Sreda, 27.07.2011.

13:03

Beograd traži stanje pre upada ROSU

Goran Bogdanović i Borislav Stefanović zatražili od Kfora da situaciju na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova vrati u stanje pre upada specijalaca KPS.

Izvor: B92

Beograd traži stanje pre upada ROSU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Nevit

pre 12 godina

@Pravda

Ne razumem kako se trebamo braniti ???
Po sistemu "ako mi opali šamar, ja mu okrenem i drugi obraz" ?
E tako se nećemo nikada odbraniti, Albanici provociraju i nasilno postavljaju granice između KiM i centralne Srbije...
Ne kažem da se nasilje nasiljem rešava, ali opcija "mirnim putem" u ovom slučaju ne pomaže mnogo...

agim

pre 12 godina

Trebalo bi podignuti dva-tri aviona u znak upozorenja. Čisto da se zna da se na svaku upotrebu sile može odgovoriti silom.
(Čisto da se zna..., 27. jul 2011 15:01)
Mozete vi podici i ta dva-tri aviona koja su vam jos preostala i koja su jos donekle ispravna al si zaboravio da ce onda isto tako da se podignu 2-2 hiljade najsevremenijih bombardera da ponovo pozdrave nebo nad Srbijom.Eto cisto da ti kazem jer si izgleda zaboravio nesto..Odavno bi vi to uradili ali "prpa".

1244. ОДМАХ

pre 12 godina

Јааооо Билеру! Види га! Прича о 1244 и придржавању резолуције.
Ало, човече, по 1244 искључиво само КФОР и УНМИК, који по истој морају спречити БИЛО КАКВЕ сукобе! Никакав РОСУ или КПС!
Никаква Тачијева Влада! Самопроглашење! По 1244 између осталог, СРПСКА УНИФОРМИСАНА ЛИЦА морају да чувају све кључне административне прелазе и културно-историјске споменике!
Ту резолуцију су прихватиле --СВЕ-- сталне чланице СБ УН!
Зато Запад ћути о тој резолуцији, а на још већу срамоту и Тадић годинама ћути и бацио је у запећак! Данас је Русија рекла да се све мора решавати у оквиру 1244. Па се Запад и због тога буни за заседање УН.
Ало власти! У СБ УН ставите на сто 1244 и максимално искористите подршку коју имате! И искористите ове и догађаје из кобног марта као адут!
Тражите за почетак имплементацију дела резолуције о српским униформисаним лицима.
ДОСТА ЧЕКАЊА! 1244!

Cubrilo

pre 12 godina

"Na prelazima Brnjak i Jarinje stanje mora da bude isto kao što je bilo. Ovo što su uradili na Brnjaku je pokušaj da se instalira institucija Prištine na ovom prelazu, koji oni nazivaju graničnim. On to nije i nikada neće biti. Isto žele da urade i na Jarinju", upozorio je Stefanović."

E moj sinko, ne lupaj majke ti. Kako to nije i nikada nece biti kada su oni to vec uradili i vidis da jeste i da ce oni da sede na tim granicnim prelazima, a tvoji kamioni ce moci da udju taman koliko im je dovoljno da naprave polukrug, okrenu se, i odu natrag odakle su dosli. Znas li ti sta znaci ta uzvisena rec "realnost"? To je ono sto zaista jeste, sto oci vide a usi cuju, a ne ta tvoja fatamorgana u polusvesnom stanju/bunilu.

srdjan

pre 12 godina

Ako smatrate faktickim stanjem da je Kosovo postalo republika, da li fakticko stanje da na severu Kosova zivi preko 95% Srba i da na tom istom severu Kosova ne funkcionisu nikakve kosovske institucije, niti taj deo Kosova dobija novac od tzv. kosovske vlade, vec od Srbije, znaci da nepriznate kosovske vlasti trebaju da salju specijalne snage da zauzimaju granicu, a pri tom znaju da narod nece da prihvati takvu stvar i da ce da brani svoje interese. Ako neko ima pravo da otima teritoriju od suverene drzave i na njoj stvara novoizmisljenu drzavu sa krajnjim ciljem stvaranja velike Albanije, zasto na toj istoj teritoriji neko drugi ne moze da zivi onako kako odabere???

DjokaBomba

pre 12 godina

Ko kaže da se dole uopšte nešto dešava? Eto,na televiziji turske serije,sundjer bobovi,menjam ženu i ostale nebuloze!Poslanici raspravljaju o nekim glupostima pre nego što odu na odmor da osole svoje debele zadnjice! Znači,stanje "redovno"! Ali ako nešto zagusti tu su ovi šutanovčevi manekeni i manekenke u uniformama sa reklama da nas čuvaju!

Danijela

pre 12 godina

Ovi kojima je dosta price o Kosovu slusace nove price jer Srbiju ne pustaju na miru. Vlada treba da preduzme konkretne mere i zaustavi svaki dijalog, jer od dijaloga sa Albanicma nikada nije bilo nista, zapravo svaki dijalog oni zacinjavaju sa silom. Takodje Vlada treba da preduzme vise restriktivnih mera i naravno sila je uvek legalno sredstvo, kao sto je uostalom i EU primenjuje...I otvoriti alternative, jer ako nemate alternative, onda ste nas sve osudili na propast.

neko iz mase

pre 12 godina

Stefanović je, u razgovoru sa Srbima u selu Zupče, koji drže u totalnoj blokadi saoraćaj na magistralnom putu Priština - Ribariće prema prelazu Brnjak, naveo da je Kfor izigrao jučerašnji dogovor.

Naivcine! Zar ste ocekivali drugacije! Sva sreca pa su Srbi to skontali jer oni na tom prostoru znaju mnogo bolje od vas ko su Taci i ekipa i znaju da s njima nema ni dogovora niti pregovora! Samo da Srbi ne daju da im se ponovi scenario iz 2004. godine. Znaci Jarinje prelaz je oslobodjen a Brnjak je jos uvijek okupiran.

Dušan

pre 12 godina

Tači priča o "teritoriji koji kontrolišu šverceri"? Možda misli na Kosovo koje kontrolišu ratni zločinci koji trguju drogom i organima?

Marko

pre 12 godina

Kako mi je super sto me sve ovo ne dotice, cak ne znam ni sta se desava i ko koga blokira :D Jer jednostavno nemam za koga da se cimam, ovaj narod je pokazao pravo lice jos odavno i ne treba ga zaliti ;) Naci ce se opet dezurna ekipa da iskoristi sve ovo i da polomi neki butik ili slicno i da obezbedi sebi nove patike u celoj prici.Ziveo nebeski narod, xaxaxa!

kineski mandarin

pre 12 godina

Cuo sam da su albanski carinici dovedeni sa granicnog prelaza kod Djakovice i da im nisu kazali gde ih vode te da su sada uplaseni. A i to je jadno, posalju te tamo gde si totalno okruzen rivalskom grupom i kazu, radi to i to a realno ne smes. Tako da nije cudo sto oni samo sede a Srbi regulisu saobracaj. Ali realno, sedenje im nece pasti tesko jer svi mi znamo da su i kod Djakovice sluzili kao ikebana (vrlo dobro znamo kakva je ta "granica" izmedju Kosova i Albanije, valja se tamo sve i svasta)!

Da li je moguce da im nije jasno?

pre 12 godina

Razlog tome je što je na prelazu Brnjak postavljen drugi sastav vojske i policije. Tamo je 15 pripadnika granične policije Kosova i tri carinika, svi Albanici.

Carinici su dovedeni sa područja Đakovice, a pre toga im nije rečeno da idu na prelaz Brnjak. Dodali su da su uplašeni i da su mislili da ih voze na neki od prelaza u albanskoj sredini.

Pa dobro da li su ovi Albanci normalni? Ocito nisu! I zele sukob koji svjesno provociraju! Srbi s razlogom protestvuju! Doveli Albance ni manje ni vise nego iz Djakovice koje ce opet Taci zrtvovati ako dodje do sukoba. Izgleda vam malo pogibija jednog policajca! Vi bi zeljeli da jos koji nastrada! Sta ce albanski carinici tzv. nezavisnog Kosova u 100% srpskoj sredini. Jedino da provociraju srpsko stanovnistvo!

Ivan

pre 12 godina

cekaj, pokusavam da shvatim situaciju....ALBANCI SA KOSOVA kritikuju kako se na severu svercuje droga???????? pa ako ovo nije najsmesnija stvar koju sam cuo ove godine....

Kokorayko

pre 12 godina

Godina 2011. Ljudi trče uz signal na uzbunu ka barikadama.Ne znam za ostale ali meni se ovaj Balkan smučio skroz.Vidim odavde da mi ne gine neki Novi Zeland,samo što dalje od ovih ludaka.

cica

pre 12 godina

ima li ova drzava predsednika da poseti svoje ljude ili mu je kristalni POLAK vazniji od svega sto ima veze sa srbima...

sramota
POZIVA SB UN da se skupi a nije ni svoje ministre okupio
BRUKA BRE!

Vaske

pre 12 godina

Sto ovoliki "ratnici" jos uvek traze ovde?

Onaj ko je hteo da uputi podrsku sa lica mesta vec je mogao da bude dole na barikadama da je hteo..

Da je neko stvarno hteo da ode ne bi drndao ceo dan po tastaturi i filozofirao sta treba vec bi seo, otisao i ponudio svoj zivot na raspolaganje...

Ali ne, svi hoce da budu generali iz pozadine koji sve znaju, ali ako moze da neko drugi da ratuje ..

DjokaBomba

pre 12 godina

Ko kaže da se dole uopšte nešto dešava? Eto,na televiziji turske serije,sundjer bobovi,menjam ženu i ostale nebuloze!Poslanici raspravljaju o nekim glupostima pre nego što odu na odmor da osole svoje debele zadnjice! Znači,stanje "redovno"! Ali ako nešto zagusti tu su ovi šutanovčevi manekeni i manekenke u uniformama sa reklama da nas čuvaju!

Realista

pre 12 godina

Zao mi je zbog gubitka jednog mladog zivota. Saucesce njegovoj porodici. Kao pripadnik policije znam kako je biti glineni golub. Pa drage komsije Albanci, mnogo je pripadnika MUP Srbije na KiM stradalo slicno od ruke vasih terorista. Sada od metoda, koje su primenjivali vasi gerilaci, stradaju policajci KPS. Ko se maca lati, od maca i strada.

voja

pre 12 godina

svi vi koji ste protiv rata,netreba da brinete.generali su nam u hagu,vojska u rasulu.sutanovac na moru a tadic negde u inostranstvu.a ovo malo vojnika sto imamo treba sacuvati za avganistan i irak.

Local Staff

pre 12 godina

Na Jerinje vraćeni carinici srpske nacionalnosti?? Koliko je meni poznato takvi ne postoje jer carinu još od proglašenja 'nezavisnosti' pokrivaju stranci iz EULEX-a. Načusmo se svakakvih dezinformacija ovih dana zaista...

Balvan

pre 12 godina

Sve ide po planu pa nam i srpsko stanovnistvo pomaze. Kamioni sa Merdara vraceni nazad a Jarinje i Brnjak blokirano da ni misevi ne mogu proci a kamoli kamioni sa srpskom robom. Ako vam za koji dan ponestaju namirnice svratite do pijace na juznoj strani ima dosta za sve.

ExNS

pre 12 godina

Citam sve ovo i setim se vica sa pocetka 90-tih.
"kako su izumrli dinosaurusi? Naleteli su na goloruki srpski narod!!!"

Strasno je kako je Srbija ostala bez saveznika i kako Srbi za sve ove godine nisu shvatili da se rat ne dobija samo vojskom, policijom i tajnim naoruzavanjem. Uzas. Nista nisu naucili do sada.
Raspad Srbije ce biti jako bolan.

Martin

pre 12 godina

Znaci ovo je plan za podelu Kosova. A bas sam se pitao kako ce biti sproveden. Na kraju normalno konferencija gde ce se sve i utanaciti. Svi "gube" i svi "dobijaju".

Bernard Kuschner

pre 12 godina

Evo i mog misljenja.Kao sto ste se najzad pogodili za cijenu, pa dali Hadzica i Mladica u Hag, izgleda da cemo i mi morati dati nekog. Za vas je to ulazak u kandidaturi za EU a to je za Kosovo zavrsni cin integriteta cele drzave unutar svojih sluzbenih granica. Sada ce se to odviti lagano da bi se narod navikao na te promene, ali uglavnom prvi i najbitniji koraci su odradjeni, i natrag nema.Ionako Srbiju kosta jako puno odrzavanje tih paralelnih struktura na Kosovu a sa zabranom izvoza prema Kosovu to znaci dupla steta. Do septembra mjeseca ova ce se epizoda zaboraviti jer ce biti drugih novijih i vjerovatno zanimljivijih. Uglavnom, od politicara mozes puno toga nauciti ali moras pratiti retroaktivni redosljed dogadjanja i na kraju povezati to sa momentumom.Uvek se tu da nesto raskrinkati. Bice krijumcarenja i dalje ali u marginalnim kolicinama.Nemojte se previse emocionalno potresati jer je ovo van vaseg i naseg dohvata.

darko

pre 12 godina

Možda ništa ne možemo uraditi ali ko se usudjuje da kaže da se USA ponaša fer i da nas ne ponižava e tako se stvara neprijatelj a ne prijatelj.
Zašto im trebamo kao neprijatelji molim svima koji vole USA da mi odgovore .
Jer USA nije obicna imperijalistička drzava sa cinicnom politikom?
Razdvojde unutrašnje uredjenje sa spoljnom politikom jedne drzava u ovom slucaju USA i Atina je bila domkratska pa je opet imala imperiju i porobljavala druge.

Sale Marino

pre 12 godina

Citam clanke i komentare ovde, u Politici, Blicu i ne mogu da verujem da ama bas niko ne pominje najvazniju komponentu Kosovskog problema: NIJE KOSOVO POSTALO NEZAVISNO NEGO GA JE AMERIKA OKUPIRALA.
USA tamo vec ima izgradjenu dzinovsku bazu Bondsteel zbog koje nas je i bombardovala ignorisuci sve medjunarodne zakone - zasto za ime bozije bilo ko misli da oni to ponovo ne bi uradili da bi tu bazu sacuvali?

Ovo bi Tadic trebalo da kaze svima, bez uvijanja da bi ljudi znali zasto Srbija nece da ratuje - zato jer Boris nije moron kao sto je Sloba bio.

mitrovcanin

pre 12 godina

okey je Borko,ali svi znamo sta se desava sa covekom nakon sto oseti kako je kada mu masa aplaudira..p.s.Kako se sada Dzeremaja jede,hahah..

Минa

pre 12 godina

Народ је доле остављен на цедилу, мора се помоћи. Одмах се поставља питање зашто, ево проћиће и 48 сати, још нема седнице Народне скупштине Р. Србије где би једина тачка дневног реда била Ситуација на северу Аутономне покрајине Косова и Метохије.

ivca

pre 12 godina

Zao mi je tih ljudi koji pokusavaju da zive na Kosovu. Najgore je sto nista ne zavisi od njih, jer Kosovo je prodao jos Tito. Ovo je zavrsna faza, ocepljenje od Srbije

kv

pre 12 godina

A gos Sutanovac ,znali neko ge je on ....Zamislite vest ministar vojske gospodin Sutanovac se hitno sa odmora vratio u zemlju zbog situacije na severu Kosova........valjda je ovo njego fah .........ili nije........

Jorge CG

pre 12 godina

Komšije u Srbiji, je'l moguće da vi ne kapirate da su Kosovari (već) završili posao?? Pa njima uopšte nije bio prevashodan cilj da "zauzmu" te 2 granična prelaza. Gluposti! Njihov cilj je bio da prelaze van kontrole KPS-a i kosovske Carine prosto izbace iz "igre", jer se tu nijesu primjenjivale odluke Vlade Kosova, uključujući i onu o nepriznavanju srpskih pečata. Šta to znači?? To znači da je Priština željela da isti (ako već ne budu stavljeni pod punu kontrolu Prištine, što je bilo preambiciozno jer to ne bi dozvolio EULEX), onda ili budu: a) zatvoreni ili b) toliko medijski eksplotisani da na pomen "Jarinje" i "Brnjak" čak ni Srbi iz Srbije ne budu (u strahu za svoj život) voljni da rizikuju i voze robu tuda. I u tome su uspjeli! Uostalom to je jasno iz medijskih izvještaja koji se mogu čuti/pročitati na kosovskim medijima, ali i medijima u regionu. Čak je danas u Prištini potpisan i Sporazum Kosova i Albanije koji ima za cilj punu relaksaciju prometa čime Kosovo, dok istovremeno blokira puteve između Srbije i sjevera Kosova, želi maksimalno rasteretiti sve druge koji vode ka prelazima pod kontrolom Prištine. Ali, vidi se da u Srbiji još preovladava logika (XIX vijeka) da je najbitnije čija se zastava negdje vije i koje je nacionalnosti policajac koji pregleda kamion, a ne kuda ide novac, ko ga kontroliše i za čiji se račun prikuplja.

Pravda

pre 12 godina

Vec vidjen scenario "spontane odbrane vekovnih ognjista". Zavrsice se nazalost na isti nacin kao i sve prethodne svinjarije koje su organizovali srpski nacisti - Srba vise nece biti na Kosovu.

Koliko puta treba da nam se desi ista stvar da bismo se konacno obracunali sa fasistima koji brukaju srpski narod?

Milan

pre 12 godina

Drzava nema plan,niti strategiju. Glavni pregovarac savetuje ljude da budu pripravni i da blokiraju puteve. Na kraju ce Srbi biti krivi za incidente.

Arusha

pre 12 godina

1. Kosovo je jedinstvena carinska zona. Priznajete li ili ne Kosovo kao drzavu, nema veze, i po 1244 i EULEX-u, Kosovo je jedinstvena carinska zona.

2. Policajci su isli tamo da postavaljaju carinike koji ce raditi u ovoj carinskoj zoni.

3. I osiguraju da nedavno resenje vlade Kosova se sprovodi. Mozete reci sta god hocete, ali cinjenica je da roba Kosova vec 3 godina ne moze u Srbiju.

4. Jedan Albanski policajac je ubijen, dok niti jedan Srbin povreden (izvor: b92). Mozemo se posluziti teorijama zavere i reci da su ga Albanci ubili, ali, to mi bas ne deluje logicno.

Mitrovcanin

pre 12 godina

@etnapr
Molim te nemoj da pricas kada ne znas... Srbi kao i roba se propustaju kroz barikade u oba smera. Kfor ne moze proci... Rosa danas nije vidjena. Dobro smo organizovani i spremno ocekujemo svaki njihov sledeci korak. Videcemo sta ce biti ...

s

pre 12 godina

@Petrit, ovo je 21 vek, za sve postoji vreme i mesto. Ako se nesto zeli, kao sto se zeli kontrola carina, teritorije itd. onda za to sluze vec zapoceti pregovori. O tome se razmatra, diskutuje, vode dijalozi. Neko nesto dobije, a neko izgubi. To je stvar kompromisa i dobrih komsijskih odnosa, a ne da se salju odmah maskirane policijske snage da nesto zauzimaju. Samo zamisli situaciju u kojoj srpska policija prodire do mosta na Ibru, bez ikakve najave, dozvole, bilo cega. Verovatno bi ste to ocenili kao veoma drzak akt, sa ciljem da se destabilizuje normalan zivot. Uostalom, vi smatrate da je Kosovo vasa drzava, mi da se srpska, to su razliciti stavovi, a u stvari drzava pripada onom ko zivi na njoj. Dakle zakljucak, vrlo jednostavan. Kao sto Srbi moraju da se pomire sa cinjenicom da je Kosovo vecinski naseljeno Albancima, tako i Albanci moraju da se pomire da je sever Kosova vecinski naseljen Srbima i da niko nece dobiti sve sto zeli! Rat, tuca i nasilje nisu nacin.

Orhan

pre 12 godina

Znate , i pre 10 godina su policajci ubijani metkom u glavu , i to oni koji su poslati da sprece krijumcarenje oruzja na Kosovo. A uz policajce i carinici, i sumari, i postari i zene i deca i Srbi i Albanci ...posle toga je dosao rat...

Jovan

pre 12 godina

Uostalom policijske snage Kosova su poslate tamo kako bi funkcionisala carina i zaustavili krijumcarenje i ilegalni uvoz roba na Kosovu.
(Petrit, 27. jul 2011 14:48)

Ma haj'te molim vas, kakva bre carina i krijumcarenje, ceo svet zna da kosovo sluzi kao siguran tranzit droge sa bliskog istoka i albanije ka daljim odredistima u EU, a o ZLOCINIMA, TRGOVINI i KRIJUMCARENJU ljudskih organa (prethodno izvadjenih iz neduznih Srba) tek treba da se govori. Samo polako, istrage nezavisnih politicara u EU ce kad tad uraditi svoje, a onda ce se svesti racuni i ko krijumcari, i ko sta carini. Pravda je spora, ali dostizna.

balvan vaskrese! vaistinu balvan!

pre 12 godina

mislim da je vreme da srbi izadju na ulice i obeleze dvadesetu godisnjicu ulaska balvana u istoriju srpskoga naroda! svuda podji, balvanu milom dodji! pobednicki slogan na sledecim izborima: i balvan, i Evropa! dve najjace stvari u vascelom kosmosu: srpski balvan i Barselonin stil igre. moc balvana je takva da je svojevremeno naterala Hrvate da sami sruse Vukovar, Bosance da bombarduju sopstvene pijace, tako da nije cudno da je balvan primorao Albance da ubiju sopstvenog specijalca, valjda od muke.

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Opet Balvan Revolucija... Srbi imate li pameti... učite li išta od istorije...
Pa za nas nije više ni Beogradska šljiva... mira će biti samo kad svi izumremo jer mi ne umemo da razmišljamo već mislimo da je znanje u topuzu.

Albanac iz EU

pre 12 godina

Nije za srbe severa Problem pecat Republike Kosova, njihov Problem je carina jer su se 12 god naucili da uvoze robu i to svakakavu od Droge ( Drogu naravno u saradnju Sa albancima) pa nadalje bez carine, e sada vide da u buduce nece moci bez carine ili bolje receno nikako, ovu kriminalci znaju da to dobro koriste kod mase kako navodno nacionalno smo ugrozeni, a masa njima veruje,naravno ti kriminalci su povezani i sa lokalnim politicarima i tako mesaju biznis i politiku,a srpski narod to coravo prati,a da se sve to dopuni zovnu ponekad i neki Pop,sta ima Pop da se umesa u politici?! Sa Popovima se ne ulazi u EU,ali eto kod srba sve je moguce a za evropljance to je smesno da popovi prave politiku!!!

Nebitno

pre 12 godina

Ja se stvarno nadam da ce svima u ovoj bednoj drzavi, ali SVIMA, uci konacno iz d....a u glavu da je sa Kosovom GOTOVO.Imam 35 godina i ceo zivot slusam o Kosovu.Necu vise.Sutra da se Kosovo vrati u Srbiju medjunarodnim dekretom-sta bi ste sa njim?Sa 2 miliona Albanaca koji nece da zive sa vama?Da li je bilo ko normalan?Zaboravite vise plakanje nad prolivenim mlekom.GOTOVO JE.Nazalost, nasi politicari vec godinama znaju da je priznanje Kosova politicko samoubistvo i na taj korak se uvijeno odlucio samo Ceda.Ostali mlate praznu slamu i "tihuju", kobajagi se nesto koprcaju...ALI....nema nista od toga.Trebalo bi raspisati referendum-da li smo za priznanje Kosova ili ne i na osnovu rezultata dalje planirati sve.I taj Ustav na koji se pozivaju svi je sam po sebi falsifikat-da li ste zaboravili da je glasanje za novi Ustav trajalo 2 dana i da su nam svima stizale SMS poruke da izadjemo na biralista.Garantovano nije ni bilo dosta glasova da se donese bilo kakav dokument...Hvala Vojislavu Kostunici na svemu...Pitam se samo zasto nije u prvim redovima na "administrativnoj liniji" kao "zabrinuti gradjanin"...

@petrit

pre 12 godina

У Србији се каже -> Ко о чему ..... о поштењу. Ви ћете неком да причате о демократским вредностима. Легло сте криминала и нарко срце Европе. Граница са Албанијом код вас и не постоји. Шверцујете све и ка Албанији и преко Црне Горе. Наравно да се Срби самоодржавају преко тих прелаза и тако ће и да буде.

otrov

pre 12 godina

@(Petrit, 27. jul 2011 14:48)
Kažeš da ste se odavno opredelili?
Da li je to bilo onda kada je pobijeno 14 golorukih ljudi na njivi u Starom Gracku? Ili možda kada je ubijeno 12 putnka u autobusu Niš Ekspresa. Da li ste se za te viskoke moralne i ljudske vrednosti zapadne demokratske civilizacije opredelili 17. marta 2004. godine? Treba li da nabrojim sve primere od 1999. na ovamo da stvoriš sliku? Znaš li koliko je srpskih policajaca ubijeno iz zasede hicem u glavu od osamdesetih do kraja devedesetih godina prošlog veka? Znaš li koliko je dece ostalo iza njih? Jesi li onda Petrite podigao glas protiv nasilja. Da li si tada znao šta je demokratija i šta su vrednosti zapadne civilizacije? Možda su te vrednosti kada se sakralni objekat star 700-800 godina pretvori u klozet ili kada se mermer sa grobova koristi za zidanje objekata za sitnu stoku? Da li ste se opredelili da žmurite na organizovano vađenje bubrega, plućnih krila i džigerica zarobljenim Srbima? Jeste li se za te vrednosti opredelili Petrite? Ako jeste, onda mi je neizmerno drago što nismo isto opredeljeni. Ne želim zlo nijednom kosovskom Albancu pojedinačno, pa ni zajednici kakva je novonastala samoproglašena država Kosovo. Mogu da živim s novom realnošću i mislim da je bilo kakav status bolji od ratovanja, ma koliko smatrao da ovakvo stanje tužno, nepravedno i neodrživo na duži rok. Ali licemerne izjave poput ove ne doprinose nikakvom boljitku i blago rečeno su odvratne. Veoma mi je žao što je izgubljen još jedan život i njegovoj porodici ništa neće značiti prazna priča o demokratiji i vrednostima. Nadajmo se da je ovo poslednji put da se tako nešto dogodi i da ćemo se svi zamisliti nad svojim delima i nedelima pre nego što se unesreći još porodica.

Posmatrac

pre 12 godina

Mislim da je ovo bilo nepotrebno, ali bilo kako to je bilo jos jedan poraz Srbije,. Mislim da Tacijev cilj nije bio da isprovocira srpsko stanovnistvo , nego da pokaze svetu ko stoi iz srba na severu KS gde vlada kriminal .
Svet je video u sred bela dana da iza tih grupa stoi drzava Srbija.

Ekrem

pre 12 godina

Cemu sada uzbuna? nema vise ROSU na severu. Ili mozda ti kriminalci iz severa navikli da celog zivota zive pod uzbunom, da nose pistolje i dugacke puske i da ne daju nikome racuna za bilo sta. Da li to sme neko da uradi u Beogradu, Nisu ili Rasku?
Gradjani Srbije trebaju da znaju da ti ljudi se prosetaju i Beogradskim ulicama, pored vase dece i nikada se ne zna kada ce proraditi Vietnamski sindrom.
Sacuvaj boze.

miroslav

pre 12 godina

Da,'ajde da zaboravimo kako je pocelo, kako ste ubijali srpske policajce iz zaseda mnogo pre osnivanja teroristickih grupa koje su nastavile sa ubijanjem, otimanjem imovine, ljudi i teritorije. Celo vase Kosovo je kao nelegalno i kriminalom stecena krvava imovina koju pokusavata da legalizujete opet kriminalom (potkupljivanjem, ucenama, nasiljem). Zato je krajnje bednan pokusaj porediti jug Srbije - koja je pravna drzava i ovu tvorevinu koja glumi drzavu. Uzgred, Albanci iz Preseva, Medvedje i Bujanovca, kao drzavljani Srbije se slobodno krecu na celoj teritorije Srbije ukljucujuci i pokrajinu Kosovo i u tom smislu imaju vecu slobodu kretanja od bilo kog Srbina (koji ni to pravo na Kosovu nema).

Milos

pre 12 godina

@Petrit..Ubistvo koje se dogodilo je tragicno,i meni je iskreno zao..ali vasoj izjavi nedostaje kontekst..ne bih da potezem argument 'ko je poceo prvi',ali nesumnjivo je da vlast u Pristini bez razloga provocira Srbe na Kosovu,a 'krijumcarenje' je samo los izgovor..i pogresan,pre svega.

Ana

pre 12 godina

Nasi politicari... Niko nista ne preduzima... skoncetrisani su na svoj dzep. Na holandskoj televiziji.. vest...Na Kosovu je poginuo jedan policajac u borbi sa Srpskim demonstrantima.Kosovska policija je otisla na dva granicna prelaza,izmedju kosova i Srbije.Srpska manjina upotrebljava te prelaze za sverc robe iz Srbije. Policija je htela to da zabrani,Srbi su blokirali puteve.Izmedju policije i Srba doslo je do borbe,gde je policajac pogodjen granatom.Policija je se onda povukla....eto to su vesti koje verovatno obilaze svet...a nasi cute.

sasa

pre 12 godina

ja sam prozivio jedan rat od 4 god... i znam kako je srbima na kosovu.. a svi ostali koji te srebe ne podrzavaju i nisu za odbranu kosova.. ne dao Bog da im rat bio pred kucom da vide kakav je to zivot...

sve se vraca

pre 12 godina

@Petrit
Slazem se sa tobom ali mi samo kazi da li znas koliko je policajaca srpske nacionalnosti ubijeno na Kosovu dok je bila pokrajina u Srbiji? vise od 100. Sta kazes na to?

Srbin iz Knina

pre 12 godina

Srbi sa Kosova ce proci isto kao mi iz Knina i Vukovara,samo ako nastave da slusaju ove ****** iz Beograda koji rade isto kao onaj ***** sto lezi pod lipom.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovakvi smo sigurno neophodni Evropi. Jedva nas cekaju. Jos im samo fale ratovi unutar sebe, kao da nemaju dovoljno drugih problema. Ako ovo ne okoncamo sto pre, mozemo da kazemo zbogom Evropo tamo do 2030. A i ova kandidatura ce nam biti upitna ukoliko ovo sto pre ne resimo DIPLOMATSKI, a to je moguce jedino priznavanjem Republike Kosovo, jer ce biti sve vise problema ako to ne ucinimo. Dosta je bilo inacenja i glave u pesku, vreme je da privatimo realnost...

xoxo

pre 12 godina

"Moram da apelujem na sve da ne sprečavaju rad Kfora. Ne kažem to bez razloga, jer je jutros pucano na helikopter Kfora", rekao je Biler, ali nije govori o detaljima tog incidenta.

Jel to moguche? pa ko to tamo puca na kforu?

tenen

pre 12 godina

Gospodo ministri izađite pred narod i otvoreno recite šta se dešava i šta dogovarate putujući po Evropi!Kad do sad niste bili sposobni da rešite problem nikad i nećete.Drzava gori a predsednik prima nagrade!Za šta?

nenad73

pre 12 godina

@petrit
Jedan policajac je pogodjen posto je grupa policajaca otvorila vatru na vozila na putu i tom prilikom ranila troje srba. Ako zelis da budes objektivan onda budi a ne opet te parole o postenju na Kosovu koje je glavna raskrsnica svih puteva droge.

Jovan

pre 12 godina

"Borko Stefanović zamolio je građane da ostanu na ulicama, pripravni, ali da još ne obnavljaju barikade. "
Ovaj bese glavni pregovarac sa Kosovom? Svaka mu cast! Pregovara bas kao sto Mirko Cvetkovic 'sredjuje' drzavu!
Stefanovic je ovlasceni koordinator ovih jadnih demonstracija koje samo upropascuju onaj jadni narod koji zivi dole. A na njih ce zaboraviti cim prodju izbori.
Nego, da li je neko video Sunatovca? Mozda je jos na Fejsu, brani Srbiju od one komicarke?

Englez

pre 12 godina

@Petrit na stotine policajaca je ubijeno 1998 i 1999 a isto su samo sprovodili red i zakon i ustav drzave. Kako su se Srbi tada osecali? Dosta je valjda vise ubijanja pregovori su bolji 100 puta jer ako se ovako nastavi plasim se bice jos pucanja

sahib

pre 12 godina

Covek je ubijen i to nije dobro. Ipak on je specijalac, ne policajac, poslat da nesto zauzme silom, i sam bi bio spreman da ubije da je za to dobio naredbu. U normalnim zemljama nema potrebe da se to radi. Znaci okolnosti nisu tako normalne kao sto neki hoce da predstave. Treba utvrditi ko ga je ubio i kazniti ga. I treba se okanuti corava posla.

kg

pre 12 godina

Evo ja ceo dan radim, doduse posao na racunaru pa imam vremenda na minut bacim na pogled vesti, ali sta oni rade i od cega zive kada imaju vremena da se malo malo okupljaju i prave dzumlaj? Ako mogu da se integrisu u okolinu neka se integrisu nemoj da prave probleme onima koji ih izdrzavaju.

muja

pre 12 godina

Za Petrita : Ako se carina resava demonstracijom sile i kockanjem sa zivotima neduznih policajaca saljuci ih u jako ogroman rizik, onda je to vasa politika za koju vi nemate krajnji iznos racuna. Sta je ovom demostracojom sile postignuto, NISTA. Izgubljen zivot jednog policajca vise njih ranjeno, situacija na severu je jos vise napetija eskalirajuci u balvan revoluciju. Eto tako vi vodite politiku, neznajuci dalje od nosa.

milan

pre 12 godina

Mocnici iz Beograda kuvaju nesto u pozadini pa ako nisu drugi hteli da naduvaju stvar oni zarad glasova (i to samo glasova) biraca bi izazvali i nove sukobe pa ce zbog te manjine da ispastaju svi. Da se sa tim pozivom na neposlusnost moze upropastiti sve nije im jasno da nemaju s cime da razmisljaju nagovaraju ljude da ide na barikade i kada je nepotrebno. Cudime da se niko nepita kako je ubijen kosovski policajac koji je ranjen metkom iz snajpera je li to gradjani sa snajperkama cuvaju barikade, cudno se nesto kuva na KiM a sve mi se cini da ima opet puno kuvara.

zoran

pre 12 godina

situacija je ozbiljna i teska a vlada Srbije i Predsednik republike bi morali da rade mnogo energicnije i slobodnije a ne da ostavljaju Stefanovica usamljenog, nasa diplomatija je nekako uspavana i sporo reagije a situacija izglrda prevazilazi njihove sposobnosti. Zar nisu do sada naucili kako treba reagovati u ovakvim situacijama a ne sve nekako sa nekim strahom cekati da se nesto krupno desi, trba reagovati pravovremeno i to na najvisem nivou i to na svim mestima gde se moze. Nisam mislio saopstenjima vec preduzimati konkretne akcije naravno u saradnji sa svima koji mogu da nam pomognu. Dosta je bilo izvinjavanja za sve i svasta i svima, ipak se tu radi o zivotu mnogih ljudi koje ne treba sada ostaviti same i na cedilu jer oni od nas to i ocekuju a to nam je i obaveza

Aleks

pre 12 godina

Drzavni vrh Srbije je kriv za desavanja na Kosovu, pored naravno odgovornosti drzavnog vrha takozvane drzave Kosovo. Tadic je izgubio moj glas na izborima. Zao mi je ljudi koji zive dole i koji pored svih problema, koje su imali prehodnih 20-ak godina na Kosovu, neodgovornoscu naseg drzavnog vrha, dovedena im je sigurnost u pitanje. Mora se resiti drzavna politika prema Kosovu. Ili odgovorna drzavna politika koja podrazumeva imati plan u ovakvim vandrednim situacijama ili referendum, da se dobiju podaci kakvo je raspolozenje ljudi u vezi sa nezavisnoscu Kosova. Ne moze predsednik nase drzave da drzi predavanje o tome kako necemo rat, sto hvala Bogu vecina nas i zna i svesna je toga, a da i dalje postuje ustav koji naglasva da je Kosovo deo Srbije. Nama u Srbiji je lako da zivimo sa svakodnevnim problemi daleko od granice sa Kosovom a da besnimo zbog ovakvih desavanja. Tom narodu treba obezbediti koliko toliko normalan zivot u nenormalnim uslovima.

Marko Polo

pre 12 godina

A što sad ne oglasi onaj nalickani maneken što neće da ratuje? Sigurno smatra da situacija nije alarmantna i može da se reši dijalogom sve dok ne napadnu Zvezdaru, Vračar, Palilulu ili Stari Grad.

e-krem

pre 12 godina

Dve decenije balvana na balvanima i jos im nije dosta.
Sigurno zele da Albanci to isto urade Srbima u preostalom delu zemlje ali jok jer jednino legitimnost i legalnost nemaju alternativu a samoupravljanje ima.

Byja

pre 12 godina

"Jedan policajac je ubijen i to hicem na glavu. Sta biste vi rekli da se to dogodilo i sve ovaj slucaj na Presevu, Medvegje i Bujanovac...."

Tamo je ubijeno 8 pripadnika MUP Srbije u periodu 2000. - 2001. I još nekoliko civila (čak i Albanaca), od strane pripadnika OVPBM.

Dosao djavo po svoje

pre 12 godina

S obzirom da Kosovu mozemo jedino da plunemo pod pendzer (ako nam medjunarodna zajednica dozvoli), a imamo snage da se odbranimo otprilike od malo jace najezde komaraca, ne vidim cemu cela ova frka?

klan

pre 12 godina

pa ja nemogu razjumeti ovog vaseg min.policije koja je ta pripravnost policije kad tu nema sta dase prica samo mu je to za marketing jel?posto predsjednik tadic rekao da nema vise rata i sta sad?

igre bez granica

pre 12 godina

Sever Kosova je poslednji cin pre nego sto se Srbija oslobodi svoje kriminalne proslosti. Taj deo Kosova je poslednja oaza "balvan revolucije", "SAO Krajina,baranja, slavonija itd","neduznog i golorukog (lako naouruzanog snajperima) Srpskog naroda koji je svirepo napadnut od tzv policije Republike Kosovo", "samorganizovani narod je u odbrani svog ognjista ZESTOKO uzvratio", "govorancije sitnih politicara na ulicama", "uzbune-sirene" "vanredna stanja","mobilzacija","ratni profiteri koji se slikaju sa sitnim politicarima", "popovi (uz duzno postovanje prema izvornoj iskrenosti i postenju svake religije) koji blagosiljaju paramilitarce"
Zar vam sve ovo nije vec vidjeno i dokazano neuspesno G Stefanovicu i G Bogdanovicu. Budite malo kreativniji. Ovaj TURBO FOLK vam nece uspeti ovaj put. Ja iskreno verujem da je obicnom Srpskom narodu svega ovog preko glave i da im je zao sto se sve ovo radi u njihovo ime.
Kazu da covek kad umire u tren oka mu se ceo zivot pojavi pred ocima. Meni ovo sve sto se tako brzo desava i nekom logicnom redosledu na severu lici na taj KRAJ (nadam se ne vise zivota neduznih ljudi ali definitivno)KRAJ jedne epohe kriminalne politike Srbije na Balkanu.

bezimeni

pre 12 godina

Albanci su izvršili agresiju na sever Kosova!
Zahtevamo od NATO-a da bombarduje Kosovo kako bi sprečio humanitarnu katastrofu i etničko čišćenje Srba!

cviker

pre 12 godina

Sve ce to da rese ljudi iz vlade,al ne dialogom,vec monologom,ne znam samo sta se oni dogovaraju sa pristinom,ako misle da kosovo opet bude nase,situaciju takve vrste ne mogu resiti ni dijalogom ni monologom...

друг марко

pre 12 godina

Петит, за твоју инфорамцију то се на југу Србије дешава годинама, задњи пут сте нашу полицију доле гађали базукама, па сад ти види...

spaske

pre 12 godina

Nastavljeni su napadi albanskih terorista! Međunarodna zajednica mora najoštrije da reaguje i spreči teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji kako i ona sama ne bi bila označena kao učesnik u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem da se Kosovo i Metohija etnički očiste od Srba.

zox

pre 12 godina

Kada neko sa strane procita ovo, stice utisak da Stefanovic [koji je sluzbenik vlade drzave Srbije] daje instrukcije narodu na barikadma i time se stice uitisak da u stvari vlada Srbije koordinira sve ovo 'dogadjanje naroda'.

alpinista

pre 12 godina

Deluje da ste dobro organizovani i da se upravljate pameću a manje srcem.
Budite budni, spavajte samo jednim okom.
Pazite se zla, samo polako, polako !

Petrit

pre 12 godina

Jedan policajac je ubijen i to hicem na glavu. Sta biste vi rekli da se to dogodilo i sve ovaj slucaj na Presevu, Medvegje i Bujanovac....kako biste se vi ponasali. Uostalom policijske snage Kosova su poslate tamo kako bi funkcionisala carina i zaustavili krijumcarenje i ilegalni uvoz roba na Kosovu. To znaci da vi to pridrzavate i ja vas pitam kuda to ide Srbija...da li prema zapadu i vrednostima i demokratiji ili prema pomracenoj i maglovitoj buducnosti. Mi na Kosovu smo se odavno opredelili

Albion

pre 12 godina

Pa zasto mislite, zasto se cela ova operacija razvijala. Da bi se situacija vratila kako je bilo...i opet samo postari da budu na granici...

konfucije

pre 12 godina

Imamo Ministra za Kosovo, imamo policiju, vojsku, imamo 1244, imamo i tog nesretnog pregovaraca za Kosovo, imamo i clanstvo UN i podrsku 2 stalne clanice SB a ipak se svodi da saljemo lokalne ljude na barikade mimo svih sistema i protokola na divlje.
Pa zar nista nismo naucili u poslednjih 20 godina ili nam zemlju nastavljaju da vosde trojkasi , posto su oni sa boljim ocenama zavrsili u dijaspori.

mislite o tome

pre 12 godina

da su albanci lose ziveli pre 20/30 god nikad nebi imali para za nabavku oruzija ...odlicno su ziveli,samo nisu hteli to da postuju,zasto bi mi sad njih postovali? kad ne mozemo ni slobodno da se krecemo!

Nadam da nisam u pravu

pre 12 godina

Nadam se da je samo teorija zavere, ali ako su Ameri isplanirali da naprave velike probleme u svetu da bi se izvukli iz sopstvenog bankrota, onda cemo mi biti kolateralna steta... Dzaba i pregovori i sve durgo...

Mr Proper

pre 12 godina

Mi smo se dogovorili i sve super, samo se specijalci vraćaju, sad je sigurno da neće odustati od zauzimanja, ali drago mi je da bar ima policije blizu graničnog prelaza.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ljudi nije dobro objavljujte na b92 više informacija šta se dešava novi fašizam je na pomolu organizovaćemo danas ako treba proteste u banja luci ako možemo šta pomoći ovde nam dolaze razne informacije ali nato pakt na silu uspostavlja monstrum državu.

Arben

pre 12 godina

Ovi koji pozivaju narod da blokiraju puteve, izgleda da rade za Hashima Thaçija. Naime, ovom blokadom puteva onemoguchava se ulazak robe is Srbije u Kosovo. :-)

MUKNAVI

pre 12 godina

Sverc komerc,i njegove gazde dizu frku i drndaju,svaki svoju,raju koja "treba" i da izgine bre,da zastiti njihovo vladanje,interese,fin zivot bez motike!

U pravom smeru...

pre 12 godina

Nebi "oni" ovo ni započeli da im nije rečeno - "može, sad".
Tako da... biće onako kako je neko negde odlučio, po svaku cenu.
Zato, nema razloga za postavljanje pitanja - "šta će da bude".

Jelena, UK

pre 12 godina

@B92
Hvala sto ste konacno poslali reportera da izvestava sa lica mesta. Provela sam pre podne citajuci razne verzije onoga sto se dogadja na Kosovu (uglavnom prepricane verzije AP-a i Reuters-a) i pokusavajuci da proberem sta je od svega istina - kao da je Kosovo u Indoneziji a ne na nekoliko sati voznje od Beograda!

Lupus

pre 12 godina

Koliko još godina ćemo morati da plaćamo ceh za kafe u Dubrovniku, vikende na Bledu, crvene pasoše i shopping po Trstu? Šta bi još trebalo da se dogodi da zver jugoslovenstva splasne i povuče sa sobom sve svoje nedaće koje je donela?

agonija

pre 12 godina

Do kada će biti na barikadama ? Jel moguće pola života provesti na barikadama a nisi plaćen za to ? Tko to može financirati ? Moguće je jedno vrijeme da to bude radno mjesto a kada krenu obiteljski egzistencijalni problemi "kuda koji mili moji". U Krajini kada više nije bilo pokradenog plijena za podjelu nestale su barikade i svi snovi o državi. Bilo je stanje beznađa, agonije i međusobnog optuživanja. Zato problem treba politički rješiti jer ovakvo stanje ne može odgovarati nikome a ponajmanje Srbima na Kosovu kojih će biti sve manje i manje. Uostalom, zar se to može nazvati životom i perspektivom za vlastitu djecu ?

mislite o tome

pre 12 godina

da su albanci lose ziveli pre 20/30 god nikad nebi imali para za nabavku oruzija ...odlicno su ziveli,samo nisu hteli to da postuju,zasto bi mi sad njih postovali? kad ne mozemo ni slobodno da se krecemo!

U pravom smeru...

pre 12 godina

Nebi "oni" ovo ni započeli da im nije rečeno - "može, sad".
Tako da... biće onako kako je neko negde odlučio, po svaku cenu.
Zato, nema razloga za postavljanje pitanja - "šta će da bude".

Petrit

pre 12 godina

Jedan policajac je ubijen i to hicem na glavu. Sta biste vi rekli da se to dogodilo i sve ovaj slucaj na Presevu, Medvegje i Bujanovac....kako biste se vi ponasali. Uostalom policijske snage Kosova su poslate tamo kako bi funkcionisala carina i zaustavili krijumcarenje i ilegalni uvoz roba na Kosovu. To znaci da vi to pridrzavate i ja vas pitam kuda to ide Srbija...da li prema zapadu i vrednostima i demokratiji ili prema pomracenoj i maglovitoj buducnosti. Mi na Kosovu smo se odavno opredelili

agonija

pre 12 godina

Do kada će biti na barikadama ? Jel moguće pola života provesti na barikadama a nisi plaćen za to ? Tko to može financirati ? Moguće je jedno vrijeme da to bude radno mjesto a kada krenu obiteljski egzistencijalni problemi "kuda koji mili moji". U Krajini kada više nije bilo pokradenog plijena za podjelu nestale su barikade i svi snovi o državi. Bilo je stanje beznađa, agonije i međusobnog optuživanja. Zato problem treba politički rješiti jer ovakvo stanje ne može odgovarati nikome a ponajmanje Srbima na Kosovu kojih će biti sve manje i manje. Uostalom, zar se to može nazvati životom i perspektivom za vlastitu djecu ?

bezimeni

pre 12 godina

Albanci su izvršili agresiju na sever Kosova!
Zahtevamo od NATO-a da bombarduje Kosovo kako bi sprečio humanitarnu katastrofu i etničko čišćenje Srba!

Jelena, UK

pre 12 godina

@B92
Hvala sto ste konacno poslali reportera da izvestava sa lica mesta. Provela sam pre podne citajuci razne verzije onoga sto se dogadja na Kosovu (uglavnom prepricane verzije AP-a i Reuters-a) i pokusavajuci da proberem sta je od svega istina - kao da je Kosovo u Indoneziji a ne na nekoliko sati voznje od Beograda!

Byja

pre 12 godina

"Jedan policajac je ubijen i to hicem na glavu. Sta biste vi rekli da se to dogodilo i sve ovaj slucaj na Presevu, Medvegje i Bujanovac...."

Tamo je ubijeno 8 pripadnika MUP Srbije u periodu 2000. - 2001. I još nekoliko civila (čak i Albanaca), od strane pripadnika OVPBM.

Nadam da nisam u pravu

pre 12 godina

Nadam se da je samo teorija zavere, ali ako su Ameri isplanirali da naprave velike probleme u svetu da bi se izvukli iz sopstvenog bankrota, onda cemo mi biti kolateralna steta... Dzaba i pregovori i sve durgo...

konfucije

pre 12 godina

Imamo Ministra za Kosovo, imamo policiju, vojsku, imamo 1244, imamo i tog nesretnog pregovaraca za Kosovo, imamo i clanstvo UN i podrsku 2 stalne clanice SB a ipak se svodi da saljemo lokalne ljude na barikade mimo svih sistema i protokola na divlje.
Pa zar nista nismo naucili u poslednjih 20 godina ili nam zemlju nastavljaju da vosde trojkasi , posto su oni sa boljim ocenama zavrsili u dijaspori.

Ivan

pre 12 godina

cekaj, pokusavam da shvatim situaciju....ALBANCI SA KOSOVA kritikuju kako se na severu svercuje droga???????? pa ako ovo nije najsmesnija stvar koju sam cuo ove godine....

Srbin iz Knina

pre 12 godina

Srbi sa Kosova ce proci isto kao mi iz Knina i Vukovara,samo ako nastave da slusaju ove ****** iz Beograda koji rade isto kao onaj ***** sto lezi pod lipom.

spaske

pre 12 godina

Nastavljeni su napadi albanskih terorista! Međunarodna zajednica mora najoštrije da reaguje i spreči teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji kako i ona sama ne bi bila označena kao učesnik u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem da se Kosovo i Metohija etnički očiste od Srba.

Aleks

pre 12 godina

Drzavni vrh Srbije je kriv za desavanja na Kosovu, pored naravno odgovornosti drzavnog vrha takozvane drzave Kosovo. Tadic je izgubio moj glas na izborima. Zao mi je ljudi koji zive dole i koji pored svih problema, koje su imali prehodnih 20-ak godina na Kosovu, neodgovornoscu naseg drzavnog vrha, dovedena im je sigurnost u pitanje. Mora se resiti drzavna politika prema Kosovu. Ili odgovorna drzavna politika koja podrazumeva imati plan u ovakvim vandrednim situacijama ili referendum, da se dobiju podaci kakvo je raspolozenje ljudi u vezi sa nezavisnoscu Kosova. Ne moze predsednik nase drzave da drzi predavanje o tome kako necemo rat, sto hvala Bogu vecina nas i zna i svesna je toga, a da i dalje postuje ustav koji naglasva da je Kosovo deo Srbije. Nama u Srbiji je lako da zivimo sa svakodnevnim problemi daleko od granice sa Kosovom a da besnimo zbog ovakvih desavanja. Tom narodu treba obezbediti koliko toliko normalan zivot u nenormalnim uslovima.

alpinista

pre 12 godina

Deluje da ste dobro organizovani i da se upravljate pameću a manje srcem.
Budite budni, spavajte samo jednim okom.
Pazite se zla, samo polako, polako !

@petrit

pre 12 godina

У Србији се каже -> Ко о чему ..... о поштењу. Ви ћете неком да причате о демократским вредностима. Легло сте криминала и нарко срце Европе. Граница са Албанијом код вас и не постоји. Шверцујете све и ка Албанији и преко Црне Горе. Наравно да се Срби самоодржавају преко тих прелаза и тако ће и да буде.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ljudi nije dobro objavljujte na b92 više informacija šta se dešava novi fašizam je na pomolu organizovaćemo danas ako treba proteste u banja luci ako možemo šta pomoći ovde nam dolaze razne informacije ali nato pakt na silu uspostavlja monstrum državu.

Marko Polo

pre 12 godina

A što sad ne oglasi onaj nalickani maneken što neće da ratuje? Sigurno smatra da situacija nije alarmantna i može da se reši dijalogom sve dok ne napadnu Zvezdaru, Vračar, Palilulu ili Stari Grad.

Dosao djavo po svoje

pre 12 godina

S obzirom da Kosovu mozemo jedino da plunemo pod pendzer (ako nam medjunarodna zajednica dozvoli), a imamo snage da se odbranimo otprilike od malo jace najezde komaraca, ne vidim cemu cela ova frka?

Jorge CG

pre 12 godina

Komšije u Srbiji, je'l moguće da vi ne kapirate da su Kosovari (već) završili posao?? Pa njima uopšte nije bio prevashodan cilj da "zauzmu" te 2 granična prelaza. Gluposti! Njihov cilj je bio da prelaze van kontrole KPS-a i kosovske Carine prosto izbace iz "igre", jer se tu nijesu primjenjivale odluke Vlade Kosova, uključujući i onu o nepriznavanju srpskih pečata. Šta to znači?? To znači da je Priština željela da isti (ako već ne budu stavljeni pod punu kontrolu Prištine, što je bilo preambiciozno jer to ne bi dozvolio EULEX), onda ili budu: a) zatvoreni ili b) toliko medijski eksplotisani da na pomen "Jarinje" i "Brnjak" čak ni Srbi iz Srbije ne budu (u strahu za svoj život) voljni da rizikuju i voze robu tuda. I u tome su uspjeli! Uostalom to je jasno iz medijskih izvještaja koji se mogu čuti/pročitati na kosovskim medijima, ali i medijima u regionu. Čak je danas u Prištini potpisan i Sporazum Kosova i Albanije koji ima za cilj punu relaksaciju prometa čime Kosovo, dok istovremeno blokira puteve između Srbije i sjevera Kosova, želi maksimalno rasteretiti sve druge koji vode ka prelazima pod kontrolom Prištine. Ali, vidi se da u Srbiji još preovladava logika (XIX vijeka) da je najbitnije čija se zastava negdje vije i koje je nacionalnosti policajac koji pregleda kamion, a ne kuda ide novac, ko ga kontroliše i za čiji se račun prikuplja.

otrov

pre 12 godina

@(Petrit, 27. jul 2011 14:48)
Kažeš da ste se odavno opredelili?
Da li je to bilo onda kada je pobijeno 14 golorukih ljudi na njivi u Starom Gracku? Ili možda kada je ubijeno 12 putnka u autobusu Niš Ekspresa. Da li ste se za te viskoke moralne i ljudske vrednosti zapadne demokratske civilizacije opredelili 17. marta 2004. godine? Treba li da nabrojim sve primere od 1999. na ovamo da stvoriš sliku? Znaš li koliko je srpskih policajaca ubijeno iz zasede hicem u glavu od osamdesetih do kraja devedesetih godina prošlog veka? Znaš li koliko je dece ostalo iza njih? Jesi li onda Petrite podigao glas protiv nasilja. Da li si tada znao šta je demokratija i šta su vrednosti zapadne civilizacije? Možda su te vrednosti kada se sakralni objekat star 700-800 godina pretvori u klozet ili kada se mermer sa grobova koristi za zidanje objekata za sitnu stoku? Da li ste se opredelili da žmurite na organizovano vađenje bubrega, plućnih krila i džigerica zarobljenim Srbima? Jeste li se za te vrednosti opredelili Petrite? Ako jeste, onda mi je neizmerno drago što nismo isto opredeljeni. Ne želim zlo nijednom kosovskom Albancu pojedinačno, pa ni zajednici kakva je novonastala samoproglašena država Kosovo. Mogu da živim s novom realnošću i mislim da je bilo kakav status bolji od ratovanja, ma koliko smatrao da ovakvo stanje tužno, nepravedno i neodrživo na duži rok. Ali licemerne izjave poput ove ne doprinose nikakvom boljitku i blago rečeno su odvratne. Veoma mi je žao što je izgubljen još jedan život i njegovoj porodici ništa neće značiti prazna priča o demokratiji i vrednostima. Nadajmo se da je ovo poslednji put da se tako nešto dogodi i da ćemo se svi zamisliti nad svojim delima i nedelima pre nego što se unesreći još porodica.

igre bez granica

pre 12 godina

Sever Kosova je poslednji cin pre nego sto se Srbija oslobodi svoje kriminalne proslosti. Taj deo Kosova je poslednja oaza "balvan revolucije", "SAO Krajina,baranja, slavonija itd","neduznog i golorukog (lako naouruzanog snajperima) Srpskog naroda koji je svirepo napadnut od tzv policije Republike Kosovo", "samorganizovani narod je u odbrani svog ognjista ZESTOKO uzvratio", "govorancije sitnih politicara na ulicama", "uzbune-sirene" "vanredna stanja","mobilzacija","ratni profiteri koji se slikaju sa sitnim politicarima", "popovi (uz duzno postovanje prema izvornoj iskrenosti i postenju svake religije) koji blagosiljaju paramilitarce"
Zar vam sve ovo nije vec vidjeno i dokazano neuspesno G Stefanovicu i G Bogdanovicu. Budite malo kreativniji. Ovaj TURBO FOLK vam nece uspeti ovaj put. Ja iskreno verujem da je obicnom Srpskom narodu svega ovog preko glave i da im je zao sto se sve ovo radi u njihovo ime.
Kazu da covek kad umire u tren oka mu se ceo zivot pojavi pred ocima. Meni ovo sve sto se tako brzo desava i nekom logicnom redosledu na severu lici na taj KRAJ (nadam se ne vise zivota neduznih ljudi ali definitivno)KRAJ jedne epohe kriminalne politike Srbije na Balkanu.

sasa

pre 12 godina

ja sam prozivio jedan rat od 4 god... i znam kako je srbima na kosovu.. a svi ostali koji te srebe ne podrzavaju i nisu za odbranu kosova.. ne dao Bog da im rat bio pred kucom da vide kakav je to zivot...

Englez

pre 12 godina

@Petrit na stotine policajaca je ubijeno 1998 i 1999 a isto su samo sprovodili red i zakon i ustav drzave. Kako su se Srbi tada osecali? Dosta je valjda vise ubijanja pregovori su bolji 100 puta jer ako se ovako nastavi plasim se bice jos pucanja

zox

pre 12 godina

Kada neko sa strane procita ovo, stice utisak da Stefanovic [koji je sluzbenik vlade drzave Srbije] daje instrukcije narodu na barikadma i time se stice uitisak da u stvari vlada Srbije koordinira sve ovo 'dogadjanje naroda'.

Mitrovcanin

pre 12 godina

@etnapr
Molim te nemoj da pricas kada ne znas... Srbi kao i roba se propustaju kroz barikade u oba smera. Kfor ne moze proci... Rosa danas nije vidjena. Dobro smo organizovani i spremno ocekujemo svaki njihov sledeci korak. Videcemo sta ce biti ...

друг марко

pre 12 godina

Петит, за твоју инфорамцију то се на југу Србије дешава годинама, задњи пут сте нашу полицију доле гађали базукама, па сад ти види...

Vaske

pre 12 godina

Sto ovoliki "ratnici" jos uvek traze ovde?

Onaj ko je hteo da uputi podrsku sa lica mesta vec je mogao da bude dole na barikadama da je hteo..

Da je neko stvarno hteo da ode ne bi drndao ceo dan po tastaturi i filozofirao sta treba vec bi seo, otisao i ponudio svoj zivot na raspolaganje...

Ali ne, svi hoce da budu generali iz pozadine koji sve znaju, ali ako moze da neko drugi da ratuje ..

e-krem

pre 12 godina

Dve decenije balvana na balvanima i jos im nije dosta.
Sigurno zele da Albanci to isto urade Srbima u preostalom delu zemlje ali jok jer jednino legitimnost i legalnost nemaju alternativu a samoupravljanje ima.

Kokorayko

pre 12 godina

Godina 2011. Ljudi trče uz signal na uzbunu ka barikadama.Ne znam za ostale ali meni se ovaj Balkan smučio skroz.Vidim odavde da mi ne gine neki Novi Zeland,samo što dalje od ovih ludaka.

cica

pre 12 godina

ima li ova drzava predsednika da poseti svoje ljude ili mu je kristalni POLAK vazniji od svega sto ima veze sa srbima...

sramota
POZIVA SB UN da se skupi a nije ni svoje ministre okupio
BRUKA BRE!

tenen

pre 12 godina

Gospodo ministri izađite pred narod i otvoreno recite šta se dešava i šta dogovarate putujući po Evropi!Kad do sad niste bili sposobni da rešite problem nikad i nećete.Drzava gori a predsednik prima nagrade!Za šta?

nenad73

pre 12 godina

@petrit
Jedan policajac je pogodjen posto je grupa policajaca otvorila vatru na vozila na putu i tom prilikom ranila troje srba. Ako zelis da budes objektivan onda budi a ne opet te parole o postenju na Kosovu koje je glavna raskrsnica svih puteva droge.

Da li je moguce da im nije jasno?

pre 12 godina

Razlog tome je što je na prelazu Brnjak postavljen drugi sastav vojske i policije. Tamo je 15 pripadnika granične policije Kosova i tri carinika, svi Albanici.

Carinici su dovedeni sa područja Đakovice, a pre toga im nije rečeno da idu na prelaz Brnjak. Dodali su da su uplašeni i da su mislili da ih voze na neki od prelaza u albanskoj sredini.

Pa dobro da li su ovi Albanci normalni? Ocito nisu! I zele sukob koji svjesno provociraju! Srbi s razlogom protestvuju! Doveli Albance ni manje ni vise nego iz Djakovice koje ce opet Taci zrtvovati ako dodje do sukoba. Izgleda vam malo pogibija jednog policajca! Vi bi zeljeli da jos koji nastrada! Sta ce albanski carinici tzv. nezavisnog Kosova u 100% srpskoj sredini. Jedino da provociraju srpsko stanovnistvo!

miroslav

pre 12 godina

Da,'ajde da zaboravimo kako je pocelo, kako ste ubijali srpske policajce iz zaseda mnogo pre osnivanja teroristickih grupa koje su nastavile sa ubijanjem, otimanjem imovine, ljudi i teritorije. Celo vase Kosovo je kao nelegalno i kriminalom stecena krvava imovina koju pokusavata da legalizujete opet kriminalom (potkupljivanjem, ucenama, nasiljem). Zato je krajnje bednan pokusaj porediti jug Srbije - koja je pravna drzava i ovu tvorevinu koja glumi drzavu. Uzgred, Albanci iz Preseva, Medvedje i Bujanovca, kao drzavljani Srbije se slobodno krecu na celoj teritorije Srbije ukljucujuci i pokrajinu Kosovo i u tom smislu imaju vecu slobodu kretanja od bilo kog Srbina (koji ni to pravo na Kosovu nema).

Минa

pre 12 godina

Народ је доле остављен на цедилу, мора се помоћи. Одмах се поставља питање зашто, ево проћиће и 48 сати, још нема седнице Народне скупштине Р. Србије где би једина тачка дневног реда била Ситуација на северу Аутономне покрајине Косова и Метохије.

Lupus

pre 12 godina

Koliko još godina ćemo morati da plaćamo ceh za kafe u Dubrovniku, vikende na Bledu, crvene pasoše i shopping po Trstu? Šta bi još trebalo da se dogodi da zver jugoslovenstva splasne i povuče sa sobom sve svoje nedaće koje je donela?

sahib

pre 12 godina

Covek je ubijen i to nije dobro. Ipak on je specijalac, ne policajac, poslat da nesto zauzme silom, i sam bi bio spreman da ubije da je za to dobio naredbu. U normalnim zemljama nema potrebe da se to radi. Znaci okolnosti nisu tako normalne kao sto neki hoce da predstave. Treba utvrditi ko ga je ubio i kazniti ga. I treba se okanuti corava posla.

Ana

pre 12 godina

Nasi politicari... Niko nista ne preduzima... skoncetrisani su na svoj dzep. Na holandskoj televiziji.. vest...Na Kosovu je poginuo jedan policajac u borbi sa Srpskim demonstrantima.Kosovska policija je otisla na dva granicna prelaza,izmedju kosova i Srbije.Srpska manjina upotrebljava te prelaze za sverc robe iz Srbije. Policija je htela to da zabrani,Srbi su blokirali puteve.Izmedju policije i Srba doslo je do borbe,gde je policajac pogodjen granatom.Policija je se onda povukla....eto to su vesti koje verovatno obilaze svet...a nasi cute.

Nebitno

pre 12 godina

Ja se stvarno nadam da ce svima u ovoj bednoj drzavi, ali SVIMA, uci konacno iz d....a u glavu da je sa Kosovom GOTOVO.Imam 35 godina i ceo zivot slusam o Kosovu.Necu vise.Sutra da se Kosovo vrati u Srbiju medjunarodnim dekretom-sta bi ste sa njim?Sa 2 miliona Albanaca koji nece da zive sa vama?Da li je bilo ko normalan?Zaboravite vise plakanje nad prolivenim mlekom.GOTOVO JE.Nazalost, nasi politicari vec godinama znaju da je priznanje Kosova politicko samoubistvo i na taj korak se uvijeno odlucio samo Ceda.Ostali mlate praznu slamu i "tihuju", kobajagi se nesto koprcaju...ALI....nema nista od toga.Trebalo bi raspisati referendum-da li smo za priznanje Kosova ili ne i na osnovu rezultata dalje planirati sve.I taj Ustav na koji se pozivaju svi je sam po sebi falsifikat-da li ste zaboravili da je glasanje za novi Ustav trajalo 2 dana i da su nam svima stizale SMS poruke da izadjemo na biralista.Garantovano nije ni bilo dosta glasova da se donese bilo kakav dokument...Hvala Vojislavu Kostunici na svemu...Pitam se samo zasto nije u prvim redovima na "administrativnoj liniji" kao "zabrinuti gradjanin"...

Balvan

pre 12 godina

Sve ide po planu pa nam i srpsko stanovnistvo pomaze. Kamioni sa Merdara vraceni nazad a Jarinje i Brnjak blokirano da ni misevi ne mogu proci a kamoli kamioni sa srpskom robom. Ako vam za koji dan ponestaju namirnice svratite do pijace na juznoj strani ima dosta za sve.

Orhan

pre 12 godina

Znate , i pre 10 godina su policajci ubijani metkom u glavu , i to oni koji su poslati da sprece krijumcarenje oruzja na Kosovo. A uz policajce i carinici, i sumari, i postari i zene i deca i Srbi i Albanci ...posle toga je dosao rat...

Albanac iz EU

pre 12 godina

Nije za srbe severa Problem pecat Republike Kosova, njihov Problem je carina jer su se 12 god naucili da uvoze robu i to svakakavu od Droge ( Drogu naravno u saradnju Sa albancima) pa nadalje bez carine, e sada vide da u buduce nece moci bez carine ili bolje receno nikako, ovu kriminalci znaju da to dobro koriste kod mase kako navodno nacionalno smo ugrozeni, a masa njima veruje,naravno ti kriminalci su povezani i sa lokalnim politicarima i tako mesaju biznis i politiku,a srpski narod to coravo prati,a da se sve to dopuni zovnu ponekad i neki Pop,sta ima Pop da se umesa u politici?! Sa Popovima se ne ulazi u EU,ali eto kod srba sve je moguce a za evropljance to je smesno da popovi prave politiku!!!

voja

pre 12 godina

svi vi koji ste protiv rata,netreba da brinete.generali su nam u hagu,vojska u rasulu.sutanovac na moru a tadic negde u inostranstvu.a ovo malo vojnika sto imamo treba sacuvati za avganistan i irak.

kv

pre 12 godina

A gos Sutanovac ,znali neko ge je on ....Zamislite vest ministar vojske gospodin Sutanovac se hitno sa odmora vratio u zemlju zbog situacije na severu Kosova........valjda je ovo njego fah .........ili nije........

ExNS

pre 12 godina

Citam sve ovo i setim se vica sa pocetka 90-tih.
"kako su izumrli dinosaurusi? Naleteli su na goloruki srpski narod!!!"

Strasno je kako je Srbija ostala bez saveznika i kako Srbi za sve ove godine nisu shvatili da se rat ne dobija samo vojskom, policijom i tajnim naoruzavanjem. Uzas. Nista nisu naucili do sada.
Raspad Srbije ce biti jako bolan.

Jovan

pre 12 godina

Uostalom policijske snage Kosova su poslate tamo kako bi funkcionisala carina i zaustavili krijumcarenje i ilegalni uvoz roba na Kosovu.
(Petrit, 27. jul 2011 14:48)

Ma haj'te molim vas, kakva bre carina i krijumcarenje, ceo svet zna da kosovo sluzi kao siguran tranzit droge sa bliskog istoka i albanije ka daljim odredistima u EU, a o ZLOCINIMA, TRGOVINI i KRIJUMCARENJU ljudskih organa (prethodno izvadjenih iz neduznih Srba) tek treba da se govori. Samo polako, istrage nezavisnih politicara u EU ce kad tad uraditi svoje, a onda ce se svesti racuni i ko krijumcari, i ko sta carini. Pravda je spora, ali dostizna.

srdjan

pre 12 godina

Ako smatrate faktickim stanjem da je Kosovo postalo republika, da li fakticko stanje da na severu Kosova zivi preko 95% Srba i da na tom istom severu Kosova ne funkcionisu nikakve kosovske institucije, niti taj deo Kosova dobija novac od tzv. kosovske vlade, vec od Srbije, znaci da nepriznate kosovske vlasti trebaju da salju specijalne snage da zauzimaju granicu, a pri tom znaju da narod nece da prihvati takvu stvar i da ce da brani svoje interese. Ako neko ima pravo da otima teritoriju od suverene drzave i na njoj stvara novoizmisljenu drzavu sa krajnjim ciljem stvaranja velike Albanije, zasto na toj istoj teritoriji neko drugi ne moze da zivi onako kako odabere???

MUKNAVI

pre 12 godina

Sverc komerc,i njegove gazde dizu frku i drndaju,svaki svoju,raju koja "treba" i da izgine bre,da zastiti njihovo vladanje,interese,fin zivot bez motike!

Arben

pre 12 godina

Ovi koji pozivaju narod da blokiraju puteve, izgleda da rade za Hashima Thaçija. Naime, ovom blokadom puteva onemoguchava se ulazak robe is Srbije u Kosovo. :-)

Pravda

pre 12 godina

Vec vidjen scenario "spontane odbrane vekovnih ognjista". Zavrsice se nazalost na isti nacin kao i sve prethodne svinjarije koje su organizovali srpski nacisti - Srba vise nece biti na Kosovu.

Koliko puta treba da nam se desi ista stvar da bismo se konacno obracunali sa fasistima koji brukaju srpski narod?

balvan vaskrese! vaistinu balvan!

pre 12 godina

mislim da je vreme da srbi izadju na ulice i obeleze dvadesetu godisnjicu ulaska balvana u istoriju srpskoga naroda! svuda podji, balvanu milom dodji! pobednicki slogan na sledecim izborima: i balvan, i Evropa! dve najjace stvari u vascelom kosmosu: srpski balvan i Barselonin stil igre. moc balvana je takva da je svojevremeno naterala Hrvate da sami sruse Vukovar, Bosance da bombarduju sopstvene pijace, tako da nije cudno da je balvan primorao Albance da ubiju sopstvenog specijalca, valjda od muke.

ivca

pre 12 godina

Zao mi je tih ljudi koji pokusavaju da zive na Kosovu. Najgore je sto nista ne zavisi od njih, jer Kosovo je prodao jos Tito. Ovo je zavrsna faza, ocepljenje od Srbije

Jovan

pre 12 godina

"Borko Stefanović zamolio je građane da ostanu na ulicama, pripravni, ali da još ne obnavljaju barikade. "
Ovaj bese glavni pregovarac sa Kosovom? Svaka mu cast! Pregovara bas kao sto Mirko Cvetkovic 'sredjuje' drzavu!
Stefanovic je ovlasceni koordinator ovih jadnih demonstracija koje samo upropascuju onaj jadni narod koji zivi dole. A na njih ce zaboraviti cim prodju izbori.
Nego, da li je neko video Sunatovca? Mozda je jos na Fejsu, brani Srbiju od one komicarke?

milan

pre 12 godina

Mocnici iz Beograda kuvaju nesto u pozadini pa ako nisu drugi hteli da naduvaju stvar oni zarad glasova (i to samo glasova) biraca bi izazvali i nove sukobe pa ce zbog te manjine da ispastaju svi. Da se sa tim pozivom na neposlusnost moze upropastiti sve nije im jasno da nemaju s cime da razmisljaju nagovaraju ljude da ide na barikade i kada je nepotrebno. Cudime da se niko nepita kako je ubijen kosovski policajac koji je ranjen metkom iz snajpera je li to gradjani sa snajperkama cuvaju barikade, cudno se nesto kuva na KiM a sve mi se cini da ima opet puno kuvara.

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Opet Balvan Revolucija... Srbi imate li pameti... učite li išta od istorije...
Pa za nas nije više ni Beogradska šljiva... mira će biti samo kad svi izumremo jer mi ne umemo da razmišljamo već mislimo da je znanje u topuzu.

Albion

pre 12 godina

Pa zasto mislite, zasto se cela ova operacija razvijala. Da bi se situacija vratila kako je bilo...i opet samo postari da budu na granici...

Dušan

pre 12 godina

Tači priča o "teritoriji koji kontrolišu šverceri"? Možda misli na Kosovo koje kontrolišu ratni zločinci koji trguju drogom i organima?

Sale Marino

pre 12 godina

Citam clanke i komentare ovde, u Politici, Blicu i ne mogu da verujem da ama bas niko ne pominje najvazniju komponentu Kosovskog problema: NIJE KOSOVO POSTALO NEZAVISNO NEGO GA JE AMERIKA OKUPIRALA.
USA tamo vec ima izgradjenu dzinovsku bazu Bondsteel zbog koje nas je i bombardovala ignorisuci sve medjunarodne zakone - zasto za ime bozije bilo ko misli da oni to ponovo ne bi uradili da bi tu bazu sacuvali?

Ovo bi Tadic trebalo da kaze svima, bez uvijanja da bi ljudi znali zasto Srbija nece da ratuje - zato jer Boris nije moron kao sto je Sloba bio.

Cubrilo

pre 12 godina

"Na prelazima Brnjak i Jarinje stanje mora da bude isto kao što je bilo. Ovo što su uradili na Brnjaku je pokušaj da se instalira institucija Prištine na ovom prelazu, koji oni nazivaju graničnim. On to nije i nikada neće biti. Isto žele da urade i na Jarinju", upozorio je Stefanović."

E moj sinko, ne lupaj majke ti. Kako to nije i nikada nece biti kada su oni to vec uradili i vidis da jeste i da ce oni da sede na tim granicnim prelazima, a tvoji kamioni ce moci da udju taman koliko im je dovoljno da naprave polukrug, okrenu se, i odu natrag odakle su dosli. Znas li ti sta znaci ta uzvisena rec "realnost"? To je ono sto zaista jeste, sto oci vide a usi cuju, a ne ta tvoja fatamorgana u polusvesnom stanju/bunilu.

Arusha

pre 12 godina

1. Kosovo je jedinstvena carinska zona. Priznajete li ili ne Kosovo kao drzavu, nema veze, i po 1244 i EULEX-u, Kosovo je jedinstvena carinska zona.

2. Policajci su isli tamo da postavaljaju carinike koji ce raditi u ovoj carinskoj zoni.

3. I osiguraju da nedavno resenje vlade Kosova se sprovodi. Mozete reci sta god hocete, ali cinjenica je da roba Kosova vec 3 godina ne moze u Srbiju.

4. Jedan Albanski policajac je ubijen, dok niti jedan Srbin povreden (izvor: b92). Mozemo se posluziti teorijama zavere i reci da su ga Albanci ubili, ali, to mi bas ne deluje logicno.

Marko

pre 12 godina

Kako mi je super sto me sve ovo ne dotice, cak ne znam ni sta se desava i ko koga blokira :D Jer jednostavno nemam za koga da se cimam, ovaj narod je pokazao pravo lice jos odavno i ne treba ga zaliti ;) Naci ce se opet dezurna ekipa da iskoristi sve ovo i da polomi neki butik ili slicno i da obezbedi sebi nove patike u celoj prici.Ziveo nebeski narod, xaxaxa!

Mr Proper

pre 12 godina

Mi smo se dogovorili i sve super, samo se specijalci vraćaju, sad je sigurno da neće odustati od zauzimanja, ali drago mi je da bar ima policije blizu graničnog prelaza.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovakvi smo sigurno neophodni Evropi. Jedva nas cekaju. Jos im samo fale ratovi unutar sebe, kao da nemaju dovoljno drugih problema. Ako ovo ne okoncamo sto pre, mozemo da kazemo zbogom Evropo tamo do 2030. A i ova kandidatura ce nam biti upitna ukoliko ovo sto pre ne resimo DIPLOMATSKI, a to je moguce jedino priznavanjem Republike Kosovo, jer ce biti sve vise problema ako to ne ucinimo. Dosta je bilo inacenja i glave u pesku, vreme je da privatimo realnost...

DjokaBomba

pre 12 godina

Ko kaže da se dole uopšte nešto dešava? Eto,na televiziji turske serije,sundjer bobovi,menjam ženu i ostale nebuloze!Poslanici raspravljaju o nekim glupostima pre nego što odu na odmor da osole svoje debele zadnjice! Znači,stanje "redovno"! Ali ako nešto zagusti tu su ovi šutanovčevi manekeni i manekenke u uniformama sa reklama da nas čuvaju!

Milan

pre 12 godina

Drzava nema plan,niti strategiju. Glavni pregovarac savetuje ljude da budu pripravni i da blokiraju puteve. Na kraju ce Srbi biti krivi za incidente.

Milos

pre 12 godina

@Petrit..Ubistvo koje se dogodilo je tragicno,i meni je iskreno zao..ali vasoj izjavi nedostaje kontekst..ne bih da potezem argument 'ko je poceo prvi',ali nesumnjivo je da vlast u Pristini bez razloga provocira Srbe na Kosovu,a 'krijumcarenje' je samo los izgovor..i pogresan,pre svega.

Nevit

pre 12 godina

@Pravda

Ne razumem kako se trebamo braniti ???
Po sistemu "ako mi opali šamar, ja mu okrenem i drugi obraz" ?
E tako se nećemo nikada odbraniti, Albanici provociraju i nasilno postavljaju granice između KiM i centralne Srbije...
Ne kažem da se nasilje nasiljem rešava, ali opcija "mirnim putem" u ovom slučaju ne pomaže mnogo...

s

pre 12 godina

@Petrit, ovo je 21 vek, za sve postoji vreme i mesto. Ako se nesto zeli, kao sto se zeli kontrola carina, teritorije itd. onda za to sluze vec zapoceti pregovori. O tome se razmatra, diskutuje, vode dijalozi. Neko nesto dobije, a neko izgubi. To je stvar kompromisa i dobrih komsijskih odnosa, a ne da se salju odmah maskirane policijske snage da nesto zauzimaju. Samo zamisli situaciju u kojoj srpska policija prodire do mosta na Ibru, bez ikakve najave, dozvole, bilo cega. Verovatno bi ste to ocenili kao veoma drzak akt, sa ciljem da se destabilizuje normalan zivot. Uostalom, vi smatrate da je Kosovo vasa drzava, mi da se srpska, to su razliciti stavovi, a u stvari drzava pripada onom ko zivi na njoj. Dakle zakljucak, vrlo jednostavan. Kao sto Srbi moraju da se pomire sa cinjenicom da je Kosovo vecinski naseljeno Albancima, tako i Albanci moraju da se pomire da je sever Kosova vecinski naseljen Srbima i da niko nece dobiti sve sto zeli! Rat, tuca i nasilje nisu nacin.

Ekrem

pre 12 godina

Cemu sada uzbuna? nema vise ROSU na severu. Ili mozda ti kriminalci iz severa navikli da celog zivota zive pod uzbunom, da nose pistolje i dugacke puske i da ne daju nikome racuna za bilo sta. Da li to sme neko da uradi u Beogradu, Nisu ili Rasku?
Gradjani Srbije trebaju da znaju da ti ljudi se prosetaju i Beogradskim ulicama, pored vase dece i nikada se ne zna kada ce proraditi Vietnamski sindrom.
Sacuvaj boze.

sve se vraca

pre 12 godina

@Petrit
Slazem se sa tobom ali mi samo kazi da li znas koliko je policajaca srpske nacionalnosti ubijeno na Kosovu dok je bila pokrajina u Srbiji? vise od 100. Sta kazes na to?

Martin

pre 12 godina

Znaci ovo je plan za podelu Kosova. A bas sam se pitao kako ce biti sproveden. Na kraju normalno konferencija gde ce se sve i utanaciti. Svi "gube" i svi "dobijaju".

Posmatrac

pre 12 godina

Mislim da je ovo bilo nepotrebno, ali bilo kako to je bilo jos jedan poraz Srbije,. Mislim da Tacijev cilj nije bio da isprovocira srpsko stanovnistvo , nego da pokaze svetu ko stoi iz srba na severu KS gde vlada kriminal .
Svet je video u sred bela dana da iza tih grupa stoi drzava Srbija.

Danijela

pre 12 godina

Ovi kojima je dosta price o Kosovu slusace nove price jer Srbiju ne pustaju na miru. Vlada treba da preduzme konkretne mere i zaustavi svaki dijalog, jer od dijaloga sa Albanicma nikada nije bilo nista, zapravo svaki dijalog oni zacinjavaju sa silom. Takodje Vlada treba da preduzme vise restriktivnih mera i naravno sila je uvek legalno sredstvo, kao sto je uostalom i EU primenjuje...I otvoriti alternative, jer ako nemate alternative, onda ste nas sve osudili na propast.

1244. ОДМАХ

pre 12 godina

Јааооо Билеру! Види га! Прича о 1244 и придржавању резолуције.
Ало, човече, по 1244 искључиво само КФОР и УНМИК, који по истој морају спречити БИЛО КАКВЕ сукобе! Никакав РОСУ или КПС!
Никаква Тачијева Влада! Самопроглашење! По 1244 између осталог, СРПСКА УНИФОРМИСАНА ЛИЦА морају да чувају све кључне административне прелазе и културно-историјске споменике!
Ту резолуцију су прихватиле --СВЕ-- сталне чланице СБ УН!
Зато Запад ћути о тој резолуцији, а на још већу срамоту и Тадић годинама ћути и бацио је у запећак! Данас је Русија рекла да се све мора решавати у оквиру 1244. Па се Запад и због тога буни за заседање УН.
Ало власти! У СБ УН ставите на сто 1244 и максимално искористите подршку коју имате! И искористите ове и догађаје из кобног марта као адут!
Тражите за почетак имплементацију дела резолуције о српским униформисаним лицима.
ДОСТА ЧЕКАЊА! 1244!

agim

pre 12 godina

Trebalo bi podignuti dva-tri aviona u znak upozorenja. Čisto da se zna da se na svaku upotrebu sile može odgovoriti silom.
(Čisto da se zna..., 27. jul 2011 15:01)
Mozete vi podici i ta dva-tri aviona koja su vam jos preostala i koja su jos donekle ispravna al si zaboravio da ce onda isto tako da se podignu 2-2 hiljade najsevremenijih bombardera da ponovo pozdrave nebo nad Srbijom.Eto cisto da ti kazem jer si izgleda zaboravio nesto..Odavno bi vi to uradili ali "prpa".

mitrovcanin

pre 12 godina

okey je Borko,ali svi znamo sta se desava sa covekom nakon sto oseti kako je kada mu masa aplaudira..p.s.Kako se sada Dzeremaja jede,hahah..

klan

pre 12 godina

pa ja nemogu razjumeti ovog vaseg min.policije koja je ta pripravnost policije kad tu nema sta dase prica samo mu je to za marketing jel?posto predsjednik tadic rekao da nema vise rata i sta sad?

darko

pre 12 godina

Možda ništa ne možemo uraditi ali ko se usudjuje da kaže da se USA ponaša fer i da nas ne ponižava e tako se stvara neprijatelj a ne prijatelj.
Zašto im trebamo kao neprijatelji molim svima koji vole USA da mi odgovore .
Jer USA nije obicna imperijalistička drzava sa cinicnom politikom?
Razdvojde unutrašnje uredjenje sa spoljnom politikom jedne drzava u ovom slucaju USA i Atina je bila domkratska pa je opet imala imperiju i porobljavala druge.

Local Staff

pre 12 godina

Na Jerinje vraćeni carinici srpske nacionalnosti?? Koliko je meni poznato takvi ne postoje jer carinu još od proglašenja 'nezavisnosti' pokrivaju stranci iz EULEX-a. Načusmo se svakakvih dezinformacija ovih dana zaista...

neko iz mase

pre 12 godina

Stefanović je, u razgovoru sa Srbima u selu Zupče, koji drže u totalnoj blokadi saoraćaj na magistralnom putu Priština - Ribariće prema prelazu Brnjak, naveo da je Kfor izigrao jučerašnji dogovor.

Naivcine! Zar ste ocekivali drugacije! Sva sreca pa su Srbi to skontali jer oni na tom prostoru znaju mnogo bolje od vas ko su Taci i ekipa i znaju da s njima nema ni dogovora niti pregovora! Samo da Srbi ne daju da im se ponovi scenario iz 2004. godine. Znaci Jarinje prelaz je oslobodjen a Brnjak je jos uvijek okupiran.

Bernard Kuschner

pre 12 godina

Evo i mog misljenja.Kao sto ste se najzad pogodili za cijenu, pa dali Hadzica i Mladica u Hag, izgleda da cemo i mi morati dati nekog. Za vas je to ulazak u kandidaturi za EU a to je za Kosovo zavrsni cin integriteta cele drzave unutar svojih sluzbenih granica. Sada ce se to odviti lagano da bi se narod navikao na te promene, ali uglavnom prvi i najbitniji koraci su odradjeni, i natrag nema.Ionako Srbiju kosta jako puno odrzavanje tih paralelnih struktura na Kosovu a sa zabranom izvoza prema Kosovu to znaci dupla steta. Do septembra mjeseca ova ce se epizoda zaboraviti jer ce biti drugih novijih i vjerovatno zanimljivijih. Uglavnom, od politicara mozes puno toga nauciti ali moras pratiti retroaktivni redosljed dogadjanja i na kraju povezati to sa momentumom.Uvek se tu da nesto raskrinkati. Bice krijumcarenja i dalje ali u marginalnim kolicinama.Nemojte se previse emocionalno potresati jer je ovo van vaseg i naseg dohvata.

Realista

pre 12 godina

Zao mi je zbog gubitka jednog mladog zivota. Saucesce njegovoj porodici. Kao pripadnik policije znam kako je biti glineni golub. Pa drage komsije Albanci, mnogo je pripadnika MUP Srbije na KiM stradalo slicno od ruke vasih terorista. Sada od metoda, koje su primenjivali vasi gerilaci, stradaju policajci KPS. Ko se maca lati, od maca i strada.

zoran

pre 12 godina

situacija je ozbiljna i teska a vlada Srbije i Predsednik republike bi morali da rade mnogo energicnije i slobodnije a ne da ostavljaju Stefanovica usamljenog, nasa diplomatija je nekako uspavana i sporo reagije a situacija izglrda prevazilazi njihove sposobnosti. Zar nisu do sada naucili kako treba reagovati u ovakvim situacijama a ne sve nekako sa nekim strahom cekati da se nesto krupno desi, trba reagovati pravovremeno i to na najvisem nivou i to na svim mestima gde se moze. Nisam mislio saopstenjima vec preduzimati konkretne akcije naravno u saradnji sa svima koji mogu da nam pomognu. Dosta je bilo izvinjavanja za sve i svasta i svima, ipak se tu radi o zivotu mnogih ljudi koje ne treba sada ostaviti same i na cedilu jer oni od nas to i ocekuju a to nam je i obaveza

kg

pre 12 godina

Evo ja ceo dan radim, doduse posao na racunaru pa imam vremenda na minut bacim na pogled vesti, ali sta oni rade i od cega zive kada imaju vremena da se malo malo okupljaju i prave dzumlaj? Ako mogu da se integrisu u okolinu neka se integrisu nemoj da prave probleme onima koji ih izdrzavaju.

muja

pre 12 godina

Za Petrita : Ako se carina resava demonstracijom sile i kockanjem sa zivotima neduznih policajaca saljuci ih u jako ogroman rizik, onda je to vasa politika za koju vi nemate krajnji iznos racuna. Sta je ovom demostracojom sile postignuto, NISTA. Izgubljen zivot jednog policajca vise njih ranjeno, situacija na severu je jos vise napetija eskalirajuci u balvan revoluciju. Eto tako vi vodite politiku, neznajuci dalje od nosa.

kineski mandarin

pre 12 godina

Cuo sam da su albanski carinici dovedeni sa granicnog prelaza kod Djakovice i da im nisu kazali gde ih vode te da su sada uplaseni. A i to je jadno, posalju te tamo gde si totalno okruzen rivalskom grupom i kazu, radi to i to a realno ne smes. Tako da nije cudo sto oni samo sede a Srbi regulisu saobracaj. Ali realno, sedenje im nece pasti tesko jer svi mi znamo da su i kod Djakovice sluzili kao ikebana (vrlo dobro znamo kakva je ta "granica" izmedju Kosova i Albanije, valja se tamo sve i svasta)!

xoxo

pre 12 godina

"Moram da apelujem na sve da ne sprečavaju rad Kfora. Ne kažem to bez razloga, jer je jutros pucano na helikopter Kfora", rekao je Biler, ali nije govori o detaljima tog incidenta.

Jel to moguche? pa ko to tamo puca na kforu?

cviker

pre 12 godina

Sve ce to da rese ljudi iz vlade,al ne dialogom,vec monologom,ne znam samo sta se oni dogovaraju sa pristinom,ako misle da kosovo opet bude nase,situaciju takve vrste ne mogu resiti ni dijalogom ni monologom...

DjokaBomba

pre 12 godina

Ko kaže da se dole uopšte nešto dešava? Eto,na televiziji turske serije,sundjer bobovi,menjam ženu i ostale nebuloze!Poslanici raspravljaju o nekim glupostima pre nego što odu na odmor da osole svoje debele zadnjice! Znači,stanje "redovno"! Ali ako nešto zagusti tu su ovi šutanovčevi manekeni i manekenke u uniformama sa reklama da nas čuvaju!

Petrit

pre 12 godina

Jedan policajac je ubijen i to hicem na glavu. Sta biste vi rekli da se to dogodilo i sve ovaj slucaj na Presevu, Medvegje i Bujanovac....kako biste se vi ponasali. Uostalom policijske snage Kosova su poslate tamo kako bi funkcionisala carina i zaustavili krijumcarenje i ilegalni uvoz roba na Kosovu. To znaci da vi to pridrzavate i ja vas pitam kuda to ide Srbija...da li prema zapadu i vrednostima i demokratiji ili prema pomracenoj i maglovitoj buducnosti. Mi na Kosovu smo se odavno opredelili

agonija

pre 12 godina

Do kada će biti na barikadama ? Jel moguće pola života provesti na barikadama a nisi plaćen za to ? Tko to može financirati ? Moguće je jedno vrijeme da to bude radno mjesto a kada krenu obiteljski egzistencijalni problemi "kuda koji mili moji". U Krajini kada više nije bilo pokradenog plijena za podjelu nestale su barikade i svi snovi o državi. Bilo je stanje beznađa, agonije i međusobnog optuživanja. Zato problem treba politički rješiti jer ovakvo stanje ne može odgovarati nikome a ponajmanje Srbima na Kosovu kojih će biti sve manje i manje. Uostalom, zar se to može nazvati životom i perspektivom za vlastitu djecu ?

mislite o tome

pre 12 godina

da su albanci lose ziveli pre 20/30 god nikad nebi imali para za nabavku oruzija ...odlicno su ziveli,samo nisu hteli to da postuju,zasto bi mi sad njih postovali? kad ne mozemo ni slobodno da se krecemo!

e-krem

pre 12 godina

Dve decenije balvana na balvanima i jos im nije dosta.
Sigurno zele da Albanci to isto urade Srbima u preostalom delu zemlje ali jok jer jednino legitimnost i legalnost nemaju alternativu a samoupravljanje ima.

igre bez granica

pre 12 godina

Sever Kosova je poslednji cin pre nego sto se Srbija oslobodi svoje kriminalne proslosti. Taj deo Kosova je poslednja oaza "balvan revolucije", "SAO Krajina,baranja, slavonija itd","neduznog i golorukog (lako naouruzanog snajperima) Srpskog naroda koji je svirepo napadnut od tzv policije Republike Kosovo", "samorganizovani narod je u odbrani svog ognjista ZESTOKO uzvratio", "govorancije sitnih politicara na ulicama", "uzbune-sirene" "vanredna stanja","mobilzacija","ratni profiteri koji se slikaju sa sitnim politicarima", "popovi (uz duzno postovanje prema izvornoj iskrenosti i postenju svake religije) koji blagosiljaju paramilitarce"
Zar vam sve ovo nije vec vidjeno i dokazano neuspesno G Stefanovicu i G Bogdanovicu. Budite malo kreativniji. Ovaj TURBO FOLK vam nece uspeti ovaj put. Ja iskreno verujem da je obicnom Srpskom narodu svega ovog preko glave i da im je zao sto se sve ovo radi u njihovo ime.
Kazu da covek kad umire u tren oka mu se ceo zivot pojavi pred ocima. Meni ovo sve sto se tako brzo desava i nekom logicnom redosledu na severu lici na taj KRAJ (nadam se ne vise zivota neduznih ljudi ali definitivno)KRAJ jedne epohe kriminalne politike Srbije na Balkanu.

Dosao djavo po svoje

pre 12 godina

S obzirom da Kosovu mozemo jedino da plunemo pod pendzer (ako nam medjunarodna zajednica dozvoli), a imamo snage da se odbranimo otprilike od malo jace najezde komaraca, ne vidim cemu cela ova frka?

Arusha

pre 12 godina

1. Kosovo je jedinstvena carinska zona. Priznajete li ili ne Kosovo kao drzavu, nema veze, i po 1244 i EULEX-u, Kosovo je jedinstvena carinska zona.

2. Policajci su isli tamo da postavaljaju carinike koji ce raditi u ovoj carinskoj zoni.

3. I osiguraju da nedavno resenje vlade Kosova se sprovodi. Mozete reci sta god hocete, ali cinjenica je da roba Kosova vec 3 godina ne moze u Srbiju.

4. Jedan Albanski policajac je ubijen, dok niti jedan Srbin povreden (izvor: b92). Mozemo se posluziti teorijama zavere i reci da su ga Albanci ubili, ali, to mi bas ne deluje logicno.

Nebitno

pre 12 godina

Ja se stvarno nadam da ce svima u ovoj bednoj drzavi, ali SVIMA, uci konacno iz d....a u glavu da je sa Kosovom GOTOVO.Imam 35 godina i ceo zivot slusam o Kosovu.Necu vise.Sutra da se Kosovo vrati u Srbiju medjunarodnim dekretom-sta bi ste sa njim?Sa 2 miliona Albanaca koji nece da zive sa vama?Da li je bilo ko normalan?Zaboravite vise plakanje nad prolivenim mlekom.GOTOVO JE.Nazalost, nasi politicari vec godinama znaju da je priznanje Kosova politicko samoubistvo i na taj korak se uvijeno odlucio samo Ceda.Ostali mlate praznu slamu i "tihuju", kobajagi se nesto koprcaju...ALI....nema nista od toga.Trebalo bi raspisati referendum-da li smo za priznanje Kosova ili ne i na osnovu rezultata dalje planirati sve.I taj Ustav na koji se pozivaju svi je sam po sebi falsifikat-da li ste zaboravili da je glasanje za novi Ustav trajalo 2 dana i da su nam svima stizale SMS poruke da izadjemo na biralista.Garantovano nije ni bilo dosta glasova da se donese bilo kakav dokument...Hvala Vojislavu Kostunici na svemu...Pitam se samo zasto nije u prvim redovima na "administrativnoj liniji" kao "zabrinuti gradjanin"...

Albanac iz EU

pre 12 godina

Nije za srbe severa Problem pecat Republike Kosova, njihov Problem je carina jer su se 12 god naucili da uvoze robu i to svakakavu od Droge ( Drogu naravno u saradnju Sa albancima) pa nadalje bez carine, e sada vide da u buduce nece moci bez carine ili bolje receno nikako, ovu kriminalci znaju da to dobro koriste kod mase kako navodno nacionalno smo ugrozeni, a masa njima veruje,naravno ti kriminalci su povezani i sa lokalnim politicarima i tako mesaju biznis i politiku,a srpski narod to coravo prati,a da se sve to dopuni zovnu ponekad i neki Pop,sta ima Pop da se umesa u politici?! Sa Popovima se ne ulazi u EU,ali eto kod srba sve je moguce a za evropljance to je smesno da popovi prave politiku!!!

Jorge CG

pre 12 godina

Komšije u Srbiji, je'l moguće da vi ne kapirate da su Kosovari (već) završili posao?? Pa njima uopšte nije bio prevashodan cilj da "zauzmu" te 2 granična prelaza. Gluposti! Njihov cilj je bio da prelaze van kontrole KPS-a i kosovske Carine prosto izbace iz "igre", jer se tu nijesu primjenjivale odluke Vlade Kosova, uključujući i onu o nepriznavanju srpskih pečata. Šta to znači?? To znači da je Priština željela da isti (ako već ne budu stavljeni pod punu kontrolu Prištine, što je bilo preambiciozno jer to ne bi dozvolio EULEX), onda ili budu: a) zatvoreni ili b) toliko medijski eksplotisani da na pomen "Jarinje" i "Brnjak" čak ni Srbi iz Srbije ne budu (u strahu za svoj život) voljni da rizikuju i voze robu tuda. I u tome su uspjeli! Uostalom to je jasno iz medijskih izvještaja koji se mogu čuti/pročitati na kosovskim medijima, ali i medijima u regionu. Čak je danas u Prištini potpisan i Sporazum Kosova i Albanije koji ima za cilj punu relaksaciju prometa čime Kosovo, dok istovremeno blokira puteve između Srbije i sjevera Kosova, želi maksimalno rasteretiti sve druge koji vode ka prelazima pod kontrolom Prištine. Ali, vidi se da u Srbiji još preovladava logika (XIX vijeka) da je najbitnije čija se zastava negdje vije i koje je nacionalnosti policajac koji pregleda kamion, a ne kuda ide novac, ko ga kontroliše i za čiji se račun prikuplja.

Arben

pre 12 godina

Ovi koji pozivaju narod da blokiraju puteve, izgleda da rade za Hashima Thaçija. Naime, ovom blokadom puteva onemoguchava se ulazak robe is Srbije u Kosovo. :-)

U pravom smeru...

pre 12 godina

Nebi "oni" ovo ni započeli da im nije rečeno - "može, sad".
Tako da... biće onako kako je neko negde odlučio, po svaku cenu.
Zato, nema razloga za postavljanje pitanja - "šta će da bude".

klan

pre 12 godina

pa ja nemogu razjumeti ovog vaseg min.policije koja je ta pripravnost policije kad tu nema sta dase prica samo mu je to za marketing jel?posto predsjednik tadic rekao da nema vise rata i sta sad?

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Opet Balvan Revolucija... Srbi imate li pameti... učite li išta od istorije...
Pa za nas nije više ni Beogradska šljiva... mira će biti samo kad svi izumremo jer mi ne umemo da razmišljamo već mislimo da je znanje u topuzu.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovakvi smo sigurno neophodni Evropi. Jedva nas cekaju. Jos im samo fale ratovi unutar sebe, kao da nemaju dovoljno drugih problema. Ako ovo ne okoncamo sto pre, mozemo da kazemo zbogom Evropo tamo do 2030. A i ova kandidatura ce nam biti upitna ukoliko ovo sto pre ne resimo DIPLOMATSKI, a to je moguce jedino priznavanjem Republike Kosovo, jer ce biti sve vise problema ako to ne ucinimo. Dosta je bilo inacenja i glave u pesku, vreme je da privatimo realnost...

Pravda

pre 12 godina

Vec vidjen scenario "spontane odbrane vekovnih ognjista". Zavrsice se nazalost na isti nacin kao i sve prethodne svinjarije koje su organizovali srpski nacisti - Srba vise nece biti na Kosovu.

Koliko puta treba da nam se desi ista stvar da bismo se konacno obracunali sa fasistima koji brukaju srpski narod?

Marko

pre 12 godina

Kako mi je super sto me sve ovo ne dotice, cak ne znam ni sta se desava i ko koga blokira :D Jer jednostavno nemam za koga da se cimam, ovaj narod je pokazao pravo lice jos odavno i ne treba ga zaliti ;) Naci ce se opet dezurna ekipa da iskoristi sve ovo i da polomi neki butik ili slicno i da obezbedi sebi nove patike u celoj prici.Ziveo nebeski narod, xaxaxa!

Lupus

pre 12 godina

Koliko još godina ćemo morati da plaćamo ceh za kafe u Dubrovniku, vikende na Bledu, crvene pasoše i shopping po Trstu? Šta bi još trebalo da se dogodi da zver jugoslovenstva splasne i povuče sa sobom sve svoje nedaće koje je donela?

bezimeni

pre 12 godina

Albanci su izvršili agresiju na sever Kosova!
Zahtevamo od NATO-a da bombarduje Kosovo kako bi sprečio humanitarnu katastrofu i etničko čišćenje Srba!

balvan vaskrese! vaistinu balvan!

pre 12 godina

mislim da je vreme da srbi izadju na ulice i obeleze dvadesetu godisnjicu ulaska balvana u istoriju srpskoga naroda! svuda podji, balvanu milom dodji! pobednicki slogan na sledecim izborima: i balvan, i Evropa! dve najjace stvari u vascelom kosmosu: srpski balvan i Barselonin stil igre. moc balvana je takva da je svojevremeno naterala Hrvate da sami sruse Vukovar, Bosance da bombarduju sopstvene pijace, tako da nije cudno da je balvan primorao Albance da ubiju sopstvenog specijalca, valjda od muke.

spaske

pre 12 godina

Nastavljeni su napadi albanskih terorista! Međunarodna zajednica mora najoštrije da reaguje i spreči teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji kako i ona sama ne bi bila označena kao učesnik u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem da se Kosovo i Metohija etnički očiste od Srba.

ExNS

pre 12 godina

Citam sve ovo i setim se vica sa pocetka 90-tih.
"kako su izumrli dinosaurusi? Naleteli su na goloruki srpski narod!!!"

Strasno je kako je Srbija ostala bez saveznika i kako Srbi za sve ove godine nisu shvatili da se rat ne dobija samo vojskom, policijom i tajnim naoruzavanjem. Uzas. Nista nisu naucili do sada.
Raspad Srbije ce biti jako bolan.

zox

pre 12 godina

Kada neko sa strane procita ovo, stice utisak da Stefanovic [koji je sluzbenik vlade drzave Srbije] daje instrukcije narodu na barikadma i time se stice uitisak da u stvari vlada Srbije koordinira sve ovo 'dogadjanje naroda'.

Ekrem

pre 12 godina

Cemu sada uzbuna? nema vise ROSU na severu. Ili mozda ti kriminalci iz severa navikli da celog zivota zive pod uzbunom, da nose pistolje i dugacke puske i da ne daju nikome racuna za bilo sta. Da li to sme neko da uradi u Beogradu, Nisu ili Rasku?
Gradjani Srbije trebaju da znaju da ti ljudi se prosetaju i Beogradskim ulicama, pored vase dece i nikada se ne zna kada ce proraditi Vietnamski sindrom.
Sacuvaj boze.

Balvan

pre 12 godina

Sve ide po planu pa nam i srpsko stanovnistvo pomaze. Kamioni sa Merdara vraceni nazad a Jarinje i Brnjak blokirano da ni misevi ne mogu proci a kamoli kamioni sa srpskom robom. Ako vam za koji dan ponestaju namirnice svratite do pijace na juznoj strani ima dosta za sve.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ljudi nije dobro objavljujte na b92 više informacija šta se dešava novi fašizam je na pomolu organizovaćemo danas ako treba proteste u banja luci ako možemo šta pomoći ovde nam dolaze razne informacije ali nato pakt na silu uspostavlja monstrum državu.

kg

pre 12 godina

Evo ja ceo dan radim, doduse posao na racunaru pa imam vremenda na minut bacim na pogled vesti, ali sta oni rade i od cega zive kada imaju vremena da se malo malo okupljaju i prave dzumlaj? Ako mogu da se integrisu u okolinu neka se integrisu nemoj da prave probleme onima koji ih izdrzavaju.

alpinista

pre 12 godina

Deluje da ste dobro organizovani i da se upravljate pameću a manje srcem.
Budite budni, spavajte samo jednim okom.
Pazite se zla, samo polako, polako !

Mitrovcanin

pre 12 godina

@etnapr
Molim te nemoj da pricas kada ne znas... Srbi kao i roba se propustaju kroz barikade u oba smera. Kfor ne moze proci... Rosa danas nije vidjena. Dobro smo organizovani i spremno ocekujemo svaki njihov sledeci korak. Videcemo sta ce biti ...

Posmatrac

pre 12 godina

Mislim da je ovo bilo nepotrebno, ali bilo kako to je bilo jos jedan poraz Srbije,. Mislim da Tacijev cilj nije bio da isprovocira srpsko stanovnistvo , nego da pokaze svetu ko stoi iz srba na severu KS gde vlada kriminal .
Svet je video u sred bela dana da iza tih grupa stoi drzava Srbija.

milan

pre 12 godina

Mocnici iz Beograda kuvaju nesto u pozadini pa ako nisu drugi hteli da naduvaju stvar oni zarad glasova (i to samo glasova) biraca bi izazvali i nove sukobe pa ce zbog te manjine da ispastaju svi. Da se sa tim pozivom na neposlusnost moze upropastiti sve nije im jasno da nemaju s cime da razmisljaju nagovaraju ljude da ide na barikade i kada je nepotrebno. Cudime da se niko nepita kako je ubijen kosovski policajac koji je ranjen metkom iz snajpera je li to gradjani sa snajperkama cuvaju barikade, cudno se nesto kuva na KiM a sve mi se cini da ima opet puno kuvara.

Ivan

pre 12 godina

cekaj, pokusavam da shvatim situaciju....ALBANCI SA KOSOVA kritikuju kako se na severu svercuje droga???????? pa ako ovo nije najsmesnija stvar koju sam cuo ove godine....

agim

pre 12 godina

Trebalo bi podignuti dva-tri aviona u znak upozorenja. Čisto da se zna da se na svaku upotrebu sile može odgovoriti silom.
(Čisto da se zna..., 27. jul 2011 15:01)
Mozete vi podici i ta dva-tri aviona koja su vam jos preostala i koja su jos donekle ispravna al si zaboravio da ce onda isto tako da se podignu 2-2 hiljade najsevremenijih bombardera da ponovo pozdrave nebo nad Srbijom.Eto cisto da ti kazem jer si izgleda zaboravio nesto..Odavno bi vi to uradili ali "prpa".

Jovan

pre 12 godina

"Borko Stefanović zamolio je građane da ostanu na ulicama, pripravni, ali da još ne obnavljaju barikade. "
Ovaj bese glavni pregovarac sa Kosovom? Svaka mu cast! Pregovara bas kao sto Mirko Cvetkovic 'sredjuje' drzavu!
Stefanovic je ovlasceni koordinator ovih jadnih demonstracija koje samo upropascuju onaj jadni narod koji zivi dole. A na njih ce zaboraviti cim prodju izbori.
Nego, da li je neko video Sunatovca? Mozda je jos na Fejsu, brani Srbiju od one komicarke?

Минa

pre 12 godina

Народ је доле остављен на цедилу, мора се помоћи. Одмах се поставља питање зашто, ево проћиће и 48 сати, још нема седнице Народне скупштине Р. Србије где би једина тачка дневног реда била Ситуација на северу Аутономне покрајине Косова и Метохије.

Vaske

pre 12 godina

Sto ovoliki "ratnici" jos uvek traze ovde?

Onaj ko je hteo da uputi podrsku sa lica mesta vec je mogao da bude dole na barikadama da je hteo..

Da je neko stvarno hteo da ode ne bi drndao ceo dan po tastaturi i filozofirao sta treba vec bi seo, otisao i ponudio svoj zivot na raspolaganje...

Ali ne, svi hoce da budu generali iz pozadine koji sve znaju, ali ako moze da neko drugi da ratuje ..

Srbin iz Knina

pre 12 godina

Srbi sa Kosova ce proci isto kao mi iz Knina i Vukovara,samo ako nastave da slusaju ove ****** iz Beograda koji rade isto kao onaj ***** sto lezi pod lipom.

xoxo

pre 12 godina

"Moram da apelujem na sve da ne sprečavaju rad Kfora. Ne kažem to bez razloga, jer je jutros pucano na helikopter Kfora", rekao je Biler, ali nije govori o detaljima tog incidenta.

Jel to moguche? pa ko to tamo puca na kforu?

Bernard Kuschner

pre 12 godina

Evo i mog misljenja.Kao sto ste se najzad pogodili za cijenu, pa dali Hadzica i Mladica u Hag, izgleda da cemo i mi morati dati nekog. Za vas je to ulazak u kandidaturi za EU a to je za Kosovo zavrsni cin integriteta cele drzave unutar svojih sluzbenih granica. Sada ce se to odviti lagano da bi se narod navikao na te promene, ali uglavnom prvi i najbitniji koraci su odradjeni, i natrag nema.Ionako Srbiju kosta jako puno odrzavanje tih paralelnih struktura na Kosovu a sa zabranom izvoza prema Kosovu to znaci dupla steta. Do septembra mjeseca ova ce se epizoda zaboraviti jer ce biti drugih novijih i vjerovatno zanimljivijih. Uglavnom, od politicara mozes puno toga nauciti ali moras pratiti retroaktivni redosljed dogadjanja i na kraju povezati to sa momentumom.Uvek se tu da nesto raskrinkati. Bice krijumcarenja i dalje ali u marginalnim kolicinama.Nemojte se previse emocionalno potresati jer je ovo van vaseg i naseg dohvata.

Marko Polo

pre 12 godina

A što sad ne oglasi onaj nalickani maneken što neće da ratuje? Sigurno smatra da situacija nije alarmantna i može da se reši dijalogom sve dok ne napadnu Zvezdaru, Vračar, Palilulu ili Stari Grad.

Byja

pre 12 godina

"Jedan policajac je ubijen i to hicem na glavu. Sta biste vi rekli da se to dogodilo i sve ovaj slucaj na Presevu, Medvegje i Bujanovac...."

Tamo je ubijeno 8 pripadnika MUP Srbije u periodu 2000. - 2001. I još nekoliko civila (čak i Albanaca), od strane pripadnika OVPBM.

Milos

pre 12 godina

@Petrit..Ubistvo koje se dogodilo je tragicno,i meni je iskreno zao..ali vasoj izjavi nedostaje kontekst..ne bih da potezem argument 'ko je poceo prvi',ali nesumnjivo je da vlast u Pristini bez razloga provocira Srbe na Kosovu,a 'krijumcarenje' je samo los izgovor..i pogresan,pre svega.

Sale Marino

pre 12 godina

Citam clanke i komentare ovde, u Politici, Blicu i ne mogu da verujem da ama bas niko ne pominje najvazniju komponentu Kosovskog problema: NIJE KOSOVO POSTALO NEZAVISNO NEGO GA JE AMERIKA OKUPIRALA.
USA tamo vec ima izgradjenu dzinovsku bazu Bondsteel zbog koje nas je i bombardovala ignorisuci sve medjunarodne zakone - zasto za ime bozije bilo ko misli da oni to ponovo ne bi uradili da bi tu bazu sacuvali?

Ovo bi Tadic trebalo da kaze svima, bez uvijanja da bi ljudi znali zasto Srbija nece da ratuje - zato jer Boris nije moron kao sto je Sloba bio.

Cubrilo

pre 12 godina

"Na prelazima Brnjak i Jarinje stanje mora da bude isto kao što je bilo. Ovo što su uradili na Brnjaku je pokušaj da se instalira institucija Prištine na ovom prelazu, koji oni nazivaju graničnim. On to nije i nikada neće biti. Isto žele da urade i na Jarinju", upozorio je Stefanović."

E moj sinko, ne lupaj majke ti. Kako to nije i nikada nece biti kada su oni to vec uradili i vidis da jeste i da ce oni da sede na tim granicnim prelazima, a tvoji kamioni ce moci da udju taman koliko im je dovoljno da naprave polukrug, okrenu se, i odu natrag odakle su dosli. Znas li ti sta znaci ta uzvisena rec "realnost"? To je ono sto zaista jeste, sto oci vide a usi cuju, a ne ta tvoja fatamorgana u polusvesnom stanju/bunilu.

Englez

pre 12 godina

@Petrit na stotine policajaca je ubijeno 1998 i 1999 a isto su samo sprovodili red i zakon i ustav drzave. Kako su se Srbi tada osecali? Dosta je valjda vise ubijanja pregovori su bolji 100 puta jer ako se ovako nastavi plasim se bice jos pucanja

sahib

pre 12 godina

Covek je ubijen i to nije dobro. Ipak on je specijalac, ne policajac, poslat da nesto zauzme silom, i sam bi bio spreman da ubije da je za to dobio naredbu. U normalnim zemljama nema potrebe da se to radi. Znaci okolnosti nisu tako normalne kao sto neki hoce da predstave. Treba utvrditi ko ga je ubio i kazniti ga. I treba se okanuti corava posla.

@petrit

pre 12 godina

У Србији се каже -> Ко о чему ..... о поштењу. Ви ћете неком да причате о демократским вредностима. Легло сте криминала и нарко срце Европе. Граница са Албанијом код вас и не постоји. Шверцујете све и ка Албанији и преко Црне Горе. Наравно да се Срби самоодржавају преко тих прелаза и тако ће и да буде.

Nadam da nisam u pravu

pre 12 godina

Nadam se da je samo teorija zavere, ali ako su Ameri isplanirali da naprave velike probleme u svetu da bi se izvukli iz sopstvenog bankrota, onda cemo mi biti kolateralna steta... Dzaba i pregovori i sve durgo...

Aleks

pre 12 godina

Drzavni vrh Srbije je kriv za desavanja na Kosovu, pored naravno odgovornosti drzavnog vrha takozvane drzave Kosovo. Tadic je izgubio moj glas na izborima. Zao mi je ljudi koji zive dole i koji pored svih problema, koje su imali prehodnih 20-ak godina na Kosovu, neodgovornoscu naseg drzavnog vrha, dovedena im je sigurnost u pitanje. Mora se resiti drzavna politika prema Kosovu. Ili odgovorna drzavna politika koja podrazumeva imati plan u ovakvim vandrednim situacijama ili referendum, da se dobiju podaci kakvo je raspolozenje ljudi u vezi sa nezavisnoscu Kosova. Ne moze predsednik nase drzave da drzi predavanje o tome kako necemo rat, sto hvala Bogu vecina nas i zna i svesna je toga, a da i dalje postuje ustav koji naglasva da je Kosovo deo Srbije. Nama u Srbiji je lako da zivimo sa svakodnevnim problemi daleko od granice sa Kosovom a da besnimo zbog ovakvih desavanja. Tom narodu treba obezbediti koliko toliko normalan zivot u nenormalnim uslovima.

Jovan

pre 12 godina

Uostalom policijske snage Kosova su poslate tamo kako bi funkcionisala carina i zaustavili krijumcarenje i ilegalni uvoz roba na Kosovu.
(Petrit, 27. jul 2011 14:48)

Ma haj'te molim vas, kakva bre carina i krijumcarenje, ceo svet zna da kosovo sluzi kao siguran tranzit droge sa bliskog istoka i albanije ka daljim odredistima u EU, a o ZLOCINIMA, TRGOVINI i KRIJUMCARENJU ljudskih organa (prethodno izvadjenih iz neduznih Srba) tek treba da se govori. Samo polako, istrage nezavisnih politicara u EU ce kad tad uraditi svoje, a onda ce se svesti racuni i ko krijumcari, i ko sta carini. Pravda je spora, ali dostizna.

Kokorayko

pre 12 godina

Godina 2011. Ljudi trče uz signal na uzbunu ka barikadama.Ne znam za ostale ali meni se ovaj Balkan smučio skroz.Vidim odavde da mi ne gine neki Novi Zeland,samo što dalje od ovih ludaka.

sve se vraca

pre 12 godina

@Petrit
Slazem se sa tobom ali mi samo kazi da li znas koliko je policajaca srpske nacionalnosti ubijeno na Kosovu dok je bila pokrajina u Srbiji? vise od 100. Sta kazes na to?

друг марко

pre 12 godina

Петит, за твоју инфорамцију то се на југу Србије дешава годинама, задњи пут сте нашу полицију доле гађали базукама, па сад ти види...

Da li je moguce da im nije jasno?

pre 12 godina

Razlog tome je što je na prelazu Brnjak postavljen drugi sastav vojske i policije. Tamo je 15 pripadnika granične policije Kosova i tri carinika, svi Albanici.

Carinici su dovedeni sa područja Đakovice, a pre toga im nije rečeno da idu na prelaz Brnjak. Dodali su da su uplašeni i da su mislili da ih voze na neki od prelaza u albanskoj sredini.

Pa dobro da li su ovi Albanci normalni? Ocito nisu! I zele sukob koji svjesno provociraju! Srbi s razlogom protestvuju! Doveli Albance ni manje ni vise nego iz Djakovice koje ce opet Taci zrtvovati ako dodje do sukoba. Izgleda vam malo pogibija jednog policajca! Vi bi zeljeli da jos koji nastrada! Sta ce albanski carinici tzv. nezavisnog Kosova u 100% srpskoj sredini. Jedino da provociraju srpsko stanovnistvo!

ivca

pre 12 godina

Zao mi je tih ljudi koji pokusavaju da zive na Kosovu. Najgore je sto nista ne zavisi od njih, jer Kosovo je prodao jos Tito. Ovo je zavrsna faza, ocepljenje od Srbije

MUKNAVI

pre 12 godina

Sverc komerc,i njegove gazde dizu frku i drndaju,svaki svoju,raju koja "treba" i da izgine bre,da zastiti njihovo vladanje,interese,fin zivot bez motike!

nenad73

pre 12 godina

@petrit
Jedan policajac je pogodjen posto je grupa policajaca otvorila vatru na vozila na putu i tom prilikom ranila troje srba. Ako zelis da budes objektivan onda budi a ne opet te parole o postenju na Kosovu koje je glavna raskrsnica svih puteva droge.

otrov

pre 12 godina

@(Petrit, 27. jul 2011 14:48)
Kažeš da ste se odavno opredelili?
Da li je to bilo onda kada je pobijeno 14 golorukih ljudi na njivi u Starom Gracku? Ili možda kada je ubijeno 12 putnka u autobusu Niš Ekspresa. Da li ste se za te viskoke moralne i ljudske vrednosti zapadne demokratske civilizacije opredelili 17. marta 2004. godine? Treba li da nabrojim sve primere od 1999. na ovamo da stvoriš sliku? Znaš li koliko je srpskih policajaca ubijeno iz zasede hicem u glavu od osamdesetih do kraja devedesetih godina prošlog veka? Znaš li koliko je dece ostalo iza njih? Jesi li onda Petrite podigao glas protiv nasilja. Da li si tada znao šta je demokratija i šta su vrednosti zapadne civilizacije? Možda su te vrednosti kada se sakralni objekat star 700-800 godina pretvori u klozet ili kada se mermer sa grobova koristi za zidanje objekata za sitnu stoku? Da li ste se opredelili da žmurite na organizovano vađenje bubrega, plućnih krila i džigerica zarobljenim Srbima? Jeste li se za te vrednosti opredelili Petrite? Ako jeste, onda mi je neizmerno drago što nismo isto opredeljeni. Ne želim zlo nijednom kosovskom Albancu pojedinačno, pa ni zajednici kakva je novonastala samoproglašena država Kosovo. Mogu da živim s novom realnošću i mislim da je bilo kakav status bolji od ratovanja, ma koliko smatrao da ovakvo stanje tužno, nepravedno i neodrživo na duži rok. Ali licemerne izjave poput ove ne doprinose nikakvom boljitku i blago rečeno su odvratne. Veoma mi je žao što je izgubljen još jedan život i njegovoj porodici ništa neće značiti prazna priča o demokratiji i vrednostima. Nadajmo se da je ovo poslednji put da se tako nešto dogodi i da ćemo se svi zamisliti nad svojim delima i nedelima pre nego što se unesreći još porodica.

s

pre 12 godina

@Petrit, ovo je 21 vek, za sve postoji vreme i mesto. Ako se nesto zeli, kao sto se zeli kontrola carina, teritorije itd. onda za to sluze vec zapoceti pregovori. O tome se razmatra, diskutuje, vode dijalozi. Neko nesto dobije, a neko izgubi. To je stvar kompromisa i dobrih komsijskih odnosa, a ne da se salju odmah maskirane policijske snage da nesto zauzimaju. Samo zamisli situaciju u kojoj srpska policija prodire do mosta na Ibru, bez ikakve najave, dozvole, bilo cega. Verovatno bi ste to ocenili kao veoma drzak akt, sa ciljem da se destabilizuje normalan zivot. Uostalom, vi smatrate da je Kosovo vasa drzava, mi da se srpska, to su razliciti stavovi, a u stvari drzava pripada onom ko zivi na njoj. Dakle zakljucak, vrlo jednostavan. Kao sto Srbi moraju da se pomire sa cinjenicom da je Kosovo vecinski naseljeno Albancima, tako i Albanci moraju da se pomire da je sever Kosova vecinski naseljen Srbima i da niko nece dobiti sve sto zeli! Rat, tuca i nasilje nisu nacin.

1244. ОДМАХ

pre 12 godina

Јааооо Билеру! Види га! Прича о 1244 и придржавању резолуције.
Ало, човече, по 1244 искључиво само КФОР и УНМИК, који по истој морају спречити БИЛО КАКВЕ сукобе! Никакав РОСУ или КПС!
Никаква Тачијева Влада! Самопроглашење! По 1244 између осталог, СРПСКА УНИФОРМИСАНА ЛИЦА морају да чувају све кључне административне прелазе и културно-историјске споменике!
Ту резолуцију су прихватиле --СВЕ-- сталне чланице СБ УН!
Зато Запад ћути о тој резолуцији, а на још већу срамоту и Тадић годинама ћути и бацио је у запећак! Данас је Русија рекла да се све мора решавати у оквиру 1244. Па се Запад и због тога буни за заседање УН.
Ало власти! У СБ УН ставите на сто 1244 и максимално искористите подршку коју имате! И искористите ове и догађаје из кобног марта као адут!
Тражите за почетак имплементацију дела резолуције о српским униформисаним лицима.
ДОСТА ЧЕКАЊА! 1244!

Albion

pre 12 godina

Pa zasto mislite, zasto se cela ova operacija razvijala. Da bi se situacija vratila kako je bilo...i opet samo postari da budu na granici...

Realista

pre 12 godina

Zao mi je zbog gubitka jednog mladog zivota. Saucesce njegovoj porodici. Kao pripadnik policije znam kako je biti glineni golub. Pa drage komsije Albanci, mnogo je pripadnika MUP Srbije na KiM stradalo slicno od ruke vasih terorista. Sada od metoda, koje su primenjivali vasi gerilaci, stradaju policajci KPS. Ko se maca lati, od maca i strada.

srdjan

pre 12 godina

Ako smatrate faktickim stanjem da je Kosovo postalo republika, da li fakticko stanje da na severu Kosova zivi preko 95% Srba i da na tom istom severu Kosova ne funkcionisu nikakve kosovske institucije, niti taj deo Kosova dobija novac od tzv. kosovske vlade, vec od Srbije, znaci da nepriznate kosovske vlasti trebaju da salju specijalne snage da zauzimaju granicu, a pri tom znaju da narod nece da prihvati takvu stvar i da ce da brani svoje interese. Ako neko ima pravo da otima teritoriju od suverene drzave i na njoj stvara novoizmisljenu drzavu sa krajnjim ciljem stvaranja velike Albanije, zasto na toj istoj teritoriji neko drugi ne moze da zivi onako kako odabere???

Dušan

pre 12 godina

Tači priča o "teritoriji koji kontrolišu šverceri"? Možda misli na Kosovo koje kontrolišu ratni zločinci koji trguju drogom i organima?

miroslav

pre 12 godina

Da,'ajde da zaboravimo kako je pocelo, kako ste ubijali srpske policajce iz zaseda mnogo pre osnivanja teroristickih grupa koje su nastavile sa ubijanjem, otimanjem imovine, ljudi i teritorije. Celo vase Kosovo je kao nelegalno i kriminalom stecena krvava imovina koju pokusavata da legalizujete opet kriminalom (potkupljivanjem, ucenama, nasiljem). Zato je krajnje bednan pokusaj porediti jug Srbije - koja je pravna drzava i ovu tvorevinu koja glumi drzavu. Uzgred, Albanci iz Preseva, Medvedje i Bujanovca, kao drzavljani Srbije se slobodno krecu na celoj teritorije Srbije ukljucujuci i pokrajinu Kosovo i u tom smislu imaju vecu slobodu kretanja od bilo kog Srbina (koji ni to pravo na Kosovu nema).

sasa

pre 12 godina

ja sam prozivio jedan rat od 4 god... i znam kako je srbima na kosovu.. a svi ostali koji te srebe ne podrzavaju i nisu za odbranu kosova.. ne dao Bog da im rat bio pred kucom da vide kakav je to zivot...

Martin

pre 12 godina

Znaci ovo je plan za podelu Kosova. A bas sam se pitao kako ce biti sproveden. Na kraju normalno konferencija gde ce se sve i utanaciti. Svi "gube" i svi "dobijaju".

zoran

pre 12 godina

situacija je ozbiljna i teska a vlada Srbije i Predsednik republike bi morali da rade mnogo energicnije i slobodnije a ne da ostavljaju Stefanovica usamljenog, nasa diplomatija je nekako uspavana i sporo reagije a situacija izglrda prevazilazi njihove sposobnosti. Zar nisu do sada naucili kako treba reagovati u ovakvim situacijama a ne sve nekako sa nekim strahom cekati da se nesto krupno desi, trba reagovati pravovremeno i to na najvisem nivou i to na svim mestima gde se moze. Nisam mislio saopstenjima vec preduzimati konkretne akcije naravno u saradnji sa svima koji mogu da nam pomognu. Dosta je bilo izvinjavanja za sve i svasta i svima, ipak se tu radi o zivotu mnogih ljudi koje ne treba sada ostaviti same i na cedilu jer oni od nas to i ocekuju a to nam je i obaveza

darko

pre 12 godina

Možda ništa ne možemo uraditi ali ko se usudjuje da kaže da se USA ponaša fer i da nas ne ponižava e tako se stvara neprijatelj a ne prijatelj.
Zašto im trebamo kao neprijatelji molim svima koji vole USA da mi odgovore .
Jer USA nije obicna imperijalistička drzava sa cinicnom politikom?
Razdvojde unutrašnje uredjenje sa spoljnom politikom jedne drzava u ovom slucaju USA i Atina je bila domkratska pa je opet imala imperiju i porobljavala druge.

neko iz mase

pre 12 godina

Stefanović je, u razgovoru sa Srbima u selu Zupče, koji drže u totalnoj blokadi saoraćaj na magistralnom putu Priština - Ribariće prema prelazu Brnjak, naveo da je Kfor izigrao jučerašnji dogovor.

Naivcine! Zar ste ocekivali drugacije! Sva sreca pa su Srbi to skontali jer oni na tom prostoru znaju mnogo bolje od vas ko su Taci i ekipa i znaju da s njima nema ni dogovora niti pregovora! Samo da Srbi ne daju da im se ponovi scenario iz 2004. godine. Znaci Jarinje prelaz je oslobodjen a Brnjak je jos uvijek okupiran.

Jelena, UK

pre 12 godina

@B92
Hvala sto ste konacno poslali reportera da izvestava sa lica mesta. Provela sam pre podne citajuci razne verzije onoga sto se dogadja na Kosovu (uglavnom prepricane verzije AP-a i Reuters-a) i pokusavajuci da proberem sta je od svega istina - kao da je Kosovo u Indoneziji a ne na nekoliko sati voznje od Beograda!

muja

pre 12 godina

Za Petrita : Ako se carina resava demonstracijom sile i kockanjem sa zivotima neduznih policajaca saljuci ih u jako ogroman rizik, onda je to vasa politika za koju vi nemate krajnji iznos racuna. Sta je ovom demostracojom sile postignuto, NISTA. Izgubljen zivot jednog policajca vise njih ranjeno, situacija na severu je jos vise napetija eskalirajuci u balvan revoluciju. Eto tako vi vodite politiku, neznajuci dalje od nosa.

cica

pre 12 godina

ima li ova drzava predsednika da poseti svoje ljude ili mu je kristalni POLAK vazniji od svega sto ima veze sa srbima...

sramota
POZIVA SB UN da se skupi a nije ni svoje ministre okupio
BRUKA BRE!

konfucije

pre 12 godina

Imamo Ministra za Kosovo, imamo policiju, vojsku, imamo 1244, imamo i tog nesretnog pregovaraca za Kosovo, imamo i clanstvo UN i podrsku 2 stalne clanice SB a ipak se svodi da saljemo lokalne ljude na barikade mimo svih sistema i protokola na divlje.
Pa zar nista nismo naucili u poslednjih 20 godina ili nam zemlju nastavljaju da vosde trojkasi , posto su oni sa boljim ocenama zavrsili u dijaspori.

tenen

pre 12 godina

Gospodo ministri izađite pred narod i otvoreno recite šta se dešava i šta dogovarate putujući po Evropi!Kad do sad niste bili sposobni da rešite problem nikad i nećete.Drzava gori a predsednik prima nagrade!Za šta?

Orhan

pre 12 godina

Znate , i pre 10 godina su policajci ubijani metkom u glavu , i to oni koji su poslati da sprece krijumcarenje oruzja na Kosovo. A uz policajce i carinici, i sumari, i postari i zene i deca i Srbi i Albanci ...posle toga je dosao rat...

voja

pre 12 godina

svi vi koji ste protiv rata,netreba da brinete.generali su nam u hagu,vojska u rasulu.sutanovac na moru a tadic negde u inostranstvu.a ovo malo vojnika sto imamo treba sacuvati za avganistan i irak.

kv

pre 12 godina

A gos Sutanovac ,znali neko ge je on ....Zamislite vest ministar vojske gospodin Sutanovac se hitno sa odmora vratio u zemlju zbog situacije na severu Kosova........valjda je ovo njego fah .........ili nije........

Danijela

pre 12 godina

Ovi kojima je dosta price o Kosovu slusace nove price jer Srbiju ne pustaju na miru. Vlada treba da preduzme konkretne mere i zaustavi svaki dijalog, jer od dijaloga sa Albanicma nikada nije bilo nista, zapravo svaki dijalog oni zacinjavaju sa silom. Takodje Vlada treba da preduzme vise restriktivnih mera i naravno sila je uvek legalno sredstvo, kao sto je uostalom i EU primenjuje...I otvoriti alternative, jer ako nemate alternative, onda ste nas sve osudili na propast.

Nevit

pre 12 godina

@Pravda

Ne razumem kako se trebamo braniti ???
Po sistemu "ako mi opali šamar, ja mu okrenem i drugi obraz" ?
E tako se nećemo nikada odbraniti, Albanici provociraju i nasilno postavljaju granice između KiM i centralne Srbije...
Ne kažem da se nasilje nasiljem rešava, ali opcija "mirnim putem" u ovom slučaju ne pomaže mnogo...

cviker

pre 12 godina

Sve ce to da rese ljudi iz vlade,al ne dialogom,vec monologom,ne znam samo sta se oni dogovaraju sa pristinom,ako misle da kosovo opet bude nase,situaciju takve vrste ne mogu resiti ni dijalogom ni monologom...

Mr Proper

pre 12 godina

Mi smo se dogovorili i sve super, samo se specijalci vraćaju, sad je sigurno da neće odustati od zauzimanja, ali drago mi je da bar ima policije blizu graničnog prelaza.

DjokaBomba

pre 12 godina

Ko kaže da se dole uopšte nešto dešava? Eto,na televiziji turske serije,sundjer bobovi,menjam ženu i ostale nebuloze!Poslanici raspravljaju o nekim glupostima pre nego što odu na odmor da osole svoje debele zadnjice! Znači,stanje "redovno"! Ali ako nešto zagusti tu su ovi šutanovčevi manekeni i manekenke u uniformama sa reklama da nas čuvaju!

Ana

pre 12 godina

Nasi politicari... Niko nista ne preduzima... skoncetrisani su na svoj dzep. Na holandskoj televiziji.. vest...Na Kosovu je poginuo jedan policajac u borbi sa Srpskim demonstrantima.Kosovska policija je otisla na dva granicna prelaza,izmedju kosova i Srbije.Srpska manjina upotrebljava te prelaze za sverc robe iz Srbije. Policija je htela to da zabrani,Srbi su blokirali puteve.Izmedju policije i Srba doslo je do borbe,gde je policajac pogodjen granatom.Policija je se onda povukla....eto to su vesti koje verovatno obilaze svet...a nasi cute.

Milan

pre 12 godina

Drzava nema plan,niti strategiju. Glavni pregovarac savetuje ljude da budu pripravni i da blokiraju puteve. Na kraju ce Srbi biti krivi za incidente.

Local Staff

pre 12 godina

Na Jerinje vraćeni carinici srpske nacionalnosti?? Koliko je meni poznato takvi ne postoje jer carinu još od proglašenja 'nezavisnosti' pokrivaju stranci iz EULEX-a. Načusmo se svakakvih dezinformacija ovih dana zaista...

kineski mandarin

pre 12 godina

Cuo sam da su albanski carinici dovedeni sa granicnog prelaza kod Djakovice i da im nisu kazali gde ih vode te da su sada uplaseni. A i to je jadno, posalju te tamo gde si totalno okruzen rivalskom grupom i kazu, radi to i to a realno ne smes. Tako da nije cudo sto oni samo sede a Srbi regulisu saobracaj. Ali realno, sedenje im nece pasti tesko jer svi mi znamo da su i kod Djakovice sluzili kao ikebana (vrlo dobro znamo kakva je ta "granica" izmedju Kosova i Albanije, valja se tamo sve i svasta)!

mitrovcanin

pre 12 godina

okey je Borko,ali svi znamo sta se desava sa covekom nakon sto oseti kako je kada mu masa aplaudira..p.s.Kako se sada Dzeremaja jede,hahah..

DjokaBomba

pre 12 godina

Ko kaže da se dole uopšte nešto dešava? Eto,na televiziji turske serije,sundjer bobovi,menjam ženu i ostale nebuloze!Poslanici raspravljaju o nekim glupostima pre nego što odu na odmor da osole svoje debele zadnjice! Znači,stanje "redovno"! Ali ako nešto zagusti tu su ovi šutanovčevi manekeni i manekenke u uniformama sa reklama da nas čuvaju!