Četvrtak, 21.07.2011.

21:31

Somalija: 300 000 dece umire

UN su proglasile glad u dva regiona na jugu Somalije, a oko 300 000 dece moglo bi da umre od gladi, ukoliko im odmah ne stigne humanitarna pomoć.

Izvor: B92

Somalija: 300 000 dece umire IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Wiki

pre 12 godina

Pre nego sto krenes sa zluradim komentarima u vezi Kine i ostalih, potrudi se da makar malo upotrebis Google, evo sta sam nasao posle svega par minuta pretrage

http://www.china.org.cn/english/international/116807.htm

Pa onda

http://ke.china-embassy.org/eng/xw/t402891.htm

http://www.netnewspublisher.com/african-union-receives-1-5m-donation-from-china/

I tako dalje, ima toga jos dosta - samo sto to Kinezi rade uz mnogo manje sou biznisa kao sto to rade Amerikanci, pa se zato i ne razmecu preterano u medijima sa time
Skromni neki ljudi...

MK

pre 12 godina

Vi sto stalno prozivate Ameriku ako niste znali postoje i druge zemlje na ovoj zemlji koji momentalno u boljoj poziciji da pomognu. Gdesu oni silni lobisti Kine koji skacu od radosti sto je Kina postala prva ekonomska sila u svetu sa ogromnim finansiskim suficitom, gde je Rusija sa svojim ogromnim zalihama resura koja moze da zivi bez druge industrije osim vojne jos ako se uzme da je njihov drustveni poredak mnogo humaniji nego americki. Ili vazno je da se Amerika kritikuje.

david14

pre 12 godina

naravno da je zapad od kolonijalnog doba pa sve do dan danas kumovao ovakvom stanju u africi, ali tu su jos i konstantni gradjanski ratovi cesto izmedju hriscana i muslimana plus korumpirane diktatorske vlade, visok stepen neobrazovanosti, dosta se pomoci salje ali ona ne dolazi u prave ruke , takodje visok natalitet dodatno pogorsava situaciju za njih je jedina sansa da dolaze na zapad, relano i treba da dolaze u sad englesku francusku treba da okupiraju ove zemlje, jer su one izgradjene na krvi njihovih predaka

sula

pre 12 godina

АЛО, ЗАПАД, ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА! ЉУДИ УМИРУ!

Госпођице/госпођо bezimena,
претварање и претеривање на нивоу!
Глумите хуманост и бригу, а нигде Вас није било током више од десет година убијања, киднаповања, протеривања Срба на Космету. Нигде Вас сада нема. Да не спомињем материјалну штету. Нигде Вас није било међу малобројним коментарима годишњице злочина у Ораховцу. Па сте на крају ипак написали пошто су српске жртве нема потребе да се то спомиње?! Подржавате ОВК-овце из Приштине. Подржавате Запад за то. А глумите хуманост и бригу. Запад финансира, али и сеје зло где не му се не повинују, где има интереса. Убијена деца Србије, Ирака, сада убијена у Либији(за сад је убијено више од 100 деце, најмлађе 15 месеци)...немају користи од њихових пара.
Нека престану са спровођењем "демократије" у Либији, па нек помогну Сомалији.

Aleksandar

pre 12 godina

Vojna intervencija u Libiji jer je Gadafi hteo da izvrsi masakar nad gradom 100 000. Razumem ali ne podrzavam. Gde je intervencija sada kad smrt preti milionima? Stvar je sto u ovoj prici fali "los decko", tj lice protiv kojega bi borba izgledala pravedna.

kesa

pre 12 godina

Evo NATO može da sav novac namenjen ubijanju Gadafijevih pristalica, usmeri na preživljavanje dece u Somaliji i rešen problem. Ali neće...

iii

pre 12 godina

U Somaliji nije problem u sredstvima, nego u distribuiranju pomoci. Ako se posalje hrana lokalni warlords ce da je oduzmu i prodaju na crnoj berzi, kao sto se desavalo i ranije... zbog toga je i nastala vojna kriza 1993, UN je bezuspesno pokusavao da obezbedi distribuiranje humanitarne pomoci, a od tad situacija se dodatno pogorsala i sad UN ima jos manje kontrole na situacijom...

BGD

pre 12 godina

@ srbenda

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14222584

Amerika je ove godine dala 431 miliona dolara Africkom Rogu (Somaliji, Etiopiji, Eritreji i Dzibuti) i planiraju da daju jos 28 miliona.

Zato, prvo citaj pa posle lupetaj!

bezimena

pre 12 godina

(Poglavica, 21. jul 2011 22:38)

U Africi se radja toliko dece upravo zbog siromaštva, sa kojim uporedo ide NEobrazovanost i sl, a kome je velikim delom kumovao BOGAT DEO ZEMALJSKE KUGLE pljačkajući njihova bogatstva i odvlačeći ga u svoje zemlje! Africi se mora pomoći na bilo koji način, u suprotnom, upravo to izmučeno i gladno stanovništvo će dolaziti na zapad po "svoje"!

Imajte na umu da je "lopta okrugla" pa se sa vrha, zbog svoje hladne oholosti, začas možete okrenuti na dno! Ako ste pristalica prirodne selekcije, kada se razbolite nemojte ići kod lekara, pustite prirodne sile da rade svoje...

Kalimero

pre 12 godina

Očigledno je da mnogi ovde brkaju babe i žabe! Somalija je zemlja koja je devastirana decenijskim građanskim ratom koji se nastavlja bez obzira što je narod Somalije doveden na ivicu istebljenja. Amerikanci su pokušali ne tako davno da na svoj kaubojski način donesu prosperitet i blagostanje u Mogadiš ali su se jako loše proveli i pritisnuti javnim mnjenje i poražavajućim rezultatima vojne kampanje odustali su od angažaovanja. Takođe nevidim razlog zašto se proziva u komentarima hrišćanska samilost kada gomile islamskih fundamentalističkih milicija drže u zatočeništvu ceo somalijski narod i nije ih nikakva briga za sostvenu decu? Međunarodna zajednica je svesna da bi i najmanja pomoć u hrani i lekovima završila u pogrešnim rukama, a ne želi da se meša da joj nebi "prikačili" islamofobiju i tako taj začarani krug traje godinama.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Grci dobise prvu ratu 110 milijardi a sada jos 160 milijardi evra. A Africi da spreci glad treba 120 miliona evra i oni to nemaju.Amerike sto se tice oni su davali pomoc i cak su pokusali da zavedu neki red u Somaliji ali su ih islamski fanatici primorali da napuste Somaliju. Na tu temu je snimljen i film mislim da se zvao "Pad crnog jastreba".

jovan

pre 12 godina

Objavite hitno racun svetske organizacije kao promptni logo iznad svih vasih vesti neprestano svih ovih dana. Ucinite to, poslacu odmah 50 eura na taj racun!

peroman

pre 12 godina

Bilo bi najhumanije da sve zito, plazme i cips koji stoje na ad.granici posaljemo u Somaliju kao humanitarnu pomoc. Transport mnogo kosta, ali bi tako prvi put dali dobar primer za ceo svet. Decji zivot nema cenu.

bezimena

pre 12 godina

gdje je amerika sad da sprijeci humanitarnu katastrofu? a da, nemaju od somalije nikakve koristi...
(srbenda, 21. jul 2011 21:46)

USA odvaja najviše novca za sve medjunarodne organizacije, ne samo humanitarne, pojedinačno Amerikanci i "zapadnjaci" najviše daju u humanitarne svrhe! Ne mislite valjda da siromašne zemlje pune te budžete!?

Šta ste VI LIČNO, siti i napiti, (ne)sposobni da uradite da bi nekome negde pomogli? Ili mislite da će Vaši zluradi komentari pomoći gladnima, bilo gde?

Razum

pre 12 godina

Dok neki koji na drugim vestima konstantno pisu kako su gladni kako nemaju sta da jedu, drzava ovo predsednik ono.. sada dezuraju na ovoj i izdrzali su citav sat da nekog u srbiji nisu ocrnili.
Umesto reci predjite na dela! Izdvojite koliko mozete i pomozite onima kome je pomoc najpotrebnija, ako nemozete mesecno ili vise puta godisnje onda pri katastrofama. I prestanite da proizivate narod jer ima onih koji ne pricaju ali rade.

Milan

pre 12 godina

Bojim se da će ovo biti pojava kju ćemo sve češće viđati, suša je okidač ali pravi uzrok je u zaostalosti i velikom natalitetu. Jednostavno ne mogu sebi da priušte toliku decu. Možda pomoći stigne za Somaliju ali ko će spašavati Bangladeš, Etiopiju, Indiju.... . Suša je bilo i biće a ljudi moraju da nauče da žive u skladu sa mogućnostima zemlje koja ih hrani.

DragonS

pre 12 godina

Vrlo potresna vest... bilo bi dobro da se nešto pod hitno preduzme u Srbiji, kao što se potrčalo i sa pomoći Japanu koji je ipak mnogo imućniji i organizovaniji. Nadam se da će ta pomoć, ako je uopšte i bude, stići do te dece a ne piratima ili slično.....
Ustani siromašna Srbijo i pomozi.... bar pšenice imamo...

Poglavica

pre 12 godina

Ziveo sam u apartmanu za izbeglice sa 4 somalijke. Nijedna nije iz porodice sa manje od 8 dece. Toliko dece u pustinji praviti je vise nego neodgovorno. Zivim u najbogatijem delu EU i ni ovde ne bi opstao sa 10oro dece i ne bi ih prehranio kako treba. Prirodni zakoni i prirodna selekcija su ipak jaci od nas i ja se tu ne bih mesao.

bezimena

pre 12 godina

"Ova kriza, ova glad, to je glad dece. Deca su najranjivija kategorija u ovoj krizi. Na jugu Somalije, više od 600 hiljada dece živi ispod granice gladi. Ali još više zabrinjava to što čak 310 hiljada je ozbiljno akutno pothranjeno. Ta deca će sigurno umreti, ukoliko nešto hitno ne preduzmemo. I to mora da bude već danas", kaže Karti".

Ni jedan jedini komentar, makar kao najmanji izraz obične ljudske empatije...porazno za narod koji umišlja da je human.

Sakupljali smo novac za Japance, iako ga oni imaju, kao znak razumevanja njihovih patnji, posle katastrofe koja ih je pogodila.

Ovde su u pitanju DECA KOJA UMIRU OD GLADI pa bi bilo koliko novca bio značajan doprinos da se spase bar izvestan broj tih malih, nevinih, života!

Halo, ima li koga!?

MilanR

pre 12 godina

Ne znam da li možemo da shvatimo koliko smo teško licemerni svi zajedno... Dok ćutimo i pretvaramo se da postoji nešto više tragično od ovoga...

Radi se o tome da ne moraju da umiru deca od gladi. I da se upravo sada neka gospoda sunčaju na svojim jahtama uz hladno pićence...

Da li mi zaista ne možemo da učinimo ništa protiv svog tog licemerja?

VladaNS

pre 12 godina

Ako igde na kugli zemaljskoj postoji mesto gde bi se trebalo ratovati onda je to Somalija. Ali kako... tako da se rasteraju sve one bande i poubijaju sve one plemenske vodje koje su Somaliju i doveli dotle gde je sada. Ali UN izgleda briga da salje vojsku a Ameri su dobili po nosu pa sad to zariste ignorisu.

Gledao sam pre neki dan Mogadis kako je izgledao pre 91-e. Prosto neverovatno. Prelep grad. Italijanska arhitektura. Stari grad je bozanstven..... bio na zalost. Ako ikoga zanima ima na You Tube-u. Takodje ima snimaka iz jos nekih gradova. Mene je zgrozila ta neverovatna transformacija.

bezimena

pre 12 godina

"Ova kriza, ova glad, to je glad dece. Deca su najranjivija kategorija u ovoj krizi. Na jugu Somalije, više od 600 hiljada dece živi ispod granice gladi. Ali još više zabrinjava to što čak 310 hiljada je ozbiljno akutno pothranjeno. Ta deca će sigurno umreti, ukoliko nešto hitno ne preduzmemo. I to mora da bude već danas", kaže Karti".

Ni jedan jedini komentar, makar kao najmanji izraz obične ljudske empatije...porazno za narod koji umišlja da je human.

Sakupljali smo novac za Japance, iako ga oni imaju, kao znak razumevanja njihovih patnji, posle katastrofe koja ih je pogodila.

Ovde su u pitanju DECA KOJA UMIRU OD GLADI pa bi bilo koliko novca bio značajan doprinos da se spase bar izvestan broj tih malih, nevinih, života!

Halo, ima li koga!?

peroman

pre 12 godina

Bilo bi najhumanije da sve zito, plazme i cips koji stoje na ad.granici posaljemo u Somaliju kao humanitarnu pomoc. Transport mnogo kosta, ali bi tako prvi put dali dobar primer za ceo svet. Decji zivot nema cenu.

jovan

pre 12 godina

Objavite hitno racun svetske organizacije kao promptni logo iznad svih vasih vesti neprestano svih ovih dana. Ucinite to, poslacu odmah 50 eura na taj racun!

DragonS

pre 12 godina

Vrlo potresna vest... bilo bi dobro da se nešto pod hitno preduzme u Srbiji, kao što se potrčalo i sa pomoći Japanu koji je ipak mnogo imućniji i organizovaniji. Nadam se da će ta pomoć, ako je uopšte i bude, stići do te dece a ne piratima ili slično.....
Ustani siromašna Srbijo i pomozi.... bar pšenice imamo...

bezimena

pre 12 godina

gdje je amerika sad da sprijeci humanitarnu katastrofu? a da, nemaju od somalije nikakve koristi...
(srbenda, 21. jul 2011 21:46)

USA odvaja najviše novca za sve medjunarodne organizacije, ne samo humanitarne, pojedinačno Amerikanci i "zapadnjaci" najviše daju u humanitarne svrhe! Ne mislite valjda da siromašne zemlje pune te budžete!?

Šta ste VI LIČNO, siti i napiti, (ne)sposobni da uradite da bi nekome negde pomogli? Ili mislite da će Vaši zluradi komentari pomoći gladnima, bilo gde?

bezimena

pre 12 godina

(Poglavica, 21. jul 2011 22:38)

U Africi se radja toliko dece upravo zbog siromaštva, sa kojim uporedo ide NEobrazovanost i sl, a kome je velikim delom kumovao BOGAT DEO ZEMALJSKE KUGLE pljačkajući njihova bogatstva i odvlačeći ga u svoje zemlje! Africi se mora pomoći na bilo koji način, u suprotnom, upravo to izmučeno i gladno stanovništvo će dolaziti na zapad po "svoje"!

Imajte na umu da je "lopta okrugla" pa se sa vrha, zbog svoje hladne oholosti, začas možete okrenuti na dno! Ako ste pristalica prirodne selekcije, kada se razbolite nemojte ići kod lekara, pustite prirodne sile da rade svoje...

MilanR

pre 12 godina

Ne znam da li možemo da shvatimo koliko smo teško licemerni svi zajedno... Dok ćutimo i pretvaramo se da postoji nešto više tragično od ovoga...

Radi se o tome da ne moraju da umiru deca od gladi. I da se upravo sada neka gospoda sunčaju na svojim jahtama uz hladno pićence...

Da li mi zaista ne možemo da učinimo ništa protiv svog tog licemerja?

sula

pre 12 godina

АЛО, ЗАПАД, ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА! ЉУДИ УМИРУ!

Госпођице/госпођо bezimena,
претварање и претеривање на нивоу!
Глумите хуманост и бригу, а нигде Вас није било током више од десет година убијања, киднаповања, протеривања Срба на Космету. Нигде Вас сада нема. Да не спомињем материјалну штету. Нигде Вас није било међу малобројним коментарима годишњице злочина у Ораховцу. Па сте на крају ипак написали пошто су српске жртве нема потребе да се то спомиње?! Подржавате ОВК-овце из Приштине. Подржавате Запад за то. А глумите хуманост и бригу. Запад финансира, али и сеје зло где не му се не повинују, где има интереса. Убијена деца Србије, Ирака, сада убијена у Либији(за сад је убијено више од 100 деце, најмлађе 15 месеци)...немају користи од њихових пара.
Нека престану са спровођењем "демократије" у Либији, па нек помогну Сомалији.

kesa

pre 12 godina

Evo NATO može da sav novac namenjen ubijanju Gadafijevih pristalica, usmeri na preživljavanje dece u Somaliji i rešen problem. Ali neće...

david14

pre 12 godina

naravno da je zapad od kolonijalnog doba pa sve do dan danas kumovao ovakvom stanju u africi, ali tu su jos i konstantni gradjanski ratovi cesto izmedju hriscana i muslimana plus korumpirane diktatorske vlade, visok stepen neobrazovanosti, dosta se pomoci salje ali ona ne dolazi u prave ruke , takodje visok natalitet dodatno pogorsava situaciju za njih je jedina sansa da dolaze na zapad, relano i treba da dolaze u sad englesku francusku treba da okupiraju ove zemlje, jer su one izgradjene na krvi njihovih predaka

Aleksandar

pre 12 godina

Vojna intervencija u Libiji jer je Gadafi hteo da izvrsi masakar nad gradom 100 000. Razumem ali ne podrzavam. Gde je intervencija sada kad smrt preti milionima? Stvar je sto u ovoj prici fali "los decko", tj lice protiv kojega bi borba izgledala pravedna.

Poglavica

pre 12 godina

Ziveo sam u apartmanu za izbeglice sa 4 somalijke. Nijedna nije iz porodice sa manje od 8 dece. Toliko dece u pustinji praviti je vise nego neodgovorno. Zivim u najbogatijem delu EU i ni ovde ne bi opstao sa 10oro dece i ne bi ih prehranio kako treba. Prirodni zakoni i prirodna selekcija su ipak jaci od nas i ja se tu ne bih mesao.

Milan

pre 12 godina

Bojim se da će ovo biti pojava kju ćemo sve češće viđati, suša je okidač ali pravi uzrok je u zaostalosti i velikom natalitetu. Jednostavno ne mogu sebi da priušte toliku decu. Možda pomoći stigne za Somaliju ali ko će spašavati Bangladeš, Etiopiju, Indiju.... . Suša je bilo i biće a ljudi moraju da nauče da žive u skladu sa mogućnostima zemlje koja ih hrani.

Kalimero

pre 12 godina

Očigledno je da mnogi ovde brkaju babe i žabe! Somalija je zemlja koja je devastirana decenijskim građanskim ratom koji se nastavlja bez obzira što je narod Somalije doveden na ivicu istebljenja. Amerikanci su pokušali ne tako davno da na svoj kaubojski način donesu prosperitet i blagostanje u Mogadiš ali su se jako loše proveli i pritisnuti javnim mnjenje i poražavajućim rezultatima vojne kampanje odustali su od angažaovanja. Takođe nevidim razlog zašto se proziva u komentarima hrišćanska samilost kada gomile islamskih fundamentalističkih milicija drže u zatočeništvu ceo somalijski narod i nije ih nikakva briga za sostvenu decu? Međunarodna zajednica je svesna da bi i najmanja pomoć u hrani i lekovima završila u pogrešnim rukama, a ne želi da se meša da joj nebi "prikačili" islamofobiju i tako taj začarani krug traje godinama.

VladaNS

pre 12 godina

Ako igde na kugli zemaljskoj postoji mesto gde bi se trebalo ratovati onda je to Somalija. Ali kako... tako da se rasteraju sve one bande i poubijaju sve one plemenske vodje koje su Somaliju i doveli dotle gde je sada. Ali UN izgleda briga da salje vojsku a Ameri su dobili po nosu pa sad to zariste ignorisu.

Gledao sam pre neki dan Mogadis kako je izgledao pre 91-e. Prosto neverovatno. Prelep grad. Italijanska arhitektura. Stari grad je bozanstven..... bio na zalost. Ako ikoga zanima ima na You Tube-u. Takodje ima snimaka iz jos nekih gradova. Mene je zgrozila ta neverovatna transformacija.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Grci dobise prvu ratu 110 milijardi a sada jos 160 milijardi evra. A Africi da spreci glad treba 120 miliona evra i oni to nemaju.Amerike sto se tice oni su davali pomoc i cak su pokusali da zavedu neki red u Somaliji ali su ih islamski fanatici primorali da napuste Somaliju. Na tu temu je snimljen i film mislim da se zvao "Pad crnog jastreba".

Razum

pre 12 godina

Dok neki koji na drugim vestima konstantno pisu kako su gladni kako nemaju sta da jedu, drzava ovo predsednik ono.. sada dezuraju na ovoj i izdrzali su citav sat da nekog u srbiji nisu ocrnili.
Umesto reci predjite na dela! Izdvojite koliko mozete i pomozite onima kome je pomoc najpotrebnija, ako nemozete mesecno ili vise puta godisnje onda pri katastrofama. I prestanite da proizivate narod jer ima onih koji ne pricaju ali rade.

BGD

pre 12 godina

@ srbenda

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14222584

Amerika je ove godine dala 431 miliona dolara Africkom Rogu (Somaliji, Etiopiji, Eritreji i Dzibuti) i planiraju da daju jos 28 miliona.

Zato, prvo citaj pa posle lupetaj!

MK

pre 12 godina

Vi sto stalno prozivate Ameriku ako niste znali postoje i druge zemlje na ovoj zemlji koji momentalno u boljoj poziciji da pomognu. Gdesu oni silni lobisti Kine koji skacu od radosti sto je Kina postala prva ekonomska sila u svetu sa ogromnim finansiskim suficitom, gde je Rusija sa svojim ogromnim zalihama resura koja moze da zivi bez druge industrije osim vojne jos ako se uzme da je njihov drustveni poredak mnogo humaniji nego americki. Ili vazno je da se Amerika kritikuje.

iii

pre 12 godina

U Somaliji nije problem u sredstvima, nego u distribuiranju pomoci. Ako se posalje hrana lokalni warlords ce da je oduzmu i prodaju na crnoj berzi, kao sto se desavalo i ranije... zbog toga je i nastala vojna kriza 1993, UN je bezuspesno pokusavao da obezbedi distribuiranje humanitarne pomoci, a od tad situacija se dodatno pogorsala i sad UN ima jos manje kontrole na situacijom...

Wiki

pre 12 godina

Pre nego sto krenes sa zluradim komentarima u vezi Kine i ostalih, potrudi se da makar malo upotrebis Google, evo sta sam nasao posle svega par minuta pretrage

http://www.china.org.cn/english/international/116807.htm

Pa onda

http://ke.china-embassy.org/eng/xw/t402891.htm

http://www.netnewspublisher.com/african-union-receives-1-5m-donation-from-china/

I tako dalje, ima toga jos dosta - samo sto to Kinezi rade uz mnogo manje sou biznisa kao sto to rade Amerikanci, pa se zato i ne razmecu preterano u medijima sa time
Skromni neki ljudi...

Poglavica

pre 12 godina

Ziveo sam u apartmanu za izbeglice sa 4 somalijke. Nijedna nije iz porodice sa manje od 8 dece. Toliko dece u pustinji praviti je vise nego neodgovorno. Zivim u najbogatijem delu EU i ni ovde ne bi opstao sa 10oro dece i ne bi ih prehranio kako treba. Prirodni zakoni i prirodna selekcija su ipak jaci od nas i ja se tu ne bih mesao.

bezimena

pre 12 godina

gdje je amerika sad da sprijeci humanitarnu katastrofu? a da, nemaju od somalije nikakve koristi...
(srbenda, 21. jul 2011 21:46)

USA odvaja najviše novca za sve medjunarodne organizacije, ne samo humanitarne, pojedinačno Amerikanci i "zapadnjaci" najviše daju u humanitarne svrhe! Ne mislite valjda da siromašne zemlje pune te budžete!?

Šta ste VI LIČNO, siti i napiti, (ne)sposobni da uradite da bi nekome negde pomogli? Ili mislite da će Vaši zluradi komentari pomoći gladnima, bilo gde?

bezimena

pre 12 godina

"Ova kriza, ova glad, to je glad dece. Deca su najranjivija kategorija u ovoj krizi. Na jugu Somalije, više od 600 hiljada dece živi ispod granice gladi. Ali još više zabrinjava to što čak 310 hiljada je ozbiljno akutno pothranjeno. Ta deca će sigurno umreti, ukoliko nešto hitno ne preduzmemo. I to mora da bude već danas", kaže Karti".

Ni jedan jedini komentar, makar kao najmanji izraz obične ljudske empatije...porazno za narod koji umišlja da je human.

Sakupljali smo novac za Japance, iako ga oni imaju, kao znak razumevanja njihovih patnji, posle katastrofe koja ih je pogodila.

Ovde su u pitanju DECA KOJA UMIRU OD GLADI pa bi bilo koliko novca bio značajan doprinos da se spase bar izvestan broj tih malih, nevinih, života!

Halo, ima li koga!?

mujcinovic salih

pre 12 godina

Grci dobise prvu ratu 110 milijardi a sada jos 160 milijardi evra. A Africi da spreci glad treba 120 miliona evra i oni to nemaju.Amerike sto se tice oni su davali pomoc i cak su pokusali da zavedu neki red u Somaliji ali su ih islamski fanatici primorali da napuste Somaliju. Na tu temu je snimljen i film mislim da se zvao "Pad crnog jastreba".

bezimena

pre 12 godina

(Poglavica, 21. jul 2011 22:38)

U Africi se radja toliko dece upravo zbog siromaštva, sa kojim uporedo ide NEobrazovanost i sl, a kome je velikim delom kumovao BOGAT DEO ZEMALJSKE KUGLE pljačkajući njihova bogatstva i odvlačeći ga u svoje zemlje! Africi se mora pomoći na bilo koji način, u suprotnom, upravo to izmučeno i gladno stanovništvo će dolaziti na zapad po "svoje"!

Imajte na umu da je "lopta okrugla" pa se sa vrha, zbog svoje hladne oholosti, začas možete okrenuti na dno! Ako ste pristalica prirodne selekcije, kada se razbolite nemojte ići kod lekara, pustite prirodne sile da rade svoje...

Kalimero

pre 12 godina

Očigledno je da mnogi ovde brkaju babe i žabe! Somalija je zemlja koja je devastirana decenijskim građanskim ratom koji se nastavlja bez obzira što je narod Somalije doveden na ivicu istebljenja. Amerikanci su pokušali ne tako davno da na svoj kaubojski način donesu prosperitet i blagostanje u Mogadiš ali su se jako loše proveli i pritisnuti javnim mnjenje i poražavajućim rezultatima vojne kampanje odustali su od angažaovanja. Takođe nevidim razlog zašto se proziva u komentarima hrišćanska samilost kada gomile islamskih fundamentalističkih milicija drže u zatočeništvu ceo somalijski narod i nije ih nikakva briga za sostvenu decu? Međunarodna zajednica je svesna da bi i najmanja pomoć u hrani i lekovima završila u pogrešnim rukama, a ne želi da se meša da joj nebi "prikačili" islamofobiju i tako taj začarani krug traje godinama.

sula

pre 12 godina

АЛО, ЗАПАД, ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА! ЉУДИ УМИРУ!

Госпођице/госпођо bezimena,
претварање и претеривање на нивоу!
Глумите хуманост и бригу, а нигде Вас није било током више од десет година убијања, киднаповања, протеривања Срба на Космету. Нигде Вас сада нема. Да не спомињем материјалну штету. Нигде Вас није било међу малобројним коментарима годишњице злочина у Ораховцу. Па сте на крају ипак написали пошто су српске жртве нема потребе да се то спомиње?! Подржавате ОВК-овце из Приштине. Подржавате Запад за то. А глумите хуманост и бригу. Запад финансира, али и сеје зло где не му се не повинују, где има интереса. Убијена деца Србије, Ирака, сада убијена у Либији(за сад је убијено више од 100 деце, најмлађе 15 месеци)...немају користи од њихових пара.
Нека престану са спровођењем "демократије" у Либији, па нек помогну Сомалији.

Milan

pre 12 godina

Bojim se da će ovo biti pojava kju ćemo sve češće viđati, suša je okidač ali pravi uzrok je u zaostalosti i velikom natalitetu. Jednostavno ne mogu sebi da priušte toliku decu. Možda pomoći stigne za Somaliju ali ko će spašavati Bangladeš, Etiopiju, Indiju.... . Suša je bilo i biće a ljudi moraju da nauče da žive u skladu sa mogućnostima zemlje koja ih hrani.

peroman

pre 12 godina

Bilo bi najhumanije da sve zito, plazme i cips koji stoje na ad.granici posaljemo u Somaliju kao humanitarnu pomoc. Transport mnogo kosta, ali bi tako prvi put dali dobar primer za ceo svet. Decji zivot nema cenu.

MK

pre 12 godina

Vi sto stalno prozivate Ameriku ako niste znali postoje i druge zemlje na ovoj zemlji koji momentalno u boljoj poziciji da pomognu. Gdesu oni silni lobisti Kine koji skacu od radosti sto je Kina postala prva ekonomska sila u svetu sa ogromnim finansiskim suficitom, gde je Rusija sa svojim ogromnim zalihama resura koja moze da zivi bez druge industrije osim vojne jos ako se uzme da je njihov drustveni poredak mnogo humaniji nego americki. Ili vazno je da se Amerika kritikuje.

jovan

pre 12 godina

Objavite hitno racun svetske organizacije kao promptni logo iznad svih vasih vesti neprestano svih ovih dana. Ucinite to, poslacu odmah 50 eura na taj racun!

BGD

pre 12 godina

@ srbenda

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14222584

Amerika je ove godine dala 431 miliona dolara Africkom Rogu (Somaliji, Etiopiji, Eritreji i Dzibuti) i planiraju da daju jos 28 miliona.

Zato, prvo citaj pa posle lupetaj!

MilanR

pre 12 godina

Ne znam da li možemo da shvatimo koliko smo teško licemerni svi zajedno... Dok ćutimo i pretvaramo se da postoji nešto više tragično od ovoga...

Radi se o tome da ne moraju da umiru deca od gladi. I da se upravo sada neka gospoda sunčaju na svojim jahtama uz hladno pićence...

Da li mi zaista ne možemo da učinimo ništa protiv svog tog licemerja?

VladaNS

pre 12 godina

Ako igde na kugli zemaljskoj postoji mesto gde bi se trebalo ratovati onda je to Somalija. Ali kako... tako da se rasteraju sve one bande i poubijaju sve one plemenske vodje koje su Somaliju i doveli dotle gde je sada. Ali UN izgleda briga da salje vojsku a Ameri su dobili po nosu pa sad to zariste ignorisu.

Gledao sam pre neki dan Mogadis kako je izgledao pre 91-e. Prosto neverovatno. Prelep grad. Italijanska arhitektura. Stari grad je bozanstven..... bio na zalost. Ako ikoga zanima ima na You Tube-u. Takodje ima snimaka iz jos nekih gradova. Mene je zgrozila ta neverovatna transformacija.

Aleksandar

pre 12 godina

Vojna intervencija u Libiji jer je Gadafi hteo da izvrsi masakar nad gradom 100 000. Razumem ali ne podrzavam. Gde je intervencija sada kad smrt preti milionima? Stvar je sto u ovoj prici fali "los decko", tj lice protiv kojega bi borba izgledala pravedna.

david14

pre 12 godina

naravno da je zapad od kolonijalnog doba pa sve do dan danas kumovao ovakvom stanju u africi, ali tu su jos i konstantni gradjanski ratovi cesto izmedju hriscana i muslimana plus korumpirane diktatorske vlade, visok stepen neobrazovanosti, dosta se pomoci salje ali ona ne dolazi u prave ruke , takodje visok natalitet dodatno pogorsava situaciju za njih je jedina sansa da dolaze na zapad, relano i treba da dolaze u sad englesku francusku treba da okupiraju ove zemlje, jer su one izgradjene na krvi njihovih predaka

kesa

pre 12 godina

Evo NATO može da sav novac namenjen ubijanju Gadafijevih pristalica, usmeri na preživljavanje dece u Somaliji i rešen problem. Ali neće...

DragonS

pre 12 godina

Vrlo potresna vest... bilo bi dobro da se nešto pod hitno preduzme u Srbiji, kao što se potrčalo i sa pomoći Japanu koji je ipak mnogo imućniji i organizovaniji. Nadam se da će ta pomoć, ako je uopšte i bude, stići do te dece a ne piratima ili slično.....
Ustani siromašna Srbijo i pomozi.... bar pšenice imamo...

Razum

pre 12 godina

Dok neki koji na drugim vestima konstantno pisu kako su gladni kako nemaju sta da jedu, drzava ovo predsednik ono.. sada dezuraju na ovoj i izdrzali su citav sat da nekog u srbiji nisu ocrnili.
Umesto reci predjite na dela! Izdvojite koliko mozete i pomozite onima kome je pomoc najpotrebnija, ako nemozete mesecno ili vise puta godisnje onda pri katastrofama. I prestanite da proizivate narod jer ima onih koji ne pricaju ali rade.

Wiki

pre 12 godina

Pre nego sto krenes sa zluradim komentarima u vezi Kine i ostalih, potrudi se da makar malo upotrebis Google, evo sta sam nasao posle svega par minuta pretrage

http://www.china.org.cn/english/international/116807.htm

Pa onda

http://ke.china-embassy.org/eng/xw/t402891.htm

http://www.netnewspublisher.com/african-union-receives-1-5m-donation-from-china/

I tako dalje, ima toga jos dosta - samo sto to Kinezi rade uz mnogo manje sou biznisa kao sto to rade Amerikanci, pa se zato i ne razmecu preterano u medijima sa time
Skromni neki ljudi...

iii

pre 12 godina

U Somaliji nije problem u sredstvima, nego u distribuiranju pomoci. Ako se posalje hrana lokalni warlords ce da je oduzmu i prodaju na crnoj berzi, kao sto se desavalo i ranije... zbog toga je i nastala vojna kriza 1993, UN je bezuspesno pokusavao da obezbedi distribuiranje humanitarne pomoci, a od tad situacija se dodatno pogorsala i sad UN ima jos manje kontrole na situacijom...