Utorak, 09.08.2011.

18:25

Nemačka: Nema pregovora o granicama

Nemački ministar inostranih poslova Gvido Vestervele poručio da Nemačka neće pregovarati o promeni granica na Balkanu.

Izvor: Tanjug

Nemaèka: Nema pregovora o granicama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 12 godina

Србија, од Суботице до царског Призрена и тачка.
(Морава и брда, 9. avgust 2011 21:43)

Lako je lupetati po forumima, ajd cik idi do Prizrena...

Марко

pre 12 godina

Немцима изгледа да треба да гори Рајстаг сваких 50 година да не би острашћени отишли превише далеко од куће. Косово је мерач европског притиска, увек било и биће. Знамо како прича почиње, знамо и нашу улогу и жртве у свакој епизоди, али ја бих се на њиховом месту плашио расплета који стиже и увек је исти. Браћо Срби на Косову наше је само да издрживмо и да нас има, доћи ће крчмар, жестоко га призивају: само још да зачачкају мечку... Мени се чини да је ова ЕУ на ивици распада. Велика Британија је у пламену, незадовољство делује већим него у Србији. Грцима је свега доста, Италијани само што нису пали, Португал је отписан, Шпанија се губи, а Шваба сили. Ово неће на добро изаћи, по њих бар, нас чекају бољи дани.

гром

pre 12 godina

Не видим онда зашто Немачка не признаје границе наше Србије и не поштује резолуције (у овом случају 1244) ОУН-а.
Али и не заборавимо: Бог силу не воли, ал' сила Бога и не моли.
Знати ко ти је пријатељ, је знати и историју, а све у свему је велика ствар.

Милош

pre 12 godina

А да ли би Србија могла бар једном у 100 година да некога стави на листу непожељних особа и следећи пут врати са границе уз примерак бонтона и копију повеље УН?

neandertalac

pre 12 godina

e ako je neko u mogucnosti nek poruci Gvidu da pre posete Kosovu ödradi kompletan lekarski pregled i da zavesta organe kod Tacija !

agim

pre 12 godina

Nemci licemeri jel ? A nije licemerno od Srba da uzimaju nemacke pare GRATIS i posle da psuju po njoj.Ako ste dosledni onda kazite Nemcima,Amerikancima i drugima koji su priznale Kosovo da necete te pare..Kad ti neko poklanja miliarde onda moras BAREM da slusas sta on misli o tvojim problemima a ne da ga psujes."Vasa" Rusija koliko znam nece ni da vam pozajmljuje pare(koje su inace vec odavno zaradile od NIS-a).To je pravo licemerje komsije , neko vam ukrade pare pa posle nece ni da vam pozajmi nesto kako bi preziveli.Morate jednom shvatiti da je za zemlje koje su priznale Kosovo,Kosovo nezavisna drzava i logicno je da ljudi daju takve izjave.I granice Srbije se nisu bas bez ikakvog razloga promenile ili ste vec zaboravili devedesete godine.

bolt

pre 12 godina

ovo je cudno kada procitam ove komentare imam dojam da zivim u 90 godinama a ne 2011 zalosno koliko je ovaj narod naivan pre 12 godina sve je zavrseno

Igor Andjic

pre 12 godina

A kad ste menjali granice Srbije tad je bilo menjanja a sad satro nema menjanja.Kakvi ste licemeri imate duple arsine.Uostalom mozete vi da menjate kolko vam volja al Kosovo je bilo i bice uvek Srpsko ono je zapisano u genima svih Srba mi cemo se vratiti za sto ,hiljadu godina vise nije ni bitnoo koliko ali vraticemo se .

Kubba

pre 12 godina

Sta rade bre ovi OTPISANI na RTS-u cudo jedno? Tihog za presednika, a Prle premijer i tacka.
Dok je Beograda Bubanj Potok nece pasti. Ajmo borci, lovci i ribolovci za pocetak proterajte tu okupacionu valutu vama mrsku EUR.

Illyria

pre 12 godina

Vidim neki komentatori ovde opet prete trećim Svetskim ratom kao onomad Sloba 1999 godine. E pa drage komšije sa severa upravo je 1999 godine Svet definitivno oduzeo Srbiji tu mogućnost jer među držama koje su bombardovale Srbiju većina njih je bila uz Srbiju tokom oba svetska rata. Beograd je smešan ako misli da može deliti svoje otrcane političke lekcije najjačim demokratijama sveta koje su ujedno i najbogatije i vojno najsuperiornije.

Ђорђе

pre 12 godina

Срби! Апелујем поново да треба да захтевамо РЕФЕРЕНДУМ у земљи Србији, па да видимо да ли српски народ хоће у Унију. Дај Боже да неће, па да онда кренемо другим путем по вољи српског народа.

Dejan

pre 12 godina

Pitao bih gospodina Vestervelea zasto su Nemci srusili berlinski zid a Srbima podigli iste takve?? Ako ste propatili i na sebi videli kako to izgleda onda nemojte takve stvari raditi drugima
Jedino sto vam mogu reci je da ce Srbi isto tako kao ste i vi cekali, cekati povoljan trenutak kada ce sa jos vecim zadovoljstvom srusiti sve zidove koji su vestacki podignuti nasilnim komadanjem Jugoslavije i Srbije.

Crveni

pre 12 godina

Ko je rekao da mi bilo sta sa vama ima da pregovaramo?!?!
Niti se granicimo sa vama, niti ste u nas tutnuli bilion evra da bi imali sa vama o cemu da pricamo.
Od vas imamo import,ali nemamo trzisni export.
Nemci u nemacku i austriju i zaboravite na eugena savojskog

mnozite se Srbi

pre 12 godina

I onda ja sutra treba da glasam za njihovu ekipu koja nas vodi jedinim putem u Evropu. E pa necu! I bas me briga na koju me prevaru i na silu uvedu u tu Evropu. Ja i moja deca nikada deo takve Evrope necemo biti.

starac Fočo od stotinu ljeta

pre 12 godina

@Jelenko Strsljenovic
Nije mi jasno zašto ističeš 21 vek. To je samo broj koji označava da se Zemlja 2100 puta okrenula oko Sunca od Hristovog rođenja i ništa drugo. Istorija se ponavlja u pravilnim intervalima pa će tako biti i sa Srbijom i sa Nemaćkom.

Aleksandar Kostic

pre 12 godina

@ Jelenko Strsljenovic

Postovani, pre ce biti da je Vas komentar posledica Vaseg elementarnog (ne) znanja ili oportunizma nagore vrste...
Budite ljubazni pa nama osamucenima i raspamecenima pojasnite kako bi to, zapravo, trebalo da mislimo i cinimo u ovakvim ili slicnim situacijama?

Asantos

pre 12 godina

Nemci su najveci donatori Srbije . U vremenskom Periodu od 2001-2009 god. pomogli su Srbiju sa 835 Miliona Maraka. Za Razliku od Rusa koji nam nisu dali nista samo su uzimali (NIS). Toliko o prijateljima. Postoji jedna narodna poslovica od onoga ciji hleb jedes toga ne ujedaj.
Pozdrav Asantos

mario

pre 12 godina

Aca Pita se njih (Njemačku) i to puno pita ih se za sve u EU,pita ih se za sve u Evropi i pitat će ih se puno sviđalo se to nekom ili ne.
Realni Te obveznice su od Grčke,Španjolske,Portugala,Irske ako dođu na naplatu Njemačkoj naplatit će ih Njemačka od Grčke sigurno su morali dati nešto na hipoteku,pa nisu njemci toliki naivci da jesu nebi bili to što jesu najmočnija zemlja Evrope.

Z.

pre 12 godina

Nemcima ocigledno nije dovoljno sto su i pre 70 godina podrzavali iste ovakve velikoalbanske projekte, sto su podrzavali albanske nacionaliste koji su i tada, pre 70 godina sa Kosova proterali 100.000 Srba i ubili 10.000 nego i danas, 70 godina kasnije ponovo podrzavaju velikoalbanske projekte. Sram da vas da bude. Neko ko je odgovoran za hiljade i hiljade ubijenih Srba kao sto je to Nemacka, bi trebala da se drzi sto dalje odavde umesto sto na ovakav jednostran i bezobrazan i licemerna nacin gura svoju nosinu u stvari koje se ne ticu.

leka

pre 12 godina

"Kosovo je drzava 1/1!" Pa ajde onda sutra u UN i zatrazite clanstvo ili idite u Savet Evrope pa zatrazite clanstvo ili u fudbalski savez ako ste vec "drzava 1/1". Samo, realnost je da je albanska "drzava kosova" samo jedan bedni, idrzavani, marionetski, kriminalni, nespobni PROTEKTORAT i nista vise. uzivajte Albanci u svojih 5 minuta i u ovoj zastiti koju imate, jer samo ste sada ovako hrabri i bitni a kad odu Amerikanci, Nemci nadju neki drugi interes... onda cemo da vidimo sta ce da ostane od "dzrave kosova". Trebalo bi se podsetiti da su isti ovi Nemci i ranije podrzavali stvaranje velike albanije i da su i ranije sponzorisali albanske naciste i da je cak postojala i ss divizija skenderbeg... i ta albanska tvorevina je kratko trajala, videcemo koliko ce ova da izdrzi.

Dule NS

pre 12 godina

"Nemački ministar inostranih poslova Gido Vestervele poručio da Nemačka neće pregovarati o promeni granica na Balkanu. "


-A izvinite, ko vas uopšte poziva da "PREGOVARATE" o NAŠIM GRANICAMA?!
Da nije u pitanju možda neka navika iz prošlosti?
-Ja sam apsolutno siguran da ni Srbija neće pregovarati o promenama Nemačkih granica!

petar

pre 12 godina

Pogledajte samo sliku uz ovaj tekst... samo jos brcici fale ovom ministru da bi slika bila kompletna. Stari nemacki saveznici valikoalbanski nacionalisti su tu, instaliranje albanske paradzrave na Kosovu je tu, zlocini nad Srbima i proterivanje Srba su isto tu, pretnje i ucene su isto tu... isto kao i za vreme II svetskog rata. Kako se istorija ponavlja, cudo jedno. Samo, Nemci bi trebalo da ukapiraju da ovakvim nasilnickim nametanjima, dvostrukim standardima. licemernim pricama kojima objasnjavaju svoje poteze... samo pripremaju teren za novi sukob jer Srbi ipak nece bas sve da istrpe i to zarad neke mrsave sargarepice a i gradjani Srbije smatraju da Nemci nakon svih zlocina koje su pocinili u Srbiji i nad Srbima zaista nisu kvalifikovani DA IKADA VISE guraju svoje nosine u ono sto se desava u Srbiji ili da odlucuju u vezi srpskih granica.

Игор

pre 12 godina

Ала се залетео Немац. Мисли сад ће да нам врати за оба светска рата. Већ три пута су нам остали дужни: први и други светски рат и ратови деведесетих . Не би требали много да се праве паметни на земљи у којој има милион гробова које су они направили. Ваљда им таква наопака сорта, шта ли.

Bladimir Nbgd4eveR

pre 12 godina

Nemački stav je veoma jasan i razložan - deobom Kosova, otvara se mnogo teritorijalnih sporova, a to za sobom povlači tenzije i oružane sukobe. Za smirivanje istih potrebno je evropsko angažovanje i NOVAC, kojega sad baš i nema. "Istorijske granice", "nebeska zemlja", "tarabe starije od Amerike" za Nemce, "gazde Evrope" ne znače "ama baš ništa". Za njih, svaki pojam i svaki problem ima svoju cenu - koja se u datom trenutku može ili ne može platiti. Radio sam sa njima - znam kako razmišljaju, kao mašine i to digitalne - 0 ili 1, nema ostalih brojeva.

Jelenko Strsljenovic

pre 12 godina

Kad covek cita ove komentare, i shvati koje elementarno (ne)znanje o velicini i znacaju Nemacke u Evropi i svetu u Srbiji vlada, onda se pita koja li se to ovde kolektivna droga trosi. Jer ovolika osamucenist i raspamecenost naroda ne moze se nikako drukcije shvatiti. Ziveti u 21. veku a misliti pradedovskom glavom, vodi u katastrofu, jasno je.

Realni

pre 12 godina

Pa niko ni ne poziva Njemacku da pregovara o srpsko-albanskim granicama. Od kada je to njemacki problem? A vrijeme ce pokazati ko ce prvi dici ruke od Kosova - Srbija ili SAD i njihovi saveznici. Vidicemo kako ce ovaj triler dobiti neobicne zaplete kad Njemackoj dodju na naplatu garancije od 1300 milijardi eura, koje su tako samouvjereno potpisale Grckoj, Portugalu i Irskoj...

Na zalost, kolaps Zapada je neminovan - samo je pitanje vremena. A kad milioni nezaposlenih izadju na ulice - nekako ne vidim da ce im biti do Kosova, sto opet ne znaci da ce se Srbija tek tako usetati na Kosovo. Niti treba. Moze elegantnije - Sjever napravi autonomnu regiju i izdvoji se sa Kosova i prikljuci Srbiji. Odluka kosovskih Srba a ne Srbije.

Pa pa paranoja...

pre 12 godina

Recimo da su Nemci organizovan pametan i praktican narod. I recimo da imaju neke svoje planove i agende u odnosu na svetsku politiku. Dva puta je Nemacka na vrhuncu svoje ekonomske i politicke moci pokusavala da sprovede neku agendu, i oba puta je vesnik lomljenju zupcanika savrsene masinerije i plana, bio na Balkanu, i nekako vezan za Srbe. Pa dobro bre, jel mora i treci put majku mu? Jel ste vi Nemci, ili ste tvrdoglavi Srbi? Bome, ako ima i trunke istine u ovoj mojoj lenjoj letnjoj fantaziji, ja se mislim nesto, da nemaju mozda ova dva naroda nekog bliskog zajednickog pretka? A mozda smo i zato vazda vise voleli marku od dinara? Blesavo je sto nas kinje tako... Da sam ja na njihovom mestu, ja bih nas stvarno zaobisao, cisto radi uroka. Ne valja se...

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala vam gospodine Vestervele na podrsci i na ocuvanju medjunarodno priznatih granica Republike Srbije.
Kako neke ljude nije sramota da daju ovakve izjave meni nije jasno.

bezimena

pre 12 godina

...Ali stvari nikako ne bi trebale da završe tako da Albanci na Kosovu dobiju sve, a Srbi ništa, zar ne? Zato sada treba smisliti šta će to Srbi da dobiju na Kosovu?
(MilanR, 9. avgust 2011 20:23)

Ispravno! 5% Srba na Kosovu će dobiti srazmerno svojoj brojnosti isto što i Albanci, srazmerno svojoj...

Морава и брда

pre 12 godina

Тачно , нема промена граница, УСтав Србије је јасан и изричит. Браниммо и бранићемо наше границе и суверенитет као и свака Јевропска држава, легитимним средствима а то значи са свим средствима којим располаже једна Јевропска држава.

Србија, од Суботице до царског Призрена и тачка.

z

pre 12 godina

A uopste ne vidi licemerje u tome sto su Srbiji prekrojili granice a ovamo se zalaze da su granice nepromenljive? Ocigledno za Srbiju ne vaze pravila koja vaze za ostale.

bujrum

pre 12 godina

Paradoksalno je da vi ocekujete da cete nesto dobiti, a niko vam nista ni ne nudi. Logicno je: Nista vi necete dobiti, ama bas nista. Mapa za iducih 500 godina je iscrtana. Kraj sna!

Petar

pre 12 godina

Lecemerje i nepravda.

Nemci bi najbolje trebalo da znaju do cega dovodi kada nametnete silom ponizavajuce uslove okoncanja jednog konflikta (hint: WWI, uslovi nametnuti NEmackoj i Hitler kao posledica).

Samo napred... Mi smo i onako propustili, svojim ali Bogami i tudjim delovanjem, sansu za normalan zivot.

Mare

pre 12 godina

Bas lepo od Gvida. Taman cemo za tri godine moci da proslavimo 100 godina kontinualnog maltretiranja Srba od strane Nemaca. Sta su radili pradeda, deda i tata, decko bi da nastavi.

Apex

pre 12 godina

Minstar Vestervelle Moze da Srbije naskodi mnogo i nikakve investicje iz EU da ne prepusti Srbije,srbija treba malo da otvori oci ka EU ako zeli vec jednom da postigne za Integraciju ka putu EU.

Milutin

pre 12 godina

Vrhunac cinizma ! A sta je sa granicama medjunarodno priznate Republike Srbije sa AP KiM kao sastavnim delom g-dine ? Zasto se niste culi kada su se te granice menjale vasom podrskom kvazi-drzavi Kosovo ?

Изногуд

pre 12 godina

Ово мало звучи смешно - када су нас "распарчали" сетили су се да не подржавају мењање граница.
Да ли је то:
а) лицемерно
б) глупо
в) подло
г) сва три претходна заједно?

Rebeca

pre 12 godina

Kosovo je drzava 1/1! Ovu malu Metohiju, "severno" Kosovo, bi vam se nekako moglo i vratiti, ali evo vidite da Zapad ne zeli nikakvu promenu granica.

MilanR

pre 12 godina

...Ali stvari nikako ne bi trebale da završe tako da Albanci na Kosovu dobiju sve, a Srbi ništa, zar ne? Zato sada treba smisliti šta će to Srbi da dobiju na Kosovu?

jusufipr

pre 12 godina

U Srbiji kad god se spominje Kosovo,spominje se i Ustav,ustav pise to..to.stoji u ustavu,a kada je u pitanju Srbska zajednica u CG.Onda se kaze Crnogorcima da Ustav nije Sveto pismo i moze da se menja,mozda samo ono sto je Srbsko je sveto,a ostalo je samo text na obicnom papiru.

Dejan

pre 12 godina

Da su oni svojevremeno tako čvrsto stajali na poziciji nepromenjivosti granica, mnogo toga se nebi desilo. Naprotiv, oni su bili glavni zagovarači cepanja država a sad odjednom kada su ih pocepali kako su hteli, nema više priče o tome. Šta reći?

Praetorian

pre 12 godina

Naravno da nece. Sve granice su nepromenljive - osim srpskih. Posto su Nemci vec postigli vecinu svojih ciljeva u vezi ovih, - sada su granice (naprasno) nepromenljive. Toliko o nepristrasnosti i postovanju "medjunardnog prava": svi imaju pravo na "samoopredeljenje", osim Srba - konstitutivnog naroda u Hrvatskoj i BiH - a valjda (jos uvek) to niko ne spori u Srbiji. I u ovome i jeste sustina problema koji "Zapad" nikako da shvati: mi, Sloveni, Srbi pravoslavni hriscani, mozemo da se dogovorimo oko svega - osim oko necega sto ocigledno sadrzi nepravdu: za nas (za mene, barem...) najvaznije je da li je nesto pravedno: "dvostruki arsini" govore jasno o nepravdi, i zalud je zato pozivati se na "legalnost": to je prazna rec, ako pravde nema. Nametnuti se moze sve i svasta, ali onda racunajte na onu staru o sveci, dogorevanju i zori.

Jovan Tadic

pre 12 godina

Koiko ja znam geografiju, Nemacke nije Balkanska drzava i ne znam ko je uopste pitao da pregovara o granicama drugih drzava na Balkanu. Ovo mora da je greska, ili se neko tamo, pun kesa, opasno pravi lud....!

MilanR

pre 12 godina

Ukolio je Nemačks najviše zainteresovana za stabilno rešenje za Kosovo, onda neka više njeni zvaničnici ne zagovaraju u javnosti da Srbija treba da prizna Kosovo, jer takve izjave ne doprinose stabilnosti. Naime, priznanje Kosova kao države, pitanje je koje bi moralo da se reši referendumom kroz proces promene Ustava - a tu priznanje nikako nikada neće moći da prođe.

MilanR

pre 12 godina

Ukolio je Nemačks najviše zainteresovana za stabilno rešenje za Kosovo, onda neka više njeni zvaničnici ne zagovaraju u javnosti da Srbija treba da prizna Kosovo, jer takve izjave ne doprinose stabilnosti. Naime, priznanje Kosova kao države, pitanje je koje bi moralo da se reši referendumom kroz proces promene Ustava - a tu priznanje nikako nikada neće moći da prođe.

Dejan

pre 12 godina

Da su oni svojevremeno tako čvrsto stajali na poziciji nepromenjivosti granica, mnogo toga se nebi desilo. Naprotiv, oni su bili glavni zagovarači cepanja država a sad odjednom kada su ih pocepali kako su hteli, nema više priče o tome. Šta reći?

Изногуд

pre 12 godina

Ово мало звучи смешно - када су нас "распарчали" сетили су се да не подржавају мењање граница.
Да ли је то:
а) лицемерно
б) глупо
в) подло
г) сва три претходна заједно?

Jovan Tadic

pre 12 godina

Koiko ja znam geografiju, Nemacke nije Balkanska drzava i ne znam ko je uopste pitao da pregovara o granicama drugih drzava na Balkanu. Ovo mora da je greska, ili se neko tamo, pun kesa, opasno pravi lud....!

petar

pre 12 godina

Pogledajte samo sliku uz ovaj tekst... samo jos brcici fale ovom ministru da bi slika bila kompletna. Stari nemacki saveznici valikoalbanski nacionalisti su tu, instaliranje albanske paradzrave na Kosovu je tu, zlocini nad Srbima i proterivanje Srba su isto tu, pretnje i ucene su isto tu... isto kao i za vreme II svetskog rata. Kako se istorija ponavlja, cudo jedno. Samo, Nemci bi trebalo da ukapiraju da ovakvim nasilnickim nametanjima, dvostrukim standardima. licemernim pricama kojima objasnjavaju svoje poteze... samo pripremaju teren za novi sukob jer Srbi ipak nece bas sve da istrpe i to zarad neke mrsave sargarepice a i gradjani Srbije smatraju da Nemci nakon svih zlocina koje su pocinili u Srbiji i nad Srbima zaista nisu kvalifikovani DA IKADA VISE guraju svoje nosine u ono sto se desava u Srbiji ili da odlucuju u vezi srpskih granica.

Praetorian

pre 12 godina

Naravno da nece. Sve granice su nepromenljive - osim srpskih. Posto su Nemci vec postigli vecinu svojih ciljeva u vezi ovih, - sada su granice (naprasno) nepromenljive. Toliko o nepristrasnosti i postovanju "medjunardnog prava": svi imaju pravo na "samoopredeljenje", osim Srba - konstitutivnog naroda u Hrvatskoj i BiH - a valjda (jos uvek) to niko ne spori u Srbiji. I u ovome i jeste sustina problema koji "Zapad" nikako da shvati: mi, Sloveni, Srbi pravoslavni hriscani, mozemo da se dogovorimo oko svega - osim oko necega sto ocigledno sadrzi nepravdu: za nas (za mene, barem...) najvaznije je da li je nesto pravedno: "dvostruki arsini" govore jasno o nepravdi, i zalud je zato pozivati se na "legalnost": to je prazna rec, ako pravde nema. Nametnuti se moze sve i svasta, ali onda racunajte na onu staru o sveci, dogorevanju i zori.

Dule NS

pre 12 godina

"Nemački ministar inostranih poslova Gido Vestervele poručio da Nemačka neće pregovarati o promeni granica na Balkanu. "


-A izvinite, ko vas uopšte poziva da "PREGOVARATE" o NAŠIM GRANICAMA?!
Da nije u pitanju možda neka navika iz prošlosti?
-Ja sam apsolutno siguran da ni Srbija neće pregovarati o promenama Nemačkih granica!

Z.

pre 12 godina

Nemcima ocigledno nije dovoljno sto su i pre 70 godina podrzavali iste ovakve velikoalbanske projekte, sto su podrzavali albanske nacionaliste koji su i tada, pre 70 godina sa Kosova proterali 100.000 Srba i ubili 10.000 nego i danas, 70 godina kasnije ponovo podrzavaju velikoalbanske projekte. Sram da vas da bude. Neko ko je odgovoran za hiljade i hiljade ubijenih Srba kao sto je to Nemacka, bi trebala da se drzi sto dalje odavde umesto sto na ovakav jednostran i bezobrazan i licemerna nacin gura svoju nosinu u stvari koje se ne ticu.

Pa pa paranoja...

pre 12 godina

Recimo da su Nemci organizovan pametan i praktican narod. I recimo da imaju neke svoje planove i agende u odnosu na svetsku politiku. Dva puta je Nemacka na vrhuncu svoje ekonomske i politicke moci pokusavala da sprovede neku agendu, i oba puta je vesnik lomljenju zupcanika savrsene masinerije i plana, bio na Balkanu, i nekako vezan za Srbe. Pa dobro bre, jel mora i treci put majku mu? Jel ste vi Nemci, ili ste tvrdoglavi Srbi? Bome, ako ima i trunke istine u ovoj mojoj lenjoj letnjoj fantaziji, ja se mislim nesto, da nemaju mozda ova dva naroda nekog bliskog zajednickog pretka? A mozda smo i zato vazda vise voleli marku od dinara? Blesavo je sto nas kinje tako... Da sam ja na njihovom mestu, ja bih nas stvarno zaobisao, cisto radi uroka. Ne valja se...

leka

pre 12 godina

"Kosovo je drzava 1/1!" Pa ajde onda sutra u UN i zatrazite clanstvo ili idite u Savet Evrope pa zatrazite clanstvo ili u fudbalski savez ako ste vec "drzava 1/1". Samo, realnost je da je albanska "drzava kosova" samo jedan bedni, idrzavani, marionetski, kriminalni, nespobni PROTEKTORAT i nista vise. uzivajte Albanci u svojih 5 minuta i u ovoj zastiti koju imate, jer samo ste sada ovako hrabri i bitni a kad odu Amerikanci, Nemci nadju neki drugi interes... onda cemo da vidimo sta ce da ostane od "dzrave kosova". Trebalo bi se podsetiti da su isti ovi Nemci i ranije podrzavali stvaranje velike albanije i da su i ranije sponzorisali albanske naciste i da je cak postojala i ss divizija skenderbeg... i ta albanska tvorevina je kratko trajala, videcemo koliko ce ova da izdrzi.

Milutin

pre 12 godina

Vrhunac cinizma ! A sta je sa granicama medjunarodno priznate Republike Srbije sa AP KiM kao sastavnim delom g-dine ? Zasto se niste culi kada su se te granice menjale vasom podrskom kvazi-drzavi Kosovo ?

Mare

pre 12 godina

Bas lepo od Gvida. Taman cemo za tri godine moci da proslavimo 100 godina kontinualnog maltretiranja Srba od strane Nemaca. Sta su radili pradeda, deda i tata, decko bi da nastavi.

Jelenko Strsljenovic

pre 12 godina

Kad covek cita ove komentare, i shvati koje elementarno (ne)znanje o velicini i znacaju Nemacke u Evropi i svetu u Srbiji vlada, onda se pita koja li se to ovde kolektivna droga trosi. Jer ovolika osamucenist i raspamecenost naroda ne moze se nikako drukcije shvatiti. Ziveti u 21. veku a misliti pradedovskom glavom, vodi u katastrofu, jasno je.

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala vam gospodine Vestervele na podrsci i na ocuvanju medjunarodno priznatih granica Republike Srbije.
Kako neke ljude nije sramota da daju ovakve izjave meni nije jasno.

Морава и брда

pre 12 godina

Тачно , нема промена граница, УСтав Србије је јасан и изричит. Браниммо и бранићемо наше границе и суверенитет као и свака Јевропска држава, легитимним средствима а то значи са свим средствима којим располаже једна Јевропска држава.

Србија, од Суботице до царског Призрена и тачка.

Realni

pre 12 godina

Pa niko ni ne poziva Njemacku da pregovara o srpsko-albanskim granicama. Od kada je to njemacki problem? A vrijeme ce pokazati ko ce prvi dici ruke od Kosova - Srbija ili SAD i njihovi saveznici. Vidicemo kako ce ovaj triler dobiti neobicne zaplete kad Njemackoj dodju na naplatu garancije od 1300 milijardi eura, koje su tako samouvjereno potpisale Grckoj, Portugalu i Irskoj...

Na zalost, kolaps Zapada je neminovan - samo je pitanje vremena. A kad milioni nezaposlenih izadju na ulice - nekako ne vidim da ce im biti do Kosova, sto opet ne znaci da ce se Srbija tek tako usetati na Kosovo. Niti treba. Moze elegantnije - Sjever napravi autonomnu regiju i izdvoji se sa Kosova i prikljuci Srbiji. Odluka kosovskih Srba a ne Srbije.

z

pre 12 godina

A uopste ne vidi licemerje u tome sto su Srbiji prekrojili granice a ovamo se zalaze da su granice nepromenljive? Ocigledno za Srbiju ne vaze pravila koja vaze za ostale.

jusufipr

pre 12 godina

U Srbiji kad god se spominje Kosovo,spominje se i Ustav,ustav pise to..to.stoji u ustavu,a kada je u pitanju Srbska zajednica u CG.Onda se kaze Crnogorcima da Ustav nije Sveto pismo i moze da se menja,mozda samo ono sto je Srbsko je sveto,a ostalo je samo text na obicnom papiru.

Petar

pre 12 godina

Lecemerje i nepravda.

Nemci bi najbolje trebalo da znaju do cega dovodi kada nametnete silom ponizavajuce uslove okoncanja jednog konflikta (hint: WWI, uslovi nametnuti NEmackoj i Hitler kao posledica).

Samo napred... Mi smo i onako propustili, svojim ali Bogami i tudjim delovanjem, sansu za normalan zivot.

Illyria

pre 12 godina

Vidim neki komentatori ovde opet prete trećim Svetskim ratom kao onomad Sloba 1999 godine. E pa drage komšije sa severa upravo je 1999 godine Svet definitivno oduzeo Srbiji tu mogućnost jer među držama koje su bombardovale Srbiju većina njih je bila uz Srbiju tokom oba svetska rata. Beograd je smešan ako misli da može deliti svoje otrcane političke lekcije najjačim demokratijama sveta koje su ujedno i najbogatije i vojno najsuperiornije.

Asantos

pre 12 godina

Nemci su najveci donatori Srbije . U vremenskom Periodu od 2001-2009 god. pomogli su Srbiju sa 835 Miliona Maraka. Za Razliku od Rusa koji nam nisu dali nista samo su uzimali (NIS). Toliko o prijateljima. Postoji jedna narodna poslovica od onoga ciji hleb jedes toga ne ujedaj.
Pozdrav Asantos

MilanR

pre 12 godina

...Ali stvari nikako ne bi trebale da završe tako da Albanci na Kosovu dobiju sve, a Srbi ništa, zar ne? Zato sada treba smisliti šta će to Srbi da dobiju na Kosovu?

bezimena

pre 12 godina

...Ali stvari nikako ne bi trebale da završe tako da Albanci na Kosovu dobiju sve, a Srbi ništa, zar ne? Zato sada treba smisliti šta će to Srbi da dobiju na Kosovu?
(MilanR, 9. avgust 2011 20:23)

Ispravno! 5% Srba na Kosovu će dobiti srazmerno svojoj brojnosti isto što i Albanci, srazmerno svojoj...

Игор

pre 12 godina

Ала се залетео Немац. Мисли сад ће да нам врати за оба светска рата. Већ три пута су нам остали дужни: први и други светски рат и ратови деведесетих . Не би требали много да се праве паметни на земљи у којој има милион гробова које су они направили. Ваљда им таква наопака сорта, шта ли.

Ђорђе

pre 12 godina

Срби! Апелујем поново да треба да захтевамо РЕФЕРЕНДУМ у земљи Србији, па да видимо да ли српски народ хоће у Унију. Дај Боже да неће, па да онда кренемо другим путем по вољи српског народа.

Dejan

pre 12 godina

Pitao bih gospodina Vestervelea zasto su Nemci srusili berlinski zid a Srbima podigli iste takve?? Ako ste propatili i na sebi videli kako to izgleda onda nemojte takve stvari raditi drugima
Jedino sto vam mogu reci je da ce Srbi isto tako kao ste i vi cekali, cekati povoljan trenutak kada ce sa jos vecim zadovoljstvom srusiti sve zidove koji su vestacki podignuti nasilnim komadanjem Jugoslavije i Srbije.

bujrum

pre 12 godina

Paradoksalno je da vi ocekujete da cete nesto dobiti, a niko vam nista ni ne nudi. Logicno je: Nista vi necete dobiti, ama bas nista. Mapa za iducih 500 godina je iscrtana. Kraj sna!

Rebeca

pre 12 godina

Kosovo je drzava 1/1! Ovu malu Metohiju, "severno" Kosovo, bi vam se nekako moglo i vratiti, ali evo vidite da Zapad ne zeli nikakvu promenu granica.

starac Fočo od stotinu ljeta

pre 12 godina

@Jelenko Strsljenovic
Nije mi jasno zašto ističeš 21 vek. To je samo broj koji označava da se Zemlja 2100 puta okrenula oko Sunca od Hristovog rođenja i ništa drugo. Istorija se ponavlja u pravilnim intervalima pa će tako biti i sa Srbijom i sa Nemaćkom.

Bladimir Nbgd4eveR

pre 12 godina

Nemački stav je veoma jasan i razložan - deobom Kosova, otvara se mnogo teritorijalnih sporova, a to za sobom povlači tenzije i oružane sukobe. Za smirivanje istih potrebno je evropsko angažovanje i NOVAC, kojega sad baš i nema. "Istorijske granice", "nebeska zemlja", "tarabe starije od Amerike" za Nemce, "gazde Evrope" ne znače "ama baš ništa". Za njih, svaki pojam i svaki problem ima svoju cenu - koja se u datom trenutku može ili ne može platiti. Radio sam sa njima - znam kako razmišljaju, kao mašine i to digitalne - 0 ili 1, nema ostalih brojeva.

mnozite se Srbi

pre 12 godina

I onda ja sutra treba da glasam za njihovu ekipu koja nas vodi jedinim putem u Evropu. E pa necu! I bas me briga na koju me prevaru i na silu uvedu u tu Evropu. Ja i moja deca nikada deo takve Evrope necemo biti.

Kubba

pre 12 godina

Sta rade bre ovi OTPISANI na RTS-u cudo jedno? Tihog za presednika, a Prle premijer i tacka.
Dok je Beograda Bubanj Potok nece pasti. Ajmo borci, lovci i ribolovci za pocetak proterajte tu okupacionu valutu vama mrsku EUR.

Apex

pre 12 godina

Minstar Vestervelle Moze da Srbije naskodi mnogo i nikakve investicje iz EU da ne prepusti Srbije,srbija treba malo da otvori oci ka EU ako zeli vec jednom da postigne za Integraciju ka putu EU.

Crveni

pre 12 godina

Ko je rekao da mi bilo sta sa vama ima da pregovaramo?!?!
Niti se granicimo sa vama, niti ste u nas tutnuli bilion evra da bi imali sa vama o cemu da pricamo.
Od vas imamo import,ali nemamo trzisni export.
Nemci u nemacku i austriju i zaboravite na eugena savojskog

mario

pre 12 godina

Aca Pita se njih (Njemačku) i to puno pita ih se za sve u EU,pita ih se za sve u Evropi i pitat će ih se puno sviđalo se to nekom ili ne.
Realni Te obveznice su od Grčke,Španjolske,Portugala,Irske ako dođu na naplatu Njemačkoj naplatit će ih Njemačka od Grčke sigurno su morali dati nešto na hipoteku,pa nisu njemci toliki naivci da jesu nebi bili to što jesu najmočnija zemlja Evrope.

Aleksandar Kostic

pre 12 godina

@ Jelenko Strsljenovic

Postovani, pre ce biti da je Vas komentar posledica Vaseg elementarnog (ne) znanja ili oportunizma nagore vrste...
Budite ljubazni pa nama osamucenima i raspamecenima pojasnite kako bi to, zapravo, trebalo da mislimo i cinimo u ovakvim ili slicnim situacijama?

bolt

pre 12 godina

ovo je cudno kada procitam ove komentare imam dojam da zivim u 90 godinama a ne 2011 zalosno koliko je ovaj narod naivan pre 12 godina sve je zavrseno

agim

pre 12 godina

Nemci licemeri jel ? A nije licemerno od Srba da uzimaju nemacke pare GRATIS i posle da psuju po njoj.Ako ste dosledni onda kazite Nemcima,Amerikancima i drugima koji su priznale Kosovo da necete te pare..Kad ti neko poklanja miliarde onda moras BAREM da slusas sta on misli o tvojim problemima a ne da ga psujes."Vasa" Rusija koliko znam nece ni da vam pozajmljuje pare(koje su inace vec odavno zaradile od NIS-a).To je pravo licemerje komsije , neko vam ukrade pare pa posle nece ni da vam pozajmi nesto kako bi preziveli.Morate jednom shvatiti da je za zemlje koje su priznale Kosovo,Kosovo nezavisna drzava i logicno je da ljudi daju takve izjave.I granice Srbije se nisu bas bez ikakvog razloga promenile ili ste vec zaboravili devedesete godine.

neandertalac

pre 12 godina

e ako je neko u mogucnosti nek poruci Gvidu da pre posete Kosovu ödradi kompletan lekarski pregled i da zavesta organe kod Tacija !

Марко

pre 12 godina

Немцима изгледа да треба да гори Рајстаг сваких 50 година да не би острашћени отишли превише далеко од куће. Косово је мерач европског притиска, увек било и биће. Знамо како прича почиње, знамо и нашу улогу и жртве у свакој епизоди, али ја бих се на њиховом месту плашио расплета који стиже и увек је исти. Браћо Срби на Косову наше је само да издрживмо и да нас има, доћи ће крчмар, жестоко га призивају: само још да зачачкају мечку... Мени се чини да је ова ЕУ на ивици распада. Велика Британија је у пламену, незадовољство делује већим него у Србији. Грцима је свега доста, Италијани само што нису пали, Португал је отписан, Шпанија се губи, а Шваба сили. Ово неће на добро изаћи, по њих бар, нас чекају бољи дани.

гром

pre 12 godina

Не видим онда зашто Немачка не признаје границе наше Србије и не поштује резолуције (у овом случају 1244) ОУН-а.
Али и не заборавимо: Бог силу не воли, ал' сила Бога и не моли.
Знати ко ти је пријатељ, је знати и историју, а све у свему је велика ствар.

Igor Andjic

pre 12 godina

A kad ste menjali granice Srbije tad je bilo menjanja a sad satro nema menjanja.Kakvi ste licemeri imate duple arsine.Uostalom mozete vi da menjate kolko vam volja al Kosovo je bilo i bice uvek Srpsko ono je zapisano u genima svih Srba mi cemo se vratiti za sto ,hiljadu godina vise nije ni bitnoo koliko ali vraticemo se .

Милош

pre 12 godina

А да ли би Србија могла бар једном у 100 година да некога стави на листу непожељних особа и следећи пут врати са границе уз примерак бонтона и копију повеље УН?

Marko

pre 12 godina

Србија, од Суботице до царског Призрена и тачка.
(Морава и брда, 9. avgust 2011 21:43)

Lako je lupetati po forumima, ajd cik idi do Prizrena...

MilanR

pre 12 godina

Ukolio je Nemačks najviše zainteresovana za stabilno rešenje za Kosovo, onda neka više njeni zvaničnici ne zagovaraju u javnosti da Srbija treba da prizna Kosovo, jer takve izjave ne doprinose stabilnosti. Naime, priznanje Kosova kao države, pitanje je koje bi moralo da se reši referendumom kroz proces promene Ustava - a tu priznanje nikako nikada neće moći da prođe.

Rebeca

pre 12 godina

Kosovo je drzava 1/1! Ovu malu Metohiju, "severno" Kosovo, bi vam se nekako moglo i vratiti, ali evo vidite da Zapad ne zeli nikakvu promenu granica.

Apex

pre 12 godina

Minstar Vestervelle Moze da Srbije naskodi mnogo i nikakve investicje iz EU da ne prepusti Srbije,srbija treba malo da otvori oci ka EU ako zeli vec jednom da postigne za Integraciju ka putu EU.

Jelenko Strsljenovic

pre 12 godina

Kad covek cita ove komentare, i shvati koje elementarno (ne)znanje o velicini i znacaju Nemacke u Evropi i svetu u Srbiji vlada, onda se pita koja li se to ovde kolektivna droga trosi. Jer ovolika osamucenist i raspamecenost naroda ne moze se nikako drukcije shvatiti. Ziveti u 21. veku a misliti pradedovskom glavom, vodi u katastrofu, jasno je.

bezimena

pre 12 godina

...Ali stvari nikako ne bi trebale da završe tako da Albanci na Kosovu dobiju sve, a Srbi ništa, zar ne? Zato sada treba smisliti šta će to Srbi da dobiju na Kosovu?
(MilanR, 9. avgust 2011 20:23)

Ispravno! 5% Srba na Kosovu će dobiti srazmerno svojoj brojnosti isto što i Albanci, srazmerno svojoj...

jusufipr

pre 12 godina

U Srbiji kad god se spominje Kosovo,spominje se i Ustav,ustav pise to..to.stoji u ustavu,a kada je u pitanju Srbska zajednica u CG.Onda se kaze Crnogorcima da Ustav nije Sveto pismo i moze da se menja,mozda samo ono sto je Srbsko je sveto,a ostalo je samo text na obicnom papiru.

Illyria

pre 12 godina

Vidim neki komentatori ovde opet prete trećim Svetskim ratom kao onomad Sloba 1999 godine. E pa drage komšije sa severa upravo je 1999 godine Svet definitivno oduzeo Srbiji tu mogućnost jer među držama koje su bombardovale Srbiju većina njih je bila uz Srbiju tokom oba svetska rata. Beograd je smešan ako misli da može deliti svoje otrcane političke lekcije najjačim demokratijama sveta koje su ujedno i najbogatije i vojno najsuperiornije.

Asantos

pre 12 godina

Nemci su najveci donatori Srbije . U vremenskom Periodu od 2001-2009 god. pomogli su Srbiju sa 835 Miliona Maraka. Za Razliku od Rusa koji nam nisu dali nista samo su uzimali (NIS). Toliko o prijateljima. Postoji jedna narodna poslovica od onoga ciji hleb jedes toga ne ujedaj.
Pozdrav Asantos

leka

pre 12 godina

"Kosovo je drzava 1/1!" Pa ajde onda sutra u UN i zatrazite clanstvo ili idite u Savet Evrope pa zatrazite clanstvo ili u fudbalski savez ako ste vec "drzava 1/1". Samo, realnost je da je albanska "drzava kosova" samo jedan bedni, idrzavani, marionetski, kriminalni, nespobni PROTEKTORAT i nista vise. uzivajte Albanci u svojih 5 minuta i u ovoj zastiti koju imate, jer samo ste sada ovako hrabri i bitni a kad odu Amerikanci, Nemci nadju neki drugi interes... onda cemo da vidimo sta ce da ostane od "dzrave kosova". Trebalo bi se podsetiti da su isti ovi Nemci i ranije podrzavali stvaranje velike albanije i da su i ranije sponzorisali albanske naciste i da je cak postojala i ss divizija skenderbeg... i ta albanska tvorevina je kratko trajala, videcemo koliko ce ova da izdrzi.

Bladimir Nbgd4eveR

pre 12 godina

Nemački stav je veoma jasan i razložan - deobom Kosova, otvara se mnogo teritorijalnih sporova, a to za sobom povlači tenzije i oružane sukobe. Za smirivanje istih potrebno je evropsko angažovanje i NOVAC, kojega sad baš i nema. "Istorijske granice", "nebeska zemlja", "tarabe starije od Amerike" za Nemce, "gazde Evrope" ne znače "ama baš ništa". Za njih, svaki pojam i svaki problem ima svoju cenu - koja se u datom trenutku može ili ne može platiti. Radio sam sa njima - znam kako razmišljaju, kao mašine i to digitalne - 0 ili 1, nema ostalih brojeva.

Mare

pre 12 godina

Bas lepo od Gvida. Taman cemo za tri godine moci da proslavimo 100 godina kontinualnog maltretiranja Srba od strane Nemaca. Sta su radili pradeda, deda i tata, decko bi da nastavi.

bujrum

pre 12 godina

Paradoksalno je da vi ocekujete da cete nesto dobiti, a niko vam nista ni ne nudi. Logicno je: Nista vi necete dobiti, ama bas nista. Mapa za iducih 500 godina je iscrtana. Kraj sna!

petar

pre 12 godina

Pogledajte samo sliku uz ovaj tekst... samo jos brcici fale ovom ministru da bi slika bila kompletna. Stari nemacki saveznici valikoalbanski nacionalisti su tu, instaliranje albanske paradzrave na Kosovu je tu, zlocini nad Srbima i proterivanje Srba su isto tu, pretnje i ucene su isto tu... isto kao i za vreme II svetskog rata. Kako se istorija ponavlja, cudo jedno. Samo, Nemci bi trebalo da ukapiraju da ovakvim nasilnickim nametanjima, dvostrukim standardima. licemernim pricama kojima objasnjavaju svoje poteze... samo pripremaju teren za novi sukob jer Srbi ipak nece bas sve da istrpe i to zarad neke mrsave sargarepice a i gradjani Srbije smatraju da Nemci nakon svih zlocina koje su pocinili u Srbiji i nad Srbima zaista nisu kvalifikovani DA IKADA VISE guraju svoje nosine u ono sto se desava u Srbiji ili da odlucuju u vezi srpskih granica.

Морава и брда

pre 12 godina

Тачно , нема промена граница, УСтав Србије је јасан и изричит. Браниммо и бранићемо наше границе и суверенитет као и свака Јевропска држава, легитимним средствима а то значи са свим средствима којим располаже једна Јевропска држава.

Србија, од Суботице до царског Призрена и тачка.

Realni

pre 12 godina

Pa niko ni ne poziva Njemacku da pregovara o srpsko-albanskim granicama. Od kada je to njemacki problem? A vrijeme ce pokazati ko ce prvi dici ruke od Kosova - Srbija ili SAD i njihovi saveznici. Vidicemo kako ce ovaj triler dobiti neobicne zaplete kad Njemackoj dodju na naplatu garancije od 1300 milijardi eura, koje su tako samouvjereno potpisale Grckoj, Portugalu i Irskoj...

Na zalost, kolaps Zapada je neminovan - samo je pitanje vremena. A kad milioni nezaposlenih izadju na ulice - nekako ne vidim da ce im biti do Kosova, sto opet ne znaci da ce se Srbija tek tako usetati na Kosovo. Niti treba. Moze elegantnije - Sjever napravi autonomnu regiju i izdvoji se sa Kosova i prikljuci Srbiji. Odluka kosovskih Srba a ne Srbije.

Dule NS

pre 12 godina

"Nemački ministar inostranih poslova Gido Vestervele poručio da Nemačka neće pregovarati o promeni granica na Balkanu. "


-A izvinite, ko vas uopšte poziva da "PREGOVARATE" o NAŠIM GRANICAMA?!
Da nije u pitanju možda neka navika iz prošlosti?
-Ja sam apsolutno siguran da ni Srbija neće pregovarati o promenama Nemačkih granica!

Jovan Tadic

pre 12 godina

Koiko ja znam geografiju, Nemacke nije Balkanska drzava i ne znam ko je uopste pitao da pregovara o granicama drugih drzava na Balkanu. Ovo mora da je greska, ili se neko tamo, pun kesa, opasno pravi lud....!

Изногуд

pre 12 godina

Ово мало звучи смешно - када су нас "распарчали" сетили су се да не подржавају мењање граница.
Да ли је то:
а) лицемерно
б) глупо
в) подло
г) сва три претходна заједно?

Z.

pre 12 godina

Nemcima ocigledno nije dovoljno sto su i pre 70 godina podrzavali iste ovakve velikoalbanske projekte, sto su podrzavali albanske nacionaliste koji su i tada, pre 70 godina sa Kosova proterali 100.000 Srba i ubili 10.000 nego i danas, 70 godina kasnije ponovo podrzavaju velikoalbanske projekte. Sram da vas da bude. Neko ko je odgovoran za hiljade i hiljade ubijenih Srba kao sto je to Nemacka, bi trebala da se drzi sto dalje odavde umesto sto na ovakav jednostran i bezobrazan i licemerna nacin gura svoju nosinu u stvari koje se ne ticu.

Dejan

pre 12 godina

Da su oni svojevremeno tako čvrsto stajali na poziciji nepromenjivosti granica, mnogo toga se nebi desilo. Naprotiv, oni su bili glavni zagovarači cepanja država a sad odjednom kada su ih pocepali kako su hteli, nema više priče o tome. Šta reći?

Dejan

pre 12 godina

Pitao bih gospodina Vestervelea zasto su Nemci srusili berlinski zid a Srbima podigli iste takve?? Ako ste propatili i na sebi videli kako to izgleda onda nemojte takve stvari raditi drugima
Jedino sto vam mogu reci je da ce Srbi isto tako kao ste i vi cekali, cekati povoljan trenutak kada ce sa jos vecim zadovoljstvom srusiti sve zidove koji su vestacki podignuti nasilnim komadanjem Jugoslavije i Srbije.

MilanR

pre 12 godina

...Ali stvari nikako ne bi trebale da završe tako da Albanci na Kosovu dobiju sve, a Srbi ništa, zar ne? Zato sada treba smisliti šta će to Srbi da dobiju na Kosovu?

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala vam gospodine Vestervele na podrsci i na ocuvanju medjunarodno priznatih granica Republike Srbije.
Kako neke ljude nije sramota da daju ovakve izjave meni nije jasno.

mnozite se Srbi

pre 12 godina

I onda ja sutra treba da glasam za njihovu ekipu koja nas vodi jedinim putem u Evropu. E pa necu! I bas me briga na koju me prevaru i na silu uvedu u tu Evropu. Ja i moja deca nikada deo takve Evrope necemo biti.

Praetorian

pre 12 godina

Naravno da nece. Sve granice su nepromenljive - osim srpskih. Posto su Nemci vec postigli vecinu svojih ciljeva u vezi ovih, - sada su granice (naprasno) nepromenljive. Toliko o nepristrasnosti i postovanju "medjunardnog prava": svi imaju pravo na "samoopredeljenje", osim Srba - konstitutivnog naroda u Hrvatskoj i BiH - a valjda (jos uvek) to niko ne spori u Srbiji. I u ovome i jeste sustina problema koji "Zapad" nikako da shvati: mi, Sloveni, Srbi pravoslavni hriscani, mozemo da se dogovorimo oko svega - osim oko necega sto ocigledno sadrzi nepravdu: za nas (za mene, barem...) najvaznije je da li je nesto pravedno: "dvostruki arsini" govore jasno o nepravdi, i zalud je zato pozivati se na "legalnost": to je prazna rec, ako pravde nema. Nametnuti se moze sve i svasta, ali onda racunajte na onu staru o sveci, dogorevanju i zori.

Игор

pre 12 godina

Ала се залетео Немац. Мисли сад ће да нам врати за оба светска рата. Већ три пута су нам остали дужни: први и други светски рат и ратови деведесетих . Не би требали много да се праве паметни на земљи у којој има милион гробова које су они направили. Ваљда им таква наопака сорта, шта ли.

Milutin

pre 12 godina

Vrhunac cinizma ! A sta je sa granicama medjunarodno priznate Republike Srbije sa AP KiM kao sastavnim delom g-dine ? Zasto se niste culi kada su se te granice menjale vasom podrskom kvazi-drzavi Kosovo ?

Pa pa paranoja...

pre 12 godina

Recimo da su Nemci organizovan pametan i praktican narod. I recimo da imaju neke svoje planove i agende u odnosu na svetsku politiku. Dva puta je Nemacka na vrhuncu svoje ekonomske i politicke moci pokusavala da sprovede neku agendu, i oba puta je vesnik lomljenju zupcanika savrsene masinerije i plana, bio na Balkanu, i nekako vezan za Srbe. Pa dobro bre, jel mora i treci put majku mu? Jel ste vi Nemci, ili ste tvrdoglavi Srbi? Bome, ako ima i trunke istine u ovoj mojoj lenjoj letnjoj fantaziji, ja se mislim nesto, da nemaju mozda ova dva naroda nekog bliskog zajednickog pretka? A mozda smo i zato vazda vise voleli marku od dinara? Blesavo je sto nas kinje tako... Da sam ja na njihovom mestu, ja bih nas stvarno zaobisao, cisto radi uroka. Ne valja se...

Petar

pre 12 godina

Lecemerje i nepravda.

Nemci bi najbolje trebalo da znaju do cega dovodi kada nametnete silom ponizavajuce uslove okoncanja jednog konflikta (hint: WWI, uslovi nametnuti NEmackoj i Hitler kao posledica).

Samo napred... Mi smo i onako propustili, svojim ali Bogami i tudjim delovanjem, sansu za normalan zivot.

Ђорђе

pre 12 godina

Срби! Апелујем поново да треба да захтевамо РЕФЕРЕНДУМ у земљи Србији, па да видимо да ли српски народ хоће у Унију. Дај Боже да неће, па да онда кренемо другим путем по вољи српског народа.

z

pre 12 godina

A uopste ne vidi licemerje u tome sto su Srbiji prekrojili granice a ovamo se zalaze da su granice nepromenljive? Ocigledno za Srbiju ne vaze pravila koja vaze za ostale.

Crveni

pre 12 godina

Ko je rekao da mi bilo sta sa vama ima da pregovaramo?!?!
Niti se granicimo sa vama, niti ste u nas tutnuli bilion evra da bi imali sa vama o cemu da pricamo.
Od vas imamo import,ali nemamo trzisni export.
Nemci u nemacku i austriju i zaboravite na eugena savojskog

agim

pre 12 godina

Nemci licemeri jel ? A nije licemerno od Srba da uzimaju nemacke pare GRATIS i posle da psuju po njoj.Ako ste dosledni onda kazite Nemcima,Amerikancima i drugima koji su priznale Kosovo da necete te pare..Kad ti neko poklanja miliarde onda moras BAREM da slusas sta on misli o tvojim problemima a ne da ga psujes."Vasa" Rusija koliko znam nece ni da vam pozajmljuje pare(koje su inace vec odavno zaradile od NIS-a).To je pravo licemerje komsije , neko vam ukrade pare pa posle nece ni da vam pozajmi nesto kako bi preziveli.Morate jednom shvatiti da je za zemlje koje su priznale Kosovo,Kosovo nezavisna drzava i logicno je da ljudi daju takve izjave.I granice Srbije se nisu bas bez ikakvog razloga promenile ili ste vec zaboravili devedesete godine.

starac Fočo od stotinu ljeta

pre 12 godina

@Jelenko Strsljenovic
Nije mi jasno zašto ističeš 21 vek. To je samo broj koji označava da se Zemlja 2100 puta okrenula oko Sunca od Hristovog rođenja i ništa drugo. Istorija se ponavlja u pravilnim intervalima pa će tako biti i sa Srbijom i sa Nemaćkom.

bolt

pre 12 godina

ovo je cudno kada procitam ove komentare imam dojam da zivim u 90 godinama a ne 2011 zalosno koliko je ovaj narod naivan pre 12 godina sve je zavrseno

Aleksandar Kostic

pre 12 godina

@ Jelenko Strsljenovic

Postovani, pre ce biti da je Vas komentar posledica Vaseg elementarnog (ne) znanja ili oportunizma nagore vrste...
Budite ljubazni pa nama osamucenima i raspamecenima pojasnite kako bi to, zapravo, trebalo da mislimo i cinimo u ovakvim ili slicnim situacijama?

Igor Andjic

pre 12 godina

A kad ste menjali granice Srbije tad je bilo menjanja a sad satro nema menjanja.Kakvi ste licemeri imate duple arsine.Uostalom mozete vi da menjate kolko vam volja al Kosovo je bilo i bice uvek Srpsko ono je zapisano u genima svih Srba mi cemo se vratiti za sto ,hiljadu godina vise nije ni bitnoo koliko ali vraticemo se .

гром

pre 12 godina

Не видим онда зашто Немачка не признаје границе наше Србије и не поштује резолуције (у овом случају 1244) ОУН-а.
Али и не заборавимо: Бог силу не воли, ал' сила Бога и не моли.
Знати ко ти је пријатељ, је знати и историју, а све у свему је велика ствар.

mario

pre 12 godina

Aca Pita se njih (Njemačku) i to puno pita ih se za sve u EU,pita ih se za sve u Evropi i pitat će ih se puno sviđalo se to nekom ili ne.
Realni Te obveznice su od Grčke,Španjolske,Portugala,Irske ako dođu na naplatu Njemačkoj naplatit će ih Njemačka od Grčke sigurno su morali dati nešto na hipoteku,pa nisu njemci toliki naivci da jesu nebi bili to što jesu najmočnija zemlja Evrope.

neandertalac

pre 12 godina

e ako je neko u mogucnosti nek poruci Gvidu da pre posete Kosovu ödradi kompletan lekarski pregled i da zavesta organe kod Tacija !

Марко

pre 12 godina

Немцима изгледа да треба да гори Рајстаг сваких 50 година да не би острашћени отишли превише далеко од куће. Косово је мерач европског притиска, увек било и биће. Знамо како прича почиње, знамо и нашу улогу и жртве у свакој епизоди, али ја бих се на њиховом месту плашио расплета који стиже и увек је исти. Браћо Срби на Косову наше је само да издрживмо и да нас има, доћи ће крчмар, жестоко га призивају: само још да зачачкају мечку... Мени се чини да је ова ЕУ на ивици распада. Велика Британија је у пламену, незадовољство делује већим него у Србији. Грцима је свега доста, Италијани само што нису пали, Португал је отписан, Шпанија се губи, а Шваба сили. Ово неће на добро изаћи, по њих бар, нас чекају бољи дани.

Kubba

pre 12 godina

Sta rade bre ovi OTPISANI na RTS-u cudo jedno? Tihog za presednika, a Prle premijer i tacka.
Dok je Beograda Bubanj Potok nece pasti. Ajmo borci, lovci i ribolovci za pocetak proterajte tu okupacionu valutu vama mrsku EUR.

Милош

pre 12 godina

А да ли би Србија могла бар једном у 100 година да некога стави на листу непожељних особа и следећи пут врати са границе уз примерак бонтона и копију повеље УН?

Marko

pre 12 godina

Србија, од Суботице до царског Призрена и тачка.
(Морава и брда, 9. avgust 2011 21:43)

Lako je lupetati po forumima, ajd cik idi do Prizrena...