Ponedeljak, 18.07.2011.

12:14

Za osam godina železnicom 160/h

Železnice Srbije u narednih osam godina trebalo bi da imaju elektrificiranu prugu za brzine od 160 do 200 kilometara na sat, plan je Vlade Srbije.

Izvor: Novosti

Za osam godina železnicom 160/h IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

zoki

pre 12 godina

Cisto da se zna , vozovi su pre 20 i kusur godina , negde 1987 vec isli sa 160 km/h , i to od Novog sada do Vrbasa i delom od Beograda prema Zagrebu . I sad to sto ce za 8 god ponovo dostici tu brzinu treba da bude vest ?!!

Aleksandar - dipl.ing.

pre 12 godina

za (vodoinstalater, 19. jul 2011 12:19)

Prvo - nigde nisam napisao da imamo 3 milijarde na raspolaganju za pruge - a to je šteta, jer svaki dinar uložen u železnicu se vraća višestruko.

Inače je jedan od problema u ekonomiji Srbije je štosvi se bave onime što im nije posao i da svako misli da je stručan za sve i pa i vodoinstaleteri za železnicu.


Poslovica:
kada furundžija postane papudžija, a papudžija furundžija, onda idemo goli i bosi.

vodoinstalater

pre 12 godina

Za Aleksandar, 18. jul 2011 23:28

A ti si očigledno ubeđen da Srbija ima u džepu 3 mil. pa će sutra da počne sa gradnjom. Srbiji je sasvim sve jedno da li je u pitanju investicija od 3 ili od 300 milijardi $. Srbija je bankrot, sem ako je takav ekonomski znalac, kao ti, ne izvuče iz propasti.

Prema tome, ja ću se držati vodovoda, a ti se drži svoje ekonomije. A inače, mislim da će Srbija imati više koristi od mene, nego od tebe i tvoje bankrot ekonomije (gradio bi prugu a nemaš ni kinte). Na kraju, vodoinstalateri su među poslednjima koji su krivi za propast ove zemlje. Ekonomisti, ako nisu prvi, svakako su među vodećima...

cira_cira

pre 12 godina

Bez obzira koje je kategorije putnicki, brzi "expresni" od glavne beogradske stanice do Rakovice putije oko 35 minuta.Drveni pragovi po sinama pukli i truli.Voznja do Palanke 80km 2h i 40min da imate srece da nema ukrstaja kasnjenja koja su svakodnevna i da ima vise od 2 vagona kako ne bi visili na vratima.A onda od Kovacevca do Palanke juri 112,5 na sat kao munja umalo mi kacket nije odleteo.Polako ali sigurno jurimo ka Evropi:)).

o-boze

pre 12 godina

Ivo Andric: I dođe tako neko vreme kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.
LAZU LAZU ME , DOLAZE IZBORIIIIIIIIIIIII
HAHAHHAHAHAHAHHAH ssssssssss tisinu molim

Micko

pre 12 godina

Ne mora da ide 160/h. Ja bih bio prezadovoljan da ide i 60/h jer je prosek dosta ispod toga sada.

Isao sam vozom u Sofiju, 11 sati mi je trebalo. a voz ima cak i oznaku "brzi"... Do nisa 6-7 sati... napravite umesto sina biciklisticku stazu i brze cemo stici tako!

Dusan Krstic

pre 12 godina

Da ali osam svetlosnih godina. Pa da li mislite da neko moze da poveruje u ovo??? Hej 22 su prosle od kako smo poceli ratove, 11 od kako smo skinuli Slobu a mi smo na istom nivou kao kad sam ja '76 sluzio vojsku. Ni km brze, mozda malo sporije... Stvarno ste vec toliko tuzni sa svojim predizbornim clancima da postajete smesni...

krstivoje

pre 12 godina

AU pa nece valjda i ta glupost da nas snadje,pa ovi zamisljaju da vladaju jos 88- godina jer ni tada srbija nece imati ovakve vozove na slici,to je tadic snimio kradom mobilnim kad je bio u kini i sad pusta narodu pred izbore crtane filmove,narod ce ipak na izborima konacno da da glas znalcima i novim postenim facama da naprave nesto realno za zivot ismejanih i prevarenih gradjana od klovnova.

dejanera

pre 12 godina

mnogo smo raznih Vlada do sada promenili i bile su svakakve ali lazove kao sto su ovi do sada nismo imali! Ako ovi kazu da ce biti brze pruge za 8 godina ja tvrdim da nece ni za 20. Dovoljno je samo seetiti se svih onih obecanja o ulasku u EU 2013, koridoru 10 do kraja mandata odnosno do 2012 ili o koridoru 11?! sa sve lukom u Baru. Dakle ako se za 8 godina kroz Srbiju bude islo 160 na sat ja cu da pojedem taj voz sa sve masinovodjom i skretnicarem!

Aleksandar

pre 12 godina

za (vodoinstalater, 18. jul 2011 15:14)

Odakle ti informacija da za 240km dvokolosečene elektrifikovane pruge treba čak 30milijardi USD?

Bugarska gradi brzu prugu Sofija-Botevgrad-Vidin (250km) za brzine 160-200km/h, planira se završetak 2017 godine, uz cenu od 3 milijared EUR.

Hrvatski parlament je usvojio zakon o izgradnji prve brze pruge Botovo-Zagreb-Rijeka (300km) za vozove koji idu 200km/h po ceni od 1,6 milijardi USD (tj. rekonstruckija deonice Botovo-Zagreb-Jospidol i izgradnja Jospidol-Rijeka).

Da imamo 30 milijardi - celu Srbiju bi prekrili prugama.

Drži se vodoinstalacija, to ti bolje ide.

Мрка капа

pre 12 godina

А пре 5 дана воз за ЕГЗИТ пун странаца је два дана каснио због вишка терета. Дан после тога је испао вагон код бешке..:

Brzi Gonzales

pre 12 godina

A zato ove godine vozovi idu 20 km/h! Ako sve ide po planu sledece godine cemo ici cak 40 km/h, pa 60 itd. Za 8 godina mozda i dodjemo do 160 ako se nastavi ovakav rast.

vlada

pre 12 godina

Vidim, počeli ste da se bavite i naučnom fantastikom. Prvo vanzemaljci pa onda srpski expres. Šta je sledeće?! Svinje koje lete, Miki Maus, crvenkapa i zli vuk ... zombiji, vukodlaci i vampiri napadaju u decembru 2012?!

vojvodjanin

pre 12 godina

sve ce da elektrificiraju,pojacaju,izgrade,dograde,a l severnu kapiju,kroz koju se ulazi u evropu,pa do bgd,to ni slucajno da obnove,jer ce mozda neko prvim vozom momentalno otici u eu

Perica

pre 12 godina

i onda je cokoladica zamotala mrmota ili kako to vec ide, a i koga za to briga. Ne mogu da donesu zakone da nam se pusti paypal, a kao uvode brze pruge. Nema vise farbe za farbanje naroda.

Princ Oskar

pre 12 godina

Izradu projekta ce dobiti neko ko je pogodan, potom ce reviziju projekta uraditi opet neko ko je pogodan, a za kraj ce izvodjenje opet dobiti neko ko je pogodan. Tako da ce i ono sto ce biti izradjeno biti pogodno Srbiji...

Hm...

pre 12 godina

Evo malo činjenica:

Evropa: Eurostar, 300 km/h
Nemačka: Transrapid, 500 km/h
Kina: Shanghai Transrapid, 431 km/h
Japan: Shinkansen, 581 km/h.

Samim tim mogu samo da se smejem kada vidim ovakve izjave, i čitam komentare koji su većinom potpuno u pravu.

Korupcija na sve strane, stranačko zapošljavanje, protekcija, kriminal... Ukoliko ne odem odavde budite sigurni da nisam jedini koji želi da večinu političke scene pritera uza zid. Dosta je. Da li treba neki mučenik da se spali ispred skupštine da bi se nešto promenilo?

vladnik

pre 12 godina

kad srbija dobije brzu prugu, EU zemlje ce da dobiju magnetnu prugu sa magnetnim vozem. Srbija je propala drzava i NIKADA NECE BITI BOLJE!

vodoinstalater

pre 12 godina

Pa i Milošević beše svojevremeno pustio "brze pruge Srbije" u dužini od 800 (osamstotina) metara. Tamo kod Batajnice, valjda. Vi možete samo da dodate još, brat-bratu pola kilometra i to je to.

Pa bre da li ste vi pri zdravoj pameti. Pa za rekonstrukciju pruge od Bgd do Niša (sada je skoro celom dužinom jednokolosečna a NEMA BRZE PRUGE NA JEDNOM KOLOSEKU) da vozovi idu tom brzinom, treba barem 30 MILIJARDI $. Odakle vam ta lova?? Daće vam Rusi, stari lisci i prevaranti??? Ili bankrot Grci, možda? A EU vas je odavno pročitala i daje "na pipetu"...

M.R.

pre 12 godina

17. 07. 2019.

NASA UPOZORAVA: NE KORISTITE VOZOVE U SRBIJI

Vlada Republike Srbije, svojom Odlukom da od 18. 07. 2019. godine vozovi idu 160 do 200 km/h stvorice vremenski diskontinuitet koji ce dovesti do urusavanja vremensko-prostornog kontinuuma saopstava Americka svemirska agencija NASA.
Naime, Odlukom Vlade stvara se vremenski paradoks, gde putnici vozom iz Beograda do Novog Sada stizu za 45 minuta, dok ce za sve ostale gradjane planete zemlje taj put trajati 2h. Ta vremenska razlika prouzrokovace to da ljudi u vozovima Republike Srbije nestanu prilikom izlaza iz voza u Novom Sadu, jer ce za sve ljude oni trenutno biti negde u Batajnici.
NASA upozorava sve gradjane da ne koriste vozove u Srbiji nakon stupanja na snagu Odluke Vlade, i upozoravaju Vladu da urusavanje vremena i prostora moze dovesti do nesagledivih posledica, pa i kraja sveta.

kilometar ili dva

pre 12 godina

Znate kako će to biti? Napraviće prugu u dužini 10 km na kojoj će teoretski moći da se razvije brzina 160 km/h i onda će ići da se slikaju za televiziju - vidite da smo ispunili obećanje! Eventualno će pozajmiti vagone i lokomotive od Slovenaca jer oni već danas špartaju po Sloveniji brzinama 150-160, a kad se to sve uslika, vraćaj nazad končarke pa udri 50 km/h.

zoran

pre 12 godina

"Ne lupetaj Vlado, ćaleta ti"...

Tako ja kažem mom komšiji Vladi kada se oždere malo više pa dođe da me mltretira. I on onda lepo ode. Iako je pijan zna da je dosadan i DA TREBA DA ODE.

gost

pre 12 godina

Moj lični optimistični plan je da u narednih osam godina preživim, da što manje dugujem ako mogu i izvedem decu na put. Ako mogu da se pozapošljavaju, ako ne kud koji po belom svetu. Strah me od ovolikog mog optimizma. Nije mi jasno samo čime vi hranite vaš optimizam?

Goran N.

pre 12 godina

U medjuvremenu ako se ne sredi stanje u zeleznici mozemo putovati novim autoputem "Koridor 10" koji se gradi brzinom od 21 kilometar godisnje.Taman kada se Koridor 10 sagradi prelazimo na brzu zeleznicu.Pitanje je sta ce biti sa ministrima do tada da li ce biti zainterosovani i tada a i pitanje je da li ce biti zainteresovan MMF koji u svemu tome daje para koju ce nasa deca,unuci,praunuci i cukunuci vracati.

gost

pre 12 godina

Moj lični optimistični plan je da u narednih osam godina preživim, da što manje dugujem ako mogu i izvedem decu na put. Ako mogu da se pozapošljavaju, ako ne kud koji po belom svetu. Strah me od ovolikog mog optimizma. Nije mi jasno samo čime vi hranite vaš optimizam?

M.R.

pre 12 godina

17. 07. 2019.

NASA UPOZORAVA: NE KORISTITE VOZOVE U SRBIJI

Vlada Republike Srbije, svojom Odlukom da od 18. 07. 2019. godine vozovi idu 160 do 200 km/h stvorice vremenski diskontinuitet koji ce dovesti do urusavanja vremensko-prostornog kontinuuma saopstava Americka svemirska agencija NASA.
Naime, Odlukom Vlade stvara se vremenski paradoks, gde putnici vozom iz Beograda do Novog Sada stizu za 45 minuta, dok ce za sve ostale gradjane planete zemlje taj put trajati 2h. Ta vremenska razlika prouzrokovace to da ljudi u vozovima Republike Srbije nestanu prilikom izlaza iz voza u Novom Sadu, jer ce za sve ljude oni trenutno biti negde u Batajnici.
NASA upozorava sve gradjane da ne koriste vozove u Srbiji nakon stupanja na snagu Odluke Vlade, i upozoravaju Vladu da urusavanje vremena i prostora moze dovesti do nesagledivih posledica, pa i kraja sveta.

zoran

pre 12 godina

"Ne lupetaj Vlado, ćaleta ti"...

Tako ja kažem mom komšiji Vladi kada se oždere malo više pa dođe da me mltretira. I on onda lepo ode. Iako je pijan zna da je dosadan i DA TREBA DA ODE.

kilometar ili dva

pre 12 godina

Znate kako će to biti? Napraviće prugu u dužini 10 km na kojoj će teoretski moći da se razvije brzina 160 km/h i onda će ići da se slikaju za televiziju - vidite da smo ispunili obećanje! Eventualno će pozajmiti vagone i lokomotive od Slovenaca jer oni već danas špartaju po Sloveniji brzinama 150-160, a kad se to sve uslika, vraćaj nazad končarke pa udri 50 km/h.

vodoinstalater

pre 12 godina

Pa i Milošević beše svojevremeno pustio "brze pruge Srbije" u dužini od 800 (osamstotina) metara. Tamo kod Batajnice, valjda. Vi možete samo da dodate još, brat-bratu pola kilometra i to je to.

Pa bre da li ste vi pri zdravoj pameti. Pa za rekonstrukciju pruge od Bgd do Niša (sada je skoro celom dužinom jednokolosečna a NEMA BRZE PRUGE NA JEDNOM KOLOSEKU) da vozovi idu tom brzinom, treba barem 30 MILIJARDI $. Odakle vam ta lova?? Daće vam Rusi, stari lisci i prevaranti??? Ili bankrot Grci, možda? A EU vas je odavno pročitala i daje "na pipetu"...

Goran N.

pre 12 godina

U medjuvremenu ako se ne sredi stanje u zeleznici mozemo putovati novim autoputem "Koridor 10" koji se gradi brzinom od 21 kilometar godisnje.Taman kada se Koridor 10 sagradi prelazimo na brzu zeleznicu.Pitanje je sta ce biti sa ministrima do tada da li ce biti zainterosovani i tada a i pitanje je da li ce biti zainteresovan MMF koji u svemu tome daje para koju ce nasa deca,unuci,praunuci i cukunuci vracati.

Micko

pre 12 godina

Ne mora da ide 160/h. Ja bih bio prezadovoljan da ide i 60/h jer je prosek dosta ispod toga sada.

Isao sam vozom u Sofiju, 11 sati mi je trebalo. a voz ima cak i oznaku "brzi"... Do nisa 6-7 sati... napravite umesto sina biciklisticku stazu i brze cemo stici tako!

dejanera

pre 12 godina

mnogo smo raznih Vlada do sada promenili i bile su svakakve ali lazove kao sto su ovi do sada nismo imali! Ako ovi kazu da ce biti brze pruge za 8 godina ja tvrdim da nece ni za 20. Dovoljno je samo seetiti se svih onih obecanja o ulasku u EU 2013, koridoru 10 do kraja mandata odnosno do 2012 ili o koridoru 11?! sa sve lukom u Baru. Dakle ako se za 8 godina kroz Srbiju bude islo 160 na sat ja cu da pojedem taj voz sa sve masinovodjom i skretnicarem!

Hm...

pre 12 godina

Evo malo činjenica:

Evropa: Eurostar, 300 km/h
Nemačka: Transrapid, 500 km/h
Kina: Shanghai Transrapid, 431 km/h
Japan: Shinkansen, 581 km/h.

Samim tim mogu samo da se smejem kada vidim ovakve izjave, i čitam komentare koji su većinom potpuno u pravu.

Korupcija na sve strane, stranačko zapošljavanje, protekcija, kriminal... Ukoliko ne odem odavde budite sigurni da nisam jedini koji želi da večinu političke scene pritera uza zid. Dosta je. Da li treba neki mučenik da se spali ispred skupštine da bi se nešto promenilo?

Dusan Krstic

pre 12 godina

Da ali osam svetlosnih godina. Pa da li mislite da neko moze da poveruje u ovo??? Hej 22 su prosle od kako smo poceli ratove, 11 od kako smo skinuli Slobu a mi smo na istom nivou kao kad sam ja '76 sluzio vojsku. Ni km brze, mozda malo sporije... Stvarno ste vec toliko tuzni sa svojim predizbornim clancima da postajete smesni...

Мрка капа

pre 12 godina

А пре 5 дана воз за ЕГЗИТ пун странаца је два дана каснио због вишка терета. Дан после тога је испао вагон код бешке..:

Perica

pre 12 godina

i onda je cokoladica zamotala mrmota ili kako to vec ide, a i koga za to briga. Ne mogu da donesu zakone da nam se pusti paypal, a kao uvode brze pruge. Nema vise farbe za farbanje naroda.

Aleksandar

pre 12 godina

za (vodoinstalater, 18. jul 2011 15:14)

Odakle ti informacija da za 240km dvokolosečene elektrifikovane pruge treba čak 30milijardi USD?

Bugarska gradi brzu prugu Sofija-Botevgrad-Vidin (250km) za brzine 160-200km/h, planira se završetak 2017 godine, uz cenu od 3 milijared EUR.

Hrvatski parlament je usvojio zakon o izgradnji prve brze pruge Botovo-Zagreb-Rijeka (300km) za vozove koji idu 200km/h po ceni od 1,6 milijardi USD (tj. rekonstruckija deonice Botovo-Zagreb-Jospidol i izgradnja Jospidol-Rijeka).

Da imamo 30 milijardi - celu Srbiju bi prekrili prugama.

Drži se vodoinstalacija, to ti bolje ide.

vlada

pre 12 godina

Vidim, počeli ste da se bavite i naučnom fantastikom. Prvo vanzemaljci pa onda srpski expres. Šta je sledeće?! Svinje koje lete, Miki Maus, crvenkapa i zli vuk ... zombiji, vukodlaci i vampiri napadaju u decembru 2012?!

vojvodjanin

pre 12 godina

sve ce da elektrificiraju,pojacaju,izgrade,dograde,a l severnu kapiju,kroz koju se ulazi u evropu,pa do bgd,to ni slucajno da obnove,jer ce mozda neko prvim vozom momentalno otici u eu

Brzi Gonzales

pre 12 godina

A zato ove godine vozovi idu 20 km/h! Ako sve ide po planu sledece godine cemo ici cak 40 km/h, pa 60 itd. Za 8 godina mozda i dodjemo do 160 ako se nastavi ovakav rast.

vladnik

pre 12 godina

kad srbija dobije brzu prugu, EU zemlje ce da dobiju magnetnu prugu sa magnetnim vozem. Srbija je propala drzava i NIKADA NECE BITI BOLJE!

krstivoje

pre 12 godina

AU pa nece valjda i ta glupost da nas snadje,pa ovi zamisljaju da vladaju jos 88- godina jer ni tada srbija nece imati ovakve vozove na slici,to je tadic snimio kradom mobilnim kad je bio u kini i sad pusta narodu pred izbore crtane filmove,narod ce ipak na izborima konacno da da glas znalcima i novim postenim facama da naprave nesto realno za zivot ismejanih i prevarenih gradjana od klovnova.

Princ Oskar

pre 12 godina

Izradu projekta ce dobiti neko ko je pogodan, potom ce reviziju projekta uraditi opet neko ko je pogodan, a za kraj ce izvodjenje opet dobiti neko ko je pogodan. Tako da ce i ono sto ce biti izradjeno biti pogodno Srbiji...

cira_cira

pre 12 godina

Bez obzira koje je kategorije putnicki, brzi "expresni" od glavne beogradske stanice do Rakovice putije oko 35 minuta.Drveni pragovi po sinama pukli i truli.Voznja do Palanke 80km 2h i 40min da imate srece da nema ukrstaja kasnjenja koja su svakodnevna i da ima vise od 2 vagona kako ne bi visili na vratima.A onda od Kovacevca do Palanke juri 112,5 na sat kao munja umalo mi kacket nije odleteo.Polako ali sigurno jurimo ka Evropi:)).

o-boze

pre 12 godina

Ivo Andric: I dođe tako neko vreme kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.
LAZU LAZU ME , DOLAZE IZBORIIIIIIIIIIIII
HAHAHHAHAHAHAHHAH ssssssssss tisinu molim

vodoinstalater

pre 12 godina

Za Aleksandar, 18. jul 2011 23:28

A ti si očigledno ubeđen da Srbija ima u džepu 3 mil. pa će sutra da počne sa gradnjom. Srbiji je sasvim sve jedno da li je u pitanju investicija od 3 ili od 300 milijardi $. Srbija je bankrot, sem ako je takav ekonomski znalac, kao ti, ne izvuče iz propasti.

Prema tome, ja ću se držati vodovoda, a ti se drži svoje ekonomije. A inače, mislim da će Srbija imati više koristi od mene, nego od tebe i tvoje bankrot ekonomije (gradio bi prugu a nemaš ni kinte). Na kraju, vodoinstalateri su među poslednjima koji su krivi za propast ove zemlje. Ekonomisti, ako nisu prvi, svakako su među vodećima...

Aleksandar - dipl.ing.

pre 12 godina

za (vodoinstalater, 19. jul 2011 12:19)

Prvo - nigde nisam napisao da imamo 3 milijarde na raspolaganju za pruge - a to je šteta, jer svaki dinar uložen u železnicu se vraća višestruko.

Inače je jedan od problema u ekonomiji Srbije je štosvi se bave onime što im nije posao i da svako misli da je stručan za sve i pa i vodoinstaleteri za železnicu.


Poslovica:
kada furundžija postane papudžija, a papudžija furundžija, onda idemo goli i bosi.

zoki

pre 12 godina

Cisto da se zna , vozovi su pre 20 i kusur godina , negde 1987 vec isli sa 160 km/h , i to od Novog sada do Vrbasa i delom od Beograda prema Zagrebu . I sad to sto ce za 8 god ponovo dostici tu brzinu treba da bude vest ?!!

gost

pre 12 godina

Moj lični optimistični plan je da u narednih osam godina preživim, da što manje dugujem ako mogu i izvedem decu na put. Ako mogu da se pozapošljavaju, ako ne kud koji po belom svetu. Strah me od ovolikog mog optimizma. Nije mi jasno samo čime vi hranite vaš optimizam?

vodoinstalater

pre 12 godina

Pa i Milošević beše svojevremeno pustio "brze pruge Srbije" u dužini od 800 (osamstotina) metara. Tamo kod Batajnice, valjda. Vi možete samo da dodate još, brat-bratu pola kilometra i to je to.

Pa bre da li ste vi pri zdravoj pameti. Pa za rekonstrukciju pruge od Bgd do Niša (sada je skoro celom dužinom jednokolosečna a NEMA BRZE PRUGE NA JEDNOM KOLOSEKU) da vozovi idu tom brzinom, treba barem 30 MILIJARDI $. Odakle vam ta lova?? Daće vam Rusi, stari lisci i prevaranti??? Ili bankrot Grci, možda? A EU vas je odavno pročitala i daje "na pipetu"...

kilometar ili dva

pre 12 godina

Znate kako će to biti? Napraviće prugu u dužini 10 km na kojoj će teoretski moći da se razvije brzina 160 km/h i onda će ići da se slikaju za televiziju - vidite da smo ispunili obećanje! Eventualno će pozajmiti vagone i lokomotive od Slovenaca jer oni već danas špartaju po Sloveniji brzinama 150-160, a kad se to sve uslika, vraćaj nazad končarke pa udri 50 km/h.

M.R.

pre 12 godina

17. 07. 2019.

NASA UPOZORAVA: NE KORISTITE VOZOVE U SRBIJI

Vlada Republike Srbije, svojom Odlukom da od 18. 07. 2019. godine vozovi idu 160 do 200 km/h stvorice vremenski diskontinuitet koji ce dovesti do urusavanja vremensko-prostornog kontinuuma saopstava Americka svemirska agencija NASA.
Naime, Odlukom Vlade stvara se vremenski paradoks, gde putnici vozom iz Beograda do Novog Sada stizu za 45 minuta, dok ce za sve ostale gradjane planete zemlje taj put trajati 2h. Ta vremenska razlika prouzrokovace to da ljudi u vozovima Republike Srbije nestanu prilikom izlaza iz voza u Novom Sadu, jer ce za sve ljude oni trenutno biti negde u Batajnici.
NASA upozorava sve gradjane da ne koriste vozove u Srbiji nakon stupanja na snagu Odluke Vlade, i upozoravaju Vladu da urusavanje vremena i prostora moze dovesti do nesagledivih posledica, pa i kraja sveta.

vlada

pre 12 godina

Vidim, počeli ste da se bavite i naučnom fantastikom. Prvo vanzemaljci pa onda srpski expres. Šta je sledeće?! Svinje koje lete, Miki Maus, crvenkapa i zli vuk ... zombiji, vukodlaci i vampiri napadaju u decembru 2012?!

Goran N.

pre 12 godina

U medjuvremenu ako se ne sredi stanje u zeleznici mozemo putovati novim autoputem "Koridor 10" koji se gradi brzinom od 21 kilometar godisnje.Taman kada se Koridor 10 sagradi prelazimo na brzu zeleznicu.Pitanje je sta ce biti sa ministrima do tada da li ce biti zainterosovani i tada a i pitanje je da li ce biti zainteresovan MMF koji u svemu tome daje para koju ce nasa deca,unuci,praunuci i cukunuci vracati.

zoran

pre 12 godina

"Ne lupetaj Vlado, ćaleta ti"...

Tako ja kažem mom komšiji Vladi kada se oždere malo više pa dođe da me mltretira. I on onda lepo ode. Iako je pijan zna da je dosadan i DA TREBA DA ODE.

vladnik

pre 12 godina

kad srbija dobije brzu prugu, EU zemlje ce da dobiju magnetnu prugu sa magnetnim vozem. Srbija je propala drzava i NIKADA NECE BITI BOLJE!

Hm...

pre 12 godina

Evo malo činjenica:

Evropa: Eurostar, 300 km/h
Nemačka: Transrapid, 500 km/h
Kina: Shanghai Transrapid, 431 km/h
Japan: Shinkansen, 581 km/h.

Samim tim mogu samo da se smejem kada vidim ovakve izjave, i čitam komentare koji su većinom potpuno u pravu.

Korupcija na sve strane, stranačko zapošljavanje, protekcija, kriminal... Ukoliko ne odem odavde budite sigurni da nisam jedini koji želi da večinu političke scene pritera uza zid. Dosta je. Da li treba neki mučenik da se spali ispred skupštine da bi se nešto promenilo?

Princ Oskar

pre 12 godina

Izradu projekta ce dobiti neko ko je pogodan, potom ce reviziju projekta uraditi opet neko ko je pogodan, a za kraj ce izvodjenje opet dobiti neko ko je pogodan. Tako da ce i ono sto ce biti izradjeno biti pogodno Srbiji...

Мрка капа

pre 12 godina

А пре 5 дана воз за ЕГЗИТ пун странаца је два дана каснио због вишка терета. Дан после тога је испао вагон код бешке..:

Perica

pre 12 godina

i onda je cokoladica zamotala mrmota ili kako to vec ide, a i koga za to briga. Ne mogu da donesu zakone da nam se pusti paypal, a kao uvode brze pruge. Nema vise farbe za farbanje naroda.

vojvodjanin

pre 12 godina

sve ce da elektrificiraju,pojacaju,izgrade,dograde,a l severnu kapiju,kroz koju se ulazi u evropu,pa do bgd,to ni slucajno da obnove,jer ce mozda neko prvim vozom momentalno otici u eu

Aleksandar

pre 12 godina

za (vodoinstalater, 18. jul 2011 15:14)

Odakle ti informacija da za 240km dvokolosečene elektrifikovane pruge treba čak 30milijardi USD?

Bugarska gradi brzu prugu Sofija-Botevgrad-Vidin (250km) za brzine 160-200km/h, planira se završetak 2017 godine, uz cenu od 3 milijared EUR.

Hrvatski parlament je usvojio zakon o izgradnji prve brze pruge Botovo-Zagreb-Rijeka (300km) za vozove koji idu 200km/h po ceni od 1,6 milijardi USD (tj. rekonstruckija deonice Botovo-Zagreb-Jospidol i izgradnja Jospidol-Rijeka).

Da imamo 30 milijardi - celu Srbiju bi prekrili prugama.

Drži se vodoinstalacija, to ti bolje ide.

Brzi Gonzales

pre 12 godina

A zato ove godine vozovi idu 20 km/h! Ako sve ide po planu sledece godine cemo ici cak 40 km/h, pa 60 itd. Za 8 godina mozda i dodjemo do 160 ako se nastavi ovakav rast.

dejanera

pre 12 godina

mnogo smo raznih Vlada do sada promenili i bile su svakakve ali lazove kao sto su ovi do sada nismo imali! Ako ovi kazu da ce biti brze pruge za 8 godina ja tvrdim da nece ni za 20. Dovoljno je samo seetiti se svih onih obecanja o ulasku u EU 2013, koridoru 10 do kraja mandata odnosno do 2012 ili o koridoru 11?! sa sve lukom u Baru. Dakle ako se za 8 godina kroz Srbiju bude islo 160 na sat ja cu da pojedem taj voz sa sve masinovodjom i skretnicarem!

krstivoje

pre 12 godina

AU pa nece valjda i ta glupost da nas snadje,pa ovi zamisljaju da vladaju jos 88- godina jer ni tada srbija nece imati ovakve vozove na slici,to je tadic snimio kradom mobilnim kad je bio u kini i sad pusta narodu pred izbore crtane filmove,narod ce ipak na izborima konacno da da glas znalcima i novim postenim facama da naprave nesto realno za zivot ismejanih i prevarenih gradjana od klovnova.

Dusan Krstic

pre 12 godina

Da ali osam svetlosnih godina. Pa da li mislite da neko moze da poveruje u ovo??? Hej 22 su prosle od kako smo poceli ratove, 11 od kako smo skinuli Slobu a mi smo na istom nivou kao kad sam ja '76 sluzio vojsku. Ni km brze, mozda malo sporije... Stvarno ste vec toliko tuzni sa svojim predizbornim clancima da postajete smesni...

Micko

pre 12 godina

Ne mora da ide 160/h. Ja bih bio prezadovoljan da ide i 60/h jer je prosek dosta ispod toga sada.

Isao sam vozom u Sofiju, 11 sati mi je trebalo. a voz ima cak i oznaku "brzi"... Do nisa 6-7 sati... napravite umesto sina biciklisticku stazu i brze cemo stici tako!

o-boze

pre 12 godina

Ivo Andric: I dođe tako neko vreme kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.
LAZU LAZU ME , DOLAZE IZBORIIIIIIIIIIIII
HAHAHHAHAHAHAHHAH ssssssssss tisinu molim

cira_cira

pre 12 godina

Bez obzira koje je kategorije putnicki, brzi "expresni" od glavne beogradske stanice do Rakovice putije oko 35 minuta.Drveni pragovi po sinama pukli i truli.Voznja do Palanke 80km 2h i 40min da imate srece da nema ukrstaja kasnjenja koja su svakodnevna i da ima vise od 2 vagona kako ne bi visili na vratima.A onda od Kovacevca do Palanke juri 112,5 na sat kao munja umalo mi kacket nije odleteo.Polako ali sigurno jurimo ka Evropi:)).

vodoinstalater

pre 12 godina

Za Aleksandar, 18. jul 2011 23:28

A ti si očigledno ubeđen da Srbija ima u džepu 3 mil. pa će sutra da počne sa gradnjom. Srbiji je sasvim sve jedno da li je u pitanju investicija od 3 ili od 300 milijardi $. Srbija je bankrot, sem ako je takav ekonomski znalac, kao ti, ne izvuče iz propasti.

Prema tome, ja ću se držati vodovoda, a ti se drži svoje ekonomije. A inače, mislim da će Srbija imati više koristi od mene, nego od tebe i tvoje bankrot ekonomije (gradio bi prugu a nemaš ni kinte). Na kraju, vodoinstalateri su među poslednjima koji su krivi za propast ove zemlje. Ekonomisti, ako nisu prvi, svakako su među vodećima...

Aleksandar - dipl.ing.

pre 12 godina

za (vodoinstalater, 19. jul 2011 12:19)

Prvo - nigde nisam napisao da imamo 3 milijarde na raspolaganju za pruge - a to je šteta, jer svaki dinar uložen u železnicu se vraća višestruko.

Inače je jedan od problema u ekonomiji Srbije je štosvi se bave onime što im nije posao i da svako misli da je stručan za sve i pa i vodoinstaleteri za železnicu.


Poslovica:
kada furundžija postane papudžija, a papudžija furundžija, onda idemo goli i bosi.

zoki

pre 12 godina

Cisto da se zna , vozovi su pre 20 i kusur godina , negde 1987 vec isli sa 160 km/h , i to od Novog sada do Vrbasa i delom od Beograda prema Zagrebu . I sad to sto ce za 8 god ponovo dostici tu brzinu treba da bude vest ?!!