Subota, 23.07.2011.

00:11

CG: Za ležaljke 88, parking 24 evra

Komplet ležaljki i suncobrana u Budvi dnevno košta od 30 do 80 evra, a sa baldahinima 88 evra. Celodnevni parking je dostigao cenu dvokrevetne sobe - 24 evra.

Izvor: Dan

CG: Za ležaljke 88, parking 24 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

dacha

pre 12 godina

Voleo sam ovu b92 i toplo verovao da nisu spijuni ...ali posle ovog teksta ne verujem da ovolika govna lazovi i djubrad rade na ovoj televiziji ....pa ove cene ne stoje ni da pricaju ni o majamiju a ne crnoj gori .... nisam crnogorac srbin sam i zivim sada vec 26-u god u bg-u ali slobodno mogu da kazem da se bar duplo lagodnije osecam u budvi nego na adi ili nekom od splavova ....a svim ljudima sa mozgom koji ovo procitaju preporucio bih da se za informacije informisu od nekog ko je bio vec ili je trenutno dole....jer kompletan tekst su ciste dezinformacije!!!

Kozmo

pre 12 godina

A sto se malo ne osvrnete na cene u Beogradu? Ada na primer. Napisite koliko kosta pivo 0.33 na Adi koje cete sa apetitom popiti u lezaljci pod suncobranom. Koliko kosta koktel, sok, casa pristojnog belog vina. A Ada definitivno nije namenjena turistima, vec nama koji zivimo u Beogradu. Napisite da za parking na Buvljaku morate da istresete 150 dinara odmah na ulazu, bez obzira koliko cete se zadrzati. Napisite da je obican espreso u najgorem kaficu u Beogradu od 100 dinara pa navise. Ne razumem vise koji je cilj ovakvih tekstova. Jos kad znamo da se Srbijom nase komsije uopste ne bave tek mi onda nije jasna tolika ostrascenost.

nabukadanazor

pre 12 godina

Jos ce neko pomisliti da su stvarno ekskluziva po ovim cenama! Necu nikad vise otici na more u C.Goru ili Hrvatsku pa makar ne video more do kraja zivota! ps 130€ 10 dana Paralije + 40€ prevoz,hotel do plaze,parking dz...i da,ekoloska taksa za ulaz u cg hehehe,da smo pametni,treba uvesti placanje ekoloske takse pri povratku jer unosimo svasta iz njihove "ekoloske drzave"...pa braco,pravac kod komsija ako ste izgoreli po glavi...

realno

pre 12 godina

pre par dana vratio sam se iz CG, ovako stoje stvari. 2 lezaljke i suncobran na kairos plazi su 10e, na plazi kod vile manojlovic cene su: 2e lezaljka i 3 e suncobran, sto mu u kompletu dodje 7e, a cene na plazi u Budvi su slicne, recimo posle 16h moze da se nadje na nekim plazama i sve to upola cene. Toliko o tome da je svuda isto. Zatim, na plazi Ricardova glava je taj isti komplet 22e ali uz to imaju neke promocije koktela ili cega vec. Svako bira tamo gde zeli. Sto ce parkinga tice, tamo kod bazena rondo tj tamo u centru slovenske plaze, sat je 1e, ali isto tako moze da se nadje parking za 2e CEO dan, pa i do 4-5e idu cene. Opet ne vidim da je to nesto toliko strasno kada ja u Beogradu placam parking drugu zonu skoro pola evra za sat vremena. Ipak je to more i prilika da ljudi zarade. Na letovanje po Zlatiboru i Kopaoniku sam odustao jer su cene astronomske i samaraju samo tako. Npr. kesica cipsa kosta 150 din, a ista ta u Beogradu je 50din... Poredjenja radi cene po CG nisu toliko lose. Ima nesto i jeftinije ima nesto i skuplje, sve je to u granicama 5-10 % gore dole... Cene u nocnom provodu su iste kao u BGu, s tim da ima i nekih akcija pa mi deluje kao da je jeftinije. Npr, vodka 2e, viski 3e, akcija 3nik gold piva su 5e... S obzirom da sam nepusac i antialkos meni to nista ne znaci. Ali mi je ok da za kiselu vodu placam 1,5e dok sam pre mesec dana u Grckoj placao istu tu kiselu vodu 5e, jer u grckoj nema pica ispod 5e u klubu, to je minimum minimuma.
E sada onaj ko tvrdi drugacije mislim da ne iznosi tacne podatke, a uporedjivanjem cena ponavljam, razlika je od 5-10% gore dole, nesto skuplje nesto jeftinije.
Nije nista dramaticno i sad toliko strasno da se plase ljudi.
Molio bih redakciju da ne brisu ovaj komentar i da mi isti objave, ako nista onda zbog truda zbog kucanja teksta. Hvala

Goran Matić -Split

pre 12 godina

CG: Sjedi konobar za šankom u skoro praznom kafiću i ne radi ništa (puši).
-Alooo,konobaaar, jel' može narudžba!?
-A šta si navalio, čo'če,pa nijesam ti ja KASKADER!!! :)

zoran

pre 12 godina

Ovako!
Toronto KUba; avionom, super AC bus, all inclusive, hrana i pice 24h, 5 zvesda, Mellia spanski lanac hotela, program uvece, zabava za decu, konobar u odelu na plazi .........ujutru Kubanac brise lezaljke i pita za sunce ili hlad(ispod palme)... Plaze !!!!! Najlepse na svetu. Jastozi, plodovi mora, specijalizovani restorani, neizoztavan osmeh uz OLA.....700CAD.
Braco zdravo, dovidjenja

realan

pre 12 godina

Dosao sa Tasosa pre par dana.Bio na vise od 20 plaza.Najskuplje prosao na Makrijamosu.3 evra ulaz za odrasle plus 7 evra dve lezaljke i suncobran.Ukupno 13 evra za celu porodicu.Za tih 13 evra na raspolaganju su bazeni,tereni za kosarku,odbojku i tenis,gumeni tobogani i tramboline u vodi.Plaza kakve nema u Crnoj Gori.Najsitniji pesak,voda topla,plitka,cista i bistra.U okviru kompleksa postoji i mini Zoo vrt.
Ukupan trosak za parking na Tasosu za 11 dana je 0 evra.
Ukupan trosak za lezaljke i suncobrane ne veci od 60 evra.Ta cinjenica me je pomalo i nervirala,jer sam prosle godine na Sitoniji za 14 dana ukupno potrosio 5 evra na lezaljke i suncobrane.
Da napomenem da sam i na Sitoniji bio na vise od 20 plaza,da smo na svakoj koristili lezaljke i suncobrane (nismo lezali na pesku,niti nosili svoje),kola uvek bila na parkingu,a nikad na putu ili pored puta.
Bio sam u Budvi 2009-te i super smo se proveli.Nisam imao ni priblizno velike troskove za parking i lezaljke kao sto se pominju u tekstu.Verovatno im je usla voda u usi zbog krize u Tunisu i Egiptu i demonstracija u Grckoj,pa su zato digli cene.Pretpostavljam i da je novinar napumpao informacije u tekstu.Takodje,na Tasosu cete za demonstracije i krizu u Grckoj saznati jedino ako kupite srpske novine.
Sve u svemu interes aktuelne vlasti u Srbiji je isti kao i one koja je vladala tokom 90-tih.Da nas sto vise dezinformise,da ostanemo kod kuce,da nigde ne odemo i da ne spoznamo kakva smo u stvari sirotinja u odnosu na Rumune,Madjare,Cehe,Slovake,Grke,Hrvate,Poljake i sve druge narode iz uzeg i sireg okruzenja.

Ivan, Bar

pre 12 godina

E dragi novinari, pretjeraste ga, ono baš. :))
Dok sam čitao, nisam imao pojma da pričate o Crnoj Gori u kojoj živim.
Daleko smo mi od turističke velesile ili idealnog mjesta, ali...
Ovdje vidm kako ostrašćenog novinara tako i ostrašćene komentatore.
Srbijanci dolaze na ljetovanje u CG u većini slučajeva zbog primamljivih cijena. Kada pročitma ovdje neke komentare dođe mi da umrem od smijeha.
Na pr. u Grčkoj ,a posebno u Tunisu, za kafu+žestinu na gradskoj rivi(ne u nekoj džungli, pustari ili nekom sokaku na periferiji) treba izdvojiti makar 10e, po osobi. Gdje Vi to idete za 400e za 10 dana sa avio transportom da mi je znati...Za Grcku tek, sa ispod 200e nemaš potrebe da krećeš put diskoteke...sem ako ne rads u njoj...
Malkice realnosti...nije na odmet... ;)

Zoran

pre 12 godina

Kad su im tolike cene to ocigledno znaci da ima neko ko to hoce i da plati. Ako neko voli sam sebe da kaznjava i baca pare na nista, zasto mu to ne priustiti ? Ostali ce otici negde gde je bolje i gotova prica. Kritike su same po sebi naravno opravdane, ali cinjenica da one uglavnom dolaze iz Srbije je cisto LICEMERSTVO. Ajd objasnite vi meni od kada je to Srbija postala zemlja marljivosti, discipline, ljubaznosti i kulture ? Ili mi ne zivimo u istoj zemlji ili ste se vi tesko posvadjali sa realnoscu.

milan

pre 12 godina

evo na primer Zakintos 200 eura s prevozom ...http://www.lastminuteponude.com/Gr%C4%8Dka/Zakintos/Barcino-Tours/leto-2011,-letovanje/1936 .

V

pre 12 godina

Ne bi me cudilo da je ovo tacna informacija, bio sam u CG desetak puta do svoje 20e godine i video koliko su bezobrazni, bezobzirni ili sto bi mi popularno rekli "uhvatili su Boga za onu stvar".
Ako jeste, dabogda im totalno propao turizam, i bili prinudjeni da ove iste cene spuste na evro, a to se na zalost nece dogoditi.

Elem ove godine sam bio na Tasosu i pored toga sto sam se vratio odusevljen, konstatovao sam da u zivotu za manje para nisam bio na lepsem moru, toliko o tome.

McEnroe

pre 12 godina

Pa niste bas fer Srbi. Jer ipak u nasem usluznom sektoru radi skoro 70% sezonaca iz Srbije, jeste da smo i mi Crnogorci bezobrazni i nenormalno licemjerni ali ipak malo pretjerujete. Sto se tice cijena od 88 evra to je konkretno na Sveto Stefan-skoj plazi sa desne strane koja pripada tom hotelu "Sveti Stefan" a sto se tice BALDAHINA to je na plazi koja se nekad zvala Ricardova glava kod Hotela Avala ali zato imate i da pijete i da jedete ne brinite. Tekst je jako ne objektivan i konkretno se odnosi na Budvu. Naravno nismo mi nikakva elitna destinacija niti cemo to biti u narednih 20-tak godina ali ipak ne treba pretjerivati. Srbi kao gosti su uvijek dobro dosli i ovo nije neka lazna konstatacija, ta do juce smo zvanicno bili zajedno ali zauvijek cemo biti zajedno zbog rodbinskog srodstva. Na drugim plazama poput onim u Becicima, Jazu, Miloceru, Trstenu itd itd 2 lezaljke sa suncobranom kostaju 7 evra. Mi ne tjeramo nikoga da dolazi, ko voli dobrodosao, ko ne voli zelimo im srecan put i lijep provod. Ali nemojmo biti zluradi, prevazidjeno je to ... valjda?!

Aca

pre 12 godina

Ja i dalje na razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori? U Bugarskoj za 3 puta manje para letovaćete mnogo bolje, na Crnom moru, koje nije crno, nego prelepeo svetlo plavo, i toplije je od Jadrana. Letovao sam nekoliko puta na Crnom moru, to je pravi raj.

osvetljenje :)

pre 12 godina

Clanak preuzet iz dnevnih novina Dan. To je isto kao da citirate Pravdu ili Kurir. Sta reci, a ne zapitati se sta se to desava sa B92.
(prosvetljenje, 23. jul 2011 14:06)

u crnoj gori ni jedne novine ne valjaju sem one rezimske. Vijestima se pale auta, Dan je "velikosrpski".. tako da treba se zapitati sta se to desava sa slobodom govora u cg?

objektivno

pre 12 godina

Ima jedan tip, poznati sef iz Njuce, Antoni Burdein, svoju emisiju na tv, putuje po svetu. Kad je bio u Moskvi, obilazeci neku novu napucanu radnju vidi covek cipele od 2000 evra, i prokomentarise "za te pare mozes da kupis avionsku kartu za Italiju i da ti tamo na licu mesta pred tobom device naprave te iste cipele". Ne bi isao u CG ni za koje pare, samo zato sto caruju losa usluga i katastrofalni odnos cena i kvaliteta. Isto vazi i za Hrvatsku. Svet je veliki i ima mnogo divnih mesta gde je usluga bolja, a za manje pare.

privatna drzava

pre 12 godina

Imam kucu na jednom od retkih mirnih i tihih mesta na crnogorskoj obali, tako da svake godine provodim bar mesec dana dole. Ali iskljucivo pre ili posle spica sezone, koji je inace svake godine kraci i kraci jer sve manje ljudi dolazi.
Crnogorci jednostavno nemaju sluha za turizam. Grci, Turci, Egipcani, Tunizani ti uzmu mozda i vise para ali se ne bar osecas k'o magarac. O poredjenu s Italijom, Spanijom, Portugalom ne moze ni biti reci. Ne zbog cena vec zbog nivoa usluge i nacina kako pametni ljudi organizuju posao.

Zadnjih nekoliko godina se trude da glume finocu ali ne ide. Plaze koje su date u zakup naplacuju cak i koriscenje WC-a i tusiranje!? Dok u Italiji npr. lezaljke i suncobran negde dobijas gratis uz hranu i pice. Ili izmisljaju neke "happy hours" pa dobijas raznorazne grickalice, salate, slatikise uz pice. Da ne pricam o besplatnim sportkim ili umetnickim programima ili rekvizitima na plazama. Pametnom je jasno da ako te zadrzi dugo na plazi, ti ces i da pojedes i popijes i da dodjes opet na istu plazu.
U CG, naprotiv, ne postuju ni sopstvene propise pa od obaveznih 50% slobodne plaze (bez mobilijara, i to po "dubini") uglanom nema ni 10%. Zato u privatnom smestaju sobe i apartmani zvrje prazni i izdaju se i za 5 evra po krevetu. Zakupci plaza, inace ljudi bliski rezimu i sa dobrim vezama, ne kapiraju da ce polako ali sigurno izgubiti klijentelu.

Losi putevi, nestasice vode, nehigijenski toaleti, prilicna prljavstina generalno, buka, buvljaci na svakom koraku, neljubazno stanovnistvo koje slabo poznaje strane jezike, kriminogene strukture vidljive na svakom koraku, velki broj incidenata sa nasiljem, sve je to razlog da se pametan kloni Crne Gore.
Pa kad ti na izlasku jos zatraze potvrdu o prijavljenom boravku i placenoj boravisnoj taksi uz pretnju da si vec u prekrsaju (o kojem te niko na ulasku nije obavestio) i jos ti naplate 3 evra za 15 km puta prema Trebinju, samo se uzdrzavas da im ne ispsujes i pleme i seme i mafijasku drzavu. Dzaba im je Bog dao lepu zemlju kad je naselio takvim ljudima.

hajduk

pre 12 godina

Koliko smo im pomogli nakon onog zemljotresa, jer smo ****, trebali bi svi besplatno da letujemo na nazovi moru, nazovi drzave, narednih 40 godina.
***, nisam kod vas letovao od 99 i ne nameravam vise ikada da dodjem.

Shuluburic

pre 12 godina

Evo kako cura i ja letujemo u Budvi.
Dvokrevetna soba (kupatilo, terasa, tv, klima, frizider, reso) - 15 evra po osobi.
Kupamo se na Jazu, Trstenom, Drobnom pijesku, Kamenovu, Havajima (prve tri plaže su stvarno vrh, znači plaže sa 4 zvezdice) - povratna karta do napomenutih plaža je 3 evra po osobi, ležaljke i suncobrani neophodni su na Trstenom i Pločama. Cena 10 evra (2 ležaljke i suncobran).
Klopamo u kafani/restoranu "Pod lozom" - ručak 3 evra.
Uveče - Stari grad - Trg pjesnika (književno veče) ili pozorišna predstava na Citadeli.
Posle toga pop, rok, đžez, bluz svirka u Hacijendi ili Gardenu - ili Čil varijanta u Kasperu ili Mondu - Pivo 1.5 evro, 2 - pola litra - točeno.
Ujutru đžoging do Bečića.

Priznajem da ima preterivanja u Budvi, ali ta mesta i plaže jednostavno zaobiđete ili ih posetite da biste se malo nasmejali ljudskoj gluposti. Uz preterivanja ima i seljanije - na šetalištu od glavne pošte pa naniže - ka Bečićima, ali i to se lako zaobiđe.
Sve u svemu, ovo je članak koji ne prikazuje pravu sliku Budve, već samo jedan mali deo nje koji je apsolutno istinski ne reprezentuje.

nejasno

pre 12 godina

Neznam samo ko ima predrasude o CG i letovanjima. Ovi tkz hejteri mnogo vise koliko mogu da procitam.Ili im je krivo to sto se CG odvojila pa imaju neke komplekse.Nemogu sa sobom da rasciste neke cinjenice..al to nije bitno.Svako ima pravo na misljenje.
Sto letujem u CG.Da pojasnim!

Blizina,Autom preko BiH ~450km iz mog mesta.Nema Buseva kamiona i sl.Koliko sam primetio,a cesto putujem, putevi u SRB su losi i cesti su radovi.Naravno zato sto se nije radilo poslednjih 40god nista.
Ko ima malo dete svestan je rizika letovanja i sta moze da ga snadje ako putuje po nekim rizicnim destinacijama.Nase zdr.osiguranje je ne priznato pa je potrebno vaditi putno,sto je dodatno trosak.To ukljucuje Tunis,Grcku,Egipat,Tursku.Da ne pricamo o letovima,strajkovima teror. akcijama i sl.A to su nase OMILJENE destinacije sto moze da se desi u nekoj drzavi ili se desava a da vi nemate pojma
(Sta se desi ovo u Norveskoj zemlji najboljeg standarda,da ne objasnjavam imate ovde na sajtu).Sa druge strane mislite da Al-Quaida spava,da su oni zaboravili,puj pike ne vazi.aaa malo sutra!!).Nedaj boze.

Uplatite ovo po vama jeftino letovanje na rate pa odplacujete do sledece godine.I eto, komsijama i famili,kolegama vadite maste da ste bili u hotelu sa xy zvezdicama.All inkluziv jedes koliko hoces,Svedski sto.Pa za 800e i ja cu da jedem 3meseca koliko hocu.Mada, penta nije da dodjem na more i da krkam kao da sam pobegao iz logora.Vec odmor rekreacija i zdrav zivot.
Nadjite mi to vase jeftino letovanje,ja sam pokusavao i nisam mogao da se snadjem.Koliko tu ima skrivenih troskova i raznih kombinacija.Cena od 1.8 je 470e od 9.8 je 400e,pa 70e za all inkl.dete jedno 110 sa dva 300.Pa od 2-11.99god se placa 20%.
Ma gore nego kad uzimas kredit.I na kraj kad nadjes jeftino letovanje ispadne da ima mesta kad tebi ne odgovara za 7 dana tamo pocetkom septembra.
Ili ovaj primer skinut sa sajta..
U cenu aranžmana nije uključeno:
- aerodromske takse Tunis ( aerodrom Tunis Carthage) i
Beograd u ukupnom iznosu od 85€ (placaju se u agenciji i
podložne su promeni do polaska na putovanje)
Znaci oni(tur.agencija) vama ce prikazati na sajtu ili flajeru cenu od 350e,da bi vi pali na to.A skriveni troskovi vas tek cekaju.

Nemoj da lazete i sebe i druge.Prosecnoj porodici 9-10dana treba preko 1000e.Za takav hotel.
Da se vratim na temu..
Ja letujem u CG za 400eur.Kako, sta ?!
20e je sezonska cena,po osobi za polu pansion, 15e van-sezonska po osobi u hotelu 4*.Dete do 7god ne placa.Hotel ima svoj restoran, parking u podrumu hotela sa video nadzorom.Hotel obnovljen 2008.Ukljucuje KTV,Klimu,WiFi.Vode ima,i to je laz i predrasuda jer svi imaju rezervoare.Pa ne ces ostati bez vode.Cista glupost.Svi tusevi na plazi rade.
Koliko mi je poznato i po Beogradu su ceste restrikcije vode iako je ima.U ovim letnjim danima.Jer Velegradjani zalivaju paradaiz i krastavac.OMG
Na kraju guzve u CG i na putevima pokazuju da bi svi hteli da letuju od 1.8.Niko nije kriv zbog toga.Sezona je od juna do septembra.Pa guzve su i na gazeli.Ja na Horgosu cekao 3h.Ko je kriv,turci jer hoce da idu kuci autom 4000km iz Svabije.
Mozemo ovako do sutra.Ja koliko sam video u CG dosta se promenulo na bolje u odnosu na nas.Ili npr. BiH.Ljudi imaju love i ulazu u turizam.Izvukli su se,nema sta da lazem.Sad vec imaju love i za sitnice koje su nekad vazile za inostrane destinacije.Ja sam prosle godine pricao sa Rusima i Ukraincima.Oni su odusevljeni.Iako su vec svuda bili.
zzz.

Petar

pre 12 godina

Hahahaha, pa ne znam da li je ovo za smejanje ili plakanje. Ležaljka i suncobran u Budvi koštaju kao celo letovanje u Grčkoj, gde je pri tom sve pet puta bolje! :) Bezobrazno i žalosno... zato će i poseta biti žalosna...

Informant

pre 12 godina

Ja sam upravo u Barceloni na letovanju sa devojkom. Cena dve lezaljke (tapacirane) i suncobrana (pod kojim komotno mogu da leze dve osobe i nema snase da vam ga vetar oduva), na jednoj od najlepsih plaza (Bogatel) kosta 17 evra. Pri tom na toj plazi imate javni toalet (citaj ne placa se), koji je cist i u kom imate tecni sapun za pranje ruku i toalet papir. I da napomenem da se o gradskoj plazi sto znaci da se ulaz ne placa.

DS

pre 12 godina

Radi poredjenja za one koji neznaju: Na Floridi, na zvanicno najlepsoj plazi za 2011 u jednom od resorta cena suncobrana je 25 dolara za 7 dana a lezaljke su besplatne! http://www.drbeach.org/top10beaches.htm
Lep provod svima u CG!

Gojko

pre 12 godina

Tetka ima neku garsonjeru dole... Nas 5 porodica se dole izreda bez da iko potroši i jedan evro u kafanama ili na plaži..

Te cijene slobodno uvalite sami sebi... Mene ljetovanje košta koliko potrošim na gorivo...

I da nemam dole džabni smještaj, ne bi me nikada vidjeli...

brainwash

pre 12 godina

Odve novinar ne zna da sabere da su 2 + 2 = 4:
" u najjeftinijoj varijanti komplet za plažu košta šest evra, koliko i krevet. Iznajmljivanje suncobrana, naime, na novskim plažama košta dva do pet, a ležaljke dva evra..."

Joca

pre 12 godina

Na Luganskom jezeru, koji ima nadimak, Svajcarski Monte Carlo, kokteli kostaju 8 CHF sto je oko 5.50 Evra, pivo na trgu Federale je 5 CHF ili oko 3.5 Evra. Ovde letuju poznati kao sto je Sean Connery. Nije u pitanju cena nego usluga i to sto je sve cisto kao u Cirihu a prijatno kao u Rimu. Crna Gora nije ni blizu, i to spada u extremna letovanja tipa nekih africkih zemalja kao, hajde idemo u Angolu.

ccc

pre 12 godina

zanimljivo da svaka tema za CG postane i tema koja se najvise komentarise i to sve u negativnom smislu. Tjera li vas neko da idete u CG? Ja sam iz CG i Srbija mi je mnogo draga i nikad u zivotu nista lose nijesam ni pomislio a ne rekao za vasu zemlju a eto do skoro je bila i moja mada u srcu je to i dalje :| svi znamo kakva je i srb i cg tako da mislim da su svi komentari suvisni sem ovih nacionalistickih. ok svako voli svoju zemlju ali ne u tolikim granicama tj mrznja. zasto? zato sto su nas odvojili smrdljivi politicati, je li? zato sto nam se sprdaju sa zivotima? zato sto smo i previse siromasni? itd itd odje se na zalost nece jos 50 god nista promijeniti, mislim na svijest gradjana. Mada mislim da kad pocnu da kaznjavaju da bi se eventualno nesto promijenilo mada cisto sumnjam... Uglavnom, ako se nekome ne svidja cg neka ide gdje oce. Ja prvi idem vani kad god mi se ukaze prilika

putnik

pre 12 godina

VEROVALI ILI NE...Uzeo sam kredit 2000 evra na 2 godine. uplatio MALDIVE.
10 dana sa avio prevozom, polu pansion i to agenciji u nemačkoj. tačno 2120 evra. do nemačke idemo busom. nije malo ALI tamo se ide jednom a u crnu goru više nikada.

bata

pre 12 godina

Citam ovo u Jerisosu, na Halkidici, i ne mogu da verujem. Ovde je na vrhunskoj Blue flag plazi, koja je extra cista, i gde je extra fini pesak i na plazi i u moru, komplet lezaljki 2 ili 3, po zelji, sa velikim suncobranom, besplatan, pod uslovom da porucis bar jedno pice, a to moze da bude i obicna voda od pola evra za ceo dan, ili 2 espresa za 5 evra ili 2 koka kole za 6 evra, itd. Da ne pominjem da na plazi postoje tusevi, kabine za presvlacenje, cist wc u okviru bara na plazi, dobra muzika sa najnovijim hitovima, nikada preglasna, itd, i plus sto nema *** na plazi

Raša

pre 12 godina

Lepo more ali će cenama rasterati goste. Možda bi najbolje bilo da mi uopšte i ne idemo na more već samo da im pošaljemo pare.

Midnight

pre 12 godina

Hahahha pa crnogorci nisu normalni,pa na ibizi u najeksluzivnijim hotelima i smestaju nisu ovakve cene.Ko god ima para da placa ovakve bahanalije definitivno nece ici u crnu goru jer crna gora postaje preko leta guca na plazi,jedino ko ima potrebu da tamo visi to su nase tzv zvezde i pevaljke koje ni ne nameravaju da idu negde dalje jer ih niko nepoznaje i oni koji te iste smatraju za pevaljke i dive im se.Ljudi manite se crnogorskog krsa,a ovo mi sve vise lici na komplekse kako bi se stavili u grupu sa svetskim i pravim letovalistima ali gospodo crnogorci to se neradi samo sa cenama,morate imati prvo uslugu i plazu a ne kamenjar na koje ste nabili pazarske markirane carsave i lupili cene ....

Stefan

pre 12 godina

Jeste li culi da i u Crnoj Gori kao u Turskoj postoji "all-inclusive"? On ukljucuje: smestaj u sobi, dorucak, peskir, sapun i vodu u kupatilu i struju u sobi skoro celog dana.

Dragan

pre 12 godina

Nikada necu moci da razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori. Do Grcke i Turske putuje se otprilike 70-80 minuta duze nego do Crne Gore, ali je zato usluga neuporedivo bolja, raznovrsnija i uglavnom jeftinija. Ovi dole u Crnoj Gori odavno su raskrstili sa gostoljubivoscu, cistocom, postennjem i postovanjem. Idite na bilo koju drugu destinaciju i tusirajte se besplatno, kad hocete, gde hocete i koliko hocete.

Dejan

pre 12 godina

Dok god ima *** koje zele da placaju NEUSLUGU,NELJUBAZNOST i PREOSECNE plaze i treba da je skupo i jos skuplje. Nek sisaju! Za svoj novac mozete da odete na mnogo lepše more,gde će vam titrati(naravno da bi dobili vaš novac) ali ćete se osećati kao pravi turisti! +10eur za EKOLOŠKU taksu +5eura za čudo od tunela(od Niša do Pirota ih ima 15kom - za džabe)

Slavisa

pre 12 godina

Znas kada cu da vam idem opet u Crnu Goru...Svet je toliko veliki, a za moj novac mogu da biram gde cu, a za novac koji potrosim u CG, mogu da se provedem na mnogim mestima u svetu, mnogo bolje. Sama cinjenica da je do Grcke auto put i mnogo brze i sigurnije se stize kolima govori o prednosti Grcke, a o Turskoj i prelepim hotelima na obalama od Antalije do Alanje gde mozete naci letovanje iz snova da i ne govorim...

zoran

pre 12 godina

"Gospodo, koliko košta sat korišćenja parkinga kod autobuske stanice u Beogradu? 90 din/sat. 24h x 90din = 2.160,00 din (20 EUR).

Zašto onda parking u Budvi smatrate skupim?"
(Pedja, 23. jul 2011 15:32)

Pa ako neko krene na plažu kod Autobuske Stanice u Beogradu i treba mu naplatiti 20 Eura! Čak je i malo, hahahahaha.

By the way, na Adi, najvećem beogradskom JAVNOM kupalištu, NEMA ulaznica, ima parking koji se naplaćuje mislim oko 200 RSD (manje od dva Eura) ZA CEO DAN (prošle godine je bilo 150 RSD ali je verovatno poskupelo) a ima i potpuno besplatno parkiranje sa leve i desne strane duž nekoliko kilometara Starog obrenovačkog puta, gde je od skoro desna strana 100% uređena, sa trotoarom i obeleženom BESPLATNIM parking mestima. Takođe, u restoranima duš obale, naručiš kafu ili piće i možeš slobodno da koristiš hiljade ležaljki i suncobrana po ceo dan.
Ovaj kratak opis beogradske Ade svakako nije da se uporedi sa odmorom i kupanjem na moru ali samo ako to more nije u "Ekološku" Državu. Kod njih ni da mi neko plati.

Igor

pre 12 godina

Ljudi,ne radi se ovde ni o stereotipima,predrasudama,lenjosti,bahatosti i skorojevićstvu.. NEMA RAZLOGA da ljudi i narodi rodjeni od Vardara pa do Triglava nemaju ikakvu mogućnost da letuju na SVOJEM Jadranu za koji su vezani i od kojeg potiču..ne treba meni ni Grčka niti Turska ma kako da je onde lepo i uređeno,čak iako je usluga i ponuda raznovrsnija i bolja..Sve to treba da nam bude dostupno na našem moru,od Ade Bojane do Pirana,..da,na celom tom potezu..ovde se radi o MORALU I OSEĆAJU ZA MERU..Nedopustivo je da ima i hrvatske i crnogorske,bosanske ili srpske dece koje ne mogu da zaplivaju u Jadranskom moru koje prisvajaju bilo koji pojedinci s bilo kojim pasošima ili prljavim parama..Prema tome,vratimo se malo unazad makar mi koji se sećamo kako je bilo i svi skupa stavimo prst na čelo!

primitivizam

pre 12 godina

Vi dezurni hejteri ako vec ne idete u CG sta vas interesuje koliko je komplet lezaljki. Aj manje hejtujte da nepokvarite nama koji redovno idemo dole a ima nas mnogo. Samo vi letujte na Ohridu ili u Grcku ja i mnogi cemo tamo gde se najlepse osecamo.

bandere cekaju

pre 12 godina

@strao budvanin

Ti sto nazivas da su nasi, to su sve vasi odavde. Subotica je prepuna crnogoraca kao i Novi Sad, Vrbas, Kula. Seti se gde ima citavo vase selo sa isto vasom crkvom.

stefan

pre 12 godina

Da l su spomenuli da uz cenu od 80eu dobijate i komllet kanalizacione uzluge u vidu fekalnih zaostavstina!
Kako ih bre nije sramota Maldivi raj na zemlji sa plazama ali stvarno plazama,posto Crna Gora nema plaze 10 dana alll inc 2150 eu!

Pingvin

pre 12 godina

Ne vidim razlog zasto se ljudi ovde nerviraju i pljuju po CG. Ako se lezaljke naplacuju i 100 evra ne vidim sto bi to bio neciji problem. Kome se CG ne svidja moze da ostane kuci ili da ide na odmor bilo gde drugo gde misli da ce mu biti bolje!
Ako su cene tolike, ocigledno je da ih turisti prihvataju i placaju. Cenu formira prodavac a kupac je prihvata ili ne. U ovom slucaju je ocigledno da turisti zdusno placaju ove pomalo sumanute cene. Ako je tako ne vidim razlog zbog cega bi neko spustao cene. Koliko kosta kafa u Knezu? Onoliko koliko je placaju gosti koji tamo sede i uzivaju!!!

Pedja

pre 12 godina

Gospodo, koliko košta sat korišćenja parkinga kod autobuske stanice u Beogradu? 90 din/sat. 24h x 90din = 2.160,00 din (20 EUR).

Zašto onda parking u Budvi smatrate skupim?

Goran Matić -Split

pre 12 godina

Nisam nikad bija u CG,a ne virujem ni da 'oću,ali recite jel ta Crna Gora stvarno toliko crna k'o što se ovdje piše??? U Hrvatskoj se npr na 95% plaža ne naplaćuje ulaz. Sramota je uzimat od ljudi pare za ono što je Bog BESPLATNO dao svim ljudima da koriste! Naravno,naplaćuju se dodatni sadržaji pa i ležaljke i suncobrani,ali ne toliko luđački skupo! Takvim ponašanjem, cijenama, naplaćivanjem stvari koje se ne bi smjele naplaćivat i trećerazrednom uslugom i lošom infrastrukturom se samo TJERAJU turisti! Pozdrav iz Splita!

Zoran

pre 12 godina

Samo vi idite u crnu goru na more kada ste lenji da se malo potrudite ili lisite predrasuda . Tunis , hotel 5 zvezdica 15 dana all inclusive u mahdiji sa najlepsom plazom u tunisu 600 EUR !!!!!! bazen,spa, lezaljke i..... Egipat hotel mariot 5 zevzdica 650 PP pre cetiri godine 12 dana , sada je to drasticno jeftinije zbog cele situacije .
turska oludeniz me izasao 850 eur u hotelu sa cetiri zvezdice 15 dana sve ....
VourVourou na sitonij u studiju na plazi 15 dana oko 700 Eur po glavi ... sve su to daleko atraktivnije lokacije od crne gore sa lepsim plazama .

Ali netreba bolovati od predrasuda i stereotipa i treba traziti i koristiti prednost interneta i nacina rada agencija .
Svima ostalima sretno u crnoj gori .

prosvetljenje

pre 12 godina

Clanak preuzet iz dnevnih novina Dan. To je isto kao da citirate Pravdu ili Kurir. Sta reci, a ne zapitati se sta se to desava sa B92.

mlekadzija

pre 12 godina

Ne razumem ljutite komentare pojedinih ljudi. Crnogorci su se opredelili za ekskluzivni turizam i goste dubokog dzepa kojime te cene nisu visoke a ne za sirotinju iz Srbije.
No cak i da imam mnogo vise novaca nikad ne bih pristao na takve cene. To je preskupo.
Zato odoh ja na Tasos...A bolje se snalazim sa grckim nego crnogorskim jezikom.

bertolini

pre 12 godina

Ako neko smatra da je tus na plazi luksuz, nek ode bilo gde (spanija, sicilija,Tunis, turska a evo i ada-ciganlija), i uveri se da je to ne luksuz nego minimum da bi plaza uopste bila primamljiva za civilizovane ljude.Naplacivanje plaza je prevazidjena stvar svugde u svetu, naravno postoje "klubovi" koji su za bogatiju klijentelu ali vecina plaza je besplatna. Crna Gora je smesna letnja destinacija bas zbog ovog primitivizma. Idite u Grcku,Spaniju tamo je mnogo lepse a cene su prihvatljive uz visok kvalitet usluge.

CG xa xa

pre 12 godina

Kad nemaš pare svuda ti je skupo,nebitno da li je Grčka,ili neka zabit u bokokotorskom zalivu,ali ga preteraše sa ovim cenama..

Vlada

pre 12 godina

Prošle godine sam bio u San Remu, Italija.. Hotel sam platio za dve osobe 150 m od centra, tri zvezdice, noćenje sa doručkom 60 evra po noći (30 evra po osobi). Hotel je imao sopstveni parking, gratis. Cene u restoranima nešto više nego kod nas, ali to suštinski zavisi od njegove pozicije.. Grad izuzetno bezbedan, svaki kutak pod video nadzorom.. Sve šljašti, ljubazni ljudi, nasmejani, bez sitnog kriminala..
Plaža - peskovita, bolesno čista.. Dve ležaljke i suncobran 15-25 evra max, u zavisnosti od lokacije plaže i ležaljki na istoj.. U neposrednoj blizini San Rema su Menton, Monte Karlo, Nica i Kan..
I ko je onda rekao Budva?

strao budvanin

pre 12 godina

Ja sam mjestanin Budve,ljudi znaci ovamo je u krv sve,ajd vi dodjete na par dana i idete,ja moram da zivim odje.Ovo je istina za ove baldahinije,al na lokaciji stari grad,na ricardovoj glavi,88e,klub su uzeli grci-ne crnogorci,klub se zove 88,milon hostesa,koje te mame,da prodas bubreg i uzivas na 1 dan,usput receno,ima li jos nedje da neko nije upoznao neku hostesu a da nije iz novog sada-)
Ko dodje u bd,mogu da mu preporucim da posjeti mogren,15e je komplet,ali mozes uzet svoj suncobran,ima 50%plaze slobodno,voda nevjerovatno cista.
Idemo dalje,lijevu sveto stefansku plazu,desna je hotelska-koju takdje drze grci,su zakupili suboticani,povezani sa vojinom djordjevicem,tu su lezaljke i suncobran 30evra...
Znaci ako mislite da vas samo Crnogorci deru,deru vas i vasi i to jos gore,a nas mjestane ce sunce ogrijat kad se ljeto zavrsi i nebo naoblaci,da pocinemo od trosenja novca od jutra do mraka...

nikola29

pre 12 godina

Pošto sam upravo stigao iz Budve, samo da vas upoznam sa pravim stanjem i cijenama. Nekorektno je od strane ovog novinara napisati, da su ovo trenutne cijene izdavanja ležaljki i suncobrana, sve sa bombastičnim naslovom.Prava je istina, da je cijena kompleta ležaljki sa suncobranom od 6 do 10 eura, na svim plažama izuzev na ovim koje su pomenute u tekstu. Ove neka posjećuju oni koji ne znaju šta će sa parama.Cijene pića i sokova su u najvećem broju lokala sasvim korektne, a parking nisam plaćao jer sam parkirao kod zgrade gdje sam stanovao. Ako imate nekog poznanika koji je ljetovao u Budvi, provjerite istinitost ovih informacija. Pozdrav svim dobronamjernim ljudima.

Igor

pre 12 godina

Ovde se više ne radi ni o poslovičnoj neuslužnosti,odsustva smisla za bavljenje turizmom o kojoj smo umeli da pravimo viceve i koji su više ili manje bili mit,dok smo u godinama sankcija hrlili na obalu južnog Jadrana od Igala do Ulcinja koja ni infrastrukturno a ni mentalitetom nije do danas spremna da podnese tih famoznih sto hiljada Nas,paradajzera plave krvi,onde proslavljali turbofolk stil i simulaciju letovanja iz predjašnjih boljih vremena,na srednjem Jadranu..
Crna Gora je zaokružena kao privatna država sa oligarhijom mafijaške provenijencije,dole je sve trulo i zrelo za revoluciju,prelepa Budva kojoj su Beograđani dali od tog prestoničkog šarma i šmeka i učinili je St-Tropezom Crne Gore,sada je rasprodata ruskim sitnim bogatašima,banditima raznih fela a urbanistički upropašćena... da na Mogrenu ne može da se pridje bez 50 evra pa i plažama Karađorđevića u Miločeru..to je krešendo bestijalnosti i nemorala i treba isto beležiti u analima za Riplija uz još veću dozu podsmeha i sarkazma..

Orwelly Gyorgy

pre 12 godina

Voda i struja su, pretpostavljam ukljuceni u all inclusive aranzmane?
Za druzenje sa eserihijom se naplacuje posebno? Dijareja je gratis?

Ne, sad ozbiljno: oni koji idu dolje, a nijesu se ranije upropastili gradjenjem neke kuce ili kupovinom stana u MNE, definitivno nijesu normalni.

Derite mazohiste kad vole

pre 12 godina

Taman pomislim da ove godine nece pobediti u disciplini "Kako odrati stranog turistu a da ga ne boli" a oni me demantuju.

NORMALAN

pre 12 godina

E pa gosp Radulovicu ako po vama cijene nijesu preskupe onda sa vama nesto i nije u redu jer je letovanje u Egiptu odakle sam upravo dosao po osobi 400e za 12 dana u hotelu sa 4 zvezde all inclusive sa suncobranima i lezaljkama,3 obroka dnevno plus pomftit na plazi svaki dan izmedju obroka...Voleo bih da vidim te budale koje jos idu u CG kod vas vozom ili kolima i placaju te cene a o moru i usluzi da i ne pricam i poredjujem jer nema smisla..Jesam letovao 90 tih u CG ali se nadam da nikada vise!!

NikiDE

pre 12 godina

Parking gospodo ide od 32e na 24h, osim ako niste gost recimo Slovenske Plaze pa imate popust. O lezaljkama ne bih govorio jer mi je to neshvaljivo i vredja me da na krcatoj plazi u Budvi placam lezaljku 5e, plus suncobran naknadno, a neposredno pored kanalazacionog kanala i to na najobicnijoj plazi. Primera radi. Zasto? Zato sto sam obisao mnoge zemlje i video kako je gde, i realno svidjalo se to nekima ili ne Budva, tacnije letovalista u Crnoj Gori nisu u poziciji da naplacuju tolike cene za lezaljke izmedju ostalog a pogotovo u poredjenju sa stranim letovalistima.

Crna Gora ima dusu ali je nestrucni i neljubazni unistavaju.

Goran

pre 12 godina

da bi dobili lezaljku u Marmarisu i Fetijama u Turskoj, treba da narucite po 1 (jedno) pice i mozete ceo dan da budete na plazi... Da ne pricam da se plaze u CG ne mogu porediti sa tim plazama...

građanin

pre 12 godina

Od kako sam 1995 našao mrtvog pacova ispod kreveta u apartmanu u Budvi ne idem u Crnu Goru ,možda je u Budvu "ljepše" ali je u Grčkoj bolje.Zbogom dragi rođaci.

Nebojsa

pre 12 godina

Tekst je pretenciozan, kao i onaj juce o Hrvatskoj. Na vecinu plaza, osim na nekoliko u Miloceru, mozete uci i bez zakupa plaznog mobilijara, dakle besplatno. U Turskoj bez 2000 evra cetvoroclana porodica nema sta da trazi, a slicno je i u Grckoj. U Crnoj Gori se ipak moze proci mnogo jeftinije. Bio sam na svim ovim destinacijama vise puta tako da oni koji tvrde da u Grckoj prolaze za 500 evra to isto mogu dobiti u Crnoj Gori i za manje.
Ja radim vani i mogu da platim i skuplje, cesto letujem van balkanskih prostora, tako da ne proteziram nikoga. Jednostavno mi smetaju ovi politicki obojeni clanci, ne znam zaista cemu to.

xy

pre 12 godina

Uvek iste stvari u MNE.Kada sezona uđe u špic i vide da je došlo dosta gostiju onda kreće dranje.Kratkoročno gledano isplativo ali na duže staze sigurno pogubno.Ove godine kao i prošle ide im na ruku kriza u Grčkoj.Kako će biti u budućnosti kaga je briga jer daj da se sada namlati lova.Kao što svi znamo 90% gostiju u MNE je iz Srbije i tako će biti i još dugi niz godina bez obzira što bi oni voleli da im dolaze neki drugi platežno jači turisti.Treba misliti št će biti i u budućnosti.Nemam ništa protiv što su cene u Budvi na pomenutim plažama takve kakve su jer je to navodno ekskluziva ali mi smeta što na manje atraktivnim lokacijama gde Rusa i nekih drugih gotovo i nema pokušavaju da jajare i naplaćuju sve i svašta.To ostavlja ružan utisak.Voleo bih da se pozabave više izlivanjem fekalija u Boki i drugim mestima,nedostatkom vode i čistoćom pa onda bi i dranje imalo bar malo više smisla.

seka

pre 12 godina

Eh ovi Crnogorci stvarno nisu normalni. A mi smo jos nenormalniji kad pored onakve ponude Turske i Grcke idemo dole u tu selendru da bi nas drali i pljackali! Tako nam i treba!!!

petarv

pre 12 godina

Hahahah...ja nemama pojma šta to ikoga iznenađuje...što se vrijednih mrča tiče...oni bi da im se turisti pretplate na 30 godina letovanja,al po mogućstvu da više nikada ne dođu.

Nemam pojma šta su Rusi tamo videli,kada su navalili...jedino praću po krađi,malverzacijama i švercu.

Odeš kao čovek na bilo koje Grčko ostrvo, prođeš jeftinije nego u C.G. il Hrvatskoj a plaže 10x bolje. Da ne pričamo što ne naplaćuju ulaze na iste i što su hrana i piće i smeštaj jeftiniji.

U crnoj gori naplaćuju sobu (delite wc i kuhinju sa nepoznatim ljudima) kao u grčkoj apartman.

Al,ljudi su različiti...ko voli ide da se gura na Miroču a ko ne ... odoh ja na Krf-plaža Nissaki,sišla pravo sa kataloga.

Egipat

pre 12 godina

Ljudi, Egipat nikad nije bio jefitniji nego ove godine, ja se vratio pre 10-tak dana, i nikad bolje za manje para. A more, Crveno more, ubedljivo najcistije od svih koje sam do sada video, a video sam ih mnogo. U Egiptu za 400-500e imate da birate hotel sa 5* All Inclusive, sve sa avionom i svim taksama, samo malo "guglajte", necu da kazem koje su dve agencije u pitanju.

Nikola

pre 12 godina

Pa ovaj nazovimo "novinar" kad mora tako da napisem a ostalo sta da kazem jeftinije je nego u srbiji evo me vec skor 3 meseca na moru kiriju neplacam parking 50 centi sat klopa dzaba cevapi 2.5-3 evrica uzivancija a taj novinar sto pise verovatno je uzeo 10 evra da pise ovakve gluposti

Nikola

pre 12 godina

Upravo sam se vratio iz Herceg Novog i nisam platio ni parking ni lezaljke i suncobran. Dosao sam na odmor a ne na voznju automobilom po uskim ulicama i mnostvu stepenika a plaze koje se placaju nisu nista bolje od ostalih osim sto imaju tus sa slatkom vodom. Jedino sto je tacno da je pice skupo, mada postoje razlike bas kao i u Beogradu, Novom Sadu ili Nisu...ne mora se sedeti u najskupljem lokalu da biste bili vidjeni. Prvi put sam bio u CG i sve je bilo u redu. Ne mogu da ostanem ravnodusan prema prirodi koja je podarila prelepo more medju onolikim planinama, mnogo zelenila i lepih gradjevina...a da pritom stanovnistvo ne ume da na bolji nacin to iskoristi od pukog pravljenja krofni i iznajmljivanja lezaljki i suncobrana. Moja je preporuka da se poseti Hercegnovski i Risanski zaliv, prelepo je..a Budva je Grand parada, pa ko voli, neka placa parking...

babe i zabe

pre 12 godina

super je ovo za pica po kaficima. jedino za espreso mozes nesto da zakljucis, ali posle za budvu daje cene kisele i koktela a za novi sok, pivo i vino...

duda

pre 12 godina

Znaci vi ste crnogorci kompletni **ti. Prestizna lokacija Budva? Volite goste sa kintom? Mislite drug dilere koje samo na vasoj "rivijeri" niko nece dirati? Pa i upravu ste, oni imaju para za 80 eura za lezaljke u sebi omiljenom drustvu : drugi dileri, razni lopovi i njihova ekipa.

ima (li) nade

pre 12 godina

pri 50 EUR dnevno za lezaljke i 25 za parking, to je, npr. za dvoje ljudi koji su tamo dosli autom, vise od 1000 EUR samo za te dva stvari. Ako dodate smestaj, hranu i ostalo, lako mozete da dodjete do zakljucka da se isplati ici bilo gde drugde na letovanje, a za tako velike pare mozete cak da kupite avionske karte i odete preko pola sveta npr. na Phuket na Tajlandu!

ima (li) nade

pre 12 godina

pri 50 EUR dnevno za lezaljke i 25 za parking, to je, npr. za dvoje ljudi koji su tamo dosli autom, vise od 1000 EUR samo za te dva stvari. Ako dodate smestaj, hranu i ostalo, lako mozete da dodjete do zakljucka da se isplati ici bilo gde drugde na letovanje, a za tako velike pare mozete cak da kupite avionske karte i odete preko pola sveta npr. na Phuket na Tajlandu!

duda

pre 12 godina

Znaci vi ste crnogorci kompletni **ti. Prestizna lokacija Budva? Volite goste sa kintom? Mislite drug dilere koje samo na vasoj "rivijeri" niko nece dirati? Pa i upravu ste, oni imaju para za 80 eura za lezaljke u sebi omiljenom drustvu : drugi dileri, razni lopovi i njihova ekipa.

Nikola

pre 12 godina

Upravo sam se vratio iz Herceg Novog i nisam platio ni parking ni lezaljke i suncobran. Dosao sam na odmor a ne na voznju automobilom po uskim ulicama i mnostvu stepenika a plaze koje se placaju nisu nista bolje od ostalih osim sto imaju tus sa slatkom vodom. Jedino sto je tacno da je pice skupo, mada postoje razlike bas kao i u Beogradu, Novom Sadu ili Nisu...ne mora se sedeti u najskupljem lokalu da biste bili vidjeni. Prvi put sam bio u CG i sve je bilo u redu. Ne mogu da ostanem ravnodusan prema prirodi koja je podarila prelepo more medju onolikim planinama, mnogo zelenila i lepih gradjevina...a da pritom stanovnistvo ne ume da na bolji nacin to iskoristi od pukog pravljenja krofni i iznajmljivanja lezaljki i suncobrana. Moja je preporuka da se poseti Hercegnovski i Risanski zaliv, prelepo je..a Budva je Grand parada, pa ko voli, neka placa parking...

građanin

pre 12 godina

Od kako sam 1995 našao mrtvog pacova ispod kreveta u apartmanu u Budvi ne idem u Crnu Goru ,možda je u Budvu "ljepše" ali je u Grčkoj bolje.Zbogom dragi rođaci.

Goran Matić -Split

pre 12 godina

Nisam nikad bija u CG,a ne virujem ni da 'oću,ali recite jel ta Crna Gora stvarno toliko crna k'o što se ovdje piše??? U Hrvatskoj se npr na 95% plaža ne naplaćuje ulaz. Sramota je uzimat od ljudi pare za ono što je Bog BESPLATNO dao svim ljudima da koriste! Naravno,naplaćuju se dodatni sadržaji pa i ležaljke i suncobrani,ali ne toliko luđački skupo! Takvim ponašanjem, cijenama, naplaćivanjem stvari koje se ne bi smjele naplaćivat i trećerazrednom uslugom i lošom infrastrukturom se samo TJERAJU turisti! Pozdrav iz Splita!

Dragan

pre 12 godina

Nikada necu moci da razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori. Do Grcke i Turske putuje se otprilike 70-80 minuta duze nego do Crne Gore, ali je zato usluga neuporedivo bolja, raznovrsnija i uglavnom jeftinija. Ovi dole u Crnoj Gori odavno su raskrstili sa gostoljubivoscu, cistocom, postennjem i postovanjem. Idite na bilo koju drugu destinaciju i tusirajte se besplatno, kad hocete, gde hocete i koliko hocete.

zoran

pre 12 godina

"Gospodo, koliko košta sat korišćenja parkinga kod autobuske stanice u Beogradu? 90 din/sat. 24h x 90din = 2.160,00 din (20 EUR).

Zašto onda parking u Budvi smatrate skupim?"
(Pedja, 23. jul 2011 15:32)

Pa ako neko krene na plažu kod Autobuske Stanice u Beogradu i treba mu naplatiti 20 Eura! Čak je i malo, hahahahaha.

By the way, na Adi, najvećem beogradskom JAVNOM kupalištu, NEMA ulaznica, ima parking koji se naplaćuje mislim oko 200 RSD (manje od dva Eura) ZA CEO DAN (prošle godine je bilo 150 RSD ali je verovatno poskupelo) a ima i potpuno besplatno parkiranje sa leve i desne strane duž nekoliko kilometara Starog obrenovačkog puta, gde je od skoro desna strana 100% uređena, sa trotoarom i obeleženom BESPLATNIM parking mestima. Takođe, u restoranima duš obale, naručiš kafu ili piće i možeš slobodno da koristiš hiljade ležaljki i suncobrana po ceo dan.
Ovaj kratak opis beogradske Ade svakako nije da se uporedi sa odmorom i kupanjem na moru ali samo ako to more nije u "Ekološku" Državu. Kod njih ni da mi neko plati.

Orwelly Gyorgy

pre 12 godina

Voda i struja su, pretpostavljam ukljuceni u all inclusive aranzmane?
Za druzenje sa eserihijom se naplacuje posebno? Dijareja je gratis?

Ne, sad ozbiljno: oni koji idu dolje, a nijesu se ranije upropastili gradjenjem neke kuce ili kupovinom stana u MNE, definitivno nijesu normalni.

seka

pre 12 godina

Eh ovi Crnogorci stvarno nisu normalni. A mi smo jos nenormalniji kad pored onakve ponude Turske i Grcke idemo dole u tu selendru da bi nas drali i pljackali! Tako nam i treba!!!

Igor

pre 12 godina

Ovde se više ne radi ni o poslovičnoj neuslužnosti,odsustva smisla za bavljenje turizmom o kojoj smo umeli da pravimo viceve i koji su više ili manje bili mit,dok smo u godinama sankcija hrlili na obalu južnog Jadrana od Igala do Ulcinja koja ni infrastrukturno a ni mentalitetom nije do danas spremna da podnese tih famoznih sto hiljada Nas,paradajzera plave krvi,onde proslavljali turbofolk stil i simulaciju letovanja iz predjašnjih boljih vremena,na srednjem Jadranu..
Crna Gora je zaokružena kao privatna država sa oligarhijom mafijaške provenijencije,dole je sve trulo i zrelo za revoluciju,prelepa Budva kojoj su Beograđani dali od tog prestoničkog šarma i šmeka i učinili je St-Tropezom Crne Gore,sada je rasprodata ruskim sitnim bogatašima,banditima raznih fela a urbanistički upropašćena... da na Mogrenu ne može da se pridje bez 50 evra pa i plažama Karađorđevića u Miločeru..to je krešendo bestijalnosti i nemorala i treba isto beležiti u analima za Riplija uz još veću dozu podsmeha i sarkazma..

bertolini

pre 12 godina

Ako neko smatra da je tus na plazi luksuz, nek ode bilo gde (spanija, sicilija,Tunis, turska a evo i ada-ciganlija), i uveri se da je to ne luksuz nego minimum da bi plaza uopste bila primamljiva za civilizovane ljude.Naplacivanje plaza je prevazidjena stvar svugde u svetu, naravno postoje "klubovi" koji su za bogatiju klijentelu ali vecina plaza je besplatna. Crna Gora je smesna letnja destinacija bas zbog ovog primitivizma. Idite u Grcku,Spaniju tamo je mnogo lepse a cene su prihvatljive uz visok kvalitet usluge.

mlekadzija

pre 12 godina

Ne razumem ljutite komentare pojedinih ljudi. Crnogorci su se opredelili za ekskluzivni turizam i goste dubokog dzepa kojime te cene nisu visoke a ne za sirotinju iz Srbije.
No cak i da imam mnogo vise novaca nikad ne bih pristao na takve cene. To je preskupo.
Zato odoh ja na Tasos...A bolje se snalazim sa grckim nego crnogorskim jezikom.

Egipat

pre 12 godina

Ljudi, Egipat nikad nije bio jefitniji nego ove godine, ja se vratio pre 10-tak dana, i nikad bolje za manje para. A more, Crveno more, ubedljivo najcistije od svih koje sam do sada video, a video sam ih mnogo. U Egiptu za 400-500e imate da birate hotel sa 5* All Inclusive, sve sa avionom i svim taksama, samo malo "guglajte", necu da kazem koje su dve agencije u pitanju.

Goran

pre 12 godina

da bi dobili lezaljku u Marmarisu i Fetijama u Turskoj, treba da narucite po 1 (jedno) pice i mozete ceo dan da budete na plazi... Da ne pricam da se plaze u CG ne mogu porediti sa tim plazama...

NORMALAN

pre 12 godina

E pa gosp Radulovicu ako po vama cijene nijesu preskupe onda sa vama nesto i nije u redu jer je letovanje u Egiptu odakle sam upravo dosao po osobi 400e za 12 dana u hotelu sa 4 zvezde all inclusive sa suncobranima i lezaljkama,3 obroka dnevno plus pomftit na plazi svaki dan izmedju obroka...Voleo bih da vidim te budale koje jos idu u CG kod vas vozom ili kolima i placaju te cene a o moru i usluzi da i ne pricam i poredjujem jer nema smisla..Jesam letovao 90 tih u CG ali se nadam da nikada vise!!

Vlada

pre 12 godina

Prošle godine sam bio u San Remu, Italija.. Hotel sam platio za dve osobe 150 m od centra, tri zvezdice, noćenje sa doručkom 60 evra po noći (30 evra po osobi). Hotel je imao sopstveni parking, gratis. Cene u restoranima nešto više nego kod nas, ali to suštinski zavisi od njegove pozicije.. Grad izuzetno bezbedan, svaki kutak pod video nadzorom.. Sve šljašti, ljubazni ljudi, nasmejani, bez sitnog kriminala..
Plaža - peskovita, bolesno čista.. Dve ležaljke i suncobran 15-25 evra max, u zavisnosti od lokacije plaže i ležaljki na istoj.. U neposrednoj blizini San Rema su Menton, Monte Karlo, Nica i Kan..
I ko je onda rekao Budva?

bandere cekaju

pre 12 godina

@strao budvanin

Ti sto nazivas da su nasi, to su sve vasi odavde. Subotica je prepuna crnogoraca kao i Novi Sad, Vrbas, Kula. Seti se gde ima citavo vase selo sa isto vasom crkvom.

stefan

pre 12 godina

Da l su spomenuli da uz cenu od 80eu dobijate i komllet kanalizacione uzluge u vidu fekalnih zaostavstina!
Kako ih bre nije sramota Maldivi raj na zemlji sa plazama ali stvarno plazama,posto Crna Gora nema plaze 10 dana alll inc 2150 eu!

NikiDE

pre 12 godina

Parking gospodo ide od 32e na 24h, osim ako niste gost recimo Slovenske Plaze pa imate popust. O lezaljkama ne bih govorio jer mi je to neshvaljivo i vredja me da na krcatoj plazi u Budvi placam lezaljku 5e, plus suncobran naknadno, a neposredno pored kanalazacionog kanala i to na najobicnijoj plazi. Primera radi. Zasto? Zato sto sam obisao mnoge zemlje i video kako je gde, i realno svidjalo se to nekima ili ne Budva, tacnije letovalista u Crnoj Gori nisu u poziciji da naplacuju tolike cene za lezaljke izmedju ostalog a pogotovo u poredjenju sa stranim letovalistima.

Crna Gora ima dusu ali je nestrucni i neljubazni unistavaju.

Zoran

pre 12 godina

Samo vi idite u crnu goru na more kada ste lenji da se malo potrudite ili lisite predrasuda . Tunis , hotel 5 zvezdica 15 dana all inclusive u mahdiji sa najlepsom plazom u tunisu 600 EUR !!!!!! bazen,spa, lezaljke i..... Egipat hotel mariot 5 zevzdica 650 PP pre cetiri godine 12 dana , sada je to drasticno jeftinije zbog cele situacije .
turska oludeniz me izasao 850 eur u hotelu sa cetiri zvezdice 15 dana sve ....
VourVourou na sitonij u studiju na plazi 15 dana oko 700 Eur po glavi ... sve su to daleko atraktivnije lokacije od crne gore sa lepsim plazama .

Ali netreba bolovati od predrasuda i stereotipa i treba traziti i koristiti prednost interneta i nacina rada agencija .
Svima ostalima sretno u crnoj gori .

nikola29

pre 12 godina

Pošto sam upravo stigao iz Budve, samo da vas upoznam sa pravim stanjem i cijenama. Nekorektno je od strane ovog novinara napisati, da su ovo trenutne cijene izdavanja ležaljki i suncobrana, sve sa bombastičnim naslovom.Prava je istina, da je cijena kompleta ležaljki sa suncobranom od 6 do 10 eura, na svim plažama izuzev na ovim koje su pomenute u tekstu. Ove neka posjećuju oni koji ne znaju šta će sa parama.Cijene pića i sokova su u najvećem broju lokala sasvim korektne, a parking nisam plaćao jer sam parkirao kod zgrade gdje sam stanovao. Ako imate nekog poznanika koji je ljetovao u Budvi, provjerite istinitost ovih informacija. Pozdrav svim dobronamjernim ljudima.

strao budvanin

pre 12 godina

Ja sam mjestanin Budve,ljudi znaci ovamo je u krv sve,ajd vi dodjete na par dana i idete,ja moram da zivim odje.Ovo je istina za ove baldahinije,al na lokaciji stari grad,na ricardovoj glavi,88e,klub su uzeli grci-ne crnogorci,klub se zove 88,milon hostesa,koje te mame,da prodas bubreg i uzivas na 1 dan,usput receno,ima li jos nedje da neko nije upoznao neku hostesu a da nije iz novog sada-)
Ko dodje u bd,mogu da mu preporucim da posjeti mogren,15e je komplet,ali mozes uzet svoj suncobran,ima 50%plaze slobodno,voda nevjerovatno cista.
Idemo dalje,lijevu sveto stefansku plazu,desna je hotelska-koju takdje drze grci,su zakupili suboticani,povezani sa vojinom djordjevicem,tu su lezaljke i suncobran 30evra...
Znaci ako mislite da vas samo Crnogorci deru,deru vas i vasi i to jos gore,a nas mjestane ce sunce ogrijat kad se ljeto zavrsi i nebo naoblaci,da pocinemo od trosenja novca od jutra do mraka...

Slavisa

pre 12 godina

Znas kada cu da vam idem opet u Crnu Goru...Svet je toliko veliki, a za moj novac mogu da biram gde cu, a za novac koji potrosim u CG, mogu da se provedem na mnogim mestima u svetu, mnogo bolje. Sama cinjenica da je do Grcke auto put i mnogo brze i sigurnije se stize kolima govori o prednosti Grcke, a o Turskoj i prelepim hotelima na obalama od Antalije do Alanje gde mozete naci letovanje iz snova da i ne govorim...

Pingvin

pre 12 godina

Ne vidim razlog zasto se ljudi ovde nerviraju i pljuju po CG. Ako se lezaljke naplacuju i 100 evra ne vidim sto bi to bio neciji problem. Kome se CG ne svidja moze da ostane kuci ili da ide na odmor bilo gde drugo gde misli da ce mu biti bolje!
Ako su cene tolike, ocigledno je da ih turisti prihvataju i placaju. Cenu formira prodavac a kupac je prihvata ili ne. U ovom slucaju je ocigledno da turisti zdusno placaju ove pomalo sumanute cene. Ako je tako ne vidim razlog zbog cega bi neko spustao cene. Koliko kosta kafa u Knezu? Onoliko koliko je placaju gosti koji tamo sede i uzivaju!!!

petarv

pre 12 godina

Hahahah...ja nemama pojma šta to ikoga iznenađuje...što se vrijednih mrča tiče...oni bi da im se turisti pretplate na 30 godina letovanja,al po mogućstvu da više nikada ne dođu.

Nemam pojma šta su Rusi tamo videli,kada su navalili...jedino praću po krađi,malverzacijama i švercu.

Odeš kao čovek na bilo koje Grčko ostrvo, prođeš jeftinije nego u C.G. il Hrvatskoj a plaže 10x bolje. Da ne pričamo što ne naplaćuju ulaze na iste i što su hrana i piće i smeštaj jeftiniji.

U crnoj gori naplaćuju sobu (delite wc i kuhinju sa nepoznatim ljudima) kao u grčkoj apartman.

Al,ljudi su različiti...ko voli ide da se gura na Miroču a ko ne ... odoh ja na Krf-plaža Nissaki,sišla pravo sa kataloga.

Nebojsa

pre 12 godina

Tekst je pretenciozan, kao i onaj juce o Hrvatskoj. Na vecinu plaza, osim na nekoliko u Miloceru, mozete uci i bez zakupa plaznog mobilijara, dakle besplatno. U Turskoj bez 2000 evra cetvoroclana porodica nema sta da trazi, a slicno je i u Grckoj. U Crnoj Gori se ipak moze proci mnogo jeftinije. Bio sam na svim ovim destinacijama vise puta tako da oni koji tvrde da u Grckoj prolaze za 500 evra to isto mogu dobiti u Crnoj Gori i za manje.
Ja radim vani i mogu da platim i skuplje, cesto letujem van balkanskih prostora, tako da ne proteziram nikoga. Jednostavno mi smetaju ovi politicki obojeni clanci, ne znam zaista cemu to.

prosvetljenje

pre 12 godina

Clanak preuzet iz dnevnih novina Dan. To je isto kao da citirate Pravdu ili Kurir. Sta reci, a ne zapitati se sta se to desava sa B92.

realan

pre 12 godina

Dosao sa Tasosa pre par dana.Bio na vise od 20 plaza.Najskuplje prosao na Makrijamosu.3 evra ulaz za odrasle plus 7 evra dve lezaljke i suncobran.Ukupno 13 evra za celu porodicu.Za tih 13 evra na raspolaganju su bazeni,tereni za kosarku,odbojku i tenis,gumeni tobogani i tramboline u vodi.Plaza kakve nema u Crnoj Gori.Najsitniji pesak,voda topla,plitka,cista i bistra.U okviru kompleksa postoji i mini Zoo vrt.
Ukupan trosak za parking na Tasosu za 11 dana je 0 evra.
Ukupan trosak za lezaljke i suncobrane ne veci od 60 evra.Ta cinjenica me je pomalo i nervirala,jer sam prosle godine na Sitoniji za 14 dana ukupno potrosio 5 evra na lezaljke i suncobrane.
Da napomenem da sam i na Sitoniji bio na vise od 20 plaza,da smo na svakoj koristili lezaljke i suncobrane (nismo lezali na pesku,niti nosili svoje),kola uvek bila na parkingu,a nikad na putu ili pored puta.
Bio sam u Budvi 2009-te i super smo se proveli.Nisam imao ni priblizno velike troskove za parking i lezaljke kao sto se pominju u tekstu.Verovatno im je usla voda u usi zbog krize u Tunisu i Egiptu i demonstracija u Grckoj,pa su zato digli cene.Pretpostavljam i da je novinar napumpao informacije u tekstu.Takodje,na Tasosu cete za demonstracije i krizu u Grckoj saznati jedino ako kupite srpske novine.
Sve u svemu interes aktuelne vlasti u Srbiji je isti kao i one koja je vladala tokom 90-tih.Da nas sto vise dezinformise,da ostanemo kod kuce,da nigde ne odemo i da ne spoznamo kakva smo u stvari sirotinja u odnosu na Rumune,Madjare,Cehe,Slovake,Grke,Hrvate,Poljake i sve druge narode iz uzeg i sireg okruzenja.

xy

pre 12 godina

Uvek iste stvari u MNE.Kada sezona uđe u špic i vide da je došlo dosta gostiju onda kreće dranje.Kratkoročno gledano isplativo ali na duže staze sigurno pogubno.Ove godine kao i prošle ide im na ruku kriza u Grčkoj.Kako će biti u budućnosti kaga je briga jer daj da se sada namlati lova.Kao što svi znamo 90% gostiju u MNE je iz Srbije i tako će biti i još dugi niz godina bez obzira što bi oni voleli da im dolaze neki drugi platežno jači turisti.Treba misliti št će biti i u budućnosti.Nemam ništa protiv što su cene u Budvi na pomenutim plažama takve kakve su jer je to navodno ekskluziva ali mi smeta što na manje atraktivnim lokacijama gde Rusa i nekih drugih gotovo i nema pokušavaju da jajare i naplaćuju sve i svašta.To ostavlja ružan utisak.Voleo bih da se pozabave više izlivanjem fekalija u Boki i drugim mestima,nedostatkom vode i čistoćom pa onda bi i dranje imalo bar malo više smisla.

Derite mazohiste kad vole

pre 12 godina

Taman pomislim da ove godine nece pobediti u disciplini "Kako odrati stranog turistu a da ga ne boli" a oni me demantuju.

Nikola

pre 12 godina

Pa ovaj nazovimo "novinar" kad mora tako da napisem a ostalo sta da kazem jeftinije je nego u srbiji evo me vec skor 3 meseca na moru kiriju neplacam parking 50 centi sat klopa dzaba cevapi 2.5-3 evrica uzivancija a taj novinar sto pise verovatno je uzeo 10 evra da pise ovakve gluposti

CG xa xa

pre 12 godina

Kad nemaš pare svuda ti je skupo,nebitno da li je Grčka,ili neka zabit u bokokotorskom zalivu,ali ga preteraše sa ovim cenama..

privatna drzava

pre 12 godina

Imam kucu na jednom od retkih mirnih i tihih mesta na crnogorskoj obali, tako da svake godine provodim bar mesec dana dole. Ali iskljucivo pre ili posle spica sezone, koji je inace svake godine kraci i kraci jer sve manje ljudi dolazi.
Crnogorci jednostavno nemaju sluha za turizam. Grci, Turci, Egipcani, Tunizani ti uzmu mozda i vise para ali se ne bar osecas k'o magarac. O poredjenu s Italijom, Spanijom, Portugalom ne moze ni biti reci. Ne zbog cena vec zbog nivoa usluge i nacina kako pametni ljudi organizuju posao.

Zadnjih nekoliko godina se trude da glume finocu ali ne ide. Plaze koje su date u zakup naplacuju cak i koriscenje WC-a i tusiranje!? Dok u Italiji npr. lezaljke i suncobran negde dobijas gratis uz hranu i pice. Ili izmisljaju neke "happy hours" pa dobijas raznorazne grickalice, salate, slatikise uz pice. Da ne pricam o besplatnim sportkim ili umetnickim programima ili rekvizitima na plazama. Pametnom je jasno da ako te zadrzi dugo na plazi, ti ces i da pojedes i popijes i da dodjes opet na istu plazu.
U CG, naprotiv, ne postuju ni sopstvene propise pa od obaveznih 50% slobodne plaze (bez mobilijara, i to po "dubini") uglanom nema ni 10%. Zato u privatnom smestaju sobe i apartmani zvrje prazni i izdaju se i za 5 evra po krevetu. Zakupci plaza, inace ljudi bliski rezimu i sa dobrim vezama, ne kapiraju da ce polako ali sigurno izgubiti klijentelu.

Losi putevi, nestasice vode, nehigijenski toaleti, prilicna prljavstina generalno, buka, buvljaci na svakom koraku, neljubazno stanovnistvo koje slabo poznaje strane jezike, kriminogene strukture vidljive na svakom koraku, velki broj incidenata sa nasiljem, sve je to razlog da se pametan kloni Crne Gore.
Pa kad ti na izlasku jos zatraze potvrdu o prijavljenom boravku i placenoj boravisnoj taksi uz pretnju da si vec u prekrsaju (o kojem te niko na ulasku nije obavestio) i jos ti naplate 3 evra za 15 km puta prema Trebinju, samo se uzdrzavas da im ne ispsujes i pleme i seme i mafijasku drzavu. Dzaba im je Bog dao lepu zemlju kad je naselio takvim ljudima.

zoran

pre 12 godina

Ovako!
Toronto KUba; avionom, super AC bus, all inclusive, hrana i pice 24h, 5 zvesda, Mellia spanski lanac hotela, program uvece, zabava za decu, konobar u odelu na plazi .........ujutru Kubanac brise lezaljke i pita za sunce ili hlad(ispod palme)... Plaze !!!!! Najlepse na svetu. Jastozi, plodovi mora, specijalizovani restorani, neizoztavan osmeh uz OLA.....700CAD.
Braco zdravo, dovidjenja

Pedja

pre 12 godina

Gospodo, koliko košta sat korišćenja parkinga kod autobuske stanice u Beogradu? 90 din/sat. 24h x 90din = 2.160,00 din (20 EUR).

Zašto onda parking u Budvi smatrate skupim?

primitivizam

pre 12 godina

Vi dezurni hejteri ako vec ne idete u CG sta vas interesuje koliko je komplet lezaljki. Aj manje hejtujte da nepokvarite nama koji redovno idemo dole a ima nas mnogo. Samo vi letujte na Ohridu ili u Grcku ja i mnogi cemo tamo gde se najlepse osecamo.

Igor

pre 12 godina

Ljudi,ne radi se ovde ni o stereotipima,predrasudama,lenjosti,bahatosti i skorojevićstvu.. NEMA RAZLOGA da ljudi i narodi rodjeni od Vardara pa do Triglava nemaju ikakvu mogućnost da letuju na SVOJEM Jadranu za koji su vezani i od kojeg potiču..ne treba meni ni Grčka niti Turska ma kako da je onde lepo i uređeno,čak iako je usluga i ponuda raznovrsnija i bolja..Sve to treba da nam bude dostupno na našem moru,od Ade Bojane do Pirana,..da,na celom tom potezu..ovde se radi o MORALU I OSEĆAJU ZA MERU..Nedopustivo je da ima i hrvatske i crnogorske,bosanske ili srpske dece koje ne mogu da zaplivaju u Jadranskom moru koje prisvajaju bilo koji pojedinci s bilo kojim pasošima ili prljavim parama..Prema tome,vratimo se malo unazad makar mi koji se sećamo kako je bilo i svi skupa stavimo prst na čelo!

ccc

pre 12 godina

zanimljivo da svaka tema za CG postane i tema koja se najvise komentarise i to sve u negativnom smislu. Tjera li vas neko da idete u CG? Ja sam iz CG i Srbija mi je mnogo draga i nikad u zivotu nista lose nijesam ni pomislio a ne rekao za vasu zemlju a eto do skoro je bila i moja mada u srcu je to i dalje :| svi znamo kakva je i srb i cg tako da mislim da su svi komentari suvisni sem ovih nacionalistickih. ok svako voli svoju zemlju ali ne u tolikim granicama tj mrznja. zasto? zato sto su nas odvojili smrdljivi politicati, je li? zato sto nam se sprdaju sa zivotima? zato sto smo i previse siromasni? itd itd odje se na zalost nece jos 50 god nista promijeniti, mislim na svijest gradjana. Mada mislim da kad pocnu da kaznjavaju da bi se eventualno nesto promijenilo mada cisto sumnjam... Uglavnom, ako se nekome ne svidja cg neka ide gdje oce. Ja prvi idem vani kad god mi se ukaze prilika

Shuluburic

pre 12 godina

Evo kako cura i ja letujemo u Budvi.
Dvokrevetna soba (kupatilo, terasa, tv, klima, frizider, reso) - 15 evra po osobi.
Kupamo se na Jazu, Trstenom, Drobnom pijesku, Kamenovu, Havajima (prve tri plaže su stvarno vrh, znači plaže sa 4 zvezdice) - povratna karta do napomenutih plaža je 3 evra po osobi, ležaljke i suncobrani neophodni su na Trstenom i Pločama. Cena 10 evra (2 ležaljke i suncobran).
Klopamo u kafani/restoranu "Pod lozom" - ručak 3 evra.
Uveče - Stari grad - Trg pjesnika (književno veče) ili pozorišna predstava na Citadeli.
Posle toga pop, rok, đžez, bluz svirka u Hacijendi ili Gardenu - ili Čil varijanta u Kasperu ili Mondu - Pivo 1.5 evro, 2 - pola litra - točeno.
Ujutru đžoging do Bečića.

Priznajem da ima preterivanja u Budvi, ali ta mesta i plaže jednostavno zaobiđete ili ih posetite da biste se malo nasmejali ljudskoj gluposti. Uz preterivanja ima i seljanije - na šetalištu od glavne pošte pa naniže - ka Bečićima, ali i to se lako zaobiđe.
Sve u svemu, ovo je članak koji ne prikazuje pravu sliku Budve, već samo jedan mali deo nje koji je apsolutno istinski ne reprezentuje.

babe i zabe

pre 12 godina

super je ovo za pica po kaficima. jedino za espreso mozes nesto da zakljucis, ali posle za budvu daje cene kisele i koktela a za novi sok, pivo i vino...

McEnroe

pre 12 godina

Pa niste bas fer Srbi. Jer ipak u nasem usluznom sektoru radi skoro 70% sezonaca iz Srbije, jeste da smo i mi Crnogorci bezobrazni i nenormalno licemjerni ali ipak malo pretjerujete. Sto se tice cijena od 88 evra to je konkretno na Sveto Stefan-skoj plazi sa desne strane koja pripada tom hotelu "Sveti Stefan" a sto se tice BALDAHINA to je na plazi koja se nekad zvala Ricardova glava kod Hotela Avala ali zato imate i da pijete i da jedete ne brinite. Tekst je jako ne objektivan i konkretno se odnosi na Budvu. Naravno nismo mi nikakva elitna destinacija niti cemo to biti u narednih 20-tak godina ali ipak ne treba pretjerivati. Srbi kao gosti su uvijek dobro dosli i ovo nije neka lazna konstatacija, ta do juce smo zvanicno bili zajedno ali zauvijek cemo biti zajedno zbog rodbinskog srodstva. Na drugim plazama poput onim u Becicima, Jazu, Miloceru, Trstenu itd itd 2 lezaljke sa suncobranom kostaju 7 evra. Mi ne tjeramo nikoga da dolazi, ko voli dobrodosao, ko ne voli zelimo im srecan put i lijep provod. Ali nemojmo biti zluradi, prevazidjeno je to ... valjda?!

objektivno

pre 12 godina

Ima jedan tip, poznati sef iz Njuce, Antoni Burdein, svoju emisiju na tv, putuje po svetu. Kad je bio u Moskvi, obilazeci neku novu napucanu radnju vidi covek cipele od 2000 evra, i prokomentarise "za te pare mozes da kupis avionsku kartu za Italiju i da ti tamo na licu mesta pred tobom device naprave te iste cipele". Ne bi isao u CG ni za koje pare, samo zato sto caruju losa usluga i katastrofalni odnos cena i kvaliteta. Isto vazi i za Hrvatsku. Svet je veliki i ima mnogo divnih mesta gde je usluga bolja, a za manje pare.

nejasno

pre 12 godina

Neznam samo ko ima predrasude o CG i letovanjima. Ovi tkz hejteri mnogo vise koliko mogu da procitam.Ili im je krivo to sto se CG odvojila pa imaju neke komplekse.Nemogu sa sobom da rasciste neke cinjenice..al to nije bitno.Svako ima pravo na misljenje.
Sto letujem u CG.Da pojasnim!

Blizina,Autom preko BiH ~450km iz mog mesta.Nema Buseva kamiona i sl.Koliko sam primetio,a cesto putujem, putevi u SRB su losi i cesti su radovi.Naravno zato sto se nije radilo poslednjih 40god nista.
Ko ima malo dete svestan je rizika letovanja i sta moze da ga snadje ako putuje po nekim rizicnim destinacijama.Nase zdr.osiguranje je ne priznato pa je potrebno vaditi putno,sto je dodatno trosak.To ukljucuje Tunis,Grcku,Egipat,Tursku.Da ne pricamo o letovima,strajkovima teror. akcijama i sl.A to su nase OMILJENE destinacije sto moze da se desi u nekoj drzavi ili se desava a da vi nemate pojma
(Sta se desi ovo u Norveskoj zemlji najboljeg standarda,da ne objasnjavam imate ovde na sajtu).Sa druge strane mislite da Al-Quaida spava,da su oni zaboravili,puj pike ne vazi.aaa malo sutra!!).Nedaj boze.

Uplatite ovo po vama jeftino letovanje na rate pa odplacujete do sledece godine.I eto, komsijama i famili,kolegama vadite maste da ste bili u hotelu sa xy zvezdicama.All inkluziv jedes koliko hoces,Svedski sto.Pa za 800e i ja cu da jedem 3meseca koliko hocu.Mada, penta nije da dodjem na more i da krkam kao da sam pobegao iz logora.Vec odmor rekreacija i zdrav zivot.
Nadjite mi to vase jeftino letovanje,ja sam pokusavao i nisam mogao da se snadjem.Koliko tu ima skrivenih troskova i raznih kombinacija.Cena od 1.8 je 470e od 9.8 je 400e,pa 70e za all inkl.dete jedno 110 sa dva 300.Pa od 2-11.99god se placa 20%.
Ma gore nego kad uzimas kredit.I na kraj kad nadjes jeftino letovanje ispadne da ima mesta kad tebi ne odgovara za 7 dana tamo pocetkom septembra.
Ili ovaj primer skinut sa sajta..
U cenu aranžmana nije uključeno:
- aerodromske takse Tunis ( aerodrom Tunis Carthage) i
Beograd u ukupnom iznosu od 85€ (placaju se u agenciji i
podložne su promeni do polaska na putovanje)
Znaci oni(tur.agencija) vama ce prikazati na sajtu ili flajeru cenu od 350e,da bi vi pali na to.A skriveni troskovi vas tek cekaju.

Nemoj da lazete i sebe i druge.Prosecnoj porodici 9-10dana treba preko 1000e.Za takav hotel.
Da se vratim na temu..
Ja letujem u CG za 400eur.Kako, sta ?!
20e je sezonska cena,po osobi za polu pansion, 15e van-sezonska po osobi u hotelu 4*.Dete do 7god ne placa.Hotel ima svoj restoran, parking u podrumu hotela sa video nadzorom.Hotel obnovljen 2008.Ukljucuje KTV,Klimu,WiFi.Vode ima,i to je laz i predrasuda jer svi imaju rezervoare.Pa ne ces ostati bez vode.Cista glupost.Svi tusevi na plazi rade.
Koliko mi je poznato i po Beogradu su ceste restrikcije vode iako je ima.U ovim letnjim danima.Jer Velegradjani zalivaju paradaiz i krastavac.OMG
Na kraju guzve u CG i na putevima pokazuju da bi svi hteli da letuju od 1.8.Niko nije kriv zbog toga.Sezona je od juna do septembra.Pa guzve su i na gazeli.Ja na Horgosu cekao 3h.Ko je kriv,turci jer hoce da idu kuci autom 4000km iz Svabije.
Mozemo ovako do sutra.Ja koliko sam video u CG dosta se promenulo na bolje u odnosu na nas.Ili npr. BiH.Ljudi imaju love i ulazu u turizam.Izvukli su se,nema sta da lazem.Sad vec imaju love i za sitnice koje su nekad vazile za inostrane destinacije.Ja sam prosle godine pricao sa Rusima i Ukraincima.Oni su odusevljeni.Iako su vec svuda bili.
zzz.

DS

pre 12 godina

Radi poredjenja za one koji neznaju: Na Floridi, na zvanicno najlepsoj plazi za 2011 u jednom od resorta cena suncobrana je 25 dolara za 7 dana a lezaljke su besplatne! http://www.drbeach.org/top10beaches.htm
Lep provod svima u CG!

V

pre 12 godina

Ne bi me cudilo da je ovo tacna informacija, bio sam u CG desetak puta do svoje 20e godine i video koliko su bezobrazni, bezobzirni ili sto bi mi popularno rekli "uhvatili su Boga za onu stvar".
Ako jeste, dabogda im totalno propao turizam, i bili prinudjeni da ove iste cene spuste na evro, a to se na zalost nece dogoditi.

Elem ove godine sam bio na Tasosu i pored toga sto sam se vratio odusevljen, konstatovao sam da u zivotu za manje para nisam bio na lepsem moru, toliko o tome.

milan

pre 12 godina

evo na primer Zakintos 200 eura s prevozom ...http://www.lastminuteponude.com/Gr%C4%8Dka/Zakintos/Barcino-Tours/leto-2011,-letovanje/1936 .

hajduk

pre 12 godina

Koliko smo im pomogli nakon onog zemljotresa, jer smo ****, trebali bi svi besplatno da letujemo na nazovi moru, nazovi drzave, narednih 40 godina.
***, nisam kod vas letovao od 99 i ne nameravam vise ikada da dodjem.

osvetljenje :)

pre 12 godina

Clanak preuzet iz dnevnih novina Dan. To je isto kao da citirate Pravdu ili Kurir. Sta reci, a ne zapitati se sta se to desava sa B92.
(prosvetljenje, 23. jul 2011 14:06)

u crnoj gori ni jedne novine ne valjaju sem one rezimske. Vijestima se pale auta, Dan je "velikosrpski".. tako da treba se zapitati sta se to desava sa slobodom govora u cg?

Gojko

pre 12 godina

Tetka ima neku garsonjeru dole... Nas 5 porodica se dole izreda bez da iko potroši i jedan evro u kafanama ili na plaži..

Te cijene slobodno uvalite sami sebi... Mene ljetovanje košta koliko potrošim na gorivo...

I da nemam dole džabni smještaj, ne bi me nikada vidjeli...

bata

pre 12 godina

Citam ovo u Jerisosu, na Halkidici, i ne mogu da verujem. Ovde je na vrhunskoj Blue flag plazi, koja je extra cista, i gde je extra fini pesak i na plazi i u moru, komplet lezaljki 2 ili 3, po zelji, sa velikim suncobranom, besplatan, pod uslovom da porucis bar jedno pice, a to moze da bude i obicna voda od pola evra za ceo dan, ili 2 espresa za 5 evra ili 2 koka kole za 6 evra, itd. Da ne pominjem da na plazi postoje tusevi, kabine za presvlacenje, cist wc u okviru bara na plazi, dobra muzika sa najnovijim hitovima, nikada preglasna, itd, i plus sto nema *** na plazi

Petar

pre 12 godina

Hahahaha, pa ne znam da li je ovo za smejanje ili plakanje. Ležaljka i suncobran u Budvi koštaju kao celo letovanje u Grčkoj, gde je pri tom sve pet puta bolje! :) Bezobrazno i žalosno... zato će i poseta biti žalosna...

Zoran

pre 12 godina

Kad su im tolike cene to ocigledno znaci da ima neko ko to hoce i da plati. Ako neko voli sam sebe da kaznjava i baca pare na nista, zasto mu to ne priustiti ? Ostali ce otici negde gde je bolje i gotova prica. Kritike su same po sebi naravno opravdane, ali cinjenica da one uglavnom dolaze iz Srbije je cisto LICEMERSTVO. Ajd objasnite vi meni od kada je to Srbija postala zemlja marljivosti, discipline, ljubaznosti i kulture ? Ili mi ne zivimo u istoj zemlji ili ste se vi tesko posvadjali sa realnoscu.

Aca

pre 12 godina

Ja i dalje na razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori? U Bugarskoj za 3 puta manje para letovaćete mnogo bolje, na Crnom moru, koje nije crno, nego prelepeo svetlo plavo, i toplije je od Jadrana. Letovao sam nekoliko puta na Crnom moru, to je pravi raj.

Stefan

pre 12 godina

Jeste li culi da i u Crnoj Gori kao u Turskoj postoji "all-inclusive"? On ukljucuje: smestaj u sobi, dorucak, peskir, sapun i vodu u kupatilu i struju u sobi skoro celog dana.

Informant

pre 12 godina

Ja sam upravo u Barceloni na letovanju sa devojkom. Cena dve lezaljke (tapacirane) i suncobrana (pod kojim komotno mogu da leze dve osobe i nema snase da vam ga vetar oduva), na jednoj od najlepsih plaza (Bogatel) kosta 17 evra. Pri tom na toj plazi imate javni toalet (citaj ne placa se), koji je cist i u kom imate tecni sapun za pranje ruku i toalet papir. I da napomenem da se o gradskoj plazi sto znaci da se ulaz ne placa.

realno

pre 12 godina

pre par dana vratio sam se iz CG, ovako stoje stvari. 2 lezaljke i suncobran na kairos plazi su 10e, na plazi kod vile manojlovic cene su: 2e lezaljka i 3 e suncobran, sto mu u kompletu dodje 7e, a cene na plazi u Budvi su slicne, recimo posle 16h moze da se nadje na nekim plazama i sve to upola cene. Toliko o tome da je svuda isto. Zatim, na plazi Ricardova glava je taj isti komplet 22e ali uz to imaju neke promocije koktela ili cega vec. Svako bira tamo gde zeli. Sto ce parkinga tice, tamo kod bazena rondo tj tamo u centru slovenske plaze, sat je 1e, ali isto tako moze da se nadje parking za 2e CEO dan, pa i do 4-5e idu cene. Opet ne vidim da je to nesto toliko strasno kada ja u Beogradu placam parking drugu zonu skoro pola evra za sat vremena. Ipak je to more i prilika da ljudi zarade. Na letovanje po Zlatiboru i Kopaoniku sam odustao jer su cene astronomske i samaraju samo tako. Npr. kesica cipsa kosta 150 din, a ista ta u Beogradu je 50din... Poredjenja radi cene po CG nisu toliko lose. Ima nesto i jeftinije ima nesto i skuplje, sve je to u granicama 5-10 % gore dole... Cene u nocnom provodu su iste kao u BGu, s tim da ima i nekih akcija pa mi deluje kao da je jeftinije. Npr, vodka 2e, viski 3e, akcija 3nik gold piva su 5e... S obzirom da sam nepusac i antialkos meni to nista ne znaci. Ali mi je ok da za kiselu vodu placam 1,5e dok sam pre mesec dana u Grckoj placao istu tu kiselu vodu 5e, jer u grckoj nema pica ispod 5e u klubu, to je minimum minimuma.
E sada onaj ko tvrdi drugacije mislim da ne iznosi tacne podatke, a uporedjivanjem cena ponavljam, razlika je od 5-10% gore dole, nesto skuplje nesto jeftinije.
Nije nista dramaticno i sad toliko strasno da se plase ljudi.
Molio bih redakciju da ne brisu ovaj komentar i da mi isti objave, ako nista onda zbog truda zbog kucanja teksta. Hvala

putnik

pre 12 godina

VEROVALI ILI NE...Uzeo sam kredit 2000 evra na 2 godine. uplatio MALDIVE.
10 dana sa avio prevozom, polu pansion i to agenciji u nemačkoj. tačno 2120 evra. do nemačke idemo busom. nije malo ALI tamo se ide jednom a u crnu goru više nikada.

Goran Matić -Split

pre 12 godina

CG: Sjedi konobar za šankom u skoro praznom kafiću i ne radi ništa (puši).
-Alooo,konobaaar, jel' može narudžba!?
-A šta si navalio, čo'če,pa nijesam ti ja KASKADER!!! :)

Ivan, Bar

pre 12 godina

E dragi novinari, pretjeraste ga, ono baš. :))
Dok sam čitao, nisam imao pojma da pričate o Crnoj Gori u kojoj živim.
Daleko smo mi od turističke velesile ili idealnog mjesta, ali...
Ovdje vidm kako ostrašćenog novinara tako i ostrašćene komentatore.
Srbijanci dolaze na ljetovanje u CG u većini slučajeva zbog primamljivih cijena. Kada pročitma ovdje neke komentare dođe mi da umrem od smijeha.
Na pr. u Grčkoj ,a posebno u Tunisu, za kafu+žestinu na gradskoj rivi(ne u nekoj džungli, pustari ili nekom sokaku na periferiji) treba izdvojiti makar 10e, po osobi. Gdje Vi to idete za 400e za 10 dana sa avio transportom da mi je znati...Za Grcku tek, sa ispod 200e nemaš potrebe da krećeš put diskoteke...sem ako ne rads u njoj...
Malkice realnosti...nije na odmet... ;)

Joca

pre 12 godina

Na Luganskom jezeru, koji ima nadimak, Svajcarski Monte Carlo, kokteli kostaju 8 CHF sto je oko 5.50 Evra, pivo na trgu Federale je 5 CHF ili oko 3.5 Evra. Ovde letuju poznati kao sto je Sean Connery. Nije u pitanju cena nego usluga i to sto je sve cisto kao u Cirihu a prijatno kao u Rimu. Crna Gora nije ni blizu, i to spada u extremna letovanja tipa nekih africkih zemalja kao, hajde idemo u Angolu.

Midnight

pre 12 godina

Hahahha pa crnogorci nisu normalni,pa na ibizi u najeksluzivnijim hotelima i smestaju nisu ovakve cene.Ko god ima para da placa ovakve bahanalije definitivno nece ici u crnu goru jer crna gora postaje preko leta guca na plazi,jedino ko ima potrebu da tamo visi to su nase tzv zvezde i pevaljke koje ni ne nameravaju da idu negde dalje jer ih niko nepoznaje i oni koji te iste smatraju za pevaljke i dive im se.Ljudi manite se crnogorskog krsa,a ovo mi sve vise lici na komplekse kako bi se stavili u grupu sa svetskim i pravim letovalistima ali gospodo crnogorci to se neradi samo sa cenama,morate imati prvo uslugu i plazu a ne kamenjar na koje ste nabili pazarske markirane carsave i lupili cene ....

Raša

pre 12 godina

Lepo more ali će cenama rasterati goste. Možda bi najbolje bilo da mi uopšte i ne idemo na more već samo da im pošaljemo pare.

Dejan

pre 12 godina

Dok god ima *** koje zele da placaju NEUSLUGU,NELJUBAZNOST i PREOSECNE plaze i treba da je skupo i jos skuplje. Nek sisaju! Za svoj novac mozete da odete na mnogo lepše more,gde će vam titrati(naravno da bi dobili vaš novac) ali ćete se osećati kao pravi turisti! +10eur za EKOLOŠKU taksu +5eura za čudo od tunela(od Niša do Pirota ih ima 15kom - za džabe)

brainwash

pre 12 godina

Odve novinar ne zna da sabere da su 2 + 2 = 4:
" u najjeftinijoj varijanti komplet za plažu košta šest evra, koliko i krevet. Iznajmljivanje suncobrana, naime, na novskim plažama košta dva do pet, a ležaljke dva evra..."

nabukadanazor

pre 12 godina

Jos ce neko pomisliti da su stvarno ekskluziva po ovim cenama! Necu nikad vise otici na more u C.Goru ili Hrvatsku pa makar ne video more do kraja zivota! ps 130€ 10 dana Paralije + 40€ prevoz,hotel do plaze,parking dz...i da,ekoloska taksa za ulaz u cg hehehe,da smo pametni,treba uvesti placanje ekoloske takse pri povratku jer unosimo svasta iz njihove "ekoloske drzave"...pa braco,pravac kod komsija ako ste izgoreli po glavi...

dacha

pre 12 godina

Voleo sam ovu b92 i toplo verovao da nisu spijuni ...ali posle ovog teksta ne verujem da ovolika govna lazovi i djubrad rade na ovoj televiziji ....pa ove cene ne stoje ni da pricaju ni o majamiju a ne crnoj gori .... nisam crnogorac srbin sam i zivim sada vec 26-u god u bg-u ali slobodno mogu da kazem da se bar duplo lagodnije osecam u budvi nego na adi ili nekom od splavova ....a svim ljudima sa mozgom koji ovo procitaju preporucio bih da se za informacije informisu od nekog ko je bio vec ili je trenutno dole....jer kompletan tekst su ciste dezinformacije!!!

Kozmo

pre 12 godina

A sto se malo ne osvrnete na cene u Beogradu? Ada na primer. Napisite koliko kosta pivo 0.33 na Adi koje cete sa apetitom popiti u lezaljci pod suncobranom. Koliko kosta koktel, sok, casa pristojnog belog vina. A Ada definitivno nije namenjena turistima, vec nama koji zivimo u Beogradu. Napisite da za parking na Buvljaku morate da istresete 150 dinara odmah na ulazu, bez obzira koliko cete se zadrzati. Napisite da je obican espreso u najgorem kaficu u Beogradu od 100 dinara pa navise. Ne razumem vise koji je cilj ovakvih tekstova. Jos kad znamo da se Srbijom nase komsije uopste ne bave tek mi onda nije jasna tolika ostrascenost.

primitivizam

pre 12 godina

Vi dezurni hejteri ako vec ne idete u CG sta vas interesuje koliko je komplet lezaljki. Aj manje hejtujte da nepokvarite nama koji redovno idemo dole a ima nas mnogo. Samo vi letujte na Ohridu ili u Grcku ja i mnogi cemo tamo gde se najlepse osecamo.

Nikola

pre 12 godina

Pa ovaj nazovimo "novinar" kad mora tako da napisem a ostalo sta da kazem jeftinije je nego u srbiji evo me vec skor 3 meseca na moru kiriju neplacam parking 50 centi sat klopa dzaba cevapi 2.5-3 evrica uzivancija a taj novinar sto pise verovatno je uzeo 10 evra da pise ovakve gluposti

Pedja

pre 12 godina

Gospodo, koliko košta sat korišćenja parkinga kod autobuske stanice u Beogradu? 90 din/sat. 24h x 90din = 2.160,00 din (20 EUR).

Zašto onda parking u Budvi smatrate skupim?

Nebojsa

pre 12 godina

Tekst je pretenciozan, kao i onaj juce o Hrvatskoj. Na vecinu plaza, osim na nekoliko u Miloceru, mozete uci i bez zakupa plaznog mobilijara, dakle besplatno. U Turskoj bez 2000 evra cetvoroclana porodica nema sta da trazi, a slicno je i u Grckoj. U Crnoj Gori se ipak moze proci mnogo jeftinije. Bio sam na svim ovim destinacijama vise puta tako da oni koji tvrde da u Grckoj prolaze za 500 evra to isto mogu dobiti u Crnoj Gori i za manje.
Ja radim vani i mogu da platim i skuplje, cesto letujem van balkanskih prostora, tako da ne proteziram nikoga. Jednostavno mi smetaju ovi politicki obojeni clanci, ne znam zaista cemu to.

Igor

pre 12 godina

Ljudi,ne radi se ovde ni o stereotipima,predrasudama,lenjosti,bahatosti i skorojevićstvu.. NEMA RAZLOGA da ljudi i narodi rodjeni od Vardara pa do Triglava nemaju ikakvu mogućnost da letuju na SVOJEM Jadranu za koji su vezani i od kojeg potiču..ne treba meni ni Grčka niti Turska ma kako da je onde lepo i uređeno,čak iako je usluga i ponuda raznovrsnija i bolja..Sve to treba da nam bude dostupno na našem moru,od Ade Bojane do Pirana,..da,na celom tom potezu..ovde se radi o MORALU I OSEĆAJU ZA MERU..Nedopustivo je da ima i hrvatske i crnogorske,bosanske ili srpske dece koje ne mogu da zaplivaju u Jadranskom moru koje prisvajaju bilo koji pojedinci s bilo kojim pasošima ili prljavim parama..Prema tome,vratimo se malo unazad makar mi koji se sećamo kako je bilo i svi skupa stavimo prst na čelo!

prosvetljenje

pre 12 godina

Clanak preuzet iz dnevnih novina Dan. To je isto kao da citirate Pravdu ili Kurir. Sta reci, a ne zapitati se sta se to desava sa B92.

Ivan, Bar

pre 12 godina

E dragi novinari, pretjeraste ga, ono baš. :))
Dok sam čitao, nisam imao pojma da pričate o Crnoj Gori u kojoj živim.
Daleko smo mi od turističke velesile ili idealnog mjesta, ali...
Ovdje vidm kako ostrašćenog novinara tako i ostrašćene komentatore.
Srbijanci dolaze na ljetovanje u CG u većini slučajeva zbog primamljivih cijena. Kada pročitma ovdje neke komentare dođe mi da umrem od smijeha.
Na pr. u Grčkoj ,a posebno u Tunisu, za kafu+žestinu na gradskoj rivi(ne u nekoj džungli, pustari ili nekom sokaku na periferiji) treba izdvojiti makar 10e, po osobi. Gdje Vi to idete za 400e za 10 dana sa avio transportom da mi je znati...Za Grcku tek, sa ispod 200e nemaš potrebe da krećeš put diskoteke...sem ako ne rads u njoj...
Malkice realnosti...nije na odmet... ;)

Nikola

pre 12 godina

Upravo sam se vratio iz Herceg Novog i nisam platio ni parking ni lezaljke i suncobran. Dosao sam na odmor a ne na voznju automobilom po uskim ulicama i mnostvu stepenika a plaze koje se placaju nisu nista bolje od ostalih osim sto imaju tus sa slatkom vodom. Jedino sto je tacno da je pice skupo, mada postoje razlike bas kao i u Beogradu, Novom Sadu ili Nisu...ne mora se sedeti u najskupljem lokalu da biste bili vidjeni. Prvi put sam bio u CG i sve je bilo u redu. Ne mogu da ostanem ravnodusan prema prirodi koja je podarila prelepo more medju onolikim planinama, mnogo zelenila i lepih gradjevina...a da pritom stanovnistvo ne ume da na bolji nacin to iskoristi od pukog pravljenja krofni i iznajmljivanja lezaljki i suncobrana. Moja je preporuka da se poseti Hercegnovski i Risanski zaliv, prelepo je..a Budva je Grand parada, pa ko voli, neka placa parking...

strao budvanin

pre 12 godina

Ja sam mjestanin Budve,ljudi znaci ovamo je u krv sve,ajd vi dodjete na par dana i idete,ja moram da zivim odje.Ovo je istina za ove baldahinije,al na lokaciji stari grad,na ricardovoj glavi,88e,klub su uzeli grci-ne crnogorci,klub se zove 88,milon hostesa,koje te mame,da prodas bubreg i uzivas na 1 dan,usput receno,ima li jos nedje da neko nije upoznao neku hostesu a da nije iz novog sada-)
Ko dodje u bd,mogu da mu preporucim da posjeti mogren,15e je komplet,ali mozes uzet svoj suncobran,ima 50%plaze slobodno,voda nevjerovatno cista.
Idemo dalje,lijevu sveto stefansku plazu,desna je hotelska-koju takdje drze grci,su zakupili suboticani,povezani sa vojinom djordjevicem,tu su lezaljke i suncobran 30evra...
Znaci ako mislite da vas samo Crnogorci deru,deru vas i vasi i to jos gore,a nas mjestane ce sunce ogrijat kad se ljeto zavrsi i nebo naoblaci,da pocinemo od trosenja novca od jutra do mraka...

nikola29

pre 12 godina

Pošto sam upravo stigao iz Budve, samo da vas upoznam sa pravim stanjem i cijenama. Nekorektno je od strane ovog novinara napisati, da su ovo trenutne cijene izdavanja ležaljki i suncobrana, sve sa bombastičnim naslovom.Prava je istina, da je cijena kompleta ležaljki sa suncobranom od 6 do 10 eura, na svim plažama izuzev na ovim koje su pomenute u tekstu. Ove neka posjećuju oni koji ne znaju šta će sa parama.Cijene pića i sokova su u najvećem broju lokala sasvim korektne, a parking nisam plaćao jer sam parkirao kod zgrade gdje sam stanovao. Ako imate nekog poznanika koji je ljetovao u Budvi, provjerite istinitost ovih informacija. Pozdrav svim dobronamjernim ljudima.

Pingvin

pre 12 godina

Ne vidim razlog zasto se ljudi ovde nerviraju i pljuju po CG. Ako se lezaljke naplacuju i 100 evra ne vidim sto bi to bio neciji problem. Kome se CG ne svidja moze da ostane kuci ili da ide na odmor bilo gde drugo gde misli da ce mu biti bolje!
Ako su cene tolike, ocigledno je da ih turisti prihvataju i placaju. Cenu formira prodavac a kupac je prihvata ili ne. U ovom slucaju je ocigledno da turisti zdusno placaju ove pomalo sumanute cene. Ako je tako ne vidim razlog zbog cega bi neko spustao cene. Koliko kosta kafa u Knezu? Onoliko koliko je placaju gosti koji tamo sede i uzivaju!!!

nejasno

pre 12 godina

Neznam samo ko ima predrasude o CG i letovanjima. Ovi tkz hejteri mnogo vise koliko mogu da procitam.Ili im je krivo to sto se CG odvojila pa imaju neke komplekse.Nemogu sa sobom da rasciste neke cinjenice..al to nije bitno.Svako ima pravo na misljenje.
Sto letujem u CG.Da pojasnim!

Blizina,Autom preko BiH ~450km iz mog mesta.Nema Buseva kamiona i sl.Koliko sam primetio,a cesto putujem, putevi u SRB su losi i cesti su radovi.Naravno zato sto se nije radilo poslednjih 40god nista.
Ko ima malo dete svestan je rizika letovanja i sta moze da ga snadje ako putuje po nekim rizicnim destinacijama.Nase zdr.osiguranje je ne priznato pa je potrebno vaditi putno,sto je dodatno trosak.To ukljucuje Tunis,Grcku,Egipat,Tursku.Da ne pricamo o letovima,strajkovima teror. akcijama i sl.A to su nase OMILJENE destinacije sto moze da se desi u nekoj drzavi ili se desava a da vi nemate pojma
(Sta se desi ovo u Norveskoj zemlji najboljeg standarda,da ne objasnjavam imate ovde na sajtu).Sa druge strane mislite da Al-Quaida spava,da su oni zaboravili,puj pike ne vazi.aaa malo sutra!!).Nedaj boze.

Uplatite ovo po vama jeftino letovanje na rate pa odplacujete do sledece godine.I eto, komsijama i famili,kolegama vadite maste da ste bili u hotelu sa xy zvezdicama.All inkluziv jedes koliko hoces,Svedski sto.Pa za 800e i ja cu da jedem 3meseca koliko hocu.Mada, penta nije da dodjem na more i da krkam kao da sam pobegao iz logora.Vec odmor rekreacija i zdrav zivot.
Nadjite mi to vase jeftino letovanje,ja sam pokusavao i nisam mogao da se snadjem.Koliko tu ima skrivenih troskova i raznih kombinacija.Cena od 1.8 je 470e od 9.8 je 400e,pa 70e za all inkl.dete jedno 110 sa dva 300.Pa od 2-11.99god se placa 20%.
Ma gore nego kad uzimas kredit.I na kraj kad nadjes jeftino letovanje ispadne da ima mesta kad tebi ne odgovara za 7 dana tamo pocetkom septembra.
Ili ovaj primer skinut sa sajta..
U cenu aranžmana nije uključeno:
- aerodromske takse Tunis ( aerodrom Tunis Carthage) i
Beograd u ukupnom iznosu od 85€ (placaju se u agenciji i
podložne su promeni do polaska na putovanje)
Znaci oni(tur.agencija) vama ce prikazati na sajtu ili flajeru cenu od 350e,da bi vi pali na to.A skriveni troskovi vas tek cekaju.

Nemoj da lazete i sebe i druge.Prosecnoj porodici 9-10dana treba preko 1000e.Za takav hotel.
Da se vratim na temu..
Ja letujem u CG za 400eur.Kako, sta ?!
20e je sezonska cena,po osobi za polu pansion, 15e van-sezonska po osobi u hotelu 4*.Dete do 7god ne placa.Hotel ima svoj restoran, parking u podrumu hotela sa video nadzorom.Hotel obnovljen 2008.Ukljucuje KTV,Klimu,WiFi.Vode ima,i to je laz i predrasuda jer svi imaju rezervoare.Pa ne ces ostati bez vode.Cista glupost.Svi tusevi na plazi rade.
Koliko mi je poznato i po Beogradu su ceste restrikcije vode iako je ima.U ovim letnjim danima.Jer Velegradjani zalivaju paradaiz i krastavac.OMG
Na kraju guzve u CG i na putevima pokazuju da bi svi hteli da letuju od 1.8.Niko nije kriv zbog toga.Sezona je od juna do septembra.Pa guzve su i na gazeli.Ja na Horgosu cekao 3h.Ko je kriv,turci jer hoce da idu kuci autom 4000km iz Svabije.
Mozemo ovako do sutra.Ja koliko sam video u CG dosta se promenulo na bolje u odnosu na nas.Ili npr. BiH.Ljudi imaju love i ulazu u turizam.Izvukli su se,nema sta da lazem.Sad vec imaju love i za sitnice koje su nekad vazile za inostrane destinacije.Ja sam prosle godine pricao sa Rusima i Ukraincima.Oni su odusevljeni.Iako su vec svuda bili.
zzz.

McEnroe

pre 12 godina

Pa niste bas fer Srbi. Jer ipak u nasem usluznom sektoru radi skoro 70% sezonaca iz Srbije, jeste da smo i mi Crnogorci bezobrazni i nenormalno licemjerni ali ipak malo pretjerujete. Sto se tice cijena od 88 evra to je konkretno na Sveto Stefan-skoj plazi sa desne strane koja pripada tom hotelu "Sveti Stefan" a sto se tice BALDAHINA to je na plazi koja se nekad zvala Ricardova glava kod Hotela Avala ali zato imate i da pijete i da jedete ne brinite. Tekst je jako ne objektivan i konkretno se odnosi na Budvu. Naravno nismo mi nikakva elitna destinacija niti cemo to biti u narednih 20-tak godina ali ipak ne treba pretjerivati. Srbi kao gosti su uvijek dobro dosli i ovo nije neka lazna konstatacija, ta do juce smo zvanicno bili zajedno ali zauvijek cemo biti zajedno zbog rodbinskog srodstva. Na drugim plazama poput onim u Becicima, Jazu, Miloceru, Trstenu itd itd 2 lezaljke sa suncobranom kostaju 7 evra. Mi ne tjeramo nikoga da dolazi, ko voli dobrodosao, ko ne voli zelimo im srecan put i lijep provod. Ali nemojmo biti zluradi, prevazidjeno je to ... valjda?!

građanin

pre 12 godina

Od kako sam 1995 našao mrtvog pacova ispod kreveta u apartmanu u Budvi ne idem u Crnu Goru ,možda je u Budvu "ljepše" ali je u Grčkoj bolje.Zbogom dragi rođaci.

Igor

pre 12 godina

Ovde se više ne radi ni o poslovičnoj neuslužnosti,odsustva smisla za bavljenje turizmom o kojoj smo umeli da pravimo viceve i koji su više ili manje bili mit,dok smo u godinama sankcija hrlili na obalu južnog Jadrana od Igala do Ulcinja koja ni infrastrukturno a ni mentalitetom nije do danas spremna da podnese tih famoznih sto hiljada Nas,paradajzera plave krvi,onde proslavljali turbofolk stil i simulaciju letovanja iz predjašnjih boljih vremena,na srednjem Jadranu..
Crna Gora je zaokružena kao privatna država sa oligarhijom mafijaške provenijencije,dole je sve trulo i zrelo za revoluciju,prelepa Budva kojoj su Beograđani dali od tog prestoničkog šarma i šmeka i učinili je St-Tropezom Crne Gore,sada je rasprodata ruskim sitnim bogatašima,banditima raznih fela a urbanistički upropašćena... da na Mogrenu ne može da se pridje bez 50 evra pa i plažama Karađorđevića u Miločeru..to je krešendo bestijalnosti i nemorala i treba isto beležiti u analima za Riplija uz još veću dozu podsmeha i sarkazma..

Goran Matić -Split

pre 12 godina

Nisam nikad bija u CG,a ne virujem ni da 'oću,ali recite jel ta Crna Gora stvarno toliko crna k'o što se ovdje piše??? U Hrvatskoj se npr na 95% plaža ne naplaćuje ulaz. Sramota je uzimat od ljudi pare za ono što je Bog BESPLATNO dao svim ljudima da koriste! Naravno,naplaćuju se dodatni sadržaji pa i ležaljke i suncobrani,ali ne toliko luđački skupo! Takvim ponašanjem, cijenama, naplaćivanjem stvari koje se ne bi smjele naplaćivat i trećerazrednom uslugom i lošom infrastrukturom se samo TJERAJU turisti! Pozdrav iz Splita!

mlekadzija

pre 12 godina

Ne razumem ljutite komentare pojedinih ljudi. Crnogorci su se opredelili za ekskluzivni turizam i goste dubokog dzepa kojime te cene nisu visoke a ne za sirotinju iz Srbije.
No cak i da imam mnogo vise novaca nikad ne bih pristao na takve cene. To je preskupo.
Zato odoh ja na Tasos...A bolje se snalazim sa grckim nego crnogorskim jezikom.

Orwelly Gyorgy

pre 12 godina

Voda i struja su, pretpostavljam ukljuceni u all inclusive aranzmane?
Za druzenje sa eserihijom se naplacuje posebno? Dijareja je gratis?

Ne, sad ozbiljno: oni koji idu dolje, a nijesu se ranije upropastili gradjenjem neke kuce ili kupovinom stana u MNE, definitivno nijesu normalni.

Dragan

pre 12 godina

Nikada necu moci da razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori. Do Grcke i Turske putuje se otprilike 70-80 minuta duze nego do Crne Gore, ali je zato usluga neuporedivo bolja, raznovrsnija i uglavnom jeftinija. Ovi dole u Crnoj Gori odavno su raskrstili sa gostoljubivoscu, cistocom, postennjem i postovanjem. Idite na bilo koju drugu destinaciju i tusirajte se besplatno, kad hocete, gde hocete i koliko hocete.

zoran

pre 12 godina

"Gospodo, koliko košta sat korišćenja parkinga kod autobuske stanice u Beogradu? 90 din/sat. 24h x 90din = 2.160,00 din (20 EUR).

Zašto onda parking u Budvi smatrate skupim?"
(Pedja, 23. jul 2011 15:32)

Pa ako neko krene na plažu kod Autobuske Stanice u Beogradu i treba mu naplatiti 20 Eura! Čak je i malo, hahahahaha.

By the way, na Adi, najvećem beogradskom JAVNOM kupalištu, NEMA ulaznica, ima parking koji se naplaćuje mislim oko 200 RSD (manje od dva Eura) ZA CEO DAN (prošle godine je bilo 150 RSD ali je verovatno poskupelo) a ima i potpuno besplatno parkiranje sa leve i desne strane duž nekoliko kilometara Starog obrenovačkog puta, gde je od skoro desna strana 100% uređena, sa trotoarom i obeleženom BESPLATNIM parking mestima. Takođe, u restoranima duš obale, naručiš kafu ili piće i možeš slobodno da koristiš hiljade ležaljki i suncobrana po ceo dan.
Ovaj kratak opis beogradske Ade svakako nije da se uporedi sa odmorom i kupanjem na moru ali samo ako to more nije u "Ekološku" Državu. Kod njih ni da mi neko plati.

petarv

pre 12 godina

Hahahah...ja nemama pojma šta to ikoga iznenađuje...što se vrijednih mrča tiče...oni bi da im se turisti pretplate na 30 godina letovanja,al po mogućstvu da više nikada ne dođu.

Nemam pojma šta su Rusi tamo videli,kada su navalili...jedino praću po krađi,malverzacijama i švercu.

Odeš kao čovek na bilo koje Grčko ostrvo, prođeš jeftinije nego u C.G. il Hrvatskoj a plaže 10x bolje. Da ne pričamo što ne naplaćuju ulaze na iste i što su hrana i piće i smeštaj jeftiniji.

U crnoj gori naplaćuju sobu (delite wc i kuhinju sa nepoznatim ljudima) kao u grčkoj apartman.

Al,ljudi su različiti...ko voli ide da se gura na Miroču a ko ne ... odoh ja na Krf-plaža Nissaki,sišla pravo sa kataloga.

Vlada

pre 12 godina

Prošle godine sam bio u San Remu, Italija.. Hotel sam platio za dve osobe 150 m od centra, tri zvezdice, noćenje sa doručkom 60 evra po noći (30 evra po osobi). Hotel je imao sopstveni parking, gratis. Cene u restoranima nešto više nego kod nas, ali to suštinski zavisi od njegove pozicije.. Grad izuzetno bezbedan, svaki kutak pod video nadzorom.. Sve šljašti, ljubazni ljudi, nasmejani, bez sitnog kriminala..
Plaža - peskovita, bolesno čista.. Dve ležaljke i suncobran 15-25 evra max, u zavisnosti od lokacije plaže i ležaljki na istoj.. U neposrednoj blizini San Rema su Menton, Monte Karlo, Nica i Kan..
I ko je onda rekao Budva?

Aca

pre 12 godina

Ja i dalje na razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori? U Bugarskoj za 3 puta manje para letovaćete mnogo bolje, na Crnom moru, koje nije crno, nego prelepeo svetlo plavo, i toplije je od Jadrana. Letovao sam nekoliko puta na Crnom moru, to je pravi raj.

stefan

pre 12 godina

Da l su spomenuli da uz cenu od 80eu dobijate i komllet kanalizacione uzluge u vidu fekalnih zaostavstina!
Kako ih bre nije sramota Maldivi raj na zemlji sa plazama ali stvarno plazama,posto Crna Gora nema plaze 10 dana alll inc 2150 eu!

Zoran

pre 12 godina

Samo vi idite u crnu goru na more kada ste lenji da se malo potrudite ili lisite predrasuda . Tunis , hotel 5 zvezdica 15 dana all inclusive u mahdiji sa najlepsom plazom u tunisu 600 EUR !!!!!! bazen,spa, lezaljke i..... Egipat hotel mariot 5 zevzdica 650 PP pre cetiri godine 12 dana , sada je to drasticno jeftinije zbog cele situacije .
turska oludeniz me izasao 850 eur u hotelu sa cetiri zvezdice 15 dana sve ....
VourVourou na sitonij u studiju na plazi 15 dana oko 700 Eur po glavi ... sve su to daleko atraktivnije lokacije od crne gore sa lepsim plazama .

Ali netreba bolovati od predrasuda i stereotipa i treba traziti i koristiti prednost interneta i nacina rada agencija .
Svima ostalima sretno u crnoj gori .

Slavisa

pre 12 godina

Znas kada cu da vam idem opet u Crnu Goru...Svet je toliko veliki, a za moj novac mogu da biram gde cu, a za novac koji potrosim u CG, mogu da se provedem na mnogim mestima u svetu, mnogo bolje. Sama cinjenica da je do Grcke auto put i mnogo brze i sigurnije se stize kolima govori o prednosti Grcke, a o Turskoj i prelepim hotelima na obalama od Antalije do Alanje gde mozete naci letovanje iz snova da i ne govorim...

ima (li) nade

pre 12 godina

pri 50 EUR dnevno za lezaljke i 25 za parking, to je, npr. za dvoje ljudi koji su tamo dosli autom, vise od 1000 EUR samo za te dva stvari. Ako dodate smestaj, hranu i ostalo, lako mozete da dodjete do zakljucka da se isplati ici bilo gde drugde na letovanje, a za tako velike pare mozete cak da kupite avionske karte i odete preko pola sveta npr. na Phuket na Tajlandu!

duda

pre 12 godina

Znaci vi ste crnogorci kompletni **ti. Prestizna lokacija Budva? Volite goste sa kintom? Mislite drug dilere koje samo na vasoj "rivijeri" niko nece dirati? Pa i upravu ste, oni imaju para za 80 eura za lezaljke u sebi omiljenom drustvu : drugi dileri, razni lopovi i njihova ekipa.

Gojko

pre 12 godina

Tetka ima neku garsonjeru dole... Nas 5 porodica se dole izreda bez da iko potroši i jedan evro u kafanama ili na plaži..

Te cijene slobodno uvalite sami sebi... Mene ljetovanje košta koliko potrošim na gorivo...

I da nemam dole džabni smještaj, ne bi me nikada vidjeli...

hajduk

pre 12 godina

Koliko smo im pomogli nakon onog zemljotresa, jer smo ****, trebali bi svi besplatno da letujemo na nazovi moru, nazovi drzave, narednih 40 godina.
***, nisam kod vas letovao od 99 i ne nameravam vise ikada da dodjem.

V

pre 12 godina

Ne bi me cudilo da je ovo tacna informacija, bio sam u CG desetak puta do svoje 20e godine i video koliko su bezobrazni, bezobzirni ili sto bi mi popularno rekli "uhvatili su Boga za onu stvar".
Ako jeste, dabogda im totalno propao turizam, i bili prinudjeni da ove iste cene spuste na evro, a to se na zalost nece dogoditi.

Elem ove godine sam bio na Tasosu i pored toga sto sam se vratio odusevljen, konstatovao sam da u zivotu za manje para nisam bio na lepsem moru, toliko o tome.

zoran

pre 12 godina

Ovako!
Toronto KUba; avionom, super AC bus, all inclusive, hrana i pice 24h, 5 zvesda, Mellia spanski lanac hotela, program uvece, zabava za decu, konobar u odelu na plazi .........ujutru Kubanac brise lezaljke i pita za sunce ili hlad(ispod palme)... Plaze !!!!! Najlepse na svetu. Jastozi, plodovi mora, specijalizovani restorani, neizoztavan osmeh uz OLA.....700CAD.
Braco zdravo, dovidjenja

Egipat

pre 12 godina

Ljudi, Egipat nikad nije bio jefitniji nego ove godine, ja se vratio pre 10-tak dana, i nikad bolje za manje para. A more, Crveno more, ubedljivo najcistije od svih koje sam do sada video, a video sam ih mnogo. U Egiptu za 400-500e imate da birate hotel sa 5* All Inclusive, sve sa avionom i svim taksama, samo malo "guglajte", necu da kazem koje su dve agencije u pitanju.

Goran

pre 12 godina

da bi dobili lezaljku u Marmarisu i Fetijama u Turskoj, treba da narucite po 1 (jedno) pice i mozete ceo dan da budete na plazi... Da ne pricam da se plaze u CG ne mogu porediti sa tim plazama...

NikiDE

pre 12 godina

Parking gospodo ide od 32e na 24h, osim ako niste gost recimo Slovenske Plaze pa imate popust. O lezaljkama ne bih govorio jer mi je to neshvaljivo i vredja me da na krcatoj plazi u Budvi placam lezaljku 5e, plus suncobran naknadno, a neposredno pored kanalazacionog kanala i to na najobicnijoj plazi. Primera radi. Zasto? Zato sto sam obisao mnoge zemlje i video kako je gde, i realno svidjalo se to nekima ili ne Budva, tacnije letovalista u Crnoj Gori nisu u poziciji da naplacuju tolike cene za lezaljke izmedju ostalog a pogotovo u poredjenju sa stranim letovalistima.

Crna Gora ima dusu ali je nestrucni i neljubazni unistavaju.

bertolini

pre 12 godina

Ako neko smatra da je tus na plazi luksuz, nek ode bilo gde (spanija, sicilija,Tunis, turska a evo i ada-ciganlija), i uveri se da je to ne luksuz nego minimum da bi plaza uopste bila primamljiva za civilizovane ljude.Naplacivanje plaza je prevazidjena stvar svugde u svetu, naravno postoje "klubovi" koji su za bogatiju klijentelu ali vecina plaza je besplatna. Crna Gora je smesna letnja destinacija bas zbog ovog primitivizma. Idite u Grcku,Spaniju tamo je mnogo lepse a cene su prihvatljive uz visok kvalitet usluge.

putnik

pre 12 godina

VEROVALI ILI NE...Uzeo sam kredit 2000 evra na 2 godine. uplatio MALDIVE.
10 dana sa avio prevozom, polu pansion i to agenciji u nemačkoj. tačno 2120 evra. do nemačke idemo busom. nije malo ALI tamo se ide jednom a u crnu goru više nikada.

objektivno

pre 12 godina

Ima jedan tip, poznati sef iz Njuce, Antoni Burdein, svoju emisiju na tv, putuje po svetu. Kad je bio u Moskvi, obilazeci neku novu napucanu radnju vidi covek cipele od 2000 evra, i prokomentarise "za te pare mozes da kupis avionsku kartu za Italiju i da ti tamo na licu mesta pred tobom device naprave te iste cipele". Ne bi isao u CG ni za koje pare, samo zato sto caruju losa usluga i katastrofalni odnos cena i kvaliteta. Isto vazi i za Hrvatsku. Svet je veliki i ima mnogo divnih mesta gde je usluga bolja, a za manje pare.

osvetljenje :)

pre 12 godina

Clanak preuzet iz dnevnih novina Dan. To je isto kao da citirate Pravdu ili Kurir. Sta reci, a ne zapitati se sta se to desava sa B92.
(prosvetljenje, 23. jul 2011 14:06)

u crnoj gori ni jedne novine ne valjaju sem one rezimske. Vijestima se pale auta, Dan je "velikosrpski".. tako da treba se zapitati sta se to desava sa slobodom govora u cg?

Goran Matić -Split

pre 12 godina

CG: Sjedi konobar za šankom u skoro praznom kafiću i ne radi ništa (puši).
-Alooo,konobaaar, jel' može narudžba!?
-A šta si navalio, čo'če,pa nijesam ti ja KASKADER!!! :)

NORMALAN

pre 12 godina

E pa gosp Radulovicu ako po vama cijene nijesu preskupe onda sa vama nesto i nije u redu jer je letovanje u Egiptu odakle sam upravo dosao po osobi 400e za 12 dana u hotelu sa 4 zvezde all inclusive sa suncobranima i lezaljkama,3 obroka dnevno plus pomftit na plazi svaki dan izmedju obroka...Voleo bih da vidim te budale koje jos idu u CG kod vas vozom ili kolima i placaju te cene a o moru i usluzi da i ne pricam i poredjujem jer nema smisla..Jesam letovao 90 tih u CG ali se nadam da nikada vise!!

CG xa xa

pre 12 godina

Kad nemaš pare svuda ti je skupo,nebitno da li je Grčka,ili neka zabit u bokokotorskom zalivu,ali ga preteraše sa ovim cenama..

ccc

pre 12 godina

zanimljivo da svaka tema za CG postane i tema koja se najvise komentarise i to sve u negativnom smislu. Tjera li vas neko da idete u CG? Ja sam iz CG i Srbija mi je mnogo draga i nikad u zivotu nista lose nijesam ni pomislio a ne rekao za vasu zemlju a eto do skoro je bila i moja mada u srcu je to i dalje :| svi znamo kakva je i srb i cg tako da mislim da su svi komentari suvisni sem ovih nacionalistickih. ok svako voli svoju zemlju ali ne u tolikim granicama tj mrznja. zasto? zato sto su nas odvojili smrdljivi politicati, je li? zato sto nam se sprdaju sa zivotima? zato sto smo i previse siromasni? itd itd odje se na zalost nece jos 50 god nista promijeniti, mislim na svijest gradjana. Mada mislim da kad pocnu da kaznjavaju da bi se eventualno nesto promijenilo mada cisto sumnjam... Uglavnom, ako se nekome ne svidja cg neka ide gdje oce. Ja prvi idem vani kad god mi se ukaze prilika

Shuluburic

pre 12 godina

Evo kako cura i ja letujemo u Budvi.
Dvokrevetna soba (kupatilo, terasa, tv, klima, frizider, reso) - 15 evra po osobi.
Kupamo se na Jazu, Trstenom, Drobnom pijesku, Kamenovu, Havajima (prve tri plaže su stvarno vrh, znači plaže sa 4 zvezdice) - povratna karta do napomenutih plaža je 3 evra po osobi, ležaljke i suncobrani neophodni su na Trstenom i Pločama. Cena 10 evra (2 ležaljke i suncobran).
Klopamo u kafani/restoranu "Pod lozom" - ručak 3 evra.
Uveče - Stari grad - Trg pjesnika (književno veče) ili pozorišna predstava na Citadeli.
Posle toga pop, rok, đžez, bluz svirka u Hacijendi ili Gardenu - ili Čil varijanta u Kasperu ili Mondu - Pivo 1.5 evro, 2 - pola litra - točeno.
Ujutru đžoging do Bečića.

Priznajem da ima preterivanja u Budvi, ali ta mesta i plaže jednostavno zaobiđete ili ih posetite da biste se malo nasmejali ljudskoj gluposti. Uz preterivanja ima i seljanije - na šetalištu od glavne pošte pa naniže - ka Bečićima, ali i to se lako zaobiđe.
Sve u svemu, ovo je članak koji ne prikazuje pravu sliku Budve, već samo jedan mali deo nje koji je apsolutno istinski ne reprezentuje.

seka

pre 12 godina

Eh ovi Crnogorci stvarno nisu normalni. A mi smo jos nenormalniji kad pored onakve ponude Turske i Grcke idemo dole u tu selendru da bi nas drali i pljackali! Tako nam i treba!!!

xy

pre 12 godina

Uvek iste stvari u MNE.Kada sezona uđe u špic i vide da je došlo dosta gostiju onda kreće dranje.Kratkoročno gledano isplativo ali na duže staze sigurno pogubno.Ove godine kao i prošle ide im na ruku kriza u Grčkoj.Kako će biti u budućnosti kaga je briga jer daj da se sada namlati lova.Kao što svi znamo 90% gostiju u MNE je iz Srbije i tako će biti i još dugi niz godina bez obzira što bi oni voleli da im dolaze neki drugi platežno jači turisti.Treba misliti št će biti i u budućnosti.Nemam ništa protiv što su cene u Budvi na pomenutim plažama takve kakve su jer je to navodno ekskluziva ali mi smeta što na manje atraktivnim lokacijama gde Rusa i nekih drugih gotovo i nema pokušavaju da jajare i naplaćuju sve i svašta.To ostavlja ružan utisak.Voleo bih da se pozabave više izlivanjem fekalija u Boki i drugim mestima,nedostatkom vode i čistoćom pa onda bi i dranje imalo bar malo više smisla.

Derite mazohiste kad vole

pre 12 godina

Taman pomislim da ove godine nece pobediti u disciplini "Kako odrati stranog turistu a da ga ne boli" a oni me demantuju.

nabukadanazor

pre 12 godina

Jos ce neko pomisliti da su stvarno ekskluziva po ovim cenama! Necu nikad vise otici na more u C.Goru ili Hrvatsku pa makar ne video more do kraja zivota! ps 130€ 10 dana Paralije + 40€ prevoz,hotel do plaze,parking dz...i da,ekoloska taksa za ulaz u cg hehehe,da smo pametni,treba uvesti placanje ekoloske takse pri povratku jer unosimo svasta iz njihove "ekoloske drzave"...pa braco,pravac kod komsija ako ste izgoreli po glavi...

babe i zabe

pre 12 godina

super je ovo za pica po kaficima. jedino za espreso mozes nesto da zakljucis, ali posle za budvu daje cene kisele i koktela a za novi sok, pivo i vino...

bandere cekaju

pre 12 godina

@strao budvanin

Ti sto nazivas da su nasi, to su sve vasi odavde. Subotica je prepuna crnogoraca kao i Novi Sad, Vrbas, Kula. Seti se gde ima citavo vase selo sa isto vasom crkvom.

Raša

pre 12 godina

Lepo more ali će cenama rasterati goste. Možda bi najbolje bilo da mi uopšte i ne idemo na more već samo da im pošaljemo pare.

milan

pre 12 godina

evo na primer Zakintos 200 eura s prevozom ...http://www.lastminuteponude.com/Gr%C4%8Dka/Zakintos/Barcino-Tours/leto-2011,-letovanje/1936 .

realno

pre 12 godina

pre par dana vratio sam se iz CG, ovako stoje stvari. 2 lezaljke i suncobran na kairos plazi su 10e, na plazi kod vile manojlovic cene su: 2e lezaljka i 3 e suncobran, sto mu u kompletu dodje 7e, a cene na plazi u Budvi su slicne, recimo posle 16h moze da se nadje na nekim plazama i sve to upola cene. Toliko o tome da je svuda isto. Zatim, na plazi Ricardova glava je taj isti komplet 22e ali uz to imaju neke promocije koktela ili cega vec. Svako bira tamo gde zeli. Sto ce parkinga tice, tamo kod bazena rondo tj tamo u centru slovenske plaze, sat je 1e, ali isto tako moze da se nadje parking za 2e CEO dan, pa i do 4-5e idu cene. Opet ne vidim da je to nesto toliko strasno kada ja u Beogradu placam parking drugu zonu skoro pola evra za sat vremena. Ipak je to more i prilika da ljudi zarade. Na letovanje po Zlatiboru i Kopaoniku sam odustao jer su cene astronomske i samaraju samo tako. Npr. kesica cipsa kosta 150 din, a ista ta u Beogradu je 50din... Poredjenja radi cene po CG nisu toliko lose. Ima nesto i jeftinije ima nesto i skuplje, sve je to u granicama 5-10 % gore dole... Cene u nocnom provodu su iste kao u BGu, s tim da ima i nekih akcija pa mi deluje kao da je jeftinije. Npr, vodka 2e, viski 3e, akcija 3nik gold piva su 5e... S obzirom da sam nepusac i antialkos meni to nista ne znaci. Ali mi je ok da za kiselu vodu placam 1,5e dok sam pre mesec dana u Grckoj placao istu tu kiselu vodu 5e, jer u grckoj nema pica ispod 5e u klubu, to je minimum minimuma.
E sada onaj ko tvrdi drugacije mislim da ne iznosi tacne podatke, a uporedjivanjem cena ponavljam, razlika je od 5-10% gore dole, nesto skuplje nesto jeftinije.
Nije nista dramaticno i sad toliko strasno da se plase ljudi.
Molio bih redakciju da ne brisu ovaj komentar i da mi isti objave, ako nista onda zbog truda zbog kucanja teksta. Hvala

Stefan

pre 12 godina

Jeste li culi da i u Crnoj Gori kao u Turskoj postoji "all-inclusive"? On ukljucuje: smestaj u sobi, dorucak, peskir, sapun i vodu u kupatilu i struju u sobi skoro celog dana.

Informant

pre 12 godina

Ja sam upravo u Barceloni na letovanju sa devojkom. Cena dve lezaljke (tapacirane) i suncobrana (pod kojim komotno mogu da leze dve osobe i nema snase da vam ga vetar oduva), na jednoj od najlepsih plaza (Bogatel) kosta 17 evra. Pri tom na toj plazi imate javni toalet (citaj ne placa se), koji je cist i u kom imate tecni sapun za pranje ruku i toalet papir. I da napomenem da se o gradskoj plazi sto znaci da se ulaz ne placa.

DS

pre 12 godina

Radi poredjenja za one koji neznaju: Na Floridi, na zvanicno najlepsoj plazi za 2011 u jednom od resorta cena suncobrana je 25 dolara za 7 dana a lezaljke su besplatne! http://www.drbeach.org/top10beaches.htm
Lep provod svima u CG!

realan

pre 12 godina

Dosao sa Tasosa pre par dana.Bio na vise od 20 plaza.Najskuplje prosao na Makrijamosu.3 evra ulaz za odrasle plus 7 evra dve lezaljke i suncobran.Ukupno 13 evra za celu porodicu.Za tih 13 evra na raspolaganju su bazeni,tereni za kosarku,odbojku i tenis,gumeni tobogani i tramboline u vodi.Plaza kakve nema u Crnoj Gori.Najsitniji pesak,voda topla,plitka,cista i bistra.U okviru kompleksa postoji i mini Zoo vrt.
Ukupan trosak za parking na Tasosu za 11 dana je 0 evra.
Ukupan trosak za lezaljke i suncobrane ne veci od 60 evra.Ta cinjenica me je pomalo i nervirala,jer sam prosle godine na Sitoniji za 14 dana ukupno potrosio 5 evra na lezaljke i suncobrane.
Da napomenem da sam i na Sitoniji bio na vise od 20 plaza,da smo na svakoj koristili lezaljke i suncobrane (nismo lezali na pesku,niti nosili svoje),kola uvek bila na parkingu,a nikad na putu ili pored puta.
Bio sam u Budvi 2009-te i super smo se proveli.Nisam imao ni priblizno velike troskove za parking i lezaljke kao sto se pominju u tekstu.Verovatno im je usla voda u usi zbog krize u Tunisu i Egiptu i demonstracija u Grckoj,pa su zato digli cene.Pretpostavljam i da je novinar napumpao informacije u tekstu.Takodje,na Tasosu cete za demonstracije i krizu u Grckoj saznati jedino ako kupite srpske novine.
Sve u svemu interes aktuelne vlasti u Srbiji je isti kao i one koja je vladala tokom 90-tih.Da nas sto vise dezinformise,da ostanemo kod kuce,da nigde ne odemo i da ne spoznamo kakva smo u stvari sirotinja u odnosu na Rumune,Madjare,Cehe,Slovake,Grke,Hrvate,Poljake i sve druge narode iz uzeg i sireg okruzenja.

Dejan

pre 12 godina

Dok god ima *** koje zele da placaju NEUSLUGU,NELJUBAZNOST i PREOSECNE plaze i treba da je skupo i jos skuplje. Nek sisaju! Za svoj novac mozete da odete na mnogo lepše more,gde će vam titrati(naravno da bi dobili vaš novac) ali ćete se osećati kao pravi turisti! +10eur za EKOLOŠKU taksu +5eura za čudo od tunela(od Niša do Pirota ih ima 15kom - za džabe)

Midnight

pre 12 godina

Hahahha pa crnogorci nisu normalni,pa na ibizi u najeksluzivnijim hotelima i smestaju nisu ovakve cene.Ko god ima para da placa ovakve bahanalije definitivno nece ici u crnu goru jer crna gora postaje preko leta guca na plazi,jedino ko ima potrebu da tamo visi to su nase tzv zvezde i pevaljke koje ni ne nameravaju da idu negde dalje jer ih niko nepoznaje i oni koji te iste smatraju za pevaljke i dive im se.Ljudi manite se crnogorskog krsa,a ovo mi sve vise lici na komplekse kako bi se stavili u grupu sa svetskim i pravim letovalistima ali gospodo crnogorci to se neradi samo sa cenama,morate imati prvo uslugu i plazu a ne kamenjar na koje ste nabili pazarske markirane carsave i lupili cene ....

Petar

pre 12 godina

Hahahaha, pa ne znam da li je ovo za smejanje ili plakanje. Ležaljka i suncobran u Budvi koštaju kao celo letovanje u Grčkoj, gde je pri tom sve pet puta bolje! :) Bezobrazno i žalosno... zato će i poseta biti žalosna...

privatna drzava

pre 12 godina

Imam kucu na jednom od retkih mirnih i tihih mesta na crnogorskoj obali, tako da svake godine provodim bar mesec dana dole. Ali iskljucivo pre ili posle spica sezone, koji je inace svake godine kraci i kraci jer sve manje ljudi dolazi.
Crnogorci jednostavno nemaju sluha za turizam. Grci, Turci, Egipcani, Tunizani ti uzmu mozda i vise para ali se ne bar osecas k'o magarac. O poredjenu s Italijom, Spanijom, Portugalom ne moze ni biti reci. Ne zbog cena vec zbog nivoa usluge i nacina kako pametni ljudi organizuju posao.

Zadnjih nekoliko godina se trude da glume finocu ali ne ide. Plaze koje su date u zakup naplacuju cak i koriscenje WC-a i tusiranje!? Dok u Italiji npr. lezaljke i suncobran negde dobijas gratis uz hranu i pice. Ili izmisljaju neke "happy hours" pa dobijas raznorazne grickalice, salate, slatikise uz pice. Da ne pricam o besplatnim sportkim ili umetnickim programima ili rekvizitima na plazama. Pametnom je jasno da ako te zadrzi dugo na plazi, ti ces i da pojedes i popijes i da dodjes opet na istu plazu.
U CG, naprotiv, ne postuju ni sopstvene propise pa od obaveznih 50% slobodne plaze (bez mobilijara, i to po "dubini") uglanom nema ni 10%. Zato u privatnom smestaju sobe i apartmani zvrje prazni i izdaju se i za 5 evra po krevetu. Zakupci plaza, inace ljudi bliski rezimu i sa dobrim vezama, ne kapiraju da ce polako ali sigurno izgubiti klijentelu.

Losi putevi, nestasice vode, nehigijenski toaleti, prilicna prljavstina generalno, buka, buvljaci na svakom koraku, neljubazno stanovnistvo koje slabo poznaje strane jezike, kriminogene strukture vidljive na svakom koraku, velki broj incidenata sa nasiljem, sve je to razlog da se pametan kloni Crne Gore.
Pa kad ti na izlasku jos zatraze potvrdu o prijavljenom boravku i placenoj boravisnoj taksi uz pretnju da si vec u prekrsaju (o kojem te niko na ulasku nije obavestio) i jos ti naplate 3 evra za 15 km puta prema Trebinju, samo se uzdrzavas da im ne ispsujes i pleme i seme i mafijasku drzavu. Dzaba im je Bog dao lepu zemlju kad je naselio takvim ljudima.

Zoran

pre 12 godina

Kad su im tolike cene to ocigledno znaci da ima neko ko to hoce i da plati. Ako neko voli sam sebe da kaznjava i baca pare na nista, zasto mu to ne priustiti ? Ostali ce otici negde gde je bolje i gotova prica. Kritike su same po sebi naravno opravdane, ali cinjenica da one uglavnom dolaze iz Srbije je cisto LICEMERSTVO. Ajd objasnite vi meni od kada je to Srbija postala zemlja marljivosti, discipline, ljubaznosti i kulture ? Ili mi ne zivimo u istoj zemlji ili ste se vi tesko posvadjali sa realnoscu.

Joca

pre 12 godina

Na Luganskom jezeru, koji ima nadimak, Svajcarski Monte Carlo, kokteli kostaju 8 CHF sto je oko 5.50 Evra, pivo na trgu Federale je 5 CHF ili oko 3.5 Evra. Ovde letuju poznati kao sto je Sean Connery. Nije u pitanju cena nego usluga i to sto je sve cisto kao u Cirihu a prijatno kao u Rimu. Crna Gora nije ni blizu, i to spada u extremna letovanja tipa nekih africkih zemalja kao, hajde idemo u Angolu.

brainwash

pre 12 godina

Odve novinar ne zna da sabere da su 2 + 2 = 4:
" u najjeftinijoj varijanti komplet za plažu košta šest evra, koliko i krevet. Iznajmljivanje suncobrana, naime, na novskim plažama košta dva do pet, a ležaljke dva evra..."

bata

pre 12 godina

Citam ovo u Jerisosu, na Halkidici, i ne mogu da verujem. Ovde je na vrhunskoj Blue flag plazi, koja je extra cista, i gde je extra fini pesak i na plazi i u moru, komplet lezaljki 2 ili 3, po zelji, sa velikim suncobranom, besplatan, pod uslovom da porucis bar jedno pice, a to moze da bude i obicna voda od pola evra za ceo dan, ili 2 espresa za 5 evra ili 2 koka kole za 6 evra, itd. Da ne pominjem da na plazi postoje tusevi, kabine za presvlacenje, cist wc u okviru bara na plazi, dobra muzika sa najnovijim hitovima, nikada preglasna, itd, i plus sto nema *** na plazi

Kozmo

pre 12 godina

A sto se malo ne osvrnete na cene u Beogradu? Ada na primer. Napisite koliko kosta pivo 0.33 na Adi koje cete sa apetitom popiti u lezaljci pod suncobranom. Koliko kosta koktel, sok, casa pristojnog belog vina. A Ada definitivno nije namenjena turistima, vec nama koji zivimo u Beogradu. Napisite da za parking na Buvljaku morate da istresete 150 dinara odmah na ulazu, bez obzira koliko cete se zadrzati. Napisite da je obican espreso u najgorem kaficu u Beogradu od 100 dinara pa navise. Ne razumem vise koji je cilj ovakvih tekstova. Jos kad znamo da se Srbijom nase komsije uopste ne bave tek mi onda nije jasna tolika ostrascenost.

dacha

pre 12 godina

Voleo sam ovu b92 i toplo verovao da nisu spijuni ...ali posle ovog teksta ne verujem da ovolika govna lazovi i djubrad rade na ovoj televiziji ....pa ove cene ne stoje ni da pricaju ni o majamiju a ne crnoj gori .... nisam crnogorac srbin sam i zivim sada vec 26-u god u bg-u ali slobodno mogu da kazem da se bar duplo lagodnije osecam u budvi nego na adi ili nekom od splavova ....a svim ljudima sa mozgom koji ovo procitaju preporucio bih da se za informacije informisu od nekog ko je bio vec ili je trenutno dole....jer kompletan tekst su ciste dezinformacije!!!