Petak, 29.07.2011.

19:49

Kfor se povlači iz Rudara

Kfor se povlači iz Rudara, epilog je troipočasovnog razgovora šefa pregovaračkog tima Borka Stefanovića i Erharda Bilera.

Izvor: Tanjug

Kfor se povlaèi iz Rudara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

bez_cenzure

pre 12 godina

Nije ovo nikakav Borkov uspjeh nego kosovskih Srba koji ne daju na sebe! Da su ostali pasivni u svemu ovome mogao bi Borko u nedogled pregovarati i nista se ne bi dogodilo. Ali nista jos nije gotovo.
Vidim da se vec javljaju albanski dusebriznici kojima je "stalo" do Srba na KiM. Kazu da njima manipulisu. Albanci da imate imalo obraza trebali biste biti zabrinuti za Srbe koje ste etnicki ocistili sa podrucja juzno od Ibra i preostale Srbe u enklavama tj. rezervatima van kojih ih ime je kretanje ograniceno koje i dalje maltretirate cim izadju van sigurne zone. Vama je stalo do Srba koliko i lanjskog snijega! Ucinite uslugu svima i razgulite!

Goran

pre 12 godina

E tako to izgleda kada nekadasnji PUNK-er preuzme stvar u svoje ruke. Bravo Borko! :) I takvi nam politicari trebaju. A ovih par stotina politicara sto ih gledamo decenijama : hvala, dovidjenja!

Bileru je odzvonilo

pre 12 godina

Sta nemackom generalu znaci da ce KFOR pucati "sledeci put"? Misli li on to - kad mu sledeci put Taci da nalog da mu tamo razveze "policajce"? Biler je sramota za Nemacku - jer, dok Nemacka diriguje svim zemljama u Evropi, on slusa naloge bednog terorirste i ratnog zlocinca Tacija! Nema nikakve sumnje da ce Biler uskoro izgubiti svoje "komandno mesto" - umesto njega bice postavljen neko ima vise vojnicke casti i znanja, i neko ko nije Nemac! Jer, ako KFOR zaista bude pucao, a naredbu za to mu izda jedan Nemac - to bi ipak bilo previse i za "demokratski" Zapad!

Ivan_KS

pre 12 godina

Ma Biler je shvatio da ovo nije Avganistan, pa opraši po civilima iz helikoptera za zabavu, pa posle prenesi kako je bilo kolateralne štete. Ipak smo mi za nijansu tehnički opremljeniji, ima tu dosta kamera, foto aparata, mobilnih telefona tako da Bilera ni dva Dunava ne bi oprala kada bi u medije dospeo snimak upotrebe sile na pasivnim civilima koji se mirno bore za svoja prava. To je razlog zašto se KFOR povukao. Samo tako nastavite ljudi, ovaj miran protest doneće rezultate sigurno!!

jugo

pre 12 godina

Citajuci komentare se stice utisak da nismo dorasli situaciji. Dovoljno je jedna dobra vest i da odmah svi proglase Borislava aka Borka u nacionalnog heroja a cini mi se da ce vec sutra da svi peru ruke od njega kada se desi nesto sto nama Srbima ne ide na ruku. Danas je svakako postignut uspeh ali su nam i pocetne pozicije bile dobre, pa zar je bilo ocekivati da ce Kfor krenuti da razbija narod koji mirno sedi? Medjutim situcija i dalje traje i onda kada nemamo utemeljen stav onda ce na Biler "zavuci" jer svidjalo nam se ili ne on je okrenutiji Pristini nego Beogradu i siguran sam da igra njihovu igru. Koliko cemo biti pametni i drzati se ne znam jer smo dokazali kao narod da umemo da "prezubimo" samo nadam se da se sada to nece desiti. A sto se tice paljenja svi znaju da je to organizaovao narko diler sa Severa KM koji ima benzinske pumpe i kome odgovara ova situacija bez carina. Ali isto tako doticni saradjuje sa BIAom pa je to njihov propust sto ga nisu na vreme luxirali nego su dozvolili da radi sta hoce. Taj covek je do pre par godina izdavao sobe studentima a sada dozvoljava sebi da svojim "pametnim" postupcima unisti edzistenciju Srba na severu.

AmerSerb

pre 12 godina

Draga braco, pridite amerima zajebite Ruse i Kineze i videcete da ce vam biti puno bolje. Niko se nije usrecio od njih. Oni samo blebecu bez veze, a nemogu nista ozbiljno da vam pomognu.

Sreten

pre 12 godina

Treba biti pametan i koliko toliko smiren u ovakvoj situaciji jer svako podleganje provokacijama odgovara Albanskoj strani.Albanci ocigledno zele da odustanu od daljih pregovora posto ne idu samo na njihovu vodenicu ti pregovori.

Branko Opacic

pre 12 godina

Koliko paznje ovom problemu pridaje Vlada Srbije,najbolje se vidi po tome koga je Tadic poslao da resi ovako ozbiljan problem...

Igor Andjic

pre 12 godina

Moramo im pomoci ovog puta na miran nacin nikako oruzjem ali Albanci treba da znaju da necemo dopustiti ni da ubijaju nas narod.Znaci sve igre i fore su dozvoljene i nama i njima ali puskaranja nesme da bude inace im se lose pise.

Paulina

pre 12 godina

E ako je Borko rekao da je angažovan ceo državni vrh vlade, vlade drugih zemalja i međunarodne institucije i da je stvar blizu dogovora, to znači da je naš narod u gorem položaji nego što mislimo.

maze na hleb

pre 12 godina

Bravo za tandem Stefanovic-Bogdanovic! Ovo je pametna politika.Gandijevskim metodama. A KFOR nece bas smeti protiv golorukog naroda. Samo tako, mirno i pragmaticno... DO POBEDE!

Boban Tapetar

pre 12 godina

E moj Stefanovicu nisi ni svestan da ces biti zrtveni jarac i da ce sva odgovornost za (gotovo siguran) neuspeh u pregovorima biti svaljen na tebe.Najpametnije bi ti bilo da se vratis lepo svojoj kuci i lepo pratis na vestima sta se desava,jer nemas ni autoritet ni kredibilitet da bi o necemu pregovarao sa komadantima okupacione vojske u juznoj srpskoj pokrajini!

A-ha

pre 12 godina

Neverovatno!!U ovoj zemlji sta god da neko bilo sta uradi dobro nadje se uvek neki "patriota" da kaze kako to nevalja i da bi on to sigurno bolje uradio.A sto vi sajber borci za Kosovo neodete dole pa objasnite Borku Stefanovicu sta treba da radi nego kao baba Vanga sedite i predvidjate buducnost sta ce se desiti ako ovo ako ono. On covek bar nesto radi i to treba postovati za razliku od svakojakih patriota koji god put pokusaju da odbrane Srbiju posle njih Srbija bude jos manja..

Ulixs

pre 12 godina

He he! I za slamku se hvatate! Sve moze samo da malo osetite onaj osecaj da ste pobedili nesto. KFOR nece da skloni balvane i to vi nazivate velikom pobedom??? A ovamo obe carine kontrolisu KPS. E svaka vam cast al' ste naivni. Nije cudo sto vas ovi politicari vozikaju kako god im se cefne. I ne zasluzujete bolje.

Prijedor, Republika Srpska

pre 12 godina

"Prestanite da maltretirate nas koji bismo samo da živimo normalno u Srbiji, priznajte Republiku Kosovo i skinite nam to s grbače!"
(Beograđanin, 29. jul 2011 20:48)
Poštovani građanine grada koji ima posebno mjesto u mom srcu, mislite li da bi priznanjem tzv. "Republike Kosovo" sve bilo riješeno? Da li bi se apetiti velikih sila da slome srpski narod time završili? Naprotiv, ne bi se smirili dok ne dođu i do Vašeg Beograda i pretvore ga u vojnu zonu.Uostalom, ko Vama brani da mirno i normalno živite. Ako, ne daj Bože, i dođe do rata(mada sam uvjeren da neće), naš će narod braniti profesinalna Vojska Srbije i specijalne jedinice MUP Republike Srbije i, ako zatreba, uz pomoć MUP-a Republike Srpske. Jer večeras se na KiM brani i Republika Srpska, kao što je 1995. u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu odbranjen Beograd.Ne zaboravite da je vojni rok ukinut i da Vas niko neće silom tjerati da uzimate oružje ako ne želite. Pozdrav iz Prijedora, srca Republike Srpske.

aha

pre 12 godina

kako molim, on donosi odluke kao general? gde je tu politicka vlast da ga nadgleda, ovde nesto smrdi....
Dalje 'general' kaze da ima pravo na nasilje? Da mozda nema i pravo da ubije 100 Srba za jednog Nemca, ko u Kragujevcu onomad? Jel to KFOR privatna paravojska generala Bilera ili nekog iz njemacke vladde? Kakve trice!

Znatizeljan

pre 12 godina

"Srbija stoji iza svojih gradjana ako ne posegnu za nasiljem?

A sa cime stoji?

Recima ne verujem, stavljaju veto u SB, ne daju nam ni da govorimo ako im se ne svidja ono sto bi mogli da cuju.
Vojsku vise nemamo a i kad smo je imali nismo mogli da se suprostavimo.
Ekonomiju, to ne treba ni da pominjem.

Nazalost, meni se sve cini da su samo "huligani" preostali i da se njih nemac najvise plasi, tj. libanizacije kosova dok je pod njegovom komandom. Voleo bih da gresim ali ja ne vidim da moze doci do povoljnog ishoda pregovara u ovim uslovima.

Komentator

pre 12 godina

Dogorelo je dole ljudima, neće sa Albancima i kraj! Isto kao što Albanci nisu hteli sa njima! Potpuno legitimna borba Srba i treba da istraju!

djordjevic

pre 12 godina

Samo da svi vidimo kako CNN objavljuje vesti o Kosovu. Koliko sam ja mogao da nadjem ovo je JEDINA vest koju su oni objavili od pocetka ovog incidenta. Vidi da se uopste nije selektivno, detaljno je i uopste nas ne predstavljaju kao zlikovce...Ma ni najmanje.

http://articles.cnn.com/2011-07-28/world/kosovo.violent.demonstrations_1_serbs-nato-security-forces?_s=PM:WORLD

Izvinjavam se unapred ako sam pogresio i ako ima jos negde neka vest, ja najiskrenije nisam mogao da nadjem.

spaske

pre 12 godina

Dobro je da su medjunarodna zajednica i Kfor prihvatili realnost i da su svatili da nasiljem ne mogu ništa učiniti. Ovo je u isto vreme šamar međunarodne zajednice privremenim kriminalnim vlastima u Prištini i Hašimu Tačiju.

Zabrinuti neuropsihijatar

pre 12 godina

Gospodin Stefanović aista zaslužuje sve moje čestitke. Pametan, žilav, hrabar. Valda je prvi od naših koji je uspeo da natara NATO ili nekog od njihovih da ustukne. Molim se bogu za njegovon zdravlje. Takvi nam političari trebaju.

seat

pre 12 godina

stvarno imate jaku politiku Tadic kaze huligani i kriminali su upalili granicu Borko kaze drugo niko vas ne moze da razume to je vasa politika igrate sa ceo svet bravo ali dokle cete igrati ne znamo sigurno nece ici ovako

goran

pre 12 godina

Ovo i nije neki uspeh jer je general rekao :da ce sledeci put silom da ukloni barikade! Cetiri sata pregovora u kome se moli da ne napadnu civile i nije neki uspeh gospodo ! I opet price o tome ko je zapalio zito neke teorije zavere ne piju vodu svako ko je bio dolee zna da u tom delu severnog Kosova zive samo Srbi,! ,ocekuje nas jos drame ovih dana nista nije gotovo !

nisam ja majke mi, ruka krenula sama

pre 12 godina

"Ponovo je bilo hitaca dok smo razgovarali. Molim vas, nemojte više", rekao je Stefanović, a ljudi sa barikada su povikali - "Nismo mi".

...odgovoriše "naši" dok sa obarača klizi kažiprst a iz cevi pištolja još izlazi dim. "Nismo mi" ni 1991, 92, 93, 98...ali niko u to ne veruje.

R2D2

pre 12 godina

Iako jos nista nije gotovo, mogu samo da kazem bravo za Stefanovica i Bogdanovica i bravo za sve kosovske Srbe koji su uspeli da da ostanu cvrsti i dostojanstveni
Bilo je ocigledno da ce se ovo desiti kad se oglasio Euleks i poceo da pere ruke, kao Tacijeva akcija je ilegalna.
Zapad je probao i omanuo. Da li je ovo uvod u podelu Kosova?

besna glista

pre 12 godina

Prosto ne mogu da verujem. Ovo je jedan od retkih trenutaka u poslednjih 20 godina nase istorije da je neki nas diplomata pokazao da je dorastao situaciji. Svaka cast gospodinu Stefanovicu. Zaista se nadam da ga u buducnosti niko nece potkupiti niti da ce na bilo koji drugi nacin politicki zastraniti kako to inace imaju obicaj da cine domaci politicari. Samo neka ovako nastavi i bice dobro. P.S. Stetocinu Jeremica napolje iz vlade.

Milorad

pre 12 godina

Borko mi je izgledao mnogo smotano kad je imenovan za pregovaraca sa Pristinom. Medjutim, zadnjih 2-3 dana me je veoma prijatno iznenadio; prvo stavom, drugo govori normalno, ne trtlja i frflja kad prica, lepo obucen, i najvaznije, postize rezultate. Mislim da je ovo prijatno iznenadjenje za sve i mislim da ce kad se sve slegne a slecice se jer Evropi ne treba jos jedan rat - mislim da Borko ima lepu buducnost u politici. Ne daje lazne nade, ne lupeta i ne pali mase - maksimalno se poziva na mir i prica onako kako jeste.

Skywalker

pre 12 godina

Zasto ,,bravo Borko"? I sam Borko je svestan da to nece bitno promeniti stvari. Bojim se da necemo imati puno od toga i da ce na kraju Srbija biti ta koja ce pristati na sve. Samo se molim da niko, a narocito niko neduzan, ne strada.

Mirko

pre 12 godina

Kako se Borko brzo otreznio kada je video kako Srbi zive u getoima po Kosovu! Nadam se da ce jos ponekog Beogradjanina ovakav "izlet" na Kosovo trajno izleciti.

Speci

pre 12 godina

Borko Stefanovic:
On je, takođe, dodao da Srbija stoji iza odluka svojih građana, izuzev ako posegnu za nasiljem.

Tadic:
"Ekstremisti i huligani svojim nasilničkim potezima rade protiv interesa građana i države Srbije i prudružuju se ekstremistima sa albanske strane, koji žele da unilateralnim aktima i nasiljem prekinu mirovni proces i dijalog Beograda i Prištine", rekao je predsednik Tadić.

Сима

pre 12 godina

Слабо би Борко ишта урадио да није тог храброг народа , који тачно зна шта хоће .

milos

pre 12 godina

Smirite tenzije gospodo iz EU i ne vicite da je Kosovo nezavisno jer nije priznato od 2/3 zemalja UN i dela EU...Nasiljem necete postici nista..A Srbija nije bas za bacanje da se poigravate kao sa malim detetom.

Kimi

pre 12 godina

Svako ko je očekivao da će ova vlada moći da reši problem Kosova i Metohije, koji postoji zadnjih sigurno 100 ako ne i više godina, grdno se vara. A svi oni koji očekuju da će taj problem rešiti neka buduća vlada na čijem čelu bi bili naprednjaci, taj je u velikoj zabludi. Ovi danas koji su na vlasti, kakvi su da su, barem se trude nešto da urade i to čine na MIRAN način, sumnjam da bi svi mi mirno spavali da nam spoljnu politiku vodi Vučić. Sve u svemu, pohvalne za Stefanovića, tamo je na terenu i pokušava nešto da uradi. Pitajte Nikolića koliko puta je bio na Kosovu tokom devedesetih godina kada je bio u Miloševićevoj vladi.

Stefan

pre 12 godina

Bravo Borko legendo! Konacno da neko nasu borbu povede pravim putem. Indusi su englesku kolonijalnu vlast proterali pacifistickim protestima, dace Bog da i mi ostvarimo svoje interese na isti nacin.

Kosovac

pre 12 godina

Bio sam prisutan danas kada se sve to desavalo i mogu vam reci da osim pohvala za Borka koji se maksimalno trudi ovih dana mora se cestitati i ljudima koji su bili tamo celog dana i mirno protestvovali bez ijednog incidenta.

guki

pre 12 godina

Svaka cast gos. Stefanovicu za stalozenost i strpljenje. Imajmo na umu da ce kosovski Srbi prvi snositi posljedice ako opet bukne. Zato samo mirno i polako ali odvazno.

Pozdrav iz Mostara

NemanjaBB

pre 12 godina

Borku svaka cast iako je ovo samo privremeno. Culi smo njihove namere, tako da...
Samo da se Tadic vise ne izvinjava i naziva nas eksstremistima!!

e-krem

pre 12 godina

Nazalost nazad nema ni za nezavisnost Kosova ni za mucki ubijenog cuvara reda ni za spaljene punktove od strane bas onih koji sve vreme tvrde da je kriminal na severu ne postoji.Sada hitno pohapsiti podstrekace i utvrditi krivicu pa sledeci put ko voli nek izvoli.

prihvati realnost

pre 12 godina

Ljudi u Srbiji izgleda ne znaju sta je normalno stanje na Kosovu.Hteo bih da im ukazem da stanje pre intervencije ROSU sigurno nije normalno samo sto veliki deo Srpskog naroda na severu nesme ni da zucne jer ode glava za cas,ako se secate to vam je isto bilo u vreme pocetka Slobodana Milosevica kada su radnici,ucenici morati da idu na mitinge Slobe jer u protivnom menjanje radnog mesta,izbacivanje sa posla ,neopravdani casovi ili jos gore da te proglase drzavnim neprijateljem.Tako vam je i danas na severu Kosova.Zato Srbijo ROSU je htela samo da uspostavi vladavinu prava za sve.Ali posto su ekstremisti delovali onako kako su delovali nisu dali vremena da se dokaze uistina sta znaci pravo na normalan zivot.
Nista ne moze da se resi za jedan dan,treba vreme da se pojedinim u Srbiji dokaze sta nameraju Kosovske institucije.Posto niste zeleli onda ce biti ovako kako je trenutno stanje.Srbi sami sebe izoluju i prkose nekome ko samo da se iskaslje moze pocistiti ne do granicnih prelaza nego do Subotice.

lud zbunjenog

pre 12 godina

Kako cilj Srbije koji Stefanović navodi može biti vraćanje na stanje od pre akcije, kada je i Tadić potvrdio da su srpski carinici radili neimenovanog švercera i narko bosa kojem su omogućavali prelaz robe bez carine i što je još gore, neometan trazit narkotika?!

Šta hoće Srbija, da se vrate na posao korumpirani srpski carinici, da taj tamo i dalje širi svoj kartel, da niko ne odgovara za taj kriminal, za ubistvo policajca, za pucanje na KFOR, za paljenje Jerinja?!

Stefanović je izgubljen u vremenu i prostoru, kao da nema vesti o uzrocima i saznanja da je i predsednik republike priznao da su naislje izazvali srpski eksremisti koje je poslao neimenovani švercer i narko bos.

cicibannn

pre 12 godina

bravo al ja mislim da je ovo samo pocetak i jos jedna obmana od strane kfora nemojte da mislite da su se povukli zato sto su dobri ili su nasi dobri pregovaraci. samo treba nasi da spreme sad adekvatan odgovor u slucaju da izigraju PONOVO dogovor.

Zabrinuti neuropsihijatar

pre 12 godina

Gospodin Stefanović aista zaslužuje sve moje čestitke. Pametan, žilav, hrabar. Valda je prvi od naših koji je uspeo da natara NATO ili nekog od njihovih da ustukne. Molim se bogu za njegovon zdravlje. Takvi nam političari trebaju.

Milorad

pre 12 godina

Borko mi je izgledao mnogo smotano kad je imenovan za pregovaraca sa Pristinom. Medjutim, zadnjih 2-3 dana me je veoma prijatno iznenadio; prvo stavom, drugo govori normalno, ne trtlja i frflja kad prica, lepo obucen, i najvaznije, postize rezultate. Mislim da je ovo prijatno iznenadjenje za sve i mislim da ce kad se sve slegne a slecice se jer Evropi ne treba jos jedan rat - mislim da Borko ima lepu buducnost u politici. Ne daje lazne nade, ne lupeta i ne pali mase - maksimalno se poziva na mir i prica onako kako jeste.

milos

pre 12 godina

Smirite tenzije gospodo iz EU i ne vicite da je Kosovo nezavisno jer nije priznato od 2/3 zemalja UN i dela EU...Nasiljem necete postici nista..A Srbija nije bas za bacanje da se poigravate kao sa malim detetom.

Kosovac

pre 12 godina

Bio sam prisutan danas kada se sve to desavalo i mogu vam reci da osim pohvala za Borka koji se maksimalno trudi ovih dana mora se cestitati i ljudima koji su bili tamo celog dana i mirno protestvovali bez ijednog incidenta.

Mirko

pre 12 godina

Kako se Borko brzo otreznio kada je video kako Srbi zive u getoima po Kosovu! Nadam se da ce jos ponekog Beogradjanina ovakav "izlet" na Kosovo trajno izleciti.

guki

pre 12 godina

Svaka cast gos. Stefanovicu za stalozenost i strpljenje. Imajmo na umu da ce kosovski Srbi prvi snositi posljedice ako opet bukne. Zato samo mirno i polako ali odvazno.

Pozdrav iz Mostara

Komentator

pre 12 godina

Dogorelo je dole ljudima, neće sa Albancima i kraj! Isto kao što Albanci nisu hteli sa njima! Potpuno legitimna borba Srba i treba da istraju!

R2D2

pre 12 godina

Iako jos nista nije gotovo, mogu samo da kazem bravo za Stefanovica i Bogdanovica i bravo za sve kosovske Srbe koji su uspeli da da ostanu cvrsti i dostojanstveni
Bilo je ocigledno da ce se ovo desiti kad se oglasio Euleks i poceo da pere ruke, kao Tacijeva akcija je ilegalna.
Zapad je probao i omanuo. Da li je ovo uvod u podelu Kosova?

spaske

pre 12 godina

Dobro je da su medjunarodna zajednica i Kfor prihvatili realnost i da su svatili da nasiljem ne mogu ništa učiniti. Ovo je u isto vreme šamar međunarodne zajednice privremenim kriminalnim vlastima u Prištini i Hašimu Tačiju.

Stefan

pre 12 godina

Bravo Borko legendo! Konacno da neko nasu borbu povede pravim putem. Indusi su englesku kolonijalnu vlast proterali pacifistickim protestima, dace Bog da i mi ostvarimo svoje interese na isti nacin.

Speci

pre 12 godina

Borko Stefanovic:
On je, takođe, dodao da Srbija stoji iza odluka svojih građana, izuzev ako posegnu za nasiljem.

Tadic:
"Ekstremisti i huligani svojim nasilničkim potezima rade protiv interesa građana i države Srbije i prudružuju se ekstremistima sa albanske strane, koji žele da unilateralnim aktima i nasiljem prekinu mirovni proces i dijalog Beograda i Prištine", rekao je predsednik Tadić.

Kimi

pre 12 godina

Svako ko je očekivao da će ova vlada moći da reši problem Kosova i Metohije, koji postoji zadnjih sigurno 100 ako ne i više godina, grdno se vara. A svi oni koji očekuju da će taj problem rešiti neka buduća vlada na čijem čelu bi bili naprednjaci, taj je u velikoj zabludi. Ovi danas koji su na vlasti, kakvi su da su, barem se trude nešto da urade i to čine na MIRAN način, sumnjam da bi svi mi mirno spavali da nam spoljnu politiku vodi Vučić. Sve u svemu, pohvalne za Stefanovića, tamo je na terenu i pokušava nešto da uradi. Pitajte Nikolića koliko puta je bio na Kosovu tokom devedesetih godina kada je bio u Miloševićevoj vladi.

Сима

pre 12 godina

Слабо би Борко ишта урадио да није тог храброг народа , који тачно зна шта хоће .

besna glista

pre 12 godina

Prosto ne mogu da verujem. Ovo je jedan od retkih trenutaka u poslednjih 20 godina nase istorije da je neki nas diplomata pokazao da je dorastao situaciji. Svaka cast gospodinu Stefanovicu. Zaista se nadam da ga u buducnosti niko nece potkupiti niti da ce na bilo koji drugi nacin politicki zastraniti kako to inace imaju obicaj da cine domaci politicari. Samo neka ovako nastavi i bice dobro. P.S. Stetocinu Jeremica napolje iz vlade.

aha

pre 12 godina

kako molim, on donosi odluke kao general? gde je tu politicka vlast da ga nadgleda, ovde nesto smrdi....
Dalje 'general' kaze da ima pravo na nasilje? Da mozda nema i pravo da ubije 100 Srba za jednog Nemca, ko u Kragujevcu onomad? Jel to KFOR privatna paravojska generala Bilera ili nekog iz njemacke vladde? Kakve trice!

Prijedor, Republika Srpska

pre 12 godina

"Prestanite da maltretirate nas koji bismo samo da živimo normalno u Srbiji, priznajte Republiku Kosovo i skinite nam to s grbače!"
(Beograđanin, 29. jul 2011 20:48)
Poštovani građanine grada koji ima posebno mjesto u mom srcu, mislite li da bi priznanjem tzv. "Republike Kosovo" sve bilo riješeno? Da li bi se apetiti velikih sila da slome srpski narod time završili? Naprotiv, ne bi se smirili dok ne dođu i do Vašeg Beograda i pretvore ga u vojnu zonu.Uostalom, ko Vama brani da mirno i normalno živite. Ako, ne daj Bože, i dođe do rata(mada sam uvjeren da neće), naš će narod braniti profesinalna Vojska Srbije i specijalne jedinice MUP Republike Srbije i, ako zatreba, uz pomoć MUP-a Republike Srpske. Jer večeras se na KiM brani i Republika Srpska, kao što je 1995. u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu odbranjen Beograd.Ne zaboravite da je vojni rok ukinut i da Vas niko neće silom tjerati da uzimate oružje ako ne želite. Pozdrav iz Prijedora, srca Republike Srpske.

goran

pre 12 godina

Ovo i nije neki uspeh jer je general rekao :da ce sledeci put silom da ukloni barikade! Cetiri sata pregovora u kome se moli da ne napadnu civile i nije neki uspeh gospodo ! I opet price o tome ko je zapalio zito neke teorije zavere ne piju vodu svako ko je bio dolee zna da u tom delu severnog Kosova zive samo Srbi,! ,ocekuje nas jos drame ovih dana nista nije gotovo !

nisam ja majke mi, ruka krenula sama

pre 12 godina

"Ponovo je bilo hitaca dok smo razgovarali. Molim vas, nemojte više", rekao je Stefanović, a ljudi sa barikada su povikali - "Nismo mi".

...odgovoriše "naši" dok sa obarača klizi kažiprst a iz cevi pištolja još izlazi dim. "Nismo mi" ni 1991, 92, 93, 98...ali niko u to ne veruje.

Paulina

pre 12 godina

E ako je Borko rekao da je angažovan ceo državni vrh vlade, vlade drugih zemalja i međunarodne institucije i da je stvar blizu dogovora, to znači da je naš narod u gorem položaji nego što mislimo.

NemanjaBB

pre 12 godina

Borku svaka cast iako je ovo samo privremeno. Culi smo njihove namere, tako da...
Samo da se Tadic vise ne izvinjava i naziva nas eksstremistima!!

Znatizeljan

pre 12 godina

"Srbija stoji iza svojih gradjana ako ne posegnu za nasiljem?

A sa cime stoji?

Recima ne verujem, stavljaju veto u SB, ne daju nam ni da govorimo ako im se ne svidja ono sto bi mogli da cuju.
Vojsku vise nemamo a i kad smo je imali nismo mogli da se suprostavimo.
Ekonomiju, to ne treba ni da pominjem.

Nazalost, meni se sve cini da su samo "huligani" preostali i da se njih nemac najvise plasi, tj. libanizacije kosova dok je pod njegovom komandom. Voleo bih da gresim ali ja ne vidim da moze doci do povoljnog ishoda pregovara u ovim uslovima.

e-krem

pre 12 godina

Nazalost nazad nema ni za nezavisnost Kosova ni za mucki ubijenog cuvara reda ni za spaljene punktove od strane bas onih koji sve vreme tvrde da je kriminal na severu ne postoji.Sada hitno pohapsiti podstrekace i utvrditi krivicu pa sledeci put ko voli nek izvoli.

cicibannn

pre 12 godina

bravo al ja mislim da je ovo samo pocetak i jos jedna obmana od strane kfora nemojte da mislite da su se povukli zato sto su dobri ili su nasi dobri pregovaraci. samo treba nasi da spreme sad adekvatan odgovor u slucaju da izigraju PONOVO dogovor.

Skywalker

pre 12 godina

Zasto ,,bravo Borko"? I sam Borko je svestan da to nece bitno promeniti stvari. Bojim se da necemo imati puno od toga i da ce na kraju Srbija biti ta koja ce pristati na sve. Samo se molim da niko, a narocito niko neduzan, ne strada.

djordjevic

pre 12 godina

Samo da svi vidimo kako CNN objavljuje vesti o Kosovu. Koliko sam ja mogao da nadjem ovo je JEDINA vest koju su oni objavili od pocetka ovog incidenta. Vidi da se uopste nije selektivno, detaljno je i uopste nas ne predstavljaju kao zlikovce...Ma ni najmanje.

http://articles.cnn.com/2011-07-28/world/kosovo.violent.demonstrations_1_serbs-nato-security-forces?_s=PM:WORLD

Izvinjavam se unapred ako sam pogresio i ako ima jos negde neka vest, ja najiskrenije nisam mogao da nadjem.

Ivan_KS

pre 12 godina

Ma Biler je shvatio da ovo nije Avganistan, pa opraši po civilima iz helikoptera za zabavu, pa posle prenesi kako je bilo kolateralne štete. Ipak smo mi za nijansu tehnički opremljeniji, ima tu dosta kamera, foto aparata, mobilnih telefona tako da Bilera ni dva Dunava ne bi oprala kada bi u medije dospeo snimak upotrebe sile na pasivnim civilima koji se mirno bore za svoja prava. To je razlog zašto se KFOR povukao. Samo tako nastavite ljudi, ovaj miran protest doneće rezultate sigurno!!

prihvati realnost

pre 12 godina

Ljudi u Srbiji izgleda ne znaju sta je normalno stanje na Kosovu.Hteo bih da im ukazem da stanje pre intervencije ROSU sigurno nije normalno samo sto veliki deo Srpskog naroda na severu nesme ni da zucne jer ode glava za cas,ako se secate to vam je isto bilo u vreme pocetka Slobodana Milosevica kada su radnici,ucenici morati da idu na mitinge Slobe jer u protivnom menjanje radnog mesta,izbacivanje sa posla ,neopravdani casovi ili jos gore da te proglase drzavnim neprijateljem.Tako vam je i danas na severu Kosova.Zato Srbijo ROSU je htela samo da uspostavi vladavinu prava za sve.Ali posto su ekstremisti delovali onako kako su delovali nisu dali vremena da se dokaze uistina sta znaci pravo na normalan zivot.
Nista ne moze da se resi za jedan dan,treba vreme da se pojedinim u Srbiji dokaze sta nameraju Kosovske institucije.Posto niste zeleli onda ce biti ovako kako je trenutno stanje.Srbi sami sebe izoluju i prkose nekome ko samo da se iskaslje moze pocistiti ne do granicnih prelaza nego do Subotice.

Bileru je odzvonilo

pre 12 godina

Sta nemackom generalu znaci da ce KFOR pucati "sledeci put"? Misli li on to - kad mu sledeci put Taci da nalog da mu tamo razveze "policajce"? Biler je sramota za Nemacku - jer, dok Nemacka diriguje svim zemljama u Evropi, on slusa naloge bednog terorirste i ratnog zlocinca Tacija! Nema nikakve sumnje da ce Biler uskoro izgubiti svoje "komandno mesto" - umesto njega bice postavljen neko ima vise vojnicke casti i znanja, i neko ko nije Nemac! Jer, ako KFOR zaista bude pucao, a naredbu za to mu izda jedan Nemac - to bi ipak bilo previse i za "demokratski" Zapad!

Boban Tapetar

pre 12 godina

E moj Stefanovicu nisi ni svestan da ces biti zrtveni jarac i da ce sva odgovornost za (gotovo siguran) neuspeh u pregovorima biti svaljen na tebe.Najpametnije bi ti bilo da se vratis lepo svojoj kuci i lepo pratis na vestima sta se desava,jer nemas ni autoritet ni kredibilitet da bi o necemu pregovarao sa komadantima okupacione vojske u juznoj srpskoj pokrajini!

A-ha

pre 12 godina

Neverovatno!!U ovoj zemlji sta god da neko bilo sta uradi dobro nadje se uvek neki "patriota" da kaze kako to nevalja i da bi on to sigurno bolje uradio.A sto vi sajber borci za Kosovo neodete dole pa objasnite Borku Stefanovicu sta treba da radi nego kao baba Vanga sedite i predvidjate buducnost sta ce se desiti ako ovo ako ono. On covek bar nesto radi i to treba postovati za razliku od svakojakih patriota koji god put pokusaju da odbrane Srbiju posle njih Srbija bude jos manja..

AmerSerb

pre 12 godina

Draga braco, pridite amerima zajebite Ruse i Kineze i videcete da ce vam biti puno bolje. Niko se nije usrecio od njih. Oni samo blebecu bez veze, a nemogu nista ozbiljno da vam pomognu.

Sreten

pre 12 godina

Treba biti pametan i koliko toliko smiren u ovakvoj situaciji jer svako podleganje provokacijama odgovara Albanskoj strani.Albanci ocigledno zele da odustanu od daljih pregovora posto ne idu samo na njihovu vodenicu ti pregovori.

seat

pre 12 godina

stvarno imate jaku politiku Tadic kaze huligani i kriminali su upalili granicu Borko kaze drugo niko vas ne moze da razume to je vasa politika igrate sa ceo svet bravo ali dokle cete igrati ne znamo sigurno nece ici ovako

lud zbunjenog

pre 12 godina

Kako cilj Srbije koji Stefanović navodi može biti vraćanje na stanje od pre akcije, kada je i Tadić potvrdio da su srpski carinici radili neimenovanog švercera i narko bosa kojem su omogućavali prelaz robe bez carine i što je još gore, neometan trazit narkotika?!

Šta hoće Srbija, da se vrate na posao korumpirani srpski carinici, da taj tamo i dalje širi svoj kartel, da niko ne odgovara za taj kriminal, za ubistvo policajca, za pucanje na KFOR, za paljenje Jerinja?!

Stefanović je izgubljen u vremenu i prostoru, kao da nema vesti o uzrocima i saznanja da je i predsednik republike priznao da su naislje izazvali srpski eksremisti koje je poslao neimenovani švercer i narko bos.

maze na hleb

pre 12 godina

Bravo za tandem Stefanovic-Bogdanovic! Ovo je pametna politika.Gandijevskim metodama. A KFOR nece bas smeti protiv golorukog naroda. Samo tako, mirno i pragmaticno... DO POBEDE!

Igor Andjic

pre 12 godina

Moramo im pomoci ovog puta na miran nacin nikako oruzjem ali Albanci treba da znaju da necemo dopustiti ni da ubijaju nas narod.Znaci sve igre i fore su dozvoljene i nama i njima ali puskaranja nesme da bude inace im se lose pise.

Branko Opacic

pre 12 godina

Koliko paznje ovom problemu pridaje Vlada Srbije,najbolje se vidi po tome koga je Tadic poslao da resi ovako ozbiljan problem...

Ulixs

pre 12 godina

He he! I za slamku se hvatate! Sve moze samo da malo osetite onaj osecaj da ste pobedili nesto. KFOR nece da skloni balvane i to vi nazivate velikom pobedom??? A ovamo obe carine kontrolisu KPS. E svaka vam cast al' ste naivni. Nije cudo sto vas ovi politicari vozikaju kako god im se cefne. I ne zasluzujete bolje.

jugo

pre 12 godina

Citajuci komentare se stice utisak da nismo dorasli situaciji. Dovoljno je jedna dobra vest i da odmah svi proglase Borislava aka Borka u nacionalnog heroja a cini mi se da ce vec sutra da svi peru ruke od njega kada se desi nesto sto nama Srbima ne ide na ruku. Danas je svakako postignut uspeh ali su nam i pocetne pozicije bile dobre, pa zar je bilo ocekivati da ce Kfor krenuti da razbija narod koji mirno sedi? Medjutim situcija i dalje traje i onda kada nemamo utemeljen stav onda ce na Biler "zavuci" jer svidjalo nam se ili ne on je okrenutiji Pristini nego Beogradu i siguran sam da igra njihovu igru. Koliko cemo biti pametni i drzati se ne znam jer smo dokazali kao narod da umemo da "prezubimo" samo nadam se da se sada to nece desiti. A sto se tice paljenja svi znaju da je to organizaovao narko diler sa Severa KM koji ima benzinske pumpe i kome odgovara ova situacija bez carina. Ali isto tako doticni saradjuje sa BIAom pa je to njihov propust sto ga nisu na vreme luxirali nego su dozvolili da radi sta hoce. Taj covek je do pre par godina izdavao sobe studentima a sada dozvoljava sebi da svojim "pametnim" postupcima unisti edzistenciju Srba na severu.

Goran

pre 12 godina

E tako to izgleda kada nekadasnji PUNK-er preuzme stvar u svoje ruke. Bravo Borko! :) I takvi nam politicari trebaju. A ovih par stotina politicara sto ih gledamo decenijama : hvala, dovidjenja!

bez_cenzure

pre 12 godina

Nije ovo nikakav Borkov uspjeh nego kosovskih Srba koji ne daju na sebe! Da su ostali pasivni u svemu ovome mogao bi Borko u nedogled pregovarati i nista se ne bi dogodilo. Ali nista jos nije gotovo.
Vidim da se vec javljaju albanski dusebriznici kojima je "stalo" do Srba na KiM. Kazu da njima manipulisu. Albanci da imate imalo obraza trebali biste biti zabrinuti za Srbe koje ste etnicki ocistili sa podrucja juzno od Ibra i preostale Srbe u enklavama tj. rezervatima van kojih ih ime je kretanje ograniceno koje i dalje maltretirate cim izadju van sigurne zone. Vama je stalo do Srba koliko i lanjskog snijega! Ucinite uslugu svima i razgulite!

nisam ja majke mi, ruka krenula sama

pre 12 godina

"Ponovo je bilo hitaca dok smo razgovarali. Molim vas, nemojte više", rekao je Stefanović, a ljudi sa barikada su povikali - "Nismo mi".

...odgovoriše "naši" dok sa obarača klizi kažiprst a iz cevi pištolja još izlazi dim. "Nismo mi" ni 1991, 92, 93, 98...ali niko u to ne veruje.

e-krem

pre 12 godina

Nazalost nazad nema ni za nezavisnost Kosova ni za mucki ubijenog cuvara reda ni za spaljene punktove od strane bas onih koji sve vreme tvrde da je kriminal na severu ne postoji.Sada hitno pohapsiti podstrekace i utvrditi krivicu pa sledeci put ko voli nek izvoli.

prihvati realnost

pre 12 godina

Ljudi u Srbiji izgleda ne znaju sta je normalno stanje na Kosovu.Hteo bih da im ukazem da stanje pre intervencije ROSU sigurno nije normalno samo sto veliki deo Srpskog naroda na severu nesme ni da zucne jer ode glava za cas,ako se secate to vam je isto bilo u vreme pocetka Slobodana Milosevica kada su radnici,ucenici morati da idu na mitinge Slobe jer u protivnom menjanje radnog mesta,izbacivanje sa posla ,neopravdani casovi ili jos gore da te proglase drzavnim neprijateljem.Tako vam je i danas na severu Kosova.Zato Srbijo ROSU je htela samo da uspostavi vladavinu prava za sve.Ali posto su ekstremisti delovali onako kako su delovali nisu dali vremena da se dokaze uistina sta znaci pravo na normalan zivot.
Nista ne moze da se resi za jedan dan,treba vreme da se pojedinim u Srbiji dokaze sta nameraju Kosovske institucije.Posto niste zeleli onda ce biti ovako kako je trenutno stanje.Srbi sami sebe izoluju i prkose nekome ko samo da se iskaslje moze pocistiti ne do granicnih prelaza nego do Subotice.

milos

pre 12 godina

Smirite tenzije gospodo iz EU i ne vicite da je Kosovo nezavisno jer nije priznato od 2/3 zemalja UN i dela EU...Nasiljem necete postici nista..A Srbija nije bas za bacanje da se poigravate kao sa malim detetom.

lud zbunjenog

pre 12 godina

Kako cilj Srbije koji Stefanović navodi može biti vraćanje na stanje od pre akcije, kada je i Tadić potvrdio da su srpski carinici radili neimenovanog švercera i narko bosa kojem su omogućavali prelaz robe bez carine i što je još gore, neometan trazit narkotika?!

Šta hoće Srbija, da se vrate na posao korumpirani srpski carinici, da taj tamo i dalje širi svoj kartel, da niko ne odgovara za taj kriminal, za ubistvo policajca, za pucanje na KFOR, za paljenje Jerinja?!

Stefanović je izgubljen u vremenu i prostoru, kao da nema vesti o uzrocima i saznanja da je i predsednik republike priznao da su naislje izazvali srpski eksremisti koje je poslao neimenovani švercer i narko bos.

Zabrinuti neuropsihijatar

pre 12 godina

Gospodin Stefanović aista zaslužuje sve moje čestitke. Pametan, žilav, hrabar. Valda je prvi od naših koji je uspeo da natara NATO ili nekog od njihovih da ustukne. Molim se bogu za njegovon zdravlje. Takvi nam političari trebaju.

seat

pre 12 godina

stvarno imate jaku politiku Tadic kaze huligani i kriminali su upalili granicu Borko kaze drugo niko vas ne moze da razume to je vasa politika igrate sa ceo svet bravo ali dokle cete igrati ne znamo sigurno nece ici ovako

AmerSerb

pre 12 godina

Draga braco, pridite amerima zajebite Ruse i Kineze i videcete da ce vam biti puno bolje. Niko se nije usrecio od njih. Oni samo blebecu bez veze, a nemogu nista ozbiljno da vam pomognu.

Boban Tapetar

pre 12 godina

E moj Stefanovicu nisi ni svestan da ces biti zrtveni jarac i da ce sva odgovornost za (gotovo siguran) neuspeh u pregovorima biti svaljen na tebe.Najpametnije bi ti bilo da se vratis lepo svojoj kuci i lepo pratis na vestima sta se desava,jer nemas ni autoritet ni kredibilitet da bi o necemu pregovarao sa komadantima okupacione vojske u juznoj srpskoj pokrajini!

Ulixs

pre 12 godina

He he! I za slamku se hvatate! Sve moze samo da malo osetite onaj osecaj da ste pobedili nesto. KFOR nece da skloni balvane i to vi nazivate velikom pobedom??? A ovamo obe carine kontrolisu KPS. E svaka vam cast al' ste naivni. Nije cudo sto vas ovi politicari vozikaju kako god im se cefne. I ne zasluzujete bolje.

Milorad

pre 12 godina

Borko mi je izgledao mnogo smotano kad je imenovan za pregovaraca sa Pristinom. Medjutim, zadnjih 2-3 dana me je veoma prijatno iznenadio; prvo stavom, drugo govori normalno, ne trtlja i frflja kad prica, lepo obucen, i najvaznije, postize rezultate. Mislim da je ovo prijatno iznenadjenje za sve i mislim da ce kad se sve slegne a slecice se jer Evropi ne treba jos jedan rat - mislim da Borko ima lepu buducnost u politici. Ne daje lazne nade, ne lupeta i ne pali mase - maksimalno se poziva na mir i prica onako kako jeste.

Сима

pre 12 godina

Слабо би Борко ишта урадио да није тог храброг народа , који тачно зна шта хоће .

goran

pre 12 godina

Ovo i nije neki uspeh jer je general rekao :da ce sledeci put silom da ukloni barikade! Cetiri sata pregovora u kome se moli da ne napadnu civile i nije neki uspeh gospodo ! I opet price o tome ko je zapalio zito neke teorije zavere ne piju vodu svako ko je bio dolee zna da u tom delu severnog Kosova zive samo Srbi,! ,ocekuje nas jos drame ovih dana nista nije gotovo !

Skywalker

pre 12 godina

Zasto ,,bravo Borko"? I sam Borko je svestan da to nece bitno promeniti stvari. Bojim se da necemo imati puno od toga i da ce na kraju Srbija biti ta koja ce pristati na sve. Samo se molim da niko, a narocito niko neduzan, ne strada.

spaske

pre 12 godina

Dobro je da su medjunarodna zajednica i Kfor prihvatili realnost i da su svatili da nasiljem ne mogu ništa učiniti. Ovo je u isto vreme šamar međunarodne zajednice privremenim kriminalnim vlastima u Prištini i Hašimu Tačiju.

Prijedor, Republika Srpska

pre 12 godina

"Prestanite da maltretirate nas koji bismo samo da živimo normalno u Srbiji, priznajte Republiku Kosovo i skinite nam to s grbače!"
(Beograđanin, 29. jul 2011 20:48)
Poštovani građanine grada koji ima posebno mjesto u mom srcu, mislite li da bi priznanjem tzv. "Republike Kosovo" sve bilo riješeno? Da li bi se apetiti velikih sila da slome srpski narod time završili? Naprotiv, ne bi se smirili dok ne dođu i do Vašeg Beograda i pretvore ga u vojnu zonu.Uostalom, ko Vama brani da mirno i normalno živite. Ako, ne daj Bože, i dođe do rata(mada sam uvjeren da neće), naš će narod braniti profesinalna Vojska Srbije i specijalne jedinice MUP Republike Srbije i, ako zatreba, uz pomoć MUP-a Republike Srpske. Jer večeras se na KiM brani i Republika Srpska, kao što je 1995. u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu odbranjen Beograd.Ne zaboravite da je vojni rok ukinut i da Vas niko neće silom tjerati da uzimate oružje ako ne želite. Pozdrav iz Prijedora, srca Republike Srpske.

Speci

pre 12 godina

Borko Stefanovic:
On je, takođe, dodao da Srbija stoji iza odluka svojih građana, izuzev ako posegnu za nasiljem.

Tadic:
"Ekstremisti i huligani svojim nasilničkim potezima rade protiv interesa građana i države Srbije i prudružuju se ekstremistima sa albanske strane, koji žele da unilateralnim aktima i nasiljem prekinu mirovni proces i dijalog Beograda i Prištine", rekao je predsednik Tadić.

besna glista

pre 12 godina

Prosto ne mogu da verujem. Ovo je jedan od retkih trenutaka u poslednjih 20 godina nase istorije da je neki nas diplomata pokazao da je dorastao situaciji. Svaka cast gospodinu Stefanovicu. Zaista se nadam da ga u buducnosti niko nece potkupiti niti da ce na bilo koji drugi nacin politicki zastraniti kako to inace imaju obicaj da cine domaci politicari. Samo neka ovako nastavi i bice dobro. P.S. Stetocinu Jeremica napolje iz vlade.

Branko Opacic

pre 12 godina

Koliko paznje ovom problemu pridaje Vlada Srbije,najbolje se vidi po tome koga je Tadic poslao da resi ovako ozbiljan problem...

Stefan

pre 12 godina

Bravo Borko legendo! Konacno da neko nasu borbu povede pravim putem. Indusi su englesku kolonijalnu vlast proterali pacifistickim protestima, dace Bog da i mi ostvarimo svoje interese na isti nacin.

R2D2

pre 12 godina

Iako jos nista nije gotovo, mogu samo da kazem bravo za Stefanovica i Bogdanovica i bravo za sve kosovske Srbe koji su uspeli da da ostanu cvrsti i dostojanstveni
Bilo je ocigledno da ce se ovo desiti kad se oglasio Euleks i poceo da pere ruke, kao Tacijeva akcija je ilegalna.
Zapad je probao i omanuo. Da li je ovo uvod u podelu Kosova?

aha

pre 12 godina

kako molim, on donosi odluke kao general? gde je tu politicka vlast da ga nadgleda, ovde nesto smrdi....
Dalje 'general' kaze da ima pravo na nasilje? Da mozda nema i pravo da ubije 100 Srba za jednog Nemca, ko u Kragujevcu onomad? Jel to KFOR privatna paravojska generala Bilera ili nekog iz njemacke vladde? Kakve trice!

Kimi

pre 12 godina

Svako ko je očekivao da će ova vlada moći da reši problem Kosova i Metohije, koji postoji zadnjih sigurno 100 ako ne i više godina, grdno se vara. A svi oni koji očekuju da će taj problem rešiti neka buduća vlada na čijem čelu bi bili naprednjaci, taj je u velikoj zabludi. Ovi danas koji su na vlasti, kakvi su da su, barem se trude nešto da urade i to čine na MIRAN način, sumnjam da bi svi mi mirno spavali da nam spoljnu politiku vodi Vučić. Sve u svemu, pohvalne za Stefanovića, tamo je na terenu i pokušava nešto da uradi. Pitajte Nikolića koliko puta je bio na Kosovu tokom devedesetih godina kada je bio u Miloševićevoj vladi.

Komentator

pre 12 godina

Dogorelo je dole ljudima, neće sa Albancima i kraj! Isto kao što Albanci nisu hteli sa njima! Potpuno legitimna borba Srba i treba da istraju!

Znatizeljan

pre 12 godina

"Srbija stoji iza svojih gradjana ako ne posegnu za nasiljem?

A sa cime stoji?

Recima ne verujem, stavljaju veto u SB, ne daju nam ni da govorimo ako im se ne svidja ono sto bi mogli da cuju.
Vojsku vise nemamo a i kad smo je imali nismo mogli da se suprostavimo.
Ekonomiju, to ne treba ni da pominjem.

Nazalost, meni se sve cini da su samo "huligani" preostali i da se njih nemac najvise plasi, tj. libanizacije kosova dok je pod njegovom komandom. Voleo bih da gresim ali ja ne vidim da moze doci do povoljnog ishoda pregovara u ovim uslovima.

Paulina

pre 12 godina

E ako je Borko rekao da je angažovan ceo državni vrh vlade, vlade drugih zemalja i međunarodne institucije i da je stvar blizu dogovora, to znači da je naš narod u gorem položaji nego što mislimo.

Mirko

pre 12 godina

Kako se Borko brzo otreznio kada je video kako Srbi zive u getoima po Kosovu! Nadam se da ce jos ponekog Beogradjanina ovakav "izlet" na Kosovo trajno izleciti.

Kosovac

pre 12 godina

Bio sam prisutan danas kada se sve to desavalo i mogu vam reci da osim pohvala za Borka koji se maksimalno trudi ovih dana mora se cestitati i ljudima koji su bili tamo celog dana i mirno protestvovali bez ijednog incidenta.

guki

pre 12 godina

Svaka cast gos. Stefanovicu za stalozenost i strpljenje. Imajmo na umu da ce kosovski Srbi prvi snositi posljedice ako opet bukne. Zato samo mirno i polako ali odvazno.

Pozdrav iz Mostara

Bileru je odzvonilo

pre 12 godina

Sta nemackom generalu znaci da ce KFOR pucati "sledeci put"? Misli li on to - kad mu sledeci put Taci da nalog da mu tamo razveze "policajce"? Biler je sramota za Nemacku - jer, dok Nemacka diriguje svim zemljama u Evropi, on slusa naloge bednog terorirste i ratnog zlocinca Tacija! Nema nikakve sumnje da ce Biler uskoro izgubiti svoje "komandno mesto" - umesto njega bice postavljen neko ima vise vojnicke casti i znanja, i neko ko nije Nemac! Jer, ako KFOR zaista bude pucao, a naredbu za to mu izda jedan Nemac - to bi ipak bilo previse i za "demokratski" Zapad!

maze na hleb

pre 12 godina

Bravo za tandem Stefanovic-Bogdanovic! Ovo je pametna politika.Gandijevskim metodama. A KFOR nece bas smeti protiv golorukog naroda. Samo tako, mirno i pragmaticno... DO POBEDE!

NemanjaBB

pre 12 godina

Borku svaka cast iako je ovo samo privremeno. Culi smo njihove namere, tako da...
Samo da se Tadic vise ne izvinjava i naziva nas eksstremistima!!

Igor Andjic

pre 12 godina

Moramo im pomoci ovog puta na miran nacin nikako oruzjem ali Albanci treba da znaju da necemo dopustiti ni da ubijaju nas narod.Znaci sve igre i fore su dozvoljene i nama i njima ali puskaranja nesme da bude inace im se lose pise.

djordjevic

pre 12 godina

Samo da svi vidimo kako CNN objavljuje vesti o Kosovu. Koliko sam ja mogao da nadjem ovo je JEDINA vest koju su oni objavili od pocetka ovog incidenta. Vidi da se uopste nije selektivno, detaljno je i uopste nas ne predstavljaju kao zlikovce...Ma ni najmanje.

http://articles.cnn.com/2011-07-28/world/kosovo.violent.demonstrations_1_serbs-nato-security-forces?_s=PM:WORLD

Izvinjavam se unapred ako sam pogresio i ako ima jos negde neka vest, ja najiskrenije nisam mogao da nadjem.

jugo

pre 12 godina

Citajuci komentare se stice utisak da nismo dorasli situaciji. Dovoljno je jedna dobra vest i da odmah svi proglase Borislava aka Borka u nacionalnog heroja a cini mi se da ce vec sutra da svi peru ruke od njega kada se desi nesto sto nama Srbima ne ide na ruku. Danas je svakako postignut uspeh ali su nam i pocetne pozicije bile dobre, pa zar je bilo ocekivati da ce Kfor krenuti da razbija narod koji mirno sedi? Medjutim situcija i dalje traje i onda kada nemamo utemeljen stav onda ce na Biler "zavuci" jer svidjalo nam se ili ne on je okrenutiji Pristini nego Beogradu i siguran sam da igra njihovu igru. Koliko cemo biti pametni i drzati se ne znam jer smo dokazali kao narod da umemo da "prezubimo" samo nadam se da se sada to nece desiti. A sto se tice paljenja svi znaju da je to organizaovao narko diler sa Severa KM koji ima benzinske pumpe i kome odgovara ova situacija bez carina. Ali isto tako doticni saradjuje sa BIAom pa je to njihov propust sto ga nisu na vreme luxirali nego su dozvolili da radi sta hoce. Taj covek je do pre par godina izdavao sobe studentima a sada dozvoljava sebi da svojim "pametnim" postupcima unisti edzistenciju Srba na severu.

Ivan_KS

pre 12 godina

Ma Biler je shvatio da ovo nije Avganistan, pa opraši po civilima iz helikoptera za zabavu, pa posle prenesi kako je bilo kolateralne štete. Ipak smo mi za nijansu tehnički opremljeniji, ima tu dosta kamera, foto aparata, mobilnih telefona tako da Bilera ni dva Dunava ne bi oprala kada bi u medije dospeo snimak upotrebe sile na pasivnim civilima koji se mirno bore za svoja prava. To je razlog zašto se KFOR povukao. Samo tako nastavite ljudi, ovaj miran protest doneće rezultate sigurno!!

A-ha

pre 12 godina

Neverovatno!!U ovoj zemlji sta god da neko bilo sta uradi dobro nadje se uvek neki "patriota" da kaze kako to nevalja i da bi on to sigurno bolje uradio.A sto vi sajber borci za Kosovo neodete dole pa objasnite Borku Stefanovicu sta treba da radi nego kao baba Vanga sedite i predvidjate buducnost sta ce se desiti ako ovo ako ono. On covek bar nesto radi i to treba postovati za razliku od svakojakih patriota koji god put pokusaju da odbrane Srbiju posle njih Srbija bude jos manja..

cicibannn

pre 12 godina

bravo al ja mislim da je ovo samo pocetak i jos jedna obmana od strane kfora nemojte da mislite da su se povukli zato sto su dobri ili su nasi dobri pregovaraci. samo treba nasi da spreme sad adekvatan odgovor u slucaju da izigraju PONOVO dogovor.

Goran

pre 12 godina

E tako to izgleda kada nekadasnji PUNK-er preuzme stvar u svoje ruke. Bravo Borko! :) I takvi nam politicari trebaju. A ovih par stotina politicara sto ih gledamo decenijama : hvala, dovidjenja!

Sreten

pre 12 godina

Treba biti pametan i koliko toliko smiren u ovakvoj situaciji jer svako podleganje provokacijama odgovara Albanskoj strani.Albanci ocigledno zele da odustanu od daljih pregovora posto ne idu samo na njihovu vodenicu ti pregovori.

bez_cenzure

pre 12 godina

Nije ovo nikakav Borkov uspjeh nego kosovskih Srba koji ne daju na sebe! Da su ostali pasivni u svemu ovome mogao bi Borko u nedogled pregovarati i nista se ne bi dogodilo. Ali nista jos nije gotovo.
Vidim da se vec javljaju albanski dusebriznici kojima je "stalo" do Srba na KiM. Kazu da njima manipulisu. Albanci da imate imalo obraza trebali biste biti zabrinuti za Srbe koje ste etnicki ocistili sa podrucja juzno od Ibra i preostale Srbe u enklavama tj. rezervatima van kojih ih ime je kretanje ograniceno koje i dalje maltretirate cim izadju van sigurne zone. Vama je stalo do Srba koliko i lanjskog snijega! Ucinite uslugu svima i razgulite!