Ponedeljak, 20.06.2011.

23:49

100 dana rekonstruisane Vlade

Premijer Srbije Mirko Cvetković zadovoljan je radom svoje vlade u prvih 100 dana nakon rekonstrukcije. Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti.

Izvor: B92

100 dana rekonstruisane Vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

bata mićko

pre 12 godina

Puna usta hvalospeva, naspram naših praznih džepova. Puno raznih statističkih podataka i brojeva, koji običnom čoveku gotovo da ništa ne znače, a kod ogromne većine običnih građana je uglavnom samo jedan isti aktuelan broj na računu - broj 0! Puno optimističkuh predviđanja o pridruživanju EU, a odavno smo se razdružili od saznanja o normalnom životu, dostojnom čoveka.
Sve skupa, ovih 100 dana i onih predhodnih oko 1000, biće upamćeno po jadu , čemeru, muci i patnji običnog građanina, kome zamiru i poslednje nade i snovi o boljem životu. Kao jedina nada mnogih je da preostali dani budu poslednji u vladavini ove vlasti, jer svaki novi dan sa njima je dan novih stradanja.

mira j kumodraz2

pre 12 godina

Građani čak žive lošije nego pre rekonstruisane vlade,tako da gospodine Cvetkoviću nemojte nas više obmanjivati jer na žalost narod sve oseća na svojoj koži!

Петроније Шуљагић

pre 12 godina

Поштовани господине Први министре, нисте нам објаснили и своје задовољство буџетским дефицитом од 54 милијарде у првих 5 месеци ове године, поготово зато што од момента реконструкције водите и државну касу као свој ресор. Јединог министра ваше Владе који је својевремено (док је водио државне финансије) забележио суфицит, сменили сте јер вам је ударио шамар рекавши да сте неспособни. Такви више не кваре идилу у вашем кабинету.
Прочитао сам свих 109 претходних коментара и ни један читалац није вам дао за право. Три пута се враћам на почетак стране, где пише Б92. И после кажу да је то режимски медиј. Како бисте тек били нагрђени да је опозициони, не смем ни да помислим.
Да сам на вашем месту, после оваквог фијаска отишао бих у најдаљи манастир да се покајавам до краја живота.

Ivana

pre 12 godina

Mirko Cvetkoviće je zadovoljan radom svoje vlade. A što mi nismo. Kako može da nas zamajava, stopa nezaposlenosti je porasla u odnosu na prethodne godine. Vlast nam je uništila privredu, ekonomiju, proizvodnju.Vlast je svjom politikom dozvolila da se pojave lažne privatizacije, fatomske investitora i lažne investicije. Vlast je dozvolila da sve veće fabriku odu pod stečaj. Nama je potrebna promena vlasti pod hitno. Potrebni su nam izbori pod hitno.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Korektno bi bilo da je rekao da nije bas zadovoljan,medjutim ova njegova izjava samo pokazuje da mi mozda i ne zivimo u istoj drzavi ? Ako je u nasoj zemlji cena goriva kao i u Nemackoj ili je cena putarina skuplja nego u Nemackoj,ako je cena mleka visa u Srbiji nego u Nemackoj ili ako su pelene za decu ovde skuplje za oko 40%,a plate su ovde i do 7 x nize nego u Nemackoj,onda tu nesto nije u redu i fer bi bilo da neko kaze sta je problem ovde ? Ako imamo najvisu inflaciju godinama u Evropi pri cemu nam guverner prima uredno mesecno 5300 evra,onda valjda neko mora i njemu da postavi pitanje u cemu je problem ? Gradjani zive lose od kada je ova vlast uzjahala Srbiju,da li je to sve posledica cuvene sveteske krize ili je ustvari samo pokazatelj koliko imamo lose kadrove,to ce izgleda morati da se resi na izborima,u svakom slucaju,mene licno su strahovito razocarali i ne zna se jednostavno ko je najgori u toj Vladi,da li Mrkonjic,da li Dulic da li sam Predsednik Vlade...katastrofa su na svim poljima !
Ako jedna R.Srpska koja je do juce bila u ratu, danas ima vece prosecne plate i nema inflaciju,onda mi imamo veliki problem,da ne komentarisemo zarade i inflaciju u CG ili Hrvatskoj ili Makedoniji,gde u Makedoniji prakticno ne znaju sta je to inflacija jer je od otcepljenja nikada nisu ni imali !
Po mom misljenju,ova vlast nema opravdanja,oni su morali da urade sve sto nisu,morali su da desetkuju broj zaposlenih na svim nivoima vlasti,morali su da rade samoinicijativno i po 20 sati na dan,a ne da se slikaju po tzv.gradilistima i da se u radno vreme voze Audijima po Srbiji i da masu sirotinji iza crnih stakala,morali su da rade i bez naloga iz EU jer su sve primedbe i probleme dobijali iz Vladinih tela,npr.iz Saveta za borbu protiv korupcije,iz drustva sudija,iz NVO,iz raznih udruzenja itd...nista nisu hteli da rade povodom toga i povodom silnih problmea koje su sami napravili nego su cekali da se oglasi Evropska komisija ? Dakle,nema opravdanja jer primaju dobre plate i imaju privilegije a mnogo su losi,ne znaju da rade i bice zapamceni kao najgori do sada !

Nikola Kalabić

pre 12 godina

Valjda veća nezaposlenost i ne može da bude. Ovo zaposlenih što je ostalo su uglavnom u državnoj upravi a za njih nema zime. Ali, eto, bar neko je zadovoljan radom Vlade.

Usleh sa negacijom

pre 12 godina

A imlek najavio povisice cena od sledece nedelje zbog modifikacije cene energenata i time se pokrece cunami i novi talas poskupljenja.
Broj zaposlenih u ovom periodu celih 6000 zaposlenih, a otpusteno ih je dva miliona.
Koliko kosta gorivo, struja, gas?
Ovde nema drugog uspeha osim pranja ruku i novca.U tome su prvi i zaista uspesni, samo im jos niko nije rekao da se dzaba trude,kad ce im sve biti konfiskovano i vraceno osnivacu, a to je drzava

mirko

pre 12 godina

porast zaposlenosti je velika laz... zato sto nacionalna sluzba za zaposlajvanje racuna lica koja su se u martu, aprilu, maju i junu zaposlila da obavljaju sezonske privremene poslove kao stalno zaposlene. Ovi ugovori prave se na tri meseca i uvek se izmedju 30 i 50 hiljada lica tako zaposli jer je potrebno da rade u polju, obavljaju poljoprivredne radove i tako je sve do septembra i berbe grozdja. Medjutim, ti ljudi nisu stalno zaposleni, a tamo ih racunaju da bi popravili statistiku.

Novi krug

pre 12 godina

Uj Fuj!
Prosveta
zdravstvo
policija
seljaci(od stocarstva do vocarstva,povrtarvstva)
oruzari
Preko 500 fabrika sto drzavnih sto privatnih(privatizovano pod direktorom i odgovornim za privatizaciju Mirkom Cvetkovicem)
Ja vise ne zalim ni nas narod, vec novinare koji ovaj Cvetkovicev prograes ne mogu da stignu da usnime, da objave.
Molim B92 da flash-om U 24 slika privatizovanih firmi(fabrika,imovine) u jednoj sekundi postavi javno pitanje,A KO JE ODGOVORAN?!?!
Malo realnosti pred vesti, 6sekunde u toku vesti u 6.30 ili u 23h mislim da cemo konacno dobiti odgovore

centurion

pre 12 godina

dalji tekst izjave bi trebalo da glasi: "podignut je standard gradjana, sto je empirijski utvrdjeno anketom sprovedenom medju clanovima porodica clanova Vlade".

jovanvrdlovski

pre 12 godina

Ало бре, јеси ли ти нормалан, који успех??? Па нема више ко да буде незапослен, све сте затворили, већ отпустили, сви су већ незапослени. И ово мало буџетлија што је остало и то истерајте - па само ти и твоја ДС да останете, па уживај.

pedja

pre 12 godina

Pitam se samo jedno:
Da li je ova vlada gora od one Miloseviceve koja je uvukla ovu zemlju u ratove i sankcije.
Objektivno u pitanju su samo nijanse.
A najgore od svega je sto sam verovao u promene i demokratiju.

Milorad

pre 12 godina

Vlada radi fantasticno! Otvaraju se nova radna mesta, strani investitori se utrkuju ko ce pre kod nas da ulozi novac, inflacija je najniza u Evropi, prosecna plata raste svakim danom, zaduzenost se smanjuje, kurs je stabilan, korupcije i kriminala prakticno da vise i nema, privatizovana su javna preduzeca.. Mogao bih da nabrajam do sutra, ali recicu samo da je ovo najbolja vlada koju je Srbija ikada imala! :)

paja1618

pre 12 godina

Sto bi rekli u profesionalcu " Nije Sloba kriv mi smo g..." tako da mali Mirko kriv nije a i ne zaboravimo ko ga je tu tako sposobnog postavio nas predsednik Tadic.

Bezusni

pre 12 godina

ja sam vise nego zadovoljan! vidljiv je napredak, povecanje plata, pad cena, svakodnevna fluktuacija evra, stopa nezaposlenosti je u padu(kako to kaze statistika)... prosto ne vidim ko moze da bude nezadovoljan, a da nije zlonameran!

gaga

pre 12 godina

Postavlja se pitanje cime je konkretno ova vlada zadovoljna? Sad kad nam je konacno jasno da vladajuca koalicija radi iskljucivo u svom, a ne u interesu gradjana, mozemo konstatovati da zista imaju neverovatne rezultate. Toliko su toga postigli, toliko lepo profitirali, dok narod postaje sve siromasniji i nezadovoljniji. To je rezultat vladavine, koja traje predugih 100 dana!

Kubba

pre 12 godina

Uspeh je nemerljiv.Dodao bih jos pozitivnog u njihovom radu a to je :"Sto danas dolazi leto, sto se u Srbiji smenjuje noc i dan, sto reke teku istim tokom, sto nije uveden porez na vazduh koji disemo, sto ne nosimo kapute kad je leto i tako unedogled.Sa ovakvim kapetanom i posadom broda nikada necemo potonuti jer je brod odavno nasukan ".

CezarMilan

pre 12 godina

Premijer tvrdi da se stopa nezaposlenosti smanjuje? Ko je to osetio Cvetkovicu? Uspeli ste da izdejstvujete olaksice za vracanje kredita? Od cega da vracamo kredite? Uspostavili ste dijalog sa Kosovom? Recite to Srbima koji tamo zive. Mozete li da im garantujete bezbedniji i kvalitetniji zivot? Mozete li ikome od nas? Naravno da ne!

Mephisto

pre 12 godina

aha, sad shvatam u pitanju je nova praksa- svake godine valja rekonstruisati Vladu, predstaviti rekonstruisanu kao sasvim novu koja nema dodirnih tacaka sa prethodnom i cekati 100 dana da se pokazu rezultati rada-jer ne moze sve odjednom, sjajno!

sandra

pre 12 godina

Sve sto premijer Cvetkovic iznosi kao cinjenice, u ovom tekstu, podseca na jednu veliku, lepo upakovanu, neistinu!!! Porast standarda?! Kakva sala!!! Verovatno cemo, ako nastavimo ovako, postati najjaca svetska sila. Nemojte se vise pojavljivati sa ovakvim izjavama. Stvarno vredjate inteligenciju gradjanima!!!

sreten

pre 12 godina

Prosao voz, Mirko. Ti sad i da podneses ostavku, da padne Vlada pa da bude izbora, obraz ni tako ne mozes da spasis. Zemlju odavno ne mozes da spasis, a vec odavno je i obraz gotov. Ja se vec pribojavam da ce da izmisle nesto da ne rspisu izbore uopste... Mozda po Slobinom receptu, da zaratimo?

Pera pisar

pre 12 godina

Pa sve je na nekom mesto. A i mesta ima raznih. Neka od njih sunce nikad ne ogreje, a ipak neki misle da su topla i ušuškana i da je lepo uvući se u ta i takva mesta

trange frange

pre 12 godina

Izvinite, postoji li bilo koja oblast da nije bila u strajku?
Ako zanemarimo sve od osnivanja "nove"vlade inace u narodu poznatije paravan starih lopova,sta je sa galenikom i ko je zakazao u malverzacijama?
Ko je odgovoran? Ko je predlozio direktora i ciji je on bio adut?

Milenko

pre 12 godina

Mirko vidimo se na izborima i reci Slavku (nas najpopularniji maneken na RTS-u i ostalim "nezavisnim" medijima) da pakuje kofere;)

BRUSENI

pre 12 godina

Ovo je prosto neverovatno, ovaj covek ocigledno ne zivi u Srbiji,nije ni cudo sto ne zna sta mu se dogadja u zemlji u kojoj je on premijer, kada se setimo da je pre par meseci zaboravio da ode na posao.Napravili su za ovih 100 dana cirkus od zemlje.

Mira

pre 12 godina

Zar nije sve u ovih 100 dana radio "Ja, kao predsednik", bar se svuda slikao, tako da premijer može samo da bude zadovoljan time da Vlada nije smetala preduzetniku sa Andrićevog venca? Hoće li nakon ispitivanja privatizacija, ako naše vlasti uopšte shvataju ozbiljno zahteve EU, "patrijarh srpske privatizacije" završiti u zatvoru ?

asd

pre 12 godina

Ne znam kako ih nije sramota da lažu narod u oči!! Pa mislim da oni nemaju ni trunke savesti. Sram ih bilo, i obiće se njima o glavu sve prevare.

Ko dobija na prevaru gubi na drugom polju, tako je uvek bilo!

Juri

pre 12 godina

Mirko nesreco jedna, kakve ti imas veze sa rastom zaposlenosti? Sedi tu i uzivaj jos malo covece, nasao si se na mestu koje nicim nisi zasluzio!

Branko

pre 12 godina

Ja vama verujem da ste zadovoljni svojim radom. Naravno ja sam kao i skoro svi Srpski obični građani nezadovoljan ali to vas nije briga kao što vas i do sada nije bila briga za građane. Zbog takvog vašeg odnosa prema građanima i državi mi smo od srednje razvijene države dogurali do jako nerazvijene i do Evropskog dna sa tendencijom da probijemo to dno.

vostani Serbie

pre 12 godina

Ja bas sad u aprilu otpustih dve radnice, a jednu u martu. Ne znam dal ta iz marta ulazi u tih vasih 100 dana, al znam da sam 10 godina radio, davao redovno solidne plate i da sam u aprilu prvi put pocao da radim u minusu. Sad cu do septembra po svoj prilici da otpustim jos ove preostale tri radnice i da stavim kljuc u bravu.

Ignjatovic Agaton

pre 12 godina

Da li mi, gospodine premijeru, zivimo u istoj drzavi? Otpustio sam pola radnika, odlaganje obaveza je lakrdija, iz banaka zovu svaki dan i vrse pritisak za placanja, nikad nisam video goru besparicu,a privatnik sam u uslugama vec 17 godina. Radnja mi je u samom centru Beograda, mogu da zamislim kako je na periferiji i u manjim gradovima.Bar 15 radnji u mojoj blizoj okolini je zatvoreno, prazni lokali na Terazijama i u Knez Mihajlovoj, ako Vam to nije pokazatelj kako radite ne znam sta jeste.

Vladan

pre 12 godina

Alo maestro!!! Samo da te obavestim da je situacija u malim i srednjim preduzecima OCAJNA!!!

U 2009-toj je vecina imala pad prometa od 15-35% u odnosu na 2008.
U 2010-toj prema 2009-toj je taj pad bio jos 10-20%, a
U prvih 6 meseci ove prema istom periodu 2010-te je jos 5-10% gore...

a trend se nastavlja...i jos da te obavestim da ta preduzeca pune barem 50% budzeta i uposljavaju minimum 500.000 ljudi...ako nastavite ovako uspesno da vodite zemlju, u sta ne sumljam, do sledece godine u ovo vreme bar 50% njih ce bankrotirati, a preostali do kraja iste...

Samo se nadam da cemo vas do tada pocistiti sa politicke scene i otpremiti na neko sigurnije i dobro cuvano mesto, te da pomenuti scenario necemo morati da gledamo...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pa ako je Premijer Mirko Cvetovic to tako "ocenio" onda mu Ja moram poverovati ! Ipak Premijer ima malo bolju "preglednost situacije" od nas obicnih "smrtnika" koji su daleko "skloniji tome" da poveruju u cinjenicu da su ostali bez posla ili nezaposleni nego u "ocenu" Mirka Cvetkovica da je nezaposlenost "zaustavljena" zahvaljujuci njegovoj dobroj Vladavini !
Totalno je pogresno osvrtati se na svoju licnu situaciju a ne slusati i ne verovati u ono sto govori Premijer !

libela

pre 12 godina

Svaka izjava gospodina Premijera je u obrnutom reciprocitetu sa brojem glasova koje ce dobiti vladajuca koalicija na sledecim izborima.Svaki biser koji ovaj covek izvali je nekoliko hiljada kruzica manje na izbornoj cedulji demokratske stranke. Molim vas objavljujte njegove bisere svakodnevno!

NOVA ENERGIJA

pre 12 godina

To je ta nova energija! Narcis se samoocenjuje! I SAMOZADOVOLJAVA...Ličnom psihijatru je sve to logično! Narod ćuti, trpi i uživa?

djindji

pre 12 godina

Da li je ovom coveku overena zdravstvena knjižica?
Pa to je došlo samo od sebe. Ja više neznam ko radi i ko od privatnika ima posla.
Umesto bankrota proglasili prestanak nezaposlenosti a zatim to doživljavaju kao uspeh.
To vredja inteligenciju. Ako je obraćanje novinarima, sa ovakvim rezultatima uspeh, onda mu treba povećati platu!

goxybg

pre 12 godina

''U poslednja dva meseca, zaustavljen je pad broja nezaposlenih i prvi put od početka svetske krize zabeležen rast zaposlenih'', kaže premijer Srbije.

Ovaj Deda Mraz stvarno ne zna sta prica. Valjda je zaustavljen PORAST broja nezaposlenih. Ako broj nezaposlenih opada, to je onda dobra stvar. A ako je on to zaustavio, e to onda nije dobro! Stvarno je skrenuo sa staze...

stara kuka

pre 12 godina

Zadovoljan? ajajaaaaaj.... A sigurno najzadovoljniji ministrom poljoprivrede, najvecim diletantom ikada postavljenim, koji na sred poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, pred masom ljudi, izjavi da treba ulagati i u POVRTLARSTVO! I treba nam tako, pa mi smo ih birali!

matori

pre 12 godina

Cela ova tirada je obična iluzija, koja ne pije vodu...
Prvo zato što još nije prošlo tih famoznih 100 dana od kada je izvršena "rekonstrukcija" Vlade (14. marta), a drugo zato što su sve Premijerove izjave bez pokrića u stvarnosti, odnosno svode se na "pričam ti priču"!

"...rekao je Cvetković i podsetio da je u toku postupak povezivanja radnog staža za pedeset hiljada radnika..."

Lepo je to što će država "povezati radni staž" tim ljudima, ali bi mene mnogo više interesovalo šta je država preduzela da primereno kazni sve te "poslodavce" koji su neplaćanjem doprinosa opljačkali i državu i tih pedest hiljada radnika...
Naime, to je kriminal, a celokupna vlast se zaklinje u nekakvu ofanzivu protiv kriminala svih vrsta, ali nešto ne primećujem bilo kakve rezultate! Niti sada, ni pre 100 dana, a ni u proteklih 10 (i više) godina.

Pedja

pre 12 godina

Ova Cvetkoviceva izjava kako je zadovoljan svojim i radom svoje katastrofalne i po narod pogubne vlade, vrhunac je cinizma,licemerja,bahatosti i bezobrazluka,taodjer i vredjanje elementarne inteligencije i zdravog razuma. Narod je ocajan,gladan i nezaposlen,fabrike rasprodate i pozatvarane nakon nepravedne pljackaske privatizacije (u kojoj je hvalisavi premijer i tekako ucestvovao),ogromna vecina nema sredstava ni da se leci,niti da skoluje svoju decu na basnoslovno skupim drzavnim i privatnim faultetima,korupcija cveta,nize se afera za aferom ciji su akteri mahom politicari a po pravilu sav taj riminal ostaje bez sudskog epiloga,itd.,itd.,da dalje ne nabrajam...Pa gde taj covek zivi? U kojoj bajci? I kakav obraz ima ?

Серђо

pre 12 godina

Цветковић уместо Цветковића, Г17 уместо Г17, министар ортопед Дулић добио још једно министарство, Душан Петровић постао Министар!!! То се зове реконструкција??? Ау, ала нам је добро!!!

Alex

pre 12 godina

''U poslednja dva meseca, zaustavljen je pad broja nezaposlenih i prvi put od početka svetske krize zabeležen rast zaposlenih'', kaže premijer Srbije.

Prvi put su se poklopile dve "prve šanse" jer je trajanje pripravničkog programa države povećano na dve godine - tako da se broj "fiktivno zaposlenih" sigurno povećao, ali oni niti privređuju (jer se radi o subvenciji iz budžeta) niti će ostati na tim radnim mestima.

A o ekonomskom uspehu dovoljno je reći - zaduživanje obveznicama vlade (reda veličine tražene cene za Telekom).

boban

pre 12 godina

Srbiji se sreca osmehnula.Dobila je najzad prave lidere.Cvetkovic,Dinkic ,Tadic.Svi nam zavide.Ceo svet nam zavidi.
Mnogo mi je zao sto sam napravio gresku i pobegao cak u Juznu Ameriku.Pogresno sam procenio situaciju i pobegao iz Srbije.Bas sada, kada je sve krenulo na bolje.
Ovde u Juznoj Americi stalno na vestima pricaju o uspehu Srbije pod novom,rekonstruisanom vladom.Redovi ispred nasih ambasada u Brazilu i Argentini su ogromni.Hiljade mladih trazi srpsku useljenicku vizu .Zele da zive i rade u Srbiji.Srbija je zemlja buducnosti.

realan

pre 12 godina

hehehe,smešno,pa večina radnika smo več na ulici gde češ više,u penziju može svako ko ima malo para i malo veze,sredite korumpirane karikarure i podrepne mušice po sudovima i evo nam boljitka i ako ništa drugo,barem pravne države

Toma

pre 12 godina

Ako je Miki zadovoljan onda nema mesta za nikakvu sumnju. Stavise, svaku sumnju treba sankcionisati kaznom zatvora, a u tom smislu treba izmeniti krivicni zakon po hitnom postupku, vec na sednici parlamenta koja je u toku.
Takva je, uostalom, i direktiva iz Brisela.

nenad

pre 12 godina

STO DANA...KO NAPOLEON... E SAD JOS I DA PRODJU KAO NAPOLEON POSLE STO DANA...DA IH LEPO POSALJEMO NA NEKO SLABO NASELJENO VULKANSKO OSTRVO U ATLANTIKU...E TO BI BIO NAJVECI USPEH U VEZI SA OVOM VLADOM...

Maree

pre 12 godina

Ti si bolestan, kao i tvoji prethodni, sadasnji a ne sumljam ni buduci pajtasi. Rak rano nase zemlje, odlazi, molimo te! Evo uzmi para koliko god hoces, slobodno i idi, kupi neko ostrvo i uzivaj u penziji.

Vuk

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."
Pretpostavljam da ste mislili na 'zaustavljanje rasta stope nezaposlenosti'. Nije teško biti pismen.

Marchelius

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti." - Zar ne mislite da je ovakav sadrzaj malo neprimeren. Hocu reci, krajnji bezobrazluk.

slonce

pre 12 godina

Da li znaju da su na pocetku mandata imali kredite sa 3 godine grejs perioda i 5 godina otplate sa 5 posto kamate, a sada na tri bez grejsa sa 8 posto kamate.NEKA NEKO BACI PESKIR U RING

aj zdravo

pre 12 godina

"Premijer Srbije Mirko Cvetković zadovoljan je radom svoje vlade u prvih 100 dana nakon rekonstrukcije. Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."

I sta na ovo da se kaze ?
Pasos u sake i put pod noge

mich

pre 12 godina

Ne znam samo gde ste ostvarili ovo čime se sada hvalite??? Ja sam bio prinuđen da otpustim 10 radnika i ni jednog nisam mogao da vratim, jer mi banke nisu htele da reprogramiraju kredite, nisam od države dobio mogućnost odlaganja plaćanja doprinosa, poreza, mnogobrojnih taksi, nisam dobio mogućnost odlaganja plaćanja režijskih troškova itd. itd. Kome pričate te priče. Jedino povećanje zaposlenih ste postigli vi u državnom sektoru, zaposlivši svoje prijatelje, rođake i partijske poslušnike. Jedino ste vi mogli da dobijete nove kredite i da zadužite dodatno ovaj jadan osiromašeni narod koji će, iskreno se nadam, na izborima umeti da vas kazni za sve.

studentnijezapaliozito

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."
???
Ja zivim u Srbiji; ovde je sve beznadeznije.
Gde zivi ovaj covek?

U ovakvoj samoobmanjivackoj i samozivoj percepciji se, ukratko, kriju najvazniji razlozi zbog kojih DS vise nece dobiti moj glas, sve da je sam Sotona "drugi izbor".

Pinot gris

pre 12 godina

Naslov i uopšte sama pomisao na 100 dana "NOVE" Vlade zvuči više kao neki vic nego kao tema koju bi inače, da je drugačija, normalnija situacija trebali da shvatimo ozbiljno.

Ali evo, pokušaću da minimalno prihvatim kao ozbiljnu ovu temu i da postavim samo jedno pitanje koje ruši iz temelja sve bilo kakve pokušaje ove ali i svih prethodnih Vlada da se ova zemlja uredi na jedan civilizovan i evropski nivo:

PRAVOSUDJE!?? IMAMO LI GA!? KADA ĆEMO REĆI DOSTA?

KOLUBARA, CECA, DESNIČARSKE ORGANIZACIJE, NEREDI NA ULICAMA, POVLAŠĆENI BIZNISMENI, MONOPOLI, KORUPCIJA, MILADIN KOVAČEVIĆ, NAPADI NA NOVINARE I NEREŠENA UBISTVA, NETOLERANICJA I RASNA NETRPELJIVOST, UBISTVO PREMIJERA... I ovako može do sutra.

DOKLE MALE ILI NIKAKVE KAZNE?
Kada će gradjani biti zaštićeni i najvažniji ovoj državi?

Rade Dzevi

pre 12 godina

G-ne Cvetkovicu, mi smo unapred znali da cete vi biti zadovoljni sa rekostruisanom valdom ali mi (narod) nismo zadovoljni. Vi ste zaduzeni da sirite optimizam uprkos losim rezultatima i samo gledate kako cete se dokopati obale a da nepotonete pre kraja mandata.

komsija posteni

pre 12 godina

Ok,da napravimo presek! Velika se pompa digla oko rekonstrukcije vlade,kao bice bolje narodu... I sta smo dobili? Jedno veliko,najvece nista!!! Isto nam je,nekima sigurno i gore!!! Toliko o vasim obecanjima

Miloš Ilić

pre 12 godina

Zato i jesmo tu gde smo. Kada neko može biti zadovoljan radom ovakve vlade onda smo ga stvarno ugasili. Pa zar iz Brisela da traže proveru vaših privatizacija? Vi to ne vidite? To nam samo govori kako gledate na nas i na Srbiju a i koliko vidite (pazi zadovoljni) .
Uopšte nije normalno koliko truleži unesošte u Srbiju. Sve nam je trulo. I ono što je nekad bilo zdravo sada je trulo. Ne znam jednu jedinu stvar koju bi proglasio zdravom. A vi ste gospodo zadovoljni??? Alo?
Teško nama. Slobu i njegove jedva oterasmo ali vas sa ovim Slobinim kadrovima teško ikada.

Marchelius

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti." - Zar ne mislite da je ovakav sadrzaj malo neprimeren. Hocu reci, krajnji bezobrazluk.

aj zdravo

pre 12 godina

"Premijer Srbije Mirko Cvetković zadovoljan je radom svoje vlade u prvih 100 dana nakon rekonstrukcije. Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."

I sta na ovo da se kaze ?
Pasos u sake i put pod noge

mich

pre 12 godina

Ne znam samo gde ste ostvarili ovo čime se sada hvalite??? Ja sam bio prinuđen da otpustim 10 radnika i ni jednog nisam mogao da vratim, jer mi banke nisu htele da reprogramiraju kredite, nisam od države dobio mogućnost odlaganja plaćanja doprinosa, poreza, mnogobrojnih taksi, nisam dobio mogućnost odlaganja plaćanja režijskih troškova itd. itd. Kome pričate te priče. Jedino povećanje zaposlenih ste postigli vi u državnom sektoru, zaposlivši svoje prijatelje, rođake i partijske poslušnike. Jedino ste vi mogli da dobijete nove kredite i da zadužite dodatno ovaj jadan osiromašeni narod koji će, iskreno se nadam, na izborima umeti da vas kazni za sve.

Pinot gris

pre 12 godina

Naslov i uopšte sama pomisao na 100 dana "NOVE" Vlade zvuči više kao neki vic nego kao tema koju bi inače, da je drugačija, normalnija situacija trebali da shvatimo ozbiljno.

Ali evo, pokušaću da minimalno prihvatim kao ozbiljnu ovu temu i da postavim samo jedno pitanje koje ruši iz temelja sve bilo kakve pokušaje ove ali i svih prethodnih Vlada da se ova zemlja uredi na jedan civilizovan i evropski nivo:

PRAVOSUDJE!?? IMAMO LI GA!? KADA ĆEMO REĆI DOSTA?

KOLUBARA, CECA, DESNIČARSKE ORGANIZACIJE, NEREDI NA ULICAMA, POVLAŠĆENI BIZNISMENI, MONOPOLI, KORUPCIJA, MILADIN KOVAČEVIĆ, NAPADI NA NOVINARE I NEREŠENA UBISTVA, NETOLERANICJA I RASNA NETRPELJIVOST, UBISTVO PREMIJERA... I ovako može do sutra.

DOKLE MALE ILI NIKAKVE KAZNE?
Kada će gradjani biti zaštićeni i najvažniji ovoj državi?

Miloš Ilić

pre 12 godina

Zato i jesmo tu gde smo. Kada neko može biti zadovoljan radom ovakve vlade onda smo ga stvarno ugasili. Pa zar iz Brisela da traže proveru vaših privatizacija? Vi to ne vidite? To nam samo govori kako gledate na nas i na Srbiju a i koliko vidite (pazi zadovoljni) .
Uopšte nije normalno koliko truleži unesošte u Srbiju. Sve nam je trulo. I ono što je nekad bilo zdravo sada je trulo. Ne znam jednu jedinu stvar koju bi proglasio zdravom. A vi ste gospodo zadovoljni??? Alo?
Teško nama. Slobu i njegove jedva oterasmo ali vas sa ovim Slobinim kadrovima teško ikada.

komsija posteni

pre 12 godina

Ok,da napravimo presek! Velika se pompa digla oko rekonstrukcije vlade,kao bice bolje narodu... I sta smo dobili? Jedno veliko,najvece nista!!! Isto nam je,nekima sigurno i gore!!! Toliko o vasim obecanjima

boban

pre 12 godina

Srbiji se sreca osmehnula.Dobila je najzad prave lidere.Cvetkovic,Dinkic ,Tadic.Svi nam zavide.Ceo svet nam zavidi.
Mnogo mi je zao sto sam napravio gresku i pobegao cak u Juznu Ameriku.Pogresno sam procenio situaciju i pobegao iz Srbije.Bas sada, kada je sve krenulo na bolje.
Ovde u Juznoj Americi stalno na vestima pricaju o uspehu Srbije pod novom,rekonstruisanom vladom.Redovi ispred nasih ambasada u Brazilu i Argentini su ogromni.Hiljade mladih trazi srpsku useljenicku vizu .Zele da zive i rade u Srbiji.Srbija je zemlja buducnosti.

Ignjatovic Agaton

pre 12 godina

Da li mi, gospodine premijeru, zivimo u istoj drzavi? Otpustio sam pola radnika, odlaganje obaveza je lakrdija, iz banaka zovu svaki dan i vrse pritisak za placanja, nikad nisam video goru besparicu,a privatnik sam u uslugama vec 17 godina. Radnja mi je u samom centru Beograda, mogu da zamislim kako je na periferiji i u manjim gradovima.Bar 15 radnji u mojoj blizoj okolini je zatvoreno, prazni lokali na Terazijama i u Knez Mihajlovoj, ako Vam to nije pokazatelj kako radite ne znam sta jeste.

Vladan

pre 12 godina

Alo maestro!!! Samo da te obavestim da je situacija u malim i srednjim preduzecima OCAJNA!!!

U 2009-toj je vecina imala pad prometa od 15-35% u odnosu na 2008.
U 2010-toj prema 2009-toj je taj pad bio jos 10-20%, a
U prvih 6 meseci ove prema istom periodu 2010-te je jos 5-10% gore...

a trend se nastavlja...i jos da te obavestim da ta preduzeca pune barem 50% budzeta i uposljavaju minimum 500.000 ljudi...ako nastavite ovako uspesno da vodite zemlju, u sta ne sumljam, do sledece godine u ovo vreme bar 50% njih ce bankrotirati, a preostali do kraja iste...

Samo se nadam da cemo vas do tada pocistiti sa politicke scene i otpremiti na neko sigurnije i dobro cuvano mesto, te da pomenuti scenario necemo morati da gledamo...

nenad

pre 12 godina

STO DANA...KO NAPOLEON... E SAD JOS I DA PRODJU KAO NAPOLEON POSLE STO DANA...DA IH LEPO POSALJEMO NA NEKO SLABO NASELJENO VULKANSKO OSTRVO U ATLANTIKU...E TO BI BIO NAJVECI USPEH U VEZI SA OVOM VLADOM...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pa ako je Premijer Mirko Cvetovic to tako "ocenio" onda mu Ja moram poverovati ! Ipak Premijer ima malo bolju "preglednost situacije" od nas obicnih "smrtnika" koji su daleko "skloniji tome" da poveruju u cinjenicu da su ostali bez posla ili nezaposleni nego u "ocenu" Mirka Cvetkovica da je nezaposlenost "zaustavljena" zahvaljujuci njegovoj dobroj Vladavini !
Totalno je pogresno osvrtati se na svoju licnu situaciju a ne slusati i ne verovati u ono sto govori Premijer !

Серђо

pre 12 godina

Цветковић уместо Цветковића, Г17 уместо Г17, министар ортопед Дулић добио још једно министарство, Душан Петровић постао Министар!!! То се зове реконструкција??? Ау, ала нам је добро!!!

stara kuka

pre 12 godina

Zadovoljan? ajajaaaaaj.... A sigurno najzadovoljniji ministrom poljoprivrede, najvecim diletantom ikada postavljenim, koji na sred poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, pred masom ljudi, izjavi da treba ulagati i u POVRTLARSTVO! I treba nam tako, pa mi smo ih birali!

NOVA ENERGIJA

pre 12 godina

To je ta nova energija! Narcis se samoocenjuje! I SAMOZADOVOLJAVA...Ličnom psihijatru je sve to logično! Narod ćuti, trpi i uživa?

Maree

pre 12 godina

Ti si bolestan, kao i tvoji prethodni, sadasnji a ne sumljam ni buduci pajtasi. Rak rano nase zemlje, odlazi, molimo te! Evo uzmi para koliko god hoces, slobodno i idi, kupi neko ostrvo i uzivaj u penziji.

libela

pre 12 godina

Svaka izjava gospodina Premijera je u obrnutom reciprocitetu sa brojem glasova koje ce dobiti vladajuca koalicija na sledecim izborima.Svaki biser koji ovaj covek izvali je nekoliko hiljada kruzica manje na izbornoj cedulji demokratske stranke. Molim vas objavljujte njegove bisere svakodnevno!

Toma

pre 12 godina

Ako je Miki zadovoljan onda nema mesta za nikakvu sumnju. Stavise, svaku sumnju treba sankcionisati kaznom zatvora, a u tom smislu treba izmeniti krivicni zakon po hitnom postupku, vec na sednici parlamenta koja je u toku.
Takva je, uostalom, i direktiva iz Brisela.

vostani Serbie

pre 12 godina

Ja bas sad u aprilu otpustih dve radnice, a jednu u martu. Ne znam dal ta iz marta ulazi u tih vasih 100 dana, al znam da sam 10 godina radio, davao redovno solidne plate i da sam u aprilu prvi put pocao da radim u minusu. Sad cu do septembra po svoj prilici da otpustim jos ove preostale tri radnice i da stavim kljuc u bravu.

CezarMilan

pre 12 godina

Premijer tvrdi da se stopa nezaposlenosti smanjuje? Ko je to osetio Cvetkovicu? Uspeli ste da izdejstvujete olaksice za vracanje kredita? Od cega da vracamo kredite? Uspostavili ste dijalog sa Kosovom? Recite to Srbima koji tamo zive. Mozete li da im garantujete bezbedniji i kvalitetniji zivot? Mozete li ikome od nas? Naravno da ne!

djindji

pre 12 godina

Da li je ovom coveku overena zdravstvena knjižica?
Pa to je došlo samo od sebe. Ja više neznam ko radi i ko od privatnika ima posla.
Umesto bankrota proglasili prestanak nezaposlenosti a zatim to doživljavaju kao uspeh.
To vredja inteligenciju. Ako je obraćanje novinarima, sa ovakvim rezultatima uspeh, onda mu treba povećati platu!

Rade Dzevi

pre 12 godina

G-ne Cvetkovicu, mi smo unapred znali da cete vi biti zadovoljni sa rekostruisanom valdom ali mi (narod) nismo zadovoljni. Vi ste zaduzeni da sirite optimizam uprkos losim rezultatima i samo gledate kako cete se dokopati obale a da nepotonete pre kraja mandata.

Pedja

pre 12 godina

Ova Cvetkoviceva izjava kako je zadovoljan svojim i radom svoje katastrofalne i po narod pogubne vlade, vrhunac je cinizma,licemerja,bahatosti i bezobrazluka,taodjer i vredjanje elementarne inteligencije i zdravog razuma. Narod je ocajan,gladan i nezaposlen,fabrike rasprodate i pozatvarane nakon nepravedne pljackaske privatizacije (u kojoj je hvalisavi premijer i tekako ucestvovao),ogromna vecina nema sredstava ni da se leci,niti da skoluje svoju decu na basnoslovno skupim drzavnim i privatnim faultetima,korupcija cveta,nize se afera za aferom ciji su akteri mahom politicari a po pravilu sav taj riminal ostaje bez sudskog epiloga,itd.,itd.,da dalje ne nabrajam...Pa gde taj covek zivi? U kojoj bajci? I kakav obraz ima ?

realan

pre 12 godina

hehehe,smešno,pa večina radnika smo več na ulici gde češ više,u penziju može svako ko ima malo para i malo veze,sredite korumpirane karikarure i podrepne mušice po sudovima i evo nam boljitka i ako ništa drugo,barem pravne države

Alex

pre 12 godina

''U poslednja dva meseca, zaustavljen je pad broja nezaposlenih i prvi put od početka svetske krize zabeležen rast zaposlenih'', kaže premijer Srbije.

Prvi put su se poklopile dve "prve šanse" jer je trajanje pripravničkog programa države povećano na dve godine - tako da se broj "fiktivno zaposlenih" sigurno povećao, ali oni niti privređuju (jer se radi o subvenciji iz budžeta) niti će ostati na tim radnim mestima.

A o ekonomskom uspehu dovoljno je reći - zaduživanje obveznicama vlade (reda veličine tražene cene za Telekom).

goxybg

pre 12 godina

''U poslednja dva meseca, zaustavljen je pad broja nezaposlenih i prvi put od početka svetske krize zabeležen rast zaposlenih'', kaže premijer Srbije.

Ovaj Deda Mraz stvarno ne zna sta prica. Valjda je zaustavljen PORAST broja nezaposlenih. Ako broj nezaposlenih opada, to je onda dobra stvar. A ako je on to zaustavio, e to onda nije dobro! Stvarno je skrenuo sa staze...

matori

pre 12 godina

Cela ova tirada je obična iluzija, koja ne pije vodu...
Prvo zato što još nije prošlo tih famoznih 100 dana od kada je izvršena "rekonstrukcija" Vlade (14. marta), a drugo zato što su sve Premijerove izjave bez pokrića u stvarnosti, odnosno svode se na "pričam ti priču"!

"...rekao je Cvetković i podsetio da je u toku postupak povezivanja radnog staža za pedeset hiljada radnika..."

Lepo je to što će država "povezati radni staž" tim ljudima, ali bi mene mnogo više interesovalo šta je država preduzela da primereno kazni sve te "poslodavce" koji su neplaćanjem doprinosa opljačkali i državu i tih pedest hiljada radnika...
Naime, to je kriminal, a celokupna vlast se zaklinje u nekakvu ofanzivu protiv kriminala svih vrsta, ali nešto ne primećujem bilo kakve rezultate! Niti sada, ni pre 100 dana, a ni u proteklih 10 (i više) godina.

Milorad

pre 12 godina

Vlada radi fantasticno! Otvaraju se nova radna mesta, strani investitori se utrkuju ko ce pre kod nas da ulozi novac, inflacija je najniza u Evropi, prosecna plata raste svakim danom, zaduzenost se smanjuje, kurs je stabilan, korupcije i kriminala prakticno da vise i nema, privatizovana su javna preduzeca.. Mogao bih da nabrajam do sutra, ali recicu samo da je ovo najbolja vlada koju je Srbija ikada imala! :)

studentnijezapaliozito

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."
???
Ja zivim u Srbiji; ovde je sve beznadeznije.
Gde zivi ovaj covek?

U ovakvoj samoobmanjivackoj i samozivoj percepciji se, ukratko, kriju najvazniji razlozi zbog kojih DS vise nece dobiti moj glas, sve da je sam Sotona "drugi izbor".

Vuk

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."
Pretpostavljam da ste mislili na 'zaustavljanje rasta stope nezaposlenosti'. Nije teško biti pismen.

pedja

pre 12 godina

Pitam se samo jedno:
Da li je ova vlada gora od one Miloseviceve koja je uvukla ovu zemlju u ratove i sankcije.
Objektivno u pitanju su samo nijanse.
A najgore od svega je sto sam verovao u promene i demokratiju.

paja1618

pre 12 godina

Sto bi rekli u profesionalcu " Nije Sloba kriv mi smo g..." tako da mali Mirko kriv nije a i ne zaboravimo ko ga je tu tako sposobnog postavio nas predsednik Tadic.

Mephisto

pre 12 godina

aha, sad shvatam u pitanju je nova praksa- svake godine valja rekonstruisati Vladu, predstaviti rekonstruisanu kao sasvim novu koja nema dodirnih tacaka sa prethodnom i cekati 100 dana da se pokazu rezultati rada-jer ne moze sve odjednom, sjajno!

sandra

pre 12 godina

Sve sto premijer Cvetkovic iznosi kao cinjenice, u ovom tekstu, podseca na jednu veliku, lepo upakovanu, neistinu!!! Porast standarda?! Kakva sala!!! Verovatno cemo, ako nastavimo ovako, postati najjaca svetska sila. Nemojte se vise pojavljivati sa ovakvim izjavama. Stvarno vredjate inteligenciju gradjanima!!!

gaga

pre 12 godina

Postavlja se pitanje cime je konkretno ova vlada zadovoljna? Sad kad nam je konacno jasno da vladajuca koalicija radi iskljucivo u svom, a ne u interesu gradjana, mozemo konstatovati da zista imaju neverovatne rezultate. Toliko su toga postigli, toliko lepo profitirali, dok narod postaje sve siromasniji i nezadovoljniji. To je rezultat vladavine, koja traje predugih 100 dana!

trange frange

pre 12 godina

Izvinite, postoji li bilo koja oblast da nije bila u strajku?
Ako zanemarimo sve od osnivanja "nove"vlade inace u narodu poznatije paravan starih lopova,sta je sa galenikom i ko je zakazao u malverzacijama?
Ko je odgovoran? Ko je predlozio direktora i ciji je on bio adut?

BRUSENI

pre 12 godina

Ovo je prosto neverovatno, ovaj covek ocigledno ne zivi u Srbiji,nije ni cudo sto ne zna sta mu se dogadja u zemlji u kojoj je on premijer, kada se setimo da je pre par meseci zaboravio da ode na posao.Napravili su za ovih 100 dana cirkus od zemlje.

Kubba

pre 12 godina

Uspeh je nemerljiv.Dodao bih jos pozitivnog u njihovom radu a to je :"Sto danas dolazi leto, sto se u Srbiji smenjuje noc i dan, sto reke teku istim tokom, sto nije uveden porez na vazduh koji disemo, sto ne nosimo kapute kad je leto i tako unedogled.Sa ovakvim kapetanom i posadom broda nikada necemo potonuti jer je brod odavno nasukan ".

slonce

pre 12 godina

Da li znaju da su na pocetku mandata imali kredite sa 3 godine grejs perioda i 5 godina otplate sa 5 posto kamate, a sada na tri bez grejsa sa 8 posto kamate.NEKA NEKO BACI PESKIR U RING

Milenko

pre 12 godina

Mirko vidimo se na izborima i reci Slavku (nas najpopularniji maneken na RTS-u i ostalim "nezavisnim" medijima) da pakuje kofere;)

Juri

pre 12 godina

Mirko nesreco jedna, kakve ti imas veze sa rastom zaposlenosti? Sedi tu i uzivaj jos malo covece, nasao si se na mestu koje nicim nisi zasluzio!

Mira

pre 12 godina

Zar nije sve u ovih 100 dana radio "Ja, kao predsednik", bar se svuda slikao, tako da premijer može samo da bude zadovoljan time da Vlada nije smetala preduzetniku sa Andrićevog venca? Hoće li nakon ispitivanja privatizacija, ako naše vlasti uopšte shvataju ozbiljno zahteve EU, "patrijarh srpske privatizacije" završiti u zatvoru ?

Novi krug

pre 12 godina

Uj Fuj!
Prosveta
zdravstvo
policija
seljaci(od stocarstva do vocarstva,povrtarvstva)
oruzari
Preko 500 fabrika sto drzavnih sto privatnih(privatizovano pod direktorom i odgovornim za privatizaciju Mirkom Cvetkovicem)
Ja vise ne zalim ni nas narod, vec novinare koji ovaj Cvetkovicev prograes ne mogu da stignu da usnime, da objave.
Molim B92 da flash-om U 24 slika privatizovanih firmi(fabrika,imovine) u jednoj sekundi postavi javno pitanje,A KO JE ODGOVORAN?!?!
Malo realnosti pred vesti, 6sekunde u toku vesti u 6.30 ili u 23h mislim da cemo konacno dobiti odgovore

asd

pre 12 godina

Ne znam kako ih nije sramota da lažu narod u oči!! Pa mislim da oni nemaju ni trunke savesti. Sram ih bilo, i obiće se njima o glavu sve prevare.

Ko dobija na prevaru gubi na drugom polju, tako je uvek bilo!

Bezusni

pre 12 godina

ja sam vise nego zadovoljan! vidljiv je napredak, povecanje plata, pad cena, svakodnevna fluktuacija evra, stopa nezaposlenosti je u padu(kako to kaze statistika)... prosto ne vidim ko moze da bude nezadovoljan, a da nije zlonameran!

Branko

pre 12 godina

Ja vama verujem da ste zadovoljni svojim radom. Naravno ja sam kao i skoro svi Srpski obični građani nezadovoljan ali to vas nije briga kao što vas i do sada nije bila briga za građane. Zbog takvog vašeg odnosa prema građanima i državi mi smo od srednje razvijene države dogurali do jako nerazvijene i do Evropskog dna sa tendencijom da probijemo to dno.

sreten

pre 12 godina

Prosao voz, Mirko. Ti sad i da podneses ostavku, da padne Vlada pa da bude izbora, obraz ni tako ne mozes da spasis. Zemlju odavno ne mozes da spasis, a vec odavno je i obraz gotov. Ja se vec pribojavam da ce da izmisle nesto da ne rspisu izbore uopste... Mozda po Slobinom receptu, da zaratimo?

ex demokrata 1

pre 12 godina

Korektno bi bilo da je rekao da nije bas zadovoljan,medjutim ova njegova izjava samo pokazuje da mi mozda i ne zivimo u istoj drzavi ? Ako je u nasoj zemlji cena goriva kao i u Nemackoj ili je cena putarina skuplja nego u Nemackoj,ako je cena mleka visa u Srbiji nego u Nemackoj ili ako su pelene za decu ovde skuplje za oko 40%,a plate su ovde i do 7 x nize nego u Nemackoj,onda tu nesto nije u redu i fer bi bilo da neko kaze sta je problem ovde ? Ako imamo najvisu inflaciju godinama u Evropi pri cemu nam guverner prima uredno mesecno 5300 evra,onda valjda neko mora i njemu da postavi pitanje u cemu je problem ? Gradjani zive lose od kada je ova vlast uzjahala Srbiju,da li je to sve posledica cuvene sveteske krize ili je ustvari samo pokazatelj koliko imamo lose kadrove,to ce izgleda morati da se resi na izborima,u svakom slucaju,mene licno su strahovito razocarali i ne zna se jednostavno ko je najgori u toj Vladi,da li Mrkonjic,da li Dulic da li sam Predsednik Vlade...katastrofa su na svim poljima !
Ako jedna R.Srpska koja je do juce bila u ratu, danas ima vece prosecne plate i nema inflaciju,onda mi imamo veliki problem,da ne komentarisemo zarade i inflaciju u CG ili Hrvatskoj ili Makedoniji,gde u Makedoniji prakticno ne znaju sta je to inflacija jer je od otcepljenja nikada nisu ni imali !
Po mom misljenju,ova vlast nema opravdanja,oni su morali da urade sve sto nisu,morali su da desetkuju broj zaposlenih na svim nivoima vlasti,morali su da rade samoinicijativno i po 20 sati na dan,a ne da se slikaju po tzv.gradilistima i da se u radno vreme voze Audijima po Srbiji i da masu sirotinji iza crnih stakala,morali su da rade i bez naloga iz EU jer su sve primedbe i probleme dobijali iz Vladinih tela,npr.iz Saveta za borbu protiv korupcije,iz drustva sudija,iz NVO,iz raznih udruzenja itd...nista nisu hteli da rade povodom toga i povodom silnih problmea koje su sami napravili nego su cekali da se oglasi Evropska komisija ? Dakle,nema opravdanja jer primaju dobre plate i imaju privilegije a mnogo su losi,ne znaju da rade i bice zapamceni kao najgori do sada !

jovanvrdlovski

pre 12 godina

Ало бре, јеси ли ти нормалан, који успех??? Па нема више ко да буде незапослен, све сте затворили, већ отпустили, сви су већ незапослени. И ово мало буџетлија што је остало и то истерајте - па само ти и твоја ДС да останете, па уживај.

Nikola Kalabić

pre 12 godina

Valjda veća nezaposlenost i ne može da bude. Ovo zaposlenih što je ostalo su uglavnom u državnoj upravi a za njih nema zime. Ali, eto, bar neko je zadovoljan radom Vlade.

Pera pisar

pre 12 godina

Pa sve je na nekom mesto. A i mesta ima raznih. Neka od njih sunce nikad ne ogreje, a ipak neki misle da su topla i ušuškana i da je lepo uvući se u ta i takva mesta

mirko

pre 12 godina

porast zaposlenosti je velika laz... zato sto nacionalna sluzba za zaposlajvanje racuna lica koja su se u martu, aprilu, maju i junu zaposlila da obavljaju sezonske privremene poslove kao stalno zaposlene. Ovi ugovori prave se na tri meseca i uvek se izmedju 30 i 50 hiljada lica tako zaposli jer je potrebno da rade u polju, obavljaju poljoprivredne radove i tako je sve do septembra i berbe grozdja. Medjutim, ti ljudi nisu stalno zaposleni, a tamo ih racunaju da bi popravili statistiku.

Usleh sa negacijom

pre 12 godina

A imlek najavio povisice cena od sledece nedelje zbog modifikacije cene energenata i time se pokrece cunami i novi talas poskupljenja.
Broj zaposlenih u ovom periodu celih 6000 zaposlenih, a otpusteno ih je dva miliona.
Koliko kosta gorivo, struja, gas?
Ovde nema drugog uspeha osim pranja ruku i novca.U tome su prvi i zaista uspesni, samo im jos niko nije rekao da se dzaba trude,kad ce im sve biti konfiskovano i vraceno osnivacu, a to je drzava

Петроније Шуљагић

pre 12 godina

Поштовани господине Први министре, нисте нам објаснили и своје задовољство буџетским дефицитом од 54 милијарде у првих 5 месеци ове године, поготово зато што од момента реконструкције водите и државну касу као свој ресор. Јединог министра ваше Владе који је својевремено (док је водио државне финансије) забележио суфицит, сменили сте јер вам је ударио шамар рекавши да сте неспособни. Такви више не кваре идилу у вашем кабинету.
Прочитао сам свих 109 претходних коментара и ни један читалац није вам дао за право. Три пута се враћам на почетак стране, где пише Б92. И после кажу да је то режимски медиј. Како бисте тек били нагрђени да је опозициони, не смем ни да помислим.
Да сам на вашем месту, после оваквог фијаска отишао бих у најдаљи манастир да се покајавам до краја живота.

centurion

pre 12 godina

dalji tekst izjave bi trebalo da glasi: "podignut je standard gradjana, sto je empirijski utvrdjeno anketom sprovedenom medju clanovima porodica clanova Vlade".

Ivana

pre 12 godina

Mirko Cvetkoviće je zadovoljan radom svoje vlade. A što mi nismo. Kako može da nas zamajava, stopa nezaposlenosti je porasla u odnosu na prethodne godine. Vlast nam je uništila privredu, ekonomiju, proizvodnju.Vlast je svjom politikom dozvolila da se pojave lažne privatizacije, fatomske investitora i lažne investicije. Vlast je dozvolila da sve veće fabriku odu pod stečaj. Nama je potrebna promena vlasti pod hitno. Potrebni su nam izbori pod hitno.

mira j kumodraz2

pre 12 godina

Građani čak žive lošije nego pre rekonstruisane vlade,tako da gospodine Cvetkoviću nemojte nas više obmanjivati jer na žalost narod sve oseća na svojoj koži!

bata mićko

pre 12 godina

Puna usta hvalospeva, naspram naših praznih džepova. Puno raznih statističkih podataka i brojeva, koji običnom čoveku gotovo da ništa ne znače, a kod ogromne većine običnih građana je uglavnom samo jedan isti aktuelan broj na računu - broj 0! Puno optimističkuh predviđanja o pridruživanju EU, a odavno smo se razdružili od saznanja o normalnom životu, dostojnom čoveka.
Sve skupa, ovih 100 dana i onih predhodnih oko 1000, biće upamćeno po jadu , čemeru, muci i patnji običnog građanina, kome zamiru i poslednje nade i snovi o boljem životu. Kao jedina nada mnogih je da preostali dani budu poslednji u vladavini ove vlasti, jer svaki novi dan sa njima je dan novih stradanja.

Milorad

pre 12 godina

Vlada radi fantasticno! Otvaraju se nova radna mesta, strani investitori se utrkuju ko ce pre kod nas da ulozi novac, inflacija je najniza u Evropi, prosecna plata raste svakim danom, zaduzenost se smanjuje, kurs je stabilan, korupcije i kriminala prakticno da vise i nema, privatizovana su javna preduzeca.. Mogao bih da nabrajam do sutra, ali recicu samo da je ovo najbolja vlada koju je Srbija ikada imala! :)

Pinot gris

pre 12 godina

Naslov i uopšte sama pomisao na 100 dana "NOVE" Vlade zvuči više kao neki vic nego kao tema koju bi inače, da je drugačija, normalnija situacija trebali da shvatimo ozbiljno.

Ali evo, pokušaću da minimalno prihvatim kao ozbiljnu ovu temu i da postavim samo jedno pitanje koje ruši iz temelja sve bilo kakve pokušaje ove ali i svih prethodnih Vlada da se ova zemlja uredi na jedan civilizovan i evropski nivo:

PRAVOSUDJE!?? IMAMO LI GA!? KADA ĆEMO REĆI DOSTA?

KOLUBARA, CECA, DESNIČARSKE ORGANIZACIJE, NEREDI NA ULICAMA, POVLAŠĆENI BIZNISMENI, MONOPOLI, KORUPCIJA, MILADIN KOVAČEVIĆ, NAPADI NA NOVINARE I NEREŠENA UBISTVA, NETOLERANICJA I RASNA NETRPELJIVOST, UBISTVO PREMIJERA... I ovako može do sutra.

DOKLE MALE ILI NIKAKVE KAZNE?
Kada će gradjani biti zaštićeni i najvažniji ovoj državi?

aj zdravo

pre 12 godina

"Premijer Srbije Mirko Cvetković zadovoljan je radom svoje vlade u prvih 100 dana nakon rekonstrukcije. Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."

I sta na ovo da se kaze ?
Pasos u sake i put pod noge

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pa ako je Premijer Mirko Cvetovic to tako "ocenio" onda mu Ja moram poverovati ! Ipak Premijer ima malo bolju "preglednost situacije" od nas obicnih "smrtnika" koji su daleko "skloniji tome" da poveruju u cinjenicu da su ostali bez posla ili nezaposleni nego u "ocenu" Mirka Cvetkovica da je nezaposlenost "zaustavljena" zahvaljujuci njegovoj dobroj Vladavini !
Totalno je pogresno osvrtati se na svoju licnu situaciju a ne slusati i ne verovati u ono sto govori Premijer !

Marchelius

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti." - Zar ne mislite da je ovakav sadrzaj malo neprimeren. Hocu reci, krajnji bezobrazluk.

slonce

pre 12 godina

Da li znaju da su na pocetku mandata imali kredite sa 3 godine grejs perioda i 5 godina otplate sa 5 posto kamate, a sada na tri bez grejsa sa 8 posto kamate.NEKA NEKO BACI PESKIR U RING

Bezusni

pre 12 godina

ja sam vise nego zadovoljan! vidljiv je napredak, povecanje plata, pad cena, svakodnevna fluktuacija evra, stopa nezaposlenosti je u padu(kako to kaze statistika)... prosto ne vidim ko moze da bude nezadovoljan, a da nije zlonameran!

komsija posteni

pre 12 godina

Ok,da napravimo presek! Velika se pompa digla oko rekonstrukcije vlade,kao bice bolje narodu... I sta smo dobili? Jedno veliko,najvece nista!!! Isto nam je,nekima sigurno i gore!!! Toliko o vasim obecanjima

boban

pre 12 godina

Srbiji se sreca osmehnula.Dobila je najzad prave lidere.Cvetkovic,Dinkic ,Tadic.Svi nam zavide.Ceo svet nam zavidi.
Mnogo mi je zao sto sam napravio gresku i pobegao cak u Juznu Ameriku.Pogresno sam procenio situaciju i pobegao iz Srbije.Bas sada, kada je sve krenulo na bolje.
Ovde u Juznoj Americi stalno na vestima pricaju o uspehu Srbije pod novom,rekonstruisanom vladom.Redovi ispred nasih ambasada u Brazilu i Argentini su ogromni.Hiljade mladih trazi srpsku useljenicku vizu .Zele da zive i rade u Srbiji.Srbija je zemlja buducnosti.

Ignjatovic Agaton

pre 12 godina

Da li mi, gospodine premijeru, zivimo u istoj drzavi? Otpustio sam pola radnika, odlaganje obaveza je lakrdija, iz banaka zovu svaki dan i vrse pritisak za placanja, nikad nisam video goru besparicu,a privatnik sam u uslugama vec 17 godina. Radnja mi je u samom centru Beograda, mogu da zamislim kako je na periferiji i u manjim gradovima.Bar 15 radnji u mojoj blizoj okolini je zatvoreno, prazni lokali na Terazijama i u Knez Mihajlovoj, ako Vam to nije pokazatelj kako radite ne znam sta jeste.

mich

pre 12 godina

Ne znam samo gde ste ostvarili ovo čime se sada hvalite??? Ja sam bio prinuđen da otpustim 10 radnika i ni jednog nisam mogao da vratim, jer mi banke nisu htele da reprogramiraju kredite, nisam od države dobio mogućnost odlaganja plaćanja doprinosa, poreza, mnogobrojnih taksi, nisam dobio mogućnost odlaganja plaćanja režijskih troškova itd. itd. Kome pričate te priče. Jedino povećanje zaposlenih ste postigli vi u državnom sektoru, zaposlivši svoje prijatelje, rođake i partijske poslušnike. Jedino ste vi mogli da dobijete nove kredite i da zadužite dodatno ovaj jadan osiromašeni narod koji će, iskreno se nadam, na izborima umeti da vas kazni za sve.

Серђо

pre 12 godina

Цветковић уместо Цветковића, Г17 уместо Г17, министар ортопед Дулић добио још једно министарство, Душан Петровић постао Министар!!! То се зове реконструкција??? Ау, ала нам је добро!!!

vostani Serbie

pre 12 godina

Ja bas sad u aprilu otpustih dve radnice, a jednu u martu. Ne znam dal ta iz marta ulazi u tih vasih 100 dana, al znam da sam 10 godina radio, davao redovno solidne plate i da sam u aprilu prvi put pocao da radim u minusu. Sad cu do septembra po svoj prilici da otpustim jos ove preostale tri radnice i da stavim kljuc u bravu.

Vladan

pre 12 godina

Alo maestro!!! Samo da te obavestim da je situacija u malim i srednjim preduzecima OCAJNA!!!

U 2009-toj je vecina imala pad prometa od 15-35% u odnosu na 2008.
U 2010-toj prema 2009-toj je taj pad bio jos 10-20%, a
U prvih 6 meseci ove prema istom periodu 2010-te je jos 5-10% gore...

a trend se nastavlja...i jos da te obavestim da ta preduzeca pune barem 50% budzeta i uposljavaju minimum 500.000 ljudi...ako nastavite ovako uspesno da vodite zemlju, u sta ne sumljam, do sledece godine u ovo vreme bar 50% njih ce bankrotirati, a preostali do kraja iste...

Samo se nadam da cemo vas do tada pocistiti sa politicke scene i otpremiti na neko sigurnije i dobro cuvano mesto, te da pomenuti scenario necemo morati da gledamo...

pedja

pre 12 godina

Pitam se samo jedno:
Da li je ova vlada gora od one Miloseviceve koja je uvukla ovu zemlju u ratove i sankcije.
Objektivno u pitanju su samo nijanse.
A najgore od svega je sto sam verovao u promene i demokratiju.

studentnijezapaliozito

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."
???
Ja zivim u Srbiji; ovde je sve beznadeznije.
Gde zivi ovaj covek?

U ovakvoj samoobmanjivackoj i samozivoj percepciji se, ukratko, kriju najvazniji razlozi zbog kojih DS vise nece dobiti moj glas, sve da je sam Sotona "drugi izbor".

Rade Dzevi

pre 12 godina

G-ne Cvetkovicu, mi smo unapred znali da cete vi biti zadovoljni sa rekostruisanom valdom ali mi (narod) nismo zadovoljni. Vi ste zaduzeni da sirite optimizam uprkos losim rezultatima i samo gledate kako cete se dokopati obale a da nepotonete pre kraja mandata.

Vuk

pre 12 godina

"Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje nezaposlenosti."
Pretpostavljam da ste mislili na 'zaustavljanje rasta stope nezaposlenosti'. Nije teško biti pismen.

Maree

pre 12 godina

Ti si bolestan, kao i tvoji prethodni, sadasnji a ne sumljam ni buduci pajtasi. Rak rano nase zemlje, odlazi, molimo te! Evo uzmi para koliko god hoces, slobodno i idi, kupi neko ostrvo i uzivaj u penziji.

libela

pre 12 godina

Svaka izjava gospodina Premijera je u obrnutom reciprocitetu sa brojem glasova koje ce dobiti vladajuca koalicija na sledecim izborima.Svaki biser koji ovaj covek izvali je nekoliko hiljada kruzica manje na izbornoj cedulji demokratske stranke. Molim vas objavljujte njegove bisere svakodnevno!

Branko

pre 12 godina

Ja vama verujem da ste zadovoljni svojim radom. Naravno ja sam kao i skoro svi Srpski obični građani nezadovoljan ali to vas nije briga kao što vas i do sada nije bila briga za građane. Zbog takvog vašeg odnosa prema građanima i državi mi smo od srednje razvijene države dogurali do jako nerazvijene i do Evropskog dna sa tendencijom da probijemo to dno.

paja1618

pre 12 godina

Sto bi rekli u profesionalcu " Nije Sloba kriv mi smo g..." tako da mali Mirko kriv nije a i ne zaboravimo ko ga je tu tako sposobnog postavio nas predsednik Tadic.

sandra

pre 12 godina

Sve sto premijer Cvetkovic iznosi kao cinjenice, u ovom tekstu, podseca na jednu veliku, lepo upakovanu, neistinu!!! Porast standarda?! Kakva sala!!! Verovatno cemo, ako nastavimo ovako, postati najjaca svetska sila. Nemojte se vise pojavljivati sa ovakvim izjavama. Stvarno vredjate inteligenciju gradjanima!!!

Mephisto

pre 12 godina

aha, sad shvatam u pitanju je nova praksa- svake godine valja rekonstruisati Vladu, predstaviti rekonstruisanu kao sasvim novu koja nema dodirnih tacaka sa prethodnom i cekati 100 dana da se pokazu rezultati rada-jer ne moze sve odjednom, sjajno!

Miloš Ilić

pre 12 godina

Zato i jesmo tu gde smo. Kada neko može biti zadovoljan radom ovakve vlade onda smo ga stvarno ugasili. Pa zar iz Brisela da traže proveru vaših privatizacija? Vi to ne vidite? To nam samo govori kako gledate na nas i na Srbiju a i koliko vidite (pazi zadovoljni) .
Uopšte nije normalno koliko truleži unesošte u Srbiju. Sve nam je trulo. I ono što je nekad bilo zdravo sada je trulo. Ne znam jednu jedinu stvar koju bi proglasio zdravom. A vi ste gospodo zadovoljni??? Alo?
Teško nama. Slobu i njegove jedva oterasmo ali vas sa ovim Slobinim kadrovima teško ikada.

Toma

pre 12 godina

Ako je Miki zadovoljan onda nema mesta za nikakvu sumnju. Stavise, svaku sumnju treba sankcionisati kaznom zatvora, a u tom smislu treba izmeniti krivicni zakon po hitnom postupku, vec na sednici parlamenta koja je u toku.
Takva je, uostalom, i direktiva iz Brisela.

realan

pre 12 godina

hehehe,smešno,pa večina radnika smo več na ulici gde češ više,u penziju može svako ko ima malo para i malo veze,sredite korumpirane karikarure i podrepne mušice po sudovima i evo nam boljitka i ako ništa drugo,barem pravne države

nenad

pre 12 godina

STO DANA...KO NAPOLEON... E SAD JOS I DA PRODJU KAO NAPOLEON POSLE STO DANA...DA IH LEPO POSALJEMO NA NEKO SLABO NASELJENO VULKANSKO OSTRVO U ATLANTIKU...E TO BI BIO NAJVECI USPEH U VEZI SA OVOM VLADOM...

Pedja

pre 12 godina

Ova Cvetkoviceva izjava kako je zadovoljan svojim i radom svoje katastrofalne i po narod pogubne vlade, vrhunac je cinizma,licemerja,bahatosti i bezobrazluka,taodjer i vredjanje elementarne inteligencije i zdravog razuma. Narod je ocajan,gladan i nezaposlen,fabrike rasprodate i pozatvarane nakon nepravedne pljackaske privatizacije (u kojoj je hvalisavi premijer i tekako ucestvovao),ogromna vecina nema sredstava ni da se leci,niti da skoluje svoju decu na basnoslovno skupim drzavnim i privatnim faultetima,korupcija cveta,nize se afera za aferom ciji su akteri mahom politicari a po pravilu sav taj riminal ostaje bez sudskog epiloga,itd.,itd.,da dalje ne nabrajam...Pa gde taj covek zivi? U kojoj bajci? I kakav obraz ima ?

Alex

pre 12 godina

''U poslednja dva meseca, zaustavljen je pad broja nezaposlenih i prvi put od početka svetske krize zabeležen rast zaposlenih'', kaže premijer Srbije.

Prvi put su se poklopile dve "prve šanse" jer je trajanje pripravničkog programa države povećano na dve godine - tako da se broj "fiktivno zaposlenih" sigurno povećao, ali oni niti privređuju (jer se radi o subvenciji iz budžeta) niti će ostati na tim radnim mestima.

A o ekonomskom uspehu dovoljno je reći - zaduživanje obveznicama vlade (reda veličine tražene cene za Telekom).

djindji

pre 12 godina

Da li je ovom coveku overena zdravstvena knjižica?
Pa to je došlo samo od sebe. Ja više neznam ko radi i ko od privatnika ima posla.
Umesto bankrota proglasili prestanak nezaposlenosti a zatim to doživljavaju kao uspeh.
To vredja inteligenciju. Ako je obraćanje novinarima, sa ovakvim rezultatima uspeh, onda mu treba povećati platu!

stara kuka

pre 12 godina

Zadovoljan? ajajaaaaaj.... A sigurno najzadovoljniji ministrom poljoprivrede, najvecim diletantom ikada postavljenim, koji na sred poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, pred masom ljudi, izjavi da treba ulagati i u POVRTLARSTVO! I treba nam tako, pa mi smo ih birali!

goxybg

pre 12 godina

''U poslednja dva meseca, zaustavljen je pad broja nezaposlenih i prvi put od početka svetske krize zabeležen rast zaposlenih'', kaže premijer Srbije.

Ovaj Deda Mraz stvarno ne zna sta prica. Valjda je zaustavljen PORAST broja nezaposlenih. Ako broj nezaposlenih opada, to je onda dobra stvar. A ako je on to zaustavio, e to onda nije dobro! Stvarno je skrenuo sa staze...

NOVA ENERGIJA

pre 12 godina

To je ta nova energija! Narcis se samoocenjuje! I SAMOZADOVOLJAVA...Ličnom psihijatru je sve to logično! Narod ćuti, trpi i uživa?

Mira

pre 12 godina

Zar nije sve u ovih 100 dana radio "Ja, kao predsednik", bar se svuda slikao, tako da premijer može samo da bude zadovoljan time da Vlada nije smetala preduzetniku sa Andrićevog venca? Hoće li nakon ispitivanja privatizacija, ako naše vlasti uopšte shvataju ozbiljno zahteve EU, "patrijarh srpske privatizacije" završiti u zatvoru ?

CezarMilan

pre 12 godina

Premijer tvrdi da se stopa nezaposlenosti smanjuje? Ko je to osetio Cvetkovicu? Uspeli ste da izdejstvujete olaksice za vracanje kredita? Od cega da vracamo kredite? Uspostavili ste dijalog sa Kosovom? Recite to Srbima koji tamo zive. Mozete li da im garantujete bezbedniji i kvalitetniji zivot? Mozete li ikome od nas? Naravno da ne!

matori

pre 12 godina

Cela ova tirada je obična iluzija, koja ne pije vodu...
Prvo zato što još nije prošlo tih famoznih 100 dana od kada je izvršena "rekonstrukcija" Vlade (14. marta), a drugo zato što su sve Premijerove izjave bez pokrića u stvarnosti, odnosno svode se na "pričam ti priču"!

"...rekao je Cvetković i podsetio da je u toku postupak povezivanja radnog staža za pedeset hiljada radnika..."

Lepo je to što će država "povezati radni staž" tim ljudima, ali bi mene mnogo više interesovalo šta je država preduzela da primereno kazni sve te "poslodavce" koji su neplaćanjem doprinosa opljačkali i državu i tih pedest hiljada radnika...
Naime, to je kriminal, a celokupna vlast se zaklinje u nekakvu ofanzivu protiv kriminala svih vrsta, ali nešto ne primećujem bilo kakve rezultate! Niti sada, ni pre 100 dana, a ni u proteklih 10 (i više) godina.

Juri

pre 12 godina

Mirko nesreco jedna, kakve ti imas veze sa rastom zaposlenosti? Sedi tu i uzivaj jos malo covece, nasao si se na mestu koje nicim nisi zasluzio!

asd

pre 12 godina

Ne znam kako ih nije sramota da lažu narod u oči!! Pa mislim da oni nemaju ni trunke savesti. Sram ih bilo, i obiće se njima o glavu sve prevare.

Ko dobija na prevaru gubi na drugom polju, tako je uvek bilo!

sreten

pre 12 godina

Prosao voz, Mirko. Ti sad i da podneses ostavku, da padne Vlada pa da bude izbora, obraz ni tako ne mozes da spasis. Zemlju odavno ne mozes da spasis, a vec odavno je i obraz gotov. Ja se vec pribojavam da ce da izmisle nesto da ne rspisu izbore uopste... Mozda po Slobinom receptu, da zaratimo?

Milenko

pre 12 godina

Mirko vidimo se na izborima i reci Slavku (nas najpopularniji maneken na RTS-u i ostalim "nezavisnim" medijima) da pakuje kofere;)

Pera pisar

pre 12 godina

Pa sve je na nekom mesto. A i mesta ima raznih. Neka od njih sunce nikad ne ogreje, a ipak neki misle da su topla i ušuškana i da je lepo uvući se u ta i takva mesta

trange frange

pre 12 godina

Izvinite, postoji li bilo koja oblast da nije bila u strajku?
Ako zanemarimo sve od osnivanja "nove"vlade inace u narodu poznatije paravan starih lopova,sta je sa galenikom i ko je zakazao u malverzacijama?
Ko je odgovoran? Ko je predlozio direktora i ciji je on bio adut?

BRUSENI

pre 12 godina

Ovo je prosto neverovatno, ovaj covek ocigledno ne zivi u Srbiji,nije ni cudo sto ne zna sta mu se dogadja u zemlji u kojoj je on premijer, kada se setimo da je pre par meseci zaboravio da ode na posao.Napravili su za ovih 100 dana cirkus od zemlje.

Kubba

pre 12 godina

Uspeh je nemerljiv.Dodao bih jos pozitivnog u njihovom radu a to je :"Sto danas dolazi leto, sto se u Srbiji smenjuje noc i dan, sto reke teku istim tokom, sto nije uveden porez na vazduh koji disemo, sto ne nosimo kapute kad je leto i tako unedogled.Sa ovakvim kapetanom i posadom broda nikada necemo potonuti jer je brod odavno nasukan ".

gaga

pre 12 godina

Postavlja se pitanje cime je konkretno ova vlada zadovoljna? Sad kad nam je konacno jasno da vladajuca koalicija radi iskljucivo u svom, a ne u interesu gradjana, mozemo konstatovati da zista imaju neverovatne rezultate. Toliko su toga postigli, toliko lepo profitirali, dok narod postaje sve siromasniji i nezadovoljniji. To je rezultat vladavine, koja traje predugih 100 dana!

jovanvrdlovski

pre 12 godina

Ало бре, јеси ли ти нормалан, који успех??? Па нема више ко да буде незапослен, све сте затворили, већ отпустили, сви су већ незапослени. И ово мало буџетлија што је остало и то истерајте - па само ти и твоја ДС да останете, па уживај.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Korektno bi bilo da je rekao da nije bas zadovoljan,medjutim ova njegova izjava samo pokazuje da mi mozda i ne zivimo u istoj drzavi ? Ako je u nasoj zemlji cena goriva kao i u Nemackoj ili je cena putarina skuplja nego u Nemackoj,ako je cena mleka visa u Srbiji nego u Nemackoj ili ako su pelene za decu ovde skuplje za oko 40%,a plate su ovde i do 7 x nize nego u Nemackoj,onda tu nesto nije u redu i fer bi bilo da neko kaze sta je problem ovde ? Ako imamo najvisu inflaciju godinama u Evropi pri cemu nam guverner prima uredno mesecno 5300 evra,onda valjda neko mora i njemu da postavi pitanje u cemu je problem ? Gradjani zive lose od kada je ova vlast uzjahala Srbiju,da li je to sve posledica cuvene sveteske krize ili je ustvari samo pokazatelj koliko imamo lose kadrove,to ce izgleda morati da se resi na izborima,u svakom slucaju,mene licno su strahovito razocarali i ne zna se jednostavno ko je najgori u toj Vladi,da li Mrkonjic,da li Dulic da li sam Predsednik Vlade...katastrofa su na svim poljima !
Ako jedna R.Srpska koja je do juce bila u ratu, danas ima vece prosecne plate i nema inflaciju,onda mi imamo veliki problem,da ne komentarisemo zarade i inflaciju u CG ili Hrvatskoj ili Makedoniji,gde u Makedoniji prakticno ne znaju sta je to inflacija jer je od otcepljenja nikada nisu ni imali !
Po mom misljenju,ova vlast nema opravdanja,oni su morali da urade sve sto nisu,morali su da desetkuju broj zaposlenih na svim nivoima vlasti,morali su da rade samoinicijativno i po 20 sati na dan,a ne da se slikaju po tzv.gradilistima i da se u radno vreme voze Audijima po Srbiji i da masu sirotinji iza crnih stakala,morali su da rade i bez naloga iz EU jer su sve primedbe i probleme dobijali iz Vladinih tela,npr.iz Saveta za borbu protiv korupcije,iz drustva sudija,iz NVO,iz raznih udruzenja itd...nista nisu hteli da rade povodom toga i povodom silnih problmea koje su sami napravili nego su cekali da se oglasi Evropska komisija ? Dakle,nema opravdanja jer primaju dobre plate i imaju privilegije a mnogo su losi,ne znaju da rade i bice zapamceni kao najgori do sada !

mira j kumodraz2

pre 12 godina

Građani čak žive lošije nego pre rekonstruisane vlade,tako da gospodine Cvetkoviću nemojte nas više obmanjivati jer na žalost narod sve oseća na svojoj koži!

centurion

pre 12 godina

dalji tekst izjave bi trebalo da glasi: "podignut je standard gradjana, sto je empirijski utvrdjeno anketom sprovedenom medju clanovima porodica clanova Vlade".

mirko

pre 12 godina

porast zaposlenosti je velika laz... zato sto nacionalna sluzba za zaposlajvanje racuna lica koja su se u martu, aprilu, maju i junu zaposlila da obavljaju sezonske privremene poslove kao stalno zaposlene. Ovi ugovori prave se na tri meseca i uvek se izmedju 30 i 50 hiljada lica tako zaposli jer je potrebno da rade u polju, obavljaju poljoprivredne radove i tako je sve do septembra i berbe grozdja. Medjutim, ti ljudi nisu stalno zaposleni, a tamo ih racunaju da bi popravili statistiku.

Usleh sa negacijom

pre 12 godina

A imlek najavio povisice cena od sledece nedelje zbog modifikacije cene energenata i time se pokrece cunami i novi talas poskupljenja.
Broj zaposlenih u ovom periodu celih 6000 zaposlenih, a otpusteno ih je dva miliona.
Koliko kosta gorivo, struja, gas?
Ovde nema drugog uspeha osim pranja ruku i novca.U tome su prvi i zaista uspesni, samo im jos niko nije rekao da se dzaba trude,kad ce im sve biti konfiskovano i vraceno osnivacu, a to je drzava

Novi krug

pre 12 godina

Uj Fuj!
Prosveta
zdravstvo
policija
seljaci(od stocarstva do vocarstva,povrtarvstva)
oruzari
Preko 500 fabrika sto drzavnih sto privatnih(privatizovano pod direktorom i odgovornim za privatizaciju Mirkom Cvetkovicem)
Ja vise ne zalim ni nas narod, vec novinare koji ovaj Cvetkovicev prograes ne mogu da stignu da usnime, da objave.
Molim B92 da flash-om U 24 slika privatizovanih firmi(fabrika,imovine) u jednoj sekundi postavi javno pitanje,A KO JE ODGOVORAN?!?!
Malo realnosti pred vesti, 6sekunde u toku vesti u 6.30 ili u 23h mislim da cemo konacno dobiti odgovore

Nikola Kalabić

pre 12 godina

Valjda veća nezaposlenost i ne može da bude. Ovo zaposlenih što je ostalo su uglavnom u državnoj upravi a za njih nema zime. Ali, eto, bar neko je zadovoljan radom Vlade.

Петроније Шуљагић

pre 12 godina

Поштовани господине Први министре, нисте нам објаснили и своје задовољство буџетским дефицитом од 54 милијарде у првих 5 месеци ове године, поготово зато што од момента реконструкције водите и државну касу као свој ресор. Јединог министра ваше Владе који је својевремено (док је водио државне финансије) забележио суфицит, сменили сте јер вам је ударио шамар рекавши да сте неспособни. Такви више не кваре идилу у вашем кабинету.
Прочитао сам свих 109 претходних коментара и ни један читалац није вам дао за право. Три пута се враћам на почетак стране, где пише Б92. И после кажу да је то режимски медиј. Како бисте тек били нагрђени да је опозициони, не смем ни да помислим.
Да сам на вашем месту, после оваквог фијаска отишао бих у најдаљи манастир да се покајавам до краја живота.

Ivana

pre 12 godina

Mirko Cvetkoviće je zadovoljan radom svoje vlade. A što mi nismo. Kako može da nas zamajava, stopa nezaposlenosti je porasla u odnosu na prethodne godine. Vlast nam je uništila privredu, ekonomiju, proizvodnju.Vlast je svjom politikom dozvolila da se pojave lažne privatizacije, fatomske investitora i lažne investicije. Vlast je dozvolila da sve veće fabriku odu pod stečaj. Nama je potrebna promena vlasti pod hitno. Potrebni su nam izbori pod hitno.

bata mićko

pre 12 godina

Puna usta hvalospeva, naspram naših praznih džepova. Puno raznih statističkih podataka i brojeva, koji običnom čoveku gotovo da ništa ne znače, a kod ogromne većine običnih građana je uglavnom samo jedan isti aktuelan broj na računu - broj 0! Puno optimističkuh predviđanja o pridruživanju EU, a odavno smo se razdružili od saznanja o normalnom životu, dostojnom čoveka.
Sve skupa, ovih 100 dana i onih predhodnih oko 1000, biće upamćeno po jadu , čemeru, muci i patnji običnog građanina, kome zamiru i poslednje nade i snovi o boljem životu. Kao jedina nada mnogih je da preostali dani budu poslednji u vladavini ove vlasti, jer svaki novi dan sa njima je dan novih stradanja.