајући да нађе пут до трона преко Надала и Федерера. Мени се чинило да је прво тражио лек за Роџера, да би то Рафа 2008. године искористио и завладао, па је 2009. тражио лек за Рафу да би Роџер то искористио и освојио оне године и Ролан Гарос и Вимблдон... Рафа је имао "лакши" пут, јер је почео као "локални бос": прво је држао мало имање звано шљака, па је то полако, тек кад би сасвим осигурао своје "царство", ширио. Сад не зна одакле да крене. Мареј је такође у невољи. Он је ишао по систему "док се двоје свађају, трећи то користи", доспео тако чак до другог места, али тешко је наћи период у ком су сва тројица највећих у кризи. И сад је већ прошло превише времена, а он нема резултате које би хтео, па је пукао. Дел Потро губи од Чилића, Давиденко нема снаге (ни физичке ни психичке) за врхунски тенис више од 5-6 гемова, Седерлинг је извикан, а и рекао је шта је имао... Ипак, Додигу свака част. Јесте Рафа обезглављен (губитак два тај-брејка је чиста психа), али многи други би се уплашили победе над Надалом и не би искористили такву шансу.

777

pre 12 godina

Nadalov pad sa mesta br.1 ocigledno mnogo utice na njegovu igru i samopouzdanje. Covek je u velikim problemima i mora mnogo karakterno i psihicki da bude jak da bi se izvukao iz svega ovoga u sta je upao. Nije bitna podloga koja njemu ne odgovara vec je po meni psiha u pitanju. Ako mu ne odgovora beton kako je onda odigrao prvi set, oduvao je Dodiga. Razbije protivnika prvi set, i posle pad, neki drugi covek. To nije bila njegova odlika dok je bio br.1. Podsecam, da je i protiv Novaka u barem dva finala vodio prvi set pa gubio mec. Ne bih da sam u njegovoj kozi ali covek je u problemu i neznam kako ce da se izvuce iz toga jer sigurno gubitak prvog mesta, u igri njemu je negde u malom mozgu i pravi havariju i ako on to javno ne zeli da prizna. Tehnicki ga nikada nisam postovao, ali zalaganje, borbenost, gine za svaki pojam, fizicka sprema su uvek bile njegova vrlina. Izgleda da sve to sada lako pada u vodu. Bice u buduce zanimljivo videti, sta sledi posle ovoga, ali Rafa nema lak posao. Sport je cudan posebno individualni kao tenis, jer ne boris se samo sa protivnikom nego i sa samim sobom.

xfsdfgg

pre 12 godina

Neko rece da postoji samo Djokovic? Da nema vise velike trojke, cetvorke? Pa pricalo se o velikoj trojci i cetvorci i kad je Djokovic gubio u drugim kolima, od tenisera jos losijih od Dodiga... U sportu postoje usoni i padovi, niko ne moze vecno ni da gubi ni da pobedjuje! Nije se Novak rodio na prvom mestu, i on je gubio meceve protiv losijih igraca, nece moci ni on vecno da drzi ovaj nivo igre... Sledece godine cete kukati kad Novak bude gubio poene, skoro da nema turnira gde on moze da osvoji neki poen... Monte Karlo i RG... I Federer i Nadal i Marej mogu da dobijaju poene...

Krki

pre 12 godina

Uh, valjda ce i Djokovic da dodje dotle da bude bivsi igrac i truba na betonu, pa da osvoji US OPen, kao Nadal prosle godine!

Nadal ne zna na betonu???? E, svasta.
Nadal bivsi igrac? E, svasta na kvadrat.

ja

pre 12 godina

Vec sam u komentarima na Marejev poraz napisao da bi Nadal mogao lako da ispadne vec u prvom kolu od Dodika.
To se i obistinilo.

Stvar je u tome da Rafa nikada nije znao da dobro igra na betonu i ovaj poraz nije nikakvo iznenadjenje.
Pogledajte malo unazad tunrire na betonu pa cete videti od koga je sve Nadal gubio na toj podlozi.
Vec 5 godina ponavlja se ista stvar. Kada pocne sezona na betonu Nadala prvi raspolozeniji teniser salje kuci.

S vremena na veme uspe da se docepa nekog polufinala kada ima lak zreb, u proseku jednom godisnje osvoji neku titulu na betonu.
Medjutim i tada polovinu meceva dobija samo na srecu i zahvaljujuci samopouzdanju koje stekne na sezoni sljake.
Sto se tice samog tenisa, Nadala na betonu nadigra gotovo svaki protivnik.

Ove godine Djokovic je ubio u pojam Nadala, pobedama na sljaci, pa cak i na travi. Dakle nema vise ni tog Rafinog samopouzdanja, a bez toga sada ce da ga pobedjuje bukvalno svaki ozbiljniji teniser.

Ovogodisnji Vimbldon je u stvari bio pocetak Rafinog kraja.
Ove godine ce se jos i zadrzati visoko na listi zahvaljujuci tituli na RG i 5 finala koja je odigrao. Medjutim sledece godine sledi pravi Nadalov pad i ispadanje iz prvih 10.
To ce biti sasvim pravedan razvoj dogadjaja, jer je velika nepravda bila da takav teniski dunster bude na vrhu u muskom tenisu.

Dakle ovaj Nadalov poraz nije nikakvo iznenadjenje.
Iznenadjenje je Del Potrov poraz od Cilica.
Pretpostavljam da je na taj poraz najvise uticao prekid zbog kise koji argentincu ocigledno nije prijao.

Krajko

pre 12 godina

@ja
Ti već nekoliko godina u nazad pretiš kako je Nadal bivši igrač i kako ne zna da igra na betonu i ko ga je sve pobeđivao na ovoj podlozi. Što bi 99% igrača na svetu ( a i u istoriji igre zvane tenis ) volelo da igra toliko loše na betonu da uzme jedan AO i jedan USO.

nikol dž.femija

pre 12 godina

Ivan Dodig rodjen 2.1.1985.

Vršnjak naše Jelene Janković, čak stariji skoro dva meseca.

Ako mu godine računamo kao JJ, na ovom sajtu, on je već u 28.

Najbolji rang mu je 37. mesto ove godine u junu, trenutno je 40 i neki.

Profesionalac je od 2004.

Osvojio je jedan turnir ove godine i to Zagreb a igrao je i još samo jedno finale i to opet ove godine u Hertogenbošu. Ovo je njegova najbolja godina.

Dolazi iz Medjugorja i liči facom na Čilići koji je iz istih krajeva.

Jedan od motivisanih igrača i dosadnih, tako da verujem da je Nadalu bio više nego naporan kao i ostalim favoritima, jer je dovoljno drzak da ima petlju da se suprotstavi maksimalno i odigra bar set života ako ne i meč, kao sinoć protiv jednog od najboljih igrača ikada.

Velika pobeda, bez dileme, sve čestitke. Nisam navijala ni za jednog, jer bilo je svejedno.

Tenis je bio zanimljiv. Rafa u padu, puno je grešio, ali Španac je to, ne bi trebalo previše brinuti, ima ko za njega da brine, ogromna je Španija.

DodiGGGG se trudio, nije grešio, bio psihički stabilan, odlučan i napravio je pobedu karijere. Sada je njegova sportska biografija puno kvalitetnija, bogatija. Pokazao je da može.

Možemo reći i da ćorava koka ponekada pogodi zrno /što je istina/, ali nećemo, puno truda je tu uloženo, a i svejedno je.

Bilo bi lepo da Janko pobedi. Nadajmo se da je porastao i da hoće.

plonk

pre 12 godina

Ovo jeste iznenadjenje, ali losa Nadalova igra na pocetku letnje Americke turneje nije nista cudno. Smesno je najavljivati kraj njegove karijere samo zbog toga.
A i Dodig je ranije vec pokazao da ume da igra. Nedostajao mu je samo "final touch" koji je sada savladao. Bice zanimljivo videti da li ce ga to gurnuti u visu ligu koju mu neki vec odavno predvidjaju da ce dostici ili ce ovo biti "incident" nakon kojega ce morati jos da sazreva.
:) Zarad Tipse bih volela da je ovo drugo u pitanju.

Ivan M

pre 12 godina

@ zg

Necu da komentarisem Dodiga (osim da mu cestitam na sjajnoj pobedi), vec samo da kazem da sam gledao jednu od vasih 15-godisnjakinja koje pominjes nedavno. Zove se Donna Vekic i dobila je pre par nedelja futures turnir ovde u Londonu. Devojka apsolutno ima veliku buducnost - sada je oko 700. mesta na svetu, ali to ce se brzo promeniti, nemam sumnje.

Kao Mara...

pre 12 godina

@ Novak i Rodžer su bili srećnijeg žreba a Andi i Rafael ne.
(znaje-imanje, 11. avgust 2011 05:22)
ti BAS razumes ovu lepu igru kada kazes da je Novak imao srecniji zreb od Mareja i Nadala???
Vidi,rodjace,Cilic i Dodig u dublu i veliko oitanje da li bi pobedili Davidenka!

Alex

pre 12 godina

@ja)
U zemlji gde su svi fudbalski, košarkaški, odbojkaški, vaterpolo,... a od skoro i teneski treneri, ovakav komentar može se očekivati.
Jednom rečju - budalaština.

urke

pre 12 godina

@stefan
Jeste Nadal je promenio servis, nisam strucnjak, ali koliko sam primetio promenio je grip, i sada pri prvom servisu drzi "kontinentalni" grip, dok je pre drzao "istocni" grip. barem mislim da je tako, levoruk je pa mi kod njega sve nesto obrnuto izgleda. Takvim drzanjem reketa se dobiju brzi i ravniji servisi, kakvi su pozeljni na tvrdim podlogama. Meni se cini da nije pre tako servirao.

Miki

pre 12 godina

E, to je ono o cemu sam pisao pre neki dan. Velike trojke-cetvorke, NEMA! Sad postoji samo Djokovic. Evo, Delpo izgubio lagano od Cilica, Nadal se izbrukao protiv Dodiga, jos se ceka poraz Federera, sto me protiv Conge uopste ne bi iznenadilo. Mareja necu ni da komentarisem. Znaci, rekao sam, a sad i ponavljam: Nadal se vise NIKAD nece vratiti u vrh, ne zato sto ne bi hteo, vec zato sto ne moze. To je istrosen igrac, teniski veteran, njegovo vreme se zavrsilo osvajanjem US opena prosle godine. Fedeks se jos koprca, ali ovo su njegovi poslednji trzaji. Za Djokovica je blam ukoliko do kraja sezone ne osvoji ama bas svaki turnir na kom bude ucestvovao.

ja

pre 12 godina

Vec sam u komentarima na Marejev poraz napisao da bi Nadal mogao lako da ispadne vec u prvom kolu od Dodika.
To se i obistinilo.

Stvar je u tome da Rafa nikada nije znao da dobro igra na betonu i ovaj poraz nije nikakvo iznenadjenje.
Pogledajte malo unazad tunrire na betonu pa cete videti od koga je sve Nadal gubio na toj podlozi.
Vec 5 godina ponavlja se ista stvar. Kada pocne sezona na betonu Nadala prvi raspolozeniji teniser salje kuci.

S vremena na veme uspe da se docepa nekog polufinala kada ima lak zreb, u proseku jednom godisnje osvoji neku titulu na betonu.
Medjutim i tada polovinu meceva dobija samo na srecu i zahvaljujuci samopouzdanju koje stekne na sezoni sljake.
Sto se tice samog tenisa, Nadala na betonu nadigra gotovo svaki protivnik.

Ove godine Djokovic je ubio u pojam Nadala, pobedama na sljaci, pa cak i na travi. Dakle nema vise ni tog Rafinog samopouzdanja, a bez toga sada ce da ga pobedjuje bukvalno svaki ozbiljniji teniser.

Ovogodisnji Vimbldon je u stvari bio pocetak Rafinog kraja.
Ove godine ce se jos i zadrzati visoko na listi zahvaljujuci tituli na RG i 5 finala koja je odigrao. Medjutim sledece godine sledi pravi Nadalov pad i ispadanje iz prvih 10.
To ce biti sasvim pravedan razvoj dogadjaja, jer je velika nepravda bila da takav teniski dunster bude na vrhu u muskom tenisu.

Dakle ovaj Nadalov poraz nije nikakvo iznenadjenje.
Iznenadjenje je Del Potrov poraz od Cilica.
Pretpostavljam da je na taj poraz najvise uticao prekid zbog kise koji argentincu ocigledno nije prijao.

xfsdfgg

pre 12 godina

Neko rece da postoji samo Djokovic? Da nema vise velike trojke, cetvorke? Pa pricalo se o velikoj trojci i cetvorci i kad je Djokovic gubio u drugim kolima, od tenisera jos losijih od Dodiga... U sportu postoje usoni i padovi, niko ne moze vecno ni da gubi ni da pobedjuje! Nije se Novak rodio na prvom mestu, i on je gubio meceve protiv losijih igraca, nece moci ni on vecno da drzi ovaj nivo igre... Sledece godine cete kukati kad Novak bude gubio poene, skoro da nema turnira gde on moze da osvoji neki poen... Monte Karlo i RG... I Federer i Nadal i Marej mogu da dobijaju poene...

Smilica

pre 12 godina

Bravo Ivane!!!!
Sad ce Spanci da ga nazovu Ivan grozni!!!hahaha
Nadal ni senka od nekadasnjeg igraca.Na momente bljesne....
Znla sam da ce izgubiti.Dosta je dobijao meceva na snagu na ime, jos Striko nije bio prisutan, da se uhvati za uvce,da ga posavetuje da trazi MTO sto je cinio kad god zagusti.
Bravo Nasi i Vasi.
Kolka je Amerika,Rusija,Argentina... i ceo svet a Srbi i Hrvati "tamane" dans sve od reda.
Steta sto danas se susrecu medjusobno ali zna se ko je Svetski sampion.
Napred Srbija.
Bravo i za Anu!

Atila

pre 12 godina

Nikad goreg Nadala nisam gledao sem onda kada se vratio posle pauze 2009. godine i izgubio dosta kilograma.Ne znam šta se dešava sa njim, ali je sve to izgleda posledica onih poraza od Noleta.Nole mora ovo da iskoridti, da postane totalno dominantan, osvoji US open i obori neke rekorde ove i naredne sezone.
Ovakvu priliku karijere posle Vimbldona 2008. ne sme ni Janko da propusti jer mu se žreb otvara i sada jednostavno ne sme da zabrlja.
Sve čestitke i Dodigu na odličnoj igri, ali ipak mislim da se nije pre svega on pitao kao što neće ni protiv Janka ako ovaj odigra kako zna.
Eto komšije se malo bude iz zimskog sna, ali samo dok ih Nole i Janko ne primire.

Sasha

pre 12 godina

Čemu čuđenje kako igra Nadal? Pa izgubio je od dečka koji je jedini uzeo set Đokoviću u Australiji. Ako može Đokoviću jedan set što ne bi i Nadalu dva?

Sad samo još Conga da ponovi podvig sa Vimbldona i izbaci Federera i eto Đokoviću otvoren put do još jednog Mastersa. Time će oboriti rekord u osvojenom broju mastersa u jednoj godini.

DraganC

pre 12 godina

BRAVO IVANE!!! SVAKA ČAST!!!

Nadal je bio dobar, griješio jeste, ali nije imao onaj prepoznatljivi segment sigurnosti u svojoj igri. vidjelo se da mu je u ključnim momentima "drhtala ruka".
Dodig nije imao šta da izgubi, igrao je atraktivno, srcem, odličnu servis -voleej igru....i na kraju...tu je senzacija :)))
Bravo Ivane još jednom!!!Navijao sam svim srcem za njega!!!

zg

pre 12 godina

svaka čast dodigu,ali i marinu čiliću koji je razbio del potra te pokazao da je kriza prošlost.čestitke i karloviću.slijede dva hrvatsko-srpska obračuna

Darko

pre 12 godina

Svaka cast Dodigu na neverovatnoj igri i veri u sebe. Isplatila mu se hrabra igra. Najbolje je servirao kad je bilo najpotrebnije,udarci sa osnovne linije su mu bili snazni - odlicni. U mnogome je olaksao posao Noletu,najvise sto se tice bodovne razlike koja ce sad biti. Dodigu sutra zelim da ne ponovi ovako inspirisanu igru,nego da lepo izgubi od Tipse koji je konacno pobedio neko zvucnije tenisko ime...

niks

pre 12 godina

Svaka cast za Dodiga!!! Odgledao sam kraj meca, navijao za njega i bas mi je drago da je srusio Rafu. I priznanje na preokretu i hladnokrvnosti, uopste se nije preplasio pobede, kao sto bi pred dobijen mec protiv Rafe ogromnom broju tenisera pocela da drhti ruka. Nadal nije nikad bio toliko dominantan igracki, koliko mentalno, a pocetak kraja njegove i igracke i mentalne vladavine oznacio je nas Nole, pa sad i drugi teniseri vide da mogu da ga dobiju. Jos jednom sve cestitke Dodigu na preokretu. I treba podsetiti jos da je on jedini teniser koji je otkinuo set Noletu na putu do titule na Australian Openu ove sezone! Nije to bilo slucajno :)

Dule

pre 12 godina

Dodize, Dodize pa kako sada Nole da raskanta Rafu sesti putove godine, kada si ga poslao u Cincinati vec u prvom kolu.Federer ce se izgleda ovako mator bolje drzati od Rafe.Rafino telo polako popusta posle godina ekstremnog iscrpljivanja.Koliko ce Rafa sada da izgubi bodova?

Alex

pre 12 godina

Dešava se. Dodig je inače odličan teniser koji će tek pokazaiti koliko vredi. Sa druge strane i najveći mogu imati loš dan. Jednostavno se dešava.
Ovi komentari koji Nadala srozavaju zaista nemaju veze sa sportom i sportskim ponašanjem, a pogotovu kada se zna da je Nadal pravi sportista i džentlmen i nikada nije izrekao ni jednu ružnu ili ponižavajuću reč prema bilo kom kolegi. U pitanje je veliki sportista i još veći čovek. Očito je da će ove godine na našu sređu i radost Đoković biti broj 1. Ali nemojte tako lako da odbacujete veličinu kao što je Rafael Nadal. U pitanju je najveći sportista Španije svih vremena, a znamo kakva je Španija kao sportska nacija. Nemojmo ni sebe kao Srbe da srozavamo tako što druge pljujemo. Lepo je biti najbolji, ali veličina čoveka se ogleda u odnosu prema drugima. Na kraju krajeva, ugledajte se barem na Novakovo ponašanje.

Krki

pre 12 godina

Uh, valjda ce i Djokovic da dodje dotle da bude bivsi igrac i truba na betonu, pa da osvoji US OPen, kao Nadal prosle godine!

Nadal ne zna na betonu???? E, svasta.
Nadal bivsi igrac? E, svasta na kvadrat.

znaje-imanje

pre 12 godina

Nesanica me je pogodila u pravom trenutku. Dodig je igrao sjajno, kao i uvek svim srcem ali sada i potpuno zrelo. Servis ga je služio fenomenalno, za razliku od Nadala. Tako je mogao da pored asova odigra i puno servis-volej poena. Na svaku loptu za napad to je i radio. Sve drugo igrao je po Novakovom receptu, drži ga u sredini bekenda a ako se isuviše izvuče na forhend razvlači Nadala po njegovoj forhend dijagonali. Dakle za onog ko je gledao meč nema iznenađenja, bolji igrač je pobedio, "iznenađenje" je utoliko što Dodig nije pokazao slabe živce u ključnim trenucima. Nadal je čak servirao za pobedu na 5:4 ali ukupno bolji ide dalje.
Rafa je, kao i Andi i Novak, očigledno morao da uzme veći odmor, te se oseća nerazrađenost. Kao i Andi ali i Huan Martin, naleteo je na minu. Prvo kolo posle pauze protiv igrača u punoj formi koji igra meč karijere. Mogu samo da ponovim, tj. i ovaj rezultat pokazuje koliko tekst "kraj velike četvorke" nema veze sa tenisom. Novak i Rodžer su bili srećnijeg žreba a Andi i Rafael ne. Ali već u drugom kolu moraće da se podignu jer idu na nikad boljeg Čilića i Tsongu.
Ovo je inače još jedna potvrda koliko je znanje bitno - i Dodiga je trenirao Jan de Witt, i od njega je kao i od Viktora izvukao više nego što deluje moguće! To je ono što prilično iritira kada se gledaju karijere i Tipsarevića a pogotovu svih naših igračica, sada već i Jovanovski, ali pre svega Ane. Kvalitetan trener nema cenu. Bravo Ivane i bravo Jan de Witt!

WTATP Lista

pre 12 godina

Zahvaljujuci kasnom mecu Sarapova-Jovanovski sasvim neplanirano sam odgledao ovaj senzacionalan mec. Potpuno netipicno za Nadala da on bude taj koji ne iskoriscava sanse i da ispusti brejk prednosti u drugom setu, a dva puta i u trecem setu (cak je bio i servirao za mec). Ovo je bila velika noc za hrvatski tenis posle dugo vremena (prethodno je Cilic pobedio Del Potra), a od ovoga bi i mi mogli da se "ogrebemo" jer je ovim debaklom Nadala Djokovic na odlicnom putu da zacementira svoju No1 pozicija do kraja godine (a i Cilic mu vise lezi u sledecem kolu od Del Potra), dok Janko Tipsarevic umesto Nadala vec u trecem kolu, sada ima otvoren zreb i veliku sansu da se konacno docepa TOP20, jer je tesko poverovati da ce posle ovakvog emocionalnog praznjenja Hrvat Dodig moci makar priblizno da odigra kao nocas.

sudax

pre 12 godina

Gledao sam mec i cestitam Dodiku na zasluzenoj pobjedi.
Medjutim,treba reci da je Nadal odigrao prvi set fantasticno,sa skoro 80% ubacenog prvog servisa i tu se Dodik nije ni mogao vidjeti.
Drugi i treci set,Nadal totalno pada,Dodik poboljsava servis i odrzava ravnotezu.Nadal se povremeno vraca u igru,ali,konstatacija je da to nije vise onaj Nadal,pad koncentracije,a rekao bih da ni fizicki nije djelovao besprijekorno.Dakle,prije bih rekao da je Nadal izgubio,nego sto je Dodik dobio.
Ovo je vrlo tezak poraz Nadala koji ce doprijeti njegovom daljem padu.
Sta je uzrok Nadalovog pada?
Prvo,mislim da je Nadal tip covjeka i sportiste koji je rano sazreo,rano dosao u maksimum,a ranije ce se i ugasiti,to je njegov genetski kod.
Gledao sam mnogo takvih sportista u zivotu,koji su rano,kao mladi, planuli,a brzo se ugasili.
Suprotno od tog genetskog koda su,recimo,Fedex i Nole,koji su sazreli na vrijeme,Fedex dobro igra i u tridesetoj,a dugu karijeru predvidjam i za Novaka,(ne daj boze povreda).
Drugo,Nadal nije ni psihicki jaka licnost,cak mislim da je "sitna dusa",a takvi ne mogu dugo egzistirati.
Kad je dobijao Novaka,bio je Noletov najbolji drug,a kada ga Nole poceo sredjivati,jedva da cestita Novaku,a o drugarstvu nema vise ni govora.
Novak ima dusu,srce,inteligenciju i psihicku stabilnost kao ni je jedan igrac na ATP i zato je Novak danas najkompletniji sampion i na ljudskom,kao i na sportskom planu.

Ovaj Nadalov poraz donosi veliko rasterecenje za Novaka koji osjeca veliko opterecenje i odgovornost zbog prvog mjesta i mislim da ce u narednim danima i mjesecima igrati mnogo bolje nego danas.
Prilika je za Jankelu da eliminise Dodika koji je danas ispraznio sve svoje akumulatore i na psihickom i na fizickom planu.
Sve cestitke Novaku,Ani,Janku i Viktoru na danasnjim pobjedama.Samo naprijed nasi sampioni.

milos

pre 12 godina

ja sam mislio da ce se Noletu obiti slava u glavu, i da ce izgubiti prvi mec, medjutim Mari, Nadal izgubili vec u prvom kolu. Jos malo pa Nole nece imati uopste konkurencije, morace da se pojavi neki novi teniser.

nikol dž.femija

pre 12 godina

Ivan Dodig rodjen 2.1.1985.

Vršnjak naše Jelene Janković, čak stariji skoro dva meseca.

Ako mu godine računamo kao JJ, na ovom sajtu, on je već u 28.

Najbolji rang mu je 37. mesto ove godine u junu, trenutno je 40 i neki.

Profesionalac je od 2004.

Osvojio je jedan turnir ove godine i to Zagreb a igrao je i još samo jedno finale i to opet ove godine u Hertogenbošu. Ovo je njegova najbolja godina.

Dolazi iz Medjugorja i liči facom na Čilići koji je iz istih krajeva.

Jedan od motivisanih igrača i dosadnih, tako da verujem da je Nadalu bio više nego naporan kao i ostalim favoritima, jer je dovoljno drzak da ima petlju da se suprotstavi maksimalno i odigra bar set života ako ne i meč, kao sinoć protiv jednog od najboljih igrača ikada.

Velika pobeda, bez dileme, sve čestitke. Nisam navijala ni za jednog, jer bilo je svejedno.

Tenis je bio zanimljiv. Rafa u padu, puno je grešio, ali Španac je to, ne bi trebalo previše brinuti, ima ko za njega da brine, ogromna je Španija.

DodiGGGG se trudio, nije grešio, bio psihički stabilan, odlučan i napravio je pobedu karijere. Sada je njegova sportska biografija puno kvalitetnija, bogatija. Pokazao je da može.

Možemo reći i da ćorava koka ponekada pogodi zrno /što je istina/, ali nećemo, puno truda je tu uloženo, a i svejedno je.

Bilo bi lepo da Janko pobedi. Nadajmo se da je porastao i da hoće.

Ralemvp

pre 12 godina

Taman da se Novak jos odlepi.Odlicni Dodig je pokazao pravi Balkanski mentalitet,svaka mu cast.Drugi deo zreba je skroz otvoren i bas me zanima ko ce u finale sa Novakom!

stefan

pre 12 godina

nisam teniski strucnjak, i gledao sam poslednjih 20 minuta meca, ali mi se cini da je nadal nesto promenio kod servisa, pokret mu je nesto drugaciji. da li se ja to varam, ili je on tu nesto "dirao"?

Ženevljanin

pre 12 godina

Biće raznih komentara ovog rezultata pa i nekih koji će zaključiti da je s Rafom gotovo... To je naravno glupost (ili zluradost ili oboje). Slično mislim i za Marija i Del Potra. Poraz favorita u PRVOM kolu PRVOG turnira nakon više od mesec dana pauze nije uopšte neobičan. Novak je takođe bio potpuno nadigran prvih pet gemova i takođe bi izgubio meč, da nije (i u glavi) najjači igrač na svetu i da Nikolaj nije odjednom mentalno posustao - nije to više onaj Davidenko koji je mogao svakog da pobedi i koji je godinama bio pri samom vrhu ATP liste. A Dodig, kao što sam napisao na B92 PRE ovog meča, je u velikom usponu i trenutno verovatno najjači hrvatski teniser...

Krajko

pre 12 godina

@ja
Ti već nekoliko godina u nazad pretiš kako je Nadal bivši igrač i kako ne zna da igra na betonu i ko ga je sve pobeđivao na ovoj podlozi. Što bi 99% igrača na svetu ( a i u istoriji igre zvane tenis ) volelo da igra toliko loše na betonu da uzme jedan AO i jedan USO.

doktor

pre 12 godina

Jasno je da su najveci ispali iz forme! Zato ih ne smemo pljuvati ,nego shvatiti da je sezona duga! Nadal je delovao jako,jako nespremno!Pritom ne omalovazavam dobru igru Dodiga...

Dermendzijev

pre 12 godina

Sreca je sastavni deo sporta,ali te vecno ne moze pratiti.Setimo se samo kako je u prvom kolu Rafa prosao Iznera na RG,a potom je bilo jasno da ce igrati finale.Takva su nepisana pravila u tenisu.Za mene licno nije iznadjenje kad Rafa igra sa takvim igracima na betonu tipa Izner,Dodig,Ljubicic,Karlovic,Qveri...,a nadam se uskoro i Troicki.

Ranije vrlo cesto je bila sema,zbog reitinga):Tipsarevic ide na Cilica( Janko gubi),ovaj na Potra(onda Marin gubi)...Pa Troicki na Cilica(Viktor gubi,Cilic opet na Potra.Vremena su se promenila Troicki je poceo pobedjivati Cilica,ovaj Potra,tako da nista nije slucajno,kao sto nije ni slucajni Viktorov reiting(naprosto nesvestno,zamutih ovu pricu "ko na koga i kako"ova moja prica ispade kao nekada Ckaljine,nebo mu nebesko i dubok poklon).

Smilica(pozdrav!) kaze da ce Dodiga Spanci zvati Ivan Grozni.Verovatno da,ali Rusi ce ga sigurno slicno zvati-Ivan Grozni III(pre njega su Ljuba i Karlovic).

Na jednom sajtu vec se pojavio komentar zagrizenog Nadalovca tipa:"Rafa nista strasno,igraj racionalnije,cuvaj snagu.Pogledajte samo gornju deo zreba:Djokovic-Cilic-Troicki i donji Karlovic-Tipsarevic-Dodig,6 od 16.Kako je samo organizator uspeo sa zrebom!Svima je sada jasno".

Da onaj ko gubi,ima prava da se ljuti,a drzavne granice (razmisljanja i navijanja) medju navijacima nikad nisu postojale!

Pozdrav!

Peks

pre 12 godina

Polako ljudi nemojmo se unapred radovati i pitati sa kime ce Novak igrati u finalu. Rafa je vrhunski teniser i sportista isto koliko i Novak,pa lako moze i njemu da se desi da ''natrci'' na nekoga ko ce tog dana biti iznad svojih mogucnosti. Pogotovu sto ce protiv Djokovica svi biti maksimalno motivisani jer najsladje je pobediti i izbaciti prvog u bilo kom sportu.

zg

pre 12 godina

od 16 igrača koji su ostali u turniru 6 ih je iz hrvatske ili srbije što je stvarno nevjerojatno.srbi,vi ste naviknuli na to i svaka vam čast na dosadašnjim rezultatima,a nadam se da će i nama hrvatima doći bolji dani u muškom tenisu,ali i u ženskom gdje imamo dvije igračice od 15 godina za koje kažu da ĆE BITI ČUDO

Иван

pre 12 godina

Ово и није толико велико изненађење. Тачније, могло се очекивати да ће Надал кренути да губи од аутсајдера, јер сваки тенисер има своју психолошку концепцију, и кад она не штима, пуца као кула од карата. Ово није победа Додига, него Ђоковића. Ноле можда неће више ређати серије победа попут оне до Ролан Гароса, али ће и његови противници бити све слабији. У овом тренутку тешко је назрети ко ће свргнути Нолета, чија је психа на наизглед недостижном нивоу, јер је и сам имао дуге кризе покушавајући да нађе пут до трона преко Надала и Федерера. Мени се чинило да је прво тражио лек за Роџера, да би то Рафа 2008. године искористио и завладао, па је 2009. тражио лек за Рафу да би Роџер то искористио и освојио оне године и Ролан Гарос и Вимблдон... Рафа је имао "лакши" пут, јер је почео као "локални бос": прво је држао мало имање звано шљака, па је то полако, тек кад би сасвим осигурао своје "царство", ширио. Сад не зна одакле да крене. Мареј је такође у невољи. Он је ишао по систему "док се двоје свађају, трећи то користи", доспео тако чак до другог места, али тешко је наћи период у ком су сва тројица највећих у кризи. И сад је већ прошло превише времена, а он нема резултате које би хтео, па је пукао. Дел Потро губи од Чилића, Давиденко нема снаге (ни физичке ни психичке) за врхунски тенис више од 5-6 гемова, Седерлинг је извикан, а и рекао је шта је имао... Ипак, Додигу свака част. Јесте Рафа обезглављен (губитак два тај-брејка је чиста психа), али многи други би се уплашили победе над Надалом и не би искористили такву шансу.

Kao Mara...

pre 12 godina

@ Novak i Rodžer su bili srećnijeg žreba a Andi i Rafael ne.
(znaje-imanje, 11. avgust 2011 05:22)
ti BAS razumes ovu lepu igru kada kazes da je Novak imao srecniji zreb od Mareja i Nadala???
Vidi,rodjace,Cilic i Dodig u dublu i veliko oitanje da li bi pobedili Davidenka!

ante

pre 12 godina

hrvati su od ivaniševića i majoli već imali grand slam pobjednike,vi danas imate novaka i anu...i može se reći da su obe dvi zemlje teniske velesile,mi smo malo pali u odnosu na prije,ali ima dosta kvalitetnih igrača,pogotovo mladih igračica koje dolaze.mogu samo da čestitam i noli i tipsi na pobjedama,a isto tako normalno i svojima ivanu i marinu...večeras će biti luda noć,to se ne propušta..i neka bude još ovakvih međusobnih dvoboja..za kraj moran reći da mi je drago radi ovoliko pozitivnih komentara na račun ivana jer to dokazuje da ne moramo biti ni jedni ni drugi uvik balkanci i jedni drugima podmetat niogu..kad je nole osvaja ao i wimbledon bilo je i kod nas uglavnom pozitivnih komentara(osim par dežurnih iskompleksiranih) budala al o njima nećemo,bitno da uživamo u sportu..pozdrav!

Brainstorming

pre 12 godina

E, redakcija B92 baš nema sreće sa naslovima. Zaleteli se preključe sa Marejem i ispucali naslov a sad za pravu senzaciju stavili da je Dodig "izbacio" Nadala. A neko reče ovde posle poraza Mareja da se Nadalu otvorio put do finala. Otvorio mu se sve do Sinsinatija.

777

pre 12 godina

Nadalov pad sa mesta br.1 ocigledno mnogo utice na njegovu igru i samopouzdanje. Covek je u velikim problemima i mora mnogo karakterno i psihicki da bude jak da bi se izvukao iz svega ovoga u sta je upao. Nije bitna podloga koja njemu ne odgovara vec je po meni psiha u pitanju. Ako mu ne odgovora beton kako je onda odigrao prvi set, oduvao je Dodiga. Razbije protivnika prvi set, i posle pad, neki drugi covek. To nije bila njegova odlika dok je bio br.1. Podsecam, da je i protiv Novaka u barem dva finala vodio prvi set pa gubio mec. Ne bih da sam u njegovoj kozi ali covek je u problemu i neznam kako ce da se izvuce iz toga jer sigurno gubitak prvog mesta, u igri njemu je negde u malom mozgu i pravi havariju i ako on to javno ne zeli da prizna. Tehnicki ga nikada nisam postovao, ali zalaganje, borbenost, gine za svaki pojam, fizicka sprema su uvek bile njegova vrlina. Izgleda da sve to sada lako pada u vodu. Bice u buduce zanimljivo videti, sta sledi posle ovoga, ali Rafa nema lak posao. Sport je cudan posebno individualni kao tenis, jer ne boris se samo sa protivnikom nego i sa samim sobom.

бт

pre 12 godina

После овога Надал губи 360 поена а Ноле тек треба да стигне до полуфинала да би одбранио својих 360 поена (за пролаз у треће коло добио је 45 поена). У најгорем случају, ако Ноле испадне у следећем мечу разлика између њега и Надала повећаће се за тих 45 поена. Али, ако Ноле освоји турнир разлика се повећава за цигло 1000 поена.

plonk

pre 12 godina

Ovo jeste iznenadjenje, ali losa Nadalova igra na pocetku letnje Americke turneje nije nista cudno. Smesno je najavljivati kraj njegove karijere samo zbog toga.
A i Dodig je ranije vec pokazao da ume da igra. Nedostajao mu je samo "final touch" koji je sada savladao. Bice zanimljivo videti da li ce ga to gurnuti u visu ligu koju mu neki vec odavno predvidjaju da ce dostici ili ce ovo biti "incident" nakon kojega ce morati jos da sazreva.
:) Zarad Tipse bih volela da je ovo drugo u pitanju.

Alex

pre 12 godina

@ja)
U zemlji gde su svi fudbalski, košarkaški, odbojkaški, vaterpolo,... a od skoro i teneski treneri, ovakav komentar može se očekivati.
Jednom rečju - budalaština.

Ivan M

pre 12 godina

@ zg

Necu da komentarisem Dodiga (osim da mu cestitam na sjajnoj pobedi), vec samo da kazem da sam gledao jednu od vasih 15-godisnjakinja koje pominjes nedavno. Zove se Donna Vekic i dobila je pre par nedelja futures turnir ovde u Londonu. Devojka apsolutno ima veliku buducnost - sada je oko 700. mesta na svetu, ali to ce se brzo promeniti, nemam sumnje.

urke

pre 12 godina

@stefan
Jeste Nadal je promenio servis, nisam strucnjak, ali koliko sam primetio promenio je grip, i sada pri prvom servisu drzi "kontinentalni" grip, dok je pre drzao "istocni" grip. barem mislim da je tako, levoruk je pa mi kod njega sve nesto obrnuto izgleda. Takvim drzanjem reketa se dobiju brzi i ravniji servisi, kakvi su pozeljni na tvrdim podlogama. Meni se cini da nije pre tako servirao.