Subota, 25.06.2011.

14:10

Kako Tadić ponovo može da pobedi?

Ukoliko želi da pobedi SNS na predstojećim izborima, DS će morati u svojoj kampanji da stavi naglasak na ličnost i energiju svog lidera Borisa Tadića.

Izvor: Danas

Kako Tadiæ ponovo može da pobedi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

233 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 12 godina

Nadam se da će Demokratska stranka osvojiti što više mandata i da neće biti previše političke matematike. Demokratska stranka je pokazala da i u neverovatno teškim okolnostima može Srbiju da u svakom pogledu vodi napred. Oni koji su danas u opoziciji izuzev LDPa su ili bleda i bez kadrova kopija ili potpuno zastranjeni radikali i DSS koja na žalost kao da je zaboravila da je nastala iz Demokratske stranke. Demokratska stranka će pobediti i zbog toga što vodi razumnu politiku a i zbog toga što SNS ne nudi ništa novo, a što SRS vodi u devedesete a DSSu bih toplo preporučio da se vrati svojim izvorima i korenima a to je Demokratska stranka.

Dobar savet

pre 12 godina

Ima nacin kako da DS dobije izbore. Da se malo reformise, tj. da predsednik stranke postane neko drugi ( tu jedino vidim Djilasa) , kao i da se GO podmladi. Tadic bi i dalje mogao iz senke da dosta radi, ali se ne bi video javno. Malo suprotno od saveta iz naslova clanka, ali mislim da je to dobar savet DS-u.

Mala Sirena

pre 12 godina

Tesko da ce Tadic ikada vise moci da pobedi! Narodu je dosta teskog zivota koji je donela njegova losa vladavina! Svi mi verujemo u promene!

Дарко

pre 12 godina

Како Борис Тадић може да победи на изборима?! Па једноставно потребно је само да се деси чудо. Заиста треба да се деси чудо па да грађани гласају поново за онога који је најзаслужнији што живе на ивици егзистенције, што сваки дан размишљају како ће да прехране децу, што је незапослено милион људи, да забораве да је привреда уништена, а Држава и Народ понижени, што је корупција у свим сегментима друштва огромна, што се тајкуни блиски владајућим партијама свакога дана све више богате на рачун осиромашеног Народа и ако заборавимо још многобројне ствари, е ток онд би и то можда Борис тадић могао да опет превари некога да гласа за њега.

mich

pre 12 godina

Kako DS do pobede??? Nikako, jer šta da obećate što do sada niste. Sve ste obećali a ništa niste uradili za ovaj napaćeni narod. Ako niste uspeli za prethodnih jedanaest godina, kako mislite da to uradite do izbora. Zato na predstojećim izborima gubite jer vam ništa više ne verujemo i ne želimo da se ponovo opečemo sa vama na vlasti???

Kiza

pre 12 godina

Realno, Tadic je vec istorija. I taj njegov balans je nazalost negativan. Krenuo je sa puno ocekivanja, ali nazalost nije uspio da ta ocekivanja i ostvari. Sad je vec kasno za popravne, to bi i njemu treblo biti jasno.
Promene su neophodne i bez obzira da li ce te promene doneti nesto jako dobro ali narod je jednostano zasicen DS korupcijom i njenom oligarhijom.

qwerty

pre 12 godina

nama bi najbolje bilo da svake godine imamo izbore pa da onda svi politicari kao i rade nesto. ovako,rade 3 meseca pre i posle izbora i posle uniste sve. svi su isti....

dejanera

pre 12 godina

Kako da pobedi Tadic i DS?
LAKO!!!!!!!
Uplate nam 1000e, zaposle 400000 ludi (200000 od prosli put i jos toliko otpustenih od proslih izbora), obezbede ulazak u EU 2013 (obecao Tadic na predsednickim izborima), u Kragujevcu proizvedu 400000 automobila, pored fijata dodje i mercedes, zavrse koridor 10 a bogami i 11, prosecnu platu povecaju na 650-700e, pohapse lopove i secikese raznih sorti, stave "strucnost ispred politike"..........(malo je tri tacke)
Ovo sve nam je obecao On i DS ili njegovi koalicioni partneri pa gospodo biraci glasajte po savesti i rezultatima njihovog rada! Ako oni ovo ispune ja glasam za njih! Ako ne .....

View

pre 12 godina

Tadić i njegove "demokrate" pobeđuju na sledećim izborima.
Ne zaboravite oko pola miliona onih koji rade u državnim institucijama, raznim agencijama i javnim preduzećima. Njima je dobro i oni će glasati za DS.
Tu su i tzv. 'Srbi iz regiona' koji imaju pravo glasa u Srbiji. Kosovski Srbi se sigurno neće odreći 'kosovskog dodatka', bosanski stipendija za njihove studente iz budžeta Srbije, itd., itd.
Ješćemo mi korijenje još dugo.

razocaran10god.

pre 12 godina

kako pobediti?
pa veoma lako; svaki srpski politicar (moram da priznam osim Cede Jovanovica) ima adute i to su:
- Ekonomija, Mi cemo 1 milion radnih mesta otvarati.
-Infrastruktura, Mi cemo fabrike, Autoputeve, nove pruge graditi
- EU, svakako za godinu ili dva biti potencijalni kandidat za EU, a 2014 u dezembru tacno 21 decembra punopravni clan EU.
- Kosovo, NIKADA ni explicitno ni implicitno priznati.

Jel ima nesto novo? Nema
Ovo cujem vec 10 godina. Cedo imas moj glas

saf

pre 12 godina

Glasajte za sve. Tako vaš listić postaje nevažeći. Razlika je samo u tome što se to računa kao izborni rezultat pa umesto da kažu da NS ima 30% a DS 20% uz izlaznost od 30% biće (uz vašu pomoć) NS 10% a ds 6% a svi skupa jedva 20% prema tome mogu da se obrišu od skupštine i vlade jer je većina naroda legitimno rekla da ih ne želi. Posle toga će narod sam napraviti svoju skupštinu i uspostaviti novu vlast uz poništavanje svih postojećih institucija vlasti.
(Vlast narodu, 25. jun 2011 21:44)
Bravo! Kada bi bilo pameti u ovom napaćenom narodu,ovo bi bila dobitna kombinacija.Vrlo lako bi se sa ovim pokazalo da nemaju legitimitet. Pošto svi pričaju o EU ipak ne bi mogli zbog njih da provuku to sa puno NEVAŽEĆIH listića (ovde se radi o EU kao o vrsti pozitivnog za razliku od mnogo više negativnih pritisaka). Jer kako neko ovde reče-za koga da glasam? Već godinama se smenjuje jedna te ista ekipica i bratija koja se kao "kolje" po medijima i kampanjama a ustvari su svi "prsti jedne ruke". Ovo je jedini način da im se da do znanja da su potrošena roba.

lurchgm

pre 12 godina

ne zelim da zvucim kao pesimista,ali definitivno niko od trenutnih politicara i stranaka na srpskoj sceni ne zasluzuje da pobedi na izborima, jer mnogo su svi lagali i unistavali ovaj narod...ja sam za to da se dovedu japanci da bi ovu zemlju malo doveli u red.

gost

pre 12 godina

Sto se mene tice moze da pobedi jedino da mi daju 1k evra sto mi duguju od proslih izbora i to avansno, ili da me drogiraju na dan izbora, nema vise dzabe!

rodjak

pre 12 godina

Izaci cu na izbore zaokruziti sve partije napisati vulgarnu poruku poziciji i opoziciji na glasackom listicu, povecati tako izlaznost a smanjiti potreban procenat svima njima za skupstinui i reci im sta mislim o njihovoj vlasti na ovaj nacin.

Neko spolja

pre 12 godina

A da jednom za promenu građani Srbije budu avangarda pa bojkotuju izbore, kao što će se postepeno u sledećih pet godina dešavati u mnogim EU državama, pri tom u Srbiji postoji zato i razlog više? Da recimo na izbore izađu samo zaluđenici stranaka, recimo nekih 20%? Pa neka SNS, SRS, DSS ili bilo kakva koalicija formiraju vlast, a birači nastave sa građanskom neposlušnošću? Ako je devedesetih uspeo Otpor sa svojim maštovitim i opšte prihvaćenim akcijama, ne vidim zašto ne bi sa sličnim pokretom danas mogli da prođu građanska neposlušnost i bojkot izbora. Na žalost, to su samo puste želje. Mladi, petnaest godina kasnije, ne liče na one kasnih devedesetih, a i nema nikoga (čitaj SAD, razne interesne grupe) ko bi danas podržao takvu akciju. Preostaje nam dakle da se i dalje osećamo kao morski prasići koji u beskraj na mestu trče u točku i 2016, samo malo stariji i dalje skupljaju mrvice iz nekog ćoška tegle zvane Srbija.

Buna protiv dahija

pre 12 godina

DS će morati u svojoj kampanji da stavi naglasak na ličnost i energiju svog lidera Borisa Tadića.

Koju energiju? Pozitivnu ili negativnu?
Ja kao dosadašnji uporni glasač DS-a na sledećim izborima glasam za crnog đavola ako bude na listi, ali za ove više ne.
Svima koji nisu glasali do sada za DS se mnogo izvinjavam.

krstivoje

pre 12 godina

Kakva vlast takvi i savetnici i analiticari, pa nisu u pitanju izbori u Norveskoj, ovog puta ce da odluce o svojoj sudbini ponizeni, opljackani i u bedu dovedeni, PA MAKAR NE IZASLI NA IZBORE.

budala

pre 12 godina

11 maja 2008 sam napravio veliku gresku i ispao budala verovajuci da ce biti bolje :(nikad vise jer svi su isti samo drugo pakovanje!!!

elii

pre 12 godina

Pa jel može molim vas neko da mi kaže za koga da glasam a da nam stvarno bude bolje?
evo, ja se slažem da je Tadić loš, kao i DS, al dajte mi bar nekog ko je dobar i dajem mu glas momentalno.

kako srbiji da bude bolje,bas me briga za politicare

pre 12 godina

E ako naglasak stave na ličnost i energiju svog lidera Borisa Tadića onda su propali definitivno.
Ako je Boris Tadic zaljubljen sam u sebe, narod sasvim sigurno nije,i uopste ga ne zanima njegova ni "licnost" ni njegova energija.
Narod se interesuje za zaposlenje, suzbijanje kriminala, korupcije, bahatosti vlasti, efikasnu i dostupnu drzavnu upravu sudstvo zdravstvo i obrazovni sistem, miran i uredjen zivot,i drustvo i drzavu u kojoj se zna neki red a ne vlada haos i javasluk kao sad.
Nismo mi pali s kruske da mogu da nas fasciniraju propagandne reklame o raznim "liderima" u predizbornim kampanjama. Nemojte toliko potcenjivati birace.

bojan

pre 12 godina

Glasacu za LDP jedini garant lepse buducnosti ove zemlje! Nemojte da vas DS ponovo prevari i da svoj glas date za koaliciju DS i SNS kao na proslim izborima sto je bio slucaj sa SPS! SRBIJO TREBA NAM PREOKRET!!!

Duka

pre 12 godina

Glasao sam na prošlim izborima za DS i Tadića. I nikad, nikad više! Ne zanimaju me ni EU, ni Karadžić, ni Mladić,ni slične budalaštine. Zanima me zašto sam za vreme vaše vladavine u najgoroj finansijskoj poziciji u poslednjih desetak godina! I zašto moj brat, diplomirani inženjer, ne može nigde da se zaposli jer nije član ni jedne partije??!! Glasaću, itekako ću glasati na sledećim izborima. I sva moja rodbina, prijatelji i poznanici. Ali niko neće više glasati za Tadića, DS i ostale ...!!!

Duca7

pre 12 godina

Sudeći po tome kako su se ponašali i šta su radili za vreme svoje vladavine, Tadić i njegova DS i mogu samo da se uzdaju u čudo kako bi ostali na vlasti posle izbora. A čuda su retka!

Raša

pre 12 godina

Glavna mana g-dina Tadića je što nije uspostavio sistem koji u kratkom vremenu prepozna nesposobnog (premijera, ministra, direktora...). Nakon toga hrabro takvog čoveka premesti na lakše radno mesto (bez obzira na stranačku pripadnost). Da je tako (a nije) narod bi ponovo poverovao g-dinu Tadiću.
Nisam za SNS ali bi promena dobro došla da se DS popravi.
Nije nikakva šteta da SNS dođe na vlast, biće pod velikim pritiskom, moraju da rade dobro, ako budu radili dobro nama će biti bolje. Ako se desi da nisu sposobni izbori će biti za najviše godinu dana, to je dovoljno DS-u za neizbežnu i temeljnu reformu.
Ako se DS ne reformiše teško ćemo napred.

profesor okultis

pre 12 godina

moze da pobedi ako anestezira ovaj narod...pa ja sam radikalni petooktobarac a apstiniracu na sledecim izborima po cenu i da radikali dodju na vlast!a svi znamo da nisam jedini...

ko maksim po diviziji

pre 12 godina

.. jer su nas upravo ti koji sad nisu na vlasti, i unistili, i zbog njih se danas zivi kako se zivi..
(Miljan, 25. jun 2011 17:39)

Pa vi ne znate di udarate.

Živela Srbija

pre 12 godina

BOJKOT IZBORA !!!
(kiki, 25. jun 2011 17:44)

Ne bojkot, to je velika greška. Limite za uspešnost su toliko smanjili i još će ih smanjiti ako treba i 10% će biti dovoljno da izbori uspeju. I vama preostaje samo nasilno da menjate vlast, a to možete i bez čekanja izbora.
IZAĐITE I PONIŠTITE LISTIĆ, ZAOKRUŽITE SVE ILI PRECRTAJTE SVE, SAMO TAKO SE VAŠ LISTIĆ RAČUNA U IZBORNI REZULTAT KAO NEVAŽEĆI.
Pokažimo im svima da ih srpski narod više ne želi!!!

Pera

pre 12 godina

Svakako cu izaci na izbore da sprecim da ono sto je najgore u Srbiji pobedi, a to je DSS,SRS i SNS. I bolje 100 godina DS na vlasti nego i minut predhodno pomenuti.

Vlast narodu

pre 12 godina

Znam da necu glasati za URS i DS, to sigurno. Za Tomu, Velju, radikale, nikad nisam, niti cu. LDP otpada svakako, i na kraju, ne verujem da ostaje SPS kao srednje resenje. Ali, neee…ee .... pa da li je to moguce??
(Jelena, 25. jun 2011 17:06)

Glasajte za sve. Tako vaš listić postaje nevažeći. Razlika je samo u tome što se to računa kao izborni rezultat pa umesto da kažu da NS ima 30% a DS 20% uz izlaznost od 30% biće (uz vašu pomoć) NS 10% a ds 6% a svi skupa jedva 20% prema tome mogu da se obrišu od skupštine i vlade jer je većina naroda legitimno rekla da ih ne želi. Posle toga će narod sam napraviti svoju skupštinu i uspostaviti novu vlast uz poništavanje svih postojećih institucija vlasti.

sivi soko

pre 12 godina

Postoji način da Tadić i DS pobede, zajedno sa svojim koalicionim partnerima. To je da većinu građana zahvati nečim uzrokovana kolektivna amnezija, usled koje bi zaboravili šta su sve proživeli za sve ove godine aktuelne vlasti …. najveću nezaposlenost, najveći odliv mladih ljudi u inostranstvo, najniže plate, najveći broj štrajkova svih branši, najveći stepen osiromašenja naroda, najveći stepen korupcije, jednom rečju katastrofalan način vladavinw koji je doveo do najnižeg kvaliteta života građana. Ako takav način vladavine zaslužuje nagradu u vidu ukazivanja ponovnog poverenja, onda mi zaslužujemo sve ovo što nas je snašlo i ono mnogo gore što će nas tek snaći.
Ipak, nadam se da velika većina građana razmišlja isključivo racionalno. Živim loše, krivac je onaj ko je takav ambijent stvorio, a neko takav ne zaslužuje moj glas. Želim promene!! To je jedini i najefikasniji način da izrazimo svoje nezadovoljstvo i učinimo odlučan korak da direktno utičemo na budući kvalitet sopstvenog života!

rebelion

pre 12 godina

Potpuno odsustvo realnosti politike vlasti dovelo je do toga da Demokratska stranka posle ovih izbora mora da kuka i moli sve kako bi se održala na vlasti.

Zika

pre 12 godina

Voleo bih da mi DS kaze samo jedan razlog zasto treba da pobede na izborima. Bicu uctiv pa cu im odgovoriti sa 101 odgovorom zasto NE treba. Mislim da je fer sa moje strane.

Paun

pre 12 godina

Kad bi bilo,sta bi bilo...rekli bi to stari ljudi.ne znam ko ce pobediti,znam samo da Tadic treba da ode, puno je pricao i pricao i na kraju nista nije uradio pametno... a necemo da pricamo o silnim otkazima i ogromnoj nezaposlenosti.

izneverena

pre 12 godina

Verovatno i moze da pobedi,ali jedno sigurno znam....moj glas vise niko nece dobiti....ne,vise ne..dosta mi je demagogije za jedan zivot....

Bigotes

pre 12 godina

Bas bih voleo da cujem od DS-a jedan, ali samo jedan iskren (realan) razlog zasto treba glasati za njih. Bicu uctiv pa cu im odgovoriti sa 101 odgovorom zasto NE treba. Mislim da je dovoljno fer.

Gjilanas

pre 12 godina

Pobedice zbog toga sto nema podobrog u vidiku, dobrim susedsvom sa hrvatskom, priznavanjem kosova, to ce mu pomagati zapadnjaci da ga poguraju.

S

pre 12 godina

Videćemo ono što smo viđali svake izborne godine - kampanja DS se svodi na kampanju protiv glavnog rivala, to je nekada bio SRS, a danas je SNS. Sejanje straha od nekog prošlog vremena i devedesetih. Pa mi i sada u 2011. ponovo živimo devedesete. DS se uortačila sa SPS i dovela je na vlast. Ljudi bez posla, omladina se ne bavi sportom, bleji po kafanama i splavovima, devojčice maštaju o sponzorima, o školstvu je sve rekao PISA test, firme se ponovo pljačkaju, Kolubara, Galenika, dugujemo kao nikada u svojoj istoriji... Zar to nisu devedesete?
Ja izlazim da glasam protiv DS.

mirisna jutra

pre 12 godina

Neka samo ispune ono što su obećali i mogu da pobede. E sad što su oni nesposobni za to i korumpirani to je druga priča. Sve ćemo gore živeti i ako se nešto epohalno ne promeni SNS će ih oduvati na sledećim izborima.

ivann

pre 12 godina

Uopste ne mogu da verujem da u razmatranje uzimamo mogucnost da Toma Nikolic i njegova svita dodje u situaciju da vlada Srbijom!!!
Dajte ljudi nemojte molim vas da me plasite. Pa tek cemo se onda vratiti , ili cemo u najboljem slucaju da stagniramo sledecih 20 godina. Pa oni su potpuno nesposobni. Pa za njih treba da glasaju neobrazovani, inadzije...
Ja sebe ne svrastavam u tu kategoiju po cenu bilo cega!
Daleko od toga da cu da glasam za Demokratsku stranku i celu ovu nesposobnu garnituru ili ne daj boze za DSS, Kostunicu, Palmu,Dinkica i Velju Ilica ili SPS!
Ali nadjite neko resenje, imamo LDP za koje cu ja licno, a ukoliko necete za njih, imate svakako neku mogucnost! Pa nemojte molim vas da biramo izmedju dva odvratna sta je bolje!

Konstantin

pre 12 godina

dobro pamtim vasu bahatost kad ste dosli na vlast prije koju godinu. prozivali ste sve i svakoga kao da nismo svi srbi.

iznad svega pamtim obecanih 200 000 novih radnih mjesta a gledam u dobijenih minus 400 000. vadite se na ekenomsku krizu u svijetu koliko hocete ali 600 000 je malo prevelika cifra za srbiju da bi vam se oprostilo bez da vam uracunam sve ostale sitne i krupne stvari koje ste lose radili.

Stevica

pre 12 godina

Glasac sam DS.Svestan sam da ce nasa partija morati ozbiljno da radi da bi zabelezili pobedu.Milim da je to realno.U Zrenjaninu je nedavno ,po 6. put,jedna gradska NVO radila istrazivanje opredeljenja biraca u 3 gradske mene zajednice.Dve u Gradu i jednoj u selu nadomak grada.Vec 4 godine se radi istrazivanje opredeljenja celokoupnog birackog tela na ta tri biracka mesta.Analizira se opredeljenej 5600 biraca.Ova tri mesta daju rezultate na nivou gradskog proseka i realan su presek opredeljenja biraca.
Do sada su rezultati pogadjani sa greskom manjom od 1%.
Da se danas odrze lokalni izbori pobedio bi SNS sa 28% glasova.Drugi bi bio DS sa 22% a treci LSV sa 19%.Na ivici cenzusa bili bi SPS sa 5% i SRS sa 4,5%.Ostali su izmedju 1 i 3,5%.Dakle, DS i LSV cvrsto ostaju na vlasti.

Igor

pre 12 godina

Ma nema tu nikakve matematike:ko dobro radi taj i vlada Srbijom. DS radi lose i nikakva matematika i koalicije ne mogu da im pomognu!!!!!!!!

Zika

pre 12 godina

Da sam na mestu DS-a , mene bi bila sramota da se kandidujem za bilo sta. Prva greska, predsednik ima duplu funkciju tj sukob interesa, najvise je predsednik DS-a a najmanje gradjana Srbije. O ostalim stvarima ne vredi ni spominjati, sve znamo.

nepismeni srpski narod

pre 12 godina

Da se razumemo ništa ovde neće da se promeni ni za 10 godina,idemo dalje,DS i SNS su u suštini slične stranke po nekim osovnim pitanjima,treće srpski narod je nepismen pa me ne bi začudilo kad bi opet poverovali u nove Dinkićeve laži,koliko znam ljudi iz komšiluka koji su izašli na izbore samo zbog njih tzv.akcije,na kraju to ispadne prevara veka,četvrto ovde stranci vode zemlju iz senke i stvarno je površno zavaravite se da Tadić pita u ovoj zemlji nešto...

Bora

pre 12 godina

Bez obzira na losu, narocito ekonomsku politiku,zahvaljujuci ovakvom izbornom zakonu, DS ce ponovo biti na vlasti a glasovi polovina gradjana ce biti izigrani,na delu je jednopartijski sistem u formi demokratije.

Beqa

pre 12 godina

Jos ovoga puta Kosovo ce odluciti ko ce da vlada Srbijom. Srbija ce dobiti statut kandidata,Tadic ce zbog toga pobediti, ali dalje nece se moci ici bez priznavanja Kosova.

Jelena

pre 12 godina

Znam da necu glasati za URS i DS, to sigurno. Za Tomu, Velju, radikale, nikad nisam, niti cu. LDP otpada svakako, i na kraju, ne verujem da ostaje SPS kao srednje resenje. Ali, neeeeeeeeeeeee.... pa da li je to moguce??

Goran Munćan

pre 12 godina

Uvek sam bio za progres i demokratiju i njoj davao glas, ali glasanje i izbori su postali sumorna eutanazija nas samih sebe, niko pametan nezeli vise u tome da ucestvuje. Dosta nam je bilo izglasavanja i izbora na kojima su jedini kandidati (svi od reda, sve nase partije i celokupna politicka scena) samozivi, pohlepni, lazovi i licemeri. Sad vi pitate u svom naslovu "Kako Tadic ponovo moze da pobedi?"
... pa obmanama, kao i svaki put dosad' kad je on ili bilo koji drugi politicar pobedio svoje oponente. S' tim sto mu ja, kao ni vecina ljudi vise nikada nece poveriti svoj glas, jer pokazalo se da je na kraju "manje zlo" donelo mnogo vise zla nego boljitka svojim biracima. Normalno glasace svi oni koji su se sa njima i pored njih okoristili, sto nas nimalo ne iznenadjuje. Kad se desi ako nam se ikada ponovo i desi, budjenje ce biti jako surovo.

Mozak

pre 12 godina

Ako sadasnji pobede, vidim bogami da ce biti "Veliki odliv Srbije iz mozgova gradjana", kako to neko lepo rece. Ja se vec spremam da se "odlijem" negde u inostranstvo,a ovdasnji "naucnici" me uopste vise ne interesuju.

jaran

pre 12 godina

Ja licno necu da glasam za Tadica niti DS, mislim da su od 2008 godine do sada obecanja neostvarena, prosto onih 200000 radnim mesta se pretvorilo u pola miliona otkaza. Budimo realni.

Dejan Stanić

pre 12 godina

Mislim da TADIĆA ljudi oko njega uljuljkuju i daju mu informacije bas kao sto su i Miloševiću njegovi ljudi ulepšavali istinu. Nema tu šta da nam pričaju i pripovedaju,sve smo i videli i osetili. Ne mislim da je Toma Grobar bolja varijanta. Ali moj glas i moje porodice neće dobiti niko.

nekad DS-ovac

pre 12 godina

zar nije malo loše bazirati izbornu taktiku na jednom čoveku, pa makar on bio lider stranke? pa ne čini stranku samo jedna osoba, pobogu. ja ne mogu da zamislim da je DS vojska klonova, pa ako znam jednog, da ih onda znam sve. ako ćemo pošteno - kad bi npr glavni odbor Ds dao imovinske karte (ali prave), vdeli bi smo da tu leže milioni na koje porez nije plaćen.
gledajući ovaj tekst, i tešku matematiku koja sledi uz kombinatoriku oko sastava vlade, sve mi je jasnije da nas opet čeka jedna glomazna, skupa, kompromisna, sebična i neodlučna vlada. a to je ono što srbiji ne treba. treba podići prag za skupštinu, ove male "vladare" spakovati u velike stranke, pa nek se u njima bore za vlast, a ne da dave medije svojim izjavama skoro svaki dan. mada bih ja lično voleo da za njih više nikada ne čujem.

jedno je za mene sigurno, vlast moj glas neće imati (nedosledno sprovode zakone, ne hapse kriminalce i ne suzbijaju korupciju), ali ga ni sns sigurno neće dobiti, jer im ja ništa ne verujem. isuviše su dugo tu medju nama, njihova "dela" govore o njima i volji da pokreću ovu zemlju. drugim rečima - na dan izbora vreme ću potrošiti na porodicu i ili da zaradim neki dinar.

Živela Srbija

pre 12 godina

Opcija ``Protiv svih sadasnjih lista na izborima``, kada bi bila odobrena, bi ubedljivo pobedila. Samo bi trebalo smisliti, sta nakon toga!
(Djorgo, 25. jun 2011 15:26)

Vrlo jednostavno:

-Ukinimo parlament, uvedimo NEPOSREDNO upravljanje (elektronski kada se nova vlast konsoliduje) za sve važne odluke.
-Ukinimo političare potrebna nam je samo minimalna administraciju da sprovodi volju naroda.
-Napravimo paralelne institucije za sprovo­đenje neposredne volje naroda jer su ove postojeće mrtve, korumpirane i potpuno neupotrebljive tako da nema nikakvog smisla čekati na njihovo oživljavanje
-Zabranimo učešće u administrativnom i "političkom" životu svima koji su do sada u njemu učestvovali.
-Sprovedimo striktnu kontrolu tokova novca koji može uticati na sabotažu ili promenu volje naroda.
-Politička korupcija je veleizdaja zemlje i tako se mora tretirati od strane privremenih organa vlasti
-Takva dela ne zastarevaju i država Srbija ima obavezu da progoni počinioce i njihove saradnike gde god da se oni nalaze
-Promenimo ustav kako bi to legalno uspostavili novu vlast.
-Ukinimo banke u sadašnjem obliku - banke moraju biti servis gra­đana, a ne sredstvo za pretvaranje nezavisnih država u robovske zajednice.
-Ne trebaju nam strani krediti kada presečemo kra­đu i politički kriminal znaćemo koliko imamo i gradićemo koliko sa tim parama možemo. Onima kojima to nije dovoljno neka idu tamo gde pristaju da se prodaju.
-Naplatimo porez od bogatih
-Raspišimo odmah referendum za i protiv pristupanja EU i volju naroda ugradimo u ustav Srbije

Građani Srbije, izađite na izbore i UBACITE NEVAŽEĆI LISTIĆ. 3 miliona nevažećih listića i Srbija više nikad neće biti ovakva.

Ako promenimo Srbiju - promenićemo ceo svet.

delta

pre 12 godina

Mozete vi da pisete i da govorite da nema sanse da DS pobedi ali ce te videti da ce na kraju opet ista ova vlada da ostane i dalje na vlasti....

Momir

pre 12 godina

Ljudi mi pričamo o nekom pay palu,pa mi u Srbiji ne možemo izmedju sebe da prebacimo pare sa deviznog racuna na devizni racun,sem ako se nepravi kupopradajni ugovor pa da se tom nekom isplate pare.O čemu mi više pričamo,pay pal ce da dodje kada u Srbiju kada mi budemo usli u EU ,a to je nikad,samo možemo da se uzalud nadamo.Kada je našim ministrima i mobilni telefon visoka tehnologija ,pola njih ne zna da kompijuter upali,pay pal je njima zadnja rupa na svirali.Čekajte ljudi da nam ministri nauče da koriste kompijutere,pa tek kada oni nauče za neke dve godine da koriste kompijuter, e onda ce uci u preoceduru da se dovede pay pal,pa ne može preko reda,a kada vidim ove nase ministre kada sede ispred kompa i kao kucaju nesto ,to me podseca kao ona voditeljka sa pinka kada se onesvestila a ono se monitor okrenuo ,a preko celog monitora izlepljen papir :)

Beogradjanin 5. generacija

pre 12 godina

Potrebno mi je da sam Isus ponovo sidje medju ljude i to u Srbiju i da se licno kandiduje, tek u tom slucaju izlazim na izbore.
Bukvalno imamo Kurte i Murte i ni jedan od politicara ne zasluzuje mojih 40min zivota da izadjem na izbore i nekog - bilo kog zaokruzim.

Jole

pre 12 godina

Posle ovakvog nacina vladanja bi se u normalnoj zemlji borili za prelazak censuza, ali posto su Srbi glupi i naivnim nastavice da glasaju za DS.

Miljan

pre 12 godina

Citam ove komentare i moram reci da sam zaista iznenadjen i razocaran..
Ono me me iznenadjuje i zaprepascava je da mladi ljudi vole Tomu, koji je najveci nemoralan covek... a Tadic, koji se sa druge strane opet trudi da bude bolje, koliko je to moguce, jer su nas upravo ti koji sad nisu na vlasti, i unistili, i zbog njih se danas zivi kako se zivi.. Ne kazem da je Tadic neki predobri, svemoguci politicar i predsednik, ali je mnogo bolja opcija od Tome, i SNS(srpska nazadna stranka)..
Sve vam najbolje zelim ljudi, a vama koji cete da dislajkujete ovaj komentar zelim samo da se osvestite, ne budite u zabludi

vlasko

pre 12 godina

Kljucna recenica u tekstu je da je konsultantima DS-a"vaznija igra brojki od ideologije".Taj pristup DS-a u kombinaciji sa jeftinom demagogijom je doveo Srbiju u gotovo bezizlazno stanje.A g.Tadic?Na zalost verovatno iz najboljih namera on je nosilac te,po Srbiju pogubne politike.Mozda DS i dobije izbore ali ce Srbija sa njima i sa njihovim glavnim konkurentima kao eventualnim pobednicima biti sigurno na gubitku.Srbiji je hitno potreban povratak na Djindjicev put i pristup resavanju problema.Danasnji DS sigurno NIJE ta politicka snaga koja to moze uraditi.

britka

pre 12 godina

Ne postoji nikakva taktika niti tehnika kojom se mogu izbrisati svi neuspesi DS-a I sva neispunjena predizborna obecanja. Za nepune cetiri godine vodili su drzavu od loseg ka gorem. Asocijacija na losu politiku, neadekvatnu odbranu interesa drzave kod medjunarodne zajednice, kao I kriza koja je zahvatila celu drzavu, jeste Demokratska stranka I njihov lider Boris Tadic. Ukoliko dodje do reaktiviranja Borisa Tadica kao predsednika te partije,u cilju poboljsanja kampanje pred izbore, demokrate mogu ocekivati samo poraz.

Stojan

pre 12 godina

Ja odavno ne izlazim na izbore jer sam jos 90. shvatio sa kakvima imam posla. Shvatio sam da niko od njih nece popeti Srbiju na visi nivo jer to ne zele. Licna korist i uspeh je jedini razlog zbog cega se bave politikom pa kad je vec tako ako budem glasao glasacu za Krkobabica i penzionere posto je Srbija najstarija u Evropi po proseku godina. Uz to, starci su ozbiljniji (ako nisu podetinjali) a i Evropa ce ih vise postovati, kao starije, naravno. To bi bilo najmanje zlo a i lici na kolateralnu stetu. tako je kad izbora nemamo.

Ики

pre 12 godina

И ја треба да верујем у човека који у први план ставља своју странку и свој интерес, који ће да се заложи у кампањи првенствено за странку и да задржи фотељу, а Србија ће тако да пропада без вође, и колико год тај период до избора буде био дуг или кратак, ми ћемо све ниже да пониремо, како би они задржали своје драгоцено место.

dalia

pre 12 godina

Kao osoba koja je ocekivala mnogo od DS-a, a samo sam tek jedna u nizu ljudi koji su verovali da ce se nesto promeniti njihovom pobedom 2008. godine, moram reci das am I vise nego razocarana. A posto nisam od onih koji zanemaruju svoju gradjansku duznost, izacicu na izbore. Za koga cu glasati? Za DS vise nikada!!!

bezimena

pre 12 godina

VEĆINI razumnih ljudi vrane ipak nisu popile mozak, SNS može samo da sanja o 35% glasova, isto kao i cirkusant o mestu PREDSEDNIKA DRŽAVE pa makar to bila i Srbija.

Iduće godine NISU PREDSEDNIČKI izbori, pa se ne postavlja B.Tadić vs NN. B.Tadić NIJE DS, ali ma koliko ta stranka imala mana, SNS joj nije ni do kolena.

Ono što bi bilo dobro, to je da LDP i SDU, uz manje, nacionalne, stranke dobiju veći broj glasova, tj. da se njima preliju glasovi nezadovoljnih demokrata i da te stranke budu prava kontrola i ravnoteža DS-u. Verovatno u tome ostaje i SPS, dok Dinkić odlazi pa - pa.

SNS i SRS su nazadne, NACIONALISTIČKE (da ne kažem nešto gore), stranke bez plana, programa i perpsektive, koje, posle ukidanja viza, hapšenja haških optuženika i najverovatnije prihvatanja kandidature Srbije za članstvo u EU, nemaju nikakvu šansu da osvoje vlast. DSS, NS i još neke mini stranke najverovatnije ispadaju iz trke i završavaju kao i Dinkić, na smetlištu istorije! Podsetimo se da je Dinkić, najveća ekonomska štetočina u Srbiji od 2000.god. na ovamo, kao što je to politički bio VdrK!

Sloba

pre 12 godina

Izbori su za skupštinski. Kakve veze ima predsednik Republike sa njima. Nije valjda da se on bavi vođenjem stranke, paralelno sa vođenjem države? Izborni cenzus za predizborne koalicije trebalo bi, hitno dok je još predizborna godina, uskladiti sa opštim izbornim cenzusom, odnosno bar na 4%. Ovako nam institucionalno predstavljanje imaju stranke koje su na 3, 2 i manje posto.

maki

pre 12 godina

Gospodo demokrate, nema potrebe da trosite teskom mukom, ovaj kradjom, steceni novac na razne medijske strucnjake, dovoljno je samo da pogledate komentare na ovom sajtu! I ne zaboravite koji je sajt u pitanju!

maki

pre 12 godina

Gospodo demokrate, nema potrebe da trosite teskom mukom steceni novac na razne medijske strucnjake, dovoljno je samo da pogledate komentare na ovom sajtu! I ne zaboravite koji je sajt u pitanju!

dobri

pre 12 godina

Nisam od onih koji stalno kritikuju, ali za DS stvarno nemam sta lepo da kazem. A kad o nekome ne mislis nista lepo, bolje je da cutis. Zato cu samo izaci na izbore I zaokruziti nekog drugog.

CezarMilan

pre 12 godina

Neka bajke ostanu kategorija koja se plasira maloj deci. Za nas odrasle su bajke odavno izgubile svaki smisao. Zato se ne zanosite da cemo dati svoj glas nekome ko nas je obrukao, ignorisao I zanemario od 2008. pa do danas. DS vise nije cak ni opcija. Odavno su izgubili svaki kredibilitet kod naroda. Nikakva personifikacija sa Borisom Tadicem ni slicne gluposti. I njego vreme je proslo. Era demokratske prevare se zavrsava na sledecim izborima. Hvala Bogu!

Teddy Picker

pre 12 godina

Nazalost mislim da ce pobediti opet, jer je opozicija ocajna, na izborima ce se opet birati izmedju dva zla, samo sto ovaj put ja ne glasam, cekam revoluciju i ponovni odlazak na skupstinu. A sav gnev prema Tadicu nema sanse da ispisem u ovom komentaru!

zoki

pre 12 godina

ma ne moze nikako predsednice, sram vas bilo kako vodite politiku. samo sabirate i razbirate po ceo dan, a narod propada iz minuta u minut. moju ste porodicu doveli do prosjackog stapa, prodajem sve sto prodati mogu da prehraniom decu, sve zahvaljujuci vama. ostavite se matematike (dinkic+palma=5, sps+pups=6, ldp+canak=6 i slicnih gluposti) i zauvek nestanite

Maksim KG

pre 12 godina

Tragicno smesna analiza,pogotovu mesanje u isti tabor LPD i LSV,a poznato je da se oni nikako ne mirisu ili izdvajanje Palme iz koalicije sa SPS...pa cak i koalicija DS-SPO-Ljajic,u kojoj se na kraju kaze da ce sam DS osvojiti 26%,pa ako je tako koji ce im djavo SPO i Ljajic ???
Smesno da smesnije ne moze biti,ocigledno jedan narucen tekst i nista vise od toga,ali bice iznenadjenja i sto se tice predizbornih koalicija i rezultata izbora,u to sam siguran.

maki

pre 12 godina

Ni SPS, ni LDP, ni Canak, ni URS, ni SPO… Niko nece pomoci demokratskoj stranci da ponovo dodje na vlast. To je jednostavna racunica. Imali su priliku, pokazali su koliko znaju, tj. ne znaju, I doslo je vreme da se prekine sa obmanama. Srbiji trebaju drugaciji, strucniji I bolji lideri!!!

nijedan od ponuđenih odgovora

pre 12 godina

Baš mi je krivo što u tim istraživanjima ne stavljaju u anketu i našu stranku Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO)

SVM-LDP-SDU-i normalni DS

pre 12 godina

Lele nama ako opet ovaj DS pobedi,ali kuku lele,ako SNS pobedi...Ne zna covek za koga da glasa u ovoj zemlji.
Mozda za manjine,one vise vode racuna o drzavi.
Ja cu glasati za SVM iako nisam Madjar,i zelim da osvoji bar 10 mesta u Skupstini.

marko, nis

pre 12 godina

Uz uverenje da je skandalozan nacin na koji suvalsti vodile ekonomiju u ovom mandatu, a i uopste posle 2003. ne zelim da na vlast dodju predstavnici nepismene Srbije SNS, SRS, DSS. Dakle, sigurno izlazim na izbore necu da glasam za DS ali svakako cu naci razumnije resenje od glasanja za Tomu i Velju.

andreas kisser

pre 12 godina

Vrlo je važno i da zaustavi uništavanje Zvezde koje rade pojedine stranke i ljudi. 4 miliona ljudi ovde navija za Zvezdu i teško im je kad gleda kakve se stvari dešavaju. Ne bih o imenima jer komentari na ovom sajtu nisu ni mesto ni vreme za to
(miki, 25. jun 2011 14:47)

mozda nema veze sa temom, ali kao navijac partizana moram da odgovorim: prema svim istrazivanjima koja su radjena u srbiji u poslednjih desetak godina, od sedam i kusur miliona stanovnika srbije, za neki tim navija oko pet miliona ljudi, a ostale sport na taj nacin (u kontekstu podrzavanja nekog posebnog kluba) ne zanima; od tih pet miliona, otprilike 2,5 navija za zvezdu, dva miliona za partizan, a oko pola miliona za druge klubove. tako da je red da se jednom za svagda navijaci crvene zvezde suoce sa cinjenicom da ih nema 300 miliona, vec tek negde desetak procenata vise od navijaca partizana ... i ta se razlika sve vise smanjuje sa svakim novim uspehom neke od sekcija sd partizan! a za propast zvezde u svim sportovima nisu krivi tadic i DS, vec razloge treba traziti na drugom mestu (moj predlog: u sopstvenim redovima!). ponavljam, nema veze sa temom, ali ako ste vec objavili prethodni komentar, ocekujem da pustite i ovaj. pozdrav svim realnim navijacima medju (potencijalnim) glasacima :-)

Neko iz mase

pre 12 godina

Na sledecim izborima glasam za komuniste!

Power to the people!!!

Jedino u ovoj zemlji moze biti bolje ako dodju oni koji nas nisu pljackali zadnjih 20 godina,do tada je najmanje lose da kao u Italiji pada vlada i budu izbori svakih godinu do dve dana.Ovako kod nas budu izbori pa 3 godine drpaju bez prestanka i onda kao rade nesto u predizbornoj godini i grade autoputeve i mostove.Onda prodju izbori i sve jovo nanovo.

Nikola

pre 12 godina

Ja sam glasao za SPS na proslim izborima, moram da kazem da sam se mnogo razocarao i tu nema ni L od levice. Sto se mene tice cela ta koalicija svih tih 15tak stranaka moze u opoziciju. Ej 15stranki.

dimi

pre 12 godina

e nece moci vise da pobedite,mii narod nismo vise naivni nego smo gladni ne pale nam vise vase lazi a pobedice TOMA NIKOLIC u to sam siguran jer cu glasati za njega ja i moja porodica,nema tih para na svetu da bih glasao za vas vii ste me izneverili i prodali zato cu vas kazniti sa mojim glasom a znam mnogo ljudi koji su pre glasali za vas a sad ce glasati za TOMU znam bar njih 300 u mom selu,vi ste svesni da ste izgubili al se malo reklamirate i ne vredi vam vise jer sam gladan 10 godina,gora ste vlast nego milosevi(balkanski kasapin),jos ds kada ste pravili koaliciju sa SPS-om sa onima koji su nas 90-tih ubijali pa to vam necu vise oprostiti nikada u zivotu .

(Vlast)a

pre 12 godina

Nije problem pobediti bezidejne nesrecnike.Sramota je sto se demokratija,sloboda i EU integracije uopste takmice sa onima koji prisustvuju cinu kucanja jajima!
Pitanje je:treba li iko od ponudjenih opcija da pobedi?
Ostajem zagovornik uvodjenja protektorata,zgadjena nad nesposobnoscu,korupcijom,bezidejnoscu,tromoscu,neznanjem...i pozicije i opozicije.

milija

pre 12 godina

sve bi ucinili samo da ostanu u svojim foteljama..ali ne vredi, smucili ste se narodu i sama pomisao da gledamo vasa lica dok nas uporno lazete, do 2016. godine, je nezamisliva.. vase je odzvonilo, najkasnije do proleca iduce godine ste tu i nikad vise!

Fikmanolio

pre 12 godina

S obzirom da vodi shizofrenu politiku i pokazao je da je okupio gomilu poslusnika oko sebe a ne sposobni kvalitetnih ljudi koji treba konacno da govore istinu i da ne kradu , ali od silnih obecanja dobili smo George Cloonija i sav Hollywood od vlade... Mada za ove SNS ili ti light radikale ne bih glasao ni u snu, to je jos veca gomila lazi i demagogije, covek da se zapita kome poveriti svoj glas? Ja se dvoumim izmedju LDP i neizlaska na izbore, sta drugo?!

gaga

pre 12 godina

Ako bi DS ponovo pobedio na izborima to bi se uporedjivalo sa cunamijem u Japanu. Japanci ce se bar oporaviti od te prirodne katastrofe, a mi od jos jednog mandata DS-a necemo!!!

Opet ja

pre 12 godina

Maaa, nema šanse! Onaj čovek koji je dve nedelje umirao u privatnoj bolnici zbog dobrobiti srpskog naroda - nit iće nit piće... Onaj koji govori nekoliko svetskih jezika, onaj koji se odrekao svog NAJvećeg prijatelja koji ga je "stvorio", onaj koji uvek izgleda tužno (kao da je ovog trenutka došao sa sahrane) i nikad se javno nije nasmejao - taj treba da pobedi. Takvi trebaju srpskom napaćenom, izmučenom, jadnom i nesposobnom narodu - nesposobnom jer voli samozavaravanje, jer je lenj i nesposoban već vekovima da uredi svoju državu na primeren, evropski način.

ČAČAK-LO

pre 12 godina

Tako što će da stisne "onu" stvar,ako je i ima,pa da poveća standard narodu,da smanji gorivo,poveća zaposlenost,poveća profitabilnost državnih i privatnih preduzeća,stavi lopove i prevarante gde im je mesto,da lično utiče svojim zalaganjem za bolji stav Srbije u svetu,.......uh....al sam se zaneo.....oprosti mi Tadiću,ja pomislio da pišem predsedniku Srbije.

sandra

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme da se prekine sa bilo kakvim nagadjanjima I anketama. Sve to sluzi da narodu zamazu oci. Jasno je da Demokratska stranka vec odavno nema nikakav rejting, a Boris Tadic jos manje. Ne ulazim u to ko je bolji za Srbiju, ali je cinjenica da SNS ima daleko vecu podrsku naroda. Kojom magijom mislite da ce DS pobediti SNS na sledecim izborima?!

Pink Panter

pre 12 godina

Svako ko lepo živi u Srbiji, ko misli da od poštenog rada može da prehrani porodicu, da sebi priušti godišnji odmor, ko misli da institucije dobro funkcionišu, i na kraju ko misli da će država ( sa ovima na čelu )da stane iza njih u bilo kom segmentu neka da glas Borisu.

bandere cekaju

pre 12 godina

@ a ko drugi???

Ja ne pripadam ni jednoj stranci i ipak kazem da Tadic,ako bude posteno , nece i ne sme da pobedi. I videli smo spoaobnosti mladih aktivista ds-a /hvala youtube/.

Plus minus

pre 12 godina

Posle svega ovoga što nam se izdešavalo u poslednje 3 godine, stranke vladajuće koalicije treba zakonom zabraniti da uopšte i učestvuju na sledećim izborima.

rajko

pre 12 godina

na proslim izborima, ds je pobedio za "prsa". tada sam glasao za njih, kao i vecina mojih prijatelja. nije to bilo idealno resenje, ali jeste bilo prihvatljivo. danas, necu glasati za ds, kao ni skoro niko od mojih prijatelja. gospoda iz ds-a nisu shvatili da im je ono bila poslednja prilika. zato, dovidjenja.

bogumil

pre 12 godina

Tadić raspisuje izbore i samo od njega zavisi da li će pobediti.Da bi pobedio treba da počne da ruši bagerima(kao šilerovu)svima koji su se ogrešili o privatizaciju bez gledanja kroz prste.Ne pomažu tu spindoktori,samo dela.U mom okruženju ako ovo ne uradi niko neće glasati za ds,a među njima ima i članova.

desko

pre 12 godina

Dosta vise i sa Tadicem i sa Nikolicem, i sa Kostunicom i Dacicem.

Vreme je da se pojavi neko normalan, eventualno od ovih danas Jeremic ali samo ako napusti DS.

Ivan Borovčanin

pre 12 godina

Pa kako da pobedi? Pa niko više ne naseda na njegovu nebuloznu priču, koja se svodi na obećanja, a posle toga sledi niz obrazloženja zašto se to nije ostvarilo.

Vladimir

pre 12 godina

Ja bojkotujem izbore...

Ne zelim Tadica ali ne zelim ni Tomu niti bilo koga drugog ko je sad prisutan.. sve jad i cemer od politicara i ljudi...

Ko kod da dodje, nece da izadje na dobro..

a ko drugi???

pre 12 godina

Aktivisti sns-a sjajno obavljaju svoj domaci zadatak. Na svaku vest u kojoj se pominje Tadic ili DS stigne gomila nebuloznih komentara koji su po pravilu identicni. Pametnom coveku sasvim dovoljno da prepozna klise i stil mracnjaka koji su nekako opet preplavili ove prostore i ponovo hoce da nas vrate u srednji vek, a sve pod parolom da se lose zivi. Ok, lose se zivi, ali jedino sto bi dobili sa vama je jos gori zivot i totalni haos. Shvatate i sami da u ovom narodu ima sasvim dovoljno normalnih ljudi kojima nece pasti na pamet da zaokruze bilo sta osim DS-a.

cinjenica

pre 12 godina

Srbija moze da ocekuje boljitak samo onda kada na vlasti budu LDP, SDU, SDP, manjine, i frakcija DS-a koju bi predvodio Zoran Živković. Tadić bi u tom slučaju mogao da ostane predsednik i da se samo bavi svojim poslom. Eee, ali očekivati tako nešto od naših glasača je nemoguće.
Ovo je Srbija bato! Sad će svi da glasaju za Nikolića jer je to "nova stranka". Hahahaa...!

Tako nam i treba.

Kiclu

pre 12 godina

Kakva klasicna, mozda narucena, glupost. Tadic je izgubio svako poverenje ljudi koji su glasali za njega. On bi sad na izborima dobio samo glasove svoje sire porodice i clanova stranke koji su tu zbog interesa (profesinalnih politicara koji u zivotu ne znaju nista drugo da rade osim da zive na grbaci ovog naroda). Trenutno jedini politicar u Srbiji, koji ima neke rezultate, je Djilas. U Beogradu se vidi da se stvari poboljsavaju. Ali kako da ga covek podrzi kad je iza njega skalamerija iz DS, na celu sa predsednikom manekenom i folirantom. Tadic Boris nije ni bleda senka Zorana Djindjica, koji je bio nas najbolji politicar ikada.

digital

pre 12 godina

Hehehe,ma cao drugari!
Samo ko obeca da ce da vas pohapsi,ima moj glas..

Do tad,otimajte,trpajte u dzepove,prodajte sve zivo...ali,vraticete sve!

Stojan

pre 12 godina

Neko je trazio 5 razloga zbog cega bi BT ponovo pobedio. Pa evo ih:
1.Dobro mu stoji odelo
2.Najbolji je imitator americkih predsednika po pitanju poza koje zauzima i nacina komunikacije.
3.Vest je u trikovima
4.Pristojan je i cesto se izvinjava
5.Samokritican je i priznaje greske svoje stranke kao npr. glasanje iz Bodruma u Turskoj!

Zmaj

pre 12 godina

Tuzna Srbija je spala na to da gradjani na izborima biraju izmedju onih najgorih. Stvarno se ne zna ko je od koga gori. Nema nikakve alternative. Ne znam da li bih vise voleo da (ne)vidim na vlasti Tadica ili Kostunicu npr. Prvi je strahovito razocarao svojom smusenoscu i nesposobnoscu, a drugi je sigurno politicki odgovoran za ubistvo premijera Djindjica koji je bio jedina nada Srbije za bolju buducnost. Dolaze teska vremena po gradjane Srbije...

nisam ovca

pre 12 godina

Kako sada stoje stvari jedino bih glasao za DS ili neke njihove satelite koji su sada sa DS na vlasti kada bi mi neko stavio pistolj na glavu.... to valjda dovoljno govori o tome sta ja sve MISLIM o njima ...

JAKOV

pre 12 godina

Interesantno da ni jedan savetnik nije preporučio da:

- značajno smanje korupciju,
- redukuju propise (da li se neko seća giljotine propisa)
- naprave ambijent u kom privreda može da figuriše
- ponude nadu u bolje sutra, a ne isprazna obećanja građanima

andrej

pre 12 godina

zaista ako tadic dobije i demokratska stranka osvoiji vise od 15% glasova onda to pokazuje da je nas narod stvarno blesav.sns bi trebalo sama po meni da dobije 40% birackog tela dss oko 12% a ovi drugi svi tu negde od 5%-7%.krajnje je vreme da se srbija probudi ko nije gledao dokumentarni film - THE WEIGHT OF CHAINS (TEZINA LANACA) onda obavezno da pogleda sta se sve radilo nama na ovim prostorima.

Kiza

pre 12 godina

Realno, Tadic je vec istorija. I taj njegov balans je nazalost negativan. Krenuo je sa puno ocekivanja, ali nazalost nije uspio da ta ocekivanja i ostvari. Sad je vec kasno za popravne, to bi i njemu treblo biti jasno.
Promene su neophodne i bez obzira da li ce te promene doneti nesto jako dobro ali narod je jednostano zasicen DS korupcijom i njenom oligarhijom.

seven

pre 12 godina

Glupijada,kao i sve u ovoj zemlji.Koliko sam ja upucen na jednom opstinskom nivou Ds je veoma svestan svoje nemoci,i jedini cilj im je na predstojecim izborima sacuvati broj clanova i sigurnih glasaca ne razmisljajuci pri tome o novim potencijalnim glasovima i apstinentima,sacuvaj sto se sacuvati moze.

Ni u teoriji

pre 12 godina

Nema te "predizborne aritmetike", koja bi pokazala "kako Tadić ponovo može da pobedi"?!
Nakon, katastrofalne "demokratizacije političke scene Srbije", sasvim prirodno je da politička scena "skrene u desno"?!
Pre neki dan poslanik SRS Zoran Krasić u srpskom parlamentu je samouvereno izjavio da će SRS na sledećim izborima da pobedi sa 80% podrške glasača, a da će DS osvojiti samo 20%?!
Zar "sporazum SNS i Slobodarske partije Austrije" ne govori, baš, u prilog tome?!

Proka

pre 12 godina

Tomislav Nikolic je toliko prevrtljiv da stvarno ne bih voleo da on dodje na vlast, samo se setite koje je sve stavove zastupao! Cetnici, Velika Srbija, podrska Milosevicovom SPS, u to vreme njegova stranka uvela porez na mobilen telefone, uveo porez na registraciju vozila (SRS je to predlozila 1998), onda 1999. njegova stranka predlozila oduzimanje psenice seljacima... a sada ce on da nas uvde u EU?! DS je makar dosledan sa svojim stavovima.

japaja

pre 12 godina

... 90% komentara i preporuka dolaze od stranackih vojnika koji to rade po zadatku. Samo pogledajte komentare i preporuke i sve je jasnije. Najjaci su ovi sto su kao bili glasaci DS-a pa ce eto sad kao da probaju da zaokruze Nikolica. Nidje veze.

Alex79

pre 12 godina

Mozda i stoji sve sto je napisana (cak sta vise)ali ima jedna "zackoljica" - na isti ovakav nacin razmislja i SNS i na vreme su odreagovali. Sta su preduzeli? Izbacili su Zoranu Mihajlovic Milanovic i Jorgovanku Tabakovic u prvi plan, a realno, Tadic pored njih izgleda smesno. Potom su odradili ono sto vecina stranaka samo ima "pod parolom" - napravili su strategije razvoja i imaju jak rad na terenu. Uz sve to, Vucic je zreliji nego ikada pre.U "Upitniku", jedini mi je on delovao razumno. Pratim sve stranke jer sledeci put necu dati glas olako. Za sada, ide SNSu.

doktor

pre 12 godina

Nije bitno kako cemo ziveti,bitno je da on dobije izbore... DS je najbolji kada odmori jedno 3-4 god. Onda ponovo imaju motiva... I svako naredni ko dodje ce ici prema EU,pa i Nikolic i Kostunica,zato ne dozvolite da Vas Tadic svojim izjavama plasi!!!!

Branko

pre 12 godina

E divno od vas što ste nam otkrili sa skime biste hteli i mogli, mada i radikali su vam ,takođe, jedna od opcija, da se ne lažemo! Ako su vam i socijalisti naprasno postali prirodni partneri, ništa me ne bi začudilo. Što se mene lično tiče, pre bih sebi ruku odsekao nego glasao za DS i njene satelite. Ni SNS mi se ne dopada ali ću stisnuti zube i glasati za njih jer ovi moraju da odu!

Иван Смедерево

pre 12 godina

Може да победи ако промени име у Томислав Николић и нађе фацијалног хирурга који ће му направити лице Томе Николића. Е једино тако.

cvele

pre 12 godina

po meni za tadica ce da glasaju samo korumpirani ljudi.svi ostali ce glasati za tomu.od ovoga nemoze gore.nezaboravite da cigarete trebaju da poskupe i da ce najjeftinija paklica biti 250dinara.strasno eto vam evropske unije.

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 12 godina

Kako Tadić ponovo može da pobedi?

Neka obeca "I Sumadija i EU" !
Mozda mu neko poveruje da ce bar ovo sa "ocuvanjem Sumadije" ispuniti ?

Srbin 100%

pre 12 godina

Da li uopste postoji opcija da oni pobede na izborima...ja mislim da bi oni trebali bolje da gledaju kako da predju cenzus,kakva crna pobeda posle ovih godina uzasa i katastrofe...

sasa jokic

pre 12 godina

Cemu ovolike kalkulacije. Pocnite pravu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i svi finansijeri SNS-a ce nestati sa scene. I sta se desava sa saslusanjem Kostunice u vezi politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, Kolubare, Novosti, "C marketa", Knjaz Milosa?!

beznađe

pre 12 godina

Na sledećim izborima možemo da biramo samo između katastrofe i kataklizme. Na prošlim izborima sam glasao protiv SRS, i ovog puta će jedino "stubovi tadićevog režima" tj.Toma i njegova kompanija korumpiranih, maskiranih šovinističkih lopova oko njega moći da me nateraju da uopšte počnem razmatrati izlazak na izbore.

Дан

pre 12 godina

Па хоћете ли у ЕУ или нећете ? Како сте само незахвални . Заслужили сте Тадића а послије њега Чеду (нека вам и он мало прича о америчком животу , када се заситите прича о ЕУ )

Djorgo

pre 12 godina

Opcija ``Protiv svih sadasnjih lista na izborima``, kada bi bila odobrena, bi ubedljivo pobedila. Samo bi trebalo smisliti, sta nakon toga!

NOPO

pre 12 godina

Neznam zasto se ne pridaje veca vaznost najnovijoj stranci NOPO-nijedan od ponudjenih odgovora-Nikola Tulimirovic.

http://nopo.org.rs/

Po poslednjim analizama na facebooku ona vodi i bolje se kotira i od same SNS i DS!
Ovde se vodi svakodnevna rasprava sta fali nasem drustvu i kako to promeniti ...

Tesna koza

pre 12 godina

Izlaznost na sledecim izborima nece proci 30%....Narod ne zna koji ce ga dzelat bezbolnije ubiti... E tu nastupamo gosn Trpkovic i ja :)

obrni,okreni,mi smo ga ugasili

pre 12 godina

Neka mi bar neko od vas navede bar 5 razloga zbog kojih bi Boris trebao da pobedi..
Ali ono realno...
(Lupus, 25. jun 2011 14:19)

Ja cu da navedem samo jedan,zbog kog je pobedio i prosli put - protivkandidat Toma Nikolic !

Ostali razlozi...pa ne mogu da ih sesetim,jer ih nema :)

Goran

pre 12 godina

Gosp.pradsednice mislim da treba da se sklonite sa vlasti i prepustite vodjenje drzave nekome drugome..Dosta je bilo Srbija je zaostala cak i za Albanijom Makedonijom,tako da je najbolje da vi podnesete ostavku i svi oko vas.

Bigotes

pre 12 godina

Kako to racunate PUPS i kod DS-a i kod SNS-a? Losa vam je matematika. Sacekajte izbore. Dosta stranaka ste stavili preko cenzusa sto nije realno.

сајбер курајбер

pre 12 godina

Како Тадић поново може да победи? Ево ја ћу да му кажем и то за џабе,да не мора да плаћа Шапера,Крстића и компанију. Не може да победи НИКАКО.

andrej

pre 12 godina

evo jedan predizborni savet:
narode ne nasedajte vise na lazi i budale!
i ko god krene u obilaske po gradovima i selima pripremite jaja i paradajza(nemojmo motkama jer smo kulturniji od njih) da im pokazemo sta mislimo o njima i da ih docekamo na dostojanstven nacin kao sto oni nas j*** vec decenijama!

BaneUtd

pre 12 godina

Nista taj posebno ne mora da uradi,20 posto-20 posto.Nije problem da trenutno SNS ima duplo vise.Na scenu stupa Mladja ''maher za raju'' Dinkic,ponovo ce da obeca neke besplatne akcije,ponovo ce da slaze ovaj jadni narod,uz to kad se doda dacic pa jos i ceda...svi ce zajedno da sklepaju postizbornu koaliciju,samo sto ce ustupci DS-a prema svim mogcim satelitima(URS,SPS,LDP,SPO,SLV,SDP...) biti pogubni po gradjane Srbije.DS ce dati i premijersko mesto Dinkicu samo da ostanu na vlasti.Povraca mi se ali tako ce biti,zivi bili pa videli.

neko ko nesto i zna. . .

pre 12 godina

"Kako Tadić ponovo može da pobedi?"
samo treba da vise od 50% glasackog tela regrutuje u stranku i poso je svrsen. . .
Iskreno mislim da bi sto veci broj ljudi trebalo da izadje na izbore i da glasa za najveceg moguceg anonimusa koga vidi na listicu, ni za DS, ni SNS, SRS i sl. nego bas za nekog nepoznatog za koga nikad nisu culi, da bi sve stranke u opoziviji i vlasti videli da ih narod podjednako nece i ako zele vlast onda MORAJU da pocnu da rade za narod a ne za sebe. . .

samoanac

pre 12 godina

prethodne tri godine ste u rukama imali i zakonodavnu i sudsku i izvrsnu vlast. niste nista ucinili (dobrim delom zato sto ste nesposobni) da gradjanima ove namucene zemlje bude bolje. sta sada ocekujete?

Marka

pre 12 godina

Ko to može da proceni da će Čeda i Čanak čak i zajedno uopšte preći cenzus ?? Da li iko uzima u obzir scenario da 70 % biračkog tela bojkotuje izbore , šta će biti onda ??

nikola

pre 12 godina

Nama treba novi 5.oktobar ali to je u ovom trenutku nemoguće....ali zato možemo svi da bojkotujemo izbore i da ili ne izađemo ili da izađemo i poništimo listić....ne znam koja je bolja varijanta ali svakako znam da više neću glasati za DS a nemam namere NIKAD da glasam ya radikale ili SNS...svi su ista g**a i jednostavno nemamo za koga da glasamo, niko nema čarobni štapić i ko god da dođe na vlast opet će narod da ispašta....

Miloš

pre 12 godina

Ako se prosečan srpski galasač i dalje vodi "ličnošću" i "energijom" političara, ništa nismo naučili i loše nam se piše.

Gde su rezultati datih obećanja?

ne glasac

pre 12 godina

Mislim da se potcenjuje inteligencija ovog naroda. Pred prethodne izbore svi analiticari su prognozirali 10% razlike u korist SRS-a, pa ih je DS
pocistio. Mislim da se DS-u ne pise dobro na narednim izborima. Posto sam po karakterisitkama neko ko bi trebao da glasa za DS, kao i vecina ljudi u mom okruzenju (mladi, obrazovani, urbani, iz Vojvodine,tolerantni...), mislim da ce DS lose proci jer ne znam nikog ko ce glasati za njih

Stane

pre 12 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo! Da se ne lazemo, SNS sigurno pobedjuje na narednim izborima i formirace vlast. I, da znate, red je d se to dogodi, jer sadasnji rezim, sa svim pomagacima, zasluzio je da ide malo u opoziciju. Demokrate su preterale sa lopovlukom i diktaturom koju su uvele. Za njih sam do sada glasao, ali na narednim izborima pre bih se ubio nego njih da zaokruzim. Razmisljam se da ukazem poverenje Nikolicu ili da ostanem kod kuce.

Super cinik

pre 12 godina

Ma važi. Ako Tadić i DS pobedi ja imam 4 noge i vičem njaa! Evo u radu priznajem glaso sam za DS sve do sada najaa, ali neću više njaaaa, njaaa, nego ću lepo da ostanem kod kuće injaaa!

Milan

pre 12 godina

jos da vidim da ceda udje u koaliciju "cvetkovic-dacek" pa da podnesem zahtev za brisanje iz spiska nesrecnika koji zaokruzuju nekakav listic.

generacija 1983

pre 12 godina

Totalno sam neutralan,tj nisam simpatizer ni jedne stranke, ali realno, Srbija je u ovom trenutku dotakla dno, sto se standarda i zivota tice. Tadic je totalno nesposoban, On da bude vodja?! Kome? Covek nema veze sa politikom. Samo ispunjava zahteve i ucene zapada. Iz celog vladajuceg voza ne vidim ni jednu licnost sa harizmom, snagom i idejom s kojom bi mogla izaci pred narod. S druge strane, jos vece zlo, SNS. Stranka koja je za poslednje 3 godine setala od levice do ultra desnice. I oni da vode Srbiju?! Sve u svemu, ceka nas teska buducnost. Realno, voleo bih da se pojavi neka politicki jaka licnost, koja bi zajedno sa narodom ucinila da nam vec jednom svane. Sta smo mi Bogu toliko zgresili da Srbiju ovako satire? :(

ZG

pre 12 godina

Zar je potrebno da pobedi? Narodu Srbije je vise muka od DS, njenih satelita, koalicionih partnera, opozicije, kompletne političke "elite" koja se nije menjala vec godinama. Kada bi mediji poklanjali više pažnje onima koji to zaslužuju, a ne prenosili demagogične izjave (laganje) pojedinaca, možda bi se i napravila neka razlika.

miki

pre 12 godina

Vrlo je važno i da zaustavi uništavanje Zvezde koje rade pojedine stranke i ljudi. 4 miliona ljudi ovde navija za Zvezdu i teško im je kad gleda kakve se stvari dešavaju. Ne bih o imenima jer komentari na ovom sajtu nisu ni mesto ni vreme za to

milos

pre 12 godina

No way Hose! Niko od aktuelnih politicara ne zasluzuje vlast u Srbiji..Glupe fore da od veceg zla biramo manje!Potrebni su novi savremeni politicari da se bore sa korupcijom..A dokle god su stranacki vojnici na funkcijama to je nemoguce!

Laki

pre 12 godina

Ako posle izbora,sadasnja garnitura izgubi izbore Srbiji preti prosperitet,bolji zivot,porast standarda gradjana,manje korupcije i kriminala,itd. A to nesme da se dogodi zbog naseg evropskog puta,jer Evropa nema alternativu.

Brkonja

pre 12 godina

Lepo je u zivotu biti optimista ali zelje su jedno a mogucnosti drugo. Sa kojom pokitikom i delima zele da pobede? Sa time sto im je navodno predsednik stranke popularan? Nikako da dodje na red da bude predsednik svih grdjana Srbije. Tesko da ce im to proci. Zadrzace se DS na kvoti 20%.

DZoni

pre 12 godina

Glasao sam za tzv "demokrate" 15 godina ,cak i bio njihov clan ali ne bi vise niko ni motkom a ni da mi ponudi 100 000 eura mogao da natera da uradim opet..najveci lopovi od postanka SRbije u 12 veku do sad..mislio sam da niko ne moze da prevazidje nosenje gajbica za vreme slobe ali DS-ovci svi redom nosili gajbice i postali bogatasi dok narod i drzava siromasila...skoro da nema sta da nisu opeljesili..da je posten taj tadic pa kaze da je dug drzave skoro duplirao za ove 3.5 godine..ali nece precutace to kao i milion drugih stvari.

Brkonja

pre 12 godina

Lepo je u zivotu biti optimista ali zelje su jedno a mogucnosti drugo. Sa kojom pokitikom i delima zele da pobede? Sa time sto im je navodno predsednik stranke popularan? Nikako da dodje na red da bude predsednik svih grdjana Srbije. Tesko da ce im to proci. Zadrzace se DS na kvoti 20%.

BGD

pre 12 godina

Na sledecim izborima:

SNS- 35 %
DS- 20 %
DSS- 15 %
LDP- 12 %
URS- 4 %
SPS- 4 %
SRS- 4%

Voja Koštunica novi premijer, Toma kasnije predsednik. Pa i bolje je. Kad je Koštunica bio premijer išao sam na more, sada ne idem. Izgleda trivijalno, ali meni je bitno.

vegan

pre 12 godina

2012. je godina Zmaja. 2000. je bila godina Zmaja. Zmaj je najpravedniji znak. 12 godina ce proci od smene Milosevica, a Srbija ce opet morati da se suoci sa samom sobom. Verujem da ce to suocavanje biti veoma neugodno.

BGD

pre 12 godina

Na sledecim izborima:

SNS- 35 %
DS- 20 %
DSS- 15 %
LDP- 12 %
URS- 4 %
SPS- 4 %
SRS- 4%

Voja Koštunica novi premijer, Toma kasnije predsednik. Pa i bolje je. Kad je Koštunica bio premijer išao sam na more, sada ne idem. Izgleda trivijalno, ali meni je bitno.

Miloš

pre 12 godina

Ako se prosečan srpski galasač i dalje vodi "ličnošću" i "energijom" političara, ništa nismo naučili i loše nam se piše.

Gde su rezultati datih obećanja?

Stane

pre 12 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo! Da se ne lazemo, SNS sigurno pobedjuje na narednim izborima i formirace vlast. I, da znate, red je d se to dogodi, jer sadasnji rezim, sa svim pomagacima, zasluzio je da ide malo u opoziciju. Demokrate su preterale sa lopovlukom i diktaturom koju su uvele. Za njih sam do sada glasao, ali na narednim izborima pre bih se ubio nego njih da zaokruzim. Razmisljam se da ukazem poverenje Nikolicu ili da ostanem kod kuce.

andrej

pre 12 godina

evo jedan predizborni savet:
narode ne nasedajte vise na lazi i budale!
i ko god krene u obilaske po gradovima i selima pripremite jaja i paradajza(nemojmo motkama jer smo kulturniji od njih) da im pokazemo sta mislimo o njima i da ih docekamo na dostojanstven nacin kao sto oni nas j*** vec decenijama!

ne glasac

pre 12 godina

Mislim da se potcenjuje inteligencija ovog naroda. Pred prethodne izbore svi analiticari su prognozirali 10% razlike u korist SRS-a, pa ih je DS
pocistio. Mislim da se DS-u ne pise dobro na narednim izborima. Posto sam po karakterisitkama neko ko bi trebao da glasa za DS, kao i vecina ljudi u mom okruzenju (mladi, obrazovani, urbani, iz Vojvodine,tolerantni...), mislim da ce DS lose proci jer ne znam nikog ko ce glasati za njih

milos

pre 12 godina

No way Hose! Niko od aktuelnih politicara ne zasluzuje vlast u Srbiji..Glupe fore da od veceg zla biramo manje!Potrebni su novi savremeni politicari da se bore sa korupcijom..A dokle god su stranacki vojnici na funkcijama to je nemoguce!

сајбер курајбер

pre 12 godina

Како Тадић поново може да победи? Ево ја ћу да му кажем и то за џабе,да не мора да плаћа Шапера,Крстића и компанију. Не може да победи НИКАКО.

Marka

pre 12 godina

Ko to može da proceni da će Čeda i Čanak čak i zajedno uopšte preći cenzus ?? Da li iko uzima u obzir scenario da 70 % biračkog tela bojkotuje izbore , šta će biti onda ??

ZG

pre 12 godina

Zar je potrebno da pobedi? Narodu Srbije je vise muka od DS, njenih satelita, koalicionih partnera, opozicije, kompletne političke "elite" koja se nije menjala vec godinama. Kada bi mediji poklanjali više pažnje onima koji to zaslužuju, a ne prenosili demagogične izjave (laganje) pojedinaca, možda bi se i napravila neka razlika.

Laki

pre 12 godina

Ako posle izbora,sadasnja garnitura izgubi izbore Srbiji preti prosperitet,bolji zivot,porast standarda gradjana,manje korupcije i kriminala,itd. A to nesme da se dogodi zbog naseg evropskog puta,jer Evropa nema alternativu.

Goran

pre 12 godina

Gosp.pradsednice mislim da treba da se sklonite sa vlasti i prepustite vodjenje drzave nekome drugome..Dosta je bilo Srbija je zaostala cak i za Albanijom Makedonijom,tako da je najbolje da vi podnesete ostavku i svi oko vas.

samoanac

pre 12 godina

prethodne tri godine ste u rukama imali i zakonodavnu i sudsku i izvrsnu vlast. niste nista ucinili (dobrim delom zato sto ste nesposobni) da gradjanima ove namucene zemlje bude bolje. sta sada ocekujete?

Milan

pre 12 godina

jos da vidim da ceda udje u koaliciju "cvetkovic-dacek" pa da podnesem zahtev za brisanje iz spiska nesrecnika koji zaokruzuju nekakav listic.

Stojan

pre 12 godina

Neko je trazio 5 razloga zbog cega bi BT ponovo pobedio. Pa evo ih:
1.Dobro mu stoji odelo
2.Najbolji je imitator americkih predsednika po pitanju poza koje zauzima i nacina komunikacije.
3.Vest je u trikovima
4.Pristojan je i cesto se izvinjava
5.Samokritican je i priznaje greske svoje stranke kao npr. glasanje iz Bodruma u Turskoj!

JAKOV

pre 12 godina

Interesantno da ni jedan savetnik nije preporučio da:

- značajno smanje korupciju,
- redukuju propise (da li se neko seća giljotine propisa)
- naprave ambijent u kom privreda može da figuriše
- ponude nadu u bolje sutra, a ne isprazna obećanja građanima

DZoni

pre 12 godina

Glasao sam za tzv "demokrate" 15 godina ,cak i bio njihov clan ali ne bi vise niko ni motkom a ni da mi ponudi 100 000 eura mogao da natera da uradim opet..najveci lopovi od postanka SRbije u 12 veku do sad..mislio sam da niko ne moze da prevazidje nosenje gajbica za vreme slobe ali DS-ovci svi redom nosili gajbice i postali bogatasi dok narod i drzava siromasila...skoro da nema sta da nisu opeljesili..da je posten taj tadic pa kaze da je dug drzave skoro duplirao za ove 3.5 godine..ali nece precutace to kao i milion drugih stvari.

sivi soko

pre 12 godina

Postoji način da Tadić i DS pobede, zajedno sa svojim koalicionim partnerima. To je da većinu građana zahvati nečim uzrokovana kolektivna amnezija, usled koje bi zaboravili šta su sve proživeli za sve ove godine aktuelne vlasti …. najveću nezaposlenost, najveći odliv mladih ljudi u inostranstvo, najniže plate, najveći broj štrajkova svih branši, najveći stepen osiromašenja naroda, najveći stepen korupcije, jednom rečju katastrofalan način vladavinw koji je doveo do najnižeg kvaliteta života građana. Ako takav način vladavine zaslužuje nagradu u vidu ukazivanja ponovnog poverenja, onda mi zaslužujemo sve ovo što nas je snašlo i ono mnogo gore što će nas tek snaći.
Ipak, nadam se da velika većina građana razmišlja isključivo racionalno. Živim loše, krivac je onaj ko je takav ambijent stvorio, a neko takav ne zaslužuje moj glas. Želim promene!! To je jedini i najefikasniji način da izrazimo svoje nezadovoljstvo i učinimo odlučan korak da direktno utičemo na budući kvalitet sopstvenog života!

nisam ovca

pre 12 godina

Kako sada stoje stvari jedino bih glasao za DS ili neke njihove satelite koji su sada sa DS na vlasti kada bi mi neko stavio pistolj na glavu.... to valjda dovoljno govori o tome sta ja sve MISLIM o njima ...

Živela Srbija

pre 12 godina

BOJKOT IZBORA !!!
(kiki, 25. jun 2011 17:44)

Ne bojkot, to je velika greška. Limite za uspešnost su toliko smanjili i još će ih smanjiti ako treba i 10% će biti dovoljno da izbori uspeju. I vama preostaje samo nasilno da menjate vlast, a to možete i bez čekanja izbora.
IZAĐITE I PONIŠTITE LISTIĆ, ZAOKRUŽITE SVE ILI PRECRTAJTE SVE, SAMO TAKO SE VAŠ LISTIĆ RAČUNA U IZBORNI REZULTAT KAO NEVAŽEĆI.
Pokažimo im svima da ih srpski narod više ne želi!!!

Plus minus

pre 12 godina

Posle svega ovoga što nam se izdešavalo u poslednje 3 godine, stranke vladajuće koalicije treba zakonom zabraniti da uopšte i učestvuju na sledećim izborima.

dobri

pre 12 godina

Nisam od onih koji stalno kritikuju, ali za DS stvarno nemam sta lepo da kazem. A kad o nekome ne mislis nista lepo, bolje je da cutis. Zato cu samo izaci na izbore I zaokruziti nekog drugog.

SVM-LDP-SDU-i normalni DS

pre 12 godina

Lele nama ako opet ovaj DS pobedi,ali kuku lele,ako SNS pobedi...Ne zna covek za koga da glasa u ovoj zemlji.
Mozda za manjine,one vise vode racuna o drzavi.
Ja cu glasati za SVM iako nisam Madjar,i zelim da osvoji bar 10 mesta u Skupstini.

Super cinik

pre 12 godina

Ma važi. Ako Tadić i DS pobedi ja imam 4 noge i vičem njaa! Evo u radu priznajem glaso sam za DS sve do sada najaa, ali neću više njaaaa, njaaa, nego ću lepo da ostanem kod kuće injaaa!

Zika

pre 12 godina

Voleo bih da mi DS kaze samo jedan razlog zasto treba da pobede na izborima. Bicu uctiv pa cu im odgovoriti sa 101 odgovorom zasto NE treba. Mislim da je fer sa moje strane.

Zika

pre 12 godina

Da sam na mestu DS-a , mene bi bila sramota da se kandidujem za bilo sta. Prva greska, predsednik ima duplu funkciju tj sukob interesa, najvise je predsednik DS-a a najmanje gradjana Srbije. O ostalim stvarima ne vredi ni spominjati, sve znamo.

generacija 1983

pre 12 godina

Totalno sam neutralan,tj nisam simpatizer ni jedne stranke, ali realno, Srbija je u ovom trenutku dotakla dno, sto se standarda i zivota tice. Tadic je totalno nesposoban, On da bude vodja?! Kome? Covek nema veze sa politikom. Samo ispunjava zahteve i ucene zapada. Iz celog vladajuceg voza ne vidim ni jednu licnost sa harizmom, snagom i idejom s kojom bi mogla izaci pred narod. S druge strane, jos vece zlo, SNS. Stranka koja je za poslednje 3 godine setala od levice do ultra desnice. I oni da vode Srbiju?! Sve u svemu, ceka nas teska buducnost. Realno, voleo bih da se pojavi neka politicki jaka licnost, koja bi zajedno sa narodom ucinila da nam vec jednom svane. Sta smo mi Bogu toliko zgresili da Srbiju ovako satire? :(

Bigotes

pre 12 godina

Bas bih voleo da cujem od DS-a jedan, ali samo jedan iskren (realan) razlog zasto treba glasati za njih. Bicu uctiv pa cu im odgovoriti sa 101 odgovorom zasto NE treba. Mislim da je dovoljno fer.

Ivan Borovčanin

pre 12 godina

Pa kako da pobedi? Pa niko više ne naseda na njegovu nebuloznu priču, koja se svodi na obećanja, a posle toga sledi niz obrazloženja zašto se to nije ostvarilo.

vegan

pre 12 godina

2012. je godina Zmaja. 2000. je bila godina Zmaja. Zmaj je najpravedniji znak. 12 godina ce proci od smene Milosevica, a Srbija ce opet morati da se suoci sa samom sobom. Verujem da ce to suocavanje biti veoma neugodno.

izneverena

pre 12 godina

Verovatno i moze da pobedi,ali jedno sigurno znam....moj glas vise niko nece dobiti....ne,vise ne..dosta mi je demagogije za jedan zivot....

jaran

pre 12 godina

Ja licno necu da glasam za Tadica niti DS, mislim da su od 2008 godine do sada obecanja neostvarena, prosto onih 200000 radnim mesta se pretvorilo u pola miliona otkaza. Budimo realni.

mirisna jutra

pre 12 godina

Neka samo ispune ono što su obećali i mogu da pobede. E sad što su oni nesposobni za to i korumpirani to je druga priča. Sve ćemo gore živeti i ako se nešto epohalno ne promeni SNS će ih oduvati na sledećim izborima.

milija

pre 12 godina

sve bi ucinili samo da ostanu u svojim foteljama..ali ne vredi, smucili ste se narodu i sama pomisao da gledamo vasa lica dok nas uporno lazete, do 2016. godine, je nezamisliva.. vase je odzvonilo, najkasnije do proleca iduce godine ste tu i nikad vise!

Vlast narodu

pre 12 godina

Znam da necu glasati za URS i DS, to sigurno. Za Tomu, Velju, radikale, nikad nisam, niti cu. LDP otpada svakako, i na kraju, ne verujem da ostaje SPS kao srednje resenje. Ali, neee…ee .... pa da li je to moguce??
(Jelena, 25. jun 2011 17:06)

Glasajte za sve. Tako vaš listić postaje nevažeći. Razlika je samo u tome što se to računa kao izborni rezultat pa umesto da kažu da NS ima 30% a DS 20% uz izlaznost od 30% biće (uz vašu pomoć) NS 10% a ds 6% a svi skupa jedva 20% prema tome mogu da se obrišu od skupštine i vlade jer je većina naroda legitimno rekla da ih ne želi. Posle toga će narod sam napraviti svoju skupštinu i uspostaviti novu vlast uz poništavanje svih postojećih institucija vlasti.

Kiclu

pre 12 godina

Kakva klasicna, mozda narucena, glupost. Tadic je izgubio svako poverenje ljudi koji su glasali za njega. On bi sad na izborima dobio samo glasove svoje sire porodice i clanova stranke koji su tu zbog interesa (profesinalnih politicara koji u zivotu ne znaju nista drugo da rade osim da zive na grbaci ovog naroda). Trenutno jedini politicar u Srbiji, koji ima neke rezultate, je Djilas. U Beogradu se vidi da se stvari poboljsavaju. Ali kako da ga covek podrzi kad je iza njega skalamerija iz DS, na celu sa predsednikom manekenom i folirantom. Tadic Boris nije ni bleda senka Zorana Djindjica, koji je bio nas najbolji politicar ikada.

bezimena

pre 12 godina

VEĆINI razumnih ljudi vrane ipak nisu popile mozak, SNS može samo da sanja o 35% glasova, isto kao i cirkusant o mestu PREDSEDNIKA DRŽAVE pa makar to bila i Srbija.

Iduće godine NISU PREDSEDNIČKI izbori, pa se ne postavlja B.Tadić vs NN. B.Tadić NIJE DS, ali ma koliko ta stranka imala mana, SNS joj nije ni do kolena.

Ono što bi bilo dobro, to je da LDP i SDU, uz manje, nacionalne, stranke dobiju veći broj glasova, tj. da se njima preliju glasovi nezadovoljnih demokrata i da te stranke budu prava kontrola i ravnoteža DS-u. Verovatno u tome ostaje i SPS, dok Dinkić odlazi pa - pa.

SNS i SRS su nazadne, NACIONALISTIČKE (da ne kažem nešto gore), stranke bez plana, programa i perpsektive, koje, posle ukidanja viza, hapšenja haških optuženika i najverovatnije prihvatanja kandidature Srbije za članstvo u EU, nemaju nikakvu šansu da osvoje vlast. DSS, NS i još neke mini stranke najverovatnije ispadaju iz trke i završavaju kao i Dinkić, na smetlištu istorije! Podsetimo se da je Dinkić, najveća ekonomska štetočina u Srbiji od 2000.god. na ovamo, kao što je to politički bio VdrK!

Ики

pre 12 godina

И ја треба да верујем у човека који у први план ставља своју странку и свој интерес, који ће да се заложи у кампањи првенствено за странку и да задржи фотељу, а Србија ће тако да пропада без вође, и колико год тај период до избора буде био дуг или кратак, ми ћемо све ниже да пониремо, како би они задржали своје драгоцено место.

Igor

pre 12 godina

Ma nema tu nikakve matematike:ko dobro radi taj i vlada Srbijom. DS radi lose i nikakva matematika i koalicije ne mogu da im pomognu!!!!!!!!

BaneUtd

pre 12 godina

Nista taj posebno ne mora da uradi,20 posto-20 posto.Nije problem da trenutno SNS ima duplo vise.Na scenu stupa Mladja ''maher za raju'' Dinkic,ponovo ce da obeca neke besplatne akcije,ponovo ce da slaze ovaj jadni narod,uz to kad se doda dacic pa jos i ceda...svi ce zajedno da sklepaju postizbornu koaliciju,samo sto ce ustupci DS-a prema svim mogcim satelitima(URS,SPS,LDP,SPO,SLV,SDP...) biti pogubni po gradjane Srbije.DS ce dati i premijersko mesto Dinkicu samo da ostanu na vlasti.Povraca mi se ali tako ce biti,zivi bili pa videli.

S

pre 12 godina

Videćemo ono što smo viđali svake izborne godine - kampanja DS se svodi na kampanju protiv glavnog rivala, to je nekada bio SRS, a danas je SNS. Sejanje straha od nekog prošlog vremena i devedesetih. Pa mi i sada u 2011. ponovo živimo devedesete. DS se uortačila sa SPS i dovela je na vlast. Ljudi bez posla, omladina se ne bavi sportom, bleji po kafanama i splavovima, devojčice maštaju o sponzorima, o školstvu je sve rekao PISA test, firme se ponovo pljačkaju, Kolubara, Galenika, dugujemo kao nikada u svojoj istoriji... Zar to nisu devedesete?
Ja izlazim da glasam protiv DS.

Paun

pre 12 godina

Kad bi bilo,sta bi bilo...rekli bi to stari ljudi.ne znam ko ce pobediti,znam samo da Tadic treba da ode, puno je pricao i pricao i na kraju nista nije uradio pametno... a necemo da pricamo o silnim otkazima i ogromnoj nezaposlenosti.

profesor okultis

pre 12 godina

moze da pobedi ako anestezira ovaj narod...pa ja sam radikalni petooktobarac a apstiniracu na sledecim izborima po cenu i da radikali dodju na vlast!a svi znamo da nisam jedini...

doktor

pre 12 godina

Nije bitno kako cemo ziveti,bitno je da on dobije izbore... DS je najbolji kada odmori jedno 3-4 god. Onda ponovo imaju motiva... I svako naredni ko dodje ce ici prema EU,pa i Nikolic i Kostunica,zato ne dozvolite da Vas Tadic svojim izjavama plasi!!!!

digital

pre 12 godina

Hehehe,ma cao drugari!
Samo ko obeca da ce da vas pohapsi,ima moj glas..

Do tad,otimajte,trpajte u dzepove,prodajte sve zivo...ali,vraticete sve!

Pink Panter

pre 12 godina

Svako ko lepo živi u Srbiji, ko misli da od poštenog rada može da prehrani porodicu, da sebi priušti godišnji odmor, ko misli da institucije dobro funkcionišu, i na kraju ko misli da će država ( sa ovima na čelu )da stane iza njih u bilo kom segmentu neka da glas Borisu.

rebelion

pre 12 godina

Potpuno odsustvo realnosti politike vlasti dovelo je do toga da Demokratska stranka posle ovih izbora mora da kuka i moli sve kako bi se održala na vlasti.

Srbin 100%

pre 12 godina

Da li uopste postoji opcija da oni pobede na izborima...ja mislim da bi oni trebali bolje da gledaju kako da predju cenzus,kakva crna pobeda posle ovih godina uzasa i katastrofe...

cinjenica

pre 12 godina

Srbija moze da ocekuje boljitak samo onda kada na vlasti budu LDP, SDU, SDP, manjine, i frakcija DS-a koju bi predvodio Zoran Živković. Tadić bi u tom slučaju mogao da ostane predsednik i da se samo bavi svojim poslom. Eee, ali očekivati tako nešto od naših glasača je nemoguće.
Ovo je Srbija bato! Sad će svi da glasaju za Nikolića jer je to "nova stranka". Hahahaa...!

Tako nam i treba.

Konstantin

pre 12 godina

dobro pamtim vasu bahatost kad ste dosli na vlast prije koju godinu. prozivali ste sve i svakoga kao da nismo svi srbi.

iznad svega pamtim obecanih 200 000 novih radnih mjesta a gledam u dobijenih minus 400 000. vadite se na ekenomsku krizu u svijetu koliko hocete ali 600 000 je malo prevelika cifra za srbiju da bi vam se oprostilo bez da vam uracunam sve ostale sitne i krupne stvari koje ste lose radili.

rajko

pre 12 godina

na proslim izborima, ds je pobedio za "prsa". tada sam glasao za njih, kao i vecina mojih prijatelja. nije to bilo idealno resenje, ali jeste bilo prihvatljivo. danas, necu glasati za ds, kao ni skoro niko od mojih prijatelja. gospoda iz ds-a nisu shvatili da im je ono bila poslednja prilika. zato, dovidjenja.

obrni,okreni,mi smo ga ugasili

pre 12 godina

Neka mi bar neko od vas navede bar 5 razloga zbog kojih bi Boris trebao da pobedi..
Ali ono realno...
(Lupus, 25. jun 2011 14:19)

Ja cu da navedem samo jedan,zbog kog je pobedio i prosli put - protivkandidat Toma Nikolic !

Ostali razlozi...pa ne mogu da ih sesetim,jer ih nema :)

Иван Смедерево

pre 12 godina

Може да победи ако промени име у Томислав Николић и нађе фацијалног хирурга који ће му направити лице Томе Николића. Е једино тако.

marko, nis

pre 12 godina

Uz uverenje da je skandalozan nacin na koji suvalsti vodile ekonomiju u ovom mandatu, a i uopste posle 2003. ne zelim da na vlast dodju predstavnici nepismene Srbije SNS, SRS, DSS. Dakle, sigurno izlazim na izbore necu da glasam za DS ali svakako cu naci razumnije resenje od glasanja za Tomu i Velju.

gaga

pre 12 godina

Ako bi DS ponovo pobedio na izborima to bi se uporedjivalo sa cunamijem u Japanu. Japanci ce se bar oporaviti od te prirodne katastrofe, a mi od jos jednog mandata DS-a necemo!!!

nikola

pre 12 godina

Nama treba novi 5.oktobar ali to je u ovom trenutku nemoguće....ali zato možemo svi da bojkotujemo izbore i da ili ne izađemo ili da izađemo i poništimo listić....ne znam koja je bolja varijanta ali svakako znam da više neću glasati za DS a nemam namere NIKAD da glasam ya radikale ili SNS...svi su ista g**a i jednostavno nemamo za koga da glasamo, niko nema čarobni štapić i ko god da dođe na vlast opet će narod da ispašta....

Kiza

pre 12 godina

Realno, Tadic je vec istorija. I taj njegov balans je nazalost negativan. Krenuo je sa puno ocekivanja, ali nazalost nije uspio da ta ocekivanja i ostvari. Sad je vec kasno za popravne, to bi i njemu treblo biti jasno.
Promene su neophodne i bez obzira da li ce te promene doneti nesto jako dobro ali narod je jednostano zasicen DS korupcijom i njenom oligarhijom.

neko ko nesto i zna. . .

pre 12 godina

"Kako Tadić ponovo može da pobedi?"
samo treba da vise od 50% glasackog tela regrutuje u stranku i poso je svrsen. . .
Iskreno mislim da bi sto veci broj ljudi trebalo da izadje na izbore i da glasa za najveceg moguceg anonimusa koga vidi na listicu, ni za DS, ni SNS, SRS i sl. nego bas za nekog nepoznatog za koga nikad nisu culi, da bi sve stranke u opoziviji i vlasti videli da ih narod podjednako nece i ako zele vlast onda MORAJU da pocnu da rade za narod a ne za sebe. . .

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 12 godina

Kako Tadić ponovo može da pobedi?

Neka obeca "I Sumadija i EU" !
Mozda mu neko poveruje da ce bar ovo sa "ocuvanjem Sumadije" ispuniti ?

vlasko

pre 12 godina

Kljucna recenica u tekstu je da je konsultantima DS-a"vaznija igra brojki od ideologije".Taj pristup DS-a u kombinaciji sa jeftinom demagogijom je doveo Srbiju u gotovo bezizlazno stanje.A g.Tadic?Na zalost verovatno iz najboljih namera on je nosilac te,po Srbiju pogubne politike.Mozda DS i dobije izbore ali ce Srbija sa njima i sa njihovim glavnim konkurentima kao eventualnim pobednicima biti sigurno na gubitku.Srbiji je hitno potreban povratak na Djindjicev put i pristup resavanju problema.Danasnji DS sigurno NIJE ta politicka snaga koja to moze uraditi.

Alex79

pre 12 godina

Mozda i stoji sve sto je napisana (cak sta vise)ali ima jedna "zackoljica" - na isti ovakav nacin razmislja i SNS i na vreme su odreagovali. Sta su preduzeli? Izbacili su Zoranu Mihajlovic Milanovic i Jorgovanku Tabakovic u prvi plan, a realno, Tadic pored njih izgleda smesno. Potom su odradili ono sto vecina stranaka samo ima "pod parolom" - napravili su strategije razvoja i imaju jak rad na terenu. Uz sve to, Vucic je zreliji nego ikada pre.U "Upitniku", jedini mi je on delovao razumno. Pratim sve stranke jer sledeci put necu dati glas olako. Za sada, ide SNSu.

dalia

pre 12 godina

Kao osoba koja je ocekivala mnogo od DS-a, a samo sam tek jedna u nizu ljudi koji su verovali da ce se nesto promeniti njihovom pobedom 2008. godine, moram reci das am I vise nego razocarana. A posto nisam od onih koji zanemaruju svoju gradjansku duznost, izacicu na izbore. Za koga cu glasati? Za DS vise nikada!!!

nijedan od ponuđenih odgovora

pre 12 godina

Baš mi je krivo što u tim istraživanjima ne stavljaju u anketu i našu stranku Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO)

andreas kisser

pre 12 godina

Vrlo je važno i da zaustavi uništavanje Zvezde koje rade pojedine stranke i ljudi. 4 miliona ljudi ovde navija za Zvezdu i teško im je kad gleda kakve se stvari dešavaju. Ne bih o imenima jer komentari na ovom sajtu nisu ni mesto ni vreme za to
(miki, 25. jun 2011 14:47)

mozda nema veze sa temom, ali kao navijac partizana moram da odgovorim: prema svim istrazivanjima koja su radjena u srbiji u poslednjih desetak godina, od sedam i kusur miliona stanovnika srbije, za neki tim navija oko pet miliona ljudi, a ostale sport na taj nacin (u kontekstu podrzavanja nekog posebnog kluba) ne zanima; od tih pet miliona, otprilike 2,5 navija za zvezdu, dva miliona za partizan, a oko pola miliona za druge klubove. tako da je red da se jednom za svagda navijaci crvene zvezde suoce sa cinjenicom da ih nema 300 miliona, vec tek negde desetak procenata vise od navijaca partizana ... i ta se razlika sve vise smanjuje sa svakim novim uspehom neke od sekcija sd partizan! a za propast zvezde u svim sportovima nisu krivi tadic i DS, vec razloge treba traziti na drugom mestu (moj predlog: u sopstvenim redovima!). ponavljam, nema veze sa temom, ali ako ste vec objavili prethodni komentar, ocekujem da pustite i ovaj. pozdrav svim realnim navijacima medju (potencijalnim) glasacima :-)

Djorgo

pre 12 godina

Opcija ``Protiv svih sadasnjih lista na izborima``, kada bi bila odobrena, bi ubedljivo pobedila. Samo bi trebalo smisliti, sta nakon toga!

Jole

pre 12 godina

Posle ovakvog nacina vladanja bi se u normalnoj zemlji borili za prelazak censuza, ali posto su Srbi glupi i naivnim nastavice da glasaju za DS.

Brkonja

pre 12 godina

Lepo je u zivotu biti optimista ali zelje su jedno a mogucnosti drugo. Sa kojom pokitikom i delima zele da pobede? Sa time sto im je navodno predsednik stranke popularan? Nikako da dodje na red da bude predsednik svih grdjana Srbije. Tesko da ce im to proci. Zadrzace se DS na kvoti 20%.

sasa jokic

pre 12 godina

Cemu ovolike kalkulacije. Pocnite pravu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i svi finansijeri SNS-a ce nestati sa scene. I sta se desava sa saslusanjem Kostunice u vezi politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, Kolubare, Novosti, "C marketa", Knjaz Milosa?!

Branko

pre 12 godina

E divno od vas što ste nam otkrili sa skime biste hteli i mogli, mada i radikali su vam ,takođe, jedna od opcija, da se ne lažemo! Ako su vam i socijalisti naprasno postali prirodni partneri, ništa me ne bi začudilo. Što se mene lično tiče, pre bih sebi ruku odsekao nego glasao za DS i njene satelite. Ni SNS mi se ne dopada ali ću stisnuti zube i glasati za njih jer ovi moraju da odu!

dimi

pre 12 godina

e nece moci vise da pobedite,mii narod nismo vise naivni nego smo gladni ne pale nam vise vase lazi a pobedice TOMA NIKOLIC u to sam siguran jer cu glasati za njega ja i moja porodica,nema tih para na svetu da bih glasao za vas vii ste me izneverili i prodali zato cu vas kazniti sa mojim glasom a znam mnogo ljudi koji su pre glasali za vas a sad ce glasati za TOMU znam bar njih 300 u mom selu,vi ste svesni da ste izgubili al se malo reklamirate i ne vredi vam vise jer sam gladan 10 godina,gora ste vlast nego milosevi(balkanski kasapin),jos ds kada ste pravili koaliciju sa SPS-om sa onima koji su nas 90-tih ubijali pa to vam necu vise oprostiti nikada u zivotu .

Proka

pre 12 godina

Tomislav Nikolic je toliko prevrtljiv da stvarno ne bih voleo da on dodje na vlast, samo se setite koje je sve stavove zastupao! Cetnici, Velika Srbija, podrska Milosevicovom SPS, u to vreme njegova stranka uvela porez na mobilen telefone, uveo porez na registraciju vozila (SRS je to predlozila 1998), onda 1999. njegova stranka predlozila oduzimanje psenice seljacima... a sada ce on da nas uvde u EU?! DS je makar dosledan sa svojim stavovima.

andrej

pre 12 godina

zaista ako tadic dobije i demokratska stranka osvoiji vise od 15% glasova onda to pokazuje da je nas narod stvarno blesav.sns bi trebalo sama po meni da dobije 40% birackog tela dss oko 12% a ovi drugi svi tu negde od 5%-7%.krajnje je vreme da se srbija probudi ko nije gledao dokumentarni film - THE WEIGHT OF CHAINS (TEZINA LANACA) onda obavezno da pogleda sta se sve radilo nama na ovim prostorima.

japaja

pre 12 godina

... 90% komentara i preporuka dolaze od stranackih vojnika koji to rade po zadatku. Samo pogledajte komentare i preporuke i sve je jasnije. Najjaci su ovi sto su kao bili glasaci DS-a pa ce eto sad kao da probaju da zaokruze Nikolica. Nidje veze.

Brkonja

pre 12 godina

Lepo je u zivotu biti optimista ali zelje su jedno a mogucnosti drugo. Sa kojom pokitikom i delima zele da pobede? Sa time sto im je navodno predsednik stranke popularan? Nikako da dodje na red da bude predsednik svih grdjana Srbije. Tesko da ce im to proci. Zadrzace se DS na kvoti 20%.

a ko drugi???

pre 12 godina

Aktivisti sns-a sjajno obavljaju svoj domaci zadatak. Na svaku vest u kojoj se pominje Tadic ili DS stigne gomila nebuloznih komentara koji su po pravilu identicni. Pametnom coveku sasvim dovoljno da prepozna klise i stil mracnjaka koji su nekako opet preplavili ove prostore i ponovo hoce da nas vrate u srednji vek, a sve pod parolom da se lose zivi. Ok, lose se zivi, ali jedino sto bi dobili sa vama je jos gori zivot i totalni haos. Shvatate i sami da u ovom narodu ima sasvim dovoljno normalnih ljudi kojima nece pasti na pamet da zaokruze bilo sta osim DS-a.

bandere cekaju

pre 12 godina

@ a ko drugi???

Ja ne pripadam ni jednoj stranci i ipak kazem da Tadic,ako bude posteno , nece i ne sme da pobedi. I videli smo spoaobnosti mladih aktivista ds-a /hvala youtube/.

gost

pre 12 godina

Sto se mene tice moze da pobedi jedino da mi daju 1k evra sto mi duguju od proslih izbora i to avansno, ili da me drogiraju na dan izbora, nema vise dzabe!

Vladimir

pre 12 godina

Ja bojkotujem izbore...

Ne zelim Tadica ali ne zelim ni Tomu niti bilo koga drugog ko je sad prisutan.. sve jad i cemer od politicara i ljudi...

Ko kod da dodje, nece da izadje na dobro..

CezarMilan

pre 12 godina

Neka bajke ostanu kategorija koja se plasira maloj deci. Za nas odrasle su bajke odavno izgubile svaki smisao. Zato se ne zanosite da cemo dati svoj glas nekome ko nas je obrukao, ignorisao I zanemario od 2008. pa do danas. DS vise nije cak ni opcija. Odavno su izgubili svaki kredibilitet kod naroda. Nikakva personifikacija sa Borisom Tadicem ni slicne gluposti. I njego vreme je proslo. Era demokratske prevare se zavrsava na sledecim izborima. Hvala Bogu!

bogumil

pre 12 godina

Tadić raspisuje izbore i samo od njega zavisi da li će pobediti.Da bi pobedio treba da počne da ruši bagerima(kao šilerovu)svima koji su se ogrešili o privatizaciju bez gledanja kroz prste.Ne pomažu tu spindoktori,samo dela.U mom okruženju ako ovo ne uradi niko neće glasati za ds,a među njima ima i članova.

maki

pre 12 godina

Ni SPS, ni LDP, ni Canak, ni URS, ni SPO… Niko nece pomoci demokratskoj stranci da ponovo dodje na vlast. To je jednostavna racunica. Imali su priliku, pokazali su koliko znaju, tj. ne znaju, I doslo je vreme da se prekine sa obmanama. Srbiji trebaju drugaciji, strucniji I bolji lideri!!!

Dejan Stanić

pre 12 godina

Mislim da TADIĆA ljudi oko njega uljuljkuju i daju mu informacije bas kao sto su i Miloševiću njegovi ljudi ulepšavali istinu. Nema tu šta da nam pričaju i pripovedaju,sve smo i videli i osetili. Ne mislim da je Toma Grobar bolja varijanta. Ali moj glas i moje porodice neće dobiti niko.

rodjak

pre 12 godina

Izaci cu na izbore zaokruziti sve partije napisati vulgarnu poruku poziciji i opoziciji na glasackom listicu, povecati tako izlaznost a smanjiti potreban procenat svima njima za skupstinui i reci im sta mislim o njihovoj vlasti na ovaj nacin.

Zmaj

pre 12 godina

Tuzna Srbija je spala na to da gradjani na izborima biraju izmedju onih najgorih. Stvarno se ne zna ko je od koga gori. Nema nikakve alternative. Ne znam da li bih vise voleo da (ne)vidim na vlasti Tadica ili Kostunicu npr. Prvi je strahovito razocarao svojom smusenoscu i nesposobnoscu, a drugi je sigurno politicki odgovoran za ubistvo premijera Djindjica koji je bio jedina nada Srbije za bolju buducnost. Dolaze teska vremena po gradjane Srbije...

cvele

pre 12 godina

po meni za tadica ce da glasaju samo korumpirani ljudi.svi ostali ce glasati za tomu.od ovoga nemoze gore.nezaboravite da cigarete trebaju da poskupe i da ce najjeftinija paklica biti 250dinara.strasno eto vam evropske unije.

Pera

pre 12 godina

Svakako cu izaci na izbore da sprecim da ono sto je najgore u Srbiji pobedi, a to je DSS,SRS i SNS. I bolje 100 godina DS na vlasti nego i minut predhodno pomenuti.

desko

pre 12 godina

Dosta vise i sa Tadicem i sa Nikolicem, i sa Kostunicom i Dacicem.

Vreme je da se pojavi neko normalan, eventualno od ovih danas Jeremic ali samo ako napusti DS.

nekad DS-ovac

pre 12 godina

zar nije malo loše bazirati izbornu taktiku na jednom čoveku, pa makar on bio lider stranke? pa ne čini stranku samo jedna osoba, pobogu. ja ne mogu da zamislim da je DS vojska klonova, pa ako znam jednog, da ih onda znam sve. ako ćemo pošteno - kad bi npr glavni odbor Ds dao imovinske karte (ali prave), vdeli bi smo da tu leže milioni na koje porez nije plaćen.
gledajući ovaj tekst, i tešku matematiku koja sledi uz kombinatoriku oko sastava vlade, sve mi je jasnije da nas opet čeka jedna glomazna, skupa, kompromisna, sebična i neodlučna vlada. a to je ono što srbiji ne treba. treba podići prag za skupštinu, ove male "vladare" spakovati u velike stranke, pa nek se u njima bore za vlast, a ne da dave medije svojim izjavama skoro svaki dan. mada bih ja lično voleo da za njih više nikada ne čujem.

jedno je za mene sigurno, vlast moj glas neće imati (nedosledno sprovode zakone, ne hapse kriminalce i ne suzbijaju korupciju), ali ga ni sns sigurno neće dobiti, jer im ja ništa ne verujem. isuviše su dugo tu medju nama, njihova "dela" govore o njima i volji da pokreću ovu zemlju. drugim rečima - na dan izbora vreme ću potrošiti na porodicu i ili da zaradim neki dinar.

ko maksim po diviziji

pre 12 godina

.. jer su nas upravo ti koji sad nisu na vlasti, i unistili, i zbog njih se danas zivi kako se zivi..
(Miljan, 25. jun 2011 17:39)

Pa vi ne znate di udarate.

Duka

pre 12 godina

Glasao sam na prošlim izborima za DS i Tadića. I nikad, nikad više! Ne zanimaju me ni EU, ni Karadžić, ni Mladić,ni slične budalaštine. Zanima me zašto sam za vreme vaše vladavine u najgoroj finansijskoj poziciji u poslednjih desetak godina! I zašto moj brat, diplomirani inženjer, ne može nigde da se zaposli jer nije član ni jedne partije??!! Glasaću, itekako ću glasati na sledećim izborima. I sva moja rodbina, prijatelji i poznanici. Ali niko neće više glasati za Tadića, DS i ostale ...!!!

Tesna koza

pre 12 godina

Izlaznost na sledecim izborima nece proci 30%....Narod ne zna koji ce ga dzelat bezbolnije ubiti... E tu nastupamo gosn Trpkovic i ja :)

Buna protiv dahija

pre 12 godina

DS će morati u svojoj kampanji da stavi naglasak na ličnost i energiju svog lidera Borisa Tadića.

Koju energiju? Pozitivnu ili negativnu?
Ja kao dosadašnji uporni glasač DS-a na sledećim izborima glasam za crnog đavola ako bude na listi, ali za ove više ne.
Svima koji nisu glasali do sada za DS se mnogo izvinjavam.

lurchgm

pre 12 godina

ne zelim da zvucim kao pesimista,ali definitivno niko od trenutnih politicara i stranaka na srpskoj sceni ne zasluzuje da pobedi na izborima, jer mnogo su svi lagali i unistavali ovaj narod...ja sam za to da se dovedu japanci da bi ovu zemlju malo doveli u red.

Bigotes

pre 12 godina

Kako to racunate PUPS i kod DS-a i kod SNS-a? Losa vam je matematika. Sacekajte izbore. Dosta stranaka ste stavili preko cenzusa sto nije realno.

ČAČAK-LO

pre 12 godina

Tako što će da stisne "onu" stvar,ako je i ima,pa da poveća standard narodu,da smanji gorivo,poveća zaposlenost,poveća profitabilnost državnih i privatnih preduzeća,stavi lopove i prevarante gde im je mesto,da lično utiče svojim zalaganjem za bolji stav Srbije u svetu,.......uh....al sam se zaneo.....oprosti mi Tadiću,ja pomislio da pišem predsedniku Srbije.

Дан

pre 12 godina

Па хоћете ли у ЕУ или нећете ? Како сте само незахвални . Заслужили сте Тадића а послије њега Чеду (нека вам и он мало прича о америчком животу , када се заситите прича о ЕУ )

maki

pre 12 godina

Gospodo demokrate, nema potrebe da trosite teskom mukom, ovaj kradjom, steceni novac na razne medijske strucnjake, dovoljno je samo da pogledate komentare na ovom sajtu! I ne zaboravite koji je sajt u pitanju!

Živela Srbija

pre 12 godina

Opcija ``Protiv svih sadasnjih lista na izborima``, kada bi bila odobrena, bi ubedljivo pobedila. Samo bi trebalo smisliti, sta nakon toga!
(Djorgo, 25. jun 2011 15:26)

Vrlo jednostavno:

-Ukinimo parlament, uvedimo NEPOSREDNO upravljanje (elektronski kada se nova vlast konsoliduje) za sve važne odluke.
-Ukinimo političare potrebna nam je samo minimalna administraciju da sprovodi volju naroda.
-Napravimo paralelne institucije za sprovo­đenje neposredne volje naroda jer su ove postojeće mrtve, korumpirane i potpuno neupotrebljive tako da nema nikakvog smisla čekati na njihovo oživljavanje
-Zabranimo učešće u administrativnom i "političkom" životu svima koji su do sada u njemu učestvovali.
-Sprovedimo striktnu kontrolu tokova novca koji može uticati na sabotažu ili promenu volje naroda.
-Politička korupcija je veleizdaja zemlje i tako se mora tretirati od strane privremenih organa vlasti
-Takva dela ne zastarevaju i država Srbija ima obavezu da progoni počinioce i njihove saradnike gde god da se oni nalaze
-Promenimo ustav kako bi to legalno uspostavili novu vlast.
-Ukinimo banke u sadašnjem obliku - banke moraju biti servis gra­đana, a ne sredstvo za pretvaranje nezavisnih država u robovske zajednice.
-Ne trebaju nam strani krediti kada presečemo kra­đu i politički kriminal znaćemo koliko imamo i gradićemo koliko sa tim parama možemo. Onima kojima to nije dovoljno neka idu tamo gde pristaju da se prodaju.
-Naplatimo porez od bogatih
-Raspišimo odmah referendum za i protiv pristupanja EU i volju naroda ugradimo u ustav Srbije

Građani Srbije, izađite na izbore i UBACITE NEVAŽEĆI LISTIĆ. 3 miliona nevažećih listića i Srbija više nikad neće biti ovakva.

Ako promenimo Srbiju - promenićemo ceo svet.

nepismeni srpski narod

pre 12 godina

Da se razumemo ništa ovde neće da se promeni ni za 10 godina,idemo dalje,DS i SNS su u suštini slične stranke po nekim osovnim pitanjima,treće srpski narod je nepismen pa me ne bi začudilo kad bi opet poverovali u nove Dinkićeve laži,koliko znam ljudi iz komšiluka koji su izašli na izbore samo zbog njih tzv.akcije,na kraju to ispadne prevara veka,četvrto ovde stranci vode zemlju iz senke i stvarno je površno zavaravite se da Tadić pita u ovoj zemlji nešto...

miki

pre 12 godina

Vrlo je važno i da zaustavi uništavanje Zvezde koje rade pojedine stranke i ljudi. 4 miliona ljudi ovde navija za Zvezdu i teško im je kad gleda kakve se stvari dešavaju. Ne bih o imenima jer komentari na ovom sajtu nisu ni mesto ni vreme za to

Teddy Picker

pre 12 godina

Nazalost mislim da ce pobediti opet, jer je opozicija ocajna, na izborima ce se opet birati izmedju dva zla, samo sto ovaj put ja ne glasam, cekam revoluciju i ponovni odlazak na skupstinu. A sav gnev prema Tadicu nema sanse da ispisem u ovom komentaru!

britka

pre 12 godina

Ne postoji nikakva taktika niti tehnika kojom se mogu izbrisati svi neuspesi DS-a I sva neispunjena predizborna obecanja. Za nepune cetiri godine vodili su drzavu od loseg ka gorem. Asocijacija na losu politiku, neadekvatnu odbranu interesa drzave kod medjunarodne zajednice, kao I kriza koja je zahvatila celu drzavu, jeste Demokratska stranka I njihov lider Boris Tadic. Ukoliko dodje do reaktiviranja Borisa Tadica kao predsednika te partije,u cilju poboljsanja kampanje pred izbore, demokrate mogu ocekivati samo poraz.

Jelena

pre 12 godina

Znam da necu glasati za URS i DS, to sigurno. Za Tomu, Velju, radikale, nikad nisam, niti cu. LDP otpada svakako, i na kraju, ne verujem da ostaje SPS kao srednje resenje. Ali, neeeeeeeeeeeee.... pa da li je to moguce??

dejanera

pre 12 godina

Kako da pobedi Tadic i DS?
LAKO!!!!!!!
Uplate nam 1000e, zaposle 400000 ludi (200000 od prosli put i jos toliko otpustenih od proslih izbora), obezbede ulazak u EU 2013 (obecao Tadic na predsednickim izborima), u Kragujevcu proizvedu 400000 automobila, pored fijata dodje i mercedes, zavrse koridor 10 a bogami i 11, prosecnu platu povecaju na 650-700e, pohapse lopove i secikese raznih sorti, stave "strucnost ispred politike"..........(malo je tri tacke)
Ovo sve nam je obecao On i DS ili njegovi koalicioni partneri pa gospodo biraci glasajte po savesti i rezultatima njihovog rada! Ako oni ovo ispune ja glasam za njih! Ako ne .....

Mozak

pre 12 godina

Ako sadasnji pobede, vidim bogami da ce biti "Veliki odliv Srbije iz mozgova gradjana", kako to neko lepo rece. Ja se vec spremam da se "odlijem" negde u inostranstvo,a ovdasnji "naucnici" me uopste vise ne interesuju.

sandra

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme da se prekine sa bilo kakvim nagadjanjima I anketama. Sve to sluzi da narodu zamazu oci. Jasno je da Demokratska stranka vec odavno nema nikakav rejting, a Boris Tadic jos manje. Ne ulazim u to ko je bolji za Srbiju, ali je cinjenica da SNS ima daleko vecu podrsku naroda. Kojom magijom mislite da ce DS pobediti SNS na sledecim izborima?!

Maksim KG

pre 12 godina

Tragicno smesna analiza,pogotovu mesanje u isti tabor LPD i LSV,a poznato je da se oni nikako ne mirisu ili izdvajanje Palme iz koalicije sa SPS...pa cak i koalicija DS-SPO-Ljajic,u kojoj se na kraju kaze da ce sam DS osvojiti 26%,pa ako je tako koji ce im djavo SPO i Ljajic ???
Smesno da smesnije ne moze biti,ocigledno jedan narucen tekst i nista vise od toga,ali bice iznenadjenja i sto se tice predizbornih koalicija i rezultata izbora,u to sam siguran.

zoki

pre 12 godina

ma ne moze nikako predsednice, sram vas bilo kako vodite politiku. samo sabirate i razbirate po ceo dan, a narod propada iz minuta u minut. moju ste porodicu doveli do prosjackog stapa, prodajem sve sto prodati mogu da prehraniom decu, sve zahvaljujuci vama. ostavite se matematike (dinkic+palma=5, sps+pups=6, ldp+canak=6 i slicnih gluposti) i zauvek nestanite

Neko iz mase

pre 12 godina

Na sledecim izborima glasam za komuniste!

Power to the people!!!

Jedino u ovoj zemlji moze biti bolje ako dodju oni koji nas nisu pljackali zadnjih 20 godina,do tada je najmanje lose da kao u Italiji pada vlada i budu izbori svakih godinu do dve dana.Ovako kod nas budu izbori pa 3 godine drpaju bez prestanka i onda kao rade nesto u predizbornoj godini i grade autoputeve i mostove.Onda prodju izbori i sve jovo nanovo.

Beogradjanin 5. generacija

pre 12 godina

Potrebno mi je da sam Isus ponovo sidje medju ljude i to u Srbiju i da se licno kandiduje, tek u tom slucaju izlazim na izbore.
Bukvalno imamo Kurte i Murte i ni jedan od politicara ne zasluzuje mojih 40min zivota da izadjem na izbore i nekog - bilo kog zaokruzim.

Дарко

pre 12 godina

Како Борис Тадић може да победи на изборима?! Па једноставно потребно је само да се деси чудо. Заиста треба да се деси чудо па да грађани гласају поново за онога који је најзаслужнији што живе на ивици егзистенције, што сваки дан размишљају како ће да прехране децу, што је незапослено милион људи, да забораве да је привреда уништена, а Држава и Народ понижени, што је корупција у свим сегментима друштва огромна, што се тајкуни блиски владајућим партијама свакога дана све више богате на рачун осиромашеног Народа и ако заборавимо још многобројне ствари, е ток онд би и то можда Борис тадић могао да опет превари некога да гласа за њега.

seven

pre 12 godina

Glupijada,kao i sve u ovoj zemlji.Koliko sam ja upucen na jednom opstinskom nivou Ds je veoma svestan svoje nemoci,i jedini cilj im je na predstojecim izborima sacuvati broj clanova i sigurnih glasaca ne razmisljajuci pri tome o novim potencijalnim glasovima i apstinentima,sacuvaj sto se sacuvati moze.

budala

pre 12 godina

11 maja 2008 sam napravio veliku gresku i ispao budala verovajuci da ce biti bolje :(nikad vise jer svi su isti samo drugo pakovanje!!!

Sloba

pre 12 godina

Izbori su za skupštinski. Kakve veze ima predsednik Republike sa njima. Nije valjda da se on bavi vođenjem stranke, paralelno sa vođenjem države? Izborni cenzus za predizborne koalicije trebalo bi, hitno dok je još predizborna godina, uskladiti sa opštim izbornim cenzusom, odnosno bar na 4%. Ovako nam institucionalno predstavljanje imaju stranke koje su na 3, 2 i manje posto.

Goran Munćan

pre 12 godina

Uvek sam bio za progres i demokratiju i njoj davao glas, ali glasanje i izbori su postali sumorna eutanazija nas samih sebe, niko pametan nezeli vise u tome da ucestvuje. Dosta nam je bilo izglasavanja i izbora na kojima su jedini kandidati (svi od reda, sve nase partije i celokupna politicka scena) samozivi, pohlepni, lazovi i licemeri. Sad vi pitate u svom naslovu "Kako Tadic ponovo moze da pobedi?"
... pa obmanama, kao i svaki put dosad' kad je on ili bilo koji drugi politicar pobedio svoje oponente. S' tim sto mu ja, kao ni vecina ljudi vise nikada nece poveriti svoj glas, jer pokazalo se da je na kraju "manje zlo" donelo mnogo vise zla nego boljitka svojim biracima. Normalno glasace svi oni koji su se sa njima i pored njih okoristili, sto nas nimalo ne iznenadjuje. Kad se desi ako nam se ikada ponovo i desi, budjenje ce biti jako surovo.

View

pre 12 godina

Tadić i njegove "demokrate" pobeđuju na sledećim izborima.
Ne zaboravite oko pola miliona onih koji rade u državnim institucijama, raznim agencijama i javnim preduzećima. Njima je dobro i oni će glasati za DS.
Tu su i tzv. 'Srbi iz regiona' koji imaju pravo glasa u Srbiji. Kosovski Srbi se sigurno neće odreći 'kosovskog dodatka', bosanski stipendija za njihove studente iz budžeta Srbije, itd., itd.
Ješćemo mi korijenje još dugo.

Kiza

pre 12 godina

Realno, Tadic je vec istorija. I taj njegov balans je nazalost negativan. Krenuo je sa puno ocekivanja, ali nazalost nije uspio da ta ocekivanja i ostvari. Sad je vec kasno za popravne, to bi i njemu treblo biti jasno.
Promene su neophodne i bez obzira da li ce te promene doneti nesto jako dobro ali narod je jednostano zasicen DS korupcijom i njenom oligarhijom.

NOPO

pre 12 godina

Neznam zasto se ne pridaje veca vaznost najnovijoj stranci NOPO-nijedan od ponudjenih odgovora-Nikola Tulimirovic.

http://nopo.org.rs/

Po poslednjim analizama na facebooku ona vodi i bolje se kotira i od same SNS i DS!
Ovde se vodi svakodnevna rasprava sta fali nasem drustvu i kako to promeniti ...

Momir

pre 12 godina

Ljudi mi pričamo o nekom pay palu,pa mi u Srbiji ne možemo izmedju sebe da prebacimo pare sa deviznog racuna na devizni racun,sem ako se nepravi kupopradajni ugovor pa da se tom nekom isplate pare.O čemu mi više pričamo,pay pal ce da dodje kada u Srbiju kada mi budemo usli u EU ,a to je nikad,samo možemo da se uzalud nadamo.Kada je našim ministrima i mobilni telefon visoka tehnologija ,pola njih ne zna da kompijuter upali,pay pal je njima zadnja rupa na svirali.Čekajte ljudi da nam ministri nauče da koriste kompijutere,pa tek kada oni nauče za neke dve godine da koriste kompijuter, e onda ce uci u preoceduru da se dovede pay pal,pa ne može preko reda,a kada vidim ove nase ministre kada sede ispred kompa i kao kucaju nesto ,to me podseca kao ona voditeljka sa pinka kada se onesvestila a ono se monitor okrenuo ,a preko celog monitora izlepljen papir :)

kako srbiji da bude bolje,bas me briga za politicare

pre 12 godina

E ako naglasak stave na ličnost i energiju svog lidera Borisa Tadića onda su propali definitivno.
Ako je Boris Tadic zaljubljen sam u sebe, narod sasvim sigurno nije,i uopste ga ne zanima njegova ni "licnost" ni njegova energija.
Narod se interesuje za zaposlenje, suzbijanje kriminala, korupcije, bahatosti vlasti, efikasnu i dostupnu drzavnu upravu sudstvo zdravstvo i obrazovni sistem, miran i uredjen zivot,i drustvo i drzavu u kojoj se zna neki red a ne vlada haos i javasluk kao sad.
Nismo mi pali s kruske da mogu da nas fasciniraju propagandne reklame o raznim "liderima" u predizbornim kampanjama. Nemojte toliko potcenjivati birace.

(Vlast)a

pre 12 godina

Nije problem pobediti bezidejne nesrecnike.Sramota je sto se demokratija,sloboda i EU integracije uopste takmice sa onima koji prisustvuju cinu kucanja jajima!
Pitanje je:treba li iko od ponudjenih opcija da pobedi?
Ostajem zagovornik uvodjenja protektorata,zgadjena nad nesposobnoscu,korupcijom,bezidejnoscu,tromoscu,neznanjem...i pozicije i opozicije.

Nikola

pre 12 godina

Ja sam glasao za SPS na proslim izborima, moram da kazem da sam se mnogo razocarao i tu nema ni L od levice. Sto se mene tice cela ta koalicija svih tih 15tak stranaka moze u opoziciju. Ej 15stranki.

beznađe

pre 12 godina

Na sledećim izborima možemo da biramo samo između katastrofe i kataklizme. Na prošlim izborima sam glasao protiv SRS, i ovog puta će jedino "stubovi tadićevog režima" tj.Toma i njegova kompanija korumpiranih, maskiranih šovinističkih lopova oko njega moći da me nateraju da uopšte počnem razmatrati izlazak na izbore.

Mala Sirena

pre 12 godina

Tesko da ce Tadic ikada vise moci da pobedi! Narodu je dosta teskog zivota koji je donela njegova losa vladavina! Svi mi verujemo u promene!

Fikmanolio

pre 12 godina

S obzirom da vodi shizofrenu politiku i pokazao je da je okupio gomilu poslusnika oko sebe a ne sposobni kvalitetnih ljudi koji treba konacno da govore istinu i da ne kradu , ali od silnih obecanja dobili smo George Cloonija i sav Hollywood od vlade... Mada za ove SNS ili ti light radikale ne bih glasao ni u snu, to je jos veca gomila lazi i demagogije, covek da se zapita kome poveriti svoj glas? Ja se dvoumim izmedju LDP i neizlaska na izbore, sta drugo?!

Miljan

pre 12 godina

Citam ove komentare i moram reci da sam zaista iznenadjen i razocaran..
Ono me me iznenadjuje i zaprepascava je da mladi ljudi vole Tomu, koji je najveci nemoralan covek... a Tadic, koji se sa druge strane opet trudi da bude bolje, koliko je to moguce, jer su nas upravo ti koji sad nisu na vlasti, i unistili, i zbog njih se danas zivi kako se zivi.. Ne kazem da je Tadic neki predobri, svemoguci politicar i predsednik, ali je mnogo bolja opcija od Tome, i SNS(srpska nazadna stranka)..
Sve vam najbolje zelim ljudi, a vama koji cete da dislajkujete ovaj komentar zelim samo da se osvestite, ne budite u zabludi

Gjilanas

pre 12 godina

Pobedice zbog toga sto nema podobrog u vidiku, dobrim susedsvom sa hrvatskom, priznavanjem kosova, to ce mu pomagati zapadnjaci da ga poguraju.

krstivoje

pre 12 godina

Kakva vlast takvi i savetnici i analiticari, pa nisu u pitanju izbori u Norveskoj, ovog puta ce da odluce o svojoj sudbini ponizeni, opljackani i u bedu dovedeni, PA MAKAR NE IZASLI NA IZBORE.

saf

pre 12 godina

Glasajte za sve. Tako vaš listić postaje nevažeći. Razlika je samo u tome što se to računa kao izborni rezultat pa umesto da kažu da NS ima 30% a DS 20% uz izlaznost od 30% biće (uz vašu pomoć) NS 10% a ds 6% a svi skupa jedva 20% prema tome mogu da se obrišu od skupštine i vlade jer je većina naroda legitimno rekla da ih ne želi. Posle toga će narod sam napraviti svoju skupštinu i uspostaviti novu vlast uz poništavanje svih postojećih institucija vlasti.
(Vlast narodu, 25. jun 2011 21:44)
Bravo! Kada bi bilo pameti u ovom napaćenom narodu,ovo bi bila dobitna kombinacija.Vrlo lako bi se sa ovim pokazalo da nemaju legitimitet. Pošto svi pričaju o EU ipak ne bi mogli zbog njih da provuku to sa puno NEVAŽEĆIH listića (ovde se radi o EU kao o vrsti pozitivnog za razliku od mnogo više negativnih pritisaka). Jer kako neko ovde reče-za koga da glasam? Već godinama se smenjuje jedna te ista ekipica i bratija koja se kao "kolje" po medijima i kampanjama a ustvari su svi "prsti jedne ruke". Ovo je jedini način da im se da do znanja da su potrošena roba.

maki

pre 12 godina

Gospodo demokrate, nema potrebe da trosite teskom mukom steceni novac na razne medijske strucnjake, dovoljno je samo da pogledate komentare na ovom sajtu! I ne zaboravite koji je sajt u pitanju!

ivann

pre 12 godina

Uopste ne mogu da verujem da u razmatranje uzimamo mogucnost da Toma Nikolic i njegova svita dodje u situaciju da vlada Srbijom!!!
Dajte ljudi nemojte molim vas da me plasite. Pa tek cemo se onda vratiti , ili cemo u najboljem slucaju da stagniramo sledecih 20 godina. Pa oni su potpuno nesposobni. Pa za njih treba da glasaju neobrazovani, inadzije...
Ja sebe ne svrastavam u tu kategoiju po cenu bilo cega!
Daleko od toga da cu da glasam za Demokratsku stranku i celu ovu nesposobnu garnituru ili ne daj boze za DSS, Kostunicu, Palmu,Dinkica i Velju Ilica ili SPS!
Ali nadjite neko resenje, imamo LDP za koje cu ja licno, a ukoliko necete za njih, imate svakako neku mogucnost! Pa nemojte molim vas da biramo izmedju dva odvratna sta je bolje!

Stevica

pre 12 godina

Glasac sam DS.Svestan sam da ce nasa partija morati ozbiljno da radi da bi zabelezili pobedu.Milim da je to realno.U Zrenjaninu je nedavno ,po 6. put,jedna gradska NVO radila istrazivanje opredeljenja biraca u 3 gradske mene zajednice.Dve u Gradu i jednoj u selu nadomak grada.Vec 4 godine se radi istrazivanje opredeljenja celokoupnog birackog tela na ta tri biracka mesta.Analizira se opredeljenej 5600 biraca.Ova tri mesta daju rezultate na nivou gradskog proseka i realan su presek opredeljenja biraca.
Do sada su rezultati pogadjani sa greskom manjom od 1%.
Da se danas odrze lokalni izbori pobedio bi SNS sa 28% glasova.Drugi bi bio DS sa 22% a treci LSV sa 19%.Na ivici cenzusa bili bi SPS sa 5% i SRS sa 4,5%.Ostali su izmedju 1 i 3,5%.Dakle, DS i LSV cvrsto ostaju na vlasti.

Duca7

pre 12 godina

Sudeći po tome kako su se ponašali i šta su radili za vreme svoje vladavine, Tadić i njegova DS i mogu samo da se uzdaju u čudo kako bi ostali na vlasti posle izbora. A čuda su retka!

mich

pre 12 godina

Kako DS do pobede??? Nikako, jer šta da obećate što do sada niste. Sve ste obećali a ništa niste uradili za ovaj napaćeni narod. Ako niste uspeli za prethodnih jedanaest godina, kako mislite da to uradite do izbora. Zato na predstojećim izborima gubite jer vam ništa više ne verujemo i ne želimo da se ponovo opečemo sa vama na vlasti???

Ni u teoriji

pre 12 godina

Nema te "predizborne aritmetike", koja bi pokazala "kako Tadić ponovo može da pobedi"?!
Nakon, katastrofalne "demokratizacije političke scene Srbije", sasvim prirodno je da politička scena "skrene u desno"?!
Pre neki dan poslanik SRS Zoran Krasić u srpskom parlamentu je samouvereno izjavio da će SRS na sledećim izborima da pobedi sa 80% podrške glasača, a da će DS osvojiti samo 20%?!
Zar "sporazum SNS i Slobodarske partije Austrije" ne govori, baš, u prilog tome?!

Stojan

pre 12 godina

Ja odavno ne izlazim na izbore jer sam jos 90. shvatio sa kakvima imam posla. Shvatio sam da niko od njih nece popeti Srbiju na visi nivo jer to ne zele. Licna korist i uspeh je jedini razlog zbog cega se bave politikom pa kad je vec tako ako budem glasao glasacu za Krkobabica i penzionere posto je Srbija najstarija u Evropi po proseku godina. Uz to, starci su ozbiljniji (ako nisu podetinjali) a i Evropa ce ih vise postovati, kao starije, naravno. To bi bilo najmanje zlo a i lici na kolateralnu stetu. tako je kad izbora nemamo.

Bora

pre 12 godina

Bez obzira na losu, narocito ekonomsku politiku,zahvaljujuci ovakvom izbornom zakonu, DS ce ponovo biti na vlasti a glasovi polovina gradjana ce biti izigrani,na delu je jednopartijski sistem u formi demokratije.

qwerty

pre 12 godina

nama bi najbolje bilo da svake godine imamo izbore pa da onda svi politicari kao i rade nesto. ovako,rade 3 meseca pre i posle izbora i posle uniste sve. svi su isti....

Raša

pre 12 godina

Glavna mana g-dina Tadića je što nije uspostavio sistem koji u kratkom vremenu prepozna nesposobnog (premijera, ministra, direktora...). Nakon toga hrabro takvog čoveka premesti na lakše radno mesto (bez obzira na stranačku pripadnost). Da je tako (a nije) narod bi ponovo poverovao g-dinu Tadiću.
Nisam za SNS ali bi promena dobro došla da se DS popravi.
Nije nikakva šteta da SNS dođe na vlast, biće pod velikim pritiskom, moraju da rade dobro, ako budu radili dobro nama će biti bolje. Ako se desi da nisu sposobni izbori će biti za najviše godinu dana, to je dovoljno DS-u za neizbežnu i temeljnu reformu.
Ako se DS ne reformiše teško ćemo napred.

razocaran10god.

pre 12 godina

kako pobediti?
pa veoma lako; svaki srpski politicar (moram da priznam osim Cede Jovanovica) ima adute i to su:
- Ekonomija, Mi cemo 1 milion radnih mesta otvarati.
-Infrastruktura, Mi cemo fabrike, Autoputeve, nove pruge graditi
- EU, svakako za godinu ili dva biti potencijalni kandidat za EU, a 2014 u dezembru tacno 21 decembra punopravni clan EU.
- Kosovo, NIKADA ni explicitno ni implicitno priznati.

Jel ima nesto novo? Nema
Ovo cujem vec 10 godina. Cedo imas moj glas

Opet ja

pre 12 godina

Maaa, nema šanse! Onaj čovek koji je dve nedelje umirao u privatnoj bolnici zbog dobrobiti srpskog naroda - nit iće nit piće... Onaj koji govori nekoliko svetskih jezika, onaj koji se odrekao svog NAJvećeg prijatelja koji ga je "stvorio", onaj koji uvek izgleda tužno (kao da je ovog trenutka došao sa sahrane) i nikad se javno nije nasmejao - taj treba da pobedi. Takvi trebaju srpskom napaćenom, izmučenom, jadnom i nesposobnom narodu - nesposobnom jer voli samozavaravanje, jer je lenj i nesposoban već vekovima da uredi svoju državu na primeren, evropski način.

Beqa

pre 12 godina

Jos ovoga puta Kosovo ce odluciti ko ce da vlada Srbijom. Srbija ce dobiti statut kandidata,Tadic ce zbog toga pobediti, ali dalje nece se moci ici bez priznavanja Kosova.

bojan

pre 12 godina

Glasacu za LDP jedini garant lepse buducnosti ove zemlje! Nemojte da vas DS ponovo prevari i da svoj glas date za koaliciju DS i SNS kao na proslim izborima sto je bio slucaj sa SPS! SRBIJO TREBA NAM PREOKRET!!!

Neko spolja

pre 12 godina

A da jednom za promenu građani Srbije budu avangarda pa bojkotuju izbore, kao što će se postepeno u sledećih pet godina dešavati u mnogim EU državama, pri tom u Srbiji postoji zato i razlog više? Da recimo na izbore izađu samo zaluđenici stranaka, recimo nekih 20%? Pa neka SNS, SRS, DSS ili bilo kakva koalicija formiraju vlast, a birači nastave sa građanskom neposlušnošću? Ako je devedesetih uspeo Otpor sa svojim maštovitim i opšte prihvaćenim akcijama, ne vidim zašto ne bi sa sličnim pokretom danas mogli da prođu građanska neposlušnost i bojkot izbora. Na žalost, to su samo puste želje. Mladi, petnaest godina kasnije, ne liče na one kasnih devedesetih, a i nema nikoga (čitaj SAD, razne interesne grupe) ko bi danas podržao takvu akciju. Preostaje nam dakle da se i dalje osećamo kao morski prasići koji u beskraj na mestu trče u točku i 2016, samo malo stariji i dalje skupljaju mrvice iz nekog ćoška tegle zvane Srbija.

delta

pre 12 godina

Mozete vi da pisete i da govorite da nema sanse da DS pobedi ali ce te videti da ce na kraju opet ista ova vlada da ostane i dalje na vlasti....

elii

pre 12 godina

Pa jel može molim vas neko da mi kaže za koga da glasam a da nam stvarno bude bolje?
evo, ja se slažem da je Tadić loš, kao i DS, al dajte mi bar nekog ko je dobar i dajem mu glas momentalno.

Dobar savet

pre 12 godina

Ima nacin kako da DS dobije izbore. Da se malo reformise, tj. da predsednik stranke postane neko drugi ( tu jedino vidim Djilasa) , kao i da se GO podmladi. Tadic bi i dalje mogao iz senke da dosta radi, ali se ne bi video javno. Malo suprotno od saveta iz naslova clanka, ali mislim da je to dobar savet DS-u.

Bojan

pre 12 godina

Nadam se da će Demokratska stranka osvojiti što više mandata i da neće biti previše političke matematike. Demokratska stranka je pokazala da i u neverovatno teškim okolnostima može Srbiju da u svakom pogledu vodi napred. Oni koji su danas u opoziciji izuzev LDPa su ili bleda i bez kadrova kopija ili potpuno zastranjeni radikali i DSS koja na žalost kao da je zaboravila da je nastala iz Demokratske stranke. Demokratska stranka će pobediti i zbog toga što vodi razumnu politiku a i zbog toga što SNS ne nudi ništa novo, a što SRS vodi u devedesete a DSSu bih toplo preporučio da se vrati svojim izvorima i korenima a to je Demokratska stranka.

BGD

pre 12 godina

Na sledecim izborima:

SNS- 35 %
DS- 20 %
DSS- 15 %
LDP- 12 %
URS- 4 %
SPS- 4 %
SRS- 4%

Voja Koštunica novi premijer, Toma kasnije predsednik. Pa i bolje je. Kad je Koštunica bio premijer išao sam na more, sada ne idem. Izgleda trivijalno, ali meni je bitno.

Pera

pre 12 godina

Svakako cu izaci na izbore da sprecim da ono sto je najgore u Srbiji pobedi, a to je DSS,SRS i SNS. I bolje 100 godina DS na vlasti nego i minut predhodno pomenuti.

a ko drugi???

pre 12 godina

Aktivisti sns-a sjajno obavljaju svoj domaci zadatak. Na svaku vest u kojoj se pominje Tadic ili DS stigne gomila nebuloznih komentara koji su po pravilu identicni. Pametnom coveku sasvim dovoljno da prepozna klise i stil mracnjaka koji su nekako opet preplavili ove prostore i ponovo hoce da nas vrate u srednji vek, a sve pod parolom da se lose zivi. Ok, lose se zivi, ali jedino sto bi dobili sa vama je jos gori zivot i totalni haos. Shvatate i sami da u ovom narodu ima sasvim dovoljno normalnih ljudi kojima nece pasti na pamet da zaokruze bilo sta osim DS-a.

bezimena

pre 12 godina

VEĆINI razumnih ljudi vrane ipak nisu popile mozak, SNS može samo da sanja o 35% glasova, isto kao i cirkusant o mestu PREDSEDNIKA DRŽAVE pa makar to bila i Srbija.

Iduće godine NISU PREDSEDNIČKI izbori, pa se ne postavlja B.Tadić vs NN. B.Tadić NIJE DS, ali ma koliko ta stranka imala mana, SNS joj nije ni do kolena.

Ono što bi bilo dobro, to je da LDP i SDU, uz manje, nacionalne, stranke dobiju veći broj glasova, tj. da se njima preliju glasovi nezadovoljnih demokrata i da te stranke budu prava kontrola i ravnoteža DS-u. Verovatno u tome ostaje i SPS, dok Dinkić odlazi pa - pa.

SNS i SRS su nazadne, NACIONALISTIČKE (da ne kažem nešto gore), stranke bez plana, programa i perpsektive, koje, posle ukidanja viza, hapšenja haških optuženika i najverovatnije prihvatanja kandidature Srbije za članstvo u EU, nemaju nikakvu šansu da osvoje vlast. DSS, NS i još neke mini stranke najverovatnije ispadaju iz trke i završavaju kao i Dinkić, na smetlištu istorije! Podsetimo se da je Dinkić, najveća ekonomska štetočina u Srbiji od 2000.god. na ovamo, kao što je to politički bio VdrK!

Stane

pre 12 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo! Da se ne lazemo, SNS sigurno pobedjuje na narednim izborima i formirace vlast. I, da znate, red je d se to dogodi, jer sadasnji rezim, sa svim pomagacima, zasluzio je da ide malo u opoziciju. Demokrate su preterale sa lopovlukom i diktaturom koju su uvele. Za njih sam do sada glasao, ali na narednim izborima pre bih se ubio nego njih da zaokruzim. Razmisljam se da ukazem poverenje Nikolicu ili da ostanem kod kuce.

cinjenica

pre 12 godina

Srbija moze da ocekuje boljitak samo onda kada na vlasti budu LDP, SDU, SDP, manjine, i frakcija DS-a koju bi predvodio Zoran Živković. Tadić bi u tom slučaju mogao da ostane predsednik i da se samo bavi svojim poslom. Eee, ali očekivati tako nešto od naših glasača je nemoguće.
Ovo je Srbija bato! Sad će svi da glasaju za Nikolića jer je to "nova stranka". Hahahaa...!

Tako nam i treba.

Stevica

pre 12 godina

Glasac sam DS.Svestan sam da ce nasa partija morati ozbiljno da radi da bi zabelezili pobedu.Milim da je to realno.U Zrenjaninu je nedavno ,po 6. put,jedna gradska NVO radila istrazivanje opredeljenja biraca u 3 gradske mene zajednice.Dve u Gradu i jednoj u selu nadomak grada.Vec 4 godine se radi istrazivanje opredeljenja celokoupnog birackog tela na ta tri biracka mesta.Analizira se opredeljenej 5600 biraca.Ova tri mesta daju rezultate na nivou gradskog proseka i realan su presek opredeljenja biraca.
Do sada su rezultati pogadjani sa greskom manjom od 1%.
Da se danas odrze lokalni izbori pobedio bi SNS sa 28% glasova.Drugi bi bio DS sa 22% a treci LSV sa 19%.Na ivici cenzusa bili bi SPS sa 5% i SRS sa 4,5%.Ostali su izmedju 1 i 3,5%.Dakle, DS i LSV cvrsto ostaju na vlasti.

Laki

pre 12 godina

Ako posle izbora,sadasnja garnitura izgubi izbore Srbiji preti prosperitet,bolji zivot,porast standarda gradjana,manje korupcije i kriminala,itd. A to nesme da se dogodi zbog naseg evropskog puta,jer Evropa nema alternativu.

japaja

pre 12 godina

... 90% komentara i preporuka dolaze od stranackih vojnika koji to rade po zadatku. Samo pogledajte komentare i preporuke i sve je jasnije. Najjaci su ovi sto su kao bili glasaci DS-a pa ce eto sad kao da probaju da zaokruze Nikolica. Nidje veze.

Miljan

pre 12 godina

Citam ove komentare i moram reci da sam zaista iznenadjen i razocaran..
Ono me me iznenadjuje i zaprepascava je da mladi ljudi vole Tomu, koji je najveci nemoralan covek... a Tadic, koji se sa druge strane opet trudi da bude bolje, koliko je to moguce, jer su nas upravo ti koji sad nisu na vlasti, i unistili, i zbog njih se danas zivi kako se zivi.. Ne kazem da je Tadic neki predobri, svemoguci politicar i predsednik, ali je mnogo bolja opcija od Tome, i SNS(srpska nazadna stranka)..
Sve vam najbolje zelim ljudi, a vama koji cete da dislajkujete ovaj komentar zelim samo da se osvestite, ne budite u zabludi

ivann

pre 12 godina

Uopste ne mogu da verujem da u razmatranje uzimamo mogucnost da Toma Nikolic i njegova svita dodje u situaciju da vlada Srbijom!!!
Dajte ljudi nemojte molim vas da me plasite. Pa tek cemo se onda vratiti , ili cemo u najboljem slucaju da stagniramo sledecih 20 godina. Pa oni su potpuno nesposobni. Pa za njih treba da glasaju neobrazovani, inadzije...
Ja sebe ne svrastavam u tu kategoiju po cenu bilo cega!
Daleko od toga da cu da glasam za Demokratsku stranku i celu ovu nesposobnu garnituru ili ne daj boze za DSS, Kostunicu, Palmu,Dinkica i Velju Ilica ili SPS!
Ali nadjite neko resenje, imamo LDP za koje cu ja licno, a ukoliko necete za njih, imate svakako neku mogucnost! Pa nemojte molim vas da biramo izmedju dva odvratna sta je bolje!

sasa jokic

pre 12 godina

Cemu ovolike kalkulacije. Pocnite pravu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i svi finansijeri SNS-a ce nestati sa scene. I sta se desava sa saslusanjem Kostunice u vezi politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, Kolubare, Novosti, "C marketa", Knjaz Milosa?!

SVM-LDP-SDU-i normalni DS

pre 12 godina

Lele nama ako opet ovaj DS pobedi,ali kuku lele,ako SNS pobedi...Ne zna covek za koga da glasa u ovoj zemlji.
Mozda za manjine,one vise vode racuna o drzavi.
Ja cu glasati za SVM iako nisam Madjar,i zelim da osvoji bar 10 mesta u Skupstini.

Proka

pre 12 godina

Tomislav Nikolic je toliko prevrtljiv da stvarno ne bih voleo da on dodje na vlast, samo se setite koje je sve stavove zastupao! Cetnici, Velika Srbija, podrska Milosevicovom SPS, u to vreme njegova stranka uvela porez na mobilen telefone, uveo porez na registraciju vozila (SRS je to predlozila 1998), onda 1999. njegova stranka predlozila oduzimanje psenice seljacima... a sada ce on da nas uvde u EU?! DS je makar dosledan sa svojim stavovima.

Marka

pre 12 godina

Ko to može da proceni da će Čeda i Čanak čak i zajedno uopšte preći cenzus ?? Da li iko uzima u obzir scenario da 70 % biračkog tela bojkotuje izbore , šta će biti onda ??

desko

pre 12 godina

Dosta vise i sa Tadicem i sa Nikolicem, i sa Kostunicom i Dacicem.

Vreme je da se pojavi neko normalan, eventualno od ovih danas Jeremic ali samo ako napusti DS.

Beqa

pre 12 godina

Jos ovoga puta Kosovo ce odluciti ko ce da vlada Srbijom. Srbija ce dobiti statut kandidata,Tadic ce zbog toga pobediti, ali dalje nece se moci ici bez priznavanja Kosova.

Alex79

pre 12 godina

Mozda i stoji sve sto je napisana (cak sta vise)ali ima jedna "zackoljica" - na isti ovakav nacin razmislja i SNS i na vreme su odreagovali. Sta su preduzeli? Izbacili su Zoranu Mihajlovic Milanovic i Jorgovanku Tabakovic u prvi plan, a realno, Tadic pored njih izgleda smesno. Potom su odradili ono sto vecina stranaka samo ima "pod parolom" - napravili su strategije razvoja i imaju jak rad na terenu. Uz sve to, Vucic je zreliji nego ikada pre.U "Upitniku", jedini mi je on delovao razumno. Pratim sve stranke jer sledeci put necu dati glas olako. Za sada, ide SNSu.

delta

pre 12 godina

Mozete vi da pisete i da govorite da nema sanse da DS pobedi ali ce te videti da ce na kraju opet ista ova vlada da ostane i dalje na vlasti....

andreas kisser

pre 12 godina

Vrlo je važno i da zaustavi uništavanje Zvezde koje rade pojedine stranke i ljudi. 4 miliona ljudi ovde navija za Zvezdu i teško im je kad gleda kakve se stvari dešavaju. Ne bih o imenima jer komentari na ovom sajtu nisu ni mesto ni vreme za to
(miki, 25. jun 2011 14:47)

mozda nema veze sa temom, ali kao navijac partizana moram da odgovorim: prema svim istrazivanjima koja su radjena u srbiji u poslednjih desetak godina, od sedam i kusur miliona stanovnika srbije, za neki tim navija oko pet miliona ljudi, a ostale sport na taj nacin (u kontekstu podrzavanja nekog posebnog kluba) ne zanima; od tih pet miliona, otprilike 2,5 navija za zvezdu, dva miliona za partizan, a oko pola miliona za druge klubove. tako da je red da se jednom za svagda navijaci crvene zvezde suoce sa cinjenicom da ih nema 300 miliona, vec tek negde desetak procenata vise od navijaca partizana ... i ta se razlika sve vise smanjuje sa svakim novim uspehom neke od sekcija sd partizan! a za propast zvezde u svim sportovima nisu krivi tadic i DS, vec razloge treba traziti na drugom mestu (moj predlog: u sopstvenim redovima!). ponavljam, nema veze sa temom, ali ako ste vec objavili prethodni komentar, ocekujem da pustite i ovaj. pozdrav svim realnim navijacima medju (potencijalnim) glasacima :-)

bojan

pre 12 godina

Glasacu za LDP jedini garant lepse buducnosti ove zemlje! Nemojte da vas DS ponovo prevari i da svoj glas date za koaliciju DS i SNS kao na proslim izborima sto je bio slucaj sa SPS! SRBIJO TREBA NAM PREOKRET!!!

razocaran10god.

pre 12 godina

kako pobediti?
pa veoma lako; svaki srpski politicar (moram da priznam osim Cede Jovanovica) ima adute i to su:
- Ekonomija, Mi cemo 1 milion radnih mesta otvarati.
-Infrastruktura, Mi cemo fabrike, Autoputeve, nove pruge graditi
- EU, svakako za godinu ili dva biti potencijalni kandidat za EU, a 2014 u dezembru tacno 21 decembra punopravni clan EU.
- Kosovo, NIKADA ni explicitno ni implicitno priznati.

Jel ima nesto novo? Nema
Ovo cujem vec 10 godina. Cedo imas moj glas

marko, nis

pre 12 godina

Uz uverenje da je skandalozan nacin na koji suvalsti vodile ekonomiju u ovom mandatu, a i uopste posle 2003. ne zelim da na vlast dodju predstavnici nepismene Srbije SNS, SRS, DSS. Dakle, sigurno izlazim na izbore necu da glasam za DS ali svakako cu naci razumnije resenje od glasanja za Tomu i Velju.

beznađe

pre 12 godina

Na sledećim izborima možemo da biramo samo između katastrofe i kataklizme. Na prošlim izborima sam glasao protiv SRS, i ovog puta će jedino "stubovi tadićevog režima" tj.Toma i njegova kompanija korumpiranih, maskiranih šovinističkih lopova oko njega moći da me nateraju da uopšte počnem razmatrati izlazak na izbore.

Branko

pre 12 godina

E divno od vas što ste nam otkrili sa skime biste hteli i mogli, mada i radikali su vam ,takođe, jedna od opcija, da se ne lažemo! Ako su vam i socijalisti naprasno postali prirodni partneri, ništa me ne bi začudilo. Što se mene lično tiče, pre bih sebi ruku odsekao nego glasao za DS i njene satelite. Ni SNS mi se ne dopada ali ću stisnuti zube i glasati za njih jer ovi moraju da odu!

Иван Смедерево

pre 12 godina

Може да победи ако промени име у Томислав Николић и нађе фацијалног хирурга који ће му направити лице Томе Николића. Е једино тако.

Miloš

pre 12 godina

Ako se prosečan srpski galasač i dalje vodi "ličnošću" i "energijom" političara, ništa nismo naučili i loše nam se piše.

Gde su rezultati datih obećanja?

andrej

pre 12 godina

zaista ako tadic dobije i demokratska stranka osvoiji vise od 15% glasova onda to pokazuje da je nas narod stvarno blesav.sns bi trebalo sama po meni da dobije 40% birackog tela dss oko 12% a ovi drugi svi tu negde od 5%-7%.krajnje je vreme da se srbija probudi ko nije gledao dokumentarni film - THE WEIGHT OF CHAINS (TEZINA LANACA) onda obavezno da pogleda sta se sve radilo nama na ovim prostorima.

Kiclu

pre 12 godina

Kakva klasicna, mozda narucena, glupost. Tadic je izgubio svako poverenje ljudi koji su glasali za njega. On bi sad na izborima dobio samo glasove svoje sire porodice i clanova stranke koji su tu zbog interesa (profesinalnih politicara koji u zivotu ne znaju nista drugo da rade osim da zive na grbaci ovog naroda). Trenutno jedini politicar u Srbiji, koji ima neke rezultate, je Djilas. U Beogradu se vidi da se stvari poboljsavaju. Ali kako da ga covek podrzi kad je iza njega skalamerija iz DS, na celu sa predsednikom manekenom i folirantom. Tadic Boris nije ni bleda senka Zorana Djindjica, koji je bio nas najbolji politicar ikada.

Ni u teoriji

pre 12 godina

Nema te "predizborne aritmetike", koja bi pokazala "kako Tadić ponovo može da pobedi"?!
Nakon, katastrofalne "demokratizacije političke scene Srbije", sasvim prirodno je da politička scena "skrene u desno"?!
Pre neki dan poslanik SRS Zoran Krasić u srpskom parlamentu je samouvereno izjavio da će SRS na sledećim izborima da pobedi sa 80% podrške glasača, a da će DS osvojiti samo 20%?!
Zar "sporazum SNS i Slobodarske partije Austrije" ne govori, baš, u prilog tome?!

cvele

pre 12 godina

po meni za tadica ce da glasaju samo korumpirani ljudi.svi ostali ce glasati za tomu.od ovoga nemoze gore.nezaboravite da cigarete trebaju da poskupe i da ce najjeftinija paklica biti 250dinara.strasno eto vam evropske unije.

Milan

pre 12 godina

jos da vidim da ceda udje u koaliciju "cvetkovic-dacek" pa da podnesem zahtev za brisanje iz spiska nesrecnika koji zaokruzuju nekakav listic.

miki

pre 12 godina

Vrlo je važno i da zaustavi uništavanje Zvezde koje rade pojedine stranke i ljudi. 4 miliona ljudi ovde navija za Zvezdu i teško im je kad gleda kakve se stvari dešavaju. Ne bih o imenima jer komentari na ovom sajtu nisu ni mesto ni vreme za to

doktor

pre 12 godina

Nije bitno kako cemo ziveti,bitno je da on dobije izbore... DS je najbolji kada odmori jedno 3-4 god. Onda ponovo imaju motiva... I svako naredni ko dodje ce ici prema EU,pa i Nikolic i Kostunica,zato ne dozvolite da Vas Tadic svojim izjavama plasi!!!!

сајбер курајбер

pre 12 godina

Како Тадић поново може да победи? Ево ја ћу да му кажем и то за џабе,да не мора да плаћа Шапера,Крстића и компанију. Не може да победи НИКАКО.

ne glasac

pre 12 godina

Mislim da se potcenjuje inteligencija ovog naroda. Pred prethodne izbore svi analiticari su prognozirali 10% razlike u korist SRS-a, pa ih je DS
pocistio. Mislim da se DS-u ne pise dobro na narednim izborima. Posto sam po karakterisitkama neko ko bi trebao da glasa za DS, kao i vecina ljudi u mom okruzenju (mladi, obrazovani, urbani, iz Vojvodine,tolerantni...), mislim da ce DS lose proci jer ne znam nikog ko ce glasati za njih

andrej

pre 12 godina

evo jedan predizborni savet:
narode ne nasedajte vise na lazi i budale!
i ko god krene u obilaske po gradovima i selima pripremite jaja i paradajza(nemojmo motkama jer smo kulturniji od njih) da im pokazemo sta mislimo o njima i da ih docekamo na dostojanstven nacin kao sto oni nas j*** vec decenijama!

Pink Panter

pre 12 godina

Svako ko lepo živi u Srbiji, ko misli da od poštenog rada može da prehrani porodicu, da sebi priušti godišnji odmor, ko misli da institucije dobro funkcionišu, i na kraju ko misli da će država ( sa ovima na čelu )da stane iza njih u bilo kom segmentu neka da glas Borisu.

milos

pre 12 godina

No way Hose! Niko od aktuelnih politicara ne zasluzuje vlast u Srbiji..Glupe fore da od veceg zla biramo manje!Potrebni su novi savremeni politicari da se bore sa korupcijom..A dokle god su stranacki vojnici na funkcijama to je nemoguce!

Дан

pre 12 godina

Па хоћете ли у ЕУ или нећете ? Како сте само незахвални . Заслужили сте Тадића а послије њега Чеду (нека вам и он мало прича о америчком животу , када се заситите прича о ЕУ )

Stojan

pre 12 godina

Neko je trazio 5 razloga zbog cega bi BT ponovo pobedio. Pa evo ih:
1.Dobro mu stoji odelo
2.Najbolji je imitator americkih predsednika po pitanju poza koje zauzima i nacina komunikacije.
3.Vest je u trikovima
4.Pristojan je i cesto se izvinjava
5.Samokritican je i priznaje greske svoje stranke kao npr. glasanje iz Bodruma u Turskoj!

Goran

pre 12 godina

Gosp.pradsednice mislim da treba da se sklonite sa vlasti i prepustite vodjenje drzave nekome drugome..Dosta je bilo Srbija je zaostala cak i za Albanijom Makedonijom,tako da je najbolje da vi podnesete ostavku i svi oko vas.

nisam ovca

pre 12 godina

Kako sada stoje stvari jedino bih glasao za DS ili neke njihove satelite koji su sada sa DS na vlasti kada bi mi neko stavio pistolj na glavu.... to valjda dovoljno govori o tome sta ja sve MISLIM o njima ...

Zmaj

pre 12 godina

Tuzna Srbija je spala na to da gradjani na izborima biraju izmedju onih najgorih. Stvarno se ne zna ko je od koga gori. Nema nikakve alternative. Ne znam da li bih vise voleo da (ne)vidim na vlasti Tadica ili Kostunicu npr. Prvi je strahovito razocarao svojom smusenoscu i nesposobnoscu, a drugi je sigurno politicki odgovoran za ubistvo premijera Djindjica koji je bio jedina nada Srbije za bolju buducnost. Dolaze teska vremena po gradjane Srbije...

Fikmanolio

pre 12 godina

S obzirom da vodi shizofrenu politiku i pokazao je da je okupio gomilu poslusnika oko sebe a ne sposobni kvalitetnih ljudi koji treba konacno da govore istinu i da ne kradu , ali od silnih obecanja dobili smo George Cloonija i sav Hollywood od vlade... Mada za ove SNS ili ti light radikale ne bih glasao ni u snu, to je jos veca gomila lazi i demagogije, covek da se zapita kome poveriti svoj glas? Ja se dvoumim izmedju LDP i neizlaska na izbore, sta drugo?!

elii

pre 12 godina

Pa jel može molim vas neko da mi kaže za koga da glasam a da nam stvarno bude bolje?
evo, ja se slažem da je Tadić loš, kao i DS, al dajte mi bar nekog ko je dobar i dajem mu glas momentalno.

DZoni

pre 12 godina

Glasao sam za tzv "demokrate" 15 godina ,cak i bio njihov clan ali ne bi vise niko ni motkom a ni da mi ponudi 100 000 eura mogao da natera da uradim opet..najveci lopovi od postanka SRbije u 12 veku do sad..mislio sam da niko ne moze da prevazidje nosenje gajbica za vreme slobe ali DS-ovci svi redom nosili gajbice i postali bogatasi dok narod i drzava siromasila...skoro da nema sta da nisu opeljesili..da je posten taj tadic pa kaze da je dug drzave skoro duplirao za ove 3.5 godine..ali nece precutace to kao i milion drugih stvari.

Plus minus

pre 12 godina

Posle svega ovoga što nam se izdešavalo u poslednje 3 godine, stranke vladajuće koalicije treba zakonom zabraniti da uopšte i učestvuju na sledećim izborima.

NOPO

pre 12 godina

Neznam zasto se ne pridaje veca vaznost najnovijoj stranci NOPO-nijedan od ponudjenih odgovora-Nikola Tulimirovic.

http://nopo.org.rs/

Po poslednjim analizama na facebooku ona vodi i bolje se kotira i od same SNS i DS!
Ovde se vodi svakodnevna rasprava sta fali nasem drustvu i kako to promeniti ...

obrni,okreni,mi smo ga ugasili

pre 12 godina

Neka mi bar neko od vas navede bar 5 razloga zbog kojih bi Boris trebao da pobedi..
Ali ono realno...
(Lupus, 25. jun 2011 14:19)

Ja cu da navedem samo jedan,zbog kog je pobedio i prosli put - protivkandidat Toma Nikolic !

Ostali razlozi...pa ne mogu da ih sesetim,jer ih nema :)

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 12 godina

Kako Tadić ponovo može da pobedi?

Neka obeca "I Sumadija i EU" !
Mozda mu neko poveruje da ce bar ovo sa "ocuvanjem Sumadije" ispuniti ?

Opet ja

pre 12 godina

Maaa, nema šanse! Onaj čovek koji je dve nedelje umirao u privatnoj bolnici zbog dobrobiti srpskog naroda - nit iće nit piće... Onaj koji govori nekoliko svetskih jezika, onaj koji se odrekao svog NAJvećeg prijatelja koji ga je "stvorio", onaj koji uvek izgleda tužno (kao da je ovog trenutka došao sa sahrane) i nikad se javno nije nasmejao - taj treba da pobedi. Takvi trebaju srpskom napaćenom, izmučenom, jadnom i nesposobnom narodu - nesposobnom jer voli samozavaravanje, jer je lenj i nesposoban već vekovima da uredi svoju državu na primeren, evropski način.

dalia

pre 12 godina

Kao osoba koja je ocekivala mnogo od DS-a, a samo sam tek jedna u nizu ljudi koji su verovali da ce se nesto promeniti njihovom pobedom 2008. godine, moram reci das am I vise nego razocarana. A posto nisam od onih koji zanemaruju svoju gradjansku duznost, izacicu na izbore. Za koga cu glasati? Za DS vise nikada!!!

ko maksim po diviziji

pre 12 godina

.. jer su nas upravo ti koji sad nisu na vlasti, i unistili, i zbog njih se danas zivi kako se zivi..
(Miljan, 25. jun 2011 17:39)

Pa vi ne znate di udarate.

ZG

pre 12 godina

Zar je potrebno da pobedi? Narodu Srbije je vise muka od DS, njenih satelita, koalicionih partnera, opozicije, kompletne političke "elite" koja se nije menjala vec godinama. Kada bi mediji poklanjali više pažnje onima koji to zaslužuju, a ne prenosili demagogične izjave (laganje) pojedinaca, možda bi se i napravila neka razlika.

milija

pre 12 godina

sve bi ucinili samo da ostanu u svojim foteljama..ali ne vredi, smucili ste se narodu i sama pomisao da gledamo vasa lica dok nas uporno lazete, do 2016. godine, je nezamisliva.. vase je odzvonilo, najkasnije do proleca iduce godine ste tu i nikad vise!

Gjilanas

pre 12 godina

Pobedice zbog toga sto nema podobrog u vidiku, dobrim susedsvom sa hrvatskom, priznavanjem kosova, to ce mu pomagati zapadnjaci da ga poguraju.

nikola

pre 12 godina

Nama treba novi 5.oktobar ali to je u ovom trenutku nemoguće....ali zato možemo svi da bojkotujemo izbore i da ili ne izađemo ili da izađemo i poništimo listić....ne znam koja je bolja varijanta ali svakako znam da više neću glasati za DS a nemam namere NIKAD da glasam ya radikale ili SNS...svi su ista g**a i jednostavno nemamo za koga da glasamo, niko nema čarobni štapić i ko god da dođe na vlast opet će narod da ispašta....

CezarMilan

pre 12 godina

Neka bajke ostanu kategorija koja se plasira maloj deci. Za nas odrasle su bajke odavno izgubile svaki smisao. Zato se ne zanosite da cemo dati svoj glas nekome ko nas je obrukao, ignorisao I zanemario od 2008. pa do danas. DS vise nije cak ni opcija. Odavno su izgubili svaki kredibilitet kod naroda. Nikakva personifikacija sa Borisom Tadicem ni slicne gluposti. I njego vreme je proslo. Era demokratske prevare se zavrsava na sledecim izborima. Hvala Bogu!

Stojan

pre 12 godina

Ja odavno ne izlazim na izbore jer sam jos 90. shvatio sa kakvima imam posla. Shvatio sam da niko od njih nece popeti Srbiju na visi nivo jer to ne zele. Licna korist i uspeh je jedini razlog zbog cega se bave politikom pa kad je vec tako ako budem glasao glasacu za Krkobabica i penzionere posto je Srbija najstarija u Evropi po proseku godina. Uz to, starci su ozbiljniji (ako nisu podetinjali) a i Evropa ce ih vise postovati, kao starije, naravno. To bi bilo najmanje zlo a i lici na kolateralnu stetu. tako je kad izbora nemamo.

generacija 1983

pre 12 godina

Totalno sam neutralan,tj nisam simpatizer ni jedne stranke, ali realno, Srbija je u ovom trenutku dotakla dno, sto se standarda i zivota tice. Tadic je totalno nesposoban, On da bude vodja?! Kome? Covek nema veze sa politikom. Samo ispunjava zahteve i ucene zapada. Iz celog vladajuceg voza ne vidim ni jednu licnost sa harizmom, snagom i idejom s kojom bi mogla izaci pred narod. S druge strane, jos vece zlo, SNS. Stranka koja je za poslednje 3 godine setala od levice do ultra desnice. I oni da vode Srbiju?! Sve u svemu, ceka nas teska buducnost. Realno, voleo bih da se pojavi neka politicki jaka licnost, koja bi zajedno sa narodom ucinila da nam vec jednom svane. Sta smo mi Bogu toliko zgresili da Srbiju ovako satire? :(

Kiza

pre 12 godina

Realno, Tadic je vec istorija. I taj njegov balans je nazalost negativan. Krenuo je sa puno ocekivanja, ali nazalost nije uspio da ta ocekivanja i ostvari. Sad je vec kasno za popravne, to bi i njemu treblo biti jasno.
Promene su neophodne i bez obzira da li ce te promene doneti nesto jako dobro ali narod je jednostano zasicen DS korupcijom i njenom oligarhijom.

dobri

pre 12 godina

Nisam od onih koji stalno kritikuju, ali za DS stvarno nemam sta lepo da kazem. A kad o nekome ne mislis nista lepo, bolje je da cutis. Zato cu samo izaci na izbore I zaokruziti nekog drugog.

Nikola

pre 12 godina

Ja sam glasao za SPS na proslim izborima, moram da kazem da sam se mnogo razocarao i tu nema ni L od levice. Sto se mene tice cela ta koalicija svih tih 15tak stranaka moze u opoziciju. Ej 15stranki.

dimi

pre 12 godina

e nece moci vise da pobedite,mii narod nismo vise naivni nego smo gladni ne pale nam vise vase lazi a pobedice TOMA NIKOLIC u to sam siguran jer cu glasati za njega ja i moja porodica,nema tih para na svetu da bih glasao za vas vii ste me izneverili i prodali zato cu vas kazniti sa mojim glasom a znam mnogo ljudi koji su pre glasali za vas a sad ce glasati za TOMU znam bar njih 300 u mom selu,vi ste svesni da ste izgubili al se malo reklamirate i ne vredi vam vise jer sam gladan 10 godina,gora ste vlast nego milosevi(balkanski kasapin),jos ds kada ste pravili koaliciju sa SPS-om sa onima koji su nas 90-tih ubijali pa to vam necu vise oprostiti nikada u zivotu .

samoanac

pre 12 godina

prethodne tri godine ste u rukama imali i zakonodavnu i sudsku i izvrsnu vlast. niste nista ucinili (dobrim delom zato sto ste nesposobni) da gradjanima ove namucene zemlje bude bolje. sta sada ocekujete?

Ики

pre 12 godina

И ја треба да верујем у човека који у први план ставља своју странку и свој интерес, који ће да се заложи у кампањи првенствено за странку и да задржи фотељу, а Србија ће тако да пропада без вође, и колико год тај период до избора буде био дуг или кратак, ми ћемо све ниже да пониремо, како би они задржали своје драгоцено место.

maki

pre 12 godina

Ni SPS, ni LDP, ni Canak, ni URS, ni SPO… Niko nece pomoci demokratskoj stranci da ponovo dodje na vlast. To je jednostavna racunica. Imali su priliku, pokazali su koliko znaju, tj. ne znaju, I doslo je vreme da se prekine sa obmanama. Srbiji trebaju drugaciji, strucniji I bolji lideri!!!

gaga

pre 12 godina

Ako bi DS ponovo pobedio na izborima to bi se uporedjivalo sa cunamijem u Japanu. Japanci ce se bar oporaviti od te prirodne katastrofe, a mi od jos jednog mandata DS-a necemo!!!

Bigotes

pre 12 godina

Bas bih voleo da cujem od DS-a jedan, ali samo jedan iskren (realan) razlog zasto treba glasati za njih. Bicu uctiv pa cu im odgovoriti sa 101 odgovorom zasto NE treba. Mislim da je dovoljno fer.

S

pre 12 godina

Videćemo ono što smo viđali svake izborne godine - kampanja DS se svodi na kampanju protiv glavnog rivala, to je nekada bio SRS, a danas je SNS. Sejanje straha od nekog prošlog vremena i devedesetih. Pa mi i sada u 2011. ponovo živimo devedesete. DS se uortačila sa SPS i dovela je na vlast. Ljudi bez posla, omladina se ne bavi sportom, bleji po kafanama i splavovima, devojčice maštaju o sponzorima, o školstvu je sve rekao PISA test, firme se ponovo pljačkaju, Kolubara, Galenika, dugujemo kao nikada u svojoj istoriji... Zar to nisu devedesete?
Ja izlazim da glasam protiv DS.

Vlast narodu

pre 12 godina

Znam da necu glasati za URS i DS, to sigurno. Za Tomu, Velju, radikale, nikad nisam, niti cu. LDP otpada svakako, i na kraju, ne verujem da ostaje SPS kao srednje resenje. Ali, neee…ee .... pa da li je to moguce??
(Jelena, 25. jun 2011 17:06)

Glasajte za sve. Tako vaš listić postaje nevažeći. Razlika je samo u tome što se to računa kao izborni rezultat pa umesto da kažu da NS ima 30% a DS 20% uz izlaznost od 30% biće (uz vašu pomoć) NS 10% a ds 6% a svi skupa jedva 20% prema tome mogu da se obrišu od skupštine i vlade jer je većina naroda legitimno rekla da ih ne želi. Posle toga će narod sam napraviti svoju skupštinu i uspostaviti novu vlast uz poništavanje svih postojećih institucija vlasti.

BaneUtd

pre 12 godina

Nista taj posebno ne mora da uradi,20 posto-20 posto.Nije problem da trenutno SNS ima duplo vise.Na scenu stupa Mladja ''maher za raju'' Dinkic,ponovo ce da obeca neke besplatne akcije,ponovo ce da slaze ovaj jadni narod,uz to kad se doda dacic pa jos i ceda...svi ce zajedno da sklepaju postizbornu koaliciju,samo sto ce ustupci DS-a prema svim mogcim satelitima(URS,SPS,LDP,SPO,SLV,SDP...) biti pogubni po gradjane Srbije.DS ce dati i premijersko mesto Dinkicu samo da ostanu na vlasti.Povraca mi se ali tako ce biti,zivi bili pa videli.

Konstantin

pre 12 godina

dobro pamtim vasu bahatost kad ste dosli na vlast prije koju godinu. prozivali ste sve i svakoga kao da nismo svi srbi.

iznad svega pamtim obecanih 200 000 novih radnih mjesta a gledam u dobijenih minus 400 000. vadite se na ekenomsku krizu u svijetu koliko hocete ali 600 000 je malo prevelika cifra za srbiju da bi vam se oprostilo bez da vam uracunam sve ostale sitne i krupne stvari koje ste lose radili.

Super cinik

pre 12 godina

Ma važi. Ako Tadić i DS pobedi ja imam 4 noge i vičem njaa! Evo u radu priznajem glaso sam za DS sve do sada najaa, ali neću više njaaaa, njaaa, nego ću lepo da ostanem kod kuće injaaa!

Vladimir

pre 12 godina

Ja bojkotujem izbore...

Ne zelim Tadica ali ne zelim ni Tomu niti bilo koga drugog ko je sad prisutan.. sve jad i cemer od politicara i ljudi...

Ko kod da dodje, nece da izadje na dobro..

Ivan Borovčanin

pre 12 godina

Pa kako da pobedi? Pa niko više ne naseda na njegovu nebuloznu priču, koja se svodi na obećanja, a posle toga sledi niz obrazloženja zašto se to nije ostvarilo.

bandere cekaju

pre 12 godina

@ a ko drugi???

Ja ne pripadam ni jednoj stranci i ipak kazem da Tadic,ako bude posteno , nece i ne sme da pobedi. I videli smo spoaobnosti mladih aktivista ds-a /hvala youtube/.

Srbin 100%

pre 12 godina

Da li uopste postoji opcija da oni pobede na izborima...ja mislim da bi oni trebali bolje da gledaju kako da predju cenzus,kakva crna pobeda posle ovih godina uzasa i katastrofe...

View

pre 12 godina

Tadić i njegove "demokrate" pobeđuju na sledećim izborima.
Ne zaboravite oko pola miliona onih koji rade u državnim institucijama, raznim agencijama i javnim preduzećima. Njima je dobro i oni će glasati za DS.
Tu su i tzv. 'Srbi iz regiona' koji imaju pravo glasa u Srbiji. Kosovski Srbi se sigurno neće odreći 'kosovskog dodatka', bosanski stipendija za njihove studente iz budžeta Srbije, itd., itd.
Ješćemo mi korijenje još dugo.

Brkonja

pre 12 godina

Lepo je u zivotu biti optimista ali zelje su jedno a mogucnosti drugo. Sa kojom pokitikom i delima zele da pobede? Sa time sto im je navodno predsednik stranke popularan? Nikako da dodje na red da bude predsednik svih grdjana Srbije. Tesko da ce im to proci. Zadrzace se DS na kvoti 20%.

seven

pre 12 godina

Glupijada,kao i sve u ovoj zemlji.Koliko sam ja upucen na jednom opstinskom nivou Ds je veoma svestan svoje nemoci,i jedini cilj im je na predstojecim izborima sacuvati broj clanova i sigurnih glasaca ne razmisljajuci pri tome o novim potencijalnim glasovima i apstinentima,sacuvaj sto se sacuvati moze.

rajko

pre 12 godina

na proslim izborima, ds je pobedio za "prsa". tada sam glasao za njih, kao i vecina mojih prijatelja. nije to bilo idealno resenje, ali jeste bilo prihvatljivo. danas, necu glasati za ds, kao ni skoro niko od mojih prijatelja. gospoda iz ds-a nisu shvatili da im je ono bila poslednja prilika. zato, dovidjenja.

Jole

pre 12 godina

Posle ovakvog nacina vladanja bi se u normalnoj zemlji borili za prelazak censuza, ali posto su Srbi glupi i naivnim nastavice da glasaju za DS.

Bora

pre 12 godina

Bez obzira na losu, narocito ekonomsku politiku,zahvaljujuci ovakvom izbornom zakonu, DS ce ponovo biti na vlasti a glasovi polovina gradjana ce biti izigrani,na delu je jednopartijski sistem u formi demokratije.

Zika

pre 12 godina

Da sam na mestu DS-a , mene bi bila sramota da se kandidujem za bilo sta. Prva greska, predsednik ima duplu funkciju tj sukob interesa, najvise je predsednik DS-a a najmanje gradjana Srbije. O ostalim stvarima ne vredi ni spominjati, sve znamo.

sivi soko

pre 12 godina

Postoji način da Tadić i DS pobede, zajedno sa svojim koalicionim partnerima. To je da većinu građana zahvati nečim uzrokovana kolektivna amnezija, usled koje bi zaboravili šta su sve proživeli za sve ove godine aktuelne vlasti …. najveću nezaposlenost, najveći odliv mladih ljudi u inostranstvo, najniže plate, najveći broj štrajkova svih branši, najveći stepen osiromašenja naroda, najveći stepen korupcije, jednom rečju katastrofalan način vladavinw koji je doveo do najnižeg kvaliteta života građana. Ako takav način vladavine zaslužuje nagradu u vidu ukazivanja ponovnog poverenja, onda mi zaslužujemo sve ovo što nas je snašlo i ono mnogo gore što će nas tek snaći.
Ipak, nadam se da velika većina građana razmišlja isključivo racionalno. Živim loše, krivac je onaj ko je takav ambijent stvorio, a neko takav ne zaslužuje moj glas. Želim promene!! To je jedini i najefikasniji način da izrazimo svoje nezadovoljstvo i učinimo odlučan korak da direktno utičemo na budući kvalitet sopstvenog života!

digital

pre 12 godina

Hehehe,ma cao drugari!
Samo ko obeca da ce da vas pohapsi,ima moj glas..

Do tad,otimajte,trpajte u dzepove,prodajte sve zivo...ali,vraticete sve!

profesor okultis

pre 12 godina

moze da pobedi ako anestezira ovaj narod...pa ja sam radikalni petooktobarac a apstiniracu na sledecim izborima po cenu i da radikali dodju na vlast!a svi znamo da nisam jedini...

saf

pre 12 godina

Glasajte za sve. Tako vaš listić postaje nevažeći. Razlika je samo u tome što se to računa kao izborni rezultat pa umesto da kažu da NS ima 30% a DS 20% uz izlaznost od 30% biće (uz vašu pomoć) NS 10% a ds 6% a svi skupa jedva 20% prema tome mogu da se obrišu od skupštine i vlade jer je većina naroda legitimno rekla da ih ne želi. Posle toga će narod sam napraviti svoju skupštinu i uspostaviti novu vlast uz poništavanje svih postojećih institucija vlasti.
(Vlast narodu, 25. jun 2011 21:44)
Bravo! Kada bi bilo pameti u ovom napaćenom narodu,ovo bi bila dobitna kombinacija.Vrlo lako bi se sa ovim pokazalo da nemaju legitimitet. Pošto svi pričaju o EU ipak ne bi mogli zbog njih da provuku to sa puno NEVAŽEĆIH listića (ovde se radi o EU kao o vrsti pozitivnog za razliku od mnogo više negativnih pritisaka). Jer kako neko ovde reče-za koga da glasam? Već godinama se smenjuje jedna te ista ekipica i bratija koja se kao "kolje" po medijima i kampanjama a ustvari su svi "prsti jedne ruke". Ovo je jedini način da im se da do znanja da su potrošena roba.

Tesna koza

pre 12 godina

Izlaznost na sledecim izborima nece proci 30%....Narod ne zna koji ce ga dzelat bezbolnije ubiti... E tu nastupamo gosn Trpkovic i ja :)

nijedan od ponuđenih odgovora

pre 12 godina

Baš mi je krivo što u tim istraživanjima ne stavljaju u anketu i našu stranku Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO)

Neko iz mase

pre 12 godina

Na sledecim izborima glasam za komuniste!

Power to the people!!!

Jedino u ovoj zemlji moze biti bolje ako dodju oni koji nas nisu pljackali zadnjih 20 godina,do tada je najmanje lose da kao u Italiji pada vlada i budu izbori svakih godinu do dve dana.Ovako kod nas budu izbori pa 3 godine drpaju bez prestanka i onda kao rade nesto u predizbornoj godini i grade autoputeve i mostove.Onda prodju izbori i sve jovo nanovo.

sandra

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme da se prekine sa bilo kakvim nagadjanjima I anketama. Sve to sluzi da narodu zamazu oci. Jasno je da Demokratska stranka vec odavno nema nikakav rejting, a Boris Tadic jos manje. Ne ulazim u to ko je bolji za Srbiju, ali je cinjenica da SNS ima daleko vecu podrsku naroda. Kojom magijom mislite da ce DS pobediti SNS na sledecim izborima?!

Paun

pre 12 godina

Kad bi bilo,sta bi bilo...rekli bi to stari ljudi.ne znam ko ce pobediti,znam samo da Tadic treba da ode, puno je pricao i pricao i na kraju nista nije uradio pametno... a necemo da pricamo o silnim otkazima i ogromnoj nezaposlenosti.

Neko spolja

pre 12 godina

A da jednom za promenu građani Srbije budu avangarda pa bojkotuju izbore, kao što će se postepeno u sledećih pet godina dešavati u mnogim EU državama, pri tom u Srbiji postoji zato i razlog više? Da recimo na izbore izađu samo zaluđenici stranaka, recimo nekih 20%? Pa neka SNS, SRS, DSS ili bilo kakva koalicija formiraju vlast, a birači nastave sa građanskom neposlušnošću? Ako je devedesetih uspeo Otpor sa svojim maštovitim i opšte prihvaćenim akcijama, ne vidim zašto ne bi sa sličnim pokretom danas mogli da prođu građanska neposlušnost i bojkot izbora. Na žalost, to su samo puste želje. Mladi, petnaest godina kasnije, ne liče na one kasnih devedesetih, a i nema nikoga (čitaj SAD, razne interesne grupe) ko bi danas podržao takvu akciju. Preostaje nam dakle da se i dalje osećamo kao morski prasići koji u beskraj na mestu trče u točku i 2016, samo malo stariji i dalje skupljaju mrvice iz nekog ćoška tegle zvane Srbija.

Brkonja

pre 12 godina

Lepo je u zivotu biti optimista ali zelje su jedno a mogucnosti drugo. Sa kojom pokitikom i delima zele da pobede? Sa time sto im je navodno predsednik stranke popularan? Nikako da dodje na red da bude predsednik svih grdjana Srbije. Tesko da ce im to proci. Zadrzace se DS na kvoti 20%.

britka

pre 12 godina

Ne postoji nikakva taktika niti tehnika kojom se mogu izbrisati svi neuspesi DS-a I sva neispunjena predizborna obecanja. Za nepune cetiri godine vodili su drzavu od loseg ka gorem. Asocijacija na losu politiku, neadekvatnu odbranu interesa drzave kod medjunarodne zajednice, kao I kriza koja je zahvatila celu drzavu, jeste Demokratska stranka I njihov lider Boris Tadic. Ukoliko dodje do reaktiviranja Borisa Tadica kao predsednika te partije,u cilju poboljsanja kampanje pred izbore, demokrate mogu ocekivati samo poraz.

Mozak

pre 12 godina

Ako sadasnji pobede, vidim bogami da ce biti "Veliki odliv Srbije iz mozgova gradjana", kako to neko lepo rece. Ja se vec spremam da se "odlijem" negde u inostranstvo,a ovdasnji "naucnici" me uopste vise ne interesuju.

Zika

pre 12 godina

Voleo bih da mi DS kaze samo jedan razlog zasto treba da pobede na izborima. Bicu uctiv pa cu im odgovoriti sa 101 odgovorom zasto NE treba. Mislim da je fer sa moje strane.

neko ko nesto i zna. . .

pre 12 godina

"Kako Tadić ponovo može da pobedi?"
samo treba da vise od 50% glasackog tela regrutuje u stranku i poso je svrsen. . .
Iskreno mislim da bi sto veci broj ljudi trebalo da izadje na izbore i da glasa za najveceg moguceg anonimusa koga vidi na listicu, ni za DS, ni SNS, SRS i sl. nego bas za nekog nepoznatog za koga nikad nisu culi, da bi sve stranke u opoziviji i vlasti videli da ih narod podjednako nece i ako zele vlast onda MORAJU da pocnu da rade za narod a ne za sebe. . .

JAKOV

pre 12 godina

Interesantno da ni jedan savetnik nije preporučio da:

- značajno smanje korupciju,
- redukuju propise (da li se neko seća giljotine propisa)
- naprave ambijent u kom privreda može da figuriše
- ponude nadu u bolje sutra, a ne isprazna obećanja građanima

Igor

pre 12 godina

Ma nema tu nikakve matematike:ko dobro radi taj i vlada Srbijom. DS radi lose i nikakva matematika i koalicije ne mogu da im pomognu!!!!!!!!

rebelion

pre 12 godina

Potpuno odsustvo realnosti politike vlasti dovelo je do toga da Demokratska stranka posle ovih izbora mora da kuka i moli sve kako bi se održala na vlasti.

Živela Srbija

pre 12 godina

BOJKOT IZBORA !!!
(kiki, 25. jun 2011 17:44)

Ne bojkot, to je velika greška. Limite za uspešnost su toliko smanjili i još će ih smanjiti ako treba i 10% će biti dovoljno da izbori uspeju. I vama preostaje samo nasilno da menjate vlast, a to možete i bez čekanja izbora.
IZAĐITE I PONIŠTITE LISTIĆ, ZAOKRUŽITE SVE ILI PRECRTAJTE SVE, SAMO TAKO SE VAŠ LISTIĆ RAČUNA U IZBORNI REZULTAT KAO NEVAŽEĆI.
Pokažimo im svima da ih srpski narod više ne želi!!!

Maksim KG

pre 12 godina

Tragicno smesna analiza,pogotovu mesanje u isti tabor LPD i LSV,a poznato je da se oni nikako ne mirisu ili izdvajanje Palme iz koalicije sa SPS...pa cak i koalicija DS-SPO-Ljajic,u kojoj se na kraju kaze da ce sam DS osvojiti 26%,pa ako je tako koji ce im djavo SPO i Ljajic ???
Smesno da smesnije ne moze biti,ocigledno jedan narucen tekst i nista vise od toga,ali bice iznenadjenja i sto se tice predizbornih koalicija i rezultata izbora,u to sam siguran.

Dejan Stanić

pre 12 godina

Mislim da TADIĆA ljudi oko njega uljuljkuju i daju mu informacije bas kao sto su i Miloševiću njegovi ljudi ulepšavali istinu. Nema tu šta da nam pričaju i pripovedaju,sve smo i videli i osetili. Ne mislim da je Toma Grobar bolja varijanta. Ali moj glas i moje porodice neće dobiti niko.

Buna protiv dahija

pre 12 godina

DS će morati u svojoj kampanji da stavi naglasak na ličnost i energiju svog lidera Borisa Tadića.

Koju energiju? Pozitivnu ili negativnu?
Ja kao dosadašnji uporni glasač DS-a na sledećim izborima glasam za crnog đavola ako bude na listi, ali za ove više ne.
Svima koji nisu glasali do sada za DS se mnogo izvinjavam.

Bigotes

pre 12 godina

Kako to racunate PUPS i kod DS-a i kod SNS-a? Losa vam je matematika. Sacekajte izbore. Dosta stranaka ste stavili preko cenzusa sto nije realno.

Sloba

pre 12 godina

Izbori su za skupštinski. Kakve veze ima predsednik Republike sa njima. Nije valjda da se on bavi vođenjem stranke, paralelno sa vođenjem države? Izborni cenzus za predizborne koalicije trebalo bi, hitno dok je još predizborna godina, uskladiti sa opštim izbornim cenzusom, odnosno bar na 4%. Ovako nam institucionalno predstavljanje imaju stranke koje su na 3, 2 i manje posto.

maki

pre 12 godina

Gospodo demokrate, nema potrebe da trosite teskom mukom steceni novac na razne medijske strucnjake, dovoljno je samo da pogledate komentare na ovom sajtu! I ne zaboravite koji je sajt u pitanju!

maki

pre 12 godina

Gospodo demokrate, nema potrebe da trosite teskom mukom, ovaj kradjom, steceni novac na razne medijske strucnjake, dovoljno je samo da pogledate komentare na ovom sajtu! I ne zaboravite koji je sajt u pitanju!

Teddy Picker

pre 12 godina

Nazalost mislim da ce pobediti opet, jer je opozicija ocajna, na izborima ce se opet birati izmedju dva zla, samo sto ovaj put ja ne glasam, cekam revoluciju i ponovni odlazak na skupstinu. A sav gnev prema Tadicu nema sanse da ispisem u ovom komentaru!

Goran Munćan

pre 12 godina

Uvek sam bio za progres i demokratiju i njoj davao glas, ali glasanje i izbori su postali sumorna eutanazija nas samih sebe, niko pametan nezeli vise u tome da ucestvuje. Dosta nam je bilo izglasavanja i izbora na kojima su jedini kandidati (svi od reda, sve nase partije i celokupna politicka scena) samozivi, pohlepni, lazovi i licemeri. Sad vi pitate u svom naslovu "Kako Tadic ponovo moze da pobedi?"
... pa obmanama, kao i svaki put dosad' kad je on ili bilo koji drugi politicar pobedio svoje oponente. S' tim sto mu ja, kao ni vecina ljudi vise nikada nece poveriti svoj glas, jer pokazalo se da je na kraju "manje zlo" donelo mnogo vise zla nego boljitka svojim biracima. Normalno glasace svi oni koji su se sa njima i pored njih okoristili, sto nas nimalo ne iznenadjuje. Kad se desi ako nam se ikada ponovo i desi, budjenje ce biti jako surovo.

jaran

pre 12 godina

Ja licno necu da glasam za Tadica niti DS, mislim da su od 2008 godine do sada obecanja neostvarena, prosto onih 200000 radnim mesta se pretvorilo u pola miliona otkaza. Budimo realni.

Beogradjanin 5. generacija

pre 12 godina

Potrebno mi je da sam Isus ponovo sidje medju ljude i to u Srbiju i da se licno kandiduje, tek u tom slucaju izlazim na izbore.
Bukvalno imamo Kurte i Murte i ni jedan od politicara ne zasluzuje mojih 40min zivota da izadjem na izbore i nekog - bilo kog zaokruzim.

mirisna jutra

pre 12 godina

Neka samo ispune ono što su obećali i mogu da pobede. E sad što su oni nesposobni za to i korumpirani to je druga priča. Sve ćemo gore živeti i ako se nešto epohalno ne promeni SNS će ih oduvati na sledećim izborima.

gost

pre 12 godina

Sto se mene tice moze da pobedi jedino da mi daju 1k evra sto mi duguju od proslih izbora i to avansno, ili da me drogiraju na dan izbora, nema vise dzabe!

Bojan

pre 12 godina

Nadam se da će Demokratska stranka osvojiti što više mandata i da neće biti previše političke matematike. Demokratska stranka je pokazala da i u neverovatno teškim okolnostima može Srbiju da u svakom pogledu vodi napred. Oni koji su danas u opoziciji izuzev LDPa su ili bleda i bez kadrova kopija ili potpuno zastranjeni radikali i DSS koja na žalost kao da je zaboravila da je nastala iz Demokratske stranke. Demokratska stranka će pobediti i zbog toga što vodi razumnu politiku a i zbog toga što SNS ne nudi ništa novo, a što SRS vodi u devedesete a DSSu bih toplo preporučio da se vrati svojim izvorima i korenima a to je Demokratska stranka.

vegan

pre 12 godina

2012. je godina Zmaja. 2000. je bila godina Zmaja. Zmaj je najpravedniji znak. 12 godina ce proci od smene Milosevica, a Srbija ce opet morati da se suoci sa samom sobom. Verujem da ce to suocavanje biti veoma neugodno.

Djorgo

pre 12 godina

Opcija ``Protiv svih sadasnjih lista na izborima``, kada bi bila odobrena, bi ubedljivo pobedila. Samo bi trebalo smisliti, sta nakon toga!

Jelena

pre 12 godina

Znam da necu glasati za URS i DS, to sigurno. Za Tomu, Velju, radikale, nikad nisam, niti cu. LDP otpada svakako, i na kraju, ne verujem da ostaje SPS kao srednje resenje. Ali, neeeeeeeeeeeee.... pa da li je to moguce??

nepismeni srpski narod

pre 12 godina

Da se razumemo ništa ovde neće da se promeni ni za 10 godina,idemo dalje,DS i SNS su u suštini slične stranke po nekim osovnim pitanjima,treće srpski narod je nepismen pa me ne bi začudilo kad bi opet poverovali u nove Dinkićeve laži,koliko znam ljudi iz komšiluka koji su izašli na izbore samo zbog njih tzv.akcije,na kraju to ispadne prevara veka,četvrto ovde stranci vode zemlju iz senke i stvarno je površno zavaravite se da Tadić pita u ovoj zemlji nešto...

nekad DS-ovac

pre 12 godina

zar nije malo loše bazirati izbornu taktiku na jednom čoveku, pa makar on bio lider stranke? pa ne čini stranku samo jedna osoba, pobogu. ja ne mogu da zamislim da je DS vojska klonova, pa ako znam jednog, da ih onda znam sve. ako ćemo pošteno - kad bi npr glavni odbor Ds dao imovinske karte (ali prave), vdeli bi smo da tu leže milioni na koje porez nije plaćen.
gledajući ovaj tekst, i tešku matematiku koja sledi uz kombinatoriku oko sastava vlade, sve mi je jasnije da nas opet čeka jedna glomazna, skupa, kompromisna, sebična i neodlučna vlada. a to je ono što srbiji ne treba. treba podići prag za skupštinu, ove male "vladare" spakovati u velike stranke, pa nek se u njima bore za vlast, a ne da dave medije svojim izjavama skoro svaki dan. mada bih ja lično voleo da za njih više nikada ne čujem.

jedno je za mene sigurno, vlast moj glas neće imati (nedosledno sprovode zakone, ne hapse kriminalce i ne suzbijaju korupciju), ali ga ni sns sigurno neće dobiti, jer im ja ništa ne verujem. isuviše su dugo tu medju nama, njihova "dela" govore o njima i volji da pokreću ovu zemlju. drugim rečima - na dan izbora vreme ću potrošiti na porodicu i ili da zaradim neki dinar.

izneverena

pre 12 godina

Verovatno i moze da pobedi,ali jedno sigurno znam....moj glas vise niko nece dobiti....ne,vise ne..dosta mi je demagogije za jedan zivot....

Duka

pre 12 godina

Glasao sam na prošlim izborima za DS i Tadića. I nikad, nikad više! Ne zanimaju me ni EU, ni Karadžić, ni Mladić,ni slične budalaštine. Zanima me zašto sam za vreme vaše vladavine u najgoroj finansijskoj poziciji u poslednjih desetak godina! I zašto moj brat, diplomirani inženjer, ne može nigde da se zaposli jer nije član ni jedne partije??!! Glasaću, itekako ću glasati na sledećim izborima. I sva moja rodbina, prijatelji i poznanici. Ali niko neće više glasati za Tadića, DS i ostale ...!!!

lurchgm

pre 12 godina

ne zelim da zvucim kao pesimista,ali definitivno niko od trenutnih politicara i stranaka na srpskoj sceni ne zasluzuje da pobedi na izborima, jer mnogo su svi lagali i unistavali ovaj narod...ja sam za to da se dovedu japanci da bi ovu zemlju malo doveli u red.

Kiza

pre 12 godina

Realno, Tadic je vec istorija. I taj njegov balans je nazalost negativan. Krenuo je sa puno ocekivanja, ali nazalost nije uspio da ta ocekivanja i ostvari. Sad je vec kasno za popravne, to bi i njemu treblo biti jasno.
Promene su neophodne i bez obzira da li ce te promene doneti nesto jako dobro ali narod je jednostano zasicen DS korupcijom i njenom oligarhijom.

Дарко

pre 12 godina

Како Борис Тадић може да победи на изборима?! Па једноставно потребно је само да се деси чудо. Заиста треба да се деси чудо па да грађани гласају поново за онога који је најзаслужнији што живе на ивици егзистенције, што сваки дан размишљају како ће да прехране децу, што је незапослено милион људи, да забораве да је привреда уништена, а Држава и Народ понижени, што је корупција у свим сегментима друштва огромна, што се тајкуни блиски владајућим партијама свакога дана све више богате на рачун осиромашеног Народа и ако заборавимо још многобројне ствари, е ток онд би и то можда Борис тадић могао да опет превари некога да гласа за њега.

zoki

pre 12 godina

ma ne moze nikako predsednice, sram vas bilo kako vodite politiku. samo sabirate i razbirate po ceo dan, a narod propada iz minuta u minut. moju ste porodicu doveli do prosjackog stapa, prodajem sve sto prodati mogu da prehraniom decu, sve zahvaljujuci vama. ostavite se matematike (dinkic+palma=5, sps+pups=6, ldp+canak=6 i slicnih gluposti) i zauvek nestanite

ČAČAK-LO

pre 12 godina

Tako što će da stisne "onu" stvar,ako je i ima,pa da poveća standard narodu,da smanji gorivo,poveća zaposlenost,poveća profitabilnost državnih i privatnih preduzeća,stavi lopove i prevarante gde im je mesto,da lično utiče svojim zalaganjem za bolji stav Srbije u svetu,.......uh....al sam se zaneo.....oprosti mi Tadiću,ja pomislio da pišem predsedniku Srbije.

krstivoje

pre 12 godina

Kakva vlast takvi i savetnici i analiticari, pa nisu u pitanju izbori u Norveskoj, ovog puta ce da odluce o svojoj sudbini ponizeni, opljackani i u bedu dovedeni, PA MAKAR NE IZASLI NA IZBORE.

rodjak

pre 12 godina

Izaci cu na izbore zaokruziti sve partije napisati vulgarnu poruku poziciji i opoziciji na glasackom listicu, povecati tako izlaznost a smanjiti potreban procenat svima njima za skupstinui i reci im sta mislim o njihovoj vlasti na ovaj nacin.

bogumil

pre 12 godina

Tadić raspisuje izbore i samo od njega zavisi da li će pobediti.Da bi pobedio treba da počne da ruši bagerima(kao šilerovu)svima koji su se ogrešili o privatizaciju bez gledanja kroz prste.Ne pomažu tu spindoktori,samo dela.U mom okruženju ako ovo ne uradi niko neće glasati za ds,a među njima ima i članova.

(Vlast)a

pre 12 godina

Nije problem pobediti bezidejne nesrecnike.Sramota je sto se demokratija,sloboda i EU integracije uopste takmice sa onima koji prisustvuju cinu kucanja jajima!
Pitanje je:treba li iko od ponudjenih opcija da pobedi?
Ostajem zagovornik uvodjenja protektorata,zgadjena nad nesposobnoscu,korupcijom,bezidejnoscu,tromoscu,neznanjem...i pozicije i opozicije.

Živela Srbija

pre 12 godina

Opcija ``Protiv svih sadasnjih lista na izborima``, kada bi bila odobrena, bi ubedljivo pobedila. Samo bi trebalo smisliti, sta nakon toga!
(Djorgo, 25. jun 2011 15:26)

Vrlo jednostavno:

-Ukinimo parlament, uvedimo NEPOSREDNO upravljanje (elektronski kada se nova vlast konsoliduje) za sve važne odluke.
-Ukinimo političare potrebna nam je samo minimalna administraciju da sprovodi volju naroda.
-Napravimo paralelne institucije za sprovo­đenje neposredne volje naroda jer su ove postojeće mrtve, korumpirane i potpuno neupotrebljive tako da nema nikakvog smisla čekati na njihovo oživljavanje
-Zabranimo učešće u administrativnom i "političkom" životu svima koji su do sada u njemu učestvovali.
-Sprovedimo striktnu kontrolu tokova novca koji može uticati na sabotažu ili promenu volje naroda.
-Politička korupcija je veleizdaja zemlje i tako se mora tretirati od strane privremenih organa vlasti
-Takva dela ne zastarevaju i država Srbija ima obavezu da progoni počinioce i njihove saradnike gde god da se oni nalaze
-Promenimo ustav kako bi to legalno uspostavili novu vlast.
-Ukinimo banke u sadašnjem obliku - banke moraju biti servis gra­đana, a ne sredstvo za pretvaranje nezavisnih država u robovske zajednice.
-Ne trebaju nam strani krediti kada presečemo kra­đu i politički kriminal znaćemo koliko imamo i gradićemo koliko sa tim parama možemo. Onima kojima to nije dovoljno neka idu tamo gde pristaju da se prodaju.
-Naplatimo porez od bogatih
-Raspišimo odmah referendum za i protiv pristupanja EU i volju naroda ugradimo u ustav Srbije

Građani Srbije, izađite na izbore i UBACITE NEVAŽEĆI LISTIĆ. 3 miliona nevažećih listića i Srbija više nikad neće biti ovakva.

Ako promenimo Srbiju - promenićemo ceo svet.

Momir

pre 12 godina

Ljudi mi pričamo o nekom pay palu,pa mi u Srbiji ne možemo izmedju sebe da prebacimo pare sa deviznog racuna na devizni racun,sem ako se nepravi kupopradajni ugovor pa da se tom nekom isplate pare.O čemu mi više pričamo,pay pal ce da dodje kada u Srbiju kada mi budemo usli u EU ,a to je nikad,samo možemo da se uzalud nadamo.Kada je našim ministrima i mobilni telefon visoka tehnologija ,pola njih ne zna da kompijuter upali,pay pal je njima zadnja rupa na svirali.Čekajte ljudi da nam ministri nauče da koriste kompijutere,pa tek kada oni nauče za neke dve godine da koriste kompijuter, e onda ce uci u preoceduru da se dovede pay pal,pa ne može preko reda,a kada vidim ove nase ministre kada sede ispred kompa i kao kucaju nesto ,to me podseca kao ona voditeljka sa pinka kada se onesvestila a ono se monitor okrenuo ,a preko celog monitora izlepljen papir :)

Raša

pre 12 godina

Glavna mana g-dina Tadića je što nije uspostavio sistem koji u kratkom vremenu prepozna nesposobnog (premijera, ministra, direktora...). Nakon toga hrabro takvog čoveka premesti na lakše radno mesto (bez obzira na stranačku pripadnost). Da je tako (a nije) narod bi ponovo poverovao g-dinu Tadiću.
Nisam za SNS ali bi promena dobro došla da se DS popravi.
Nije nikakva šteta da SNS dođe na vlast, biće pod velikim pritiskom, moraju da rade dobro, ako budu radili dobro nama će biti bolje. Ako se desi da nisu sposobni izbori će biti za najviše godinu dana, to je dovoljno DS-u za neizbežnu i temeljnu reformu.
Ako se DS ne reformiše teško ćemo napred.

Duca7

pre 12 godina

Sudeći po tome kako su se ponašali i šta su radili za vreme svoje vladavine, Tadić i njegova DS i mogu samo da se uzdaju u čudo kako bi ostali na vlasti posle izbora. A čuda su retka!

kako srbiji da bude bolje,bas me briga za politicare

pre 12 godina

E ako naglasak stave na ličnost i energiju svog lidera Borisa Tadića onda su propali definitivno.
Ako je Boris Tadic zaljubljen sam u sebe, narod sasvim sigurno nije,i uopste ga ne zanima njegova ni "licnost" ni njegova energija.
Narod se interesuje za zaposlenje, suzbijanje kriminala, korupcije, bahatosti vlasti, efikasnu i dostupnu drzavnu upravu sudstvo zdravstvo i obrazovni sistem, miran i uredjen zivot,i drustvo i drzavu u kojoj se zna neki red a ne vlada haos i javasluk kao sad.
Nismo mi pali s kruske da mogu da nas fasciniraju propagandne reklame o raznim "liderima" u predizbornim kampanjama. Nemojte toliko potcenjivati birace.

dejanera

pre 12 godina

Kako da pobedi Tadic i DS?
LAKO!!!!!!!
Uplate nam 1000e, zaposle 400000 ludi (200000 od prosli put i jos toliko otpustenih od proslih izbora), obezbede ulazak u EU 2013 (obecao Tadic na predsednickim izborima), u Kragujevcu proizvedu 400000 automobila, pored fijata dodje i mercedes, zavrse koridor 10 a bogami i 11, prosecnu platu povecaju na 650-700e, pohapse lopove i secikese raznih sorti, stave "strucnost ispred politike"..........(malo je tri tacke)
Ovo sve nam je obecao On i DS ili njegovi koalicioni partneri pa gospodo biraci glasajte po savesti i rezultatima njihovog rada! Ako oni ovo ispune ja glasam za njih! Ako ne .....

mich

pre 12 godina

Kako DS do pobede??? Nikako, jer šta da obećate što do sada niste. Sve ste obećali a ništa niste uradili za ovaj napaćeni narod. Ako niste uspeli za prethodnih jedanaest godina, kako mislite da to uradite do izbora. Zato na predstojećim izborima gubite jer vam ništa više ne verujemo i ne želimo da se ponovo opečemo sa vama na vlasti???

Mala Sirena

pre 12 godina

Tesko da ce Tadic ikada vise moci da pobedi! Narodu je dosta teskog zivota koji je donela njegova losa vladavina! Svi mi verujemo u promene!

Dobar savet

pre 12 godina

Ima nacin kako da DS dobije izbore. Da se malo reformise, tj. da predsednik stranke postane neko drugi ( tu jedino vidim Djilasa) , kao i da se GO podmladi. Tadic bi i dalje mogao iz senke da dosta radi, ali se ne bi video javno. Malo suprotno od saveta iz naslova clanka, ali mislim da je to dobar savet DS-u.

vlasko

pre 12 godina

Kljucna recenica u tekstu je da je konsultantima DS-a"vaznija igra brojki od ideologije".Taj pristup DS-a u kombinaciji sa jeftinom demagogijom je doveo Srbiju u gotovo bezizlazno stanje.A g.Tadic?Na zalost verovatno iz najboljih namera on je nosilac te,po Srbiju pogubne politike.Mozda DS i dobije izbore ali ce Srbija sa njima i sa njihovim glavnim konkurentima kao eventualnim pobednicima biti sigurno na gubitku.Srbiji je hitno potreban povratak na Djindjicev put i pristup resavanju problema.Danasnji DS sigurno NIJE ta politicka snaga koja to moze uraditi.

budala

pre 12 godina

11 maja 2008 sam napravio veliku gresku i ispao budala verovajuci da ce biti bolje :(nikad vise jer svi su isti samo drugo pakovanje!!!

qwerty

pre 12 godina

nama bi najbolje bilo da svake godine imamo izbore pa da onda svi politicari kao i rade nesto. ovako,rade 3 meseca pre i posle izbora i posle uniste sve. svi su isti....