Sreda, 29.06.2011.

10:44

Dinkić: Direktori samo na konkursu

Lider URS-a Mlađan Dinkić najavljuje da će predložiti dve radikalne novine - ukidanje upravnih odbora i da vlada uopšte ne bira direktore javnih preduzeća.

Izvor: Tanjug

Dinkiæ: Direktori samo na konkursu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

GENERALNI DIREKTOR

pre 12 godina

Dinkić je u pravu.!
Ukinuti Upravni odbor u preduzećima u kojima je Država većinski vlasnik,
a imenovati stručnjaka iz konkretne oblasti za Generalnog direktora i
nestranački Nadzorni odbor sa većim ovlašćenjima na kraju godine
(vrši reviziju poslovanja, može smeniti GD i podneti krivičnu prijavu, ...)

Mephisto

pre 12 godina

po predlogu bivseg ministra Vlada je delovala vec prilikom rekonstrukcije, kada je za ministra poljoprivrede postavila diplomiranog pravnika, za ministra prostornog planiranja hirurga...

Levijatan

pre 12 godina

sada, vidimo na delu hipokriziju vlasti. cute i trpe ovog gospodina koji svasta prica, zarad ostanka na svojim pozicijama bar jos koji minut!

Bezusni

pre 12 godina

prilikom rekonstrukcije Vlade, izgleda da su bivsem ministru rekonstruisali dugorocno pamcenje. Nadam se da gradjanima Srbije nisu!

Mephisto

pre 12 godina

indikativno je kako im ne padne na pamet da slican princip primene odmah posle izbora! tada pocinje tradicionalna sezona "grabljenje Javnih preduzeca i Upravnih Odbora".

ajax

pre 12 godina

ako tako kaze politicar sa najduzim stazom u opoziciji( od 115dana), koji je se hrabro borio protiv svih vlasti, trebalo bi mu verovati!

Bezusni

pre 12 godina

ziv dikaz da se covek menja dok je ziv! evo ja se secam jednog dela njegovog zivota kada je naoruzan upadao u ista ta javna preduzeca, al to je sad proslo i davno je bilo, tako da nije bitno...

Mephisto

pre 12 godina

tu je nasa propast- u Javnim preduzecima,Agencijama i Upravnim odborima! Drzavna administracija nije problem ima ih 30.000, ogranicene plate stroga kontrola... kod gore pomenutih to nije slicaj- ne zna se koliko ih tacno ima, slobodno formiraju svoje plate, primaju bonuse, a imaju sve benefite koje pruza drzavna sluzba u smislu radnog vremena,odmora,bolovanja....

svetlanast.

pre 12 godina

kad vas neko jednom slaze, on je kriv.
imali ste posla sa lazovom.
ako vas neko ponovo slaze, sami ste krivi.
mladjan dinkic ima ogroman ucenjivacki potencijal.
zato mu i ne smeta izbacivanje iz vlade.
mislite o tome.

Veseli Novic

pre 12 godina

*** za redakciju ***
*** zamolio bih vas da moju prethodnu poruku zamenite sa ovom ***
==================================================================
@Nikola Jovic
"2. Mala "insajderska' informacija za B92: Dinkic sprema povezivanje radnog staza za 30-40.000 ljudi, uglavnom u javnim preduzecima pod kontrolom G17. Ta mesta ce se koristiti u kampanji..."

- Za neupucene :
1)Povezivanje staza radi Uprava za trezor, konkretno njena filijala na
Obilicevom Vencu, i to nesto vise od godinu dana a direktorka ove filijale se do sada nije pokazala kao dobar organizator posla...

dr medikus

pre 12 godina

Gospodine Dinkicu, Da li ova pravila vaze i za Vas ili samo prodajete maglu. Sta cemo sa URS-om u Nisu gde za gradonacelnika predlazete dekana medicinskog fakulteta koji je dekan 12 godina i prakticno nesmenljiv?!? Naravno da Vam ne trebaju UO jer ko ce normalan nekog da drzi 12 godina na funkciji. Zaista SRAMOTA!

Blazenka

pre 12 godina

Kada je Dinkic postao ovakav legalista?Ne znam da li je obavesten da je 10 godina bio u vrhu vlasti?!?!?! Izgleda da ce sledeca vlada biti bas postena.

nigg

pre 12 godina

A da uvedete krivicnu odgovornost rukovodioca drzavnih preduzeca ili ih jednostavno privatizujete(zadrzite 49%, to je sto se tice prihoda isto ako ne i mnogo bolje nego 100% sa vasim rukovodiocima)

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Bravo Mladjo, URS je cudo, samo hrabro i bez kompromisa vec se puse "lazni direktori" vide sta im se sprema! Nema ustupaka, znanje i sposobnost umesto "burazerske ekonimiije"!

Gile

pre 12 godina

Pozdravljam ideju, i bas me briga cija je! Za opstu informaciju svima: mi smo u g..... do guse. Ako to nazovemo jednom opstom mocvaramo sazdanom od fekalija, onda je jasno da nam je sistem takav da se kroz njega u belom odelu (citaj posteno i moralno) moze proci samo ako si izvan sistema, ili bolje receno ako zivis izvan Srbije. Cast procentu manjem od 10% koji nije pokrao ovu drzavu. To su oni koji nemaju poslovnu sposobnost, a nisu kao maloletnici vec prekrsili negde i nekako zakon. Jer svako od nas, makar i kad smo menjali devize na ulici, kupovali svercovanu robu ili ispisivali cekove bez pokrica devedesetih, bas svako od nas je pljackao na odredjeni nacin ovu drzavu. Ovde nevinih nema, ma kako vam se ova konstatacija svidjala! Da zakljucim, pozdravljam ideju, bilo bi dobro da je dosla ranije, a sto se drugi nisu setili pa se sad jede ko im kriv. Kinezi su pre nesto vise od deset godina shvatili da njihovi kadrovi nemaju dovoljne menadzerske vestine i raspisali su konkurs za penzionisane vrhunske nemacke menadzere. Da li treba da pisem kakv im je rezultat danas?! Ovo je moj skroman doprinos cilju, a to je da omogucimo i top menadzerima iz inostranstva da rukovode nasim javnim preduzecima.

ex demokrata 1

pre 12 godina

A ko mu je smetao da to sve uradi dok je bio ministar ?
Inace naravno da su clanstva u UO i nadzornim odborima samo prilika da se zarade dobre pare,pa to svi znaju kao i sto svi znaju da i ako bude konkursa da ce se oni namestati !
To sa nezavisnom Agencijom....pa u Srbiji ima najvise Agencija u Evropi cini mi se oko 136,ukinite neke, recimo 10 Agencija i mozete da napravite 1 dobru za taj posao,ali od ove ideje nema nista jer se radi samo o jos jednom triku ovog coveka,sve sto je do sada predlagao ili uradio nas sve je kostalo mnogo,sve sama katastrofa !
Sva drzavna jasla osim bas neophodnih ustvari treba privatizovati kao sto ce to sad da uradi Grcka ili Spanija,jer sta ce nekoj opstini Poslovni Centar,Sportski Centar,Komunalno,razne Direkcije za urbanizam,to sve mogu dobro da rade privatnici,istovremeno smanjite namete privatnom sektoru,dajte im podrsku kao sto je recimo cena firmarini,komunalija,grejanja ili struje ili telefona koju privatnici sada placaju i do 6 x skuplje nego gradjani,neka i privatnici imaju osecaj da su deo ovog drustva a ne samo oni od kojih se uzima !

lune

pre 12 godina

A sto bi se onda Ja aktivno angazovao na radu u stranci za razliku od meni slicnih koji ce sedeti kuci i cekati konkurse?Pa i ja cu onda cekati a ne da me pojedinci pljuju.

Stanislav

pre 12 godina

Hahaha... Pa ovakve viceve nema ni Ivan Ivanović. Verovatno je isti slučaj u celoj Srbiji ali evo vam primera kako to funkcioniše u Zaječaru. Član UO Higijenskog zavoda je mašinski tehničar, direktor tog istog zavoda laborant, šef Kancelarije za mlade-monter, savetnik u NZS čovek koji je 12 godina studirao ekonomiju...O pomoćniku gradonačelnika i o spiskovima za zaposlenje u "Gorenje", bolje i da ne pričam. Naravno da su svi članovi g17. Pokrite se ušima bre!

Mr. Bitter

pre 12 godina

Al obavezno ubacite u uslove konkursa:

- da kandidat pošalje min 20 različitih dokumenata (od kojih neka 18 -
19 budu neke gluposti tipa izvodi iz mat. knjiga, uverenja i sl.)

- i obavezno da imaju položen državni ispit (ili taj neki ispit za rad
u državnim organima) koji je inače vrlo bitna neka stvar u životu...

Tako će izgledati da je transparentno, a u stvari mutite i dalje ko i do sada ;-)

Nevena

pre 12 godina

Jos jedno zavaravanje gradjana od strane gospodina Dinkica. NArod se vise ne da prevariti, na to je Dinkic zaboravio. Cim nam isplati po jos 983 evra opet cemo glasati za njega. Do tada CAO!

Dosta vise sa G17

pre 12 godina

U provinciji su clanovi G17 plus retki kao mrki medvedi. Zato ako neki ambiciozni golobradi anonimus, koji je ponavaljao u srednjoj ili zavrsio neku visu uzaludnu, odluci da nesto uradi u zivotu, on se samo uclani u Dinkicevu sektu i opa - eto plate od 100 000, sluzbenih kola i funkcije direktora regionalne sluzbe/agencije za ovo ili ono. Sinonim za negativnu kadrovsku selekciju je tvoja stranka Dinkicu! Prestani vise da obmanjujes ovaj narod!

sermonija

pre 12 godina

Ovaj Dinkić se sada razmahao kada je video da neće preći cenzus na izborima pa se sad setio posle 11 godina vlasti da ukida upravne odbore, stranačke direktore, decentralizuje Srbiju, ali sve je to džaba narod ga je provalio i prvo neka da 1000 evra pa da vidimo šta ćemo za posle.

Srđan

pre 12 godina

Pa i do sada su se direktori JP birali na konkursu, al' kad bi se zezali. E, sada će postojeći direktori JP da se jave na konkurse sa "jakim" biografijama (pa ljudi su godinama bili direktori). Kakva je ovo patka za narod, ali nije narod glup, pa je bolje da ne pričate, g-dine Dinkiću ovakve stvari. U URS-u su sve sami stručnjaci, a svi njihovi kadrovi su prvoklasni....

Bojan

pre 12 godina

Ako ukineš UO ko onda bira direktora ? "Nezavisna agencija"? Još jedna u nizu agencija pod kontrolom politike i još jedna gomila partijskih kadrova i poslušnika.
Bilo bi super da MD preuzme neku firmu i to kao zastupnik državnog kapitala - za prosečnu platu i da svom svojom imovinom odgovara za poslovanje a sa zadatkom da je postavi na noge u zemlji Srbiji u kojoj on sam vodi ekonomiju već deset godina. To čudo bih želeo da vidim pa da umrem.
Ovako je punih usta parola i agencija i revolucionarnih ideja i .... samo, nikada, nismo videli ni jedan jedini praktični potez.

Licimuri

pre 12 godina

A drugi deo teksta je suština prevare: izbori na svim nivoima u isto vreme. Šta to, praktično, znači? Znači da će ti „viši“ nivoi napraviti bombastičnu kampanju, kako bi se „niži“ nivoi provukli na krilima lidera, kao i do sada. Tako stranke, zapravo, drže celu Srbiju, jer kada bi se glasalo za njihove kandidate na odvojenim izborima, izborni rezultati bi izgledali mnogo šarenije. Gradovi i opštine su im potrebni da bi njima trgovali u potencijalnim koalicijama na vrhu, a to mogu samo ako se svi izbori odvijaju istovremeno. I eto je odmah demagogija o troškovima.

Subotica

pre 12 godina

Ukinuti upravne odbore? Znači smo profesionalni direktor da odlučuje kako želi a "sigurno" niće biti stranački, miriše još lakša korupcija.

Kasno

pre 12 godina

Ovaj bre ne odustaje. Da je tako uporan bio za narodni interes kao ministar umesto za svoj lični i svoje stranke u predizbornoj kampanji mi bi sad bili kao Japan ili Nemačka

Igor

pre 12 godina

Posten konkurs - kakav kontradiktoran izraz za nasu partokratiju! Zar zaista neko misli da je sa ovom ekipom koja vodi stranke moguce imati postene konkurse? Kao sto posteno sprovode tendere?

Martin

pre 12 godina

A da li će se i ministri tako birati? Sigurno bi nam bilo bolje da je ministar poljoprivrede agronom, a ne pravnik, da je ministar građevinarstva građevinski inženjer, a ne lekar ... Najbolje bi bilo i da nisu članovi (poslušnici) DS, SPS, G17 ...

beogradjanin

pre 12 godina

Vidim, sve strucnjake si doveo u ministarstvo zdravlja???? URS, DSS, SNS kadrovi 100%. Sve strucnjak do strucnjaka.!! Dinkicu, ne vredjaj vise inteligenciju ovog naroda. Jedno pricas, drugo radis - losa strategija.
PROCITAN SI, ne vredi!!

Aleksandar

pre 12 godina

"umesto upravnih odbora trebalo da postoje samo nadzorni odbori" - nije šija, nego vrat.

"direktor javnog preduzeća bi mogao na taj način da bude i neko ko je član neke partije, ali ukoliko pobedi na poštenom konkursu"

Pretpostavljam da će nazdorni odbor da odredi stepen "poštenja" konkursa

Nikola Jovic

pre 12 godina

Mala pomoc za kolege sa B92

1. Ne mogu se tek tako ukinuti Upravni odbori, to je kategorija predvidjena ustavom i postoji cak 29 zakona o UO

2. Mala "insajderska' informacija za B92: Dinkic sprema povezivanje radnog staza za 30-40.000 ljudi, uglavnom u javnim preduzecima pod kontrolom G17. Ta mesta ce se koristiti u kampanji, i uz mesta u Zdravstvu (u zdravstvu se mozete zaposliti samo ako ste clan G17 i nikako drugacije), taman bude 80.000 neophodnih glasova da Dinkic predje cenzus.

Veliki pozdrav

Nikola Jovic, novinar

Radomir

pre 12 godina

Da da, svi koji su bili na sajmovima zaposljavanja koje si ti organizovao dobro znaju sta znaci prodaja magle koju si ti organizivao.

krle

pre 12 godina

Iako će članovi tih nadzornih odbora biti birani po partijskoj liniji, a kadrovi u ljudskim resursima takođe, ipak ovo može predstavljati mali korak napred jer će se ukinuti bahato ponašanje vlasti da na mesta direktora javnih preduzeća postavljaju ljude koji apsolutno nikake stručne kvalitete nemaju za obavljanje tih funkcija. Čini mi se da će sada morati bar donekle da se vodi računa o tome da kandidati imaju barem odgovarajuću stručnu spremu, ako ništa drugo.

Lovac

pre 12 godina

Stručnost ispred politike. Gospodine Dinkiću, koliko Vam vremena treba da to shvati? Ali bolje ikad nego nikad. Podržavam, ma kad da se to desi.

Trotter

pre 12 godina

Mlađa i dalje nastavlja u svom stilu, kao da je juče stigao u Srbiju i kao da je onaj Mlađan Dinkić koji prethodnih 10 godina bio u vlasti, i za to vreme naneo neprocenjivu štetu društvu i ekonomiji, neki drugi čovek sa kojim on nema nikakve veze.Čovek igra na jedinu preostalu kartu, a to je kratko pamćenje srpskog naroda.Na žalost na osnovu dosadašnjeg iskustva velike su šanse da mu prevara i ovog puta uspe.

ky3ma

pre 12 godina

dva dodatka..
da Verica Barac bude predsednica te agencije i drugo da direktori preduzeća ne budu partijski članovi kao što je tvoj predlog da umesto partijskih članova budu partijski članovi. I onda ćemo tako 10 godina dok ti opet ne kažeš hajde da nešto menjamo evo ja sam poletan i brz i pametan i sve super i hajde da umesto partijskih članova za direktore preduzeća biramo stručnjake koji su partijski članovi. Pa ti nas praviš ludima. NEMA STRANAKA U PReEDUZEĆIMA. Ko hoće da se bavi politikom neka se bavi, ko hoće privredom neka ide u nju. Vi ste zagadili obe oblasti i zato nam je sve jadno. Tamo gde nema tebe i tvojih drugara stvari nekako i idu. Na zaslot vas nema samo u obastima gde nema novca.

Pera

pre 12 godina

Ovaj Dinkic je cisto zlo. Pa kako ste do sad birali direktore. Sad si se nakrao pa sad kao moze posteno. Ovo stanje je sad gore nego za vreme Milosevica, apatija, nema opzicije, drzavna imovina se rasprodaje a preduzeca unistavaju.

Nemanja

pre 12 godina

Te radikalne novine nisu radikalne vec normalne u normalnom svetu a Srbija to nije zbog vas.Gde ste bili pre 10 godina da to uradite a i ovo sto pricate je sarena laza dok ne prodju izbori.NARAVOUCENIJE-Nije poznato da se ijedan lopov ili kriminalac prestao baviti tim zanimanjem sam,vec samo kad je uhapsen.

jovan

pre 12 godina

Poslanik Dinkic izgleda ozbiljno shvata predizbornu kampanju? Pun je originalnih ideja koje su mu iznenada navrle u glavu.Njemu je, naravno jasno da ako ne bude na bilo koji nacin participirao u vlasti i ostao bez imuniteta, da ga ceka vise krivicnih optuzbi. Tacnije ne samo njega nego vecinu njegovih partijskih drugova.

Jovan

pre 12 godina

Srbijo hvala Ti sto si nam iznjedrila ovakvog strucnjaka. Ako ova ideja dodje do akcionara Coca Cole, IBM, Exxon, BMW... ima odmah da raspuste svoje upravne odbore i postave jednog coveka tj. direktora da odlucuje o svemu. Genijalno!

Markan

pre 12 godina

Ma da, posten konkurs ko i posteno pravosudje u Srbiji. Evo kako to u praski funkcionise: u jednom gradicu u Srbiji od oko 20-tak hiljada ljudi objavljen je konkurs za upraznjeno radno mesto referenta u Poreskoj upravi. Uslovi su bili: minimum 6 SSS(visa ekonomska skola), polozen drzavni ispit i 2 godine radnog iskustva. Konkurisalo je 30-40 kandidata i komisija u Beogradu koja odlucuje o konkursu je odbila sve kandidate sa ekonomskim fakultetom(njih 20-tak) uz obrazlozenje da su prekvalifikovani!??? Posto se nekoliko njih zalilo, konkurs je ponovljen ali nekim cudom 90% kandidata nije culo za to tako da se prijavilo samo 4 kandidata. Nijedan nije uspunjavao uslov o radnom iskustvu od bar 2 godine niti o polozenom drzavnom ispitu, ali medju njima je bio kandidat iza koga stoji Predsednik opstine i u cijoj stranci kandidat vazi za posluznog omladinca(ima 32 godine). U uzi izbor uslo je 3 kandidata na osnovu rezultata pismenog i usmenog testa. Predsednikov kandidat imao je najmanje poena na testu(37), najbolji koji je uradio imao je 58(od 60). O izboru izmedju 3 kandidata odlucivao je direktor Poreske Uprave iz Beograda koji ima "diskreciono pravo" da se odluci izmedju 3 kandidata za koga on zeli. Pogodite koga je izabrao...

P.S. Nece se nista promeniti. Ovakvi kao Dinkic imaju bezgranicne mogucnosti da upakuju svoje lazi. Nemojte da nasedate. Ili ne glasajte ili glasajte za nekog ko nije bio u sadasnjoj Vladi od dana kad je formirana. A imajte u vidu da SNS, DSS i SRS predstavljaju isto tako losu opciju kao i ovi lopovi...

PRONALAZAČ

pre 12 godina

Evo ga opet prodaje maglu. Pa što ovu ideju ne demostrira odmah na preduzećima koje njegova partija drži kao feude. Kakve je on likove postavio za direktore JP i JKP to stvarno treba videti i upoznati. Posle njegovih kadrova mislim da će svim ovim preduzećima trebati drastična revitalizacija, a predpostavljam da i zato nudi sada ovaj predlog jer su njegovi toliko unisitili ove sisteme da sad treba da dođe neki stvarno veliki stručnjak da pokuša popraviti. E moj Mlađo koji si ti demagog zato ti treba dati zvanje doktora a ne za ekonomiju.

DZoni

pre 12 godina

A za 11 godina na vlasti su upravo uradili suprotno,da ni cistacica ne moze da se zaposli ako nije clan neke od vladajucih stranki.U firmi mog caleta ,Elektrodistribuciji cak i za vreme Slobe je bio direktor nestranacka licnost ,kad su ovi dosli ne samo da su doveli svoje i to neke bez dana radnog iskustva posle 20 godina studiranja u Cacku vec su izmisli jos 20 direktorskih mesta za svoje pulene pa odjednom postoji direktor za svakakvu glupost.A kadrovi veze nemaju sa mozgom ,jedino sto rade je vozikanje do Bg-a i nazad da ubiju vreme i dnevnicu,a kad god trebe nesto konkretno da se uradi posto oni nemaju pojma o zivotu i poslu koji rade onda pitaju one starije koji sad vec imaju po 60 godina,medjutim vecina je vec otisla u penziju i sad se ceo posao svalio na 5-6 ljudi koji su odavno u godinama a kad i onu odu penziju bice haos.DA ponovim cak i za vreme Slobe i pre 90-te svaki rukovodeci kadar je morao da prodje put od radnika pa navise ako se pokaze dobar a ovi odmah pa direktori a da o tome sto treba da rade nemaju blage veze.

Kokan

pre 12 godina

Sto je najgore stvarno ce morati da dodju strucnjaci koji znaju da vas uhvate u malverzacijama,pa kad se to sve resi onda mogu da dodju strucnjaci koji ce povesti firme u normalan i posten rad! Toliko od mene

samo pitam

pre 12 godina

A ko će da izabere tu "nezavisnu" agenciju za ljudske resurse? Ko će im davati platu? Od koga će oni biti nezavisni ako ih vi birate i vi plaćate? Uostalom, od čega će se finansirati vaše partije ako prestanete da pijete krv javnim preduzećima?

igor

pre 12 godina

Da se formira agencija za ljudske resurse u kojoj ces ti postaviti svoje poslusnike, koji ce na konkursu birati tvoje kandiate tipa Kristo, Davinic, Tomica torbica...

Krvnicki populizam, marketing, opsena, licemerje, sve do sumanutosti.

marko

pre 12 godina

Covek koji je srusio vladu Zorana Djindjica i koji je izmislio feudalizaciju vlade i koji je stvorio stranku ciji jedini cilj je uvaljivanje kadrova u upravne odbore - taj isti covek sad predlaze da se to ukine!
Da li ima neko ko mu jos uvek veruje? Srbiji ce svanuti kada ovaj lik ode u penziju.

posmatrač

pre 12 godina

Dda nas opet ne premažu, mali podsetnik kako to oni majstorski rade akcije skretanja u moralni kolosek koji se završi pojeo vuk magarca.

http://www.transparentnost.org.rs/ts_mediji/stampa/2004/JUL_2004/3107-04.html

Neocortex

pre 12 godina

Vlada ili nezavisna agencija? Nije sija nego vrat!
Goli marketing i populizam, jer i dalje ce se birati direktori u centralama stranaka...

milo rad

pre 12 godina

Deset godina centralizuje,sad decentralizuje,1000evra,a sad navodno veliki demokrata se zalaže za profesionalizaciju,a javna preduzeća u kolapsu!Gde je bio celu deceniju,da li u vlasti ili opoziciji?

DZoni

pre 12 godina

A za 11 godina na vlasti su upravo uradili suprotno,da ni cistacica ne moze da se zaposli ako nije clan neke od vladajucih stranki.U firmi mog caleta ,Elektrodistribuciji cak i za vreme Slobe je bio direktor nestranacka licnost ,kad su ovi dosli ne samo da su doveli svoje i to neke bez dana radnog iskustva posle 20 godina studiranja u Cacku vec su izmisli jos 20 direktorskih mesta za svoje pulene pa odjednom postoji direktor za svakakvu glupost.A kadrovi veze nemaju sa mozgom ,jedino sto rade je vozikanje do Bg-a i nazad da ubiju vreme i dnevnicu,a kad god trebe nesto konkretno da se uradi posto oni nemaju pojma o zivotu i poslu koji rade onda pitaju one starije koji sad vec imaju po 60 godina,medjutim vecina je vec otisla u penziju i sad se ceo posao svalio na 5-6 ljudi koji su odavno u godinama a kad i onu odu penziju bice haos.DA ponovim cak i za vreme Slobe i pre 90-te svaki rukovodeci kadar je morao da prodje put od radnika pa navise ako se pokaze dobar a ovi odmah pa direktori a da o tome sto treba da rade nemaju blage veze.

marko

pre 12 godina

Covek koji je srusio vladu Zorana Djindjica i koji je izmislio feudalizaciju vlade i koji je stvorio stranku ciji jedini cilj je uvaljivanje kadrova u upravne odbore - taj isti covek sad predlaze da se to ukine!
Da li ima neko ko mu jos uvek veruje? Srbiji ce svanuti kada ovaj lik ode u penziju.

samo pitam

pre 12 godina

A ko će da izabere tu "nezavisnu" agenciju za ljudske resurse? Ko će im davati platu? Od koga će oni biti nezavisni ako ih vi birate i vi plaćate? Uostalom, od čega će se finansirati vaše partije ako prestanete da pijete krv javnim preduzećima?

PRONALAZAČ

pre 12 godina

Evo ga opet prodaje maglu. Pa što ovu ideju ne demostrira odmah na preduzećima koje njegova partija drži kao feude. Kakve je on likove postavio za direktore JP i JKP to stvarno treba videti i upoznati. Posle njegovih kadrova mislim da će svim ovim preduzećima trebati drastična revitalizacija, a predpostavljam da i zato nudi sada ovaj predlog jer su njegovi toliko unisitili ove sisteme da sad treba da dođe neki stvarno veliki stručnjak da pokuša popraviti. E moj Mlađo koji si ti demagog zato ti treba dati zvanje doktora a ne za ekonomiju.

Dosta vise sa G17

pre 12 godina

U provinciji su clanovi G17 plus retki kao mrki medvedi. Zato ako neki ambiciozni golobradi anonimus, koji je ponavaljao u srednjoj ili zavrsio neku visu uzaludnu, odluci da nesto uradi u zivotu, on se samo uclani u Dinkicevu sektu i opa - eto plate od 100 000, sluzbenih kola i funkcije direktora regionalne sluzbe/agencije za ovo ili ono. Sinonim za negativnu kadrovsku selekciju je tvoja stranka Dinkicu! Prestani vise da obmanjujes ovaj narod!

jovan

pre 12 godina

Poslanik Dinkic izgleda ozbiljno shvata predizbornu kampanju? Pun je originalnih ideja koje su mu iznenada navrle u glavu.Njemu je, naravno jasno da ako ne bude na bilo koji nacin participirao u vlasti i ostao bez imuniteta, da ga ceka vise krivicnih optuzbi. Tacnije ne samo njega nego vecinu njegovih partijskih drugova.

milo rad

pre 12 godina

Deset godina centralizuje,sad decentralizuje,1000evra,a sad navodno veliki demokrata se zalaže za profesionalizaciju,a javna preduzeća u kolapsu!Gde je bio celu deceniju,da li u vlasti ili opoziciji?

Nikola Jovic

pre 12 godina

Mala pomoc za kolege sa B92

1. Ne mogu se tek tako ukinuti Upravni odbori, to je kategorija predvidjena ustavom i postoji cak 29 zakona o UO

2. Mala "insajderska' informacija za B92: Dinkic sprema povezivanje radnog staza za 30-40.000 ljudi, uglavnom u javnim preduzecima pod kontrolom G17. Ta mesta ce se koristiti u kampanji, i uz mesta u Zdravstvu (u zdravstvu se mozete zaposliti samo ako ste clan G17 i nikako drugacije), taman bude 80.000 neophodnih glasova da Dinkic predje cenzus.

Veliki pozdrav

Nikola Jovic, novinar

Jovan

pre 12 godina

Srbijo hvala Ti sto si nam iznjedrila ovakvog strucnjaka. Ako ova ideja dodje do akcionara Coca Cole, IBM, Exxon, BMW... ima odmah da raspuste svoje upravne odbore i postave jednog coveka tj. direktora da odlucuje o svemu. Genijalno!

Markan

pre 12 godina

Ma da, posten konkurs ko i posteno pravosudje u Srbiji. Evo kako to u praski funkcionise: u jednom gradicu u Srbiji od oko 20-tak hiljada ljudi objavljen je konkurs za upraznjeno radno mesto referenta u Poreskoj upravi. Uslovi su bili: minimum 6 SSS(visa ekonomska skola), polozen drzavni ispit i 2 godine radnog iskustva. Konkurisalo je 30-40 kandidata i komisija u Beogradu koja odlucuje o konkursu je odbila sve kandidate sa ekonomskim fakultetom(njih 20-tak) uz obrazlozenje da su prekvalifikovani!??? Posto se nekoliko njih zalilo, konkurs je ponovljen ali nekim cudom 90% kandidata nije culo za to tako da se prijavilo samo 4 kandidata. Nijedan nije uspunjavao uslov o radnom iskustvu od bar 2 godine niti o polozenom drzavnom ispitu, ali medju njima je bio kandidat iza koga stoji Predsednik opstine i u cijoj stranci kandidat vazi za posluznog omladinca(ima 32 godine). U uzi izbor uslo je 3 kandidata na osnovu rezultata pismenog i usmenog testa. Predsednikov kandidat imao je najmanje poena na testu(37), najbolji koji je uradio imao je 58(od 60). O izboru izmedju 3 kandidata odlucivao je direktor Poreske Uprave iz Beograda koji ima "diskreciono pravo" da se odluci izmedju 3 kandidata za koga on zeli. Pogodite koga je izabrao...

P.S. Nece se nista promeniti. Ovakvi kao Dinkic imaju bezgranicne mogucnosti da upakuju svoje lazi. Nemojte da nasedate. Ili ne glasajte ili glasajte za nekog ko nije bio u sadasnjoj Vladi od dana kad je formirana. A imajte u vidu da SNS, DSS i SRS predstavljaju isto tako losu opciju kao i ovi lopovi...

Trotter

pre 12 godina

Mlađa i dalje nastavlja u svom stilu, kao da je juče stigao u Srbiju i kao da je onaj Mlađan Dinkić koji prethodnih 10 godina bio u vlasti, i za to vreme naneo neprocenjivu štetu društvu i ekonomiji, neki drugi čovek sa kojim on nema nikakve veze.Čovek igra na jedinu preostalu kartu, a to je kratko pamćenje srpskog naroda.Na žalost na osnovu dosadašnjeg iskustva velike su šanse da mu prevara i ovog puta uspe.

sermonija

pre 12 godina

Ovaj Dinkić se sada razmahao kada je video da neće preći cenzus na izborima pa se sad setio posle 11 godina vlasti da ukida upravne odbore, stranačke direktore, decentralizuje Srbiju, ali sve je to džaba narod ga je provalio i prvo neka da 1000 evra pa da vidimo šta ćemo za posle.

Bojan

pre 12 godina

Ako ukineš UO ko onda bira direktora ? "Nezavisna agencija"? Još jedna u nizu agencija pod kontrolom politike i još jedna gomila partijskih kadrova i poslušnika.
Bilo bi super da MD preuzme neku firmu i to kao zastupnik državnog kapitala - za prosečnu platu i da svom svojom imovinom odgovara za poslovanje a sa zadatkom da je postavi na noge u zemlji Srbiji u kojoj on sam vodi ekonomiju već deset godina. To čudo bih želeo da vidim pa da umrem.
Ovako je punih usta parola i agencija i revolucionarnih ideja i .... samo, nikada, nismo videli ni jedan jedini praktični potez.

Nemanja

pre 12 godina

Te radikalne novine nisu radikalne vec normalne u normalnom svetu a Srbija to nije zbog vas.Gde ste bili pre 10 godina da to uradite a i ovo sto pricate je sarena laza dok ne prodju izbori.NARAVOUCENIJE-Nije poznato da se ijedan lopov ili kriminalac prestao baviti tim zanimanjem sam,vec samo kad je uhapsen.

Igor

pre 12 godina

Posten konkurs - kakav kontradiktoran izraz za nasu partokratiju! Zar zaista neko misli da je sa ovom ekipom koja vodi stranke moguce imati postene konkurse? Kao sto posteno sprovode tendere?

igor

pre 12 godina

Da se formira agencija za ljudske resurse u kojoj ces ti postaviti svoje poslusnike, koji ce na konkursu birati tvoje kandiate tipa Kristo, Davinic, Tomica torbica...

Krvnicki populizam, marketing, opsena, licemerje, sve do sumanutosti.

Radomir

pre 12 godina

Da da, svi koji su bili na sajmovima zaposljavanja koje si ti organizovao dobro znaju sta znaci prodaja magle koju si ti organizivao.

Nevena

pre 12 godina

Jos jedno zavaravanje gradjana od strane gospodina Dinkica. NArod se vise ne da prevariti, na to je Dinkic zaboravio. Cim nam isplati po jos 983 evra opet cemo glasati za njega. Do tada CAO!

Pera

pre 12 godina

Ovaj Dinkic je cisto zlo. Pa kako ste do sad birali direktore. Sad si se nakrao pa sad kao moze posteno. Ovo stanje je sad gore nego za vreme Milosevica, apatija, nema opzicije, drzavna imovina se rasprodaje a preduzeca unistavaju.

ky3ma

pre 12 godina

dva dodatka..
da Verica Barac bude predsednica te agencije i drugo da direktori preduzeća ne budu partijski članovi kao što je tvoj predlog da umesto partijskih članova budu partijski članovi. I onda ćemo tako 10 godina dok ti opet ne kažeš hajde da nešto menjamo evo ja sam poletan i brz i pametan i sve super i hajde da umesto partijskih članova za direktore preduzeća biramo stručnjake koji su partijski članovi. Pa ti nas praviš ludima. NEMA STRANAKA U PReEDUZEĆIMA. Ko hoće da se bavi politikom neka se bavi, ko hoće privredom neka ide u nju. Vi ste zagadili obe oblasti i zato nam je sve jadno. Tamo gde nema tebe i tvojih drugara stvari nekako i idu. Na zaslot vas nema samo u obastima gde nema novca.

Martin

pre 12 godina

A da li će se i ministri tako birati? Sigurno bi nam bilo bolje da je ministar poljoprivrede agronom, a ne pravnik, da je ministar građevinarstva građevinski inženjer, a ne lekar ... Najbolje bi bilo i da nisu članovi (poslušnici) DS, SPS, G17 ...

Licimuri

pre 12 godina

A drugi deo teksta je suština prevare: izbori na svim nivoima u isto vreme. Šta to, praktično, znači? Znači da će ti „viši“ nivoi napraviti bombastičnu kampanju, kako bi se „niži“ nivoi provukli na krilima lidera, kao i do sada. Tako stranke, zapravo, drže celu Srbiju, jer kada bi se glasalo za njihove kandidate na odvojenim izborima, izborni rezultati bi izgledali mnogo šarenije. Gradovi i opštine su im potrebni da bi njima trgovali u potencijalnim koalicijama na vrhu, a to mogu samo ako se svi izbori odvijaju istovremeno. I eto je odmah demagogija o troškovima.

Neocortex

pre 12 godina

Vlada ili nezavisna agencija? Nije sija nego vrat!
Goli marketing i populizam, jer i dalje ce se birati direktori u centralama stranaka...

Aleksandar

pre 12 godina

"umesto upravnih odbora trebalo da postoje samo nadzorni odbori" - nije šija, nego vrat.

"direktor javnog preduzeća bi mogao na taj način da bude i neko ko je član neke partije, ali ukoliko pobedi na poštenom konkursu"

Pretpostavljam da će nazdorni odbor da odredi stepen "poštenja" konkursa

Kasno

pre 12 godina

Ovaj bre ne odustaje. Da je tako uporan bio za narodni interes kao ministar umesto za svoj lični i svoje stranke u predizbornoj kampanji mi bi sad bili kao Japan ili Nemačka

Srđan

pre 12 godina

Pa i do sada su se direktori JP birali na konkursu, al' kad bi se zezali. E, sada će postojeći direktori JP da se jave na konkurse sa "jakim" biografijama (pa ljudi su godinama bili direktori). Kakva je ovo patka za narod, ali nije narod glup, pa je bolje da ne pričate, g-dine Dinkiću ovakve stvari. U URS-u su sve sami stručnjaci, a svi njihovi kadrovi su prvoklasni....

Lovac

pre 12 godina

Stručnost ispred politike. Gospodine Dinkiću, koliko Vam vremena treba da to shvati? Ali bolje ikad nego nikad. Podržavam, ma kad da se to desi.

Subotica

pre 12 godina

Ukinuti upravne odbore? Znači smo profesionalni direktor da odlučuje kako želi a "sigurno" niće biti stranački, miriše još lakša korupcija.

beogradjanin

pre 12 godina

Vidim, sve strucnjake si doveo u ministarstvo zdravlja???? URS, DSS, SNS kadrovi 100%. Sve strucnjak do strucnjaka.!! Dinkicu, ne vredjaj vise inteligenciju ovog naroda. Jedno pricas, drugo radis - losa strategija.
PROCITAN SI, ne vredi!!

Kokan

pre 12 godina

Sto je najgore stvarno ce morati da dodju strucnjaci koji znaju da vas uhvate u malverzacijama,pa kad se to sve resi onda mogu da dodju strucnjaci koji ce povesti firme u normalan i posten rad! Toliko od mene

krle

pre 12 godina

Iako će članovi tih nadzornih odbora biti birani po partijskoj liniji, a kadrovi u ljudskim resursima takođe, ipak ovo može predstavljati mali korak napred jer će se ukinuti bahato ponašanje vlasti da na mesta direktora javnih preduzeća postavljaju ljude koji apsolutno nikake stručne kvalitete nemaju za obavljanje tih funkcija. Čini mi se da će sada morati bar donekle da se vodi računa o tome da kandidati imaju barem odgovarajuću stručnu spremu, ako ništa drugo.

dr medikus

pre 12 godina

Gospodine Dinkicu, Da li ova pravila vaze i za Vas ili samo prodajete maglu. Sta cemo sa URS-om u Nisu gde za gradonacelnika predlazete dekana medicinskog fakulteta koji je dekan 12 godina i prakticno nesmenljiv?!? Naravno da Vam ne trebaju UO jer ko ce normalan nekog da drzi 12 godina na funkciji. Zaista SRAMOTA!

Mr. Bitter

pre 12 godina

Al obavezno ubacite u uslove konkursa:

- da kandidat pošalje min 20 različitih dokumenata (od kojih neka 18 -
19 budu neke gluposti tipa izvodi iz mat. knjiga, uverenja i sl.)

- i obavezno da imaju položen državni ispit (ili taj neki ispit za rad
u državnim organima) koji je inače vrlo bitna neka stvar u životu...

Tako će izgledati da je transparentno, a u stvari mutite i dalje ko i do sada ;-)

Stanislav

pre 12 godina

Hahaha... Pa ovakve viceve nema ni Ivan Ivanović. Verovatno je isti slučaj u celoj Srbiji ali evo vam primera kako to funkcioniše u Zaječaru. Član UO Higijenskog zavoda je mašinski tehničar, direktor tog istog zavoda laborant, šef Kancelarije za mlade-monter, savetnik u NZS čovek koji je 12 godina studirao ekonomiju...O pomoćniku gradonačelnika i o spiskovima za zaposlenje u "Gorenje", bolje i da ne pričam. Naravno da su svi članovi g17. Pokrite se ušima bre!

posmatrač

pre 12 godina

Dda nas opet ne premažu, mali podsetnik kako to oni majstorski rade akcije skretanja u moralni kolosek koji se završi pojeo vuk magarca.

http://www.transparentnost.org.rs/ts_mediji/stampa/2004/JUL_2004/3107-04.html

Blazenka

pre 12 godina

Kada je Dinkic postao ovakav legalista?Ne znam da li je obavesten da je 10 godina bio u vrhu vlasti?!?!?! Izgleda da ce sledeca vlada biti bas postena.

lune

pre 12 godina

A sto bi se onda Ja aktivno angazovao na radu u stranci za razliku od meni slicnih koji ce sedeti kuci i cekati konkurse?Pa i ja cu onda cekati a ne da me pojedinci pljuju.

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Bravo Mladjo, URS je cudo, samo hrabro i bez kompromisa vec se puse "lazni direktori" vide sta im se sprema! Nema ustupaka, znanje i sposobnost umesto "burazerske ekonimiije"!

Gile

pre 12 godina

Pozdravljam ideju, i bas me briga cija je! Za opstu informaciju svima: mi smo u g..... do guse. Ako to nazovemo jednom opstom mocvaramo sazdanom od fekalija, onda je jasno da nam je sistem takav da se kroz njega u belom odelu (citaj posteno i moralno) moze proci samo ako si izvan sistema, ili bolje receno ako zivis izvan Srbije. Cast procentu manjem od 10% koji nije pokrao ovu drzavu. To su oni koji nemaju poslovnu sposobnost, a nisu kao maloletnici vec prekrsili negde i nekako zakon. Jer svako od nas, makar i kad smo menjali devize na ulici, kupovali svercovanu robu ili ispisivali cekove bez pokrica devedesetih, bas svako od nas je pljackao na odredjeni nacin ovu drzavu. Ovde nevinih nema, ma kako vam se ova konstatacija svidjala! Da zakljucim, pozdravljam ideju, bilo bi dobro da je dosla ranije, a sto se drugi nisu setili pa se sad jede ko im kriv. Kinezi su pre nesto vise od deset godina shvatili da njihovi kadrovi nemaju dovoljne menadzerske vestine i raspisali su konkurs za penzionisane vrhunske nemacke menadzere. Da li treba da pisem kakv im je rezultat danas?! Ovo je moj skroman doprinos cilju, a to je da omogucimo i top menadzerima iz inostranstva da rukovode nasim javnim preduzecima.

Veseli Novic

pre 12 godina

*** za redakciju ***
*** zamolio bih vas da moju prethodnu poruku zamenite sa ovom ***
==================================================================
@Nikola Jovic
"2. Mala "insajderska' informacija za B92: Dinkic sprema povezivanje radnog staza za 30-40.000 ljudi, uglavnom u javnim preduzecima pod kontrolom G17. Ta mesta ce se koristiti u kampanji..."

- Za neupucene :
1)Povezivanje staza radi Uprava za trezor, konkretno njena filijala na
Obilicevom Vencu, i to nesto vise od godinu dana a direktorka ove filijale se do sada nije pokazala kao dobar organizator posla...

ex demokrata 1

pre 12 godina

A ko mu je smetao da to sve uradi dok je bio ministar ?
Inace naravno da su clanstva u UO i nadzornim odborima samo prilika da se zarade dobre pare,pa to svi znaju kao i sto svi znaju da i ako bude konkursa da ce se oni namestati !
To sa nezavisnom Agencijom....pa u Srbiji ima najvise Agencija u Evropi cini mi se oko 136,ukinite neke, recimo 10 Agencija i mozete da napravite 1 dobru za taj posao,ali od ove ideje nema nista jer se radi samo o jos jednom triku ovog coveka,sve sto je do sada predlagao ili uradio nas sve je kostalo mnogo,sve sama katastrofa !
Sva drzavna jasla osim bas neophodnih ustvari treba privatizovati kao sto ce to sad da uradi Grcka ili Spanija,jer sta ce nekoj opstini Poslovni Centar,Sportski Centar,Komunalno,razne Direkcije za urbanizam,to sve mogu dobro da rade privatnici,istovremeno smanjite namete privatnom sektoru,dajte im podrsku kao sto je recimo cena firmarini,komunalija,grejanja ili struje ili telefona koju privatnici sada placaju i do 6 x skuplje nego gradjani,neka i privatnici imaju osecaj da su deo ovog drustva a ne samo oni od kojih se uzima !

Mephisto

pre 12 godina

indikativno je kako im ne padne na pamet da slican princip primene odmah posle izbora! tada pocinje tradicionalna sezona "grabljenje Javnih preduzeca i Upravnih Odbora".

Bezusni

pre 12 godina

ziv dikaz da se covek menja dok je ziv! evo ja se secam jednog dela njegovog zivota kada je naoruzan upadao u ista ta javna preduzeca, al to je sad proslo i davno je bilo, tako da nije bitno...

ajax

pre 12 godina

ako tako kaze politicar sa najduzim stazom u opoziciji( od 115dana), koji je se hrabro borio protiv svih vlasti, trebalo bi mu verovati!

Mephisto

pre 12 godina

tu je nasa propast- u Javnim preduzecima,Agencijama i Upravnim odborima! Drzavna administracija nije problem ima ih 30.000, ogranicene plate stroga kontrola... kod gore pomenutih to nije slicaj- ne zna se koliko ih tacno ima, slobodno formiraju svoje plate, primaju bonuse, a imaju sve benefite koje pruza drzavna sluzba u smislu radnog vremena,odmora,bolovanja....

svetlanast.

pre 12 godina

kad vas neko jednom slaze, on je kriv.
imali ste posla sa lazovom.
ako vas neko ponovo slaze, sami ste krivi.
mladjan dinkic ima ogroman ucenjivacki potencijal.
zato mu i ne smeta izbacivanje iz vlade.
mislite o tome.

Mephisto

pre 12 godina

po predlogu bivseg ministra Vlada je delovala vec prilikom rekonstrukcije, kada je za ministra poljoprivrede postavila diplomiranog pravnika, za ministra prostornog planiranja hirurga...

GENERALNI DIREKTOR

pre 12 godina

Dinkić je u pravu.!
Ukinuti Upravni odbor u preduzećima u kojima je Država većinski vlasnik,
a imenovati stručnjaka iz konkretne oblasti za Generalnog direktora i
nestranački Nadzorni odbor sa većim ovlašćenjima na kraju godine
(vrši reviziju poslovanja, može smeniti GD i podneti krivičnu prijavu, ...)

nigg

pre 12 godina

A da uvedete krivicnu odgovornost rukovodioca drzavnih preduzeca ili ih jednostavno privatizujete(zadrzite 49%, to je sto se tice prihoda isto ako ne i mnogo bolje nego 100% sa vasim rukovodiocima)

Bezusni

pre 12 godina

prilikom rekonstrukcije Vlade, izgleda da su bivsem ministru rekonstruisali dugorocno pamcenje. Nadam se da gradjanima Srbije nisu!

Levijatan

pre 12 godina

sada, vidimo na delu hipokriziju vlasti. cute i trpe ovog gospodina koji svasta prica, zarad ostanka na svojim pozicijama bar jos koji minut!

Lovac

pre 12 godina

Stručnost ispred politike. Gospodine Dinkiću, koliko Vam vremena treba da to shvati? Ali bolje ikad nego nikad. Podržavam, ma kad da se to desi.

marko

pre 12 godina

Covek koji je srusio vladu Zorana Djindjica i koji je izmislio feudalizaciju vlade i koji je stvorio stranku ciji jedini cilj je uvaljivanje kadrova u upravne odbore - taj isti covek sad predlaze da se to ukine!
Da li ima neko ko mu jos uvek veruje? Srbiji ce svanuti kada ovaj lik ode u penziju.

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Bravo Mladjo, URS je cudo, samo hrabro i bez kompromisa vec se puse "lazni direktori" vide sta im se sprema! Nema ustupaka, znanje i sposobnost umesto "burazerske ekonimiije"!

Nikola Jovic

pre 12 godina

Mala pomoc za kolege sa B92

1. Ne mogu se tek tako ukinuti Upravni odbori, to je kategorija predvidjena ustavom i postoji cak 29 zakona o UO

2. Mala "insajderska' informacija za B92: Dinkic sprema povezivanje radnog staza za 30-40.000 ljudi, uglavnom u javnim preduzecima pod kontrolom G17. Ta mesta ce se koristiti u kampanji, i uz mesta u Zdravstvu (u zdravstvu se mozete zaposliti samo ako ste clan G17 i nikako drugacije), taman bude 80.000 neophodnih glasova da Dinkic predje cenzus.

Veliki pozdrav

Nikola Jovic, novinar

beogradjanin

pre 12 godina

Vidim, sve strucnjake si doveo u ministarstvo zdravlja???? URS, DSS, SNS kadrovi 100%. Sve strucnjak do strucnjaka.!! Dinkicu, ne vredjaj vise inteligenciju ovog naroda. Jedno pricas, drugo radis - losa strategija.
PROCITAN SI, ne vredi!!

sermonija

pre 12 godina

Ovaj Dinkić se sada razmahao kada je video da neće preći cenzus na izborima pa se sad setio posle 11 godina vlasti da ukida upravne odbore, stranačke direktore, decentralizuje Srbiju, ali sve je to džaba narod ga je provalio i prvo neka da 1000 evra pa da vidimo šta ćemo za posle.

milo rad

pre 12 godina

Deset godina centralizuje,sad decentralizuje,1000evra,a sad navodno veliki demokrata se zalaže za profesionalizaciju,a javna preduzeća u kolapsu!Gde je bio celu deceniju,da li u vlasti ili opoziciji?

jovan

pre 12 godina

Poslanik Dinkic izgleda ozbiljno shvata predizbornu kampanju? Pun je originalnih ideja koje su mu iznenada navrle u glavu.Njemu je, naravno jasno da ako ne bude na bilo koji nacin participirao u vlasti i ostao bez imuniteta, da ga ceka vise krivicnih optuzbi. Tacnije ne samo njega nego vecinu njegovih partijskih drugova.

Jovan

pre 12 godina

Srbijo hvala Ti sto si nam iznjedrila ovakvog strucnjaka. Ako ova ideja dodje do akcionara Coca Cole, IBM, Exxon, BMW... ima odmah da raspuste svoje upravne odbore i postave jednog coveka tj. direktora da odlucuje o svemu. Genijalno!

posmatrač

pre 12 godina

Dda nas opet ne premažu, mali podsetnik kako to oni majstorski rade akcije skretanja u moralni kolosek koji se završi pojeo vuk magarca.

http://www.transparentnost.org.rs/ts_mediji/stampa/2004/JUL_2004/3107-04.html

Pera

pre 12 godina

Ovaj Dinkic je cisto zlo. Pa kako ste do sad birali direktore. Sad si se nakrao pa sad kao moze posteno. Ovo stanje je sad gore nego za vreme Milosevica, apatija, nema opzicije, drzavna imovina se rasprodaje a preduzeca unistavaju.

igor

pre 12 godina

Da se formira agencija za ljudske resurse u kojoj ces ti postaviti svoje poslusnike, koji ce na konkursu birati tvoje kandiate tipa Kristo, Davinic, Tomica torbica...

Krvnicki populizam, marketing, opsena, licemerje, sve do sumanutosti.

Radomir

pre 12 godina

Da da, svi koji su bili na sajmovima zaposljavanja koje si ti organizovao dobro znaju sta znaci prodaja magle koju si ti organizivao.

Igor

pre 12 godina

Posten konkurs - kakav kontradiktoran izraz za nasu partokratiju! Zar zaista neko misli da je sa ovom ekipom koja vodi stranke moguce imati postene konkurse? Kao sto posteno sprovode tendere?

Dosta vise sa G17

pre 12 godina

U provinciji su clanovi G17 plus retki kao mrki medvedi. Zato ako neki ambiciozni golobradi anonimus, koji je ponavaljao u srednjoj ili zavrsio neku visu uzaludnu, odluci da nesto uradi u zivotu, on se samo uclani u Dinkicevu sektu i opa - eto plate od 100 000, sluzbenih kola i funkcije direktora regionalne sluzbe/agencije za ovo ili ono. Sinonim za negativnu kadrovsku selekciju je tvoja stranka Dinkicu! Prestani vise da obmanjujes ovaj narod!

Neocortex

pre 12 godina

Vlada ili nezavisna agencija? Nije sija nego vrat!
Goli marketing i populizam, jer i dalje ce se birati direktori u centralama stranaka...

DZoni

pre 12 godina

A za 11 godina na vlasti su upravo uradili suprotno,da ni cistacica ne moze da se zaposli ako nije clan neke od vladajucih stranki.U firmi mog caleta ,Elektrodistribuciji cak i za vreme Slobe je bio direktor nestranacka licnost ,kad su ovi dosli ne samo da su doveli svoje i to neke bez dana radnog iskustva posle 20 godina studiranja u Cacku vec su izmisli jos 20 direktorskih mesta za svoje pulene pa odjednom postoji direktor za svakakvu glupost.A kadrovi veze nemaju sa mozgom ,jedino sto rade je vozikanje do Bg-a i nazad da ubiju vreme i dnevnicu,a kad god trebe nesto konkretno da se uradi posto oni nemaju pojma o zivotu i poslu koji rade onda pitaju one starije koji sad vec imaju po 60 godina,medjutim vecina je vec otisla u penziju i sad se ceo posao svalio na 5-6 ljudi koji su odavno u godinama a kad i onu odu penziju bice haos.DA ponovim cak i za vreme Slobe i pre 90-te svaki rukovodeci kadar je morao da prodje put od radnika pa navise ako se pokaze dobar a ovi odmah pa direktori a da o tome sto treba da rade nemaju blage veze.

Trotter

pre 12 godina

Mlađa i dalje nastavlja u svom stilu, kao da je juče stigao u Srbiju i kao da je onaj Mlađan Dinkić koji prethodnih 10 godina bio u vlasti, i za to vreme naneo neprocenjivu štetu društvu i ekonomiji, neki drugi čovek sa kojim on nema nikakve veze.Čovek igra na jedinu preostalu kartu, a to je kratko pamćenje srpskog naroda.Na žalost na osnovu dosadašnjeg iskustva velike su šanse da mu prevara i ovog puta uspe.

lune

pre 12 godina

A sto bi se onda Ja aktivno angazovao na radu u stranci za razliku od meni slicnih koji ce sedeti kuci i cekati konkurse?Pa i ja cu onda cekati a ne da me pojedinci pljuju.

Nemanja

pre 12 godina

Te radikalne novine nisu radikalne vec normalne u normalnom svetu a Srbija to nije zbog vas.Gde ste bili pre 10 godina da to uradite a i ovo sto pricate je sarena laza dok ne prodju izbori.NARAVOUCENIJE-Nije poznato da se ijedan lopov ili kriminalac prestao baviti tim zanimanjem sam,vec samo kad je uhapsen.

PRONALAZAČ

pre 12 godina

Evo ga opet prodaje maglu. Pa što ovu ideju ne demostrira odmah na preduzećima koje njegova partija drži kao feude. Kakve je on likove postavio za direktore JP i JKP to stvarno treba videti i upoznati. Posle njegovih kadrova mislim da će svim ovim preduzećima trebati drastična revitalizacija, a predpostavljam da i zato nudi sada ovaj predlog jer su njegovi toliko unisitili ove sisteme da sad treba da dođe neki stvarno veliki stručnjak da pokuša popraviti. E moj Mlađo koji si ti demagog zato ti treba dati zvanje doktora a ne za ekonomiju.

Kasno

pre 12 godina

Ovaj bre ne odustaje. Da je tako uporan bio za narodni interes kao ministar umesto za svoj lični i svoje stranke u predizbornoj kampanji mi bi sad bili kao Japan ili Nemačka

Subotica

pre 12 godina

Ukinuti upravne odbore? Znači smo profesionalni direktor da odlučuje kako želi a "sigurno" niće biti stranački, miriše još lakša korupcija.

Srđan

pre 12 godina

Pa i do sada su se direktori JP birali na konkursu, al' kad bi se zezali. E, sada će postojeći direktori JP da se jave na konkurse sa "jakim" biografijama (pa ljudi su godinama bili direktori). Kakva je ovo patka za narod, ali nije narod glup, pa je bolje da ne pričate, g-dine Dinkiću ovakve stvari. U URS-u su sve sami stručnjaci, a svi njihovi kadrovi su prvoklasni....

Nevena

pre 12 godina

Jos jedno zavaravanje gradjana od strane gospodina Dinkica. NArod se vise ne da prevariti, na to je Dinkic zaboravio. Cim nam isplati po jos 983 evra opet cemo glasati za njega. Do tada CAO!

Mr. Bitter

pre 12 godina

Al obavezno ubacite u uslove konkursa:

- da kandidat pošalje min 20 različitih dokumenata (od kojih neka 18 -
19 budu neke gluposti tipa izvodi iz mat. knjiga, uverenja i sl.)

- i obavezno da imaju položen državni ispit (ili taj neki ispit za rad
u državnim organima) koji je inače vrlo bitna neka stvar u životu...

Tako će izgledati da je transparentno, a u stvari mutite i dalje ko i do sada ;-)

Gile

pre 12 godina

Pozdravljam ideju, i bas me briga cija je! Za opstu informaciju svima: mi smo u g..... do guse. Ako to nazovemo jednom opstom mocvaramo sazdanom od fekalija, onda je jasno da nam je sistem takav da se kroz njega u belom odelu (citaj posteno i moralno) moze proci samo ako si izvan sistema, ili bolje receno ako zivis izvan Srbije. Cast procentu manjem od 10% koji nije pokrao ovu drzavu. To su oni koji nemaju poslovnu sposobnost, a nisu kao maloletnici vec prekrsili negde i nekako zakon. Jer svako od nas, makar i kad smo menjali devize na ulici, kupovali svercovanu robu ili ispisivali cekove bez pokrica devedesetih, bas svako od nas je pljackao na odredjeni nacin ovu drzavu. Ovde nevinih nema, ma kako vam se ova konstatacija svidjala! Da zakljucim, pozdravljam ideju, bilo bi dobro da je dosla ranije, a sto se drugi nisu setili pa se sad jede ko im kriv. Kinezi su pre nesto vise od deset godina shvatili da njihovi kadrovi nemaju dovoljne menadzerske vestine i raspisali su konkurs za penzionisane vrhunske nemacke menadzere. Da li treba da pisem kakv im je rezultat danas?! Ovo je moj skroman doprinos cilju, a to je da omogucimo i top menadzerima iz inostranstva da rukovode nasim javnim preduzecima.

samo pitam

pre 12 godina

A ko će da izabere tu "nezavisnu" agenciju za ljudske resurse? Ko će im davati platu? Od koga će oni biti nezavisni ako ih vi birate i vi plaćate? Uostalom, od čega će se finansirati vaše partije ako prestanete da pijete krv javnim preduzećima?

Markan

pre 12 godina

Ma da, posten konkurs ko i posteno pravosudje u Srbiji. Evo kako to u praski funkcionise: u jednom gradicu u Srbiji od oko 20-tak hiljada ljudi objavljen je konkurs za upraznjeno radno mesto referenta u Poreskoj upravi. Uslovi su bili: minimum 6 SSS(visa ekonomska skola), polozen drzavni ispit i 2 godine radnog iskustva. Konkurisalo je 30-40 kandidata i komisija u Beogradu koja odlucuje o konkursu je odbila sve kandidate sa ekonomskim fakultetom(njih 20-tak) uz obrazlozenje da su prekvalifikovani!??? Posto se nekoliko njih zalilo, konkurs je ponovljen ali nekim cudom 90% kandidata nije culo za to tako da se prijavilo samo 4 kandidata. Nijedan nije uspunjavao uslov o radnom iskustvu od bar 2 godine niti o polozenom drzavnom ispitu, ali medju njima je bio kandidat iza koga stoji Predsednik opstine i u cijoj stranci kandidat vazi za posluznog omladinca(ima 32 godine). U uzi izbor uslo je 3 kandidata na osnovu rezultata pismenog i usmenog testa. Predsednikov kandidat imao je najmanje poena na testu(37), najbolji koji je uradio imao je 58(od 60). O izboru izmedju 3 kandidata odlucivao je direktor Poreske Uprave iz Beograda koji ima "diskreciono pravo" da se odluci izmedju 3 kandidata za koga on zeli. Pogodite koga je izabrao...

P.S. Nece se nista promeniti. Ovakvi kao Dinkic imaju bezgranicne mogucnosti da upakuju svoje lazi. Nemojte da nasedate. Ili ne glasajte ili glasajte za nekog ko nije bio u sadasnjoj Vladi od dana kad je formirana. A imajte u vidu da SNS, DSS i SRS predstavljaju isto tako losu opciju kao i ovi lopovi...

Martin

pre 12 godina

A da li će se i ministri tako birati? Sigurno bi nam bilo bolje da je ministar poljoprivrede agronom, a ne pravnik, da je ministar građevinarstva građevinski inženjer, a ne lekar ... Najbolje bi bilo i da nisu članovi (poslušnici) DS, SPS, G17 ...

Bojan

pre 12 godina

Ako ukineš UO ko onda bira direktora ? "Nezavisna agencija"? Još jedna u nizu agencija pod kontrolom politike i još jedna gomila partijskih kadrova i poslušnika.
Bilo bi super da MD preuzme neku firmu i to kao zastupnik državnog kapitala - za prosečnu platu i da svom svojom imovinom odgovara za poslovanje a sa zadatkom da je postavi na noge u zemlji Srbiji u kojoj on sam vodi ekonomiju već deset godina. To čudo bih želeo da vidim pa da umrem.
Ovako je punih usta parola i agencija i revolucionarnih ideja i .... samo, nikada, nismo videli ni jedan jedini praktični potez.

Licimuri

pre 12 godina

A drugi deo teksta je suština prevare: izbori na svim nivoima u isto vreme. Šta to, praktično, znači? Znači da će ti „viši“ nivoi napraviti bombastičnu kampanju, kako bi se „niži“ nivoi provukli na krilima lidera, kao i do sada. Tako stranke, zapravo, drže celu Srbiju, jer kada bi se glasalo za njihove kandidate na odvojenim izborima, izborni rezultati bi izgledali mnogo šarenije. Gradovi i opštine su im potrebni da bi njima trgovali u potencijalnim koalicijama na vrhu, a to mogu samo ako se svi izbori odvijaju istovremeno. I eto je odmah demagogija o troškovima.

Kokan

pre 12 godina

Sto je najgore stvarno ce morati da dodju strucnjaci koji znaju da vas uhvate u malverzacijama,pa kad se to sve resi onda mogu da dodju strucnjaci koji ce povesti firme u normalan i posten rad! Toliko od mene

ky3ma

pre 12 godina

dva dodatka..
da Verica Barac bude predsednica te agencije i drugo da direktori preduzeća ne budu partijski članovi kao što je tvoj predlog da umesto partijskih članova budu partijski članovi. I onda ćemo tako 10 godina dok ti opet ne kažeš hajde da nešto menjamo evo ja sam poletan i brz i pametan i sve super i hajde da umesto partijskih članova za direktore preduzeća biramo stručnjake koji su partijski članovi. Pa ti nas praviš ludima. NEMA STRANAKA U PReEDUZEĆIMA. Ko hoće da se bavi politikom neka se bavi, ko hoće privredom neka ide u nju. Vi ste zagadili obe oblasti i zato nam je sve jadno. Tamo gde nema tebe i tvojih drugara stvari nekako i idu. Na zaslot vas nema samo u obastima gde nema novca.

Stanislav

pre 12 godina

Hahaha... Pa ovakve viceve nema ni Ivan Ivanović. Verovatno je isti slučaj u celoj Srbiji ali evo vam primera kako to funkcioniše u Zaječaru. Član UO Higijenskog zavoda je mašinski tehničar, direktor tog istog zavoda laborant, šef Kancelarije za mlade-monter, savetnik u NZS čovek koji je 12 godina studirao ekonomiju...O pomoćniku gradonačelnika i o spiskovima za zaposlenje u "Gorenje", bolje i da ne pričam. Naravno da su svi članovi g17. Pokrite se ušima bre!

Aleksandar

pre 12 godina

"umesto upravnih odbora trebalo da postoje samo nadzorni odbori" - nije šija, nego vrat.

"direktor javnog preduzeća bi mogao na taj način da bude i neko ko je član neke partije, ali ukoliko pobedi na poštenom konkursu"

Pretpostavljam da će nazdorni odbor da odredi stepen "poštenja" konkursa

krle

pre 12 godina

Iako će članovi tih nadzornih odbora biti birani po partijskoj liniji, a kadrovi u ljudskim resursima takođe, ipak ovo može predstavljati mali korak napred jer će se ukinuti bahato ponašanje vlasti da na mesta direktora javnih preduzeća postavljaju ljude koji apsolutno nikake stručne kvalitete nemaju za obavljanje tih funkcija. Čini mi se da će sada morati bar donekle da se vodi računa o tome da kandidati imaju barem odgovarajuću stručnu spremu, ako ništa drugo.

ex demokrata 1

pre 12 godina

A ko mu je smetao da to sve uradi dok je bio ministar ?
Inace naravno da su clanstva u UO i nadzornim odborima samo prilika da se zarade dobre pare,pa to svi znaju kao i sto svi znaju da i ako bude konkursa da ce se oni namestati !
To sa nezavisnom Agencijom....pa u Srbiji ima najvise Agencija u Evropi cini mi se oko 136,ukinite neke, recimo 10 Agencija i mozete da napravite 1 dobru za taj posao,ali od ove ideje nema nista jer se radi samo o jos jednom triku ovog coveka,sve sto je do sada predlagao ili uradio nas sve je kostalo mnogo,sve sama katastrofa !
Sva drzavna jasla osim bas neophodnih ustvari treba privatizovati kao sto ce to sad da uradi Grcka ili Spanija,jer sta ce nekoj opstini Poslovni Centar,Sportski Centar,Komunalno,razne Direkcije za urbanizam,to sve mogu dobro da rade privatnici,istovremeno smanjite namete privatnom sektoru,dajte im podrsku kao sto je recimo cena firmarini,komunalija,grejanja ili struje ili telefona koju privatnici sada placaju i do 6 x skuplje nego gradjani,neka i privatnici imaju osecaj da su deo ovog drustva a ne samo oni od kojih se uzima !

Blazenka

pre 12 godina

Kada je Dinkic postao ovakav legalista?Ne znam da li je obavesten da je 10 godina bio u vrhu vlasti?!?!?! Izgleda da ce sledeca vlada biti bas postena.

nigg

pre 12 godina

A da uvedete krivicnu odgovornost rukovodioca drzavnih preduzeca ili ih jednostavno privatizujete(zadrzite 49%, to je sto se tice prihoda isto ako ne i mnogo bolje nego 100% sa vasim rukovodiocima)

dr medikus

pre 12 godina

Gospodine Dinkicu, Da li ova pravila vaze i za Vas ili samo prodajete maglu. Sta cemo sa URS-om u Nisu gde za gradonacelnika predlazete dekana medicinskog fakulteta koji je dekan 12 godina i prakticno nesmenljiv?!? Naravno da Vam ne trebaju UO jer ko ce normalan nekog da drzi 12 godina na funkciji. Zaista SRAMOTA!

Veseli Novic

pre 12 godina

*** za redakciju ***
*** zamolio bih vas da moju prethodnu poruku zamenite sa ovom ***
==================================================================
@Nikola Jovic
"2. Mala "insajderska' informacija za B92: Dinkic sprema povezivanje radnog staza za 30-40.000 ljudi, uglavnom u javnim preduzecima pod kontrolom G17. Ta mesta ce se koristiti u kampanji..."

- Za neupucene :
1)Povezivanje staza radi Uprava za trezor, konkretno njena filijala na
Obilicevom Vencu, i to nesto vise od godinu dana a direktorka ove filijale se do sada nije pokazala kao dobar organizator posla...

svetlanast.

pre 12 godina

kad vas neko jednom slaze, on je kriv.
imali ste posla sa lazovom.
ako vas neko ponovo slaze, sami ste krivi.
mladjan dinkic ima ogroman ucenjivacki potencijal.
zato mu i ne smeta izbacivanje iz vlade.
mislite o tome.

Bezusni

pre 12 godina

prilikom rekonstrukcije Vlade, izgleda da su bivsem ministru rekonstruisali dugorocno pamcenje. Nadam se da gradjanima Srbije nisu!

Levijatan

pre 12 godina

sada, vidimo na delu hipokriziju vlasti. cute i trpe ovog gospodina koji svasta prica, zarad ostanka na svojim pozicijama bar jos koji minut!

Mephisto

pre 12 godina

indikativno je kako im ne padne na pamet da slican princip primene odmah posle izbora! tada pocinje tradicionalna sezona "grabljenje Javnih preduzeca i Upravnih Odbora".

Bezusni

pre 12 godina

ziv dikaz da se covek menja dok je ziv! evo ja se secam jednog dela njegovog zivota kada je naoruzan upadao u ista ta javna preduzeca, al to je sad proslo i davno je bilo, tako da nije bitno...

ajax

pre 12 godina

ako tako kaze politicar sa najduzim stazom u opoziciji( od 115dana), koji je se hrabro borio protiv svih vlasti, trebalo bi mu verovati!

Mephisto

pre 12 godina

tu je nasa propast- u Javnim preduzecima,Agencijama i Upravnim odborima! Drzavna administracija nije problem ima ih 30.000, ogranicene plate stroga kontrola... kod gore pomenutih to nije slicaj- ne zna se koliko ih tacno ima, slobodno formiraju svoje plate, primaju bonuse, a imaju sve benefite koje pruza drzavna sluzba u smislu radnog vremena,odmora,bolovanja....

Mephisto

pre 12 godina

po predlogu bivseg ministra Vlada je delovala vec prilikom rekonstrukcije, kada je za ministra poljoprivrede postavila diplomiranog pravnika, za ministra prostornog planiranja hirurga...

GENERALNI DIREKTOR

pre 12 godina

Dinkić je u pravu.!
Ukinuti Upravni odbor u preduzećima u kojima je Država većinski vlasnik,
a imenovati stručnjaka iz konkretne oblasti za Generalnog direktora i
nestranački Nadzorni odbor sa većim ovlašćenjima na kraju godine
(vrši reviziju poslovanja, može smeniti GD i podneti krivičnu prijavu, ...)