Sreda, 10.08.2011.

08:54

Policija sprečila blokade

Svi putevi u Srbiji su prohodni i nema blokada, saopštava policija. Putari kažu da su blokade sprečene policijskim akcijama.

Izvor: B92

Policija spreèila blokade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

saša

pre 12 godina

Ovo je sramota.Konkurs im je otvoren non stop u policiji zapošljavaju sve i svakoga nije ni čudo koliko ih ima i svi primaju kako kažu ,,male plate,,ali su redovne barem a ovaj jadni GLADNI narod koji može samo lažnim obećanjima ministra Mrkonjića kod kuće da nahrani decu i ukućane nema ni to redovno a kamo li malo,kao da je država zaboravila da se putevi grade za platu i da se od nje živi a da su nam radne dobrovoljačke i zatvorske akcije prošlost iz prošlog veka posle drugog svetskog rata koju pokušavaju kao nagradu da nametnu ponovo.NARAVNO ,,SIT GLADNOM NE VERUJE,,a ja bih još dodala da ga nagradjuje ropstvom, zabranama da se bori za goli život i egzistenciju, napredak za decu i pokolenja ili smo postali policiska država koja samo mora da trpi i radi pa makar nam i stomaci bili prazni da bih ministar rekao da je koridor 10 gotov i pokupio sve zasluge za gotov rad

sale

pre 12 godina

@sumorni procitaj kometare nize dole firme su i dalje drzavne iako sad ministar LAZOVCINA pere ruke od svega....

svi vi koji kukate da ste blokirani imate alternativu pridruzite se putarima ili ulozite malo truda i obidjite blokade...

Mi vas nismo stavili u ogradjeno dvoriste ka oni nas....

sumorni

pre 12 godina

Pa jel NIBENS Grupa privatna firma, ili državna?

Ako im je gazda uhapšen, rekao bih da je privatna firma?

Ovde postoji masovni problem sa logikom, ako te gazda ne plaća - ti blokiraš auto put?

Ma, galama više ne prolazi. Blokirajte vi nekog drugog, a ne nas.

Pogotovo ovi vaskoliki srBski vadikavi koji već danima vise ovde, valjda ovako zamišljaju "propagandu". Odjednom su svi oni i malinari, i putari, i oružari, kupinari, prosvetari, CHF kreditni dužnici...

Vadikavi paljba odavde, nismo veverice hvala Bogu.

kaiser

pre 12 godina

Srbija jeste demokratska zemlja, jer je svim njenim gradjanima dozvoljeno slobodno kretanje, gde žele i kad žele.

Onaj ko to pokušava da spreči blokadom puteva čini protiv zakonito delo, i normalno je da policija to sprečava. To joj je i posao.

Druga stvar je što je za Srbe vrhunac demokratije da isteraju traktor i prepreče auto put. To je ozbiljan problem za koji treba potražiti pomoć.

Ne postoji niti jedan razlog, zbog koga je dozvoljeno sprečavati druge ljude da se slobodno kreću. Policija je još i blaga u takvim situacijama. Interesuje me šta bi se desilo ako bih ja pod pretnjom zabranio nekom od tih štrajkača da izadje iz kuće?

Policijo, tvoj je posao da održavaš slobodu kretanja svih nas.

Lucas

pre 12 godina

Ni druge firme ne primaju plate mesecima, ali nemaju bagere i drugu mehanizaciju da blokadom puteva maltretiraju neduzne gradjane. BRAVO za policiju, ne dajte da nas maltretiraju, da sedimo 5 sati u kolima na Ibarskoj magistrali, neka blokiraju te koji su ih doveli u takvu situaciju, a nas ostavite na miru!

sale

pre 12 godina

zavrsice sa kao u akciji "patike za kosovo" ili kao ovo sad u engleskoj, mada moze da se desi da se zavrsi kao u libiji(bez nato)....eto tako .... kad god je u 5000 godina ljudske istorije doslo do toga da razlika izmedju onih koji imaju i onih koji nemaju bude toliko velika i ponasanje ovih prvih bude toliko bahato kao ovo danas dolazi do ovih stvari totalnog raspada sistema anarhije i haosa.... svi su puni nekog pritajenog gneva osecaju se izadnim od institucija koje nerade svoj posao i fali samo mala varnica da bure baruta eksplodira ....

Mihajlo

pre 12 godina

Druže tadiću i druže ministru sa koferčetom,bravo.Udrite tu raju,šta oni hoće od vas.Pa niste vi dužni da hranite njihovu decu.Ma zabranite celom Narodu da izlazi iz (svojih) stanova,kuća.Šta bi oni hteli da postanu Uličari.Sram ih bilo.Ne može to tako.

Putar

pre 12 godina

Molim kolgege koji imaju KAMERE da snimaju sva zbivanja i izjave pa da se stavi na jednom mestu na nekoj od društvenih mreža.
Molim vas da ih udarimo ISTINOM javno a ne da lažu narod.
SNIMCI, IZJAVE, ČITANJE DOKAZA.... SVE NA JEDNOM MESTU,

Molim vas, jer ko laže, taj i krade;
ko krade, taj i laže

Shankly

pre 12 godina

Kako presvjetli efendija zvezda istoka najveci medju najvecima fantasticni msje Dacic mudro cuti dok aminuje ovu represiju. Nema ga da se slika, 'cu izadjem na televizor? Koliko se secam pravo strajka je zagarantovano, a dosla gospoda policajci zakljucali fabriku i ne daju nikome da izadje? Alo, nije ovo Severna Koreja! Ili mozda gresim... Policijska drzava, bili i ostali.

putar

pre 12 godina

@Filorus Izjave su pogresno prenesene i protumacene, mi hocemo da drzava postuje zakon a ne kojekakve vasljive uredbe. ZAKON O RADU, firme jos nisu privatne i zato drzava ima da da jel i mi dajemo drzavi ( placamo porez ) nemoj da prcipas pamet sa CV jel da si ga negde nosio znao bi koliko je to uzaludan pokusaj u drzavi Srbiji.

Darko

pre 12 godina

Znali su kome ce da tutnu po koje povisenje plate,naravno,policiji...pa kad zatreba nesto ovako da rasteraju bedu i sirotinju, da ima neko ko ce da ugusi bilo kakav pokusaj, preko potrebnog,"ustanka"..."peti oktobar" mora da se desi, i mnogo ubedljiviji od proslog...a dokle ce im policija cuvati ledja, hmmm, nadam se ne zadugo!!!

putar

pre 12 godina

Firme nisu privatne, firme su u postupku privatizacije znaci jos uvek su drzavne zato je drzava odgovorna, zamolio bih besposlene pamtenjakovice da ne lupaju kojesta kad neznaju, postale bi privatne da je agencija dala zeleno svetlo juna (potvrdu da je ispunjen ugovor o privtaizaciji) ove godine ali je dragi kontraverzni biznismen Gdin.Milo pusten niz vodu od strane onih koji su mu omoguciliu da tokom 5 godina malverzacijama izvuce od drzave preko 300 mil.eura i jos zaduzi firme 200 mil. GDE SU NOVCI?
Znaci sve lopov do lopova i pevarant do prevaranta u ovoj kivi drzavi samo takvi i uspevaju ....
Drzava je odgovorna zato jer ti radnici zive i rade u toj drzavi doprinose opstem boljitku svih nisu oni pali sa marsa pa sad drzava nije odgovorna.
Odgovorna je i za radnike u privatnim kompanijama odgovorna je za sve gradjane koji u njoj zive....Ako nije odgovorna pa koji ce nam djavo drzava sto placamo preze takse i ostalo da bi lezilebovici (politicari vecina) cast izuzecima prodavali m***a za bubrege, krali i varali, gazili peasake i izvalacili se sa tim... vec 5 godina samo afera aferu stize gde mi to zivimo...
Matretitamo mi nekog sto mora da napravi 10 km vise ili da predje peske 500m jako matretiranje, ajde radi ti mesecima i neprimaj platu pa da te vidim dali bi onda tako mislio...
A ona lazovcina ministar pa onjemu necu trositi reci, prosli put kad je bio u vladi zavio u crno pola gradjeviske operative, sad je zavrsio posao on izgradi koridor. Jadna majka onome sto on izgradi....
Sad saljete zandarmeriju na radnike, pa proslo je tek 11 god. ala se neke stvari ovde brzo zaboravljaju. SAD STE SE USEMILI PA NEMA REVANSIZMA....
Mislite o tome,Sloba je jeftino preosao necete doveka biti na vlasti

Vladan Jova

pre 12 godina

Sve je trulo u zemlji Srbiji ama baš sve od struktura koje treba da obezbede građanima fukcionisanje države. Prvo pitanje: Ko je dozvolio da sve putarkse firme otkupi jedan čovek? Ko stoji iza njega? Odmah uhapsiti sve one koji su izu Agencije za privatizaciju omogućili ovakvu privatizaciju? o se neće desiti za ove vlasti jer neko iz vrha sigurno stoji iza Đuraškovića. Vlast na gladne radnike izvodi policiju, Ministar se izvinjava višestrukom povratniku, pse niko ne sme da bije, ali radnike, seljake, paore može ko hoće!Šta bi sa aferom Kolubara? Šta bi sa tim što imamo 2 posredničke firme u uvozu gasa iz Rusije? Šta bi sa Kolesarom i Januševićem? Krišto se vratio i u Belvillu kupio nekoliko stanova??? Šta je sa drumskom mafijom ili je celopna država jedna velika mafija? Milion nerešenih afera koje su gurnute pod tepih. Ipak sada mi je malo lakše jednostavno vlast koristi poslednji metod odbrane vlasti a to miriše na skori kraj. Predstavnici vlasti daju bestidne izjave, svi se odrekli plata pa od čega žive??? Sa novom vlasti doći će mnogo i pitanja na koja će sadašnja garnitura morati da odgovori. Prošlog meseca na današnji dan CHF je bio 86 danas 102 dinara. Ko igra velikim novcem i ubire razliku u ovakvim kursnim razlikama? Narod se potkrada na ceni goriva, na kreditima, na porezima a vlast daje izjave kao da smo najrazvijenija država na svetu, i još upotrebljava silu prema gladnom narodu.Sramno!

Drug Policajac

pre 12 godina

Milicijo postupi po naredjenju. Hvataj, hapsi, gazi...Ovaj narod je neprijatelj ove drzave, ovaj narod je na sve pljunuo i svega se odrekao... Milicijo ovo nije nas narod. Nama ne treba ovakav narod. Mi cemo stvoriti drugi narod, pravi, bolji, lepsi narod.

putar 2

pre 12 godina

Firme nisu privatne, firme su u postupku privatizacije znaci jos uvek su drzavne zato je drzava odgovorna, zamolio bih besposlene pamtenjakovice da ne lupaju kojesta kad ne znaju, postale bi privatne da je agencija dala zeleno svetlo juna (potvrdu da je ispunjen ugovor o privtaizaciji) ove godine ali je dragi kontraverzni biznismen Gdin.Milo pusten niz vodu od strane onih koji su mu omoguciliu da tokom 5 godina malverzacijama izvuce od drzave preko 300 mil.eura i jos zaduzi firme 200 mil. GDE SU NOVCI?
Znaci sve lopov do lopova i pevarant do prevaranta u ovoj kivi drzavi samo takvi i uspevaju ....
Drzava je odgovorna zato jer ti radnici zive i rade u toj drzavi doprinose opstem boljitku svih nisu oni pali sa marsa pa sad drzava nije odgovorna.
Odgovorna je i za radnike u privatnim kompanijama odgovorna je za sve gradjane koji u njoj zive.... Ako nije odgovorna pa koji ce nam djavo drzava sto placamo preze takse i ostalo da bi lezilebovici (politicari vecina) cast izuzecima prodavali m**a za bubrege, krali i varali, gazili peasake i izvalacili se sa tim... vec 5 godina samo afera aferu stize gde mi to zivimo...
Matretitamo mi nekog sto mora da napravi 10 km vise ili da predje peske 500m jako matretiranje, ajde radi ti mesecima i ne primaj platu pa da te vidim da li bi onda tako mislio...
A onaj ministar, o njemu necu terositi reci prosli put kad je bio u vladi zavio je pola gradjeviske operative u crno a sad je zavrsio posao, on izgradio koridor jadna majka onome sto on izgradi...
Sad salju zandarmeriju na radnike, pa proslo je tek 11 godina, ala se neke stvari brzo zaboravljaju, samo vi nece proci kao Sloba ...Sad ste se usemili pa nema revansizma.....
Mislite o tome nece biti na vlasti doveka ako vam ne bude sudio zemaljski sud sudice vam onaj drugi NEBESKI a mozda vam presudi i narod ove banana republike....

sale

pre 12 godina

Jadna je ta drzava gde se vlada uredbama vlade (o zabrani blokiranja saobracajnica) koja je jaca od ZAKONA o radnom odnosu....
Gde predstavnici policije lazu javnost(mada ih razumem vecini njih su j**a u procepu i mora se)gde ministri danas pricaju jedno a sutra drugo ....

Poruka aktuelnoj vlasti(tajkunima i politicarima) a i svim buducim kad kradete ostavte nesto i sirotinji ili cete goreti gore nego London...
Srbi cute i trpe mozes ih jahati jako dugo vremena al kad pukne nebio vam ja u kozi....

Poruka policji nemojte na svoj narod .... bez stvarno preke potrebe (nismo ni lopovi ni ubice)... samo trazimo svoje... a vi ovim stite lopove pa cete proci kao i oni...

PetarPan

pre 12 godina

Devet plata? Ima jedna stara izreka,ako ne cenis sebe,drugi ce te jos manje ceniti.
Devet plata? pa da su ovo uradili posle kasnjenja druge plate,ne bi dosli u ovu situaciju.

Filorus

pre 12 godina

Slusao sam juce u vestima izjave strajkaca koji kazu svi do jednog "Hocemo da nam drzava da posao da radimo, da primamo plate, da izdrzavamo zenu i decu" Ja na to kazem:Gospodo draga, nije drzava ta koja treba pojedincu da da posao, drzava treba obezbediti smanjivanjem korupcije otvaranje novih radnih mesta, a vi dragi moji lepo "presavite tabak" pa napisite sebi CV kao i svi ostali, pa lepo od firme do firme i borite se da zaradite na normalan nacin...

Љубиша

pre 12 godina

Ови из власти имају срећу што путари слабо користе твитер и фејсбук, иначе би већ били надиграни.

jedan od blokiranih- PZP-Niš

pre 12 godina

gospodo žalosno je šta nam sa desava u državi, mi smo samo posledica kao i malinari, oružari,policija......nažalost stradju praktično svi i oni koji sa tim nemaju veze i pokušavaju normalno da funkcionišu, kao i ovi momci iz žandarmerije koji nemaju mira u poslednje vreme kako saznajemo iz priče sa njima, gde će nam duša a i ovaj brod kuda plovi, ima li neko da nam odgovori , ZEMLJO SRFBIJO DALEKO JE SUNCE

Colle

pre 12 godina

Au ljudi moje, pa dal' je ovo moguce, ovo prevazilazi sve granice normalnog ponasanja, ova vlada je stvarno " izgubila rabos". Prvo ih Mrkonjic " zavlaci" sa placanjem, a posle im se zabrani da se bore za svoja prava, a kao slag na tortu, Dacic salje policiju da radnike sprovede u krug preduzeca, boze sacuvaj kao u logor da ih sprovode. Da nije tragicno, bilo bi komicno.

Миша

pre 12 godina

Влада је у паничном страху да се случајно на улицама Београда не окупи више од 10 људи, чак и то би запалило Београд. Зато се блокирају паори у Војводини, млате малинари и путари, и прети где се стигне. А лонац се крчка, набијају притисак и мало му фали да прокључа. Сем давања свега зарад кандидатуре за кандидата Влада нема никакав други план, само борба за власт и прављења подела у народу пред изборе: а онда ожежи још један мандат. Тужно... и не знам да ли да се уопште трудим и борим за Србију јер је већина младих и способних отишла и одлази, а после пописа ће се тек видети да је нестанак нације са оваквим буздованима на свим нивоима власти постао реалност.

bane

pre 12 godina

Dosao vam je kraj. Znas kad cete pobediti na sledecem izborima? A tek cete da odgovarate za sve sto ste uradili ****** jedni.Vi ste najveca ... koja je ikad hodala Srbijom. To je vasa demokratija...

Jogi Letač

pre 12 godina

Gazda preselio pare na sigurne račune u inostranstvu a krivi su im bankari koji traže nazad pozajmljene pare. Jedino rešenje je ovde u proglašenju stečaja i da se iz preostale imovine namire dužnici. Samo se bojim da će radnici tu biti zadnja rupa na svirali.

Braca

pre 12 godina

Upravo sam prosao pored putara iz Nisa koje trenutno cuva 50-ak zandarmeraca. Mozda se plase da na put ne isteraju neki tenk. Ako, tako nam i treba. Dok god je ovaca - bice i sisanja. Samo sto su ove danasnje ovce sve deblje i deblje, pa je i vuna kvalitetnija.

Doris

pre 12 godina

Konacno da profunkcionise pravna drzava. nadam se da je ovo odgovor svima koji, kad im se cefne, blokiraju puteve i maltretiraju ovaj narod!

radoje dijak

pre 12 godina

Putari štrajkovali na radnom mestu, policija ih rasterala. Nadamo se da neće da preuzme njihov posao. ministar najavljuje plaćanje za dva dana, samo da ne bude po onom štosu- reko sam ti sutra, a došo sam ti danas!

Dacha

pre 12 godina

Crn dan je došao kada tzv. socijaldemokratske partije (DS i SPS) izvode policiju na radnike da bi sprečili izražavanje nezadovoljstva i radničke muke. Da li će Srbija konačno dobiti levičarsku partiju koja će voditi računa o pravima radnika, nezaposlenih, penzionera, siromašnih ili ćemo uvek imati ove autoritarne klonove koji će da simuliraju socijalnu pravdu, solidarnost i demokratiju, a faktički će policiju da izvode na ljude?

Woah

pre 12 godina

Samo sam čekao da krene... zna se da policija razbija proteste i u mnogo 'demokratskijim' državama. Ovde, ako se ne razbijaju protesti, možemo očekivati svakog dana po jednu blokadu nekog puta. Jednostavno, mnogo je nepravde, mnogo oštećenih radnika od strane posodavaca, mnogo ljudi bez novca za osnovne stvari, koji su pošteno taj novac zaradili. Kako država nije sposobna da reši toliko problema, moraće da šalje policiju da batinom namiruje nezadovoljne protestante (kojima je, očigledno, jedino rešenje da drugim građanima blokiraju put, pa da ni ovi ne odu na posao).

nidža

pre 12 godina

SAMO NEKI OD NASLOVA NA B92:
Cvetković: Sredili smo državu - Mrkonjić: Radnici, strpite se malo -
Proizvođači kupina prete štrajkom - Nova kriza "deli" 100.000 otkaza? -
Službenim kolima na more - Vlada čuva pare za "crne dane" -
Od premijera do zatvorenika... Ima li nešto lepo u zemlji Srbiji?
Kad treba da štitite građane od uličnih pljačkaša, od siledžija i propalica, od narkomana u parku, od obijanja i krađe automobila... nemate dovoljno policije ali zato imate u punoj meri kad treba da se krene na nezadovoljne radnike. Vlada i APR su aminovali rad i postojanje NIBENS-a i sličnih fantomskih firmi - sad stisnite petlju i rešite problem.

Nenad NS

pre 12 godina

Rec ministra Mrkonjica je nista, to je prazna prica, vetar... Ne znam ni za jedno njegovo obecanje, rok za izgradnju ili bilo sta da je potrefio ali apsolutno nista, a ovo za banke su se dogovorile bice danas sutra govori od JUNA meseca. Odakle mu vise obraza da izadje na TV .

Vesna

pre 12 godina

Pitam se samo, da li i kako dragom ministru neko može da veruje, posle svih laži upućenih putarima, unazad tri meseca!!!I lonac, puniš puniš puniš, pa naiđe kap KAP KOJA PRELIJE LONČE!!!

Jelena

pre 12 godina

Koliko ja razumem, drzava putarima duguje pare, ali vidim da to g-din Mrkonjic nigde ne pominje. Pominju se samo banke koje (sa razlogom) velikim duznicima ne odobravaju nove kredite, ali to nije srz problema.

Vesna

pre 12 godina

Pitam se samo, da li i kako dragom ministru neko može da veruje, posle svih laži upućenih putarima, unazad tri meseca!!!I lonac, puniš puniš puniš, pa naiđe kap KAP KOJA PRELIJE LONČE!!!

Миша

pre 12 godina

Влада је у паничном страху да се случајно на улицама Београда не окупи више од 10 људи, чак и то би запалило Београд. Зато се блокирају паори у Војводини, млате малинари и путари, и прети где се стигне. А лонац се крчка, набијају притисак и мало му фали да прокључа. Сем давања свега зарад кандидатуре за кандидата Влада нема никакав други план, само борба за власт и прављења подела у народу пред изборе: а онда ожежи још један мандат. Тужно... и не знам да ли да се уопште трудим и борим за Србију јер је већина младих и способних отишла и одлази, а после пописа ће се тек видети да је нестанак нације са оваквим буздованима на свим нивоима власти постао реалност.

Dacha

pre 12 godina

Crn dan je došao kada tzv. socijaldemokratske partije (DS i SPS) izvode policiju na radnike da bi sprečili izražavanje nezadovoljstva i radničke muke. Da li će Srbija konačno dobiti levičarsku partiju koja će voditi računa o pravima radnika, nezaposlenih, penzionera, siromašnih ili ćemo uvek imati ove autoritarne klonove koji će da simuliraju socijalnu pravdu, solidarnost i demokratiju, a faktički će policiju da izvode na ljude?

nidža

pre 12 godina

SAMO NEKI OD NASLOVA NA B92:
Cvetković: Sredili smo državu - Mrkonjić: Radnici, strpite se malo -
Proizvođači kupina prete štrajkom - Nova kriza "deli" 100.000 otkaza? -
Službenim kolima na more - Vlada čuva pare za "crne dane" -
Od premijera do zatvorenika... Ima li nešto lepo u zemlji Srbiji?
Kad treba da štitite građane od uličnih pljačkaša, od siledžija i propalica, od narkomana u parku, od obijanja i krađe automobila... nemate dovoljno policije ali zato imate u punoj meri kad treba da se krene na nezadovoljne radnike. Vlada i APR su aminovali rad i postojanje NIBENS-a i sličnih fantomskih firmi - sad stisnite petlju i rešite problem.

Woah

pre 12 godina

Samo sam čekao da krene... zna se da policija razbija proteste i u mnogo 'demokratskijim' državama. Ovde, ako se ne razbijaju protesti, možemo očekivati svakog dana po jednu blokadu nekog puta. Jednostavno, mnogo je nepravde, mnogo oštećenih radnika od strane posodavaca, mnogo ljudi bez novca za osnovne stvari, koji su pošteno taj novac zaradili. Kako država nije sposobna da reši toliko problema, moraće da šalje policiju da batinom namiruje nezadovoljne protestante (kojima je, očigledno, jedino rešenje da drugim građanima blokiraju put, pa da ni ovi ne odu na posao).

Jelena

pre 12 godina

Koliko ja razumem, drzava putarima duguje pare, ali vidim da to g-din Mrkonjic nigde ne pominje. Pominju se samo banke koje (sa razlogom) velikim duznicima ne odobravaju nove kredite, ali to nije srz problema.

bane

pre 12 godina

Dosao vam je kraj. Znas kad cete pobediti na sledecem izborima? A tek cete da odgovarate za sve sto ste uradili ****** jedni.Vi ste najveca ... koja je ikad hodala Srbijom. To je vasa demokratija...

Braca

pre 12 godina

Upravo sam prosao pored putara iz Nisa koje trenutno cuva 50-ak zandarmeraca. Mozda se plase da na put ne isteraju neki tenk. Ako, tako nam i treba. Dok god je ovaca - bice i sisanja. Samo sto su ove danasnje ovce sve deblje i deblje, pa je i vuna kvalitetnija.

Colle

pre 12 godina

Au ljudi moje, pa dal' je ovo moguce, ovo prevazilazi sve granice normalnog ponasanja, ova vlada je stvarno " izgubila rabos". Prvo ih Mrkonjic " zavlaci" sa placanjem, a posle im se zabrani da se bore za svoja prava, a kao slag na tortu, Dacic salje policiju da radnike sprovede u krug preduzeca, boze sacuvaj kao u logor da ih sprovode. Da nije tragicno, bilo bi komicno.

Jogi Letač

pre 12 godina

Gazda preselio pare na sigurne račune u inostranstvu a krivi su im bankari koji traže nazad pozajmljene pare. Jedino rešenje je ovde u proglašenju stečaja i da se iz preostale imovine namire dužnici. Samo se bojim da će radnici tu biti zadnja rupa na svirali.

jedan od blokiranih- PZP-Niš

pre 12 godina

gospodo žalosno je šta nam sa desava u državi, mi smo samo posledica kao i malinari, oružari,policija......nažalost stradju praktično svi i oni koji sa tim nemaju veze i pokušavaju normalno da funkcionišu, kao i ovi momci iz žandarmerije koji nemaju mira u poslednje vreme kako saznajemo iz priče sa njima, gde će nam duša a i ovaj brod kuda plovi, ima li neko da nam odgovori , ZEMLJO SRFBIJO DALEKO JE SUNCE

radoje dijak

pre 12 godina

Putari štrajkovali na radnom mestu, policija ih rasterala. Nadamo se da neće da preuzme njihov posao. ministar najavljuje plaćanje za dva dana, samo da ne bude po onom štosu- reko sam ti sutra, a došo sam ti danas!

Nenad NS

pre 12 godina

Rec ministra Mrkonjica je nista, to je prazna prica, vetar... Ne znam ni za jedno njegovo obecanje, rok za izgradnju ili bilo sta da je potrefio ali apsolutno nista, a ovo za banke su se dogovorile bice danas sutra govori od JUNA meseca. Odakle mu vise obraza da izadje na TV .

Љубиша

pre 12 godina

Ови из власти имају срећу што путари слабо користе твитер и фејсбук, иначе би већ били надиграни.

Doris

pre 12 godina

Konacno da profunkcionise pravna drzava. nadam se da je ovo odgovor svima koji, kad im se cefne, blokiraju puteve i maltretiraju ovaj narod!

PetarPan

pre 12 godina

Devet plata? Ima jedna stara izreka,ako ne cenis sebe,drugi ce te jos manje ceniti.
Devet plata? pa da su ovo uradili posle kasnjenja druge plate,ne bi dosli u ovu situaciju.

Vladan Jova

pre 12 godina

Sve je trulo u zemlji Srbiji ama baš sve od struktura koje treba da obezbede građanima fukcionisanje države. Prvo pitanje: Ko je dozvolio da sve putarkse firme otkupi jedan čovek? Ko stoji iza njega? Odmah uhapsiti sve one koji su izu Agencije za privatizaciju omogućili ovakvu privatizaciju? o se neće desiti za ove vlasti jer neko iz vrha sigurno stoji iza Đuraškovića. Vlast na gladne radnike izvodi policiju, Ministar se izvinjava višestrukom povratniku, pse niko ne sme da bije, ali radnike, seljake, paore može ko hoće!Šta bi sa aferom Kolubara? Šta bi sa tim što imamo 2 posredničke firme u uvozu gasa iz Rusije? Šta bi sa Kolesarom i Januševićem? Krišto se vratio i u Belvillu kupio nekoliko stanova??? Šta je sa drumskom mafijom ili je celopna država jedna velika mafija? Milion nerešenih afera koje su gurnute pod tepih. Ipak sada mi je malo lakše jednostavno vlast koristi poslednji metod odbrane vlasti a to miriše na skori kraj. Predstavnici vlasti daju bestidne izjave, svi se odrekli plata pa od čega žive??? Sa novom vlasti doći će mnogo i pitanja na koja će sadašnja garnitura morati da odgovori. Prošlog meseca na današnji dan CHF je bio 86 danas 102 dinara. Ko igra velikim novcem i ubire razliku u ovakvim kursnim razlikama? Narod se potkrada na ceni goriva, na kreditima, na porezima a vlast daje izjave kao da smo najrazvijenija država na svetu, i još upotrebljava silu prema gladnom narodu.Sramno!

putar

pre 12 godina

Firme nisu privatne, firme su u postupku privatizacije znaci jos uvek su drzavne zato je drzava odgovorna, zamolio bih besposlene pamtenjakovice da ne lupaju kojesta kad neznaju, postale bi privatne da je agencija dala zeleno svetlo juna (potvrdu da je ispunjen ugovor o privtaizaciji) ove godine ali je dragi kontraverzni biznismen Gdin.Milo pusten niz vodu od strane onih koji su mu omoguciliu da tokom 5 godina malverzacijama izvuce od drzave preko 300 mil.eura i jos zaduzi firme 200 mil. GDE SU NOVCI?
Znaci sve lopov do lopova i pevarant do prevaranta u ovoj kivi drzavi samo takvi i uspevaju ....
Drzava je odgovorna zato jer ti radnici zive i rade u toj drzavi doprinose opstem boljitku svih nisu oni pali sa marsa pa sad drzava nije odgovorna.
Odgovorna je i za radnike u privatnim kompanijama odgovorna je za sve gradjane koji u njoj zive....Ako nije odgovorna pa koji ce nam djavo drzava sto placamo preze takse i ostalo da bi lezilebovici (politicari vecina) cast izuzecima prodavali m***a za bubrege, krali i varali, gazili peasake i izvalacili se sa tim... vec 5 godina samo afera aferu stize gde mi to zivimo...
Matretitamo mi nekog sto mora da napravi 10 km vise ili da predje peske 500m jako matretiranje, ajde radi ti mesecima i neprimaj platu pa da te vidim dali bi onda tako mislio...
A ona lazovcina ministar pa onjemu necu trositi reci, prosli put kad je bio u vladi zavio u crno pola gradjeviske operative, sad je zavrsio posao on izgradi koridor. Jadna majka onome sto on izgradi....
Sad saljete zandarmeriju na radnike, pa proslo je tek 11 god. ala se neke stvari ovde brzo zaboravljaju. SAD STE SE USEMILI PA NEMA REVANSIZMA....
Mislite o tome,Sloba je jeftino preosao necete doveka biti na vlasti

Filorus

pre 12 godina

Slusao sam juce u vestima izjave strajkaca koji kazu svi do jednog "Hocemo da nam drzava da posao da radimo, da primamo plate, da izdrzavamo zenu i decu" Ja na to kazem:Gospodo draga, nije drzava ta koja treba pojedincu da da posao, drzava treba obezbediti smanjivanjem korupcije otvaranje novih radnih mesta, a vi dragi moji lepo "presavite tabak" pa napisite sebi CV kao i svi ostali, pa lepo od firme do firme i borite se da zaradite na normalan nacin...

Shankly

pre 12 godina

Kako presvjetli efendija zvezda istoka najveci medju najvecima fantasticni msje Dacic mudro cuti dok aminuje ovu represiju. Nema ga da se slika, 'cu izadjem na televizor? Koliko se secam pravo strajka je zagarantovano, a dosla gospoda policajci zakljucali fabriku i ne daju nikome da izadje? Alo, nije ovo Severna Koreja! Ili mozda gresim... Policijska drzava, bili i ostali.

sale

pre 12 godina

Jadna je ta drzava gde se vlada uredbama vlade (o zabrani blokiranja saobracajnica) koja je jaca od ZAKONA o radnom odnosu....
Gde predstavnici policije lazu javnost(mada ih razumem vecini njih su j**a u procepu i mora se)gde ministri danas pricaju jedno a sutra drugo ....

Poruka aktuelnoj vlasti(tajkunima i politicarima) a i svim buducim kad kradete ostavte nesto i sirotinji ili cete goreti gore nego London...
Srbi cute i trpe mozes ih jahati jako dugo vremena al kad pukne nebio vam ja u kozi....

Poruka policji nemojte na svoj narod .... bez stvarno preke potrebe (nismo ni lopovi ni ubice)... samo trazimo svoje... a vi ovim stite lopove pa cete proci kao i oni...

Drug Policajac

pre 12 godina

Milicijo postupi po naredjenju. Hvataj, hapsi, gazi...Ovaj narod je neprijatelj ove drzave, ovaj narod je na sve pljunuo i svega se odrekao... Milicijo ovo nije nas narod. Nama ne treba ovakav narod. Mi cemo stvoriti drugi narod, pravi, bolji, lepsi narod.

Putar

pre 12 godina

Molim kolgege koji imaju KAMERE da snimaju sva zbivanja i izjave pa da se stavi na jednom mestu na nekoj od društvenih mreža.
Molim vas da ih udarimo ISTINOM javno a ne da lažu narod.
SNIMCI, IZJAVE, ČITANJE DOKAZA.... SVE NA JEDNOM MESTU,

Molim vas, jer ko laže, taj i krade;
ko krade, taj i laže

Mihajlo

pre 12 godina

Druže tadiću i druže ministru sa koferčetom,bravo.Udrite tu raju,šta oni hoće od vas.Pa niste vi dužni da hranite njihovu decu.Ma zabranite celom Narodu da izlazi iz (svojih) stanova,kuća.Šta bi oni hteli da postanu Uličari.Sram ih bilo.Ne može to tako.

putar 2

pre 12 godina

Firme nisu privatne, firme su u postupku privatizacije znaci jos uvek su drzavne zato je drzava odgovorna, zamolio bih besposlene pamtenjakovice da ne lupaju kojesta kad ne znaju, postale bi privatne da je agencija dala zeleno svetlo juna (potvrdu da je ispunjen ugovor o privtaizaciji) ove godine ali je dragi kontraverzni biznismen Gdin.Milo pusten niz vodu od strane onih koji su mu omoguciliu da tokom 5 godina malverzacijama izvuce od drzave preko 300 mil.eura i jos zaduzi firme 200 mil. GDE SU NOVCI?
Znaci sve lopov do lopova i pevarant do prevaranta u ovoj kivi drzavi samo takvi i uspevaju ....
Drzava je odgovorna zato jer ti radnici zive i rade u toj drzavi doprinose opstem boljitku svih nisu oni pali sa marsa pa sad drzava nije odgovorna.
Odgovorna je i za radnike u privatnim kompanijama odgovorna je za sve gradjane koji u njoj zive.... Ako nije odgovorna pa koji ce nam djavo drzava sto placamo preze takse i ostalo da bi lezilebovici (politicari vecina) cast izuzecima prodavali m**a za bubrege, krali i varali, gazili peasake i izvalacili se sa tim... vec 5 godina samo afera aferu stize gde mi to zivimo...
Matretitamo mi nekog sto mora da napravi 10 km vise ili da predje peske 500m jako matretiranje, ajde radi ti mesecima i ne primaj platu pa da te vidim da li bi onda tako mislio...
A onaj ministar, o njemu necu terositi reci prosli put kad je bio u vladi zavio je pola gradjeviske operative u crno a sad je zavrsio posao, on izgradio koridor jadna majka onome sto on izgradi...
Sad salju zandarmeriju na radnike, pa proslo je tek 11 godina, ala se neke stvari brzo zaboravljaju, samo vi nece proci kao Sloba ...Sad ste se usemili pa nema revansizma.....
Mislite o tome nece biti na vlasti doveka ako vam ne bude sudio zemaljski sud sudice vam onaj drugi NEBESKI a mozda vam presudi i narod ove banana republike....

Darko

pre 12 godina

Znali su kome ce da tutnu po koje povisenje plate,naravno,policiji...pa kad zatreba nesto ovako da rasteraju bedu i sirotinju, da ima neko ko ce da ugusi bilo kakav pokusaj, preko potrebnog,"ustanka"..."peti oktobar" mora da se desi, i mnogo ubedljiviji od proslog...a dokle ce im policija cuvati ledja, hmmm, nadam se ne zadugo!!!

putar

pre 12 godina

@Filorus Izjave su pogresno prenesene i protumacene, mi hocemo da drzava postuje zakon a ne kojekakve vasljive uredbe. ZAKON O RADU, firme jos nisu privatne i zato drzava ima da da jel i mi dajemo drzavi ( placamo porez ) nemoj da prcipas pamet sa CV jel da si ga negde nosio znao bi koliko je to uzaludan pokusaj u drzavi Srbiji.

sale

pre 12 godina

zavrsice sa kao u akciji "patike za kosovo" ili kao ovo sad u engleskoj, mada moze da se desi da se zavrsi kao u libiji(bez nato)....eto tako .... kad god je u 5000 godina ljudske istorije doslo do toga da razlika izmedju onih koji imaju i onih koji nemaju bude toliko velika i ponasanje ovih prvih bude toliko bahato kao ovo danas dolazi do ovih stvari totalnog raspada sistema anarhije i haosa.... svi su puni nekog pritajenog gneva osecaju se izadnim od institucija koje nerade svoj posao i fali samo mala varnica da bure baruta eksplodira ....

kaiser

pre 12 godina

Srbija jeste demokratska zemlja, jer je svim njenim gradjanima dozvoljeno slobodno kretanje, gde žele i kad žele.

Onaj ko to pokušava da spreči blokadom puteva čini protiv zakonito delo, i normalno je da policija to sprečava. To joj je i posao.

Druga stvar je što je za Srbe vrhunac demokratije da isteraju traktor i prepreče auto put. To je ozbiljan problem za koji treba potražiti pomoć.

Ne postoji niti jedan razlog, zbog koga je dozvoljeno sprečavati druge ljude da se slobodno kreću. Policija je još i blaga u takvim situacijama. Interesuje me šta bi se desilo ako bih ja pod pretnjom zabranio nekom od tih štrajkača da izadje iz kuće?

Policijo, tvoj je posao da održavaš slobodu kretanja svih nas.

sale

pre 12 godina

@sumorni procitaj kometare nize dole firme su i dalje drzavne iako sad ministar LAZOVCINA pere ruke od svega....

svi vi koji kukate da ste blokirani imate alternativu pridruzite se putarima ili ulozite malo truda i obidjite blokade...

Mi vas nismo stavili u ogradjeno dvoriste ka oni nas....

Lucas

pre 12 godina

Ni druge firme ne primaju plate mesecima, ali nemaju bagere i drugu mehanizaciju da blokadom puteva maltretiraju neduzne gradjane. BRAVO za policiju, ne dajte da nas maltretiraju, da sedimo 5 sati u kolima na Ibarskoj magistrali, neka blokiraju te koji su ih doveli u takvu situaciju, a nas ostavite na miru!

sumorni

pre 12 godina

Pa jel NIBENS Grupa privatna firma, ili državna?

Ako im je gazda uhapšen, rekao bih da je privatna firma?

Ovde postoji masovni problem sa logikom, ako te gazda ne plaća - ti blokiraš auto put?

Ma, galama više ne prolazi. Blokirajte vi nekog drugog, a ne nas.

Pogotovo ovi vaskoliki srBski vadikavi koji već danima vise ovde, valjda ovako zamišljaju "propagandu". Odjednom su svi oni i malinari, i putari, i oružari, kupinari, prosvetari, CHF kreditni dužnici...

Vadikavi paljba odavde, nismo veverice hvala Bogu.

saša

pre 12 godina

Ovo je sramota.Konkurs im je otvoren non stop u policiji zapošljavaju sve i svakoga nije ni čudo koliko ih ima i svi primaju kako kažu ,,male plate,,ali su redovne barem a ovaj jadni GLADNI narod koji može samo lažnim obećanjima ministra Mrkonjića kod kuće da nahrani decu i ukućane nema ni to redovno a kamo li malo,kao da je država zaboravila da se putevi grade za platu i da se od nje živi a da su nam radne dobrovoljačke i zatvorske akcije prošlost iz prošlog veka posle drugog svetskog rata koju pokušavaju kao nagradu da nametnu ponovo.NARAVNO ,,SIT GLADNOM NE VERUJE,,a ja bih još dodala da ga nagradjuje ropstvom, zabranama da se bori za goli život i egzistenciju, napredak za decu i pokolenja ili smo postali policiska država koja samo mora da trpi i radi pa makar nam i stomaci bili prazni da bih ministar rekao da je koridor 10 gotov i pokupio sve zasluge za gotov rad

Doris

pre 12 godina

Konacno da profunkcionise pravna drzava. nadam se da je ovo odgovor svima koji, kad im se cefne, blokiraju puteve i maltretiraju ovaj narod!

Filorus

pre 12 godina

Slusao sam juce u vestima izjave strajkaca koji kazu svi do jednog "Hocemo da nam drzava da posao da radimo, da primamo plate, da izdrzavamo zenu i decu" Ja na to kazem:Gospodo draga, nije drzava ta koja treba pojedincu da da posao, drzava treba obezbediti smanjivanjem korupcije otvaranje novih radnih mesta, a vi dragi moji lepo "presavite tabak" pa napisite sebi CV kao i svi ostali, pa lepo od firme do firme i borite se da zaradite na normalan nacin...

Dacha

pre 12 godina

Crn dan je došao kada tzv. socijaldemokratske partije (DS i SPS) izvode policiju na radnike da bi sprečili izražavanje nezadovoljstva i radničke muke. Da li će Srbija konačno dobiti levičarsku partiju koja će voditi računa o pravima radnika, nezaposlenih, penzionera, siromašnih ili ćemo uvek imati ove autoritarne klonove koji će da simuliraju socijalnu pravdu, solidarnost i demokratiju, a faktički će policiju da izvode na ljude?

Миша

pre 12 godina

Влада је у паничном страху да се случајно на улицама Београда не окупи више од 10 људи, чак и то би запалило Београд. Зато се блокирају паори у Војводини, млате малинари и путари, и прети где се стигне. А лонац се крчка, набијају притисак и мало му фали да прокључа. Сем давања свега зарад кандидатуре за кандидата Влада нема никакав други план, само борба за власт и прављења подела у народу пред изборе: а онда ожежи још један мандат. Тужно... и не знам да ли да се уопште трудим и борим за Србију јер је већина младих и способних отишла и одлази, а после пописа ће се тек видети да је нестанак нације са оваквим буздованима на свим нивоима власти постао реалност.

bane

pre 12 godina

Dosao vam je kraj. Znas kad cete pobediti na sledecem izborima? A tek cete da odgovarate za sve sto ste uradili ****** jedni.Vi ste najveca ... koja je ikad hodala Srbijom. To je vasa demokratija...

Vesna

pre 12 godina

Pitam se samo, da li i kako dragom ministru neko može da veruje, posle svih laži upućenih putarima, unazad tri meseca!!!I lonac, puniš puniš puniš, pa naiđe kap KAP KOJA PRELIJE LONČE!!!

Colle

pre 12 godina

Au ljudi moje, pa dal' je ovo moguce, ovo prevazilazi sve granice normalnog ponasanja, ova vlada je stvarno " izgubila rabos". Prvo ih Mrkonjic " zavlaci" sa placanjem, a posle im se zabrani da se bore za svoja prava, a kao slag na tortu, Dacic salje policiju da radnike sprovede u krug preduzeca, boze sacuvaj kao u logor da ih sprovode. Da nije tragicno, bilo bi komicno.

Jelena

pre 12 godina

Koliko ja razumem, drzava putarima duguje pare, ali vidim da to g-din Mrkonjic nigde ne pominje. Pominju se samo banke koje (sa razlogom) velikim duznicima ne odobravaju nove kredite, ali to nije srz problema.

jedan od blokiranih- PZP-Niš

pre 12 godina

gospodo žalosno je šta nam sa desava u državi, mi smo samo posledica kao i malinari, oružari,policija......nažalost stradju praktično svi i oni koji sa tim nemaju veze i pokušavaju normalno da funkcionišu, kao i ovi momci iz žandarmerije koji nemaju mira u poslednje vreme kako saznajemo iz priče sa njima, gde će nam duša a i ovaj brod kuda plovi, ima li neko da nam odgovori , ZEMLJO SRFBIJO DALEKO JE SUNCE

radoje dijak

pre 12 godina

Putari štrajkovali na radnom mestu, policija ih rasterala. Nadamo se da neće da preuzme njihov posao. ministar najavljuje plaćanje za dva dana, samo da ne bude po onom štosu- reko sam ti sutra, a došo sam ti danas!

Braca

pre 12 godina

Upravo sam prosao pored putara iz Nisa koje trenutno cuva 50-ak zandarmeraca. Mozda se plase da na put ne isteraju neki tenk. Ako, tako nam i treba. Dok god je ovaca - bice i sisanja. Samo sto su ove danasnje ovce sve deblje i deblje, pa je i vuna kvalitetnija.

Woah

pre 12 godina

Samo sam čekao da krene... zna se da policija razbija proteste i u mnogo 'demokratskijim' državama. Ovde, ako se ne razbijaju protesti, možemo očekivati svakog dana po jednu blokadu nekog puta. Jednostavno, mnogo je nepravde, mnogo oštećenih radnika od strane posodavaca, mnogo ljudi bez novca za osnovne stvari, koji su pošteno taj novac zaradili. Kako država nije sposobna da reši toliko problema, moraće da šalje policiju da batinom namiruje nezadovoljne protestante (kojima je, očigledno, jedino rešenje da drugim građanima blokiraju put, pa da ni ovi ne odu na posao).

nidža

pre 12 godina

SAMO NEKI OD NASLOVA NA B92:
Cvetković: Sredili smo državu - Mrkonjić: Radnici, strpite se malo -
Proizvođači kupina prete štrajkom - Nova kriza "deli" 100.000 otkaza? -
Službenim kolima na more - Vlada čuva pare za "crne dane" -
Od premijera do zatvorenika... Ima li nešto lepo u zemlji Srbiji?
Kad treba da štitite građane od uličnih pljačkaša, od siledžija i propalica, od narkomana u parku, od obijanja i krađe automobila... nemate dovoljno policije ali zato imate u punoj meri kad treba da se krene na nezadovoljne radnike. Vlada i APR su aminovali rad i postojanje NIBENS-a i sličnih fantomskih firmi - sad stisnite petlju i rešite problem.

PetarPan

pre 12 godina

Devet plata? Ima jedna stara izreka,ako ne cenis sebe,drugi ce te jos manje ceniti.
Devet plata? pa da su ovo uradili posle kasnjenja druge plate,ne bi dosli u ovu situaciju.

Љубиша

pre 12 godina

Ови из власти имају срећу што путари слабо користе твитер и фејсбук, иначе би већ били надиграни.

kaiser

pre 12 godina

Srbija jeste demokratska zemlja, jer je svim njenim gradjanima dozvoljeno slobodno kretanje, gde žele i kad žele.

Onaj ko to pokušava da spreči blokadom puteva čini protiv zakonito delo, i normalno je da policija to sprečava. To joj je i posao.

Druga stvar je što je za Srbe vrhunac demokratije da isteraju traktor i prepreče auto put. To je ozbiljan problem za koji treba potražiti pomoć.

Ne postoji niti jedan razlog, zbog koga je dozvoljeno sprečavati druge ljude da se slobodno kreću. Policija je još i blaga u takvim situacijama. Interesuje me šta bi se desilo ako bih ja pod pretnjom zabranio nekom od tih štrajkača da izadje iz kuće?

Policijo, tvoj je posao da održavaš slobodu kretanja svih nas.

Nenad NS

pre 12 godina

Rec ministra Mrkonjica je nista, to je prazna prica, vetar... Ne znam ni za jedno njegovo obecanje, rok za izgradnju ili bilo sta da je potrefio ali apsolutno nista, a ovo za banke su se dogovorile bice danas sutra govori od JUNA meseca. Odakle mu vise obraza da izadje na TV .

putar

pre 12 godina

Firme nisu privatne, firme su u postupku privatizacije znaci jos uvek su drzavne zato je drzava odgovorna, zamolio bih besposlene pamtenjakovice da ne lupaju kojesta kad neznaju, postale bi privatne da je agencija dala zeleno svetlo juna (potvrdu da je ispunjen ugovor o privtaizaciji) ove godine ali je dragi kontraverzni biznismen Gdin.Milo pusten niz vodu od strane onih koji su mu omoguciliu da tokom 5 godina malverzacijama izvuce od drzave preko 300 mil.eura i jos zaduzi firme 200 mil. GDE SU NOVCI?
Znaci sve lopov do lopova i pevarant do prevaranta u ovoj kivi drzavi samo takvi i uspevaju ....
Drzava je odgovorna zato jer ti radnici zive i rade u toj drzavi doprinose opstem boljitku svih nisu oni pali sa marsa pa sad drzava nije odgovorna.
Odgovorna je i za radnike u privatnim kompanijama odgovorna je za sve gradjane koji u njoj zive....Ako nije odgovorna pa koji ce nam djavo drzava sto placamo preze takse i ostalo da bi lezilebovici (politicari vecina) cast izuzecima prodavali m***a za bubrege, krali i varali, gazili peasake i izvalacili se sa tim... vec 5 godina samo afera aferu stize gde mi to zivimo...
Matretitamo mi nekog sto mora da napravi 10 km vise ili da predje peske 500m jako matretiranje, ajde radi ti mesecima i neprimaj platu pa da te vidim dali bi onda tako mislio...
A ona lazovcina ministar pa onjemu necu trositi reci, prosli put kad je bio u vladi zavio u crno pola gradjeviske operative, sad je zavrsio posao on izgradi koridor. Jadna majka onome sto on izgradi....
Sad saljete zandarmeriju na radnike, pa proslo je tek 11 god. ala se neke stvari ovde brzo zaboravljaju. SAD STE SE USEMILI PA NEMA REVANSIZMA....
Mislite o tome,Sloba je jeftino preosao necete doveka biti na vlasti

Lucas

pre 12 godina

Ni druge firme ne primaju plate mesecima, ali nemaju bagere i drugu mehanizaciju da blokadom puteva maltretiraju neduzne gradjane. BRAVO za policiju, ne dajte da nas maltretiraju, da sedimo 5 sati u kolima na Ibarskoj magistrali, neka blokiraju te koji su ih doveli u takvu situaciju, a nas ostavite na miru!

putar 2

pre 12 godina

Firme nisu privatne, firme su u postupku privatizacije znaci jos uvek su drzavne zato je drzava odgovorna, zamolio bih besposlene pamtenjakovice da ne lupaju kojesta kad ne znaju, postale bi privatne da je agencija dala zeleno svetlo juna (potvrdu da je ispunjen ugovor o privtaizaciji) ove godine ali je dragi kontraverzni biznismen Gdin.Milo pusten niz vodu od strane onih koji su mu omoguciliu da tokom 5 godina malverzacijama izvuce od drzave preko 300 mil.eura i jos zaduzi firme 200 mil. GDE SU NOVCI?
Znaci sve lopov do lopova i pevarant do prevaranta u ovoj kivi drzavi samo takvi i uspevaju ....
Drzava je odgovorna zato jer ti radnici zive i rade u toj drzavi doprinose opstem boljitku svih nisu oni pali sa marsa pa sad drzava nije odgovorna.
Odgovorna je i za radnike u privatnim kompanijama odgovorna je za sve gradjane koji u njoj zive.... Ako nije odgovorna pa koji ce nam djavo drzava sto placamo preze takse i ostalo da bi lezilebovici (politicari vecina) cast izuzecima prodavali m**a za bubrege, krali i varali, gazili peasake i izvalacili se sa tim... vec 5 godina samo afera aferu stize gde mi to zivimo...
Matretitamo mi nekog sto mora da napravi 10 km vise ili da predje peske 500m jako matretiranje, ajde radi ti mesecima i ne primaj platu pa da te vidim da li bi onda tako mislio...
A onaj ministar, o njemu necu terositi reci prosli put kad je bio u vladi zavio je pola gradjeviske operative u crno a sad je zavrsio posao, on izgradio koridor jadna majka onome sto on izgradi...
Sad salju zandarmeriju na radnike, pa proslo je tek 11 godina, ala se neke stvari brzo zaboravljaju, samo vi nece proci kao Sloba ...Sad ste se usemili pa nema revansizma.....
Mislite o tome nece biti na vlasti doveka ako vam ne bude sudio zemaljski sud sudice vam onaj drugi NEBESKI a mozda vam presudi i narod ove banana republike....

sumorni

pre 12 godina

Pa jel NIBENS Grupa privatna firma, ili državna?

Ako im je gazda uhapšen, rekao bih da je privatna firma?

Ovde postoji masovni problem sa logikom, ako te gazda ne plaća - ti blokiraš auto put?

Ma, galama više ne prolazi. Blokirajte vi nekog drugog, a ne nas.

Pogotovo ovi vaskoliki srBski vadikavi koji već danima vise ovde, valjda ovako zamišljaju "propagandu". Odjednom su svi oni i malinari, i putari, i oružari, kupinari, prosvetari, CHF kreditni dužnici...

Vadikavi paljba odavde, nismo veverice hvala Bogu.

Jogi Letač

pre 12 godina

Gazda preselio pare na sigurne račune u inostranstvu a krivi su im bankari koji traže nazad pozajmljene pare. Jedino rešenje je ovde u proglašenju stečaja i da se iz preostale imovine namire dužnici. Samo se bojim da će radnici tu biti zadnja rupa na svirali.

Darko

pre 12 godina

Znali su kome ce da tutnu po koje povisenje plate,naravno,policiji...pa kad zatreba nesto ovako da rasteraju bedu i sirotinju, da ima neko ko ce da ugusi bilo kakav pokusaj, preko potrebnog,"ustanka"..."peti oktobar" mora da se desi, i mnogo ubedljiviji od proslog...a dokle ce im policija cuvati ledja, hmmm, nadam se ne zadugo!!!

putar

pre 12 godina

@Filorus Izjave su pogresno prenesene i protumacene, mi hocemo da drzava postuje zakon a ne kojekakve vasljive uredbe. ZAKON O RADU, firme jos nisu privatne i zato drzava ima da da jel i mi dajemo drzavi ( placamo porez ) nemoj da prcipas pamet sa CV jel da si ga negde nosio znao bi koliko je to uzaludan pokusaj u drzavi Srbiji.

Putar

pre 12 godina

Molim kolgege koji imaju KAMERE da snimaju sva zbivanja i izjave pa da se stavi na jednom mestu na nekoj od društvenih mreža.
Molim vas da ih udarimo ISTINOM javno a ne da lažu narod.
SNIMCI, IZJAVE, ČITANJE DOKAZA.... SVE NA JEDNOM MESTU,

Molim vas, jer ko laže, taj i krade;
ko krade, taj i laže

Mihajlo

pre 12 godina

Druže tadiću i druže ministru sa koferčetom,bravo.Udrite tu raju,šta oni hoće od vas.Pa niste vi dužni da hranite njihovu decu.Ma zabranite celom Narodu da izlazi iz (svojih) stanova,kuća.Šta bi oni hteli da postanu Uličari.Sram ih bilo.Ne može to tako.

Drug Policajac

pre 12 godina

Milicijo postupi po naredjenju. Hvataj, hapsi, gazi...Ovaj narod je neprijatelj ove drzave, ovaj narod je na sve pljunuo i svega se odrekao... Milicijo ovo nije nas narod. Nama ne treba ovakav narod. Mi cemo stvoriti drugi narod, pravi, bolji, lepsi narod.

sale

pre 12 godina

Jadna je ta drzava gde se vlada uredbama vlade (o zabrani blokiranja saobracajnica) koja je jaca od ZAKONA o radnom odnosu....
Gde predstavnici policije lazu javnost(mada ih razumem vecini njih su j**a u procepu i mora se)gde ministri danas pricaju jedno a sutra drugo ....

Poruka aktuelnoj vlasti(tajkunima i politicarima) a i svim buducim kad kradete ostavte nesto i sirotinji ili cete goreti gore nego London...
Srbi cute i trpe mozes ih jahati jako dugo vremena al kad pukne nebio vam ja u kozi....

Poruka policji nemojte na svoj narod .... bez stvarno preke potrebe (nismo ni lopovi ni ubice)... samo trazimo svoje... a vi ovim stite lopove pa cete proci kao i oni...

Shankly

pre 12 godina

Kako presvjetli efendija zvezda istoka najveci medju najvecima fantasticni msje Dacic mudro cuti dok aminuje ovu represiju. Nema ga da se slika, 'cu izadjem na televizor? Koliko se secam pravo strajka je zagarantovano, a dosla gospoda policajci zakljucali fabriku i ne daju nikome da izadje? Alo, nije ovo Severna Koreja! Ili mozda gresim... Policijska drzava, bili i ostali.

Vladan Jova

pre 12 godina

Sve je trulo u zemlji Srbiji ama baš sve od struktura koje treba da obezbede građanima fukcionisanje države. Prvo pitanje: Ko je dozvolio da sve putarkse firme otkupi jedan čovek? Ko stoji iza njega? Odmah uhapsiti sve one koji su izu Agencije za privatizaciju omogućili ovakvu privatizaciju? o se neće desiti za ove vlasti jer neko iz vrha sigurno stoji iza Đuraškovića. Vlast na gladne radnike izvodi policiju, Ministar se izvinjava višestrukom povratniku, pse niko ne sme da bije, ali radnike, seljake, paore može ko hoće!Šta bi sa aferom Kolubara? Šta bi sa tim što imamo 2 posredničke firme u uvozu gasa iz Rusije? Šta bi sa Kolesarom i Januševićem? Krišto se vratio i u Belvillu kupio nekoliko stanova??? Šta je sa drumskom mafijom ili je celopna država jedna velika mafija? Milion nerešenih afera koje su gurnute pod tepih. Ipak sada mi je malo lakše jednostavno vlast koristi poslednji metod odbrane vlasti a to miriše na skori kraj. Predstavnici vlasti daju bestidne izjave, svi se odrekli plata pa od čega žive??? Sa novom vlasti doći će mnogo i pitanja na koja će sadašnja garnitura morati da odgovori. Prošlog meseca na današnji dan CHF je bio 86 danas 102 dinara. Ko igra velikim novcem i ubire razliku u ovakvim kursnim razlikama? Narod se potkrada na ceni goriva, na kreditima, na porezima a vlast daje izjave kao da smo najrazvijenija država na svetu, i još upotrebljava silu prema gladnom narodu.Sramno!

sale

pre 12 godina

zavrsice sa kao u akciji "patike za kosovo" ili kao ovo sad u engleskoj, mada moze da se desi da se zavrsi kao u libiji(bez nato)....eto tako .... kad god je u 5000 godina ljudske istorije doslo do toga da razlika izmedju onih koji imaju i onih koji nemaju bude toliko velika i ponasanje ovih prvih bude toliko bahato kao ovo danas dolazi do ovih stvari totalnog raspada sistema anarhije i haosa.... svi su puni nekog pritajenog gneva osecaju se izadnim od institucija koje nerade svoj posao i fali samo mala varnica da bure baruta eksplodira ....

sale

pre 12 godina

@sumorni procitaj kometare nize dole firme su i dalje drzavne iako sad ministar LAZOVCINA pere ruke od svega....

svi vi koji kukate da ste blokirani imate alternativu pridruzite se putarima ili ulozite malo truda i obidjite blokade...

Mi vas nismo stavili u ogradjeno dvoriste ka oni nas....

saša

pre 12 godina

Ovo je sramota.Konkurs im je otvoren non stop u policiji zapošljavaju sve i svakoga nije ni čudo koliko ih ima i svi primaju kako kažu ,,male plate,,ali su redovne barem a ovaj jadni GLADNI narod koji može samo lažnim obećanjima ministra Mrkonjića kod kuće da nahrani decu i ukućane nema ni to redovno a kamo li malo,kao da je država zaboravila da se putevi grade za platu i da se od nje živi a da su nam radne dobrovoljačke i zatvorske akcije prošlost iz prošlog veka posle drugog svetskog rata koju pokušavaju kao nagradu da nametnu ponovo.NARAVNO ,,SIT GLADNOM NE VERUJE,,a ja bih još dodala da ga nagradjuje ropstvom, zabranama da se bori za goli život i egzistenciju, napredak za decu i pokolenja ili smo postali policiska država koja samo mora da trpi i radi pa makar nam i stomaci bili prazni da bih ministar rekao da je koridor 10 gotov i pokupio sve zasluge za gotov rad