Utorak, 02.08.2011.

19:33

Razgovori sa Kforom i u sredu

Srpski zvaničnici razgovarali sa generalom Erhardom Bilerom. Bogdanović: Apelovali smo da Kfor ne primenjuje silu. Nastavak pregovora u sredu.

Izvor: B92

Razgovori sa Kforom i u sredu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

KS

pre 12 godina

"Apelovali smo na generala Bilera da svi budemo udržani, da se ne primenjuje sila, da mi sa svoje strene činimo ogromne napore da ovde narod bude miran, da ga niko ne isprovocira, da nikome ne padne pamet da upotrebi oružje na narod ili KFOR", rekao je Bogdanović.

"Goloruki" srpski "narod" da upotrebi oruzje na KFOR???
Ili tu ima i drugog ne bas golorukog "naroda"??

d

pre 12 godina

ne znam sto su svi tako ushiceni time sto se "razgovara sa bilerom". jedino o cemu on moze da razgovara je njegov vojnicki zadatak a to znaci da li ce barikade biti uklonjene milom ili silom da bi kfor za tacija uradio ono sto njegovi specijalci nisu uspeli (specijalni neki specijalci). dakle, nikakve politicke odluke, vracanje na ovo ili ono stanje i slicno. da nasi pregovaraci hoce i mogu zaista nesto da urade, pricali bi sa euleksom ili direktno sa americkom ambasadom a ne sa bilerom, te jos mahali repom sto se ovaj uopste smilovao da prica sa njima. beda.

tanja

pre 12 godina

Opet ce biti uslov Srbiji da prihvate Kosovo ili im nema ulazak u EU. Pa za koji krasni pitam se nam i treba ulazak u EU, kad te neko citav zivot sili i primorava na nesto i ucenjuje.to je ucena silom. Oteti svetu srpsku zemlju, i jednoglasno je proglasiti, bez odobrenja Srbije je kradja, isto nepostovanje rezolucije 1244, je dovoljan dokaz da Srpski narod niko ne voli, nit postuje, ja licno nikad necu glasati za ulazak u EU, nece biti lepo nama, AL automatski ni Siptari nece UCI u EU, pa kako nama tako i njima.

Borko

pre 12 godina

Zasto nase sestre na slici (slovakinje) saradjuju sa onim ljudima sto su okupirali Kosmet? Ako Srbija udje u NATO, i nasi vojnici ce tako jednoga dana biti iskorisceni da "cuvaju mir" na stetu svoje brace na projektovanoj Resko-Cecenskoj granici. Nadam se da gresim i da ispadam budala, to bi bilo mnogo manje bolno. Hvala na paznji.

Sabo

pre 12 godina

Ovim je Kosovskim Srbima bio jedan veliki dokaz ko je stvari gazda na Kosovu a to sto politicari lazu narod dole da Srbija vlada to su price za malu djecu.Srbija sad mora da svati da se konacni pobjednik na Kosovu zna.Imaju i vojsku stranih zemalja koji rade po diktatu velikih sila koje su priznale Kosovo i tu je kraj svih tih iluzija da je Kosovo Srbija svatite vise da vas politicari samo vuku za nos.Tadic tvrdi nezelimo rat zelimo mirne pregovore naravno Tadicu rat protiv koga ako bi zaratili sa Albancima zna sta to automatski povlaci nato udare kejfor i ostale vojne strukture svijeta koje bi stale u odbranu Kosova.

milica

pre 12 godina

Sastancenje sa generalom Bilerom Srbiji nece doneti nikakve velike koristi jer Bilerov TOR [Terms of Reference] - zadatak je da ako je to potrebno upotrebom vojske izvrsava zahteve civilno-politickih organa EU. Konkretno, u slucaju Srbije tj.Kosova, to je ono sto prevashodno Kuper iz EU dogovori sa vladama Srbije i Kosova na poltitickom nivou

Gojko

pre 12 godina

Gde su vam Putin, Medvedev i ostali Rusi da vam sad pomognu? Dakle?
Nema ih nigde. Da ih nije pojela maca, kao i obicno...
Bas ih zabole djon i za Kosovo i za Srbe i za Srbiju.

A, vi i dalje terajte inat NATO...
I cekajte pomoc Rusa, koju cete dobiti na Sveti Nikad.

ceka

pre 12 godina

Tacija nervoza i pretnje upucuju na neku jednostaranu akciju, a angazovanje nasih na pregovarima sa svima (Kforom, Euleksom i ostalima) govore da ce nasa zandarmerija u tom slucaju biti na Ibru bez ikakvog konflikta sa medjunarodnim snagama.

zak

pre 12 godina

Meni kao obicnom gradjaninu zaista nije jasno sta nasi treba da skoro svaki dan ima da 'pregovaraju' sa KFOR jer KFOR je samo izvrsilac - provodi ono sto mu politicari narede da provede
da banalizujem primerom: Direktor zatvora naredi cuvarima da prebiju zatvorenike A sada mi kao pregovaramo sa cuvarima da paze dok nas biju tj da nas previse ne prebiju.
Jer KFOR ako mu dojadi ili ako mu tako bude naredjeno, moze sa upotrebi tenkove suzavac, sok-bombe i ostala sredstva za razbijanje protesta.
Sa druge strane, jako puno smo izgubili ubistvom onog policajca jer sutra ako strada Srbin svi ce gledati kao se Srbi odnose kad pogine njihov ui odnosu kad oni ubiju.
A uveren sam da ce jedan od zahteva EU sirurno biti da Srbi identifikuju ubicu policajca jer EU je veoma, veoma osetljiv na smrt policajca pogotovo ako znamo da je preko 80% EU drzava vec priznalo Kosovo i time je policija Kosova za njih sasvim legalna kategorija, tj nije 'takozvana'.

goran

pre 12 godina

Za mene je totalno nebitno ono sto Stefanovic pregovara sa KFORom jer KFOR je samo vojna komponenta - provodi ono sto politicari odluce - dogovore se.
A 'pregovor Stefanovica i Bilera se svbode samo na to da Stefanovic pokusa ubediti Bilera da 'ne bude grub' u provodenju svojih naredjenja jer ne zaboravimo nije KFOR vec upozorio na snajpere medju Srbima kao i na upotrebu 'zolja'
pogledajte sta o svemu pise Milis Vasic http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2011&nav_category=166&nav_id=528901
Prema tome DALEKO JE VAZNIJE sta ce Kuper reci dogovoriti, odluciti i onda ce on preneti svoje odluke KFORu tj gen Bileru da ih provede na terenu

zex

pre 12 godina

Ja ne znam sta je potrebno srbima da se uradi da oni svate da su sve ratove posle 90tih na ovamo izgubili i da je samim tim kosovo odavno priznata drzava od strane uticajnih zemalja, to sto kina i rusija kao cute je samo politicko nadmetanje nih licno i SAD-a, tako da i sto se njih tice kosovo nije srpsko...
Jedino da je dolo da kompnene invazije na srbiju i BG mozda bi onda svatili da smo porazeni abudite sigurno da se to lako moglo desiti da nismo potpisali kapitulaciju (a ne deklaraciju UN-a) samo sto ta kapitulacija ima blaze reci ali je sustina ista
Sto se mene tice Taci sva prava ima da zavede red medju korumpiranom srpskom bagrom (cast izuzecima) koja se bavi svercom i kriminalom na divljim prelazima ka srbiji.....
Sto je najgore ceo svet nas gleda ko stoku jer se tako ponasamo vec 20 godina i to i dalje radimo, palimo, ubijamo snajperom, pravimo blokade i pretimo kfor-u u nato-u
PA JEL TO NORMALAN MOZE DA RADI I PODRZI??

Zemunac

pre 12 godina

Slatke ove Slovenke nema sta, lep prizor za oko ljudima koji tamo stoje na barikadama, ako nas one napadnu bogami se ja ne branio vec ih zagrlio pa pravac u prvi kafic da se ispricamo i popijemo koju da se razveselimo pa kud koji mili moji.

SaleC

pre 12 godina

Stvarno nemam ništa protiv generala iz KFOR-a kao vojnika koji izvršava naređenja nadređenih.
Problem mi je da shvatim zašto je njegova misija trenutno svedena na bavljenje i sprovođenje onoga što su započele jedinice ROSU poslate iz Prištine pre nekoliko dana kada je sve i počelo... a pregovori sa Prištinom su bar meni do tada delovali da idu nekako polako ali sigurno.
Sada odjednom, blokade za robu iz SRB, za KFOR po putevima, napetost, nervoza, pretnje... i što je najgore poginuo čovek. Izgleda da prema poslednjim izjavama Tači nema nameru da ulazi u dijalog oko najbitnijih tačaka i prosto čeka da vidi šta će KFOR ili Srbi na barikadama uraditi. To mi je totalno besmisleno u celoj ovoj situaciji.

Dragan

pre 12 godina

...Da je Borko trazio dozvolu da udje, dobio bi odgovor: Ne. Bez njega narod na barikadama bi bioi izgubljen i ne bi znao sta da radi. Pa oni su jedva cekali da mu zvanicno kazu da ne moze da udje.

Daniela

pre 12 godina

Nije mi namera da širim neki defetizam, ali mislim da su Kfor i Nato odlučili da pojasne Srbima da je Milošević izgubio rat protiv njih 1999. i da je kapitulacija potpisana u Kumanovu. A zašto je do toga uopšte došlo i zašto im nismo dali tu bazu na Kosovu još ranije i bili "good guys" u celoj priči, a ne da sada imaju i bazu, mi ostali bez Kosova, ostatak Srbije urušen ekonomski totalno, i Albanci su "good guys"... to je neka druga tema:-(

Miovan S Nikolić Sombor

pre 12 godina

Ko je Biler, pa znano je predstavnik NATO PAKTA prema tome nema samostalnosti već radi po diktatu.
Ko je Tači pa američki eksponent i poslušnik i on se prsi i šišti kao zmija koliko ga amerikanci podržavaju.
Ko je Bogdanović ministar bez stava i moći.
ko je Stevanović, dežurni krivac ministarstva spoljnih poslova,koji je umislio da može ono što drugi neće.
Gde je ministar Jeremić, dežura ispred prostorije UN gde se kroji kako konačno oduzeti Kosovovo od srbije
gde je ministar Šutanovac zagovornik ulaska u Nato i gde su te njegove veze bez veze sada kada treba da
nato POŠTUJE rezoluciju 1244.
Za one iznad ovih koje sam nabrojao ne treba ni šta poisati opasno je..., izbori su na pragu.

v.

pre 12 godina

Ovde je dosta zamenjenih teza. Bilerov posao je da 1. slusa nadredjene i 2. odrzava mir.
O cemu ima da se prica s njim i sta on uopste moze da odluci? Ako je njegovo da slusa nadredjene - jasno je da on nije covek za pregovore, nego neko ko moze od njega da zahteva ovo i ono.
On ne bi ni bio tu gde jeste da postoji dogovor oko statusa tj. da su Pristina i Beograd postigli dogovor gde je granica i sta je ilegalno. Ako je za Beograd (celo) Kosovo (jos uvek) Srbija, onda je smesno da vojnik koji je zaduzen samo za mir uz postovanje statusne neutralnosti odlucuje ko je legalno presao granicu.

Nemanja

pre 12 godina

Nema razloga da se pise lose o komandantu K-fora, on samo radi sta mu drugi narede. Rekli su mu da ne sme da razgovara to je i ucinio a sada su mu rekli da razgovara i opet je to ucinio, on je samo maskota nekih velikih mocnika.

Kontrproduktivni

pre 12 godina

E stvarno su glupi do bola ovi dole. Zaustavljaju Bilera a ovaj omogucuje RAZGOVORE (radi se o vama gospodo), iako on to prethodno nije hteo.

Samo tako bato.
Al ne kukajte posle i ne zovite Beograd u pomoc.
Sami mesite, pa bio bi red da taj kolachic i sami pojedete.

Иван

pre 12 godina

Ви што сте за улазак Србије у НАТО сетите се шта нам је НАТО радио 1999. год. Погледајте шта НАТО ради у Либији, Авганистану и ко зна где још... Они бре убијају цивиле и руше болнице и школе, и све им је то "колатерална штета". Кад бисмо ушли у НАТО морали бисмо да шаљемо наше војнике да се боре негде на крају света и да убијају недужне цивиле, и то за нечије болесне интересе.
Превише смо наиван народ и превише верујемо медијима... "Мисли својом главом, то је права слобода" - Београдски Синдикат

Igor Andjic

pre 12 godina

Nije posteno da Albanci dobiju celo Kosovo, znamo da su oni tu dosli zadnjih 100 godina. Ako bi izbrojali samo Srbske grobove videli bi da su Srbi Kosovo to nikako nisu Albanci. Evropa ako ima imalo stida i srama mora da podeli kosovo u protivnom izdala je Hriscanstvo izdala je sebe.

nebosetac

pre 12 godina

@Skywalker
kazes:" Da l' ima smisla uopste vise razgovarati sa Bilerom? Osam dana razgovaraju sa Bilerom a resenje nije ni na pomolu. Izgleda da se pregovori vode radi pregovora"
svom
A sta mislis koliko su svom tom 'smislu' doprineli Bogdanovic i Stefanovic svojim ilegalnim ulaskom na Kosovo i ocitim krsenjem sporazuma koji drzava Srbija ima sa KFOR/Euleks ??
To krsenje daje 'municije' Kosovu da trazi da Stefanovic bude smenjen jer je nepouzdan-ne moze mu se verovati tj krsi propise koje se njegova drzava potpisom obavezala da ce postovati

srki

pre 12 godina

Srbija gubi vrijeme i novac na beskorisne pregovore o necem što Albanci neće da čuju. Treba se pomirit sa stvarnošču pregovore usmjerit na to da se poštuju ljudska prava Srba uz striktno nadgledanje i tamošnjim Srbima objasnit da će živjet u Kosovskoj državi da to moraju prihvatit ako žele opstat.

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Baš čudno da se ova Kosovska budalaština pojavi baš ovih dana kada je u Rusiji počela predsednička kampanja ako se to tako zove pošto je tamo budućí predsednik već izabran za narednih 20 godina.

nstehnol

pre 12 godina

Gospodin Biler mi se čini kao vrlo neozbiljan lik. Te ne može da pregovara "jer nije politički predstavnik", te može, te neće sa Borkom i ovim drugim "jer su ilegalno na Kosmetu", te sad hoće... Oficirska reč treba da bude časna, pogotovo generalska, g-din Biler očigledno nije dorastao zadatku.

Perica

pre 12 godina

Biler je vojnik i on samo razume nadredjene ili one koji su na terenu jaci od njega. Dakle od pregovora sa Bilerom nema nista, nego pregovarajte vi sa velikim silama. Ambasadore zapdnih zemalja pozvati na razgovore u Bgd, ali pre toga odluciti sta hocemo, a sta ne.

Dakle Taci i njegovi znaju gde je crvena linija. Da li Srbija i njeno rukovodstvo imaju svoju crvenu liniju.

Zoran M.

pre 12 godina

Ovo ne sluti na dobro. Hronolski sled recenica u ovoj vesti i licna intuicija mi govori da su Bilera njegovi predpostavljeni jedva nagovorili da primi Borka i Bogdanovica, nakon cega im je komandant KFOR-a verovatno rekao da je njemu, KFOR-u i NATO paktu pun kofer balvana koji ih vec osam dana zaviltavaju na barikadama, te da je ne minut do 12 nego 12 i jedan minut da prestanu da glume ludilo. Verovatno zbog toga nema nastavka razgovora ni sa Kuperom, jer sve je receno. Nesto tipa "we will now let our tanks, armoured vehicles and troops do the talking." Zato ljudi, pamet u glavu.

Бранислав

pre 12 godina

Добро је док разговарају. Добро је да је Билер пристао на разговоре за Стефановићем. Мислим да немамо бољег од Стефановића за овај посао. Само стрпљиво и мирно.

Mica

pre 12 godina

Biler se smilovao da porazgovara sa nama uz konsultacije sa izvesnim osobama. Od tih pregovora nema nista sve dok nasi zvnicnici ne stave potpis tamo gde treba. Evo dokle nas je dovelo pogresno vodjenje politike mnogo godina unazad. Ogromna steta je napravljena time, a ona se tesko, skoro nikako, ne moze popraviti!

Skywalker

pre 12 godina

Da l' ima smisla uopste vise razgovarati sa Bilerom? Osam dana razgovaraju sa Bilerom a resenje nije ni na pomolu. Izgleda da se pregovori vode radi pregovora.

SARAJJOVO

pre 12 godina

E moji Srbi i komsije preko Drine, kosovari vas handre pravo. Zauzeli prvo granicene prijelaze i sad pregovaraju . Manite se vi Rusije i Kine, ostavili su vas na cijedilu. Zavrsite to sa Kosovom pe se bacite na ulazak u EU inace ce te biti druga Albanija u Evropi. Narod skapava i bez posla a oni pregovaraju. Izgubili ste i vremena i sredstava sa ovim prokletim ratovima. Nekada je Srbija bila privredni gigant za Sloveniju, Madarsku, Rumuniju, Bugarsku . . a gdje ste sda iza njih. Dodite sebi i pamet u glavu.

Vildan

pre 12 godina

Gdje god su Srbi poceli sa barikadama zavrsilo je katastrofalno na kraju krajeva i po njih same,
mislim da trebate shvatiti da je to druga zemlja i kraj price.
Imali ste je prokockali ratovima i daj sad kao prije , stvarno djetinjasto.
Drago mi je da se cesto spominje rezolucija 1244 i da se uvazavaju ujedinjene nacije , ali bi bilo
dobro da uvazavate i rezoluciju 757 iz 1992 gdje se Srbija navodi kao agresor na Bih i uvode joj se sankcije.
Mislim ako cete biti dosljedni, u sto sumnjam .
Pozdrav iz Bih i nek nase buduce generacije zive u blagostanju ,

Nenad

pre 12 godina

Baš sam hteo da komentarišem kako mi je čudno što Biler odjednom zaboravlja svoje stavove o Bogdanovićevom "ilegalnom ulasku na Kosovo", ali to je sada nebitno, i drago mi je da je prestao da se duri jer to sada nikome ne koristi. Želim sve najbolje Bogdanoviću i Bileru u razgovorima i da reše problem na miran način.

SARAJJOVO

pre 12 godina

E moji Srbi i komsije preko Drine, kosovari vas handre pravo. Zauzeli prvo granicene prijelaze i sad pregovaraju . Manite se vi Rusije i Kine, ostavili su vas na cijedilu. Zavrsite to sa Kosovom pe se bacite na ulazak u EU inace ce te biti druga Albanija u Evropi. Narod skapava i bez posla a oni pregovaraju. Izgubili ste i vremena i sredstava sa ovim prokletim ratovima. Nekada je Srbija bila privredni gigant za Sloveniju, Madarsku, Rumuniju, Bugarsku . . a gdje ste sda iza njih. Dodite sebi i pamet u glavu.

Nenad

pre 12 godina

Baš sam hteo da komentarišem kako mi je čudno što Biler odjednom zaboravlja svoje stavove o Bogdanovićevom "ilegalnom ulasku na Kosovo", ali to je sada nebitno, i drago mi je da je prestao da se duri jer to sada nikome ne koristi. Želim sve najbolje Bogdanoviću i Bileru u razgovorima i da reše problem na miran način.

srki

pre 12 godina

Srbija gubi vrijeme i novac na beskorisne pregovore o necem što Albanci neće da čuju. Treba se pomirit sa stvarnošču pregovore usmjerit na to da se poštuju ljudska prava Srba uz striktno nadgledanje i tamošnjim Srbima objasnit da će živjet u Kosovskoj državi da to moraju prihvatit ako žele opstat.

Daniela

pre 12 godina

Nije mi namera da širim neki defetizam, ali mislim da su Kfor i Nato odlučili da pojasne Srbima da je Milošević izgubio rat protiv njih 1999. i da je kapitulacija potpisana u Kumanovu. A zašto je do toga uopšte došlo i zašto im nismo dali tu bazu na Kosovu još ranije i bili "good guys" u celoj priči, a ne da sada imaju i bazu, mi ostali bez Kosova, ostatak Srbije urušen ekonomski totalno, i Albanci su "good guys"... to je neka druga tema:-(

Skywalker

pre 12 godina

Da l' ima smisla uopste vise razgovarati sa Bilerom? Osam dana razgovaraju sa Bilerom a resenje nije ni na pomolu. Izgleda da se pregovori vode radi pregovora.

Vildan

pre 12 godina

Gdje god su Srbi poceli sa barikadama zavrsilo je katastrofalno na kraju krajeva i po njih same,
mislim da trebate shvatiti da je to druga zemlja i kraj price.
Imali ste je prokockali ratovima i daj sad kao prije , stvarno djetinjasto.
Drago mi je da se cesto spominje rezolucija 1244 i da se uvazavaju ujedinjene nacije , ali bi bilo
dobro da uvazavate i rezoluciju 757 iz 1992 gdje se Srbija navodi kao agresor na Bih i uvode joj se sankcije.
Mislim ako cete biti dosljedni, u sto sumnjam .
Pozdrav iz Bih i nek nase buduce generacije zive u blagostanju ,

Kontrproduktivni

pre 12 godina

E stvarno su glupi do bola ovi dole. Zaustavljaju Bilera a ovaj omogucuje RAZGOVORE (radi se o vama gospodo), iako on to prethodno nije hteo.

Samo tako bato.
Al ne kukajte posle i ne zovite Beograd u pomoc.
Sami mesite, pa bio bi red da taj kolachic i sami pojedete.

Иван

pre 12 godina

Ви што сте за улазак Србије у НАТО сетите се шта нам је НАТО радио 1999. год. Погледајте шта НАТО ради у Либији, Авганистану и ко зна где још... Они бре убијају цивиле и руше болнице и школе, и све им је то "колатерална штета". Кад бисмо ушли у НАТО морали бисмо да шаљемо наше војнике да се боре негде на крају света и да убијају недужне цивиле, и то за нечије болесне интересе.
Превише смо наиван народ и превише верујемо медијима... "Мисли својом главом, то је права слобода" - Београдски Синдикат

Mica

pre 12 godina

Biler se smilovao da porazgovara sa nama uz konsultacije sa izvesnim osobama. Od tih pregovora nema nista sve dok nasi zvnicnici ne stave potpis tamo gde treba. Evo dokle nas je dovelo pogresno vodjenje politike mnogo godina unazad. Ogromna steta je napravljena time, a ona se tesko, skoro nikako, ne moze popraviti!

Igor Andjic

pre 12 godina

Nije posteno da Albanci dobiju celo Kosovo, znamo da su oni tu dosli zadnjih 100 godina. Ako bi izbrojali samo Srbske grobove videli bi da su Srbi Kosovo to nikako nisu Albanci. Evropa ako ima imalo stida i srama mora da podeli kosovo u protivnom izdala je Hriscanstvo izdala je sebe.

nstehnol

pre 12 godina

Gospodin Biler mi se čini kao vrlo neozbiljan lik. Te ne može da pregovara "jer nije politički predstavnik", te može, te neće sa Borkom i ovim drugim "jer su ilegalno na Kosmetu", te sad hoće... Oficirska reč treba da bude časna, pogotovo generalska, g-din Biler očigledno nije dorastao zadatku.

nebosetac

pre 12 godina

@Skywalker
kazes:" Da l' ima smisla uopste vise razgovarati sa Bilerom? Osam dana razgovaraju sa Bilerom a resenje nije ni na pomolu. Izgleda da se pregovori vode radi pregovora"
svom
A sta mislis koliko su svom tom 'smislu' doprineli Bogdanovic i Stefanovic svojim ilegalnim ulaskom na Kosovo i ocitim krsenjem sporazuma koji drzava Srbija ima sa KFOR/Euleks ??
To krsenje daje 'municije' Kosovu da trazi da Stefanovic bude smenjen jer je nepouzdan-ne moze mu se verovati tj krsi propise koje se njegova drzava potpisom obavezala da ce postovati

Nemanja

pre 12 godina

Nema razloga da se pise lose o komandantu K-fora, on samo radi sta mu drugi narede. Rekli su mu da ne sme da razgovara to je i ucinio a sada su mu rekli da razgovara i opet je to ucinio, on je samo maskota nekih velikih mocnika.

Perica

pre 12 godina

Biler je vojnik i on samo razume nadredjene ili one koji su na terenu jaci od njega. Dakle od pregovora sa Bilerom nema nista, nego pregovarajte vi sa velikim silama. Ambasadore zapdnih zemalja pozvati na razgovore u Bgd, ali pre toga odluciti sta hocemo, a sta ne.

Dakle Taci i njegovi znaju gde je crvena linija. Da li Srbija i njeno rukovodstvo imaju svoju crvenu liniju.

Miovan S Nikolić Sombor

pre 12 godina

Ko je Biler, pa znano je predstavnik NATO PAKTA prema tome nema samostalnosti već radi po diktatu.
Ko je Tači pa američki eksponent i poslušnik i on se prsi i šišti kao zmija koliko ga amerikanci podržavaju.
Ko je Bogdanović ministar bez stava i moći.
ko je Stevanović, dežurni krivac ministarstva spoljnih poslova,koji je umislio da može ono što drugi neće.
Gde je ministar Jeremić, dežura ispred prostorije UN gde se kroji kako konačno oduzeti Kosovovo od srbije
gde je ministar Šutanovac zagovornik ulaska u Nato i gde su te njegove veze bez veze sada kada treba da
nato POŠTUJE rezoluciju 1244.
Za one iznad ovih koje sam nabrojao ne treba ni šta poisati opasno je..., izbori su na pragu.

Zoran M.

pre 12 godina

Ovo ne sluti na dobro. Hronolski sled recenica u ovoj vesti i licna intuicija mi govori da su Bilera njegovi predpostavljeni jedva nagovorili da primi Borka i Bogdanovica, nakon cega im je komandant KFOR-a verovatno rekao da je njemu, KFOR-u i NATO paktu pun kofer balvana koji ih vec osam dana zaviltavaju na barikadama, te da je ne minut do 12 nego 12 i jedan minut da prestanu da glume ludilo. Verovatno zbog toga nema nastavka razgovora ni sa Kuperom, jer sve je receno. Nesto tipa "we will now let our tanks, armoured vehicles and troops do the talking." Zato ljudi, pamet u glavu.

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Baš čudno da se ova Kosovska budalaština pojavi baš ovih dana kada je u Rusiji počela predsednička kampanja ako se to tako zove pošto je tamo budućí predsednik već izabran za narednih 20 godina.

Zemunac

pre 12 godina

Slatke ove Slovenke nema sta, lep prizor za oko ljudima koji tamo stoje na barikadama, ako nas one napadnu bogami se ja ne branio vec ih zagrlio pa pravac u prvi kafic da se ispricamo i popijemo koju da se razveselimo pa kud koji mili moji.

SaleC

pre 12 godina

Stvarno nemam ništa protiv generala iz KFOR-a kao vojnika koji izvršava naređenja nadređenih.
Problem mi je da shvatim zašto je njegova misija trenutno svedena na bavljenje i sprovođenje onoga što su započele jedinice ROSU poslate iz Prištine pre nekoliko dana kada je sve i počelo... a pregovori sa Prištinom su bar meni do tada delovali da idu nekako polako ali sigurno.
Sada odjednom, blokade za robu iz SRB, za KFOR po putevima, napetost, nervoza, pretnje... i što je najgore poginuo čovek. Izgleda da prema poslednjim izjavama Tači nema nameru da ulazi u dijalog oko najbitnijih tačaka i prosto čeka da vidi šta će KFOR ili Srbi na barikadama uraditi. To mi je totalno besmisleno u celoj ovoj situaciji.

Dragan

pre 12 godina

...Da je Borko trazio dozvolu da udje, dobio bi odgovor: Ne. Bez njega narod na barikadama bi bioi izgubljen i ne bi znao sta da radi. Pa oni su jedva cekali da mu zvanicno kazu da ne moze da udje.

Бранислав

pre 12 godina

Добро је док разговарају. Добро је да је Билер пристао на разговоре за Стефановићем. Мислим да немамо бољег од Стефановића за овај посао. Само стрпљиво и мирно.

v.

pre 12 godina

Ovde je dosta zamenjenih teza. Bilerov posao je da 1. slusa nadredjene i 2. odrzava mir.
O cemu ima da se prica s njim i sta on uopste moze da odluci? Ako je njegovo da slusa nadredjene - jasno je da on nije covek za pregovore, nego neko ko moze od njega da zahteva ovo i ono.
On ne bi ni bio tu gde jeste da postoji dogovor oko statusa tj. da su Pristina i Beograd postigli dogovor gde je granica i sta je ilegalno. Ako je za Beograd (celo) Kosovo (jos uvek) Srbija, onda je smesno da vojnik koji je zaduzen samo za mir uz postovanje statusne neutralnosti odlucuje ko je legalno presao granicu.

Gojko

pre 12 godina

Gde su vam Putin, Medvedev i ostali Rusi da vam sad pomognu? Dakle?
Nema ih nigde. Da ih nije pojela maca, kao i obicno...
Bas ih zabole djon i za Kosovo i za Srbe i za Srbiju.

A, vi i dalje terajte inat NATO...
I cekajte pomoc Rusa, koju cete dobiti na Sveti Nikad.

zex

pre 12 godina

Ja ne znam sta je potrebno srbima da se uradi da oni svate da su sve ratove posle 90tih na ovamo izgubili i da je samim tim kosovo odavno priznata drzava od strane uticajnih zemalja, to sto kina i rusija kao cute je samo politicko nadmetanje nih licno i SAD-a, tako da i sto se njih tice kosovo nije srpsko...
Jedino da je dolo da kompnene invazije na srbiju i BG mozda bi onda svatili da smo porazeni abudite sigurno da se to lako moglo desiti da nismo potpisali kapitulaciju (a ne deklaraciju UN-a) samo sto ta kapitulacija ima blaze reci ali je sustina ista
Sto se mene tice Taci sva prava ima da zavede red medju korumpiranom srpskom bagrom (cast izuzecima) koja se bavi svercom i kriminalom na divljim prelazima ka srbiji.....
Sto je najgore ceo svet nas gleda ko stoku jer se tako ponasamo vec 20 godina i to i dalje radimo, palimo, ubijamo snajperom, pravimo blokade i pretimo kfor-u u nato-u
PA JEL TO NORMALAN MOZE DA RADI I PODRZI??

zak

pre 12 godina

Meni kao obicnom gradjaninu zaista nije jasno sta nasi treba da skoro svaki dan ima da 'pregovaraju' sa KFOR jer KFOR je samo izvrsilac - provodi ono sto mu politicari narede da provede
da banalizujem primerom: Direktor zatvora naredi cuvarima da prebiju zatvorenike A sada mi kao pregovaramo sa cuvarima da paze dok nas biju tj da nas previse ne prebiju.
Jer KFOR ako mu dojadi ili ako mu tako bude naredjeno, moze sa upotrebi tenkove suzavac, sok-bombe i ostala sredstva za razbijanje protesta.
Sa druge strane, jako puno smo izgubili ubistvom onog policajca jer sutra ako strada Srbin svi ce gledati kao se Srbi odnose kad pogine njihov ui odnosu kad oni ubiju.
A uveren sam da ce jedan od zahteva EU sirurno biti da Srbi identifikuju ubicu policajca jer EU je veoma, veoma osetljiv na smrt policajca pogotovo ako znamo da je preko 80% EU drzava vec priznalo Kosovo i time je policija Kosova za njih sasvim legalna kategorija, tj nije 'takozvana'.

Sabo

pre 12 godina

Ovim je Kosovskim Srbima bio jedan veliki dokaz ko je stvari gazda na Kosovu a to sto politicari lazu narod dole da Srbija vlada to su price za malu djecu.Srbija sad mora da svati da se konacni pobjednik na Kosovu zna.Imaju i vojsku stranih zemalja koji rade po diktatu velikih sila koje su priznale Kosovo i tu je kraj svih tih iluzija da je Kosovo Srbija svatite vise da vas politicari samo vuku za nos.Tadic tvrdi nezelimo rat zelimo mirne pregovore naravno Tadicu rat protiv koga ako bi zaratili sa Albancima zna sta to automatski povlaci nato udare kejfor i ostale vojne strukture svijeta koje bi stale u odbranu Kosova.

goran

pre 12 godina

Za mene je totalno nebitno ono sto Stefanovic pregovara sa KFORom jer KFOR je samo vojna komponenta - provodi ono sto politicari odluce - dogovore se.
A 'pregovor Stefanovica i Bilera se svbode samo na to da Stefanovic pokusa ubediti Bilera da 'ne bude grub' u provodenju svojih naredjenja jer ne zaboravimo nije KFOR vec upozorio na snajpere medju Srbima kao i na upotrebu 'zolja'
pogledajte sta o svemu pise Milis Vasic http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2011&nav_category=166&nav_id=528901
Prema tome DALEKO JE VAZNIJE sta ce Kuper reci dogovoriti, odluciti i onda ce on preneti svoje odluke KFORu tj gen Bileru da ih provede na terenu

KS

pre 12 godina

"Apelovali smo na generala Bilera da svi budemo udržani, da se ne primenjuje sila, da mi sa svoje strene činimo ogromne napore da ovde narod bude miran, da ga niko ne isprovocira, da nikome ne padne pamet da upotrebi oružje na narod ili KFOR", rekao je Bogdanović.

"Goloruki" srpski "narod" da upotrebi oruzje na KFOR???
Ili tu ima i drugog ne bas golorukog "naroda"??

ceka

pre 12 godina

Tacija nervoza i pretnje upucuju na neku jednostaranu akciju, a angazovanje nasih na pregovarima sa svima (Kforom, Euleksom i ostalima) govore da ce nasa zandarmerija u tom slucaju biti na Ibru bez ikakvog konflikta sa medjunarodnim snagama.

tanja

pre 12 godina

Opet ce biti uslov Srbiji da prihvate Kosovo ili im nema ulazak u EU. Pa za koji krasni pitam se nam i treba ulazak u EU, kad te neko citav zivot sili i primorava na nesto i ucenjuje.to je ucena silom. Oteti svetu srpsku zemlju, i jednoglasno je proglasiti, bez odobrenja Srbije je kradja, isto nepostovanje rezolucije 1244, je dovoljan dokaz da Srpski narod niko ne voli, nit postuje, ja licno nikad necu glasati za ulazak u EU, nece biti lepo nama, AL automatski ni Siptari nece UCI u EU, pa kako nama tako i njima.

d

pre 12 godina

ne znam sto su svi tako ushiceni time sto se "razgovara sa bilerom". jedino o cemu on moze da razgovara je njegov vojnicki zadatak a to znaci da li ce barikade biti uklonjene milom ili silom da bi kfor za tacija uradio ono sto njegovi specijalci nisu uspeli (specijalni neki specijalci). dakle, nikakve politicke odluke, vracanje na ovo ili ono stanje i slicno. da nasi pregovaraci hoce i mogu zaista nesto da urade, pricali bi sa euleksom ili direktno sa americkom ambasadom a ne sa bilerom, te jos mahali repom sto se ovaj uopste smilovao da prica sa njima. beda.

Borko

pre 12 godina

Zasto nase sestre na slici (slovakinje) saradjuju sa onim ljudima sto su okupirali Kosmet? Ako Srbija udje u NATO, i nasi vojnici ce tako jednoga dana biti iskorisceni da "cuvaju mir" na stetu svoje brace na projektovanoj Resko-Cecenskoj granici. Nadam se da gresim i da ispadam budala, to bi bilo mnogo manje bolno. Hvala na paznji.

milica

pre 12 godina

Sastancenje sa generalom Bilerom Srbiji nece doneti nikakve velike koristi jer Bilerov TOR [Terms of Reference] - zadatak je da ako je to potrebno upotrebom vojske izvrsava zahteve civilno-politickih organa EU. Konkretno, u slucaju Srbije tj.Kosova, to je ono sto prevashodno Kuper iz EU dogovori sa vladama Srbije i Kosova na poltitickom nivou

Igor Andjic

pre 12 godina

Nije posteno da Albanci dobiju celo Kosovo, znamo da su oni tu dosli zadnjih 100 godina. Ako bi izbrojali samo Srbske grobove videli bi da su Srbi Kosovo to nikako nisu Albanci. Evropa ako ima imalo stida i srama mora da podeli kosovo u protivnom izdala je Hriscanstvo izdala je sebe.

SARAJJOVO

pre 12 godina

E moji Srbi i komsije preko Drine, kosovari vas handre pravo. Zauzeli prvo granicene prijelaze i sad pregovaraju . Manite se vi Rusije i Kine, ostavili su vas na cijedilu. Zavrsite to sa Kosovom pe se bacite na ulazak u EU inace ce te biti druga Albanija u Evropi. Narod skapava i bez posla a oni pregovaraju. Izgubili ste i vremena i sredstava sa ovim prokletim ratovima. Nekada je Srbija bila privredni gigant za Sloveniju, Madarsku, Rumuniju, Bugarsku . . a gdje ste sda iza njih. Dodite sebi i pamet u glavu.

srki

pre 12 godina

Srbija gubi vrijeme i novac na beskorisne pregovore o necem što Albanci neće da čuju. Treba se pomirit sa stvarnošču pregovore usmjerit na to da se poštuju ljudska prava Srba uz striktno nadgledanje i tamošnjim Srbima objasnit da će živjet u Kosovskoj državi da to moraju prihvatit ako žele opstat.

Vildan

pre 12 godina

Gdje god su Srbi poceli sa barikadama zavrsilo je katastrofalno na kraju krajeva i po njih same,
mislim da trebate shvatiti da je to druga zemlja i kraj price.
Imali ste je prokockali ratovima i daj sad kao prije , stvarno djetinjasto.
Drago mi je da se cesto spominje rezolucija 1244 i da se uvazavaju ujedinjene nacije , ali bi bilo
dobro da uvazavate i rezoluciju 757 iz 1992 gdje se Srbija navodi kao agresor na Bih i uvode joj se sankcije.
Mislim ako cete biti dosljedni, u sto sumnjam .
Pozdrav iz Bih i nek nase buduce generacije zive u blagostanju ,

Иван

pre 12 godina

Ви што сте за улазак Србије у НАТО сетите се шта нам је НАТО радио 1999. год. Погледајте шта НАТО ради у Либији, Авганистану и ко зна где још... Они бре убијају цивиле и руше болнице и школе, и све им је то "колатерална штета". Кад бисмо ушли у НАТО морали бисмо да шаљемо наше војнике да се боре негде на крају света и да убијају недужне цивиле, и то за нечије болесне интересе.
Превише смо наиван народ и превише верујемо медијима... "Мисли својом главом, то је права слобода" - Београдски Синдикат

Kontrproduktivni

pre 12 godina

E stvarno su glupi do bola ovi dole. Zaustavljaju Bilera a ovaj omogucuje RAZGOVORE (radi se o vama gospodo), iako on to prethodno nije hteo.

Samo tako bato.
Al ne kukajte posle i ne zovite Beograd u pomoc.
Sami mesite, pa bio bi red da taj kolachic i sami pojedete.

Nenad

pre 12 godina

Baš sam hteo da komentarišem kako mi je čudno što Biler odjednom zaboravlja svoje stavove o Bogdanovićevom "ilegalnom ulasku na Kosovo", ali to je sada nebitno, i drago mi je da je prestao da se duri jer to sada nikome ne koristi. Želim sve najbolje Bogdanoviću i Bileru u razgovorima i da reše problem na miran način.

nstehnol

pre 12 godina

Gospodin Biler mi se čini kao vrlo neozbiljan lik. Te ne može da pregovara "jer nije politički predstavnik", te može, te neće sa Borkom i ovim drugim "jer su ilegalno na Kosmetu", te sad hoće... Oficirska reč treba da bude časna, pogotovo generalska, g-din Biler očigledno nije dorastao zadatku.

nebosetac

pre 12 godina

@Skywalker
kazes:" Da l' ima smisla uopste vise razgovarati sa Bilerom? Osam dana razgovaraju sa Bilerom a resenje nije ni na pomolu. Izgleda da se pregovori vode radi pregovora"
svom
A sta mislis koliko su svom tom 'smislu' doprineli Bogdanovic i Stefanovic svojim ilegalnim ulaskom na Kosovo i ocitim krsenjem sporazuma koji drzava Srbija ima sa KFOR/Euleks ??
To krsenje daje 'municije' Kosovu da trazi da Stefanovic bude smenjen jer je nepouzdan-ne moze mu se verovati tj krsi propise koje se njegova drzava potpisom obavezala da ce postovati

Бранислав

pre 12 godina

Добро је док разговарају. Добро је да је Билер пристао на разговоре за Стефановићем. Мислим да немамо бољег од Стефановића за овај посао. Само стрпљиво и мирно.

Miovan S Nikolić Sombor

pre 12 godina

Ko je Biler, pa znano je predstavnik NATO PAKTA prema tome nema samostalnosti već radi po diktatu.
Ko je Tači pa američki eksponent i poslušnik i on se prsi i šišti kao zmija koliko ga amerikanci podržavaju.
Ko je Bogdanović ministar bez stava i moći.
ko je Stevanović, dežurni krivac ministarstva spoljnih poslova,koji je umislio da može ono što drugi neće.
Gde je ministar Jeremić, dežura ispred prostorije UN gde se kroji kako konačno oduzeti Kosovovo od srbije
gde je ministar Šutanovac zagovornik ulaska u Nato i gde su te njegove veze bez veze sada kada treba da
nato POŠTUJE rezoluciju 1244.
Za one iznad ovih koje sam nabrojao ne treba ni šta poisati opasno je..., izbori su na pragu.

Nemanja

pre 12 godina

Nema razloga da se pise lose o komandantu K-fora, on samo radi sta mu drugi narede. Rekli su mu da ne sme da razgovara to je i ucinio a sada su mu rekli da razgovara i opet je to ucinio, on je samo maskota nekih velikih mocnika.

Skywalker

pre 12 godina

Da l' ima smisla uopste vise razgovarati sa Bilerom? Osam dana razgovaraju sa Bilerom a resenje nije ni na pomolu. Izgleda da se pregovori vode radi pregovora.

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Baš čudno da se ova Kosovska budalaština pojavi baš ovih dana kada je u Rusiji počela predsednička kampanja ako se to tako zove pošto je tamo budućí predsednik već izabran za narednih 20 godina.

Dragan

pre 12 godina

...Da je Borko trazio dozvolu da udje, dobio bi odgovor: Ne. Bez njega narod na barikadama bi bioi izgubljen i ne bi znao sta da radi. Pa oni su jedva cekali da mu zvanicno kazu da ne moze da udje.

Daniela

pre 12 godina

Nije mi namera da širim neki defetizam, ali mislim da su Kfor i Nato odlučili da pojasne Srbima da je Milošević izgubio rat protiv njih 1999. i da je kapitulacija potpisana u Kumanovu. A zašto je do toga uopšte došlo i zašto im nismo dali tu bazu na Kosovu još ranije i bili "good guys" u celoj priči, a ne da sada imaju i bazu, mi ostali bez Kosova, ostatak Srbije urušen ekonomski totalno, i Albanci su "good guys"... to je neka druga tema:-(

Zoran M.

pre 12 godina

Ovo ne sluti na dobro. Hronolski sled recenica u ovoj vesti i licna intuicija mi govori da su Bilera njegovi predpostavljeni jedva nagovorili da primi Borka i Bogdanovica, nakon cega im je komandant KFOR-a verovatno rekao da je njemu, KFOR-u i NATO paktu pun kofer balvana koji ih vec osam dana zaviltavaju na barikadama, te da je ne minut do 12 nego 12 i jedan minut da prestanu da glume ludilo. Verovatno zbog toga nema nastavka razgovora ni sa Kuperom, jer sve je receno. Nesto tipa "we will now let our tanks, armoured vehicles and troops do the talking." Zato ljudi, pamet u glavu.

Zemunac

pre 12 godina

Slatke ove Slovenke nema sta, lep prizor za oko ljudima koji tamo stoje na barikadama, ako nas one napadnu bogami se ja ne branio vec ih zagrlio pa pravac u prvi kafic da se ispricamo i popijemo koju da se razveselimo pa kud koji mili moji.

Mica

pre 12 godina

Biler se smilovao da porazgovara sa nama uz konsultacije sa izvesnim osobama. Od tih pregovora nema nista sve dok nasi zvnicnici ne stave potpis tamo gde treba. Evo dokle nas je dovelo pogresno vodjenje politike mnogo godina unazad. Ogromna steta je napravljena time, a ona se tesko, skoro nikako, ne moze popraviti!

SaleC

pre 12 godina

Stvarno nemam ništa protiv generala iz KFOR-a kao vojnika koji izvršava naređenja nadređenih.
Problem mi je da shvatim zašto je njegova misija trenutno svedena na bavljenje i sprovođenje onoga što su započele jedinice ROSU poslate iz Prištine pre nekoliko dana kada je sve i počelo... a pregovori sa Prištinom su bar meni do tada delovali da idu nekako polako ali sigurno.
Sada odjednom, blokade za robu iz SRB, za KFOR po putevima, napetost, nervoza, pretnje... i što je najgore poginuo čovek. Izgleda da prema poslednjim izjavama Tači nema nameru da ulazi u dijalog oko najbitnijih tačaka i prosto čeka da vidi šta će KFOR ili Srbi na barikadama uraditi. To mi je totalno besmisleno u celoj ovoj situaciji.

v.

pre 12 godina

Ovde je dosta zamenjenih teza. Bilerov posao je da 1. slusa nadredjene i 2. odrzava mir.
O cemu ima da se prica s njim i sta on uopste moze da odluci? Ako je njegovo da slusa nadredjene - jasno je da on nije covek za pregovore, nego neko ko moze od njega da zahteva ovo i ono.
On ne bi ni bio tu gde jeste da postoji dogovor oko statusa tj. da su Pristina i Beograd postigli dogovor gde je granica i sta je ilegalno. Ako je za Beograd (celo) Kosovo (jos uvek) Srbija, onda je smesno da vojnik koji je zaduzen samo za mir uz postovanje statusne neutralnosti odlucuje ko je legalno presao granicu.

Perica

pre 12 godina

Biler je vojnik i on samo razume nadredjene ili one koji su na terenu jaci od njega. Dakle od pregovora sa Bilerom nema nista, nego pregovarajte vi sa velikim silama. Ambasadore zapdnih zemalja pozvati na razgovore u Bgd, ali pre toga odluciti sta hocemo, a sta ne.

Dakle Taci i njegovi znaju gde je crvena linija. Da li Srbija i njeno rukovodstvo imaju svoju crvenu liniju.

Borko

pre 12 godina

Zasto nase sestre na slici (slovakinje) saradjuju sa onim ljudima sto su okupirali Kosmet? Ako Srbija udje u NATO, i nasi vojnici ce tako jednoga dana biti iskorisceni da "cuvaju mir" na stetu svoje brace na projektovanoj Resko-Cecenskoj granici. Nadam se da gresim i da ispadam budala, to bi bilo mnogo manje bolno. Hvala na paznji.

tanja

pre 12 godina

Opet ce biti uslov Srbiji da prihvate Kosovo ili im nema ulazak u EU. Pa za koji krasni pitam se nam i treba ulazak u EU, kad te neko citav zivot sili i primorava na nesto i ucenjuje.to je ucena silom. Oteti svetu srpsku zemlju, i jednoglasno je proglasiti, bez odobrenja Srbije je kradja, isto nepostovanje rezolucije 1244, je dovoljan dokaz da Srpski narod niko ne voli, nit postuje, ja licno nikad necu glasati za ulazak u EU, nece biti lepo nama, AL automatski ni Siptari nece UCI u EU, pa kako nama tako i njima.

zex

pre 12 godina

Ja ne znam sta je potrebno srbima da se uradi da oni svate da su sve ratove posle 90tih na ovamo izgubili i da je samim tim kosovo odavno priznata drzava od strane uticajnih zemalja, to sto kina i rusija kao cute je samo politicko nadmetanje nih licno i SAD-a, tako da i sto se njih tice kosovo nije srpsko...
Jedino da je dolo da kompnene invazije na srbiju i BG mozda bi onda svatili da smo porazeni abudite sigurno da se to lako moglo desiti da nismo potpisali kapitulaciju (a ne deklaraciju UN-a) samo sto ta kapitulacija ima blaze reci ali je sustina ista
Sto se mene tice Taci sva prava ima da zavede red medju korumpiranom srpskom bagrom (cast izuzecima) koja se bavi svercom i kriminalom na divljim prelazima ka srbiji.....
Sto je najgore ceo svet nas gleda ko stoku jer se tako ponasamo vec 20 godina i to i dalje radimo, palimo, ubijamo snajperom, pravimo blokade i pretimo kfor-u u nato-u
PA JEL TO NORMALAN MOZE DA RADI I PODRZI??

KS

pre 12 godina

"Apelovali smo na generala Bilera da svi budemo udržani, da se ne primenjuje sila, da mi sa svoje strene činimo ogromne napore da ovde narod bude miran, da ga niko ne isprovocira, da nikome ne padne pamet da upotrebi oružje na narod ili KFOR", rekao je Bogdanović.

"Goloruki" srpski "narod" da upotrebi oruzje na KFOR???
Ili tu ima i drugog ne bas golorukog "naroda"??

ceka

pre 12 godina

Tacija nervoza i pretnje upucuju na neku jednostaranu akciju, a angazovanje nasih na pregovarima sa svima (Kforom, Euleksom i ostalima) govore da ce nasa zandarmerija u tom slucaju biti na Ibru bez ikakvog konflikta sa medjunarodnim snagama.

d

pre 12 godina

ne znam sto su svi tako ushiceni time sto se "razgovara sa bilerom". jedino o cemu on moze da razgovara je njegov vojnicki zadatak a to znaci da li ce barikade biti uklonjene milom ili silom da bi kfor za tacija uradio ono sto njegovi specijalci nisu uspeli (specijalni neki specijalci). dakle, nikakve politicke odluke, vracanje na ovo ili ono stanje i slicno. da nasi pregovaraci hoce i mogu zaista nesto da urade, pricali bi sa euleksom ili direktno sa americkom ambasadom a ne sa bilerom, te jos mahali repom sto se ovaj uopste smilovao da prica sa njima. beda.

Gojko

pre 12 godina

Gde su vam Putin, Medvedev i ostali Rusi da vam sad pomognu? Dakle?
Nema ih nigde. Da ih nije pojela maca, kao i obicno...
Bas ih zabole djon i za Kosovo i za Srbe i za Srbiju.

A, vi i dalje terajte inat NATO...
I cekajte pomoc Rusa, koju cete dobiti na Sveti Nikad.

goran

pre 12 godina

Za mene je totalno nebitno ono sto Stefanovic pregovara sa KFORom jer KFOR je samo vojna komponenta - provodi ono sto politicari odluce - dogovore se.
A 'pregovor Stefanovica i Bilera se svbode samo na to da Stefanovic pokusa ubediti Bilera da 'ne bude grub' u provodenju svojih naredjenja jer ne zaboravimo nije KFOR vec upozorio na snajpere medju Srbima kao i na upotrebu 'zolja'
pogledajte sta o svemu pise Milis Vasic http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2011&nav_category=166&nav_id=528901
Prema tome DALEKO JE VAZNIJE sta ce Kuper reci dogovoriti, odluciti i onda ce on preneti svoje odluke KFORu tj gen Bileru da ih provede na terenu

zak

pre 12 godina

Meni kao obicnom gradjaninu zaista nije jasno sta nasi treba da skoro svaki dan ima da 'pregovaraju' sa KFOR jer KFOR je samo izvrsilac - provodi ono sto mu politicari narede da provede
da banalizujem primerom: Direktor zatvora naredi cuvarima da prebiju zatvorenike A sada mi kao pregovaramo sa cuvarima da paze dok nas biju tj da nas previse ne prebiju.
Jer KFOR ako mu dojadi ili ako mu tako bude naredjeno, moze sa upotrebi tenkove suzavac, sok-bombe i ostala sredstva za razbijanje protesta.
Sa druge strane, jako puno smo izgubili ubistvom onog policajca jer sutra ako strada Srbin svi ce gledati kao se Srbi odnose kad pogine njihov ui odnosu kad oni ubiju.
A uveren sam da ce jedan od zahteva EU sirurno biti da Srbi identifikuju ubicu policajca jer EU je veoma, veoma osetljiv na smrt policajca pogotovo ako znamo da je preko 80% EU drzava vec priznalo Kosovo i time je policija Kosova za njih sasvim legalna kategorija, tj nije 'takozvana'.

milica

pre 12 godina

Sastancenje sa generalom Bilerom Srbiji nece doneti nikakve velike koristi jer Bilerov TOR [Terms of Reference] - zadatak je da ako je to potrebno upotrebom vojske izvrsava zahteve civilno-politickih organa EU. Konkretno, u slucaju Srbije tj.Kosova, to je ono sto prevashodno Kuper iz EU dogovori sa vladama Srbije i Kosova na poltitickom nivou

Sabo

pre 12 godina

Ovim je Kosovskim Srbima bio jedan veliki dokaz ko je stvari gazda na Kosovu a to sto politicari lazu narod dole da Srbija vlada to su price za malu djecu.Srbija sad mora da svati da se konacni pobjednik na Kosovu zna.Imaju i vojsku stranih zemalja koji rade po diktatu velikih sila koje su priznale Kosovo i tu je kraj svih tih iluzija da je Kosovo Srbija svatite vise da vas politicari samo vuku za nos.Tadic tvrdi nezelimo rat zelimo mirne pregovore naravno Tadicu rat protiv koga ako bi zaratili sa Albancima zna sta to automatski povlaci nato udare kejfor i ostale vojne strukture svijeta koje bi stale u odbranu Kosova.