Petak, 22.07.2011.

13:27

"Kosovski embargo šteti svima"

Srpski kamioni od sada će ulaziti preko Makedonije na teritoriju Kosova. Vuk Jeremić: Embargo neodrživo stanje. BiH najavila žalbu.

Izvor: Beta

"Kosovski embargo šteti svima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

bezimeni

pre 12 godina

Pa ako je tako.... treba onda Srbija da konačno počne da uzvraća istom merom - zabraniti prolaz sve robe namenjene Kosovu preko njene teritorije! Pa da vidimo kako će onda da se žale Amerikanci! O struju da ne govorim!

Drugo, to što neki pričaju da će uvoziti sada to iz Crne Gore i Makedonije... je još veća glupost jer ono što Kosovo uvozi iz Srbije i CG i Makedonija takođe uvoze iz Srbije! Da li vi znate da je Srbija najveći izvoznik u regionu? A znate zašto? Zato što ima izuzetno kvalitetne proizvode (naročito prehrambene), a u isto vreme jeftine!
...Tako da, dragi moji Albanci sami sebi će te naneti štetu ovim jer će te sami sebe naterati da kupujete lošije a skuplje proizvode, tako da će vas ovaj bojkot debelo koštati! Sami sebi ste napravili trošak! Kako niste naučili iz naših grešaka u prošlosti da je inaćenje jako skup sport! A i Amerikanci će vas skupo koštati takođe - a to znaju svi oni kojima je Amerika ikada pomagala!

E da, da ne zaboravim, zar zaista verujete da će te ovim oštetiti Srbiju na bilo koji način? 400 miliona za jednu državu poput Srbije je sitna cifra... a takođe te pare neće biti izgubljene, jer će mo tu robu prodati na drugom mestu! Zar sumljate u snalažljivost trgovaca??? Brzo će se oni preusmeriti na druga tržišta! Zar zaista mislite da mi ne možemo prodati hranu, žito i ostalo? Pa to su proizvodi koji se uvek prodaju - bez problema! Pogotovo jer naša hrana u celom svetu važi za veoma kvalitetnu!

-I šta ste postigli? Postigli ste samo da VI jedete lošije i skuplje, a pečati vam i dalje ne važe!

Safet Cara

pre 12 godina

Embargo steti SVIM Srbima. Pa sta je teze, nesto kupiti ili nesto prodati?! Srbija prodaje, Kosovo kupuje. Kupit je lako, jer prodavaca ima koliko hoces... a da prodajes, Kosovo ce uskoro biti pun biznismena iz Makedonije, Crne Gore i Albanije

bezimeni

pre 12 godina

Da su Albanski proizvodi kvalitetniji i bolji od Srpskih, odavno bi ste vi kupovali od njih a ne od Srbije!
Sigurno ne kupujete proizvode iz Srbije jer volite Srbiju i Srbe!
Da se ne foliramo više!

(Dule NS, 22. jul 2011 15:52)

Brate moj, sa ovim komentarom si gotovo oborio rekord Albanskih minuseva ovde! To znači samo jednu stvar - pa oni nas zaista vole!
Znači do sada su sve to kupovali od Srbije samo zbog ljubavi prema nama!

bezimeni

pre 12 godina

...možda Kosovo treba da traži da postane deo Sjedinjenih Američkih Država a ne Evropske Unije, jer mu očiglednio nije mesto na ovom kontinentu!

Beqa

pre 12 godina

"On je naveo da vlada Kosova nije zvanični potpisnik CEFTA sporazuma, već ga je u njihovo ime potpisao UNMIK, tako da je BiH s punim pravom osporavala njihove pečate." Ako je to tako, onda zalite se kod UNMIKA!

use i u svoje kljuse, komsije

pre 12 godina

Nemojte dezurni Albanci da zamenjujte teze i da spinujete ovde lazi. Srbija nikada nije uvela nikakav embargo na uvoz sa Kosova. Srbija samo trazi da se postuje CEFTA sporazum koji ste vi, albanski nacionalisti iz "drzave kosova" jednostrano prekrsili. Ocigledno da u svojim narcisoidnim fantaziranjiam mislite da ako vas Amerikanci podrzavaju onda mozete da radite sta god hocete, da tumacite zakone kako hocete, da ih krsite kada hocete... a ostali samo treba da se prilagodjavaju vasim hirovima i prenemaganjima. Samo to se vise nece desavati. Dosta je Srbija gledala vase izivljavanje na Kosovu i oko Kosova. Prezivela je Srbija i vece sankcije pa ce preziveti i bez tog vaseg "prebogatog" i "presofisticiranog" trzista. Umesto o Srbiji, brinite vi o tome da vam je nezaposlenost 40%, da imate najmanje prihode u citavom regionu- visestruko manje i od ove bedne Srbije, da ste jedini koji nisu ispunili uslove za beli sengen, da zavisite od stranih donatora koji vam dopunjuju budzet, da ne uspevate da se legalizujte ni uz pomoc "svemoguce" Amerike i ni u milione tih vasih pacolija...

agim

pre 12 godina

@bezimena, 22. jul 2011 16:18)
Eh da su takvi kao sto ste na primer vi (bezimena, vladimir LDP, marko nis, i mnogobrojni iz vojvodine) vladali Srbijom nikada nam ni na pamet ne bi doslo da se odvojimo od Srbije jer bi odavno bili u EU i ziveli bi kao ostali evropljani. Za nasu nezavisnost NAJVECU zaslugu imaju Milosevic, Kostunica, Seselj SPC i slicni jer bez njih nikada nezavisnost NEBI dobili, NIKADA.Ko bi nas podrzavao u svetu da smo imali sva prava,da nismo bili ugnjetavani i ubijani ? Da nije bilo ovih NEPOTREBNIH zrtava koje su prouzrokovali navedene "licnosti" i ta verna "ustanova" sam bi im u centu Prishtine podigao spomenike i to svojerucno.

Milan Nikolić

pre 12 godina

Pa dobro, pošto su do sada kupovali ovu hranu i struju od nas jer nas mnogo vole pa su to plaćali skuplje rešili su da sada kupuju lakše i jeftinije....šta nije tako??? A ja mislio da kupuju jer nas vole a ne zato što je što im to ekonomski isplativo. E pa onda, čestitam na principijalnoj gluposti i poslušnosti (bre Amer je to).

bačvanin

pre 12 godina

Nema svrhe da se komentatori obraćaju dežurnim Albancima jer ovo nema nikakve veze sa njima ovo je stvar za koju treba da se obraćamo Amerikancima!
Amerika očigledno ima veliki problem, jer nije u stanju da shvati da Evropa nije ni Avganistan ni Irak....
U Evropi ipak funkcionišu malo drugačiji principi od divljeg zapada!
Ovde ipak postoje bar neki dokumenti i ugovori koji se MORAJU poštovati!
EU u ovom slučaju apsolutno mora da bude na strani Srbije ako ne želi da pogazi sopstvena načela i zakone! I ako ne želi da se obruka!

...citiraću samo jedan zanimljiv deo Tadićeve izjave:

"Tadić je, međutim, primetio da Priština ovakav jednostrani akt nije mogla da donese bez "neke vrste međunarodnog sponzorstva" i dodao je da je razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton i da je dobio uveravanja da institucije EU neće podržati odluku Prištine.

"Pažljivo pratimo kakva će biti reakcija Evropske unije i SAD. Da je Srbija ovako nešto uradila, odmah bi bila optužena od međunarodne zajednice", izjavio je predsednik Tadić."


Znači EU neće podržati ovakvu odluku Prištine! Što je sasvim logično!
Znači ovde se radi o Američkim interesima i moguće Američkom mešanju u Evropska posla - a šta bi bilo glavno sredstvo za tako nešto, ako ne Kosovo - koje je upravo zato i bilo potrebno Americi!

Ovo je najveća bruka za Albance na Kosovu, jer su još jednom pokazali da su totalno nepouzdan partner i da nisu sposobni za saradnju i normalne odnose! Srbija nema zašto da se brine jer nije ništa prekršila!

miljan

pre 12 godina

Smesno, ovima su samo albanci na gubitku jer roba i dalje nesmetano ide preko ADMINISTRATIVNIH (a ne granicnih) prelaza Jarinje i Brnjak na sever KiM, tamo nema vracanja kamiona, verujte mi na rec jer sam jutros tuda prosao. Kao sto je svima poznato tzv "vlada kosova" nema nikakvu kontrolu nad severom KiM pa tako ni na tim administrativnim prelazima.

Gradjanin

pre 12 godina

A da stvar bude jos crnja, uprava carine u Nisu je raspisala konkurs marta ove godine. I prijavilo se nas 180, po javnim zapisima za 8 radnih mesta. I primljeno je 8 Albanaca!!! Isti ti koji stavljaju ovih dana nase firme u milionske dugove!!! Eto kako se u Srbiji resava nezaposlenost!

VETERINAR

pre 12 godina

(karma dhi, 22. jul 2011 14:27)
Proizvode 4 ,a kupuju 400? PA ODAKLE PARE ZA ONIH 396 MILIONA,RODJACE? AJDE,PROSVETLI ME ODMA CU DA PRIZNAM KOSOVO!AL DA NIJE OD "onog"...PSTT ,DA NAS NE CUJU...

Kox

pre 12 godina

Srbija samo treba da blokira transport bilo kakve robe u tranzitu ka Kosmetu pa da vidimo kako onda ide transport preko raznoraznih gudura!

komshija

pre 12 godina

(Dule NS, 22. jul 2011 14:33)

ako mislish da je ova odluka vlade kosova spororisana od strane USA (shto jeste) onda budi uveren da nema te sile na ovom svetu da mozhe da ga promeni prema tome ako hochete kosovsko trzhishte onda MORATE da priznate pecate carine repuplike kosova...poz iz prishtine

p.s unmik je ovde proshlost

Dule NS

pre 12 godina

@ (karma dhi, 22. jul 2011 14:27)

Da su Albanski proizvodi kvalitetniji i bolji od Srpskih, odavno bi ste vi kupovali od njih a ne od Srbije!
Sigurno ne kupujete proizvode iz Srbije jer volite Srbiju i Srbe!
Da se ne foliramo više!
Uzgred, nemojte da zaboravite da uvedete embargo i na struju i ostalo!

Srbija nije prekršila nikakav sporazum, ali vi sada jeste! I zbog ovoga će te vi imati najviše štete! Takođe te vaše pečate ne priznaje ni EU - zašto i za EU ne uvedete embargo?

btw, Srbija će preživeti i bez tih vaših "400 miliona", ali vi ste upravo pokazali da postojite samo da bi bili glavni remetilački faktor u Evropi i Američki "okidač" u Evropi!

e-krem

pre 12 godina

"Kosovski embargo šteti svima"

A najvise neradnicima u ALbaniji,Makedoniji,Crnoj Gori i ostalom komsiluku osim Srbiji.Srbi su najvredniji kad se rade u korist svoje stete

cole

pre 12 godina

Prava Balkanska posla. Sada ce oped da ispastaju gradjani zbog visih cena, nestasice, firme koje gube kupce, prodavci koji gube dobavljace itd. I sve to zbog toga sta pise na nekom papiru koji niko od gradjana niti je ikad video niti ce. Naravno dizu se tenzije izmedju Srba i Albanaca. I jednima i drugima je naravno uvredjena logika jer je sa svoje strane u pravu ali time pocinje tudju bitku da shvata kao svoju i da je vodi na svoju stetu. Tako smo i sj.... toliko toga za cije babe zdravlja?

bandash

pre 12 godina

Dule,dobro jutro, da ti kazem nesto posto si neobavesten kao V.Kostunica; EU priznaje Kosovski pecat, i one zemlje koje nisu priznale Kosovo.

ENGJELL

pre 12 godina

AKO TADIC I JEREMIC IZJAVU DA KOSOVO KRSILO CEFTA SPORAZUM, ONDA PRIZNAJU KOSOVO KO JEDNAKU DRZAVU U REGIONU.
CEFTA ZNACI SLOBODNO KRETANJE ROBA U DRZAVAMA REGIONA!!

Ekrem

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk,

pa jel znate da Srbija ne daje nikako da kosovska roba prodje kroz Srbiju, a kamoli da se uvozi. A sada kuknjava zasto Kosovo je preduzelo iste mere. Znaci, ja mogu tebi a ti meni ne mozes.
E pa nema vise tako, komso.

jimi

pre 12 godina

inteligencia vam je 0.imao sam rece sto sam napustio divlji balkan.politicari kao moja deca,dajmi ne dam.to ja ne mogu da verujem.politika inata.gde idete neznam.ali dobrobit ljudi nema nista stim.treba saradivati,a vreme ce da dokaze sta ce biti.POLITIKA POSTENJA PREMA DRUGIMA

Spediter na Kuli !

pre 12 godina

U granici sa Montenegrom svi oni koji su se danas trudili da udju na Kosovo sa robom Srbskog porekla uz prodavca kompanija iz Montenegro, oni su svi zaustavljeni i vraceni nazad a imalo je 2 Albanske firme koji su promenili dokumenta o poreklu robe u Made by Montenegro ali posle izvrsene kontrole Kosovskog carinika ova firma je kaznjena 5,000 eura carinskim prekrsajem i sudskim prekrsajem za falsificiranje dokumenta a kamion se vracao opet nazad !!!

Informacija je iz lice mesta !!!

Dule NS

pre 12 godina

Ljudi moji, čemu uopšte ova priča???
SRBIJA NIJE PREKRŠILA NIJEDAN JEDINI SPORAZUM!
A "Kosovo" je upravo prekršilo SVE sporazume! A naročito CEFTA! Kosovo nije potpisnik CEFTE već UNMIK!

-EU NE PRIZNAJE PEČATE KOSOVA!!!! Zašto bi to radila Srbija???? Tačka!
Ovo je najklasičniji oblik izazivanja sukoba, incidenata i INAĆENJA!

-I to naravno nije odluka "Kosova", već je to odluka Amerike koja odlučuje o svemu - "Kosovo" se ne pita o ničemu! Amerika je očigledno rešila da malo prekine pregovore koji, jer verovatno nisu očekivali da tako dobro napreduju pregovori - pa su se uplašili da problem Kosova može čak i da bude rešen - što Americi ni slučajno nije u interesu!
Da se ne lažemo!

karma dhi

pre 12 godina

Ako vam nije stalo to 400 + miliona godisnje onda ne morate da brinete.
Mi kupujemo tolko a prodajemo 4 + miliona.
Mora da vam bude jasno, mi se mozemo okrenuti ka Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji. 400 miliona na kraju godine je 400 miliona hteli vit to priznati ili ne.

observer

pre 12 godina

"osetili su se prisiljeno"... od koga? od Amerike? Ovo je strasno... licemerstvo zapada me sve vise iznenadjuje... od evro fanatika polako ali sigurno prelazim u evroskeptika...nisam jedini, a?

Prishtinalija

pre 12 godina

Pa dobro gospodo, ako je potpisnik UNMIK, pa vi onda lepo trgujte bez carine sa UNMIK-om. Inace, misija ima nekih 200 zaposlenih, plus njihove porodice, pa cete imati trziste od 700-800 ljudi. Ako hocete trziste od 1.8 mil morate malo da promislite o situaciji.

dulens

pre 12 godina

Ja ne mogu sebi da dodjem od čudjenja! Mi kukamo što Kosovo neće da kupuje od nas pšenicu i motorna ulja! I računamo koliku ćemo štetu da imamo!
Zar su oni nama nekakva mušterija od koje nam zavise radna mesta?
Sramota!

Prishtinalija

pre 12 godina

Pa dobro gospodo, ako je potpisnik UNMIK, pa vi onda lepo trgujte bez carine sa UNMIK-om. Inace, misija ima nekih 200 zaposlenih, plus njihove porodice, pa cete imati trziste od 700-800 ljudi. Ako hocete trziste od 1.8 mil morate malo da promislite o situaciji.

Spediter na Kuli !

pre 12 godina

U granici sa Montenegrom svi oni koji su se danas trudili da udju na Kosovo sa robom Srbskog porekla uz prodavca kompanija iz Montenegro, oni su svi zaustavljeni i vraceni nazad a imalo je 2 Albanske firme koji su promenili dokumenta o poreklu robe u Made by Montenegro ali posle izvrsene kontrole Kosovskog carinika ova firma je kaznjena 5,000 eura carinskim prekrsajem i sudskim prekrsajem za falsificiranje dokumenta a kamion se vracao opet nazad !!!

Informacija je iz lice mesta !!!

karma dhi

pre 12 godina

Ako vam nije stalo to 400 + miliona godisnje onda ne morate da brinete.
Mi kupujemo tolko a prodajemo 4 + miliona.
Mora da vam bude jasno, mi se mozemo okrenuti ka Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji. 400 miliona na kraju godine je 400 miliona hteli vit to priznati ili ne.

Ekrem

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk,

pa jel znate da Srbija ne daje nikako da kosovska roba prodje kroz Srbiju, a kamoli da se uvozi. A sada kuknjava zasto Kosovo je preduzelo iste mere. Znaci, ja mogu tebi a ti meni ne mozes.
E pa nema vise tako, komso.

ENGJELL

pre 12 godina

AKO TADIC I JEREMIC IZJAVU DA KOSOVO KRSILO CEFTA SPORAZUM, ONDA PRIZNAJU KOSOVO KO JEDNAKU DRZAVU U REGIONU.
CEFTA ZNACI SLOBODNO KRETANJE ROBA U DRZAVAMA REGIONA!!

bandash

pre 12 godina

Dule,dobro jutro, da ti kazem nesto posto si neobavesten kao V.Kostunica; EU priznaje Kosovski pecat, i one zemlje koje nisu priznale Kosovo.

komshija

pre 12 godina

(Dule NS, 22. jul 2011 14:33)

ako mislish da je ova odluka vlade kosova spororisana od strane USA (shto jeste) onda budi uveren da nema te sile na ovom svetu da mozhe da ga promeni prema tome ako hochete kosovsko trzhishte onda MORATE da priznate pecate carine repuplike kosova...poz iz prishtine

p.s unmik je ovde proshlost

Dule NS

pre 12 godina

Ljudi moji, čemu uopšte ova priča???
SRBIJA NIJE PREKRŠILA NIJEDAN JEDINI SPORAZUM!
A "Kosovo" je upravo prekršilo SVE sporazume! A naročito CEFTA! Kosovo nije potpisnik CEFTE već UNMIK!

-EU NE PRIZNAJE PEČATE KOSOVA!!!! Zašto bi to radila Srbija???? Tačka!
Ovo je najklasičniji oblik izazivanja sukoba, incidenata i INAĆENJA!

-I to naravno nije odluka "Kosova", već je to odluka Amerike koja odlučuje o svemu - "Kosovo" se ne pita o ničemu! Amerika je očigledno rešila da malo prekine pregovore koji, jer verovatno nisu očekivali da tako dobro napreduju pregovori - pa su se uplašili da problem Kosova može čak i da bude rešen - što Americi ni slučajno nije u interesu!
Da se ne lažemo!

dulens

pre 12 godina

Ja ne mogu sebi da dodjem od čudjenja! Mi kukamo što Kosovo neće da kupuje od nas pšenicu i motorna ulja! I računamo koliku ćemo štetu da imamo!
Zar su oni nama nekakva mušterija od koje nam zavise radna mesta?
Sramota!

e-krem

pre 12 godina

"Kosovski embargo šteti svima"

A najvise neradnicima u ALbaniji,Makedoniji,Crnoj Gori i ostalom komsiluku osim Srbiji.Srbi su najvredniji kad se rade u korist svoje stete

Beqa

pre 12 godina

"On je naveo da vlada Kosova nije zvanični potpisnik CEFTA sporazuma, već ga je u njihovo ime potpisao UNMIK, tako da je BiH s punim pravom osporavala njihove pečate." Ako je to tako, onda zalite se kod UNMIKA!

agim

pre 12 godina

@bezimena, 22. jul 2011 16:18)
Eh da su takvi kao sto ste na primer vi (bezimena, vladimir LDP, marko nis, i mnogobrojni iz vojvodine) vladali Srbijom nikada nam ni na pamet ne bi doslo da se odvojimo od Srbije jer bi odavno bili u EU i ziveli bi kao ostali evropljani. Za nasu nezavisnost NAJVECU zaslugu imaju Milosevic, Kostunica, Seselj SPC i slicni jer bez njih nikada nezavisnost NEBI dobili, NIKADA.Ko bi nas podrzavao u svetu da smo imali sva prava,da nismo bili ugnjetavani i ubijani ? Da nije bilo ovih NEPOTREBNIH zrtava koje su prouzrokovali navedene "licnosti" i ta verna "ustanova" sam bi im u centu Prishtine podigao spomenike i to svojerucno.

Dule NS

pre 12 godina

@ (karma dhi, 22. jul 2011 14:27)

Da su Albanski proizvodi kvalitetniji i bolji od Srpskih, odavno bi ste vi kupovali od njih a ne od Srbije!
Sigurno ne kupujete proizvode iz Srbije jer volite Srbiju i Srbe!
Da se ne foliramo više!
Uzgred, nemojte da zaboravite da uvedete embargo i na struju i ostalo!

Srbija nije prekršila nikakav sporazum, ali vi sada jeste! I zbog ovoga će te vi imati najviše štete! Takođe te vaše pečate ne priznaje ni EU - zašto i za EU ne uvedete embargo?

btw, Srbija će preživeti i bez tih vaših "400 miliona", ali vi ste upravo pokazali da postojite samo da bi bili glavni remetilački faktor u Evropi i Američki "okidač" u Evropi!

miljan

pre 12 godina

Smesno, ovima su samo albanci na gubitku jer roba i dalje nesmetano ide preko ADMINISTRATIVNIH (a ne granicnih) prelaza Jarinje i Brnjak na sever KiM, tamo nema vracanja kamiona, verujte mi na rec jer sam jutros tuda prosao. Kao sto je svima poznato tzv "vlada kosova" nema nikakvu kontrolu nad severom KiM pa tako ni na tim administrativnim prelazima.

Safet Cara

pre 12 godina

Embargo steti SVIM Srbima. Pa sta je teze, nesto kupiti ili nesto prodati?! Srbija prodaje, Kosovo kupuje. Kupit je lako, jer prodavaca ima koliko hoces... a da prodajes, Kosovo ce uskoro biti pun biznismena iz Makedonije, Crne Gore i Albanije

jimi

pre 12 godina

inteligencia vam je 0.imao sam rece sto sam napustio divlji balkan.politicari kao moja deca,dajmi ne dam.to ja ne mogu da verujem.politika inata.gde idete neznam.ali dobrobit ljudi nema nista stim.treba saradivati,a vreme ce da dokaze sta ce biti.POLITIKA POSTENJA PREMA DRUGIMA

Milan Nikolić

pre 12 godina

Pa dobro, pošto su do sada kupovali ovu hranu i struju od nas jer nas mnogo vole pa su to plaćali skuplje rešili su da sada kupuju lakše i jeftinije....šta nije tako??? A ja mislio da kupuju jer nas vole a ne zato što je što im to ekonomski isplativo. E pa onda, čestitam na principijalnoj gluposti i poslušnosti (bre Amer je to).

use i u svoje kljuse, komsije

pre 12 godina

Nemojte dezurni Albanci da zamenjujte teze i da spinujete ovde lazi. Srbija nikada nije uvela nikakav embargo na uvoz sa Kosova. Srbija samo trazi da se postuje CEFTA sporazum koji ste vi, albanski nacionalisti iz "drzave kosova" jednostrano prekrsili. Ocigledno da u svojim narcisoidnim fantaziranjiam mislite da ako vas Amerikanci podrzavaju onda mozete da radite sta god hocete, da tumacite zakone kako hocete, da ih krsite kada hocete... a ostali samo treba da se prilagodjavaju vasim hirovima i prenemaganjima. Samo to se vise nece desavati. Dosta je Srbija gledala vase izivljavanje na Kosovu i oko Kosova. Prezivela je Srbija i vece sankcije pa ce preziveti i bez tog vaseg "prebogatog" i "presofisticiranog" trzista. Umesto o Srbiji, brinite vi o tome da vam je nezaposlenost 40%, da imate najmanje prihode u citavom regionu- visestruko manje i od ove bedne Srbije, da ste jedini koji nisu ispunili uslove za beli sengen, da zavisite od stranih donatora koji vam dopunjuju budzet, da ne uspevate da se legalizujte ni uz pomoc "svemoguce" Amerike i ni u milione tih vasih pacolija...

VETERINAR

pre 12 godina

(karma dhi, 22. jul 2011 14:27)
Proizvode 4 ,a kupuju 400? PA ODAKLE PARE ZA ONIH 396 MILIONA,RODJACE? AJDE,PROSVETLI ME ODMA CU DA PRIZNAM KOSOVO!AL DA NIJE OD "onog"...PSTT ,DA NAS NE CUJU...

bačvanin

pre 12 godina

Nema svrhe da se komentatori obraćaju dežurnim Albancima jer ovo nema nikakve veze sa njima ovo je stvar za koju treba da se obraćamo Amerikancima!
Amerika očigledno ima veliki problem, jer nije u stanju da shvati da Evropa nije ni Avganistan ni Irak....
U Evropi ipak funkcionišu malo drugačiji principi od divljeg zapada!
Ovde ipak postoje bar neki dokumenti i ugovori koji se MORAJU poštovati!
EU u ovom slučaju apsolutno mora da bude na strani Srbije ako ne želi da pogazi sopstvena načela i zakone! I ako ne želi da se obruka!

...citiraću samo jedan zanimljiv deo Tadićeve izjave:

"Tadić je, međutim, primetio da Priština ovakav jednostrani akt nije mogla da donese bez "neke vrste međunarodnog sponzorstva" i dodao je da je razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton i da je dobio uveravanja da institucije EU neće podržati odluku Prištine.

"Pažljivo pratimo kakva će biti reakcija Evropske unije i SAD. Da je Srbija ovako nešto uradila, odmah bi bila optužena od međunarodne zajednice", izjavio je predsednik Tadić."


Znači EU neće podržati ovakvu odluku Prištine! Što je sasvim logično!
Znači ovde se radi o Američkim interesima i moguće Američkom mešanju u Evropska posla - a šta bi bilo glavno sredstvo za tako nešto, ako ne Kosovo - koje je upravo zato i bilo potrebno Americi!

Ovo je najveća bruka za Albance na Kosovu, jer su još jednom pokazali da su totalno nepouzdan partner i da nisu sposobni za saradnju i normalne odnose! Srbija nema zašto da se brine jer nije ništa prekršila!

bezimeni

pre 12 godina

...možda Kosovo treba da traži da postane deo Sjedinjenih Američkih Država a ne Evropske Unije, jer mu očiglednio nije mesto na ovom kontinentu!

observer

pre 12 godina

"osetili su se prisiljeno"... od koga? od Amerike? Ovo je strasno... licemerstvo zapada me sve vise iznenadjuje... od evro fanatika polako ali sigurno prelazim u evroskeptika...nisam jedini, a?

cole

pre 12 godina

Prava Balkanska posla. Sada ce oped da ispastaju gradjani zbog visih cena, nestasice, firme koje gube kupce, prodavci koji gube dobavljace itd. I sve to zbog toga sta pise na nekom papiru koji niko od gradjana niti je ikad video niti ce. Naravno dizu se tenzije izmedju Srba i Albanaca. I jednima i drugima je naravno uvredjena logika jer je sa svoje strane u pravu ali time pocinje tudju bitku da shvata kao svoju i da je vodi na svoju stetu. Tako smo i sj.... toliko toga za cije babe zdravlja?

Gradjanin

pre 12 godina

A da stvar bude jos crnja, uprava carine u Nisu je raspisala konkurs marta ove godine. I prijavilo se nas 180, po javnim zapisima za 8 radnih mesta. I primljeno je 8 Albanaca!!! Isti ti koji stavljaju ovih dana nase firme u milionske dugove!!! Eto kako se u Srbiji resava nezaposlenost!

Kox

pre 12 godina

Srbija samo treba da blokira transport bilo kakve robe u tranzitu ka Kosmetu pa da vidimo kako onda ide transport preko raznoraznih gudura!

bezimeni

pre 12 godina

Da su Albanski proizvodi kvalitetniji i bolji od Srpskih, odavno bi ste vi kupovali od njih a ne od Srbije!
Sigurno ne kupujete proizvode iz Srbije jer volite Srbiju i Srbe!
Da se ne foliramo više!

(Dule NS, 22. jul 2011 15:52)

Brate moj, sa ovim komentarom si gotovo oborio rekord Albanskih minuseva ovde! To znači samo jednu stvar - pa oni nas zaista vole!
Znači do sada su sve to kupovali od Srbije samo zbog ljubavi prema nama!

bezimeni

pre 12 godina

Pa ako je tako.... treba onda Srbija da konačno počne da uzvraća istom merom - zabraniti prolaz sve robe namenjene Kosovu preko njene teritorije! Pa da vidimo kako će onda da se žale Amerikanci! O struju da ne govorim!

Drugo, to što neki pričaju da će uvoziti sada to iz Crne Gore i Makedonije... je još veća glupost jer ono što Kosovo uvozi iz Srbije i CG i Makedonija takođe uvoze iz Srbije! Da li vi znate da je Srbija najveći izvoznik u regionu? A znate zašto? Zato što ima izuzetno kvalitetne proizvode (naročito prehrambene), a u isto vreme jeftine!
...Tako da, dragi moji Albanci sami sebi će te naneti štetu ovim jer će te sami sebe naterati da kupujete lošije a skuplje proizvode, tako da će vas ovaj bojkot debelo koštati! Sami sebi ste napravili trošak! Kako niste naučili iz naših grešaka u prošlosti da je inaćenje jako skup sport! A i Amerikanci će vas skupo koštati takođe - a to znaju svi oni kojima je Amerika ikada pomagala!

E da, da ne zaboravim, zar zaista verujete da će te ovim oštetiti Srbiju na bilo koji način? 400 miliona za jednu državu poput Srbije je sitna cifra... a takođe te pare neće biti izgubljene, jer će mo tu robu prodati na drugom mestu! Zar sumljate u snalažljivost trgovaca??? Brzo će se oni preusmeriti na druga tržišta! Zar zaista mislite da mi ne možemo prodati hranu, žito i ostalo? Pa to su proizvodi koji se uvek prodaju - bez problema! Pogotovo jer naša hrana u celom svetu važi za veoma kvalitetnu!

-I šta ste postigli? Postigli ste samo da VI jedete lošije i skuplje, a pečati vam i dalje ne važe!

Dule NS

pre 12 godina

Ljudi moji, čemu uopšte ova priča???
SRBIJA NIJE PREKRŠILA NIJEDAN JEDINI SPORAZUM!
A "Kosovo" je upravo prekršilo SVE sporazume! A naročito CEFTA! Kosovo nije potpisnik CEFTE već UNMIK!

-EU NE PRIZNAJE PEČATE KOSOVA!!!! Zašto bi to radila Srbija???? Tačka!
Ovo je najklasičniji oblik izazivanja sukoba, incidenata i INAĆENJA!

-I to naravno nije odluka "Kosova", već je to odluka Amerike koja odlučuje o svemu - "Kosovo" se ne pita o ničemu! Amerika je očigledno rešila da malo prekine pregovore koji, jer verovatno nisu očekivali da tako dobro napreduju pregovori - pa su se uplašili da problem Kosova može čak i da bude rešen - što Americi ni slučajno nije u interesu!
Da se ne lažemo!

Prishtinalija

pre 12 godina

Pa dobro gospodo, ako je potpisnik UNMIK, pa vi onda lepo trgujte bez carine sa UNMIK-om. Inace, misija ima nekih 200 zaposlenih, plus njihove porodice, pa cete imati trziste od 700-800 ljudi. Ako hocete trziste od 1.8 mil morate malo da promislite o situaciji.

dulens

pre 12 godina

Ja ne mogu sebi da dodjem od čudjenja! Mi kukamo što Kosovo neće da kupuje od nas pšenicu i motorna ulja! I računamo koliku ćemo štetu da imamo!
Zar su oni nama nekakva mušterija od koje nam zavise radna mesta?
Sramota!

Dule NS

pre 12 godina

@ (karma dhi, 22. jul 2011 14:27)

Da su Albanski proizvodi kvalitetniji i bolji od Srpskih, odavno bi ste vi kupovali od njih a ne od Srbije!
Sigurno ne kupujete proizvode iz Srbije jer volite Srbiju i Srbe!
Da se ne foliramo više!
Uzgred, nemojte da zaboravite da uvedete embargo i na struju i ostalo!

Srbija nije prekršila nikakav sporazum, ali vi sada jeste! I zbog ovoga će te vi imati najviše štete! Takođe te vaše pečate ne priznaje ni EU - zašto i za EU ne uvedete embargo?

btw, Srbija će preživeti i bez tih vaših "400 miliona", ali vi ste upravo pokazali da postojite samo da bi bili glavni remetilački faktor u Evropi i Američki "okidač" u Evropi!

miljan

pre 12 godina

Smesno, ovima su samo albanci na gubitku jer roba i dalje nesmetano ide preko ADMINISTRATIVNIH (a ne granicnih) prelaza Jarinje i Brnjak na sever KiM, tamo nema vracanja kamiona, verujte mi na rec jer sam jutros tuda prosao. Kao sto je svima poznato tzv "vlada kosova" nema nikakvu kontrolu nad severom KiM pa tako ni na tim administrativnim prelazima.

bačvanin

pre 12 godina

Nema svrhe da se komentatori obraćaju dežurnim Albancima jer ovo nema nikakve veze sa njima ovo je stvar za koju treba da se obraćamo Amerikancima!
Amerika očigledno ima veliki problem, jer nije u stanju da shvati da Evropa nije ni Avganistan ni Irak....
U Evropi ipak funkcionišu malo drugačiji principi od divljeg zapada!
Ovde ipak postoje bar neki dokumenti i ugovori koji se MORAJU poštovati!
EU u ovom slučaju apsolutno mora da bude na strani Srbije ako ne želi da pogazi sopstvena načela i zakone! I ako ne želi da se obruka!

...citiraću samo jedan zanimljiv deo Tadićeve izjave:

"Tadić je, međutim, primetio da Priština ovakav jednostrani akt nije mogla da donese bez "neke vrste međunarodnog sponzorstva" i dodao je da je razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton i da je dobio uveravanja da institucije EU neće podržati odluku Prištine.

"Pažljivo pratimo kakva će biti reakcija Evropske unije i SAD. Da je Srbija ovako nešto uradila, odmah bi bila optužena od međunarodne zajednice", izjavio je predsednik Tadić."


Znači EU neće podržati ovakvu odluku Prištine! Što je sasvim logično!
Znači ovde se radi o Američkim interesima i moguće Američkom mešanju u Evropska posla - a šta bi bilo glavno sredstvo za tako nešto, ako ne Kosovo - koje je upravo zato i bilo potrebno Americi!

Ovo je najveća bruka za Albance na Kosovu, jer su još jednom pokazali da su totalno nepouzdan partner i da nisu sposobni za saradnju i normalne odnose! Srbija nema zašto da se brine jer nije ništa prekršila!

use i u svoje kljuse, komsije

pre 12 godina

Nemojte dezurni Albanci da zamenjujte teze i da spinujete ovde lazi. Srbija nikada nije uvela nikakav embargo na uvoz sa Kosova. Srbija samo trazi da se postuje CEFTA sporazum koji ste vi, albanski nacionalisti iz "drzave kosova" jednostrano prekrsili. Ocigledno da u svojim narcisoidnim fantaziranjiam mislite da ako vas Amerikanci podrzavaju onda mozete da radite sta god hocete, da tumacite zakone kako hocete, da ih krsite kada hocete... a ostali samo treba da se prilagodjavaju vasim hirovima i prenemaganjima. Samo to se vise nece desavati. Dosta je Srbija gledala vase izivljavanje na Kosovu i oko Kosova. Prezivela je Srbija i vece sankcije pa ce preziveti i bez tog vaseg "prebogatog" i "presofisticiranog" trzista. Umesto o Srbiji, brinite vi o tome da vam je nezaposlenost 40%, da imate najmanje prihode u citavom regionu- visestruko manje i od ove bedne Srbije, da ste jedini koji nisu ispunili uslove za beli sengen, da zavisite od stranih donatora koji vam dopunjuju budzet, da ne uspevate da se legalizujte ni uz pomoc "svemoguce" Amerike i ni u milione tih vasih pacolija...

VETERINAR

pre 12 godina

(karma dhi, 22. jul 2011 14:27)
Proizvode 4 ,a kupuju 400? PA ODAKLE PARE ZA ONIH 396 MILIONA,RODJACE? AJDE,PROSVETLI ME ODMA CU DA PRIZNAM KOSOVO!AL DA NIJE OD "onog"...PSTT ,DA NAS NE CUJU...

observer

pre 12 godina

"osetili su se prisiljeno"... od koga? od Amerike? Ovo je strasno... licemerstvo zapada me sve vise iznenadjuje... od evro fanatika polako ali sigurno prelazim u evroskeptika...nisam jedini, a?

karma dhi

pre 12 godina

Ako vam nije stalo to 400 + miliona godisnje onda ne morate da brinete.
Mi kupujemo tolko a prodajemo 4 + miliona.
Mora da vam bude jasno, mi se mozemo okrenuti ka Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji. 400 miliona na kraju godine je 400 miliona hteli vit to priznati ili ne.

Kox

pre 12 godina

Srbija samo treba da blokira transport bilo kakve robe u tranzitu ka Kosmetu pa da vidimo kako onda ide transport preko raznoraznih gudura!

bezimeni

pre 12 godina

...možda Kosovo treba da traži da postane deo Sjedinjenih Američkih Država a ne Evropske Unije, jer mu očiglednio nije mesto na ovom kontinentu!

Gradjanin

pre 12 godina

A da stvar bude jos crnja, uprava carine u Nisu je raspisala konkurs marta ove godine. I prijavilo se nas 180, po javnim zapisima za 8 radnih mesta. I primljeno je 8 Albanaca!!! Isti ti koji stavljaju ovih dana nase firme u milionske dugove!!! Eto kako se u Srbiji resava nezaposlenost!

Ekrem

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk,

pa jel znate da Srbija ne daje nikako da kosovska roba prodje kroz Srbiju, a kamoli da se uvozi. A sada kuknjava zasto Kosovo je preduzelo iste mere. Znaci, ja mogu tebi a ti meni ne mozes.
E pa nema vise tako, komso.

agim

pre 12 godina

@bezimena, 22. jul 2011 16:18)
Eh da su takvi kao sto ste na primer vi (bezimena, vladimir LDP, marko nis, i mnogobrojni iz vojvodine) vladali Srbijom nikada nam ni na pamet ne bi doslo da se odvojimo od Srbije jer bi odavno bili u EU i ziveli bi kao ostali evropljani. Za nasu nezavisnost NAJVECU zaslugu imaju Milosevic, Kostunica, Seselj SPC i slicni jer bez njih nikada nezavisnost NEBI dobili, NIKADA.Ko bi nas podrzavao u svetu da smo imali sva prava,da nismo bili ugnjetavani i ubijani ? Da nije bilo ovih NEPOTREBNIH zrtava koje su prouzrokovali navedene "licnosti" i ta verna "ustanova" sam bi im u centu Prishtine podigao spomenike i to svojerucno.

komshija

pre 12 godina

(Dule NS, 22. jul 2011 14:33)

ako mislish da je ova odluka vlade kosova spororisana od strane USA (shto jeste) onda budi uveren da nema te sile na ovom svetu da mozhe da ga promeni prema tome ako hochete kosovsko trzhishte onda MORATE da priznate pecate carine repuplike kosova...poz iz prishtine

p.s unmik je ovde proshlost

Spediter na Kuli !

pre 12 godina

U granici sa Montenegrom svi oni koji su se danas trudili da udju na Kosovo sa robom Srbskog porekla uz prodavca kompanija iz Montenegro, oni su svi zaustavljeni i vraceni nazad a imalo je 2 Albanske firme koji su promenili dokumenta o poreklu robe u Made by Montenegro ali posle izvrsene kontrole Kosovskog carinika ova firma je kaznjena 5,000 eura carinskim prekrsajem i sudskim prekrsajem za falsificiranje dokumenta a kamion se vracao opet nazad !!!

Informacija je iz lice mesta !!!

Milan Nikolić

pre 12 godina

Pa dobro, pošto su do sada kupovali ovu hranu i struju od nas jer nas mnogo vole pa su to plaćali skuplje rešili su da sada kupuju lakše i jeftinije....šta nije tako??? A ja mislio da kupuju jer nas vole a ne zato što je što im to ekonomski isplativo. E pa onda, čestitam na principijalnoj gluposti i poslušnosti (bre Amer je to).

bandash

pre 12 godina

Dule,dobro jutro, da ti kazem nesto posto si neobavesten kao V.Kostunica; EU priznaje Kosovski pecat, i one zemlje koje nisu priznale Kosovo.

e-krem

pre 12 godina

"Kosovski embargo šteti svima"

A najvise neradnicima u ALbaniji,Makedoniji,Crnoj Gori i ostalom komsiluku osim Srbiji.Srbi su najvredniji kad se rade u korist svoje stete

Beqa

pre 12 godina

"On je naveo da vlada Kosova nije zvanični potpisnik CEFTA sporazuma, već ga je u njihovo ime potpisao UNMIK, tako da je BiH s punim pravom osporavala njihove pečate." Ako je to tako, onda zalite se kod UNMIKA!

ENGJELL

pre 12 godina

AKO TADIC I JEREMIC IZJAVU DA KOSOVO KRSILO CEFTA SPORAZUM, ONDA PRIZNAJU KOSOVO KO JEDNAKU DRZAVU U REGIONU.
CEFTA ZNACI SLOBODNO KRETANJE ROBA U DRZAVAMA REGIONA!!

Safet Cara

pre 12 godina

Embargo steti SVIM Srbima. Pa sta je teze, nesto kupiti ili nesto prodati?! Srbija prodaje, Kosovo kupuje. Kupit je lako, jer prodavaca ima koliko hoces... a da prodajes, Kosovo ce uskoro biti pun biznismena iz Makedonije, Crne Gore i Albanije

bezimeni

pre 12 godina

Da su Albanski proizvodi kvalitetniji i bolji od Srpskih, odavno bi ste vi kupovali od njih a ne od Srbije!
Sigurno ne kupujete proizvode iz Srbije jer volite Srbiju i Srbe!
Da se ne foliramo više!

(Dule NS, 22. jul 2011 15:52)

Brate moj, sa ovim komentarom si gotovo oborio rekord Albanskih minuseva ovde! To znači samo jednu stvar - pa oni nas zaista vole!
Znači do sada su sve to kupovali od Srbije samo zbog ljubavi prema nama!

bezimeni

pre 12 godina

Pa ako je tako.... treba onda Srbija da konačno počne da uzvraća istom merom - zabraniti prolaz sve robe namenjene Kosovu preko njene teritorije! Pa da vidimo kako će onda da se žale Amerikanci! O struju da ne govorim!

Drugo, to što neki pričaju da će uvoziti sada to iz Crne Gore i Makedonije... je još veća glupost jer ono što Kosovo uvozi iz Srbije i CG i Makedonija takođe uvoze iz Srbije! Da li vi znate da je Srbija najveći izvoznik u regionu? A znate zašto? Zato što ima izuzetno kvalitetne proizvode (naročito prehrambene), a u isto vreme jeftine!
...Tako da, dragi moji Albanci sami sebi će te naneti štetu ovim jer će te sami sebe naterati da kupujete lošije a skuplje proizvode, tako da će vas ovaj bojkot debelo koštati! Sami sebi ste napravili trošak! Kako niste naučili iz naših grešaka u prošlosti da je inaćenje jako skup sport! A i Amerikanci će vas skupo koštati takođe - a to znaju svi oni kojima je Amerika ikada pomagala!

E da, da ne zaboravim, zar zaista verujete da će te ovim oštetiti Srbiju na bilo koji način? 400 miliona za jednu državu poput Srbije je sitna cifra... a takođe te pare neće biti izgubljene, jer će mo tu robu prodati na drugom mestu! Zar sumljate u snalažljivost trgovaca??? Brzo će se oni preusmeriti na druga tržišta! Zar zaista mislite da mi ne možemo prodati hranu, žito i ostalo? Pa to su proizvodi koji se uvek prodaju - bez problema! Pogotovo jer naša hrana u celom svetu važi za veoma kvalitetnu!

-I šta ste postigli? Postigli ste samo da VI jedete lošije i skuplje, a pečati vam i dalje ne važe!

cole

pre 12 godina

Prava Balkanska posla. Sada ce oped da ispastaju gradjani zbog visih cena, nestasice, firme koje gube kupce, prodavci koji gube dobavljace itd. I sve to zbog toga sta pise na nekom papiru koji niko od gradjana niti je ikad video niti ce. Naravno dizu se tenzije izmedju Srba i Albanaca. I jednima i drugima je naravno uvredjena logika jer je sa svoje strane u pravu ali time pocinje tudju bitku da shvata kao svoju i da je vodi na svoju stetu. Tako smo i sj.... toliko toga za cije babe zdravlja?

jimi

pre 12 godina

inteligencia vam je 0.imao sam rece sto sam napustio divlji balkan.politicari kao moja deca,dajmi ne dam.to ja ne mogu da verujem.politika inata.gde idete neznam.ali dobrobit ljudi nema nista stim.treba saradivati,a vreme ce da dokaze sta ce biti.POLITIKA POSTENJA PREMA DRUGIMA