Nedelja, 24.07.2011.

16:36

Danijel Stojanović uhvaćen u krađi

Danijel Stojanović iz Kovina, koga je nedavno primio ministar Ivica Dačić zbog žalbi na prekomernu upotrebu sile, opet uhapšen i to u centru Valjeva zbog krađe.

Izvor: Tanjug

Danijel Stojanoviæ uhvaæen u kraði IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen

pre 12 godina

Umesto da bijemo i maltretiramo optužene, što je krajnje necivilizovana i za normalnu policiju nedopustiva praksa, pa još, ako su "pogrešne" boje, da trpimo histeriju raznih nevladinih dušebrižnika, trebalo bi za sva ubistva s predumišljajem uvesti automatsku doživotnu robiju, a za sva ostala teža krivična dela, odnosno, silovanja, razbojništva, teške krađe, nanošenje teških telesnih povreda i slično, princip "treći put doživotna", i, naravno, vratiti prinudni rad na robiji, da za kažnjavanje zločinaca opet ne bi trpeli pošteni i normalni ljudi, i vrlo brzo bi Srbija opet bila zemlja u kojoj bi čovek mogao da mirno živi bez straha od baraba i zveri u ljudskom obliku. Naravno, prvo bi se trebalo otarasiti raznih ljudskopravaških štetočina koji sve efikasne i pozitivne promene koče pod raznim lažnim, pseudohumanističkim izgovorima koji uvek opravdavaju zločinca a zaboravljaju žrtve i zaštitu života i imovine poštenog građanina koji bi morali da budu na prvom mestu, od već spomenutih dušebrižnika iz "nevladinog" sektora do pseudoeksperata za pseudonauke poput većeg dela današnje sociologije i psihologije koje nisu nikakve nauke, već samo lako maskirana destruktivna levičarska ideologija.

ovo je zamlja mojih snova

pre 12 godina

Pravosudje ne funkcionise, batine ne pomazu, a i nisu pozeljne zbog youtuba, ostaje nam samo da ostavimo kuce otvorene i bar 100 evra na stolu da se Danijel ne muci i vrsi premetacinu. Ko nema sram ga bilo, sta muceni Danijel da jede, vidite da je krenuo po Srbiji, trbuhom za kruhom

Jole

pre 12 godina

Onaj koji kaže da zakon jasno propisuje kaznu za kradju i da tu više nema šta da se priča očigledno ne zna gde živi. P u ovoj državi se i onako preblagi zakoni ne primenjuju. Taj lopov je od kad je objavljen onaj snimak izvršio TREĆU kradju, a još nije uhapšen. Pa u kojoj je to normalnoj zemlji moguće??? Ovde je najveći problem pravosudje, a ne policija. Nisam policajac, već privatnik, a lopovi mi svako veče dolaze, zato što im policija ne sme ništa, a sud ih pušta. I sad je taj notorni lopov zaštićeniji od mene i mnogih drugih koji radimo, zapošljavamo i plaćamo porez ovoj državi. Ne zanima me da li je Rom ili bilo koje druge nacije, on treba da leži u zatvoru, jer mu je tamo i mesto. A ja ću moj objekat da štitim sam, na svoj način, pošto policiji ne dozvoljavaju, a sud neće.

Zoki

pre 12 godina

Apsolutno sam protiv batinanja u policijskim stanicama, ali ova vest baca malo drugaciju sliku na snimak sa YouTuba. Imate kriminalca protiv koga je policija ponela gomilu krivicnih prijava, a koji je jos uvek na slobodi radi nesposobnog pravosudnog sistema. Radi tog i takvog sistema njemu prakticno niko nista ne moze.

Onda se u jednom trenutku taj kriminalac nadje u tamo nekim Vrscu. Lokalni serif zna da ce se na kraju opet provuci bez kazne. I onda se odlucuje da ga batinama obeshrabri od ponovnog dolaska u Vrsac. Nije humano, ali je efikasno.

sima

pre 12 godina

Mozda ga panduri teraju da krade da bi povratili svoj ugled, a po njegovim izjavama se vec videlo da nema jak karakter, uplasen je. Sa druge strane, izgleda da ima dete pa mora da krade, dakle, Dacic je trebao da mu nadje neki posao a ne da ga prepusti ulici. Nema posla bez veze a bez posla nema hrane za dete.

CARLI

pre 12 godina

Eto, jos jednom se pokazalo da lopov uvek ostaje lopov. Ne opravdavam onakvo ponasanje policajca iz Vrsca, ali ne bi me cudilo da ovo prodje kao da se nista nije ni desilo, jos da mu se biranim recima ukaze da to nije u redu, i da se zamoli da to ne cini.U suprotnom ,ovaj bi jos mogao da se uvredi i da se pozove na rasnu netrpeljivost. Takodje, citam ispod komentare, i jedan rece da je taj sitna riba i da krade jer nema sta da jede....super, ajde da svi koji nemaju, kradu i pljackaju da bi imali! Svi koji krse zakon , treba da snose odgovornost! Sta me briga ko je, kakve je vere i boje koze...ako si kriv, odgovaraj za to.

V

pre 12 godina

...i dalje ne znači da bi ga trebalo tući.

Čovek koji je ukazao na maltretiranje je sada žrtva, bio je privođen... Takođe je insajder iz Srbija puteva bio progonjen, to je samo dokaz da otkrivanje nepravilnosti nije poželjno u ovom društvu...

manipulacija propaganda protiv roma

pre 12 godina

Ove Rome mucenike lopove mogu da tuku, ali tajkune i politicke mafijase niko ne sme da pipne. Mi smo najveca mafijaska drzava u svetu.

Logic

pre 12 godina

Iznosim javno svoj stav: POLICIJA NEMA PRAVO DA TUČE NIKOGA.
Ali imam pravo i na druge stavove:
- Ne mogu da se složim sa stavom da Stojkoviću policija "nammešta". Da policija podmetne u njegovu kuću TUĐU torbu, to je moguće. Da policija podmetne celog Stojkovića u TUĐU kuću - ne verujem.
- Oni koji smatraju da sirote provalnike treba ostaviti na miru da kradu, neka objave svoje adrese, obaveštenje o odsustvovanju od kuće i ostave otvorena vrata
- Koliko mi je poznato policajci koji su ga maltretirali jesu suspendovani, jesu u zatvoru i to je u redu
- Daniel i dalje krade, to nije u redu
- Njega više niko ne tuče
- Da ga ja uhvatim u svome stanu ne bi bilo mesta za predhodnu izjavu, pa kom' opanci, kom' obojci.

muka, gadjenje, sramota

pre 12 godina

U Srbiji ako se ukrade roba u vrednosti do 15 000 dinara, nema krivicnog gonjenja lopova, dakle zakon stiti lopove. Kakva je drzava koja stiti lopove? Lopovska drzava.
U normalnom svetu odgovarate ako ste ukrali i jedan dinar, kradja je kradja.

iii

pre 12 godina

Eto, to je dokaz da batine ne pomazu i dalje krade... ne, sad ozbiljno, ne razumem sta policijski sindikat pokusava da dokaze? Da je u redu sto su ga tukli, zato sto je on lopov? Pa onda nek izmene zakon i pravila sluzbe prvo, jer tamo pise da to ne smeju da rade... a dok tamo to pise, oni su duzni da se toga pridrzavaju ili su i sami kriminalci i to 10x gori od ovoga sto krade sitnice da bi imao sta da jede...

Daca

pre 12 godina

@Adam
Potpuno se slažem. Krivično delo i tortura su potpuno dve trazličite stvari. Klasičnom zamenom teza siledžije u uniformi se vade na ovaj posebni slučaj gde je uhapšeno lice notorni lopov. Na potezu nisu pesnice policajaca već delovanje sudstva. Sklonite čoveka s ulice na prevaspitavanje u zatvor a policajce siledžije iz službe. Vrlo jednostavno. Ko se bavi advokaturom i brani okrivljene vrlo dobro zna da policajci previše tuku i maltretiraju uhapšene. I to serijski kao model ponašanja. S druge strane ima mesta velikoj čistki i u vrhu policije koja upravlja policijskim akcijama s povećanim rizicima. Bez dovoljno ozbiljnosti, pa tako ginu i oni požrtvovani policajci kao motociklista Grandić ili Rkman pre neki dan. Uz veoma razvijenu policijsku strukturu kakva je naša i tehnička sredstva bilo je nekoliko modela za primenu u akciji hapšenja pri kojoj je poginuo policajac Rkman. Ali nije imao ko da je primeni. Kursisti vladaju....

Adam

pre 12 godina

Tortura i krađa su dva odvojena krivična dela. Ako je neko lopov on je lopov a ako je neko manijak on je manijak. Samo bi bilo dobro da lopovi i manijaci ne nose uniforme. Na snimku postavljenom na Youtub-u manijak je bio u uniformi.

bezimena

pre 12 godina

(Kanađanin-Novosađanin, 24. jul 2011 17:25)

Dačić nema zbog čega da se izvinjava gradjanima! Dotični je običan sitan lopov, ali čak ni OKORELE kriminalce ne sme niko da bije kada im se stave lisice na ruke!

Neutralni

pre 12 godina

Ja sam za krajnje racionalan pristup rešavanju ovakvih stvari, pa predlažem da se o istom trošku sudi učesnicima afere "Kofer" i ovom učesniku afere "Tašna". Ima tu dosta zajedničkih elemenata, uključiv i ministra Dačića koji se sastajao i sa jednima i sa drugima.

Krsto Z.

pre 12 godina

Kako je poceo, ovaj jadni Rom ce za par stotina godina nakraduckati isto koliko i CECA i onda bi ga stvarno trebalo ostro kazniti sa 8 meseci kucnog pritvora.
Salim se, OSTAVITE JADNOG COVEKA NA MIRU i hapsite (ako smete) BOSSOVE koji kradu na desetine i stotine miliona dinara.

Kanađanin-Novosađanin

pre 12 godina

ministre Dačiću, sada se ti izvini narodu Srbije!! A ovog OKORELOG kruminalca i lopova u bajbok na višegodišnju kaznu, pa neka se žali onda kome hoće.

biljakg

pre 12 godina

To sto covek krade-pa lopov, je ocito...a da li bi sad trebalo izudarati sve lopove pri privodjenju, ili napraviti takvu kaznenu politiku da mu ne padne napamet da ukrade , kad pomisli na kaznu, e-to je vec nesto drugo...naravno, u zatvor, na duze, ali ako moze bez batina!

Ratko

pre 12 godina

Ha ha ha. Ne znam da li da se smjem ili da prihvatim ovo krajnje ozbiljno. Decko je nevidjeni kriminalac a ne sirotinja koja krade cokolade i stare patike kako je u javnosti predstavljeno. Zamislite da vam se usnja u kucu a tu vam spava malo dete? Znate li vi koja je to hrabrost i smelost. Takav covek je na sve spreman. U zatvor sa njim na jedno 30 godina i to je resenje. Ovo je lopov protiv kojeg je podneto vise od 40 krivicnih prijava a on je na slobodi. Zamislite koliko je njih jos na slobodi sa 40 ili 50 krivicnih prijava? Ovog lopova prate mediji pa smo donekle upuceni u mere i radnje koje se prema njemu preduzimaju. A sta da radimo sa ostalim lopovima? Nase pravosudje je katastrofa! Policiji svaka cast na svemu.

Kubba

pre 12 godina

Saopstenje Sindikata srpske policije?
Samo bez batinjanja zatvorite ga u kokosinjac, jer je obican kokosar po lopovluku. Sta Vi cinite sa drzavnim, tajkunskim i velikim kriminalnim igracima? Naravno nista, jer nam pretnja po drustvo vise dolazi od ovakvih, a ne sitnih kleptomana.

Markiza

pre 12 godina

Ili je patoloski kleptoman ili mu policija smesta. Ako i jeste ovo prvo-drzava je kriva za to, a ne on. Nece da ga procesuira(sami kazu da ima 40 prijava) jer se ne isplati da ga drze u zatvoru(smestaj i hrana bar 300 e mesecno) vec ga pustaju da krade na sitno(do 16 000 din) posto za tako malu vrednost krivac se ne goni po sluzbenoj duznosti, vec osteceni mora u gradjanskoj parnici da trazi pravdu, a to se ne isplati zbog sudskih troskova i nemogucnosti naplate. A sto se tice onog policajca-on je kriv i treba da bude kaznjen jer policija nema pravo da sprovodi torturu nad uhapsenima i osumnjicenima. Sud je tu da kaznjava. Niko ne sme biti 2 puta osudjen i kaznjen za isto delo koje je pocinio. Dakle, drzava je glavni krivac u ovom slucaju ma koliko iz policije zapeli da oslobode kolegu koji je tukao ovoga.

Vlada

pre 12 godina

Klasicna zamena teza od strane tzv. sindikata. Prvo, odakle im pravo da saopstavaju zbog cega je neko uhapsen, dok taj nije za to delo pravosnazno osudjen...? Drugo, bez obzira da li je lopov, onaj sa snimka nema pravo da ga bije i to sto je ovaj lopov ni na koji nacin ga ne oslobadja odgovornosti. Zlikovce u uniformi u zatvor!

Mapache

pre 12 godina

A, sad odma' u Grand da snimi pokajnički album sa sve nanogicom! A, za par godina, kad bude politički sazreo u upravni odbor nekog javnog preduzeća, a za 10 godina,ministar policija,jer ko će se bolje boriti protiv lopova nego li kolega! "Vuk dlaku menja......."!

g...

pre 12 godina

Sledeci klip na youtub-u: Ministar samara lopova u stanici! "Pa dobro jel si obecao da neces vise! Pa ja zbog tebe da ispadnem smesan! " Salu na stranu,ova situacija pokazuje da nam je sistem supalj i da ovom lopovu niko nista ne moze! kada ga uhvate u najgorem slucaju je mogo da ocekuje samaranje u stanici i pustanje. Sada ni to jer ima sliku sa ministrom licno!

Drale Vuk

pre 12 godina

Zakon prilično jasno propisuje kazne za krađu, tešku krađu, razbojništvo itd, tako da ne vidim šta je ovde sporno. Zakon pak ne propisuje premlaćivanje privedenih i/ili osumnjičenih, bez obzira na težinu prestupa za koji se sumnjiče. Ni tašna, ni čokolada, ni ukrajinski kamin (!!) ne daju za pravo organima MUP da ikoga fizički, pa ni psihički maltretiraju. Vrlo jednostavno.

bezimena

pre 12 godina

Sve je u redu. Lopovu je posao da krade, policiji da ga hvata, pravosudju da ga sankcioniše.

U tom redosledu, kao i u kazneno - poravnoj ustanovi nigde NISU PROPISANE BATINE. Takav način "isterivanja" priznanja, djavola i sl. davno je PREVAZIDJEN i civilizovanom društvu XXI veka neprihvatljiv!

zzzzz

pre 12 godina

Aman, naravno da krade, lopov je. Ali to ne daje policiji pravo da ga bije. Upravo se mora fokusirati na to da on za svoje kradje bude adekvatno kaznjen zatvorom (i, naravno, veca kazna za ponavljanje krivicnog dela, pa ce na kraju, kao u Americi, za kradju cokolade da dobije 12 godina, pa neka se cese), ali mlacenja u policijskoj stanici nikad ne sme biti. Bukvalno nikad!

Lola sa četiri vola

pre 12 godina

Hahaha
Koji kralj ovaj nije normalan. Postao poznatiji i od Jece i Cece zajedno, pa misli da može da radi šta hoće. Ja sam protiv upotrebe vizičke sile od strane policije, ali ga bar zatvorite negde da više ne pravi probleme ljudima.

zzzzz

pre 12 godina

Aman, naravno da krade, lopov je. Ali to ne daje policiji pravo da ga bije. Upravo se mora fokusirati na to da on za svoje kradje bude adekvatno kaznjen zatvorom (i, naravno, veca kazna za ponavljanje krivicnog dela, pa ce na kraju, kao u Americi, za kradju cokolade da dobije 12 godina, pa neka se cese), ali mlacenja u policijskoj stanici nikad ne sme biti. Bukvalno nikad!

Lola sa četiri vola

pre 12 godina

Hahaha
Koji kralj ovaj nije normalan. Postao poznatiji i od Jece i Cece zajedno, pa misli da može da radi šta hoće. Ja sam protiv upotrebe vizičke sile od strane policije, ali ga bar zatvorite negde da više ne pravi probleme ljudima.

Kanađanin-Novosađanin

pre 12 godina

ministre Dačiću, sada se ti izvini narodu Srbije!! A ovog OKORELOG kruminalca i lopova u bajbok na višegodišnju kaznu, pa neka se žali onda kome hoće.

Ratko

pre 12 godina

Ha ha ha. Ne znam da li da se smjem ili da prihvatim ovo krajnje ozbiljno. Decko je nevidjeni kriminalac a ne sirotinja koja krade cokolade i stare patike kako je u javnosti predstavljeno. Zamislite da vam se usnja u kucu a tu vam spava malo dete? Znate li vi koja je to hrabrost i smelost. Takav covek je na sve spreman. U zatvor sa njim na jedno 30 godina i to je resenje. Ovo je lopov protiv kojeg je podneto vise od 40 krivicnih prijava a on je na slobodi. Zamislite koliko je njih jos na slobodi sa 40 ili 50 krivicnih prijava? Ovog lopova prate mediji pa smo donekle upuceni u mere i radnje koje se prema njemu preduzimaju. A sta da radimo sa ostalim lopovima? Nase pravosudje je katastrofa! Policiji svaka cast na svemu.

muka, gadjenje, sramota

pre 12 godina

U Srbiji ako se ukrade roba u vrednosti do 15 000 dinara, nema krivicnog gonjenja lopova, dakle zakon stiti lopove. Kakva je drzava koja stiti lopove? Lopovska drzava.
U normalnom svetu odgovarate ako ste ukrali i jedan dinar, kradja je kradja.

Logic

pre 12 godina

Iznosim javno svoj stav: POLICIJA NEMA PRAVO DA TUČE NIKOGA.
Ali imam pravo i na druge stavove:
- Ne mogu da se složim sa stavom da Stojkoviću policija "nammešta". Da policija podmetne u njegovu kuću TUĐU torbu, to je moguće. Da policija podmetne celog Stojkovića u TUĐU kuću - ne verujem.
- Oni koji smatraju da sirote provalnike treba ostaviti na miru da kradu, neka objave svoje adrese, obaveštenje o odsustvovanju od kuće i ostave otvorena vrata
- Koliko mi je poznato policajci koji su ga maltretirali jesu suspendovani, jesu u zatvoru i to je u redu
- Daniel i dalje krade, to nije u redu
- Njega više niko ne tuče
- Da ga ja uhvatim u svome stanu ne bi bilo mesta za predhodnu izjavu, pa kom' opanci, kom' obojci.

Mapache

pre 12 godina

A, sad odma' u Grand da snimi pokajnički album sa sve nanogicom! A, za par godina, kad bude politički sazreo u upravni odbor nekog javnog preduzeća, a za 10 godina,ministar policija,jer ko će se bolje boriti protiv lopova nego li kolega! "Vuk dlaku menja......."!

g...

pre 12 godina

Sledeci klip na youtub-u: Ministar samara lopova u stanici! "Pa dobro jel si obecao da neces vise! Pa ja zbog tebe da ispadnem smesan! " Salu na stranu,ova situacija pokazuje da nam je sistem supalj i da ovom lopovu niko nista ne moze! kada ga uhvate u najgorem slucaju je mogo da ocekuje samaranje u stanici i pustanje. Sada ni to jer ima sliku sa ministrom licno!

bezimena

pre 12 godina

(Kanađanin-Novosađanin, 24. jul 2011 17:25)

Dačić nema zbog čega da se izvinjava gradjanima! Dotični je običan sitan lopov, ali čak ni OKORELE kriminalce ne sme niko da bije kada im se stave lisice na ruke!

CARLI

pre 12 godina

Eto, jos jednom se pokazalo da lopov uvek ostaje lopov. Ne opravdavam onakvo ponasanje policajca iz Vrsca, ali ne bi me cudilo da ovo prodje kao da se nista nije ni desilo, jos da mu se biranim recima ukaze da to nije u redu, i da se zamoli da to ne cini.U suprotnom ,ovaj bi jos mogao da se uvredi i da se pozove na rasnu netrpeljivost. Takodje, citam ispod komentare, i jedan rece da je taj sitna riba i da krade jer nema sta da jede....super, ajde da svi koji nemaju, kradu i pljackaju da bi imali! Svi koji krse zakon , treba da snose odgovornost! Sta me briga ko je, kakve je vere i boje koze...ako si kriv, odgovaraj za to.

bezimena

pre 12 godina

Sve je u redu. Lopovu je posao da krade, policiji da ga hvata, pravosudju da ga sankcioniše.

U tom redosledu, kao i u kazneno - poravnoj ustanovi nigde NISU PROPISANE BATINE. Takav način "isterivanja" priznanja, djavola i sl. davno je PREVAZIDJEN i civilizovanom društvu XXI veka neprihvatljiv!

Adam

pre 12 godina

Tortura i krađa su dva odvojena krivična dela. Ako je neko lopov on je lopov a ako je neko manijak on je manijak. Samo bi bilo dobro da lopovi i manijaci ne nose uniforme. Na snimku postavljenom na Youtub-u manijak je bio u uniformi.

Vlada

pre 12 godina

Klasicna zamena teza od strane tzv. sindikata. Prvo, odakle im pravo da saopstavaju zbog cega je neko uhapsen, dok taj nije za to delo pravosnazno osudjen...? Drugo, bez obzira da li je lopov, onaj sa snimka nema pravo da ga bije i to sto je ovaj lopov ni na koji nacin ga ne oslobadja odgovornosti. Zlikovce u uniformi u zatvor!

Kubba

pre 12 godina

Saopstenje Sindikata srpske policije?
Samo bez batinjanja zatvorite ga u kokosinjac, jer je obican kokosar po lopovluku. Sta Vi cinite sa drzavnim, tajkunskim i velikim kriminalnim igracima? Naravno nista, jer nam pretnja po drustvo vise dolazi od ovakvih, a ne sitnih kleptomana.

Neutralni

pre 12 godina

Ja sam za krajnje racionalan pristup rešavanju ovakvih stvari, pa predlažem da se o istom trošku sudi učesnicima afere "Kofer" i ovom učesniku afere "Tašna". Ima tu dosta zajedničkih elemenata, uključiv i ministra Dačića koji se sastajao i sa jednima i sa drugima.

Drale Vuk

pre 12 godina

Zakon prilično jasno propisuje kazne za krađu, tešku krađu, razbojništvo itd, tako da ne vidim šta je ovde sporno. Zakon pak ne propisuje premlaćivanje privedenih i/ili osumnjičenih, bez obzira na težinu prestupa za koji se sumnjiče. Ni tašna, ni čokolada, ni ukrajinski kamin (!!) ne daju za pravo organima MUP da ikoga fizički, pa ni psihički maltretiraju. Vrlo jednostavno.

biljakg

pre 12 godina

To sto covek krade-pa lopov, je ocito...a da li bi sad trebalo izudarati sve lopove pri privodjenju, ili napraviti takvu kaznenu politiku da mu ne padne napamet da ukrade , kad pomisli na kaznu, e-to je vec nesto drugo...naravno, u zatvor, na duze, ali ako moze bez batina!

Daca

pre 12 godina

@Adam
Potpuno se slažem. Krivično delo i tortura su potpuno dve trazličite stvari. Klasičnom zamenom teza siledžije u uniformi se vade na ovaj posebni slučaj gde je uhapšeno lice notorni lopov. Na potezu nisu pesnice policajaca već delovanje sudstva. Sklonite čoveka s ulice na prevaspitavanje u zatvor a policajce siledžije iz službe. Vrlo jednostavno. Ko se bavi advokaturom i brani okrivljene vrlo dobro zna da policajci previše tuku i maltretiraju uhapšene. I to serijski kao model ponašanja. S druge strane ima mesta velikoj čistki i u vrhu policije koja upravlja policijskim akcijama s povećanim rizicima. Bez dovoljno ozbiljnosti, pa tako ginu i oni požrtvovani policajci kao motociklista Grandić ili Rkman pre neki dan. Uz veoma razvijenu policijsku strukturu kakva je naša i tehnička sredstva bilo je nekoliko modela za primenu u akciji hapšenja pri kojoj je poginuo policajac Rkman. Ali nije imao ko da je primeni. Kursisti vladaju....

ovo je zamlja mojih snova

pre 12 godina

Pravosudje ne funkcionise, batine ne pomazu, a i nisu pozeljne zbog youtuba, ostaje nam samo da ostavimo kuce otvorene i bar 100 evra na stolu da se Danijel ne muci i vrsi premetacinu. Ko nema sram ga bilo, sta muceni Danijel da jede, vidite da je krenuo po Srbiji, trbuhom za kruhom

Krsto Z.

pre 12 godina

Kako je poceo, ovaj jadni Rom ce za par stotina godina nakraduckati isto koliko i CECA i onda bi ga stvarno trebalo ostro kazniti sa 8 meseci kucnog pritvora.
Salim se, OSTAVITE JADNOG COVEKA NA MIRU i hapsite (ako smete) BOSSOVE koji kradu na desetine i stotine miliona dinara.

Markiza

pre 12 godina

Ili je patoloski kleptoman ili mu policija smesta. Ako i jeste ovo prvo-drzava je kriva za to, a ne on. Nece da ga procesuira(sami kazu da ima 40 prijava) jer se ne isplati da ga drze u zatvoru(smestaj i hrana bar 300 e mesecno) vec ga pustaju da krade na sitno(do 16 000 din) posto za tako malu vrednost krivac se ne goni po sluzbenoj duznosti, vec osteceni mora u gradjanskoj parnici da trazi pravdu, a to se ne isplati zbog sudskih troskova i nemogucnosti naplate. A sto se tice onog policajca-on je kriv i treba da bude kaznjen jer policija nema pravo da sprovodi torturu nad uhapsenima i osumnjicenima. Sud je tu da kaznjava. Niko ne sme biti 2 puta osudjen i kaznjen za isto delo koje je pocinio. Dakle, drzava je glavni krivac u ovom slucaju ma koliko iz policije zapeli da oslobode kolegu koji je tukao ovoga.

manipulacija propaganda protiv roma

pre 12 godina

Ove Rome mucenike lopove mogu da tuku, ali tajkune i politicke mafijase niko ne sme da pipne. Mi smo najveca mafijaska drzava u svetu.

V

pre 12 godina

...i dalje ne znači da bi ga trebalo tući.

Čovek koji je ukazao na maltretiranje je sada žrtva, bio je privođen... Takođe je insajder iz Srbija puteva bio progonjen, to je samo dokaz da otkrivanje nepravilnosti nije poželjno u ovom društvu...

iii

pre 12 godina

Eto, to je dokaz da batine ne pomazu i dalje krade... ne, sad ozbiljno, ne razumem sta policijski sindikat pokusava da dokaze? Da je u redu sto su ga tukli, zato sto je on lopov? Pa onda nek izmene zakon i pravila sluzbe prvo, jer tamo pise da to ne smeju da rade... a dok tamo to pise, oni su duzni da se toga pridrzavaju ili su i sami kriminalci i to 10x gori od ovoga sto krade sitnice da bi imao sta da jede...

Jole

pre 12 godina

Onaj koji kaže da zakon jasno propisuje kaznu za kradju i da tu više nema šta da se priča očigledno ne zna gde živi. P u ovoj državi se i onako preblagi zakoni ne primenjuju. Taj lopov je od kad je objavljen onaj snimak izvršio TREĆU kradju, a još nije uhapšen. Pa u kojoj je to normalnoj zemlji moguće??? Ovde je najveći problem pravosudje, a ne policija. Nisam policajac, već privatnik, a lopovi mi svako veče dolaze, zato što im policija ne sme ništa, a sud ih pušta. I sad je taj notorni lopov zaštićeniji od mene i mnogih drugih koji radimo, zapošljavamo i plaćamo porez ovoj državi. Ne zanima me da li je Rom ili bilo koje druge nacije, on treba da leži u zatvoru, jer mu je tamo i mesto. A ja ću moj objekat da štitim sam, na svoj način, pošto policiji ne dozvoljavaju, a sud neće.

EU Citizen

pre 12 godina

Umesto da bijemo i maltretiramo optužene, što je krajnje necivilizovana i za normalnu policiju nedopustiva praksa, pa još, ako su "pogrešne" boje, da trpimo histeriju raznih nevladinih dušebrižnika, trebalo bi za sva ubistva s predumišljajem uvesti automatsku doživotnu robiju, a za sva ostala teža krivična dela, odnosno, silovanja, razbojništva, teške krađe, nanošenje teških telesnih povreda i slično, princip "treći put doživotna", i, naravno, vratiti prinudni rad na robiji, da za kažnjavanje zločinaca opet ne bi trpeli pošteni i normalni ljudi, i vrlo brzo bi Srbija opet bila zemlja u kojoj bi čovek mogao da mirno živi bez straha od baraba i zveri u ljudskom obliku. Naravno, prvo bi se trebalo otarasiti raznih ljudskopravaških štetočina koji sve efikasne i pozitivne promene koče pod raznim lažnim, pseudohumanističkim izgovorima koji uvek opravdavaju zločinca a zaboravljaju žrtve i zaštitu života i imovine poštenog građanina koji bi morali da budu na prvom mestu, od već spomenutih dušebrižnika iz "nevladinog" sektora do pseudoeksperata za pseudonauke poput većeg dela današnje sociologije i psihologije koje nisu nikakve nauke, već samo lako maskirana destruktivna levičarska ideologija.

sima

pre 12 godina

Mozda ga panduri teraju da krade da bi povratili svoj ugled, a po njegovim izjavama se vec videlo da nema jak karakter, uplasen je. Sa druge strane, izgleda da ima dete pa mora da krade, dakle, Dacic je trebao da mu nadje neki posao a ne da ga prepusti ulici. Nema posla bez veze a bez posla nema hrane za dete.

Zoki

pre 12 godina

Apsolutno sam protiv batinanja u policijskim stanicama, ali ova vest baca malo drugaciju sliku na snimak sa YouTuba. Imate kriminalca protiv koga je policija ponela gomilu krivicnih prijava, a koji je jos uvek na slobodi radi nesposobnog pravosudnog sistema. Radi tog i takvog sistema njemu prakticno niko nista ne moze.

Onda se u jednom trenutku taj kriminalac nadje u tamo nekim Vrscu. Lokalni serif zna da ce se na kraju opet provuci bez kazne. I onda se odlucuje da ga batinama obeshrabri od ponovnog dolaska u Vrsac. Nije humano, ali je efikasno.

Krsto Z.

pre 12 godina

Kako je poceo, ovaj jadni Rom ce za par stotina godina nakraduckati isto koliko i CECA i onda bi ga stvarno trebalo ostro kazniti sa 8 meseci kucnog pritvora.
Salim se, OSTAVITE JADNOG COVEKA NA MIRU i hapsite (ako smete) BOSSOVE koji kradu na desetine i stotine miliona dinara.

Vlada

pre 12 godina

Klasicna zamena teza od strane tzv. sindikata. Prvo, odakle im pravo da saopstavaju zbog cega je neko uhapsen, dok taj nije za to delo pravosnazno osudjen...? Drugo, bez obzira da li je lopov, onaj sa snimka nema pravo da ga bije i to sto je ovaj lopov ni na koji nacin ga ne oslobadja odgovornosti. Zlikovce u uniformi u zatvor!

bezimena

pre 12 godina

Sve je u redu. Lopovu je posao da krade, policiji da ga hvata, pravosudju da ga sankcioniše.

U tom redosledu, kao i u kazneno - poravnoj ustanovi nigde NISU PROPISANE BATINE. Takav način "isterivanja" priznanja, djavola i sl. davno je PREVAZIDJEN i civilizovanom društvu XXI veka neprihvatljiv!

zzzzz

pre 12 godina

Aman, naravno da krade, lopov je. Ali to ne daje policiji pravo da ga bije. Upravo se mora fokusirati na to da on za svoje kradje bude adekvatno kaznjen zatvorom (i, naravno, veca kazna za ponavljanje krivicnog dela, pa ce na kraju, kao u Americi, za kradju cokolade da dobije 12 godina, pa neka se cese), ali mlacenja u policijskoj stanici nikad ne sme biti. Bukvalno nikad!

sima

pre 12 godina

Mozda ga panduri teraju da krade da bi povratili svoj ugled, a po njegovim izjavama se vec videlo da nema jak karakter, uplasen je. Sa druge strane, izgleda da ima dete pa mora da krade, dakle, Dacic je trebao da mu nadje neki posao a ne da ga prepusti ulici. Nema posla bez veze a bez posla nema hrane za dete.

Adam

pre 12 godina

Tortura i krađa su dva odvojena krivična dela. Ako je neko lopov on je lopov a ako je neko manijak on je manijak. Samo bi bilo dobro da lopovi i manijaci ne nose uniforme. Na snimku postavljenom na Youtub-u manijak je bio u uniformi.

manipulacija propaganda protiv roma

pre 12 godina

Ove Rome mucenike lopove mogu da tuku, ali tajkune i politicke mafijase niko ne sme da pipne. Mi smo najveca mafijaska drzava u svetu.

biljakg

pre 12 godina

To sto covek krade-pa lopov, je ocito...a da li bi sad trebalo izudarati sve lopove pri privodjenju, ili napraviti takvu kaznenu politiku da mu ne padne napamet da ukrade , kad pomisli na kaznu, e-to je vec nesto drugo...naravno, u zatvor, na duze, ali ako moze bez batina!

Kanađanin-Novosađanin

pre 12 godina

ministre Dačiću, sada se ti izvini narodu Srbije!! A ovog OKORELOG kruminalca i lopova u bajbok na višegodišnju kaznu, pa neka se žali onda kome hoće.

bezimena

pre 12 godina

(Kanađanin-Novosađanin, 24. jul 2011 17:25)

Dačić nema zbog čega da se izvinjava gradjanima! Dotični je običan sitan lopov, ali čak ni OKORELE kriminalce ne sme niko da bije kada im se stave lisice na ruke!

Drale Vuk

pre 12 godina

Zakon prilično jasno propisuje kazne za krađu, tešku krađu, razbojništvo itd, tako da ne vidim šta je ovde sporno. Zakon pak ne propisuje premlaćivanje privedenih i/ili osumnjičenih, bez obzira na težinu prestupa za koji se sumnjiče. Ni tašna, ni čokolada, ni ukrajinski kamin (!!) ne daju za pravo organima MUP da ikoga fizički, pa ni psihički maltretiraju. Vrlo jednostavno.

V

pre 12 godina

...i dalje ne znači da bi ga trebalo tući.

Čovek koji je ukazao na maltretiranje je sada žrtva, bio je privođen... Takođe je insajder iz Srbija puteva bio progonjen, to je samo dokaz da otkrivanje nepravilnosti nije poželjno u ovom društvu...

Markiza

pre 12 godina

Ili je patoloski kleptoman ili mu policija smesta. Ako i jeste ovo prvo-drzava je kriva za to, a ne on. Nece da ga procesuira(sami kazu da ima 40 prijava) jer se ne isplati da ga drze u zatvoru(smestaj i hrana bar 300 e mesecno) vec ga pustaju da krade na sitno(do 16 000 din) posto za tako malu vrednost krivac se ne goni po sluzbenoj duznosti, vec osteceni mora u gradjanskoj parnici da trazi pravdu, a to se ne isplati zbog sudskih troskova i nemogucnosti naplate. A sto se tice onog policajca-on je kriv i treba da bude kaznjen jer policija nema pravo da sprovodi torturu nad uhapsenima i osumnjicenima. Sud je tu da kaznjava. Niko ne sme biti 2 puta osudjen i kaznjen za isto delo koje je pocinio. Dakle, drzava je glavni krivac u ovom slucaju ma koliko iz policije zapeli da oslobode kolegu koji je tukao ovoga.

iii

pre 12 godina

Eto, to je dokaz da batine ne pomazu i dalje krade... ne, sad ozbiljno, ne razumem sta policijski sindikat pokusava da dokaze? Da je u redu sto su ga tukli, zato sto je on lopov? Pa onda nek izmene zakon i pravila sluzbe prvo, jer tamo pise da to ne smeju da rade... a dok tamo to pise, oni su duzni da se toga pridrzavaju ili su i sami kriminalci i to 10x gori od ovoga sto krade sitnice da bi imao sta da jede...

g...

pre 12 godina

Sledeci klip na youtub-u: Ministar samara lopova u stanici! "Pa dobro jel si obecao da neces vise! Pa ja zbog tebe da ispadnem smesan! " Salu na stranu,ova situacija pokazuje da nam je sistem supalj i da ovom lopovu niko nista ne moze! kada ga uhvate u najgorem slucaju je mogo da ocekuje samaranje u stanici i pustanje. Sada ni to jer ima sliku sa ministrom licno!

Lola sa četiri vola

pre 12 godina

Hahaha
Koji kralj ovaj nije normalan. Postao poznatiji i od Jece i Cece zajedno, pa misli da može da radi šta hoće. Ja sam protiv upotrebe vizičke sile od strane policije, ali ga bar zatvorite negde da više ne pravi probleme ljudima.

Ratko

pre 12 godina

Ha ha ha. Ne znam da li da se smjem ili da prihvatim ovo krajnje ozbiljno. Decko je nevidjeni kriminalac a ne sirotinja koja krade cokolade i stare patike kako je u javnosti predstavljeno. Zamislite da vam se usnja u kucu a tu vam spava malo dete? Znate li vi koja je to hrabrost i smelost. Takav covek je na sve spreman. U zatvor sa njim na jedno 30 godina i to je resenje. Ovo je lopov protiv kojeg je podneto vise od 40 krivicnih prijava a on je na slobodi. Zamislite koliko je njih jos na slobodi sa 40 ili 50 krivicnih prijava? Ovog lopova prate mediji pa smo donekle upuceni u mere i radnje koje se prema njemu preduzimaju. A sta da radimo sa ostalim lopovima? Nase pravosudje je katastrofa! Policiji svaka cast na svemu.

Kubba

pre 12 godina

Saopstenje Sindikata srpske policije?
Samo bez batinjanja zatvorite ga u kokosinjac, jer je obican kokosar po lopovluku. Sta Vi cinite sa drzavnim, tajkunskim i velikim kriminalnim igracima? Naravno nista, jer nam pretnja po drustvo vise dolazi od ovakvih, a ne sitnih kleptomana.

EU Citizen

pre 12 godina

Umesto da bijemo i maltretiramo optužene, što je krajnje necivilizovana i za normalnu policiju nedopustiva praksa, pa još, ako su "pogrešne" boje, da trpimo histeriju raznih nevladinih dušebrižnika, trebalo bi za sva ubistva s predumišljajem uvesti automatsku doživotnu robiju, a za sva ostala teža krivična dela, odnosno, silovanja, razbojništva, teške krađe, nanošenje teških telesnih povreda i slično, princip "treći put doživotna", i, naravno, vratiti prinudni rad na robiji, da za kažnjavanje zločinaca opet ne bi trpeli pošteni i normalni ljudi, i vrlo brzo bi Srbija opet bila zemlja u kojoj bi čovek mogao da mirno živi bez straha od baraba i zveri u ljudskom obliku. Naravno, prvo bi se trebalo otarasiti raznih ljudskopravaških štetočina koji sve efikasne i pozitivne promene koče pod raznim lažnim, pseudohumanističkim izgovorima koji uvek opravdavaju zločinca a zaboravljaju žrtve i zaštitu života i imovine poštenog građanina koji bi morali da budu na prvom mestu, od već spomenutih dušebrižnika iz "nevladinog" sektora do pseudoeksperata za pseudonauke poput većeg dela današnje sociologije i psihologije koje nisu nikakve nauke, već samo lako maskirana destruktivna levičarska ideologija.

Daca

pre 12 godina

@Adam
Potpuno se slažem. Krivično delo i tortura su potpuno dve trazličite stvari. Klasičnom zamenom teza siledžije u uniformi se vade na ovaj posebni slučaj gde je uhapšeno lice notorni lopov. Na potezu nisu pesnice policajaca već delovanje sudstva. Sklonite čoveka s ulice na prevaspitavanje u zatvor a policajce siledžije iz službe. Vrlo jednostavno. Ko se bavi advokaturom i brani okrivljene vrlo dobro zna da policajci previše tuku i maltretiraju uhapšene. I to serijski kao model ponašanja. S druge strane ima mesta velikoj čistki i u vrhu policije koja upravlja policijskim akcijama s povećanim rizicima. Bez dovoljno ozbiljnosti, pa tako ginu i oni požrtvovani policajci kao motociklista Grandić ili Rkman pre neki dan. Uz veoma razvijenu policijsku strukturu kakva je naša i tehnička sredstva bilo je nekoliko modela za primenu u akciji hapšenja pri kojoj je poginuo policajac Rkman. Ali nije imao ko da je primeni. Kursisti vladaju....

Mapache

pre 12 godina

A, sad odma' u Grand da snimi pokajnički album sa sve nanogicom! A, za par godina, kad bude politički sazreo u upravni odbor nekog javnog preduzeća, a za 10 godina,ministar policija,jer ko će se bolje boriti protiv lopova nego li kolega! "Vuk dlaku menja......."!

Logic

pre 12 godina

Iznosim javno svoj stav: POLICIJA NEMA PRAVO DA TUČE NIKOGA.
Ali imam pravo i na druge stavove:
- Ne mogu da se složim sa stavom da Stojkoviću policija "nammešta". Da policija podmetne u njegovu kuću TUĐU torbu, to je moguće. Da policija podmetne celog Stojkovića u TUĐU kuću - ne verujem.
- Oni koji smatraju da sirote provalnike treba ostaviti na miru da kradu, neka objave svoje adrese, obaveštenje o odsustvovanju od kuće i ostave otvorena vrata
- Koliko mi je poznato policajci koji su ga maltretirali jesu suspendovani, jesu u zatvoru i to je u redu
- Daniel i dalje krade, to nije u redu
- Njega više niko ne tuče
- Da ga ja uhvatim u svome stanu ne bi bilo mesta za predhodnu izjavu, pa kom' opanci, kom' obojci.

Neutralni

pre 12 godina

Ja sam za krajnje racionalan pristup rešavanju ovakvih stvari, pa predlažem da se o istom trošku sudi učesnicima afere "Kofer" i ovom učesniku afere "Tašna". Ima tu dosta zajedničkih elemenata, uključiv i ministra Dačića koji se sastajao i sa jednima i sa drugima.

CARLI

pre 12 godina

Eto, jos jednom se pokazalo da lopov uvek ostaje lopov. Ne opravdavam onakvo ponasanje policajca iz Vrsca, ali ne bi me cudilo da ovo prodje kao da se nista nije ni desilo, jos da mu se biranim recima ukaze da to nije u redu, i da se zamoli da to ne cini.U suprotnom ,ovaj bi jos mogao da se uvredi i da se pozove na rasnu netrpeljivost. Takodje, citam ispod komentare, i jedan rece da je taj sitna riba i da krade jer nema sta da jede....super, ajde da svi koji nemaju, kradu i pljackaju da bi imali! Svi koji krse zakon , treba da snose odgovornost! Sta me briga ko je, kakve je vere i boje koze...ako si kriv, odgovaraj za to.

ovo je zamlja mojih snova

pre 12 godina

Pravosudje ne funkcionise, batine ne pomazu, a i nisu pozeljne zbog youtuba, ostaje nam samo da ostavimo kuce otvorene i bar 100 evra na stolu da se Danijel ne muci i vrsi premetacinu. Ko nema sram ga bilo, sta muceni Danijel da jede, vidite da je krenuo po Srbiji, trbuhom za kruhom

muka, gadjenje, sramota

pre 12 godina

U Srbiji ako se ukrade roba u vrednosti do 15 000 dinara, nema krivicnog gonjenja lopova, dakle zakon stiti lopove. Kakva je drzava koja stiti lopove? Lopovska drzava.
U normalnom svetu odgovarate ako ste ukrali i jedan dinar, kradja je kradja.

Zoki

pre 12 godina

Apsolutno sam protiv batinanja u policijskim stanicama, ali ova vest baca malo drugaciju sliku na snimak sa YouTuba. Imate kriminalca protiv koga je policija ponela gomilu krivicnih prijava, a koji je jos uvek na slobodi radi nesposobnog pravosudnog sistema. Radi tog i takvog sistema njemu prakticno niko nista ne moze.

Onda se u jednom trenutku taj kriminalac nadje u tamo nekim Vrscu. Lokalni serif zna da ce se na kraju opet provuci bez kazne. I onda se odlucuje da ga batinama obeshrabri od ponovnog dolaska u Vrsac. Nije humano, ali je efikasno.

Jole

pre 12 godina

Onaj koji kaže da zakon jasno propisuje kaznu za kradju i da tu više nema šta da se priča očigledno ne zna gde živi. P u ovoj državi se i onako preblagi zakoni ne primenjuju. Taj lopov je od kad je objavljen onaj snimak izvršio TREĆU kradju, a još nije uhapšen. Pa u kojoj je to normalnoj zemlji moguće??? Ovde je najveći problem pravosudje, a ne policija. Nisam policajac, već privatnik, a lopovi mi svako veče dolaze, zato što im policija ne sme ništa, a sud ih pušta. I sad je taj notorni lopov zaštićeniji od mene i mnogih drugih koji radimo, zapošljavamo i plaćamo porez ovoj državi. Ne zanima me da li je Rom ili bilo koje druge nacije, on treba da leži u zatvoru, jer mu je tamo i mesto. A ja ću moj objekat da štitim sam, na svoj način, pošto policiji ne dozvoljavaju, a sud neće.