Subota, 02.07.2011.

21:30

Samardžić: Srbija priznala Kosovo

Sporazumom Beograda i Prištine krše se sva dokumenta na kojima počiva suverenitet Srbije, smatra bivši ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić.

Izvor: Beta

Samardžiæ: Srbija priznala Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Anwalt

pre 12 godina

posto je srbija priznala kosovo,predlazem srpskoj vladi da ga postavi za ambasadora u pristini.posto mu je kosovo u srcu mogao bi se preseliti sa porodicom na neodredjeno vreme dole, a mi bismo bili postedjeni ovakvih izjava jednog - cini mi se ako ne gresim: dr.ili mr. medjunarodnog prava!

D.Savic,Paris.FR

pre 12 godina

Gluposti,ovime je Srbija na dobitku jer je de facto zamrzla dalja priznavanja nezavisnosti juzne srpske pokrajine Kosovo i Metohija i odlozila ga za neka druga vremena u isto vreme po prvi put igrajuci na cisto diplomatsku kartu nesukobljavanja sa EU sto je umetnost moguceg i maksimum u ovome trenutku.Kritikovati nesto samo zato sto niste ucestvovali u tome i sto vam stoji ispred imena prefiks"bivsi" je vise nego degutantno i protivno interesima drzave pa se nadam da ce neka od nasih sluzbi za drzavnu bezbednost da vam to malo bolje objasni:)

mertur

pre 12 godina

To bi ste vi Samardjicu pa cak i Toma Nikolic isto uradili da ste sad na poziciji. Ova vasa izjava je za dnevnu politiku tek da se skupi kakav poencic.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Gospodine Samardjicu, Srbija jos nije oficijelno priznala Kosovo i ako ste pratili stampu mogli ste se i sami na osnovu izjave "Šefice delegacije Kosova Edite Tahiri koja je ocenila da je današnjim sporazumima dveju strana učinjen TEK "prvi korak Srbije ka priznavanju nezavisnosti Kosova" uveriti !
"Ne trcite pred rudu" !

vladaNS

pre 12 godina

Pretpostavljam da je strategija ovog tvrdolinijaškog DSSovca da uzmemo oružje i silom vratimo Kosovo. Savetujem ga da dovede svoju decu iz "NATO zemalja" u kojima žive i odu na Kosovo kako bi svojim primerom pokazali Albancima i ostatku sveta čije je. Ja NEĆU U RAT I/ILI IZOLACIJU zbog Kosova, idi ti Samadžiću, Mladenoviću, Bubalo, Koštunice i ostali. Povedite i vašu decu i rođake, pa tako pokažite svoj (pseudo)patriotizam.

patriote bez gradjana

pre 12 godina

Ovako nesto moze pricati samo neko kome nije stalo do obicnih ljudi. A secamo se kako se bivsi ministar setao sa tamnim naocarima nadmeno po kosovskim selima. DSS jeste patritska stranka, ali oni su patriote bez gradjana. Njih zanima samo apstraktna zajednica narod ali ne i pojedinac. Ovaj sporazum ce mnogima olaksati zivot i zato ga pozdravljam.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 12 godina

Znaci, ako DSS, kojim slucajem, dodje ponovo na vlast, za njih ce pitanje priznavanja Kosova biti gotova stvar. To je vec ucinjeno i sta vise da se prica.

mileni007

pre 12 godina

pitaobi ministra.zar nije krsenjne ustava srbije po pitanje kretanja ,osim srba sa teritorija kosova,,znaci vama nasi susjedi albanski narod ne moze se kretati po cijelom srbiju ako vi to nepriznate drzavu kosova,,,koji to ustav branis

veka84

pre 12 godina

Ova vlada je kriva za sve! Ovo je krsenje Ustava Srbije i kao takvo ne bi trebalo da bude validno! Preterali su vise sa svojim glupostima!

Dejan

pre 12 godina

Ovaj put se nazalost slazem sa predstavnicima DSS-a. Posle priznavanja Kosova i Metohije kao nezavisne drzave na red ce doci Vojvodina i Raska sa takvim zahtevima za autonomijom da ce to prakticno biti stvaranje novih nezavisnih drzava
Srbija mora da ima i alternativnih resenja sem clanstva u EU jer clanstvo u EU ne zavisi samo od nas. Jedno su uredjenost zemlje, zakoni koji trebaju da budu isti u svim clanicama EU a nesto sasvim drugo je komadanje zemlje.

svetlanast.

pre 12 godina

zaista nije greska kad se za DSS kaze da je - SALONSKA STRANKA.
lako je sedeti u beogradu i smisljati, i po stoti put ponavljati da je "vlada priznala otcepljenje dela teritorije", da se "srbija truje" na kasicicu...
koliko je puta do sada "srbija priznala kosovo" - po DSS-u?
sto se tice priznanja "drzave" kosovo - kad priznavanje jednostrano proglasene nezavisnosti dela teritorije bude evropsko pravilo - vazice naravno i za srbiju.

Srbin

pre 12 godina

Tralala bivsi ministar, kad si toliko pametan, sto nam nisi vratio Kosovo dok si bio ministar, vec sad prosipas bisere kao i svi iz DSS-a. Upravo ste vi "prodali" Kosovo, vasim neradom, tj. dok ste bili na vlasti niste ama bas nista uradili povodom toga, vec ste pronalazili razloge sto nemozete da resite probleme naroda na Kosovu! Neka vam je casti!

xx

pre 12 godina

o kakvom suverenitetu prica ovaj gospodin?nazalost njega nema od 2000 godine.pa kao ministar za kim koliko puta ste posetili pristinu, podujevo, drenicu itd..kao mesta suverene srbije.
" preko dana sanjam a uvece pricam " veoma neozbiljno i bez argumenata.

Nikola

pre 12 godina

Dajte nove izbore pa da DSS dodje na vlast, hocu mirno da spavam, a ne svako jutro kada se probudim i pogledam B92 portal vidim kako vlada nije spavala nego je uspela da smanji Srbiju za jos jedan deo.Hocu da imam miran san.

Ivana

pre 12 godina

Vlast nas uništava teritorijalno već 20 godina.Vlast nam je uništila sve državne institucije. Vlast je nesposobna da nađe bilo kakvo rešenje.Nama su pod hitno potrebni izbori da ne bi ostali bez još jednog delča naše teritorije.Nama su potrebne nove političke ideje, nove strategije za rešavanje Kosovskog problema.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Pa sta Srbija treba da radi ? Zar ovi iz DSS i Radikala ne vide da je Srbija propala zbog ''borbe''za KiM i da mi ne mozemo ni na jedan nacin da povratimo teritoriju,ako misle samo na teritoriju,da ne govorimo o 1.7 miliona albanaca koji ne zele da zive sa nama? Kosovo su ljudi prodali Srbi sa Kosova za dobre pare,i gde su oni danas? U svim gradovima ih ima i svi rade na dobrim mestima,naravno na drzavnim jaslama !
Posebna je prica sa kosovarima koji su dole nekad radili na drzavnim jaslama,danas primaju plate i dodatke iako njihove firme ne postoje,a deca iz Srbije nemaju posla !
Sto se mene tice bolje sto je KiM van Srbije,ne znam sta bi smo mi sa 1.8 albanaca ??!

igor

pre 12 godina

Idi na Kosovo ako ti se toliko svidja, i nek krenu sa tobom svi koji toliko vole to Kosovo...Pokazite svoju ljubav prakticno, i prekinite da cvilite vise.

Marko

pre 12 godina

"Današnji dogovor s predstavnicima nelegalne države Kosovo predstavlja flagrantno kršenje Ustava Srbije i Rezolucije 1244 i kao takav predstavlja flagrantno kršenje pravnih dokumenata na kojim počiva suverenitet Srbija"

Koji put priznajemo Kosovo, Samardžiću? Peti ili šesti?
Uostalom, podsetio bih Samardžića (kao i Koštunicu), da ako misle da je prekršen Ustav, mogu slobodno da podnesu tužbu nadležnom sudu. U protivnom, svesno obmanjuju u "žaru predizborne kampanje" (što je oduvek bio manir u njihovoj kombi stranci).

milos

pre 12 godina

Koji put? Malo sam se zabrojao, kad je potpisan SSP, sporazum sa EULEX-om, kad je podneta tuzba Hagu...Ja mislim da je ovo presedan u istoriji da jedna zemlja priznaje drugu 10 puta.

veka84

pre 12 godina

Ova vlada je kriva za sve! Ovo je krsenje Ustava Srbije i kao takvo ne bi trebalo da bude validno! Preterali su vise sa svojim glupostima!

moca

pre 12 godina

ja u to prosto ne mogu da poverujem, ne znam sta da kazem, mnogo je to tezak udarac za celu naciju, toliki ratovi su se vodili oko tog Kosova, a sad da ga neko da ovako na tacni, pa to je za neverovati, prosto receno, zgranut sam

Gosa

pre 12 godina

DSS je uvek govorio istinu. To cini i danas. Bez obzira kome se svidjala ili ne svidjala nezavisnost Kosova, kako se zivi u Srbiji i kuda sve ovo s kasicicom otrova na dan ide.

Quai Gon

pre 12 godina

Samardzic komentarise!!!!!!! Odakle Samardzicu pravo da komentarise kad je primao duplu platu + Kosovski dodatak dok je bio Ministar. Umesto da se sprovodi istraga u zloupotrebi kosovskih duplih funkcija ovde se jos komentarise - kakva drskost!!! By the way, zao mi je ex-ministre ali ne zivi se od vazduha ili od korupcije i praznih prica o "nebeskim" vrednostima...vec SAMO OD RADA...

Zoran M.

pre 12 godina

Izvinite, gospodine Samardzicu, a koju alternatovu vi i vasa partija nudite? Paljenje ambasada jednom godisnje na mitingu "patike za Kosovo" i politiku nepriznavanja stvarnosti, ciji ceh treba da placa sledecih pet ili 10 generacija? Ne, hvala.
Svidelo se to nama ili ne, bez ulaska u EU nema investicija niti ekonomskog oporavka Srbije jer ne mozemo da funkcionisemo kao tiho-okeansko ostrvo usred Evrope. Prema tome, dosta vise sa tim kvazi-patriotskim licemerjem.

Vitez Koja

pre 12 godina

Jako smara DSS i Slobodan Samardzic sa sve brkovima. 650 puta su vec rekli da je Srbija priznala Kosovo, u 650 prethodnih prilika.. Stvarno vise, dosadni su. Ako smo ga vec priznali prvi put, prestanite da smarate javnost vise... Dosta vise ovoh ratnoh huskanja. Narod nema hleba da jede, bolnice su u ocajnom stanju, nemaju klima uredjaje u 21. veku, mi se bavimo tricama i kucinama. Sramota!

Beogradjanin

pre 12 godina

pa zar nismo Kosovo priznali kada smo potpisali Sporazum o stabilizaicji i pridruzivanju sa EU?? To ste nas vrlo vatreno ubedjivali 2008!!! Zar nije dosta jednom priznati drzavu nego to mora svakih 2-3 godine opet??? Kada ste nas lagali?? 2008. ili 2011.?

Miloje

pre 12 godina

Mislim da je ovo super! Ništa nije potpisano i ako se nekome ne svidi (a po svoj prilici NEĆE) neka izgradi političku platformu na tome, uđe u vladu i razbuca celu stvar.
Biće ovo zanimljiva godina, nego šta!

Milan

pre 12 godina

Dobro! Po vasoj tvrdnji, mi smo vec priznali Kosovo (vise puta ste to izjavili da je ova vlast to vec odavno uradila, direktno ili indirektno).

I sat sad? Kako cede vi da resite probleme naroda kad je kosovo, jelte, nezavnisno? Dakle mi sada imamo nezavnisno kosovo, ne-integracije u EU i tapkamo u mestu.

Hvala, ali me zaobidjite.

milan

pre 12 godina

Jakog mi politicara koji veruje vise albancima nego svome. To gajenje neprijateljstva medju nama kostalo nas je u proslosti a kosta ce nas i u buducnosti boljih perspektiva. Bezkompromisna politika i zavrnuti mozgovi ne donose nikome boljitak pa ni nama samima sto je najvaznije i zato je dobro sto ti i takvi nemaju vlast u ruci.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Lako je tebi da pametujes Samarzdicu. Tvoja deca su se odavno "otrovala" tim zapadom a preko ledja naroda glumis nacionalistu. Licemeru.

neo

pre 12 godina

A inace sad je Kosovo srpsko? Nazalost, nije, drzava Srbija nema ni jedan nacin da vrsi primenu sile na tom delu svoje zemlje. Treba pomoci tom narodu dole da ostane tamo jer je to poslednja slamka spasa da mozda se jednog dana stvari preokrenu. Lako je sedeti u Beogradu, vikati to je nelegalno i praviti se lud, kao da je dole sve normalno, a to da li je legalno ili nije rekao je medjunarodni sud.. tako da nam to i nije neki argument u odbrani kosova.

Nenad

pre 12 godina

Srbija mozda polako priznaje REALNOST i to da je potrebno raditi u interesu ljudi i poboljsanju njihovih zivota na ovim prostorima. A ti.. i tvoj DSS nikad ne biste priznali to da je Srbiji a i ovom regionu potrebna buducnost i napredak!! Dosta vise!

matori

pre 12 godina

"...svi u Vladi Srbije zaboravili da se albanski narod otcepio nelegalnim činom..."
Međunarodni Sud Pravde u Hagu, na zahtev i insistiranje Srbije, utvrdio je da taj čin NIJE bio nelegalan, te je stavljena tačka na to pitanje!
Samardžiću, ZAŠTO vi i dalje izvrćete činjenice!?

Milan

pre 12 godina

Kako je DSS pregovarao takvu situaciju imamo sad na Kosovu. Da su umesto mitskih predlagali pragmaticna resenja sada se ne bi bavili Kosovom vec drugim temama. Ovako, ostaje da buducim generacijama da i dalje nose teret gorcine gubitka Kosova. A DSSu i Samardzicu bih iskreno pozelo da se vise ne bave politikom, njihovo vreme je proslo.

M J

pre 12 godina

Kad DSS se opet oglasi po pitanju Kosova, neka kazu po koji je put Srbija priznala Kosovo. Ako im je verovati, ovo je jedno 9.-10. put, otkad DSS nije na vlasti, da je vlast priznala nezavisnost Kosova.
Molim DSS da kad se sledeci put oglase po ovome, da poklone nekoliko para patika siromasnoj deci, i po koji kompjuter. Isto tako molim B92 da ne traze komentar od nestrucnih lica.

M J

pre 12 godina

Kad DSS se opet oglasi po pitanju Kosova, neka kazu po koji je put Srbija priznala Kosovo. Ako im je verovati, ovo je jedno 9.-10. put, otkad DSS nije na vlasti, da je vlast priznala nezavisnost Kosova.
Molim DSS da kad se sledeci put oglase po ovome, da poklone nekoliko para patika siromasnoj deci, i po koji kompjuter. Isto tako molim B92 da ne traze komentar od nestrucnih lica.

igor

pre 12 godina

Idi na Kosovo ako ti se toliko svidja, i nek krenu sa tobom svi koji toliko vole to Kosovo...Pokazite svoju ljubav prakticno, i prekinite da cvilite vise.

Marko

pre 12 godina

"Današnji dogovor s predstavnicima nelegalne države Kosovo predstavlja flagrantno kršenje Ustava Srbije i Rezolucije 1244 i kao takav predstavlja flagrantno kršenje pravnih dokumenata na kojim počiva suverenitet Srbija"

Koji put priznajemo Kosovo, Samardžiću? Peti ili šesti?
Uostalom, podsetio bih Samardžića (kao i Koštunicu), da ako misle da je prekršen Ustav, mogu slobodno da podnesu tužbu nadležnom sudu. U protivnom, svesno obmanjuju u "žaru predizborne kampanje" (što je oduvek bio manir u njihovoj kombi stranci).

Nikola

pre 12 godina

Dajte nove izbore pa da DSS dodje na vlast, hocu mirno da spavam, a ne svako jutro kada se probudim i pogledam B92 portal vidim kako vlada nije spavala nego je uspela da smanji Srbiju za jos jedan deo.Hocu da imam miran san.

Ivana

pre 12 godina

Vlast nas uništava teritorijalno već 20 godina.Vlast nam je uništila sve državne institucije. Vlast je nesposobna da nađe bilo kakvo rešenje.Nama su pod hitno potrebni izbori da ne bi ostali bez još jednog delča naše teritorije.Nama su potrebne nove političke ideje, nove strategije za rešavanje Kosovskog problema.

vladaNS

pre 12 godina

Pretpostavljam da je strategija ovog tvrdolinijaškog DSSovca da uzmemo oružje i silom vratimo Kosovo. Savetujem ga da dovede svoju decu iz "NATO zemalja" u kojima žive i odu na Kosovo kako bi svojim primerom pokazali Albancima i ostatku sveta čije je. Ja NEĆU U RAT I/ILI IZOLACIJU zbog Kosova, idi ti Samadžiću, Mladenoviću, Bubalo, Koštunice i ostali. Povedite i vašu decu i rođake, pa tako pokažite svoj (pseudo)patriotizam.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Pa sta Srbija treba da radi ? Zar ovi iz DSS i Radikala ne vide da je Srbija propala zbog ''borbe''za KiM i da mi ne mozemo ni na jedan nacin da povratimo teritoriju,ako misle samo na teritoriju,da ne govorimo o 1.7 miliona albanaca koji ne zele da zive sa nama? Kosovo su ljudi prodali Srbi sa Kosova za dobre pare,i gde su oni danas? U svim gradovima ih ima i svi rade na dobrim mestima,naravno na drzavnim jaslama !
Posebna je prica sa kosovarima koji su dole nekad radili na drzavnim jaslama,danas primaju plate i dodatke iako njihove firme ne postoje,a deca iz Srbije nemaju posla !
Sto se mene tice bolje sto je KiM van Srbije,ne znam sta bi smo mi sa 1.8 albanaca ??!

patriote bez gradjana

pre 12 godina

Ovako nesto moze pricati samo neko kome nije stalo do obicnih ljudi. A secamo se kako se bivsi ministar setao sa tamnim naocarima nadmeno po kosovskim selima. DSS jeste patritska stranka, ali oni su patriote bez gradjana. Njih zanima samo apstraktna zajednica narod ali ne i pojedinac. Ovaj sporazum ce mnogima olaksati zivot i zato ga pozdravljam.

xx

pre 12 godina

o kakvom suverenitetu prica ovaj gospodin?nazalost njega nema od 2000 godine.pa kao ministar za kim koliko puta ste posetili pristinu, podujevo, drenicu itd..kao mesta suverene srbije.
" preko dana sanjam a uvece pricam " veoma neozbiljno i bez argumenata.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 12 godina

Znaci, ako DSS, kojim slucajem, dodje ponovo na vlast, za njih ce pitanje priznavanja Kosova biti gotova stvar. To je vec ucinjeno i sta vise da se prica.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Gospodine Samardjicu, Srbija jos nije oficijelno priznala Kosovo i ako ste pratili stampu mogli ste se i sami na osnovu izjave "Šefice delegacije Kosova Edite Tahiri koja je ocenila da je današnjim sporazumima dveju strana učinjen TEK "prvi korak Srbije ka priznavanju nezavisnosti Kosova" uveriti !
"Ne trcite pred rudu" !

veka84

pre 12 godina

Ova vlada je kriva za sve! Ovo je krsenje Ustava Srbije i kao takvo ne bi trebalo da bude validno! Preterali su vise sa svojim glupostima!

mertur

pre 12 godina

To bi ste vi Samardjicu pa cak i Toma Nikolic isto uradili da ste sad na poziciji. Ova vasa izjava je za dnevnu politiku tek da se skupi kakav poencic.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Lako je tebi da pametujes Samarzdicu. Tvoja deca su se odavno "otrovala" tim zapadom a preko ledja naroda glumis nacionalistu. Licemeru.

Srbin

pre 12 godina

Tralala bivsi ministar, kad si toliko pametan, sto nam nisi vratio Kosovo dok si bio ministar, vec sad prosipas bisere kao i svi iz DSS-a. Upravo ste vi "prodali" Kosovo, vasim neradom, tj. dok ste bili na vlasti niste ama bas nista uradili povodom toga, vec ste pronalazili razloge sto nemozete da resite probleme naroda na Kosovu! Neka vam je casti!

Dejan

pre 12 godina

Ovaj put se nazalost slazem sa predstavnicima DSS-a. Posle priznavanja Kosova i Metohije kao nezavisne drzave na red ce doci Vojvodina i Raska sa takvim zahtevima za autonomijom da ce to prakticno biti stvaranje novih nezavisnih drzava
Srbija mora da ima i alternativnih resenja sem clanstva u EU jer clanstvo u EU ne zavisi samo od nas. Jedno su uredjenost zemlje, zakoni koji trebaju da budu isti u svim clanicama EU a nesto sasvim drugo je komadanje zemlje.

svetlanast.

pre 12 godina

zaista nije greska kad se za DSS kaze da je - SALONSKA STRANKA.
lako je sedeti u beogradu i smisljati, i po stoti put ponavljati da je "vlada priznala otcepljenje dela teritorije", da se "srbija truje" na kasicicu...
koliko je puta do sada "srbija priznala kosovo" - po DSS-u?
sto se tice priznanja "drzave" kosovo - kad priznavanje jednostrano proglasene nezavisnosti dela teritorije bude evropsko pravilo - vazice naravno i za srbiju.

matori

pre 12 godina

"...svi u Vladi Srbije zaboravili da se albanski narod otcepio nelegalnim činom..."
Međunarodni Sud Pravde u Hagu, na zahtev i insistiranje Srbije, utvrdio je da taj čin NIJE bio nelegalan, te je stavljena tačka na to pitanje!
Samardžiću, ZAŠTO vi i dalje izvrćete činjenice!?

Nenad

pre 12 godina

Srbija mozda polako priznaje REALNOST i to da je potrebno raditi u interesu ljudi i poboljsanju njihovih zivota na ovim prostorima. A ti.. i tvoj DSS nikad ne biste priznali to da je Srbiji a i ovom regionu potrebna buducnost i napredak!! Dosta vise!

Quai Gon

pre 12 godina

Samardzic komentarise!!!!!!! Odakle Samardzicu pravo da komentarise kad je primao duplu platu + Kosovski dodatak dok je bio Ministar. Umesto da se sprovodi istraga u zloupotrebi kosovskih duplih funkcija ovde se jos komentarise - kakva drskost!!! By the way, zao mi je ex-ministre ali ne zivi se od vazduha ili od korupcije i praznih prica o "nebeskim" vrednostima...vec SAMO OD RADA...

Vitez Koja

pre 12 godina

Jako smara DSS i Slobodan Samardzic sa sve brkovima. 650 puta su vec rekli da je Srbija priznala Kosovo, u 650 prethodnih prilika.. Stvarno vise, dosadni su. Ako smo ga vec priznali prvi put, prestanite da smarate javnost vise... Dosta vise ovoh ratnoh huskanja. Narod nema hleba da jede, bolnice su u ocajnom stanju, nemaju klima uredjaje u 21. veku, mi se bavimo tricama i kucinama. Sramota!

D.Savic,Paris.FR

pre 12 godina

Gluposti,ovime je Srbija na dobitku jer je de facto zamrzla dalja priznavanja nezavisnosti juzne srpske pokrajine Kosovo i Metohija i odlozila ga za neka druga vremena u isto vreme po prvi put igrajuci na cisto diplomatsku kartu nesukobljavanja sa EU sto je umetnost moguceg i maksimum u ovome trenutku.Kritikovati nesto samo zato sto niste ucestvovali u tome i sto vam stoji ispred imena prefiks"bivsi" je vise nego degutantno i protivno interesima drzave pa se nadam da ce neka od nasih sluzbi za drzavnu bezbednost da vam to malo bolje objasni:)

Beogradjanin

pre 12 godina

pa zar nismo Kosovo priznali kada smo potpisali Sporazum o stabilizaicji i pridruzivanju sa EU?? To ste nas vrlo vatreno ubedjivali 2008!!! Zar nije dosta jednom priznati drzavu nego to mora svakih 2-3 godine opet??? Kada ste nas lagali?? 2008. ili 2011.?

Zoran M.

pre 12 godina

Izvinite, gospodine Samardzicu, a koju alternatovu vi i vasa partija nudite? Paljenje ambasada jednom godisnje na mitingu "patike za Kosovo" i politiku nepriznavanja stvarnosti, ciji ceh treba da placa sledecih pet ili 10 generacija? Ne, hvala.
Svidelo se to nama ili ne, bez ulaska u EU nema investicija niti ekonomskog oporavka Srbije jer ne mozemo da funkcionisemo kao tiho-okeansko ostrvo usred Evrope. Prema tome, dosta vise sa tim kvazi-patriotskim licemerjem.

milos

pre 12 godina

Koji put? Malo sam se zabrojao, kad je potpisan SSP, sporazum sa EULEX-om, kad je podneta tuzba Hagu...Ja mislim da je ovo presedan u istoriji da jedna zemlja priznaje drugu 10 puta.

neo

pre 12 godina

A inace sad je Kosovo srpsko? Nazalost, nije, drzava Srbija nema ni jedan nacin da vrsi primenu sile na tom delu svoje zemlje. Treba pomoci tom narodu dole da ostane tamo jer je to poslednja slamka spasa da mozda se jednog dana stvari preokrenu. Lako je sedeti u Beogradu, vikati to je nelegalno i praviti se lud, kao da je dole sve normalno, a to da li je legalno ili nije rekao je medjunarodni sud.. tako da nam to i nije neki argument u odbrani kosova.

Milan

pre 12 godina

Kako je DSS pregovarao takvu situaciju imamo sad na Kosovu. Da su umesto mitskih predlagali pragmaticna resenja sada se ne bi bavili Kosovom vec drugim temama. Ovako, ostaje da buducim generacijama da i dalje nose teret gorcine gubitka Kosova. A DSSu i Samardzicu bih iskreno pozelo da se vise ne bave politikom, njihovo vreme je proslo.

Milan

pre 12 godina

Dobro! Po vasoj tvrdnji, mi smo vec priznali Kosovo (vise puta ste to izjavili da je ova vlast to vec odavno uradila, direktno ili indirektno).

I sat sad? Kako cede vi da resite probleme naroda kad je kosovo, jelte, nezavnisno? Dakle mi sada imamo nezavnisno kosovo, ne-integracije u EU i tapkamo u mestu.

Hvala, ali me zaobidjite.

mileni007

pre 12 godina

pitaobi ministra.zar nije krsenjne ustava srbije po pitanje kretanja ,osim srba sa teritorija kosova,,znaci vama nasi susjedi albanski narod ne moze se kretati po cijelom srbiju ako vi to nepriznate drzavu kosova,,,koji to ustav branis

veka84

pre 12 godina

Ova vlada je kriva za sve! Ovo je krsenje Ustava Srbije i kao takvo ne bi trebalo da bude validno! Preterali su vise sa svojim glupostima!

Gosa

pre 12 godina

DSS je uvek govorio istinu. To cini i danas. Bez obzira kome se svidjala ili ne svidjala nezavisnost Kosova, kako se zivi u Srbiji i kuda sve ovo s kasicicom otrova na dan ide.

milan

pre 12 godina

Jakog mi politicara koji veruje vise albancima nego svome. To gajenje neprijateljstva medju nama kostalo nas je u proslosti a kosta ce nas i u buducnosti boljih perspektiva. Bezkompromisna politika i zavrnuti mozgovi ne donose nikome boljitak pa ni nama samima sto je najvaznije i zato je dobro sto ti i takvi nemaju vlast u ruci.

Anwalt

pre 12 godina

posto je srbija priznala kosovo,predlazem srpskoj vladi da ga postavi za ambasadora u pristini.posto mu je kosovo u srcu mogao bi se preseliti sa porodicom na neodredjeno vreme dole, a mi bismo bili postedjeni ovakvih izjava jednog - cini mi se ako ne gresim: dr.ili mr. medjunarodnog prava!

Miloje

pre 12 godina

Mislim da je ovo super! Ništa nije potpisano i ako se nekome ne svidi (a po svoj prilici NEĆE) neka izgradi političku platformu na tome, uđe u vladu i razbuca celu stvar.
Biće ovo zanimljiva godina, nego šta!

moca

pre 12 godina

ja u to prosto ne mogu da poverujem, ne znam sta da kazem, mnogo je to tezak udarac za celu naciju, toliki ratovi su se vodili oko tog Kosova, a sad da ga neko da ovako na tacni, pa to je za neverovati, prosto receno, zgranut sam

M J

pre 12 godina

Kad DSS se opet oglasi po pitanju Kosova, neka kazu po koji je put Srbija priznala Kosovo. Ako im je verovati, ovo je jedno 9.-10. put, otkad DSS nije na vlasti, da je vlast priznala nezavisnost Kosova.
Molim DSS da kad se sledeci put oglase po ovome, da poklone nekoliko para patika siromasnoj deci, i po koji kompjuter. Isto tako molim B92 da ne traze komentar od nestrucnih lica.

Nikola

pre 12 godina

Dajte nove izbore pa da DSS dodje na vlast, hocu mirno da spavam, a ne svako jutro kada se probudim i pogledam B92 portal vidim kako vlada nije spavala nego je uspela da smanji Srbiju za jos jedan deo.Hocu da imam miran san.

igor

pre 12 godina

Idi na Kosovo ako ti se toliko svidja, i nek krenu sa tobom svi koji toliko vole to Kosovo...Pokazite svoju ljubav prakticno, i prekinite da cvilite vise.

Marko

pre 12 godina

"Današnji dogovor s predstavnicima nelegalne države Kosovo predstavlja flagrantno kršenje Ustava Srbije i Rezolucije 1244 i kao takav predstavlja flagrantno kršenje pravnih dokumenata na kojim počiva suverenitet Srbija"

Koji put priznajemo Kosovo, Samardžiću? Peti ili šesti?
Uostalom, podsetio bih Samardžića (kao i Koštunicu), da ako misle da je prekršen Ustav, mogu slobodno da podnesu tužbu nadležnom sudu. U protivnom, svesno obmanjuju u "žaru predizborne kampanje" (što je oduvek bio manir u njihovoj kombi stranci).

Ivana

pre 12 godina

Vlast nas uništava teritorijalno već 20 godina.Vlast nam je uništila sve državne institucije. Vlast je nesposobna da nađe bilo kakvo rešenje.Nama su pod hitno potrebni izbori da ne bi ostali bez još jednog delča naše teritorije.Nama su potrebne nove političke ideje, nove strategije za rešavanje Kosovskog problema.

Dejan

pre 12 godina

Ovaj put se nazalost slazem sa predstavnicima DSS-a. Posle priznavanja Kosova i Metohije kao nezavisne drzave na red ce doci Vojvodina i Raska sa takvim zahtevima za autonomijom da ce to prakticno biti stvaranje novih nezavisnih drzava
Srbija mora da ima i alternativnih resenja sem clanstva u EU jer clanstvo u EU ne zavisi samo od nas. Jedno su uredjenost zemlje, zakoni koji trebaju da budu isti u svim clanicama EU a nesto sasvim drugo je komadanje zemlje.

D.Savic,Paris.FR

pre 12 godina

Gluposti,ovime je Srbija na dobitku jer je de facto zamrzla dalja priznavanja nezavisnosti juzne srpske pokrajine Kosovo i Metohija i odlozila ga za neka druga vremena u isto vreme po prvi put igrajuci na cisto diplomatsku kartu nesukobljavanja sa EU sto je umetnost moguceg i maksimum u ovome trenutku.Kritikovati nesto samo zato sto niste ucestvovali u tome i sto vam stoji ispred imena prefiks"bivsi" je vise nego degutantno i protivno interesima drzave pa se nadam da ce neka od nasih sluzbi za drzavnu bezbednost da vam to malo bolje objasni:)

veka84

pre 12 godina

Ova vlada je kriva za sve! Ovo je krsenje Ustava Srbije i kao takvo ne bi trebalo da bude validno! Preterali su vise sa svojim glupostima!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Gospodine Samardjicu, Srbija jos nije oficijelno priznala Kosovo i ako ste pratili stampu mogli ste se i sami na osnovu izjave "Šefice delegacije Kosova Edite Tahiri koja je ocenila da je današnjim sporazumima dveju strana učinjen TEK "prvi korak Srbije ka priznavanju nezavisnosti Kosova" uveriti !
"Ne trcite pred rudu" !

vladaNS

pre 12 godina

Pretpostavljam da je strategija ovog tvrdolinijaškog DSSovca da uzmemo oružje i silom vratimo Kosovo. Savetujem ga da dovede svoju decu iz "NATO zemalja" u kojima žive i odu na Kosovo kako bi svojim primerom pokazali Albancima i ostatku sveta čije je. Ja NEĆU U RAT I/ILI IZOLACIJU zbog Kosova, idi ti Samadžiću, Mladenoviću, Bubalo, Koštunice i ostali. Povedite i vašu decu i rođake, pa tako pokažite svoj (pseudo)patriotizam.

patriote bez gradjana

pre 12 godina

Ovako nesto moze pricati samo neko kome nije stalo do obicnih ljudi. A secamo se kako se bivsi ministar setao sa tamnim naocarima nadmeno po kosovskim selima. DSS jeste patritska stranka, ali oni su patriote bez gradjana. Njih zanima samo apstraktna zajednica narod ali ne i pojedinac. Ovaj sporazum ce mnogima olaksati zivot i zato ga pozdravljam.

mileni007

pre 12 godina

pitaobi ministra.zar nije krsenjne ustava srbije po pitanje kretanja ,osim srba sa teritorija kosova,,znaci vama nasi susjedi albanski narod ne moze se kretati po cijelom srbiju ako vi to nepriznate drzavu kosova,,,koji to ustav branis

moca

pre 12 godina

ja u to prosto ne mogu da poverujem, ne znam sta da kazem, mnogo je to tezak udarac za celu naciju, toliki ratovi su se vodili oko tog Kosova, a sad da ga neko da ovako na tacni, pa to je za neverovati, prosto receno, zgranut sam

ex demokrata 1

pre 12 godina

Pa sta Srbija treba da radi ? Zar ovi iz DSS i Radikala ne vide da je Srbija propala zbog ''borbe''za KiM i da mi ne mozemo ni na jedan nacin da povratimo teritoriju,ako misle samo na teritoriju,da ne govorimo o 1.7 miliona albanaca koji ne zele da zive sa nama? Kosovo su ljudi prodali Srbi sa Kosova za dobre pare,i gde su oni danas? U svim gradovima ih ima i svi rade na dobrim mestima,naravno na drzavnim jaslama !
Posebna je prica sa kosovarima koji su dole nekad radili na drzavnim jaslama,danas primaju plate i dodatke iako njihove firme ne postoje,a deca iz Srbije nemaju posla !
Sto se mene tice bolje sto je KiM van Srbije,ne znam sta bi smo mi sa 1.8 albanaca ??!

veka84

pre 12 godina

Ova vlada je kriva za sve! Ovo je krsenje Ustava Srbije i kao takvo ne bi trebalo da bude validno! Preterali su vise sa svojim glupostima!

Gosa

pre 12 godina

DSS je uvek govorio istinu. To cini i danas. Bez obzira kome se svidjala ili ne svidjala nezavisnost Kosova, kako se zivi u Srbiji i kuda sve ovo s kasicicom otrova na dan ide.

xx

pre 12 godina

o kakvom suverenitetu prica ovaj gospodin?nazalost njega nema od 2000 godine.pa kao ministar za kim koliko puta ste posetili pristinu, podujevo, drenicu itd..kao mesta suverene srbije.
" preko dana sanjam a uvece pricam " veoma neozbiljno i bez argumenata.

mertur

pre 12 godina

To bi ste vi Samardjicu pa cak i Toma Nikolic isto uradili da ste sad na poziciji. Ova vasa izjava je za dnevnu politiku tek da se skupi kakav poencic.

Nenad

pre 12 godina

Srbija mozda polako priznaje REALNOST i to da je potrebno raditi u interesu ljudi i poboljsanju njihovih zivota na ovim prostorima. A ti.. i tvoj DSS nikad ne biste priznali to da je Srbiji a i ovom regionu potrebna buducnost i napredak!! Dosta vise!

Vitez Koja

pre 12 godina

Jako smara DSS i Slobodan Samardzic sa sve brkovima. 650 puta su vec rekli da je Srbija priznala Kosovo, u 650 prethodnih prilika.. Stvarno vise, dosadni su. Ako smo ga vec priznali prvi put, prestanite da smarate javnost vise... Dosta vise ovoh ratnoh huskanja. Narod nema hleba da jede, bolnice su u ocajnom stanju, nemaju klima uredjaje u 21. veku, mi se bavimo tricama i kucinama. Sramota!

Srbin

pre 12 godina

Tralala bivsi ministar, kad si toliko pametan, sto nam nisi vratio Kosovo dok si bio ministar, vec sad prosipas bisere kao i svi iz DSS-a. Upravo ste vi "prodali" Kosovo, vasim neradom, tj. dok ste bili na vlasti niste ama bas nista uradili povodom toga, vec ste pronalazili razloge sto nemozete da resite probleme naroda na Kosovu! Neka vam je casti!

milan

pre 12 godina

Jakog mi politicara koji veruje vise albancima nego svome. To gajenje neprijateljstva medju nama kostalo nas je u proslosti a kosta ce nas i u buducnosti boljih perspektiva. Bezkompromisna politika i zavrnuti mozgovi ne donose nikome boljitak pa ni nama samima sto je najvaznije i zato je dobro sto ti i takvi nemaju vlast u ruci.

Quai Gon

pre 12 godina

Samardzic komentarise!!!!!!! Odakle Samardzicu pravo da komentarise kad je primao duplu platu + Kosovski dodatak dok je bio Ministar. Umesto da se sprovodi istraga u zloupotrebi kosovskih duplih funkcija ovde se jos komentarise - kakva drskost!!! By the way, zao mi je ex-ministre ali ne zivi se od vazduha ili od korupcije i praznih prica o "nebeskim" vrednostima...vec SAMO OD RADA...

Zoran M.

pre 12 godina

Izvinite, gospodine Samardzicu, a koju alternatovu vi i vasa partija nudite? Paljenje ambasada jednom godisnje na mitingu "patike za Kosovo" i politiku nepriznavanja stvarnosti, ciji ceh treba da placa sledecih pet ili 10 generacija? Ne, hvala.
Svidelo se to nama ili ne, bez ulaska u EU nema investicija niti ekonomskog oporavka Srbije jer ne mozemo da funkcionisemo kao tiho-okeansko ostrvo usred Evrope. Prema tome, dosta vise sa tim kvazi-patriotskim licemerjem.

Anwalt

pre 12 godina

posto je srbija priznala kosovo,predlazem srpskoj vladi da ga postavi za ambasadora u pristini.posto mu je kosovo u srcu mogao bi se preseliti sa porodicom na neodredjeno vreme dole, a mi bismo bili postedjeni ovakvih izjava jednog - cini mi se ako ne gresim: dr.ili mr. medjunarodnog prava!

Milan

pre 12 godina

Dobro! Po vasoj tvrdnji, mi smo vec priznali Kosovo (vise puta ste to izjavili da je ova vlast to vec odavno uradila, direktno ili indirektno).

I sat sad? Kako cede vi da resite probleme naroda kad je kosovo, jelte, nezavnisno? Dakle mi sada imamo nezavnisno kosovo, ne-integracije u EU i tapkamo u mestu.

Hvala, ali me zaobidjite.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Lako je tebi da pametujes Samarzdicu. Tvoja deca su se odavno "otrovala" tim zapadom a preko ledja naroda glumis nacionalistu. Licemeru.

neo

pre 12 godina

A inace sad je Kosovo srpsko? Nazalost, nije, drzava Srbija nema ni jedan nacin da vrsi primenu sile na tom delu svoje zemlje. Treba pomoci tom narodu dole da ostane tamo jer je to poslednja slamka spasa da mozda se jednog dana stvari preokrenu. Lako je sedeti u Beogradu, vikati to je nelegalno i praviti se lud, kao da je dole sve normalno, a to da li je legalno ili nije rekao je medjunarodni sud.. tako da nam to i nije neki argument u odbrani kosova.

matori

pre 12 godina

"...svi u Vladi Srbije zaboravili da se albanski narod otcepio nelegalnim činom..."
Međunarodni Sud Pravde u Hagu, na zahtev i insistiranje Srbije, utvrdio je da taj čin NIJE bio nelegalan, te je stavljena tačka na to pitanje!
Samardžiću, ZAŠTO vi i dalje izvrćete činjenice!?

svetlanast.

pre 12 godina

zaista nije greska kad se za DSS kaze da je - SALONSKA STRANKA.
lako je sedeti u beogradu i smisljati, i po stoti put ponavljati da je "vlada priznala otcepljenje dela teritorije", da se "srbija truje" na kasicicu...
koliko je puta do sada "srbija priznala kosovo" - po DSS-u?
sto se tice priznanja "drzave" kosovo - kad priznavanje jednostrano proglasene nezavisnosti dela teritorije bude evropsko pravilo - vazice naravno i za srbiju.

Milan

pre 12 godina

Kako je DSS pregovarao takvu situaciju imamo sad na Kosovu. Da su umesto mitskih predlagali pragmaticna resenja sada se ne bi bavili Kosovom vec drugim temama. Ovako, ostaje da buducim generacijama da i dalje nose teret gorcine gubitka Kosova. A DSSu i Samardzicu bih iskreno pozelo da se vise ne bave politikom, njihovo vreme je proslo.

Beogradjanin

pre 12 godina

pa zar nismo Kosovo priznali kada smo potpisali Sporazum o stabilizaicji i pridruzivanju sa EU?? To ste nas vrlo vatreno ubedjivali 2008!!! Zar nije dosta jednom priznati drzavu nego to mora svakih 2-3 godine opet??? Kada ste nas lagali?? 2008. ili 2011.?

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 12 godina

Znaci, ako DSS, kojim slucajem, dodje ponovo na vlast, za njih ce pitanje priznavanja Kosova biti gotova stvar. To je vec ucinjeno i sta vise da se prica.

Miloje

pre 12 godina

Mislim da je ovo super! Ništa nije potpisano i ako se nekome ne svidi (a po svoj prilici NEĆE) neka izgradi političku platformu na tome, uđe u vladu i razbuca celu stvar.
Biće ovo zanimljiva godina, nego šta!

milos

pre 12 godina

Koji put? Malo sam se zabrojao, kad je potpisan SSP, sporazum sa EULEX-om, kad je podneta tuzba Hagu...Ja mislim da je ovo presedan u istoriji da jedna zemlja priznaje drugu 10 puta.