Sreda, 10.08.2011.

07:50

V. Britanija: Talas nasilja se širi

Posle Londona, Birmingema, Liverpula i Bristola, neredi u Velikoj Britaniji zahvatili Vulverhempton, Zapadni Bromvič, Mančester, Notingem i Luton.

Izvor: Tanjug

V. Britanija: Talas nasilja se širi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

outlander

pre 12 godina

Ove nerede vidim kao veliko upozorenje drzavi i drustvu da se mnogo vise pozabave aktuelnim problemima i da ne beze od njih. To vazi i za nerede koji su se desavali u nasoj zemlji.

Cydis

pre 12 godina

Neverovatna kolicina glupih komentara ovde...Kakvo socialno nezadovoljstvo? Kakav crni imperializam ili imigranti? Kakav bre krah demokratije? Situacija u VB je prosta i jednostavna : proslo je previse vremena od anti-huliganskih mera koje je donela Margaret Tacer, i ove nove generacije su resile da se okusaju u divljanju u zemlji gde policija uglavnom ne nosi oruzje. Britanija ce to resiti onako kako treba : gumeni meci, vodeni topovi a ako se bagra naoruza, onda lepo ulece vojska....Kao sto je bilo u okolini Pariza pre par godina...kad su se umesali CRS(francuska specijalna policija), smirilo se za par dana jer je vecina huligana ostala bez kolena.Sa stokom huliganskom i ne treba drugacije.Ziveo sam poslednjih 12 godina u Londonu, verujte mi, svaki splav na Dunavu 90ih godina je bio sto puta sigurniji nego London posle 11 uvece.Pogledajte film " Harry Brown", to vam je London i njegova mlada populacija najrealnije prikazana...

Mile

pre 12 godina

"Država ima pravo i treba da primeni silu ne bi li rasturila bande koje pljačkaju, pale i uništavaju gradove. Razlozi za njihovo nezadovoljstvo su u ovom trenutku nebitni i ne mogu predstavljati opravdanje za vandalizam.
Dakle, država ima načina da spreči nasilje, treba samo da bude odlučna u tome.
(Petar, 10. avgust 2011 14:24)"
U pravu je covek! Jedino sto su Srbiju zbog toga bombardovali i okupirali.

Nemanja

pre 12 godina

Modesty, 10. avgust 2011 12:11

Nisam znao da su Tottenham i Peckham u centru Londona. Bio sam tri puta u tom u divnom gradu ali do Tottenham-a i Peckham-a mi je Undergroundom trebalo nesto duze nego do centra. Pre nego sto pocnes pisati takve nebuloze i gluposti raspitaj se malo iz tvoje fotelje. Krajnje je neumesno spominjati neke stvari kada covek o njima ne zna nista. Nema nereda u delovima kao Fulham, Chelsea, Wimbledon, Wembley. Nema nereda ni u Arsenalu koji takodje pripada severnom Londonu kao i Tottenham. Dok u Tottenham-u zive iskljucivo tamnoputi ljudi(imigranti iz Africkih zemalja kao i Latino populacija). Od Underground stanice do W.H Lane-a (stadion Tottenhama)ima nekih 1,5-2km, ni jednu belu osobou video nisam (osim policajaca kojih je bilo na "tonu"), teska su sirotinja, raditi ne znaju nista, engleski im je najverovatnije dobar kao sto je turcima nemacki u Becu. Sto znaci da nemaju perspektivu sto je i normalno, ovo je bilo samo pitanje vremena, kao sto su i bili nasi komentari kada smo napustili tu jezivu cetvrt. Toga ima i ovde u Becu, istih takvih slucajeva, nije njima kriva drzava, krivi su sami, nema diskriminacije, svako ko hoce on i moze, to vredi ovde za Austriju a neverujem da je tamo u Londonu drugacije. Zato ostavi se tvojih floskula i spominjanja centra London-a i premlacivanja "dece". Ti si London video kam sto sam ja video Pjongjang.

Srecko79Ns

pre 12 godina

Ovde bi trebalo samo jos da se pojavi najveci bludnik grada Cikaga Dzordz i da stane pred 16 hiljada policajaca i da kaze:Sta je bilooooo a 16 hiljada pilicajaca kazu:Nemamo pojmaaa :)))))

Ortodox

pre 12 godina

Ne sumnjam da ce ovo Englezi ubrzo smiriti, makar tekle reke krvi po Londonu i ostalim gradovima, samo malo da se konsoliduju i izvrse konsultacije. Poznajuci istoriju i kako su resavali stvari i kod sebe i u svojim kolonijama, bice tu mira. Njihova surovost, lukavstvo i osvetoljubivost su poznati vekovima. Jedino, se bojim sto su zapoceli mnoge ratove u svetu, da bi napravili mir u svom dvoristu i sirili demokratiju.

Bubamara

pre 12 godina

Mislim da je strasno ovo sto se desava u Britaniji, kako i mnogi neprimereni komentari ovde na sajtu! Neko je pominjao silu, a problem i jeste u tome sto policije ne sme da primeni silu zbog odredjenih zakona!A mnogi bi trebali da uzmu u obzir da postoje razliciti vidovi demonstacija i znacajna razlika je u tome da li demonstranti prave nemire (primer: Britanija) ili oni mirno demonstriraju a policija ih napada i pravi pometnju (primer: Srbija 90ih). Ne podrzavam ni jedan vid nasilja i ne razumem kako ljudi mogu da imaju toliko mrznje bez da pomisle da tamo mozda zive i neki neduzni ljudi, pa i mnogi srbi, koji mogu biti meta huligana! A huligani nikoga nece pitati ko je i sta je ali ako im bude zgodno upalice mu auto ili kucu! A i sami znate da se to i nama moze desiti zbog ma kakve gluposti koja ce nekolicini smetati...nije da se nije desavalo...
Give peace a chance!

Zeke

pre 12 godina

Svako ko ima imalo mozga u glavi vidi ko prednjaci u neredima - mahom sve krimosi i ilegalni emigranti sa drustvene margine (cisto da ne bude zabune, ne brkati ih sa postenim siromasima) koji nisu uspeli da ostvare "americki san" pa su odlucili da postanu kriminalci i da se malo razmasu i pljackaju u fazonu "a kada imaju ostali, sto da nemam i ja"
Kakav crni bunt protiv sistema, nista drugo do organizovano nasilje kriminalnih grupa (deluje poznato zar ne, hint - gej parada i Beograd, Kosovo za patike)

elektricni

pre 12 godina

Meni ovi nemiri izgledaju suvise ozbiljno organizovani da bih poverovao u pricu o "spontanom buntu". Jedino resenje im je da izvedu vojsku na ulice i uvedu policijski cas. Nema te policije koja moze ovo da zaustavi. Najgori scenario je da Odbrambena liga krene da "pomaze" u zavodjenju reda...

Pozdrav iz Toronta

pre 12 godina

Smanjio se broj kolonija, mora se poceti i raditi! Samo udri!
Ako je nekom prihvatljivi da neko ima 10 Milijardi dolara i da ih je zaradio posteno, onda neka ne rusi ovakve sisteme, meni je to protiv zdravog razuma, nisam bio nikad komunista!

brainwash

pre 12 godina

Lepi London Lepo Gori! Nepravda unutar drustva je dovela do ovoga. Slicno kao velike pobune u Francuskoj pre par godina. Utesno je da je ovim Srbija pala na dno tabele vandalizma u Evropi. UN i NATO treba hitno da intervenisu i posalju mirovne trupe!!

djordjevic

pre 12 godina

Nema potrebe likovati nad ovim...Onima koji razmisljaju je jasno da se ovakve stvari desavaju svuda bez obzira na ekonomski i politicki sistem, a oni koji misle da samo Srbi znaju da lome bez razloga ce tako misliti dokle god im neko "njihov" ne kaze drugacije.

pablito

pre 12 godina

Dobro je, nema mnogo onih tako uobičajenih komentara o 2012 i smaku sveta. Ali me žalosti veliki broj minusa i komentara sa neskrivenim ushićenjem i radošću oko ovoga što se dešava. Ljudi, ovakve scene ćemo nažalost, verujem, gledati sve više u budućnosti po celom svetu. Ne verujem da biste bili toliko oduševljeni kada bi vama neko došao da vam pali i demolira imovinu. I baš nešto ne verujem da biste ga pitali koja su mu politička uverenja niti da li je imao nesrećno detinjstvo.
Dva osnovna problema vidim kao uzrok Anarhije u UK : to je zemlja večito sa pogledom unazad i večito zatvorena u sebe. Mišljenja sam da su to i glavni problemi Srbije, uz treći problem a to je nedostatak i nerazvijenost institucija. tako da nemojte mnogo da se radujete tuđoj nesreći.
Inače, opet nažalost, mislim da UK policija, opterećena kresanjem budžeta i aferama, neće uspeti da ovo reši bez pozivanja vojske, pogotovo uz ove desničarske i ostale samozvane "čuvare reda". Tu počinje igranka po vrlo tankoj i klizavoj žici sa neizvesnim ishodom ne samo po UK.

celicna pesnica

pre 12 godina

E braco Britanci...
Gajili ste ZMIJU u njedrima.....
Nego da mi vama isto ovako bratski posaljemo koji autobus zandarmerije, pa da lepo dovedu u red te mlade izgrednike

Sasha

pre 12 godina

Molio bih ove neupucene da zadrze svoje neznanje za sebe.
Umesto da uzivate u tudjoj muci i drzite predavanja drugima, okrenite se svojim problemima

Anarchy in the UK

pre 12 godina

Podrška ugnjetenim radnicima u Engleskoj! Vreme je za republiku Englesku!

Podrška Severnoj Irskoj u oslobođenju i pripajanju matici!

Podrška Škotskoj u ostvarivanju pune nezavisnosti od Engleske.

Sunce Slobode

pre 12 godina

"Na jedan video pokazali su kako su u jednoj ulici obijene sve prodavnice i sve razbijeno i pokradeno osim jedne knjizare. Huligani nevole da citaju!
(DZ, 10. avgust 2011 13:59) "

Bice da nisu samo oni ti koji preziru pravopis i kulturu. . .

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Zasto pisati bilo sta kad neki ne citaju nista? U Libiji diktatura a ta i takva diktatura kao prva nikome ne duguje pare (nemaju spoljni deficit), gradjani imaju gomilu beneficija - dobijaju stanove, stipendije za bilo koji fakultet u zemlji ili inostranstvu i slicno, ko je zeleo da procita imao je vise puta priliku, ali ocigledno nije hteo. Na nekim zapadnim forumima se spominje i cinjenica da je Libija nedavno okarakterisana kao uzorna africka drzava i trebalo je da dobije neku nagradu u UN sve dok nije pocela da trazi alternativnu valutu za prodaju nafte, sto sada spominju i Kina i Rusija, ali su se SAD i NATO usudile da bombarduju samo Libiju!

Nema lenjih ljudi. Postoje samo povoljna okruzenja za zaposljavanje i ona druga. Svako hoce da radi i zivi od svog rada, niko nece da ZIVOTARI od milostinje osim nekih marginalnih kategorija. Tako da je kapitalizam puko kao zvecka, sve vise se dokazuje. Dok su muzli kolonije, bilo je ekstra. Kasnije, kad su to radili samo posredno, kroz tehnologiju i trgovinu, bilo je jos uvek dobro. Sada im sve izmice iz ruku, jer su u igri novi veliki igraci (BRIC) i pocinje ozbiljna frka. To je sve.

Мени није јасно

pre 12 godina

Како то да Велика Британија може да спроводи силу у обрачунима са "бандама и хулиганима", а Либија, или Сирија, не могу? И како то да се не говори о узроцима незадовољства грађана Велике Британије, али се осуђеје "тиранија" која се спроводе "диктатори" Гадафи, Ахмадинеџад,...? И стварно ме занима да ли ће Чеда Јовановић сада говорити у парламенту о прекиду односа са "британским канибалима"?

CARLI

pre 12 godina

Uopste me ne zanima sta se desava u VB...posebno jer se tako nesto desava u jednoj od vodecih zemalja EU. Ovo je i neka vrsta poruke za ove nase "zaklete evropejce" koji su ubedjeni da tamo tece med i mleko, da je slika zivota u EU - spolja gladac a iznutra jadac!

M

pre 12 godina

Nebitno u kom delu sveta se desavaju ovakve stvari, za mene je to cist vandalizam.
Borba protiv nezaposlenosti? Maloletnici koji pljackaju i pale bore se za to? Tako sto ce unistiti tudju imovinu i zivote? Zaprepascena sam podrskom koju dobijaju.Svi vi koji podrzavate takav nacin borbe da li bi ste isto tako reagovali da vama neko zapali kucu ili radnju, ili vas presretne na ulici i skine svu odecu?
Problem postoji,ali nikako ne mogu da se slozim da je ovo pravi nacin na koji ga treba resiti.

Petar

pre 12 godina

Država ima pravo i treba da primeni silu ne bi li rasturila bande koje pljačkaju, pale i uništavaju gradove. Razlozi za njihovo nezadovoljstvo su u ovom trenutku nebitni i ne mogu predstavljati opravdanje za vandalizam.
Dakle, država ima načina da spreči nasilje, treba samo da bude odlučna u tome.

o istom uvek isto

pre 12 godina

Mene ipak najvise zabrinjava prekomerena upotreba sile engleskih vlasti nad svojim gradjanima i krsenje njihovih ljudskih prava. Hitno rasporediti posmatrace i mirovne snage u Englesku ili barem neku nezavisnu komisiju iz Rusije i Kine koja bi podnela objektivan izvestaj UN i OEBSu.

Qui-Gon

pre 12 godina

E ovo lici na one filmove o apokalispsi...Los Angelis 2029, Nostradamus, Davincijev Kod, itd. Da nisam sa "svojim" ocima video kako gori Severna Afrika, Americka duznicka kriza, sad Engleska gori - ni ja ne bi poverovao u tu famoznu 2012! Izgleda da je pocelo....i nista ga ne moze zaustaviti...Bas steta, sad kad smo se mi "demokratizovali" zapadni svet divlja i srlja u Armagedon, steta......

Alesandro

pre 12 godina

Koliko ih sad kostaju ti sto *za male pare rade poslove koje Englezi nece*? Spremacicu za odrzavanje stana placam samo 50 eura mesecno ali nam je zapalila zgradu, pa me je na kraju kostala par stotina hiljada eura.

Analiticar

pre 12 godina

Zemlje razvijenog kapitalizma (stare imperije) su bile u stanju da obezbede svim socijalnim kategorijama minimum i naviku da se "dobro zivi". Prag tolerancije prema "nemastini" u visoko potrosackim drustvima je nizak a prekomerna urbanizacija je unistila sposbnost ljudi za "prezivljavanje" bazirane na prirodnim potencijalima. Mi kao zemlja seljaka jos uvek imamo izvore prezivljavanja kao i visok prag toletrancije za neimastinu. Iako sve manje. Engleska ce to prebroditi ipak jer kada smire nerede silom, nacice nacina da otvore dijalog jer su institucije dovoljno jake.

Trustno1

pre 12 godina

(Nenad, 10. avgust 2011 12:31)

momak je sve lepo rekao !! dodjes iz najvece bede, daju ti hleba i mogucnosti da zivis kvalitetnim zivotom i od svog zivota nesto uradis, a oni vrcaju tako sto ruse! sto nisu rusili Maroko, Alzir, Tursku, Liban, Pakistan i ostale zemlje iz kojih su dolazili. prvi put kada sam bio u Amsterdamu 95. god. sa svojih 15 godina meni je sve to izgledalo woow. danas kada malo bolje pogledam situaciju, jasno mi je da multikulturalno drustvo nema buducnost. ovo nema nikakve veze sa ekonomskom situacijom, ovo ima veze sa inferiornoscu u odnosu sa domacim britanskim stanovnistvom. generlano omladina u Srbiji nije videla ni delic prilika u velikim zapadnoevropskim gradovima, a znaju da lupaju minuse. strasno !

бидермајер

pre 12 godina

Ајде да поновимо градиво ... Пре колико дана је замењена екипа Либијске амбасаде и са киме место Гадафијевог режима, и шта је Гадафи обећао.... ???

И ово је само један od проблемa а има их на стотине....

Moravac

pre 12 godina

Na ovaj ili onaj nacin UK ce resiti ovaj problem.Vidim da mnogi pojedinci
likuju nad ovim sto se desava u UK.Bolje bi nam svima bilo da vidimo kako
naci resenje za nase mlade koji ne mogu naci posao.Bojim se samo da je pri
lican broj mladih u Srbiji slican mnogim doseljenicima na zapadu...traze po
sao,Boga mole da ga ne nadju.

Srđan

pre 12 godina

Gde su sada NATO i SB UN da intervenišu i pomognu jadnim pobunjenicima protiv zlog režima?!
Mislim, Englezi i NATO drugari su tako rešavali problem širom sveta, pa reko možda će i ovde.

Trotters Independent Traders

pre 12 godina

Rasprodaja širokog asortimana poptpuno nove robe po najpovoljnijim cenama. Pronađite nas u Pekamu. Još malo pa nestalo.

Saša

pre 12 godina

Ma da, nista ne valja ta demokratija. A, poredjenja sa Libijom i slicnim diktatorskim rezimima su neumesna. VB jeste demokratska drzava u kojoj funkcionisu institucije i to je dokazao i njen premijer koji je odmah jasno rekao da ako su ti "mladi ljudi" dovoljno stari da ucine ovakve zlocine, dovoljno su stari i da trpe posledice".

I Srbija ce jednom biti evropska demokratska drzava, a kome se ne svidja demokratija moze slobono da emigrira u Severnu Koreju, Libiju, Iran, Venecuelu...

iron lady

pre 12 godina

Nije los taj koncept sa revolucijom gladnih i jadnih, sigurno bi nam donela mnogo toga dobrog... Kad god je u istoriji nepismena rulja preuzimala kontrolu, jedino sto je donosila je beskonacni lanac nasilja.

U ovoj situaciji bas nema mesta bilo kakvoj moralnoj dilemi, ko bi normalan stao na stranu mase kriminalaca kojoj je pljacka jedino sto ih zanima? Britanija nije Nemacka, nisu im bili ocajnicki potrebni gastarbajteri da rade poslove koji su gospodi ispod casti. To je zemlja jasnih i predubokih socijalnih razlika, imaju oni dovoljno svog lumpenproleterijata sa ogranicenom zivotnom perspektivom. Uprkos tome su milioni gladnih dolazili tu ne registrujuci sitnicu da se Imperija raspala otprilike onog dana kada su Japanci usli u Singapur. Niko ih nije trazio, niko im nije garantovao dobre uslove zivota, ja stvarno ne kapiram sta sade hoce. Britanci vec odavno nemaju dovoljno ni za sebe i slika o moci je lazna. A ovo sto gledamo vec danima je skup sljama sa svih strana, domaceg i stranog, jedni druge podsticu na vece divljanje. Znam kako bi Megi ovo resila, voleo bih da Kameron ima 2 posto njenih cojones.

Btw, Siki nisu muslimani, nemoj probati to da im kazes u razgovoru, bice vrlo nezadovoljni, podjednako kao kada bi im rekao da su hindusi ili hriscani.

sarene laze ultra liberalnog kapitalizma

pre 12 godina

Uopste ne razumem kako mladi evropejci koji se ovde oglasavaju ne shvataju da ovde nije u pitanju sukob evropske i one druge Srbije. Ovde je u pitanju sukob zdravog razuma i razuma koji od drveta ne vidi sumu. Super je demokratija, super su i evropske vrednosti, jedini problem je u tome sto ni te demokratije i tih evropskih vrednosti nema cak ni u jednoj naprednoj Velikoj Britaniji. A Velika Britanija je najvatreniji zagovornik demokratije, evropskih vrednosti, multikulturalnosti i cega sve ne. Upravo u ovakvim situacijama se vidi koliko je to sve zapravo demogogija britanskih politicara. Uostalom ista onda demagogija koja je naterala 4 jula 1776 Ameriku da se ocepi do Velike Britanije.
Nisam ja nikakav euroskeptik ni zatucani patriJota ali kada je rec o demokratiji i ljudskim pravima ocigledno je da oni koji nama najvise zameraju te stvari i sami mogu mnogo da porade na tome. iza cele price ipak na kraju stoji krupan kapital i njegovi interesi a nama se prodaje prica da je to za nase dobro. Politicko divljanje liberalnog kapitalizma.

DZ

pre 12 godina

Na jedan video pokazali su kako su u jednoj ulici obijene sve prodavnice i sve razbijeno i pokradeno osim jedne knjizare. Huligani nevole da citaju!

Cera

pre 12 godina

Tužno, meni je sve to jako tužno. Žao mi je te dece koja lome i pale, žao mi je policajaca, žao mi je radnji koje gore i kradu se, žao mi je onih koji su radili u tim radnjama, žao mi je Londona, žao mi je Engleske. I čitam neke (retke ali upečatljive) komentare pa mi je žao i nas, žao mi je Srbije i samog sebe mi je žao. Eto tako.

Miki_BG

pre 12 godina

Ne razumem diletante koji organizuju ovakve nemire da bi pljačkali radnje na kraju letnje sezone, kada je u shopovima ostala samo roba na rasprodaji (mali brojevi, rasprena roba itd...) Što nisu sačekali još malo da se pojavi kolekcija jesen/zima?!?

Lars

pre 12 godina

Sto veca demokratija, to veci i plamen.
Kada su u Beogradu paljeni kontejneri i demolirane prodavnice, bilbordi i autobuske stanice,ili kada je na severu Kosova zapaljen carinski punkt to je u svetu okarakterisano kao divljastvo i terorizam ali kada se u Londonu i po Britaniji pale automobili to je "ogorcenost" obespravljenih ljudi!?!?
Jos jedan dokaz da je pojam demokratije veoma rastegljiv pojam.

white

pre 12 godina

Huligani su svuda u svetu -- huligani. Niko nema pravo da, ako nema posao, izađe na ulice i pljačka, pali i napada policiju. Ni ovde ni u V. Britaniji.
Ne razumem one koji iz sitnih nacionalističkih razloga ne uspevaju da vide razliku između ovoga što se dešava u V. Britaniji i Libiji, na primer. Ne vide razliku između jedne visoko razvijene, demokratski uređene zemlje, zemlje u kojoj postoje institucije, vladavina prava i visok stepen građanskih sloboda i diktatorskog režima M. Gadafija. Koliko slep i zadrt treba da budeš!
Ovo što se dešava u Londonu i drugim gradovima pokazuje samo dve stvari: imaju problem sa huliganima, nisu ga bili svesni, tj. nisu se njima ozbiljno bavili, pa policija ne deluje blagovremeno, niti ima strateški plan.

Nenad

pre 12 godina

Pisete svasta, kakav krah kapitalizma i kriza. Pa ovi huligani od socijalne pomoci zive bolje nego mi ovde sa punom platom. Naravno od socijalne pomoci ne moze da zivi kao na filmu, ne moze da izlazi svako vece, da vecera gde i sta hoce etc..ne moze da ima sve sto pozeli i ne moze da ima ono sto ima neko ko je vest,ko ima znanja,ko ume da napravi, kreira. Besni su zato sto znaju da taj prag ne mogu da preskoce ako se ne angazuju, ako ne rade naporno, ako se ne trude, ako ne razmisljaju. Naravno to ih mrzi, to nije ni lako mnogo je lakse da zapalis, srusis, skrnavis i unistis zivot. Licni neuspeh i nezadovoljstvo je lako obrazloziti nepravdom i tudjom krivicom.

Modesty

pre 12 godina

Biju nezaposlenu i gladnu omladinu u centru Londona!To nije moguće pa Engleska je demokratska država! Ujediniće se jednoga dana svi gladni i jadni ovoga sveta kojima je dozlogrdilo nemilosrdno i besramno bogaćenje. Mora da se ograniči bogaćenje. Nije ljudski da neko ima toliko kuća da ne može da se seti gde su i u kojim zemljama, a da neko živi pod šatorom za šaku pirinča.

grk

pre 12 godina

ponuda ultradesnicara je identicna kao i Hitlerova ponuda da se za racun vlasti razracuna sa komunistima ! Ovo je kranjen neozbiljno i neodgovorno od bilo koje politicke opcije! Cak i podseca na Sesljeve ponude iz devedesetih!
Sve u svemu ako ovo ne smire nece im biti dobro !
Malo podseca na scenarije koje smo videli u proteklih godinu dana!

Nemam vremena

pre 12 godina

A sta je sa onim "... London je potpuno pokriven video nadzorom...". Mislim da je taj sistem nadzora potpuno pao-nije polozio ispit. Koliko li je policajaca u Londonu,..... i nemogu da se ubracunaju sa ....... e drzavo Velika Britanijo .... a drugima solis demokratiju !

Radost Evrope

pre 12 godina

Siki (muslimani) su izasli na ulice da stite svoj kraj. Onda su i ultra-desnicari takodje organizovali svoje patrole. Ne daj boze da se ovi mirotvorci sretnu u svojim patroliranjima. Ovo do sad bi izgledalo kao malo veca ulicna tuca u odnosu na to sta bi moglo da se desi ako se rasne i religijske strasti razbuktaju.
Ukoliko britanska policija ne uspe da u toku danasnjeg eventualno sutrasnjeg dana potpuno smiri situaciju i zavede red, sledi im vanredno stanje a mozda i vojska na ulicama. Policajci moraju nekad i da spavaju, da se odmore dok se grupice klinaca smenjuju u svojim nocnim akcijama. A u drugim gradovima su tek osetili miris paljevine i adrenalina i videli da mogu da urade isto sto i u Londonu, tako da moze da se desi da nocas budu jos veci neredi u ostatku VB, tacnije Engleske.
Mada verujem da ce se stvari polako smirivati. Sve je manje radnji koje je vredno opljackati.

Poznavalac

pre 12 godina

Posledice Britanske imigracione politike.
(Kraots, 10. avgust 2011 08:59)

A britanska immigraciona politika je posledica njene imperijalne politike na kojoj se bogatstvo ove zemlje istoriski vekovima crpi. I dan danas im imigranti obavljaju poslove koje domaci Britanci nece.

Stevan

pre 12 godina

Jel vidite da moze i kod drugih to da bude? I to ne samo u Siriji, Egiptu, Tunisu i slicnim vuko********. To je, nazalost, u srzi ljudima, i ovakve stvari ce se desavati dok nas bude na ovoj planeti, tj. dok sami sebe ne unistimo (kako smo krenuli nece nam trebati jos mnogo). Zato mi smeta kad se kod nas dese ovakve stvari pa krenu komentari "jao gde ja zivim", "joj koji smo mi divljaci", "putuj Evropo"... Daleko od toga da je lepo, ali to je nasa (ljudska) realnost.

spasenija kolček

pre 12 godina

"Posledice imigracione politike...", reče neko u ovim komentarima. Gospodine, u UK ulaze ljudi iz zemalja i regiona koje je britanska imperija vekovima gulila i uređivala po svome. Prenela je na te narode virus eksploatacije, zajedno sa nešto svog jezika i običaja. Prirodno je da se vremenom ti ljudi iz kolonija i dominiona odlučuju da posao i mesto pod suncem potraže u majci-maćehi UK. UK ima itekakve interese da prima domoroce iz svojih nekadašnjih (i sadašnjih) kolonija, jer Britanac voli svoj office, a poslove trećeg reda "po prirodi stvari" neka radi uvezena trećerazredna radna snaga.
Drugo, UK ima militarizam par exellance. Vodi ratove, "liže se" sa Amerima . UK vodi ratove, učestvuje u njima.
Anomija britanskog društva je ogromna. Prenapregnutost između prebogatih i previše siromašnih, bez posla i hleba, dostiže kritičnu tačku pucanja. Srednja klasa gubi tlo pod nogama. Klasične, stabilne vrednosti britanskog društva propadaju. Konzumizam i jeftini prolazni stil, od danas do sutra, prljavi, lažljivi političari i sve slabije institucije društva, čine i ovu veliku razvijenu zemlju, zemljom krize i klizanja nadole.
Mlade generacije su u procepu, izgubljene, gurnute na marginu društva. Vladaju surovi zakoni ultrakapitalizma sa neljudskim licem.
Ovo je pobuna. Pobuna konfuzna, sirova, impuls u pucanju ravnoteže. Pobuna sa destrukcijom. Pobuna mladih, nažalost bez pravih lidera, ideološke platforme, dobre organizacije, bez ciljeva koji podrazumevaju dobre društvene promene i artikulisani pritisak na vlast i moćnike da se neke društvene promene koje bi donele dobrobit - dese. Tuča i obračuni sa policijom su mrtva, pogubna trka. To je pat pozicija jednog društva, u kome, nažalost, bogati imaju moć da se od ovih pobuna sklone i sakriju.
Ovako, nažalost, imamo sliku destrukcije pobune, koja kao cunami donosi žrtve i štete, a ne zdravu evoluciju društva. Strada živi i aktivni deo popluacije.
Istina, i posle cunamija, ko preživi, kreće od početka.

nenad breljak

pre 12 godina

ovo je samo dokaz vise u prilog tome da je sistem stvar koja radi dok vecina veruje da radi inace realno gledano-kakvih izgleda ima sto policajaca protiv tri `iljade gnevnih ljudi...kad krene ludilo iz bilo kog opravdanog ili ne razloga, pocinju da vaze druge vrednosti...bogovi, ovo izgleda kao da ga je orvel sastavio...sada vise nije vazan razlog pobune...

evaI()

pre 12 godina

Jel' Kraost, jel' si ti video nesto osim tih imigranata po snimcima? One belce nisi video u rulji koja pali, kao sto nisi video ni manjine koje su izasle da ciste u Totenhemu. Ko stiti grad? Turci i Indijci, samoinicijativno. I sada ce neki rasista da izadje i kaze kako je to sve delo imigranata i nazvati nesto "imigrantskom politikom"...

mendv

pre 12 godina

Baš mi je žao osiguravajućih društava. Nije ovde u pitanju samo ubistvo, ima tu nečeg što mi verovatno neznamo jer nismo obavešteni. Toliko nezadovoljstvo se prenelo na ulice sa razbijanjem izloga i pljačkanjem, verovatno bi sociolozi mogli da daju objašnjenje.

HlaoRu

pre 12 godina

A kad su kod nas bili ovakvi ulicni nemiri, odmah je krenula prica da smo necivilizovani, primitivni i da uzvisena Evropa ne prima takve...

IQ=0

pre 12 godina

V. Britanija: Talas nasilja se širi

Prema kome...Francuskoj,Nemackoj ili ?...Mislim posto su Grcka,Spanija,Italija u "permanentnоj demokratiji" (nasilju)

evaI()

pre 12 godina

"Pomoc nude ultradesnicari". Tja. O cemu se radi ovde. Oni od ovoga zele da naprave problem rase, a ne problem klase, jer su obicni rasisti. Da, ultra-desnicari su uvek bili i ostace rasisti. E ovako, sta se desava:

1. Ako to prikace na rasu - ultra-desnicarska struja ce ojacati
2. Ako to pripisu klasi, ekonomskim problemima - stvar ce se okrenuti levim strujama

Istina je da je to klasni problem, kao sto je i istina da u nizim klasama ima vise tamnoputih ljudi, ali to nije pravilo medju demonstrantima (vec medju konzervativnim desnicarima, cesto je njihovo misljenje da su za to krive manjine), jer kao sto vidimo, medju tim ljudima na ulici ima raznih, crnaca, belaca, azijata.

Tako da, pre nego sto neko to svali na rasu, neka obrati paznju na te detalje. Znamo kako ultra-desnicari resavaju stvari. Isto kao i ta gomila kriminalaca medju protestantima. Videli smo to i kod nas.

Mozda je nekom nevazno, ali to ce odluciti sta ce se desavati u Britaniji i Evropi u vremenu koje dolazi. Ja licno ne zelim da zivim medju gomilom ekstremista bilo kog tipa, pogotovo ne desnicara.

Pera Detlic

pre 12 godina

Na Bliskom Istoku (i drugim nepodobnim destinacijama) to su borci za slobodu i demokratiju... u Britaniji oni su narko-dileri i kriminalci

Antifa 4 Life

pre 12 godina

Izjava EDL-a (English Defence League) u kojoj se nudi vlastima da smiri nerede izražava pravu prirodu svih fašističkih organizacija na svetu, pa tako i ovih naših domaćih. Fašizam jeste, i uvek će biti pas čuvar kapitalističkog društveno-ekonomskog sistema. U retkim trenucima kad se pas otrgne sa lanca, onda krene i na gazdu.
Ovi neredi su pre svega socijalne prirode, jer ne biva tek tako da "huligani" spale pola zemlje jer im se prave neredi. U svim izveštajima iz Engleske se ignoriše globalna ekonomska situacija i to govori o stanju globalnih medija i javnog mnenja.

Disciplina

pre 12 godina

Treba cestitati borcima za slobodu u Velikoj Britaniji.I moraju se naci predstavnici opozicije,kako bi se sa njima pregovaralo,posto oni trebaju biti priznati kao jedini legitimni predstavnik naroda tamo!Moraju se oruzati i podpomoci u borbi protiv terora tamosnjeg rezima !Ironija, zar ne??

КОСМЕТ

pre 12 godina

видите , неке ствари се дешавају тамо где је лоша ситуација , углавном финансијска . . . сећате се како су многи пљували по свом народу после немира у Београду . Живим на Космету и никада нисам подржавао рушење своје земље које никада није имало никакав циљ за решење било које ситуације , али су ми се још више гадили сви они који су прозивали целокупан народ типа " Ово се само у Србији може догодити " , ево пола Енглеске гори и опет лопови и хулигани чекају својих пет минута , али нико не пљује по енглезима . . .

НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФИН , МИСЛИТЕ О ТОМЕ

analiticar

pre 12 godina

Krah kapitalizma i zapadnih demokratsdkih ,,vrednosti,, Mladi bez posla i perspektive. Propadanje srednjeg staleža i povećanje broja siromašnih. Komunizam i kapitalizam definitivno nisu sistemi po meri čoveka. Pojava novog, pravednog i poštenog svedskog poretka može sprečiti krah ove civilizacije koja sa starim ,,vrednostima,, stlja u propast i haos.

Pathon

pre 12 godina

London je nocas bio veoma miran. 16 hiljada policajaca je patroliralo gradom, a pojedine manjinske zajednice poput turske i indijske su organizovale straze po svojim naseljima kako bi se zastitili od pljackasa. U Totenhemu su se gradjani samoinicijativno organizovali i krenuli u sredjivanje delova grada koji su bili pogodjeni nemirima. Mancester je, nazalost, imao burnu noc.

КОСМЕТ

pre 12 godina

видите , неке ствари се дешавају тамо где је лоша ситуација , углавном финансијска . . . сећате се како су многи пљували по свом народу после немира у Београду . Живим на Космету и никада нисам подржавао рушење своје земље које никада није имало никакав циљ за решење било које ситуације , али су ми се још више гадили сви они који су прозивали целокупан народ типа " Ово се само у Србији може догодити " , ево пола Енглеске гори и опет лопови и хулигани чекају својих пет минута , али нико не пљује по енглезима . . .

НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФИН , МИСЛИТЕ О ТОМЕ

Pera Detlic

pre 12 godina

Na Bliskom Istoku (i drugim nepodobnim destinacijama) to su borci za slobodu i demokratiju... u Britaniji oni su narko-dileri i kriminalci

Antifa 4 Life

pre 12 godina

Izjava EDL-a (English Defence League) u kojoj se nudi vlastima da smiri nerede izražava pravu prirodu svih fašističkih organizacija na svetu, pa tako i ovih naših domaćih. Fašizam jeste, i uvek će biti pas čuvar kapitalističkog društveno-ekonomskog sistema. U retkim trenucima kad se pas otrgne sa lanca, onda krene i na gazdu.
Ovi neredi su pre svega socijalne prirode, jer ne biva tek tako da "huligani" spale pola zemlje jer im se prave neredi. U svim izveštajima iz Engleske se ignoriše globalna ekonomska situacija i to govori o stanju globalnih medija i javnog mnenja.

Lars

pre 12 godina

Sto veca demokratija, to veci i plamen.
Kada su u Beogradu paljeni kontejneri i demolirane prodavnice, bilbordi i autobuske stanice,ili kada je na severu Kosova zapaljen carinski punkt to je u svetu okarakterisano kao divljastvo i terorizam ali kada se u Londonu i po Britaniji pale automobili to je "ogorcenost" obespravljenih ljudi!?!?
Jos jedan dokaz da je pojam demokratije veoma rastegljiv pojam.

analiticar

pre 12 godina

Krah kapitalizma i zapadnih demokratsdkih ,,vrednosti,, Mladi bez posla i perspektive. Propadanje srednjeg staleža i povećanje broja siromašnih. Komunizam i kapitalizam definitivno nisu sistemi po meri čoveka. Pojava novog, pravednog i poštenog svedskog poretka može sprečiti krah ove civilizacije koja sa starim ,,vrednostima,, stlja u propast i haos.

spasenija kolček

pre 12 godina

"Posledice imigracione politike...", reče neko u ovim komentarima. Gospodine, u UK ulaze ljudi iz zemalja i regiona koje je britanska imperija vekovima gulila i uređivala po svome. Prenela je na te narode virus eksploatacije, zajedno sa nešto svog jezika i običaja. Prirodno je da se vremenom ti ljudi iz kolonija i dominiona odlučuju da posao i mesto pod suncem potraže u majci-maćehi UK. UK ima itekakve interese da prima domoroce iz svojih nekadašnjih (i sadašnjih) kolonija, jer Britanac voli svoj office, a poslove trećeg reda "po prirodi stvari" neka radi uvezena trećerazredna radna snaga.
Drugo, UK ima militarizam par exellance. Vodi ratove, "liže se" sa Amerima . UK vodi ratove, učestvuje u njima.
Anomija britanskog društva je ogromna. Prenapregnutost između prebogatih i previše siromašnih, bez posla i hleba, dostiže kritičnu tačku pucanja. Srednja klasa gubi tlo pod nogama. Klasične, stabilne vrednosti britanskog društva propadaju. Konzumizam i jeftini prolazni stil, od danas do sutra, prljavi, lažljivi političari i sve slabije institucije društva, čine i ovu veliku razvijenu zemlju, zemljom krize i klizanja nadole.
Mlade generacije su u procepu, izgubljene, gurnute na marginu društva. Vladaju surovi zakoni ultrakapitalizma sa neljudskim licem.
Ovo je pobuna. Pobuna konfuzna, sirova, impuls u pucanju ravnoteže. Pobuna sa destrukcijom. Pobuna mladih, nažalost bez pravih lidera, ideološke platforme, dobre organizacije, bez ciljeva koji podrazumevaju dobre društvene promene i artikulisani pritisak na vlast i moćnike da se neke društvene promene koje bi donele dobrobit - dese. Tuča i obračuni sa policijom su mrtva, pogubna trka. To je pat pozicija jednog društva, u kome, nažalost, bogati imaju moć da se od ovih pobuna sklone i sakriju.
Ovako, nažalost, imamo sliku destrukcije pobune, koja kao cunami donosi žrtve i štete, a ne zdravu evoluciju društva. Strada živi i aktivni deo popluacije.
Istina, i posle cunamija, ko preživi, kreće od početka.

HlaoRu

pre 12 godina

A kad su kod nas bili ovakvi ulicni nemiri, odmah je krenula prica da smo necivilizovani, primitivni i da uzvisena Evropa ne prima takve...

Modesty

pre 12 godina

Biju nezaposlenu i gladnu omladinu u centru Londona!To nije moguće pa Engleska je demokratska država! Ujediniće se jednoga dana svi gladni i jadni ovoga sveta kojima je dozlogrdilo nemilosrdno i besramno bogaćenje. Mora da se ograniči bogaćenje. Nije ljudski da neko ima toliko kuća da ne može da se seti gde su i u kojim zemljama, a da neko živi pod šatorom za šaku pirinča.

Poznavalac

pre 12 godina

Posledice Britanske imigracione politike.
(Kraots, 10. avgust 2011 08:59)

A britanska immigraciona politika je posledica njene imperijalne politike na kojoj se bogatstvo ove zemlje istoriski vekovima crpi. I dan danas im imigranti obavljaju poslove koje domaci Britanci nece.

Disciplina

pre 12 godina

Treba cestitati borcima za slobodu u Velikoj Britaniji.I moraju se naci predstavnici opozicije,kako bi se sa njima pregovaralo,posto oni trebaju biti priznati kao jedini legitimni predstavnik naroda tamo!Moraju se oruzati i podpomoci u borbi protiv terora tamosnjeg rezima !Ironija, zar ne??

Trotters Independent Traders

pre 12 godina

Rasprodaja širokog asortimana poptpuno nove robe po najpovoljnijim cenama. Pronađite nas u Pekamu. Još malo pa nestalo.

Nemam vremena

pre 12 godina

A sta je sa onim "... London je potpuno pokriven video nadzorom...". Mislim da je taj sistem nadzora potpuno pao-nije polozio ispit. Koliko li je policajaca u Londonu,..... i nemogu da se ubracunaju sa ....... e drzavo Velika Britanijo .... a drugima solis demokratiju !

Stevan

pre 12 godina

Jel vidite da moze i kod drugih to da bude? I to ne samo u Siriji, Egiptu, Tunisu i slicnim vuko********. To je, nazalost, u srzi ljudima, i ovakve stvari ce se desavati dok nas bude na ovoj planeti, tj. dok sami sebe ne unistimo (kako smo krenuli nece nam trebati jos mnogo). Zato mi smeta kad se kod nas dese ovakve stvari pa krenu komentari "jao gde ja zivim", "joj koji smo mi divljaci", "putuj Evropo"... Daleko od toga da je lepo, ali to je nasa (ljudska) realnost.

Nenad

pre 12 godina

Pisete svasta, kakav krah kapitalizma i kriza. Pa ovi huligani od socijalne pomoci zive bolje nego mi ovde sa punom platom. Naravno od socijalne pomoci ne moze da zivi kao na filmu, ne moze da izlazi svako vece, da vecera gde i sta hoce etc..ne moze da ima sve sto pozeli i ne moze da ima ono sto ima neko ko je vest,ko ima znanja,ko ume da napravi, kreira. Besni su zato sto znaju da taj prag ne mogu da preskoce ako se ne angazuju, ako ne rade naporno, ako se ne trude, ako ne razmisljaju. Naravno to ih mrzi, to nije ni lako mnogo je lakse da zapalis, srusis, skrnavis i unistis zivot. Licni neuspeh i nezadovoljstvo je lako obrazloziti nepravdom i tudjom krivicom.

evaI()

pre 12 godina

Jel' Kraost, jel' si ti video nesto osim tih imigranata po snimcima? One belce nisi video u rulji koja pali, kao sto nisi video ni manjine koje su izasle da ciste u Totenhemu. Ko stiti grad? Turci i Indijci, samoinicijativno. I sada ce neki rasista da izadje i kaze kako je to sve delo imigranata i nazvati nesto "imigrantskom politikom"...

Srđan

pre 12 godina

Gde su sada NATO i SB UN da intervenišu i pomognu jadnim pobunjenicima protiv zlog režima?!
Mislim, Englezi i NATO drugari su tako rešavali problem širom sveta, pa reko možda će i ovde.

Radost Evrope

pre 12 godina

Siki (muslimani) su izasli na ulice da stite svoj kraj. Onda su i ultra-desnicari takodje organizovali svoje patrole. Ne daj boze da se ovi mirotvorci sretnu u svojim patroliranjima. Ovo do sad bi izgledalo kao malo veca ulicna tuca u odnosu na to sta bi moglo da se desi ako se rasne i religijske strasti razbuktaju.
Ukoliko britanska policija ne uspe da u toku danasnjeg eventualno sutrasnjeg dana potpuno smiri situaciju i zavede red, sledi im vanredno stanje a mozda i vojska na ulicama. Policajci moraju nekad i da spavaju, da se odmore dok se grupice klinaca smenjuju u svojim nocnim akcijama. A u drugim gradovima su tek osetili miris paljevine i adrenalina i videli da mogu da urade isto sto i u Londonu, tako da moze da se desi da nocas budu jos veci neredi u ostatku VB, tacnije Engleske.
Mada verujem da ce se stvari polako smirivati. Sve je manje radnji koje je vredno opljackati.

IQ=0

pre 12 godina

V. Britanija: Talas nasilja se širi

Prema kome...Francuskoj,Nemackoj ili ?...Mislim posto su Grcka,Spanija,Italija u "permanentnоj demokratiji" (nasilju)

Miki_BG

pre 12 godina

Ne razumem diletante koji organizuju ovakve nemire da bi pljačkali radnje na kraju letnje sezone, kada je u shopovima ostala samo roba na rasprodaji (mali brojevi, rasprena roba itd...) Što nisu sačekali još malo da se pojavi kolekcija jesen/zima?!?

sarene laze ultra liberalnog kapitalizma

pre 12 godina

Uopste ne razumem kako mladi evropejci koji se ovde oglasavaju ne shvataju da ovde nije u pitanju sukob evropske i one druge Srbije. Ovde je u pitanju sukob zdravog razuma i razuma koji od drveta ne vidi sumu. Super je demokratija, super su i evropske vrednosti, jedini problem je u tome sto ni te demokratije i tih evropskih vrednosti nema cak ni u jednoj naprednoj Velikoj Britaniji. A Velika Britanija je najvatreniji zagovornik demokratije, evropskih vrednosti, multikulturalnosti i cega sve ne. Upravo u ovakvim situacijama se vidi koliko je to sve zapravo demogogija britanskih politicara. Uostalom ista onda demagogija koja je naterala 4 jula 1776 Ameriku da se ocepi do Velike Britanije.
Nisam ja nikakav euroskeptik ni zatucani patriJota ali kada je rec o demokratiji i ljudskim pravima ocigledno je da oni koji nama najvise zameraju te stvari i sami mogu mnogo da porade na tome. iza cele price ipak na kraju stoji krupan kapital i njegovi interesi a nama se prodaje prica da je to za nase dobro. Politicko divljanje liberalnog kapitalizma.

grk

pre 12 godina

ponuda ultradesnicara je identicna kao i Hitlerova ponuda da se za racun vlasti razracuna sa komunistima ! Ovo je kranjen neozbiljno i neodgovorno od bilo koje politicke opcije! Cak i podseca na Sesljeve ponude iz devedesetih!
Sve u svemu ako ovo ne smire nece im biti dobro !
Malo podseca na scenarije koje smo videli u proteklih godinu dana!

evaI()

pre 12 godina

"Pomoc nude ultradesnicari". Tja. O cemu se radi ovde. Oni od ovoga zele da naprave problem rase, a ne problem klase, jer su obicni rasisti. Da, ultra-desnicari su uvek bili i ostace rasisti. E ovako, sta se desava:

1. Ako to prikace na rasu - ultra-desnicarska struja ce ojacati
2. Ako to pripisu klasi, ekonomskim problemima - stvar ce se okrenuti levim strujama

Istina je da je to klasni problem, kao sto je i istina da u nizim klasama ima vise tamnoputih ljudi, ali to nije pravilo medju demonstrantima (vec medju konzervativnim desnicarima, cesto je njihovo misljenje da su za to krive manjine), jer kao sto vidimo, medju tim ljudima na ulici ima raznih, crnaca, belaca, azijata.

Tako da, pre nego sto neko to svali na rasu, neka obrati paznju na te detalje. Znamo kako ultra-desnicari resavaju stvari. Isto kao i ta gomila kriminalaca medju protestantima. Videli smo to i kod nas.

Mozda je nekom nevazno, ali to ce odluciti sta ce se desavati u Britaniji i Evropi u vremenu koje dolazi. Ja licno ne zelim da zivim medju gomilom ekstremista bilo kog tipa, pogotovo ne desnicara.

Pathon

pre 12 godina

London je nocas bio veoma miran. 16 hiljada policajaca je patroliralo gradom, a pojedine manjinske zajednice poput turske i indijske su organizovale straze po svojim naseljima kako bi se zastitili od pljackasa. U Totenhemu su se gradjani samoinicijativno organizovali i krenuli u sredjivanje delova grada koji su bili pogodjeni nemirima. Mancester je, nazalost, imao burnu noc.

mendv

pre 12 godina

Baš mi je žao osiguravajućih društava. Nije ovde u pitanju samo ubistvo, ima tu nečeg što mi verovatno neznamo jer nismo obavešteni. Toliko nezadovoljstvo se prenelo na ulice sa razbijanjem izloga i pljačkanjem, verovatno bi sociolozi mogli da daju objašnjenje.

o istom uvek isto

pre 12 godina

Mene ipak najvise zabrinjava prekomerena upotreba sile engleskih vlasti nad svojim gradjanima i krsenje njihovih ljudskih prava. Hitno rasporediti posmatrace i mirovne snage u Englesku ili barem neku nezavisnu komisiju iz Rusije i Kine koja bi podnela objektivan izvestaj UN i OEBSu.

Мени није јасно

pre 12 godina

Како то да Велика Британија може да спроводи силу у обрачунима са "бандама и хулиганима", а Либија, или Сирија, не могу? И како то да се не говори о узроцима незадовољства грађана Велике Британије, али се осуђеје "тиранија" која се спроводе "диктатори" Гадафи, Ахмадинеџад,...? И стварно ме занима да ли ће Чеда Јовановић сада говорити у парламенту о прекиду односа са "британским канибалима"?

DZ

pre 12 godina

Na jedan video pokazali su kako su u jednoj ulici obijene sve prodavnice i sve razbijeno i pokradeno osim jedne knjizare. Huligani nevole da citaju!

Cera

pre 12 godina

Tužno, meni je sve to jako tužno. Žao mi je te dece koja lome i pale, žao mi je policajaca, žao mi je radnji koje gore i kradu se, žao mi je onih koji su radili u tim radnjama, žao mi je Londona, žao mi je Engleske. I čitam neke (retke ali upečatljive) komentare pa mi je žao i nas, žao mi je Srbije i samog sebe mi je žao. Eto tako.

бидермајер

pre 12 godina

Ајде да поновимо градиво ... Пре колико дана је замењена екипа Либијске амбасаде и са киме место Гадафијевог режима, и шта је Гадафи обећао.... ???

И ово је само један od проблемa а има их на стотине....

nenad breljak

pre 12 godina

ovo je samo dokaz vise u prilog tome da je sistem stvar koja radi dok vecina veruje da radi inace realno gledano-kakvih izgleda ima sto policajaca protiv tri `iljade gnevnih ljudi...kad krene ludilo iz bilo kog opravdanog ili ne razloga, pocinju da vaze druge vrednosti...bogovi, ovo izgleda kao da ga je orvel sastavio...sada vise nije vazan razlog pobune...

white

pre 12 godina

Huligani su svuda u svetu -- huligani. Niko nema pravo da, ako nema posao, izađe na ulice i pljačka, pali i napada policiju. Ni ovde ni u V. Britaniji.
Ne razumem one koji iz sitnih nacionalističkih razloga ne uspevaju da vide razliku između ovoga što se dešava u V. Britaniji i Libiji, na primer. Ne vide razliku između jedne visoko razvijene, demokratski uređene zemlje, zemlje u kojoj postoje institucije, vladavina prava i visok stepen građanskih sloboda i diktatorskog režima M. Gadafija. Koliko slep i zadrt treba da budeš!
Ovo što se dešava u Londonu i drugim gradovima pokazuje samo dve stvari: imaju problem sa huliganima, nisu ga bili svesni, tj. nisu se njima ozbiljno bavili, pa policija ne deluje blagovremeno, niti ima strateški plan.

Qui-Gon

pre 12 godina

E ovo lici na one filmove o apokalispsi...Los Angelis 2029, Nostradamus, Davincijev Kod, itd. Da nisam sa "svojim" ocima video kako gori Severna Afrika, Americka duznicka kriza, sad Engleska gori - ni ja ne bi poverovao u tu famoznu 2012! Izgleda da je pocelo....i nista ga ne moze zaustaviti...Bas steta, sad kad smo se mi "demokratizovali" zapadni svet divlja i srlja u Armagedon, steta......

Sunce Slobode

pre 12 godina

"Na jedan video pokazali su kako su u jednoj ulici obijene sve prodavnice i sve razbijeno i pokradeno osim jedne knjizare. Huligani nevole da citaju!
(DZ, 10. avgust 2011 13:59) "

Bice da nisu samo oni ti koji preziru pravopis i kulturu. . .

iron lady

pre 12 godina

Nije los taj koncept sa revolucijom gladnih i jadnih, sigurno bi nam donela mnogo toga dobrog... Kad god je u istoriji nepismena rulja preuzimala kontrolu, jedino sto je donosila je beskonacni lanac nasilja.

U ovoj situaciji bas nema mesta bilo kakvoj moralnoj dilemi, ko bi normalan stao na stranu mase kriminalaca kojoj je pljacka jedino sto ih zanima? Britanija nije Nemacka, nisu im bili ocajnicki potrebni gastarbajteri da rade poslove koji su gospodi ispod casti. To je zemlja jasnih i predubokih socijalnih razlika, imaju oni dovoljno svog lumpenproleterijata sa ogranicenom zivotnom perspektivom. Uprkos tome su milioni gladnih dolazili tu ne registrujuci sitnicu da se Imperija raspala otprilike onog dana kada su Japanci usli u Singapur. Niko ih nije trazio, niko im nije garantovao dobre uslove zivota, ja stvarno ne kapiram sta sade hoce. Britanci vec odavno nemaju dovoljno ni za sebe i slika o moci je lazna. A ovo sto gledamo vec danima je skup sljama sa svih strana, domaceg i stranog, jedni druge podsticu na vece divljanje. Znam kako bi Megi ovo resila, voleo bih da Kameron ima 2 posto njenih cojones.

Btw, Siki nisu muslimani, nemoj probati to da im kazes u razgovoru, bice vrlo nezadovoljni, podjednako kao kada bi im rekao da su hindusi ili hriscani.

Trustno1

pre 12 godina

(Nenad, 10. avgust 2011 12:31)

momak je sve lepo rekao !! dodjes iz najvece bede, daju ti hleba i mogucnosti da zivis kvalitetnim zivotom i od svog zivota nesto uradis, a oni vrcaju tako sto ruse! sto nisu rusili Maroko, Alzir, Tursku, Liban, Pakistan i ostale zemlje iz kojih su dolazili. prvi put kada sam bio u Amsterdamu 95. god. sa svojih 15 godina meni je sve to izgledalo woow. danas kada malo bolje pogledam situaciju, jasno mi je da multikulturalno drustvo nema buducnost. ovo nema nikakve veze sa ekonomskom situacijom, ovo ima veze sa inferiornoscu u odnosu sa domacim britanskim stanovnistvom. generlano omladina u Srbiji nije videla ni delic prilika u velikim zapadnoevropskim gradovima, a znaju da lupaju minuse. strasno !

Analiticar

pre 12 godina

Zemlje razvijenog kapitalizma (stare imperije) su bile u stanju da obezbede svim socijalnim kategorijama minimum i naviku da se "dobro zivi". Prag tolerancije prema "nemastini" u visoko potrosackim drustvima je nizak a prekomerna urbanizacija je unistila sposbnost ljudi za "prezivljavanje" bazirane na prirodnim potencijalima. Mi kao zemlja seljaka jos uvek imamo izvore prezivljavanja kao i visok prag toletrancije za neimastinu. Iako sve manje. Engleska ce to prebroditi ipak jer kada smire nerede silom, nacice nacina da otvore dijalog jer su institucije dovoljno jake.

CARLI

pre 12 godina

Uopste me ne zanima sta se desava u VB...posebno jer se tako nesto desava u jednoj od vodecih zemalja EU. Ovo je i neka vrsta poruke za ove nase "zaklete evropejce" koji su ubedjeni da tamo tece med i mleko, da je slika zivota u EU - spolja gladac a iznutra jadac!

Alesandro

pre 12 godina

Koliko ih sad kostaju ti sto *za male pare rade poslove koje Englezi nece*? Spremacicu za odrzavanje stana placam samo 50 eura mesecno ali nam je zapalila zgradu, pa me je na kraju kostala par stotina hiljada eura.

Anarchy in the UK

pre 12 godina

Podrška ugnjetenim radnicima u Engleskoj! Vreme je za republiku Englesku!

Podrška Severnoj Irskoj u oslobođenju i pripajanju matici!

Podrška Škotskoj u ostvarivanju pune nezavisnosti od Engleske.

Saša

pre 12 godina

Ma da, nista ne valja ta demokratija. A, poredjenja sa Libijom i slicnim diktatorskim rezimima su neumesna. VB jeste demokratska drzava u kojoj funkcionisu institucije i to je dokazao i njen premijer koji je odmah jasno rekao da ako su ti "mladi ljudi" dovoljno stari da ucine ovakve zlocine, dovoljno su stari i da trpe posledice".

I Srbija ce jednom biti evropska demokratska drzava, a kome se ne svidja demokratija moze slobono da emigrira u Severnu Koreju, Libiju, Iran, Venecuelu...

Moravac

pre 12 godina

Na ovaj ili onaj nacin UK ce resiti ovaj problem.Vidim da mnogi pojedinci
likuju nad ovim sto se desava u UK.Bolje bi nam svima bilo da vidimo kako
naci resenje za nase mlade koji ne mogu naci posao.Bojim se samo da je pri
lican broj mladih u Srbiji slican mnogim doseljenicima na zapadu...traze po
sao,Boga mole da ga ne nadju.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Zasto pisati bilo sta kad neki ne citaju nista? U Libiji diktatura a ta i takva diktatura kao prva nikome ne duguje pare (nemaju spoljni deficit), gradjani imaju gomilu beneficija - dobijaju stanove, stipendije za bilo koji fakultet u zemlji ili inostranstvu i slicno, ko je zeleo da procita imao je vise puta priliku, ali ocigledno nije hteo. Na nekim zapadnim forumima se spominje i cinjenica da je Libija nedavno okarakterisana kao uzorna africka drzava i trebalo je da dobije neku nagradu u UN sve dok nije pocela da trazi alternativnu valutu za prodaju nafte, sto sada spominju i Kina i Rusija, ali su se SAD i NATO usudile da bombarduju samo Libiju!

Nema lenjih ljudi. Postoje samo povoljna okruzenja za zaposljavanje i ona druga. Svako hoce da radi i zivi od svog rada, niko nece da ZIVOTARI od milostinje osim nekih marginalnih kategorija. Tako da je kapitalizam puko kao zvecka, sve vise se dokazuje. Dok su muzli kolonije, bilo je ekstra. Kasnije, kad su to radili samo posredno, kroz tehnologiju i trgovinu, bilo je jos uvek dobro. Sada im sve izmice iz ruku, jer su u igri novi veliki igraci (BRIC) i pocinje ozbiljna frka. To je sve.

Petar

pre 12 godina

Država ima pravo i treba da primeni silu ne bi li rasturila bande koje pljačkaju, pale i uništavaju gradove. Razlozi za njihovo nezadovoljstvo su u ovom trenutku nebitni i ne mogu predstavljati opravdanje za vandalizam.
Dakle, država ima načina da spreči nasilje, treba samo da bude odlučna u tome.

M

pre 12 godina

Nebitno u kom delu sveta se desavaju ovakve stvari, za mene je to cist vandalizam.
Borba protiv nezaposlenosti? Maloletnici koji pljackaju i pale bore se za to? Tako sto ce unistiti tudju imovinu i zivote? Zaprepascena sam podrskom koju dobijaju.Svi vi koji podrzavate takav nacin borbe da li bi ste isto tako reagovali da vama neko zapali kucu ili radnju, ili vas presretne na ulici i skine svu odecu?
Problem postoji,ali nikako ne mogu da se slozim da je ovo pravi nacin na koji ga treba resiti.

brainwash

pre 12 godina

Lepi London Lepo Gori! Nepravda unutar drustva je dovela do ovoga. Slicno kao velike pobune u Francuskoj pre par godina. Utesno je da je ovim Srbija pala na dno tabele vandalizma u Evropi. UN i NATO treba hitno da intervenisu i posalju mirovne trupe!!

Pozdrav iz Toronta

pre 12 godina

Smanjio se broj kolonija, mora se poceti i raditi! Samo udri!
Ako je nekom prihvatljivi da neko ima 10 Milijardi dolara i da ih je zaradio posteno, onda neka ne rusi ovakve sisteme, meni je to protiv zdravog razuma, nisam bio nikad komunista!

pablito

pre 12 godina

Dobro je, nema mnogo onih tako uobičajenih komentara o 2012 i smaku sveta. Ali me žalosti veliki broj minusa i komentara sa neskrivenim ushićenjem i radošću oko ovoga što se dešava. Ljudi, ovakve scene ćemo nažalost, verujem, gledati sve više u budućnosti po celom svetu. Ne verujem da biste bili toliko oduševljeni kada bi vama neko došao da vam pali i demolira imovinu. I baš nešto ne verujem da biste ga pitali koja su mu politička uverenja niti da li je imao nesrećno detinjstvo.
Dva osnovna problema vidim kao uzrok Anarhije u UK : to je zemlja večito sa pogledom unazad i večito zatvorena u sebe. Mišljenja sam da su to i glavni problemi Srbije, uz treći problem a to je nedostatak i nerazvijenost institucija. tako da nemojte mnogo da se radujete tuđoj nesreći.
Inače, opet nažalost, mislim da UK policija, opterećena kresanjem budžeta i aferama, neće uspeti da ovo reši bez pozivanja vojske, pogotovo uz ove desničarske i ostale samozvane "čuvare reda". Tu počinje igranka po vrlo tankoj i klizavoj žici sa neizvesnim ishodom ne samo po UK.

Srecko79Ns

pre 12 godina

Ovde bi trebalo samo jos da se pojavi najveci bludnik grada Cikaga Dzordz i da stane pred 16 hiljada policajaca i da kaze:Sta je bilooooo a 16 hiljada pilicajaca kazu:Nemamo pojmaaa :)))))

Sasha

pre 12 godina

Molio bih ove neupucene da zadrze svoje neznanje za sebe.
Umesto da uzivate u tudjoj muci i drzite predavanja drugima, okrenite se svojim problemima

celicna pesnica

pre 12 godina

E braco Britanci...
Gajili ste ZMIJU u njedrima.....
Nego da mi vama isto ovako bratski posaljemo koji autobus zandarmerije, pa da lepo dovedu u red te mlade izgrednike

Ortodox

pre 12 godina

Ne sumnjam da ce ovo Englezi ubrzo smiriti, makar tekle reke krvi po Londonu i ostalim gradovima, samo malo da se konsoliduju i izvrse konsultacije. Poznajuci istoriju i kako su resavali stvari i kod sebe i u svojim kolonijama, bice tu mira. Njihova surovost, lukavstvo i osvetoljubivost su poznati vekovima. Jedino, se bojim sto su zapoceli mnoge ratove u svetu, da bi napravili mir u svom dvoristu i sirili demokratiju.

Mile

pre 12 godina

"Država ima pravo i treba da primeni silu ne bi li rasturila bande koje pljačkaju, pale i uništavaju gradove. Razlozi za njihovo nezadovoljstvo su u ovom trenutku nebitni i ne mogu predstavljati opravdanje za vandalizam.
Dakle, država ima načina da spreči nasilje, treba samo da bude odlučna u tome.
(Petar, 10. avgust 2011 14:24)"
U pravu je covek! Jedino sto su Srbiju zbog toga bombardovali i okupirali.

Cydis

pre 12 godina

Neverovatna kolicina glupih komentara ovde...Kakvo socialno nezadovoljstvo? Kakav crni imperializam ili imigranti? Kakav bre krah demokratije? Situacija u VB je prosta i jednostavna : proslo je previse vremena od anti-huliganskih mera koje je donela Margaret Tacer, i ove nove generacije su resile da se okusaju u divljanju u zemlji gde policija uglavnom ne nosi oruzje. Britanija ce to resiti onako kako treba : gumeni meci, vodeni topovi a ako se bagra naoruza, onda lepo ulece vojska....Kao sto je bilo u okolini Pariza pre par godina...kad su se umesali CRS(francuska specijalna policija), smirilo se za par dana jer je vecina huligana ostala bez kolena.Sa stokom huliganskom i ne treba drugacije.Ziveo sam poslednjih 12 godina u Londonu, verujte mi, svaki splav na Dunavu 90ih godina je bio sto puta sigurniji nego London posle 11 uvece.Pogledajte film " Harry Brown", to vam je London i njegova mlada populacija najrealnije prikazana...

Nemanja

pre 12 godina

Modesty, 10. avgust 2011 12:11

Nisam znao da su Tottenham i Peckham u centru Londona. Bio sam tri puta u tom u divnom gradu ali do Tottenham-a i Peckham-a mi je Undergroundom trebalo nesto duze nego do centra. Pre nego sto pocnes pisati takve nebuloze i gluposti raspitaj se malo iz tvoje fotelje. Krajnje je neumesno spominjati neke stvari kada covek o njima ne zna nista. Nema nereda u delovima kao Fulham, Chelsea, Wimbledon, Wembley. Nema nereda ni u Arsenalu koji takodje pripada severnom Londonu kao i Tottenham. Dok u Tottenham-u zive iskljucivo tamnoputi ljudi(imigranti iz Africkih zemalja kao i Latino populacija). Od Underground stanice do W.H Lane-a (stadion Tottenhama)ima nekih 1,5-2km, ni jednu belu osobou video nisam (osim policajaca kojih je bilo na "tonu"), teska su sirotinja, raditi ne znaju nista, engleski im je najverovatnije dobar kao sto je turcima nemacki u Becu. Sto znaci da nemaju perspektivu sto je i normalno, ovo je bilo samo pitanje vremena, kao sto su i bili nasi komentari kada smo napustili tu jezivu cetvrt. Toga ima i ovde u Becu, istih takvih slucajeva, nije njima kriva drzava, krivi su sami, nema diskriminacije, svako ko hoce on i moze, to vredi ovde za Austriju a neverujem da je tamo u Londonu drugacije. Zato ostavi se tvojih floskula i spominjanja centra London-a i premlacivanja "dece". Ti si London video kam sto sam ja video Pjongjang.

outlander

pre 12 godina

Ove nerede vidim kao veliko upozorenje drzavi i drustvu da se mnogo vise pozabave aktuelnim problemima i da ne beze od njih. To vazi i za nerede koji su se desavali u nasoj zemlji.

elektricni

pre 12 godina

Meni ovi nemiri izgledaju suvise ozbiljno organizovani da bih poverovao u pricu o "spontanom buntu". Jedino resenje im je da izvedu vojsku na ulice i uvedu policijski cas. Nema te policije koja moze ovo da zaustavi. Najgori scenario je da Odbrambena liga krene da "pomaze" u zavodjenju reda...

Zeke

pre 12 godina

Svako ko ima imalo mozga u glavi vidi ko prednjaci u neredima - mahom sve krimosi i ilegalni emigranti sa drustvene margine (cisto da ne bude zabune, ne brkati ih sa postenim siromasima) koji nisu uspeli da ostvare "americki san" pa su odlucili da postanu kriminalci i da se malo razmasu i pljackaju u fazonu "a kada imaju ostali, sto da nemam i ja"
Kakav crni bunt protiv sistema, nista drugo do organizovano nasilje kriminalnih grupa (deluje poznato zar ne, hint - gej parada i Beograd, Kosovo za patike)

djordjevic

pre 12 godina

Nema potrebe likovati nad ovim...Onima koji razmisljaju je jasno da se ovakve stvari desavaju svuda bez obzira na ekonomski i politicki sistem, a oni koji misle da samo Srbi znaju da lome bez razloga ce tako misliti dokle god im neko "njihov" ne kaze drugacije.

Bubamara

pre 12 godina

Mislim da je strasno ovo sto se desava u Britaniji, kako i mnogi neprimereni komentari ovde na sajtu! Neko je pominjao silu, a problem i jeste u tome sto policije ne sme da primeni silu zbog odredjenih zakona!A mnogi bi trebali da uzmu u obzir da postoje razliciti vidovi demonstacija i znacajna razlika je u tome da li demonstranti prave nemire (primer: Britanija) ili oni mirno demonstriraju a policija ih napada i pravi pometnju (primer: Srbija 90ih). Ne podrzavam ni jedan vid nasilja i ne razumem kako ljudi mogu da imaju toliko mrznje bez da pomisle da tamo mozda zive i neki neduzni ljudi, pa i mnogi srbi, koji mogu biti meta huligana! A huligani nikoga nece pitati ko je i sta je ali ako im bude zgodno upalice mu auto ili kucu! A i sami znate da se to i nama moze desiti zbog ma kakve gluposti koja ce nekolicini smetati...nije da se nije desavalo...
Give peace a chance!

white

pre 12 godina

Huligani su svuda u svetu -- huligani. Niko nema pravo da, ako nema posao, izađe na ulice i pljačka, pali i napada policiju. Ni ovde ni u V. Britaniji.
Ne razumem one koji iz sitnih nacionalističkih razloga ne uspevaju da vide razliku između ovoga što se dešava u V. Britaniji i Libiji, na primer. Ne vide razliku između jedne visoko razvijene, demokratski uređene zemlje, zemlje u kojoj postoje institucije, vladavina prava i visok stepen građanskih sloboda i diktatorskog režima M. Gadafija. Koliko slep i zadrt treba da budeš!
Ovo što se dešava u Londonu i drugim gradovima pokazuje samo dve stvari: imaju problem sa huliganima, nisu ga bili svesni, tj. nisu se njima ozbiljno bavili, pa policija ne deluje blagovremeno, niti ima strateški plan.

Saša

pre 12 godina

Ma da, nista ne valja ta demokratija. A, poredjenja sa Libijom i slicnim diktatorskim rezimima su neumesna. VB jeste demokratska drzava u kojoj funkcionisu institucije i to je dokazao i njen premijer koji je odmah jasno rekao da ako su ti "mladi ljudi" dovoljno stari da ucine ovakve zlocine, dovoljno su stari i da trpe posledice".

I Srbija ce jednom biti evropska demokratska drzava, a kome se ne svidja demokratija moze slobono da emigrira u Severnu Koreju, Libiju, Iran, Venecuelu...

Nenad

pre 12 godina

Pisete svasta, kakav krah kapitalizma i kriza. Pa ovi huligani od socijalne pomoci zive bolje nego mi ovde sa punom platom. Naravno od socijalne pomoci ne moze da zivi kao na filmu, ne moze da izlazi svako vece, da vecera gde i sta hoce etc..ne moze da ima sve sto pozeli i ne moze da ima ono sto ima neko ko je vest,ko ima znanja,ko ume da napravi, kreira. Besni su zato sto znaju da taj prag ne mogu da preskoce ako se ne angazuju, ako ne rade naporno, ako se ne trude, ako ne razmisljaju. Naravno to ih mrzi, to nije ni lako mnogo je lakse da zapalis, srusis, skrnavis i unistis zivot. Licni neuspeh i nezadovoljstvo je lako obrazloziti nepravdom i tudjom krivicom.

Cera

pre 12 godina

Tužno, meni je sve to jako tužno. Žao mi je te dece koja lome i pale, žao mi je policajaca, žao mi je radnji koje gore i kradu se, žao mi je onih koji su radili u tim radnjama, žao mi je Londona, žao mi je Engleske. I čitam neke (retke ali upečatljive) komentare pa mi je žao i nas, žao mi je Srbije i samog sebe mi je žao. Eto tako.

Trustno1

pre 12 godina

(Nenad, 10. avgust 2011 12:31)

momak je sve lepo rekao !! dodjes iz najvece bede, daju ti hleba i mogucnosti da zivis kvalitetnim zivotom i od svog zivota nesto uradis, a oni vrcaju tako sto ruse! sto nisu rusili Maroko, Alzir, Tursku, Liban, Pakistan i ostale zemlje iz kojih su dolazili. prvi put kada sam bio u Amsterdamu 95. god. sa svojih 15 godina meni je sve to izgledalo woow. danas kada malo bolje pogledam situaciju, jasno mi je da multikulturalno drustvo nema buducnost. ovo nema nikakve veze sa ekonomskom situacijom, ovo ima veze sa inferiornoscu u odnosu sa domacim britanskim stanovnistvom. generlano omladina u Srbiji nije videla ni delic prilika u velikim zapadnoevropskim gradovima, a znaju da lupaju minuse. strasno !

Modesty

pre 12 godina

Biju nezaposlenu i gladnu omladinu u centru Londona!To nije moguće pa Engleska je demokratska država! Ujediniće se jednoga dana svi gladni i jadni ovoga sveta kojima je dozlogrdilo nemilosrdno i besramno bogaćenje. Mora da se ograniči bogaćenje. Nije ljudski da neko ima toliko kuća da ne može da se seti gde su i u kojim zemljama, a da neko živi pod šatorom za šaku pirinča.

Antifa 4 Life

pre 12 godina

Izjava EDL-a (English Defence League) u kojoj se nudi vlastima da smiri nerede izražava pravu prirodu svih fašističkih organizacija na svetu, pa tako i ovih naših domaćih. Fašizam jeste, i uvek će biti pas čuvar kapitalističkog društveno-ekonomskog sistema. U retkim trenucima kad se pas otrgne sa lanca, onda krene i na gazdu.
Ovi neredi su pre svega socijalne prirode, jer ne biva tek tako da "huligani" spale pola zemlje jer im se prave neredi. U svim izveštajima iz Engleske se ignoriše globalna ekonomska situacija i to govori o stanju globalnih medija i javnog mnenja.

Petar

pre 12 godina

Država ima pravo i treba da primeni silu ne bi li rasturila bande koje pljačkaju, pale i uništavaju gradove. Razlozi za njihovo nezadovoljstvo su u ovom trenutku nebitni i ne mogu predstavljati opravdanje za vandalizam.
Dakle, država ima načina da spreči nasilje, treba samo da bude odlučna u tome.

КОСМЕТ

pre 12 godina

видите , неке ствари се дешавају тамо где је лоша ситуација , углавном финансијска . . . сећате се како су многи пљували по свом народу после немира у Београду . Живим на Космету и никада нисам подржавао рушење своје земље које никада није имало никакав циљ за решење било које ситуације , али су ми се још више гадили сви они који су прозивали целокупан народ типа " Ово се само у Србији може догодити " , ево пола Енглеске гори и опет лопови и хулигани чекају својих пет минута , али нико не пљује по енглезима . . .

НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФИН , МИСЛИТЕ О ТОМЕ

analiticar

pre 12 godina

Krah kapitalizma i zapadnih demokratsdkih ,,vrednosti,, Mladi bez posla i perspektive. Propadanje srednjeg staleža i povećanje broja siromašnih. Komunizam i kapitalizam definitivno nisu sistemi po meri čoveka. Pojava novog, pravednog i poštenog svedskog poretka može sprečiti krah ove civilizacije koja sa starim ,,vrednostima,, stlja u propast i haos.

Moravac

pre 12 godina

Na ovaj ili onaj nacin UK ce resiti ovaj problem.Vidim da mnogi pojedinci
likuju nad ovim sto se desava u UK.Bolje bi nam svima bilo da vidimo kako
naci resenje za nase mlade koji ne mogu naci posao.Bojim se samo da je pri
lican broj mladih u Srbiji slican mnogim doseljenicima na zapadu...traze po
sao,Boga mole da ga ne nadju.

M

pre 12 godina

Nebitno u kom delu sveta se desavaju ovakve stvari, za mene je to cist vandalizam.
Borba protiv nezaposlenosti? Maloletnici koji pljackaju i pale bore se za to? Tako sto ce unistiti tudju imovinu i zivote? Zaprepascena sam podrskom koju dobijaju.Svi vi koji podrzavate takav nacin borbe da li bi ste isto tako reagovali da vama neko zapali kucu ili radnju, ili vas presretne na ulici i skine svu odecu?
Problem postoji,ali nikako ne mogu da se slozim da je ovo pravi nacin na koji ga treba resiti.

IQ=0

pre 12 godina

V. Britanija: Talas nasilja se širi

Prema kome...Francuskoj,Nemackoj ili ?...Mislim posto su Grcka,Spanija,Italija u "permanentnоj demokratiji" (nasilju)

Sasha

pre 12 godina

Molio bih ove neupucene da zadrze svoje neznanje za sebe.
Umesto da uzivate u tudjoj muci i drzite predavanja drugima, okrenite se svojim problemima

Pathon

pre 12 godina

London je nocas bio veoma miran. 16 hiljada policajaca je patroliralo gradom, a pojedine manjinske zajednice poput turske i indijske su organizovale straze po svojim naseljima kako bi se zastitili od pljackasa. U Totenhemu su se gradjani samoinicijativno organizovali i krenuli u sredjivanje delova grada koji su bili pogodjeni nemirima. Mancester je, nazalost, imao burnu noc.

pablito

pre 12 godina

Dobro je, nema mnogo onih tako uobičajenih komentara o 2012 i smaku sveta. Ali me žalosti veliki broj minusa i komentara sa neskrivenim ushićenjem i radošću oko ovoga što se dešava. Ljudi, ovakve scene ćemo nažalost, verujem, gledati sve više u budućnosti po celom svetu. Ne verujem da biste bili toliko oduševljeni kada bi vama neko došao da vam pali i demolira imovinu. I baš nešto ne verujem da biste ga pitali koja su mu politička uverenja niti da li je imao nesrećno detinjstvo.
Dva osnovna problema vidim kao uzrok Anarhije u UK : to je zemlja večito sa pogledom unazad i večito zatvorena u sebe. Mišljenja sam da su to i glavni problemi Srbije, uz treći problem a to je nedostatak i nerazvijenost institucija. tako da nemojte mnogo da se radujete tuđoj nesreći.
Inače, opet nažalost, mislim da UK policija, opterećena kresanjem budžeta i aferama, neće uspeti da ovo reši bez pozivanja vojske, pogotovo uz ove desničarske i ostale samozvane "čuvare reda". Tu počinje igranka po vrlo tankoj i klizavoj žici sa neizvesnim ishodom ne samo po UK.

Lars

pre 12 godina

Sto veca demokratija, to veci i plamen.
Kada su u Beogradu paljeni kontejneri i demolirane prodavnice, bilbordi i autobuske stanice,ili kada je na severu Kosova zapaljen carinski punkt to je u svetu okarakterisano kao divljastvo i terorizam ali kada se u Londonu i po Britaniji pale automobili to je "ogorcenost" obespravljenih ljudi!?!?
Jos jedan dokaz da je pojam demokratije veoma rastegljiv pojam.

iron lady

pre 12 godina

Nije los taj koncept sa revolucijom gladnih i jadnih, sigurno bi nam donela mnogo toga dobrog... Kad god je u istoriji nepismena rulja preuzimala kontrolu, jedino sto je donosila je beskonacni lanac nasilja.

U ovoj situaciji bas nema mesta bilo kakvoj moralnoj dilemi, ko bi normalan stao na stranu mase kriminalaca kojoj je pljacka jedino sto ih zanima? Britanija nije Nemacka, nisu im bili ocajnicki potrebni gastarbajteri da rade poslove koji su gospodi ispod casti. To je zemlja jasnih i predubokih socijalnih razlika, imaju oni dovoljno svog lumpenproleterijata sa ogranicenom zivotnom perspektivom. Uprkos tome su milioni gladnih dolazili tu ne registrujuci sitnicu da se Imperija raspala otprilike onog dana kada su Japanci usli u Singapur. Niko ih nije trazio, niko im nije garantovao dobre uslove zivota, ja stvarno ne kapiram sta sade hoce. Britanci vec odavno nemaju dovoljno ni za sebe i slika o moci je lazna. A ovo sto gledamo vec danima je skup sljama sa svih strana, domaceg i stranog, jedni druge podsticu na vece divljanje. Znam kako bi Megi ovo resila, voleo bih da Kameron ima 2 posto njenih cojones.

Btw, Siki nisu muslimani, nemoj probati to da im kazes u razgovoru, bice vrlo nezadovoljni, podjednako kao kada bi im rekao da su hindusi ili hriscani.

Qui-Gon

pre 12 godina

E ovo lici na one filmove o apokalispsi...Los Angelis 2029, Nostradamus, Davincijev Kod, itd. Da nisam sa "svojim" ocima video kako gori Severna Afrika, Americka duznicka kriza, sad Engleska gori - ni ja ne bi poverovao u tu famoznu 2012! Izgleda da je pocelo....i nista ga ne moze zaustaviti...Bas steta, sad kad smo se mi "demokratizovali" zapadni svet divlja i srlja u Armagedon, steta......

Zeke

pre 12 godina

Svako ko ima imalo mozga u glavi vidi ko prednjaci u neredima - mahom sve krimosi i ilegalni emigranti sa drustvene margine (cisto da ne bude zabune, ne brkati ih sa postenim siromasima) koji nisu uspeli da ostvare "americki san" pa su odlucili da postanu kriminalci i da se malo razmasu i pljackaju u fazonu "a kada imaju ostali, sto da nemam i ja"
Kakav crni bunt protiv sistema, nista drugo do organizovano nasilje kriminalnih grupa (deluje poznato zar ne, hint - gej parada i Beograd, Kosovo za patike)

HlaoRu

pre 12 godina

A kad su kod nas bili ovakvi ulicni nemiri, odmah je krenula prica da smo necivilizovani, primitivni i da uzvisena Evropa ne prima takve...

Radost Evrope

pre 12 godina

Siki (muslimani) su izasli na ulice da stite svoj kraj. Onda su i ultra-desnicari takodje organizovali svoje patrole. Ne daj boze da se ovi mirotvorci sretnu u svojim patroliranjima. Ovo do sad bi izgledalo kao malo veca ulicna tuca u odnosu na to sta bi moglo da se desi ako se rasne i religijske strasti razbuktaju.
Ukoliko britanska policija ne uspe da u toku danasnjeg eventualno sutrasnjeg dana potpuno smiri situaciju i zavede red, sledi im vanredno stanje a mozda i vojska na ulicama. Policajci moraju nekad i da spavaju, da se odmore dok se grupice klinaca smenjuju u svojim nocnim akcijama. A u drugim gradovima su tek osetili miris paljevine i adrenalina i videli da mogu da urade isto sto i u Londonu, tako da moze da se desi da nocas budu jos veci neredi u ostatku VB, tacnije Engleske.
Mada verujem da ce se stvari polako smirivati. Sve je manje radnji koje je vredno opljackati.

spasenija kolček

pre 12 godina

"Posledice imigracione politike...", reče neko u ovim komentarima. Gospodine, u UK ulaze ljudi iz zemalja i regiona koje je britanska imperija vekovima gulila i uređivala po svome. Prenela je na te narode virus eksploatacije, zajedno sa nešto svog jezika i običaja. Prirodno je da se vremenom ti ljudi iz kolonija i dominiona odlučuju da posao i mesto pod suncem potraže u majci-maćehi UK. UK ima itekakve interese da prima domoroce iz svojih nekadašnjih (i sadašnjih) kolonija, jer Britanac voli svoj office, a poslove trećeg reda "po prirodi stvari" neka radi uvezena trećerazredna radna snaga.
Drugo, UK ima militarizam par exellance. Vodi ratove, "liže se" sa Amerima . UK vodi ratove, učestvuje u njima.
Anomija britanskog društva je ogromna. Prenapregnutost između prebogatih i previše siromašnih, bez posla i hleba, dostiže kritičnu tačku pucanja. Srednja klasa gubi tlo pod nogama. Klasične, stabilne vrednosti britanskog društva propadaju. Konzumizam i jeftini prolazni stil, od danas do sutra, prljavi, lažljivi političari i sve slabije institucije društva, čine i ovu veliku razvijenu zemlju, zemljom krize i klizanja nadole.
Mlade generacije su u procepu, izgubljene, gurnute na marginu društva. Vladaju surovi zakoni ultrakapitalizma sa neljudskim licem.
Ovo je pobuna. Pobuna konfuzna, sirova, impuls u pucanju ravnoteže. Pobuna sa destrukcijom. Pobuna mladih, nažalost bez pravih lidera, ideološke platforme, dobre organizacije, bez ciljeva koji podrazumevaju dobre društvene promene i artikulisani pritisak na vlast i moćnike da se neke društvene promene koje bi donele dobrobit - dese. Tuča i obračuni sa policijom su mrtva, pogubna trka. To je pat pozicija jednog društva, u kome, nažalost, bogati imaju moć da se od ovih pobuna sklone i sakriju.
Ovako, nažalost, imamo sliku destrukcije pobune, koja kao cunami donosi žrtve i štete, a ne zdravu evoluciju društva. Strada živi i aktivni deo popluacije.
Istina, i posle cunamija, ko preživi, kreće od početka.

Alesandro

pre 12 godina

Koliko ih sad kostaju ti sto *za male pare rade poslove koje Englezi nece*? Spremacicu za odrzavanje stana placam samo 50 eura mesecno ali nam je zapalila zgradu, pa me je na kraju kostala par stotina hiljada eura.

Poznavalac

pre 12 godina

Posledice Britanske imigracione politike.
(Kraots, 10. avgust 2011 08:59)

A britanska immigraciona politika je posledica njene imperijalne politike na kojoj se bogatstvo ove zemlje istoriski vekovima crpi. I dan danas im imigranti obavljaju poslove koje domaci Britanci nece.

Nemam vremena

pre 12 godina

A sta je sa onim "... London je potpuno pokriven video nadzorom...". Mislim da je taj sistem nadzora potpuno pao-nije polozio ispit. Koliko li je policajaca u Londonu,..... i nemogu da se ubracunaju sa ....... e drzavo Velika Britanijo .... a drugima solis demokratiju !

Disciplina

pre 12 godina

Treba cestitati borcima za slobodu u Velikoj Britaniji.I moraju se naci predstavnici opozicije,kako bi se sa njima pregovaralo,posto oni trebaju biti priznati kao jedini legitimni predstavnik naroda tamo!Moraju se oruzati i podpomoci u borbi protiv terora tamosnjeg rezima !Ironija, zar ne??

CARLI

pre 12 godina

Uopste me ne zanima sta se desava u VB...posebno jer se tako nesto desava u jednoj od vodecih zemalja EU. Ovo je i neka vrsta poruke za ove nase "zaklete evropejce" koji su ubedjeni da tamo tece med i mleko, da je slika zivota u EU - spolja gladac a iznutra jadac!

Cydis

pre 12 godina

Neverovatna kolicina glupih komentara ovde...Kakvo socialno nezadovoljstvo? Kakav crni imperializam ili imigranti? Kakav bre krah demokratije? Situacija u VB je prosta i jednostavna : proslo je previse vremena od anti-huliganskih mera koje je donela Margaret Tacer, i ove nove generacije su resile da se okusaju u divljanju u zemlji gde policija uglavnom ne nosi oruzje. Britanija ce to resiti onako kako treba : gumeni meci, vodeni topovi a ako se bagra naoruza, onda lepo ulece vojska....Kao sto je bilo u okolini Pariza pre par godina...kad su se umesali CRS(francuska specijalna policija), smirilo se za par dana jer je vecina huligana ostala bez kolena.Sa stokom huliganskom i ne treba drugacije.Ziveo sam poslednjih 12 godina u Londonu, verujte mi, svaki splav na Dunavu 90ih godina je bio sto puta sigurniji nego London posle 11 uvece.Pogledajte film " Harry Brown", to vam je London i njegova mlada populacija najrealnije prikazana...

Bubamara

pre 12 godina

Mislim da je strasno ovo sto se desava u Britaniji, kako i mnogi neprimereni komentari ovde na sajtu! Neko je pominjao silu, a problem i jeste u tome sto policije ne sme da primeni silu zbog odredjenih zakona!A mnogi bi trebali da uzmu u obzir da postoje razliciti vidovi demonstacija i znacajna razlika je u tome da li demonstranti prave nemire (primer: Britanija) ili oni mirno demonstriraju a policija ih napada i pravi pometnju (primer: Srbija 90ih). Ne podrzavam ni jedan vid nasilja i ne razumem kako ljudi mogu da imaju toliko mrznje bez da pomisle da tamo mozda zive i neki neduzni ljudi, pa i mnogi srbi, koji mogu biti meta huligana! A huligani nikoga nece pitati ko je i sta je ali ako im bude zgodno upalice mu auto ili kucu! A i sami znate da se to i nama moze desiti zbog ma kakve gluposti koja ce nekolicini smetati...nije da se nije desavalo...
Give peace a chance!

Pera Detlic

pre 12 godina

Na Bliskom Istoku (i drugim nepodobnim destinacijama) to su borci za slobodu i demokratiju... u Britaniji oni su narko-dileri i kriminalci

evaI()

pre 12 godina

"Pomoc nude ultradesnicari". Tja. O cemu se radi ovde. Oni od ovoga zele da naprave problem rase, a ne problem klase, jer su obicni rasisti. Da, ultra-desnicari su uvek bili i ostace rasisti. E ovako, sta se desava:

1. Ako to prikace na rasu - ultra-desnicarska struja ce ojacati
2. Ako to pripisu klasi, ekonomskim problemima - stvar ce se okrenuti levim strujama

Istina je da je to klasni problem, kao sto je i istina da u nizim klasama ima vise tamnoputih ljudi, ali to nije pravilo medju demonstrantima (vec medju konzervativnim desnicarima, cesto je njihovo misljenje da su za to krive manjine), jer kao sto vidimo, medju tim ljudima na ulici ima raznih, crnaca, belaca, azijata.

Tako da, pre nego sto neko to svali na rasu, neka obrati paznju na te detalje. Znamo kako ultra-desnicari resavaju stvari. Isto kao i ta gomila kriminalaca medju protestantima. Videli smo to i kod nas.

Mozda je nekom nevazno, ali to ce odluciti sta ce se desavati u Britaniji i Evropi u vremenu koje dolazi. Ja licno ne zelim da zivim medju gomilom ekstremista bilo kog tipa, pogotovo ne desnicara.

Analiticar

pre 12 godina

Zemlje razvijenog kapitalizma (stare imperije) su bile u stanju da obezbede svim socijalnim kategorijama minimum i naviku da se "dobro zivi". Prag tolerancije prema "nemastini" u visoko potrosackim drustvima je nizak a prekomerna urbanizacija je unistila sposbnost ljudi za "prezivljavanje" bazirane na prirodnim potencijalima. Mi kao zemlja seljaka jos uvek imamo izvore prezivljavanja kao i visok prag toletrancije za neimastinu. Iako sve manje. Engleska ce to prebroditi ipak jer kada smire nerede silom, nacice nacina da otvore dijalog jer su institucije dovoljno jake.

DZ

pre 12 godina

Na jedan video pokazali su kako su u jednoj ulici obijene sve prodavnice i sve razbijeno i pokradeno osim jedne knjizare. Huligani nevole da citaju!

celicna pesnica

pre 12 godina

E braco Britanci...
Gajili ste ZMIJU u njedrima.....
Nego da mi vama isto ovako bratski posaljemo koji autobus zandarmerije, pa da lepo dovedu u red te mlade izgrednike

Stevan

pre 12 godina

Jel vidite da moze i kod drugih to da bude? I to ne samo u Siriji, Egiptu, Tunisu i slicnim vuko********. To je, nazalost, u srzi ljudima, i ovakve stvari ce se desavati dok nas bude na ovoj planeti, tj. dok sami sebe ne unistimo (kako smo krenuli nece nam trebati jos mnogo). Zato mi smeta kad se kod nas dese ovakve stvari pa krenu komentari "jao gde ja zivim", "joj koji smo mi divljaci", "putuj Evropo"... Daleko od toga da je lepo, ali to je nasa (ljudska) realnost.

Miki_BG

pre 12 godina

Ne razumem diletante koji organizuju ovakve nemire da bi pljačkali radnje na kraju letnje sezone, kada je u shopovima ostala samo roba na rasprodaji (mali brojevi, rasprena roba itd...) Što nisu sačekali još malo da se pojavi kolekcija jesen/zima?!?

Мени није јасно

pre 12 godina

Како то да Велика Британија може да спроводи силу у обрачунима са "бандама и хулиганима", а Либија, или Сирија, не могу? И како то да се не говори о узроцима незадовољства грађана Велике Британије, али се осуђеје "тиранија" која се спроводе "диктатори" Гадафи, Ахмадинеџад,...? И стварно ме занима да ли ће Чеда Јовановић сада говорити у парламенту о прекиду односа са "британским канибалима"?

Nemanja

pre 12 godina

Modesty, 10. avgust 2011 12:11

Nisam znao da su Tottenham i Peckham u centru Londona. Bio sam tri puta u tom u divnom gradu ali do Tottenham-a i Peckham-a mi je Undergroundom trebalo nesto duze nego do centra. Pre nego sto pocnes pisati takve nebuloze i gluposti raspitaj se malo iz tvoje fotelje. Krajnje je neumesno spominjati neke stvari kada covek o njima ne zna nista. Nema nereda u delovima kao Fulham, Chelsea, Wimbledon, Wembley. Nema nereda ni u Arsenalu koji takodje pripada severnom Londonu kao i Tottenham. Dok u Tottenham-u zive iskljucivo tamnoputi ljudi(imigranti iz Africkih zemalja kao i Latino populacija). Od Underground stanice do W.H Lane-a (stadion Tottenhama)ima nekih 1,5-2km, ni jednu belu osobou video nisam (osim policajaca kojih je bilo na "tonu"), teska su sirotinja, raditi ne znaju nista, engleski im je najverovatnije dobar kao sto je turcima nemacki u Becu. Sto znaci da nemaju perspektivu sto je i normalno, ovo je bilo samo pitanje vremena, kao sto su i bili nasi komentari kada smo napustili tu jezivu cetvrt. Toga ima i ovde u Becu, istih takvih slucajeva, nije njima kriva drzava, krivi su sami, nema diskriminacije, svako ko hoce on i moze, to vredi ovde za Austriju a neverujem da je tamo u Londonu drugacije. Zato ostavi se tvojih floskula i spominjanja centra London-a i premlacivanja "dece". Ti si London video kam sto sam ja video Pjongjang.

sarene laze ultra liberalnog kapitalizma

pre 12 godina

Uopste ne razumem kako mladi evropejci koji se ovde oglasavaju ne shvataju da ovde nije u pitanju sukob evropske i one druge Srbije. Ovde je u pitanju sukob zdravog razuma i razuma koji od drveta ne vidi sumu. Super je demokratija, super su i evropske vrednosti, jedini problem je u tome sto ni te demokratije i tih evropskih vrednosti nema cak ni u jednoj naprednoj Velikoj Britaniji. A Velika Britanija je najvatreniji zagovornik demokratije, evropskih vrednosti, multikulturalnosti i cega sve ne. Upravo u ovakvim situacijama se vidi koliko je to sve zapravo demogogija britanskih politicara. Uostalom ista onda demagogija koja je naterala 4 jula 1776 Ameriku da se ocepi do Velike Britanije.
Nisam ja nikakav euroskeptik ni zatucani patriJota ali kada je rec o demokratiji i ljudskim pravima ocigledno je da oni koji nama najvise zameraju te stvari i sami mogu mnogo da porade na tome. iza cele price ipak na kraju stoji krupan kapital i njegovi interesi a nama se prodaje prica da je to za nase dobro. Politicko divljanje liberalnog kapitalizma.

evaI()

pre 12 godina

Jel' Kraost, jel' si ti video nesto osim tih imigranata po snimcima? One belce nisi video u rulji koja pali, kao sto nisi video ni manjine koje su izasle da ciste u Totenhemu. Ko stiti grad? Turci i Indijci, samoinicijativno. I sada ce neki rasista da izadje i kaze kako je to sve delo imigranata i nazvati nesto "imigrantskom politikom"...

djordjevic

pre 12 godina

Nema potrebe likovati nad ovim...Onima koji razmisljaju je jasno da se ovakve stvari desavaju svuda bez obzira na ekonomski i politicki sistem, a oni koji misle da samo Srbi znaju da lome bez razloga ce tako misliti dokle god im neko "njihov" ne kaze drugacije.

grk

pre 12 godina

ponuda ultradesnicara je identicna kao i Hitlerova ponuda da se za racun vlasti razracuna sa komunistima ! Ovo je kranjen neozbiljno i neodgovorno od bilo koje politicke opcije! Cak i podseca na Sesljeve ponude iz devedesetih!
Sve u svemu ako ovo ne smire nece im biti dobro !
Malo podseca na scenarije koje smo videli u proteklih godinu dana!

бидермајер

pre 12 godina

Ајде да поновимо градиво ... Пре колико дана је замењена екипа Либијске амбасаде и са киме место Гадафијевог режима, и шта је Гадафи обећао.... ???

И ово је само један od проблемa а има их на стотине....

Anarchy in the UK

pre 12 godina

Podrška ugnjetenim radnicima u Engleskoj! Vreme je za republiku Englesku!

Podrška Severnoj Irskoj u oslobođenju i pripajanju matici!

Podrška Škotskoj u ostvarivanju pune nezavisnosti od Engleske.

Trotters Independent Traders

pre 12 godina

Rasprodaja širokog asortimana poptpuno nove robe po najpovoljnijim cenama. Pronađite nas u Pekamu. Još malo pa nestalo.

Srđan

pre 12 godina

Gde su sada NATO i SB UN da intervenišu i pomognu jadnim pobunjenicima protiv zlog režima?!
Mislim, Englezi i NATO drugari su tako rešavali problem širom sveta, pa reko možda će i ovde.

Pozdrav iz Toronta

pre 12 godina

Smanjio se broj kolonija, mora se poceti i raditi! Samo udri!
Ako je nekom prihvatljivi da neko ima 10 Milijardi dolara i da ih je zaradio posteno, onda neka ne rusi ovakve sisteme, meni je to protiv zdravog razuma, nisam bio nikad komunista!

o istom uvek isto

pre 12 godina

Mene ipak najvise zabrinjava prekomerena upotreba sile engleskih vlasti nad svojim gradjanima i krsenje njihovih ljudskih prava. Hitno rasporediti posmatrace i mirovne snage u Englesku ili barem neku nezavisnu komisiju iz Rusije i Kine koja bi podnela objektivan izvestaj UN i OEBSu.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Zasto pisati bilo sta kad neki ne citaju nista? U Libiji diktatura a ta i takva diktatura kao prva nikome ne duguje pare (nemaju spoljni deficit), gradjani imaju gomilu beneficija - dobijaju stanove, stipendije za bilo koji fakultet u zemlji ili inostranstvu i slicno, ko je zeleo da procita imao je vise puta priliku, ali ocigledno nije hteo. Na nekim zapadnim forumima se spominje i cinjenica da je Libija nedavno okarakterisana kao uzorna africka drzava i trebalo je da dobije neku nagradu u UN sve dok nije pocela da trazi alternativnu valutu za prodaju nafte, sto sada spominju i Kina i Rusija, ali su se SAD i NATO usudile da bombarduju samo Libiju!

Nema lenjih ljudi. Postoje samo povoljna okruzenja za zaposljavanje i ona druga. Svako hoce da radi i zivi od svog rada, niko nece da ZIVOTARI od milostinje osim nekih marginalnih kategorija. Tako da je kapitalizam puko kao zvecka, sve vise se dokazuje. Dok su muzli kolonije, bilo je ekstra. Kasnije, kad su to radili samo posredno, kroz tehnologiju i trgovinu, bilo je jos uvek dobro. Sada im sve izmice iz ruku, jer su u igri novi veliki igraci (BRIC) i pocinje ozbiljna frka. To je sve.

mendv

pre 12 godina

Baš mi je žao osiguravajućih društava. Nije ovde u pitanju samo ubistvo, ima tu nečeg što mi verovatno neznamo jer nismo obavešteni. Toliko nezadovoljstvo se prenelo na ulice sa razbijanjem izloga i pljačkanjem, verovatno bi sociolozi mogli da daju objašnjenje.

brainwash

pre 12 godina

Lepi London Lepo Gori! Nepravda unutar drustva je dovela do ovoga. Slicno kao velike pobune u Francuskoj pre par godina. Utesno je da je ovim Srbija pala na dno tabele vandalizma u Evropi. UN i NATO treba hitno da intervenisu i posalju mirovne trupe!!

elektricni

pre 12 godina

Meni ovi nemiri izgledaju suvise ozbiljno organizovani da bih poverovao u pricu o "spontanom buntu". Jedino resenje im je da izvedu vojsku na ulice i uvedu policijski cas. Nema te policije koja moze ovo da zaustavi. Najgori scenario je da Odbrambena liga krene da "pomaze" u zavodjenju reda...

Srecko79Ns

pre 12 godina

Ovde bi trebalo samo jos da se pojavi najveci bludnik grada Cikaga Dzordz i da stane pred 16 hiljada policajaca i da kaze:Sta je bilooooo a 16 hiljada pilicajaca kazu:Nemamo pojmaaa :)))))

Ortodox

pre 12 godina

Ne sumnjam da ce ovo Englezi ubrzo smiriti, makar tekle reke krvi po Londonu i ostalim gradovima, samo malo da se konsoliduju i izvrse konsultacije. Poznajuci istoriju i kako su resavali stvari i kod sebe i u svojim kolonijama, bice tu mira. Njihova surovost, lukavstvo i osvetoljubivost su poznati vekovima. Jedino, se bojim sto su zapoceli mnoge ratove u svetu, da bi napravili mir u svom dvoristu i sirili demokratiju.

Mile

pre 12 godina

"Država ima pravo i treba da primeni silu ne bi li rasturila bande koje pljačkaju, pale i uništavaju gradove. Razlozi za njihovo nezadovoljstvo su u ovom trenutku nebitni i ne mogu predstavljati opravdanje za vandalizam.
Dakle, država ima načina da spreči nasilje, treba samo da bude odlučna u tome.
(Petar, 10. avgust 2011 14:24)"
U pravu je covek! Jedino sto su Srbiju zbog toga bombardovali i okupirali.

nenad breljak

pre 12 godina

ovo je samo dokaz vise u prilog tome da je sistem stvar koja radi dok vecina veruje da radi inace realno gledano-kakvih izgleda ima sto policajaca protiv tri `iljade gnevnih ljudi...kad krene ludilo iz bilo kog opravdanog ili ne razloga, pocinju da vaze druge vrednosti...bogovi, ovo izgleda kao da ga je orvel sastavio...sada vise nije vazan razlog pobune...

Sunce Slobode

pre 12 godina

"Na jedan video pokazali su kako su u jednoj ulici obijene sve prodavnice i sve razbijeno i pokradeno osim jedne knjizare. Huligani nevole da citaju!
(DZ, 10. avgust 2011 13:59) "

Bice da nisu samo oni ti koji preziru pravopis i kulturu. . .

outlander

pre 12 godina

Ove nerede vidim kao veliko upozorenje drzavi i drustvu da se mnogo vise pozabave aktuelnim problemima i da ne beze od njih. To vazi i za nerede koji su se desavali u nasoj zemlji.