Četvrtak, 28.07.2011.

13:27

Na Brnjaku albanski carinici

Na prelazu Brnjak su još policajci i carinici albanske nacionalnosti, zbog čega Srbi blokiraju put K. Mitrovica-Ribariće, kaže predsednik opštine Zubin Potok.

Izvor: Beta

Na Brnjaku albanski carinici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Pedjaa

pre 12 godina

Ma ovo je sve bezveze, ništa se nije promenilo i ništa se ne može promeniti, paljenjem imovine. Kosovo je NATO državica i NaTO neće popustiti ovoj jadnoj Srbiji pa da se svi na glavu posadimo. Ludaci mogu organizovati i oružane akcije ali se opet ništa neće i ne može promeniti. NATO pakt je 1999.godine osvojio Kosovo i to je činjenica koju naši političari ne smeju da izgovore. Problema dole ne može biti, može biti samo poginulih, ali to su nečija tuđa deca, a ne deca političara u predizbornoj godini/nekim partijama u Srbiji odgovara eskalacija na Kosovu, jer tako dobijaju na značaju*. Albancima ovo odgovara da se Srbi konfrontiraju sa NATO-om (KFOR-om), pa onda oni neće imati problem pred domaćom javnošću kao u slučaju da ne uspe akcija njihove spec.policije. Ovo sve nikako ne odgovara građanima Srbije i Srbima na Kosovu koji ponovo ne spavaju noćima, brinući se za bezbednost svojih porodica.

Dardani

pre 12 godina

A još čudnije je to zašto su napali baš prelaz Jarinje a ne i Brnjak, iako je Jarinje tada bilo sa Srpskim carinicima (bar se tako moglo zaključiti iz vesti).... Ocigledno je zasto nisu napali Brnjak vec samo Jarinje, jer na Brnjaku su vec bili postavljeni jake jedinice KFOR-a dok na Jarinje nije ih bilo izuzev granicne policije Srba koi kao sto vidite na snimke povlace svoj personal i bezu pri dolazka "Patriota" koi pale zgradu i pokoji auto na garnicnom prolazu.Raspitajte se medju gradjanima Srpske nacionalnosti koi su bili na stotine okupljeni tu ispred granicnog prelaza i zabarikadirali put kako im je trazeno da se odalece od punkta od strane nekih 50 tak mladica sa maskama na licu i sekirama,molotov koktel koje su ubrzo bacali na zgradu i zapalili je ...Teznja vlade Kosova jeste da ima pod kontrolu granicui na sever Kosova i to nije tajna,i to nije samo ekonomski razlog (jer stvarno se tamo izuzev normalnog snabdevanju tog dela naroda sa svakodnevnim namirnicama vrse i veoma mnoge druge "ilegalne aktivnosti" svakojakih podzemnim grupa a i ekstremni formacija)posto je vec vlada Kosova uvela embargo na robu koja dolazi iz Srbije a sve to sama po sebi vuce i politicke poene za vladu a i narod Albanskome na Kosovu(pogotovo posle proglasenja nezavisnosti od Srbije)i ovakvo nesto ne odgovara niti vladi Srbije (Kosovo je Srbija) niti mestanima Srba na severu Kosova(odseceni od matice simbolicno postaju deo Kosova i kosovske administrativne vlasti) ali ponajvise onima svercerima i mafiozima pa i ekstremistima koi sever Kosova niposto ne odgovara da su granice pod kontrolu policije i carine jer ih na taj nacin sprecavaju u blagodeti anarkije koi je verujte raj za ovakve grupacije ,,,,, Istina je ocito veoma priblizno nacinu koi sam ja opisao a da ima razlicite poglede na status Kosova od strane Srbije(i Srba na severu) i Albanaca na Kosovu to je vec realnost koja postoi ali da su gradjani Srpske nacionalnosti ugrozeni zbog postavlanja tih granicnih kontrola od strane vlade Kosova sama po sebi ili da se potom nekom silom nameca prihvatanje Kosova kao drzavu od strane vlade Kosova (to jest policije pa cak bili oni i Rosa ) to je samo izgovor jer mogu oni jos dugo godina bojkotirati Kosovku vladu mirno i stvarati paralelne strukture isto kao sto smo mi nekada radili pod rezim Milosevica iako je granice cuvala vojska SFRJ a kasnije SRS i Crne Gore a da ne pricamo o unutrasnosti teritorije Kosova koja je bila u potpunosti pod kontrolom centralne vlasti Srbije. Mir zavisi od nacina koim ce se Srbi suprotstaviti ovim teznjama vlade a moram reci i naroda u ogromnoj vecini Albanskom na Kosovu.

Sever se pokoriti nece

pre 12 godina

Ono sto je jedina istina ovde, jeste militarizacija severa od strane kosovskih, Tachijevskih policijskih snaga i sluzbi. Dajte molim vas, to ce i dete od 5 godina zbrojiti. Pa celo Kosovo, kao i svi njegovi "vladari" su kriminalna tvorevina, a prodaju nam pricu o tome kako je sever Kosova "crna rupa" u tzv. demokratskoj, pravnoj i istinoljubivoj "drzavi" Kosovo. Oni koji su palili, klali, prodavali srpske organe, rusili srpske svetinje, pod budnim okom belosvetske svite POSMATRACA I MIROTVORACA, traze POSTOVANJE REDA I ZAKONA! Boze ima li te gde?!
Dok im duva vetar u ledja od strane gospode iz Vasingtona i Brisela, i dok nas predsednik obljubljuje skute kojekakvih mocnika zarad nekakve kandidature za EU, narod ce ispastati, ne samo na Kosovu, vec u celoj Srbiji. Ali... Vremena se menjaju, pa ce i ova! Lopta je okrugla.
I da napomenem, carina je funkcionisala, ali juzno od Z. Potoka i Kos. Mitrovice, od zadnjeg paljenja punktova. Tamo gde je linija razdvajanja srpske teritorije i albanske. Pa neka uvode embargo na robu iz Srbije, mogli su to i pre! Ali ono sto boli Tacija, je to sto na severu Kosova, u svih 5 opstina, nema ni "T" od Tachijeve drzave. E nece je ni biti, dokle god je ovde Srba.

dezuram i kao spinujem

pre 12 godina

Bas je dirljivo kako se dezurni Albanci "brinu" da gradjani Srbije ne budu zakinuti za pdv i jos ce da ispadne da albanski nacional-sovinisti zele da okupiraju sever Kosova jer ne mogu da podnesu da srpski budzet bude siromasniji nego sto treba. Skoro da im poverujemo tako su "uverljivi". Jedini cilj albanskih nacosha na celu sa Tacijem je stavljanje pod kontrolu severa Kosova i zaokruzivanje albanskih nacionalistickih i teritorijalnih pretenzija. Da je Albancima, a narocito ovim dezurnima tako stalo do postovanja zakona i reda, za pocetak ne bi uopste podrzavali stvaranje jedne ilegalne paradrzave na teritoriji suverene drzave a i vec davno bi uradili nesto da se uhapse kriminalci kao sto su Taci i kompanija, ili bi trazili da se spreci sverc iz Albanije, insistirali bi na vracanju imovine prognanih Srba, na hapsenju albanskih zlocinaca, bili bi protiv te kriminalne privatizacije koja je obavljena u "drzavi kosova", trazili bi objasnjenje gde su milijarde koje su poslate u "drzavu kosova" ... mnoge stvari bi trebalo resiti u samoj "drzavi kosova" pre nego sto se krene sa licemernim i supljim pricama kako "preposteni" Albanci samo zele da uvedu red i zakon a Srbi "kriminalci" im to ne daju. Ali samo nastavite dezurni Albanci, nas sve te vase price, glumljenje naivnosti i ovo amtersko spinovanje, odlicno zabavljaju.

Zoki

pre 12 godina

Ja ne znam šta je KFOR obećavao, ali ako je obećao na graničnim prelazima povratak na pređašnje stanje - nije održao reč. Pa jedini razlog za slanje kosovskih specijalaca je bila uspostava njihove carine na prelazima. Ako ostane na ovome, onda im je to pošlo za rukom.

bez_cenzure

pre 12 godina

(Ekrem, 28. jul 2011 16:01)

Ka administrativnoj liniji sa Kosovom nema nikakvog prelaza. Takav postoji samo sa strane Kosova postavljen od NATO-a/UNMIK-a/EULEX-a. Sa srpske strane sam jedanput vidio da stoji nekakva bodljikava žica pored puta i ništa ne upućuje da je tu nekakav granični prelaz(ovo se odnosi na Merdare). Pogledaj bolje! Što se Makedonije tiče tu već postoji granični prelaz sa mislim 4 trake jer je Makedonija država.
Logično je da na Jarinju budu lokalni Srbi umjesto Albanaca iz Đakovice koji tu nemaju šta tražiti osim da budu instrument u Tačijevim rukama za provokaciju tamošnjeg srpskog stanovnišva koje je na sjeveru KiM apsolutna većina.
Što se šverca tiče mnogo je veći u područjima ka Albaniji i prelazu Đeneral Janković ka Makedoniji. Na prelazima ka Albaniji šverc se i ne kontroliše i pored narkotika ulazi i GMO govedina iz Južne Amerike i ko zna šta sve još. Šuplju priču o stopiranju šverca pričaj nekome drugom jer se premijer te vaše "republjik" bavi upravo švercom i kriminalom via Albanije i Makedonije. Cilj Tačija je da na silu pripoji taj jedini slobodni dio Kosova i Metohije vašoj "republjik". To je mnogo važniji cilj od "sprečavanja šverca". Kao papagaji ponavljate o nekom švercu i kriminalu na sjeveru Kosova i Metohije a čitav taj vaš prostor na kojem obitavate južno od Ibra stvoren je kriminalu ali vašem od kojeg i živite jer proizvodnje nikakve dole nema. Ako vam Srbi na sjeveru kažu da ne žele živjeti u toj vašoj republjik poštujte to. Silom nećete ništa postići na sjeveru jer je tim ljudima sloboda najbitnija i sve će uraditi da spriječe okupaciju.

agim

pre 12 godina

Ne razumem u čemu je razlika dal je srpski ili albanski carinik, podrazumeva se da oni rade svoj posao po pravilu struke isto.
(zbunjen, 28. jul 2011 14:17)
Problem je sto srpski carinici na ta dva prelaza NE izvrsavaju naredbe svojih predpostavljenih a to je Bajram Rexhepi.To je i GLAVNI problem zasto je intervenisala specijalna policija Kosova jer Srbi nisu radili svoj posao kako treba.Nisu prvi poceli specijalci (kako se tvrdi u srbiji)vec su srpski carinici provocirali sve ovo.Naredba predpostavljenih je naredba i tu nema prigovora jer se ti srpski carinici placaju od MOJIH i para od 95% albanaca,bosnjaka turaka itd.

Ekrem

pre 12 godina

Ima li sa srpske strane na granicnim prelazima prema Kosovu i Makedoniji i policajaca ili carinskih sluzbenika albanaca sa juga Srbije (pretpostavljam da ih ima!!)? Zasto oni tamo nisu neki problem a ovi drugi na severu Kosova jesu?

e-krem

pre 12 godina

Beograd i kosovski Srbi traže da na prelazima ne bude carine i da tamo budu službenici srpske nacionalnosti.

Nisu trebali ni da se oglase,Kosovo sve vreme tvrdi da se radi o svercu i kriminalu i kud cete bolju potvrdu od ove.
Sama cinjenica da Srbi sa Kosova kupuju po Srbiji bez placanja PDV i tu istu robu prodaju jeftinije na Kosovu od istih proizvoda ostalih zemalja bi u normalnoj zemlji podigao stanovnike te zemlje na noge ali Srbija je jos daleko od normalne zemlje.

Апис

pre 12 godina

@skywalker
братанац,много си неистина изнео и потпалио људе овде. Престаните непроверене ствари да пишете. Реч је лавина.

bane

pre 12 godina

Radi se o republici Kosovo i normalno je da tu bude carina. Svi koji misle da nije tako neka se zapitaju sta ce uopste granica ako je to teritorija Srbije? Unutar jedne drzave nema granica. Zna to i vlada. Samo sto ima neverovatan pristup problemu.

karaburma

pre 12 godina

Ako je nasoj vladi cilj ukloniti granicne prelaze onda je protiv nezavisnosti Kosova. Ali, ako su za granicni prelaz na kome ce carinici biti srbi - tada znaci priznajemo nezavisno Kosovo, jer priznajemo granice. I taj deo pripada tehnickim pitanjima, a ne novinskim izvestajima.

Todor

pre 12 godina

Ko su oni huligani koji su palili granišni prelaz?
Ja nigde nism pročitao niti jedno ime.
Da li su srpskog prekla ili je opet podvala?

Dule NS

pre 12 godina

E tako KFOR "drži reč" ! ;)
Pravi primer Srbima koji "ne drže reč"! Zar ne?
I onda se pitate zašto huligani pale administrativni prelaz? Pa možda zato što iz dosadašnjeg iskustva znaju da nikome na Kosovu ne smu da veruju?!

...Mada, koliko znam, ti huligani još uvek NISU ZVANIČNO IDENTIFIKOVANI!
A još čudnije je to zašto su napali baš prelaz Jarinje a ne i Brnjak, iako je Jarinje tada bilo sa Srpskim carinicima (bar se tako moglo zaključiti iz vesti). A sada na oba prelaza nemate više Srpske carinike!
Mislite malo o tome ;)

Predrag

pre 12 godina

Sva ova ujdurma na ovim prelazima mi liči na rešavanje rebusa: Kako Albancima prodati srpsku robu i pri tome izbjeći da na bilo koji način uradimo nešto što bi makar ličilo na priznavanje "Kosova"?

Da li je rešavanje ovog rebusa vredno ugrožavanja srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije?

I stvarno mi smešno zvuče razni komentari kako se nije znalo da propadnici SNP 1389 idu prema Kosovu?

Pročitajte vjesti na ovom sajtu:
"19.50 Na Trgu Republike u Beogradu ipak nije došlo do najavljenog okupljanja ekstremističkog pokreta SNP 1389, javlja "Blic". Policija legitimiše i proverava sva sumnjiva lica. Za sada nema incidenata. Incidenti na Jarinju se povezuju sa srpskim ultradesničarskim grupacijama"

ili:
19.33 Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao da se nasilje na Jarinju odmah prekine i uspostavi mir. "Huligani koji izazivaju nasilje nisu oni koji brane i ni građane niti državu Srbiju", poručio je predsednik Srbije.

Zna se koga Tadić naziva huliganima i ne verujem da predsednik države nije znao kuda se kreću ekstremisti!

A ko se igra gluvih telefona i pravi se da ne vidi šumu od drveća je njegova stvar! i glupo je očekivati da su i svi ostali slepi i manje inteligentni!

svi smo mi veverice

pre 12 godina

Znači, da ne bi plaćali ni carinu, ni PDV, ondašnji bizMismeni patriJotske retorike su spremni da proliju i tudju krv?

Njihov džep je važniji od tudjih života?

A ovčice se primaju? I borili bi se do zadnjeg Srbina za nečije ugrožene džepove?

Tuga brate...

milos

pre 12 godina

Komsije Albanci hvala na vasim komentarima...Na administrativnom prelazu moraju biti sluzbenici Srpske nacionalnalnosti svidelo se to vama ili ne...Pozdrav komentatoru koji stanovnike severa Kosova tj. Srbe naziva krimogene strukture...Prava lica se pokazu u komentarima..Mi ne mislimo da je stanovnistvo pokrajine krimogeno vec samo za "politicare" iz Pristine !

vesko

pre 12 godina

Nisu albanske nego kosovske carine.Albanske carine su malo dalje.
Na kosovskim carinama ima i albanaca i srba i drugih.Ne moze Slavisa da odredjuje nacionalnu pripadnost carinaca.Valjda i u srbiji ima koji albanac koji radi u carini Srbije.

bez_cenzure

pre 12 godina

Cilj Prištine je postavljanje carine na sjever Kosova gdje bi provodila svoju odluku o reciprocitetu (samo ne znam čega) i kako bi zaokružila svu svoju teritoriju i radila i sa Srbima na sjeveru šta im volja. To je nedopustivo. Cilj Prištine je i da provođenjem odluke o embargu na uvoz robe iz Srbije spriječi bilo kakav dotok robe iz Srbije kako bi Srbe sa sjevera primorala na saradnju pod albanskim uslovima što je opet nedopustivo. Sada će uvesti embargo na robu. Sutra neće pustiti nikoga iz Srbije da uđe na to isto Kosovo kada god im bude volja. Zbog toga je nedopustivo prisustvo tkz. carine Kosova na sjeveru KiM. Sada traže zabranu srpske robe sutra će nekome od zvaničnika Srbije zabraniti ulaz preko tog istog sjevera KiM. Ta dva prelaza su od životnog značaja za Srba sa sjevera KiM.

Skywalker

pre 12 godina

Cilj Pristine nije, niti da na prelaze dovede ROSU niti da dovede, cak ni albanske carinike. Cilj Pristine je da na prelaze instalira kosovsku carinu, prvenstveno carinike one nacionalnosti koje su tu radile do 19.februara 2008 godine, dakle, pretezno srpske nacionalnosti. To sto bi to u ovom trenutku bilo opasno po te ljude je jedini razlog zasto se pokusava sa carinicima albanske nacionalnosti. Dakle, postavljanje carine i naplata poreza i za robu koja ide na sever Kosova je ustvari cilj Pristine. Upravo zato je otpor koji pruza lokalno srpsko stanovnistvo, koji su pod direktnim uticajem tajkuna i kriminogenih struktura, tako zestok. Da li iko danas vise veruje da su punktovi 2008-me zapaljeni zbog slogana ,,Kosovo je Srbija" i da zbog toga ne moze biti nikakve granice. Ne, punktovi su tada kao i sada zapaljeni zato da bi tajkuni sa severa Kosova nastavili da i dalje ne placaju nikakve poreze, struju, kiriju za lokale u centrima naselja, a da stanovnistvo i dalje kupuje robu koja je gotovo duplo skuplja nego roba u Centralnoj Srbiji, kako bi oni imali enormne zarade. Srpsko stanovnistvo sa severa Kosova je stavljeno u jednu ocajnu situaciju: sa jedne strane ono razume da bi postavljanje kosovske carine definitivno znacilo odvajanje od maticne drzave sto niko ne zeli, a sa druge strane bi nastavak dosadasnjeg stanja vodilo u nastavak enormnog bogacenja pojedinaca, anarhiju i bezakonje koje je vec u prethodnih par godina uzelo toliko maha, da je postalo neizdrzivo. A, tom bezakonju direktno su kumovale sve opstinske i republicke vlasti od '99-te do danas.

Kako se kaže? Irak ili Iran?

pre 12 godina

Završetak operacije "Nezavisno Kosovo"? Preuzimanje nadležnosti na severu? Pre ili kasnije bi se desilo. Bolje pre. Priče o podeli su bile tu da održe popularnost političara iz manjih stranaka. Sad će da se desi "nezamislivo", zapaliće se par džamija po Srbiji i zdravo đaci. Amerikanci će da pritiskaju male države da priznaju Kosovo. Po 3-4 godišnje... Do pobede jačeg nad slabijim. Prirodan proces.
A da smo nekim trikovoma uveli Albance u pregovore o podeli, došlo bi i do pregovora o predavanju Preševske doline u zamenu za sever Kosova. Pu, pu, daleko bilo.

rini

pre 12 godina

Normalno sve se odvija onako su planirali Thaci-Buhler, svrha svega ovoga sto se desilo proslih dana je da se zaustavlja sverc na tom delu, i da se zaustavlaju prelaz kamiona zbog reciprociteta. Znaci na Jarinje nema carinika ali nema ni prelaza za kamione ko bajagi ostecenje krova
( pa ne moze da se riparira ), a na Brnjaku sad imate Kfor i carinike albance koji takodje ne pustaju kamione. Pa onda daj izvolite verujte Bogdanovicu ili stvarnostu na tim granicama.

Shkëmbi

pre 12 godina

Na Brnjaku albanski carinici...to zvuci kao da su iz Albanije! zasto tako ,,palite narod" pa tu mogu biti i Srbi ponuda je otvorena,zar se misli da ce tu biti postavljeni ovi koji pale i ruse...sva sta ludi Boze a ovaj sebi predstavlja nekavim predsednikom opstine koji poziva narod na blokadu puteva kojima se sam taj narod treba kretati...ovo je cirkus?

Skywalker

pre 12 godina

Cilj Pristine nije, niti da na prelaze dovede ROSU niti da dovede, cak ni albanske carinike. Cilj Pristine je da na prelaze instalira kosovsku carinu, prvenstveno carinike one nacionalnosti koje su tu radile do 19.februara 2008 godine, dakle, pretezno srpske nacionalnosti. To sto bi to u ovom trenutku bilo opasno po te ljude je jedini razlog zasto se pokusava sa carinicima albanske nacionalnosti. Dakle, postavljanje carine i naplata poreza i za robu koja ide na sever Kosova je ustvari cilj Pristine. Upravo zato je otpor koji pruza lokalno srpsko stanovnistvo, koji su pod direktnim uticajem tajkuna i kriminogenih struktura, tako zestok. Da li iko danas vise veruje da su punktovi 2008-me zapaljeni zbog slogana ,,Kosovo je Srbija" i da zbog toga ne moze biti nikakve granice. Ne, punktovi su tada kao i sada zapaljeni zato da bi tajkuni sa severa Kosova nastavili da i dalje ne placaju nikakve poreze, struju, kiriju za lokale u centrima naselja, a da stanovnistvo i dalje kupuje robu koja je gotovo duplo skuplja nego roba u Centralnoj Srbiji, kako bi oni imali enormne zarade. Srpsko stanovnistvo sa severa Kosova je stavljeno u jednu ocajnu situaciju: sa jedne strane ono razume da bi postavljanje kosovske carine definitivno znacilo odvajanje od maticne drzave sto niko ne zeli, a sa druge strane bi nastavak dosadasnjeg stanja vodilo u nastavak enormnog bogacenja pojedinaca, anarhiju i bezakonje koje je vec u prethodnih par godina uzelo toliko maha, da je postalo neizdrzivo. A, tom bezakonju direktno su kumovale sve opstinske i republicke vlasti od '99-te do danas.

Shkëmbi

pre 12 godina

Na Brnjaku albanski carinici...to zvuci kao da su iz Albanije! zasto tako ,,palite narod" pa tu mogu biti i Srbi ponuda je otvorena,zar se misli da ce tu biti postavljeni ovi koji pale i ruse...sva sta ludi Boze a ovaj sebi predstavlja nekavim predsednikom opstine koji poziva narod na blokadu puteva kojima se sam taj narod treba kretati...ovo je cirkus?

rini

pre 12 godina

Normalno sve se odvija onako su planirali Thaci-Buhler, svrha svega ovoga sto se desilo proslih dana je da se zaustavlja sverc na tom delu, i da se zaustavlaju prelaz kamiona zbog reciprociteta. Znaci na Jarinje nema carinika ali nema ni prelaza za kamione ko bajagi ostecenje krova
( pa ne moze da se riparira ), a na Brnjaku sad imate Kfor i carinike albance koji takodje ne pustaju kamione. Pa onda daj izvolite verujte Bogdanovicu ili stvarnostu na tim granicama.

Kako se kaže? Irak ili Iran?

pre 12 godina

Završetak operacije "Nezavisno Kosovo"? Preuzimanje nadležnosti na severu? Pre ili kasnije bi se desilo. Bolje pre. Priče o podeli su bile tu da održe popularnost političara iz manjih stranaka. Sad će da se desi "nezamislivo", zapaliće se par džamija po Srbiji i zdravo đaci. Amerikanci će da pritiskaju male države da priznaju Kosovo. Po 3-4 godišnje... Do pobede jačeg nad slabijim. Prirodan proces.
A da smo nekim trikovoma uveli Albance u pregovore o podeli, došlo bi i do pregovora o predavanju Preševske doline u zamenu za sever Kosova. Pu, pu, daleko bilo.

agim

pre 12 godina

Ne razumem u čemu je razlika dal je srpski ili albanski carinik, podrazumeva se da oni rade svoj posao po pravilu struke isto.
(zbunjen, 28. jul 2011 14:17)
Problem je sto srpski carinici na ta dva prelaza NE izvrsavaju naredbe svojih predpostavljenih a to je Bajram Rexhepi.To je i GLAVNI problem zasto je intervenisala specijalna policija Kosova jer Srbi nisu radili svoj posao kako treba.Nisu prvi poceli specijalci (kako se tvrdi u srbiji)vec su srpski carinici provocirali sve ovo.Naredba predpostavljenih je naredba i tu nema prigovora jer se ti srpski carinici placaju od MOJIH i para od 95% albanaca,bosnjaka turaka itd.

milos

pre 12 godina

Komsije Albanci hvala na vasim komentarima...Na administrativnom prelazu moraju biti sluzbenici Srpske nacionalnalnosti svidelo se to vama ili ne...Pozdrav komentatoru koji stanovnike severa Kosova tj. Srbe naziva krimogene strukture...Prava lica se pokazu u komentarima..Mi ne mislimo da je stanovnistvo pokrajine krimogeno vec samo za "politicare" iz Pristine !

Ekrem

pre 12 godina

Ima li sa srpske strane na granicnim prelazima prema Kosovu i Makedoniji i policajaca ili carinskih sluzbenika albanaca sa juga Srbije (pretpostavljam da ih ima!!)? Zasto oni tamo nisu neki problem a ovi drugi na severu Kosova jesu?

e-krem

pre 12 godina

Beograd i kosovski Srbi traže da na prelazima ne bude carine i da tamo budu službenici srpske nacionalnosti.

Nisu trebali ni da se oglase,Kosovo sve vreme tvrdi da se radi o svercu i kriminalu i kud cete bolju potvrdu od ove.
Sama cinjenica da Srbi sa Kosova kupuju po Srbiji bez placanja PDV i tu istu robu prodaju jeftinije na Kosovu od istih proizvoda ostalih zemalja bi u normalnoj zemlji podigao stanovnike te zemlje na noge ali Srbija je jos daleko od normalne zemlje.

vesko

pre 12 godina

Nisu albanske nego kosovske carine.Albanske carine su malo dalje.
Na kosovskim carinama ima i albanaca i srba i drugih.Ne moze Slavisa da odredjuje nacionalnu pripadnost carinaca.Valjda i u srbiji ima koji albanac koji radi u carini Srbije.

svi smo mi veverice

pre 12 godina

Znači, da ne bi plaćali ni carinu, ni PDV, ondašnji bizMismeni patriJotske retorike su spremni da proliju i tudju krv?

Njihov džep je važniji od tudjih života?

A ovčice se primaju? I borili bi se do zadnjeg Srbina za nečije ugrožene džepove?

Tuga brate...

bez_cenzure

pre 12 godina

(Ekrem, 28. jul 2011 16:01)

Ka administrativnoj liniji sa Kosovom nema nikakvog prelaza. Takav postoji samo sa strane Kosova postavljen od NATO-a/UNMIK-a/EULEX-a. Sa srpske strane sam jedanput vidio da stoji nekakva bodljikava žica pored puta i ništa ne upućuje da je tu nekakav granični prelaz(ovo se odnosi na Merdare). Pogledaj bolje! Što se Makedonije tiče tu već postoji granični prelaz sa mislim 4 trake jer je Makedonija država.
Logično je da na Jarinju budu lokalni Srbi umjesto Albanaca iz Đakovice koji tu nemaju šta tražiti osim da budu instrument u Tačijevim rukama za provokaciju tamošnjeg srpskog stanovnišva koje je na sjeveru KiM apsolutna većina.
Što se šverca tiče mnogo je veći u područjima ka Albaniji i prelazu Đeneral Janković ka Makedoniji. Na prelazima ka Albaniji šverc se i ne kontroliše i pored narkotika ulazi i GMO govedina iz Južne Amerike i ko zna šta sve još. Šuplju priču o stopiranju šverca pričaj nekome drugom jer se premijer te vaše "republjik" bavi upravo švercom i kriminalom via Albanije i Makedonije. Cilj Tačija je da na silu pripoji taj jedini slobodni dio Kosova i Metohije vašoj "republjik". To je mnogo važniji cilj od "sprečavanja šverca". Kao papagaji ponavljate o nekom švercu i kriminalu na sjeveru Kosova i Metohije a čitav taj vaš prostor na kojem obitavate južno od Ibra stvoren je kriminalu ali vašem od kojeg i živite jer proizvodnje nikakve dole nema. Ako vam Srbi na sjeveru kažu da ne žele živjeti u toj vašoj republjik poštujte to. Silom nećete ništa postići na sjeveru jer je tim ljudima sloboda najbitnija i sve će uraditi da spriječe okupaciju.

bane

pre 12 godina

Radi se o republici Kosovo i normalno je da tu bude carina. Svi koji misle da nije tako neka se zapitaju sta ce uopste granica ako je to teritorija Srbije? Unutar jedne drzave nema granica. Zna to i vlada. Samo sto ima neverovatan pristup problemu.

Dule NS

pre 12 godina

E tako KFOR "drži reč" ! ;)
Pravi primer Srbima koji "ne drže reč"! Zar ne?
I onda se pitate zašto huligani pale administrativni prelaz? Pa možda zato što iz dosadašnjeg iskustva znaju da nikome na Kosovu ne smu da veruju?!

...Mada, koliko znam, ti huligani još uvek NISU ZVANIČNO IDENTIFIKOVANI!
A još čudnije je to zašto su napali baš prelaz Jarinje a ne i Brnjak, iako je Jarinje tada bilo sa Srpskim carinicima (bar se tako moglo zaključiti iz vesti). A sada na oba prelaza nemate više Srpske carinike!
Mislite malo o tome ;)

karaburma

pre 12 godina

Ako je nasoj vladi cilj ukloniti granicne prelaze onda je protiv nezavisnosti Kosova. Ali, ako su za granicni prelaz na kome ce carinici biti srbi - tada znaci priznajemo nezavisno Kosovo, jer priznajemo granice. I taj deo pripada tehnickim pitanjima, a ne novinskim izvestajima.

bez_cenzure

pre 12 godina

Cilj Prištine je postavljanje carine na sjever Kosova gdje bi provodila svoju odluku o reciprocitetu (samo ne znam čega) i kako bi zaokružila svu svoju teritoriju i radila i sa Srbima na sjeveru šta im volja. To je nedopustivo. Cilj Prištine je i da provođenjem odluke o embargu na uvoz robe iz Srbije spriječi bilo kakav dotok robe iz Srbije kako bi Srbe sa sjevera primorala na saradnju pod albanskim uslovima što je opet nedopustivo. Sada će uvesti embargo na robu. Sutra neće pustiti nikoga iz Srbije da uđe na to isto Kosovo kada god im bude volja. Zbog toga je nedopustivo prisustvo tkz. carine Kosova na sjeveru KiM. Sada traže zabranu srpske robe sutra će nekome od zvaničnika Srbije zabraniti ulaz preko tog istog sjevera KiM. Ta dva prelaza su od životnog značaja za Srba sa sjevera KiM.

Predrag

pre 12 godina

Sva ova ujdurma na ovim prelazima mi liči na rešavanje rebusa: Kako Albancima prodati srpsku robu i pri tome izbjeći da na bilo koji način uradimo nešto što bi makar ličilo na priznavanje "Kosova"?

Da li je rešavanje ovog rebusa vredno ugrožavanja srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije?

I stvarno mi smešno zvuče razni komentari kako se nije znalo da propadnici SNP 1389 idu prema Kosovu?

Pročitajte vjesti na ovom sajtu:
"19.50 Na Trgu Republike u Beogradu ipak nije došlo do najavljenog okupljanja ekstremističkog pokreta SNP 1389, javlja "Blic". Policija legitimiše i proverava sva sumnjiva lica. Za sada nema incidenata. Incidenti na Jarinju se povezuju sa srpskim ultradesničarskim grupacijama"

ili:
19.33 Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao da se nasilje na Jarinju odmah prekine i uspostavi mir. "Huligani koji izazivaju nasilje nisu oni koji brane i ni građane niti državu Srbiju", poručio je predsednik Srbije.

Zna se koga Tadić naziva huliganima i ne verujem da predsednik države nije znao kuda se kreću ekstremisti!

A ko se igra gluvih telefona i pravi se da ne vidi šumu od drveća je njegova stvar! i glupo je očekivati da su i svi ostali slepi i manje inteligentni!

Todor

pre 12 godina

Ko su oni huligani koji su palili granišni prelaz?
Ja nigde nism pročitao niti jedno ime.
Da li su srpskog prekla ili je opet podvala?

Sever se pokoriti nece

pre 12 godina

Ono sto je jedina istina ovde, jeste militarizacija severa od strane kosovskih, Tachijevskih policijskih snaga i sluzbi. Dajte molim vas, to ce i dete od 5 godina zbrojiti. Pa celo Kosovo, kao i svi njegovi "vladari" su kriminalna tvorevina, a prodaju nam pricu o tome kako je sever Kosova "crna rupa" u tzv. demokratskoj, pravnoj i istinoljubivoj "drzavi" Kosovo. Oni koji su palili, klali, prodavali srpske organe, rusili srpske svetinje, pod budnim okom belosvetske svite POSMATRACA I MIROTVORACA, traze POSTOVANJE REDA I ZAKONA! Boze ima li te gde?!
Dok im duva vetar u ledja od strane gospode iz Vasingtona i Brisela, i dok nas predsednik obljubljuje skute kojekakvih mocnika zarad nekakve kandidature za EU, narod ce ispastati, ne samo na Kosovu, vec u celoj Srbiji. Ali... Vremena se menjaju, pa ce i ova! Lopta je okrugla.
I da napomenem, carina je funkcionisala, ali juzno od Z. Potoka i Kos. Mitrovice, od zadnjeg paljenja punktova. Tamo gde je linija razdvajanja srpske teritorije i albanske. Pa neka uvode embargo na robu iz Srbije, mogli su to i pre! Ali ono sto boli Tacija, je to sto na severu Kosova, u svih 5 opstina, nema ni "T" od Tachijeve drzave. E nece je ni biti, dokle god je ovde Srba.

dezuram i kao spinujem

pre 12 godina

Bas je dirljivo kako se dezurni Albanci "brinu" da gradjani Srbije ne budu zakinuti za pdv i jos ce da ispadne da albanski nacional-sovinisti zele da okupiraju sever Kosova jer ne mogu da podnesu da srpski budzet bude siromasniji nego sto treba. Skoro da im poverujemo tako su "uverljivi". Jedini cilj albanskih nacosha na celu sa Tacijem je stavljanje pod kontrolu severa Kosova i zaokruzivanje albanskih nacionalistickih i teritorijalnih pretenzija. Da je Albancima, a narocito ovim dezurnima tako stalo do postovanja zakona i reda, za pocetak ne bi uopste podrzavali stvaranje jedne ilegalne paradrzave na teritoriji suverene drzave a i vec davno bi uradili nesto da se uhapse kriminalci kao sto su Taci i kompanija, ili bi trazili da se spreci sverc iz Albanije, insistirali bi na vracanju imovine prognanih Srba, na hapsenju albanskih zlocinaca, bili bi protiv te kriminalne privatizacije koja je obavljena u "drzavi kosova", trazili bi objasnjenje gde su milijarde koje su poslate u "drzavu kosova" ... mnoge stvari bi trebalo resiti u samoj "drzavi kosova" pre nego sto se krene sa licemernim i supljim pricama kako "preposteni" Albanci samo zele da uvedu red i zakon a Srbi "kriminalci" im to ne daju. Ali samo nastavite dezurni Albanci, nas sve te vase price, glumljenje naivnosti i ovo amtersko spinovanje, odlicno zabavljaju.

Апис

pre 12 godina

@skywalker
братанац,много си неистина изнео и потпалио људе овде. Престаните непроверене ствари да пишете. Реч је лавина.

Zoki

pre 12 godina

Ja ne znam šta je KFOR obećavao, ali ako je obećao na graničnim prelazima povratak na pređašnje stanje - nije održao reč. Pa jedini razlog za slanje kosovskih specijalaca je bila uspostava njihove carine na prelazima. Ako ostane na ovome, onda im je to pošlo za rukom.

Dardani

pre 12 godina

A još čudnije je to zašto su napali baš prelaz Jarinje a ne i Brnjak, iako je Jarinje tada bilo sa Srpskim carinicima (bar se tako moglo zaključiti iz vesti).... Ocigledno je zasto nisu napali Brnjak vec samo Jarinje, jer na Brnjaku su vec bili postavljeni jake jedinice KFOR-a dok na Jarinje nije ih bilo izuzev granicne policije Srba koi kao sto vidite na snimke povlace svoj personal i bezu pri dolazka "Patriota" koi pale zgradu i pokoji auto na garnicnom prolazu.Raspitajte se medju gradjanima Srpske nacionalnosti koi su bili na stotine okupljeni tu ispred granicnog prelaza i zabarikadirali put kako im je trazeno da se odalece od punkta od strane nekih 50 tak mladica sa maskama na licu i sekirama,molotov koktel koje su ubrzo bacali na zgradu i zapalili je ...Teznja vlade Kosova jeste da ima pod kontrolu granicui na sever Kosova i to nije tajna,i to nije samo ekonomski razlog (jer stvarno se tamo izuzev normalnog snabdevanju tog dela naroda sa svakodnevnim namirnicama vrse i veoma mnoge druge "ilegalne aktivnosti" svakojakih podzemnim grupa a i ekstremni formacija)posto je vec vlada Kosova uvela embargo na robu koja dolazi iz Srbije a sve to sama po sebi vuce i politicke poene za vladu a i narod Albanskome na Kosovu(pogotovo posle proglasenja nezavisnosti od Srbije)i ovakvo nesto ne odgovara niti vladi Srbije (Kosovo je Srbija) niti mestanima Srba na severu Kosova(odseceni od matice simbolicno postaju deo Kosova i kosovske administrativne vlasti) ali ponajvise onima svercerima i mafiozima pa i ekstremistima koi sever Kosova niposto ne odgovara da su granice pod kontrolu policije i carine jer ih na taj nacin sprecavaju u blagodeti anarkije koi je verujte raj za ovakve grupacije ,,,,, Istina je ocito veoma priblizno nacinu koi sam ja opisao a da ima razlicite poglede na status Kosova od strane Srbije(i Srba na severu) i Albanaca na Kosovu to je vec realnost koja postoi ali da su gradjani Srpske nacionalnosti ugrozeni zbog postavlanja tih granicnih kontrola od strane vlade Kosova sama po sebi ili da se potom nekom silom nameca prihvatanje Kosova kao drzavu od strane vlade Kosova (to jest policije pa cak bili oni i Rosa ) to je samo izgovor jer mogu oni jos dugo godina bojkotirati Kosovku vladu mirno i stvarati paralelne strukture isto kao sto smo mi nekada radili pod rezim Milosevica iako je granice cuvala vojska SFRJ a kasnije SRS i Crne Gore a da ne pricamo o unutrasnosti teritorije Kosova koja je bila u potpunosti pod kontrolom centralne vlasti Srbije. Mir zavisi od nacina koim ce se Srbi suprotstaviti ovim teznjama vlade a moram reci i naroda u ogromnoj vecini Albanskom na Kosovu.

Pedjaa

pre 12 godina

Ma ovo je sve bezveze, ništa se nije promenilo i ništa se ne može promeniti, paljenjem imovine. Kosovo je NATO državica i NaTO neće popustiti ovoj jadnoj Srbiji pa da se svi na glavu posadimo. Ludaci mogu organizovati i oružane akcije ali se opet ništa neće i ne može promeniti. NATO pakt je 1999.godine osvojio Kosovo i to je činjenica koju naši političari ne smeju da izgovore. Problema dole ne može biti, može biti samo poginulih, ali to su nečija tuđa deca, a ne deca političara u predizbornoj godini/nekim partijama u Srbiji odgovara eskalacija na Kosovu, jer tako dobijaju na značaju*. Albancima ovo odgovara da se Srbi konfrontiraju sa NATO-om (KFOR-om), pa onda oni neće imati problem pred domaćom javnošću kao u slučaju da ne uspe akcija njihove spec.policije. Ovo sve nikako ne odgovara građanima Srbije i Srbima na Kosovu koji ponovo ne spavaju noćima, brinući se za bezbednost svojih porodica.

Shkëmbi

pre 12 godina

Na Brnjaku albanski carinici...to zvuci kao da su iz Albanije! zasto tako ,,palite narod" pa tu mogu biti i Srbi ponuda je otvorena,zar se misli da ce tu biti postavljeni ovi koji pale i ruse...sva sta ludi Boze a ovaj sebi predstavlja nekavim predsednikom opstine koji poziva narod na blokadu puteva kojima se sam taj narod treba kretati...ovo je cirkus?

Skywalker

pre 12 godina

Cilj Pristine nije, niti da na prelaze dovede ROSU niti da dovede, cak ni albanske carinike. Cilj Pristine je da na prelaze instalira kosovsku carinu, prvenstveno carinike one nacionalnosti koje su tu radile do 19.februara 2008 godine, dakle, pretezno srpske nacionalnosti. To sto bi to u ovom trenutku bilo opasno po te ljude je jedini razlog zasto se pokusava sa carinicima albanske nacionalnosti. Dakle, postavljanje carine i naplata poreza i za robu koja ide na sever Kosova je ustvari cilj Pristine. Upravo zato je otpor koji pruza lokalno srpsko stanovnistvo, koji su pod direktnim uticajem tajkuna i kriminogenih struktura, tako zestok. Da li iko danas vise veruje da su punktovi 2008-me zapaljeni zbog slogana ,,Kosovo je Srbija" i da zbog toga ne moze biti nikakve granice. Ne, punktovi su tada kao i sada zapaljeni zato da bi tajkuni sa severa Kosova nastavili da i dalje ne placaju nikakve poreze, struju, kiriju za lokale u centrima naselja, a da stanovnistvo i dalje kupuje robu koja je gotovo duplo skuplja nego roba u Centralnoj Srbiji, kako bi oni imali enormne zarade. Srpsko stanovnistvo sa severa Kosova je stavljeno u jednu ocajnu situaciju: sa jedne strane ono razume da bi postavljanje kosovske carine definitivno znacilo odvajanje od maticne drzave sto niko ne zeli, a sa druge strane bi nastavak dosadasnjeg stanja vodilo u nastavak enormnog bogacenja pojedinaca, anarhiju i bezakonje koje je vec u prethodnih par godina uzelo toliko maha, da je postalo neizdrzivo. A, tom bezakonju direktno su kumovale sve opstinske i republicke vlasti od '99-te do danas.

Kako se kaže? Irak ili Iran?

pre 12 godina

Završetak operacije "Nezavisno Kosovo"? Preuzimanje nadležnosti na severu? Pre ili kasnije bi se desilo. Bolje pre. Priče o podeli su bile tu da održe popularnost političara iz manjih stranaka. Sad će da se desi "nezamislivo", zapaliće se par džamija po Srbiji i zdravo đaci. Amerikanci će da pritiskaju male države da priznaju Kosovo. Po 3-4 godišnje... Do pobede jačeg nad slabijim. Prirodan proces.
A da smo nekim trikovoma uveli Albance u pregovore o podeli, došlo bi i do pregovora o predavanju Preševske doline u zamenu za sever Kosova. Pu, pu, daleko bilo.

milos

pre 12 godina

Komsije Albanci hvala na vasim komentarima...Na administrativnom prelazu moraju biti sluzbenici Srpske nacionalnalnosti svidelo se to vama ili ne...Pozdrav komentatoru koji stanovnike severa Kosova tj. Srbe naziva krimogene strukture...Prava lica se pokazu u komentarima..Mi ne mislimo da je stanovnistvo pokrajine krimogeno vec samo za "politicare" iz Pristine !

rini

pre 12 godina

Normalno sve se odvija onako su planirali Thaci-Buhler, svrha svega ovoga sto se desilo proslih dana je da se zaustavlja sverc na tom delu, i da se zaustavlaju prelaz kamiona zbog reciprociteta. Znaci na Jarinje nema carinika ali nema ni prelaza za kamione ko bajagi ostecenje krova
( pa ne moze da se riparira ), a na Brnjaku sad imate Kfor i carinike albance koji takodje ne pustaju kamione. Pa onda daj izvolite verujte Bogdanovicu ili stvarnostu na tim granicama.

bez_cenzure

pre 12 godina

(Ekrem, 28. jul 2011 16:01)

Ka administrativnoj liniji sa Kosovom nema nikakvog prelaza. Takav postoji samo sa strane Kosova postavljen od NATO-a/UNMIK-a/EULEX-a. Sa srpske strane sam jedanput vidio da stoji nekakva bodljikava žica pored puta i ništa ne upućuje da je tu nekakav granični prelaz(ovo se odnosi na Merdare). Pogledaj bolje! Što se Makedonije tiče tu već postoji granični prelaz sa mislim 4 trake jer je Makedonija država.
Logično je da na Jarinju budu lokalni Srbi umjesto Albanaca iz Đakovice koji tu nemaju šta tražiti osim da budu instrument u Tačijevim rukama za provokaciju tamošnjeg srpskog stanovnišva koje je na sjeveru KiM apsolutna većina.
Što se šverca tiče mnogo je veći u područjima ka Albaniji i prelazu Đeneral Janković ka Makedoniji. Na prelazima ka Albaniji šverc se i ne kontroliše i pored narkotika ulazi i GMO govedina iz Južne Amerike i ko zna šta sve još. Šuplju priču o stopiranju šverca pričaj nekome drugom jer se premijer te vaše "republjik" bavi upravo švercom i kriminalom via Albanije i Makedonije. Cilj Tačija je da na silu pripoji taj jedini slobodni dio Kosova i Metohije vašoj "republjik". To je mnogo važniji cilj od "sprečavanja šverca". Kao papagaji ponavljate o nekom švercu i kriminalu na sjeveru Kosova i Metohije a čitav taj vaš prostor na kojem obitavate južno od Ibra stvoren je kriminalu ali vašem od kojeg i živite jer proizvodnje nikakve dole nema. Ako vam Srbi na sjeveru kažu da ne žele živjeti u toj vašoj republjik poštujte to. Silom nećete ništa postići na sjeveru jer je tim ljudima sloboda najbitnija i sve će uraditi da spriječe okupaciju.

agim

pre 12 godina

Ne razumem u čemu je razlika dal je srpski ili albanski carinik, podrazumeva se da oni rade svoj posao po pravilu struke isto.
(zbunjen, 28. jul 2011 14:17)
Problem je sto srpski carinici na ta dva prelaza NE izvrsavaju naredbe svojih predpostavljenih a to je Bajram Rexhepi.To je i GLAVNI problem zasto je intervenisala specijalna policija Kosova jer Srbi nisu radili svoj posao kako treba.Nisu prvi poceli specijalci (kako se tvrdi u srbiji)vec su srpski carinici provocirali sve ovo.Naredba predpostavljenih je naredba i tu nema prigovora jer se ti srpski carinici placaju od MOJIH i para od 95% albanaca,bosnjaka turaka itd.

bez_cenzure

pre 12 godina

Cilj Prištine je postavljanje carine na sjever Kosova gdje bi provodila svoju odluku o reciprocitetu (samo ne znam čega) i kako bi zaokružila svu svoju teritoriju i radila i sa Srbima na sjeveru šta im volja. To je nedopustivo. Cilj Prištine je i da provođenjem odluke o embargu na uvoz robe iz Srbije spriječi bilo kakav dotok robe iz Srbije kako bi Srbe sa sjevera primorala na saradnju pod albanskim uslovima što je opet nedopustivo. Sada će uvesti embargo na robu. Sutra neće pustiti nikoga iz Srbije da uđe na to isto Kosovo kada god im bude volja. Zbog toga je nedopustivo prisustvo tkz. carine Kosova na sjeveru KiM. Sada traže zabranu srpske robe sutra će nekome od zvaničnika Srbije zabraniti ulaz preko tog istog sjevera KiM. Ta dva prelaza su od životnog značaja za Srba sa sjevera KiM.

Ekrem

pre 12 godina

Ima li sa srpske strane na granicnim prelazima prema Kosovu i Makedoniji i policajaca ili carinskih sluzbenika albanaca sa juga Srbije (pretpostavljam da ih ima!!)? Zasto oni tamo nisu neki problem a ovi drugi na severu Kosova jesu?

Todor

pre 12 godina

Ko su oni huligani koji su palili granišni prelaz?
Ja nigde nism pročitao niti jedno ime.
Da li su srpskog prekla ili je opet podvala?

e-krem

pre 12 godina

Beograd i kosovski Srbi traže da na prelazima ne bude carine i da tamo budu službenici srpske nacionalnosti.

Nisu trebali ni da se oglase,Kosovo sve vreme tvrdi da se radi o svercu i kriminalu i kud cete bolju potvrdu od ove.
Sama cinjenica da Srbi sa Kosova kupuju po Srbiji bez placanja PDV i tu istu robu prodaju jeftinije na Kosovu od istih proizvoda ostalih zemalja bi u normalnoj zemlji podigao stanovnike te zemlje na noge ali Srbija je jos daleko od normalne zemlje.

svi smo mi veverice

pre 12 godina

Znači, da ne bi plaćali ni carinu, ni PDV, ondašnji bizMismeni patriJotske retorike su spremni da proliju i tudju krv?

Njihov džep je važniji od tudjih života?

A ovčice se primaju? I borili bi se do zadnjeg Srbina za nečije ugrožene džepove?

Tuga brate...

bane

pre 12 godina

Radi se o republici Kosovo i normalno je da tu bude carina. Svi koji misle da nije tako neka se zapitaju sta ce uopste granica ako je to teritorija Srbije? Unutar jedne drzave nema granica. Zna to i vlada. Samo sto ima neverovatan pristup problemu.

Sever se pokoriti nece

pre 12 godina

Ono sto je jedina istina ovde, jeste militarizacija severa od strane kosovskih, Tachijevskih policijskih snaga i sluzbi. Dajte molim vas, to ce i dete od 5 godina zbrojiti. Pa celo Kosovo, kao i svi njegovi "vladari" su kriminalna tvorevina, a prodaju nam pricu o tome kako je sever Kosova "crna rupa" u tzv. demokratskoj, pravnoj i istinoljubivoj "drzavi" Kosovo. Oni koji su palili, klali, prodavali srpske organe, rusili srpske svetinje, pod budnim okom belosvetske svite POSMATRACA I MIROTVORACA, traze POSTOVANJE REDA I ZAKONA! Boze ima li te gde?!
Dok im duva vetar u ledja od strane gospode iz Vasingtona i Brisela, i dok nas predsednik obljubljuje skute kojekakvih mocnika zarad nekakve kandidature za EU, narod ce ispastati, ne samo na Kosovu, vec u celoj Srbiji. Ali... Vremena se menjaju, pa ce i ova! Lopta je okrugla.
I da napomenem, carina je funkcionisala, ali juzno od Z. Potoka i Kos. Mitrovice, od zadnjeg paljenja punktova. Tamo gde je linija razdvajanja srpske teritorije i albanske. Pa neka uvode embargo na robu iz Srbije, mogli su to i pre! Ali ono sto boli Tacija, je to sto na severu Kosova, u svih 5 opstina, nema ni "T" od Tachijeve drzave. E nece je ni biti, dokle god je ovde Srba.

vesko

pre 12 godina

Nisu albanske nego kosovske carine.Albanske carine su malo dalje.
Na kosovskim carinama ima i albanaca i srba i drugih.Ne moze Slavisa da odredjuje nacionalnu pripadnost carinaca.Valjda i u srbiji ima koji albanac koji radi u carini Srbije.

karaburma

pre 12 godina

Ako je nasoj vladi cilj ukloniti granicne prelaze onda je protiv nezavisnosti Kosova. Ali, ako su za granicni prelaz na kome ce carinici biti srbi - tada znaci priznajemo nezavisno Kosovo, jer priznajemo granice. I taj deo pripada tehnickim pitanjima, a ne novinskim izvestajima.

Predrag

pre 12 godina

Sva ova ujdurma na ovim prelazima mi liči na rešavanje rebusa: Kako Albancima prodati srpsku robu i pri tome izbjeći da na bilo koji način uradimo nešto što bi makar ličilo na priznavanje "Kosova"?

Da li je rešavanje ovog rebusa vredno ugrožavanja srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije?

I stvarno mi smešno zvuče razni komentari kako se nije znalo da propadnici SNP 1389 idu prema Kosovu?

Pročitajte vjesti na ovom sajtu:
"19.50 Na Trgu Republike u Beogradu ipak nije došlo do najavljenog okupljanja ekstremističkog pokreta SNP 1389, javlja "Blic". Policija legitimiše i proverava sva sumnjiva lica. Za sada nema incidenata. Incidenti na Jarinju se povezuju sa srpskim ultradesničarskim grupacijama"

ili:
19.33 Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao da se nasilje na Jarinju odmah prekine i uspostavi mir. "Huligani koji izazivaju nasilje nisu oni koji brane i ni građane niti državu Srbiju", poručio je predsednik Srbije.

Zna se koga Tadić naziva huliganima i ne verujem da predsednik države nije znao kuda se kreću ekstremisti!

A ko se igra gluvih telefona i pravi se da ne vidi šumu od drveća je njegova stvar! i glupo je očekivati da su i svi ostali slepi i manje inteligentni!

Апис

pre 12 godina

@skywalker
братанац,много си неистина изнео и потпалио људе овде. Престаните непроверене ствари да пишете. Реч је лавина.

dezuram i kao spinujem

pre 12 godina

Bas je dirljivo kako se dezurni Albanci "brinu" da gradjani Srbije ne budu zakinuti za pdv i jos ce da ispadne da albanski nacional-sovinisti zele da okupiraju sever Kosova jer ne mogu da podnesu da srpski budzet bude siromasniji nego sto treba. Skoro da im poverujemo tako su "uverljivi". Jedini cilj albanskih nacosha na celu sa Tacijem je stavljanje pod kontrolu severa Kosova i zaokruzivanje albanskih nacionalistickih i teritorijalnih pretenzija. Da je Albancima, a narocito ovim dezurnima tako stalo do postovanja zakona i reda, za pocetak ne bi uopste podrzavali stvaranje jedne ilegalne paradrzave na teritoriji suverene drzave a i vec davno bi uradili nesto da se uhapse kriminalci kao sto su Taci i kompanija, ili bi trazili da se spreci sverc iz Albanije, insistirali bi na vracanju imovine prognanih Srba, na hapsenju albanskih zlocinaca, bili bi protiv te kriminalne privatizacije koja je obavljena u "drzavi kosova", trazili bi objasnjenje gde su milijarde koje su poslate u "drzavu kosova" ... mnoge stvari bi trebalo resiti u samoj "drzavi kosova" pre nego sto se krene sa licemernim i supljim pricama kako "preposteni" Albanci samo zele da uvedu red i zakon a Srbi "kriminalci" im to ne daju. Ali samo nastavite dezurni Albanci, nas sve te vase price, glumljenje naivnosti i ovo amtersko spinovanje, odlicno zabavljaju.

Dule NS

pre 12 godina

E tako KFOR "drži reč" ! ;)
Pravi primer Srbima koji "ne drže reč"! Zar ne?
I onda se pitate zašto huligani pale administrativni prelaz? Pa možda zato što iz dosadašnjeg iskustva znaju da nikome na Kosovu ne smu da veruju?!

...Mada, koliko znam, ti huligani još uvek NISU ZVANIČNO IDENTIFIKOVANI!
A još čudnije je to zašto su napali baš prelaz Jarinje a ne i Brnjak, iako je Jarinje tada bilo sa Srpskim carinicima (bar se tako moglo zaključiti iz vesti). A sada na oba prelaza nemate više Srpske carinike!
Mislite malo o tome ;)

Dardani

pre 12 godina

A još čudnije je to zašto su napali baš prelaz Jarinje a ne i Brnjak, iako je Jarinje tada bilo sa Srpskim carinicima (bar se tako moglo zaključiti iz vesti).... Ocigledno je zasto nisu napali Brnjak vec samo Jarinje, jer na Brnjaku su vec bili postavljeni jake jedinice KFOR-a dok na Jarinje nije ih bilo izuzev granicne policije Srba koi kao sto vidite na snimke povlace svoj personal i bezu pri dolazka "Patriota" koi pale zgradu i pokoji auto na garnicnom prolazu.Raspitajte se medju gradjanima Srpske nacionalnosti koi su bili na stotine okupljeni tu ispred granicnog prelaza i zabarikadirali put kako im je trazeno da se odalece od punkta od strane nekih 50 tak mladica sa maskama na licu i sekirama,molotov koktel koje su ubrzo bacali na zgradu i zapalili je ...Teznja vlade Kosova jeste da ima pod kontrolu granicui na sever Kosova i to nije tajna,i to nije samo ekonomski razlog (jer stvarno se tamo izuzev normalnog snabdevanju tog dela naroda sa svakodnevnim namirnicama vrse i veoma mnoge druge "ilegalne aktivnosti" svakojakih podzemnim grupa a i ekstremni formacija)posto je vec vlada Kosova uvela embargo na robu koja dolazi iz Srbije a sve to sama po sebi vuce i politicke poene za vladu a i narod Albanskome na Kosovu(pogotovo posle proglasenja nezavisnosti od Srbije)i ovakvo nesto ne odgovara niti vladi Srbije (Kosovo je Srbija) niti mestanima Srba na severu Kosova(odseceni od matice simbolicno postaju deo Kosova i kosovske administrativne vlasti) ali ponajvise onima svercerima i mafiozima pa i ekstremistima koi sever Kosova niposto ne odgovara da su granice pod kontrolu policije i carine jer ih na taj nacin sprecavaju u blagodeti anarkije koi je verujte raj za ovakve grupacije ,,,,, Istina je ocito veoma priblizno nacinu koi sam ja opisao a da ima razlicite poglede na status Kosova od strane Srbije(i Srba na severu) i Albanaca na Kosovu to je vec realnost koja postoi ali da su gradjani Srpske nacionalnosti ugrozeni zbog postavlanja tih granicnih kontrola od strane vlade Kosova sama po sebi ili da se potom nekom silom nameca prihvatanje Kosova kao drzavu od strane vlade Kosova (to jest policije pa cak bili oni i Rosa ) to je samo izgovor jer mogu oni jos dugo godina bojkotirati Kosovku vladu mirno i stvarati paralelne strukture isto kao sto smo mi nekada radili pod rezim Milosevica iako je granice cuvala vojska SFRJ a kasnije SRS i Crne Gore a da ne pricamo o unutrasnosti teritorije Kosova koja je bila u potpunosti pod kontrolom centralne vlasti Srbije. Mir zavisi od nacina koim ce se Srbi suprotstaviti ovim teznjama vlade a moram reci i naroda u ogromnoj vecini Albanskom na Kosovu.

Pedjaa

pre 12 godina

Ma ovo je sve bezveze, ništa se nije promenilo i ništa se ne može promeniti, paljenjem imovine. Kosovo je NATO državica i NaTO neće popustiti ovoj jadnoj Srbiji pa da se svi na glavu posadimo. Ludaci mogu organizovati i oružane akcije ali se opet ništa neće i ne može promeniti. NATO pakt je 1999.godine osvojio Kosovo i to je činjenica koju naši političari ne smeju da izgovore. Problema dole ne može biti, može biti samo poginulih, ali to su nečija tuđa deca, a ne deca političara u predizbornoj godini/nekim partijama u Srbiji odgovara eskalacija na Kosovu, jer tako dobijaju na značaju*. Albancima ovo odgovara da se Srbi konfrontiraju sa NATO-om (KFOR-om), pa onda oni neće imati problem pred domaćom javnošću kao u slučaju da ne uspe akcija njihove spec.policije. Ovo sve nikako ne odgovara građanima Srbije i Srbima na Kosovu koji ponovo ne spavaju noćima, brinući se za bezbednost svojih porodica.

Zoki

pre 12 godina

Ja ne znam šta je KFOR obećavao, ali ako je obećao na graničnim prelazima povratak na pređašnje stanje - nije održao reč. Pa jedini razlog za slanje kosovskih specijalaca je bila uspostava njihove carine na prelazima. Ako ostane na ovome, onda im je to pošlo za rukom.