Četvrtak, 21.07.2011.

16:49

Tadić: Kosovo provocira embargom

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Beograd neće istim merama odgovoriti na odluku prištinskih vlasti da uvedu embargo na uvoz robe iz Srbije.

Izvor: B92

Tadiæ: Kosovo provocira embargom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

italian

pre 12 godina

ne mislim da serbski narod jos veruje lazima i politikama politiqara u beogradu da je kosovo serbska kraina visi politicaar od millosevica ne moze da ima serbija ali gde je sada on je uberzao nezavisnost kosova danas imamo jos jedno priznanje krajne je vreme da se olrenemo saradnje ali kao dve derzave ako serbija misli na proslost ostaje gde je sada ako misli na europu treba da menja politiku prema kosovu mozemo da zivimo i da saradujemo kao dobre komsije ali nikad vise pod jednim krovom nisa neki nacionalista ali mislim da sve je gotovo prosle su vreme diktature jedna demokratska serbija ne moze zajedno sa losovom za to sta kada bi bili albanci ravno pravni narod u serbiji kroz 10 godina bili bi gazda serbije za to shto bi pravili po desetoro dece a u beogradu govorio se albanski to serbija ne zeli a shto mislite sada .

Mbreti

pre 12 godina

Autoput nemate, samo projekat. Osim ako ne računate onih 5-6 km oko Prištine. Postoji samo trasa Drač-Kukeš, a ka'će kroz Kosovo ne zna se. Btw, smisao tog autoputa nije da se spoji samo sa ljubljenim Kosovom, već da ceo region poveže sa koridorom 10, koji, gle čuda ide baš kroz Srbiju ( jer ni jedan ne ide kroz Albaniju, baš čudno ) Ni Makedonci, ni Grci nemaju interesa da rade taj deo E-65 prema Albaniji, tako da ćete do njih i dalje na magarcima. Ukratko, džabe se raduješ !
O struji i robi u sledećem broju, ako se opet javiš
(Highway, 22. jul 2011 07:58)
Mozes da sanjas to ti je bezplato. Izgleda se nisi primao UPDATE davno. NISTA ama BAS NISTA ne treba nam od vas.
Ja licno nista ne kupujem srpko od posle rata i imam ama bas sve sto mi treba.
Imam dosta robe kvalitetno i sa dobrim cenama, ne morate da se brinete za nase pare.
Bicemo online posle mesec dana pa da vidimo jel se mi RADUJEMO DZABE, mozda qe i biti i razlog da se radujemo i vise?, mozda ce te priznati Republiku KOSOVA?

student prava

pre 12 godina

najobičniji potez kosovskih vlasti u pokušaju da se pokaže da nešto rade i da nekako reaguju, jer u javnosti se stvara slika da gube za pregovaračkim stolom... a realnost je da ovu odluku jednostavno ne mogu da održe i - ma koliko ne gotivio petrovića i đelića - u pravu su obojica.

zato se uopšte ne uzbuđujem oko ovoga, rešiće se to vrlo brzo. veće je pitanje zašto država ne izmiruje vojvođanski budžet i uništava u potpunosti vojvođansku građevinsku delatnost (pre svega). zašto radnici čekaju po nekoliko meseci platu za ono što su čestito radili na suncu dok se gospoda ministri u klimatizovanim vozilima vozaju u krugu dvojke... zašto to ne izlazi u medije...

kosovar

pre 12 godina

Zar ima ovoliki broj kosovskih Albanaca da ovako dobro pricaju srpski?
(Bobo Scepanovic, 21. jul 2011 21:03)
hahahahahahaha a shto ne pitash brata hrvata,boshnjaka,slovenca,rusa,slovaka,poljaka,ceha,belorusa. dali ovo je srpski? i dali je ovo srpsko pismo.
sada i slavenski jezik ste pretvorili u srpski i latinicu u srpski.
ko shto vi svi znate da vi ste slavi i vash jezik je slavski niko od vas nema svoj jezik nego ste ga tako nazvali po vashim krajinama koj ste pretvorili u drzave,da se razumemo poljak nema svoj jezik,rus nema svoj jezik,boshnjak nema svoj jezik,crnogorac nema svoj jezik,ko nit bulgari i fyromanci , isto ko da kazhu na kosovu da albanci tamo pricaju kosovarski zato shto im je dijalekt drugaciji pa ce se to zvat kosovarskim.ma okacite to macki u rep, slavi ne meshajte babe i zhabe

zeka veliki

pre 12 godina

Naravno da necemo da reagujemo na taj njihov embargo jer za gospodina tadica to nije demokracki mogu da nam rade sta zele a mi samo da gledamo!!TUZNO

smeshni bota i mi svi sa njim

pre 12 godina

Dezurni albanski komentatori na smesan nacin pokusavaju da zamenjuju teze i da se predstave kao neka zrtva koja je eto "sirota" morala da reaguje. Nesto slicno Albanci izigravaju vec decenijama i takvim licemernim zamenama teza vec i predugo sminkaju svoje sovinisticke pretenzije i projekte na Kosovu i u regionu. Zapanjuje da jos uvek postoje ljudi koji nasedaju na te albanske price i zamene teza.
Elem, Srbija nije uvela nikakav embargo na izvoz sa Kosova. Srbija insistira na posovanju CEFTA sporazuma koji je potpisao UNMIK i gde stoji da je vazeci pecat onaj na kome pise UNMIK-KOSOVO. I tu je kraj price. Albanci ako zele da izvoze robu treba da postuju vazeci sporazume a ako nece da koriste pecate UNMIK-KOSOVO neka se prijave za clanstvo u CEFTI i neka potpisu ponovo sporazum gde ce stajati da su vazeci pecati na kojima pise "drzava kosova". Posto i sami znaju da kao "drzava kosova" nece uci u CEFTU kao sto nece uci ni u UN, OEBS-, Savet Evrope i bilo koju drugu medjunarodnu organziaciju iz prostog razloga sto nisu nikakva suverena i nezavisna drzava nego samo jedan izdrzavani i marionetski PROTEKTORAT onda se i pokusava sa ovakvim smesnim i providnim pokusajima i pritiscima. Albanski nacionalisti ponovo jednostrano krse sporazume, ponovo jednostrano pokusavaju da nametnu svoje nacionalisticke interese, ponovo Amerikanci stoje iza svega ovoga i za divno cudo osim albanskih nacionalista koji naravno podrzavaju nacionalisticku politiku svoje "drzave" imaju i podrsku dela gradjana Srbije -ili makar tako izgleda jer izgleda da jedni te isti isti likovi ali sa razlicitim nadimcima pisu ovde svoje ushicene komentare podrske albanskim nacionalistima i njihovim potezima. U svakom slucaju, Tadic bi trebao da reaguje i da najzad odgovori na provokacije jer ta njegova "miroljubiva" odnosno beskicmenjacka politika osim tapsanja po ledjimau Vasingtonu i to samo za njega, nije donela nista dobro ovoj drzavi.

Highway

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!
(Iks, 21. jul 2011 19:04)
Autoput nemate, samo projekat. Osim ako ne računate onih 5-6 km oko Prištine. Postoji samo trasa Drač-Kukeš, a ka'će kroz Kosovo ne zna se. Btw, smisao tog autoputa nije da se spoji samo sa ljubljenim Kosovom, već da ceo region poveže sa koridorom 10, koji, gle čuda ide baš kroz Srbiju ( jer ni jedan ne ide kroz Albaniju, baš čudno ) Ni Makedonci, ni Grci nemaju interesa da rade taj deo E-65 prema Albaniji, tako da ćete do njih i dalje na magarcima. Ukratko, džabe se raduješ !
O struji i robi u sledećem broju, ako se opet javiš

magla

pre 12 godina

Izgleda da je vlastima u Srbija popustila pažnja. Pre par dana Thaci je vozio kombajn na nekoj njivi kod Lipljana. I tu je rečeno da će Kosovo ove godine pokriti svoje potrebe pšenicom 70%. Prema tome, videćemo se dogodine. A do tada Srbija gubi preko 270 miliona Evra godišnje.
Nešto razmišljam...?

svašta !

pre 12 godina

I šta sad? Pošto ste vi opet nešto zabrljali, mi treba da zaboravimo na ponižavajuće uslove u kojima živimo ( opet vašom krivicom ) i da navijamo za " naše". Vi niste "naši", vi ste nešto odrođeno od naroda, ali i od pameti, poštenja... Naši neprijatelji ste vi, gospodo političari!

vuk ali ne drašković

pre 12 godina

1. Koje su to zemlje iz medjunarodne zajednice koje su nagovorile Prištinu na ovaj potez...molim da ih imenujete
2. Ako je Kosovo stvarno još uvek deo Srbije, šta će te vi kao predsednik i vlada Srbije da preduzmete....koje su konkretne mere
3. Ako je Kosovo stvarno još uvek deo Srbije zašto se u našoj južnoj pokrajni ne nalaze policijske i vojne snage Republike Srbije

Nikola

pre 12 godina

******* Jeste li sposobni vi nesto u zivotu da uradite ili samo da lazete i da se slikate?! Ovo nije EU, i ne treba da bude EU, mi mozemo da pristupimo EU ako je to dobro za nase interese, a ne da im predajemo i ono sto nam ne traze posto smo im dali ***!

Uros

pre 12 godina

Dok Tadic ceka i prati reakciju SAD i EU nas budzet Srbije gubi hiljade evra kao i nasi privrednici zbog ovog embarga koji je uveo Hasim Taci i sma tadic kaze da iza ovoga stoje u sponzori Kosova iz medjunarodne zajednice pa ne znam kakvu reakciju ocekuje bas od tih koji ovo podrzavaju sem ove reakcije potparolke Gundelj nista drugo nece ni biti cak ni ona nije ni osudila ovaj potez Pristine vec rekla da s eobe strane suzdrze od jednostranih poteza sto je jedna uopstena izjava!

momabrazil

pre 12 godina

pa sto sad 20 000 srba ne podje dole da oslobodi te kamione tj da ih prvede preko granice, bez oruzja i sa pesmom .....; nema od vas na vlasti nista smao cuvate polozaje i niosta, priznajte vec jednom to Kosovo kad bolje i ne znate

kole

pre 12 godina

ma jer mi to ocekujemo da nasi prijatelji iz eu to osude !! e pa mislim da se srpski mrzitelji iz eu nece toga setiti iz prostog razloga sto nam oni nisu prijatelji i sto mi tamo nemamo prijatelje ,a posto srpski narod tamo nema prijatelje ja necu u evropsku uniju ,daj te referendum po tom pitanju i mislim da cu biti u vecini ! a vi vidite pa se albancima izvinite posto nista drugo ne znate mozda vam to i pomogne !

mile

pre 12 godina

nino iz londona samo se ti gusi u londonskoj magli a za srbiju ne brini ima o njoj ko da brine kroz istoriju se okkretalo kolo srece i okretace se ,nemoj neki cunami da sastavi london jednog dana ghghghghgh !!!!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Za mene licno ovaj problem je vrlo jednostavno resiti !
S'obzirom da Srbija insistira da na robi uvezenoj sa Kosova stoji carinski pečat "UNMIK Kosovo" koji je prihvatljiv za Srbiju, verujem da bi i Kosovo prihvatilo robu iz Srbije sa carinskim pečatom "UNMIK SRBIJA"!
S'obzirom da se ovde radi o "unutrasnjem pitanju" izmedju "matice drzave" i njene "juzne pokrajine" ne vidim nikakav problem u tome ako bi celokupna roba Srbije pa tako i njene "juzne pokrajine" nosila UNMIKOV pecat !

Rock

pre 12 godina

Podrzavam ovo sto rade ovi sa Kosova!!
Kad Srbija cuti,svi mutavi i pustaju **** da nas sve vise pokopava...tj sta jos vise,pokopali nas do dna...nema posla,nema zivota,leba bre nemamo da jedemo!I jos plus svi sa strana nas driblaju a nas presednik se izvinjava i prosipa neke gluposti....a sto je najgore i mi smo postali isti kao i oni...sedimo za kompom i isto kao presednik,prosipamo filozofiju...ja bih sad zapalio na ulicu(ali ne sa stiroporom..vec sa motkom)...al sam se ne moze!
I da...ne brinem se uopste za Srbe sa Kosova...kladim se da ce im ovi dati mnogo bolji zivot nego sto ce im Srbija ponuditi...samo polako!

lolz

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!
(Iks, 21. jul 2011 19:04)

Blago "državi" kojoj Albanija daje luke i puteve, a čiji su najveći ekonomski saveznici Makedonija, Turska i Crna Gora.

NEMA VEZE

pre 12 godina

Politika srbije ko ne zna tacno bi rekao da su oni posteni i postuju prava.Ali posto sada svi znaju kako oni pricaju i kako lazu nije ni cudo,kako Tadic prica samo pitam ja gospodina tadica sto nije se javio kad srbija stavila embargo za robu iz kosova.To znaci da srbija ima pravo sve a niko drugi njima ne smije nista jer nije po medjunarodnoj pravu,to mozes gospodine tamo u skoli djecu da i lazes a nikoga vise hvala.

Ivan

pre 12 godina

Komšije Albanci kako vas samo zamajavaju. Srbija nije nikad uvela embargo na robu sa Kosova ako ona ima deklaraciju kakva priliči jednoj pokrajini koja hoće da bude nezavisna a nema je ni u UN, ni u sportskim organizacijama, nema čak ni pozivni broj za telefon.

Nemate državo i u ovom obliku je nećete ni imati sve dok ne sednete za sto sa Srbima i ne dogovorite se.

Milko

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak da je potez Prištine provokacija i da Beograd neće istim merama odgovoriti na tu odluku. "

Zar nije država Srbija uvela neke zabrane za "uvoz" roba sa Kosova, mada ga smatra svojom teritorijom, pre 2-3 godine.
Sada nam se naša dvoličnost obija o glavu.

xx

pre 12 godina

Da li je to odluka Kosovske Vlade/Skupstine ili neke grupe DRUMSKIH PIRATA/EKSTREMISTA- TREBA DA SE PREISPITA -ZAR NE??????? U 1./2.SLUCAJU JE TO PROBLEM ZA EU- ILI U 3./4. ZA KOSOVSKU POLICIJU- ZAR NE??????

mutke

pre 12 godina

Hitno treba neki odgovor nema cekanja u pitanju je ekonomija zemlje od nedelje ce evro na 110 pa slede otpustanja ovu nasu malu zemlju i jaca kisa poremeti!Politicari resavajte to inace vas cekaju socijalni nemiri a zemlja se nece opraviti posle toga jako dugo!

Pz

pre 12 godina

Uvazeni G prdesednik Tadic ima problema sa orjentacijom u vremenu jer kaze da Srbija nece primeniti iste mere! Pa kako moze nesto biti u buducnosti kad se vec desilo pre 3 godine tj izvoz robe sa Kosova je zabranjen odmah po proglasenju nezavisnosti 2008 godine. Bas bih voleo da vidim kako bi izgledalo kad bi Srbija resila da primeni iste mere i koje bi bile posledice te mere imale na firme sa Kosova (citaj nikakve)
Sustina ovakve pateticne reakcije jeste da Srbija nije ocekivala da je vlada Republike Kosovo ozbiljna u svojim namerama kao prvo a kao najvaznije jeste da se ovakvom merom po prvi put Kosovo ponelo prema Srbiji kao ravnopravno. I to je najveci problem ...jer jos nije sazrela svest u Srbiji da Kosovski Albanci niu vise gradjani drugog reda u Srbiji vec svoj na svome u nezavisnom Kosovu.

DR drej

pre 12 godina

Koja Pristina?
Koje Kosovo?
Ako je kosovo nase kako onda moze neko TAMO da odlucuje sta moze a sta nemoze!
Predcednice, ako je NASE KOSOVO, Vi odlucujete sta i kako a ne neko tamo sa strane!

Iks

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!

Gradjanin Srbije

pre 12 godina

Ne, ne gospodo. Ovo nije nikakva greska, vec ispravan potez Pristine. Ako je medjunarodna zajednica dala podrsku Pristini za ovaj potez (verovatno), onda svaka cast i za njih. Beograd je najveci uzrok nestabilnosti na Balkanu i kao takav treba da bude izlozen najvecim mogucim pritiscima od strane MZ. Tako je poslednjih 20 godina - sistem u Srbiji je ostao nepromenjen. Da je Milosevic ziv (i da nije uhapsen) i danas bi bio pri vrhu (ako ne i na samom vrhu) vlasti. U to, verujem, malo ko sumnja. Kao gradjanin Srbije pozdravljam ovaj cin Republike Kosova i medjunarodne zajednice i pozivam medjunarodnu zajednicu da poveca pritiske na Republiku Srbiju. To je jedini nacin kako rezimu u Srbiji moze da se slomi kicma i da se napokon region i EU oslobodi glavnog uzroka nestabilnosti na Balkanu.

Julius

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,
Vi ste provocirali Kosovo vec tri godine, zabranjujuci kretanje ljudi protok robe sa Kosova u Srbiji sa kosovskim ispravama, i sta vam je krivo sada, kad je Vlada Kosova uvela davno najavljivane reciprocne mere.
Ne uzdajte se na EU da ce naterati Kosovo da ukine uvedene mere, pre nego sto ukine vase mere - zabrane protoka kosovske robe. Kosovo nije u nikakvom procesu pregovora sa EU, te ne mora da slusa sta oni kazu, a vi
ukoliko nastavite sa destruktivnim ponasanjem prema Kosovu - mozete oduvati proces integracije!

hodza

pre 12 godina

recite mi sada gospodine djelicu:srbija ne dozvoljava da iz kosova u srbiju izvozi nista,a kad je rec u suprocitetu,onda eto sada CAFTU,meni je drago da vama sada boli ovo,a kosovo moze i bez srbije,ima albaniju ,ima makedoiju,moze moze ,

Aca

pre 12 godina

Nastavla se politika goja glasi.NISTA NE CINITI!Ocekujem od ove vlasti uvodjenje nekog poreza gradjanima ove zemlje,pobogu pa treba nadoknaditi stetu!

Vladimir

pre 12 godina

A sta to ****** sa Kosova "izvozi" u Srbiju ja stvarno ne znam, garantujem da mi tamo "izvozimo" bar 10 puta vise nego sto "uvozimo".

vec vidjeno

pre 12 godina

"Srbija će, pažljivo pratiti kako će se u vezi sa pitanjem embarga prištinskih vlasti ponašati institucije Evropske unije."Znaci opet,tek da ne zaboravimo.

Arusha

pre 12 godina

Zasto lazete narod, podsticete mrznju? A vi kako te, pa zar niste vi poceli? Imam kratko pitanje: jel moze Kosovska roba u Srbiju? Ne moze, e pa onda...Quid pro qua, ili oko za oko.

Dini

pre 12 godina

Jednom treba da svatite realnost da smo Drzava,ako vi stavite embargo bas nas briga valjada samo iz Srbije nije nama jedina nada da prezivimo?!!
Ako hocete dobro susedstvo i ponasajte kako trena na kraj krajeva necemo mnogo da vas molimo vise imamo i druge izbore ali nemojte da zaboravite da mi imamo izlazak na more a vi morate preku nasu drzavu!A ko mislite na brasno od Vojvodine nije jedini spas za nas imamo i druge izvore,upametite se jednom ili suprotni jos druge sanksije ce vas stavimo.....!

bear

pre 12 godina

Tako je Borise, samo ti pazi da nekog ne uvredis, a ako neko vredja, preti ili na direktan nacin steti Srbiji to nije toliko vazno. Najvaznije je da smo mi faktor stabilnosti u regionu.

mertur

pre 12 godina

Ne provociramo mi nikakav embargo mi smo vec 12 godina pod embargom. Od 1999 mi kosovari imamo UNMIK-ovu dokumentaciju (licnjake,vozacke,pasose itd.)koje srpske vlasti nisu priznavale. Ako sam ja kao gradjanin Kosova trebao licnu kartu ili pasos naravno da sam podnosio zahteve u opstini (Mitrovica) ciji sam ja gradjanin a ne Kraljevu ,Nisu ili Kragujevcu a to su srpske vlasti morale odavno priznati ili tolerisati (makar privremeno)ako su priznale UNMIK-ovu administraciju na Kosovu. Eh sad kao necemo pustati kosovsku robu, kosovske auto oznake, kosovske pasose,licne karte itd. jer na njima ne stoje UNMIK-ova obelezja. Kupljenje vremena i poena pred izbore preko licemerja i nista drugo. Ajde svi kolektivno da odemo na odmor da nam se glave ohlade pa da nastavimo u septembar kao Edita i Borko.
+

Pavle

pre 12 godina

A vi provocirate gradjane Srbije sa tajkunskim papagajskim grbom koji je usvojila vasa Vlada prosle godine.
Cak se isti pojavio na vasem sajtu, u desnom gornjem uglu.
http://www.predsednik.rs/
Taj grb je radio postovalac Nedicevog lika i dela, pa samim tim sramotno je da Predsednik jedne drzave koja bastini antifasizam na svom internet sajtu ima ovaj sramotan grb.
Na cije glasove racunate, gospodine Predsednice?

Brian

pre 12 godina

''Nećemo reagovati kontramerom ''
da mi uvedemo zabranu uvoza proizvoda sa Kosova ?!?!?!
Cega? Posto mnogo toga inace i uvozimo sa Kosova. Mozda eventualno semenki, kikirikija i kora za pitu?

Uros

pre 12 godina

Zaista zalosno Beta objavila navodno iz nekih izvora u Briselu je receno da je ovo pogresan potez Pristine a Djelic je vidovit pa kaze EU ce ovo da osudi ,pa evo preko 40 kamiona stoji na administrativnom prelazu srpski narod je ugrozen ako ova roba ne stigne EULEX je tamo i naravno ne reaguje, a Tadic neka prati reagovanje EU i SAD ovo je ratna provokacija po meni!

Teddy Picker

pre 12 godina

E moj Tadicu, sve si unistio misleci da ces nesto od izvuci a realnost je da nas ni Albanci ne fermaju. Ekonomija na nivou africkih zemalja, osudise samo srbe u Hagu, ubice srba na slobodi, pa i Kepiro oslobodjen, korupcija i otimacina na sve strane, sto ti ne otme drzava otme ti Miskovic za hranu. Ne vidim svrhu potojanja Srbije...Da mi je neko rekao da moze gore od onoga od pre 20 godina, rekao bi nema teorijske sanse, ali sam se zestoko prevario.

ARTI

pre 12 godina

100000 manje radnih mesta u Srbiji , ako ovo potraje ali ne verujem jer sada Beograd ce moliti Pristinu da bi se sastali i priznati pecate Kosova.
I poruka za gradjane da sto pre zamene dinare za Euro jer oticice dinar na 150 jer nemaju firme vise EUra sa Kosova .

MrWhite

pre 12 godina

Mene samo interesuje dal se Tadic pravi naivan ili on stvarno veruje da su Nemacka, Holandija, Austrija, Francuska, Engleska i jos par zemalja prijateljski nastrojene prema Srbiji i da Srbiju vide kao buduceg ravnopravnog partnera u EU ? Ocito je da su primetili da sargarepa radi pa sad pokusavaju da izvuku maksimum te sargarepe (priznavanje Kosova od strane Srbije), a kad se sargarepa potrosi onda cemo da stanemo u red iza Turske i zajedno sa njima uci u EU 30-og februara sledece godine.

karma dhi

pre 12 godina

"Ovo je provokacija za Srbiju. Nećemo reagovati kontramerom kao što ne reagujemo ni na druge provokacije, jer nam je potrebna stabilna situacija u regionu", rekao je Tadić.

Kako cete reagovati kontramerom gospodine Tadicu, kada Srbija ima taj embargo nad Kosovom vec tri i pol godine.

Sasvim je jednostavno resiti ovaj problem. Skinite embargo nad Kosovskom robom u duhu CEFTE i EU na koju se pozivate i Kosovo ce automatksi da ukine odluku.

Dok se to ne uradi, u stvari Srbija je veliki gubitnik a ne Kosovo. Sa nase strane se nista ne menja. Jedino cokolada Made in Srbija se sada menja sa cokoladom Made in Albania (ili nesto drugo)

Dasa

pre 12 godina

Kakvo licemerje, kakvo bacanje prasine u oci. Kao nece odgovoriti kontramerama, a kosovska roba ne moze ni tranzitno prelaziti preko Srbije vec od 2008. Ali medjunarodna zajednica vrlo dobro zna da je Srbija prva uvela embargo, i tu nece nikoga prevariti. Mozda ce doci do povecanja cena na kosovskom trzistu, ali bar necemo vise biti ucenjeni i omalovazavani. A srpska privreda, vlasti i gradjani neka razmisle da li je pametnije izgubiti to trziste ili tretirati komsije sa postovanjem.

sila boga ne moli

pre 12 godina

Primetio sam da niko više ne spominje rezoluciju 1244..Kosovo sam prežalio samo se nadam da će stati sa čerupanjem naše zemlje...molim boga da se zaustave na Kosovu ali ne verujem.

Incognito

pre 12 godina

Bravo za vladu! Pravi trenutak da se gradjanma mazu oci sa Kosovom!

Pusti ekonomski krah i zivotni standard! Zaboravi na korupciju i otimacinu!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE! URA URA! Sveta SrBska zemlja! itd itd

Xhoni

pre 12 godina

Jeste vi pametna vlada nekom sve da prodajete, a kod vas nista ne moze da progje, pa kde ima to bre ludi, ajde jednom upametite se dobro.

Kosovastar

pre 12 godina

"Đelić je rekao da je tom odlukom Priština prekršila CEFTA sporazum, kao i da se radi o jednoj destruktivnoj politici koja pokušava da napravi veliku štetu da bi se dobio što bolji ishod za pregovaračikm stolom."

Pa zar Srbija nije uradila tu istu destruktivnu ulogu kada je zabranila robu sa Kosova vec tri godine i kretanje ljudi vise od 12 godina?

"On je podsetio da je predlog Kosova oko carinskih pečata neprihvatljiv za Srbiju jer se kosi sa ustavom i sa državnom politikom i da je pitanje pečata tema razgovora Beograda i Prištine koji su počeli u martu ove godine." - nastavio Đelić.

Kosovske vlasti isto tako postuju SVOJ USTAV i svako drugo resenje osim pecata Republike Kosovo kosi Ustav Kosova. Zasto Pristina treba da prihvata pecate Republike Srbije a Beograd ne prihvata pecat Republike Kosovo?

U razgovorima treba da postoji JEDNAKOST.

Julius

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,
Sta ti to znaci: "Kosovo provocira...". Da nije to pretnja kakvom prackom?!
Kosovo je uvelo embargo na robu iz Srbije, kao reciprocnu protivmeru koju je Srbija vec vise godina sprovede, ne dozvoljivsi robu sa carinskim obelezjem Republike Kosovo. Privreda Kosova je trpela ogromnu stetu od vase jednostrane mere, a Vlada Kosova je suvise dugo tolerisala vase sankcije, te je krajnje vreme bilo da se odgovori istom merom.
Evropska unija je trebalo reagovati na vreme protiv srpskih vlasti, a ne sada na protivmeru kosovskih vlasti. Uostalom, Kosovo nije na putu pregovora za pristupanje EU, te nece se mnogo zabrinuti za eventualne primedbe Evropske unije.
Morate shvatiti jednom zauvek, da je Kosovo nezavisna drzava i tako ce se ponasati u odnosima sa svakom susednom ili bilo kojom drzavom - reciprocnim merama, pa se vi preracunajte da li vam vredi dara meru.

Pavle

pre 12 godina

A vi provocirate gradjane Srbije sa tajkunskim papagajskim grbom koji je usvojila vasa Vlada prosle godine.
Cak se isti pojavio na vasem sajtu, u desnom gornjem uglu.
http://www.predsednik.rs/
Taj grb je radio postovalac Nedicevog lika i dela, pa samim tim sramotno je da Predsednik jedne drzave koja bastini antifasizam na svom internet sajtu ima ovaj sramotan grb.
Na cije glasove racunate, gospodine Predsednice?

Teddy Picker

pre 12 godina

E moj Tadicu, sve si unistio misleci da ces nesto od izvuci a realnost je da nas ni Albanci ne fermaju. Ekonomija na nivou africkih zemalja, osudise samo srbe u Hagu, ubice srba na slobodi, pa i Kepiro oslobodjen, korupcija i otimacina na sve strane, sto ti ne otme drzava otme ti Miskovic za hranu. Ne vidim svrhu potojanja Srbije...Da mi je neko rekao da moze gore od onoga od pre 20 godina, rekao bi nema teorijske sanse, ali sam se zestoko prevario.

Gradjanin Srbije

pre 12 godina

Ne, ne gospodo. Ovo nije nikakva greska, vec ispravan potez Pristine. Ako je medjunarodna zajednica dala podrsku Pristini za ovaj potez (verovatno), onda svaka cast i za njih. Beograd je najveci uzrok nestabilnosti na Balkanu i kao takav treba da bude izlozen najvecim mogucim pritiscima od strane MZ. Tako je poslednjih 20 godina - sistem u Srbiji je ostao nepromenjen. Da je Milosevic ziv (i da nije uhapsen) i danas bi bio pri vrhu (ako ne i na samom vrhu) vlasti. U to, verujem, malo ko sumnja. Kao gradjanin Srbije pozdravljam ovaj cin Republike Kosova i medjunarodne zajednice i pozivam medjunarodnu zajednicu da poveca pritiske na Republiku Srbiju. To je jedini nacin kako rezimu u Srbiji moze da se slomi kicma i da se napokon region i EU oslobodi glavnog uzroka nestabilnosti na Balkanu.

DR drej

pre 12 godina

Koja Pristina?
Koje Kosovo?
Ako je kosovo nase kako onda moze neko TAMO da odlucuje sta moze a sta nemoze!
Predcednice, ako je NASE KOSOVO, Vi odlucujete sta i kako a ne neko tamo sa strane!

Brian

pre 12 godina

''Nećemo reagovati kontramerom ''
da mi uvedemo zabranu uvoza proizvoda sa Kosova ?!?!?!
Cega? Posto mnogo toga inace i uvozimo sa Kosova. Mozda eventualno semenki, kikirikija i kora za pitu?

Iks

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!

Uros

pre 12 godina

Zaista zalosno Beta objavila navodno iz nekih izvora u Briselu je receno da je ovo pogresan potez Pristine a Djelic je vidovit pa kaze EU ce ovo da osudi ,pa evo preko 40 kamiona stoji na administrativnom prelazu srpski narod je ugrozen ako ova roba ne stigne EULEX je tamo i naravno ne reaguje, a Tadic neka prati reagovanje EU i SAD ovo je ratna provokacija po meni!

Julius

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,
Vi ste provocirali Kosovo vec tri godine, zabranjujuci kretanje ljudi protok robe sa Kosova u Srbiji sa kosovskim ispravama, i sta vam je krivo sada, kad je Vlada Kosova uvela davno najavljivane reciprocne mere.
Ne uzdajte se na EU da ce naterati Kosovo da ukine uvedene mere, pre nego sto ukine vase mere - zabrane protoka kosovske robe. Kosovo nije u nikakvom procesu pregovora sa EU, te ne mora da slusa sta oni kazu, a vi
ukoliko nastavite sa destruktivnim ponasanjem prema Kosovu - mozete oduvati proces integracije!

Incognito

pre 12 godina

Bravo za vladu! Pravi trenutak da se gradjanma mazu oci sa Kosovom!

Pusti ekonomski krah i zivotni standard! Zaboravi na korupciju i otimacinu!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE! URA URA! Sveta SrBska zemlja! itd itd

Arusha

pre 12 godina

Zasto lazete narod, podsticete mrznju? A vi kako te, pa zar niste vi poceli? Imam kratko pitanje: jel moze Kosovska roba u Srbiju? Ne moze, e pa onda...Quid pro qua, ili oko za oko.

Aca

pre 12 godina

Nastavla se politika goja glasi.NISTA NE CINITI!Ocekujem od ove vlasti uvodjenje nekog poreza gradjanima ove zemlje,pobogu pa treba nadoknaditi stetu!

bear

pre 12 godina

Tako je Borise, samo ti pazi da nekog ne uvredis, a ako neko vredja, preti ili na direktan nacin steti Srbiji to nije toliko vazno. Najvaznije je da smo mi faktor stabilnosti u regionu.

MrWhite

pre 12 godina

Mene samo interesuje dal se Tadic pravi naivan ili on stvarno veruje da su Nemacka, Holandija, Austrija, Francuska, Engleska i jos par zemalja prijateljski nastrojene prema Srbiji i da Srbiju vide kao buduceg ravnopravnog partnera u EU ? Ocito je da su primetili da sargarepa radi pa sad pokusavaju da izvuku maksimum te sargarepe (priznavanje Kosova od strane Srbije), a kad se sargarepa potrosi onda cemo da stanemo u red iza Turske i zajedno sa njima uci u EU 30-og februara sledece godine.

sila boga ne moli

pre 12 godina

Primetio sam da niko više ne spominje rezoluciju 1244..Kosovo sam prežalio samo se nadam da će stati sa čerupanjem naše zemlje...molim boga da se zaustave na Kosovu ali ne verujem.

hodza

pre 12 godina

recite mi sada gospodine djelicu:srbija ne dozvoljava da iz kosova u srbiju izvozi nista,a kad je rec u suprocitetu,onda eto sada CAFTU,meni je drago da vama sada boli ovo,a kosovo moze i bez srbije,ima albaniju ,ima makedoiju,moze moze ,

ARTI

pre 12 godina

100000 manje radnih mesta u Srbiji , ako ovo potraje ali ne verujem jer sada Beograd ce moliti Pristinu da bi se sastali i priznati pecate Kosova.
I poruka za gradjane da sto pre zamene dinare za Euro jer oticice dinar na 150 jer nemaju firme vise EUra sa Kosova .

Julius

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,
Sta ti to znaci: "Kosovo provocira...". Da nije to pretnja kakvom prackom?!
Kosovo je uvelo embargo na robu iz Srbije, kao reciprocnu protivmeru koju je Srbija vec vise godina sprovede, ne dozvoljivsi robu sa carinskim obelezjem Republike Kosovo. Privreda Kosova je trpela ogromnu stetu od vase jednostrane mere, a Vlada Kosova je suvise dugo tolerisala vase sankcije, te je krajnje vreme bilo da se odgovori istom merom.
Evropska unija je trebalo reagovati na vreme protiv srpskih vlasti, a ne sada na protivmeru kosovskih vlasti. Uostalom, Kosovo nije na putu pregovora za pristupanje EU, te nece se mnogo zabrinuti za eventualne primedbe Evropske unije.
Morate shvatiti jednom zauvek, da je Kosovo nezavisna drzava i tako ce se ponasati u odnosima sa svakom susednom ili bilo kojom drzavom - reciprocnim merama, pa se vi preracunajte da li vam vredi dara meru.

Kosovastar

pre 12 godina

"Đelić je rekao da je tom odlukom Priština prekršila CEFTA sporazum, kao i da se radi o jednoj destruktivnoj politici koja pokušava da napravi veliku štetu da bi se dobio što bolji ishod za pregovaračikm stolom."

Pa zar Srbija nije uradila tu istu destruktivnu ulogu kada je zabranila robu sa Kosova vec tri godine i kretanje ljudi vise od 12 godina?

"On je podsetio da je predlog Kosova oko carinskih pečata neprihvatljiv za Srbiju jer se kosi sa ustavom i sa državnom politikom i da je pitanje pečata tema razgovora Beograda i Prištine koji su počeli u martu ove godine." - nastavio Đelić.

Kosovske vlasti isto tako postuju SVOJ USTAV i svako drugo resenje osim pecata Republike Kosovo kosi Ustav Kosova. Zasto Pristina treba da prihvata pecate Republike Srbije a Beograd ne prihvata pecat Republike Kosovo?

U razgovorima treba da postoji JEDNAKOST.

Vladimir

pre 12 godina

A sta to ****** sa Kosova "izvozi" u Srbiju ja stvarno ne znam, garantujem da mi tamo "izvozimo" bar 10 puta vise nego sto "uvozimo".

karma dhi

pre 12 godina

"Ovo je provokacija za Srbiju. Nećemo reagovati kontramerom kao što ne reagujemo ni na druge provokacije, jer nam je potrebna stabilna situacija u regionu", rekao je Tadić.

Kako cete reagovati kontramerom gospodine Tadicu, kada Srbija ima taj embargo nad Kosovom vec tri i pol godine.

Sasvim je jednostavno resiti ovaj problem. Skinite embargo nad Kosovskom robom u duhu CEFTE i EU na koju se pozivate i Kosovo ce automatksi da ukine odluku.

Dok se to ne uradi, u stvari Srbija je veliki gubitnik a ne Kosovo. Sa nase strane se nista ne menja. Jedino cokolada Made in Srbija se sada menja sa cokoladom Made in Albania (ili nesto drugo)

Dini

pre 12 godina

Jednom treba da svatite realnost da smo Drzava,ako vi stavite embargo bas nas briga valjada samo iz Srbije nije nama jedina nada da prezivimo?!!
Ako hocete dobro susedstvo i ponasajte kako trena na kraj krajeva necemo mnogo da vas molimo vise imamo i druge izbore ali nemojte da zaboravite da mi imamo izlazak na more a vi morate preku nasu drzavu!A ko mislite na brasno od Vojvodine nije jedini spas za nas imamo i druge izvore,upametite se jednom ili suprotni jos druge sanksije ce vas stavimo.....!

vec vidjeno

pre 12 godina

"Srbija će, pažljivo pratiti kako će se u vezi sa pitanjem embarga prištinskih vlasti ponašati institucije Evropske unije."Znaci opet,tek da ne zaboravimo.

mertur

pre 12 godina

Ne provociramo mi nikakav embargo mi smo vec 12 godina pod embargom. Od 1999 mi kosovari imamo UNMIK-ovu dokumentaciju (licnjake,vozacke,pasose itd.)koje srpske vlasti nisu priznavale. Ako sam ja kao gradjanin Kosova trebao licnu kartu ili pasos naravno da sam podnosio zahteve u opstini (Mitrovica) ciji sam ja gradjanin a ne Kraljevu ,Nisu ili Kragujevcu a to su srpske vlasti morale odavno priznati ili tolerisati (makar privremeno)ako su priznale UNMIK-ovu administraciju na Kosovu. Eh sad kao necemo pustati kosovsku robu, kosovske auto oznake, kosovske pasose,licne karte itd. jer na njima ne stoje UNMIK-ova obelezja. Kupljenje vremena i poena pred izbore preko licemerja i nista drugo. Ajde svi kolektivno da odemo na odmor da nam se glave ohlade pa da nastavimo u septembar kao Edita i Borko.
+

Dasa

pre 12 godina

Kakvo licemerje, kakvo bacanje prasine u oci. Kao nece odgovoriti kontramerama, a kosovska roba ne moze ni tranzitno prelaziti preko Srbije vec od 2008. Ali medjunarodna zajednica vrlo dobro zna da je Srbija prva uvela embargo, i tu nece nikoga prevariti. Mozda ce doci do povecanja cena na kosovskom trzistu, ali bar necemo vise biti ucenjeni i omalovazavani. A srpska privreda, vlasti i gradjani neka razmisle da li je pametnije izgubiti to trziste ili tretirati komsije sa postovanjem.

Xhoni

pre 12 godina

Jeste vi pametna vlada nekom sve da prodajete, a kod vas nista ne moze da progje, pa kde ima to bre ludi, ajde jednom upametite se dobro.

vuk ali ne drašković

pre 12 godina

1. Koje su to zemlje iz medjunarodne zajednice koje su nagovorile Prištinu na ovaj potez...molim da ih imenujete
2. Ako je Kosovo stvarno još uvek deo Srbije, šta će te vi kao predsednik i vlada Srbije da preduzmete....koje su konkretne mere
3. Ako je Kosovo stvarno još uvek deo Srbije zašto se u našoj južnoj pokrajni ne nalaze policijske i vojne snage Republike Srbije

Pz

pre 12 godina

Uvazeni G prdesednik Tadic ima problema sa orjentacijom u vremenu jer kaze da Srbija nece primeniti iste mere! Pa kako moze nesto biti u buducnosti kad se vec desilo pre 3 godine tj izvoz robe sa Kosova je zabranjen odmah po proglasenju nezavisnosti 2008 godine. Bas bih voleo da vidim kako bi izgledalo kad bi Srbija resila da primeni iste mere i koje bi bile posledice te mere imale na firme sa Kosova (citaj nikakve)
Sustina ovakve pateticne reakcije jeste da Srbija nije ocekivala da je vlada Republike Kosovo ozbiljna u svojim namerama kao prvo a kao najvaznije jeste da se ovakvom merom po prvi put Kosovo ponelo prema Srbiji kao ravnopravno. I to je najveci problem ...jer jos nije sazrela svest u Srbiji da Kosovski Albanci niu vise gradjani drugog reda u Srbiji vec svoj na svome u nezavisnom Kosovu.

momabrazil

pre 12 godina

pa sto sad 20 000 srba ne podje dole da oslobodi te kamione tj da ih prvede preko granice, bez oruzja i sa pesmom .....; nema od vas na vlasti nista smao cuvate polozaje i niosta, priznajte vec jednom to Kosovo kad bolje i ne znate

magla

pre 12 godina

Izgleda da je vlastima u Srbija popustila pažnja. Pre par dana Thaci je vozio kombajn na nekoj njivi kod Lipljana. I tu je rečeno da će Kosovo ove godine pokriti svoje potrebe pšenicom 70%. Prema tome, videćemo se dogodine. A do tada Srbija gubi preko 270 miliona Evra godišnje.
Nešto razmišljam...?

Milko

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak da je potez Prištine provokacija i da Beograd neće istim merama odgovoriti na tu odluku. "

Zar nije država Srbija uvela neke zabrane za "uvoz" roba sa Kosova, mada ga smatra svojom teritorijom, pre 2-3 godine.
Sada nam se naša dvoličnost obija o glavu.

svašta !

pre 12 godina

I šta sad? Pošto ste vi opet nešto zabrljali, mi treba da zaboravimo na ponižavajuće uslove u kojima živimo ( opet vašom krivicom ) i da navijamo za " naše". Vi niste "naši", vi ste nešto odrođeno od naroda, ali i od pameti, poštenja... Naši neprijatelji ste vi, gospodo političari!

lolz

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!
(Iks, 21. jul 2011 19:04)

Blago "državi" kojoj Albanija daje luke i puteve, a čiji su najveći ekonomski saveznici Makedonija, Turska i Crna Gora.

NEMA VEZE

pre 12 godina

Politika srbije ko ne zna tacno bi rekao da su oni posteni i postuju prava.Ali posto sada svi znaju kako oni pricaju i kako lazu nije ni cudo,kako Tadic prica samo pitam ja gospodina tadica sto nije se javio kad srbija stavila embargo za robu iz kosova.To znaci da srbija ima pravo sve a niko drugi njima ne smije nista jer nije po medjunarodnoj pravu,to mozes gospodine tamo u skoli djecu da i lazes a nikoga vise hvala.

Rock

pre 12 godina

Podrzavam ovo sto rade ovi sa Kosova!!
Kad Srbija cuti,svi mutavi i pustaju **** da nas sve vise pokopava...tj sta jos vise,pokopali nas do dna...nema posla,nema zivota,leba bre nemamo da jedemo!I jos plus svi sa strana nas driblaju a nas presednik se izvinjava i prosipa neke gluposti....a sto je najgore i mi smo postali isti kao i oni...sedimo za kompom i isto kao presednik,prosipamo filozofiju...ja bih sad zapalio na ulicu(ali ne sa stiroporom..vec sa motkom)...al sam se ne moze!
I da...ne brinem se uopste za Srbe sa Kosova...kladim se da ce im ovi dati mnogo bolji zivot nego sto ce im Srbija ponuditi...samo polako!

Nikola

pre 12 godina

******* Jeste li sposobni vi nesto u zivotu da uradite ili samo da lazete i da se slikate?! Ovo nije EU, i ne treba da bude EU, mi mozemo da pristupimo EU ako je to dobro za nase interese, a ne da im predajemo i ono sto nam ne traze posto smo im dali ***!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Za mene licno ovaj problem je vrlo jednostavno resiti !
S'obzirom da Srbija insistira da na robi uvezenoj sa Kosova stoji carinski pečat "UNMIK Kosovo" koji je prihvatljiv za Srbiju, verujem da bi i Kosovo prihvatilo robu iz Srbije sa carinskim pečatom "UNMIK SRBIJA"!
S'obzirom da se ovde radi o "unutrasnjem pitanju" izmedju "matice drzave" i njene "juzne pokrajine" ne vidim nikakav problem u tome ako bi celokupna roba Srbije pa tako i njene "juzne pokrajine" nosila UNMIKOV pecat !

mile

pre 12 godina

nino iz londona samo se ti gusi u londonskoj magli a za srbiju ne brini ima o njoj ko da brine kroz istoriju se okkretalo kolo srece i okretace se ,nemoj neki cunami da sastavi london jednog dana ghghghghgh !!!!

Highway

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!
(Iks, 21. jul 2011 19:04)
Autoput nemate, samo projekat. Osim ako ne računate onih 5-6 km oko Prištine. Postoji samo trasa Drač-Kukeš, a ka'će kroz Kosovo ne zna se. Btw, smisao tog autoputa nije da se spoji samo sa ljubljenim Kosovom, već da ceo region poveže sa koridorom 10, koji, gle čuda ide baš kroz Srbiju ( jer ni jedan ne ide kroz Albaniju, baš čudno ) Ni Makedonci, ni Grci nemaju interesa da rade taj deo E-65 prema Albaniji, tako da ćete do njih i dalje na magarcima. Ukratko, džabe se raduješ !
O struji i robi u sledećem broju, ako se opet javiš

kole

pre 12 godina

ma jer mi to ocekujemo da nasi prijatelji iz eu to osude !! e pa mislim da se srpski mrzitelji iz eu nece toga setiti iz prostog razloga sto nam oni nisu prijatelji i sto mi tamo nemamo prijatelje ,a posto srpski narod tamo nema prijatelje ja necu u evropsku uniju ,daj te referendum po tom pitanju i mislim da cu biti u vecini ! a vi vidite pa se albancima izvinite posto nista drugo ne znate mozda vam to i pomogne !

Ivan

pre 12 godina

Komšije Albanci kako vas samo zamajavaju. Srbija nije nikad uvela embargo na robu sa Kosova ako ona ima deklaraciju kakva priliči jednoj pokrajini koja hoće da bude nezavisna a nema je ni u UN, ni u sportskim organizacijama, nema čak ni pozivni broj za telefon.

Nemate državo i u ovom obliku je nećete ni imati sve dok ne sednete za sto sa Srbima i ne dogovorite se.

Uros

pre 12 godina

Dok Tadic ceka i prati reakciju SAD i EU nas budzet Srbije gubi hiljade evra kao i nasi privrednici zbog ovog embarga koji je uveo Hasim Taci i sma tadic kaze da iza ovoga stoje u sponzori Kosova iz medjunarodne zajednice pa ne znam kakvu reakciju ocekuje bas od tih koji ovo podrzavaju sem ove reakcije potparolke Gundelj nista drugo nece ni biti cak ni ona nije ni osudila ovaj potez Pristine vec rekla da s eobe strane suzdrze od jednostranih poteza sto je jedna uopstena izjava!

smeshni bota i mi svi sa njim

pre 12 godina

Dezurni albanski komentatori na smesan nacin pokusavaju da zamenjuju teze i da se predstave kao neka zrtva koja je eto "sirota" morala da reaguje. Nesto slicno Albanci izigravaju vec decenijama i takvim licemernim zamenama teza vec i predugo sminkaju svoje sovinisticke pretenzije i projekte na Kosovu i u regionu. Zapanjuje da jos uvek postoje ljudi koji nasedaju na te albanske price i zamene teza.
Elem, Srbija nije uvela nikakav embargo na izvoz sa Kosova. Srbija insistira na posovanju CEFTA sporazuma koji je potpisao UNMIK i gde stoji da je vazeci pecat onaj na kome pise UNMIK-KOSOVO. I tu je kraj price. Albanci ako zele da izvoze robu treba da postuju vazeci sporazume a ako nece da koriste pecate UNMIK-KOSOVO neka se prijave za clanstvo u CEFTI i neka potpisu ponovo sporazum gde ce stajati da su vazeci pecati na kojima pise "drzava kosova". Posto i sami znaju da kao "drzava kosova" nece uci u CEFTU kao sto nece uci ni u UN, OEBS-, Savet Evrope i bilo koju drugu medjunarodnu organziaciju iz prostog razloga sto nisu nikakva suverena i nezavisna drzava nego samo jedan izdrzavani i marionetski PROTEKTORAT onda se i pokusava sa ovakvim smesnim i providnim pokusajima i pritiscima. Albanski nacionalisti ponovo jednostrano krse sporazume, ponovo jednostrano pokusavaju da nametnu svoje nacionalisticke interese, ponovo Amerikanci stoje iza svega ovoga i za divno cudo osim albanskih nacionalista koji naravno podrzavaju nacionalisticku politiku svoje "drzave" imaju i podrsku dela gradjana Srbije -ili makar tako izgleda jer izgleda da jedni te isti isti likovi ali sa razlicitim nadimcima pisu ovde svoje ushicene komentare podrske albanskim nacionalistima i njihovim potezima. U svakom slucaju, Tadic bi trebao da reaguje i da najzad odgovori na provokacije jer ta njegova "miroljubiva" odnosno beskicmenjacka politika osim tapsanja po ledjimau Vasingtonu i to samo za njega, nije donela nista dobro ovoj drzavi.

zeka veliki

pre 12 godina

Naravno da necemo da reagujemo na taj njihov embargo jer za gospodina tadica to nije demokracki mogu da nam rade sta zele a mi samo da gledamo!!TUZNO

xx

pre 12 godina

Da li je to odluka Kosovske Vlade/Skupstine ili neke grupe DRUMSKIH PIRATA/EKSTREMISTA- TREBA DA SE PREISPITA -ZAR NE??????? U 1./2.SLUCAJU JE TO PROBLEM ZA EU- ILI U 3./4. ZA KOSOVSKU POLICIJU- ZAR NE??????

kosovar

pre 12 godina

Zar ima ovoliki broj kosovskih Albanaca da ovako dobro pricaju srpski?
(Bobo Scepanovic, 21. jul 2011 21:03)
hahahahahahaha a shto ne pitash brata hrvata,boshnjaka,slovenca,rusa,slovaka,poljaka,ceha,belorusa. dali ovo je srpski? i dali je ovo srpsko pismo.
sada i slavenski jezik ste pretvorili u srpski i latinicu u srpski.
ko shto vi svi znate da vi ste slavi i vash jezik je slavski niko od vas nema svoj jezik nego ste ga tako nazvali po vashim krajinama koj ste pretvorili u drzave,da se razumemo poljak nema svoj jezik,rus nema svoj jezik,boshnjak nema svoj jezik,crnogorac nema svoj jezik,ko nit bulgari i fyromanci , isto ko da kazhu na kosovu da albanci tamo pricaju kosovarski zato shto im je dijalekt drugaciji pa ce se to zvat kosovarskim.ma okacite to macki u rep, slavi ne meshajte babe i zhabe

student prava

pre 12 godina

najobičniji potez kosovskih vlasti u pokušaju da se pokaže da nešto rade i da nekako reaguju, jer u javnosti se stvara slika da gube za pregovaračkim stolom... a realnost je da ovu odluku jednostavno ne mogu da održe i - ma koliko ne gotivio petrovića i đelića - u pravu su obojica.

zato se uopšte ne uzbuđujem oko ovoga, rešiće se to vrlo brzo. veće je pitanje zašto država ne izmiruje vojvođanski budžet i uništava u potpunosti vojvođansku građevinsku delatnost (pre svega). zašto radnici čekaju po nekoliko meseci platu za ono što su čestito radili na suncu dok se gospoda ministri u klimatizovanim vozilima vozaju u krugu dvojke... zašto to ne izlazi u medije...

italian

pre 12 godina

ne mislim da serbski narod jos veruje lazima i politikama politiqara u beogradu da je kosovo serbska kraina visi politicaar od millosevica ne moze da ima serbija ali gde je sada on je uberzao nezavisnost kosova danas imamo jos jedno priznanje krajne je vreme da se olrenemo saradnje ali kao dve derzave ako serbija misli na proslost ostaje gde je sada ako misli na europu treba da menja politiku prema kosovu mozemo da zivimo i da saradujemo kao dobre komsije ali nikad vise pod jednim krovom nisa neki nacionalista ali mislim da sve je gotovo prosle su vreme diktature jedna demokratska serbija ne moze zajedno sa losovom za to sta kada bi bili albanci ravno pravni narod u serbiji kroz 10 godina bili bi gazda serbije za to shto bi pravili po desetoro dece a u beogradu govorio se albanski to serbija ne zeli a shto mislite sada .

mutke

pre 12 godina

Hitno treba neki odgovor nema cekanja u pitanju je ekonomija zemlje od nedelje ce evro na 110 pa slede otpustanja ovu nasu malu zemlju i jaca kisa poremeti!Politicari resavajte to inace vas cekaju socijalni nemiri a zemlja se nece opraviti posle toga jako dugo!

Mbreti

pre 12 godina

Autoput nemate, samo projekat. Osim ako ne računate onih 5-6 km oko Prištine. Postoji samo trasa Drač-Kukeš, a ka'će kroz Kosovo ne zna se. Btw, smisao tog autoputa nije da se spoji samo sa ljubljenim Kosovom, već da ceo region poveže sa koridorom 10, koji, gle čuda ide baš kroz Srbiju ( jer ni jedan ne ide kroz Albaniju, baš čudno ) Ni Makedonci, ni Grci nemaju interesa da rade taj deo E-65 prema Albaniji, tako da ćete do njih i dalje na magarcima. Ukratko, džabe se raduješ !
O struji i robi u sledećem broju, ako se opet javiš
(Highway, 22. jul 2011 07:58)
Mozes da sanjas to ti je bezplato. Izgleda se nisi primao UPDATE davno. NISTA ama BAS NISTA ne treba nam od vas.
Ja licno nista ne kupujem srpko od posle rata i imam ama bas sve sto mi treba.
Imam dosta robe kvalitetno i sa dobrim cenama, ne morate da se brinete za nase pare.
Bicemo online posle mesec dana pa da vidimo jel se mi RADUJEMO DZABE, mozda qe i biti i razlog da se radujemo i vise?, mozda ce te priznati Republiku KOSOVA?

Gradjanin Srbije

pre 12 godina

Ne, ne gospodo. Ovo nije nikakva greska, vec ispravan potez Pristine. Ako je medjunarodna zajednica dala podrsku Pristini za ovaj potez (verovatno), onda svaka cast i za njih. Beograd je najveci uzrok nestabilnosti na Balkanu i kao takav treba da bude izlozen najvecim mogucim pritiscima od strane MZ. Tako je poslednjih 20 godina - sistem u Srbiji je ostao nepromenjen. Da je Milosevic ziv (i da nije uhapsen) i danas bi bio pri vrhu (ako ne i na samom vrhu) vlasti. U to, verujem, malo ko sumnja. Kao gradjanin Srbije pozdravljam ovaj cin Republike Kosova i medjunarodne zajednice i pozivam medjunarodnu zajednicu da poveca pritiske na Republiku Srbiju. To je jedini nacin kako rezimu u Srbiji moze da se slomi kicma i da se napokon region i EU oslobodi glavnog uzroka nestabilnosti na Balkanu.

Iks

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!

Julius

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,
Vi ste provocirali Kosovo vec tri godine, zabranjujuci kretanje ljudi protok robe sa Kosova u Srbiji sa kosovskim ispravama, i sta vam je krivo sada, kad je Vlada Kosova uvela davno najavljivane reciprocne mere.
Ne uzdajte se na EU da ce naterati Kosovo da ukine uvedene mere, pre nego sto ukine vase mere - zabrane protoka kosovske robe. Kosovo nije u nikakvom procesu pregovora sa EU, te ne mora da slusa sta oni kazu, a vi
ukoliko nastavite sa destruktivnim ponasanjem prema Kosovu - mozete oduvati proces integracije!

Dini

pre 12 godina

Jednom treba da svatite realnost da smo Drzava,ako vi stavite embargo bas nas briga valjada samo iz Srbije nije nama jedina nada da prezivimo?!!
Ako hocete dobro susedstvo i ponasajte kako trena na kraj krajeva necemo mnogo da vas molimo vise imamo i druge izbore ali nemojte da zaboravite da mi imamo izlazak na more a vi morate preku nasu drzavu!A ko mislite na brasno od Vojvodine nije jedini spas za nas imamo i druge izvore,upametite se jednom ili suprotni jos druge sanksije ce vas stavimo.....!

Arusha

pre 12 godina

Zasto lazete narod, podsticete mrznju? A vi kako te, pa zar niste vi poceli? Imam kratko pitanje: jel moze Kosovska roba u Srbiju? Ne moze, e pa onda...Quid pro qua, ili oko za oko.

Dasa

pre 12 godina

Kakvo licemerje, kakvo bacanje prasine u oci. Kao nece odgovoriti kontramerama, a kosovska roba ne moze ni tranzitno prelaziti preko Srbije vec od 2008. Ali medjunarodna zajednica vrlo dobro zna da je Srbija prva uvela embargo, i tu nece nikoga prevariti. Mozda ce doci do povecanja cena na kosovskom trzistu, ali bar necemo vise biti ucenjeni i omalovazavani. A srpska privreda, vlasti i gradjani neka razmisle da li je pametnije izgubiti to trziste ili tretirati komsije sa postovanjem.

Incognito

pre 12 godina

Bravo za vladu! Pravi trenutak da se gradjanma mazu oci sa Kosovom!

Pusti ekonomski krah i zivotni standard! Zaboravi na korupciju i otimacinu!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE! URA URA! Sveta SrBska zemlja! itd itd

Julius

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,
Sta ti to znaci: "Kosovo provocira...". Da nije to pretnja kakvom prackom?!
Kosovo je uvelo embargo na robu iz Srbije, kao reciprocnu protivmeru koju je Srbija vec vise godina sprovede, ne dozvoljivsi robu sa carinskim obelezjem Republike Kosovo. Privreda Kosova je trpela ogromnu stetu od vase jednostrane mere, a Vlada Kosova je suvise dugo tolerisala vase sankcije, te je krajnje vreme bilo da se odgovori istom merom.
Evropska unija je trebalo reagovati na vreme protiv srpskih vlasti, a ne sada na protivmeru kosovskih vlasti. Uostalom, Kosovo nije na putu pregovora za pristupanje EU, te nece se mnogo zabrinuti za eventualne primedbe Evropske unije.
Morate shvatiti jednom zauvek, da je Kosovo nezavisna drzava i tako ce se ponasati u odnosima sa svakom susednom ili bilo kojom drzavom - reciprocnim merama, pa se vi preracunajte da li vam vredi dara meru.

ARTI

pre 12 godina

100000 manje radnih mesta u Srbiji , ako ovo potraje ali ne verujem jer sada Beograd ce moliti Pristinu da bi se sastali i priznati pecate Kosova.
I poruka za gradjane da sto pre zamene dinare za Euro jer oticice dinar na 150 jer nemaju firme vise EUra sa Kosova .

DR drej

pre 12 godina

Koja Pristina?
Koje Kosovo?
Ako je kosovo nase kako onda moze neko TAMO da odlucuje sta moze a sta nemoze!
Predcednice, ako je NASE KOSOVO, Vi odlucujete sta i kako a ne neko tamo sa strane!

hodza

pre 12 godina

recite mi sada gospodine djelicu:srbija ne dozvoljava da iz kosova u srbiju izvozi nista,a kad je rec u suprocitetu,onda eto sada CAFTU,meni je drago da vama sada boli ovo,a kosovo moze i bez srbije,ima albaniju ,ima makedoiju,moze moze ,

Kosovastar

pre 12 godina

"Đelić je rekao da je tom odlukom Priština prekršila CEFTA sporazum, kao i da se radi o jednoj destruktivnoj politici koja pokušava da napravi veliku štetu da bi se dobio što bolji ishod za pregovaračikm stolom."

Pa zar Srbija nije uradila tu istu destruktivnu ulogu kada je zabranila robu sa Kosova vec tri godine i kretanje ljudi vise od 12 godina?

"On je podsetio da je predlog Kosova oko carinskih pečata neprihvatljiv za Srbiju jer se kosi sa ustavom i sa državnom politikom i da je pitanje pečata tema razgovora Beograda i Prištine koji su počeli u martu ove godine." - nastavio Đelić.

Kosovske vlasti isto tako postuju SVOJ USTAV i svako drugo resenje osim pecata Republike Kosovo kosi Ustav Kosova. Zasto Pristina treba da prihvata pecate Republike Srbije a Beograd ne prihvata pecat Republike Kosovo?

U razgovorima treba da postoji JEDNAKOST.

karma dhi

pre 12 godina

"Ovo je provokacija za Srbiju. Nećemo reagovati kontramerom kao što ne reagujemo ni na druge provokacije, jer nam je potrebna stabilna situacija u regionu", rekao je Tadić.

Kako cete reagovati kontramerom gospodine Tadicu, kada Srbija ima taj embargo nad Kosovom vec tri i pol godine.

Sasvim je jednostavno resiti ovaj problem. Skinite embargo nad Kosovskom robom u duhu CEFTE i EU na koju se pozivate i Kosovo ce automatksi da ukine odluku.

Dok se to ne uradi, u stvari Srbija je veliki gubitnik a ne Kosovo. Sa nase strane se nista ne menja. Jedino cokolada Made in Srbija se sada menja sa cokoladom Made in Albania (ili nesto drugo)

Uros

pre 12 godina

Zaista zalosno Beta objavila navodno iz nekih izvora u Briselu je receno da je ovo pogresan potez Pristine a Djelic je vidovit pa kaze EU ce ovo da osudi ,pa evo preko 40 kamiona stoji na administrativnom prelazu srpski narod je ugrozen ako ova roba ne stigne EULEX je tamo i naravno ne reaguje, a Tadic neka prati reagovanje EU i SAD ovo je ratna provokacija po meni!

Pavle

pre 12 godina

A vi provocirate gradjane Srbije sa tajkunskim papagajskim grbom koji je usvojila vasa Vlada prosle godine.
Cak se isti pojavio na vasem sajtu, u desnom gornjem uglu.
http://www.predsednik.rs/
Taj grb je radio postovalac Nedicevog lika i dela, pa samim tim sramotno je da Predsednik jedne drzave koja bastini antifasizam na svom internet sajtu ima ovaj sramotan grb.
Na cije glasove racunate, gospodine Predsednice?

Xhoni

pre 12 godina

Jeste vi pametna vlada nekom sve da prodajete, a kod vas nista ne moze da progje, pa kde ima to bre ludi, ajde jednom upametite se dobro.

Teddy Picker

pre 12 godina

E moj Tadicu, sve si unistio misleci da ces nesto od izvuci a realnost je da nas ni Albanci ne fermaju. Ekonomija na nivou africkih zemalja, osudise samo srbe u Hagu, ubice srba na slobodi, pa i Kepiro oslobodjen, korupcija i otimacina na sve strane, sto ti ne otme drzava otme ti Miskovic za hranu. Ne vidim svrhu potojanja Srbije...Da mi je neko rekao da moze gore od onoga od pre 20 godina, rekao bi nema teorijske sanse, ali sam se zestoko prevario.

Brian

pre 12 godina

''Nećemo reagovati kontramerom ''
da mi uvedemo zabranu uvoza proizvoda sa Kosova ?!?!?!
Cega? Posto mnogo toga inace i uvozimo sa Kosova. Mozda eventualno semenki, kikirikija i kora za pitu?

Ivan

pre 12 godina

Komšije Albanci kako vas samo zamajavaju. Srbija nije nikad uvela embargo na robu sa Kosova ako ona ima deklaraciju kakva priliči jednoj pokrajini koja hoće da bude nezavisna a nema je ni u UN, ni u sportskim organizacijama, nema čak ni pozivni broj za telefon.

Nemate državo i u ovom obliku je nećete ni imati sve dok ne sednete za sto sa Srbima i ne dogovorite se.

mertur

pre 12 godina

Ne provociramo mi nikakav embargo mi smo vec 12 godina pod embargom. Od 1999 mi kosovari imamo UNMIK-ovu dokumentaciju (licnjake,vozacke,pasose itd.)koje srpske vlasti nisu priznavale. Ako sam ja kao gradjanin Kosova trebao licnu kartu ili pasos naravno da sam podnosio zahteve u opstini (Mitrovica) ciji sam ja gradjanin a ne Kraljevu ,Nisu ili Kragujevcu a to su srpske vlasti morale odavno priznati ili tolerisati (makar privremeno)ako su priznale UNMIK-ovu administraciju na Kosovu. Eh sad kao necemo pustati kosovsku robu, kosovske auto oznake, kosovske pasose,licne karte itd. jer na njima ne stoje UNMIK-ova obelezja. Kupljenje vremena i poena pred izbore preko licemerja i nista drugo. Ajde svi kolektivno da odemo na odmor da nam se glave ohlade pa da nastavimo u septembar kao Edita i Borko.
+

MrWhite

pre 12 godina

Mene samo interesuje dal se Tadic pravi naivan ili on stvarno veruje da su Nemacka, Holandija, Austrija, Francuska, Engleska i jos par zemalja prijateljski nastrojene prema Srbiji i da Srbiju vide kao buduceg ravnopravnog partnera u EU ? Ocito je da su primetili da sargarepa radi pa sad pokusavaju da izvuku maksimum te sargarepe (priznavanje Kosova od strane Srbije), a kad se sargarepa potrosi onda cemo da stanemo u red iza Turske i zajedno sa njima uci u EU 30-og februara sledece godine.

Vladimir

pre 12 godina

A sta to ****** sa Kosova "izvozi" u Srbiju ja stvarno ne znam, garantujem da mi tamo "izvozimo" bar 10 puta vise nego sto "uvozimo".

lolz

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!
(Iks, 21. jul 2011 19:04)

Blago "državi" kojoj Albanija daje luke i puteve, a čiji su najveći ekonomski saveznici Makedonija, Turska i Crna Gora.

bear

pre 12 godina

Tako je Borise, samo ti pazi da nekog ne uvredis, a ako neko vredja, preti ili na direktan nacin steti Srbiji to nije toliko vazno. Najvaznije je da smo mi faktor stabilnosti u regionu.

magla

pre 12 godina

Izgleda da je vlastima u Srbija popustila pažnja. Pre par dana Thaci je vozio kombajn na nekoj njivi kod Lipljana. I tu je rečeno da će Kosovo ove godine pokriti svoje potrebe pšenicom 70%. Prema tome, videćemo se dogodine. A do tada Srbija gubi preko 270 miliona Evra godišnje.
Nešto razmišljam...?

sila boga ne moli

pre 12 godina

Primetio sam da niko više ne spominje rezoluciju 1244..Kosovo sam prežalio samo se nadam da će stati sa čerupanjem naše zemlje...molim boga da se zaustave na Kosovu ali ne verujem.

mile

pre 12 godina

nino iz londona samo se ti gusi u londonskoj magli a za srbiju ne brini ima o njoj ko da brine kroz istoriju se okkretalo kolo srece i okretace se ,nemoj neki cunami da sastavi london jednog dana ghghghghgh !!!!

momabrazil

pre 12 godina

pa sto sad 20 000 srba ne podje dole da oslobodi te kamione tj da ih prvede preko granice, bez oruzja i sa pesmom .....; nema od vas na vlasti nista smao cuvate polozaje i niosta, priznajte vec jednom to Kosovo kad bolje i ne znate

kosovar

pre 12 godina

Zar ima ovoliki broj kosovskih Albanaca da ovako dobro pricaju srpski?
(Bobo Scepanovic, 21. jul 2011 21:03)
hahahahahahaha a shto ne pitash brata hrvata,boshnjaka,slovenca,rusa,slovaka,poljaka,ceha,belorusa. dali ovo je srpski? i dali je ovo srpsko pismo.
sada i slavenski jezik ste pretvorili u srpski i latinicu u srpski.
ko shto vi svi znate da vi ste slavi i vash jezik je slavski niko od vas nema svoj jezik nego ste ga tako nazvali po vashim krajinama koj ste pretvorili u drzave,da se razumemo poljak nema svoj jezik,rus nema svoj jezik,boshnjak nema svoj jezik,crnogorac nema svoj jezik,ko nit bulgari i fyromanci , isto ko da kazhu na kosovu da albanci tamo pricaju kosovarski zato shto im je dijalekt drugaciji pa ce se to zvat kosovarskim.ma okacite to macki u rep, slavi ne meshajte babe i zhabe

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Za mene licno ovaj problem je vrlo jednostavno resiti !
S'obzirom da Srbija insistira da na robi uvezenoj sa Kosova stoji carinski pečat "UNMIK Kosovo" koji je prihvatljiv za Srbiju, verujem da bi i Kosovo prihvatilo robu iz Srbije sa carinskim pečatom "UNMIK SRBIJA"!
S'obzirom da se ovde radi o "unutrasnjem pitanju" izmedju "matice drzave" i njene "juzne pokrajine" ne vidim nikakav problem u tome ako bi celokupna roba Srbije pa tako i njene "juzne pokrajine" nosila UNMIKOV pecat !

Highway

pre 12 godina

Dzabe i da krecis Srbijo necemo vise da kupimo vase proizvode i da nema embarga. Imamo autoput, luku koja nam je Albanija poklonila, Makedoniju, CG, Tursku, ne trebamo vas vise. Uzecemo i struje od Albanije a i telefonski kod. Ostajte nam lepo!
(Iks, 21. jul 2011 19:04)
Autoput nemate, samo projekat. Osim ako ne računate onih 5-6 km oko Prištine. Postoji samo trasa Drač-Kukeš, a ka'će kroz Kosovo ne zna se. Btw, smisao tog autoputa nije da se spoji samo sa ljubljenim Kosovom, već da ceo region poveže sa koridorom 10, koji, gle čuda ide baš kroz Srbiju ( jer ni jedan ne ide kroz Albaniju, baš čudno ) Ni Makedonci, ni Grci nemaju interesa da rade taj deo E-65 prema Albaniji, tako da ćete do njih i dalje na magarcima. Ukratko, džabe se raduješ !
O struji i robi u sledećem broju, ako se opet javiš

smeshni bota i mi svi sa njim

pre 12 godina

Dezurni albanski komentatori na smesan nacin pokusavaju da zamenjuju teze i da se predstave kao neka zrtva koja je eto "sirota" morala da reaguje. Nesto slicno Albanci izigravaju vec decenijama i takvim licemernim zamenama teza vec i predugo sminkaju svoje sovinisticke pretenzije i projekte na Kosovu i u regionu. Zapanjuje da jos uvek postoje ljudi koji nasedaju na te albanske price i zamene teza.
Elem, Srbija nije uvela nikakav embargo na izvoz sa Kosova. Srbija insistira na posovanju CEFTA sporazuma koji je potpisao UNMIK i gde stoji da je vazeci pecat onaj na kome pise UNMIK-KOSOVO. I tu je kraj price. Albanci ako zele da izvoze robu treba da postuju vazeci sporazume a ako nece da koriste pecate UNMIK-KOSOVO neka se prijave za clanstvo u CEFTI i neka potpisu ponovo sporazum gde ce stajati da su vazeci pecati na kojima pise "drzava kosova". Posto i sami znaju da kao "drzava kosova" nece uci u CEFTU kao sto nece uci ni u UN, OEBS-, Savet Evrope i bilo koju drugu medjunarodnu organziaciju iz prostog razloga sto nisu nikakva suverena i nezavisna drzava nego samo jedan izdrzavani i marionetski PROTEKTORAT onda se i pokusava sa ovakvim smesnim i providnim pokusajima i pritiscima. Albanski nacionalisti ponovo jednostrano krse sporazume, ponovo jednostrano pokusavaju da nametnu svoje nacionalisticke interese, ponovo Amerikanci stoje iza svega ovoga i za divno cudo osim albanskih nacionalista koji naravno podrzavaju nacionalisticku politiku svoje "drzave" imaju i podrsku dela gradjana Srbije -ili makar tako izgleda jer izgleda da jedni te isti isti likovi ali sa razlicitim nadimcima pisu ovde svoje ushicene komentare podrske albanskim nacionalistima i njihovim potezima. U svakom slucaju, Tadic bi trebao da reaguje i da najzad odgovori na provokacije jer ta njegova "miroljubiva" odnosno beskicmenjacka politika osim tapsanja po ledjimau Vasingtonu i to samo za njega, nije donela nista dobro ovoj drzavi.

Aca

pre 12 godina

Nastavla se politika goja glasi.NISTA NE CINITI!Ocekujem od ove vlasti uvodjenje nekog poreza gradjanima ove zemlje,pobogu pa treba nadoknaditi stetu!

NEMA VEZE

pre 12 godina

Politika srbije ko ne zna tacno bi rekao da su oni posteni i postuju prava.Ali posto sada svi znaju kako oni pricaju i kako lazu nije ni cudo,kako Tadic prica samo pitam ja gospodina tadica sto nije se javio kad srbija stavila embargo za robu iz kosova.To znaci da srbija ima pravo sve a niko drugi njima ne smije nista jer nije po medjunarodnoj pravu,to mozes gospodine tamo u skoli djecu da i lazes a nikoga vise hvala.

vuk ali ne drašković

pre 12 godina

1. Koje su to zemlje iz medjunarodne zajednice koje su nagovorile Prištinu na ovaj potez...molim da ih imenujete
2. Ako je Kosovo stvarno još uvek deo Srbije, šta će te vi kao predsednik i vlada Srbije da preduzmete....koje su konkretne mere
3. Ako je Kosovo stvarno još uvek deo Srbije zašto se u našoj južnoj pokrajni ne nalaze policijske i vojne snage Republike Srbije

Rock

pre 12 godina

Podrzavam ovo sto rade ovi sa Kosova!!
Kad Srbija cuti,svi mutavi i pustaju **** da nas sve vise pokopava...tj sta jos vise,pokopali nas do dna...nema posla,nema zivota,leba bre nemamo da jedemo!I jos plus svi sa strana nas driblaju a nas presednik se izvinjava i prosipa neke gluposti....a sto je najgore i mi smo postali isti kao i oni...sedimo za kompom i isto kao presednik,prosipamo filozofiju...ja bih sad zapalio na ulicu(ali ne sa stiroporom..vec sa motkom)...al sam se ne moze!
I da...ne brinem se uopste za Srbe sa Kosova...kladim se da ce im ovi dati mnogo bolji zivot nego sto ce im Srbija ponuditi...samo polako!

kole

pre 12 godina

ma jer mi to ocekujemo da nasi prijatelji iz eu to osude !! e pa mislim da se srpski mrzitelji iz eu nece toga setiti iz prostog razloga sto nam oni nisu prijatelji i sto mi tamo nemamo prijatelje ,a posto srpski narod tamo nema prijatelje ja necu u evropsku uniju ,daj te referendum po tom pitanju i mislim da cu biti u vecini ! a vi vidite pa se albancima izvinite posto nista drugo ne znate mozda vam to i pomogne !

Nikola

pre 12 godina

******* Jeste li sposobni vi nesto u zivotu da uradite ili samo da lazete i da se slikate?! Ovo nije EU, i ne treba da bude EU, mi mozemo da pristupimo EU ako je to dobro za nase interese, a ne da im predajemo i ono sto nam ne traze posto smo im dali ***!

vec vidjeno

pre 12 godina

"Srbija će, pažljivo pratiti kako će se u vezi sa pitanjem embarga prištinskih vlasti ponašati institucije Evropske unije."Znaci opet,tek da ne zaboravimo.

Pz

pre 12 godina

Uvazeni G prdesednik Tadic ima problema sa orjentacijom u vremenu jer kaze da Srbija nece primeniti iste mere! Pa kako moze nesto biti u buducnosti kad se vec desilo pre 3 godine tj izvoz robe sa Kosova je zabranjen odmah po proglasenju nezavisnosti 2008 godine. Bas bih voleo da vidim kako bi izgledalo kad bi Srbija resila da primeni iste mere i koje bi bile posledice te mere imale na firme sa Kosova (citaj nikakve)
Sustina ovakve pateticne reakcije jeste da Srbija nije ocekivala da je vlada Republike Kosovo ozbiljna u svojim namerama kao prvo a kao najvaznije jeste da se ovakvom merom po prvi put Kosovo ponelo prema Srbiji kao ravnopravno. I to je najveci problem ...jer jos nije sazrela svest u Srbiji da Kosovski Albanci niu vise gradjani drugog reda u Srbiji vec svoj na svome u nezavisnom Kosovu.

Milko

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak da je potez Prištine provokacija i da Beograd neće istim merama odgovoriti na tu odluku. "

Zar nije država Srbija uvela neke zabrane za "uvoz" roba sa Kosova, mada ga smatra svojom teritorijom, pre 2-3 godine.
Sada nam se naša dvoličnost obija o glavu.

Uros

pre 12 godina

Dok Tadic ceka i prati reakciju SAD i EU nas budzet Srbije gubi hiljade evra kao i nasi privrednici zbog ovog embarga koji je uveo Hasim Taci i sma tadic kaze da iza ovoga stoje u sponzori Kosova iz medjunarodne zajednice pa ne znam kakvu reakciju ocekuje bas od tih koji ovo podrzavaju sem ove reakcije potparolke Gundelj nista drugo nece ni biti cak ni ona nije ni osudila ovaj potez Pristine vec rekla da s eobe strane suzdrze od jednostranih poteza sto je jedna uopstena izjava!

zeka veliki

pre 12 godina

Naravno da necemo da reagujemo na taj njihov embargo jer za gospodina tadica to nije demokracki mogu da nam rade sta zele a mi samo da gledamo!!TUZNO

Mbreti

pre 12 godina

Autoput nemate, samo projekat. Osim ako ne računate onih 5-6 km oko Prištine. Postoji samo trasa Drač-Kukeš, a ka'će kroz Kosovo ne zna se. Btw, smisao tog autoputa nije da se spoji samo sa ljubljenim Kosovom, već da ceo region poveže sa koridorom 10, koji, gle čuda ide baš kroz Srbiju ( jer ni jedan ne ide kroz Albaniju, baš čudno ) Ni Makedonci, ni Grci nemaju interesa da rade taj deo E-65 prema Albaniji, tako da ćete do njih i dalje na magarcima. Ukratko, džabe se raduješ !
O struji i robi u sledećem broju, ako se opet javiš
(Highway, 22. jul 2011 07:58)
Mozes da sanjas to ti je bezplato. Izgleda se nisi primao UPDATE davno. NISTA ama BAS NISTA ne treba nam od vas.
Ja licno nista ne kupujem srpko od posle rata i imam ama bas sve sto mi treba.
Imam dosta robe kvalitetno i sa dobrim cenama, ne morate da se brinete za nase pare.
Bicemo online posle mesec dana pa da vidimo jel se mi RADUJEMO DZABE, mozda qe i biti i razlog da se radujemo i vise?, mozda ce te priznati Republiku KOSOVA?

svašta !

pre 12 godina

I šta sad? Pošto ste vi opet nešto zabrljali, mi treba da zaboravimo na ponižavajuće uslove u kojima živimo ( opet vašom krivicom ) i da navijamo za " naše". Vi niste "naši", vi ste nešto odrođeno od naroda, ali i od pameti, poštenja... Naši neprijatelji ste vi, gospodo političari!

italian

pre 12 godina

ne mislim da serbski narod jos veruje lazima i politikama politiqara u beogradu da je kosovo serbska kraina visi politicaar od millosevica ne moze da ima serbija ali gde je sada on je uberzao nezavisnost kosova danas imamo jos jedno priznanje krajne je vreme da se olrenemo saradnje ali kao dve derzave ako serbija misli na proslost ostaje gde je sada ako misli na europu treba da menja politiku prema kosovu mozemo da zivimo i da saradujemo kao dobre komsije ali nikad vise pod jednim krovom nisa neki nacionalista ali mislim da sve je gotovo prosle su vreme diktature jedna demokratska serbija ne moze zajedno sa losovom za to sta kada bi bili albanci ravno pravni narod u serbiji kroz 10 godina bili bi gazda serbije za to shto bi pravili po desetoro dece a u beogradu govorio se albanski to serbija ne zeli a shto mislite sada .

xx

pre 12 godina

Da li je to odluka Kosovske Vlade/Skupstine ili neke grupe DRUMSKIH PIRATA/EKSTREMISTA- TREBA DA SE PREISPITA -ZAR NE??????? U 1./2.SLUCAJU JE TO PROBLEM ZA EU- ILI U 3./4. ZA KOSOVSKU POLICIJU- ZAR NE??????

mutke

pre 12 godina

Hitno treba neki odgovor nema cekanja u pitanju je ekonomija zemlje od nedelje ce evro na 110 pa slede otpustanja ovu nasu malu zemlju i jaca kisa poremeti!Politicari resavajte to inace vas cekaju socijalni nemiri a zemlja se nece opraviti posle toga jako dugo!

student prava

pre 12 godina

najobičniji potez kosovskih vlasti u pokušaju da se pokaže da nešto rade i da nekako reaguju, jer u javnosti se stvara slika da gube za pregovaračkim stolom... a realnost je da ovu odluku jednostavno ne mogu da održe i - ma koliko ne gotivio petrovića i đelića - u pravu su obojica.

zato se uopšte ne uzbuđujem oko ovoga, rešiće se to vrlo brzo. veće je pitanje zašto država ne izmiruje vojvođanski budžet i uništava u potpunosti vojvođansku građevinsku delatnost (pre svega). zašto radnici čekaju po nekoliko meseci platu za ono što su čestito radili na suncu dok se gospoda ministri u klimatizovanim vozilima vozaju u krugu dvojke... zašto to ne izlazi u medije...