Utorak, 02.08.2011.

22:03

Nema dogovora o ceni malina

Predstavnici malinara nisu uspeli na današnjem sastanku sa državnim zvaničnicima da se dogovore o rešavanju problema otkupne cene malina.

Izvor: Beta

Nema dogovora o ceni malina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Danko

pre 12 godina

Ovi ne žele ni olakšice što im država daje, normalan čovekbi se zapitao da li se onda stvarno radi o ceni malina ili je to samo pokušaj da se ispravi Nikolićev štrajk glađu. A sa druge strane, jedan od kolovođa ovog protesta je i Nikolićev gordi lav Zoran Todorović koji takođe gaji maline. Ako dobiju 90 dinara za kilo, onda teško šta da će ostati da se isfinansira i Nikolićeva predizborna kampanja, zato i ne odustaju od 126 dinara po kili.

sljapko

pre 12 godina

Slusam razne strane i ove koji kritikuju i ove koji brane. Problem moze da se reshi. Neka drzava obezbedi jeftine subvencionisane kredite, a sa druge strane malinari neka formiraju pravna akcionarska drustva i neka sa tim kreditnim povlacenjem udju u proces izgradnje hladnjaca i imace jace cene, mogucnost prerade, plasmana, skladistenja itd .

batman

pre 12 godina

Kakve veze ima Bozidar Bjekic sa malinom ? nema veze, ali i on po funkciji protestvuje ( podpresednik SNS- Arilje ). jos jedan dokaz da se ovaj skup pretvorio u najobicniji opozicio miting !!

eliot ness

pre 12 godina

Neka se Velja, Toma, Aca odreknu svojih masina po Kolubari i klinika i stanova pa neka vam doplate razliku u ceni posto su vas digli na noge da nateraju drzavu da natera gradaje da VAMA placaju reket od 150 din .

Vršac

pre 12 godina

Gospodo uzgajivači malina,

uz svo poštovanje, neverovatno je kakav luksuz dopuštate sebi. Da pojasnim:

"Ja proizvodim maline, ja prodajem maline, ja ću tebi narediti koliko ćeš mi ti platiti"

Ako vam se ne sviđa cena koju država nudi, nađite drugog kupca.
Doviđenja prijatno.

Лептиричак

pre 12 godina

Сваке године иста прича!Знам да сте у лошој ситуацији, као и други поњопривредници, али требало је марта договорити се за цену,а не да чекате август и разлог да изађете на улице..То није решење. Да сте организованији не би до оваквих ствари долазило,Што се лепо не удружите и извозите малине за Русију као што извозе људи јабуке?!Направите неко своје удружење и више неће да вас нервира и уцењује држава!

Aleksandar

pre 12 godina

@lela, e ne moze - prvo da pocepas diplomu i zaboravis i ostale pravopisne norme, sem velikih slova, pa tek onda mozes da protestujes i trazis da ti neko pokloni tudje novce. Valjda se zna neki red u ovoj tzv. drzavi.

s.nikolic

pre 12 godina

@sodak , samo da dodam da se SUVE MALINE U MALOPRODAJI PRODAJU ZA NEKIH 30 EVRA , i da je konzumiranje malina svedeno na minimum bas zbog visokih cena ! mislim sa boljom organizacijom transporta i prikladnim cenama mogla bi se svaka malina prodati , ako ne kod nas onda bar na zapadu ! na zalost mi , odnosno trgovci se uvek drze onog , bolje manjeg posla ( prodaje ) sa vecim cenama i vecim zaradma negoli obrnuto , kap po kap ! neko je juce napomenuo da se malina izvozila po ceni od 2.82 evra , znaci OTKUPNA PUTA TRI !

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Čist politički Štrajk.Komandant VELIMIR ILIĆ.Pošto on kako reče u svom intervju pre desetak dana uspešno izvozi šjlive u Rusiju,onda bi trebao da pomogne ovim nazovi proizvodjačima da izvezu svoj proizvod u tu OBEĆANU ZEMLJU

Niki

pre 12 godina

Sve ovo je sustinska posledica precenjenog dinara i neoliberalnog koncepta koji nam unistava zemlju zadnjih 10 godina. Ko razume shvatice. Bice ovoga jos na raznim "frontovima". Ugasicemo svu proizvodnju svega i svacega. (ocekujem brdo minusa komentatora).

đura

pre 12 godina

Kakve veze ima pismenost sa praznim dzepovima??? Mislim da i nepismeni imaju prava na protest. Nije mi jasno zašto vlast dozvoljava sebi ovoliko blamaže, treba lepo da sednu i da se dogovore sa svim štrajkačima. Verujem da niko bez preke potrebe ne izlazi na ulice.

мм

pre 12 godina

Не знам шта хоће ови малинари. Цена се одређује на тржишту. Ту држава нема никаквог утицаја. Ако им попусте онда сви треба да штрајкују. Ако је цена малина пала на тржишту у свету шта сада они хоће? Нека производе нешто друго што је профитабилно. Пуна подршка полицији што им не дозвољава да дођу тракторима у Београд. Доста је више малтретирања грађана. Нико од малинара не размишља како да рационализује производњу па да буде конкурентан на светском тржишту. Све нешто очекују од државе која им је јасно ставила до знања да она нема никаквог утицаја на цену малина.

lela

pre 12 godina

hmmm? kad malo bolje razmislim, mozda mogu da pregovaram sa drzavom o ceni moga rada... pa ukoliko ne dobijem cenu koju bih dobila na zapadu... put pod noge - pa u beograd!!! sa sve transparentom!

kao sto je neko od predhodnika uporedio cenu maline u nemackoj (uvezena iz srbije), tako cu i ja cenu svoga rada da poredim sa istim u nemackoj...

i, molim lepo! drzava da mi obezbedi platu od 3000 eura mesecno (visoka strucna sprema) kao sto bih mogla u nemackoj da zaradim... a ako ne - transparent, traktor i pravac nemanjina!

Smith83

pre 12 godina

Zao mi je ovih ljudi, jer zaista krvavo zaradjuju svoje parce hleba. Ali, nije mi zao ovog na slici, kada moze ubice da zove herojima, onda neka gladuje !

Tomas

pre 12 godina

Oni su izmedju ostalog zatrazili i sastanak sa premijerom Cvetkovicem, koji nece moci da ih primi do 9 avgusta, jer je covek na moru u grckoj na letovanju.

deda g

pre 12 godina

Dovoljno sam star (70 godina) da se vrlo dobro secam planske privrede, slavnih 'petoletki' [(petogodisnjih planova), a kada je drzava sve planiorala i dogovarala.
E sad me ponasnje malinara na to podseti jer malinari bi da prodaju drzavi ili da im drzava plati/ndaoknadi razliku izmedju stvarne trzisne cene u svetu i cene malima kojo bi oni hteli da dobiju/naplate

Ognjen

pre 12 godina

Polako Malinari, prvo su se prodavali generali, sada morate da sacekate da se proda Kosovo, pa ce tek onda maline, strpite se na barikadama malo! Prodali smo mi dusu sami sebi ako nesto ne uradimo na ovim izborima!

Ugljesa

pre 12 godina

Da li jos negde u svetu bilo koje strajkace ostave na barikadama po principu nek blokiraju pa ce im dosaditi pa ce otici! Niko ne strajkuje jer je besan nego jer nema! Ponekad pomislim da se ova vlast sali sa nama, a sad vidim da se sali i sa sobom!

Petar

pre 12 godina

Ako u nesto treba ulagati i ako smo po necemu poznati to je po malinama, da li u vlasti postoji jos neko da sagleda ozbiljnost situacije i da i Srbija i malinari imaju visestruku korist od toga!

bezimena

pre 12 godina

Ovo uopšte nije protest malinara, čiji su zahtevi upućeni državi krajnje besmisleni (malinu ne otkupljuje Država, niti su maline osnovna životna namirnica), već vešto organizovan politički protest u režiji nekih opozicionih stranaka tipa SNS, DSS ili SRS, kao što su to uostalom i dešavanja na severu KIM.

dušan

pre 12 godina

Kad vidim sliku vest mi se i ne čita, odmah bi se prijavio da pomognem policiji da opismeni a i opameti ove što ne znaju ni kako malina izgleda ali zato slike heroja drže na kredencu.

Malina

pre 12 godina

Istina da je slobodna konkurencija danas važna karakteristika tržišta, ali ne za sve proizvode! Čak i najrazvijenije zemlje štite subvencijama poljoprivredne proizvode! A ne bih rekla da je kod nas reč o slobodnoj konkurenciji, već o oligopolu. Par hladnjačara se dogovorilo da obori cenu maline i u tome, bez problema, uspelo! Priča se da su čak uvozili malinu iz Čilea i prodavali posle kao da je iz Srbije, zbog čega je opao izvoz. Naša država je potpuno neefikasna. Političari samo gledaju kako da dobiju poene kratkoročnim merama, a nikog nije briga za probleme stanovništva!

Filip

pre 12 godina

Najlakse je sedeti u udobnoj fotelji, po mogucstvu u Beogradu primati 50000 dinara dok za isti takav posao u nekoj tamo "selendri" tamo neko prima 18 000, pa sedeci tako i "radeci" pljuvati i sprdati se sa tamo nekim nepismenim sunarodnicima, a uz sve to biti i expert i za poljoprivredu, sport, zivotnu okolinu, pravo. Ne vidim razlog zasto ne bi i malinari i kozari, krojaci i taxisti strajkovali ispred vlade ili bilo koje institucije u Beogradu.Da li je Beograd zabranjeni grad za 5 miliona ljudi, i to onih koji imaju 10 puta gore uslove zivota i 3 puta manja primanja od istih tih koji se sprdaju sa svima koji rade mozda strateske proizvode od kojih moze ziveti cela Srbija daleko bolje.

Malina

pre 12 godina

Koliko me secanje sluzi jedan od njihovih heroja je trazio da mu donesu jagode u zatvor covek zaboravio ko ga podrzava, malinari ili jagodari. Verovatno mu savetnik za politicka pitanja u udruzenju malinara dao pogresnu informaciju a i malo ima problema sa pravopisom. Zivela nam malina.

Duki

pre 12 godina

Nisam ni sumnjala da će dogovora biti. Kada je ova vlada uopšte uspela da reši neki poblem? Sve je uništeno! Istina je da je iz dana u dan sve gore, problemi se nagomilavaju, a ova vlast očigledno nije sposobna da ih reši. Mislim da je vreme za korenite promene. Promenimo ih da bi smo najzad krenuli napred! Ovako – teško da ćemo bilo gde stići.

Dragana

pre 12 godina

Cenu maline diktira trziste a ne drzava ni hladnjace. Zakon ponude i potraznje vlada planetom. A zasadi maline u proteklih 3 godine su povecani za 35% do 40% i to u svim drzavama gde se proizvodi malina (Srbija, Poljska, Cile...)a potrosnja je opala u EU (kriza)to objasnjava pad cene na trzistu i nista drugo.

sodak

pre 12 godina

Da li neko od vas zna koji je nas glavni izvozni proizvod? Da li je cena mala razmislite sada. U Nemackoj, tacnije Nuremberg usao sam u megamarket, uzeo sam jednu plasticnu providnu kutijicu(mislim da je bilo 250g) u kojoj je bio miks suvih sliva i malina, zamislite zemlja porekla Srbija, a cena prava sitnica 8 evra. A sada, da li su malinjari ili malinari procenite sami.

justin

pre 12 godina

Vlast bi jedino mogla da pomogne da ORGANIZUJE BESPLATAN PREVOZ do "malinja(ra)ka" pa da kupci dođu njima na noge i plate im maline po 120 pošto su u Beogradu 200.Trebalo bi neko i da im otvori oči i kaže da Malina nije OSNOVNA ŽIVOTNA NAMERNICA već luksuz.Možda je bolje,s obzirom na tražnju da pređu na gajenje Brusnice.

jaran

pre 12 godina

Budimo realni, obecalo se 200000 radnih mesta podelilo pola miliona otkaza, kupovali se sajtovi koji nikada nisu proradili, nije mi samo jasno zar su zaista malinari tako naivni.

covek

pre 12 godina

POGLEDAJTE TRANSPARENT NA SLICI! sad je sve jasno! NAPREDNJACI ponovo pokusavaju da izvrse drzavni udar i koriste malinare da isceniraju "dogadjanje naroda"! FUJ! nikad necu glasati za vas - PREVARANTI I HUSKACI!

Milan

pre 12 godina

Sramota, ne mogu da se dogovore sa ljudima, pa ni jedan dogovr sa obicnim ljudima im ne odgovara. Stanje u zemlji nam je katastrofa.. Cista sramota...

dejan

pre 12 godina

Zanimljiva parola.!!
Ocito je da je pokret malinara 'debelo' politizovan i da Mladica i ostale optuzene za ratne zlocine smatra herojima !!

Sofronije

pre 12 godina

Moram da pitam nešto?

Jel država otkupljuje maline?

Ako da, onda što se niste dogovorili sa ljudima pre početka otkupa, nego čekate da grenu za Beograd?

Ako ne, onda gospodo uzgajivači malina, gde ste pošli i kakve veze država ima sa otkupnom cenom?

P.S. Kakve veze ima malina sa herojima sa slike tj. transparenta?

dejan

pre 12 godina

Zanimljiva parola.!!
Ocito je da je pokret malinara 'debelo' politizovan i da Mladica i ostale optuzene za ratne zlocine smatra herojima !!

Sofronije

pre 12 godina

Moram da pitam nešto?

Jel država otkupljuje maline?

Ako da, onda što se niste dogovorili sa ljudima pre početka otkupa, nego čekate da grenu za Beograd?

Ako ne, onda gospodo uzgajivači malina, gde ste pošli i kakve veze država ima sa otkupnom cenom?

P.S. Kakve veze ima malina sa herojima sa slike tj. transparenta?

jaran

pre 12 godina

Budimo realni, obecalo se 200000 radnih mesta podelilo pola miliona otkaza, kupovali se sajtovi koji nikada nisu proradili, nije mi samo jasno zar su zaista malinari tako naivni.

covek

pre 12 godina

POGLEDAJTE TRANSPARENT NA SLICI! sad je sve jasno! NAPREDNJACI ponovo pokusavaju da izvrse drzavni udar i koriste malinare da isceniraju "dogadjanje naroda"! FUJ! nikad necu glasati za vas - PREVARANTI I HUSKACI!

sodak

pre 12 godina

Da li neko od vas zna koji je nas glavni izvozni proizvod? Da li je cena mala razmislite sada. U Nemackoj, tacnije Nuremberg usao sam u megamarket, uzeo sam jednu plasticnu providnu kutijicu(mislim da je bilo 250g) u kojoj je bio miks suvih sliva i malina, zamislite zemlja porekla Srbija, a cena prava sitnica 8 evra. A sada, da li su malinjari ili malinari procenite sami.

Milan

pre 12 godina

Sramota, ne mogu da se dogovore sa ljudima, pa ni jedan dogovr sa obicnim ljudima im ne odgovara. Stanje u zemlji nam je katastrofa.. Cista sramota...

Duki

pre 12 godina

Nisam ni sumnjala da će dogovora biti. Kada je ova vlada uopšte uspela da reši neki poblem? Sve je uništeno! Istina je da je iz dana u dan sve gore, problemi se nagomilavaju, a ova vlast očigledno nije sposobna da ih reši. Mislim da je vreme za korenite promene. Promenimo ih da bi smo najzad krenuli napred! Ovako – teško da ćemo bilo gde stići.

Dragana

pre 12 godina

Cenu maline diktira trziste a ne drzava ni hladnjace. Zakon ponude i potraznje vlada planetom. A zasadi maline u proteklih 3 godine su povecani za 35% do 40% i to u svim drzavama gde se proizvodi malina (Srbija, Poljska, Cile...)a potrosnja je opala u EU (kriza)to objasnjava pad cene na trzistu i nista drugo.

justin

pre 12 godina

Vlast bi jedino mogla da pomogne da ORGANIZUJE BESPLATAN PREVOZ do "malinja(ra)ka" pa da kupci dođu njima na noge i plate im maline po 120 pošto su u Beogradu 200.Trebalo bi neko i da im otvori oči i kaže da Malina nije OSNOVNA ŽIVOTNA NAMERNICA već luksuz.Možda je bolje,s obzirom na tražnju da pređu na gajenje Brusnice.

Malina

pre 12 godina

Koliko me secanje sluzi jedan od njihovih heroja je trazio da mu donesu jagode u zatvor covek zaboravio ko ga podrzava, malinari ili jagodari. Verovatno mu savetnik za politicka pitanja u udruzenju malinara dao pogresnu informaciju a i malo ima problema sa pravopisom. Zivela nam malina.

Filip

pre 12 godina

Najlakse je sedeti u udobnoj fotelji, po mogucstvu u Beogradu primati 50000 dinara dok za isti takav posao u nekoj tamo "selendri" tamo neko prima 18 000, pa sedeci tako i "radeci" pljuvati i sprdati se sa tamo nekim nepismenim sunarodnicima, a uz sve to biti i expert i za poljoprivredu, sport, zivotnu okolinu, pravo. Ne vidim razlog zasto ne bi i malinari i kozari, krojaci i taxisti strajkovali ispred vlade ili bilo koje institucije u Beogradu.Da li je Beograd zabranjeni grad za 5 miliona ljudi, i to onih koji imaju 10 puta gore uslove zivota i 3 puta manja primanja od istih tih koji se sprdaju sa svima koji rade mozda strateske proizvode od kojih moze ziveti cela Srbija daleko bolje.

bezimena

pre 12 godina

Ovo uopšte nije protest malinara, čiji su zahtevi upućeni državi krajnje besmisleni (malinu ne otkupljuje Država, niti su maline osnovna životna namirnica), već vešto organizovan politički protest u režiji nekih opozicionih stranaka tipa SNS, DSS ili SRS, kao što su to uostalom i dešavanja na severu KIM.

lela

pre 12 godina

hmmm? kad malo bolje razmislim, mozda mogu da pregovaram sa drzavom o ceni moga rada... pa ukoliko ne dobijem cenu koju bih dobila na zapadu... put pod noge - pa u beograd!!! sa sve transparentom!

kao sto je neko od predhodnika uporedio cenu maline u nemackoj (uvezena iz srbije), tako cu i ja cenu svoga rada da poredim sa istim u nemackoj...

i, molim lepo! drzava da mi obezbedi platu od 3000 eura mesecno (visoka strucna sprema) kao sto bih mogla u nemackoj da zaradim... a ako ne - transparent, traktor i pravac nemanjina!

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Čist politički Štrajk.Komandant VELIMIR ILIĆ.Pošto on kako reče u svom intervju pre desetak dana uspešno izvozi šjlive u Rusiju,onda bi trebao da pomogne ovim nazovi proizvodjačima da izvezu svoj proizvod u tu OBEĆANU ZEMLJU

dušan

pre 12 godina

Kad vidim sliku vest mi se i ne čita, odmah bi se prijavio da pomognem policiji da opismeni a i opameti ove što ne znaju ni kako malina izgleda ali zato slike heroja drže na kredencu.

Smith83

pre 12 godina

Zao mi je ovih ljudi, jer zaista krvavo zaradjuju svoje parce hleba. Ali, nije mi zao ovog na slici, kada moze ubice da zove herojima, onda neka gladuje !

Ugljesa

pre 12 godina

Da li jos negde u svetu bilo koje strajkace ostave na barikadama po principu nek blokiraju pa ce im dosaditi pa ce otici! Niko ne strajkuje jer je besan nego jer nema! Ponekad pomislim da se ova vlast sali sa nama, a sad vidim da se sali i sa sobom!

Ognjen

pre 12 godina

Polako Malinari, prvo su se prodavali generali, sada morate da sacekate da se proda Kosovo, pa ce tek onda maline, strpite se na barikadama malo! Prodali smo mi dusu sami sebi ako nesto ne uradimo na ovim izborima!

deda g

pre 12 godina

Dovoljno sam star (70 godina) da se vrlo dobro secam planske privrede, slavnih 'petoletki' [(petogodisnjih planova), a kada je drzava sve planiorala i dogovarala.
E sad me ponasnje malinara na to podseti jer malinari bi da prodaju drzavi ili da im drzava plati/ndaoknadi razliku izmedju stvarne trzisne cene u svetu i cene malima kojo bi oni hteli da dobiju/naplate

мм

pre 12 godina

Не знам шта хоће ови малинари. Цена се одређује на тржишту. Ту држава нема никаквог утицаја. Ако им попусте онда сви треба да штрајкују. Ако је цена малина пала на тржишту у свету шта сада они хоће? Нека производе нешто друго што је профитабилно. Пуна подршка полицији што им не дозвољава да дођу тракторима у Београд. Доста је више малтретирања грађана. Нико од малинара не размишља како да рационализује производњу па да буде конкурентан на светском тржишту. Све нешто очекују од државе која им је јасно ставила до знања да она нема никаквог утицаја на цену малина.

Aleksandar

pre 12 godina

@lela, e ne moze - prvo da pocepas diplomu i zaboravis i ostale pravopisne norme, sem velikih slova, pa tek onda mozes da protestujes i trazis da ti neko pokloni tudje novce. Valjda se zna neki red u ovoj tzv. drzavi.

Petar

pre 12 godina

Ako u nesto treba ulagati i ako smo po necemu poznati to je po malinama, da li u vlasti postoji jos neko da sagleda ozbiljnost situacije i da i Srbija i malinari imaju visestruku korist od toga!

đura

pre 12 godina

Kakve veze ima pismenost sa praznim dzepovima??? Mislim da i nepismeni imaju prava na protest. Nije mi jasno zašto vlast dozvoljava sebi ovoliko blamaže, treba lepo da sednu i da se dogovore sa svim štrajkačima. Verujem da niko bez preke potrebe ne izlazi na ulice.

Malina

pre 12 godina

Istina da je slobodna konkurencija danas važna karakteristika tržišta, ali ne za sve proizvode! Čak i najrazvijenije zemlje štite subvencijama poljoprivredne proizvode! A ne bih rekla da je kod nas reč o slobodnoj konkurenciji, već o oligopolu. Par hladnjačara se dogovorilo da obori cenu maline i u tome, bez problema, uspelo! Priča se da su čak uvozili malinu iz Čilea i prodavali posle kao da je iz Srbije, zbog čega je opao izvoz. Naša država je potpuno neefikasna. Političari samo gledaju kako da dobiju poene kratkoročnim merama, a nikog nije briga za probleme stanovništva!

Tomas

pre 12 godina

Oni su izmedju ostalog zatrazili i sastanak sa premijerom Cvetkovicem, koji nece moci da ih primi do 9 avgusta, jer je covek na moru u grckoj na letovanju.

Vršac

pre 12 godina

Gospodo uzgajivači malina,

uz svo poštovanje, neverovatno je kakav luksuz dopuštate sebi. Da pojasnim:

"Ja proizvodim maline, ja prodajem maline, ja ću tebi narediti koliko ćeš mi ti platiti"

Ako vam se ne sviđa cena koju država nudi, nađite drugog kupca.
Doviđenja prijatno.

s.nikolic

pre 12 godina

@sodak , samo da dodam da se SUVE MALINE U MALOPRODAJI PRODAJU ZA NEKIH 30 EVRA , i da je konzumiranje malina svedeno na minimum bas zbog visokih cena ! mislim sa boljom organizacijom transporta i prikladnim cenama mogla bi se svaka malina prodati , ako ne kod nas onda bar na zapadu ! na zalost mi , odnosno trgovci se uvek drze onog , bolje manjeg posla ( prodaje ) sa vecim cenama i vecim zaradma negoli obrnuto , kap po kap ! neko je juce napomenuo da se malina izvozila po ceni od 2.82 evra , znaci OTKUPNA PUTA TRI !

Niki

pre 12 godina

Sve ovo je sustinska posledica precenjenog dinara i neoliberalnog koncepta koji nam unistava zemlju zadnjih 10 godina. Ko razume shvatice. Bice ovoga jos na raznim "frontovima". Ugasicemo svu proizvodnju svega i svacega. (ocekujem brdo minusa komentatora).

Лептиричак

pre 12 godina

Сваке године иста прича!Знам да сте у лошој ситуацији, као и други поњопривредници, али требало је марта договорити се за цену,а не да чекате август и разлог да изађете на улице..То није решење. Да сте организованији не би до оваквих ствари долазило,Што се лепо не удружите и извозите малине за Русију као што извозе људи јабуке?!Направите неко своје удружење и више неће да вас нервира и уцењује држава!

eliot ness

pre 12 godina

Neka se Velja, Toma, Aca odreknu svojih masina po Kolubari i klinika i stanova pa neka vam doplate razliku u ceni posto su vas digli na noge da nateraju drzavu da natera gradaje da VAMA placaju reket od 150 din .

sljapko

pre 12 godina

Slusam razne strane i ove koji kritikuju i ove koji brane. Problem moze da se reshi. Neka drzava obezbedi jeftine subvencionisane kredite, a sa druge strane malinari neka formiraju pravna akcionarska drustva i neka sa tim kreditnim povlacenjem udju u proces izgradnje hladnjaca i imace jace cene, mogucnost prerade, plasmana, skladistenja itd .

batman

pre 12 godina

Kakve veze ima Bozidar Bjekic sa malinom ? nema veze, ali i on po funkciji protestvuje ( podpresednik SNS- Arilje ). jos jedan dokaz da se ovaj skup pretvorio u najobicniji opozicio miting !!

Danko

pre 12 godina

Ovi ne žele ni olakšice što im država daje, normalan čovekbi se zapitao da li se onda stvarno radi o ceni malina ili je to samo pokušaj da se ispravi Nikolićev štrajk glađu. A sa druge strane, jedan od kolovođa ovog protesta je i Nikolićev gordi lav Zoran Todorović koji takođe gaji maline. Ako dobiju 90 dinara za kilo, onda teško šta da će ostati da se isfinansira i Nikolićeva predizborna kampanja, zato i ne odustaju od 126 dinara po kili.

covek

pre 12 godina

POGLEDAJTE TRANSPARENT NA SLICI! sad je sve jasno! NAPREDNJACI ponovo pokusavaju da izvrse drzavni udar i koriste malinare da isceniraju "dogadjanje naroda"! FUJ! nikad necu glasati za vas - PREVARANTI I HUSKACI!

dejan

pre 12 godina

Zanimljiva parola.!!
Ocito je da je pokret malinara 'debelo' politizovan i da Mladica i ostale optuzene za ratne zlocine smatra herojima !!

Dragana

pre 12 godina

Cenu maline diktira trziste a ne drzava ni hladnjace. Zakon ponude i potraznje vlada planetom. A zasadi maline u proteklih 3 godine su povecani za 35% do 40% i to u svim drzavama gde se proizvodi malina (Srbija, Poljska, Cile...)a potrosnja je opala u EU (kriza)to objasnjava pad cene na trzistu i nista drugo.

justin

pre 12 godina

Vlast bi jedino mogla da pomogne da ORGANIZUJE BESPLATAN PREVOZ do "malinja(ra)ka" pa da kupci dođu njima na noge i plate im maline po 120 pošto su u Beogradu 200.Trebalo bi neko i da im otvori oči i kaže da Malina nije OSNOVNA ŽIVOTNA NAMERNICA već luksuz.Možda je bolje,s obzirom na tražnju da pređu na gajenje Brusnice.

Milan

pre 12 godina

Sramota, ne mogu da se dogovore sa ljudima, pa ni jedan dogovr sa obicnim ljudima im ne odgovara. Stanje u zemlji nam je katastrofa.. Cista sramota...

Malina

pre 12 godina

Koliko me secanje sluzi jedan od njihovih heroja je trazio da mu donesu jagode u zatvor covek zaboravio ko ga podrzava, malinari ili jagodari. Verovatno mu savetnik za politicka pitanja u udruzenju malinara dao pogresnu informaciju a i malo ima problema sa pravopisom. Zivela nam malina.

Sofronije

pre 12 godina

Moram da pitam nešto?

Jel država otkupljuje maline?

Ako da, onda što se niste dogovorili sa ljudima pre početka otkupa, nego čekate da grenu za Beograd?

Ako ne, onda gospodo uzgajivači malina, gde ste pošli i kakve veze država ima sa otkupnom cenom?

P.S. Kakve veze ima malina sa herojima sa slike tj. transparenta?

jaran

pre 12 godina

Budimo realni, obecalo se 200000 radnih mesta podelilo pola miliona otkaza, kupovali se sajtovi koji nikada nisu proradili, nije mi samo jasno zar su zaista malinari tako naivni.

Ognjen

pre 12 godina

Polako Malinari, prvo su se prodavali generali, sada morate da sacekate da se proda Kosovo, pa ce tek onda maline, strpite se na barikadama malo! Prodali smo mi dusu sami sebi ako nesto ne uradimo na ovim izborima!

Duki

pre 12 godina

Nisam ni sumnjala da će dogovora biti. Kada je ova vlada uopšte uspela da reši neki poblem? Sve je uništeno! Istina je da je iz dana u dan sve gore, problemi se nagomilavaju, a ova vlast očigledno nije sposobna da ih reši. Mislim da je vreme za korenite promene. Promenimo ih da bi smo najzad krenuli napred! Ovako – teško da ćemo bilo gde stići.

dušan

pre 12 godina

Kad vidim sliku vest mi se i ne čita, odmah bi se prijavio da pomognem policiji da opismeni a i opameti ove što ne znaju ni kako malina izgleda ali zato slike heroja drže na kredencu.

мм

pre 12 godina

Не знам шта хоће ови малинари. Цена се одређује на тржишту. Ту држава нема никаквог утицаја. Ако им попусте онда сви треба да штрајкују. Ако је цена малина пала на тржишту у свету шта сада они хоће? Нека производе нешто друго што је профитабилно. Пуна подршка полицији што им не дозвољава да дођу тракторима у Београд. Доста је више малтретирања грађана. Нико од малинара не размишља како да рационализује производњу па да буде конкурентан на светском тржишту. Све нешто очекују од државе која им је јасно ставила до знања да она нема никаквог утицаја на цену малина.

bezimena

pre 12 godina

Ovo uopšte nije protest malinara, čiji su zahtevi upućeni državi krajnje besmisleni (malinu ne otkupljuje Država, niti su maline osnovna životna namirnica), već vešto organizovan politički protest u režiji nekih opozicionih stranaka tipa SNS, DSS ili SRS, kao što su to uostalom i dešavanja na severu KIM.

sodak

pre 12 godina

Da li neko od vas zna koji je nas glavni izvozni proizvod? Da li je cena mala razmislite sada. U Nemackoj, tacnije Nuremberg usao sam u megamarket, uzeo sam jednu plasticnu providnu kutijicu(mislim da je bilo 250g) u kojoj je bio miks suvih sliva i malina, zamislite zemlja porekla Srbija, a cena prava sitnica 8 evra. A sada, da li su malinjari ili malinari procenite sami.

Ugljesa

pre 12 godina

Da li jos negde u svetu bilo koje strajkace ostave na barikadama po principu nek blokiraju pa ce im dosaditi pa ce otici! Niko ne strajkuje jer je besan nego jer nema! Ponekad pomislim da se ova vlast sali sa nama, a sad vidim da se sali i sa sobom!

Filip

pre 12 godina

Najlakse je sedeti u udobnoj fotelji, po mogucstvu u Beogradu primati 50000 dinara dok za isti takav posao u nekoj tamo "selendri" tamo neko prima 18 000, pa sedeci tako i "radeci" pljuvati i sprdati se sa tamo nekim nepismenim sunarodnicima, a uz sve to biti i expert i za poljoprivredu, sport, zivotnu okolinu, pravo. Ne vidim razlog zasto ne bi i malinari i kozari, krojaci i taxisti strajkovali ispred vlade ili bilo koje institucije u Beogradu.Da li je Beograd zabranjeni grad za 5 miliona ljudi, i to onih koji imaju 10 puta gore uslove zivota i 3 puta manja primanja od istih tih koji se sprdaju sa svima koji rade mozda strateske proizvode od kojih moze ziveti cela Srbija daleko bolje.

lela

pre 12 godina

hmmm? kad malo bolje razmislim, mozda mogu da pregovaram sa drzavom o ceni moga rada... pa ukoliko ne dobijem cenu koju bih dobila na zapadu... put pod noge - pa u beograd!!! sa sve transparentom!

kao sto je neko od predhodnika uporedio cenu maline u nemackoj (uvezena iz srbije), tako cu i ja cenu svoga rada da poredim sa istim u nemackoj...

i, molim lepo! drzava da mi obezbedi platu od 3000 eura mesecno (visoka strucna sprema) kao sto bih mogla u nemackoj da zaradim... a ako ne - transparent, traktor i pravac nemanjina!

Petar

pre 12 godina

Ako u nesto treba ulagati i ako smo po necemu poznati to je po malinama, da li u vlasti postoji jos neko da sagleda ozbiljnost situacije i da i Srbija i malinari imaju visestruku korist od toga!

Smith83

pre 12 godina

Zao mi je ovih ljudi, jer zaista krvavo zaradjuju svoje parce hleba. Ali, nije mi zao ovog na slici, kada moze ubice da zove herojima, onda neka gladuje !

Aleksandar

pre 12 godina

@lela, e ne moze - prvo da pocepas diplomu i zaboravis i ostale pravopisne norme, sem velikih slova, pa tek onda mozes da protestujes i trazis da ti neko pokloni tudje novce. Valjda se zna neki red u ovoj tzv. drzavi.

Tomas

pre 12 godina

Oni su izmedju ostalog zatrazili i sastanak sa premijerom Cvetkovicem, koji nece moci da ih primi do 9 avgusta, jer je covek na moru u grckoj na letovanju.

deda g

pre 12 godina

Dovoljno sam star (70 godina) da se vrlo dobro secam planske privrede, slavnih 'petoletki' [(petogodisnjih planova), a kada je drzava sve planiorala i dogovarala.
E sad me ponasnje malinara na to podseti jer malinari bi da prodaju drzavi ili da im drzava plati/ndaoknadi razliku izmedju stvarne trzisne cene u svetu i cene malima kojo bi oni hteli da dobiju/naplate

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Čist politički Štrajk.Komandant VELIMIR ILIĆ.Pošto on kako reče u svom intervju pre desetak dana uspešno izvozi šjlive u Rusiju,onda bi trebao da pomogne ovim nazovi proizvodjačima da izvezu svoj proizvod u tu OBEĆANU ZEMLJU

Malina

pre 12 godina

Istina da je slobodna konkurencija danas važna karakteristika tržišta, ali ne za sve proizvode! Čak i najrazvijenije zemlje štite subvencijama poljoprivredne proizvode! A ne bih rekla da je kod nas reč o slobodnoj konkurenciji, već o oligopolu. Par hladnjačara se dogovorilo da obori cenu maline i u tome, bez problema, uspelo! Priča se da su čak uvozili malinu iz Čilea i prodavali posle kao da je iz Srbije, zbog čega je opao izvoz. Naša država je potpuno neefikasna. Političari samo gledaju kako da dobiju poene kratkoročnim merama, a nikog nije briga za probleme stanovništva!

đura

pre 12 godina

Kakve veze ima pismenost sa praznim dzepovima??? Mislim da i nepismeni imaju prava na protest. Nije mi jasno zašto vlast dozvoljava sebi ovoliko blamaže, treba lepo da sednu i da se dogovore sa svim štrajkačima. Verujem da niko bez preke potrebe ne izlazi na ulice.

Niki

pre 12 godina

Sve ovo je sustinska posledica precenjenog dinara i neoliberalnog koncepta koji nam unistava zemlju zadnjih 10 godina. Ko razume shvatice. Bice ovoga jos na raznim "frontovima". Ugasicemo svu proizvodnju svega i svacega. (ocekujem brdo minusa komentatora).

s.nikolic

pre 12 godina

@sodak , samo da dodam da se SUVE MALINE U MALOPRODAJI PRODAJU ZA NEKIH 30 EVRA , i da je konzumiranje malina svedeno na minimum bas zbog visokih cena ! mislim sa boljom organizacijom transporta i prikladnim cenama mogla bi se svaka malina prodati , ako ne kod nas onda bar na zapadu ! na zalost mi , odnosno trgovci se uvek drze onog , bolje manjeg posla ( prodaje ) sa vecim cenama i vecim zaradma negoli obrnuto , kap po kap ! neko je juce napomenuo da se malina izvozila po ceni od 2.82 evra , znaci OTKUPNA PUTA TRI !

Лептиричак

pre 12 godina

Сваке године иста прича!Знам да сте у лошој ситуацији, као и други поњопривредници, али требало је марта договорити се за цену,а не да чекате август и разлог да изађете на улице..То није решење. Да сте организованији не би до оваквих ствари долазило,Што се лепо не удружите и извозите малине за Русију као што извозе људи јабуке?!Направите неко своје удружење и више неће да вас нервира и уцењује држава!

Vršac

pre 12 godina

Gospodo uzgajivači malina,

uz svo poštovanje, neverovatno je kakav luksuz dopuštate sebi. Da pojasnim:

"Ja proizvodim maline, ja prodajem maline, ja ću tebi narediti koliko ćeš mi ti platiti"

Ako vam se ne sviđa cena koju država nudi, nađite drugog kupca.
Doviđenja prijatno.

eliot ness

pre 12 godina

Neka se Velja, Toma, Aca odreknu svojih masina po Kolubari i klinika i stanova pa neka vam doplate razliku u ceni posto su vas digli na noge da nateraju drzavu da natera gradaje da VAMA placaju reket od 150 din .

sljapko

pre 12 godina

Slusam razne strane i ove koji kritikuju i ove koji brane. Problem moze da se reshi. Neka drzava obezbedi jeftine subvencionisane kredite, a sa druge strane malinari neka formiraju pravna akcionarska drustva i neka sa tim kreditnim povlacenjem udju u proces izgradnje hladnjaca i imace jace cene, mogucnost prerade, plasmana, skladistenja itd .

batman

pre 12 godina

Kakve veze ima Bozidar Bjekic sa malinom ? nema veze, ali i on po funkciji protestvuje ( podpresednik SNS- Arilje ). jos jedan dokaz da se ovaj skup pretvorio u najobicniji opozicio miting !!

Danko

pre 12 godina

Ovi ne žele ni olakšice što im država daje, normalan čovekbi se zapitao da li se onda stvarno radi o ceni malina ili je to samo pokušaj da se ispravi Nikolićev štrajk glađu. A sa druge strane, jedan od kolovođa ovog protesta je i Nikolićev gordi lav Zoran Todorović koji takođe gaji maline. Ako dobiju 90 dinara za kilo, onda teško šta da će ostati da se isfinansira i Nikolićeva predizborna kampanja, zato i ne odustaju od 126 dinara po kili.