Nedelja, 07.08.2011.

20:41

Britanija i Nemačka upozorile BG

Ministri spoljnih poslova Britanije i Nemačke Vilijam Hejg i Gvido Vestervele upozorili su Beograd i Prištinu da moraju da otklone međusobne tenzije.

Izvor: Tanjug

Britanija i Nemaèka upozorile BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

kus bre!

pre 12 godina

(Vladimir LDP, 8. avgust 2011 01:47)

Ovo definitivno ne pise ista ona osoba koja cesto komentarise sve i svasta pod istim imenom! ;)))

Svetozar Pribicevic

pre 12 godina

Bravo za Njemacku i Britaniju. Gnjeciti Beograd sve dok ne shvati i dok ne prizna ono sto je radio u zadnjih 30 godina i ono sto radi i danas svojom prljavom i pokvarenom politikom punom lazi i obmana, kako u vlastitoj zemlji tako i izvan nje. Nema popustanja sve dok im se ne izbije i zadnji mit i zadnja laz i zadnji pokusaj spletkarenja. Samo cvrsto i nema popustanja...

Kox

pre 12 godina

EU!?! hahaha
Veselo drustvo koje upravo pocinje da "sece usi i krpi dupe".
Niste vi sposobni vise ni da odrzite ekonomsku stabilnost vec postojecih clanica.

Бранислав

pre 12 godina

Чланак дотичних у Франкфуртер алгемајне цајтунг (Frankfurter Allgemeine Zeitung) може да се прочита у онлајн издању: Вреди поменути да је у њему говор о ”убијеном косоварском полицајцу близу границе, ка Србији” - и да се покушај насилног освајања прелаза уопште не помиње. Мислиим да ипак тренутно немамо бољег решења него да пристанемо на договор, али морамо истовремено бити свесни да је један нови оружани напад ROSU са менторима у Берлину, Лондону и Вашингтону, доста вероватан. Мислим да не треба никада затварати пут ка ЕУ, реформе треба наставити, ради нас, не ради ЕУ, али мислим да је врло потребно, и то под хитно, врло озбиљно, разматрити и наћи политичке и економске алтернативе Европској унији. Да, у чланку политичара из Берлина и Лондона је говор и о другим темама, но једино вреди преводити коментар читалаца Владислава Перејаславеца (Vladislav Pereiaslavets) ”den Rest des Beitrags zu kommentieren macht genausoviel Sinn, wie den Leitartikel aus der PRAVDA von 1978 zu kommentieren" - шта од прилике значи, да остатак тог чланка има исто толико смисла коментирати као давати коментар на уреднички став ПРАВДЕ из 1978. године.

ljube

pre 12 godina

Patriotizam se brani ekonomijom i izvozom ne moljakanjem.

Sta je to sto u psihologiji svakog naroda EU ostaje u glavi kada pomisli "Srbija"?

Je li to auto.vino,voz,farmerice,kozmetika,vrsta hrane sa etiketom"Made in Serbia"?.

E to "Made in Serbia" u glavama svih tih koji kazu "Mi smo iz EU hocete u EU" to je nasa EU.

Kada "MAde in Serbia" udje u glavama svih tih iz EU putem bilo kog proizvoda koji oni u svakodnevnom zivotu koriste kao sto mi koristimo sve "Made in Germany,Made in Uk,Made in France,Made in Italy itd".tada cemo shvatiti da nam EU vise ne treba vec mi njoj.

Pa svi ti vojnici primaju plata ne zato sto su volonteri vec zato sto imaju para od poreskih obveznika da im placaju 5000+ evra mesecne vojnicke plate puta broj vojnika koji imaju izvoza od svojih"MAde in Germany,Made in UK itd" proizvoda.Samo 2 minuta razmisljanja je dovoljno da se sve stvari svedu na svoje mesto.

Problem je sto Srbin sve ceka da mu politicar kaze"kako cemo i sta cemo i sta nas ceka" a politicar je jedan obican radnik,koji rade za sebe i svoju porodicu i svoje interese ne samo politicari u Srbiji vec i celoj EU i celom svetu.

plivac

pre 12 godina

pridruziti se toj evropskoj uniji je kao da dodjes na zurku u 3 poslije ponoci, zurka jos traje al se polako gasi i najbolje je davno proslo

Uros

pre 12 godina

Srbija će propistiti istorisku priliku da se približi mogućnosti da eventualno dobije u budućnosti izglede da razgovara o statusu kandidata za pridruživanje.

Fulano

pre 12 godina

Evo...polako se kristalise nov novcat uslov na nasem putu ka EU!! Congratulations! Ne zaboravite, per aspera ad astram! Mislim da Srbija treba da se okrene sebi, i napravi jednu duboku introspekciju i malo zakoci taj put ka EU i pokusa da sredi svoju kucu, uspostavi kredibilitet i izvuce se iz ovih peripetija.

infrastar

pre 12 godina

Hvala na saopštenju. Primili k znanju. Postupićemo u skladu očuvanja naših strateških, ekonomskih i teritorijalnih interesa. U duhu partnerskih i tradicionalno prijateljskih odnosa očekujemo Vašu podršku...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

@ (Bacvanin, 7. avgust 2011 21:17) Stalno su nas proglasavali za nazadne, primitivne, ovakve, onakve, a vidi sad - ekonomska kriza, socijalni nemiri pocinju sve vise i medju pripadnicima jedne etnicke grupe (London), zlocini (Norveska). Jos ce ispasti da je Milosevic u mnogo cemu bio u pravu, na neki bizaran i cudan nacin! U Sloveniji si nekad mogao dobiti posao kad si hteo - ja bio, radio tamo, znaci provereno, pre njihovog osamostaljenja. Onda bi sto bi, Milosevic je pricao svasta za njih, narod mu se smejao, sprdao se sa njegovim pricama, a evo sada i tamo kriza, besposlica, po neki strajk i slicno, sto je nekad bilo nezamislivo!

Dule NS

pre 12 godina

Ja bih pre rekao da Britanija i Nemačka treba da paze da ne propuste istorijsku priliku za mir i da ne huškaju više Prištinu da radi to što radi!
I da ne ogade potpuno EU narodu Srbije - iako im je upravo to cilj!

Vesna

pre 12 godina

Istina je na strani Srba, a ono sto je vazno za Srbe, ne mora da bude vazno za druge drzave. Neka gledaju svoja posla. Kroz istoriju obe pomenute zemlje su ucinile dovoljno i neponovila se saradnja bilo kog tipa sa njima. Kakva hrabrost da se Nemacka i Engleska predstavljaju za nosioce poruke.

Filip

pre 12 godina

Ne znam tacno na kakvu istorijsku priliku misle. EU je propala stvar. Cak i da nas prime, nemaju novca da nam pomazu. A nama je jedino novac bitan, sve ostalo mozemo i sami. To je obican blef. Trenutno od silnih problema ne znaju gde im je glava. Da hocemo, mogli bismo mirno da zauzmemo Kosovo.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Tenzije stvarate vi, a nasa vlada se trudi da ih umanji. Albanci su ti koji su izvrsili secesiju i nelegalno proglasili nezavisnost. S kojim pravom upozoravate Beograd?!!!! Upozorite Pristinu.

rob

pre 12 godina

ako se prihvati ovaj uslov, sledeći je da svi srbi stariji od 18g a mlađi od 45g, moraju da se regrutuju za ratove koje vodi nato?

a hahahahaha u kakvoj mi sprčiji živimo...

Jovan

pre 12 godina

Sad necu moci da spavam,celu noc cu da rzamisljam kako da im udovoljimo, i udjemo u sjajnu, bajnu, vajnu, najsavrseniju, najbolju, cudesnu, miroljubivu EU. Pazite, mnogo nas vole, nije u redu da ih nerviramo.

shomi

pre 12 godina

I to je to.
Vidimo sta traze, sada je stvar drzave Srbije i njenih gradjana (ne na nacionalnoj osnovi) da iznese svoj stav i da ga se pridrzava u narednom, vrlo teskom periodu.

Deki

pre 12 godina

Profesionalni ucenjivaci u novoj akciji. Kako im se samo ne smuci? Samo nesto kuvaju, pa onda ucenjuju. Dokle?
Nekada sam cenio Nemacku i Englesku, ali sada, kada sam osetio njihovu "dobrotu", nema vise ni ljubavi, niti bilo kakvog postovanja!
Gnjide jedne dosadne!

petarV

pre 12 godina

KOja bre EU....obećavaju nam je....pričaju nam o njoj kao o istorijskoj šansi...kao da ćemo pa i imati kakve koristi od nje!?

Neće nama Germani ništa lepo da spreme...nikada i nisu.

Bolje mi da se prišljmčimo Kini...EU je ionako trula...sve je tu jasno ko je ko...dovoljno je što Germani ne učestvuju u poluifinalnima za pesmu Evrovizije...mislim,nama pričaju o EU kao o blakostanju i jednakosti...nemoj da se zavaravamo...HOĆEMO REFERENDUM ... nije pitanje više,da li nas hoće Evropa...nego da li mi uopšte hoćemo u EU!

Branko

pre 12 godina

Oni su rekli da će dve zemlje ugroziti svoje šanse za pristupanje EU i propustiti "istorijsku priliku" ako ne otklone tenzije duž administrativne linije.

Kazu: "dve zemlje"? E, pa, gospodo ministri, ocigledno da ste zaboravili da Kosovo za Srbiji nije drzava, niti ce biti.

Coileán Ó Fhearghail

pre 12 godina

Tipican engleski cinizam. William Hague je propali kadar Konzervativne partije koja je zajedno sa laburistima dovela UK do izdisaja i moralnog srozavanja do samog dna ( ako postoji )!Nemacka ni sama ne zna sta hoce- i hoce i nece! Zar nije bezobrazluk pozivati Nas da Kosovo smatramo za "drzavu", a da im mi obezbedimo dobar zivot?? Pa nismo toliki ni kreteni ni mazohisti i porucujem nasem rukovodstvu- samo mirno i stalozeno, ne dajte da vas provociraju petorazredni politikanti EU birokratije i bice sve OK !!!

goran

pre 12 godina

Dobro, Nijemci naz upozoravaju.Stari neprijatelj ali castan barem odavno znamo "Gdje smo'.Ali sta to Engleske &*$#E trtljaju kad im London gori od tenzija ...

max

pre 12 godina

Što su Englezi i pomalo Nemci toliko zaljubljeni u Kosovo? Izgleda da Ameri smatraju Kosovo svojom svetom zemljom toliko poštuju teritorijslni integritet čudne tvorevine koju nisu priznale skoro 125 država ni nakon skoro 4 godine,svašta !!

Nikola

pre 12 godina

A sto mi ne trazimo reviziju dogovora sa Euleksom i intervenciju direktno na UN sednici da se ako treba i silom mora sprovesti 1244? Jer ocigledno je da nema drugog izbora?

jadna kojoj se sve smucilo

pre 12 godina

Dobro, a sta cemo ako tenzije ne mogu da se otklone? Sta cete da nam radite? Cime cete da pretite, ucenjujete? Ulaskom u EU? Pa i ovako, ko nam garantuje da cemo ikada uci? Iz te iste EU svaki dan sve grdje i grdje vesti.

podsecanje

pre 12 godina

Ja ovo saopstenje shvatam kao poruku:
"Srbijo, zaboravljas da si izgubila rat, da si juna 1999 bezuslovno kapitulirala i tvoja skupstina usvojila akt o kapitulaciji, a koji je nazvan 'Kumanovski sporazum'"

naivno ali iskreno

pre 12 godina

par nabacanih teza:
vlast ne sme da prizna kosovo jer ce da izgubi izbore.
kosovski albanci od svoje nezavisnosti nece odstupiti ni za milimetar.
dogovor koji bi svima odgovarao nece se postici bogtepita jos koliko.
sve to srbiju kosta papreno.
zasto lepo sve srbe koji zive na kosovu i na severu i na jugu i bilo gde, ne pozovete da se dosele u srbiju, mirno, da spakuju to sto imaju i dosele se ovde, i nasele opustela sela po srbiji. nonstop citamo da su citava sela prazna.
zar im ne bi bilo bolje da zive u srbiji i da sva ona pomoc koja se upucuje za sever kosova i odrzavanje tamosnje nekakve srpske valsti one, sve pare koje se arce za sve u vezi tih pregovora, funkcionera i statija znam, se uloze u pomoc tim domacinstvima koja bi oni naselili u srbiji.
ko nece da se doseli ne mora.
a onda opet ne moramo, gde pise da moramo da priznamo kosovo?
al ne moramo s njima ni da se druzimo, ni da pregovaramo ni da imamo nikakve odnose ni da nas ista kosta.
skupstina donese zakon po kome se zamrzava kosovsko pitanje na 50 godina.

Duki

pre 12 godina

Kakvo je to diplomatsko rešenje kojim bi se uvažavale granice Kosova? Šta nam to govori? Da je izgleda već sve odavno dogovoreno, a pregovori su samo farsa, koja treba da nas zavara. Mislim da je dosta više prodaje magle. Izgleda da o Srbiji svi drugi odlučuju, vlast se klanja, a nas niko ništa ne pita.

Boki Urbanista

pre 12 godina

U sadasnjoj situaciji u kojoj se nalazi ekonomija zapadnog sveta a narocito EU i USA druge opcije osim evropske unije postaju veoma interesantne za Srbiju. Evropska Unija treba da ima alternativu. Cinjenice ovako stoje: Sjedinjene Americke Drzave su danas u poziciji da po Standard & Poors indexu dobiju jos jedan stepen nizu ocenu a po najnovijim procenama MMF-a Kineska ekonomija ce do 2016 biti najaca ekonomija sveta (predjasnji proracun je bio 2020).
kakav je to partnerski odnos sa EU kad se pod pretnjama i uslovljavanjima sprovodi politika na Balkanu i vrsi konstantan pritisak do nivoa ponizavanja na zemlju "buducu clanicu". Treba biti strpljiv jer kolo srece se okrece.

Marko

pre 12 godina

Znači Albanci naprave glupost, a ovi nama očitavaju bukvicu. Krajnje bezobrazno, da ne kažem priglupo.
Plus ovaj blef da nam je ovo 'istorijska šansa', je na nivou brifinga za novinare u Koštuničinioj stranci.

gogo

pre 12 godina

Ma samo gubimo vrijeme ,najbolje bi bio dami priznamo KiM i time dobijemo Albance za prijatelje,jer buducnost je prijatelstvo,budocnost je biznis buducnost je nestatak granica,pa onda mogu nasi ljudi koji stalno kukuricu sa tim kosovom da idu vec jednom tamo,ako im se stvarno ide(NA sta cisto sumjam)i videce da je proslo puno vremena ,vremena razdvajanja,losih vremena,tuznih vremena i samim time doci do zaklucka da je trebalo ranije da se reaguje,a sad izgleda da daleko smo otisli,i tesko da mozemo okrenuti vreme unazad.zato moli sto prije....

alitis

pre 12 godina

dajte lijepo prevedite sa srpskog na srpsko kosovski dijalekt narodu na sjeveru Kosova ovaj tekst, možda uspiju konačno da shvate gdje žive i kako i skim se trebaju dogovarati...jeli treba više i nacrtati ili je ovo dovoljno??

sasa jokic

pre 12 godina

Klasika. Taci posalje naouruzane specijalce da silom preuzmu granice. Onda se kao povuce, dodje KFOR, a onda ovi pravednici Nemci i Englezi stave Srbe u isti kos sa Tacijem!
Sto se tice istorijskih sansi, 1990 na zasedanju EU predsedavajuci Zak Delor trazio je od clanica da sa 4 milijarde dolara pomognu reforme Ante Markovica (to je bila nevidljiva cifra za EU) tj. socijalni progeam, ili ce nacionalisti (Milosevic, Tudjman, Alija, ince svi trenirani u njihovim "skolama") preuzeti vlast i doci ce do krvavog rata na Balkanu. Kada se ocekivalo da ce svi ministri podrzati plan za pomoc Anti Markovicu, tadasnji ministar Nemacke Genser je zatrazio pauzu kako bi se "konsultovao" sa svojom Vladom, kao i Daglas Herd ministar iz GB. I pogodite kako su glasali kada su se vratili sa "konsultacija"? Naravno odbili su i desilo se sta se desilo. Evo danas nam ministri iz te dve "prijateljski" naklonjene drzave nude da iskoristimo istorijsku sansu za prikljucak EU i dogovorimo se sa najvecim narko dilerom u Evropi?! A Oni kao ne znaju ko je Taci!

ajde setnja vise, licemeri

pre 12 godina

meni a i vecini gradjana Srbije je vec malcice muka od ovih ucena sponzora albanskih naci-kriminalaca te samim tim uzmite vi tu vasu "istorijsku sansu" i turite je gde vam najvise odgovara...

Ђорђе

pre 12 godina

Дајте људи да се у Србији направи референдум да ли српски народ уопште жели да уђе у Европску Унију која већ пропада и онда да се на основу жеље српског народа даље решава српска политика у односу на Косово. Дете се још није родило, а они хоће да ме ожене... А ђта ако је мајка нероткиња? ПРВО РЕФЕРЕНДУМ ЗА УЛАЗАК У ЕУ.

Дарко

pre 12 godina

Много пута до сада смо од великог броја страних дипломата чули да је признање независности Косова услов над условима, а ево га још један у низу. У Србији је то свима одавно јасно, једино наша власт наставља да обмањује грађане неким причама у које још само они верују. Наш Народ који је преокупиран својим егзистенцијалним питањем као да нема снаге да подигне свој глас против оних који му отимају део територије. Наиме, до сада није било или је била изузетно млака реакција јавности на све отворенију политику издаје наших националних интереса од стране наше власти. Борис Тадић и његова партија и њихови партнери чине све, а поготово у последње време како би нас довели пред свршен чин признања квази државе Косова. Прво су прекршили резолуцију 1244 давањем сагласност да се замене снаге УН-а мисијом Европске уније, затим су одлучили да признају таблице Косова, по онда затим и пасоше, па да дозволе да „Држава Косово" учествује на међународним скуповима итд. па ако ово није чин издаје онда стварно не знам шта је. Али срећом брзо долази време када ће власт одговарати за сва своја недела пред Народом, а Народ ће и те како знати да их казни.

David Williams

pre 12 godina

Dear Mr Hague, please pay more attention to what's going on in your own country: London riots, market crashes, police corruption, media phone hacking afairs, fighting illegal wars in Afganistan and Libya, and do not patronise other nations across Europe, as you are in no position to do so. In other words - mind your own business!

Sincerely.

David Williams

Stefan

pre 12 godina

Sva njihova sredstva ucene svode se na to da je nama stalo do EU. Znaci da bi bili u Eu bez granica, prvo moramo da priznamo granice Kosova. Pa ko je ovde lud? Sto se mene tice sa tim lihvarima I licemerima nikad. Kakva Eu buducnost, eu put, eu porodica I ostale laze. Daleko im leap kuca. U se I u svoje kljuse.

mandraxx

pre 12 godina

tja, danas su oni,a sutra ce neko drugi biti ministar. bas nas briga sta "drugacije opredeljni" verstervele kaze. i on i onaj njegov ortak kome u ovom trenutku huligani pale jedan deo glavnog grada, dok on brine o kosovskim prelazima.

plasim se oluje

pre 12 godina

Sada ocekujemo da Tadic dobro 'naruzi' Engleza i Nemca na isti nacin kao sto je naruzio i Kosorovu.
Naravno i da im kaze da je Kosovo deo Srbije po vazecem ustavu.
A mogao bi i proterati i ambasadore Nemacke i Engleske.
Nesta 'zestoko' tj veoma ozbiljno se desava iza scene cim su ova dvojica izasla ovako javno

Where is north from here?

pre 12 godina

Kada ste mene ubedili da je EU utopija i da je suludo da nekome i dalje ljubimo noge, da bi mozda, ali mozda, za deset godina bili clanica EU, e onda znajte da ste uspeli u svom debilizmu.
Ultimatum Austro-Ugarske 1914 je bio ljubavno pismo u odnosu na ove idiotizme. Evo vam Turska, pa sirite Evropu na istok do mile volje.
Ja nisam zagovornik braka sa Rusijom, jer od njih ne bih uzeo niti aspirin (koliko puta su nas ostavili na cedilu u poslednja dva veka suvisno je trositi reci), ali mislim da moramo da promenimo plocu.
Dokle vise?

Jagodica Bobica

pre 12 godina

A šta će se desiti ako propustimo "istorijsku priliku" za pristupanje EU, možda posle 2020-te godine, EU više ne bude postojala pa zauvek izgubimo mogućnost da budemo članovi te veštačke tvorevine. Da su nam naše vođe na vreme objasnile da tamo postoji grupa ucenjivača, da koriste dvojni aršin, da ćemo morati da glasamo zakone za koje znamo da nisu prilagođeni našem mentalitetu i individualnosti, da će nam javni dug enormno narasti, možda bi smo ranije uvideli da se naša unutrašnja politika pogrešno vodi.

Dejan

pre 12 godina

SAD i EU su napravile tenzije i doveli su ovaj deo Evrope u polozaj ekstremne nestabilnosti divljackim komadanjem Srbije. Samo vracanjem okupiranog dela Srbije u njen sastav vratice se stabilnost u ovaj deo Evrope. Drugog resenja nema i nece ga nikada ni biti.

V.

pre 12 godina

ako se stvari budu razvijale u ovom pravcu
tj. odbacivanje kandidatura za Srbiju i Kosovo
onda ce bit sasvim jasno cemu je sluzilo iznenadno slanje Rosu
kao i da se ne radi o samostalnoj odluci Tacija ...

бидермајер

pre 12 godina

Нај горе је што овде нема шта да се коментарише све је јасно !

И све на уштрб СРБИЈЕ ,зато је косово и инсталирано да нас изједе изнутра !

А нема Мојсија да нас изведе....

ivan grozni

pre 12 godina

dosta nam je istorijskih prilika.Istorija nam je pokazala
vasu brigu.Dosta nam je da nam pretite.Unistili ste nam
Yuoslaviju.Sada unistavate i Srbiju i sve to u ime istorije.
Pravite reda u svojoj zemlji a nas ostavite na miru.

Milorad

pre 12 godina

Ispustićemo istorijsku šansu da budemo deo nečega što pitanje da li će postojati za 10 godina, pre kog perioda nas ionako ne bi primili. Što neko ne uradi krajnje objektivno istraživanje šta građani Srbije misle o ovome. Mada većina nas zna kako su ljudi iz svakodnevnog okruzenja razmisljali pre 3-4 godine, a kako sada razmisljaju na ovu temu.

Bacvanin

pre 12 godina

Upozorenja su stizala i 90', pa onda 94' pa i 98'. Mislite da to ikoga zanima u Srbiji?
Najveci problem je da se i u Srbiji i na Kosovu prica kako su prosperitetne i jake demokratije na Balkanu, da su vojno jake i diplomatski uticajne zemlje, lideri u regionu.
Od svega toga je jedino tacno da Kosovo diplomatski dosta jako, makar za sada, jer uziva podrsku uticajnih igraca.
Kad bi narod shvatio koliko je Srbija danas na ivici existencije, ne samo ekonomski, nego i drustveno i vojno, ne bi nikome palo napamet da izigrava neki "faktor u regionu".
Nazalost, izbori se ne dobijaju iskrenim i objektivnim odslikavanjem situacije, nego mitskim hvalospevima. Medjutim, razvoj se ne moze ostvariti na "mitskim hvalospevima" nego samo racionalnim o objektivnim odlukama, koje su u skladu sa mogucnostima, a to je ono sto politicari zele da sakriju od javnosti.
Meni ne smeta sto Kosovo prica o nekoj demokratiji i uredjenosti drustva, ne zivim tamo niti zelim tamo ziveti, njihove odluke nemaju uticaja na mene, ali odluke Srbije, na koje kosovski dogadjaji itekako uticu me navode na to da kupim prnje i u beli svet, gde su ljudi malo manje okupirami "mitskim hvalospevima" i liderstvima, a malo vise realnim stanjem u drustvu.
Ne moze se ratovati godinama, biti pod sankcijama jer se plivalo uzvodno zbog nekih mitova, a posle se cuditi zasto svet gleda na nas kao na neke indijance.

Pitam se

pre 12 godina

Pitam se dali je slucajnost da se ovo upozorenje objavljuje/pusta u javnost bas u danu kada se Tadic sastaje sa Srbima sa Kosova.

Nas Jeremic nas je ucio govoreci da 'u diplomatiji nema slucajnosti' tako da je sada na nama, kao posmaracima da zakljucimo dali ova izjava pomaze Tadicu ili mu odmaaze.
A nas zakljucak ce zavisiti od toga dali volimo/simpatisemo Tadica i njegove postupke ili ne

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Aha, da bi se smirile tenzije da priznamo granice "nove drzave Kosovo"? Pa to je i glavni uzrok svih tenzija, dok se namece "nova drzava Kosovo" dotle ce i biti tenzija! Uostalom kako se moze govoriti da je Kosovo priznato ako ga je priznala jedva trecina postojecih drzava na svetu? Vise se ni ne postavlja pitanje "EU ili Kosovo", sve je jasno. Lepo sam govorio kad je poceo dijalog da ce Zapad to zloupotrebiti, i zloupotrebljava svakog momenta - sad vise nisu ni vazni rezultati, vec sam cin dijaloga oni nazivaju "dijalogom izmedju dve drzave" i tako su nas na mala vrata i na finjaka lepo navukli!

skeptik

pre 12 godina

Alo ljudi ne budite smesni. Ovo je cisto blefiranje. Ok, Srbija ne moze u EU zbog Kosova i Kosovo ne moze u EU zbog Srbije i sta onda. Jel' problem resen?

Jovan

pre 12 godina

"..diplomatsko rešenje "kojim bi se uvažavale granice Kosova, poboljšao život svih i te dve zemlje postavile na put ka članstvu u EU",..."
Sapienti sat!
Tadic i gang ostace u istoriji upisani kao najgora moguca ekipa na vlasti, ne samo zbog Kosova, vec zbog upropastavanja Srbije i gradjana Srbije. EU ne moze da se nacudi kako je Tadic uspeo da upropasti Srbiju za samo dve godine.
Za ovu gomilu politicko ekonomskih kriminalaca ne mogu nista lepo da kazem. Zelim im sve najgore.

Igor

pre 12 godina

Eto, to je taj sporazum koji za Stefanovica i Tadica nije idealan ali prihvatljiv! Ova izjava sve na najbolji moguci nacin objasnjava, nije vise potrebno da neko iz Beograda idalje obmanjuje narod severa KiM, ovo je objasnjenje tog sporazuma, ovo je sustina tog sporazuma, znaci priznanje granica tzv. Republke Kosovo!

David Williams

pre 12 godina

Dear Mr Hague, please pay more attention to what's going on in your own country: London riots, market crashes, police corruption, media phone hacking afairs, fighting illegal wars in Afganistan and Libya, and do not patronise other nations across Europe, as you are in no position to do so. In other words - mind your own business!

Sincerely.

David Williams

Where is north from here?

pre 12 godina

Kada ste mene ubedili da je EU utopija i da je suludo da nekome i dalje ljubimo noge, da bi mozda, ali mozda, za deset godina bili clanica EU, e onda znajte da ste uspeli u svom debilizmu.
Ultimatum Austro-Ugarske 1914 je bio ljubavno pismo u odnosu na ove idiotizme. Evo vam Turska, pa sirite Evropu na istok do mile volje.
Ja nisam zagovornik braka sa Rusijom, jer od njih ne bih uzeo niti aspirin (koliko puta su nas ostavili na cedilu u poslednja dva veka suvisno je trositi reci), ali mislim da moramo da promenimo plocu.
Dokle vise?

V.

pre 12 godina

ako se stvari budu razvijale u ovom pravcu
tj. odbacivanje kandidatura za Srbiju i Kosovo
onda ce bit sasvim jasno cemu je sluzilo iznenadno slanje Rosu
kao i da se ne radi o samostalnoj odluci Tacija ...

ivan grozni

pre 12 godina

dosta nam je istorijskih prilika.Istorija nam je pokazala
vasu brigu.Dosta nam je da nam pretite.Unistili ste nam
Yuoslaviju.Sada unistavate i Srbiju i sve to u ime istorije.
Pravite reda u svojoj zemlji a nas ostavite na miru.

Igor

pre 12 godina

Eto, to je taj sporazum koji za Stefanovica i Tadica nije idealan ali prihvatljiv! Ova izjava sve na najbolji moguci nacin objasnjava, nije vise potrebno da neko iz Beograda idalje obmanjuje narod severa KiM, ovo je objasnjenje tog sporazuma, ovo je sustina tog sporazuma, znaci priznanje granica tzv. Republke Kosovo!

Jovan

pre 12 godina

"..diplomatsko rešenje "kojim bi se uvažavale granice Kosova, poboljšao život svih i te dve zemlje postavile na put ka članstvu u EU",..."
Sapienti sat!
Tadic i gang ostace u istoriji upisani kao najgora moguca ekipa na vlasti, ne samo zbog Kosova, vec zbog upropastavanja Srbije i gradjana Srbije. EU ne moze da se nacudi kako je Tadic uspeo da upropasti Srbiju za samo dve godine.
Za ovu gomilu politicko ekonomskih kriminalaca ne mogu nista lepo da kazem. Zelim im sve najgore.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Aha, da bi se smirile tenzije da priznamo granice "nove drzave Kosovo"? Pa to je i glavni uzrok svih tenzija, dok se namece "nova drzava Kosovo" dotle ce i biti tenzija! Uostalom kako se moze govoriti da je Kosovo priznato ako ga je priznala jedva trecina postojecih drzava na svetu? Vise se ni ne postavlja pitanje "EU ili Kosovo", sve je jasno. Lepo sam govorio kad je poceo dijalog da ce Zapad to zloupotrebiti, i zloupotrebljava svakog momenta - sad vise nisu ni vazni rezultati, vec sam cin dijaloga oni nazivaju "dijalogom izmedju dve drzave" i tako su nas na mala vrata i na finjaka lepo navukli!

Stefan

pre 12 godina

Sva njihova sredstva ucene svode se na to da je nama stalo do EU. Znaci da bi bili u Eu bez granica, prvo moramo da priznamo granice Kosova. Pa ko je ovde lud? Sto se mene tice sa tim lihvarima I licemerima nikad. Kakva Eu buducnost, eu put, eu porodica I ostale laze. Daleko im leap kuca. U se I u svoje kljuse.

plasim se oluje

pre 12 godina

Sada ocekujemo da Tadic dobro 'naruzi' Engleza i Nemca na isti nacin kao sto je naruzio i Kosorovu.
Naravno i da im kaze da je Kosovo deo Srbije po vazecem ustavu.
A mogao bi i proterati i ambasadore Nemacke i Engleske.
Nesta 'zestoko' tj veoma ozbiljno se desava iza scene cim su ova dvojica izasla ovako javno

Dejan

pre 12 godina

SAD i EU su napravile tenzije i doveli su ovaj deo Evrope u polozaj ekstremne nestabilnosti divljackim komadanjem Srbije. Samo vracanjem okupiranog dela Srbije u njen sastav vratice se stabilnost u ovaj deo Evrope. Drugog resenja nema i nece ga nikada ni biti.

бидермајер

pre 12 godina

Нај горе је што овде нема шта да се коментарише све је јасно !

И све на уштрб СРБИЈЕ ,зато је косово и инсталирано да нас изједе изнутра !

А нема Мојсија да нас изведе....

Jagodica Bobica

pre 12 godina

A šta će se desiti ako propustimo "istorijsku priliku" za pristupanje EU, možda posle 2020-te godine, EU više ne bude postojala pa zauvek izgubimo mogućnost da budemo članovi te veštačke tvorevine. Da su nam naše vođe na vreme objasnile da tamo postoji grupa ucenjivača, da koriste dvojni aršin, da ćemo morati da glasamo zakone za koje znamo da nisu prilagođeni našem mentalitetu i individualnosti, da će nam javni dug enormno narasti, možda bi smo ranije uvideli da se naša unutrašnja politika pogrešno vodi.

skeptik

pre 12 godina

Alo ljudi ne budite smesni. Ovo je cisto blefiranje. Ok, Srbija ne moze u EU zbog Kosova i Kosovo ne moze u EU zbog Srbije i sta onda. Jel' problem resen?

Milorad

pre 12 godina

Ispustićemo istorijsku šansu da budemo deo nečega što pitanje da li će postojati za 10 godina, pre kog perioda nas ionako ne bi primili. Što neko ne uradi krajnje objektivno istraživanje šta građani Srbije misle o ovome. Mada većina nas zna kako su ljudi iz svakodnevnog okruzenja razmisljali pre 3-4 godine, a kako sada razmisljaju na ovu temu.

mandraxx

pre 12 godina

tja, danas su oni,a sutra ce neko drugi biti ministar. bas nas briga sta "drugacije opredeljni" verstervele kaze. i on i onaj njegov ortak kome u ovom trenutku huligani pale jedan deo glavnog grada, dok on brine o kosovskim prelazima.

Fulano

pre 12 godina

Evo...polako se kristalise nov novcat uslov na nasem putu ka EU!! Congratulations! Ne zaboravite, per aspera ad astram! Mislim da Srbija treba da se okrene sebi, i napravi jednu duboku introspekciju i malo zakoci taj put ka EU i pokusa da sredi svoju kucu, uspostavi kredibilitet i izvuce se iz ovih peripetija.

Bacvanin

pre 12 godina

Upozorenja su stizala i 90', pa onda 94' pa i 98'. Mislite da to ikoga zanima u Srbiji?
Najveci problem je da se i u Srbiji i na Kosovu prica kako su prosperitetne i jake demokratije na Balkanu, da su vojno jake i diplomatski uticajne zemlje, lideri u regionu.
Od svega toga je jedino tacno da Kosovo diplomatski dosta jako, makar za sada, jer uziva podrsku uticajnih igraca.
Kad bi narod shvatio koliko je Srbija danas na ivici existencije, ne samo ekonomski, nego i drustveno i vojno, ne bi nikome palo napamet da izigrava neki "faktor u regionu".
Nazalost, izbori se ne dobijaju iskrenim i objektivnim odslikavanjem situacije, nego mitskim hvalospevima. Medjutim, razvoj se ne moze ostvariti na "mitskim hvalospevima" nego samo racionalnim o objektivnim odlukama, koje su u skladu sa mogucnostima, a to je ono sto politicari zele da sakriju od javnosti.
Meni ne smeta sto Kosovo prica o nekoj demokratiji i uredjenosti drustva, ne zivim tamo niti zelim tamo ziveti, njihove odluke nemaju uticaja na mene, ali odluke Srbije, na koje kosovski dogadjaji itekako uticu me navode na to da kupim prnje i u beli svet, gde su ljudi malo manje okupirami "mitskim hvalospevima" i liderstvima, a malo vise realnim stanjem u drustvu.
Ne moze se ratovati godinama, biti pod sankcijama jer se plivalo uzvodno zbog nekih mitova, a posle se cuditi zasto svet gleda na nas kao na neke indijance.

plivac

pre 12 godina

pridruziti se toj evropskoj uniji je kao da dodjes na zurku u 3 poslije ponoci, zurka jos traje al se polako gasi i najbolje je davno proslo

Vladimir LDP

pre 12 godina

Tenzije stvarate vi, a nasa vlada se trudi da ih umanji. Albanci su ti koji su izvrsili secesiju i nelegalno proglasili nezavisnost. S kojim pravom upozoravate Beograd?!!!! Upozorite Pristinu.

petarV

pre 12 godina

KOja bre EU....obećavaju nam je....pričaju nam o njoj kao o istorijskoj šansi...kao da ćemo pa i imati kakve koristi od nje!?

Neće nama Germani ništa lepo da spreme...nikada i nisu.

Bolje mi da se prišljmčimo Kini...EU je ionako trula...sve je tu jasno ko je ko...dovoljno je što Germani ne učestvuju u poluifinalnima za pesmu Evrovizije...mislim,nama pričaju o EU kao o blakostanju i jednakosti...nemoj da se zavaravamo...HOĆEMO REFERENDUM ... nije pitanje više,da li nas hoće Evropa...nego da li mi uopšte hoćemo u EU!

sasa jokic

pre 12 godina

Klasika. Taci posalje naouruzane specijalce da silom preuzmu granice. Onda se kao povuce, dodje KFOR, a onda ovi pravednici Nemci i Englezi stave Srbe u isti kos sa Tacijem!
Sto se tice istorijskih sansi, 1990 na zasedanju EU predsedavajuci Zak Delor trazio je od clanica da sa 4 milijarde dolara pomognu reforme Ante Markovica (to je bila nevidljiva cifra za EU) tj. socijalni progeam, ili ce nacionalisti (Milosevic, Tudjman, Alija, ince svi trenirani u njihovim "skolama") preuzeti vlast i doci ce do krvavog rata na Balkanu. Kada se ocekivalo da ce svi ministri podrzati plan za pomoc Anti Markovicu, tadasnji ministar Nemacke Genser je zatrazio pauzu kako bi se "konsultovao" sa svojom Vladom, kao i Daglas Herd ministar iz GB. I pogodite kako su glasali kada su se vratili sa "konsultacija"? Naravno odbili su i desilo se sta se desilo. Evo danas nam ministri iz te dve "prijateljski" naklonjene drzave nude da iskoristimo istorijsku sansu za prikljucak EU i dogovorimo se sa najvecim narko dilerom u Evropi?! A Oni kao ne znaju ko je Taci!

ajde setnja vise, licemeri

pre 12 godina

meni a i vecini gradjana Srbije je vec malcice muka od ovih ucena sponzora albanskih naci-kriminalaca te samim tim uzmite vi tu vasu "istorijsku sansu" i turite je gde vam najvise odgovara...

Dule NS

pre 12 godina

Ja bih pre rekao da Britanija i Nemačka treba da paze da ne propuste istorijsku priliku za mir i da ne huškaju više Prištinu da radi to što radi!
I da ne ogade potpuno EU narodu Srbije - iako im je upravo to cilj!

Uros

pre 12 godina

Srbija će propistiti istorisku priliku da se približi mogućnosti da eventualno dobije u budućnosti izglede da razgovara o statusu kandidata za pridruživanje.

Pitam se

pre 12 godina

Pitam se dali je slucajnost da se ovo upozorenje objavljuje/pusta u javnost bas u danu kada se Tadic sastaje sa Srbima sa Kosova.

Nas Jeremic nas je ucio govoreci da 'u diplomatiji nema slucajnosti' tako da je sada na nama, kao posmaracima da zakljucimo dali ova izjava pomaze Tadicu ili mu odmaaze.
A nas zakljucak ce zavisiti od toga dali volimo/simpatisemo Tadica i njegove postupke ili ne

Ђорђе

pre 12 godina

Дајте људи да се у Србији направи референдум да ли српски народ уопште жели да уђе у Европску Унију која већ пропада и онда да се на основу жеље српског народа даље решава српска политика у односу на Косово. Дете се још није родило, а они хоће да ме ожене... А ђта ако је мајка нероткиња? ПРВО РЕФЕРЕНДУМ ЗА УЛАЗАК У ЕУ.

rob

pre 12 godina

ako se prihvati ovaj uslov, sledeći je da svi srbi stariji od 18g a mlađi od 45g, moraju da se regrutuju za ratove koje vodi nato?

a hahahahaha u kakvoj mi sprčiji živimo...

jadna kojoj se sve smucilo

pre 12 godina

Dobro, a sta cemo ako tenzije ne mogu da se otklone? Sta cete da nam radite? Cime cete da pretite, ucenjujete? Ulaskom u EU? Pa i ovako, ko nam garantuje da cemo ikada uci? Iz te iste EU svaki dan sve grdje i grdje vesti.

Deki

pre 12 godina

Profesionalni ucenjivaci u novoj akciji. Kako im se samo ne smuci? Samo nesto kuvaju, pa onda ucenjuju. Dokle?
Nekada sam cenio Nemacku i Englesku, ali sada, kada sam osetio njihovu "dobrotu", nema vise ni ljubavi, niti bilo kakvog postovanja!
Gnjide jedne dosadne!

Coileán Ó Fhearghail

pre 12 godina

Tipican engleski cinizam. William Hague je propali kadar Konzervativne partije koja je zajedno sa laburistima dovela UK do izdisaja i moralnog srozavanja do samog dna ( ako postoji )!Nemacka ni sama ne zna sta hoce- i hoce i nece! Zar nije bezobrazluk pozivati Nas da Kosovo smatramo za "drzavu", a da im mi obezbedimo dobar zivot?? Pa nismo toliki ni kreteni ni mazohisti i porucujem nasem rukovodstvu- samo mirno i stalozeno, ne dajte da vas provociraju petorazredni politikanti EU birokratije i bice sve OK !!!

Nikola

pre 12 godina

A sto mi ne trazimo reviziju dogovora sa Euleksom i intervenciju direktno na UN sednici da se ako treba i silom mora sprovesti 1244? Jer ocigledno je da nema drugog izbora?

infrastar

pre 12 godina

Hvala na saopštenju. Primili k znanju. Postupićemo u skladu očuvanja naših strateških, ekonomskih i teritorijalnih interesa. U duhu partnerskih i tradicionalno prijateljskih odnosa očekujemo Vašu podršku...

Branko

pre 12 godina

Oni su rekli da će dve zemlje ugroziti svoje šanse za pristupanje EU i propustiti "istorijsku priliku" ako ne otklone tenzije duž administrativne linije.

Kazu: "dve zemlje"? E, pa, gospodo ministri, ocigledno da ste zaboravili da Kosovo za Srbiji nije drzava, niti ce biti.

Boki Urbanista

pre 12 godina

U sadasnjoj situaciji u kojoj se nalazi ekonomija zapadnog sveta a narocito EU i USA druge opcije osim evropske unije postaju veoma interesantne za Srbiju. Evropska Unija treba da ima alternativu. Cinjenice ovako stoje: Sjedinjene Americke Drzave su danas u poziciji da po Standard & Poors indexu dobiju jos jedan stepen nizu ocenu a po najnovijim procenama MMF-a Kineska ekonomija ce do 2016 biti najaca ekonomija sveta (predjasnji proracun je bio 2020).
kakav je to partnerski odnos sa EU kad se pod pretnjama i uslovljavanjima sprovodi politika na Balkanu i vrsi konstantan pritisak do nivoa ponizavanja na zemlju "buducu clanicu". Treba biti strpljiv jer kolo srece se okrece.

naivno ali iskreno

pre 12 godina

par nabacanih teza:
vlast ne sme da prizna kosovo jer ce da izgubi izbore.
kosovski albanci od svoje nezavisnosti nece odstupiti ni za milimetar.
dogovor koji bi svima odgovarao nece se postici bogtepita jos koliko.
sve to srbiju kosta papreno.
zasto lepo sve srbe koji zive na kosovu i na severu i na jugu i bilo gde, ne pozovete da se dosele u srbiju, mirno, da spakuju to sto imaju i dosele se ovde, i nasele opustela sela po srbiji. nonstop citamo da su citava sela prazna.
zar im ne bi bilo bolje da zive u srbiji i da sva ona pomoc koja se upucuje za sever kosova i odrzavanje tamosnje nekakve srpske valsti one, sve pare koje se arce za sve u vezi tih pregovora, funkcionera i statija znam, se uloze u pomoc tim domacinstvima koja bi oni naselili u srbiji.
ko nece da se doseli ne mora.
a onda opet ne moramo, gde pise da moramo da priznamo kosovo?
al ne moramo s njima ni da se druzimo, ni da pregovaramo ni da imamo nikakve odnose ni da nas ista kosta.
skupstina donese zakon po kome se zamrzava kosovsko pitanje na 50 godina.

max

pre 12 godina

Što su Englezi i pomalo Nemci toliko zaljubljeni u Kosovo? Izgleda da Ameri smatraju Kosovo svojom svetom zemljom toliko poštuju teritorijslni integritet čudne tvorevine koju nisu priznale skoro 125 država ni nakon skoro 4 godine,svašta !!

Filip

pre 12 godina

Ne znam tacno na kakvu istorijsku priliku misle. EU je propala stvar. Cak i da nas prime, nemaju novca da nam pomazu. A nama je jedino novac bitan, sve ostalo mozemo i sami. To je obican blef. Trenutno od silnih problema ne znaju gde im je glava. Da hocemo, mogli bismo mirno da zauzmemo Kosovo.

Jovan

pre 12 godina

Sad necu moci da spavam,celu noc cu da rzamisljam kako da im udovoljimo, i udjemo u sjajnu, bajnu, vajnu, najsavrseniju, najbolju, cudesnu, miroljubivu EU. Pazite, mnogo nas vole, nije u redu da ih nerviramo.

goran

pre 12 godina

Dobro, Nijemci naz upozoravaju.Stari neprijatelj ali castan barem odavno znamo "Gdje smo'.Ali sta to Engleske &*$#E trtljaju kad im London gori od tenzija ...

Marko

pre 12 godina

Znači Albanci naprave glupost, a ovi nama očitavaju bukvicu. Krajnje bezobrazno, da ne kažem priglupo.
Plus ovaj blef da nam je ovo 'istorijska šansa', je na nivou brifinga za novinare u Koštuničinioj stranci.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

@ (Bacvanin, 7. avgust 2011 21:17) Stalno su nas proglasavali za nazadne, primitivne, ovakve, onakve, a vidi sad - ekonomska kriza, socijalni nemiri pocinju sve vise i medju pripadnicima jedne etnicke grupe (London), zlocini (Norveska). Jos ce ispasti da je Milosevic u mnogo cemu bio u pravu, na neki bizaran i cudan nacin! U Sloveniji si nekad mogao dobiti posao kad si hteo - ja bio, radio tamo, znaci provereno, pre njihovog osamostaljenja. Onda bi sto bi, Milosevic je pricao svasta za njih, narod mu se smejao, sprdao se sa njegovim pricama, a evo sada i tamo kriza, besposlica, po neki strajk i slicno, sto je nekad bilo nezamislivo!

ljube

pre 12 godina

Patriotizam se brani ekonomijom i izvozom ne moljakanjem.

Sta je to sto u psihologiji svakog naroda EU ostaje u glavi kada pomisli "Srbija"?

Je li to auto.vino,voz,farmerice,kozmetika,vrsta hrane sa etiketom"Made in Serbia"?.

E to "Made in Serbia" u glavama svih tih koji kazu "Mi smo iz EU hocete u EU" to je nasa EU.

Kada "MAde in Serbia" udje u glavama svih tih iz EU putem bilo kog proizvoda koji oni u svakodnevnom zivotu koriste kao sto mi koristimo sve "Made in Germany,Made in Uk,Made in France,Made in Italy itd".tada cemo shvatiti da nam EU vise ne treba vec mi njoj.

Pa svi ti vojnici primaju plata ne zato sto su volonteri vec zato sto imaju para od poreskih obveznika da im placaju 5000+ evra mesecne vojnicke plate puta broj vojnika koji imaju izvoza od svojih"MAde in Germany,Made in UK itd" proizvoda.Samo 2 minuta razmisljanja je dovoljno da se sve stvari svedu na svoje mesto.

Problem je sto Srbin sve ceka da mu politicar kaze"kako cemo i sta cemo i sta nas ceka" a politicar je jedan obican radnik,koji rade za sebe i svoju porodicu i svoje interese ne samo politicari u Srbiji vec i celoj EU i celom svetu.

Vesna

pre 12 godina

Istina je na strani Srba, a ono sto je vazno za Srbe, ne mora da bude vazno za druge drzave. Neka gledaju svoja posla. Kroz istoriju obe pomenute zemlje su ucinile dovoljno i neponovila se saradnja bilo kog tipa sa njima. Kakva hrabrost da se Nemacka i Engleska predstavljaju za nosioce poruke.

podsecanje

pre 12 godina

Ja ovo saopstenje shvatam kao poruku:
"Srbijo, zaboravljas da si izgubila rat, da si juna 1999 bezuslovno kapitulirala i tvoja skupstina usvojila akt o kapitulaciji, a koji je nazvan 'Kumanovski sporazum'"

Дарко

pre 12 godina

Много пута до сада смо од великог броја страних дипломата чули да је признање независности Косова услов над условима, а ево га још један у низу. У Србији је то свима одавно јасно, једино наша власт наставља да обмањује грађане неким причама у које још само они верују. Наш Народ који је преокупиран својим егзистенцијалним питањем као да нема снаге да подигне свој глас против оних који му отимају део територије. Наиме, до сада није било или је била изузетно млака реакција јавности на све отворенију политику издаје наших националних интереса од стране наше власти. Борис Тадић и његова партија и њихови партнери чине све, а поготово у последње време како би нас довели пред свршен чин признања квази државе Косова. Прво су прекршили резолуцију 1244 давањем сагласност да се замене снаге УН-а мисијом Европске уније, затим су одлучили да признају таблице Косова, по онда затим и пасоше, па да дозволе да „Држава Косово" учествује на међународним скуповима итд. па ако ово није чин издаје онда стварно не знам шта је. Али срећом брзо долази време када ће власт одговарати за сва своја недела пред Народом, а Народ ће и те како знати да их казни.

gogo

pre 12 godina

Ma samo gubimo vrijeme ,najbolje bi bio dami priznamo KiM i time dobijemo Albance za prijatelje,jer buducnost je prijatelstvo,budocnost je biznis buducnost je nestatak granica,pa onda mogu nasi ljudi koji stalno kukuricu sa tim kosovom da idu vec jednom tamo,ako im se stvarno ide(NA sta cisto sumjam)i videce da je proslo puno vremena ,vremena razdvajanja,losih vremena,tuznih vremena i samim time doci do zaklucka da je trebalo ranije da se reaguje,a sad izgleda da daleko smo otisli,i tesko da mozemo okrenuti vreme unazad.zato moli sto prije....

Duki

pre 12 godina

Kakvo je to diplomatsko rešenje kojim bi se uvažavale granice Kosova? Šta nam to govori? Da je izgleda već sve odavno dogovoreno, a pregovori su samo farsa, koja treba da nas zavara. Mislim da je dosta više prodaje magle. Izgleda da o Srbiji svi drugi odlučuju, vlast se klanja, a nas niko ništa ne pita.

shomi

pre 12 godina

I to je to.
Vidimo sta traze, sada je stvar drzave Srbije i njenih gradjana (ne na nacionalnoj osnovi) da iznese svoj stav i da ga se pridrzava u narednom, vrlo teskom periodu.

alitis

pre 12 godina

dajte lijepo prevedite sa srpskog na srpsko kosovski dijalekt narodu na sjeveru Kosova ovaj tekst, možda uspiju konačno da shvate gdje žive i kako i skim se trebaju dogovarati...jeli treba više i nacrtati ili je ovo dovoljno??

Svetozar Pribicevic

pre 12 godina

Bravo za Njemacku i Britaniju. Gnjeciti Beograd sve dok ne shvati i dok ne prizna ono sto je radio u zadnjih 30 godina i ono sto radi i danas svojom prljavom i pokvarenom politikom punom lazi i obmana, kako u vlastitoj zemlji tako i izvan nje. Nema popustanja sve dok im se ne izbije i zadnji mit i zadnja laz i zadnji pokusaj spletkarenja. Samo cvrsto i nema popustanja...

Kox

pre 12 godina

EU!?! hahaha
Veselo drustvo koje upravo pocinje da "sece usi i krpi dupe".
Niste vi sposobni vise ni da odrzite ekonomsku stabilnost vec postojecih clanica.

Бранислав

pre 12 godina

Чланак дотичних у Франкфуртер алгемајне цајтунг (Frankfurter Allgemeine Zeitung) може да се прочита у онлајн издању: Вреди поменути да је у њему говор о ”убијеном косоварском полицајцу близу границе, ка Србији” - и да се покушај насилног освајања прелаза уопште не помиње. Мислиим да ипак тренутно немамо бољег решења него да пристанемо на договор, али морамо истовремено бити свесни да је један нови оружани напад ROSU са менторима у Берлину, Лондону и Вашингтону, доста вероватан. Мислим да не треба никада затварати пут ка ЕУ, реформе треба наставити, ради нас, не ради ЕУ, али мислим да је врло потребно, и то под хитно, врло озбиљно, разматрити и наћи политичке и економске алтернативе Европској унији. Да, у чланку политичара из Берлина и Лондона је говор и о другим темама, но једино вреди преводити коментар читалаца Владислава Перејаславеца (Vladislav Pereiaslavets) ”den Rest des Beitrags zu kommentieren macht genausoviel Sinn, wie den Leitartikel aus der PRAVDA von 1978 zu kommentieren" - шта од прилике значи, да остатак тог чланка има исто толико смисла коментирати као давати коментар на уреднички став ПРАВДЕ из 1978. године.

kus bre!

pre 12 godina

(Vladimir LDP, 8. avgust 2011 01:47)

Ovo definitivno ne pise ista ona osoba koja cesto komentarise sve i svasta pod istim imenom! ;)))

Bacvanin

pre 12 godina

Upozorenja su stizala i 90', pa onda 94' pa i 98'. Mislite da to ikoga zanima u Srbiji?
Najveci problem je da se i u Srbiji i na Kosovu prica kako su prosperitetne i jake demokratije na Balkanu, da su vojno jake i diplomatski uticajne zemlje, lideri u regionu.
Od svega toga je jedino tacno da Kosovo diplomatski dosta jako, makar za sada, jer uziva podrsku uticajnih igraca.
Kad bi narod shvatio koliko je Srbija danas na ivici existencije, ne samo ekonomski, nego i drustveno i vojno, ne bi nikome palo napamet da izigrava neki "faktor u regionu".
Nazalost, izbori se ne dobijaju iskrenim i objektivnim odslikavanjem situacije, nego mitskim hvalospevima. Medjutim, razvoj se ne moze ostvariti na "mitskim hvalospevima" nego samo racionalnim o objektivnim odlukama, koje su u skladu sa mogucnostima, a to je ono sto politicari zele da sakriju od javnosti.
Meni ne smeta sto Kosovo prica o nekoj demokratiji i uredjenosti drustva, ne zivim tamo niti zelim tamo ziveti, njihove odluke nemaju uticaja na mene, ali odluke Srbije, na koje kosovski dogadjaji itekako uticu me navode na to da kupim prnje i u beli svet, gde su ljudi malo manje okupirami "mitskim hvalospevima" i liderstvima, a malo vise realnim stanjem u drustvu.
Ne moze se ratovati godinama, biti pod sankcijama jer se plivalo uzvodno zbog nekih mitova, a posle se cuditi zasto svet gleda na nas kao na neke indijance.

Dejan

pre 12 godina

SAD i EU su napravile tenzije i doveli su ovaj deo Evrope u polozaj ekstremne nestabilnosti divljackim komadanjem Srbije. Samo vracanjem okupiranog dela Srbije u njen sastav vratice se stabilnost u ovaj deo Evrope. Drugog resenja nema i nece ga nikada ni biti.

David Williams

pre 12 godina

Dear Mr Hague, please pay more attention to what's going on in your own country: London riots, market crashes, police corruption, media phone hacking afairs, fighting illegal wars in Afganistan and Libya, and do not patronise other nations across Europe, as you are in no position to do so. In other words - mind your own business!

Sincerely.

David Williams

ivan grozni

pre 12 godina

dosta nam je istorijskih prilika.Istorija nam je pokazala
vasu brigu.Dosta nam je da nam pretite.Unistili ste nam
Yuoslaviju.Sada unistavate i Srbiju i sve to u ime istorije.
Pravite reda u svojoj zemlji a nas ostavite na miru.

gogo

pre 12 godina

Ma samo gubimo vrijeme ,najbolje bi bio dami priznamo KiM i time dobijemo Albance za prijatelje,jer buducnost je prijatelstvo,budocnost je biznis buducnost je nestatak granica,pa onda mogu nasi ljudi koji stalno kukuricu sa tim kosovom da idu vec jednom tamo,ako im se stvarno ide(NA sta cisto sumjam)i videce da je proslo puno vremena ,vremena razdvajanja,losih vremena,tuznih vremena i samim time doci do zaklucka da je trebalo ranije da se reaguje,a sad izgleda da daleko smo otisli,i tesko da mozemo okrenuti vreme unazad.zato moli sto prije....

podsecanje

pre 12 godina

Ja ovo saopstenje shvatam kao poruku:
"Srbijo, zaboravljas da si izgubila rat, da si juna 1999 bezuslovno kapitulirala i tvoja skupstina usvojila akt o kapitulaciji, a koji je nazvan 'Kumanovski sporazum'"

alitis

pre 12 godina

dajte lijepo prevedite sa srpskog na srpsko kosovski dijalekt narodu na sjeveru Kosova ovaj tekst, možda uspiju konačno da shvate gdje žive i kako i skim se trebaju dogovarati...jeli treba više i nacrtati ili je ovo dovoljno??

Vladimir LDP

pre 12 godina

Tenzije stvarate vi, a nasa vlada se trudi da ih umanji. Albanci su ti koji su izvrsili secesiju i nelegalno proglasili nezavisnost. S kojim pravom upozoravate Beograd?!!!! Upozorite Pristinu.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

@ (Bacvanin, 7. avgust 2011 21:17) Stalno su nas proglasavali za nazadne, primitivne, ovakve, onakve, a vidi sad - ekonomska kriza, socijalni nemiri pocinju sve vise i medju pripadnicima jedne etnicke grupe (London), zlocini (Norveska). Jos ce ispasti da je Milosevic u mnogo cemu bio u pravu, na neki bizaran i cudan nacin! U Sloveniji si nekad mogao dobiti posao kad si hteo - ja bio, radio tamo, znaci provereno, pre njihovog osamostaljenja. Onda bi sto bi, Milosevic je pricao svasta za njih, narod mu se smejao, sprdao se sa njegovim pricama, a evo sada i tamo kriza, besposlica, po neki strajk i slicno, sto je nekad bilo nezamislivo!

Jovan

pre 12 godina

"..diplomatsko rešenje "kojim bi se uvažavale granice Kosova, poboljšao život svih i te dve zemlje postavile na put ka članstvu u EU",..."
Sapienti sat!
Tadic i gang ostace u istoriji upisani kao najgora moguca ekipa na vlasti, ne samo zbog Kosova, vec zbog upropastavanja Srbije i gradjana Srbije. EU ne moze da se nacudi kako je Tadic uspeo da upropasti Srbiju za samo dve godine.
Za ovu gomilu politicko ekonomskih kriminalaca ne mogu nista lepo da kazem. Zelim im sve najgore.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Aha, da bi se smirile tenzije da priznamo granice "nove drzave Kosovo"? Pa to je i glavni uzrok svih tenzija, dok se namece "nova drzava Kosovo" dotle ce i biti tenzija! Uostalom kako se moze govoriti da je Kosovo priznato ako ga je priznala jedva trecina postojecih drzava na svetu? Vise se ni ne postavlja pitanje "EU ili Kosovo", sve je jasno. Lepo sam govorio kad je poceo dijalog da ce Zapad to zloupotrebiti, i zloupotrebljava svakog momenta - sad vise nisu ni vazni rezultati, vec sam cin dijaloga oni nazivaju "dijalogom izmedju dve drzave" i tako su nas na mala vrata i na finjaka lepo navukli!

Jagodica Bobica

pre 12 godina

A šta će se desiti ako propustimo "istorijsku priliku" za pristupanje EU, možda posle 2020-te godine, EU više ne bude postojala pa zauvek izgubimo mogućnost da budemo članovi te veštačke tvorevine. Da su nam naše vođe na vreme objasnile da tamo postoji grupa ucenjivača, da koriste dvojni aršin, da ćemo morati da glasamo zakone za koje znamo da nisu prilagođeni našem mentalitetu i individualnosti, da će nam javni dug enormno narasti, možda bi smo ranije uvideli da se naša unutrašnja politika pogrešno vodi.

Dule NS

pre 12 godina

Ja bih pre rekao da Britanija i Nemačka treba da paze da ne propuste istorijsku priliku za mir i da ne huškaju više Prištinu da radi to što radi!
I da ne ogade potpuno EU narodu Srbije - iako im je upravo to cilj!

Where is north from here?

pre 12 godina

Kada ste mene ubedili da je EU utopija i da je suludo da nekome i dalje ljubimo noge, da bi mozda, ali mozda, za deset godina bili clanica EU, e onda znajte da ste uspeli u svom debilizmu.
Ultimatum Austro-Ugarske 1914 je bio ljubavno pismo u odnosu na ove idiotizme. Evo vam Turska, pa sirite Evropu na istok do mile volje.
Ja nisam zagovornik braka sa Rusijom, jer od njih ne bih uzeo niti aspirin (koliko puta su nas ostavili na cedilu u poslednja dva veka suvisno je trositi reci), ali mislim da moramo da promenimo plocu.
Dokle vise?

Vesna

pre 12 godina

Istina je na strani Srba, a ono sto je vazno za Srbe, ne mora da bude vazno za druge drzave. Neka gledaju svoja posla. Kroz istoriju obe pomenute zemlje su ucinile dovoljno i neponovila se saradnja bilo kog tipa sa njima. Kakva hrabrost da se Nemacka i Engleska predstavljaju za nosioce poruke.

Stefan

pre 12 godina

Sva njihova sredstva ucene svode se na to da je nama stalo do EU. Znaci da bi bili u Eu bez granica, prvo moramo da priznamo granice Kosova. Pa ko je ovde lud? Sto se mene tice sa tim lihvarima I licemerima nikad. Kakva Eu buducnost, eu put, eu porodica I ostale laze. Daleko im leap kuca. U se I u svoje kljuse.

Filip

pre 12 godina

Ne znam tacno na kakvu istorijsku priliku misle. EU je propala stvar. Cak i da nas prime, nemaju novca da nam pomazu. A nama je jedino novac bitan, sve ostalo mozemo i sami. To je obican blef. Trenutno od silnih problema ne znaju gde im je glava. Da hocemo, mogli bismo mirno da zauzmemo Kosovo.

skeptik

pre 12 godina

Alo ljudi ne budite smesni. Ovo je cisto blefiranje. Ok, Srbija ne moze u EU zbog Kosova i Kosovo ne moze u EU zbog Srbije i sta onda. Jel' problem resen?

petarV

pre 12 godina

KOja bre EU....obećavaju nam je....pričaju nam o njoj kao o istorijskoj šansi...kao da ćemo pa i imati kakve koristi od nje!?

Neće nama Germani ništa lepo da spreme...nikada i nisu.

Bolje mi da se prišljmčimo Kini...EU je ionako trula...sve je tu jasno ko je ko...dovoljno je što Germani ne učestvuju u poluifinalnima za pesmu Evrovizije...mislim,nama pričaju o EU kao o blakostanju i jednakosti...nemoj da se zavaravamo...HOĆEMO REFERENDUM ... nije pitanje više,da li nas hoće Evropa...nego da li mi uopšte hoćemo u EU!

Branko

pre 12 godina

Oni su rekli da će dve zemlje ugroziti svoje šanse za pristupanje EU i propustiti "istorijsku priliku" ako ne otklone tenzije duž administrativne linije.

Kazu: "dve zemlje"? E, pa, gospodo ministri, ocigledno da ste zaboravili da Kosovo za Srbiji nije drzava, niti ce biti.

mandraxx

pre 12 godina

tja, danas su oni,a sutra ce neko drugi biti ministar. bas nas briga sta "drugacije opredeljni" verstervele kaze. i on i onaj njegov ortak kome u ovom trenutku huligani pale jedan deo glavnog grada, dok on brine o kosovskim prelazima.

Svetozar Pribicevic

pre 12 godina

Bravo za Njemacku i Britaniju. Gnjeciti Beograd sve dok ne shvati i dok ne prizna ono sto je radio u zadnjih 30 godina i ono sto radi i danas svojom prljavom i pokvarenom politikom punom lazi i obmana, kako u vlastitoj zemlji tako i izvan nje. Nema popustanja sve dok im se ne izbije i zadnji mit i zadnja laz i zadnji pokusaj spletkarenja. Samo cvrsto i nema popustanja...

Milorad

pre 12 godina

Ispustićemo istorijsku šansu da budemo deo nečega što pitanje da li će postojati za 10 godina, pre kog perioda nas ionako ne bi primili. Što neko ne uradi krajnje objektivno istraživanje šta građani Srbije misle o ovome. Mada većina nas zna kako su ljudi iz svakodnevnog okruzenja razmisljali pre 3-4 godine, a kako sada razmisljaju na ovu temu.

Marko

pre 12 godina

Znači Albanci naprave glupost, a ovi nama očitavaju bukvicu. Krajnje bezobrazno, da ne kažem priglupo.
Plus ovaj blef da nam je ovo 'istorijska šansa', je na nivou brifinga za novinare u Koštuničinioj stranci.

max

pre 12 godina

Što su Englezi i pomalo Nemci toliko zaljubljeni u Kosovo? Izgleda da Ameri smatraju Kosovo svojom svetom zemljom toliko poštuju teritorijslni integritet čudne tvorevine koju nisu priznale skoro 125 država ni nakon skoro 4 godine,svašta !!

goran

pre 12 godina

Dobro, Nijemci naz upozoravaju.Stari neprijatelj ali castan barem odavno znamo "Gdje smo'.Ali sta to Engleske &*$#E trtljaju kad im London gori od tenzija ...

V.

pre 12 godina

ako se stvari budu razvijale u ovom pravcu
tj. odbacivanje kandidatura za Srbiju i Kosovo
onda ce bit sasvim jasno cemu je sluzilo iznenadno slanje Rosu
kao i da se ne radi o samostalnoj odluci Tacija ...

Coileán Ó Fhearghail

pre 12 godina

Tipican engleski cinizam. William Hague je propali kadar Konzervativne partije koja je zajedno sa laburistima dovela UK do izdisaja i moralnog srozavanja do samog dna ( ako postoji )!Nemacka ni sama ne zna sta hoce- i hoce i nece! Zar nije bezobrazluk pozivati Nas da Kosovo smatramo za "drzavu", a da im mi obezbedimo dobar zivot?? Pa nismo toliki ni kreteni ni mazohisti i porucujem nasem rukovodstvu- samo mirno i stalozeno, ne dajte da vas provociraju petorazredni politikanti EU birokratije i bice sve OK !!!

Deki

pre 12 godina

Profesionalni ucenjivaci u novoj akciji. Kako im se samo ne smuci? Samo nesto kuvaju, pa onda ucenjuju. Dokle?
Nekada sam cenio Nemacku i Englesku, ali sada, kada sam osetio njihovu "dobrotu", nema vise ni ljubavi, niti bilo kakvog postovanja!
Gnjide jedne dosadne!

plasim se oluje

pre 12 godina

Sada ocekujemo da Tadic dobro 'naruzi' Engleza i Nemca na isti nacin kao sto je naruzio i Kosorovu.
Naravno i da im kaze da je Kosovo deo Srbije po vazecem ustavu.
A mogao bi i proterati i ambasadore Nemacke i Engleske.
Nesta 'zestoko' tj veoma ozbiljno se desava iza scene cim su ova dvojica izasla ovako javno

rob

pre 12 godina

ako se prihvati ovaj uslov, sledeći je da svi srbi stariji od 18g a mlađi od 45g, moraju da se regrutuju za ratove koje vodi nato?

a hahahahaha u kakvoj mi sprčiji živimo...

plivac

pre 12 godina

pridruziti se toj evropskoj uniji je kao da dodjes na zurku u 3 poslije ponoci, zurka jos traje al se polako gasi i najbolje je davno proslo

Igor

pre 12 godina

Eto, to je taj sporazum koji za Stefanovica i Tadica nije idealan ali prihvatljiv! Ova izjava sve na najbolji moguci nacin objasnjava, nije vise potrebno da neko iz Beograda idalje obmanjuje narod severa KiM, ovo je objasnjenje tog sporazuma, ovo je sustina tog sporazuma, znaci priznanje granica tzv. Republke Kosovo!

бидермајер

pre 12 godina

Нај горе је што овде нема шта да се коментарише све је јасно !

И све на уштрб СРБИЈЕ ,зато је косово и инсталирано да нас изједе изнутра !

А нема Мојсија да нас изведе....

infrastar

pre 12 godina

Hvala na saopštenju. Primili k znanju. Postupićemo u skladu očuvanja naših strateških, ekonomskih i teritorijalnih interesa. U duhu partnerskih i tradicionalno prijateljskih odnosa očekujemo Vašu podršku...

sasa jokic

pre 12 godina

Klasika. Taci posalje naouruzane specijalce da silom preuzmu granice. Onda se kao povuce, dodje KFOR, a onda ovi pravednici Nemci i Englezi stave Srbe u isti kos sa Tacijem!
Sto se tice istorijskih sansi, 1990 na zasedanju EU predsedavajuci Zak Delor trazio je od clanica da sa 4 milijarde dolara pomognu reforme Ante Markovica (to je bila nevidljiva cifra za EU) tj. socijalni progeam, ili ce nacionalisti (Milosevic, Tudjman, Alija, ince svi trenirani u njihovim "skolama") preuzeti vlast i doci ce do krvavog rata na Balkanu. Kada se ocekivalo da ce svi ministri podrzati plan za pomoc Anti Markovicu, tadasnji ministar Nemacke Genser je zatrazio pauzu kako bi se "konsultovao" sa svojom Vladom, kao i Daglas Herd ministar iz GB. I pogodite kako su glasali kada su se vratili sa "konsultacija"? Naravno odbili su i desilo se sta se desilo. Evo danas nam ministri iz te dve "prijateljski" naklonjene drzave nude da iskoristimo istorijsku sansu za prikljucak EU i dogovorimo se sa najvecim narko dilerom u Evropi?! A Oni kao ne znaju ko je Taci!

ajde setnja vise, licemeri

pre 12 godina

meni a i vecini gradjana Srbije je vec malcice muka od ovih ucena sponzora albanskih naci-kriminalaca te samim tim uzmite vi tu vasu "istorijsku sansu" i turite je gde vam najvise odgovara...

Дарко

pre 12 godina

Много пута до сада смо од великог броја страних дипломата чули да је признање независности Косова услов над условима, а ево га још један у низу. У Србији је то свима одавно јасно, једино наша власт наставља да обмањује грађане неким причама у које још само они верују. Наш Народ који је преокупиран својим егзистенцијалним питањем као да нема снаге да подигне свој глас против оних који му отимају део територије. Наиме, до сада није било или је била изузетно млака реакција јавности на све отворенију политику издаје наших националних интереса од стране наше власти. Борис Тадић и његова партија и њихови партнери чине све, а поготово у последње време како би нас довели пред свршен чин признања квази државе Косова. Прво су прекршили резолуцију 1244 давањем сагласност да се замене снаге УН-а мисијом Европске уније, затим су одлучили да признају таблице Косова, по онда затим и пасоше, па да дозволе да „Држава Косово" учествује на међународним скуповима итд. па ако ово није чин издаје онда стварно не знам шта је. Али срећом брзо долази време када ће власт одговарати за сва своја недела пред Народом, а Народ ће и те како знати да их казни.

Nikola

pre 12 godina

A sto mi ne trazimo reviziju dogovora sa Euleksom i intervenciju direktno na UN sednici da se ako treba i silom mora sprovesti 1244? Jer ocigledno je da nema drugog izbora?

Uros

pre 12 godina

Srbija će propistiti istorisku priliku da se približi mogućnosti da eventualno dobije u budućnosti izglede da razgovara o statusu kandidata za pridruživanje.

Ђорђе

pre 12 godina

Дајте људи да се у Србији направи референдум да ли српски народ уопште жели да уђе у Европску Унију која већ пропада и онда да се на основу жеље српског народа даље решава српска политика у односу на Косово. Дете се још није родило, а они хоће да ме ожене... А ђта ако је мајка нероткиња? ПРВО РЕФЕРЕНДУМ ЗА УЛАЗАК У ЕУ.

Kox

pre 12 godina

EU!?! hahaha
Veselo drustvo koje upravo pocinje da "sece usi i krpi dupe".
Niste vi sposobni vise ni da odrzite ekonomsku stabilnost vec postojecih clanica.

naivno ali iskreno

pre 12 godina

par nabacanih teza:
vlast ne sme da prizna kosovo jer ce da izgubi izbore.
kosovski albanci od svoje nezavisnosti nece odstupiti ni za milimetar.
dogovor koji bi svima odgovarao nece se postici bogtepita jos koliko.
sve to srbiju kosta papreno.
zasto lepo sve srbe koji zive na kosovu i na severu i na jugu i bilo gde, ne pozovete da se dosele u srbiju, mirno, da spakuju to sto imaju i dosele se ovde, i nasele opustela sela po srbiji. nonstop citamo da su citava sela prazna.
zar im ne bi bilo bolje da zive u srbiji i da sva ona pomoc koja se upucuje za sever kosova i odrzavanje tamosnje nekakve srpske valsti one, sve pare koje se arce za sve u vezi tih pregovora, funkcionera i statija znam, se uloze u pomoc tim domacinstvima koja bi oni naselili u srbiji.
ko nece da se doseli ne mora.
a onda opet ne moramo, gde pise da moramo da priznamo kosovo?
al ne moramo s njima ni da se druzimo, ni da pregovaramo ni da imamo nikakve odnose ni da nas ista kosta.
skupstina donese zakon po kome se zamrzava kosovsko pitanje na 50 godina.

Boki Urbanista

pre 12 godina

U sadasnjoj situaciji u kojoj se nalazi ekonomija zapadnog sveta a narocito EU i USA druge opcije osim evropske unije postaju veoma interesantne za Srbiju. Evropska Unija treba da ima alternativu. Cinjenice ovako stoje: Sjedinjene Americke Drzave su danas u poziciji da po Standard & Poors indexu dobiju jos jedan stepen nizu ocenu a po najnovijim procenama MMF-a Kineska ekonomija ce do 2016 biti najaca ekonomija sveta (predjasnji proracun je bio 2020).
kakav je to partnerski odnos sa EU kad se pod pretnjama i uslovljavanjima sprovodi politika na Balkanu i vrsi konstantan pritisak do nivoa ponizavanja na zemlju "buducu clanicu". Treba biti strpljiv jer kolo srece se okrece.

Jovan

pre 12 godina

Sad necu moci da spavam,celu noc cu da rzamisljam kako da im udovoljimo, i udjemo u sjajnu, bajnu, vajnu, najsavrseniju, najbolju, cudesnu, miroljubivu EU. Pazite, mnogo nas vole, nije u redu da ih nerviramo.

shomi

pre 12 godina

I to je to.
Vidimo sta traze, sada je stvar drzave Srbije i njenih gradjana (ne na nacionalnoj osnovi) da iznese svoj stav i da ga se pridrzava u narednom, vrlo teskom periodu.

jadna kojoj se sve smucilo

pre 12 godina

Dobro, a sta cemo ako tenzije ne mogu da se otklone? Sta cete da nam radite? Cime cete da pretite, ucenjujete? Ulaskom u EU? Pa i ovako, ko nam garantuje da cemo ikada uci? Iz te iste EU svaki dan sve grdje i grdje vesti.

Pitam se

pre 12 godina

Pitam se dali je slucajnost da se ovo upozorenje objavljuje/pusta u javnost bas u danu kada se Tadic sastaje sa Srbima sa Kosova.

Nas Jeremic nas je ucio govoreci da 'u diplomatiji nema slucajnosti' tako da je sada na nama, kao posmaracima da zakljucimo dali ova izjava pomaze Tadicu ili mu odmaaze.
A nas zakljucak ce zavisiti od toga dali volimo/simpatisemo Tadica i njegove postupke ili ne

Fulano

pre 12 godina

Evo...polako se kristalise nov novcat uslov na nasem putu ka EU!! Congratulations! Ne zaboravite, per aspera ad astram! Mislim da Srbija treba da se okrene sebi, i napravi jednu duboku introspekciju i malo zakoci taj put ka EU i pokusa da sredi svoju kucu, uspostavi kredibilitet i izvuce se iz ovih peripetija.

Duki

pre 12 godina

Kakvo je to diplomatsko rešenje kojim bi se uvažavale granice Kosova? Šta nam to govori? Da je izgleda već sve odavno dogovoreno, a pregovori su samo farsa, koja treba da nas zavara. Mislim da je dosta više prodaje magle. Izgleda da o Srbiji svi drugi odlučuju, vlast se klanja, a nas niko ništa ne pita.

Бранислав

pre 12 godina

Чланак дотичних у Франкфуртер алгемајне цајтунг (Frankfurter Allgemeine Zeitung) може да се прочита у онлајн издању: Вреди поменути да је у њему говор о ”убијеном косоварском полицајцу близу границе, ка Србији” - и да се покушај насилног освајања прелаза уопште не помиње. Мислиим да ипак тренутно немамо бољег решења него да пристанемо на договор, али морамо истовремено бити свесни да је један нови оружани напад ROSU са менторима у Берлину, Лондону и Вашингтону, доста вероватан. Мислим да не треба никада затварати пут ка ЕУ, реформе треба наставити, ради нас, не ради ЕУ, али мислим да је врло потребно, и то под хитно, врло озбиљно, разматрити и наћи политичке и економске алтернативе Европској унији. Да, у чланку политичара из Берлина и Лондона је говор и о другим темама, но једино вреди преводити коментар читалаца Владислава Перејаславеца (Vladislav Pereiaslavets) ”den Rest des Beitrags zu kommentieren macht genausoviel Sinn, wie den Leitartikel aus der PRAVDA von 1978 zu kommentieren" - шта од прилике значи, да остатак тог чланка има исто толико смисла коментирати као давати коментар на уреднички став ПРАВДЕ из 1978. године.

ljube

pre 12 godina

Patriotizam se brani ekonomijom i izvozom ne moljakanjem.

Sta je to sto u psihologiji svakog naroda EU ostaje u glavi kada pomisli "Srbija"?

Je li to auto.vino,voz,farmerice,kozmetika,vrsta hrane sa etiketom"Made in Serbia"?.

E to "Made in Serbia" u glavama svih tih koji kazu "Mi smo iz EU hocete u EU" to je nasa EU.

Kada "MAde in Serbia" udje u glavama svih tih iz EU putem bilo kog proizvoda koji oni u svakodnevnom zivotu koriste kao sto mi koristimo sve "Made in Germany,Made in Uk,Made in France,Made in Italy itd".tada cemo shvatiti da nam EU vise ne treba vec mi njoj.

Pa svi ti vojnici primaju plata ne zato sto su volonteri vec zato sto imaju para od poreskih obveznika da im placaju 5000+ evra mesecne vojnicke plate puta broj vojnika koji imaju izvoza od svojih"MAde in Germany,Made in UK itd" proizvoda.Samo 2 minuta razmisljanja je dovoljno da se sve stvari svedu na svoje mesto.

Problem je sto Srbin sve ceka da mu politicar kaze"kako cemo i sta cemo i sta nas ceka" a politicar je jedan obican radnik,koji rade za sebe i svoju porodicu i svoje interese ne samo politicari u Srbiji vec i celoj EU i celom svetu.

kus bre!

pre 12 godina

(Vladimir LDP, 8. avgust 2011 01:47)

Ovo definitivno ne pise ista ona osoba koja cesto komentarise sve i svasta pod istim imenom! ;)))