Petak, 24.06.2011.

14:57

Serena: "Zašto igram na terenu 2?"

Serena Vilijams optužila je Vimbldon za seksizam jer je njen meč sa Simonom Halep igran na terenu broj dva, poznatom kao “groblje favorite”.

Izvor: B92

Serena: "Zašto igram na terenu 2?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

lale

pre 12 godina

Zenski tenis je trenutno ionako smesan,a zamislite jos da se osim klajsters,i sestre nisu pojavile.imali bi u finalu woiznaki i tamo nekog anonimusa. Jedan cuveni wimbldon bi licio na marbelja open.i zato serena kao visestruka sampionka ima puno pravo da izvoljeva gde ce da igra.Ipak nije ona neki anonimus pa da igra na nekoj livadi.A sto se njene fizicke gradje tice,verujem da bi kada bi imali priliku za to, da bi je 98% ovih kriticara ovde sa uzitkom povalilo.

Pjer Robes

pre 12 godina

@Neverni Toma
Ne znaš šta pišeš. Nagrađene su, bez obzira na listu. Prvo, nije prvi put, to je pravilo, da se na "grend slemovima" prave izuzeci, jer to nisu obični WTA turniri. To jesu neobični turniri. Kako možeš da napišeš, izvini na izrazu, toliku glupost - da Serena živi od stare slave? Ko je prošle godine osvojio Vimbldon? Ušla je u "Kuću slavnih". Da li Divac živi od stare slave? Slava je večna, nije prolazna kategorija. Samo skorojevići misle od danas do sutra. A Bari, kad je bio Bari, pa se više pominje od ovogodišnje liste. Naravno. Kao aktuelna šampionka ovog GS, trebalo je da otvori ženski deo turnira igrom na glavnom terenu. To je pravilo GS, a ne lista. Lista je izum nadreralista. Zar nije nadrealno da "najbolje na planeti" budu Jelena, Dinara i Karolina? Šta su one dosad osvojile? I gde su danas prve dve? Karolinu moram da izuzmem (ipak), jer je vrlo mlada, vreme radi za nju. Nije Mihalić osvojio pet olimpijskih medalja, kao ni Gubijan, ali oni su legende jer su njihova srebra jedine dve naše medalje sa OI u atletici. I Anin RG je nešto što se našem ženskom tenisu desilo prvi put i to će uvek ostati zapisano. U muškom to važi za Novaka. Najglasniji su oni koji najmanje znaju, to sam već napisao, povodom igranja H. i A. na glavnom terenu.

Neverni Toma

pre 12 godina

Na kakve niske grane je pao ovaj zenski tenis.Vratile se sestre Vilijams (jedna nakon 5 meseci,druga nakon 11-12 meseci ne igranja) i jos pobedjuju,ne bas ubedljivo ali pobedjuju.Jest da su VELIKE sampionke ne samo kada je u pitanju Vimledon ali po mom misljenju su VEC DOSTA NAGRADJENE (nosioci grupa a samim tim laksi zreb) mada po WTA listi to nezasluzuju.Serena sada optuzuje organizatore za seksizam...dali sam dobro razumeo...mlada Rumunka Halep je musko? Svasta od mladje Vilijamsove koja bas nije poznata po lepom i primernom sportskom ponasanju.
Organizatori svih GS-va odredjuju meceve na centralnom terenu (na cega imaju pravo) iz razloga koji opravdavaju NJIHOVE potrebe a ne teniserki,interes publike,TV prenosi i sve ostalo (mali primer Sarapova protiv mlade Robsonove (Engleskinja na koji mec je cela Engleska cekala i naravno nadala se uspehu sa velikim nestrpljnjem) a mladja Vilijamsova bi trebalo to da zna i da ostavi svoj reket da prica umesto nje.Sta je ocekivala da joj Englezi predaju Pehar pre samog turnira?Sasvim je normalno da organizatori postave mec koji ce po njihovim predpostavkama izazvati najvece interosovanje i ne izvesnost bez obzira na rejting teniserki.Kada je u pitanju muski tenis ispada normalno da prvih 10 nosilaca grupa igraju na centralnom terenu jer kvalitet muskog tenisa je NE UPOREDIVO kvalitetniji nego zenski i to niko nebi trebalo da osporava a po najmanje mladja Vilijamsova koja odlicno poznaje trenutno stanje u zenskom tenisu.Na kraju krajeva Englezi (organizatori) ko pravi Englezi: "Svako ima pravo na svoje misljenje kao i mi sami" a to je u ovom momentu pravi i najbolji odgovor na zamerke od strane Vilajmsove.

.

pre 12 godina

Pa uvek su najglasniji oni koji najmanje znaju. Kao prvo, devojka nije razmažena s obzirom kroz koje je muke prošla u životu. Od svih aktivnih tenisera, samo Federer ima više GS-a od nje. Publika je voli i uvek dolazi na njene mečeve, tako da priča o neizvesnosti ne stoji. Organizatorima je bitno ko puni stadione, Serena ih puni, ne Azarenka, niti Hantuchova...

Layne

pre 12 godina

@Dule Zh
Slicnu pesmu je i sama Serena pevala . . . kako bi joj jedini problem predstavljali muskarci iz top 10.
E pa imala je priliku da se dokaze protiv Karstena Braasch-a, tada 203. na ATP listi, koji ju je apsolutno demolirao sa 6-1.

ja

pre 12 godina

Na centralnom terenu se igraju mecevi koji privlace najvise paznje tj.najvise gledalaca... A na racun stare slave je dobila dovoljno - mjesto nosioca tj.laksi zrijeb...jos samo pehar da joj daju jer ga je vec osvajala

Nije tako

pre 12 godina

@Drugi
Nikada Jelena u vreme igranja turnira na Vimbldonu nije bila na prvom mestu. Godine 2008, kad se igrao ovaj GS, na prvom mestu bila je Ana. Jelena će doći na prvo mestu početkom oktobra 2008 (ona nedelja u avgusta bila je virtuelna, jer joj nisu odbijeni bodovi, zatišje zbog OI), ali će prvo mesto izgubiti posle AO, početkom 2009. Nikad se tu više nije vratila. Dakle, sve što si napisao, netačno je.

Dule Zh

pre 12 godina

Seksizam... :)

Ako joj je to problem, neka trazi da igra u muskoj konkurenciji. Uostalom, svojom gradjom, izgledom i muskulaturom tu i pripada. A da se ne lazemo, bez problema bi pojela pola muzjaka za dorucak. Jedini problem bi joj bili Nadal, Djole i Federer.

Cesarica

pre 12 godina

Ovi što svoja srpska imena pišu sa dva slova (tolle) ili umesto v pišu w, oni imaju najozbiljnije mišljenje o svemu (wlado, na primer). Samo njih čitam i učim sve o tenisu.

Nikola

pre 12 godina

Dobra prilika da Englezi upotrebe svoj hladan i promisljen nacin govora: Razloga za nasu odluku ima, a svako ima pravo na svoje misljenje, ili narodski: sh.. the. f... u.

A zašto nije u pravu?

pre 12 godina

Najglasniji su oni koji najmanje znaju. Čime su ove dve zaslužile da igraju danas na centralnom terenu, napisao je neko. Ja bih sano dodao, reč je o Hantuhovoj i Azarenki. Smanjite malo taj prokleti antagonizam prema teniskim veličinama - od Federera do Venus i Serene.

Ja sam uvek igrala na terenu broj 1

pre 12 godina

Pa, devojka je amerikanka, pa je naucila da pred njom svi treba da se klanjaju i da uvek zauzima pocasno mesto. verovatno i da joj daju titulu cim se par puta godisnje pojavi na jedinoj podlozi na kojoj trenutno moze da nesto uradi. Ali ni to vise onako lako, nego joj bezobrazne protivnice pruzaju ozbiljan otpor, tako da mamima maza mora dobro da se pomuci da bi pobedila, sto je dovodi do suza posle meceva. I da, pauzu izmedju poena bi zbog njih dve, i samo za njih dve posto su amerikanke, trebalo povecati na neograniceno vreme - dok se gospodjicama ne izvoli da serviraju, kad ih i ovako niko nikad ne opominje.
I stvarno je sramota da sve njene, i meceve njene sestre, ne prati kraljica sa celokupnim Kraljevskim domom, sto ih ne prenose sve televizije, i sto tog dana nije proglasen opstesvetski neradni dan kako bi celokupno svetsko, od njene drzave, potlaceno stanovnistvo imalo neopisivu srecu da je gleda, raduje se i place sa njom.

Kuler

pre 12 godina

@Koler
Tebi je vrela glava? Nije Serena sedmi nosilac (15. je igrao na terenu 3), nego ona i Venus imaju devet Vimbldona, od 11 poslednjih. Okači tu listu na zid, gledaj u nju, uskoro će ti se smučiti. Znaš ti zašto. Čime su ove danas zaslužile centralni teren? Čime je Jelena zaslužila trojku, sa onom levakinjom Sančez? Serena i Venus imaju zajedno 19 GS titula, i još 90 i više drugih tirnira, uglavnom prve i druge kategorije. Niže nisu igrale. Bile su u vrhu zahvaljujući velikim pobedama na velikim turnirima, a ne pabirčenjem bodova bilo gde. A ti o "sedmom nosiocu". Dečko, nisi ti obavešten, ne znaš ti o tenisu ništa. A gde igra Marrri, dosadni Marrri, bez ijednog GS?

soni

pre 12 godina

Donekle je upravu mislim ranijih godina je bilo neshvatljivo da aktuelni sampion igra na terenu broj dva, ali ove godine vidimo da organizatori se trude da mesaju maksimalno favorite i da je samo federer ( a ko ce ako ne on, kao najbolji u istoriji + miljenik publike sirom sveta) oba meca odigrao na centralnom terenu, tako da sto se toga tice i nema pravo na zalbu...

nikola12212122121

pre 12 godina

sta ona misli da ce da je tretiraju kao Boga tamo?nece da umre ako odigra po koji mec na nekom drugom terenu a ne na centralnom ili terenu br 1.to vam je ljudi moji-AMERIKA i njihov mentalitet

Tvrtko

pre 12 godina

Ako pogledate konferenciju štampu, videćete da je pitanje isprovocirano od strane jednog (pretpostavljam američkog) novinara, koji je rekao i da Federer, Đoković i Nadal stalno igraju na centralnom terenu, pa se ona nadovezala. Međutim, činjenica je da je do sada jedino Federer igrao oba meča na centralnom terenu. Ako je on to zaslužio na račun stare slave, onda su i sestre Wilijams, mada sam i dalje mišljenja da na centralnom terenu trebaju da se igraju najinteresantniji i potencijalno najneizvesniji mečevi, kao što je bio današnji između Lopeza i Rodika, ili jučerašnji između Hjuita i Soderlinga.

fenomen

pre 12 godina

U pravu je sto se ljuti. Ne igra mesecima i onda dodje na GS i bez problema dogura do polufinala, finala ili titule. Kao da u muskom tenisu Nadal ili Federer zbog povrede odsustvuju nekoliko meseci i po povratku na GS turnir ih stave na neki bezvezni teren. Da li bi nam bilo krivo da Novak igra na nekom levom terenu. Naravno da bi. Ove sve zajedno nisu uzele GS titula koliko ona sama a da ne pominjemo stariju seku Venus.
Poz...

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Ako je seksizam to sto je muski tenis gledaniji i medijski i publici zanimljiviji, onda promeni sport. Dovoljno je sto su vam izjednacene nagrade, a igrate vremenski manje i manje atraktivno. Takoreci, imate i vecu satnicu od muskaraca i ne znam sto se onda bunis.
A nije seksizam sto se vecina tesniserki, cak i one manje poznate, slika u kupacim kostimima za razne casopise kako bi dopunile svoje budzete. Mnogima je to i glavni izvor prihoda.

Bazz

pre 12 godina

E sta ti je tastina...

“Zato nikada nemam vremena da se zagrejem. Ipak, trudim se da taj put do terena shvatim kao zagrevanje, da bar pokrenem noge”

LOL, pa kreni ranije te se zagrej. Svasta.

Drugi

pre 12 godina

Koliko se secam pre nekoliko godina kada je JJ bila prva na WTA igrala je na terenu 12. Njen komentar je bio kao da je igrala na parkingu. Zato sestre treba da su srecne da igraju na terenu 2 jer su rangirane ispod 20 mesta na WTA listi. A takodje njima uvek nesto ne stima, rasizam, sexsisam a verovtano najvise njihova arogancija i bezobrazluk. Biraju turnire koje ce da igraju, foliraju se sa povredama, oblace se kao cirkus.

Drugi

pre 12 godina

Koliko se secam pre nekoliko godina kada je JJ bila prva na WTA igrala je na terenu 12. Njen komentar je bio kao da je igrala na parkingu. Zato sestre treba da su srecne da igraju na terenu 2 jer su rangirane ispod 20 mesta na WTA listi. A takodje njima uvek nesto ne stima, rasizam, sexsisam a verovtano najvise njihova arogancija i bezobrazluk. Biraju turnire koje ce da igraju, foliraju se sa povredama, oblace se kao cirkus.

Bazz

pre 12 godina

E sta ti je tastina...

“Zato nikada nemam vremena da se zagrejem. Ipak, trudim se da taj put do terena shvatim kao zagrevanje, da bar pokrenem noge”

LOL, pa kreni ranije te se zagrej. Svasta.

Tvrtko

pre 12 godina

Ako pogledate konferenciju štampu, videćete da je pitanje isprovocirano od strane jednog (pretpostavljam američkog) novinara, koji je rekao i da Federer, Đoković i Nadal stalno igraju na centralnom terenu, pa se ona nadovezala. Međutim, činjenica je da je do sada jedino Federer igrao oba meča na centralnom terenu. Ako je on to zaslužio na račun stare slave, onda su i sestre Wilijams, mada sam i dalje mišljenja da na centralnom terenu trebaju da se igraju najinteresantniji i potencijalno najneizvesniji mečevi, kao što je bio današnji između Lopeza i Rodika, ili jučerašnji između Hjuita i Soderlinga.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Ako je seksizam to sto je muski tenis gledaniji i medijski i publici zanimljiviji, onda promeni sport. Dovoljno je sto su vam izjednacene nagrade, a igrate vremenski manje i manje atraktivno. Takoreci, imate i vecu satnicu od muskaraca i ne znam sto se onda bunis.
A nije seksizam sto se vecina tesniserki, cak i one manje poznate, slika u kupacim kostimima za razne casopise kako bi dopunile svoje budzete. Mnogima je to i glavni izvor prihoda.

Ja sam uvek igrala na terenu broj 1

pre 12 godina

Pa, devojka je amerikanka, pa je naucila da pred njom svi treba da se klanjaju i da uvek zauzima pocasno mesto. verovatno i da joj daju titulu cim se par puta godisnje pojavi na jedinoj podlozi na kojoj trenutno moze da nesto uradi. Ali ni to vise onako lako, nego joj bezobrazne protivnice pruzaju ozbiljan otpor, tako da mamima maza mora dobro da se pomuci da bi pobedila, sto je dovodi do suza posle meceva. I da, pauzu izmedju poena bi zbog njih dve, i samo za njih dve posto su amerikanke, trebalo povecati na neograniceno vreme - dok se gospodjicama ne izvoli da serviraju, kad ih i ovako niko nikad ne opominje.
I stvarno je sramota da sve njene, i meceve njene sestre, ne prati kraljica sa celokupnim Kraljevskim domom, sto ih ne prenose sve televizije, i sto tog dana nije proglasen opstesvetski neradni dan kako bi celokupno svetsko, od njene drzave, potlaceno stanovnistvo imalo neopisivu srecu da je gleda, raduje se i place sa njom.

Cesarica

pre 12 godina

Ovi što svoja srpska imena pišu sa dva slova (tolle) ili umesto v pišu w, oni imaju najozbiljnije mišljenje o svemu (wlado, na primer). Samo njih čitam i učim sve o tenisu.

fenomen

pre 12 godina

U pravu je sto se ljuti. Ne igra mesecima i onda dodje na GS i bez problema dogura do polufinala, finala ili titule. Kao da u muskom tenisu Nadal ili Federer zbog povrede odsustvuju nekoliko meseci i po povratku na GS turnir ih stave na neki bezvezni teren. Da li bi nam bilo krivo da Novak igra na nekom levom terenu. Naravno da bi. Ove sve zajedno nisu uzele GS titula koliko ona sama a da ne pominjemo stariju seku Venus.
Poz...

Kuler

pre 12 godina

@Koler
Tebi je vrela glava? Nije Serena sedmi nosilac (15. je igrao na terenu 3), nego ona i Venus imaju devet Vimbldona, od 11 poslednjih. Okači tu listu na zid, gledaj u nju, uskoro će ti se smučiti. Znaš ti zašto. Čime su ove danas zaslužile centralni teren? Čime je Jelena zaslužila trojku, sa onom levakinjom Sančez? Serena i Venus imaju zajedno 19 GS titula, i još 90 i više drugih tirnira, uglavnom prve i druge kategorije. Niže nisu igrale. Bile su u vrhu zahvaljujući velikim pobedama na velikim turnirima, a ne pabirčenjem bodova bilo gde. A ti o "sedmom nosiocu". Dečko, nisi ti obavešten, ne znaš ti o tenisu ništa. A gde igra Marrri, dosadni Marrri, bez ijednog GS?

nikola12212122121

pre 12 godina

sta ona misli da ce da je tretiraju kao Boga tamo?nece da umre ako odigra po koji mec na nekom drugom terenu a ne na centralnom ili terenu br 1.to vam je ljudi moji-AMERIKA i njihov mentalitet

Nikola

pre 12 godina

Dobra prilika da Englezi upotrebe svoj hladan i promisljen nacin govora: Razloga za nasu odluku ima, a svako ima pravo na svoje misljenje, ili narodski: sh.. the. f... u.

A zašto nije u pravu?

pre 12 godina

Najglasniji su oni koji najmanje znaju. Čime su ove dve zaslužile da igraju danas na centralnom terenu, napisao je neko. Ja bih sano dodao, reč je o Hantuhovoj i Azarenki. Smanjite malo taj prokleti antagonizam prema teniskim veličinama - od Federera do Venus i Serene.

soni

pre 12 godina

Donekle je upravu mislim ranijih godina je bilo neshvatljivo da aktuelni sampion igra na terenu broj dva, ali ove godine vidimo da organizatori se trude da mesaju maksimalno favorite i da je samo federer ( a ko ce ako ne on, kao najbolji u istoriji + miljenik publike sirom sveta) oba meca odigrao na centralnom terenu, tako da sto se toga tice i nema pravo na zalbu...

Dule Zh

pre 12 godina

Seksizam... :)

Ako joj je to problem, neka trazi da igra u muskoj konkurenciji. Uostalom, svojom gradjom, izgledom i muskulaturom tu i pripada. A da se ne lazemo, bez problema bi pojela pola muzjaka za dorucak. Jedini problem bi joj bili Nadal, Djole i Federer.

ja

pre 12 godina

Na centralnom terenu se igraju mecevi koji privlace najvise paznje tj.najvise gledalaca... A na racun stare slave je dobila dovoljno - mjesto nosioca tj.laksi zrijeb...jos samo pehar da joj daju jer ga je vec osvajala

Nije tako

pre 12 godina

@Drugi
Nikada Jelena u vreme igranja turnira na Vimbldonu nije bila na prvom mestu. Godine 2008, kad se igrao ovaj GS, na prvom mestu bila je Ana. Jelena će doći na prvo mestu početkom oktobra 2008 (ona nedelja u avgusta bila je virtuelna, jer joj nisu odbijeni bodovi, zatišje zbog OI), ali će prvo mesto izgubiti posle AO, početkom 2009. Nikad se tu više nije vratila. Dakle, sve što si napisao, netačno je.

Neverni Toma

pre 12 godina

Na kakve niske grane je pao ovaj zenski tenis.Vratile se sestre Vilijams (jedna nakon 5 meseci,druga nakon 11-12 meseci ne igranja) i jos pobedjuju,ne bas ubedljivo ali pobedjuju.Jest da su VELIKE sampionke ne samo kada je u pitanju Vimledon ali po mom misljenju su VEC DOSTA NAGRADJENE (nosioci grupa a samim tim laksi zreb) mada po WTA listi to nezasluzuju.Serena sada optuzuje organizatore za seksizam...dali sam dobro razumeo...mlada Rumunka Halep je musko? Svasta od mladje Vilijamsove koja bas nije poznata po lepom i primernom sportskom ponasanju.
Organizatori svih GS-va odredjuju meceve na centralnom terenu (na cega imaju pravo) iz razloga koji opravdavaju NJIHOVE potrebe a ne teniserki,interes publike,TV prenosi i sve ostalo (mali primer Sarapova protiv mlade Robsonove (Engleskinja na koji mec je cela Engleska cekala i naravno nadala se uspehu sa velikim nestrpljnjem) a mladja Vilijamsova bi trebalo to da zna i da ostavi svoj reket da prica umesto nje.Sta je ocekivala da joj Englezi predaju Pehar pre samog turnira?Sasvim je normalno da organizatori postave mec koji ce po njihovim predpostavkama izazvati najvece interosovanje i ne izvesnost bez obzira na rejting teniserki.Kada je u pitanju muski tenis ispada normalno da prvih 10 nosilaca grupa igraju na centralnom terenu jer kvalitet muskog tenisa je NE UPOREDIVO kvalitetniji nego zenski i to niko nebi trebalo da osporava a po najmanje mladja Vilijamsova koja odlicno poznaje trenutno stanje u zenskom tenisu.Na kraju krajeva Englezi (organizatori) ko pravi Englezi: "Svako ima pravo na svoje misljenje kao i mi sami" a to je u ovom momentu pravi i najbolji odgovor na zamerke od strane Vilajmsove.

Layne

pre 12 godina

@Dule Zh
Slicnu pesmu je i sama Serena pevala . . . kako bi joj jedini problem predstavljali muskarci iz top 10.
E pa imala je priliku da se dokaze protiv Karstena Braasch-a, tada 203. na ATP listi, koji ju je apsolutno demolirao sa 6-1.

.

pre 12 godina

Pa uvek su najglasniji oni koji najmanje znaju. Kao prvo, devojka nije razmažena s obzirom kroz koje je muke prošla u životu. Od svih aktivnih tenisera, samo Federer ima više GS-a od nje. Publika je voli i uvek dolazi na njene mečeve, tako da priča o neizvesnosti ne stoji. Organizatorima je bitno ko puni stadione, Serena ih puni, ne Azarenka, niti Hantuchova...

Pjer Robes

pre 12 godina

@Neverni Toma
Ne znaš šta pišeš. Nagrađene su, bez obzira na listu. Prvo, nije prvi put, to je pravilo, da se na "grend slemovima" prave izuzeci, jer to nisu obični WTA turniri. To jesu neobični turniri. Kako možeš da napišeš, izvini na izrazu, toliku glupost - da Serena živi od stare slave? Ko je prošle godine osvojio Vimbldon? Ušla je u "Kuću slavnih". Da li Divac živi od stare slave? Slava je večna, nije prolazna kategorija. Samo skorojevići misle od danas do sutra. A Bari, kad je bio Bari, pa se više pominje od ovogodišnje liste. Naravno. Kao aktuelna šampionka ovog GS, trebalo je da otvori ženski deo turnira igrom na glavnom terenu. To je pravilo GS, a ne lista. Lista je izum nadreralista. Zar nije nadrealno da "najbolje na planeti" budu Jelena, Dinara i Karolina? Šta su one dosad osvojile? I gde su danas prve dve? Karolinu moram da izuzmem (ipak), jer je vrlo mlada, vreme radi za nju. Nije Mihalić osvojio pet olimpijskih medalja, kao ni Gubijan, ali oni su legende jer su njihova srebra jedine dve naše medalje sa OI u atletici. I Anin RG je nešto što se našem ženskom tenisu desilo prvi put i to će uvek ostati zapisano. U muškom to važi za Novaka. Najglasniji su oni koji najmanje znaju, to sam već napisao, povodom igranja H. i A. na glavnom terenu.

lale

pre 12 godina

Zenski tenis je trenutno ionako smesan,a zamislite jos da se osim klajsters,i sestre nisu pojavile.imali bi u finalu woiznaki i tamo nekog anonimusa. Jedan cuveni wimbldon bi licio na marbelja open.i zato serena kao visestruka sampionka ima puno pravo da izvoljeva gde ce da igra.Ipak nije ona neki anonimus pa da igra na nekoj livadi.A sto se njene fizicke gradje tice,verujem da bi kada bi imali priliku za to, da bi je 98% ovih kriticara ovde sa uzitkom povalilo.

Kuler

pre 12 godina

@Koler
Tebi je vrela glava? Nije Serena sedmi nosilac (15. je igrao na terenu 3), nego ona i Venus imaju devet Vimbldona, od 11 poslednjih. Okači tu listu na zid, gledaj u nju, uskoro će ti se smučiti. Znaš ti zašto. Čime su ove danas zaslužile centralni teren? Čime je Jelena zaslužila trojku, sa onom levakinjom Sančez? Serena i Venus imaju zajedno 19 GS titula, i još 90 i više drugih tirnira, uglavnom prve i druge kategorije. Niže nisu igrale. Bile su u vrhu zahvaljujući velikim pobedama na velikim turnirima, a ne pabirčenjem bodova bilo gde. A ti o "sedmom nosiocu". Dečko, nisi ti obavešten, ne znaš ti o tenisu ništa. A gde igra Marrri, dosadni Marrri, bez ijednog GS?

fenomen

pre 12 godina

U pravu je sto se ljuti. Ne igra mesecima i onda dodje na GS i bez problema dogura do polufinala, finala ili titule. Kao da u muskom tenisu Nadal ili Federer zbog povrede odsustvuju nekoliko meseci i po povratku na GS turnir ih stave na neki bezvezni teren. Da li bi nam bilo krivo da Novak igra na nekom levom terenu. Naravno da bi. Ove sve zajedno nisu uzele GS titula koliko ona sama a da ne pominjemo stariju seku Venus.
Poz...

nikola12212122121

pre 12 godina

sta ona misli da ce da je tretiraju kao Boga tamo?nece da umre ako odigra po koji mec na nekom drugom terenu a ne na centralnom ili terenu br 1.to vam je ljudi moji-AMERIKA i njihov mentalitet

Drugi

pre 12 godina

Koliko se secam pre nekoliko godina kada je JJ bila prva na WTA igrala je na terenu 12. Njen komentar je bio kao da je igrala na parkingu. Zato sestre treba da su srecne da igraju na terenu 2 jer su rangirane ispod 20 mesta na WTA listi. A takodje njima uvek nesto ne stima, rasizam, sexsisam a verovtano najvise njihova arogancija i bezobrazluk. Biraju turnire koje ce da igraju, foliraju se sa povredama, oblace se kao cirkus.

Ja sam uvek igrala na terenu broj 1

pre 12 godina

Pa, devojka je amerikanka, pa je naucila da pred njom svi treba da se klanjaju i da uvek zauzima pocasno mesto. verovatno i da joj daju titulu cim se par puta godisnje pojavi na jedinoj podlozi na kojoj trenutno moze da nesto uradi. Ali ni to vise onako lako, nego joj bezobrazne protivnice pruzaju ozbiljan otpor, tako da mamima maza mora dobro da se pomuci da bi pobedila, sto je dovodi do suza posle meceva. I da, pauzu izmedju poena bi zbog njih dve, i samo za njih dve posto su amerikanke, trebalo povecati na neograniceno vreme - dok se gospodjicama ne izvoli da serviraju, kad ih i ovako niko nikad ne opominje.
I stvarno je sramota da sve njene, i meceve njene sestre, ne prati kraljica sa celokupnim Kraljevskim domom, sto ih ne prenose sve televizije, i sto tog dana nije proglasen opstesvetski neradni dan kako bi celokupno svetsko, od njene drzave, potlaceno stanovnistvo imalo neopisivu srecu da je gleda, raduje se i place sa njom.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Ako je seksizam to sto je muski tenis gledaniji i medijski i publici zanimljiviji, onda promeni sport. Dovoljno je sto su vam izjednacene nagrade, a igrate vremenski manje i manje atraktivno. Takoreci, imate i vecu satnicu od muskaraca i ne znam sto se onda bunis.
A nije seksizam sto se vecina tesniserki, cak i one manje poznate, slika u kupacim kostimima za razne casopise kako bi dopunile svoje budzete. Mnogima je to i glavni izvor prihoda.

Bazz

pre 12 godina

E sta ti je tastina...

“Zato nikada nemam vremena da se zagrejem. Ipak, trudim se da taj put do terena shvatim kao zagrevanje, da bar pokrenem noge”

LOL, pa kreni ranije te se zagrej. Svasta.

soni

pre 12 godina

Donekle je upravu mislim ranijih godina je bilo neshvatljivo da aktuelni sampion igra na terenu broj dva, ali ove godine vidimo da organizatori se trude da mesaju maksimalno favorite i da je samo federer ( a ko ce ako ne on, kao najbolji u istoriji + miljenik publike sirom sveta) oba meca odigrao na centralnom terenu, tako da sto se toga tice i nema pravo na zalbu...

A zašto nije u pravu?

pre 12 godina

Najglasniji su oni koji najmanje znaju. Čime su ove dve zaslužile da igraju danas na centralnom terenu, napisao je neko. Ja bih sano dodao, reč je o Hantuhovoj i Azarenki. Smanjite malo taj prokleti antagonizam prema teniskim veličinama - od Federera do Venus i Serene.

Dule Zh

pre 12 godina

Seksizam... :)

Ako joj je to problem, neka trazi da igra u muskoj konkurenciji. Uostalom, svojom gradjom, izgledom i muskulaturom tu i pripada. A da se ne lazemo, bez problema bi pojela pola muzjaka za dorucak. Jedini problem bi joj bili Nadal, Djole i Federer.

Neverni Toma

pre 12 godina

Na kakve niske grane je pao ovaj zenski tenis.Vratile se sestre Vilijams (jedna nakon 5 meseci,druga nakon 11-12 meseci ne igranja) i jos pobedjuju,ne bas ubedljivo ali pobedjuju.Jest da su VELIKE sampionke ne samo kada je u pitanju Vimledon ali po mom misljenju su VEC DOSTA NAGRADJENE (nosioci grupa a samim tim laksi zreb) mada po WTA listi to nezasluzuju.Serena sada optuzuje organizatore za seksizam...dali sam dobro razumeo...mlada Rumunka Halep je musko? Svasta od mladje Vilijamsove koja bas nije poznata po lepom i primernom sportskom ponasanju.
Organizatori svih GS-va odredjuju meceve na centralnom terenu (na cega imaju pravo) iz razloga koji opravdavaju NJIHOVE potrebe a ne teniserki,interes publike,TV prenosi i sve ostalo (mali primer Sarapova protiv mlade Robsonove (Engleskinja na koji mec je cela Engleska cekala i naravno nadala se uspehu sa velikim nestrpljnjem) a mladja Vilijamsova bi trebalo to da zna i da ostavi svoj reket da prica umesto nje.Sta je ocekivala da joj Englezi predaju Pehar pre samog turnira?Sasvim je normalno da organizatori postave mec koji ce po njihovim predpostavkama izazvati najvece interosovanje i ne izvesnost bez obzira na rejting teniserki.Kada je u pitanju muski tenis ispada normalno da prvih 10 nosilaca grupa igraju na centralnom terenu jer kvalitet muskog tenisa je NE UPOREDIVO kvalitetniji nego zenski i to niko nebi trebalo da osporava a po najmanje mladja Vilijamsova koja odlicno poznaje trenutno stanje u zenskom tenisu.Na kraju krajeva Englezi (organizatori) ko pravi Englezi: "Svako ima pravo na svoje misljenje kao i mi sami" a to je u ovom momentu pravi i najbolji odgovor na zamerke od strane Vilajmsove.

Nije tako

pre 12 godina

@Drugi
Nikada Jelena u vreme igranja turnira na Vimbldonu nije bila na prvom mestu. Godine 2008, kad se igrao ovaj GS, na prvom mestu bila je Ana. Jelena će doći na prvo mestu početkom oktobra 2008 (ona nedelja u avgusta bila je virtuelna, jer joj nisu odbijeni bodovi, zatišje zbog OI), ali će prvo mesto izgubiti posle AO, početkom 2009. Nikad se tu više nije vratila. Dakle, sve što si napisao, netačno je.

Pjer Robes

pre 12 godina

@Neverni Toma
Ne znaš šta pišeš. Nagrađene su, bez obzira na listu. Prvo, nije prvi put, to je pravilo, da se na "grend slemovima" prave izuzeci, jer to nisu obični WTA turniri. To jesu neobični turniri. Kako možeš da napišeš, izvini na izrazu, toliku glupost - da Serena živi od stare slave? Ko je prošle godine osvojio Vimbldon? Ušla je u "Kuću slavnih". Da li Divac živi od stare slave? Slava je večna, nije prolazna kategorija. Samo skorojevići misle od danas do sutra. A Bari, kad je bio Bari, pa se više pominje od ovogodišnje liste. Naravno. Kao aktuelna šampionka ovog GS, trebalo je da otvori ženski deo turnira igrom na glavnom terenu. To je pravilo GS, a ne lista. Lista je izum nadreralista. Zar nije nadrealno da "najbolje na planeti" budu Jelena, Dinara i Karolina? Šta su one dosad osvojile? I gde su danas prve dve? Karolinu moram da izuzmem (ipak), jer je vrlo mlada, vreme radi za nju. Nije Mihalić osvojio pet olimpijskih medalja, kao ni Gubijan, ali oni su legende jer su njihova srebra jedine dve naše medalje sa OI u atletici. I Anin RG je nešto što se našem ženskom tenisu desilo prvi put i to će uvek ostati zapisano. U muškom to važi za Novaka. Najglasniji su oni koji najmanje znaju, to sam već napisao, povodom igranja H. i A. na glavnom terenu.

Layne

pre 12 godina

@Dule Zh
Slicnu pesmu je i sama Serena pevala . . . kako bi joj jedini problem predstavljali muskarci iz top 10.
E pa imala je priliku da se dokaze protiv Karstena Braasch-a, tada 203. na ATP listi, koji ju je apsolutno demolirao sa 6-1.

.

pre 12 godina

Pa uvek su najglasniji oni koji najmanje znaju. Kao prvo, devojka nije razmažena s obzirom kroz koje je muke prošla u životu. Od svih aktivnih tenisera, samo Federer ima više GS-a od nje. Publika je voli i uvek dolazi na njene mečeve, tako da priča o neizvesnosti ne stoji. Organizatorima je bitno ko puni stadione, Serena ih puni, ne Azarenka, niti Hantuchova...

lale

pre 12 godina

Zenski tenis je trenutno ionako smesan,a zamislite jos da se osim klajsters,i sestre nisu pojavile.imali bi u finalu woiznaki i tamo nekog anonimusa. Jedan cuveni wimbldon bi licio na marbelja open.i zato serena kao visestruka sampionka ima puno pravo da izvoljeva gde ce da igra.Ipak nije ona neki anonimus pa da igra na nekoj livadi.A sto se njene fizicke gradje tice,verujem da bi kada bi imali priliku za to, da bi je 98% ovih kriticara ovde sa uzitkom povalilo.

ja

pre 12 godina

Na centralnom terenu se igraju mecevi koji privlace najvise paznje tj.najvise gledalaca... A na racun stare slave je dobila dovoljno - mjesto nosioca tj.laksi zrijeb...jos samo pehar da joj daju jer ga je vec osvajala

Tvrtko

pre 12 godina

Ako pogledate konferenciju štampu, videćete da je pitanje isprovocirano od strane jednog (pretpostavljam američkog) novinara, koji je rekao i da Federer, Đoković i Nadal stalno igraju na centralnom terenu, pa se ona nadovezala. Međutim, činjenica je da je do sada jedino Federer igrao oba meča na centralnom terenu. Ako je on to zaslužio na račun stare slave, onda su i sestre Wilijams, mada sam i dalje mišljenja da na centralnom terenu trebaju da se igraju najinteresantniji i potencijalno najneizvesniji mečevi, kao što je bio današnji između Lopeza i Rodika, ili jučerašnji između Hjuita i Soderlinga.

Nikola

pre 12 godina

Dobra prilika da Englezi upotrebe svoj hladan i promisljen nacin govora: Razloga za nasu odluku ima, a svako ima pravo na svoje misljenje, ili narodski: sh.. the. f... u.

Cesarica

pre 12 godina

Ovi što svoja srpska imena pišu sa dva slova (tolle) ili umesto v pišu w, oni imaju najozbiljnije mišljenje o svemu (wlado, na primer). Samo njih čitam i učim sve o tenisu.